Nedelja, 17.09.2017.

23:49

Đorđević: Momci nisu dobili jednaku šansu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je Slovenija zasluženo osvojila EP, ali je kritikovao sudije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðorðeviæ: Momci nisu dobili jednaku šansu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

ultrasrbin

pre 6 godina

Sramota, 18. septembar 2017 08:54

Ako nista ne znas o kosarci onda bolje da cutis.
Samo su iste situacije trebale isto da se tumace, a ne da sudija ispod kosa svira za nas, a onaj sa drugog kraj terena menja odluku i navlaci. Spanac morao da odsudi kako mu je receno da bi pokazao da je Slovenija toliko jaka i da ih je zato izbacila. Italijan klasicno osvetnicki prema ekipi koja je izbacila njegovu reprezentaciju.
Nije RTS uradio analizu vec nezavisni novinar i definitivno su sudije napravile 15-ak gresaka vise na stetu Srbije. Neka bude da je to bar 15 poena manje za Sloveniju pa onda sagledaj rezultat utakmice. Da ne pricamo sto bi tu moglo da bude bar 10-ak poena vise za Srbiju. Napravio sam simulaciju i dosao skoro do iste razlike samo u korist Srbije.Naravno da sam za svaku gresku u korist Srbije nama skidao 2 poena i Slovencima dodavao 1. Za svaku gresku u korist Slovenije njima sam samo skidao 2 poen.

Vlado

pre 6 godina

Sale je fino rekao:
Slovenija je zasluzeno osvojila titulu, svaka im cast.
Sve drugo je utjesna prica.
Svaka ekipa moze praviti listu svojih "spornih" situacija.
Ali bolje da pravi analizu vlastitih gresaka.
Kod rezultata 80:80 je to bilo presudno.
Kuzmic je promasio 2 slobodna.
Kao penal u fudbalu.
Plus ostali promasaji Macavana i Bogdanovica.
Tako da prica o sudijama ne pije vode.

Đole

pre 6 godina

Više nego očigledno, jedan od sudija je sudio tendenciozno protiv Srbije, otud i nekad komično kontradiktorne odluke jednog i drugog. Ne slažem se da takva konstatacija na bilo koji način umanjuje zasluženu pobedu Slovenije. Oni su imali drugačiji peh, povredu Dončića, ali su se tome brzo prilagodili i na kraju pobedili bez njega iako je i njih to moglo da izbaci iz koloseka.

Влада

pre 6 godina

Није ми јасна ситуација са Штимцем и Кузмићем. Штимац је појео небројено банана на овом првенству. Кузмић у одсудним треницима губи лопту, затим промашује бацања. Мислом да је задња три минута морао да огта Маријановић. Морам да похвалим Мицића који је одлично одиграо посебно у одбрани и требао је да остане на паркету до краја. Задњи шутеви си требали да иду на друге играче, не на Богдана који је био уморан и доста испражњен и под највећим притиском. О сидијама не треба трошити превише речи, свирали су довољно лоше на нашу штету, од техничких, до недосуђених фаулова. Мислим да је то највећа срамота овог првенства, такмичење које оваквим суђењем губи смисао.

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

nemoj molim te ssle, da se vadiš na sudije. tvoje nelogične i nerezonske izmene, vođenje utakmice u momentu kad se povredio dončić, a dragič morao da izađe napolje zbog umora šta li,su nas koštale zlata. jer nisi iskoristio sreću koja ti se nasmešila po hiljaditi put ( povreda dončića i izlazak dragiča) i umesto da u tom momentu prelomiš utakmicu, da iskoristiš svoju sad već čuvenu sreću (koja nas je,ako ćemo pošteno pomazila sa žrebom) pa smo tako preko jedinog ozbiljnijeg suparnika- rusije,i došli do finala ( inače bi ispali najkasnije u 1/4 finalu da nije bilo mađarske i italijanske boranije). i u tom momentu, kokoškov te nauči trenerskom poslu i dobije sa,realno,aba ligašima. sem toga, postoji i harma - zar si zaboravio saša kako je sabonis plakao zbog neviđene sudijske krađe u finalu devedesetpete, kako je odbijao da se vrati na parket (i ostatak litvanije) kako si ga molio ( i celu litvaniju) da sw vrate i završe finale? nemoj molim te da se vadiš na sudije, sale

coldplayer

pre 6 godina

@sramota
Ko je tebi kriv sto se stidis samog sebe?Sto verovatno nisi potrcao u zivotu a kamoli trenirao.Jer nemas pojma kako je to trenirati 2 meseca,odreci se letnjeg odmora,da bi te neko ojadio u finalu.Lepo reci da ni pravila ne znas,jer samo tako mogu da objasnim tvoj komentar.A kad si bolji onda ti pomoc sudija nije potrebna.Ti si izgubio majstore,a da nisi ni poceo.

Влада

pre 6 godina

Смешни су коментари да је Кокошков тактички разбио Салета. Каква је то тактика са толико шутева 3? Сад је ушло и никад више. Ти нема тактике. То се видело кад су наши стигли резултат. Словенци су заједно са Кокошковим деловали изгубљено, били су готови. Једноставно исмо унали да приведемо то крају и мислим да је ту Сале погрешио код пар измена. Али шта је ту је.

coldplayer

pre 6 godina

@Miodrag
Majstore,svaka ti je zlatna.Da znas samo kako sam vikao sinoc na tih 2min kad smo prisli na 2poena da ubaci nekog ko zna da da kos.Cela zgrada me je cula koliko sam to ponovio.Ali jbg.

coldplayer

pre 6 godina

@malo samokritike...
Ne bi mi dozvolili da ti napisem sta mislim o takvim re.ardima poput tebe.Sale je verovatno musko kakvo to neces nikad biti a ni tad.O tome da su pobedili Let,koju smo i mi dobili,i ostalih komentara je glupo i pricati.Sa prve pozicije se ide laksim putem i mi smo po prvi put u nekom sportu imali srece.A koliko je inace nismo imali govori to da nam je 9 igraca povredjeno.Tako da ne znam samo ko je ovde imao srece.Ti sigurno sa tim mozgom nisi mali covece

borisbl

pre 6 godina

Hahaha..prejaki su ovi "strucnjaci" sto objasnjavaju Djordjevicu sta je trebao da radi i kakvu taktiku. Hahaha... oni inaju max 8 razreda skole i u zivotu nisu ni amatersku utakmicu odigrali al sebi daju za pravo da DJORDJEVICU drze predavanje o kosarci! Hahaha... da niste toliko "pametni" mozda bi i shvatili sta pricate i kako se igra kosarka il bilo koji drugi sport jer verujem da i ostalim selektorima u svim sportovima dajete "savete" i znate najbolju taktiku.. hahaha..

coldplayer

pre 6 godina

@ja
Da je tada pogresio jeste.Ali reci da je los je kranje kret.nski.Covek iz godine u godinu vodi sjajno ekipu ma kakva bila i ti pljujes po njemu.To govori dosta o tebi.

ja

pre 6 godina

Nas selektor je veoma los. Sinoc je takticki dosta gresio. Na 3.30 do kraja, +2 za nas i sa jos dva mala faula on povlaci nekoliko losih poteza u nizu i gubi utakmicu.

Stevan

pre 6 godina

Pa pametan je Sale nece da kaze da ga je Kokoskov razbio na taktickom planu...
(Vancouver, 18. septembar 2017 00:19) # Link komentara


Wooow, strasna taktika zaista- kad ne ide, loptu daj Dragicu, ili ce da pogodi ili ce da mu sviraju faul, ili oboje. Ukoliko to ne prodje, lopta Prepelicu koji ce da pogodi sa parkinga, ako ne pogodi, svirace mu faul i dati 3 bacanja. Pa tako bih i ja dobio mec. Sudjenje na ovom Eurobasketu mi je ogadilo kosarku. Suditi 2 puta tehnicku za navodno simuliranje u finalu, je u najmanju ruku diskutabilno, a kad se bolje pogledaju situacije u kojima je to svirano- onda to postaje skandalozno. Randolpha nas igrac dodirne po dresu u padu nakon sto je vec neometano sutirao i izbacio loptu, i sudije sviraku faul i 3 slobodna? Pa da li je to normalno i da li je to neko ko je malo pratio kosarku ikada video? Pricaju neki kako se u NBA niko ne zali na sudjenje... Pa naravno kad u NBA nema neregularnosti jer se na svako insistiranje igraca ili klupe zaustavlja igra i pregledava se snimak kako bi se preispitala navodna sporna odluka. A ovde? Kazes nesto sudiji- on ti zalupi tehnicku.

dbauizadjale

pre 6 godina

IvanZg@ Razlika je u tome to sto ste vi skinuli gace pred Rusima, i sto ste bili pregazeni. Slovenija je zasluzeno pobjedila igrali su najljepsu kosarku. Nasim momcima sve cestitke, borili su se kao lavovi.

menjajmo pristup

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

(zapadnobalkanskinealbanac, 18. septembar 2017 12:45)

Pogrešno, upravo treba galamiti o suđenju, jer kad jednom vide da si budala koje ćutke prihvataš sve što ti serviraju ima da te stalno jašu

Dakle, gde su naši čelnici, velika imena košarke da postave pitanja, i što da ne upute žalbu fibi? Zar smo zaboravili polufinale SP 2010? Dokle ćemo više da izigravamo nekakve plemenite vitezove a u stvari ovce za šišanje?

Ivan ZG

pre 6 godina

Kada sam ovdje napisao da nikada europsko prvenstvo nije bilo izjednačenije nalupali ste mi minuse. A ispalo je da je finale mogla igrati i Litva i Rusija i Grčka i Slovenija i Španjolska i Srbija i dobiti ga. I ne bi bilo nezasluženo. Jednostavno od ovih ekipa svaka može pobijediti svaku. Ovisi da li šuteri imaju svoj dan i da li postoji kemija u ekipi.
Kada se sve zbroji Slovenci su igrali odlično. I imali odličnu ekipu. I sa dvugom ekipom tj. onima sa klupe igra nije bitno padala, a energetski su biuli odlični. I u obrani i u napadu. Brzi, rastrčani, skaču na svaku loptu. I to je moralo donijeti rezultat. Bravo Slovenci i bravo treneru.

progledajmo

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.
(mai ben rai, 18. septembar 2017 12:55)

Ti si jako, jako naivan čovek ako tako misliš, Slovenci podmićuju i na krupnijim stvarima - vidi arbitražu oko Piranskog zaliva - a kamoli za ovo, a kvalitetne sudije osim stručnosti krase i moralne vrline, između ostalog i nepodmitljivost.

Setite se samo koliko puta su se sudije međusobno sukobljavale sinoć, i jasno je da tu nisu čista posla

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.
(Bora, 18. septembar 2017 12:42)

Bobi nista nije uradio u finalu ali ga ni sudije nisu stedele, no, definitivno on sinoc nije imao sta da trazi na parketu. Sa druge strane, ulaskom Stimca nasa ekipa je promrdana i stvari su krenule na bolje. Nazalost, u napadu je prokockao sanse koje je izborio odbranom... Ova tema me uopste ne zanima ali sto je mnogo, mnogo je... Evo tebi Boban (protiv koga nemam nista protiv i zelim mu sve najbolje) pa ga vodi kuci, a saleta ostavi na miru jer smo zahvaljujuci njemu osvojili Srebro, a da si se ti pitao, gotovo sigurno ne bismo ni bili na turniru...

beogradski

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

kako nije, sale je žestoko kritikovao suđenje protiv letonije, koju smo pobedili sa 10 razlike....suđenje katasrofalno (direktno je uticalo na ishod), i pored svega toga smo imali utakmicu u rukama, kuzmićeva promašena bacanja i totalno odustsvo napada u zadnja tri munuta, samo lopta bogdanu i svi se sakrili

Realno, svaka čast

pre 6 godina

Bravo za nase kosarkase, najboljih 12(11) koji su bili u stanju da igraju.
S obzirom na sastav, ovo je ogroman uspeh. Slovenija igrala odlicno, Dragic prikazao koliko Bogdan mora napredovati da bi bio zvezda u NBA ligi. Djordjević je postigao maximum sa ovim timom. A što se sudjenja tiče, svako ko se barem malo razume u košarku video je veliko neznanje sinoćnjeg sudijskog sastava. 7 puta se medju sobom nisu složili oko odluka. Generalno lose sudjenje na celom prvenstvu za sta je naravno kriva FIBA.

ring of fire

pre 6 godina

Ako kazes Slovenci su zasluzili titulu i sve cestitke, zasto onda pominjes sudije. To kme, kme zvuci glupavo.


Bolje reci da nisu ovako sudili ne bi nas pobedili, ovako ispadas kme kme trener.

Lana

pre 6 godina

Sudjenje traljavo za obe strane. Slovenci prosto brzi i precizniji,mi nesumnjivo talentovani i borbeni, ali neki pojedinci ( jos) nisu na nivou nekih njihovih. Bice i to.

мерак

pre 6 godina

Браво лавови наши, браво сале. Свака част на борби. Онакво суђење само лаику може да прође као ненамерно! И још само, не странцима, не треба нам такво злато. Живела Србија!

Robi

pre 6 godina

Da li je ikako moguce da neku utakmicu izgubimo a da nisu sudije krive.A sto se niko ne seti Kuzmica i promasena dva slobodna bacanja ,tri min do kraja,u trenutku kada smo u velikom naletu preokrenuli rezultat i bili na neresenom.Covek "ladno"promasi oba slobodna bacanja i opet da Slovencima vetar u ledja.

Marlone

pre 6 godina

Slovenci su podmitili sudije, jer im je ovo bila istorijska šansa da uzmu zlato. Pa oni su podmićivali i po pitanju granice sa Hrvatskom, što su ih na kraju i uhvatili na nedjelu, tako da im ni ovdje nije bilo teško. Titula je ukradena i nezaslužena. Srpska ekipa je osakaćena odmah na početku sviranjem nepostojećih faulova, tako da poslije nije mogla ni igrati svoju odbranu, a što joj je bilo najače oružije.

Sabre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Tebra, jel ti mozda MOZDA palo napamet da se ovo ne bi desavalo da za to nema apsolutno razloga? Dodjes bre na turnir sa trecim timom, od tog ima dva kljucna igraca se dodatno povrede, ovi momci koji su ostali svi na ivici povrede i mrtvi umorni od igranja sa tako malim brojem igraca u rotaciji... na kraju smognes snage i protiv onih nenormalnih Dragica i Prepelica i onih moralno-ubijajucih trojki da nadjes resenje i vratis se.. samo da bi te sudija opet zakucao. Covece, samo na nedosudjene faulove na Bobiju bi pobedili ako racunas da covek bacanje nije promasio. A onda dodaj presmesne idiotske tehnicke i svaki pogled ka Slovencima pri sutu za 3 koji je sudjen kao tri bacanja i vec dobijas ideju. Nama su bukvalno u prvoj cetvrtini u dve situacije malo progledali kroz prste, PROTIV nas je bilo jedno 10ak + situacija. Pa ti onda sa svim ovim sto sam naveo, imajuci u vidu sve ostale faktore nemoj da se zalis na sudjenje. Treba da te bude sramota komentara, iskreno.

Bora

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.

Stiven

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.(instruktor, 18. septembar 2017 10:10) Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.
(Negativni, 18. septembar 2017 11:5
Pa uzeo je evropskoj fmp zvezdi 17 trofeja, to se racuna u medjunarodne valjda

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

dragan

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!
(Slovenac, 18. septembar 2017 10:27)

Ajde, izbacio Dragica jer nije mogao vise,prodao nekoliko napada,menjao Jaku i onog sa najgorom tarzankom koju sam video u zadnjih 10 godina i kao on je trenercina,a Djordjevic koji je izmenjao petorku bar tri puta pokusavajuci da nadje raspolozenog igraca, ne zna. Ne lupetaj. Daj Kokoskovu reprezentaciju ne bez prve petorke, ne bez standardnih 6-7 igraca,nego bez samo ove dvojice pa da vidimo trenera

ej bre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Onda kada protivnik pobedi posteno treba cestitati. Ono sto se sinoc desilo vredja inteligenciju normalnih ljudi. Tokom cele utakmice se forsirao promenljiv kriterijum sudjenja. To je odlika amaterskih sudija. Taj promenljiv kriterijum je prouzrokovao greske. Greske su iskljucivo bile na nasu stetu. To je NAMERA! Ko i pored toga zeli da cuti to je njegov problem.
Treba i reci da se Slovenija lavovski borila. Svaka im cast. Ali na cinjenicu da su nas sudije pokrale ne treba cutati. Treba raditi na tome da se poboljsa nas status da bi imali posteno sudjenje!

Radoslav

pre 6 godina

Cico i ostali koji kritikuju Saleta sto nije uvodio Bobija,pa kako i zasto da ga uvodi kad je dovoljno inteligentan i zna da bi mu ove lopine od sudija odmah svirale nepostojeci faul u napadu.Ovako je pokusao nesto drugo al nije proslo.Da je bilo posteno sudjenje dobili bismo izmedju 5-10 razlike.Tacka.

UKTS

pre 6 godina

Kao trener nebi bavio sudijama, nas su realno pobedila dvojica Dragic i Doncic plus Prepelic kada je Doncic izasao.Jednostavno su nam rasturili odbranu brzom igom i resenjima u polukontri.Mi smo u tim situacijama smesno izgledali i oni su nam ubacili u prvom poluvremenu preko 50 poena. Kada ptmis toliko poena u jednom poluvremenu nemozesz da pobedis.Sledeca stvar nili smo dominantni visinom nad Slovenijom ali to nismo uspeli da iskoristimo nego smo probali da igramo tako kako Slovenija run and gun i tako smo prosli kako smo prosli.Zakljucak je jednostavan sne to je krivica Djordjevica on to zna i zato svaljije krivicu na sudije, napad je najbolka odbrana ali ne za nas za Slovence da. Kokoskov je nadmudrio Djordjevica, taj isti trener koga nismo hteli za slektora.

ilke

pre 6 godina

Dobro, da li su sudije promasile dva bacanja na 82:82 ili Kuzmic, da li je sudija kriv sto Kuzmic umesto da hvata cistu loptu on je odbija i Prepelic posle toga daje trojku. Bogdan na poslednja tri prvenstva u najvaznijim utakmicama ima prosek za tri manji od 15%. Rezultat se lomi, a u nasoj petorci igraju Stimac, Bircevic i Kuzmic. Svaka cast na medalji, ali hajde najpre da pogledamo sebi u oci i cestitamo, ako ne boljem onda onom ko je imao vise sportske pameti.

bersi

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....

Fedja

pre 6 godina

Kad god bi se primakli sudije presude neku sumnjivu loptu na stetu Srbije. Tri tehnicke od kojih samo jedna opravdano. lpak bez Jovica i Lazica nismo mogli vise protiv onakve Slovenije. Ko nije dosao u od igraca u Tursku ne treba ga ni pominjati

mai ben rai

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.

stevan

pre 6 godina

posle bitke svi generali,srebro malo,a pre pocetka, prognoze, odlicno ako doguramo do cetvrt finala.
sada malo srebro.
cestitke pobednicima,cestitke i kapa dole nasim momcima na borbi i zalaganju,ovu utakmicu su izgubili ali su dobili nesto najdragocenije, a to je ISKUSTVO vise za dalja klupska i reprezentativna takmicenja.
zlurade komentare sto se ovde pisu, pisu sitne dusice,zasto,pa zato sto su sitne dusice

Aca Znalac

pre 6 godina

Janezi su imali više id duplo slobodnih bacanja. A ko ih dosuđuje. Pa j...ne sudije. I tako oni postigoše na slobodnjaje 14 poena više od jedne svetske košarkaške sile kakva je Srbija. Sramota za sudenje.

Boris Banović

pre 6 godina

1.000.000.000 % u pravu, a kao kritičar s dobrom namerom, ukazujem na činjenicu da smo zlato izgubili isključivo svojim greškama od momenta promašaja oba slobodna bacanja I isilovanih šuteva člana najbolje petorke na EP !

Negativni

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.
(instruktor, 18. septembar 2017 10:10)

Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.

kladzom do bola

pre 6 godina

slovenia u eu , sudije iz eu , sta smo ocekivali . sve je ovo uvek bilo vise od sporta , to je dokazano jos i kad su premijeri dosli na dodelu medalja , strasno., i sta sad jos da na sp u rusiji putin dodeli pehar i da ne gledam vise ni sport .ubi politika sve .

Humska 1

pre 6 godina

Ne znam koje je ovo po redu evropsko prvenstvo koje sam gledao ali znam da je prvo bilo 1973. u Spaniji. U zivotu nisam video ovako lose sudjenje, mnogo pribliznije kukuruz-ligi, nego EP. Da, sudije su sinoc napravile cirkus sa neujednacenim kriterijumom i previse tehnickih, nesportskih i obivnih licnih za 2+1. Sale je rekao da su Slovenci pobedili zasluzeno i ne trazi alibi za poraz ali je trazio istu sansu za obne ekipe. To je i moja zamerka. Mozda bi nas Slovenci pobedili i bez tih sudackih gluposti. U svakom slucaju su bili sjajni i ja im cestitam, no to nema veze za ovom pricom o sudjenju, ne samo na ovoj utakmici, nego generalno na celom prvenstvu. Cestitke SVIM nasim igracima i strucnom stabu za srebro i borbenost koju su pokazali. Mislim da je ovo jedna od najvrednijih medalja koje smo ikada osvojili, s obzirom na okolnosti koje su nas pratile pre i za vreme EP.

Dragan

pre 6 godina

Sve je bilo super.
Srebro sija kao zlato.
Velike cestitke Saletu i momcima.
Takodje Igoru i momcima.
Cijelo prvenstvo bas uzivancija.

omerG icnevolS

pre 6 godina

jel onda bjese odgovor na pitanje divcu: a da li je maradona igrao rukom?
a jel bjese onda litvanci napustise parket na nekoliko minuta u atini? tad sudjenje bilo ok?

Mixer

pre 6 godina

Neveratno da likovi imaju obraz da se jave i kažu "cutite dok vas kradu". Fiba suspenduje najbolje sudije zato što sude evro ligu i pozove neke japance ,argentince ,brazilce i ostalu boraniju. Jednostavno sudije nedostojne finala i sa pravom treba da zalimo zbog kradje. A pre toga pretnje izbacivanjem reprezentacije ako se igra euro kup,pa osnivanje neke lige sampiona
,paralelnih takmicenja koja su kvalitetna katastrofa.

chombe

pre 6 godina

Djordjevica vise dozivljavam kao kosarkasku velicinu i motivatora igraca, a ovaj Kokoskov je trenerska zver, skolovan do maksimuma koji to znanje itekako primenjuje. Ta razlika je i presudila, a ne sudije koji su bzvz sudile.

instruktor

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.

led zeppelin

pre 6 godina

Kosarku sam igrao godinama na nizem nivou, odgledao sam hiljade utakmica od beton liga do NBA i tvrdim da su sudije DIREKTNO uticale na rezultat i ODLUCILE pobednika. To je trebalo i sinoc neko u studiju RTS-a otvoreno da kaze, dosta je foliranja.

Martin Luter

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić
(Bojan, 18. septembar 2017 09:37)

Vidis o Blazicu sam bas hteo da napisem komentar. Nije mi jasno zasto je taj momak imao onako iritantan hijenski osmeh pri kraju utakmice. Inace sam vrlo prijatno iznenadjen i sa simpatijama gledam prelepu kosarku koju su Slovenci demosntrirali. Medjutim, Blazicevio vrlo ironicno parafraziranje Mutinog 'sve je to normalno' je bilo bas neprikladno. Da li je covek bio provociran pre i tokom utakmice? Ako nije, onda je ovo bezobrazluk jer je taj Blazic svoju karijeru upravo u Beogradu podigao na svetski novo kao Bertrans ili Veseli i to je sasvim normalno.

ljubitelj sporta

pre 6 godina

Slovenci su zasluženo pobedili. FIBA je upropastila celo takmičenje suspenzijom najboljih sudija. Ovi "trećepozivci" nisu bili ni blizu nivoa turnira.
Ako bih birao igrača koji nas je ubio, to je Prepelič. Slovenci su nas dobili kolektivom i taktikom. Svi njihovi igrači su dali doprinos, našu igru preko centara osujetili.
Potez Kokoškova kada je izveo Dragića na kraju je rešio utakmicu. Da je Kuzmić dao samo jedano baca nje to bi u psihološkom smislu možda okrenulo stvar u našu korist. Na kraju oni su odigrali zrelije od nas.
Čestitke Saletu i momcima na velikom uspehu.

.

pre 6 godina

Sale nemoj i ti o sudijama molim te...Sta je vama ljudi zar mislite da jedna mala Slovenija ima sudije u šaci? Da smo igrali protiv amera ili nemačke recimo pa da razumem, ovako...
Ko je pošten reći će lepo da je Slovenija bila bolja, ko nije uvek može da kuka na sudije.

Slovenac

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!

Nicky boy

pre 6 godina

Slovenija NIJE zasluženo pobedila. Čak i u ovom osakaćenom sastavu, Srbija bi ih dobila da nisu imali podršku sudija.

A da smo igrali kompletni na ovom EP, odvalili bi ih 20 razlike.

јд123

pre 6 godina

Uvek će nas gaziti dol budemo ćutali trebali smo lepo da napustimo teren pa kud puklo da puklo ovako će se doveka sprdati sa nama!
(veljko, 18. septembar 2017 08:49)

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!
(Dike., 18. septembar 2017 09:02)

Шта лупетате вас двојица. Требали смо да напустимо терен као Хрвати постоље? Да се понашамо као у дечјем вртићу? Уосталом Сале је вршио притисак на судије, ко је гледао меч, могао је видети да је често приговарао судији који је био поред њега.

Осим тога Сале није рекао да смо изгубили због суђења, него зато што су Словенци били бољи. Сви ви који сада коментаришете са пеном на устима и пљујете Салета, смирите се, па пажљиво и смирено још једном прочитајте шта је рекао. Честитао је Словенцима и скренуо пажњу на лоше суђење. То сада треба и наш КСС да уради након анализе читавог турнира. Осим тога, да су све те спорне одлуке свиране у нашу корист, опет се не зна како би се одвијао меч, зато је глупо рећи да смо због тога изгубили. Можда би ми после тога промашили за 3 поена, слободна бацања, а Словенци надовезали још неколико тројки? Не вреди филозофирати "шта би било кад би било". Суђење не сме бити алиби за пораз, али се на грешке треба скренути пажња. Управо је то Ђорђевић и урадио.

pero

pre 6 godina

Sudije su sudile lose celo EP. Protiv Italije sudili su sve u nasu korist, niko se nije bunio.
Svirali su oni i Slovencima svasta. Nepostojeci faul Dragica nad Micicem, Faul Rendolfa nad Macvanom smesno, faul Rendolfa nad Stimcem jos smesnije, koraci Bogdanovica nekoliko puta, faul Vidmara nad Kuzmicem-nema govora, par nesviranih faulova Doncicu, nekoliko nesviranih faulova Milosavljevica, tehnicka Bobiju, tehnicka Lucicu na kraju utakmice, tehnicka i iskljucenje Djordjevicu. Mnogo je gresaka, ako to budemo gledali onda i Slovenci mogu da se zale na sudjenje. Niko nama nije kriv, niko nije kriv Kuzmicu za promasena bacanja, Macvana za promasenu trojku, Guduricu sto izigrava pametnjakovica na klupi a na terenu nezna sta radi, Bogdanu sto ga nikada nema kada je potrebno,Bobiju sto mu ispadaju lopte iz ruku. Igrali smo mi i dobro i lose osvojili srebro, i mozemo biti vise nego zadovoljni.

Haha

pre 6 godina

@(Dozvolite, 18. septembar 2017 09:36)

Taj sto nista ne zna kako ti kazes osvojio srebro. Zato ne lupaj molim te. Malo je falilo da pobedimo. Sudjenje u Evropi je ocajno, nezavisno od takmicenja, nezavisno od sudija. Pravila su takodje jednim delom losa i sudije imaju preveliku moc da odluce pobednika utakmice, a opet sve bez posledica. Dok god je tako, ko god da sudi po ovim pravilima nece da bude dobro. Bilo da su to vrhunske sudije ili neki indijanci.

Dzibrr

pre 6 godina

Bolje da si posle polufinala pripremao neku odbranu za Dragica i Solvence koji vam dadose 93p, nego sto si prebrojavao greske sudija. Bolje da si spremao neke akcije za centre, gde si bio u ogromnoj prednosti koju nisi znao iskoristiti.

zoran

pre 6 godina

Kokoshkin prijatelju moj, Kokoshkin...on je uzrok zlata dobrog tima Slovenije, ali u Srbiji se preko veze dolazi do klupe selektora, pa je covek izvisio. Valja Amerima u NBA ligi, a nama ne valja. Evo ga rezultat...Slovenci su igrali NBA kosarku i prava je sreca da je bilo tesno na kraju.
Na stranu foliranti tipa Jokic, Teodosic i ostali, ali to je pitanje srpskog karaktera, a tu smo tanki.
Momcima koji su izasli na parket ne treba zamerati, jer su to sto jesu. Borili su se koliko mogu i znaju (doduse neki ne bi mogli da izbore mesto na Adi za kvalitetniji basket).

nn

pre 6 godina

Da se razumemo, Srbija je jedina reprezentacija koja je dobila oficijelno izvinjenje fibe za sudjenje 2010 u Turskoj.

Dakle mi cemo se najverovatnije opet zaliti posle analize, fiba samo moze opet da kaze izvini, i to je sve.

To je bila najveca kradja, na drugo mesto bih stavio utakmicu hrvatska - spanija 2005 u Beogradu. Tu su hrvati pokradeni strasno.

Knez

pre 6 godina

Nikada mi neće biti jasne ovakve "sportske" izjave. Kako neko može da osvoji trofej "zasluženo" ako ne igra po pravilima? Ako sudije navlače za nekoga, to znači da se ne poštuju pravila igre, ako se ne igra po pravilima, kako bre "zasluženo" da vas ja pitam? I to tako godinama, nevažno je koji je sport i čiji je tim ili reprezentacija...ovakve izjave su pogubne po društvo i sport. To bre urušava zdrav razum.

Dino

pre 6 godina

Odgovor prijatelju-DOZVOLITE-.Ako ne znas sta je cista pobeda da ti kazem-Cista pobeda je pobeda Nemacke u odbojci protiv Srbije i moze da se sportski cestita,a ono sinoc je bila KRADJA,pametnom dosta.

kentaur

pre 6 godina

Samo za nesvirani faul nad Lučićem, te tehničkom greškom je donijeli razliku na kraju meča, a još "spornih" odluka je bilo.
Nezasluženo zlato Slovenaca.

Maja

pre 6 godina

Što jeste, jeste... Naši nisu imali isti kriterijum suđenja. To se videlo iz aviona.
Inače, svaka čast našim momcima, ponosna sam na njih.

koki

pre 6 godina

Kako se niko nije bunio kada Argentini nije sviran faul u zadnjoj sekundi u finalu protiv nas. Tada je i sam Đorđević rekao da su nam sudije progledale kroz prste.

Ovoje u rangu Mijatovićeve lopte koja neodskace dobro

Kole

pre 6 godina

hahaha - kada Srbi pobede, to je zato jer su bolji,spretniji, pametniji,jači ... kada izgube, uvek je to zbog sudaca, Vatikana, cije, svecke zavere ... Đorđević prvo pljuje po sucima, a onda kaže "Slovenija je zasluženo dobila". Nisko i podlo. Budi čovek, stisni ruku i iskreno reci "Čestitam".
Bez "ali".

Dragan O.

pre 6 godina

Djordjevicu i Danilovicu, ako je stvarno bilo 18 gresaka sudija, to zahteva nekoliko stvari: a)zalbu na sudjenje i zahtev za kaznu i oduzimanje sudijske licence b) ako se zalba ne prihvati i ne usledi kaznjavanje sudija, tuzba nadleznom sudu u Lozani. Ako to ne uradite, opet ce nam se ovo desavati, shvatite da ovo nije vreme Bore Stankovica.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Koji je on car! Ni jednom nije pomenuo da je došao bez 7 igrača na Eurobasket. Oči su mi zasuzile kad sam pročitao "prvi plej" i shvatio da misli na Jovića.

Da vidim ko će sledeći put da mu se ne odazove! I ja bih došao ovako kilav i poginuo, oba minuta treninga, koliko mogu da izdržim.

A sudije? Ko ih da izvinete ****. Pamti se srebro i imena ovih momaka i Saleta Velikog. Pobediće oni i sudije u sledećem finalu. Juče nije bilo snage.

trener saradnik

pre 6 godina

Realno, da bilo je gresaka sudija
Ali..
njima nije igrao Dragic zadnja 4min, a Doncic 3/4.
dobili su nas sa klupom?
Bobi nije igrao zadnja 4min?
imali smo 2 mala faula 2 time outa?
utakmica se nije zavrsila planski,igrali smo stihijski na BB i oni su nas tu procitali.Kokoskov

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Moravac

pre 6 godina

FIBA je definitivno izgubila kompas ne dozvoljavajući sudijama iz EL da sude EP. To se pokazalo u više utakmica. Nisam mogao da verujem da ćemo posle katastrofalnog suđenja u polufinalu imati još gore u finalu. Nije alibi za poraz jer su Slovenci igrali odlično, ali onakve odluke kad se lomio rezultat... Sramota! Ali, obzirom da smo sa desetkovanom ekipom otišli na EP, srebro je više nego uspeh.

xxl

pre 6 godina

Djordjevicu priznaj lepo da si lose vodio utakmicu poslednja 3 minuta i da te Kokoskov nadmudrio. Da su recimo Spanci onako preokrenuli rezultat na par minuta do kraja, lagano bi priveli utakmicu kraju u svoju korist. Svaka cast na motivaciji i borbenosti koju usadjujes igracima ali sto se tice same struke jos si zelen.

Bravo Slovencima

pre 6 godina

Užasni su suci bili, poslije nijednog vašeg flopa nisu sudili faul Slovencima. Kako se samo usuduju ne padat na vaše fore i pritisak, snebivanje, cirkusiranje .. Dobili bi 10 tehničkih da nije bilo finale..

Dejan

pre 6 godina

Сама чињеница да један судија доноси једну одлуку а други судија дијаметрално супротну довољно говори за себе или да ближи судија невиди ситуацију боље од даљег. То је тако кад миксују судије из европе са судијама из остатка света. То наравно не значи да Словенија није заслужила победу. Они су били бољи овог пута. Освојиће ови момци злато кад тад.

kaokakao

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.
(jasdf, 18. septembar 2017 08:46)

Lucic se kretao a ovaj mu poturio rame i nabo ga!

Goran

pre 6 godina

"...Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ..."

Alo, bre ... igrao je u transu, jer je to bila utakmica za zlatnu medalju. Šta će ti bolji motiv? Kakva crna zemlja predaka ... ako ćemo tamo, niko ni protiv koga ne bi smeo da se trudi, s obzirom na to koliko smo svi izmešani.

Osim toga, ovo je bilo prvenstvo Evrope u košarci, a ne rat. U sportu i sportskim igrama se uživa, tu ne bi trebalo da postoji mesto za tugu i mržnju. Protivniku svaka čast, bio je bolji sinoć, ali nismo ni mi bili za bacanje. Sledeći put, nadam se, biće zamenjene uloge.

Hahaha

pre 6 godina

Slovenija otišla na +10,dragic i prepelic pucali od samopouzdanja.Tad je krenuo žrtveni teatar.. Bili ste skoro zabavniji od dragiceve klase.. Cestitke

dragan

pre 6 godina

Vi ljudi ne znate da taj "skijas" Dragic godinama lomi zube u NBA? Covek je i tamo ubica.
Slovenija bi svakako pobedila sinoc, ali da je sudjenje bili posteno mozda bi imali sansu. Ovako je nije bilo i to je ono sto definitivno boli, psiholoski su ubili momke sviranjem onog faula Micicu.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednu utakmicu da su Srbi izgubili zato jer je protivnik bio bolji. Ili su suci bili na strani protivnika ili su imali sreće. Nikada Srbi nisu bili lošiji pa je pobijedio protivnik.

Inače, jučerašnja utakmica nije bila ništa različita od drugih. Kada je Hrvatska igrala protiv Rusije, rusi su igrali agresivnu obranu. To obično završi vrlo brzo sa puno osobnih i ispunjenim bonusom. Ovaj puta nije jer su suci dozvolili udarce po rukama i nisu ništa sudili. Rezultat je da mi nismo mogli uopće šutirati, a faulove nisu svirali. U košarci je dovoljno dotknuti protivnika da lopta ne uđe u koš, a kamoli dozvoliti jači kontakt i ne suditi faul.
U jučerašnjoj utakmici pred kraj ste se izgubili i počeli udrati protivnika. Moglo vam je biti suđeno i više namjernih osobnih grešaka.

Nebojsa

pre 6 godina

Gledam juce Acu Informaciju, Savana, Djurovica i Milojevica na RTS. Pa kazu, "necemo o sudjenju". Pa kako necete? Slovencima je direktno poklonjeno 10 poena. Lucicu je sudjena tehnicka zbog "flopinga", a bilo je ocigledno da je nad njim napravljen faul, Prepelic promasuje trojku i nogom udara naseg igraca i dobija tri bacanja, Bobiju i Macvanu se sviraju nepostojeci faulovi u napadu (a Vidmaru ne). To je samo ono sto sam ja video na TV-u i sto mi sada pada na pamet...

berkut Orao

pre 6 godina

To je bilo i očekivao. Slovenci su napunili halu bilo ih je tri puta više iako im je Turska dalje iako ih ima 4 puta manje od nas.Nažalost imaju tri puta jači standard.
Neće sudija olako svirati faul u napadu ili nesportsku ličnu ako zna da ce mu zviždati cela hala,zato je nama sve to svirao i dobijao aplauze.

Vanja

pre 6 godina

Sudjenje je sastavni deo sporta i tako ga treba prihvatiti. Na svetskom prvenstvu u Indijanopolisu mislim 2002 protiv Argentine naš igrač je celim stoplim bio u autu, a sudije nisu svirale, rezultat ne da se "lomio" nego je to bukvalno presudilo. Šta da se radi. Najbolje je voditi sa 20 razlike pa neka sude kako hoće i kad hoće. Napred, u nove radne pobede. Poštovanje.

Bojan

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić

Luka

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:
1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?
2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?
3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?

Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.
Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.
pozz svima

ja

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.
(io, 18. septembar 2017 00:06)

sta si ti gledao?

Ostin A

pre 6 godina

Inače Slovenci su takođe besni na sudije takođe, jer u prvom poluvremenu su Dončića tako tukli, gurali, vukli za dres... Nije ni čudo što je bio katastrofalan u napadu.
Za to Đorđeviću svaka čast, uspeli su da ga iznerviraju, ipak je on klinac i mora još da uči. Možda je i šteta što se povredio, jer sam siguran da bi ga Kokoškov forsirao, pogotovo kad se Dragić umorio.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Не boy ша лик О' вњак

pre 6 godina

Само желим похвалит нови стајлинг судаца хашког трабуњала који су и без оних ретро одора и перика, дијелећи правду меднародне FIBA заједнице, још једанпут показали да је правда спор(н)а, ал' (чланицама изабраног друштва) достижна. ЕУ нема алтернативe. Мислите NATO.
(...бразииил, мени не треба бразииил...)

mix

pre 6 godina

Apsolutno VAM se nema sta zameriti,kad imate onako raspolozenog igraca protiv sebe,kao sto je bio Dragic,koji da je bacio frizider sa pola terena,usao bi u kos,onda tu nema sta da se trazi.To demoralise protivnika i pocne da pravi greske.Kad bi politicari ginuli za svoju zemlju,kao kosarkasi ili vaterpolisti,Srbija bi bila jaca od Norveske.

buca

pre 6 godina

(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

Protiv Rusa slično? Rusi lome rezultat i taman da se približe na -3 njima se svira faul u napadu dok je Lučić bio u kretanju, nije se ni postavio kako treba samo uleteo napravio kontakt i nastavio dalje.

nwa

pre 6 godina

Ne znam, mozda nisam objektivan, mozda previse gledam navijacki, ali mislim da su dosta gresaka sudije napravile. Ne verujem da je to neka zavera protiv nas kako nas narod voli da kaze, nego jednostavno nedostatak KVALITETA kod sudija. Dva flopa koja su nam svirali su nemoguci, i oba neopravdani, a o cetiri faula za tri poena da ne govorim. Slovenci su zasluzeno uzeli zlato, svaka im cast na tome,odigrali su vrhunski turnir. Sa druge strane, ponosan sam na nase momke, za mene su najveci na svetu!!!

Miodrag

pre 6 godina

Svaka cast na uspehu. Priznacete sebi, niko ovo nije ocekivao krajem avgusta kad se znalo koji tim ide. 
Finale, moram par reci. Ovo je moralo da se dobije kako je islo. Na stranu sve sudijske greske, potpuni amateri svi do jednog na svakoj utakmici. 
Imali smo ih 5 minuta u bonusu. Nema prodora, nema nekih resenja, blokova, pripremljenih akcija u napadu. Nismo imali snage izgelda, a nije ni Dragic vise mogao da stoji.. Ono sto su dali Prepelic i Rendolf je cista slucajnost, ali mi nismo ni probali. Blazic nikad nije imao ulaz naskok, sut, ali eto uslo je. Mi stegnuto totalno poslednjih 5 minuta. 
Micic je bio OK, odbrana vrlo dobra, ali u napadu, bez Jovica ne vredi. Mnogo nam je nedostajao veceras. 
Sale je imao svojih gresaka. Na kraju trece cetvrtine, jeste ona cudna pretorka stisla i prisla na dva, ali na oko 2 minuta do kraja je morao da ubaci bilo koga ko moze da poentira. Umesto nasih poena primamo 6. Opet u tom momentu je nedostajao Jovic recimo. Ulaz, do kraja ili na stranu, pik. Sve njegov domen. 
Ponavljam svaka cast, ne zelim da se to zagubi, ali opet trebalo je i finale da dobijemo, ovako kako se odvijalo. 
Mislim da ipak nismo usli rastereceno. Uz duzno postovanje Slovencima, znali su nekako nasi da su favoriti ipak i to ih je sputalo cini mi se.

Dozvolite

pre 6 godina

Daj covece, pokazi malo dostojanstva i postovovanja za protivnika koji je vise nego zasluzeno pobedio. Nisi video greske na drugoj strani, nekoliko ociglednih koraka Bogdanovica, samo kao primer. Ne vidis nikad ni svoje greske, nisi znao gde udaras. Pobedio Madjarsku i Italiju, umislio da si neki trener, a totalni antitalenat za taj posao, nijedna titula ni sa reprezentacijom ni sa klubovima. Izgubio sa duplo jacim rosterom od ekipe u kojoj su Nikolic, Zagorac, Dimec, Rebec, Cancar... Od ekipe kojoj u egal zavrsnici nisu igrali ni Dragic ni Doncic. Ali od ekipe koja ima trenera.

The-Driver

pre 6 godina

"Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna". Moram da se složim sa delom da se gleda snimak, ALI u NBA ima toliko neregularnosti da se to ne može više strpati u dugometražni film! Pratim aktivno NBA i mogu reći da su njihove sudije užasne, može se reći kao ove juče. Dupli standardi za sve bolje igrače su postali normalna stvar. Dovoljno je pogledati tri prošla finala i videti kako se sudi James-u ili Green-u na drugoj strani (isterali su ga na kraju da ne igra jednu utakmicu u finalu ali je i to bilo bas na mišiće jer je postao nemoguć) i sve bi bilo jasno. Tako da, sudije sude očigledno po nekim pravilima, samo ih mi nismo još videli ;)

Goran

pre 6 godina

Sale sve čestitke tebi i momcima.
Nažalost u odsustvu najboljih sudija "sudili" su klasični diletanti.
Mada su ih lepo instruisali u kom smeru da sude.
U svakom slučaju ogroman uspeh uz sve probleme koje smo imali.
Glavu gore junaci i idemo sledeći put po zlato.
Samo moramo biti bolji 20 razlike od protivnika da bi ga i osvojili.

Slav

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.pozz svima
(Luka, 18. septembar 2017 09:05)
Bravo majstore .. sve si objasnio .. ali sve. Muka mi je od ovih sto im i srebro nije dovoljno.. a pri tome , nisu verovali ni grupu da ce da prodju

zeljko

pre 6 godina

Dosta kukanja,pobedili su nad skijasi,pa zar jedan igrac da nam da 36 koseva(Dragic),u polufinalu Sved slicnu neku brojku.Strasna odbrana.

Dike.

pre 6 godina

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!

oz

pre 6 godina

Uh, zar opet sudije? Jel su sudije sprecile Kuzmica da pogodi slobodna, ili naterale Macvana na divlje suteve. Izgleda da smo mi najbolji u svemu, samo da nije tih gadnih sudija. I naravno, opet imaju nesto protiv Srbije, Srba, mozda i pravoslavlja?
Ali, kao sto je doslovno stotine ljudi ovde ponovilo, za Sloveniju igraju Srbi, pa je to kao da smo pobedili. Srebro i zlato u isto vreme!
A drugo, celo prvenstvo navijaci provedose mereci da li su bili bolji igraci koji su nekad igrali za Partizan ili za Zvezdu. Eto vam sad Partizan i Zvezda pa nastavite da se ganjate oko tih propalih klubova.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

borisbl

pre 6 godina

Sudije glavni krivci za ne mogucnost igranja i osvajanja zlata. Svojim odlukama direktno odlucili pobjednika. Seamno i zalosno sudjenje... Saletu i momcim svaka cast na borbi.. dali au sve od sebe. Samo totalni amater moze kriviti pojwdine igrace a pogotovo Djorajevica. Srebro sija kao zlato! Sa postenim sydjebjem zlato bi osvojili sigurno, a sa igracima koji nisu dosli bilo vi min. 30 razlike za nas! A sad amatere (pljuvaci) izvolite.. skadite se svojim ne znanjem i svojom sitnom dusom..

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

bggh

pre 6 godina

Trebali smo više da spuštamo na Bobija ispod koša. Njega bi verovatno udvajali i onda bi mogao da podeli pas nekom za 3pts i to bi raširilo igru. Tako smo Ruse dobili. Ovako smo poradjali poene a šut nismo imali, i Dragić je igrao kao na treniningu i nikako nismo mogli da ga sačuvamo.
Centri su nam podbacili kao i Bogdan.

