Četvrtak, 24.11.2016.

09:05

Kavalirsi ubacili 137, Voriorsi 149 poena!

Neverovatne napadačke partije Klivlenda i Golden Stejta obeležile su bogat NBA program u noći između srede i četvrtka.

Izvor: ÐN

Kavalirsi ubacili 137, Voriorsi 149 poena! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

El Greko

pre 7 godina

Vince Carter
Ne laprdaj svega ti. Cujes Kobi ispade po tebi veci timski igrac i organizator igre od Lebrona. Blasfemiju si izrekao. Kobi je bolji individualac, kos geter, ali Lebron u svim ostalim aspektima igre je iznad njega. Kobi sa ovim timom Kavsa ne bi osvojio titulu nikad, to ti garantujem!

Meksikanac

pre 7 godina

Gledaju Chris Webber i Charles Barkley utakmicu Sacramento Kingsa.

Kaze Webber: Ovim Cousinsu fali koja daska u glavi.
Ne, odgovara Barkley. Fali mu cela drvna industrija.

riverdale

pre 7 godina

sta reci,kad ih ovako krene,evropskim ekipama bi u takmicarskim utakmicama ubacivali po 200 poena,a odbranu na durentu bi igrao nikita kurbanov,a i mi smo se pokazali sa nasom granitnom odbranom,tako da maloumnim komentarima iskompleksiranih osoba ne treba posvecivati paznju.KRALJ nije covek,on je tenk.

Vince Carter

pre 7 godina

Neverovatno koliko neki precenjuju termim all round igrac,asistencije u kosarci moze da pravi svaki vrhunski kosarkas u velikom broju samo je pitanje hoce ili nece da igra na taj nacin,brajant je pri kraju one sezone kada su jurilo playof imao skoro u svakom mecu po 12,13 asistencija,ne moze ovo sto radi james sa povratnim loptama itd da se nazove istim kao sto je to radio magic johnson,stokton ili kid,uzgred taj isti kid je od prosecnog nju dzerzija stvorio dvostrukog finalistu ali to niko ne pominje naravno i uzdizu lebrona zbog 2007 iako bi klivlend bio pociscen od prvih pet ekipa na zapadu tada. Kompletan kosarkaski igrac je onaj koji vrhunski igra i ofanzivu i defanzivu a to da li ima dovoljno asistencija uopste nije merodavno da bez toga ne moze da osvaja titule a vi stalno oduzimate brajantu velicinu jer pazi molim te bek suter uzima mnogo suteva.

NastyB

pre 7 godina

(basko, 24. novembar 2016 13:14)
Pod košem su im i Drejmond Grin i Dejvid Vest, ne samo ti koje si nabrojao, a na prve tri pozicije niko ne može ni da im prismrdi, a i klupa im je dovoljno dobra da Klivlend nema čemu da se nada. Ako svi budu zdravi.

Tim Dankan

pre 7 godina

Ulazi Džejms lagano među 10 najboljih asistenata u istoriji lige, naravno oko njega na listi samo plejevi.
(123, 24. novembar 2016 12:28)može i da bude prvi,Lav jučer 7 trojki zaredom od toga 4 preko ruke 6 asistencija Lebronu,tuga,u GSW bi i Marjanović imao prosek 10 asistencija,samo izvede loptu iz auta.

basko

pre 7 godina

(NastyB, 24. novembar 2016 10:13
Golden Stejt je komičan pod košem, Pačulija, Mekgi i Varežao će izgledati smešno u plej ofu, a šut će u jednom trenutku da stane i to će im biti kraj.. Klivlend ipak mnogo ozviljnije izgleda

Boston

pre 7 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo Dejvisa i njegovih 45p uz procenat suta 60%... Bitno da se ljudi prepucavaju oko odbrane da li se igra. Jao steta sto ne igraju neke takmicarske utakmice sa Evropskim timovima, Evropljani ne bi presli 70p. Niti gledate NBA samo pratite statistiku.

