Subota, 09.09.2017.

10:53

Rađa: Neću strance, s njima i moja majka može biti selektor

Hrvati u nedelju od 20.30 igraju protiv Rusije meč osmine finala na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Raða: Neæu strance, s njima i moja majka može biti selektor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Baki SM

pre 6 godina

"Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)"

Ti si kanda malko pobrkao lončiće. Da je Rađa rekao, kao što nije, da hoće etnički čistu reprezentaciju ovo što si napisao bi imalo smisla, jer bi to bio šovinizam i rasizam, ali on, naravno, nije rekao da neće nikoga osim Hrvata u reprezentaciji, nego da neće STRANCE u reprezentaciji, s čim se potpuno slažem.

vlajko

pre 6 godina

Za svaku reprezentaciju, ne samo u košarci, već i u ostalim sportovima, bi trebalo da igraju oni koji imaju državljanstvo po rođenju ili po poreklu... I možda oni koju imaju boravak u toj zemlji recimo 10 godina... Niko više...

jovan

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...
(Pera Božić, 09. septembar 2017 15:07)

-Šarićev otac-Predrag, čisti Srbin iz Šibenika
-Bogdanović, nije rođen u Hrvatskoj, nego u Mostaru, Bojan - srpsko ime
-Selektor Petrović - od oca Srbina iz Hercegovine, iz Trebinja.
Takođe Popović Srbin
Zubac (koji ne igra na prvenstvu) takođe nosi srpsko prezime iz Hercegovine.
Poenta je da da su mnogi Srbi primili katoličanatvo(i nema veze što su), ali su silom pohrvaćeni(e to je problem). Nacionalnost se ne može promijeniti.

Nindza

pre 6 godina

Covek je u pravu. Ima samo jedna stvar kod konkretno srpske reprezentacije - ne postoji Amerikanac/stranac u srpskim klubovina koji bi bio bolji od bilo koga ko trenutno igra u reprezentaciji, tako i da hocemo nekog da stavimo, ne bi imali koga. Medalje na SP i OI to potvrdjuju. Nasa "mera" su Gasol, Durent i slicni. Ali s obzirom da u perspektivi imamo Jokica, stvarno ne znam koji bi to stranac zasluzio da igra za Srbiju.

Виоп

pre 6 godina

Мудро збори Дино. Доста проституисања у репрезентативном спорту, губи се смисао репрезентације. Треба улагати у децу. Клуб је нешто друго али и ту треба имати већину домаћих играча.

zeljko

pre 6 godina

Alo Pero,Saricev otac Predrag majka Veselinka.Popovicev otac Petar.Mogu da s izjasnjavaju i kao marsovci,ali ako je rodjen u hrv,ne.znaci da.je hrvat.Kakva glupost.

Srdjan

pre 6 godina

Od kada je Pejdz pocela da igra za zensku ekipu ja ih ne pratim. Bolje biti poslednji sa onim sto imas nego prvi sa Pejdz, Mekejlebom, itd...

nista o nicemu

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.
(Ivan, 09. septembar 2017 11:31)

Onda je Radja dosao u savez i sad je ova politika. Uostalom nama igra Pejdz, tako da nismo bas bastion toga necega.

Pera Božić

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...

role zarolaj

pre 6 godina

(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)

Zna se ko su liberali,narocito iz Svedske ;).

A da,bas steta sto ce danas da ispadne bar jedan od bastiona multikulturoloskog drustva i (ekonomskog neo)liberalizma...

Set

pre 6 godina

Za vas sto spominjete Drapera i Lafajeta,Radja nije tada bio uopste u kosarkaskom savezu tako da nije mogao ni da odlucuje,bio je Ivan Suker,pogadjajte politicar vodece stranke u zemlji HDZ,inace vrhunski kosarkas sa svojih 170cm i 130kg,a zadnji put potrcao kad mu je pobjego bus u osnovnoj.Razumije se u kosarku ko Marica u krivi ...:)
Vjerujem da znate o cemu pricam imate i vi takvih sigurno koji su (politicki) kvalificiraniji od drugih

croata

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad
 (eduardo da silva, izvorni slavonac, 9. septembar 2017 11:14) # Link komentara

Sto se tice da silve,u hr je dosao s 12 godina,igrao za sve mladje selekcije u reprezentaciji,on je ogledan primjer naturaliziranog stranca koji moze igrat za zemlju u kojoj nije rodjen i gdje nema korijene. Nitko iz hrvatske se nije bunio zbog tog sto je normalno. Druga stvar je sammir koji je zaigrao iskljucivo zbog mamicevog interesa da se sto bolje proda,a trajao je mozda dvije utakmice. Dalje nije proslo zbog bunta javnosti,iako je to se mora priznat u to vrijeme imao kvalitetu za igrati u reprezentaciji.
Sto se tice dva crnca koja su igrala u nasoj kosarci,pa to je bila pljuvacina i 90% narodakojima je stalo do nase kosarke je tad diglo ruke od reprezentacije. Ne ponovilo se.

Kol

pre 6 godina

Upravo tako apsolutno je neprimereno da stranci igraju u reprezentaciji, bice kao za klubove prvo ogranicenje 1-2, a potom moze koliko hoces!

JPR24

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 09. septembar 2017 11:49)

Ne lupetaj.

miro split

pre 6 godina

Dino Rađa nije loš čovik ali ovo šta on priča i nije baš pošteno.Ka prvo on je čovik koji je zarađiva svoj kruh po Americi i Evropi.Druga stvar da je današnji moderni sport stvar zarade i profita.Ako neki klub u Turskoj ima novaca sigurno neće čekat deset godina da stasa neka generacija s kojom će se ti uloženi novci počet vraćat.Ovo šta Rađa priča je idealizam bez pokrića.Šta se tiče stranaca u reprezentaciji.Svaka čast srpskoj košarci,ali postavlja se pitanje s kime bi vi uopće igrali da se nije dozvolilo naturalizacija stranaca.Činjenica je da je nekim reprezentacijama koji nemaju tradiciju omogućilo da igraju kvalitetnije ovi sport.Osim toga zar nije i trener stranac na klupi neke reprezentacije još veća moralna dilema.Čovik ne govori jezik tog naroda,pa se svi sporazumjevaju na Engleskom jeziku.
Nije greda ako u reprezentaciji imaš jednog stranca koji će donit neki kvalitet ili popularnost.Problem je ako reprezentaciju sastavljaš ka spisak za spizu.
To još uvik nije slučaj u košarci.

Masovna histerija!

pre 6 godina

Da ga ne biste krivo shvatili, pod Hrvat je mislio neko iz Hrvatske, Rađa je stao u obranu Divca kad je u Hrvatskoj bila ona frka oko zastave!

Raca

pre 6 godina

U vezi reprezentacije,u redu.Tu se svi uglavnom slažemo da za nju treba da nastupaju igrači koji su poreklom iz dotičnih država.
Ali po pitanju klubova,kako je moguće da izjavi ovako nešto ?! Meni je ovo prosto neshvatljivo.
Po njemu za Fenerbahče bi trebali da igraju samo Turci ??!!
Stvarno ?
A za Real i Barselonu samo Španci ?
Da Mesi može da igra samo za Boku Juniors u Argentini,a Ronaldo recimo za Benfiku.
Neverovatno je da neko ko je nastupao u NBA ligi i klubovima u privatnom vlasništvu ovako razmišlja.
Pa svi vodeći klubovi u košarci isto kao i u fudbalu su u nekom obliku privatne svojine, funkcionišu kao kompanije i privredna društva.Imaju pravo da za svoj novac sastavljaju timove kako god žele.
Ali ograničenja po pitanju broja stranih igrača ipak postoje,nije da ih nema,i variraju od jedne do druge nacionalne lige.I njihov prevashodni cilj nije ograničenje moći pojedinih klubova već zaštita i razvoj igrača iz sopstvene zemlje.

