Nedelja, 20.09.2015.

16:50

Đorđević: Iz mnogih razloga bilo nemoguće pobediti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je utakmicu za treće mesto bilo teško dobiti iz raznih razloga.

Izvor: MN

Ðorðeviæ: Iz mnogih razloga bilo nemoguæe pobediti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 8 godina

Sa kvalitetom igrača koje posedujemo, ovo je uspeh. Mi bolje od ovoga nemamo - mnogo više igrača je bilo odsutno iz nekih drugih ekipa, nego iz naše. Realno treba pogledati ko ima koliko NBA igrača, i jasno je gde smo. E sad što se pred prvenstvo stvorila atmosfera da možemo do zlata, podigla do usijanja nakon prvog mesta u grupi, to je nešto drugo. Na primer, lično smatram da je Bogdanović vrlo limitiran za ulogu koja mu je namenjena, ali mi boljeg od njega nemamo!

krle - dron

pre 8 godina

Nazalost velika greska velikog trenera bas kad nije trebalo,prvo poceo je da hvali velicinu Tea pred ovaj mec sto nije psiholoski dobar momenat i zna da opusti igraca ma koliko profi bio,za hvale se biraju drugi momenti,recimo posle finala ma kakav ishod bio.Sad o kljucnom momentu u zadnjih par sekundi i zadnjem napadu,svaki bi trener trazio time aut i crtao kako da se to uradi...recimo kao protiv nemaca...blok nekoliko igraca je morao da stvori slobodu za Tea da ubaci trojku i on bi to uspeo kao sto su to radili i njegovi slavni predhodnici Moka i Kica.....ovo je trenerov greh kao i njegova taktika u zadnjoj cetvrtini.....nije sve u video igricama kako on kaze ali on bi morao da pogleda prvo sebe pa tek onda mladima da deli lekcije koji su tek stasali....

Ludilomašina

pre 8 godina

U berlinu najbolja česmovača, u lil-u voda ulazi u uši... Aj da se ne lažemo, dobra smo ekipa, odlična, sa loše tempiranom formom ovaj put i dirigovanim sudjenjem...i eto (ne)rezultata. Mislim da i pored toga da nema medalje niko ko je pratio utakmice nije nezadovoljan, glavu gore, da samo igrači ostanu u formi i već na sledećem takmičenju uzimamo neku medalju.

MS

pre 8 godina

Čudo je kako brzo zaboravimo da smo do svetskog prvenstva prošle godine bili samo prosečna reprezentacija, bez igre i respektabilnosti iako smo imali najboljeg: Dudu Ivkovića za selektora. Mi i dalje kao da nismo svesni da više nemamo ni Danilovića, ni Đođevića ni Divca ni Stojakovića ni Bodirogu. A i kad smo ih imali više smo ih kritikovali nego hvalili kao sada Đokovića. Nemamo više ta imena ali smo opet u vrhu, opet nas respektuju i to treba poštovati. Nismo imali sreće na žalost da dođemo do medalje ali biće i nje ako smo pametni. Ali ako svi budemo selektori umesto onog ko treba da bude nećemo dobro proći i uništićemo i ono malo što vredi. Zato podrška za Đođevića i ove momke, njima je najteže

google

pre 8 godina

Inace, pojavile su se price kako je na turniru doslo do raspada unutar ekipe.. Da se Djordjevic posvadjao sa Kalinom, a da je zatim Teo stao na Kalininu stranu, dok Bjelica nije hteo da igra uopste. Definitivno se nesto rastimovalo nakon odlaska iz Berlina sto smo svi mogli da vidimo. Ovo su verovatno samo kuloarske price, ali svima je poznato koliko stvari nikada, i sa pravom, ne dospe u javnost o dogadjanjima tokom ovakvih prvenstava, posebno ne u slucaju ako se osvoji medalja. Svejedno, ocigledno je da problemi u timu postoje.

Vladislav

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).
(mlekadzija, 20. septembar 2015 23:25)

Tako je , a takmicio se u bacanju trojki dok je igrao u ciboni sa rodjenim bratom Aleksandrom Pertrovicem - Aca trica , pobedio Drazen od 30 ubacio 29 a Aca 28 , pa vi sad vidite ko nama i kako sutira trojke...nije Sale nista kriv , ko sto znate politika je davno umesala prste u sportu , pa moras sastavljati tim od igraca koje ti izabere ( manji deo ) i onaj veci koj ti nametnu...Sale se dobro nosi sa tim...svi dosadasnji treneri u svim sportovima imali su isti problem , jedini koj je uspeo da prkosi je bio Ivica Osim , zato je i uspeo da sastavi najbolji sastav u istoriji naseg fudbala ...na nesrecu Argentina i Maradona su ga sprecili da dodje do korak od naseg sna.

fikus

pre 8 godina

Vidim da ovde ljudima smeta velicina kao sto je Teo. Luzer, siledzija trojki itd... Ceo svet se lozi na njega a nama ne valja. Smesno. Mi smo se zbog njega i vratili na velika takmicenja. Covek je vratio veru u reprezentativnu kosarku u Srbiji. Niko nije dobio vise batina od njega na celom prvenstvu. Dao je sve od sebe, cak je i dao trojku Litvaniji koja je mogla sve da preokrene. Ne bih da poredim, ali Sale kad je bio igrac imao je pored sebe najbolje igrace Evrope. Danilovic je davao u Italiji cetvorke za pobedu Dominiku Vilkinsu, Bodiroga je bio najveci igrac Evrope, Paspalj bog u Grckoj, Divac, Savic.... Mislim da nije za poredjenje sa Raduljicom, Kalinicem i drugima. Stavite Tea u petorku sa Gasolom, Batumom, Galinarijem, Diaom pa da vidite kako se daju asistencije. Zato ostavite Tea na miru i postujte to sto decko igra uvek, ne propusta ni jednu tekmu, i to sto je podigao reprezentaciju iz pepela, jer da se nije on pojavio bili bi zaboravljeni na kosarkaskoj mapi.

mlekadzija

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).

peja

pre 8 godina

Ne može da se kaže da je 4. mesto uspeh, ali sigurno nije ni katastrofalan neuspeh. Nismo mi pali sa Marsa u polufinale, već smo tu došli krvavim radom, sa mnogo više utrošene energije nego Španija ili Francuska. Trebalo nam je više truda nego njima, zato što imamo manje talenta, i to je činjenica. Zbog toga igrači i stručni štab zaslužuju više poštovanja. 
Što se tiče polufinala, pored pomenute istrošenosti, i loše igre generalno, mi smo ipak imali šanse da dobijemo utakmicu, ali nismo imali igrača pobednika, koji je mogao da povuče ekipu kad je trebalo, i to je ono što nam fali trenutno da bismo bili vrhunska ekipa. 
Ipak, ove dve godine su donele dosta pozitivnog, kako u timu, tako i oko njega. Od igrača je izvučeno i više nego što trenutno mogu, a za ubuduće ostaje da se nadamo da će se pojaviti i dodati ovom timu neki naš Gasol...

Dragoljub

pre 8 godina

@Dr House
Ti podaci samo pokazuju koliko dobro su nas pročitali! Stalno udvajanje i "tuča" Teodosića i naša igra se raspada jer svi očekuju da on iskreira nešto, a niko ne preuzima na sebe da ga malo rastereti. Otuda su se napadi tada uglavnom i završavali šutevima za 3.

kralj

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mile, 20. septembar 2015 22:33)

Kako necemo nista osvojiti kad smo vec prosle godine osvojili svetsko srebro?!

Mile

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.

Inugami

pre 8 godina

samo napred,dok ljudi shvate da je medalja premija na ovakvom prvenstvu trebace vremena,a momcima je trebalo i srece.
Sto se tice selektora... nekad je postojala komisija u savezu kojoj je svaki selektor (i Duda i Zeljko,i 95/97/itd) predavao pismeni izvestaj od priprema pa do kraja nekog ciklusa,i na osnovu kojeg se dalje radilo,i izvlacile dobre i lose stvari. Ne znam da li je to praksa i danas,videcemo.

Nele

pre 8 godina

Koliko ne voli Kalinu...a morao je da ga zove i drzi na klupi...odatle opaska za tviter...
Kalina sledece godine uzima EL zapamtite moje reci.

dusko

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu
(Briljantin, 20. septembar 2015 19:23)

A sta je Kalina objavio na tviteru?