Sramota

pre 6 godina

Slusam Djordjevica i čitam komentare i ne mogu da verujem: to je toliko nesportski! Slovenci su bili bolji, mnogo bolji. Utakmicu smo izgubili ali ono sto je najtužnije je to sto se sad svi vade na sudije koje su bile potpono neutralne. Eto TU smo PORAZENI! U našoj večnoj neobjektivnosti, uobraženosti i nesposobnosti da da priznamo da je neko drugi BOLJI. Sramno, sramno Djordjevicu, SAD si zaista izgubio!

ispran mozak

pre 6 godina

Mogu da zamislim sta bi bilo da, recimo, sudije ovako odsude derbi Zvezda - Partizan u neciju korist. Bilo bi mrtvih. Gledam i pratim kosarku 35 godina, ovo juce je bilo nestvarno.

Marko

pre 6 godina

Da li je ovaj čovek ikada izgubio a da nije krivio sudije? Ponekad, eto, dogodi se svemirska slučajnost i njegov tim izgubi. Ali još uvek nikada nije čestitao boljem a da nije uplitao sudije. a da nije možda razlog što se Mačvan ispromašivao?Ili što je ubacio Štimaru kojeg su izlepili nekoliko puta zaredom, a ostavio Bobana na klupi sve vreme kad se lomilo,ili što je bio pogubljen na tajmautu, pa nam se napad svodio na to - šta Bogdan napravi? (a dečko je promašio neke šuteve; i MJ je svojevremeno 50 puta više, to je sport). Evo umesto komentara na ovogodišnje suđenje šta je Sale pričao kad smo ispali na prošlom EP od Litvanaca :

" Još u prvoj utakmici sam namerno dobio tehničku grešku jer sam video šta nam se sprema. I prošle godine sam to uradio, ako se sećate. Očigledno im ne odgovara da Srbija bude u borbi za medalje...“U osmini finala posle Finske, prošao sam pored Gorana Radonjića i pitao: ’Je l’ vam odgovara da nas izbacite odavde i ne želite da igramo ovde?’ A pri tom je Goran uvek bio prijatelj ove federacije, ali to je bila neka moja reakcija na sve što se dešavalo. Jednostavno, ne volim da se nekome oduzima pravo da se pošteno bori. Ne znam kako se desilo da nam Letonac i Španac sude protiv Litvanije. Čovek jednostavno ostaje otvorenih usta na to kako se nekim sportistima oduzima jednaka šansa koju drugi imaju. Očigledno da su se neke stvari desile i mi ćemo reagovati, poslaćemo video-izveštaj"
Priznaj poraz brate, budi gospodin a ne plači.

abv

pre 6 godina

tako je to kad soroševa kamarila naredi da svira suspendovani amerikanac i plus italijan koji nas ne moze videti ocima treceg necu ni da spominjem

Bravo

pre 6 godina

Pa gdje bi bio kraj ove Srbije da privreda I fudbal uhvati zamajac kosarke? Lose sudjenje, navijam decenijama za NBA sudije. Cestitke Sloveniji, ipak su igrali najbolje, u globalu. Sale care I ostali, svaka cast. I hvala!

jasdf

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.

stručnjaci...

pre 6 godina

Na nasu zalost, Bodiroga nece reagovati jer mu je bitnija stolica nego reprezentacija. Samo da se podsetimo, mi smo dobili dve tehnicke greske zbog "smžulitanja", 4 faula u napadu bez lopte oni ni jedan. Nije svirano 5 faula tokom koji smo davali koseve. Njima je sve svirano. Takodje nisu svirali korake Dragicu bar dva puta kada se covek zaleti i proklize mu stajna noga i onda odskpci nazad u sut. Dva puta se njihov igrac klize po terenu sa loptom i rukama, sudije ne sude korake nego smo nekom srecom dosli do lopte, cak je drugi put svirao podbacivanje pa smo mi dobili posed...jako lose i providno sudjenje. Sale je vec u prvoj cetvtini morao da napravi tehnicku i time bi podigao igrace.

Macak

pre 6 godina

Ovo prvenstvo je bilo mozda sam kraj reprezentativne karijere Gasola, Dragica i jos nekih igraca.
Ali evropska kosarka je dobila nove zvijezde.
Naime rodio se novi LaMonika.
Mislili smo da je on neprevazidjen, nedostizan, ali evo dolaze nove zvijezde sudijskog navlacenja, i mora se reci da nimalo ne zaostaju za starim, naprotiv,spremni su na sve.

Branko Potezica

pre 6 godina

1) 2 tehnicke Lucicu i Micicu

2) 28 naspran 20 dosudjenih licnih gresaka na stetu Srbije

Na ulazu u Istanbul treba da stoji bilbord upozorenja => "Srbi pripazite bicete pokradeni".

laik

pre 6 godina

ljudi to je samo kosarka,momci su igrali i odigrali odlicno,slovenci dobili finale pa sta,zasto pravite ratnike od spotista,na kraju krajeva imali smo srece izbegli spance,da li bi se onda hvatali za sudjenje?

aleksandar grozni

pre 6 godina

Rekao bih da mi se cini da je jedan od sudija imao striktno odredjen zadatak i da ga je ispunio.Prostoje neverovatno da se tako sudi narocito u finalu i da se jednoj ekipi dozvoli da udara gde god stigne a drugoj svira bilo kakav dodir.Uz tako neravnomerno sudjenje mi nismo imali sta da trazimo,i zato sve cestitke momcima i strucnom stabu,jer im nije bilo dozvoljeno da pobede.

Ja Anti Bot

pre 6 godina

Zato treba da se trenerima daju tri celendz tajmauta od 30 sekundi da se proveri na ekranu sporna situacija. Ko je u pravu tajmaut mu ostaje isto kao u tenisu

predrag

pre 6 godina

Pokrali su nas kao 2010. i to treba jasno i glasno reći! Ovo je nečuveno i sramno! Još sam van sebe.. Mačvan je sve rekao.
Ali neka, mi Srbi stalno okrećemo i drugi obraz, glumimo dobre momke... Suđenje bilo super, jel da?
U studiju Stojanović, Đurović i Milojević se smeju kao pečene glave, njima fino... Raspravljaju o nekim nebitnim stvarima, a sramnu krađu niko i ne spominje! Jedino je Savan izgleda hteo da priča o tome, ali su ga ova trojica brzo ućutkali jer, zaboga, sada je u Srbiji kul da ćutiš dok te prave idiotom.
Sa takvim luzerskim stavom zaslužujemo da nas i sledeći put pokradu...

Hladna procena

pre 6 godina

Paradoksalno ali samim tim i istinito, zivot je inace pun paradoksa : izgubili smo kako zasluzeno tako i nezasluzeno!!
zasluzeno zbog odlicnog kvaliteta slovenackog tima na celu sa Dragicem a nezasluzeno zbog pokvarenog sudjenja . Ocigledno je Slovenija favorizovana sto nas veoma dobar ali nedovpljno lucidan tim nije mogao da nadvlada. Sudjenje je bilo pristrasno, prljavo i uticalo je na tok utakmice i njemu krajnji rezultat. Nas savez istovremeno bi trebalo da cestita slovenackom savezu i uputi najostriji protest Fibi uz najavu pokretanja svih zamislivih meta protiv te odmetnute i prevazidjene organizacije!

Winter is coming!

pre 6 godina

Koliko ja vas sve volim... Ali Lucic me je toliko odusevio, kapa dole.
Ne pljujem nikog, ali iskreno Guduric me je razocarao i to teska srca kazem...

Nikola

pre 6 godina

Meni B 92 vec neko vreme nije objavio komentar mada nikoga nisam vredjao. Nadam se da danas hoce zbog ovog coveka, A. Djordjevic, i njegovog tima, naseg tima. Momci koji su dokazali svima koliko daleko moze neko ko veruje u sebe.
A osvajace se i zlato samo polako.

Globtroter

pre 6 godina

Nije bio ujednačen kriterijum, Dragić je bio prezaštićen, a to ne sme da se desi u finalu. Svi po difoltu kažu zaslužena pobeda Slovenije, a možda i nije toliko zaslužena. Šta da Dragić nije dobio bacanja nego faul u napadu nad Micićem, Lučić tehničku nije zaslužio, a misli da je Dragić imao klasičan floping koji mu niko nije svirao.

Finale ne smeju da obeleže sudije.

djuro

pre 6 godina

trebalo je da već u drugoj četvrtini pokupi ekipu sa parketa. Ono nije bilo košarka. Pola strategije u napadu je propalo zbog sudija jer su dozvolili nekažnjeno mlaćenje Marjanovića, odatle i minuti Kuzmića i kasnije Štimca. Samo to je dovoljno da utakmica bude neregularna, bez ulaženja u tehničke bez poznatog razloga, garantovane faulove na Dragiću čim pogleda na koš, nepostojeće faulove u napadu itd.

Realista

pre 6 godina

Sudije katastrofa ali realno trebali smo dobiti Sloveniju u finalu jer smo kvalitetniji tim od njih. Mi se ponasali kao da igramo protiv Amerikanaca, bojazljivo i uplaseno... Ali dobro i ovo je veliki uspeh bez sedmorice igraca..

eo oma

pre 6 godina

Hvala Saletu, hvala momcima. Borili su se do poslednjeg atoma snage. Nemaju zašta da osećaju krivicu, jer su učinili sve što je bilo ljudski moguće.

Interesuje me samo, da li Nikola Jokić i Stefan Marković mogu mirno da spavaju posle ovoga?

Macciavelli SO

pre 6 godina

večeras se setim parkerovih reči upućenih teodosiću na prošlom EP:čoveče pa tebe sudije nepoštuju! Isto tako ova dva balvana španac i talijan nisu nas večeras ispoštovali

X

pre 6 godina

Hocu da Sareni, RTS, Danilovic, Savez, Vucic ili ko god napravi video svih gresaka sudijskih u finalu. O tome mora da se prica I pokaze.
(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

malo samokritike nije naodmet

pre 6 godina

cESTITAJ BOLJEM NA POBEDI I BUDI MUSKO! Slovenija potpuno zasluzeno prvak! Dok su oni kao prvi u svojoj grupi pobedjivali Letoniju i Spaniju, ti si imao srece da igras protiv Madjarske i Italije (koji u poslednjih 20 godina nisu preskocili cetvrtfinale). Budi srecan da nisi naleteo na Sloveniju u cetvrfinali, ne bi ti medalje ni video sreckovicu!

io

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.

Mare

pre 6 godina

Sale je idol ove nacije i volim ga kao da mi rodjeni brat. Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ovu utakmicu smo izgubili zbog katastrofalnog sudjenja i nerezonskih izmena Djordjevica, posebno u poslednjoj cetvrtini.

ИксОкс

pre 6 godina

Право у центар, као и увек. Најбоље је овај меч описати, није нам дозвољено. Шампиони!

Pedja Pd

pre 6 godina

Đorđeviću, sram te bilo! Tvoja jedina strategija večeras je bila konstantni stalni pritisak na sudije! Da su dali jednaku šansu zaoba tima izgubili 30+ razlike!!

Alpski Srbin

pre 6 godina

Slovenija je igrala prelepu košarku na ovom prvenstvu i nije mi žao što su osvojili zlato, ali suđenje mi je ogadilo košarku, još i pre finala. Dve tehničke za navodno simuliranje, istoj ekipi, na istoj utakmici, u finalu: ja ovo za 36 godina, pola od čega bavljenja košarkom, nisam video! Randolph neometano izbaci loptu, nakon čega ga odbrambeni igrač u padu dodiruje za dres i oni sude tri bacanja: ja ovo dakle u životu nisam video. Sram ih bilo, ne može čovek da uživa u košarci, pa ma ko pobedio...

Vukasin

pre 6 godina

Ljudi skidam kapu kako ste igrali i ostavili ste srce na terenu. Ne mogu da vam zamerim ama bas nista i da je bilo sumnjivog sudjenja jeste ali ne mogu da razumem da jedan Sale Djordjevic, covek kome je sport uvek pre svega, potrosi vreme za spremanje za finale trazeci sporne situacije u sudjenju. To se radi nakon prvenstva.
U svakom slucaju glavu gore, na ovom takmicenju smo dobili nove heroje i siguran sam da ce nam ovo iskustvo znaciti na narednim takmicenjima.

perica

pre 6 godina

Svaka cast koliko si velik u porazu. Ja sam toliko iskocio iz koze zbog nedodirljivosti Dragica I zbog sudijskih gresaka...Svasta bih rekao da sam na tvom mestu, ali ti si ipak pravi primer I pravi selektor.

CzBg89!

pre 6 godina

Ma ima ovde strucnjaka koji bi dali 10 trojki i igrali vrhunsku odbranu da Dragic ne da kos.. dok sudije sviraju sve i svasta. Svaka cas Srbijo!

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

nedelja 17. Septembar

pre 6 godina

Iz struke sam i samo bih zeleo da prokomentarisem da u svom kratkom zivotu od 40 leta, nisam video da s igracu koji se silovito odbija od bloka odbrane i pada na parket svira tehnicka greska?!?
Tu se u najmanju ruku, pusta igra...
Mozda su se neka pravila promenila bas pred finale.. ko ce ga znati.
Osim toga, malo smo i mlako usli u utakmicu a i to bi uticalo na kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju, porazi su stubovi buducih pobeda, svaka cast momcima i selektoru i hvala na svemu!!

nedelja 17. Septembar

pre 6 godina

Iz struke sam i samo bih zeleo da prokomentarisem da u svom kratkom zivotu od 40 leta, nisam video da s igracu koji se silovito odbija od bloka odbrane i pada na parket svira tehnicka greska?!?
Tu se u najmanju ruku, pusta igra...
Mozda su se neka pravila promenila bas pred finale.. ko ce ga znati.
Osim toga, malo smo i mlako usli u utakmicu a i to bi uticalo na kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju, porazi su stubovi buducih pobeda, svaka cast momcima i selektoru i hvala na svemu!!

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

Luka

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:
1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?
2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?
3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?

Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.
Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.
pozz svima

ispran mozak

pre 6 godina

Mogu da zamislim sta bi bilo da, recimo, sudije ovako odsude derbi Zvezda - Partizan u neciju korist. Bilo bi mrtvih. Gledam i pratim kosarku 35 godina, ovo juce je bilo nestvarno.

Dragan O.

pre 6 godina

Djordjevicu i Danilovicu, ako je stvarno bilo 18 gresaka sudija, to zahteva nekoliko stvari: a)zalbu na sudjenje i zahtev za kaznu i oduzimanje sudijske licence b) ako se zalba ne prihvati i ne usledi kaznjavanje sudija, tuzba nadleznom sudu u Lozani. Ako to ne uradite, opet ce nam se ovo desavati, shvatite da ovo nije vreme Bore Stankovica.

Slav

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.pozz svima
(Luka, 18. septembar 2017 09:05)
Bravo majstore .. sve si objasnio .. ali sve. Muka mi je od ovih sto im i srebro nije dovoljno.. a pri tome , nisu verovali ni grupu da ce da prodju

Alpski Srbin

pre 6 godina

Slovenija je igrala prelepu košarku na ovom prvenstvu i nije mi žao što su osvojili zlato, ali suđenje mi je ogadilo košarku, još i pre finala. Dve tehničke za navodno simuliranje, istoj ekipi, na istoj utakmici, u finalu: ja ovo za 36 godina, pola od čega bavljenja košarkom, nisam video! Randolph neometano izbaci loptu, nakon čega ga odbrambeni igrač u padu dodiruje za dres i oni sude tri bacanja: ja ovo dakle u životu nisam video. Sram ih bilo, ne može čovek da uživa u košarci, pa ma ko pobedio...

Bravo

pre 6 godina

Pa gdje bi bio kraj ove Srbije da privreda I fudbal uhvati zamajac kosarke? Lose sudjenje, navijam decenijama za NBA sudije. Cestitke Sloveniji, ipak su igrali najbolje, u globalu. Sale care I ostali, svaka cast. I hvala!

Globtroter

pre 6 godina

Nije bio ujednačen kriterijum, Dragić je bio prezaštićen, a to ne sme da se desi u finalu. Svi po difoltu kažu zaslužena pobeda Slovenije, a možda i nije toliko zaslužena. Šta da Dragić nije dobio bacanja nego faul u napadu nad Micićem, Lučić tehničku nije zaslužio, a misli da je Dragić imao klasičan floping koji mu niko nije svirao.

Finale ne smeju da obeleže sudije.

led zeppelin

pre 6 godina

Kosarku sam igrao godinama na nizem nivou, odgledao sam hiljade utakmica od beton liga do NBA i tvrdim da su sudije DIREKTNO uticale na rezultat i ODLUCILE pobednika. To je trebalo i sinoc neko u studiju RTS-a otvoreno da kaze, dosta je foliranja.

mix

pre 6 godina

Apsolutno VAM se nema sta zameriti,kad imate onako raspolozenog igraca protiv sebe,kao sto je bio Dragic,koji da je bacio frizider sa pola terena,usao bi u kos,onda tu nema sta da se trazi.To demoralise protivnika i pocne da pravi greske.Kad bi politicari ginuli za svoju zemlju,kao kosarkasi ili vaterpolisti,Srbija bi bila jaca od Norveske.

Nebojsa

pre 6 godina

Gledam juce Acu Informaciju, Savana, Djurovica i Milojevica na RTS. Pa kazu, "necemo o sudjenju". Pa kako necete? Slovencima je direktno poklonjeno 10 poena. Lucicu je sudjena tehnicka zbog "flopinga", a bilo je ocigledno da je nad njim napravljen faul, Prepelic promasuje trojku i nogom udara naseg igraca i dobija tri bacanja, Bobiju i Macvanu se sviraju nepostojeci faulovi u napadu (a Vidmaru ne). To je samo ono sto sam ja video na TV-u i sto mi sada pada na pamet...

Moravac

pre 6 godina

FIBA je definitivno izgubila kompas ne dozvoljavajući sudijama iz EL da sude EP. To se pokazalo u više utakmica. Nisam mogao da verujem da ćemo posle katastrofalnog suđenja u polufinalu imati još gore u finalu. Nije alibi za poraz jer su Slovenci igrali odlično, ali onakve odluke kad se lomio rezultat... Sramota! Ali, obzirom da smo sa desetkovanom ekipom otišli na EP, srebro je više nego uspeh.

ja

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.
(io, 18. septembar 2017 00:06)

sta si ti gledao?

Hladna procena

pre 6 godina

Paradoksalno ali samim tim i istinito, zivot je inace pun paradoksa : izgubili smo kako zasluzeno tako i nezasluzeno!!
zasluzeno zbog odlicnog kvaliteta slovenackog tima na celu sa Dragicem a nezasluzeno zbog pokvarenog sudjenja . Ocigledno je Slovenija favorizovana sto nas veoma dobar ali nedovpljno lucidan tim nije mogao da nadvlada. Sudjenje je bilo pristrasno, prljavo i uticalo je na tok utakmice i njemu krajnji rezultat. Nas savez istovremeno bi trebalo da cestita slovenackom savezu i uputi najostriji protest Fibi uz najavu pokretanja svih zamislivih meta protiv te odmetnute i prevazidjene organizacije!

X

pre 6 godina

Hocu da Sareni, RTS, Danilovic, Savez, Vucic ili ko god napravi video svih gresaka sudijskih u finalu. O tome mora da se prica I pokaze.
(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

ljubitelj sporta

pre 6 godina

Slovenci su zasluženo pobedili. FIBA je upropastila celo takmičenje suspenzijom najboljih sudija. Ovi "trećepozivci" nisu bili ni blizu nivoa turnira.
Ako bih birao igrača koji nas je ubio, to je Prepelič. Slovenci su nas dobili kolektivom i taktikom. Svi njihovi igrači su dali doprinos, našu igru preko centara osujetili.
Potez Kokoškova kada je izveo Dragića na kraju je rešio utakmicu. Da je Kuzmić dao samo jedano baca nje to bi u psihološkom smislu možda okrenulo stvar u našu korist. Na kraju oni su odigrali zrelije od nas.
Čestitke Saletu i momcima na velikom uspehu.

Dejan

pre 6 godina

Сама чињеница да један судија доноси једну одлуку а други судија дијаметрално супротну довољно говори за себе или да ближи судија невиди ситуацију боље од даљег. То је тако кад миксују судије из европе са судијама из остатка света. То наравно не значи да Словенија није заслужила победу. Они су били бољи овог пута. Освојиће ови момци злато кад тад.

Macciavelli SO

pre 6 godina

večeras se setim parkerovih reči upućenih teodosiću na prošlom EP:čoveče pa tebe sudije nepoštuju! Isto tako ova dva balvana španac i talijan nisu nas večeras ispoštovali

Aca Znalac

pre 6 godina

Janezi su imali više id duplo slobodnih bacanja. A ko ih dosuđuje. Pa j...ne sudije. I tako oni postigoše na slobodnjaje 14 poena više od jedne svetske košarkaške sile kakva je Srbija. Sramota za sudenje.

perica

pre 6 godina

Svaka cast koliko si velik u porazu. Ja sam toliko iskocio iz koze zbog nedodirljivosti Dragica I zbog sudijskih gresaka...Svasta bih rekao da sam na tvom mestu, ali ti si ipak pravi primer I pravi selektor.

Bojan

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić

kaokakao

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.
(jasdf, 18. septembar 2017 08:46)

Lucic se kretao a ovaj mu poturio rame i nabo ga!

kentaur

pre 6 godina

Samo za nesvirani faul nad Lučićem, te tehničkom greškom je donijeli razliku na kraju meča, a još "spornih" odluka je bilo.
Nezasluženo zlato Slovenaca.

Humska 1

pre 6 godina

Ne znam koje je ovo po redu evropsko prvenstvo koje sam gledao ali znam da je prvo bilo 1973. u Spaniji. U zivotu nisam video ovako lose sudjenje, mnogo pribliznije kukuruz-ligi, nego EP. Da, sudije su sinoc napravile cirkus sa neujednacenim kriterijumom i previse tehnickih, nesportskih i obivnih licnih za 2+1. Sale je rekao da su Slovenci pobedili zasluzeno i ne trazi alibi za poraz ali je trazio istu sansu za obne ekipe. To je i moja zamerka. Mozda bi nas Slovenci pobedili i bez tih sudackih gluposti. U svakom slucaju su bili sjajni i ja im cestitam, no to nema veze za ovom pricom o sudjenju, ne samo na ovoj utakmici, nego generalno na celom prvenstvu. Cestitke SVIM nasim igracima i strucnom stabu za srebro i borbenost koju su pokazali. Mislim da je ovo jedna od najvrednijih medalja koje smo ikada osvojili, s obzirom na okolnosti koje su nas pratile pre i za vreme EP.

djuro

pre 6 godina

trebalo je da već u drugoj četvrtini pokupi ekipu sa parketa. Ono nije bilo košarka. Pola strategije u napadu je propalo zbog sudija jer su dozvolili nekažnjeno mlaćenje Marjanovića, odatle i minuti Kuzmića i kasnije Štimca. Samo to je dovoljno da utakmica bude neregularna, bez ulaženja u tehničke bez poznatog razloga, garantovane faulove na Dragiću čim pogleda na koš, nepostojeće faulove u napadu itd.

predrag

pre 6 godina

Pokrali su nas kao 2010. i to treba jasno i glasno reći! Ovo je nečuveno i sramno! Još sam van sebe.. Mačvan je sve rekao.
Ali neka, mi Srbi stalno okrećemo i drugi obraz, glumimo dobre momke... Suđenje bilo super, jel da?
U studiju Stojanović, Đurović i Milojević se smeju kao pečene glave, njima fino... Raspravljaju o nekim nebitnim stvarima, a sramnu krađu niko i ne spominje! Jedino je Savan izgleda hteo da priča o tome, ali su ga ova trojica brzo ućutkali jer, zaboga, sada je u Srbiji kul da ćutiš dok te prave idiotom.
Sa takvim luzerskim stavom zaslužujemo da nas i sledeći put pokradu...

Dino

pre 6 godina

Odgovor prijatelju-DOZVOLITE-.Ako ne znas sta je cista pobeda da ti kazem-Cista pobeda je pobeda Nemacke u odbojci protiv Srbije i moze da se sportski cestita,a ono sinoc je bila KRADJA,pametnom dosta.

Knez

pre 6 godina

Nikada mi neće biti jasne ovakve "sportske" izjave. Kako neko može da osvoji trofej "zasluženo" ako ne igra po pravilima? Ako sudije navlače za nekoga, to znači da se ne poštuju pravila igre, ako se ne igra po pravilima, kako bre "zasluženo" da vas ja pitam? I to tako godinama, nevažno je koji je sport i čiji je tim ili reprezentacija...ovakve izjave su pogubne po društvo i sport. To bre urušava zdrav razum.

stručnjaci...

pre 6 godina

Na nasu zalost, Bodiroga nece reagovati jer mu je bitnija stolica nego reprezentacija. Samo da se podsetimo, mi smo dobili dve tehnicke greske zbog "smžulitanja", 4 faula u napadu bez lopte oni ni jedan. Nije svirano 5 faula tokom koji smo davali koseve. Njima je sve svirano. Takodje nisu svirali korake Dragicu bar dva puta kada se covek zaleti i proklize mu stajna noga i onda odskpci nazad u sut. Dva puta se njihov igrac klize po terenu sa loptom i rukama, sudije ne sude korake nego smo nekom srecom dosli do lopte, cak je drugi put svirao podbacivanje pa smo mi dobili posed...jako lose i providno sudjenje. Sale je vec u prvoj cetvtini morao da napravi tehnicku i time bi podigao igrace.

Nicky boy

pre 6 godina

Slovenija NIJE zasluženo pobedila. Čak i u ovom osakaćenom sastavu, Srbija bi ih dobila da nisu imali podršku sudija.

A da smo igrali kompletni na ovom EP, odvalili bi ih 20 razlike.

јд123

pre 6 godina

Uvek će nas gaziti dol budemo ćutali trebali smo lepo da napustimo teren pa kud puklo da puklo ovako će se doveka sprdati sa nama!
(veljko, 18. septembar 2017 08:49)

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!
(Dike., 18. septembar 2017 09:02)

Шта лупетате вас двојица. Требали смо да напустимо терен као Хрвати постоље? Да се понашамо као у дечјем вртићу? Уосталом Сале је вршио притисак на судије, ко је гледао меч, могао је видети да је често приговарао судији који је био поред њега.

Осим тога Сале није рекао да смо изгубили због суђења, него зато што су Словенци били бољи. Сви ви који сада коментаришете са пеном на устима и пљујете Салета, смирите се, па пажљиво и смирено још једном прочитајте шта је рекао. Честитао је Словенцима и скренуо пажњу на лоше суђење. То сада треба и наш КСС да уради након анализе читавог турнира. Осим тога, да су све те спорне одлуке свиране у нашу корист, опет се не зна како би се одвијао меч, зато је глупо рећи да смо због тога изгубили. Можда би ми после тога промашили за 3 поена, слободна бацања, а Словенци надовезали још неколико тројки? Не вреди филозофирати "шта би било кад би било". Суђење не сме бити алиби за пораз, али се на грешке треба скренути пажња. Управо је то Ђорђевић и урадио.

Miodrag

pre 6 godina

Svaka cast na uspehu. Priznacete sebi, niko ovo nije ocekivao krajem avgusta kad se znalo koji tim ide. 
Finale, moram par reci. Ovo je moralo da se dobije kako je islo. Na stranu sve sudijske greske, potpuni amateri svi do jednog na svakoj utakmici. 
Imali smo ih 5 minuta u bonusu. Nema prodora, nema nekih resenja, blokova, pripremljenih akcija u napadu. Nismo imali snage izgelda, a nije ni Dragic vise mogao da stoji.. Ono sto su dali Prepelic i Rendolf je cista slucajnost, ali mi nismo ni probali. Blazic nikad nije imao ulaz naskok, sut, ali eto uslo je. Mi stegnuto totalno poslednjih 5 minuta. 
Micic je bio OK, odbrana vrlo dobra, ali u napadu, bez Jovica ne vredi. Mnogo nam je nedostajao veceras. 
Sale je imao svojih gresaka. Na kraju trece cetvrtine, jeste ona cudna pretorka stisla i prisla na dva, ali na oko 2 minuta do kraja je morao da ubaci bilo koga ko moze da poentira. Umesto nasih poena primamo 6. Opet u tom momentu je nedostajao Jovic recimo. Ulaz, do kraja ili na stranu, pik. Sve njegov domen. 
Ponavljam svaka cast, ne zelim da se to zagubi, ali opet trebalo je i finale da dobijemo, ovako kako se odvijalo. 
Mislim da ipak nismo usli rastereceno. Uz duzno postovanje Slovencima, znali su nekako nasi da su favoriti ipak i to ih je sputalo cini mi se.

Dozvolite

pre 6 godina

Daj covece, pokazi malo dostojanstva i postovovanja za protivnika koji je vise nego zasluzeno pobedio. Nisi video greske na drugoj strani, nekoliko ociglednih koraka Bogdanovica, samo kao primer. Ne vidis nikad ni svoje greske, nisi znao gde udaras. Pobedio Madjarsku i Italiju, umislio da si neki trener, a totalni antitalenat za taj posao, nijedna titula ni sa reprezentacijom ni sa klubovima. Izgubio sa duplo jacim rosterom od ekipe u kojoj su Nikolic, Zagorac, Dimec, Rebec, Cancar... Od ekipe kojoj u egal zavrsnici nisu igrali ni Dragic ni Doncic. Ali od ekipe koja ima trenera.

nn

pre 6 godina

Da se razumemo, Srbija je jedina reprezentacija koja je dobila oficijelno izvinjenje fibe za sudjenje 2010 u Turskoj.

Dakle mi cemo se najverovatnije opet zaliti posle analize, fiba samo moze opet da kaze izvini, i to je sve.

To je bila najveca kradja, na drugo mesto bih stavio utakmicu hrvatska - spanija 2005 u Beogradu. Tu su hrvati pokradeni strasno.

ej bre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Onda kada protivnik pobedi posteno treba cestitati. Ono sto se sinoc desilo vredja inteligenciju normalnih ljudi. Tokom cele utakmice se forsirao promenljiv kriterijum sudjenja. To je odlika amaterskih sudija. Taj promenljiv kriterijum je prouzrokovao greske. Greske su iskljucivo bile na nasu stetu. To je NAMERA! Ko i pored toga zeli da cuti to je njegov problem.
Treba i reci da se Slovenija lavovski borila. Svaka im cast. Ali na cinjenicu da su nas sudije pokrale ne treba cutati. Treba raditi na tome da se poboljsa nas status da bi imali posteno sudjenje!

Fedja

pre 6 godina

Kad god bi se primakli sudije presude neku sumnjivu loptu na stetu Srbije. Tri tehnicke od kojih samo jedna opravdano. lpak bez Jovica i Lazica nismo mogli vise protiv onakve Slovenije. Ko nije dosao u od igraca u Tursku ne treba ga ni pominjati

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Haha

pre 6 godina

@(Dozvolite, 18. septembar 2017 09:36)

Taj sto nista ne zna kako ti kazes osvojio srebro. Zato ne lupaj molim te. Malo je falilo da pobedimo. Sudjenje u Evropi je ocajno, nezavisno od takmicenja, nezavisno od sudija. Pravila su takodje jednim delom losa i sudije imaju preveliku moc da odluce pobednika utakmice, a opet sve bez posledica. Dok god je tako, ko god da sudi po ovim pravilima nece da bude dobro. Bilo da su to vrhunske sudije ili neki indijanci.

Macak

pre 6 godina

Ovo prvenstvo je bilo mozda sam kraj reprezentativne karijere Gasola, Dragica i jos nekih igraca.
Ali evropska kosarka je dobila nove zvijezde.
Naime rodio se novi LaMonika.
Mislili smo da je on neprevazidjen, nedostizan, ali evo dolaze nove zvijezde sudijskog navlacenja, i mora se reci da nimalo ne zaostaju za starim, naprotiv,spremni su na sve.

nwa

pre 6 godina

Ne znam, mozda nisam objektivan, mozda previse gledam navijacki, ali mislim da su dosta gresaka sudije napravile. Ne verujem da je to neka zavera protiv nas kako nas narod voli da kaze, nego jednostavno nedostatak KVALITETA kod sudija. Dva flopa koja su nam svirali su nemoguci, i oba neopravdani, a o cetiri faula za tri poena da ne govorim. Slovenci su zasluzeno uzeli zlato, svaka im cast na tome,odigrali su vrhunski turnir. Sa druge strane, ponosan sam na nase momke, za mene su najveci na svetu!!!

Winter is coming!

pre 6 godina

Koliko ja vas sve volim... Ali Lucic me je toliko odusevio, kapa dole.
Ne pljujem nikog, ali iskreno Guduric me je razocarao i to teska srca kazem...

stevan

pre 6 godina

posle bitke svi generali,srebro malo,a pre pocetka, prognoze, odlicno ako doguramo do cetvrt finala.
sada malo srebro.
cestitke pobednicima,cestitke i kapa dole nasim momcima na borbi i zalaganju,ovu utakmicu su izgubili ali su dobili nesto najdragocenije, a to je ISKUSTVO vise za dalja klupska i reprezentativna takmicenja.
zlurade komentare sto se ovde pisu, pisu sitne dusice,zasto,pa zato sto su sitne dusice

pero

pre 6 godina

Sudije su sudile lose celo EP. Protiv Italije sudili su sve u nasu korist, niko se nije bunio.
Svirali su oni i Slovencima svasta. Nepostojeci faul Dragica nad Micicem, Faul Rendolfa nad Macvanom smesno, faul Rendolfa nad Stimcem jos smesnije, koraci Bogdanovica nekoliko puta, faul Vidmara nad Kuzmicem-nema govora, par nesviranih faulova Doncicu, nekoliko nesviranih faulova Milosavljevica, tehnicka Bobiju, tehnicka Lucicu na kraju utakmice, tehnicka i iskljucenje Djordjevicu. Mnogo je gresaka, ako to budemo gledali onda i Slovenci mogu da se zale na sudjenje. Niko nama nije kriv, niko nije kriv Kuzmicu za promasena bacanja, Macvana za promasenu trojku, Guduricu sto izigrava pametnjakovica na klupi a na terenu nezna sta radi, Bogdanu sto ga nikada nema kada je potrebno,Bobiju sto mu ispadaju lopte iz ruku. Igrali smo mi i dobro i lose osvojili srebro, i mozemo biti vise nego zadovoljni.

Branko Potezica

pre 6 godina

1) 2 tehnicke Lucicu i Micicu

2) 28 naspran 20 dosudjenih licnih gresaka na stetu Srbije

Na ulazu u Istanbul treba da stoji bilbord upozorenja => "Srbi pripazite bicete pokradeni".

aleksandar grozni

pre 6 godina

Rekao bih da mi se cini da je jedan od sudija imao striktno odredjen zadatak i da ga je ispunio.Prostoje neverovatno da se tako sudi narocito u finalu i da se jednoj ekipi dozvoli da udara gde god stigne a drugoj svira bilo kakav dodir.Uz tako neravnomerno sudjenje mi nismo imali sta da trazimo,i zato sve cestitke momcima i strucnom stabu,jer im nije bilo dozvoljeno da pobede.

Mixer

pre 6 godina

Neveratno da likovi imaju obraz da se jave i kažu "cutite dok vas kradu". Fiba suspenduje najbolje sudije zato što sude evro ligu i pozove neke japance ,argentince ,brazilce i ostalu boraniju. Jednostavno sudije nedostojne finala i sa pravom treba da zalimo zbog kradje. A pre toga pretnje izbacivanjem reprezentacije ako se igra euro kup,pa osnivanje neke lige sampiona
,paralelnih takmicenja koja su kvalitetna katastrofa.

ИксОкс

pre 6 godina

Право у центар, као и увек. Најбоље је овај меч описати, није нам дозвољено. Шампиони!

Maja

pre 6 godina

Što jeste, jeste... Naši nisu imali isti kriterijum suđenja. To se videlo iz aviona.
Inače, svaka čast našim momcima, ponosna sam na njih.

Ja Anti Bot

pre 6 godina

Zato treba da se trenerima daju tri celendz tajmauta od 30 sekundi da se proveri na ekranu sporna situacija. Ko je u pravu tajmaut mu ostaje isto kao u tenisu

Nikola

pre 6 godina

Meni B 92 vec neko vreme nije objavio komentar mada nikoga nisam vredjao. Nadam se da danas hoce zbog ovog coveka, A. Djordjevic, i njegovog tima, naseg tima. Momci koji su dokazali svima koliko daleko moze neko ko veruje u sebe.
A osvajace se i zlato samo polako.

Martin Luter

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić
(Bojan, 18. septembar 2017 09:37)

Vidis o Blazicu sam bas hteo da napisem komentar. Nije mi jasno zasto je taj momak imao onako iritantan hijenski osmeh pri kraju utakmice. Inace sam vrlo prijatno iznenadjen i sa simpatijama gledam prelepu kosarku koju su Slovenci demosntrirali. Medjutim, Blazicevio vrlo ironicno parafraziranje Mutinog 'sve je to normalno' je bilo bas neprikladno. Da li je covek bio provociran pre i tokom utakmice? Ako nije, onda je ovo bezobrazluk jer je taj Blazic svoju karijeru upravo u Beogradu podigao na svetski novo kao Bertrans ili Veseli i to je sasvim normalno.

Slovenac

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!

oz

pre 6 godina

Uh, zar opet sudije? Jel su sudije sprecile Kuzmica da pogodi slobodna, ili naterale Macvana na divlje suteve. Izgleda da smo mi najbolji u svemu, samo da nije tih gadnih sudija. I naravno, opet imaju nesto protiv Srbije, Srba, mozda i pravoslavlja?
Ali, kao sto je doslovno stotine ljudi ovde ponovilo, za Sloveniju igraju Srbi, pa je to kao da smo pobedili. Srebro i zlato u isto vreme!
A drugo, celo prvenstvo navijaci provedose mereci da li su bili bolji igraci koji su nekad igrali za Partizan ili za Zvezdu. Eto vam sad Partizan i Zvezda pa nastavite da se ganjate oko tih propalih klubova.

Sabre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Tebra, jel ti mozda MOZDA palo napamet da se ovo ne bi desavalo da za to nema apsolutno razloga? Dodjes bre na turnir sa trecim timom, od tog ima dva kljucna igraca se dodatno povrede, ovi momci koji su ostali svi na ivici povrede i mrtvi umorni od igranja sa tako malim brojem igraca u rotaciji... na kraju smognes snage i protiv onih nenormalnih Dragica i Prepelica i onih moralno-ubijajucih trojki da nadjes resenje i vratis se.. samo da bi te sudija opet zakucao. Covece, samo na nedosudjene faulove na Bobiju bi pobedili ako racunas da covek bacanje nije promasio. A onda dodaj presmesne idiotske tehnicke i svaki pogled ka Slovencima pri sutu za 3 koji je sudjen kao tri bacanja i vec dobijas ideju. Nama su bukvalno u prvoj cetvrtini u dve situacije malo progledali kroz prste, PROTIV nas je bilo jedno 10ak + situacija. Pa ti onda sa svim ovim sto sam naveo, imajuci u vidu sve ostale faktore nemoj da se zalis na sudjenje. Treba da te bude sramota komentara, iskreno.

Dzibrr

pre 6 godina

Bolje da si posle polufinala pripremao neku odbranu za Dragica i Solvence koji vam dadose 93p, nego sto si prebrojavao greske sudija. Bolje da si spremao neke akcije za centre, gde si bio u ogromnoj prednosti koju nisi znao iskoristiti.

dragan

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!
(Slovenac, 18. septembar 2017 10:27)

Ajde, izbacio Dragica jer nije mogao vise,prodao nekoliko napada,menjao Jaku i onog sa najgorom tarzankom koju sam video u zadnjih 10 godina i kao on je trenercina,a Djordjevic koji je izmenjao petorku bar tri puta pokusavajuci da nadje raspolozenog igraca, ne zna. Ne lupetaj. Daj Kokoskovu reprezentaciju ne bez prve petorke, ne bez standardnih 6-7 igraca,nego bez samo ove dvojice pa da vidimo trenera

Stevan

pre 6 godina

Pa pametan je Sale nece da kaze da ga je Kokoskov razbio na taktickom planu...
(Vancouver, 18. septembar 2017 00:19) # Link komentara


Wooow, strasna taktika zaista- kad ne ide, loptu daj Dragicu, ili ce da pogodi ili ce da mu sviraju faul, ili oboje. Ukoliko to ne prodje, lopta Prepelicu koji ce da pogodi sa parkinga, ako ne pogodi, svirace mu faul i dati 3 bacanja. Pa tako bih i ja dobio mec. Sudjenje na ovom Eurobasketu mi je ogadilo kosarku. Suditi 2 puta tehnicku za navodno simuliranje u finalu, je u najmanju ruku diskutabilno, a kad se bolje pogledaju situacije u kojima je to svirano- onda to postaje skandalozno. Randolpha nas igrac dodirne po dresu u padu nakon sto je vec neometano sutirao i izbacio loptu, i sudije sviraku faul i 3 slobodna? Pa da li je to normalno i da li je to neko ko je malo pratio kosarku ikada video? Pricaju neki kako se u NBA niko ne zali na sudjenje... Pa naravno kad u NBA nema neregularnosti jer se na svako insistiranje igraca ili klupe zaustavlja igra i pregledava se snimak kako bi se preispitala navodna sporna odluka. A ovde? Kazes nesto sudiji- on ti zalupi tehnicku.

berkut Orao

pre 6 godina

To je bilo i očekivao. Slovenci su napunili halu bilo ih je tri puta više iako im je Turska dalje iako ih ima 4 puta manje od nas.Nažalost imaju tri puta jači standard.
Neće sudija olako svirati faul u napadu ili nesportsku ličnu ako zna da ce mu zviždati cela hala,zato je nama sve to svirao i dobijao aplauze.

instruktor

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

CzBg89!

pre 6 godina

Ma ima ovde strucnjaka koji bi dali 10 trojki i igrali vrhunsku odbranu da Dragic ne da kos.. dok sudije sviraju sve i svasta. Svaka cas Srbijo!

Sramota

pre 6 godina

Slusam Djordjevica i čitam komentare i ne mogu da verujem: to je toliko nesportski! Slovenci su bili bolji, mnogo bolji. Utakmicu smo izgubili ali ono sto je najtužnije je to sto se sad svi vade na sudije koje su bile potpono neutralne. Eto TU smo PORAZENI! U našoj večnoj neobjektivnosti, uobraženosti i nesposobnosti da da priznamo da je neko drugi BOLJI. Sramno, sramno Djordjevicu, SAD si zaista izgubio!

Goran

pre 6 godina

Sale sve čestitke tebi i momcima.
Nažalost u odsustvu najboljih sudija "sudili" su klasični diletanti.
Mada su ih lepo instruisali u kom smeru da sude.
U svakom slučaju ogroman uspeh uz sve probleme koje smo imali.
Glavu gore junaci i idemo sledeći put po zlato.
Samo moramo biti bolji 20 razlike od protivnika da bi ga i osvojili.

Marlone

pre 6 godina

Slovenci su podmitili sudije, jer im je ovo bila istorijska šansa da uzmu zlato. Pa oni su podmićivali i po pitanju granice sa Hrvatskom, što su ih na kraju i uhvatili na nedjelu, tako da im ni ovdje nije bilo teško. Titula je ukradena i nezaslužena. Srpska ekipa je osakaćena odmah na početku sviranjem nepostojećih faulova, tako da poslije nije mogla ni igrati svoju odbranu, a što joj je bilo najače oružije.

mai ben rai

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.

Lana

pre 6 godina

Sudjenje traljavo za obe strane. Slovenci prosto brzi i precizniji,mi nesumnjivo talentovani i borbeni, ali neki pojedinci ( jos) nisu na nivou nekih njihovih. Bice i to.

Boris Banović

pre 6 godina

1.000.000.000 % u pravu, a kao kritičar s dobrom namerom, ukazujem na činjenicu da smo zlato izgubili isključivo svojim greškama od momenta promašaja oba slobodna bacanja I isilovanih šuteva člana najbolje petorke na EP !

Radoslav

pre 6 godina

Cico i ostali koji kritikuju Saleta sto nije uvodio Bobija,pa kako i zasto da ga uvodi kad je dovoljno inteligentan i zna da bi mu ove lopine od sudija odmah svirale nepostojeci faul u napadu.Ovako je pokusao nesto drugo al nije proslo.Da je bilo posteno sudjenje dobili bismo izmedju 5-10 razlike.Tacka.

xxl

pre 6 godina

Djordjevicu priznaj lepo da si lose vodio utakmicu poslednja 3 minuta i da te Kokoskov nadmudrio. Da su recimo Spanci onako preokrenuli rezultat na par minuta do kraja, lagano bi priveli utakmicu kraju u svoju korist. Svaka cast na motivaciji i borbenosti koju usadjujes igracima ali sto se tice same struke jos si zelen.

koki

pre 6 godina

Kako se niko nije bunio kada Argentini nije sviran faul u zadnjoj sekundi u finalu protiv nas. Tada je i sam Đorđević rekao da su nam sudije progledale kroz prste.

Ovoje u rangu Mijatovićeve lopte koja neodskace dobro

Mare

pre 6 godina

Sale je idol ove nacije i volim ga kao da mi rodjeni brat. Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ovu utakmicu smo izgubili zbog katastrofalnog sudjenja i nerezonskih izmena Djordjevica, posebno u poslednjoj cetvrtini.

Dragan

pre 6 godina

Sve je bilo super.
Srebro sija kao zlato.
Velike cestitke Saletu i momcima.
Takodje Igoru i momcima.
Cijelo prvenstvo bas uzivancija.

malo samokritike nije naodmet

pre 6 godina

cESTITAJ BOLJEM NA POBEDI I BUDI MUSKO! Slovenija potpuno zasluzeno prvak! Dok su oni kao prvi u svojoj grupi pobedjivali Letoniju i Spaniju, ti si imao srece da igras protiv Madjarske i Italije (koji u poslednjih 20 godina nisu preskocili cetvrtfinale). Budi srecan da nisi naleteo na Sloveniju u cetvrfinali, ne bi ti medalje ni video sreckovicu!

eo oma

pre 6 godina

Hvala Saletu, hvala momcima. Borili su se do poslednjeg atoma snage. Nemaju zašta da osećaju krivicu, jer su učinili sve što je bilo ljudski moguće.

Interesuje me samo, da li Nikola Jokić i Stefan Marković mogu mirno da spavaju posle ovoga?

The-Driver

pre 6 godina

"Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna". Moram da se složim sa delom da se gleda snimak, ALI u NBA ima toliko neregularnosti da se to ne može više strpati u dugometražni film! Pratim aktivno NBA i mogu reći da su njihove sudije užasne, može se reći kao ove juče. Dupli standardi za sve bolje igrače su postali normalna stvar. Dovoljno je pogledati tri prošla finala i videti kako se sudi James-u ili Green-u na drugoj strani (isterali su ga na kraju da ne igra jednu utakmicu u finalu ali je i to bilo bas na mišiće jer je postao nemoguć) i sve bi bilo jasno. Tako da, sudije sude očigledno po nekim pravilima, samo ih mi nismo još videli ;)

Negativni

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.
(instruktor, 18. septembar 2017 10:10)

Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.

ilke

pre 6 godina

Dobro, da li su sudije promasile dva bacanja na 82:82 ili Kuzmic, da li je sudija kriv sto Kuzmic umesto da hvata cistu loptu on je odbija i Prepelic posle toga daje trojku. Bogdan na poslednja tri prvenstva u najvaznijim utakmicama ima prosek za tri manji od 15%. Rezultat se lomi, a u nasoj petorci igraju Stimac, Bircevic i Kuzmic. Svaka cast na medalji, ali hajde najpre da pogledamo sebi u oci i cestitamo, ako ne boljem onda onom ko je imao vise sportske pameti.

menjajmo pristup

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

(zapadnobalkanskinealbanac, 18. septembar 2017 12:45)

Pogrešno, upravo treba galamiti o suđenju, jer kad jednom vide da si budala koje ćutke prihvataš sve što ti serviraju ima da te stalno jašu

Dakle, gde su naši čelnici, velika imena košarke da postave pitanja, i što da ne upute žalbu fibi? Zar smo zaboravili polufinale SP 2010? Dokle ćemo više da izigravamo nekakve plemenite vitezove a u stvari ovce za šišanje?

Realno, svaka čast

pre 6 godina

Bravo za nase kosarkase, najboljih 12(11) koji su bili u stanju da igraju.
S obzirom na sastav, ovo je ogroman uspeh. Slovenija igrala odlicno, Dragic prikazao koliko Bogdan mora napredovati da bi bio zvezda u NBA ligi. Djordjević je postigao maximum sa ovim timom. A što se sudjenja tiče, svako ko se barem malo razume u košarku video je veliko neznanje sinoćnjeg sudijskog sastava. 7 puta se medju sobom nisu složili oko odluka. Generalno lose sudjenje na celom prvenstvu za sta je naravno kriva FIBA.

Realista

pre 6 godina

Sudije katastrofa ali realno trebali smo dobiti Sloveniju u finalu jer smo kvalitetniji tim od njih. Mi se ponasali kao da igramo protiv Amerikanaca, bojazljivo i uplaseno... Ali dobro i ovo je veliki uspeh bez sedmorice igraca..

kladzom do bola

pre 6 godina

slovenia u eu , sudije iz eu , sta smo ocekivali . sve je ovo uvek bilo vise od sporta , to je dokazano jos i kad su premijeri dosli na dodelu medalja , strasno., i sta sad jos da na sp u rusiji putin dodeli pehar i da ne gledam vise ni sport .ubi politika sve .

Vanja

pre 6 godina

Sudjenje je sastavni deo sporta i tako ga treba prihvatiti. Na svetskom prvenstvu u Indijanopolisu mislim 2002 protiv Argentine naš igrač je celim stoplim bio u autu, a sudije nisu svirale, rezultat ne da se "lomio" nego je to bukvalno presudilo. Šta da se radi. Najbolje je voditi sa 20 razlike pa neka sude kako hoće i kad hoće. Napred, u nove radne pobede. Poštovanje.

zoran

pre 6 godina

Kokoshkin prijatelju moj, Kokoshkin...on je uzrok zlata dobrog tima Slovenije, ali u Srbiji se preko veze dolazi do klupe selektora, pa je covek izvisio. Valja Amerima u NBA ligi, a nama ne valja. Evo ga rezultat...Slovenci su igrali NBA kosarku i prava je sreca da je bilo tesno na kraju.
Na stranu foliranti tipa Jokic, Teodosic i ostali, ali to je pitanje srpskog karaktera, a tu smo tanki.
Momcima koji su izasli na parket ne treba zamerati, jer su to sto jesu. Borili su se koliko mogu i znaju (doduse neki ne bi mogli da izbore mesto na Adi za kvalitetniji basket).

Robi

pre 6 godina

Da li je ikako moguce da neku utakmicu izgubimo a da nisu sudije krive.A sto se niko ne seti Kuzmica i promasena dva slobodna bacanja ,tri min do kraja,u trenutku kada smo u velikom naletu preokrenuli rezultat i bili na neresenom.Covek "ladno"promasi oba slobodna bacanja i opet da Slovencima vetar u ledja.

Bora

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.

Marko

pre 6 godina

Da li je ovaj čovek ikada izgubio a da nije krivio sudije? Ponekad, eto, dogodi se svemirska slučajnost i njegov tim izgubi. Ali još uvek nikada nije čestitao boljem a da nije uplitao sudije. a da nije možda razlog što se Mačvan ispromašivao?Ili što je ubacio Štimaru kojeg su izlepili nekoliko puta zaredom, a ostavio Bobana na klupi sve vreme kad se lomilo,ili što je bio pogubljen na tajmautu, pa nam se napad svodio na to - šta Bogdan napravi? (a dečko je promašio neke šuteve; i MJ je svojevremeno 50 puta više, to je sport). Evo umesto komentara na ovogodišnje suđenje šta je Sale pričao kad smo ispali na prošlom EP od Litvanaca :

" Još u prvoj utakmici sam namerno dobio tehničku grešku jer sam video šta nam se sprema. I prošle godine sam to uradio, ako se sećate. Očigledno im ne odgovara da Srbija bude u borbi za medalje...“U osmini finala posle Finske, prošao sam pored Gorana Radonjića i pitao: ’Je l’ vam odgovara da nas izbacite odavde i ne želite da igramo ovde?’ A pri tom je Goran uvek bio prijatelj ove federacije, ali to je bila neka moja reakcija na sve što se dešavalo. Jednostavno, ne volim da se nekome oduzima pravo da se pošteno bori. Ne znam kako se desilo da nam Letonac i Španac sude protiv Litvanije. Čovek jednostavno ostaje otvorenih usta na to kako se nekim sportistima oduzima jednaka šansa koju drugi imaju. Očigledno da su se neke stvari desile i mi ćemo reagovati, poslaćemo video-izveštaj"
Priznaj poraz brate, budi gospodin a ne plači.

trener saradnik

pre 6 godina

Realno, da bilo je gresaka sudija
Ali..
njima nije igrao Dragic zadnja 4min, a Doncic 3/4.
dobili su nas sa klupom?
Bobi nije igrao zadnja 4min?
imali smo 2 mala faula 2 time outa?
utakmica se nije zavrsila planski,igrali smo stihijski na BB i oni su nas tu procitali.Kokoskov

.

pre 6 godina

Sale nemoj i ti o sudijama molim te...Sta je vama ljudi zar mislite da jedna mala Slovenija ima sudije u šaci? Da smo igrali protiv amera ili nemačke recimo pa da razumem, ovako...
Ko je pošten reći će lepo da je Slovenija bila bolja, ko nije uvek može da kuka na sudije.

Не boy ша лик О' вњак

pre 6 godina

Само желим похвалит нови стајлинг судаца хашког трабуњала који су и без оних ретро одора и перика, дијелећи правду меднародне FIBA заједнице, још једанпут показали да је правда спор(н)а, ал' (чланицама изабраног друштва) достижна. ЕУ нема алтернативe. Мислите NATO.
(...бразииил, мени не треба бразииил...)

Ostin A

pre 6 godina

Inače Slovenci su takođe besni na sudije takođe, jer u prvom poluvremenu su Dončića tako tukli, gurali, vukli za dres... Nije ni čudo što je bio katastrofalan u napadu.
Za to Đorđeviću svaka čast, uspeli su da ga iznerviraju, ipak je on klinac i mora još da uči. Možda je i šteta što se povredio, jer sam siguran da bi ga Kokoškov forsirao, pogotovo kad se Dragić umorio.

dragan

pre 6 godina

Vi ljudi ne znate da taj "skijas" Dragic godinama lomi zube u NBA? Covek je i tamo ubica.
Slovenija bi svakako pobedila sinoc, ali da je sudjenje bili posteno mozda bi imali sansu. Ovako je nije bilo i to je ono sto definitivno boli, psiholoski su ubili momke sviranjem onog faula Micicu.

chombe

pre 6 godina

Djordjevica vise dozivljavam kao kosarkasku velicinu i motivatora igraca, a ovaj Kokoskov je trenerska zver, skolovan do maksimuma koji to znanje itekako primenjuje. Ta razlika je i presudila, a ne sudije koji su bzvz sudile.

laik

pre 6 godina

ljudi to je samo kosarka,momci su igrali i odigrali odlicno,slovenci dobili finale pa sta,zasto pravite ratnike od spotista,na kraju krajeva imali smo srece izbegli spance,da li bi se onda hvatali za sudjenje?

abv

pre 6 godina

tako je to kad soroševa kamarila naredi da svira suspendovani amerikanac i plus italijan koji nas ne moze videti ocima treceg necu ni da spominjem

zeljko

pre 6 godina

Dosta kukanja,pobedili su nad skijasi,pa zar jedan igrac da nam da 36 koseva(Dragic),u polufinalu Sved slicnu neku brojku.Strasna odbrana.

Bravo Slovencima

pre 6 godina

Užasni su suci bili, poslije nijednog vašeg flopa nisu sudili faul Slovencima. Kako se samo usuduju ne padat na vaše fore i pritisak, snebivanje, cirkusiranje .. Dobili bi 10 tehničkih da nije bilo finale..

progledajmo

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.
(mai ben rai, 18. septembar 2017 12:55)

Ti si jako, jako naivan čovek ako tako misliš, Slovenci podmićuju i na krupnijim stvarima - vidi arbitražu oko Piranskog zaliva - a kamoli za ovo, a kvalitetne sudije osim stručnosti krase i moralne vrline, između ostalog i nepodmitljivost.

Setite se samo koliko puta su se sudije međusobno sukobljavale sinoć, i jasno je da tu nisu čista posla

Dike.

pre 6 godina

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!

Pedja Pd

pre 6 godina

Đorđeviću, sram te bilo! Tvoja jedina strategija večeras je bila konstantni stalni pritisak na sudije! Da su dali jednaku šansu zaoba tima izgubili 30+ razlike!!

мерак

pre 6 godina

Браво лавови наши, браво сале. Свака част на борби. Онакво суђење само лаику може да прође као ненамерно! И још само, не странцима, не треба нам такво злато. Живела Србија!

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Koji je on car! Ni jednom nije pomenuo da je došao bez 7 igrača na Eurobasket. Oči su mi zasuzile kad sam pročitao "prvi plej" i shvatio da misli na Jovića.

Da vidim ko će sledeći put da mu se ne odazove! I ja bih došao ovako kilav i poginuo, oba minuta treninga, koliko mogu da izdržim.

A sudije? Ko ih da izvinete ****. Pamti se srebro i imena ovih momaka i Saleta Velikog. Pobediće oni i sudije u sledećem finalu. Juče nije bilo snage.

Vukasin

pre 6 godina

Ljudi skidam kapu kako ste igrali i ostavili ste srce na terenu. Ne mogu da vam zamerim ama bas nista i da je bilo sumnjivog sudjenja jeste ali ne mogu da razumem da jedan Sale Djordjevic, covek kome je sport uvek pre svega, potrosi vreme za spremanje za finale trazeci sporne situacije u sudjenju. To se radi nakon prvenstva.
U svakom slucaju glavu gore, na ovom takmicenju smo dobili nove heroje i siguran sam da ce nam ovo iskustvo znaciti na narednim takmicenjima.

Kole

pre 6 godina

hahaha - kada Srbi pobede, to je zato jer su bolji,spretniji, pametniji,jači ... kada izgube, uvek je to zbog sudaca, Vatikana, cije, svecke zavere ... Đorđević prvo pljuje po sucima, a onda kaže "Slovenija je zasluženo dobila". Nisko i podlo. Budi čovek, stisni ruku i iskreno reci "Čestitam".
Bez "ali".

ja

pre 6 godina

Nas selektor je veoma los. Sinoc je takticki dosta gresio. Na 3.30 do kraja, +2 za nas i sa jos dva mala faula on povlaci nekoliko losih poteza u nizu i gubi utakmicu.

bersi

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....

Stiven

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.(instruktor, 18. septembar 2017 10:10) Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.
(Negativni, 18. septembar 2017 11:5
Pa uzeo je evropskoj fmp zvezdi 17 trofeja, to se racuna u medjunarodne valjda

bggh

pre 6 godina

Trebali smo više da spuštamo na Bobija ispod koša. Njega bi verovatno udvajali i onda bi mogao da podeli pas nekom za 3pts i to bi raširilo igru. Tako smo Ruse dobili. Ovako smo poradjali poene a šut nismo imali, i Dragić je igrao kao na treniningu i nikako nismo mogli da ga sačuvamo.
Centri su nam podbacili kao i Bogdan.

jasdf

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.

omerG icnevolS

pre 6 godina

jel onda bjese odgovor na pitanje divcu: a da li je maradona igrao rukom?
a jel bjese onda litvanci napustise parket na nekoliko minuta u atini? tad sudjenje bilo ok?

Goran

pre 6 godina

"...Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ..."

Alo, bre ... igrao je u transu, jer je to bila utakmica za zlatnu medalju. Šta će ti bolji motiv? Kakva crna zemlja predaka ... ako ćemo tamo, niko ni protiv koga ne bi smeo da se trudi, s obzirom na to koliko smo svi izmešani.

Osim toga, ovo je bilo prvenstvo Evrope u košarci, a ne rat. U sportu i sportskim igrama se uživa, tu ne bi trebalo da postoji mesto za tugu i mržnju. Protivniku svaka čast, bio je bolji sinoć, ali nismo ni mi bili za bacanje. Sledeći put, nadam se, biće zamenjene uloge.

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.
(Bora, 18. septembar 2017 12:42)

Bobi nista nije uradio u finalu ali ga ni sudije nisu stedele, no, definitivno on sinoc nije imao sta da trazi na parketu. Sa druge strane, ulaskom Stimca nasa ekipa je promrdana i stvari su krenule na bolje. Nazalost, u napadu je prokockao sanse koje je izborio odbranom... Ova tema me uopste ne zanima ali sto je mnogo, mnogo je... Evo tebi Boban (protiv koga nemam nista protiv i zelim mu sve najbolje) pa ga vodi kuci, a saleta ostavi na miru jer smo zahvaljujuci njemu osvojili Srebro, a da si se ti pitao, gotovo sigurno ne bismo ni bili na turniru...

Ivan ZG

pre 6 godina

Kada sam ovdje napisao da nikada europsko prvenstvo nije bilo izjednačenije nalupali ste mi minuse. A ispalo je da je finale mogla igrati i Litva i Rusija i Grčka i Slovenija i Španjolska i Srbija i dobiti ga. I ne bi bilo nezasluženo. Jednostavno od ovih ekipa svaka može pobijediti svaku. Ovisi da li šuteri imaju svoj dan i da li postoji kemija u ekipi.
Kada se sve zbroji Slovenci su igrali odlično. I imali odličnu ekipu. I sa dvugom ekipom tj. onima sa klupe igra nije bitno padala, a energetski su biuli odlični. I u obrani i u napadu. Brzi, rastrčani, skaču na svaku loptu. I to je moralo donijeti rezultat. Bravo Slovenci i bravo treneru.

UKTS

pre 6 godina

Kao trener nebi bavio sudijama, nas su realno pobedila dvojica Dragic i Doncic plus Prepelic kada je Doncic izasao.Jednostavno su nam rasturili odbranu brzom igom i resenjima u polukontri.Mi smo u tim situacijama smesno izgledali i oni su nam ubacili u prvom poluvremenu preko 50 poena. Kada ptmis toliko poena u jednom poluvremenu nemozesz da pobedis.Sledeca stvar nili smo dominantni visinom nad Slovenijom ali to nismo uspeli da iskoristimo nego smo probali da igramo tako kako Slovenija run and gun i tako smo prosli kako smo prosli.Zakljucak je jednostavan sne to je krivica Djordjevica on to zna i zato svaljije krivicu na sudije, napad je najbolka odbrana ali ne za nas za Slovence da. Kokoskov je nadmudrio Djordjevica, taj isti trener koga nismo hteli za slektora.

dbauizadjale

pre 6 godina

IvanZg@ Razlika je u tome to sto ste vi skinuli gace pred Rusima, i sto ste bili pregazeni. Slovenija je zasluzeno pobjedila igrali su najljepsu kosarku. Nasim momcima sve cestitke, borili su se kao lavovi.

borisbl

pre 6 godina

Hahaha..prejaki su ovi "strucnjaci" sto objasnjavaju Djordjevicu sta je trebao da radi i kakvu taktiku. Hahaha... oni inaju max 8 razreda skole i u zivotu nisu ni amatersku utakmicu odigrali al sebi daju za pravo da DJORDJEVICU drze predavanje o kosarci! Hahaha... da niste toliko "pametni" mozda bi i shvatili sta pricate i kako se igra kosarka il bilo koji drugi sport jer verujem da i ostalim selektorima u svim sportovima dajete "savete" i znate najbolju taktiku.. hahaha..

ring of fire

pre 6 godina

Ako kazes Slovenci su zasluzili titulu i sve cestitke, zasto onda pominjes sudije. To kme, kme zvuci glupavo.


Bolje reci da nisu ovako sudili ne bi nas pobedili, ovako ispadas kme kme trener.

borisbl

pre 6 godina

Sudije glavni krivci za ne mogucnost igranja i osvajanja zlata. Svojim odlukama direktno odlucili pobjednika. Seamno i zalosno sudjenje... Saletu i momcim svaka cast na borbi.. dali au sve od sebe. Samo totalni amater moze kriviti pojwdine igrace a pogotovo Djorajevica. Srebro sija kao zlato! Sa postenim sydjebjem zlato bi osvojili sigurno, a sa igracima koji nisu dosli bilo vi min. 30 razlike za nas! A sad amatere (pljuvaci) izvolite.. skadite se svojim ne znanjem i svojom sitnom dusom..

beogradski

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

kako nije, sale je žestoko kritikovao suđenje protiv letonije, koju smo pobedili sa 10 razlike....suđenje katasrofalno (direktno je uticalo na ishod), i pored svega toga smo imali utakmicu u rukama, kuzmićeva promašena bacanja i totalno odustsvo napada u zadnja tri munuta, samo lopta bogdanu i svi se sakrili

Влада

pre 6 godina

Смешни су коментари да је Кокошков тактички разбио Салета. Каква је то тактика са толико шутева 3? Сад је ушло и никад више. Ти нема тактике. То се видело кад су наши стигли резултат. Словенци су заједно са Кокошковим деловали изгубљено, били су готови. Једноставно исмо унали да приведемо то крају и мислим да је ту Сале погрешио код пар измена. Али шта је ту је.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednu utakmicu da su Srbi izgubili zato jer je protivnik bio bolji. Ili su suci bili na strani protivnika ili su imali sreće. Nikada Srbi nisu bili lošiji pa je pobijedio protivnik.

Inače, jučerašnja utakmica nije bila ništa različita od drugih. Kada je Hrvatska igrala protiv Rusije, rusi su igrali agresivnu obranu. To obično završi vrlo brzo sa puno osobnih i ispunjenim bonusom. Ovaj puta nije jer su suci dozvolili udarce po rukama i nisu ništa sudili. Rezultat je da mi nismo mogli uopće šutirati, a faulove nisu svirali. U košarci je dovoljno dotknuti protivnika da lopta ne uđe u koš, a kamoli dozvoliti jači kontakt i ne suditi faul.
U jučerašnjoj utakmici pred kraj ste se izgubili i počeli udrati protivnika. Moglo vam je biti suđeno i više namjernih osobnih grešaka.

coldplayer

pre 6 godina

@malo samokritike...
Ne bi mi dozvolili da ti napisem sta mislim o takvim re.ardima poput tebe.Sale je verovatno musko kakvo to neces nikad biti a ni tad.O tome da su pobedili Let,koju smo i mi dobili,i ostalih komentara je glupo i pricati.Sa prve pozicije se ide laksim putem i mi smo po prvi put u nekom sportu imali srece.A koliko je inace nismo imali govori to da nam je 9 igraca povredjeno.Tako da ne znam samo ko je ovde imao srece.Ti sigurno sa tim mozgom nisi mali covece

Vlado

pre 6 godina

Sale je fino rekao:
Slovenija je zasluzeno osvojila titulu, svaka im cast.
Sve drugo je utjesna prica.
Svaka ekipa moze praviti listu svojih "spornih" situacija.
Ali bolje da pravi analizu vlastitih gresaka.
Kod rezultata 80:80 je to bilo presudno.
Kuzmic je promasio 2 slobodna.
Kao penal u fudbalu.
Plus ostali promasaji Macavana i Bogdanovica.
Tako da prica o sudijama ne pije vode.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

io

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.

coldplayer

pre 6 godina

@ja
Da je tada pogresio jeste.Ali reci da je los je kranje kret.nski.Covek iz godine u godinu vodi sjajno ekipu ma kakva bila i ti pljujes po njemu.To govori dosta o tebi.

