Subota, 02.09.2017.

21:00

Skener: Ni odbrane, ni napada... A sada – na popravni

Da su igrači poslušali selektora i zaustavili protivnika na manje od 70 poena cela priča bi izgledala drugačije, ovako Srbija je poražena od Rusije (75:72).

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Skener: Ni odbrane, ni napada... A sada – na popravni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Mozda

pre 6 godina

@avav
Pa sta lupas covece?? Kakva 4 igraca? Imamo mi 12 dobrih igraca, ne prvoklasnih, ali dobrih. Problem je sto sada ima dosta njih koji nemaju iskustvo na ovom nivou reprezentativnog takmicenja, malo su se stegli, ali ok, bice bolje. Drugo, Lucic je vrlo dobar, istina, ima problem sa faulovima redovno, ali ima i srca da sutne, sa njim u igri izgledamo dosta bolje. Poenta je da nema sad svrhe kukati sto glavni igraci ne igraju, oni su svoje rekli, al daj onda da malo podrske damo ovima koji su odlucili da hoce da igraju, nama ni iz dzepa ni u dzep, a njima bi verovatno znacilo da znaju da imaju podrsku. Pozdrav!

Batko

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...
(saša, 3. septembar 2017 06:15)

Kako mislis Bogdan i Boban nedovoljno korisni ??? Po tebi su trebali sta, da daju po 40 poena ?! Pa ko je jedino sinoc "vukao" osim njih dvojice ?!
Macvan na Mozgova ??? Pa druze, on njega nije ni cuvao ! Ako je nekada ostao posle "rotaije" u odbrani na njemu, to je SLUČAJNOST, a ne ideja da ga on brani , jer je Macvan klasicna 4, a Mozgov klasiicna teska 5 . Barem bi toliko trebao da znas, ako komentarises.
Kako mislis olako shvatili Sveda ?! Pa covek vece pre toga ubaci 22 poena Turcima.Naravno da ga nisu shvatili ozbiljno, kao sto ni Rusi nisu Bogdana koga su konstantno "udvajali", a mi smo igrali klasicno "1na1" odbranu na njemu, bez udvajanja ili preuzimanja. Covek je klasa, krenulo ga ovom prvenstvu i to je to..
A, sto se tice Kurbanova, ako si malo pratio EL radi se o jednoj sasvim solidnoj 4, sa pristojnim sutem. Tako da to nije neki "levi" igrac, koga je krenulo protiv nas, pa kao "...i on nam pravio problem"
Nas problem je kratka rotacija, nedostatak drugog pleja i veci broj opcija u napadu. Ok, odbranom mozes postici puno toga, ali iz jake odbrane samo u kontri mozes poentirati (Jovic, pas na Lucica). Na "postavljenu odbranu" smo tanki zbog gore napisanog

Kkczbgd

pre 6 godina

@" ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 2. septembar 2017 23:18)"

Tako je, ali na žalost Gudurić dobija svega 5 minuta po utakmici i namenjena mu je jako mala uloga...

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Evo još jednog primera selektivnog gledanja na igru.Gudurić napravio preokret.Zašto Gudurić? Zato što,eto treba malo uzdignuti momka,uliti mu samopouzdanje (kod dobronamernih) i zato što je "naš" (kod klubaša).
Realnost - Bogdan "prodaje" faul i daje dva bacanja za izjednačenje.Jović daje 2 uz faul i pogadja bacanje i na kraju Gudurić sve overava.Realno je da su njih trojca napravili preokret ali je svako video onako kako je voleo da vidi.
I nije to ništa loše.Čak i u klubu za koji navijaš imaš omiljenog igrača pa ga glorifikuješ.

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Ne,ne pričam koještarije.Nisam ni u jednom trenutku doveo u pitanje Teov kvalitet ni tada ni sada,samo sam obkasnio čoveku (@Dragan) da smo svi skloni da selektivno primećujemo nešto.
Eto,njemu smeta preterano hvaljenje Bogdana i izjavljuje da nikada niko nije preterano hvaljen kao Bogdan.Jeste Teo,krajnje neumereno (kao što sada neki neumereno hvale Bogdana) ali ni on ni ti to niste primetili jer ste Zvezdaši.Što nije strašno.Ali je loše kad neko preko svake mere (često nerealno) kritikuje nekog igrača.To je bilo i sa Teom (neki Grobari) i sada sa Bogdanom (suprotni tabor).
Nema više veze ni šta se napiše- samo da se opljune.
Čovek ladno napiše npr. kako Bogdan ne igra odbranu i kako je Šved dao tri trojke preko njega u 1Q.I nema veze što je Šved dao 2,što je za jednu možda više kriv Luča od Bogdana,što je preko Lazića dao 2 i 2+1 u 2Q,preko Gagija i Jovića po jednu u 3Q i preko Jovića dugu dvojku u 4Q.Nema veze što su svi više defanzivci od Bogdana ali Bogdan bode oči - on ne igra odbranu.
U redu je kritikovati - ali kriviti čoveka da sam šutira a niko u 3Q koš nije smeo da pogleda sem njega je stvarno previše.
I onda @Drahan šatro objektivan...

Đole

pre 6 godina

Baš bih voleo da vidim na treningu jednu četvrtinu Grobari protiv Pantera. Grobari: Bogdanović, Milosavljević, Lučić, Mačvan i Kuzmić (znam da je on Panter). Panteri: Jović, Gudurić, Lazić, Štimac i Marjanović. Ta Đorđevićeva filozofija sa hokejaškim izmenama je dobra za odbranu jer ima stalno "odmorne" igrače ali istovremeno seče samopouzdanje šuterima za tri poena. Nama je ključno da protivnike razvučemo sa trojkama kako bi Marjanović mogao da igra jedan na jedan a ne da ga biju po trojca. Gurao bih jednu četvrtinu grobarsku postavu a drugu pantersku pa naizmenično. Bitan faktor je da su ti igrači uigrani u Partizanu i Zvezdi i da koliko god sličan način rada, ipak postoje razlike između Duletove škole košarke i Radonjićeve.

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda. Pali smo taktički protiv Rusije.

miro

pre 6 godina

Dokle cemo se lagati? Pa da je Sale ta klasa neko od evroligasa bi ga angazovao.Kada su Zoc, Boza, Duda, Ranko ili doziveli ono sto je Sale u Pau doziveo. Uostalom kakav je izbor tamo napravi? Realno.

Pavle

pre 6 godina

Volim ove momke i nadam se boljoj igri. Za stimca micica i bircevica razumem zasto ih izvodi. Ali zasto Guduric nije igrao duze protiv Rusa? Ali dobro tek je pocetak. Druga tekma. Nadam se najboljem.

Komunalac

pre 6 godina

@umbrisimo, "da uhvatimo Spaniju na spavanju"? Pa oni i da budu "najvecoj komi" ima da nas "otresu" 20 razlike...Da se razumemo, svim srcem sam uz Saleta i momke, ali realnost je takva da je bar 5 selekcija na ovom EP u ovom trenutku debelo iznad nas..

Snoopy

pre 6 godina

Ne zna Djordjevic da izvuce najbolje od ovoga sto ima. Samo forsira Bogdanovica, koji dosta trosi lopte. Ostali igraci cim pogrese na klupu. Kako onda da ne budu stegnuti!?

Car Dusan

pre 6 godina

Bez Teodosića,Bjelice, Kalinića,Jokića, Simonovića - dakle bez pet vrhunskih igrača, Srbija je ljudi samo PROSEČNA ekipa! Sviđalo se to nekome, ili ne... Bilo bi ružno i tužno da se sastanu, sa ovom i ovakvom ŠPANIJOM.

NikolaKG80

pre 6 godina

@Rodny, ne bih rekao da nam fali kreativnost, fali nam hrabrost i znanje. Ako se igrač ne otkrije, ne može ni Teo da mu dobaci loptu. A igrači se ne otkrivaju jer posle ne znaju šta će s loptom. Beše Gudurić je bio izblokiran kada je šutirao za 3 iz ćoška, a mislim da je mogao da šutne pre toga, nego se stegla ruka. Treba Sale nekako da ih ohrabri, ne mogu tri igrača da nose tim.

avav

pre 6 godina

imamo 4 igraca: Bogdan,Bobi,Guduric i Jovic. Ostali igraci su bledi kosarkasi bez karaktera. Ja ne znam da li se iko ko se iole razume i prati kosarku nada necemu sa ovim timom i selektorom.Ok. Podrzavamo ih i navijamo. Cenimo trud i zelju. Ali ne smemo biti nerealni.

lignjoslav

pre 6 godina

a da malo iskuliramo sa napadanjem selektora i da mu malo verujemo. Grupa je takva da smo sigurno u 1/8 finala. Treba sakriti neke karte i ne pokazati sve (i u odbrani i u napadu) . Do sad i na Olimpijadi i na SP kada smo zgazili (u eliminacionoj fazi) sve do finala bilo je ovako tanko u grupi. Naravno nemamo tim da zgazomo svakoga ali tempiranje forme mora biti za 1/4 finale.

saša

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...

мики

pre 6 godina

много грешака, од селектора до играча. Сале се као нешто надмудрује уместо да игра најбоља петорка, максимално, без страха, уз епизодне улоге пар кошаркаша. остали нека греју клупу. игра је била катастрофална. Богдан глуми плеја уместо да трпа. Кузмићу као додају за "јефтине кошеве" али очајно, а он не може ни да ухвати. није он Радуљица. ову Русију ће Шпанци да напуне најмање 20 разлике, а може да им се деси и да их Летонија почисти.

umbrisimo

pre 6 godina

Pošteno je da kažem da sam Ultra navijač Crvene Zvezde ali dok traje ova akcija, ovaj Euro, 101% podržavam Srbiju , Saleta i ove divne ljude koji su se odazvali pozivu. Svima želim sjajne klupske sezone u narednim godinama i ne sumnjam da će svi biti bolji igrači nego pre ovog Eura, jer će ovaj Euro biti sjajno iskustvo. Pogotovo što realno , nedostaje okosnica reprezentacije. Kako god da bude, šta god bilo, ovim momcima i Saletu treba skinuti kapu jer su vratili Dostojanstvo Srbiji kao kosarkaškoj velesili. Nadam se da će se pojaviti još neko osim Bogdanovića kao poenter a za odbranu ne sumnjam da će biti sve bolja. Bilo bi grozno nepošteno ove momke kritikovati jer ne sumnjam da če da ti sve od sebe. Voleo bih kao navijač Srbije da u Štimcu vidim onu njegovu veliku energiju, da Gudura više preuzima šeteve i po cenu teških promašaja u serijama.... Obrni, okreni, u jednoj ili dve najvažnije utakmice na turniru, ova dva faktora će po meni odlučiti... Kvalitetni minuti nekoga sa klupe i da se pojavi još neko sposoban da postigne 20ak poena .... Verovatno idemo na CG ili Hrv i to će biti ekstremno teške utakmice, krajnje neizvesne... ali da vidimo šta će biti do kraja. Još nije sigurno da će Španija biti prva .... Možda čak nije ni loše da idemo na Španiju u 1/8f... i da ih uhvatimo na spavanju

Zagor

pre 6 godina

Nazalost pokazalo se ono cega sam se pribojavao. Bez nosilaca naseg dosadasnjeg uspeha Tea, Bijelice i u poslednje vreme Jokica ova reprezentacija nema kvalitet za nesto vise. Nadao sam se plasmana od 5-8 mjesta ali bice jos losije. Ne mogu vjerovati da nemamo trenutno bolje od ovih igraca i trenera. Ali to je nasa stara boljka: pravi ljudi nisu na svojim mjestima, mnogo lazne elite.

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu - to je malo verovatna teorija. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda kao pobesneli ker.

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Iskreno i pošteno mnogo smo oslabljeni! Bilo koja medalja biće uspeh! Nama fali mnogo igrača, vise nego svima! Momci se bore i treba ih podrzati!

Kosarka fan

pre 6 godina

Ova analiza se svela na komentarisanje samo napada. Ok, boban je sifra u igrici za napad. A kuzmic katastrofa. A sta cemo sa odbranom? Tu je Kuzmic daleko bolji. Bobija su izlomili pick and roll igrom. Tu je najveci problem nase igre, ok..sa bobijem imamo neki napad. Ali opet statican i jednolican. A odbranu suplju. Nezgodna situacija...

Ivan

pre 6 godina

Trebalo bi da povedemo racuna da izbegnemo to cetvrto mesto, sve ostalo nas vodi na ekipe koje su itekako pobedive, a opste je poznato kako smo odigrali cetvrfinalne utakmice na prethodna dva velika takmicenja. To su nam ubedljivo najbolje partije na prvenstvima. Ne sumnjam uopste da ce ponovo biti tako, ali da izbegnemo Spaniju samo i njihove sudije, sto je sigurno sigurno je.

Иван

pre 6 godina

Комшо, пишеш којешта. На ЕП у Пољској пре 8 година пошли смо са триом ТНТ као главном узданицом од млађе гарде. Теодосић је ту из другог плана експлодирао. А како се ту видело ко је нинџа а ко оно друго, Тео је остао вођа. Он је пре био вођа типа Бодирога него вођа типа Славнић, Ђорђевић: неко ко својим примером води друге. Такав вођа би могао бити и Јокић. Милошев највећи проблем је био тај што није имао с ким да игра у репрезентацији, јер за плеја какав је он потребан је и доминантни центар да би Тео дошао до пуног изражаја. Крстић, Радуљица, Кузмић, то су све пивоти који нису могли довољно да растерете Милоша, па се понекад морао испуцавати. Штета што сада Србија има два довољно добра центра за таквог плеја (Јокић, Боби), међутим, не можемо никако да их упаримо с Теодосићем. Та јака осовина плеј-пивот, уз Богдана као тек трећу опцију у нападу, по мени је добитна. Нажалост, сад играмо све обрнуто, па од дечка који није за више од те треће опције насилу правимо вођу.

Vasilis

pre 6 godina

Hocemo TIM! Hocemo BORBU! Pogotovo se to odnosi na ukljucivanje i smireniju igru igraca sa klupe. Koliko dobro budu funkcionisali Bircevic, Lazic i Micic, tolike ce nam biti sanse u nastavku prvenstva. Verujem da smo mnogo jaki zbog tima, a ne pojedinaca. Verujem da ce u sledecim a pogotovo odlucujucim utakmicama nasi igrati organizovanije i bolje. Napred Srbija!

Nerealno

pre 6 godina

Ne može da se očekuje od igrača koji su do sada imali status vodonoša kad smo bili kompletni, da odjednom naprave takav iskorak i da preko noći postanu nosioci igre. Nije realno. Ovde nama može da prođe samo rudarska odbrana i utakmice na mali broj poena. Sve ostalo vodi ka sigurnim porazima.

Dejan

pre 6 godina

Temperamentna kosarkaska publika, juce euforija posle pobede, pohod na zlato, danas razocarenje, nepoverenje u tim... Selektoru je uzasno tesko, vodi tim koji pre mesec dana nije mogao ni da zamisli, i u kratkom roku je trebalo namestiti igru, podeliti uloge. Ocito nam "curi" na sve strane. Jovic u organizaciji ne moze vise nego sto daje, imao je sedam asistencija, on nije Teodosic da ubaci dve trojke i promeni ritam utakmice. Spolja bismo morali da budemo jaki u odbrani na lopti, sa Jovicem, Bogdanovicem, Milosavljevicem i Lazicem, ali su nas u obe utakmice zatrpali spolja. Macvan je odigrao ocajnu odbranu, Kuzmic los napad, nemamo opcije sa klupe, neki momci jos nisu na turniru. Skrpljena je ekipa, bice i pobeda i poraza u grupi, nije tragedija. Najvaznija ce biti osmina finala. Ako mnogo popravimo odbranu mozemo i da uradimo nesto na turniru. Bez toga tesko. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

fancy

pre 6 godina

Guduric usao u jurnjavu??? Prvo se Sale raspravlja sa njim na klupi vrv sto se bunio sto ne igra, I.onda ga posalje zadnja 2 min lll cetvrtine???? Sjajan trenutak da se udje u ovakav mec!? Ne znam u cemu je problem, ne zelim da idem predaleko al da drzis lll cet na klupi po vokaciji sutera a cekas sut kojeg celu utakmicu nema...malo nema smisla?

Simke

pre 6 godina

Da budem.kratak i jasan nadam se..Djordjevic uvede Stimca u igru, ovaj izgubi loptu i trener ga odma vrati na klupu i vise ne ubaca u igru...Uvede Lazica, napravi gresku isti tren na klupu do kraja meca ... Mislite da se tako dize samopouzdanje kosarkasima ??? Gudurica ubacio tek u trecu cetvrtinu..pa se posle cude sto bi Guduri... daj bre momci se tresu, makar ovi koji su sa klupe, e dobiju sansu, ako pogrijese lete napolje... to ce bit bas od pomoci... Znam da im ne moze dat slobodu kao Bogdanu ali brate sto je previse previse je.... Mislim da slijede sve losije i losije partije jer je Djordjevic nabio paranoju igracima ...

smss

pre 6 godina

Odbrana koja je zastitni znak nase igre, po meni nije igrala na zadovoljavajucem nivou. Sut ko sut, uvijek moze bolje, mada mene vise brine masenje slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima. Igraci, slab dan Macvana, Kuzmica, to je bilo ocito, Guduric je mogao bolje, Jovic jako malo ulaza. Bobi, Bogdan, Lucic, opet su bili konstantni, mislim da se u ovom mecu vidjelo koliko Milosavljevic moze, em sto decko grize u odbrani, napad mu je sve bolji i bolji, ulazi u duele, suta. Fali Lazic u odbrani da odradi ono sto najbolje zna, a mislim da i Bircevic mora proraditi, po meni najkonstantniji u pripremnom periodu. I oni koji kazu da nismo kosarkaska nacija, samo nek vide, da i bez vecine igraca, imamo ekipu koja igra sa svima egal. A, mozete li zamisliti sta bi bilo da se kod hrvata povrijedi Saric ili njemaca Sreder, dan zalosti. Lijep pozdrav...

Rema

pre 6 godina

Gledah sada highlights Spanije, nije mi dobro... Deluju zastrasujuce dobro. Jeste da im ni protivnici nisu neka velesila ali oni potezi, ona tecnost u igri, oni potezi.... Samo sto dalje od njih.. Mislim, da smo sa prvom postavom ovde, tukli bismo se sa njima i verovatno bismo ih pobedili ali ovako sa Bircevicem i Micicem, bezi bre!

stellarossa

pre 6 godina

Mislim da previse tereta svaljujemo na 3, 4 igraca. Nas Sved danas zatrpava, a jedan od najboljih odbrambenih igraca Evrope sedi na klupi, a to je Lazic, naravno. Ne moze niko da me ubedi da nije dovoljno dobar za reprezentaciju. Zasto se malo ne postedi Jovic i odigra Micic kakav god da je. Zasto mora Bogdan da glumi pleja. Koju ulogu imaju Bircevic, Micic i Stimac?! Mi odlicno igramo kako imamo samo 6 igraca. Ipak, verujem u sve i Djordjevica i nadam se da ce izvuce maksimum od ovog sto ima na raspolaganju. Zivela Srbija!

aleksandar

pre 6 godina

ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta je komentatorima, mi smo ovo namerno odigrali ovako jer nam odgovara zbog zreba,opustite se malo.Idemo na medalju 100%. Imamo odlicne momke, borce, a onih 7 sto su "povredjeni" neka nas gledaju od kuce na postolju..

sd

pre 6 godina

Vi svi sto konstantno pisete kako su Ibaka,Mirotic, Ljulj bolji su skuplji i bolji od svih sto Srbiji fale, nemate veze. Ibaka trenutno vredi ima platu od 12.5, trzisna vrednost mu nije nista veca. Mirotic ima oko 7.3, verujem da mu je trzisna vrednost dosta manja. Kod nas samo Jokic trenutno ima platu samo oko 1 milion, ali trzisnu vrednost od nekih 25-27 miliona, koja je veca od sva 3 igraca zajedno, tako nemojte da lupate o onome o cemu nemate veze.

Иван

pre 6 godina

Па ако не игра цео први тим, што у ватру нису на оваквом такмичењу гурнути момци 20-25 година, који могу да се кале и после можда буду узданице у Токију (јер ЛОИ 2020. су главни циљ, зар не?), него су позвани Бирча, Штиме, Гаги и Лаза, који сигурно неће бити у Токију значајнији фактор? Што није било више младих на селекторовом списку? Јер, речено је да се ниједан од наших главних асова није повредио на припремама репрезентације, него су сви дошли с повредама: значи, селектор је од старта знао да ће можда имати Б тим на располагању и да не треба много да очекује резултатски од овог Евробаскета. Или то, или отпуштајте доктора.

И још нешто: како то ми никада немамо у репрезентацији неког атлетског фрика, а скоро сви други га у модерној кошарци имају? И кад га имамо, лако га се одричемо (Миличић, Радмановић, Александров...). Увек играмо или с некаквим неатлетичним чудима типа Бодирога, Теодосић, Јокић као окосницом, или са старомодним типовима играча који знају свашта помало а ништа конкретно. И онда кад нема тих чудака, ко да искочи од медиокритета? Мачван, Гаги, Јовић - они против најјачих немају шта да траже.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi ne moze mnogi bilje od toga.. Tu su Bogdan i Bobi da drze ekipu ali ne mogu sami preopterete se, to pogotivi tesko pada Bobiju koji fiziki mnogo vise radi ali i Bogdan ne moze da ugra tolike mi ute i pogadna suteve to je jed ostavno nemoguce. Mislim da Sale nazalost gresi, treba da forsira ostale pa sta bude jer ova dvojica ne mogu sami da iznesu prvenstvo.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ljudi izgleda ne kapiraju da smo još gore izgleda na sp 2014-te u grupi i na kraju sve pretukli.
Meni se vise cini da Sale dozira i pravi kalkulacije za treće mesto i izbegavanje Španaca do finala.
Vi ste ludi ako je vama reper ova utakmica, naša najgora od kad nam Sale tu.
Tek ne razumem pljuvanje Kuzmića, košarka nije samo poentiranje, od Kuza boljeg defanzivnog centra na ovom EP nema, možda Gasol samo ali je on mator

milenko

pre 6 godina

Definitivno Djordjević ne ume da iskoristi igrače koje ima. Ponavlja mu se Panatinaikos. Jovic 30 minuta, Mačvan 32 minuta, Bodan 33, Lucic 27, Gagi 24 (Osim Jovića svi iz Partizana), Kuzmić 20 Marjanović 18.

Ne bi da pričam o teorijama zavere, ali brate gde ti je Lazić. Ako si ga poveo da ti popuni broj igrača, nisi ni trebao da ga povedeš, a najbolji ti je igrač u odbrani a odigrao 1:54 minuta. Imaš Šveda koji ti zatrpava koš a Lazić ti sedi na klupi. Za šta imaš drugog Pleja (Micić)??? Jel trebaš skroz da istrošiš Jovića i Bogdana???? Šta ako ovakvim opterećenjem Jovič se povredi? Svi znamo da je sklon povredama.

Iskoristi čoveče sve igrače Štimac 58 sekundi, Micić 1:45, alo bre. Kakav da je mora da igra zbog Jovića. Ako igraš sa 6 igrača ostalih 6 pošalji kući

Borky

pre 6 godina

Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 23:02)

Auu druze pa nisu dream team al da su krs od ekipe nisu pogotovo za nas. Ti igraci nisu glavni igraci u Cska al sigurno su dobri igraci a i ovdje su Sved i Mozgov glavni igraci i naravno nisu Kobe i Saq al su savim dobri da pobjede sve ekipe ovdje osim mozda Spanije.Usustini oni imaju igraca koji uvijek moze dati preko 20 poena a ostali ce odigrati korektno i na svakoj utakmici od 70 poena oni mogu dobiti.

analiticar_amater

pre 6 godina

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.
 (Borky, 2. septembar 2017 22:37
Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?

Borky

pre 6 godina

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:48

Koliko je Teo imao godina 2008 kad je izabran u najbolju petorku ep u Poljskoj?Koliko je godina imao 2010 kad je potopio Spance?O cemu ti pricas covjek deset godina prakticki vuce ovu rep. i sto bi Grbovic rekao "samo da je Teo zdrav a ovi 11 nek se poredaju kako hoce".Opet ponavljam Bogdan je odlican igrac al nema potrebe preterivati i praviti od njega Jorda i pri tome ga jos uporedjivati sa jednom legendom nase kosarke kakva Teodosic sigurno jeste.

remax

pre 6 godina

Trebaju nam pobede protiv Turske i Belgije kako bi izbegli 4. mesto u grupi i Špance.
Da li ćemo biti 1.,2. ili 3. u grupi, skoro da je svejedno jer u osmini bi išli na podjednake ekipe, Cro, Mne ili Cze.
Utakmicu protiv Turske smatram prekretnicom za nas, ako bi je dobili, današnji poraz nam ništa nebi značio.
Podsećanje da smo grupu u Riu prošli sa 2-3, pobede protiv Kine i Venecuele a porazi od SAD, Australije i Francuske.
Šta je kasnije bilo, svi dobro znaju. Jeste to bilo sa svim igračima ali mislim da uvek kad krenu eliminacije, postajemo ozbiljniji tim.

Dragan

pre 6 godina

Auuuuu, al su se strasti uzburkale zbog jednog poraza...i to svega tri razlike...i to protiv jedne Rusije...i to sa ovim desetkovanim timom. Mi jesmo kosarkaska velesila, ali ja licno nisam ocekivao da cemo ih dobiti. Medjutim mislim da tim sastavljen od ovih igraca igra sasvim solidno. Imam utisak da Djordjevic, svestan limitiranosti ove postave, pomalo nervozno vodi utakmice i ponasa se despotski, pa su mnogi igraci u grcu. U svakom slucaju, nista strasno i nista sto se ne moze korigovati.

Rodny

pre 6 godina

Ovo je samo jedna izgubljena utakmica u kojoj smo i pored,uglavnom,loše igre bili na par (ne)ubačenih bacanja od pobede,sve je i dalje u igri za nas.Sa samo jokićem i Teom,od svih odsutnih,ova reprezentacija bi funkcionisala kao švajcarski sat jer realno ovde nama najviše fali kreacije.Ali šta je tu je.Uz više discipline i borbenosti u odbrani i manje stegnutosti i straha u napadu i ova naša reprezentacija može do nekog solidnog rezultata.Zato samo hrabro momci pa šta bude.

bostanseltiks

pre 6 godina

Pa ljudi stanje sa vama, danas nije isao ni sut za tri, ni ziceri, ni slobodna, pa smo opet igrali na jednu loptu! Idemo dalje drugari!

analiticar_amater

pre 6 godina

Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.
 (nikolaj, 2. septembar 2017 22:53)
Da, po PRIKAZANOJ IGRI danas i sinoć, Rusija je ocajna ekipa. Citajte pre nego sto nekome odgovorite. Ali po tebi ne treba da gledam kako Rusi igraju nego iz kojih su klubova. Ovo nije ni 30% onoga sto nasi mogu? Ne, ovo je za neke od nasih 110% mogućnosti. Imamo dva stvarno kvalitetna igrača - Bogdana i Bobija, dok ostali mogu u najboljem slucaju da budu rezerve i dzokeri na svakoj trećoj, četvrtoj utakmici. Macvan je kao 6, 7 igrač u reprezentaciji odličan, kao kapiten i neko ko treba da iznese celo prvenstvo očajan. Stimca mogu odma da vrate kući, bolje i 4 igrača na parketu nego on u igri. Da nastavim dalje za Lazića, Bircevića, Micića, Milosavljevića, Kuzmića? Jović moze bolje od ovoga, moze i Gudurić, Lucić posle onih bacanja nema vise sta da se komentarise. Lomi se mec a dečko šutira 0/3. I on nam je jedan od najboljih u timu.

pivot

pre 6 godina

1.grupa favorita
- Španija
- Francuska
- Litvanija

2.grupa
- Hrvatska
- Grčka
- Rusija

3.grupa
- Slovenija
- Italija
- Turska

E moja Srbijo,a nadamo se medalji.
Realno mi od ovih ekipa,sa ovim sastavom teško da bi nekog pobedili...znači 12 ili 13 mesto.

BOGdanovic

pre 6 godina

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borky, 2. septembar 2017 22:33)

A ovakve posebno volim "da ne nabrajam dalje" ... a toga "dalje" i nema!

Pre svega, decko, mozda mogu i cale da ti budem. Drugo, svakako da velicam Bogdana, jer on to zasluzuje, ali nijednog trenutka ne omalovazavam nijednog Zvezdinog igraca, a posebno ne kada igraju za reprezentaciju!
Uhvatili ste se svi za Litvaniju ili za USA, a gde su tad bili ostali igraci? Teodosic je jedino protiv Spanaca resio utakmicu u poslednjim sekundama. Sustina je da vi Bogdana mrzite jos od kad je igrao za Partizan i nipodastavate ga sve vreme. To je krenulo kad je imao 20 godina, a nastavljate i dalje! To je glavni problem! Niko nije rekao da je Bogdan bolji igrac od Teodosica, ali sad tvrdim da ce u Teodosicevim godinama biti znatno bolji igrac!

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?

Komša

pre 6 godina

@Dragan - Oar reči,pošto spadam u one "koji se ljute kad neko dira Bogdana".
Bogdanu može da se prigovori po nešto ali tvrditi da nema smelosti ni srce pobednika je smešno (i klubaški). Ako neešto nije sporno to je da momak ima hrabrosti i pobednički mentalitet - još od Partizana.Nebrojeno puta pokazao.
U pravu si da ga preterano hvale i predstavljaju boljim nego što jeste.Partizanovci su počeli a posle su se pridružili i odtali u želji da stvorimo superheroja.Ima preterivanja.
Ali nisi u pravu kada kažeš da se to nikada ranije nije dogadjalo.Dogadjalo se ali ti kao Zvezdap nisi primerio da se preteruje.
Konkretno,za vreme EP u Poljskoj Tea su dizali više nego što je to u tom trenutku njegov kvalitet davaobza pravo.Od njega su pravili vodju tima,njegove zasluge su neopravdano predstavljane većum nego Novice npr.
On je tek kasnije popravio odbranu,uozbiljio se i postao stvarno vrhunski igrač.Ali na tom EP nije to bio.
Dakle,nije prvi put.
Bogdan je odličan igrač,vidi se da će biti vrhunski jer zna,hoće,ima i talenat i volju .Ali ni kad postigne to neće biti svemoguć- ovo je ekipni sport.
Ovde se pre može prigovoriti drugim spoljnim igračima jer nisu dovoljno uzimali šut.

Erli

pre 6 godina

Žao mi je naše reprezentacije. Sa ovako oslabljenom postavom teško da možemo nešto postići. Skidam kapu selektoru i igračima ako dodju do medalje. A ovaj Mačvan je nemoguć. Čovek zicer promaši koji osnovac daje od šale, al šta ćeš nema igrača pa može da radi šta hoće

Realno

pre 6 godina

@Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji

Realno, jedva 7 u rotaciji.

Stimac, Lazic, Bircevic i Micic ne bi trebalo da provedu ni 1 sekund na terenu.

Guduric mozda ako je sve reseno, da malo stice iskustvo.

Ostaje 7 igraca, od kojih su Bogdanovic i Marjanovic OK kao starteri (ali ne i kao nosioci igre), a Jovic i Milosavljevic solidni igraci za klupu.

Macvan, Lucic i Kuzmic su za dno klupe, ako bas nema boljih igraca da se povedu.

Eto, to je realnost.

Milos

pre 6 godina

Sledecu utakmicu moramo odigrati bez Bogdana pa makar izgubili 30 razlike, jednostavno Bogdan se mora odmoriti da se ne bi onesvestio na terenu, a ostali moraju da podele odgovornost.

umbro

pre 6 godina

Marjanovic i Bogdanovic jedino prolaznu ocjenu dobili,selektor pod hitno mora reci igracima da igraju kosarku,da se ne boje i da preuzimaju odgovornost,sve je u glavama njihovim,nista nije izgubljeno ,mozda je ovaj poraz sada i dobar.

maradona

pre 6 godina

bobi, bogdan, macvan, lucic, jovic, guduric i milosavljevic mogu da se nose sa pritiskom, ostali tesko. e sad da li ce ova 7 biti dovoljna za vise od 1/4 finala, videcemo. ako nam se poklope rezultati, dodje jedno nase vece...mnogo ako...momci neka je sa srecom

nikolaj

pre 6 godina

(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18)

Imamo mi i igru i igrace. Svi ovi igtaci Srbije su igrali jako dobro za svoje klubove. Danas prosto nismo usli u pravi ritam,nismo bili dobri ni u odbrani ni u napadu. Sudije su bile jako jako lose tako da smo bili dosta nervozni od pocetka zbog sudijskih gresaka.
Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.

neke stvari su jasne

pre 6 godina

Veto na sve one koji kritikuju Bogdana, on nekad odigra odlično a nekad prosečno a bukvalno svi ostali, izuzev Bobija, odigraju ili prosečno ili užasno, Bogdan je uz Bobija jedini igrač A klase u ovom timu

I još jedan vrlo jednostavan savet za Saleta i celu ekipu, kad je Bobi na parketu a pogotovo kad protiv sebe nema jakog centra, slobodno ispucavajte trojke i to Bogi, Gudurić, Lučić, Jović, ali Mačvan stop, mnogo maši u zadnje vreme, i ne brinite jer će Bobi da uhvati većinu promašaja, umesto što mu samo dodajete..

Gudurić je pun energije, treba ga aktivirati ranije dok je mirniji period igre, i daće 2-3 trice garant..

analiticar_amater

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!
 (nikolaj, 2. septembar 2017 21:38)
Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.

drvobradi

pre 6 godina

Srbija je jedini tim koji sam ikada gledao u kome centri imaju mnogo bolji procenat sa bacanja od bekova. Centarska linija (Macvan, Kuzmic, Bobi) 16/18, bekovi i krila 8/17. Generalno, sem Bogdanovica, celokupna bekovska je podbacila, niti je odbranila sut za 3, niti je sacuvala Sveda, niti je vukla ekipu.
Sto se tice ocena, Gudurica ne bih tako pozitivno ocenio. Usao je u igru, prvi napad nije znao koga cuva, primili trojku, napravio 2 glupa faula za 1 minut i uterao nas u bonus nakon 3 minuta, skrativsi Saletu opcije. U napadu nije smeo da sutne kao da je u strahu pa se izvlaci na onaj njegov step back (ne treba mu). Generalno, osnovni problem Srbije je nedostatak drugog pleja i to je vidno kada Jovicu slabije ide.
Sto se tice prvenstva, sve jace ekipe, sem Spanije, su slicne snage, tako da je nebitno sa kime se ukrstamo. Cak i ta Spanija nije nepobediva. Malo koncentracije i bice bolje.

Nebojsa

pre 6 godina

Zao mi je sto kad nije islo Bogdanu to pre svega mislim na prvo poluvreme ,trebao je Sasa da potegne za nekim dzokerom u vidu Gudurica . On treba da dobija ozbiljnu minutau ne treba da sedi 3/4 na klupi .

Borky

pre 6 godina

Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet! 

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:21

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!

jtp

pre 6 godina

samo hrabro,podrška ne manjka. i ja sam ljut na pojedine igrače,ali znam da je njima jos teze! pokažite klasu i da zaslužujete taj dres! neka ovaj poraz donese taj inat koji nam je potreban,i koji nam nedostaje.

umbro

pre 6 godina

@dragan. Imas ti dosta toga u pravu,i da smo sada jednodimenzionalni,i da treba Lazic,Milosavljevic i drugi da sutiraju,i da im selektor mora dati odrjesene ruke ALI NEMOJ MOLIM TE VISE PRICATI O BOGDANOVICU DA JE PRECJENJEN JER ISPADAS MNOGO SMIJESAN,pa covjece ti nemas pojma i vidi se da nikad basket obicni igrao nisi,pa on je suvo zlato kosarke U SVAKOM POGLEDU,morali bi se malo vise dopisivati da ti to objasnim,a sto on ne moze danas ganjati njihove igrace,pa voditi loptu,pa dati svaki sut TO NE MOZE NIKO

analiticar_amater

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca
(djema brdjanin, 2. septembar 2017 21:37)
Djordjević se već dokazao sa ta dva srebra gde je iza sebe ostavljao možda i bolje ekipe od nas, konkretno Špance. I ni tada nismo bili kompletni - na OI su falili Bjelica i Marjanović. I ti hoćes da ti se dokaze bez cak 8 najboljih igraca? Djordjević se već dokazao normalnim ljudima koji znaju da cene nečiji trud i rezultate. Vama zlonamernima se neće dokazati ni sada da uzme zlato. Gde nam je reprezentacija bila pre njega a gde smo od kad nas on vodi, tri takmičenja tri polufinala i dva finala.

konan

pre 6 godina

Teo,Bjelica,Jokić,Raduljica,Kalinić,Nedović,Simonović ( spavate li mirno ekipo )...šta dalje da pričamo, a ovi što su upali umesto njih nisu krivi,tolike su im mogućnosti.Sad što je to dovoljno samo za 7-8 mesto sta da se radi.Biće bolje,nekad.

prodigyCZ

pre 6 godina

A sta ocekivati vise,jedino su Bogdan i Bobi neka klasa,Lucic je zasad ok,a ostali su u fazonu ako im se potrefi dan.I dalje ne kapiram koja je fora sa Stimcem i Bircevicem pogotovo sad kad nam je potrebno da svaki igrac da neki doprinos,pre smo mogli da ih istrpimo i da ih ne kritikujemo,ali sad nema skrivanja.

JPR24

pre 6 godina

Zašto si vadio Bobija iz igre i uvodio amatera Kuzmića?
(Šuluburić, 02. septembar 2017 21:08)

Zato sto jos ima da se igra. I vaznije utakmice. A i bolje je sad izgubiti, pa pamet u glavu, nego sve izdrmati, i posle pasti kad je najvaznije.

BOGdanovic

pre 6 godina

...pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam.

(Dragan)


Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet!

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!

macho

pre 6 godina

znam samo da Bogdan više neće hteti u reprezentaciju...realno, ova generacija je imala više sreće nego pameti...nadam se da će doći neki bolji klinci...

Dag Kristi

pre 6 godina

Vidim mnogo ovde strucnjaka,tipa zasto Kuzmic,zasto Stimac,samo Bobi...A da je Bobi igrao sve vreme i da smo izgubili 7-8 razlike,bilo bi komentara zasto ne menja Bobija,jer gore od njega ne mogu.Moje misljenje je da su nas slobodna bacanja kostala poraza.Lucic za potencijalnih 2 + 1,Milosavljevic na 75:72 jedno.Da je jedno od ta dva uslo,imali bi napad za pobedu ili eventualni produzetak,a pitanje je da li bi Rusi pravili faul.

Borky

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.

djema brdjanin

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi. 
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.
(postovalac, 02. septembar 2017 21:20)

Лепо си рекао и момак убаци 50 поена у два дана, а за ово даље нећу коментарисати- дефетизам- тако ћеш мало шта остварити.

Da se ne lazemo

pre 6 godina

Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji. Branko Lazic je mozda dobar čovek i dobra osoba, ali covek je zalutao na takmicenje ovog nivoa. Mislim da i Sale vidi da njemu nije mesto na prvenstvu Evrope.

postovalac

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi.
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.

hh

pre 6 godina

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)
(subjektivni osecaj obicno prevari, 02. septembar 2017 21:17)

Lepo je to. Samo sto je moj osecaj mnogo realniji nego tvoj.

samo kukate

pre 6 godina

Alo bre, dobro kaze ovaj dole, Spanci razbijaju po 30-40 razlike bez Fernandeza, Ljulja, Ibake i Mirotica... a njih cetvorica su vredni na trzistu duplo vise od kompletne Srbije

NapredSrbija

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!
(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14)

Druze, kako mozes napisati da su ovi spanski igraci koji fale reprezentaciji bolji od svih nasih igraca koji ne igraju na prvenstvu. Pa da l si realan??? Svaka ti cast burazeru...

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Odlična analiza. Po meni je previše "trošio" Bogdana, videlo se odmah da neće moći danas. Morao je Gudura ranije ući, pogotovo posle odlične utakmice juče. Lazić i Štimac dobili šansu na pola minute, nerealno je njih ocenjivati. Tog Šveda danas nije sačuvao niko, sem Gagi u jednom napadu samo. Definitivno najviše fali plej, Vasa to nikad neće biti, ali ne sme gurati Bogdana, osim ako ne misli da ga pregori. Šta da radimo, to je što je, rekao sam svaka će nam biti ovakva, na par poena, ko god dođe sa druge strane(ne računam VB ili Belgiju, npr). Osim Španaca, oni su dimenzija za sebe na ovom turniru....

Napred Srbija, napred naši šampioni.

fidelio

pre 6 godina

kme kme bla bla truc Kada Spanija u Americi izbaci doticne i uzme zlato na njihovom terenu onda dodjes i pricas o furiji.Isto tako proociraju Amere za svetsko i olimpoijadu a ne mogu do finala da dodju.Znas li koa reprezentacija igrala finale svetskog i olimpijade???

kme kme bla bla truc

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .
(kako da ne, 2. septembar 2017 21:14)

Da, ali ako vec pisete da je Srbija "zemlja kosarke" onda se ne mozete zaliti na izostanke igraca:) Pa Spaniji nedostaju Ljulj, Ibaka, Mirotic, i da ne nabrajam pa rasturaju na ovom EP. Ta tri igraca su skuplja od cele kompletne reprezentacija Srbije! Znaci, Spanija je uz SAD prava "zemlja kosarke" kada mogu DA SASTAVE 5-6 JAKIH REPREZENTACIJA! Na primer, Nemacka se s pravom smatra "zemljom fudbala", jer odu sa C ekipom na Kup konfederacija i uzmu zlato protiv protivbika u najjacim sastavima! Ako Srbija ne moze kao Spanija da sastavi 5 jakih petorki onda Srbija kratko i jasno nije "zemlja kosarke"!

satelit

pre 6 godina

ja sam pred EP rekao da neocekujem nista,jer ovde nam dovoljno kvaliteta i pokupio gomilu minusa...Danas se to jasno videlo. Medjutim ,ne pada mi napamet da ih pljujem,kao oni sto su mi lupali minuse i trazili od njih ZLATO,pa sad kad su videli ishod udri po kosarkasima. Bice mucenja,ali tako je kako je

fomohob

pre 6 godina

Voleo bih zlato, ali... cini mi se da je ovoj ekipi krajnji domet 1/4 finale, eventualno (uz malo srece) 1/2 finale.
Da su tu svi koji nisu (iz raznih razloga) druga bi se prica pricala, ali tako je kako je.

kako da ne

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .

macho

pre 6 godina

Uvek ista priča...ne znam kako osvojismo te silne medalje, ne znaju šta bi u napadu a mrzi ih da trče u odbrani...igrači se biraju kao direktori preko veze, a klinci koji bi stvarno igrali sede kući...

Afram Island

pre 6 godina

Možda je i bolje izgubiti ovako, jer malo otrezni, a malom je razlikom, tako da u eventualnom krugu sa Letonijom i Rusijom možemo da budemo i prvi, mada nije ni bitno toliko s obzirom da nas u osmini finala najverovatnije čekaju Česka ili Crna Gora, koje su sličnog kvaliteta. Samo valjalo bi da igrači ponovo igraju bolje u reprezentaciji nego u klubovima, što je recimo slučaj sa Raduljicom uvek, jer Kuzmić, Štimac i Micić igraju katastrofalno, a preko su potrebni, pre svega Micić. Nije kraj sveta, samo malo sigurnosti i tečnosti u igri i biće to duplo bolje već u ponedeljak, videćete

Ns

pre 6 godina

Ljudi. Bez da vredjam igrace,al ajd budite realni koliko lose ekipe moraju da budu na ovom prvenstvu da ti sa ovakvim igracima budes u polufinalu,vidim da takvo raspolozenje vlada.....Bircevic,Micic,Stimac,Kuzmic,Lucic,Milosavljevic,Lazic,Macvan.. To su igraci koji nedonose nikakvu prednost i neprave razliku,znaci i da imas bilo kog drugog igraca umesto njih neces biti sigurno slabiji....Ko sto neko danas napisa kosarku gledam da vidim Bogdana,Sveda.... Ostali mi samo kvare uzivanje....

subjektivni osecaj obicno prevari

pre 6 godina

Imam neki subjektivni osecaj da je Sale spremio nesto za nokaut fazu.
(hh, 2. septembar 2017 21:06)

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)

Nemanja

pre 6 godina

Bogdan ima losiji procenat suta ali decko jedini sme da sutne. Zasto ne sutnu kad su sami Jovic, Guduric , Lucic.. rasteretite decka malo, ne plasite se igrajte kosarku. Idemo jače

nikolaj

pre 6 godina

Ma ljudi poraz dosao u pravi cas.
Jasno je svima da Bogdan ne moze sam,puno se trosi,udvajaju ga.
Druga stvar jako bitna je Lucic koji je i juce i danas imao problem sa faulima,kad on izadje mi nemamo adekvatnu zamjenu,pa moraju Milosavljevic,Gudura i Bogdan da cuvaju ta niska krila(Kurbanov).
Treca stvar Jovic ja mislim da nijednom nije odradio pickandroll sa Kuzmicem sto je radio jako dobro u Zvezdi,nego samo dodavao lopte Bogdanu,Guduri,Gagiju koji trebaju da izmisljaju neke pojene.
Lazic koji treba da svojom odbranom da podigne ekipu,on udje i idma 3 glupa faula(jedan faul i kos). Ljudi Bircevic je visok 210 a ima jako dobar sut za 3, sto se to be koristi,ili bar pokusa jedna akcija za njega pa ako ne ide ne ide.
Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!

analiticar_amater

pre 6 godina

Neko reče da su Rusi odlicna ekipa. Ne, Rusi su smešna ekipa jer odlična ekipa bi nam danas sa nepostojećom odbranom lagano dala oko stotke. Pa svaki drugi napad su imali slobodnog igrača, kao da su nasi sa cetvoricom igrali odbranu. A nas napad neću da komentarišem. Bacanja opet jako lose, isto kao protiv Letonije. Sale sta je sa koncentracijom? Poraz nije problem, igra je katastrofa. Pristup i koncentracija igrača, uplasenost dobrog dela njih, strah od suta... Katastrofa.

ajzak

pre 6 godina

Mogli bi košarkaši da se ugledaju na fudbalere kako se bori za državu, ovo protiv Rusije je bilo u rangu odbojkaša. Nadam se da će sutra biti bolje!

losi gubitnici

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!

Fox

pre 6 godina

Nasi centri mogu drzati casove slobodnih bacanja bekovima i krilima....
Ne moze Djordjevicu da limitiras ostale igrace i da budu onako staticni u napadu i da dozvolis da Bogdanovic drzi loptu u 80% vremena u napadu, tako se nece dobiti niko u nokaut fazi. Samim tim sto Bogdanovic nema taj kavlitet ni znanje pravog vodje i plejmejkera ekipe. Moze mnogo jace, ali cini se da su ostali u elipi zastraseni i da imje zabranjeno da sutnu ili sta vec i sako da se ceka sta ce Bogdanovic uraditi.

niko bitan

pre 6 godina

(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14) Sta ti izjavi,da su ta tri igraca bolja od svih nasih koji nedostaju!?
Kosarku mozda volis ali je ne poznajes!
Teodosic,Bjelica i Jokic su igraci koji druge igrace cine boljima,Ibaka i Mirotic to nisu i nikada nece biti,
Samo jedan od ove trojce nasih da je danas bio u ekipi sve bi bilo drugacije.

Dragan

pre 6 godina

Problem ove ekipe je sto se toliko forsira Bogdanovic i pravi svaki naoad za njega ili Bobija. Jednodimenzionalni smo, i to ce prva malo ozbiljnija ekipa u nokaut fazi iskoristiti. Bogdan je sasvim dobar igrac, ali ne vise od toga. Toliko je precenjen i toliko ga dizu u nebesa ovde kod nas da to nisam video ni kod jednog igraca ranije. Izgleda da je neki projekat u pitanju.... On nije taj kosgeter koji ce postici poene uvek kada zatreba, koji ima hrabrost i smelost i srce pobednika. Ne moze se nesto stvoriti na silu, jer pored toga on je limitiran da bi bio zvezda kakva se ovde navodi i sa tehnickih aspekata. Spor za beka, tehnika i dribling prosecni i telako reci ne moze izbaciti obicnog igraca jedan na jedan. Jedini pravi adut u napadu mu je sut, koji kada bi neki drugi igrac forsirao kao on sigurno bi imao cesto bolje procente. Kapiram da ce sada vrsni poznavaoci iz navijackih redova odmah da se naljute jer sma im dirao Bogdana, medjutim ja sam ovo napisao iz cisto kritickih razloga jer nasa igra ne sme da se bazira ono na sta je danas licila. Mi smo igrali kolektivno i timski, i niko nas nije mogao procitati pred pocetka utkamice jer svaki igrac moze iskociti jer je postojala takav sloboda i opustenost u igri. Sada je sve staticno, Bogdanovic drzi loptu i ostali cekaju nepomicni dok se Marjanovic ili Kuzmic grade dole. To je smesno za ozbiljniji rezultat, pre svega jer nemamo plejmejkera pravog i vodju u ekipi. Na silu se nastoji da to postane Bogdanovic ali on to nema i nikad nece biti. Dakle, nadam se da ce Djordjevic svakom igracu koji bude usao na teren reci da igra opustemo i da sene libi da sutne kada je sam i da igraonako kako zna a da pri tom smiri Bogdana i kaze mu da ukljuci ostale i igra timski vise a manje da solira. Zato sto Lucic, Guduric, Milosavljevic, mogu daleko vise pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam. Stvar je u tome da mogu mnogo bolje, samo da se nacin postavke igre promeni i da se svi ukljuce.

Lazar

pre 6 godina

poprilicno kriticni komentari i ocene za sve igrace, da smo ubacili jos koji kos i pobedili svi bi bili sjajni.... kritike su ok ali gde je tu realnost?

kako da ne

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .

Nemanja

pre 6 godina

Bogdan ima losiji procenat suta ali decko jedini sme da sutne. Zasto ne sutnu kad su sami Jovic, Guduric , Lucic.. rasteretite decka malo, ne plasite se igrajte kosarku. Idemo jače

Lazar

pre 6 godina

poprilicno kriticni komentari i ocene za sve igrace, da smo ubacili jos koji kos i pobedili svi bi bili sjajni.... kritike su ok ali gde je tu realnost?

Afram Island

pre 6 godina

Možda je i bolje izgubiti ovako, jer malo otrezni, a malom je razlikom, tako da u eventualnom krugu sa Letonijom i Rusijom možemo da budemo i prvi, mada nije ni bitno toliko s obzirom da nas u osmini finala najverovatnije čekaju Česka ili Crna Gora, koje su sličnog kvaliteta. Samo valjalo bi da igrači ponovo igraju bolje u reprezentaciji nego u klubovima, što je recimo slučaj sa Raduljicom uvek, jer Kuzmić, Štimac i Micić igraju katastrofalno, a preko su potrebni, pre svega Micić. Nije kraj sveta, samo malo sigurnosti i tečnosti u igri i biće to duplo bolje već u ponedeljak, videćete

subjektivni osecaj obicno prevari

pre 6 godina

Imam neki subjektivni osecaj da je Sale spremio nesto za nokaut fazu.
(hh, 2. septembar 2017 21:06)

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)

satelit

pre 6 godina

ja sam pred EP rekao da neocekujem nista,jer ovde nam dovoljno kvaliteta i pokupio gomilu minusa...Danas se to jasno videlo. Medjutim ,ne pada mi napamet da ih pljujem,kao oni sto su mi lupali minuse i trazili od njih ZLATO,pa sad kad su videli ishod udri po kosarkasima. Bice mucenja,ali tako je kako je

analiticar_amater

pre 6 godina

Neko reče da su Rusi odlicna ekipa. Ne, Rusi su smešna ekipa jer odlična ekipa bi nam danas sa nepostojećom odbranom lagano dala oko stotke. Pa svaki drugi napad su imali slobodnog igrača, kao da su nasi sa cetvoricom igrali odbranu. A nas napad neću da komentarišem. Bacanja opet jako lose, isto kao protiv Letonije. Sale sta je sa koncentracijom? Poraz nije problem, igra je katastrofa. Pristup i koncentracija igrača, uplasenost dobrog dela njih, strah od suta... Katastrofa.

analiticar_amater

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca
(djema brdjanin, 2. septembar 2017 21:37)
Djordjević se već dokazao sa ta dva srebra gde je iza sebe ostavljao možda i bolje ekipe od nas, konkretno Špance. I ni tada nismo bili kompletni - na OI su falili Bjelica i Marjanović. I ti hoćes da ti se dokaze bez cak 8 najboljih igraca? Djordjević se već dokazao normalnim ljudima koji znaju da cene nečiji trud i rezultate. Vama zlonamernima se neće dokazati ni sada da uzme zlato. Gde nam je reprezentacija bila pre njega a gde smo od kad nas on vodi, tri takmičenja tri polufinala i dva finala.

Dragan

pre 6 godina

Problem ove ekipe je sto se toliko forsira Bogdanovic i pravi svaki naoad za njega ili Bobija. Jednodimenzionalni smo, i to ce prva malo ozbiljnija ekipa u nokaut fazi iskoristiti. Bogdan je sasvim dobar igrac, ali ne vise od toga. Toliko je precenjen i toliko ga dizu u nebesa ovde kod nas da to nisam video ni kod jednog igraca ranije. Izgleda da je neki projekat u pitanju.... On nije taj kosgeter koji ce postici poene uvek kada zatreba, koji ima hrabrost i smelost i srce pobednika. Ne moze se nesto stvoriti na silu, jer pored toga on je limitiran da bi bio zvezda kakva se ovde navodi i sa tehnickih aspekata. Spor za beka, tehnika i dribling prosecni i telako reci ne moze izbaciti obicnog igraca jedan na jedan. Jedini pravi adut u napadu mu je sut, koji kada bi neki drugi igrac forsirao kao on sigurno bi imao cesto bolje procente. Kapiram da ce sada vrsni poznavaoci iz navijackih redova odmah da se naljute jer sma im dirao Bogdana, medjutim ja sam ovo napisao iz cisto kritickih razloga jer nasa igra ne sme da se bazira ono na sta je danas licila. Mi smo igrali kolektivno i timski, i niko nas nije mogao procitati pred pocetka utkamice jer svaki igrac moze iskociti jer je postojala takav sloboda i opustenost u igri. Sada je sve staticno, Bogdanovic drzi loptu i ostali cekaju nepomicni dok se Marjanovic ili Kuzmic grade dole. To je smesno za ozbiljniji rezultat, pre svega jer nemamo plejmejkera pravog i vodju u ekipi. Na silu se nastoji da to postane Bogdanovic ali on to nema i nikad nece biti. Dakle, nadam se da ce Djordjevic svakom igracu koji bude usao na teren reci da igra opustemo i da sene libi da sutne kada je sam i da igraonako kako zna a da pri tom smiri Bogdana i kaze mu da ukljuci ostale i igra timski vise a manje da solira. Zato sto Lucic, Guduric, Milosavljevic, mogu daleko vise pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam. Stvar je u tome da mogu mnogo bolje, samo da se nacin postavke igre promeni i da se svi ukljuce.

milenko

pre 6 godina

Definitivno Djordjević ne ume da iskoristi igrače koje ima. Ponavlja mu se Panatinaikos. Jovic 30 minuta, Mačvan 32 minuta, Bodan 33, Lucic 27, Gagi 24 (Osim Jovića svi iz Partizana), Kuzmić 20 Marjanović 18.

Ne bi da pričam o teorijama zavere, ali brate gde ti je Lazić. Ako si ga poveo da ti popuni broj igrača, nisi ni trebao da ga povedeš, a najbolji ti je igrač u odbrani a odigrao 1:54 minuta. Imaš Šveda koji ti zatrpava koš a Lazić ti sedi na klupi. Za šta imaš drugog Pleja (Micić)??? Jel trebaš skroz da istrošiš Jovića i Bogdana???? Šta ako ovakvim opterećenjem Jovič se povredi? Svi znamo da je sklon povredama.

Iskoristi čoveče sve igrače Štimac 58 sekundi, Micić 1:45, alo bre. Kakav da je mora da igra zbog Jovića. Ako igraš sa 6 igrača ostalih 6 pošalji kući

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Odlična analiza. Po meni je previše "trošio" Bogdana, videlo se odmah da neće moći danas. Morao je Gudura ranije ući, pogotovo posle odlične utakmice juče. Lazić i Štimac dobili šansu na pola minute, nerealno je njih ocenjivati. Tog Šveda danas nije sačuvao niko, sem Gagi u jednom napadu samo. Definitivno najviše fali plej, Vasa to nikad neće biti, ali ne sme gurati Bogdana, osim ako ne misli da ga pregori. Šta da radimo, to je što je, rekao sam svaka će nam biti ovakva, na par poena, ko god dođe sa druge strane(ne računam VB ili Belgiju, npr). Osim Španaca, oni su dimenzija za sebe na ovom turniru....

Napred Srbija, napred naši šampioni.

stellarossa

pre 6 godina

Mislim da previse tereta svaljujemo na 3, 4 igraca. Nas Sved danas zatrpava, a jedan od najboljih odbrambenih igraca Evrope sedi na klupi, a to je Lazic, naravno. Ne moze niko da me ubedi da nije dovoljno dobar za reprezentaciju. Zasto se malo ne postedi Jovic i odigra Micic kakav god da je. Zasto mora Bogdan da glumi pleja. Koju ulogu imaju Bircevic, Micic i Stimac?! Mi odlicno igramo kako imamo samo 6 igraca. Ipak, verujem u sve i Djordjevica i nadam se da ce izvuce maksimum od ovog sto ima na raspolaganju. Zivela Srbija!

niko bitan

pre 6 godina

(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14) Sta ti izjavi,da su ta tri igraca bolja od svih nasih koji nedostaju!?
Kosarku mozda volis ali je ne poznajes!
Teodosic,Bjelica i Jokic su igraci koji druge igrace cine boljima,Ibaka i Mirotic to nisu i nikada nece biti,
Samo jedan od ove trojce nasih da je danas bio u ekipi sve bi bilo drugacije.

Ns

pre 6 godina

Ljudi. Bez da vredjam igrace,al ajd budite realni koliko lose ekipe moraju da budu na ovom prvenstvu da ti sa ovakvim igracima budes u polufinalu,vidim da takvo raspolozenje vlada.....Bircevic,Micic,Stimac,Kuzmic,Lucic,Milosavljevic,Lazic,Macvan.. To su igraci koji nedonose nikakvu prednost i neprave razliku,znaci i da imas bilo kog drugog igraca umesto njih neces biti sigurno slabiji....Ko sto neko danas napisa kosarku gledam da vidim Bogdana,Sveda.... Ostali mi samo kvare uzivanje....

Borky

pre 6 godina

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:48

Koliko je Teo imao godina 2008 kad je izabran u najbolju petorku ep u Poljskoj?Koliko je godina imao 2010 kad je potopio Spance?O cemu ti pricas covjek deset godina prakticki vuce ovu rep. i sto bi Grbovic rekao "samo da je Teo zdrav a ovi 11 nek se poredaju kako hoce".Opet ponavljam Bogdan je odlican igrac al nema potrebe preterivati i praviti od njega Jorda i pri tome ga jos uporedjivati sa jednom legendom nase kosarke kakva Teodosic sigurno jeste.

bostanseltiks

pre 6 godina

Pa ljudi stanje sa vama, danas nije isao ni sut za tri, ni ziceri, ni slobodna, pa smo opet igrali na jednu loptu! Idemo dalje drugari!

JPR24

pre 6 godina

Zašto si vadio Bobija iz igre i uvodio amatera Kuzmića?
(Šuluburić, 02. septembar 2017 21:08)

Zato sto jos ima da se igra. I vaznije utakmice. A i bolje je sad izgubiti, pa pamet u glavu, nego sve izdrmati, i posle pasti kad je najvaznije.

Rema

pre 6 godina

Gledah sada highlights Spanije, nije mi dobro... Deluju zastrasujuce dobro. Jeste da im ni protivnici nisu neka velesila ali oni potezi, ona tecnost u igri, oni potezi.... Samo sto dalje od njih.. Mislim, da smo sa prvom postavom ovde, tukli bismo se sa njima i verovatno bismo ih pobedili ali ovako sa Bircevicem i Micicem, bezi bre!

fidelio

pre 6 godina

kme kme bla bla truc Kada Spanija u Americi izbaci doticne i uzme zlato na njihovom terenu onda dodjes i pricas o furiji.Isto tako proociraju Amere za svetsko i olimpoijadu a ne mogu do finala da dodju.Znas li koa reprezentacija igrala finale svetskog i olimpijade???

NapredSrbija

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!
(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14)

Druze, kako mozes napisati da su ovi spanski igraci koji fale reprezentaciji bolji od svih nasih igraca koji ne igraju na prvenstvu. Pa da l si realan??? Svaka ti cast burazeru...

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi ne moze mnogi bilje od toga.. Tu su Bogdan i Bobi da drze ekipu ali ne mogu sami preopterete se, to pogotivi tesko pada Bobiju koji fiziki mnogo vise radi ali i Bogdan ne moze da ugra tolike mi ute i pogadna suteve to je jed ostavno nemoguce. Mislim da Sale nazalost gresi, treba da forsira ostale pa sta bude jer ova dvojica ne mogu sami da iznesu prvenstvo.

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi. 
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.
(postovalac, 02. septembar 2017 21:20)

Лепо си рекао и момак убаци 50 поена у два дана, а за ово даље нећу коментарисати- дефетизам- тако ћеш мало шта остварити.

Dragan

pre 6 godina

Auuuuu, al su se strasti uzburkale zbog jednog poraza...i to svega tri razlike...i to protiv jedne Rusije...i to sa ovim desetkovanim timom. Mi jesmo kosarkaska velesila, ali ja licno nisam ocekivao da cemo ih dobiti. Medjutim mislim da tim sastavljen od ovih igraca igra sasvim solidno. Imam utisak da Djordjevic, svestan limitiranosti ove postave, pomalo nervozno vodi utakmice i ponasa se despotski, pa su mnogi igraci u grcu. U svakom slucaju, nista strasno i nista sto se ne moze korigovati.

nikolaj

pre 6 godina

Ma ljudi poraz dosao u pravi cas.
Jasno je svima da Bogdan ne moze sam,puno se trosi,udvajaju ga.
Druga stvar jako bitna je Lucic koji je i juce i danas imao problem sa faulima,kad on izadje mi nemamo adekvatnu zamjenu,pa moraju Milosavljevic,Gudura i Bogdan da cuvaju ta niska krila(Kurbanov).
Treca stvar Jovic ja mislim da nijednom nije odradio pickandroll sa Kuzmicem sto je radio jako dobro u Zvezdi,nego samo dodavao lopte Bogdanu,Guduri,Gagiju koji trebaju da izmisljaju neke pojene.
Lazic koji treba da svojom odbranom da podigne ekipu,on udje i idma 3 glupa faula(jedan faul i kos). Ljudi Bircevic je visok 210 a ima jako dobar sut za 3, sto se to be koristi,ili bar pokusa jedna akcija za njega pa ako ne ide ne ide.
Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!

umbro

pre 6 godina

@dragan. Imas ti dosta toga u pravu,i da smo sada jednodimenzionalni,i da treba Lazic,Milosavljevic i drugi da sutiraju,i da im selektor mora dati odrjesene ruke ALI NEMOJ MOLIM TE VISE PRICATI O BOGDANOVICU DA JE PRECJENJEN JER ISPADAS MNOGO SMIJESAN,pa covjece ti nemas pojma i vidi se da nikad basket obicni igrao nisi,pa on je suvo zlato kosarke U SVAKOM POGLEDU,morali bi se malo vise dopisivati da ti to objasnim,a sto on ne moze danas ganjati njihove igrace,pa voditi loptu,pa dati svaki sut TO NE MOZE NIKO

Borky

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.

postovalac

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi.
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.

neke stvari su jasne

pre 6 godina

Veto na sve one koji kritikuju Bogdana, on nekad odigra odlično a nekad prosečno a bukvalno svi ostali, izuzev Bobija, odigraju ili prosečno ili užasno, Bogdan je uz Bobija jedini igrač A klase u ovom timu

I još jedan vrlo jednostavan savet za Saleta i celu ekipu, kad je Bobi na parketu a pogotovo kad protiv sebe nema jakog centra, slobodno ispucavajte trojke i to Bogi, Gudurić, Lučić, Jović, ali Mačvan stop, mnogo maši u zadnje vreme, i ne brinite jer će Bobi da uhvati većinu promašaja, umesto što mu samo dodajete..

Gudurić je pun energije, treba ga aktivirati ranije dok je mirniji period igre, i daće 2-3 trice garant..

remax

pre 6 godina

Trebaju nam pobede protiv Turske i Belgije kako bi izbegli 4. mesto u grupi i Špance.
Da li ćemo biti 1.,2. ili 3. u grupi, skoro da je svejedno jer u osmini bi išli na podjednake ekipe, Cro, Mne ili Cze.
Utakmicu protiv Turske smatram prekretnicom za nas, ako bi je dobili, današnji poraz nam ništa nebi značio.
Podsećanje da smo grupu u Riu prošli sa 2-3, pobede protiv Kine i Venecuele a porazi od SAD, Australije i Francuske.
Šta je kasnije bilo, svi dobro znaju. Jeste to bilo sa svim igračima ali mislim da uvek kad krenu eliminacije, postajemo ozbiljniji tim.

prodigyCZ

pre 6 godina

A sta ocekivati vise,jedino su Bogdan i Bobi neka klasa,Lucic je zasad ok,a ostali su u fazonu ako im se potrefi dan.I dalje ne kapiram koja je fora sa Stimcem i Bircevicem pogotovo sad kad nam je potrebno da svaki igrac da neki doprinos,pre smo mogli da ih istrpimo i da ih ne kritikujemo,ali sad nema skrivanja.

Fox

pre 6 godina

Nasi centri mogu drzati casove slobodnih bacanja bekovima i krilima....
Ne moze Djordjevicu da limitiras ostale igrace i da budu onako staticni u napadu i da dozvolis da Bogdanovic drzi loptu u 80% vremena u napadu, tako se nece dobiti niko u nokaut fazi. Samim tim sto Bogdanovic nema taj kavlitet ni znanje pravog vodje i plejmejkera ekipe. Moze mnogo jace, ali cini se da su ostali u elipi zastraseni i da imje zabranjeno da sutnu ili sta vec i sako da se ceka sta ce Bogdanovic uraditi.

analiticar_amater

pre 6 godina

Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.
 (nikolaj, 2. septembar 2017 22:53)
Da, po PRIKAZANOJ IGRI danas i sinoć, Rusija je ocajna ekipa. Citajte pre nego sto nekome odgovorite. Ali po tebi ne treba da gledam kako Rusi igraju nego iz kojih su klubova. Ovo nije ni 30% onoga sto nasi mogu? Ne, ovo je za neke od nasih 110% mogućnosti. Imamo dva stvarno kvalitetna igrača - Bogdana i Bobija, dok ostali mogu u najboljem slucaju da budu rezerve i dzokeri na svakoj trećoj, četvrtoj utakmici. Macvan je kao 6, 7 igrač u reprezentaciji odličan, kao kapiten i neko ko treba da iznese celo prvenstvo očajan. Stimca mogu odma da vrate kući, bolje i 4 igrača na parketu nego on u igri. Da nastavim dalje za Lazića, Bircevića, Micića, Milosavljevića, Kuzmića? Jović moze bolje od ovoga, moze i Gudurić, Lucić posle onih bacanja nema vise sta da se komentarise. Lomi se mec a dečko šutira 0/3. I on nam je jedan od najboljih u timu.

samo kukate

pre 6 godina

Alo bre, dobro kaze ovaj dole, Spanci razbijaju po 30-40 razlike bez Fernandeza, Ljulja, Ibake i Mirotica... a njih cetvorica su vredni na trzistu duplo vise od kompletne Srbije

drvobradi

pre 6 godina

Srbija je jedini tim koji sam ikada gledao u kome centri imaju mnogo bolji procenat sa bacanja od bekova. Centarska linija (Macvan, Kuzmic, Bobi) 16/18, bekovi i krila 8/17. Generalno, sem Bogdanovica, celokupna bekovska je podbacila, niti je odbranila sut za 3, niti je sacuvala Sveda, niti je vukla ekipu.
Sto se tice ocena, Gudurica ne bih tako pozitivno ocenio. Usao je u igru, prvi napad nije znao koga cuva, primili trojku, napravio 2 glupa faula za 1 minut i uterao nas u bonus nakon 3 minuta, skrativsi Saletu opcije. U napadu nije smeo da sutne kao da je u strahu pa se izvlaci na onaj njegov step back (ne treba mu). Generalno, osnovni problem Srbije je nedostatak drugog pleja i to je vidno kada Jovicu slabije ide.
Sto se tice prvenstva, sve jace ekipe, sem Spanije, su slicne snage, tako da je nebitno sa kime se ukrstamo. Cak i ta Spanija nije nepobediva. Malo koncentracije i bice bolje.

umbro

pre 6 godina

Marjanovic i Bogdanovic jedino prolaznu ocjenu dobili,selektor pod hitno mora reci igracima da igraju kosarku,da se ne boje i da preuzimaju odgovornost,sve je u glavama njihovim,nista nije izgubljeno ,mozda je ovaj poraz sada i dobar.

aleksandar

pre 6 godina

ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ljudi izgleda ne kapiraju da smo još gore izgleda na sp 2014-te u grupi i na kraju sve pretukli.
Meni se vise cini da Sale dozira i pravi kalkulacije za treće mesto i izbegavanje Španaca do finala.
Vi ste ludi ako je vama reper ova utakmica, naša najgora od kad nam Sale tu.
Tek ne razumem pljuvanje Kuzmića, košarka nije samo poentiranje, od Kuza boljeg defanzivnog centra na ovom EP nema, možda Gasol samo ali je on mator

Dag Kristi

pre 6 godina

Vidim mnogo ovde strucnjaka,tipa zasto Kuzmic,zasto Stimac,samo Bobi...A da je Bobi igrao sve vreme i da smo izgubili 7-8 razlike,bilo bi komentara zasto ne menja Bobija,jer gore od njega ne mogu.Moje misljenje je da su nas slobodna bacanja kostala poraza.Lucic za potencijalnih 2 + 1,Milosavljevic na 75:72 jedno.Da je jedno od ta dva uslo,imali bi napad za pobedu ili eventualni produzetak,a pitanje je da li bi Rusi pravili faul.

Borky

pre 6 godina

Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet! 

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:21

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!

Nebojsa

pre 6 godina

Zao mi je sto kad nije islo Bogdanu to pre svega mislim na prvo poluvreme ,trebao je Sasa da potegne za nekim dzokerom u vidu Gudurica . On treba da dobija ozbiljnu minutau ne treba da sedi 3/4 na klupi .

kme kme bla bla truc

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .
(kako da ne, 2. septembar 2017 21:14)

Da, ali ako vec pisete da je Srbija "zemlja kosarke" onda se ne mozete zaliti na izostanke igraca:) Pa Spaniji nedostaju Ljulj, Ibaka, Mirotic, i da ne nabrajam pa rasturaju na ovom EP. Ta tri igraca su skuplja od cele kompletne reprezentacija Srbije! Znaci, Spanija je uz SAD prava "zemlja kosarke" kada mogu DA SASTAVE 5-6 JAKIH REPREZENTACIJA! Na primer, Nemacka se s pravom smatra "zemljom fudbala", jer odu sa C ekipom na Kup konfederacija i uzmu zlato protiv protivbika u najjacim sastavima! Ako Srbija ne moze kao Spanija da sastavi 5 jakih petorki onda Srbija kratko i jasno nije "zemlja kosarke"!

fomohob

pre 6 godina

Voleo bih zlato, ali... cini mi se da je ovoj ekipi krajnji domet 1/4 finale, eventualno (uz malo srece) 1/2 finale.
Da su tu svi koji nisu (iz raznih razloga) druga bi se prica pricala, ali tako je kako je.

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu - to je malo verovatna teorija. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda kao pobesneli ker.

Da se ne lazemo

pre 6 godina

Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji. Branko Lazic je mozda dobar čovek i dobra osoba, ali covek je zalutao na takmicenje ovog nivoa. Mislim da i Sale vidi da njemu nije mesto na prvenstvu Evrope.

Realno

pre 6 godina

@Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji

Realno, jedva 7 u rotaciji.

Stimac, Lazic, Bircevic i Micic ne bi trebalo da provedu ni 1 sekund na terenu.

Guduric mozda ako je sve reseno, da malo stice iskustvo.

Ostaje 7 igraca, od kojih su Bogdanovic i Marjanovic OK kao starteri (ali ne i kao nosioci igre), a Jovic i Milosavljevic solidni igraci za klupu.

Macvan, Lucic i Kuzmic su za dno klupe, ako bas nema boljih igraca da se povedu.

Eto, to je realnost.

Milos

pre 6 godina

Sledecu utakmicu moramo odigrati bez Bogdana pa makar izgubili 30 razlike, jednostavno Bogdan se mora odmoriti da se ne bi onesvestio na terenu, a ostali moraju da podele odgovornost.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta je komentatorima, mi smo ovo namerno odigrali ovako jer nam odgovara zbog zreba,opustite se malo.Idemo na medalju 100%. Imamo odlicne momke, borce, a onih 7 sto su "povredjeni" neka nas gledaju od kuce na postolju..

Komša

pre 6 godina

@Dragan - Oar reči,pošto spadam u one "koji se ljute kad neko dira Bogdana".
Bogdanu može da se prigovori po nešto ali tvrditi da nema smelosti ni srce pobednika je smešno (i klubaški). Ako neešto nije sporno to je da momak ima hrabrosti i pobednički mentalitet - još od Partizana.Nebrojeno puta pokazao.
U pravu si da ga preterano hvale i predstavljaju boljim nego što jeste.Partizanovci su počeli a posle su se pridružili i odtali u želji da stvorimo superheroja.Ima preterivanja.
Ali nisi u pravu kada kažeš da se to nikada ranije nije dogadjalo.Dogadjalo se ali ti kao Zvezdap nisi primerio da se preteruje.
Konkretno,za vreme EP u Poljskoj Tea su dizali više nego što je to u tom trenutku njegov kvalitet davaobza pravo.Od njega su pravili vodju tima,njegove zasluge su neopravdano predstavljane većum nego Novice npr.
On je tek kasnije popravio odbranu,uozbiljio se i postao stvarno vrhunski igrač.Ali na tom EP nije to bio.
Dakle,nije prvi put.
Bogdan je odličan igrač,vidi se da će biti vrhunski jer zna,hoće,ima i talenat i volju .Ali ni kad postigne to neće biti svemoguć- ovo je ekipni sport.
Ovde se pre može prigovoriti drugim spoljnim igračima jer nisu dovoljno uzimali šut.

BOGdanovic

pre 6 godina

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borky, 2. septembar 2017 22:33)

A ovakve posebno volim "da ne nabrajam dalje" ... a toga "dalje" i nema!

Pre svega, decko, mozda mogu i cale da ti budem. Drugo, svakako da velicam Bogdana, jer on to zasluzuje, ali nijednog trenutka ne omalovazavam nijednog Zvezdinog igraca, a posebno ne kada igraju za reprezentaciju!
Uhvatili ste se svi za Litvaniju ili za USA, a gde su tad bili ostali igraci? Teodosic je jedino protiv Spanaca resio utakmicu u poslednjim sekundama. Sustina je da vi Bogdana mrzite jos od kad je igrao za Partizan i nipodastavate ga sve vreme. To je krenulo kad je imao 20 godina, a nastavljate i dalje! To je glavni problem! Niko nije rekao da je Bogdan bolji igrac od Teodosica, ali sad tvrdim da ce u Teodosicevim godinama biti znatno bolji igrac!

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?

Erli

pre 6 godina

Žao mi je naše reprezentacije. Sa ovako oslabljenom postavom teško da možemo nešto postići. Skidam kapu selektoru i igračima ako dodju do medalje. A ovaj Mačvan je nemoguć. Čovek zicer promaši koji osnovac daje od šale, al šta ćeš nema igrača pa može da radi šta hoće

losi gubitnici

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!

avav

pre 6 godina

imamo 4 igraca: Bogdan,Bobi,Guduric i Jovic. Ostali igraci su bledi kosarkasi bez karaktera. Ja ne znam da li se iko ko se iole razume i prati kosarku nada necemu sa ovim timom i selektorom.Ok. Podrzavamo ih i navijamo. Cenimo trud i zelju. Ali ne smemo biti nerealni.

Rodny

pre 6 godina

Ovo je samo jedna izgubljena utakmica u kojoj smo i pored,uglavnom,loše igre bili na par (ne)ubačenih bacanja od pobede,sve je i dalje u igri za nas.Sa samo jokićem i Teom,od svih odsutnih,ova reprezentacija bi funkcionisala kao švajcarski sat jer realno ovde nama najviše fali kreacije.Ali šta je tu je.Uz više discipline i borbenosti u odbrani i manje stegnutosti i straha u napadu i ova naša reprezentacija može do nekog solidnog rezultata.Zato samo hrabro momci pa šta bude.

djema brdjanin

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca

analiticar_amater

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!
 (nikolaj, 2. septembar 2017 21:38)
Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.

Иван

pre 6 godina

Па ако не игра цео први тим, што у ватру нису на оваквом такмичењу гурнути момци 20-25 година, који могу да се кале и после можда буду узданице у Токију (јер ЛОИ 2020. су главни циљ, зар не?), него су позвани Бирча, Штиме, Гаги и Лаза, који сигурно неће бити у Токију значајнији фактор? Што није било више младих на селекторовом списку? Јер, речено је да се ниједан од наших главних асова није повредио на припремама репрезентације, него су сви дошли с повредама: значи, селектор је од старта знао да ће можда имати Б тим на располагању и да не треба много да очекује резултатски од овог Евробаскета. Или то, или отпуштајте доктора.

И још нешто: како то ми никада немамо у репрезентацији неког атлетског фрика, а скоро сви други га у модерној кошарци имају? И кад га имамо, лако га се одричемо (Миличић, Радмановић, Александров...). Увек играмо или с некаквим неатлетичним чудима типа Бодирога, Теодосић, Јокић као окосницом, или са старомодним типовима играча који знају свашта помало а ништа конкретно. И онда кад нема тих чудака, ко да искочи од медиокритета? Мачван, Гаги, Јовић - они против најјачих немају шта да траже.

Borky

pre 6 godina

Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 23:02)

Auu druze pa nisu dream team al da su krs od ekipe nisu pogotovo za nas. Ti igraci nisu glavni igraci u Cska al sigurno su dobri igraci a i ovdje su Sved i Mozgov glavni igraci i naravno nisu Kobe i Saq al su savim dobri da pobjede sve ekipe ovdje osim mozda Spanije.Usustini oni imaju igraca koji uvijek moze dati preko 20 poena a ostali ce odigrati korektno i na svakoj utakmici od 70 poena oni mogu dobiti.

maradona

pre 6 godina

bobi, bogdan, macvan, lucic, jovic, guduric i milosavljevic mogu da se nose sa pritiskom, ostali tesko. e sad da li ce ova 7 biti dovoljna za vise od 1/4 finala, videcemo. ako nam se poklope rezultati, dodje jedno nase vece...mnogo ako...momci neka je sa srecom

Komunalac

pre 6 godina

@umbrisimo, "da uhvatimo Spaniju na spavanju"? Pa oni i da budu "najvecoj komi" ima da nas "otresu" 20 razlike...Da se razumemo, svim srcem sam uz Saleta i momke, ali realnost je takva da je bar 5 selekcija na ovom EP u ovom trenutku debelo iznad nas..

hh

pre 6 godina

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)
(subjektivni osecaj obicno prevari, 02. septembar 2017 21:17)

Lepo je to. Samo sto je moj osecaj mnogo realniji nego tvoj.

nikolaj

pre 6 godina

(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18)

Imamo mi i igru i igrace. Svi ovi igtaci Srbije su igrali jako dobro za svoje klubove. Danas prosto nismo usli u pravi ritam,nismo bili dobri ni u odbrani ni u napadu. Sudije su bile jako jako lose tako da smo bili dosta nervozni od pocetka zbog sudijskih gresaka.
Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.

NikolaKG80

pre 6 godina

@Rodny, ne bih rekao da nam fali kreativnost, fali nam hrabrost i znanje. Ako se igrač ne otkrije, ne može ni Teo da mu dobaci loptu. A igrači se ne otkrivaju jer posle ne znaju šta će s loptom. Beše Gudurić je bio izblokiran kada je šutirao za 3 iz ćoška, a mislim da je mogao da šutne pre toga, nego se stegla ruka. Treba Sale nekako da ih ohrabri, ne mogu tri igrača da nose tim.

Snoopy

pre 6 godina

Ne zna Djordjevic da izvuce najbolje od ovoga sto ima. Samo forsira Bogdanovica, koji dosta trosi lopte. Ostali igraci cim pogrese na klupu. Kako onda da ne budu stegnuti!?

pivot

pre 6 godina

1.grupa favorita
- Španija
- Francuska
- Litvanija

2.grupa
- Hrvatska
- Grčka
- Rusija

3.grupa
- Slovenija
- Italija
- Turska

E moja Srbijo,a nadamo se medalji.
Realno mi od ovih ekipa,sa ovim sastavom teško da bi nekog pobedili...znači 12 ili 13 mesto.

Simke

pre 6 godina

Da budem.kratak i jasan nadam se..Djordjevic uvede Stimca u igru, ovaj izgubi loptu i trener ga odma vrati na klupu i vise ne ubaca u igru...Uvede Lazica, napravi gresku isti tren na klupu do kraja meca ... Mislite da se tako dize samopouzdanje kosarkasima ??? Gudurica ubacio tek u trecu cetvrtinu..pa se posle cude sto bi Guduri... daj bre momci se tresu, makar ovi koji su sa klupe, e dobiju sansu, ako pogrijese lete napolje... to ce bit bas od pomoci... Znam da im ne moze dat slobodu kao Bogdanu ali brate sto je previse previse je.... Mislim da slijede sve losije i losije partije jer je Djordjevic nabio paranoju igracima ...

jtp

pre 6 godina

samo hrabro,podrška ne manjka. i ja sam ljut na pojedine igrače,ali znam da je njima jos teze! pokažite klasu i da zaslužujete taj dres! neka ovaj poraz donese taj inat koji nam je potreban,i koji nam nedostaje.

analiticar_amater

pre 6 godina

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.
 (Borky, 2. septembar 2017 22:37
Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?

fancy

pre 6 godina

Guduric usao u jurnjavu??? Prvo se Sale raspravlja sa njim na klupi vrv sto se bunio sto ne igra, I.onda ga posalje zadnja 2 min lll cetvrtine???? Sjajan trenutak da se udje u ovakav mec!? Ne znam u cemu je problem, ne zelim da idem predaleko al da drzis lll cet na klupi po vokaciji sutera a cekas sut kojeg celu utakmicu nema...malo nema smisla?

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda. Pali smo taktički protiv Rusije.

Dejan

pre 6 godina

Temperamentna kosarkaska publika, juce euforija posle pobede, pohod na zlato, danas razocarenje, nepoverenje u tim... Selektoru je uzasno tesko, vodi tim koji pre mesec dana nije mogao ni da zamisli, i u kratkom roku je trebalo namestiti igru, podeliti uloge. Ocito nam "curi" na sve strane. Jovic u organizaciji ne moze vise nego sto daje, imao je sedam asistencija, on nije Teodosic da ubaci dve trojke i promeni ritam utakmice. Spolja bismo morali da budemo jaki u odbrani na lopti, sa Jovicem, Bogdanovicem, Milosavljevicem i Lazicem, ali su nas u obe utakmice zatrpali spolja. Macvan je odigrao ocajnu odbranu, Kuzmic los napad, nemamo opcije sa klupe, neki momci jos nisu na turniru. Skrpljena je ekipa, bice i pobeda i poraza u grupi, nije tragedija. Najvaznija ce biti osmina finala. Ako mnogo popravimo odbranu mozemo i da uradimo nesto na turniru. Bez toga tesko. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

konan

pre 6 godina

Teo,Bjelica,Jokić,Raduljica,Kalinić,Nedović,Simonović ( spavate li mirno ekipo )...šta dalje da pričamo, a ovi što su upali umesto njih nisu krivi,tolike su im mogućnosti.Sad što je to dovoljno samo za 7-8 mesto sta da se radi.Biće bolje,nekad.

мики

pre 6 godina

много грешака, од селектора до играча. Сале се као нешто надмудрује уместо да игра најбоља петорка, максимално, без страха, уз епизодне улоге пар кошаркаша. остали нека греју клупу. игра је била катастрофална. Богдан глуми плеја уместо да трпа. Кузмићу као додају за "јефтине кошеве" али очајно, а он не може ни да ухвати. није он Радуљица. ову Русију ће Шпанци да напуне најмање 20 разлике, а може да им се деси и да их Летонија почисти.

lignjoslav

pre 6 godina

a da malo iskuliramo sa napadanjem selektora i da mu malo verujemo. Grupa je takva da smo sigurno u 1/8 finala. Treba sakriti neke karte i ne pokazati sve (i u odbrani i u napadu) . Do sad i na Olimpijadi i na SP kada smo zgazili (u eliminacionoj fazi) sve do finala bilo je ovako tanko u grupi. Naravno nemamo tim da zgazomo svakoga ali tempiranje forme mora biti za 1/4 finale.

macho

pre 6 godina

Uvek ista priča...ne znam kako osvojismo te silne medalje, ne znaju šta bi u napadu a mrzi ih da trče u odbrani...igrači se biraju kao direktori preko veze, a klinci koji bi stvarno igrali sede kući...

Car Dusan

pre 6 godina

Bez Teodosića,Bjelice, Kalinića,Jokića, Simonovića - dakle bez pet vrhunskih igrača, Srbija je ljudi samo PROSEČNA ekipa! Sviđalo se to nekome, ili ne... Bilo bi ružno i tužno da se sastanu, sa ovom i ovakvom ŠPANIJOM.

Mozda

pre 6 godina

@avav
Pa sta lupas covece?? Kakva 4 igraca? Imamo mi 12 dobrih igraca, ne prvoklasnih, ali dobrih. Problem je sto sada ima dosta njih koji nemaju iskustvo na ovom nivou reprezentativnog takmicenja, malo su se stegli, ali ok, bice bolje. Drugo, Lucic je vrlo dobar, istina, ima problem sa faulovima redovno, ali ima i srca da sutne, sa njim u igri izgledamo dosta bolje. Poenta je da nema sad svrhe kukati sto glavni igraci ne igraju, oni su svoje rekli, al daj onda da malo podrske damo ovima koji su odlucili da hoce da igraju, nama ni iz dzepa ni u dzep, a njima bi verovatno znacilo da znaju da imaju podrsku. Pozdrav!

umbrisimo

pre 6 godina

Pošteno je da kažem da sam Ultra navijač Crvene Zvezde ali dok traje ova akcija, ovaj Euro, 101% podržavam Srbiju , Saleta i ove divne ljude koji su se odazvali pozivu. Svima želim sjajne klupske sezone u narednim godinama i ne sumnjam da će svi biti bolji igrači nego pre ovog Eura, jer će ovaj Euro biti sjajno iskustvo. Pogotovo što realno , nedostaje okosnica reprezentacije. Kako god da bude, šta god bilo, ovim momcima i Saletu treba skinuti kapu jer su vratili Dostojanstvo Srbiji kao kosarkaškoj velesili. Nadam se da će se pojaviti još neko osim Bogdanovića kao poenter a za odbranu ne sumnjam da će biti sve bolja. Bilo bi grozno nepošteno ove momke kritikovati jer ne sumnjam da če da ti sve od sebe. Voleo bih kao navijač Srbije da u Štimcu vidim onu njegovu veliku energiju, da Gudura više preuzima šeteve i po cenu teških promašaja u serijama.... Obrni, okreni, u jednoj ili dve najvažnije utakmice na turniru, ova dva faktora će po meni odlučiti... Kvalitetni minuti nekoga sa klupe i da se pojavi još neko sposoban da postigne 20ak poena .... Verovatno idemo na CG ili Hrv i to će biti ekstremno teške utakmice, krajnje neizvesne... ali da vidimo šta će biti do kraja. Još nije sigurno da će Španija biti prva .... Možda čak nije ni loše da idemo na Španiju u 1/8f... i da ih uhvatimo na spavanju

Nerealno

pre 6 godina

Ne može da se očekuje od igrača koji su do sada imali status vodonoša kad smo bili kompletni, da odjednom naprave takav iskorak i da preko noći postanu nosioci igre. Nije realno. Ovde nama može da prođe samo rudarska odbrana i utakmice na mali broj poena. Sve ostalo vodi ka sigurnim porazima.

Kosarka fan

pre 6 godina

Ova analiza se svela na komentarisanje samo napada. Ok, boban je sifra u igrici za napad. A kuzmic katastrofa. A sta cemo sa odbranom? Tu je Kuzmic daleko bolji. Bobija su izlomili pick and roll igrom. Tu je najveci problem nase igre, ok..sa bobijem imamo neki napad. Ali opet statican i jednolican. A odbranu suplju. Nezgodna situacija...

saša

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...

miro

pre 6 godina

Dokle cemo se lagati? Pa da je Sale ta klasa neko od evroligasa bi ga angazovao.Kada su Zoc, Boza, Duda, Ranko ili doziveli ono sto je Sale u Pau doziveo. Uostalom kakav je izbor tamo napravi? Realno.

macho

pre 6 godina

znam samo da Bogdan više neće hteti u reprezentaciju...realno, ova generacija je imala više sreće nego pameti...nadam se da će doći neki bolji klinci...

smss

pre 6 godina

Odbrana koja je zastitni znak nase igre, po meni nije igrala na zadovoljavajucem nivou. Sut ko sut, uvijek moze bolje, mada mene vise brine masenje slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima. Igraci, slab dan Macvana, Kuzmica, to je bilo ocito, Guduric je mogao bolje, Jovic jako malo ulaza. Bobi, Bogdan, Lucic, opet su bili konstantni, mislim da se u ovom mecu vidjelo koliko Milosavljevic moze, em sto decko grize u odbrani, napad mu je sve bolji i bolji, ulazi u duele, suta. Fali Lazic u odbrani da odradi ono sto najbolje zna, a mislim da i Bircevic mora proraditi, po meni najkonstantniji u pripremnom periodu. I oni koji kazu da nismo kosarkaska nacija, samo nek vide, da i bez vecine igraca, imamo ekipu koja igra sa svima egal. A, mozete li zamisliti sta bi bilo da se kod hrvata povrijedi Saric ili njemaca Sreder, dan zalosti. Lijep pozdrav...

sd

pre 6 godina

Vi svi sto konstantno pisete kako su Ibaka,Mirotic, Ljulj bolji su skuplji i bolji od svih sto Srbiji fale, nemate veze. Ibaka trenutno vredi ima platu od 12.5, trzisna vrednost mu nije nista veca. Mirotic ima oko 7.3, verujem da mu je trzisna vrednost dosta manja. Kod nas samo Jokic trenutno ima platu samo oko 1 milion, ali trzisnu vrednost od nekih 25-27 miliona, koja je veca od sva 3 igraca zajedno, tako nemojte da lupate o onome o cemu nemate veze.

Batko

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...
(saša, 3. septembar 2017 06:15)

Kako mislis Bogdan i Boban nedovoljno korisni ??? Po tebi su trebali sta, da daju po 40 poena ?! Pa ko je jedino sinoc "vukao" osim njih dvojice ?!
Macvan na Mozgova ??? Pa druze, on njega nije ni cuvao ! Ako je nekada ostao posle "rotaije" u odbrani na njemu, to je SLUČAJNOST, a ne ideja da ga on brani , jer je Macvan klasicna 4, a Mozgov klasiicna teska 5 . Barem bi toliko trebao da znas, ako komentarises.
Kako mislis olako shvatili Sveda ?! Pa covek vece pre toga ubaci 22 poena Turcima.Naravno da ga nisu shvatili ozbiljno, kao sto ni Rusi nisu Bogdana koga su konstantno "udvajali", a mi smo igrali klasicno "1na1" odbranu na njemu, bez udvajanja ili preuzimanja. Covek je klasa, krenulo ga ovom prvenstvu i to je to..
A, sto se tice Kurbanova, ako si malo pratio EL radi se o jednoj sasvim solidnoj 4, sa pristojnim sutem. Tako da to nije neki "levi" igrac, koga je krenulo protiv nas, pa kao "...i on nam pravio problem"
Nas problem je kratka rotacija, nedostatak drugog pleja i veci broj opcija u napadu. Ok, odbranom mozes postici puno toga, ali iz jake odbrane samo u kontri mozes poentirati (Jovic, pas na Lucica). Na "postavljenu odbranu" smo tanki zbog gore napisanog

ajzak

pre 6 godina

Mogli bi košarkaši da se ugledaju na fudbalere kako se bori za državu, ovo protiv Rusije je bilo u rangu odbojkaša. Nadam se da će sutra biti bolje!

BOGdanovic

pre 6 godina

...pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam.

(Dragan)


Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet!

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Iskreno i pošteno mnogo smo oslabljeni! Bilo koja medalja biće uspeh! Nama fali mnogo igrača, vise nego svima! Momci se bore i treba ih podrzati!

Zagor

pre 6 godina

Nazalost pokazalo se ono cega sam se pribojavao. Bez nosilaca naseg dosadasnjeg uspeha Tea, Bijelice i u poslednje vreme Jokica ova reprezentacija nema kvalitet za nesto vise. Nadao sam se plasmana od 5-8 mjesta ali bice jos losije. Ne mogu vjerovati da nemamo trenutno bolje od ovih igraca i trenera. Ali to je nasa stara boljka: pravi ljudi nisu na svojim mjestima, mnogo lazne elite.

Pavle

pre 6 godina

Volim ove momke i nadam se boljoj igri. Za stimca micica i bircevica razumem zasto ih izvodi. Ali zasto Guduric nije igrao duze protiv Rusa? Ali dobro tek je pocetak. Druga tekma. Nadam se najboljem.

Иван

pre 6 godina

Комшо, пишеш којешта. На ЕП у Пољској пре 8 година пошли смо са триом ТНТ као главном узданицом од млађе гарде. Теодосић је ту из другог плана експлодирао. А како се ту видело ко је нинџа а ко оно друго, Тео је остао вођа. Он је пре био вођа типа Бодирога него вођа типа Славнић, Ђорђевић: неко ко својим примером води друге. Такав вођа би могао бити и Јокић. Милошев највећи проблем је био тај што није имао с ким да игра у репрезентацији, јер за плеја какав је он потребан је и доминантни центар да би Тео дошао до пуног изражаја. Крстић, Радуљица, Кузмић, то су све пивоти који нису могли довољно да растерете Милоша, па се понекад морао испуцавати. Штета што сада Србија има два довољно добра центра за таквог плеја (Јокић, Боби), међутим, не можемо никако да их упаримо с Теодосићем. Та јака осовина плеј-пивот, уз Богдана као тек трећу опцију у нападу, по мени је добитна. Нажалост, сад играмо све обрнуто, па од дечка који није за више од те треће опције насилу правимо вођу.

Ivan

pre 6 godina

Trebalo bi da povedemo racuna da izbegnemo to cetvrto mesto, sve ostalo nas vodi na ekipe koje su itekako pobedive, a opste je poznato kako smo odigrali cetvrfinalne utakmice na prethodna dva velika takmicenja. To su nam ubedljivo najbolje partije na prvenstvima. Ne sumnjam uopste da ce ponovo biti tako, ali da izbegnemo Spaniju samo i njihove sudije, sto je sigurno sigurno je.

Kkczbgd

pre 6 godina

@" ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 2. septembar 2017 23:18)"

Tako je, ali na žalost Gudurić dobija svega 5 minuta po utakmici i namenjena mu je jako mala uloga...

Vasilis

pre 6 godina

Hocemo TIM! Hocemo BORBU! Pogotovo se to odnosi na ukljucivanje i smireniju igru igraca sa klupe. Koliko dobro budu funkcionisali Bircevic, Lazic i Micic, tolike ce nam biti sanse u nastavku prvenstva. Verujem da smo mnogo jaki zbog tima, a ne pojedinaca. Verujem da ce u sledecim a pogotovo odlucujucim utakmicama nasi igrati organizovanije i bolje. Napred Srbija!

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Ne,ne pričam koještarije.Nisam ni u jednom trenutku doveo u pitanje Teov kvalitet ni tada ni sada,samo sam obkasnio čoveku (@Dragan) da smo svi skloni da selektivno primećujemo nešto.
Eto,njemu smeta preterano hvaljenje Bogdana i izjavljuje da nikada niko nije preterano hvaljen kao Bogdan.Jeste Teo,krajnje neumereno (kao što sada neki neumereno hvale Bogdana) ali ni on ni ti to niste primetili jer ste Zvezdaši.Što nije strašno.Ali je loše kad neko preko svake mere (često nerealno) kritikuje nekog igrača.To je bilo i sa Teom (neki Grobari) i sada sa Bogdanom (suprotni tabor).
Nema više veze ni šta se napiše- samo da se opljune.
Čovek ladno napiše npr. kako Bogdan ne igra odbranu i kako je Šved dao tri trojke preko njega u 1Q.I nema veze što je Šved dao 2,što je za jednu možda više kriv Luča od Bogdana,što je preko Lazića dao 2 i 2+1 u 2Q,preko Gagija i Jovića po jednu u 3Q i preko Jovića dugu dvojku u 4Q.Nema veze što su svi više defanzivci od Bogdana ali Bogdan bode oči - on ne igra odbranu.
U redu je kritikovati - ali kriviti čoveka da sam šutira a niko u 3Q koš nije smeo da pogleda sem njega je stvarno previše.
I onda @Drahan šatro objektivan...

