Nedelja, 04.10.2015.

15:39

EP: Odbojkašice osvojile bronzu!

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u duelu za treće mesto savladale Tursku sa 3-0 (25:19, 25:17, 25:18).

Izvor: B92

EP: Odbojkašice osvojile bronzu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

JPR23

pre 8 godina

Iskreno,veci je uspeh plasman na OI od ovoga. Ne umanjujem ga,naravno
(nex, 04. oktobar 2015 22:07)
Slazem se. A i neka, vratice Ruskinjama na OI ;)

Neutron

pre 8 godina

Ajde, da priznamo da su Ruskinje zakon, cestitke na tituli. Samo treba pogledati osvojene medalje i to zlatne na EP do sada, da te glava zaboli, ali ove nase devojke su ubedljivo druge. Da su nam zapale Holandjanke u polufinalu, srebro bi ih kitilo sigurno. Bez obzira, naklon do poada nasim odbojkasicama na jos jednoj medalji i za vizu za Rio. Svaka cast, igrale su srcem od pocetka do kraja.

zoran

pre 8 godina

bravo za odbojkasice ...upecatljiva stvar prve tri reprezentacije imaju iste boje na zastavi samo drugacije poredjane ...i rusija i holandija i srbija svi imamo crvenu plavu i belu ali drugaciji raspored

Suza

pre 8 godina

Prvo bih čestitala našim dragim devojkama na bronzi i na ukupno veoma uspešnoj sezoni. Bilo
je lepo sve vreme pratiti vaše utakmice i radovati se sa vama!
Ipak ostaje žal za propuštenim prilikama u meču protiv Rusije i mislim da je selektor loše vodio ekipu u tom meču i da nije na vreme vršio izmene. Ono što raduje: Devojke su puno bolje u odnosu na zadje EP. Presudile su odluke da umesto Molnarove Tijana M. bude standardan primač i dolazak Jovane Stevanovic iako je zadnjim utakmicama umor sustigao. Terzic je ove godine bolje ekonomisao igračkim kadrom - ali nedovoljno dobro da ugrozi jednu Rusiju.
Po meni glavni razlog za neigranje finala je činjenica da se previše oslonio na malu Tijanu kao
korektorku, ali takav teret je jednostavo prevelik za jednu 18-godišnju devojčicu. Danas je jedva
stajala na nogama! Ne sporim njen izvanredan talenat, ali nije pametno pustiti je da igra u svim
važnim mečevima gotovo bez izmene. Takav ritam nema ni Obmončaeva ...
Ove sezone je nedostajalo igranje još jedne druge kvalitetne korektorke. Tu pre svega mislim na Sanju Malagurski, koja može da igra i primača, a Jovana B. najverovatnije ni naredne sezone neće biti spremna.
Nadam se da će Terzic sledeće sezone kročiti dalje putem kojim je ove godine krenuo odnosno
ekonomisati snagom važnih igračica i zvati one koje to i zaista zaslužuju - samo treba to još bolje.
Još jednom bih se zahvalila našim divnim odbojkašicama, bilo je uživanje gledati vas i već sada
mi nedostajete!

о шонеси

pre 8 godina

Браво, девојке, и хвала вам, било је уживање гледати вас на овом турниру!

Milena

pre 8 godina

Steta sto su juce i Boskovic i Mihajlovic imale los dan,ponavljam ovo je ekipa za zlato ,a odbojkaski turnir ce biti fantastican na OI,Srbija,Kina,Brazil,SAD,Rusija(naravno kvalifikovace se)prstace na sve strane

Srbija-zemlja najlepsih zena i najboljih sportista

pre 8 godina

Svaka cast devojke! Ovo je sjajan rezultat, i ja sam zaista prezadovoljan vasim rezultatima ove godine! Mozda ce zlatna medalja doci kada bude najsladje, na OI! Nikad se ne zna, sa ovakvim devojkama sve je moguce! Jedino sto me cudi je to da je Silvija popovic postala prvi libero, cini mi se da je Suzana Cebic bolja, ali dobro sad! Jos jednom svaka cast!

Analitičar

pre 8 godina

U djevojaka je veliki potencijal i talenat za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Nažalost nedostaje im trener koji bi mogao usavršiti njihovo znanje. Terzić sigurno nema tog potencijala i autoriteta da to napravi. Tako odgovorna lica u odbojkaškom savezu Srbije trebaju dobro razmisliti ko će dalje trenirati naše devojke....

Jumko

pre 8 godina

Kada ce docek? Nabavio sam baklju, sajkacu i spremio repertoar pesama na celu sa Ko ne skace taj je Turcin i Dajte Brazil da se igramo...

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

nnj

pre 8 godina

Jedno veliko bravo za naše devojke! Ali meni je i dalje žao za onaj poraz juče jer znam da vrede više od bronze. Nisu Ruskinje mnogo bolje od nas. Videli ste i sami, naše su toliko grešile i poklanjale poene, a svejedno su bile blizu osvajanju seta. Čim su u 3. setu smanjile broj grešaka, razbucale su Rusiju (čini mi se da je na tehničkom tajm-autu bilo 16-8 za nas). Znači, čim igramo svoju igru, nama retko ko može da se suprotstavi. Nismo imali adekvatnu zamenu za Bošković i Mihajlović, nije im išlo i to se odmah odrazilo na našu igru. Uvek deluje kao da imamo neki kompleks od Rusije, ne znam zašto. Da su devojke bile na nivou, verujem da bi rezultat bio mnogo drugačiji. Ali dobro, nisu ni one mašine da konstantno igraju vrhunski. Bitno je da je glavni cilj ostvaren, a to je plasman na OI, ostalo manje-više. Iskreno se nadam medalji u Riju jer devojke imaju kvalitet za to, a sad čekamo odbojkaše! :-)

Sole

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!
(boda tajson, 4. oktobar 2015 16:30)

Fudbal , mlada reprezentacija zlato na Svetskom prvenstvu , košarkaši u nekoj od mlađih kategorija imaju zlato sa EP ...