Zeljko Jeremic

pre 7 godina

Al smarate sa tom odbranom, jeste li svesni da protiv nekih igraca ne moze da se igra odbrana ako ih krene sut. Bas sam video u finalima sa nama kako smo ih odvalili u odbran, jadni nisu znali gde se nalaze. Bas vidim i Bjelica razvaljuje svaku utakmicu 20+ jer nema odbrane.Najgora NBA ekipa ima bolju odbranu od najbolje evropske odbrane

savan

pre 7 godina

ma dajte ljudi, na jednom me Gej rusi za 3poena, na drugom mutavi starci ne mogu dobiti Hornetse 8 razlike. Oj zivote pokvareni dzojstiku

MWill

pre 7 godina

Najbolji tim na svetu? Ko to kaze? Kakva osveta za poraz iz prosle sezone??? Jel Love imao 40 ili 44p? Le Bron nije imao dabl dabl kako stoji u tekstu, vec tripl dabl, sami ste napisali statistiku (31-10-13)

Milan

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eugene, 24. novembar 2016 09:36) # Link komentara

Na to sam i mislio.

aleksandar

pre 7 godina

Kao prvo svaka casta Lavu na onoj prvoj cetvrtini gledao sam i neverovao covek je trpao sa svih strana,najveca fora je sto ni Portland nije bio los u napada ali kad u jednom trenutku sutirate trojke 15-20 i 16-22 onda protivnik nrma sta da trazi...Svaka cast i gsw.
Davis zver ubacio 45 poena,Nju Orlens sve bolji i bolji..

petarczv

pre 7 godina

kako smaraju ovi sto pricaju da se ne igra odbrana...a jesmo mi na svetskom igrali strasnu odbranu pa su nam u finalu utrpali 130p ko iz sale a utakmica trajala 40min...

Jim Beam

pre 7 godina

@zola
Jesmo li mi igrali odbranu u finalu Olimpijskih igara kada smo primili 96 poena uprkos tome što su Ameri zadnih 10-15 minuta stali na loptu? Realno su tada mogli da idu do 115-120 bez problema, da su hteli. E sad, ta utakmica traje 40 minuta, ova 48 minuta jer je četvrtina u NBA 12 minuta. Dodaj to i dobićeš 149 poena u ekstremnim situacijama. Jednostavno, protiv nekih ekipa nema odbrane, pogotovo kada protiv sebe imaš takvu ekipu šutera.

luther

pre 7 godina

Za ovo nema.odbrane...Love je pogodio 8 trojki iz prvih 9 suteva..Lebron mu daje neverovatne paseve toliko tacne i jake da nmz da promasi..a GSW necu ni da pokusam da objasnim..ta trojka ne staje!!!

Bojan

pre 7 godina

(zola, 24. novembar 2016 09:26)
prosecan broj poena jeste povecan, ali ne zbog slabijeg ucinka odbrana, vec zbog brzeg tempa igre.

i dalje je taj prosek poena manji nego pre MJovog prvog penzionisanja (kao i sporiji ritam igre od tada)

NastyB

pre 7 godina

Svaka priča o igri Golden Stejta je suvišna. I ja sam (kao i ogromna većina) mislio da će im trebati najmanje dve lopte da se razigraju, ali od samog početka sezone me demantuju neverovatnim timskim duhom. Prvenstveno Kari koji je prepustio ulogu glavnog igrača Durentu, dok su se Drejmond Grin i Igudala svesno „povukli“ pored ubitačnog „trija fantastikus“. A kad se na to doda fina klupa sa Varežaom, Vestom, Igudalom, Livingstonom, Klarkom, Mek Koom, Lunijem, Mek Aduom... ako svi budu zdravi, mislim da će Durant konačno videti prsten na svojoj ruci. Ali svakako najveća zasluga ide Stivu Keru koji, za sada, veoma uspešno balansira igru tima sa toliko zvezda i vrhunskih igrača.
Klivlend je, po dosada pokazanom, sigurni finalista sa „druge strane“.
Klipersi, takođe, igraju sjajno, ali ne verujem da mogu da zaustave Voriorse u 7 utakmica. Ali oni su, ako svi budu zdravi, sigurni finalisti zapada. Teško da San Antonio može da ih zaustavi, Grifin i Džordan mogu da „pojedu“ Oldridža i Gasola. Opet će na zapadu biti mnogo napetije i zanimljivije, iako sam očekivao da će Toronto, Atlanta i Čikago malo „posoliti“ istok, ali kako igraju u poslednje vreme sve osim metlanja od strane Klivlenda u plejofu biće veliki uspeh.
I izgleda da sam bio donekle u pravu kada sam pisao da će najgore ekipe ove sezone biti Bruklin, Finiks, Dalas (igraju katastrofalnu odbranu, što me zaista čudi od Karlajla) i Majami bez Boša, a ne Filadelfija, Minesota ili, ne znam, Lejkersi ili Orlando...

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

paki

pre 7 godina

to je totalno postalo idiotski za gledanje , bez ikakvih odbrana bez ikakvih akcija, slično kao i njihovo navijanje....kakva im država takav i basket, takav i predsednik!

čoda

pre 7 godina

Inace jedan od zanimljivijih tvitova u vezi Durentovog prelaska u GSW je bio Marcina Gorta koji je napisao "oni ima sad po 150 poena da ubacuju". Voriorsi definitivno dizu formu i neverovatno je kojom lakocom igraju u napadu i kojom brzinom lopta kruzi prosto je milina gledati. Iz toga sledi ovoliko asistencija i mnogo zicera i otvorenih suteva.

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

Kokuz

pre 7 godina

147:125 i 149:106. Meni je to jednako ružno kao kad je u evropi rezultat npr. 56:49, totalno druga krajnost koja jednako ne valja. Utakmica treba da ima između 160 i 200 poena.

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

google

pre 7 godina

@zola
Naravno da igraju, mozda GSW malo slabiju ove godine, ali to je nebitno. Kada imas u jednom timu tri od najboljih pet sutera lige, a od njih su dvojica medju najboljima svih vremena, tesko da sta imas od opcija u odbrani da ih zatvoris. Oni su i u prosle dve godine imali te serije sa smallball postavom kada su za par minuta ili stizali zaostatak i lomili utakmicu ili stvarali visak od 20ak poena. Ovo je sumanuto jaka ofanzivna ekipa koja polako pocinje da se uhodava i formira timski identitet, ali to smo valjda svi ocekivali, zato i jesu najveci favoriti za titulu - ako budu svi zdravi.
U teoriji moze da se igra odbrana kakvu je postavila Oklahoma prosle godine, ali to podrazumeva da imas hibridne igrace zveri na raznim pozicijama (Durent na 3, Russ na 1) koji su u dva koraka stizali da preuzimaju bukvalno sve na svojoj strani parketa. Ja licno nisam gledao neverovatniji primer odbrane od te njihove u prvom poluvremenu trece i tokom cetvrte utakmice finala konferencije.

asdf

pre 7 godina

Pre nego sto krene armija nostalgicara da prica kako se danas ne igra nikakva odbrana pa zato ovoliko poena da vas preduhitrim nekim zanimljivostima:

April 26, 1983 San Antonio Spurs 152–133 Denver Nuggets
April 20, 1985: Los Angeles Lakers 147–130 Phoenix Suns
April 23, 1987: Dallas Mavericks 151–129 Seattle Supersonics
April 28, 1990: Boston Celtics 157–128 New York Knicks
May 11, 1992: Portland Trail Blazers 153–151 Phoenix Suns

I to bas 80ih i 90ih kad su se igrale straaasne odbrane. Jos u plejofu.

melo#7

pre 7 godina

Ali Wiggins i KAT sut iz igre 6/30... Sta reci? Mislio sam da ce se nesto promeniti dolaskom Thibodoa ali nista, i dalje ova dvojica uz Lavina divljaju i igraju sami za sebe.

asdf

pre 7 godina

Pre nego sto krene armija nostalgicara da prica kako se danas ne igra nikakva odbrana pa zato ovoliko poena da vas preduhitrim nekim zanimljivostima:

April 26, 1983 San Antonio Spurs 152–133 Denver Nuggets
April 20, 1985: Los Angeles Lakers 147–130 Phoenix Suns
April 23, 1987: Dallas Mavericks 151–129 Seattle Supersonics
April 28, 1990: Boston Celtics 157–128 New York Knicks
May 11, 1992: Portland Trail Blazers 153–151 Phoenix Suns

I to bas 80ih i 90ih kad su se igrale straaasne odbrane. Jos u plejofu.

Jim Beam

pre 7 godina

@zola
Jesmo li mi igrali odbranu u finalu Olimpijskih igara kada smo primili 96 poena uprkos tome što su Ameri zadnih 10-15 minuta stali na loptu? Realno su tada mogli da idu do 115-120 bez problema, da su hteli. E sad, ta utakmica traje 40 minuta, ova 48 minuta jer je četvrtina u NBA 12 minuta. Dodaj to i dobićeš 149 poena u ekstremnim situacijama. Jednostavno, protiv nekih ekipa nema odbrane, pogotovo kada protiv sebe imaš takvu ekipu šutera.

melo#7

pre 7 godina

Ali Wiggins i KAT sut iz igre 6/30... Sta reci? Mislio sam da ce se nesto promeniti dolaskom Thibodoa ali nista, i dalje ova dvojica uz Lavina divljaju i igraju sami za sebe.

MWill

pre 7 godina

Najbolji tim na svetu? Ko to kaze? Kakva osveta za poraz iz prosle sezone??? Jel Love imao 40 ili 44p? Le Bron nije imao dabl dabl kako stoji u tekstu, vec tripl dabl, sami ste napisali statistiku (31-10-13)

aleksandar

pre 7 godina

Kao prvo svaka casta Lavu na onoj prvoj cetvrtini gledao sam i neverovao covek je trpao sa svih strana,najveca fora je sto ni Portland nije bio los u napada ali kad u jednom trenutku sutirate trojke 15-20 i 16-22 onda protivnik nrma sta da trazi...Svaka cast i gsw.
Davis zver ubacio 45 poena,Nju Orlens sve bolji i bolji..

petarczv

pre 7 godina

kako smaraju ovi sto pricaju da se ne igra odbrana...a jesmo mi na svetskom igrali strasnu odbranu pa su nam u finalu utrpali 130p ko iz sale a utakmica trajala 40min...

čoda

pre 7 godina

Inace jedan od zanimljivijih tvitova u vezi Durentovog prelaska u GSW je bio Marcina Gorta koji je napisao "oni ima sad po 150 poena da ubacuju". Voriorsi definitivno dizu formu i neverovatno je kojom lakocom igraju u napadu i kojom brzinom lopta kruzi prosto je milina gledati. Iz toga sledi ovoliko asistencija i mnogo zicera i otvorenih suteva.

Zeljko Jeremic

pre 7 godina

Al smarate sa tom odbranom, jeste li svesni da protiv nekih igraca ne moze da se igra odbrana ako ih krene sut. Bas sam video u finalima sa nama kako smo ih odvalili u odbran, jadni nisu znali gde se nalaze. Bas vidim i Bjelica razvaljuje svaku utakmicu 20+ jer nema odbrane.Najgora NBA ekipa ima bolju odbranu od najbolje evropske odbrane

google

pre 7 godina

@zola
Naravno da igraju, mozda GSW malo slabiju ove godine, ali to je nebitno. Kada imas u jednom timu tri od najboljih pet sutera lige, a od njih su dvojica medju najboljima svih vremena, tesko da sta imas od opcija u odbrani da ih zatvoris. Oni su i u prosle dve godine imali te serije sa smallball postavom kada su za par minuta ili stizali zaostatak i lomili utakmicu ili stvarali visak od 20ak poena. Ovo je sumanuto jaka ofanzivna ekipa koja polako pocinje da se uhodava i formira timski identitet, ali to smo valjda svi ocekivali, zato i jesu najveci favoriti za titulu - ako budu svi zdravi.
U teoriji moze da se igra odbrana kakvu je postavila Oklahoma prosle godine, ali to podrazumeva da imas hibridne igrace zveri na raznim pozicijama (Durent na 3, Russ na 1) koji su u dva koraka stizali da preuzimaju bukvalno sve na svojoj strani parketa. Ja licno nisam gledao neverovatniji primer odbrane od te njihove u prvom poluvremenu trece i tokom cetvrte utakmice finala konferencije.

luther

pre 7 godina

Za ovo nema.odbrane...Love je pogodio 8 trojki iz prvih 9 suteva..Lebron mu daje neverovatne paseve toliko tacne i jake da nmz da promasi..a GSW necu ni da pokusam da objasnim..ta trojka ne staje!!!

Boston

pre 7 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo Dejvisa i njegovih 45p uz procenat suta 60%... Bitno da se ljudi prepucavaju oko odbrane da li se igra. Jao steta sto ne igraju neke takmicarske utakmice sa Evropskim timovima, Evropljani ne bi presli 70p. Niti gledate NBA samo pratite statistiku.

