Četvrtak, 13.10.2016.

08:24

Novosti: Ništa od Nacionalnog stadiona

Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, saznaju Večernje novosti.

Izvor: B92

Novosti: Ništa od Nacionalnog stadiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

The

pre 7 godina

"Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!"

@ Max Chery, druze, da nisi pomesao nesto, malo zamenio teze? Da bi Srbija bila normalna drzava neophodno je da (ponovo) izgradi institucije, mislim na sudstvo, zdravstvo i sl. primarne delatnosti. Razumem da je fudbal bitan, ali nije pokazatelj "normalnosti" jedne drzave.

vlada

pre 7 godina

ma sta ima i da se renoviraju,kad ce Partizan dobiti novi stadion od Kezmanovog transfera u PSV a Zvezda treba da dobije ceo grad i stadion od onih portugalaca-Lukic srbenda tako rekao ( nema ga nesto otkad je pokrao klub )

Komedija

pre 7 godina

E, muka mi je da čitam ove komentare. Ove nišlije kad krenu da patetišu i kukaju ne shvataju da su gori od beograđana. Ima i drugih gradova i mesta pored Niša koji mnogo više zaslužuju i stadione i sve. Prestanite da budete večite "žrtve". Grad ste sami upropastili.

Porucnik Drebin

pre 7 godina

Da li ima drzava projekat rekonstrukcije "navijaca"? Sta vredi da se sve sredjuje za prosecnu posetu koja je na nivou engleske V divizije? Da li ce i dalje da budu zivotno ugrozeni svi koji imaju drugaciji sal ili kapu?
Bolje sredite Klinicki centar, toalete po domovima zdravlja, skole i sale za fizicko - ovi nasi (ne reprezentacije svih uzrasta) zasluzuju poljanu,

Liverpool Fan

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.
(Nikola Majstor, 13. oktobar 2016 12:58)

Ne, za stadion dati 150 miliona evra su realno male pare... Abramovič planira RENOVIRANJE Stamford Bridža koje će ga koštati 800 miliona... o čemu pričamo? Vest Hem ne dao isto tako nešto... nemo se lažemo ali 150 miliona za stadion je malo, ali dovoljno za solidan...

Trolejbus liga

pre 7 godina

Koja prevara i jos jedno navlacenje para za Titove blizance. Novac treba usmeriti ka u nutrasnjosti Srbije i pomoc klubova u Nisu, Uzicama, Kragujevcu, Krusevcu, Cacku... Da i oni izgrade pomocne terens, omladinske skole i moderne tribine za glavni stadion. Onda bi nam liga bila kao u Engleskoj gde 4-5 timova svake sezone konkurise za titulu. Vucicu ne daj pare blizancima!!!

Ivan J

pre 7 godina

Ulozice po 50 miliona u Partizan i Zvezdu, prodace potom oba kluba za po 50 miliona, pa ce tako neko da ih dobije "skoro pa besplatno"

mmm

pre 7 godina

FSS bi prvo trebao da promeni travnate povrsine SVIM SUPERLIGASIMA! Jer je to jedan i glavni preduslov, kako bi se igrao fudbal! OStalo, tribine, reflektori je nesto najnebitnije, jer publike i onako nema!!!

klojfert

pre 7 godina

Da vam kaže čika nešto... Nema od ove priče ništa, kao ni od ostalih megalomanskih "premijernih" projekata... ali, psssst....

Smeju nam se svi

pre 7 godina

Znaci - sminkanje leseva, jos ovaj narod brljci to podrzava u komentarima.

Umesto da napravimo za 150 miliona 10 valjanih FUDBALSKIH stadiona po celoj zemlji u najvecim gradovima, ne, spucacemo uludo pare i ziveti u 21. veku bez ijednog normalnog FUDBALSKOG stadiona.

Voip

pre 7 godina

Naravno da treba pomoći ostale stadione po Srbiji. Ali isto tako postoje neki standardi koji treba da se zadovolje od aerodroma, hotela i td. koje samo Beograd ispunjava. E sad ako se pomogne samo jednom klubu ovi drugi se ljute i sl. Nemoguće je svakome udovoljiti. Treba krenuti pa polako biće za svakoga.

Neko tamo

pre 7 godina

I sta kada se renoviraju ??? Opet necemo imati parking mesta(kruzicemo sat vremena dok ga ne nadjemo) i naravno kisnucemo... Stadioni bez parkinga! To ne postoji u svetu !!!

blat

pre 7 godina

dobro, i?
ko je jos verovao u tu predizbornu patku.
vucic je dobio nesto glasova naivnih prijatelja sporta i sad teramo dalje. treba smisliti nove lazi.

Sasa

pre 7 godina

Fudbalski stadion od 64-67 hiljada gledalaca, prema FIFA standardima kostaju od 360 do 430 milona evra. Primeri iz Nemacke i Rusije.
Iskeno sumnjam u podatak sa pocetka clanka. Takva cifra nije ni blizu cene jednog stadiona. Projektna cena stadiona Zenit je bila oko 600 miliona, a zavrsice se na cifri od 1 milijarde.
Bojim se da je ovo samo maska za neke fotelje i obilno pranje novca!
ps. Ko bi koristio nacionalni stadion? Fudbaleri i Ceca/Brena?

Beograđanin

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)

Evo da ti odgovorim u vezi Čaira. UEFA podržava gradnju fudbalskih stadiona a to znači bez atletske staze. Ko je kriv Nišu što je mislio da će neko da mu daje bezgranično para da se razvlači gradnja i pravi skuplji i veći stadion. Nema više para i to je to. prvi sam bio za to da se taj stadion izgradi i da se proglasi nacionalnim jer bi bio pun kad igra reprezentacija i atmosfera bi bila odlična. Ali pošto mi još živimo u nekom svom svetu tako će nam i biti. Svi fudbalski stadioni nam imaju multipraktik ulogu a to kod UEFA ne prolazi.

boban,nis

pre 7 godina

Jos kad govorim da treba zavrsiti Cair,a ne da propada ono zapoceto.Kad se zavrsi po projektu 25000 sedecih mesta.Nis ima aerodrom,hotele,sve.A sto je najbitnije stadion bi kad igra reprezentacija uvek bio pun.

Kalimero

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)
Jedva sam čekao ovakav komentar pa da odgovorim i tebi i drugima "van Beograda". U taj isti Čair na koji se pozivaš je slupano bezmalo 12M Evra i napravljena je poludovršena nakaza od stadiona. Za te pare je mogao da se podigne ekstra nov stadion sa kapacitetom do 12.000 mesta što je više nego dovoljno. Zašto nije, e to pitaj organe lokalne samouprave, prethodnu vlast i sadašnju. Stadion Karađorđe u NS je u poslednjih 10ak godina više puta sređivan i doterivan od državnih para, a poslednji put obimnije pred veliko atletsko takmičenje koje se održavalo na njemu. Stadion u Čačku još jedan promašaj i rupa bez dna i tako dalje i tako dalje.

marjan

pre 7 godina

Укините фудбал. Два клуба само постоје, лига нам је дно, а стадиони празне рупчаге...

Nikola Majstor

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.

Кривокапић

pre 7 godina

Приватизујте клубове. Тај национални стадион је била предизборна патка. А што се тиче реновирања стадиона то че да кошта много више него 150м. Видећете.
Наши стадиони су ругло.

Mista

pre 7 godina

Znaci tako ,to se i ocekivalo,naravno, dace malo para za renovaciju kolko da zamazu oci klubovima a ostalo ce capiti za sebe para. Zasto da gradimo kad mozemo da krademo, a ne gledaju drugi stadioni u kakvom su stanju, nego odustali od nacionalnog .da bi maznuli novac. Eto to je stvar.

Max Cherry

pre 7 godina

Nacionalni stadion je trebao da bude otvoren za Evropsko prvenstvo EVRO 2020 UEFA!
Ta prilika je propuštena i ova vlast mora da nadoknadi propušteno!
Reprezentacija Srbije mora da dobije svoj Nacionalni stadion!
Finansiranje projekta „Nacionalni stadion“ treba da se reši kroz javno-privatno partnerstvo!
Finansijska konstrukcija Nacionalnog stadiona se veoma lako zatvara kroz javno-privatno partnerstvo!
Država će biti oslobođena bilo kakvih davanja, jedina obaveza države je da obezbedi lokaciju!
Rumunija, Mađarska, Makedonija, Grčka, svi oni imaju moderne stadione – Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!

Država je izuzetno opterećena davanjima u neke male sportove koji su rupa bez dna, nisu sposobni da sami sebi obezbede opstanak, za razliku od fudbala koji ima realnu mogućnost da kroz javno-privatno partnerstvo dobije supermoderan stadion, koji državu neće koštati ništa!
Vreme je da se Srbija jednom opameti i sve resurse usmeri u sport koji jedino bitan na planeti!
Fudbal ima neograničen kapacitet generisanja prihoda!
Srbijo – okreni se Fudbalu!

sale ns

pre 7 godina

Kako odustajemo, pa zar premijer posle utakmice sa Albanijom nije rekao da ćemo i stadion napraviti, mislim da je i cifru spomenuo.

Lola

pre 7 godina

Građani ne nasedajte na propagandu. Vučić je rekao da će se graditi i gradiće se. I biće lepsi od stadiona na slici Doha Port Stadium [link] Samo se strpite dok krene izvoz Mercedesovih autobusa što je Vučić takođe obećao. Dakle nema da brinete bilo da ste brinete ili plavuše.

Major Marquis Warren

pre 7 godina

Što se lokacije Nacionalnog stadiona tiče, to je već specifično pitanje koje blage veze nema sa nekim filozofiranjima i šupljim pričama o „razvoju unutrašnjosti“ ili „razvoju regiona“!

Lokacija Nacionalnog stadiona mora da ispuni nekoliko uslova!
1. Mora biti pristupačna Reprezentativnom Fudbalskom centru u Staroj Pazovi!
2. Nacionalni stadion mora uvek biti sa maksimalno popunjenim kapacitetom! Lokacija mora da gravitira nekoj gusto naseljenoj regiji / gradu!
3. Prateći sadržaji u sklopu Nacionalnog stadiona koji u velikoj meri generišu godišnje prihode moraju da imaju ekonomsko isplativu logiku, odnosno moraju da imaju dovoljan broj potencijalnih potrošača koji će da koriste usluge / kupuju proizvode!

stingray

pre 7 godina

bolje renovirajte marakanu to bi koštalo bar 5 puta jeftinije... za još 10-15 miliona možete da sredite još bar dva stadiona u srbiji...

Sale

pre 7 godina

Sve zemlje istočno i južno od Srbije imaju bar po jedan dobar stadion. Stvarno je sramota da mi kao sportska nacija nemamo. Beograd je metropola iako ga mrzim ali šteta što nema dobar stadion. Zna se koliko se dobilo Arenom. Pokažite snalažljivost. Stavite ime sponzora na stadion, napravite ga da bude isplativ. Tržni centar, zakup prostora, koncerti, finale nekog evropskog kupa, atletika koja sve više raste kod nas... Ima zemljišta koliko hoćeš. Partizanov i zvezdin smanjiti na stadione od po 20000 kako bi uvek bili dobro popunjeni a evrokupove neka igraju na nacionalnom.

Глобтротер

pre 7 godina

Аууууу! Има ли нешто да ће бити изведено што је "вођа" најављивао са широким осмехом???

Очигледно народ има памћење кишне глисте.

maratonac

pre 7 godina

a da se prodaju ova 2 rugla sa gradjevinskim zemljistem, pa da se napravi nesto kulturno?
kao milano i inter - naizmenicno ga koriste jedni i drugi za tekme. a trening na svojim poljanama.
naravno to ne moze jer je logicno.
made in srbistan.

Fly away

pre 7 godina

A kada cete da izmestite ta dva stadiona iz uzeg centra? Stadioni Zvezde i Partizana su bili na periferiji kada su se gradili, a sada su bez razloga tu gde jesu da prave guzvu prilikom svake utakmice. Ima mesta van grada za navijace.

Nikad kao Bane...

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

Moze, jedan ne mora ni da se rusi, samo se zatrpa i poravna, i digne se jos jedan soping mol da nam procveta industrija (a i Ceca da moze peske u kupovinu)...

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Hoćemo Nacionalni stadion na Velikom ratnom ostrvu!
Hoćemo spektakularno arhitektonsko čudo koje može da parira fantastičnim svetskim stadionima!
Казань-арена https://img-fotki.yandex.ru/get/5108/222782911.5f/0_1ce556_8c03c41b_XXL.jpg
Ростов Арена http://fk-rostselmash.ru/wp-content/uploads/2012/04/st7.jpg
Нижний Новгород (стадион) http://www.rubenreddyarchitects.co.za/wp-content/uploads/2014/08/01_NIZHNY-NOVGOROD.jpg
Крестовский (стадион) https://c1.staticflickr.com/9/8018/28110158904_eec2a84240_b.jpg
Петровский (стадион) http://farm4.static.flickr.com/3618/3371921271_12f831ba18_o.jpg https://dailytrackpic.files.wordpress.com/2013/08/petrovsky-stadium.jpg
The Float at Marina Bay https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/SG-marina-bay-sands-hot-float-stad.jpg
Al-Shamal Stadium http://static.goal.com/112900/112904.jpg
Doha Port Stadium http://wallpaper.zone/img/795300.jpg
Самара Арена http://static2.businessinsider.com/image/53f36b41eab8eaf11dd01609-1199-799/samara-stadium.jpg
Стадион Калининград http://www.on3studio.com/wp-content/uploads/2014/01/BBR-003-Kaliningrad-stadium-aerial.jpg

Aleksa

pre 7 godina

Kolika će cena biti ovog renoviranja? Zar se nije pričalo da je jeftinije napraviti nov stadion? Gde će da igraju jedni i drugi dok se stadioni ne renoviraju?

glupost

pre 7 godina

Kakva glupost. Srbiji treba novi stadion, a Partizan i Zvezda nek se privatizuju pa renoviraju svoje. Bitno da ce guzonje dobiti novu zgradu, a gradjani ponovo ostaju bez novog sportskog objekta

Acika

pre 7 godina

Srušiti JNA i tim šutom zatrpati rupu sa druge strane brda, a Mišković neka napravi pravi stadion uz novi tržni centar pored autoputa i svima lepo!

Dejan

pre 7 godina

Lepo zatvoriti Partizanov stadion. Marakana da se totalno renovira a onda i Partizan i Zvezda (kao Inter i AC Milan) da igraju na istom. Nacionalna ekipa da igra u BG, NS i Nisu - ekipa je svih Srba (znaci i te stadione vrhunski opremiti).

Ivan

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!

Ja

pre 7 godina

Renovirajte stadione u Nisu, Smederevu, Novom Sadu. Snacice se ova dva kluba iz Beograda. I da se pravi nacionalni stadion, zasto da bude u Beogradu kad vec imaju dva velika stadiona ovde.

kg

pre 7 godina

A stadion Vojvodine,Radnickoh Kg,Ni,Spartakov,Brcev....Dokle da se bacaju pare na Zvezdu i Partizan a drugim ekipame nista?Daj te pare Vojvodini i ona moze sa tim parama da pravi iste rezultate...

Konza

pre 7 godina

Hoće li Partizan, Zvezda ili reprezentacija bolje igrati ako se spiska deset miliona u 2 stadiona? Neće. Fudbaleri ionako zarađuju mnogo više nego što vrede. Uložite te pare u vaterpolo, odbojku, plivanje, pa i američki fudbal i druge sportove koji nam donose medalje, da bar ti sportisti koji ne zarađuju mnogo, a zemlji mnogo donose imaju ljudske uslove za treninge i takmičenja.

Dalibor

pre 7 godina

Koga briga za stadion,bitno je da napravimo nove full kancelarije,kabinete i sve što ide uz to.O privatizaciji klubova i ne razmisljamo čim ulažemo u oronule stadione ili ih sređujemo za poznatog kupca u nameštenoj privatizaciji klubova.

Realno

pre 7 godina

Jedno tele košta 1.000 €. Idite u Belorusiju ili Austriju i kupite150.000 teladi. Tu telad podelite seljacima. Za par godina ce seljaci imati opet po jedno tele koje ce vratiti drzavi. Tu novu telad opet podelite drugim seljacima. Tako cete obnoviti i stocni fond i nahraniti seljake i ojacati mlecnu industriju. Tako se investira novac u svoju državu.