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

nemoj molim te ssle, da se vadiš na sudije. tvoje nelogične i nerezonske izmene, vođenje utakmice u momentu kad se povredio dončić, a dragič morao da izađe napolje zbog umora šta li,su nas koštale zlata. jer nisi iskoristio sreću koja ti se nasmešila po hiljaditi put ( povreda dončića i izlazak dragiča) i umesto da u tom momentu prelomiš utakmicu, da iskoristiš svoju sad već čuvenu sreću (koja nas je,ako ćemo pošteno pomazila sa žrebom) pa smo tako preko jedinog ozbiljnijeg suparnika- rusije,i došli do finala ( inače bi ispali najkasnije u 1/4 finalu da nije bilo mađarske i italijanske boranije). i u tom momentu, kokoškov te nauči trenerskom poslu i dobije sa,realno,aba ligašima. sem toga, postoji i harma - zar si zaboravio saša kako je sabonis plakao zbog neviđene sudijske krađe u finalu devedesetpete, kako je odbijao da se vrati na parket (i ostatak litvanije) kako si ga molio ( i celu litvaniju) da sw vrate i završe finale? nemoj molim te da se vadiš na sudije, sale

Влада

pre 6 godina

Није ми јасна ситуација са Штимцем и Кузмићем. Штимац је појео небројено банана на овом првенству. Кузмић у одсудним треницима губи лопту, затим промашује бацања. Мислом да је задња три минута морао да огта Маријановић. Морам да похвалим Мицића који је одлично одиграо посебно у одбрани и требао је да остане на паркету до краја. Задњи шутеви си требали да иду на друге играче, не на Богдана који је био уморан и доста испражњен и под највећим притиском. О сидијама не треба трошити превише речи, свирали су довољно лоше на нашу штету, од техничких, до недосуђених фаулова. Мислим да је то највећа срамота овог првенства, такмичење које оваквим суђењем губи смисао.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Hahaha

pre 6 godina

Slovenija otišla na +10,dragic i prepelic pucali od samopouzdanja.Tad je krenuo žrtveni teatar.. Bili ste skoro zabavniji od dragiceve klase.. Cestitke

Đole

pre 6 godina

Više nego očigledno, jedan od sudija je sudio tendenciozno protiv Srbije, otud i nekad komično kontradiktorne odluke jednog i drugog. Ne slažem se da takva konstatacija na bilo koji način umanjuje zasluženu pobedu Slovenije. Oni su imali drugačiji peh, povredu Dončića, ali su se tome brzo prilagodili i na kraju pobedili bez njega iako je i njih to moglo da izbaci iz koloseka.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

coldplayer

pre 6 godina

@sramota
Ko je tebi kriv sto se stidis samog sebe?Sto verovatno nisi potrcao u zivotu a kamoli trenirao.Jer nemas pojma kako je to trenirati 2 meseca,odreci se letnjeg odmora,da bi te neko ojadio u finalu.Lepo reci da ni pravila ne znas,jer samo tako mogu da objasnim tvoj komentar.A kad si bolji onda ti pomoc sudija nije potrebna.Ti si izgubio majstore,a da nisi ni poceo.

coldplayer

pre 6 godina

@Miodrag
Majstore,svaka ti je zlatna.Da znas samo kako sam vikao sinoc na tih 2min kad smo prisli na 2poena da ubaci nekog ko zna da da kos.Cela zgrada me je cula koliko sam to ponovio.Ali jbg.

buca

pre 6 godina

(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

Protiv Rusa slično? Rusi lome rezultat i taman da se približe na -3 njima se svira faul u napadu dok je Lučić bio u kretanju, nije se ni postavio kako treba samo uleteo napravio kontakt i nastavio dalje.

ultrasrbin

pre 6 godina

Sramota, 18. septembar 2017 08:54

Ako nista ne znas o kosarci onda bolje da cutis.
Samo su iste situacije trebale isto da se tumace, a ne da sudija ispod kosa svira za nas, a onaj sa drugog kraj terena menja odluku i navlaci. Spanac morao da odsudi kako mu je receno da bi pokazao da je Slovenija toliko jaka i da ih je zato izbacila. Italijan klasicno osvetnicki prema ekipi koja je izbacila njegovu reprezentaciju.
Nije RTS uradio analizu vec nezavisni novinar i definitivno su sudije napravile 15-ak gresaka vise na stetu Srbije. Neka bude da je to bar 15 poena manje za Sloveniju pa onda sagledaj rezultat utakmice. Da ne pricamo sto bi tu moglo da bude bar 10-ak poena vise za Srbiju. Napravio sam simulaciju i dosao skoro do iste razlike samo u korist Srbije.Naravno da sam za svaku gresku u korist Srbije nama skidao 2 poena i Slovencima dodavao 1. Za svaku gresku u korist Slovenije njima sam samo skidao 2 poen.

Dozvolite

pre 6 godina

Daj covece, pokazi malo dostojanstva i postovovanja za protivnika koji je vise nego zasluzeno pobedio. Nisi video greske na drugoj strani, nekoliko ociglednih koraka Bogdanovica, samo kao primer. Ne vidis nikad ni svoje greske, nisi znao gde udaras. Pobedio Madjarsku i Italiju, umislio da si neki trener, a totalni antitalenat za taj posao, nijedna titula ni sa reprezentacijom ni sa klubovima. Izgubio sa duplo jacim rosterom od ekipe u kojoj su Nikolic, Zagorac, Dimec, Rebec, Cancar... Od ekipe kojoj u egal zavrsnici nisu igrali ni Dragic ni Doncic. Ali od ekipe koja ima trenera.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

koki

pre 6 godina

Kako se niko nije bunio kada Argentini nije sviran faul u zadnjoj sekundi u finalu protiv nas. Tada je i sam Đorđević rekao da su nam sudije progledale kroz prste.

Ovoje u rangu Mijatovićeve lopte koja neodskace dobro

Pedja Pd

pre 6 godina

Đorđeviću, sram te bilo! Tvoja jedina strategija večeras je bila konstantni stalni pritisak na sudije! Da su dali jednaku šansu zaoba tima izgubili 30+ razlike!!

Bravo Slovencima

pre 6 godina

Užasni su suci bili, poslije nijednog vašeg flopa nisu sudili faul Slovencima. Kako se samo usuduju ne padat na vaše fore i pritisak, snebivanje, cirkusiranje .. Dobili bi 10 tehničkih da nije bilo finale..

Slovenac

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!

malo samokritike nije naodmet

pre 6 godina

cESTITAJ BOLJEM NA POBEDI I BUDI MUSKO! Slovenija potpuno zasluzeno prvak! Dok su oni kao prvi u svojoj grupi pobedjivali Letoniju i Spaniju, ti si imao srece da igras protiv Madjarske i Italije (koji u poslednjih 20 godina nisu preskocili cetvrtfinale). Budi srecan da nisi naleteo na Sloveniju u cetvrfinali, ne bi ti medalje ni video sreckovicu!

Sramota

pre 6 godina

Slusam Djordjevica i čitam komentare i ne mogu da verujem: to je toliko nesportski! Slovenci su bili bolji, mnogo bolji. Utakmicu smo izgubili ali ono sto je najtužnije je to sto se sad svi vade na sudije koje su bile potpono neutralne. Eto TU smo PORAZENI! U našoj večnoj neobjektivnosti, uobraženosti i nesposobnosti da da priznamo da je neko drugi BOLJI. Sramno, sramno Djordjevicu, SAD si zaista izgubio!

Dzibrr

pre 6 godina

Bolje da si posle polufinala pripremao neku odbranu za Dragica i Solvence koji vam dadose 93p, nego sto si prebrojavao greske sudija. Bolje da si spremao neke akcije za centre, gde si bio u ogromnoj prednosti koju nisi znao iskoristiti.

pero

pre 6 godina

Sudije su sudile lose celo EP. Protiv Italije sudili su sve u nasu korist, niko se nije bunio.
Svirali su oni i Slovencima svasta. Nepostojeci faul Dragica nad Micicem, Faul Rendolfa nad Macvanom smesno, faul Rendolfa nad Stimcem jos smesnije, koraci Bogdanovica nekoliko puta, faul Vidmara nad Kuzmicem-nema govora, par nesviranih faulova Doncicu, nekoliko nesviranih faulova Milosavljevica, tehnicka Bobiju, tehnicka Lucicu na kraju utakmice, tehnicka i iskljucenje Djordjevicu. Mnogo je gresaka, ako to budemo gledali onda i Slovenci mogu da se zale na sudjenje. Niko nama nije kriv, niko nije kriv Kuzmicu za promasena bacanja, Macvana za promasenu trojku, Guduricu sto izigrava pametnjakovica na klupi a na terenu nezna sta radi, Bogdanu sto ga nikada nema kada je potrebno,Bobiju sto mu ispadaju lopte iz ruku. Igrali smo mi i dobro i lose osvojili srebro, i mozemo biti vise nego zadovoljni.

bersi

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....

io

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.

Dike.

pre 6 godina

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!

jasdf

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.

oz

pre 6 godina

Uh, zar opet sudije? Jel su sudije sprecile Kuzmica da pogodi slobodna, ili naterale Macvana na divlje suteve. Izgleda da smo mi najbolji u svemu, samo da nije tih gadnih sudija. I naravno, opet imaju nesto protiv Srbije, Srba, mozda i pravoslavlja?
Ali, kao sto je doslovno stotine ljudi ovde ponovilo, za Sloveniju igraju Srbi, pa je to kao da smo pobedili. Srebro i zlato u isto vreme!
A drugo, celo prvenstvo navijaci provedose mereci da li su bili bolji igraci koji su nekad igrali za Partizan ili za Zvezdu. Eto vam sad Partizan i Zvezda pa nastavite da se ganjate oko tih propalih klubova.

omerG icnevolS

pre 6 godina

jel onda bjese odgovor na pitanje divcu: a da li je maradona igrao rukom?
a jel bjese onda litvanci napustise parket na nekoliko minuta u atini? tad sudjenje bilo ok?

zoran

pre 6 godina

Kokoshkin prijatelju moj, Kokoshkin...on je uzrok zlata dobrog tima Slovenije, ali u Srbiji se preko veze dolazi do klupe selektora, pa je covek izvisio. Valja Amerima u NBA ligi, a nama ne valja. Evo ga rezultat...Slovenci su igrali NBA kosarku i prava je sreca da je bilo tesno na kraju.
Na stranu foliranti tipa Jokic, Teodosic i ostali, ali to je pitanje srpskog karaktera, a tu smo tanki.
Momcima koji su izasli na parket ne treba zamerati, jer su to sto jesu. Borili su se koliko mogu i znaju (doduse neki ne bi mogli da izbore mesto na Adi za kvalitetniji basket).

xxl

pre 6 godina

Djordjevicu priznaj lepo da si lose vodio utakmicu poslednja 3 minuta i da te Kokoskov nadmudrio. Da su recimo Spanci onako preokrenuli rezultat na par minuta do kraja, lagano bi priveli utakmicu kraju u svoju korist. Svaka cast na motivaciji i borbenosti koju usadjujes igracima ali sto se tice same struke jos si zelen.

.

pre 6 godina

Sale nemoj i ti o sudijama molim te...Sta je vama ljudi zar mislite da jedna mala Slovenija ima sudije u šaci? Da smo igrali protiv amera ili nemačke recimo pa da razumem, ovako...
Ko je pošten reći će lepo da je Slovenija bila bolja, ko nije uvek može da kuka na sudije.

Bora

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.

Marko

pre 6 godina

Da li je ovaj čovek ikada izgubio a da nije krivio sudije? Ponekad, eto, dogodi se svemirska slučajnost i njegov tim izgubi. Ali još uvek nikada nije čestitao boljem a da nije uplitao sudije. a da nije možda razlog što se Mačvan ispromašivao?Ili što je ubacio Štimaru kojeg su izlepili nekoliko puta zaredom, a ostavio Bobana na klupi sve vreme kad se lomilo,ili što je bio pogubljen na tajmautu, pa nam se napad svodio na to - šta Bogdan napravi? (a dečko je promašio neke šuteve; i MJ je svojevremeno 50 puta više, to je sport). Evo umesto komentara na ovogodišnje suđenje šta je Sale pričao kad smo ispali na prošlom EP od Litvanaca :

" Još u prvoj utakmici sam namerno dobio tehničku grešku jer sam video šta nam se sprema. I prošle godine sam to uradio, ako se sećate. Očigledno im ne odgovara da Srbija bude u borbi za medalje...“U osmini finala posle Finske, prošao sam pored Gorana Radonjića i pitao: ’Je l’ vam odgovara da nas izbacite odavde i ne želite da igramo ovde?’ A pri tom je Goran uvek bio prijatelj ove federacije, ali to je bila neka moja reakcija na sve što se dešavalo. Jednostavno, ne volim da se nekome oduzima pravo da se pošteno bori. Ne znam kako se desilo da nam Letonac i Španac sude protiv Litvanije. Čovek jednostavno ostaje otvorenih usta na to kako se nekim sportistima oduzima jednaka šansa koju drugi imaju. Očigledno da su se neke stvari desile i mi ćemo reagovati, poslaćemo video-izveštaj"
Priznaj poraz brate, budi gospodin a ne plači.

chombe

pre 6 godina

Djordjevica vise dozivljavam kao kosarkasku velicinu i motivatora igraca, a ovaj Kokoskov je trenerska zver, skolovan do maksimuma koji to znanje itekako primenjuje. Ta razlika je i presudila, a ne sudije koji su bzvz sudile.

ring of fire

pre 6 godina

Ako kazes Slovenci su zasluzili titulu i sve cestitke, zasto onda pominjes sudije. To kme, kme zvuci glupavo.


Bolje reci da nisu ovako sudili ne bi nas pobedili, ovako ispadas kme kme trener.

Boris Banović

pre 6 godina

1.000.000.000 % u pravu, a kao kritičar s dobrom namerom, ukazujem na činjenicu da smo zlato izgubili isključivo svojim greškama od momenta promašaja oba slobodna bacanja I isilovanih šuteva člana najbolje petorke na EP !

Kole

pre 6 godina

hahaha - kada Srbi pobede, to je zato jer su bolji,spretniji, pametniji,jači ... kada izgube, uvek je to zbog sudaca, Vatikana, cije, svecke zavere ... Đorđević prvo pljuje po sucima, a onda kaže "Slovenija je zasluženo dobila". Nisko i podlo. Budi čovek, stisni ruku i iskreno reci "Čestitam".
Bez "ali".

Robi

pre 6 godina

Da li je ikako moguce da neku utakmicu izgubimo a da nisu sudije krive.A sto se niko ne seti Kuzmica i promasena dva slobodna bacanja ,tri min do kraja,u trenutku kada smo u velikom naletu preokrenuli rezultat i bili na neresenom.Covek "ladno"promasi oba slobodna bacanja i opet da Slovencima vetar u ledja.

nedelja 17. Septembar

pre 6 godina

Iz struke sam i samo bih zeleo da prokomentarisem da u svom kratkom zivotu od 40 leta, nisam video da s igracu koji se silovito odbija od bloka odbrane i pada na parket svira tehnicka greska?!?
Tu se u najmanju ruku, pusta igra...
Mozda su se neka pravila promenila bas pred finale.. ko ce ga znati.
Osim toga, malo smo i mlako usli u utakmicu a i to bi uticalo na kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju, porazi su stubovi buducih pobeda, svaka cast momcima i selektoru i hvala na svemu!!

Mare

pre 6 godina

Sale je idol ove nacije i volim ga kao da mi rodjeni brat. Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ovu utakmicu smo izgubili zbog katastrofalnog sudjenja i nerezonskih izmena Djordjevica, posebno u poslednjoj cetvrtini.

Vukasin

pre 6 godina

Ljudi skidam kapu kako ste igrali i ostavili ste srce na terenu. Ne mogu da vam zamerim ama bas nista i da je bilo sumnjivog sudjenja jeste ali ne mogu da razumem da jedan Sale Djordjevic, covek kome je sport uvek pre svega, potrosi vreme za spremanje za finale trazeci sporne situacije u sudjenju. To se radi nakon prvenstva.
U svakom slucaju glavu gore, na ovom takmicenju smo dobili nove heroje i siguran sam da ce nam ovo iskustvo znaciti na narednim takmicenjima.

ja

pre 6 godina

Nas selektor je veoma los. Sinoc je takticki dosta gresio. Na 3.30 do kraja, +2 za nas i sa jos dva mala faula on povlaci nekoliko losih poteza u nizu i gubi utakmicu.

Ostin A

pre 6 godina

Inače Slovenci su takođe besni na sudije takođe, jer u prvom poluvremenu su Dončića tako tukli, gurali, vukli za dres... Nije ni čudo što je bio katastrofalan u napadu.
Za to Đorđeviću svaka čast, uspeli su da ga iznerviraju, ipak je on klinac i mora još da uči. Možda je i šteta što se povredio, jer sam siguran da bi ga Kokoškov forsirao, pogotovo kad se Dragić umorio.

kentaur

pre 6 godina

Samo za nesvirani faul nad Lučićem, te tehničkom greškom je donijeli razliku na kraju meča, a još "spornih" odluka je bilo.
Nezasluženo zlato Slovenaca.

zeljko

pre 6 godina

Dosta kukanja,pobedili su nad skijasi,pa zar jedan igrac da nam da 36 koseva(Dragic),u polufinalu Sved slicnu neku brojku.Strasna odbrana.

Sale

pre 6 godina

Upravo zbog ovakvih stvari ce, nazalost, evropska kosarka kaskati jos vise za NBA. Tamo, kada god je situacija nejasna, sudije gledaju snimak, iz vise uglova. Gotovo da su u obavezi da ga pregledaju na insistiranje igraca ili klupe. Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna!
Sramno je da u finalnoj utakmici EP bude ovoliko propusta.
Ako i preko ovoga predjemo kao i 2010. pokrasce nas opet... ili nekog drugog, nebitno, ali to ubija draz same igre... sta je svrha?
Interesuje me kakav stav ce po ovom pitanju zauzeti Bodiroga...

Nicky boy

pre 6 godina

Slovenija NIJE zasluženo pobedila. Čak i u ovom osakaćenom sastavu, Srbija bi ih dobila da nisu imali podršku sudija.

A da smo igrali kompletni na ovom EP, odvalili bi ih 20 razlike.

UKTS

pre 6 godina

Kao trener nebi bavio sudijama, nas su realno pobedila dvojica Dragic i Doncic plus Prepelic kada je Doncic izasao.Jednostavno su nam rasturili odbranu brzom igom i resenjima u polukontri.Mi smo u tim situacijama smesno izgledali i oni su nam ubacili u prvom poluvremenu preko 50 poena. Kada ptmis toliko poena u jednom poluvremenu nemozesz da pobedis.Sledeca stvar nili smo dominantni visinom nad Slovenijom ali to nismo uspeli da iskoristimo nego smo probali da igramo tako kako Slovenija run and gun i tako smo prosli kako smo prosli.Zakljucak je jednostavan sne to je krivica Djordjevica on to zna i zato svaljije krivicu na sudije, napad je najbolka odbrana ali ne za nas za Slovence da. Kokoskov je nadmudrio Djordjevica, taj isti trener koga nismo hteli za slektora.

Vanja

pre 6 godina

Sudjenje je sastavni deo sporta i tako ga treba prihvatiti. Na svetskom prvenstvu u Indijanopolisu mislim 2002 protiv Argentine naš igrač je celim stoplim bio u autu, a sudije nisu svirale, rezultat ne da se "lomio" nego je to bukvalno presudilo. Šta da se radi. Najbolje je voditi sa 20 razlike pa neka sude kako hoće i kad hoće. Napred, u nove radne pobede. Poštovanje.

ilke

pre 6 godina

Dobro, da li su sudije promasile dva bacanja na 82:82 ili Kuzmic, da li je sudija kriv sto Kuzmic umesto da hvata cistu loptu on je odbija i Prepelic posle toga daje trojku. Bogdan na poslednja tri prvenstva u najvaznijim utakmicama ima prosek za tri manji od 15%. Rezultat se lomi, a u nasoj petorci igraju Stimac, Bircevic i Kuzmic. Svaka cast na medalji, ali hajde najpre da pogledamo sebi u oci i cestitamo, ako ne boljem onda onom ko je imao vise sportske pameti.

ispran mozak

pre 6 godina

Mogu da zamislim sta bi bilo da, recimo, sudije ovako odsude derbi Zvezda - Partizan u neciju korist. Bilo bi mrtvih. Gledam i pratim kosarku 35 godina, ovo juce je bilo nestvarno.

Marlone

pre 6 godina

Slovenci su podmitili sudije, jer im je ovo bila istorijska šansa da uzmu zlato. Pa oni su podmićivali i po pitanju granice sa Hrvatskom, što su ih na kraju i uhvatili na nedjelu, tako da im ni ovdje nije bilo teško. Titula je ukradena i nezaslužena. Srpska ekipa je osakaćena odmah na početku sviranjem nepostojećih faulova, tako da poslije nije mogla ni igrati svoju odbranu, a što joj je bilo najače oružije.

Luka

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:
1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?
2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?
3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?

Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.
Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.
pozz svima

abv

pre 6 godina

tako je to kad soroševa kamarila naredi da svira suspendovani amerikanac i plus italijan koji nas ne moze videti ocima treceg necu ni da spominjem

led zeppelin

pre 6 godina

Kosarku sam igrao godinama na nizem nivou, odgledao sam hiljade utakmica od beton liga do NBA i tvrdim da su sudije DIREKTNO uticale na rezultat i ODLUCILE pobednika. To je trebalo i sinoc neko u studiju RTS-a otvoreno da kaze, dosta je foliranja.

Realista

pre 6 godina

Sudije katastrofa ali realno trebali smo dobiti Sloveniju u finalu jer smo kvalitetniji tim od njih. Mi se ponasali kao da igramo protiv Amerikanaca, bojazljivo i uplaseno... Ali dobro i ovo je veliki uspeh bez sedmorice igraca..

Nebojsa

pre 6 godina

Gledam juce Acu Informaciju, Savana, Djurovica i Milojevica na RTS. Pa kazu, "necemo o sudjenju". Pa kako necete? Slovencima je direktno poklonjeno 10 poena. Lucicu je sudjena tehnicka zbog "flopinga", a bilo je ocigledno da je nad njim napravljen faul, Prepelic promasuje trojku i nogom udara naseg igraca i dobija tri bacanja, Bobiju i Macvanu se sviraju nepostojeci faulovi u napadu (a Vidmaru ne). To je samo ono sto sam ja video na TV-u i sto mi sada pada na pamet...

posmatrač sa tribine

pre 6 godina

nemoj molim te ssle, da se vadiš na sudije. tvoje nelogične i nerezonske izmene, vođenje utakmice u momentu kad se povredio dončić, a dragič morao da izađe napolje zbog umora šta li,su nas koštale zlata. jer nisi iskoristio sreću koja ti se nasmešila po hiljaditi put ( povreda dončića i izlazak dragiča) i umesto da u tom momentu prelomiš utakmicu, da iskoristiš svoju sad već čuvenu sreću (koja nas je,ako ćemo pošteno pomazila sa žrebom) pa smo tako preko jedinog ozbiljnijeg suparnika- rusije,i došli do finala ( inače bi ispali najkasnije u 1/4 finalu da nije bilo mađarske i italijanske boranije). i u tom momentu, kokoškov te nauči trenerskom poslu i dobije sa,realno,aba ligašima. sem toga, postoji i harma - zar si zaboravio saša kako je sabonis plakao zbog neviđene sudijske krađe u finalu devedesetpete, kako je odbijao da se vrati na parket (i ostatak litvanije) kako si ga molio ( i celu litvaniju) da sw vrate i završe finale? nemoj molim te da se vadiš na sudije, sale

Dragan O.

pre 6 godina

Djordjevicu i Danilovicu, ako je stvarno bilo 18 gresaka sudija, to zahteva nekoliko stvari: a)zalbu na sudjenje i zahtev za kaznu i oduzimanje sudijske licence b) ako se zalba ne prihvati i ne usledi kaznjavanje sudija, tuzba nadleznom sudu u Lozani. Ako to ne uradite, opet ce nam se ovo desavati, shvatite da ovo nije vreme Bore Stankovica.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednu utakmicu da su Srbi izgubili zato jer je protivnik bio bolji. Ili su suci bili na strani protivnika ili su imali sreće. Nikada Srbi nisu bili lošiji pa je pobijedio protivnik.

