Četvrtak, 26.05.2016.

23:47

LŠ objavila spisak osvajača, Zvezda izostavljena

Na zvaničnom tviter profilu Liga šampiona objavljen je video sa svim osvajačima ovog takmičenja od 1956. godine do danas, ali bez Crvene zvezde.

Izvor: NL

LŠ objavila spisak osvajaèa, Zvezda izostavljena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

jova

pre 7 godina

Ovo je pravo lice svih licemera koji se bore za ljudska prava,protiv rasizma,to je evropa danas...ono sto je super videli su poruku iz beograda i nekoga je to zabolelo.samo neka guraju albance i kosovare.isti ti koji su hapseni prosle godine zbog korupcije sada su uzeli pare i od kosova da igraj.jedva cekam da idemo u pristinu na gostovanje,bas da vidim kako ce to uefa da resi.sramota i tuga.postenije bi bilo da izdaju zvanicno saopstenje ko moze i ko ne moye da igra.sto se tice barija klempa je u muzeju pa makar svi pricali o bunkeru.sta bih dao da u subotu mogu dete da odvedem da gleda bunker i najdosadniji fudbal a da pehar stigne u beograd.

Bob

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Drago mi je da si odgledao finale 1991, posto znas sta se desavalo, a i upravu si, veci je uspeh dati gol u finalu nego osvojiti

Savatiye

pre 7 godina

@Sladjan
Da je trebala da izgubi Zvezda bi i izgubila, ali na tvoju veliku zalost nije. Nazalost ima vas dosta trajno unesrecenih zbog tog dogadjaja. Tragedija je sto tome nema leka!

neko iz gomile

pre 7 godina

@ Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.
(drago, 27. maj 2016 08:16)

Slepci jedni ,vi ni "takav KES" kako ga vi nipodastavate, niste mogli da osvojite jer ga skoro pa i niste igrali jer niste skoro pa ni bili sampioni u Jugoslaviji. A kad ste i bili sampioni samo ste se brukali.

Марко

pre 7 godina

Овим патолошким лажовима бих поручио да у сезони 1991/92. нико није бојкотовао Куп европских шампиона, већ су Ливерпул и Ајакс били кажњени због навијача. Вероватноћа да би те године Ливерпул или Ајакс освојили титулу била је једнака вероватноћи да ја добијем седмицу на ЛОТО-у. Учествовали су те године Бајерн, Реал, Олимпик, Порто, Наполи, Милан... Милан је у тој сезони бранио титулу, а ја бих питао ове патолошке лажове шта се догодило са браниоцем титуле првака Европе у кошарци Југопластиком/ПОП 84 у сезони 1991/92. Позабавите се мало квалитетом сезоне у којој се због рата распао троструки узастопни шампион Европе, и због које је прекинута њихова апсолутна доминација.

Lošmi

pre 7 godina

bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

I ja isto kada mi se žena porodila, išao sam kući iz bolnice razočaran njenom tehnikom poradjanja. Aj ne lupaj života ti. :))

sladjan

pre 7 godina

Verovatno zato sto je bilo najdosadnije finale za gledanje ikada.
Danasnji klinci ne znaju da se Zvezda branila od pocetka do kraja utakmice i kukavickom igrom JEDVA izvukla produzetke. Trebala je Zvezda u prvih 90 minuta da izgubi sa najmanje 3:0. Eto, zato Zvezda nije vredna pomena u ovom videu

Staridz

pre 7 godina

A boli ono uefa mafija a?
Boli boli tek ce da boli Zvezda je osvajac Lige Sampiona rodjaci i tu nema price.
Uefa Mafia Kosovo je Srbija

Batko

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!
(hahahahahahahahahahaha, 27. maj 2016 09:57)

Bože, glupog li komentara....ili možeš ti to još gluplje ?

Zoki

pre 7 godina

@ bers 0003 Refik Sabanadzovic mi je bio ljubimac.Sve muslimane koje sam upoznao u životu obožavam a svima ostalima želim sve najbolje. Sastav sam napisao u saljivom kontekstu jer je u propagandnom ratu sa Grobarima je sve dozvoljeno.Ako ste se našli uvredjenim Vi ili bilo ko drugi najiskrenije se izvinjavam.

gogo

pre 7 godina

Ovo je velika usluga Zvezdi. Na hiljade posetilaca je kako kaze otislo da vidi sta je bilo te 91' i videli su, a sa druge strane vidi se koliko je UEFA mafioze zabolela koreografija Zvezdinih navijaca koja se u Ultras worldu delila i serovala i koju je videla cela evropa. Jadni UEFA MAFIOZI

Mare

pre 7 godina

Provokacija,ništa novo, Kahriman-Ibanez-Phibel-Mitrović(Mičel)-Stojković-Donald-Le Tallek-Plavšić(Babunski)-Katai-Janković(Srnić)-Vieira

2.Kolo Zvezda-Valleta
3.Kolo Zvezda-Apoel
Play-off Zvezda-Celtic

Grupa LŠ : Barca Dortmund Tottenham Zvezda
Ili Grupa LE za borbu za prolaz : Anderlecht Steaua Maribor Zvezda

Neko pamti Bari neko Fljamurtari

pre 7 godina

@bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

U kom li si busu bio crni ti? Da si rekao u avionu, brodu....mozda i vozu pa da ti covek poveruje, a kolika je tisina bila pitaj neke koji su bili u avionu kada je malo falilo da se prevrne od mira i tisine!

Boze, Boze koliko je vama tesko!

E da, najveca razlika izmedju dva komsijska kluba koja ni po cemu nisu cak ni slicni je sto jedni pamte mnoge velike pobede, a drugi samo poraze kada im je MALO falilo, kada sami sebe ubedise da su bili bolji, a ono nista!!! :-)

moje ime

pre 7 godina

@Bernando O'Lee

Posle celodnevnog pljuvanja po Grobarima zbog vesti o transparentu i price o tome kako Grobari samo mrze Zvezdu, a Delije vole samo svoj klub i drugo ih ne interesuje, vidimo sta je prava istina. Nicim izazvan komentar podrzan od mase istomisljenika. Bravo kompleksasi!

vase ime upisite

pre 7 godina

Gle, gle ove Grobare sto se primaju, kao nema Engleza... Pa, jel vi znate da je Zvezda odmah tada pokradena u superkupu protiv Mancester Junajteda, a tada je Ser Aleks Fergunson izjavio da niko nikada u istoriji igrom nije ponozio Mancester kod kuce kao veceras Crvena Zvezda. Guglajte pa gledajte. Sledece godine je igrala i polufinale Lige Sampiona, na svakoj utakmici su sudije bile protiv Zvezde, plus ni jednu nisu igrali kao domacini a tu polufinalnu odnosno odlucujucu za finale su igrali odmah sa aerodroma, gde su i spavali.
Mnogo ste iskomplekirano nerealni. To kao kad bi mi sada pricali kako je Lester smesan jer ga Zvezda pre desetak godina izbacila sa ukupnim rezultatom 4:2 za Zvezdu

Predrag

pre 7 godina

Malo su mi glupi ovi komentari navijača drugih klubova... Ej, ljudi pa srpski klub je izostavljen... Baš je to bez veze i potpuno mi zvuči nemoguće da je slučajno. Svidelo se to nekome ili ne CZ je osvojila LŠ. Inčae navijam za PFC...

Nešo Pudla

pre 7 godina

Ajmo saopštenje Terziću! Ne dozvoli da se neko igra sa šampionima kosmosa i galaksije dužan si milionskoj armiji (50.000.000 min) navijača!!!

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@RD Hahahaaaa, slavi cela Jugoslavija, a autobus sa navijacima iz Barija tuguje zbog igre!? Sinko, pa bar pogledaj snimke iz tog vremena. Da se ne brukas i nesto naucis.

insajder provajder

pre 7 godina

Te sezone se stidi i sama UEFA zbog neucestvovanja klubova iz Engleske, Spanije i Italije.
(Peppino, 27. maj 2016 07:26)

Real Madrid (koliko znam oni su iz Spanije :-) ) ispao od Spartak Moskve, Milan (a to su oni iz Italije :-) ) ispao od Olimpik Marseja.
A Englezi 5 ( i slovima pet) godina nisu ucestvovali....
Pametnice, slobodno pitaj ili iznesi jos neku laž pa ćeš dobiti "ćušku" u vidu istinitih činjenica :-)

neko iz gomile

pre 7 godina

@ dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim
(pm, 27. maj 2016 08:32)


Pa te godine ti talijani i spanci nisu stigli do zavrsnice pa nisu stigli na red kod nas a inace bi se proveli kao i ostali. Mnogo smo bili jaki tada.

delija iz fotelje

pre 7 godina

Koliko njima nije dobro.. Ili su grobaaaari hakovali tviter. S obzirom da groblje ume samo da ostavlja nesuvisle komentare biće da je ovo prvo. Da odbranismo titulu došlo bi do kolapsa "zapada". Propali bi u rupu taman da prave društvo jugoslovenima

Hahahah

pre 7 godina

Niko nema pojma ni o Zvezdi ni o Partizanu a vi se ovde raspravljate. Znaju za Vidica iStankovica.Znaju za Mijatovica i Djokovica a kad ih pitas pa odakle su oni niko pojma nema. I sta Zvezda i njeni navijaci imaju od toga?

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Jel jasno? Sto se nerviras, druze? Kome objasnjavas? Tegijevim botovima sa franjevackim prirucnikom "Plakati kroz istoriju, a ne dehidrirati"? Uzivaj, bre. ;-)

bers0003

pre 7 godina

@Zoki
Kad vec nabrajas igrace muslimanske vjeroispovjesti koji su igrali za Partizan u negativnom kontekstu da te napomenem da je Refik Sabanadjovic bas te godine igrao u Zvezdi...

hahahahahahahahahahaha

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!

Bari

pre 7 godina

Vidim klinci ovde pisu kako nije bilo Engleza,Italijana,Spanaca,pa odakle su onda Real,Milan,Napoli?Jeste da nije bilo Engleza,zbog tragedije na Hejselu,Liverpul je odradjivao suspenziju,a Aston vila je igrala Kup uefa.To ne umanjuje cinjenicu da su klubovi ucesnici ono najbolje sto je Evropa imala da ponudi te godine,kao i svake,osim Liverpula.A sto se nismo sastali sa tim klubovima,takav je bio kostur,da je Real ispao u cetvrtfinalu od Spartaka Moskva,a Olimpik je izbacio Milan,pa je u polufinalu Olimpik igrao sa Spartakom a mi posle cetvrtfinala sa Dinamo Drezdenom sa Bajernom koji je izbacio Porto u cetvrtfinalu.
Tako da,nije bitno samo da se nesto napise,procitajte pa onda pisite

Dragan

pre 7 godina

Mogu samo da nas mrze, "Mi" Zvezdasi smo ponosni na taj uspeh a posebno sto je Zvezda jedan od dva kluba sa tzv. istoka koj je osvojila "Usatog", a osvojila bi ga i naredne godine da se nisu umesali tzv. zapadnjacke demokrate.

Boki

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol. 
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.
(Oaza ovoga i onoga, 27. maj 2016 08:22)

Pa piše na "ušatom", baš tako kao što si rekao: Partizan nadigrao...

A ne čekaj, ipak ne piše. Piše 1991 FK Crvena Zvezda

Izgleda da oni računaju pobede, a ne nadigravanje...baš čudno.

IP

pre 7 godina

@srp
Samo za informaciju, te godine su u četvrtfinalu igrali Real(Španija), Milan(Italija, ranije ispao i Napoli), Bajern, Olimpik Marsej, Porto, Spartak Moskva, Dinamo Drezden i Zvezda. Do sada su četiri finala završena bez golova.

zvezdaš do groba, delija nikad!

pre 7 godina

sa grobarima stalno neka komeNdija - evo, provalili ih kao tešku ložanu, pa ih sad ladno gasiraju i ove uefa mafioze.:)))))

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

krnji kup sampiona bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve ali dobro...(srp, 27. maj 2016 00:03)
Italijani i Spanci su ispali ranije, zagrebacki decace. Osim crtanja PRC grafita i pracenja Tegijevih tokova misli, nije lose za vas, u to vreme i neplaniranih u glavama roditelja, nesto i procitati pre komentarisanja. Ispada debilno.

Vlajko

pre 7 godina

Pa izbacivali su nas iz UN a bili smo osnivači, odnose se prema nama kao prema psima a mi in hrlimo u zagrljaj. To je dekadencija i destrukcija karakteristična za period pred velike ratove. Uvek je tako bilo kroz istoriju.

митодоро

pre 7 godina

У купу шампиона те 1991. године нису учествовали само Енглези. Учествовали су Реал, Милан (као освајач купа шампиона 1990) и Наполи као шампион Италије, не лупајте више глупости па проверите на интернету ако не верујете. То да нису учествовали велики клубови те године могу писати само деца која тада нису ни била рођена а изгледа да не умеју да користе претраживаче на интернету.

kalcokera

pre 7 godina

hahah da su bili englezi

kakvi crni englezi mnogo slabiji tim sa pjanovicem iskidao tada prvoplasirani lester,da ne pominjem da su cak i grobarcici izbacili njukastl

91 zvezda je u dvomecu mogla da dobije i dve ekipe zajedno
igrac manje protiv COLO COLA i 3:0 laganica
mancester razbijen iako smo izgubili
najveci menadzer ikada aleks ferguson je izjavio hocu i moji da igraju ovako kao zvezda
dusko radinovic prvi ofanzivni bek u modernom fudbalu

ps.nepobedivi liverpul se zna koji prvi dobio u evropi

Gigi

pre 7 godina

E, ovde se vidi nas glavni problem. Beigrad, Srbija...mi smo imali svetskog prvaka, a vama drago sto nas sve zajedno brisu iz istorije...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

pre 7 godina

Pa kako je to moguce. Pa oni zadnjih 20 godina samo Bari spominju. Njihova uzrecica je postala "Ali mi imamo Bari", a ovi ih zaboravise,

Sofronije

pre 7 godina

Nista to nije slucajno. Nekome smeta da ova sredina ima stabilnog superligasa. A i sudija naa je ostetio. Trava je bila visoka. Navijaci su bili naa dvanaesti igrac. A sta je to Tviter?

Pedja

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Mozda bi ste i vi prosli u sesnaestinu finala kupa UEFA ili KPK te godine da ste uz veliku srecu i bunker uspeli da izbacite spanskog drugoligasa Sporting iz Hihona. Bilo je dosadno ali ste ipak uspeli da ispadnete.

Davle

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

Činjenica je da ti zbog Crvene Zvezde nemozes da spavas

27x (rekord) šampioni države

pre 7 godina

?????"Uefa Mafiozi" naravnonda je reakcija mafijaške organizacije na koreografiju onomad sa Marakane ...... možda nas izbace sa klipa ali na Klempavom peharu čitko i jasni piše "Crvena zvezda 1991" to je najvažnije,a i Kosovo je Srbija to im snetalo UEFA Mafiji ?

Srbin

pre 7 godina

Šta se očekivali od korumpirane i mafijaške UEFA organizacije. Ta greška (slučajna ili namerna) potvrdjuje gore rečeno. Ali zato na peharu piše ime FK CRVENA ZVEZDA. I to se ne da promeniti.