Đole

pre 6 godina

Baš bih voleo da vidim na treningu jednu četvrtinu Grobari protiv Pantera. Grobari: Bogdanović, Milosavljević, Lučić, Mačvan i Kuzmić (znam da je on Panter). Panteri: Jović, Gudurić, Lazić, Štimac i Marjanović. Ta Đorđevićeva filozofija sa hokejaškim izmenama je dobra za odbranu jer ima stalno "odmorne" igrače ali istovremeno seče samopouzdanje šuterima za tri poena. Nama je ključno da protivnike razvučemo sa trojkama kako bi Marjanović mogao da igra jedan na jedan a ne da ga biju po trojca. Gurao bih jednu četvrtinu grobarsku postavu a drugu pantersku pa naizmenično. Bitan faktor je da su ti igrači uigrani u Partizanu i Zvezdi i da koliko god sličan način rada, ipak postoje razlike između Duletove škole košarke i Radonjićeve.

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Evo još jednog primera selektivnog gledanja na igru.Gudurić napravio preokret.Zašto Gudurić? Zato što,eto treba malo uzdignuti momka,uliti mu samopouzdanje (kod dobronamernih) i zato što je "naš" (kod klubaša).
Realnost - Bogdan "prodaje" faul i daje dva bacanja za izjednačenje.Jović daje 2 uz faul i pogadja bacanje i na kraju Gudurić sve overava.Realno je da su njih trojca napravili preokret ali je svako video onako kako je voleo da vidi.
I nije to ništa loše.Čak i u klubu za koji navijaš imaš omiljenog igrača pa ga glorifikuješ.

ajzak

pre 6 godina

Mogli bi košarkaši da se ugledaju na fudbalere kako se bori za državu, ovo protiv Rusije je bilo u rangu odbojkaša. Nadam se da će sutra biti bolje!

Dragan

pre 6 godina

Problem ove ekipe je sto se toliko forsira Bogdanovic i pravi svaki naoad za njega ili Bobija. Jednodimenzionalni smo, i to ce prva malo ozbiljnija ekipa u nokaut fazi iskoristiti. Bogdan je sasvim dobar igrac, ali ne vise od toga. Toliko je precenjen i toliko ga dizu u nebesa ovde kod nas da to nisam video ni kod jednog igraca ranije. Izgleda da je neki projekat u pitanju.... On nije taj kosgeter koji ce postici poene uvek kada zatreba, koji ima hrabrost i smelost i srce pobednika. Ne moze se nesto stvoriti na silu, jer pored toga on je limitiran da bi bio zvezda kakva se ovde navodi i sa tehnickih aspekata. Spor za beka, tehnika i dribling prosecni i telako reci ne moze izbaciti obicnog igraca jedan na jedan. Jedini pravi adut u napadu mu je sut, koji kada bi neki drugi igrac forsirao kao on sigurno bi imao cesto bolje procente. Kapiram da ce sada vrsni poznavaoci iz navijackih redova odmah da se naljute jer sma im dirao Bogdana, medjutim ja sam ovo napisao iz cisto kritickih razloga jer nasa igra ne sme da se bazira ono na sta je danas licila. Mi smo igrali kolektivno i timski, i niko nas nije mogao procitati pred pocetka utkamice jer svaki igrac moze iskociti jer je postojala takav sloboda i opustenost u igri. Sada je sve staticno, Bogdanovic drzi loptu i ostali cekaju nepomicni dok se Marjanovic ili Kuzmic grade dole. To je smesno za ozbiljniji rezultat, pre svega jer nemamo plejmejkera pravog i vodju u ekipi. Na silu se nastoji da to postane Bogdanovic ali on to nema i nikad nece biti. Dakle, nadam se da ce Djordjevic svakom igracu koji bude usao na teren reci da igra opustemo i da sene libi da sutne kada je sam i da igraonako kako zna a da pri tom smiri Bogdana i kaze mu da ukljuci ostale i igra timski vise a manje da solira. Zato sto Lucic, Guduric, Milosavljevic, mogu daleko vise pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam. Stvar je u tome da mogu mnogo bolje, samo da se nacin postavke igre promeni i da se svi ukljuce.

kme kme bla bla truc

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .
(kako da ne, 2. septembar 2017 21:14)

Da, ali ako vec pisete da je Srbija "zemlja kosarke" onda se ne mozete zaliti na izostanke igraca:) Pa Spaniji nedostaju Ljulj, Ibaka, Mirotic, i da ne nabrajam pa rasturaju na ovom EP. Ta tri igraca su skuplja od cele kompletne reprezentacija Srbije! Znaci, Spanija je uz SAD prava "zemlja kosarke" kada mogu DA SASTAVE 5-6 JAKIH REPREZENTACIJA! Na primer, Nemacka se s pravom smatra "zemljom fudbala", jer odu sa C ekipom na Kup konfederacija i uzmu zlato protiv protivbika u najjacim sastavima! Ako Srbija ne moze kao Spanija da sastavi 5 jakih petorki onda Srbija kratko i jasno nije "zemlja kosarke"!

pivot

pre 6 godina

1.grupa favorita
- Španija
- Francuska
- Litvanija

2.grupa
- Hrvatska
- Grčka
- Rusija

3.grupa
- Slovenija
- Italija
- Turska

E moja Srbijo,a nadamo se medalji.
Realno mi od ovih ekipa,sa ovim sastavom teško da bi nekog pobedili...znači 12 ili 13 mesto.

losi gubitnici

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!

postovalac

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi.
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.

Da se ne lazemo

pre 6 godina

Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji. Branko Lazic je mozda dobar čovek i dobra osoba, ali covek je zalutao na takmicenje ovog nivoa. Mislim da i Sale vidi da njemu nije mesto na prvenstvu Evrope.

djema brdjanin

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca

milenko

pre 6 godina

Definitivno Djordjević ne ume da iskoristi igrače koje ima. Ponavlja mu se Panatinaikos. Jovic 30 minuta, Mačvan 32 minuta, Bodan 33, Lucic 27, Gagi 24 (Osim Jovića svi iz Partizana), Kuzmić 20 Marjanović 18.

Ne bi da pričam o teorijama zavere, ali brate gde ti je Lazić. Ako si ga poveo da ti popuni broj igrača, nisi ni trebao da ga povedeš, a najbolji ti je igrač u odbrani a odigrao 1:54 minuta. Imaš Šveda koji ti zatrpava koš a Lazić ti sedi na klupi. Za šta imaš drugog Pleja (Micić)??? Jel trebaš skroz da istrošiš Jovića i Bogdana???? Šta ako ovakvim opterećenjem Jovič se povredi? Svi znamo da je sklon povredama.

Iskoristi čoveče sve igrače Štimac 58 sekundi, Micić 1:45, alo bre. Kakav da je mora da igra zbog Jovića. Ako igraš sa 6 igrača ostalih 6 pošalji kući

macho

pre 6 godina

Uvek ista priča...ne znam kako osvojismo te silne medalje, ne znaju šta bi u napadu a mrzi ih da trče u odbrani...igrači se biraju kao direktori preko veze, a klinci koji bi stvarno igrali sede kući...

C i n i k

pre 6 godina

Nzn sta je komentatorima, mi smo ovo namerno odigrali ovako jer nam odgovara zbog zreba,opustite se malo.Idemo na medalju 100%. Imamo odlicne momke, borce, a onih 7 sto su "povredjeni" neka nas gledaju od kuce na postolju..

subjektivni osecaj obicno prevari

pre 6 godina

Imam neki subjektivni osecaj da je Sale spremio nesto za nokaut fazu.
(hh, 2. septembar 2017 21:06)

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)

samo kukate

pre 6 godina

Alo bre, dobro kaze ovaj dole, Spanci razbijaju po 30-40 razlike bez Fernandeza, Ljulja, Ibake i Mirotica... a njih cetvorica su vredni na trzistu duplo vise od kompletne Srbije

BOGdanovic

pre 6 godina

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Borky, 2. septembar 2017 22:33)

A ovakve posebno volim "da ne nabrajam dalje" ... a toga "dalje" i nema!

Pre svega, decko, mozda mogu i cale da ti budem. Drugo, svakako da velicam Bogdana, jer on to zasluzuje, ali nijednog trenutka ne omalovazavam nijednog Zvezdinog igraca, a posebno ne kada igraju za reprezentaciju!
Uhvatili ste se svi za Litvaniju ili za USA, a gde su tad bili ostali igraci? Teodosic je jedino protiv Spanaca resio utakmicu u poslednjim sekundama. Sustina je da vi Bogdana mrzite jos od kad je igrao za Partizan i nipodastavate ga sve vreme. To je krenulo kad je imao 20 godina, a nastavljate i dalje! To je glavni problem! Niko nije rekao da je Bogdan bolji igrac od Teodosica, ali sad tvrdim da ce u Teodosicevim godinama biti znatno bolji igrac!

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?

BOGdanovic

pre 6 godina

...pa i Lazic koji ima najbolji procenat suta za tri iz ugla siguran sam.

(Dragan)


Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet!

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!

macho

pre 6 godina

znam samo da Bogdan više neće hteti u reprezentaciju...realno, ova generacija je imala više sreće nego pameti...nadam se da će doći neki bolji klinci...

Иван

pre 6 godina

Па ако не игра цео први тим, што у ватру нису на оваквом такмичењу гурнути момци 20-25 година, који могу да се кале и после можда буду узданице у Токију (јер ЛОИ 2020. су главни циљ, зар не?), него су позвани Бирча, Штиме, Гаги и Лаза, који сигурно неће бити у Токију значајнији фактор? Што није било више младих на селекторовом списку? Јер, речено је да се ниједан од наших главних асова није повредио на припремама репрезентације, него су сви дошли с повредама: значи, селектор је од старта знао да ће можда имати Б тим на располагању и да не треба много да очекује резултатски од овог Евробаскета. Или то, или отпуштајте доктора.

И још нешто: како то ми никада немамо у репрезентацији неког атлетског фрика, а скоро сви други га у модерној кошарци имају? И кад га имамо, лако га се одричемо (Миличић, Радмановић, Александров...). Увек играмо или с некаквим неатлетичним чудима типа Бодирога, Теодосић, Јокић као окосницом, или са старомодним типовима играча који знају свашта помало а ништа конкретно. И онда кад нема тих чудака, ко да искочи од медиокритета? Мачван, Гаги, Јовић - они против најјачих немају шта да траже.

Fox

pre 6 godina

Nasi centri mogu drzati casove slobodnih bacanja bekovima i krilima....
Ne moze Djordjevicu da limitiras ostale igrace i da budu onako staticni u napadu i da dozvolis da Bogdanovic drzi loptu u 80% vremena u napadu, tako se nece dobiti niko u nokaut fazi. Samim tim sto Bogdanovic nema taj kavlitet ni znanje pravog vodje i plejmejkera ekipe. Moze mnogo jace, ali cini se da su ostali u elipi zastraseni i da imje zabranjeno da sutnu ili sta vec i sako da se ceka sta ce Bogdanovic uraditi.

Ns

pre 6 godina

Ljudi. Bez da vredjam igrace,al ajd budite realni koliko lose ekipe moraju da budu na ovom prvenstvu da ti sa ovakvim igracima budes u polufinalu,vidim da takvo raspolozenje vlada.....Bircevic,Micic,Stimac,Kuzmic,Lucic,Milosavljevic,Lazic,Macvan.. To su igraci koji nedonose nikakvu prednost i neprave razliku,znaci i da imas bilo kog drugog igraca umesto njih neces biti sigurno slabiji....Ko sto neko danas napisa kosarku gledam da vidim Bogdana,Sveda.... Ostali mi samo kvare uzivanje....

Realno

pre 6 godina

@Mi smo tim sa 11 kosarkasa i sa 12 ljudi u rotaciji

Realno, jedva 7 u rotaciji.

Stimac, Lazic, Bircevic i Micic ne bi trebalo da provedu ni 1 sekund na terenu.

Guduric mozda ako je sve reseno, da malo stice iskustvo.

Ostaje 7 igraca, od kojih su Bogdanovic i Marjanovic OK kao starteri (ali ne i kao nosioci igre), a Jovic i Milosavljevic solidni igraci za klupu.

Macvan, Lucic i Kuzmic su za dno klupe, ako bas nema boljih igraca da se povedu.

Eto, to je realnost.

Lazar

pre 6 godina

poprilicno kriticni komentari i ocene za sve igrace, da smo ubacili jos koji kos i pobedili svi bi bili sjajni.... kritike su ok ali gde je tu realnost?

Borky

pre 6 godina

Da li se secas decko kako je Teo igrao kada je imao 24-25 god?
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:48

Koliko je Teo imao godina 2008 kad je izabran u najbolju petorku ep u Poljskoj?Koliko je godina imao 2010 kad je potopio Spance?O cemu ti pricas covjek deset godina prakticki vuce ovu rep. i sto bi Grbovic rekao "samo da je Teo zdrav a ovi 11 nek se poredaju kako hoce".Opet ponavljam Bogdan je odlican igrac al nema potrebe preterivati i praviti od njega Jorda i pri tome ga jos uporedjivati sa jednom legendom nase kosarke kakva Teodosic sigurno jeste.

Borky

pre 6 godina

Auuu ko ovde sve komentarise!!! Ovoliko si se raspisao, a samo ovom jednom recenicom si izgubio kredibilitet! 

Koliko god te to bolelo, Bogdan jeste nas igrac i jeste zvezda i jeste lider i jeste igrac koji je prelomio mnogo vise utakmica nego recimo Teodosic, kojeg jako cenim! Bpogdan jeste igrac kojem treba da ide lopta u poslednjem napadu, jer je to igrac koji je to najcesce dobro resavao, pa cak i vise od Tea, iako ima znatno manje godina!!!
(BOGdanovic, 02. septembar 2017 22:21

Ma sta je on resavao?Koju je on bitnu utakmicu resio?Protiv Litvanije mozda ili protiv amera kad suta 0-10...Teodosic je tata za njega i sve ostale a posto si mali sigurno se be sjecas polufinala protiv Slovenije ili cetvrtfinala protiv Spanije da ne nabrajam dalje. Ti i tebi slicni samo trujete normalne navijace i jos hocete da nam ogadite Bogdanovica koliko ga vise forairate.Da se razumjemo Bogdanovic je dobar kosarkas al daleko je on od toga da se uopste poredi sa jednim Teodosicem!

analiticar_amater

pre 6 godina

Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.
 (nikolaj, 2. septembar 2017 22:53)
Da, po PRIKAZANOJ IGRI danas i sinoć, Rusija je ocajna ekipa. Citajte pre nego sto nekome odgovorite. Ali po tebi ne treba da gledam kako Rusi igraju nego iz kojih su klubova. Ovo nije ni 30% onoga sto nasi mogu? Ne, ovo je za neke od nasih 110% mogućnosti. Imamo dva stvarno kvalitetna igrača - Bogdana i Bobija, dok ostali mogu u najboljem slucaju da budu rezerve i dzokeri na svakoj trećoj, četvrtoj utakmici. Macvan je kao 6, 7 igrač u reprezentaciji odličan, kao kapiten i neko ko treba da iznese celo prvenstvo očajan. Stimca mogu odma da vrate kući, bolje i 4 igrača na parketu nego on u igri. Da nastavim dalje za Lazića, Bircevića, Micića, Milosavljevića, Kuzmića? Jović moze bolje od ovoga, moze i Gudurić, Lucić posle onih bacanja nema vise sta da se komentarise. Lomi se mec a dečko šutira 0/3. I on nam je jedan od najboljih u timu.

sd

pre 6 godina

Vi svi sto konstantno pisete kako su Ibaka,Mirotic, Ljulj bolji su skuplji i bolji od svih sto Srbiji fale, nemate veze. Ibaka trenutno vredi ima platu od 12.5, trzisna vrednost mu nije nista veca. Mirotic ima oko 7.3, verujem da mu je trzisna vrednost dosta manja. Kod nas samo Jokic trenutno ima platu samo oko 1 milion, ali trzisnu vrednost od nekih 25-27 miliona, koja je veca od sva 3 igraca zajedno, tako nemojte da lupate o onome o cemu nemate veze.

nikolaj

pre 6 godina

Ma ljudi poraz dosao u pravi cas.
Jasno je svima da Bogdan ne moze sam,puno se trosi,udvajaju ga.
Druga stvar jako bitna je Lucic koji je i juce i danas imao problem sa faulima,kad on izadje mi nemamo adekvatnu zamjenu,pa moraju Milosavljevic,Gudura i Bogdan da cuvaju ta niska krila(Kurbanov).
Treca stvar Jovic ja mislim da nijednom nije odradio pickandroll sa Kuzmicem sto je radio jako dobro u Zvezdi,nego samo dodavao lopte Bogdanu,Guduri,Gagiju koji trebaju da izmisljaju neke pojene.
Lazic koji treba da svojom odbranom da podigne ekipu,on udje i idma 3 glupa faula(jedan faul i kos). Ljudi Bircevic je visok 210 a ima jako dobar sut za 3, sto se to be koristi,ili bar pokusa jedna akcija za njega pa ako ne ide ne ide.
Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!

konan

pre 6 godina

Teo,Bjelica,Jokić,Raduljica,Kalinić,Nedović,Simonović ( spavate li mirno ekipo )...šta dalje da pričamo, a ovi što su upali umesto njih nisu krivi,tolike su im mogućnosti.Sad što je to dovoljno samo za 7-8 mesto sta da se radi.Biće bolje,nekad.

stellarossa

pre 6 godina

Mislim da previse tereta svaljujemo na 3, 4 igraca. Nas Sved danas zatrpava, a jedan od najboljih odbrambenih igraca Evrope sedi na klupi, a to je Lazic, naravno. Ne moze niko da me ubedi da nije dovoljno dobar za reprezentaciju. Zasto se malo ne postedi Jovic i odigra Micic kakav god da je. Zasto mora Bogdan da glumi pleja. Koju ulogu imaju Bircevic, Micic i Stimac?! Mi odlicno igramo kako imamo samo 6 igraca. Ipak, verujem u sve i Djordjevica i nadam se da ce izvuce maksimum od ovog sto ima na raspolaganju. Zivela Srbija!

Milos

pre 6 godina

Sledecu utakmicu moramo odigrati bez Bogdana pa makar izgubili 30 razlike, jednostavno Bogdan se mora odmoriti da se ne bi onesvestio na terenu, a ostali moraju da podele odgovornost.

analiticar_amater

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jao dobra ekipa i da bi mogla da pomrsi racune favoritima za medalje.
Moze ovo dosta bolje,popraviti odbranu, organizovaniji napad uz bolje procente suta i malk sportske srece mozemo mi i do zlata.
Srbijo samo rokaj!
 (nikolaj, 2. septembar 2017 21:38)
Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.

kako da ne

pre 6 godina

Ljudi budite realni, osmorica igraca sa olimpijskih igara nam ne igra, nemojte mnogo ocekivati od ovih momaka. Hvala im od srca sto su se odazvali pozivu da igraju, limitirani su to stoji ali daju srce na teren. Bodrimo ih pa sta bude, makar bili i poslednji .

hh

pre 6 godina

Imam i ja neki subjektivni osecaj da ce Muslin osvojiti SP u fudbalu:)
(subjektivni osecaj obicno prevari, 02. septembar 2017 21:17)

Lepo je to. Samo sto je moj osecaj mnogo realniji nego tvoj.

satelit

pre 6 godina

ja sam pred EP rekao da neocekujem nista,jer ovde nam dovoljno kvaliteta i pokupio gomilu minusa...Danas se to jasno videlo. Medjutim ,ne pada mi napamet da ih pljujem,kao oni sto su mi lupali minuse i trazili od njih ZLATO,pa sad kad su videli ishod udri po kosarkasima. Bice mucenja,ali tako je kako je

analiticar_amater

pre 6 godina

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.
 (Borky, 2. septembar 2017 22:37
Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?

aleksandar

pre 6 godina

ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.

analiticar_amater

pre 6 godina

Neko reče da su Rusi odlicna ekipa. Ne, Rusi su smešna ekipa jer odlična ekipa bi nam danas sa nepostojećom odbranom lagano dala oko stotke. Pa svaki drugi napad su imali slobodnog igrača, kao da su nasi sa cetvoricom igrali odbranu. A nas napad neću da komentarišem. Bacanja opet jako lose, isto kao protiv Letonije. Sale sta je sa koncentracijom? Poraz nije problem, igra je katastrofa. Pristup i koncentracija igrača, uplasenost dobrog dela njih, strah od suta... Katastrofa.

Zagor

pre 6 godina

Nazalost pokazalo se ono cega sam se pribojavao. Bez nosilaca naseg dosadasnjeg uspeha Tea, Bijelice i u poslednje vreme Jokica ova reprezentacija nema kvalitet za nesto vise. Nadao sam se plasmana od 5-8 mjesta ali bice jos losije. Ne mogu vjerovati da nemamo trenutno bolje od ovih igraca i trenera. Ali to je nasa stara boljka: pravi ljudi nisu na svojim mjestima, mnogo lazne elite.

Đole

pre 6 godina

Baš bih voleo da vidim na treningu jednu četvrtinu Grobari protiv Pantera. Grobari: Bogdanović, Milosavljević, Lučić, Mačvan i Kuzmić (znam da je on Panter). Panteri: Jović, Gudurić, Lazić, Štimac i Marjanović. Ta Đorđevićeva filozofija sa hokejaškim izmenama je dobra za odbranu jer ima stalno "odmorne" igrače ali istovremeno seče samopouzdanje šuterima za tri poena. Nama je ključno da protivnike razvučemo sa trojkama kako bi Marjanović mogao da igra jedan na jedan a ne da ga biju po trojca. Gurao bih jednu četvrtinu grobarsku postavu a drugu pantersku pa naizmenično. Bitan faktor je da su ti igrači uigrani u Partizanu i Zvezdi i da koliko god sličan način rada, ipak postoje razlike između Duletove škole košarke i Radonjićeve.

analiticar_amater

pre 6 godina

Djordjevic trenirao Panatinaikos znamo kako je prosao,trenira Bajern nista,uzeo dve medalje kao trener sa reprezentacijom,kada smo kompletni,e sada se pokazi kada nismo kompletni,tako se pravi trenersko ime!Ono sto sam primetio pola tima je bilo lakse povredjeno na pocetku priprema,trebao je da pozove jos nekog igraca
(djema brdjanin, 2. septembar 2017 21:37)
Djordjević se već dokazao sa ta dva srebra gde je iza sebe ostavljao možda i bolje ekipe od nas, konkretno Špance. I ni tada nismo bili kompletni - na OI su falili Bjelica i Marjanović. I ti hoćes da ti se dokaze bez cak 8 najboljih igraca? Djordjević se već dokazao normalnim ljudima koji znaju da cene nečiji trud i rezultate. Vama zlonamernima se neće dokazati ni sada da uzme zlato. Gde nam je reprezentacija bila pre njega a gde smo od kad nas on vodi, tri takmičenja tri polufinala i dva finala.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ljudi izgleda ne kapiraju da smo još gore izgleda na sp 2014-te u grupi i na kraju sve pretukli.
Meni se vise cini da Sale dozira i pravi kalkulacije za treće mesto i izbegavanje Španaca do finala.
Vi ste ludi ako je vama reper ova utakmica, naša najgora od kad nam Sale tu.
Tek ne razumem pljuvanje Kuzmića, košarka nije samo poentiranje, od Kuza boljeg defanzivnog centra na ovom EP nema, možda Gasol samo ali je on mator

umbro

pre 6 godina

@dragan. Imas ti dosta toga u pravu,i da smo sada jednodimenzionalni,i da treba Lazic,Milosavljevic i drugi da sutiraju,i da im selektor mora dati odrjesene ruke ALI NEMOJ MOLIM TE VISE PRICATI O BOGDANOVICU DA JE PRECJENJEN JER ISPADAS MNOGO SMIJESAN,pa covjece ti nemas pojma i vidi se da nikad basket obicni igrao nisi,pa on je suvo zlato kosarke U SVAKOM POGLEDU,morali bi se malo vise dopisivati da ti to objasnim,a sto on ne moze danas ganjati njihove igrace,pa voditi loptu,pa dati svaki sut TO NE MOZE NIKO

avav

pre 6 godina

imamo 4 igraca: Bogdan,Bobi,Guduric i Jovic. Ostali igraci su bledi kosarkasi bez karaktera. Ja ne znam da li se iko ko se iole razume i prati kosarku nada necemu sa ovim timom i selektorom.Ok. Podrzavamo ih i navijamo. Cenimo trud i zelju. Ali ne smemo biti nerealni.

Срећко Несрећа

pre 6 godina

Lepo sam rekao da ne moze Bogdanovic da iznese ovaj pritisak... Ne znam kako to Djordjevic ne vidi. 
Bice ovo bolno otreznjenje, samo se nadam da ce nas izbaciti Spanci ili Francuzi a ne neka Finska ili Crna Gora. O Hrvatskoj ne zelim ni da razmisljam.
(postovalac, 02. septembar 2017 21:20)

Лепо си рекао и момак убаци 50 поена у два дана, а за ово даље нећу коментарисати- дефетизам- тако ћеш мало шта остварити.

miro

pre 6 godina

Dokle cemo se lagati? Pa da je Sale ta klasa neko od evroligasa bi ga angazovao.Kada su Zoc, Boza, Duda, Ranko ili doziveli ono sto je Sale u Pau doziveo. Uostalom kakav je izbor tamo napravi? Realno.

Nemanja

pre 6 godina

Bogdan ima losiji procenat suta ali decko jedini sme da sutne. Zasto ne sutnu kad su sami Jovic, Guduric , Lucic.. rasteretite decka malo, ne plasite se igrajte kosarku. Idemo jače

fidelio

pre 6 godina

kme kme bla bla truc Kada Spanija u Americi izbaci doticne i uzme zlato na njihovom terenu onda dodjes i pricas o furiji.Isto tako proociraju Amere za svetsko i olimpoijadu a ne mogu do finala da dodju.Znas li koa reprezentacija igrala finale svetskog i olimpijade???

fomohob

pre 6 godina

Voleo bih zlato, ali... cini mi se da je ovoj ekipi krajnji domet 1/4 finale, eventualno (uz malo srece) 1/2 finale.
Da su tu svi koji nisu (iz raznih razloga) druga bi se prica pricala, ali tako je kako je.

Rema

pre 6 godina

Gledah sada highlights Spanije, nije mi dobro... Deluju zastrasujuce dobro. Jeste da im ni protivnici nisu neka velesila ali oni potezi, ona tecnost u igri, oni potezi.... Samo sto dalje od njih.. Mislim, da smo sa prvom postavom ovde, tukli bismo se sa njima i verovatno bismo ih pobedili ali ovako sa Bircevicem i Micicem, bezi bre!

umbrisimo

pre 6 godina

Pošteno je da kažem da sam Ultra navijač Crvene Zvezde ali dok traje ova akcija, ovaj Euro, 101% podržavam Srbiju , Saleta i ove divne ljude koji su se odazvali pozivu. Svima želim sjajne klupske sezone u narednim godinama i ne sumnjam da će svi biti bolji igrači nego pre ovog Eura, jer će ovaj Euro biti sjajno iskustvo. Pogotovo što realno , nedostaje okosnica reprezentacije. Kako god da bude, šta god bilo, ovim momcima i Saletu treba skinuti kapu jer su vratili Dostojanstvo Srbiji kao kosarkaškoj velesili. Nadam se da će se pojaviti još neko osim Bogdanovića kao poenter a za odbranu ne sumnjam da će biti sve bolja. Bilo bi grozno nepošteno ove momke kritikovati jer ne sumnjam da če da ti sve od sebe. Voleo bih kao navijač Srbije da u Štimcu vidim onu njegovu veliku energiju, da Gudura više preuzima šeteve i po cenu teških promašaja u serijama.... Obrni, okreni, u jednoj ili dve najvažnije utakmice na turniru, ova dva faktora će po meni odlučiti... Kvalitetni minuti nekoga sa klupe i da se pojavi još neko sposoban da postigne 20ak poena .... Verovatno idemo na CG ili Hrv i to će biti ekstremno teške utakmice, krajnje neizvesne... ali da vidimo šta će biti do kraja. Još nije sigurno da će Španija biti prva .... Možda čak nije ni loše da idemo na Španiju u 1/8f... i da ih uhvatimo na spavanju

Komša

pre 6 godina

@Dragan - Oar reči,pošto spadam u one "koji se ljute kad neko dira Bogdana".
Bogdanu može da se prigovori po nešto ali tvrditi da nema smelosti ni srce pobednika je smešno (i klubaški). Ako neešto nije sporno to je da momak ima hrabrosti i pobednički mentalitet - još od Partizana.Nebrojeno puta pokazao.
U pravu si da ga preterano hvale i predstavljaju boljim nego što jeste.Partizanovci su počeli a posle su se pridružili i odtali u želji da stvorimo superheroja.Ima preterivanja.
Ali nisi u pravu kada kažeš da se to nikada ranije nije dogadjalo.Dogadjalo se ali ti kao Zvezdap nisi primerio da se preteruje.
Konkretno,za vreme EP u Poljskoj Tea su dizali više nego što je to u tom trenutku njegov kvalitet davaobza pravo.Od njega su pravili vodju tima,njegove zasluge su neopravdano predstavljane većum nego Novice npr.
On je tek kasnije popravio odbranu,uozbiljio se i postao stvarno vrhunski igrač.Ali na tom EP nije to bio.
Dakle,nije prvi put.
Bogdan je odličan igrač,vidi se da će biti vrhunski jer zna,hoće,ima i talenat i volju .Ali ni kad postigne to neće biti svemoguć- ovo je ekipni sport.
Ovde se pre može prigovoriti drugim spoljnim igračima jer nisu dovoljno uzimali šut.

bostanseltiks

pre 6 godina

Pa ljudi stanje sa vama, danas nije isao ni sut za tri, ni ziceri, ni slobodna, pa smo opet igrali na jednu loptu! Idemo dalje drugari!

Car Dusan

pre 6 godina

Bez Teodosića,Bjelice, Kalinića,Jokića, Simonovića - dakle bez pet vrhunskih igrača, Srbija je ljudi samo PROSEČNA ekipa! Sviđalo se to nekome, ili ne... Bilo bi ružno i tužno da se sastanu, sa ovom i ovakvom ŠPANIJOM.

Erli

pre 6 godina

Žao mi je naše reprezentacije. Sa ovako oslabljenom postavom teško da možemo nešto postići. Skidam kapu selektoru i igračima ako dodju do medalje. A ovaj Mačvan je nemoguć. Čovek zicer promaši koji osnovac daje od šale, al šta ćeš nema igrača pa može da radi šta hoće

Borky

pre 6 godina

Treba uzeti u obzir da je Rusija jedna očajna ekipa po prikazanoj igri, a to sto imaju dve pobede samo govori o njihovim rivalima. Uz malo sreće možemo do zlata? Moram da te pitam, jesi dobro? Jesi gledao današnju utakmicu? Moze ovo dosta bolje kažeš? To si u pravu jer gore od ovoga ne moze. Ali možemo do zlata? Srbija nema igru, nema igrace, nema nista.
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18

Ekipa koja ima 4 igraca Cska zatim vjerovatno najboljeg beka u europi i jos nba centra plus jos 6 igraca koji igraju u najboljim ruskim klubovima j3 tebi losa ekipa.Bez ljutnje nemas ti pojma o kosarci.

NapredSrbija

pre 6 godina

Ne treba kukati zato sto je obo B reprezentacija Srbije i zato sto je lose sudjenje. Sudjenje je generalno lose, ali za sve ekipe e ne samo za Srbiju,i sto se tice sudjenja kako za sve tako i za Srbiju. Nije samo Srbija oslabljena, vec nema jedne reprezentacije u punom sastavu! Ovo i jeste prvenstvo B reprezentacija, pogledajte koliko igraca fali Francuzima. Grcima fali Antetokumpo, a Spancima na primer Mirotic i Ibaka izmedju ostalih... a sva ova tri igraca su bolji kosarkasi od svih srpskih koji fale!
(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14)

Druze, kako mozes napisati da su ovi spanski igraci koji fale reprezentaciji bolji od svih nasih igraca koji ne igraju na prvenstvu. Pa da l si realan??? Svaka ti cast burazeru...

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi ne moze mnogi bilje od toga.. Tu su Bogdan i Bobi da drze ekipu ali ne mogu sami preopterete se, to pogotivi tesko pada Bobiju koji fiziki mnogo vise radi ali i Bogdan ne moze da ugra tolike mi ute i pogadna suteve to je jed ostavno nemoguce. Mislim da Sale nazalost gresi, treba da forsira ostale pa sta bude jer ova dvojica ne mogu sami da iznesu prvenstvo.

Simke

pre 6 godina

Da budem.kratak i jasan nadam se..Djordjevic uvede Stimca u igru, ovaj izgubi loptu i trener ga odma vrati na klupu i vise ne ubaca u igru...Uvede Lazica, napravi gresku isti tren na klupu do kraja meca ... Mislite da se tako dize samopouzdanje kosarkasima ??? Gudurica ubacio tek u trecu cetvrtinu..pa se posle cude sto bi Guduri... daj bre momci se tresu, makar ovi koji su sa klupe, e dobiju sansu, ako pogrijese lete napolje... to ce bit bas od pomoci... Znam da im ne moze dat slobodu kao Bogdanu ali brate sto je previse previse je.... Mislim da slijede sve losije i losije partije jer je Djordjevic nabio paranoju igracima ...

Snoopy

pre 6 godina

Ne zna Djordjevic da izvuce najbolje od ovoga sto ima. Samo forsira Bogdanovica, koji dosta trosi lopte. Ostali igraci cim pogrese na klupu. Kako onda da ne budu stegnuti!?

Afram Island

pre 6 godina

Možda je i bolje izgubiti ovako, jer malo otrezni, a malom je razlikom, tako da u eventualnom krugu sa Letonijom i Rusijom možemo da budemo i prvi, mada nije ni bitno toliko s obzirom da nas u osmini finala najverovatnije čekaju Česka ili Crna Gora, koje su sličnog kvaliteta. Samo valjalo bi da igrači ponovo igraju bolje u reprezentaciji nego u klubovima, što je recimo slučaj sa Raduljicom uvek, jer Kuzmić, Štimac i Micić igraju katastrofalno, a preko su potrebni, pre svega Micić. Nije kraj sveta, samo malo sigurnosti i tečnosti u igri i biće to duplo bolje već u ponedeljak, videćete

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Odlična analiza. Po meni je previše "trošio" Bogdana, videlo se odmah da neće moći danas. Morao je Gudura ranije ući, pogotovo posle odlične utakmice juče. Lazić i Štimac dobili šansu na pola minute, nerealno je njih ocenjivati. Tog Šveda danas nije sačuvao niko, sem Gagi u jednom napadu samo. Definitivno najviše fali plej, Vasa to nikad neće biti, ali ne sme gurati Bogdana, osim ako ne misli da ga pregori. Šta da radimo, to je što je, rekao sam svaka će nam biti ovakva, na par poena, ko god dođe sa druge strane(ne računam VB ili Belgiju, npr). Osim Španaca, oni su dimenzija za sebe na ovom turniru....

Napred Srbija, napred naši šampioni.

Komunalac

pre 6 godina

@umbrisimo, "da uhvatimo Spaniju na spavanju"? Pa oni i da budu "najvecoj komi" ima da nas "otresu" 20 razlike...Da se razumemo, svim srcem sam uz Saleta i momke, ali realnost je takva da je bar 5 selekcija na ovom EP u ovom trenutku debelo iznad nas..

drvobradi

pre 6 godina

Srbija je jedini tim koji sam ikada gledao u kome centri imaju mnogo bolji procenat sa bacanja od bekova. Centarska linija (Macvan, Kuzmic, Bobi) 16/18, bekovi i krila 8/17. Generalno, sem Bogdanovica, celokupna bekovska je podbacila, niti je odbranila sut za 3, niti je sacuvala Sveda, niti je vukla ekipu.
Sto se tice ocena, Gudurica ne bih tako pozitivno ocenio. Usao je u igru, prvi napad nije znao koga cuva, primili trojku, napravio 2 glupa faula za 1 minut i uterao nas u bonus nakon 3 minuta, skrativsi Saletu opcije. U napadu nije smeo da sutne kao da je u strahu pa se izvlaci na onaj njegov step back (ne treba mu). Generalno, osnovni problem Srbije je nedostatak drugog pleja i to je vidno kada Jovicu slabije ide.
Sto se tice prvenstva, sve jace ekipe, sem Spanije, su slicne snage, tako da je nebitno sa kime se ukrstamo. Cak i ta Spanija nije nepobediva. Malo koncentracije i bice bolje.

Dragan

pre 6 godina

Auuuuu, al su se strasti uzburkale zbog jednog poraza...i to svega tri razlike...i to protiv jedne Rusije...i to sa ovim desetkovanim timom. Mi jesmo kosarkaska velesila, ali ja licno nisam ocekivao da cemo ih dobiti. Medjutim mislim da tim sastavljen od ovih igraca igra sasvim solidno. Imam utisak da Djordjevic, svestan limitiranosti ove postave, pomalo nervozno vodi utakmice i ponasa se despotski, pa su mnogi igraci u grcu. U svakom slucaju, nista strasno i nista sto se ne moze korigovati.

niko bitan

pre 6 godina

(losi gubitnici, 2. septembar 2017 21:14) Sta ti izjavi,da su ta tri igraca bolja od svih nasih koji nedostaju!?
Kosarku mozda volis ali je ne poznajes!
Teodosic,Bjelica i Jokic su igraci koji druge igrace cine boljima,Ibaka i Mirotic to nisu i nikada nece biti,
Samo jedan od ove trojce nasih da je danas bio u ekipi sve bi bilo drugacije.

neke stvari su jasne

pre 6 godina

Veto na sve one koji kritikuju Bogdana, on nekad odigra odlično a nekad prosečno a bukvalno svi ostali, izuzev Bobija, odigraju ili prosečno ili užasno, Bogdan je uz Bobija jedini igrač A klase u ovom timu

I još jedan vrlo jednostavan savet za Saleta i celu ekipu, kad je Bobi na parketu a pogotovo kad protiv sebe nema jakog centra, slobodno ispucavajte trojke i to Bogi, Gudurić, Lučić, Jović, ali Mačvan stop, mnogo maši u zadnje vreme, i ne brinite jer će Bobi da uhvati većinu promašaja, umesto što mu samo dodajete..

Gudurić je pun energije, treba ga aktivirati ranije dok je mirniji period igre, i daće 2-3 trice garant..

jtp

pre 6 godina

samo hrabro,podrška ne manjka. i ja sam ljut na pojedine igrače,ali znam da je njima jos teze! pokažite klasu i da zaslužujete taj dres! neka ovaj poraz donese taj inat koji nam je potreban,i koji nam nedostaje.

Nebojsa

pre 6 godina

Zao mi je sto kad nije islo Bogdanu to pre svega mislim na prvo poluvreme ,trebao je Sasa da potegne za nekim dzokerom u vidu Gudurica . On treba da dobija ozbiljnu minutau ne treba da sedi 3/4 na klupi .

JPR24

pre 6 godina

Zašto si vadio Bobija iz igre i uvodio amatera Kuzmića?
(Šuluburić, 02. septembar 2017 21:08)

Zato sto jos ima da se igra. I vaznije utakmice. A i bolje je sad izgubiti, pa pamet u glavu, nego sve izdrmati, i posle pasti kad je najvaznije.

Иван

pre 6 godina

Комшо, пишеш којешта. На ЕП у Пољској пре 8 година пошли смо са триом ТНТ као главном узданицом од млађе гарде. Теодосић је ту из другог плана експлодирао. А како се ту видело ко је нинџа а ко оно друго, Тео је остао вођа. Он је пре био вођа типа Бодирога него вођа типа Славнић, Ђорђевић: неко ко својим примером води друге. Такав вођа би могао бити и Јокић. Милошев највећи проблем је био тај што није имао с ким да игра у репрезентацији, јер за плеја какав је он потребан је и доминантни центар да би Тео дошао до пуног изражаја. Крстић, Радуљица, Кузмић, то су све пивоти који нису могли довољно да растерете Милоша, па се понекад морао испуцавати. Штета што сада Србија има два довољно добра центра за таквог плеја (Јокић, Боби), међутим, не можемо никако да их упаримо с Теодосићем. Та јака осовина плеј-пивот, уз Богдана као тек трећу опцију у нападу, по мени је добитна. Нажалост, сад играмо све обрнуто, па од дечка који није за више од те треће опције насилу правимо вођу.

maradona

pre 6 godina

bobi, bogdan, macvan, lucic, jovic, guduric i milosavljevic mogu da se nose sa pritiskom, ostali tesko. e sad da li ce ova 7 biti dovoljna za vise od 1/4 finala, videcemo. ako nam se poklope rezultati, dodje jedno nase vece...mnogo ako...momci neka je sa srecom

Kkczbgd

pre 6 godina

@" ma odakle vama pravo da pricate tako lose o ekipi,nije islo pa sta,imamo najboljeg igraca evrope ,jos od danilovica i djordjevica se nije pojavio takav bek.ostavite ih na miru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 2. septembar 2017 23:18)"

Tako je, ali na žalost Gudurić dobija svega 5 minuta po utakmici i namenjena mu je jako mala uloga...

nikolaj

pre 6 godina

(analiticar_amater, 02. septembar 2017 22:18)

Imamo mi i igru i igrace. Svi ovi igtaci Srbije su igrali jako dobro za svoje klubove. Danas prosto nismo usli u pravi ritam,nismo bili dobri ni u odbrani ni u napadu. Sudije su bile jako jako lose tako da smo bili dosta nervozni od pocetka zbog sudijskih gresaka.
Kazes da je Rusija ocajna ekipa? 5 igraca CSKA plus Sved i Mozgov. Mozda nisu favoriti za medalju jer nemaju puno igraca u rotaciji,ali su u top 7,8 ekipa sigurno. Ne volim ljude koji na osnovu ovakve jedne utakmice ,dje nismo pokazali ni 30% od onoga sto mozemo,ocjenjuju nasu igru i igrace.
I tvrdim da mozemo svakog da pobjedimo,ukoliko sastavimo dobru odbrabnu(a imamo specijaliste za to,) i kroz neku tranziciju i kontra napde pravimo razliku. Mada medalja bilo koja je takodje veliki uspjeh. Pozdrav.

Borky

pre 6 godina

Bez ljutnje, ali ti nemas pojma o košarci. Ili to ili nisi gledao utakmicu danas. A nisi ih gledao ni protiv Turske. Sinoć bezglava jurnjava i more izgubljenih lopti, danas jedva pobedili tragikomicnu Srbiju koja nije smela da šutne i koja nije igrala odbranu. Ali zašto bih ja gledao kako ljudi igraju, kad mogu da čitam u kojim klubovima im nastupaju igrači. 4 igrača CSK u kome su Teo i De Kolo najbolji igrači iz prošle sezone a ostali im nisu ni do kolena? Ne ti nemas pojma o kosarci. Imali su protiv nas celu utakmicu igrača vise u napadu a dobili nas na naša promašena slobodna bacanja. To sjajna ekipa?
(analiticar_amater, 02. septembar 2017 23:02)

Auu druze pa nisu dream team al da su krs od ekipe nisu pogotovo za nas. Ti igraci nisu glavni igraci u Cska al sigurno su dobri igraci a i ovdje su Sved i Mozgov glavni igraci i naravno nisu Kobe i Saq al su savim dobri da pobjede sve ekipe ovdje osim mozda Spanije.Usustini oni imaju igraca koji uvijek moze dati preko 20 poena a ostali ce odigrati korektno i na svakoj utakmici od 70 poena oni mogu dobiti.

fancy

pre 6 godina

Guduric usao u jurnjavu??? Prvo se Sale raspravlja sa njim na klupi vrv sto se bunio sto ne igra, I.onda ga posalje zadnja 2 min lll cetvrtine???? Sjajan trenutak da se udje u ovakav mec!? Ne znam u cemu je problem, ne zelim da idem predaleko al da drzis lll cet na klupi po vokaciji sutera a cekas sut kojeg celu utakmicu nema...malo nema smisla?

Kosarka fan

pre 6 godina

Ova analiza se svela na komentarisanje samo napada. Ok, boban je sifra u igrici za napad. A kuzmic katastrofa. A sta cemo sa odbranom? Tu je Kuzmic daleko bolji. Bobija su izlomili pick and roll igrom. Tu je najveci problem nase igre, ok..sa bobijem imamo neki napad. Ali opet statican i jednolican. A odbranu suplju. Nezgodna situacija...

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Ne,ne pričam koještarije.Nisam ni u jednom trenutku doveo u pitanje Teov kvalitet ni tada ni sada,samo sam obkasnio čoveku (@Dragan) da smo svi skloni da selektivno primećujemo nešto.
Eto,njemu smeta preterano hvaljenje Bogdana i izjavljuje da nikada niko nije preterano hvaljen kao Bogdan.Jeste Teo,krajnje neumereno (kao što sada neki neumereno hvale Bogdana) ali ni on ni ti to niste primetili jer ste Zvezdaši.Što nije strašno.Ali je loše kad neko preko svake mere (često nerealno) kritikuje nekog igrača.To je bilo i sa Teom (neki Grobari) i sada sa Bogdanom (suprotni tabor).
Nema više veze ni šta se napiše- samo da se opljune.
Čovek ladno napiše npr. kako Bogdan ne igra odbranu i kako je Šved dao tri trojke preko njega u 1Q.I nema veze što je Šved dao 2,što je za jednu možda više kriv Luča od Bogdana,što je preko Lazića dao 2 i 2+1 u 2Q,preko Gagija i Jovića po jednu u 3Q i preko Jovića dugu dvojku u 4Q.Nema veze što su svi više defanzivci od Bogdana ali Bogdan bode oči - on ne igra odbranu.
U redu je kritikovati - ali kriviti čoveka da sam šutira a niko u 3Q koš nije smeo da pogleda sem njega je stvarno previše.
I onda @Drahan šatro objektivan...

prodigyCZ

pre 6 godina

A sta ocekivati vise,jedino su Bogdan i Bobi neka klasa,Lucic je zasad ok,a ostali su u fazonu ako im se potrefi dan.I dalje ne kapiram koja je fora sa Stimcem i Bircevicem pogotovo sad kad nam je potrebno da svaki igrac da neki doprinos,pre smo mogli da ih istrpimo i da ih ne kritikujemo,ali sad nema skrivanja.

umbro

pre 6 godina

Marjanovic i Bogdanovic jedino prolaznu ocjenu dobili,selektor pod hitno mora reci igracima da igraju kosarku,da se ne boje i da preuzimaju odgovornost,sve je u glavama njihovim,nista nije izgubljeno ,mozda je ovaj poraz sada i dobar.

Rodny

pre 6 godina

Ovo je samo jedna izgubljena utakmica u kojoj smo i pored,uglavnom,loše igre bili na par (ne)ubačenih bacanja od pobede,sve je i dalje u igri za nas.Sa samo jokićem i Teom,od svih odsutnih,ova reprezentacija bi funkcionisala kao švajcarski sat jer realno ovde nama najviše fali kreacije.Ali šta je tu je.Uz više discipline i borbenosti u odbrani i manje stegnutosti i straha u napadu i ova naša reprezentacija može do nekog solidnog rezultata.Zato samo hrabro momci pa šta bude.

remax

pre 6 godina

Trebaju nam pobede protiv Turske i Belgije kako bi izbegli 4. mesto u grupi i Špance.
Da li ćemo biti 1.,2. ili 3. u grupi, skoro da je svejedno jer u osmini bi išli na podjednake ekipe, Cro, Mne ili Cze.
Utakmicu protiv Turske smatram prekretnicom za nas, ako bi je dobili, današnji poraz nam ništa nebi značio.
Podsećanje da smo grupu u Riu prošli sa 2-3, pobede protiv Kine i Venecuele a porazi od SAD, Australije i Francuske.
Šta je kasnije bilo, svi dobro znaju. Jeste to bilo sa svim igračima ali mislim da uvek kad krenu eliminacije, postajemo ozbiljniji tim.

мики

pre 6 godina

много грешака, од селектора до играча. Сале се као нешто надмудрује уместо да игра најбоља петорка, максимално, без страха, уз епизодне улоге пар кошаркаша. остали нека греју клупу. игра је била катастрофална. Богдан глуми плеја уместо да трпа. Кузмићу као додају за "јефтине кошеве" али очајно, а он не може ни да ухвати. није он Радуљица. ову Русију ће Шпанци да напуне најмање 20 разлике, а може да им се деси и да их Летонија почисти.

saša

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...

lignjoslav

pre 6 godina

a da malo iskuliramo sa napadanjem selektora i da mu malo verujemo. Grupa je takva da smo sigurno u 1/8 finala. Treba sakriti neke karte i ne pokazati sve (i u odbrani i u napadu) . Do sad i na Olimpijadi i na SP kada smo zgazili (u eliminacionoj fazi) sve do finala bilo je ovako tanko u grupi. Naravno nemamo tim da zgazomo svakoga ali tempiranje forme mora biti za 1/4 finale.

NikolaKG80

pre 6 godina

@Rodny, ne bih rekao da nam fali kreativnost, fali nam hrabrost i znanje. Ako se igrač ne otkrije, ne može ni Teo da mu dobaci loptu. A igrači se ne otkrivaju jer posle ne znaju šta će s loptom. Beše Gudurić je bio izblokiran kada je šutirao za 3 iz ćoška, a mislim da je mogao da šutne pre toga, nego se stegla ruka. Treba Sale nekako da ih ohrabri, ne mogu tri igrača da nose tim.

Ivan

pre 6 godina

Trebalo bi da povedemo racuna da izbegnemo to cetvrto mesto, sve ostalo nas vodi na ekipe koje su itekako pobedive, a opste je poznato kako smo odigrali cetvrfinalne utakmice na prethodna dva velika takmicenja. To su nam ubedljivo najbolje partije na prvenstvima. Ne sumnjam uopste da ce ponovo biti tako, ali da izbegnemo Spaniju samo i njihove sudije, sto je sigurno sigurno je.

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu - to je malo verovatna teorija. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda kao pobesneli ker.

Pavle

pre 6 godina

Volim ove momke i nadam se boljoj igri. Za stimca micica i bircevica razumem zasto ih izvodi. Ali zasto Guduric nije igrao duze protiv Rusa? Ali dobro tek je pocetak. Druga tekma. Nadam se najboljem.

Komša

pre 6 godina

@Ivan
Evo još jednog primera selektivnog gledanja na igru.Gudurić napravio preokret.Zašto Gudurić? Zato što,eto treba malo uzdignuti momka,uliti mu samopouzdanje (kod dobronamernih) i zato što je "naš" (kod klubaša).
Realnost - Bogdan "prodaje" faul i daje dva bacanja za izjednačenje.Jović daje 2 uz faul i pogadja bacanje i na kraju Gudurić sve overava.Realno je da su njih trojca napravili preokret ali je svako video onako kako je voleo da vidi.
I nije to ništa loše.Čak i u klubu za koji navijaš imaš omiljenog igrača pa ga glorifikuješ.

Dag Kristi

pre 6 godina

Vidim mnogo ovde strucnjaka,tipa zasto Kuzmic,zasto Stimac,samo Bobi...A da je Bobi igrao sve vreme i da smo izgubili 7-8 razlike,bilo bi komentara zasto ne menja Bobija,jer gore od njega ne mogu.Moje misljenje je da su nas slobodna bacanja kostala poraza.Lucic za potencijalnih 2 + 1,Milosavljevic na 75:72 jedno.Da je jedno od ta dva uslo,imali bi napad za pobedu ili eventualni produzetak,a pitanje je da li bi Rusi pravili faul.

smss

pre 6 godina

Odbrana koja je zastitni znak nase igre, po meni nije igrala na zadovoljavajucem nivou. Sut ko sut, uvijek moze bolje, mada mene vise brine masenje slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima. Igraci, slab dan Macvana, Kuzmica, to je bilo ocito, Guduric je mogao bolje, Jovic jako malo ulaza. Bobi, Bogdan, Lucic, opet su bili konstantni, mislim da se u ovom mecu vidjelo koliko Milosavljevic moze, em sto decko grize u odbrani, napad mu je sve bolji i bolji, ulazi u duele, suta. Fali Lazic u odbrani da odradi ono sto najbolje zna, a mislim da i Bircevic mora proraditi, po meni najkonstantniji u pripremnom periodu. I oni koji kazu da nismo kosarkaska nacija, samo nek vide, da i bez vecine igraca, imamo ekipu koja igra sa svima egal. A, mozete li zamisliti sta bi bilo da se kod hrvata povrijedi Saric ili njemaca Sreder, dan zalosti. Lijep pozdrav...

Vasilis

pre 6 godina

Hocemo TIM! Hocemo BORBU! Pogotovo se to odnosi na ukljucivanje i smireniju igru igraca sa klupe. Koliko dobro budu funkcionisali Bircevic, Lazic i Micic, tolike ce nam biti sanse u nastavku prvenstva. Verujem da smo mnogo jaki zbog tima, a ne pojedinaca. Verujem da ce u sledecim a pogotovo odlucujucim utakmicama nasi igrati organizovanije i bolje. Napred Srbija!

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Iskreno i pošteno mnogo smo oslabljeni! Bilo koja medalja biće uspeh! Nama fali mnogo igrača, vise nego svima! Momci se bore i treba ih podrzati!

Rimtutituki

pre 6 godina

Sasa je odličan trener medjutim nije mi jasno da Bogdanovic pocinje odbranu na Svedu. To je jako neinteligentan potez s obzirom da je ovaj kosgeter gde bogdanovic mora da se troši da ga čuva i još da ubaci 30 p u napadu. S druge strane specijalac Lazić sedi na klupi umesto da juri Sveda. Pali smo taktički protiv Rusije.

Dejan

pre 6 godina

Temperamentna kosarkaska publika, juce euforija posle pobede, pohod na zlato, danas razocarenje, nepoverenje u tim... Selektoru je uzasno tesko, vodi tim koji pre mesec dana nije mogao ni da zamisli, i u kratkom roku je trebalo namestiti igru, podeliti uloge. Ocito nam "curi" na sve strane. Jovic u organizaciji ne moze vise nego sto daje, imao je sedam asistencija, on nije Teodosic da ubaci dve trojke i promeni ritam utakmice. Spolja bismo morali da budemo jaki u odbrani na lopti, sa Jovicem, Bogdanovicem, Milosavljevicem i Lazicem, ali su nas u obe utakmice zatrpali spolja. Macvan je odigrao ocajnu odbranu, Kuzmic los napad, nemamo opcije sa klupe, neki momci jos nisu na turniru. Skrpljena je ekipa, bice i pobeda i poraza u grupi, nije tragedija. Najvaznija ce biti osmina finala. Ako mnogo popravimo odbranu mozemo i da uradimo nesto na turniru. Bez toga tesko. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Nerealno

pre 6 godina

Ne može da se očekuje od igrača koji su do sada imali status vodonoša kad smo bili kompletni, da odjednom naprave takav iskorak i da preko noći postanu nosioci igre. Nije realno. Ovde nama može da prođe samo rudarska odbrana i utakmice na mali broj poena. Sve ostalo vodi ka sigurnim porazima.

Batko

pre 6 godina

Rusi - krenuli od početka odlučno...sve vreme znali šta hoće i mogu...Bobi i Bogdanović nedovoljno korisni...Mačvan definitivno ništa ne može Mozgovu...Šveda smo olako shvatili...sad se vidi koliko fali Teo.Idemo dalje!!!!??P.S.Čak nam je i Kurbanov stvarao probleme...
(saša, 3. septembar 2017 06:15)

Kako mislis Bogdan i Boban nedovoljno korisni ??? Po tebi su trebali sta, da daju po 40 poena ?! Pa ko je jedino sinoc "vukao" osim njih dvojice ?!
Macvan na Mozgova ??? Pa druze, on njega nije ni cuvao ! Ako je nekada ostao posle "rotaije" u odbrani na njemu, to je SLUČAJNOST, a ne ideja da ga on brani , jer je Macvan klasicna 4, a Mozgov klasiicna teska 5 . Barem bi toliko trebao da znas, ako komentarises.
Kako mislis olako shvatili Sveda ?! Pa covek vece pre toga ubaci 22 poena Turcima.Naravno da ga nisu shvatili ozbiljno, kao sto ni Rusi nisu Bogdana koga su konstantno "udvajali", a mi smo igrali klasicno "1na1" odbranu na njemu, bez udvajanja ili preuzimanja. Covek je klasa, krenulo ga ovom prvenstvu i to je to..
A, sto se tice Kurbanova, ako si malo pratio EL radi se o jednoj sasvim solidnoj 4, sa pristojnim sutem. Tako da to nije neki "levi" igrac, koga je krenulo protiv nas, pa kao "...i on nam pravio problem"
Nas problem je kratka rotacija, nedostatak drugog pleja i veci broj opcija u napadu. Ok, odbranom mozes postici puno toga, ali iz jake odbrane samo u kontri mozes poentirati (Jovic, pas na Lucica). Na "postavljenu odbranu" smo tanki zbog gore napisanog

Mozda

pre 6 godina

@avav
Pa sta lupas covece?? Kakva 4 igraca? Imamo mi 12 dobrih igraca, ne prvoklasnih, ali dobrih. Problem je sto sada ima dosta njih koji nemaju iskustvo na ovom nivou reprezentativnog takmicenja, malo su se stegli, ali ok, bice bolje. Drugo, Lucic je vrlo dobar, istina, ima problem sa faulovima redovno, ali ima i srca da sutne, sa njim u igri izgledamo dosta bolje. Poenta je da nema sad svrhe kukati sto glavni igraci ne igraju, oni su svoje rekli, al daj onda da malo podrske damo ovima koji su odlucili da hoce da igraju, nama ni iz dzepa ni u dzep, a njima bi verovatno znacilo da znaju da imaju podrsku. Pozdrav!