Petak, 13.11.2015.

10:00

Kome će Novak, Rodžer i Rafa ostaviti tenis?

Izvor: B92

Kome æe Novak, Rodžer i Rafa ostaviti tenis? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Bojan KG

pre 8 godina

Ostaće jedna velika rupa koja će se teško popuniti jer mladih ekstra talentovanih igrača nema ni na vidiku. Biće nekolicina veoma dobrih tenisera koji će osvajati GS turnire i to je to. Prosto je neverovatno da već desetak godina sve se vrti oko Fedex-a, Nadala i Noleta i nešto malo Marija. Ovako nešto se odavno nije desilo - kao da više nema talentovane dece. Pogledajte Ameriku, Australiju, Nemačku, Švedsku, Španiju - nemaju apsolutno nijednog mladog tenisera šampionskog kalibra.

Mik

pre 8 godina

Nemamo sada mladog igraca tako sjajnog potencijala, sto ne znaci da necemo imati. Mladi su obeshrabreni, nemaju volju jednog Djokovica, treba mnogo raditi na sebi i cekati! Medjutim, niko od najboljih tenisera nije neranjiv. Vec za dve godine imacemo drugaciju sliku. Rodzer ce se povuci, Ferer takodje, Vavrinka, Berdih, Conga ce imati po 32 godine, Novak, Rafa, Endi ce prebaciti 30-u. Smena generacije je neminovna.
U prethodnoj eri imali smo izazivace, Federer je smenio Samprasa, zatim je njega izazvao Nadal, pa je dosao Djokovic i nadvladao obojicu, ali... Novaka niko ne izaziva, a vec je proslo dovoljno vremena.
Sklon sam da pomislim da ce se ova cela generacija u nekom roku povuci, a onda ce "mladi lavovi" izmedju sebe odluciti koje prvi medju najboljima!

jovica

pre 8 godina

Novak ce vladati tenisom do svoje 50 godine, i tada predaje tron svome sinu.
Zavrsni masters ce postati 5 slem i nosice ime djokovic slem.
Nadal, Federer i Marej/Mari/Muri ce se udruziti i otvoriti restoran, jer nece znati sta da rade sa posluzavnicima.

Go Nole

Dylan Dog

pre 8 godina

Bojim se da potencijal kalibra Novaka, Rodžera i Rafe trenutno igra tenis crvenim ili narandžastim loptama, a možda se još nije ni rodio. Neko od mladih tenisera koji su sada rangirani na ATP turu će zasigurno osvajati GS-ove, ali sumnjam da će bilo ko od njih biti takav kvalitet i tako dominantan kao pomenuti trojac. Posle ere NDJ, RF i RN verovatno dolazi tzv. "slaba era" gde niko neće dominirati, već će se desetak i više tenisera okititi GS titulama od kojih bi neki mogli i do 3, pa čak i više titula. Sada uporedite takve 3 i Vavrinkine i Marejeve 2 GS titule. Kako je sve relativno...

Uzdravlje!

Goran

pre 8 godina

Novaku niko od njih nije ni priblizna pretnja kao sto su on i Nadal bili pretnja Federeru. Ne smemo zaboraviti da je Rafa pobedjivao Federera sa 17 godina i to na betonu, da je Novak osvojio prvi slem sa 19 godina. Videcemo da li ce Zverev biti taj rang igraca, trebao bi vec iduce godine da osvoji prvi slem i udje u Top 3. Novak je usao u Top 3 sa 19 godina. Coric ima 20 godina a daleko je i od top 20. Svakako da ce napredovati ali mi njegova karijera mirisi vise na Cilica nego na Novaka.

kostoboljac

pre 8 godina

Zaista mi je cudno da Ozmo nije ukljucio verovatno najveceg talenta koji je ovaj sport video: Viktora Troickog. Talenat koji Viktor poseduje da izgubi dobijene meceve je nevidjen, ne samo u tenisu vec u sportu u celini. Zeleo bi da se Ozmo zamisli nad svojim tekstom i kaze nam zbog cega nije ukljucio ovog velikog teniskog majstora u svoju listu.

drago

pre 8 godina

Cao zdravo


Ako te to veseli, dobro. Ali Djoko je tad bio stariji, danas su i druga vremena a Coric je fizicki nespreman. Njemu ce bas zbog toga trebati puno duze vremena. Tek ta 2-3 godine ce poceti pravi rezultati.

ćao zdravo

pre 8 godina

Porediti Novaka (u istim godinama) i ovog malog Hrvata je smešno. Čak se i Saša navukao na to marketinško poređenje. Niti preterujem, niti pričam napamet. Dovoljno je pogledati (na YT) čuveni meč Novak - Nadal, Indijan Vels 2007. i sve je jasno koliko su igre Novaka i Borne kao nebo i zemlja. Može i Rolan Garos 2006. Novak - Nadal. Toliko.

Goran

pre 8 godina

Ne znam koliko je autor pogodio razlog zasto su stariji teniseri danas bolji nego nekada. Mislim da nije u pitanju profesionalizam. Danasnji reketi su laganiji i zice su od kvalitetnijeg materijala tako da danas stariji igraci mogu duze da igraju na vrhunskom nivou. U proslosti su reketi bili teski i snaga udaraca je vise zavisila od fizicke snage igraca. Zato su u proslosti igraci brze dostizali zenit jer ogranicavajuci faktor u prostosti je bila snaga udaraca i sposobnost misica da se u roku od nekoliko sekundi oporave za sledeci udarac. Danas je fizicka kondicija bitnija od snage. Kao rezultat toga, danasnji igraci su mrsaviji, lice na bicikliste i maratonce.

magic

pre 8 godina

Odlican tekst, ocekivano od Ozme.

Sve je to lepo, ali hajde da se ne lazemo. Preslikana je bila situacija sa maltene istim imenima prosle godine u ovo vreme. I sta bi od svega toga? Jedno veliko nista. Pogledajte rezultate Novaka, Federera i pogotovo Nadala kad su imali 19, 20 i sve ce biti jasno. Kao sto su vecina vec rekli, uzivajmo u ovoj eri dok jos mozemo.

Milutn

pre 8 godina

@Nikola:

Federer je sa Novakom odigrao 43 a sa Nadalom 35 mečeva. Oba ta rivaliteta spadaju u TOP 8 najvećih svih vremena. Posle Londona će sigurno imati 44 odigranih mečeva sa Novakom, a vrlo moguće i 45 (ako bi se sreli u finalu), što bi izjednačilo rekord za najveći rivalitet u istoriji tenisa (koji drže Djoković i Nadal).

Federer je sa Samprasom odigrao jedan (!!!) meč u karijeri.

Naravno da Federer spada u generaciju sa Novakom i Nadalom, a ne sa Samprasom. To što je on 4-5 godina stariji mu je uglavnom pomoglo, jer se naosvajao trofeja dok se ova dvojica još nisu razvili. To što on još uvek igra blizu vrhunca a na primer Nadal je skoro zreo za penziju je posledica stila igre, fizičke konstitucije, sklonosti povredama i brige o zdravlju.

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. i opet lažeš.. po hiljaditi put.. bezočno.. kako Nadal u 29 godini života može DAVNO da ostavi tenis.. možda ga ostavio u 25god?..kada ga je Nole urnisao.. koliko puta zaredom? Micamaca je svojim komentarom o tebi održala "čas anatomije "...da imaš časti ne bi više nikada ništa napisao.. dezintegrisala te žena!

drago

pre 8 godina

(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Veze ti nemas...Coric ima western grip sa puno spina a Chung koristi continental grip (cijeli svijet mu se cudi)
Coricev lakat nije ispruzen i previse prolazi preko lopte sto se vidi i sto mu je loptica na dnu reketa (greska iz stolnog tenisa koji je puno igrao).
Chung osim sto ima bezveze grip i time ne moze iskoristiti zglob u udarcu (najvazniji dio udarca) on ne savija zglob i time gubi snagu.
Ako zelis mogu ti dati koji sat za dzabe, da nesto naucis.

malo više objektivnosti

pre 8 godina

Da je autor ovog teksta objektivan, naslov je trebao da glasi "Kome će Rodžer ,Rafa i Novak ostaviti tenis?" ,jer su Rodžer i Rafa trofejniji od Novaka.Kad oni jednog dana završe karijeru,htijeli mi to priznati ili ne, uvijek će se više govoriti o Rodžerovom i Nadalovom stilu igre,koji se razlikuju k'o nebo i zemlja, nego o Novakovom.

Nikola

pre 8 godina

Federer je igrao dok je jos sampras bio na terenu,kakve on veze ima sa nadalom i djokovicem.Moze se reci da je federer nasledio samprasa,agasija...pa nadal i novak federera.To sto on jos igra tenis sa 36god ne znaci da je ista generacija sa novakom...

drago

pre 8 godina

Nishikori ako bude zdrav ce isplivati i biti broj 1 kad se povuce Djoko i ostali. Kyrgios je "prelud" da bi se umijesao u borbu za vrh.

Coric je premlad. Ali kakav forehand imaju on i Chung majko mila, Borni kao da je lakat vezan za tijelo, nikako da ga ispruzi i ko covjek prodje kroz loptu a on je samo dize a Chung continental grip. Dali je moguce da neko koristi continetal grip na forehandu!?

I da, tuzno je to da je tenis postao tako "star" sport.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Onda kad neki klinac sa 18g uđe u finale ili čak i da osvoji jedan GS e taj će da dominira posle ovih veličina tenisa Rodje Rafe Noleta Andija Stanislava...Nemožete sa 20g nazivati nekog zvezdom a nije čak ni masters uzeo.Veliki igrači su sa 18 do 20 imali već GS i mnoga finala i polufinala istog i mastersa. Ovi današnji klinci ne mogu prici polufinalu turnira 500 a da ne govorim o velikim turnirima.Bice to velika kriza ovog sporta a pitanje je da li će se ikada pojaviti u jednom trenutku igrači kao Nole Rodja i Rafa....Ja ne mogu vise zamisliti tenis bez njih trojice...Zato uživam dok postoje....

Soko

pre 8 godina

jos je prerano jer je djokovic da dominira do 33-35 znaci nekih 5-7god..a do tad ce se pojaviti i mnogo novih likova
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panini, 13. novembar 2015 11:45)

Ti si izgubio kontakt sa realnoscu kada mislis da ce Novak posle 30 dominirati tenisom kada krece stvaran pad svih tenisera ne zato sto ja tako zelim vec zato sto je neminovnost zbog godina.

max81

pre 8 godina

Mislim da je greh u ovom Sasinom spisku ne pomenuti i mladjanog/najmladjeg Rubljeva. Decko me je odusevio stavom i tehnikom koju pokazuje na terenu, i kao sto je vecina vec primetila najvise mu nedostaje snage onako krhkom da izgura duele do kraja.

Meni je u svemu ovome vise no zanimljiv upecatljiv nedostatak novih spanskih, pa i francuskih, italijanskih,.. nada. A nekad su u samom vrhu vladali Korecha, Moja, H.K.Ferero i dr. sve evo do Ferera i Nadala. Svedjani napokon nakon niza godina i era Borga, Edberga, Vilandera, Bjorkmana, Soderlinga mogu da se uzdaju u jednog, samo naturalizovanog i crnoputog Ymera. Ameri ostaju srednja zalost.. Videcemo hoce li Lendl iskopati ista iz ove grupice 15-/16-godisnjaka sto ih je nedavno uzeo pod svoje..

I da skrenem paznju Sasi na jos jednog decka iz Rusije: Karena Kachanova! -neodoljivo vec podseca na Marata, a ima i znatnih Tsonginih primesa u sebi.. izuzetna konstitucija za svoje godine za razliku recimo i od Rubljeva, tu je visina, jacina udaraca.. ocekujem da ce se vrlo brzo nametnuti uz ovu grupu obecavajucih iz '96 i '97 godista: Coric, Chung, Zverev, Rubljev,.. uz Kirjosa koji je '95-to - koji i imaju najvise sanse da iza Noleta, Rafe, Rodje i Marija zasednu na teniski tron i vladaju jako dugo.

CND

pre 8 godina

Novak jos moze da vlada jedno 5 god., tu su i Murray i Nadal da zadrze 2. i 3. mesto za tih 5 god. Znaci da jos nije stasala generacija koja ce ih naslediti. To ce biti neki koji su sada 15.godisnjaci.

Beljo

pre 8 godina

Kako ce se posle svi praviti da su vidjeli Kokinakisa kao velikog igraca, a realno niko to ne spominje... Kokinakis je najbolji u svojoj generaciji. Ko je gledao kako igra povredjen, to zna. Momak ima svaki udarac, stas i brzinu. I borbenost. I skroman je, nije kao Kirjos.
Od svih nabrojanih Kokinakis. S Korejcima, Japancima se nikad ne bih zalijecao, jer su to nacije koje svoj zenit dostizu rano. Svoj prvi turnir Nisikori je osvojio sa 18 godina. Onda mu je trebalo 5-6 godina za novi...

55433

pre 8 godina

Treba obratiti i paznju na nase nove nade. Izdvojio bih Miomira Kecmanovica(16god), Borisa Butulija(16) i Marka Miladinovica (15)

Kecmanovic je trenutno najbolje plasiran od njih 32. na juniorskoj rang listi i upisao se na ATP listu.

Savjetnik

pre 8 godina

Uz sve postovanje Novaku, ali od povlacenja Agasija i Samprasa, knjigabse svela na tri slova... Ranije je svako iz Top 25 imao sanse da osvoji veliki turnir, u posljednjih 10 godina rijetko ko je uzeo turnir, a da nije RN, RF ili NDj... Konkurencija je uzasna, tenis kao sport nikad gori...

monden

pre 8 godina

Dominic Thiem
(mali zeleni, 13. novembar 2015 11:27)

Delim tvoje mišljenje, ali, takođe, mislim da taj momak mora dosta da poradi na fizičkoj snazi.Talenta ima, svakako, i sviđa mi se njegova tehnika.

monden

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Onda i Đoković ima "nepravilan forhend", pošto igra sa istim gripom kao Borna.Meni je, lično, taj grip veoma nezgodan, ali omogućava da izvodiš forhend sa puno spina.

rex

pre 8 godina

Ovo je definitivno jako zanimljivo pitanje koje mi je odavno privlačilo pažnju. Zaista ima jako malo kvalitetnih tenisera 5 i više godina mlađih od Novakove i Nadalove generacije, uglavnom je autor lepo sumirao stanje, nema sumnje da će većina pomenutih imati solidne karijere ali smatram da će se napraviti vakum i opasti kvalitet u godinama posle Novaka, može lako da bude slučaj da novi ATP br1 bude to sa 1 ili manje GS po sezoni, ne bi jedino otpisao Nisikorija od malo mlađih, mislim da nije još distigao limit, od dosta mladih mi korejanac najviše obećava i naravno Kirjos ali zaista ne vidim nikoga ko bi mogao ući medju GOAT ali nikad se nezna. Jedino što je sigurno, pojaviće se već neko pre ili kasnije, takav je zakon prirode...

Profesor Jakov

pre 8 godina

Navijam za Čorića, ali - da budemo iskreni - za svoje godine morao je osvojiti puno više. Npr. Becker je u njegovim godinama već imao dva osvojena Wimbledona. Što se tiče kvalitete, od trojice vrhunskih tenisača, dvojica su pri kraju karijere, ali ostaje najveći, Đoković koji može još godinama vladati svjetskim tenisom. A do njegove mirovine, možda se nađe netko ... možda neki od današnjih juniora ...

Boki

pre 8 godina

Pretpostavljam da ce Borna biti jedan od lidera svoje generacije.
Ipak,na pojavu novog igraca ranga RF,Novaka i rafe ce se,verovatno,duze cekati.Jednostavno,takvi se retko radjaju,a njih trojica su se pojavili u,manje-vise,isto vreme.

Bane

pre 8 godina

Nisam nesto zabrinut za nove teniske klince - isplivace vec neki. Ali ljudi, sta cemo da radimo kad Ozmo ode u penziju? To vise nice biti isti tenis... :)

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Рубљов и Тим, играју мало атрактивнији тенис од осталих, волео бих да они преузму примат када велики оду. Зверев ме није одушевио, Ћорић игра помало досадан тенис, али је врло добар. Кокинакис и Кириос су ми потпуно антипатични, желим им просечну каријеру :D

ahahaha

pre 8 godina

@ Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Brate evo smijem se vec 10 min :D

huni

pre 8 godina

Gledao sam sve navedene tenisere, i jakog sam misljenja da Chung ima najvece sanse da se probije prvi. Decko igra stvarno snazno i lepo. Treba mu iskustva samo.

teniski expert Boris Kovacevic

pre 8 godina

Zaborivili ste jednog sjajnog decks,veliki talenat....Blerim Gashi Iz Gnjilana....deck je osvojio veliki rurnir u Vucitrnu ove godine dosta ubedljivo...stil igre polako podseca na Borga samo sto ima snazniji bekhend I precizniji lob...ima tek 18 godina tako da I vreme radi za njega...ocekujem da uskoro pomrsi konce svima na atp turu a pogotovo djokovicu....zivi bilo pa videli

teniser

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.

optimus prime

pre 8 godina

Prema rezultatima mladih tenisera ove godine, Kirgijos ima najbolje šanse da osvoji neki grend slem. Ali je njemu velika prepreka temperament i ponašanje na terenu, ako to ne popravi neće uraditi ništa značajno. Borna je dobar, on bi mogao da se istakne ali ne naredne godine, nije ni blizu nivoa Djokovica i Federera. Pomenuo bih Rubljova, mladog Rusa koji iz prikrajka može da iznenadi. On je mladji od Borne, Zvereva i Kokinakisa, iako je sitan i nejak, ima odličan forhend, veoma je borben. Jedino mora da poradi na snazi udaraca, ali to sa godinama i sazrevanjem može da redukuje. Nekako mi deluje da će Rubljov za pet, šest godina biti prava zamena za Djokovica, Federera i Nadala.

Jomba

pre 8 godina

Pa ti si meni Ozmo kralj. Kakav text. Bog te mazo. Sta bi dao da budes komentator na teniskim mecevima. Ne mogu da slusam vise Viskovica,Pralicu i one sa rts-a.

Damir

pre 8 godina

Čini mi se da je uprkos svojo "ludosti" Kyrgios najveći talenat. Za razliku od Ćorića,Thiema i ostalih jako mladih igrača,njegovi udarci su već sad razorni. Njemu treba samo da se u glavi poslože neke stvari. Thiem je veliki talenat,samo da ne bude kao Dimitrov - pa da završimo čekajući Godota. Sve je upitno doduše. Vjerovatno su kvalitetom slabiji nego današnja vladajuća garnitura u njihovim godinama. Takođe mislim da će ovih 5 sa vrha - nadam se možda i zdravom Delpu - uzimati GS-e još nekoliko godina bez problema. Odlazili su i prije šampioni kao Borg,McEnroe,Lendl,Edberg,Becker,Sampras,Agassi...pa su dolazili novi nekako bezbolno. Ali,bojim se da se ne desi tenisu kao boksu nakon Lewisa,Tysona i Holyfielda - mrtvilo i dosada. Tako da - sad će London,pa da uživamo mi u našim "staronjama",a djeca nek čekaju neke nove klince...

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa,ispustio si A.Rubljeva(1997.),on ce sigurno u sam vrh.
Decko igra odlican tenis,ima sve za svoje godine,samo da ojaca malo fizicki i stekne iskustvo!
Gledao sam ga nekoliko puta i siguran sam da ima veeeliki potencijal.

Federer je,ne toliko davno,rekao kada su ga pitali za `mlade nade`,kako mu nije jasno pitanje.
Ako mislite na Raonica,Dimitrova,Tomica...pa ti su ljudi godinama na ATP turu i nimalo nisu novi.

Slazem se sa njim!

dorcol

pre 8 godina

mislim nikome ,ne vidim naslednike ,mladdji ,do sad nisu nista pokazali ,tu i tamo bljesnu ,pa ih nema mesecima nole ,rodzer,rafa su vec u 20 tim osvajali gs ,izvikani yeniseri ,uzmimo primer hr ,ajde oni su tu najblizi ,corica digli u nebesa a mali prosecan teniser bez imalo talenta ,jedino je naucio dobro da psuje ,,tako su digli i teniserke u nebesa ,njihova selektorka nicim izazvana kaze dolazi kraj ane i jelene ,misleci valjda na njihove talente ,godine prolaze ,niko nista ,najpoznatija je vekic samo zbog vavrinke ,zavrsice kao mirka ali dobro to je njihov problem ,sve i svemu ostaje velika praznina..

teniser

pre 8 godina

Kako možete napisati za nekoga da mu je tehnika besprekorna kad ima tavu, odnosno reket drži kao da drži tavu dok peče jaja pa iskrivljuje zglob kod udarca. Nažalost danas većina tenisera igra tako, a to je nepravilno. Prije su decu tukli da tako ne igraju, danas jedino Federer i još poneki igrač igra pravilno.

Ronaldinjo

pre 8 godina

Mislim da niko od navedenih igraca nema potencijal da bude vrhunski igrac naravno tu mislim pre svega na mladje igrace generacija raonica,dimitrova i nisikorija je vec otpisana u tom smislu mada mislim da neko od njih moze da iznenadi i osvoji eventualno neki gs.Jednostavno ne vidim dovoljan kvalitet a ni mentalnu snagu kod njih.Coric jeste vrhunski spreman igrac ali je cini mi se previse defanzivan i bez dovoljno napadckog potencijala,mislim da moze da postane igrac poput davida ferera tesko da ce moci bolje od toga,a sto se tice kirijosa vidi se da ima talenta ali bi morao da sredi glavu.Moram da priznam da sam se najvise razocarao u tima od kojeg sam ocekivao iskorak ove sezone i koji je sigurno najveci talenat od svih mladih igraca ali evidentno da mentalno nije sazreo da igra na najvisem nivou nadam se da ce se to desiti sto pre inace ce zavrsiti kao prosecan igrac.Sve u svemu nadam se da ce mladi igraci postati konkurentni posto trenutno imamo apsurdnu situaciju da neki stariji prosecni igraci prakticno dozivljavaju zenit karijere poput fonjinija,ferera pa i vavrinke i federera koji u poznim godima bez problema drzi drugo mesto dok mladih nema ni na vidiku.

Jim Courier

pre 8 godina

Sve to meni deluje dosta bledo, kao Rajan Harison koji je vec skoro 8 godina mlad I telentovan, ali nista nije postigao! Licno u Coricu vidim nesto sto u ostalima ne vidim, ali to je moje subjektivno misljenje. Igra ex-ju skolu tenisa, sa jakim ravnim udarcima i dobrim gradjenjem poena! Tesko je prognozirati

Karma

pre 8 godina

Ja se nadam ds ce te objaviti komentar. Najvise izgleda da naslede trojku imaju Kirgijos, Zverev i Rubljev. Coric ce biti u rangu Berdiha uvek tu negde ali nikad na vrhu, postoji teorija da ce duzi period broj jedan biti teniser visok preko 190cm, sto logicno znaci "udarac" a do sada su Corica upravo takvi teniseri ponizavali blago receno pre svega zbog defanzivnog tenisa koji gaji. Mora tu jos da napreduje pre svega da igra agresivnije a ne da se odmice po 2 metra iza linije. Krajan je proslost videcemo Johansona da li ce to poboljsatvi. Kirgijos je decko zmaj i dosta atraktivan teniser koji ima tenis u malom prstu(slicno kao Dimitrov) ali glava, glava, glava. I na kraju moj omiljeni Zverev, jos na celendzeru pre Hamburga prosle godine ne mogu da se setim koji turnir je u pitanju pokazao je talenat a u Hamburgu je u potpunosti zablistao i do sada pokazuje najvise. Nadam se da ce i Cung izboriti mesto pod suncem i on dosta podseca na Djovaka mnogo vise od Corica. Pozdrav i opet nadam se da cete objaviti

DJ Ape

pre 8 godina

Ozmo ponovo dominira... Kad god vidim da je Saša autor nekog dužeg teksta - unapred znam da ću uživati. Bravo! Nadam se da ćemo čitati izveštaje iz Melburna.

djosa

pre 8 godina

ono nesto sto ima djokovic, i sto sam od starta njegove karijere video (pogotovo na turniru u Umagu kad se tek pojavio) ima jos jedan momak kog niste naveli (u manjoj meri, ali svejedno, ima to nesto).
Rubljev.
Mnogo je mrsav i relativno lako "splasne" kako ide mec, ali talenat i stav i igra.. pamtite moje reci. Decko ce pokazati svima.
Djosa zna posao ;)

Srdjan

pre 8 godina

@Dusan

Federer je bio takav kao klinac, junior. Kirijos odavno nije klinac i odavno nije junior tako da on nema nista slicno sa Federerom.

Svete

pre 8 godina

Kada se budu povukli Novak, Roze, Nadal, Andi pa i Wawinka, Berdych, Ferrer doci ce novi igraci koji ce biti uspesni i koji ce osvajati GS titule i ostale trofeje, posto to mora neko da uradi, ALI to nece biti taj kvalitet. Tesko ce se ovakva grupa igraca ponoviti, moralo bi tu da se mnogo stvari poklopi a to se ne desava tako cesto !
I svakako zbog danasnje jace konkurencije ti mladi nece uraditi nista konkretno u narednih nekoliko godina, kao sto su to cinili Nadal, Djokovic, Marej, DelPotro.....!

Dragutin

pre 8 godina

Red je da iskoci neko novi da malo pomesa spil ali mi se cini da ce Djokovic samo jos gore da cini stvari dosadnim ako se Nadal ne vrati a Feder povuce.Posle bi mu ostali samo Vavrinka i Marej od ozbiljnih konkurenata a to i nije bas zanimljivo.

Dusan

pre 8 godina

Moje misljenje,Kirjos,samo glavu da sredi,ali bas da je sredi. :-) Takav je bio i Federer (dobro on je i osvajao nesto),ali isto lomio rekete,drao se,svadjao...

potterhead

pre 8 godina

Neće niko od njih. Jer će Novak i ekipa dominirati jos min.5 godina a do tada će ove zvezde u usponu zavrsiti kao Raonić, Dimitrov, Tim.

rašo,,kanada

pre 8 godina

teniseri će u bliskoj budućnosti svoj zenit ostvarivati između 28 -30g.
znači igraće na vrhunskom nivou sve do 36 pa čak i 38 g.
prevedeno u praksu-Nole i Marej će da vladaju tenisom još celu deceniju,a ovi sadašnji klinci će već tad inati 28 +g.
i ko će tad iskočiti u prvi plan teško je prognozirati...

Niki

pre 8 godina

Mislim da posle njih ide era gde cemo imati mnogo gran slem pobednika.. Nesto kao u WTA turu.. Ali ne verujem da ce se neko pojaviti konstantan kao ova trojica i usleti da veze 10 gren slemova.. Sve u svemu,bice smor..

Zoran

pre 8 godina

Besmrtnost će dobiti onaj teniser ko bude najbolji svih vremena po GOAT Listi. RF to zna, a nadam se i Novak. Federer za sada je ubedljivo prvi sa291 poen ispred Konorsa
Lendla
Nadala
Samprasa
Lejvera
Đokovica 201 poen.
Novak ima fore 6 godina.
U fudbalu dali je Pele Maradona Mesi, a u tenisu po GOAT tacno se zna.

Srdjan

pre 8 godina

Austrijanac Tim moze biti izuzetno dobar teniser samo mu fali malo vise konstantnosti i mora da poradi na snazi jos, bez toga, danas, ne moze. Zverev je velika nada, moguce da ce biti veoma dobar teniser ali nikad se ne zna. Dodao bih jos Rubljeva, koji, od svih navedenih, prema mom misljenju, ima najvise sanse da nasledi veliku trojku i Marija. Od Kirijosa i Kokinakisa ne ocekujem mnogo, nema neki poseban razlog ali tako mi se cini, proci ce kao Tomic (Tomik). Coric mi je totalna misterija. Mislim da moze bas mnogo, a onda neke meceve odigra veoma lose sto je ispod svakog ocekivanja. U sustini, posle ovakvih legendi (Rogera, Novaka, Nadala, pa i Marija) logicno je da ce doci do pada kvaliteta i sigurno nekih 10-ak godina necemo imati vrhunskog tenisera.

Danilo

pre 8 godina

NBA je verovatno , sa NFL-om , najbolje organizovan sportski sistem na svetu.
Svakako, ne bez razloga, sa drafta se uzimaju igrači 20+ godina jer je kod mladjih rizik od promašaja previsok.
Tako je i u tenisu retka pojava da juniorski šampioni sa velikih turnira posle prave velike karijere.
Zato mislim da nije moguće praviti iole ozbiljnu prognozu razvoja mladjih igrača.
Izvesno je da će Nole,uz pomoć Endija,Rafe i Stena, dominirati još 3-4 godine.
Ostalo je samo veliki znak pitanja.
Lično i sasvim laički, vidim Ćorića i Kirgiosa kao najveći potencijal.
Imaju balkansku genetiku koja je za sportove sa loptom, pogotovo za tenis, odlična. Imaju i talenat koji se vidi iz aviona.
Da li su spremni da sledećih 10-15 godina života posvete samo tenisu, 24 sata dnevno, e to je pravo pitanje?
I da li će imati malo sreće?

djosa

pre 8 godina

ono nesto sto ima djokovic, i sto sam od starta njegove karijere video (pogotovo na turniru u Umagu kad se tek pojavio) ima jos jedan momak kog niste naveli (u manjoj meri, ali svejedno, ima to nesto).
Rubljev.
Mnogo je mrsav i relativno lako "splasne" kako ide mec, ali talenat i stav i igra.. pamtite moje reci. Decko ce pokazati svima.
Djosa zna posao ;)

DJ Ape

pre 8 godina

Ozmo ponovo dominira... Kad god vidim da je Saša autor nekog dužeg teksta - unapred znam da ću uživati. Bravo! Nadam se da ćemo čitati izveštaje iz Melburna.

Niki

pre 8 godina

Mislim da posle njih ide era gde cemo imati mnogo gran slem pobednika.. Nesto kao u WTA turu.. Ali ne verujem da ce se neko pojaviti konstantan kao ova trojica i usleti da veze 10 gren slemova.. Sve u svemu,bice smor..

potterhead

pre 8 godina

Neće niko od njih. Jer će Novak i ekipa dominirati jos min.5 godina a do tada će ove zvezde u usponu zavrsiti kao Raonić, Dimitrov, Tim.

Srdjan

pre 8 godina

Austrijanac Tim moze biti izuzetno dobar teniser samo mu fali malo vise konstantnosti i mora da poradi na snazi jos, bez toga, danas, ne moze. Zverev je velika nada, moguce da ce biti veoma dobar teniser ali nikad se ne zna. Dodao bih jos Rubljeva, koji, od svih navedenih, prema mom misljenju, ima najvise sanse da nasledi veliku trojku i Marija. Od Kirijosa i Kokinakisa ne ocekujem mnogo, nema neki poseban razlog ali tako mi se cini, proci ce kao Tomic (Tomik). Coric mi je totalna misterija. Mislim da moze bas mnogo, a onda neke meceve odigra veoma lose sto je ispod svakog ocekivanja. U sustini, posle ovakvih legendi (Rogera, Novaka, Nadala, pa i Marija) logicno je da ce doci do pada kvaliteta i sigurno nekih 10-ak godina necemo imati vrhunskog tenisera.

Danilo

pre 8 godina

NBA je verovatno , sa NFL-om , najbolje organizovan sportski sistem na svetu.
Svakako, ne bez razloga, sa drafta se uzimaju igrači 20+ godina jer je kod mladjih rizik od promašaja previsok.
Tako je i u tenisu retka pojava da juniorski šampioni sa velikih turnira posle prave velike karijere.
Zato mislim da nije moguće praviti iole ozbiljnu prognozu razvoja mladjih igrača.
Izvesno je da će Nole,uz pomoć Endija,Rafe i Stena, dominirati još 3-4 godine.
Ostalo je samo veliki znak pitanja.
Lično i sasvim laički, vidim Ćorića i Kirgiosa kao najveći potencijal.
Imaju balkansku genetiku koja je za sportove sa loptom, pogotovo za tenis, odlična. Imaju i talenat koji se vidi iz aviona.
Da li su spremni da sledećih 10-15 godina života posvete samo tenisu, 24 sata dnevno, e to je pravo pitanje?
I da li će imati malo sreće?

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa,ispustio si A.Rubljeva(1997.),on ce sigurno u sam vrh.
Decko igra odlican tenis,ima sve za svoje godine,samo da ojaca malo fizicki i stekne iskustvo!
Gledao sam ga nekoliko puta i siguran sam da ima veeeliki potencijal.

Federer je,ne toliko davno,rekao kada su ga pitali za `mlade nade`,kako mu nije jasno pitanje.
Ako mislite na Raonica,Dimitrova,Tomica...pa ti su ljudi godinama na ATP turu i nimalo nisu novi.

Slazem se sa njim!

Dragutin

pre 8 godina

Red je da iskoci neko novi da malo pomesa spil ali mi se cini da ce Djokovic samo jos gore da cini stvari dosadnim ako se Nadal ne vrati a Feder povuce.Posle bi mu ostali samo Vavrinka i Marej od ozbiljnih konkurenata a to i nije bas zanimljivo.

rašo,,kanada

pre 8 godina

teniseri će u bliskoj budućnosti svoj zenit ostvarivati između 28 -30g.
znači igraće na vrhunskom nivou sve do 36 pa čak i 38 g.
prevedeno u praksu-Nole i Marej će da vladaju tenisom još celu deceniju,a ovi sadašnji klinci će već tad inati 28 +g.
i ko će tad iskočiti u prvi plan teško je prognozirati...

Boki

pre 8 godina

Pretpostavljam da ce Borna biti jedan od lidera svoje generacije.
Ipak,na pojavu novog igraca ranga RF,Novaka i rafe ce se,verovatno,duze cekati.Jednostavno,takvi se retko radjaju,a njih trojica su se pojavili u,manje-vise,isto vreme.

Svete

pre 8 godina

Kada se budu povukli Novak, Roze, Nadal, Andi pa i Wawinka, Berdych, Ferrer doci ce novi igraci koji ce biti uspesni i koji ce osvajati GS titule i ostale trofeje, posto to mora neko da uradi, ALI to nece biti taj kvalitet. Tesko ce se ovakva grupa igraca ponoviti, moralo bi tu da se mnogo stvari poklopi a to se ne desava tako cesto !
I svakako zbog danasnje jace konkurencije ti mladi nece uraditi nista konkretno u narednih nekoliko godina, kao sto su to cinili Nadal, Djokovic, Marej, DelPotro.....!

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Onda kad neki klinac sa 18g uđe u finale ili čak i da osvoji jedan GS e taj će da dominira posle ovih veličina tenisa Rodje Rafe Noleta Andija Stanislava...Nemožete sa 20g nazivati nekog zvezdom a nije čak ni masters uzeo.Veliki igrači su sa 18 do 20 imali već GS i mnoga finala i polufinala istog i mastersa. Ovi današnji klinci ne mogu prici polufinalu turnira 500 a da ne govorim o velikim turnirima.Bice to velika kriza ovog sporta a pitanje je da li će se ikada pojaviti u jednom trenutku igrači kao Nole Rodja i Rafa....Ja ne mogu vise zamisliti tenis bez njih trojice...Zato uživam dok postoje....

Damir

pre 8 godina

Čini mi se da je uprkos svojo "ludosti" Kyrgios najveći talenat. Za razliku od Ćorića,Thiema i ostalih jako mladih igrača,njegovi udarci su već sad razorni. Njemu treba samo da se u glavi poslože neke stvari. Thiem je veliki talenat,samo da ne bude kao Dimitrov - pa da završimo čekajući Godota. Sve je upitno doduše. Vjerovatno su kvalitetom slabiji nego današnja vladajuća garnitura u njihovim godinama. Takođe mislim da će ovih 5 sa vrha - nadam se možda i zdravom Delpu - uzimati GS-e još nekoliko godina bez problema. Odlazili su i prije šampioni kao Borg,McEnroe,Lendl,Edberg,Becker,Sampras,Agassi...pa su dolazili novi nekako bezbolno. Ali,bojim se da se ne desi tenisu kao boksu nakon Lewisa,Tysona i Holyfielda - mrtvilo i dosada. Tako da - sad će London,pa da uživamo mi u našim "staronjama",a djeca nek čekaju neke nove klince...

Karma

pre 8 godina

Ja se nadam ds ce te objaviti komentar. Najvise izgleda da naslede trojku imaju Kirgijos, Zverev i Rubljev. Coric ce biti u rangu Berdiha uvek tu negde ali nikad na vrhu, postoji teorija da ce duzi period broj jedan biti teniser visok preko 190cm, sto logicno znaci "udarac" a do sada su Corica upravo takvi teniseri ponizavali blago receno pre svega zbog defanzivnog tenisa koji gaji. Mora tu jos da napreduje pre svega da igra agresivnije a ne da se odmice po 2 metra iza linije. Krajan je proslost videcemo Johansona da li ce to poboljsatvi. Kirgijos je decko zmaj i dosta atraktivan teniser koji ima tenis u malom prstu(slicno kao Dimitrov) ali glava, glava, glava. I na kraju moj omiljeni Zverev, jos na celendzeru pre Hamburga prosle godine ne mogu da se setim koji turnir je u pitanju pokazao je talenat a u Hamburgu je u potpunosti zablistao i do sada pokazuje najvise. Nadam se da ce i Cung izboriti mesto pod suncem i on dosta podseca na Djovaka mnogo vise od Corica. Pozdrav i opet nadam se da cete objaviti

Bane

pre 8 godina

Nisam nesto zabrinut za nove teniske klince - isplivace vec neki. Ali ljudi, sta cemo da radimo kad Ozmo ode u penziju? To vise nice biti isti tenis... :)

optimus prime

pre 8 godina

Prema rezultatima mladih tenisera ove godine, Kirgijos ima najbolje šanse da osvoji neki grend slem. Ali je njemu velika prepreka temperament i ponašanje na terenu, ako to ne popravi neće uraditi ništa značajno. Borna je dobar, on bi mogao da se istakne ali ne naredne godine, nije ni blizu nivoa Djokovica i Federera. Pomenuo bih Rubljova, mladog Rusa koji iz prikrajka može da iznenadi. On je mladji od Borne, Zvereva i Kokinakisa, iako je sitan i nejak, ima odličan forhend, veoma je borben. Jedino mora da poradi na snazi udaraca, ali to sa godinama i sazrevanjem može da redukuje. Nekako mi deluje da će Rubljov za pet, šest godina biti prava zamena za Djokovica, Federera i Nadala.

Jomba

pre 8 godina

Pa ti si meni Ozmo kralj. Kakav text. Bog te mazo. Sta bi dao da budes komentator na teniskim mecevima. Ne mogu da slusam vise Viskovica,Pralicu i one sa rts-a.

Srdjan

pre 8 godina

@Dusan

Federer je bio takav kao klinac, junior. Kirijos odavno nije klinac i odavno nije junior tako da on nema nista slicno sa Federerom.

Milutn

pre 8 godina

@Nikola:

Federer je sa Novakom odigrao 43 a sa Nadalom 35 mečeva. Oba ta rivaliteta spadaju u TOP 8 najvećih svih vremena. Posle Londona će sigurno imati 44 odigranih mečeva sa Novakom, a vrlo moguće i 45 (ako bi se sreli u finalu), što bi izjednačilo rekord za najveći rivalitet u istoriji tenisa (koji drže Djoković i Nadal).

Federer je sa Samprasom odigrao jedan (!!!) meč u karijeri.

Naravno da Federer spada u generaciju sa Novakom i Nadalom, a ne sa Samprasom. To što je on 4-5 godina stariji mu je uglavnom pomoglo, jer se naosvajao trofeja dok se ova dvojica još nisu razvili. To što on još uvek igra blizu vrhunca a na primer Nadal je skoro zreo za penziju je posledica stila igre, fizičke konstitucije, sklonosti povredama i brige o zdravlju.

huni

pre 8 godina

Gledao sam sve navedene tenisere, i jakog sam misljenja da Chung ima najvece sanse da se probije prvi. Decko igra stvarno snazno i lepo. Treba mu iskustva samo.

Ronaldinjo

pre 8 godina

Mislim da niko od navedenih igraca nema potencijal da bude vrhunski igrac naravno tu mislim pre svega na mladje igrace generacija raonica,dimitrova i nisikorija je vec otpisana u tom smislu mada mislim da neko od njih moze da iznenadi i osvoji eventualno neki gs.Jednostavno ne vidim dovoljan kvalitet a ni mentalnu snagu kod njih.Coric jeste vrhunski spreman igrac ali je cini mi se previse defanzivan i bez dovoljno napadckog potencijala,mislim da moze da postane igrac poput davida ferera tesko da ce moci bolje od toga,a sto se tice kirijosa vidi se da ima talenta ali bi morao da sredi glavu.Moram da priznam da sam se najvise razocarao u tima od kojeg sam ocekivao iskorak ove sezone i koji je sigurno najveci talenat od svih mladih igraca ali evidentno da mentalno nije sazreo da igra na najvisem nivou nadam se da ce se to desiti sto pre inace ce zavrsiti kao prosecan igrac.Sve u svemu nadam se da ce mladi igraci postati konkurentni posto trenutno imamo apsurdnu situaciju da neki stariji prosecni igraci prakticno dozivljavaju zenit karijere poput fonjinija,ferera pa i vavrinke i federera koji u poznim godima bez problema drzi drugo mesto dok mladih nema ni na vidiku.

CND

pre 8 godina

Novak jos moze da vlada jedno 5 god., tu su i Murray i Nadal da zadrze 2. i 3. mesto za tih 5 god. Znaci da jos nije stasala generacija koja ce ih naslediti. To ce biti neki koji su sada 15.godisnjaci.

Dusan

pre 8 godina

Moje misljenje,Kirjos,samo glavu da sredi,ali bas da je sredi. :-) Takav je bio i Federer (dobro on je i osvajao nesto),ali isto lomio rekete,drao se,svadjao...

teniser

pre 8 godina

Kako možete napisati za nekoga da mu je tehnika besprekorna kad ima tavu, odnosno reket drži kao da drži tavu dok peče jaja pa iskrivljuje zglob kod udarca. Nažalost danas većina tenisera igra tako, a to je nepravilno. Prije su decu tukli da tako ne igraju, danas jedino Federer i još poneki igrač igra pravilno.

Jim Courier

pre 8 godina

Sve to meni deluje dosta bledo, kao Rajan Harison koji je vec skoro 8 godina mlad I telentovan, ali nista nije postigao! Licno u Coricu vidim nesto sto u ostalima ne vidim, ali to je moje subjektivno misljenje. Igra ex-ju skolu tenisa, sa jakim ravnim udarcima i dobrim gradjenjem poena! Tesko je prognozirati

monden

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Onda i Đoković ima "nepravilan forhend", pošto igra sa istim gripom kao Borna.Meni je, lično, taj grip veoma nezgodan, ali omogućava da izvodiš forhend sa puno spina.

teniser

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.

Profesor Jakov

pre 8 godina

Navijam za Čorića, ali - da budemo iskreni - za svoje godine morao je osvojiti puno više. Npr. Becker je u njegovim godinama već imao dva osvojena Wimbledona. Što se tiče kvalitete, od trojice vrhunskih tenisača, dvojica su pri kraju karijere, ali ostaje najveći, Đoković koji može još godinama vladati svjetskim tenisom. A do njegove mirovine, možda se nađe netko ... možda neki od današnjih juniora ...

magic

pre 8 godina

Odlican tekst, ocekivano od Ozme.

Sve je to lepo, ali hajde da se ne lazemo. Preslikana je bila situacija sa maltene istim imenima prosle godine u ovo vreme. I sta bi od svega toga? Jedno veliko nista. Pogledajte rezultate Novaka, Federera i pogotovo Nadala kad su imali 19, 20 i sve ce biti jasno. Kao sto su vecina vec rekli, uzivajmo u ovoj eri dok jos mozemo.

Dylan Dog

pre 8 godina

Bojim se da potencijal kalibra Novaka, Rodžera i Rafe trenutno igra tenis crvenim ili narandžastim loptama, a možda se još nije ni rodio. Neko od mladih tenisera koji su sada rangirani na ATP turu će zasigurno osvajati GS-ove, ali sumnjam da će bilo ko od njih biti takav kvalitet i tako dominantan kao pomenuti trojac. Posle ere NDJ, RF i RN verovatno dolazi tzv. "slaba era" gde niko neće dominirati, već će se desetak i više tenisera okititi GS titulama od kojih bi neki mogli i do 3, pa čak i više titula. Sada uporedite takve 3 i Vavrinkine i Marejeve 2 GS titule. Kako je sve relativno...

Uzdravlje!

jovica

pre 8 godina

Novak ce vladati tenisom do svoje 50 godine, i tada predaje tron svome sinu.
Zavrsni masters ce postati 5 slem i nosice ime djokovic slem.
Nadal, Federer i Marej/Mari/Muri ce se udruziti i otvoriti restoran, jer nece znati sta da rade sa posluzavnicima.

Go Nole

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. i opet lažeš.. po hiljaditi put.. bezočno.. kako Nadal u 29 godini života može DAVNO da ostavi tenis.. možda ga ostavio u 25god?..kada ga je Nole urnisao.. koliko puta zaredom? Micamaca je svojim komentarom o tebi održala "čas anatomije "...da imaš časti ne bi više nikada ništa napisao.. dezintegrisala te žena!

Beljo

pre 8 godina

Kako ce se posle svi praviti da su vidjeli Kokinakisa kao velikog igraca, a realno niko to ne spominje... Kokinakis je najbolji u svojoj generaciji. Ko je gledao kako igra povredjen, to zna. Momak ima svaki udarac, stas i brzinu. I borbenost. I skroman je, nije kao Kirjos.
Od svih nabrojanih Kokinakis. S Korejcima, Japancima se nikad ne bih zalijecao, jer su to nacije koje svoj zenit dostizu rano. Svoj prvi turnir Nisikori je osvojio sa 18 godina. Onda mu je trebalo 5-6 godina za novi...

dorcol

pre 8 godina

mislim nikome ,ne vidim naslednike ,mladdji ,do sad nisu nista pokazali ,tu i tamo bljesnu ,pa ih nema mesecima nole ,rodzer,rafa su vec u 20 tim osvajali gs ,izvikani yeniseri ,uzmimo primer hr ,ajde oni su tu najblizi ,corica digli u nebesa a mali prosecan teniser bez imalo talenta ,jedino je naucio dobro da psuje ,,tako su digli i teniserke u nebesa ,njihova selektorka nicim izazvana kaze dolazi kraj ane i jelene ,misleci valjda na njihove talente ,godine prolaze ,niko nista ,najpoznatija je vekic samo zbog vavrinke ,zavrsice kao mirka ali dobro to je njihov problem ,sve i svemu ostaje velika praznina..

rex

pre 8 godina

Ovo je definitivno jako zanimljivo pitanje koje mi je odavno privlačilo pažnju. Zaista ima jako malo kvalitetnih tenisera 5 i više godina mlađih od Novakove i Nadalove generacije, uglavnom je autor lepo sumirao stanje, nema sumnje da će većina pomenutih imati solidne karijere ali smatram da će se napraviti vakum i opasti kvalitet u godinama posle Novaka, može lako da bude slučaj da novi ATP br1 bude to sa 1 ili manje GS po sezoni, ne bi jedino otpisao Nisikorija od malo mlađih, mislim da nije još distigao limit, od dosta mladih mi korejanac najviše obećava i naravno Kirjos ali zaista ne vidim nikoga ko bi mogao ući medju GOAT ali nikad se nezna. Jedino što je sigurno, pojaviće se već neko pre ili kasnije, takav je zakon prirode...

max81

pre 8 godina

Mislim da je greh u ovom Sasinom spisku ne pomenuti i mladjanog/najmladjeg Rubljeva. Decko me je odusevio stavom i tehnikom koju pokazuje na terenu, i kao sto je vecina vec primetila najvise mu nedostaje snage onako krhkom da izgura duele do kraja.

Meni je u svemu ovome vise no zanimljiv upecatljiv nedostatak novih spanskih, pa i francuskih, italijanskih,.. nada. A nekad su u samom vrhu vladali Korecha, Moja, H.K.Ferero i dr. sve evo do Ferera i Nadala. Svedjani napokon nakon niza godina i era Borga, Edberga, Vilandera, Bjorkmana, Soderlinga mogu da se uzdaju u jednog, samo naturalizovanog i crnoputog Ymera. Ameri ostaju srednja zalost.. Videcemo hoce li Lendl iskopati ista iz ove grupice 15-/16-godisnjaka sto ih je nedavno uzeo pod svoje..

I da skrenem paznju Sasi na jos jednog decka iz Rusije: Karena Kachanova! -neodoljivo vec podseca na Marata, a ima i znatnih Tsonginih primesa u sebi.. izuzetna konstitucija za svoje godine za razliku recimo i od Rubljeva, tu je visina, jacina udaraca.. ocekujem da ce se vrlo brzo nametnuti uz ovu grupu obecavajucih iz '96 i '97 godista: Coric, Chung, Zverev, Rubljev,.. uz Kirjosa koji je '95-to - koji i imaju najvise sanse da iza Noleta, Rafe, Rodje i Marija zasednu na teniski tron i vladaju jako dugo.

55433

pre 8 godina

Treba obratiti i paznju na nase nove nade. Izdvojio bih Miomira Kecmanovica(16god), Borisa Butulija(16) i Marka Miladinovica (15)

Kecmanovic je trenutno najbolje plasiran od njih 32. na juniorskoj rang listi i upisao se na ATP listu.

ćao zdravo

pre 8 godina

Porediti Novaka (u istim godinama) i ovog malog Hrvata je smešno. Čak se i Saša navukao na to marketinško poređenje. Niti preterujem, niti pričam napamet. Dovoljno je pogledati (na YT) čuveni meč Novak - Nadal, Indijan Vels 2007. i sve je jasno koliko su igre Novaka i Borne kao nebo i zemlja. Može i Rolan Garos 2006. Novak - Nadal. Toliko.

ahahaha

pre 8 godina

@ Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Brate evo smijem se vec 10 min :D

Zoran

pre 8 godina

Besmrtnost će dobiti onaj teniser ko bude najbolji svih vremena po GOAT Listi. RF to zna, a nadam se i Novak. Federer za sada je ubedljivo prvi sa291 poen ispred Konorsa
Lendla
Nadala
Samprasa
Lejvera
Đokovica 201 poen.
Novak ima fore 6 godina.
U fudbalu dali je Pele Maradona Mesi, a u tenisu po GOAT tacno se zna.

drago

pre 8 godina

(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Veze ti nemas...Coric ima western grip sa puno spina a Chung koristi continental grip (cijeli svijet mu se cudi)
Coricev lakat nije ispruzen i previse prolazi preko lopte sto se vidi i sto mu je loptica na dnu reketa (greska iz stolnog tenisa koji je puno igrao).
Chung osim sto ima bezveze grip i time ne moze iskoristiti zglob u udarcu (najvazniji dio udarca) on ne savija zglob i time gubi snagu.
Ako zelis mogu ti dati koji sat za dzabe, da nesto naucis.

Goran

pre 8 godina

Ne znam koliko je autor pogodio razlog zasto su stariji teniseri danas bolji nego nekada. Mislim da nije u pitanju profesionalizam. Danasnji reketi su laganiji i zice su od kvalitetnijeg materijala tako da danas stariji igraci mogu duze da igraju na vrhunskom nivou. U proslosti su reketi bili teski i snaga udaraca je vise zavisila od fizicke snage igraca. Zato su u proslosti igraci brze dostizali zenit jer ogranicavajuci faktor u prostosti je bila snaga udaraca i sposobnost misica da se u roku od nekoliko sekundi oporave za sledeci udarac. Danas je fizicka kondicija bitnija od snage. Kao rezultat toga, danasnji igraci su mrsaviji, lice na bicikliste i maratonce.

Goran

pre 8 godina

Novaku niko od njih nije ni priblizna pretnja kao sto su on i Nadal bili pretnja Federeru. Ne smemo zaboraviti da je Rafa pobedjivao Federera sa 17 godina i to na betonu, da je Novak osvojio prvi slem sa 19 godina. Videcemo da li ce Zverev biti taj rang igraca, trebao bi vec iduce godine da osvoji prvi slem i udje u Top 3. Novak je usao u Top 3 sa 19 godina. Coric ima 20 godina a daleko je i od top 20. Svakako da ce napredovati ali mi njegova karijera mirisi vise na Cilica nego na Novaka.

teniski expert Boris Kovacevic

pre 8 godina

Zaborivili ste jednog sjajnog decks,veliki talenat....Blerim Gashi Iz Gnjilana....deck je osvojio veliki rurnir u Vucitrnu ove godine dosta ubedljivo...stil igre polako podseca na Borga samo sto ima snazniji bekhend I precizniji lob...ima tek 18 godina tako da I vreme radi za njega...ocekujem da uskoro pomrsi konce svima na atp turu a pogotovo djokovicu....zivi bilo pa videli

Nikola

pre 8 godina

Federer je igrao dok je jos sampras bio na terenu,kakve on veze ima sa nadalom i djokovicem.Moze se reci da je federer nasledio samprasa,agasija...pa nadal i novak federera.To sto on jos igra tenis sa 36god ne znaci da je ista generacija sa novakom...

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Рубљов и Тим, играју мало атрактивнији тенис од осталих, волео бих да они преузму примат када велики оду. Зверев ме није одушевио, Ћорић игра помало досадан тенис, али је врло добар. Кокинакис и Кириос су ми потпуно антипатични, желим им просечну каријеру :D

Soko

pre 8 godina

jos je prerano jer je djokovic da dominira do 33-35 znaci nekih 5-7god..a do tad ce se pojaviti i mnogo novih likova
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panini, 13. novembar 2015 11:45)

Ti si izgubio kontakt sa realnoscu kada mislis da ce Novak posle 30 dominirati tenisom kada krece stvaran pad svih tenisera ne zato sto ja tako zelim vec zato sto je neminovnost zbog godina.

monden

pre 8 godina

Dominic Thiem
(mali zeleni, 13. novembar 2015 11:27)

Delim tvoje mišljenje, ali, takođe, mislim da taj momak mora dosta da poradi na fizičkoj snazi.Talenta ima, svakako, i sviđa mi se njegova tehnika.

kostoboljac

pre 8 godina

Zaista mi je cudno da Ozmo nije ukljucio verovatno najveceg talenta koji je ovaj sport video: Viktora Troickog. Talenat koji Viktor poseduje da izgubi dobijene meceve je nevidjen, ne samo u tenisu vec u sportu u celini. Zeleo bi da se Ozmo zamisli nad svojim tekstom i kaze nam zbog cega nije ukljucio ovog velikog teniskog majstora u svoju listu.

drago

pre 8 godina

Nishikori ako bude zdrav ce isplivati i biti broj 1 kad se povuce Djoko i ostali. Kyrgios je "prelud" da bi se umijesao u borbu za vrh.

Coric je premlad. Ali kakav forehand imaju on i Chung majko mila, Borni kao da je lakat vezan za tijelo, nikako da ga ispruzi i ko covjek prodje kroz loptu a on je samo dize a Chung continental grip. Dali je moguce da neko koristi continetal grip na forehandu!?

I da, tuzno je to da je tenis postao tako "star" sport.

Savjetnik

pre 8 godina

Uz sve postovanje Novaku, ali od povlacenja Agasija i Samprasa, knjigabse svela na tri slova... Ranije je svako iz Top 25 imao sanse da osvoji veliki turnir, u posljednjih 10 godina rijetko ko je uzeo turnir, a da nije RN, RF ili NDj... Konkurencija je uzasna, tenis kao sport nikad gori...

malo više objektivnosti

pre 8 godina

Da je autor ovog teksta objektivan, naslov je trebao da glasi "Kome će Rodžer ,Rafa i Novak ostaviti tenis?" ,jer su Rodžer i Rafa trofejniji od Novaka.Kad oni jednog dana završe karijeru,htijeli mi to priznati ili ne, uvijek će se više govoriti o Rodžerovom i Nadalovom stilu igre,koji se razlikuju k'o nebo i zemlja, nego o Novakovom.

drago

pre 8 godina

Cao zdravo


Ako te to veseli, dobro. Ali Djoko je tad bio stariji, danas su i druga vremena a Coric je fizicki nespreman. Njemu ce bas zbog toga trebati puno duze vremena. Tek ta 2-3 godine ce poceti pravi rezultati.

Mik

pre 8 godina

Nemamo sada mladog igraca tako sjajnog potencijala, sto ne znaci da necemo imati. Mladi su obeshrabreni, nemaju volju jednog Djokovica, treba mnogo raditi na sebi i cekati! Medjutim, niko od najboljih tenisera nije neranjiv. Vec za dve godine imacemo drugaciju sliku. Rodzer ce se povuci, Ferer takodje, Vavrinka, Berdih, Conga ce imati po 32 godine, Novak, Rafa, Endi ce prebaciti 30-u. Smena generacije je neminovna.
U prethodnoj eri imali smo izazivace, Federer je smenio Samprasa, zatim je njega izazvao Nadal, pa je dosao Djokovic i nadvladao obojicu, ali... Novaka niko ne izaziva, a vec je proslo dovoljno vremena.
Sklon sam da pomislim da ce se ova cela generacija u nekom roku povuci, a onda ce "mladi lavovi" izmedju sebe odluciti koje prvi medju najboljima!

Bojan KG

pre 8 godina

Ostaće jedna velika rupa koja će se teško popuniti jer mladih ekstra talentovanih igrača nema ni na vidiku. Biće nekolicina veoma dobrih tenisera koji će osvajati GS turnire i to je to. Prosto je neverovatno da već desetak godina sve se vrti oko Fedex-a, Nadala i Noleta i nešto malo Marija. Ovako nešto se odavno nije desilo - kao da više nema talentovane dece. Pogledajte Ameriku, Australiju, Nemačku, Švedsku, Španiju - nemaju apsolutno nijednog mladog tenisera šampionskog kalibra.

teniski expert Boris Kovacevic

pre 8 godina

Zaborivili ste jednog sjajnog decks,veliki talenat....Blerim Gashi Iz Gnjilana....deck je osvojio veliki rurnir u Vucitrnu ove godine dosta ubedljivo...stil igre polako podseca na Borga samo sto ima snazniji bekhend I precizniji lob...ima tek 18 godina tako da I vreme radi za njega...ocekujem da uskoro pomrsi konce svima na atp turu a pogotovo djokovicu....zivi bilo pa videli

malo više objektivnosti

pre 8 godina

Da je autor ovog teksta objektivan, naslov je trebao da glasi "Kome će Rodžer ,Rafa i Novak ostaviti tenis?" ,jer su Rodžer i Rafa trofejniji od Novaka.Kad oni jednog dana završe karijeru,htijeli mi to priznati ili ne, uvijek će se više govoriti o Rodžerovom i Nadalovom stilu igre,koji se razlikuju k'o nebo i zemlja, nego o Novakovom.

Savjetnik

pre 8 godina

Uz sve postovanje Novaku, ali od povlacenja Agasija i Samprasa, knjigabse svela na tri slova... Ranije je svako iz Top 25 imao sanse da osvoji veliki turnir, u posljednjih 10 godina rijetko ko je uzeo turnir, a da nije RN, RF ili NDj... Konkurencija je uzasna, tenis kao sport nikad gori...

Dusan

pre 8 godina

Moje misljenje,Kirjos,samo glavu da sredi,ali bas da je sredi. :-) Takav je bio i Federer (dobro on je i osvajao nesto),ali isto lomio rekete,drao se,svadjao...

Zoran

pre 8 godina

Besmrtnost će dobiti onaj teniser ko bude najbolji svih vremena po GOAT Listi. RF to zna, a nadam se i Novak. Federer za sada je ubedljivo prvi sa291 poen ispred Konorsa
Lendla
Nadala
Samprasa
Lejvera
Đokovica 201 poen.
Novak ima fore 6 godina.
U fudbalu dali je Pele Maradona Mesi, a u tenisu po GOAT tacno se zna.

Jomba

pre 8 godina

Pa ti si meni Ozmo kralj. Kakav text. Bog te mazo. Sta bi dao da budes komentator na teniskim mecevima. Ne mogu da slusam vise Viskovica,Pralicu i one sa rts-a.

Soko

pre 8 godina

jos je prerano jer je djokovic da dominira do 33-35 znaci nekih 5-7god..a do tad ce se pojaviti i mnogo novih likova
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (panini, 13. novembar 2015 11:45)

Ti si izgubio kontakt sa realnoscu kada mislis da ce Novak posle 30 dominirati tenisom kada krece stvaran pad svih tenisera ne zato sto ja tako zelim vec zato sto je neminovnost zbog godina.

rašo,,kanada

pre 8 godina

teniseri će u bliskoj budućnosti svoj zenit ostvarivati između 28 -30g.
znači igraće na vrhunskom nivou sve do 36 pa čak i 38 g.
prevedeno u praksu-Nole i Marej će da vladaju tenisom još celu deceniju,a ovi sadašnji klinci će već tad inati 28 +g.
i ko će tad iskočiti u prvi plan teško je prognozirati...

DJ Ape

pre 8 godina

Ozmo ponovo dominira... Kad god vidim da je Saša autor nekog dužeg teksta - unapred znam da ću uživati. Bravo! Nadam se da ćemo čitati izveštaje iz Melburna.

Nikola

pre 8 godina

Federer je igrao dok je jos sampras bio na terenu,kakve on veze ima sa nadalom i djokovicem.Moze se reci da je federer nasledio samprasa,agasija...pa nadal i novak federera.To sto on jos igra tenis sa 36god ne znaci da je ista generacija sa novakom...

potterhead

pre 8 godina

Neće niko od njih. Jer će Novak i ekipa dominirati jos min.5 godina a do tada će ove zvezde u usponu zavrsiti kao Raonić, Dimitrov, Tim.

djosa

pre 8 godina

ono nesto sto ima djokovic, i sto sam od starta njegove karijere video (pogotovo na turniru u Umagu kad se tek pojavio) ima jos jedan momak kog niste naveli (u manjoj meri, ali svejedno, ima to nesto).
Rubljev.
Mnogo je mrsav i relativno lako "splasne" kako ide mec, ali talenat i stav i igra.. pamtite moje reci. Decko ce pokazati svima.
Djosa zna posao ;)

dorcol

pre 8 godina

mislim nikome ,ne vidim naslednike ,mladdji ,do sad nisu nista pokazali ,tu i tamo bljesnu ,pa ih nema mesecima nole ,rodzer,rafa su vec u 20 tim osvajali gs ,izvikani yeniseri ,uzmimo primer hr ,ajde oni su tu najblizi ,corica digli u nebesa a mali prosecan teniser bez imalo talenta ,jedino je naucio dobro da psuje ,,tako su digli i teniserke u nebesa ,njihova selektorka nicim izazvana kaze dolazi kraj ane i jelene ,misleci valjda na njihove talente ,godine prolaze ,niko nista ,najpoznatija je vekic samo zbog vavrinke ,zavrsice kao mirka ali dobro to je njihov problem ,sve i svemu ostaje velika praznina..

teniser

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.

Danilo

pre 8 godina

NBA je verovatno , sa NFL-om , najbolje organizovan sportski sistem na svetu.
Svakako, ne bez razloga, sa drafta se uzimaju igrači 20+ godina jer je kod mladjih rizik od promašaja previsok.
Tako je i u tenisu retka pojava da juniorski šampioni sa velikih turnira posle prave velike karijere.
Zato mislim da nije moguće praviti iole ozbiljnu prognozu razvoja mladjih igrača.
Izvesno je da će Nole,uz pomoć Endija,Rafe i Stena, dominirati još 3-4 godine.
Ostalo je samo veliki znak pitanja.
Lično i sasvim laički, vidim Ćorića i Kirgiosa kao najveći potencijal.
Imaju balkansku genetiku koja je za sportove sa loptom, pogotovo za tenis, odlična. Imaju i talenat koji se vidi iz aviona.
Da li su spremni da sledećih 10-15 godina života posvete samo tenisu, 24 sata dnevno, e to je pravo pitanje?
I da li će imati malo sreće?

teniser

pre 8 godina

Kako možete napisati za nekoga da mu je tehnika besprekorna kad ima tavu, odnosno reket drži kao da drži tavu dok peče jaja pa iskrivljuje zglob kod udarca. Nažalost danas većina tenisera igra tako, a to je nepravilno. Prije su decu tukli da tako ne igraju, danas jedino Federer i još poneki igrač igra pravilno.

kostoboljac

pre 8 godina

Zaista mi je cudno da Ozmo nije ukljucio verovatno najveceg talenta koji je ovaj sport video: Viktora Troickog. Talenat koji Viktor poseduje da izgubi dobijene meceve je nevidjen, ne samo u tenisu vec u sportu u celini. Zeleo bi da se Ozmo zamisli nad svojim tekstom i kaze nam zbog cega nije ukljucio ovog velikog teniskog majstora u svoju listu.

Niki

pre 8 godina

Mislim da posle njih ide era gde cemo imati mnogo gran slem pobednika.. Nesto kao u WTA turu.. Ali ne verujem da ce se neko pojaviti konstantan kao ova trojica i usleti da veze 10 gren slemova.. Sve u svemu,bice smor..

ahahaha

pre 8 godina

@ Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Brate evo smijem se vec 10 min :D

Srdjan

pre 8 godina

Austrijanac Tim moze biti izuzetno dobar teniser samo mu fali malo vise konstantnosti i mora da poradi na snazi jos, bez toga, danas, ne moze. Zverev je velika nada, moguce da ce biti veoma dobar teniser ali nikad se ne zna. Dodao bih jos Rubljeva, koji, od svih navedenih, prema mom misljenju, ima najvise sanse da nasledi veliku trojku i Marija. Od Kirijosa i Kokinakisa ne ocekujem mnogo, nema neki poseban razlog ali tako mi se cini, proci ce kao Tomic (Tomik). Coric mi je totalna misterija. Mislim da moze bas mnogo, a onda neke meceve odigra veoma lose sto je ispod svakog ocekivanja. U sustini, posle ovakvih legendi (Rogera, Novaka, Nadala, pa i Marija) logicno je da ce doci do pada kvaliteta i sigurno nekih 10-ak godina necemo imati vrhunskog tenisera.

Dragutin

pre 8 godina

Red je da iskoci neko novi da malo pomesa spil ali mi se cini da ce Djokovic samo jos gore da cini stvari dosadnim ako se Nadal ne vrati a Feder povuce.Posle bi mu ostali samo Vavrinka i Marej od ozbiljnih konkurenata a to i nije bas zanimljivo.

Damir

pre 8 godina

Čini mi se da je uprkos svojo "ludosti" Kyrgios najveći talenat. Za razliku od Ćorića,Thiema i ostalih jako mladih igrača,njegovi udarci su već sad razorni. Njemu treba samo da se u glavi poslože neke stvari. Thiem je veliki talenat,samo da ne bude kao Dimitrov - pa da završimo čekajući Godota. Sve je upitno doduše. Vjerovatno su kvalitetom slabiji nego današnja vladajuća garnitura u njihovim godinama. Takođe mislim da će ovih 5 sa vrha - nadam se možda i zdravom Delpu - uzimati GS-e još nekoliko godina bez problema. Odlazili su i prije šampioni kao Borg,McEnroe,Lendl,Edberg,Becker,Sampras,Agassi...pa su dolazili novi nekako bezbolno. Ali,bojim se da se ne desi tenisu kao boksu nakon Lewisa,Tysona i Holyfielda - mrtvilo i dosada. Tako da - sad će London,pa da uživamo mi u našim "staronjama",a djeca nek čekaju neke nove klince...

drago

pre 8 godina

Nishikori ako bude zdrav ce isplivati i biti broj 1 kad se povuce Djoko i ostali. Kyrgios je "prelud" da bi se umijesao u borbu za vrh.

Coric je premlad. Ali kakav forehand imaju on i Chung majko mila, Borni kao da je lakat vezan za tijelo, nikako da ga ispruzi i ko covjek prodje kroz loptu a on je samo dize a Chung continental grip. Dali je moguce da neko koristi continetal grip na forehandu!?

I da, tuzno je to da je tenis postao tako "star" sport.

Jim Courier

pre 8 godina

Sve to meni deluje dosta bledo, kao Rajan Harison koji je vec skoro 8 godina mlad I telentovan, ali nista nije postigao! Licno u Coricu vidim nesto sto u ostalima ne vidim, ali to je moje subjektivno misljenje. Igra ex-ju skolu tenisa, sa jakim ravnim udarcima i dobrim gradjenjem poena! Tesko je prognozirati

rex

pre 8 godina

Ovo je definitivno jako zanimljivo pitanje koje mi je odavno privlačilo pažnju. Zaista ima jako malo kvalitetnih tenisera 5 i više godina mlađih od Novakove i Nadalove generacije, uglavnom je autor lepo sumirao stanje, nema sumnje da će većina pomenutih imati solidne karijere ali smatram da će se napraviti vakum i opasti kvalitet u godinama posle Novaka, može lako da bude slučaj da novi ATP br1 bude to sa 1 ili manje GS po sezoni, ne bi jedino otpisao Nisikorija od malo mlađih, mislim da nije još distigao limit, od dosta mladih mi korejanac najviše obećava i naravno Kirjos ali zaista ne vidim nikoga ko bi mogao ući medju GOAT ali nikad se nezna. Jedino što je sigurno, pojaviće se već neko pre ili kasnije, takav je zakon prirode...

Profesor Jakov

pre 8 godina

Navijam za Čorića, ali - da budemo iskreni - za svoje godine morao je osvojiti puno više. Npr. Becker je u njegovim godinama već imao dva osvojena Wimbledona. Što se tiče kvalitete, od trojice vrhunskih tenisača, dvojica su pri kraju karijere, ali ostaje najveći, Đoković koji može još godinama vladati svjetskim tenisom. A do njegove mirovine, možda se nađe netko ... možda neki od današnjih juniora ...

Karma

pre 8 godina

Ja se nadam ds ce te objaviti komentar. Najvise izgleda da naslede trojku imaju Kirgijos, Zverev i Rubljev. Coric ce biti u rangu Berdiha uvek tu negde ali nikad na vrhu, postoji teorija da ce duzi period broj jedan biti teniser visok preko 190cm, sto logicno znaci "udarac" a do sada su Corica upravo takvi teniseri ponizavali blago receno pre svega zbog defanzivnog tenisa koji gaji. Mora tu jos da napreduje pre svega da igra agresivnije a ne da se odmice po 2 metra iza linije. Krajan je proslost videcemo Johansona da li ce to poboljsatvi. Kirgijos je decko zmaj i dosta atraktivan teniser koji ima tenis u malom prstu(slicno kao Dimitrov) ali glava, glava, glava. I na kraju moj omiljeni Zverev, jos na celendzeru pre Hamburga prosle godine ne mogu da se setim koji turnir je u pitanju pokazao je talenat a u Hamburgu je u potpunosti zablistao i do sada pokazuje najvise. Nadam se da ce i Cung izboriti mesto pod suncem i on dosta podseca na Djovaka mnogo vise od Corica. Pozdrav i opet nadam se da cete objaviti

drago

pre 8 godina

(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Veze ti nemas...Coric ima western grip sa puno spina a Chung koristi continental grip (cijeli svijet mu se cudi)
Coricev lakat nije ispruzen i previse prolazi preko lopte sto se vidi i sto mu je loptica na dnu reketa (greska iz stolnog tenisa koji je puno igrao).
Chung osim sto ima bezveze grip i time ne moze iskoristiti zglob u udarcu (najvazniji dio udarca) on ne savija zglob i time gubi snagu.
Ako zelis mogu ti dati koji sat za dzabe, da nesto naucis.

Goran

pre 8 godina

Novaku niko od njih nije ni priblizna pretnja kao sto su on i Nadal bili pretnja Federeru. Ne smemo zaboraviti da je Rafa pobedjivao Federera sa 17 godina i to na betonu, da je Novak osvojio prvi slem sa 19 godina. Videcemo da li ce Zverev biti taj rang igraca, trebao bi vec iduce godine da osvoji prvi slem i udje u Top 3. Novak je usao u Top 3 sa 19 godina. Coric ima 20 godina a daleko je i od top 20. Svakako da ce napredovati ali mi njegova karijera mirisi vise na Cilica nego na Novaka.

Ronaldinjo

pre 8 godina

Mislim da niko od navedenih igraca nema potencijal da bude vrhunski igrac naravno tu mislim pre svega na mladje igrace generacija raonica,dimitrova i nisikorija je vec otpisana u tom smislu mada mislim da neko od njih moze da iznenadi i osvoji eventualno neki gs.Jednostavno ne vidim dovoljan kvalitet a ni mentalnu snagu kod njih.Coric jeste vrhunski spreman igrac ali je cini mi se previse defanzivan i bez dovoljno napadckog potencijala,mislim da moze da postane igrac poput davida ferera tesko da ce moci bolje od toga,a sto se tice kirijosa vidi se da ima talenta ali bi morao da sredi glavu.Moram da priznam da sam se najvise razocarao u tima od kojeg sam ocekivao iskorak ove sezone i koji je sigurno najveci talenat od svih mladih igraca ali evidentno da mentalno nije sazreo da igra na najvisem nivou nadam se da ce se to desiti sto pre inace ce zavrsiti kao prosecan igrac.Sve u svemu nadam se da ce mladi igraci postati konkurentni posto trenutno imamo apsurdnu situaciju da neki stariji prosecni igraci prakticno dozivljavaju zenit karijere poput fonjinija,ferera pa i vavrinke i federera koji u poznim godima bez problema drzi drugo mesto dok mladih nema ni na vidiku.

Goran

pre 8 godina

Ne znam koliko je autor pogodio razlog zasto su stariji teniseri danas bolji nego nekada. Mislim da nije u pitanju profesionalizam. Danasnji reketi su laganiji i zice su od kvalitetnijeg materijala tako da danas stariji igraci mogu duze da igraju na vrhunskom nivou. U proslosti su reketi bili teski i snaga udaraca je vise zavisila od fizicke snage igraca. Zato su u proslosti igraci brze dostizali zenit jer ogranicavajuci faktor u prostosti je bila snaga udaraca i sposobnost misica da se u roku od nekoliko sekundi oporave za sledeci udarac. Danas je fizicka kondicija bitnija od snage. Kao rezultat toga, danasnji igraci su mrsaviji, lice na bicikliste i maratonce.

jovica

pre 8 godina

Novak ce vladati tenisom do svoje 50 godine, i tada predaje tron svome sinu.
Zavrsni masters ce postati 5 slem i nosice ime djokovic slem.
Nadal, Federer i Marej/Mari/Muri ce se udruziti i otvoriti restoran, jer nece znati sta da rade sa posluzavnicima.

Go Nole

Srdjan

pre 8 godina

@Dusan

Federer je bio takav kao klinac, junior. Kirijos odavno nije klinac i odavno nije junior tako da on nema nista slicno sa Federerom.

Svete

pre 8 godina

Kada se budu povukli Novak, Roze, Nadal, Andi pa i Wawinka, Berdych, Ferrer doci ce novi igraci koji ce biti uspesni i koji ce osvajati GS titule i ostale trofeje, posto to mora neko da uradi, ALI to nece biti taj kvalitet. Tesko ce se ovakva grupa igraca ponoviti, moralo bi tu da se mnogo stvari poklopi a to se ne desava tako cesto !
I svakako zbog danasnje jace konkurencije ti mladi nece uraditi nista konkretno u narednih nekoliko godina, kao sto su to cinili Nadal, Djokovic, Marej, DelPotro.....!

Boki

pre 8 godina

Pretpostavljam da ce Borna biti jedan od lidera svoje generacije.
Ipak,na pojavu novog igraca ranga RF,Novaka i rafe ce se,verovatno,duze cekati.Jednostavno,takvi se retko radjaju,a njih trojica su se pojavili u,manje-vise,isto vreme.

monden

pre 8 godina

Najbolje se vidi razlika između nepravilnog i pravilnog forhenda na slikama. Borna Ćorić - nepravilan forhend = tava, Hjeon Čung - pravilan.
(teniser, 13. novembar 2015 11:27)

Onda i Đoković ima "nepravilan forhend", pošto igra sa istim gripom kao Borna.Meni je, lično, taj grip veoma nezgodan, ali omogućava da izvodiš forhend sa puno spina.

Beljo

pre 8 godina

Kako ce se posle svi praviti da su vidjeli Kokinakisa kao velikog igraca, a realno niko to ne spominje... Kokinakis je najbolji u svojoj generaciji. Ko je gledao kako igra povredjen, to zna. Momak ima svaki udarac, stas i brzinu. I borbenost. I skroman je, nije kao Kirjos.
Od svih nabrojanih Kokinakis. S Korejcima, Japancima se nikad ne bih zalijecao, jer su to nacije koje svoj zenit dostizu rano. Svoj prvi turnir Nisikori je osvojio sa 18 godina. Onda mu je trebalo 5-6 godina za novi...

drago

pre 8 godina

Cao zdravo


Ako te to veseli, dobro. Ali Djoko je tad bio stariji, danas su i druga vremena a Coric je fizicki nespreman. Njemu ce bas zbog toga trebati puno duze vremena. Tek ta 2-3 godine ce poceti pravi rezultati.

optimus prime

pre 8 godina

Prema rezultatima mladih tenisera ove godine, Kirgijos ima najbolje šanse da osvoji neki grend slem. Ali je njemu velika prepreka temperament i ponašanje na terenu, ako to ne popravi neće uraditi ništa značajno. Borna je dobar, on bi mogao da se istakne ali ne naredne godine, nije ni blizu nivoa Djokovica i Federera. Pomenuo bih Rubljova, mladog Rusa koji iz prikrajka može da iznenadi. On je mladji od Borne, Zvereva i Kokinakisa, iako je sitan i nejak, ima odličan forhend, veoma je borben. Jedino mora da poradi na snazi udaraca, ali to sa godinama i sazrevanjem može da redukuje. Nekako mi deluje da će Rubljov za pet, šest godina biti prava zamena za Djokovica, Federera i Nadala.

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa,ispustio si A.Rubljeva(1997.),on ce sigurno u sam vrh.
Decko igra odlican tenis,ima sve za svoje godine,samo da ojaca malo fizicki i stekne iskustvo!
Gledao sam ga nekoliko puta i siguran sam da ima veeeliki potencijal.

Federer je,ne toliko davno,rekao kada su ga pitali za `mlade nade`,kako mu nije jasno pitanje.
Ako mislite na Raonica,Dimitrova,Tomica...pa ti su ljudi godinama na ATP turu i nimalo nisu novi.

Slazem se sa njim!

CND

pre 8 godina

Novak jos moze da vlada jedno 5 god., tu su i Murray i Nadal da zadrze 2. i 3. mesto za tih 5 god. Znaci da jos nije stasala generacija koja ce ih naslediti. To ce biti neki koji su sada 15.godisnjaci.

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. i opet lažeš.. po hiljaditi put.. bezočno.. kako Nadal u 29 godini života može DAVNO da ostavi tenis.. možda ga ostavio u 25god?..kada ga je Nole urnisao.. koliko puta zaredom? Micamaca je svojim komentarom o tebi održala "čas anatomije "...da imaš časti ne bi više nikada ništa napisao.. dezintegrisala te žena!

huni

pre 8 godina

Gledao sam sve navedene tenisere, i jakog sam misljenja da Chung ima najvece sanse da se probije prvi. Decko igra stvarno snazno i lepo. Treba mu iskustva samo.

Bane

pre 8 godina

Nisam nesto zabrinut za nove teniske klince - isplivace vec neki. Ali ljudi, sta cemo da radimo kad Ozmo ode u penziju? To vise nice biti isti tenis... :)

55433

pre 8 godina

Treba obratiti i paznju na nase nove nade. Izdvojio bih Miomira Kecmanovica(16god), Borisa Butulija(16) i Marka Miladinovica (15)

Kecmanovic je trenutno najbolje plasiran od njih 32. na juniorskoj rang listi i upisao se na ATP listu.

max81

pre 8 godina

Mislim da je greh u ovom Sasinom spisku ne pomenuti i mladjanog/najmladjeg Rubljeva. Decko me je odusevio stavom i tehnikom koju pokazuje na terenu, i kao sto je vecina vec primetila najvise mu nedostaje snage onako krhkom da izgura duele do kraja.

Meni je u svemu ovome vise no zanimljiv upecatljiv nedostatak novih spanskih, pa i francuskih, italijanskih,.. nada. A nekad su u samom vrhu vladali Korecha, Moja, H.K.Ferero i dr. sve evo do Ferera i Nadala. Svedjani napokon nakon niza godina i era Borga, Edberga, Vilandera, Bjorkmana, Soderlinga mogu da se uzdaju u jednog, samo naturalizovanog i crnoputog Ymera. Ameri ostaju srednja zalost.. Videcemo hoce li Lendl iskopati ista iz ove grupice 15-/16-godisnjaka sto ih je nedavno uzeo pod svoje..

I da skrenem paznju Sasi na jos jednog decka iz Rusije: Karena Kachanova! -neodoljivo vec podseca na Marata, a ima i znatnih Tsonginih primesa u sebi.. izuzetna konstitucija za svoje godine za razliku recimo i od Rubljeva, tu je visina, jacina udaraca.. ocekujem da ce se vrlo brzo nametnuti uz ovu grupu obecavajucih iz '96 i '97 godista: Coric, Chung, Zverev, Rubljev,.. uz Kirjosa koji je '95-to - koji i imaju najvise sanse da iza Noleta, Rafe, Rodje i Marija zasednu na teniski tron i vladaju jako dugo.

monden

pre 8 godina

Dominic Thiem
(mali zeleni, 13. novembar 2015 11:27)

Delim tvoje mišljenje, ali, takođe, mislim da taj momak mora dosta da poradi na fizičkoj snazi.Talenta ima, svakako, i sviđa mi se njegova tehnika.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Onda kad neki klinac sa 18g uđe u finale ili čak i da osvoji jedan GS e taj će da dominira posle ovih veličina tenisa Rodje Rafe Noleta Andija Stanislava...Nemožete sa 20g nazivati nekog zvezdom a nije čak ni masters uzeo.Veliki igrači su sa 18 do 20 imali već GS i mnoga finala i polufinala istog i mastersa. Ovi današnji klinci ne mogu prici polufinalu turnira 500 a da ne govorim o velikim turnirima.Bice to velika kriza ovog sporta a pitanje je da li će se ikada pojaviti u jednom trenutku igrači kao Nole Rodja i Rafa....Ja ne mogu vise zamisliti tenis bez njih trojice...Zato uživam dok postoje....

ćao zdravo

pre 8 godina

Porediti Novaka (u istim godinama) i ovog malog Hrvata je smešno. Čak se i Saša navukao na to marketinško poređenje. Niti preterujem, niti pričam napamet. Dovoljno je pogledati (na YT) čuveni meč Novak - Nadal, Indijan Vels 2007. i sve je jasno koliko su igre Novaka i Borne kao nebo i zemlja. Može i Rolan Garos 2006. Novak - Nadal. Toliko.

magic

pre 8 godina

Odlican tekst, ocekivano od Ozme.

Sve je to lepo, ali hajde da se ne lazemo. Preslikana je bila situacija sa maltene istim imenima prosle godine u ovo vreme. I sta bi od svega toga? Jedno veliko nista. Pogledajte rezultate Novaka, Federera i pogotovo Nadala kad su imali 19, 20 i sve ce biti jasno. Kao sto su vecina vec rekli, uzivajmo u ovoj eri dok jos mozemo.

Bojan KG

pre 8 godina

Ostaće jedna velika rupa koja će se teško popuniti jer mladih ekstra talentovanih igrača nema ni na vidiku. Biće nekolicina veoma dobrih tenisera koji će osvajati GS turnire i to je to. Prosto je neverovatno da već desetak godina sve se vrti oko Fedex-a, Nadala i Noleta i nešto malo Marija. Ovako nešto se odavno nije desilo - kao da više nema talentovane dece. Pogledajte Ameriku, Australiju, Nemačku, Švedsku, Španiju - nemaju apsolutno nijednog mladog tenisera šampionskog kalibra.

Milutn

pre 8 godina

@Nikola:

Federer je sa Novakom odigrao 43 a sa Nadalom 35 mečeva. Oba ta rivaliteta spadaju u TOP 8 najvećih svih vremena. Posle Londona će sigurno imati 44 odigranih mečeva sa Novakom, a vrlo moguće i 45 (ako bi se sreli u finalu), što bi izjednačilo rekord za najveći rivalitet u istoriji tenisa (koji drže Djoković i Nadal).

Federer je sa Samprasom odigrao jedan (!!!) meč u karijeri.

Naravno da Federer spada u generaciju sa Novakom i Nadalom, a ne sa Samprasom. To što je on 4-5 godina stariji mu je uglavnom pomoglo, jer se naosvajao trofeja dok se ova dvojica još nisu razvili. To što on još uvek igra blizu vrhunca a na primer Nadal je skoro zreo za penziju je posledica stila igre, fizičke konstitucije, sklonosti povredama i brige o zdravlju.

Mik

pre 8 godina

Nemamo sada mladog igraca tako sjajnog potencijala, sto ne znaci da necemo imati. Mladi su obeshrabreni, nemaju volju jednog Djokovica, treba mnogo raditi na sebi i cekati! Medjutim, niko od najboljih tenisera nije neranjiv. Vec za dve godine imacemo drugaciju sliku. Rodzer ce se povuci, Ferer takodje, Vavrinka, Berdih, Conga ce imati po 32 godine, Novak, Rafa, Endi ce prebaciti 30-u. Smena generacije je neminovna.
U prethodnoj eri imali smo izazivace, Federer je smenio Samprasa, zatim je njega izazvao Nadal, pa je dosao Djokovic i nadvladao obojicu, ali... Novaka niko ne izaziva, a vec je proslo dovoljno vremena.
Sklon sam da pomislim da ce se ova cela generacija u nekom roku povuci, a onda ce "mladi lavovi" izmedju sebe odluciti koje prvi medju najboljima!

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Рубљов и Тим, играју мало атрактивнији тенис од осталих, волео бих да они преузму примат када велики оду. Зверев ме није одушевио, Ћорић игра помало досадан тенис, али је врло добар. Кокинакис и Кириос су ми потпуно антипатични, желим им просечну каријеру :D

Dylan Dog

pre 8 godina

Bojim se da potencijal kalibra Novaka, Rodžera i Rafe trenutno igra tenis crvenim ili narandžastim loptama, a možda se još nije ni rodio. Neko od mladih tenisera koji su sada rangirani na ATP turu će zasigurno osvajati GS-ove, ali sumnjam da će bilo ko od njih biti takav kvalitet i tako dominantan kao pomenuti trojac. Posle ere NDJ, RF i RN verovatno dolazi tzv. "slaba era" gde niko neće dominirati, već će se desetak i više tenisera okititi GS titulama od kojih bi neki mogli i do 3, pa čak i više titula. Sada uporedite takve 3 i Vavrinkine i Marejeve 2 GS titule. Kako je sve relativno...

Uzdravlje!