Ponedeljak, 06.07.2015.

21:47

Arda Turan u Barseloni za 41 milion €

Šampion Evrope Barselona dovela je veliko pojačanje, veznog igrača Atletiko Madrida Ardu Turana.

Izvor: AK

Arda Turan u Barseloni za 41 milion € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 07. jul 2015 10:55) Svaki tim u ugovore stavlja i bonuse,nista se Barsa po tome ne razlikuje.Jedino sto igraci Barselone malo cesce osvajaju titule pa se onda i ti bonusi aktiviraju.Opet,Barsa nista ne gubi jer svaka titula donese zaradu...Briga njih za 4 miliona koje treba da doplate Arsenalu ako su za LS dobili 40 mil. Uglavnom,i pored svih tih bonusa,Barselona je opet na cetvrtom mestu po potrosenom novcu u ovom veku.Jos jednom,digitron u ruke pa racunaj godinu po godinu.

EuroNix

pre 8 godina

@pali andjeo... od svih ovih sto si nabrojao samo Rakitic treba da dobije deo koji je u variablama. Pored njega sledi Vermaelenu i Douglasu dodatak.

pali andjeo

pre 8 godina

(Vidji, 7. jul 2015 00:28)
Transfermarkt
Arda Turan 23.8 m. funti- 33.6 m eura
Nigde ne pise 41(+7)
Transfermarkt , je jedino dobar da pogledas koji je igrac presao gde.
Na njemu ne pise koliki su bonusi iz ugovora, koliki je porez u Kataloniji...
Da li znas koliko su bonusa isplatili za igrace kao sto su Deko,Anri,Fabregas,Vilja,Sancez,Alves,Maskerano,Suarez,Rakitic i slicni, naravno da ne.
Evo ti recimo primer. Inter je Realu za Snajdera dao 15 miliona, ali je zbog klauzule u ugovoru dao jos 12 zbog trofeja.Pa je Snajder kostao 27.

Dag Kristi

pre 8 godina

Super igrac,ali u vreme kada sam ja poceo da pratim fudbal,za njega je maksimalno trebalo izdvojiti 7-8 miliona maraka,mada kad se pronela vest da Milan nudi 20 miliona za Maksimovica,onda ovaj vredi 40.

EuroNix

pre 8 godina

Dakle da zaokruzimo i objasnimo...1) Arda ce biti back up za Inestu ili Rakitica. Moze da igra desno i levo. Igracki je bitan jer je fizicki najjaci od svih Barcinih veznih igraca. Tako moze se suprostaviti timovima koji vrse konstantan pritisak na Barcin vezni red...2) Dobar markentinski potez. Beko i prodaja dresova u Turskoj. Arda je njihov najbolji igrac...3) Zasto 20 juli. 18 Jula su izbori u Barci. Novi predsednik ima pravo da ga vrati nazad...4) Ovim se transferperioda za Barcu zavrsava za ovu sezonu. Jedina dilema je Pedro. Ako ode onda ce doci novi napadac. Vidal placen 17 miliona, Arda 34. Deulofeo otisao na pozajmicu za 6 a Montoya za 1 milion. Razlika je 45. Dakle mnogo manje koliko Barca zeli da investira godisnje u nove igrace. A to su 60 do 80 miliona. Time ce dug ove sezone spasti ispod 200 milion. Uslov za modernizaciju stadiona, bio je manje od 200 milki duga do 2017... 5) Za sledecu sezonu nova pojacanja su Gerson 15 miliona i po svemu sudeci Pogba 80 miliona. Ukoliko Vermaelen ne prodje ispit bice potrazen i novi stoper. Tu je jos jedan mladi igrac Brazila u kombinaciji, ime mu je Marlon...6) Pozdrav za sve Barceloniste i Messijevce, Neymarovce, Suarezovce , Don Andresove itd... Ne zaboravite u Ponedeljak startuje Barca sa pripremama

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Turska ima preko 60 miliona stanovnika i tu ce Barca brzo da vrati ulog jer ce turci masovno da kupuju Barcine dreseve i putuju na meceve
(dek, 06. jul 2015 23:00)

Jos kada bi pare od dreseva isle u Kataloniju i kada bi Turska bila isto sto i Tajland, da nema svoje klubove i navijace... Bas ce Turci da trose 100 evra na dres stranog kluba pored svojih, a znamo koliki su fanatici.

realnost

pre 8 godina

Svi pricaju o tome kako ne znaju gde bi mogao igrati. Pa ljudi,injesta jeste velemajstor, ali on je izgubio na brzini,jacina mu nije jaca strana, ove godine je igrao na mnogo slabijem nivou od ocekivanog,govori i podatak da nema nijednu asistenciju. Arda je pravi igrac za tu poziciju, slicnu su,malo je arda brzi, tehnicki isto potkovani. Injesta ce biti sa njim u rotaciji. A i nesto mislim, kolko je ovaj Lucho pozitivno ' lud ', mogla bi neka formacija 3-5-2.. pa da ima mjesta za svu trojicu, al vidjecemo..

Provokator

pre 8 godina

On je odlican igrac ali ne znam gde ce u Barsi, umesto koga? Jos jedna stvar koja bode oci je da on fizicki ne moze da izdrzi celu sezonu... Neosporno majstorstvo praceno nedisciplinom i slabim fizikalijama... To su fudbaleri koji su sve manje upotrebljivi i cenjeni u modernom fudbalu... Nadam se da ce da me demantuje... Licno, ja veoma volim da gledam kako Arda igra fudbal...

Kraljuuu

pre 8 godina

Arda Turan: "Napokon završeno. Došao sam u najbolji klub na svijetu, i u narednim sezonama želim osvojit sve što se može osvojit."

Komsijina Krava

pre 8 godina

Dobar igrac i dobro pojacanje za Barcu, mislim da nece imati problema s prilagodbom, ali preskup za svoje godine. Valjda malo krpaju dok ne dodje Pogba. Rafinha realno nema vise mjesta u prvom timu.

Vidji

pre 8 godina

kako moze da predje kada Barselona ima zabranu za transfere ovog roka?
(mick, 06. jul 2015 21:45) Pa i ne prelazi ovog roka vec sledeceg.Turan do zime nece igrati nigde ili ce igrati za neki drugi klub.Uglavnom,nece igrati za Barselonu dok ta kazna ne istekne.

Gari

pre 8 godina

Hahaha citam poneki kom od Realovaca, pisu svasta jer Arda rekao da nikad ne bi igrao za Real, tako je majstore nabijaj komplekse malim navijajacima za Reala.

Stefan

pre 8 godina

@paliandjeo nekako mi sumnjivo to sto pricas za Barsu da je prva na listi..
A to za Turana sto kazes, nije tacno! Pobrkao si mozda malo.. Sam Turan je nekoliko puta ranije izjavljivao da smatra da je Messi najbolji, da Barsa igra najbolji fudbal, da mu je san da igra u Barsi itd itd.. Sto posto sam siguran!

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 06. jul 2015 23:14). Gadjas se nekim listama i ciframa a ne navodis izvor. Da nisi te podatke procitao na sajtu Marke? :-) Transfermarkt pa lepo sabiraj ko je u ovom veku najvise potrosio na pojacanja(naravno misli se na razliku kupljenih i prodatih igraca).Barselona je na cetvrtom mestu u to debelo iza Reala,Celzija i Sitija.Digitron u ruke pa proveri slobodno,godinu po godinu.Jos nesto,kakve veze ima skola La Masija sa trosenjem?Te dve stvari su potpuno odvojene,Barselona ima odlicnu slolu fudbala i ujedno trosi ogromne novce na pojacanja(uvek je i trosila,to nije nikakva novost ali je laz reci da trosi vise od Reala).Zasto mislis da te dve stvari ne idu zajedno?Da li ocekujes da svih 11 budu iz La Masije?Prednost Barselone je sto 300 miliona potrosi na 5 igraca dok neki drugi tim za tih istoh 300 miliona mora da kupi 7-8 igraca jer nema ama bas ni jednog igraca iz svoje skole u prvih 11.Kasiljas odlazi,Daglas desni bek...ni jedan igrac iz skole Reala nece biti u prvih 11!Barselona jos uvek 4(Albu ne racunam npr.,Pedra,Rafinju takodje a igrao je na preko 20 utakmica u Primeri prosle sezone,Sergi Roberto preko 10...).

pali andjeo

pre 8 godina

Postali su prvi klub u istoriji fudbala koji je usao u minus od 1 milijarde evra u transferima.
Da ne shvatite pogresno, nisu oni potrosili milijardu, nego kad se saberu svi dolasci, pa od te cifre oduzmete sve odlaske, dodje se do brojke od milijardu.
Real Madrid je potrosio na dolaske najvise ali je i zaradio na odlascima najvise(njihov minus je preko 800 miliona), posle RM na odlascima(prodaji) je najvise zaradio Porto.
top 10 u minusu:
Barselona,Real Madrid,Celzi,Man utd,Man city,Liverpul,Milan,Inter,Juventus,Bajern M(samo su Barsa i Real po redu, ostali nisu)
Jedini "veliki" evropski klubovi koji su u +(plusu) na transferima su Porto,Benfika i Arsenal.
Od cuvene La Masije, ostali samo dugmici.
Mesi,Inijesta,Buskec,Pike u prvom timu, ostala 4 sansa na kasicicu.
Sto se tice potrosnje Barselone, ona se ne razlikuje od Reala,Celzija i ostalih.
Danas su Porto,Benfika i Arsenal avangarda za ostale velikane, jos uvek nisu postali toliki brend-marketing kao ostala industrija!!!
Sto se Turana tice, do juce se tukao i pljuvao sa igracima sa Camp Nou, pricao da su padavicari i da simuliraju, da nikada ne bi mogao da zaigra za njih, sutra ce se grliti, radovati i smejati, cak ce i grb Barse ljubiti, slicno kao Fabregas(koji je svojevremeno rekao navijacima Arsenala: "ubijte me ako ikada obucem dres Celzija"-dres ciji je grb ljubio 2014 i 2015 godine).
Pare,pare,pare,volim samo...

k

pre 8 godina

Mozda bi bilo bolje da su ga kupili ali da ostane do zime u Atletiku i da ne igra sa njima LS, ako je to izvodljivo. A za ove sto kazu da imaju zabranu transfera:zabranjeno im je da do januara registruju igrace, a ne da dovode

jorgandzija007

pre 8 godina

Najvredniji igrac, pretrci 320 kilometara na svojoj poziciji tokom sezone sve zajedno utakmice, sto ga rangira u sam vrh igraca uz Matica npr, trece, imam osecaj da ce se vratiti u Atletiko Madrid jer igrac koji propusta 4 meseca profesionalnog fudbala, kao da ima prekid forme, to je previse...