Rzbrzotrz

pre 6 godina

svaka čast Dino. I ja to isto mislim. Jedino što je, koliko ja znam, Hrvatska to radila. jedina ex Yu zemlja koja nije nikad je Srbija.

bole

pre 6 godina

Čovjek je sve u pravu što je izjavio. Najveća glupost je da stranci igraju za reprezentacije. Tako bogate reprezentacije koje si plate igrače postaju uspješnije, a siromašne zemlje em ne mogu da kupe igrače, a onda im i njihovi reprezentativci odlaze da igraju za bogate i tako sva takmičenja gube svoj smisao.

nekatamo

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa covekom. Ponekad doduse mora se uzeti u obzir da se neki (sto bi na b92 rekli tzv.) Hrvat oseca kao Srbin i obrnuto i da je uredu da igraju za tu reprezentaciju, ali ciljano dovodjenje stranaca cini da cela stvar gubi smisao.

JPR24

pre 6 godina

100% u pravu Dino !! Da je neki stranac tu barem 10 godina ili kao neki iz ex-yu sto su rodjeni u Svajcarskoj pa im igraju u reprezentaciji fudbalskoj, to je jedna sasvim druga stvar ! Ali naturalizovati samo da bi igrao par prvenstava, Ne hvala !

Amerikano

pre 6 godina

Svaka cast u izjavi!!! Definitivno treba zabraniti ovu praksu barem u reprezentacijama! Koji je smisao reprezentacije ako igraju stranci..

Goran je Karan ali Dino Radja

pre 6 godina

Bravo majstore , domaca skola kosarke , jedan narod , jedan jezik a ne da gledamo kako trener Crne Gore govori igracima a prevodilac prevodi gorskom crncu na engleski

coldplayer

pre 6 godina

@Tomy
O cemu ti pricas?Citas li ti uopste sta ovde pise.Kakve veze ima sto je neko rodjen negde ako su mu roditelji npr odavde.Normalno je da zeli da igra za svoju zemlju.

Reci Dino

pre 6 godina

Ali niste gadljivi ni vi ni Srbija da uzimate iz BiH sve sportiste.Neko ce reci oni su Hrvati ili Srbi ali nisu iz te države.
(Tomy, 9. septembar 2017 12:01)

Srbija je po ustavu drzava svih Srba kao sto je i HR drzava svih Hrvata. To sto drzavljani Srpske Republike vestacku tvorevinu na dozivljavaju kao svoju nije nas problem nego problem Sarajeva. Jednako i sa Hrvatima iz Hercegovine. Tako je bilo i tako ce biti jer je najprirodnije da Kuzmanovic i Bircevic igraju za svoju reprenzetaciju kao i Bojan Bogdanovic za svoju. Nista mi od vas ne uzimamo jer ti igraci vama ne pripadaju sto jasno stavljaju do znanja

znalac

pre 6 godina

sjajni Radja, i covek i sportista, cisto i trezveno razmislja. Sport je postao.odvratan jer je podredjen novcu. Nema vise umetnosti vec samo suvi rezultati a to Radja dobro razume i zeli da pruzi publici ono za sta inace dolaze na tribine

Nikola

pre 6 godina

Bravo za izjavu, svaka ti je na mestu!

Bravo za izjavu! Svaka ti je na mestu sto se tice igranja za reprezentaciju, dovodjenjem stranaca izgubio se smisao...

blaster

pre 6 godina

Svaka mu je na mestu! Bravo Radja. Za Srbiju igraju SAMO Srbi i tako treba da ostane. Zato sam toliko ponosan na Saleta i njegove momke!

Поларна Панда

pre 6 godina

Рекоше дечки којима је Дрејпер (чини ми се) био први плеј...Са вама увек комедија

Titogradjanin

pre 6 godina

Apsolutno se slažem. Igranje za reprezantaciji je nešto posebno. To se ne kupuje. Crnogorac sam, ali kad vidim onoga garavog da igra, smuci mi se. Treba da se igra da našom djecom, od njih tražimo da se bore samo, pa neka budu zadnji nije bitno, oni su naši heroji. Pozz iz CG svih ljudima dobrog srca.

Majčin sin

pre 6 godina

Svaka čast Dino! Nadam se da će i reprezentacija Srbije zauvek biti sastavljena samo od srpskih igrača koji će sa ponosom igrati za svoju otadžbinu a ne za pare.

Драган

pre 6 godina

Свака част! Да тако већина размишља спорт би и личио на нешто а не да сви мисле само и искључиво само на паре. Клубски спорт је давно изгубио смисао а крупним корацима ка томе иде и репрезентативни. У српским клубовима треба да играју Срби, у руским Руси, у њемачким Њемци, ... као и у репрезентацијама па онда ко је бољи нека и побједи! Ово је сад траги-комично!

Рађа, још једном, свака част за изјаву.

Knez Mirko

pre 6 godina

Svaka cast! Gledam Sloveniju, igraju sjajno, odlicna ekipa, ali mi bode oci Randolph, jednostavno on nije Slovenac i nema sta da trazi tu. Uz mnogo novca, jedna Nemacka bi lako mogla do neke medalje u buducnosti, ako bi nasla nekog Amera koji zeli da igra. A onda sve gubi smisao.

Лиманац

pre 6 godina

Први пут после дугог низа година НДХ нема Американца и сад се Рађа прави паметан.

Djura

pre 6 godina

Bravo Radja! J... reprezentaciju ako mora trener da prica engleski da bi ga igraci razumeli. (Osim ako nisu sa engleskog govornog podrucja :)

Blackbeard

pre 6 godina

a šta ćemo sa Šarićem, Bogdanovićem, Popovićem...? pa i oni su preko noći postali Hrvati kao i Drejper.Ispada da pola reprezentacije računajući i "izbornika" Petrovića može da se oseti prozvanim.

Rick Hunter

pre 6 godina

Za neke stvari se slazem, za strance u reprezentaciji. Ali ovo za fener nema smisla. Pa i gotovo svi fudbalski klubovi nemaju vise od tri, cetiri igraca nacionalnosti iste kao i klub pa je to postalo normalno

ATG

pre 6 godina

Pre su i Hrvati imali Amerikanca. Zar nije bilo jedno EP kada su ucestvovale sve republike i svaka je imala Amerikanca, mozda Slovrnija nije imala. Toga se ne secam. Dobro je sto su poceli ovako da razmisljaju, mada smo i mi na EP u zenskoj konkurenciji imali Amerikanku i bili prvaci. Mada mi nije najjasnije kako se stice pravo da se igra za drugu reprezentaciju. U fudbalu sr znaju pravila i ne moze neko ko nikakve veze nema sa nrkom drzavom da igra za reprezentaciju. Pa i onaj Amerikanac sto je igrao za BIH jos je i zasluzio da igra posto je godinama igrao u BIH stekao drzavljanstvo i igrao za njih. Ali da sad neki Amerikanac igra za CG, a ni ne zna gde se nalazi to je vec glupo.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dino svaka čast. Tvoji prethodnici to nisz-u razumjeli, a rezultat im je bio 0, razni Drejperi, Lafajeti... Reprezentacija je svetinja, a ne kupoprodaja.

Mutombo

pre 6 godina

Živa istina ...treneri su u pojedinim klubovima samo figure koje dobijaju zasluge za skoro nista ....imas u timu par top igrača i ti im kao nesto komandujes a oni razbijaju isto tako sa bilo kojim trenerom

Navijač

pre 6 godina

Rerezentacija koja ima strance kao njihove igrače, nije reprezentacija, nego klub!
Naravno, mislim na one igrače koji dodirne tačke nemaju sa tom zemljom (igranje u klubu u toj zemlji se ne važi kao dodirna tačka).

coki

pre 6 godina

Radja,veliki covek i kosarkas...ali neko treba da ga podseti da su oni vec imali Amere u reprezentaciji,godinama,da su imali i Slovenci strance,i Makedonci,Bugari,Bosanci,Crnogorci,Italijani,Spanci,Nemci,Turci,Poljaci,Ukrajinci,Finci,Madjari...jedino nikada nije Srbija.

Milanče

pre 6 godina

Hrvati su ranije i imali stranca. Ili više njih, nisam siguran. Postalo je bezveze sa tim Amerima u reprezentacijama. Respect za našu i Litvansku reprezentaciju po tom pitanju.

Divos

pre 6 godina

Хрвати иначе се ове оријентације држе већ подуже времена, додуше има неких који мало вуку ка тамнијој пути, но и то је више оптичка варка, онај Оливер Лафајет је из старе хрватске породице са острва, пардон отока Пага, Дрејера пак нисам успио провалити, дал је Херцеговац или Загорац.

Шалим се. Дино је "стара школа", и припада једном другом времену, и другом поимању кошарке него овом данас када оара одређује правила игре.
Наравно да су ови разумни ставови, али у данашњем времену разум је често у дефанзиви, и медији су ти који ће прогурати жељено мишљење.

Узмимо пример српске кошарке. Тренутно је оријентација да у репрезентацији Србије могу играти играчи из Србије, и Срби рођени било где у белом свету. Натурализовани Амер ни случајно.
Тог става се држе и Сале и сви који нешто значе у српској кошарци. И то је неко "свето слово". Тренутно.

Али штаће се десити ако сутра медији крену да провлаче како не би било лоше да рецимо Џенкинс заигра за Србију. Преплавили би нас текстови како је то једно исправно, како тако доказујемо да смо привржени напредним идејама, и да нисмо заостали, а ту би добили подршку армије ботова који би затрпали коментарима те текстове.

Икако се онда опхрвати таквом науму, и задржати ову свакако исправну оријентацију? Тешко, јако тешко. Поган вакат.

stoka-stoka

pre 6 godina

Slazem se s Dinom, iako bih dodao da je on 10 najboljih godina svoje karijere proveo radeći kao prostitutka i Italiji, Grčkoj i SAD.

Druga stvar, tu ostaje jedno sivo područje, na primjer Justin Hamilton i igrači poput njega. Po meni, oni imaju pravo da budu ravnopravni kao isto kao i Josip, Franjo ili Dino. A Armenac Boatright ili Rice iz Cg.. to nema smisla.

filips

pre 6 godina

Prilično se slažem sa svim sto je Dino rekao. Jednostavno obesmisljava se takmičenje sa naturalizovanim igracima. Mogu da razumem da npr neki stranac igra 5 god u toj zemlji pa dobije pasoš, onda ga je na neki način i zaslužio. A varijante sa Rajsom i Rendolfom koji nisu ni preleteli avionom preko CG tj. Slovenije su mi smešne. Ja koliko god voleo npr Jenkinsa koji je ljudina, nikad ga ne bi pre pozvao pre Lazića ili Gagija itd... Mislim da to nama ne treba.

nebojsa iz beograda

pre 6 godina

lepo rečeno. ali sport je odavno postao biznis i ako neko hoce rezultate, trofeje i rekorde a ne moze da ih postigne, on ih lepo kupi.

Марија

pre 6 godina

Тачно! Будућност репрезентативне кошарке је црна, јер мислим да се обезвређује и полако гаси. Добро је рекао "испроституисани".

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je Rađa kralju. Svaka čast za sve Amere koji igraju požrtvovano za evropske reprezentacije, ali treba igrati sa svojima dokle god se može. Opet i da razumem ako je neko igrao u dotičnoj zemlji pa zavoleo itd., ali samo dovesti radi reda mi je glupo. Što se tiče ženske košarke tu su svi uzeli Amerikanke sem Španije i Francuske. Nisam bio za to da i mi imamo jednu, ali kad je već tu ja je podržavam. Opet kažem nije igrala ovde, ali devojka se bori i šta se može.

anti-reklamozder

pre 6 godina

eno u KK Split za njegovo vreme samo domaci igraci vazda :)
a sto se tice reprezentacije ,od te tekovine stranih igraca su se nedavno oprostili zbog bogdanovica I sarica te ace trice prvenstveno, jer realno na proslogodisnji kval turnir za olimpijadu otisli su kao autsajderi ali su ga osvojili I odatle ovakva ,domaca ekipa. do tada ,ko god selektor bio je uglavnom naturalizovao. Srbija tu ,mislim,ostaje jedina od ex Yu principijelna. sportski pozdrav

Realno

pre 6 godina

Upravu je 100% !!!
A ne ko englezi kupuju ljude po Africi za atletiku pa normalno je da ce imati ogroman broj medalja na olipijadi
Samo sto je meni to potcenjivanje sopstvene nacije ,ispada sad nacija nesposobna pa mora stranac da igra

True Batman Fan

pre 6 godina

Najpametnija i najozbiljnija izjava u poslednje vreme. Tako se gradi nacionalni sport. Godinama sam se krstio dok sam na mestu pleja rusije gledao j.r. holdena. Onolika rusija da ima stranca u nacionalnom timu - sramota!

Ivan

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.

eduardo da silva, izvorni slavonac

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad

kaokakao

pre 6 godina

Svaka ti je ko Njegoseva! U sustini, Radja razmislja kao svak normalan. Cemu evropsko takmicenje REPREZENTACIJA, ako me reprezentuje amerikanac ili ne znam ti ko. Ukinuti ga, postenije je, nema nikakvog smisla.

likvidator

pre 6 godina

Tako i treba! Za sada samo Srbija i Litva (moze se s pravom reci zemlje kosarke) se nisu dale smesti.
Na zalost i Slovenija je pokleknula sa Randolphom.
Zao mi je sto je HRV imala 2 amera, al' zna se to je tada vidio hrv savez. Nadam se da vise nece imati, i da ce i druge europske reprezentacije odustati od instant uspjeha.

lp

Crni

pre 6 godina

Bravo Radja!!!!!
Rusi bili prvaci Evrope kad je Amerikanac igrao za njih i dao kos u zadnjoj sekundi
Igraju naši za nas i tačka. Makar bili zadnji!!!!

liberalsweden

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..

JPR24

pre 6 godina

100% u pravu Dino !! Da je neki stranac tu barem 10 godina ili kao neki iz ex-yu sto su rodjeni u Svajcarskoj pa im igraju u reprezentaciji fudbalskoj, to je jedna sasvim druga stvar ! Ali naturalizovati samo da bi igrao par prvenstava, Ne hvala !

kaokakao

pre 6 godina

Svaka ti je ko Njegoseva! U sustini, Radja razmislja kao svak normalan. Cemu evropsko takmicenje REPREZENTACIJA, ako me reprezentuje amerikanac ili ne znam ti ko. Ukinuti ga, postenije je, nema nikakvog smisla.

Ivan

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.

Masovna histerija!

pre 6 godina

Da ga ne biste krivo shvatili, pod Hrvat je mislio neko iz Hrvatske, Rađa je stao u obranu Divca kad je u Hrvatskoj bila ona frka oko zastave!

Crni

pre 6 godina

Bravo Radja!!!!!
Rusi bili prvaci Evrope kad je Amerikanac igrao za njih i dao kos u zadnjoj sekundi
Igraju naši za nas i tačka. Makar bili zadnji!!!!

JPR24

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 09. septembar 2017 11:49)

Ne lupetaj.

True Batman Fan

pre 6 godina

Najpametnija i najozbiljnija izjava u poslednje vreme. Tako se gradi nacionalni sport. Godinama sam se krstio dok sam na mestu pleja rusije gledao j.r. holdena. Onolika rusija da ima stranca u nacionalnom timu - sramota!

likvidator

pre 6 godina

Tako i treba! Za sada samo Srbija i Litva (moze se s pravom reci zemlje kosarke) se nisu dale smesti.
Na zalost i Slovenija je pokleknula sa Randolphom.
Zao mi je sto je HRV imala 2 amera, al' zna se to je tada vidio hrv savez. Nadam se da vise nece imati, i da ce i druge europske reprezentacije odustati od instant uspjeha.

lp

Nikola

pre 6 godina

Bravo za izjavu, svaka ti je na mestu!

Bravo za izjavu! Svaka ti je na mestu sto se tice igranja za reprezentaciju, dovodjenjem stranaca izgubio se smisao...

Pera Božić

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...

jovan

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...
(Pera Božić, 09. septembar 2017 15:07)

-Šarićev otac-Predrag, čisti Srbin iz Šibenika
-Bogdanović, nije rođen u Hrvatskoj, nego u Mostaru, Bojan - srpsko ime
-Selektor Petrović - od oca Srbina iz Hercegovine, iz Trebinja.
Takođe Popović Srbin
Zubac (koji ne igra na prvenstvu) takođe nosi srpsko prezime iz Hercegovine.
Poenta je da da su mnogi Srbi primili katoličanatvo(i nema veze što su), ali su silom pohrvaćeni(e to je problem). Nacionalnost se ne može promijeniti.

