Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.04.2009.

19:41

Everton izbacio Mančester Junajted!

Fudbaleri Evertona plasirali su se u finale FA kupa, pošto su boljim izvođenjem penala savladali Mančester Junajted na Vembliju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle 120 minuta fudbala golova nije bilo, a posle jedanaesteraca Everton je bio uspešniji 4-2. Karamele su tako stigle do završne priredbe prvi put posle 1995, kada su u finalu pobedili upravo Junajted, dok je san Crvenih đavola o petostrukoj kruni okončan, pa sada imaju izglede da osvoje samo četiri trofeja ove sezone. Heroj pobede je Tim Hauard, koji je odbranio dva penala.

Aleks Ferguson je rešio da izvede tim sastavljen od uglavnom mlađih fudbalera i da odmori igrače kao što su Kristijano Ronaldo i Rajan Gigs. Pol Skols i Dmitar Berbatov su utakmicu počeli na klupi za rezerve, dok je Vejn Runi izostao zbog povrede.

Tokom 120 minuta igre, ekipe su se smenjivale u kratkotrajnim periodima dominacije, a pred kraj utakmice umor igrača je bio više nego vidljiv tako da je meč završen bez golova, pa su o drugom finalisti pored Čelsija, odlučivali jedanaesterci.

Prvi izvođač za Everton bio je Tim Kejhil koji je šutirao preko gola. Srećom po navijače Evertona, Berbatov je nonšalantno izveo jedanaesterac koji je Tim Hauard lako odbranio. Šut Lejtona Bejnsa je bio neodbranjiv, što nije moglo da se kaže i za udarac Rija Ferdinanda koji je Hauard zaustavio. Bivši fudbaler Mančester Junajteda Fil Nevil povećao je na 2:0, a Nemanja Vidić je uspeo da prevari Hauarda i da smanji na 2.1. U narednoj seriji Dejvid Von i Anderson su bili precizni, a prolaz u finale Evertonu obezbeđuje Fil Jagielka.

Everton je na putu do finala izbacio čak tri od pet prvoplasiranih ekipa u Premijer ligi. ’Karamele’ su, pre Mančester Junajteda, iz FA Kupa prethodno izbacile i Aston Vilu i Liverpul. Ovo će Evertonu biti 13. finale, prvo posle 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu