Sreda, 01.07.2015.

17:12

Bjelici 12 miliona za tri godine u Minesoti

Najkorisniji igač Evrolige u prošloj sezoni Nemanja Bjelica raskinuo je prema očekivanjima ugovor sa Fenerbahčeom.

Izvor: B92

Bjelici 12 miliona za tri godine u Minesoti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

kumashin

pre 8 godina

Ocekuje se da bude trejdovan iz Minesote u NY. Tu ce dobro da prodje, mislim da ce dobiti priliku da igra zapazenu ulogu u ekipi sledece sezone. Konacno jedan pravi NBA igrac iz Srbije. Go Nemanja!

budite odlucni

pre 8 godina

covek ima 209 cm, za sta ce njemu tezina?? ne glupirajte se, bjelica vec ima daleko preko 100 kg a krece se kao da ima 198 cm.. vrhunski igrac!!

Simke

pre 8 godina

@Rade
Goran ko? Dragicevic? Dragovic? jel igrao taj momak na svetskom, i sta je njegova repka uradila? Nisam siguran, znam da je Beli parirao amerima bez problema, a tog Dragancevica nisam video ni na tribinama.
Napred Beli, NBA je tvoj san i pravi izbor. Sta god da bude bices bolji igrac posle toga.

Zurkolomac

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.
(Rade, 01. jul 2015 21:48)

Haha vi ste cenjeni. Jadnice za vas su Srbi izmislili basket i nasi treneri su vas uvek ucili. Moli boga da nas izbegnete na sledecem evropskom prvenstvu, jer cemo vas zgaziti sa min. 20 razlike...

stefan

pre 8 godina

Bice on odlican tamo, ako mu daju sansu koju zasluzuje... Rubio, Kevin Martin, Vigins, Bjelica, Benet, Garnet, Karl-Entoni Tauns, Pekovic, Dieng...
Mene su danas iznenadile 3 stvari :
1) lakoca kojom je Greg Popovic zadrzao Lenarda i Grina, bez puno pompe, prvom 18 po sezoni, drugom oko 10,
2) kako se Klivlend unesrecio sa Kevinom Lavom koji ce za 5 godina uzeti 115 miliona dolara,
3) visina ugovora Demarija Kerola u Torontu.

Mirko

pre 8 godina

NIje loše uopšte! Nadam se da će napraviti dobar posao tamo i ako da Bog, da treće godine promeni sredinu u neku bolju u NBA. Neki NY ko što se pričalo ili nešto tako...

Voip

pre 8 godina

Sve strucnjak do strucnjaka, eno je Divac bio bilderana ko svarci ajte molim vas pa nije centar da se rve pod obrucima. Srecno Nemanja.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako zelim iz sveg srca da uspe sumnjam u to.Iz prostog razloga zato sto je njegov najveci kvalitet bila pokretljivosti i brze lateralne kretnje u odnosu na vecinu cetvorki u evropi a to je nesto na sta nece moci da racuna u nba,sut iz meni nepoznatog razloga stedi odnosno sutira samo kada je sam a i odbrana mu je diskutabilna.Medjutim svejedno bih voleo da uspe a da bi to uradio mora ce da iskoristi svaki minut na terenu maksimalno,ipak ga ne trenira vise zeljko koji tolerise sve greske nasim kosarkasima.

Socijaldemokrata

pre 8 godina

Nikako mi se ne svidja visina plate, zato sam sumnjcav po pitanju istinitosi vesti. Ovo je bas malo novca. Ja ne znam koliko on zaradjuje u Feneru ali ne verujem da je manje od ovoga sto navodno nudi Minestoa. Ovo su dolari plus porez pa on jedva prebacuje milion po sezoni u evrima!

kruger

pre 8 godina

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...
(petarczv, 1. jul 2015 22:28)

Ne nego je u Zvezdi osvajao titule hahahahhahahah

petarczv

pre 8 godina

Bez jedno 5-7 kg misicne mase vise i mnogo rada na snazi i brzini... 
Daj da se ujedem za jezik!
(Mika Sumikinen, 01. jul 2015 18:23)

Koliko ste dosadni sa tom misicnom masom! To zavisi od tipa igraca. Jesi cuo mozda za Borisa Diawa? Ili Dirka Nowickog? Ili mozda Stive Nesha? Ako znas da igras nebitno je da li si uradjen ko zivotinja. Pa evo primer dankana koji je osetno smanjio kilazu pa ima dabl dabl prosek sa 39 godina jer zna...

laRS0n

pre 8 godina

(Jezekilj, 1. jul 2015 19:56)
Ocigledno nikada nisi gledao Wiginsa kad mozes tako nesto da kazes. Wigins je vec sada paklen igrac a kakav ce tek da bude ne smem ni da zamislim. Juce neko rece da Bjelica nece videti loptu od Wiginsa! Pa mislim stvarno! ako vec ne pratite igra Wiginsa zasto komentarisete. Ako neko ima izrazito visok kosarkaski IQ onda je to Wigins, tako da Bjelica ni u tom segmentu nije bolji, a za ostalo je glupo i porediti. Kako god, nadam se da ce Bjelica uspeti. Znaci sad uz Orladno ne propustam ni utakmice Minosete

Danilo

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim kako ce tamo da se snadje jer je decko univerzalac .Malo bi trebao da nabije neko kilo misica do pocetka sezone .Jedino steta sto nije dobio veci ugovor jer im je povecan seleri kep dosta .Ovi jutros su dali Lilardu otprilike 24 milioja po sezoni kako razbacivanje parama ce tek da krene zbog ovog povecanja .

petarczv

pre 8 godina

Pa nije zvezdina nego Partizanova škola, u Partizanu je počeo a u czv nekadašnju je došao kao formiran igrač.
(nz, 01. jul 2015 20:07)

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...

Rade

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.

palop

pre 8 godina

@ (petarczv, 01. jul 2015 17:37)

Dragica bas cene u Americi, a ni meni bas nije jasno zasto u tolikoj meri. Mada opet, od sledece sezone ce salary cap biti veci za oko 50% tako da ce i novi ugovori znatno da porastu...

skr

pre 8 godina

@ rade

Ta "izvikana rupa" je opste priznata kao jedan od boljih plejeva u ligi. Amateri vide da ne postize puno poena ali ko god da je gledao Minesotu ovih godina vidi kolika je razlika sa njim i bez njega na terenu. A Flip jeste trener za neka bivsa vremena ali je kao GM od Kevina Lava kome je isticao ugovor i koji nije uspeo da odvede svoj tim u plejof, napravio tim koji potecijalno moze do nekoliko titula (naravno jos mnogo toga treba da se poklopi za tako nesto ali sve kockice su tu). Wiggins, Shabbaz, Dieng, LaVine, Towns, Jones i sada Bjelica su svi tu zbog njegovih poteza

NastyB

pre 8 godina

(shazam, 1. jul 2015 17:56)

Apsolutno se slažem sa tobom, osim u jednoj stvari – Garnet ima 39 godina i više je tu „mentorski“ nego igrački, Peković neće odigrati više od 20 utakmica smem da se opkladim, što zbog neke povrede (kojima je strašno sklon posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora) što zbog 1. pika Karl Entoni Taunsa (zaboravio si njega) koji će, očigledno, zameniti Pekovića, Pejn je talenat, ali se nije pokazao naročito korisnim, dok će Dieng biti drugi centar. Bjelici fali masa, mišići i malo snage i biće sigurna četvorka u timu, ako ne ove, onda sledeće sezone garantovano.
Mada se slažem da mu je bilo bolje da je otišao u Njujork...

veerghoen

pre 8 godina

Перспективан тим са Вигинсом, са првим пиком од ове године. Ту су кош и Пековић, Гарнет, Денг и Рики Рубио. Предвиђам им најмање Плејоф.

skr

pre 8 godina

@shazam

Samo su naizgled popunjeni na 4 i 5, Pekovic u najboljem slucaju propusta prvih par meseci a u nba krugovima se o njemu govori kao nekome ko je najverovatnije zavrsio karijeru. Garnet (ako bude zdrav) ce igrati 15-20min. Payne i Bennet su katastrofa i jedino im mladost ide na ruku ali nema razloga da Bjelica ne bude ispred njih. Dosta minuta na 4. malo na 3, to je najvise sto ruki (makar i mvp evrolige) moze da ocekuje. Ako opravda ocekivanja Garnet ce samo na papiru biti starter. U svakom slucaju najzanimljiviji tim naredne nba sezone je postao jos interesantniji, samo da ga ne puste u Nikse

Миле

pre 8 godina

Бјелица је мој омиљени кошаркаш.
Ипак код њега не волим:
а)Што није следио Бодирогин пут и није никада отишао у НБА,
б)Када је већ отишао што ће играти у екипи са Гарнетом

У сваком случају срећно Немања, разлог си више да поново пратим неки НБА клуб. И остани веран репрезентацији као што си до сада био.
Свако добро.

Jezekilj

pre 8 godina

@Shazam
Slažem se sa tobom. Pogrešan tim za Bjelicu. Čestitam mu na ugovoru, u zdravlju ih potrošio! Ali nažalost igra identičnu poziciju kao Vigins, s tim što je Bjelica u par segmenata daleko bolji. Pri tome najviše mislim na košarkaški IQ.
Ne bih da prejudiciram, ali male su mu šanse. Moraće da trga i da se eventualno nada boljem trejdu u mid-season. Kao što sam napisao prije par večeri, on je igrač za tim koji puca na titulu.

Beleg

pre 8 godina

Svaka cast,ta lova moze da se uzme jedino u Americi.
(nik sloter, 01. jul 2015 17:20)

Nije baš tako, nakon što mu se oduzme porez, zarađivaće manje od nekih igrača iz Evrope. Evo npr. Teo ima čistih oko 3 miliona, možda i više.

Memfis

pre 8 godina

Niksi bi mu mnogo vise odgovarali, a mislim da je idealan igrac za Detroit i stil igre koji hoce da isforsira Van Gandi. Minesota je divlja ekipa, bar dok se ne sutnu Rubio i Martin i ne artikulise Lavin. Ne znam da li su Pustonsi svesni njegovih kvaliteta i imaju nesto da ponude, ali Nemanja je savrsen za njih...

veerghoen

pre 8 godina

Када се сетим како се сам борио као лав против Партизана док је Звезда губила по 30 разлика. Увек вредан, скроман, велики борац и васпитан момак. Заслужио је све ово. Срећно Немања!

Jovan Valjevo

pre 8 godina

Pitam se može li se nešto uraditi da se spreči objavljivanje komentara super heroja Gauliusa,tom dečku nije potrebno javno eksponiranje nego pomoć i to stručna.Zato vas molim da prestanete sa objavljivanjem njegovih komentara.

santa justa

pre 8 godina

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina
(red trash, 01. jul 2015 19:15)
U pravu si ali ostali su samo talenti. Meni, iako navijacu CZ najvise je krivo zbog Velickovica.

red trash

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.
(čarobnjaštvo, 1. jul 2015 17:42)

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina

Filip

pre 8 godina

Ovo je jako malo novca s'obzirom da ce salary cap biti povecana za 30% sledece sezone, sto znaci da ce svi dobijati vise novca, zato su danas nekoliko prosecnih igraca potpisali monstrumske ugovore! 12 miliona za 3 godine je kradja za naj univerzalnijeg evropskog igraca, ali ako se dokaze u Minesoti, naplatice on to debelo posle!

bobo mk

pre 8 godina

Prvi finansiski dogovor odličan, siguran sam da će dogurati i do osmocifrenog dogovora.
Ipak je Kari Pešić bio u pravu, kada je tvrdio da je Nemanja budućnost repke.

Deda

pre 8 godina

Lepo su mu to pore kad sad pogledas, ali kao sto rece neko njemu ce uz sve porece i obaveze prema menadzeru ostati neki 6m i malo jace, znači 2m po sezoni. A ja msm da tipa Rudi, Spanulis, Gaudlok, Teo, imaju priblizno iste ugovore u evropi. Ali ako uspe tamo, moze da prodje kao Pekmen, Vucevic.. I da imao ugovore preko 30m.

komlplex nize vrednosti

pre 8 godina

ovo je jako malo novca za njega..jako malo....ali jako malo...mirotic dobija oko 5 i po miliona po sezoni...mirotic nije mvp eurolige...nije bio ni u petorci...imaju isti broj poena u proseku,ali bjelica ima duplo veci broj skokova u poslednjim sezonoma njih dvojice u evropi,,procenti za dva se razlikuju puno u korist bjelice..a za tri nije velika razlika takodje u korist nikole...
teo je pre par sezona imao ponudu memfisa od po 6 miliona po sezoni...
ovo je jos jedan dokaz koliko smo kao nacija izgubil samopouzdanje..covece,ljulj ce navodno imati5-6 miliki po sezoni u hjustonu...
sram nas je traziti pare...svaka vrsta samopouzdanja se ovde sece...sve sto malo strci se kritikuje zestoko....formirao se zestok koplex nize vrednosti...
pogledajte samo reakciju na hezonju i njegovu pricu da bi trebalo da bude prvi pik...momku koji je bio peti pik na draftu se zamerilo sto veruje da treba da bude prvi... nije bio 35 pik..vec 5...i njemu se zamerilo sto ima zdravu ambiciju,potpuno relnu i u dometu...takoje potkrepljenu radom...

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY
(nme, 01. jul 2015 17:41)

ahahahahahhahhahahahhahah

Petar

pre 8 godina

Joj sta se pise po komentarima, pa ne placa se porez samo u Americi, mislite da bilo gde u Evropi ne bi placao porez na zaradu, ili proviziju Misku?? To je pocetnicka plata u NBA, i to je vec vise nego sto je dobijao kao najbolji igrac Evrope, a ako se pokaze kao solidan (ne najbolji u NBA, samo solidan) u NBA moze godisnje zaraditi vise nego za ceo zivot u Evropskoj kosarci. Sve najbolje Bjelici, uvek je bio covek na mestu i sa stilomi sa srcem, bas mi je drago da puca na najvise domete!

Godisnje plate ovogodisnjih pikova sa drafta: 5. (Hezonja) $3.1M, 4. pik $3.4M, 3. pik $3.8M, 2. pik $4.2M, 1. pik $4.7M.

baki

pre 8 godina

Nije to koliko je moglo. Da podsetim, Marko Jaric je igrao (a ni izbliza nije dobar igrac kao Bjelica) za 7 miliona po sezoni. Menadzeri su cudo.

goxy

pre 8 godina

Bjelica je dobar ne i dominantan igrac ,fizicki daleko od ozbiljnijih Nba standarda, moze da igra na vise pozicija ali nije konkretan ni na jednoj mozda eventualno tkz. lazna 4 ,ne vidim da ce imati ozbiljnu ulogu tamo ,u svakom slucaju nadam se da se varam i zelim mu puno srece

rade

pre 8 godina

Oboozavam Bjelicu,ali nece igrati!
Razlog?
Pa jednostavno je.Ne moze biti cijenjen onako kako zasluzuje sve dok je na celu ekipe covjek kome je prvi play jedna prevara i izvikana rupa zvana Ricky Rubio.Taj covjek je Flip Saunders.
Ne moze mu se vjerovati.

Makarije Ub

pre 8 godina

Evo i sastava komšija za novu sezonu ! KK Partizan Igokea Vizura Mega Laktasi 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Omer Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo Dukljanin

Slobodan

pre 8 godina

"Bjelica je 2010. draftovan kao igrač Crvene zvezde kao 35. pik na draftu."

Nisam znao da je draftvovan kao igrac Zvezde ... Sve najbolje majstore ... Zasluzio si svaki dolar !

kesa

pre 8 godina

i onda vidiš da je pre 8,9 godina razmišljao da batali košarku (tad je valjda igrao za neku austrijsku ekipu). Srećno Bjelice u NBA, da razvaljuješ tamo i u reprezentaciji!

bar ću imati šta da gledam u NBA

pre 8 godina

Najbolji igrač Evrope će zarađivati 4 miliona dolara što je 2 miliona dolara nakon poreza što je 1,5 miliona evra. Bruka. Zvuči čudno ali evropske zvezde više zarađuju u Evropi nego u Americi. Kod mladih nepoznatih igrača obrnuto.

scholes

pre 8 godina

Poludeće tamo Bjelica pored onih siledžija (čitaj Kevin Martin) što uzimaju po 25+ šuteva po utakmici. Moraće da im izvuče uši i objasni neke stvari. Ono što je dobro jeste da nema baš jaku konkurenciju na krilnom centru, mada će ga možda koristiti i na poziciji 3. Nije nerealno da Minesota sledeće sezone dogura do plej ofa, videćemo.

maneHR

pre 8 godina

Nisam od onih sto zagovaraju ili velicaju bivsu nam drzavu jer nisam bio roden u to vrijeme, ali ne mogu se oteti dojmu kakvi bi to reprezntacije bile da se ostalo pod istom zastavom (nogomet, kosarka, rukomet, vaterpolo, odbojka itd.) lijep pozdrav :)

petarczv

pre 8 godina

Bravo beli!!! Jedva cekam da te gledam. Evo jos nekih zanimljivih transfera...

Entoni Dejvis je potpisao petogodisnji ugovor sa pelikansima za 150.000.000$!!!

Goran Dragic produzio sa miamiem na 5 godina za 90.000.000$. (Nije mi jasno na osnovu cega je on zasluzio tolike pare)

Kawai Leonard produzio sa SAS na 5 godina za 90.000.000$

shazam

pre 8 godina

Pre par dana je bila vest da su Niksi bili zainteresovani za Bjelicu, i to mi je iskreno zvucalo kao bolja opcija za njega od Minesote. Gotovo je izvesno da ce ga u Minesoti Flip Sanders forsirati vise kao trojku, jer su pod kosem popunjeni. Tu je Pekovic koji ima toliku platu da mora da igra, Garnet koji je legenda kluba, pa Dieng i Pejn koji su mladi igraci koje su ranijih godina razvijali (tj dobijali su solidne minute) i nema ni razloga ni indikacija da sa tim planiraju da prestanu. To znaci da bi Nemanju stavili, na trojku, iza "lica" fransize Endru Viginsa, koji ima mlade noge i moze da igra 40 minuta svako vece. Ubedjen sam da je njegova najveca prednost u NBA ako igra kao "stretch" 4ka, i u tom smislu bi se odlicno uklopio u "trougao" koji Fil Dzekson pokusava da implementira u NY. Jednostavno mi deluje da ce Bjelica, bar u prvoj godini, slabo dobijati sansu, osim ako se ne dogode neke povrede saigraca. To je steta jer mislim da je mnogo ekipa u NBA koje bi ga platile i duplo vise od 4mil godisnje da im bude 6. igrac sa klupe kao univerzalac koji ulaskom ubrzava igru, nesto poput Dijaoa u SA, Iguadale u GC, ili Dzos Smita u Hjustonu. Evo bas Kavalirsima treba stretch 4ka posto naravno nece produziti ugovor sa precvalim Dzejms Dzonsom. Pokusace da dovedu Pirsa koji je odbio produzenje sa Vasingtonom, ali verovatnije je da ce on otici u Kliperse kod Doka. U svakom slucaju Nemanji zelim svu srecu u pohodu na NBA, i verujem da ce zasluziti 20-25 minuta u dobroj ekipi.

nme

pre 8 godina

Trogodisnji ugovor je sjajna stvar, mada mislim da je ovo neocekivano malo novca, realnije je bilo oko 5mil po sezoni... Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY

ivan

pre 8 godina

Mislim da posle duzeg vremena mozemo imati igraca sa nesto vecom ulogom u NBA ligi. Bjelica ce imati solidnu minutazu vec u prvoj sezoni, u to sam siguran.

čarobnjaštvo

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.

kesa

pre 8 godina

i onda vidiš da je pre 8,9 godina razmišljao da batali košarku (tad je valjda igrao za neku austrijsku ekipu). Srećno Bjelice u NBA, da razvaljuješ tamo i u reprezentaciji!

čarobnjaštvo

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.

ivan

pre 8 godina

Mislim da posle duzeg vremena mozemo imati igraca sa nesto vecom ulogom u NBA ligi. Bjelica ce imati solidnu minutazu vec u prvoj sezoni, u to sam siguran.

Slobodan

pre 8 godina

"Bjelica je 2010. draftovan kao igrač Crvene zvezde kao 35. pik na draftu."

Nisam znao da je draftvovan kao igrac Zvezde ... Sve najbolje majstore ... Zasluzio si svaki dolar !

bar ću imati šta da gledam u NBA

pre 8 godina

Najbolji igrač Evrope će zarađivati 4 miliona dolara što je 2 miliona dolara nakon poreza što je 1,5 miliona evra. Bruka. Zvuči čudno ali evropske zvezde više zarađuju u Evropi nego u Americi. Kod mladih nepoznatih igrača obrnuto.

petarczv

pre 8 godina

Bravo beli!!! Jedva cekam da te gledam. Evo jos nekih zanimljivih transfera...

Entoni Dejvis je potpisao petogodisnji ugovor sa pelikansima za 150.000.000$!!!

Goran Dragic produzio sa miamiem na 5 godina za 90.000.000$. (Nije mi jasno na osnovu cega je on zasluzio tolike pare)

Kawai Leonard produzio sa SAS na 5 godina za 90.000.000$

nme

pre 8 godina

Trogodisnji ugovor je sjajna stvar, mada mislim da je ovo neocekivano malo novca, realnije je bilo oko 5mil po sezoni... Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY

baki

pre 8 godina

Nije to koliko je moglo. Da podsetim, Marko Jaric je igrao (a ni izbliza nije dobar igrac kao Bjelica) za 7 miliona po sezoni. Menadzeri su cudo.

veerghoen

pre 8 godina

Када се сетим како се сам борио као лав против Партизана док је Звезда губила по 30 разлика. Увек вредан, скроман, велики борац и васпитан момак. Заслужио је све ово. Срећно Немања!

Petar

pre 8 godina

Joj sta se pise po komentarima, pa ne placa se porez samo u Americi, mislite da bilo gde u Evropi ne bi placao porez na zaradu, ili proviziju Misku?? To je pocetnicka plata u NBA, i to je vec vise nego sto je dobijao kao najbolji igrac Evrope, a ako se pokaze kao solidan (ne najbolji u NBA, samo solidan) u NBA moze godisnje zaraditi vise nego za ceo zivot u Evropskoj kosarci. Sve najbolje Bjelici, uvek je bio covek na mestu i sa stilomi sa srcem, bas mi je drago da puca na najvise domete!

Godisnje plate ovogodisnjih pikova sa drafta: 5. (Hezonja) $3.1M, 4. pik $3.4M, 3. pik $3.8M, 2. pik $4.2M, 1. pik $4.7M.

bobo mk

pre 8 godina

Prvi finansiski dogovor odličan, siguran sam da će dogurati i do osmocifrenog dogovora.
Ipak je Kari Pešić bio u pravu, kada je tvrdio da je Nemanja budućnost repke.

rade

pre 8 godina

Oboozavam Bjelicu,ali nece igrati!
Razlog?
Pa jednostavno je.Ne moze biti cijenjen onako kako zasluzuje sve dok je na celu ekipe covjek kome je prvi play jedna prevara i izvikana rupa zvana Ricky Rubio.Taj covjek je Flip Saunders.
Ne moze mu se vjerovati.

red trash

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.
(čarobnjaštvo, 1. jul 2015 17:42)

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina

shazam

pre 8 godina

Pre par dana je bila vest da su Niksi bili zainteresovani za Bjelicu, i to mi je iskreno zvucalo kao bolja opcija za njega od Minesote. Gotovo je izvesno da ce ga u Minesoti Flip Sanders forsirati vise kao trojku, jer su pod kosem popunjeni. Tu je Pekovic koji ima toliku platu da mora da igra, Garnet koji je legenda kluba, pa Dieng i Pejn koji su mladi igraci koje su ranijih godina razvijali (tj dobijali su solidne minute) i nema ni razloga ni indikacija da sa tim planiraju da prestanu. To znaci da bi Nemanju stavili, na trojku, iza "lica" fransize Endru Viginsa, koji ima mlade noge i moze da igra 40 minuta svako vece. Ubedjen sam da je njegova najveca prednost u NBA ako igra kao "stretch" 4ka, i u tom smislu bi se odlicno uklopio u "trougao" koji Fil Dzekson pokusava da implementira u NY. Jednostavno mi deluje da ce Bjelica, bar u prvoj godini, slabo dobijati sansu, osim ako se ne dogode neke povrede saigraca. To je steta jer mislim da je mnogo ekipa u NBA koje bi ga platile i duplo vise od 4mil godisnje da im bude 6. igrac sa klupe kao univerzalac koji ulaskom ubrzava igru, nesto poput Dijaoa u SA, Iguadale u GC, ili Dzos Smita u Hjustonu. Evo bas Kavalirsima treba stretch 4ka posto naravno nece produziti ugovor sa precvalim Dzejms Dzonsom. Pokusace da dovedu Pirsa koji je odbio produzenje sa Vasingtonom, ali verovatnije je da ce on otici u Kliperse kod Doka. U svakom slucaju Nemanji zelim svu srecu u pohodu na NBA, i verujem da ce zasluziti 20-25 minuta u dobroj ekipi.

Makarije Ub

pre 8 godina

Evo i sastava komšija za novu sezonu ! KK Partizan Igokea Vizura Mega Laktasi 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Omer Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo Dukljanin

komlplex nize vrednosti

pre 8 godina

ovo je jako malo novca za njega..jako malo....ali jako malo...mirotic dobija oko 5 i po miliona po sezoni...mirotic nije mvp eurolige...nije bio ni u petorci...imaju isti broj poena u proseku,ali bjelica ima duplo veci broj skokova u poslednjim sezonoma njih dvojice u evropi,,procenti za dva se razlikuju puno u korist bjelice..a za tri nije velika razlika takodje u korist nikole...
teo je pre par sezona imao ponudu memfisa od po 6 miliona po sezoni...
ovo je jos jedan dokaz koliko smo kao nacija izgubil samopouzdanje..covece,ljulj ce navodno imati5-6 miliki po sezoni u hjustonu...
sram nas je traziti pare...svaka vrsta samopouzdanja se ovde sece...sve sto malo strci se kritikuje zestoko....formirao se zestok koplex nize vrednosti...
pogledajte samo reakciju na hezonju i njegovu pricu da bi trebalo da bude prvi pik...momku koji je bio peti pik na draftu se zamerilo sto veruje da treba da bude prvi... nije bio 35 pik..vec 5...i njemu se zamerilo sto ima zdravu ambiciju,potpuno relnu i u dometu...takoje potkrepljenu radom...

maneHR

pre 8 godina

Nisam od onih sto zagovaraju ili velicaju bivsu nam drzavu jer nisam bio roden u to vrijeme, ali ne mogu se oteti dojmu kakvi bi to reprezntacije bile da se ostalo pod istom zastavom (nogomet, kosarka, rukomet, vaterpolo, odbojka itd.) lijep pozdrav :)

NastyB

pre 8 godina

(shazam, 1. jul 2015 17:56)

Apsolutno se slažem sa tobom, osim u jednoj stvari – Garnet ima 39 godina i više je tu „mentorski“ nego igrački, Peković neće odigrati više od 20 utakmica smem da se opkladim, što zbog neke povrede (kojima je strašno sklon posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora) što zbog 1. pika Karl Entoni Taunsa (zaboravio si njega) koji će, očigledno, zameniti Pekovića, Pejn je talenat, ali se nije pokazao naročito korisnim, dok će Dieng biti drugi centar. Bjelici fali masa, mišići i malo snage i biće sigurna četvorka u timu, ako ne ove, onda sledeće sezone garantovano.
Mada se slažem da mu je bilo bolje da je otišao u Njujork...

petarczv

pre 8 godina

Bez jedno 5-7 kg misicne mase vise i mnogo rada na snazi i brzini... 
Daj da se ujedem za jezik!
(Mika Sumikinen, 01. jul 2015 18:23)

Koliko ste dosadni sa tom misicnom masom! To zavisi od tipa igraca. Jesi cuo mozda za Borisa Diawa? Ili Dirka Nowickog? Ili mozda Stive Nesha? Ako znas da igras nebitno je da li si uradjen ko zivotinja. Pa evo primer dankana koji je osetno smanjio kilazu pa ima dabl dabl prosek sa 39 godina jer zna...

Filip

pre 8 godina

Ovo je jako malo novca s'obzirom da ce salary cap biti povecana za 30% sledece sezone, sto znaci da ce svi dobijati vise novca, zato su danas nekoliko prosecnih igraca potpisali monstrumske ugovore! 12 miliona za 3 godine je kradja za naj univerzalnijeg evropskog igraca, ali ako se dokaze u Minesoti, naplatice on to debelo posle!

Voip

pre 8 godina

Sve strucnjak do strucnjaka, eno je Divac bio bilderana ko svarci ajte molim vas pa nije centar da se rve pod obrucima. Srecno Nemanja.

Jovan Valjevo

pre 8 godina

Pitam se može li se nešto uraditi da se spreči objavljivanje komentara super heroja Gauliusa,tom dečku nije potrebno javno eksponiranje nego pomoć i to stručna.Zato vas molim da prestanete sa objavljivanjem njegovih komentara.

skr

pre 8 godina

@shazam

Samo su naizgled popunjeni na 4 i 5, Pekovic u najboljem slucaju propusta prvih par meseci a u nba krugovima se o njemu govori kao nekome ko je najverovatnije zavrsio karijeru. Garnet (ako bude zdrav) ce igrati 15-20min. Payne i Bennet su katastrofa i jedino im mladost ide na ruku ali nema razloga da Bjelica ne bude ispred njih. Dosta minuta na 4. malo na 3, to je najvise sto ruki (makar i mvp evrolige) moze da ocekuje. Ako opravda ocekivanja Garnet ce samo na papiru biti starter. U svakom slucaju najzanimljiviji tim naredne nba sezone je postao jos interesantniji, samo da ga ne puste u Nikse

petarczv

pre 8 godina

Pa nije zvezdina nego Partizanova škola, u Partizanu je počeo a u czv nekadašnju je došao kao formiran igrač.
(nz, 01. jul 2015 20:07)

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...

santa justa

pre 8 godina

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina
(red trash, 01. jul 2015 19:15)
U pravu si ali ostali su samo talenti. Meni, iako navijacu CZ najvise je krivo zbog Velickovica.

veerghoen

pre 8 godina

Перспективан тим са Вигинсом, са првим пиком од ове године. Ту су кош и Пековић, Гарнет, Денг и Рики Рубио. Предвиђам им најмање Плејоф.

laRS0n

pre 8 godina

(Jezekilj, 1. jul 2015 19:56)
Ocigledno nikada nisi gledao Wiginsa kad mozes tako nesto da kazes. Wigins je vec sada paklen igrac a kakav ce tek da bude ne smem ni da zamislim. Juce neko rece da Bjelica nece videti loptu od Wiginsa! Pa mislim stvarno! ako vec ne pratite igra Wiginsa zasto komentarisete. Ako neko ima izrazito visok kosarkaski IQ onda je to Wigins, tako da Bjelica ni u tom segmentu nije bolji, a za ostalo je glupo i porediti. Kako god, nadam se da ce Bjelica uspeti. Znaci sad uz Orladno ne propustam ni utakmice Minosete

scholes

pre 8 godina

Poludeće tamo Bjelica pored onih siledžija (čitaj Kevin Martin) što uzimaju po 25+ šuteva po utakmici. Moraće da im izvuče uši i objasni neke stvari. Ono što je dobro jeste da nema baš jaku konkurenciju na krilnom centru, mada će ga možda koristiti i na poziciji 3. Nije nerealno da Minesota sledeće sezone dogura do plej ofa, videćemo.

goxy

pre 8 godina

Bjelica je dobar ne i dominantan igrac ,fizicki daleko od ozbiljnijih Nba standarda, moze da igra na vise pozicija ali nije konkretan ni na jednoj mozda eventualno tkz. lazna 4 ,ne vidim da ce imati ozbiljnu ulogu tamo ,u svakom slucaju nadam se da se varam i zelim mu puno srece

Zurkolomac

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.
(Rade, 01. jul 2015 21:48)

Haha vi ste cenjeni. Jadnice za vas su Srbi izmislili basket i nasi treneri su vas uvek ucili. Moli boga da nas izbegnete na sledecem evropskom prvenstvu, jer cemo vas zgaziti sa min. 20 razlike...

budite odlucni

pre 8 godina

covek ima 209 cm, za sta ce njemu tezina?? ne glupirajte se, bjelica vec ima daleko preko 100 kg a krece se kao da ima 198 cm.. vrhunski igrac!!

Danilo

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim kako ce tamo da se snadje jer je decko univerzalac .Malo bi trebao da nabije neko kilo misica do pocetka sezone .Jedino steta sto nije dobio veci ugovor jer im je povecan seleri kep dosta .Ovi jutros su dali Lilardu otprilike 24 milioja po sezoni kako razbacivanje parama ce tek da krene zbog ovog povecanja .

Миле

pre 8 godina

Бјелица је мој омиљени кошаркаш.
Ипак код њега не волим:
а)Што није следио Бодирогин пут и није никада отишао у НБА,
б)Када је већ отишао што ће играти у екипи са Гарнетом

У сваком случају срећно Немања, разлог си више да поново пратим неки НБА клуб. И остани веран репрезентацији као што си до сада био.
Свако добро.

Beleg

pre 8 godina

Svaka cast,ta lova moze da se uzme jedino u Americi.
(nik sloter, 01. jul 2015 17:20)

Nije baš tako, nakon što mu se oduzme porez, zarađivaće manje od nekih igrača iz Evrope. Evo npr. Teo ima čistih oko 3 miliona, možda i više.

kruger

pre 8 godina

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...
(petarczv, 1. jul 2015 22:28)

Ne nego je u Zvezdi osvajao titule hahahahhahahah

Deda

pre 8 godina

Lepo su mu to pore kad sad pogledas, ali kao sto rece neko njemu ce uz sve porece i obaveze prema menadzeru ostati neki 6m i malo jace, znači 2m po sezoni. A ja msm da tipa Rudi, Spanulis, Gaudlok, Teo, imaju priblizno iste ugovore u evropi. Ali ako uspe tamo, moze da prodje kao Pekmen, Vucevic.. I da imao ugovore preko 30m.

palop

pre 8 godina

@ (petarczv, 01. jul 2015 17:37)

Dragica bas cene u Americi, a ni meni bas nije jasno zasto u tolikoj meri. Mada opet, od sledece sezone ce salary cap biti veci za oko 50% tako da ce i novi ugovori znatno da porastu...

stefan

pre 8 godina

Bice on odlican tamo, ako mu daju sansu koju zasluzuje... Rubio, Kevin Martin, Vigins, Bjelica, Benet, Garnet, Karl-Entoni Tauns, Pekovic, Dieng...
Mene su danas iznenadile 3 stvari :
1) lakoca kojom je Greg Popovic zadrzao Lenarda i Grina, bez puno pompe, prvom 18 po sezoni, drugom oko 10,
2) kako se Klivlend unesrecio sa Kevinom Lavom koji ce za 5 godina uzeti 115 miliona dolara,
3) visina ugovora Demarija Kerola u Torontu.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY
(nme, 01. jul 2015 17:41)

ahahahahahhahhahahahhahah

Socijaldemokrata

pre 8 godina

Nikako mi se ne svidja visina plate, zato sam sumnjcav po pitanju istinitosi vesti. Ovo je bas malo novca. Ja ne znam koliko on zaradjuje u Feneru ali ne verujem da je manje od ovoga sto navodno nudi Minestoa. Ovo su dolari plus porez pa on jedva prebacuje milion po sezoni u evrima!

skr

pre 8 godina

@ rade

Ta "izvikana rupa" je opste priznata kao jedan od boljih plejeva u ligi. Amateri vide da ne postize puno poena ali ko god da je gledao Minesotu ovih godina vidi kolika je razlika sa njim i bez njega na terenu. A Flip jeste trener za neka bivsa vremena ali je kao GM od Kevina Lava kome je isticao ugovor i koji nije uspeo da odvede svoj tim u plejof, napravio tim koji potecijalno moze do nekoliko titula (naravno jos mnogo toga treba da se poklopi za tako nesto ali sve kockice su tu). Wiggins, Shabbaz, Dieng, LaVine, Towns, Jones i sada Bjelica su svi tu zbog njegovih poteza

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako zelim iz sveg srca da uspe sumnjam u to.Iz prostog razloga zato sto je njegov najveci kvalitet bila pokretljivosti i brze lateralne kretnje u odnosu na vecinu cetvorki u evropi a to je nesto na sta nece moci da racuna u nba,sut iz meni nepoznatog razloga stedi odnosno sutira samo kada je sam a i odbrana mu je diskutabilna.Medjutim svejedno bih voleo da uspe a da bi to uradio mora ce da iskoristi svaki minut na terenu maksimalno,ipak ga ne trenira vise zeljko koji tolerise sve greske nasim kosarkasima.

Jezekilj

pre 8 godina

@Shazam
Slažem se sa tobom. Pogrešan tim za Bjelicu. Čestitam mu na ugovoru, u zdravlju ih potrošio! Ali nažalost igra identičnu poziciju kao Vigins, s tim što je Bjelica u par segmenata daleko bolji. Pri tome najviše mislim na košarkaški IQ.
Ne bih da prejudiciram, ali male su mu šanse. Moraće da trga i da se eventualno nada boljem trejdu u mid-season. Kao što sam napisao prije par večeri, on je igrač za tim koji puca na titulu.

Memfis

pre 8 godina

Niksi bi mu mnogo vise odgovarali, a mislim da je idealan igrac za Detroit i stil igre koji hoce da isforsira Van Gandi. Minesota je divlja ekipa, bar dok se ne sutnu Rubio i Martin i ne artikulise Lavin. Ne znam da li su Pustonsi svesni njegovih kvaliteta i imaju nesto da ponude, ali Nemanja je savrsen za njih...

Simke

pre 8 godina

@Rade
Goran ko? Dragicevic? Dragovic? jel igrao taj momak na svetskom, i sta je njegova repka uradila? Nisam siguran, znam da je Beli parirao amerima bez problema, a tog Dragancevica nisam video ni na tribinama.
Napred Beli, NBA je tvoj san i pravi izbor. Sta god da bude bices bolji igrac posle toga.

Mirko

pre 8 godina

NIje loše uopšte! Nadam se da će napraviti dobar posao tamo i ako da Bog, da treće godine promeni sredinu u neku bolju u NBA. Neki NY ko što se pričalo ili nešto tako...

Rade

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.

kumashin

pre 8 godina

Ocekuje se da bude trejdovan iz Minesote u NY. Tu ce dobro da prodje, mislim da ce dobiti priliku da igra zapazenu ulogu u ekipi sledece sezone. Konacno jedan pravi NBA igrac iz Srbije. Go Nemanja!

čarobnjaštvo

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.

Makarije Ub

pre 8 godina

Evo i sastava komšija za novu sezonu ! KK Partizan Igokea Vizura Mega Laktasi 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Omer Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo Dukljanin

red trash

pre 8 godina

Dok je igrao u Zvezdi za talente i budućnost naše košarke su proglašavani razni Tepići, Tripkovići, Veličkovići, a ovaj momak nije bio ni u drugom, trećem, četvrtom planu.
(čarobnjaštvo, 1. jul 2015 17:42)

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina

goxy

pre 8 godina

Bjelica je dobar ne i dominantan igrac ,fizicki daleko od ozbiljnijih Nba standarda, moze da igra na vise pozicija ali nije konkretan ni na jednoj mozda eventualno tkz. lazna 4 ,ne vidim da ce imati ozbiljnu ulogu tamo ,u svakom slucaju nadam se da se varam i zelim mu puno srece

Rade

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Iako zelim iz sveg srca da uspe sumnjam u to.Iz prostog razloga zato sto je njegov najveci kvalitet bila pokretljivosti i brze lateralne kretnje u odnosu na vecinu cetvorki u evropi a to je nesto na sta nece moci da racuna u nba,sut iz meni nepoznatog razloga stedi odnosno sutira samo kada je sam a i odbrana mu je diskutabilna.Medjutim svejedno bih voleo da uspe a da bi to uradio mora ce da iskoristi svaki minut na terenu maksimalno,ipak ga ne trenira vise zeljko koji tolerise sve greske nasim kosarkasima.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY
(nme, 01. jul 2015 17:41)

ahahahahahhahhahahahhahah

rade

pre 8 godina

Oboozavam Bjelicu,ali nece igrati!
Razlog?
Pa jednostavno je.Ne moze biti cijenjen onako kako zasluzuje sve dok je na celu ekipe covjek kome je prvi play jedna prevara i izvikana rupa zvana Ricky Rubio.Taj covjek je Flip Saunders.
Ne moze mu se vjerovati.

Socijaldemokrata

pre 8 godina

Nikako mi se ne svidja visina plate, zato sam sumnjcav po pitanju istinitosi vesti. Ovo je bas malo novca. Ja ne znam koliko on zaradjuje u Feneru ali ne verujem da je manje od ovoga sto navodno nudi Minestoa. Ovo su dolari plus porez pa on jedva prebacuje milion po sezoni u evrima!

kruger

pre 8 godina

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...
(petarczv, 1. jul 2015 22:28)

Ne nego je u Zvezdi osvajao titule hahahahhahahah

bar ću imati šta da gledam u NBA

pre 8 godina

Najbolji igrač Evrope će zarađivati 4 miliona dolara što je 2 miliona dolara nakon poreza što je 1,5 miliona evra. Bruka. Zvuči čudno ali evropske zvezde više zarađuju u Evropi nego u Americi. Kod mladih nepoznatih igrača obrnuto.

nme

pre 8 godina

Trogodisnji ugovor je sjajna stvar, mada mislim da je ovo neocekivano malo novca, realnije je bilo oko 5mil po sezoni... Neka me neko ispravi ako gresim ali ipak je Bjelica vec sada dobar kandidat za ROY

Jezekilj

pre 8 godina

@Shazam
Slažem se sa tobom. Pogrešan tim za Bjelicu. Čestitam mu na ugovoru, u zdravlju ih potrošio! Ali nažalost igra identičnu poziciju kao Vigins, s tim što je Bjelica u par segmenata daleko bolji. Pri tome najviše mislim na košarkaški IQ.
Ne bih da prejudiciram, ali male su mu šanse. Moraće da trga i da se eventualno nada boljem trejdu u mid-season. Kao što sam napisao prije par večeri, on je igrač za tim koji puca na titulu.

petarczv

pre 8 godina

Bravo beli!!! Jedva cekam da te gledam. Evo jos nekih zanimljivih transfera...

Entoni Dejvis je potpisao petogodisnji ugovor sa pelikansima za 150.000.000$!!!

Goran Dragic produzio sa miamiem na 5 godina za 90.000.000$. (Nije mi jasno na osnovu cega je on zasluzio tolike pare)

Kawai Leonard produzio sa SAS na 5 godina za 90.000.000$

komlplex nize vrednosti

pre 8 godina

ovo je jako malo novca za njega..jako malo....ali jako malo...mirotic dobija oko 5 i po miliona po sezoni...mirotic nije mvp eurolige...nije bio ni u petorci...imaju isti broj poena u proseku,ali bjelica ima duplo veci broj skokova u poslednjim sezonoma njih dvojice u evropi,,procenti za dva se razlikuju puno u korist bjelice..a za tri nije velika razlika takodje u korist nikole...
teo je pre par sezona imao ponudu memfisa od po 6 miliona po sezoni...
ovo je jos jedan dokaz koliko smo kao nacija izgubil samopouzdanje..covece,ljulj ce navodno imati5-6 miliki po sezoni u hjustonu...
sram nas je traziti pare...svaka vrsta samopouzdanja se ovde sece...sve sto malo strci se kritikuje zestoko....formirao se zestok koplex nize vrednosti...
pogledajte samo reakciju na hezonju i njegovu pricu da bi trebalo da bude prvi pik...momku koji je bio peti pik na draftu se zamerilo sto veruje da treba da bude prvi... nije bio 35 pik..vec 5...i njemu se zamerilo sto ima zdravu ambiciju,potpuno relnu i u dometu...takoje potkrepljenu radom...

petarczv

pre 8 godina

Pa nije zvezdina nego Partizanova škola, u Partizanu je počeo a u czv nekadašnju je došao kao formiran igrač.
(nz, 01. jul 2015 20:07)

U pravu si...dule je od njega napravio igraca tu je igrao i osvajao titule i onda je kao gotov igrac presao u zvezdu...

maneHR

pre 8 godina

Nisam od onih sto zagovaraju ili velicaju bivsu nam drzavu jer nisam bio roden u to vrijeme, ali ne mogu se oteti dojmu kakvi bi to reprezntacije bile da se ostalo pod istom zastavom (nogomet, kosarka, rukomet, vaterpolo, odbojka itd.) lijep pozdrav :)

Миле

pre 8 godina

Бјелица је мој омиљени кошаркаш.
Ипак код њега не волим:
а)Што није следио Бодирогин пут и није никада отишао у НБА,
б)Када је већ отишао што ће играти у екипи са Гарнетом

У сваком случају срећно Немања, разлог си више да поново пратим неки НБА клуб. И остани веран репрезентацији као што си до сада био.
Свако добро.

Slobodan

pre 8 godina

"Bjelica je 2010. draftovan kao igrač Crvene zvezde kao 35. pik na draftu."

Nisam znao da je draftvovan kao igrac Zvezde ... Sve najbolje majstore ... Zasluzio si svaki dolar !

Memfis

pre 8 godina

Niksi bi mu mnogo vise odgovarali, a mislim da je idealan igrac za Detroit i stil igre koji hoce da isforsira Van Gandi. Minesota je divlja ekipa, bar dok se ne sutnu Rubio i Martin i ne artikulise Lavin. Ne znam da li su Pustonsi svesni njegovih kvaliteta i imaju nesto da ponude, ali Nemanja je savrsen za njih...

Simke

pre 8 godina

@Rade
Goran ko? Dragicevic? Dragovic? jel igrao taj momak na svetskom, i sta je njegova repka uradila? Nisam siguran, znam da je Beli parirao amerima bez problema, a tog Dragancevica nisam video ni na tribinama.
Napred Beli, NBA je tvoj san i pravi izbor. Sta god da bude bices bolji igrac posle toga.

Jovan Valjevo

pre 8 godina

Pitam se može li se nešto uraditi da se spreči objavljivanje komentara super heroja Gauliusa,tom dečku nije potrebno javno eksponiranje nego pomoć i to stručna.Zato vas molim da prestanete sa objavljivanjem njegovih komentara.

ivan

pre 8 godina

Mislim da posle duzeg vremena mozemo imati igraca sa nesto vecom ulogom u NBA ligi. Bjelica ce imati solidnu minutazu vec u prvoj sezoni, u to sam siguran.

baki

pre 8 godina

Nije to koliko je moglo. Da podsetim, Marko Jaric je igrao (a ni izbliza nije dobar igrac kao Bjelica) za 7 miliona po sezoni. Menadzeri su cudo.

scholes

pre 8 godina

Poludeće tamo Bjelica pored onih siledžija (čitaj Kevin Martin) što uzimaju po 25+ šuteva po utakmici. Moraće da im izvuče uši i objasni neke stvari. Ono što je dobro jeste da nema baš jaku konkurenciju na krilnom centru, mada će ga možda koristiti i na poziciji 3. Nije nerealno da Minesota sledeće sezone dogura do plej ofa, videćemo.

NastyB

pre 8 godina

(shazam, 1. jul 2015 17:56)

Apsolutno se slažem sa tobom, osim u jednoj stvari – Garnet ima 39 godina i više je tu „mentorski“ nego igrački, Peković neće odigrati više od 20 utakmica smem da se opkladim, što zbog neke povrede (kojima je strašno sklon posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora) što zbog 1. pika Karl Entoni Taunsa (zaboravio si njega) koji će, očigledno, zameniti Pekovića, Pejn je talenat, ali se nije pokazao naročito korisnim, dok će Dieng biti drugi centar. Bjelici fali masa, mišići i malo snage i biće sigurna četvorka u timu, ako ne ove, onda sledeće sezone garantovano.
Mada se slažem da mu je bilo bolje da je otišao u Njujork...

Deda

pre 8 godina

Lepo su mu to pore kad sad pogledas, ali kao sto rece neko njemu ce uz sve porece i obaveze prema menadzeru ostati neki 6m i malo jace, znači 2m po sezoni. A ja msm da tipa Rudi, Spanulis, Gaudlok, Teo, imaju priblizno iste ugovore u evropi. Ali ako uspe tamo, moze da prodje kao Pekmen, Vucevic.. I da imao ugovore preko 30m.

Beleg

pre 8 godina

Svaka cast,ta lova moze da se uzme jedino u Americi.
(nik sloter, 01. jul 2015 17:20)

Nije baš tako, nakon što mu se oduzme porez, zarađivaće manje od nekih igrača iz Evrope. Evo npr. Teo ima čistih oko 3 miliona, možda i više.

veerghoen

pre 8 godina

Перспективан тим са Вигинсом, са првим пиком од ове године. Ту су кош и Пековић, Гарнет, Денг и Рики Рубио. Предвиђам им најмање Плејоф.

laRS0n

pre 8 godina

(Jezekilj, 1. jul 2015 19:56)
Ocigledno nikada nisi gledao Wiginsa kad mozes tako nesto da kazes. Wigins je vec sada paklen igrac a kakav ce tek da bude ne smem ni da zamislim. Juce neko rece da Bjelica nece videti loptu od Wiginsa! Pa mislim stvarno! ako vec ne pratite igra Wiginsa zasto komentarisete. Ako neko ima izrazito visok kosarkaski IQ onda je to Wigins, tako da Bjelica ni u tom segmentu nije bolji, a za ostalo je glupo i porediti. Kako god, nadam se da ce Bjelica uspeti. Znaci sad uz Orladno ne propustam ni utakmice Minosete

skr

pre 8 godina

@shazam

Samo su naizgled popunjeni na 4 i 5, Pekovic u najboljem slucaju propusta prvih par meseci a u nba krugovima se o njemu govori kao nekome ko je najverovatnije zavrsio karijeru. Garnet (ako bude zdrav) ce igrati 15-20min. Payne i Bennet su katastrofa i jedino im mladost ide na ruku ali nema razloga da Bjelica ne bude ispred njih. Dosta minuta na 4. malo na 3, to je najvise sto ruki (makar i mvp evrolige) moze da ocekuje. Ako opravda ocekivanja Garnet ce samo na papiru biti starter. U svakom slucaju najzanimljiviji tim naredne nba sezone je postao jos interesantniji, samo da ga ne puste u Nikse

kesa

pre 8 godina

i onda vidiš da je pre 8,9 godina razmišljao da batali košarku (tad je valjda igrao za neku austrijsku ekipu). Srećno Bjelice u NBA, da razvaljuješ tamo i u reprezentaciji!

shazam

pre 8 godina

Pre par dana je bila vest da su Niksi bili zainteresovani za Bjelicu, i to mi je iskreno zvucalo kao bolja opcija za njega od Minesote. Gotovo je izvesno da ce ga u Minesoti Flip Sanders forsirati vise kao trojku, jer su pod kosem popunjeni. Tu je Pekovic koji ima toliku platu da mora da igra, Garnet koji je legenda kluba, pa Dieng i Pejn koji su mladi igraci koje su ranijih godina razvijali (tj dobijali su solidne minute) i nema ni razloga ni indikacija da sa tim planiraju da prestanu. To znaci da bi Nemanju stavili, na trojku, iza "lica" fransize Endru Viginsa, koji ima mlade noge i moze da igra 40 minuta svako vece. Ubedjen sam da je njegova najveca prednost u NBA ako igra kao "stretch" 4ka, i u tom smislu bi se odlicno uklopio u "trougao" koji Fil Dzekson pokusava da implementira u NY. Jednostavno mi deluje da ce Bjelica, bar u prvoj godini, slabo dobijati sansu, osim ako se ne dogode neke povrede saigraca. To je steta jer mislim da je mnogo ekipa u NBA koje bi ga platile i duplo vise od 4mil godisnje da im bude 6. igrac sa klupe kao univerzalac koji ulaskom ubrzava igru, nesto poput Dijaoa u SA, Iguadale u GC, ili Dzos Smita u Hjustonu. Evo bas Kavalirsima treba stretch 4ka posto naravno nece produziti ugovor sa precvalim Dzejms Dzonsom. Pokusace da dovedu Pirsa koji je odbio produzenje sa Vasingtonom, ali verovatnije je da ce on otici u Kliperse kod Doka. U svakom slucaju Nemanji zelim svu srecu u pohodu na NBA, i verujem da ce zasluziti 20-25 minuta u dobroj ekipi.

Filip

pre 8 godina

Ovo je jako malo novca s'obzirom da ce salary cap biti povecana za 30% sledece sezone, sto znaci da ce svi dobijati vise novca, zato su danas nekoliko prosecnih igraca potpisali monstrumske ugovore! 12 miliona za 3 godine je kradja za naj univerzalnijeg evropskog igraca, ali ako se dokaze u Minesoti, naplatice on to debelo posle!

bobo mk

pre 8 godina

Prvi finansiski dogovor odličan, siguran sam da će dogurati i do osmocifrenog dogovora.
Ipak je Kari Pešić bio u pravu, kada je tvrdio da je Nemanja budućnost repke.

santa justa

pre 8 godina

u nadi da ce mi objaviti kom.
te talente koje osporavas su nam doneli srebro 2009 posle nekoliko susnih godina
(red trash, 01. jul 2015 19:15)
U pravu si ali ostali su samo talenti. Meni, iako navijacu CZ najvise je krivo zbog Velickovica.

veerghoen

pre 8 godina

Када се сетим како се сам борио као лав против Партизана док је Звезда губила по 30 разлика. Увек вредан, скроман, велики борац и васпитан момак. Заслужио је све ово. Срећно Немања!

skr

pre 8 godina

@ rade

Ta "izvikana rupa" je opste priznata kao jedan od boljih plejeva u ligi. Amateri vide da ne postize puno poena ali ko god da je gledao Minesotu ovih godina vidi kolika je razlika sa njim i bez njega na terenu. A Flip jeste trener za neka bivsa vremena ali je kao GM od Kevina Lava kome je isticao ugovor i koji nije uspeo da odvede svoj tim u plejof, napravio tim koji potecijalno moze do nekoliko titula (naravno jos mnogo toga treba da se poklopi za tako nesto ali sve kockice su tu). Wiggins, Shabbaz, Dieng, LaVine, Towns, Jones i sada Bjelica su svi tu zbog njegovih poteza

petarczv

pre 8 godina

Bez jedno 5-7 kg misicne mase vise i mnogo rada na snazi i brzini... 
Daj da se ujedem za jezik!
(Mika Sumikinen, 01. jul 2015 18:23)

Koliko ste dosadni sa tom misicnom masom! To zavisi od tipa igraca. Jesi cuo mozda za Borisa Diawa? Ili Dirka Nowickog? Ili mozda Stive Nesha? Ako znas da igras nebitno je da li si uradjen ko zivotinja. Pa evo primer dankana koji je osetno smanjio kilazu pa ima dabl dabl prosek sa 39 godina jer zna...

Petar

pre 8 godina

Joj sta se pise po komentarima, pa ne placa se porez samo u Americi, mislite da bilo gde u Evropi ne bi placao porez na zaradu, ili proviziju Misku?? To je pocetnicka plata u NBA, i to je vec vise nego sto je dobijao kao najbolji igrac Evrope, a ako se pokaze kao solidan (ne najbolji u NBA, samo solidan) u NBA moze godisnje zaraditi vise nego za ceo zivot u Evropskoj kosarci. Sve najbolje Bjelici, uvek je bio covek na mestu i sa stilomi sa srcem, bas mi je drago da puca na najvise domete!

Godisnje plate ovogodisnjih pikova sa drafta: 5. (Hezonja) $3.1M, 4. pik $3.4M, 3. pik $3.8M, 2. pik $4.2M, 1. pik $4.7M.

Danilo

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim kako ce tamo da se snadje jer je decko univerzalac .Malo bi trebao da nabije neko kilo misica do pocetka sezone .Jedino steta sto nije dobio veci ugovor jer im je povecan seleri kep dosta .Ovi jutros su dali Lilardu otprilike 24 milioja po sezoni kako razbacivanje parama ce tek da krene zbog ovog povecanja .

Zurkolomac

pre 8 godina

Svaka čast za Bijelicu,mada mislim,da nije on igrač za NBA.Samo toliko,naš Goran Dragič,je potpisao za pet godina sa Miami Heat,za 90 milijona dolara.E toliko o tome,komiko su Srpski igrači cenjeni.
(Rade, 01. jul 2015 21:48)

Haha vi ste cenjeni. Jadnice za vas su Srbi izmislili basket i nasi treneri su vas uvek ucili. Moli boga da nas izbegnete na sledecem evropskom prvenstvu, jer cemo vas zgaziti sa min. 20 razlike...

kumashin

pre 8 godina

Ocekuje se da bude trejdovan iz Minesote u NY. Tu ce dobro da prodje, mislim da ce dobiti priliku da igra zapazenu ulogu u ekipi sledece sezone. Konacno jedan pravi NBA igrac iz Srbije. Go Nemanja!

stefan

pre 8 godina

Bice on odlican tamo, ako mu daju sansu koju zasluzuje... Rubio, Kevin Martin, Vigins, Bjelica, Benet, Garnet, Karl-Entoni Tauns, Pekovic, Dieng...
Mene su danas iznenadile 3 stvari :
1) lakoca kojom je Greg Popovic zadrzao Lenarda i Grina, bez puno pompe, prvom 18 po sezoni, drugom oko 10,
2) kako se Klivlend unesrecio sa Kevinom Lavom koji ce za 5 godina uzeti 115 miliona dolara,
3) visina ugovora Demarija Kerola u Torontu.

budite odlucni

pre 8 godina

covek ima 209 cm, za sta ce njemu tezina?? ne glupirajte se, bjelica vec ima daleko preko 100 kg a krece se kao da ima 198 cm.. vrhunski igrac!!

palop

pre 8 godina

@ (petarczv, 01. jul 2015 17:37)

Dragica bas cene u Americi, a ni meni bas nije jasno zasto u tolikoj meri. Mada opet, od sledece sezone ce salary cap biti veci za oko 50% tako da ce i novi ugovori znatno da porastu...

Voip

pre 8 godina

Sve strucnjak do strucnjaka, eno je Divac bio bilderana ko svarci ajte molim vas pa nije centar da se rve pod obrucima. Srecno Nemanja.

Mirko

pre 8 godina

NIje loše uopšte! Nadam se da će napraviti dobar posao tamo i ako da Bog, da treće godine promeni sredinu u neku bolju u NBA. Neki NY ko što se pričalo ili nešto tako...