Oaza ovoga i onoga

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol.
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.

Yoyo

pre 7 godina

Šta se lože ovi kojima smeta što Zvezda u finalu nije dala gol u regularnom delu utakmice? Pa Atletiko Madrid sa svojom bunkericom u 3 godine 2 puta dolazi do finala LS, pa ne vidim da to nekome smeta. Bitno je da ekipa zna kako da igra protiv kog protivnika i da ima igrače sposobne da to iznesu. Zvezda se nadigravala sa Bajernom i dobila ga u dvomeču. Sa Olimpikom se znalo da je rizično nadigravati se i igralo se tako kakao se igralo, a cilj je ostvaren. To se piše i pamti, bez obzira što neki plaćeni od para narko-mafije to u ovakvim video radovima "zaborave". A da je Olimpik tada bila extra ekipa govori činjenica da je par godina kasnije uzela titulu prvaka Evrope...
Mi kao Srbi treba da se malo više držimo zajedno, a ne da likujemo kad nam rade ovakve stvari. No, mi smo kao nacija prilično bolesni, samo što to ne želimo sebi da priznamo niti da se lečimo...

Iha

pre 7 godina

hocemo transparente na marakani sa "uefa mafiosi" i sl... e pa ovo je reakcija uefe na to.
(nidze, 27. maj 2016 00:36)

Jaooo sad cu da placem sto su nas preskocili.

UEFA SUPPORTS TERRORISM!

marv

pre 7 godina

Hahaha grobari, znamo da je za vas ovo najgore finale ikada. Toliko vas boli da jos nemozete da ga zaboravite, iako se vecina vas nije tad ni rodila.

pm

pre 7 godina

dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim

Nikola

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
Neverovatno gotovo nadrealno je da se navijaci malog kluba jos drze price da nisu igrali klubovi i najacih liga.Evo ovaj bolid koji jos zivi u devedesetim bez interneta i danasnje tehnologije napisa ovo i osta ziv.Savet kad vec koristis taj pametni telefon otidji na mafijaski zvanicni sajt UEfe klikni na Champions league pa pod kolona History,pa nadji sezonu 90/91 klikni na nju i pogledaj koji sve timovi su ucesvovali od prve faze i kad su ispadali.Evo da ti olaksam malo i da ti nabrojim timove kojo su stigli najdalje tj. do 1/4:Bajern Minhen,Real Madrid,Milan,Porto,Dinamo Drezden,Olimpik Marsej,Spartak Moskva i naravno Crvena Zvezda.Ranije su ispalo timovi kao sto su Napoli,Glazgov Rendzers,Klub Briz,Panatenaikos,Besiktas... i mnogi drugi.I sta onda bi nisu uvesvovali Spanski,Italijanski timovi.Engleski su bili pod suspenzijom zbog Hejsela i zbog toga Libevepul nike ucesvovao.Predlog sajtu B92 da 29 maja napravi potpunu kapitulaciji Kupa sampiona iz te sezone,me mora od prvog kola moze i od 1/8.Cisto da se zna istina i da neki prestanu ziveti u devedesetim kad je ova laz i mogla proci.Cudno je da neko ovo i dan danas moze da napise i da veruje u to pored sve tehnologije koji posedujemo.

Србија

pre 7 godina

Неко ће овде пући од муке....
Кад већ помињете слабе противнике,знате ли да Бајерн није изгубио 30+ мечева код куће,па је дошла Звезда.
Енглези су били кажњени па зато нису играли Европу,а Звезда је била НАЈЕФИКАСНИЈА екипа првенства уз Марсеј,и сви су описивали нашу игру као лепршави итд.
А ви колики сте лицемери,гарант сте пре 20 дана слали коментаре типа Чоло царе,Атлетико је најјача,сјајан фудбал бла бла...
И да,знам да ви не мислите то што причате,као финале 66 бла бла...Па људи моји тад чак није ни био овај трофеј који се данас користи,а на њему пише "ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА" а не "ФКПАРТИЗАН АЛ ЗА МАЛО ЗНАТЕ ПОКРАЛИ СУ НАС АЛ СМО ДАЛИ ГОЛ,РАЧУНА ЛИ СЕ ТО"

mng

pre 7 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Ljudi spominju da nije bilo te godine Italijana, Španaca i Engleza. Učesnici kupa šampiona bili te godine i Real Madrid i Milan i Napoli. Real ispao u 1/4 finalu od Spartaka a Milan od finaliste Olimpica. Jedino nije bilo Engleskih klubova zbog Hejsela ali inače engleski klubovi su 90-tih bili prejaki:)
Tako da te priče o neučestvovanju najjačih klubova služe samo deci da leče komplekse. Istina je nepobitna. Crvena zvezda je osvajač kupa šampiona !!!!!!!

drago

pre 7 godina

Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.

Temerinac

pre 7 godina

Ne treba se čuditi, što sve radi UEFA. Jer je sa prvensta Evrope izbačena Jugoslavija, pa umesto nje ubačena Danska. Jer je sada primljeno Kosovo u članstvo UEFA, sve je to maslo licemerija politike EU, koj stoji iza svega. EU prekraja istoriju, a da ne prekraja sport. Setite se svih događaja vezanih za takmičenja pod okriljem UEFA.

dex

pre 7 godina

@cinjenice

Koje ekipe? Ajaks i Liverpul? Pa Zvezda je okrnjena unistila Junajted na Old trafordu. Da se igrao revans u BG bi bilo 4-5 razlike. Srece je bilo u revansu polufinala, ali je pobedjen Bajern u Minhenu. To je ono sto vi nikada niste uradili... Mene zanima odakle vam ta ideja da ne znam koliko timova nije ucestvovalo?! Ucestvovali su svi osim pomenuta dva tima, samo je sistem takmicenja bio drugaciji. Naravno i odnos snaga. Recimo Spartak iz Moskve je lako eliminisao Real, Olimpik je eliminisao Milan, a Glazgov Rendzers je bio najskuplji tim Evrope.
Finale k'o finale. Prvo i za Olimpik i za Zvezdu, pa su oba tima htela pobedu. Olimpik je imao 2-3 dobre prilike, Zvezda 2-3 osrednje i to je to. Nista losije od finala Milan-Juventus.

Pedja J7

pre 7 godina

Nemojmo odmah teoriju zavere i paranoja...
Postojao je prvobitno klip, gde se izmedju 7 i 8 sekunde videa, jasno napise 1991 CRVENAZVA ZVEZDA, onda su verovatno videli gresku, ispravili, a nisu snimili i ostao je snimak sa izbacenim tim delom...
Tacno se vidi da je preskocena posle 1991 godina.
Jedino, ako zbog navijaca koji prozivaju UEFU nije peckanje...ali to bi bilo nezrelo...
Sta god da urade, ili ce da prikazu, ili ce ovako da preskoce 1991, kao da je bio luft u vremenu...da prekroje istoriju NE MOGU!!!
1991 BARI - CRVENA ZVEZDA!!!
Ove godine ulazimo u LS, a oni kako hoce... :)

Maverick Vinales

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

U 1/4 finalu su igrali Bajern, Porto, Zvezda, Drezden, Spartak, Real, Marsej i Milan (tadašnji prvak Evrope), a Napoli (tadašnji šampion Italije) je ispao od strane Spartaka iz Moskve, koji je posle izbacio Real Madrid, a Marsej je izbacio Milan.

Englezi, tačnije Liverpul je imao zabranu igranja zbog Hejsela. Mada u to vreme su najjače ekipe dolazile iz Italije i Nemačke (aktuelnog šampiona sveta), tako da takmičenje nije bilo ništa slabije od prethodnih.

Poyy

Simpo

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 27. maj 2016 00:02) # Link k

Kada ti je toliko stalo do jaja dosji da ti dam

Vidji

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Ma bunkerom u finalu je osvojeno trecina trofeja,nije tu nista sporno. A cinjenice su jedino da se ti ne secas one Zvezde i da navijas za Partizan,sve ostalo su frustracije.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve 
ali dobro...

Ne lupaj, igrali su Milan i Napoli iz Italije,Real iz Spanije a samo englezi nisu jer su jos bili pod kaznom5+1 god (Hejsel) a oni tada i nisu bili neki "jaci" prorivnici.Mozete samo da nam zavidite i puknete od muke.

fernan brodel

pre 7 godina

(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)

Iza sve ostale kojima je ovaj klub uništio detinjstvo i mladost pa se kao ne sećaju četvrtfinalista u sezoni 1990/1991
http://www.b92.net/sport/vas_komentar.php?nav_id=1136402

sramota majke i oca

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)
Bitno da se ti secas, da si odrastao u takvom hendikepu. Bitno je da ces ceo zivot morati da lazes decu kako je bitniji jedan gol '66-te nego ugravirano ime RED STAR na "usatom". Ja se secam...zastave preko cele tribine...da je stadion eksplodirao i da se nebo otvorilo u Beogradu. To nikada neces doziveti ni ti ni tvoja deca ni tvoji unuci. Ceo zivot ce odzvanjati u vasim praznim glavama "CRVENA ZVEZDA je sampion evrope, najveci uspeh....."

zoran

pre 7 godina

Džajić bi vladao još godinama kao što nam reče pre neki dan. A niko još nije uspeo da odbrani. Pobednici treba da se pišu. Ali onaj autogol i ona igra u finalu se dešavaju jednom u milion.

Darko

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Uzmi malo procitaj pa onda ostavi ovakav komentar, te godine su ucestvovala dva kluba iz Italije, Milan kao prvak Evrope (ispao od Olimpika) i Napoli (sa Maradonom) ispao od Spartaka iz Moskve. Iz Spanije je bio Real Madrid (takodje ispao od Spartaka). U kupu sampiona nije bilo engleskog kluba (Liverpul je bio prvak, ali je godinu dana vise kaznjen od ostalih engleskih klubova zbog Hejsela) a kup kupova je osvojio Mancester Junajted,pa Zvezda je igrala sa njim super kup. Bio je kaznjen Ajaks zbog napada njegovih navijaca na golmana Rapida (mislim da su ga gadjali bakljama na utakmici) tako da nema ni govora o bojkotu kako je tu jos neko napisao vec jednostavno su dva kluba bili kaznjeni (Liverpul i Ajaks). Nije tesko informisati se, pozdrav svim ljubiteljima fudbala u Srbiji a i sire.
https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup

Terenac

pre 7 godina

HAHAHAHAHA Koliko ste nebitni hahahaha
(Aleksandar, 27. maj 2016 00:24)

Šta me briga za video, na peharu, u istoriji osvajanja stoji Crvena Zvezda 1991. i to niko ne može izmeniti. Čak da probate i na vikipediji, moderatori bi vratili onako kako je bilo.
Toliko ste jadni...

Marko

pre 7 godina

"E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota
(Rade Republika Srpska, 27. maj 2016 00:20)"

Ne lupetaj! To tada niko nije zvao srpski. Tada je bila jos uvek Jugoslavija i sve je bilo "jugoslovensko". Da nisu mozda tada igraci Zvezde bili svi Srbi?

veliki

pre 7 godina

Aleksandar@
Mucno je i citati vase Zvezda-Partizan komentare bez imalo respekta
Ovde su NAS,Srbe ponizili,briga me za jedne ili druge! Slucajno?

Slavisa V.

pre 7 godina

"...i oduzmu titulu i daju je lionu..."
Za tvoju informaciju, Lion tada nije ni postojao na fudbalskoj mapi Evrope. Verovatno si negde procitao da je Zvezda u finalu igrala protiv Olimpika, ali ne ovog kojeg pamti tvoja generacija, nego protiv Olimpika iz Marselja, tada finansijski najmocnijeg kluba.

Zoki

pre 7 godina

Znao sam da boli Grobari ali ovoliko..A još posle Bajerna dodjoste u Hram fudbala a ono u 18 minutu 3-0.Mnogo smo vaš maltretilali i ja vaš razumem.Inače vaš idealni tim:Fahrudin Omerović, Isa Sadriju, Fahrudin Jusufi, Refik Kozić, Resad Kunovac, Jusuf Hatunic, Kujtim Šalja, Bajro Zupic, Fadilj Vokri, Admir Smajic, Dzevad Prekazi.

A?

pre 7 godina

@cinjenice...
Boli, a? Neka, i treba da boli. A i svetski prvaci smo postali u dosadnoj utakmici, dobili samo sa 3:0... jesmo igrali bunker, ali lopta sama ulazila u gol, sta ces... ipak, bolje bunker i istorija, nego niko i nista, kao tvoj mali klubic, sta mislis?

Forza Roma

pre 7 godina

To se zove retorziona nadležnost.
Mogu da nas izostave sa njihovog spiska sampiona, mogu da kažu da je to najdosadnije finale ikada ali je činjenica da je "ušati" kod nas u muzeju.

red & white

pre 7 godina

@ cinjenice
sta pricas ti ? dokle cete sami sebe ubedjivati u neistine da nije igralo mnogo evropskih ekipa te godine ? Englezi samo fale i to ne samo te godine, nego par godina unazad... mada su u to vreme bili dosta slabi i nisu imali znacajne uspehe. Koliko ste kolektivno ludi i ubedjujete sebe u nesto sto nije istina, ne bi li izlecili svoj kompleks i unizili najveci uspeh
srpskog sporta svih vremena... znam , boli kad si mali, ali naviknite se vec jednom, proslo je 50 i kusur godina...

Tokio via Bari & Minhen

pre 7 godina

Oduvek smo bili ispred svog vremena, sto se i sada vidi - uprkos tome sto smo opljackani, obogaljeni, na ivici, opet smo trn u oku fudbalskoj Koza Nostri.

PS. Najbolji su ovi neki grobarcici - kao pravi kvislinzi, odmah za Uefu spremini. Franjo bi bio ponosan da vidi.

duda

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
Cinjenice
Sto se tice "dosade", u svakom sportu poenta i cilj su uspeh i rezultat! Ne zabava publike. Sreca jeste bitan faktor.
Tada su igrali samo sampioni drzava, tako da ne znam koje su to ekipe koje nisu ucestvovale u takmicenju a da su bili sampioni te godine.

belodedic

pre 7 godina

@ Možda jer je ta liga šampiona bila bojkotovana od nekih najvećih klubova...Pa zato, da se ne bi zamerali tim klubovima
(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)
1. To nije bila Liga sampiona vec poslednji Kup sampiona.
2. Nisu ucestvovali:
-Liverpul, poslednja godina suspenzije Engleskih klubova,mada su u prvom kolu zrebani na Milan tako da bi im tu svakako bio kraj,
-Ajax, suspendovan, imao dobar tim, ali su sezonu 90/91 cak i u Holandiji zavrsili kao drugi, pa ne verujem da bi i u Evropi dominirali te sezone.
Svi ostali prvaci su igrali, razlika izmedku istocnog i zapadnog bloka nije bila kao danas, pravilo je bilo samo 3 stranca, tako da uopste nije bilo lako uzeti trofej.

Beli65

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)
odakle li su Milan(ispao od Olimpika u polufinalu) i Real(Madrid) ispao od Dinama iz Kijeva u cetvrtfinalu,sobzirom da Italijani i Spanci nisu igrali,vazno je da grobari znaju jer su protiv njih u njihovoj celokupnoj istoriji odigrali 2 puta. ne treba im zameriti

Jel jasno?

pre 7 godina

I da raščistimo, jednom zauvek, te franjevačke mitove oko "neučestvovanja mnogih evropskih klubova te godine".

Činjenice kažu:

1. Da te godine nije učestvovao SAMO predstavnik Engleske (Liverpul). A razlog je bila oštra kazna UEFE SVIM engleskim klubovima nakon tragedije na finalu KŠ na Hejselu (Brisel) kada je poginulo skoro 40 navijača Juventusa pod naletom pijanih skuzera. UEFA je nakon toga donela zabranu učešća engleskim klubovima na NEODREDJENO vreme. Zabrana je ukinuta baš 1990, ali Liverpul je bio kažnjen sa dodatnih tri (posle smanjeno na jednu godinu).
Jel jasno ovo?
Idem dalje.
2. Te godine JESU učestvovai i italijanski i španski klubovi, pošto je neko ranije napisao da ih nije bilo. I to Milan i Napoli iz Italije i Real iz Španije.
Jel jasno?

Ako je Zvezdina titula "umrljana" zbog neučestvovanja šampiona Engleske, onda se to isto može reći i za klubove osvajače u prethodne 4 godine; Steaua, Porto, PSV i Milan.
Jel jasno, franjevci?

A sad trk u Zemunelo. Tamo je neka frka, čujem.

Spaski

pre 7 godina

Kako se samo Grobari raspisali. :) Ova vest im je sigurno smanjila bol bar za 1% koju osecaju od trenutka kada je FK Crvena Zvezda postala sampion evrope i sveta. Ja izuzetno postujem njihovu titulu u evroligi iako je evroliga tada a i danas za dve klase slabije takmicenje u odnosu na NBA. Liga sampiona je pandan NBA, najkvalitetnije klupsko takmicenje na svetu. Kao i uvek menjaju teze, odnosno babe i zabe. Fudbal kao najpupopularniji sport na svetu sigurno nosi vecu tezinu, a takodje osvajanje najelitnijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmicenja najpopularnijeg sporta sigurno je vrednije od titule u drugorazerednom takmicenju u sportu koji 2, 3 ili 5 po popularnosti. Bez obzira na napred receno, vise volim da odgledam jednu Zvezdinu utakmicu u evroligi nego sve utakmice nase fudbalske cirkus lige. Ne znam samo odakle vise energije da se prepucavate oko naseg jadnog fudbala koji je na nivou Kazahtanske seljacke lige. Nasi fudbalski klubovi Zvezda, Partizan i reprezentacija su mi ogadili fudbal da mi je muka da gledam i vrhunske ekipe a kamoli ove nase poluamaterske. Dok severna i juzna tribina nekima sluze da se lepo bogate i sprovode raznorazne nelegalne aktivnosti na stadionima nas besposlen narod se prepucava oko Zvezde i Partizana, Boze ima li te! Mi smo kosarkaska nacija, postujem pre svega nasu reprezentaciju, Zvezdu za koju navijam i Partizan koji je veliki kosarkaski klub u evropskim okvirima ali ne razumem prepuzavanja oko naseg amaterskog fudbala.

REMA

pre 7 godina

Ovi sto pricaju o prilikama Zvezde u finalu, govore samo o sebi i koliko im je krivo a i da utakmicu nisu nikada gledali, jer da jesu znali bi koliko su francuzi drhtali od Binica i Panceva u vise navrata...

drug Vucela

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Istina brate! Real i Milan su te sezone igrali pod zastavom Malte, provereno tebra!

rabo

pre 7 godina

Ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mančesteru 1966 i velikog Milutina Šoškica koji je odveo Partizan u finale a inace centar takodje niste presli. Mi smo Bajern pobedili u Minhenu. SVE titule, u svim sportovima, od osnivanja bi ste menjali za jednu jedinu, koju ne mozete da nam oprostite: BARI 1991.

mlekadzija

pre 7 godina

Stvarno bedno...sta drugo. Mogli bi naknadno i da oduzmu Zvezdi titulu...pa neka je dodele nekoj drugoj ekipi koja im je vise po volji.

Miki

pre 7 godina

(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

To je i sam Ljupko priznao. Rekao im je pre utakmice "Možemo da igramo lepo i da izgubimo. A možemo da igramo onako kako ne volite ni vi ni ja - igramo na 0:0, Dika odbrani penal i mi uzmemo Kup"

delija iz fotelje

pre 7 godina

E brate koliko im nije dobro.. Ili su grobaaari hakovali twiter? Pošto groblje jedino zna da piše nesuvisle komentare na sportske vesti biće da je ovo prvo. Sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u Bosni nego zbog Barija i "ušatog". Da smo odbranili titulu došlo bi do kolapsa "zapadne civilizacije" i završila bi u rupi , da pravi društvo grobarima

Djura

pre 7 godina

A koga zanima da li su objavili ili nisu. Mi znamo a znaju i oni koje to najviše boli. A ko ne zna taj nije čuo za fudbal. Ako je ovo reakcija na transparente onda mi je još draže što su ovo uradili, pošto je to što su navijači napisali velika istina.

Ivke

pre 7 godina

Da, sigurno je slucajno :) Jedna jedina godina koja je izostavljena je sasvim slucajno 91. I to sasvim slucajno nekoliko dana nakon sto je zastava uefa bila u bojama albanske zastave na marakani. Oni lepo uredno daju svoje protokolarne diplomatske izjave, a ustvari itekako imaju stav o tome, sve vide sve cuju... Iza zatvorenih vrata je to "sad cemo mi njima, oni su nasli nama"...

Zvezda je ime šampiona!

pre 7 godina

Kakav bre "tviter profil". Evo vam sa zvaničnog sajta UEFA i to ANFAS!
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1990/index.html

puni "paprike"

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca

nije svejedno

pre 7 godina

Konacno jedna lepa vest i malo sportske radosti za groblje, nije im lako i treba ih razumeti sto proslavljaju kao svoj uspeh neciji tehnicki propust. A i generala u prinudnoj upravi u fk dobise danas, sve u svemu ovaj dan ce biti upisan zlatnim slovima u svetlu istoriju njihovih najvecih uspeha. Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti :)

Danilo

pre 7 godina

Po poznatom pravilu, izbacuje se sa spiska najgora utakmica u istoriji Lige šampiona!
Svima objektivnim je jasno koja je to utakmica bila; ona u kojoj šampion do penala nije ni jedan jedini put šutnuo na protivnički gol!

ZAGOR

pre 7 godina

sigurno nije slucajno posebno ne ako su ukazivali na greske, a i sigurno nije slucajno posle onog uefa/fifa mafia cime je bio prekriven ceo stadion i pevanjem kroz Beograd

navijac

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)

Wolfy

pre 7 godina

Navodno u prvom postavljenom klipu je bila ubacena ali je izbrisana zbog pogresnog naziva (Crvenazva Zvezda). Zato i onakav delay izmedju 90te i 92ge god.
Ali opet, glupo da ne isprave i vrate. Nepostovanje!

mafija

pre 7 godina

Ovakav potez UEFA-e bi trebalo da zabrine. Ljudi koji vode UEFA-u da odluče da na ovakav način rešavaju stvari govori na koji način će ih i u budućnosti rešavati kad god im se nešto ne sviđa.

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Danilo Sinak, onako profesorski, ajd ne s'ri. Ni u planu tad nisi bio, a samo kevces. Mlatite svasta razgaceni, pa posle kolencite uz izvinjenje.

činjenice

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.

Sabre

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Tako je matori, vazda se vise pamti da ste vi luzerski tim nego mi pobednicki. Jbg, sta ces.

Wolfy

pre 7 godina

Navodno je u prvom postavljenom klipu bila ubacena i Zvezda ali je izbacena zbog pogresno upisanog naziva (Crvenazva Zvezda).
Otud i onaj mali delay izmedju 90te i 92ge. Ako to nisu mogli da preurede, bolje da nisu ni ispravljali.
Nepostovanje!

sasa

pre 7 godina

Neki su bili u Bariju, neki gledali utakmicu na televzioru, radovali se i plakali, i to niko ne moze da izbrise. A sta je jedna korumpirana organizacija objavila ili nije objavila, koga zabole. Eto im Kosovo, uskoro ce imati dronove i nozeve na evropskim mecevima, to im je nedostajalo.

dejo dejan dex

pre 7 godina

a brate koliko ovima nije dobro ili su grobari hakovali twiter? posto groblje zna samo da lupeta u komentarima onda je sigurno ovo prvo. sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u bosni nego zbog barija i usatog pehara. zamisli da smo odbranili titulu. bio bi smak sveta sigurno :)))

Jen

pre 7 godina

krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza
ko zna koga jos sve 
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

Još jedan grobarski spin!!!
Real. Madrid ispao od Spartaka iz Moskve,Olimpik izbacio nikad jači Milan...
ali dobro,na vaše laži i pokušaje da se omalovaži najveći uspeh najvećeg srpskog kluba smo već navikli.
Ajde vi da slavite 50 godina od ničeg....

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota

beoman

pre 7 godina

treba se suteti jer mogu izmisliti da su zvezdini igraci bili dopingovani i oduzmu titulu i daju je lionu a titulu svetskog prvaka dadnu KOLO KOLO. toliko, sve je moguce u amerikanaca bele moci.

Bernando O'Lee

pre 7 godina

Kad je nisu ni osvojili.

To je montirano u RTSu a sampion je te godine bio Partizan pobedivsi u finalu Fljamurtari sa 3:0, strelci Vokri, Prekazi i Nuhi.

sasa

pre 7 godina

Neki su bili u Bariju, neki gledali utakmicu na televzioru, radovali se i plakali, i to niko ne moze da izbrise. A sta je jedna korumpirana organizacija objavila ili nije objavila, koga zabole. Eto im Kosovo, uskoro ce imati dronove i nozeve na evropskim mecevima, to im je nedostajalo.

Bernando O'Lee

pre 7 godina

Kad je nisu ni osvojili.

To je montirano u RTSu a sampion je te godine bio Partizan pobedivsi u finalu Fljamurtari sa 3:0, strelci Vokri, Prekazi i Nuhi.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota

činjenice

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.

puni "paprike"

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca

mafija

pre 7 godina

Ovakav potez UEFA-e bi trebalo da zabrine. Ljudi koji vode UEFA-u da odluče da na ovakav način rešavaju stvari govori na koji način će ih i u budućnosti rešavati kad god im se nešto ne sviđa.

beoman

pre 7 godina

treba se suteti jer mogu izmisliti da su zvezdini igraci bili dopingovani i oduzmu titulu i daju je lionu a titulu svetskog prvaka dadnu KOLO KOLO. toliko, sve je moguce u amerikanaca bele moci.

ZAGOR

pre 7 godina

sigurno nije slucajno posebno ne ako su ukazivali na greske, a i sigurno nije slucajno posle onog uefa/fifa mafia cime je bio prekriven ceo stadion i pevanjem kroz Beograd

Danilo

pre 7 godina

Po poznatom pravilu, izbacuje se sa spiska najgora utakmica u istoriji Lige šampiona!
Svima objektivnim je jasno koja je to utakmica bila; ona u kojoj šampion do penala nije ni jedan jedini put šutnuo na protivnički gol!

navijac

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)

dex

pre 7 godina

@cinjenice

Koje ekipe? Ajaks i Liverpul? Pa Zvezda je okrnjena unistila Junajted na Old trafordu. Da se igrao revans u BG bi bilo 4-5 razlike. Srece je bilo u revansu polufinala, ali je pobedjen Bajern u Minhenu. To je ono sto vi nikada niste uradili... Mene zanima odakle vam ta ideja da ne znam koliko timova nije ucestvovalo?! Ucestvovali su svi osim pomenuta dva tima, samo je sistem takmicenja bio drugaciji. Naravno i odnos snaga. Recimo Spartak iz Moskve je lako eliminisao Real, Olimpik je eliminisao Milan, a Glazgov Rendzers je bio najskuplji tim Evrope.
Finale k'o finale. Prvo i za Olimpik i za Zvezdu, pa su oba tima htela pobedu. Olimpik je imao 2-3 dobre prilike, Zvezda 2-3 osrednje i to je to. Nista losije od finala Milan-Juventus.

Boki

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol. 
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.
(Oaza ovoga i onoga, 27. maj 2016 08:22)

Pa piše na "ušatom", baš tako kao što si rekao: Partizan nadigrao...

A ne čekaj, ipak ne piše. Piše 1991 FK Crvena Zvezda

Izgleda da oni računaju pobede, a ne nadigravanje...baš čudno.

veliki

pre 7 godina

Aleksandar@
Mucno je i citati vase Zvezda-Partizan komentare bez imalo respekta
Ovde su NAS,Srbe ponizili,briga me za jedne ili druge! Slucajno?

Jel jasno?

pre 7 godina

I da raščistimo, jednom zauvek, te franjevačke mitove oko "neučestvovanja mnogih evropskih klubova te godine".

Činjenice kažu:

1. Da te godine nije učestvovao SAMO predstavnik Engleske (Liverpul). A razlog je bila oštra kazna UEFE SVIM engleskim klubovima nakon tragedije na finalu KŠ na Hejselu (Brisel) kada je poginulo skoro 40 navijača Juventusa pod naletom pijanih skuzera. UEFA je nakon toga donela zabranu učešća engleskim klubovima na NEODREDJENO vreme. Zabrana je ukinuta baš 1990, ali Liverpul je bio kažnjen sa dodatnih tri (posle smanjeno na jednu godinu).
Jel jasno ovo?
Idem dalje.
2. Te godine JESU učestvovai i italijanski i španski klubovi, pošto je neko ranije napisao da ih nije bilo. I to Milan i Napoli iz Italije i Real iz Španije.
Jel jasno?

Ako je Zvezdina titula "umrljana" zbog neučestvovanja šampiona Engleske, onda se to isto može reći i za klubove osvajače u prethodne 4 godine; Steaua, Porto, PSV i Milan.
Jel jasno, franjevci?

A sad trk u Zemunelo. Tamo je neka frka, čujem.

