Subota, 21.11.2015.

22:24

Federer – Đoković za kraj sezone

Rodžer Federer pobedio je Stana Vavrinku sa 7:5, 6:3 i plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: B92

Federer – Ðokoviæ za kraj sezone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

sima

pre 8 godina

A pazi ove nabedjene ustase stoo veruju u pobdeu Federera i ibesljiv poraz naseg kralja.E pa gde su ti vasi
slavni teniseri da osvajaju ovako nesto.Verovatno igraju turnirw po okolnim selima ne bi li skupili neki bod

anica

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!
(., 22. novembar 2015 02:03)

Ludilo tackice, ponizenje...Dubai, SInsinati, a Nole uzeo samo IW, Rim, WB i US open, sta ce ostati upamceno? E, da, zaboravila sam i Vimbldon od prosle godine. Znas li ti sreco da zbog tog Novaka i Rafe njega nema nigde u sezoni sljake, bruka stvarno da covek za 10 godina nije uspeo da osvoji RIM i MC, al nebitni su jel tako, da te "deru" klinci i ne pitaju za posledice. Malo mi permutujes stvari. Mogao bi malo bolje da pogledas statistiku matorog, ima tu dugmence moje dosta interesantnih stvari.
Za razliku od Rodje, Novak ima dusu i voli da udeli poklon ponekad, valja se...sirokogrud covek, ne voli da sitnicari. Jos cekam analizu jucerasnjeg meca, ali svaki udarac ponaosob?

Јота

pre 8 godina

Извињавам се свима. Новак је ипак ове сезоне изгубио до сад 3 пута од РФ.

Превидео сам уторак у Лондону и пораз у групи.

Много серће данас Новаче и поздрав свим љубитељима тениса и људима добре воље.

mishha

pre 8 godina

Razmislite zasto ste negativno shvatili komentar. Rudarski posao je castan, narodnjaci su mnogo popularniji od Mocatra, i Novak ih voli, mislim da mu je i na svadbi pevao Drljaca (isto veliki Srbin). A opste je poznato da je Mocart bio mnogo veci naduvenko i od Federera

VUK

pre 8 godina

Federer izgleda u poslednje vreme kao pristojan mladoženja.. ili mladi menadžer koji dolazi na intervju za posao.. bez puno reči.. fin.. pristojan.. nije mi jasno kako se isključivo debili pale na njega?

6:2, 6:1 i pozdravite vasu mamu...

pre 8 godina

Ne da mu Novak nista, danas ga razmontirava za sve pare. Gledacemo jedan od izvesnijih meceva gde Fedjo moze samo da se nada da nece pasti krompir.

Vlada

pre 8 godina

Ljudi, praznik tenisa. Fedex je vrhunski igrac, ali u Novaku lezi neki pokretac (citaj Inat) koji ga je doveo do ovde No.1
Bice lepo za gledati ali ako Nole sam sa sobom resi neke stvari Gilete ima novog manekena a to je srbenda ;)

Marko

pre 8 godina

Svi kazu kako je Federer odigrao odlicno.Po meni je on odigrao los mec.Wawrinka je napravio neverovatne greske.Ako Dokovic i Federer odigraju kao juce onda Novak pobeduje u 2 seta.

dominus

pre 8 godina

@Gajetano je u pravu,mozda Vavrinka nije toliko dobar da na betonskoj podlozi dobije Rodzera,ali se iz aviona vidi da se nije ni trudio.Da li su imali kakav dogovor tokom sezone u njihovim mecevima,tvrditi ne mogu,ali sumnja postoji.Ipak,bolje sto je Federer prosao,jer ce Novak moci upravo protiv njega oboriti njegov rekord.

No, i pored svega toga...

pre 8 godina

ako djokovic osvoji prvi set, sanse da pobedi su mu ogromne, a u protivnom, sve je moguce
(markonato, 21. novembar 2015 22:36)

A tek ako Novak osvoji prva dva seta... Pobeda će biti tad u džepu, ne? Ako izgubi te setove, nešto ne verujem da može pobediti.

istinoljubac

pre 8 godina

Interesantan detalj...
Jedan od nas što volimo malo da prokomentarišemo reče kako u finalu igra teniski maestro protiv rudara tj. Mocart protiv Drljače...
Iako dotični nije imenovao ko je tu Mocart a ko Drljača dobio je pregršt minusa...
Pitam se zašto.
Verovatno zato što su navijači jednog od njih nesvesno priznali ko je tu stvarno Mocart, a ko ovo drugo!

PS
Pazite kad dajete minuse, ja i dalje nisam imenovao, niti znam ko je tu ko, po klasifikaciji dotičnog!

Vlada

pre 8 godina

Ma koje pustanje. Vavrinka je prodao mec ali danas nema predaje placko ima da odrida za mocarta. Valjda ga zato zovu maestro u komentarima. :)

RF, teniski Lord Byron

pre 8 godina

Sve nešto provejava optimizam #Nolefam-a da Rodžer ne može ponoviti onu partiju od utorka, te da će zbog toga (i očigledno samo zbog toga) pobediti Novak. E pa, drugari, neće RF onu poeziju ponoviti, nego će još mnogo bolje otpevati i otplesati danas te prepustiti max 5 gemova. Tek da se zna ko je najbolji svih vremena i rasprši nade o nekakvoj "najboljoj sezoni u istoriji" NĐ.

karamba

pre 8 godina

Novak ovo zavrsava u dva seta, gde se Pipi duga carapa nece nista pitati !
Kiseli, osmeh na kraju, vise ga frka od Mirke nego zbog poraza, a njen izraz lica u fazonu, samo da dodjemo kuci, je...u ti nanu naninu ;-)

Vrabac

pre 8 godina

Bilo bi lepo ako bi ovo Djokica dobio zbog simbolike. Izjednacio bi se u svom vrhuncu u medjusobnom skoru sa 2 svoja najveća rivala (sa vise slam-ova od njega) I tako najavio vreme koje moze biti samo njegovo!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da se ne lazemo,sve zavisi od prvog servisa Rodzerovog kao od Novakovog riterna,bude li to fukcionisalo kod jednog i drugog,bice neizvestan mec!Mada opet prognoze olako davati posle poraza Novaka u grupi koji jeste pobedio Rodzera na dva mastersa i dva GS ALI isto tako je Rodzer jedini koji je pobedio ove godine tri puta srpskog sampiona dok su ostali bili nemi posmtraci osim Mareja,Vavrinke,Karlovica u pocetku sezone u Dohi koji imaju po jednu pobedu ove sezone.

.

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!

Mikii

pre 8 godina

Kanidja@

Tebi i slicnima poruka - niko od njih ne igra za majku SRBIJU vec za svoj dzep. Utuvite to vise u tintare, ovo je INDIVIDUALNI sport.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Finale kakvo i treba da bude, dva najbolja na svetu. Svaka cast obojici, ja navijam za federera kao sto sam od 2005. Jednostavno covek igra najlepsi tenis i najbolji je ikad. Bice predobar mec jedva cekam.

pjer

pre 8 godina

H2H je jedini pravi kriterijum ko je bolji teniser od dvojice savremenika. Zato bi bilo dobro da ga sutra No1e obrije.
(mocca, 21. novembar 2015 23:18)

Gluposti. Evo i primera...Kada je Fedex imao najlosiju sezonu u svojoj karijeri (2013.) igrao je sa Nadalom 5 puta...Kada Nadal igra svoju najlosiju sezonu, odigrali su samo 1 mec i to nedavno

Druga stvar, to sto Federer traje ovoliko i dolazi do zavrsnica svih velikih turnira ne znaci da je savremenik sa Novakom. On je 6 godina stariji, a kako teniske karijere ne traju dugo, to je ogromna razlika.

Jako je tesko predvideti ishod sutrasnjeg meca, ali mislim da dobija Novak u 3 seta.

ika

pre 8 godina

uh, koliko nezgodan meč za novaka

ako izgubi, praktično urušava celu sezonu (upravo zato što finale igra sa federerom), s druge strane federer porazom praktično ne gubi ništa

Zvezdara

pre 8 godina

Nole je ukapirao taktiku ATP i pridružio se tome. Federer je potreban ATP i ostalim teniserima radi sponzora, fokusa na tenis u medijima, većih nagrada i punih tribinam. Zato ga je i pustio u prošlom meču, da bi bio siguran da prolazi u polufinale. Zato ga i pušta u manje važnim mečevimam. Sinsinati ove godine nije bio u planu da osvoji već USOPEN. Novaku je draže da pobeđuje Federera u finalima nego bilo kog drugog sa tura. O tome se piše danima , sponzori to vole, ATP to voli. Zamislite tur bez Federera, svi bi govorili lako je Novaku kada najbolji svih vremena nije tu. Nole je to ukapirao posle drugog Wimbledona i od tada mu daje turnire za koje nije zainteresovan i pohvalno se izražava o njemu više nego ranije. Verujem da je u Noletovom finansijskom i sportskom interesu, da Federer što duže bude u vrhu ATP jer bez Feda na turu ništa nije isto.

grmecka korida

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

# Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-94)

Da ti nesto recem, mala moja ... svaka cast na komentu, zbog takvih vredi pratiti vesti.
OJHA
Naravno, od mene minus

Ivan

pre 8 godina

Ma sve se ovde odavno zna (Nole dize pehar sutra), ali jedno me zivo zanima: sta kazu kladionice na koju ce stolicu sutra bradonja da sedne?

признај

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

Или си фан Троицког или си Хрват;-)

terza

pre 8 godina

@jota - itekako tacan podatak jer si ocigledno zaboravio da je izgubio od Federera i u utorak u grupnom delu ovog turnira!?
Poraz sutra bi psiholoski tesko pao Novaku jer bi time Federer, u 35. godini zivota bio jedini veliki rival koji ima pozitivan skor sa njim i tokom cele karijere, a i jedini ove sezone.

mister mister

pre 8 godina

Njih dvojica su najkonstantniji igraci u istoriji!Verovatno i najkompletniji.Prepucavanje klinaca je nebitno,svaka cast Rafi ali mu fali malo vise konstantnosti,fali mi zavrsni masters,broj nedelja,on je za sada najbolji na sljaci svih vremena a tako ce i da ostane.Federer i Novak drmaju svake godine,tresu sve zivo non-stop su u zavrsnicama svih turnira svih podloga!!!Sad je Noletova era konstantne dominacije svuda i svi ga se boje kao Fed pre kad je zario i palio a jos uvek cepa sve osim Novaka.To dovoljno govori o njemu,a Novak ima dace Big jos uspwsnih godina isprer sebe!

Nikola

pre 8 godina

Prizeljkivao sam polufinale Noleta sa Nadalom, a finale sa Federerom, da izjednaci medjusobne skorove. Ostaje da se odigra finale i da bude po mojim zeljama. A 2016. je sansa za Noletove nove rekorde.

robin hud

pre 8 godina

Sutra će biti meč motivacije.
Ko je više motivisan? Novak da zaokruži najbolju setonu u istoriji i spreči kalkulacije u tom smislu ili Federer da pokuša da zaštiti svoju sopstvenu iz 2006.
Federer je malo svežiji, što u principu ne mora značiti ništa i verovatno je da vrlo teško može načiniti preokret ako izgubi prvi set.
Deluje neveovatno Novakova igra protiv Nadala i dala mu je ogromno samopouzdanje za sutrašnji meč.
Nije za verovati i da Novak može dva puta uzgubiti od Federera za kratko vreme.
U njihovom poslednjem meču, a i u ostalim mečevima je primetno da Roger bolje igra defanzivu i da je manje napadao nego obično. Bio je strpljiviji.
Protiv Vavrinke se vratio staroj taktici.
Novak ne može ponoviti onoliki broj grešaka i tako loš bekend iz poslednjeg meča.
Novak ima oružja za Rogera i to je dokazao uvek kada je bitno i kada mu je stalo.
Dakle, ipak sve zavisi od njega i njegove motivacije.
Rogeru želim da konačno pogodi svoje mesto i da se ne bruka. Pozdrav.

neko

pre 8 godina

Federer ima blagu prednost uoci sutrasnjeg finala jer je dobio Novaka u grupi..Ma sta god pricali i opet bili ostrasceni Novaku nece biti nimalo lako sutra ako ponovi igru koju je Rodzer pokazao pre par dana uz to servis bude sluzio Rodzera na visokom nivou Djokovic nema sta da trazi.

Nz

pre 8 godina

Novakovci, sutra cete videti sta znaci poezija u pokretu protiv sirove snage, a to sve u dvorani pod sterilnim uslovima! Uostalom, videli ste i pre neki dan, pa ste kukali kako je imao los dan, sta li cete sutra izmisliti bas me zanima.

enes -NP

pre 8 godina

U danasnjem tenisu nedostaje mlada krv. Talentovanih klinaca kakvi su bili Nadal i Nole trenutno nema u ATP-u. Zato Nole sva finala igra protiv coveka koji ima 34 godine..i naravno, uglavnom pobedjuje. Realno, muski tenis nikada nije bio izvesniji i dosadniji.

mister mister

pre 8 godina

Sta li je sa komentarima ljudi ovde!?Aloo neko da mrzi Djokovica ili Federera da MRZI?!?!Da li ste normalni...Da sam imao priliku da popijem pice sa njima pa da kazem ovaj je ovakav ovaj onakav :))) Strasno,nemam reci!OBOJICA ocevi,imaju decu,izdvajaju pare u humanitarne svrhe,dominiraju godinama,gospoda,profesionalci ali nije dovljno sve to...ipak mora neko da se mrzi zvao se on Novak,Rafa ili Rodzer...Sto se tenisa tice to je rokanje uvek,Fed je genijalac,Novak isto samo svako na. svoj nacin ;)

Frenklin Klinton

pre 8 godina

@anica

gade mi se takvi komentari i teorije zavere,koje veze sa normalnim mozgom nemaju. Inače "moj pulen" nažalost ne igra zbog povrede ali očekuje se povratak početkom 2016! #DelPo

bazab

pre 8 godina

nekako ne ide da federer dobije djokovica 2 puta za nekoliko dana.mislim da ce dobiti djokovic i izjednaciti skor ponovo.ovaj mec je skroz druga prica.

посматрач

pre 8 godina

Читам коментаре и не верујем каквих мазохиста и набеђеност код већине људи због спорта који је само забава и ништа више од тога. Уз то пуно фрустрација код оних који се ките туђим успехом јер својим немају..Жалосно и тужно што је тако.

zoran

pre 8 godina

Prava je šteta što ATP način bodovanja ne dozvoljava da Đokoviću pored toga što je teniser broj 1, dodele i mesto br. 2 i 3.
Imajući u vidu broj bodova to tako i ispada.

Ono kao Nole br. 1, dva mesta prazno pa onda svi ostali...

Vala, zaslužio je to u 2015. godini

zikazikic

pre 8 godina

@Gajetano

Smrdi, narocito Monte Karlo proslogodisnji, inace jedan od dva Federerova neosvojena Mastersa, kada je Federer dobio prvi set pa izgubio mec. Stvarno si lik.

Vladimir

pre 8 godina

Kako ljudi neshvatate FEDERER SE PITA novakova je sansa ako FEDERER odigra ocajno...Osrednja FEDEREROVA partija i novak je nemocan(prebacivac loptica)

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Ovo je smesno, kao i prvo polufinale.
Njih dvojica su liga za sebe, s'toga je ona izjava Nadala o trenutnoj atp listi smesna.
Nekako se od pocetka osetilo da nece biti previse zara kao prosle godine, sto verovatno nije ni bilo za ocekivati, ali ce ga sutra svakako biti mnogo vise nego u drugom kolu Sten Smit grupe.
Sto se meca tice, sjajno izdanje FedEx-a. Dobra taktika, promena u odnosu na poslednja dva meca ove nedelje, sjajna igra na mrezi, predivni voleji.
Servis standardno dobar sa dosta varijacija. Vavrinka previse odigravao u forhend, kao i servisom.
Sutra se svi nadamo vrhunskom i neizvesnom mecu do koga nazalost nije doslo prosle godine. Sada su obojica negde na 100% sto se igre i fizicke pripremljenosti tice.
Sjajan zavrsetak sezone vodeceg dvojca.
Ne brijem se bar do sutra uvece...

anica

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.
(simke, 21. novembar 2015 22:34)

U pravu si za servis ali te je ocigledno ovaj poraz poremetio malo, druze Novak ima ritern, i ne dozvoljava mu da plese, ne brini:) Nije Novak Vavrinka, Marej ili Gaske. Neki ljudi pisu kao da Nole nije uzeo dva mastersa i dva gs preko Rodje.
Znas i sam kako siri teren i kako igra, jedino ako ne bude Nole servirao dobro moze malo da zapne...da ne davim, ako bude igrao kao danas nema Roki sanse, moze slobodno da ponese onu klupu kao suvenir kuci.

Малац

pre 8 godina

Венус је очекивано одиграла.
Није покушала ни један једини лоб а сека је правила такве излете у празно да би и ћорав набо макар један.

bagzi

pre 8 godina

Finale dvojice najboljih. Bice nezgodno. Federer ce krenuti od starta maksimalno agresivo i ako mu vecina tih hazarderskih udaraca udje Novak je u problemu. Sa druge strane vazan je Novakov servis( u Fedov ne sumnjam). Novakova pobeda bi bila kruna jedne monstruozne sezone.

braneer

pre 8 godina

Mozete li mi objasniti kako je Federer osigurao 2. mesto na ATP listi? Trenutno Marej ima 8470, a Federer 7340. Mari je osvojio 200 poena na ovom turniru, tako da ce od ponedeljka imati 8670. Federer je osvojio 600 poena u grupi i jos 400 za plasman u finale. Tako da, ako izgubi sutra, imace 8340, a ako pobedi, 8840. Tako da mu prvo mesto obezbedjuje samo pobeda sutra. Ali Marej ima jos finale Davis cup-a, tu moze jos cini mi se 140 poena da osvoji. Federer ima sanse za 2. poziciju na kraju godine, ali daleko od toga da je obezbedio danas.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

lagano će ga odrati.U 90min.sve gotovo.Jedino da Nole izadje u dzemperu pa izgubi.Inace zna to i Rodja da Noleta ne može niko pobediti dva puta u tri dana.Nemoguca misija.Odavno ne gledam tenis pun naboja i stresa jer Nole je toliko moćan da ladno na ćirilici čestita slavu u po Londona

blam

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

istina ziva! sad citam u blicu opet neke teorije zavere ( rodzer rekao da je novak odavno trebao biti oduvan ) ahahaha, rodzer je kralj, kako se sprda sa njima i sta mu radi... ali bolje nije zasluzio, posle godina nedolicnog ponasanja, vredjanja protivnika od clana njegove porodice itd... ako, i treba da se rodzer sprda sa njim, jer je realno daleko od njega svetlosnim godinama i moze mu se...

Јота

pre 8 godina

@ Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(
(nemanja, 21. novembar 2015 22:38)

Netacan podatak ste izneli da bi eventualni sutrasnji poraz bio Novaku 4-ti od Federera ove godine.
Naime, Novak je izgubi ove godine od Rodzera dva puta i to Sinsinati i Dubai.

Novaku mnogo srece sutra u finalu.

Sto se tice ovoga meca Stena i RF, licno mislim da je dogovor o medjusobnom neiscrpljivanju dvojice Svajcaraca u ovakvim mecevima ove godine sasvim ocigledan i unapred dogovoren, narocito u Rimu i RG-Parizu.
A i ovaj drugi set u O2 areni veceras je krajnje sumnjiv.

Neco-RS

pre 8 godina

Ljudi kako mene ovaj Federer nervira to je strasno.Dok Nadala, Ferera i Del Potra obozavam.Nole ce da ga oduci od tenisa.
(Slavko-RS, 21. novembar 2015 22:34)

Ko te pit'o za zdravlje?

Ove godine je crni dzemperic u trendu

pre 8 godina

...
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!
(djoko, 21. novembar 2015 22:48)

Sutra ce se videti,cija majka crnu vunu prede!

Marinko

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,
(Gajetano, 21. novembar 2015 22:28)

Sten je dobijao Fedexa samo na sljaci. Na betonu ima 0 pobeda. Tako da ta prica o propustanju ne pije vodu.

Nadam se da Nole dobija sutra. Bice tesko.

budva

pre 8 godina

-PUKOVNIK-
Komentar godine!? Čovek ne zna da začuti. Tokom prenosa ponavlja ''bajate'' činjenice. Uvek se folira da je strogo usmerene na samu tenisku igru, a onda se kao svaki folirant oda. Za Donu Vekić, koja može da mu bude kčerka, kaže da je bila u glavnoj ulozi u poznatoj sapunici. Sramota.

No1eminator

pre 8 godina

Očekujem Novaka extra motivisanog i "napaljenog" da u poslednjem meču sezone pruži maximum,revansira se Rogeru za poraz iz grupne faze i na
najlepši mogući način okonča ovu fascinantnu sezonu.Prilika da sutra ponovo izjednači u medjusobnom skoru i od sledeće sezone krene polako,ali sigurno da preuzima prednost u istim sa njime i Nadalom.Verujem da je Nole najbolje sačuvao za kraj.

optimus prime

pre 8 godina

Nema boljeg završetka sezone od meča Nole-Rodžer. Prošle godine je Mirka isplela džemper Rodžeru, a ove godine da ga Nole obrije u finalu. Idemo Nole, uvek uz tebe.

milos

pre 8 godina

Ovaj vavrinka je smesan igac ne zasluzuje dva grend slema bar ne pre del potra, odigra jednom godisnje dobar turnir i to je to nema sanse da veze dva dobra meca jos kad cujem kako ga porede sa marijem a ima po 2-3 pobede i po 20 poraza protiv najbolje trojke!

zika

pre 8 godina

Nema sanse da federer ponovi pobedi, jednostavno pobediti novaka na jednom turniru za par dana je gotovo nemoguce. Novak je tada odigrao dosta lose federer je samo dobro servira i nista vise. Videcemo sta ce biti nadam se da ce biti lep mec za kraj sezone.

nemanja

pre 8 godina

Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(

simke

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.

anica

pre 8 godina

(Frenklin Klinton, 21. novembar 2015 22:35)
Zasto, covek pise istinu, treba da ti se gade postupci tvog pulena a ne da ljubomorno reagujes na cinjenice...ima 17 Gs i 87 titula do duse od toga 40 atp 500 250, sta je sve postigao u karijeri, a nije naucio da se ponasa, trulo zar ne? Frajer, najbolji svih vremena, pare, ludilo, a prazna dusa. Sutra sledi "brijanje" jer Novak ne ostaje duzan, kako mu neda djavo mira nego poleti kao na Us openu, mora da se spusti na zemlju.

anica

pre 8 godina

Dobra parija bradonje, vitalan jos uvek, svaka mu cast, ali da vidimo sutra da li moze da "upali" serva volej smec, mislim da Nole nece imati problema ako bude igrao kao danas, kad pocne da ga seta i malo onih linijica od danas, jake ostre udarce da ubaci i nema problema. Servis, servis je Novaku i te kako potreban da mu olaksa posao.
Nezainteresovanost totalna kod Vavrinke, ali je ipak razlika u kvalitetu ogromna. Na koju li ce stolicu sutra Roki, bas me zanima.
Drz' ga Nole, idemo.

Nikola

pre 8 godina

Ma pustio ga je Wawi mali da ode u finale. Dogovor je takav bio. A što se tiče meča u grupnoj fazi Djoković-Federer 0:2. Tada Nole se nije ni trudio da pobedi jer taj meč nije bio za titulu niti je bio značajno važan novaku. Realno sutra No1e dobija ovo u 3 seta.

Kanidja

pre 8 godina

Kad je izgubio od RF, prognozirao sam da ce Novak sigurno proci dalje, u polufinalu da ce dobiti Nadala, a u finalu da ce vratiti Federeru, jer je igrao s pola snage! ZIVI BILI PA VIDELI! Inace, posto vidim da ima nekih podela, mrzim kad neko napise "Nole delijo", ili kada se pljuje Sale Djordjevic zato sto je Grobar i slicno, svima njima poruka-shvatite da niko od njih ne igra za Partizan i Zvezdu vec za majku SRBIJU! Novak Djokovic, idol jednog zagrizenog Grobara, uz Vladu Scepanovica, Mateju Kezmana i Sasu Pavlovica(iako ga delije ne vole, ali i to postujem)
! Pozdrav!

Milan Nis

pre 8 godina

@rade
Znas srpski i pored najveceg sportiste sa ovih prostora ikada ti sebi dozvoljavas da navijas za tamo nekog SVAJCARCA,kakav god i koliko god veliki bio.Tvoja stvar,ali mi je to stvarno neshvatljivo.Sutra neka pobedi bolji u tom mecu,a o najvecem i najboljem ikada,govorice neki novi klinci,a ne mi njihovi savremenici.

RF i NDJ

pre 8 godina

Mislim da nismo mogli pozeleti bolji mec za kraj sezone. Dva mozda i najbolja ikada. Neka pobedi bolji, ali ubedjen sam da cemo gledati odlican duel velikih majstora.

Duh

pre 8 godina

Nadal više nije ozbiljan rival,ostaje još Rodžer koji je hteo ne hteo u 35. godini,očekujem obzirom na ostalu konkurenciju i kvalitet i potencijal onih koji dolaze da Nole u naredne tri godine poruši sve rekorde.

Nz

pre 8 godina

Sutra dobija Roger! Nemate sanse Noletovci! Kraj je sezone, a igra se u dvorani. Poezija u pokretu protiv trkacke i prebacivacke igre. Zna se pobednik!

Krsman

pre 8 godina

Rodzer svakako igra najbolji tenis u zivotu. 4 klase je unapredio igru. Prosle godine se sa istim Vavrikom "klao" na jednu loptu, a sad ga isamara ko dete. Servis mu je najubojitije oruzje, ako zakaze eto nama srece. Zna da ne moze da trci, zna da ne sme na duge poene i onda ubrzava, samara loptu, igra na ivici. Nikako ga ne volim, ali sutra ima znacajne sanse. Nazalost proslo je vreme kad ga je Novak trsio kad god se sretnu. Eto recepta Noletu da traje do 37. godine

Guh

pre 8 godina

Trenutno najveći svih vremena protiv budućeg najboljeg svih vremena! Najveće rivalstvo na betonu u istoriji! Poslednji meč sezone! Novak ako dobije ovo je zvanično najbolja sezona u istoriji, bolja od Federerove pre 9 godina! Blokbaster u najavi! Srećno Srbinatore!

robin

pre 8 godina

Ljudi, to su dva momka ciji primer slede milioni dece sirom sveta i na taj nacin baveci se sportom beze od ulice droge nasilja i slicno. Plus njihov humanitarni rad- i onda neko napise losi su to ljudi. Dajte molim vas. A sto se sad igre tice igraju najveci sportista po meni ikad protiv najveceg sportiste danasnjice koji je u poteri za ovim. I spektakl i kvalitet su zagarantovani. Sutra ce biti velicanstveno! Poz dobri ljudi:)

charlotte sometimes

pre 8 godina

Moja prognoza:

1. Roki sutra uzima ponovo Novaku stolicu. Mogu kucu da stavim. Ako bi promenio, to bi znacilo da je priznao da je pogresio, sto mu ne pada na pamet jer mu je ego najveci od svih vrhunskih tenisera.

2. Noki sutra izlazi sa najvecom mogucom motivacijom. Poslednji mec, nema vise kalkulacija. Maksimalni fokus i ostrina.

3. Ishod meca Novak u 3, samo zato sto Federer fenomenalno servira a Novak je malo umoran. Ipak osecam da ce Novak da da sve i stisne petlju da zavrsi sezonu u najboljem mogucem svetlu.

4. Ako i promasim, ovo je najbolja moguca sezona. Jedino cu biti razocarana jer ne podnosim ''svetu kravu'', ali Novaku ne bih imala NISTA da zamerim.

Idemo Noki, turnir je tvoj.

antiDebil

pre 8 godina

Dakle Provokatorka za kraj ? Wawrinki se opet negde zurilo, ali neka prethodna 2 puta kada je ovako izgubio od Africke prljavstine Novak je to pocistio u finalu. Od sutrasnjeg meca me samo interesuje gde ce Provokatorka sesti nista vise od toga, glavni posao za ovu sezonu je zavrsen. Do sada su u svih 14 meceva dubla i 13/14 meceva singla slabije rangirani igraci prvi izlazili na teren i sedeli na mesta koja su za to predvidjena, samo se jedan napravio lud i rekao ,, Nece mene peskirici da odredjuju di cu ja da sedim'', videcemo da li ce se sutra ponovo praviti ludo ?!!

Gajetano

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,

djoko

pre 8 godina

Najava finala:
Beograd protiv Bazela
Kajmak protiv svajcarskog sira
Kolarov protiv Sacirija(ups nije on svicarac al mu je ime slicno nazivu zemlje)
Snaga uma protiv elegancije
Ponos Balkana protiv ponosa ostatka svijeta
Majstor protiv majstora

Da li ce Roger sutra ponoviti tradiciju zapocetu pre tacno godinu dana na istom ovom mjestu te izaci u dzempercicu?
Da li ce Roger ovaj put ipak izaci kao dzetlment i suprostaviti se Djokovicu?
Jedno je sigurno morate priznati da ima slicnosti u dzempercicu i dzetlmentu jer obje rijeci pocinju istim slovom.(ovo niste primjetili)

Dobro dosli u London grad poznatom po dominaciju pomenute dvojice tenisera jer su u posljedni 12 godina,cak 10 puta bili uspjesni.
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!

Guh

pre 8 godina

Trenutno najveći svih vremena protiv budućeg najboljeg svih vremena! Najveće rivalstvo na betonu u istoriji! Poslednji meč sezone! Novak ako dobije ovo je zvanično najbolja sezona u istoriji, bolja od Federerove pre 9 godina! Blokbaster u najavi! Srećno Srbinatore!

RF i NDJ

pre 8 godina

Mislim da nismo mogli pozeleti bolji mec za kraj sezone. Dva mozda i najbolja ikada. Neka pobedi bolji, ali ubedjen sam da cemo gledati odlican duel velikih majstora.

Gajetano

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,

optimus prime

pre 8 godina

Nema boljeg završetka sezone od meča Nole-Rodžer. Prošle godine je Mirka isplela džemper Rodžeru, a ove godine da ga Nole obrije u finalu. Idemo Nole, uvek uz tebe.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Moja prognoza:

1. Roki sutra uzima ponovo Novaku stolicu. Mogu kucu da stavim. Ako bi promenio, to bi znacilo da je priznao da je pogresio, sto mu ne pada na pamet jer mu je ego najveci od svih vrhunskih tenisera.

2. Noki sutra izlazi sa najvecom mogucom motivacijom. Poslednji mec, nema vise kalkulacija. Maksimalni fokus i ostrina.

3. Ishod meca Novak u 3, samo zato sto Federer fenomenalno servira a Novak je malo umoran. Ipak osecam da ce Novak da da sve i stisne petlju da zavrsi sezonu u najboljem mogucem svetlu.

4. Ako i promasim, ovo je najbolja moguca sezona. Jedino cu biti razocarana jer ne podnosim ''svetu kravu'', ali Novaku ne bih imala NISTA da zamerim.

Idemo Noki, turnir je tvoj.

anica

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.
(simke, 21. novembar 2015 22:34)

U pravu si za servis ali te je ocigledno ovaj poraz poremetio malo, druze Novak ima ritern, i ne dozvoljava mu da plese, ne brini:) Nije Novak Vavrinka, Marej ili Gaske. Neki ljudi pisu kao da Nole nije uzeo dva mastersa i dva gs preko Rodje.
Znas i sam kako siri teren i kako igra, jedino ako ne bude Nole servirao dobro moze malo da zapne...da ne davim, ako bude igrao kao danas nema Roki sanse, moze slobodno da ponese onu klupu kao suvenir kuci.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

lagano će ga odrati.U 90min.sve gotovo.Jedino da Nole izadje u dzemperu pa izgubi.Inace zna to i Rodja da Noleta ne može niko pobediti dva puta u tri dana.Nemoguca misija.Odavno ne gledam tenis pun naboja i stresa jer Nole je toliko moćan da ladno na ćirilici čestita slavu u po Londona

bagzi

pre 8 godina

Finale dvojice najboljih. Bice nezgodno. Federer ce krenuti od starta maksimalno agresivo i ako mu vecina tih hazarderskih udaraca udje Novak je u problemu. Sa druge strane vazan je Novakov servis( u Fedov ne sumnjam). Novakova pobeda bi bila kruna jedne monstruozne sezone.

Duh

pre 8 godina

Nadal više nije ozbiljan rival,ostaje još Rodžer koji je hteo ne hteo u 35. godini,očekujem obzirom na ostalu konkurenciju i kvalitet i potencijal onih koji dolaze da Nole u naredne tri godine poruši sve rekorde.

djoko

pre 8 godina

Najava finala:
Beograd protiv Bazela
Kajmak protiv svajcarskog sira
Kolarov protiv Sacirija(ups nije on svicarac al mu je ime slicno nazivu zemlje)
Snaga uma protiv elegancije
Ponos Balkana protiv ponosa ostatka svijeta
Majstor protiv majstora

Da li ce Roger sutra ponoviti tradiciju zapocetu pre tacno godinu dana na istom ovom mjestu te izaci u dzempercicu?
Da li ce Roger ovaj put ipak izaci kao dzetlment i suprostaviti se Djokovicu?
Jedno je sigurno morate priznati da ima slicnosti u dzempercicu i dzetlmentu jer obje rijeci pocinju istim slovom.(ovo niste primjetili)

Dobro dosli u London grad poznatom po dominaciju pomenute dvojice tenisera jer su u posljedni 12 godina,cak 10 puta bili uspjesni.
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!

nemanja

pre 8 godina

Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(

anica

pre 8 godina

Dobra parija bradonje, vitalan jos uvek, svaka mu cast, ali da vidimo sutra da li moze da "upali" serva volej smec, mislim da Nole nece imati problema ako bude igrao kao danas, kad pocne da ga seta i malo onih linijica od danas, jake ostre udarce da ubaci i nema problema. Servis, servis je Novaku i te kako potreban da mu olaksa posao.
Nezainteresovanost totalna kod Vavrinke, ali je ipak razlika u kvalitetu ogromna. Na koju li ce stolicu sutra Roki, bas me zanima.
Drz' ga Nole, idemo.

Kanidja

pre 8 godina

Kad je izgubio od RF, prognozirao sam da ce Novak sigurno proci dalje, u polufinalu da ce dobiti Nadala, a u finalu da ce vratiti Federeru, jer je igrao s pola snage! ZIVI BILI PA VIDELI! Inace, posto vidim da ima nekih podela, mrzim kad neko napise "Nole delijo", ili kada se pljuje Sale Djordjevic zato sto je Grobar i slicno, svima njima poruka-shvatite da niko od njih ne igra za Partizan i Zvezdu vec za majku SRBIJU! Novak Djokovic, idol jednog zagrizenog Grobara, uz Vladu Scepanovica, Mateju Kezmana i Sasu Pavlovica(iako ga delije ne vole, ali i to postujem)
! Pozdrav!

simke

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.

antiDebil

pre 8 godina

Dakle Provokatorka za kraj ? Wawrinki se opet negde zurilo, ali neka prethodna 2 puta kada je ovako izgubio od Africke prljavstine Novak je to pocistio u finalu. Od sutrasnjeg meca me samo interesuje gde ce Provokatorka sesti nista vise od toga, glavni posao za ovu sezonu je zavrsen. Do sada su u svih 14 meceva dubla i 13/14 meceva singla slabije rangirani igraci prvi izlazili na teren i sedeli na mesta koja su za to predvidjena, samo se jedan napravio lud i rekao ,, Nece mene peskirici da odredjuju di cu ja da sedim'', videcemo da li ce se sutra ponovo praviti ludo ?!!

No1eminator

pre 8 godina

Očekujem Novaka extra motivisanog i "napaljenog" da u poslednjem meču sezone pruži maximum,revansira se Rogeru za poraz iz grupne faze i na
najlepši mogući način okonča ovu fascinantnu sezonu.Prilika da sutra ponovo izjednači u medjusobnom skoru i od sledeće sezone krene polako,ali sigurno da preuzima prednost u istim sa njime i Nadalom.Verujem da je Nole najbolje sačuvao za kraj.

Milan Nis

pre 8 godina

@rade
Znas srpski i pored najveceg sportiste sa ovih prostora ikada ti sebi dozvoljavas da navijas za tamo nekog SVAJCARCA,kakav god i koliko god veliki bio.Tvoja stvar,ali mi je to stvarno neshvatljivo.Sutra neka pobedi bolji u tom mecu,a o najvecem i najboljem ikada,govorice neki novi klinci,a ne mi njihovi savremenici.

robin

pre 8 godina

Ljudi, to su dva momka ciji primer slede milioni dece sirom sveta i na taj nacin baveci se sportom beze od ulice droge nasilja i slicno. Plus njihov humanitarni rad- i onda neko napise losi su to ljudi. Dajte molim vas. A sto se sad igre tice igraju najveci sportista po meni ikad protiv najveceg sportiste danasnjice koji je u poteri za ovim. I spektakl i kvalitet su zagarantovani. Sutra ce biti velicanstveno! Poz dobri ljudi:)

milos

pre 8 godina

Ovaj vavrinka je smesan igac ne zasluzuje dva grend slema bar ne pre del potra, odigra jednom godisnje dobar turnir i to je to nema sanse da veze dva dobra meca jos kad cujem kako ga porede sa marijem a ima po 2-3 pobede i po 20 poraza protiv najbolje trojke!

zika

pre 8 godina

Nema sanse da federer ponovi pobedi, jednostavno pobediti novaka na jednom turniru za par dana je gotovo nemoguce. Novak je tada odigrao dosta lose federer je samo dobro servira i nista vise. Videcemo sta ce biti nadam se da ce biti lep mec za kraj sezone.

Ove godine je crni dzemperic u trendu

pre 8 godina

...
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!
(djoko, 21. novembar 2015 22:48)

Sutra ce se videti,cija majka crnu vunu prede!

anica

pre 8 godina

(Frenklin Klinton, 21. novembar 2015 22:35)
Zasto, covek pise istinu, treba da ti se gade postupci tvog pulena a ne da ljubomorno reagujes na cinjenice...ima 17 Gs i 87 titula do duse od toga 40 atp 500 250, sta je sve postigao u karijeri, a nije naucio da se ponasa, trulo zar ne? Frajer, najbolji svih vremena, pare, ludilo, a prazna dusa. Sutra sledi "brijanje" jer Novak ne ostaje duzan, kako mu neda djavo mira nego poleti kao na Us openu, mora da se spusti na zemlju.

zikazikic

pre 8 godina

@Gajetano

Smrdi, narocito Monte Karlo proslogodisnji, inace jedan od dva Federerova neosvojena Mastersa, kada je Federer dobio prvi set pa izgubio mec. Stvarno si lik.

Marinko

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,
(Gajetano, 21. novembar 2015 22:28)

Sten je dobijao Fedexa samo na sljaci. Na betonu ima 0 pobeda. Tako da ta prica o propustanju ne pije vodu.

Nadam se da Nole dobija sutra. Bice tesko.

braneer

pre 8 godina

Mozete li mi objasniti kako je Federer osigurao 2. mesto na ATP listi? Trenutno Marej ima 8470, a Federer 7340. Mari je osvojio 200 poena na ovom turniru, tako da ce od ponedeljka imati 8670. Federer je osvojio 600 poena u grupi i jos 400 za plasman u finale. Tako da, ako izgubi sutra, imace 8340, a ako pobedi, 8840. Tako da mu prvo mesto obezbedjuje samo pobeda sutra. Ali Marej ima jos finale Davis cup-a, tu moze jos cini mi se 140 poena da osvoji. Federer ima sanse za 2. poziciju na kraju godine, ali daleko od toga da je obezbedio danas.

Јота

pre 8 godina

@ Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(
(nemanja, 21. novembar 2015 22:38)

Netacan podatak ste izneli da bi eventualni sutrasnji poraz bio Novaku 4-ti od Federera ove godine.
Naime, Novak je izgubi ove godine od Rodzera dva puta i to Sinsinati i Dubai.

Novaku mnogo srece sutra u finalu.

Sto se tice ovoga meca Stena i RF, licno mislim da je dogovor o medjusobnom neiscrpljivanju dvojice Svajcaraca u ovakvim mecevima ove godine sasvim ocigledan i unapred dogovoren, narocito u Rimu i RG-Parizu.
A i ovaj drugi set u O2 areni veceras je krajnje sumnjiv.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Ovo je smesno, kao i prvo polufinale.
Njih dvojica su liga za sebe, s'toga je ona izjava Nadala o trenutnoj atp listi smesna.
Nekako se od pocetka osetilo da nece biti previse zara kao prosle godine, sto verovatno nije ni bilo za ocekivati, ali ce ga sutra svakako biti mnogo vise nego u drugom kolu Sten Smit grupe.
Sto se meca tice, sjajno izdanje FedEx-a. Dobra taktika, promena u odnosu na poslednja dva meca ove nedelje, sjajna igra na mrezi, predivni voleji.
Servis standardno dobar sa dosta varijacija. Vavrinka previse odigravao u forhend, kao i servisom.
Sutra se svi nadamo vrhunskom i neizvesnom mecu do koga nazalost nije doslo prosle godine. Sada su obojica negde na 100% sto se igre i fizicke pripremljenosti tice.
Sjajan zavrsetak sezone vodeceg dvojca.
Ne brijem se bar do sutra uvece...

Nz

pre 8 godina

Sutra dobija Roger! Nemate sanse Noletovci! Kraj je sezone, a igra se u dvorani. Poezija u pokretu protiv trkacke i prebacivacke igre. Zna se pobednik!

Krsman

pre 8 godina

Rodzer svakako igra najbolji tenis u zivotu. 4 klase je unapredio igru. Prosle godine se sa istim Vavrikom "klao" na jednu loptu, a sad ga isamara ko dete. Servis mu je najubojitije oruzje, ako zakaze eto nama srece. Zna da ne moze da trci, zna da ne sme na duge poene i onda ubrzava, samara loptu, igra na ivici. Nikako ga ne volim, ali sutra ima znacajne sanse. Nazalost proslo je vreme kad ga je Novak trsio kad god se sretnu. Eto recepta Noletu da traje do 37. godine

blam

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

istina ziva! sad citam u blicu opet neke teorije zavere ( rodzer rekao da je novak odavno trebao biti oduvan ) ahahaha, rodzer je kralj, kako se sprda sa njima i sta mu radi... ali bolje nije zasluzio, posle godina nedolicnog ponasanja, vredjanja protivnika od clana njegove porodice itd... ako, i treba da se rodzer sprda sa njim, jer je realno daleko od njega svetlosnim godinama i moze mu se...

Neco-RS

pre 8 godina

Ljudi kako mene ovaj Federer nervira to je strasno.Dok Nadala, Ferera i Del Potra obozavam.Nole ce da ga oduci od tenisa.
(Slavko-RS, 21. novembar 2015 22:34)

Ko te pit'o za zdravlje?

Nikola

pre 8 godina

Ma pustio ga je Wawi mali da ode u finale. Dogovor je takav bio. A što se tiče meča u grupnoj fazi Djoković-Federer 0:2. Tada Nole se nije ni trudio da pobedi jer taj meč nije bio za titulu niti je bio značajno važan novaku. Realno sutra No1e dobija ovo u 3 seta.

Vladimir

pre 8 godina

Kako ljudi neshvatate FEDERER SE PITA novakova je sansa ako FEDERER odigra ocajno...Osrednja FEDEREROVA partija i novak je nemocan(prebacivac loptica)

Малац

pre 8 godina

Венус је очекивано одиграла.
Није покушала ни један једини лоб а сека је правила такве излете у празно да би и ћорав набо макар један.

budva

pre 8 godina

-PUKOVNIK-
Komentar godine!? Čovek ne zna da začuti. Tokom prenosa ponavlja ''bajate'' činjenice. Uvek se folira da je strogo usmerene na samu tenisku igru, a onda se kao svaki folirant oda. Za Donu Vekić, koja može da mu bude kčerka, kaže da je bila u glavnoj ulozi u poznatoj sapunici. Sramota.

6:2, 6:1 i pozdravite vasu mamu...

pre 8 godina

Ne da mu Novak nista, danas ga razmontirava za sve pare. Gledacemo jedan od izvesnijih meceva gde Fedjo moze samo da se nada da nece pasti krompir.

mister mister

pre 8 godina

Sta li je sa komentarima ljudi ovde!?Aloo neko da mrzi Djokovica ili Federera da MRZI?!?!Da li ste normalni...Da sam imao priliku da popijem pice sa njima pa da kazem ovaj je ovakav ovaj onakav :))) Strasno,nemam reci!OBOJICA ocevi,imaju decu,izdvajaju pare u humanitarne svrhe,dominiraju godinama,gospoda,profesionalci ali nije dovljno sve to...ipak mora neko da se mrzi zvao se on Novak,Rafa ili Rodzer...Sto se tenisa tice to je rokanje uvek,Fed je genijalac,Novak isto samo svako na. svoj nacin ;)

Marko

pre 8 godina

Svi kazu kako je Federer odigrao odlicno.Po meni je on odigrao los mec.Wawrinka je napravio neverovatne greske.Ako Dokovic i Federer odigraju kao juce onda Novak pobeduje u 2 seta.

dominus

pre 8 godina

@Gajetano je u pravu,mozda Vavrinka nije toliko dobar da na betonskoj podlozi dobije Rodzera,ali se iz aviona vidi da se nije ni trudio.Da li su imali kakav dogovor tokom sezone u njihovim mecevima,tvrditi ne mogu,ali sumnja postoji.Ipak,bolje sto je Federer prosao,jer ce Novak moci upravo protiv njega oboriti njegov rekord.

Vlada

pre 8 godina

Ljudi, praznik tenisa. Fedex je vrhunski igrac, ali u Novaku lezi neki pokretac (citaj Inat) koji ga je doveo do ovde No.1
Bice lepo za gledati ali ako Nole sam sa sobom resi neke stvari Gilete ima novog manekena a to je srbenda ;)

VUK

pre 8 godina

Federer izgleda u poslednje vreme kao pristojan mladoženja.. ili mladi menadžer koji dolazi na intervju za posao.. bez puno reči.. fin.. pristojan.. nije mi jasno kako se isključivo debili pale na njega?

Vlada

pre 8 godina

Ma koje pustanje. Vavrinka je prodao mec ali danas nema predaje placko ima da odrida za mocarta. Valjda ga zato zovu maestro u komentarima. :)

istinoljubac

pre 8 godina

Interesantan detalj...
Jedan od nas što volimo malo da prokomentarišemo reče kako u finalu igra teniski maestro protiv rudara tj. Mocart protiv Drljače...
Iako dotični nije imenovao ko je tu Mocart a ko Drljača dobio je pregršt minusa...
Pitam se zašto.
Verovatno zato što su navijači jednog od njih nesvesno priznali ko je tu stvarno Mocart, a ko ovo drugo!

PS
Pazite kad dajete minuse, ja i dalje nisam imenovao, niti znam ko je tu ko, po klasifikaciji dotičnog!

karamba

pre 8 godina

Novak ovo zavrsava u dva seta, gde se Pipi duga carapa nece nista pitati !
Kiseli, osmeh na kraju, vise ga frka od Mirke nego zbog poraza, a njen izraz lica u fazonu, samo da dodjemo kuci, je...u ti nanu naninu ;-)

Vrabac

pre 8 godina

Bilo bi lepo ako bi ovo Djokica dobio zbog simbolike. Izjednacio bi se u svom vrhuncu u medjusobnom skoru sa 2 svoja najveća rivala (sa vise slam-ova od njega) I tako najavio vreme koje moze biti samo njegovo!

No, i pored svega toga...

pre 8 godina

ako djokovic osvoji prvi set, sanse da pobedi su mu ogromne, a u protivnom, sve je moguce
(markonato, 21. novembar 2015 22:36)

A tek ako Novak osvoji prva dva seta... Pobeda će biti tad u džepu, ne? Ako izgubi te setove, nešto ne verujem da može pobediti.

Nikola

pre 8 godina

Prizeljkivao sam polufinale Noleta sa Nadalom, a finale sa Federerom, da izjednaci medjusobne skorove. Ostaje da se odigra finale i da bude po mojim zeljama. A 2016. je sansa za Noletove nove rekorde.

Zvezdara

pre 8 godina

Nole je ukapirao taktiku ATP i pridružio se tome. Federer je potreban ATP i ostalim teniserima radi sponzora, fokusa na tenis u medijima, većih nagrada i punih tribinam. Zato ga je i pustio u prošlom meču, da bi bio siguran da prolazi u polufinale. Zato ga i pušta u manje važnim mečevimam. Sinsinati ove godine nije bio u planu da osvoji već USOPEN. Novaku je draže da pobeđuje Federera u finalima nego bilo kog drugog sa tura. O tome se piše danima , sponzori to vole, ATP to voli. Zamislite tur bez Federera, svi bi govorili lako je Novaku kada najbolji svih vremena nije tu. Nole je to ukapirao posle drugog Wimbledona i od tada mu daje turnire za koje nije zainteresovan i pohvalno se izražava o njemu više nego ranije. Verujem da je u Noletovom finansijskom i sportskom interesu, da Federer što duže bude u vrhu ATP jer bez Feda na turu ništa nije isto.

robin hud

pre 8 godina

Sutra će biti meč motivacije.
Ko je više motivisan? Novak da zaokruži najbolju setonu u istoriji i spreči kalkulacije u tom smislu ili Federer da pokuša da zaštiti svoju sopstvenu iz 2006.
Federer je malo svežiji, što u principu ne mora značiti ništa i verovatno je da vrlo teško može načiniti preokret ako izgubi prvi set.
Deluje neveovatno Novakova igra protiv Nadala i dala mu je ogromno samopouzdanje za sutrašnji meč.
Nije za verovati i da Novak može dva puta uzgubiti od Federera za kratko vreme.
U njihovom poslednjem meču, a i u ostalim mečevima je primetno da Roger bolje igra defanzivu i da je manje napadao nego obično. Bio je strpljiviji.
Protiv Vavrinke se vratio staroj taktici.
Novak ne može ponoviti onoliki broj grešaka i tako loš bekend iz poslednjeg meča.
Novak ima oružja za Rogera i to je dokazao uvek kada je bitno i kada mu je stalo.
Dakle, ipak sve zavisi od njega i njegove motivacije.
Rogeru želim da konačno pogodi svoje mesto i da se ne bruka. Pozdrav.

bazab

pre 8 godina

nekako ne ide da federer dobije djokovica 2 puta za nekoliko dana.mislim da ce dobiti djokovic i izjednaciti skor ponovo.ovaj mec je skroz druga prica.

Ivan

pre 8 godina

Ma sve se ovde odavno zna (Nole dize pehar sutra), ali jedno me zivo zanima: sta kazu kladionice na koju ce stolicu sutra bradonja da sedne?

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Finale kakvo i treba da bude, dva najbolja na svetu. Svaka cast obojici, ja navijam za federera kao sto sam od 2005. Jednostavno covek igra najlepsi tenis i najbolji je ikad. Bice predobar mec jedva cekam.

ika

pre 8 godina

uh, koliko nezgodan meč za novaka

ako izgubi, praktično urušava celu sezonu (upravo zato što finale igra sa federerom), s druge strane federer porazom praktično ne gubi ništa

anica

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!
(., 22. novembar 2015 02:03)

Ludilo tackice, ponizenje...Dubai, SInsinati, a Nole uzeo samo IW, Rim, WB i US open, sta ce ostati upamceno? E, da, zaboravila sam i Vimbldon od prosle godine. Znas li ti sreco da zbog tog Novaka i Rafe njega nema nigde u sezoni sljake, bruka stvarno da covek za 10 godina nije uspeo da osvoji RIM i MC, al nebitni su jel tako, da te "deru" klinci i ne pitaju za posledice. Malo mi permutujes stvari. Mogao bi malo bolje da pogledas statistiku matorog, ima tu dugmence moje dosta interesantnih stvari.
Za razliku od Rodje, Novak ima dusu i voli da udeli poklon ponekad, valja se...sirokogrud covek, ne voli da sitnicari. Jos cekam analizu jucerasnjeg meca, ali svaki udarac ponaosob?

.

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da se ne lazemo,sve zavisi od prvog servisa Rodzerovog kao od Novakovog riterna,bude li to fukcionisalo kod jednog i drugog,bice neizvestan mec!Mada opet prognoze olako davati posle poraza Novaka u grupi koji jeste pobedio Rodzera na dva mastersa i dva GS ALI isto tako je Rodzer jedini koji je pobedio ove godine tri puta srpskog sampiona dok su ostali bili nemi posmtraci osim Mareja,Vavrinke,Karlovica u pocetku sezone u Dohi koji imaju po jednu pobedu ove sezone.

посматрач

pre 8 godina

Читам коментаре и не верујем каквих мазохиста и набеђеност код већине људи због спорта који је само забава и ништа више од тога. Уз то пуно фрустрација код оних који се ките туђим успехом јер својим немају..Жалосно и тужно што је тако.

Mikii

pre 8 godina

Kanidja@

Tebi i slicnima poruka - niko od njih ne igra za majku SRBIJU vec za svoj dzep. Utuvite to vise u tintare, ovo je INDIVIDUALNI sport.

RF, teniski Lord Byron

pre 8 godina

Sve nešto provejava optimizam #Nolefam-a da Rodžer ne može ponoviti onu partiju od utorka, te da će zbog toga (i očigledno samo zbog toga) pobediti Novak. E pa, drugari, neće RF onu poeziju ponoviti, nego će još mnogo bolje otpevati i otplesati danas te prepustiti max 5 gemova. Tek da se zna ko je najbolji svih vremena i rasprši nade o nekakvoj "najboljoj sezoni u istoriji" NĐ.

признај

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

Или си фан Троицког или си Хрват;-)

terza

pre 8 godina

@jota - itekako tacan podatak jer si ocigledno zaboravio da je izgubio od Federera i u utorak u grupnom delu ovog turnira!?
Poraz sutra bi psiholoski tesko pao Novaku jer bi time Federer, u 35. godini zivota bio jedini veliki rival koji ima pozitivan skor sa njim i tokom cele karijere, a i jedini ove sezone.

zoran

pre 8 godina

Prava je šteta što ATP način bodovanja ne dozvoljava da Đokoviću pored toga što je teniser broj 1, dodele i mesto br. 2 i 3.
Imajući u vidu broj bodova to tako i ispada.

Ono kao Nole br. 1, dva mesta prazno pa onda svi ostali...

Vala, zaslužio je to u 2015. godini

mister mister

pre 8 godina

Njih dvojica su najkonstantniji igraci u istoriji!Verovatno i najkompletniji.Prepucavanje klinaca je nebitno,svaka cast Rafi ali mu fali malo vise konstantnosti,fali mi zavrsni masters,broj nedelja,on je za sada najbolji na sljaci svih vremena a tako ce i da ostane.Federer i Novak drmaju svake godine,tresu sve zivo non-stop su u zavrsnicama svih turnira svih podloga!!!Sad je Noletova era konstantne dominacije svuda i svi ga se boje kao Fed pre kad je zario i palio a jos uvek cepa sve osim Novaka.To dovoljno govori o njemu,a Novak ima dace Big jos uspwsnih godina isprer sebe!

Frenklin Klinton

pre 8 godina

@anica

gade mi se takvi komentari i teorije zavere,koje veze sa normalnim mozgom nemaju. Inače "moj pulen" nažalost ne igra zbog povrede ali očekuje se povratak početkom 2016! #DelPo

neko

pre 8 godina

Federer ima blagu prednost uoci sutrasnjeg finala jer je dobio Novaka u grupi..Ma sta god pricali i opet bili ostrasceni Novaku nece biti nimalo lako sutra ako ponovi igru koju je Rodzer pokazao pre par dana uz to servis bude sluzio Rodzera na visokom nivou Djokovic nema sta da trazi.

Јота

pre 8 godina

Извињавам се свима. Новак је ипак ове сезоне изгубио до сад 3 пута од РФ.

Превидео сам уторак у Лондону и пораз у групи.

Много серће данас Новаче и поздрав свим љубитељима тениса и људима добре воље.

pjer

pre 8 godina

H2H je jedini pravi kriterijum ko je bolji teniser od dvojice savremenika. Zato bi bilo dobro da ga sutra No1e obrije.
(mocca, 21. novembar 2015 23:18)

Gluposti. Evo i primera...Kada je Fedex imao najlosiju sezonu u svojoj karijeri (2013.) igrao je sa Nadalom 5 puta...Kada Nadal igra svoju najlosiju sezonu, odigrali su samo 1 mec i to nedavno

Druga stvar, to sto Federer traje ovoliko i dolazi do zavrsnica svih velikih turnira ne znaci da je savremenik sa Novakom. On je 6 godina stariji, a kako teniske karijere ne traju dugo, to je ogromna razlika.

Jako je tesko predvideti ishod sutrasnjeg meca, ali mislim da dobija Novak u 3 seta.

Nz

pre 8 godina

Novakovci, sutra cete videti sta znaci poezija u pokretu protiv sirove snage, a to sve u dvorani pod sterilnim uslovima! Uostalom, videli ste i pre neki dan, pa ste kukali kako je imao los dan, sta li cete sutra izmisliti bas me zanima.

grmecka korida

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

# Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-94)

Da ti nesto recem, mala moja ... svaka cast na komentu, zbog takvih vredi pratiti vesti.
OJHA
Naravno, od mene minus

enes -NP

pre 8 godina

U danasnjem tenisu nedostaje mlada krv. Talentovanih klinaca kakvi su bili Nadal i Nole trenutno nema u ATP-u. Zato Nole sva finala igra protiv coveka koji ima 34 godine..i naravno, uglavnom pobedjuje. Realno, muski tenis nikada nije bio izvesniji i dosadniji.

mishha

pre 8 godina

Razmislite zasto ste negativno shvatili komentar. Rudarski posao je castan, narodnjaci su mnogo popularniji od Mocatra, i Novak ih voli, mislim da mu je i na svadbi pevao Drljaca (isto veliki Srbin). A opste je poznato da je Mocart bio mnogo veci naduvenko i od Federera

sima

pre 8 godina

A pazi ove nabedjene ustase stoo veruju u pobdeu Federera i ibesljiv poraz naseg kralja.E pa gde su ti vasi
slavni teniseri da osvajaju ovako nesto.Verovatno igraju turnirw po okolnim selima ne bi li skupili neki bod

blam

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

istina ziva! sad citam u blicu opet neke teorije zavere ( rodzer rekao da je novak odavno trebao biti oduvan ) ahahaha, rodzer je kralj, kako se sprda sa njima i sta mu radi... ali bolje nije zasluzio, posle godina nedolicnog ponasanja, vredjanja protivnika od clana njegove porodice itd... ako, i treba da se rodzer sprda sa njim, jer je realno daleko od njega svetlosnim godinama i moze mu se...

Vladimir

pre 8 godina

Kako ljudi neshvatate FEDERER SE PITA novakova je sansa ako FEDERER odigra ocajno...Osrednja FEDEREROVA partija i novak je nemocan(prebacivac loptica)

Nz

pre 8 godina

Sutra dobija Roger! Nemate sanse Noletovci! Kraj je sezone, a igra se u dvorani. Poezija u pokretu protiv trkacke i prebacivacke igre. Zna se pobednik!

Gajetano

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,

Јота

pre 8 godina

@ Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(
(nemanja, 21. novembar 2015 22:38)

Netacan podatak ste izneli da bi eventualni sutrasnji poraz bio Novaku 4-ti od Federera ove godine.
Naime, Novak je izgubi ove godine od Rodzera dva puta i to Sinsinati i Dubai.

Novaku mnogo srece sutra u finalu.

Sto se tice ovoga meca Stena i RF, licno mislim da je dogovor o medjusobnom neiscrpljivanju dvojice Svajcaraca u ovakvim mecevima ove godine sasvim ocigledan i unapred dogovoren, narocito u Rimu i RG-Parizu.
A i ovaj drugi set u O2 areni veceras je krajnje sumnjiv.

Neco-RS

pre 8 godina

Ljudi kako mene ovaj Federer nervira to je strasno.Dok Nadala, Ferera i Del Potra obozavam.Nole ce da ga oduci od tenisa.
(Slavko-RS, 21. novembar 2015 22:34)

Ko te pit'o za zdravlje?

djoko

pre 8 godina

Najava finala:
Beograd protiv Bazela
Kajmak protiv svajcarskog sira
Kolarov protiv Sacirija(ups nije on svicarac al mu je ime slicno nazivu zemlje)
Snaga uma protiv elegancije
Ponos Balkana protiv ponosa ostatka svijeta
Majstor protiv majstora

Da li ce Roger sutra ponoviti tradiciju zapocetu pre tacno godinu dana na istom ovom mjestu te izaci u dzempercicu?
Da li ce Roger ovaj put ipak izaci kao dzetlment i suprostaviti se Djokovicu?
Jedno je sigurno morate priznati da ima slicnosti u dzempercicu i dzetlmentu jer obje rijeci pocinju istim slovom.(ovo niste primjetili)

Dobro dosli u London grad poznatom po dominaciju pomenute dvojice tenisera jer su u posljedni 12 godina,cak 10 puta bili uspjesni.
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!

antiDebil

pre 8 godina

Dakle Provokatorka za kraj ? Wawrinki se opet negde zurilo, ali neka prethodna 2 puta kada je ovako izgubio od Africke prljavstine Novak je to pocistio u finalu. Od sutrasnjeg meca me samo interesuje gde ce Provokatorka sesti nista vise od toga, glavni posao za ovu sezonu je zavrsen. Do sada su u svih 14 meceva dubla i 13/14 meceva singla slabije rangirani igraci prvi izlazili na teren i sedeli na mesta koja su za to predvidjena, samo se jedan napravio lud i rekao ,, Nece mene peskirici da odredjuju di cu ja da sedim'', videcemo da li ce se sutra ponovo praviti ludo ?!!

zikazikic

pre 8 godina

@Gajetano

Smrdi, narocito Monte Karlo proslogodisnji, inace jedan od dva Federerova neosvojena Mastersa, kada je Federer dobio prvi set pa izgubio mec. Stvarno si lik.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

lagano će ga odrati.U 90min.sve gotovo.Jedino da Nole izadje u dzemperu pa izgubi.Inace zna to i Rodja da Noleta ne može niko pobediti dva puta u tri dana.Nemoguca misija.Odavno ne gledam tenis pun naboja i stresa jer Nole je toliko moćan da ladno na ćirilici čestita slavu u po Londona

Marinko

pre 8 godina

Imam utisak da ove sezone dvojica Svajcaraca imaju dzentlmenski dogovor: Ko uzme prvi set, onaj drugi mu prepusta ostatak bez ikakve (znacajnije) borbe. Da bih potvrdio tezu:

Rome Masters 2015 - RF dobija 6:4, 6:2
Roland Garros 2015 - SW dobija 6:4, 6:3, 7:6(4)
US Open 2015 - RF dobija 6:4, 6:3, 6:1
WTF 2015 - RF dobija 7:5, 6:3

Odvratni mecevi za gledanje, nesto tu debelo smrdi.

Pozdrav,
(Gajetano, 21. novembar 2015 22:28)

Sten je dobijao Fedexa samo na sljaci. Na betonu ima 0 pobeda. Tako da ta prica o propustanju ne pije vodu.

Nadam se da Nole dobija sutra. Bice tesko.

Guh

pre 8 godina

Trenutno najveći svih vremena protiv budućeg najboljeg svih vremena! Najveće rivalstvo na betonu u istoriji! Poslednji meč sezone! Novak ako dobije ovo je zvanično najbolja sezona u istoriji, bolja od Federerove pre 9 godina! Blokbaster u najavi! Srećno Srbinatore!

anica

pre 8 godina

(Frenklin Klinton, 21. novembar 2015 22:35)
Zasto, covek pise istinu, treba da ti se gade postupci tvog pulena a ne da ljubomorno reagujes na cinjenice...ima 17 Gs i 87 titula do duse od toga 40 atp 500 250, sta je sve postigao u karijeri, a nije naucio da se ponasa, trulo zar ne? Frajer, najbolji svih vremena, pare, ludilo, a prazna dusa. Sutra sledi "brijanje" jer Novak ne ostaje duzan, kako mu neda djavo mira nego poleti kao na Us openu, mora da se spusti na zemlju.

optimus prime

pre 8 godina

Nema boljeg završetka sezone od meča Nole-Rodžer. Prošle godine je Mirka isplela džemper Rodžeru, a ove godine da ga Nole obrije u finalu. Idemo Nole, uvek uz tebe.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Moja prognoza:

1. Roki sutra uzima ponovo Novaku stolicu. Mogu kucu da stavim. Ako bi promenio, to bi znacilo da je priznao da je pogresio, sto mu ne pada na pamet jer mu je ego najveci od svih vrhunskih tenisera.

2. Noki sutra izlazi sa najvecom mogucom motivacijom. Poslednji mec, nema vise kalkulacija. Maksimalni fokus i ostrina.

3. Ishod meca Novak u 3, samo zato sto Federer fenomenalno servira a Novak je malo umoran. Ipak osecam da ce Novak da da sve i stisne petlju da zavrsi sezonu u najboljem mogucem svetlu.

4. Ako i promasim, ovo je najbolja moguca sezona. Jedino cu biti razocarana jer ne podnosim ''svetu kravu'', ali Novaku ne bih imala NISTA da zamerim.

Idemo Noki, turnir je tvoj.

Milan Nis

pre 8 godina

@rade
Znas srpski i pored najveceg sportiste sa ovih prostora ikada ti sebi dozvoljavas da navijas za tamo nekog SVAJCARCA,kakav god i koliko god veliki bio.Tvoja stvar,ali mi je to stvarno neshvatljivo.Sutra neka pobedi bolji u tom mecu,a o najvecem i najboljem ikada,govorice neki novi klinci,a ne mi njihovi savremenici.

anica

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.
(simke, 21. novembar 2015 22:34)

U pravu si za servis ali te je ocigledno ovaj poraz poremetio malo, druze Novak ima ritern, i ne dozvoljava mu da plese, ne brini:) Nije Novak Vavrinka, Marej ili Gaske. Neki ljudi pisu kao da Nole nije uzeo dva mastersa i dva gs preko Rodje.
Znas i sam kako siri teren i kako igra, jedino ako ne bude Nole servirao dobro moze malo da zapne...da ne davim, ako bude igrao kao danas nema Roki sanse, moze slobodno da ponese onu klupu kao suvenir kuci.

budva

pre 8 godina

-PUKOVNIK-
Komentar godine!? Čovek ne zna da začuti. Tokom prenosa ponavlja ''bajate'' činjenice. Uvek se folira da je strogo usmerene na samu tenisku igru, a onda se kao svaki folirant oda. Za Donu Vekić, koja može da mu bude kčerka, kaže da je bila u glavnoj ulozi u poznatoj sapunici. Sramota.

