Ponedeljak, 14.11.2016.

08:13

Meč karijere Nemanje Bjelice

Nemanja Bjelica odigrao je najbolji meč od kada je prošle sezone stigao u NBA ligu.

Izvor:

Meè karijere Nemanje Bjelice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, pa vi uvek pricate kako imate najbolje talente u evropi a onda vas pobedjuju gruzija,ceska,nigerija i ko zna koje sve egzoticne zemlje. najvece talente u evropi vi imate? ma da sta su jokic,peno,guduric,jaramaz,zagorac pa i bogdanovic ima 23-24 godine. a sto se fudbale tice ma da samo nama u zg-u nisu igrali stojkovic,matic(igrac godine bio tada u portugaliji),tadic(tada najbolji asistent holandskog prvetnsta, sada dve godine zaredom jedan od najboljih asistenata u engleskoj,ljaljic te sezone za fiorentinu postigo mislim vise od 10 golova itd,markovic isto nije igrao).

рајко

pre 7 godina

бјелица треба да буде у стартној петорци. портланд је један од најзанимљивијих тимова

drago

pre 7 godina

Skoba

A ti imas neku kristalnu kuglu ili sta pa znas? Cinjenica je da trenutno imamo najvece talente u Evropi: Saric, Hezonja, Bender, Zizic i Zubac su top talenti. Njima pridodas Bogdanovica, Planinica (igra sjajno u repki), Babica pa i Simona i imas jedan dobar tim.

Vas tim je dobar, nema sta. Uz Spanjolce, Francuze, Litvance pa onda i nas najbolji u Evropi. Mi bi igrali u polufinalu da nismo na vas naletili, ipak ste bolji.

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Zeznuo sam se. To ti je bilo 2011 oko Adecco Cupa.

Ponovit cu, to vam je tad bio najbolji tim. A i da nije nema veze, jedino sto se gleda je rezultat. Isto bi prosli i da ste imali jaci tim. Nemoj biti tako ocajan da navodis da smo zabijali zahvaljuci vasim greskama.

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

@(Zoki, 14. novembar 2016 14:48)

Ja sam samo realan,nikog ja ne otpisujem.Zar treba da pišem laži kako je najbolji centar a statistika ove godine katastrofalna.Pratio sam sve utakmice Denvera kako u predsezoni tako i sada,a NBA pratim jos od doba Jordana.
Jokić nije ni bljeda sjenka onog od prošle sezone kada je košarku igrao iz zabave i sa strasću.Preveliki je pritisak stavljen na dečka od 21 godinu i da će biti u budučnosti jedan od nosilaca igre i budući super star.Malone ga je prošle sezone savjetovao da nabije mišiće kako bi se mogao nositi sa jačim centrima,međutim ja ne vidim te mišiće već više salo,po pokretima se to vidi kako je tromiji i sporiji a skoka nigdje.Sam Jokić je tražio od trenera da više ne počinje u prvih 5 već da ulazi sa klupe jer je nesebičan igrač kojem je važno da tim pobijeđuje i sam je shvatio da u njemu nešto ove sezone nije ok.Druga stvar Jokić se ugušio u eksperimentu zvan Jurkić(Jokić_Nurkić)gdje je igrao na 4.Spor je za tu poziciju i nije kreativan,što svi stručnjaci u NBA i govore.Njegova prirodna pozicija je 5 i na njoj se proslavio prošle sezone.Prvo treba da vrati tu strast i samopouzdanje,zatim da ponovo skine tu masu i da bude brži i pokretniji.Ja i dalje vjerujem u njega ali mora još da radi prvo na mentalnom planu pa onda i na fizičkom.Lijep pozdrav iz Zagreba

skoba

pre 7 godina

Drago, simpatično je, nemam drugu reč, čitati tvoje komentare, smatram te za čoveka koji dosta prati sport, i baš zato mi je simpatično i zanimljivo da čitam kako opravdavaš vaše košarkaše. Ispade da naše pobede ne vrede ništa jer vas ne pobeđujemo sa 20 razlike, i čak je vrednije to što vi imate igrača koji daje 28 poena nego to što smo vas dobili gde god smo vas videli. Pazi, Teodosić Jović Bogdanović Gudurić Kalinić Simonović Bjelica Mačvan Jokić Raduljica, to je ekipa u top 3 sveta pored SAD i Španije, nema sile da vi ovakvu ekipu možete da sastavite u narednih 10 godina, ponavljam ekipu, možda ćete imati igrače ali ekipu koja osvaja neko značajnije takmičenje-nema šanse

mare

pre 7 godina

NBA: Vigins, Tauns i Bjelica dali 70% poena ostali 30%. Ali u svakom timu ista priča, zna se ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Zna se ko nosi franšizu i sl.
Kako onda igrač koji nema minute može da postane solidan igrač i kako da ima samopouzdanje?

mare

pre 7 godina

U NBA se sve vrti oko nosioca franšize a u Minesoti su to su Lavin-Tauns-Vigins, ne zanosite se. Oni su projekat imaju svu slobodu u igri i jako su mladi i napreduje iz godine u godinu. Vigins i Lavin su strahovito digli brojke u odnosu na prošlu sezonu.
Jesu privatnici i bolhogeri ali nije da ne znaju. Ostali igrači su nebitni i popunjavaju tim. Tamo ti 2-3 igrača ubace 50% poena ako ne i više a ostali se bore krvavao za svaki koš kako bi imali statse. I Bjelici i Jokiću bi savetovao da igraju više za sebe i

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Druže to da je Beli počeo u startnih 5 su tek kasnije ispravili.Bilo kako bilo i onaj Šabaz i naravno Levin su ispred njega rosteru.To mu dođe da Nemanja Bjelica konkuriše za najboljeg sedmog igrača u NBA.A koliko znam tu kategoriju još nisu uveli.Ispravi me ako grešim.

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

Sjajan meč Belog kako ga zovu u Minesoti.Prvi put ga je Tibodo zbog povreda Lavina i Muhamada stavio da igra na poziciji 3 umjesto 4 i napravio pun pogodak.Dečko je odigrao savršeno,u napadu 24 poena od toga 5 trica,u obrani 8 skokova i 3 ukradene lopte,3 asistencije.Tibodo na konferenciji za tisak je nahvalio Belog i rekao da je odigrao savršen meč kako u napadu tako i u obrani i uporedio ga je sa Mirotićem kojeg je trenirao u Bulsima i da razumije da je svakom igraču koji dolazi u NBA iz Europe,potrebno vrijeme prilagodbe ne samo na igru već i na način života u USA.Na drugoj strani Jokic je neprepoznatljiv,jako loš u obrani,0 u napadu,usporen jako i trom,jedva da može da skoči.Mislim na žalost da ćemo ga pamtiti samo po toj rookie sezoni i dobrom ljetu za Srbiju i da će polako da nestane sa košarkaške scene.On nije više isti igrač,uklopio se u sivilo svoje ekipe,jednostavno i nije zaslužio više da igra u prvih 5 što je i sam priznao Malounu i sam tražio da više ne počinje u petorci i da želi da ulazi sa klupe ako će to značiti pobijedu za tim.Ali nada i vjera u tog dečka i dalje postoji.

nije za vas NBA

pre 7 godina

Džabe sve kad je u NBA određeno do kraja sezone ko kakvu ulogu ima. Već u sledećoj standardnih 15 minuta i 5 poena. Voleo bih da se Marjanović i Bjelica vrate da ih bar gledamo dok su u najboljim godinama jer je mučno da budu rezerve prosečnim igračima.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Tibodo je pametan trener pa očekujem da će malo više da igra sa Bjelicom na trojci nakon sinoćne utakmice. Protok lopte sinoć je bio itekako uočljiv što je za Minesotu nažalost retkost pogotovo kad je Lavin u postavi...

sladjan

pre 7 godina

Ipak svi danas pisu o Andrju Viginsu koji je doneo pobedu Minesoti sa svojih 47 poena! Bjelica cak i kada odigra utakmicu karijere ne bude najbolji igrac utakmice. Toliko o nasim NBA igracima:) Samo ih mi hvalimo po nasim sajtovima.

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, ako pises onda pisi makar istinu. u pripremama za sp 2010 uopste nismo igrali protiv vas. mozda neka mlada rep. ali sigurno nije to bila A rep. a poraze imati sa bogdanovicem: sp 2010, adecco kup dve godine zaredom, pripreme 2013 tada smo vas pobedili sa oko 20 poena razlike, pripremne za sp 2014, pripreme za OI 2016 i na OI 2016. a te utakmice u fudbalu koju ti volis da spominjes dovoljno je znati da ste zapravo tada dobili B rep. i to kada vam je kolarov poklonio prvi gol a brkic drugi gol.

323

pre 7 godina

bilo je pitanje vremena. dajte mu samo minutažu i to je to. u suprotnom kao i do sada. mozda se beli zato i ne raduje mada je on takav, mrtva i hladna faca.

Vlado

pre 7 godina

Alal vera, ovaj decko ima vrhunsku gradju a izgleda da je malo i misicne mase nabacio, samo jos da dobije na samopouzdanju i da sto cesce napada kos prodorima jer ima duge ruke malo jace udje u duel napravi sebi prostor i polozi na tablu, svaku utakmicu bi imao +25.

drago

pre 7 godina

Stefan Gr.

Jeste razbit cete nas 30 razlike, masta sta radi svasta...opet cete strepiti do zadnje sekunde ko i svaki put. Mi u nogometu rijesimo za pola sata.
Bojan Bogdanovic je Hrvat iz Mostara, porijeklom iz Neuma, a Markovic ga nije zaustavio ni u Riju (28 koseva), ni Kalinic ni iko drugi, nista mu nisu mogli. A pogovo ga nece u buducnosti jer se povukao.

Skoba

Mislis obrnuto. Nije vazno jel igraju Kukoc, Radja, Vrankovic, Komazec, Perasovic ili Sesar, Rumac, Prkacin, Mulaomerovic uvijek nas jedva dobijete pa makar imali 5 puta jaci sastav. Dobro znas da nas jedva dobijate i ako smo mi sa C timom.

Dalibor79

Di ja to usporedjujem Mandzukica i Mitrovica?
Bogdanovic ima dosta poraza. Ali zasto svi presucujete da smo vas dobili na pripremnom u Sloveniji 2010-e? Ali ti tu spominjes i Sarica, Hezonju, Bendera, Zupca. Njih dakle 4 od 5 imaju jedan ili ni jedan.
Sto se tice nogometa nemoj mi pricati o Mihajlovicu, ugasili smo vas i to je to. Osim toga, bolje niste ni imali.

Иван

pre 7 godina

Одлична партија Бјелице. Можда за њега ипак има наде у НБА. Хода по танкој жици тренутно. Велико је питање куда ће Тибодо и Минесота даље. Нису тамо слепи, нема ко није приметио да је ово најбољи меч Вулфса у последњих и-ха-хај година, и да сјајно делују са Немањом на ниском крилу, а Вигинсом на позицији шутера. То значи следеће: шта радити с Левином, великим потрошачем лопти и једним од три значајна пројекта Минесоте? Преместити га на клупу? Тамо би Зек имао одрешене руке да троши лопте, али стартер је стартер у НБА, а резерва резерва, макар била најбољи шести играч лиге. То обара цену. Са друге стране, Вулфси ће пре или касније схватити да не могу имати у петорци чак тројицу великих потрошача, и логичан избор за шкартирање је Левин. Не буде ли хтео на клупу, он ће бити трејдован, само је за Бјелицу питање када? Буде ли управа оклевала, Немањи ће исцурити време и у Минесоти и у НБА. Јер, он је специфичан играч, и поред свих физичких недостатака, није за клупу у тој лиги. Они који тамо улазе с клупе сви желе да се докажу, и играње с резервама се за Бјелицу своди на статирање поред солиста типа Шабаз Мухамед. Делује да је Тибодо схватио све ово, али хоће ли бити јак да се сукоби са Лавином? Видећемо врло ускоро.

Riječanin

pre 7 godina

Svi znaju igrat košarku ali Srpski igrači su najjači u glavi i puni su samopouzdanja.Bjelici upravo to fali da bi bio Bodiroga al nije mu još kasno.ŽIVJELA SRBIJA I K9ŠARKA

luther

pre 7 godina

Realno Beli ne mora da daje vise id 10 poena po mecu...ima Minestota ozbiljnu rafalnu paljbu za to..ali decko mora da igra bar 35min po mecu..kad god je izasao ovi spuste na 9 poena...neverovatno koliko je pametniji i skolovaniji od ove dece u odbrani ..Wingis je decko nenormalan talenat ima u rukama 30 poena kad hoce...ali zato mu treba nas Beli da ga optereti...videcemo sta ce bit.

Dragan Jove Torbica

pre 7 godina

Bravo doktore! Samo sipaj ko iz kofe!!! Dal
Ce vec jednom ona lozana Lavin da ode iz ove ekipe da im svane. Odlican dil mogu da naprave za njega i da ga uvale nekome. Goreg lozaca od igraca ionako ne moze da dobiju od njega.

vince carter

pre 7 godina

Kako haoticno igra minesota mogu tek da zamislim kako je sa lavinom,pokusao sam da gledam utakmicu ali brzo sam odustao,izgledalo je kao da se svi sudaraju na terenu a i lejkersi su se izgubili u takvoj igri a bjelici svaka cast.

Звјездаш

pre 7 godina

Да су из Минесоте паметни па да трејдују овог Лавина и Шабаза Мухамед они форсирају ко луди нема ни мало тимске игре од њих...
Бјелица 5 пута бољи од Лавина много бољи тимски играч

Steva

pre 7 godina

A ko je "Beli"?
Nalupaste coveku koji je to lepo primetio gomile minusa, a majstori ne umeju coveku da potrefe ni ime. Americka korektnost...

Djura

pre 7 godina

pratio sam i analizirao tim Minesote...neverovatni igraci..ali, vecin unjih igraj uza sebe..uzas..Levin, Vigins, pa ca ki Tauns..katastrofa jedna..Bjelica nekad ni loptu ne dobije..hvala Bogu sad je pokazao da je bolji od vecine..ali..trener mora da bude autoritet..i da kaze da timski igraju..svi ce tako profitirati..ajmo Bjeliceee

Mika Sumikinen

pre 7 godina

...uzeo samo tri šuta...

Da li je moguce da neko ovako govori vec duze vreme u medijima i da niko nista ne preduzima povodom toga?? Dajte ljudi da ukinemo srpski jezik i pravopis i usvojimo engleski. Iskreno nemam nista protiv, ali imam protiv toga da se bukvalno prevode izrazi i kao sad je smekerski tako da se govori. FUJ!

JPR23

pre 7 godina

@JPR23Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.
(Demius, 14. novembar 2016 10:48)

A ja ne znam sta tebe tera da pises kad izgleda da prosto nemas pojma,! I Dieng i Beli su poceli utakmicu, uz Rubia, Towns-a i Wigginsa... idi lepo na sajt NBA, uz Boxscore ti pise i ono Play-by-play pa proveri, Dieng je izasao kad je napravio svoj drugi faul , posle slobodnih bacanja Denga iz Lejkersa i umesto njega je usao Aldrich, u tom trenutku je bilo 15-13 u korist Lejkersa..

JPR23

pre 7 godina

meč karijere??? zar nije to malo pretjerano, ne može neka obična prvenstvena utakmica nikom biti meč karijere
(bomber, 14. novembar 2016 11:27)

Misli se karijeru u NBA.. a to mu jeste svakako najbolja partija u NBA ligi.

Stefan Gr.

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Drago, dragi Drago... :) Nikada se niste igrali sa nama u tom sportu i nikada i necete. To ti je valjda jasno pa se tješiš sa tim NBA statistikama... Bobi koji ima 0 min. u NBA ako zaigra na evropskom raskomadaće svakog vašeg centra, i ne samo vašrg već i bilo koga ko mu naleti.. A Raduljica - on će opet patosirati Šarića - pa makar ovaj briljirao u Phili svaki meč... Čak će i sasvim prosječni igrač Mačcan da vam.uvali dvije, tri trice preko ruke nekog vaseg NBA igrača, "sa kapice"
.. Buhahahaha... A Bjelica, sta ce tek on da vam radi... A Stef Markovic.. ;) on ce samo 10 min. da ukoci tu "masinu za koseve" Srbina Bojana Bogdanovica i bice doboljno ;) ... Za to vrijeme ce prezimenjak Bogdan da uvali jedno 10 - 15 p. i to je to ;)
Ti znas da ce to tako biti.. Znas i nista ne mozes da promijenis :)

Ostin A

pre 7 godina

Za razliku od Bobana u San Antoniju, Minesota je zasad slab tim i idealan za probijanje. Jako je loše kad odeš u tim gde na tvojim pozicijama već igraju istaknute zvezde (Dankan, Aldrige... sada Drummond). Kada malo steknu iskustva Andrew Wiggins, Zach LaVine i naravno Karl-Anthony Towns, biće veoma ozbiljna ekipa.

NastyB

pre 7 godina

Razlog ovakvoj igri ne samo Bjelice, već Minesote je svakako neigranje Lavina i Šabaza Muhameda. Vigins je zaigrao na dvojci, Bjelica na trojci i eto rezultata. Vigins viši, brži i pokretljiviji od Klarksona i Lu Vilijamsa koji su igrali dvojke u Lejkersima, Bjelica se u napadu poigravao sa Ingramom i Rendlom, čak je i komentator američke televizije rekao da je Beli odličan na poziciji trojke. Kad se doda da je tu Rubio koji inteligentno deli lopte, rezultat nije mogao da izostane. Ali to je bilo samo za ovu utakmicu, sa Lavinom se nastavlja ono što je trebalo da važi za Golden Stejt – treba im najmanje dve lopte da bi mogli da igraju.
O Denveru i Jokiću ne treba trošiti reči, Meloun, jednostavno, nije trener za njih. Jokić, Farid, pa i Mudiaj su mnogo slabiji u njegovim rotacijama i zamislima, nego što znaju i mogu da igraju.
Ali, pored Minesote, glavni utisak večeri je Serž Ibaka. Sa kakvim zadovoljstvom je trpao Oklahomu, lupao rampe i pokazao da još uvek zna dobro da igra, ono je bilo za respekt. Lično, da sam na mestu Sema Prestija, trejdovao bih Rasela Vestbruka za jedno 2-3 dobra igrača i Oklahoma bi „procvetala“. Jeste da je Ras fenomenalan, ali Oklahoma ima samo njega i, povremeno, Oladipa, koji je nekonstantan, dok na ostalim pozicijama duva promaja. Naprimer, Ras za Bledsoa, Ti Džej Vorena i još jednog solidnog rolpleja (Džared Dadli) iz Finiksa i eto Oklahome u borbi za titulu.

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, nisu ovi tvoji igraci igrali jednom protiv srbije vec cesce i sve sami porazi. pa samo bogdanovic ima 7 poraza protiv srbije. a da te podsetim na pripremni turnir kada vas je srbija pobedila i to bez teodosica,bjelica i marjanovica. pa pre dve godine pred sp isto bez teodosica,krstica i nedovica. a sto se fudbala tice imate jednu pobedu kada se mihajlovica kockao. dovoljno je sto su tada neke novine pred utakmicu imali naslov: mihajlovic sve sokirao. a to se odnosilo na sastav koji treba igrati u zagrebu. a svi znamo kako vas je simunic spasao poraza u bg-u. cudi me da sada kazes da su bender itd deca. a kada ti uporedjujes recimo mandzukica i mitrovica onda tu nema razlike u godinama?

petarczv

pre 7 godina

Sta sad odjedanput nema saveta da se vrati u evropu?? Svakom igracu treba minutaza da bi se pokazao to je tako jednostavno. Vi konstantno pljujete Bjelicu i Bobija kao da igraju po 30+ minuta i ne urade nista..

mendzo

pre 7 godina

Uzeo tri šuta? Od koga ih je uzeo? Ko ih je ostavio? Mislim da bi ti druže trebalo da uzmeš koji čas srpskog, jer si potpuno nepismen.

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.

steyr

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa komentarima za LaVine... Ali, znajući kako funkcioniše NBA, eto njega opet u startnih 5, a Bjelica popunjava rotaciju! Do sledećeg slučaja, a tada ga možda neće hteti trojka. Čudan je taj NBA, mada i u Evropi ima sličnih primera.

Лепа наша српска језика

pre 7 godina

"Јока је узео само три шута"? Од кога их је узео, од бабе на пијаци или циганке у контејнеру?

skoba

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Kompleksu hodajuću, ne bi se Hrvatska igrala sa Srbijom u košarci ni da sastavite najjaču ekipu u zadnjih 15 godina a mi da izvedemo sastav Marko Marinović Malina-Vuk Radivojević-Kalina(čisto da ima ko da vas sprda)-Đorđe Gagić- Vladimir Štimac.. bilo bi gusto

dalibor79

pre 7 godina

ako bjelica bude imao dovoljnu minutazu moze realno da ima prosecno 10 poena po utakmici. a drago za tebe, i onda kada tvoji saric,hezonja,bogdanovic,bender nalete na srbiju onda se zna da srbija pobedjuje:)

Komarac

pre 7 godina

Kao sto sam pre neki dan napisao, jedan od trojice siledzija mora da ide, a to je najverovatnije Lavin i tako ce i biti. Realno Minesoti je potreban jos jedan top play, Rubio je dobar, ali nije on covek koji ce da vuce ekipu, nema konstantnost ni sut,ali kao back up bi bio savrsen. Sinoc se nekoliko stvari poklopilo i otuda i ovakva partija Bjelice, koji je odigrao muski na oba kraja terena, sa puno samopouzdanja i bez straha. Prvo nije igrao vec prozvani Lavin(veci potrosac lopti od Viginsa i Taunsa), drugo Vigins je igrao beka sto se ispostavilo kao pun pogodak, jer protivnicki bekovi ne mogu da mu pariraju(ko je gledao zna o cemu pricam), nadam se da ce Tibodo da ukapira da je to ono sto Vigins mora da igra i gde ima prednost. Trece i najbitnije Bjelica je igrao u startnoj petorci na poziciji tri koja mu je i najprirodnija, iako ga spustaju vec par godina svi na poziciju 4, on je 3. Svi pricaju o poenima, niko ne pise o odbrani koju je odigrao, sa samo 3 napravljena faula za 40 minuta, 3 ukradene lopte, blokadom i jos dosta situacija gde je terao protivnicke igrace da grese. Ako bude pameti, petorka koja je sinoc pocela je petorka koja moze nesto da uradi...Pozdrav svima...

