Četvrtak, 23.06.2016.

11:07

Ništa od Finiksa, Bogdan ostaje u Feneru

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odlučio je da odbije Finiks i najmanje još godinu dana igra za Fenerbahče, saopštio je njegov menadžer Aleksandar Rašković.

Izvor: B92

Ništa od Finiksa, Bogdan ostaje u Feneru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Vitez Lukić Od Lamburginija

pre 7 godina

Kralju, sve najbolje u životu! Svaki potez u karijeri koji si doneo, bio je na mestu, kao i ovaj. Uživaj i kidaj!!!

laki

pre 7 godina

Kasno je svakako. U NBA se ide sa 20-21 ili se ne ide uopste. Ko je taj sto je otisao u NBA kasno a uspeo? Svi uspesni evropski igraci su u NBA otisli kao klinci: Stojakovic, Parker, Novicki, Gasol, Divac, Dragic, Vucevic... evo sada Jokic i Nurkic. Da su ostali "par sezona u Evroliogi" ili "par sezona kod Duloa" nista od njih ne bi bilo. Ima tu i izuzetaka kao sto je Pekovic ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Odlazak u NBA za vreme najboljih godine je rizicno. Taj period tranzicije i privikavanja na novi stil igre i trening treba proci sto mladji kako na te stvari ne bi gubio vreme u najboljim godinama.

Devotion

pre 7 godina

Nema potrebe da ide tamo. Isto sam govorio i za mog omiljenog igrača, Bjelicu. Možda sam ja malo subjektivan i previše volim evropsku košarku. NBA je nesumnjivo poslednji stepenik u karijeri i san svakog košarkaša, tako da ih s te strane razumem, ali ne shvatam otići i grejati klupu. Volim Bogdana iako navijam za Zvezdu i mislim da je odličan košarkaš, ali je on pravi evropski bek. Nema on eksplozivnost i snagu da igra preko bare. Rođeni je lider, a činjenica je da u bilo kojoj ekipi u toj ligi on to ne može da bude. Ne osporavam nikoga i voleo bih kad bi svi naši igrači dominirali u NBA, ali realnost je drugačija. Nije ni neka razlika neto prihodima kada se u obzir uzme enormni porez koji se plaća u Americi. Pred tobom je blistava budućnost Bogdane, nemoj da izgubiš dve-tri godine i samopouzdanje koje te krasi grejući klupu nekom tamo Takeru ili Najtu

Penaldzija, isti Nenad Djordjevic

pre 7 godina

On je u finalnoj seriji fenomenalno šutirao slobodna bacanja, kao tokom čitave sezone u kojoj je pogodio 75 od 86 šuteva. U FINALU JE SUTIRAO VISE OD POLOVINE TOG BROJA (43). Na 19 utakmica imao je procenat od 87% uspešnosti sa linije penala, po čemu je ubedljivo najbolji u ligi.

Nemke

pre 7 godina

Precenjen igrac,ali odusevio me protiv francuza sad.E sad,problem je sto ce sledecih 5 odigrati lose,ispod 10 poena po mecu....mora biti konstantan.

toliko

pre 7 godina

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 23. jun 2016 12:27)

U njihovoj kosarci NBA mozda neinteresuje ali u Biografiji svakog igraca kao za Bogdana svakako da..

Petar

pre 7 godina

Moze neko da mi objasni draft? Igrac se prijavi na draft i klub ga odabere a posle nece u NBA? Znam da klub sad dobija pravo na tog igraca ali njima posle fali igrac ako su ga birali i on nece u NBA? Potrosili su izbor na njega a on nece u NBA, pa ne bih ga posle ni zvao uopste pa nek igra u EU jer u NBA moze samo za tebe, jel tako?

Milan

pre 7 godina

Otisao ove godine ili sledece, najvise sto ce Bogdan dobiti minuta na terenu je nekih 7-10min. On je solidan bek, ali nije za NBA, jer tamo ima hrpa bekova kojima on ne moze da pridje ni po sutu, o atletizmu i brzini da ne govorimo.
On je dok je jos igrao za Partizan, delovao kao da moze biti veliki igrac, i velika perspektiva ali zadnje 2god njegov napredak je mizeran.
Srecom za Srbiju, koja godinama kuburi sa bekovima, tu su sad vec Zagorac i Marinkovic, koji su puno talentovaniji od Bogdana, a i mladji dosta.

Sole

pre 7 godina

sta mu hvali?!
(wilf, 23. jun 2016 13:26)

Komentatori kojima su roditelji umesto kupovine androida i ocena u školi , sedeli sa decom i pomagali im oko srpskog , te se danas ne bi njihova čeda hvalila sa "fali" i falila sa "hvali".

Hidrocefalus

pre 7 godina

Haha, Bogdan odbio? Finiks video kakva prevara od igrača je u pitanju.
(zvezdale, 23. jun 2016 11:38)

Ma naravno. Ni Obradovic ne vidi o kakvom je prevarantu rec. Niste ni vi videli kad vam je urtp'o 130 poena u 4 utakmice. Tezak prevarant.

iso lero

pre 7 godina

Inteligentan potez Bogdanovica. Izuzetno je napredovao ove godine i definitivno je medju pet najboljih bekova evrope ako bude nastavio sa napretkom moce da se nametne u buducnosti i u Nba ligi,mogao bi on to i sad ali ovako je mnogo bolje za njega ali i za nasu reprezetnaciju,pozdrav ljubiteljima kosarke odabrali ste pravi sport da pratite

rex

pre 7 godina

Ako mu je cilj NBA onda bolje da je otišao što pre a ne kao potupno afirmisan igrač, jer će morati da krene sve ponovo sa nule plus je teže što je stariji pogotovo za bekove...

sale

pre 7 godina

Mislim da sam negde citao da od tih ugovora u nba, igrac dobije 30% do maximalno 40%. Ali zato kad igrac zavrsi karijeru ima zagarantovanih 35000$ mesecno, i sve zdravstvene usluge placa nba, tj liga vodi racuna o igracima i posle zavsetka karijere. Dok u evropi to nije slucaj, ono sto si zaradio tokom karijere, zaradio si.

Иван-Ниш

pre 7 godina

Врло паметно! И даље мислим да играчи из Европе не би требали пре 25. године да иду у НБА, ма колико талентовани били, јер 99% и не добије праву шансу. Изузетак је по неки центар, али бекови и крила имају паклену конкуренцију против које имају мале шансе као млади неизграђени играчи. Богдан поправио своју одбрану, улаз под кош, ојачава физички... Има времена за НБА. Ионако најбоље партије тамо се пружају око 30. године (а и касније). Има искуство и свог саиграча Веселог који се залетео у 21. години у НБА и безвезе изгубио 2 године.

wilf

pre 7 godina

vrh,pametno gradi karijeru,igrač svestran,prva opcija u feneru uz datomea.Još da napreduje kod Zoca,pa u nba kao Bojan Bogdanović,sta mu hvali?!tako je Djinobili,ima vremena pokazace klasu i tamo.Zvedas sam,al prvo Srbin!!!!

jackie

pre 7 godina

Moj omiljeni igrač i zato mi je drago što ću moći u normalnim terminima da ga gledam i sledeće godine. Neće mu NBA pobeći, ako želi tamo da se oproba dobiće sigurno bolji ugovor sledeće leto.
Par reči onima (ne onima koji provociraju zbog navijačke ozlojeđenosti) koji pišu da nema kvalitet itd.
Prvo i najvažnije, poseduje nadprosečnu košarkašku inteligenciju. Ekipa igra bolje tj. "pametnije" dok je na parketu, nešto slično pokazuje Jokić u Denveru. Ko ne vidi da je baš on produžena Obradovićeva ruka na terenu, slabo vidi.
Drugo, polivalentan je igrač (pozicije od 1-3), pri čemu jako dobro brani teže i više igrače prilikom preuzimanja. Može da igra pleja gde lako pravi razliku asistencijom ili poentiranjem. Ne vidim da je Satoranski iz Barselone nešto bolji. Šut mu je odličan iako nije uopšte lako držati ritam kad pored sebe imaš još dva ili tri vrhunska šutera koji imaju svoje kvote. To mu je ove sezone bio i najveći problem jer čini mi se da je neke utakmice odigrao pod pritiskom od prevelikih očekivanja.
Treće, može još da napreduje (pogotovo u NBA), nije dostigao limit.
Po meni najkompletniji bek u Evropi uz Dilejnija iz Lokomotive.

samo zvezda

pre 7 godina

Pametna odluka iz dva razloga. Prvi naravno finansije jer ce zabosti mnogo veci ugovor ako ode narednog leta. I druga, mozda ga Finiks do tada trejduje, a za njega bi najbolje bilo da se to desi. Jasno je da ce Buker biti prvi bek Finiksa, uz Gudvina na toj poziciji tesko bi Bogdan to neke velike minutazea njemu kao suteru minutaza treba. Ima zaista mnogo timova gde bi Bogan imao prostora, ali Finiks nije jedan od njih.

Tool

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko
(EU, 23. jun 2016 11:42)

Pa šta ako ode sa 24-25 u NBA. Bjelica i Marjanović su otišli u NBA sa 27, Bojan Bogdanović sa 26 itd. I šta im fali? Bogdan je doneo dobru odluku, pre svega sa finansijske strane, te pare koje mu oni nude on već sad zaradjuje u Feneru. 1.5 miliona po sezoni koje mu nude i nisu neke pare, pogotovo kad se odbiju porezi i procenti menadzera, to je manje od milion dolara godišnje. A ako ode sledeće godine u NBA, biće mu ponudjen mnogo bolji ugovor. I eto mu još jedna prilika da pokuša da osvoji Evroligu.

nista o nicemu

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.
(To je neko moje mišljenje, 23. jun 2016 11:33)

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.

Bree

pre 7 godina

99% sam bio siguran da ce ostati, upravo zbog boljih finansijskih mogucnosti sledece godine. 6 mil dolara za 4 sezone je malo. Zato sto mnogo gori igraci uzimaju mnogo vise novca. Mislim da je uradio pravu stvar.

Dedovan

pre 7 godina

Posle govore da se u NBA ide zbog sportskih motiva. Samo lova bato. Sa povecanjem salary cap-a u narednim sezonama samo cudo ce zadrzati najbolje igrace u evropi. Imace para da igracu koji igra 10 minuta po tekmi daju 5-6 miliona dolara godisnje. Sta mislite sto Bjelica sedi na klupu u Minesoti. Tolike pare u evropi ne bi video.

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

jel to onaj što nema pojma? hahaha
bravo bogdane, možda sa fenereom uzmeš i EL sledeće sezone pa posle za veće novce u NBA.
(deki, 23. jun 2016 11:20)


...nije on da nema pojma,ali je daleko od vrhunskog igrača...ukratko

EU

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Da popravi odbranu ? Pa ako ide u NBA poslednje sto mu treba je odbrana.
Nego sinko sutiraj ti samo trojke , pa da budes ko Kari :)
A odbranu ostavi Markovicu Kalinicu i slicnima. ;)
I onako sutera nemamo jos od Stojakovica . Tripkovic je mogao da bude odlican suter, ali ...ko zna sta se desilo sa deckom pa zalutao.

neko iz mase

pre 7 godina

Napravio je Bogi pametnu odluku!" Jer da je otišao tamo ne bi se naigrao zasigurno u prvoj sezoni..Treba mu još iskustva znanja da skupi igranjem u evropi pa tek onda da ode na daleki put za Ameriku..