Виоп

pre 6 godina

Мудро збори Дино. Доста проституисања у репрезентативном спорту, губи се смисао репрезентације. Треба улагати у децу. Клуб је нешто друго али и ту треба имати већину домаћих играча.

zeljko

pre 6 godina

Alo Pero,Saricev otac Predrag majka Veselinka.Popovicev otac Petar.Mogu da s izjasnjavaju i kao marsovci,ali ako je rodjen u hrv,ne.znaci da.je hrvat.Kakva glupost.

znalac

pre 6 godina

sjajni Radja, i covek i sportista, cisto i trezveno razmislja. Sport je postao.odvratan jer je podredjen novcu. Nema vise umetnosti vec samo suvi rezultati a to Radja dobro razume i zeli da pruzi publici ono za sta inace dolaze na tribine

filips

pre 6 godina

Prilično se slažem sa svim sto je Dino rekao. Jednostavno obesmisljava se takmičenje sa naturalizovanim igracima. Mogu da razumem da npr neki stranac igra 5 god u toj zemlji pa dobije pasoš, onda ga je na neki način i zaslužio. A varijante sa Rajsom i Rendolfom koji nisu ni preleteli avionom preko CG tj. Slovenije su mi smešne. Ja koliko god voleo npr Jenkinsa koji je ljudina, nikad ga ne bi pre pozvao pre Lazića ili Gagija itd... Mislim da to nama ne treba.

Set

pre 6 godina

Za vas sto spominjete Drapera i Lafajeta,Radja nije tada bio uopste u kosarkaskom savezu tako da nije mogao ni da odlucuje,bio je Ivan Suker,pogadjajte politicar vodece stranke u zemlji HDZ,inace vrhunski kosarkas sa svojih 170cm i 130kg,a zadnji put potrcao kad mu je pobjego bus u osnovnoj.Razumije se u kosarku ko Marica u krivi ...:)
Vjerujem da znate o cemu pricam imate i vi takvih sigurno koji su (politicki) kvalificiraniji od drugih

Titogradjanin

pre 6 godina

Apsolutno se slažem. Igranje za reprezantaciji je nešto posebno. To se ne kupuje. Crnogorac sam, ali kad vidim onoga garavog da igra, smuci mi se. Treba da se igra da našom djecom, od njih tražimo da se bore samo, pa neka budu zadnji nije bitno, oni su naši heroji. Pozz iz CG svih ljudima dobrog srca.

nista o nicemu

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.
(Ivan, 09. septembar 2017 11:31)

Onda je Radja dosao u savez i sad je ova politika. Uostalom nama igra Pejdz, tako da nismo bas bastion toga necega.

Realno

pre 6 godina

Upravu je 100% !!!
A ne ko englezi kupuju ljude po Africi za atletiku pa normalno je da ce imati ogroman broj medalja na olipijadi
Samo sto je meni to potcenjivanje sopstvene nacije ,ispada sad nacija nesposobna pa mora stranac da igra

bole

pre 6 godina

Čovjek je sve u pravu što je izjavio. Najveća glupost je da stranci igraju za reprezentacije. Tako bogate reprezentacije koje si plate igrače postaju uspješnije, a siromašne zemlje em ne mogu da kupe igrače, a onda im i njihovi reprezentativci odlaze da igraju za bogate i tako sva takmičenja gube svoj smisao.

Reci Dino

pre 6 godina

Ali niste gadljivi ni vi ni Srbija da uzimate iz BiH sve sportiste.Neko ce reci oni su Hrvati ili Srbi ali nisu iz te države.
(Tomy, 9. septembar 2017 12:01)

Srbija je po ustavu drzava svih Srba kao sto je i HR drzava svih Hrvata. To sto drzavljani Srpske Republike vestacku tvorevinu na dozivljavaju kao svoju nije nas problem nego problem Sarajeva. Jednako i sa Hrvatima iz Hercegovine. Tako je bilo i tako ce biti jer je najprirodnije da Kuzmanovic i Bircevic igraju za svoju reprenzetaciju kao i Bojan Bogdanovic za svoju. Nista mi od vas ne uzimamo jer ti igraci vama ne pripadaju sto jasno stavljaju do znanja

Blackbeard

pre 6 godina

a šta ćemo sa Šarićem, Bogdanovićem, Popovićem...? pa i oni su preko noći postali Hrvati kao i Drejper.Ispada da pola reprezentacije računajući i "izbornika" Petrovića može da se oseti prozvanim.

Divos

pre 6 godina

Хрвати иначе се ове оријентације држе већ подуже времена, додуше има неких који мало вуку ка тамнијој пути, но и то је више оптичка варка, онај Оливер Лафајет је из старе хрватске породице са острва, пардон отока Пага, Дрејера пак нисам успио провалити, дал је Херцеговац или Загорац.

Шалим се. Дино је "стара школа", и припада једном другом времену, и другом поимању кошарке него овом данас када оара одређује правила игре.
Наравно да су ови разумни ставови, али у данашњем времену разум је често у дефанзиви, и медији су ти који ће прогурати жељено мишљење.

Узмимо пример српске кошарке. Тренутно је оријентација да у репрезентацији Србије могу играти играчи из Србије, и Срби рођени било где у белом свету. Натурализовани Амер ни случајно.
Тог става се држе и Сале и сви који нешто значе у српској кошарци. И то је неко "свето слово". Тренутно.

Али штаће се десити ако сутра медији крену да провлаче како не би било лоше да рецимо Џенкинс заигра за Србију. Преплавили би нас текстови како је то једно исправно, како тако доказујемо да смо привржени напредним идејама, и да нисмо заостали, а ту би добили подршку армије ботова који би затрпали коментарима те текстове.

Икако се онда опхрвати таквом науму, и задржати ову свакако исправну оријентацију? Тешко, јако тешко. Поган вакат.

Nindza

pre 6 godina

Covek je u pravu. Ima samo jedna stvar kod konkretno srpske reprezentacije - ne postoji Amerikanac/stranac u srpskim klubovina koji bi bio bolji od bilo koga ko trenutno igra u reprezentaciji, tako i da hocemo nekog da stavimo, ne bi imali koga. Medalje na SP i OI to potvrdjuju. Nasa "mera" su Gasol, Durent i slicni. Ali s obzirom da u perspektivi imamo Jokica, stvarno ne znam koji bi to stranac zasluzio da igra za Srbiju.

nekatamo

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa covekom. Ponekad doduse mora se uzeti u obzir da se neki (sto bi na b92 rekli tzv.) Hrvat oseca kao Srbin i obrnuto i da je uredu da igraju za tu reprezentaciju, ali ciljano dovodjenje stranaca cini da cela stvar gubi smisao.

miro split

pre 6 godina

Dino Rađa nije loš čovik ali ovo šta on priča i nije baš pošteno.Ka prvo on je čovik koji je zarađiva svoj kruh po Americi i Evropi.Druga stvar da je današnji moderni sport stvar zarade i profita.Ako neki klub u Turskoj ima novaca sigurno neće čekat deset godina da stasa neka generacija s kojom će se ti uloženi novci počet vraćat.Ovo šta Rađa priča je idealizam bez pokrića.Šta se tiče stranaca u reprezentaciji.Svaka čast srpskoj košarci,ali postavlja se pitanje s kime bi vi uopće igrali da se nije dozvolilo naturalizacija stranaca.Činjenica je da je nekim reprezentacijama koji nemaju tradiciju omogućilo da igraju kvalitetnije ovi sport.Osim toga zar nije i trener stranac na klupi neke reprezentacije još veća moralna dilema.Čovik ne govori jezik tog naroda,pa se svi sporazumjevaju na Engleskom jeziku.
Nije greda ako u reprezentaciji imaš jednog stranca koji će donit neki kvalitet ili popularnost.Problem je ako reprezentaciju sastavljaš ka spisak za spizu.
To još uvik nije slučaj u košarci.

Goran je Karan ali Dino Radja

pre 6 godina

Bravo majstore , domaca skola kosarke , jedan narod , jedan jezik a ne da gledamo kako trener Crne Gore govori igracima a prevodilac prevodi gorskom crncu na engleski

Srdjan

pre 6 godina

Od kada je Pejdz pocela da igra za zensku ekipu ja ih ne pratim. Bolje biti poslednji sa onim sto imas nego prvi sa Pejdz, Mekejlebom, itd...

vlajko

pre 6 godina

Za svaku reprezentaciju, ne samo u košarci, već i u ostalim sportovima, bi trebalo da igraju oni koji imaju državljanstvo po rođenju ili po poreklu... I možda oni koju imaju boravak u toj zemlji recimo 10 godina... Niko više...

Raca

pre 6 godina

U vezi reprezentacije,u redu.Tu se svi uglavnom slažemo da za nju treba da nastupaju igrači koji su poreklom iz dotičnih država.
Ali po pitanju klubova,kako je moguće da izjavi ovako nešto ?! Meni je ovo prosto neshvatljivo.
Po njemu za Fenerbahče bi trebali da igraju samo Turci ??!!
Stvarno ?
A za Real i Barselonu samo Španci ?
Da Mesi može da igra samo za Boku Juniors u Argentini,a Ronaldo recimo za Benfiku.
Neverovatno je da neko ko je nastupao u NBA ligi i klubovima u privatnom vlasništvu ovako razmišlja.
Pa svi vodeći klubovi u košarci isto kao i u fudbalu su u nekom obliku privatne svojine, funkcionišu kao kompanije i privredna društva.Imaju pravo da za svoj novac sastavljaju timove kako god žele.
Ali ograničenja po pitanju broja stranih igrača ipak postoje,nije da ih nema,i variraju od jedne do druge nacionalne lige.I njihov prevashodni cilj nije ograničenje moći pojedinih klubova već zaštita i razvoj igrača iz sopstvene zemlje.

Марија

pre 6 godina

Тачно! Будућност репрезентативне кошарке је црна, јер мислим да се обезвређује и полако гаси. Добро је рекао "испроституисани".

anti-reklamozder

pre 6 godina

eno u KK Split za njegovo vreme samo domaci igraci vazda :)
a sto se tice reprezentacije ,od te tekovine stranih igraca su se nedavno oprostili zbog bogdanovica I sarica te ace trice prvenstveno, jer realno na proslogodisnji kval turnir za olimpijadu otisli su kao autsajderi ali su ga osvojili I odatle ovakva ,domaca ekipa. do tada ,ko god selektor bio je uglavnom naturalizovao. Srbija tu ,mislim,ostaje jedina od ex Yu principijelna. sportski pozdrav

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je Rađa kralju. Svaka čast za sve Amere koji igraju požrtvovano za evropske reprezentacije, ali treba igrati sa svojima dokle god se može. Opet i da razumem ako je neko igrao u dotičnoj zemlji pa zavoleo itd., ali samo dovesti radi reda mi je glupo. Što se tiče ženske košarke tu su svi uzeli Amerikanke sem Španije i Francuske. Nisam bio za to da i mi imamo jednu, ali kad je već tu ja je podržavam. Opet kažem nije igrala ovde, ali devojka se bori i šta se može.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dino svaka čast. Tvoji prethodnici to nisz-u razumjeli, a rezultat im je bio 0, razni Drejperi, Lafajeti... Reprezentacija je svetinja, a ne kupoprodaja.

blaster

pre 6 godina

Svaka mu je na mestu! Bravo Radja. Za Srbiju igraju SAMO Srbi i tako treba da ostane. Zato sam toliko ponosan na Saleta i njegove momke!

Knez Mirko

pre 6 godina

Svaka cast! Gledam Sloveniju, igraju sjajno, odlicna ekipa, ali mi bode oci Randolph, jednostavno on nije Slovenac i nema sta da trazi tu. Uz mnogo novca, jedna Nemacka bi lako mogla do neke medalje u buducnosti, ako bi nasla nekog Amera koji zeli da igra. A onda sve gubi smisao.

croata

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad
 (eduardo da silva, izvorni slavonac, 9. septembar 2017 11:14) # Link komentara

Sto se tice da silve,u hr je dosao s 12 godina,igrao za sve mladje selekcije u reprezentaciji,on je ogledan primjer naturaliziranog stranca koji moze igrat za zemlju u kojoj nije rodjen i gdje nema korijene. Nitko iz hrvatske se nije bunio zbog tog sto je normalno. Druga stvar je sammir koji je zaigrao iskljucivo zbog mamicevog interesa da se sto bolje proda,a trajao je mozda dvije utakmice. Dalje nije proslo zbog bunta javnosti,iako je to se mora priznat u to vrijeme imao kvalitetu za igrati u reprezentaciji.
Sto se tice dva crnca koja su igrala u nasoj kosarci,pa to je bila pljuvacina i 90% narodakojima je stalo do nase kosarke je tad diglo ruke od reprezentacije. Ne ponovilo se.

Драган

pre 6 godina

Свака част! Да тако већина размишља спорт би и личио на нешто а не да сви мисле само и искључиво само на паре. Клубски спорт је давно изгубио смисао а крупним корацима ка томе иде и репрезентативни. У српским клубовима треба да играју Срби, у руским Руси, у њемачким Њемци, ... као и у репрезентацијама па онда ко је бољи нека и побједи! Ово је сад траги-комично!

Рађа, још једном, свака част за изјаву.

ATG

pre 6 godina

Pre su i Hrvati imali Amerikanca. Zar nije bilo jedno EP kada su ucestvovale sve republike i svaka je imala Amerikanca, mozda Slovrnija nije imala. Toga se ne secam. Dobro je sto su poceli ovako da razmisljaju, mada smo i mi na EP u zenskoj konkurenciji imali Amerikanku i bili prvaci. Mada mi nije najjasnije kako se stice pravo da se igra za drugu reprezentaciju. U fudbalu sr znaju pravila i ne moze neko ko nikakve veze nema sa nrkom drzavom da igra za reprezentaciju. Pa i onaj Amerikanac sto je igrao za BIH jos je i zasluzio da igra posto je godinama igrao u BIH stekao drzavljanstvo i igrao za njih. Ali da sad neki Amerikanac igra za CG, a ni ne zna gde se nalazi to je vec glupo.

Milanče

pre 6 godina

Hrvati su ranije i imali stranca. Ili više njih, nisam siguran. Postalo je bezveze sa tim Amerima u reprezentacijama. Respect za našu i Litvansku reprezentaciju po tom pitanju.

Majčin sin

pre 6 godina

Svaka čast Dino! Nadam se da će i reprezentacija Srbije zauvek biti sastavljena samo od srpskih igrača koji će sa ponosom igrati za svoju otadžbinu a ne za pare.

coki

pre 6 godina

Radja,veliki covek i kosarkas...ali neko treba da ga podseti da su oni vec imali Amere u reprezentaciji,godinama,da su imali i Slovenci strance,i Makedonci,Bugari,Bosanci,Crnogorci,Italijani,Spanci,Nemci,Turci,Poljaci,Ukrajinci,Finci,Madjari...jedino nikada nije Srbija.

Rzbrzotrz

pre 6 godina

svaka čast Dino. I ja to isto mislim. Jedino što je, koliko ja znam, Hrvatska to radila. jedina ex Yu zemlja koja nije nikad je Srbija.

eduardo da silva, izvorni slavonac

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad

Amerikano

pre 6 godina

Svaka cast u izjavi!!! Definitivno treba zabraniti ovu praksu barem u reprezentacijama! Koji je smisao reprezentacije ako igraju stranci..

role zarolaj

pre 6 godina

(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)

Zna se ko su liberali,narocito iz Svedske ;).

A da,bas steta sto ce danas da ispadne bar jedan od bastiona multikulturoloskog drustva i (ekonomskog neo)liberalizma...

Лиманац

pre 6 godina

Први пут после дугог низа година НДХ нема Американца и сад се Рађа прави паметан.

Navijač

pre 6 godina

Rerezentacija koja ima strance kao njihove igrače, nije reprezentacija, nego klub!
Naravno, mislim na one igrače koji dodirne tačke nemaju sa tom zemljom (igranje u klubu u toj zemlji se ne važi kao dodirna tačka).

Djura

pre 6 godina

Bravo Radja! J... reprezentaciju ako mora trener da prica engleski da bi ga igraci razumeli. (Osim ako nisu sa engleskog govornog podrucja :)

Rick Hunter

pre 6 godina

Za neke stvari se slazem, za strance u reprezentaciji. Ali ovo za fener nema smisla. Pa i gotovo svi fudbalski klubovi nemaju vise od tri, cetiri igraca nacionalnosti iste kao i klub pa je to postalo normalno

liberalsweden

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..

Kol

pre 6 godina

Upravo tako apsolutno je neprimereno da stranci igraju u reprezentaciji, bice kao za klubove prvo ogranicenje 1-2, a potom moze koliko hoces!

Baki SM

pre 6 godina

"Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)"

Ti si kanda malko pobrkao lončiće. Da je Rađa rekao, kao što nije, da hoće etnički čistu reprezentaciju ovo što si napisao bi imalo smisla, jer bi to bio šovinizam i rasizam, ali on, naravno, nije rekao da neće nikoga osim Hrvata u reprezentaciji, nego da neće STRANCE u reprezentaciji, s čim se potpuno slažem.

coldplayer

pre 6 godina

@Tomy
O cemu ti pricas?Citas li ti uopste sta ovde pise.Kakve veze ima sto je neko rodjen negde ako su mu roditelji npr odavde.Normalno je da zeli da igra za svoju zemlju.

nebojsa iz beograda

pre 6 godina

lepo rečeno. ali sport je odavno postao biznis i ako neko hoce rezultate, trofeje i rekorde a ne moze da ih postigne, on ih lepo kupi.

Поларна Панда

pre 6 godina

Рекоше дечки којима је Дрејпер (чини ми се) био први плеј...Са вама увек комедија

Mutombo

pre 6 godina

Živa istina ...treneri su u pojedinim klubovima samo figure koje dobijaju zasluge za skoro nista ....imas u timu par top igrača i ti im kao nesto komandujes a oni razbijaju isto tako sa bilo kojim trenerom

stoka-stoka

pre 6 godina

Slazem se s Dinom, iako bih dodao da je on 10 najboljih godina svoje karijere proveo radeći kao prostitutka i Italiji, Grčkoj i SAD.

Druga stvar, tu ostaje jedno sivo područje, na primjer Justin Hamilton i igrači poput njega. Po meni, oni imaju pravo da budu ravnopravni kao isto kao i Josip, Franjo ili Dino. A Armenac Boatright ili Rice iz Cg.. to nema smisla.

liberalsweden

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..

Raca

pre 6 godina

U vezi reprezentacije,u redu.Tu se svi uglavnom slažemo da za nju treba da nastupaju igrači koji su poreklom iz dotičnih država.
Ali po pitanju klubova,kako je moguće da izjavi ovako nešto ?! Meni je ovo prosto neshvatljivo.
Po njemu za Fenerbahče bi trebali da igraju samo Turci ??!!
Stvarno ?
A za Real i Barselonu samo Španci ?
Da Mesi može da igra samo za Boku Juniors u Argentini,a Ronaldo recimo za Benfiku.
Neverovatno je da neko ko je nastupao u NBA ligi i klubovima u privatnom vlasništvu ovako razmišlja.
Pa svi vodeći klubovi u košarci isto kao i u fudbalu su u nekom obliku privatne svojine, funkcionišu kao kompanije i privredna društva.Imaju pravo da za svoj novac sastavljaju timove kako god žele.
Ali ograničenja po pitanju broja stranih igrača ipak postoje,nije da ih nema,i variraju od jedne do druge nacionalne lige.I njihov prevashodni cilj nije ograničenje moći pojedinih klubova već zaštita i razvoj igrača iz sopstvene zemlje.

Pera Božić

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...

Blackbeard

pre 6 godina

a šta ćemo sa Šarićem, Bogdanovićem, Popovićem...? pa i oni su preko noći postali Hrvati kao i Drejper.Ispada da pola reprezentacije računajući i "izbornika" Petrovića može da se oseti prozvanim.

jovan

pre 6 godina

Šarić, Petrović, Bogdanović... nisu Srbi nego Hrvati rođeni u Hrvatskoj sramota me je ove srpske mitomanije uvek na Level Ultimate...
(Pera Božić, 09. septembar 2017 15:07)

-Šarićev otac-Predrag, čisti Srbin iz Šibenika
-Bogdanović, nije rođen u Hrvatskoj, nego u Mostaru, Bojan - srpsko ime
-Selektor Petrović - od oca Srbina iz Hercegovine, iz Trebinja.
Takođe Popović Srbin
Zubac (koji ne igra na prvenstvu) takođe nosi srpsko prezime iz Hercegovine.
Poenta je da da su mnogi Srbi primili katoličanatvo(i nema veze što su), ali su silom pohrvaćeni(e to je problem). Nacionalnost se ne može promijeniti.

Ivan

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.

Srdjan

pre 6 godina

Od kada je Pejdz pocela da igra za zensku ekipu ja ih ne pratim. Bolje biti poslednji sa onim sto imas nego prvi sa Pejdz, Mekejlebom, itd...

zeljko

pre 6 godina

Alo Pero,Saricev otac Predrag majka Veselinka.Popovicev otac Petar.Mogu da s izjasnjavaju i kao marsovci,ali ako je rodjen u hrv,ne.znaci da.je hrvat.Kakva glupost.

miro split

pre 6 godina

Dino Rađa nije loš čovik ali ovo šta on priča i nije baš pošteno.Ka prvo on je čovik koji je zarađiva svoj kruh po Americi i Evropi.Druga stvar da je današnji moderni sport stvar zarade i profita.Ako neki klub u Turskoj ima novaca sigurno neće čekat deset godina da stasa neka generacija s kojom će se ti uloženi novci počet vraćat.Ovo šta Rađa priča je idealizam bez pokrića.Šta se tiče stranaca u reprezentaciji.Svaka čast srpskoj košarci,ali postavlja se pitanje s kime bi vi uopće igrali da se nije dozvolilo naturalizacija stranaca.Činjenica je da je nekim reprezentacijama koji nemaju tradiciju omogućilo da igraju kvalitetnije ovi sport.Osim toga zar nije i trener stranac na klupi neke reprezentacije još veća moralna dilema.Čovik ne govori jezik tog naroda,pa se svi sporazumjevaju na Engleskom jeziku.
Nije greda ako u reprezentaciji imaš jednog stranca koji će donit neki kvalitet ili popularnost.Problem je ako reprezentaciju sastavljaš ka spisak za spizu.
To još uvik nije slučaj u košarci.

eduardo da silva, izvorni slavonac

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad

Лиманац

pre 6 godina

Први пут после дугог низа година НДХ нема Американца и сад се Рађа прави паметан.

nista o nicemu

pre 6 godina

Vec ste ih imali, kao i sve reprezentacije u regionu, tako da sada je gotovo. Ostala je samo jos Srbija kao poslednji bastion u evropi koji nema, niti ce ikada imati strance u timu.
(Ivan, 09. septembar 2017 11:31)

Onda je Radja dosao u savez i sad je ova politika. Uostalom nama igra Pejdz, tako da nismo bas bastion toga necega.

JPR24

pre 6 godina

Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 09. septembar 2017 11:49)

Ne lupetaj.

Поларна Панда

pre 6 godina

Рекоше дечки којима је Дрејпер (чини ми се) био први плеј...Са вама увек комедија

coki

pre 6 godina

Radja,veliki covek i kosarkas...ali neko treba da ga podseti da su oni vec imali Amere u reprezentaciji,godinama,da su imali i Slovenci strance,i Makedonci,Bugari,Bosanci,Crnogorci,Italijani,Spanci,Nemci,Turci,Poljaci,Ukrajinci,Finci,Madjari...jedino nikada nije Srbija.

stoka-stoka

pre 6 godina

Slazem se s Dinom, iako bih dodao da je on 10 najboljih godina svoje karijere proveo radeći kao prostitutka i Italiji, Grčkoj i SAD.

Druga stvar, tu ostaje jedno sivo područje, na primjer Justin Hamilton i igrači poput njega. Po meni, oni imaju pravo da budu ravnopravni kao isto kao i Josip, Franjo ili Dino. A Armenac Boatright ili Rice iz Cg.. to nema smisla.

vlajko

pre 6 godina

Za svaku reprezentaciju, ne samo u košarci, već i u ostalim sportovima, bi trebalo da igraju oni koji imaju državljanstvo po rođenju ili po poreklu... I možda oni koju imaju boravak u toj zemlji recimo 10 godina... Niko više...

anti-reklamozder

pre 6 godina

eno u KK Split za njegovo vreme samo domaci igraci vazda :)
a sto se tice reprezentacije ,od te tekovine stranih igraca su se nedavno oprostili zbog bogdanovica I sarica te ace trice prvenstveno, jer realno na proslogodisnji kval turnir za olimpijadu otisli su kao autsajderi ali su ga osvojili I odatle ovakva ,domaca ekipa. do tada ,ko god selektor bio je uglavnom naturalizovao. Srbija tu ,mislim,ostaje jedina od ex Yu principijelna. sportski pozdrav

Divos

pre 6 godina

Хрвати иначе се ове оријентације држе већ подуже времена, додуше има неких који мало вуку ка тамнијој пути, но и то је више оптичка варка, онај Оливер Лафајет је из старе хрватске породице са острва, пардон отока Пага, Дрејера пак нисам успио провалити, дал је Херцеговац или Загорац.

Шалим се. Дино је "стара школа", и припада једном другом времену, и другом поимању кошарке него овом данас када оара одређује правила игре.
Наравно да су ови разумни ставови, али у данашњем времену разум је често у дефанзиви, и медији су ти који ће прогурати жељено мишљење.

Узмимо пример српске кошарке. Тренутно је оријентација да у репрезентацији Србије могу играти играчи из Србије, и Срби рођени било где у белом свету. Натурализовани Амер ни случајно.
Тог става се држе и Сале и сви који нешто значе у српској кошарци. И то је неко "свето слово". Тренутно.

Али штаће се десити ако сутра медији крену да провлаче како не би било лоше да рецимо Џенкинс заигра за Србију. Преплавили би нас текстови како је то једно исправно, како тако доказујемо да смо привржени напредним идејама, и да нисмо заостали, а ту би добили подршку армије ботова који би затрпали коментарима те текстове.

Икако се онда опхрвати таквом науму, и задржати ову свакако исправну оријентацију? Тешко, јако тешко. Поган вакат.

Masovna histerija!

pre 6 godina

Da ga ne biste krivo shvatili, pod Hrvat je mislio neko iz Hrvatske, Rađa je stao u obranu Divca kad je u Hrvatskoj bila ona frka oko zastave!

JPR24

pre 6 godina

100% u pravu Dino !! Da je neki stranac tu barem 10 godina ili kao neki iz ex-yu sto su rodjeni u Svajcarskoj pa im igraju u reprezentaciji fudbalskoj, to je jedna sasvim druga stvar ! Ali naturalizovati samo da bi igrao par prvenstava, Ne hvala !

croata

pre 6 godina

bas nesto cisto sumnjam da necete i vi tako uskoro, posto ste i u fudbalu vec nekoliko njih prisvojili. drugi razlog je naravno to sto niste videli postolje od znate vec kad
 (eduardo da silva, izvorni slavonac, 9. septembar 2017 11:14) # Link komentara

Sto se tice da silve,u hr je dosao s 12 godina,igrao za sve mladje selekcije u reprezentaciji,on je ogledan primjer naturaliziranog stranca koji moze igrat za zemlju u kojoj nije rodjen i gdje nema korijene. Nitko iz hrvatske se nije bunio zbog tog sto je normalno. Druga stvar je sammir koji je zaigrao iskljucivo zbog mamicevog interesa da se sto bolje proda,a trajao je mozda dvije utakmice. Dalje nije proslo zbog bunta javnosti,iako je to se mora priznat u to vrijeme imao kvalitetu za igrati u reprezentaciji.
Sto se tice dva crnca koja su igrala u nasoj kosarci,pa to je bila pljuvacina i 90% narodakojima je stalo do nase kosarke je tad diglo ruke od reprezentacije. Ne ponovilo se.

Nindza

pre 6 godina

Covek je u pravu. Ima samo jedna stvar kod konkretno srpske reprezentacije - ne postoji Amerikanac/stranac u srpskim klubovina koji bi bio bolji od bilo koga ko trenutno igra u reprezentaciji, tako i da hocemo nekog da stavimo, ne bi imali koga. Medalje na SP i OI to potvrdjuju. Nasa "mera" su Gasol, Durent i slicni. Ali s obzirom da u perspektivi imamo Jokica, stvarno ne znam koji bi to stranac zasluzio da igra za Srbiju.

Rick Hunter

pre 6 godina

Za neke stvari se slazem, za strance u reprezentaciji. Ali ovo za fener nema smisla. Pa i gotovo svi fudbalski klubovi nemaju vise od tri, cetiri igraca nacionalnosti iste kao i klub pa je to postalo normalno

Gde ja živim

pre 6 godina

Tako je Rađa kralju. Svaka čast za sve Amere koji igraju požrtvovano za evropske reprezentacije, ali treba igrati sa svojima dokle god se može. Opet i da razumem ako je neko igrao u dotičnoj zemlji pa zavoleo itd., ali samo dovesti radi reda mi je glupo. Što se tiče ženske košarke tu su svi uzeli Amerikanke sem Španije i Francuske. Nisam bio za to da i mi imamo jednu, ali kad je već tu ja je podržavam. Opet kažem nije igrala ovde, ali devojka se bori i šta se može.

Realno

pre 6 godina

Upravu je 100% !!!
A ne ko englezi kupuju ljude po Africi za atletiku pa normalno je da ce imati ogroman broj medalja na olipijadi
Samo sto je meni to potcenjivanje sopstvene nacije ,ispada sad nacija nesposobna pa mora stranac da igra

Milanče

pre 6 godina

Hrvati su ranije i imali stranca. Ili više njih, nisam siguran. Postalo je bezveze sa tim Amerima u reprezentacijama. Respect za našu i Litvansku reprezentaciju po tom pitanju.

Titogradjanin

pre 6 godina

Apsolutno se slažem. Igranje za reprezantaciji je nešto posebno. To se ne kupuje. Crnogorac sam, ali kad vidim onoga garavog da igra, smuci mi se. Treba da se igra da našom djecom, od njih tražimo da se bore samo, pa neka budu zadnji nije bitno, oni su naši heroji. Pozz iz CG svih ljudima dobrog srca.

Драган

pre 6 godina

Свака част! Да тако већина размишља спорт би и личио на нешто а не да сви мисле само и искључиво само на паре. Клубски спорт је давно изгубио смисао а крупним корацима ка томе иде и репрезентативни. У српским клубовима треба да играју Срби, у руским Руси, у њемачким Њемци, ... као и у репрезентацијама па онда ко је бољи нека и побједи! Ово је сад траги-комично!

Рађа, још једном, свака част за изјаву.

Виоп

pre 6 godina

Мудро збори Дино. Доста проституисања у репрезентативном спорту, губи се смисао репрезентације. Треба улагати у децу. Клуб је нешто друго али и ту треба имати већину домаћих играча.

likvidator

pre 6 godina

Tako i treba! Za sada samo Srbija i Litva (moze se s pravom reci zemlje kosarke) se nisu dale smesti.
Na zalost i Slovenija je pokleknula sa Randolphom.
Zao mi je sto je HRV imala 2 amera, al' zna se to je tada vidio hrv savez. Nadam se da vise nece imati, i da ce i druge europske reprezentacije odustati od instant uspjeha.

lp

Crni

pre 6 godina

Bravo Radja!!!!!
Rusi bili prvaci Evrope kad je Amerikanac igrao za njih i dao kos u zadnjoj sekundi
Igraju naši za nas i tačka. Makar bili zadnji!!!!

kaokakao

pre 6 godina

Svaka ti je ko Njegoseva! U sustini, Radja razmislja kao svak normalan. Cemu evropsko takmicenje REPREZENTACIJA, ako me reprezentuje amerikanac ili ne znam ti ko. Ukinuti ga, postenije je, nema nikakvog smisla.

Mutombo

pre 6 godina

Živa istina ...treneri su u pojedinim klubovima samo figure koje dobijaju zasluge za skoro nista ....imas u timu par top igrača i ti im kao nesto komandujes a oni razbijaju isto tako sa bilo kojim trenerom

nekatamo

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa covekom. Ponekad doduse mora se uzeti u obzir da se neki (sto bi na b92 rekli tzv.) Hrvat oseca kao Srbin i obrnuto i da je uredu da igraju za tu reprezentaciju, ali ciljano dovodjenje stranaca cini da cela stvar gubi smisao.

Rzbrzotrz

pre 6 godina

svaka čast Dino. I ja to isto mislim. Jedino što je, koliko ja znam, Hrvatska to radila. jedina ex Yu zemlja koja nije nikad je Srbija.

Reci Dino

pre 6 godina

Ali niste gadljivi ni vi ni Srbija da uzimate iz BiH sve sportiste.Neko ce reci oni su Hrvati ili Srbi ali nisu iz te države.
(Tomy, 9. septembar 2017 12:01)

Srbija je po ustavu drzava svih Srba kao sto je i HR drzava svih Hrvata. To sto drzavljani Srpske Republike vestacku tvorevinu na dozivljavaju kao svoju nije nas problem nego problem Sarajeva. Jednako i sa Hrvatima iz Hercegovine. Tako je bilo i tako ce biti jer je najprirodnije da Kuzmanovic i Bircevic igraju za svoju reprenzetaciju kao i Bojan Bogdanovic za svoju. Nista mi od vas ne uzimamo jer ti igraci vama ne pripadaju sto jasno stavljaju do znanja

Марија

pre 6 godina

Тачно! Будућност репрезентативне кошарке је црна, јер мислим да се обезвређује и полако гаси. Добро је рекао "испроституисани".

True Batman Fan

pre 6 godina

Najpametnija i najozbiljnija izjava u poslednje vreme. Tako se gradi nacionalni sport. Godinama sam se krstio dok sam na mestu pleja rusije gledao j.r. holdena. Onolika rusija da ima stranca u nacionalnom timu - sramota!

nebojsa iz beograda

pre 6 godina

lepo rečeno. ali sport je odavno postao biznis i ako neko hoce rezultate, trofeje i rekorde a ne moze da ih postigne, on ih lepo kupi.

ATG

pre 6 godina

Pre su i Hrvati imali Amerikanca. Zar nije bilo jedno EP kada su ucestvovale sve republike i svaka je imala Amerikanca, mozda Slovrnija nije imala. Toga se ne secam. Dobro je sto su poceli ovako da razmisljaju, mada smo i mi na EP u zenskoj konkurenciji imali Amerikanku i bili prvaci. Mada mi nije najjasnije kako se stice pravo da se igra za drugu reprezentaciju. U fudbalu sr znaju pravila i ne moze neko ko nikakve veze nema sa nrkom drzavom da igra za reprezentaciju. Pa i onaj Amerikanac sto je igrao za BIH jos je i zasluzio da igra posto je godinama igrao u BIH stekao drzavljanstvo i igrao za njih. Ali da sad neki Amerikanac igra za CG, a ni ne zna gde se nalazi to je vec glupo.

blaster

pre 6 godina

Svaka mu je na mestu! Bravo Radja. Za Srbiju igraju SAMO Srbi i tako treba da ostane. Zato sam toliko ponosan na Saleta i njegove momke!

Amerikano

pre 6 godina

Svaka cast u izjavi!!! Definitivno treba zabraniti ovu praksu barem u reprezentacijama! Koji je smisao reprezentacije ako igraju stranci..

znalac

pre 6 godina

sjajni Radja, i covek i sportista, cisto i trezveno razmislja. Sport je postao.odvratan jer je podredjen novcu. Nema vise umetnosti vec samo suvi rezultati a to Radja dobro razume i zeli da pruzi publici ono za sta inace dolaze na tribine

Nikola

pre 6 godina

Bravo za izjavu, svaka ti je na mestu!

Bravo za izjavu! Svaka ti je na mestu sto se tice igranja za reprezentaciju, dovodjenjem stranaca izgubio se smisao...

coldplayer

pre 6 godina

@Tomy
O cemu ti pricas?Citas li ti uopste sta ovde pise.Kakve veze ima sto je neko rodjen negde ako su mu roditelji npr odavde.Normalno je da zeli da igra za svoju zemlju.

Baki SM

pre 6 godina

"Rađa nema pojma šta priča! Zapravo reprezentacije koje nemaju nijednog stranca promovišu rasizam i šovinizam. Multikulturalizam je jedino rešenje. Treba se ugledati na Šveđane, Nemce i Francuze koji su 1000 godina ispred primitivnih istočnoevropskih plemena!
Šteta što će danas ili FRA ili GER ispasti..
(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)"

Ti si kanda malko pobrkao lončiće. Da je Rađa rekao, kao što nije, da hoće etnički čistu reprezentaciju ovo što si napisao bi imalo smisla, jer bi to bio šovinizam i rasizam, ali on, naravno, nije rekao da neće nikoga osim Hrvata u reprezentaciji, nego da neće STRANCE u reprezentaciji, s čim se potpuno slažem.

filips

pre 6 godina

Prilično se slažem sa svim sto je Dino rekao. Jednostavno obesmisljava se takmičenje sa naturalizovanim igracima. Mogu da razumem da npr neki stranac igra 5 god u toj zemlji pa dobije pasoš, onda ga je na neki način i zaslužio. A varijante sa Rajsom i Rendolfom koji nisu ni preleteli avionom preko CG tj. Slovenije su mi smešne. Ja koliko god voleo npr Jenkinsa koji je ljudina, nikad ga ne bi pre pozvao pre Lazića ili Gagija itd... Mislim da to nama ne treba.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Dino svaka čast. Tvoji prethodnici to nisz-u razumjeli, a rezultat im je bio 0, razni Drejperi, Lafajeti... Reprezentacija je svetinja, a ne kupoprodaja.

Djura

pre 6 godina

Bravo Radja! J... reprezentaciju ako mora trener da prica engleski da bi ga igraci razumeli. (Osim ako nisu sa engleskog govornog podrucja :)

Navijač

pre 6 godina

Rerezentacija koja ima strance kao njihove igrače, nije reprezentacija, nego klub!
Naravno, mislim na one igrače koji dodirne tačke nemaju sa tom zemljom (igranje u klubu u toj zemlji se ne važi kao dodirna tačka).

Knez Mirko

pre 6 godina

Svaka cast! Gledam Sloveniju, igraju sjajno, odlicna ekipa, ali mi bode oci Randolph, jednostavno on nije Slovenac i nema sta da trazi tu. Uz mnogo novca, jedna Nemacka bi lako mogla do neke medalje u buducnosti, ako bi nasla nekog Amera koji zeli da igra. A onda sve gubi smisao.

Majčin sin

pre 6 godina

Svaka čast Dino! Nadam se da će i reprezentacija Srbije zauvek biti sastavljena samo od srpskih igrača koji će sa ponosom igrati za svoju otadžbinu a ne za pare.

bole

pre 6 godina

Čovjek je sve u pravu što je izjavio. Najveća glupost je da stranci igraju za reprezentacije. Tako bogate reprezentacije koje si plate igrače postaju uspješnije, a siromašne zemlje em ne mogu da kupe igrače, a onda im i njihovi reprezentativci odlaze da igraju za bogate i tako sva takmičenja gube svoj smisao.

Goran je Karan ali Dino Radja

pre 6 godina

Bravo majstore , domaca skola kosarke , jedan narod , jedan jezik a ne da gledamo kako trener Crne Gore govori igracima a prevodilac prevodi gorskom crncu na engleski

Set

pre 6 godina

Za vas sto spominjete Drapera i Lafajeta,Radja nije tada bio uopste u kosarkaskom savezu tako da nije mogao ni da odlucuje,bio je Ivan Suker,pogadjajte politicar vodece stranke u zemlji HDZ,inace vrhunski kosarkas sa svojih 170cm i 130kg,a zadnji put potrcao kad mu je pobjego bus u osnovnoj.Razumije se u kosarku ko Marica u krivi ...:)
Vjerujem da znate o cemu pricam imate i vi takvih sigurno koji su (politicki) kvalificiraniji od drugih

Kol

pre 6 godina

Upravo tako apsolutno je neprimereno da stranci igraju u reprezentaciji, bice kao za klubove prvo ogranicenje 1-2, a potom moze koliko hoces!

role zarolaj

pre 6 godina

(liberalsweden, 9. septembar 2017 11:49)

Zna se ko su liberali,narocito iz Svedske ;).

A da,bas steta sto ce danas da ispadne bar jedan od bastiona multikulturoloskog drustva i (ekonomskog neo)liberalizma...