Bot

pre 7 godina

Deca umiru od sepse, bolnice i porodilista se raspadaju, narodne kuhinje bez obroka i tako u nedogled. Da li stvarno mislite da novac poreskih obaveznika ( od nas samih) treba da ide na stadion od 100 miliona evra ?

partizan državni projekat

pre 7 godina

Aman zašto JNA?? Pa videlo se i pre neki dan koliko je jedino normalno i prirodno da reprezentacija igra na Marakani. To je dom srpskog fudbala već 50 godina. Tole je silom gurao partizan i JNA i videli smo kako smo prošli. Dosta više sa guranjem partizana! Ne postoji ružniji stadion u Evropi od JNA i strani igrači su bili u šoku kad su igrali protiv Srbije kad su videli stadion. Francuzi rekli da nisu verovali da takav stadion još postoji. Ne brukajte se više.

Cartman

pre 7 godina

A ja se bas ponadao da cu nakon posla u Mercedesovoj fabrici, svratiti do stana u BG-u na vodi, samo da se istusiram, pa pravo na nacionalni stadion da odgledam utakmicu.

mick

pre 7 godina

ima stadiona za reprezentaciju koliko hoces. mogli bi malo u Nisu ili NS neku tekmu da odigraju a ne samo BG... i da, ovakav stadion koji se pominje od 60k mesta nije 150m vec min 300m a oni racunaju da im UEFA/FIFA da novac. ne dao bog da se to desi jer ima da otanje beton ovi krimosi da drpe pare te prvom prilikom kad se napuni ima da se sruse tribine i onda jos jednom helikopter...

banexo

pre 7 godina

A da vi lepo svedete nasu ligu na 2 kluba pogasite sve ostalo i ulozite novac u njih pa nek igraju derbije svake nedelje i milina. Banana drzava.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Urazumili se? Ma, jok. Niko normalan (ili neplacen) nije podrzao ovu ideju, ispljuvali ih svi zivi, pa se sad prave pametni.
I jos jedna stvar. Ovo je jedno od vrlo retkih ulaganja, koje moze da se isplati:
Zvezda i Partizan ce morati u privatizaciju kad-tad. Vidim da je vec pocelo pljuvanje po "blizancima", ali, realno, ovo su jedina dva drzavna kluba koje mozete prodati za neke ozbiljnije pare. Kakvi god da su sada, ipak su to klubovi sa velikom tradicijom. Pa, pobogu, prodajete bivseg svetskog prvaka, koji i danas ima 50.000 gledalaca u Evropi. Protiv Ludogoreca?!
Plus, omladinske skole i danas im rade, samo zbog situacijeu klubovima, niko talentovan posle 21 god. ne ostaje u njima. Nisu u pitanju samo Markovici, Zivkovici, Grujici...Sta je sa Maticem, Kolarovim, Nemanjom Maksimovicem, Djuricicem?! Prosli Zvezdinu skolu i nisu odigrali ni jednu utakmicu za prvi tim. Koliko vredi danas jedan Nastasic, a kakav je trag ostavio u Partizanu? ili posto pricamo o parama, koliko je desetina miliona evrao dobio Partizan za njega?! Sve ovo znaju ljudi, koji su potencijalni kupci-ima ovde mesta za zaradu.
Da ne pominjemo koliko samo vrede stadioni Partizana i Zvezde, sa pomocnim terenima i propratnim objektima. Sve to ulazi u cenu. Ulaganje u iste, moze samo da im podigne vrednost.
Stoga, jedna od reeeetkih razumnih odluka, koju su ovi doneli.

Сораб

pre 7 godina

Опет се помаже комунистичким творевинама Партизану и Црвеној Звезди. Да вас подсетим, то су два клуба која су својим деловањем уништили српски фудбал. Децинијама су били легло криминала, мутних радњи, малверзација... Нема спаса српском фудбалу (а ни држави) док год обнављамо темеље комунизма. Или ћемо га се одрећи и декретом забранити његово пропагирање, те се коначно опаметити и створити националну државу, која ће бити одговорна према својим грађанима а и они према њој, или ћемо једноставно бити збрисани као народ...

Obelix

pre 7 godina

Konačno nešto normalno, za promenu. Samo bih ja pored ova dva stadiona uložio u NS i Niš i eventualno još jedan grad tj stadion. Naravno ovde pričamo o tome da se stadioni osposobe za igranje reprezentacije, a ne domaće lige. Glupo je da reprezentacija igra samo u Beogradu. Meni je mnogo žao što ne igraju u Nišu. Stadion od 20 000 mesta, aerodrom, hoteli. Sve to Niš ispunjava, a najviše publiku koja je željana ovakvih događaja. E sada, drugo je što za onu kriminalnu rekonstrukciju Čaira niko nije odogvarao i što par godina posle obnove izgleda gore nego pre iste. Realno pored Beograda, samo NS i UE (mada je tu kritičan aerodrom) ispunjavaju uslove da reprezentacija igrad. Greoata je da Niš ne bude uključen u utakmice reprezentacije.

filip

pre 7 godina

Ooo Srbijo ima i drugih klubova osim zvezde i partizana. Zvezda i partizan su najveca rak rana srpskog fudbala zato i ne mozemo imati dobru ligu kad se samo u dva kluba ulaze.

win

pre 7 godina

Sruse se lepo oba,uzmu pare za te lokacije i izgradi normalan i moderan zajednicki stadion za oba kluba i repku!
Kao u Minhenu...
Naravno manji,40-50k gledalaca!
Recimo negde u blizini Zemunskog mosta,ima se prostora koliko hoce!
Umesto za vecinu ljubitelja fudbala,porodice, ovi gledaju da zadovolje saku huligana koji sluze za kriminal, stranacke i licne interese...
BRUKA OD DRZAVE I VLASTI!
(sve su iste poslednjih 30 godina)

SaleHH

pre 7 godina

Sa jedne strane vrlo razumna odluka.
Ali sada ja kao zagriženi zvezdaš da postavim jedno par pitanja. Šta je sa Stadionom Vujadin Boškov? Zašto se on ne renovira? Više od 20.000 ljudi i ne dolazi na utakmice reprezentacije, a i FK Vojvodina bi imala velike koristi od toga.
Sledeće, FSS ulaže u nešto što se ne zna čije je i čije će možda biti za 2,3 ili 4 godine. Kako će se to odraziti na eventualnu privatizaciju, koja je neminovna?
Mogao bih još, ali oni koji imaju odgovore ili neće da ih daju ili nemaju snage da sprovedu neminovnosti u delo.

conYmar61

pre 7 godina

A stadion ČAIR (Radnički Niš) već soji nedovršen skoro 10 godina, kad ćete njega da dovršite. Pa nije samo Beograd Srbija, i mi južnije (tužnije) volimo fudbal.

Saša

pre 7 godina

Vrednost tog projekta je trebala da iznosi 150 miliona evra... Strašno! Zamislite da je taj novac, kojim slučajem, trebalo uložiti u obrazovanje, izgradnju škola, čitaonica, domova učenika i studenatskih domova, biblioteka, domova za nezbrinutu decu, pa to bi bio skandal u zemlji, ali pošto je trebalo uložiti u stadion, e onda su svi srećni i zadovoljni. Nekada mi je žao našeg društva i države, a onda, kada pogledam tužnu realnost, pomislim da možda ni ne zaslužujemo bolje.

Okram Idul

pre 7 godina

Lepo je to... mislim, zvezdas sam ali... dajte ulozite i u manje klubove, da nam deca ne igraju po oranicama, ulazite u fudbalske akademije... mislite malo na siru sliku domaceg fudbala. Mislim, koliko god sam ja Veliki zvezdas, fudbal u srbiji nisu samo Zvezda i Partizan (I vosa je 'velika' pa dobija mnogo manje 'ljubavi', i njima treba pomoci). Treba nam liga gde ce pored zvezde, vose i partizana biti jos jedno 4-5-6 klubova kao sto je Cukaricki.

ems

pre 7 godina

Mislim da bi daleko pravednije bilo kada bi država namenjeni novac uložila u stadione pri većim gradovima Srbije, koji su već u postupku rekonstrukcije a njihovi se klubovi takmiče u najvišem rangu takmičenja u državi, i to tako da ulaganja budu srazmerna veličini stadiona. Konkretno predlažem da država uloži deo novca, potrebnog za renoviranje, u visini od 40 miliona Evra za stadion C.Zvezde, 30 miliona Evra za stadion Partizana i po 20 miliona Evra za stadione Vojvodine i Radničkog iz Niša.Ostatak potrebnog novca neka klubovi pribave od strateških partnera. Na taj način bi se napravila neka vrsta javno-privatnog partnerstva, gde bi država kasnije mogla da svoj udeo u vlasništvu stadiona proda privatnom partneru ili trećim licima. Konkretno, ako je za renoviranje stadiona C.Zvezde potrebno 100 miliona dinara, država bi obezbedila 40 miliona Evra a npr. ’’Gasprom’’ 60 milina Evra, isti partneri bi bili u suvlasništvu tog novog objekta (naziva npr. ’’Nacionalni stadion Gasprom Arena, Beograd’’) i naravno, na istom stadionu bi nacionalna reprezentacija imala prioritet u korišćenju termina za odigravanje međunarodnih utakmica (čak i nakon što proda svoj udeo u vlasništvu nad stadionom). Ali bi Srbija imala svoje nacionalne stadione i u Novom Sadu i Nišu.

belgrado

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

????
prilikom rssprave ciji stadion da se srusi,
izginulo bi vise srba nego u boju na kosovu.
mi bez emocija i strsti,
ni slagalicu ne mozemo da resimo?

predlog odbijen

018

pre 7 godina

ja molim sve ostale ekipe osim navedena dva kluba da istupe iz lige. neka ostave partozan i zvezdu da igraju derbi u svakom kolu a svi mi ostali igracemo tamo neku ligu nije ni bitno za nas ostale... to bi bio jedini ispravan potez.

1914

pre 7 godina

Ne treba stati ovde. Na leto da država pomogne u prelaznom roku. Oporezovati ove ostale nevažne timove, i pomoći našoj siromašnoj dečici sa brda. Ma šta oporezovati, još bolje ugasiti. Sve prodati što imaju, terene, stadione, igrače...sve ugurati u ova dva kluba. To bi barem bilo transparentno, i jedino pošteno prema svima nama ostalima...barem bi se posvetili nečem pametnijem od ovog sadomazohizma koji trpimo od države i njenih mezimaca.

Ma ajde

pre 7 godina

OK,dobra ideja da se renoviraju stadioni ali da vandali koji sebe nazivaju NAVIJACIMA prekinu sa unistavanjem istih i da fer plej navijaju. Mnogo ljudi se boji da dodje na najobicniju utakmicu zbog nasilja na stadionima.

ja u klin ti u plocu

pre 7 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona nosi velike troskove...ova solucija o renoviranju dva objekta je puno logicnija na prvi pogled ali iza ove odluke krije se pogubnost po srpski fudbal.Ulozenim sredstvima od strane Drzave stavlja se tacka na privatizaciju klubova.Imacemo lepe stadione a u Evropi cemo igrati kao i dosad sto smo igrali.Igracki kadar za Evropu moze stvoriti samo onaj ko kupi klub i u njega ulozi kako je to svugde po svetu uradjeno.Ulozenim sredstvima od Drzave zavrseno je sa privatizacijomDobra vest za one koji su i dosad klubovima rukovodili,dosadasnjim mesetarima i ostalim pijavicama...za istinske ljubitelje fudbala i poslednja nada je ubijena.

Omarska-Jelicka

pre 7 godina

Znak zahvalnostiod UEFA i FIFA,za prijem Kosova a to sto se druga reprezentacija Albanaca naprimala golova nema veze :) a ni vizu ne bi dobili za Rusuju,nema veze :)

Ujmemeni

pre 7 godina

ne razumijem zašto ne prodate oba stadiona i napravite jedan suvremeni koji će koristiti i zvezda i partizan i reprezentacija. jedan dio ofarbate u crveno jedan u crno i na sredini bijelo. I imate stadion na koji će ljudi dolaziti svakih tjedan dana.

+Savo

pre 7 godina

U budalaštinu o izgradnji nečeg tako NEpotrebnog - nikad nisam ni poverovao. Ali, uvek će biti tih budaladtih, populističkih 'gradnji'.

Cochise

pre 7 godina

Da još jednom razjasnimo ono što je svima jasno!
Država sa finansiranjem Nacionalnog stadiona ima veze isto kao sa finansiranjem Delta Sitija ili Ušća!
Javno-privatno partnerstvo obezbeđuje finansijsku konstrukciju za izgradnju Nacionalnog stadiona!
Država iz budžeta na daje ni prebijenu paru za Nacionalni stadion!
Najnoviji primer je tržni centar Stadion, sa stadionom Voždovca!
Koliko je država uložila u TC Stadion?
0 dinara!

Neko tamo

pre 7 godina

Sto se mene tice ja sam za novi stadion. Niko ne razmislja o navijacima koji dolaze na utakmice i o onima koji ne dolaze samo zato sto ni jedan od ova dva nazovi stadiona nema niti jedno jedino parking mesto!!! Bruka i sramota !!!

Kisela štrudla

pre 7 godina

A ko je ikada i pomislio da bi mogao stvarno da bude izgradjen? Ja sam od početka sve video kao dobar vic a ne ozbiljno razmatranje.

Marsellus Wallace

pre 7 godina

Nacionalni stadion je logična posledica enormne popularnosti Fudbala u Evropi i svetu!
Sve zemlje u okruženju već imaju supermoderne stadione i Srbija ne može da bude crna rupa u Evropi!
FIFA i UEFA su presudni faktori od kojih zavisi razvoj Fudbala i oni iz svojih fondova investiraju u infrastrukturu širom Evrope i sveta!
Nacionalni stadion „Dragan Džajić“ na Novom Beogradu sa kapacitetom 56.000 sedišta će biti arhitektonsko čudo i njime će se ponositi Beograd i cela Srbija!

да да

pre 7 godina

Хахаха па наравно да од тога нема вајде. То су биле приче за малу дцу и лаковерне пензионере док не гласају за њих а после ...

Znalac

pre 7 godina

Свакако да нам национални стадион није потребан. у реду је средити стадионе Звезде и Партизана, али с обзиром на атмосферу која влада на тим стадионима када игра репрезентација(полупразне трибине, хулиганско понашање, често звиждање и навијање против наше репрезентације и сл.), ја сам пре за то да се рецимо реновира по стандадима ФИФА/УЕФА стадион ФК Раднички из Ниша. Тамо би стадион увек био пун, навијање патриотско а уз мало труда не би било ни инцидената.

Cukni vo drvo

pre 7 godina

Znao je premijer još kad je izgovorio to o gradnji nacionalnog stadiona da od toga nema ništa. Isto kao što je znao kad je obećavao izvoz Mercedesovih autobusa da od toga nema ništa. Ovi su bre isti kao oni pre ako ne i gori.

kaokakao

pre 7 godina

Sprdnja. Vidim da se navijaci Zvezde i Partizana raduju, misle sad ce cudo da naprave sa stadionima. Kako nece! Nasminkace ih i reci kako je investicija vrijedna 20-30 miliona, od cega ce pola otici u necije dzepove. Svi u evropi prave nove stadione, a mi cemo da renoviramo rupe. I na kraju ni para ni stadiona i opet ce trebati nov stadion.

Paloma Blanca

pre 7 godina

Deluje mi da je to i bio plan od samog pocetka. Ovako cemo lakse progutati cinjenicu da ce savez/drzava renovirati stadione ta dva kluba?

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nema nacionalnog stadiona,to je uredu.
Ali renoviranje stadiona samo Zvezde i Partizana je sramota.
No dobro,svi politicari su u tim upravama,naravno da treba da se ugrade u cenu renoviranja. To je uvek bilo tako.

U ovoj zemilji ce se ziveti bolje onda kada izbacimo komunizam .

Max Cherry

pre 7 godina

Navijanje je jadno i nepostojeće. To revanje huliganskih grupa blage veze sa Fudbalom i terenom nema, uopšte se ne prati utakmica i dešavanja na terenu!
Najbolji primer navijanja može da se nađe na sledećim stadionima:
Feyenoord - De Kuip (Stadion Feijenoord – 51.117)
PSV Eindhoven - Philips Stadion (35.000)
Celtic F.C. - Celtic Park (60.411)
Rangers F.C. - Ibrox Stadium (50.947)
E to je paklena atmosfera i tu se protivnik pogubi, jer publika reaguje na utakmicu, a ne kao na Marakani gde je navijanje bilo blago rečeno jadno.

Brainwash

pre 7 godina

Pa naravno da nema!!! Nema Nista ni od juznog toka u koji smo ukrkali oko 50 mil eura u toboze administrativne stvari pa oni zavarise dve cevi i vozdra raja.Cudo ce biti kad se nesto izgradi ovde,cudo!

milan

pre 7 godina

Bravo. A mozda da sredite i pomocne terene zvezdi i partizanu. Pa zasto se tu zadrzati, od nasih para sigurno moze jos neki stadion za beogradjane....

Dule

pre 7 godina

To nikada nije ni bio cilj, kakav nacionalni stadion bre.... obicna dimna zavesa za renoviranje stadiona JNA i Marakane... kako drugacije opravdati upumpavanje miliona evra u stadione i klubove koji su nam isisali krv u zadnjih 20 godina...

A Band Apart

pre 7 godina

FK Partizan zaslužuje da ima potpuno nov i supermoderan fudbalski stadion!
Sa naglaskom na fudbalski, jer su stadioni sa trakama za trčanjem oko terena izrazito antifudbalski, sa nekim sedištima na tribinama udaljenim od 50 do čak 100 metara od akcije na terenu.

Jelena

pre 7 godina

Ne vidim zasto se ne obnove stadioni u NS i Nisu i Subotici. Ne moraju svi da sede u Beogradu imaju zgradu u Pazovi. Ovako bi imali vise stadiona pa mozda sa nekim napraviti EP. Sto da ne?
...

Nislija

pre 7 godina

Tako je i bolje, a mene zanima da li ce se neko pozabaviti sa niškim stadionom? Stadion je nezavrsen i tako stoji vec par godina, naravno da nije po FIFA/UEFA standardima i nijedna medjunarodna utakmica se ne moze igrati. Klasicna srpska posla, krene se u projekat, a novac nije obezbedjen za ceo zavrsetak.

pdb

pre 7 godina

Da li je stadion bio predizborno obecanje, misleci da ce narod jedva cekati da se to izgradi? Sta god da je to bilo, dobro je da se nece graditi.

Biciklista

pre 7 godina

A što ne biste prvo privatizovali Zvezdu i Partizan, pa od tog novca sagradili nešto što će biti nacionalni stadion? Opet ulažemo u Titove blizance, ovog puta pod izgovorom da je za dobrobit FSS? Privatizovali smo tolike fabrike, zašto niko ne sme i neće da privatizuje blizance?

The Wolf

pre 7 godina

Kada se Fudbal oslobodi ovakvih „funkcionera“ i kada sav prihod jednog Fudbalskog kluba bude reinvestiran u sam klub, infrastrukturu stadiona i pojačanja za ekipu i tim to će da bude blagostanje. Fudbal bi procvetao da u njemu nisu ovakvi „funkcioneri“!

Posebno je bitna stavka raskidanje bilo kakvih veza koje Fudbalski klubovi imaju sa malim, parazitskim sportovima koji su nesposobni da sami sebi obezbede opstanak i zato su orjentisani na krađu novca od Fudbala.

2.0 16v

pre 7 godina

Dobra odluka! Kakvih 150 mil. evra, ceh bi na kraju bio sigurno oko 450-500 miliona kao u Bukureštu (55000 gledalaca) jer bi gradila država, i ko zna ko bi sve tu fakturisao usluge.

Lemurko

pre 7 godina

Običan marketing. Iskoristili su euforiju neukog naroda, koji više vrednuje sport od zdravlja i obrazovanja, da bi dobili malo na popularnosti. Naravno, ljudi sva obećanja odmah zaborave, a popularnost nekako uvek ostane. I dobro je što se neće graditi. Od svega što nam je zaista potrebno, novi stadioni nam trebaju najmanje.

Grunf

pre 7 godina

Bolje da tih 150 mil uloze u postrojenje za preciscavanje otpadnih voda da ne gledamo fekalije po Dunavu. A fekalije na stadionima cemo gledati bili stari ili novi...

S E R B O N

pre 7 godina

Za koga da ga napravite ? za navijace da se biju lupaju lome ubikaju sta ? Za fudbalere koji stalno gube koji kvalitet imaju ? Utrosite te pare za razvijanje sporta skolskot omladinske skole.

NN

pre 7 godina

Taj stadion bi se napravio samo da se bagra ugradi u izgradnju istog. Da mogu da uzmu pare i nikom da ne polazu racune. Ali pobedili smo dve utakmice u nizu! Mozda da im sagradimo svemirski brod!

Aloha

pre 7 godina

Ovo je kao grom iz vedra neba! Ulagaće se u korumpirane blizance, a ne u Novi Sad, Niš, Užice, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Suboticu, Zrenjanin... Ovo je stvarno presedan! Mada, kada malo razmislim, samo se u Beogradu reprezentacija Srbije oseća kao kod kuće, jer, Bože moj, Beograd (ni)je Srbija!

One night in May

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!
(Zemun_grad, 13. oktobar 2016 08:27)

Ne, nego cemo da potrosimo bogatstvo da napravimo novi, na kome ce se igrati pet-sest utakmica godisnje...

Nenad M.

pre 7 godina

Bilo bi mnogo pametnije da se napravi jos neki olimpijski bazen, da se omoguci normalan rast i razvoj nase dece. Dati EUR 150 Miliona, za ovu namenu je sramotno!!

Dusan

pre 7 godina

Treba ga izgraditi samo ukoliko se sruše druga dva. Ne treba mi Vembli gde se igra 5 utakmica godišnje, a pogotovo mi ne treba da bi nas odrali neki gradevinari sa zapada.

Velibor

pre 7 godina

Očekivano!
Mada je besmisleno ulagati u Zvezdin i Partizanov stadion, zašto ne u Radov, OFK-in, Vojvodina, Radnički Niš... ja jesam iz Beograda, ali ovolika favorizacija Zvezde i Partizana je upravo uništila celu Srpsku ligu u dovela na današnji nivo.
Zvezdin i Partizanov stadion su pristojni u poređenju sa mnogo čime u Srbiji, kamo sreće da nam je sve na tom nivou.

laki78

pre 7 godina

Nije red da kad se ovi klubovi poklone nekom privatniku isti ne dobije u miraz od svih gradjana Srbije i renoviran stadion.Navijam za Partizan ali to nema veze sa cinjenicom da se preko ova dva kluba krade i pere novac na veliko.Zato se svi i guraju preko politike u uprave ova dva kluba.

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto ne stadnion Vojvodine. Ili Radničkog iz Niša. Sloga Kraljevo. Napredak Kruševac. Kruševac je najbolji. Sada kada ste primili Kosovo u Uefa, stalno ćemo igrati sa njima pa će biti tu najzgodnije.

Zašto pobugu mora sve u Beograd.

Prvoslav

pre 7 godina

Ovo je dezinformacija. Nacionalni stadion će se nalaziti u okviru Beograda na vodi, a sponzor će biti fabrika čipova i srpski Mercedes.

Bibila

pre 7 godina

A čiji jesu sada i čiji će biti ti stadioni za par godina? Lepo, ova država uloži pare u renoviranje stadiona koji nisu njeni a onda dođe privatizacija klubova i onaj ko kupi Zvezdu i Partizan dobije i renovirane stadione a sve za sitne pare. Možda im čak i država plati da ih spašavaju jer i Zvezda i Partizan imaju ogromna dugovanja. Vučić hoće da vadi iz blata Zvezdu (a zna se zašto) ali ne može baš samo Zvezdu pa će onda tu i Partizan da se malo ogrebe.

KORN

pre 7 godina

Beogradu ne treba Nacionalni stadion,njima treba neki Nacionalni splav,gde bi mogli da uživaju uz silikonske nacionalne pevaljke.A naša fudbalska reprezentacija treba da igra u drugim gradovima,jesu mali stadioni ali bi barem bili puni,nije Mihajlovic bio glup.

celt

pre 7 godina

Aha, znaci uzece nase pare, koje im dajemo porezom, pa ce renovirati stadione dva "privatna" kluba koji ce to da koriste za zaradu. Sta cemo sa ostalim klubovima i gradovima?

Klasicna prica u ovoj vladi, uzmi od puno njih da se ne primeti, pa sipaj sve u par bogatih, ko da je Vuciceva dedovina a ne javne finansije.

xxx

pre 7 godina

Pametno. U ovoj Srbijici gde ljudi rade za 200 evra, pored stadiona Zvezde i Partizana da se gradi jos jedan. Van pameti bi bilo. Ne mogu ni jedan stadion da odrzavaju a kamoli tri.

ja, naravno

pre 7 godina

Imace koristi Zvezda i Partizan. To je sjajan razlog da svi ostali platimo renoviranje njihovih stadiona. Jer drugi fudbalski klubovi ne postoje, zato je vazno da svi placamo za ova dva.

Najbolje da prestanemo da se pretvaramo, lepo ukazom ugasimo sve ostale klubove i imamo prvu ligu u kojoj igraju dva kluba, Partizan i Zvezda. 30 puta po sezoni! Zamislite, 30 vecitih derbija.

To je resenje. Bolje tako nego da nas jos i vredjate dok nas hebete.

Boki

pre 7 godina

Ništa od nacionalnog stadiona?
Kakvo iznenađenje!
Nema veze, ostala obećanja su se sva ostvarila: proizvodnja srpskog mercedesa za izvoz, fabrika čipova, fabrika delova za avione, arapske investicije u poljoprivredu, još jedan proizvođač automobila, povećanje broja zaposlenih, smanjenje cene struje, "penzije niko neće smanjivati", završetak prve faze Beograda na vodi (poslovni centar, tržni centar i 2 stambene zgrade) do kraja 2016, završetak koridora 10 do kraja 2015...
Ovakvih obećanja ima na stotine, a isto toliko je i promašaja.

Brica

pre 7 godina

Stadione CZV i FKP srusiti,na njihovom mestu napraviti nov stadion(po 25%vlasnistva za drzavu,FSS i dva kluba,po tom % da placaju i odrzavanje)ostatak zemljista komercijalizovati..

Zemun_grad

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!

xxx

pre 7 godina

Pametno. U ovoj Srbijici gde ljudi rade za 200 evra, pored stadiona Zvezde i Partizana da se gradi jos jedan. Van pameti bi bilo. Ne mogu ni jedan stadion da odrzavaju a kamoli tri.

Zemun_grad

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!

conYmar61

pre 7 godina

A stadion ČAIR (Radnički Niš) već soji nedovršen skoro 10 godina, kad ćete njega da dovršite. Pa nije samo Beograd Srbija, i mi južnije (tužnije) volimo fudbal.

Cartman

pre 7 godina

A ja se bas ponadao da cu nakon posla u Mercedesovoj fabrici, svratiti do stana u BG-u na vodi, samo da se istusiram, pa pravo na nacionalni stadion da odgledam utakmicu.

Bot

pre 7 godina

Deca umiru od sepse, bolnice i porodilista se raspadaju, narodne kuhinje bez obroka i tako u nedogled. Da li stvarno mislite da novac poreskih obaveznika ( od nas samih) treba da ide na stadion od 100 miliona evra ?

Ivan

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!

banexo

pre 7 godina

A da vi lepo svedete nasu ligu na 2 kluba pogasite sve ostalo i ulozite novac u njih pa nek igraju derbije svake nedelje i milina. Banana drzava.

Ujmemeni

pre 7 godina

ne razumijem zašto ne prodate oba stadiona i napravite jedan suvremeni koji će koristiti i zvezda i partizan i reprezentacija. jedan dio ofarbate u crveno jedan u crno i na sredini bijelo. I imate stadion na koji će ljudi dolaziti svakih tjedan dana.

Nenad M.

pre 7 godina

Bilo bi mnogo pametnije da se napravi jos neki olimpijski bazen, da se omoguci normalan rast i razvoj nase dece. Dati EUR 150 Miliona, za ovu namenu je sramotno!!

NN

pre 7 godina

Taj stadion bi se napravio samo da se bagra ugradi u izgradnju istog. Da mogu da uzmu pare i nikom da ne polazu racune. Ali pobedili smo dve utakmice u nizu! Mozda da im sagradimo svemirski brod!

Acika

pre 7 godina

Srušiti JNA i tim šutom zatrpati rupu sa druge strane brda, a Mišković neka napravi pravi stadion uz novi tržni centar pored autoputa i svima lepo!

Prvoslav

pre 7 godina

Ovo je dezinformacija. Nacionalni stadion će se nalaziti u okviru Beograda na vodi, a sponzor će biti fabrika čipova i srpski Mercedes.

klojfert

pre 7 godina

Da vam kaže čika nešto... Nema od ove priče ništa, kao ni od ostalih megalomanskih "premijernih" projekata... ali, psssst....

Boki

pre 7 godina

Ništa od nacionalnog stadiona?
Kakvo iznenađenje!
Nema veze, ostala obećanja su se sva ostvarila: proizvodnja srpskog mercedesa za izvoz, fabrika čipova, fabrika delova za avione, arapske investicije u poljoprivredu, još jedan proizvođač automobila, povećanje broja zaposlenih, smanjenje cene struje, "penzije niko neće smanjivati", završetak prve faze Beograda na vodi (poslovni centar, tržni centar i 2 stambene zgrade) do kraja 2016, završetak koridora 10 do kraja 2015...
Ovakvih obećanja ima na stotine, a isto toliko je i promašaja.

marjan

pre 7 godina

Укините фудбал. Два клуба само постоје, лига нам је дно, а стадиони празне рупчаге...

Porucnik Drebin

pre 7 godina

Da li ima drzava projekat rekonstrukcije "navijaca"? Sta vredi da se sve sredjuje za prosecnu posetu koja je na nivou engleske V divizije? Da li ce i dalje da budu zivotno ugrozeni svi koji imaju drugaciji sal ili kapu?
Bolje sredite Klinicki centar, toalete po domovima zdravlja, skole i sale za fizicko - ovi nasi (ne reprezentacije svih uzrasta) zasluzuju poljanu,

Komedija

pre 7 godina

E, muka mi je da čitam ove komentare. Ove nišlije kad krenu da patetišu i kukaju ne shvataju da su gori od beograđana. Ima i drugih gradova i mesta pored Niša koji mnogo više zaslužuju i stadione i sve. Prestanite da budete večite "žrtve". Grad ste sami upropastili.

Dalibor

pre 7 godina

Koga briga za stadion,bitno je da napravimo nove full kancelarije,kabinete i sve što ide uz to.O privatizaciji klubova i ne razmisljamo čim ulažemo u oronule stadione ili ih sređujemo za poznatog kupca u nameštenoj privatizaciji klubova.

Neko tamo

pre 7 godina

I sta kada se renoviraju ??? Opet necemo imati parking mesta(kruzicemo sat vremena dok ga ne nadjemo) i naravno kisnucemo... Stadioni bez parkinga! To ne postoji u svetu !!!

Ivan J

pre 7 godina

Ulozice po 50 miliona u Partizan i Zvezdu, prodace potom oba kluba za po 50 miliona, pa ce tako neko da ih dobije "skoro pa besplatno"

Omarska-Jelicka

pre 7 godina

Znak zahvalnostiod UEFA i FIFA,za prijem Kosova a to sto se druga reprezentacija Albanaca naprimala golova nema veze :) a ni vizu ne bi dobili za Rusuju,nema veze :)

mmm

pre 7 godina

FSS bi prvo trebao da promeni travnate povrsine SVIM SUPERLIGASIMA! Jer je to jedan i glavni preduslov, kako bi se igrao fudbal! OStalo, tribine, reflektori je nesto najnebitnije, jer publike i onako nema!!!

vlada

pre 7 godina

ma sta ima i da se renoviraju,kad ce Partizan dobiti novi stadion od Kezmanovog transfera u PSV a Zvezda treba da dobije ceo grad i stadion od onih portugalaca-Lukic srbenda tako rekao ( nema ga nesto otkad je pokrao klub )

Paloma Blanca

pre 7 godina

Deluje mi da je to i bio plan od samog pocetka. Ovako cemo lakse progutati cinjenicu da ce savez/drzava renovirati stadione ta dva kluba?

Ma ajde

pre 7 godina

OK,dobra ideja da se renoviraju stadioni ali da vandali koji sebe nazivaju NAVIJACIMA prekinu sa unistavanjem istih i da fer plej navijaju. Mnogo ljudi se boji da dodje na najobicniju utakmicu zbog nasilja na stadionima.

kg

pre 7 godina

A stadion Vojvodine,Radnickoh Kg,Ni,Spartakov,Brcev....Dokle da se bacaju pare na Zvezdu i Partizan a drugim ekipame nista?Daj te pare Vojvodini i ona moze sa tim parama da pravi iste rezultate...

Trolejbus liga

pre 7 godina

Koja prevara i jos jedno navlacenje para za Titove blizance. Novac treba usmeriti ka u nutrasnjosti Srbije i pomoc klubova u Nisu, Uzicama, Kragujevcu, Krusevcu, Cacku... Da i oni izgrade pomocne terens, omladinske skole i moderne tribine za glavni stadion. Onda bi nam liga bila kao u Engleskoj gde 4-5 timova svake sezone konkurise za titulu. Vucicu ne daj pare blizancima!!!

да да

pre 7 godina

Хахаха па наравно да од тога нема вајде. То су биле приче за малу дцу и лаковерне пензионере док не гласају за њих а после ...

Biciklista

pre 7 godina

A što ne biste prvo privatizovali Zvezdu i Partizan, pa od tog novca sagradili nešto što će biti nacionalni stadion? Opet ulažemo u Titove blizance, ovog puta pod izgovorom da je za dobrobit FSS? Privatizovali smo tolike fabrike, zašto niko ne sme i neće da privatizuje blizance?

boban,nis

pre 7 godina

Jos kad govorim da treba zavrsiti Cair,a ne da propada ono zapoceto.Kad se zavrsi po projektu 25000 sedecih mesta.Nis ima aerodrom,hotele,sve.A sto je najbitnije stadion bi kad igra reprezentacija uvek bio pun.

Fly away

pre 7 godina

A kada cete da izmestite ta dva stadiona iz uzeg centra? Stadioni Zvezde i Partizana su bili na periferiji kada su se gradili, a sada su bez razloga tu gde jesu da prave guzvu prilikom svake utakmice. Ima mesta van grada za navijace.

Smeju nam se svi

pre 7 godina

Znaci - sminkanje leseva, jos ovaj narod brljci to podrzava u komentarima.

Umesto da napravimo za 150 miliona 10 valjanih FUDBALSKIH stadiona po celoj zemlji u najvecim gradovima, ne, spucacemo uludo pare i ziveti u 21. veku bez ijednog normalnog FUDBALSKOG stadiona.

laki78

pre 7 godina

Nije red da kad se ovi klubovi poklone nekom privatniku isti ne dobije u miraz od svih gradjana Srbije i renoviran stadion.Navijam za Partizan ali to nema veze sa cinjenicom da se preko ova dva kluba krade i pere novac na veliko.Zato se svi i guraju preko politike u uprave ova dva kluba.

Dusan

pre 7 godina

Treba ga izgraditi samo ukoliko se sruše druga dva. Ne treba mi Vembli gde se igra 5 utakmica godišnje, a pogotovo mi ne treba da bi nas odrali neki gradevinari sa zapada.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Hoćemo Nacionalni stadion na Velikom ratnom ostrvu!
Hoćemo spektakularno arhitektonsko čudo koje može da parira fantastičnim svetskim stadionima!
Казань-арена https://img-fotki.yandex.ru/get/5108/222782911.5f/0_1ce556_8c03c41b_XXL.jpg
Ростов Арена http://fk-rostselmash.ru/wp-content/uploads/2012/04/st7.jpg
Нижний Новгород (стадион) http://www.rubenreddyarchitects.co.za/wp-content/uploads/2014/08/01_NIZHNY-NOVGOROD.jpg
Крестовский (стадион) https://c1.staticflickr.com/9/8018/28110158904_eec2a84240_b.jpg
Петровский (стадион) http://farm4.static.flickr.com/3618/3371921271_12f831ba18_o.jpg https://dailytrackpic.files.wordpress.com/2013/08/petrovsky-stadium.jpg
The Float at Marina Bay https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/SG-marina-bay-sands-hot-float-stad.jpg
Al-Shamal Stadium http://static.goal.com/112900/112904.jpg
Doha Port Stadium http://wallpaper.zone/img/795300.jpg
Самара Арена http://static2.businessinsider.com/image/53f36b41eab8eaf11dd01609-1199-799/samara-stadium.jpg
Стадион Калининград http://www.on3studio.com/wp-content/uploads/2014/01/BBR-003-Kaliningrad-stadium-aerial.jpg

Brainwash

pre 7 godina

Pa naravno da nema!!! Nema Nista ni od juznog toka u koji smo ukrkali oko 50 mil eura u toboze administrativne stvari pa oni zavarise dve cevi i vozdra raja.Cudo ce biti kad se nesto izgradi ovde,cudo!

glupost

pre 7 godina

Kakva glupost. Srbiji treba novi stadion, a Partizan i Zvezda nek se privatizuju pa renoviraju svoje. Bitno da ce guzonje dobiti novu zgradu, a gradjani ponovo ostaju bez novog sportskog objekta

+Savo

pre 7 godina

U budalaštinu o izgradnji nečeg tako NEpotrebnog - nikad nisam ni poverovao. Ali, uvek će biti tih budaladtih, populističkih 'gradnji'.

Глобтротер

pre 7 godina

Аууууу! Има ли нешто да ће бити изведено што је "вођа" најављивао са широким осмехом???

Очигледно народ има памћење кишне глисте.

Grunf

pre 7 godina

Bolje da tih 150 mil uloze u postrojenje za preciscavanje otpadnih voda da ne gledamo fekalije po Dunavu. A fekalije na stadionima cemo gledati bili stari ili novi...

Bibila

pre 7 godina

A čiji jesu sada i čiji će biti ti stadioni za par godina? Lepo, ova država uloži pare u renoviranje stadiona koji nisu njeni a onda dođe privatizacija klubova i onaj ko kupi Zvezdu i Partizan dobije i renovirane stadione a sve za sitne pare. Možda im čak i država plati da ih spašavaju jer i Zvezda i Partizan imaju ogromna dugovanja. Vučić hoće da vadi iz blata Zvezdu (a zna se zašto) ali ne može baš samo Zvezdu pa će onda tu i Partizan da se malo ogrebe.

Sasa

pre 7 godina

Fudbalski stadion od 64-67 hiljada gledalaca, prema FIFA standardima kostaju od 360 do 430 milona evra. Primeri iz Nemacke i Rusije.
Iskeno sumnjam u podatak sa pocetka clanka. Takva cifra nije ni blizu cene jednog stadiona. Projektna cena stadiona Zenit je bila oko 600 miliona, a zavrsice se na cifri od 1 milijarde.
Bojim se da je ovo samo maska za neke fotelje i obilno pranje novca!
ps. Ko bi koristio nacionalni stadion? Fudbaleri i Ceca/Brena?

Liverpool Fan

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.
(Nikola Majstor, 13. oktobar 2016 12:58)

Ne, za stadion dati 150 miliona evra su realno male pare... Abramovič planira RENOVIRANJE Stamford Bridža koje će ga koštati 800 miliona... o čemu pričamo? Vest Hem ne dao isto tako nešto... nemo se lažemo ali 150 miliona za stadion je malo, ali dovoljno za solidan...

Jelena

pre 7 godina

Ne vidim zasto se ne obnove stadioni u NS i Nisu i Subotici. Ne moraju svi da sede u Beogradu imaju zgradu u Pazovi. Ovako bi imali vise stadiona pa mozda sa nekim napraviti EP. Sto da ne?
...

milan

pre 7 godina

Bravo. A mozda da sredite i pomocne terene zvezdi i partizanu. Pa zasto se tu zadrzati, od nasih para sigurno moze jos neki stadion za beogradjane....

Beograđanin

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)

Evo da ti odgovorim u vezi Čaira. UEFA podržava gradnju fudbalskih stadiona a to znači bez atletske staze. Ko je kriv Nišu što je mislio da će neko da mu daje bezgranično para da se razvlači gradnja i pravi skuplji i veći stadion. Nema više para i to je to. prvi sam bio za to da se taj stadion izgradi i da se proglasi nacionalnim jer bi bio pun kad igra reprezentacija i atmosfera bi bila odlična. Ali pošto mi još živimo u nekom svom svetu tako će nam i biti. Svi fudbalski stadioni nam imaju multipraktik ulogu a to kod UEFA ne prolazi.

The

pre 7 godina

"Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!"

@ Max Chery, druze, da nisi pomesao nesto, malo zamenio teze? Da bi Srbija bila normalna drzava neophodno je da (ponovo) izgradi institucije, mislim na sudstvo, zdravstvo i sl. primarne delatnosti. Razumem da je fudbal bitan, ali nije pokazatelj "normalnosti" jedne drzave.

Realno

pre 7 godina

Jedno tele košta 1.000 €. Idite u Belorusiju ili Austriju i kupite150.000 teladi. Tu telad podelite seljacima. Za par godina ce seljaci imati opet po jedno tele koje ce vratiti drzavi. Tu novu telad opet podelite drugim seljacima. Tako cete obnoviti i stocni fond i nahraniti seljake i ojacati mlecnu industriju. Tako se investira novac u svoju državu.

Aleksa

pre 7 godina

Kolika će cena biti ovog renoviranja? Zar se nije pričalo da je jeftinije napraviti nov stadion? Gde će da igraju jedni i drugi dok se stadioni ne renoviraju?

Lola

pre 7 godina

Građani ne nasedajte na propagandu. Vučić je rekao da će se graditi i gradiće se. I biće lepsi od stadiona na slici Doha Port Stadium [link] Samo se strpite dok krene izvoz Mercedesovih autobusa što je Vučić takođe obećao. Dakle nema da brinete bilo da ste brinete ili plavuše.

sale ns

pre 7 godina

Kako odustajemo, pa zar premijer posle utakmice sa Albanijom nije rekao da ćemo i stadion napraviti, mislim da je i cifru spomenuo.

S E R B O N

pre 7 godina

Za koga da ga napravite ? za navijace da se biju lupaju lome ubikaju sta ? Za fudbalere koji stalno gube koji kvalitet imaju ? Utrosite te pare za razvijanje sporta skolskot omladinske skole.

pdb

pre 7 godina

Da li je stadion bio predizborno obecanje, misleci da ce narod jedva cekati da se to izgradi? Sta god da je to bilo, dobro je da se nece graditi.

Кривокапић

pre 7 godina

Приватизујте клубове. Тај национални стадион је била предизборна патка. А што се тиче реновирања стадиона то че да кошта много више него 150м. Видећете.
Наши стадиони су ругло.

blat

pre 7 godina

dobro, i?
ko je jos verovao u tu predizbornu patku.
vucic je dobio nesto glasova naivnih prijatelja sporta i sad teramo dalje. treba smisliti nove lazi.

ja, naravno

pre 7 godina

Imace koristi Zvezda i Partizan. To je sjajan razlog da svi ostali platimo renoviranje njihovih stadiona. Jer drugi fudbalski klubovi ne postoje, zato je vazno da svi placamo za ova dva.

Najbolje da prestanemo da se pretvaramo, lepo ukazom ugasimo sve ostale klubove i imamo prvu ligu u kojoj igraju dva kluba, Partizan i Zvezda. 30 puta po sezoni! Zamislite, 30 vecitih derbija.

To je resenje. Bolje tako nego da nas jos i vredjate dok nas hebete.

kaokakao

pre 7 godina

Sprdnja. Vidim da se navijaci Zvezde i Partizana raduju, misle sad ce cudo da naprave sa stadionima. Kako nece! Nasminkace ih i reci kako je investicija vrijedna 20-30 miliona, od cega ce pola otici u necije dzepove. Svi u evropi prave nove stadione, a mi cemo da renoviramo rupe. I na kraju ni para ni stadiona i opet ce trebati nov stadion.

Nikad kao Bane...

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

Moze, jedan ne mora ni da se rusi, samo se zatrpa i poravna, i digne se jos jedan soping mol da nam procveta industrija (a i Ceca da moze peske u kupovinu)...

Mista

pre 7 godina

Znaci tako ,to se i ocekivalo,naravno, dace malo para za renovaciju kolko da zamazu oci klubovima a ostalo ce capiti za sebe para. Zasto da gradimo kad mozemo da krademo, a ne gledaju drugi stadioni u kakvom su stanju, nego odustali od nacionalnog .da bi maznuli novac. Eto to je stvar.

Kalimero

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)
Jedva sam čekao ovakav komentar pa da odgovorim i tebi i drugima "van Beograda". U taj isti Čair na koji se pozivaš je slupano bezmalo 12M Evra i napravljena je poludovršena nakaza od stadiona. Za te pare je mogao da se podigne ekstra nov stadion sa kapacitetom do 12.000 mesta što je više nego dovoljno. Zašto nije, e to pitaj organe lokalne samouprave, prethodnu vlast i sadašnju. Stadion Karađorđe u NS je u poslednjih 10ak godina više puta sređivan i doterivan od državnih para, a poslednji put obimnije pred veliko atletsko takmičenje koje se održavalo na njemu. Stadion u Čačku još jedan promašaj i rupa bez dna i tako dalje i tako dalje.

belgrado

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

????
prilikom rssprave ciji stadion da se srusi,
izginulo bi vise srba nego u boju na kosovu.
mi bez emocija i strsti,
ni slagalicu ne mozemo da resimo?

predlog odbijen

Max Cherry

pre 7 godina

Nacionalni stadion je trebao da bude otvoren za Evropsko prvenstvo EVRO 2020 UEFA!
Ta prilika je propuštena i ova vlast mora da nadoknadi propušteno!
Reprezentacija Srbije mora da dobije svoj Nacionalni stadion!
Finansiranje projekta „Nacionalni stadion“ treba da se reši kroz javno-privatno partnerstvo!
Finansijska konstrukcija Nacionalnog stadiona se veoma lako zatvara kroz javno-privatno partnerstvo!
Država će biti oslobođena bilo kakvih davanja, jedina obaveza države je da obezbedi lokaciju!
Rumunija, Mađarska, Makedonija, Grčka, svi oni imaju moderne stadione – Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!

Država je izuzetno opterećena davanjima u neke male sportove koji su rupa bez dna, nisu sposobni da sami sebi obezbede opstanak, za razliku od fudbala koji ima realnu mogućnost da kroz javno-privatno partnerstvo dobije supermoderan stadion, koji državu neće koštati ništa!
Vreme je da se Srbija jednom opameti i sve resurse usmeri u sport koji jedino bitan na planeti!
Fudbal ima neograničen kapacitet generisanja prihoda!
Srbijo – okreni se Fudbalu!

Sale

pre 7 godina

Sve zemlje istočno i južno od Srbije imaju bar po jedan dobar stadion. Stvarno je sramota da mi kao sportska nacija nemamo. Beograd je metropola iako ga mrzim ali šteta što nema dobar stadion. Zna se koliko se dobilo Arenom. Pokažite snalažljivost. Stavite ime sponzora na stadion, napravite ga da bude isplativ. Tržni centar, zakup prostora, koncerti, finale nekog evropskog kupa, atletika koja sve više raste kod nas... Ima zemljišta koliko hoćeš. Partizanov i zvezdin smanjiti na stadione od po 20000 kako bi uvek bili dobro popunjeni a evrokupove neka igraju na nacionalnom.

Brica

pre 7 godina

Stadione CZV i FKP srusiti,na njihovom mestu napraviti nov stadion(po 25%vlasnistva za drzavu,FSS i dva kluba,po tom % da placaju i odrzavanje)ostatak zemljista komercijalizovati..

win

pre 7 godina

Sruse se lepo oba,uzmu pare za te lokacije i izgradi normalan i moderan zajednicki stadion za oba kluba i repku!
Kao u Minhenu...
Naravno manji,40-50k gledalaca!
Recimo negde u blizini Zemunskog mosta,ima se prostora koliko hoce!
Umesto za vecinu ljubitelja fudbala,porodice, ovi gledaju da zadovolje saku huligana koji sluze za kriminal, stranacke i licne interese...
BRUKA OD DRZAVE I VLASTI!
(sve su iste poslednjih 30 godina)

Major Marquis Warren

pre 7 godina

Što se lokacije Nacionalnog stadiona tiče, to je već specifično pitanje koje blage veze nema sa nekim filozofiranjima i šupljim pričama o „razvoju unutrašnjosti“ ili „razvoju regiona“!

Lokacija Nacionalnog stadiona mora da ispuni nekoliko uslova!
1. Mora biti pristupačna Reprezentativnom Fudbalskom centru u Staroj Pazovi!
2. Nacionalni stadion mora uvek biti sa maksimalno popunjenim kapacitetom! Lokacija mora da gravitira nekoj gusto naseljenoj regiji / gradu!
3. Prateći sadržaji u sklopu Nacionalnog stadiona koji u velikoj meri generišu godišnje prihode moraju da imaju ekonomsko isplativu logiku, odnosno moraju da imaju dovoljan broj potencijalnih potrošača koji će da koriste usluge / kupuju proizvode!

Nikola Majstor

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.

Voip

pre 7 godina

Naravno da treba pomoći ostale stadione po Srbiji. Ali isto tako postoje neki standardi koji treba da se zadovolje od aerodroma, hotela i td. koje samo Beograd ispunjava. E sad ako se pomogne samo jednom klubu ovi drugi se ljute i sl. Nemoguće je svakome udovoljiti. Treba krenuti pa polako biće za svakoga.

KORN

pre 7 godina

Beogradu ne treba Nacionalni stadion,njima treba neki Nacionalni splav,gde bi mogli da uživaju uz silikonske nacionalne pevaljke.A naša fudbalska reprezentacija treba da igra u drugim gradovima,jesu mali stadioni ali bi barem bili puni,nije Mihajlovic bio glup.

Max Cherry

pre 7 godina

Navijanje je jadno i nepostojeće. To revanje huliganskih grupa blage veze sa Fudbalom i terenom nema, uopšte se ne prati utakmica i dešavanja na terenu!
Najbolji primer navijanja može da se nađe na sledećim stadionima:
Feyenoord - De Kuip (Stadion Feijenoord – 51.117)
PSV Eindhoven - Philips Stadion (35.000)
Celtic F.C. - Celtic Park (60.411)
Rangers F.C. - Ibrox Stadium (50.947)
E to je paklena atmosfera i tu se protivnik pogubi, jer publika reaguje na utakmicu, a ne kao na Marakani gde je navijanje bilo blago rečeno jadno.

A Band Apart

pre 7 godina

FK Partizan zaslužuje da ima potpuno nov i supermoderan fudbalski stadion!
Sa naglaskom na fudbalski, jer su stadioni sa trakama za trčanjem oko terena izrazito antifudbalski, sa nekim sedištima na tribinama udaljenim od 50 do čak 100 metara od akcije na terenu.

Konza

pre 7 godina

Hoće li Partizan, Zvezda ili reprezentacija bolje igrati ako se spiska deset miliona u 2 stadiona? Neće. Fudbaleri ionako zarađuju mnogo više nego što vrede. Uložite te pare u vaterpolo, odbojku, plivanje, pa i američki fudbal i druge sportove koji nam donose medalje, da bar ti sportisti koji ne zarađuju mnogo, a zemlji mnogo donose imaju ljudske uslove za treninge i takmičenja.

Saša

pre 7 godina

Vrednost tog projekta je trebala da iznosi 150 miliona evra... Strašno! Zamislite da je taj novac, kojim slučajem, trebalo uložiti u obrazovanje, izgradnju škola, čitaonica, domova učenika i studenatskih domova, biblioteka, domova za nezbrinutu decu, pa to bi bio skandal u zemlji, ali pošto je trebalo uložiti u stadion, e onda su svi srećni i zadovoljni. Nekada mi je žao našeg društva i države, a onda, kada pogledam tužnu realnost, pomislim da možda ni ne zaslužujemo bolje.

celt

pre 7 godina

Aha, znaci uzece nase pare, koje im dajemo porezom, pa ce renovirati stadione dva "privatna" kluba koji ce to da koriste za zaradu. Sta cemo sa ostalim klubovima i gradovima?

Klasicna prica u ovoj vladi, uzmi od puno njih da se ne primeti, pa sipaj sve u par bogatih, ko da je Vuciceva dedovina a ne javne finansije.

Velibor

pre 7 godina

Očekivano!
Mada je besmisleno ulagati u Zvezdin i Partizanov stadion, zašto ne u Radov, OFK-in, Vojvodina, Radnički Niš... ja jesam iz Beograda, ali ovolika favorizacija Zvezde i Partizana je upravo uništila celu Srpsku ligu u dovela na današnji nivo.
Zvezdin i Partizanov stadion su pristojni u poređenju sa mnogo čime u Srbiji, kamo sreće da nam je sve na tom nivou.

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto ne stadnion Vojvodine. Ili Radničkog iz Niša. Sloga Kraljevo. Napredak Kruševac. Kruševac je najbolji. Sada kada ste primili Kosovo u Uefa, stalno ćemo igrati sa njima pa će biti tu najzgodnije.

Zašto pobugu mora sve u Beograd.

Сораб

pre 7 godina

Опет се помаже комунистичким творевинама Партизану и Црвеној Звезди. Да вас подсетим, то су два клуба која су својим деловањем уништили српски фудбал. Децинијама су били легло криминала, мутних радњи, малверзација... Нема спаса српском фудбалу (а ни држави) док год обнављамо темеље комунизма. Или ћемо га се одрећи и декретом забранити његово пропагирање, те се коначно опаметити и створити националну државу, која ће бити одговорна према својим грађанима а и они према њој, или ћемо једноставно бити збрисани као народ...

Dejan

pre 7 godina

Lepo zatvoriti Partizanov stadion. Marakana da se totalno renovira a onda i Partizan i Zvezda (kao Inter i AC Milan) da igraju na istom. Nacionalna ekipa da igra u BG, NS i Nisu - ekipa je svih Srba (znaci i te stadione vrhunski opremiti).

Lemurko

pre 7 godina

Običan marketing. Iskoristili su euforiju neukog naroda, koji više vrednuje sport od zdravlja i obrazovanja, da bi dobili malo na popularnosti. Naravno, ljudi sva obećanja odmah zaborave, a popularnost nekako uvek ostane. I dobro je što se neće graditi. Od svega što nam je zaista potrebno, novi stadioni nam trebaju najmanje.

Cukni vo drvo

pre 7 godina

Znao je premijer još kad je izgovorio to o gradnji nacionalnog stadiona da od toga nema ništa. Isto kao što je znao kad je obećavao izvoz Mercedesovih autobusa da od toga nema ništa. Ovi su bre isti kao oni pre ako ne i gori.

Cochise

pre 7 godina

Da još jednom razjasnimo ono što je svima jasno!
Država sa finansiranjem Nacionalnog stadiona ima veze isto kao sa finansiranjem Delta Sitija ili Ušća!
Javno-privatno partnerstvo obezbeđuje finansijsku konstrukciju za izgradnju Nacionalnog stadiona!
Država iz budžeta na daje ni prebijenu paru za Nacionalni stadion!
Najnoviji primer je tržni centar Stadion, sa stadionom Voždovca!
Koliko je država uložila u TC Stadion?
0 dinara!

Dule

pre 7 godina

To nikada nije ni bio cilj, kakav nacionalni stadion bre.... obicna dimna zavesa za renoviranje stadiona JNA i Marakane... kako drugacije opravdati upumpavanje miliona evra u stadione i klubove koji su nam isisali krv u zadnjih 20 godina...

2.0 16v

pre 7 godina

Dobra odluka! Kakvih 150 mil. evra, ceh bi na kraju bio sigurno oko 450-500 miliona kao u Bukureštu (55000 gledalaca) jer bi gradila država, i ko zna ko bi sve tu fakturisao usluge.

Kisela štrudla

pre 7 godina

A ko je ikada i pomislio da bi mogao stvarno da bude izgradjen? Ja sam od početka sve video kao dobar vic a ne ozbiljno razmatranje.

018

pre 7 godina

ja molim sve ostale ekipe osim navedena dva kluba da istupe iz lige. neka ostave partozan i zvezdu da igraju derbi u svakom kolu a svi mi ostali igracemo tamo neku ligu nije ni bitno za nas ostale... to bi bio jedini ispravan potez.

1914

pre 7 godina

Ne treba stati ovde. Na leto da država pomogne u prelaznom roku. Oporezovati ove ostale nevažne timove, i pomoći našoj siromašnoj dečici sa brda. Ma šta oporezovati, još bolje ugasiti. Sve prodati što imaju, terene, stadione, igrače...sve ugurati u ova dva kluba. To bi barem bilo transparentno, i jedino pošteno prema svima nama ostalima...barem bi se posvetili nečem pametnijem od ovog sadomazohizma koji trpimo od države i njenih mezimaca.

filip

pre 7 godina

Ooo Srbijo ima i drugih klubova osim zvezde i partizana. Zvezda i partizan su najveca rak rana srpskog fudbala zato i ne mozemo imati dobru ligu kad se samo u dva kluba ulaze.

maratonac

pre 7 godina

a da se prodaju ova 2 rugla sa gradjevinskim zemljistem, pa da se napravi nesto kulturno?
kao milano i inter - naizmenicno ga koriste jedni i drugi za tekme. a trening na svojim poljanama.
naravno to ne moze jer je logicno.
made in srbistan.

Aloha

pre 7 godina

Ovo je kao grom iz vedra neba! Ulagaće se u korumpirane blizance, a ne u Novi Sad, Niš, Užice, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Suboticu, Zrenjanin... Ovo je stvarno presedan! Mada, kada malo razmislim, samo se u Beogradu reprezentacija Srbije oseća kao kod kuće, jer, Bože moj, Beograd (ni)je Srbija!

Neko tamo

pre 7 godina

Sto se mene tice ja sam za novi stadion. Niko ne razmislja o navijacima koji dolaze na utakmice i o onima koji ne dolaze samo zato sto ni jedan od ova dva nazovi stadiona nema niti jedno jedino parking mesto!!! Bruka i sramota !!!

Nislija

pre 7 godina

Tako je i bolje, a mene zanima da li ce se neko pozabaviti sa niškim stadionom? Stadion je nezavrsen i tako stoji vec par godina, naravno da nije po FIFA/UEFA standardima i nijedna medjunarodna utakmica se ne moze igrati. Klasicna srpska posla, krene se u projekat, a novac nije obezbedjen za ceo zavrsetak.

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nema nacionalnog stadiona,to je uredu.
Ali renoviranje stadiona samo Zvezde i Partizana je sramota.
No dobro,svi politicari su u tim upravama,naravno da treba da se ugrade u cenu renoviranja. To je uvek bilo tako.

U ovoj zemilji ce se ziveti bolje onda kada izbacimo komunizam .

Marsellus Wallace

pre 7 godina

Nacionalni stadion je logična posledica enormne popularnosti Fudbala u Evropi i svetu!
Sve zemlje u okruženju već imaju supermoderne stadione i Srbija ne može da bude crna rupa u Evropi!
FIFA i UEFA su presudni faktori od kojih zavisi razvoj Fudbala i oni iz svojih fondova investiraju u infrastrukturu širom Evrope i sveta!
Nacionalni stadion „Dragan Džajić“ na Novom Beogradu sa kapacitetom 56.000 sedišta će biti arhitektonsko čudo i njime će se ponositi Beograd i cela Srbija!

Obelix

pre 7 godina

Konačno nešto normalno, za promenu. Samo bih ja pored ova dva stadiona uložio u NS i Niš i eventualno još jedan grad tj stadion. Naravno ovde pričamo o tome da se stadioni osposobe za igranje reprezentacije, a ne domaće lige. Glupo je da reprezentacija igra samo u Beogradu. Meni je mnogo žao što ne igraju u Nišu. Stadion od 20 000 mesta, aerodrom, hoteli. Sve to Niš ispunjava, a najviše publiku koja je željana ovakvih događaja. E sada, drugo je što za onu kriminalnu rekonstrukciju Čaira niko nije odogvarao i što par godina posle obnove izgleda gore nego pre iste. Realno pored Beograda, samo NS i UE (mada je tu kritičan aerodrom) ispunjavaju uslove da reprezentacija igrad. Greoata je da Niš ne bude uključen u utakmice reprezentacije.

mick

pre 7 godina

ima stadiona za reprezentaciju koliko hoces. mogli bi malo u Nisu ili NS neku tekmu da odigraju a ne samo BG... i da, ovakav stadion koji se pominje od 60k mesta nije 150m vec min 300m a oni racunaju da im UEFA/FIFA da novac. ne dao bog da se to desi jer ima da otanje beton ovi krimosi da drpe pare te prvom prilikom kad se napuni ima da se sruse tribine i onda jos jednom helikopter...

ems

pre 7 godina

Mislim da bi daleko pravednije bilo kada bi država namenjeni novac uložila u stadione pri većim gradovima Srbije, koji su već u postupku rekonstrukcije a njihovi se klubovi takmiče u najvišem rangu takmičenja u državi, i to tako da ulaganja budu srazmerna veličini stadiona. Konkretno predlažem da država uloži deo novca, potrebnog za renoviranje, u visini od 40 miliona Evra za stadion C.Zvezde, 30 miliona Evra za stadion Partizana i po 20 miliona Evra za stadione Vojvodine i Radničkog iz Niša.Ostatak potrebnog novca neka klubovi pribave od strateških partnera. Na taj način bi se napravila neka vrsta javno-privatnog partnerstva, gde bi država kasnije mogla da svoj udeo u vlasništvu stadiona proda privatnom partneru ili trećim licima. Konkretno, ako je za renoviranje stadiona C.Zvezde potrebno 100 miliona dinara, država bi obezbedila 40 miliona Evra a npr. ’’Gasprom’’ 60 milina Evra, isti partneri bi bili u suvlasništvu tog novog objekta (naziva npr. ’’Nacionalni stadion Gasprom Arena, Beograd’’) i naravno, na istom stadionu bi nacionalna reprezentacija imala prioritet u korišćenju termina za odigravanje međunarodnih utakmica (čak i nakon što proda svoj udeo u vlasništvu nad stadionom). Ali bi Srbija imala svoje nacionalne stadione i u Novom Sadu i Nišu.

Ja

pre 7 godina

Renovirajte stadione u Nisu, Smederevu, Novom Sadu. Snacice se ova dva kluba iz Beograda. I da se pravi nacionalni stadion, zasto da bude u Beogradu kad vec imaju dva velika stadiona ovde.

stingray

pre 7 godina

bolje renovirajte marakanu to bi koštalo bar 5 puta jeftinije... za još 10-15 miliona možete da sredite još bar dva stadiona u srbiji...

The Wolf

pre 7 godina

Kada se Fudbal oslobodi ovakvih „funkcionera“ i kada sav prihod jednog Fudbalskog kluba bude reinvestiran u sam klub, infrastrukturu stadiona i pojačanja za ekipu i tim to će da bude blagostanje. Fudbal bi procvetao da u njemu nisu ovakvi „funkcioneri“!

Posebno je bitna stavka raskidanje bilo kakvih veza koje Fudbalski klubovi imaju sa malim, parazitskim sportovima koji su nesposobni da sami sebi obezbede opstanak i zato su orjentisani na krađu novca od Fudbala.

partizan državni projekat

pre 7 godina

Aman zašto JNA?? Pa videlo se i pre neki dan koliko je jedino normalno i prirodno da reprezentacija igra na Marakani. To je dom srpskog fudbala već 50 godina. Tole je silom gurao partizan i JNA i videli smo kako smo prošli. Dosta više sa guranjem partizana! Ne postoji ružniji stadion u Evropi od JNA i strani igrači su bili u šoku kad su igrali protiv Srbije kad su videli stadion. Francuzi rekli da nisu verovali da takav stadion još postoji. Ne brukajte se više.

