Ponedeljak, 09.11.2015.

20:30

Trebalo je da bude najluđa sezona u istoriji...

Izvor: B92

Trebalo je da bude najluða sezona u istoriji... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

miu

pre 8 godina

"Ali, i da ga je vozač Repsol Honde pretekao u Valensiji, na poslednjoj trci, opet bi bio šampion, a to samo govori da je Rosi imao minimalne šanse, bez obzira na kaznu za incident u Maleziji."
Sa ovim se ne slazem, jer onda Rosi ne bi start ima kao poslednji, a to bitno menja situaciju .

Sasa RS

pre 8 godina

(Joe, 10. novembar 2015 12:38)

Odlican rezon koji sam ja ovde pokusao bez prevelikih emocija da objasnim Rosijevcima ali svaki put bi oni popljuvali sve sto ima veze i sa logikom i sa prosloscu Rosija koji je bio sve samo ne korektan vozac.Sva krivica se svaljuje na Markeza bez stvarnog argumenta a niko nece ili nezeli da pogleda pozadinu citave godine.Cak i ova novinarka protiv koje zaista nemam nista je prepisala Rosijevu izjavu posle trke i to zakukuljila kroz svoje rijeci.Pa i ja sam bio na preko 5 trka Moto gp koje sam uzivo gledao pa sta, nikada nebi bez detaljne analize davao zakljucak ovakve sezone.Rosi je cinjenica usao najspremnije u sezonu ganjao konstantnost i imao zavidnu brzinu ali vec od Hereza a to je cetvrta trka je bio sporiji po suvom na svim trkama sem u Holandiji.Dao sam komentar za gume i ko ga je procitao zna o cemu pricam, Bridzston je svojim smjesama rijesio sampionat.Cak i tako Markez je Lorencu oduzeo sasvim dovoljno bodova da bi Rosi bio sampion.Rosi je rijesio na drugi nacin da utice kroz pritisak javnosti ali je ocigledno napravio kontra efekat.Niko vama nemoze nista uzeti ako ste vi brzi od svog glavnog konkurenta za titulu, a to je u ovom slucaju bio Lorenco!!!
Za Markeza cu navijati svim srcem dokle god vozi jer ga smatram istinskim majstorom ovog sporta koji mi je pasija.Vi koji ga nevolite a ima vas posle Malezije dosta nadjite sebi kad Rosi prestane da vozi novog idola, barem je to lako jer po vasoj prici svaki drugi je bolji nego on.

Scholes

pre 8 godina

@joe Jedno je "ic rejsing", kad je duel pravi, dva vozaca se bore, a drugo kad jedan vozac vozi 2:02:000 kad je ispred Rosija, a 2:00:000 kad je iza njega. Rosi nije imao nameru njega da obori vec da ga uspori i bukvalno pita sta zeli da postigne, a to sto ga je Mark udario i ispalo da je Rosi njega sutnuo, a lepo se vidi da je trzaj noge dosao tek kad je Mark vec krenuo da pada. Kao kad se Lorenco ljutio zbog toga sto ga je Markez pretekao u poslednjoj krivini Hereza, to je " ic rejsing", Lorenco je ostavio grdan prostor i sta je mislio, da Mark nece pokusati. A ovo u Maleziji, cista opstrukcija!

Teo123

pre 8 godina

Na kraju je šampion onaj koji je osvojio najviše bodova, tako funkcioniše šampionat. Ali, morate da se vratite i pogledate kako je sezona protekla, brzine, statistike i sve to pokazuje da smo zaslužili titulu i zato možemo da budemo ponosni i uživamo”, istakao je španski motociklista.Izjava Lorenca kaze da smo zasluzili titulu on i Markez.

Joe

pre 8 godina

Nevjerovatno koliko bezobrazan covjek je Valentino Rossi. U Jerezu 2005 u posljednjoj krivini udara u Setea,tjera ga van staze i pobjedjuje. Na konferenciji s osmijehom od uha do uha kaze "for šur it vaz a hard overtejk and for šur is Sete angri bat ic rejsing".
2008 u Laguna Secci koja je najopasnija staza u citavom kalendaru na samom startu izvodi agresivna preticsnja,sijece ritam Stoneru. Sijece Vadicep i vraca na stazu ispred Stonera koji mora da ga izbjegava da ne bi doslo do sudara. Poslije utrke prilazi Stoneru koji ne zeli da mu pruzi ruku na sta Rossi dobacuje "ic rejsing Kejsi". Stoner daje intervju i kaze da citav svoj zivot vozi "hard races" ali da je Rossi danas presao liniju. Novinar prilazi Rossiju i kaze mu da smo culi Caseyevo misljenje i pita Rossija sta on misli o svemu (agresivnim preticanjima) na sta se Rossi pravi blesav i odgovara "abaut vat"?
Covjek je navikao da mu u duelima nakon 5/6 preticanja popuste i on iz toga izadje kao "majstor duela". Medjutim Marc je gori sivonja od njega,preticao bi se s njim 30 krugova. Rossi na takav otpor nije navikao,pukao mu je film i izveo onaj ocajnicki potez koji je odraz njegove nemoci.
Gdje je sad ono "IC REJSING" Vale?

drvobradi

pre 8 godina

Kao i mnogi ovde, mislim da nije poenta da li je Rosi trebao da osvoji titulu, vec ponasanje Markesa. MotoGP sam uvek dozivljavao kao najpostenije auto-moto takmicenje, pre svega zbog ponasanja vozaca u skladu sa pisanim ali jos vise nepisanim pravilima tog sporta. Svi do jednog na gridu su mi bili skoro podjednako dragi, iako sam navijac VR, zato sto su to postovali. Do ove godine, kada je jedan vozac odlucio da se uzdigne iznad toga i pljune na sve ljubitelje ovog sporta. Postoji sansa da ovakvo ponasanje zauvek promeni MotoGP i da ga ogadi mnogima.
F1 sam prestao da pratim nakon skoro 20g gledanja iste, a sve zbog politike i nacina vodjenja sporta.

Vlada

pre 8 godina

@Nikola

Nikad necu razumeti komentare poput tvog. Tipa "ne moraju dvi razmislhati kao ti i imas pravo izneti svoje misljenje"! Mislim bravo. Kao da si rekao" zemlja je okrugla i voda tecna na 20 stepeni celzijusa". Ne znam što si trosio tastaturu. A ako si imao sta da kažeš kao repliku na moj komentar, zašto nisi? Kako i sam kažeš imas pravo na to.

Oprosti nista lično, ali naprosto nisi rekao ništa u svom komentaru, tj u najvecem delu svog kpmentara.

Volim Srbiju iako imam sve amnje razloga za to

pre 8 godina

Pratio sam Moto GP dok je vozio Casey Stoner. Momak koji je na traktoru od Ducatti-a osvojio tituli. Momak koji je i posle na tom "motoru" bio konkurentan. Rossi jeste veliki vozac, ali je mali covek. Bavio se spletkarenjem i dok je pobedjivao uberdljivo a jos vise kada je dobio ozbiljniju konkurenciju. Kada je Lorenco dosao u Yamahu Rossi-jevo ponasanje je meni bilo mucno. I prozivanje Stoner-a kako bi on sa tim Ducatti-em ne znam sta uradio. Stoner dodje u Hondu i uzme titulu, Rosi iste sezone na Ducatti-u truba. Kako se Stoner povukao prestao sam da gledam. Jer je i meni kao i njemu bilo muka od tih spletki i podmetanja. On je momak cutao i vozio. I to vozio fantasticno bez obzira na konkurentnost masine na kojoj je bio. Svi drugi ako nemaju tip top opremu ako ceo tim ne radi samo za njih odmah se ponasaju kao deca u obdanistu. Sramotno je na sta Moto GP lici.

ivan

pre 8 godina

posto svi pricate da Lorenco apsolutno zasluzeni sampion, da je markez talenat kakvog nema , brz lud sta vec kao da smo u nekoj igrici, zamislite situaciju da je Rosiju samo ostavljeno pravo da krene na zadnjoj trci sa pozicije koju zaradi u kvalifikacijama. je lima neko normalan ko ce da mi kaze da ne bi osvojio titulu? u 36oj skoro 37oj godini???
kako mozete uzrok svega da zanemarite i gledate samo posledice, pa sta je trebao da uradi u Maleziji, da parkira motor i pusti coveka koji je vozio u prvim krugovima trke tako samoubilacki, dokazivajuci nekom nesto( u stvari pokazivajuci komplekse samo).
jednostavno cilj cele price je spreciti Rosija da uzme titulu, i tu su se svi nasli oko zajednickog interesa

Nikola

pre 8 godina

@Vlada

Zasto autorka mora da razmislja isto kao i ti? Tvoje je pravo da se ne slazes sa autorkom, ali to je njeno misljenje i njena analiza, potpisana je imenom i prezimenom i stoji iza toga.

Odlicna analiza, nista ne bih dodao!

Ivan

pre 8 godina

Suvise politicki korektan tekst. U skladu sa svim zvanicnim izjavama iz Moto GP. Ide se na to da se opravda lorencova titula i odluka Dorne, a da se Rosijevim fanovima, zbog brojnosti podidje i za sve okrivi Markez. Markez je ovim ponasanjem pljunuo na svoju karijeru i tu mu sada nema spasa, ali nije on odlucio sampionat. Sampionat je odlucila Dorna svojom odlukom, jedini nacin na koji je bila sigurna da ce njen covek osvojiti titulu. mogla je cak i Markeza da spasi i pusti Rosija da vaspitnom na stazi dovede dete u red, ali je njima bila bitnija lorencova titula.

Milos

pre 8 godina

Jedno pitanje za fanove Rosija, posto sada toliko mrzite Markeza i Pedrosu zbog takve voznje, da li vas nerviraju i voznje Petrucija i Dovicioza ???
I da se osvrnem na konstataciju da je Lorenco osvojio titulu bez iti jednog obilazenja...pa ja mislim da to govori o njegovoj genijalnosti !! Plus, u Maleziji kad se nasao iza oba Dukatija, u istoj krivini je obojicu pretekao itd.
Tako da je glupa prica o nezasluzenoj tituli !

Pozz za sve malo objektivnije navijace i nadam se da ce se sledece CELE sezone boriti Lorenco, Markez, Pedrosa i Rosi, da bude jos uzbudljivije !

Joe

pre 8 godina

Rossi je taj koji je sve ovo zakuhao sa svojom izmisljenom pricom. Marc u Australiji jest mogao brze ali nije htio da vodi trku sto nije prvi slucaj u ovoj sezoni. Lorenzo je bio samo 1sec ispred njih a to sto je Yamaha na pravcu sporija od Ducatia i Honde a Rossi u krivinama nije bio dovoljno brz da se odvoji od MM i AI i stigne Lorenza sigurno nije krivica Marqueza.
Krivicu je trebao da trazi kod sebe i Yamahe. I umjesto da se koncentrise na sljedecu utrku on je danima razmisljao o PI i 7 izgubljenih bodova. Da je na presici rekao samo da je imao osjecaj da ga Marc blokira na PI bilo bi OK i vjerovatno se sve ovo ne bi desilo. Medjutim on je sebi uzeo za pravo da sudi o karakteru MM i vrijedja ga,prica stvari koje nemaju veze sa sportom. Onda je Marc uzeo sebi za pravo da tumaci propise,nasao "rupu u zakonu" i legalno zakocio Rossija. Nakon svega sto se desilo u Maleziji,Marcovom imanju,drustvenim mrezama bilo je nerealno ocekivati da ce Marc da odmogne zemljaku i tako pomogne covjeku koji misli da je on ljubomorni lazov,deriste itd.
Budimo realni,da o nama neko prica onako kao Rossi o Marcu nakon PI a imamo mogucnost da mu "pljunemo u supu" najmanje 2/3 bi nas to uradilo.
Rossi je htio da se bode s rogatim,izvukao deblji kraj isto kao i BBB protiv Delija i nije mi zao ni jednih

Plamen

pre 8 godina

Marquez je otvorio "pandorinu kutiju" sujete i ambicija vozača, interes tima podredio ličnom stavu, a moto GP nije imao čelnike koji su to sprečili, naprotiv...
Plašim se da moto GP prestaje da postoji onakvim kakvim ga znamo, i da slične ispade možemo očekivati u budućnosti.
Da li je titulu osvojio Rosi ili Lorenzo potpuno je nebitno, Rosijeva reputacija je dobila još jednu mrlju, Lorenzo proglašen nedostojnim titule i posle svega što je do sada napravio, a Marquez... zavisno od viđenja, ni jedno nije lepo.
Šta očekivati od sledeće sezone?
Pedrosa, Doviciozo... i ostala ekipa, bez već pomenutog tria, da li će biti dovoljno atraktivni da zadrže publiku?
Nameštanje sportskih rezultata zbog kladionica, ušlo je i u moto GP, ne znam kuda to vodi.
Srećno moto GP timu, ali meni je bilo mučno gledati trku u Maleziji, Valensija osim neverovatne vožnje Rosija ostaje zapamćena po tome što je Marquez Lorenzu pokazao put do šampionata, spreman na obračun sa Rosijem i sa timskim kolegom!
Sve u svemu postaje blago degutantno.

Iatina i ti gola!

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!
(santa justa, 09. novembar 2015 23:39)

Neka si ti pismen, kada ovde bude tema pismenosti mozda se necu javljati.Kada bi ovde i najpismeniji covek napisao bili sta protiv Rosija i bilo koga ko vam u ovom trenutku odgovara vi bi ste ga proglasili nepismenim.Stoperica samo stoperica je reper sve ostalo su vase teorije zavere.

мкг

pre 8 godina

Нажалост, Роси је рано почео да калкулише са резултатима. Од средине сезоне је почео да вози по систему „Беш'те, стиже светски шампион". Шпанци, кварњаци, ни мање ни више но Италијани, уз то и бројнији, искористише шансу, коју им је сам Роси и пружио.

mile

pre 8 godina

@Teo123

Tebe bi trebalo da salju po skolama da sluzis deci kao klasican primer nepismenosti danasnje omladine. Inace se slazem sa skoro svim tvojim stavovima o ovoj temi.

Sasa RS

pre 8 godina

Evo recimo jedan od najbitnijih podataka za mog druga Adrijana koji vjerovatno nije znao a tice se stvari koja je mozda direktno odlucila o tituli a da Markez sa njok nema veze.Za ovu godinu Bridzston je za trku imao hard i medium smjesu.Govorim za fabricke ekipe Honde i Yamahe.Medium smjesu su premazali posebnim filcom izmedju gazeceg i unutrasnjeg sloja da se guma kada prodje pola trke prilikom velikog trenja manje trosi.To su neki analiticari poput Dejvida Emeta odmah zapazili i vec tada rekli da bi taj detalj mogao odluciti titulu jer odgovara Lorencovom stilu voznje.Kada pogledate trke na kojima je bio brzi od Rosija sve je bilo kada je imao medium.

UVEK ROSI

pre 8 godina

...AKO MOTO GP, PRATITE OD TRKE U SEPANGU, POGLEDAJTE MALO ISTORIJU MOTOCIKLIZMA, POGLEDAJTE LEGENDARNE TRKE, PA ONDA KOMENTARISHITE. OVO SHTO SE DESILO U NEDELJU, (A POCHELO JE U AUSTRALIJI), SRAMOTA JE NE SAMO ZA MOTO GP NEGO ZA SPORT..

Vlada

pre 8 godina

Da je rosi startovao sa pozicije koju bi zavredneo na kvalifikacijama u valensiji i da ga je Lorenzo u tim uslovima pobedio onda bi konstatcija da je Lorenzo zasluženo osvojio titulu imala smisla. Ovako de ama bas nikako ne slažem.
Takodje nije tacno da je u Maleziji Mark bio "unutar" pravila jer je on sam inicirao kontakt koji je rezultovao njegovim odustajanjem. Rossijevu reakciju necu komentarisati, jer ni posle 100 pregleda mi nije bas čisto sta je tu rosi uradio. Takodje kontakt u Asenu je opet mladi spanac inicirao i oprostite ali to nije bio trkački incident. Nipošto. Narocito ne u situaciji u kojoj vozac ide u duel sa idejom "ako ga ne preteknem pašćemo obojca!

Mozete reci da sam rosijevac, ali ne možete poreći činjenicu da nije imao fer uslove u borbi na zadnjih nekoliko trka.

Ovo je pokusaj objektivnog teksta jedne novinarke koju fuboko postujem na osnovu svega par njenih tekstova procitanih ali neuspeli pokusaj draga Jelena. Ne slazen se sa Vama

Skajvoker

pre 8 godina

Ne pratite moto gp jer volite taj sport nego zbog Rosija. Predjite na badminton i batalite se, nije ovo za vas. Ej covek najsporiji od sve cetvorice ubedljivo, nezasluzeno je i drugi zavrsio u generalnom plasmanu. Pola sezone gleda kako da unisti Markeza jer je ljubomoran sto je vec sada bolji vozac. A u kvalifikacijama je uvek los jer tu radi stoperica i nema ko da mu se sklanja. Ne nego lepo Markez ne treba uopste da se trka jer je Rosi velicina za njega. Kad je video da ne moze da ga isprati odmah je usledilo koleno. Pa kako se taj Rosi ponasao prema starijim vozacima ranije? I to da bi Pedrosa prestigao Lorenca ne pije vodu, da ste gledali trku razumeli bi. Da Pedrosa nije napao Markeza, vrlo moguce da bi MM i odneo pobedu, spremao je napad. Ali dzabe kad vi vidite samo ono sto zelite, a ne kako jeste. Ne znam samo kako cete reagovati kad sledece sezone MM ostavi Rosija na 100+ bodova iza sebe kao prethodne 2 sezone. Ko ce onda biti kriv? 7 pobeda i potpuno zasluzena titula.

Skajvoker

pre 8 godina

Rosi je navikao da mu se svi sklanjaju, sutnuo Markeza jer je bio brzi i nije se poneo sportski.. Najsporiji je od sve cetvorice i Lorenco je potpuno zasluzeno odneo titulu. U stvari je on uzeo Markezu titulu, a ne Markez njemu. Zbog toga je mali i poludeo.

DedaL

pre 8 godina

Poštovani mrzitelji @Vale46,koji ste verovatno bili u pelenama kad je dotični osvojio prvu titulu šampiona,da Vam deda nešto kaže:
Pratim ovaj cirkus vec 32 godine(znate "ono kao" VHS kasete od stjuardesa JAT-a) i "jadnijeg" šampiona od Jorgea nisam video.Nije ni čudo što u svom boxu gaji "živuljke" tipa Maxa Biaggi-ja,Sete Gibernau-a i Alexa Criville-a.Sve pacijent do pacijenta.Marquez je druga priča,potpuno jasna.Da je Vale osvojio desetu titulu,a Marc ima 4,trebalo bi mu jos 6!A on nema jos 6 šampionskih sezona u rukama,jer dolaze klinci gladniji od njega,koji će ga pojesti živog na stazi za 3-4 godine.I nesrećnik onda radi ono što mora,ne bi li sebe upisao među velikane moto-sporta.I da,DORNA je učinila sve da preživi kao takva,jer Španci su,trenutno,osnova ovog sporta.Krupan biznis i ništa više.Ali ova sezona je mogla da bude najbolja ikad,dok jedan sujetni klinac i jedan bezlični "spartanac" bez imalo harizme nisu odlučili drugačije.Uzgred,kad se Vale povuče,MotoGP će biti gledan kao ATP tour bez Novaka,Fedexa i Rafe.Zajedno.
P.S. Nemojte pominjati Agostini-ja,molim Vas,jerbo je dotični imao kunkurenciju u vidu 3 ranjena puža,a vozio je 2 klase(350cc i 500cc)na motorima koji su bili kao Vetell-ova Kinky Kylie(sekundu brza po krugu).

Opo

pre 8 godina

Realno, nije Rosiju kriv ni Markez niti bilo ko drugi, sam je izgubio titulu u Maleziji, to sebi nije smeo da dozvoli, poslednja trka ne bi skoro ništa ni odlučivali da je tad postupio kao profesionalac. Ipak se većina nas nadala da će Rosi nekim čudom uspeti na kraju ali na žalost, ništa. Sledeća sezona, da završi karijeru sa titulom i da se fokusira samo na voznju.

Slobodan

pre 8 godina

U nekoliko navrata proteklih dana sam procitao naslove u kojima se potencira da je sezona upropascena. Lorenco je sampion. U psiho-fizickom ratu uspeo je da na kraju sezone ima vise bodova od svojih suparnika. Jednostavno je iskoristio okolnosti i u takvom okruzenju odigrao najpametnije, zato je i sampion, potpuno zasluzeno. A sezona svakako jeste jedna od najboljih, bas zato sto je sve veci broj ljudi zainteresovan za MotoGP, pa to makar bilo i zbog napetih zivaca, nervoze, rivalstva, pozitivnog ili negativnog itd.

Djox

pre 8 godina

Cemu statistika i izjave o "zasluzenom osvajanju titule" kada znamo da se i jedno i drugo stelovalo na stazi i verovatno van nje? Od kada je borba "dva na jedan" sportska a njen ishod "zasluzen"? Ovaj presedan ce otvoriti pandorinu kutiju i verovatno oznaciti kraj fer pleja i vitestva u GP.

nebojsa de Lux

pre 8 godina

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?
(Moto, 9. novembar 2015 21:14)
Izvini momak, ali ti nemas pojma koliko glupo pitanje si postavio. Bila je na vise MotoGP, F1 i ne znam cega jos, koliko ti na TV-u nisi video. Sto se tice teme i teksta, ponovicu samo ono sto je vec receno. Markes je odlican vozac, ali stavio je sebe iznad sporta. To niko ne moze da ospori, kao ni cinjenicu da je Rosi sjajno poceo sezonu, ali psiholoski pomalo pukao, a svi znamo kako (odvratni) Lorenco prokleto dobro vozi kada ima uslove za to. Vidim i neke potpise sa brojem 95 i slicno. Ako vam je to godina proizvodnje, znajte da ovo pise neko ko je tada uveliko vec pratio auto moto sport. Pozdrav svim ljubiteljima brzine, GP, SBK, F1, WRC, itd itd..

rrmx

pre 8 godina

@Istina i to gola!

Mislim da je jedino u cemu ce se svi komentatori veceras sloziti jeste da NE VOLIMO tvoj pravopis.

Molim redakciju da ovo objavi, mislim da je komentar pogibeljan za mladje od 18, koji jos uvek uce skole.

Ne odvojeno od glagola, pa cemo tek onda da raspravljamo teorije o tome zasto svi postujemo Pedrosu, a ne Lorenca i Markeza.

andrijano

pre 8 godina

ima ljudi koji su gledali moto gp i pre majkla duana.poznajem ih.svi pravi ljubitelji moto gp se osecaju prazno.ne zbog rosija,vec zato sto ljudi znaju sta se desilo.ono sto nije nikad.ono zbog cega je moto gp bio tako fenomenalan.ja pratim 20 godina ovo,svaki trening,svaku trku ali klinci ne shvataju da je markez pucao u srce moto gp -ju.posle ovoga,trebace dosta goriva da se potrosi da se ovo zaboravi...bilo je kroz istoriju gurkanja,samaranja u padoku,psiholoskih igri ali na stazi niko nikad nije se drznuo da uradi ovo.da utice na trkanje,da utice na sampionat.da uzmemo varijantu da je rosi svhvatio da ne moze da uzme titulu i psiholoski hteo da zapocne rat? (vremena krugova trke u filip ajlandu govore demantuju svd i izjava janonea koji odlicno pozanje marka iz moto 2 koji je izjavio da se markez igrao sa njima).da uzmemo da je rosi kriv.odgovor markeza je trebao da bude ili psiholoski da vrati to recima ili da pobedi sve na trci,kao i na svakoj sledecoj da vozi agresivno i brzo.sta decko radi? pusta lorenca a rosija koci posle i trazi kontakt a onda dolazi valensija i tu je kraj svake price.decko je pobedio u igri ali skupo ce kostati i dornu i moto gp ovo sto je uradio.pljunuo je na sve prave ljubitelje moto gp.

DedaBrada

pre 8 godina

@luka95: Sine, ne ide da nekoga ko je u moto-cirkus došao kad si ti još uveliko pi*kio u pelene nazivaš "dečkom". Drugo, ne znam voziš li motor, ali ovaj sport ama nimalo ne poznaješ. Srpsko-navijački sindrom "da komšiji crkne krava" (u ovom slučaju da najharizmatičniji, a po mnogima i najbolji vozač svih vremena, ne osvoji desetu titulu šampiona sveta) zaboravi, pomračuje rasuđivanje, veruj mi na reč.

Elem, rekoše već nekolicina komentatora da bi bilo sjajno kad bi Dani Pedrosa mogao do titule naredne godine. Ja ću reći da bih ipak voleo da Valentino odveze još jednu sezonu bez greške i ode u penziju sa titulom svetskog šampiona (šta god mi pričali, čovek će na kraju naredne sezone biti u 38. godini života, teško je za očekivati da će se takmičiti u četrdesetoj).

A propos "obračuna", voleli Danija ili ne, on sebi, kao iskusan vozač, svakako ne bi dozvolio da komentariše borbu na stazi u kojoj sam nije učestvovao. Lorenco, izgleda, nema savetnika za odnose s javnošću, jer je prosto neverovatno da je čovek sa pet titula prvaka sveta u ovom sportu toliko omražen i u sopstvenoj zemlji.

Ono što može lako da se dogodi jeste da Honda obavi ozbiljne razgovore s Markom, jer, ma kolika zvezda mislio da jeste (a bio je), svojim ponašanjem urušava reputaciju i Honde i Moto GP-ja. Pa ovaj sport je postao ovoliko popularan upravo zahvaljujući hrabrosti i viteškoj borbi. Ovde se nije dešavalo ni da timske kolege štite jedan drugog, a kamoli takmičare iz drugih "štala"...

poli-gaf

pre 8 godina

Čitam komentare na analizu sezone i svakoko pre svega objektivnu i vrlo profesionalno urađenu i ne mogu da verujem da pojedini ostrašćeni ne mogu da pomere misaone procese od sagledavanja nepobitnih činjenica! Sezona je upropascena zbog činjenice da jedan vozač nije mogao da nivo samokontrole zadrži na nivou svoje veličine (Rosi), a drugi koji se drznuo da neispostuje veličinu sporta kojim se bavi i koji ga podigao iz nivio anonimnosti(Markez) i teci koji koristi prliku da ničim izazvan prigrabi titulu za koju samo on smatra da je ,, čista ko suza" zapanjujuće! Šta je najgore, ovaj predivni sport vise nikada nece ima ti onu čistotu kao do sada..i ko je tome doprineo..SVI, svi oni koji su tu čistotu trebali da čuvaju do nivoa svetinje. To su im poverili milioni simpatizera Moto GP, a oni su ih izeverili u svojoj umišljenoj veličini! Moćnici u svom slepilu i pomračenom sistemu vrednosti vukli su poteze propasti, kojih nisu ni svesni ili to i ne žele da budu! PATIMO I PATICEMO ZA OVOM SEZONOM I NARADNIH GODINA !!! T U G A !!!

Scholes

pre 8 godina

@Istina i to gola! Ako nesto treba da znas o Rosiju, to je da on nikad nije bio dobar u kvalifikacijama. Brzina u kvalifikacijama i brzina u trci nemaju veze jedna s drugom. A to sto je Rosi toliko puta ove sezone bio na podijumu, i to sto je pobedio u toliko trka, a startovao samo jednom sa pola valjda govori ustvari koliko je dobar, a ne koliko je los.
A po ovom tvom komentaru, jedino sto moze da se zakljuci jeste to da Lorenco nije sposoban da pobedi ukoliko ne startuje prvi i ukoliko ne moze sam da diktira tempo trke. Zato uvek i zapne na startu kako bi nekako presao u vodjstvo i probao da diktira tempo. O tome sto ne zna da vozi u kisnim uslovima tek nema sta da se komentarise. Jedini vozac koji je bio priblizno dobar Rosiju jeste Kejsi Stoner. Nikad ga nisam voleo, ali nacin na koji je on vozio, poigravao se sa svima. Kad bi se vratio vec prve sezone bi bio sampion. Markez je samo previse prgav i agresivan, ali me ne bi cudilo ako uskoro ne bude u gipsu do zuba zbog takve voznje. Ma koliko srece imao na kraju ce da je istrositi, a on je trosi nemilice. Jos jedan fun fact za tebe, Rosi je osam godina stariji od Lorenca i izgubio je titulu za pet poena tako sto su spletkarili protiv njega, a stariji je od Markeza 14 godina i pobedio ga je u sampionatu. Tako da, iako Rosi nije uzeo titulu za tih mizernih pet poena, za koje nisu posteno mogli ni da ga pobede, on je ustvari pobednik i senzacija sampionata, jer i sa skoro 37 godina on se nosi ravnopravno sa svim vozacima.

santa justa

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!

andrijano

pre 8 godina

@istina i to gola,decko sto pominjes pedrosu,kakve veze ima ako je nekome on simpatican? meni nije.sta generalizujes taj nebitan podatak.uporedjujes ti brzinu iannonea sa hondon i jamahom.pa svi ti se smeju za ovo sto si rekao.decko je i sa tim dukatijem koji nije na nivou honde i jamahe bio peti sa malo manje poena od pedrose.u moto 2 je cesto puta preslisaovao tog markeza u duelu.al nije samo on.i pol espargaro i luti takodje.ranije nije bio konstantan ali je ove sezone skoro svaku trku zavrsio ili na 4 ,5 ili par puta na podijumu.da iannome sedne na tu hondu veruj mi da bi bio izjednacen ili malo samo losiji od markeza ali da bi negde mogao da ga dobije sigurno.i ne samo iannone nego i mnogi drugi iz njegove generacije koji uopste nisu konkurentni na motorima kakvi su suzuki i ovi satelitski timovi.istina i to gola je da pricas neargumentovano totalno i da se odma vidi da pokusavas da bikom prikrijes svoje neznanje moto gp ja.

Bas

pre 8 godina

Mi zao Pedrose sto nije dobio ovu poslednju trku kako je samo leteo i stigao ih .Markez me razocarao kao sportista daj vozi takmici se ako si brzi a ne nekog da sabotiras namerno,kad mu bude neko drugi ovo isto uradio bice mu zao ovog njegovog glupiranja .

Ja

pre 8 godina

Nije ova statistika potpuna.
Treba uzeti u obzir da je tri trke Lorenco pobedio jer ga je Markez puštao, a krvnički se borio protiv Rosija, ko protiv Pedrose poslednju trku. Pa je Pedrosi bilo jasno da će ga izbaciti i odustade.
Prljav šampionat, sramota, umro je GP zbog Španaca u Dorni koji besramno nameštaju.

Хумска БГ

pre 8 godina

Чекајте мало, а како сад Педроса испаде највећи џентлмен? У Арагону је он тај који је победио Росија у директном дуелу за друго место и одмах је прозиван да је "шпански комплексаш" и да се само са Росијем крља на нож а никако са Лоренцом.То сте заборавили или се правите луди?
Господо Росијевци, договорите се.И останите доследни до краја.Ако је сада Маркез актуелан јер је био агресиван према Росију не значи да треба да заборавите Педросу који такође није желео да попусти вашем "шампиону".Значи да су и Педроса и Маркез и Лоренцо шпански комплексаши.Укратко, сви који пружају отпор тзв. "Доктору" који је једина поштењачина од 20 и кусур возача у шампионату.Све то показује да слепо волите такозваног "Доктора" и да мењате мишљење како ветар дува.Сада је Маркез "уништио спорт" а да се случајно следеће сезоне деси да, не знам, Бредли Смит избаци Росија који пут са стазе онда бисте пљували по њему а Маркеза би сви заборавили.Будите искрени, не пљујете некога зато што "уништава спорт" већ зато што смета Росију, то је оно што вама боде очи.

shoMi

pre 8 godina

Odlicna analiza cele sezone, svaka cast!
Lorenco zasluzeno uzeo titulu, Rosi Bog, a Markez razocarao i kao vozac i kao covek, jednostavno ljudska nula...

nikola nikolic

pre 8 godina

lorenco ima problem jer kopleksi su neizlecivi!!!
markes je vrhunski vozac i stvarno nemam pravo objasnjenje zasto mu je sve ovo trebalo!!!

DDD

pre 8 godina

Imali smo sjajan red trka počev od kišnog Silverstona preko Mizana,Aragona,Japana i na kraju Australija.Šteta za poslednje dve trke.

Teo123

pre 8 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da je Lorenco zasluzeno osvojio titulu,osvoio je na prljav nacin uz pomoc drugog vozaca iz drugog i naj ljuceg tima,cak je rekao na konferenciji za stanpu MI SMO JE OSVOJILI misleci naravno na njega i Markeza,a kud ce veca bruka da osvojis titulu u svojoj zemlji i da ti svi zvizde dovoljno govori kako je nije zasluzio.Ne slazem se da je Rosi kriv za icident izazvao ga je Markez to sto je on radio je nevidjeno da bozac Honde vozi za vozaca Jamahe i da pri tom Honda stane na stranu tog vozaca ne zamislivo do ove godine.Vozac koji ima 9 titula i legenda ovoga sporta trebeo je zasluzeno da osvoji 10 titulu i umjesa mu se Markez da mu to pokvari zasto pa da bi ga stigao po broju titula i po popularnosti ali uzalud Valentino i broj 46 je jedan i jedini pa da ovaj uzme i 20 titula.

Scholes

pre 8 godina

Kada se Rosi povuce to ce biti jedan od najtuznijih dana u moto sportu.
Ja i dalje nemam motivaciju za gledanje formule 1 posle Sumijevog penzionisanja. Osim Kimija nemam ama bas nijednog vozaca koji me je makar malo zainteresovao da navijam za njega.
U MotoGP-u ne mozes da ne volis Valea i Danija. Radovao sam se Markezu koga sam pratio od kako je poceo da se trka u moto3, ali posle svega ovoga mi je postao najomrazenija figura u sportu generalno, ne samo u moto gp-u. Nikad nisam posebno gotivio ni Stonera, ali bih rado da ga ponovo vidim u gpu, jer mnogo fali. On je po meni mozda jedini vozac u rangu Valentina. I da ne zaboravim Simoncelija, neka mu je laka zemlja, on bi napravio haos. Obozavao sam ga. Da ga je Rosi imao na ove dve poslednje trke bio bi sampion, pojeo bi Markeza Simonceli kao od sale.

Istina i to gola!

pre 8 godina

Dani Pedrosa 1 polpozicija Valentino Rosi 1 polpozicija
Mark Markez 8 polpozicija Horhe Lorenco 5 polpozicija
Doviciozo Janone Espargaro po jednu.
Iako polpozicija negarantuje osvojenu trku mnogo govori o cistoj brzini vozaca.Dani Pedrosa nema skoro pa nikavih sansi da pobedi Markeza na istom motoru.Jedini koji to moze uraditi je Lorenco ako su mu uslovi odgovarajuci.Ok nevolite Markeza, mogu da vas razumijem jer niste volili ni Stonera nevolite ni Lorenca ali gledaj slucaja sada odjednom volite Pedrosu a on jedini nikada Rosija nije pobedio u ovim igrama za titulu.Pedrosa je vrhunski vozac ali ipak nema ono sto treba da bi bio sampion u kraljevskoj klasi.Recimo dizete Janonea u nebesa a on klasa ispod ove cetvorice, covjek nije konstantan i na svakoj 4 trci ima pribliznu brzinu ove cetvorice.Ako ja lazem stoperica nelaze a vreme ce pokazati ko je u pravu!

Igor

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako niko ni da pomene sklanjanje apsolutno svih Italijanskih vozaca sa staze kada im je iza ledja bio Rosi? Znaci tu nacionalni interes ne postoji? Jedan od vozaca je za malo izleteo sa staze bezeci od Rosija bukvalno. Od tolikog obozavanja jednog coveka, malo je ostalo od objektivnosti. Da me neko ne shvati pogresno, ne podrzavam ni to sto su spanci radili, ali ajde da budemo realni malo za promenu.

Boston

pre 8 godina

Ovi u MotoGP izgleda jos nisu svesni u kolikom gubitku ce biti kada se Rosi penzionise. Rosi je veci od samog sporta, kao sto je Sumaher veci od F1. Vise ljudi je culo za Sumahera nego za F1, Sumaher je uzrecica dobrog vozaca, a to sam cuo milion puta od ljudi. Uvek bio i ostace ikona tog sporta. Kada se Rosi povuce dosta ljudi ce prestati da prati trke, to je neko moje misljenje.

Jo

pre 8 godina

OK, ali za konacan utisak nije dovoljno pogledati samo brojke. Honda je krenula u formu tek kad se vratila na staru sasiju, jer se nova pokazala znatno losija, bez mogucnosti popravke. Tako da rezultate Markeza i Perdose mozete pratiti samo od polovine sezone. Zato je Markez i izgubio priklucak u brobi za titulu ove godien, a Pedrosa nekoliko podijuma, ili cak i pobeda.

luka95

pre 8 godina

Rosi moze samo da se uhvati za usi i skace a vi koji navijate za njega zajedno sa njim jer vise nikad nece uzeti titulu..nek igra decko fudbal..

veljko

pre 8 godina

navijao sam za rosija do kraja ove sezone. simpatican, rekordi, sve je tu. onda je sve to ugrozio, pokazavsi sujetu i odsustvo fer pleja. ne ide da gura coveka, sam je tako 1000 puta vozio. drugo, vadi se na druge, a realno, u istom timu, bio je sporiji vozac, sa manje pobeda, pol pozicija, krugova i vodjstvu, najbrzih krugova. lorenzo je lepo rekao, da je u svim aspektima, sem broja zavrsenih trka, bio bolji. to je ziva istina. lorenzo mi nije simpatican, ali je zasluzio ovu titulu 100% i u ovom trenutku je bolji vozac. rosi to treba da prihvati sportski, ma kako mu tesko bilo

Poetry In Motion

pre 8 godina

Prvo, u Mizanu je Lorenco pratio Rosija. Da je Rosi otisao ranije u boks mozda Lorenco ne bi ni pao, verovatno i ne bi. Drugo, da Rosi nije imao taj 1 kazneni poen iz Mizana, posle Sepanga bi mu dali 4 sigurno, a ne 3 i svakako bi startovao poslednji. Trece, ne gledajuci da li su pisana ili nepisana pravila, prvi koji ih je prekrsio jeste klinac. Je l' on treba da bude uzor?

SPIDER

pre 8 godina

Detaljno sam odgledao snimak trke i jedan utisak je jaci od svih ostalih. Tokom cele trke, a posebno u poslednjih 5 krugova MM je znacajno brzi od Lorenca,toliko da moze da ga prestigne kad god hoce. Da je u pitanju "normalna" trka, Markez bi sigurno prosao napred i verovatno bi pobedio u ovoj trci. Poslednja 3 kruga znacajno se napred probija Pedrosa i da nije bilo Markeza da ga spreci, i on bi lagano obisao Lorenca. Drugim recima realan poredak u trci je Markez Pedrosa Lorenco Rosi. A ko je u tom slucaju prvak sveta....

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mislim da se u ovom tekstu previse osvrcete na Maleziju,vratite se na prvu trku u Katru koja je moze se reci isotrijska svi znaju zasto i kako je izgledala,pa onda Argentina kako rosi nadoknadjuje 6 s i na potpuno fer nacin pobedjuje Markeza,Assen takodje dobra trka,i definitivno Australija kvalitetna trka,i da ne zaboravimo Saksoring.Glupo je stalno pricati o Maleziji.

rrmx

pre 8 godina

Sjajna i iscrpna analiza, hvala, veliki naklon.

Tesko je reci nesto sto nije vec izreceno u tekstu.

Jednom vec rekoh, Markez mi je bio krajnje simpatican do ove sezone. Ipak, sada je zaista pokazao pravo lice. On nije bas toliko mlad, pa da se na godine moze umanjiti ono sto je radio.
Nema to veze samo s poslednje dve trke, pokazao je da ne ume da gubi, da se lako pretvara u uvredjenu zvezdu i da pokusava da stavi znak jednakosti izmedju sebe i Moto GP-a. Imao je trenutke neverovatne brilijantnosti, posebno u kvalifikacijama, podsetio je na momente zasto su ga ljudi zavoleli, ali mislim da ga posle poslednjih desavanja nece nista oprati.

Za Lorenca, nema sta mnogo da se kaze. Spartanac, covek je pobedio na najvose trka. Ipak, krajnje iritantan (skrno misljenje), propustio je idealnu sansu da se izdigne iz vasara tastine nastalog u Rosi-Markez sukobu, no nije uspeo. Titula ce mu uvek ostati zapisana, a zvizduci u rodnoj zemlji ostaju u secanju nama koji pratimo ovaj sport.

Prica o Rosiju moze da se sazme u jednu recenicu - svima je jasno da je Lorenco brzi, ali stari lisac nije napravio ni jednu vozacku gresku. U bilo kojoj sezoni to bi bilo dovoljno. Ipak, Markezova "intervencija" i uplitanje u borbu sujeta bila je ona greska koju Rosi nije smeo da dopusti. Ipak je on na motoru od 1996. godine. Tada je Markez imao 3 godine. Zao mi je, izistinski, sto sezonu bez greske ne zavrsava 10. titulom.

I na kraju, a zapravo je trebao biti prvi pomenut - Dani Pedrosa. Covek koji me je kupio ove sezone. Jedini se poneo kao sportista, vozio za sebe, ne za sujetu, statistiku ili bilo sta drugo. Vozio je za sebe i nadam se da cemo docekati titulu ovog omalenog "baksuza".

Do sledece sezone, nadam se podjednako uzbudljive.

#bale na prodaju

pre 8 godina

Jedva cekamo psiholiski rat u novoj sezoni.
Foza Vale
Jedva cekam da vidim nov izgled motora a i nove gume,ocekuje ae puno od Inonea.
Markez kao i uvek bice neverovatno brz i ne ocekujem da udje prijateljaski ni sa kim u novu sezonu.Ovo sto je uradio je samo jedan veliki kompleks Spanaca,izuzev Pedrose.

moto gp

pre 8 godina

Markes je sve upropastio i nista ne moze da ga opere.
Setite se samo,kako je zadrzao Pedrosu,kada je ovaj bio u naletu i pripretio da ce stici Lorenza!
Pokvarenjak,balavi,zavrsio sam sa njim za sva vremena,upropastio je najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina i onemogucio da vidimo borbu za titulu.
Vratice mu se to,kad tad!

Moto

pre 8 godina

meni je ovo nerazumljivo skroz... 3 trke do kraja prvi vozac ima 20 poena prednosti od drugog i onda se desavaju ometanja, namerne kaze i sl, i na kraju kazete da je to nebitno?????
ajmo ovako, da je MM resio da sabotira Lorenca i da je na kraju VR imao 40-50 bodova razlike, dal bi ste tad pisali da je VR zasluzeno dosao do titule?? a vozio isto kao sad?? pa da se 100 puta desi Malezija 100 puta treba da ga izgura sa staze, a ne samo da ga natera da ode presiroko.

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?

MotoGP

pre 8 godina

Ne može se Markez optužiti da je namerno usporavao Rosija u Australiji, nema jasnih dokaza. Spore krugove u početku možemo opravdavati štednjom guma za žestoku završnicu koja se više puta (sem Valensije, ali doći ću do toga) ponovila u Markezovom slučaju. To je naučena lekcija iz Argenitine i trka kada je padao.

Isti slučaj i u Maleziji (sa time je dobio ponižavajuće optužbe posle trke koju je osvojio - hajde da kritikujemo svakog vozača kada pobedi na trci sličnoj kao što je bila ovogodišnja Australija i smučiće nam se MotoGP u tom slučaju).

Valensija. Po nekim vestima novinara sa lica mesta, Markezu je nakon Malezije očitana bukvica da više ne sme ugrožavati direktne konkurente za titulu preagresivnim manevrima. Rezultat smo videli. Markezu je u dubini njegove duše odgovarao scenario koji se desio, ali je on delimično bio uslovljen da vozi kako je vozio.

Na kraju treba reći da je Markez mnogo podbacio (padovi poput nekog debitanta) ali ni ostali nisu bili idealni - Rosi fenomenalno postojan ali ipak na momente nedovoljno brz (i, u slučaju Malezije, prosto netipično glup), a Lorenco vraški brz, ali samo u idealnim uslovima (i jadan što se ponašanja van staze tiče).

Tako da je epilog sezone i ovo što osećamo nakon Valensije jednak učinku svih vozača - niko nije bio savršen.

Šta kažete, da se nadamo tituli Danija Pedrose dogodine?

Pozdrav svim pametnim i iskrenim poštovaocima MotoGP!

Bre

pre 8 godina

Niko ne kaze da je on los vozac, daleko od toga. Ove godine je po mom misljenju bio najbolji vozac, sa najvise pobeda. Rosi jeste bio konstatniji, ali treba ukazati postovanje i ovom coveku. Istina baca ljagu ovih poslednjih nekoliko nedelja, ali to je sport. Navijao sam za Rosijevu 10. i mislim da ce je sledece i osvojiti.

moto gp

pre 8 godina

Markes je sve upropastio i nista ne moze da ga opere.
Setite se samo,kako je zadrzao Pedrosu,kada je ovaj bio u naletu i pripretio da ce stici Lorenza!
Pokvarenjak,balavi,zavrsio sam sa njim za sva vremena,upropastio je najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina i onemogucio da vidimo borbu za titulu.
Vratice mu se to,kad tad!

Boston

pre 8 godina

Ovi u MotoGP izgleda jos nisu svesni u kolikom gubitku ce biti kada se Rosi penzionise. Rosi je veci od samog sporta, kao sto je Sumaher veci od F1. Vise ljudi je culo za Sumahera nego za F1, Sumaher je uzrecica dobrog vozaca, a to sam cuo milion puta od ljudi. Uvek bio i ostace ikona tog sporta. Kada se Rosi povuce dosta ljudi ce prestati da prati trke, to je neko moje misljenje.

rrmx

pre 8 godina

Sjajna i iscrpna analiza, hvala, veliki naklon.

Tesko je reci nesto sto nije vec izreceno u tekstu.

Jednom vec rekoh, Markez mi je bio krajnje simpatican do ove sezone. Ipak, sada je zaista pokazao pravo lice. On nije bas toliko mlad, pa da se na godine moze umanjiti ono sto je radio.
Nema to veze samo s poslednje dve trke, pokazao je da ne ume da gubi, da se lako pretvara u uvredjenu zvezdu i da pokusava da stavi znak jednakosti izmedju sebe i Moto GP-a. Imao je trenutke neverovatne brilijantnosti, posebno u kvalifikacijama, podsetio je na momente zasto su ga ljudi zavoleli, ali mislim da ga posle poslednjih desavanja nece nista oprati.

Za Lorenca, nema sta mnogo da se kaze. Spartanac, covek je pobedio na najvose trka. Ipak, krajnje iritantan (skrno misljenje), propustio je idealnu sansu da se izdigne iz vasara tastine nastalog u Rosi-Markez sukobu, no nije uspeo. Titula ce mu uvek ostati zapisana, a zvizduci u rodnoj zemlji ostaju u secanju nama koji pratimo ovaj sport.

Prica o Rosiju moze da se sazme u jednu recenicu - svima je jasno da je Lorenco brzi, ali stari lisac nije napravio ni jednu vozacku gresku. U bilo kojoj sezoni to bi bilo dovoljno. Ipak, Markezova "intervencija" i uplitanje u borbu sujeta bila je ona greska koju Rosi nije smeo da dopusti. Ipak je on na motoru od 1996. godine. Tada je Markez imao 3 godine. Zao mi je, izistinski, sto sezonu bez greske ne zavrsava 10. titulom.

I na kraju, a zapravo je trebao biti prvi pomenut - Dani Pedrosa. Covek koji me je kupio ove sezone. Jedini se poneo kao sportista, vozio za sebe, ne za sujetu, statistiku ili bilo sta drugo. Vozio je za sebe i nadam se da cemo docekati titulu ovog omalenog "baksuza".

Do sledece sezone, nadam se podjednako uzbudljive.

SPIDER

pre 8 godina

Detaljno sam odgledao snimak trke i jedan utisak je jaci od svih ostalih. Tokom cele trke, a posebno u poslednjih 5 krugova MM je znacajno brzi od Lorenca,toliko da moze da ga prestigne kad god hoce. Da je u pitanju "normalna" trka, Markez bi sigurno prosao napred i verovatno bi pobedio u ovoj trci. Poslednja 3 kruga znacajno se napred probija Pedrosa i da nije bilo Markeza da ga spreci, i on bi lagano obisao Lorenca. Drugim recima realan poredak u trci je Markez Pedrosa Lorenco Rosi. A ko je u tom slucaju prvak sveta....

Bre

pre 8 godina

Niko ne kaze da je on los vozac, daleko od toga. Ove godine je po mom misljenju bio najbolji vozac, sa najvise pobeda. Rosi jeste bio konstatniji, ali treba ukazati postovanje i ovom coveku. Istina baca ljagu ovih poslednjih nekoliko nedelja, ali to je sport. Navijao sam za Rosijevu 10. i mislim da ce je sledece i osvojiti.

Ja

pre 8 godina

Nije ova statistika potpuna.
Treba uzeti u obzir da je tri trke Lorenco pobedio jer ga je Markez puštao, a krvnički se borio protiv Rosija, ko protiv Pedrose poslednju trku. Pa je Pedrosi bilo jasno da će ga izbaciti i odustade.
Prljav šampionat, sramota, umro je GP zbog Španaca u Dorni koji besramno nameštaju.

Scholes

pre 8 godina

@Istina i to gola! Ako nesto treba da znas o Rosiju, to je da on nikad nije bio dobar u kvalifikacijama. Brzina u kvalifikacijama i brzina u trci nemaju veze jedna s drugom. A to sto je Rosi toliko puta ove sezone bio na podijumu, i to sto je pobedio u toliko trka, a startovao samo jednom sa pola valjda govori ustvari koliko je dobar, a ne koliko je los.
A po ovom tvom komentaru, jedino sto moze da se zakljuci jeste to da Lorenco nije sposoban da pobedi ukoliko ne startuje prvi i ukoliko ne moze sam da diktira tempo trke. Zato uvek i zapne na startu kako bi nekako presao u vodjstvo i probao da diktira tempo. O tome sto ne zna da vozi u kisnim uslovima tek nema sta da se komentarise. Jedini vozac koji je bio priblizno dobar Rosiju jeste Kejsi Stoner. Nikad ga nisam voleo, ali nacin na koji je on vozio, poigravao se sa svima. Kad bi se vratio vec prve sezone bi bio sampion. Markez je samo previse prgav i agresivan, ali me ne bi cudilo ako uskoro ne bude u gipsu do zuba zbog takve voznje. Ma koliko srece imao na kraju ce da je istrositi, a on je trosi nemilice. Jos jedan fun fact za tebe, Rosi je osam godina stariji od Lorenca i izgubio je titulu za pet poena tako sto su spletkarili protiv njega, a stariji je od Markeza 14 godina i pobedio ga je u sampionatu. Tako da, iako Rosi nije uzeo titulu za tih mizernih pet poena, za koje nisu posteno mogli ni da ga pobede, on je ustvari pobednik i senzacija sampionata, jer i sa skoro 37 godina on se nosi ravnopravno sa svim vozacima.

Poetry In Motion

pre 8 godina

Prvo, u Mizanu je Lorenco pratio Rosija. Da je Rosi otisao ranije u boks mozda Lorenco ne bi ni pao, verovatno i ne bi. Drugo, da Rosi nije imao taj 1 kazneni poen iz Mizana, posle Sepanga bi mu dali 4 sigurno, a ne 3 i svakako bi startovao poslednji. Trece, ne gledajuci da li su pisana ili nepisana pravila, prvi koji ih je prekrsio jeste klinac. Je l' on treba da bude uzor?

#bale na prodaju

pre 8 godina

Jedva cekamo psiholiski rat u novoj sezoni.
Foza Vale
Jedva cekam da vidim nov izgled motora a i nove gume,ocekuje ae puno od Inonea.
Markez kao i uvek bice neverovatno brz i ne ocekujem da udje prijateljaski ni sa kim u novu sezonu.Ovo sto je uradio je samo jedan veliki kompleks Spanaca,izuzev Pedrose.

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mislim da se u ovom tekstu previse osvrcete na Maleziju,vratite se na prvu trku u Katru koja je moze se reci isotrijska svi znaju zasto i kako je izgledala,pa onda Argentina kako rosi nadoknadjuje 6 s i na potpuno fer nacin pobedjuje Markeza,Assen takodje dobra trka,i definitivno Australija kvalitetna trka,i da ne zaboravimo Saksoring.Glupo je stalno pricati o Maleziji.

DedaBrada

pre 8 godina

@luka95: Sine, ne ide da nekoga ko je u moto-cirkus došao kad si ti još uveliko pi*kio u pelene nazivaš "dečkom". Drugo, ne znam voziš li motor, ali ovaj sport ama nimalo ne poznaješ. Srpsko-navijački sindrom "da komšiji crkne krava" (u ovom slučaju da najharizmatičniji, a po mnogima i najbolji vozač svih vremena, ne osvoji desetu titulu šampiona sveta) zaboravi, pomračuje rasuđivanje, veruj mi na reč.

Elem, rekoše već nekolicina komentatora da bi bilo sjajno kad bi Dani Pedrosa mogao do titule naredne godine. Ja ću reći da bih ipak voleo da Valentino odveze još jednu sezonu bez greške i ode u penziju sa titulom svetskog šampiona (šta god mi pričali, čovek će na kraju naredne sezone biti u 38. godini života, teško je za očekivati da će se takmičiti u četrdesetoj).

A propos "obračuna", voleli Danija ili ne, on sebi, kao iskusan vozač, svakako ne bi dozvolio da komentariše borbu na stazi u kojoj sam nije učestvovao. Lorenco, izgleda, nema savetnika za odnose s javnošću, jer je prosto neverovatno da je čovek sa pet titula prvaka sveta u ovom sportu toliko omražen i u sopstvenoj zemlji.

Ono što može lako da se dogodi jeste da Honda obavi ozbiljne razgovore s Markom, jer, ma kolika zvezda mislio da jeste (a bio je), svojim ponašanjem urušava reputaciju i Honde i Moto GP-ja. Pa ovaj sport je postao ovoliko popularan upravo zahvaljujući hrabrosti i viteškoj borbi. Ovde se nije dešavalo ni da timske kolege štite jedan drugog, a kamoli takmičare iz drugih "štala"...

andrijano

pre 8 godina

ima ljudi koji su gledali moto gp i pre majkla duana.poznajem ih.svi pravi ljubitelji moto gp se osecaju prazno.ne zbog rosija,vec zato sto ljudi znaju sta se desilo.ono sto nije nikad.ono zbog cega je moto gp bio tako fenomenalan.ja pratim 20 godina ovo,svaki trening,svaku trku ali klinci ne shvataju da je markez pucao u srce moto gp -ju.posle ovoga,trebace dosta goriva da se potrosi da se ovo zaboravi...bilo je kroz istoriju gurkanja,samaranja u padoku,psiholoskih igri ali na stazi niko nikad nije se drznuo da uradi ovo.da utice na trkanje,da utice na sampionat.da uzmemo varijantu da je rosi svhvatio da ne moze da uzme titulu i psiholoski hteo da zapocne rat? (vremena krugova trke u filip ajlandu govore demantuju svd i izjava janonea koji odlicno pozanje marka iz moto 2 koji je izjavio da se markez igrao sa njima).da uzmemo da je rosi kriv.odgovor markeza je trebao da bude ili psiholoski da vrati to recima ili da pobedi sve na trci,kao i na svakoj sledecoj da vozi agresivno i brzo.sta decko radi? pusta lorenca a rosija koci posle i trazi kontakt a onda dolazi valensija i tu je kraj svake price.decko je pobedio u igri ali skupo ce kostati i dornu i moto gp ovo sto je uradio.pljunuo je na sve prave ljubitelje moto gp.

Scholes

pre 8 godina

Kada se Rosi povuce to ce biti jedan od najtuznijih dana u moto sportu.
Ja i dalje nemam motivaciju za gledanje formule 1 posle Sumijevog penzionisanja. Osim Kimija nemam ama bas nijednog vozaca koji me je makar malo zainteresovao da navijam za njega.
U MotoGP-u ne mozes da ne volis Valea i Danija. Radovao sam se Markezu koga sam pratio od kako je poceo da se trka u moto3, ali posle svega ovoga mi je postao najomrazenija figura u sportu generalno, ne samo u moto gp-u. Nikad nisam posebno gotivio ni Stonera, ali bih rado da ga ponovo vidim u gpu, jer mnogo fali. On je po meni mozda jedini vozac u rangu Valentina. I da ne zaboravim Simoncelija, neka mu je laka zemlja, on bi napravio haos. Obozavao sam ga. Da ga je Rosi imao na ove dve poslednje trke bio bi sampion, pojeo bi Markeza Simonceli kao od sale.

MotoGP

pre 8 godina

Ne može se Markez optužiti da je namerno usporavao Rosija u Australiji, nema jasnih dokaza. Spore krugove u početku možemo opravdavati štednjom guma za žestoku završnicu koja se više puta (sem Valensije, ali doći ću do toga) ponovila u Markezovom slučaju. To je naučena lekcija iz Argenitine i trka kada je padao.

Isti slučaj i u Maleziji (sa time je dobio ponižavajuće optužbe posle trke koju je osvojio - hajde da kritikujemo svakog vozača kada pobedi na trci sličnoj kao što je bila ovogodišnja Australija i smučiće nam se MotoGP u tom slučaju).

Valensija. Po nekim vestima novinara sa lica mesta, Markezu je nakon Malezije očitana bukvica da više ne sme ugrožavati direktne konkurente za titulu preagresivnim manevrima. Rezultat smo videli. Markezu je u dubini njegove duše odgovarao scenario koji se desio, ali je on delimično bio uslovljen da vozi kako je vozio.

Na kraju treba reći da je Markez mnogo podbacio (padovi poput nekog debitanta) ali ni ostali nisu bili idealni - Rosi fenomenalno postojan ali ipak na momente nedovoljno brz (i, u slučaju Malezije, prosto netipično glup), a Lorenco vraški brz, ali samo u idealnim uslovima (i jadan što se ponašanja van staze tiče).

Tako da je epilog sezone i ovo što osećamo nakon Valensije jednak učinku svih vozača - niko nije bio savršen.

Šta kažete, da se nadamo tituli Danija Pedrose dogodine?

Pozdrav svim pametnim i iskrenim poštovaocima MotoGP!

Teo123

pre 8 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da je Lorenco zasluzeno osvojio titulu,osvoio je na prljav nacin uz pomoc drugog vozaca iz drugog i naj ljuceg tima,cak je rekao na konferenciji za stanpu MI SMO JE OSVOJILI misleci naravno na njega i Markeza,a kud ce veca bruka da osvojis titulu u svojoj zemlji i da ti svi zvizde dovoljno govori kako je nije zasluzio.Ne slazem se da je Rosi kriv za icident izazvao ga je Markez to sto je on radio je nevidjeno da bozac Honde vozi za vozaca Jamahe i da pri tom Honda stane na stranu tog vozaca ne zamislivo do ove godine.Vozac koji ima 9 titula i legenda ovoga sporta trebeo je zasluzeno da osvoji 10 titulu i umjesa mu se Markez da mu to pokvari zasto pa da bi ga stigao po broju titula i po popularnosti ali uzalud Valentino i broj 46 je jedan i jedini pa da ovaj uzme i 20 titula.

Moto

pre 8 godina

meni je ovo nerazumljivo skroz... 3 trke do kraja prvi vozac ima 20 poena prednosti od drugog i onda se desavaju ometanja, namerne kaze i sl, i na kraju kazete da je to nebitno?????
ajmo ovako, da je MM resio da sabotira Lorenca i da je na kraju VR imao 40-50 bodova razlike, dal bi ste tad pisali da je VR zasluzeno dosao do titule?? a vozio isto kao sad?? pa da se 100 puta desi Malezija 100 puta treba da ga izgura sa staze, a ne samo da ga natera da ode presiroko.

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?

nikola nikolic

pre 8 godina

lorenco ima problem jer kopleksi su neizlecivi!!!
markes je vrhunski vozac i stvarno nemam pravo objasnjenje zasto mu je sve ovo trebalo!!!

DDD

pre 8 godina

Imali smo sjajan red trka počev od kišnog Silverstona preko Mizana,Aragona,Japana i na kraju Australija.Šteta za poslednje dve trke.

Bas

pre 8 godina

Mi zao Pedrose sto nije dobio ovu poslednju trku kako je samo leteo i stigao ih .Markez me razocarao kao sportista daj vozi takmici se ako si brzi a ne nekog da sabotiras namerno,kad mu bude neko drugi ovo isto uradio bice mu zao ovog njegovog glupiranja .

poli-gaf

pre 8 godina

Čitam komentare na analizu sezone i svakoko pre svega objektivnu i vrlo profesionalno urađenu i ne mogu da verujem da pojedini ostrašćeni ne mogu da pomere misaone procese od sagledavanja nepobitnih činjenica! Sezona je upropascena zbog činjenice da jedan vozač nije mogao da nivo samokontrole zadrži na nivou svoje veličine (Rosi), a drugi koji se drznuo da neispostuje veličinu sporta kojim se bavi i koji ga podigao iz nivio anonimnosti(Markez) i teci koji koristi prliku da ničim izazvan prigrabi titulu za koju samo on smatra da je ,, čista ko suza" zapanjujuće! Šta je najgore, ovaj predivni sport vise nikada nece ima ti onu čistotu kao do sada..i ko je tome doprineo..SVI, svi oni koji su tu čistotu trebali da čuvaju do nivoa svetinje. To su im poverili milioni simpatizera Moto GP, a oni su ih izeverili u svojoj umišljenoj veličini! Moćnici u svom slepilu i pomračenom sistemu vrednosti vukli su poteze propasti, kojih nisu ni svesni ili to i ne žele da budu! PATIMO I PATICEMO ZA OVOM SEZONOM I NARADNIH GODINA !!! T U G A !!!

shoMi

pre 8 godina

Odlicna analiza cele sezone, svaka cast!
Lorenco zasluzeno uzeo titulu, Rosi Bog, a Markez razocarao i kao vozac i kao covek, jednostavno ljudska nula...

Igor

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako niko ni da pomene sklanjanje apsolutno svih Italijanskih vozaca sa staze kada im je iza ledja bio Rosi? Znaci tu nacionalni interes ne postoji? Jedan od vozaca je za malo izleteo sa staze bezeci od Rosija bukvalno. Od tolikog obozavanja jednog coveka, malo je ostalo od objektivnosti. Da me neko ne shvati pogresno, ne podrzavam ni to sto su spanci radili, ali ajde da budemo realni malo za promenu.

veljko

pre 8 godina

navijao sam za rosija do kraja ove sezone. simpatican, rekordi, sve je tu. onda je sve to ugrozio, pokazavsi sujetu i odsustvo fer pleja. ne ide da gura coveka, sam je tako 1000 puta vozio. drugo, vadi se na druge, a realno, u istom timu, bio je sporiji vozac, sa manje pobeda, pol pozicija, krugova i vodjstvu, najbrzih krugova. lorenzo je lepo rekao, da je u svim aspektima, sem broja zavrsenih trka, bio bolji. to je ziva istina. lorenzo mi nije simpatican, ali je zasluzio ovu titulu 100% i u ovom trenutku je bolji vozac. rosi to treba da prihvati sportski, ma kako mu tesko bilo

rrmx

pre 8 godina

@Istina i to gola!

Mislim da je jedino u cemu ce se svi komentatori veceras sloziti jeste da NE VOLIMO tvoj pravopis.

Molim redakciju da ovo objavi, mislim da je komentar pogibeljan za mladje od 18, koji jos uvek uce skole.

Ne odvojeno od glagola, pa cemo tek onda da raspravljamo teorije o tome zasto svi postujemo Pedrosu, a ne Lorenca i Markeza.

luka95

pre 8 godina

Rosi moze samo da se uhvati za usi i skace a vi koji navijate za njega zajedno sa njim jer vise nikad nece uzeti titulu..nek igra decko fudbal..

Хумска БГ

pre 8 godina

Чекајте мало, а како сад Педроса испаде највећи џентлмен? У Арагону је он тај који је победио Росија у директном дуелу за друго место и одмах је прозиван да је "шпански комплексаш" и да се само са Росијем крља на нож а никако са Лоренцом.То сте заборавили или се правите луди?
Господо Росијевци, договорите се.И останите доследни до краја.Ако је сада Маркез актуелан јер је био агресиван према Росију не значи да треба да заборавите Педросу који такође није желео да попусти вашем "шампиону".Значи да су и Педроса и Маркез и Лоренцо шпански комплексаши.Укратко, сви који пружају отпор тзв. "Доктору" који је једина поштењачина од 20 и кусур возача у шампионату.Све то показује да слепо волите такозваног "Доктора" и да мењате мишљење како ветар дува.Сада је Маркез "уништио спорт" а да се случајно следеће сезоне деси да, не знам, Бредли Смит избаци Росија који пут са стазе онда бисте пљували по њему а Маркеза би сви заборавили.Будите искрени, не пљујете некога зато што "уништава спорт" већ зато што смета Росију, то је оно што вама боде очи.

Istina i to gola!

pre 8 godina

Dani Pedrosa 1 polpozicija Valentino Rosi 1 polpozicija
Mark Markez 8 polpozicija Horhe Lorenco 5 polpozicija
Doviciozo Janone Espargaro po jednu.
Iako polpozicija negarantuje osvojenu trku mnogo govori o cistoj brzini vozaca.Dani Pedrosa nema skoro pa nikavih sansi da pobedi Markeza na istom motoru.Jedini koji to moze uraditi je Lorenco ako su mu uslovi odgovarajuci.Ok nevolite Markeza, mogu da vas razumijem jer niste volili ni Stonera nevolite ni Lorenca ali gledaj slucaja sada odjednom volite Pedrosu a on jedini nikada Rosija nije pobedio u ovim igrama za titulu.Pedrosa je vrhunski vozac ali ipak nema ono sto treba da bi bio sampion u kraljevskoj klasi.Recimo dizete Janonea u nebesa a on klasa ispod ove cetvorice, covjek nije konstantan i na svakoj 4 trci ima pribliznu brzinu ove cetvorice.Ako ja lazem stoperica nelaze a vreme ce pokazati ko je u pravu!

ivan

pre 8 godina

posto svi pricate da Lorenco apsolutno zasluzeni sampion, da je markez talenat kakvog nema , brz lud sta vec kao da smo u nekoj igrici, zamislite situaciju da je Rosiju samo ostavljeno pravo da krene na zadnjoj trci sa pozicije koju zaradi u kvalifikacijama. je lima neko normalan ko ce da mi kaze da ne bi osvojio titulu? u 36oj skoro 37oj godini???
kako mozete uzrok svega da zanemarite i gledate samo posledice, pa sta je trebao da uradi u Maleziji, da parkira motor i pusti coveka koji je vozio u prvim krugovima trke tako samoubilacki, dokazivajuci nekom nesto( u stvari pokazivajuci komplekse samo).
jednostavno cilj cele price je spreciti Rosija da uzme titulu, i tu su se svi nasli oko zajednickog interesa

Jo

pre 8 godina

OK, ali za konacan utisak nije dovoljno pogledati samo brojke. Honda je krenula u formu tek kad se vratila na staru sasiju, jer se nova pokazala znatno losija, bez mogucnosti popravke. Tako da rezultate Markeza i Perdose mozete pratiti samo od polovine sezone. Zato je Markez i izgubio priklucak u brobi za titulu ove godien, a Pedrosa nekoliko podijuma, ili cak i pobeda.

Joe

pre 8 godina

Nevjerovatno koliko bezobrazan covjek je Valentino Rossi. U Jerezu 2005 u posljednjoj krivini udara u Setea,tjera ga van staze i pobjedjuje. Na konferenciji s osmijehom od uha do uha kaze "for šur it vaz a hard overtejk and for šur is Sete angri bat ic rejsing".
2008 u Laguna Secci koja je najopasnija staza u citavom kalendaru na samom startu izvodi agresivna preticsnja,sijece ritam Stoneru. Sijece Vadicep i vraca na stazu ispred Stonera koji mora da ga izbjegava da ne bi doslo do sudara. Poslije utrke prilazi Stoneru koji ne zeli da mu pruzi ruku na sta Rossi dobacuje "ic rejsing Kejsi". Stoner daje intervju i kaze da citav svoj zivot vozi "hard races" ali da je Rossi danas presao liniju. Novinar prilazi Rossiju i kaze mu da smo culi Caseyevo misljenje i pita Rossija sta on misli o svemu (agresivnim preticanjima) na sta se Rossi pravi blesav i odgovara "abaut vat"?
Covjek je navikao da mu u duelima nakon 5/6 preticanja popuste i on iz toga izadje kao "majstor duela". Medjutim Marc je gori sivonja od njega,preticao bi se s njim 30 krugova. Rossi na takav otpor nije navikao,pukao mu je film i izveo onaj ocajnicki potez koji je odraz njegove nemoci.
Gdje je sad ono "IC REJSING" Vale?

andrijano

pre 8 godina

@istina i to gola,decko sto pominjes pedrosu,kakve veze ima ako je nekome on simpatican? meni nije.sta generalizujes taj nebitan podatak.uporedjujes ti brzinu iannonea sa hondon i jamahom.pa svi ti se smeju za ovo sto si rekao.decko je i sa tim dukatijem koji nije na nivou honde i jamahe bio peti sa malo manje poena od pedrose.u moto 2 je cesto puta preslisaovao tog markeza u duelu.al nije samo on.i pol espargaro i luti takodje.ranije nije bio konstantan ali je ove sezone skoro svaku trku zavrsio ili na 4 ,5 ili par puta na podijumu.da iannome sedne na tu hondu veruj mi da bi bio izjednacen ili malo samo losiji od markeza ali da bi negde mogao da ga dobije sigurno.i ne samo iannone nego i mnogi drugi iz njegove generacije koji uopste nisu konkurentni na motorima kakvi su suzuki i ovi satelitski timovi.istina i to gola je da pricas neargumentovano totalno i da se odma vidi da pokusavas da bikom prikrijes svoje neznanje moto gp ja.

drvobradi

pre 8 godina

Kao i mnogi ovde, mislim da nije poenta da li je Rosi trebao da osvoji titulu, vec ponasanje Markesa. MotoGP sam uvek dozivljavao kao najpostenije auto-moto takmicenje, pre svega zbog ponasanja vozaca u skladu sa pisanim ali jos vise nepisanim pravilima tog sporta. Svi do jednog na gridu su mi bili skoro podjednako dragi, iako sam navijac VR, zato sto su to postovali. Do ove godine, kada je jedan vozac odlucio da se uzdigne iznad toga i pljune na sve ljubitelje ovog sporta. Postoji sansa da ovakvo ponasanje zauvek promeni MotoGP i da ga ogadi mnogima.
F1 sam prestao da pratim nakon skoro 20g gledanja iste, a sve zbog politike i nacina vodjenja sporta.

Plamen

pre 8 godina

Marquez je otvorio "pandorinu kutiju" sujete i ambicija vozača, interes tima podredio ličnom stavu, a moto GP nije imao čelnike koji su to sprečili, naprotiv...
Plašim se da moto GP prestaje da postoji onakvim kakvim ga znamo, i da slične ispade možemo očekivati u budućnosti.
Da li je titulu osvojio Rosi ili Lorenzo potpuno je nebitno, Rosijeva reputacija je dobila još jednu mrlju, Lorenzo proglašen nedostojnim titule i posle svega što je do sada napravio, a Marquez... zavisno od viđenja, ni jedno nije lepo.
Šta očekivati od sledeće sezone?
Pedrosa, Doviciozo... i ostala ekipa, bez već pomenutog tria, da li će biti dovoljno atraktivni da zadrže publiku?
Nameštanje sportskih rezultata zbog kladionica, ušlo je i u moto GP, ne znam kuda to vodi.
Srećno moto GP timu, ali meni je bilo mučno gledati trku u Maleziji, Valensija osim neverovatne vožnje Rosija ostaje zapamćena po tome što je Marquez Lorenzu pokazao put do šampionata, spreman na obračun sa Rosijem i sa timskim kolegom!
Sve u svemu postaje blago degutantno.

Ivan

pre 8 godina

Suvise politicki korektan tekst. U skladu sa svim zvanicnim izjavama iz Moto GP. Ide se na to da se opravda lorencova titula i odluka Dorne, a da se Rosijevim fanovima, zbog brojnosti podidje i za sve okrivi Markez. Markez je ovim ponasanjem pljunuo na svoju karijeru i tu mu sada nema spasa, ali nije on odlucio sampionat. Sampionat je odlucila Dorna svojom odlukom, jedini nacin na koji je bila sigurna da ce njen covek osvojiti titulu. mogla je cak i Markeza da spasi i pusti Rosija da vaspitnom na stazi dovede dete u red, ali je njima bila bitnija lorencova titula.

Volim Srbiju iako imam sve amnje razloga za to

pre 8 godina

Pratio sam Moto GP dok je vozio Casey Stoner. Momak koji je na traktoru od Ducatti-a osvojio tituli. Momak koji je i posle na tom "motoru" bio konkurentan. Rossi jeste veliki vozac, ali je mali covek. Bavio se spletkarenjem i dok je pobedjivao uberdljivo a jos vise kada je dobio ozbiljniju konkurenciju. Kada je Lorenco dosao u Yamahu Rossi-jevo ponasanje je meni bilo mucno. I prozivanje Stoner-a kako bi on sa tim Ducatti-em ne znam sta uradio. Stoner dodje u Hondu i uzme titulu, Rosi iste sezone na Ducatti-u truba. Kako se Stoner povukao prestao sam da gledam. Jer je i meni kao i njemu bilo muka od tih spletki i podmetanja. On je momak cutao i vozio. I to vozio fantasticno bez obzira na konkurentnost masine na kojoj je bio. Svi drugi ako nemaju tip top opremu ako ceo tim ne radi samo za njih odmah se ponasaju kao deca u obdanistu. Sramotno je na sta Moto GP lici.

DedaL

pre 8 godina

Poštovani mrzitelji @Vale46,koji ste verovatno bili u pelenama kad je dotični osvojio prvu titulu šampiona,da Vam deda nešto kaže:
Pratim ovaj cirkus vec 32 godine(znate "ono kao" VHS kasete od stjuardesa JAT-a) i "jadnijeg" šampiona od Jorgea nisam video.Nije ni čudo što u svom boxu gaji "živuljke" tipa Maxa Biaggi-ja,Sete Gibernau-a i Alexa Criville-a.Sve pacijent do pacijenta.Marquez je druga priča,potpuno jasna.Da je Vale osvojio desetu titulu,a Marc ima 4,trebalo bi mu jos 6!A on nema jos 6 šampionskih sezona u rukama,jer dolaze klinci gladniji od njega,koji će ga pojesti živog na stazi za 3-4 godine.I nesrećnik onda radi ono što mora,ne bi li sebe upisao među velikane moto-sporta.I da,DORNA je učinila sve da preživi kao takva,jer Španci su,trenutno,osnova ovog sporta.Krupan biznis i ništa više.Ali ova sezona je mogla da bude najbolja ikad,dok jedan sujetni klinac i jedan bezlični "spartanac" bez imalo harizme nisu odlučili drugačije.Uzgred,kad se Vale povuče,MotoGP će biti gledan kao ATP tour bez Novaka,Fedexa i Rafe.Zajedno.
P.S. Nemojte pominjati Agostini-ja,molim Vas,jerbo je dotični imao kunkurenciju u vidu 3 ranjena puža,a vozio je 2 klase(350cc i 500cc)na motorima koji su bili kao Vetell-ova Kinky Kylie(sekundu brza po krugu).

Milos

pre 8 godina

Jedno pitanje za fanove Rosija, posto sada toliko mrzite Markeza i Pedrosu zbog takve voznje, da li vas nerviraju i voznje Petrucija i Dovicioza ???
I da se osvrnem na konstataciju da je Lorenco osvojio titulu bez iti jednog obilazenja...pa ja mislim da to govori o njegovoj genijalnosti !! Plus, u Maleziji kad se nasao iza oba Dukatija, u istoj krivini je obojicu pretekao itd.
Tako da je glupa prica o nezasluzenoj tituli !

Pozz za sve malo objektivnije navijace i nadam se da ce se sledece CELE sezone boriti Lorenco, Markez, Pedrosa i Rosi, da bude jos uzbudljivije !

UVEK ROSI

pre 8 godina

...AKO MOTO GP, PRATITE OD TRKE U SEPANGU, POGLEDAJTE MALO ISTORIJU MOTOCIKLIZMA, POGLEDAJTE LEGENDARNE TRKE, PA ONDA KOMENTARISHITE. OVO SHTO SE DESILO U NEDELJU, (A POCHELO JE U AUSTRALIJI), SRAMOTA JE NE SAMO ZA MOTO GP NEGO ZA SPORT..

Joe

pre 8 godina

Rossi je taj koji je sve ovo zakuhao sa svojom izmisljenom pricom. Marc u Australiji jest mogao brze ali nije htio da vodi trku sto nije prvi slucaj u ovoj sezoni. Lorenzo je bio samo 1sec ispred njih a to sto je Yamaha na pravcu sporija od Ducatia i Honde a Rossi u krivinama nije bio dovoljno brz da se odvoji od MM i AI i stigne Lorenza sigurno nije krivica Marqueza.
Krivicu je trebao da trazi kod sebe i Yamahe. I umjesto da se koncentrise na sljedecu utrku on je danima razmisljao o PI i 7 izgubljenih bodova. Da je na presici rekao samo da je imao osjecaj da ga Marc blokira na PI bilo bi OK i vjerovatno se sve ovo ne bi desilo. Medjutim on je sebi uzeo za pravo da sudi o karakteru MM i vrijedja ga,prica stvari koje nemaju veze sa sportom. Onda je Marc uzeo sebi za pravo da tumaci propise,nasao "rupu u zakonu" i legalno zakocio Rossija. Nakon svega sto se desilo u Maleziji,Marcovom imanju,drustvenim mrezama bilo je nerealno ocekivati da ce Marc da odmogne zemljaku i tako pomogne covjeku koji misli da je on ljubomorni lazov,deriste itd.
Budimo realni,da o nama neko prica onako kao Rossi o Marcu nakon PI a imamo mogucnost da mu "pljunemo u supu" najmanje 2/3 bi nas to uradilo.
Rossi je htio da se bode s rogatim,izvukao deblji kraj isto kao i BBB protiv Delija i nije mi zao ni jednih

Vlada

pre 8 godina

Da je rosi startovao sa pozicije koju bi zavredneo na kvalifikacijama u valensiji i da ga je Lorenzo u tim uslovima pobedio onda bi konstatcija da je Lorenzo zasluženo osvojio titulu imala smisla. Ovako de ama bas nikako ne slažem.
Takodje nije tacno da je u Maleziji Mark bio "unutar" pravila jer je on sam inicirao kontakt koji je rezultovao njegovim odustajanjem. Rossijevu reakciju necu komentarisati, jer ni posle 100 pregleda mi nije bas čisto sta je tu rosi uradio. Takodje kontakt u Asenu je opet mladi spanac inicirao i oprostite ali to nije bio trkački incident. Nipošto. Narocito ne u situaciji u kojoj vozac ide u duel sa idejom "ako ga ne preteknem pašćemo obojca!

Mozete reci da sam rosijevac, ali ne možete poreći činjenicu da nije imao fer uslove u borbi na zadnjih nekoliko trka.

Ovo je pokusaj objektivnog teksta jedne novinarke koju fuboko postujem na osnovu svega par njenih tekstova procitanih ali neuspeli pokusaj draga Jelena. Ne slazen se sa Vama

Sasa RS

pre 8 godina

Evo recimo jedan od najbitnijih podataka za mog druga Adrijana koji vjerovatno nije znao a tice se stvari koja je mozda direktno odlucila o tituli a da Markez sa njok nema veze.Za ovu godinu Bridzston je za trku imao hard i medium smjesu.Govorim za fabricke ekipe Honde i Yamahe.Medium smjesu su premazali posebnim filcom izmedju gazeceg i unutrasnjeg sloja da se guma kada prodje pola trke prilikom velikog trenja manje trosi.To su neki analiticari poput Dejvida Emeta odmah zapazili i vec tada rekli da bi taj detalj mogao odluciti titulu jer odgovara Lorencovom stilu voznje.Kada pogledate trke na kojima je bio brzi od Rosija sve je bilo kada je imao medium.

мкг

pre 8 godina

Нажалост, Роси је рано почео да калкулише са резултатима. Од средине сезоне је почео да вози по систему „Беш'те, стиже светски шампион". Шпанци, кварњаци, ни мање ни више но Италијани, уз то и бројнији, искористише шансу, коју им је сам Роси и пружио.

Skajvoker

pre 8 godina

Ne pratite moto gp jer volite taj sport nego zbog Rosija. Predjite na badminton i batalite se, nije ovo za vas. Ej covek najsporiji od sve cetvorice ubedljivo, nezasluzeno je i drugi zavrsio u generalnom plasmanu. Pola sezone gleda kako da unisti Markeza jer je ljubomoran sto je vec sada bolji vozac. A u kvalifikacijama je uvek los jer tu radi stoperica i nema ko da mu se sklanja. Ne nego lepo Markez ne treba uopste da se trka jer je Rosi velicina za njega. Kad je video da ne moze da ga isprati odmah je usledilo koleno. Pa kako se taj Rosi ponasao prema starijim vozacima ranije? I to da bi Pedrosa prestigao Lorenca ne pije vodu, da ste gledali trku razumeli bi. Da Pedrosa nije napao Markeza, vrlo moguce da bi MM i odneo pobedu, spremao je napad. Ali dzabe kad vi vidite samo ono sto zelite, a ne kako jeste. Ne znam samo kako cete reagovati kad sledece sezone MM ostavi Rosija na 100+ bodova iza sebe kao prethodne 2 sezone. Ko ce onda biti kriv? 7 pobeda i potpuno zasluzena titula.

Sasa RS

pre 8 godina

(Joe, 10. novembar 2015 12:38)

Odlican rezon koji sam ja ovde pokusao bez prevelikih emocija da objasnim Rosijevcima ali svaki put bi oni popljuvali sve sto ima veze i sa logikom i sa prosloscu Rosija koji je bio sve samo ne korektan vozac.Sva krivica se svaljuje na Markeza bez stvarnog argumenta a niko nece ili nezeli da pogleda pozadinu citave godine.Cak i ova novinarka protiv koje zaista nemam nista je prepisala Rosijevu izjavu posle trke i to zakukuljila kroz svoje rijeci.Pa i ja sam bio na preko 5 trka Moto gp koje sam uzivo gledao pa sta, nikada nebi bez detaljne analize davao zakljucak ovakve sezone.Rosi je cinjenica usao najspremnije u sezonu ganjao konstantnost i imao zavidnu brzinu ali vec od Hereza a to je cetvrta trka je bio sporiji po suvom na svim trkama sem u Holandiji.Dao sam komentar za gume i ko ga je procitao zna o cemu pricam, Bridzston je svojim smjesama rijesio sampionat.Cak i tako Markez je Lorencu oduzeo sasvim dovoljno bodova da bi Rosi bio sampion.Rosi je rijesio na drugi nacin da utice kroz pritisak javnosti ali je ocigledno napravio kontra efekat.Niko vama nemoze nista uzeti ako ste vi brzi od svog glavnog konkurenta za titulu, a to je u ovom slucaju bio Lorenco!!!
Za Markeza cu navijati svim srcem dokle god vozi jer ga smatram istinskim majstorom ovog sporta koji mi je pasija.Vi koji ga nevolite a ima vas posle Malezije dosta nadjite sebi kad Rosi prestane da vozi novog idola, barem je to lako jer po vasoj prici svaki drugi je bolji nego on.

santa justa

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!

Djox

pre 8 godina

Cemu statistika i izjave o "zasluzenom osvajanju titule" kada znamo da se i jedno i drugo stelovalo na stazi i verovatno van nje? Od kada je borba "dva na jedan" sportska a njen ishod "zasluzen"? Ovaj presedan ce otvoriti pandorinu kutiju i verovatno oznaciti kraj fer pleja i vitestva u GP.

Nikola

pre 8 godina

@Vlada

Zasto autorka mora da razmislja isto kao i ti? Tvoje je pravo da se ne slazes sa autorkom, ali to je njeno misljenje i njena analiza, potpisana je imenom i prezimenom i stoji iza toga.

Odlicna analiza, nista ne bih dodao!

Scholes

pre 8 godina

@joe Jedno je "ic rejsing", kad je duel pravi, dva vozaca se bore, a drugo kad jedan vozac vozi 2:02:000 kad je ispred Rosija, a 2:00:000 kad je iza njega. Rosi nije imao nameru njega da obori vec da ga uspori i bukvalno pita sta zeli da postigne, a to sto ga je Mark udario i ispalo da je Rosi njega sutnuo, a lepo se vidi da je trzaj noge dosao tek kad je Mark vec krenuo da pada. Kao kad se Lorenco ljutio zbog toga sto ga je Markez pretekao u poslednjoj krivini Hereza, to je " ic rejsing", Lorenco je ostavio grdan prostor i sta je mislio, da Mark nece pokusati. A ovo u Maleziji, cista opstrukcija!

Skajvoker

pre 8 godina

Rosi je navikao da mu se svi sklanjaju, sutnuo Markeza jer je bio brzi i nije se poneo sportski.. Najsporiji je od sve cetvorice i Lorenco je potpuno zasluzeno odneo titulu. U stvari je on uzeo Markezu titulu, a ne Markez njemu. Zbog toga je mali i poludeo.

Iatina i ti gola!

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!
(santa justa, 09. novembar 2015 23:39)

Neka si ti pismen, kada ovde bude tema pismenosti mozda se necu javljati.Kada bi ovde i najpismeniji covek napisao bili sta protiv Rosija i bilo koga ko vam u ovom trenutku odgovara vi bi ste ga proglasili nepismenim.Stoperica samo stoperica je reper sve ostalo su vase teorije zavere.

miu

pre 8 godina

"Ali, i da ga je vozač Repsol Honde pretekao u Valensiji, na poslednjoj trci, opet bi bio šampion, a to samo govori da je Rosi imao minimalne šanse, bez obzira na kaznu za incident u Maleziji."
Sa ovim se ne slazem, jer onda Rosi ne bi start ima kao poslednji, a to bitno menja situaciju .

nebojsa de Lux

pre 8 godina

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?
(Moto, 9. novembar 2015 21:14)
Izvini momak, ali ti nemas pojma koliko glupo pitanje si postavio. Bila je na vise MotoGP, F1 i ne znam cega jos, koliko ti na TV-u nisi video. Sto se tice teme i teksta, ponovicu samo ono sto je vec receno. Markes je odlican vozac, ali stavio je sebe iznad sporta. To niko ne moze da ospori, kao ni cinjenicu da je Rosi sjajno poceo sezonu, ali psiholoski pomalo pukao, a svi znamo kako (odvratni) Lorenco prokleto dobro vozi kada ima uslove za to. Vidim i neke potpise sa brojem 95 i slicno. Ako vam je to godina proizvodnje, znajte da ovo pise neko ko je tada uveliko vec pratio auto moto sport. Pozdrav svim ljubiteljima brzine, GP, SBK, F1, WRC, itd itd..

Opo

pre 8 godina

Realno, nije Rosiju kriv ni Markez niti bilo ko drugi, sam je izgubio titulu u Maleziji, to sebi nije smeo da dozvoli, poslednja trka ne bi skoro ništa ni odlučivali da je tad postupio kao profesionalac. Ipak se većina nas nadala da će Rosi nekim čudom uspeti na kraju ali na žalost, ništa. Sledeća sezona, da završi karijeru sa titulom i da se fokusira samo na voznju.

Slobodan

pre 8 godina

U nekoliko navrata proteklih dana sam procitao naslove u kojima se potencira da je sezona upropascena. Lorenco je sampion. U psiho-fizickom ratu uspeo je da na kraju sezone ima vise bodova od svojih suparnika. Jednostavno je iskoristio okolnosti i u takvom okruzenju odigrao najpametnije, zato je i sampion, potpuno zasluzeno. A sezona svakako jeste jedna od najboljih, bas zato sto je sve veci broj ljudi zainteresovan za MotoGP, pa to makar bilo i zbog napetih zivaca, nervoze, rivalstva, pozitivnog ili negativnog itd.

Teo123

pre 8 godina

Na kraju je šampion onaj koji je osvojio najviše bodova, tako funkcioniše šampionat. Ali, morate da se vratite i pogledate kako je sezona protekla, brzine, statistike i sve to pokazuje da smo zaslužili titulu i zato možemo da budemo ponosni i uživamo”, istakao je španski motociklista.Izjava Lorenca kaze da smo zasluzili titulu on i Markez.

mile

pre 8 godina

@Teo123

Tebe bi trebalo da salju po skolama da sluzis deci kao klasican primer nepismenosti danasnje omladine. Inace se slazem sa skoro svim tvojim stavovima o ovoj temi.

Vlada

pre 8 godina

@Nikola

Nikad necu razumeti komentare poput tvog. Tipa "ne moraju dvi razmislhati kao ti i imas pravo izneti svoje misljenje"! Mislim bravo. Kao da si rekao" zemlja je okrugla i voda tecna na 20 stepeni celzijusa". Ne znam što si trosio tastaturu. A ako si imao sta da kažeš kao repliku na moj komentar, zašto nisi? Kako i sam kažeš imas pravo na to.

Oprosti nista lično, ali naprosto nisi rekao ništa u svom komentaru, tj u najvecem delu svog kpmentara.

luka95

pre 8 godina

Rosi moze samo da se uhvati za usi i skace a vi koji navijate za njega zajedno sa njim jer vise nikad nece uzeti titulu..nek igra decko fudbal..

veljko

pre 8 godina

navijao sam za rosija do kraja ove sezone. simpatican, rekordi, sve je tu. onda je sve to ugrozio, pokazavsi sujetu i odsustvo fer pleja. ne ide da gura coveka, sam je tako 1000 puta vozio. drugo, vadi se na druge, a realno, u istom timu, bio je sporiji vozac, sa manje pobeda, pol pozicija, krugova i vodjstvu, najbrzih krugova. lorenzo je lepo rekao, da je u svim aspektima, sem broja zavrsenih trka, bio bolji. to je ziva istina. lorenzo mi nije simpatican, ali je zasluzio ovu titulu 100% i u ovom trenutku je bolji vozac. rosi to treba da prihvati sportski, ma kako mu tesko bilo

Igor

pre 8 godina

Samo mi nije jasno kako niko ni da pomene sklanjanje apsolutno svih Italijanskih vozaca sa staze kada im je iza ledja bio Rosi? Znaci tu nacionalni interes ne postoji? Jedan od vozaca je za malo izleteo sa staze bezeci od Rosija bukvalno. Od tolikog obozavanja jednog coveka, malo je ostalo od objektivnosti. Da me neko ne shvati pogresno, ne podrzavam ni to sto su spanci radili, ali ajde da budemo realni malo za promenu.

Хумска БГ

pre 8 godina

Чекајте мало, а како сад Педроса испаде највећи џентлмен? У Арагону је он тај који је победио Росија у директном дуелу за друго место и одмах је прозиван да је "шпански комплексаш" и да се само са Росијем крља на нож а никако са Лоренцом.То сте заборавили или се правите луди?
Господо Росијевци, договорите се.И останите доследни до краја.Ако је сада Маркез актуелан јер је био агресиван према Росију не значи да треба да заборавите Педросу који такође није желео да попусти вашем "шампиону".Значи да су и Педроса и Маркез и Лоренцо шпански комплексаши.Укратко, сви који пружају отпор тзв. "Доктору" који је једина поштењачина од 20 и кусур возача у шампионату.Све то показује да слепо волите такозваног "Доктора" и да мењате мишљење како ветар дува.Сада је Маркез "уништио спорт" а да се случајно следеће сезоне деси да, не знам, Бредли Смит избаци Росија који пут са стазе онда бисте пљували по њему а Маркеза би сви заборавили.Будите искрени, не пљујете некога зато што "уништава спорт" већ зато што смета Росију, то је оно што вама боде очи.

MotoGP

pre 8 godina

Ne može se Markez optužiti da je namerno usporavao Rosija u Australiji, nema jasnih dokaza. Spore krugove u početku možemo opravdavati štednjom guma za žestoku završnicu koja se više puta (sem Valensije, ali doći ću do toga) ponovila u Markezovom slučaju. To je naučena lekcija iz Argenitine i trka kada je padao.

Isti slučaj i u Maleziji (sa time je dobio ponižavajuće optužbe posle trke koju je osvojio - hajde da kritikujemo svakog vozača kada pobedi na trci sličnoj kao što je bila ovogodišnja Australija i smučiće nam se MotoGP u tom slučaju).

Valensija. Po nekim vestima novinara sa lica mesta, Markezu je nakon Malezije očitana bukvica da više ne sme ugrožavati direktne konkurente za titulu preagresivnim manevrima. Rezultat smo videli. Markezu je u dubini njegove duše odgovarao scenario koji se desio, ali je on delimično bio uslovljen da vozi kako je vozio.

Na kraju treba reći da je Markez mnogo podbacio (padovi poput nekog debitanta) ali ni ostali nisu bili idealni - Rosi fenomenalno postojan ali ipak na momente nedovoljno brz (i, u slučaju Malezije, prosto netipično glup), a Lorenco vraški brz, ali samo u idealnim uslovima (i jadan što se ponašanja van staze tiče).

Tako da je epilog sezone i ovo što osećamo nakon Valensije jednak učinku svih vozača - niko nije bio savršen.

Šta kažete, da se nadamo tituli Danija Pedrose dogodine?

Pozdrav svim pametnim i iskrenim poštovaocima MotoGP!

Istina i to gola!

pre 8 godina

Dani Pedrosa 1 polpozicija Valentino Rosi 1 polpozicija
Mark Markez 8 polpozicija Horhe Lorenco 5 polpozicija
Doviciozo Janone Espargaro po jednu.
Iako polpozicija negarantuje osvojenu trku mnogo govori o cistoj brzini vozaca.Dani Pedrosa nema skoro pa nikavih sansi da pobedi Markeza na istom motoru.Jedini koji to moze uraditi je Lorenco ako su mu uslovi odgovarajuci.Ok nevolite Markeza, mogu da vas razumijem jer niste volili ni Stonera nevolite ni Lorenca ali gledaj slucaja sada odjednom volite Pedrosu a on jedini nikada Rosija nije pobedio u ovim igrama za titulu.Pedrosa je vrhunski vozac ali ipak nema ono sto treba da bi bio sampion u kraljevskoj klasi.Recimo dizete Janonea u nebesa a on klasa ispod ove cetvorice, covjek nije konstantan i na svakoj 4 trci ima pribliznu brzinu ove cetvorice.Ako ja lazem stoperica nelaze a vreme ce pokazati ko je u pravu!

Boston

pre 8 godina

Ovi u MotoGP izgleda jos nisu svesni u kolikom gubitku ce biti kada se Rosi penzionise. Rosi je veci od samog sporta, kao sto je Sumaher veci od F1. Vise ljudi je culo za Sumahera nego za F1, Sumaher je uzrecica dobrog vozaca, a to sam cuo milion puta od ljudi. Uvek bio i ostace ikona tog sporta. Kada se Rosi povuce dosta ljudi ce prestati da prati trke, to je neko moje misljenje.

shoMi

pre 8 godina

Odlicna analiza cele sezone, svaka cast!
Lorenco zasluzeno uzeo titulu, Rosi Bog, a Markez razocarao i kao vozac i kao covek, jednostavno ljudska nula...

Joe

pre 8 godina

Rossi je taj koji je sve ovo zakuhao sa svojom izmisljenom pricom. Marc u Australiji jest mogao brze ali nije htio da vodi trku sto nije prvi slucaj u ovoj sezoni. Lorenzo je bio samo 1sec ispred njih a to sto je Yamaha na pravcu sporija od Ducatia i Honde a Rossi u krivinama nije bio dovoljno brz da se odvoji od MM i AI i stigne Lorenza sigurno nije krivica Marqueza.
Krivicu je trebao da trazi kod sebe i Yamahe. I umjesto da se koncentrise na sljedecu utrku on je danima razmisljao o PI i 7 izgubljenih bodova. Da je na presici rekao samo da je imao osjecaj da ga Marc blokira na PI bilo bi OK i vjerovatno se sve ovo ne bi desilo. Medjutim on je sebi uzeo za pravo da sudi o karakteru MM i vrijedja ga,prica stvari koje nemaju veze sa sportom. Onda je Marc uzeo sebi za pravo da tumaci propise,nasao "rupu u zakonu" i legalno zakocio Rossija. Nakon svega sto se desilo u Maleziji,Marcovom imanju,drustvenim mrezama bilo je nerealno ocekivati da ce Marc da odmogne zemljaku i tako pomogne covjeku koji misli da je on ljubomorni lazov,deriste itd.
Budimo realni,da o nama neko prica onako kao Rossi o Marcu nakon PI a imamo mogucnost da mu "pljunemo u supu" najmanje 2/3 bi nas to uradilo.
Rossi je htio da se bode s rogatim,izvukao deblji kraj isto kao i BBB protiv Delija i nije mi zao ni jednih

moto gp

pre 8 godina

Markes je sve upropastio i nista ne moze da ga opere.
Setite se samo,kako je zadrzao Pedrosu,kada je ovaj bio u naletu i pripretio da ce stici Lorenza!
Pokvarenjak,balavi,zavrsio sam sa njim za sva vremena,upropastio je najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina i onemogucio da vidimo borbu za titulu.
Vratice mu se to,kad tad!

Ja

pre 8 godina

Nije ova statistika potpuna.
Treba uzeti u obzir da je tri trke Lorenco pobedio jer ga je Markez puštao, a krvnički se borio protiv Rosija, ko protiv Pedrose poslednju trku. Pa je Pedrosi bilo jasno da će ga izbaciti i odustade.
Prljav šampionat, sramota, umro je GP zbog Španaca u Dorni koji besramno nameštaju.

Moto

pre 8 godina

meni je ovo nerazumljivo skroz... 3 trke do kraja prvi vozac ima 20 poena prednosti od drugog i onda se desavaju ometanja, namerne kaze i sl, i na kraju kazete da je to nebitno?????
ajmo ovako, da je MM resio da sabotira Lorenca i da je na kraju VR imao 40-50 bodova razlike, dal bi ste tad pisali da je VR zasluzeno dosao do titule?? a vozio isto kao sad?? pa da se 100 puta desi Malezija 100 puta treba da ga izgura sa staze, a ne samo da ga natera da ode presiroko.

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?

Milos

pre 8 godina

Jedno pitanje za fanove Rosija, posto sada toliko mrzite Markeza i Pedrosu zbog takve voznje, da li vas nerviraju i voznje Petrucija i Dovicioza ???
I da se osvrnem na konstataciju da je Lorenco osvojio titulu bez iti jednog obilazenja...pa ja mislim da to govori o njegovoj genijalnosti !! Plus, u Maleziji kad se nasao iza oba Dukatija, u istoj krivini je obojicu pretekao itd.
Tako da je glupa prica o nezasluzenoj tituli !

Pozz za sve malo objektivnije navijace i nadam se da ce se sledece CELE sezone boriti Lorenco, Markez, Pedrosa i Rosi, da bude jos uzbudljivije !

Skajvoker

pre 8 godina

Rosi je navikao da mu se svi sklanjaju, sutnuo Markeza jer je bio brzi i nije se poneo sportski.. Najsporiji je od sve cetvorice i Lorenco je potpuno zasluzeno odneo titulu. U stvari je on uzeo Markezu titulu, a ne Markez njemu. Zbog toga je mali i poludeo.

Skajvoker

pre 8 godina

Ne pratite moto gp jer volite taj sport nego zbog Rosija. Predjite na badminton i batalite se, nije ovo za vas. Ej covek najsporiji od sve cetvorice ubedljivo, nezasluzeno je i drugi zavrsio u generalnom plasmanu. Pola sezone gleda kako da unisti Markeza jer je ljubomoran sto je vec sada bolji vozac. A u kvalifikacijama je uvek los jer tu radi stoperica i nema ko da mu se sklanja. Ne nego lepo Markez ne treba uopste da se trka jer je Rosi velicina za njega. Kad je video da ne moze da ga isprati odmah je usledilo koleno. Pa kako se taj Rosi ponasao prema starijim vozacima ranije? I to da bi Pedrosa prestigao Lorenca ne pije vodu, da ste gledali trku razumeli bi. Da Pedrosa nije napao Markeza, vrlo moguce da bi MM i odneo pobedu, spremao je napad. Ali dzabe kad vi vidite samo ono sto zelite, a ne kako jeste. Ne znam samo kako cete reagovati kad sledece sezone MM ostavi Rosija na 100+ bodova iza sebe kao prethodne 2 sezone. Ko ce onda biti kriv? 7 pobeda i potpuno zasluzena titula.

Joe

pre 8 godina

Nevjerovatno koliko bezobrazan covjek je Valentino Rossi. U Jerezu 2005 u posljednjoj krivini udara u Setea,tjera ga van staze i pobjedjuje. Na konferenciji s osmijehom od uha do uha kaze "for šur it vaz a hard overtejk and for šur is Sete angri bat ic rejsing".
2008 u Laguna Secci koja je najopasnija staza u citavom kalendaru na samom startu izvodi agresivna preticsnja,sijece ritam Stoneru. Sijece Vadicep i vraca na stazu ispred Stonera koji mora da ga izbjegava da ne bi doslo do sudara. Poslije utrke prilazi Stoneru koji ne zeli da mu pruzi ruku na sta Rossi dobacuje "ic rejsing Kejsi". Stoner daje intervju i kaze da citav svoj zivot vozi "hard races" ali da je Rossi danas presao liniju. Novinar prilazi Rossiju i kaze mu da smo culi Caseyevo misljenje i pita Rossija sta on misli o svemu (agresivnim preticanjima) na sta se Rossi pravi blesav i odgovara "abaut vat"?
Covjek je navikao da mu u duelima nakon 5/6 preticanja popuste i on iz toga izadje kao "majstor duela". Medjutim Marc je gori sivonja od njega,preticao bi se s njim 30 krugova. Rossi na takav otpor nije navikao,pukao mu je film i izveo onaj ocajnicki potez koji je odraz njegove nemoci.
Gdje je sad ono "IC REJSING" Vale?

Teo123

pre 8 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da je Lorenco zasluzeno osvojio titulu,osvoio je na prljav nacin uz pomoc drugog vozaca iz drugog i naj ljuceg tima,cak je rekao na konferenciji za stanpu MI SMO JE OSVOJILI misleci naravno na njega i Markeza,a kud ce veca bruka da osvojis titulu u svojoj zemlji i da ti svi zvizde dovoljno govori kako je nije zasluzio.Ne slazem se da je Rosi kriv za icident izazvao ga je Markez to sto je on radio je nevidjeno da bozac Honde vozi za vozaca Jamahe i da pri tom Honda stane na stranu tog vozaca ne zamislivo do ove godine.Vozac koji ima 9 titula i legenda ovoga sporta trebeo je zasluzeno da osvoji 10 titulu i umjesa mu se Markez da mu to pokvari zasto pa da bi ga stigao po broju titula i po popularnosti ali uzalud Valentino i broj 46 je jedan i jedini pa da ovaj uzme i 20 titula.

Sasa RS

pre 8 godina

(Joe, 10. novembar 2015 12:38)

Odlican rezon koji sam ja ovde pokusao bez prevelikih emocija da objasnim Rosijevcima ali svaki put bi oni popljuvali sve sto ima veze i sa logikom i sa prosloscu Rosija koji je bio sve samo ne korektan vozac.Sva krivica se svaljuje na Markeza bez stvarnog argumenta a niko nece ili nezeli da pogleda pozadinu citave godine.Cak i ova novinarka protiv koje zaista nemam nista je prepisala Rosijevu izjavu posle trke i to zakukuljila kroz svoje rijeci.Pa i ja sam bio na preko 5 trka Moto gp koje sam uzivo gledao pa sta, nikada nebi bez detaljne analize davao zakljucak ovakve sezone.Rosi je cinjenica usao najspremnije u sezonu ganjao konstantnost i imao zavidnu brzinu ali vec od Hereza a to je cetvrta trka je bio sporiji po suvom na svim trkama sem u Holandiji.Dao sam komentar za gume i ko ga je procitao zna o cemu pricam, Bridzston je svojim smjesama rijesio sampionat.Cak i tako Markez je Lorencu oduzeo sasvim dovoljno bodova da bi Rosi bio sampion.Rosi je rijesio na drugi nacin da utice kroz pritisak javnosti ali je ocigledno napravio kontra efekat.Niko vama nemoze nista uzeti ako ste vi brzi od svog glavnog konkurenta za titulu, a to je u ovom slucaju bio Lorenco!!!
Za Markeza cu navijati svim srcem dokle god vozi jer ga smatram istinskim majstorom ovog sporta koji mi je pasija.Vi koji ga nevolite a ima vas posle Malezije dosta nadjite sebi kad Rosi prestane da vozi novog idola, barem je to lako jer po vasoj prici svaki drugi je bolji nego on.

Scholes

pre 8 godina

Kada se Rosi povuce to ce biti jedan od najtuznijih dana u moto sportu.
Ja i dalje nemam motivaciju za gledanje formule 1 posle Sumijevog penzionisanja. Osim Kimija nemam ama bas nijednog vozaca koji me je makar malo zainteresovao da navijam za njega.
U MotoGP-u ne mozes da ne volis Valea i Danija. Radovao sam se Markezu koga sam pratio od kako je poceo da se trka u moto3, ali posle svega ovoga mi je postao najomrazenija figura u sportu generalno, ne samo u moto gp-u. Nikad nisam posebno gotivio ni Stonera, ali bih rado da ga ponovo vidim u gpu, jer mnogo fali. On je po meni mozda jedini vozac u rangu Valentina. I da ne zaboravim Simoncelija, neka mu je laka zemlja, on bi napravio haos. Obozavao sam ga. Da ga je Rosi imao na ove dve poslednje trke bio bi sampion, pojeo bi Markeza Simonceli kao od sale.

Volim Srbiju iako imam sve amnje razloga za to

pre 8 godina

Pratio sam Moto GP dok je vozio Casey Stoner. Momak koji je na traktoru od Ducatti-a osvojio tituli. Momak koji je i posle na tom "motoru" bio konkurentan. Rossi jeste veliki vozac, ali je mali covek. Bavio se spletkarenjem i dok je pobedjivao uberdljivo a jos vise kada je dobio ozbiljniju konkurenciju. Kada je Lorenco dosao u Yamahu Rossi-jevo ponasanje je meni bilo mucno. I prozivanje Stoner-a kako bi on sa tim Ducatti-em ne znam sta uradio. Stoner dodje u Hondu i uzme titulu, Rosi iste sezone na Ducatti-u truba. Kako se Stoner povukao prestao sam da gledam. Jer je i meni kao i njemu bilo muka od tih spletki i podmetanja. On je momak cutao i vozio. I to vozio fantasticno bez obzira na konkurentnost masine na kojoj je bio. Svi drugi ako nemaju tip top opremu ako ceo tim ne radi samo za njih odmah se ponasaju kao deca u obdanistu. Sramotno je na sta Moto GP lici.

#bale na prodaju

pre 8 godina

Jedva cekamo psiholiski rat u novoj sezoni.
Foza Vale
Jedva cekam da vidim nov izgled motora a i nove gume,ocekuje ae puno od Inonea.
Markez kao i uvek bice neverovatno brz i ne ocekujem da udje prijateljaski ni sa kim u novu sezonu.Ovo sto je uradio je samo jedan veliki kompleks Spanaca,izuzev Pedrose.

SPIDER

pre 8 godina

Detaljno sam odgledao snimak trke i jedan utisak je jaci od svih ostalih. Tokom cele trke, a posebno u poslednjih 5 krugova MM je znacajno brzi od Lorenca,toliko da moze da ga prestigne kad god hoce. Da je u pitanju "normalna" trka, Markez bi sigurno prosao napred i verovatno bi pobedio u ovoj trci. Poslednja 3 kruga znacajno se napred probija Pedrosa i da nije bilo Markeza da ga spreci, i on bi lagano obisao Lorenca. Drugim recima realan poredak u trci je Markez Pedrosa Lorenco Rosi. A ko je u tom slucaju prvak sveta....

poli-gaf

pre 8 godina

Čitam komentare na analizu sezone i svakoko pre svega objektivnu i vrlo profesionalno urađenu i ne mogu da verujem da pojedini ostrašćeni ne mogu da pomere misaone procese od sagledavanja nepobitnih činjenica! Sezona je upropascena zbog činjenice da jedan vozač nije mogao da nivo samokontrole zadrži na nivou svoje veličine (Rosi), a drugi koji se drznuo da neispostuje veličinu sporta kojim se bavi i koji ga podigao iz nivio anonimnosti(Markez) i teci koji koristi prliku da ničim izazvan prigrabi titulu za koju samo on smatra da je ,, čista ko suza" zapanjujuće! Šta je najgore, ovaj predivni sport vise nikada nece ima ti onu čistotu kao do sada..i ko je tome doprineo..SVI, svi oni koji su tu čistotu trebali da čuvaju do nivoa svetinje. To su im poverili milioni simpatizera Moto GP, a oni su ih izeverili u svojoj umišljenoj veličini! Moćnici u svom slepilu i pomračenom sistemu vrednosti vukli su poteze propasti, kojih nisu ni svesni ili to i ne žele da budu! PATIMO I PATICEMO ZA OVOM SEZONOM I NARADNIH GODINA !!! T U G A !!!

Poetry In Motion

pre 8 godina

Prvo, u Mizanu je Lorenco pratio Rosija. Da je Rosi otisao ranije u boks mozda Lorenco ne bi ni pao, verovatno i ne bi. Drugo, da Rosi nije imao taj 1 kazneni poen iz Mizana, posle Sepanga bi mu dali 4 sigurno, a ne 3 i svakako bi startovao poslednji. Trece, ne gledajuci da li su pisana ili nepisana pravila, prvi koji ih je prekrsio jeste klinac. Je l' on treba da bude uzor?

Scholes

pre 8 godina

@Istina i to gola! Ako nesto treba da znas o Rosiju, to je da on nikad nije bio dobar u kvalifikacijama. Brzina u kvalifikacijama i brzina u trci nemaju veze jedna s drugom. A to sto je Rosi toliko puta ove sezone bio na podijumu, i to sto je pobedio u toliko trka, a startovao samo jednom sa pola valjda govori ustvari koliko je dobar, a ne koliko je los.
A po ovom tvom komentaru, jedino sto moze da se zakljuci jeste to da Lorenco nije sposoban da pobedi ukoliko ne startuje prvi i ukoliko ne moze sam da diktira tempo trke. Zato uvek i zapne na startu kako bi nekako presao u vodjstvo i probao da diktira tempo. O tome sto ne zna da vozi u kisnim uslovima tek nema sta da se komentarise. Jedini vozac koji je bio priblizno dobar Rosiju jeste Kejsi Stoner. Nikad ga nisam voleo, ali nacin na koji je on vozio, poigravao se sa svima. Kad bi se vratio vec prve sezone bi bio sampion. Markez je samo previse prgav i agresivan, ali me ne bi cudilo ako uskoro ne bude u gipsu do zuba zbog takve voznje. Ma koliko srece imao na kraju ce da je istrositi, a on je trosi nemilice. Jos jedan fun fact za tebe, Rosi je osam godina stariji od Lorenca i izgubio je titulu za pet poena tako sto su spletkarili protiv njega, a stariji je od Markeza 14 godina i pobedio ga je u sampionatu. Tako da, iako Rosi nije uzeo titulu za tih mizernih pet poena, za koje nisu posteno mogli ni da ga pobede, on je ustvari pobednik i senzacija sampionata, jer i sa skoro 37 godina on se nosi ravnopravno sa svim vozacima.

Jo

pre 8 godina

OK, ali za konacan utisak nije dovoljno pogledati samo brojke. Honda je krenula u formu tek kad se vratila na staru sasiju, jer se nova pokazala znatno losija, bez mogucnosti popravke. Tako da rezultate Markeza i Perdose mozete pratiti samo od polovine sezone. Zato je Markez i izgubio priklucak u brobi za titulu ove godien, a Pedrosa nekoliko podijuma, ili cak i pobeda.

andrijano

pre 8 godina

ima ljudi koji su gledali moto gp i pre majkla duana.poznajem ih.svi pravi ljubitelji moto gp se osecaju prazno.ne zbog rosija,vec zato sto ljudi znaju sta se desilo.ono sto nije nikad.ono zbog cega je moto gp bio tako fenomenalan.ja pratim 20 godina ovo,svaki trening,svaku trku ali klinci ne shvataju da je markez pucao u srce moto gp -ju.posle ovoga,trebace dosta goriva da se potrosi da se ovo zaboravi...bilo je kroz istoriju gurkanja,samaranja u padoku,psiholoskih igri ali na stazi niko nikad nije se drznuo da uradi ovo.da utice na trkanje,da utice na sampionat.da uzmemo varijantu da je rosi svhvatio da ne moze da uzme titulu i psiholoski hteo da zapocne rat? (vremena krugova trke u filip ajlandu govore demantuju svd i izjava janonea koji odlicno pozanje marka iz moto 2 koji je izjavio da se markez igrao sa njima).da uzmemo da je rosi kriv.odgovor markeza je trebao da bude ili psiholoski da vrati to recima ili da pobedi sve na trci,kao i na svakoj sledecoj da vozi agresivno i brzo.sta decko radi? pusta lorenca a rosija koci posle i trazi kontakt a onda dolazi valensija i tu je kraj svake price.decko je pobedio u igri ali skupo ce kostati i dornu i moto gp ovo sto je uradio.pljunuo je na sve prave ljubitelje moto gp.

DedaBrada

pre 8 godina

@luka95: Sine, ne ide da nekoga ko je u moto-cirkus došao kad si ti još uveliko pi*kio u pelene nazivaš "dečkom". Drugo, ne znam voziš li motor, ali ovaj sport ama nimalo ne poznaješ. Srpsko-navijački sindrom "da komšiji crkne krava" (u ovom slučaju da najharizmatičniji, a po mnogima i najbolji vozač svih vremena, ne osvoji desetu titulu šampiona sveta) zaboravi, pomračuje rasuđivanje, veruj mi na reč.

Elem, rekoše već nekolicina komentatora da bi bilo sjajno kad bi Dani Pedrosa mogao do titule naredne godine. Ja ću reći da bih ipak voleo da Valentino odveze još jednu sezonu bez greške i ode u penziju sa titulom svetskog šampiona (šta god mi pričali, čovek će na kraju naredne sezone biti u 38. godini života, teško je za očekivati da će se takmičiti u četrdesetoj).

A propos "obračuna", voleli Danija ili ne, on sebi, kao iskusan vozač, svakako ne bi dozvolio da komentariše borbu na stazi u kojoj sam nije učestvovao. Lorenco, izgleda, nema savetnika za odnose s javnošću, jer je prosto neverovatno da je čovek sa pet titula prvaka sveta u ovom sportu toliko omražen i u sopstvenoj zemlji.

Ono što može lako da se dogodi jeste da Honda obavi ozbiljne razgovore s Markom, jer, ma kolika zvezda mislio da jeste (a bio je), svojim ponašanjem urušava reputaciju i Honde i Moto GP-ja. Pa ovaj sport je postao ovoliko popularan upravo zahvaljujući hrabrosti i viteškoj borbi. Ovde se nije dešavalo ni da timske kolege štite jedan drugog, a kamoli takmičare iz drugih "štala"...

Ivan

pre 8 godina

Suvise politicki korektan tekst. U skladu sa svim zvanicnim izjavama iz Moto GP. Ide se na to da se opravda lorencova titula i odluka Dorne, a da se Rosijevim fanovima, zbog brojnosti podidje i za sve okrivi Markez. Markez je ovim ponasanjem pljunuo na svoju karijeru i tu mu sada nema spasa, ali nije on odlucio sampionat. Sampionat je odlucila Dorna svojom odlukom, jedini nacin na koji je bila sigurna da ce njen covek osvojiti titulu. mogla je cak i Markeza da spasi i pusti Rosija da vaspitnom na stazi dovede dete u red, ali je njima bila bitnija lorencova titula.

мкг

pre 8 godina

Нажалост, Роси је рано почео да калкулише са резултатима. Од средине сезоне је почео да вози по систему „Беш'те, стиже светски шампион". Шпанци, кварњаци, ни мање ни више но Италијани, уз то и бројнији, искористише шансу, коју им је сам Роси и пружио.

andrijano

pre 8 godina

@istina i to gola,decko sto pominjes pedrosu,kakve veze ima ako je nekome on simpatican? meni nije.sta generalizujes taj nebitan podatak.uporedjujes ti brzinu iannonea sa hondon i jamahom.pa svi ti se smeju za ovo sto si rekao.decko je i sa tim dukatijem koji nije na nivou honde i jamahe bio peti sa malo manje poena od pedrose.u moto 2 je cesto puta preslisaovao tog markeza u duelu.al nije samo on.i pol espargaro i luti takodje.ranije nije bio konstantan ali je ove sezone skoro svaku trku zavrsio ili na 4 ,5 ili par puta na podijumu.da iannome sedne na tu hondu veruj mi da bi bio izjednacen ili malo samo losiji od markeza ali da bi negde mogao da ga dobije sigurno.i ne samo iannone nego i mnogi drugi iz njegove generacije koji uopste nisu konkurentni na motorima kakvi su suzuki i ovi satelitski timovi.istina i to gola je da pricas neargumentovano totalno i da se odma vidi da pokusavas da bikom prikrijes svoje neznanje moto gp ja.

Vlada

pre 8 godina

Da je rosi startovao sa pozicije koju bi zavredneo na kvalifikacijama u valensiji i da ga je Lorenzo u tim uslovima pobedio onda bi konstatcija da je Lorenzo zasluženo osvojio titulu imala smisla. Ovako de ama bas nikako ne slažem.
Takodje nije tacno da je u Maleziji Mark bio "unutar" pravila jer je on sam inicirao kontakt koji je rezultovao njegovim odustajanjem. Rossijevu reakciju necu komentarisati, jer ni posle 100 pregleda mi nije bas čisto sta je tu rosi uradio. Takodje kontakt u Asenu je opet mladi spanac inicirao i oprostite ali to nije bio trkački incident. Nipošto. Narocito ne u situaciji u kojoj vozac ide u duel sa idejom "ako ga ne preteknem pašćemo obojca!

Mozete reci da sam rosijevac, ali ne možete poreći činjenicu da nije imao fer uslove u borbi na zadnjih nekoliko trka.

Ovo je pokusaj objektivnog teksta jedne novinarke koju fuboko postujem na osnovu svega par njenih tekstova procitanih ali neuspeli pokusaj draga Jelena. Ne slazen se sa Vama

ivan

pre 8 godina

posto svi pricate da Lorenco apsolutno zasluzeni sampion, da je markez talenat kakvog nema , brz lud sta vec kao da smo u nekoj igrici, zamislite situaciju da je Rosiju samo ostavljeno pravo da krene na zadnjoj trci sa pozicije koju zaradi u kvalifikacijama. je lima neko normalan ko ce da mi kaze da ne bi osvojio titulu? u 36oj skoro 37oj godini???
kako mozete uzrok svega da zanemarite i gledate samo posledice, pa sta je trebao da uradi u Maleziji, da parkira motor i pusti coveka koji je vozio u prvim krugovima trke tako samoubilacki, dokazivajuci nekom nesto( u stvari pokazivajuci komplekse samo).
jednostavno cilj cele price je spreciti Rosija da uzme titulu, i tu su se svi nasli oko zajednickog interesa

rrmx

pre 8 godina

Sjajna i iscrpna analiza, hvala, veliki naklon.

Tesko je reci nesto sto nije vec izreceno u tekstu.

Jednom vec rekoh, Markez mi je bio krajnje simpatican do ove sezone. Ipak, sada je zaista pokazao pravo lice. On nije bas toliko mlad, pa da se na godine moze umanjiti ono sto je radio.
Nema to veze samo s poslednje dve trke, pokazao je da ne ume da gubi, da se lako pretvara u uvredjenu zvezdu i da pokusava da stavi znak jednakosti izmedju sebe i Moto GP-a. Imao je trenutke neverovatne brilijantnosti, posebno u kvalifikacijama, podsetio je na momente zasto su ga ljudi zavoleli, ali mislim da ga posle poslednjih desavanja nece nista oprati.

Za Lorenca, nema sta mnogo da se kaze. Spartanac, covek je pobedio na najvose trka. Ipak, krajnje iritantan (skrno misljenje), propustio je idealnu sansu da se izdigne iz vasara tastine nastalog u Rosi-Markez sukobu, no nije uspeo. Titula ce mu uvek ostati zapisana, a zvizduci u rodnoj zemlji ostaju u secanju nama koji pratimo ovaj sport.

Prica o Rosiju moze da se sazme u jednu recenicu - svima je jasno da je Lorenco brzi, ali stari lisac nije napravio ni jednu vozacku gresku. U bilo kojoj sezoni to bi bilo dovoljno. Ipak, Markezova "intervencija" i uplitanje u borbu sujeta bila je ona greska koju Rosi nije smeo da dopusti. Ipak je on na motoru od 1996. godine. Tada je Markez imao 3 godine. Zao mi je, izistinski, sto sezonu bez greske ne zavrsava 10. titulom.

I na kraju, a zapravo je trebao biti prvi pomenut - Dani Pedrosa. Covek koji me je kupio ove sezone. Jedini se poneo kao sportista, vozio za sebe, ne za sujetu, statistiku ili bilo sta drugo. Vozio je za sebe i nadam se da cemo docekati titulu ovog omalenog "baksuza".

Do sledece sezone, nadam se podjednako uzbudljive.

santa justa

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!

miu

pre 8 godina

"Ali, i da ga je vozač Repsol Honde pretekao u Valensiji, na poslednjoj trci, opet bi bio šampion, a to samo govori da je Rosi imao minimalne šanse, bez obzira na kaznu za incident u Maleziji."
Sa ovim se ne slazem, jer onda Rosi ne bi start ima kao poslednji, a to bitno menja situaciju .

rrmx

pre 8 godina

@Istina i to gola!

Mislim da je jedino u cemu ce se svi komentatori veceras sloziti jeste da NE VOLIMO tvoj pravopis.

Molim redakciju da ovo objavi, mislim da je komentar pogibeljan za mladje od 18, koji jos uvek uce skole.

Ne odvojeno od glagola, pa cemo tek onda da raspravljamo teorije o tome zasto svi postujemo Pedrosu, a ne Lorenca i Markeza.

nikola nikolic

pre 8 godina

lorenco ima problem jer kopleksi su neizlecivi!!!
markes je vrhunski vozac i stvarno nemam pravo objasnjenje zasto mu je sve ovo trebalo!!!

DedaL

pre 8 godina

Poštovani mrzitelji @Vale46,koji ste verovatno bili u pelenama kad je dotični osvojio prvu titulu šampiona,da Vam deda nešto kaže:
Pratim ovaj cirkus vec 32 godine(znate "ono kao" VHS kasete od stjuardesa JAT-a) i "jadnijeg" šampiona od Jorgea nisam video.Nije ni čudo što u svom boxu gaji "živuljke" tipa Maxa Biaggi-ja,Sete Gibernau-a i Alexa Criville-a.Sve pacijent do pacijenta.Marquez je druga priča,potpuno jasna.Da je Vale osvojio desetu titulu,a Marc ima 4,trebalo bi mu jos 6!A on nema jos 6 šampionskih sezona u rukama,jer dolaze klinci gladniji od njega,koji će ga pojesti živog na stazi za 3-4 godine.I nesrećnik onda radi ono što mora,ne bi li sebe upisao među velikane moto-sporta.I da,DORNA je učinila sve da preživi kao takva,jer Španci su,trenutno,osnova ovog sporta.Krupan biznis i ništa više.Ali ova sezona je mogla da bude najbolja ikad,dok jedan sujetni klinac i jedan bezlični "spartanac" bez imalo harizme nisu odlučili drugačije.Uzgred,kad se Vale povuče,MotoGP će biti gledan kao ATP tour bez Novaka,Fedexa i Rafe.Zajedno.
P.S. Nemojte pominjati Agostini-ja,molim Vas,jerbo je dotični imao kunkurenciju u vidu 3 ranjena puža,a vozio je 2 klase(350cc i 500cc)na motorima koji su bili kao Vetell-ova Kinky Kylie(sekundu brza po krugu).

Plamen

pre 8 godina

Marquez je otvorio "pandorinu kutiju" sujete i ambicija vozača, interes tima podredio ličnom stavu, a moto GP nije imao čelnike koji su to sprečili, naprotiv...
Plašim se da moto GP prestaje da postoji onakvim kakvim ga znamo, i da slične ispade možemo očekivati u budućnosti.
Da li je titulu osvojio Rosi ili Lorenzo potpuno je nebitno, Rosijeva reputacija je dobila još jednu mrlju, Lorenzo proglašen nedostojnim titule i posle svega što je do sada napravio, a Marquez... zavisno od viđenja, ni jedno nije lepo.
Šta očekivati od sledeće sezone?
Pedrosa, Doviciozo... i ostala ekipa, bez već pomenutog tria, da li će biti dovoljno atraktivni da zadrže publiku?
Nameštanje sportskih rezultata zbog kladionica, ušlo je i u moto GP, ne znam kuda to vodi.
Srećno moto GP timu, ali meni je bilo mučno gledati trku u Maleziji, Valensija osim neverovatne vožnje Rosija ostaje zapamćena po tome što je Marquez Lorenzu pokazao put do šampionata, spreman na obračun sa Rosijem i sa timskim kolegom!
Sve u svemu postaje blago degutantno.

Bre

pre 8 godina

Niko ne kaze da je on los vozac, daleko od toga. Ove godine je po mom misljenju bio najbolji vozac, sa najvise pobeda. Rosi jeste bio konstatniji, ali treba ukazati postovanje i ovom coveku. Istina baca ljagu ovih poslednjih nekoliko nedelja, ali to je sport. Navijao sam za Rosijevu 10. i mislim da ce je sledece i osvojiti.

Bas

pre 8 godina

Mi zao Pedrose sto nije dobio ovu poslednju trku kako je samo leteo i stigao ih .Markez me razocarao kao sportista daj vozi takmici se ako si brzi a ne nekog da sabotiras namerno,kad mu bude neko drugi ovo isto uradio bice mu zao ovog njegovog glupiranja .

UVEK ROSI

pre 8 godina

...AKO MOTO GP, PRATITE OD TRKE U SEPANGU, POGLEDAJTE MALO ISTORIJU MOTOCIKLIZMA, POGLEDAJTE LEGENDARNE TRKE, PA ONDA KOMENTARISHITE. OVO SHTO SE DESILO U NEDELJU, (A POCHELO JE U AUSTRALIJI), SRAMOTA JE NE SAMO ZA MOTO GP NEGO ZA SPORT..

Iatina i ti gola!

pre 8 godina

@istina i to gola
Auuuu treb'o si nick da potpises sa: istinaitogola.
A o motociklizmu drugi put. Nadam se da osnovci ovo ne citaju, inace jao nama kao naciji!
Tema o sezoni PERFEKTNA!
(santa justa, 09. novembar 2015 23:39)

Neka si ti pismen, kada ovde bude tema pismenosti mozda se necu javljati.Kada bi ovde i najpismeniji covek napisao bili sta protiv Rosija i bilo koga ko vam u ovom trenutku odgovara vi bi ste ga proglasili nepismenim.Stoperica samo stoperica je reper sve ostalo su vase teorije zavere.

Teo123

pre 8 godina

Na kraju je šampion onaj koji je osvojio najviše bodova, tako funkcioniše šampionat. Ali, morate da se vratite i pogledate kako je sezona protekla, brzine, statistike i sve to pokazuje da smo zaslužili titulu i zato možemo da budemo ponosni i uživamo”, istakao je španski motociklista.Izjava Lorenca kaze da smo zasluzili titulu on i Markez.

Scholes

pre 8 godina

@joe Jedno je "ic rejsing", kad je duel pravi, dva vozaca se bore, a drugo kad jedan vozac vozi 2:02:000 kad je ispred Rosija, a 2:00:000 kad je iza njega. Rosi nije imao nameru njega da obori vec da ga uspori i bukvalno pita sta zeli da postigne, a to sto ga je Mark udario i ispalo da je Rosi njega sutnuo, a lepo se vidi da je trzaj noge dosao tek kad je Mark vec krenuo da pada. Kao kad se Lorenco ljutio zbog toga sto ga je Markez pretekao u poslednjoj krivini Hereza, to je " ic rejsing", Lorenco je ostavio grdan prostor i sta je mislio, da Mark nece pokusati. A ovo u Maleziji, cista opstrukcija!

drvobradi

pre 8 godina

Kao i mnogi ovde, mislim da nije poenta da li je Rosi trebao da osvoji titulu, vec ponasanje Markesa. MotoGP sam uvek dozivljavao kao najpostenije auto-moto takmicenje, pre svega zbog ponasanja vozaca u skladu sa pisanim ali jos vise nepisanim pravilima tog sporta. Svi do jednog na gridu su mi bili skoro podjednako dragi, iako sam navijac VR, zato sto su to postovali. Do ove godine, kada je jedan vozac odlucio da se uzdigne iznad toga i pljune na sve ljubitelje ovog sporta. Postoji sansa da ovakvo ponasanje zauvek promeni MotoGP i da ga ogadi mnogima.
F1 sam prestao da pratim nakon skoro 20g gledanja iste, a sve zbog politike i nacina vodjenja sporta.

nebojsa de Lux

pre 8 godina

@moze jedno licno pitanje Zvezdice

vozis li motor i na koliko si trka(motogp, SB i ostalih) preko negde bila do sad?
(Moto, 9. novembar 2015 21:14)
Izvini momak, ali ti nemas pojma koliko glupo pitanje si postavio. Bila je na vise MotoGP, F1 i ne znam cega jos, koliko ti na TV-u nisi video. Sto se tice teme i teksta, ponovicu samo ono sto je vec receno. Markes je odlican vozac, ali stavio je sebe iznad sporta. To niko ne moze da ospori, kao ni cinjenicu da je Rosi sjajno poceo sezonu, ali psiholoski pomalo pukao, a svi znamo kako (odvratni) Lorenco prokleto dobro vozi kada ima uslove za to. Vidim i neke potpise sa brojem 95 i slicno. Ako vam je to godina proizvodnje, znajte da ovo pise neko ko je tada uveliko vec pratio auto moto sport. Pozdrav svim ljubiteljima brzine, GP, SBK, F1, WRC, itd itd..

Djox

pre 8 godina

Cemu statistika i izjave o "zasluzenom osvajanju titule" kada znamo da se i jedno i drugo stelovalo na stazi i verovatno van nje? Od kada je borba "dva na jedan" sportska a njen ishod "zasluzen"? Ovaj presedan ce otvoriti pandorinu kutiju i verovatno oznaciti kraj fer pleja i vitestva u GP.

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mislim da se u ovom tekstu previse osvrcete na Maleziju,vratite se na prvu trku u Katru koja je moze se reci isotrijska svi znaju zasto i kako je izgledala,pa onda Argentina kako rosi nadoknadjuje 6 s i na potpuno fer nacin pobedjuje Markeza,Assen takodje dobra trka,i definitivno Australija kvalitetna trka,i da ne zaboravimo Saksoring.Glupo je stalno pricati o Maleziji.

DDD

pre 8 godina

Imali smo sjajan red trka počev od kišnog Silverstona preko Mizana,Aragona,Japana i na kraju Australija.Šteta za poslednje dve trke.

Slobodan

pre 8 godina

U nekoliko navrata proteklih dana sam procitao naslove u kojima se potencira da je sezona upropascena. Lorenco je sampion. U psiho-fizickom ratu uspeo je da na kraju sezone ima vise bodova od svojih suparnika. Jednostavno je iskoristio okolnosti i u takvom okruzenju odigrao najpametnije, zato je i sampion, potpuno zasluzeno. A sezona svakako jeste jedna od najboljih, bas zato sto je sve veci broj ljudi zainteresovan za MotoGP, pa to makar bilo i zbog napetih zivaca, nervoze, rivalstva, pozitivnog ili negativnog itd.

Nikola

pre 8 godina

@Vlada

Zasto autorka mora da razmislja isto kao i ti? Tvoje je pravo da se ne slazes sa autorkom, ali to je njeno misljenje i njena analiza, potpisana je imenom i prezimenom i stoji iza toga.

Odlicna analiza, nista ne bih dodao!

mile

pre 8 godina

@Teo123

Tebe bi trebalo da salju po skolama da sluzis deci kao klasican primer nepismenosti danasnje omladine. Inace se slazem sa skoro svim tvojim stavovima o ovoj temi.

Sasa RS

pre 8 godina

Evo recimo jedan od najbitnijih podataka za mog druga Adrijana koji vjerovatno nije znao a tice se stvari koja je mozda direktno odlucila o tituli a da Markez sa njok nema veze.Za ovu godinu Bridzston je za trku imao hard i medium smjesu.Govorim za fabricke ekipe Honde i Yamahe.Medium smjesu su premazali posebnim filcom izmedju gazeceg i unutrasnjeg sloja da se guma kada prodje pola trke prilikom velikog trenja manje trosi.To su neki analiticari poput Dejvida Emeta odmah zapazili i vec tada rekli da bi taj detalj mogao odluciti titulu jer odgovara Lorencovom stilu voznje.Kada pogledate trke na kojima je bio brzi od Rosija sve je bilo kada je imao medium.

Opo

pre 8 godina

Realno, nije Rosiju kriv ni Markez niti bilo ko drugi, sam je izgubio titulu u Maleziji, to sebi nije smeo da dozvoli, poslednja trka ne bi skoro ništa ni odlučivali da je tad postupio kao profesionalac. Ipak se većina nas nadala da će Rosi nekim čudom uspeti na kraju ali na žalost, ništa. Sledeća sezona, da završi karijeru sa titulom i da se fokusira samo na voznju.

Vlada

pre 8 godina

@Nikola

Nikad necu razumeti komentare poput tvog. Tipa "ne moraju dvi razmislhati kao ti i imas pravo izneti svoje misljenje"! Mislim bravo. Kao da si rekao" zemlja je okrugla i voda tecna na 20 stepeni celzijusa". Ne znam što si trosio tastaturu. A ako si imao sta da kažeš kao repliku na moj komentar, zašto nisi? Kako i sam kažeš imas pravo na to.

Oprosti nista lično, ali naprosto nisi rekao ništa u svom komentaru, tj u najvecem delu svog kpmentara.