Ponedeljak, 24.08.2015.

10:54

WTA: Skok Ane na sedmo, a Jelene na 21. mesto

Ana Ivanović napredovala je za dva mesta na najnovijoj WTA listi i sada je sedma igračica sveta sa 3.500 bodova.

Izvor:

WTA: Skok Ane na sedmo, a Jelene na 21. mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

MilojePI

pre 8 godina

@perpetum mobile
Ti se uopste ne trudis da razumes sta ti ja pisem. Jesam li ti napisao da one ne mogu da se porede sa Sarapovom koja ima 4-5 GS-a? Ti opet nesto svoje pises. Je l' ovde govorimo o igracicama sa 3-4 GS-a?! Ne. Ovo je druga prica. Govorimo o igracicama koje su (sve cetiri I JJ I Ana I Karo I Safina) u nesto laksim okolnostima postigle svoje najvece uspehe. Upravo zato su bitni rezultati tokom citave karijere I rezultati u drugacijim uslovima. Zato je bitna svaka nedelja na mestu br. 1 a na tvoju zalost I broj nedelja u top 10. Nece ni jedna od njih u kucu slavnih. Kao sto nece ni Bartoli ni Skjavone I druge sa po jednim GS-om. GS jeste izuzetno bitan, ali je I dalje turnir. Pretetano ga dizes u nebesa.

Miloje kao perpetum mobile

pre 8 godina

Neumorni Miloje: "Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj."

Mugu li da mu odgovorim ili je on zaštićena vrsta? Misim stvarno... Miloje, ovo ti je još jedan gaf, ti sabiraš nedelje u "topu 10", to je besmisleno, računaju se samo one na prvom mestu, ali i od toga važnije su velike titule, i važnija je jedna sezona, sa 3-4 GS nego 10-15-20 godina biti u "topu deset", sa 3-4 GS ide se u Kuću slavnih a sa 10-15-20 ostaješ Malejeva ili naša carica. Za GS šampionku dovoljna je i jedna takva titula, jer je istorijska. Možeš li ti da se pomiriš s činjenicama ili ne možeš i tvdoglavo poručuješ - utoliko gore po činjenice. Miloje, činjece ne zavise od tebe. Ič.

Ja mislim da je Del Potro

pre 8 godina

@MilojePI

Komentar si citao, ali izbegavas, zasto ne odgovoris? Ko je bolji teniser, Del Potro sa gren slemom i vecim titulama i sigurnom vecim talentom ili Berdih koji je tu negde u cetvrtfinalima vec nekoliko sezona?

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Nisam sa mnogo paznje citao komentar, al mi jedan deo zapao - dizanje u nebesa. Budimo realni, nikada ja nju nisam dizao u nebesa bog zna kolko.
Sto se rasprava tice, niko ne brani, ali da preterujete, preterujete.

kocijas

pre 8 godina

Malo da se ubacim iako je jasno da odgovara Miloje ne jednoj nego nekoliko osoba. Ja sam taj sa "jednom lastom". Moze neko da bude konstantan koliko hoce, kao recimo Berdih, koji retko ispada pre cetvrtfinala, ali retko ide i dalje od toga. Po nekim najvaznijim merilima, on nije bolji igrac od Vavrinke, Del Potra... Iako ima 200 pobeda vise od njih i ko zna koliko vise cetvrtfinala.
Dzabe mu pobede. Tako i Jeleni. Kapiras?

Ona je defanzivna, ne svih 100% ali ofanzivna je retko kad. Na mrezi ne zna da igra. Lepo je videti njen viner po paraleli, ali nije ona cesto hrabra. Ni fizicki nije jaka. Mnogo vise pobeda je ostvarila zahvaljujuci greskama protivnice nego svojim vinerima, za razliku od nekih drugih teniserki. Naravno i zahvaljujuci svojem trcanju i spagama dok je toga bilo.

Eto, tako stoje stvari. A ti imas potpuno pravo da pratis defanzivnu Jelenu, da je podrzavas, da je dizes u nebesa. Imamo i mi pravo da se nadmecemo s tobom i slicnima. Nama si zanimljiv, ima s kim da se vodi bitka na tribinama. :)

MilojePI

pre 8 godina

@(Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina, 25. avgust 2015 15:55)
Osporavas ti sve velike rezultate. Svaki put "ima srece" i sl.
Sto se tice Karoline, nema GS, ali ima duplo vise titula i od Ane i od Dinare, kao i mnogo vise nedelja na mestu br. 1. Ne zasniva se citavo rangiranje na GS tituli i finalima. Takodje, ne moze sve da pokrije jedna dobra sezona.
Ako svakoj od igracica izbacis jednu, najuspesniju godinu. Koliko kojoj preostaje? Milion puta kazes "jedna lasta ne cini prolece". Vazi i za karijeru. Ajde, porazmisli malo tim sistemom, da vidimo sta ce ti ispasti. Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj.

A reci mi, sta tebi smeta sta ja mislim i za koga ja navijam? Razlicito razmisljamo i gledamo na stvari. Ako ti smatras da gresim, smatraj, valjda je to onda moj problem, ti nemas stetu od toga. Pusti me da komentarisem i istrpi da mi ne odgovoris na svaki komentar ili da me bez ikakvog razloga pominjes i prozivas. Onda ni ja tebi necu odgovarati. Ako ti se ne svidja Jelena, ne svidja ti se, ok, nemas zasto da unosis nervozu i negativnu energiju na svaku vest, tebi se svi komentari svode na neko vredjanje i smanjivanje vrednosti i time nista posebno ne postizes. Imas jos 3 nase i 96 drugih u top 100, komentarisi njih, nemoj da trosis reci na nekoga ko te ne zanima i koga ne cenis. Ne mozes da ispravis krive Drine, ne mogu ni ja. Kucamo uzalud.

Porez na dodatnu vrednost plaćam

pre 8 godina

@Kočijaš
Ne mislim da je lepo što ti dajem savet, verujem da se nećeš uvrediti, na osnovu iskustva znam dsa samo Zora, Miloje i onaj iz bureta imaju "baba strinu" i "deda ujku" na rampi zato oni ladno prolaze, a moj ti je savet piši kratko, ovo uvek prolazi - "to jeco, bre" ili "napred lepotice naša" ili "ana kmekmeeeee"...ja to radim i značajno beležim rast proizvodnje, a ima i kupaca.

Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina

pre 8 godina

@Miloje

Dinara i Ana su tu negde, ali Karolina nema Gren Slem. Ne znam zasto ti je tako tesko da se pomiris sa cinjenicom da je Jelena dosla ne prvo mesto BEZ ODIGRANOG FINALA GS i tu je upisana u istoriju? Kasnije je odigrala samo jedno (a Ana, Dinara i Karolina imaju vise, a samo Ana titulu). Ona je najlosija od svih brojeva jedan. Ostvarila je velike rezultate, to joj niko ne osporava, ali zna se gde je kome mesto.

looool

pre 8 godina

@Miloje. Brojac pluseva.
Koliko si placen da komentarises... :)
Sta mislis, upoznao Jelenu. Mogao sam i ja Anu, kad je pocinjala, ali sta imam od pola sata ako nisam te srece da je znam od rodjenja.
Mnogo si mlad, shvatices tek kasnije ko je bolji.

MilojePI

pre 8 godina

@Zimski raspust se ne racuna
"a Jeca samo jedan", finale je jedno, ne jedan.
Kad si kod Venus i ponizavanja, Jelena je njoj nanela najtezi poraz u karijeri 6:0; 6:1, ne znam ko je koga vise ponizio.

A kako to da je Karolina "iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna", da se tako nesto desilo Jeleni, ti bi to nazvao srecom. Kako to da ti sve vreme(narocito u ranijim raspravama) pricas o nekom kvalitetu, a da nije bitan kvantitet, a sad samo pominjes to da nije imala Serenu i mnoge druge kao da to nema nikakvog uticaja.
Sto se tice titula, Karolina ih ima vise, a sto se tice jacih turnira (Premier Mandatory & Premier 5), tu je Jelena uspesnija, jer ima 6 titula i jos 7 finala, Karolina 5 titula i 3 finala.
Dinara ima manje titula, ali ima srebro i finala, plus je i prerano zavrsila karijeru.
Karolina je dobro iskoristila okolnosti u kojima je igrala(sto bi ti rekao sreca), Safina ima odlicne uspehe i pored toga sto nije do kraja iskoristila potencijal, okej, ako se samo uspesi uzmu u obzir, bez da se razmislja KAKO i ZASTO je doslo do tolikih uspeha, Karolina jeste bolja od Jelena, a Dinara je tu negde izmedju njih, mada je bliza Jeleni. Nemam problema s tim, ali kako ces se ti pomiriti s tim da su Dinara i Karolina i od Ane bolje, to ne znam.

Zimski raspust se ne racuna

pre 8 godina

@Miloje

Zasto ne bi da pricas o Karolininom prvom mestu? Ona je iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna, ali osvojila je jace titule od Jelene Jankovic. Igrala je 2 (DVA) Gren Slem finala, a Jeca samo jedan. Igrala je finale zavrsnog mastersa, a 2008. je Jelena izgubila u polufinalu a u januaru ju je Venus ponizila u Hong Kongu. Jaca je po titulama od Jankovic. Safina je igrala tri Gren Slem finala i ima SREBRO zi Pekinga. Zao mi je, ali jace su teniserke od nje.

kocijas

pre 8 godina

10:3 ako racunamo i onu predaju. Kad neko ne izadje, boji se ili je povredjen, drugi ide dalje, on je pobedio u tom mecu. To sto WTA ne racuna je druga stvar. I Nole je osvojio titulu na Zavrsnom Mastersu predajom Federera pa mu se racuna ta titula.

Ne vredi da pisem duze komentare, iz nekog razloga se ne objavljuju.

MilojePI

pre 8 godina

Ja pricam jedno ti drugo.
Sad zasto se nedelje racunaju?! Pa sto puta rekoh, jer je I to veliko dostignuce. Normalno da ce se racunati. Ko prica da je Ana bila nedelju dana prva ne znam, nisam ja I ne zanima me.
Karolina je... specificna, o njenom mestu broj 1 ne bih. Al kad smo vec kod tog perioda, zamisli, koliko dugo je jos Jelena bila 2. I 3. na svetu? Dok je u otprilike isto vreme Ana lutala van top 50-60!
A to sto nije proglasena najboljom te godine, ne znaci nista. Nije ni Ana proglasena. Dok ti svojim komentarom kao da kazes da je to neki plus za Anu sto JJ nije proglasena...

Dolazi takozvana jesen

pre 8 godina

Miloje, kad je naša Jeca "prezimila" na vrhu liste, to prezimljavanje bio je vaš nevešti izraz, kao da je reč o krompiru u trapu, nije ni od kakvog posebnog značaja, osim što se time, na pravdi boga, neshvatljivo računaju i nedelje na vrhu u vreme kad u zimskom periodu "plaža ne radi". Bez tih 10 zimskih nedelja naša Jeca imala bi 6 a Ana 12 (odakle to da neki tvoji kamaradi pišu da je Ana nedelju dana bila prva?!). Ključna reč: iako je naša Jeca godinu završila na prvom mestu, za teniserku 2008. godine WTA je proglasila Serenu, Karolina se dva puta na kraju godine našla u trapu i nijednom nije bila proglašena za teniserku godine. Kapiraš, samo se GS šampionke računaju, šampinjonke iz Bogote i Nančanga ne.

MilojePI

pre 8 godina

Prvo sto se godina tice, nisam hteo da kazem da sama ta cinjenica smeta, nego da ona pravi neku razliku (ne u smislu pametnijeg I ispravnijeg) nego u nacinu razmisljanja, pa to dovodi do konflikta.

A za @Jeco tvoji ne odustaju
Napisao si komentar kao kad bih ja rekao da je Ana GS osvojila na srecu, s obzirom na to da je u polufinalu imala Jelenu koja joj jednostavno odgovara a u finalu zbunjenu Safinu.
Doduse, kao sto rekoh, Ani Jelena odgovara I zato je skor 9:3 (ne 10:3 kao sto kazes) I to nikako nije jedino merilo. Kao sto Safarovoj odgovara Ana, pa je skor 6:3 za Lusi a protiv Jelene ista Lusi ima skor od 2:7. Koliko pobeda ima JJ protiv sestara W. a koliko Ana itd... Koje su sve Anu pobedjivale ihaaa...
Br. 1 na kraju godine je uspeh BAS zato jer je retkost. GS ima I Skjavone I Stosur I mnoge druge, a year-end no. 1 retko koja.
Napisao si(izvrnuo) kao da sam to naveo kao jedini kriterijum pominjuci Sarapovu. Uporedjivanje sa njom ide drugacije, ima 4 GS-a I mnogo je bolja I od Ane I od Jelene. Kod Ana-JJ je drugacije jer je razlika mnogo manja I tako nesto jeste bitan kriterijum. Kao I ucesce u Fed Kupu I koliko bese 15-20 meceva vise?

9-3, RG 2008

pre 8 godina

I sam sam Anin fan, ali nije realno ocekivati da se kvalifikuje za Singapur, mada je statisticki moguce. Da je sasvim u tenisu, kvalifikovala bi se olako ove sezone kada su teniserke dosta nestabilne, ali Ana je ove godine u glavi pola teniserka a pola devojka posvecena pripremama za svadbu. Bilo bi skroz solidno da zavrsi godinu izmedju 10. i 15. mesta.

Jeco tvoji ne odustaju

pre 8 godina

@Miloje

Hocemo da uracunamo i poraz 6:0 6:0 od Alise Molik 2004. u Australiji? Tada je Jeca bila u zrelim godinama. Ucesce u Fed kupu? Zarada? Daj molim te. Federer, Serena i Masa ga igraju samo zbog OI. Kakav skor sa igracama bolji? Nju su dobijale Bartoli, dve Ane, Serena, dve Belgijanke i Sarapova. Ko je kompletnija igracica? Servis i forhend su za nju misaona imenica. To se vidi iz aviona. Molim te, tvoja borba da nam dokazes nesto sto je nedokazivo je borba sa vetrenjacama. 9:3 Vise finala Gren Slema, cak i titula, vise wta titula. Kao kada bi Cesi poredili Safarovu i Kvitovu! Kazes zavrsila godinu na prvom mestu, evo pitanje, da li je bolja ona igracica koja provede mesec i po - od oktobra do januara, i sledeca ju skine i provede ostatak godine. Da li je bolja ta koja je prezimila (zbog toga Jeca ima nekoliko nedelja vise) ili ova koja je bila tokom cele godine? Nije ni Sarapova zavrsila godinu na prvom mestu, pa hoces reci da je Jelena bolja igracica od nje? A da ima vise nastupa u Fed kupu, haha.

Non, rien de rien, non je ne regrette rien...

pre 8 godina

Miloje, zašto misliš da mene pogađa to što si mlađi od mene? Iza mene postoji jedan život, zašto bih se toga odrekao? To bi onda značilo i da su tvoji roditelji "kivni" na tebe a njihovi roditelji na njih, zbog razlike u godinama. Da li znaš da je Edit Pjaf bila srećna i u svojim četrdesetim i da je veliki pesnik i nobelovac Euđenio Montale napisao stih - mladost je prema starosti kukavna zabluda. La vie est belle, život je lep... u svakom životnom dobu.

MilojePI

pre 8 godina

@this is the end
Eeeeee samo sam ovaj nik cekao da se pojavi.
Vise nedelja na mestu broj 1 (i broj 1 na kraju godine sto retko ko ima). Vise nedelja u top 10. Vise pobeda. Bolji skor sa mnogim drugim igracicama. Vise ucesca na zavrsnom turniru. Vise pobeda/ucesca u Fed Kupu. Zarada od turnira, takodje veca (sto je opet dokaz dobrih rezultata). Veci uspeh u dublu (u jednom trenutku top 20 u dublu i top 10 u singlu) i da, kompletnija je igracica koja je, pored toga sto je dobra u singlu, dobra i u dublu. I na kraju, los deo, Anini porazi od igracica van top 100 dok je bila br. 1 i GS sampionka. Poraz od 6:0 6:0 u zrelim godinama, od Roberte Vinci...