Patriot

pre 7 godina

Prema Euroleague sajtu Bogdanova plata u završenoj sezoni je bila 1.3 mil EUR. Od Finiksa bi u proseku dobijao 1.5 mil USD s tim što bi verovatno u prvoj sezoni imao manje pa bi plata rasla u narednim sezonama. Prema sadašnjem kursu, tih 1.5 mil USD je oko 1.33 mil EUR. Pretpostavljam da je finansijski motiv presudio da se ne otisne preko Atlantika. Uz to, ovih 1.5 mil USD je verovatno bruto plata dakle porezi nisu odbijeni od ove sume, a mislim da su porezi u USA na ove milionske iznose veći nego u Evropi.

To je neko moje mišljenje

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.

Offensive Rebound

pre 7 godina

Odma mi zapalo za oko da mu menadzer nije Misko nas posteni. Svaka cast na odluci, jos godinu dana da dominiras po evropi da popravis odbranu i da se lepo spremis za sezonu 2017/2018 za NBA ligu. Da ne spominjem da ce dobiti puno vise para, ja ti zelim svu srecu ovog sveta, da te zaobidju povrede, i da pokazes najboljeg sebe,ako ikako moze vec za kvalifikacije za OI. :)

Divos

pre 7 godina

Мислим да је ово исправна процена и Богданова одлука. Да би у НБА урадили добре ствари, потребно је поседовати квалитет (а Богдан поседује квалитет за тај ниво кошарке), али требва да вам се доста тога поклопи.

Ту је важна дебитантска сезона, какав ћете утисак оставити. А ако не добијете добар третман тешко је нешто очекивати, посебно што је у већини НБА лигаша чешће више то подређено индивидуалној статистици играча (ту неки наши играчи попут Бјелице чија је врлина рационалност у игри баш и не пролазе најбоље, додуше Јокић кога такође краси рационалност наметнуо се у Денверу).
А у Финиксу тешко је очекивати да добије добар третман, ту су на његовој позицији Најт (игра и 1 и 2 по потреби), Гудвин те млада звезда у успону, Букер. Задња двојица су и млађи од Богдана, и очекивати је да добивају већу минутажу.
Тако, тешко је очекивати да би ту Богдан добио третман какав заслужује, а и Финикс је екипа са дна табеле, неће наредне сезоне према горе, а ако томе додамо да ће и финансијски боље приоћи у Фенеру (барем гледајући сезону 2016/17), ово је и једина разумна одлука.
Већ тамо 2017-е видећемо како ће се ствари одвијати, могуће су и промене у Финиксу, могуће право на Богдана некоме проследе (искрено волио бих), тако свашта је могуће.
А и Богдан фоно напредује код Жоца, подигао је ниво своје игре, верујем да би у наредној сезони могао још подићи. Биће прилике за НБА, важно је да када то време дође, покуша отићи у што бољу средину.

petarczv

pre 7 godina

Jao ovi sto pisu da prvo osvoji el sledece godine pa onda da ide..prvo nece on nista osvojiti a ove u nba bas briga za el niti im je to uopste bitno. Svi najbolji evropski igraci u nba skoro da nisu imali nikakvu karijeru u evropi to jest nisu osvajali el pa su imali fenomenalne karijere....Novicki,parker,batum...najnoviji primer jokic direkno iz aba lige u prvih 5 rookija. Eno nam i dva primera boban mvp regularnog dela i bjelica mvp playoffa greju klupu...A bogdana mozda za vece pare nece hteti u finiksu pogotovo kad im se ove sezone razigraju ovi mladi igraci

Bree

pre 7 godina

99% sam bio siguran da ce ostati, upravo zbog boljih finansijskih mogucnosti sledece godine. 6 mil dolara za 4 sezone je malo. Zato sto mnogo gori igraci uzimaju mnogo vise novca. Mislim da je uradio pravu stvar.

Tool

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko
(EU, 23. jun 2016 11:42)

Pa šta ako ode sa 24-25 u NBA. Bjelica i Marjanović su otišli u NBA sa 27, Bojan Bogdanović sa 26 itd. I šta im fali? Bogdan je doneo dobru odluku, pre svega sa finansijske strane, te pare koje mu oni nude on već sad zaradjuje u Feneru. 1.5 miliona po sezoni koje mu nude i nisu neke pare, pogotovo kad se odbiju porezi i procenti menadzera, to je manje od milion dolara godišnje. A ako ode sledeće godine u NBA, biće mu ponudjen mnogo bolji ugovor. I eto mu još jedna prilika da pokuša da osvoji Evroligu.

Dedovan

pre 7 godina

Posle govore da se u NBA ide zbog sportskih motiva. Samo lova bato. Sa povecanjem salary cap-a u narednim sezonama samo cudo ce zadrzati najbolje igrace u evropi. Imace para da igracu koji igra 10 minuta po tekmi daju 5-6 miliona dolara godisnje. Sta mislite sto Bjelica sedi na klupu u Minesoti. Tolike pare u evropi ne bi video.

Patriot

pre 7 godina

Prema Euroleague sajtu Bogdanova plata u završenoj sezoni je bila 1.3 mil EUR. Od Finiksa bi u proseku dobijao 1.5 mil USD s tim što bi verovatno u prvoj sezoni imao manje pa bi plata rasla u narednim sezonama. Prema sadašnjem kursu, tih 1.5 mil USD je oko 1.33 mil EUR. Pretpostavljam da je finansijski motiv presudio da se ne otisne preko Atlantika. Uz to, ovih 1.5 mil USD je verovatno bruto plata dakle porezi nisu odbijeni od ove sume, a mislim da su porezi u USA na ove milionske iznose veći nego u Evropi.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Haha, Bogdan odbio? Finiks video kakva prevara od igrača je u pitanju.
(zvezdale, 23. jun 2016 11:38)

Ma naravno. Ni Obradovic ne vidi o kakvom je prevarantu rec. Niste ni vi videli kad vam je urtp'o 130 poena u 4 utakmice. Tezak prevarant.

Divos

pre 7 godina

Мислим да је ово исправна процена и Богданова одлука. Да би у НБА урадили добре ствари, потребно је поседовати квалитет (а Богдан поседује квалитет за тај ниво кошарке), али требва да вам се доста тога поклопи.

Ту је важна дебитантска сезона, какав ћете утисак оставити. А ако не добијете добар третман тешко је нешто очекивати, посебно што је у већини НБА лигаша чешће више то подређено индивидуалној статистици играча (ту неки наши играчи попут Бјелице чија је врлина рационалност у игри баш и не пролазе најбоље, додуше Јокић кога такође краси рационалност наметнуо се у Денверу).
А у Финиксу тешко је очекивати да добије добар третман, ту су на његовој позицији Најт (игра и 1 и 2 по потреби), Гудвин те млада звезда у успону, Букер. Задња двојица су и млађи од Богдана, и очекивати је да добивају већу минутажу.
Тако, тешко је очекивати да би ту Богдан добио третман какав заслужује, а и Финикс је екипа са дна табеле, неће наредне сезоне према горе, а ако томе додамо да ће и финансијски боље приоћи у Фенеру (барем гледајући сезону 2016/17), ово је и једина разумна одлука.
Већ тамо 2017-е видећемо како ће се ствари одвијати, могуће су и промене у Финиксу, могуће право на Богдана некоме проследе (искрено волио бих), тако свашта је могуће.
А и Богдан фоно напредује код Жоца, подигао је ниво своје игре, верујем да би у наредној сезони могао још подићи. Биће прилике за НБА, важно је да када то време дође, покуша отићи у што бољу средину.

Sole

pre 7 godina

sta mu hvali?!
(wilf, 23. jun 2016 13:26)

Komentatori kojima su roditelji umesto kupovine androida i ocena u školi , sedeli sa decom i pomagali im oko srpskog , te se danas ne bi njihova čeda hvalila sa "fali" i falila sa "hvali".

Offensive Rebound

pre 7 godina

Odma mi zapalo za oko da mu menadzer nije Misko nas posteni. Svaka cast na odluci, jos godinu dana da dominiras po evropi da popravis odbranu i da se lepo spremis za sezonu 2017/2018 za NBA ligu. Da ne spominjem da ce dobiti puno vise para, ja ti zelim svu srecu ovog sveta, da te zaobidju povrede, i da pokazes najboljeg sebe,ako ikako moze vec za kvalifikacije za OI. :)

jackie

pre 7 godina

Moj omiljeni igrač i zato mi je drago što ću moći u normalnim terminima da ga gledam i sledeće godine. Neće mu NBA pobeći, ako želi tamo da se oproba dobiće sigurno bolji ugovor sledeće leto.
Par reči onima (ne onima koji provociraju zbog navijačke ozlojeđenosti) koji pišu da nema kvalitet itd.
Prvo i najvažnije, poseduje nadprosečnu košarkašku inteligenciju. Ekipa igra bolje tj. "pametnije" dok je na parketu, nešto slično pokazuje Jokić u Denveru. Ko ne vidi da je baš on produžena Obradovićeva ruka na terenu, slabo vidi.
Drugo, polivalentan je igrač (pozicije od 1-3), pri čemu jako dobro brani teže i više igrače prilikom preuzimanja. Može da igra pleja gde lako pravi razliku asistencijom ili poentiranjem. Ne vidim da je Satoranski iz Barselone nešto bolji. Šut mu je odličan iako nije uopšte lako držati ritam kad pored sebe imaš još dva ili tri vrhunska šutera koji imaju svoje kvote. To mu je ove sezone bio i najveći problem jer čini mi se da je neke utakmice odigrao pod pritiskom od prevelikih očekivanja.
Treće, može još da napreduje (pogotovo u NBA), nije dostigao limit.
Po meni najkompletniji bek u Evropi uz Dilejnija iz Lokomotive.

wilf

pre 7 godina

vrh,pametno gradi karijeru,igrač svestran,prva opcija u feneru uz datomea.Još da napreduje kod Zoca,pa u nba kao Bojan Bogdanović,sta mu hvali?!tako je Djinobili,ima vremena pokazace klasu i tamo.Zvedas sam,al prvo Srbin!!!!

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

jel to onaj što nema pojma? hahaha
bravo bogdane, možda sa fenereom uzmeš i EL sledeće sezone pa posle za veće novce u NBA.
(deki, 23. jun 2016 11:20)


...nije on da nema pojma,ali je daleko od vrhunskog igrača...ukratko

Иван-Ниш

pre 7 godina

Врло паметно! И даље мислим да играчи из Европе не би требали пре 25. године да иду у НБА, ма колико талентовани били, јер 99% и не добије праву шансу. Изузетак је по неки центар, али бекови и крила имају паклену конкуренцију против које имају мале шансе као млади неизграђени играчи. Богдан поправио своју одбрану, улаз под кош, ојачава физички... Има времена за НБА. Ионако најбоље партије тамо се пружају око 30. године (а и касније). Има искуство и свог саиграча Веселог који се залетео у 21. години у НБА и безвезе изгубио 2 године.

iso lero

pre 7 godina

Inteligentan potez Bogdanovica. Izuzetno je napredovao ove godine i definitivno je medju pet najboljih bekova evrope ako bude nastavio sa napretkom moce da se nametne u buducnosti i u Nba ligi,mogao bi on to i sad ali ovako je mnogo bolje za njega ali i za nasu reprezetnaciju,pozdrav ljubiteljima kosarke odabrali ste pravi sport da pratite

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Da popravi odbranu ? Pa ako ide u NBA poslednje sto mu treba je odbrana.
Nego sinko sutiraj ti samo trojke , pa da budes ko Kari :)
A odbranu ostavi Markovicu Kalinicu i slicnima. ;)
I onako sutera nemamo jos od Stojakovica . Tripkovic je mogao da bude odlican suter, ali ...ko zna sta se desilo sa deckom pa zalutao.

neko iz mase

pre 7 godina

Napravio je Bogi pametnu odluku!" Jer da je otišao tamo ne bi se naigrao zasigurno u prvoj sezoni..Treba mu još iskustva znanja da skupi igranjem u evropi pa tek onda da ode na daleki put za Ameriku..

samo zvezda

pre 7 godina

Pametna odluka iz dva razloga. Prvi naravno finansije jer ce zabosti mnogo veci ugovor ako ode narednog leta. I druga, mozda ga Finiks do tada trejduje, a za njega bi najbolje bilo da se to desi. Jasno je da ce Buker biti prvi bek Finiksa, uz Gudvina na toj poziciji tesko bi Bogdan to neke velike minutazea njemu kao suteru minutaza treba. Ima zaista mnogo timova gde bi Bogan imao prostora, ali Finiks nije jedan od njih.

Devotion

pre 7 godina

Nema potrebe da ide tamo. Isto sam govorio i za mog omiljenog igrača, Bjelicu. Možda sam ja malo subjektivan i previše volim evropsku košarku. NBA je nesumnjivo poslednji stepenik u karijeri i san svakog košarkaša, tako da ih s te strane razumem, ali ne shvatam otići i grejati klupu. Volim Bogdana iako navijam za Zvezdu i mislim da je odličan košarkaš, ali je on pravi evropski bek. Nema on eksplozivnost i snagu da igra preko bare. Rođeni je lider, a činjenica je da u bilo kojoj ekipi u toj ligi on to ne može da bude. Ne osporavam nikoga i voleo bih kad bi svi naši igrači dominirali u NBA, ali realnost je drugačija. Nije ni neka razlika neto prihodima kada se u obzir uzme enormni porez koji se plaća u Americi. Pred tobom je blistava budućnost Bogdane, nemoj da izgubiš dve-tri godine i samopouzdanje koje te krasi grejući klupu nekom tamo Takeru ili Najtu

petarczv

pre 7 godina

Jao ovi sto pisu da prvo osvoji el sledece godine pa onda da ide..prvo nece on nista osvojiti a ove u nba bas briga za el niti im je to uopste bitno. Svi najbolji evropski igraci u nba skoro da nisu imali nikakvu karijeru u evropi to jest nisu osvajali el pa su imali fenomenalne karijere....Novicki,parker,batum...najnoviji primer jokic direkno iz aba lige u prvih 5 rookija. Eno nam i dva primera boban mvp regularnog dela i bjelica mvp playoffa greju klupu...A bogdana mozda za vece pare nece hteti u finiksu pogotovo kad im se ove sezone razigraju ovi mladi igraci

To je neko moje mišljenje

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.

nista o nicemu

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.
(To je neko moje mišljenje, 23. jun 2016 11:33)

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.

toliko

pre 7 godina

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 23. jun 2016 12:27)

U njihovoj kosarci NBA mozda neinteresuje ali u Biografiji svakog igraca kao za Bogdana svakako da..

Vitez Lukić Od Lamburginija

pre 7 godina

Kralju, sve najbolje u životu! Svaki potez u karijeri koji si doneo, bio je na mestu, kao i ovaj. Uživaj i kidaj!!!

Milan

pre 7 godina

Otisao ove godine ili sledece, najvise sto ce Bogdan dobiti minuta na terenu je nekih 7-10min. On je solidan bek, ali nije za NBA, jer tamo ima hrpa bekova kojima on ne moze da pridje ni po sutu, o atletizmu i brzini da ne govorimo.
On je dok je jos igrao za Partizan, delovao kao da moze biti veliki igrac, i velika perspektiva ali zadnje 2god njegov napredak je mizeran.
Srecom za Srbiju, koja godinama kuburi sa bekovima, tu su sad vec Zagorac i Marinkovic, koji su puno talentovaniji od Bogdana, a i mladji dosta.

rex

pre 7 godina

Ako mu je cilj NBA onda bolje da je otišao što pre a ne kao potupno afirmisan igrač, jer će morati da krene sve ponovo sa nule plus je teže što je stariji pogotovo za bekove...

EU

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko

Nemke

pre 7 godina

Precenjen igrac,ali odusevio me protiv francuza sad.E sad,problem je sto ce sledecih 5 odigrati lose,ispod 10 poena po mecu....mora biti konstantan.

Penaldzija, isti Nenad Djordjevic

pre 7 godina

On je u finalnoj seriji fenomenalno šutirao slobodna bacanja, kao tokom čitave sezone u kojoj je pogodio 75 od 86 šuteva. U FINALU JE SUTIRAO VISE OD POLOVINE TOG BROJA (43). Na 19 utakmica imao je procenat od 87% uspešnosti sa linije penala, po čemu je ubedljivo najbolji u ligi.

sale

pre 7 godina

Mislim da sam negde citao da od tih ugovora u nba, igrac dobije 30% do maximalno 40%. Ali zato kad igrac zavrsi karijeru ima zagarantovanih 35000$ mesecno, i sve zdravstvene usluge placa nba, tj liga vodi racuna o igracima i posle zavsetka karijere. Dok u evropi to nije slucaj, ono sto si zaradio tokom karijere, zaradio si.

Petar

pre 7 godina

Moze neko da mi objasni draft? Igrac se prijavi na draft i klub ga odabere a posle nece u NBA? Znam da klub sad dobija pravo na tog igraca ali njima posle fali igrac ako su ga birali i on nece u NBA? Potrosili su izbor na njega a on nece u NBA, pa ne bih ga posle ni zvao uopste pa nek igra u EU jer u NBA moze samo za tebe, jel tako?

laki

pre 7 godina

Kasno je svakako. U NBA se ide sa 20-21 ili se ne ide uopste. Ko je taj sto je otisao u NBA kasno a uspeo? Svi uspesni evropski igraci su u NBA otisli kao klinci: Stojakovic, Parker, Novicki, Gasol, Divac, Dragic, Vucevic... evo sada Jokic i Nurkic. Da su ostali "par sezona u Evroliogi" ili "par sezona kod Duloa" nista od njih ne bi bilo. Ima tu i izuzetaka kao sto je Pekovic ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Odlazak u NBA za vreme najboljih godine je rizicno. Taj period tranzicije i privikavanja na novi stil igre i trening treba proci sto mladji kako na te stvari ne bi gubio vreme u najboljim godinama.

pingvin sa Madagaskara

pre 7 godina

jel to onaj što nema pojma? hahaha
bravo bogdane, možda sa fenereom uzmeš i EL sledeće sezone pa posle za veće novce u NBA.
(deki, 23. jun 2016 11:20)


...nije on da nema pojma,ali je daleko od vrhunskog igrača...ukratko

EU

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko

Milan

pre 7 godina

Otisao ove godine ili sledece, najvise sto ce Bogdan dobiti minuta na terenu je nekih 7-10min. On je solidan bek, ali nije za NBA, jer tamo ima hrpa bekova kojima on ne moze da pridje ni po sutu, o atletizmu i brzini da ne govorimo.
On je dok je jos igrao za Partizan, delovao kao da moze biti veliki igrac, i velika perspektiva ali zadnje 2god njegov napredak je mizeran.
Srecom za Srbiju, koja godinama kuburi sa bekovima, tu su sad vec Zagorac i Marinkovic, koji su puno talentovaniji od Bogdana, a i mladji dosta.

Petar

pre 7 godina

Moze neko da mi objasni draft? Igrac se prijavi na draft i klub ga odabere a posle nece u NBA? Znam da klub sad dobija pravo na tog igraca ali njima posle fali igrac ako su ga birali i on nece u NBA? Potrosili su izbor na njega a on nece u NBA, pa ne bih ga posle ni zvao uopste pa nek igra u EU jer u NBA moze samo za tebe, jel tako?

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Da popravi odbranu ? Pa ako ide u NBA poslednje sto mu treba je odbrana.
Nego sinko sutiraj ti samo trojke , pa da budes ko Kari :)
A odbranu ostavi Markovicu Kalinicu i slicnima. ;)
I onako sutera nemamo jos od Stojakovica . Tripkovic je mogao da bude odlican suter, ali ...ko zna sta se desilo sa deckom pa zalutao.

petarczv

pre 7 godina

Jao ovi sto pisu da prvo osvoji el sledece godine pa onda da ide..prvo nece on nista osvojiti a ove u nba bas briga za el niti im je to uopste bitno. Svi najbolji evropski igraci u nba skoro da nisu imali nikakvu karijeru u evropi to jest nisu osvajali el pa su imali fenomenalne karijere....Novicki,parker,batum...najnoviji primer jokic direkno iz aba lige u prvih 5 rookija. Eno nam i dva primera boban mvp regularnog dela i bjelica mvp playoffa greju klupu...A bogdana mozda za vece pare nece hteti u finiksu pogotovo kad im se ove sezone razigraju ovi mladi igraci

Nemke

pre 7 godina

Precenjen igrac,ali odusevio me protiv francuza sad.E sad,problem je sto ce sledecih 5 odigrati lose,ispod 10 poena po mecu....mora biti konstantan.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Haha, Bogdan odbio? Finiks video kakva prevara od igrača je u pitanju.
(zvezdale, 23. jun 2016 11:38)

Ma naravno. Ni Obradovic ne vidi o kakvom je prevarantu rec. Niste ni vi videli kad vam je urtp'o 130 poena u 4 utakmice. Tezak prevarant.

wilf

pre 7 godina

vrh,pametno gradi karijeru,igrač svestran,prva opcija u feneru uz datomea.Još da napreduje kod Zoca,pa u nba kao Bojan Bogdanović,sta mu hvali?!tako je Djinobili,ima vremena pokazace klasu i tamo.Zvedas sam,al prvo Srbin!!!!

laki

pre 7 godina

Kasno je svakako. U NBA se ide sa 20-21 ili se ne ide uopste. Ko je taj sto je otisao u NBA kasno a uspeo? Svi uspesni evropski igraci su u NBA otisli kao klinci: Stojakovic, Parker, Novicki, Gasol, Divac, Dragic, Vucevic... evo sada Jokic i Nurkic. Da su ostali "par sezona u Evroliogi" ili "par sezona kod Duloa" nista od njih ne bi bilo. Ima tu i izuzetaka kao sto je Pekovic ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Odlazak u NBA za vreme najboljih godine je rizicno. Taj period tranzicije i privikavanja na novi stil igre i trening treba proci sto mladji kako na te stvari ne bi gubio vreme u najboljim godinama.

