Utorak, 24.01.2017.

17:35

Odbačena žalba FSS: Kosovo član UEFA

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbu Fubalskog saveza Srbije na prijem Kosova u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

Izvor: B92

Odbaèena žalba FSS: Kosovo èlan UEFA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Aster Blistok

pre 7 godina

Nemoj da se neko kasnije zali kako nije fer! Kakvi su nasi igraci i nije cudo da nam ovako zabijaju golove. Samo da podsetim gde je ova ekipa branila Srbe, tamo njih vise nema.

Vasa

pre 7 godina

Muslim da si i za ovo krivi Crna Gora I Makedonija...
(sdk, 24. januar 2017 20:31)

Pa jesu, jer je u Uefi glasano 28:24, da su oni bili protiv bilo bi 26:26 i Kosovo ne bi bilo primljeno... Jednostavna matematika...

koma

pre 7 godina

"...u skladu sa voljom koju je iskazala većina saveza-članica Kongresa UEFA"
Jaka im vecina 28 Za 24 Protiv. Kako ce da igraju protiv zemalja koje ih ne priznaju niti njihov pasos. Sad ste ih smestili kod brace Hrvata i Turaka i nekih nebitnih koji su ih priznali pa nema problema. Ali necete moci da stelujete zreb vecito. A onda ce krenuti problemi i incidenti.

nnidza

pre 7 godina

@Lav
Zašto? Dok oni jure priznanje, članstvo, Republika Srpska će juriti ujedinjenje sa Srbijom. I oni i mi samo jednu državu imaju Srbiju:-)

.орг

pre 7 godina

@ Anton
чланство у оун је чин признања. али, играла се деца...амбивалентно.

Cimi

pre 7 godina

Kosovo - Serbia 4:0!
(Ddule, 24. januar 2017 17:59). Ne znaš matematiku,nije 4-0 nego 3-0.Prvi gol UEFA na prvom poluvreme,drugi gol FIFA na početku drugog poluvreme,i 3-0 CAS pred kraj utakmice.

Dosta vise

pre 7 godina

Gazite nas dok mozete nasi evropski "prijatelji". Ja im vise ne bi ni igrao te lige ionako su samo za one koji imaju dobro da plate.

Anton

pre 7 godina

Jasna stvar! U pravilima UEFE ne pise da zemlja mora biti CLAN UN nego mora biti PRIZNATA od strane UN. A posto PRIZNANJE od strane UN formalno ne postoji, to pravilo je bilo nejasno, i u ovom slucaju vecina clanova UEFE su je interpretiralo kao PRIZNANJE od vecine clanova UN, sto je isto legitimno, kao sto je legitimno bilo da je vecina deugacije odlucila. CAS pravno nija moglo drukcije da odluci. Vecina clanova UEFE da.

Pmart

pre 7 godina

Neznam ni čemu frka oko ovoga, ja ne bih voleo da oni budu deo sportskog saveza Srbije ni da je Kosovo u potpunosti priznati deo Srbije.

smesno

pre 7 godina

Da se ne lazemo, znalo se da ce odluka biti ovakva. Sve je politika, pa i sport. UEFA nije organ UN pa samim tim moze "teoretski" da prima kog zeli, nase pravo je da u tome ne ucestvujemo.

Sa druge strane, bas u vezi ovog "teoretski", obrazlozenje za odluku je zalosno. Pazi kad tumace sopstveni clan o priznanju od strane UN na nacin da je dovoljno da bude priznata od strane vecine u UN. Pa zasto onda po tom principu tzv. Kosovo nije clan UN, ako vec ima priznanje od strane vecine? Zna se kako se dobija priznanje UN, a to nije prosta vecina. Mogli su da promene statut, i umesto priznanja UN da stave termin prosta vecina clanica UEFA, njihovo pravo, ponavljam nase je pravo da u tome ne ucestvujemo.

Takodje, ovo nije ni nalik drugim slucajevima kada clanice nemaju stolicu u UN a clanice su UEFA iz razloga jer su tim clanicama maticni savezi dali dozvolu, sto ovde nije slucaj. Ovde se radi da ne znaju kako da opravdaju krsenje sopstvenog statuta pa koriste ovakva smesna obrazlozenja. Mogli su na 10 drugih nacina da ovo urade, a oni su izabrali najjadniji, samo pokazujuci da su krpene lutke, koje igraju kako gazda kaze...

