Utorak, 01.09.2015.

15:18

Srpkinje pobedile, prepustile bod

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Japana 3-2 (24:26, 25:17, 25:14, 21:25, 15:9) u utakmici osmog kola A grupe Svetskog kupa.

Izvor: AK

Srpkinje pobedile, prepustile bod IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

djordje .... vopi

pre 8 godina

bitan je broj pobeda i vreme je da to neko objasni ovom glupom narodu .... mozes da dobijes 12 utakmica sa 3:2 i prvi si .....

Alex

pre 8 godina

Ko hoce da gleda meceve uzivo imate direktne prenose na youtube - legalno i besplatno.

P.S.
Svasta procitah a situacija je jasna. Nase devojke moraju da dobiju sve tri do kraja (sasvim realno) i da Ruskinje dobiju ili Kinu ili USA (a mogu i Japanke da nam pomognu)

milemen

pre 8 godina

Ne gledajmo ostale, bavimo se iskljucivo nama. Devojke, ono sto mozete jeste da pobedite u preostala tri meca, a ostali rezultati ne treba da vas interesuju. Ako se poklope za nas super, ako ne tu je sledeci turnir, a na ovom ste pokazali fenomenalnu igru. Ponavljam, najvaznije je da se koncentrisete na svoje meceve i ostvarite pobede.

VLADIMIR

pre 8 godina

Velika je ovo pobeda za devojke i zasluzuju sve cestitke. A sada im ostaje laksi (uz veliku opreznost) posao za odlazak u Rio uz "malu" pomoc "kviska" - a to je: DA DVE OD NASIH KONKURENTKINJA IZGUBE PO JEDNU UTAKVICU, TU MISLIM Na: usa, kinu i rusiju - i to od bilo koga i bilo kojim rezultatom u naredna 3 kola. Naravno jedna od povoljnosti je da nase konkurentkinje igraju medjusobno: Rusija-USA i Rusija-Kina - ako ruskinje dobiju obe utakmice i to nam garantuje uspeh. Zato mi gledajmo svoja posla i ostvarimo jos tri pobede - a ostalo ce se vec podesiti "zaslugom" nasih rivalki.

zvezdas

pre 8 godina

Ako pobedimo sve do kraja idemo 100% jer prvo se racuna pobede i porazi pa ako je isti broj tek onda bodovi. Tako da svaka cast devojkama!

rekapitulacija

pre 8 godina

REKAPITULACIJA: Ako u preostala tri meca savladamo glinene golubove CUB, KEN i ARG koje su u dosadasnjem delu turnira izgubile svih 36 setova koje su igrale protiv ostalih TOP5 ekipa ovde (USA,RUS,CHN,JPN) onda ce nas plasman na Svetskom Kupu zavisiti od rezultata sledeca cetri "derbija" koji se igraju zadnje nedelje RUS-USA, JPN-USA, RUS-CHN i JPN-CHN, i to:

ZLATO: Ako ni USA, ni RUS, ni CHN ne ostvare sve pobede do kraja

SREBRO: Ako tacno jedna ekipa u trouglu USA-RUS-CHN ostvari sve pobede

BRONZA: Ako protiv USA i CHN ni RUS ni JPN ne ostvare nijednu jedinu pobedu

Geronimo

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?
(Neznalica, 1. septembar 2015 16:43)
Imali bi isti set kolicnik i odlucivao bi poen kolicnik.

mister x

pre 8 godina

Ljudi, gledao sam zvanicni sajt Svetske odbojkaske federacije, mi smo u najboljoj situaciji od svih jer igramo preostale utakmice protiv slabijih ekipa, Kuba, Argentina, Kenija. Kada kazem slabija, Kuba je trenutno na tabeli 9. i ima samo 2 pobede. Ako pobedimo sve 3 do kraja mi smo sigurno medju prve 2 i idemo u Rio. Zasto kazem u najboljoj poziciji, pa zato sto tek SAD, Rusija, Kina i Japan treba medjusobno da odigraju dosta utakmica a na kraju se gleda prvo broj pobeda pa tek broj bodova. Ovu sansu ne bi trebalo nikako da propustimo.
A evo i linka sa trenutnim stanjem na tabeli: http://worldcup.2015.women.fivb.com/en/competition/pools%20and%20ranking/round1

NINA

pre 8 godina

Pobeda Rusije nad SAD sve resava,sve ostalo ce zakomlikovati.Uz to zadnje kolo igrau Kina-Japan moguc dogovor,Rusija u slucaju poraza od SAD popusta i verovatno gubi i od Kine,valjda se nece desiti nezabelezena nepravda da sa samo jednim porazom ispadnemo

Иван

pre 8 godina

Добро. Ово је практично крај Светског купа за нас, нема више тешких ривала. Што се тиче слике о квалитету наше селекције, видели смо довољно да судимо, пласирали се сада на ОИ или не. По мени, одавно нисмо имали овако квалитетну екипу. Од ових девојака може испасти нешто врло велико у Рију! Можда бих само Малагурски додао. А посебно ми је драго што нам се девојчице све више окрећу спорту: не памтим толики број врхунских спортисткиња из Србије.

borkes

pre 8 godina

@Dragan.
Objašnjenje je jednostavno. Mali broj ljudi je u prilici da prati utakmicu u direktnom prenosu. Ja lično pratim livescore i posle samo pročitam / napišem komentar. Izveštaj s utakmice gotovo da i ne čitam.
Što se tiče Boškovićeve ako joj je bog dao dobro zdravlje za nju će se otimati mnogi klubovi u narednom periodu.
Devojka prosto 'kida'.
Idemo dalje.

veliki strumf

pre 8 godina

Gledam sada pravila za kvalifikacije na OI. Mogu Vam reci da je ovaj turnir mozda i najbolja prilika. Ako ne prodjemo ovde (a situacija je takva da ako mi ne prodjemo nece ni Ruskinje), onda ce evropske kvalifikacije biti izuzetno jake i teske, a samo prvoplasirana ekipa ide u Rio, dok 2. i 3. idu u dodatne kvalifikacije, na nekom turniru koji ce biti odrzan 2016. Sam taj turnir ne bi trebao da bude previse jak, medjutim, evropske kvalifikacije ce definitivno biti, jer tu treba izboriti jedno od prva 3 mesta, sto uopste nece biti lako nikome. Ko na tom takmicenju bude cetvrti - gubi sve sanse za Rio. Zbog toga se nadam da ce nam se rezultati poklopiti (a dovoljna je samo jedna pobeda Ruskinja, nad Amerikom ili Kinom, svejedno), da bismo bili sigurni za Rio.

One night in May

pre 8 godina

Nama je neophodno da Rusija u duelima sa SAD i Kinom ostvari pobedu i poraz - u svakom drugacijem scenariju, verovatno, ne ulazimo medju dve najbolje.

Naravno, situacija se menja ako Japanke pobede ili Kinu ili SAD, ali to izgleda malo verovatno.

veliki strumf

pre 8 godina

Zaista, pobeda Ruskinja nad USA sve resava. Dobije li Amerika, moze biti svasta. Onda se opet oslanjamo nq Ruskinje da dobiju Kinu u narednom mecu, koji bi igrale sa manje motivs. Ako Ruskinje izgube oba meca, onda nam je neophodno da Japan nekako dobije Amerikanke (nije nemoguce - igraju kuci, imali bi motiv, lak mec sa Akzirom pre toga a Amerikanke umorne posle meca sa Rusijom). Ako USA dobije oba meca, a Kina Rusiju, tesko je ocekivati da Japan u zadnjem kolu ne pusti Kinu da se direktno plasira i oslobodi jedno mesto za Aziju na OI. Mnogo kombinacija, ali bi pobeda Rusije bad Amerikom u prvom sledecem mecu u petak sve resilo!

Milena

pre 8 godina

Najbolje je da Rusija dobije Kinu,a da u medjusobnom duelu sa SAD odluci tog drugog putnika na OI,naravno ove tri utakmice se jednostavno ne mogu izgubiti .Super je i pravedno sto se gleda broj pobeda a ne set kolicnik,bila bi strasna nepravda sa samo jednim porazom ispasti

dragan

pre 8 godina

Ono sto zaprepascuje jeste cinjenica da NIKO NE KOMENTARISE suludu igru Tijane Boskovic koja ima 18 godina i zabija po 25-26 poena protiv SAD, Rusije i Japana?!To je monstruozno. Sta ce tek raditi za sedam-osam godina. Sada shvatam zasto se i Brakovecicka pokolebala. I ona ej sjajan korektor, ali protiv ove "male" koja mlati po lopi kao musko - niko nema sansi.

Neznalica

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?

Voja

pre 8 godina

Samo kad bi Rusija dobila SAD,sve bi bilo rešeno.Ako Ruskinje izgube,teško će da dobiju Kinu.Poznat je mentalitet Ruskih ekipa,kad krene nizbrdo,ne staje.

dejan-minhen

pre 8 godina

Bravo devojke!!! Velike cestitke!! iskoristite pauzu odigrajte naredne meceve sigurno i bez opustanja.
nadamo se da ce ostali rezultati da se poklope i da odete na OI posle ovoga turnira!
Srecno!!
navijamo za vas!!

Nikola

pre 8 godina

Veliki posao je ucinjen...verujem da ce se vec nakon ovog kupa devojke naci u Riu :D
Kod muskih je teza situacija jer nasi momci ne ucestvuju na svetskom kupu (iz evrope Rusija i Italija) i te dve selekcije uz USA su najozbiljniji kandidati za dva mesta koje vode na OI. Nas ocekuju evropske kvalifikacije u Berlinu u januaru mesecu gde pored Nemacke ucestvujemo mi i Bugarska sigurno i eventualno Rusija/Italija ako neko ne uzme vizu u Japanu. Ostatak turnira popunice najbolje evropske selekcije koje se nisu kvalifikovale...to su Poljska, Francuska i jos dve/tri.
E sad, od tih 8 zemalja, pobednik turnira ide na OI a drugi i treci na dodatne svetske kvalifikacije (koje bi trebalo biti najlakse jer cak 3 odatle idu dalje). Ako se ne bude u top 3 na evropskim kv. to automatski znaci da Srbija nakon dugo dugo vremena propusta OI. Dakle sve je jasno, Nikola, tempiraj formu za Januar mesec.

Koliko je nehumano ovo, govori podatak da svetski prvak Poljska nema mesto na OI i da evropsko ove godine, koje tek treba da se odigra nema nikakav znacaj.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Neverovatno da se svi Grand prix i Svetski kup igraju u Japanu i to godinama. U ovom slucaju gde se odredjuje plasman za OI novac ne bi trebalo da ima ulogu ko ce biti organizator.Japan kao tim da nije domacin ne bi ni peto mesto zauzeo Steta za ispustenim cetvrtim setom. Ali to je kao po obicaju glava nas srba.Ozbirom da se racunaju pobede a ne bodovii da se nase u poslednja tri kola sastaju sa slabijim ekipama realno je ocekivati da budemo barem drugi, a glavni pretendenti za prvo i drugo mesto se "kolju" izmedju sebe

Milan

pre 8 godina

Greška u tabeli, Srbija je četvrta, a Japan peti, tako je i na zvaničnoj FIVB stranici, jer se primarno gleda broj pobjeda. Ovim sistemom Srbija na kraju može biti i prva, ako ostvari sve tri pobjede, a Rusija, Kina i SAD ostvare još po jedan poraz.

FCWORK

pre 8 godina

Bravo devojke, treca pobeda u petom setu. I to sve tri odvaljivanje protivnuka - SAD 15:6, Rusija 15:12, Japan 15:9. Samo jake ekipe mogu to.
Turnir cemo 99% zavrsiti sa skorom 10 pobeda i jedan poraz ali za olimpijsku vizu (jedno od prva dva mesta) jos uvek zavisimo od drugih. Amerikanke i Kineskinje u poslednja tri kola igraju i sa Japankama i sa Ruskinjama. Japanke tesko mogu da ih ugroze, znaci sve zavisi od Ruskinja. Dve ili jedna pobeda Ruskinja u petak i subotu protiv Kineskinja i Amerikanki nas sigurno vodi na jedno od prva dva mesta. Medjutim, ukoliko Amerikanke i Kineskinje dobiju sve meceve do kraja onda ce sa nasom reprezentacijom svi imati isti skor - 10:1. Tada se gledaju osvojeni bodovi a tu smo nazalost najslabiji zbog tri pobede sa 3:2 gde smo ostali bez tri boda. Ali treba verovati u povoljan rasplet i da vec u nedelju imamo olimpijsku vizu.

idi begaj

pre 8 godina

Ako se prvo racunaju pobede, onda samo treba da pobede sledece 3 utakmice. Realno je moguce, jer igraju sa Kubom, Kenijom i Argentinom. Igraju Rusija-Kina, Rusija-SAD, Japan-SAD, Japan-Kina. Ako se prvo racunaju bodovi, bice mnogo teze.

Da objasnim

pre 8 godina

(Izem ti propozicije!, 1. septembar 2015 15:30)
Ako već govorimo o propozicijama trebalo bi da posetite FIVB i pročitate. Srbija ima ogromne šanse da uz 3 pobede bude među dve najbolje. Kako? Prvo, odlučuje broj pobeda prilikom rangiranja. Drugo, raspored nam govori da od reprezentacija SAD, Kine i Rusije bar 2 treba da izgube samo jedan meč kako bi mi prošli dalje. 4.9. Kina-Dominikanska republika, SAD-Rusija (sigurno jedna ekipa ima poraz više od nas). 5.9 Kina-Rusija, SAD-Japan i 6.9. Kina-Japan. Nešto mi deluje realno da budemo bar drugi. 4.9 SAD ili Rusija će imati bar poraz više, a Kineskinje čisto sumnjam da mogu da dobiju sva tri meča do kraja.

borkes

pre 8 godina

Bravo devojke. Sad je bitno izdržati i ostati neporažen u preostale tri utakmice.
U tom slučaju jedino ako i Kina i USA pobede Rusiju (a ne kiksnu u ostale dve utakmice) mi ostajemo bez direktnog plasmana na OI. Doduše i u tom slučaju imamo šansu za prolaz ali set količnik bi nam morao iči na ruku.
Nadam se da se devojke neće opustiti sada kad su pobedile i USA i Rusiju i Japan.
Bravo još jednom.
Idemo dalje.

Black Metal

pre 8 godina

Sad jos preostaje da Sovjetski Savez dobije Kinu i mi idemo na OI. Nasa zenska reprezentacija ima izuzetan kvalitet ali nema trenera da nam je npr trener Dzeni Lang Ping gde bi nam bio kraj? a kod muskaraca je skroz suprotna situacija...

kojot

pre 8 godina

I sa jednim porazom se verovatno necemo plasirati na OI, zhvaljujuci tome sto smo tri puta pobedili sa po 3-2 I izgubili tri boda . Tuga. Pod pretpostavkom da dobijamo sve do kraja 3-0 I da cetvorka koja je ispred nas (USA, RUS, JPN, CHN) dobije sa po 3-0 svoje meceve sa Alzirom I Dom Rep ( svi imaju po jednu utakmicu sa jednom od te dve ekipe. U utakmicama koje ce odlucivati RUS-USA, RUS-CHN, JPN-CHN, JPN-USA, treba nam sto vise utakmica 3-2 to nam je jedini spas, u slucaju da sve budu 3-0 ili 3-1 svejedno za bilo koga ni u jednoj od kombinacija nismo drugi, eventualno mozemo da se nadamo set kolicniku, ali I tu zaostajemo.


TUGA

Rio

pre 8 godina

Pošto će dobiti sve tri preostale utakmice (Argentina, Kuba i Kenija) dovoljno je da Rusija pobedi USA, ili ako ne da Rusija pobedi Kinu.

veliki strumf

pre 8 godina

To je sjajna vest sto se prvo gleda broj pobeda. U bodovima ne stojimo najbolje, zbog 3 pobede po 3-2. Ovako, mi smo posao zavrsili, zadnja 3 kola su formalnost jer igramo sa daleko slabijim protivnicama. Zato cemo iscekivati rasplet u medjusobnim duelima Amerike i Kine sa jedne, i Rusije i Japana sa druge strane. Najlaksi put je da Rusija dobije sve. Ono sto nikako ne bi valjalo su sve pobede USA i Kine, jer imamo los set kolicnik. Dakle, u trouglu Kina, Rusija, SAD bitno je da bar 2 ekipe ostvare po poraz. Zato, u prvom sledecem mecu navijamo za Ruskinje.

Blagoje

pre 8 godina

Za plasman na tabeli prvo se gleda broj pobeda, pa tek onda bodovi.
Znači za drugo mesto i plasman u Rio, potrebno je da od Rusije, SAD i Kine, dve reprezentacije dožive poraz. Bilo kakav. Neko će izgubiti sigurno jer igraju SAD-Rusija i Kina-Rusija, i jedino što nikako ne odgovara je da Rusija izgubi oba meča. U tom slučaju Kina ili SAD moraju da izgube od Japana ili Dominikane.
Naravno devojke će dobiti sve trišto su nam ostale do kraja.

satelit

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da Srpkinje imaju najvise pobeda na takmicenju i ne osvoje prvo ili drugo mesto... Vidim da su po bodovima tek 4. Sta se gleda pobede ili bodovi? Molim odgovor ko se razume u pravila!

kalkulacije

pre 8 godina

Steta, mogao bi jako da nas kosta izgubljeni bod, pogotovo sto su devojke dokazale da su realno za klasu bolje, jer su ih kod kuce rasturile 25:17,25:14,15:9, ali su nazalost u oba neizvesna seta poklekle u finisu pred njihovim cuvenim fanatizmom. Do kraja igramo samo sa nejakim Kenijkama, Kubankama (bivsa sila sada nizerazredni) i Argentinkama, i svaki set u kojem bi neka od ovih ekipa osvojila makar 20 poena protiv nas bio bi ravan cudu, tako da cemo definitivno zavrsiti sa fantasticnim skorom 10:1 i 27 poena, ali zbog nacina bodovanja i cak tri pobede u pet setova jako smo daleko od prvog mesta, a drugo ce nam izmaci samo ako i USA i Kina pobede i Rusiju i Japan, zato sto za krajni plasman ukupan broj pobeda ima prednost nad bodovima. Dakle Rusija ili Japan samo da ostvare jednu pobedu protiv USA/CHN, i mi smo u Riju vec posle ovog turnira, plus osvajamo srebro na ovom velikom takmicenju koje vuce jako puno poena za rejting (npr duplo vise nego evropska tiula).

KAO XXXL

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite !
Imate sjajnu šansu da sa još tri pobede mislim sa lakšim
protivnicama izborite olimpijsku vizu!
Samo pametno i hrabro u nove pobede!

Ponjica

pre 8 godina

ne samo da su zadrale sansu za Rio, vec imaju lepe sanse i da osvoje ovo takmicenje. Sa tri pobede protiv realno slabijih protivnica, devojke su obezbedile Rio.
Da napomenem ko ne prati, prvo se gleda broj pobeda, a tek ako dve ekipe imaju isti broj pobeda gledaju se poeni.
S obzirom da glavne konkurentkinje tek treba da igraju medjusobno, postoje sanse da uzmemo i prvo mesto, ali u tom slucaju mora da se poklope i drugi rezultati.
A Rio je, sto je najbitnije, obezbedjen.

idemoo

pre 8 godina

Odlicna pobeda i veoma bitna. Vazno je napomenuti da se gleda broj pobeda,a ne broj bodova. Broj bodova odlucuje samo ako ekipe imaju isti broj pobeda. Mi smo medalju obezbedili ( Rusija ili USA ce morati da izgube jedan mec,posto jos uvek nisu igrale medjusobno). Mislim naravno mi moramo dobiti preostala tri meca,ali to nece biti tesko. Nama je potrebno da Kina izgubi jedan mec (imaju utakmice protiv Rusije i Japana) ili da Japan dobije USA. Japan ako bude igrao kao danas tesko ce Kinesinje uspeti da dobiju. Mi smo odigrali verovatno najbolji TB od pocetka ovog takmicenja. Bravo jos jednom devojke.

Darko

pre 8 godina

Bravo Za devojke, ovom pobedom su vrata Ria otvorena, preostala 3 meča su formalnost mada opuštanja nikako ne sme biti i u svaku utakmicu treba ući maksimalno naoštren.Srećom, pa posle ova 2 teška meča ima 2 dana pauze za odmor.Sada navijamo za Ruskinje da dobiju SAD, ako se to desi sve je rešeno jer će posle u međusobnom meču Rusije i Kine neko morati da izgubi i to je onda to.Ako SAD dobiju Rusiju biće malo komplikovanije jer ne sumnjam da će Amerikanke posle dobiti i Japan i onda bi Rusija morala u našu korist da tuče Kinu ili eventualno Japan da tuče Kinu, ali problem će biti u tome što će tada i Rusija i Japan igrati protiv Kine sa manje motiva jer neće imati šanse za plasman u Rio.Ipak, verujem da i tako neko od Rusije ili Japana može da dobije Kinu, pa daleko je ta Kina od nekog bauka, trebali smo ih i mi dobiti i mogli smo, mada je onda pitanje da li bi smo dobili SAD.Raspored ovog takmičenja nije baš pravedan jer smo mi igrali gomilu teških mečeva zaredom, a na kraju su nam tek ostale 3 lake utakmice, no, eto, nekako smo prošli sve to.Kina i Japan su imali ubedljivo najbolji raspored i kao po običaju Azijati su sebi smestili po volji što eto na kraju Kini eventualno može i da se isplati, nadajmo se da neće.

Izem ti propozicije!

pre 8 godina

Čak i ako pobede sve tri preostale utakmice sa po 3:0 (što nije sasvim nemoguće), naše će na kraju biti treće i s jednim jedinim porazom se neće plasirati na OI!

ekonomista

pre 8 godina

Bravo devojke,u 2 dana 2 meca u 5 setova. Slede 2 dana odmora i mecevi sa Kubom,Argentinom i Kenijom. Uz 3 pobede koje ne bi trebale biti problem,cekamo samo da Rusija pobedi SAD ili Kinu ili Japan da pobedi Kinu i mi smo u dve ekipe koje idu na OI u Brazilu :-)
Brankica Mihajlovic klasa. Srecno devojke. :-)

dragan

pre 8 godina

Ono sto zaprepascuje jeste cinjenica da NIKO NE KOMENTARISE suludu igru Tijane Boskovic koja ima 18 godina i zabija po 25-26 poena protiv SAD, Rusije i Japana?!To je monstruozno. Sta ce tek raditi za sedam-osam godina. Sada shvatam zasto se i Brakovecicka pokolebala. I ona ej sjajan korektor, ali protiv ove "male" koja mlati po lopi kao musko - niko nema sansi.

veliki strumf

pre 8 godina

To je sjajna vest sto se prvo gleda broj pobeda. U bodovima ne stojimo najbolje, zbog 3 pobede po 3-2. Ovako, mi smo posao zavrsili, zadnja 3 kola su formalnost jer igramo sa daleko slabijim protivnicama. Zato cemo iscekivati rasplet u medjusobnim duelima Amerike i Kine sa jedne, i Rusije i Japana sa druge strane. Najlaksi put je da Rusija dobije sve. Ono sto nikako ne bi valjalo su sve pobede USA i Kine, jer imamo los set kolicnik. Dakle, u trouglu Kina, Rusija, SAD bitno je da bar 2 ekipe ostvare po poraz. Zato, u prvom sledecem mecu navijamo za Ruskinje.

ekonomista

pre 8 godina

Bravo devojke,u 2 dana 2 meca u 5 setova. Slede 2 dana odmora i mecevi sa Kubom,Argentinom i Kenijom. Uz 3 pobede koje ne bi trebale biti problem,cekamo samo da Rusija pobedi SAD ili Kinu ili Japan da pobedi Kinu i mi smo u dve ekipe koje idu na OI u Brazilu :-)
Brankica Mihajlovic klasa. Srecno devojke. :-)

Blagoje

pre 8 godina

Za plasman na tabeli prvo se gleda broj pobeda, pa tek onda bodovi.
Znači za drugo mesto i plasman u Rio, potrebno je da od Rusije, SAD i Kine, dve reprezentacije dožive poraz. Bilo kakav. Neko će izgubiti sigurno jer igraju SAD-Rusija i Kina-Rusija, i jedino što nikako ne odgovara je da Rusija izgubi oba meča. U tom slučaju Kina ili SAD moraju da izgube od Japana ili Dominikane.
Naravno devojke će dobiti sve trišto su nam ostale do kraja.

Milan

pre 8 godina

Greška u tabeli, Srbija je četvrta, a Japan peti, tako je i na zvaničnoj FIVB stranici, jer se primarno gleda broj pobjeda. Ovim sistemom Srbija na kraju može biti i prva, ako ostvari sve tri pobjede, a Rusija, Kina i SAD ostvare još po jedan poraz.

Nikola

pre 8 godina

Veliki posao je ucinjen...verujem da ce se vec nakon ovog kupa devojke naci u Riu :D
Kod muskih je teza situacija jer nasi momci ne ucestvuju na svetskom kupu (iz evrope Rusija i Italija) i te dve selekcije uz USA su najozbiljniji kandidati za dva mesta koje vode na OI. Nas ocekuju evropske kvalifikacije u Berlinu u januaru mesecu gde pored Nemacke ucestvujemo mi i Bugarska sigurno i eventualno Rusija/Italija ako neko ne uzme vizu u Japanu. Ostatak turnira popunice najbolje evropske selekcije koje se nisu kvalifikovale...to su Poljska, Francuska i jos dve/tri.
E sad, od tih 8 zemalja, pobednik turnira ide na OI a drugi i treci na dodatne svetske kvalifikacije (koje bi trebalo biti najlakse jer cak 3 odatle idu dalje). Ako se ne bude u top 3 na evropskim kv. to automatski znaci da Srbija nakon dugo dugo vremena propusta OI. Dakle sve je jasno, Nikola, tempiraj formu za Januar mesec.

Koliko je nehumano ovo, govori podatak da svetski prvak Poljska nema mesto na OI i da evropsko ove godine, koje tek treba da se odigra nema nikakav znacaj.

Darko

pre 8 godina

Bravo Za devojke, ovom pobedom su vrata Ria otvorena, preostala 3 meča su formalnost mada opuštanja nikako ne sme biti i u svaku utakmicu treba ući maksimalno naoštren.Srećom, pa posle ova 2 teška meča ima 2 dana pauze za odmor.Sada navijamo za Ruskinje da dobiju SAD, ako se to desi sve je rešeno jer će posle u međusobnom meču Rusije i Kine neko morati da izgubi i to je onda to.Ako SAD dobiju Rusiju biće malo komplikovanije jer ne sumnjam da će Amerikanke posle dobiti i Japan i onda bi Rusija morala u našu korist da tuče Kinu ili eventualno Japan da tuče Kinu, ali problem će biti u tome što će tada i Rusija i Japan igrati protiv Kine sa manje motiva jer neće imati šanse za plasman u Rio.Ipak, verujem da i tako neko od Rusije ili Japana može da dobije Kinu, pa daleko je ta Kina od nekog bauka, trebali smo ih i mi dobiti i mogli smo, mada je onda pitanje da li bi smo dobili SAD.Raspored ovog takmičenja nije baš pravedan jer smo mi igrali gomilu teških mečeva zaredom, a na kraju su nam tek ostale 3 lake utakmice, no, eto, nekako smo prošli sve to.Kina i Japan su imali ubedljivo najbolji raspored i kao po običaju Azijati su sebi smestili po volji što eto na kraju Kini eventualno može i da se isplati, nadajmo se da neće.

veliki strumf

pre 8 godina

Zaista, pobeda Ruskinja nad USA sve resava. Dobije li Amerika, moze biti svasta. Onda se opet oslanjamo nq Ruskinje da dobiju Kinu u narednom mecu, koji bi igrale sa manje motivs. Ako Ruskinje izgube oba meca, onda nam je neophodno da Japan nekako dobije Amerikanke (nije nemoguce - igraju kuci, imali bi motiv, lak mec sa Akzirom pre toga a Amerikanke umorne posle meca sa Rusijom). Ako USA dobije oba meca, a Kina Rusiju, tesko je ocekivati da Japan u zadnjem kolu ne pusti Kinu da se direktno plasira i oslobodi jedno mesto za Aziju na OI. Mnogo kombinacija, ali bi pobeda Rusije bad Amerikom u prvom sledecem mecu u petak sve resilo!

kalkulacije

pre 8 godina

Steta, mogao bi jako da nas kosta izgubljeni bod, pogotovo sto su devojke dokazale da su realno za klasu bolje, jer su ih kod kuce rasturile 25:17,25:14,15:9, ali su nazalost u oba neizvesna seta poklekle u finisu pred njihovim cuvenim fanatizmom. Do kraja igramo samo sa nejakim Kenijkama, Kubankama (bivsa sila sada nizerazredni) i Argentinkama, i svaki set u kojem bi neka od ovih ekipa osvojila makar 20 poena protiv nas bio bi ravan cudu, tako da cemo definitivno zavrsiti sa fantasticnim skorom 10:1 i 27 poena, ali zbog nacina bodovanja i cak tri pobede u pet setova jako smo daleko od prvog mesta, a drugo ce nam izmaci samo ako i USA i Kina pobede i Rusiju i Japan, zato sto za krajni plasman ukupan broj pobeda ima prednost nad bodovima. Dakle Rusija ili Japan samo da ostvare jednu pobedu protiv USA/CHN, i mi smo u Riju vec posle ovog turnira, plus osvajamo srebro na ovom velikom takmicenju koje vuce jako puno poena za rejting (npr duplo vise nego evropska tiula).

Da objasnim

pre 8 godina

(Izem ti propozicije!, 1. septembar 2015 15:30)
Ako već govorimo o propozicijama trebalo bi da posetite FIVB i pročitate. Srbija ima ogromne šanse da uz 3 pobede bude među dve najbolje. Kako? Prvo, odlučuje broj pobeda prilikom rangiranja. Drugo, raspored nam govori da od reprezentacija SAD, Kine i Rusije bar 2 treba da izgube samo jedan meč kako bi mi prošli dalje. 4.9. Kina-Dominikanska republika, SAD-Rusija (sigurno jedna ekipa ima poraz više od nas). 5.9 Kina-Rusija, SAD-Japan i 6.9. Kina-Japan. Nešto mi deluje realno da budemo bar drugi. 4.9 SAD ili Rusija će imati bar poraz više, a Kineskinje čisto sumnjam da mogu da dobiju sva tri meča do kraja.

Rio

pre 8 godina

Pošto će dobiti sve tri preostale utakmice (Argentina, Kuba i Kenija) dovoljno je da Rusija pobedi USA, ili ako ne da Rusija pobedi Kinu.

FCWORK

pre 8 godina

Bravo devojke, treca pobeda u petom setu. I to sve tri odvaljivanje protivnuka - SAD 15:6, Rusija 15:12, Japan 15:9. Samo jake ekipe mogu to.
Turnir cemo 99% zavrsiti sa skorom 10 pobeda i jedan poraz ali za olimpijsku vizu (jedno od prva dva mesta) jos uvek zavisimo od drugih. Amerikanke i Kineskinje u poslednja tri kola igraju i sa Japankama i sa Ruskinjama. Japanke tesko mogu da ih ugroze, znaci sve zavisi od Ruskinja. Dve ili jedna pobeda Ruskinja u petak i subotu protiv Kineskinja i Amerikanki nas sigurno vodi na jedno od prva dva mesta. Medjutim, ukoliko Amerikanke i Kineskinje dobiju sve meceve do kraja onda ce sa nasom reprezentacijom svi imati isti skor - 10:1. Tada se gledaju osvojeni bodovi a tu smo nazalost najslabiji zbog tri pobede sa 3:2 gde smo ostali bez tri boda. Ali treba verovati u povoljan rasplet i da vec u nedelju imamo olimpijsku vizu.

Voja

pre 8 godina

Samo kad bi Rusija dobila SAD,sve bi bilo rešeno.Ako Ruskinje izgube,teško će da dobiju Kinu.Poznat je mentalitet Ruskih ekipa,kad krene nizbrdo,ne staje.

Black Metal

pre 8 godina

Sad jos preostaje da Sovjetski Savez dobije Kinu i mi idemo na OI. Nasa zenska reprezentacija ima izuzetan kvalitet ali nema trenera da nam je npr trener Dzeni Lang Ping gde bi nam bio kraj? a kod muskaraca je skroz suprotna situacija...

dejan-minhen

pre 8 godina

Bravo devojke!!! Velike cestitke!! iskoristite pauzu odigrajte naredne meceve sigurno i bez opustanja.
nadamo se da ce ostali rezultati da se poklope i da odete na OI posle ovoga turnira!
Srecno!!
navijamo za vas!!

idemoo

pre 8 godina

Odlicna pobeda i veoma bitna. Vazno je napomenuti da se gleda broj pobeda,a ne broj bodova. Broj bodova odlucuje samo ako ekipe imaju isti broj pobeda. Mi smo medalju obezbedili ( Rusija ili USA ce morati da izgube jedan mec,posto jos uvek nisu igrale medjusobno). Mislim naravno mi moramo dobiti preostala tri meca,ali to nece biti tesko. Nama je potrebno da Kina izgubi jedan mec (imaju utakmice protiv Rusije i Japana) ili da Japan dobije USA. Japan ako bude igrao kao danas tesko ce Kinesinje uspeti da dobiju. Mi smo odigrali verovatno najbolji TB od pocetka ovog takmicenja. Bravo jos jednom devojke.

borkes

pre 8 godina

Bravo devojke. Sad je bitno izdržati i ostati neporažen u preostale tri utakmice.
U tom slučaju jedino ako i Kina i USA pobede Rusiju (a ne kiksnu u ostale dve utakmice) mi ostajemo bez direktnog plasmana na OI. Doduše i u tom slučaju imamo šansu za prolaz ali set količnik bi nam morao iči na ruku.
Nadam se da se devojke neće opustiti sada kad su pobedile i USA i Rusiju i Japan.
Bravo još jednom.
Idemo dalje.

KAO XXXL

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite !
Imate sjajnu šansu da sa još tri pobede mislim sa lakšim
protivnicama izborite olimpijsku vizu!
Samo pametno i hrabro u nove pobede!

Milena

pre 8 godina

Najbolje je da Rusija dobije Kinu,a da u medjusobnom duelu sa SAD odluci tog drugog putnika na OI,naravno ove tri utakmice se jednostavno ne mogu izgubiti .Super je i pravedno sto se gleda broj pobeda a ne set kolicnik,bila bi strasna nepravda sa samo jednim porazom ispasti

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Neverovatno da se svi Grand prix i Svetski kup igraju u Japanu i to godinama. U ovom slucaju gde se odredjuje plasman za OI novac ne bi trebalo da ima ulogu ko ce biti organizator.Japan kao tim da nije domacin ne bi ni peto mesto zauzeo Steta za ispustenim cetvrtim setom. Ali to je kao po obicaju glava nas srba.Ozbirom da se racunaju pobede a ne bodovii da se nase u poslednja tri kola sastaju sa slabijim ekipama realno je ocekivati da budemo barem drugi, a glavni pretendenti za prvo i drugo mesto se "kolju" izmedju sebe

djordje .... vopi

pre 8 godina

bitan je broj pobeda i vreme je da to neko objasni ovom glupom narodu .... mozes da dobijes 12 utakmica sa 3:2 i prvi si .....

Иван

pre 8 godina

Добро. Ово је практично крај Светског купа за нас, нема више тешких ривала. Што се тиче слике о квалитету наше селекције, видели смо довољно да судимо, пласирали се сада на ОИ или не. По мени, одавно нисмо имали овако квалитетну екипу. Од ових девојака може испасти нешто врло велико у Рију! Можда бих само Малагурски додао. А посебно ми је драго што нам се девојчице све више окрећу спорту: не памтим толики број врхунских спортисткиња из Србије.

VLADIMIR

pre 8 godina

Velika je ovo pobeda za devojke i zasluzuju sve cestitke. A sada im ostaje laksi (uz veliku opreznost) posao za odlazak u Rio uz "malu" pomoc "kviska" - a to je: DA DVE OD NASIH KONKURENTKINJA IZGUBE PO JEDNU UTAKVICU, TU MISLIM Na: usa, kinu i rusiju - i to od bilo koga i bilo kojim rezultatom u naredna 3 kola. Naravno jedna od povoljnosti je da nase konkurentkinje igraju medjusobno: Rusija-USA i Rusija-Kina - ako ruskinje dobiju obe utakmice i to nam garantuje uspeh. Zato mi gledajmo svoja posla i ostvarimo jos tri pobede - a ostalo ce se vec podesiti "zaslugom" nasih rivalki.

Neznalica

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?

mister x

pre 8 godina

Ljudi, gledao sam zvanicni sajt Svetske odbojkaske federacije, mi smo u najboljoj situaciji od svih jer igramo preostale utakmice protiv slabijih ekipa, Kuba, Argentina, Kenija. Kada kazem slabija, Kuba je trenutno na tabeli 9. i ima samo 2 pobede. Ako pobedimo sve 3 do kraja mi smo sigurno medju prve 2 i idemo u Rio. Zasto kazem u najboljoj poziciji, pa zato sto tek SAD, Rusija, Kina i Japan treba medjusobno da odigraju dosta utakmica a na kraju se gleda prvo broj pobeda pa tek broj bodova. Ovu sansu ne bi trebalo nikako da propustimo.
A evo i linka sa trenutnim stanjem na tabeli: http://worldcup.2015.women.fivb.com/en/competition/pools%20and%20ranking/round1

rekapitulacija

pre 8 godina

REKAPITULACIJA: Ako u preostala tri meca savladamo glinene golubove CUB, KEN i ARG koje su u dosadasnjem delu turnira izgubile svih 36 setova koje su igrale protiv ostalih TOP5 ekipa ovde (USA,RUS,CHN,JPN) onda ce nas plasman na Svetskom Kupu zavisiti od rezultata sledeca cetri "derbija" koji se igraju zadnje nedelje RUS-USA, JPN-USA, RUS-CHN i JPN-CHN, i to:

ZLATO: Ako ni USA, ni RUS, ni CHN ne ostvare sve pobede do kraja

SREBRO: Ako tacno jedna ekipa u trouglu USA-RUS-CHN ostvari sve pobede

BRONZA: Ako protiv USA i CHN ni RUS ni JPN ne ostvare nijednu jedinu pobedu

milemen

pre 8 godina

Ne gledajmo ostale, bavimo se iskljucivo nama. Devojke, ono sto mozete jeste da pobedite u preostala tri meca, a ostali rezultati ne treba da vas interesuju. Ako se poklope za nas super, ako ne tu je sledeci turnir, a na ovom ste pokazali fenomenalnu igru. Ponavljam, najvaznije je da se koncentrisete na svoje meceve i ostvarite pobede.

Ponjica

pre 8 godina

ne samo da su zadrale sansu za Rio, vec imaju lepe sanse i da osvoje ovo takmicenje. Sa tri pobede protiv realno slabijih protivnica, devojke su obezbedile Rio.
Da napomenem ko ne prati, prvo se gleda broj pobeda, a tek ako dve ekipe imaju isti broj pobeda gledaju se poeni.
S obzirom da glavne konkurentkinje tek treba da igraju medjusobno, postoje sanse da uzmemo i prvo mesto, ali u tom slucaju mora da se poklope i drugi rezultati.
A Rio je, sto je najbitnije, obezbedjen.

veliki strumf

pre 8 godina

Gledam sada pravila za kvalifikacije na OI. Mogu Vam reci da je ovaj turnir mozda i najbolja prilika. Ako ne prodjemo ovde (a situacija je takva da ako mi ne prodjemo nece ni Ruskinje), onda ce evropske kvalifikacije biti izuzetno jake i teske, a samo prvoplasirana ekipa ide u Rio, dok 2. i 3. idu u dodatne kvalifikacije, na nekom turniru koji ce biti odrzan 2016. Sam taj turnir ne bi trebao da bude previse jak, medjutim, evropske kvalifikacije ce definitivno biti, jer tu treba izboriti jedno od prva 3 mesta, sto uopste nece biti lako nikome. Ko na tom takmicenju bude cetvrti - gubi sve sanse za Rio. Zbog toga se nadam da ce nam se rezultati poklopiti (a dovoljna je samo jedna pobeda Ruskinja, nad Amerikom ili Kinom, svejedno), da bismo bili sigurni za Rio.

zvezdas

pre 8 godina

Ako pobedimo sve do kraja idemo 100% jer prvo se racuna pobede i porazi pa ako je isti broj tek onda bodovi. Tako da svaka cast devojkama!

Alex

pre 8 godina

Ko hoce da gleda meceve uzivo imate direktne prenose na youtube - legalno i besplatno.

P.S.
Svasta procitah a situacija je jasna. Nase devojke moraju da dobiju sve tri do kraja (sasvim realno) i da Ruskinje dobiju ili Kinu ili USA (a mogu i Japanke da nam pomognu)

idi begaj

pre 8 godina

Ako se prvo racunaju pobede, onda samo treba da pobede sledece 3 utakmice. Realno je moguce, jer igraju sa Kubom, Kenijom i Argentinom. Igraju Rusija-Kina, Rusija-SAD, Japan-SAD, Japan-Kina. Ako se prvo racunaju bodovi, bice mnogo teze.

borkes

pre 8 godina

@Dragan.
Objašnjenje je jednostavno. Mali broj ljudi je u prilici da prati utakmicu u direktnom prenosu. Ja lično pratim livescore i posle samo pročitam / napišem komentar. Izveštaj s utakmice gotovo da i ne čitam.
Što se tiče Boškovićeve ako joj je bog dao dobro zdravlje za nju će se otimati mnogi klubovi u narednom periodu.
Devojka prosto 'kida'.
Idemo dalje.

NINA

pre 8 godina

Pobeda Rusije nad SAD sve resava,sve ostalo ce zakomlikovati.Uz to zadnje kolo igrau Kina-Japan moguc dogovor,Rusija u slucaju poraza od SAD popusta i verovatno gubi i od Kine,valjda se nece desiti nezabelezena nepravda da sa samo jednim porazom ispadnemo

One night in May

pre 8 godina

Nama je neophodno da Rusija u duelima sa SAD i Kinom ostvari pobedu i poraz - u svakom drugacijem scenariju, verovatno, ne ulazimo medju dve najbolje.

Naravno, situacija se menja ako Japanke pobede ili Kinu ili SAD, ali to izgleda malo verovatno.

Izem ti propozicije!

pre 8 godina

Čak i ako pobede sve tri preostale utakmice sa po 3:0 (što nije sasvim nemoguće), naše će na kraju biti treće i s jednim jedinim porazom se neće plasirati na OI!

satelit

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da Srpkinje imaju najvise pobeda na takmicenju i ne osvoje prvo ili drugo mesto... Vidim da su po bodovima tek 4. Sta se gleda pobede ili bodovi? Molim odgovor ko se razume u pravila!

Geronimo

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?
(Neznalica, 1. septembar 2015 16:43)
Imali bi isti set kolicnik i odlucivao bi poen kolicnik.

kojot

pre 8 godina

I sa jednim porazom se verovatno necemo plasirati na OI, zhvaljujuci tome sto smo tri puta pobedili sa po 3-2 I izgubili tri boda . Tuga. Pod pretpostavkom da dobijamo sve do kraja 3-0 I da cetvorka koja je ispred nas (USA, RUS, JPN, CHN) dobije sa po 3-0 svoje meceve sa Alzirom I Dom Rep ( svi imaju po jednu utakmicu sa jednom od te dve ekipe. U utakmicama koje ce odlucivati RUS-USA, RUS-CHN, JPN-CHN, JPN-USA, treba nam sto vise utakmica 3-2 to nam je jedini spas, u slucaju da sve budu 3-0 ili 3-1 svejedno za bilo koga ni u jednoj od kombinacija nismo drugi, eventualno mozemo da se nadamo set kolicniku, ali I tu zaostajemo.


TUGA

kojot

pre 8 godina

I sa jednim porazom se verovatno necemo plasirati na OI, zhvaljujuci tome sto smo tri puta pobedili sa po 3-2 I izgubili tri boda . Tuga. Pod pretpostavkom da dobijamo sve do kraja 3-0 I da cetvorka koja je ispred nas (USA, RUS, JPN, CHN) dobije sa po 3-0 svoje meceve sa Alzirom I Dom Rep ( svi imaju po jednu utakmicu sa jednom od te dve ekipe. U utakmicama koje ce odlucivati RUS-USA, RUS-CHN, JPN-CHN, JPN-USA, treba nam sto vise utakmica 3-2 to nam je jedini spas, u slucaju da sve budu 3-0 ili 3-1 svejedno za bilo koga ni u jednoj od kombinacija nismo drugi, eventualno mozemo da se nadamo set kolicniku, ali I tu zaostajemo.


TUGA

Izem ti propozicije!

pre 8 godina

Čak i ako pobede sve tri preostale utakmice sa po 3:0 (što nije sasvim nemoguće), naše će na kraju biti treće i s jednim jedinim porazom se neće plasirati na OI!

satelit

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da Srpkinje imaju najvise pobeda na takmicenju i ne osvoje prvo ili drugo mesto... Vidim da su po bodovima tek 4. Sta se gleda pobede ili bodovi? Molim odgovor ko se razume u pravila!

Ponjica

pre 8 godina

ne samo da su zadrale sansu za Rio, vec imaju lepe sanse i da osvoje ovo takmicenje. Sa tri pobede protiv realno slabijih protivnica, devojke su obezbedile Rio.
Da napomenem ko ne prati, prvo se gleda broj pobeda, a tek ako dve ekipe imaju isti broj pobeda gledaju se poeni.
S obzirom da glavne konkurentkinje tek treba da igraju medjusobno, postoje sanse da uzmemo i prvo mesto, ali u tom slucaju mora da se poklope i drugi rezultati.
A Rio je, sto je najbitnije, obezbedjen.

Black Metal

pre 8 godina

Sad jos preostaje da Sovjetski Savez dobije Kinu i mi idemo na OI. Nasa zenska reprezentacija ima izuzetan kvalitet ali nema trenera da nam je npr trener Dzeni Lang Ping gde bi nam bio kraj? a kod muskaraca je skroz suprotna situacija...

idi begaj

pre 8 godina

Ako se prvo racunaju pobede, onda samo treba da pobede sledece 3 utakmice. Realno je moguce, jer igraju sa Kubom, Kenijom i Argentinom. Igraju Rusija-Kina, Rusija-SAD, Japan-SAD, Japan-Kina. Ako se prvo racunaju bodovi, bice mnogo teze.

veliki strumf

pre 8 godina

Zaista, pobeda Ruskinja nad USA sve resava. Dobije li Amerika, moze biti svasta. Onda se opet oslanjamo nq Ruskinje da dobiju Kinu u narednom mecu, koji bi igrale sa manje motivs. Ako Ruskinje izgube oba meca, onda nam je neophodno da Japan nekako dobije Amerikanke (nije nemoguce - igraju kuci, imali bi motiv, lak mec sa Akzirom pre toga a Amerikanke umorne posle meca sa Rusijom). Ako USA dobije oba meca, a Kina Rusiju, tesko je ocekivati da Japan u zadnjem kolu ne pusti Kinu da se direktno plasira i oslobodi jedno mesto za Aziju na OI. Mnogo kombinacija, ali bi pobeda Rusije bad Amerikom u prvom sledecem mecu u petak sve resilo!

Voja

pre 8 godina

Samo kad bi Rusija dobila SAD,sve bi bilo rešeno.Ako Ruskinje izgube,teško će da dobiju Kinu.Poznat je mentalitet Ruskih ekipa,kad krene nizbrdo,ne staje.

kalkulacije

pre 8 godina

Steta, mogao bi jako da nas kosta izgubljeni bod, pogotovo sto su devojke dokazale da su realno za klasu bolje, jer su ih kod kuce rasturile 25:17,25:14,15:9, ali su nazalost u oba neizvesna seta poklekle u finisu pred njihovim cuvenim fanatizmom. Do kraja igramo samo sa nejakim Kenijkama, Kubankama (bivsa sila sada nizerazredni) i Argentinkama, i svaki set u kojem bi neka od ovih ekipa osvojila makar 20 poena protiv nas bio bi ravan cudu, tako da cemo definitivno zavrsiti sa fantasticnim skorom 10:1 i 27 poena, ali zbog nacina bodovanja i cak tri pobede u pet setova jako smo daleko od prvog mesta, a drugo ce nam izmaci samo ako i USA i Kina pobede i Rusiju i Japan, zato sto za krajni plasman ukupan broj pobeda ima prednost nad bodovima. Dakle Rusija ili Japan samo da ostvare jednu pobedu protiv USA/CHN, i mi smo u Riju vec posle ovog turnira, plus osvajamo srebro na ovom velikom takmicenju koje vuce jako puno poena za rejting (npr duplo vise nego evropska tiula).

mister x

pre 8 godina

Ljudi, gledao sam zvanicni sajt Svetske odbojkaske federacije, mi smo u najboljoj situaciji od svih jer igramo preostale utakmice protiv slabijih ekipa, Kuba, Argentina, Kenija. Kada kazem slabija, Kuba je trenutno na tabeli 9. i ima samo 2 pobede. Ako pobedimo sve 3 do kraja mi smo sigurno medju prve 2 i idemo u Rio. Zasto kazem u najboljoj poziciji, pa zato sto tek SAD, Rusija, Kina i Japan treba medjusobno da odigraju dosta utakmica a na kraju se gleda prvo broj pobeda pa tek broj bodova. Ovu sansu ne bi trebalo nikako da propustimo.
A evo i linka sa trenutnim stanjem na tabeli: http://worldcup.2015.women.fivb.com/en/competition/pools%20and%20ranking/round1

zvezdas

pre 8 godina

Ako pobedimo sve do kraja idemo 100% jer prvo se racuna pobede i porazi pa ako je isti broj tek onda bodovi. Tako da svaka cast devojkama!

NINA

pre 8 godina

Pobeda Rusije nad SAD sve resava,sve ostalo ce zakomlikovati.Uz to zadnje kolo igrau Kina-Japan moguc dogovor,Rusija u slucaju poraza od SAD popusta i verovatno gubi i od Kine,valjda se nece desiti nezabelezena nepravda da sa samo jednim porazom ispadnemo

Darko

pre 8 godina

Bravo Za devojke, ovom pobedom su vrata Ria otvorena, preostala 3 meča su formalnost mada opuštanja nikako ne sme biti i u svaku utakmicu treba ući maksimalno naoštren.Srećom, pa posle ova 2 teška meča ima 2 dana pauze za odmor.Sada navijamo za Ruskinje da dobiju SAD, ako se to desi sve je rešeno jer će posle u međusobnom meču Rusije i Kine neko morati da izgubi i to je onda to.Ako SAD dobiju Rusiju biće malo komplikovanije jer ne sumnjam da će Amerikanke posle dobiti i Japan i onda bi Rusija morala u našu korist da tuče Kinu ili eventualno Japan da tuče Kinu, ali problem će biti u tome što će tada i Rusija i Japan igrati protiv Kine sa manje motiva jer neće imati šanse za plasman u Rio.Ipak, verujem da i tako neko od Rusije ili Japana može da dobije Kinu, pa daleko je ta Kina od nekog bauka, trebali smo ih i mi dobiti i mogli smo, mada je onda pitanje da li bi smo dobili SAD.Raspored ovog takmičenja nije baš pravedan jer smo mi igrali gomilu teških mečeva zaredom, a na kraju su nam tek ostale 3 lake utakmice, no, eto, nekako smo prošli sve to.Kina i Japan su imali ubedljivo najbolji raspored i kao po običaju Azijati su sebi smestili po volji što eto na kraju Kini eventualno može i da se isplati, nadajmo se da neće.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Neverovatno da se svi Grand prix i Svetski kup igraju u Japanu i to godinama. U ovom slucaju gde se odredjuje plasman za OI novac ne bi trebalo da ima ulogu ko ce biti organizator.Japan kao tim da nije domacin ne bi ni peto mesto zauzeo Steta za ispustenim cetvrtim setom. Ali to je kao po obicaju glava nas srba.Ozbirom da se racunaju pobede a ne bodovii da se nase u poslednja tri kola sastaju sa slabijim ekipama realno je ocekivati da budemo barem drugi, a glavni pretendenti za prvo i drugo mesto se "kolju" izmedju sebe

One night in May

pre 8 godina

Nama je neophodno da Rusija u duelima sa SAD i Kinom ostvari pobedu i poraz - u svakom drugacijem scenariju, verovatno, ne ulazimo medju dve najbolje.

Naravno, situacija se menja ako Japanke pobede ili Kinu ili SAD, ali to izgleda malo verovatno.

Alex

pre 8 godina

Ko hoce da gleda meceve uzivo imate direktne prenose na youtube - legalno i besplatno.

P.S.
Svasta procitah a situacija je jasna. Nase devojke moraju da dobiju sve tri do kraja (sasvim realno) i da Ruskinje dobiju ili Kinu ili USA (a mogu i Japanke da nam pomognu)

djordje .... vopi

pre 8 godina

bitan je broj pobeda i vreme je da to neko objasni ovom glupom narodu .... mozes da dobijes 12 utakmica sa 3:2 i prvi si .....

ekonomista

pre 8 godina

Bravo devojke,u 2 dana 2 meca u 5 setova. Slede 2 dana odmora i mecevi sa Kubom,Argentinom i Kenijom. Uz 3 pobede koje ne bi trebale biti problem,cekamo samo da Rusija pobedi SAD ili Kinu ili Japan da pobedi Kinu i mi smo u dve ekipe koje idu na OI u Brazilu :-)
Brankica Mihajlovic klasa. Srecno devojke. :-)

veliki strumf

pre 8 godina

To je sjajna vest sto se prvo gleda broj pobeda. U bodovima ne stojimo najbolje, zbog 3 pobede po 3-2. Ovako, mi smo posao zavrsili, zadnja 3 kola su formalnost jer igramo sa daleko slabijim protivnicama. Zato cemo iscekivati rasplet u medjusobnim duelima Amerike i Kine sa jedne, i Rusije i Japana sa druge strane. Najlaksi put je da Rusija dobije sve. Ono sto nikako ne bi valjalo su sve pobede USA i Kine, jer imamo los set kolicnik. Dakle, u trouglu Kina, Rusija, SAD bitno je da bar 2 ekipe ostvare po poraz. Zato, u prvom sledecem mecu navijamo za Ruskinje.

dejan-minhen

pre 8 godina

Bravo devojke!!! Velike cestitke!! iskoristite pauzu odigrajte naredne meceve sigurno i bez opustanja.
nadamo se da ce ostali rezultati da se poklope i da odete na OI posle ovoga turnira!
Srecno!!
navijamo za vas!!

Geronimo

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?
(Neznalica, 1. septembar 2015 16:43)
Imali bi isti set kolicnik i odlucivao bi poen kolicnik.

idemoo

pre 8 godina

Odlicna pobeda i veoma bitna. Vazno je napomenuti da se gleda broj pobeda,a ne broj bodova. Broj bodova odlucuje samo ako ekipe imaju isti broj pobeda. Mi smo medalju obezbedili ( Rusija ili USA ce morati da izgube jedan mec,posto jos uvek nisu igrale medjusobno). Mislim naravno mi moramo dobiti preostala tri meca,ali to nece biti tesko. Nama je potrebno da Kina izgubi jedan mec (imaju utakmice protiv Rusije i Japana) ili da Japan dobije USA. Japan ako bude igrao kao danas tesko ce Kinesinje uspeti da dobiju. Mi smo odigrali verovatno najbolji TB od pocetka ovog takmicenja. Bravo jos jednom devojke.

Rio

pre 8 godina

Pošto će dobiti sve tri preostale utakmice (Argentina, Kuba i Kenija) dovoljno je da Rusija pobedi USA, ili ako ne da Rusija pobedi Kinu.

FCWORK

pre 8 godina

Bravo devojke, treca pobeda u petom setu. I to sve tri odvaljivanje protivnuka - SAD 15:6, Rusija 15:12, Japan 15:9. Samo jake ekipe mogu to.
Turnir cemo 99% zavrsiti sa skorom 10 pobeda i jedan poraz ali za olimpijsku vizu (jedno od prva dva mesta) jos uvek zavisimo od drugih. Amerikanke i Kineskinje u poslednja tri kola igraju i sa Japankama i sa Ruskinjama. Japanke tesko mogu da ih ugroze, znaci sve zavisi od Ruskinja. Dve ili jedna pobeda Ruskinja u petak i subotu protiv Kineskinja i Amerikanki nas sigurno vodi na jedno od prva dva mesta. Medjutim, ukoliko Amerikanke i Kineskinje dobiju sve meceve do kraja onda ce sa nasom reprezentacijom svi imati isti skor - 10:1. Tada se gledaju osvojeni bodovi a tu smo nazalost najslabiji zbog tri pobede sa 3:2 gde smo ostali bez tri boda. Ali treba verovati u povoljan rasplet i da vec u nedelju imamo olimpijsku vizu.

Иван

pre 8 godina

Добро. Ово је практично крај Светског купа за нас, нема више тешких ривала. Што се тиче слике о квалитету наше селекције, видели смо довољно да судимо, пласирали се сада на ОИ или не. По мени, одавно нисмо имали овако квалитетну екипу. Од ових девојака може испасти нешто врло велико у Рију! Можда бих само Малагурски додао. А посебно ми је драго што нам се девојчице све више окрећу спорту: не памтим толики број врхунских спортисткиња из Србије.

milemen

pre 8 godina

Ne gledajmo ostale, bavimo se iskljucivo nama. Devojke, ono sto mozete jeste da pobedite u preostala tri meca, a ostali rezultati ne treba da vas interesuju. Ako se poklope za nas super, ako ne tu je sledeci turnir, a na ovom ste pokazali fenomenalnu igru. Ponavljam, najvaznije je da se koncentrisete na svoje meceve i ostvarite pobede.

borkes

pre 8 godina

Bravo devojke. Sad je bitno izdržati i ostati neporažen u preostale tri utakmice.
U tom slučaju jedino ako i Kina i USA pobede Rusiju (a ne kiksnu u ostale dve utakmice) mi ostajemo bez direktnog plasmana na OI. Doduše i u tom slučaju imamo šansu za prolaz ali set količnik bi nam morao iči na ruku.
Nadam se da se devojke neće opustiti sada kad su pobedile i USA i Rusiju i Japan.
Bravo još jednom.
Idemo dalje.

Milan

pre 8 godina

Greška u tabeli, Srbija je četvrta, a Japan peti, tako je i na zvaničnoj FIVB stranici, jer se primarno gleda broj pobjeda. Ovim sistemom Srbija na kraju može biti i prva, ako ostvari sve tri pobjede, a Rusija, Kina i SAD ostvare još po jedan poraz.

KAO XXXL

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite !
Imate sjajnu šansu da sa još tri pobede mislim sa lakšim
protivnicama izborite olimpijsku vizu!
Samo pametno i hrabro u nove pobede!

Da objasnim

pre 8 godina

(Izem ti propozicije!, 1. septembar 2015 15:30)
Ako već govorimo o propozicijama trebalo bi da posetite FIVB i pročitate. Srbija ima ogromne šanse da uz 3 pobede bude među dve najbolje. Kako? Prvo, odlučuje broj pobeda prilikom rangiranja. Drugo, raspored nam govori da od reprezentacija SAD, Kine i Rusije bar 2 treba da izgube samo jedan meč kako bi mi prošli dalje. 4.9. Kina-Dominikanska republika, SAD-Rusija (sigurno jedna ekipa ima poraz više od nas). 5.9 Kina-Rusija, SAD-Japan i 6.9. Kina-Japan. Nešto mi deluje realno da budemo bar drugi. 4.9 SAD ili Rusija će imati bar poraz više, a Kineskinje čisto sumnjam da mogu da dobiju sva tri meča do kraja.

dragan

pre 8 godina

Ono sto zaprepascuje jeste cinjenica da NIKO NE KOMENTARISE suludu igru Tijane Boskovic koja ima 18 godina i zabija po 25-26 poena protiv SAD, Rusije i Japana?!To je monstruozno. Sta ce tek raditi za sedam-osam godina. Sada shvatam zasto se i Brakovecicka pokolebala. I ona ej sjajan korektor, ali protiv ove "male" koja mlati po lopi kao musko - niko nema sansi.

Neznalica

pre 8 godina

Rusija neće izgubiti i od SAD i od Kine. Samo da naše pobede sve do kraja. Da li neko može da mi kaže šta se dešava ako Rusija obe utakmice dobije 3:2 a mi sve tri do kraja sa 3:0? Da li smo onda prvi?

borkes

pre 8 godina

@Dragan.
Objašnjenje je jednostavno. Mali broj ljudi je u prilici da prati utakmicu u direktnom prenosu. Ja lično pratim livescore i posle samo pročitam / napišem komentar. Izveštaj s utakmice gotovo da i ne čitam.
Što se tiče Boškovićeve ako joj je bog dao dobro zdravlje za nju će se otimati mnogi klubovi u narednom periodu.
Devojka prosto 'kida'.
Idemo dalje.

veliki strumf

pre 8 godina

Gledam sada pravila za kvalifikacije na OI. Mogu Vam reci da je ovaj turnir mozda i najbolja prilika. Ako ne prodjemo ovde (a situacija je takva da ako mi ne prodjemo nece ni Ruskinje), onda ce evropske kvalifikacije biti izuzetno jake i teske, a samo prvoplasirana ekipa ide u Rio, dok 2. i 3. idu u dodatne kvalifikacije, na nekom turniru koji ce biti odrzan 2016. Sam taj turnir ne bi trebao da bude previse jak, medjutim, evropske kvalifikacije ce definitivno biti, jer tu treba izboriti jedno od prva 3 mesta, sto uopste nece biti lako nikome. Ko na tom takmicenju bude cetvrti - gubi sve sanse za Rio. Zbog toga se nadam da ce nam se rezultati poklopiti (a dovoljna je samo jedna pobeda Ruskinja, nad Amerikom ili Kinom, svejedno), da bismo bili sigurni za Rio.

VLADIMIR

pre 8 godina

Velika je ovo pobeda za devojke i zasluzuju sve cestitke. A sada im ostaje laksi (uz veliku opreznost) posao za odlazak u Rio uz "malu" pomoc "kviska" - a to je: DA DVE OD NASIH KONKURENTKINJA IZGUBE PO JEDNU UTAKVICU, TU MISLIM Na: usa, kinu i rusiju - i to od bilo koga i bilo kojim rezultatom u naredna 3 kola. Naravno jedna od povoljnosti je da nase konkurentkinje igraju medjusobno: Rusija-USA i Rusija-Kina - ako ruskinje dobiju obe utakmice i to nam garantuje uspeh. Zato mi gledajmo svoja posla i ostvarimo jos tri pobede - a ostalo ce se vec podesiti "zaslugom" nasih rivalki.

Blagoje

pre 8 godina

Za plasman na tabeli prvo se gleda broj pobeda, pa tek onda bodovi.
Znači za drugo mesto i plasman u Rio, potrebno je da od Rusije, SAD i Kine, dve reprezentacije dožive poraz. Bilo kakav. Neko će izgubiti sigurno jer igraju SAD-Rusija i Kina-Rusija, i jedino što nikako ne odgovara je da Rusija izgubi oba meča. U tom slučaju Kina ili SAD moraju da izgube od Japana ili Dominikane.
Naravno devojke će dobiti sve trišto su nam ostale do kraja.

Milena

pre 8 godina

Najbolje je da Rusija dobije Kinu,a da u medjusobnom duelu sa SAD odluci tog drugog putnika na OI,naravno ove tri utakmice se jednostavno ne mogu izgubiti .Super je i pravedno sto se gleda broj pobeda a ne set kolicnik,bila bi strasna nepravda sa samo jednim porazom ispasti

Nikola

pre 8 godina

Veliki posao je ucinjen...verujem da ce se vec nakon ovog kupa devojke naci u Riu :D
Kod muskih je teza situacija jer nasi momci ne ucestvuju na svetskom kupu (iz evrope Rusija i Italija) i te dve selekcije uz USA su najozbiljniji kandidati za dva mesta koje vode na OI. Nas ocekuju evropske kvalifikacije u Berlinu u januaru mesecu gde pored Nemacke ucestvujemo mi i Bugarska sigurno i eventualno Rusija/Italija ako neko ne uzme vizu u Japanu. Ostatak turnira popunice najbolje evropske selekcije koje se nisu kvalifikovale...to su Poljska, Francuska i jos dve/tri.
E sad, od tih 8 zemalja, pobednik turnira ide na OI a drugi i treci na dodatne svetske kvalifikacije (koje bi trebalo biti najlakse jer cak 3 odatle idu dalje). Ako se ne bude u top 3 na evropskim kv. to automatski znaci da Srbija nakon dugo dugo vremena propusta OI. Dakle sve je jasno, Nikola, tempiraj formu za Januar mesec.

Koliko je nehumano ovo, govori podatak da svetski prvak Poljska nema mesto na OI i da evropsko ove godine, koje tek treba da se odigra nema nikakav znacaj.

rekapitulacija

pre 8 godina

REKAPITULACIJA: Ako u preostala tri meca savladamo glinene golubove CUB, KEN i ARG koje su u dosadasnjem delu turnira izgubile svih 36 setova koje su igrale protiv ostalih TOP5 ekipa ovde (USA,RUS,CHN,JPN) onda ce nas plasman na Svetskom Kupu zavisiti od rezultata sledeca cetri "derbija" koji se igraju zadnje nedelje RUS-USA, JPN-USA, RUS-CHN i JPN-CHN, i to:

ZLATO: Ako ni USA, ni RUS, ni CHN ne ostvare sve pobede do kraja

SREBRO: Ako tacno jedna ekipa u trouglu USA-RUS-CHN ostvari sve pobede

BRONZA: Ako protiv USA i CHN ni RUS ni JPN ne ostvare nijednu jedinu pobedu