jackie

pre 7 godina

Moj omiljeni igrač i zato mi je drago što ću moći u normalnim terminima da ga gledam i sledeće godine. Neće mu NBA pobeći, ako želi tamo da se oproba dobiće sigurno bolji ugovor sledeće leto.
Par reči onima (ne onima koji provociraju zbog navijačke ozlojeđenosti) koji pišu da nema kvalitet itd.
Prvo i najvažnije, poseduje nadprosečnu košarkašku inteligenciju. Ekipa igra bolje tj. "pametnije" dok je na parketu, nešto slično pokazuje Jokić u Denveru. Ko ne vidi da je baš on produžena Obradovićeva ruka na terenu, slabo vidi.
Drugo, polivalentan je igrač (pozicije od 1-3), pri čemu jako dobro brani teže i više igrače prilikom preuzimanja. Može da igra pleja gde lako pravi razliku asistencijom ili poentiranjem. Ne vidim da je Satoranski iz Barselone nešto bolji. Šut mu je odličan iako nije uopšte lako držati ritam kad pored sebe imaš još dva ili tri vrhunska šutera koji imaju svoje kvote. To mu je ove sezone bio i najveći problem jer čini mi se da je neke utakmice odigrao pod pritiskom od prevelikih očekivanja.
Treće, može još da napreduje (pogotovo u NBA), nije dostigao limit.
Po meni najkompletniji bek u Evropi uz Dilejnija iz Lokomotive.

sale

pre 7 godina

Mislim da sam negde citao da od tih ugovora u nba, igrac dobije 30% do maximalno 40%. Ali zato kad igrac zavrsi karijeru ima zagarantovanih 35000$ mesecno, i sve zdravstvene usluge placa nba, tj liga vodi racuna o igracima i posle zavsetka karijere. Dok u evropi to nije slucaj, ono sto si zaradio tokom karijere, zaradio si.

Dedovan

pre 7 godina

Posle govore da se u NBA ide zbog sportskih motiva. Samo lova bato. Sa povecanjem salary cap-a u narednim sezonama samo cudo ce zadrzati najbolje igrace u evropi. Imace para da igracu koji igra 10 minuta po tekmi daju 5-6 miliona dolara godisnje. Sta mislite sto Bjelica sedi na klupu u Minesoti. Tolike pare u evropi ne bi video.

nista o nicemu

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.
(To je neko moje mišljenje, 23. jun 2016 11:33)

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.

To je neko moje mišljenje

pre 7 godina

Nekako pametno za Bogdana da ostane u evropi pa da ode u NBA kao igrač koji osvojio titulu prvaka evrope sa Željkom i Fenerom..Sto može da se desi uskoro. OVE GODINE im je iskluznulo za jedan koš protiv Cska.

Tool

pre 7 godina

Jokic imao hrabrosti da iz Mege predje sa 20 godina i priznajem imao je srece malo, ali Bogdan ce tek sa 24 godine i pitanje je da li ce imati vremena da se prilagodi igri a i Finiks nece cekati njega bogzna koliko
(EU, 23. jun 2016 11:42)

Pa šta ako ode sa 24-25 u NBA. Bjelica i Marjanović su otišli u NBA sa 27, Bojan Bogdanović sa 26 itd. I šta im fali? Bogdan je doneo dobru odluku, pre svega sa finansijske strane, te pare koje mu oni nude on već sad zaradjuje u Feneru. 1.5 miliona po sezoni koje mu nude i nisu neke pare, pogotovo kad se odbiju porezi i procenti menadzera, to je manje od milion dolara godišnje. A ako ode sledeće godine u NBA, biće mu ponudjen mnogo bolji ugovor. I eto mu još jedna prilika da pokuša da osvoji Evroligu.

rex

pre 7 godina

Ako mu je cilj NBA onda bolje da je otišao što pre a ne kao potupno afirmisan igrač, jer će morati da krene sve ponovo sa nule plus je teže što je stariji pogotovo za bekove...

Penaldzija, isti Nenad Djordjevic

pre 7 godina

On je u finalnoj seriji fenomenalno šutirao slobodna bacanja, kao tokom čitave sezone u kojoj je pogodio 75 od 86 šuteva. U FINALU JE SUTIRAO VISE OD POLOVINE TOG BROJA (43). Na 19 utakmica imao je procenat od 87% uspešnosti sa linije penala, po čemu je ubedljivo najbolji u ligi.

Divos

pre 7 godina

Мислим да је ово исправна процена и Богданова одлука. Да би у НБА урадили добре ствари, потребно је поседовати квалитет (а Богдан поседује квалитет за тај ниво кошарке), али требва да вам се доста тога поклопи.

Ту је важна дебитантска сезона, какав ћете утисак оставити. А ако не добијете добар третман тешко је нешто очекивати, посебно што је у већини НБА лигаша чешће више то подређено индивидуалној статистици играча (ту неки наши играчи попут Бјелице чија је врлина рационалност у игри баш и не пролазе најбоље, додуше Јокић кога такође краси рационалност наметнуо се у Денверу).
А у Финиксу тешко је очекивати да добије добар третман, ту су на његовој позицији Најт (игра и 1 и 2 по потреби), Гудвин те млада звезда у успону, Букер. Задња двојица су и млађи од Богдана, и очекивати је да добивају већу минутажу.
Тако, тешко је очекивати да би ту Богдан добио третман какав заслужује, а и Финикс је екипа са дна табеле, неће наредне сезоне према горе, а ако томе додамо да ће и финансијски боље приоћи у Фенеру (барем гледајући сезону 2016/17), ово је и једина разумна одлука.
Већ тамо 2017-е видећемо како ће се ствари одвијати, могуће су и промене у Финиксу, могуће право на Богдана некоме проследе (искрено волио бих), тако свашта је могуће.
А и Богдан фоно напредује код Жоца, подигао је ниво своје игре, верујем да би у наредној сезони могао још подићи. Биће прилике за НБА, важно је да када то време дође, покуша отићи у што бољу средину.