Jen

pre 7 godina

krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza
ko zna koga jos sve 
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

Još jedan grobarski spin!!!
Real. Madrid ispao od Spartaka iz Moskve,Olimpik izbacio nikad jači Milan...
ali dobro,na vaše laži i pokušaje da se omalovaži najveći uspeh najvećeg srpskog kluba smo već navikli.
Ajde vi da slavite 50 godina od ničeg....

gogo

pre 7 godina

Ovo je velika usluga Zvezdi. Na hiljade posetilaca je kako kaze otislo da vidi sta je bilo te 91' i videli su, a sa druge strane vidi se koliko je UEFA mafioze zabolela koreografija Zvezdinih navijaca koja se u Ultras worldu delila i serovala i koju je videla cela evropa. Jadni UEFA MAFIOZI

vase ime upisite

pre 7 godina

Gle, gle ove Grobare sto se primaju, kao nema Engleza... Pa, jel vi znate da je Zvezda odmah tada pokradena u superkupu protiv Mancester Junajteda, a tada je Ser Aleks Fergunson izjavio da niko nikada u istoriji igrom nije ponozio Mancester kod kuce kao veceras Crvena Zvezda. Guglajte pa gledajte. Sledece godine je igrala i polufinale Lige Sampiona, na svakoj utakmici su sudije bile protiv Zvezde, plus ni jednu nisu igrali kao domacini a tu polufinalnu odnosno odlucujucu za finale su igrali odmah sa aerodroma, gde su i spavali.
Mnogo ste iskomplekirano nerealni. To kao kad bi mi sada pricali kako je Lester smesan jer ga Zvezda pre desetak godina izbacila sa ukupnim rezultatom 4:2 za Zvezdu

27x (rekord) šampioni države

pre 7 godina

?????"Uefa Mafiozi" naravnonda je reakcija mafijaške organizacije na koreografiju onomad sa Marakane ...... možda nas izbace sa klipa ali na Klempavom peharu čitko i jasni piše "Crvena zvezda 1991" to je najvažnije,a i Kosovo je Srbija to im snetalo UEFA Mafiji ?

insajder provajder

pre 7 godina

Te sezone se stidi i sama UEFA zbog neucestvovanja klubova iz Engleske, Spanije i Italije.
(Peppino, 27. maj 2016 07:26)

Real Madrid (koliko znam oni su iz Spanije :-) ) ispao od Spartak Moskve, Milan (a to su oni iz Italije :-) ) ispao od Olimpik Marseja.
A Englezi 5 ( i slovima pet) godina nisu ucestvovali....
Pametnice, slobodno pitaj ili iznesi jos neku laž pa ćeš dobiti "ćušku" u vidu istinitih činjenica :-)

Slavisa V.

pre 7 godina

"...i oduzmu titulu i daju je lionu..."
Za tvoju informaciju, Lion tada nije ni postojao na fudbalskoj mapi Evrope. Verovatno si negde procitao da je Zvezda u finalu igrala protiv Olimpika, ali ne ovog kojeg pamti tvoja generacija, nego protiv Olimpika iz Marselja, tada finansijski najmocnijeg kluba.

sramota majke i oca

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)
Bitno da se ti secas, da si odrastao u takvom hendikepu. Bitno je da ces ceo zivot morati da lazes decu kako je bitniji jedan gol '66-te nego ugravirano ime RED STAR na "usatom". Ja se secam...zastave preko cele tribine...da je stadion eksplodirao i da se nebo otvorilo u Beogradu. To nikada neces doziveti ni ti ni tvoja deca ni tvoji unuci. Ceo zivot ce odzvanjati u vasim praznim glavama "CRVENA ZVEZDA je sampion evrope, najveci uspeh....."

Zoki

pre 7 godina

Znao sam da boli Grobari ali ovoliko..A još posle Bajerna dodjoste u Hram fudbala a ono u 18 minutu 3-0.Mnogo smo vaš maltretilali i ja vaš razumem.Inače vaš idealni tim:Fahrudin Omerović, Isa Sadriju, Fahrudin Jusufi, Refik Kozić, Resad Kunovac, Jusuf Hatunic, Kujtim Šalja, Bajro Zupic, Fadilj Vokri, Admir Smajic, Dzevad Prekazi.

Temerinac

pre 7 godina

Ne treba se čuditi, što sve radi UEFA. Jer je sa prvensta Evrope izbačena Jugoslavija, pa umesto nje ubačena Danska. Jer je sada primljeno Kosovo u članstvo UEFA, sve je to maslo licemerija politike EU, koj stoji iza svega. EU prekraja istoriju, a da ne prekraja sport. Setite se svih događaja vezanih za takmičenja pod okriljem UEFA.

Sabre

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Tako je matori, vazda se vise pamti da ste vi luzerski tim nego mi pobednicki. Jbg, sta ces.

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

krnji kup sampiona bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve ali dobro...(srp, 27. maj 2016 00:03)
Italijani i Spanci su ispali ranije, zagrebacki decace. Osim crtanja PRC grafita i pracenja Tegijevih tokova misli, nije lose za vas, u to vreme i neplaniranih u glavama roditelja, nesto i procitati pre komentarisanja. Ispada debilno.

митодоро

pre 7 godina

У купу шампиона те 1991. године нису учествовали само Енглези. Учествовали су Реал, Милан (као освајач купа шампиона 1990) и Наполи као шампион Италије, не лупајте више глупости па проверите на интернету ако не верујете. То да нису учествовали велики клубови те године могу писати само деца која тада нису ни била рођена а изгледа да не умеју да користе претраживаче на интернету.

Forza Roma

pre 7 godina

To se zove retorziona nadležnost.
Mogu da nas izostave sa njihovog spiska sampiona, mogu da kažu da je to najdosadnije finale ikada ali je činjenica da je "ušati" kod nas u muzeju.

Bari

pre 7 godina

Vidim klinci ovde pisu kako nije bilo Engleza,Italijana,Spanaca,pa odakle su onda Real,Milan,Napoli?Jeste da nije bilo Engleza,zbog tragedije na Hejselu,Liverpul je odradjivao suspenziju,a Aston vila je igrala Kup uefa.To ne umanjuje cinjenicu da su klubovi ucesnici ono najbolje sto je Evropa imala da ponudi te godine,kao i svake,osim Liverpula.A sto se nismo sastali sa tim klubovima,takav je bio kostur,da je Real ispao u cetvrtfinalu od Spartaka Moskva,a Olimpik je izbacio Milan,pa je u polufinalu Olimpik igrao sa Spartakom a mi posle cetvrtfinala sa Dinamo Drezdenom sa Bajernom koji je izbacio Porto u cetvrtfinalu.
Tako da,nije bitno samo da se nesto napise,procitajte pa onda pisite

Davle

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

Činjenica je da ti zbog Crvene Zvezde nemozes da spavas

Србија

pre 7 godina

Неко ће овде пући од муке....
Кад већ помињете слабе противнике,знате ли да Бајерн није изгубио 30+ мечева код куће,па је дошла Звезда.
Енглези су били кажњени па зато нису играли Европу,а Звезда је била НАЈЕФИКАСНИЈА екипа првенства уз Марсеј,и сви су описивали нашу игру као лепршави итд.
А ви колики сте лицемери,гарант сте пре 20 дана слали коментаре типа Чоло царе,Атлетико је најјача,сјајан фудбал бла бла...
И да,знам да ви не мислите то што причате,као финале 66 бла бла...Па људи моји тад чак није ни био овај трофеј који се данас користи,а на њему пише "ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА" а не "ФКПАРТИЗАН АЛ ЗА МАЛО ЗНАТЕ ПОКРАЛИ СУ НАС АЛ СМО ДАЛИ ГОЛ,РАЧУНА ЛИ СЕ ТО"

kalcokera

pre 7 godina

hahah da su bili englezi

kakvi crni englezi mnogo slabiji tim sa pjanovicem iskidao tada prvoplasirani lester,da ne pominjem da su cak i grobarcici izbacili njukastl

91 zvezda je u dvomecu mogla da dobije i dve ekipe zajedno
igrac manje protiv COLO COLA i 3:0 laganica
mancester razbijen iako smo izgubili
najveci menadzer ikada aleks ferguson je izjavio hocu i moji da igraju ovako kao zvezda
dusko radinovic prvi ofanzivni bek u modernom fudbalu

ps.nepobedivi liverpul se zna koji prvi dobio u evropi

Lošmi

pre 7 godina

bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

I ja isto kada mi se žena porodila, išao sam kući iz bolnice razočaran njenom tehnikom poradjanja. Aj ne lupaj života ti. :))

drug Vucela

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Istina brate! Real i Milan su te sezone igrali pod zastavom Malte, provereno tebra!

bers0003

pre 7 godina

@Zoki
Kad vec nabrajas igrace muslimanske vjeroispovjesti koji su igrali za Partizan u negativnom kontekstu da te napomenem da je Refik Sabanadjovic bas te godine igrao u Zvezdi...

Terenac

pre 7 godina

HAHAHAHAHA Koliko ste nebitni hahahaha
(Aleksandar, 27. maj 2016 00:24)

Šta me briga za video, na peharu, u istoriji osvajanja stoji Crvena Zvezda 1991. i to niko ne može izmeniti. Čak da probate i na vikipediji, moderatori bi vratili onako kako je bilo.
Toliko ste jadni...

Bob

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Drago mi je da si odgledao finale 1991, posto znas sta se desavalo, a i upravu si, veci je uspeh dati gol u finalu nego osvojiti

mng

pre 7 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Ljudi spominju da nije bilo te godine Italijana, Španaca i Engleza. Učesnici kupa šampiona bili te godine i Real Madrid i Milan i Napoli. Real ispao u 1/4 finalu od Spartaka a Milan od finaliste Olimpica. Jedino nije bilo Engleskih klubova zbog Hejsela ali inače engleski klubovi su 90-tih bili prejaki:)
Tako da te priče o neučestvovanju najjačih klubova služe samo deci da leče komplekse. Istina je nepobitna. Crvena zvezda je osvajač kupa šampiona !!!!!!!

Wolfy

pre 7 godina

Navodno je u prvom postavljenom klipu bila ubacena i Zvezda ali je izbacena zbog pogresno upisanog naziva (Crvenazva Zvezda).
Otud i onaj mali delay izmedju 90te i 92ge. Ako to nisu mogli da preurede, bolje da nisu ni ispravljali.
Nepostovanje!

Beli65

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)
odakle li su Milan(ispao od Olimpika u polufinalu) i Real(Madrid) ispao od Dinama iz Kijeva u cetvrtfinalu,sobzirom da Italijani i Spanci nisu igrali,vazno je da grobari znaju jer su protiv njih u njihovoj celokupnoj istoriji odigrali 2 puta. ne treba im zameriti

Staridz

pre 7 godina

A boli ono uefa mafija a?
Boli boli tek ce da boli Zvezda je osvajac Lige Sampiona rodjaci i tu nema price.
Uefa Mafia Kosovo je Srbija

rabo

pre 7 godina

Ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mančesteru 1966 i velikog Milutina Šoškica koji je odveo Partizan u finale a inace centar takodje niste presli. Mi smo Bajern pobedili u Minhenu. SVE titule, u svim sportovima, od osnivanja bi ste menjali za jednu jedinu, koju ne mozete da nam oprostite: BARI 1991.

belodedic

pre 7 godina

@ Možda jer je ta liga šampiona bila bojkotovana od nekih najvećih klubova...Pa zato, da se ne bi zamerali tim klubovima
(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)
1. To nije bila Liga sampiona vec poslednji Kup sampiona.
2. Nisu ucestvovali:
-Liverpul, poslednja godina suspenzije Engleskih klubova,mada su u prvom kolu zrebani na Milan tako da bi im tu svakako bio kraj,
-Ajax, suspendovan, imao dobar tim, ali su sezonu 90/91 cak i u Holandiji zavrsili kao drugi, pa ne verujem da bi i u Evropi dominirali te sezone.
Svi ostali prvaci su igrali, razlika izmedku istocnog i zapadnog bloka nije bila kao danas, pravilo je bilo samo 3 stranca, tako da uopste nije bilo lako uzeti trofej.

IP

pre 7 godina

@srp
Samo za informaciju, te godine su u četvrtfinalu igrali Real(Španija), Milan(Italija, ranije ispao i Napoli), Bajern, Olimpik Marsej, Porto, Spartak Moskva, Dinamo Drezden i Zvezda. Do sada su četiri finala završena bez golova.

Batko

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!
(hahahahahahahahahahaha, 27. maj 2016 09:57)

Bože, glupog li komentara....ili možeš ti to još gluplje ?

A?

pre 7 godina

@cinjenice...
Boli, a? Neka, i treba da boli. A i svetski prvaci smo postali u dosadnoj utakmici, dobili samo sa 3:0... jesmo igrali bunker, ali lopta sama ulazila u gol, sta ces... ipak, bolje bunker i istorija, nego niko i nista, kao tvoj mali klubic, sta mislis?

Yoyo

pre 7 godina

Šta se lože ovi kojima smeta što Zvezda u finalu nije dala gol u regularnom delu utakmice? Pa Atletiko Madrid sa svojom bunkericom u 3 godine 2 puta dolazi do finala LS, pa ne vidim da to nekome smeta. Bitno je da ekipa zna kako da igra protiv kog protivnika i da ima igrače sposobne da to iznesu. Zvezda se nadigravala sa Bajernom i dobila ga u dvomeču. Sa Olimpikom se znalo da je rizično nadigravati se i igralo se tako kakao se igralo, a cilj je ostvaren. To se piše i pamti, bez obzira što neki plaćeni od para narko-mafije to u ovakvim video radovima "zaborave". A da je Olimpik tada bila extra ekipa govori činjenica da je par godina kasnije uzela titulu prvaka Evrope...
Mi kao Srbi treba da se malo više držimo zajedno, a ne da likujemo kad nam rade ovakve stvari. No, mi smo kao nacija prilično bolesni, samo što to ne želimo sebi da priznamo niti da se lečimo...

Vlajko

pre 7 godina

Pa izbacivali su nas iz UN a bili smo osnivači, odnose se prema nama kao prema psima a mi in hrlimo u zagrljaj. To je dekadencija i destrukcija karakteristična za period pred velike ratove. Uvek je tako bilo kroz istoriju.

Марко

pre 7 godina

Овим патолошким лажовима бих поручио да у сезони 1991/92. нико није бојкотовао Куп европских шампиона, већ су Ливерпул и Ајакс били кажњени због навијача. Вероватноћа да би те године Ливерпул или Ајакс освојили титулу била је једнака вероватноћи да ја добијем седмицу на ЛОТО-у. Учествовали су те године Бајерн, Реал, Олимпик, Порто, Наполи, Милан... Милан је у тој сезони бранио титулу, а ја бих питао ове патолошке лажове шта се догодило са браниоцем титуле првака Европе у кошарци Југопластиком/ПОП 84 у сезони 1991/92. Позабавите се мало квалитетом сезоне у којој се због рата распао троструки узастопни шампион Европе, и због које је прекинута њихова апсолутна доминација.

Dragan

pre 7 godina

Mogu samo da nas mrze, "Mi" Zvezdasi smo ponosni na taj uspeh a posebno sto je Zvezda jedan od dva kluba sa tzv. istoka koj je osvojila "Usatog", a osvojila bi ga i naredne godine da se nisu umesali tzv. zapadnjacke demokrate.

Miki

pre 7 godina

(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

To je i sam Ljupko priznao. Rekao im je pre utakmice "Možemo da igramo lepo i da izgubimo. A možemo da igramo onako kako ne volite ni vi ni ja - igramo na 0:0, Dika odbrani penal i mi uzmemo Kup"

mlekadzija

pre 7 godina

Stvarno bedno...sta drugo. Mogli bi naknadno i da oduzmu Zvezdi titulu...pa neka je dodele nekoj drugoj ekipi koja im je vise po volji.

Tokio via Bari & Minhen

pre 7 godina

Oduvek smo bili ispred svog vremena, sto se i sada vidi - uprkos tome sto smo opljackani, obogaljeni, na ivici, opet smo trn u oku fudbalskoj Koza Nostri.

PS. Najbolji su ovi neki grobarcici - kao pravi kvislinzi, odmah za Uefu spremini. Franjo bi bio ponosan da vidi.

REMA

pre 7 godina

Ovi sto pricaju o prilikama Zvezde u finalu, govore samo o sebi i koliko im je krivo a i da utakmicu nisu nikada gledali, jer da jesu znali bi koliko su francuzi drhtali od Binica i Panceva u vise navrata...

Nikola

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
Neverovatno gotovo nadrealno je da se navijaci malog kluba jos drze price da nisu igrali klubovi i najacih liga.Evo ovaj bolid koji jos zivi u devedesetim bez interneta i danasnje tehnologije napisa ovo i osta ziv.Savet kad vec koristis taj pametni telefon otidji na mafijaski zvanicni sajt UEfe klikni na Champions league pa pod kolona History,pa nadji sezonu 90/91 klikni na nju i pogledaj koji sve timovi su ucesvovali od prve faze i kad su ispadali.Evo da ti olaksam malo i da ti nabrojim timove kojo su stigli najdalje tj. do 1/4:Bajern Minhen,Real Madrid,Milan,Porto,Dinamo Drezden,Olimpik Marsej,Spartak Moskva i naravno Crvena Zvezda.Ranije su ispalo timovi kao sto su Napoli,Glazgov Rendzers,Klub Briz,Panatenaikos,Besiktas... i mnogi drugi.I sta onda bi nisu uvesvovali Spanski,Italijanski timovi.Engleski su bili pod suspenzijom zbog Hejsela i zbog toga Libevepul nike ucesvovao.Predlog sajtu B92 da 29 maja napravi potpunu kapitulaciji Kupa sampiona iz te sezone,me mora od prvog kola moze i od 1/8.Cisto da se zna istina i da neki prestanu ziveti u devedesetim kad je ova laz i mogla proci.Cudno je da neko ovo i dan danas moze da napise i da veruje u to pored sve tehnologije koji posedujemo.

Iha

pre 7 godina

hocemo transparente na marakani sa "uefa mafiosi" i sl... e pa ovo je reakcija uefe na to.
(nidze, 27. maj 2016 00:36)

Jaooo sad cu da placem sto su nas preskocili.

UEFA SUPPORTS TERRORISM!

Gigi

pre 7 godina

E, ovde se vidi nas glavni problem. Beigrad, Srbija...mi smo imali svetskog prvaka, a vama drago sto nas sve zajedno brisu iz istorije...

hahahahahahahahahahaha

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!

neko iz gomile

pre 7 godina

@ Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.
(drago, 27. maj 2016 08:16)

Slepci jedni ,vi ni "takav KES" kako ga vi nipodastavate, niste mogli da osvojite jer ga skoro pa i niste igrali jer niste skoro pa ni bili sampioni u Jugoslaviji. A kad ste i bili sampioni samo ste se brukali.

Vidji

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Ma bunkerom u finalu je osvojeno trecina trofeja,nije tu nista sporno. A cinjenice su jedino da se ti ne secas one Zvezde i da navijas za Partizan,sve ostalo su frustracije.

Pedja

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Mozda bi ste i vi prosli u sesnaestinu finala kupa UEFA ili KPK te godine da ste uz veliku srecu i bunker uspeli da izbacite spanskog drugoligasa Sporting iz Hihona. Bilo je dosadno ali ste ipak uspeli da ispadnete.

Nešo Pudla

pre 7 godina

Ajmo saopštenje Terziću! Ne dozvoli da se neko igra sa šampionima kosmosa i galaksije dužan si milionskoj armiji (50.000.000 min) navijača!!!

Savatiye

pre 7 godina

@Sladjan
Da je trebala da izgubi Zvezda bi i izgubila, ali na tvoju veliku zalost nije. Nazalost ima vas dosta trajno unesrecenih zbog tog dogadjaja. Tragedija je sto tome nema leka!

Darko

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Uzmi malo procitaj pa onda ostavi ovakav komentar, te godine su ucestvovala dva kluba iz Italije, Milan kao prvak Evrope (ispao od Olimpika) i Napoli (sa Maradonom) ispao od Spartaka iz Moskve. Iz Spanije je bio Real Madrid (takodje ispao od Spartaka). U kupu sampiona nije bilo engleskog kluba (Liverpul je bio prvak, ali je godinu dana vise kaznjen od ostalih engleskih klubova zbog Hejsela) a kup kupova je osvojio Mancester Junajted,pa Zvezda je igrala sa njim super kup. Bio je kaznjen Ajaks zbog napada njegovih navijaca na golmana Rapida (mislim da su ga gadjali bakljama na utakmici) tako da nema ni govora o bojkotu kako je tu jos neko napisao vec jednostavno su dva kluba bili kaznjeni (Liverpul i Ajaks). Nije tesko informisati se, pozdrav svim ljubiteljima fudbala u Srbiji a i sire.
https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

pre 7 godina

Pa kako je to moguce. Pa oni zadnjih 20 godina samo Bari spominju. Njihova uzrecica je postala "Ali mi imamo Bari", a ovi ih zaboravise,

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@RD Hahahaaaa, slavi cela Jugoslavija, a autobus sa navijacima iz Barija tuguje zbog igre!? Sinko, pa bar pogledaj snimke iz tog vremena. Da se ne brukas i nesto naucis.

Neko pamti Bari neko Fljamurtari

pre 7 godina

@bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

U kom li si busu bio crni ti? Da si rekao u avionu, brodu....mozda i vozu pa da ti covek poveruje, a kolika je tisina bila pitaj neke koji su bili u avionu kada je malo falilo da se prevrne od mira i tisine!

Boze, Boze koliko je vama tesko!

E da, najveca razlika izmedju dva komsijska kluba koja ni po cemu nisu cak ni slicni je sto jedni pamte mnoge velike pobede, a drugi samo poraze kada im je MALO falilo, kada sami sebe ubedise da su bili bolji, a ono nista!!! :-)

Wolfy

pre 7 godina

Navodno u prvom postavljenom klipu je bila ubacena ali je izbrisana zbog pogresnog naziva (Crvenazva Zvezda). Zato i onakav delay izmedju 90te i 92ge god.
Ali opet, glupo da ne isprave i vrate. Nepostovanje!

nije svejedno

pre 7 godina

Konacno jedna lepa vest i malo sportske radosti za groblje, nije im lako i treba ih razumeti sto proslavljaju kao svoj uspeh neciji tehnicki propust. A i generala u prinudnoj upravi u fk dobise danas, sve u svemu ovaj dan ce biti upisan zlatnim slovima u svetlu istoriju njihovih najvecih uspeha. Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti :)

red & white

pre 7 godina

@ cinjenice
sta pricas ti ? dokle cete sami sebe ubedjivati u neistine da nije igralo mnogo evropskih ekipa te godine ? Englezi samo fale i to ne samo te godine, nego par godina unazad... mada su u to vreme bili dosta slabi i nisu imali znacajne uspehe. Koliko ste kolektivno ludi i ubedjujete sebe u nesto sto nije istina, ne bi li izlecili svoj kompleks i unizili najveci uspeh
srpskog sporta svih vremena... znam , boli kad si mali, ali naviknite se vec jednom, proslo je 50 i kusur godina...

Marko

pre 7 godina

"E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota
(Rade Republika Srpska, 27. maj 2016 00:20)"

Ne lupetaj! To tada niko nije zvao srpski. Tada je bila jos uvek Jugoslavija i sve je bilo "jugoslovensko". Da nisu mozda tada igraci Zvezde bili svi Srbi?

marv

pre 7 godina

Hahaha grobari, znamo da je za vas ovo najgore finale ikada. Toliko vas boli da jos nemozete da ga zaboravite, iako se vecina vas nije tad ni rodila.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim
(pm, 27. maj 2016 08:32)


Pa te godine ti talijani i spanci nisu stigli do zavrsnice pa nisu stigli na red kod nas a inace bi se proveli kao i ostali. Mnogo smo bili jaki tada.

zvezdaš do groba, delija nikad!

pre 7 godina

sa grobarima stalno neka komeNdija - evo, provalili ih kao tešku ložanu, pa ih sad ladno gasiraju i ove uefa mafioze.:)))))

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Jel jasno? Sto se nerviras, druze? Kome objasnjavas? Tegijevim botovima sa franjevackim prirucnikom "Plakati kroz istoriju, a ne dehidrirati"? Uzivaj, bre. ;-)

Hahahah

pre 7 godina

Niko nema pojma ni o Zvezdi ni o Partizanu a vi se ovde raspravljate. Znaju za Vidica iStankovica.Znaju za Mijatovica i Djokovica a kad ih pitas pa odakle su oni niko pojma nema. I sta Zvezda i njeni navijaci imaju od toga?

Predrag

pre 7 godina

Malo su mi glupi ovi komentari navijača drugih klubova... Ej, ljudi pa srpski klub je izostavljen... Baš je to bez veze i potpuno mi zvuči nemoguće da je slučajno. Svidelo se to nekome ili ne CZ je osvojila LŠ. Inčae navijam za PFC...

sladjan

pre 7 godina

Verovatno zato sto je bilo najdosadnije finale za gledanje ikada.
Danasnji klinci ne znaju da se Zvezda branila od pocetka do kraja utakmice i kukavickom igrom JEDVA izvukla produzetke. Trebala je Zvezda u prvih 90 minuta da izgubi sa najmanje 3:0. Eto, zato Zvezda nije vredna pomena u ovom videu

Zvezda je ime šampiona!

pre 7 godina

Kakav bre "tviter profil". Evo vam sa zvaničnog sajta UEFA i to ANFAS!
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1990/index.html

duda

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
Cinjenice
Sto se tice "dosade", u svakom sportu poenta i cilj su uspeh i rezultat! Ne zabava publike. Sreca jeste bitan faktor.
Tada su igrali samo sampioni drzava, tako da ne znam koje su to ekipe koje nisu ucestvovale u takmicenju a da su bili sampioni te godine.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve 
ali dobro...

Ne lupaj, igrali su Milan i Napoli iz Italije,Real iz Spanije a samo englezi nisu jer su jos bili pod kaznom5+1 god (Hejsel) a oni tada i nisu bili neki "jaci" prorivnici.Mozete samo da nam zavidite i puknete od muke.

Maverick Vinales

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

U 1/4 finalu su igrali Bajern, Porto, Zvezda, Drezden, Spartak, Real, Marsej i Milan (tadašnji prvak Evrope), a Napoli (tadašnji šampion Italije) je ispao od strane Spartaka iz Moskve, koji je posle izbacio Real Madrid, a Marsej je izbacio Milan.

Englezi, tačnije Liverpul je imao zabranu igranja zbog Hejsela. Mada u to vreme su najjače ekipe dolazile iz Italije i Nemačke (aktuelnog šampiona sveta), tako da takmičenje nije bilo ništa slabije od prethodnih.

Poyy

Oaza ovoga i onoga

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol.
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.

pm

pre 7 godina

dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim

Spaski

pre 7 godina

Kako se samo Grobari raspisali. :) Ova vest im je sigurno smanjila bol bar za 1% koju osecaju od trenutka kada je FK Crvena Zvezda postala sampion evrope i sveta. Ja izuzetno postujem njihovu titulu u evroligi iako je evroliga tada a i danas za dve klase slabije takmicenje u odnosu na NBA. Liga sampiona je pandan NBA, najkvalitetnije klupsko takmicenje na svetu. Kao i uvek menjaju teze, odnosno babe i zabe. Fudbal kao najpupopularniji sport na svetu sigurno nosi vecu tezinu, a takodje osvajanje najelitnijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmicenja najpopularnijeg sporta sigurno je vrednije od titule u drugorazerednom takmicenju u sportu koji 2, 3 ili 5 po popularnosti. Bez obzira na napred receno, vise volim da odgledam jednu Zvezdinu utakmicu u evroligi nego sve utakmice nase fudbalske cirkus lige. Ne znam samo odakle vise energije da se prepucavate oko naseg jadnog fudbala koji je na nivou Kazahtanske seljacke lige. Nasi fudbalski klubovi Zvezda, Partizan i reprezentacija su mi ogadili fudbal da mi je muka da gledam i vrhunske ekipe a kamoli ove nase poluamaterske. Dok severna i juzna tribina nekima sluze da se lepo bogate i sprovode raznorazne nelegalne aktivnosti na stadionima nas besposlen narod se prepucava oko Zvezde i Partizana, Boze ima li te! Mi smo kosarkaska nacija, postujem pre svega nasu reprezentaciju, Zvezdu za koju navijam i Partizan koji je veliki kosarkaski klub u evropskim okvirima ali ne razumem prepuzavanja oko naseg amaterskog fudbala.

dejo dejan dex

pre 7 godina

a brate koliko ovima nije dobro ili su grobari hakovali twiter? posto groblje zna samo da lupeta u komentarima onda je sigurno ovo prvo. sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u bosni nego zbog barija i usatog pehara. zamisli da smo odbranili titulu. bio bi smak sveta sigurno :)))

Ivke

pre 7 godina

Da, sigurno je slucajno :) Jedna jedina godina koja je izostavljena je sasvim slucajno 91. I to sasvim slucajno nekoliko dana nakon sto je zastava uefa bila u bojama albanske zastave na marakani. Oni lepo uredno daju svoje protokolarne diplomatske izjave, a ustvari itekako imaju stav o tome, sve vide sve cuju... Iza zatvorenih vrata je to "sad cemo mi njima, oni su nasli nama"...

Pedja J7

pre 7 godina

Nemojmo odmah teoriju zavere i paranoja...
Postojao je prvobitno klip, gde se izmedju 7 i 8 sekunde videa, jasno napise 1991 CRVENAZVA ZVEZDA, onda su verovatno videli gresku, ispravili, a nisu snimili i ostao je snimak sa izbacenim tim delom...
Tacno se vidi da je preskocena posle 1991 godina.
Jedino, ako zbog navijaca koji prozivaju UEFU nije peckanje...ali to bi bilo nezrelo...
Sta god da urade, ili ce da prikazu, ili ce ovako da preskoce 1991, kao da je bio luft u vremenu...da prekroje istoriju NE MOGU!!!
1991 BARI - CRVENA ZVEZDA!!!
Ove godine ulazimo u LS, a oni kako hoce... :)

Srbin

pre 7 godina

Šta se očekivali od korumpirane i mafijaške UEFA organizacije. Ta greška (slučajna ili namerna) potvrdjuje gore rečeno. Ali zato na peharu piše ime FK CRVENA ZVEZDA. I to se ne da promeniti.

jova

pre 7 godina

Ovo je pravo lice svih licemera koji se bore za ljudska prava,protiv rasizma,to je evropa danas...ono sto je super videli su poruku iz beograda i nekoga je to zabolelo.samo neka guraju albance i kosovare.isti ti koji su hapseni prosle godine zbog korupcije sada su uzeli pare i od kosova da igraj.jedva cekam da idemo u pristinu na gostovanje,bas da vidim kako ce to uefa da resi.sramota i tuga.postenije bi bilo da izdaju zvanicno saopstenje ko moze i ko ne moye da igra.sto se tice barija klempa je u muzeju pa makar svi pricali o bunkeru.sta bih dao da u subotu mogu dete da odvedem da gleda bunker i najdosadniji fudbal a da pehar stigne u beograd.