Vojvoda

pre 7 godina

Sta smo ocekivali.Otisao sam na sajt i FIFA i UEFA/rules i nigde ne stoji da novoprimljena clanica mora da bude clanica UN.U prilog tome govore da su clamce Vels,Skotska, Severna Irska, Gibraltar.Dzaba bacena para za tuzbu

Dalibor

pre 7 godina

Pa sta je tu cudno.Albanci imaju lobi svugde u svetu, u svim organizacijama. Daju ogroman novac za lobiranje. dok mi, niti dajemo pare, niti se borimo u tom pravcu.Mi smo slepci koji jos uvek veruju u neku pravdu, koje odavno nema. I nikad necemo da se opametimo i shvatimo, da je pravda davno nestala i da novac igra ulogu u svemu.

Luan

pre 7 godina

E sad je red na serbiju da doxhe u prishtinu da igramo priatelstvo utakmicu ka neka partizan .zvezda.fudball je fudball dosta rat i svaxha

bolesno jadno

pre 7 godina

Hvala Dejanu Savicevicu
(Fadilj Vokri, 24. januar 2017 18:35)


Dejan Savićević je u ovom slučaju bio više nego korektan za razliku od vaše legende Fadilja.

Јабучило

pre 7 godina

Nek vam je sa srećom, komšije! 
Bolje da igramo fudbal, nego da ratujemo.
(Smoki iz Brabanta, 24. januar 2017 18:02)

'Ајде, не брабантај.

Nebitan

pre 7 godina

Onaj ko je priznat kao država ima stolicu u UN. Ima pravo glasa u toj skupštini. Kosovo to nema, znači sve je jasno i nije "ambivalentno"...

Nisam bot

pre 7 godina

Sud je smešan kontradiktoran sam sebi.
UN ne priznaje države, ali mi kažemo da je UN priznao Kosovo.
Kosovo nije član UN, ali mi kažemo da je UN priznalo Kosovo.
Srbija je u pravu, ali MI kažemo da nije
Smešno je dalje komentarisali, svaki student prava bi ih rasturio na iole pravednom suđenju.

Goksy

pre 7 godina

Kako su krenuli ovi iz UEFA, uskoro ce u clanstvo primiti i Presevsku dolinu,Semberiju,Galiciju,Toskanu,Kataloniju i Liberland! :) A za sve ce naci opravdanje i ,,utemeljenje,, u pravu!

Јабучило

pre 7 godina

Kakva prilika za internet "elitu" da ispolji svoje nagomilane frustracije...
(kangrga, 24. januar 2017 18:37)

Не сматрам себе елитом, али ово заиста фрустрира. Свака неправда фрустрира. А ја још нисам огуглао.

Svako kazem

pre 7 godina

Sramna odluka, her and nikako nije mogao da utvrdi koje su to zemlje priznale Kosovo, a koje NE. Takva zvanicna lista ne postoji, te ne može biti uzetao kao dokaz.
Takođe, ni u jednom smislu Kosovo nije ni država, a još manje je nezavisno.

Nikola

pre 7 godina

Svi oni koji pominju Škotsku, Vels ili Farska ostrva zaboravljaju jednu malu razliku u odnosu na Kosovo. UK i Danska su dozvolile da ovi delovi njihovih država budu članovi FIFA i UEFA. Srbiju za Kosovo niko nije ni pitao.
Još jedna velika razlika je i činjenica da je Kosovo član MOK, a npr Škotska ili Farska ostrva nisu. Vrlo bitna razlika.

DrIfter

pre 7 godina

Da se zahteva clanstvo drzave u UN Jugoslavija SR ne bi mogla da se takmici od 1992 do 2000 a takmicila se. Znaci nismo u pravu samo trosimo novac bezveze.