NastyB

pre 7 godina

Svaka priča o igri Golden Stejta je suvišna. I ja sam (kao i ogromna većina) mislio da će im trebati najmanje dve lopte da se razigraju, ali od samog početka sezone me demantuju neverovatnim timskim duhom. Prvenstveno Kari koji je prepustio ulogu glavnog igrača Durentu, dok su se Drejmond Grin i Igudala svesno „povukli“ pored ubitačnog „trija fantastikus“. A kad se na to doda fina klupa sa Varežaom, Vestom, Igudalom, Livingstonom, Klarkom, Mek Koom, Lunijem, Mek Aduom... ako svi budu zdravi, mislim da će Durant konačno videti prsten na svojoj ruci. Ali svakako najveća zasluga ide Stivu Keru koji, za sada, veoma uspešno balansira igru tima sa toliko zvezda i vrhunskih igrača.
Klivlend je, po dosada pokazanom, sigurni finalista sa „druge strane“.
Klipersi, takođe, igraju sjajno, ali ne verujem da mogu da zaustave Voriorse u 7 utakmica. Ali oni su, ako svi budu zdravi, sigurni finalisti zapada. Teško da San Antonio može da ih zaustavi, Grifin i Džordan mogu da „pojedu“ Oldridža i Gasola. Opet će na zapadu biti mnogo napetije i zanimljivije, iako sam očekivao da će Toronto, Atlanta i Čikago malo „posoliti“ istok, ali kako igraju u poslednje vreme sve osim metlanja od strane Klivlenda u plejofu biće veliki uspeh.
I izgleda da sam bio donekle u pravu kada sam pisao da će najgore ekipe ove sezone biti Bruklin, Finiks, Dalas (igraju katastrofalnu odbranu, što me zaista čudi od Karlajla) i Majami bez Boša, a ne Filadelfija, Minesota ili, ne znam, Lejkersi ili Orlando...

riverdale

pre 7 godina

sta reci,kad ih ovako krene,evropskim ekipama bi u takmicarskim utakmicama ubacivali po 200 poena,a odbranu na durentu bi igrao nikita kurbanov,a i mi smo se pokazali sa nasom granitnom odbranom,tako da maloumnim komentarima iskompleksiranih osoba ne treba posvecivati paznju.KRALJ nije covek,on je tenk.

Bojan

pre 7 godina

(zola, 24. novembar 2016 09:26)
prosecan broj poena jeste povecan, ali ne zbog slabijeg ucinka odbrana, vec zbog brzeg tempa igre.

i dalje je taj prosek poena manji nego pre MJovog prvog penzionisanja (kao i sporiji ritam igre od tada)

basko

pre 7 godina

(NastyB, 24. novembar 2016 10:13
Golden Stejt je komičan pod košem, Pačulija, Mekgi i Varežao će izgledati smešno u plej ofu, a šut će u jednom trenutku da stane i to će im biti kraj.. Klivlend ipak mnogo ozviljnije izgleda

Tim Dankan

pre 7 godina

Ulazi Džejms lagano među 10 najboljih asistenata u istoriji lige, naravno oko njega na listi samo plejevi.
(123, 24. novembar 2016 12:28)može i da bude prvi,Lav jučer 7 trojki zaredom od toga 4 preko ruke 6 asistencija Lebronu,tuga,u GSW bi i Marjanović imao prosek 10 asistencija,samo izvede loptu iz auta.

Meksikanac

pre 7 godina

Gledaju Chris Webber i Charles Barkley utakmicu Sacramento Kingsa.

Kaze Webber: Ovim Cousinsu fali koja daska u glavi.
Ne, odgovara Barkley. Fali mu cela drvna industrija.

El Greko

pre 7 godina

Vince Carter
Ne laprdaj svega ti. Cujes Kobi ispade po tebi veci timski igrac i organizator igre od Lebrona. Blasfemiju si izrekao. Kobi je bolji individualac, kos geter, ali Lebron u svim ostalim aspektima igre je iznad njega. Kobi sa ovim timom Kavsa ne bi osvojio titulu nikad, to ti garantujem!

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

Vince Carter

pre 7 godina

Neverovatno koliko neki precenjuju termim all round igrac,asistencije u kosarci moze da pravi svaki vrhunski kosarkas u velikom broju samo je pitanje hoce ili nece da igra na taj nacin,brajant je pri kraju one sezone kada su jurilo playof imao skoro u svakom mecu po 12,13 asistencija,ne moze ovo sto radi james sa povratnim loptama itd da se nazove istim kao sto je to radio magic johnson,stokton ili kid,uzgred taj isti kid je od prosecnog nju dzerzija stvorio dvostrukog finalistu ali to niko ne pominje naravno i uzdizu lebrona zbog 2007 iako bi klivlend bio pociscen od prvih pet ekipa na zapadu tada. Kompletan kosarkaski igrac je onaj koji vrhunski igra i ofanzivu i defanzivu a to da li ima dovoljno asistencija uopste nije merodavno da bez toga ne moze da osvaja titule a vi stalno oduzimate brajantu velicinu jer pazi molim te bek suter uzima mnogo suteva.

savan

pre 7 godina

ma dajte ljudi, na jednom me Gej rusi za 3poena, na drugom mutavi starci ne mogu dobiti Hornetse 8 razlike. Oj zivote pokvareni dzojstiku

Milan

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eugene, 24. novembar 2016 09:36) # Link komentara

Na to sam i mislio.

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

paki

pre 7 godina

to je totalno postalo idiotski za gledanje , bez ikakvih odbrana bez ikakvih akcija, slično kao i njihovo navijanje....kakva im država takav i basket, takav i predsednik!

NastyB

pre 7 godina

(basko, 24. novembar 2016 13:14)
Pod košem su im i Drejmond Grin i Dejvid Vest, ne samo ti koje si nabrojao, a na prve tri pozicije niko ne može ni da im prismrdi, a i klupa im je dovoljno dobra da Klivlend nema čemu da se nada. Ako svi budu zdravi.

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

Kokuz

pre 7 godina

147:125 i 149:106. Meni je to jednako ružno kao kad je u evropi rezultat npr. 56:49, totalno druga krajnost koja jednako ne valja. Utakmica treba da ima između 160 i 200 poena.

Kokuz

pre 7 godina

147:125 i 149:106. Meni je to jednako ružno kao kad je u evropi rezultat npr. 56:49, totalno druga krajnost koja jednako ne valja. Utakmica treba da ima između 160 i 200 poena.

paki

pre 7 godina

to je totalno postalo idiotski za gledanje , bez ikakvih odbrana bez ikakvih akcija, slično kao i njihovo navijanje....kakva im država takav i basket, takav i predsednik!

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

basko

pre 7 godina

(NastyB, 24. novembar 2016 10:13
Golden Stejt je komičan pod košem, Pačulija, Mekgi i Varežao će izgledati smešno u plej ofu, a šut će u jednom trenutku da stane i to će im biti kraj.. Klivlend ipak mnogo ozviljnije izgleda

Aleksej

pre 7 godina

Volim Nba, ali prvih 20 utakmica negledljivo bez odbrana ,jurnjava po terenu , sutiranje do iznemoglosti, i kad ekipi krene dolazimo do ovakvih rezultata totalno smaranje za poznavaoce kosarke.

savan

pre 7 godina

ma dajte ljudi, na jednom me Gej rusi za 3poena, na drugom mutavi starci ne mogu dobiti Hornetse 8 razlike. Oj zivote pokvareni dzojstiku

Tim Dankan

pre 7 godina

Ulazi Džejms lagano među 10 najboljih asistenata u istoriji lige, naravno oko njega na listi samo plejevi.
(123, 24. novembar 2016 12:28)može i da bude prvi,Lav jučer 7 trojki zaredom od toga 4 preko ruke 6 asistencija Lebronu,tuga,u GSW bi i Marjanović imao prosek 10 asistencija,samo izvede loptu iz auta.

Vince Carter

pre 7 godina

Neverovatno koliko neki precenjuju termim all round igrac,asistencije u kosarci moze da pravi svaki vrhunski kosarkas u velikom broju samo je pitanje hoce ili nece da igra na taj nacin,brajant je pri kraju one sezone kada su jurilo playof imao skoro u svakom mecu po 12,13 asistencija,ne moze ovo sto radi james sa povratnim loptama itd da se nazove istim kao sto je to radio magic johnson,stokton ili kid,uzgred taj isti kid je od prosecnog nju dzerzija stvorio dvostrukog finalistu ali to niko ne pominje naravno i uzdizu lebrona zbog 2007 iako bi klivlend bio pociscen od prvih pet ekipa na zapadu tada. Kompletan kosarkaski igrac je onaj koji vrhunski igra i ofanzivu i defanzivu a to da li ima dovoljno asistencija uopste nije merodavno da bez toga ne moze da osvaja titule a vi stalno oduzimate brajantu velicinu jer pazi molim te bek suter uzima mnogo suteva.

El Greko

pre 7 godina

Vince Carter
Ne laprdaj svega ti. Cujes Kobi ispade po tebi veci timski igrac i organizator igre od Lebrona. Blasfemiju si izrekao. Kobi je bolji individualac, kos geter, ali Lebron u svim ostalim aspektima igre je iznad njega. Kobi sa ovim timom Kavsa ne bi osvojio titulu nikad, to ti garantujem!