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Koliko ti smeta i koliko jadan moras biti da to izvlacis. Pa Bender i Zubac su klinci koji nikad nisu ni igrali za reprezentaciju a kamoli protiv Srbije. Umjesto da pohvalis decka ili samo preskocis.
Inace ovi nabrojani su igrali samo jednom protiv Srbije ;)
I to je zavrsilo na jednom posjedu, imali mo 4-5 napada za vodstvo, moglo je otici na obje strane. A Srbija je dobra.
Ne hvalim se ni ja kako smo vas ugasili u nogometu.

Ali kad smo vec kod toga... polako, to su jos djeca, "jedva" punoljetni. I Saric i Hezonja. A da su nam svi kao Hezonja i Bogdanovic, igrali bi se s vama. Bogdanovic 28 koseva a Hezonja 16 u 15 minuta.

dt

pre 7 godina

Ee moj Beli, svi ovi sto te kuju u zvezde ovde su do juce govorili da se vratis u Evropu i budes kralj, jer se ti ne uklapas u Nba... Eee nacijoo, imajte stav bar nekad i za nesto...

Ceca sam

pre 7 godina

Tooooo,lutko! Tako se igra! Cini mi se da si se na ovoj utakmici sasvim,sasvim oslobodio. Zelim da ti svaka bude ovako dobra. Zavidna minutaza..Cekamo sledecu...

gojimir debeljački

pre 7 godina

Pogledao utakmicu. Vrhunska košarka, na momente bez promašaja (4/4 kada su Lakersi stisli). Lakersi ozbiljan tim idu lako do play-offa. U Minesoti Vigins 47p, ulazio, šutirao igrao iz kontakta, na kraju se oduzeo od umora, poslednjih nekoliko penala promašio inače bi išao preko 50. Bjelica se pomirio sa ulogom u timu, naštelovao ruku na 3p iz levog ugla odakle je pogodio četiri puta. Ne igra svoju igru iz Evrope (katovi, ofanzivni skok) već uglavnom stoji na 3p i maše rukama. Na kraju režija istakla njega i Viginsa kao igrače utakmice, pričali dosta o njemu. Bjelica je bio starter i igrao 38 min najviše zahvaljujuci neigranju Zaka Lavina (i Šabaza Muhameda). Lavin teški sebičnjak i potrošač lopti. Bolji su kad igraju bez njega.

oscar

pre 7 godina

sta vredi kad ce vec sledeci mec da se vrati onaj nalozeni silovatelj lopte lavine i bjelica ce opet na klupu uz plafon 18 minuta na terenu. plus nocas nije bilo ni sabaz muhameda tako da tesko da ce biti na ovom nivou beli.

JPR23

pre 7 godina

Bravo Beli, starter, igrao 40 i kusur minuta, i iskoristio na najbolji nacin. Dobre trojke, prodori.. ali, ali, pored toga treba takodje da se istakne i cela ekipa, asistencije 28-16 u korist Minesote, sut 42/80.. kolika je to razlika kad nema onog siledzije Lavina i Daviloptu Sabaza Tosica.. nebo i zemlja u igri, osim par bespotrebnih suteva za tri Towns-a, skoro celu tekmu su igrali pametno, organizovano, bez srljanja i glupih suteva, zato i jeste tako dobra statistika. Wiggins opalio 47 poena, ali uz odlican procenat, i mozda svega 2-3 malo forsirana suta..
U ovakvom sastavu ne bi imali 3-6 vec mozda i obrnuto.. to sad samo corav ne vidi, ali vec sledecu ce vratiti Lavina i opet cirkus...

drago

pre 7 godina

Mali Bender dosta minuta i bez promasaja ali definitivno je dobar jer sa njim na terenu su Sunsi u plusu u 4 od 7 tekmi a samo su jednu od tih 7 dobili. To je +27 odnosno -60.
Zubac za 2 godine u top 5 centara kaze Metta World Peace.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

PP aparat i Djilas?!

pre 7 godina

Beli?!Momak iz Bloka 70?!Joka?!Teo?!
Izgleda da je sramota da se igrac nazove svojim imenom,nego mora da se ulizuje ovim amerima sto pustaju sve poene koje je dao Kajri Irving u trenutku kada je igrac Sarlota zalepio Lebrona za parket!
Gde su nestala srpska imena Milos,Nemanja,Nikola..i od kada je postalo "in" da se uzimaju delovi imena i prezimena?!Nikola-Nik,Niko
Bjelica-Beli
Jokic-Joko..
Teodosic-Teo....

SRB

pre 7 godina

Osecam da ce sjajni, takticki savrseni US treneri da ga stave na klupu na sl mecu. Igrace 3mnta i imace sjajan ucinak od 1og skoka.
Kada bi ga pustili malo vise da igra (ne samo da ima minute) imao bi sv drugi mec 20 poena.

dejo

pre 7 godina

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40603/grci_u_panici_krive_srbe_zbog_transparenta_noz_zica_srebrenica_fifa_ce_ih_zestoko_kazniti.html

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Nakon prošle sezone svi o Taunsu počeli da pričaju kao o najtalentovanijim igraču lige i prvoj zvezdi Minesote, Viginsu se to, izgleda, ni malo ne sviđa.

nole

pre 7 godina

Samo sto je Mudije imao 3-16,Jokara kako je krenuo ...Prosto NBA je velika masinerija,sou,gde moras da pravis sto spektakularnije poteze i poeen da postizem,covek ove sezone ne moze da dodje do lopte i odmah ispada iz startne,mora agresivnije da ide na kos i vise da trazi loptu,

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

Nemke

pre 7 godina

Mislim da slobodno mogu reći da je Bjelica najbolji Srpski šuter trenutno.Tu je negde i Teo,ali je ovu sezonu loše počeo šuterski,to je do Anastasije vrvtno...

KRIGER

pre 7 godina

Bravo momcine, beli i crni Srbine, ajde pa dogodine da vas gledamo u Zvezdi u pohodu na Euroligu buuuahahahahahahahahahahahahahaha..., a Zagreb neka kmeci!

JPR23

pre 7 godina

Bravo Beli, starter, igrao 40 i kusur minuta, i iskoristio na najbolji nacin. Dobre trojke, prodori.. ali, ali, pored toga treba takodje da se istakne i cela ekipa, asistencije 28-16 u korist Minesote, sut 42/80.. kolika je to razlika kad nema onog siledzije Lavina i Daviloptu Sabaza Tosica.. nebo i zemlja u igri, osim par bespotrebnih suteva za tri Towns-a, skoro celu tekmu su igrali pametno, organizovano, bez srljanja i glupih suteva, zato i jeste tako dobra statistika. Wiggins opalio 47 poena, ali uz odlican procenat, i mozda svega 2-3 malo forsirana suta..
U ovakvom sastavu ne bi imali 3-6 vec mozda i obrnuto.. to sad samo corav ne vidi, ali vec sledecu ce vratiti Lavina i opet cirkus...

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Nakon prošle sezone svi o Taunsu počeli da pričaju kao o najtalentovanijim igraču lige i prvoj zvezdi Minesote, Viginsu se to, izgleda, ni malo ne sviđa.

Komarac

pre 7 godina

Kao sto sam pre neki dan napisao, jedan od trojice siledzija mora da ide, a to je najverovatnije Lavin i tako ce i biti. Realno Minesoti je potreban jos jedan top play, Rubio je dobar, ali nije on covek koji ce da vuce ekipu, nema konstantnost ni sut,ali kao back up bi bio savrsen. Sinoc se nekoliko stvari poklopilo i otuda i ovakva partija Bjelice, koji je odigrao muski na oba kraja terena, sa puno samopouzdanja i bez straha. Prvo nije igrao vec prozvani Lavin(veci potrosac lopti od Viginsa i Taunsa), drugo Vigins je igrao beka sto se ispostavilo kao pun pogodak, jer protivnicki bekovi ne mogu da mu pariraju(ko je gledao zna o cemu pricam), nadam se da ce Tibodo da ukapira da je to ono sto Vigins mora da igra i gde ima prednost. Trece i najbitnije Bjelica je igrao u startnoj petorci na poziciji tri koja mu je i najprirodnija, iako ga spustaju vec par godina svi na poziciju 4, on je 3. Svi pricaju o poenima, niko ne pise o odbrani koju je odigrao, sa samo 3 napravljena faula za 40 minuta, 3 ukradene lopte, blokadom i jos dosta situacija gde je terao protivnicke igrace da grese. Ako bude pameti, petorka koja je sinoc pocela je petorka koja moze nesto da uradi...Pozdrav svima...

Nemke

pre 7 godina

Mislim da slobodno mogu reći da je Bjelica najbolji Srpski šuter trenutno.Tu je negde i Teo,ali je ovu sezonu loše počeo šuterski,to je do Anastasije vrvtno...

oscar

pre 7 godina

sta vredi kad ce vec sledeci mec da se vrati onaj nalozeni silovatelj lopte lavine i bjelica ce opet na klupu uz plafon 18 minuta na terenu. plus nocas nije bilo ni sabaz muhameda tako da tesko da ce biti na ovom nivou beli.

dalibor79

pre 7 godina

ako bjelica bude imao dovoljnu minutazu moze realno da ima prosecno 10 poena po utakmici. a drago za tebe, i onda kada tvoji saric,hezonja,bogdanovic,bender nalete na srbiju onda se zna da srbija pobedjuje:)

luther

pre 7 godina

Realno Beli ne mora da daje vise id 10 poena po mecu...ima Minestota ozbiljnu rafalnu paljbu za to..ali decko mora da igra bar 35min po mecu..kad god je izasao ovi spuste na 9 poena...neverovatno koliko je pametniji i skolovaniji od ove dece u odbrani ..Wingis je decko nenormalan talenat ima u rukama 30 poena kad hoce...ali zato mu treba nas Beli da ga optereti...videcemo sta ce bit.

SRB

pre 7 godina

Osecam da ce sjajni, takticki savrseni US treneri da ga stave na klupu na sl mecu. Igrace 3mnta i imace sjajan ucinak od 1og skoka.
Kada bi ga pustili malo vise da igra (ne samo da ima minute) imao bi sv drugi mec 20 poena.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Pogledao utakmicu. Vrhunska košarka, na momente bez promašaja (4/4 kada su Lakersi stisli). Lakersi ozbiljan tim idu lako do play-offa. U Minesoti Vigins 47p, ulazio, šutirao igrao iz kontakta, na kraju se oduzeo od umora, poslednjih nekoliko penala promašio inače bi išao preko 50. Bjelica se pomirio sa ulogom u timu, naštelovao ruku na 3p iz levog ugla odakle je pogodio četiri puta. Ne igra svoju igru iz Evrope (katovi, ofanzivni skok) već uglavnom stoji na 3p i maše rukama. Na kraju režija istakla njega i Viginsa kao igrače utakmice, pričali dosta o njemu. Bjelica je bio starter i igrao 38 min najviše zahvaljujuci neigranju Zaka Lavina (i Šabaza Muhameda). Lavin teški sebičnjak i potrošač lopti. Bolji su kad igraju bez njega.

Dragan Jove Torbica

pre 7 godina

Bravo doktore! Samo sipaj ko iz kofe!!! Dal
Ce vec jednom ona lozana Lavin da ode iz ove ekipe da im svane. Odlican dil mogu da naprave za njega i da ga uvale nekome. Goreg lozaca od igraca ionako ne moze da dobiju od njega.

petarczv

pre 7 godina

Sta sad odjedanput nema saveta da se vrati u evropu?? Svakom igracu treba minutaza da bi se pokazao to je tako jednostavno. Vi konstantno pljujete Bjelicu i Bobija kao da igraju po 30+ minuta i ne urade nista..

nole

pre 7 godina

Samo sto je Mudije imao 3-16,Jokara kako je krenuo ...Prosto NBA je velika masinerija,sou,gde moras da pravis sto spektakularnije poteze i poeen da postizem,covek ove sezone ne moze da dodje do lopte i odmah ispada iz startne,mora agresivnije da ide na kos i vise da trazi loptu,

Djura

pre 7 godina

pratio sam i analizirao tim Minesote...neverovatni igraci..ali, vecin unjih igraj uza sebe..uzas..Levin, Vigins, pa ca ki Tauns..katastrofa jedna..Bjelica nekad ni loptu ne dobije..hvala Bogu sad je pokazao da je bolji od vecine..ali..trener mora da bude autoritet..i da kaze da timski igraju..svi ce tako profitirati..ajmo Bjeliceee

skoba

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Kompleksu hodajuću, ne bi se Hrvatska igrala sa Srbijom u košarci ni da sastavite najjaču ekipu u zadnjih 15 godina a mi da izvedemo sastav Marko Marinović Malina-Vuk Radivojević-Kalina(čisto da ima ko da vas sprda)-Đorđe Gagić- Vladimir Štimac.. bilo bi gusto

nije za vas NBA

pre 7 godina

Džabe sve kad je u NBA određeno do kraja sezone ko kakvu ulogu ima. Već u sledećoj standardnih 15 minuta i 5 poena. Voleo bih da se Marjanović i Bjelica vrate da ih bar gledamo dok su u najboljim godinama jer je mučno da budu rezerve prosečnim igračima.

dt

pre 7 godina

Ee moj Beli, svi ovi sto te kuju u zvezde ovde su do juce govorili da se vratis u Evropu i budes kralj, jer se ti ne uklapas u Nba... Eee nacijoo, imajte stav bar nekad i za nesto...

Иван

pre 7 godina

Одлична партија Бјелице. Можда за њега ипак има наде у НБА. Хода по танкој жици тренутно. Велико је питање куда ће Тибодо и Минесота даље. Нису тамо слепи, нема ко није приметио да је ово најбољи меч Вулфса у последњих и-ха-хај година, и да сјајно делују са Немањом на ниском крилу, а Вигинсом на позицији шутера. То значи следеће: шта радити с Левином, великим потрошачем лопти и једним од три значајна пројекта Минесоте? Преместити га на клупу? Тамо би Зек имао одрешене руке да троши лопте, али стартер је стартер у НБА, а резерва резерва, макар била најбољи шести играч лиге. То обара цену. Са друге стране, Вулфси ће пре или касније схватити да не могу имати у петорци чак тројицу великих потрошача, и логичан избор за шкартирање је Левин. Не буде ли хтео на клупу, он ће бити трејдован, само је за Бјелицу питање када? Буде ли управа оклевала, Немањи ће исцурити време и у Минесоти и у НБА. Јер, он је специфичан играч, и поред свих физичких недостатака, није за клупу у тој лиги. Они који тамо улазе с клупе сви желе да се докажу, и играње с резервама се за Бјелицу своди на статирање поред солиста типа Шабаз Мухамед. Делује да је Тибодо схватио све ово, али хоће ли бити јак да се сукоби са Лавином? Видећемо врло ускоро.

PP aparat i Djilas?!

pre 7 godina

Beli?!Momak iz Bloka 70?!Joka?!Teo?!
Izgleda da je sramota da se igrac nazove svojim imenom,nego mora da se ulizuje ovim amerima sto pustaju sve poene koje je dao Kajri Irving u trenutku kada je igrac Sarlota zalepio Lebrona za parket!
Gde su nestala srpska imena Milos,Nemanja,Nikola..i od kada je postalo "in" da se uzimaju delovi imena i prezimena?!Nikola-Nik,Niko
Bjelica-Beli
Jokic-Joko..
Teodosic-Teo....

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

steyr

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa komentarima za LaVine... Ali, znajući kako funkcioniše NBA, eto njega opet u startnih 5, a Bjelica popunjava rotaciju! Do sledećeg slučaja, a tada ga možda neće hteti trojka. Čudan je taj NBA, mada i u Evropi ima sličnih primera.

Stefan Gr.

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Drago, dragi Drago... :) Nikada se niste igrali sa nama u tom sportu i nikada i necete. To ti je valjda jasno pa se tješiš sa tim NBA statistikama... Bobi koji ima 0 min. u NBA ako zaigra na evropskom raskomadaće svakog vašeg centra, i ne samo vašrg već i bilo koga ko mu naleti.. A Raduljica - on će opet patosirati Šarića - pa makar ovaj briljirao u Phili svaki meč... Čak će i sasvim prosječni igrač Mačcan da vam.uvali dvije, tri trice preko ruke nekog vaseg NBA igrača, "sa kapice"
.. Buhahahaha... A Bjelica, sta ce tek on da vam radi... A Stef Markovic.. ;) on ce samo 10 min. da ukoci tu "masinu za koseve" Srbina Bojana Bogdanovica i bice doboljno ;) ... Za to vrijeme ce prezimenjak Bogdan da uvali jedno 10 - 15 p. i to je to ;)
Ti znas da ce to tako biti.. Znas i nista ne mozes da promijenis :)

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, nisu ovi tvoji igraci igrali jednom protiv srbije vec cesce i sve sami porazi. pa samo bogdanovic ima 7 poraza protiv srbije. a da te podsetim na pripremni turnir kada vas je srbija pobedila i to bez teodosica,bjelica i marjanovica. pa pre dve godine pred sp isto bez teodosica,krstica i nedovica. a sto se fudbala tice imate jednu pobedu kada se mihajlovica kockao. dovoljno je sto su tada neke novine pred utakmicu imali naslov: mihajlovic sve sokirao. a to se odnosilo na sastav koji treba igrati u zagrebu. a svi znamo kako vas je simunic spasao poraza u bg-u. cudi me da sada kazes da su bender itd deca. a kada ti uporedjujes recimo mandzukica i mitrovica onda tu nema razlike u godinama?

mare

pre 7 godina

NBA: Vigins, Tauns i Bjelica dali 70% poena ostali 30%. Ali u svakom timu ista priča, zna se ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Zna se ko nosi franšizu i sl.
Kako onda igrač koji nema minute može da postane solidan igrač i kako da ima samopouzdanje?

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

Ceca sam

pre 7 godina

Tooooo,lutko! Tako se igra! Cini mi se da si se na ovoj utakmici sasvim,sasvim oslobodio. Zelim da ti svaka bude ovako dobra. Zavidna minutaza..Cekamo sledecu...

mare

pre 7 godina

U NBA se sve vrti oko nosioca franšize a u Minesoti su to su Lavin-Tauns-Vigins, ne zanosite se. Oni su projekat imaju svu slobodu u igri i jako su mladi i napreduje iz godine u godinu. Vigins i Lavin su strahovito digli brojke u odnosu na prošlu sezonu.
Jesu privatnici i bolhogeri ali nije da ne znaju. Ostali igrači su nebitni i popunjavaju tim. Tamo ti 2-3 igrača ubace 50% poena ako ne i više a ostali se bore krvavao za svaki koš kako bi imali statse. I Bjelici i Jokiću bi savetovao da igraju više za sebe i

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Tibodo je pametan trener pa očekujem da će malo više da igra sa Bjelicom na trojci nakon sinoćne utakmice. Protok lopte sinoć je bio itekako uočljiv što je za Minesotu nažalost retkost pogotovo kad je Lavin u postavi...

Лепа наша српска језика

pre 7 godina

"Јока је узео само три шута"? Од кога их је узео, од бабе на пијаци или циганке у контејнеру?

Ostin A

pre 7 godina

Za razliku od Bobana u San Antoniju, Minesota je zasad slab tim i idealan za probijanje. Jako je loše kad odeš u tim gde na tvojim pozicijama već igraju istaknute zvezde (Dankan, Aldrige... sada Drummond). Kada malo steknu iskustva Andrew Wiggins, Zach LaVine i naravno Karl-Anthony Towns, biće veoma ozbiljna ekipa.

skoba

pre 7 godina

Drago, simpatično je, nemam drugu reč, čitati tvoje komentare, smatram te za čoveka koji dosta prati sport, i baš zato mi je simpatično i zanimljivo da čitam kako opravdavaš vaše košarkaše. Ispade da naše pobede ne vrede ništa jer vas ne pobeđujemo sa 20 razlike, i čak je vrednije to što vi imate igrača koji daje 28 poena nego to što smo vas dobili gde god smo vas videli. Pazi, Teodosić Jović Bogdanović Gudurić Kalinić Simonović Bjelica Mačvan Jokić Raduljica, to je ekipa u top 3 sveta pored SAD i Španije, nema sile da vi ovakvu ekipu možete da sastavite u narednih 10 godina, ponavljam ekipu, možda ćete imati igrače ali ekipu koja osvaja neko značajnije takmičenje-nema šanse

Звјездаш

pre 7 godina

Да су из Минесоте паметни па да трејдују овог Лавина и Шабаза Мухамед они форсирају ко луди нема ни мало тимске игре од њих...
Бјелица 5 пута бољи од Лавина много бољи тимски играч

JPR23

pre 7 godina

@JPR23Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.
(Demius, 14. novembar 2016 10:48)

A ja ne znam sta tebe tera da pises kad izgleda da prosto nemas pojma,! I Dieng i Beli su poceli utakmicu, uz Rubia, Towns-a i Wigginsa... idi lepo na sajt NBA, uz Boxscore ti pise i ono Play-by-play pa proveri, Dieng je izasao kad je napravio svoj drugi faul , posle slobodnih bacanja Denga iz Lejkersa i umesto njega je usao Aldrich, u tom trenutku je bilo 15-13 u korist Lejkersa..