Češljugar iz piroćanskog luga

pre 8 godina

Ko piše pesme o carici svojoj on jeste pesnik i to nije uvreda, a češljugar je ptica pevačica, a "jel" se se Ana udaje za Nemca? Umesto minusa, neka se Anini navijači potrude da razumeju ovo oko udaje "za Nemca" i da mi se ovde ne glupiraju i udaraju minuse, kao da su nepismeni. Anin navijač ne sme da padne na malom ispitu. Ovi caričini mogu kako hoće.

MilojePI

pre 8 godina

Uopste nisi u pravu. Ni oko cega. Prvo je istina da vredjas. Znam da citam izmedju redova vise nego sto mislis.
Kakva iracionalna ljubav? Ti mislis da sam ja opsednut njome? Imam omiljenu teniserku, sta tu ne valja? Da neces mozda da prestanem da pisem komentare? Da cutim ako se ne slazem sa tobom? Nece moci.
Sto se tice moje "poezije" opet gresis. Nikada nikakve hvalospeve nisam pisao. Niti se trudim. Cesto I kritikujem. Niceg cudnog tu nema. Stil pisanja je takav kakav je. Mlad sam, trudim se da budem pozitivan, a tebi je cilj da si negativan, verovatno si I stariji od mene, moze to da iritira. Sta da ti radim, nisam ja kriv.
Jedino si oko upoznavanja uglavnom u pravu. Nas 15ak smo proveli nekih pola sata sa njom posle FC-a u Novom Sadu ;)

this is the end

pre 8 godina

MilojePI, 24. avgust 2015 14:22)

Da te samo podsetim na realnost: GS šampionka, najviše wta titula, 10:3 za Anu, dakle ti ove činjenice ne prihvataš kada se upoređuju naše dve teniserke??? Ti to imaš neke vlastite kriterijume mimo svetskih? E, svašta se ovde može pročitati.

A "jel" se Ana zaista udaje i to za Nemca?!

pre 8 godina

@kocijas
Naravno da ti nisi pisao moje komentare, nemam nik nego uvek potpišem neku aluziju, na primner Češljugar iz piroćanskog luga, to je lepa mala ptica pevačica iz familije zeba. Taj Miloje mene nazove "blablabla" i šalje me u osnovnu školu, i napiše da ja ništa ne znam, odgovorim mu kulturno da sam osnovne škole zidao, zajedno sa Dositejem, pa posle toga išao i na velike škole, ali me onda cenzos ne objavi, ide samo Miloje, i sad on piše da ja njega vređam zato što sam ga nazvao pesnikom, jer zaista piše haiku poeziju i to nije uvreda nego mišljenje o iracionalnoj ljubavi prema ženi koju ne poznaje i koja je od njega starija 15 godina.

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Za nikove ne verujem, ali idemo dalje.
Uzalud vrtis istu pricu. Jelena je imala vise dobrih uspeha ove godine, a ti uporno pricas da je imala srecu. Kad tako razmisljas, naravno da ce ti nasa podrska delovati uzaludno. Napredak postoji ma koliko ti to poricao.
Oko udaraca isto. Kakvi baloni? Balone udara Erani. Jelena jeste vise defanzivna igracica, ali nije to stoprocentna defanziva kao sto ti tvrdis. Kod nje je odnos 60% : 40% a ti to ne zelis da prihvatis. Totalno drugacije razmisljas, shvatas I gledas na stvari od mene I ne vidis ono sto ja vidim. Posto je tako, nikada se necemo razumeti.
Ako ne volis da vredjaju Anu, zasto vredjas Jelenu? Zasto se mesas u moje komentare? Zasto ih izvrces? Ja Anu retko kad komentarisem I pominjem.
Sto se crte tice, imaju razlicita dostignuca. Ako Jelena nije bolja, nije ni Ana. Odnos uspeha je takav da su izjednacene.

MP

pre 8 godina

Ana će održati svoje mesto u prvih 10 do kraja godine, bez obzira što je trenutno 17. na Race-u. Pa razlika između Šafaržove na 4. mestu i Ane je "tričavih" 900 poena. Da igra kao u Sinsiju, malo sreće u žrebu za USO, i može da ostvari još jedno polufinale kao na RG-u. Tu će biti i borba za 5. mesto s Caro (biće joj obrisani 1300 poena) i Šafaržovom, ali Ana je u boljoj formi trenutno od njih dve. Ništa čudno da bude 5. nakon US Opena.

kocijas

pre 8 godina

@Miloje, nesto mi ne prolaze komentari. Samo da te obavestim da nisam ja napisao "cesljugar iz pirocanskog luga" ni "Miloje nas pesnik". Ne znam s kim se ovde raspravljas, menja nickove, ali ok ako ti znas. Ne pada mi na pamet nikad da te uvredim. Meni je simpaticno da cujem tvoje misljenje o Jeleni, odnosno o njenom mecu, kao i Zoranino (nema je vise) ili Diogenovo. To je uzaludna podrska Jeleni, uzaludno nadanje, prevelika ocekivanja, rezultati vise nisu tako sjajni i penzija se sigurno blizi. Meni smeta njeno ponasanje, pored balon udaraca i slabog planiranja sta ce da igra i slabog placanja vrhunskih trenera. Neki kazu zasto je gledam, ma ni ne gledam svaki put, onako napisem jer znam sta se desavalo. A nekad i gledam, volim sport i nadam se da ce se ponasati bolje i igrati hrabrije. Retki su takvi mecevi.
Ne volim omalovazavanja Ane, pa ako cemo realno zna se ko je trenutno i inace bolji, tako da mora i Jelena da trpi kritike. Jedva cekam da se podvuce crta na kraju njihovih karijera da s tobom i nekima sumiram ko je bolji. :) Nazalost nacekacemo se nakon toga za neke nove nase u vrhu.

MP

pre 8 godina

Ana će održati svoje mesto u prvih 10 do kraja godine, bez obzira što je trenutno 17. na Race-u. Pa razlika između Šafaržove na 4. mestu i Ane je "tričavih" 900 poena. Da igra kao u Sinsiju, malo sreće u žrebu za USO, i može da ostvari još jedno polufinale kao na RG-u. Tu će biti i borba za 5. mesto s Caro (biće joj obrisani 1300 poena) i Šafaržovom, ali Ana je u boljoj formi trenutno od njih dve. Ništa čudno da bude 5. nakon US Opena.

Jeco tvoji ne odustaju

pre 8 godina

@Miloje

Hocemo da uracunamo i poraz 6:0 6:0 od Alise Molik 2004. u Australiji? Tada je Jeca bila u zrelim godinama. Ucesce u Fed kupu? Zarada? Daj molim te. Federer, Serena i Masa ga igraju samo zbog OI. Kakav skor sa igracama bolji? Nju su dobijale Bartoli, dve Ane, Serena, dve Belgijanke i Sarapova. Ko je kompletnija igracica? Servis i forhend su za nju misaona imenica. To se vidi iz aviona. Molim te, tvoja borba da nam dokazes nesto sto je nedokazivo je borba sa vetrenjacama. 9:3 Vise finala Gren Slema, cak i titula, vise wta titula. Kao kada bi Cesi poredili Safarovu i Kvitovu! Kazes zavrsila godinu na prvom mestu, evo pitanje, da li je bolja ona igracica koja provede mesec i po - od oktobra do januara, i sledeca ju skine i provede ostatak godine. Da li je bolja ta koja je prezimila (zbog toga Jeca ima nekoliko nedelja vise) ili ova koja je bila tokom cele godine? Nije ni Sarapova zavrsila godinu na prvom mestu, pa hoces reci da je Jelena bolja igracica od nje? A da ima vise nastupa u Fed kupu, haha.

this is the end

pre 8 godina

MilojePI, 24. avgust 2015 14:22)

Da te samo podsetim na realnost: GS šampionka, najviše wta titula, 10:3 za Anu, dakle ti ove činjenice ne prihvataš kada se upoređuju naše dve teniserke??? Ti to imaš neke vlastite kriterijume mimo svetskih? E, svašta se ovde može pročitati.

kocijas

pre 8 godina

@Miloje, nesto mi ne prolaze komentari. Samo da te obavestim da nisam ja napisao "cesljugar iz pirocanskog luga" ni "Miloje nas pesnik". Ne znam s kim se ovde raspravljas, menja nickove, ali ok ako ti znas. Ne pada mi na pamet nikad da te uvredim. Meni je simpaticno da cujem tvoje misljenje o Jeleni, odnosno o njenom mecu, kao i Zoranino (nema je vise) ili Diogenovo. To je uzaludna podrska Jeleni, uzaludno nadanje, prevelika ocekivanja, rezultati vise nisu tako sjajni i penzija se sigurno blizi. Meni smeta njeno ponasanje, pored balon udaraca i slabog planiranja sta ce da igra i slabog placanja vrhunskih trenera. Neki kazu zasto je gledam, ma ni ne gledam svaki put, onako napisem jer znam sta se desavalo. A nekad i gledam, volim sport i nadam se da ce se ponasati bolje i igrati hrabrije. Retki su takvi mecevi.
Ne volim omalovazavanja Ane, pa ako cemo realno zna se ko je trenutno i inace bolji, tako da mora i Jelena da trpi kritike. Jedva cekam da se podvuce crta na kraju njihovih karijera da s tobom i nekima sumiram ko je bolji. :) Nazalost nacekacemo se nakon toga za neke nove nase u vrhu.

Non, rien de rien, non je ne regrette rien...

pre 8 godina

Miloje, zašto misliš da mene pogađa to što si mlađi od mene? Iza mene postoji jedan život, zašto bih se toga odrekao? To bi onda značilo i da su tvoji roditelji "kivni" na tebe a njihovi roditelji na njih, zbog razlike u godinama. Da li znaš da je Edit Pjaf bila srećna i u svojim četrdesetim i da je veliki pesnik i nobelovac Euđenio Montale napisao stih - mladost je prema starosti kukavna zabluda. La vie est belle, život je lep... u svakom životnom dobu.

Češljugar iz piroćanskog luga

pre 8 godina

Ko piše pesme o carici svojoj on jeste pesnik i to nije uvreda, a češljugar je ptica pevačica, a "jel" se se Ana udaje za Nemca? Umesto minusa, neka se Anini navijači potrude da razumeju ovo oko udaje "za Nemca" i da mi se ovde ne glupiraju i udaraju minuse, kao da su nepismeni. Anin navijač ne sme da padne na malom ispitu. Ovi caričini mogu kako hoće.

Dolazi takozvana jesen

pre 8 godina

Miloje, kad je naša Jeca "prezimila" na vrhu liste, to prezimljavanje bio je vaš nevešti izraz, kao da je reč o krompiru u trapu, nije ni od kakvog posebnog značaja, osim što se time, na pravdi boga, neshvatljivo računaju i nedelje na vrhu u vreme kad u zimskom periodu "plaža ne radi". Bez tih 10 zimskih nedelja naša Jeca imala bi 6 a Ana 12 (odakle to da neki tvoji kamaradi pišu da je Ana nedelju dana bila prva?!). Ključna reč: iako je naša Jeca godinu završila na prvom mestu, za teniserku 2008. godine WTA je proglasila Serenu, Karolina se dva puta na kraju godine našla u trapu i nijednom nije bila proglašena za teniserku godine. Kapiraš, samo se GS šampionke računaju, šampinjonke iz Bogote i Nančanga ne.

9-3, RG 2008

pre 8 godina

I sam sam Anin fan, ali nije realno ocekivati da se kvalifikuje za Singapur, mada je statisticki moguce. Da je sasvim u tenisu, kvalifikovala bi se olako ove sezone kada su teniserke dosta nestabilne, ali Ana je ove godine u glavi pola teniserka a pola devojka posvecena pripremama za svadbu. Bilo bi skroz solidno da zavrsi godinu izmedju 10. i 15. mesta.

Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina

pre 8 godina

@Miloje

Dinara i Ana su tu negde, ali Karolina nema Gren Slem. Ne znam zasto ti je tako tesko da se pomiris sa cinjenicom da je Jelena dosla ne prvo mesto BEZ ODIGRANOG FINALA GS i tu je upisana u istoriju? Kasnije je odigrala samo jedno (a Ana, Dinara i Karolina imaju vise, a samo Ana titulu). Ona je najlosija od svih brojeva jedan. Ostvarila je velike rezultate, to joj niko ne osporava, ali zna se gde je kome mesto.

Zimski raspust se ne racuna

pre 8 godina

@Miloje

Zasto ne bi da pricas o Karolininom prvom mestu? Ona je iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna, ali osvojila je jace titule od Jelene Jankovic. Igrala je 2 (DVA) Gren Slem finala, a Jeca samo jedan. Igrala je finale zavrsnog mastersa, a 2008. je Jelena izgubila u polufinalu a u januaru ju je Venus ponizila u Hong Kongu. Jaca je po titulama od Jankovic. Safina je igrala tri Gren Slem finala i ima SREBRO zi Pekinga. Zao mi je, ali jace su teniserke od nje.

A "jel" se Ana zaista udaje i to za Nemca?!

pre 8 godina

@kocijas
Naravno da ti nisi pisao moje komentare, nemam nik nego uvek potpišem neku aluziju, na primner Češljugar iz piroćanskog luga, to je lepa mala ptica pevačica iz familije zeba. Taj Miloje mene nazove "blablabla" i šalje me u osnovnu školu, i napiše da ja ništa ne znam, odgovorim mu kulturno da sam osnovne škole zidao, zajedno sa Dositejem, pa posle toga išao i na velike škole, ali me onda cenzos ne objavi, ide samo Miloje, i sad on piše da ja njega vređam zato što sam ga nazvao pesnikom, jer zaista piše haiku poeziju i to nije uvreda nego mišljenje o iracionalnoj ljubavi prema ženi koju ne poznaje i koja je od njega starija 15 godina.

kocijas

pre 8 godina

10:3 ako racunamo i onu predaju. Kad neko ne izadje, boji se ili je povredjen, drugi ide dalje, on je pobedio u tom mecu. To sto WTA ne racuna je druga stvar. I Nole je osvojio titulu na Zavrsnom Mastersu predajom Federera pa mu se racuna ta titula.

Ne vredi da pisem duze komentare, iz nekog razloga se ne objavljuju.

looool

pre 8 godina

@Miloje. Brojac pluseva.
Koliko si placen da komentarises... :)
Sta mislis, upoznao Jelenu. Mogao sam i ja Anu, kad je pocinjala, ali sta imam od pola sata ako nisam te srece da je znam od rodjenja.
Mnogo si mlad, shvatices tek kasnije ko je bolji.

Miloje kao perpetum mobile

pre 8 godina

Neumorni Miloje: "Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj."

Mugu li da mu odgovorim ili je on zaštićena vrsta? Misim stvarno... Miloje, ovo ti je još jedan gaf, ti sabiraš nedelje u "topu 10", to je besmisleno, računaju se samo one na prvom mestu, ali i od toga važnije su velike titule, i važnija je jedna sezona, sa 3-4 GS nego 10-15-20 godina biti u "topu deset", sa 3-4 GS ide se u Kuću slavnih a sa 10-15-20 ostaješ Malejeva ili naša carica. Za GS šampionku dovoljna je i jedna takva titula, jer je istorijska. Možeš li ti da se pomiriš s činjenicama ili ne možeš i tvdoglavo poručuješ - utoliko gore po činjenice. Miloje, činjece ne zavise od tebe. Ič.

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Za nikove ne verujem, ali idemo dalje.
Uzalud vrtis istu pricu. Jelena je imala vise dobrih uspeha ove godine, a ti uporno pricas da je imala srecu. Kad tako razmisljas, naravno da ce ti nasa podrska delovati uzaludno. Napredak postoji ma koliko ti to poricao.
Oko udaraca isto. Kakvi baloni? Balone udara Erani. Jelena jeste vise defanzivna igracica, ali nije to stoprocentna defanziva kao sto ti tvrdis. Kod nje je odnos 60% : 40% a ti to ne zelis da prihvatis. Totalno drugacije razmisljas, shvatas I gledas na stvari od mene I ne vidis ono sto ja vidim. Posto je tako, nikada se necemo razumeti.
Ako ne volis da vredjaju Anu, zasto vredjas Jelenu? Zasto se mesas u moje komentare? Zasto ih izvrces? Ja Anu retko kad komentarisem I pominjem.
Sto se crte tice, imaju razlicita dostignuca. Ako Jelena nije bolja, nije ni Ana. Odnos uspeha je takav da su izjednacene.

Porez na dodatnu vrednost plaćam

pre 8 godina

@Kočijaš
Ne mislim da je lepo što ti dajem savet, verujem da se nećeš uvrediti, na osnovu iskustva znam dsa samo Zora, Miloje i onaj iz bureta imaju "baba strinu" i "deda ujku" na rampi zato oni ladno prolaze, a moj ti je savet piši kratko, ovo uvek prolazi - "to jeco, bre" ili "napred lepotice naša" ili "ana kmekmeeeee"...ja to radim i značajno beležim rast proizvodnje, a ima i kupaca.

kocijas

pre 8 godina

Malo da se ubacim iako je jasno da odgovara Miloje ne jednoj nego nekoliko osoba. Ja sam taj sa "jednom lastom". Moze neko da bude konstantan koliko hoce, kao recimo Berdih, koji retko ispada pre cetvrtfinala, ali retko ide i dalje od toga. Po nekim najvaznijim merilima, on nije bolji igrac od Vavrinke, Del Potra... Iako ima 200 pobeda vise od njih i ko zna koliko vise cetvrtfinala.
Dzabe mu pobede. Tako i Jeleni. Kapiras?

Ona je defanzivna, ne svih 100% ali ofanzivna je retko kad. Na mrezi ne zna da igra. Lepo je videti njen viner po paraleli, ali nije ona cesto hrabra. Ni fizicki nije jaka. Mnogo vise pobeda je ostvarila zahvaljujuci greskama protivnice nego svojim vinerima, za razliku od nekih drugih teniserki. Naravno i zahvaljujuci svojem trcanju i spagama dok je toga bilo.

Eto, tako stoje stvari. A ti imas potpuno pravo da pratis defanzivnu Jelenu, da je podrzavas, da je dizes u nebesa. Imamo i mi pravo da se nadmecemo s tobom i slicnima. Nama si zanimljiv, ima s kim da se vodi bitka na tribinama. :)

Ja mislim da je Del Potro

pre 8 godina

@MilojePI

Komentar si citao, ali izbegavas, zasto ne odgovoris? Ko je bolji teniser, Del Potro sa gren slemom i vecim titulama i sigurnom vecim talentom ili Berdih koji je tu negde u cetvrtfinalima vec nekoliko sezona?

MilojePI

pre 8 godina

@this is the end
Eeeeee samo sam ovaj nik cekao da se pojavi.
Vise nedelja na mestu broj 1 (i broj 1 na kraju godine sto retko ko ima). Vise nedelja u top 10. Vise pobeda. Bolji skor sa mnogim drugim igracicama. Vise ucesca na zavrsnom turniru. Vise pobeda/ucesca u Fed Kupu. Zarada od turnira, takodje veca (sto je opet dokaz dobrih rezultata). Veci uspeh u dublu (u jednom trenutku top 20 u dublu i top 10 u singlu) i da, kompletnija je igracica koja je, pored toga sto je dobra u singlu, dobra i u dublu. I na kraju, los deo, Anini porazi od igracica van top 100 dok je bila br. 1 i GS sampionka. Poraz od 6:0 6:0 u zrelim godinama, od Roberte Vinci...

MilojePI

pre 8 godina

Uopste nisi u pravu. Ni oko cega. Prvo je istina da vredjas. Znam da citam izmedju redova vise nego sto mislis.
Kakva iracionalna ljubav? Ti mislis da sam ja opsednut njome? Imam omiljenu teniserku, sta tu ne valja? Da neces mozda da prestanem da pisem komentare? Da cutim ako se ne slazem sa tobom? Nece moci.
Sto se tice moje "poezije" opet gresis. Nikada nikakve hvalospeve nisam pisao. Niti se trudim. Cesto I kritikujem. Niceg cudnog tu nema. Stil pisanja je takav kakav je. Mlad sam, trudim se da budem pozitivan, a tebi je cilj da si negativan, verovatno si I stariji od mene, moze to da iritira. Sta da ti radim, nisam ja kriv.
Jedino si oko upoznavanja uglavnom u pravu. Nas 15ak smo proveli nekih pola sata sa njom posle FC-a u Novom Sadu ;)

MilojePI

pre 8 godina

Prvo sto se godina tice, nisam hteo da kazem da sama ta cinjenica smeta, nego da ona pravi neku razliku (ne u smislu pametnijeg I ispravnijeg) nego u nacinu razmisljanja, pa to dovodi do konflikta.

A za @Jeco tvoji ne odustaju
Napisao si komentar kao kad bih ja rekao da je Ana GS osvojila na srecu, s obzirom na to da je u polufinalu imala Jelenu koja joj jednostavno odgovara a u finalu zbunjenu Safinu.
Doduse, kao sto rekoh, Ani Jelena odgovara I zato je skor 9:3 (ne 10:3 kao sto kazes) I to nikako nije jedino merilo. Kao sto Safarovoj odgovara Ana, pa je skor 6:3 za Lusi a protiv Jelene ista Lusi ima skor od 2:7. Koliko pobeda ima JJ protiv sestara W. a koliko Ana itd... Koje su sve Anu pobedjivale ihaaa...
Br. 1 na kraju godine je uspeh BAS zato jer je retkost. GS ima I Skjavone I Stosur I mnoge druge, a year-end no. 1 retko koja.
Napisao si(izvrnuo) kao da sam to naveo kao jedini kriterijum pominjuci Sarapovu. Uporedjivanje sa njom ide drugacije, ima 4 GS-a I mnogo je bolja I od Ane I od Jelene. Kod Ana-JJ je drugacije jer je razlika mnogo manja I tako nesto jeste bitan kriterijum. Kao I ucesce u Fed Kupu I koliko bese 15-20 meceva vise?

MilojePI

pre 8 godina

@(Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina, 25. avgust 2015 15:55)
Osporavas ti sve velike rezultate. Svaki put "ima srece" i sl.
Sto se tice Karoline, nema GS, ali ima duplo vise titula i od Ane i od Dinare, kao i mnogo vise nedelja na mestu br. 1. Ne zasniva se citavo rangiranje na GS tituli i finalima. Takodje, ne moze sve da pokrije jedna dobra sezona.
Ako svakoj od igracica izbacis jednu, najuspesniju godinu. Koliko kojoj preostaje? Milion puta kazes "jedna lasta ne cini prolece". Vazi i za karijeru. Ajde, porazmisli malo tim sistemom, da vidimo sta ce ti ispasti. Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj.

A reci mi, sta tebi smeta sta ja mislim i za koga ja navijam? Razlicito razmisljamo i gledamo na stvari. Ako ti smatras da gresim, smatraj, valjda je to onda moj problem, ti nemas stetu od toga. Pusti me da komentarisem i istrpi da mi ne odgovoris na svaki komentar ili da me bez ikakvog razloga pominjes i prozivas. Onda ni ja tebi necu odgovarati. Ako ti se ne svidja Jelena, ne svidja ti se, ok, nemas zasto da unosis nervozu i negativnu energiju na svaku vest, tebi se svi komentari svode na neko vredjanje i smanjivanje vrednosti i time nista posebno ne postizes. Imas jos 3 nase i 96 drugih u top 100, komentarisi njih, nemoj da trosis reci na nekoga ko te ne zanima i koga ne cenis. Ne mozes da ispravis krive Drine, ne mogu ni ja. Kucamo uzalud.

MilojePI

pre 8 godina

Ja pricam jedno ti drugo.
Sad zasto se nedelje racunaju?! Pa sto puta rekoh, jer je I to veliko dostignuce. Normalno da ce se racunati. Ko prica da je Ana bila nedelju dana prva ne znam, nisam ja I ne zanima me.
Karolina je... specificna, o njenom mestu broj 1 ne bih. Al kad smo vec kod tog perioda, zamisli, koliko dugo je jos Jelena bila 2. I 3. na svetu? Dok je u otprilike isto vreme Ana lutala van top 50-60!
A to sto nije proglasena najboljom te godine, ne znaci nista. Nije ni Ana proglasena. Dok ti svojim komentarom kao da kazes da je to neki plus za Anu sto JJ nije proglasena...