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

Психо

pre 8 godina

@trn u oku

колико докон треба да будеш да би по цео дан читао вести?

Честитке на бронзи, браво девојке!

zaks

pre 8 godina

Odbojka toliko na tv,zbog čega.Jeste popularan sport al nije ovo košarka da im se da toliko prostora,preteraše ga na rts.Nedelja je dan za fudbal.Bolje strani fudbal nego odbojka na rts.Toliko

boda tajson

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!

Daniel Ager

pre 8 godina

Najveci problem godinama je to sto nemamo drugog krstenog tehnicara,a Ognjenoviceva je za jace ekipe odavno procitana knjiga,gde je protivnicki blokeri unapred citaju i stalno sastavljaju dvojne i vecinom i trojne blokove i sve se zavrsava blokom u lice nasih ili ispucavanjem van terena sto je bio slucaj u takmici sa ruskinjama.

Facebook Mica Sport

pre 8 godina

Iskrene čestitke! Bravo ”Gazele”!!! Sjajan, u stilu, gospodski završetak jedne veoma uspješne godine! Bronza u Bakuu s kombinovanim timom, FENOMENALNO SREBRO IZ JAPANA UZ PLASMAN NA OI, te konačno ova časna i poštena bronza! Čestitke i selektoru Terziću! Ovaj put je to zaslužio!
Da se razumijemo, ja sam bio i ostao njegov veliki kritičar. Smatrao sam da je trebalo da ode poslije Londona. Međutim, kako tad nije otišao i sad kad se tim plasirao na Igre bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno sad pozivati na njegovu smjenu.
Na osnovu svega što se sa ovom reprezentacijom dešavalo posljednjih godina zaključujem sljedeće:
Zoran Terzić sigurno dobro radi treninge i tim TEHNIČKI I FIZIČKI dobro spremi za veliko takmičenje. O sastavu tima može se diskutovati. Najslabija tačka BILA JE I OSTALA VOĐENJE TIMA S KLUPE! I juče, protiv Rusije, nedostajalo mu je damara i hrabrosti, da je to imao, možda bi se taj meč sasvim drukčije završio! Kako god, mišljenja sam da bi se njegovom stručnom štabu MORAO PRIKLJUČITI JEDAN DOBAR MOTIVATOR, ČOVJEK SA VIŠE OSJEĆAJA ZA TAKTIKU I PRAVOVREMENU REAKCIJU ZA VRIJEME UTAKMICE! PRONAĐEMO LI GA IZ RIJA BI SE OVE DIVNE DJEVOJKE MOGLE VRATITI I SA ZLATOM!!!

dokor za sve

pre 8 godina

Tijana Boskovic ugovor milion dolara,od danas ima i penziju( sa napunjenih 35 godina primace redovno mesecno).Lepo je biti odbojkasica Srbije.

kritičar

pre 8 godina

Sjajno motivisane i pripremljene za meč za bronzu.Sad se vidi realno Srbija i Rusija daleko najače u Evropi.Juče ipak malo previše respekta prema protivniku uz dužno poštovnanje prema Rusiji koja je zaista najbolja mislim da u narednom periodu možemo da počnemo da ih pobeđujemo.Čestitke stručnom timu i devojkama na medalji i načinu kako su se borile i predstavile Srbiju na ovom takmičenju.Volimo vas

goran

pre 8 godina

Bravo devojke,cestitam jos jedan veliki uspeh.Sa vasim kvalitetom i malo sportske srece na olimpijadi bi realno trebalo uzeti medalju.

Silver Surfer

pre 8 godina

Hm, kada vidim rezultate ispada da su igracice i Terzic u Evropi osvojile sve sto se moze osvojiti. Ovo su, cini mi se, ujedno, i najbolji rezultati jedne zenske odbojkaske reprezentacije na ovim prostorima. Ni u periodu SFRJ zenska odbojka nije imala ovakve rezultate. A opet, citajuci komentare zakljucujem da Terza nema pojma i da bi trebalo da ode. Verujem da svaki selektor pravi greske a opet ne verujem da ih i jedan cini namerno. Takodje, koliko god da su igracice zasluzne valjda je ovoj medalji doprineo i Terzic. Ako nije, onda, ovim devojkama selektor nije ni potreban.
Citajuci komentare sticem utisak da su pojedinci skloni da svaciji rad i rezultat obezvrede. Ovde se dobar rezultat Djokovica komentarise malicioznim pitanjem "gde placa porez". Pri tom dobar deo tih komentatora nije ni blizu da bude najbolji u onome cime se bavi. I to ne u Evropi i svetu vec u kompaniji u kojoj radi.
Devojkama i selektoru Terzicu kao i ostatku strucnog staba cestitam na osvojenoj bronzanoj medalji.

nesa

pre 8 godina

Prelepo završeno takmičenje.Da se zna ko je ko.Rusiji želim teške i problematične kvalifikacije za Olimpijske igre u januaru,ako ne prođu tad onda u maju nek se plasiraju.Da se sretnemo u Riju...

dorcol

pre 8 godina

treba biti zadovoljan ,cetvrto takmicenje ove godine ,treca medalja ,moglo je bolje samo da su odigrale hrabrije protiv ruskinja koje nikad nisu bile zrelije za skalp ,sve u svemu bravo devojke ,imamo talentovanu generaciju bice tu jos mnogo medalja,

pozitivno

pre 8 godina

Jako talentovana i kvalitetna ekipa. Iz godine u godinu napreduju, jos im fali malo stabilnosti sto je nedostajalo protiv Rusije. Nadam se da ce osvojiti medalju u Riu,jel ovaj tim to i zaslužuje. Maja doktorka, sve blokerke fenomenalne, primaci nikad bolji a Tijana velika nada iako najbolji korektor na svetu J. B. nedostaju, pohvale i za libera. Sezona iz snova koja je mogla biti krunisana i zlatom.

А. Петров

pre 8 godina

Објективно су наше друге по квалитету овде. Одрали би Холандију да су се неким случајем сусрели. Рускиње нису прејаке, али су таман толио јаче да их јуче нисмо могли добити. Али, то је било јуче. У Рију...
Све честитке! Сећам се колико сам се секирао што смо пре две године изгубили меч за бронзу од Белгије. Сада се то није поновило.

Cestitke

pre 8 godina

Da smo odigrali juce sa 75-80% energije kao danas, u finalu bi igrali Holandija i... Ne mogu da se otrgnem utisku da vredimo vise od bronzane medalje. Ipak, ovo je sjajan uspeh imajuci u vidu da je Boskovieva igrala ispod svog nivoa, a Mihajloviceva do neprepoznatljivosti. Sa njima dvema na standardnom nivou, uz smanjenje oscilacija tokom meceva, ni medalja na OI nece biti daleko. Jos jednom, SVAKA CAST na uspehu i medalji.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ufff...sačekao sam da se završi pa da onda komentarišem. E, ovako se igra odbojka. Danas je protiv Turkinja apsolutno sve štimalo i nijednog trenutka nisam sumnjao da ćemo osvojiti bronzu. Stefana na vrhunskom novou, Tijana i jedna i druga fantastične, Maja standardno dobra. Sve u svemu ovo je veliki uspeh i mislim da će ovaj tim sa povratkom Jovane Brakočević biti mašina u Riju i vrlo ozbiljan konkurent za zlato. Još jednom bravo devojke! Živela Srbija!

Zoran

pre 8 godina

Ovo je 52 medalja za Srbiu u Ekipnim sportovima od 95g. 2,5 medalje prosecno po godini. Od toga 19 zlatnih. Svaka cast odbojkasici-
Obezbedili OI i uzeli medalju na EP.

bole bgd

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da je Rusija mogla da se pobedi....da Bošković nije promašila onaj ključni smeč na kraju drugog seta, da je Veljović igrala umesto tog dana indisponirane Stevanović, da je Čebić malo menjala Popović....ali i ovako je odlično. Bravo i najlepše ste, ubedljivo!

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Bravooo devojkeee!!! Veliki je podvig biti treći u Evropi!!! Svaka cast! Ove godine žetva medalja! Lepo je biti ponosan Srbin i gradjanin Srbije ali u sportskom smislu! Pozdrav za braću iz Republike Srpske, Crne gore i sve naše ljude širom svijeta!!! Idemooo Srbijaaa breeeeee

Sin

pre 8 godina

Samo da vidite, medalje se osvajaju na terenu, ne u delu gde se ostavljaju internet komentari. Bravo Majo, Milena, Tijana, Stefana, Jovana, Mina, Brankice, Tijana Malesevic, Silvija, Suzana, Jelena, Bianka, Ana, Bojana! Bravo Terza, Saša, Siniša, Ivane Peroviću, Ivane Knezevicu, Vanja

trn u oku

pre 8 godina

Hvala bogu da je gotovo. Po ceo dan slušam samo o ženskoj odbojci, skoro 60 posto sportskih programa priča o ovome, ni košarkaši nisu imali toliku medijsku pažnju.

Ninoslav

pre 8 godina

Realno je da ruskinje budu zlatne a nase ljepotice srebrne ali sta je tu je, svaka medalja je veliki uspijeh, kapa dole najljepse dame EP

jovan o

pre 8 godina

2015 godina i 3 medalje.Bronza Evropske Olimpijske igre,Srebro Svetski Kup( viza za Rio obezbeđena),Bronza Evropsko prvenstvo.Svetski Kup jedan poraz od Kine,Evropsko jedan poraz od Rusije,verovatno možemo ovako definisati pobedile su nas reprezentacije koje su osvojile takmičenje Kina i Rusija( verujem u pobedu Rusije danas).

Zoran

pre 8 godina

Ovo je 52 medalja za Srbiu u Ekipnim sportovima od 95g. 2,5 medalje prosecno po godini. Od toga 19 zlatnih. Svaka cast odbojkasici-
Obezbedili OI i uzeli medalju na EP.

jovan o

pre 8 godina

2015 godina i 3 medalje.Bronza Evropske Olimpijske igre,Srebro Svetski Kup( viza za Rio obezbeđena),Bronza Evropsko prvenstvo.Svetski Kup jedan poraz od Kine,Evropsko jedan poraz od Rusije,verovatno možemo ovako definisati pobedile su nas reprezentacije koje su osvojile takmičenje Kina i Rusija( verujem u pobedu Rusije danas).

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ufff...sačekao sam da se završi pa da onda komentarišem. E, ovako se igra odbojka. Danas je protiv Turkinja apsolutno sve štimalo i nijednog trenutka nisam sumnjao da ćemo osvojiti bronzu. Stefana na vrhunskom novou, Tijana i jedna i druga fantastične, Maja standardno dobra. Sve u svemu ovo je veliki uspeh i mislim da će ovaj tim sa povratkom Jovane Brakočević biti mašina u Riju i vrlo ozbiljan konkurent za zlato. Još jednom bravo devojke! Živela Srbija!

А. Петров

pre 8 godina

Објективно су наше друге по квалитету овде. Одрали би Холандију да су се неким случајем сусрели. Рускиње нису прејаке, али су таман толио јаче да их јуче нисмо могли добити. Али, то је било јуче. У Рију...
Све честитке! Сећам се колико сам се секирао што смо пре две године изгубили меч за бронзу од Белгије. Сада се то није поновило.

Silver Surfer

pre 8 godina

Hm, kada vidim rezultate ispada da su igracice i Terzic u Evropi osvojile sve sto se moze osvojiti. Ovo su, cini mi se, ujedno, i najbolji rezultati jedne zenske odbojkaske reprezentacije na ovim prostorima. Ni u periodu SFRJ zenska odbojka nije imala ovakve rezultate. A opet, citajuci komentare zakljucujem da Terza nema pojma i da bi trebalo da ode. Verujem da svaki selektor pravi greske a opet ne verujem da ih i jedan cini namerno. Takodje, koliko god da su igracice zasluzne valjda je ovoj medalji doprineo i Terzic. Ako nije, onda, ovim devojkama selektor nije ni potreban.
Citajuci komentare sticem utisak da su pojedinci skloni da svaciji rad i rezultat obezvrede. Ovde se dobar rezultat Djokovica komentarise malicioznim pitanjem "gde placa porez". Pri tom dobar deo tih komentatora nije ni blizu da bude najbolji u onome cime se bavi. I to ne u Evropi i svetu vec u kompaniji u kojoj radi.
Devojkama i selektoru Terzicu kao i ostatku strucnog staba cestitam na osvojenoj bronzanoj medalji.

Neutron

pre 8 godina

Ajde, da priznamo da su Ruskinje zakon, cestitke na tituli. Samo treba pogledati osvojene medalje i to zlatne na EP do sada, da te glava zaboli, ali ove nase devojke su ubedljivo druge. Da su nam zapale Holandjanke u polufinalu, srebro bi ih kitilo sigurno. Bez obzira, naklon do poada nasim odbojkasicama na jos jednoj medalji i za vizu za Rio. Svaka cast, igrale su srcem od pocetka do kraja.

bole bgd

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da je Rusija mogla da se pobedi....da Bošković nije promašila onaj ključni smeč na kraju drugog seta, da je Veljović igrala umesto tog dana indisponirane Stevanović, da je Čebić malo menjala Popović....ali i ovako je odlično. Bravo i najlepše ste, ubedljivo!

Milena

pre 8 godina

Steta sto su juce i Boskovic i Mihajlovic imale los dan,ponavljam ovo je ekipa za zlato ,a odbojkaski turnir ce biti fantastican na OI,Srbija,Kina,Brazil,SAD,Rusija(naravno kvalifikovace se)prstace na sve strane

pozitivno

pre 8 godina

Jako talentovana i kvalitetna ekipa. Iz godine u godinu napreduju, jos im fali malo stabilnosti sto je nedostajalo protiv Rusije. Nadam se da ce osvojiti medalju u Riu,jel ovaj tim to i zaslužuje. Maja doktorka, sve blokerke fenomenalne, primaci nikad bolji a Tijana velika nada iako najbolji korektor na svetu J. B. nedostaju, pohvale i za libera. Sezona iz snova koja je mogla biti krunisana i zlatom.

Facebook Mica Sport

pre 8 godina

Iskrene čestitke! Bravo ”Gazele”!!! Sjajan, u stilu, gospodski završetak jedne veoma uspješne godine! Bronza u Bakuu s kombinovanim timom, FENOMENALNO SREBRO IZ JAPANA UZ PLASMAN NA OI, te konačno ova časna i poštena bronza! Čestitke i selektoru Terziću! Ovaj put je to zaslužio!
Da se razumijemo, ja sam bio i ostao njegov veliki kritičar. Smatrao sam da je trebalo da ode poslije Londona. Međutim, kako tad nije otišao i sad kad se tim plasirao na Igre bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno sad pozivati na njegovu smjenu.
Na osnovu svega što se sa ovom reprezentacijom dešavalo posljednjih godina zaključujem sljedeće:
Zoran Terzić sigurno dobro radi treninge i tim TEHNIČKI I FIZIČKI dobro spremi za veliko takmičenje. O sastavu tima može se diskutovati. Najslabija tačka BILA JE I OSTALA VOĐENJE TIMA S KLUPE! I juče, protiv Rusije, nedostajalo mu je damara i hrabrosti, da je to imao, možda bi se taj meč sasvim drukčije završio! Kako god, mišljenja sam da bi se njegovom stručnom štabu MORAO PRIKLJUČITI JEDAN DOBAR MOTIVATOR, ČOVJEK SA VIŠE OSJEĆAJA ZA TAKTIKU I PRAVOVREMENU REAKCIJU ZA VRIJEME UTAKMICE! PRONAĐEMO LI GA IZ RIJA BI SE OVE DIVNE DJEVOJKE MOGLE VRATITI I SA ZLATOM!!!

Cestitke

pre 8 godina

Da smo odigrali juce sa 75-80% energije kao danas, u finalu bi igrali Holandija i... Ne mogu da se otrgnem utisku da vredimo vise od bronzane medalje. Ipak, ovo je sjajan uspeh imajuci u vidu da je Boskovieva igrala ispod svog nivoa, a Mihajloviceva do neprepoznatljivosti. Sa njima dvema na standardnom nivou, uz smanjenje oscilacija tokom meceva, ni medalja na OI nece biti daleko. Jos jednom, SVAKA CAST na uspehu i medalji.

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Bravooo devojkeee!!! Veliki je podvig biti treći u Evropi!!! Svaka cast! Ove godine žetva medalja! Lepo je biti ponosan Srbin i gradjanin Srbije ali u sportskom smislu! Pozdrav za braću iz Republike Srpske, Crne gore i sve naše ljude širom svijeta!!! Idemooo Srbijaaa breeeeee

nnj

pre 8 godina

Jedno veliko bravo za naše devojke! Ali meni je i dalje žao za onaj poraz juče jer znam da vrede više od bronze. Nisu Ruskinje mnogo bolje od nas. Videli ste i sami, naše su toliko grešile i poklanjale poene, a svejedno su bile blizu osvajanju seta. Čim su u 3. setu smanjile broj grešaka, razbucale su Rusiju (čini mi se da je na tehničkom tajm-autu bilo 16-8 za nas). Znači, čim igramo svoju igru, nama retko ko može da se suprotstavi. Nismo imali adekvatnu zamenu za Bošković i Mihajlović, nije im išlo i to se odmah odrazilo na našu igru. Uvek deluje kao da imamo neki kompleks od Rusije, ne znam zašto. Da su devojke bile na nivou, verujem da bi rezultat bio mnogo drugačiji. Ali dobro, nisu ni one mašine da konstantno igraju vrhunski. Bitno je da je glavni cilj ostvaren, a to je plasman na OI, ostalo manje-više. Iskreno se nadam medalji u Riju jer devojke imaju kvalitet za to, a sad čekamo odbojkaše! :-)

