Ponedeljak, 10.08.2015.

21:56

Barać: Revanširaćemo se Srbiji u Beogradu

Bivši kapiten vaterpolista Hrvatske Samir Barać smatra da njegova reprezentacija mora što pre da zaboravi debakl od Srbije u finalu Svetskog prvenstva.

Izvor: JT

Baraæ: Revanširaæemo se Srbiji u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

rbc

pre 8 godina

lik to nije rekao, rekao je imamo šansu za to a sportski je nadati se. Rekao je da Srbija igra moderan vaterpolo, drugačiji od ostalih.

Dragan Jurić

pre 8 godina

Barać je izuzetan vaterpolista i sportista. Ljudski je nadati se i u redu je motivisati svoje kolege da im ne spadnu gaćice odmah pri pomisli na monstruozno jaku vaterpolo reprezentaciju Srbije, ali stvarno ne vidim kako bi mogli da pobedite Srbiju u Beogradu!? Ne kažem, da je to Sinjska alka imali biste šanse, ali u vaterpolu... Besmislica!

kroasan s čokoladom

pre 8 godina

Slažem se s navodima...Hrvatska nikad nije dominirala u vatrpolu ,ali uvijek je tu negdje....Imamo dvije olimpijske medalje...srebro (1996),zlato(2012).Ja kažem neka uzmemo broncu u Riu ,pa da imamo kolekciju.Ono što drži hrvatski vatrpolo je činjenica da naši najbolji vatrpolisti su doslovno napravili dobre vatrpoliste...Šimenc je dobio sina prije dvije godine ,pa valjda bude još koja medalja .Čestitke vašim momcima,zasluženo.

munz

pre 8 godina

Ne vidim šta je dečko pogrešno rekao, osim ono o "hrvatskoj dominaciji". Hrvatska je velesila u vaterpolu, da se razumemo. Ali nije "vezala" ni dve godine, već je zlata osvajala u dužem periodu pod "Partizanovim" Ratkom Rudićem... Poslednjih dana odavde se sipaju šale, a i uvrede na njihov račun, a zaboravljamo neke proste činjenice - da imaju više timova od nas, da imaju više igrača, da su određeni Hrvati dali veliki doprinos razvoju srpskog (čitaj: Partizanovog) vaterpola (neki kažu i da su nam ga iz Dubrovnika doneli u Beograd). Konačno, liga sa Hrvatima se pokazala kao "bingo", jer konačno igrači naša četiri kluba igraju jake utakmice tokom cele godine. Mislim da ćemo biti najjači još koju godinu, i daj Bože da sledeće godine osvojimo zlato u Riju (jedino nemamo zlato s Olimpijade, ona SFRJ su zajednička). Što se tiče Hrvata, ovakvi kakvi su, najveći problem im je u glavi - imali su ga pre, a očigledno i posle Ratka Rudića...

daddy_cool

pre 8 godina

Vi dominirali nekad? Koji si ti sebi kralj. Srbija i Madjarska su velesile, ostali periodicne pojave su zanemarljive. Cekamo vas da nam se revansirate, samo ja mislim da vi vise necete smeti nama na megdan.

lija

pre 8 godina

„Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira. Igra moderan vaterpolo, drugačiji od svih“, zaključio je Barać.
Kad ste vi to bili dominantni, 'leba ti?
Osvojili zlato jednom u Zagrebu na EP 2010, i to je to. Uvek ste gledali u ledja Srbima i Madjarima.

Istina

pre 8 godina

Na cemu si ti,sused?Nemoj da ih ljutis tako glupim izjavama jer ce vas oduciti od vaterpola za sva vremena.Tako ste ih naljutili sa ona dva pocetna gola i videli ste kako ste prosli.A sad ovo,da ce te im vratiti i to u Bgd...ne budi smesan,bolje treniraj i cuti,mozda se smiluju pa vas istuku samo sa 3-4 razlike.

Nemanja

pre 8 godina

Kod njih po jedan Ivanisevic mora da ima u svakom sportu.Razbili smo ih, uzeli su srebro, ali zato ovi njihovi sportisti trebaju da dobiju zlato za najgluplje izjave.Kad su to oni dominirali, samo su od nas realno bolji u rukometu, u fudbalu smo egal, kosarka, vaterpolo, tenis, odbojka u svim tim sportovima Srbija je sila ne samo za njih nego i za mnogo vece zemlje.

Dovidjenja, prijatno

pre 8 godina

Od kada "postojimo" kao Srbija, tj od 2006./2007.:
2 Olimpijske igre (2008 i 2012):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 2 bronze. [2 medalje]
5 svetskih sampionata u vodenim sportovima (2007, 09, 11, 13 i 15):
HRV: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze. [5 odlicja]
SRB: 2 zlata, 1 srebro. [3 odlicja]
9 svetskih liga (od 2007 do 2015):
HRV: 1 zlato, 2 srebra, 2 bronze. [5 medalja]
SRB: 7 zlata, 1 bronza. [8 medalja]
2 svetska kupa (2010 i 2014), 2006 smo bili SCG:
HRV: 1 srebro, 1 bronza. [2 odlicja]
SRB: 2 zlata. [2 odlicja]
5 evropska sampionata (2006, 08, 10, 12 i 14):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 3 zlata, 1 srebro i 1 bronza. [5 medalja]
Ukupan broj mogucih medalja: 23
Ukupan bilans medalja: SRB 20:14 HRV
Zlato: SRB 14:4 HRV
Srebro: SRB 2:4 HRV
Bronza: SRB 4:6 HRV
Broj zlata koje smo osvojili pod nazivom Srbija je jednak ukupnom broju svih medalja Hrvatske u zadnja 23 takmicenja!
Na samo 3 od zadnja 23 takmicenja nismo osvojili medalju!

stevan

pre 8 godina

Ovo je opet gomila gluposti. Hrvatska nikad nije dominirala vaterpolom kao mi i Madjari. Imali su osvojeno EP na domaćem terenu, svetsku ligu (kad mi i Madjari nismo igrali. Odigrali su odlično SP 2007 kad su osvojili i OI 2012. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju. Mi smo imali periode kao i sada kad smo uzimali 3 za redom EP, dva za redom finala SP. Svetska liga 4 puta za redom. Periodi kad smo u svakom finalu igrali sa Madjarima. Finale 2004, finale 2005, finale 2006 itd to se zove dominacija. Imali su je Italijani jedno vreme kad su uzeli dva uzastopna takmičenja, a posle toga ne postoji niko sem nas i Madjara.

Marko

pre 8 godina

Kaze covek prihvatili bi srebro pre pocetka, pa naravno kad se vi ostali borite za 2. mesto. Sto neko dole napisa da bi ovaj mogao biti na 1. mestu optimista godine, dodacu samo 2. Ivanisevic i 3. Cilic.

C i n i k

pre 8 godina

Kad je Hr dominirala u vaterpolu?Imaju samo 1 Olimpijsku medalju i nista vise.Srbija poslednjih 20 god dominira vaterpolom !Ne vidim kako misli da pobede Srbiju u Bgd?Gluposti.

laganica

pre 8 godina

A gde ste vi to dominirali leba ti,dominacija znaci osvajati sve zivo kao mi u zadnje 2-3 godine,a ne svakih par godina kao vi sto osvojite nesto svake prestupne godine.

zagrebgirl

pre 8 godina

Pratim vaterpolo već godinama,Srbija je uvijek imala odličan tim,ne sumnjam da će jednog dana doći i olimpisko zlato.Šteta što se to nije desilo u vrijeme Vujasinovića,Ikodinovića....Veliko hvala našim momcima na osvojenom srebru,ponosna sam na vas .Mislim da nema potrebe ovoliko izrugivanje našim momcima i njihovim očekivanjima u budućnost.Po mom sudu ona su realna...da li će biti to u Beogradu,Riu...ili za 10 godina,ne bitno.Ovaj poraz od Srbije nije poraz naših igrača jer su oni u poštenoj igri izgubili od daleko boljeg tima u ovom trenutku.Ovaj poraz ili potop šamar je hrvatskom olimpijskom odboru,vatrpolo savezu ,hrvatskom političkom vrhu,hrvatskom novinarstvu....i to im je i trebalo.Još jednom čestitke reprezentaciji Srbije na osvajanju svijetske titule.

dorcol

pre 8 godina

videcemo ,ali sigurno ce hrvatska imati bolji ttretman nego sto smo mi imali na ep u zg ,3 utakmice smo igrali u 10 h pre podne ,u ledenoj vodi i po kisi ,ali dobro to sve govori o njima.

