Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.07.2010.

20:56

Hrvati ne žele zajedničko EP

Predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković odbacio je ideju da zemlje regiona podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju EP 2020. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Nije bilo razgovora na tu temu i ne pada nam na pamet da ulazimo u tako nešto. To je glupost lansirana iz laboratorije loših novinara“, izjavio je Marković.

Na primedbu predstavnika medija da je takva informacija možda ’procurela’ iz Evropske fudbalske unije (UEFA) s ciljem da se ’ispipa teren’, Marković je kategorično odgovorio „ne, ni slučajno“.

"Ma, kakva zajednička kandidatura. Da je takva ideja potekla iz UEFA budite sigurni da bih ja znao za to“, rekao je predsednik HNS.

Ideju o zajedničkoj organizaciji prvenstva Evope od strane Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegodine pokrenuo je Dojče vele, koji je o toj mogućnosti razgovarao sa čelnicima naconalnih fudbalskih saveza tri države.

Predsednici Fudbalskih saveza Srbije i BiH, Tomislav Karadžić i Sulejman Čolaković, ranije su javno podržali mogućnost zajedničke kandidature za organizaciju Evropskog šampionata, kao i geneneralni sekretar FSS Zoran Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu