Ponedeljak, 10.08.2015.

20:29

Udovičić: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je gostujući u „Dnevniku“ RTS da će srpski vaterpolisti dobiti po 30.000 evra za svetsko zlato.

Izvor: JT

Udovièiæ: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

yoyo

pre 8 godina

Postoji uredba Vlade o nagradjivanju sportista pa Udovicic nije nista epohalno izjavio.
UREDBA
O NACIONALNIM SPORTSKIM PRIZNANJIMA I NOVČANIM NAGRADAMA
("Sl. glasnik RS", br. 8/2013)
Član 7
Za osvojenu medalju na svetskom prvenstvu u ekipnim ili pojedinačnim sportovima u olimpijskoj ili paraolimpijskoj sportskoj disciplini, ili za osvojeni DEJVIS Kup ili FED Kup Međunarodne teniske federacije, dodeljuje se novčana nagrada za svakog osvajača medalje i glavnog trenera ekipe, tj. trenera sportiste u iznosu od:
1) 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za zlatnu medalju;

Djole

pre 8 godina

(VUK, 11. avgust 2015 07:40)

Kako mozes da opravdavas ovih 30000 evra vaterpolistima uporedjujuci ih sa Novakom, Maticem iz Celzija, Ronaldom i njihovim primanjima? To nema veze s vezom! Matic, Ronaldo i Novak ne uzimaju pare iz drzavnog budzeta, vec zaradjuju toliko zato sto se bave sportovima koji imaju publiku, i ta publika to placa.

zamena teza???

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana.
(munz, 11. avgust 2015 09:18)

Pre ce biti da je tvoj komentar pun zamena teza!!!
Sta me briga koliko zaradjuje jedan "polupismeni fudbaler u trecoj francuskoj ligi" dok god on ne uzima pare iz drzavnog budzeta? Neka uzme i milione dok god to fudbalska publika zeli da placa! Nek se i vaterpolo izbori za svoju publiku u svetu i za sponzore pa nek zaradjuju isto kao fudbaleri! A ne da im se daje iz budzeta koji mi punimo placajuci porez od tesko zaradjene plate!

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ne razumem ovo sa stipendijama za najbolje studente i ucenike?! Sta sa tim? Ko tvrdi da ce oni pokrenuti privredu? Pobogu, za otvaranje firmi i pokretanje privrede treba mnogo vise od toga biti streber i teoreticar!!! Objavite mi jedan komentar.

Nikola

pre 8 godina

Samo da podsetim. Zbog mera stednje je pre 4 meseca ukinuto 120 stipendija za najtalentovanije ucenike i studente. Ja mislim da su ovi mladi ljudi koji sutra mogu da pokrenu srpsku privredu skupa znacajniji za ovo drustvo od vatertpolista. Link: http://www.koreni.rs/sramota-ukinute-stipendije-za-najtalentovanije/

neko

pre 8 godina

"Udovičić je istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u rekordnom roku, u narednih nedelju dana, dobiti po 30.000 evra. "

Pazi molim te u rekordnom roku,ej,rekordnom...ma trebali ste odma da pobacate pola milki evra u bazen po isteku zadnjeg minuta nek ceo svet vidi kako nam dobro ide....

Gde ja zivim,majko mila....

dofe

pre 8 godina

Niko ovde ne degradira igrace vec vecini smeta sto se od jednog sporta, koji ce verovatno izbaciti iz MOK jer ga igra veoma malo zemalja na svetu, pravi kult i senzacija kao da je konkurencija bila zestoka.

NikolaKG80

pre 8 godina

Zaista ne razumem komentatore. Nije ova zemlja siromašna zbog sportista, nego zbog lopova na svim nivoima. Ima lopova i u vlasti i u opoziciji, svi su isti. Nema čoveka na položaju u Srbiji da nije korumpiran. E pa ako ima novca za sve te krvopije i lopuže, ima i za sportiste.

JeRemija

pre 8 godina

@trile
Vaterpolo osim Balkanaca ( Srb, Hrv,Cg) Igraju još Mađarska, Grčka, Usa, Italija,Australija. Rusi i Kinezi nešto pokušavaju, kao i Holandjani i tu je kraj priče. To je to. Ende. Uzimajući u obzir da na svetu postoji preko 220 država, to znači da se vaterpolo igra u praktično desetak. Ne želim ovim da umanjujem uspehe vaterpolista ali se neke stvari moraju pomenuti. Upravo zbog ovoga MOK razmišlja da izbaci ovaj sport sa OI a ne zbog nekih belosvetskih teorija zavere.

mick

pre 8 godina

uspeh je veliki i svaka cast momcima. nagrede su adekvatne za uspeh cak bi trebale biti i vece ali... u zemlji gde se radi za 200-300 eura mesecno, gde nema para za mnogo druge prece stvari i mnogo toga jos, gde su male plate i prosvetarima i lekarima i svima drugima, gde se oduzima 10% od plate tek onako i jos 5-6% fluktuacujom kursa dinara ova cifra po osobi je malo previse. svaka cast momcima i sve ali drzava koja ne privredjuje nista i zavisi od penzija i kojoj su bazeni za vaterpolo gde su ti momci trenirali u ocajnom stanju mozda ovo ne moze da dopusti. pustite vi fudbalere koji zaradjuju u inostranstvu, njih ne placa drzava niti im je pomagala dok su se i oni odricali svega i svacega. uspeh je veliki i nagrade su male ali u ovakvoj situaciji mozda malo prevelike...

Sasa

pre 8 godina

Za vaterpoliste, koji su profesionalci i zarađuju daleko iznad proseka za Srbiju, ima para. Ali zato za bolesnu decu koja čekaju operacije, država nema para da pomogne. Izgleda de već počela izborna kampanja.

ne dam a nemam

pre 8 godina

Da ti presedne sve i da te je sramota što si Srbin.Komentari insekata.
Pa i da vam ustupe tih 30.000e ne bi znali šta sa njim.Da li prvo rijalitije da gledate,žderete ili se vozite napokon o svom trošku....
Nezahvalnici,marvo,talogu ...fuj

Hleba i igara

pre 8 godina

Kako vidim, Srbija se sasvim oporavila. Trebalo je i više da im daju, kad se već svuda preliva. Ja ću ipak malo da sačekam pre nego što se vratim.

trile

pre 8 godina

Kako ste jadni,prekjuče komentari:zlatni vaterpolisti,nagradite ih,itd.,a čim se pomene lova,postaju paraziti koji namerno osvajaju zlatne medalje da bi billi na sisi države!Znajte da 360k€ za budžet je kao 5 din. za kućni budžet,al jeste neprimereno u vreme smanjivanja plata i penzija,al i samo smanjivanje je neprimereno i biće još više nakon otpuštanja lekara, a i sama vlast je neprimerena.To je samo malo što država može da uradi za ove zlatne momke koji su često trenirali u hladnom bazenu a imali pripreme u glamuroznom (Monaku?), ne nego u Užicu, jer je Opština ponudila bazen džabe!Imali su dve revijalne utakmice.Bazen je bio pun dece koji su prvi put uživo gledali vaterpolo i upoznali svoje heroje!I ko priča da vaterpolo igraju samo balkanci?To nije tačno-u USA je to vrlo poznati akademski sport i ima ogromnu bazu,a sad sam pričao sa nekim amerom,pomenuh vaterpolo,on rečeda je USA najbolja njemu.Kad sam mu pokazao uspehe Srbije,čestitao mi je oduševljeno.Osim balkanaca koji igraju, USA i Grci mnogo ulažu, Španci, Nemci, Holanđani i Australija.Nemaju uspeha u muškom vaterpolu,al imaju u ženskom,što takođe baca još veći sjaj na uspeh naših momaka.A to što je mafija iz MOK-a htela da izbaci vaterpolo sa OI,šta reći!Oni su hteli i najstariji sport na svetu i OI-rvanje, da izbace da bi ostavili mesta za ultrapopularni fitnes,bejzbol i fudbal na plaži!Može i stoni tenis na plaži!I to je sport gde nema čak “ni 3 zemllje sa Balkana koji ga ozbiljno igraju” već samo jedna-Kina.

Mixa

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Vas dusebriznika, do juce su bili heroji a danas kad se pomenula lova koju su odavno zasluzili odma krenulo kukumakanje. Odvratna osobina naseg naroda.
Takodje mi se povraca i od ovih sto "nemaju leba da jedu" a uredno imaju internet.Pa Vi odjavite internet i imacete za veknu hleba svaki dan. Ne znate Vi sta znaci nemati hleba kad visite po internetu.

JeRemija

pre 8 godina

@VUK Vuče, nije ti loše razmišljanje ali priznaćeš da nije isto biti prvi u vaterpolu, koji realno igra desetak država na svetu ( razmišlja se da se izbaci sa Olimpijade) gde su šanse dakle 1/10 tj.10% i biti najbolji recimo arhitekta na svetu, gde su šanse sigurno 1/1000 000...
Momci zaslužuju nagradu, tu nema spora, ali 30000 evra po čoveku iz usta poreskih obveznika siromašne Srbije jeste mnogo. Da ne pominjem da su već obezbedjeni dobijanjem nacionalne penzije. Raspitaj se kolike nagrade daje jedna Nemačka ili Švajcarska ili USA pa će ti sve biti jasno...

šetač

pre 8 godina

Svaka čast vaterpolistima ali u zemlji gde se otima najsiromašnijima javno govoriti na ovaj način je bezobrazluk i pokazuje koliko ova radikalska bilumenta nema osećaj ni za šta.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

A što stalno futur u obraćanjima?
(villy, 10. avgust 2015 21:57)

Pa sva obeccanja su u futuru po difoltu!.....zato ONI i jesu Srbska Futuristichka Stranka!...

darko

pre 8 godina

hm...po 30.000 eur svaki...sto znaci negde oko 450.000 eur....sta bi bilo kada bi svako svetsko zlato nagradjivali sa po 450.000 eur...zlatna medalja je jedna....nismo osvojili 15 medalja u kazanju...sta mislite da li i jedna drzava nagradjuje osvajace jedne zlatne medalje sa 450.000 eura(ne mislim na sponzore vec druave) u plivanju.
I onda je skupo da osvajacici jedinog zlata na olimpijadi M.Mandic dodelimo stan u naselju stepa stepanovic od 50.000 eur.
Preskupa je ova medalja za ovako malu drzavu....

Londonac

pre 8 godina

Da li je ovaj narod zavrsio bar osnovnu skolu ili je to uticaj silnih strajkova '90tih?!?!?
To su sredstva Ministarstva za sport, i ministar odlucuje kako ce se sredstva raspodeliti. O kakvom papiru u Narodnom frontu i sredstvima za argrar vi pricate?!
Momci su zasluzili, drugo vaterpolo nije toliko finansijski isplativ sport i trece ne odredjuje se bidina navrade tako so neko lupi cifru, nego se izracuna

churugvajac

pre 8 godina

Za zlobne komentatore ???1. Ovi momci su to zasluzili! 2. Da li i vi, kao naši sportisti, redovno poklanjate sredstva raznim humanitarnim fondovima? 3. Da li će vas biti sramota kad, recimo, pola ovog novca poklone nekoj dečijoj bolnici?

nego sta

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!
(ivan, 11. avgust 2015 00:09)
Vaterpolisti se barem redovno kupaju :-)
Tek, oni su uradili nešto značajno i zaslužili su nagradu*, dog mnogi od nas samo postoje, bez suštinskog doprinosa.
* naravno, postavlja se pitanje, zašto i sada i kasnije (u vidu sportske penzije)

Gil Scott Heron

pre 8 godina

Cekaj bre covece ministre, lepi ex sportisto. A gde su naucnici, lekari, profesori i nastavnici???? Najezim se kada od ovdasnjih raznoraznih sabana iz svih bransi cujem -- "Baki, treba be deca na sport da idu a ne da valjaju drogu na ulici". A sto se deca ne bi bavila naukom za promenu npr., a? KATASTROFA

NS BOY

pre 8 godina

@pera, nemoj tako. Zar ne primecujes da ne postoji novac za ulaganje? Imaju samo po 30 hiljada eura viska po jednome vaterpolisti. Da, takodje onima koji nisu igrali. Penzije obezbedjene odavno vec mnogima jesu, a obezbedjene jesu sada i onima koji nisu pre za selekciju igrali. Lepo, veoma lepo. Neka se Zrenjanin i cela Srbija kupaju u njihovom zlatu, pardon blatu.

Miki

pre 8 godina

Vidim da se većina komentatora "čudi" što će vaterpolisti dobiti velike nagrade. Za mene ovo nije novost. Postoji Uredba vlade RS iz 2013. godine po kojoj se sportistima za osvojene medalje na velikim takmičenjima dodeljuju basnoslovne nagrade! E, da je samo to. Po istoj toj Uredbi, dodeljuju im se i NACIONALNA DOŽIVOTNA PRIZNANJA ( čitaj: PENZIJE) počev od 40-te godine života pa do kraja života (čl. 4. Uredbe).Oni će od 40-te godine života imati više od 1.000 evra penzije, što na godišnjem nivou iznosi više od 12.000 evra. Svi osvajači medalja su stekli uslov da dobiju penzije, pa i osvajači DEJVIS Kupa. To ima samo u zemlji Srbiji. Ni jedna zemlja na svetu se ne rasipa parama, sem nas. Sramota! (Uredba:http://www.overa.rs/uredba-o-nacionalnim-sportskim-priznanjima-i-novcanim-nagradama-2.html)

Prof.

pre 8 godina

Svaka cast nasim vaterpolistima, ali...
Da li je neko nagradio nase genijalce, nasu decu, ucenike matematicke gimanzije? Niko... Znate li ko ce da ih nagradi???
Oni "glupi" amerikanci i ostali koji ce im pruziti SVE sto ovde nisu dobili... Tako je i moj brat otisao, konacno uzeo drugo drzavljanstvo i zivi srecno!!!

Duka

pre 8 godina

Polako Vanja, za godinu dve eto i njih kod tebe i Šapića u politici. Pa će sve da legne na svoje u finansijskom smislu.

Nemoj očekivati od sporta koji se gasi da živiš kao fudbaler, već kao običan smrtnik.

Haiyan

pre 8 godina

Nije problem sto ce momci dobiti po 30 hiljada evra,to bi trebalo da bude normalna stvar u svim granama sporta. Problem je sto otimate narodu pare kaznama,taksama zatvarate lokale po zemlji zbog racuna od 300 din,smanjujete plate i penzije,ponizavate lekare,profesore,naucnike. Dajete ogromne pare estradi i raznim rezimskim medijima i propalim preduzecjima. Gurate te polupismene kadrove po javnoj upravi u citavoj zemlji.

nini

pre 8 godina

Svaka čast,momci su zaslužili.Ovi što sve mrze,nikad sami nisu nahranili sirotinju,ne pomažu nikome.Samo mrze,sve im smeta i sve napadaju.

munz

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana. Ne vidim kakve veze ovo ima sa poljoprivrednicima i toalet papirom u "Narodnom frontu". To što se krade u drugim sektorima, što u zemlji vlada opšti lopovluk ne znači da, ako smo već napravili strategiju u sportu, ne treba izdvajati za isti 10-20 miliona evra godišnje - pošto se ova nacija očigledno i hrani sportskim uspesima, a na kraju krajeva i sport donosi neki novac, direktno i indirektno.

Sab

pre 8 godina

Ucitelj sam. Imam 27 godina. Posao u struci ne mogu da nadjem. Zivim na selu. Mama je nasledila porodicnu penziju koja iznosi 4900 dinara. Kako covek da bude optimista? Udovicic sinoc, gostujuci na RTS-u, optuzuje bivsu vlast kako se nije dovoljno brinula o sportistima. Mislim da ni oni nisu puno bolji od prethodnih.

dd

pre 8 godina

Grozim se komentara ovde, strašno. Kao prvo, momci su nagradu dobili za sva takmičenja koja su osvojili u prethodnom periodu, a kao drugo, pošto svi pričate kako su momci milioneri, treba da znate da je vaterpolo jao slabo plaćen sport i da ovi naši fudbaleri koji ništa nikada nisu uradili dobijaju više i to dosta više. Kad se priča kako sportisti u Srbiji ništa ne dobijaju pa odlaze napolje onda je kriva država, a kad dobiju 30k onda je država još više kriva. užasni ste ...

Vedrana

pre 8 godina

Novac ce se svakako potrositi, sta mislite na koga, na narod, na vas sto kukate da je mnogo... Ovi momci su to zaista ZASLUZILI, cemu onda ministar sporta ako ovakav uspeh ne moze da se nagradi. I svaki euro koji zarade napolje je zasluzen. Mozda ste zamenili sportove vaterpolo - fudbal? Ili se poredite sa nekim ko ceo život se odriče i trenira radi ovakvog uspeha...

dejan

pre 8 godina

svakog kluba?

znaci, drzava ce obezbediti novac samo za rezimske klubove i one koji vam se svide????
pa jel to kriterijum tzv ministre???? a jeste!!!!
sram vas bilo!

pp

pre 8 godina

Vaterpolistima svaka cast, ali da li se u stvari igra za reprezentaciju iz ljubavi ili za pare? Postenije da se da klubovima da opstanu da s enaprave bazeni i da se deca odvoje od ulice, posto niko od njih ne oigra u inostranstvu iz ljubavi prema pro reku,i ostalim klubovima. Ali jos jednom svaka cast njim, jedini koji igraju sto vole Srbiju

blackmamba

pre 8 godina

nagrada bi trebalo biti mnogo veca zasluzili su svojim mukotrpnim radom i zalaganjem sto se vidi iz prilozenog ljudi i evopski prvaci ,svecki pobednici svecke lige i sveckog kupa sta jos treba da urade vaterpolisti svaka cast junaci nasi nasa snaga i ponos ste vi

Milan

pre 8 godina

Ja ne kazem da oni ne zasluzuju ali iskreno mnogo je. Mislim da bi nam sutra bilo bolje moramo svi da se stisnemo. Ne verujem kako smo uvek maheri da radimo stvari koje idu iz krajnosti u krajnost. Specijalna olimpijada koja je bila sad u Los Andjelesu vi niste imali para za avionske karte pa je Djokovic uplatio i onda kao ajd ostatak cemo mi. A sad dajete 30.000€ i to po coveku,mislim meni to nije jasno. Mozda je to vama nista ali nama koji svaki dan ustajemo i radimo,borimo se da platimo racune i da jedemo nama je to izuzetno mnogo.

draganz

pre 8 godina

Bez para su postizali najbolje rezultate. A pare imaju cudnu moc da pokvare odnose medju ljudima. Opet, red je da budu nagradjeni.

Joca

pre 8 godina

Svaka cast vaterpolistima ali to bi bilo u redu da kao drzava nismo tu gde jesmo. Pa da pitam one koji su to odlucili-da li su svesni i da li znaju,a znaju i te kako,koliko trenutno dece u Srbiji ceka na operacije u inostranstvu samo da bi PREZIVELA,ali drzava se pravi gluva i onda narod skuplja pare preko sms-ova,onaj decko pravi aukciju originalnih dresova itd,itd,ali to je sve ukupno mala cifra.A sad kao ima para i to koliko za sportiste koji su ipak finansijski obezbedjeni,a da se spasavaju deciji i drugi zivoti kao nema.Pa bolje i da su ih i simbolicno nagradili a da su pomogli deci i npr kupili 20 aparata za zracenje po Srbiji,jer se ova 2 stalno kvare.SRAMOTA.

car

pre 8 godina

Stanarima otrovnih zgrada rak pluca i ostale bolestine za stanove koje su platili kreditima a vaterpolistima po 30 000 evra za za***anciju.

masterkg

pre 8 godina

Moj brat u Obrenovcu za potpuno uništenu kuću (skinuli smo i malter sa zidova, krov i ploča sami otpali) dobio 360 000 din. - 3000 € . Pošteno, nema šta .....

Expomogal

pre 8 godina

Pre 1-2 meseca gosn ministar je izjavio kako ministarstvo i drzava nemaju para da posalju decu na specijalnu olimpijadu.Trebalo je ako se ne gresim oko 50 000 eur za karte i neke troskove pa su se organizovale neke donacije itd....
Sad posle eto 30-40 dana vest 30 000 eur po igracu , tu verovatno i strucni stab dobija premije tako da ce na kraju biti i milionce.

wlado

pre 8 godina

kakvi heroji, ambasadori? vaterpolo se prati u 3 bivse jugoslovenske zemlje i u madjarskoj. Nemojte misliti da je cnn objavio ko je novi prvak sveta(balkana) u vaterpolu!

Novcana narada je besmislena, igrali su za zemlju, i pre svega za sebe. Posto u vaterpolu nema toliko para, njima je igranje za drzavu premija sama po sebi, jer im mesto u reprezentaciji osigurava bolji ugovor,bolji tim...Vlast je uzela svim gradjanima 10% od plata i penzija da bi mogli da platimo vaterpoliste pola miliona eura???

reci cu samo K A T A S T R O F A/

Ja...

pre 8 godina

SJAJNA VEST I SVE CESTITKE!
ALI MNOGO JE TUZNO I RUZNO STO CAK I STUDENTI GENERACIJE NE MOGU NI POSAO DA DOBIJU A KAMO LI SANSU DA ZARADE BAR POLOVINU TOG NOVCA!

VUK

pre 8 godina

svaki građanin Srbije koji bude najbolji u svom poslu na svetu, u kratkom vremenskom periodu trošiće 30.000.eur. mesečno na sitne potrebštine.. Najbolji hirurg sveta,arhitekta, slikar, kompozitor, vozač, proizvođač bilo čega, ako su najbitniji na svetu, 30.000.eur. zarade za 2-3dana! Pa Nemanja Matić zarađuje 120.000.eur. nedeljno.. a Ronaldo oko 700.000.eur. Ovo što je dato vaterpolistima je uvreda. Novak uzeo od turnira za 6mes. 10miliona evra. Eee biti u bilo čemu najbolji na svetu..!!!to košta.

misa

pre 8 godina

KAD SAM PROCITAO VEST BAS SAM SE OBRADOVAO,VOLIM DA CITAM KOMENTARE AL TOG MOMENTA NI JEDAN,KAD UDOH PONOVO VIDEH 89 KOMENTARA,BOLJE DA NISAM OTVARAO,DALI JE MOGUCE DAIMA TOLIKO DABALEBAROSA PA PLJUJU STALNO,PA STA BI VI HTELI,NIKAD U ZIVOTU NISTA NISTE RADILI NITI SE POMUCILI AL DA PLJUJETE TO JE OK,IDI BRATE TRENIRAJ PA CES I TI IMATI,KAD DONESU ZLATO DO JAJA KAD TREBA DA SE PLATI KUKNJAVA E PA NEMOZE
VATERPOLISTI SVAKA VAM CAST,I TREBA DA BUDU PREMIJE,PODRZAVAM ,TO VAZI I ZA OSTALE SPORTOVE,POZDRAV PLUVACIMA I NERADNICIMA

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

... a plus su i obezbedili nacionalne penzije u vrednosti tri prosečne plate, naravno oni koji to do tada nisu uspeli ...

Jeja

pre 8 godina

Boze, kako smo jadan narod! Zaradjuju mnogo napolju? Pa hajde vi budite najbolji u necemu, pa zaradite silne pare napolju i uradite nesto za Srbiju iz ljibavi. Onda dodjite da polemisete

penzioner nikad napredno

pre 8 godina

Alo bre vucicukako te nije sramota da penzionerima smanjujes vec mizerno male penzije I delis 30,000 evra sportistima Koji vec zaradjuju hiljadarke!!!strasno! Dole vlast!

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Шта се теби брате десило у глави да напрасно прекинеш онакву каријеру да би постао Вучићев бот?

Dragan Ostojić

pre 8 godina

Pa stvarno nema smisla. Privatno sponzorstvo u redu ali iz budzeta nije u redu, totalno neprihvatljivo. To je tako kada se drzavi i vladi ne stave stroge kontrole i ogranicenja sta moze a sta ne.

googler

pre 8 godina

ok... sad ni ja ne kapiram ove ljude. Kad ne dobiju nista odmah politicari ne daju. Sad kad daju odmah salva komentara kako ne valjaju pa penzije pa plate... lekari, cuda, muda... Znamo svi kakvo je stanje u drzavi al vi koji komentarisete ne kapirate da niste nista bolji od onih koji su na vlasti :) svaki narod zasluzuje svoje politicare :)

Dejan

pre 8 godina

Kakav smo mi iskompleksiran narod da teško da nam ima spasa! Muka mi je više od nemanja zuba, umiru svi od gladi! Pa idite berite maline i pravite zube!

slavko

pre 8 godina

Nekada su SAD, Italija i SSSR bili sile u ovom sportu. U poslednjih 20 godina odustaju jer vaterpolo nema publiku u svetu. Vidim i Madjari idu istim putem jer se prica i o tome da ce vaterpolo biti izbaceno sa OI. Ostali smo jos mi, Hrvati i Crnogorci koji se loze... Znaci pola miliona evra u nagradama za titulu na turniru 3 reprezentacije? Stvarno???

pera

pre 8 godina

Vanja sine ministre, dođi u Zrenjanin na bazen da vidiš kako država podržava plivače i vaterpoliste. Opremu, takmičenja, trenere, termine na bazenu plaćaju roditelji iz svog džepa. A kada neki klinac slučajno postane vrhunski onda se Toma i Aca podiče njima. Odvratna je ovo država puna licemera. Ako se medalje plaćaju u evrima nemam ništa protiv ali onda ukinite penzije.

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Preterano!I to dok traju reforme, stednja, smanjivanje plata i penzija iz istog tog budzeta iz kojih se daje oko pola miliona evra za titulu na jednom turniru koji 3-4 reprezentacije igraju ozbiljno, i gde su se neke utakmice zavrsavale i sa 18:1. Shvatio bih da se daju tako velike nagrade za SP u kosarci ili fudbalu gde ima i 10 kandidata za zlatnu medalju i gde se osvojena titula procuje u celom svetu... Znaci, bez uvrede, cenim vaterpolo kao zahtevan sport, ali kakve vajde od toga ako za ovu titulu niko van Balkana nije ni cuo, a konkurencija je bila takva da se unapred znalo ko ce se prosetati do finala pobedjujuci i sa 10-15 razlike? Uporedjenja radi, svi dobro pamtimo titulu Grcke na EP u fudbalu gde je konkurencija bila prejaka, i ceo svet dan danas prica o podvigu Grcke reprezentacije, a igraci su dobili po 15000 evra od Grcke vlade! Svi fudbaleri su se odrekli novcane nagrade!!! Ali, mi Srbi smo takvi, radimo sve da bismo pokazali patriotizam dok nas to nista ne kosta, dakle galamimo na sav glas, pevamo himnu, pisemo patriotske komentare, takmicimo se u drustvu ko je "veci Srbin" itd JER NAS TO NISTA NE KOSTA, ali kada se treba odreci para u korist te iste Srbije ili pokloniti joj bilo sta onda sagnemo glavu i pravimo se mutavi? Naprotiv, uvek cemo probati da ne platimo porez, da napravimo neku mucku i strpamo pare u svoj dzep na racun Srbije.. Ajde vaterpolisti, mladi ste, uspesni, zaradicete sigurno dosta para, vratite te pare penzionerima, ili dajte nekoj bolnici!

karma

pre 8 godina

Ejjj ljudi sta pisete? Nemacki fudbaler je za zlato dobio 500000€ ?!?!? Postoje drzave i reprezentacije koje placaju igracima da branen boje te reprezentacije. I nemojte tu pricu o tome koliko zaradjuju vaterpolisti. Dovoljno je reci da je za Milanovica kao trenera ponudjeno milion godisnje, koliko zaradjuje Filip?

decja posla

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

burazeru,nije samo beograd Srbija.Zivim za taj dan da se ostatak Srbije odcepi od beogradskog pasaluka i pocne da zivi kako zasluzuje

Zurkolomac

pre 8 godina

SFRJ je na svim poljima bila 100 puta uspesnija zemlja od napredne Srbije i nije delila ovakve novcane nagrade. Pametnom dosta.
(Jugonostalgicar, 10. avgust 2015 23:59)

Kako bi bilo da se preselis u zagreb, pa da tamo budes jugonostalgicar?

cacanin

pre 8 godina

Nego sta je sa Mercedesom u Srbiji, Prokop, Beograd na vodi se ne pominje vise, Stepa unakazena, smrdljive zgrade, nece biti otpustanja, plate i penzije necemo dirati, PDV necemo povecati, zivotni standard veci....!!!

snoop dogg

pre 8 godina

Prava sramota, taj novac je uzet od gladnog naroda. Ovako nesto [BEZOBRAZLUK] ne postoji u svetu, da ministar-vlada nagradi-- plati sportiste iz drzavne kase. Samo "napredna" Srbija u kojoj penzioneri gladuju, u kojoj deca odlaze na spavanje gladna, drzava u kojoj plata radnika iznosi 200 Evra ??? ili mozda samo jadno obecanje plate??? Vreme je doslo da Srbija istera sve politicare u penziju sa mesecnim primanjem od NULA evra do 65 [e] godine starosti

raja sitna

pre 8 godina

Jadan li si srpski narode, sve napaćene duše, neke treba da je sramota sta pišu. Sad odjednom niko ne prati vaterpolo, degradiraju sport a sve zbog toga jer je neko spomenuo izvesni novac koji nazalost oni nece dobiti, nego neki momci koji su osvojili tu neko zlato na svetskom prvenstvu predstavljajuci svoju drzavu na najbolji moguci nacin. Živi se I razmislja po principu "da komšiji crkne krava", ne moram ja nista da dobijem samo da ne dobije ovaj, onaj. Fuj!

Pare su cudo

pre 8 godina

Nekad sam ga gledao kako reseta po svetskim i evropskim prvenstvima i osvaja medalje, a sad citam intervju u kojoj kritikuje prethodnu vlast.

gm

pre 8 godina

Kladim se da ne bi dobili ni cvonjka da su u finalu pobedili bilo koju drugu reprezentaciju ali posto je to bila Hrvatska - kesa mora da se odresi. Koji smo mi jadnici... A i Hrvati isto. U kafani ne mogu bez srpskih narodnjaka a drzavna televizija ne dopusta srpsku himnu. Zivi jad. Prokleti Balkan!

Gogi bre

pre 8 godina

Trebali bi da dobiju 300000€! Ipak su povecali kompleks nasim komsijama iz hrvatske. Ali mislim da
Doktori, sestre, vozaci i svi koji radu drzavni posao trebaju da imaju isto bolju platu i to 400% vise.
A ne da neki tajkun zaradi 100000000000% vise a njegovi radnici dase muce za 200€.
Ulozite u sport , dobre bolnice, dobre ulice, dobar zravstveni sistem , vratite drzavne firme , mlekare itd.
Gde bi nama onda bio kraj , a nepricam samo u sportu. Ali onda nebi imali takve diskusije...

mare

pre 8 godina

Vrednovanje sportista ispred lekara, učitelja, profesora, lekara inženjera...je apsurd. Ovo će samo da otera još mladih ljudi iz Srbije, kakav bre vaterpolo ko će da leči ovaj narod?!

Bob

pre 8 godina

Preterase ga, treba neka nagrada al 30.000 svakom je previse. Zivimo u kriznim vremenima. Čim neko udje u reprezentaciju lako nalazi angazman u inostranstvu, tako da im pare nisu problem.

Gaga021

pre 8 godina

Gde su su sad svi nestali, oni koji su govorili:Zlatni momci, cunami, to je Srbija, zašto država ne ulaže u njih?! Spomenuli se novci i evo ih poskidali maske!Ovo je pravo lice 90% naše nacije, žalosno!

Iskreni komentar

pre 8 godina

Pre svega, uopste nisam namcor, baksuz ili "hejter".
Mislim da nagrada treba da bude znatno niza, jer ko i po kom kriterijumu odredjuje visinu nagrade?
Po nekoj logici, kosarka je 10 puta popularniji sport, imamo srebrnu medalju, pa kosarkasi nisu dobili nagrade. Sta cemo onda sa odbojkom, tekvondom, fudbalerima omladincima, atletikom? Prema njima se cini onda nepravda, jer se ne postuju na isti nacin.

U svakom slucaju je za svaku pohvalu i ponos osvojena medalja, ali dragi ljudi, njima se placa da igraju za reprezentaciju. Naravno da je narod osetljiv na ovakve vesti, jer zivimo u zemlji gde covek radi za 30 000dinara, a poklanja se 30 000 evra.

Šizoid

pre 8 godina

A onaj glumac pre mesec dana se zapalio svecom isekli mu struju .Pa se opet okupljajte zbog drugih slepci a ne zbog svoje EGZISTENCIJE

Nisam sportista

pre 8 godina

Zasto u ovoj zemlji (i okolini, verovatno) svakoga ko se malo uzdigne ljudi spustaju na svoj nivo umesto da se trude da se priblize tom nivou? Valjda ce deca shvatiti da treba da se bave sportom umesto da dzabalebare ili rade nesto destruktivnije, ako vec odrasli ne shvataju (prema vecini komentara koje sam procitao). Rece jedan moj prijatelj: "Biti prvi na svetu, makar i u pljuvanju u dalj je sjajno, a tek u pravom sportu.....". Sredina sluzi da stvara i drzi vrh, a ne da ga rusi. U normalnim drustvima, naravno.

Highrise

pre 8 godina

Ovog coveka (komentatora) treba postaviti za ministra: @dragisa
Nije potrebno mnogo smisliti bolji nacin da se upotrebe sredstva.

rudar

pre 8 godina

samo jednu stvar ste zaboravili svi oni imaju i nacionalnu penziju posto je zlato na svtsko prvenstvo to je negde oko 150 000 dinara ..alo bre posten radnik treba da radi do 65 god za neku bednu penziju a oni od 40 toliku penziju ...bilo bi tuzno da nije smesno...
ako objave komentar

msc.Milos

pre 8 godina

po komentarima vidim da vaterpolisti kada osvoje zlato treba i da uplate po 50.000eura u drzavnu kasu!

jer sada kao od nas se otima da bi se za svetskog prvaka dalo pola miliona eura kao nagrada. Ne otima se da se da bajatovicu i jorgovanki. Ne otima se da bi mitrovic i miskovic bili duzni po pola milijarde eura drzavi. Ne otima se da bi partijski paraziti i klimoglavci primali plate za apsolutno nikakav doprinos na izmisljenim radnim mestima...

svaka vam cast komentatori. Ukoliko ovo botovi ne komentarisu, ukoliko stvarno ima ovoliko ljudi koji misli ovo, onda vaterpolisti treba da vas pljunu i vrate pasose. Jer zasto njima pola miliona eura za svetsko zlato kada moze 120 miliona eura mesecno srbijagasu, kao donacija iz budzeta...

Tuzno

pre 8 godina

Omalovazavate skolovane ljude koji nose teret drzavnog sektora a uzdizete partijske nepismene kulove a ovim gestom jos vise ismejavate jadne penzionere, lekare, sudije, ucitelje... Nije ni cudo sto je sve korumpirano kada je postenje postalo ekvivalent za bedu i siromastvo... A jeftini poeni u trenutku euforuje ne pale kada narod nema hleba da jede... Ne glasi ipak poslovica : samo igara, moramo valjda nesto i jesti :/

ivan

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!

Predrag Popović

pre 8 godina

Ministre, koja je zvanicna valuta drzave ciji ste ministar? Evro ili dinar? Nagrada je 3.600.000,00 din (slovima: trimilionašeststotinahiljadadinara).

dragiša

pre 8 godina

Momcima svaka čast, ali oni pretežno igraju napolje i koliko toliko su egzistencijalno obezbeđeni. Ako država hoće da odvoji sredstva, nek sredi i napravi nove bazene, pomogne timove i njihove mlađe selekcije, nađe pare za entuzijaste koji treniraju mlađe kategorije...

+41

pre 8 godina

Svaka im cast...ne moze to niko od vecine nas sto komentarisemo...al da je mnogo, mnogo je...svakom po kuca u Serbiji...
15 nek doniraju, 15 po svakom i to je to...a labelu sta ostane

stradivari

pre 8 godina

Kako se spomenu pare...nema vise zlatnih decaka..nisu vise ljubimci nacije..Strasno u sta se ovaj narod pretvorio,mrznja,zavist..Sad je tih 400-500 hiljada eura najveci problem..odmah krenu da se pominju hemicari,matematicari,poljoprivrednici,penzioneri..Ako je neko zasluzio da bude nagradjen za dugogodisnje uspehe,to su ovi momci

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Вања,да је ватерполо профитабилан спорт,ти би још био капитен репрензетације и играо би у Про Реку или Посилипу. Бори се за ове момке да не побегну у политику као поједини,да би искористили тренутак славе,боље је да Вас на балкону дочекујемо,него да их ...

Figo

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

Pa to nije njegov posao. On je ministar sporta. Sto bi on pricao o tome??

mutimir

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.

vlada

pre 8 godina

Sacekace vas narod na izborima. Cije pare delite? Jel u srbiji sve funkcionise i jesu li sve rupe zapusene pa da imamo pola miliona evra da delimo ovim momcima? Ili to ima veze sa tim sto je ministar bivsi vaterpolista i sto smo pobedili bas hrvate? NapreDNO.

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ej bre, kakva su to poredjenja sa skolarcima??? Kad zavrse skolu, pa ako znaju neka i zaradjuju... Sta sad, ako si streber treba drzava da te nagradi...

srdjan

pre 8 godina

srbija je postavila nove standarde u svim sportovima u kojima je dopig iskljucen ili oni veci nemogu da ga zaobidju.jesmo no 1 u sportu ali postoji ona izreka dajte narodu hleba i igara.uspeva u celom svetu pa i kod nas,svi zaboravimo osnovne stvari zbog toga.to ne umanjuje uspeh ali treba misliti i ovome

istina

pre 8 godina

Ko je nasledio dugove za sportiste? Na prijemu u subotu, Vucić izjavi., da će uskoro da podele premije, ali i ove sto su osvijili i ranijim takmicenjima.A zna se kada i gde su igrali i koje medalje su osvojili! To nije bilo u proslosti!

areu

pre 8 godina

Jesu zasluzili ali ovo je prevelika lova za kvalitet takmicenja. Vaterpolo igraju ozbiljno samo Crna Gora, Hrvatska, mi i Madjari. Ostali su na nivou amaterizma. I onda mediji krenu da velicaju te pobede kao nesto spektakularno a vaterpolisti postanu razmazeni i traze ogromne sume. Kako moze 30 000 evra da vredi pobeda nad Amerima, gde je vaterpolo kao kod nas softbol recimo, Australijom itd... Jedino su Hrvate pobedili od ozbiljnih timova.

bareu

pre 8 godina

Budite ljubazni i objavite i kriticke komentare. Da li vaterpolo zasluzuje toliku paznju i nagradni fond? Ko ga igra ozbiljno osim tri ex-yu drzave i Madjarske? Da li pobedu na turniru na kojem ucestvuju cetiri profi tima i ostatak sveta koji vaterpolo igra amaterski zasluzuje toliku vrednost? Mediji vestacki uzdizu vaterpolo zbog "kompleksa malih nacija".

Miroslav

pre 8 godina

Većina naših reprezentativaca u vaterpolu brani boje stranih klubova. Dakle, oni su materijalno zbrinuti odlično. S druge strane, Srbija nema para da plati lečenje bolesne dece, da obezbedi penzije starim osobama, da obezbedi opremu za bolnice ... preko million ljudi nema posao, stalno slušamo o deci koja nemaju uslove za život, za školovanje ... Država se tu nigde nije pokazala. Svaka čast vaterpolistima ali država bez dece, bez perspektive za mlade i nije država. Da li treba svi da se ugledaju na sportiste i da napuste Srbiju pa da onda igraju za reprezentaciju ?!! Mislim da su vaterpolisti zaslužili i mnogo veće sume novca ali u ovom trenutku postoji par miliona ljudi kojima te pare verovatno znače život.

ma sta kazes bre

pre 8 godina

Ljudi moji sport je zabava za gledaoce i sve se vrti u krug svake godine, svaka cast svim sportistima ali pre svega oni igraju za sebe. Poreski obveznici bi sigurno zeleli da novac ide u fdrugom pravcu a ko zeli da pomogne nek da svoj licni novac. Ista prica i sa novcem koji ide u nas fudbal da bi sutra navijaci kolo vodili i odlucivali. Ova drzava bi imala novca nego se baca na sve strane.

Srbija

pre 8 godina

Znam da necete objaviti komentar ali samo da kazem da su lekari koji spasavaju zivote kao nagradu dobili 10% manje plate. Osvajaci medalja sa Matematickih olimpijada su dobili zahvalnice. Pa mi vi posle pricajte o PRAVIM VREDNOSTIMA.

Beoman

pre 8 godina

ovo je stvarno glupost, ljudi u srbiji bez zuba, hleba a mnogi nejedu dva puta meso u sedmici, stvarno ovo je razbacivanje. pa to na zapadu nebi dali ni 300 dolara po igracu. sramota presednistva srbije, pa srbija je ljudi siromasna zemlja! da sam znao za to navijao bi za rvatsku.

ИБАРСКИ ЈАЗАВАЦ

pre 8 godina

да не буде ко са одбојкашима од пре неку год за износ од 20000 по човеку

Stiff Upper Lip

pre 8 godina

Koliko novca, kao nagradu od drzave je dobio Aleksa Konstantinov? I on je svetski prvak.
Bitno je da se Srbija igra sa loptom. U lopti je buducnost. U lopti je resenje za ekonomiju, privredu, nezaposlenost, recesiju, siromastvo, promasene privatizacije, burazersko-kumovske tendere, kartelizovano trziste.
Lopta je put ka medijima, ka starletama i splavovima, ka ruzicastoj i srecnoj buducnosti...
Zivela lopta!

Abraxas

pre 8 godina

30k... jel to, dnevo ili je to kpnačna suma? 30k zaradi jedan malo bolji, prosečno uspešan radnik u bpljoj firmi na zapadu... bez da se znoji, kida, rizikuje zdravlje i da ima katijeru tj.rok trajanja od svega 10-ak godina...

aaa

pre 8 godina

I ajmo sad da cujemo "Drzava propada a vaterpolistima po 30 hiljada evrica!". Ajde da daju fudbalerima koji zaradjuju ovoliko dnevno pa da se neko zali, ali ovi momci su zasluzili.

Srdjan

pre 8 godina

Nisam od onih koji ne prate sport, naprotiv.Zasluzili su slavu, postovanje i divljenje sto ovako promovisu nasu zemlju.Znamo da su zaradili i penzije, i to lepe.Ali budimo realni oni zaradjuju ozbiljan novac svojim radom i talentom.Zar nema boljeg nacina da se ta sredstva iskoriste?!Ako cemo u sport, onda da se ulozi u infrastrukturu, da deca mogu da se razvijaju, da sutra opet igraju za zemlju i sebe.Da se olaksa roditeljima koji bi decu da sklone sa ulice u hale u ovoj nemastini, mozda to.Mozda neka talentovana deca da odu bez stresa na neko takmicenje u matematici,fizici...Mozda da im sredimo neki vrtic, da im ne kaplje na glavu kada pada kisa.Mozda prvacima da se obezbede udzbenici ponovo.Mozda da podstaknemo natalitet malo, dzaba medalje kad nas nece biti.Mozda..

Incognito

pre 8 godina

kad se moja zena porodila u Frontu, od kuce je ponela toalet papir posto bolnica nema (pored 100 drugih stvari), a onda drzava placa profesionalne sportiste. slazem se da treba ulagati u sport ali to znaci u decu od kojih ce neko posle postati igrac. valjda ti ljudi po klubovima igraju za pare,a za reprezentaciju iz ljubavi.

plying

pre 8 godina

da li ste normalni???
uzimate od jadnog penzionera koji ne moze dodatno da zaradi ni dinar a dajete ljudima koji su u punoj snazi i ionako zaradjuju znatno iznad proseka??

pasji sin

pre 8 godina

да ли је министар просвете бар пола дао математичарима и њиховим професорима? Браво за делфине и свака част што се коначно даје ватерполистима који су више од свих спортиста заслужили.

blok

pre 8 godina

ooo zemljo Srbijo.Pored ovakve bede u zemlji...kakva glupost, pa oni za godinu dana ne zarade toliko u klubovima...i jel se za svoju zemlju igra zbog novca...u svakom slucaju ova zemlja ima mnogo prece stvari na koje taj novac treba da ode...a to sto se lozimo na sport koji van ex-yu i Madjarske niko ne zna ni da postoji je posebna prica...SRAMOTA

KopasKi

pre 8 godina

„Kada sam bio igrač, kapiten ovim momcima, svojevremeno mi se dugovalo godinu i osam meseci."
...e moj Ti...generacije pre Tebe su dolazile kuci sa medaljama ne ocekujuci nista od drzave jer su igrali srcem i za svoju zemlju...a Ti si jadan cekao godinu ipo...
...Sram te bilo za ovakvu izjavu!...

Liga šampiona

pre 8 godina

I besplatna „Kombank arena“ za Evropsko prvenstvo, ha ha ha ha. Ma jok, treba vaterpolisti da plate iznajmljivanje hale. Koliko brzo covek moze da sroza svoj ugled podrskom velikom vodji to je cudo nevidjeno. Sreca vasa pa ne sme da se psuje ovde jer samo to i zasluzujete.

Srbija

pre 8 godina

Znam da necete objaviti komentar ali samo da kazem da su lekari koji spasavaju zivote kao nagradu dobili 10% manje plate. Osvajaci medalja sa Matematickih olimpijada su dobili zahvalnice. Pa mi vi posle pricajte o PRAVIM VREDNOSTIMA.

KopasKi

pre 8 godina

„Kada sam bio igrač, kapiten ovim momcima, svojevremeno mi se dugovalo godinu i osam meseci."
...e moj Ti...generacije pre Tebe su dolazile kuci sa medaljama ne ocekujuci nista od drzave jer su igrali srcem i za svoju zemlju...a Ti si jadan cekao godinu ipo...
...Sram te bilo za ovakvu izjavu!...

plying

pre 8 godina

da li ste normalni???
uzimate od jadnog penzionera koji ne moze dodatno da zaradi ni dinar a dajete ljudima koji su u punoj snazi i ionako zaradjuju znatno iznad proseka??

Incognito

pre 8 godina

kad se moja zena porodila u Frontu, od kuce je ponela toalet papir posto bolnica nema (pored 100 drugih stvari), a onda drzava placa profesionalne sportiste. slazem se da treba ulagati u sport ali to znaci u decu od kojih ce neko posle postati igrac. valjda ti ljudi po klubovima igraju za pare,a za reprezentaciju iz ljubavi.

Stiff Upper Lip

pre 8 godina

Koliko novca, kao nagradu od drzave je dobio Aleksa Konstantinov? I on je svetski prvak.
Bitno je da se Srbija igra sa loptom. U lopti je buducnost. U lopti je resenje za ekonomiju, privredu, nezaposlenost, recesiju, siromastvo, promasene privatizacije, burazersko-kumovske tendere, kartelizovano trziste.
Lopta je put ka medijima, ka starletama i splavovima, ka ruzicastoj i srecnoj buducnosti...
Zivela lopta!

Srdjan

pre 8 godina

Nisam od onih koji ne prate sport, naprotiv.Zasluzili su slavu, postovanje i divljenje sto ovako promovisu nasu zemlju.Znamo da su zaradili i penzije, i to lepe.Ali budimo realni oni zaradjuju ozbiljan novac svojim radom i talentom.Zar nema boljeg nacina da se ta sredstva iskoriste?!Ako cemo u sport, onda da se ulozi u infrastrukturu, da deca mogu da se razvijaju, da sutra opet igraju za zemlju i sebe.Da se olaksa roditeljima koji bi decu da sklone sa ulice u hale u ovoj nemastini, mozda to.Mozda neka talentovana deca da odu bez stresa na neko takmicenje u matematici,fizici...Mozda da im sredimo neki vrtic, da im ne kaplje na glavu kada pada kisa.Mozda prvacima da se obezbede udzbenici ponovo.Mozda da podstaknemo natalitet malo, dzaba medalje kad nas nece biti.Mozda..

Liga šampiona

pre 8 godina

I besplatna „Kombank arena“ za Evropsko prvenstvo, ha ha ha ha. Ma jok, treba vaterpolisti da plate iznajmljivanje hale. Koliko brzo covek moze da sroza svoj ugled podrskom velikom vodji to je cudo nevidjeno. Sreca vasa pa ne sme da se psuje ovde jer samo to i zasluzujete.

Predrag Popović

pre 8 godina

Ministre, koja je zvanicna valuta drzave ciji ste ministar? Evro ili dinar? Nagrada je 3.600.000,00 din (slovima: trimilionašeststotinahiljadadinara).

dragiša

pre 8 godina

Momcima svaka čast, ali oni pretežno igraju napolje i koliko toliko su egzistencijalno obezbeđeni. Ako država hoće da odvoji sredstva, nek sredi i napravi nove bazene, pomogne timove i njihove mlađe selekcije, nađe pare za entuzijaste koji treniraju mlađe kategorije...

Miroslav

pre 8 godina

Većina naših reprezentativaca u vaterpolu brani boje stranih klubova. Dakle, oni su materijalno zbrinuti odlično. S druge strane, Srbija nema para da plati lečenje bolesne dece, da obezbedi penzije starim osobama, da obezbedi opremu za bolnice ... preko million ljudi nema posao, stalno slušamo o deci koja nemaju uslove za život, za školovanje ... Država se tu nigde nije pokazala. Svaka čast vaterpolistima ali država bez dece, bez perspektive za mlade i nije država. Da li treba svi da se ugledaju na sportiste i da napuste Srbiju pa da onda igraju za reprezentaciju ?!! Mislim da su vaterpolisti zaslužili i mnogo veće sume novca ali u ovom trenutku postoji par miliona ljudi kojima te pare verovatno znače život.

stradivari

pre 8 godina

Kako se spomenu pare...nema vise zlatnih decaka..nisu vise ljubimci nacije..Strasno u sta se ovaj narod pretvorio,mrznja,zavist..Sad je tih 400-500 hiljada eura najveci problem..odmah krenu da se pominju hemicari,matematicari,poljoprivrednici,penzioneri..Ako je neko zasluzio da bude nagradjen za dugogodisnje uspehe,to su ovi momci

mutimir

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.

Beoman

pre 8 godina

ovo je stvarno glupost, ljudi u srbiji bez zuba, hleba a mnogi nejedu dva puta meso u sedmici, stvarno ovo je razbacivanje. pa to na zapadu nebi dali ni 300 dolara po igracu. sramota presednistva srbije, pa srbija je ljudi siromasna zemlja! da sam znao za to navijao bi za rvatsku.

blok

pre 8 godina

ooo zemljo Srbijo.Pored ovakve bede u zemlji...kakva glupost, pa oni za godinu dana ne zarade toliko u klubovima...i jel se za svoju zemlju igra zbog novca...u svakom slucaju ova zemlja ima mnogo prece stvari na koje taj novac treba da ode...a to sto se lozimo na sport koji van ex-yu i Madjarske niko ne zna ni da postoji je posebna prica...SRAMOTA

bareu

pre 8 godina

Budite ljubazni i objavite i kriticke komentare. Da li vaterpolo zasluzuje toliku paznju i nagradni fond? Ko ga igra ozbiljno osim tri ex-yu drzave i Madjarske? Da li pobedu na turniru na kojem ucestvuju cetiri profi tima i ostatak sveta koji vaterpolo igra amaterski zasluzuje toliku vrednost? Mediji vestacki uzdizu vaterpolo zbog "kompleksa malih nacija".

vlada

pre 8 godina

Sacekace vas narod na izborima. Cije pare delite? Jel u srbiji sve funkcionise i jesu li sve rupe zapusene pa da imamo pola miliona evra da delimo ovim momcima? Ili to ima veze sa tim sto je ministar bivsi vaterpolista i sto smo pobedili bas hrvate? NapreDNO.

aaa

pre 8 godina

I ajmo sad da cujemo "Drzava propada a vaterpolistima po 30 hiljada evrica!". Ajde da daju fudbalerima koji zaradjuju ovoliko dnevno pa da se neko zali, ali ovi momci su zasluzili.

ma sta kazes bre

pre 8 godina

Ljudi moji sport je zabava za gledaoce i sve se vrti u krug svake godine, svaka cast svim sportistima ali pre svega oni igraju za sebe. Poreski obveznici bi sigurno zeleli da novac ide u fdrugom pravcu a ko zeli da pomogne nek da svoj licni novac. Ista prica i sa novcem koji ide u nas fudbal da bi sutra navijaci kolo vodili i odlucivali. Ova drzava bi imala novca nego se baca na sve strane.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Вања,да је ватерполо профитабилан спорт,ти би још био капитен репрензетације и играо би у Про Реку или Посилипу. Бори се за ове момке да не побегну у политику као поједини,да би искористили тренутак славе,боље је да Вас на балкону дочекујемо,него да их ...

pasji sin

pre 8 godina

да ли је министар просвете бар пола дао математичарима и њиховим професорима? Браво за делфине и свака част што се коначно даје ватерполистима који су више од свих спортиста заслужили.

areu

pre 8 godina

Jesu zasluzili ali ovo je prevelika lova za kvalitet takmicenja. Vaterpolo igraju ozbiljno samo Crna Gora, Hrvatska, mi i Madjari. Ostali su na nivou amaterizma. I onda mediji krenu da velicaju te pobede kao nesto spektakularno a vaterpolisti postanu razmazeni i traze ogromne sume. Kako moze 30 000 evra da vredi pobeda nad Amerima, gde je vaterpolo kao kod nas softbol recimo, Australijom itd... Jedino su Hrvate pobedili od ozbiljnih timova.

+41

pre 8 godina

Svaka im cast...ne moze to niko od vecine nas sto komentarisemo...al da je mnogo, mnogo je...svakom po kuca u Serbiji...
15 nek doniraju, 15 po svakom i to je to...a labelu sta ostane

srdjan

pre 8 godina

srbija je postavila nove standarde u svim sportovima u kojima je dopig iskljucen ili oni veci nemogu da ga zaobidju.jesmo no 1 u sportu ali postoji ona izreka dajte narodu hleba i igara.uspeva u celom svetu pa i kod nas,svi zaboravimo osnovne stvari zbog toga.to ne umanjuje uspeh ali treba misliti i ovome

Figo

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

Pa to nije njegov posao. On je ministar sporta. Sto bi on pricao o tome??

istina

pre 8 godina

Ko je nasledio dugove za sportiste? Na prijemu u subotu, Vucić izjavi., da će uskoro da podele premije, ali i ove sto su osvijili i ranijim takmicenjima.A zna se kada i gde su igrali i koje medalje su osvojili! To nije bilo u proslosti!

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Шта се теби брате десило у глави да напрасно прекинеш онакву каријеру да би постао Вучићев бот?

pera

pre 8 godina

Vanja sine ministre, dođi u Zrenjanin na bazen da vidiš kako država podržava plivače i vaterpoliste. Opremu, takmičenja, trenere, termine na bazenu plaćaju roditelji iz svog džepa. A kada neki klinac slučajno postane vrhunski onda se Toma i Aca podiče njima. Odvratna je ovo država puna licemera. Ako se medalje plaćaju u evrima nemam ništa protiv ali onda ukinite penzije.

Gil Scott Heron

pre 8 godina

Cekaj bre covece ministre, lepi ex sportisto. A gde su naucnici, lekari, profesori i nastavnici???? Najezim se kada od ovdasnjih raznoraznih sabana iz svih bransi cujem -- "Baki, treba be deca na sport da idu a ne da valjaju drogu na ulici". A sto se deca ne bi bavila naukom za promenu npr., a? KATASTROFA

Expomogal

pre 8 godina

Pre 1-2 meseca gosn ministar je izjavio kako ministarstvo i drzava nemaju para da posalju decu na specijalnu olimpijadu.Trebalo je ako se ne gresim oko 50 000 eur za karte i neke troskove pa su se organizovale neke donacije itd....
Sad posle eto 30-40 dana vest 30 000 eur po igracu , tu verovatno i strucni stab dobija premije tako da ce na kraju biti i milionce.

zamena teza???

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana.
(munz, 11. avgust 2015 09:18)

Pre ce biti da je tvoj komentar pun zamena teza!!!
Sta me briga koliko zaradjuje jedan "polupismeni fudbaler u trecoj francuskoj ligi" dok god on ne uzima pare iz drzavnog budzeta? Neka uzme i milione dok god to fudbalska publika zeli da placa! Nek se i vaterpolo izbori za svoju publiku u svetu i za sponzore pa nek zaradjuju isto kao fudbaleri! A ne da im se daje iz budzeta koji mi punimo placajuci porez od tesko zaradjene plate!

ИБАРСКИ ЈАЗАВАЦ

pre 8 godina

да не буде ко са одбојкашима од пре неку год за износ од 20000 по човеку

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ej bre, kakva su to poredjenja sa skolarcima??? Kad zavrse skolu, pa ako znaju neka i zaradjuju... Sta sad, ako si streber treba drzava da te nagradi...

Pare su cudo

pre 8 godina

Nekad sam ga gledao kako reseta po svetskim i evropskim prvenstvima i osvaja medalje, a sad citam intervju u kojoj kritikuje prethodnu vlast.

Nikola

pre 8 godina

Samo da podsetim. Zbog mera stednje je pre 4 meseca ukinuto 120 stipendija za najtalentovanije ucenike i studente. Ja mislim da su ovi mladi ljudi koji sutra mogu da pokrenu srpsku privredu skupa znacajniji za ovo drustvo od vatertpolista. Link: http://www.koreni.rs/sramota-ukinute-stipendije-za-najtalentovanije/

cacanin

pre 8 godina

Nego sta je sa Mercedesom u Srbiji, Prokop, Beograd na vodi se ne pominje vise, Stepa unakazena, smrdljive zgrade, nece biti otpustanja, plate i penzije necemo dirati, PDV necemo povecati, zivotni standard veci....!!!

gm

pre 8 godina

Kladim se da ne bi dobili ni cvonjka da su u finalu pobedili bilo koju drugu reprezentaciju ali posto je to bila Hrvatska - kesa mora da se odresi. Koji smo mi jadnici... A i Hrvati isto. U kafani ne mogu bez srpskih narodnjaka a drzavna televizija ne dopusta srpsku himnu. Zivi jad. Prokleti Balkan!

masterkg

pre 8 godina

Moj brat u Obrenovcu za potpuno uništenu kuću (skinuli smo i malter sa zidova, krov i ploča sami otpali) dobio 360 000 din. - 3000 € . Pošteno, nema šta .....

mare

pre 8 godina

Vrednovanje sportista ispred lekara, učitelja, profesora, lekara inženjera...je apsurd. Ovo će samo da otera još mladih ljudi iz Srbije, kakav bre vaterpolo ko će da leči ovaj narod?!

rudar

pre 8 godina

samo jednu stvar ste zaboravili svi oni imaju i nacionalnu penziju posto je zlato na svtsko prvenstvo to je negde oko 150 000 dinara ..alo bre posten radnik treba da radi do 65 god za neku bednu penziju a oni od 40 toliku penziju ...bilo bi tuzno da nije smesno...
ako objave komentar

Iskreni komentar

pre 8 godina

Pre svega, uopste nisam namcor, baksuz ili "hejter".
Mislim da nagrada treba da bude znatno niza, jer ko i po kom kriterijumu odredjuje visinu nagrade?
Po nekoj logici, kosarka je 10 puta popularniji sport, imamo srebrnu medalju, pa kosarkasi nisu dobili nagrade. Sta cemo onda sa odbojkom, tekvondom, fudbalerima omladincima, atletikom? Prema njima se cini onda nepravda, jer se ne postuju na isti nacin.

U svakom slucaju je za svaku pohvalu i ponos osvojena medalja, ali dragi ljudi, njima se placa da igraju za reprezentaciju. Naravno da je narod osetljiv na ovakve vesti, jer zivimo u zemlji gde covek radi za 30 000dinara, a poklanja se 30 000 evra.

darko

pre 8 godina

hm...po 30.000 eur svaki...sto znaci negde oko 450.000 eur....sta bi bilo kada bi svako svetsko zlato nagradjivali sa po 450.000 eur...zlatna medalja je jedna....nismo osvojili 15 medalja u kazanju...sta mislite da li i jedna drzava nagradjuje osvajace jedne zlatne medalje sa 450.000 eura(ne mislim na sponzore vec druave) u plivanju.
I onda je skupo da osvajacici jedinog zlata na olimpijadi M.Mandic dodelimo stan u naselju stepa stepanovic od 50.000 eur.
Preskupa je ova medalja za ovako malu drzavu....

Abraxas

pre 8 godina

30k... jel to, dnevo ili je to kpnačna suma? 30k zaradi jedan malo bolji, prosečno uspešan radnik u bpljoj firmi na zapadu... bez da se znoji, kida, rizikuje zdravlje i da ima katijeru tj.rok trajanja od svega 10-ak godina...

Šizoid

pre 8 godina

A onaj glumac pre mesec dana se zapalio svecom isekli mu struju .Pa se opet okupljajte zbog drugih slepci a ne zbog svoje EGZISTENCIJE

penzioner nikad napredno

pre 8 godina

Alo bre vucicukako te nije sramota da penzionerima smanjujes vec mizerno male penzije I delis 30,000 evra sportistima Koji vec zaradjuju hiljadarke!!!strasno! Dole vlast!

wlado

pre 8 godina

kakvi heroji, ambasadori? vaterpolo se prati u 3 bivse jugoslovenske zemlje i u madjarskoj. Nemojte misliti da je cnn objavio ko je novi prvak sveta(balkana) u vaterpolu!

Novcana narada je besmislena, igrali su za zemlju, i pre svega za sebe. Posto u vaterpolu nema toliko para, njima je igranje za drzavu premija sama po sebi, jer im mesto u reprezentaciji osigurava bolji ugovor,bolji tim...Vlast je uzela svim gradjanima 10% od plata i penzija da bi mogli da platimo vaterpoliste pola miliona eura???

reci cu samo K A T A S T R O F A/

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

... a plus su i obezbedili nacionalne penzije u vrednosti tri prosečne plate, naravno oni koji to do tada nisu uspeli ...

car

pre 8 godina

Stanarima otrovnih zgrada rak pluca i ostale bolestine za stanove koje su platili kreditima a vaterpolistima po 30 000 evra za za***anciju.

Milan

pre 8 godina

Ja ne kazem da oni ne zasluzuju ali iskreno mnogo je. Mislim da bi nam sutra bilo bolje moramo svi da se stisnemo. Ne verujem kako smo uvek maheri da radimo stvari koje idu iz krajnosti u krajnost. Specijalna olimpijada koja je bila sad u Los Andjelesu vi niste imali para za avionske karte pa je Djokovic uplatio i onda kao ajd ostatak cemo mi. A sad dajete 30.000€ i to po coveku,mislim meni to nije jasno. Mozda je to vama nista ali nama koji svaki dan ustajemo i radimo,borimo se da platimo racune i da jedemo nama je to izuzetno mnogo.

snoop dogg

pre 8 godina

Prava sramota, taj novac je uzet od gladnog naroda. Ovako nesto [BEZOBRAZLUK] ne postoji u svetu, da ministar-vlada nagradi-- plati sportiste iz drzavne kase. Samo "napredna" Srbija u kojoj penzioneri gladuju, u kojoj deca odlaze na spavanje gladna, drzava u kojoj plata radnika iznosi 200 Evra ??? ili mozda samo jadno obecanje plate??? Vreme je doslo da Srbija istera sve politicare u penziju sa mesecnim primanjem od NULA evra do 65 [e] godine starosti

munz

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana. Ne vidim kakve veze ovo ima sa poljoprivrednicima i toalet papirom u "Narodnom frontu". To što se krade u drugim sektorima, što u zemlji vlada opšti lopovluk ne znači da, ako smo već napravili strategiju u sportu, ne treba izdvajati za isti 10-20 miliona evra godišnje - pošto se ova nacija očigledno i hrani sportskim uspesima, a na kraju krajeva i sport donosi neki novac, direktno i indirektno.

Djole

pre 8 godina

(VUK, 11. avgust 2015 07:40)

Kako mozes da opravdavas ovih 30000 evra vaterpolistima uporedjujuci ih sa Novakom, Maticem iz Celzija, Ronaldom i njihovim primanjima? To nema veze s vezom! Matic, Ronaldo i Novak ne uzimaju pare iz drzavnog budzeta, vec zaradjuju toliko zato sto se bave sportovima koji imaju publiku, i ta publika to placa.

Tuzno

pre 8 godina

Omalovazavate skolovane ljude koji nose teret drzavnog sektora a uzdizete partijske nepismene kulove a ovim gestom jos vise ismejavate jadne penzionere, lekare, sudije, ucitelje... Nije ni cudo sto je sve korumpirano kada je postenje postalo ekvivalent za bedu i siromastvo... A jeftini poeni u trenutku euforuje ne pale kada narod nema hleba da jede... Ne glasi ipak poslovica : samo igara, moramo valjda nesto i jesti :/

JeRemija

pre 8 godina

@VUK Vuče, nije ti loše razmišljanje ali priznaćeš da nije isto biti prvi u vaterpolu, koji realno igra desetak država na svetu ( razmišlja se da se izbaci sa Olimpijade) gde su šanse dakle 1/10 tj.10% i biti najbolji recimo arhitekta na svetu, gde su šanse sigurno 1/1000 000...
Momci zaslužuju nagradu, tu nema spora, ali 30000 evra po čoveku iz usta poreskih obveznika siromašne Srbije jeste mnogo. Da ne pominjem da su već obezbedjeni dobijanjem nacionalne penzije. Raspitaj se kolike nagrade daje jedna Nemačka ili Švajcarska ili USA pa će ti sve biti jasno...

ivan

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!

decja posla

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

burazeru,nije samo beograd Srbija.Zivim za taj dan da se ostatak Srbije odcepi od beogradskog pasaluka i pocne da zivi kako zasluzuje

slavko

pre 8 godina

Nekada su SAD, Italija i SSSR bili sile u ovom sportu. U poslednjih 20 godina odustaju jer vaterpolo nema publiku u svetu. Vidim i Madjari idu istim putem jer se prica i o tome da ce vaterpolo biti izbaceno sa OI. Ostali smo jos mi, Hrvati i Crnogorci koji se loze... Znaci pola miliona evra u nagradama za titulu na turniru 3 reprezentacije? Stvarno???

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Preterano!I to dok traju reforme, stednja, smanjivanje plata i penzija iz istog tog budzeta iz kojih se daje oko pola miliona evra za titulu na jednom turniru koji 3-4 reprezentacije igraju ozbiljno, i gde su se neke utakmice zavrsavale i sa 18:1. Shvatio bih da se daju tako velike nagrade za SP u kosarci ili fudbalu gde ima i 10 kandidata za zlatnu medalju i gde se osvojena titula procuje u celom svetu... Znaci, bez uvrede, cenim vaterpolo kao zahtevan sport, ali kakve vajde od toga ako za ovu titulu niko van Balkana nije ni cuo, a konkurencija je bila takva da se unapred znalo ko ce se prosetati do finala pobedjujuci i sa 10-15 razlike? Uporedjenja radi, svi dobro pamtimo titulu Grcke na EP u fudbalu gde je konkurencija bila prejaka, i ceo svet dan danas prica o podvigu Grcke reprezentacije, a igraci su dobili po 15000 evra od Grcke vlade! Svi fudbaleri su se odrekli novcane nagrade!!! Ali, mi Srbi smo takvi, radimo sve da bismo pokazali patriotizam dok nas to nista ne kosta, dakle galamimo na sav glas, pevamo himnu, pisemo patriotske komentare, takmicimo se u drustvu ko je "veci Srbin" itd JER NAS TO NISTA NE KOSTA, ali kada se treba odreci para u korist te iste Srbije ili pokloniti joj bilo sta onda sagnemo glavu i pravimo se mutavi? Naprotiv, uvek cemo probati da ne platimo porez, da napravimo neku mucku i strpamo pare u svoj dzep na racun Srbije.. Ajde vaterpolisti, mladi ste, uspesni, zaradicete sigurno dosta para, vratite te pare penzionerima, ili dajte nekoj bolnici!

Sasa

pre 8 godina

Za vaterpoliste, koji su profesionalci i zarađuju daleko iznad proseka za Srbiju, ima para. Ali zato za bolesnu decu koja čekaju operacije, država nema para da pomogne. Izgleda de već počela izborna kampanja.

dofe

pre 8 godina

Niko ovde ne degradira igrace vec vecini smeta sto se od jednog sporta, koji ce verovatno izbaciti iz MOK jer ga igra veoma malo zemalja na svetu, pravi kult i senzacija kao da je konkurencija bila zestoka.

Haiyan

pre 8 godina

Nije problem sto ce momci dobiti po 30 hiljada evra,to bi trebalo da bude normalna stvar u svim granama sporta. Problem je sto otimate narodu pare kaznama,taksama zatvarate lokale po zemlji zbog racuna od 300 din,smanjujete plate i penzije,ponizavate lekare,profesore,naucnike. Dajete ogromne pare estradi i raznim rezimskim medijima i propalim preduzecjima. Gurate te polupismene kadrove po javnoj upravi u citavoj zemlji.

NikolaKG80

pre 8 godina

Zaista ne razumem komentatore. Nije ova zemlja siromašna zbog sportista, nego zbog lopova na svim nivoima. Ima lopova i u vlasti i u opoziciji, svi su isti. Nema čoveka na položaju u Srbiji da nije korumpiran. E pa ako ima novca za sve te krvopije i lopuže, ima i za sportiste.

Bob

pre 8 godina

Preterase ga, treba neka nagrada al 30.000 svakom je previse. Zivimo u kriznim vremenima. Čim neko udje u reprezentaciju lako nalazi angazman u inostranstvu, tako da im pare nisu problem.

Dragan Ostojić

pre 8 godina

Pa stvarno nema smisla. Privatno sponzorstvo u redu ali iz budzeta nije u redu, totalno neprihvatljivo. To je tako kada se drzavi i vladi ne stave stroge kontrole i ogranicenja sta moze a sta ne.

Sab

pre 8 godina

Ucitelj sam. Imam 27 godina. Posao u struci ne mogu da nadjem. Zivim na selu. Mama je nasledila porodicnu penziju koja iznosi 4900 dinara. Kako covek da bude optimista? Udovicic sinoc, gostujuci na RTS-u, optuzuje bivsu vlast kako se nije dovoljno brinula o sportistima. Mislim da ni oni nisu puno bolji od prethodnih.

Prof.

pre 8 godina

Svaka cast nasim vaterpolistima, ali...
Da li je neko nagradio nase genijalce, nasu decu, ucenike matematicke gimanzije? Niko... Znate li ko ce da ih nagradi???
Oni "glupi" amerikanci i ostali koji ce im pruziti SVE sto ovde nisu dobili... Tako je i moj brat otisao, konacno uzeo drugo drzavljanstvo i zivi srecno!!!

mick

pre 8 godina

uspeh je veliki i svaka cast momcima. nagrede su adekvatne za uspeh cak bi trebale biti i vece ali... u zemlji gde se radi za 200-300 eura mesecno, gde nema para za mnogo druge prece stvari i mnogo toga jos, gde su male plate i prosvetarima i lekarima i svima drugima, gde se oduzima 10% od plate tek onako i jos 5-6% fluktuacujom kursa dinara ova cifra po osobi je malo previse. svaka cast momcima i sve ali drzava koja ne privredjuje nista i zavisi od penzija i kojoj su bazeni za vaterpolo gde su ti momci trenirali u ocajnom stanju mozda ovo ne moze da dopusti. pustite vi fudbalere koji zaradjuju u inostranstvu, njih ne placa drzava niti im je pomagala dok su se i oni odricali svega i svacega. uspeh je veliki i nagrade su male ali u ovakvoj situaciji mozda malo prevelike...

JeRemija

pre 8 godina

@trile
Vaterpolo osim Balkanaca ( Srb, Hrv,Cg) Igraju još Mađarska, Grčka, Usa, Italija,Australija. Rusi i Kinezi nešto pokušavaju, kao i Holandjani i tu je kraj priče. To je to. Ende. Uzimajući u obzir da na svetu postoji preko 220 država, to znači da se vaterpolo igra u praktično desetak. Ne želim ovim da umanjujem uspehe vaterpolista ali se neke stvari moraju pomenuti. Upravo zbog ovoga MOK razmišlja da izbaci ovaj sport sa OI a ne zbog nekih belosvetskih teorija zavere.

Ja...

pre 8 godina

SJAJNA VEST I SVE CESTITKE!
ALI MNOGO JE TUZNO I RUZNO STO CAK I STUDENTI GENERACIJE NE MOGU NI POSAO DA DOBIJU A KAMO LI SANSU DA ZARADE BAR POLOVINU TOG NOVCA!

Joca

pre 8 godina

Svaka cast vaterpolistima ali to bi bilo u redu da kao drzava nismo tu gde jesmo. Pa da pitam one koji su to odlucili-da li su svesni i da li znaju,a znaju i te kako,koliko trenutno dece u Srbiji ceka na operacije u inostranstvu samo da bi PREZIVELA,ali drzava se pravi gluva i onda narod skuplja pare preko sms-ova,onaj decko pravi aukciju originalnih dresova itd,itd,ali to je sve ukupno mala cifra.A sad kao ima para i to koliko za sportiste koji su ipak finansijski obezbedjeni,a da se spasavaju deciji i drugi zivoti kao nema.Pa bolje i da su ih i simbolicno nagradili a da su pomogli deci i npr kupili 20 aparata za zracenje po Srbiji,jer se ova 2 stalno kvare.SRAMOTA.

Miki

pre 8 godina

Vidim da se većina komentatora "čudi" što će vaterpolisti dobiti velike nagrade. Za mene ovo nije novost. Postoji Uredba vlade RS iz 2013. godine po kojoj se sportistima za osvojene medalje na velikim takmičenjima dodeljuju basnoslovne nagrade! E, da je samo to. Po istoj toj Uredbi, dodeljuju im se i NACIONALNA DOŽIVOTNA PRIZNANJA ( čitaj: PENZIJE) počev od 40-te godine života pa do kraja života (čl. 4. Uredbe).Oni će od 40-te godine života imati više od 1.000 evra penzije, što na godišnjem nivou iznosi više od 12.000 evra. Svi osvajači medalja su stekli uslov da dobiju penzije, pa i osvajači DEJVIS Kupa. To ima samo u zemlji Srbiji. Ni jedna zemlja na svetu se ne rasipa parama, sem nas. Sramota! (Uredba:http://www.overa.rs/uredba-o-nacionalnim-sportskim-priznanjima-i-novcanim-nagradama-2.html)

Zurkolomac

pre 8 godina

SFRJ je na svim poljima bila 100 puta uspesnija zemlja od napredne Srbije i nije delila ovakve novcane nagrade. Pametnom dosta.
(Jugonostalgicar, 10. avgust 2015 23:59)

Kako bi bilo da se preselis u zagreb, pa da tamo budes jugonostalgicar?

Mixa

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Vas dusebriznika, do juce su bili heroji a danas kad se pomenula lova koju su odavno zasluzili odma krenulo kukumakanje. Odvratna osobina naseg naroda.
Takodje mi se povraca i od ovih sto "nemaju leba da jedu" a uredno imaju internet.Pa Vi odjavite internet i imacete za veknu hleba svaki dan. Ne znate Vi sta znaci nemati hleba kad visite po internetu.

šetač

pre 8 godina

Svaka čast vaterpolistima ali u zemlji gde se otima najsiromašnijima javno govoriti na ovaj način je bezobrazluk i pokazuje koliko ova radikalska bilumenta nema osećaj ni za šta.

neko

pre 8 godina

"Udovičić je istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u rekordnom roku, u narednih nedelju dana, dobiti po 30.000 evra. "

Pazi molim te u rekordnom roku,ej,rekordnom...ma trebali ste odma da pobacate pola milki evra u bazen po isteku zadnjeg minuta nek ceo svet vidi kako nam dobro ide....

Gde ja zivim,majko mila....

Dejan

pre 8 godina

Kakav smo mi iskompleksiran narod da teško da nam ima spasa! Muka mi je više od nemanja zuba, umiru svi od gladi! Pa idite berite maline i pravite zube!

nini

pre 8 godina

Svaka čast,momci su zaslužili.Ovi što sve mrze,nikad sami nisu nahranili sirotinju,ne pomažu nikome.Samo mrze,sve im smeta i sve napadaju.

Duka

pre 8 godina

Polako Vanja, za godinu dve eto i njih kod tebe i Šapića u politici. Pa će sve da legne na svoje u finansijskom smislu.

Nemoj očekivati od sporta koji se gasi da živiš kao fudbaler, već kao običan smrtnik.

ne dam a nemam

pre 8 godina

Da ti presedne sve i da te je sramota što si Srbin.Komentari insekata.
Pa i da vam ustupe tih 30.000e ne bi znali šta sa njim.Da li prvo rijalitije da gledate,žderete ili se vozite napokon o svom trošku....
Nezahvalnici,marvo,talogu ...fuj

nego sta

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!
(ivan, 11. avgust 2015 00:09)
Vaterpolisti se barem redovno kupaju :-)
Tek, oni su uradili nešto značajno i zaslužili su nagradu*, dog mnogi od nas samo postoje, bez suštinskog doprinosa.
* naravno, postavlja se pitanje, zašto i sada i kasnije (u vidu sportske penzije)

dd

pre 8 godina

Grozim se komentara ovde, strašno. Kao prvo, momci su nagradu dobili za sva takmičenja koja su osvojili u prethodnom periodu, a kao drugo, pošto svi pričate kako su momci milioneri, treba da znate da je vaterpolo jao slabo plaćen sport i da ovi naši fudbaleri koji ništa nikada nisu uradili dobijaju više i to dosta više. Kad se priča kako sportisti u Srbiji ništa ne dobijaju pa odlaze napolje onda je kriva država, a kad dobiju 30k onda je država još više kriva. užasni ste ...

Hleba i igara

pre 8 godina

Kako vidim, Srbija se sasvim oporavila. Trebalo je i više da im daju, kad se već svuda preliva. Ja ću ipak malo da sačekam pre nego što se vratim.

googler

pre 8 godina

ok... sad ni ja ne kapiram ove ljude. Kad ne dobiju nista odmah politicari ne daju. Sad kad daju odmah salva komentara kako ne valjaju pa penzije pa plate... lekari, cuda, muda... Znamo svi kakvo je stanje u drzavi al vi koji komentarisete ne kapirate da niste nista bolji od onih koji su na vlasti :) svaki narod zasluzuje svoje politicare :)

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ne razumem ovo sa stipendijama za najbolje studente i ucenike?! Sta sa tim? Ko tvrdi da ce oni pokrenuti privredu? Pobogu, za otvaranje firmi i pokretanje privrede treba mnogo vise od toga biti streber i teoreticar!!! Objavite mi jedan komentar.

Londonac

pre 8 godina

Da li je ovaj narod zavrsio bar osnovnu skolu ili je to uticaj silnih strajkova '90tih?!?!?
To su sredstva Ministarstva za sport, i ministar odlucuje kako ce se sredstva raspodeliti. O kakvom papiru u Narodnom frontu i sredstvima za argrar vi pricate?!
Momci su zasluzili, drugo vaterpolo nije toliko finansijski isplativ sport i trece ne odredjuje se bidina navrade tako so neko lupi cifru, nego se izracuna

dejan

pre 8 godina

svakog kluba?

znaci, drzava ce obezbediti novac samo za rezimske klubove i one koji vam se svide????
pa jel to kriterijum tzv ministre???? a jeste!!!!
sram vas bilo!

NS BOY

pre 8 godina

@pera, nemoj tako. Zar ne primecujes da ne postoji novac za ulaganje? Imaju samo po 30 hiljada eura viska po jednome vaterpolisti. Da, takodje onima koji nisu igrali. Penzije obezbedjene odavno vec mnogima jesu, a obezbedjene jesu sada i onima koji nisu pre za selekciju igrali. Lepo, veoma lepo. Neka se Zrenjanin i cela Srbija kupaju u njihovom zlatu, pardon blatu.

Nisam sportista

pre 8 godina

Zasto u ovoj zemlji (i okolini, verovatno) svakoga ko se malo uzdigne ljudi spustaju na svoj nivo umesto da se trude da se priblize tom nivou? Valjda ce deca shvatiti da treba da se bave sportom umesto da dzabalebare ili rade nesto destruktivnije, ako vec odrasli ne shvataju (prema vecini komentara koje sam procitao). Rece jedan moj prijatelj: "Biti prvi na svetu, makar i u pljuvanju u dalj je sjajno, a tek u pravom sportu.....". Sredina sluzi da stvara i drzi vrh, a ne da ga rusi. U normalnim drustvima, naravno.

churugvajac

pre 8 godina

Za zlobne komentatore ???1. Ovi momci su to zasluzili! 2. Da li i vi, kao naši sportisti, redovno poklanjate sredstva raznim humanitarnim fondovima? 3. Da li će vas biti sramota kad, recimo, pola ovog novca poklone nekoj dečijoj bolnici?

trile

pre 8 godina

Kako ste jadni,prekjuče komentari:zlatni vaterpolisti,nagradite ih,itd.,a čim se pomene lova,postaju paraziti koji namerno osvajaju zlatne medalje da bi billi na sisi države!Znajte da 360k€ za budžet je kao 5 din. za kućni budžet,al jeste neprimereno u vreme smanjivanja plata i penzija,al i samo smanjivanje je neprimereno i biće još više nakon otpuštanja lekara, a i sama vlast je neprimerena.To je samo malo što država može da uradi za ove zlatne momke koji su često trenirali u hladnom bazenu a imali pripreme u glamuroznom (Monaku?), ne nego u Užicu, jer je Opština ponudila bazen džabe!Imali su dve revijalne utakmice.Bazen je bio pun dece koji su prvi put uživo gledali vaterpolo i upoznali svoje heroje!I ko priča da vaterpolo igraju samo balkanci?To nije tačno-u USA je to vrlo poznati akademski sport i ima ogromnu bazu,a sad sam pričao sa nekim amerom,pomenuh vaterpolo,on rečeda je USA najbolja njemu.Kad sam mu pokazao uspehe Srbije,čestitao mi je oduševljeno.Osim balkanaca koji igraju, USA i Grci mnogo ulažu, Španci, Nemci, Holanđani i Australija.Nemaju uspeha u muškom vaterpolu,al imaju u ženskom,što takođe baca još veći sjaj na uspeh naših momaka.A to što je mafija iz MOK-a htela da izbaci vaterpolo sa OI,šta reći!Oni su hteli i najstariji sport na svetu i OI-rvanje, da izbace da bi ostavili mesta za ultrapopularni fitnes,bejzbol i fudbal na plaži!Može i stoni tenis na plaži!I to je sport gde nema čak “ni 3 zemllje sa Balkana koji ga ozbiljno igraju” već samo jedna-Kina.

msc.Milos

pre 8 godina

po komentarima vidim da vaterpolisti kada osvoje zlato treba i da uplate po 50.000eura u drzavnu kasu!

jer sada kao od nas se otima da bi se za svetskog prvaka dalo pola miliona eura kao nagrada. Ne otima se da se da bajatovicu i jorgovanki. Ne otima se da bi mitrovic i miskovic bili duzni po pola milijarde eura drzavi. Ne otima se da bi partijski paraziti i klimoglavci primali plate za apsolutno nikakav doprinos na izmisljenim radnim mestima...

svaka vam cast komentatori. Ukoliko ovo botovi ne komentarisu, ukoliko stvarno ima ovoliko ljudi koji misli ovo, onda vaterpolisti treba da vas pljunu i vrate pasose. Jer zasto njima pola miliona eura za svetsko zlato kada moze 120 miliona eura mesecno srbijagasu, kao donacija iz budzeta...

Gogi bre

pre 8 godina

Trebali bi da dobiju 300000€! Ipak su povecali kompleks nasim komsijama iz hrvatske. Ali mislim da
Doktori, sestre, vozaci i svi koji radu drzavni posao trebaju da imaju isto bolju platu i to 400% vise.
A ne da neki tajkun zaradi 100000000000% vise a njegovi radnici dase muce za 200€.
Ulozite u sport , dobre bolnice, dobre ulice, dobar zravstveni sistem , vratite drzavne firme , mlekare itd.
Gde bi nama onda bio kraj , a nepricam samo u sportu. Ali onda nebi imali takve diskusije...

karma

pre 8 godina

Ejjj ljudi sta pisete? Nemacki fudbaler je za zlato dobio 500000€ ?!?!? Postoje drzave i reprezentacije koje placaju igracima da branen boje te reprezentacije. I nemojte tu pricu o tome koliko zaradjuju vaterpolisti. Dovoljno je reci da je za Milanovica kao trenera ponudjeno milion godisnje, koliko zaradjuje Filip?

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

A što stalno futur u obraćanjima?
(villy, 10. avgust 2015 21:57)

Pa sva obeccanja su u futuru po difoltu!.....zato ONI i jesu Srbska Futuristichka Stranka!...

Jeja

pre 8 godina

Boze, kako smo jadan narod! Zaradjuju mnogo napolju? Pa hajde vi budite najbolji u necemu, pa zaradite silne pare napolju i uradite nesto za Srbiju iz ljibavi. Onda dodjite da polemisete

pp

pre 8 godina

Vaterpolistima svaka cast, ali da li se u stvari igra za reprezentaciju iz ljubavi ili za pare? Postenije da se da klubovima da opstanu da s enaprave bazeni i da se deca odvoje od ulice, posto niko od njih ne oigra u inostranstvu iz ljubavi prema pro reku,i ostalim klubovima. Ali jos jednom svaka cast njim, jedini koji igraju sto vole Srbiju

Gaga021

pre 8 godina

Gde su su sad svi nestali, oni koji su govorili:Zlatni momci, cunami, to je Srbija, zašto država ne ulaže u njih?! Spomenuli se novci i evo ih poskidali maske!Ovo je pravo lice 90% naše nacije, žalosno!

VUK

pre 8 godina

svaki građanin Srbije koji bude najbolji u svom poslu na svetu, u kratkom vremenskom periodu trošiće 30.000.eur. mesečno na sitne potrebštine.. Najbolji hirurg sveta,arhitekta, slikar, kompozitor, vozač, proizvođač bilo čega, ako su najbitniji na svetu, 30.000.eur. zarade za 2-3dana! Pa Nemanja Matić zarađuje 120.000.eur. nedeljno.. a Ronaldo oko 700.000.eur. Ovo što je dato vaterpolistima je uvreda. Novak uzeo od turnira za 6mes. 10miliona evra. Eee biti u bilo čemu najbolji na svetu..!!!to košta.

raja sitna

pre 8 godina

Jadan li si srpski narode, sve napaćene duše, neke treba da je sramota sta pišu. Sad odjednom niko ne prati vaterpolo, degradiraju sport a sve zbog toga jer je neko spomenuo izvesni novac koji nazalost oni nece dobiti, nego neki momci koji su osvojili tu neko zlato na svetskom prvenstvu predstavljajuci svoju drzavu na najbolji moguci nacin. Živi se I razmislja po principu "da komšiji crkne krava", ne moram ja nista da dobijem samo da ne dobije ovaj, onaj. Fuj!

Highrise

pre 8 godina

Ovog coveka (komentatora) treba postaviti za ministra: @dragisa
Nije potrebno mnogo smisliti bolji nacin da se upotrebe sredstva.

draganz

pre 8 godina

Bez para su postizali najbolje rezultate. A pare imaju cudnu moc da pokvare odnose medju ljudima. Opet, red je da budu nagradjeni.

blackmamba

pre 8 godina

nagrada bi trebalo biti mnogo veca zasluzili su svojim mukotrpnim radom i zalaganjem sto se vidi iz prilozenog ljudi i evopski prvaci ,svecki pobednici svecke lige i sveckog kupa sta jos treba da urade vaterpolisti svaka cast junaci nasi nasa snaga i ponos ste vi

misa

pre 8 godina

KAD SAM PROCITAO VEST BAS SAM SE OBRADOVAO,VOLIM DA CITAM KOMENTARE AL TOG MOMENTA NI JEDAN,KAD UDOH PONOVO VIDEH 89 KOMENTARA,BOLJE DA NISAM OTVARAO,DALI JE MOGUCE DAIMA TOLIKO DABALEBAROSA PA PLJUJU STALNO,PA STA BI VI HTELI,NIKAD U ZIVOTU NISTA NISTE RADILI NITI SE POMUCILI AL DA PLJUJETE TO JE OK,IDI BRATE TRENIRAJ PA CES I TI IMATI,KAD DONESU ZLATO DO JAJA KAD TREBA DA SE PLATI KUKNJAVA E PA NEMOZE
VATERPOLISTI SVAKA VAM CAST,I TREBA DA BUDU PREMIJE,PODRZAVAM ,TO VAZI I ZA OSTALE SPORTOVE,POZDRAV PLUVACIMA I NERADNICIMA

Vedrana

pre 8 godina

Novac ce se svakako potrositi, sta mislite na koga, na narod, na vas sto kukate da je mnogo... Ovi momci su to zaista ZASLUZILI, cemu onda ministar sporta ako ovakav uspeh ne moze da se nagradi. I svaki euro koji zarade napolje je zasluzen. Mozda ste zamenili sportove vaterpolo - fudbal? Ili se poredite sa nekim ko ceo život se odriče i trenira radi ovakvog uspeha...

yoyo

pre 8 godina

Postoji uredba Vlade o nagradjivanju sportista pa Udovicic nije nista epohalno izjavio.
UREDBA
O NACIONALNIM SPORTSKIM PRIZNANJIMA I NOVČANIM NAGRADAMA
("Sl. glasnik RS", br. 8/2013)
Član 7
Za osvojenu medalju na svetskom prvenstvu u ekipnim ili pojedinačnim sportovima u olimpijskoj ili paraolimpijskoj sportskoj disciplini, ili za osvojeni DEJVIS Kup ili FED Kup Međunarodne teniske federacije, dodeljuje se novčana nagrada za svakog osvajača medalje i glavnog trenera ekipe, tj. trenera sportiste u iznosu od:
1) 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za zlatnu medalju;

stradivari

pre 8 godina

Kako se spomenu pare...nema vise zlatnih decaka..nisu vise ljubimci nacije..Strasno u sta se ovaj narod pretvorio,mrznja,zavist..Sad je tih 400-500 hiljada eura najveci problem..odmah krenu da se pominju hemicari,matematicari,poljoprivrednici,penzioneri..Ako je neko zasluzio da bude nagradjen za dugogodisnje uspehe,to su ovi momci

aaa

pre 8 godina

I ajmo sad da cujemo "Drzava propada a vaterpolistima po 30 hiljada evrica!". Ajde da daju fudbalerima koji zaradjuju ovoliko dnevno pa da se neko zali, ali ovi momci su zasluzili.

plying

pre 8 godina

da li ste normalni???
uzimate od jadnog penzionera koji ne moze dodatno da zaradi ni dinar a dajete ljudima koji su u punoj snazi i ionako zaradjuju znatno iznad proseka??

KopasKi

pre 8 godina

„Kada sam bio igrač, kapiten ovim momcima, svojevremeno mi se dugovalo godinu i osam meseci."
...e moj Ti...generacije pre Tebe su dolazile kuci sa medaljama ne ocekujuci nista od drzave jer su igrali srcem i za svoju zemlju...a Ti si jadan cekao godinu ipo...
...Sram te bilo za ovakvu izjavu!...

Abraxas

pre 8 godina

30k... jel to, dnevo ili je to kpnačna suma? 30k zaradi jedan malo bolji, prosečno uspešan radnik u bpljoj firmi na zapadu... bez da se znoji, kida, rizikuje zdravlje i da ima katijeru tj.rok trajanja od svega 10-ak godina...

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ej bre, kakva su to poredjenja sa skolarcima??? Kad zavrse skolu, pa ako znaju neka i zaradjuju... Sta sad, ako si streber treba drzava da te nagradi...

Srbija

pre 8 godina

Znam da necete objaviti komentar ali samo da kazem da su lekari koji spasavaju zivote kao nagradu dobili 10% manje plate. Osvajaci medalja sa Matematickih olimpijada su dobili zahvalnice. Pa mi vi posle pricajte o PRAVIM VREDNOSTIMA.

blok

pre 8 godina

ooo zemljo Srbijo.Pored ovakve bede u zemlji...kakva glupost, pa oni za godinu dana ne zarade toliko u klubovima...i jel se za svoju zemlju igra zbog novca...u svakom slucaju ova zemlja ima mnogo prece stvari na koje taj novac treba da ode...a to sto se lozimo na sport koji van ex-yu i Madjarske niko ne zna ni da postoji je posebna prica...SRAMOTA

Beoman

pre 8 godina

ovo je stvarno glupost, ljudi u srbiji bez zuba, hleba a mnogi nejedu dva puta meso u sedmici, stvarno ovo je razbacivanje. pa to na zapadu nebi dali ni 300 dolara po igracu. sramota presednistva srbije, pa srbija je ljudi siromasna zemlja! da sam znao za to navijao bi za rvatsku.

bareu

pre 8 godina

Budite ljubazni i objavite i kriticke komentare. Da li vaterpolo zasluzuje toliku paznju i nagradni fond? Ko ga igra ozbiljno osim tri ex-yu drzave i Madjarske? Da li pobedu na turniru na kojem ucestvuju cetiri profi tima i ostatak sveta koji vaterpolo igra amaterski zasluzuje toliku vrednost? Mediji vestacki uzdizu vaterpolo zbog "kompleksa malih nacija".

Figo

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

Pa to nije njegov posao. On je ministar sporta. Sto bi on pricao o tome??

+41

pre 8 godina

Svaka im cast...ne moze to niko od vecine nas sto komentarisemo...al da je mnogo, mnogo je...svakom po kuca u Serbiji...
15 nek doniraju, 15 po svakom i to je to...a labelu sta ostane

areu

pre 8 godina

Jesu zasluzili ali ovo je prevelika lova za kvalitet takmicenja. Vaterpolo igraju ozbiljno samo Crna Gora, Hrvatska, mi i Madjari. Ostali su na nivou amaterizma. I onda mediji krenu da velicaju te pobede kao nesto spektakularno a vaterpolisti postanu razmazeni i traze ogromne sume. Kako moze 30 000 evra da vredi pobeda nad Amerima, gde je vaterpolo kao kod nas softbol recimo, Australijom itd... Jedino su Hrvate pobedili od ozbiljnih timova.

Incognito

pre 8 godina

kad se moja zena porodila u Frontu, od kuce je ponela toalet papir posto bolnica nema (pored 100 drugih stvari), a onda drzava placa profesionalne sportiste. slazem se da treba ulagati u sport ali to znaci u decu od kojih ce neko posle postati igrac. valjda ti ljudi po klubovima igraju za pare,a za reprezentaciju iz ljubavi.

Stiff Upper Lip

pre 8 godina

Koliko novca, kao nagradu od drzave je dobio Aleksa Konstantinov? I on je svetski prvak.
Bitno je da se Srbija igra sa loptom. U lopti je buducnost. U lopti je resenje za ekonomiju, privredu, nezaposlenost, recesiju, siromastvo, promasene privatizacije, burazersko-kumovske tendere, kartelizovano trziste.
Lopta je put ka medijima, ka starletama i splavovima, ka ruzicastoj i srecnoj buducnosti...
Zivela lopta!

vlada

pre 8 godina

Sacekace vas narod na izborima. Cije pare delite? Jel u srbiji sve funkcionise i jesu li sve rupe zapusene pa da imamo pola miliona evra da delimo ovim momcima? Ili to ima veze sa tim sto je ministar bivsi vaterpolista i sto smo pobedili bas hrvate? NapreDNO.

Miroslav

pre 8 godina

Većina naših reprezentativaca u vaterpolu brani boje stranih klubova. Dakle, oni su materijalno zbrinuti odlično. S druge strane, Srbija nema para da plati lečenje bolesne dece, da obezbedi penzije starim osobama, da obezbedi opremu za bolnice ... preko million ljudi nema posao, stalno slušamo o deci koja nemaju uslove za život, za školovanje ... Država se tu nigde nije pokazala. Svaka čast vaterpolistima ali država bez dece, bez perspektive za mlade i nije država. Da li treba svi da se ugledaju na sportiste i da napuste Srbiju pa da onda igraju za reprezentaciju ?!! Mislim da su vaterpolisti zaslužili i mnogo veće sume novca ali u ovom trenutku postoji par miliona ljudi kojima te pare verovatno znače život.

dragiša

pre 8 godina

Momcima svaka čast, ali oni pretežno igraju napolje i koliko toliko su egzistencijalno obezbeđeni. Ako država hoće da odvoji sredstva, nek sredi i napravi nove bazene, pomogne timove i njihove mlađe selekcije, nađe pare za entuzijaste koji treniraju mlađe kategorije...

misa

pre 8 godina

KAD SAM PROCITAO VEST BAS SAM SE OBRADOVAO,VOLIM DA CITAM KOMENTARE AL TOG MOMENTA NI JEDAN,KAD UDOH PONOVO VIDEH 89 KOMENTARA,BOLJE DA NISAM OTVARAO,DALI JE MOGUCE DAIMA TOLIKO DABALEBAROSA PA PLJUJU STALNO,PA STA BI VI HTELI,NIKAD U ZIVOTU NISTA NISTE RADILI NITI SE POMUCILI AL DA PLJUJETE TO JE OK,IDI BRATE TRENIRAJ PA CES I TI IMATI,KAD DONESU ZLATO DO JAJA KAD TREBA DA SE PLATI KUKNJAVA E PA NEMOZE
VATERPOLISTI SVAKA VAM CAST,I TREBA DA BUDU PREMIJE,PODRZAVAM ,TO VAZI I ZA OSTALE SPORTOVE,POZDRAV PLUVACIMA I NERADNICIMA

mutimir

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.

Predrag Popović

pre 8 godina

Ministre, koja je zvanicna valuta drzave ciji ste ministar? Evro ili dinar? Nagrada je 3.600.000,00 din (slovima: trimilionašeststotinahiljadadinara).

munz

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana. Ne vidim kakve veze ovo ima sa poljoprivrednicima i toalet papirom u "Narodnom frontu". To što se krade u drugim sektorima, što u zemlji vlada opšti lopovluk ne znači da, ako smo već napravili strategiju u sportu, ne treba izdvajati za isti 10-20 miliona evra godišnje - pošto se ova nacija očigledno i hrani sportskim uspesima, a na kraju krajeva i sport donosi neki novac, direktno i indirektno.

Liga šampiona

pre 8 godina

I besplatna „Kombank arena“ za Evropsko prvenstvo, ha ha ha ha. Ma jok, treba vaterpolisti da plate iznajmljivanje hale. Koliko brzo covek moze da sroza svoj ugled podrskom velikom vodji to je cudo nevidjeno. Sreca vasa pa ne sme da se psuje ovde jer samo to i zasluzujete.

srdjan

pre 8 godina

srbija je postavila nove standarde u svim sportovima u kojima je dopig iskljucen ili oni veci nemogu da ga zaobidju.jesmo no 1 u sportu ali postoji ona izreka dajte narodu hleba i igara.uspeva u celom svetu pa i kod nas,svi zaboravimo osnovne stvari zbog toga.to ne umanjuje uspeh ali treba misliti i ovome

Jeja

pre 8 godina

Boze, kako smo jadan narod! Zaradjuju mnogo napolju? Pa hajde vi budite najbolji u necemu, pa zaradite silne pare napolju i uradite nesto za Srbiju iz ljibavi. Onda dodjite da polemisete

ne dam a nemam

pre 8 godina

Da ti presedne sve i da te je sramota što si Srbin.Komentari insekata.
Pa i da vam ustupe tih 30.000e ne bi znali šta sa njim.Da li prvo rijalitije da gledate,žderete ili se vozite napokon o svom trošku....
Nezahvalnici,marvo,talogu ...fuj

raja sitna

pre 8 godina

Jadan li si srpski narode, sve napaćene duše, neke treba da je sramota sta pišu. Sad odjednom niko ne prati vaterpolo, degradiraju sport a sve zbog toga jer je neko spomenuo izvesni novac koji nazalost oni nece dobiti, nego neki momci koji su osvojili tu neko zlato na svetskom prvenstvu predstavljajuci svoju drzavu na najbolji moguci nacin. Živi se I razmislja po principu "da komšiji crkne krava", ne moram ja nista da dobijem samo da ne dobije ovaj, onaj. Fuj!

Zurkolomac

pre 8 godina

SFRJ je na svim poljima bila 100 puta uspesnija zemlja od napredne Srbije i nije delila ovakve novcane nagrade. Pametnom dosta.
(Jugonostalgicar, 10. avgust 2015 23:59)

Kako bi bilo da se preselis u zagreb, pa da tamo budes jugonostalgicar?

nini

pre 8 godina

Svaka čast,momci su zaslužili.Ovi što sve mrze,nikad sami nisu nahranili sirotinju,ne pomažu nikome.Samo mrze,sve im smeta i sve napadaju.

pasji sin

pre 8 godina

да ли је министар просвете бар пола дао математичарима и њиховим професорима? Браво за делфине и свака част што се коначно даје ватерполистима који су више од свих спортиста заслужили.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Вања,да је ватерполо профитабилан спорт,ти би још био капитен репрензетације и играо би у Про Реку или Посилипу. Бори се за ове момке да не побегну у политику као поједини,да би искористили тренутак славе,боље је да Вас на балкону дочекујемо,него да их ...

msc.Milos

pre 8 godina

po komentarima vidim da vaterpolisti kada osvoje zlato treba i da uplate po 50.000eura u drzavnu kasu!

jer sada kao od nas se otima da bi se za svetskog prvaka dalo pola miliona eura kao nagrada. Ne otima se da se da bajatovicu i jorgovanki. Ne otima se da bi mitrovic i miskovic bili duzni po pola milijarde eura drzavi. Ne otima se da bi partijski paraziti i klimoglavci primali plate za apsolutno nikakav doprinos na izmisljenim radnim mestima...

svaka vam cast komentatori. Ukoliko ovo botovi ne komentarisu, ukoliko stvarno ima ovoliko ljudi koji misli ovo, onda vaterpolisti treba da vas pljunu i vrate pasose. Jer zasto njima pola miliona eura za svetsko zlato kada moze 120 miliona eura mesecno srbijagasu, kao donacija iz budzeta...

churugvajac

pre 8 godina

Za zlobne komentatore ???1. Ovi momci su to zasluzili! 2. Da li i vi, kao naši sportisti, redovno poklanjate sredstva raznim humanitarnim fondovima? 3. Da li će vas biti sramota kad, recimo, pola ovog novca poklone nekoj dečijoj bolnici?

Mixa

pre 8 godina

Povraca mi se vise od Vas dusebriznika, do juce su bili heroji a danas kad se pomenula lova koju su odavno zasluzili odma krenulo kukumakanje. Odvratna osobina naseg naroda.
Takodje mi se povraca i od ovih sto "nemaju leba da jedu" a uredno imaju internet.Pa Vi odjavite internet i imacete za veknu hleba svaki dan. Ne znate Vi sta znaci nemati hleba kad visite po internetu.

JeRemija

pre 8 godina

@trile
Vaterpolo osim Balkanaca ( Srb, Hrv,Cg) Igraju još Mađarska, Grčka, Usa, Italija,Australija. Rusi i Kinezi nešto pokušavaju, kao i Holandjani i tu je kraj priče. To je to. Ende. Uzimajući u obzir da na svetu postoji preko 220 država, to znači da se vaterpolo igra u praktično desetak. Ne želim ovim da umanjujem uspehe vaterpolista ali se neke stvari moraju pomenuti. Upravo zbog ovoga MOK razmišlja da izbaci ovaj sport sa OI a ne zbog nekih belosvetskih teorija zavere.

Vedrana

pre 8 godina

Novac ce se svakako potrositi, sta mislite na koga, na narod, na vas sto kukate da je mnogo... Ovi momci su to zaista ZASLUZILI, cemu onda ministar sporta ako ovakav uspeh ne moze da se nagradi. I svaki euro koji zarade napolje je zasluzen. Mozda ste zamenili sportove vaterpolo - fudbal? Ili se poredite sa nekim ko ceo život se odriče i trenira radi ovakvog uspeha...

Nisam sportista

pre 8 godina

Zasto u ovoj zemlji (i okolini, verovatno) svakoga ko se malo uzdigne ljudi spustaju na svoj nivo umesto da se trude da se priblize tom nivou? Valjda ce deca shvatiti da treba da se bave sportom umesto da dzabalebare ili rade nesto destruktivnije, ako vec odrasli ne shvataju (prema vecini komentara koje sam procitao). Rece jedan moj prijatelj: "Biti prvi na svetu, makar i u pljuvanju u dalj je sjajno, a tek u pravom sportu.....". Sredina sluzi da stvara i drzi vrh, a ne da ga rusi. U normalnim drustvima, naravno.

Gaga021

pre 8 godina

Gde su su sad svi nestali, oni koji su govorili:Zlatni momci, cunami, to je Srbija, zašto država ne ulaže u njih?! Spomenuli se novci i evo ih poskidali maske!Ovo je pravo lice 90% naše nacije, žalosno!

VUK

pre 8 godina

svaki građanin Srbije koji bude najbolji u svom poslu na svetu, u kratkom vremenskom periodu trošiće 30.000.eur. mesečno na sitne potrebštine.. Najbolji hirurg sveta,arhitekta, slikar, kompozitor, vozač, proizvođač bilo čega, ako su najbitniji na svetu, 30.000.eur. zarade za 2-3dana! Pa Nemanja Matić zarađuje 120.000.eur. nedeljno.. a Ronaldo oko 700.000.eur. Ovo što je dato vaterpolistima je uvreda. Novak uzeo od turnira za 6mes. 10miliona evra. Eee biti u bilo čemu najbolji na svetu..!!!to košta.

darko

pre 8 godina

hm...po 30.000 eur svaki...sto znaci negde oko 450.000 eur....sta bi bilo kada bi svako svetsko zlato nagradjivali sa po 450.000 eur...zlatna medalja je jedna....nismo osvojili 15 medalja u kazanju...sta mislite da li i jedna drzava nagradjuje osvajace jedne zlatne medalje sa 450.000 eura(ne mislim na sponzore vec druave) u plivanju.
I onda je skupo da osvajacici jedinog zlata na olimpijadi M.Mandic dodelimo stan u naselju stepa stepanovic od 50.000 eur.
Preskupa je ova medalja za ovako malu drzavu....

Srdjan

pre 8 godina

Nisam od onih koji ne prate sport, naprotiv.Zasluzili su slavu, postovanje i divljenje sto ovako promovisu nasu zemlju.Znamo da su zaradili i penzije, i to lepe.Ali budimo realni oni zaradjuju ozbiljan novac svojim radom i talentom.Zar nema boljeg nacina da se ta sredstva iskoriste?!Ako cemo u sport, onda da se ulozi u infrastrukturu, da deca mogu da se razvijaju, da sutra opet igraju za zemlju i sebe.Da se olaksa roditeljima koji bi decu da sklone sa ulice u hale u ovoj nemastini, mozda to.Mozda neka talentovana deca da odu bez stresa na neko takmicenje u matematici,fizici...Mozda da im sredimo neki vrtic, da im ne kaplje na glavu kada pada kisa.Mozda prvacima da se obezbede udzbenici ponovo.Mozda da podstaknemo natalitet malo, dzaba medalje kad nas nece biti.Mozda..

blackmamba

pre 8 godina

nagrada bi trebalo biti mnogo veca zasluzili su svojim mukotrpnim radom i zalaganjem sto se vidi iz prilozenog ljudi i evopski prvaci ,svecki pobednici svecke lige i sveckog kupa sta jos treba da urade vaterpolisti svaka cast junaci nasi nasa snaga i ponos ste vi

Sasa

pre 8 godina

Za vaterpoliste, koji su profesionalci i zarađuju daleko iznad proseka za Srbiju, ima para. Ali zato za bolesnu decu koja čekaju operacije, država nema para da pomogne. Izgleda de već počela izborna kampanja.

trile

pre 8 godina

Kako ste jadni,prekjuče komentari:zlatni vaterpolisti,nagradite ih,itd.,a čim se pomene lova,postaju paraziti koji namerno osvajaju zlatne medalje da bi billi na sisi države!Znajte da 360k€ za budžet je kao 5 din. za kućni budžet,al jeste neprimereno u vreme smanjivanja plata i penzija,al i samo smanjivanje je neprimereno i biće još više nakon otpuštanja lekara, a i sama vlast je neprimerena.To je samo malo što država može da uradi za ove zlatne momke koji su često trenirali u hladnom bazenu a imali pripreme u glamuroznom (Monaku?), ne nego u Užicu, jer je Opština ponudila bazen džabe!Imali su dve revijalne utakmice.Bazen je bio pun dece koji su prvi put uživo gledali vaterpolo i upoznali svoje heroje!I ko priča da vaterpolo igraju samo balkanci?To nije tačno-u USA je to vrlo poznati akademski sport i ima ogromnu bazu,a sad sam pričao sa nekim amerom,pomenuh vaterpolo,on rečeda je USA najbolja njemu.Kad sam mu pokazao uspehe Srbije,čestitao mi je oduševljeno.Osim balkanaca koji igraju, USA i Grci mnogo ulažu, Španci, Nemci, Holanđani i Australija.Nemaju uspeha u muškom vaterpolu,al imaju u ženskom,što takođe baca još veći sjaj na uspeh naših momaka.A to što je mafija iz MOK-a htela da izbaci vaterpolo sa OI,šta reći!Oni su hteli i najstariji sport na svetu i OI-rvanje, da izbace da bi ostavili mesta za ultrapopularni fitnes,bejzbol i fudbal na plaži!Može i stoni tenis na plaži!I to je sport gde nema čak “ni 3 zemllje sa Balkana koji ga ozbiljno igraju” već samo jedna-Kina.

ИБАРСКИ ЈАЗАВАЦ

pre 8 godina

да не буде ко са одбојкашима од пре неку год за износ од 20000 по човеку

Dejan

pre 8 godina

Kakav smo mi iskompleksiran narod da teško da nam ima spasa! Muka mi je više od nemanja zuba, umiru svi od gladi! Pa idite berite maline i pravite zube!

slavko

pre 8 godina

Nekada su SAD, Italija i SSSR bili sile u ovom sportu. U poslednjih 20 godina odustaju jer vaterpolo nema publiku u svetu. Vidim i Madjari idu istim putem jer se prica i o tome da ce vaterpolo biti izbaceno sa OI. Ostali smo jos mi, Hrvati i Crnogorci koji se loze... Znaci pola miliona evra u nagradama za titulu na turniru 3 reprezentacije? Stvarno???

NikolaKG80

pre 8 godina

Zaista ne razumem komentatore. Nije ova zemlja siromašna zbog sportista, nego zbog lopova na svim nivoima. Ima lopova i u vlasti i u opoziciji, svi su isti. Nema čoveka na položaju u Srbiji da nije korumpiran. E pa ako ima novca za sve te krvopije i lopuže, ima i za sportiste.

karma

pre 8 godina

Ejjj ljudi sta pisete? Nemacki fudbaler je za zlato dobio 500000€ ?!?!? Postoje drzave i reprezentacije koje placaju igracima da branen boje te reprezentacije. I nemojte tu pricu o tome koliko zaradjuju vaterpolisti. Dovoljno je reci da je za Milanovica kao trenera ponudjeno milion godisnje, koliko zaradjuje Filip?

zamena teza???

pre 8 godina

Kakvi komentari punih balkanskih zamena teza. Naravno da treba da momci dobiju nagradu, izgoreli su za Srbiju, a to su verovatno i najveće pare koje će videti u ovom sportu, nešto što polupismeni fudbaler u trećoj francuskoj ligi zaradi za mesec dana.
(munz, 11. avgust 2015 09:18)

Pre ce biti da je tvoj komentar pun zamena teza!!!
Sta me briga koliko zaradjuje jedan "polupismeni fudbaler u trecoj francuskoj ligi" dok god on ne uzima pare iz drzavnog budzeta? Neka uzme i milione dok god to fudbalska publika zeli da placa! Nek se i vaterpolo izbori za svoju publiku u svetu i za sponzore pa nek zaradjuju isto kao fudbaleri! A ne da im se daje iz budzeta koji mi punimo placajuci porez od tesko zaradjene plate!

ma sta kazes bre

pre 8 godina

Ljudi moji sport je zabava za gledaoce i sve se vrti u krug svake godine, svaka cast svim sportistima ali pre svega oni igraju za sebe. Poreski obveznici bi sigurno zeleli da novac ide u fdrugom pravcu a ko zeli da pomogne nek da svoj licni novac. Ista prica i sa novcem koji ide u nas fudbal da bi sutra navijaci kolo vodili i odlucivali. Ova drzava bi imala novca nego se baca na sve strane.

Gogi bre

pre 8 godina

Trebali bi da dobiju 300000€! Ipak su povecali kompleks nasim komsijama iz hrvatske. Ali mislim da
Doktori, sestre, vozaci i svi koji radu drzavni posao trebaju da imaju isto bolju platu i to 400% vise.
A ne da neki tajkun zaradi 100000000000% vise a njegovi radnici dase muce za 200€.
Ulozite u sport , dobre bolnice, dobre ulice, dobar zravstveni sistem , vratite drzavne firme , mlekare itd.
Gde bi nama onda bio kraj , a nepricam samo u sportu. Ali onda nebi imali takve diskusije...

dofe

pre 8 godina

Niko ovde ne degradira igrace vec vecini smeta sto se od jednog sporta, koji ce verovatno izbaciti iz MOK jer ga igra veoma malo zemalja na svetu, pravi kult i senzacija kao da je konkurencija bila zestoka.

ti si mi novinar

pre 8 godina

Ne razumem ovo sa stipendijama za najbolje studente i ucenike?! Sta sa tim? Ko tvrdi da ce oni pokrenuti privredu? Pobogu, za otvaranje firmi i pokretanje privrede treba mnogo vise od toga biti streber i teoreticar!!! Objavite mi jedan komentar.

googler

pre 8 godina

ok... sad ni ja ne kapiram ove ljude. Kad ne dobiju nista odmah politicari ne daju. Sad kad daju odmah salva komentara kako ne valjaju pa penzije pa plate... lekari, cuda, muda... Znamo svi kakvo je stanje u drzavi al vi koji komentarisete ne kapirate da niste nista bolji od onih koji su na vlasti :) svaki narod zasluzuje svoje politicare :)

Gil Scott Heron

pre 8 godina

Cekaj bre covece ministre, lepi ex sportisto. A gde su naucnici, lekari, profesori i nastavnici???? Najezim se kada od ovdasnjih raznoraznih sabana iz svih bransi cujem -- "Baki, treba be deca na sport da idu a ne da valjaju drogu na ulici". A sto se deca ne bi bavila naukom za promenu npr., a? KATASTROFA

istina

pre 8 godina

Ko je nasledio dugove za sportiste? Na prijemu u subotu, Vucić izjavi., da će uskoro da podele premije, ali i ove sto su osvijili i ranijim takmicenjima.A zna se kada i gde su igrali i koje medalje su osvojili! To nije bilo u proslosti!

car

pre 8 godina

Stanarima otrovnih zgrada rak pluca i ostale bolestine za stanove koje su platili kreditima a vaterpolistima po 30 000 evra za za***anciju.

nego sta

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!
(ivan, 11. avgust 2015 00:09)
Vaterpolisti se barem redovno kupaju :-)
Tek, oni su uradili nešto značajno i zaslužili su nagradu*, dog mnogi od nas samo postoje, bez suštinskog doprinosa.
* naravno, postavlja se pitanje, zašto i sada i kasnije (u vidu sportske penzije)

dd

pre 8 godina

Grozim se komentara ovde, strašno. Kao prvo, momci su nagradu dobili za sva takmičenja koja su osvojili u prethodnom periodu, a kao drugo, pošto svi pričate kako su momci milioneri, treba da znate da je vaterpolo jao slabo plaćen sport i da ovi naši fudbaleri koji ništa nikada nisu uradili dobijaju više i to dosta više. Kad se priča kako sportisti u Srbiji ništa ne dobijaju pa odlaze napolje onda je kriva država, a kad dobiju 30k onda je država još više kriva. užasni ste ...

Londonac

pre 8 godina

Da li je ovaj narod zavrsio bar osnovnu skolu ili je to uticaj silnih strajkova '90tih?!?!?
To su sredstva Ministarstva za sport, i ministar odlucuje kako ce se sredstva raspodeliti. O kakvom papiru u Narodnom frontu i sredstvima za argrar vi pricate?!
Momci su zasluzili, drugo vaterpolo nije toliko finansijski isplativ sport i trece ne odredjuje se bidina navrade tako so neko lupi cifru, nego se izracuna

decja posla

pre 8 godina

A ni reči o smanjenju plata u beogradskim opštinama ljudima sa srednjom školom za 40%. Ne znam kako je po Srbiji, ali ovo je 100% tačna informacija.
(mutimir, 10. avgust 2015 22:12)

burazeru,nije samo beograd Srbija.Zivim za taj dan da se ostatak Srbije odcepi od beogradskog pasaluka i pocne da zivi kako zasluzuje

Dragan Ostojić

pre 8 godina

Pa stvarno nema smisla. Privatno sponzorstvo u redu ali iz budzeta nije u redu, totalno neprihvatljivo. To je tako kada se drzavi i vladi ne stave stroge kontrole i ogranicenja sta moze a sta ne.

Nikola

pre 8 godina

Samo da podsetim. Zbog mera stednje je pre 4 meseca ukinuto 120 stipendija za najtalentovanije ucenike i studente. Ja mislim da su ovi mladi ljudi koji sutra mogu da pokrenu srpsku privredu skupa znacajniji za ovo drustvo od vatertpolista. Link: http://www.koreni.rs/sramota-ukinute-stipendije-za-najtalentovanije/

neko

pre 8 godina

"Udovičić je istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u rekordnom roku, u narednih nedelju dana, dobiti po 30.000 evra. "

Pazi molim te u rekordnom roku,ej,rekordnom...ma trebali ste odma da pobacate pola milki evra u bazen po isteku zadnjeg minuta nek ceo svet vidi kako nam dobro ide....

Gde ja zivim,majko mila....

pobesneli Milutin

pre 8 godina

Preterano!I to dok traju reforme, stednja, smanjivanje plata i penzija iz istog tog budzeta iz kojih se daje oko pola miliona evra za titulu na jednom turniru koji 3-4 reprezentacije igraju ozbiljno, i gde su se neke utakmice zavrsavale i sa 18:1. Shvatio bih da se daju tako velike nagrade za SP u kosarci ili fudbalu gde ima i 10 kandidata za zlatnu medalju i gde se osvojena titula procuje u celom svetu... Znaci, bez uvrede, cenim vaterpolo kao zahtevan sport, ali kakve vajde od toga ako za ovu titulu niko van Balkana nije ni cuo, a konkurencija je bila takva da se unapred znalo ko ce se prosetati do finala pobedjujuci i sa 10-15 razlike? Uporedjenja radi, svi dobro pamtimo titulu Grcke na EP u fudbalu gde je konkurencija bila prejaka, i ceo svet dan danas prica o podvigu Grcke reprezentacije, a igraci su dobili po 15000 evra od Grcke vlade! Svi fudbaleri su se odrekli novcane nagrade!!! Ali, mi Srbi smo takvi, radimo sve da bismo pokazali patriotizam dok nas to nista ne kosta, dakle galamimo na sav glas, pevamo himnu, pisemo patriotske komentare, takmicimo se u drustvu ko je "veci Srbin" itd JER NAS TO NISTA NE KOSTA, ali kada se treba odreci para u korist te iste Srbije ili pokloniti joj bilo sta onda sagnemo glavu i pravimo se mutavi? Naprotiv, uvek cemo probati da ne platimo porez, da napravimo neku mucku i strpamo pare u svoj dzep na racun Srbije.. Ajde vaterpolisti, mladi ste, uspesni, zaradicete sigurno dosta para, vratite te pare penzionerima, ili dajte nekoj bolnici!

penzioner nikad napredno

pre 8 godina

Alo bre vucicukako te nije sramota da penzionerima smanjujes vec mizerno male penzije I delis 30,000 evra sportistima Koji vec zaradjuju hiljadarke!!!strasno! Dole vlast!

wlado

pre 8 godina

kakvi heroji, ambasadori? vaterpolo se prati u 3 bivse jugoslovenske zemlje i u madjarskoj. Nemojte misliti da je cnn objavio ko je novi prvak sveta(balkana) u vaterpolu!

Novcana narada je besmislena, igrali su za zemlju, i pre svega za sebe. Posto u vaterpolu nema toliko para, njima je igranje za drzavu premija sama po sebi, jer im mesto u reprezentaciji osigurava bolji ugovor,bolji tim...Vlast je uzela svim gradjanima 10% od plata i penzija da bi mogli da platimo vaterpoliste pola miliona eura???

reci cu samo K A T A S T R O F A/

gm

pre 8 godina

Kladim se da ne bi dobili ni cvonjka da su u finalu pobedili bilo koju drugu reprezentaciju ali posto je to bila Hrvatska - kesa mora da se odresi. Koji smo mi jadnici... A i Hrvati isto. U kafani ne mogu bez srpskih narodnjaka a drzavna televizija ne dopusta srpsku himnu. Zivi jad. Prokleti Balkan!

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

... a plus su i obezbedili nacionalne penzije u vrednosti tri prosečne plate, naravno oni koji to do tada nisu uspeli ...

Sab

pre 8 godina

Ucitelj sam. Imam 27 godina. Posao u struci ne mogu da nadjem. Zivim na selu. Mama je nasledila porodicnu penziju koja iznosi 4900 dinara. Kako covek da bude optimista? Udovicic sinoc, gostujuci na RTS-u, optuzuje bivsu vlast kako se nije dovoljno brinula o sportistima. Mislim da ni oni nisu puno bolji od prethodnih.

Miki

pre 8 godina

Vidim da se većina komentatora "čudi" što će vaterpolisti dobiti velike nagrade. Za mene ovo nije novost. Postoji Uredba vlade RS iz 2013. godine po kojoj se sportistima za osvojene medalje na velikim takmičenjima dodeljuju basnoslovne nagrade! E, da je samo to. Po istoj toj Uredbi, dodeljuju im se i NACIONALNA DOŽIVOTNA PRIZNANJA ( čitaj: PENZIJE) počev od 40-te godine života pa do kraja života (čl. 4. Uredbe).Oni će od 40-te godine života imati više od 1.000 evra penzije, što na godišnjem nivou iznosi više od 12.000 evra. Svi osvajači medalja su stekli uslov da dobiju penzije, pa i osvajači DEJVIS Kupa. To ima samo u zemlji Srbiji. Ni jedna zemlja na svetu se ne rasipa parama, sem nas. Sramota! (Uredba:http://www.overa.rs/uredba-o-nacionalnim-sportskim-priznanjima-i-novcanim-nagradama-2.html)

Prof.

pre 8 godina

Svaka cast nasim vaterpolistima, ali...
Da li je neko nagradio nase genijalce, nasu decu, ucenike matematicke gimanzije? Niko... Znate li ko ce da ih nagradi???
Oni "glupi" amerikanci i ostali koji ce im pruziti SVE sto ovde nisu dobili... Tako je i moj brat otisao, konacno uzeo drugo drzavljanstvo i zivi srecno!!!

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

A što stalno futur u obraćanjima?
(villy, 10. avgust 2015 21:57)

Pa sva obeccanja su u futuru po difoltu!.....zato ONI i jesu Srbska Futuristichka Stranka!...

rudar

pre 8 godina

samo jednu stvar ste zaboravili svi oni imaju i nacionalnu penziju posto je zlato na svtsko prvenstvo to je negde oko 150 000 dinara ..alo bre posten radnik treba da radi do 65 god za neku bednu penziju a oni od 40 toliku penziju ...bilo bi tuzno da nije smesno...
ako objave komentar

ivan

pre 8 godina

Ovamo sirotinji smanjuje plate i penzije, nemamo za struju i osnovne namirnice, a ovamo ima za nagrade od 30 000 evra, zasto sam se rodio u Srbiji da gledam neke Vucice, Udovicice i ostale , vaterpolistima svaka cast, ali ako nema za jedne ne treba da bude ni za druge i obrnuto!

pera

pre 8 godina

Vanja sine ministre, dođi u Zrenjanin na bazen da vidiš kako država podržava plivače i vaterpoliste. Opremu, takmičenja, trenere, termine na bazenu plaćaju roditelji iz svog džepa. A kada neki klinac slučajno postane vrhunski onda se Toma i Aca podiče njima. Odvratna je ovo država puna licemera. Ako se medalje plaćaju u evrima nemam ništa protiv ali onda ukinite penzije.

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Шта се теби брате десило у глави да напрасно прекинеш онакву каријеру да би постао Вучићев бот?

draganz

pre 8 godina

Bez para su postizali najbolje rezultate. A pare imaju cudnu moc da pokvare odnose medju ljudima. Opet, red je da budu nagradjeni.

JeRemija

pre 8 godina

@VUK Vuče, nije ti loše razmišljanje ali priznaćeš da nije isto biti prvi u vaterpolu, koji realno igra desetak država na svetu ( razmišlja se da se izbaci sa Olimpijade) gde su šanse dakle 1/10 tj.10% i biti najbolji recimo arhitekta na svetu, gde su šanse sigurno 1/1000 000...
Momci zaslužuju nagradu, tu nema spora, ali 30000 evra po čoveku iz usta poreskih obveznika siromašne Srbije jeste mnogo. Da ne pominjem da su već obezbedjeni dobijanjem nacionalne penzije. Raspitaj se kolike nagrade daje jedna Nemačka ili Švajcarska ili USA pa će ti sve biti jasno...

Hleba i igara

pre 8 godina

Kako vidim, Srbija se sasvim oporavila. Trebalo je i više da im daju, kad se već svuda preliva. Ja ću ipak malo da sačekam pre nego što se vratim.

Djole

pre 8 godina

(VUK, 11. avgust 2015 07:40)

Kako mozes da opravdavas ovih 30000 evra vaterpolistima uporedjujuci ih sa Novakom, Maticem iz Celzija, Ronaldom i njihovim primanjima? To nema veze s vezom! Matic, Ronaldo i Novak ne uzimaju pare iz drzavnog budzeta, vec zaradjuju toliko zato sto se bave sportovima koji imaju publiku, i ta publika to placa.

cacanin

pre 8 godina

Nego sta je sa Mercedesom u Srbiji, Prokop, Beograd na vodi se ne pominje vise, Stepa unakazena, smrdljive zgrade, nece biti otpustanja, plate i penzije necemo dirati, PDV necemo povecati, zivotni standard veci....!!!

snoop dogg

pre 8 godina

Prava sramota, taj novac je uzet od gladnog naroda. Ovako nesto [BEZOBRAZLUK] ne postoji u svetu, da ministar-vlada nagradi-- plati sportiste iz drzavne kase. Samo "napredna" Srbija u kojoj penzioneri gladuju, u kojoj deca odlaze na spavanje gladna, drzava u kojoj plata radnika iznosi 200 Evra ??? ili mozda samo jadno obecanje plate??? Vreme je doslo da Srbija istera sve politicare u penziju sa mesecnim primanjem od NULA evra do 65 [e] godine starosti

Iskreni komentar

pre 8 godina

Pre svega, uopste nisam namcor, baksuz ili "hejter".
Mislim da nagrada treba da bude znatno niza, jer ko i po kom kriterijumu odredjuje visinu nagrade?
Po nekoj logici, kosarka je 10 puta popularniji sport, imamo srebrnu medalju, pa kosarkasi nisu dobili nagrade. Sta cemo onda sa odbojkom, tekvondom, fudbalerima omladincima, atletikom? Prema njima se cini onda nepravda, jer se ne postuju na isti nacin.

U svakom slucaju je za svaku pohvalu i ponos osvojena medalja, ali dragi ljudi, njima se placa da igraju za reprezentaciju. Naravno da je narod osetljiv na ovakve vesti, jer zivimo u zemlji gde covek radi za 30 000dinara, a poklanja se 30 000 evra.

Šizoid

pre 8 godina

A onaj glumac pre mesec dana se zapalio svecom isekli mu struju .Pa se opet okupljajte zbog drugih slepci a ne zbog svoje EGZISTENCIJE

Ja...

pre 8 godina

SJAJNA VEST I SVE CESTITKE!
ALI MNOGO JE TUZNO I RUZNO STO CAK I STUDENTI GENERACIJE NE MOGU NI POSAO DA DOBIJU A KAMO LI SANSU DA ZARADE BAR POLOVINU TOG NOVCA!

Haiyan

pre 8 godina

Nije problem sto ce momci dobiti po 30 hiljada evra,to bi trebalo da bude normalna stvar u svim granama sporta. Problem je sto otimate narodu pare kaznama,taksama zatvarate lokale po zemlji zbog racuna od 300 din,smanjujete plate i penzije,ponizavate lekare,profesore,naucnike. Dajete ogromne pare estradi i raznim rezimskim medijima i propalim preduzecjima. Gurate te polupismene kadrove po javnoj upravi u citavoj zemlji.

Duka

pre 8 godina

Polako Vanja, za godinu dve eto i njih kod tebe i Šapića u politici. Pa će sve da legne na svoje u finansijskom smislu.

Nemoj očekivati od sporta koji se gasi da živiš kao fudbaler, već kao običan smrtnik.

mick

pre 8 godina

uspeh je veliki i svaka cast momcima. nagrede su adekvatne za uspeh cak bi trebale biti i vece ali... u zemlji gde se radi za 200-300 eura mesecno, gde nema para za mnogo druge prece stvari i mnogo toga jos, gde su male plate i prosvetarima i lekarima i svima drugima, gde se oduzima 10% od plate tek onako i jos 5-6% fluktuacujom kursa dinara ova cifra po osobi je malo previse. svaka cast momcima i sve ali drzava koja ne privredjuje nista i zavisi od penzija i kojoj su bazeni za vaterpolo gde su ti momci trenirali u ocajnom stanju mozda ovo ne moze da dopusti. pustite vi fudbalere koji zaradjuju u inostranstvu, njih ne placa drzava niti im je pomagala dok su se i oni odricali svega i svacega. uspeh je veliki i nagrade su male ali u ovakvoj situaciji mozda malo prevelike...

Tuzno

pre 8 godina

Omalovazavate skolovane ljude koji nose teret drzavnog sektora a uzdizete partijske nepismene kulove a ovim gestom jos vise ismejavate jadne penzionere, lekare, sudije, ucitelje... Nije ni cudo sto je sve korumpirano kada je postenje postalo ekvivalent za bedu i siromastvo... A jeftini poeni u trenutku euforuje ne pale kada narod nema hleba da jede... Ne glasi ipak poslovica : samo igara, moramo valjda nesto i jesti :/

mare

pre 8 godina

Vrednovanje sportista ispred lekara, učitelja, profesora, lekara inženjera...je apsurd. Ovo će samo da otera još mladih ljudi iz Srbije, kakav bre vaterpolo ko će da leči ovaj narod?!

Bob

pre 8 godina

Preterase ga, treba neka nagrada al 30.000 svakom je previse. Zivimo u kriznim vremenima. Čim neko udje u reprezentaciju lako nalazi angazman u inostranstvu, tako da im pare nisu problem.

Pare su cudo

pre 8 godina

Nekad sam ga gledao kako reseta po svetskim i evropskim prvenstvima i osvaja medalje, a sad citam intervju u kojoj kritikuje prethodnu vlast.

masterkg

pre 8 godina

Moj brat u Obrenovcu za potpuno uništenu kuću (skinuli smo i malter sa zidova, krov i ploča sami otpali) dobio 360 000 din. - 3000 € . Pošteno, nema šta .....

Expomogal

pre 8 godina

Pre 1-2 meseca gosn ministar je izjavio kako ministarstvo i drzava nemaju para da posalju decu na specijalnu olimpijadu.Trebalo je ako se ne gresim oko 50 000 eur za karte i neke troskove pa su se organizovale neke donacije itd....
Sad posle eto 30-40 dana vest 30 000 eur po igracu , tu verovatno i strucni stab dobija premije tako da ce na kraju biti i milionce.

pp

pre 8 godina

Vaterpolistima svaka cast, ali da li se u stvari igra za reprezentaciju iz ljubavi ili za pare? Postenije da se da klubovima da opstanu da s enaprave bazeni i da se deca odvoje od ulice, posto niko od njih ne oigra u inostranstvu iz ljubavi prema pro reku,i ostalim klubovima. Ali jos jednom svaka cast njim, jedini koji igraju sto vole Srbiju

dejan

pre 8 godina

svakog kluba?

znaci, drzava ce obezbediti novac samo za rezimske klubove i one koji vam se svide????
pa jel to kriterijum tzv ministre???? a jeste!!!!
sram vas bilo!

Joca

pre 8 godina

Svaka cast vaterpolistima ali to bi bilo u redu da kao drzava nismo tu gde jesmo. Pa da pitam one koji su to odlucili-da li su svesni i da li znaju,a znaju i te kako,koliko trenutno dece u Srbiji ceka na operacije u inostranstvu samo da bi PREZIVELA,ali drzava se pravi gluva i onda narod skuplja pare preko sms-ova,onaj decko pravi aukciju originalnih dresova itd,itd,ali to je sve ukupno mala cifra.A sad kao ima para i to koliko za sportiste koji su ipak finansijski obezbedjeni,a da se spasavaju deciji i drugi zivoti kao nema.Pa bolje i da su ih i simbolicno nagradili a da su pomogli deci i npr kupili 20 aparata za zracenje po Srbiji,jer se ova 2 stalno kvare.SRAMOTA.

Milan

pre 8 godina

Ja ne kazem da oni ne zasluzuju ali iskreno mnogo je. Mislim da bi nam sutra bilo bolje moramo svi da se stisnemo. Ne verujem kako smo uvek maheri da radimo stvari koje idu iz krajnosti u krajnost. Specijalna olimpijada koja je bila sad u Los Andjelesu vi niste imali para za avionske karte pa je Djokovic uplatio i onda kao ajd ostatak cemo mi. A sad dajete 30.000€ i to po coveku,mislim meni to nije jasno. Mozda je to vama nista ali nama koji svaki dan ustajemo i radimo,borimo se da platimo racune i da jedemo nama je to izuzetno mnogo.

NS BOY

pre 8 godina

@pera, nemoj tako. Zar ne primecujes da ne postoji novac za ulaganje? Imaju samo po 30 hiljada eura viska po jednome vaterpolisti. Da, takodje onima koji nisu igrali. Penzije obezbedjene odavno vec mnogima jesu, a obezbedjene jesu sada i onima koji nisu pre za selekciju igrali. Lepo, veoma lepo. Neka se Zrenjanin i cela Srbija kupaju u njihovom zlatu, pardon blatu.

šetač

pre 8 godina

Svaka čast vaterpolistima ali u zemlji gde se otima najsiromašnijima javno govoriti na ovaj način je bezobrazluk i pokazuje koliko ova radikalska bilumenta nema osećaj ni za šta.

yoyo

pre 8 godina

Postoji uredba Vlade o nagradjivanju sportista pa Udovicic nije nista epohalno izjavio.
UREDBA
O NACIONALNIM SPORTSKIM PRIZNANJIMA I NOVČANIM NAGRADAMA
("Sl. glasnik RS", br. 8/2013)
Član 7
Za osvojenu medalju na svetskom prvenstvu u ekipnim ili pojedinačnim sportovima u olimpijskoj ili paraolimpijskoj sportskoj disciplini, ili za osvojeni DEJVIS Kup ili FED Kup Međunarodne teniske federacije, dodeljuje se novčana nagrada za svakog osvajača medalje i glavnog trenera ekipe, tj. trenera sportiste u iznosu od:
1) 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za zlatnu medalju;

Highrise

pre 8 godina

Ovog coveka (komentatora) treba postaviti za ministra: @dragisa
Nije potrebno mnogo smisliti bolji nacin da se upotrebe sredstva.