Inače, jučerašnja utakmica nije bila ništa različita od drugih. Kada je Hrvatska igrala protiv Rusije, rusi su igrali agresivnu obranu. To obično završi vrlo brzo sa puno osobnih i ispunjenim bonusom. Ovaj puta nije jer su suci dozvolili udarce po rukama i nisu ništa sudili. Rezultat je da mi nismo mogli uopće šutirati, a faulove nisu svirali. U košarci je dovoljno dotknuti protivnika da lopta ne uđe u koš, a kamoli dozvoliti jači kontakt i ne suditi faul.
U jučerašnjoj utakmici pred kraj ste se izgubili i počeli udrati protivnika. Moglo vam je biti suđeno i više namjernih osobnih grešaka.

djuro

pre 6 godina

trebalo je da već u drugoj četvrtini pokupi ekipu sa parketa. Ono nije bilo košarka. Pola strategije u napadu je propalo zbog sudija jer su dozvolili nekažnjeno mlaćenje Marjanovića, odatle i minuti Kuzmića i kasnije Štimca. Samo to je dovoljno da utakmica bude neregularna, bez ulaženja u tehničke bez poznatog razloga, garantovane faulove na Dragiću čim pogleda na koš, nepostojeće faulove u napadu itd.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Hahaha

pre 6 godina

Slovenija otišla na +10,dragic i prepelic pucali od samopouzdanja.Tad je krenuo žrtveni teatar.. Bili ste skoro zabavniji od dragiceve klase.. Cestitke

Knez

pre 6 godina

Nikada mi neće biti jasne ovakve "sportske" izjave. Kako neko može da osvoji trofej "zasluženo" ako ne igra po pravilima? Ako sudije navlače za nekoga, to znači da se ne poštuju pravila igre, ako se ne igra po pravilima, kako bre "zasluženo" da vas ja pitam? I to tako godinama, nevažno je koji je sport i čiji je tim ili reprezentacija...ovakve izjave su pogubne po društvo i sport. To bre urušava zdrav razum.

ljubitelj sporta

pre 6 godina

Slovenci su zasluženo pobedili. FIBA je upropastila celo takmičenje suspenzijom najboljih sudija. Ovi "trećepozivci" nisu bili ni blizu nivoa turnira.
Ako bih birao igrača koji nas je ubio, to je Prepelič. Slovenci su nas dobili kolektivom i taktikom. Svi njihovi igrači su dali doprinos, našu igru preko centara osujetili.
Potez Kokoškova kada je izveo Dragića na kraju je rešio utakmicu. Da je Kuzmić dao samo jedano baca nje to bi u psihološkom smislu možda okrenulo stvar u našu korist. Na kraju oni su odigrali zrelije od nas.
Čestitke Saletu i momcima na velikom uspehu.

eo oma

pre 6 godina

Hvala Saletu, hvala momcima. Borili su se do poslednjeg atoma snage. Nemaju zašta da osećaju krivicu, jer su učinili sve što je bilo ljudski moguće.

Interesuje me samo, da li Nikola Jokić i Stefan Marković mogu mirno da spavaju posle ovoga?

Slav

pre 6 godina

Sigurno je da nismo imali isti tretman kao Slovenci. Da jesmo, poslednja 3-4 minuta bi igrao Bobi, ali ga Sale nije ubacio jer su mu sve vreme bila okačena 2 igrača, a kada bi i pokušao da primi loptu svirali su mu lične u napadu. Nikada neću razumeti 3 stvari:1. Zasto je Bobiju sviran faul u napadu u prvom pol kada je hteo da primi lopti i samo podigao ruku?2. Zasto je Lucicu svirana tehnička kada se odbio od bloka?3. Zasto su Prepelic i Rendolf dobili po 3 bacanja?Bez svega ovoga mi ulazimo u zavrsnicu sa 3-5 poena prednosti i resavamo. Bogdan ne bi morao da forsira jer smo jurili i priveli bi kraju sa slobodnih bacanja.Đorđević je odličan reprezentativni trener, veliki motivator i voleo bih da ostane. Sam bog zna odakle je iskopao petorku Micic, Guduric, Bircevic, Lucic i Stimac koja je stigla prednost Slovenaca. Dragic je na kraju potpuno trokirao i Kokoskov ga je izveo zbog toga. Da je Lazic mogao da igra to bi se desilo vec u 3/4. Sto se tice povrede Doncica ne bih na to gledao kao veliki hendikep za Slovence, do povrede je bio potpuno zatvoren i imali su od njega vise stete nego koristi.pozz svima
(Luka, 18. septembar 2017 09:05)
Bravo majstore .. sve si objasnio .. ali sve. Muka mi je od ovih sto im i srebro nije dovoljno.. a pri tome , nisu verovali ni grupu da ce da prodju

laik

pre 6 godina

ljudi to je samo kosarka,momci su igrali i odigrali odlicno,slovenci dobili finale pa sta,zasto pravite ratnike od spotista,na kraju krajeva imali smo srece izbegli spance,da li bi se onda hvatali za sudjenje?

dragan

pre 6 godina

Ajde Sale, pogledaj utakmicu sad jos jednom, pa skontaj sta ti je Igor uradio, a da nisi reagovao uopste. JEsi dobar trener, ali Igor je nova, neprikosnovena zvezda tog zanata, koja te je saterala u cosakbez glavnih igraca u zadnjoj cetvrtini!
(Slovenac, 18. septembar 2017 10:27)

Ajde, izbacio Dragica jer nije mogao vise,prodao nekoliko napada,menjao Jaku i onog sa najgorom tarzankom koju sam video u zadnjih 10 godina i kao on je trenercina,a Djordjevic koji je izmenjao petorku bar tri puta pokusavajuci da nadje raspolozenog igraca, ne zna. Ne lupetaj. Daj Kokoskovu reprezentaciju ne bez prve petorke, ne bez standardnih 6-7 igraca,nego bez samo ove dvojice pa da vidimo trenera

Не boy ша лик О' вњак

pre 6 godina

Само желим похвалит нови стајлинг судаца хашког трабуњала који су и без оних ретро одора и перика, дијелећи правду меднародне FIBA заједнице, још једанпут показали да је правда спор(н)а, ал' (чланицама изабраног друштва) достижна. ЕУ нема алтернативe. Мислите NATO.
(...бразииил, мени не треба бразииил...)

Goran

pre 6 godina

Sale sve čestitke tebi i momcima.
Nažalost u odsustvu najboljih sudija "sudili" su klasični diletanti.
Mada su ih lepo instruisali u kom smeru da sude.
U svakom slučaju ogroman uspeh uz sve probleme koje smo imali.
Glavu gore junaci i idemo sledeći put po zlato.
Samo moramo biti bolji 20 razlike od protivnika da bi ga i osvojili.

Dino

pre 6 godina

Odgovor prijatelju-DOZVOLITE-.Ako ne znas sta je cista pobeda da ti kazem-Cista pobeda je pobeda Nemacke u odbojci protiv Srbije i moze da se sportski cestita,a ono sinoc je bila KRADJA,pametnom dosta.

predrag

pre 6 godina

Pokrali su nas kao 2010. i to treba jasno i glasno reći! Ovo je nečuveno i sramno! Još sam van sebe.. Mačvan je sve rekao.
Ali neka, mi Srbi stalno okrećemo i drugi obraz, glumimo dobre momke... Suđenje bilo super, jel da?
U studiju Stojanović, Đurović i Milojević se smeju kao pečene glave, njima fino... Raspravljaju o nekim nebitnim stvarima, a sramnu krađu niko i ne spominje! Jedino je Savan izgleda hteo da priča o tome, ali su ga ova trojica brzo ućutkali jer, zaboga, sada je u Srbiji kul da ćutiš dok te prave idiotom.
Sa takvim luzerskim stavom zaslužujemo da nas i sledeći put pokradu...

stručnjaci...

pre 6 godina

Na nasu zalost, Bodiroga nece reagovati jer mu je bitnija stolica nego reprezentacija. Samo da se podsetimo, mi smo dobili dve tehnicke greske zbog "smžulitanja", 4 faula u napadu bez lopte oni ni jedan. Nije svirano 5 faula tokom koji smo davali koseve. Njima je sve svirano. Takodje nisu svirali korake Dragicu bar dva puta kada se covek zaleti i proklize mu stajna noga i onda odskpci nazad u sut. Dva puta se njihov igrac klize po terenu sa loptom i rukama, sudije ne sude korake nego smo nekom srecom dosli do lopte, cak je drugi put svirao podbacivanje pa smo mi dobili posed...jako lose i providno sudjenje. Sale je vec u prvoj cetvtini morao da napravi tehnicku i time bi podigao igrace.

instruktor

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.

јд123

pre 6 godina

Uvek će nas gaziti dol budemo ćutali trebali smo lepo da napustimo teren pa kud puklo da puklo ovako će se doveka sprdati sa nama!
(veljko, 18. septembar 2017 08:49)

E moj Đorđeviću nemaš ti m... da budeš selektor!!! Onaj ludi Dule Vujošević bi povukao ekipu sa parketa da su mu onako sudije svirale!!!! A ti?? Šta si ti uradio da preokreneš situaciju i izvršiš pritisak na njih!!!! NIŠTA!!! Inače sam veliki Zvrzdaš ali kapa dole Duletu na vođenju timova pod pritiskom!!!
(Dike., 18. septembar 2017 09:02)

Шта лупетате вас двојица. Требали смо да напустимо терен као Хрвати постоље? Да се понашамо као у дечјем вртићу? Уосталом Сале је вршио притисак на судије, ко је гледао меч, могао је видети да је често приговарао судији који је био поред њега.

Осим тога Сале није рекао да смо изгубили због суђења, него зато што су Словенци били бољи. Сви ви који сада коментаришете са пеном на устима и пљујете Салета, смирите се, па пажљиво и смирено још једном прочитајте шта је рекао. Честитао је Словенцима и скренуо пажњу на лоше суђење. То сада треба и наш КСС да уради након анализе читавог турнира. Осим тога, да су све те спорне одлуке свиране у нашу корист, опет се не зна како би се одвијао меч, зато је глупо рећи да смо због тога изгубили. Можда би ми после тога промашили за 3 поена, слободна бацања, а Словенци надовезали још неколико тројки? Не вреди филозофирати "шта би било кад би било". Суђење не сме бити алиби за пораз, али се на грешке треба скренути пажња. Управо је то Ђорђевић и урадио.

Aca Znalac

pre 6 godina

Janezi su imali više id duplo slobodnih bacanja. A ko ih dosuđuje. Pa j...ne sudije. I tako oni postigoše na slobodnjaje 14 poena više od jedne svetske košarkaške sile kakva je Srbija. Sramota za sudenje.

Winter is coming!

pre 6 godina

Koliko ja vas sve volim... Ali Lucic me je toliko odusevio, kapa dole.
Ne pljujem nikog, ali iskreno Guduric me je razocarao i to teska srca kazem...

Branko Potezica

pre 6 godina

1) 2 tehnicke Lucicu i Micicu

2) 28 naspran 20 dosudjenih licnih gresaka na stetu Srbije

Na ulazu u Istanbul treba da stoji bilbord upozorenja => "Srbi pripazite bicete pokradeni".

Negativni

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.
(instruktor, 18. septembar 2017 10:10)

Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.

ej bre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Onda kada protivnik pobedi posteno treba cestitati. Ono sto se sinoc desilo vredja inteligenciju normalnih ljudi. Tokom cele utakmice se forsirao promenljiv kriterijum sudjenja. To je odlika amaterskih sudija. Taj promenljiv kriterijum je prouzrokovao greske. Greske su iskljucivo bile na nasu stetu. To je NAMERA! Ko i pored toga zeli da cuti to je njegov problem.
Treba i reci da se Slovenija lavovski borila. Svaka im cast. Ali na cinjenicu da su nas sudije pokrale ne treba cutati. Treba raditi na tome da se poboljsa nas status da bi imali posteno sudjenje!

perica

pre 6 godina

Svaka cast koliko si velik u porazu. Ja sam toliko iskocio iz koze zbog nedodirljivosti Dragica I zbog sudijskih gresaka...Svasta bih rekao da sam na tvom mestu, ali ti si ipak pravi primer I pravi selektor.

Bravo

pre 6 godina

Pa gdje bi bio kraj ove Srbije da privreda I fudbal uhvati zamajac kosarke? Lose sudjenje, navijam decenijama za NBA sudije. Cestitke Sloveniji, ipak su igrali najbolje, u globalu. Sale care I ostali, svaka cast. I hvala!

berkut Orao

pre 6 godina

To je bilo i očekivao. Slovenci su napunili halu bilo ih je tri puta više iako im je Turska dalje iako ih ima 4 puta manje od nas.Nažalost imaju tri puta jači standard.
Neće sudija olako svirati faul u napadu ili nesportsku ličnu ako zna da ce mu zviždati cela hala,zato je nama sve to svirao i dobijao aplauze.

Bojan

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

objektivno

pre 6 godina

Prestanite kukati i lijepo priznajte da je Slovenija zaslužila zalatnu medalju ,jer je na prvenstvu igrala najbolje.Prisjetite se koje je Srbija imala protivnike ,a koje Slovenija samo u četvrtfinalu i polufinalu.Ko je gledao meč zna da su Slovenci gotovo ,uvijek ,čast izuzecima, vodili ,a u jednom periodu i više od 10 koševa i bila bi velika nepravda da su ga izgubili.

Lana

pre 6 godina

Sudjenje traljavo za obe strane. Slovenci prosto brzi i precizniji,mi nesumnjivo talentovani i borbeni, ali neki pojedinci ( jos) nisu na nivou nekih njihovih. Bice i to.

ИксОкс

pre 6 godina

Право у центар, као и увек. Најбоље је овај меч описати, није нам дозвољено. Шампиони!

Globtroter

pre 6 godina

Nije bio ujednačen kriterijum, Dragić je bio prezaštićen, a to ne sme da se desi u finalu. Svi po difoltu kažu zaslužena pobeda Slovenije, a možda i nije toliko zaslužena. Šta da Dragić nije dobio bacanja nego faul u napadu nad Micićem, Lučić tehničku nije zaslužio, a misli da je Dragić imao klasičan floping koji mu niko nije svirao.

Finale ne smeju da obeleže sudije.

borisbl

pre 6 godina

Sudije glavni krivci za ne mogucnost igranja i osvajanja zlata. Svojim odlukama direktno odlucili pobjednika. Seamno i zalosno sudjenje... Saletu i momcim svaka cast na borbi.. dali au sve od sebe. Samo totalni amater moze kriviti pojwdine igrace a pogotovo Djorajevica. Srebro sija kao zlato! Sa postenim sydjebjem zlato bi osvojili sigurno, a sa igracima koji nisu dosli bilo vi min. 30 razlike za nas! A sad amatere (pljuvaci) izvolite.. skadite se svojim ne znanjem i svojom sitnom dusom..

buca

pre 6 godina

(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

Protiv Rusa slično? Rusi lome rezultat i taman da se približe na -3 njima se svira faul u napadu dok je Lučić bio u kretanju, nije se ni postavio kako treba samo uleteo napravio kontakt i nastavio dalje.

trener saradnik

pre 6 godina

Realno, da bilo je gresaka sudija
Ali..
njima nije igrao Dragic zadnja 4min, a Doncic 3/4.
dobili su nas sa klupom?
Bobi nije igrao zadnja 4min?
imali smo 2 mala faula 2 time outa?
utakmica se nije zavrsila planski,igrali smo stihijski na BB i oni su nas tu procitali.Kokoskov

Haha

pre 6 godina

@(Dozvolite, 18. septembar 2017 09:36)

Taj sto nista ne zna kako ti kazes osvojio srebro. Zato ne lupaj molim te. Malo je falilo da pobedimo. Sudjenje u Evropi je ocajno, nezavisno od takmicenja, nezavisno od sudija. Pravila su takodje jednim delom losa i sudije imaju preveliku moc da odluce pobednika utakmice, a opet sve bez posledica. Dok god je tako, ko god da sudi po ovim pravilima nece da bude dobro. Bilo da su to vrhunske sudije ili neki indijanci.

X

pre 6 godina

Hocu da Sareni, RTS, Danilovic, Savez, Vucic ili ko god napravi video svih gresaka sudijskih u finalu. O tome mora da se prica I pokaze.
(I protiv Rusa je bilo slicno ali ovo u finalu je prekardasilo sve mere).

aleksandar grozni

pre 6 godina

Rekao bih da mi se cini da je jedan od sudija imao striktno odredjen zadatak i da ga je ispunio.Prostoje neverovatno da se tako sudi narocito u finalu i da se jednoj ekipi dozvoli da udara gde god stigne a drugoj svira bilo kakav dodir.Uz tako neravnomerno sudjenje mi nismo imali sta da trazimo,i zato sve cestitke momcima i strucnom stabu,jer im nije bilo dozvoljeno da pobede.

Miodrag

pre 6 godina

Svaka cast na uspehu. Priznacete sebi, niko ovo nije ocekivao krajem avgusta kad se znalo koji tim ide. 
Finale, moram par reci. Ovo je moralo da se dobije kako je islo. Na stranu sve sudijske greske, potpuni amateri svi do jednog na svakoj utakmici. 
Imali smo ih 5 minuta u bonusu. Nema prodora, nema nekih resenja, blokova, pripremljenih akcija u napadu. Nismo imali snage izgelda, a nije ni Dragic vise mogao da stoji.. Ono sto su dali Prepelic i Rendolf je cista slucajnost, ali mi nismo ni probali. Blazic nikad nije imao ulaz naskok, sut, ali eto uslo je. Mi stegnuto totalno poslednjih 5 minuta. 
Micic je bio OK, odbrana vrlo dobra, ali u napadu, bez Jovica ne vredi. Mnogo nam je nedostajao veceras. 
Sale je imao svojih gresaka. Na kraju trece cetvrtine, jeste ona cudna pretorka stisla i prisla na dva, ali na oko 2 minuta do kraja je morao da ubaci bilo koga ko moze da poentira. Umesto nasih poena primamo 6. Opet u tom momentu je nedostajao Jovic recimo. Ulaz, do kraja ili na stranu, pik. Sve njegov domen. 
Ponavljam svaka cast, ne zelim da se to zagubi, ali opet trebalo je i finale da dobijemo, ovako kako se odvijalo. 
Mislim da ipak nismo usli rastereceno. Uz duzno postovanje Slovencima, znali su nekako nasi da su favoriti ipak i to ih je sputalo cini mi se.

Stiven

pre 6 godina

Meni je falio Dule, da pridje onako lagano sudiji i sa ozbiljnom facom mu se tiho ispsuje u lice, dok ga desnom stipa za dupe i uvrce, onako seretski.(instruktor, 18. septembar 2017 10:10) Zato se taj Dule naosvajao medalja i medjunarodnih trofeja. Prosto ne znaš koliko.
(Negativni, 18. septembar 2017 11:5
Pa uzeo je evropskoj fmp zvezdi 17 trofeja, to se racuna u medjunarodne valjda

Alpski Srbin

pre 6 godina

Slovenija je igrala prelepu košarku na ovom prvenstvu i nije mi žao što su osvojili zlato, ali suđenje mi je ogadilo košarku, još i pre finala. Dve tehničke za navodno simuliranje, istoj ekipi, na istoj utakmici, u finalu: ja ovo za 36 godina, pola od čega bavljenja košarkom, nisam video! Randolph neometano izbaci loptu, nakon čega ga odbrambeni igrač u padu dodiruje za dres i oni sude tri bacanja: ja ovo dakle u životu nisam video. Sram ih bilo, ne može čovek da uživa u košarci, pa ma ko pobedio...

CzBg89!

pre 6 godina

Ma ima ovde strucnjaka koji bi dali 10 trojki i igrali vrhunsku odbranu da Dragic ne da kos.. dok sudije sviraju sve i svasta. Svaka cas Srbijo!

Maja

pre 6 godina

Što jeste, jeste... Naši nisu imali isti kriterijum suđenja. To se videlo iz aviona.
Inače, svaka čast našim momcima, ponosna sam na njih.

Dejan

pre 6 godina

Сама чињеница да један судија доноси једну одлуку а други судија дијаметрално супротну довољно говори за себе или да ближи судија невиди ситуацију боље од даљег. То је тако кад миксују судије из европе са судијама из остатка света. То наравно не значи да Словенија није заслужила победу. Они су били бољи овог пута. Освојиће ови момци злато кад тад.

mix

pre 6 godina

Apsolutno VAM se nema sta zameriti,kad imate onako raspolozenog igraca protiv sebe,kao sto je bio Dragic,koji da je bacio frizider sa pola terena,usao bi u kos,onda tu nema sta da se trazi.To demoralise protivnika i pocne da pravi greske.Kad bi politicari ginuli za svoju zemlju,kao kosarkasi ili vaterpolisti,Srbija bi bila jaca od Norveske.

Humska 1

pre 6 godina

Ne znam koje je ovo po redu evropsko prvenstvo koje sam gledao ali znam da je prvo bilo 1973. u Spaniji. U zivotu nisam video ovako lose sudjenje, mnogo pribliznije kukuruz-ligi, nego EP. Da, sudije su sinoc napravile cirkus sa neujednacenim kriterijumom i previse tehnickih, nesportskih i obivnih licnih za 2+1. Sale je rekao da su Slovenci pobedili zasluzeno i ne trazi alibi za poraz ali je trazio istu sansu za obne ekipe. To je i moja zamerka. Mozda bi nas Slovenci pobedili i bez tih sudackih gluposti. U svakom slucaju su bili sjajni i ja im cestitam, no to nema veze za ovom pricom o sudjenju, ne samo na ovoj utakmici, nego generalno na celom prvenstvu. Cestitke SVIM nasim igracima i strucnom stabu za srebro i borbenost koju su pokazali. Mislim da je ovo jedna od najvrednijih medalja koje smo ikada osvojili, s obzirom na okolnosti koje su nas pratile pre i za vreme EP.

Macciavelli SO

pre 6 godina

večeras se setim parkerovih reči upućenih teodosiću na prošlom EP:čoveče pa tebe sudije nepoštuju! Isto tako ova dva balvana španac i talijan nisu nas večeras ispoštovali

Hladna procena

pre 6 godina

Paradoksalno ali samim tim i istinito, zivot je inace pun paradoksa : izgubili smo kako zasluzeno tako i nezasluzeno!!
zasluzeno zbog odlicnog kvaliteta slovenackog tima na celu sa Dragicem a nezasluzeno zbog pokvarenog sudjenja . Ocigledno je Slovenija favorizovana sto nas veoma dobar ali nedovpljno lucidan tim nije mogao da nadvlada. Sudjenje je bilo pristrasno, prljavo i uticalo je na tok utakmice i njemu krajnji rezultat. Nas savez istovremeno bi trebalo da cestita slovenackom savezu i uputi najostriji protest Fibi uz najavu pokretanja svih zamislivih meta protiv te odmetnute i prevazidjene organizacije!

Moravac

pre 6 godina

FIBA je definitivno izgubila kompas ne dozvoljavajući sudijama iz EL da sude EP. To se pokazalo u više utakmica. Nisam mogao da verujem da ćemo posle katastrofalnog suđenja u polufinalu imati još gore u finalu. Nije alibi za poraz jer su Slovenci igrali odlično, ali onakve odluke kad se lomio rezultat... Sramota! Ali, obzirom da smo sa desetkovanom ekipom otišli na EP, srebro je više nego uspeh.

kladzom do bola

pre 6 godina

slovenia u eu , sudije iz eu , sta smo ocekivali . sve je ovo uvek bilo vise od sporta , to je dokazano jos i kad su premijeri dosli na dodelu medalja , strasno., i sta sad jos da na sp u rusiji putin dodeli pehar i da ne gledam vise ni sport .ubi politika sve .