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Nisam sa mnogo paznje citao komentar, al mi jedan deo zapao - dizanje u nebesa. Budimo realni, nikada ja nju nisam dizao u nebesa bog zna kolko.
Sto se rasprava tice, niko ne brani, ali da preterujete, preterujete.

MilojePI

pre 8 godina

@perpetum mobile
Ti se uopste ne trudis da razumes sta ti ja pisem. Jesam li ti napisao da one ne mogu da se porede sa Sarapovom koja ima 4-5 GS-a? Ti opet nesto svoje pises. Je l' ovde govorimo o igracicama sa 3-4 GS-a?! Ne. Ovo je druga prica. Govorimo o igracicama koje su (sve cetiri I JJ I Ana I Karo I Safina) u nesto laksim okolnostima postigle svoje najvece uspehe. Upravo zato su bitni rezultati tokom citave karijere I rezultati u drugacijim uslovima. Zato je bitna svaka nedelja na mestu br. 1 a na tvoju zalost I broj nedelja u top 10. Nece ni jedna od njih u kucu slavnih. Kao sto nece ni Bartoli ni Skjavone I druge sa po jednim GS-om. GS jeste izuzetno bitan, ali je I dalje turnir. Pretetano ga dizes u nebesa.

MilojePI

pre 8 godina

@Zimski raspust se ne racuna
"a Jeca samo jedan", finale je jedno, ne jedan.
Kad si kod Venus i ponizavanja, Jelena je njoj nanela najtezi poraz u karijeri 6:0; 6:1, ne znam ko je koga vise ponizio.

A kako to da je Karolina "iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna", da se tako nesto desilo Jeleni, ti bi to nazvao srecom. Kako to da ti sve vreme(narocito u ranijim raspravama) pricas o nekom kvalitetu, a da nije bitan kvantitet, a sad samo pominjes to da nije imala Serenu i mnoge druge kao da to nema nikakvog uticaja.
Sto se tice titula, Karolina ih ima vise, a sto se tice jacih turnira (Premier Mandatory & Premier 5), tu je Jelena uspesnija, jer ima 6 titula i jos 7 finala, Karolina 5 titula i 3 finala.
Dinara ima manje titula, ali ima srebro i finala, plus je i prerano zavrsila karijeru.
Karolina je dobro iskoristila okolnosti u kojima je igrala(sto bi ti rekao sreca), Safina ima odlicne uspehe i pored toga sto nije do kraja iskoristila potencijal, okej, ako se samo uspesi uzmu u obzir, bez da se razmislja KAKO i ZASTO je doslo do tolikih uspeha, Karolina jeste bolja od Jelena, a Dinara je tu negde izmedju njih, mada je bliza Jeleni. Nemam problema s tim, ali kako ces se ti pomiriti s tim da su Dinara i Karolina i od Ane bolje, to ne znam.

MilojePI

pre 8 godina

@this is the end
Eeeeee samo sam ovaj nik cekao da se pojavi.
Vise nedelja na mestu broj 1 (i broj 1 na kraju godine sto retko ko ima). Vise nedelja u top 10. Vise pobeda. Bolji skor sa mnogim drugim igracicama. Vise ucesca na zavrsnom turniru. Vise pobeda/ucesca u Fed Kupu. Zarada od turnira, takodje veca (sto je opet dokaz dobrih rezultata). Veci uspeh u dublu (u jednom trenutku top 20 u dublu i top 10 u singlu) i da, kompletnija je igracica koja je, pored toga sto je dobra u singlu, dobra i u dublu. I na kraju, los deo, Anini porazi od igracica van top 100 dok je bila br. 1 i GS sampionka. Poraz od 6:0 6:0 u zrelim godinama, od Roberte Vinci...

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Za nikove ne verujem, ali idemo dalje.
Uzalud vrtis istu pricu. Jelena je imala vise dobrih uspeha ove godine, a ti uporno pricas da je imala srecu. Kad tako razmisljas, naravno da ce ti nasa podrska delovati uzaludno. Napredak postoji ma koliko ti to poricao.
Oko udaraca isto. Kakvi baloni? Balone udara Erani. Jelena jeste vise defanzivna igracica, ali nije to stoprocentna defanziva kao sto ti tvrdis. Kod nje je odnos 60% : 40% a ti to ne zelis da prihvatis. Totalno drugacije razmisljas, shvatas I gledas na stvari od mene I ne vidis ono sto ja vidim. Posto je tako, nikada se necemo razumeti.
Ako ne volis da vredjaju Anu, zasto vredjas Jelenu? Zasto se mesas u moje komentare? Zasto ih izvrces? Ja Anu retko kad komentarisem I pominjem.
Sto se crte tice, imaju razlicita dostignuca. Ako Jelena nije bolja, nije ni Ana. Odnos uspeha je takav da su izjednacene.

MilojePI

pre 8 godina

Uopste nisi u pravu. Ni oko cega. Prvo je istina da vredjas. Znam da citam izmedju redova vise nego sto mislis.
Kakva iracionalna ljubav? Ti mislis da sam ja opsednut njome? Imam omiljenu teniserku, sta tu ne valja? Da neces mozda da prestanem da pisem komentare? Da cutim ako se ne slazem sa tobom? Nece moci.
Sto se tice moje "poezije" opet gresis. Nikada nikakve hvalospeve nisam pisao. Niti se trudim. Cesto I kritikujem. Niceg cudnog tu nema. Stil pisanja je takav kakav je. Mlad sam, trudim se da budem pozitivan, a tebi je cilj da si negativan, verovatno si I stariji od mene, moze to da iritira. Sta da ti radim, nisam ja kriv.
Jedino si oko upoznavanja uglavnom u pravu. Nas 15ak smo proveli nekih pola sata sa njom posle FC-a u Novom Sadu ;)

MilojePI

pre 8 godina

Prvo sto se godina tice, nisam hteo da kazem da sama ta cinjenica smeta, nego da ona pravi neku razliku (ne u smislu pametnijeg I ispravnijeg) nego u nacinu razmisljanja, pa to dovodi do konflikta.

A za @Jeco tvoji ne odustaju
Napisao si komentar kao kad bih ja rekao da je Ana GS osvojila na srecu, s obzirom na to da je u polufinalu imala Jelenu koja joj jednostavno odgovara a u finalu zbunjenu Safinu.
Doduse, kao sto rekoh, Ani Jelena odgovara I zato je skor 9:3 (ne 10:3 kao sto kazes) I to nikako nije jedino merilo. Kao sto Safarovoj odgovara Ana, pa je skor 6:3 za Lusi a protiv Jelene ista Lusi ima skor od 2:7. Koliko pobeda ima JJ protiv sestara W. a koliko Ana itd... Koje su sve Anu pobedjivale ihaaa...
Br. 1 na kraju godine je uspeh BAS zato jer je retkost. GS ima I Skjavone I Stosur I mnoge druge, a year-end no. 1 retko koja.
Napisao si(izvrnuo) kao da sam to naveo kao jedini kriterijum pominjuci Sarapovu. Uporedjivanje sa njom ide drugacije, ima 4 GS-a I mnogo je bolja I od Ane I od Jelene. Kod Ana-JJ je drugacije jer je razlika mnogo manja I tako nesto jeste bitan kriterijum. Kao I ucesce u Fed Kupu I koliko bese 15-20 meceva vise?

kocijas

pre 8 godina

@Miloje, nesto mi ne prolaze komentari. Samo da te obavestim da nisam ja napisao "cesljugar iz pirocanskog luga" ni "Miloje nas pesnik". Ne znam s kim se ovde raspravljas, menja nickove, ali ok ako ti znas. Ne pada mi na pamet nikad da te uvredim. Meni je simpaticno da cujem tvoje misljenje o Jeleni, odnosno o njenom mecu, kao i Zoranino (nema je vise) ili Diogenovo. To je uzaludna podrska Jeleni, uzaludno nadanje, prevelika ocekivanja, rezultati vise nisu tako sjajni i penzija se sigurno blizi. Meni smeta njeno ponasanje, pored balon udaraca i slabog planiranja sta ce da igra i slabog placanja vrhunskih trenera. Neki kazu zasto je gledam, ma ni ne gledam svaki put, onako napisem jer znam sta se desavalo. A nekad i gledam, volim sport i nadam se da ce se ponasati bolje i igrati hrabrije. Retki su takvi mecevi.
Ne volim omalovazavanja Ane, pa ako cemo realno zna se ko je trenutno i inace bolji, tako da mora i Jelena da trpi kritike. Jedva cekam da se podvuce crta na kraju njihovih karijera da s tobom i nekima sumiram ko je bolji. :) Nazalost nacekacemo se nakon toga za neke nove nase u vrhu.

A "jel" se Ana zaista udaje i to za Nemca?!

pre 8 godina

@kocijas
Naravno da ti nisi pisao moje komentare, nemam nik nego uvek potpišem neku aluziju, na primner Češljugar iz piroćanskog luga, to je lepa mala ptica pevačica iz familije zeba. Taj Miloje mene nazove "blablabla" i šalje me u osnovnu školu, i napiše da ja ništa ne znam, odgovorim mu kulturno da sam osnovne škole zidao, zajedno sa Dositejem, pa posle toga išao i na velike škole, ali me onda cenzos ne objavi, ide samo Miloje, i sad on piše da ja njega vređam zato što sam ga nazvao pesnikom, jer zaista piše haiku poeziju i to nije uvreda nego mišljenje o iracionalnoj ljubavi prema ženi koju ne poznaje i koja je od njega starija 15 godina.

Jeco tvoji ne odustaju

pre 8 godina

@Miloje

Hocemo da uracunamo i poraz 6:0 6:0 od Alise Molik 2004. u Australiji? Tada je Jeca bila u zrelim godinama. Ucesce u Fed kupu? Zarada? Daj molim te. Federer, Serena i Masa ga igraju samo zbog OI. Kakav skor sa igracama bolji? Nju su dobijale Bartoli, dve Ane, Serena, dve Belgijanke i Sarapova. Ko je kompletnija igracica? Servis i forhend su za nju misaona imenica. To se vidi iz aviona. Molim te, tvoja borba da nam dokazes nesto sto je nedokazivo je borba sa vetrenjacama. 9:3 Vise finala Gren Slema, cak i titula, vise wta titula. Kao kada bi Cesi poredili Safarovu i Kvitovu! Kazes zavrsila godinu na prvom mestu, evo pitanje, da li je bolja ona igracica koja provede mesec i po - od oktobra do januara, i sledeca ju skine i provede ostatak godine. Da li je bolja ta koja je prezimila (zbog toga Jeca ima nekoliko nedelja vise) ili ova koja je bila tokom cele godine? Nije ni Sarapova zavrsila godinu na prvom mestu, pa hoces reci da je Jelena bolja igracica od nje? A da ima vise nastupa u Fed kupu, haha.

MilojePI

pre 8 godina

@(Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina, 25. avgust 2015 15:55)
Osporavas ti sve velike rezultate. Svaki put "ima srece" i sl.
Sto se tice Karoline, nema GS, ali ima duplo vise titula i od Ane i od Dinare, kao i mnogo vise nedelja na mestu br. 1. Ne zasniva se citavo rangiranje na GS tituli i finalima. Takodje, ne moze sve da pokrije jedna dobra sezona.
Ako svakoj od igracica izbacis jednu, najuspesniju godinu. Koliko kojoj preostaje? Milion puta kazes "jedna lasta ne cini prolece". Vazi i za karijeru. Ajde, porazmisli malo tim sistemom, da vidimo sta ce ti ispasti. Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj.

A reci mi, sta tebi smeta sta ja mislim i za koga ja navijam? Razlicito razmisljamo i gledamo na stvari. Ako ti smatras da gresim, smatraj, valjda je to onda moj problem, ti nemas stetu od toga. Pusti me da komentarisem i istrpi da mi ne odgovoris na svaki komentar ili da me bez ikakvog razloga pominjes i prozivas. Onda ni ja tebi necu odgovarati. Ako ti se ne svidja Jelena, ne svidja ti se, ok, nemas zasto da unosis nervozu i negativnu energiju na svaku vest, tebi se svi komentari svode na neko vredjanje i smanjivanje vrednosti i time nista posebno ne postizes. Imas jos 3 nase i 96 drugih u top 100, komentarisi njih, nemoj da trosis reci na nekoga ko te ne zanima i koga ne cenis. Ne mozes da ispravis krive Drine, ne mogu ni ja. Kucamo uzalud.

MilojePI

pre 8 godina

Ja pricam jedno ti drugo.
Sad zasto se nedelje racunaju?! Pa sto puta rekoh, jer je I to veliko dostignuce. Normalno da ce se racunati. Ko prica da je Ana bila nedelju dana prva ne znam, nisam ja I ne zanima me.
Karolina je... specificna, o njenom mestu broj 1 ne bih. Al kad smo vec kod tog perioda, zamisli, koliko dugo je jos Jelena bila 2. I 3. na svetu? Dok je u otprilike isto vreme Ana lutala van top 50-60!
A to sto nije proglasena najboljom te godine, ne znaci nista. Nije ni Ana proglasena. Dok ti svojim komentarom kao da kazes da je to neki plus za Anu sto JJ nije proglasena...

MP

pre 8 godina

Ana će održati svoje mesto u prvih 10 do kraja godine, bez obzira što je trenutno 17. na Race-u. Pa razlika između Šafaržove na 4. mestu i Ane je "tričavih" 900 poena. Da igra kao u Sinsiju, malo sreće u žrebu za USO, i može da ostvari još jedno polufinale kao na RG-u. Tu će biti i borba za 5. mesto s Caro (biće joj obrisani 1300 poena) i Šafaržovom, ali Ana je u boljoj formi trenutno od njih dve. Ništa čudno da bude 5. nakon US Opena.

Češljugar iz piroćanskog luga

pre 8 godina

Ko piše pesme o carici svojoj on jeste pesnik i to nije uvreda, a češljugar je ptica pevačica, a "jel" se se Ana udaje za Nemca? Umesto minusa, neka se Anini navijači potrude da razumeju ovo oko udaje "za Nemca" i da mi se ovde ne glupiraju i udaraju minuse, kao da su nepismeni. Anin navijač ne sme da padne na malom ispitu. Ovi caričini mogu kako hoće.

MilojePI

pre 8 godina

@Zimski raspust se ne racuna
"a Jeca samo jedan", finale je jedno, ne jedan.
Kad si kod Venus i ponizavanja, Jelena je njoj nanela najtezi poraz u karijeri 6:0; 6:1, ne znam ko je koga vise ponizio.

A kako to da je Karolina "iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna", da se tako nesto desilo Jeleni, ti bi to nazvao srecom. Kako to da ti sve vreme(narocito u ranijim raspravama) pricas o nekom kvalitetu, a da nije bitan kvantitet, a sad samo pominjes to da nije imala Serenu i mnoge druge kao da to nema nikakvog uticaja.
Sto se tice titula, Karolina ih ima vise, a sto se tice jacih turnira (Premier Mandatory & Premier 5), tu je Jelena uspesnija, jer ima 6 titula i jos 7 finala, Karolina 5 titula i 3 finala.
Dinara ima manje titula, ali ima srebro i finala, plus je i prerano zavrsila karijeru.
Karolina je dobro iskoristila okolnosti u kojima je igrala(sto bi ti rekao sreca), Safina ima odlicne uspehe i pored toga sto nije do kraja iskoristila potencijal, okej, ako se samo uspesi uzmu u obzir, bez da se razmislja KAKO i ZASTO je doslo do tolikih uspeha, Karolina jeste bolja od Jelena, a Dinara je tu negde izmedju njih, mada je bliza Jeleni. Nemam problema s tim, ali kako ces se ti pomiriti s tim da su Dinara i Karolina i od Ane bolje, to ne znam.

this is the end

pre 8 godina

MilojePI, 24. avgust 2015 14:22)

Da te samo podsetim na realnost: GS šampionka, najviše wta titula, 10:3 za Anu, dakle ti ove činjenice ne prihvataš kada se upoređuju naše dve teniserke??? Ti to imaš neke vlastite kriterijume mimo svetskih? E, svašta se ovde može pročitati.

9-3, RG 2008

pre 8 godina

I sam sam Anin fan, ali nije realno ocekivati da se kvalifikuje za Singapur, mada je statisticki moguce. Da je sasvim u tenisu, kvalifikovala bi se olako ove sezone kada su teniserke dosta nestabilne, ali Ana je ove godine u glavi pola teniserka a pola devojka posvecena pripremama za svadbu. Bilo bi skroz solidno da zavrsi godinu izmedju 10. i 15. mesta.

MilojePI

pre 8 godina

@perpetum mobile
Ti se uopste ne trudis da razumes sta ti ja pisem. Jesam li ti napisao da one ne mogu da se porede sa Sarapovom koja ima 4-5 GS-a? Ti opet nesto svoje pises. Je l' ovde govorimo o igracicama sa 3-4 GS-a?! Ne. Ovo je druga prica. Govorimo o igracicama koje su (sve cetiri I JJ I Ana I Karo I Safina) u nesto laksim okolnostima postigle svoje najvece uspehe. Upravo zato su bitni rezultati tokom citave karijere I rezultati u drugacijim uslovima. Zato je bitna svaka nedelja na mestu br. 1 a na tvoju zalost I broj nedelja u top 10. Nece ni jedna od njih u kucu slavnih. Kao sto nece ni Bartoli ni Skjavone I druge sa po jednim GS-om. GS jeste izuzetno bitan, ali je I dalje turnir. Pretetano ga dizes u nebesa.

Non, rien de rien, non je ne regrette rien...

pre 8 godina

Miloje, zašto misliš da mene pogađa to što si mlađi od mene? Iza mene postoji jedan život, zašto bih se toga odrekao? To bi onda značilo i da su tvoji roditelji "kivni" na tebe a njihovi roditelji na njih, zbog razlike u godinama. Da li znaš da je Edit Pjaf bila srećna i u svojim četrdesetim i da je veliki pesnik i nobelovac Euđenio Montale napisao stih - mladost je prema starosti kukavna zabluda. La vie est belle, život je lep... u svakom životnom dobu.

Dolazi takozvana jesen

pre 8 godina

Miloje, kad je naša Jeca "prezimila" na vrhu liste, to prezimljavanje bio je vaš nevešti izraz, kao da je reč o krompiru u trapu, nije ni od kakvog posebnog značaja, osim što se time, na pravdi boga, neshvatljivo računaju i nedelje na vrhu u vreme kad u zimskom periodu "plaža ne radi". Bez tih 10 zimskih nedelja naša Jeca imala bi 6 a Ana 12 (odakle to da neki tvoji kamaradi pišu da je Ana nedelju dana bila prva?!). Ključna reč: iako je naša Jeca godinu završila na prvom mestu, za teniserku 2008. godine WTA je proglasila Serenu, Karolina se dva puta na kraju godine našla u trapu i nijednom nije bila proglašena za teniserku godine. Kapiraš, samo se GS šampionke računaju, šampinjonke iz Bogote i Nančanga ne.

MilojePI

pre 8 godina

@kocijas
Nisam sa mnogo paznje citao komentar, al mi jedan deo zapao - dizanje u nebesa. Budimo realni, nikada ja nju nisam dizao u nebesa bog zna kolko.
Sto se rasprava tice, niko ne brani, ali da preterujete, preterujete.

Zimski raspust se ne racuna

pre 8 godina

@Miloje

Zasto ne bi da pricas o Karolininom prvom mestu? Ona je iskoristila rupu kada je Serena bila bolesna, ali osvojila je jace titule od Jelene Jankovic. Igrala je 2 (DVA) Gren Slem finala, a Jeca samo jedan. Igrala je finale zavrsnog mastersa, a 2008. je Jelena izgubila u polufinalu a u januaru ju je Venus ponizila u Hong Kongu. Jaca je po titulama od Jankovic. Safina je igrala tri Gren Slem finala i ima SREBRO zi Pekinga. Zao mi je, ali jace su teniserke od nje.

Porez na dodatnu vrednost plaćam

pre 8 godina

@Kočijaš
Ne mislim da je lepo što ti dajem savet, verujem da se nećeš uvrediti, na osnovu iskustva znam dsa samo Zora, Miloje i onaj iz bureta imaju "baba strinu" i "deda ujku" na rampi zato oni ladno prolaze, a moj ti je savet piši kratko, ovo uvek prolazi - "to jeco, bre" ili "napred lepotice naša" ili "ana kmekmeeeee"...ja to radim i značajno beležim rast proizvodnje, a ima i kupaca.

kocijas

pre 8 godina

Malo da se ubacim iako je jasno da odgovara Miloje ne jednoj nego nekoliko osoba. Ja sam taj sa "jednom lastom". Moze neko da bude konstantan koliko hoce, kao recimo Berdih, koji retko ispada pre cetvrtfinala, ali retko ide i dalje od toga. Po nekim najvaznijim merilima, on nije bolji igrac od Vavrinke, Del Potra... Iako ima 200 pobeda vise od njih i ko zna koliko vise cetvrtfinala.
Dzabe mu pobede. Tako i Jeleni. Kapiras?

Ona je defanzivna, ne svih 100% ali ofanzivna je retko kad. Na mrezi ne zna da igra. Lepo je videti njen viner po paraleli, ali nije ona cesto hrabra. Ni fizicki nije jaka. Mnogo vise pobeda je ostvarila zahvaljujuci greskama protivnice nego svojim vinerima, za razliku od nekih drugih teniserki. Naravno i zahvaljujuci svojem trcanju i spagama dok je toga bilo.

Eto, tako stoje stvari. A ti imas potpuno pravo da pratis defanzivnu Jelenu, da je podrzavas, da je dizes u nebesa. Imamo i mi pravo da se nadmecemo s tobom i slicnima. Nama si zanimljiv, ima s kim da se vodi bitka na tribinama. :)

Miloje kao perpetum mobile

pre 8 godina

Neumorni Miloje: "Karijeru cine uspesi i neuspesi tokom svih 10-15-20 ili koliko vec godina, ne moze se sve zasnivati na jednoj."

Mugu li da mu odgovorim ili je on zaštićena vrsta? Misim stvarno... Miloje, ovo ti je još jedan gaf, ti sabiraš nedelje u "topu 10", to je besmisleno, računaju se samo one na prvom mestu, ali i od toga važnije su velike titule, i važnija je jedna sezona, sa 3-4 GS nego 10-15-20 godina biti u "topu deset", sa 3-4 GS ide se u Kuću slavnih a sa 10-15-20 ostaješ Malejeva ili naša carica. Za GS šampionku dovoljna je i jedna takva titula, jer je istorijska. Možeš li ti da se pomiriš s činjenicama ili ne možeš i tvdoglavo poručuješ - utoliko gore po činjenice. Miloje, činjece ne zavise od tebe. Ič.

kocijas

pre 8 godina

10:3 ako racunamo i onu predaju. Kad neko ne izadje, boji se ili je povredjen, drugi ide dalje, on je pobedio u tom mecu. To sto WTA ne racuna je druga stvar. I Nole je osvojio titulu na Zavrsnom Mastersu predajom Federera pa mu se racuna ta titula.

Ne vredi da pisem duze komentare, iz nekog razloga se ne objavljuju.

looool

pre 8 godina

@Miloje. Brojac pluseva.
Koliko si placen da komentarises... :)
Sta mislis, upoznao Jelenu. Mogao sam i ja Anu, kad je pocinjala, ali sta imam od pola sata ako nisam te srece da je znam od rodjenja.
Mnogo si mlad, shvatices tek kasnije ko je bolji.

Zao mi je, i ja sam tako mislio sa 18. godina

pre 8 godina

@Miloje

Dinara i Ana su tu negde, ali Karolina nema Gren Slem. Ne znam zasto ti je tako tesko da se pomiris sa cinjenicom da je Jelena dosla ne prvo mesto BEZ ODIGRANOG FINALA GS i tu je upisana u istoriju? Kasnije je odigrala samo jedno (a Ana, Dinara i Karolina imaju vise, a samo Ana titulu). Ona je najlosija od svih brojeva jedan. Ostvarila je velike rezultate, to joj niko ne osporava, ali zna se gde je kome mesto.

Ja mislim da je Del Potro

pre 8 godina

@MilojePI

Komentar si citao, ali izbegavas, zasto ne odgovoris? Ko je bolji teniser, Del Potro sa gren slemom i vecim titulama i sigurnom vecim talentom ili Berdih koji je tu negde u cetvrtfinalima vec nekoliko sezona?