Velja

pre 8 godina

@1 Mala ispravka, Mađari su dominirali do 2001. godine kada smo ih na EP u sred Budimpešte rastavili od života. Od tada pa do danas uz par izuzetaka traje naša manje-više surova dominacija. Najpre kao SCG, a potom kao Srbija. Istina, nedostaje još samo to olimpijsko zlato koje, ako svi budu bili zdravi, ovoga puta sigurno neće izmaći. Ali kada se uporedi broj osvojenih medalja (pogotovo zlatnih), jasno je da od 2001. do danas postoji samo jedna istinska super sila u vaterpolu.

MikiP

pre 8 godina

Srbija je od raspada SFRJ uzela 9 zlatnih medalja.
EP 1991, 2001, 2003, 2006, 2012, 2014
SP 2005, 2009, 2015



Hrvatska je osvojila 3 zlatne medalje a ucestvovala je na dva takmicenja vise (1993,1994,1995)
Nije ucestvovala 1991.

EP 2010
SP 2007
OI 2012

Mnogi ce reci da do 2006 nismo bili samostalni ali dobro se zna koje cinio 90 reprezentacije SRJ.
Pa cak i kao samostalna drzava osvojili smo 5 zlatnih medalja.

S obzirom na uslove i tradiciju Hrvatska je podbacila i nikad nije dominirala.

Milisav Trovach

pre 8 godina

Barać zaslužuje da se na regionalnom nivou ustanovi nagrada "Optimista godine" i da on bude prvi laureat! Realno, ništa navijački.

1

pre 8 godina

Jeste da su na 5 poslednjih sp sampionata osvajali medalje ali samo jednom zlato i ne znam kad su to dominirali? Madjari su dominirali do 2004 posle toga retko, nece oni skoro imati onakvu generaciju: Kasas,Madaras,Biros,Tibor Benedek,Tamas Molnar,Zoltan Seci Djerdjelji Kis... Zna se ipak ko dominira u ovom sportu, jos da osvojimo i OI...

Вук Самотњак

pre 8 godina

Ова изјава показује зашто Србија доминира. Да им је понуђено сребро пре шампионата Хрвати би га прихватили оберучке, а ми бисмо то одбили. За нас је циљ само злато, а остали су срећни ако се домогну финала :-)

HejDzo

pre 8 godina

"Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira"

Ahahahaha, bili ste vi? Kad? Nego uzmite lepo spremajte pare za sudije pa se mozda i revansirate. Mada i to nije garancija, crnogorci pokusase i to pa nista...

Dott

pre 8 godina

Zar ce doci u Beograd?
Voleo bih da odustanu od ucesca, na kraju to je u njihovom stilu. Sta reci kad nijedna njihova televizija nije prenosila dodelu medalja, gde je njihova zemlja dobila srebrno odlicje, toliko nas mrze da nasu srecu ne mogu ocima da gledaju.

beliks

pre 8 godina

Sve jasno i sve stoji. Sportski je nadati se i verovati u sebe.
E sad, to što mi odavde mislimo da oni nemaju šansi je naša privilegija i osećaj koji su naši momci stvorili sjajnom igrom i odnosom prema Srbiji!!
Jednostavno, igraju atomski . Srećno u Riju.

HejDzo

pre 8 godina

"Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira"

Ahahahaha, bili ste vi? Kad? Nego uzmite lepo spremajte pare za sudije pa se mozda i revansirate. Mada i to nije garancija, crnogorci pokusase i to pa nista...

1

pre 8 godina

Jeste da su na 5 poslednjih sp sampionata osvajali medalje ali samo jednom zlato i ne znam kad su to dominirali? Madjari su dominirali do 2004 posle toga retko, nece oni skoro imati onakvu generaciju: Kasas,Madaras,Biros,Tibor Benedek,Tamas Molnar,Zoltan Seci Djerdjelji Kis... Zna se ipak ko dominira u ovom sportu, jos da osvojimo i OI...

Вук Самотњак

pre 8 godina

Ова изјава показује зашто Србија доминира. Да им је понуђено сребро пре шампионата Хрвати би га прихватили оберучке, а ми бисмо то одбили. За нас је циљ само злато, а остали су срећни ако се домогну финала :-)

Milisav Trovach

pre 8 godina

Barać zaslužuje da se na regionalnom nivou ustanovi nagrada "Optimista godine" i da on bude prvi laureat! Realno, ništa navijački.

MikiP

pre 8 godina

Srbija je od raspada SFRJ uzela 9 zlatnih medalja.
EP 1991, 2001, 2003, 2006, 2012, 2014
SP 2005, 2009, 2015



Hrvatska je osvojila 3 zlatne medalje a ucestvovala je na dva takmicenja vise (1993,1994,1995)
Nije ucestvovala 1991.

EP 2010
SP 2007
OI 2012

Mnogi ce reci da do 2006 nismo bili samostalni ali dobro se zna koje cinio 90 reprezentacije SRJ.
Pa cak i kao samostalna drzava osvojili smo 5 zlatnih medalja.

S obzirom na uslove i tradiciju Hrvatska je podbacila i nikad nije dominirala.

zagrebgirl

pre 8 godina

Pratim vaterpolo već godinama,Srbija je uvijek imala odličan tim,ne sumnjam da će jednog dana doći i olimpisko zlato.Šteta što se to nije desilo u vrijeme Vujasinovića,Ikodinovića....Veliko hvala našim momcima na osvojenom srebru,ponosna sam na vas .Mislim da nema potrebe ovoliko izrugivanje našim momcima i njihovim očekivanjima u budućnost.Po mom sudu ona su realna...da li će biti to u Beogradu,Riu...ili za 10 godina,ne bitno.Ovaj poraz od Srbije nije poraz naših igrača jer su oni u poštenoj igri izgubili od daleko boljeg tima u ovom trenutku.Ovaj poraz ili potop šamar je hrvatskom olimpijskom odboru,vatrpolo savezu ,hrvatskom političkom vrhu,hrvatskom novinarstvu....i to im je i trebalo.Još jednom čestitke reprezentaciji Srbije na osvajanju svijetske titule.

laganica

pre 8 godina

A gde ste vi to dominirali leba ti,dominacija znaci osvajati sve zivo kao mi u zadnje 2-3 godine,a ne svakih par godina kao vi sto osvojite nesto svake prestupne godine.

Velja

pre 8 godina

@1 Mala ispravka, Mađari su dominirali do 2001. godine kada smo ih na EP u sred Budimpešte rastavili od života. Od tada pa do danas uz par izuzetaka traje naša manje-više surova dominacija. Najpre kao SCG, a potom kao Srbija. Istina, nedostaje još samo to olimpijsko zlato koje, ako svi budu bili zdravi, ovoga puta sigurno neće izmaći. Ali kada se uporedi broj osvojenih medalja (pogotovo zlatnih), jasno je da od 2001. do danas postoji samo jedna istinska super sila u vaterpolu.

dorcol

pre 8 godina

videcemo ,ali sigurno ce hrvatska imati bolji ttretman nego sto smo mi imali na ep u zg ,3 utakmice smo igrali u 10 h pre podne ,u ledenoj vodi i po kisi ,ali dobro to sve govori o njima.

Dott

pre 8 godina

Zar ce doci u Beograd?
Voleo bih da odustanu od ucesca, na kraju to je u njihovom stilu. Sta reci kad nijedna njihova televizija nije prenosila dodelu medalja, gde je njihova zemlja dobila srebrno odlicje, toliko nas mrze da nasu srecu ne mogu ocima da gledaju.

beliks

pre 8 godina

Sve jasno i sve stoji. Sportski je nadati se i verovati u sebe.
E sad, to što mi odavde mislimo da oni nemaju šansi je naša privilegija i osećaj koji su naši momci stvorili sjajnom igrom i odnosom prema Srbiji!!
Jednostavno, igraju atomski . Srećno u Riju.

Dovidjenja, prijatno

pre 8 godina

Od kada "postojimo" kao Srbija, tj od 2006./2007.:
2 Olimpijske igre (2008 i 2012):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 2 bronze. [2 medalje]
5 svetskih sampionata u vodenim sportovima (2007, 09, 11, 13 i 15):
HRV: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze. [5 odlicja]
SRB: 2 zlata, 1 srebro. [3 odlicja]
9 svetskih liga (od 2007 do 2015):
HRV: 1 zlato, 2 srebra, 2 bronze. [5 medalja]
SRB: 7 zlata, 1 bronza. [8 medalja]
2 svetska kupa (2010 i 2014), 2006 smo bili SCG:
HRV: 1 srebro, 1 bronza. [2 odlicja]
SRB: 2 zlata. [2 odlicja]
5 evropska sampionata (2006, 08, 10, 12 i 14):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 3 zlata, 1 srebro i 1 bronza. [5 medalja]
Ukupan broj mogucih medalja: 23
Ukupan bilans medalja: SRB 20:14 HRV
Zlato: SRB 14:4 HRV
Srebro: SRB 2:4 HRV
Bronza: SRB 4:6 HRV
Broj zlata koje smo osvojili pod nazivom Srbija je jednak ukupnom broju svih medalja Hrvatske u zadnja 23 takmicenja!
Na samo 3 od zadnja 23 takmicenja nismo osvojili medalju!