Fedja

pre 6 godina

Kad god bi se primakli sudije presude neku sumnjivu loptu na stetu Srbije. Tri tehnicke od kojih samo jedna opravdano. lpak bez Jovica i Lazica nismo mogli vise protiv onakve Slovenije. Ko nije dosao u od igraca u Tursku ne treba ga ni pominjati

mai ben rai

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Malo je poznato da su sudije te koje su naredile da Štimac mora da igra u završnici finala iako nije igrao celo prvenstvo. A da na klupi sedi Bobi jer ne umemo da napravimo izolaciju za njega da igra jedan na jedan ili stvara visak kad ga udvoje. Neverovatno je šta je Đorđević uradio, ne eksperimentiše se u završnici finala sa Štimcem, to je doprinelo da se ekipa uplaši i pogubi. Od nekih Prepelića i Vidmara smo izgubili, ne od Dragića i sudija, jer utakmica je počela od nule u poslednjih pet minuta, a tada je i suđenje bilo korektno i Dragić i Dončić van terena. Prihvati jednom krivicu, teraš taj inat sa Bobanom već godinama. Evo vodi Štimca kući sada kad ga toliko voliš.
(Bora, 18. septembar 2017 12:42)

Bobi nista nije uradio u finalu ali ga ni sudije nisu stedele, no, definitivno on sinoc nije imao sta da trazi na parketu. Sa druge strane, ulaskom Stimca nasa ekipa je promrdana i stvari su krenule na bolje. Nazalost, u napadu je prokockao sanse koje je izborio odbranom... Ova tema me uopste ne zanima ali sto je mnogo, mnogo je... Evo tebi Boban (protiv koga nemam nista protiv i zelim mu sve najbolje) pa ga vodi kuci, a saleta ostavi na miru jer smo zahvaljujuci njemu osvojili Srebro, a da si se ti pitao, gotovo sigurno ne bismo ni bili na turniru...

Macak

pre 6 godina

Ovo prvenstvo je bilo mozda sam kraj reprezentativne karijere Gasola, Dragica i jos nekih igraca.
Ali evropska kosarka je dobila nove zvijezde.
Naime rodio se novi LaMonika.
Mislili smo da je on neprevazidjen, nedostizan, ali evo dolaze nove zvijezde sudijskog navlacenja, i mora se reci da nimalo ne zaostaju za starim, naprotiv,spremni su na sve.

The-Driver

pre 6 godina

"Izgubi se koja sekunda vise, ali je regularnost neupitna". Moram da se složim sa delom da se gleda snimak, ALI u NBA ima toliko neregularnosti da se to ne može više strpati u dugometražni film! Pratim aktivno NBA i mogu reći da su njihove sudije užasne, može se reći kao ove juče. Dupli standardi za sve bolje igrače su postali normalna stvar. Dovoljno je pogledati tri prošla finala i videti kako se sudi James-u ili Green-u na drugoj strani (isterali su ga na kraju da ne igra jednu utakmicu u finalu ali je i to bilo bas na mišiće jer je postao nemoguć) i sve bi bilo jasno. Tako da, sudije sude očigledno po nekim pravilima, samo ih mi nismo još videli ;)

Mixer

pre 6 godina

Neveratno da likovi imaju obraz da se jave i kažu "cutite dok vas kradu". Fiba suspenduje najbolje sudije zato što sude evro ligu i pozove neke japance ,argentince ,brazilce i ostalu boraniju. Jednostavno sudije nedostojne finala i sa pravom treba da zalimo zbog kradje. A pre toga pretnje izbacivanjem reprezentacije ako se igra euro kup,pa osnivanje neke lige sampiona
,paralelnih takmicenja koja su kvalitetna katastrofa.

Martin Luter

pre 6 godina

Bice Sale zlato i to sledeće. Ako se uzme u obzir da smo igrali bez 7-8 igrača finale je bilo u domenu teorije. Voleo bi da kompletni odigramo sledeće prvenstvo a da sloveniji naplatimo dug. Verujem da smo igrali u najjačem sastavu da bi ih dobili sa preko 20 poena razlike. Pa sta bi bilo da su oni igrali bez 7-8 igrača? Bas su nas ismejavali, posebno Jaka Blažić
(Bojan, 18. septembar 2017 09:37)

Vidis o Blazicu sam bas hteo da napisem komentar. Nije mi jasno zasto je taj momak imao onako iritantan hijenski osmeh pri kraju utakmice. Inace sam vrlo prijatno iznenadjen i sa simpatijama gledam prelepu kosarku koju su Slovenci demosntrirali. Medjutim, Blazicevio vrlo ironicno parafraziranje Mutinog 'sve je to normalno' je bilo bas neprikladno. Da li je covek bio provociran pre i tokom utakmice? Ako nije, onda je ovo bezobrazluk jer je taj Blazic svoju karijeru upravo u Beogradu podigao na svetski novo kao Bertrans ili Veseli i to je sasvim normalno.

stevan

pre 6 godina

posle bitke svi generali,srebro malo,a pre pocetka, prognoze, odlicno ako doguramo do cetvrt finala.
sada malo srebro.
cestitke pobednicima,cestitke i kapa dole nasim momcima na borbi i zalaganju,ovu utakmicu su izgubili ali su dobili nesto najdragocenije, a to je ISKUSTVO vise za dalja klupska i reprezentativna takmicenja.
zlurade komentare sto se ovde pisu, pisu sitne dusice,zasto,pa zato sto su sitne dusice

Radoslav

pre 6 godina

Cico i ostali koji kritikuju Saleta sto nije uvodio Bobija,pa kako i zasto da ga uvodi kad je dovoljno inteligentan i zna da bi mu ove lopine od sudija odmah svirale nepostojeci faul u napadu.Ovako je pokusao nesto drugo al nije proslo.Da je bilo posteno sudjenje dobili bismo izmedju 5-10 razlike.Tacka.

Stevan

pre 6 godina

Pa pametan je Sale nece da kaze da ga je Kokoskov razbio na taktickom planu...
(Vancouver, 18. septembar 2017 00:19) # Link komentara


Wooow, strasna taktika zaista- kad ne ide, loptu daj Dragicu, ili ce da pogodi ili ce da mu sviraju faul, ili oboje. Ukoliko to ne prodje, lopta Prepelicu koji ce da pogodi sa parkinga, ako ne pogodi, svirace mu faul i dati 3 bacanja. Pa tako bih i ja dobio mec. Sudjenje na ovom Eurobasketu mi je ogadilo kosarku. Suditi 2 puta tehnicku za navodno simuliranje u finalu, je u najmanju ruku diskutabilno, a kad se bolje pogledaju situacije u kojima je to svirano- onda to postaje skandalozno. Randolpha nas igrac dodirne po dresu u padu nakon sto je vec neometano sutirao i izbacio loptu, i sudije sviraku faul i 3 slobodna? Pa da li je to normalno i da li je to neko ko je malo pratio kosarku ikada video? Pricaju neki kako se u NBA niko ne zali na sudjenje... Pa naravno kad u NBA nema neregularnosti jer se na svako insistiranje igraca ili klupe zaustavlja igra i pregledava se snimak kako bi se preispitala navodna sporna odluka. A ovde? Kazes nesto sudiji- on ti zalupi tehnicku.

nwa

pre 6 godina

Ne znam, mozda nisam objektivan, mozda previse gledam navijacki, ali mislim da su dosta gresaka sudije napravile. Ne verujem da je to neka zavera protiv nas kako nas narod voli da kaze, nego jednostavno nedostatak KVALITETA kod sudija. Dva flopa koja su nam svirali su nemoguci, i oba neopravdani, a o cetiri faula za tri poena da ne govorim. Slovenci su zasluzeno uzeli zlato, svaka im cast na tome,odigrali su vrhunski turnir. Sa druge strane, ponosan sam na nase momke, za mene su najveci na svetu!!!

kaokakao

pre 6 godina

Tu nam je sudija ucinio uslugu. Dragic je pogodio kos, da je igra pustena imali bi dva poena, ovako su promasili slobodno, posle izgubili loptu. Nije nikako mogao da bude faul u napadu posto se Lucic kretao.
(jasdf, 18. septembar 2017 08:46)

Lucic se kretao a ovaj mu poturio rame i nabo ga!

bggh

pre 6 godina

Trebali smo više da spuštamo na Bobija ispod koša. Njega bi verovatno udvajali i onda bi mogao da podeli pas nekom za 3pts i to bi raširilo igru. Tako smo Ruse dobili. Ovako smo poradjali poene a šut nismo imali, i Dragić je igrao kao na treniningu i nikako nismo mogli da ga sačuvamo.
Centri su nam podbacili kao i Bogdan.

nn

pre 6 godina

Da se razumemo, Srbija je jedina reprezentacija koja je dobila oficijelno izvinjenje fibe za sudjenje 2010 u Turskoj.

Dakle mi cemo se najverovatnije opet zaliti posle analize, fiba samo moze opet da kaze izvini, i to je sve.

To je bila najveca kradja, na drugo mesto bih stavio utakmicu hrvatska - spanija 2005 u Beogradu. Tu su hrvati pokradeni strasno.

Sabre

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bersi, 18. septembar 2017 12:04)

Tebra, jel ti mozda MOZDA palo napamet da se ovo ne bi desavalo da za to nema apsolutno razloga? Dodjes bre na turnir sa trecim timom, od tog ima dva kljucna igraca se dodatno povrede, ovi momci koji su ostali svi na ivici povrede i mrtvi umorni od igranja sa tako malim brojem igraca u rotaciji... na kraju smognes snage i protiv onih nenormalnih Dragica i Prepelica i onih moralno-ubijajucih trojki da nadjes resenje i vratis se.. samo da bi te sudija opet zakucao. Covece, samo na nedosudjene faulove na Bobiju bi pobedili ako racunas da covek bacanje nije promasio. A onda dodaj presmesne idiotske tehnicke i svaki pogled ka Slovencima pri sutu za 3 koji je sudjen kao tri bacanja i vec dobijas ideju. Nama su bukvalno u prvoj cetvrtini u dve situacije malo progledali kroz prste, PROTIV nas je bilo jedno 10ak + situacija. Pa ti onda sa svim ovim sto sam naveo, imajuci u vidu sve ostale faktore nemoj da se zalis na sudjenje. Treba da te bude sramota komentara, iskreno.

Ivan ZG

pre 6 godina

Kada sam ovdje napisao da nikada europsko prvenstvo nije bilo izjednačenije nalupali ste mi minuse. A ispalo je da je finale mogla igrati i Litva i Rusija i Grčka i Slovenija i Španjolska i Srbija i dobiti ga. I ne bi bilo nezasluženo. Jednostavno od ovih ekipa svaka može pobijediti svaku. Ovisi da li šuteri imaju svoj dan i da li postoji kemija u ekipi.
Kada se sve zbroji Slovenci su igrali odlično. I imali odličnu ekipu. I sa dvugom ekipom tj. onima sa klupe igra nije bitno padala, a energetski su biuli odlični. I u obrani i u napadu. Brzi, rastrčani, skaču na svaku loptu. I to je moralo donijeti rezultat. Bravo Slovenci i bravo treneru.

Nikola

pre 6 godina

Meni B 92 vec neko vreme nije objavio komentar mada nikoga nisam vredjao. Nadam se da danas hoce zbog ovog coveka, A. Djordjevic, i njegovog tima, naseg tima. Momci koji su dokazali svima koliko daleko moze neko ko veruje u sebe.
A osvajace se i zlato samo polako.

ja

pre 6 godina

утисак слике само Марјановић се смеје. па ви размислите мало колико му је заиста до репке.
(io, 18. septembar 2017 00:06)

sta si ti gledao?

Dragan

pre 6 godina

Sve je bilo super.
Srebro sija kao zlato.
Velike cestitke Saletu i momcima.
Takodje Igoru i momcima.
Cijelo prvenstvo bas uzivancija.

dbauizadjale

pre 6 godina

IvanZg@ Razlika je u tome to sto ste vi skinuli gace pred Rusima, i sto ste bili pregazeni. Slovenija je zasluzeno pobjedila igrali su najljepsu kosarku. Nasim momcima sve cestitke, borili su se kao lavovi.

Ja Anti Bot

pre 6 godina

Zato treba da se trenerima daju tri celendz tajmauta od 30 sekundi da se proveri na ekranu sporna situacija. Ko je u pravu tajmaut mu ostaje isto kao u tenisu

Goran

pre 6 godina

"...Medjutim, ako izuzmemo igranje u transu Dragica (kao da smo mu krvni neprijatelj, a ne zemlja njegovih predaka), ..."

Alo, bre ... igrao je u transu, jer je to bila utakmica za zlatnu medalju. Šta će ti bolji motiv? Kakva crna zemlja predaka ... ako ćemo tamo, niko ni protiv koga ne bi smeo da se trudi, s obzirom na to koliko smo svi izmešani.

Osim toga, ovo je bilo prvenstvo Evrope u košarci, a ne rat. U sportu i sportskim igrama se uživa, tu ne bi trebalo da postoji mesto za tugu i mržnju. Protivniku svaka čast, bio je bolji sinoć, ali nismo ni mi bili za bacanje. Sledeći put, nadam se, biće zamenjene uloge.

мерак

pre 6 godina

Браво лавови наши, браво сале. Свака част на борби. Онакво суђење само лаику може да прође као ненамерно! И још само, не странцима, не треба нам такво злато. Живела Србија!

beogradski

pre 6 godina

ljudi moji, kada će kod nas prestati da se diskutuje o suđenju posle izgubljene utakmice (simptomatično je što se takvi razgovori ne vode posle pobeda). Kad gledaš u NBA o suđenju nema diskusije. Oni rade svoj posao a igrači svoj. Svako pravi greške ponekad ali preptostavljati da postoji neka namera, plan ili zavera (opet protiv nas jadnih Srba) samo je ponavljanje te uloge žrtve koju tako rado igramo u protekle 3 decenije u svim sferama života. Saleta respektujem maksimalno ali ne trebaju mu komentari u stilu 'igrali smo dobro al zajeb'o nas sudija'. Toliko već viđeno beskrajno mnogo puta....
(bersi, 18. septembar 2017 12:04)

kako nije, sale je žestoko kritikovao suđenje protiv letonije, koju smo pobedili sa 10 razlike....suđenje katasrofalno (direktno je uticalo na ishod), i pored svega toga smo imali utakmicu u rukama, kuzmićeva promašena bacanja i totalno odustsvo napada u zadnja tri munuta, samo lopta bogdanu i svi se sakrili

progledajmo

pre 6 godina

Nije ovde suđenje nepošteno, niti namešteno. Jednostavno sudije su katastrofalne i kvalitet suđenja na celom prvenstvu je bio loš na svim utakmicama. Da nema spora između FIBE i Eurolige i da sude kvalitetnije sudije, drugačije bi sve verovatno bilo.
Čestitke ovoj ekipi na srebru! Da je neko pre početka prvenstva ponudio srebro ovoj ekipi 90% nas bi potpisalo odmah.
(mai ben rai, 18. septembar 2017 12:55)

Ti si jako, jako naivan čovek ako tako misliš, Slovenci podmićuju i na krupnijim stvarima - vidi arbitražu oko Piranskog zaliva - a kamoli za ovo, a kvalitetne sudije osim stručnosti krase i moralne vrline, između ostalog i nepodmitljivost.

Setite se samo koliko puta su se sudije međusobno sukobljavale sinoć, i jasno je da tu nisu čista posla

menjajmo pristup

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

(zapadnobalkanskinealbanac, 18. septembar 2017 12:45)

Pogrešno, upravo treba galamiti o suđenju, jer kad jednom vide da si budala koje ćutke prihvataš sve što ti serviraju ima da te stalno jašu

Dakle, gde su naši čelnici, velika imena košarke da postave pitanja, i što da ne upute žalbu fibi? Zar smo zaboravili polufinale SP 2010? Dokle ćemo više da izigravamo nekakve plemenite vitezove a u stvari ovce za šišanje?

dragan

pre 6 godina

Vi ljudi ne znate da taj "skijas" Dragic godinama lomi zube u NBA? Covek je i tamo ubica.
Slovenija bi svakako pobedila sinoc, ali da je sudjenje bili posteno mozda bi imali sansu. Ovako je nije bilo i to je ono sto definitivno boli, psiholoski su ubili momke sviranjem onog faula Micicu.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Koji je on car! Ni jednom nije pomenuo da je došao bez 7 igrača na Eurobasket. Oči su mi zasuzile kad sam pročitao "prvi plej" i shvatio da misli na Jovića.

Da vidim ko će sledeći put da mu se ne odazove! I ja bih došao ovako kilav i poginuo, oba minuta treninga, koliko mogu da izdržim.

A sudije? Ko ih da izvinete ****. Pamti se srebro i imena ovih momaka i Saleta Velikog. Pobediće oni i sudije u sledećem finalu. Juče nije bilo snage.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Ma bitno je da postoji kontinuitet! Docice i to zlato, siguran sam. Ovo prvenstvo je osvoji Dragic bukvalno sam, kao i Novocki sa Nemackom...sta da se kaze, osim svaka mu cast. Sudjenje za zaborav, obicni amateri, sudije iz evrolige su najbolje, ali sada ne vredi pricati o tome.

Momci svaka vama cast, glavu gore, sledece prvenstvo je nase, siguran sam!!!

coldplayer

pre 6 godina

@malo samokritike...
Ne bi mi dozvolili da ti napisem sta mislim o takvim re.ardima poput tebe.Sale je verovatno musko kakvo to neces nikad biti a ni tad.O tome da su pobedili Let,koju smo i mi dobili,i ostalih komentara je glupo i pricati.Sa prve pozicije se ide laksim putem i mi smo po prvi put u nekom sportu imali srece.A koliko je inace nismo imali govori to da nam je 9 igraca povredjeno.Tako da ne znam samo ko je ovde imao srece.Ti sigurno sa tim mozgom nisi mali covece

Vlado

pre 6 godina

Sale je fino rekao:
Slovenija je zasluzeno osvojila titulu, svaka im cast.
Sve drugo je utjesna prica.
Svaka ekipa moze praviti listu svojih "spornih" situacija.
Ali bolje da pravi analizu vlastitih gresaka.
Kod rezultata 80:80 je to bilo presudno.
Kuzmic je promasio 2 slobodna.
Kao penal u fudbalu.
Plus ostali promasaji Macavana i Bogdanovica.
Tako da prica o sudijama ne pije vode.

Realno, svaka čast

pre 6 godina

Bravo za nase kosarkase, najboljih 12(11) koji su bili u stanju da igraju.
S obzirom na sastav, ovo je ogroman uspeh. Slovenija igrala odlicno, Dragic prikazao koliko Bogdan mora napredovati da bi bio zvezda u NBA ligi. Djordjević je postigao maximum sa ovim timom. A što se sudjenja tiče, svako ko se barem malo razume u košarku video je veliko neznanje sinoćnjeg sudijskog sastava. 7 puta se medju sobom nisu složili oko odluka. Generalno lose sudjenje na celom prvenstvu za sta je naravno kriva FIBA.

borisbl

pre 6 godina

Hahaha..prejaki su ovi "strucnjaci" sto objasnjavaju Djordjevicu sta je trebao da radi i kakvu taktiku. Hahaha... oni inaju max 8 razreda skole i u zivotu nisu ni amatersku utakmicu odigrali al sebi daju za pravo da DJORDJEVICU drze predavanje o kosarci! Hahaha... da niste toliko "pametni" mozda bi i shvatili sta pricate i kako se igra kosarka il bilo koji drugi sport jer verujem da i ostalim selektorima u svim sportovima dajete "savete" i znate najbolju taktiku.. hahaha..

coldplayer

pre 6 godina

@ja
Da je tada pogresio jeste.Ali reci da je los je kranje kret.nski.Covek iz godine u godinu vodi sjajno ekipu ma kakva bila i ti pljujes po njemu.To govori dosta o tebi.

coldplayer

pre 6 godina

@sramota
Ko je tebi kriv sto se stidis samog sebe?Sto verovatno nisi potrcao u zivotu a kamoli trenirao.Jer nemas pojma kako je to trenirati 2 meseca,odreci se letnjeg odmora,da bi te neko ojadio u finalu.Lepo reci da ni pravila ne znas,jer samo tako mogu da objasnim tvoj komentar.A kad si bolji onda ti pomoc sudija nije potrebna.Ti si izgubio majstore,a da nisi ni poceo.

coldplayer

pre 6 godina

@Miodrag
Majstore,svaka ti je zlatna.Da znas samo kako sam vikao sinoc na tih 2min kad smo prisli na 2poena da ubaci nekog ko zna da da kos.Cela zgrada me je cula koliko sam to ponovio.Ali jbg.

Влада

pre 6 godina

Смешни су коментари да је Кокошков тактички разбио Салета. Каква је то тактика са толико шутева 3? Сад је ушло и никад више. Ти нема тактике. То се видело кад су наши стигли резултат. Словенци су заједно са Кокошковим деловали изгубљено, били су готови. Једноставно исмо унали да приведемо то крају и мислим да је ту Сале погрешио код пар измена. Али шта је ту је.

Влада

pre 6 godina

Није ми јасна ситуација са Штимцем и Кузмићем. Штимац је појео небројено банана на овом првенству. Кузмић у одсудним треницима губи лопту, затим промашује бацања. Мислом да је задња три минута морао да огта Маријановић. Морам да похвалим Мицића који је одлично одиграо посебно у одбрани и требао је да остане на паркету до краја. Задњи шутеви си требали да иду на друге играче, не на Богдана који је био уморан и доста испражњен и под највећим притиском. О сидијама не треба трошити превише речи, свирали су довољно лоше на нашу штету, од техничких, до недосуђених фаулова. Мислим да је то највећа срамота овог првенства, такмичење које оваквим суђењем губи смисао.

Đole

pre 6 godina

Više nego očigledno, jedan od sudija je sudio tendenciozno protiv Srbije, otud i nekad komično kontradiktorne odluke jednog i drugog. Ne slažem se da takva konstatacija na bilo koji način umanjuje zasluženu pobedu Slovenije. Oni su imali drugačiji peh, povredu Dončića, ali su se tome brzo prilagodili i na kraju pobedili bez njega iako je i njih to moglo da izbaci iz koloseka.

ultrasrbin

pre 6 godina

Sramota, 18. septembar 2017 08:54

Ako nista ne znas o kosarci onda bolje da cutis.
Samo su iste situacije trebale isto da se tumace, a ne da sudija ispod kosa svira za nas, a onaj sa drugog kraj terena menja odluku i navlaci. Spanac morao da odsudi kako mu je receno da bi pokazao da je Slovenija toliko jaka i da ih je zato izbacila. Italijan klasicno osvetnicki prema ekipi koja je izbacila njegovu reprezentaciju.
Nije RTS uradio analizu vec nezavisni novinar i definitivno su sudije napravile 15-ak gresaka vise na stetu Srbije. Neka bude da je to bar 15 poena manje za Sloveniju pa onda sagledaj rezultat utakmice. Da ne pricamo sto bi tu moglo da bude bar 10-ak poena vise za Srbiju. Napravio sam simulaciju i dosao skoro do iste razlike samo u korist Srbije.Naravno da sam za svaku gresku u korist Srbije nama skidao 2 poena i Slovencima dodavao 1. Za svaku gresku u korist Slovenije njima sam samo skidao 2 poen.