kritičar

pre 8 godina

Sjajno motivisane i pripremljene za meč za bronzu.Sad se vidi realno Srbija i Rusija daleko najače u Evropi.Juče ipak malo previše respekta prema protivniku uz dužno poštovnanje prema Rusiji koja je zaista najbolja mislim da u narednom periodu možemo da počnemo da ih pobeđujemo.Čestitke stručnom timu i devojkama na medalji i načinu kako su se borile i predstavile Srbiju na ovom takmičenju.Volimo vas

Srbija-zemlja najlepsih zena i najboljih sportista

pre 8 godina

Svaka cast devojke! Ovo je sjajan rezultat, i ja sam zaista prezadovoljan vasim rezultatima ove godine! Mozda ce zlatna medalja doci kada bude najsladje, na OI! Nikad se ne zna, sa ovakvim devojkama sve je moguce! Jedino sto me cudi je to da je Silvija popovic postala prvi libero, cini mi se da je Suzana Cebic bolja, ali dobro sad! Jos jednom svaka cast!

Ninoslav

pre 8 godina

Realno je da ruskinje budu zlatne a nase ljepotice srebrne ali sta je tu je, svaka medalja je veliki uspijeh, kapa dole najljepse dame EP

Suza

pre 8 godina

Prvo bih čestitala našim dragim devojkama na bronzi i na ukupno veoma uspešnoj sezoni. Bilo
je lepo sve vreme pratiti vaše utakmice i radovati se sa vama!
Ipak ostaje žal za propuštenim prilikama u meču protiv Rusije i mislim da je selektor loše vodio ekipu u tom meču i da nije na vreme vršio izmene. Ono što raduje: Devojke su puno bolje u odnosu na zadje EP. Presudile su odluke da umesto Molnarove Tijana M. bude standardan primač i dolazak Jovane Stevanovic iako je zadnjim utakmicama umor sustigao. Terzic je ove godine bolje ekonomisao igračkim kadrom - ali nedovoljno dobro da ugrozi jednu Rusiju.
Po meni glavni razlog za neigranje finala je činjenica da se previše oslonio na malu Tijanu kao
korektorku, ali takav teret je jednostavo prevelik za jednu 18-godišnju devojčicu. Danas je jedva
stajala na nogama! Ne sporim njen izvanredan talenat, ali nije pametno pustiti je da igra u svim
važnim mečevima gotovo bez izmene. Takav ritam nema ni Obmončaeva ...
Ove sezone je nedostajalo igranje još jedne druge kvalitetne korektorke. Tu pre svega mislim na Sanju Malagurski, koja može da igra i primača, a Jovana B. najverovatnije ni naredne sezone neće biti spremna.
Nadam se da će Terzic sledeće sezone kročiti dalje putem kojim je ove godine krenuo odnosno
ekonomisati snagom važnih igračica i zvati one koje to i zaista zaslužuju - samo treba to još bolje.
Još jednom bih se zahvalila našim divnim odbojkašicama, bilo je uživanje gledati vas i već sada
mi nedostajete!

Sin

pre 8 godina

Samo da vidite, medalje se osvajaju na terenu, ne u delu gde se ostavljaju internet komentari. Bravo Majo, Milena, Tijana, Stefana, Jovana, Mina, Brankice, Tijana Malesevic, Silvija, Suzana, Jelena, Bianka, Ana, Bojana! Bravo Terza, Saša, Siniša, Ivane Peroviću, Ivane Knezevicu, Vanja

zoran

pre 8 godina

bravo za odbojkasice ...upecatljiva stvar prve tri reprezentacije imaju iste boje na zastavi samo drugacije poredjane ...i rusija i holandija i srbija svi imamo crvenu plavu i belu ali drugaciji raspored

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

dorcol

pre 8 godina

treba biti zadovoljan ,cetvrto takmicenje ove godine ,treca medalja ,moglo je bolje samo da su odigrale hrabrije protiv ruskinja koje nikad nisu bile zrelije za skalp ,sve u svemu bravo devojke ,imamo talentovanu generaciju bice tu jos mnogo medalja,

boda tajson

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!

Sole

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!
(boda tajson, 4. oktobar 2015 16:30)

Fudbal , mlada reprezentacija zlato na Svetskom prvenstvu , košarkaši u nekoj od mlađih kategorija imaju zlato sa EP ...

goran

pre 8 godina

Bravo devojke,cestitam jos jedan veliki uspeh.Sa vasim kvalitetom i malo sportske srece na olimpijadi bi realno trebalo uzeti medalju.

о шонеси

pre 8 godina

Браво, девојке, и хвала вам, било је уживање гледати вас на овом турниру!

dokor za sve

pre 8 godina

Tijana Boskovic ugovor milion dolara,od danas ima i penziju( sa napunjenih 35 godina primace redovno mesecno).Lepo je biti odbojkasica Srbije.

Психо

pre 8 godina

@trn u oku

колико докон треба да будеш да би по цео дан читао вести?

Честитке на бронзи, браво девојке!

Daniel Ager

pre 8 godina

Najveci problem godinama je to sto nemamo drugog krstenog tehnicara,a Ognjenoviceva je za jace ekipe odavno procitana knjiga,gde je protivnicki blokeri unapred citaju i stalno sastavljaju dvojne i vecinom i trojne blokove i sve se zavrsava blokom u lice nasih ili ispucavanjem van terena sto je bio slucaj u takmici sa ruskinjama.

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

Analitičar

pre 8 godina

U djevojaka je veliki potencijal i talenat za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Nažalost nedostaje im trener koji bi mogao usavršiti njihovo znanje. Terzić sigurno nema tog potencijala i autoriteta da to napravi. Tako odgovorna lica u odbojkaškom savezu Srbije trebaju dobro razmisliti ko će dalje trenirati naše devojke....

JPR23

pre 8 godina

Iskreno,veci je uspeh plasman na OI od ovoga. Ne umanjujem ga,naravno
(nex, 04. oktobar 2015 22:07)
Slazem se. A i neka, vratice Ruskinjama na OI ;)

nesa

pre 8 godina

Prelepo završeno takmičenje.Da se zna ko je ko.Rusiji želim teške i problematične kvalifikacije za Olimpijske igre u januaru,ako ne prođu tad onda u maju nek se plasiraju.Da se sretnemo u Riju...

Jumko

pre 8 godina

Kada ce docek? Nabavio sam baklju, sajkacu i spremio repertoar pesama na celu sa Ko ne skace taj je Turcin i Dajte Brazil da se igramo...

zaks

pre 8 godina

Odbojka toliko na tv,zbog čega.Jeste popularan sport al nije ovo košarka da im se da toliko prostora,preteraše ga na rts.Nedelja je dan za fudbal.Bolje strani fudbal nego odbojka na rts.Toliko

trn u oku

pre 8 godina

Hvala bogu da je gotovo. Po ceo dan slušam samo o ženskoj odbojci, skoro 60 posto sportskih programa priča o ovome, ni košarkaši nisu imali toliku medijsku pažnju.

zaks

pre 8 godina

Odbojka toliko na tv,zbog čega.Jeste popularan sport al nije ovo košarka da im se da toliko prostora,preteraše ga na rts.Nedelja je dan za fudbal.Bolje strani fudbal nego odbojka na rts.Toliko

trn u oku

pre 8 godina

Hvala bogu da je gotovo. Po ceo dan slušam samo o ženskoj odbojci, skoro 60 posto sportskih programa priča o ovome, ni košarkaši nisu imali toliku medijsku pažnju.

Daniel Ager

pre 8 godina

Najveci problem godinama je to sto nemamo drugog krstenog tehnicara,a Ognjenoviceva je za jace ekipe odavno procitana knjiga,gde je protivnicki blokeri unapred citaju i stalno sastavljaju dvojne i vecinom i trojne blokove i sve se zavrsava blokom u lice nasih ili ispucavanjem van terena sto je bio slucaj u takmici sa ruskinjama.

Jumko

pre 8 godina

Kada ce docek? Nabavio sam baklju, sajkacu i spremio repertoar pesama na celu sa Ko ne skace taj je Turcin i Dajte Brazil da se igramo...

dokor za sve

pre 8 godina

Tijana Boskovic ugovor milion dolara,od danas ima i penziju( sa napunjenih 35 godina primace redovno mesecno).Lepo je biti odbojkasica Srbije.

boda tajson

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!

nesa

pre 8 godina

Prelepo završeno takmičenje.Da se zna ko je ko.Rusiji želim teške i problematične kvalifikacije za Olimpijske igre u januaru,ako ne prođu tad onda u maju nek se plasiraju.Da se sretnemo u Riju...

Analitičar

pre 8 godina

U djevojaka je veliki potencijal i talenat za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Nažalost nedostaje im trener koji bi mogao usavršiti njihovo znanje. Terzić sigurno nema tog potencijala i autoriteta da to napravi. Tako odgovorna lica u odbojkaškom savezu Srbije trebaju dobro razmisliti ko će dalje trenirati naše devojke....

bole bgd

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da je Rusija mogla da se pobedi....da Bošković nije promašila onaj ključni smeč na kraju drugog seta, da je Veljović igrala umesto tog dana indisponirane Stevanović, da je Čebić malo menjala Popović....ali i ovako je odlično. Bravo i najlepše ste, ubedljivo!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ufff...sačekao sam da se završi pa da onda komentarišem. E, ovako se igra odbojka. Danas je protiv Turkinja apsolutno sve štimalo i nijednog trenutka nisam sumnjao da ćemo osvojiti bronzu. Stefana na vrhunskom novou, Tijana i jedna i druga fantastične, Maja standardno dobra. Sve u svemu ovo je veliki uspeh i mislim da će ovaj tim sa povratkom Jovane Brakočević biti mašina u Riju i vrlo ozbiljan konkurent za zlato. Još jednom bravo devojke! Živela Srbija!

Facebook Mica Sport

pre 8 godina

Iskrene čestitke! Bravo ”Gazele”!!! Sjajan, u stilu, gospodski završetak jedne veoma uspješne godine! Bronza u Bakuu s kombinovanim timom, FENOMENALNO SREBRO IZ JAPANA UZ PLASMAN NA OI, te konačno ova časna i poštena bronza! Čestitke i selektoru Terziću! Ovaj put je to zaslužio!
Da se razumijemo, ja sam bio i ostao njegov veliki kritičar. Smatrao sam da je trebalo da ode poslije Londona. Međutim, kako tad nije otišao i sad kad se tim plasirao na Igre bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno sad pozivati na njegovu smjenu.
Na osnovu svega što se sa ovom reprezentacijom dešavalo posljednjih godina zaključujem sljedeće:
Zoran Terzić sigurno dobro radi treninge i tim TEHNIČKI I FIZIČKI dobro spremi za veliko takmičenje. O sastavu tima može se diskutovati. Najslabija tačka BILA JE I OSTALA VOĐENJE TIMA S KLUPE! I juče, protiv Rusije, nedostajalo mu je damara i hrabrosti, da je to imao, možda bi se taj meč sasvim drukčije završio! Kako god, mišljenja sam da bi se njegovom stručnom štabu MORAO PRIKLJUČITI JEDAN DOBAR MOTIVATOR, ČOVJEK SA VIŠE OSJEĆAJA ZA TAKTIKU I PRAVOVREMENU REAKCIJU ZA VRIJEME UTAKMICE! PRONAĐEMO LI GA IZ RIJA BI SE OVE DIVNE DJEVOJKE MOGLE VRATITI I SA ZLATOM!!!

Sole

pre 8 godina

A sad odbojkasi,narode jasno li je vama da mi sem vateropla nijednu medalju nemamo u muskom sportu u 2015.Odbojkasi imaju srebro u sv ligi 2015 i to je sve.Odbojkasi vadite kestenje opet,mora biti medalja na evropskom!!!
(boda tajson, 4. oktobar 2015 16:30)

Fudbal , mlada reprezentacija zlato na Svetskom prvenstvu , košarkaši u nekoj od mlađih kategorija imaju zlato sa EP ...

Silver Surfer

pre 8 godina

Hm, kada vidim rezultate ispada da su igracice i Terzic u Evropi osvojile sve sto se moze osvojiti. Ovo su, cini mi se, ujedno, i najbolji rezultati jedne zenske odbojkaske reprezentacije na ovim prostorima. Ni u periodu SFRJ zenska odbojka nije imala ovakve rezultate. A opet, citajuci komentare zakljucujem da Terza nema pojma i da bi trebalo da ode. Verujem da svaki selektor pravi greske a opet ne verujem da ih i jedan cini namerno. Takodje, koliko god da su igracice zasluzne valjda je ovoj medalji doprineo i Terzic. Ako nije, onda, ovim devojkama selektor nije ni potreban.
Citajuci komentare sticem utisak da su pojedinci skloni da svaciji rad i rezultat obezvrede. Ovde se dobar rezultat Djokovica komentarise malicioznim pitanjem "gde placa porez". Pri tom dobar deo tih komentatora nije ni blizu da bude najbolji u onome cime se bavi. I to ne u Evropi i svetu vec u kompaniji u kojoj radi.
Devojkama i selektoru Terzicu kao i ostatku strucnog staba cestitam na osvojenoj bronzanoj medalji.

Психо

pre 8 godina

@trn u oku

колико докон треба да будеш да би по цео дан читао вести?

Честитке на бронзи, браво девојке!

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

Srbija-zemlja najlepsih zena i najboljih sportista

pre 8 godina

Svaka cast devojke! Ovo je sjajan rezultat, i ja sam zaista prezadovoljan vasim rezultatima ove godine! Mozda ce zlatna medalja doci kada bude najsladje, na OI! Nikad se ne zna, sa ovakvim devojkama sve je moguce! Jedino sto me cudi je to da je Silvija popovic postala prvi libero, cini mi se da je Suzana Cebic bolja, ali dobro sad! Jos jednom svaka cast!

Neutron

pre 8 godina

Ajde, da priznamo da su Ruskinje zakon, cestitke na tituli. Samo treba pogledati osvojene medalje i to zlatne na EP do sada, da te glava zaboli, ali ove nase devojke su ubedljivo druge. Da su nam zapale Holandjanke u polufinalu, srebro bi ih kitilo sigurno. Bez obzira, naklon do poada nasim odbojkasicama na jos jednoj medalji i za vizu za Rio. Svaka cast, igrale su srcem od pocetka do kraja.

Sin

pre 8 godina

Samo da vidite, medalje se osvajaju na terenu, ne u delu gde se ostavljaju internet komentari. Bravo Majo, Milena, Tijana, Stefana, Jovana, Mina, Brankice, Tijana Malesevic, Silvija, Suzana, Jelena, Bianka, Ana, Bojana! Bravo Terza, Saša, Siniša, Ivane Peroviću, Ivane Knezevicu, Vanja

Zoran

pre 8 godina

Ovo je 52 medalja za Srbiu u Ekipnim sportovima od 95g. 2,5 medalje prosecno po godini. Od toga 19 zlatnih. Svaka cast odbojkasici-
Obezbedili OI i uzeli medalju na EP.

jovan o

pre 8 godina

2015 godina i 3 medalje.Bronza Evropske Olimpijske igre,Srebro Svetski Kup( viza za Rio obezbeđena),Bronza Evropsko prvenstvo.Svetski Kup jedan poraz od Kine,Evropsko jedan poraz od Rusije,verovatno možemo ovako definisati pobedile su nas reprezentacije koje su osvojile takmičenje Kina i Rusija( verujem u pobedu Rusije danas).

nnj

pre 8 godina

Jedno veliko bravo za naše devojke! Ali meni je i dalje žao za onaj poraz juče jer znam da vrede više od bronze. Nisu Ruskinje mnogo bolje od nas. Videli ste i sami, naše su toliko grešile i poklanjale poene, a svejedno su bile blizu osvajanju seta. Čim su u 3. setu smanjile broj grešaka, razbucale su Rusiju (čini mi se da je na tehničkom tajm-autu bilo 16-8 za nas). Znači, čim igramo svoju igru, nama retko ko može da se suprotstavi. Nismo imali adekvatnu zamenu za Bošković i Mihajlović, nije im išlo i to se odmah odrazilo na našu igru. Uvek deluje kao da imamo neki kompleks od Rusije, ne znam zašto. Da su devojke bile na nivou, verujem da bi rezultat bio mnogo drugačiji. Ali dobro, nisu ni one mašine da konstantno igraju vrhunski. Bitno je da je glavni cilj ostvaren, a to je plasman na OI, ostalo manje-više. Iskreno se nadam medalji u Riju jer devojke imaju kvalitet za to, a sad čekamo odbojkaše! :-)

Suza

pre 8 godina

Prvo bih čestitala našim dragim devojkama na bronzi i na ukupno veoma uspešnoj sezoni. Bilo
je lepo sve vreme pratiti vaše utakmice i radovati se sa vama!
Ipak ostaje žal za propuštenim prilikama u meču protiv Rusije i mislim da je selektor loše vodio ekipu u tom meču i da nije na vreme vršio izmene. Ono što raduje: Devojke su puno bolje u odnosu na zadje EP. Presudile su odluke da umesto Molnarove Tijana M. bude standardan primač i dolazak Jovane Stevanovic iako je zadnjim utakmicama umor sustigao. Terzic je ove godine bolje ekonomisao igračkim kadrom - ali nedovoljno dobro da ugrozi jednu Rusiju.
Po meni glavni razlog za neigranje finala je činjenica da se previše oslonio na malu Tijanu kao
korektorku, ali takav teret je jednostavo prevelik za jednu 18-godišnju devojčicu. Danas je jedva
stajala na nogama! Ne sporim njen izvanredan talenat, ali nije pametno pustiti je da igra u svim
važnim mečevima gotovo bez izmene. Takav ritam nema ni Obmončaeva ...
Ove sezone je nedostajalo igranje još jedne druge kvalitetne korektorke. Tu pre svega mislim na Sanju Malagurski, koja može da igra i primača, a Jovana B. najverovatnije ni naredne sezone neće biti spremna.
Nadam se da će Terzic sledeće sezone kročiti dalje putem kojim je ove godine krenuo odnosno
ekonomisati snagom važnih igračica i zvati one koje to i zaista zaslužuju - samo treba to još bolje.
Još jednom bih se zahvalila našim divnim odbojkašicama, bilo je uživanje gledati vas i već sada
mi nedostajete!

Ninoslav

pre 8 godina

Realno je da ruskinje budu zlatne a nase ljepotice srebrne ali sta je tu je, svaka medalja je veliki uspijeh, kapa dole najljepse dame EP

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Bravooo devojkeee!!! Veliki je podvig biti treći u Evropi!!! Svaka cast! Ove godine žetva medalja! Lepo je biti ponosan Srbin i gradjanin Srbije ali u sportskom smislu! Pozdrav za braću iz Republike Srpske, Crne gore i sve naše ljude širom svijeta!!! Idemooo Srbijaaa breeeeee

dorcol

pre 8 godina

treba biti zadovoljan ,cetvrto takmicenje ove godine ,treca medalja ,moglo je bolje samo da su odigrale hrabrije protiv ruskinja koje nikad nisu bile zrelije za skalp ,sve u svemu bravo devojke ,imamo talentovanu generaciju bice tu jos mnogo medalja,

goran

pre 8 godina

Bravo devojke,cestitam jos jedan veliki uspeh.Sa vasim kvalitetom i malo sportske srece na olimpijadi bi realno trebalo uzeti medalju.

alen

pre 8 godina

Nije lako dobiti Turkinje pa oni imaju najbolju ligu u svjetu u odbojci jer ulazu strasne pare u sve sportove.Medalja je za nas cudo biti pre njih i Italije. Sta vise kazati.

Cestitke

pre 8 godina

Da smo odigrali juce sa 75-80% energije kao danas, u finalu bi igrali Holandija i... Ne mogu da se otrgnem utisku da vredimo vise od bronzane medalje. Ipak, ovo je sjajan uspeh imajuci u vidu da je Boskovieva igrala ispod svog nivoa, a Mihajloviceva do neprepoznatljivosti. Sa njima dvema na standardnom nivou, uz smanjenje oscilacija tokom meceva, ni medalja na OI nece biti daleko. Jos jednom, SVAKA CAST na uspehu i medalji.

А. Петров

pre 8 godina

Објективно су наше друге по квалитету овде. Одрали би Холандију да су се неким случајем сусрели. Рускиње нису прејаке, али су таман толио јаче да их јуче нисмо могли добити. Али, то је било јуче. У Рију...
Све честитке! Сећам се колико сам се секирао што смо пре две године изгубили меч за бронзу од Белгије. Сада се то није поновило.

zoran

pre 8 godina

bravo za odbojkasice ...upecatljiva stvar prve tri reprezentacije imaju iste boje na zastavi samo drugacije poredjane ...i rusija i holandija i srbija svi imamo crvenu plavu i belu ali drugaciji raspored

kritičar

pre 8 godina

Sjajno motivisane i pripremljene za meč za bronzu.Sad se vidi realno Srbija i Rusija daleko najače u Evropi.Juče ipak malo previše respekta prema protivniku uz dužno poštovnanje prema Rusiji koja je zaista najbolja mislim da u narednom periodu možemo da počnemo da ih pobeđujemo.Čestitke stručnom timu i devojkama na medalji i načinu kako su se borile i predstavile Srbiju na ovom takmičenju.Volimo vas

о шонеси

pre 8 godina

Браво, девојке, и хвала вам, било је уживање гледати вас на овом турниру!

Milena

pre 8 godina

Steta sto su juce i Boskovic i Mihajlovic imale los dan,ponavljam ovo je ekipa za zlato ,a odbojkaski turnir ce biti fantastican na OI,Srbija,Kina,Brazil,SAD,Rusija(naravno kvalifikovace se)prstace na sve strane

pozitivno

pre 8 godina

Jako talentovana i kvalitetna ekipa. Iz godine u godinu napreduju, jos im fali malo stabilnosti sto je nedostajalo protiv Rusije. Nadam se da ce osvojiti medalju u Riu,jel ovaj tim to i zaslužuje. Maja doktorka, sve blokerke fenomenalne, primaci nikad bolji a Tijana velika nada iako najbolji korektor na svetu J. B. nedostaju, pohvale i za libera. Sezona iz snova koja je mogla biti krunisana i zlatom.

JPR23

pre 8 godina

Iskreno,veci je uspeh plasman na OI od ovoga. Ne umanjujem ga,naravno
(nex, 04. oktobar 2015 22:07)
Slazem se. A i neka, vratice Ruskinjama na OI ;)