kroasan s čokoladom

pre 8 godina

Slažem se s navodima...Hrvatska nikad nije dominirala u vatrpolu ,ali uvijek je tu negdje....Imamo dvije olimpijske medalje...srebro (1996),zlato(2012).Ja kažem neka uzmemo broncu u Riu ,pa da imamo kolekciju.Ono što drži hrvatski vatrpolo je činjenica da naši najbolji vatrpolisti su doslovno napravili dobre vatrpoliste...Šimenc je dobio sina prije dvije godine ,pa valjda bude još koja medalja .Čestitke vašim momcima,zasluženo.

C i n i k

pre 8 godina

Kad je Hr dominirala u vaterpolu?Imaju samo 1 Olimpijsku medalju i nista vise.Srbija poslednjih 20 god dominira vaterpolom !Ne vidim kako misli da pobede Srbiju u Bgd?Gluposti.

Nemanja

pre 8 godina

Kod njih po jedan Ivanisevic mora da ima u svakom sportu.Razbili smo ih, uzeli su srebro, ali zato ovi njihovi sportisti trebaju da dobiju zlato za najgluplje izjave.Kad su to oni dominirali, samo su od nas realno bolji u rukometu, u fudbalu smo egal, kosarka, vaterpolo, tenis, odbojka u svim tim sportovima Srbija je sila ne samo za njih nego i za mnogo vece zemlje.

lija

pre 8 godina

„Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira. Igra moderan vaterpolo, drugačiji od svih“, zaključio je Barać.
Kad ste vi to bili dominantni, 'leba ti?
Osvojili zlato jednom u Zagrebu na EP 2010, i to je to. Uvek ste gledali u ledja Srbima i Madjarima.

stevan

pre 8 godina

Ovo je opet gomila gluposti. Hrvatska nikad nije dominirala vaterpolom kao mi i Madjari. Imali su osvojeno EP na domaćem terenu, svetsku ligu (kad mi i Madjari nismo igrali. Odigrali su odlično SP 2007 kad su osvojili i OI 2012. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju. Mi smo imali periode kao i sada kad smo uzimali 3 za redom EP, dva za redom finala SP. Svetska liga 4 puta za redom. Periodi kad smo u svakom finalu igrali sa Madjarima. Finale 2004, finale 2005, finale 2006 itd to se zove dominacija. Imali su je Italijani jedno vreme kad su uzeli dva uzastopna takmičenja, a posle toga ne postoji niko sem nas i Madjara.

munz

pre 8 godina

Ne vidim šta je dečko pogrešno rekao, osim ono o "hrvatskoj dominaciji". Hrvatska je velesila u vaterpolu, da se razumemo. Ali nije "vezala" ni dve godine, već je zlata osvajala u dužem periodu pod "Partizanovim" Ratkom Rudićem... Poslednjih dana odavde se sipaju šale, a i uvrede na njihov račun, a zaboravljamo neke proste činjenice - da imaju više timova od nas, da imaju više igrača, da su određeni Hrvati dali veliki doprinos razvoju srpskog (čitaj: Partizanovog) vaterpola (neki kažu i da su nam ga iz Dubrovnika doneli u Beograd). Konačno, liga sa Hrvatima se pokazala kao "bingo", jer konačno igrači naša četiri kluba igraju jake utakmice tokom cele godine. Mislim da ćemo biti najjači još koju godinu, i daj Bože da sledeće godine osvojimo zlato u Riju (jedino nemamo zlato s Olimpijade, ona SFRJ su zajednička). Što se tiče Hrvata, ovakvi kakvi su, najveći problem im je u glavi - imali su ga pre, a očigledno i posle Ratka Rudića...

Istina

pre 8 godina

Na cemu si ti,sused?Nemoj da ih ljutis tako glupim izjavama jer ce vas oduciti od vaterpola za sva vremena.Tako ste ih naljutili sa ona dva pocetna gola i videli ste kako ste prosli.A sad ovo,da ce te im vratiti i to u Bgd...ne budi smesan,bolje treniraj i cuti,mozda se smiluju pa vas istuku samo sa 3-4 razlike.

daddy_cool

pre 8 godina

Vi dominirali nekad? Koji si ti sebi kralj. Srbija i Madjarska su velesile, ostali periodicne pojave su zanemarljive. Cekamo vas da nam se revansirate, samo ja mislim da vi vise necete smeti nama na megdan.

Dragan Jurić

pre 8 godina

Barać je izuzetan vaterpolista i sportista. Ljudski je nadati se i u redu je motivisati svoje kolege da im ne spadnu gaćice odmah pri pomisli na monstruozno jaku vaterpolo reprezentaciju Srbije, ali stvarno ne vidim kako bi mogli da pobedite Srbiju u Beogradu!? Ne kažem, da je to Sinjska alka imali biste šanse, ali u vaterpolu... Besmislica!

Marko

pre 8 godina

Kaze covek prihvatili bi srebro pre pocetka, pa naravno kad se vi ostali borite za 2. mesto. Sto neko dole napisa da bi ovaj mogao biti na 1. mestu optimista godine, dodacu samo 2. Ivanisevic i 3. Cilic.

rbc

pre 8 godina

lik to nije rekao, rekao je imamo šansu za to a sportski je nadati se. Rekao je da Srbija igra moderan vaterpolo, drugačiji od ostalih.

HejDzo

pre 8 godina

"Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira"

Ahahahaha, bili ste vi? Kad? Nego uzmite lepo spremajte pare za sudije pa se mozda i revansirate. Mada i to nije garancija, crnogorci pokusase i to pa nista...

Velja

pre 8 godina

@1 Mala ispravka, Mađari su dominirali do 2001. godine kada smo ih na EP u sred Budimpešte rastavili od života. Od tada pa do danas uz par izuzetaka traje naša manje-više surova dominacija. Najpre kao SCG, a potom kao Srbija. Istina, nedostaje još samo to olimpijsko zlato koje, ako svi budu bili zdravi, ovoga puta sigurno neće izmaći. Ali kada se uporedi broj osvojenih medalja (pogotovo zlatnih), jasno je da od 2001. do danas postoji samo jedna istinska super sila u vaterpolu.

Nemanja

pre 8 godina

Kod njih po jedan Ivanisevic mora da ima u svakom sportu.Razbili smo ih, uzeli su srebro, ali zato ovi njihovi sportisti trebaju da dobiju zlato za najgluplje izjave.Kad su to oni dominirali, samo su od nas realno bolji u rukometu, u fudbalu smo egal, kosarka, vaterpolo, tenis, odbojka u svim tim sportovima Srbija je sila ne samo za njih nego i za mnogo vece zemlje.

dorcol

pre 8 godina

videcemo ,ali sigurno ce hrvatska imati bolji ttretman nego sto smo mi imali na ep u zg ,3 utakmice smo igrali u 10 h pre podne ,u ledenoj vodi i po kisi ,ali dobro to sve govori o njima.

laganica

pre 8 godina

A gde ste vi to dominirali leba ti,dominacija znaci osvajati sve zivo kao mi u zadnje 2-3 godine,a ne svakih par godina kao vi sto osvojite nesto svake prestupne godine.

zagrebgirl

pre 8 godina

Pratim vaterpolo već godinama,Srbija je uvijek imala odličan tim,ne sumnjam da će jednog dana doći i olimpisko zlato.Šteta što se to nije desilo u vrijeme Vujasinovića,Ikodinovića....Veliko hvala našim momcima na osvojenom srebru,ponosna sam na vas .Mislim da nema potrebe ovoliko izrugivanje našim momcima i njihovim očekivanjima u budućnost.Po mom sudu ona su realna...da li će biti to u Beogradu,Riu...ili za 10 godina,ne bitno.Ovaj poraz od Srbije nije poraz naših igrača jer su oni u poštenoj igri izgubili od daleko boljeg tima u ovom trenutku.Ovaj poraz ili potop šamar je hrvatskom olimpijskom odboru,vatrpolo savezu ,hrvatskom političkom vrhu,hrvatskom novinarstvu....i to im je i trebalo.Još jednom čestitke reprezentaciji Srbije na osvajanju svijetske titule.

Dott

pre 8 godina

Zar ce doci u Beograd?
Voleo bih da odustanu od ucesca, na kraju to je u njihovom stilu. Sta reci kad nijedna njihova televizija nije prenosila dodelu medalja, gde je njihova zemlja dobila srebrno odlicje, toliko nas mrze da nasu srecu ne mogu ocima da gledaju.

1

pre 8 godina

Jeste da su na 5 poslednjih sp sampionata osvajali medalje ali samo jednom zlato i ne znam kad su to dominirali? Madjari su dominirali do 2004 posle toga retko, nece oni skoro imati onakvu generaciju: Kasas,Madaras,Biros,Tibor Benedek,Tamas Molnar,Zoltan Seci Djerdjelji Kis... Zna se ipak ko dominira u ovom sportu, jos da osvojimo i OI...

Milisav Trovach

pre 8 godina

Barać zaslužuje da se na regionalnom nivou ustanovi nagrada "Optimista godine" i da on bude prvi laureat! Realno, ništa navijački.

Вук Самотњак

pre 8 godina

Ова изјава показује зашто Србија доминира. Да им је понуђено сребро пре шампионата Хрвати би га прихватили оберучке, а ми бисмо то одбили. За нас је циљ само злато, а остали су срећни ако се домогну финала :-)

munz

pre 8 godina

Ne vidim šta je dečko pogrešno rekao, osim ono o "hrvatskoj dominaciji". Hrvatska je velesila u vaterpolu, da se razumemo. Ali nije "vezala" ni dve godine, već je zlata osvajala u dužem periodu pod "Partizanovim" Ratkom Rudićem... Poslednjih dana odavde se sipaju šale, a i uvrede na njihov račun, a zaboravljamo neke proste činjenice - da imaju više timova od nas, da imaju više igrača, da su određeni Hrvati dali veliki doprinos razvoju srpskog (čitaj: Partizanovog) vaterpola (neki kažu i da su nam ga iz Dubrovnika doneli u Beograd). Konačno, liga sa Hrvatima se pokazala kao "bingo", jer konačno igrači naša četiri kluba igraju jake utakmice tokom cele godine. Mislim da ćemo biti najjači još koju godinu, i daj Bože da sledeće godine osvojimo zlato u Riju (jedino nemamo zlato s Olimpijade, ona SFRJ su zajednička). Što se tiče Hrvata, ovakvi kakvi su, najveći problem im je u glavi - imali su ga pre, a očigledno i posle Ratka Rudića...

lija

pre 8 godina

„Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira. Igra moderan vaterpolo, drugačiji od svih“, zaključio je Barać.
Kad ste vi to bili dominantni, 'leba ti?
Osvojili zlato jednom u Zagrebu na EP 2010, i to je to. Uvek ste gledali u ledja Srbima i Madjarima.

MikiP

pre 8 godina

Srbija je od raspada SFRJ uzela 9 zlatnih medalja.
EP 1991, 2001, 2003, 2006, 2012, 2014
SP 2005, 2009, 2015



Hrvatska je osvojila 3 zlatne medalje a ucestvovala je na dva takmicenja vise (1993,1994,1995)
Nije ucestvovala 1991.

EP 2010
SP 2007
OI 2012

Mnogi ce reci da do 2006 nismo bili samostalni ali dobro se zna koje cinio 90 reprezentacije SRJ.
Pa cak i kao samostalna drzava osvojili smo 5 zlatnih medalja.

S obzirom na uslove i tradiciju Hrvatska je podbacila i nikad nije dominirala.

C i n i k

pre 8 godina

Kad je Hr dominirala u vaterpolu?Imaju samo 1 Olimpijsku medalju i nista vise.Srbija poslednjih 20 god dominira vaterpolom !Ne vidim kako misli da pobede Srbiju u Bgd?Gluposti.

daddy_cool

pre 8 godina

Vi dominirali nekad? Koji si ti sebi kralj. Srbija i Madjarska su velesile, ostali periodicne pojave su zanemarljive. Cekamo vas da nam se revansirate, samo ja mislim da vi vise necete smeti nama na megdan.

kroasan s čokoladom

pre 8 godina

Slažem se s navodima...Hrvatska nikad nije dominirala u vatrpolu ,ali uvijek je tu negdje....Imamo dvije olimpijske medalje...srebro (1996),zlato(2012).Ja kažem neka uzmemo broncu u Riu ,pa da imamo kolekciju.Ono što drži hrvatski vatrpolo je činjenica da naši najbolji vatrpolisti su doslovno napravili dobre vatrpoliste...Šimenc je dobio sina prije dvije godine ,pa valjda bude još koja medalja .Čestitke vašim momcima,zasluženo.

beliks

pre 8 godina

Sve jasno i sve stoji. Sportski je nadati se i verovati u sebe.
E sad, to što mi odavde mislimo da oni nemaju šansi je naša privilegija i osećaj koji su naši momci stvorili sjajnom igrom i odnosom prema Srbiji!!
Jednostavno, igraju atomski . Srećno u Riju.

stevan

pre 8 godina

Ovo je opet gomila gluposti. Hrvatska nikad nije dominirala vaterpolom kao mi i Madjari. Imali su osvojeno EP na domaćem terenu, svetsku ligu (kad mi i Madjari nismo igrali. Odigrali su odlično SP 2007 kad su osvojili i OI 2012. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju. Mi smo imali periode kao i sada kad smo uzimali 3 za redom EP, dva za redom finala SP. Svetska liga 4 puta za redom. Periodi kad smo u svakom finalu igrali sa Madjarima. Finale 2004, finale 2005, finale 2006 itd to se zove dominacija. Imali su je Italijani jedno vreme kad su uzeli dva uzastopna takmičenja, a posle toga ne postoji niko sem nas i Madjara.

Istina

pre 8 godina

Na cemu si ti,sused?Nemoj da ih ljutis tako glupim izjavama jer ce vas oduciti od vaterpola za sva vremena.Tako ste ih naljutili sa ona dva pocetna gola i videli ste kako ste prosli.A sad ovo,da ce te im vratiti i to u Bgd...ne budi smesan,bolje treniraj i cuti,mozda se smiluju pa vas istuku samo sa 3-4 razlike.

Dragan Jurić

pre 8 godina

Barać je izuzetan vaterpolista i sportista. Ljudski je nadati se i u redu je motivisati svoje kolege da im ne spadnu gaćice odmah pri pomisli na monstruozno jaku vaterpolo reprezentaciju Srbije, ali stvarno ne vidim kako bi mogli da pobedite Srbiju u Beogradu!? Ne kažem, da je to Sinjska alka imali biste šanse, ali u vaterpolu... Besmislica!

rbc

pre 8 godina

lik to nije rekao, rekao je imamo šansu za to a sportski je nadati se. Rekao je da Srbija igra moderan vaterpolo, drugačiji od ostalih.

Dovidjenja, prijatno

pre 8 godina

Od kada "postojimo" kao Srbija, tj od 2006./2007.:
2 Olimpijske igre (2008 i 2012):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 2 bronze. [2 medalje]
5 svetskih sampionata u vodenim sportovima (2007, 09, 11, 13 i 15):
HRV: 1 zlato, 1 srebro, 3 bronze. [5 odlicja]
SRB: 2 zlata, 1 srebro. [3 odlicja]
9 svetskih liga (od 2007 do 2015):
HRV: 1 zlato, 2 srebra, 2 bronze. [5 medalja]
SRB: 7 zlata, 1 bronza. [8 medalja]
2 svetska kupa (2010 i 2014), 2006 smo bili SCG:
HRV: 1 srebro, 1 bronza. [2 odlicja]
SRB: 2 zlata. [2 odlicja]
5 evropska sampionata (2006, 08, 10, 12 i 14):
HRV: 1 zlato. [1 medalja]
SRB: 3 zlata, 1 srebro i 1 bronza. [5 medalja]
Ukupan broj mogucih medalja: 23
Ukupan bilans medalja: SRB 20:14 HRV
Zlato: SRB 14:4 HRV
Srebro: SRB 2:4 HRV
Bronza: SRB 4:6 HRV
Broj zlata koje smo osvojili pod nazivom Srbija je jednak ukupnom broju svih medalja Hrvatske u zadnja 23 takmicenja!
Na samo 3 od zadnja 23 takmicenja nismo osvojili medalju!

Marko

pre 8 godina

Kaze covek prihvatili bi srebro pre pocetka, pa naravno kad se vi ostali borite za 2. mesto. Sto neko dole napisa da bi ovaj mogao biti na 1. mestu optimista godine, dodacu samo 2. Ivanisevic i 3. Cilic.