Offensive Rebound

pre 7 godina

Odma mi zapalo za oko da mu menadzer nije Misko nas posteni. Svaka cast na odluci, jos godinu dana da dominiras po evropi da popravis odbranu i da se lepo spremis za sezonu 2017/2018 za NBA ligu. Da ne spominjem da ce dobiti puno vise para, ja ti zelim svu srecu ovog sveta, da te zaobidju povrede, i da pokazes najboljeg sebe,ako ikako moze vec za kvalifikacije za OI. :)

Иван-Ниш

pre 7 godina

Врло паметно! И даље мислим да играчи из Европе не би требали пре 25. године да иду у НБА, ма колико талентовани били, јер 99% и не добије праву шансу. Изузетак је по неки центар, али бекови и крила имају паклену конкуренцију против које имају мале шансе као млади неизграђени играчи. Богдан поправио своју одбрану, улаз под кош, ојачава физички... Има времена за НБА. Ионако најбоље партије тамо се пружају око 30. године (а и касније). Има искуство и свог саиграча Веселог који се залетео у 21. години у НБА и безвезе изгубио 2 године.

Bree

pre 7 godina

99% sam bio siguran da ce ostati, upravo zbog boljih finansijskih mogucnosti sledece godine. 6 mil dolara za 4 sezone je malo. Zato sto mnogo gori igraci uzimaju mnogo vise novca. Mislim da je uradio pravu stvar.

toliko

pre 7 godina

Nebitno da li ce imati EL ili ne. Oni na ovu kosarku gledaju kao na amatersku, uspesi u njoj u NBA ne znace nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 23. jun 2016 12:27)

U njihovoj kosarci NBA mozda neinteresuje ali u Biografiji svakog igraca kao za Bogdana svakako da..

Patriot

pre 7 godina

Prema Euroleague sajtu Bogdanova plata u završenoj sezoni je bila 1.3 mil EUR. Od Finiksa bi u proseku dobijao 1.5 mil USD s tim što bi verovatno u prvoj sezoni imao manje pa bi plata rasla u narednim sezonama. Prema sadašnjem kursu, tih 1.5 mil USD je oko 1.33 mil EUR. Pretpostavljam da je finansijski motiv presudio da se ne otisne preko Atlantika. Uz to, ovih 1.5 mil USD je verovatno bruto plata dakle porezi nisu odbijeni od ove sume, a mislim da su porezi u USA na ove milionske iznose veći nego u Evropi.

neko iz mase

pre 7 godina

Napravio je Bogi pametnu odluku!" Jer da je otišao tamo ne bi se naigrao zasigurno u prvoj sezoni..Treba mu još iskustva znanja da skupi igranjem u evropi pa tek onda da ode na daleki put za Ameriku..

samo zvezda

pre 7 godina

Pametna odluka iz dva razloga. Prvi naravno finansije jer ce zabosti mnogo veci ugovor ako ode narednog leta. I druga, mozda ga Finiks do tada trejduje, a za njega bi najbolje bilo da se to desi. Jasno je da ce Buker biti prvi bek Finiksa, uz Gudvina na toj poziciji tesko bi Bogdan to neke velike minutazea njemu kao suteru minutaza treba. Ima zaista mnogo timova gde bi Bogan imao prostora, ali Finiks nije jedan od njih.

iso lero

pre 7 godina

Inteligentan potez Bogdanovica. Izuzetno je napredovao ove godine i definitivno je medju pet najboljih bekova evrope ako bude nastavio sa napretkom moce da se nametne u buducnosti i u Nba ligi,mogao bi on to i sad ali ovako je mnogo bolje za njega ali i za nasu reprezetnaciju,pozdrav ljubiteljima kosarke odabrali ste pravi sport da pratite

Sole

pre 7 godina

sta mu hvali?!
(wilf, 23. jun 2016 13:26)

Komentatori kojima su roditelji umesto kupovine androida i ocena u školi , sedeli sa decom i pomagali im oko srpskog , te se danas ne bi njihova čeda hvalila sa "fali" i falila sa "hvali".

Vitez Lukić Od Lamburginija

pre 7 godina

Kralju, sve najbolje u životu! Svaki potez u karijeri koji si doneo, bio je na mestu, kao i ovaj. Uživaj i kidaj!!!

Devotion

pre 7 godina

Nema potrebe da ide tamo. Isto sam govorio i za mog omiljenog igrača, Bjelicu. Možda sam ja malo subjektivan i previše volim evropsku košarku. NBA je nesumnjivo poslednji stepenik u karijeri i san svakog košarkaša, tako da ih s te strane razumem, ali ne shvatam otići i grejati klupu. Volim Bogdana iako navijam za Zvezdu i mislim da je odličan košarkaš, ali je on pravi evropski bek. Nema on eksplozivnost i snagu da igra preko bare. Rođeni je lider, a činjenica je da u bilo kojoj ekipi u toj ligi on to ne može da bude. Ne osporavam nikoga i voleo bih kad bi svi naši igrači dominirali u NBA, ali realnost je drugačija. Nije ni neka razlika neto prihodima kada se u obzir uzme enormni porez koji se plaća u Americi. Pred tobom je blistava budućnost Bogdane, nemoj da izgubiš dve-tri godine i samopouzdanje koje te krasi grejući klupu nekom tamo Takeru ili Najtu