Makarije

pre 7 godina

Pa taman mi mozemo da istupimo jer smo gori i od Kosova. Liga ,savez ,klubovi , sve je trulo korumpirano i svi kradu i otimaju ,a igraci robovi samo sto ih jos ne sutaju i pljuju

Napo Leon

pre 7 godina

Bezbotrebno gubimo ugled žaleći se na nešto što je već definitivno i ne postoji bilo kakva šansa da se promeni
time se nanosi ogromna šteta reputaciji Srbije kao zemlje
nas više niko ne shvata ozbiljno
mi smo u očima prosečnog evropljanina jedan narod koji se konstantno buni i ispravlja krive Drine
nadam se da smo naučili lekciju i da više nesmemo dozvoliti da bilo kome damo povod za nova ponižavanja

clon

pre 7 godina

Fss ne moze ni ligu da organizuje kako treba a kamoli da ovo blokira. Kokeza ej! Taj ne bi u mojoj drzavi video dalje od cistaca ulice. Mada su ti ljudi posteni.

Škotska članica UN

pre 7 godina

Sad bi trebalo tužiti CAS za ovu smešnu interpretaciju članica UN, samo što ove naše boli uvce, podmazani su i oni itekako a ovo je predstava za masu, kao eto mi se bunili...

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

Delija Berane

pre 7 godina

Nista na ovom svijetu nije pravedno pa ni ova odluka,sudovi su postali jos jedan krug pakla! Zato SRBI i ovo ce se zvati juce" Dok godina mraka bude, bice i svanuca"

Seljak

pre 7 godina

Albanci su veoma slozni za razliku od nas. Pola milina njih samo u Svajcarskoj,svi po malo i skupe veliku sumu novca koja vrti gde burgija nece.

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

FerdKo

pre 7 godina

"Znaci Republika Srpska ce biti primljena u UEFA.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sever, 24. januar 2017 17:50"

da,u paketu sa još nepriznatim državama Sandžak,Preševo,Vojvodina

Матори

pre 7 godina

На силу па на силу тј потписано у Бриселу тј договорено а не потписано, јер постоји само један потпис. Јел тако Вођо овог напаћеног народа?

skeptik

pre 7 godina

Zalba je bila bespredmetna. Kada mogu clanovi FIFA da budu Gibraltar i Farska ostrva može i Kosovo po istom principu. To sto ga mi ne priznajemo je nas problem i naravno da ne trebamo igrati sa njima.

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Bravo, sada nasa repreznentacija treba iz inata da se ne plasira na EURO 2020.Ma ni na mundijal ne treba da ide u znak protesta.

Misula

pre 7 godina

Znaci statut je besmislen jer moze da se tumaci kako kome odgovara i napisan je tako da je postavljen uslov koji nije moguce ispuniti jer u statutu pise da zemlju treba da priznaju Ujedinjene nacije a one same ne vrse priznanje zemalja?!

Vlada

pre 7 godina

Brate mili, pa ja sam pravnik, cak upisan u advokate.

Pa kada bi ja dao sudiji ovakvo obrazlozenje kristalno jasnog propisa on/ona bi me pogledali kao nenormalnog (u najboljem slucaju precutali bi moje obrazlozenje svesni da hocu da se pokazem pred klijentom).

Dakle, zakljucak, Kosova je daleko mocnije od zahteva za KiM i to mora da ti kaze sportski sud. Srbijo, umi se, uozbilji se i organizuj se inace...

FerdKo

pre 7 godina

"Znaci Republika Srpska ce biti primljena u UEFA.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sever, 24. januar 2017 17:50"

da,u paketu sa još nepriznatim državama Sandžak,Preševo,Vojvodina

Vojvoda

pre 7 godina

Sta smo ocekivali.Otisao sam na sajt i FIFA i UEFA/rules i nigde ne stoji da novoprimljena clanica mora da bude clanica UN.U prilog tome govore da su clamce Vels,Skotska, Severna Irska, Gibraltar.Dzaba bacena para za tuzbu

DrIfter

pre 7 godina

Da se zahteva clanstvo drzave u UN Jugoslavija SR ne bi mogla da se takmici od 1992 do 2000 a takmicila se. Znaci nismo u pravu samo trosimo novac bezveze.

Dalibor

pre 7 godina

Pa sta je tu cudno.Albanci imaju lobi svugde u svetu, u svim organizacijama. Daju ogroman novac za lobiranje. dok mi, niti dajemo pare, niti se borimo u tom pravcu.Mi smo slepci koji jos uvek veruju u neku pravdu, koje odavno nema. I nikad necemo da se opametimo i shvatimo, da je pravda davno nestala i da novac igra ulogu u svemu.

clon

pre 7 godina

Fss ne moze ni ligu da organizuje kako treba a kamoli da ovo blokira. Kokeza ej! Taj ne bi u mojoj drzavi video dalje od cistaca ulice. Mada su ti ljudi posteni.