Okram Idul

pre 7 godina

Lepo je to... mislim, zvezdas sam ali... dajte ulozite i u manje klubove, da nam deca ne igraju po oranicama, ulazite u fudbalske akademije... mislite malo na siru sliku domaceg fudbala. Mislim, koliko god sam ja Veliki zvezdas, fudbal u srbiji nisu samo Zvezda i Partizan (I vosa je 'velika' pa dobija mnogo manje 'ljubavi', i njima treba pomoci). Treba nam liga gde ce pored zvezde, vose i partizana biti jos jedno 4-5-6 klubova kao sto je Cukaricki.

Znalac

pre 7 godina

Свакако да нам национални стадион није потребан. у реду је средити стадионе Звезде и Партизана, али с обзиром на атмосферу која влада на тим стадионима када игра репрезентација(полупразне трибине, хулиганско понашање, често звиждање и навијање против наше репрезентације и сл.), ја сам пре за то да се рецимо реновира по стандадима ФИФА/УЕФА стадион ФК Раднички из Ниша. Тамо би стадион увек био пун, навијање патриотско а уз мало труда не би било ни инцидената.

SaleHH

pre 7 godina

Sa jedne strane vrlo razumna odluka.
Ali sada ja kao zagriženi zvezdaš da postavim jedno par pitanja. Šta je sa Stadionom Vujadin Boškov? Zašto se on ne renovira? Više od 20.000 ljudi i ne dolazi na utakmice reprezentacije, a i FK Vojvodina bi imala velike koristi od toga.
Sledeće, FSS ulaže u nešto što se ne zna čije je i čije će možda biti za 2,3 ili 4 godine. Kako će se to odraziti na eventualnu privatizaciju, koja je neminovna?
Mogao bih još, ali oni koji imaju odgovore ili neće da ih daju ili nemaju snage da sprovedu neminovnosti u delo.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Urazumili se? Ma, jok. Niko normalan (ili neplacen) nije podrzao ovu ideju, ispljuvali ih svi zivi, pa se sad prave pametni.
I jos jedna stvar. Ovo je jedno od vrlo retkih ulaganja, koje moze da se isplati:
Zvezda i Partizan ce morati u privatizaciju kad-tad. Vidim da je vec pocelo pljuvanje po "blizancima", ali, realno, ovo su jedina dva drzavna kluba koje mozete prodati za neke ozbiljnije pare. Kakvi god da su sada, ipak su to klubovi sa velikom tradicijom. Pa, pobogu, prodajete bivseg svetskog prvaka, koji i danas ima 50.000 gledalaca u Evropi. Protiv Ludogoreca?!
Plus, omladinske skole i danas im rade, samo zbog situacijeu klubovima, niko talentovan posle 21 god. ne ostaje u njima. Nisu u pitanju samo Markovici, Zivkovici, Grujici...Sta je sa Maticem, Kolarovim, Nemanjom Maksimovicem, Djuricicem?! Prosli Zvezdinu skolu i nisu odigrali ni jednu utakmicu za prvi tim. Koliko vredi danas jedan Nastasic, a kakav je trag ostavio u Partizanu? ili posto pricamo o parama, koliko je desetina miliona evrao dobio Partizan za njega?! Sve ovo znaju ljudi, koji su potencijalni kupci-ima ovde mesta za zaradu.
Da ne pominjemo koliko samo vrede stadioni Partizana i Zvezde, sa pomocnim terenima i propratnim objektima. Sve to ulazi u cenu. Ulaganje u iste, moze samo da im podigne vrednost.
Stoga, jedna od reeeetkih razumnih odluka, koju su ovi doneli.

ja u klin ti u plocu

pre 7 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona nosi velike troskove...ova solucija o renoviranju dva objekta je puno logicnija na prvi pogled ali iza ove odluke krije se pogubnost po srpski fudbal.Ulozenim sredstvima od strane Drzave stavlja se tacka na privatizaciju klubova.Imacemo lepe stadione a u Evropi cemo igrati kao i dosad sto smo igrali.Igracki kadar za Evropu moze stvoriti samo onaj ko kupi klub i u njega ulozi kako je to svugde po svetu uradjeno.Ulozenim sredstvima od Drzave zavrseno je sa privatizacijomDobra vest za one koji su i dosad klubovima rukovodili,dosadasnjim mesetarima i ostalim pijavicama...za istinske ljubitelje fudbala i poslednja nada je ubijena.

One night in May

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!
(Zemun_grad, 13. oktobar 2016 08:27)

Ne, nego cemo da potrosimo bogatstvo da napravimo novi, na kome ce se igrati pet-sest utakmica godisnje...

Zemun_grad

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!

xxx

pre 7 godina

Pametno. U ovoj Srbijici gde ljudi rade za 200 evra, pored stadiona Zvezde i Partizana da se gradi jos jedan. Van pameti bi bilo. Ne mogu ni jedan stadion da odrzavaju a kamoli tri.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Hoćemo Nacionalni stadion na Velikom ratnom ostrvu!
Hoćemo spektakularno arhitektonsko čudo koje može da parira fantastičnim svetskim stadionima!
Казань-арена https://img-fotki.yandex.ru/get/5108/222782911.5f/0_1ce556_8c03c41b_XXL.jpg
Ростов Арена http://fk-rostselmash.ru/wp-content/uploads/2012/04/st7.jpg
Нижний Новгород (стадион) http://www.rubenreddyarchitects.co.za/wp-content/uploads/2014/08/01_NIZHNY-NOVGOROD.jpg
Крестовский (стадион) https://c1.staticflickr.com/9/8018/28110158904_eec2a84240_b.jpg
Петровский (стадион) http://farm4.static.flickr.com/3618/3371921271_12f831ba18_o.jpg https://dailytrackpic.files.wordpress.com/2013/08/petrovsky-stadium.jpg
The Float at Marina Bay https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/SG-marina-bay-sands-hot-float-stad.jpg
Al-Shamal Stadium http://static.goal.com/112900/112904.jpg
Doha Port Stadium http://wallpaper.zone/img/795300.jpg
Самара Арена http://static2.businessinsider.com/image/53f36b41eab8eaf11dd01609-1199-799/samara-stadium.jpg
Стадион Калининград http://www.on3studio.com/wp-content/uploads/2014/01/BBR-003-Kaliningrad-stadium-aerial.jpg

Komedija

pre 7 godina

E, muka mi je da čitam ove komentare. Ove nišlije kad krenu da patetišu i kukaju ne shvataju da su gori od beograđana. Ima i drugih gradova i mesta pored Niša koji mnogo više zaslužuju i stadione i sve. Prestanite da budete večite "žrtve". Grad ste sami upropastili.

Max Cherry

pre 7 godina

Nacionalni stadion je trebao da bude otvoren za Evropsko prvenstvo EVRO 2020 UEFA!
Ta prilika je propuštena i ova vlast mora da nadoknadi propušteno!
Reprezentacija Srbije mora da dobije svoj Nacionalni stadion!
Finansiranje projekta „Nacionalni stadion“ treba da se reši kroz javno-privatno partnerstvo!
Finansijska konstrukcija Nacionalnog stadiona se veoma lako zatvara kroz javno-privatno partnerstvo!
Država će biti oslobođena bilo kakvih davanja, jedina obaveza države je da obezbedi lokaciju!
Rumunija, Mađarska, Makedonija, Grčka, svi oni imaju moderne stadione – Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!

Država je izuzetno opterećena davanjima u neke male sportove koji su rupa bez dna, nisu sposobni da sami sebi obezbede opstanak, za razliku od fudbala koji ima realnu mogućnost da kroz javno-privatno partnerstvo dobije supermoderan stadion, koji državu neće koštati ništa!
Vreme je da se Srbija jednom opameti i sve resurse usmeri u sport koji jedino bitan na planeti!
Fudbal ima neograničen kapacitet generisanja prihoda!
Srbijo – okreni se Fudbalu!

Liverpool Fan

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.
(Nikola Majstor, 13. oktobar 2016 12:58)

Ne, za stadion dati 150 miliona evra su realno male pare... Abramovič planira RENOVIRANJE Stamford Bridža koje će ga koštati 800 miliona... o čemu pričamo? Vest Hem ne dao isto tako nešto... nemo se lažemo ali 150 miliona za stadion je malo, ali dovoljno za solidan...

Nikola Majstor

pre 7 godina

150 miliona Evra? Pa od čega se pravi takav stadion, od dijamanta? Za super stadion je potrebno do 50 milona ako nije parcela preskupa, sve ostalo je krađa.

conYmar61

pre 7 godina

A stadion ČAIR (Radnički Niš) već soji nedovršen skoro 10 godina, kad ćete njega da dovršite. Pa nije samo Beograd Srbija, i mi južnije (tužnije) volimo fudbal.

Ivan

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!

Voip

pre 7 godina

Naravno da treba pomoći ostale stadione po Srbiji. Ali isto tako postoje neki standardi koji treba da se zadovolje od aerodroma, hotela i td. koje samo Beograd ispunjava. E sad ako se pomogne samo jednom klubu ovi drugi se ljute i sl. Nemoguće je svakome udovoljiti. Treba krenuti pa polako biće za svakoga.

Bot

pre 7 godina

Deca umiru od sepse, bolnice i porodilista se raspadaju, narodne kuhinje bez obroka i tako u nedogled. Da li stvarno mislite da novac poreskih obaveznika ( od nas samih) treba da ide na stadion od 100 miliona evra ?

partizan državni projekat

pre 7 godina

Aman zašto JNA?? Pa videlo se i pre neki dan koliko je jedino normalno i prirodno da reprezentacija igra na Marakani. To je dom srpskog fudbala već 50 godina. Tole je silom gurao partizan i JNA i videli smo kako smo prošli. Dosta više sa guranjem partizana! Ne postoji ružniji stadion u Evropi od JNA i strani igrači su bili u šoku kad su igrali protiv Srbije kad su videli stadion. Francuzi rekli da nisu verovali da takav stadion još postoji. Ne brukajte se više.

banexo

pre 7 godina

A da vi lepo svedete nasu ligu na 2 kluba pogasite sve ostalo i ulozite novac u njih pa nek igraju derbije svake nedelje i milina. Banana drzava.

Dejan

pre 7 godina

Lepo zatvoriti Partizanov stadion. Marakana da se totalno renovira a onda i Partizan i Zvezda (kao Inter i AC Milan) da igraju na istom. Nacionalna ekipa da igra u BG, NS i Nisu - ekipa je svih Srba (znaci i te stadione vrhunski opremiti).

Beograđanin

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)

Evo da ti odgovorim u vezi Čaira. UEFA podržava gradnju fudbalskih stadiona a to znači bez atletske staze. Ko je kriv Nišu što je mislio da će neko da mu daje bezgranično para da se razvlači gradnja i pravi skuplji i veći stadion. Nema više para i to je to. prvi sam bio za to da se taj stadion izgradi i da se proglasi nacionalnim jer bi bio pun kad igra reprezentacija i atmosfera bi bila odlična. Ali pošto mi još živimo u nekom svom svetu tako će nam i biti. Svi fudbalski stadioni nam imaju multipraktik ulogu a to kod UEFA ne prolazi.

Cartman

pre 7 godina

A ja se bas ponadao da cu nakon posla u Mercedesovoj fabrici, svratiti do stana u BG-u na vodi, samo da se istusiram, pa pravo na nacionalni stadion da odgledam utakmicu.

Acika

pre 7 godina

Srušiti JNA i tim šutom zatrpati rupu sa druge strane brda, a Mišković neka napravi pravi stadion uz novi tržni centar pored autoputa i svima lepo!

stingray

pre 7 godina

bolje renovirajte marakanu to bi koštalo bar 5 puta jeftinije... za još 10-15 miliona možete da sredite još bar dva stadiona u srbiji...

Omarska-Jelicka

pre 7 godina

Znak zahvalnostiod UEFA i FIFA,za prijem Kosova a to sto se druga reprezentacija Albanaca naprimala golova nema veze :) a ni vizu ne bi dobili za Rusuju,nema veze :)

Major Marquis Warren

pre 7 godina

Što se lokacije Nacionalnog stadiona tiče, to je već specifično pitanje koje blage veze nema sa nekim filozofiranjima i šupljim pričama o „razvoju unutrašnjosti“ ili „razvoju regiona“!

Lokacija Nacionalnog stadiona mora da ispuni nekoliko uslova!
1. Mora biti pristupačna Reprezentativnom Fudbalskom centru u Staroj Pazovi!
2. Nacionalni stadion mora uvek biti sa maksimalno popunjenim kapacitetom! Lokacija mora da gravitira nekoj gusto naseljenoj regiji / gradu!
3. Prateći sadržaji u sklopu Nacionalnog stadiona koji u velikoj meri generišu godišnje prihode moraju da imaju ekonomsko isplativu logiku, odnosno moraju da imaju dovoljan broj potencijalnih potrošača koji će da koriste usluge / kupuju proizvode!

Kalimero

pre 7 godina

Alo! Postoje mesta u Srbiji van Beograda koji zele da se ulozi malo novca i u njih. Niski Cair je sagradjen 20% od kada je krenula izgradnja pre neku godinu i drzava ne pomaze a treba 12 miliona evra da se zavrsi ceo po svim uefa pravilima sa 21.000 kapaciteta. I mi placamo porez ali ne da bi renovirali parazitske klubove koji sluze za pranje para politicarima i biznismenima iz Beograda vec da bi mi bolje ziveli. Stop Beogradizaciji Srbije! Zavrsite Cair!
(Ivan, 13. oktobar 2016 11:51)
Jedva sam čekao ovakav komentar pa da odgovorim i tebi i drugima "van Beograda". U taj isti Čair na koji se pozivaš je slupano bezmalo 12M Evra i napravljena je poludovršena nakaza od stadiona. Za te pare je mogao da se podigne ekstra nov stadion sa kapacitetom do 12.000 mesta što je više nego dovoljno. Zašto nije, e to pitaj organe lokalne samouprave, prethodnu vlast i sadašnju. Stadion Karađorđe u NS je u poslednjih 10ak godina više puta sređivan i doterivan od državnih para, a poslednji put obimnije pred veliko atletsko takmičenje koje se održavalo na njemu. Stadion u Čačku još jedan promašaj i rupa bez dna i tako dalje i tako dalje.

marjan

pre 7 godina

Укините фудбал. Два клуба само постоје, лига нам је дно, а стадиони празне рупчаге...

Trolejbus liga

pre 7 godina

Koja prevara i jos jedno navlacenje para za Titove blizance. Novac treba usmeriti ka u nutrasnjosti Srbije i pomoc klubova u Nisu, Uzicama, Kragujevcu, Krusevcu, Cacku... Da i oni izgrade pomocne terens, omladinske skole i moderne tribine za glavni stadion. Onda bi nam liga bila kao u Engleskoj gde 4-5 timova svake sezone konkurise za titulu. Vucicu ne daj pare blizancima!!!

Ujmemeni

pre 7 godina

ne razumijem zašto ne prodate oba stadiona i napravite jedan suvremeni koji će koristiti i zvezda i partizan i reprezentacija. jedan dio ofarbate u crveno jedan u crno i na sredini bijelo. I imate stadion na koji će ljudi dolaziti svakih tjedan dana.

Fly away

pre 7 godina

A kada cete da izmestite ta dva stadiona iz uzeg centra? Stadioni Zvezde i Partizana su bili na periferiji kada su se gradili, a sada su bez razloga tu gde jesu da prave guzvu prilikom svake utakmice. Ima mesta van grada za navijace.

Marsellus Wallace

pre 7 godina

Nacionalni stadion je logična posledica enormne popularnosti Fudbala u Evropi i svetu!
Sve zemlje u okruženju već imaju supermoderne stadione i Srbija ne može da bude crna rupa u Evropi!
FIFA i UEFA su presudni faktori od kojih zavisi razvoj Fudbala i oni iz svojih fondova investiraju u infrastrukturu širom Evrope i sveta!
Nacionalni stadion „Dragan Džajić“ na Novom Beogradu sa kapacitetom 56.000 sedišta će biti arhitektonsko čudo i njime će se ponositi Beograd i cela Srbija!

kg

pre 7 godina

A stadion Vojvodine,Radnickoh Kg,Ni,Spartakov,Brcev....Dokle da se bacaju pare na Zvezdu i Partizan a drugim ekipame nista?Daj te pare Vojvodini i ona moze sa tim parama da pravi iste rezultate...