NastyB

pre 7 godina

(basko, 24. novembar 2016 13:14)
Pod košem su im i Drejmond Grin i Dejvid Vest, ne samo ti koje si nabrojao, a na prve tri pozicije niko ne može ni da im prismrdi, a i klupa im je dovoljno dobra da Klivlend nema čemu da se nada. Ako svi budu zdravi.

NastyB

pre 7 godina

Svaka priča o igri Golden Stejta je suvišna. I ja sam (kao i ogromna većina) mislio da će im trebati najmanje dve lopte da se razigraju, ali od samog početka sezone me demantuju neverovatnim timskim duhom. Prvenstveno Kari koji je prepustio ulogu glavnog igrača Durentu, dok su se Drejmond Grin i Igudala svesno „povukli“ pored ubitačnog „trija fantastikus“. A kad se na to doda fina klupa sa Varežaom, Vestom, Igudalom, Livingstonom, Klarkom, Mek Koom, Lunijem, Mek Aduom... ako svi budu zdravi, mislim da će Durant konačno videti prsten na svojoj ruci. Ali svakako najveća zasluga ide Stivu Keru koji, za sada, veoma uspešno balansira igru tima sa toliko zvezda i vrhunskih igrača.
Klivlend je, po dosada pokazanom, sigurni finalista sa „druge strane“.
Klipersi, takođe, igraju sjajno, ali ne verujem da mogu da zaustave Voriorse u 7 utakmica. Ali oni su, ako svi budu zdravi, sigurni finalisti zapada. Teško da San Antonio može da ih zaustavi, Grifin i Džordan mogu da „pojedu“ Oldridža i Gasola. Opet će na zapadu biti mnogo napetije i zanimljivije, iako sam očekivao da će Toronto, Atlanta i Čikago malo „posoliti“ istok, ali kako igraju u poslednje vreme sve osim metlanja od strane Klivlenda u plejofu biće veliki uspeh.
I izgleda da sam bio donekle u pravu kada sam pisao da će najgore ekipe ove sezone biti Bruklin, Finiks, Dalas (igraju katastrofalnu odbranu, što me zaista čudi od Karlajla) i Majami bez Boša, a ne Filadelfija, Minesota ili, ne znam, Lejkersi ili Orlando...

MWill

pre 7 godina

Najbolji tim na svetu? Ko to kaze? Kakva osveta za poraz iz prosle sezone??? Jel Love imao 40 ili 44p? Le Bron nije imao dabl dabl kako stoji u tekstu, vec tripl dabl, sami ste napisali statistiku (31-10-13)

Zeljko Jeremic

pre 7 godina

Al smarate sa tom odbranom, jeste li svesni da protiv nekih igraca ne moze da se igra odbrana ako ih krene sut. Bas sam video u finalima sa nama kako smo ih odvalili u odbran, jadni nisu znali gde se nalaze. Bas vidim i Bjelica razvaljuje svaku utakmicu 20+ jer nema odbrane.Najgora NBA ekipa ima bolju odbranu od najbolje evropske odbrane

asdf

pre 7 godina

Pre nego sto krene armija nostalgicara da prica kako se danas ne igra nikakva odbrana pa zato ovoliko poena da vas preduhitrim nekim zanimljivostima:

April 26, 1983 San Antonio Spurs 152–133 Denver Nuggets
April 20, 1985: Los Angeles Lakers 147–130 Phoenix Suns
April 23, 1987: Dallas Mavericks 151–129 Seattle Supersonics
April 28, 1990: Boston Celtics 157–128 New York Knicks
May 11, 1992: Portland Trail Blazers 153–151 Phoenix Suns

I to bas 80ih i 90ih kad su se igrale straaasne odbrane. Jos u plejofu.

Jim Beam

pre 7 godina

@zola
Jesmo li mi igrali odbranu u finalu Olimpijskih igara kada smo primili 96 poena uprkos tome što su Ameri zadnih 10-15 minuta stali na loptu? Realno su tada mogli da idu do 115-120 bez problema, da su hteli. E sad, ta utakmica traje 40 minuta, ova 48 minuta jer je četvrtina u NBA 12 minuta. Dodaj to i dobićeš 149 poena u ekstremnim situacijama. Jednostavno, protiv nekih ekipa nema odbrane, pogotovo kada protiv sebe imaš takvu ekipu šutera.