Матори

pre 7 godina

На силу па на силу тј потписано у Бриселу тј договорено а не потписано, јер постоји само један потпис. Јел тако Вођо овог напаћеног народа?

Luan

pre 7 godina

E sad je red na serbiju da doxhe u prishtinu da igramo priatelstvo utakmicu ka neka partizan .zvezda.fudball je fudball dosta rat i svaxha

Seljak

pre 7 godina

Albanci su veoma slozni za razliku od nas. Pola milina njih samo u Svajcarskoj,svi po malo i skupe veliku sumu novca koja vrti gde burgija nece.

Nikola

pre 7 godina

Svi oni koji pominju Škotsku, Vels ili Farska ostrva zaboravljaju jednu malu razliku u odnosu na Kosovo. UK i Danska su dozvolile da ovi delovi njihovih država budu članovi FIFA i UEFA. Srbiju za Kosovo niko nije ni pitao.
Još jedna velika razlika je i činjenica da je Kosovo član MOK, a npr Škotska ili Farska ostrva nisu. Vrlo bitna razlika.

smesno

pre 7 godina

Da se ne lazemo, znalo se da ce odluka biti ovakva. Sve je politika, pa i sport. UEFA nije organ UN pa samim tim moze "teoretski" da prima kog zeli, nase pravo je da u tome ne ucestvujemo.

Sa druge strane, bas u vezi ovog "teoretski", obrazlozenje za odluku je zalosno. Pazi kad tumace sopstveni clan o priznanju od strane UN na nacin da je dovoljno da bude priznata od strane vecine u UN. Pa zasto onda po tom principu tzv. Kosovo nije clan UN, ako vec ima priznanje od strane vecine? Zna se kako se dobija priznanje UN, a to nije prosta vecina. Mogli su da promene statut, i umesto priznanja UN da stave termin prosta vecina clanica UEFA, njihovo pravo, ponavljam nase je pravo da u tome ne ucestvujemo.

Takodje, ovo nije ni nalik drugim slucajevima kada clanice nemaju stolicu u UN a clanice su UEFA iz razloga jer su tim clanicama maticni savezi dali dozvolu, sto ovde nije slucaj. Ovde se radi da ne znaju kako da opravdaju krsenje sopstvenog statuta pa koriste ovakva smesna obrazlozenja. Mogli su na 10 drugih nacina da ovo urade, a oni su izabrali najjadniji, samo pokazujuci da su krpene lutke, koje igraju kako gazda kaze...

Јабучило

pre 7 godina

Nek vam je sa srećom, komšije! 
Bolje da igramo fudbal, nego da ratujemo.
(Smoki iz Brabanta, 24. januar 2017 18:02)

'Ајде, не брабантај.

bolesno jadno

pre 7 godina

Hvala Dejanu Savicevicu
(Fadilj Vokri, 24. januar 2017 18:35)


Dejan Savićević je u ovom slučaju bio više nego korektan za razliku od vaše legende Fadilja.

Anton

pre 7 godina

Jasna stvar! U pravilima UEFE ne pise da zemlja mora biti CLAN UN nego mora biti PRIZNATA od strane UN. A posto PRIZNANJE od strane UN formalno ne postoji, to pravilo je bilo nejasno, i u ovom slucaju vecina clanova UEFE su je interpretiralo kao PRIZNANJE od vecine clanova UN, sto je isto legitimno, kao sto je legitimno bilo da je vecina deugacije odlucila. CAS pravno nija moglo drukcije da odluci. Vecina clanova UEFE da.

Cimi

pre 7 godina

Kosovo - Serbia 4:0!
(Ddule, 24. januar 2017 17:59). Ne znaš matematiku,nije 4-0 nego 3-0.Prvi gol UEFA na prvom poluvreme,drugi gol FIFA na početku drugog poluvreme,i 3-0 CAS pred kraj utakmice.

Goksy

pre 7 godina

Kako su krenuli ovi iz UEFA, uskoro ce u clanstvo primiti i Presevsku dolinu,Semberiju,Galiciju,Toskanu,Kataloniju i Liberland! :) A za sve ce naci opravdanje i ,,utemeljenje,, u pravu!

Nisam bot

pre 7 godina

Sud je smešan kontradiktoran sam sebi.
UN ne priznaje države, ali mi kažemo da je UN priznao Kosovo.
Kosovo nije član UN, ali mi kažemo da je UN priznalo Kosovo.
Srbija je u pravu, ali MI kažemo da nije
Smešno je dalje komentarisali, svaki student prava bi ih rasturio na iole pravednom suđenju.

Јабучило

pre 7 godina

Kakva prilika za internet "elitu" da ispolji svoje nagomilane frustracije...
(kangrga, 24. januar 2017 18:37)

Не сматрам себе елитом, али ово заиста фрустрира. Свака неправда фрустрира. А ја још нисам огуглао.

Pmart

pre 7 godina

Neznam ni čemu frka oko ovoga, ja ne bih voleo da oni budu deo sportskog saveza Srbije ni da je Kosovo u potpunosti priznati deo Srbije.

skeptik

pre 7 godina

Zalba je bila bespredmetna. Kada mogu clanovi FIFA da budu Gibraltar i Farska ostrva može i Kosovo po istom principu. To sto ga mi ne priznajemo je nas problem i naravno da ne trebamo igrati sa njima.

Nebitan

pre 7 godina

Onaj ko je priznat kao država ima stolicu u UN. Ima pravo glasa u toj skupštini. Kosovo to nema, znači sve je jasno i nije "ambivalentno"...

Dosta vise

pre 7 godina

Gazite nas dok mozete nasi evropski "prijatelji". Ja im vise ne bi ni igrao te lige ionako su samo za one koji imaju dobro da plate.

Vlada

pre 7 godina

Brate mili, pa ja sam pravnik, cak upisan u advokate.

Pa kada bi ja dao sudiji ovakvo obrazlozenje kristalno jasnog propisa on/ona bi me pogledali kao nenormalnog (u najboljem slucaju precutali bi moje obrazlozenje svesni da hocu da se pokazem pred klijentom).

Dakle, zakljucak, Kosova je daleko mocnije od zahteva za KiM i to mora da ti kaze sportski sud. Srbijo, umi se, uozbilji se i organizuj se inace...

Svako kazem

pre 7 godina

Sramna odluka, her and nikako nije mogao da utvrdi koje su to zemlje priznale Kosovo, a koje NE. Takva zvanicna lista ne postoji, te ne može biti uzetao kao dokaz.
Takođe, ni u jednom smislu Kosovo nije ni država, a još manje je nezavisno.

Misula

pre 7 godina

Znaci statut je besmislen jer moze da se tumaci kako kome odgovara i napisan je tako da je postavljen uslov koji nije moguce ispuniti jer u statutu pise da zemlju treba da priznaju Ujedinjene nacije a one same ne vrse priznanje zemalja?!

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Bravo, sada nasa repreznentacija treba iz inata da se ne plasira na EURO 2020.Ma ni na mundijal ne treba da ide u znak protesta.

Makarije

pre 7 godina

Pa taman mi mozemo da istupimo jer smo gori i od Kosova. Liga ,savez ,klubovi , sve je trulo korumpirano i svi kradu i otimaju ,a igraci robovi samo sto ih jos ne sutaju i pljuju

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

nnidza

pre 7 godina

@Lav
Zašto? Dok oni jure priznanje, članstvo, Republika Srpska će juriti ujedinjenje sa Srbijom. I oni i mi samo jednu državu imaju Srbiju:-)

Delija Berane

pre 7 godina

Nista na ovom svijetu nije pravedno pa ni ova odluka,sudovi su postali jos jedan krug pakla! Zato SRBI i ovo ce se zvati juce" Dok godina mraka bude, bice i svanuca"

Škotska članica UN

pre 7 godina

Sad bi trebalo tužiti CAS za ovu smešnu interpretaciju članica UN, samo što ove naše boli uvce, podmazani su i oni itekako a ovo je predstava za masu, kao eto mi se bunili...

Napo Leon

pre 7 godina

Bezbotrebno gubimo ugled žaleći se na nešto što je već definitivno i ne postoji bilo kakva šansa da se promeni
time se nanosi ogromna šteta reputaciji Srbije kao zemlje
nas više niko ne shvata ozbiljno
mi smo u očima prosečnog evropljanina jedan narod koji se konstantno buni i ispravlja krive Drine
nadam se da smo naučili lekciju i da više nesmemo dozvoliti da bilo kome damo povod za nova ponižavanja

koma

pre 7 godina

"...u skladu sa voljom koju je iskazala većina saveza-članica Kongresa UEFA"
Jaka im vecina 28 Za 24 Protiv. Kako ce da igraju protiv zemalja koje ih ne priznaju niti njihov pasos. Sad ste ih smestili kod brace Hrvata i Turaka i nekih nebitnih koji su ih priznali pa nema problema. Ali necete moci da stelujete zreb vecito. A onda ce krenuti problemi i incidenti.

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

.орг

pre 7 godina

@ Anton
чланство у оун је чин признања. али, играла се деца...амбивалентно.

Vasa

pre 7 godina

Muslim da si i za ovo krivi Crna Gora I Makedonija...
(sdk, 24. januar 2017 20:31)

Pa jesu, jer je u Uefi glasano 28:24, da su oni bili protiv bilo bi 26:26 i Kosovo ne bi bilo primljeno... Jednostavna matematika...

Aster Blistok

pre 7 godina

Nemoj da se neko kasnije zali kako nije fer! Kakvi su nasi igraci i nije cudo da nam ovako zabijaju golove. Samo da podsetim gde je ova ekipa branila Srbe, tamo njih vise nema.

FerdKo

pre 7 godina

"Znaci Republika Srpska ce biti primljena u UEFA.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sever, 24. januar 2017 17:50"

da,u paketu sa još nepriznatim državama Sandžak,Preševo,Vojvodina

Svako kazem

pre 7 godina

Sramna odluka, her and nikako nije mogao da utvrdi koje su to zemlje priznale Kosovo, a koje NE. Takva zvanicna lista ne postoji, te ne može biti uzetao kao dokaz.
Takođe, ni u jednom smislu Kosovo nije ni država, a još manje je nezavisno.

Luan

pre 7 godina

E sad je red na serbiju da doxhe u prishtinu da igramo priatelstvo utakmicu ka neka partizan .zvezda.fudball je fudball dosta rat i svaxha

Seljak

pre 7 godina

Albanci su veoma slozni za razliku od nas. Pola milina njih samo u Svajcarskoj,svi po malo i skupe veliku sumu novca koja vrti gde burgija nece.

bolesno jadno

pre 7 godina

Hvala Dejanu Savicevicu
(Fadilj Vokri, 24. januar 2017 18:35)


Dejan Savićević je u ovom slučaju bio više nego korektan za razliku od vaše legende Fadilja.

Nebitan

pre 7 godina

Onaj ko je priznat kao država ima stolicu u UN. Ima pravo glasa u toj skupštini. Kosovo to nema, znači sve je jasno i nije "ambivalentno"...

Dalibor

pre 7 godina

Pa sta je tu cudno.Albanci imaju lobi svugde u svetu, u svim organizacijama. Daju ogroman novac za lobiranje. dok mi, niti dajemo pare, niti se borimo u tom pravcu.Mi smo slepci koji jos uvek veruju u neku pravdu, koje odavno nema. I nikad necemo da se opametimo i shvatimo, da je pravda davno nestala i da novac igra ulogu u svemu.

nnidza

pre 7 godina

@Lav
Zašto? Dok oni jure priznanje, članstvo, Republika Srpska će juriti ujedinjenje sa Srbijom. I oni i mi samo jednu državu imaju Srbiju:-)

Јабучило

pre 7 godina

Nek vam je sa srećom, komšije! 
Bolje da igramo fudbal, nego da ratujemo.
(Smoki iz Brabanta, 24. januar 2017 18:02)

'Ајде, не брабантај.

Dosta vise

pre 7 godina

Gazite nas dok mozete nasi evropski "prijatelji". Ja im vise ne bi ni igrao te lige ionako su samo za one koji imaju dobro da plate.

Nisam bot

pre 7 godina

Sud je smešan kontradiktoran sam sebi.
UN ne priznaje države, ali mi kažemo da je UN priznao Kosovo.
Kosovo nije član UN, ali mi kažemo da je UN priznalo Kosovo.
Srbija je u pravu, ali MI kažemo da nije
Smešno je dalje komentarisali, svaki student prava bi ih rasturio na iole pravednom suđenju.

smesno

pre 7 godina

Da se ne lazemo, znalo se da ce odluka biti ovakva. Sve je politika, pa i sport. UEFA nije organ UN pa samim tim moze "teoretski" da prima kog zeli, nase pravo je da u tome ne ucestvujemo.

Sa druge strane, bas u vezi ovog "teoretski", obrazlozenje za odluku je zalosno. Pazi kad tumace sopstveni clan o priznanju od strane UN na nacin da je dovoljno da bude priznata od strane vecine u UN. Pa zasto onda po tom principu tzv. Kosovo nije clan UN, ako vec ima priznanje od strane vecine? Zna se kako se dobija priznanje UN, a to nije prosta vecina. Mogli su da promene statut, i umesto priznanja UN da stave termin prosta vecina clanica UEFA, njihovo pravo, ponavljam nase je pravo da u tome ne ucestvujemo.

Takodje, ovo nije ni nalik drugim slucajevima kada clanice nemaju stolicu u UN a clanice su UEFA iz razloga jer su tim clanicama maticni savezi dali dozvolu, sto ovde nije slucaj. Ovde se radi da ne znaju kako da opravdaju krsenje sopstvenog statuta pa koriste ovakva smesna obrazlozenja. Mogli su na 10 drugih nacina da ovo urade, a oni su izabrali najjadniji, samo pokazujuci da su krpene lutke, koje igraju kako gazda kaze...

Јабучило

pre 7 godina

Kakva prilika za internet "elitu" da ispolji svoje nagomilane frustracije...
(kangrga, 24. januar 2017 18:37)

Не сматрам себе елитом, али ово заиста фрустрира. Свака неправда фрустрира. А ја још нисам огуглао.

Goksy

pre 7 godina

Kako su krenuli ovi iz UEFA, uskoro ce u clanstvo primiti i Presevsku dolinu,Semberiju,Galiciju,Toskanu,Kataloniju i Liberland! :) A za sve ce naci opravdanje i ,,utemeljenje,, u pravu!

DrIfter

pre 7 godina

Da se zahteva clanstvo drzave u UN Jugoslavija SR ne bi mogla da se takmici od 1992 do 2000 a takmicila se. Znaci nismo u pravu samo trosimo novac bezveze.

Nikola

pre 7 godina

Svi oni koji pominju Škotsku, Vels ili Farska ostrva zaboravljaju jednu malu razliku u odnosu na Kosovo. UK i Danska su dozvolile da ovi delovi njihovih država budu članovi FIFA i UEFA. Srbiju za Kosovo niko nije ni pitao.
Još jedna velika razlika je i činjenica da je Kosovo član MOK, a npr Škotska ili Farska ostrva nisu. Vrlo bitna razlika.

Vojvoda

pre 7 godina

Sta smo ocekivali.Otisao sam na sajt i FIFA i UEFA/rules i nigde ne stoji da novoprimljena clanica mora da bude clanica UN.U prilog tome govore da su clamce Vels,Skotska, Severna Irska, Gibraltar.Dzaba bacena para za tuzbu

clon

pre 7 godina

Fss ne moze ni ligu da organizuje kako treba a kamoli da ovo blokira. Kokeza ej! Taj ne bi u mojoj drzavi video dalje od cistaca ulice. Mada su ti ljudi posteni.

Матори

pre 7 godina

На силу па на силу тј потписано у Бриселу тј договорено а не потписано, јер постоји само један потпис. Јел тако Вођо овог напаћеног народа?

Delija Berane

pre 7 godina

Nista na ovom svijetu nije pravedno pa ni ova odluka,sudovi su postali jos jedan krug pakla! Zato SRBI i ovo ce se zvati juce" Dok godina mraka bude, bice i svanuca"

Anton

pre 7 godina

Jasna stvar! U pravilima UEFE ne pise da zemlja mora biti CLAN UN nego mora biti PRIZNATA od strane UN. A posto PRIZNANJE od strane UN formalno ne postoji, to pravilo je bilo nejasno, i u ovom slucaju vecina clanova UEFE su je interpretiralo kao PRIZNANJE od vecine clanova UN, sto je isto legitimno, kao sto je legitimno bilo da je vecina deugacije odlucila. CAS pravno nija moglo drukcije da odluci. Vecina clanova UEFE da.