Blue Fortress

pre 8 godina

Niko da spomene kakav posao Coloa za nezadovoljnog 28-ogodisnjaka, 41 mil a dosa je iz Turske za jedva preko 10 mil pre 5 godina.

Miloje

pre 8 godina

Ako ostane po desnoj strani tandem Mesi-Alveš, onda će se Rakitić, Inijesta i Arda menjati u sredini, uz Busketsa. Desno ostaju Alba i Klovn. Suarez ima slobodu kao i do sada. Ne verujem da će Enrike nešto menjati u igri. Mada im treba bolji centralni, jer je Pike spors, kikser i ne oseća prostor pri kontranapadu, pa često ide na bočne napadače bez potrebe, ostavljajući prazan šesnaesterac. Tako najčešće Barsa i prima golove. Uz redovno kašnjenje Alveša! Primer gol protiv Juvea u finalu i još sijaset sličnih...

koko

pre 8 godina

Verovatno da je ovo relativno pametan potez mada Turan,Rakitic,Iniesta zajedno? ipak mora neko na klupu jer igra i zadnji vezni moje misljenje Arda i Iniesta u rotaciji da ce igrati a stil igre opet isti 4-3-3.

kekeke

pre 8 godina

@mick
@genije
@blaza
Mogu da kupuju, ali ne i da registruju u klubu do određenig datuma.
Tako može, da ne može ne bi to ni radili, ili možda ne bi smeli ni ovako da su prekršili finansijski fer plej.

Gargamel

pre 8 godina

Šta ima rok dve nedelje da se vrati, ko da je usisivač, a i možda mu bude teško da se snađe u Barsinom kompleksu imaju veći parking i užu kapiju.

NS BOY

pre 8 godina

Arda je sjajan igrac. Tesko ce ovo prihvatiti navijaci Atletika iz Madrida. Ipak, novac koji su dobili jeste veliki. Dalje, bice konkurencija Rakiticu, od kojeg je objektivno kvalitetniji igrac, sto ne znaci da je Rakitic los. Upravo suprotno. Cavi je otisao, Iniesta ostao. Mladi brazilac se jos nije pokazao u najboljem svetlu. Nadam se da je Rafinja svestan toga da mora proraditi naredne sezone. Igrac koji je daleko od Barseloninog sablona, ali, lako ce se on prilagoditi. Pitanje je, da li je potrebno takvog igraca menjati, prilagodjavati. On je najkorisniji kada igra svoju prirodnu igru, poput Savicevica kojeg je Milan pokusao da oblikuje. Iskreno, drago mi je sto je Arda presao, zbog toga sto mnogi kvalitetni igraci u Atletiku pod Simeoneom postaju grublji nego sto bi trebalo, ugrozavajuci sopstveni kvalitet.

elmaestro

pre 8 godina

Ja kao navijac Barse mislim da je ovo previse za 28-godisnjaka + on igra krilo, ne znam kako bi izgledala ta formacija... Mozda Mesi prednji vezni, Arda i Nejmar krila i Suarez u spic, mada, opet previse...

Gargamel

pre 8 godina

Šta ima rok dve nedelje da se vrati, ko da je usisivač, a i možda mu bude teško da se snađe u Barsinom kompleksu imaju veći parking i užu kapiju.

NS BOY

pre 8 godina

Arda je sjajan igrac. Tesko ce ovo prihvatiti navijaci Atletika iz Madrida. Ipak, novac koji su dobili jeste veliki. Dalje, bice konkurencija Rakiticu, od kojeg je objektivno kvalitetniji igrac, sto ne znaci da je Rakitic los. Upravo suprotno. Cavi je otisao, Iniesta ostao. Mladi brazilac se jos nije pokazao u najboljem svetlu. Nadam se da je Rafinja svestan toga da mora proraditi naredne sezone. Igrac koji je daleko od Barseloninog sablona, ali, lako ce se on prilagoditi. Pitanje je, da li je potrebno takvog igraca menjati, prilagodjavati. On je najkorisniji kada igra svoju prirodnu igru, poput Savicevica kojeg je Milan pokusao da oblikuje. Iskreno, drago mi je sto je Arda presao, zbog toga sto mnogi kvalitetni igraci u Atletiku pod Simeoneom postaju grublji nego sto bi trebalo, ugrozavajuci sopstveni kvalitet.

Blue Fortress

pre 8 godina

Niko da spomene kakav posao Coloa za nezadovoljnog 28-ogodisnjaka, 41 mil a dosa je iz Turske za jedva preko 10 mil pre 5 godina.

koko

pre 8 godina

Verovatno da je ovo relativno pametan potez mada Turan,Rakitic,Iniesta zajedno? ipak mora neko na klupu jer igra i zadnji vezni moje misljenje Arda i Iniesta u rotaciji da ce igrati a stil igre opet isti 4-3-3.

pali andjeo

pre 8 godina

Postali su prvi klub u istoriji fudbala koji je usao u minus od 1 milijarde evra u transferima.
Da ne shvatite pogresno, nisu oni potrosili milijardu, nego kad se saberu svi dolasci, pa od te cifre oduzmete sve odlaske, dodje se do brojke od milijardu.
Real Madrid je potrosio na dolaske najvise ali je i zaradio na odlascima najvise(njihov minus je preko 800 miliona), posle RM na odlascima(prodaji) je najvise zaradio Porto.
top 10 u minusu:
Barselona,Real Madrid,Celzi,Man utd,Man city,Liverpul,Milan,Inter,Juventus,Bajern M(samo su Barsa i Real po redu, ostali nisu)
Jedini "veliki" evropski klubovi koji su u +(plusu) na transferima su Porto,Benfika i Arsenal.
Od cuvene La Masije, ostali samo dugmici.
Mesi,Inijesta,Buskec,Pike u prvom timu, ostala 4 sansa na kasicicu.
Sto se tice potrosnje Barselone, ona se ne razlikuje od Reala,Celzija i ostalih.
Danas su Porto,Benfika i Arsenal avangarda za ostale velikane, jos uvek nisu postali toliki brend-marketing kao ostala industrija!!!
Sto se Turana tice, do juce se tukao i pljuvao sa igracima sa Camp Nou, pricao da su padavicari i da simuliraju, da nikada ne bi mogao da zaigra za njih, sutra ce se grliti, radovati i smejati, cak ce i grb Barse ljubiti, slicno kao Fabregas(koji je svojevremeno rekao navijacima Arsenala: "ubijte me ako ikada obucem dres Celzija"-dres ciji je grb ljubio 2014 i 2015 godine).
Pare,pare,pare,volim samo...

elmaestro

pre 8 godina

Ja kao navijac Barse mislim da je ovo previse za 28-godisnjaka + on igra krilo, ne znam kako bi izgledala ta formacija... Mozda Mesi prednji vezni, Arda i Nejmar krila i Suarez u spic, mada, opet previse...

k

pre 8 godina

Mozda bi bilo bolje da su ga kupili ali da ostane do zime u Atletiku i da ne igra sa njima LS, ako je to izvodljivo. A za ove sto kazu da imaju zabranu transfera:zabranjeno im je da do januara registruju igrace, a ne da dovode

jorgandzija007

pre 8 godina

Najvredniji igrac, pretrci 320 kilometara na svojoj poziciji tokom sezone sve zajedno utakmice, sto ga rangira u sam vrh igraca uz Matica npr, trece, imam osecaj da ce se vratiti u Atletiko Madrid jer igrac koji propusta 4 meseca profesionalnog fudbala, kao da ima prekid forme, to je previse...

kekeke

pre 8 godina

@mick
@genije
@blaza
Mogu da kupuju, ali ne i da registruju u klubu do određenig datuma.
Tako može, da ne može ne bi to ni radili, ili možda ne bi smeli ni ovako da su prekršili finansijski fer plej.

EuroNix

pre 8 godina

Dakle da zaokruzimo i objasnimo...1) Arda ce biti back up za Inestu ili Rakitica. Moze da igra desno i levo. Igracki je bitan jer je fizicki najjaci od svih Barcinih veznih igraca. Tako moze se suprostaviti timovima koji vrse konstantan pritisak na Barcin vezni red...2) Dobar markentinski potez. Beko i prodaja dresova u Turskoj. Arda je njihov najbolji igrac...3) Zasto 20 juli. 18 Jula su izbori u Barci. Novi predsednik ima pravo da ga vrati nazad...4) Ovim se transferperioda za Barcu zavrsava za ovu sezonu. Jedina dilema je Pedro. Ako ode onda ce doci novi napadac. Vidal placen 17 miliona, Arda 34. Deulofeo otisao na pozajmicu za 6 a Montoya za 1 milion. Razlika je 45. Dakle mnogo manje koliko Barca zeli da investira godisnje u nove igrace. A to su 60 do 80 miliona. Time ce dug ove sezone spasti ispod 200 milion. Uslov za modernizaciju stadiona, bio je manje od 200 milki duga do 2017... 5) Za sledecu sezonu nova pojacanja su Gerson 15 miliona i po svemu sudeci Pogba 80 miliona. Ukoliko Vermaelen ne prodje ispit bice potrazen i novi stoper. Tu je jos jedan mladi igrac Brazila u kombinaciji, ime mu je Marlon...6) Pozdrav za sve Barceloniste i Messijevce, Neymarovce, Suarezovce , Don Andresove itd... Ne zaboravite u Ponedeljak startuje Barca sa pripremama

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Turska ima preko 60 miliona stanovnika i tu ce Barca brzo da vrati ulog jer ce turci masovno da kupuju Barcine dreseve i putuju na meceve
(dek, 06. jul 2015 23:00)

Jos kada bi pare od dreseva isle u Kataloniju i kada bi Turska bila isto sto i Tajland, da nema svoje klubove i navijace... Bas ce Turci da trose 100 evra na dres stranog kluba pored svojih, a znamo koliki su fanatici.

Miloje

pre 8 godina

Ako ostane po desnoj strani tandem Mesi-Alveš, onda će se Rakitić, Inijesta i Arda menjati u sredini, uz Busketsa. Desno ostaju Alba i Klovn. Suarez ima slobodu kao i do sada. Ne verujem da će Enrike nešto menjati u igri. Mada im treba bolji centralni, jer je Pike spors, kikser i ne oseća prostor pri kontranapadu, pa često ide na bočne napadače bez potrebe, ostavljajući prazan šesnaesterac. Tako najčešće Barsa i prima golove. Uz redovno kašnjenje Alveša! Primer gol protiv Juvea u finalu i još sijaset sličnih...

Gari

pre 8 godina

Hahaha citam poneki kom od Realovaca, pisu svasta jer Arda rekao da nikad ne bi igrao za Real, tako je majstore nabijaj komplekse malim navijajacima za Reala.

Provokator

pre 8 godina

On je odlican igrac ali ne znam gde ce u Barsi, umesto koga? Jos jedna stvar koja bode oci je da on fizicki ne moze da izdrzi celu sezonu... Neosporno majstorstvo praceno nedisciplinom i slabim fizikalijama... To su fudbaleri koji su sve manje upotrebljivi i cenjeni u modernom fudbalu... Nadam se da ce da me demantuje... Licno, ja veoma volim da gledam kako Arda igra fudbal...

Stefan

pre 8 godina

@paliandjeo nekako mi sumnjivo to sto pricas za Barsu da je prva na listi..
A to za Turana sto kazes, nije tacno! Pobrkao si mozda malo.. Sam Turan je nekoliko puta ranije izjavljivao da smatra da je Messi najbolji, da Barsa igra najbolji fudbal, da mu je san da igra u Barsi itd itd.. Sto posto sam siguran!

Komsijina Krava

pre 8 godina

Dobar igrac i dobro pojacanje za Barcu, mislim da nece imati problema s prilagodbom, ali preskup za svoje godine. Valjda malo krpaju dok ne dodje Pogba. Rafinha realno nema vise mjesta u prvom timu.

Dag Kristi

pre 8 godina

Super igrac,ali u vreme kada sam ja poceo da pratim fudbal,za njega je maksimalno trebalo izdvojiti 7-8 miliona maraka,mada kad se pronela vest da Milan nudi 20 miliona za Maksimovica,onda ovaj vredi 40.

pali andjeo

pre 8 godina

(Vidji, 7. jul 2015 00:28)
Transfermarkt
Arda Turan 23.8 m. funti- 33.6 m eura
Nigde ne pise 41(+7)
Transfermarkt , je jedino dobar da pogledas koji je igrac presao gde.
Na njemu ne pise koliki su bonusi iz ugovora, koliki je porez u Kataloniji...
Da li znas koliko su bonusa isplatili za igrace kao sto su Deko,Anri,Fabregas,Vilja,Sancez,Alves,Maskerano,Suarez,Rakitic i slicni, naravno da ne.
Evo ti recimo primer. Inter je Realu za Snajdera dao 15 miliona, ali je zbog klauzule u ugovoru dao jos 12 zbog trofeja.Pa je Snajder kostao 27.

realnost

pre 8 godina

Svi pricaju o tome kako ne znaju gde bi mogao igrati. Pa ljudi,injesta jeste velemajstor, ali on je izgubio na brzini,jacina mu nije jaca strana, ove godine je igrao na mnogo slabijem nivou od ocekivanog,govori i podatak da nema nijednu asistenciju. Arda je pravi igrac za tu poziciju, slicnu su,malo je arda brzi, tehnicki isto potkovani. Injesta ce biti sa njim u rotaciji. A i nesto mislim, kolko je ovaj Lucho pozitivno ' lud ', mogla bi neka formacija 3-5-2.. pa da ima mjesta za svu trojicu, al vidjecemo..

Kraljuuu

pre 8 godina

Arda Turan: "Napokon završeno. Došao sam u najbolji klub na svijetu, i u narednim sezonama želim osvojit sve što se može osvojit."

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 06. jul 2015 23:14). Gadjas se nekim listama i ciframa a ne navodis izvor. Da nisi te podatke procitao na sajtu Marke? :-) Transfermarkt pa lepo sabiraj ko je u ovom veku najvise potrosio na pojacanja(naravno misli se na razliku kupljenih i prodatih igraca).Barselona je na cetvrtom mestu u to debelo iza Reala,Celzija i Sitija.Digitron u ruke pa proveri slobodno,godinu po godinu.Jos nesto,kakve veze ima skola La Masija sa trosenjem?Te dve stvari su potpuno odvojene,Barselona ima odlicnu slolu fudbala i ujedno trosi ogromne novce na pojacanja(uvek je i trosila,to nije nikakva novost ali je laz reci da trosi vise od Reala).Zasto mislis da te dve stvari ne idu zajedno?Da li ocekujes da svih 11 budu iz La Masije?Prednost Barselone je sto 300 miliona potrosi na 5 igraca dok neki drugi tim za tih istoh 300 miliona mora da kupi 7-8 igraca jer nema ama bas ni jednog igraca iz svoje skole u prvih 11.Kasiljas odlazi,Daglas desni bek...ni jedan igrac iz skole Reala nece biti u prvih 11!Barselona jos uvek 4(Albu ne racunam npr.,Pedra,Rafinju takodje a igrao je na preko 20 utakmica u Primeri prosle sezone,Sergi Roberto preko 10...).

Vidji

pre 8 godina

kako moze da predje kada Barselona ima zabranu za transfere ovog roka?
(mick, 06. jul 2015 21:45) Pa i ne prelazi ovog roka vec sledeceg.Turan do zime nece igrati nigde ili ce igrati za neki drugi klub.Uglavnom,nece igrati za Barselonu dok ta kazna ne istekne.

EuroNix

pre 8 godina

@pali andjeo... od svih ovih sto si nabrojao samo Rakitic treba da dobije deo koji je u variablama. Pored njega sledi Vermaelenu i Douglasu dodatak.

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 07. jul 2015 10:55) Svaki tim u ugovore stavlja i bonuse,nista se Barsa po tome ne razlikuje.Jedino sto igraci Barselone malo cesce osvajaju titule pa se onda i ti bonusi aktiviraju.Opet,Barsa nista ne gubi jer svaka titula donese zaradu...Briga njih za 4 miliona koje treba da doplate Arsenalu ako su za LS dobili 40 mil. Uglavnom,i pored svih tih bonusa,Barselona je opet na cetvrtom mestu po potrosenom novcu u ovom veku.Jos jednom,digitron u ruke pa racunaj godinu po godinu.

pali andjeo

pre 8 godina

Postali su prvi klub u istoriji fudbala koji je usao u minus od 1 milijarde evra u transferima.
Da ne shvatite pogresno, nisu oni potrosili milijardu, nego kad se saberu svi dolasci, pa od te cifre oduzmete sve odlaske, dodje se do brojke od milijardu.
Real Madrid je potrosio na dolaske najvise ali je i zaradio na odlascima najvise(njihov minus je preko 800 miliona), posle RM na odlascima(prodaji) je najvise zaradio Porto.
top 10 u minusu:
Barselona,Real Madrid,Celzi,Man utd,Man city,Liverpul,Milan,Inter,Juventus,Bajern M(samo su Barsa i Real po redu, ostali nisu)
Jedini "veliki" evropski klubovi koji su u +(plusu) na transferima su Porto,Benfika i Arsenal.
Od cuvene La Masije, ostali samo dugmici.
Mesi,Inijesta,Buskec,Pike u prvom timu, ostala 4 sansa na kasicicu.
Sto se tice potrosnje Barselone, ona se ne razlikuje od Reala,Celzija i ostalih.
Danas su Porto,Benfika i Arsenal avangarda za ostale velikane, jos uvek nisu postali toliki brend-marketing kao ostala industrija!!!
Sto se Turana tice, do juce se tukao i pljuvao sa igracima sa Camp Nou, pricao da su padavicari i da simuliraju, da nikada ne bi mogao da zaigra za njih, sutra ce se grliti, radovati i smejati, cak ce i grb Barse ljubiti, slicno kao Fabregas(koji je svojevremeno rekao navijacima Arsenala: "ubijte me ako ikada obucem dres Celzija"-dres ciji je grb ljubio 2014 i 2015 godine).
Pare,pare,pare,volim samo...

elmaestro

pre 8 godina

Ja kao navijac Barse mislim da je ovo previse za 28-godisnjaka + on igra krilo, ne znam kako bi izgledala ta formacija... Mozda Mesi prednji vezni, Arda i Nejmar krila i Suarez u spic, mada, opet previse...

Miloje

pre 8 godina

Ako ostane po desnoj strani tandem Mesi-Alveš, onda će se Rakitić, Inijesta i Arda menjati u sredini, uz Busketsa. Desno ostaju Alba i Klovn. Suarez ima slobodu kao i do sada. Ne verujem da će Enrike nešto menjati u igri. Mada im treba bolji centralni, jer je Pike spors, kikser i ne oseća prostor pri kontranapadu, pa često ide na bočne napadače bez potrebe, ostavljajući prazan šesnaesterac. Tako najčešće Barsa i prima golove. Uz redovno kašnjenje Alveša! Primer gol protiv Juvea u finalu i još sijaset sličnih...

NS BOY

pre 8 godina

Arda je sjajan igrac. Tesko ce ovo prihvatiti navijaci Atletika iz Madrida. Ipak, novac koji su dobili jeste veliki. Dalje, bice konkurencija Rakiticu, od kojeg je objektivno kvalitetniji igrac, sto ne znaci da je Rakitic los. Upravo suprotno. Cavi je otisao, Iniesta ostao. Mladi brazilac se jos nije pokazao u najboljem svetlu. Nadam se da je Rafinja svestan toga da mora proraditi naredne sezone. Igrac koji je daleko od Barseloninog sablona, ali, lako ce se on prilagoditi. Pitanje je, da li je potrebno takvog igraca menjati, prilagodjavati. On je najkorisniji kada igra svoju prirodnu igru, poput Savicevica kojeg je Milan pokusao da oblikuje. Iskreno, drago mi je sto je Arda presao, zbog toga sto mnogi kvalitetni igraci u Atletiku pod Simeoneom postaju grublji nego sto bi trebalo, ugrozavajuci sopstveni kvalitet.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Turska ima preko 60 miliona stanovnika i tu ce Barca brzo da vrati ulog jer ce turci masovno da kupuju Barcine dreseve i putuju na meceve
(dek, 06. jul 2015 23:00)

Jos kada bi pare od dreseva isle u Kataloniju i kada bi Turska bila isto sto i Tajland, da nema svoje klubove i navijace... Bas ce Turci da trose 100 evra na dres stranog kluba pored svojih, a znamo koliki su fanatici.

realnost

pre 8 godina

Svi pricaju o tome kako ne znaju gde bi mogao igrati. Pa ljudi,injesta jeste velemajstor, ali on je izgubio na brzini,jacina mu nije jaca strana, ove godine je igrao na mnogo slabijem nivou od ocekivanog,govori i podatak da nema nijednu asistenciju. Arda je pravi igrac za tu poziciju, slicnu su,malo je arda brzi, tehnicki isto potkovani. Injesta ce biti sa njim u rotaciji. A i nesto mislim, kolko je ovaj Lucho pozitivno ' lud ', mogla bi neka formacija 3-5-2.. pa da ima mjesta za svu trojicu, al vidjecemo..

EuroNix

pre 8 godina

Dakle da zaokruzimo i objasnimo...1) Arda ce biti back up za Inestu ili Rakitica. Moze da igra desno i levo. Igracki je bitan jer je fizicki najjaci od svih Barcinih veznih igraca. Tako moze se suprostaviti timovima koji vrse konstantan pritisak na Barcin vezni red...2) Dobar markentinski potez. Beko i prodaja dresova u Turskoj. Arda je njihov najbolji igrac...3) Zasto 20 juli. 18 Jula su izbori u Barci. Novi predsednik ima pravo da ga vrati nazad...4) Ovim se transferperioda za Barcu zavrsava za ovu sezonu. Jedina dilema je Pedro. Ako ode onda ce doci novi napadac. Vidal placen 17 miliona, Arda 34. Deulofeo otisao na pozajmicu za 6 a Montoya za 1 milion. Razlika je 45. Dakle mnogo manje koliko Barca zeli da investira godisnje u nove igrace. A to su 60 do 80 miliona. Time ce dug ove sezone spasti ispod 200 milion. Uslov za modernizaciju stadiona, bio je manje od 200 milki duga do 2017... 5) Za sledecu sezonu nova pojacanja su Gerson 15 miliona i po svemu sudeci Pogba 80 miliona. Ukoliko Vermaelen ne prodje ispit bice potrazen i novi stoper. Tu je jos jedan mladi igrac Brazila u kombinaciji, ime mu je Marlon...6) Pozdrav za sve Barceloniste i Messijevce, Neymarovce, Suarezovce , Don Andresove itd... Ne zaboravite u Ponedeljak startuje Barca sa pripremama

Gargamel

pre 8 godina

Šta ima rok dve nedelje da se vrati, ko da je usisivač, a i možda mu bude teško da se snađe u Barsinom kompleksu imaju veći parking i užu kapiju.

koko

pre 8 godina

Verovatno da je ovo relativno pametan potez mada Turan,Rakitic,Iniesta zajedno? ipak mora neko na klupu jer igra i zadnji vezni moje misljenje Arda i Iniesta u rotaciji da ce igrati a stil igre opet isti 4-3-3.

jorgandzija007

pre 8 godina

Najvredniji igrac, pretrci 320 kilometara na svojoj poziciji tokom sezone sve zajedno utakmice, sto ga rangira u sam vrh igraca uz Matica npr, trece, imam osecaj da ce se vratiti u Atletiko Madrid jer igrac koji propusta 4 meseca profesionalnog fudbala, kao da ima prekid forme, to je previse...

k

pre 8 godina

Mozda bi bilo bolje da su ga kupili ali da ostane do zime u Atletiku i da ne igra sa njima LS, ako je to izvodljivo. A za ove sto kazu da imaju zabranu transfera:zabranjeno im je da do januara registruju igrace, a ne da dovode

Provokator

pre 8 godina

On je odlican igrac ali ne znam gde ce u Barsi, umesto koga? Jos jedna stvar koja bode oci je da on fizicki ne moze da izdrzi celu sezonu... Neosporno majstorstvo praceno nedisciplinom i slabim fizikalijama... To su fudbaleri koji su sve manje upotrebljivi i cenjeni u modernom fudbalu... Nadam se da ce da me demantuje... Licno, ja veoma volim da gledam kako Arda igra fudbal...

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 06. jul 2015 23:14). Gadjas se nekim listama i ciframa a ne navodis izvor. Da nisi te podatke procitao na sajtu Marke? :-) Transfermarkt pa lepo sabiraj ko je u ovom veku najvise potrosio na pojacanja(naravno misli se na razliku kupljenih i prodatih igraca).Barselona je na cetvrtom mestu u to debelo iza Reala,Celzija i Sitija.Digitron u ruke pa proveri slobodno,godinu po godinu.Jos nesto,kakve veze ima skola La Masija sa trosenjem?Te dve stvari su potpuno odvojene,Barselona ima odlicnu slolu fudbala i ujedno trosi ogromne novce na pojacanja(uvek je i trosila,to nije nikakva novost ali je laz reci da trosi vise od Reala).Zasto mislis da te dve stvari ne idu zajedno?Da li ocekujes da svih 11 budu iz La Masije?Prednost Barselone je sto 300 miliona potrosi na 5 igraca dok neki drugi tim za tih istoh 300 miliona mora da kupi 7-8 igraca jer nema ama bas ni jednog igraca iz svoje skole u prvih 11.Kasiljas odlazi,Daglas desni bek...ni jedan igrac iz skole Reala nece biti u prvih 11!Barselona jos uvek 4(Albu ne racunam npr.,Pedra,Rafinju takodje a igrao je na preko 20 utakmica u Primeri prosle sezone,Sergi Roberto preko 10...).

Kraljuuu

pre 8 godina

Arda Turan: "Napokon završeno. Došao sam u najbolji klub na svijetu, i u narednim sezonama želim osvojit sve što se može osvojit."

Blue Fortress

pre 8 godina

Niko da spomene kakav posao Coloa za nezadovoljnog 28-ogodisnjaka, 41 mil a dosa je iz Turske za jedva preko 10 mil pre 5 godina.

Stefan

pre 8 godina

@paliandjeo nekako mi sumnjivo to sto pricas za Barsu da je prva na listi..
A to za Turana sto kazes, nije tacno! Pobrkao si mozda malo.. Sam Turan je nekoliko puta ranije izjavljivao da smatra da je Messi najbolji, da Barsa igra najbolji fudbal, da mu je san da igra u Barsi itd itd.. Sto posto sam siguran!

Dag Kristi

pre 8 godina

Super igrac,ali u vreme kada sam ja poceo da pratim fudbal,za njega je maksimalno trebalo izdvojiti 7-8 miliona maraka,mada kad se pronela vest da Milan nudi 20 miliona za Maksimovica,onda ovaj vredi 40.

pali andjeo

pre 8 godina

(Vidji, 7. jul 2015 00:28)
Transfermarkt
Arda Turan 23.8 m. funti- 33.6 m eura
Nigde ne pise 41(+7)
Transfermarkt , je jedino dobar da pogledas koji je igrac presao gde.
Na njemu ne pise koliki su bonusi iz ugovora, koliki je porez u Kataloniji...
Da li znas koliko su bonusa isplatili za igrace kao sto su Deko,Anri,Fabregas,Vilja,Sancez,Alves,Maskerano,Suarez,Rakitic i slicni, naravno da ne.
Evo ti recimo primer. Inter je Realu za Snajdera dao 15 miliona, ali je zbog klauzule u ugovoru dao jos 12 zbog trofeja.Pa je Snajder kostao 27.

Vidji

pre 8 godina

(pali andjeo, 07. jul 2015 10:55) Svaki tim u ugovore stavlja i bonuse,nista se Barsa po tome ne razlikuje.Jedino sto igraci Barselone malo cesce osvajaju titule pa se onda i ti bonusi aktiviraju.Opet,Barsa nista ne gubi jer svaka titula donese zaradu...Briga njih za 4 miliona koje treba da doplate Arsenalu ako su za LS dobili 40 mil. Uglavnom,i pored svih tih bonusa,Barselona je opet na cetvrtom mestu po potrosenom novcu u ovom veku.Jos jednom,digitron u ruke pa racunaj godinu po godinu.

Gari

pre 8 godina

Hahaha citam poneki kom od Realovaca, pisu svasta jer Arda rekao da nikad ne bi igrao za Real, tako je majstore nabijaj komplekse malim navijajacima za Reala.

EuroNix

pre 8 godina

@pali andjeo... od svih ovih sto si nabrojao samo Rakitic treba da dobije deo koji je u variablama. Pored njega sledi Vermaelenu i Douglasu dodatak.

Komsijina Krava

pre 8 godina

Dobar igrac i dobro pojacanje za Barcu, mislim da nece imati problema s prilagodbom, ali preskup za svoje godine. Valjda malo krpaju dok ne dodje Pogba. Rafinha realno nema vise mjesta u prvom timu.

kekeke

pre 8 godina

@mick
@genije
@blaza
Mogu da kupuju, ali ne i da registruju u klubu do određenig datuma.
Tako može, da ne može ne bi to ni radili, ili možda ne bi smeli ni ovako da su prekršili finansijski fer plej.

Vidji

pre 8 godina

kako moze da predje kada Barselona ima zabranu za transfere ovog roka?
(mick, 06. jul 2015 21:45) Pa i ne prelazi ovog roka vec sledeceg.Turan do zime nece igrati nigde ili ce igrati za neki drugi klub.Uglavnom,nece igrati za Barselonu dok ta kazna ne istekne.