Djura

pre 7 godina

A koga zanima da li su objavili ili nisu. Mi znamo a znaju i oni koje to najviše boli. A ko ne zna taj nije čuo za fudbal. Ako je ovo reakcija na transparente onda mi je još draže što su ovo uradili, pošto je to što su navijači napisali velika istina.

delija iz fotelje

pre 7 godina

E brate koliko im nije dobro.. Ili su grobaaari hakovali twiter? Pošto groblje jedino zna da piše nesuvisle komentare na sportske vesti biće da je ovo prvo. Sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u Bosni nego zbog Barija i "ušatog". Da smo odbranili titulu došlo bi do kolapsa "zapadne civilizacije" i završila bi u rupi , da pravi društvo grobarima

fernan brodel

pre 7 godina

(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)

Iza sve ostale kojima je ovaj klub uništio detinjstvo i mladost pa se kao ne sećaju četvrtfinalista u sezoni 1990/1991
http://www.b92.net/sport/vas_komentar.php?nav_id=1136402

drago

pre 7 godina

Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.

delija iz fotelje

pre 7 godina

Koliko njima nije dobro.. Ili su grobaaaari hakovali tviter. S obzirom da groblje ume samo da ostavlja nesuvisle komentare biće da je ovo prvo. Da odbranismo titulu došlo bi do kolapsa "zapada". Propali bi u rupu taman da prave društvo jugoslovenima

zoran

pre 7 godina

Džajić bi vladao još godinama kao što nam reče pre neki dan. A niko još nije uspeo da odbrani. Pobednici treba da se pišu. Ali onaj autogol i ona igra u finalu se dešavaju jednom u milion.

moje ime

pre 7 godina

@Bernando O'Lee

Posle celodnevnog pljuvanja po Grobarima zbog vesti o transparentu i price o tome kako Grobari samo mrze Zvezdu, a Delije vole samo svoj klub i drugo ih ne interesuje, vidimo sta je prava istina. Nicim izazvan komentar podrzan od mase istomisljenika. Bravo kompleksasi!

Mare

pre 7 godina

Provokacija,ništa novo, Kahriman-Ibanez-Phibel-Mitrović(Mičel)-Stojković-Donald-Le Tallek-Plavšić(Babunski)-Katai-Janković(Srnić)-Vieira

2.Kolo Zvezda-Valleta
3.Kolo Zvezda-Apoel
Play-off Zvezda-Celtic

Grupa LŠ : Barca Dortmund Tottenham Zvezda
Ili Grupa LE za borbu za prolaz : Anderlecht Steaua Maribor Zvezda

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Danilo Sinak, onako profesorski, ajd ne s'ri. Ni u planu tad nisi bio, a samo kevces. Mlatite svasta razgaceni, pa posle kolencite uz izvinjenje.

Simpo

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 27. maj 2016 00:02) # Link k

Kada ti je toliko stalo do jaja dosji da ti dam

Zoki

pre 7 godina

@ bers 0003 Refik Sabanadzovic mi je bio ljubimac.Sve muslimane koje sam upoznao u životu obožavam a svima ostalima želim sve najbolje. Sastav sam napisao u saljivom kontekstu jer je u propagandnom ratu sa Grobarima je sve dozvoljeno.Ako ste se našli uvredjenim Vi ili bilo ko drugi najiskrenije se izvinjavam.

Sofronije

pre 7 godina

Nista to nije slucajno. Nekome smeta da ova sredina ima stabilnog superligasa. A i sudija naa je ostetio. Trava je bila visoka. Navijaci su bili naa dvanaesti igrac. A sta je to Tviter?

činjenice

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.

puni "paprike"

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca

Bernando O'Lee

pre 7 godina

Kad je nisu ni osvojili.

To je montirano u RTSu a sampion je te godine bio Partizan pobedivsi u finalu Fljamurtari sa 3:0, strelci Vokri, Prekazi i Nuhi.

Danilo

pre 7 godina

Po poznatom pravilu, izbacuje se sa spiska najgora utakmica u istoriji Lige šampiona!
Svima objektivnim je jasno koja je to utakmica bila; ona u kojoj šampion do penala nije ni jedan jedini put šutnuo na protivnički gol!

navijac

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)

beoman

pre 7 godina

treba se suteti jer mogu izmisliti da su zvezdini igraci bili dopingovani i oduzmu titulu i daju je lionu a titulu svetskog prvaka dadnu KOLO KOLO. toliko, sve je moguce u amerikanaca bele moci.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota

sasa

pre 7 godina

Neki su bili u Bariju, neki gledali utakmicu na televzioru, radovali se i plakali, i to niko ne moze da izbrise. A sta je jedna korumpirana organizacija objavila ili nije objavila, koga zabole. Eto im Kosovo, uskoro ce imati dronove i nozeve na evropskim mecevima, to im je nedostajalo.

sladjan

pre 7 godina

Verovatno zato sto je bilo najdosadnije finale za gledanje ikada.
Danasnji klinci ne znaju da se Zvezda branila od pocetka do kraja utakmice i kukavickom igrom JEDVA izvukla produzetke. Trebala je Zvezda u prvih 90 minuta da izgubi sa najmanje 3:0. Eto, zato Zvezda nije vredna pomena u ovom videu

pm

pre 7 godina

dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim

Oaza ovoga i onoga

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol.
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

pre 7 godina

Pa kako je to moguce. Pa oni zadnjih 20 godina samo Bari spominju. Njihova uzrecica je postala "Ali mi imamo Bari", a ovi ih zaboravise,

mafija

pre 7 godina

Ovakav potez UEFA-e bi trebalo da zabrine. Ljudi koji vode UEFA-u da odluče da na ovakav način rešavaju stvari govori na koji način će ih i u budućnosti rešavati kad god im se nešto ne sviđa.

Marko

pre 7 godina

"E na ovakvim vijestima se najviše vidi kakvi smo mi ljudi.
Oštećen je SRPSKI ugled i SPRSKI fudbal i kao nacija i kao sve ostalo SVI su poniženi..A nekima je drago.Neko se smije kad ga neko vrijeđa i ponižava i briše istoriju.Taman i da su klinci od 12 godina ovdje po komentarima,opet je žalosno...Sramota
(Rade Republika Srpska, 27. maj 2016 00:20)"

Ne lupetaj! To tada niko nije zvao srpski. Tada je bila jos uvek Jugoslavija i sve je bilo "jugoslovensko". Da nisu mozda tada igraci Zvezde bili svi Srbi?

drago

pre 7 godina

Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.

Zoki

pre 7 godina

Znao sam da boli Grobari ali ovoliko..A još posle Bajerna dodjoste u Hram fudbala a ono u 18 minutu 3-0.Mnogo smo vaš maltretilali i ja vaš razumem.Inače vaš idealni tim:Fahrudin Omerović, Isa Sadriju, Fahrudin Jusufi, Refik Kozić, Resad Kunovac, Jusuf Hatunic, Kujtim Šalja, Bajro Zupic, Fadilj Vokri, Admir Smajic, Dzevad Prekazi.

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

krnji kup sampiona bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve ali dobro...(srp, 27. maj 2016 00:03)
Italijani i Spanci su ispali ranije, zagrebacki decace. Osim crtanja PRC grafita i pracenja Tegijevih tokova misli, nije lose za vas, u to vreme i neplaniranih u glavama roditelja, nesto i procitati pre komentarisanja. Ispada debilno.

sramota majke i oca

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)
Bitno da se ti secas, da si odrastao u takvom hendikepu. Bitno je da ces ceo zivot morati da lazes decu kako je bitniji jedan gol '66-te nego ugravirano ime RED STAR na "usatom". Ja se secam...zastave preko cele tribine...da je stadion eksplodirao i da se nebo otvorilo u Beogradu. To nikada neces doziveti ni ti ni tvoja deca ni tvoji unuci. Ceo zivot ce odzvanjati u vasim praznim glavama "CRVENA ZVEZDA je sampion evrope, najveci uspeh....."

Boki

pre 7 godina

Partizan bez Galica (sluzio vojsku) nadigrao veliki Real, a vi ste jedini tim u nekom finalu koji nije sutnuo na gol. 
Mogli su i da vam zabrane da upraznjavate ovaj sport.
(Oaza ovoga i onoga, 27. maj 2016 08:22)

Pa piše na "ušatom", baš tako kao što si rekao: Partizan nadigrao...

A ne čekaj, ipak ne piše. Piše 1991 FK Crvena Zvezda

Izgleda da oni računaju pobede, a ne nadigravanje...baš čudno.

ZAGOR

pre 7 godina

sigurno nije slucajno posebno ne ako su ukazivali na greske, a i sigurno nije slucajno posle onog uefa/fifa mafia cime je bio prekriven ceo stadion i pevanjem kroz Beograd

Jel jasno?

pre 7 godina

I da raščistimo, jednom zauvek, te franjevačke mitove oko "neučestvovanja mnogih evropskih klubova te godine".

Činjenice kažu:

1. Da te godine nije učestvovao SAMO predstavnik Engleske (Liverpul). A razlog je bila oštra kazna UEFE SVIM engleskim klubovima nakon tragedije na finalu KŠ na Hejselu (Brisel) kada je poginulo skoro 40 navijača Juventusa pod naletom pijanih skuzera. UEFA je nakon toga donela zabranu učešća engleskim klubovima na NEODREDJENO vreme. Zabrana je ukinuta baš 1990, ali Liverpul je bio kažnjen sa dodatnih tri (posle smanjeno na jednu godinu).
Jel jasno ovo?
Idem dalje.
2. Te godine JESU učestvovai i italijanski i španski klubovi, pošto je neko ranije napisao da ih nije bilo. I to Milan i Napoli iz Italije i Real iz Španije.
Jel jasno?

Ako je Zvezdina titula "umrljana" zbog neučestvovanja šampiona Engleske, onda se to isto može reći i za klubove osvajače u prethodne 4 godine; Steaua, Porto, PSV i Milan.
Jel jasno, franjevci?

A sad trk u Zemunelo. Tamo je neka frka, čujem.

Batko

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!
(hahahahahahahahahahaha, 27. maj 2016 09:57)

Bože, glupog li komentara....ili možeš ti to još gluplje ?

Davle

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

Činjenica je da ti zbog Crvene Zvezde nemozes da spavas

Србија

pre 7 godina

Неко ће овде пући од муке....
Кад већ помињете слабе противнике,знате ли да Бајерн није изгубио 30+ мечева код куће,па је дошла Звезда.
Енглези су били кажњени па зато нису играли Европу,а Звезда је била НАЈЕФИКАСНИЈА екипа првенства уз Марсеј,и сви су описивали нашу игру као лепршави итд.
А ви колики сте лицемери,гарант сте пре 20 дана слали коментаре типа Чоло царе,Атлетико је најјача,сјајан фудбал бла бла...
И да,знам да ви не мислите то што причате,као финале 66 бла бла...Па људи моји тад чак није ни био овај трофеј који се данас користи,а на њему пише "ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА" а не "ФКПАРТИЗАН АЛ ЗА МАЛО ЗНАТЕ ПОКРАЛИ СУ НАС АЛ СМО ДАЛИ ГОЛ,РАЧУНА ЛИ СЕ ТО"

hahahahahahahahahahaha

pre 7 godina

Kome smeta jaka Zvezda? Zavera svetskih razmera protiv najboljeg evropskog giganta koji je krenuo da se dize iz blata. Plase se!

Staridz

pre 7 godina

A boli ono uefa mafija a?
Boli boli tek ce da boli Zvezda je osvajac Lige Sampiona rodjaci i tu nema price.
Uefa Mafia Kosovo je Srbija

red & white

pre 7 godina

@ cinjenice
sta pricas ti ? dokle cete sami sebe ubedjivati u neistine da nije igralo mnogo evropskih ekipa te godine ? Englezi samo fale i to ne samo te godine, nego par godina unazad... mada su u to vreme bili dosta slabi i nisu imali znacajne uspehe. Koliko ste kolektivno ludi i ubedjujete sebe u nesto sto nije istina, ne bi li izlecili svoj kompleks i unizili najveci uspeh
srpskog sporta svih vremena... znam , boli kad si mali, ali naviknite se vec jednom, proslo je 50 i kusur godina...

zvezdaš do groba, delija nikad!

pre 7 godina

sa grobarima stalno neka komeNdija - evo, provalili ih kao tešku ložanu, pa ih sad ladno gasiraju i ove uefa mafioze.:)))))

gogo

pre 7 godina

Ovo je velika usluga Zvezdi. Na hiljade posetilaca je kako kaze otislo da vidi sta je bilo te 91' i videli su, a sa druge strane vidi se koliko je UEFA mafioze zabolela koreografija Zvezdinih navijaca koja se u Ultras worldu delila i serovala i koju je videla cela evropa. Jadni UEFA MAFIOZI

Tokio via Bari & Minhen

pre 7 godina

Oduvek smo bili ispred svog vremena, sto se i sada vidi - uprkos tome sto smo opljackani, obogaljeni, na ivici, opet smo trn u oku fudbalskoj Koza Nostri.

PS. Najbolji su ovi neki grobarcici - kao pravi kvislinzi, odmah za Uefu spremini. Franjo bi bio ponosan da vidi.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ dva su pojma razlicita liga i kup sampiona! nebi i zemlja.biti prvak evrope a ne igrati sa spancem,italijanom,englezom... u ligi sampiona se granici sa nemogucim
(pm, 27. maj 2016 08:32)


Pa te godine ti talijani i spanci nisu stigli do zavrsnice pa nisu stigli na red kod nas a inace bi se proveli kao i ostali. Mnogo smo bili jaki tada.

bers0003

pre 7 godina

@Zoki
Kad vec nabrajas igrace muslimanske vjeroispovjesti koji su igrali za Partizan u negativnom kontekstu da te napomenem da je Refik Sabanadjovic bas te godine igrao u Zvezdi...

Mare

pre 7 godina

Provokacija,ništa novo, Kahriman-Ibanez-Phibel-Mitrović(Mičel)-Stojković-Donald-Le Tallek-Plavšić(Babunski)-Katai-Janković(Srnić)-Vieira

2.Kolo Zvezda-Valleta
3.Kolo Zvezda-Apoel
Play-off Zvezda-Celtic

Grupa LŠ : Barca Dortmund Tottenham Zvezda
Ili Grupa LE za borbu za prolaz : Anderlecht Steaua Maribor Zvezda

Savatiye

pre 7 godina

@Sladjan
Da je trebala da izgubi Zvezda bi i izgubila, ali na tvoju veliku zalost nije. Nazalost ima vas dosta trajno unesrecenih zbog tog dogadjaja. Tragedija je sto tome nema leka!

jova

pre 7 godina

Ovo je pravo lice svih licemera koji se bore za ljudska prava,protiv rasizma,to je evropa danas...ono sto je super videli su poruku iz beograda i nekoga je to zabolelo.samo neka guraju albance i kosovare.isti ti koji su hapseni prosle godine zbog korupcije sada su uzeli pare i od kosova da igraj.jedva cekam da idemo u pristinu na gostovanje,bas da vidim kako ce to uefa da resi.sramota i tuga.postenije bi bilo da izdaju zvanicno saopstenje ko moze i ko ne moye da igra.sto se tice barija klempa je u muzeju pa makar svi pricali o bunkeru.sta bih dao da u subotu mogu dete da odvedem da gleda bunker i najdosadniji fudbal a da pehar stigne u beograd.