Sale

pre 7 godina

Sve zemlje istočno i južno od Srbije imaju bar po jedan dobar stadion. Stvarno je sramota da mi kao sportska nacija nemamo. Beograd je metropola iako ga mrzim ali šteta što nema dobar stadion. Zna se koliko se dobilo Arenom. Pokažite snalažljivost. Stavite ime sponzora na stadion, napravite ga da bude isplativ. Tržni centar, zakup prostora, koncerti, finale nekog evropskog kupa, atletika koja sve više raste kod nas... Ima zemljišta koliko hoćeš. Partizanov i zvezdin smanjiti na stadione od po 20000 kako bi uvek bili dobro popunjeni a evrokupove neka igraju na nacionalnom.

Smeju nam se svi

pre 7 godina

Znaci - sminkanje leseva, jos ovaj narod brljci to podrzava u komentarima.

Umesto da napravimo za 150 miliona 10 valjanih FUDBALSKIH stadiona po celoj zemlji u najvecim gradovima, ne, spucacemo uludo pare i ziveti u 21. veku bez ijednog normalnog FUDBALSKOG stadiona.

vlada

pre 7 godina

ma sta ima i da se renoviraju,kad ce Partizan dobiti novi stadion od Kezmanovog transfera u PSV a Zvezda treba da dobije ceo grad i stadion od onih portugalaca-Lukic srbenda tako rekao ( nema ga nesto otkad je pokrao klub )

NN

pre 7 godina

Taj stadion bi se napravio samo da se bagra ugradi u izgradnju istog. Da mogu da uzmu pare i nikom da ne polazu racune. Ali pobedili smo dve utakmice u nizu! Mozda da im sagradimo svemirski brod!

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Urazumili se? Ma, jok. Niko normalan (ili neplacen) nije podrzao ovu ideju, ispljuvali ih svi zivi, pa se sad prave pametni.
I jos jedna stvar. Ovo je jedno od vrlo retkih ulaganja, koje moze da se isplati:
Zvezda i Partizan ce morati u privatizaciju kad-tad. Vidim da je vec pocelo pljuvanje po "blizancima", ali, realno, ovo su jedina dva drzavna kluba koje mozete prodati za neke ozbiljnije pare. Kakvi god da su sada, ipak su to klubovi sa velikom tradicijom. Pa, pobogu, prodajete bivseg svetskog prvaka, koji i danas ima 50.000 gledalaca u Evropi. Protiv Ludogoreca?!
Plus, omladinske skole i danas im rade, samo zbog situacijeu klubovima, niko talentovan posle 21 god. ne ostaje u njima. Nisu u pitanju samo Markovici, Zivkovici, Grujici...Sta je sa Maticem, Kolarovim, Nemanjom Maksimovicem, Djuricicem?! Prosli Zvezdinu skolu i nisu odigrali ni jednu utakmicu za prvi tim. Koliko vredi danas jedan Nastasic, a kakav je trag ostavio u Partizanu? ili posto pricamo o parama, koliko je desetina miliona evrao dobio Partizan za njega?! Sve ovo znaju ljudi, koji su potencijalni kupci-ima ovde mesta za zaradu.
Da ne pominjemo koliko samo vrede stadioni Partizana i Zvezde, sa pomocnim terenima i propratnim objektima. Sve to ulazi u cenu. Ulaganje u iste, moze samo da im podigne vrednost.
Stoga, jedna od reeeetkih razumnih odluka, koju su ovi doneli.

boban,nis

pre 7 godina

Jos kad govorim da treba zavrsiti Cair,a ne da propada ono zapoceto.Kad se zavrsi po projektu 25000 sedecih mesta.Nis ima aerodrom,hotele,sve.A sto je najbitnije stadion bi kad igra reprezentacija uvek bio pun.

Neko tamo

pre 7 godina

I sta kada se renoviraju ??? Opet necemo imati parking mesta(kruzicemo sat vremena dok ga ne nadjemo) i naravno kisnucemo... Stadioni bez parkinga! To ne postoji u svetu !!!

Sasa

pre 7 godina

Fudbalski stadion od 64-67 hiljada gledalaca, prema FIFA standardima kostaju od 360 do 430 milona evra. Primeri iz Nemacke i Rusije.
Iskeno sumnjam u podatak sa pocetka clanka. Takva cifra nije ni blizu cene jednog stadiona. Projektna cena stadiona Zenit je bila oko 600 miliona, a zavrsice se na cifri od 1 milijarde.
Bojim se da je ovo samo maska za neke fotelje i obilno pranje novca!
ps. Ko bi koristio nacionalni stadion? Fudbaleri i Ceca/Brena?

KORN

pre 7 godina

Beogradu ne treba Nacionalni stadion,njima treba neki Nacionalni splav,gde bi mogli da uživaju uz silikonske nacionalne pevaljke.A naša fudbalska reprezentacija treba da igra u drugim gradovima,jesu mali stadioni ali bi barem bili puni,nije Mihajlovic bio glup.

One night in May

pre 7 godina

Pored redovnih trpanja državnih para u Brozove blizance, sad će i ovo renoviranje njihovih stadiona.
Tobože će FIFA/UEFA sufinansirati.
Gade mi se!
(Zemun_grad, 13. oktobar 2016 08:27)

Ne, nego cemo da potrosimo bogatstvo da napravimo novi, na kome ce se igrati pet-sest utakmica godisnje...

Nenad M.

pre 7 godina

Bilo bi mnogo pametnije da se napravi jos neki olimpijski bazen, da se omoguci normalan rast i razvoj nase dece. Dati EUR 150 Miliona, za ovu namenu je sramotno!!

ja, naravno

pre 7 godina

Imace koristi Zvezda i Partizan. To je sjajan razlog da svi ostali platimo renoviranje njihovih stadiona. Jer drugi fudbalski klubovi ne postoje, zato je vazno da svi placamo za ova dva.

Najbolje da prestanemo da se pretvaramo, lepo ukazom ugasimo sve ostale klubove i imamo prvu ligu u kojoj igraju dva kluba, Partizan i Zvezda. 30 puta po sezoni! Zamislite, 30 vecitih derbija.

To je resenje. Bolje tako nego da nas jos i vredjate dok nas hebete.

Znalac

pre 7 godina

Свакако да нам национални стадион није потребан. у реду је средити стадионе Звезде и Партизана, али с обзиром на атмосферу која влада на тим стадионима када игра репрезентација(полупразне трибине, хулиганско понашање, често звиждање и навијање против наше репрезентације и сл.), ја сам пре за то да се рецимо реновира по стандадима ФИФА/УЕФА стадион ФК Раднички из Ниша. Тамо би стадион увек био пун, навијање патриотско а уз мало труда не би било ни инцидената.

Jelena

pre 7 godina

Ne vidim zasto se ne obnove stadioni u NS i Nisu i Subotici. Ne moraju svi da sede u Beogradu imaju zgradu u Pazovi. Ovako bi imali vise stadiona pa mozda sa nekim napraviti EP. Sto da ne?
...

+Savo

pre 7 godina

U budalaštinu o izgradnji nečeg tako NEpotrebnog - nikad nisam ni poverovao. Ali, uvek će biti tih budaladtih, populističkih 'gradnji'.

Ma ajde

pre 7 godina

OK,dobra ideja da se renoviraju stadioni ali da vandali koji sebe nazivaju NAVIJACIMA prekinu sa unistavanjem istih i da fer plej navijaju. Mnogo ljudi se boji da dodje na najobicniju utakmicu zbog nasilja na stadionima.

Mista

pre 7 godina

Znaci tako ,to se i ocekivalo,naravno, dace malo para za renovaciju kolko da zamazu oci klubovima a ostalo ce capiti za sebe para. Zasto da gradimo kad mozemo da krademo, a ne gledaju drugi stadioni u kakvom su stanju, nego odustali od nacionalnog .da bi maznuli novac. Eto to je stvar.

Porucnik Drebin

pre 7 godina

Da li ima drzava projekat rekonstrukcije "navijaca"? Sta vredi da se sve sredjuje za prosecnu posetu koja je na nivou engleske V divizije? Da li ce i dalje da budu zivotno ugrozeni svi koji imaju drugaciji sal ili kapu?
Bolje sredite Klinicki centar, toalete po domovima zdravlja, skole i sale za fizicko - ovi nasi (ne reprezentacije svih uzrasta) zasluzuju poljanu,

The

pre 7 godina

"Srbija, da bi bila normalna država, mora da ima moderan fudbalski stadion kapaciteta 50-70.000 sedećih mesta!"

@ Max Chery, druze, da nisi pomesao nesto, malo zamenio teze? Da bi Srbija bila normalna drzava neophodno je da (ponovo) izgradi institucije, mislim na sudstvo, zdravstvo i sl. primarne delatnosti. Razumem da je fudbal bitan, ali nije pokazatelj "normalnosti" jedne drzave.

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto ne stadnion Vojvodine. Ili Radničkog iz Niša. Sloga Kraljevo. Napredak Kruševac. Kruševac je najbolji. Sada kada ste primili Kosovo u Uefa, stalno ćemo igrati sa njima pa će biti tu najzgodnije.

Zašto pobugu mora sve u Beograd.

Aloha

pre 7 godina

Ovo je kao grom iz vedra neba! Ulagaće se u korumpirane blizance, a ne u Novi Sad, Niš, Užice, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Suboticu, Zrenjanin... Ovo je stvarno presedan! Mada, kada malo razmislim, samo se u Beogradu reprezentacija Srbije oseća kao kod kuće, jer, Bože moj, Beograd (ni)je Srbija!

Biciklista

pre 7 godina

A što ne biste prvo privatizovali Zvezdu i Partizan, pa od tog novca sagradili nešto što će biti nacionalni stadion? Opet ulažemo u Titove blizance, ovog puta pod izgovorom da je za dobrobit FSS? Privatizovali smo tolike fabrike, zašto niko ne sme i neće da privatizuje blizance?

The Wolf

pre 7 godina

Kada se Fudbal oslobodi ovakvih „funkcionera“ i kada sav prihod jednog Fudbalskog kluba bude reinvestiran u sam klub, infrastrukturu stadiona i pojačanja za ekipu i tim to će da bude blagostanje. Fudbal bi procvetao da u njemu nisu ovakvi „funkcioneri“!

Posebno je bitna stavka raskidanje bilo kakvih veza koje Fudbalski klubovi imaju sa malim, parazitskim sportovima koji su nesposobni da sami sebi obezbede opstanak i zato su orjentisani na krađu novca od Fudbala.

ems

pre 7 godina

Mislim da bi daleko pravednije bilo kada bi država namenjeni novac uložila u stadione pri većim gradovima Srbije, koji su već u postupku rekonstrukcije a njihovi se klubovi takmiče u najvišem rangu takmičenja u državi, i to tako da ulaganja budu srazmerna veličini stadiona. Konkretno predlažem da država uloži deo novca, potrebnog za renoviranje, u visini od 40 miliona Evra za stadion C.Zvezde, 30 miliona Evra za stadion Partizana i po 20 miliona Evra za stadione Vojvodine i Radničkog iz Niša.Ostatak potrebnog novca neka klubovi pribave od strateških partnera. Na taj način bi se napravila neka vrsta javno-privatnog partnerstva, gde bi država kasnije mogla da svoj udeo u vlasništvu stadiona proda privatnom partneru ili trećim licima. Konkretno, ako je za renoviranje stadiona C.Zvezde potrebno 100 miliona dinara, država bi obezbedila 40 miliona Evra a npr. ’’Gasprom’’ 60 milina Evra, isti partneri bi bili u suvlasništvu tog novog objekta (naziva npr. ’’Nacionalni stadion Gasprom Arena, Beograd’’) i naravno, na istom stadionu bi nacionalna reprezentacija imala prioritet u korišćenju termina za odigravanje međunarodnih utakmica (čak i nakon što proda svoj udeo u vlasništvu nad stadionom). Ali bi Srbija imala svoje nacionalne stadione i u Novom Sadu i Nišu.

Сораб

pre 7 godina

Опет се помаже комунистичким творевинама Партизану и Црвеној Звезди. Да вас подсетим, то су два клуба која су својим деловањем уништили српски фудбал. Децинијама су били легло криминала, мутних радњи, малверзација... Нема спаса српском фудбалу (а ни држави) док год обнављамо темеље комунизма. Или ћемо га се одрећи и декретом забранити његово пропагирање, те се коначно опаметити и створити националну државу, која ће бити одговорна према својим грађанима а и они према њој, или ћемо једноставно бити збрисани као народ...

maratonac

pre 7 godina

a da se prodaju ova 2 rugla sa gradjevinskim zemljistem, pa da se napravi nesto kulturno?
kao milano i inter - naizmenicno ga koriste jedni i drugi za tekme. a trening na svojim poljanama.
naravno to ne moze jer je logicno.
made in srbistan.

Aleksa

pre 7 godina

Kolika će cena biti ovog renoviranja? Zar se nije pričalo da je jeftinije napraviti nov stadion? Gde će da igraju jedni i drugi dok se stadioni ne renoviraju?

Dalibor

pre 7 godina

Koga briga za stadion,bitno je da napravimo nove full kancelarije,kabinete i sve što ide uz to.O privatizaciji klubova i ne razmisljamo čim ulažemo u oronule stadione ili ih sređujemo za poznatog kupca u nameštenoj privatizaciji klubova.

Bibila

pre 7 godina

A čiji jesu sada i čiji će biti ti stadioni za par godina? Lepo, ova država uloži pare u renoviranje stadiona koji nisu njeni a onda dođe privatizacija klubova i onaj ko kupi Zvezdu i Partizan dobije i renovirane stadione a sve za sitne pare. Možda im čak i država plati da ih spašavaju jer i Zvezda i Partizan imaju ogromna dugovanja. Vučić hoće da vadi iz blata Zvezdu (a zna se zašto) ali ne može baš samo Zvezdu pa će onda tu i Partizan da se malo ogrebe.

laki78

pre 7 godina

Nije red da kad se ovi klubovi poklone nekom privatniku isti ne dobije u miraz od svih gradjana Srbije i renoviran stadion.Navijam za Partizan ali to nema veze sa cinjenicom da se preko ova dva kluba krade i pere novac na veliko.Zato se svi i guraju preko politike u uprave ova dva kluba.

Velibor

pre 7 godina

Očekivano!
Mada je besmisleno ulagati u Zvezdin i Partizanov stadion, zašto ne u Radov, OFK-in, Vojvodina, Radnički Niš... ja jesam iz Beograda, ali ovolika favorizacija Zvezde i Partizana je upravo uništila celu Srpsku ligu u dovela na današnji nivo.
Zvezdin i Partizanov stadion su pristojni u poređenju sa mnogo čime u Srbiji, kamo sreće da nam je sve na tom nivou.

Hoces iskreno?

pre 7 godina

Nema nacionalnog stadiona,to je uredu.
Ali renoviranje stadiona samo Zvezde i Partizana je sramota.
No dobro,svi politicari su u tim upravama,naravno da treba da se ugrade u cenu renoviranja. To je uvek bilo tako.

U ovoj zemilji ce se ziveti bolje onda kada izbacimo komunizam .

Max Cherry

pre 7 godina

Navijanje je jadno i nepostojeće. To revanje huliganskih grupa blage veze sa Fudbalom i terenom nema, uopšte se ne prati utakmica i dešavanja na terenu!
Najbolji primer navijanja može da se nađe na sledećim stadionima:
Feyenoord - De Kuip (Stadion Feijenoord – 51.117)
PSV Eindhoven - Philips Stadion (35.000)
Celtic F.C. - Celtic Park (60.411)
Rangers F.C. - Ibrox Stadium (50.947)
E to je paklena atmosfera i tu se protivnik pogubi, jer publika reaguje na utakmicu, a ne kao na Marakani gde je navijanje bilo blago rečeno jadno.

S E R B O N

pre 7 godina

Za koga da ga napravite ? za navijace da se biju lupaju lome ubikaju sta ? Za fudbalere koji stalno gube koji kvalitet imaju ? Utrosite te pare za razvijanje sporta skolskot omladinske skole.