Малац

pre 8 godina

Венус је очекивано одиграла.
Није покушала ни један једини лоб а сека је правила такве излете у празно да би и ћорав набо макар један.

zika

pre 8 godina

Nema sanse da federer ponovi pobedi, jednostavno pobediti novaka na jednom turniru za par dana je gotovo nemoguce. Novak je tada odigrao dosta lose federer je samo dobro servira i nista vise. Videcemo sta ce biti nadam se da ce biti lep mec za kraj sezone.

Duh

pre 8 godina

Nadal više nije ozbiljan rival,ostaje još Rodžer koji je hteo ne hteo u 35. godini,očekujem obzirom na ostalu konkurenciju i kvalitet i potencijal onih koji dolaze da Nole u naredne tri godine poruši sve rekorde.

anica

pre 8 godina

Dobra parija bradonje, vitalan jos uvek, svaka mu cast, ali da vidimo sutra da li moze da "upali" serva volej smec, mislim da Nole nece imati problema ako bude igrao kao danas, kad pocne da ga seta i malo onih linijica od danas, jake ostre udarce da ubaci i nema problema. Servis, servis je Novaku i te kako potreban da mu olaksa posao.
Nezainteresovanost totalna kod Vavrinke, ali je ipak razlika u kvalitetu ogromna. Na koju li ce stolicu sutra Roki, bas me zanima.
Drz' ga Nole, idemo.

Nikola

pre 8 godina

Ma pustio ga je Wawi mali da ode u finale. Dogovor je takav bio. A što se tiče meča u grupnoj fazi Djoković-Federer 0:2. Tada Nole se nije ni trudio da pobedi jer taj meč nije bio za titulu niti je bio značajno važan novaku. Realno sutra No1e dobija ovo u 3 seta.

Kanidja

pre 8 godina

Kad je izgubio od RF, prognozirao sam da ce Novak sigurno proci dalje, u polufinalu da ce dobiti Nadala, a u finalu da ce vratiti Federeru, jer je igrao s pola snage! ZIVI BILI PA VIDELI! Inace, posto vidim da ima nekih podela, mrzim kad neko napise "Nole delijo", ili kada se pljuje Sale Djordjevic zato sto je Grobar i slicno, svima njima poruka-shvatite da niko od njih ne igra za Partizan i Zvezdu vec za majku SRBIJU! Novak Djokovic, idol jednog zagrizenog Grobara, uz Vladu Scepanovica, Mateju Kezmana i Sasu Pavlovica(iako ga delije ne vole, ali i to postujem)
! Pozdrav!

Krsman

pre 8 godina

Rodzer svakako igra najbolji tenis u zivotu. 4 klase je unapredio igru. Prosle godine se sa istim Vavrikom "klao" na jednu loptu, a sad ga isamara ko dete. Servis mu je najubojitije oruzje, ako zakaze eto nama srece. Zna da ne moze da trci, zna da ne sme na duge poene i onda ubrzava, samara loptu, igra na ivici. Nikako ga ne volim, ali sutra ima znacajne sanse. Nazalost proslo je vreme kad ga je Novak trsio kad god se sretnu. Eto recepta Noletu da traje do 37. godine

.

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!

RF, teniski Lord Byron

pre 8 godina

Sve nešto provejava optimizam #Nolefam-a da Rodžer ne može ponoviti onu partiju od utorka, te da će zbog toga (i očigledno samo zbog toga) pobediti Novak. E pa, drugari, neće RF onu poeziju ponoviti, nego će još mnogo bolje otpevati i otplesati danas te prepustiti max 5 gemova. Tek da se zna ko je najbolji svih vremena i rasprši nade o nekakvoj "najboljoj sezoni u istoriji" NĐ.

milos

pre 8 godina

Ovaj vavrinka je smesan igac ne zasluzuje dva grend slema bar ne pre del potra, odigra jednom godisnje dobar turnir i to je to nema sanse da veze dva dobra meca jos kad cujem kako ga porede sa marijem a ima po 2-3 pobede i po 20 poraza protiv najbolje trojke!

Ove godine je crni dzemperic u trendu

pre 8 godina

...
Dobro dosli u O2 arenu,dvorani gdje ce teniski slatkousci sa dubokom dzepom sutra uzivati u novoj epskoj borbi titana.
Napred Nole!!!
(djoko, 21. novembar 2015 22:48)

Sutra ce se videti,cija majka crnu vunu prede!

nemanja

pre 8 godina

Bas kako i dolikuje. Bez obzira na fantasticnu sezonu, sutra Nole mora da pobedi, i bicu razocaran ako izgubi. Ne zbog poraza, vec bi to bio cetvrti poraz od Federa ove godine :(

istinoljubac

pre 8 godina

Interesantan detalj...
Jedan od nas što volimo malo da prokomentarišemo reče kako u finalu igra teniski maestro protiv rudara tj. Mocart protiv Drljače...
Iako dotični nije imenovao ko je tu Mocart a ko Drljača dobio je pregršt minusa...
Pitam se zašto.
Verovatno zato što su navijači jednog od njih nesvesno priznali ko je tu stvarno Mocart, a ko ovo drugo!

PS
Pazite kad dajete minuse, ja i dalje nisam imenovao, niti znam ko je tu ko, po klasifikaciji dotičnog!

RF i NDJ

pre 8 godina

Mislim da nismo mogli pozeleti bolji mec za kraj sezone. Dva mozda i najbolja ikada. Neka pobedi bolji, ali ubedjen sam da cemo gledati odlican duel velikih majstora.

simke

pre 8 godina

Protiv ovog Federera je strasno tesko psiholoski igrati...Covjek posjeduje tehnicki najbolji servis ikada,a ako brejkne protivnika,taj se oprostio od seta...Novak kako zna i umije mora da cuva svoje servise,jer ako ga Federer brejkne,onda dobije jos vise na samopouzdanju,pocne da leti po terenu,strasno je agresivan,a i pocnu da pljuste asevi....Novak sjutra mora prvi njega da brejkne i tako mu slomi samopouzdanje.

No1eminator

pre 8 godina

Očekujem Novaka extra motivisanog i "napaljenog" da u poslednjem meču sezone pruži maximum,revansira se Rogeru za poraz iz grupne faze i na
najlepši mogući način okonča ovu fascinantnu sezonu.Prilika da sutra ponovo izjednači u medjusobnom skoru i od sledeće sezone krene polako,ali sigurno da preuzima prednost u istim sa njime i Nadalom.Verujem da je Nole najbolje sačuvao za kraj.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Ovo je smesno, kao i prvo polufinale.
Njih dvojica su liga za sebe, s'toga je ona izjava Nadala o trenutnoj atp listi smesna.
Nekako se od pocetka osetilo da nece biti previse zara kao prosle godine, sto verovatno nije ni bilo za ocekivati, ali ce ga sutra svakako biti mnogo vise nego u drugom kolu Sten Smit grupe.
Sto se meca tice, sjajno izdanje FedEx-a. Dobra taktika, promena u odnosu na poslednja dva meca ove nedelje, sjajna igra na mrezi, predivni voleji.
Servis standardno dobar sa dosta varijacija. Vavrinka previse odigravao u forhend, kao i servisom.
Sutra se svi nadamo vrhunskom i neizvesnom mecu do koga nazalost nije doslo prosle godine. Sada su obojica negde na 100% sto se igre i fizicke pripremljenosti tice.
Sjajan zavrsetak sezone vodeceg dvojca.
Ne brijem se bar do sutra uvece...

bagzi

pre 8 godina

Finale dvojice najboljih. Bice nezgodno. Federer ce krenuti od starta maksimalno agresivo i ako mu vecina tih hazarderskih udaraca udje Novak je u problemu. Sa druge strane vazan je Novakov servis( u Fedov ne sumnjam). Novakova pobeda bi bila kruna jedne monstruozne sezone.

VUK

pre 8 godina

Federer izgleda u poslednje vreme kao pristojan mladoženja.. ili mladi menadžer koji dolazi na intervju za posao.. bez puno reči.. fin.. pristojan.. nije mi jasno kako se isključivo debili pale na njega?

Marko

pre 8 godina

Svi kazu kako je Federer odigrao odlicno.Po meni je on odigrao los mec.Wawrinka je napravio neverovatne greske.Ako Dokovic i Federer odigraju kao juce onda Novak pobeduje u 2 seta.

mishha

pre 8 godina

Razmislite zasto ste negativno shvatili komentar. Rudarski posao je castan, narodnjaci su mnogo popularniji od Mocatra, i Novak ih voli, mislim da mu je i na svadbi pevao Drljaca (isto veliki Srbin). A opste je poznato da je Mocart bio mnogo veci naduvenko i od Federera

robin

pre 8 godina

Ljudi, to su dva momka ciji primer slede milioni dece sirom sveta i na taj nacin baveci se sportom beze od ulice droge nasilja i slicno. Plus njihov humanitarni rad- i onda neko napise losi su to ljudi. Dajte molim vas. A sto se sad igre tice igraju najveci sportista po meni ikad protiv najveceg sportiste danasnjice koji je u poteri za ovim. I spektakl i kvalitet su zagarantovani. Sutra ce biti velicanstveno! Poz dobri ljudi:)

braneer

pre 8 godina

Mozete li mi objasniti kako je Federer osigurao 2. mesto na ATP listi? Trenutno Marej ima 8470, a Federer 7340. Mari je osvojio 200 poena na ovom turniru, tako da ce od ponedeljka imati 8670. Federer je osvojio 600 poena u grupi i jos 400 za plasman u finale. Tako da, ako izgubi sutra, imace 8340, a ako pobedi, 8840. Tako da mu prvo mesto obezbedjuje samo pobeda sutra. Ali Marej ima jos finale Davis cup-a, tu moze jos cini mi se 140 poena da osvoji. Federer ima sanse za 2. poziciju na kraju godine, ali daleko od toga da je obezbedio danas.

Vlada

pre 8 godina

Ma koje pustanje. Vavrinka je prodao mec ali danas nema predaje placko ima da odrida za mocarta. Valjda ga zato zovu maestro u komentarima. :)

Vlada

pre 8 godina

Ljudi, praznik tenisa. Fedex je vrhunski igrac, ali u Novaku lezi neki pokretac (citaj Inat) koji ga je doveo do ovde No.1
Bice lepo za gledati ali ako Nole sam sa sobom resi neke stvari Gilete ima novog manekena a to je srbenda ;)

Zvezdara

pre 8 godina

Nole je ukapirao taktiku ATP i pridružio se tome. Federer je potreban ATP i ostalim teniserima radi sponzora, fokusa na tenis u medijima, većih nagrada i punih tribinam. Zato ga je i pustio u prošlom meču, da bi bio siguran da prolazi u polufinale. Zato ga i pušta u manje važnim mečevimam. Sinsinati ove godine nije bio u planu da osvoji već USOPEN. Novaku je draže da pobeđuje Federera u finalima nego bilo kog drugog sa tura. O tome se piše danima , sponzori to vole, ATP to voli. Zamislite tur bez Federera, svi bi govorili lako je Novaku kada najbolji svih vremena nije tu. Nole je to ukapirao posle drugog Wimbledona i od tada mu daje turnire za koje nije zainteresovan i pohvalno se izražava o njemu više nego ranije. Verujem da je u Noletovom finansijskom i sportskom interesu, da Federer što duže bude u vrhu ATP jer bez Feda na turu ništa nije isto.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Finale kakvo i treba da bude, dva najbolja na svetu. Svaka cast obojici, ja navijam za federera kao sto sam od 2005. Jednostavno covek igra najlepsi tenis i najbolji je ikad. Bice predobar mec jedva cekam.

dominus

pre 8 godina

@Gajetano je u pravu,mozda Vavrinka nije toliko dobar da na betonskoj podlozi dobije Rodzera,ali se iz aviona vidi da se nije ni trudio.Da li su imali kakav dogovor tokom sezone u njihovim mecevima,tvrditi ne mogu,ali sumnja postoji.Ipak,bolje sto je Federer prosao,jer ce Novak moci upravo protiv njega oboriti njegov rekord.

6:2, 6:1 i pozdravite vasu mamu...

pre 8 godina

Ne da mu Novak nista, danas ga razmontirava za sve pare. Gledacemo jedan od izvesnijih meceva gde Fedjo moze samo da se nada da nece pasti krompir.

признај

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

Или си фан Троицког или си Хрват;-)

Nz

pre 8 godina

Novakovci, sutra cete videti sta znaci poezija u pokretu protiv sirove snage, a to sve u dvorani pod sterilnim uslovima! Uostalom, videli ste i pre neki dan, pa ste kukali kako je imao los dan, sta li cete sutra izmisliti bas me zanima.

grmecka korida

pre 8 godina

Teniski maestro protiv teniskog rudara. Mocart protiv Drljace
(misha, 21. novembar 2015 23:13)

# Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-94)

Da ti nesto recem, mala moja ... svaka cast na komentu, zbog takvih vredi pratiti vesti.
OJHA
Naravno, od mene minus

enes -NP

pre 8 godina

U danasnjem tenisu nedostaje mlada krv. Talentovanih klinaca kakvi su bili Nadal i Nole trenutno nema u ATP-u. Zato Nole sva finala igra protiv coveka koji ima 34 godine..i naravno, uglavnom pobedjuje. Realno, muski tenis nikada nije bio izvesniji i dosadniji.

Ivan

pre 8 godina

Ma sve se ovde odavno zna (Nole dize pehar sutra), ali jedno me zivo zanima: sta kazu kladionice na koju ce stolicu sutra bradonja da sedne?

Vrabac

pre 8 godina

Bilo bi lepo ako bi ovo Djokica dobio zbog simbolike. Izjednacio bi se u svom vrhuncu u medjusobnom skoru sa 2 svoja najveća rivala (sa vise slam-ova od njega) I tako najavio vreme koje moze biti samo njegovo!

bazab

pre 8 godina

nekako ne ide da federer dobije djokovica 2 puta za nekoliko dana.mislim da ce dobiti djokovic i izjednaciti skor ponovo.ovaj mec je skroz druga prica.

zoran

pre 8 godina

Prava je šteta što ATP način bodovanja ne dozvoljava da Đokoviću pored toga što je teniser broj 1, dodele i mesto br. 2 i 3.
Imajući u vidu broj bodova to tako i ispada.

Ono kao Nole br. 1, dva mesta prazno pa onda svi ostali...

Vala, zaslužio je to u 2015. godini

mister mister

pre 8 godina

Njih dvojica su najkonstantniji igraci u istoriji!Verovatno i najkompletniji.Prepucavanje klinaca je nebitno,svaka cast Rafi ali mu fali malo vise konstantnosti,fali mi zavrsni masters,broj nedelja,on je za sada najbolji na sljaci svih vremena a tako ce i da ostane.Federer i Novak drmaju svake godine,tresu sve zivo non-stop su u zavrsnicama svih turnira svih podloga!!!Sad je Noletova era konstantne dominacije svuda i svi ga se boje kao Fed pre kad je zario i palio a jos uvek cepa sve osim Novaka.To dovoljno govori o njemu,a Novak ima dace Big jos uspwsnih godina isprer sebe!

robin hud

pre 8 godina

Sutra će biti meč motivacije.
Ko je više motivisan? Novak da zaokruži najbolju setonu u istoriji i spreči kalkulacije u tom smislu ili Federer da pokuša da zaštiti svoju sopstvenu iz 2006.
Federer je malo svežiji, što u principu ne mora značiti ništa i verovatno je da vrlo teško može načiniti preokret ako izgubi prvi set.
Deluje neveovatno Novakova igra protiv Nadala i dala mu je ogromno samopouzdanje za sutrašnji meč.
Nije za verovati i da Novak može dva puta uzgubiti od Federera za kratko vreme.
U njihovom poslednjem meču, a i u ostalim mečevima je primetno da Roger bolje igra defanzivu i da je manje napadao nego obično. Bio je strpljiviji.
Protiv Vavrinke se vratio staroj taktici.
Novak ne može ponoviti onoliki broj grešaka i tako loš bekend iz poslednjeg meča.
Novak ima oružja za Rogera i to je dokazao uvek kada je bitno i kada mu je stalo.
Dakle, ipak sve zavisi od njega i njegove motivacije.
Rogeru želim da konačno pogodi svoje mesto i da se ne bruka. Pozdrav.

Mikii

pre 8 godina

Kanidja@

Tebi i slicnima poruka - niko od njih ne igra za majku SRBIJU vec za svoj dzep. Utuvite to vise u tintare, ovo je INDIVIDUALNI sport.

karamba

pre 8 godina

Novak ovo zavrsava u dva seta, gde se Pipi duga carapa nece nista pitati !
Kiseli, osmeh na kraju, vise ga frka od Mirke nego zbog poraza, a njen izraz lica u fazonu, samo da dodjemo kuci, je...u ti nanu naninu ;-)

No, i pored svega toga...

pre 8 godina

ako djokovic osvoji prvi set, sanse da pobedi su mu ogromne, a u protivnom, sve je moguce
(markonato, 21. novembar 2015 22:36)

A tek ako Novak osvoji prva dva seta... Pobeda će biti tad u džepu, ne? Ako izgubi te setove, nešto ne verujem da može pobediti.

terza

pre 8 godina

@jota - itekako tacan podatak jer si ocigledno zaboravio da je izgubio od Federera i u utorak u grupnom delu ovog turnira!?
Poraz sutra bi psiholoski tesko pao Novaku jer bi time Federer, u 35. godini zivota bio jedini veliki rival koji ima pozitivan skor sa njim i tokom cele karijere, a i jedini ove sezone.

neko

pre 8 godina

Federer ima blagu prednost uoci sutrasnjeg finala jer je dobio Novaka u grupi..Ma sta god pricali i opet bili ostrasceni Novaku nece biti nimalo lako sutra ako ponovi igru koju je Rodzer pokazao pre par dana uz to servis bude sluzio Rodzera na visokom nivou Djokovic nema sta da trazi.

посматрач

pre 8 godina

Читам коментаре и не верујем каквих мазохиста и набеђеност код већине људи због спорта који је само забава и ништа више од тога. Уз то пуно фрустрација код оних који се ките туђим успехом јер својим немају..Жалосно и тужно што је тако.

Nikola

pre 8 godina

Prizeljkivao sam polufinale Noleta sa Nadalom, a finale sa Federerom, da izjednaci medjusobne skorove. Ostaje da se odigra finale i da bude po mojim zeljama. A 2016. je sansa za Noletove nove rekorde.

pjer

pre 8 godina

H2H je jedini pravi kriterijum ko je bolji teniser od dvojice savremenika. Zato bi bilo dobro da ga sutra No1e obrije.
(mocca, 21. novembar 2015 23:18)

Gluposti. Evo i primera...Kada je Fedex imao najlosiju sezonu u svojoj karijeri (2013.) igrao je sa Nadalom 5 puta...Kada Nadal igra svoju najlosiju sezonu, odigrali su samo 1 mec i to nedavno

Druga stvar, to sto Federer traje ovoliko i dolazi do zavrsnica svih velikih turnira ne znaci da je savremenik sa Novakom. On je 6 godina stariji, a kako teniske karijere ne traju dugo, to je ogromna razlika.

Jako je tesko predvideti ishod sutrasnjeg meca, ali mislim da dobija Novak u 3 seta.

Јота

pre 8 godina

Извињавам се свима. Новак је ипак ове сезоне изгубио до сад 3 пута од РФ.

Превидео сам уторак у Лондону и пораз у групи.

Много серће данас Новаче и поздрав свим љубитељима тениса и људима добре воље.

Frenklin Klinton

pre 8 godina

@anica

gade mi se takvi komentari i teorije zavere,koje veze sa normalnim mozgom nemaju. Inače "moj pulen" nažalost ne igra zbog povrede ali očekuje se povratak početkom 2016! #DelPo

ika

pre 8 godina

uh, koliko nezgodan meč za novaka

ako izgubi, praktično urušava celu sezonu (upravo zato što finale igra sa federerom), s druge strane federer porazom praktično ne gubi ništa

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da se ne lazemo,sve zavisi od prvog servisa Rodzerovog kao od Novakovog riterna,bude li to fukcionisalo kod jednog i drugog,bice neizvestan mec!Mada opet prognoze olako davati posle poraza Novaka u grupi koji jeste pobedio Rodzera na dva mastersa i dva GS ALI isto tako je Rodzer jedini koji je pobedio ove godine tri puta srpskog sampiona dok su ostali bili nemi posmtraci osim Mareja,Vavrinke,Karlovica u pocetku sezone u Dohi koji imaju po jednu pobedu ove sezone.

anica

pre 8 godina

Realno, ostace upamceno da je Novaka u njegovoj najboljoj sezoni 4 puta namlatio covek u 35 godini zivota.
Nema veceg ponizenja od toga.
Igras najbolje u zivotu, na vrhuncu si forme i opet te dere covek koji je pred penzijom!? Bruka i sramota!!!
(., 22. novembar 2015 02:03)

Ludilo tackice, ponizenje...Dubai, SInsinati, a Nole uzeo samo IW, Rim, WB i US open, sta ce ostati upamceno? E, da, zaboravila sam i Vimbldon od prosle godine. Znas li ti sreco da zbog tog Novaka i Rafe njega nema nigde u sezoni sljake, bruka stvarno da covek za 10 godina nije uspeo da osvoji RIM i MC, al nebitni su jel tako, da te "deru" klinci i ne pitaju za posledice. Malo mi permutujes stvari. Mogao bi malo bolje da pogledas statistiku matorog, ima tu dugmence moje dosta interesantnih stvari.
Za razliku od Rodje, Novak ima dusu i voli da udeli poklon ponekad, valja se...sirokogrud covek, ne voli da sitnicari. Jos cekam analizu jucerasnjeg meca, ali svaki udarac ponaosob?

mister mister

pre 8 godina

Sta li je sa komentarima ljudi ovde!?Aloo neko da mrzi Djokovica ili Federera da MRZI?!?!Da li ste normalni...Da sam imao priliku da popijem pice sa njima pa da kazem ovaj je ovakav ovaj onakav :))) Strasno,nemam reci!OBOJICA ocevi,imaju decu,izdvajaju pare u humanitarne svrhe,dominiraju godinama,gospoda,profesionalci ali nije dovljno sve to...ipak mora neko da se mrzi zvao se on Novak,Rafa ili Rodzer...Sto se tenisa tice to je rokanje uvek,Fed je genijalac,Novak isto samo svako na. svoj nacin ;)

sima

pre 8 godina

A pazi ove nabedjene ustase stoo veruju u pobdeu Federera i ibesljiv poraz naseg kralja.E pa gde su ti vasi
slavni teniseri da osvajaju ovako nesto.Verovatno igraju turnirw po okolnim selima ne bi li skupili neki bod