Jen

pre 7 godina

krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza
ko zna koga jos sve 
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

Još jedan grobarski spin!!!
Real. Madrid ispao od Spartaka iz Moskve,Olimpik izbacio nikad jači Milan...
ali dobro,na vaše laži i pokušaje da se omalovaži najveći uspeh najvećeg srpskog kluba smo već navikli.
Ajde vi da slavite 50 godina od ničeg....

A?

pre 7 godina

@cinjenice...
Boli, a? Neka, i treba da boli. A i svetski prvaci smo postali u dosadnoj utakmici, dobili samo sa 3:0... jesmo igrali bunker, ali lopta sama ulazila u gol, sta ces... ipak, bolje bunker i istorija, nego niko i nista, kao tvoj mali klubic, sta mislis?

dex

pre 7 godina

@cinjenice

Koje ekipe? Ajaks i Liverpul? Pa Zvezda je okrnjena unistila Junajted na Old trafordu. Da se igrao revans u BG bi bilo 4-5 razlike. Srece je bilo u revansu polufinala, ali je pobedjen Bajern u Minhenu. To je ono sto vi nikada niste uradili... Mene zanima odakle vam ta ideja da ne znam koliko timova nije ucestvovalo?! Ucestvovali su svi osim pomenuta dva tima, samo je sistem takmicenja bio drugaciji. Naravno i odnos snaga. Recimo Spartak iz Moskve je lako eliminisao Real, Olimpik je eliminisao Milan, a Glazgov Rendzers je bio najskuplji tim Evrope.
Finale k'o finale. Prvo i za Olimpik i za Zvezdu, pa su oba tima htela pobedu. Olimpik je imao 2-3 dobre prilike, Zvezda 2-3 osrednje i to je to. Nista losije od finala Milan-Juventus.

Sofronije

pre 7 godina

Nista to nije slucajno. Nekome smeta da ova sredina ima stabilnog superligasa. A i sudija naa je ostetio. Trava je bila visoka. Navijaci su bili naa dvanaesti igrac. A sta je to Tviter?

kalcokera

pre 7 godina

hahah da su bili englezi

kakvi crni englezi mnogo slabiji tim sa pjanovicem iskidao tada prvoplasirani lester,da ne pominjem da su cak i grobarcici izbacili njukastl

91 zvezda je u dvomecu mogla da dobije i dve ekipe zajedno
igrac manje protiv COLO COLA i 3:0 laganica
mancester razbijen iako smo izgubili
najveci menadzer ikada aleks ferguson je izjavio hocu i moji da igraju ovako kao zvezda
dusko radinovic prvi ofanzivni bek u modernom fudbalu

ps.nepobedivi liverpul se zna koji prvi dobio u evropi

moje ime

pre 7 godina

@Bernando O'Lee

Posle celodnevnog pljuvanja po Grobarima zbog vesti o transparentu i price o tome kako Grobari samo mrze Zvezdu, a Delije vole samo svoj klub i drugo ih ne interesuje, vidimo sta je prava istina. Nicim izazvan komentar podrzan od mase istomisljenika. Bravo kompleksasi!

vase ime upisite

pre 7 godina

Gle, gle ove Grobare sto se primaju, kao nema Engleza... Pa, jel vi znate da je Zvezda odmah tada pokradena u superkupu protiv Mancester Junajteda, a tada je Ser Aleks Fergunson izjavio da niko nikada u istoriji igrom nije ponozio Mancester kod kuce kao veceras Crvena Zvezda. Guglajte pa gledajte. Sledece godine je igrala i polufinale Lige Sampiona, na svakoj utakmici su sudije bile protiv Zvezde, plus ni jednu nisu igrali kao domacini a tu polufinalnu odnosno odlucujucu za finale su igrali odmah sa aerodroma, gde su i spavali.
Mnogo ste iskomplekirano nerealni. To kao kad bi mi sada pricali kako je Lester smesan jer ga Zvezda pre desetak godina izbacila sa ukupnim rezultatom 4:2 za Zvezdu

neko iz gomile

pre 7 godina

@ Sad gledam Englezi imali prije izbacivanja 10 titula zaredom, nakon toga osvajali Steaua, Porto. Zvezda u finalu nije izasla iz 16, nakgora utakmica ikada u svim finalima sto je i proglaseno. Pa da su bili Englezi ne bi bilo nista od toga.
(drago, 27. maj 2016 08:16)

Slepci jedni ,vi ni "takav KES" kako ga vi nipodastavate, niste mogli da osvojite jer ga skoro pa i niste igrali jer niste skoro pa ni bili sampioni u Jugoslaviji. A kad ste i bili sampioni samo ste se brukali.

Bob

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
(puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Drago mi je da si odgledao finale 1991, posto znas sta se desavalo, a i upravu si, veci je uspeh dati gol u finalu nego osvojiti

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Danilo Sinak, onako profesorski, ajd ne s'ri. Ni u planu tad nisi bio, a samo kevces. Mlatite svasta razgaceni, pa posle kolencite uz izvinjenje.

nije svejedno

pre 7 godina

Konacno jedna lepa vest i malo sportske radosti za groblje, nije im lako i treba ih razumeti sto proslavljaju kao svoj uspeh neciji tehnicki propust. A i generala u prinudnoj upravi u fk dobise danas, sve u svemu ovaj dan ce biti upisan zlatnim slovima u svetlu istoriju njihovih najvecih uspeha. Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti :)

Sabre

pre 7 godina

Vise se pamti Partizanovo izgubljeno finale '66 sa Realom gde je barem postigao gol nego njihovo ne izlaženje iz šesnaesterca i čekanje penala, inače najgore finale od svih mogucih finala zato ga se niko ni ne seca
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (puni "paprike", 27. maj 2016 00:28)

Tako je matori, vazda se vise pamti da ste vi luzerski tim nego mi pobednicki. Jbg, sta ces.

duda

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
Cinjenice
Sto se tice "dosade", u svakom sportu poenta i cilj su uspeh i rezultat! Ne zabava publike. Sreca jeste bitan faktor.
Tada su igrali samo sampioni drzava, tako da ne znam koje su to ekipe koje nisu ucestvovale u takmicenju a da su bili sampioni te godine.

Forza Roma

pre 7 godina

To se zove retorziona nadležnost.
Mogu da nas izostave sa njihovog spiska sampiona, mogu da kažu da je to najdosadnije finale ikada ali je činjenica da je "ušati" kod nas u muzeju.

zoran

pre 7 godina

Džajić bi vladao još godinama kao što nam reče pre neki dan. A niko još nije uspeo da odbrani. Pobednici treba da se pišu. Ali onaj autogol i ona igra u finalu se dešavaju jednom u milion.

Terenac

pre 7 godina

HAHAHAHAHA Koliko ste nebitni hahahaha
(Aleksandar, 27. maj 2016 00:24)

Šta me briga za video, na peharu, u istoriji osvajanja stoji Crvena Zvezda 1991. i to niko ne može izmeniti. Čak da probate i na vikipediji, moderatori bi vratili onako kako je bilo.
Toliko ste jadni...

veliki

pre 7 godina

Aleksandar@
Mucno je i citati vase Zvezda-Partizan komentare bez imalo respekta
Ovde su NAS,Srbe ponizili,briga me za jedne ili druge! Slucajno?

insajder provajder

pre 7 godina

Te sezone se stidi i sama UEFA zbog neucestvovanja klubova iz Engleske, Spanije i Italije.
(Peppino, 27. maj 2016 07:26)

Real Madrid (koliko znam oni su iz Spanije :-) ) ispao od Spartak Moskve, Milan (a to su oni iz Italije :-) ) ispao od Olimpik Marseja.
A Englezi 5 ( i slovima pet) godina nisu ucestvovali....
Pametnice, slobodno pitaj ili iznesi jos neku laž pa ćeš dobiti "ćušku" u vidu istinitih činjenica :-)

Hahahah

pre 7 godina

Niko nema pojma ni o Zvezdi ni o Partizanu a vi se ovde raspravljate. Znaju za Vidica iStankovica.Znaju za Mijatovica i Djokovica a kad ih pitas pa odakle su oni niko pojma nema. I sta Zvezda i njeni navijaci imaju od toga?

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@Jel jasno? Sto se nerviras, druze? Kome objasnjavas? Tegijevim botovima sa franjevackim prirucnikom "Plakati kroz istoriju, a ne dehidrirati"? Uzivaj, bre. ;-)

rabo

pre 7 godina

Ima nas starijih koji pamtimo polufinale u Mančesteru 1966 i velikog Milutina Šoškica koji je odveo Partizan u finale a inace centar takodje niste presli. Mi smo Bajern pobedili u Minhenu. SVE titule, u svim sportovima, od osnivanja bi ste menjali za jednu jedinu, koju ne mozete da nam oprostite: BARI 1991.

belodedic

pre 7 godina

@ Možda jer je ta liga šampiona bila bojkotovana od nekih najvećih klubova...Pa zato, da se ne bi zamerali tim klubovima
(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)
1. To nije bila Liga sampiona vec poslednji Kup sampiona.
2. Nisu ucestvovali:
-Liverpul, poslednja godina suspenzije Engleskih klubova,mada su u prvom kolu zrebani na Milan tako da bi im tu svakako bio kraj,
-Ajax, suspendovan, imao dobar tim, ali su sezonu 90/91 cak i u Holandiji zavrsili kao drugi, pa ne verujem da bi i u Evropi dominirali te sezone.
Svi ostali prvaci su igrali, razlika izmedku istocnog i zapadnog bloka nije bila kao danas, pravilo je bilo samo 3 stranca, tako da uopste nije bilo lako uzeti trofej.

Temerinac

pre 7 godina

Ne treba se čuditi, što sve radi UEFA. Jer je sa prvensta Evrope izbačena Jugoslavija, pa umesto nje ubačena Danska. Jer je sada primljeno Kosovo u članstvo UEFA, sve je to maslo licemerija politike EU, koj stoji iza svega. EU prekraja istoriju, a da ne prekraja sport. Setite se svih događaja vezanih za takmičenja pod okriljem UEFA.

marv

pre 7 godina

Hahaha grobari, znamo da je za vas ovo najgore finale ikada. Toliko vas boli da jos nemozete da ga zaboravite, iako se vecina vas nije tad ni rodila.

27x (rekord) šampioni države

pre 7 godina

?????"Uefa Mafiozi" naravnonda je reakcija mafijaške organizacije na koreografiju onomad sa Marakane ...... možda nas izbace sa klipa ali na Klempavom peharu čitko i jasni piše "Crvena zvezda 1991" to je najvažnije,a i Kosovo je Srbija to im snetalo UEFA Mafiji ?

Dragan

pre 7 godina

Mogu samo da nas mrze, "Mi" Zvezdasi smo ponosni na taj uspeh a posebno sto je Zvezda jedan od dva kluba sa tzv. istoka koj je osvojila "Usatog", a osvojila bi ga i naredne godine da se nisu umesali tzv. zapadnjacke demokrate.

Predrag

pre 7 godina

Malo su mi glupi ovi komentari navijača drugih klubova... Ej, ljudi pa srpski klub je izostavljen... Baš je to bez veze i potpuno mi zvuči nemoguće da je slučajno. Svidelo se to nekome ili ne CZ je osvojila LŠ. Inčae navijam za PFC...

Lošmi

pre 7 godina

bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

I ja isto kada mi se žena porodila, išao sam kući iz bolnice razočaran njenom tehnikom poradjanja. Aj ne lupaj života ti. :))

dejo dejan dex

pre 7 godina

a brate koliko ovima nije dobro ili su grobari hakovali twiter? posto groblje zna samo da lupeta u komentarima onda je sigurno ovo prvo. sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u bosni nego zbog barija i usatog pehara. zamisli da smo odbranili titulu. bio bi smak sveta sigurno :)))

Beli65

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)
odakle li su Milan(ispao od Olimpika u polufinalu) i Real(Madrid) ispao od Dinama iz Kijeva u cetvrtfinalu,sobzirom da Italijani i Spanci nisu igrali,vazno je da grobari znaju jer su protiv njih u njihovoj celokupnoj istoriji odigrali 2 puta. ne treba im zameriti

Spaski

pre 7 godina

Kako se samo Grobari raspisali. :) Ova vest im je sigurno smanjila bol bar za 1% koju osecaju od trenutka kada je FK Crvena Zvezda postala sampion evrope i sveta. Ja izuzetno postujem njihovu titulu u evroligi iako je evroliga tada a i danas za dve klase slabije takmicenje u odnosu na NBA. Liga sampiona je pandan NBA, najkvalitetnije klupsko takmicenje na svetu. Kao i uvek menjaju teze, odnosno babe i zabe. Fudbal kao najpupopularniji sport na svetu sigurno nosi vecu tezinu, a takodje osvajanje najelitnijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmicenja najpopularnijeg sporta sigurno je vrednije od titule u drugorazerednom takmicenju u sportu koji 2, 3 ili 5 po popularnosti. Bez obzira na napred receno, vise volim da odgledam jednu Zvezdinu utakmicu u evroligi nego sve utakmice nase fudbalske cirkus lige. Ne znam samo odakle vise energije da se prepucavate oko naseg jadnog fudbala koji je na nivou Kazahtanske seljacke lige. Nasi fudbalski klubovi Zvezda, Partizan i reprezentacija su mi ogadili fudbal da mi je muka da gledam i vrhunske ekipe a kamoli ove nase poluamaterske. Dok severna i juzna tribina nekima sluze da se lepo bogate i sprovode raznorazne nelegalne aktivnosti na stadionima nas besposlen narod se prepucava oko Zvezde i Partizana, Boze ima li te! Mi smo kosarkaska nacija, postujem pre svega nasu reprezentaciju, Zvezdu za koju navijam i Partizan koji je veliki kosarkaski klub u evropskim okvirima ali ne razumem prepuzavanja oko naseg amaterskog fudbala.

Pedja J7

pre 7 godina

Nemojmo odmah teoriju zavere i paranoja...
Postojao je prvobitno klip, gde se izmedju 7 i 8 sekunde videa, jasno napise 1991 CRVENAZVA ZVEZDA, onda su verovatno videli gresku, ispravili, a nisu snimili i ostao je snimak sa izbacenim tim delom...
Tacno se vidi da je preskocena posle 1991 godina.
Jedino, ako zbog navijaca koji prozivaju UEFU nije peckanje...ali to bi bilo nezrelo...
Sta god da urade, ili ce da prikazu, ili ce ovako da preskoce 1991, kao da je bio luft u vremenu...da prekroje istoriju NE MOGU!!!
1991 BARI - CRVENA ZVEZDA!!!
Ove godine ulazimo u LS, a oni kako hoce... :)

Simpo

pre 7 godina

Buahahahahahaha, ahahaahaahaha, Hahahah, velika zvezdana, ajajajaajajajaja :)))Sad ce vodja da ulozi protesnu notu, a Batko i Nolan da napisu 40 komentara, ajajaajaja :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 27. maj 2016 00:02) # Link k

Kada ti je toliko stalo do jaja dosji da ti dam

Yoyo

pre 7 godina

Šta se lože ovi kojima smeta što Zvezda u finalu nije dala gol u regularnom delu utakmice? Pa Atletiko Madrid sa svojom bunkericom u 3 godine 2 puta dolazi do finala LS, pa ne vidim da to nekome smeta. Bitno je da ekipa zna kako da igra protiv kog protivnika i da ima igrače sposobne da to iznesu. Zvezda se nadigravala sa Bajernom i dobila ga u dvomeču. Sa Olimpikom se znalo da je rizično nadigravati se i igralo se tako kakao se igralo, a cilj je ostvaren. To se piše i pamti, bez obzira što neki plaćeni od para narko-mafije to u ovakvim video radovima "zaborave". A da je Olimpik tada bila extra ekipa govori činjenica da je par godina kasnije uzela titulu prvaka Evrope...
Mi kao Srbi treba da se malo više držimo zajedno, a ne da likujemo kad nam rade ovakve stvari. No, mi smo kao nacija prilično bolesni, samo što to ne želimo sebi da priznamo niti da se lečimo...