Dusan

pre 7 godina

Treba ga izgraditi samo ukoliko se sruše druga dva. Ne treba mi Vembli gde se igra 5 utakmica godišnje, a pogotovo mi ne treba da bi nas odrali neki gradevinari sa zapada.

milan

pre 7 godina

Bravo. A mozda da sredite i pomocne terene zvezdi i partizanu. Pa zasto se tu zadrzati, od nasih para sigurno moze jos neki stadion za beogradjane....

Nislija

pre 7 godina

Tako je i bolje, a mene zanima da li ce se neko pozabaviti sa niškim stadionom? Stadion je nezavrsen i tako stoji vec par godina, naravno da nije po FIFA/UEFA standardima i nijedna medjunarodna utakmica se ne moze igrati. Klasicna srpska posla, krene se u projekat, a novac nije obezbedjen za ceo zavrsetak.

Cochise

pre 7 godina

Da još jednom razjasnimo ono što je svima jasno!
Država sa finansiranjem Nacionalnog stadiona ima veze isto kao sa finansiranjem Delta Sitija ili Ušća!
Javno-privatno partnerstvo obezbeđuje finansijsku konstrukciju za izgradnju Nacionalnog stadiona!
Država iz budžeta na daje ni prebijenu paru za Nacionalni stadion!
Najnoviji primer je tržni centar Stadion, sa stadionom Voždovca!
Koliko je država uložila u TC Stadion?
0 dinara!

ja u klin ti u plocu

pre 7 godina

Izgradnja nacionalnog stadiona nosi velike troskove...ova solucija o renoviranju dva objekta je puno logicnija na prvi pogled ali iza ove odluke krije se pogubnost po srpski fudbal.Ulozenim sredstvima od strane Drzave stavlja se tacka na privatizaciju klubova.Imacemo lepe stadione a u Evropi cemo igrati kao i dosad sto smo igrali.Igracki kadar za Evropu moze stvoriti samo onaj ko kupi klub i u njega ulozi kako je to svugde po svetu uradjeno.Ulozenim sredstvima od Drzave zavrseno je sa privatizacijomDobra vest za one koji su i dosad klubovima rukovodili,dosadasnjim mesetarima i ostalim pijavicama...za istinske ljubitelje fudbala i poslednja nada je ubijena.

SaleHH

pre 7 godina

Sa jedne strane vrlo razumna odluka.
Ali sada ja kao zagriženi zvezdaš da postavim jedno par pitanja. Šta je sa Stadionom Vujadin Boškov? Zašto se on ne renovira? Više od 20.000 ljudi i ne dolazi na utakmice reprezentacije, a i FK Vojvodina bi imala velike koristi od toga.
Sledeće, FSS ulaže u nešto što se ne zna čije je i čije će možda biti za 2,3 ili 4 godine. Kako će se to odraziti na eventualnu privatizaciju, koja je neminovna?
Mogao bih još, ali oni koji imaju odgovore ili neće da ih daju ili nemaju snage da sprovedu neminovnosti u delo.

Okram Idul

pre 7 godina

Lepo je to... mislim, zvezdas sam ali... dajte ulozite i u manje klubove, da nam deca ne igraju po oranicama, ulazite u fudbalske akademije... mislite malo na siru sliku domaceg fudbala. Mislim, koliko god sam ja Veliki zvezdas, fudbal u srbiji nisu samo Zvezda i Partizan (I vosa je 'velika' pa dobija mnogo manje 'ljubavi', i njima treba pomoci). Treba nam liga gde ce pored zvezde, vose i partizana biti jos jedno 4-5-6 klubova kao sto je Cukaricki.

filip

pre 7 godina

Ooo Srbijo ima i drugih klubova osim zvezde i partizana. Zvezda i partizan su najveca rak rana srpskog fudbala zato i ne mozemo imati dobru ligu kad se samo u dva kluba ulaze.

win

pre 7 godina

Sruse se lepo oba,uzmu pare za te lokacije i izgradi normalan i moderan zajednicki stadion za oba kluba i repku!
Kao u Minhenu...
Naravno manji,40-50k gledalaca!
Recimo negde u blizini Zemunskog mosta,ima se prostora koliko hoce!
Umesto za vecinu ljubitelja fudbala,porodice, ovi gledaju da zadovolje saku huligana koji sluze za kriminal, stranacke i licne interese...
BRUKA OD DRZAVE I VLASTI!
(sve su iste poslednjih 30 godina)

glupost

pre 7 godina

Kakva glupost. Srbiji treba novi stadion, a Partizan i Zvezda nek se privatizuju pa renoviraju svoje. Bitno da ce guzonje dobiti novu zgradu, a gradjani ponovo ostaju bez novog sportskog objekta

Ja

pre 7 godina

Renovirajte stadione u Nisu, Smederevu, Novom Sadu. Snacice se ova dva kluba iz Beograda. I da se pravi nacionalni stadion, zasto da bude u Beogradu kad vec imaju dva velika stadiona ovde.

Konza

pre 7 godina

Hoće li Partizan, Zvezda ili reprezentacija bolje igrati ako se spiska deset miliona u 2 stadiona? Neće. Fudbaleri ionako zarađuju mnogo više nego što vrede. Uložite te pare u vaterpolo, odbojku, plivanje, pa i američki fudbal i druge sportove koji nam donose medalje, da bar ti sportisti koji ne zarađuju mnogo, a zemlji mnogo donose imaju ljudske uslove za treninge i takmičenja.

Глобтротер

pre 7 godina

Аууууу! Има ли нешто да ће бити изведено што је "вођа" најављивао са широким осмехом???

Очигледно народ има памћење кишне глисте.

sale ns

pre 7 godina

Kako odustajemo, pa zar premijer posle utakmice sa Albanijom nije rekao da ćemo i stadion napraviti, mislim da je i cifru spomenuo.

klojfert

pre 7 godina

Da vam kaže čika nešto... Nema od ove priče ništa, kao ni od ostalih megalomanskih "premijernih" projekata... ali, psssst....

mmm

pre 7 godina

FSS bi prvo trebao da promeni travnate povrsine SVIM SUPERLIGASIMA! Jer je to jedan i glavni preduslov, kako bi se igrao fudbal! OStalo, tribine, reflektori je nesto najnebitnije, jer publike i onako nema!!!

Prvoslav

pre 7 godina

Ovo je dezinformacija. Nacionalni stadion će se nalaziti u okviru Beograda na vodi, a sponzor će biti fabrika čipova i srpski Mercedes.

Brica

pre 7 godina

Stadione CZV i FKP srusiti,na njihovom mestu napraviti nov stadion(po 25%vlasnistva za drzavu,FSS i dva kluba,po tom % da placaju i odrzavanje)ostatak zemljista komercijalizovati..

2.0 16v

pre 7 godina

Dobra odluka! Kakvih 150 mil. evra, ceh bi na kraju bio sigurno oko 450-500 miliona kao u Bukureštu (55000 gledalaca) jer bi gradila država, i ko zna ko bi sve tu fakturisao usluge.

Neko tamo

pre 7 godina

Sto se mene tice ja sam za novi stadion. Niko ne razmislja o navijacima koji dolaze na utakmice i o onima koji ne dolaze samo zato sto ni jedan od ova dva nazovi stadiona nema niti jedno jedino parking mesto!!! Bruka i sramota !!!

Grunf

pre 7 godina

Bolje da tih 150 mil uloze u postrojenje za preciscavanje otpadnih voda da ne gledamo fekalije po Dunavu. A fekalije na stadionima cemo gledati bili stari ili novi...

A Band Apart

pre 7 godina

FK Partizan zaslužuje da ima potpuno nov i supermoderan fudbalski stadion!
Sa naglaskom na fudbalski, jer su stadioni sa trakama za trčanjem oko terena izrazito antifudbalski, sa nekim sedištima na tribinama udaljenim od 50 do čak 100 metara od akcije na terenu.

kaokakao

pre 7 godina

Sprdnja. Vidim da se navijaci Zvezde i Partizana raduju, misle sad ce cudo da naprave sa stadionima. Kako nece! Nasminkace ih i reci kako je investicija vrijedna 20-30 miliona, od cega ce pola otici u necije dzepove. Svi u evropi prave nove stadione, a mi cemo da renoviramo rupe. I na kraju ni para ni stadiona i opet ce trebati nov stadion.

да да

pre 7 godina

Хахаха па наравно да од тога нема вајде. То су биле приче за малу дцу и лаковерне пензионере док не гласају за њих а после ...

Paloma Blanca

pre 7 godina

Deluje mi da je to i bio plan od samog pocetka. Ovako cemo lakse progutati cinjenicu da ce savez/drzava renovirati stadione ta dva kluba?

Dule

pre 7 godina

To nikada nije ni bio cilj, kakav nacionalni stadion bre.... obicna dimna zavesa za renoviranje stadiona JNA i Marakane... kako drugacije opravdati upumpavanje miliona evra u stadione i klubove koji su nam isisali krv u zadnjih 20 godina...

mick

pre 7 godina

ima stadiona za reprezentaciju koliko hoces. mogli bi malo u Nisu ili NS neku tekmu da odigraju a ne samo BG... i da, ovakav stadion koji se pominje od 60k mesta nije 150m vec min 300m a oni racunaju da im UEFA/FIFA da novac. ne dao bog da se to desi jer ima da otanje beton ovi krimosi da drpe pare te prvom prilikom kad se napuni ima da se sruse tribine i onda jos jednom helikopter...

018

pre 7 godina

ja molim sve ostale ekipe osim navedena dva kluba da istupe iz lige. neka ostave partozan i zvezdu da igraju derbi u svakom kolu a svi mi ostali igracemo tamo neku ligu nije ni bitno za nas ostale... to bi bio jedini ispravan potez.

Saša

pre 7 godina

Vrednost tog projekta je trebala da iznosi 150 miliona evra... Strašno! Zamislite da je taj novac, kojim slučajem, trebalo uložiti u obrazovanje, izgradnju škola, čitaonica, domova učenika i studenatskih domova, biblioteka, domova za nezbrinutu decu, pa to bi bio skandal u zemlji, ali pošto je trebalo uložiti u stadion, e onda su svi srećni i zadovoljni. Nekada mi je žao našeg društva i države, a onda, kada pogledam tužnu realnost, pomislim da možda ni ne zaslužujemo bolje.

1914

pre 7 godina

Ne treba stati ovde. Na leto da država pomogne u prelaznom roku. Oporezovati ove ostale nevažne timove, i pomoći našoj siromašnoj dečici sa brda. Ma šta oporezovati, još bolje ugasiti. Sve prodati što imaju, terene, stadione, igrače...sve ugurati u ova dva kluba. To bi barem bilo transparentno, i jedino pošteno prema svima nama ostalima...barem bi se posvetili nečem pametnijem od ovog sadomazohizma koji trpimo od države i njenih mezimaca.

Nikad kao Bane...

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

Moze, jedan ne mora ni da se rusi, samo se zatrpa i poravna, i digne se jos jedan soping mol da nam procveta industrija (a i Ceca da moze peske u kupovinu)...

Кривокапић

pre 7 godina

Приватизујте клубове. Тај национални стадион је била предизборна патка. А што се тиче реновирања стадиона то че да кошта много више него 150м. Видећете.
Наши стадиони су ругло.

Lola

pre 7 godina

Građani ne nasedajte na propagandu. Vučić je rekao da će se graditi i gradiće se. I biće lepsi od stadiona na slici Doha Port Stadium [link] Samo se strpite dok krene izvoz Mercedesovih autobusa što je Vučić takođe obećao. Dakle nema da brinete bilo da ste brinete ili plavuše.

blat

pre 7 godina

dobro, i?
ko je jos verovao u tu predizbornu patku.
vucic je dobio nesto glasova naivnih prijatelja sporta i sad teramo dalje. treba smisliti nove lazi.

Ivan J

pre 7 godina

Ulozice po 50 miliona u Partizan i Zvezdu, prodace potom oba kluba za po 50 miliona, pa ce tako neko da ih dobije "skoro pa besplatno"

Boki

pre 7 godina

Ništa od nacionalnog stadiona?
Kakvo iznenađenje!
Nema veze, ostala obećanja su se sva ostvarila: proizvodnja srpskog mercedesa za izvoz, fabrika čipova, fabrika delova za avione, arapske investicije u poljoprivredu, još jedan proizvođač automobila, povećanje broja zaposlenih, smanjenje cene struje, "penzije niko neće smanjivati", završetak prve faze Beograda na vodi (poslovni centar, tržni centar i 2 stambene zgrade) do kraja 2016, završetak koridora 10 do kraja 2015...
Ovakvih obećanja ima na stotine, a isto toliko je i promašaja.

celt

pre 7 godina

Aha, znaci uzece nase pare, koje im dajemo porezom, pa ce renovirati stadione dva "privatna" kluba koji ce to da koriste za zaradu. Sta cemo sa ostalim klubovima i gradovima?

Klasicna prica u ovoj vladi, uzmi od puno njih da se ne primeti, pa sipaj sve u par bogatih, ko da je Vuciceva dedovina a ne javne finansije.

Lemurko

pre 7 godina

Običan marketing. Iskoristili su euforiju neukog naroda, koji više vrednuje sport od zdravlja i obrazovanja, da bi dobili malo na popularnosti. Naravno, ljudi sva obećanja odmah zaborave, a popularnost nekako uvek ostane. I dobro je što se neće graditi. Od svega što nam je zaista potrebno, novi stadioni nam trebaju najmanje.

Cukni vo drvo

pre 7 godina

Znao je premijer još kad je izgovorio to o gradnji nacionalnog stadiona da od toga nema ništa. Isto kao što je znao kad je obećavao izvoz Mercedesovih autobusa da od toga nema ništa. Ovi su bre isti kao oni pre ako ne i gori.

Kisela štrudla

pre 7 godina

A ko je ikada i pomislio da bi mogao stvarno da bude izgradjen? Ja sam od početka sve video kao dobar vic a ne ozbiljno razmatranje.

pdb

pre 7 godina

Da li je stadion bio predizborno obecanje, misleci da ce narod jedva cekati da se to izgradi? Sta god da je to bilo, dobro je da se nece graditi.

Brainwash

pre 7 godina

Pa naravno da nema!!! Nema Nista ni od juznog toka u koji smo ukrkali oko 50 mil eura u toboze administrativne stvari pa oni zavarise dve cevi i vozdra raja.Cudo ce biti kad se nesto izgradi ovde,cudo!

Obelix

pre 7 godina

Konačno nešto normalno, za promenu. Samo bih ja pored ova dva stadiona uložio u NS i Niš i eventualno još jedan grad tj stadion. Naravno ovde pričamo o tome da se stadioni osposobe za igranje reprezentacije, a ne domaće lige. Glupo je da reprezentacija igra samo u Beogradu. Meni je mnogo žao što ne igraju u Nišu. Stadion od 20 000 mesta, aerodrom, hoteli. Sve to Niš ispunjava, a najviše publiku koja je željana ovakvih događaja. E sada, drugo je što za onu kriminalnu rekonstrukciju Čaira niko nije odogvarao i što par godina posle obnove izgleda gore nego pre iste. Realno pored Beograda, samo NS i UE (mada je tu kritičan aerodrom) ispunjavaju uslove da reprezentacija igrad. Greoata je da Niš ne bude uključen u utakmice reprezentacije.

Realno

pre 7 godina

Jedno tele košta 1.000 €. Idite u Belorusiju ili Austriju i kupite150.000 teladi. Tu telad podelite seljacima. Za par godina ce seljaci imati opet po jedno tele koje ce vratiti drzavi. Tu novu telad opet podelite drugim seljacima. Tako cete obnoviti i stocni fond i nahraniti seljake i ojacati mlecnu industriju. Tako se investira novac u svoju državu.

belgrado

pre 7 godina

Najbolja opcija je da se srusi jedan stadion i da obe ekipe igraju na istom stadionu. Ne bi bili ni prvi ni poslednji.
(uzb, 13. oktobar 2016 10:03)

????
prilikom rssprave ciji stadion da se srusi,
izginulo bi vise srba nego u boju na kosovu.
mi bez emocija i strsti,
ni slagalicu ne mozemo da resimo?

predlog odbijen