323

pre 7 godina

bilo je pitanje vremena. dajte mu samo minutažu i to je to. u suprotnom kao i do sada. mozda se beli zato i ne raduje mada je on takav, mrtva i hladna faca.

Riječanin

pre 7 godina

Svi znaju igrat košarku ali Srpski igrači su najjači u glavi i puni su samopouzdanja.Bjelici upravo to fali da bi bio Bodiroga al nije mu još kasno.ŽIVJELA SRBIJA I K9ŠARKA

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

@(Zoki, 14. novembar 2016 14:48)

Ja sam samo realan,nikog ja ne otpisujem.Zar treba da pišem laži kako je najbolji centar a statistika ove godine katastrofalna.Pratio sam sve utakmice Denvera kako u predsezoni tako i sada,a NBA pratim jos od doba Jordana.
Jokić nije ni bljeda sjenka onog od prošle sezone kada je košarku igrao iz zabave i sa strasću.Preveliki je pritisak stavljen na dečka od 21 godinu i da će biti u budučnosti jedan od nosilaca igre i budući super star.Malone ga je prošle sezone savjetovao da nabije mišiće kako bi se mogao nositi sa jačim centrima,međutim ja ne vidim te mišiće već više salo,po pokretima se to vidi kako je tromiji i sporiji a skoka nigdje.Sam Jokić je tražio od trenera da više ne počinje u prvih 5 već da ulazi sa klupe jer je nesebičan igrač kojem je važno da tim pobijeđuje i sam je shvatio da u njemu nešto ove sezone nije ok.Druga stvar Jokić se ugušio u eksperimentu zvan Jurkić(Jokić_Nurkić)gdje je igrao na 4.Spor je za tu poziciju i nije kreativan,što svi stručnjaci u NBA i govore.Njegova prirodna pozicija je 5 i na njoj se proslavio prošle sezone.Prvo treba da vrati tu strast i samopouzdanje,zatim da ponovo skine tu masu i da bude brži i pokretniji.Ja i dalje vjerujem u njega ali mora još da radi prvo na mentalnom planu pa onda i na fizičkom.Lijep pozdrav iz Zagreba

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

Sjajan meč Belog kako ga zovu u Minesoti.Prvi put ga je Tibodo zbog povreda Lavina i Muhamada stavio da igra na poziciji 3 umjesto 4 i napravio pun pogodak.Dečko je odigrao savršeno,u napadu 24 poena od toga 5 trica,u obrani 8 skokova i 3 ukradene lopte,3 asistencije.Tibodo na konferenciji za tisak je nahvalio Belog i rekao da je odigrao savršen meč kako u napadu tako i u obrani i uporedio ga je sa Mirotićem kojeg je trenirao u Bulsima i da razumije da je svakom igraču koji dolazi u NBA iz Europe,potrebno vrijeme prilagodbe ne samo na igru već i na način života u USA.Na drugoj strani Jokic je neprepoznatljiv,jako loš u obrani,0 u napadu,usporen jako i trom,jedva da može da skoči.Mislim na žalost da ćemo ga pamtiti samo po toj rookie sezoni i dobrom ljetu za Srbiju i da će polako da nestane sa košarkaške scene.On nije više isti igrač,uklopio se u sivilo svoje ekipe,jednostavno i nije zaslužio više da igra u prvih 5 što je i sam priznao Malounu i sam tražio da više ne počinje u petorci i da želi da ulazi sa klupe ako će to značiti pobijedu za tim.Ali nada i vjera u tog dečka i dalje postoji.

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, ako pises onda pisi makar istinu. u pripremama za sp 2010 uopste nismo igrali protiv vas. mozda neka mlada rep. ali sigurno nije to bila A rep. a poraze imati sa bogdanovicem: sp 2010, adecco kup dve godine zaredom, pripreme 2013 tada smo vas pobedili sa oko 20 poena razlike, pripremne za sp 2014, pripreme za OI 2016 i na OI 2016. a te utakmice u fudbalu koju ti volis da spominjes dovoljno je znati da ste zapravo tada dobili B rep. i to kada vam je kolarov poklonio prvi gol a brkic drugi gol.

Vlado

pre 7 godina

Alal vera, ovaj decko ima vrhunsku gradju a izgleda da je malo i misicne mase nabacio, samo jos da dobije na samopouzdanju i da sto cesce napada kos prodorima jer ima duge ruke malo jace udje u duel napravi sebi prostor i polozi na tablu, svaku utakmicu bi imao +25.

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.

KRIGER

pre 7 godina

Bravo momcine, beli i crni Srbine, ajde pa dogodine da vas gledamo u Zvezdi u pohodu na Euroligu buuuahahahahahahahahahahahahahaha..., a Zagreb neka kmeci!

JPR23

pre 7 godina

meč karijere??? zar nije to malo pretjerano, ne može neka obična prvenstvena utakmica nikom biti meč karijere
(bomber, 14. novembar 2016 11:27)

Misli se karijeru u NBA.. a to mu jeste svakako najbolja partija u NBA ligi.

Mika Sumikinen

pre 7 godina

...uzeo samo tri šuta...

Da li je moguce da neko ovako govori vec duze vreme u medijima i da niko nista ne preduzima povodom toga?? Dajte ljudi da ukinemo srpski jezik i pravopis i usvojimo engleski. Iskreno nemam nista protiv, ali imam protiv toga da se bukvalno prevode izrazi i kao sad je smekerski tako da se govori. FUJ!

vince carter

pre 7 godina

Kako haoticno igra minesota mogu tek da zamislim kako je sa lavinom,pokusao sam da gledam utakmicu ali brzo sam odustao,izgledalo je kao da se svi sudaraju na terenu a i lejkersi su se izgubili u takvoj igri a bjelici svaka cast.

drago

pre 7 godina

Mali Bender dosta minuta i bez promasaja ali definitivno je dobar jer sa njim na terenu su Sunsi u plusu u 4 od 7 tekmi a samo su jednu od tih 7 dobili. To je +27 odnosno -60.
Zubac za 2 godine u top 5 centara kaze Metta World Peace.

mendzo

pre 7 godina

Uzeo tri šuta? Od koga ih je uzeo? Ko ih je ostavio? Mislim da bi ti druže trebalo da uzmeš koji čas srpskog, jer si potpuno nepismen.

рајко

pre 7 godina

бјелица треба да буде у стартној петорци. портланд је један од најзанимљивијих тимова

sladjan

pre 7 godina

Ipak svi danas pisu o Andrju Viginsu koji je doneo pobedu Minesoti sa svojih 47 poena! Bjelica cak i kada odigra utakmicu karijere ne bude najbolji igrac utakmice. Toliko o nasim NBA igracima:) Samo ih mi hvalimo po nasim sajtovima.

NastyB

pre 7 godina

Razlog ovakvoj igri ne samo Bjelice, već Minesote je svakako neigranje Lavina i Šabaza Muhameda. Vigins je zaigrao na dvojci, Bjelica na trojci i eto rezultata. Vigins viši, brži i pokretljiviji od Klarksona i Lu Vilijamsa koji su igrali dvojke u Lejkersima, Bjelica se u napadu poigravao sa Ingramom i Rendlom, čak je i komentator američke televizije rekao da je Beli odličan na poziciji trojke. Kad se doda da je tu Rubio koji inteligentno deli lopte, rezultat nije mogao da izostane. Ali to je bilo samo za ovu utakmicu, sa Lavinom se nastavlja ono što je trebalo da važi za Golden Stejt – treba im najmanje dve lopte da bi mogli da igraju.
O Denveru i Jokiću ne treba trošiti reči, Meloun, jednostavno, nije trener za njih. Jokić, Farid, pa i Mudiaj su mnogo slabiji u njegovim rotacijama i zamislima, nego što znaju i mogu da igraju.
Ali, pored Minesote, glavni utisak večeri je Serž Ibaka. Sa kakvim zadovoljstvom je trpao Oklahomu, lupao rampe i pokazao da još uvek zna dobro da igra, ono je bilo za respekt. Lično, da sam na mestu Sema Prestija, trejdovao bih Rasela Vestbruka za jedno 2-3 dobra igrača i Oklahoma bi „procvetala“. Jeste da je Ras fenomenalan, ali Oklahoma ima samo njega i, povremeno, Oladipa, koji je nekonstantan, dok na ostalim pozicijama duva promaja. Naprimer, Ras za Bledsoa, Ti Džej Vorena i još jednog solidnog rolpleja (Džared Dadli) iz Finiksa i eto Oklahome u borbi za titulu.

drago

pre 7 godina

Skoba

A ti imas neku kristalnu kuglu ili sta pa znas? Cinjenica je da trenutno imamo najvece talente u Evropi: Saric, Hezonja, Bender, Zizic i Zubac su top talenti. Njima pridodas Bogdanovica, Planinica (igra sjajno u repki), Babica pa i Simona i imas jedan dobar tim.

Vas tim je dobar, nema sta. Uz Spanjolce, Francuze, Litvance pa onda i nas najbolji u Evropi. Mi bi igrali u polufinalu da nismo na vas naletili, ipak ste bolji.

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Koliko ti smeta i koliko jadan moras biti da to izvlacis. Pa Bender i Zubac su klinci koji nikad nisu ni igrali za reprezentaciju a kamoli protiv Srbije. Umjesto da pohvalis decka ili samo preskocis.
Inace ovi nabrojani su igrali samo jednom protiv Srbije ;)
I to je zavrsilo na jednom posjedu, imali mo 4-5 napada za vodstvo, moglo je otici na obje strane. A Srbija je dobra.
Ne hvalim se ni ja kako smo vas ugasili u nogometu.