Pedja

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Mozda bi ste i vi prosli u sesnaestinu finala kupa UEFA ili KPK te godine da ste uz veliku srecu i bunker uspeli da izbacite spanskog drugoligasa Sporting iz Hihona. Bilo je dosadno ali ste ipak uspeli da ispadnete.

Vlajko

pre 7 godina

Pa izbacivali su nas iz UN a bili smo osnivači, odnose se prema nama kao prema psima a mi in hrlimo u zagrljaj. To je dekadencija i destrukcija karakteristična za period pred velike ratove. Uvek je tako bilo kroz istoriju.

Zoki

pre 7 godina

@ bers 0003 Refik Sabanadzovic mi je bio ljubimac.Sve muslimane koje sam upoznao u životu obožavam a svima ostalima želim sve najbolje. Sastav sam napisao u saljivom kontekstu jer je u propagandnom ratu sa Grobarima je sve dozvoljeno.Ako ste se našli uvredjenim Vi ili bilo ko drugi najiskrenije se izvinjavam.

Nešo Pudla

pre 7 godina

Ajmo saopštenje Terziću! Ne dozvoli da se neko igra sa šampionima kosmosa i galaksije dužan si milionskoj armiji (50.000.000 min) navijača!!!

Марко

pre 7 godina

Овим патолошким лажовима бих поручио да у сезони 1991/92. нико није бојкотовао Куп европских шампиона, већ су Ливерпул и Ајакс били кажњени због навијача. Вероватноћа да би те године Ливерпул или Ајакс освојили титулу била је једнака вероватноћи да ја добијем седмицу на ЛОТО-у. Учествовали су те године Бајерн, Реал, Олимпик, Порто, Наполи, Милан... Милан је у тој сезони бранио титулу, а ја бих питао ове патолошке лажове шта се догодило са браниоцем титуле првака Европе у кошарци Југопластиком/ПОП 84 у сезони 1991/92. Позабавите се мало квалитетом сезоне у којој се због рата распао троструки узастопни шампион Европе, и због које је прекинута њихова апсолутна доминација.

Vidji

pre 7 godina

Ionako je bilo najdosadnije finale ikada. Samo bunkerom se moglo doći do pobede uz veliku sreću, o polufinalu i neučestvovanju nekih ekipa da ne pričam.
(činjenice, 27. maj 2016 00:38)
Ma bunkerom u finalu je osvojeno trecina trofeja,nije tu nista sporno. A cinjenice su jedino da se ti ne secas one Zvezde i da navijas za Partizan,sve ostalo su frustracije.

Srbin

pre 7 godina

Šta se očekivali od korumpirane i mafijaške UEFA organizacije. Ta greška (slučajna ili namerna) potvrdjuje gore rečeno. Ali zato na peharu piše ime FK CRVENA ZVEZDA. I to se ne da promeniti.

Toto-ko-tunjo-zagrebacki-hronicar

pre 7 godina

@RD Hahahaaaa, slavi cela Jugoslavija, a autobus sa navijacima iz Barija tuguje zbog igre!? Sinko, pa bar pogledaj snimke iz tog vremena. Da se ne brukas i nesto naucis.

drug Vucela

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Istina brate! Real i Milan su te sezone igrali pod zastavom Malte, provereno tebra!

fernan brodel

pre 7 godina

(mladi ja, 27. maj 2016 00:10)

Iza sve ostale kojima je ovaj klub uništio detinjstvo i mladost pa se kao ne sećaju četvrtfinalista u sezoni 1990/1991
http://www.b92.net/sport/vas_komentar.php?nav_id=1136402

Nikola

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
Neverovatno gotovo nadrealno je da se navijaci malog kluba jos drze price da nisu igrali klubovi i najacih liga.Evo ovaj bolid koji jos zivi u devedesetim bez interneta i danasnje tehnologije napisa ovo i osta ziv.Savet kad vec koristis taj pametni telefon otidji na mafijaski zvanicni sajt UEfe klikni na Champions league pa pod kolona History,pa nadji sezonu 90/91 klikni na nju i pogledaj koji sve timovi su ucesvovali od prve faze i kad su ispadali.Evo da ti olaksam malo i da ti nabrojim timove kojo su stigli najdalje tj. do 1/4:Bajern Minhen,Real Madrid,Milan,Porto,Dinamo Drezden,Olimpik Marsej,Spartak Moskva i naravno Crvena Zvezda.Ranije su ispalo timovi kao sto su Napoli,Glazgov Rendzers,Klub Briz,Panatenaikos,Besiktas... i mnogi drugi.I sta onda bi nisu uvesvovali Spanski,Italijanski timovi.Engleski su bili pod suspenzijom zbog Hejsela i zbog toga Libevepul nike ucesvovao.Predlog sajtu B92 da 29 maja napravi potpunu kapitulaciji Kupa sampiona iz te sezone,me mora od prvog kola moze i od 1/8.Cisto da se zna istina i da neki prestanu ziveti u devedesetim kad je ova laz i mogla proci.Cudno je da neko ovo i dan danas moze da napise i da veruje u to pored sve tehnologije koji posedujemo.

mng

pre 7 godina

Čitam ove komentare i ne verujem. Ljudi spominju da nije bilo te godine Italijana, Španaca i Engleza. Učesnici kupa šampiona bili te godine i Real Madrid i Milan i Napoli. Real ispao u 1/4 finalu od Spartaka a Milan od finaliste Olimpica. Jedino nije bilo Engleskih klubova zbog Hejsela ali inače engleski klubovi su 90-tih bili prejaki:)
Tako da te priče o neučestvovanju najjačih klubova služe samo deci da leče komplekse. Istina je nepobitna. Crvena zvezda je osvajač kupa šampiona !!!!!!!

Iha

pre 7 godina

hocemo transparente na marakani sa "uefa mafiosi" i sl... e pa ovo je reakcija uefe na to.
(nidze, 27. maj 2016 00:36)

Jaooo sad cu da placem sto su nas preskocili.

UEFA SUPPORTS TERRORISM!

delija iz fotelje

pre 7 godina

Koliko njima nije dobro.. Ili su grobaaaari hakovali tviter. S obzirom da groblje ume samo da ostavlja nesuvisle komentare biće da je ovo prvo. Da odbranismo titulu došlo bi do kolapsa "zapada". Propali bi u rupu taman da prave društvo jugoslovenima

митодоро

pre 7 godina

У купу шампиона те 1991. године нису учествовали само Енглези. Учествовали су Реал, Милан (као освајач купа шампиона 1990) и Наполи као шампион Италије, не лупајте више глупости па проверите на интернету ако не верујете. То да нису учествовали велики клубови те године могу писати само деца која тада нису ни била рођена а изгледа да не умеју да користе претраживаче на интернету.

Gigi

pre 7 godina

E, ovde se vidi nas glavni problem. Beigrad, Srbija...mi smo imali svetskog prvaka, a vama drago sto nas sve zajedno brisu iz istorije...

Wolfy

pre 7 godina

Navodno u prvom postavljenom klipu je bila ubacena ali je izbrisana zbog pogresnog naziva (Crvenazva Zvezda). Zato i onakav delay izmedju 90te i 92ge god.
Ali opet, glupo da ne isprave i vrate. Nepostovanje!

delija iz fotelje

pre 7 godina

E brate koliko im nije dobro.. Ili su grobaaari hakovali twiter? Pošto groblje jedino zna da piše nesuvisle komentare na sportske vesti biće da je ovo prvo. Sad znam da su nam uveli sankcije ne zbog rata u Bosni nego zbog Barija i "ušatog". Da smo odbranili titulu došlo bi do kolapsa "zapadne civilizacije" i završila bi u rupi , da pravi društvo grobarima

Zvezda je ime šampiona!

pre 7 godina

Kakav bre "tviter profil". Evo vam sa zvaničnog sajta UEFA i to ANFAS!
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1990/index.html

Miki

pre 7 godina

(činjenice, 27. maj 2016 00:38)

To je i sam Ljupko priznao. Rekao im je pre utakmice "Možemo da igramo lepo i da izgubimo. A možemo da igramo onako kako ne volite ni vi ni ja - igramo na 0:0, Dika odbrani penal i mi uzmemo Kup"

Maverick Vinales

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
(srp, 27. maj 2016 00:03)

U 1/4 finalu su igrali Bajern, Porto, Zvezda, Drezden, Spartak, Real, Marsej i Milan (tadašnji prvak Evrope), a Napoli (tadašnji šampion Italije) je ispao od strane Spartaka iz Moskve, koji je posle izbacio Real Madrid, a Marsej je izbacio Milan.

Englezi, tačnije Liverpul je imao zabranu igranja zbog Hejsela. Mada u to vreme su najjače ekipe dolazile iz Italije i Nemačke (aktuelnog šampiona sveta), tako da takmičenje nije bilo ništa slabije od prethodnih.

Poyy

Darko

pre 7 godina

krnji kup sampiona
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve
ali dobro...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srp, 27. maj 2016 00:03)

Uzmi malo procitaj pa onda ostavi ovakav komentar, te godine su ucestvovala dva kluba iz Italije, Milan kao prvak Evrope (ispao od Olimpika) i Napoli (sa Maradonom) ispao od Spartaka iz Moskve. Iz Spanije je bio Real Madrid (takodje ispao od Spartaka). U kupu sampiona nije bilo engleskog kluba (Liverpul je bio prvak, ali je godinu dana vise kaznjen od ostalih engleskih klubova zbog Hejsela) a kup kupova je osvojio Mancester Junajted,pa Zvezda je igrala sa njim super kup. Bio je kaznjen Ajaks zbog napada njegovih navijaca na golmana Rapida (mislim da su ga gadjali bakljama na utakmici) tako da nema ni govora o bojkotu kako je tu jos neko napisao vec jednostavno su dva kluba bili kaznjeni (Liverpul i Ajaks). Nije tesko informisati se, pozdrav svim ljubiteljima fudbala u Srbiji a i sire.
https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup https://en.wikipedia.org/wiki/1990%E2%80%9391_European_Cup

Neko pamti Bari neko Fljamurtari

pre 7 godina

@bio u Bariju... cutali smo u povratku u busu... razocarani igrom...
(RD, 27. maj 2016 09:40)

U kom li si busu bio crni ti? Da si rekao u avionu, brodu....mozda i vozu pa da ti covek poveruje, a kolika je tisina bila pitaj neke koji su bili u avionu kada je malo falilo da se prevrne od mira i tisine!

Boze, Boze koliko je vama tesko!

E da, najveca razlika izmedju dva komsijska kluba koja ni po cemu nisu cak ni slicni je sto jedni pamte mnoge velike pobede, a drugi samo poraze kada im je MALO falilo, kada sami sebe ubedise da su bili bolji, a ono nista!!! :-)

Wolfy

pre 7 godina

Navodno je u prvom postavljenom klipu bila ubacena i Zvezda ali je izbacena zbog pogresno upisanog naziva (Crvenazva Zvezda).
Otud i onaj mali delay izmedju 90te i 92ge. Ako to nisu mogli da preurede, bolje da nisu ni ispravljali.
Nepostovanje!

mlekadzija

pre 7 godina

Stvarno bedno...sta drugo. Mogli bi naknadno i da oduzmu Zvezdi titulu...pa neka je dodele nekoj drugoj ekipi koja im je vise po volji.

Ivke

pre 7 godina

Da, sigurno je slucajno :) Jedna jedina godina koja je izostavljena je sasvim slucajno 91. I to sasvim slucajno nekoliko dana nakon sto je zastava uefa bila u bojama albanske zastave na marakani. Oni lepo uredno daju svoje protokolarne diplomatske izjave, a ustvari itekako imaju stav o tome, sve vide sve cuju... Iza zatvorenih vrata je to "sad cemo mi njima, oni su nasli nama"...

Djura

pre 7 godina

A koga zanima da li su objavili ili nisu. Mi znamo a znaju i oni koje to najviše boli. A ko ne zna taj nije čuo za fudbal. Ako je ovo reakcija na transparente onda mi je još draže što su ovo uradili, pošto je to što su navijači napisali velika istina.

REMA

pre 7 godina

Ovi sto pricaju o prilikama Zvezde u finalu, govore samo o sebi i koliko im je krivo a i da utakmicu nisu nikada gledali, jer da jesu znali bi koliko su francuzi drhtali od Binica i Panceva u vise navrata...

Slavisa V.

pre 7 godina

"...i oduzmu titulu i daju je lionu..."
Za tvoju informaciju, Lion tada nije ni postojao na fudbalskoj mapi Evrope. Verovatno si negde procitao da je Zvezda u finalu igrala protiv Olimpika, ali ne ovog kojeg pamti tvoja generacija, nego protiv Olimpika iz Marselja, tada finansijski najmocnijeg kluba.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ krnji kup sampiona 
bez italijana spanaca engleza ko zna koga jos sve 
ali dobro...

Ne lupaj, igrali su Milan i Napoli iz Italije,Real iz Spanije a samo englezi nisu jer su jos bili pod kaznom5+1 god (Hejsel) a oni tada i nisu bili neki "jaci" prorivnici.Mozete samo da nam zavidite i puknete od muke.

Bari

pre 7 godina

Vidim klinci ovde pisu kako nije bilo Engleza,Italijana,Spanaca,pa odakle su onda Real,Milan,Napoli?Jeste da nije bilo Engleza,zbog tragedije na Hejselu,Liverpul je odradjivao suspenziju,a Aston vila je igrala Kup uefa.To ne umanjuje cinjenicu da su klubovi ucesnici ono najbolje sto je Evropa imala da ponudi te godine,kao i svake,osim Liverpula.A sto se nismo sastali sa tim klubovima,takav je bio kostur,da je Real ispao u cetvrtfinalu od Spartaka Moskva,a Olimpik je izbacio Milan,pa je u polufinalu Olimpik igrao sa Spartakom a mi posle cetvrtfinala sa Dinamo Drezdenom sa Bajernom koji je izbacio Porto u cetvrtfinalu.
Tako da,nije bitno samo da se nesto napise,procitajte pa onda pisite

IP

pre 7 godina

@srp
Samo za informaciju, te godine su u četvrtfinalu igrali Real(Španija), Milan(Italija, ranije ispao i Napoli), Bajern, Olimpik Marsej, Porto, Spartak Moskva, Dinamo Drezden i Zvezda. Do sada su četiri finala završena bez golova.