Meksikanac

pre 7 godina

Gledaju Chris Webber i Charles Barkley utakmicu Sacramento Kingsa.

Kaze Webber: Ovim Cousinsu fali koja daska u glavi.
Ne, odgovara Barkley. Fali mu cela drvna industrija.

melo#7

pre 7 godina

Ali Wiggins i KAT sut iz igre 6/30... Sta reci? Mislio sam da ce se nesto promeniti dolaskom Thibodoa ali nista, i dalje ova dvojica uz Lavina divljaju i igraju sami za sebe.

luther

pre 7 godina

Za ovo nema.odbrane...Love je pogodio 8 trojki iz prvih 9 suteva..Lebron mu daje neverovatne paseve toliko tacne i jake da nmz da promasi..a GSW necu ni da pokusam da objasnim..ta trojka ne staje!!!

Bojan

pre 7 godina

(zola, 24. novembar 2016 09:26)
prosecan broj poena jeste povecan, ali ne zbog slabijeg ucinka odbrana, vec zbog brzeg tempa igre.

i dalje je taj prosek poena manji nego pre MJovog prvog penzionisanja (kao i sporiji ritam igre od tada)

google

pre 7 godina

@zola
Naravno da igraju, mozda GSW malo slabiju ove godine, ali to je nebitno. Kada imas u jednom timu tri od najboljih pet sutera lige, a od njih su dvojica medju najboljima svih vremena, tesko da sta imas od opcija u odbrani da ih zatvoris. Oni su i u prosle dve godine imali te serije sa smallball postavom kada su za par minuta ili stizali zaostatak i lomili utakmicu ili stvarali visak od 20ak poena. Ovo je sumanuto jaka ofanzivna ekipa koja polako pocinje da se uhodava i formira timski identitet, ali to smo valjda svi ocekivali, zato i jesu najveci favoriti za titulu - ako budu svi zdravi.
U teoriji moze da se igra odbrana kakvu je postavila Oklahoma prosle godine, ali to podrazumeva da imas hibridne igrace zveri na raznim pozicijama (Durent na 3, Russ na 1) koji su u dva koraka stizali da preuzimaju bukvalno sve na svojoj strani parketa. Ja licno nisam gledao neverovatniji primer odbrane od te njihove u prvom poluvremenu trece i tokom cetvrte utakmice finala konferencije.

čoda

pre 7 godina

Inace jedan od zanimljivijih tvitova u vezi Durentovog prelaska u GSW je bio Marcina Gorta koji je napisao "oni ima sad po 150 poena da ubacuju". Voriorsi definitivno dizu formu i neverovatno je kojom lakocom igraju u napadu i kojom brzinom lopta kruzi prosto je milina gledati. Iz toga sledi ovoliko asistencija i mnogo zicera i otvorenih suteva.

aleksandar

pre 7 godina

Kao prvo svaka casta Lavu na onoj prvoj cetvrtini gledao sam i neverovao covek je trpao sa svih strana,najveca fora je sto ni Portland nije bio los u napada ali kad u jednom trenutku sutirate trojke 15-20 i 16-22 onda protivnik nrma sta da trazi...Svaka cast i gsw.
Davis zver ubacio 45 poena,Nju Orlens sve bolji i bolji..

riverdale

pre 7 godina

sta reci,kad ih ovako krene,evropskim ekipama bi u takmicarskim utakmicama ubacivali po 200 poena,a odbranu na durentu bi igrao nikita kurbanov,a i mi smo se pokazali sa nasom granitnom odbranom,tako da maloumnim komentarima iskompleksiranih osoba ne treba posvecivati paznju.KRALJ nije covek,on je tenk.

Milan

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eugene, 24. novembar 2016 09:36) # Link komentara

Na to sam i mislio.

petarczv

pre 7 godina

kako smaraju ovi sto pricaju da se ne igra odbrana...a jesmo mi na svetskom igrali strasnu odbranu pa su nam u finalu utrpali 130p ko iz sale a utakmica trajala 40min...

Boston

pre 7 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo Dejvisa i njegovih 45p uz procenat suta 60%... Bitno da se ljudi prepucavaju oko odbrane da li se igra. Jao steta sto ne igraju neke takmicarske utakmice sa Evropskim timovima, Evropljani ne bi presli 70p. Niti gledate NBA samo pratite statistiku.