Pmart

pre 7 godina

Neznam ni čemu frka oko ovoga, ja ne bih voleo da oni budu deo sportskog saveza Srbije ni da je Kosovo u potpunosti priznati deo Srbije.

koma

pre 7 godina

"...u skladu sa voljom koju je iskazala većina saveza-članica Kongresa UEFA"
Jaka im vecina 28 Za 24 Protiv. Kako ce da igraju protiv zemalja koje ih ne priznaju niti njihov pasos. Sad ste ih smestili kod brace Hrvata i Turaka i nekih nebitnih koji su ih priznali pa nema problema. Ali necete moci da stelujete zreb vecito. A onda ce krenuti problemi i incidenti.

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

skeptik

pre 7 godina

Zalba je bila bespredmetna. Kada mogu clanovi FIFA da budu Gibraltar i Farska ostrva može i Kosovo po istom principu. To sto ga mi ne priznajemo je nas problem i naravno da ne trebamo igrati sa njima.

Vlada

pre 7 godina

Brate mili, pa ja sam pravnik, cak upisan u advokate.

Pa kada bi ja dao sudiji ovakvo obrazlozenje kristalno jasnog propisa on/ona bi me pogledali kao nenormalnog (u najboljem slucaju precutali bi moje obrazlozenje svesni da hocu da se pokazem pred klijentom).

Dakle, zakljucak, Kosova je daleko mocnije od zahteva za KiM i to mora da ti kaze sportski sud. Srbijo, umi se, uozbilji se i organizuj se inace...

Napo Leon

pre 7 godina

Bezbotrebno gubimo ugled žaleći se na nešto što je već definitivno i ne postoji bilo kakva šansa da se promeni
time se nanosi ogromna šteta reputaciji Srbije kao zemlje
nas više niko ne shvata ozbiljno
mi smo u očima prosečnog evropljanina jedan narod koji se konstantno buni i ispravlja krive Drine
nadam se da smo naučili lekciju i da više nesmemo dozvoliti da bilo kome damo povod za nova ponižavanja

Vasa

pre 7 godina

Muslim da si i za ovo krivi Crna Gora I Makedonija...
(sdk, 24. januar 2017 20:31)

Pa jesu, jer je u Uefi glasano 28:24, da su oni bili protiv bilo bi 26:26 i Kosovo ne bi bilo primljeno... Jednostavna matematika...

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Bravo, sada nasa repreznentacija treba iz inata da se ne plasira na EURO 2020.Ma ni na mundijal ne treba da ide u znak protesta.

sah 88

pre 7 godina

A vecina clanova?! Hvala na ovako preciznom i temeljnom obrazlozenju. Samo sto onda ne promeniste statut, pa lepo napisaste vecina clanica UN a ne da ta zemlja postane clan UN? Ne moze sut da rogatim nikada, a pravo vazi samo za male i nemocne.......

Škotska članica UN

pre 7 godina

Sad bi trebalo tužiti CAS za ovu smešnu interpretaciju članica UN, samo što ove naše boli uvce, podmazani su i oni itekako a ovo je predstava za masu, kao eto mi se bunili...

Misula

pre 7 godina

Znaci statut je besmislen jer moze da se tumaci kako kome odgovara i napisan je tako da je postavljen uslov koji nije moguce ispuniti jer u statutu pise da zemlju treba da priznaju Ujedinjene nacije a one same ne vrse priznanje zemalja?!

.орг

pre 7 godina

@ Anton
чланство у оун је чин признања. али, играла се деца...амбивалентно.

Cimi

pre 7 godina

Kosovo - Serbia 4:0!
(Ddule, 24. januar 2017 17:59). Ne znaš matematiku,nije 4-0 nego 3-0.Prvi gol UEFA na prvom poluvreme,drugi gol FIFA na početku drugog poluvreme,i 3-0 CAS pred kraj utakmice.

Makarije

pre 7 godina

Pa taman mi mozemo da istupimo jer smo gori i od Kosova. Liga ,savez ,klubovi , sve je trulo korumpirano i svi kradu i otimaju ,a igraci robovi samo sto ih jos ne sutaju i pljuju

Aster Blistok

pre 7 godina

Nemoj da se neko kasnije zali kako nije fer! Kakvi su nasi igraci i nije cudo da nam ovako zabijaju golove. Samo da podsetim gde je ova ekipa branila Srbe, tamo njih vise nema.