Ali kad smo vec kod toga... polako, to su jos djeca, "jedva" punoljetni. I Saric i Hezonja. A da su nam svi kao Hezonja i Bogdanovic, igrali bi se s vama. Bogdanovic 28 koseva a Hezonja 16 u 15 minuta.

dejo

pre 7 godina

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40603/grci_u_panici_krive_srbe_zbog_transparenta_noz_zica_srebrenica_fifa_ce_ih_zestoko_kazniti.html

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Druže to da je Beli počeo u startnih 5 su tek kasnije ispravili.Bilo kako bilo i onaj Šabaz i naravno Levin su ispred njega rosteru.To mu dođe da Nemanja Bjelica konkuriše za najboljeg sedmog igrača u NBA.A koliko znam tu kategoriju još nisu uveli.Ispravi me ako grešim.

Steva

pre 7 godina

A ko je "Beli"?
Nalupaste coveku koji je to lepo primetio gomile minusa, a majstori ne umeju coveku da potrefe ni ime. Americka korektnost...

drago

pre 7 godina

Stefan Gr.

Jeste razbit cete nas 30 razlike, masta sta radi svasta...opet cete strepiti do zadnje sekunde ko i svaki put. Mi u nogometu rijesimo za pola sata.
Bojan Bogdanovic je Hrvat iz Mostara, porijeklom iz Neuma, a Markovic ga nije zaustavio ni u Riju (28 koseva), ni Kalinic ni iko drugi, nista mu nisu mogli. A pogovo ga nece u buducnosti jer se povukao.

Skoba

Mislis obrnuto. Nije vazno jel igraju Kukoc, Radja, Vrankovic, Komazec, Perasovic ili Sesar, Rumac, Prkacin, Mulaomerovic uvijek nas jedva dobijete pa makar imali 5 puta jaci sastav. Dobro znas da nas jedva dobijate i ako smo mi sa C timom.

Dalibor79

Di ja to usporedjujem Mandzukica i Mitrovica?
Bogdanovic ima dosta poraza. Ali zasto svi presucujete da smo vas dobili na pripremnom u Sloveniji 2010-e? Ali ti tu spominjes i Sarica, Hezonju, Bendera, Zupca. Njih dakle 4 od 5 imaju jedan ili ni jedan.
Sto se tice nogometa nemoj mi pricati o Mihajlovicu, ugasili smo vas i to je to. Osim toga, bolje niste ni imali.

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, pa vi uvek pricate kako imate najbolje talente u evropi a onda vas pobedjuju gruzija,ceska,nigerija i ko zna koje sve egzoticne zemlje. najvece talente u evropi vi imate? ma da sta su jokic,peno,guduric,jaramaz,zagorac pa i bogdanovic ima 23-24 godine. a sto se fudbale tice ma da samo nama u zg-u nisu igrali stojkovic,matic(igrac godine bio tada u portugaliji),tadic(tada najbolji asistent holandskog prvetnsta, sada dve godine zaredom jedan od najboljih asistenata u engleskoj,ljaljic te sezone za fiorentinu postigo mislim vise od 10 golova itd,markovic isto nije igrao).

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Zeznuo sam se. To ti je bilo 2011 oko Adecco Cupa.

Ponovit cu, to vam je tad bio najbolji tim. A i da nije nema veze, jedino sto se gleda je rezultat. Isto bi prosli i da ste imali jaci tim. Nemoj biti tako ocajan da navodis da smo zabijali zahvaljuci vasim greskama.

PP aparat i Djilas?!

pre 7 godina

Beli?!Momak iz Bloka 70?!Joka?!Teo?!
Izgleda da je sramota da se igrac nazove svojim imenom,nego mora da se ulizuje ovim amerima sto pustaju sve poene koje je dao Kajri Irving u trenutku kada je igrac Sarlota zalepio Lebrona za parket!
Gde su nestala srpska imena Milos,Nemanja,Nikola..i od kada je postalo "in" da se uzimaju delovi imena i prezimena?!Nikola-Nik,Niko
Bjelica-Beli
Jokic-Joko..
Teodosic-Teo....

drago

pre 7 godina

Mali Bender dosta minuta i bez promasaja ali definitivno je dobar jer sa njim na terenu su Sunsi u plusu u 4 od 7 tekmi a samo su jednu od tih 7 dobili. To je +27 odnosno -60.
Zubac za 2 godine u top 5 centara kaze Metta World Peace.

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Koliko ti smeta i koliko jadan moras biti da to izvlacis. Pa Bender i Zubac su klinci koji nikad nisu ni igrali za reprezentaciju a kamoli protiv Srbije. Umjesto da pohvalis decka ili samo preskocis.
Inace ovi nabrojani su igrali samo jednom protiv Srbije ;)
I to je zavrsilo na jednom posjedu, imali mo 4-5 napada za vodstvo, moglo je otici na obje strane. A Srbija je dobra.
Ne hvalim se ni ja kako smo vas ugasili u nogometu.

Ali kad smo vec kod toga... polako, to su jos djeca, "jedva" punoljetni. I Saric i Hezonja. A da su nam svi kao Hezonja i Bogdanovic, igrali bi se s vama. Bogdanovic 28 koseva a Hezonja 16 u 15 minuta.

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.

sladjan

pre 7 godina

Ipak svi danas pisu o Andrju Viginsu koji je doneo pobedu Minesoti sa svojih 47 poena! Bjelica cak i kada odigra utakmicu karijere ne bude najbolji igrac utakmice. Toliko o nasim NBA igracima:) Samo ih mi hvalimo po nasim sajtovima.

KRIGER

pre 7 godina

Bravo momcine, beli i crni Srbine, ajde pa dogodine da vas gledamo u Zvezdi u pohodu na Euroligu buuuahahahahahahahahahahahahahaha..., a Zagreb neka kmeci!

dejo

pre 7 godina

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40603/grci_u_panici_krive_srbe_zbog_transparenta_noz_zica_srebrenica_fifa_ce_ih_zestoko_kazniti.html

drago

pre 7 godina

Stefan Gr.

Jeste razbit cete nas 30 razlike, masta sta radi svasta...opet cete strepiti do zadnje sekunde ko i svaki put. Mi u nogometu rijesimo za pola sata.
Bojan Bogdanovic je Hrvat iz Mostara, porijeklom iz Neuma, a Markovic ga nije zaustavio ni u Riju (28 koseva), ni Kalinic ni iko drugi, nista mu nisu mogli. A pogovo ga nece u buducnosti jer se povukao.

Skoba

Mislis obrnuto. Nije vazno jel igraju Kukoc, Radja, Vrankovic, Komazec, Perasovic ili Sesar, Rumac, Prkacin, Mulaomerovic uvijek nas jedva dobijete pa makar imali 5 puta jaci sastav. Dobro znas da nas jedva dobijate i ako smo mi sa C timom.

Dalibor79

Di ja to usporedjujem Mandzukica i Mitrovica?
Bogdanovic ima dosta poraza. Ali zasto svi presucujete da smo vas dobili na pripremnom u Sloveniji 2010-e? Ali ti tu spominjes i Sarica, Hezonju, Bendera, Zupca. Njih dakle 4 od 5 imaju jedan ili ni jedan.
Sto se tice nogometa nemoj mi pricati o Mihajlovicu, ugasili smo vas i to je to. Osim toga, bolje niste ni imali.

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

Sjajan meč Belog kako ga zovu u Minesoti.Prvi put ga je Tibodo zbog povreda Lavina i Muhamada stavio da igra na poziciji 3 umjesto 4 i napravio pun pogodak.Dečko je odigrao savršeno,u napadu 24 poena od toga 5 trica,u obrani 8 skokova i 3 ukradene lopte,3 asistencije.Tibodo na konferenciji za tisak je nahvalio Belog i rekao da je odigrao savršen meč kako u napadu tako i u obrani i uporedio ga je sa Mirotićem kojeg je trenirao u Bulsima i da razumije da je svakom igraču koji dolazi u NBA iz Europe,potrebno vrijeme prilagodbe ne samo na igru već i na način života u USA.Na drugoj strani Jokic je neprepoznatljiv,jako loš u obrani,0 u napadu,usporen jako i trom,jedva da može da skoči.Mislim na žalost da ćemo ga pamtiti samo po toj rookie sezoni i dobrom ljetu za Srbiju i da će polako da nestane sa košarkaške scene.On nije više isti igrač,uklopio se u sivilo svoje ekipe,jednostavno i nije zaslužio više da igra u prvih 5 što je i sam priznao Malounu i sam tražio da više ne počinje u petorci i da želi da ulazi sa klupe ako će to značiti pobijedu za tim.Ali nada i vjera u tog dečka i dalje postoji.

gojimir debeljački

pre 7 godina

Pogledao utakmicu. Vrhunska košarka, na momente bez promašaja (4/4 kada su Lakersi stisli). Lakersi ozbiljan tim idu lako do play-offa. U Minesoti Vigins 47p, ulazio, šutirao igrao iz kontakta, na kraju se oduzeo od umora, poslednjih nekoliko penala promašio inače bi išao preko 50. Bjelica se pomirio sa ulogom u timu, naštelovao ruku na 3p iz levog ugla odakle je pogodio četiri puta. Ne igra svoju igru iz Evrope (katovi, ofanzivni skok) već uglavnom stoji na 3p i maše rukama. Na kraju režija istakla njega i Viginsa kao igrače utakmice, pričali dosta o njemu. Bjelica je bio starter i igrao 38 min najviše zahvaljujuci neigranju Zaka Lavina (i Šabaza Muhameda). Lavin teški sebičnjak i potrošač lopti. Bolji su kad igraju bez njega.

Лепа наша српска језика

pre 7 godina

"Јока је узео само три шута"? Од кога их је узео, од бабе на пијаци или циганке у контејнеру?

mendzo

pre 7 godina

Uzeo tri šuta? Od koga ih je uzeo? Ko ih je ostavio? Mislim da bi ti druže trebalo da uzmeš koji čas srpskog, jer si potpuno nepismen.

Nemke

pre 7 godina

Mislim da slobodno mogu reći da je Bjelica najbolji Srpski šuter trenutno.Tu je negde i Teo,ali je ovu sezonu loše počeo šuterski,to je do Anastasije vrvtno...

NastyB

pre 7 godina

Razlog ovakvoj igri ne samo Bjelice, već Minesote je svakako neigranje Lavina i Šabaza Muhameda. Vigins je zaigrao na dvojci, Bjelica na trojci i eto rezultata. Vigins viši, brži i pokretljiviji od Klarksona i Lu Vilijamsa koji su igrali dvojke u Lejkersima, Bjelica se u napadu poigravao sa Ingramom i Rendlom, čak je i komentator američke televizije rekao da je Beli odličan na poziciji trojke. Kad se doda da je tu Rubio koji inteligentno deli lopte, rezultat nije mogao da izostane. Ali to je bilo samo za ovu utakmicu, sa Lavinom se nastavlja ono što je trebalo da važi za Golden Stejt – treba im najmanje dve lopte da bi mogli da igraju.
O Denveru i Jokiću ne treba trošiti reči, Meloun, jednostavno, nije trener za njih. Jokić, Farid, pa i Mudiaj su mnogo slabiji u njegovim rotacijama i zamislima, nego što znaju i mogu da igraju.
Ali, pored Minesote, glavni utisak večeri je Serž Ibaka. Sa kakvim zadovoljstvom je trpao Oklahomu, lupao rampe i pokazao da još uvek zna dobro da igra, ono je bilo za respekt. Lično, da sam na mestu Sema Prestija, trejdovao bih Rasela Vestbruka za jedno 2-3 dobra igrača i Oklahoma bi „procvetala“. Jeste da je Ras fenomenalan, ali Oklahoma ima samo njega i, povremeno, Oladipa, koji je nekonstantan, dok na ostalim pozicijama duva promaja. Naprimer, Ras za Bledsoa, Ti Džej Vorena i još jednog solidnog rolpleja (Džared Dadli) iz Finiksa i eto Oklahome u borbi za titulu.

Steva

pre 7 godina

A ko je "Beli"?
Nalupaste coveku koji je to lepo primetio gomile minusa, a majstori ne umeju coveku da potrefe ni ime. Americka korektnost...

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

drago

pre 7 godina

Dalibor79

Zeznuo sam se. To ti je bilo 2011 oko Adecco Cupa.

Ponovit cu, to vam je tad bio najbolji tim. A i da nije nema veze, jedino sto se gleda je rezultat. Isto bi prosli i da ste imali jaci tim. Nemoj biti tako ocajan da navodis da smo zabijali zahvaljuci vasim greskama.

drago

pre 7 godina

Skoba

A ti imas neku kristalnu kuglu ili sta pa znas? Cinjenica je da trenutno imamo najvece talente u Evropi: Saric, Hezonja, Bender, Zizic i Zubac su top talenti. Njima pridodas Bogdanovica, Planinica (igra sjajno u repki), Babica pa i Simona i imas jedan dobar tim.

Vas tim je dobar, nema sta. Uz Spanjolce, Francuze, Litvance pa onda i nas najbolji u Evropi. Mi bi igrali u polufinalu da nismo na vas naletili, ipak ste bolji.

Ostin A

pre 7 godina

Za razliku od Bobana u San Antoniju, Minesota je zasad slab tim i idealan za probijanje. Jako je loše kad odeš u tim gde na tvojim pozicijama već igraju istaknute zvezde (Dankan, Aldrige... sada Drummond). Kada malo steknu iskustva Andrew Wiggins, Zach LaVine i naravno Karl-Anthony Towns, biće veoma ozbiljna ekipa.

nije za vas NBA

pre 7 godina

Džabe sve kad je u NBA određeno do kraja sezone ko kakvu ulogu ima. Već u sledećoj standardnih 15 minuta i 5 poena. Voleo bih da se Marjanović i Bjelica vrate da ih bar gledamo dok su u najboljim godinama jer je mučno da budu rezerve prosečnim igračima.

dalibor79

pre 7 godina

ako bjelica bude imao dovoljnu minutazu moze realno da ima prosecno 10 poena po utakmici. a drago za tebe, i onda kada tvoji saric,hezonja,bogdanovic,bender nalete na srbiju onda se zna da srbija pobedjuje:)

SRB

pre 7 godina

Osecam da ce sjajni, takticki savrseni US treneri da ga stave na klupu na sl mecu. Igrace 3mnta i imace sjajan ucinak od 1og skoka.
Kada bi ga pustili malo vise da igra (ne samo da ima minute) imao bi sv drugi mec 20 poena.

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Nakon prošle sezone svi o Taunsu počeli da pričaju kao o najtalentovanijim igraču lige i prvoj zvezdi Minesote, Viginsu se to, izgleda, ni malo ne sviđa.

Poznavaoc prilika u NBA iz Zg

pre 7 godina

@(Zoki, 14. novembar 2016 14:48)

Ja sam samo realan,nikog ja ne otpisujem.Zar treba da pišem laži kako je najbolji centar a statistika ove godine katastrofalna.Pratio sam sve utakmice Denvera kako u predsezoni tako i sada,a NBA pratim jos od doba Jordana.
Jokić nije ni bljeda sjenka onog od prošle sezone kada je košarku igrao iz zabave i sa strasću.Preveliki je pritisak stavljen na dečka od 21 godinu i da će biti u budučnosti jedan od nosilaca igre i budući super star.Malone ga je prošle sezone savjetovao da nabije mišiće kako bi se mogao nositi sa jačim centrima,međutim ja ne vidim te mišiće već više salo,po pokretima se to vidi kako je tromiji i sporiji a skoka nigdje.Sam Jokić je tražio od trenera da više ne počinje u prvih 5 već da ulazi sa klupe jer je nesebičan igrač kojem je važno da tim pobijeđuje i sam je shvatio da u njemu nešto ove sezone nije ok.Druga stvar Jokić se ugušio u eksperimentu zvan Jurkić(Jokić_Nurkić)gdje je igrao na 4.Spor je za tu poziciju i nije kreativan,što svi stručnjaci u NBA i govore.Njegova prirodna pozicija je 5 i na njoj se proslavio prošle sezone.Prvo treba da vrati tu strast i samopouzdanje,zatim da ponovo skine tu masu i da bude brži i pokretniji.Ja i dalje vjerujem u njega ali mora još da radi prvo na mentalnom planu pa onda i na fizičkom.Lijep pozdrav iz Zagreba

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Ајде Бели, веровали смо у тебе да можеш, Теодосић, Богдановић, Загорац под хитно у НБА...

nole

pre 7 godina

Samo sto je Mudije imao 3-16,Jokara kako je krenuo ...Prosto NBA je velika masinerija,sou,gde moras da pravis sto spektakularnije poteze i poeen da postizem,covek ove sezone ne moze da dodje do lopte i odmah ispada iz startne,mora agresivnije da ide na kos i vise da trazi loptu,

Djura

pre 7 godina

pratio sam i analizirao tim Minesote...neverovatni igraci..ali, vecin unjih igraj uza sebe..uzas..Levin, Vigins, pa ca ki Tauns..katastrofa jedna..Bjelica nekad ni loptu ne dobije..hvala Bogu sad je pokazao da je bolji od vecine..ali..trener mora da bude autoritet..i da kaze da timski igraju..svi ce tako profitirati..ajmo Bjeliceee

Dragan Jove Torbica

pre 7 godina

Bravo doktore! Samo sipaj ko iz kofe!!! Dal
Ce vec jednom ona lozana Lavin da ode iz ove ekipe da im svane. Odlican dil mogu da naprave za njega i da ga uvale nekome. Goreg lozaca od igraca ionako ne moze da dobiju od njega.

Riječanin

pre 7 godina

Svi znaju igrat košarku ali Srpski igrači su najjači u glavi i puni su samopouzdanja.Bjelici upravo to fali da bi bio Bodiroga al nije mu još kasno.ŽIVJELA SRBIJA I K9ŠARKA

mare

pre 7 godina

U NBA se sve vrti oko nosioca franšize a u Minesoti su to su Lavin-Tauns-Vigins, ne zanosite se. Oni su projekat imaju svu slobodu u igri i jako su mladi i napreduje iz godine u godinu. Vigins i Lavin su strahovito digli brojke u odnosu na prošlu sezonu.
Jesu privatnici i bolhogeri ali nije da ne znaju. Ostali igrači su nebitni i popunjavaju tim. Tamo ti 2-3 igrača ubace 50% poena ako ne i više a ostali se bore krvavao za svaki koš kako bi imali statse. I Bjelici i Jokiću bi savetovao da igraju više za sebe i

JPR23

pre 7 godina

Bravo Beli, starter, igrao 40 i kusur minuta, i iskoristio na najbolji nacin. Dobre trojke, prodori.. ali, ali, pored toga treba takodje da se istakne i cela ekipa, asistencije 28-16 u korist Minesote, sut 42/80.. kolika je to razlika kad nema onog siledzije Lavina i Daviloptu Sabaza Tosica.. nebo i zemlja u igri, osim par bespotrebnih suteva za tri Towns-a, skoro celu tekmu su igrali pametno, organizovano, bez srljanja i glupih suteva, zato i jeste tako dobra statistika. Wiggins opalio 47 poena, ali uz odlican procenat, i mozda svega 2-3 malo forsirana suta..
U ovakvom sastavu ne bi imali 3-6 vec mozda i obrnuto.. to sad samo corav ne vidi, ali vec sledecu ce vratiti Lavina i opet cirkus...

Demius

pre 7 godina

@JPR23
Druže to da je Beli počeo u startnih 5 su tek kasnije ispravili.Bilo kako bilo i onaj Šabaz i naravno Levin su ispred njega rosteru.To mu dođe da Nemanja Bjelica konkuriše za najboljeg sedmog igrača u NBA.A koliko znam tu kategoriju još nisu uveli.Ispravi me ako grešim.

oscar

pre 7 godina

sta vredi kad ce vec sledeci mec da se vrati onaj nalozeni silovatelj lopte lavine i bjelica ce opet na klupu uz plafon 18 minuta na terenu. plus nocas nije bilo ni sabaz muhameda tako da tesko da ce biti na ovom nivou beli.

Komarac

pre 7 godina

Kao sto sam pre neki dan napisao, jedan od trojice siledzija mora da ide, a to je najverovatnije Lavin i tako ce i biti. Realno Minesoti je potreban jos jedan top play, Rubio je dobar, ali nije on covek koji ce da vuce ekipu, nema konstantnost ni sut,ali kao back up bi bio savrsen. Sinoc se nekoliko stvari poklopilo i otuda i ovakva partija Bjelice, koji je odigrao muski na oba kraja terena, sa puno samopouzdanja i bez straha. Prvo nije igrao vec prozvani Lavin(veci potrosac lopti od Viginsa i Taunsa), drugo Vigins je igrao beka sto se ispostavilo kao pun pogodak, jer protivnicki bekovi ne mogu da mu pariraju(ko je gledao zna o cemu pricam), nadam se da ce Tibodo da ukapira da je to ono sto Vigins mora da igra i gde ima prednost. Trece i najbitnije Bjelica je igrao u startnoj petorci na poziciji tri koja mu je i najprirodnija, iako ga spustaju vec par godina svi na poziciju 4, on je 3. Svi pricaju o poenima, niko ne pise o odbrani koju je odigrao, sa samo 3 napravljena faula za 40 minuta, 3 ukradene lopte, blokadom i jos dosta situacija gde je terao protivnicke igrace da grese. Ako bude pameti, petorka koja je sinoc pocela je petorka koja moze nesto da uradi...Pozdrav svima...

Stefan Gr.

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Drago, dragi Drago... :) Nikada se niste igrali sa nama u tom sportu i nikada i necete. To ti je valjda jasno pa se tješiš sa tim NBA statistikama... Bobi koji ima 0 min. u NBA ako zaigra na evropskom raskomadaće svakog vašeg centra, i ne samo vašrg već i bilo koga ko mu naleti.. A Raduljica - on će opet patosirati Šarića - pa makar ovaj briljirao u Phili svaki meč... Čak će i sasvim prosječni igrač Mačcan da vam.uvali dvije, tri trice preko ruke nekog vaseg NBA igrača, "sa kapice"
.. Buhahahaha... A Bjelica, sta ce tek on da vam radi... A Stef Markovic.. ;) on ce samo 10 min. da ukoci tu "masinu za koseve" Srbina Bojana Bogdanovica i bice doboljno ;) ... Za to vrijeme ce prezimenjak Bogdan da uvali jedno 10 - 15 p. i to je to ;)
Ti znas da ce to tako biti.. Znas i nista ne mozes da promijenis :)

steyr

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa komentarima za LaVine... Ali, znajući kako funkcioniše NBA, eto njega opet u startnih 5, a Bjelica popunjava rotaciju! Do sledećeg slučaja, a tada ga možda neće hteti trojka. Čudan je taj NBA, mada i u Evropi ima sličnih primera.

dt

pre 7 godina

Ee moj Beli, svi ovi sto te kuju u zvezde ovde su do juce govorili da se vratis u Evropu i budes kralj, jer se ti ne uklapas u Nba... Eee nacijoo, imajte stav bar nekad i za nesto...

Mika Sumikinen

pre 7 godina

...uzeo samo tri šuta...

Da li je moguce da neko ovako govori vec duze vreme u medijima i da niko nista ne preduzima povodom toga?? Dajte ljudi da ukinemo srpski jezik i pravopis i usvojimo engleski. Iskreno nemam nista protiv, ali imam protiv toga da se bukvalno prevode izrazi i kao sad je smekerski tako da se govori. FUJ!

vince carter

pre 7 godina

Kako haoticno igra minesota mogu tek da zamislim kako je sa lavinom,pokusao sam da gledam utakmicu ali brzo sam odustao,izgledalo je kao da se svi sudaraju na terenu a i lejkersi su se izgubili u takvoj igri a bjelici svaka cast.

Ceca sam

pre 7 godina

Tooooo,lutko! Tako se igra! Cini mi se da si se na ovoj utakmici sasvim,sasvim oslobodio. Zelim da ti svaka bude ovako dobra. Zavidna minutaza..Cekamo sledecu...

petarczv

pre 7 godina

Sta sad odjedanput nema saveta da se vrati u evropu?? Svakom igracu treba minutaza da bi se pokazao to je tako jednostavno. Vi konstantno pljujete Bjelicu i Bobija kao da igraju po 30+ minuta i ne urade nista..

Звјездаш

pre 7 godina

Да су из Минесоте паметни па да трејдују овог Лавина и Шабаза Мухамед они форсирају ко луди нема ни мало тимске игре од њих...
Бјелица 5 пута бољи од Лавина много бољи тимски играч

Иван

pre 7 godina

Одлична партија Бјелице. Можда за њега ипак има наде у НБА. Хода по танкој жици тренутно. Велико је питање куда ће Тибодо и Минесота даље. Нису тамо слепи, нема ко није приметио да је ово најбољи меч Вулфса у последњих и-ха-хај година, и да сјајно делују са Немањом на ниском крилу, а Вигинсом на позицији шутера. То значи следеће: шта радити с Левином, великим потрошачем лопти и једним од три значајна пројекта Минесоте? Преместити га на клупу? Тамо би Зек имао одрешене руке да троши лопте, али стартер је стартер у НБА, а резерва резерва, макар била најбољи шести играч лиге. То обара цену. Са друге стране, Вулфси ће пре или касније схватити да не могу имати у петорци чак тројицу великих потрошача, и логичан избор за шкартирање је Левин. Не буде ли хтео на клупу, он ће бити трејдован, само је за Бјелицу питање када? Буде ли управа оклевала, Немањи ће исцурити време и у Минесоти и у НБА. Јер, он је специфичан играч, и поред свих физичких недостатака, није за клупу у тој лиги. Они који тамо улазе с клупе сви желе да се докажу, и играње с резервама се за Бјелицу своди на статирање поред солиста типа Шабаз Мухамед. Делује да је Тибодо схватио све ово, али хоће ли бити јак да се сукоби са Лавином? Видећемо врло ускоро.

skoba

pre 7 godina

Drago, simpatično je, nemam drugu reč, čitati tvoje komentare, smatram te za čoveka koji dosta prati sport, i baš zato mi je simpatično i zanimljivo da čitam kako opravdavaš vaše košarkaše. Ispade da naše pobede ne vrede ništa jer vas ne pobeđujemo sa 20 razlike, i čak je vrednije to što vi imate igrača koji daje 28 poena nego to što smo vas dobili gde god smo vas videli. Pazi, Teodosić Jović Bogdanović Gudurić Kalinić Simonović Bjelica Mačvan Jokić Raduljica, to je ekipa u top 3 sveta pored SAD i Španije, nema sile da vi ovakvu ekipu možete da sastavite u narednih 10 godina, ponavljam ekipu, možda ćete imati igrače ali ekipu koja osvaja neko značajnije takmičenje-nema šanse

skoba

pre 7 godina

drago, 14. novembar 2016 09:40)
Kompleksu hodajuću, ne bi se Hrvatska igrala sa Srbijom u košarci ni da sastavite najjaču ekipu u zadnjih 15 godina a mi da izvedemo sastav Marko Marinović Malina-Vuk Radivojević-Kalina(čisto da ima ko da vas sprda)-Đorđe Gagić- Vladimir Štimac.. bilo bi gusto

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, nisu ovi tvoji igraci igrali jednom protiv srbije vec cesce i sve sami porazi. pa samo bogdanovic ima 7 poraza protiv srbije. a da te podsetim na pripremni turnir kada vas je srbija pobedila i to bez teodosica,bjelica i marjanovica. pa pre dve godine pred sp isto bez teodosica,krstica i nedovica. a sto se fudbala tice imate jednu pobedu kada se mihajlovica kockao. dovoljno je sto su tada neke novine pred utakmicu imali naslov: mihajlovic sve sokirao. a to se odnosilo na sastav koji treba igrati u zagrebu. a svi znamo kako vas je simunic spasao poraza u bg-u. cudi me da sada kazes da su bender itd deca. a kada ti uporedjujes recimo mandzukica i mitrovica onda tu nema razlike u godinama?

luther

pre 7 godina

Realno Beli ne mora da daje vise id 10 poena po mecu...ima Minestota ozbiljnu rafalnu paljbu za to..ali decko mora da igra bar 35min po mecu..kad god je izasao ovi spuste na 9 poena...neverovatno koliko je pametniji i skolovaniji od ove dece u odbrani ..Wingis je decko nenormalan talenat ima u rukama 30 poena kad hoce...ali zato mu treba nas Beli da ga optereti...videcemo sta ce bit.

JPR23

pre 7 godina

@JPR23Ne znam šta tera naše ljude da pišu komentare na tekmi koju nisu ni gledali.Prvo Beli nije bio starter, nego rezerva onom kostolomcu iz Senega Diengu.Istina je da je iskoristio to što nije igrao Levine i uzeo je te šuteve, (i to sa velikom procentom).Glavne zvezde Minesote su ujedno i buduće velike zvezde NBA lige: Andrew Wiggins, KAT-Man Towns i Zach LaVine.Ako Nemanja ne prihvata to, onda neka potraži novi klub gde će sigrno dobiti i veću slobodu u napadu.
(Demius, 14. novembar 2016 10:48)

A ja ne znam sta tebe tera da pises kad izgleda da prosto nemas pojma,! I Dieng i Beli su poceli utakmicu, uz Rubia, Towns-a i Wigginsa... idi lepo na sajt NBA, uz Boxscore ti pise i ono Play-by-play pa proveri, Dieng je izasao kad je napravio svoj drugi faul , posle slobodnih bacanja Denga iz Lejkersa i umesto njega je usao Aldrich, u tom trenutku je bilo 15-13 u korist Lejkersa..

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Tibodo je pametan trener pa očekujem da će malo više da igra sa Bjelicom na trojci nakon sinoćne utakmice. Protok lopte sinoć je bio itekako uočljiv što je za Minesotu nažalost retkost pogotovo kad je Lavin u postavi...

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, ako pises onda pisi makar istinu. u pripremama za sp 2010 uopste nismo igrali protiv vas. mozda neka mlada rep. ali sigurno nije to bila A rep. a poraze imati sa bogdanovicem: sp 2010, adecco kup dve godine zaredom, pripreme 2013 tada smo vas pobedili sa oko 20 poena razlike, pripremne za sp 2014, pripreme za OI 2016 i na OI 2016. a te utakmice u fudbalu koju ti volis da spominjes dovoljno je znati da ste zapravo tada dobili B rep. i to kada vam je kolarov poklonio prvi gol a brkic drugi gol.

323

pre 7 godina

bilo je pitanje vremena. dajte mu samo minutažu i to je to. u suprotnom kao i do sada. mozda se beli zato i ne raduje mada je on takav, mrtva i hladna faca.

JPR23

pre 7 godina

meč karijere??? zar nije to malo pretjerano, ne može neka obična prvenstvena utakmica nikom biti meč karijere
(bomber, 14. novembar 2016 11:27)

Misli se karijeru u NBA.. a to mu jeste svakako najbolja partija u NBA ligi.

Vlado

pre 7 godina

Alal vera, ovaj decko ima vrhunsku gradju a izgleda da je malo i misicne mase nabacio, samo jos da dobije na samopouzdanju i da sto cesce napada kos prodorima jer ima duge ruke malo jace udje u duel napravi sebi prostor i polozi na tablu, svaku utakmicu bi imao +25.

mare

pre 7 godina

NBA: Vigins, Tauns i Bjelica dali 70% poena ostali 30%. Ali u svakom timu ista priča, zna se ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Zna se ko nosi franšizu i sl.
Kako onda igrač koji nema minute može da postane solidan igrač i kako da ima samopouzdanje?

рајко

pre 7 godina

бјелица треба да буде у стартној петорци. портланд је један од најзанимљивијих тимова

dalibor79

pre 7 godina

drago za tebe, pa vi uvek pricate kako imate najbolje talente u evropi a onda vas pobedjuju gruzija,ceska,nigerija i ko zna koje sve egzoticne zemlje. najvece talente u evropi vi imate? ma da sta su jokic,peno,guduric,jaramaz,zagorac pa i bogdanovic ima 23-24 godine. a sto se fudbale tice ma da samo nama u zg-u nisu igrali stojkovic,matic(igrac godine bio tada u portugaliji),tadic(tada najbolji asistent holandskog prvetnsta, sada dve godine zaredom jedan od najboljih asistenata u engleskoj,ljaljic te sezone za fiorentinu postigo mislim vise od 10 golova itd,markovic isto nije igrao).