Pozitivne dileme

pre 8 godina

"Bilo je nemoguće pobediti" se kao izjava odnosno stav meni ne dopada. Naš tim upravo je tako i igrao. Ta izjava skoro da pruža objašnjenja naše "izduvane" igre. Na stranu to zapažanje, ne mislim da je preterano bitno ali nije ni nebitno. Mnogo je bitnije sagledavati stvari uravnoteženog stanja duha i čistog pogleda u činjenice od kojih su neke sledeće (mislim da su rečite): Španija je prvak Evrope sa dva poraza (jedan od nas), Litvanija viceprvak takođe sa dva, mi smo sa dva poraza četvrti a Francuzi sa samo jednim tek treći. Tačno je da je sistem takmičenja takav da takve ishode omogućava ali je još tačnije da ti bilansi imaju svoje duboko značenje. Primećujem da smo u drugoj sedmici šampionata pokazali naličije svoje igre sa bilansom 2:2 i završili na 4.mestu. Da li je šteta što je došlo do tog ishoda? Zapravo, nas su samo Francuzi nadigrali, Litvanci su nas samo nadjačali, u htenju preko boljeg atletizma (naši su fizički u drugoj sedmici jako pali i povukli na gore čitav koncept igre a samu igru naročito). Tu je stručni štab podbacio, više nego igrači. Oprostiva greška ukoliko se izvuku pouke i ima ZNANJE da se ona ne ponovi. Saša Đ. je napravio nešto novo u našem nacionalnom timu, uneo pozitivnu energiju i osmislio igru našeg tima. Očigledno ima viziju koja ide malo ispred igračkog potencijala kojim raspolaže. Nemamo super-igrače poput Gasola, naši moraju uvek da budu jako dobro fizički spremni. Dve godine Sašinog rada su poboljšanje naše košarke, otvorio je perspektive.

Dule

pre 8 godina

Odlicna igra reprezanticije, los dan sa Litvanijom i Francuskom.

Po meni Nedovic je pokazao da mnogo vise nego sto mu je bilo

dato. Herceg prijatno iznenadjenje, Makrovic sjajan. Steta da

Kalinic nije dobio vise prilike ili nije u ovom trenutku

mogao. Milos, Bjelica i Bogdan fantasticni igraci ali mi ]

se cini da nisu morali toliko oni da nose uz tako siroku

klupu.

Trojke su nas unistile, ne razumem zasto je dopusteno da

uopspe pucaju osim iz izradjenih akcija kao sto su bile

Markoviceve.

Sale bravo jos jednom i scim momcima, odlicni ste, vratili ste

kosarku gde joj je mesto i zelim vam sve najbolje u

buducnosti. Hvala za veliko uzivanje koje ste nam pruzili !

Hulk

pre 8 godina

Prošle godine na SP lake ruke i sjajan šut zbog nedostatka pritiska i očekivanja, ove godine velike izjave (kao oni nesrećni fudbaleri!?)- veliki pritisak i očekivanja!
Rezultat vidimo - veliko razočarenje srazmerno velikim očekivanjima...
Sledeći put zato pamet u glavu pa još više rada, a manje priče i obećanja...
Živeli i srećno!!!

Kosarkas

pre 8 godina

Djordjevic je poceo da deluje ne samouvereno,vec pomalo i arogantno.Kalinic nakon nepravedno dosudjeno tegnicke u jednoj od utakmica(nisam siguran koja tacno) otisao napolje iste sekunde na klupu,Nedovic posle svake lose odbrane isto tako,za Simonovica da i ne govorim.Sa druge strane imamo Teodosica koji ima sav kredit ovoga sveta i dozvolu da sutira kad god pozeli,ma koliko puta da je pre toga promasio.Da ne pominjem kako ga je obilazio veteran Seibutis.Tako da smo dosli u situaciju da momci koji nemaju nikakav kredit kod selektora,prirodno ostanu i bez samopouzdanja i imamo rezultat ovakav kakav imamo.Zatvorili su nam najbolje,a podrska nema samopouzdanja da stvar preuzme u svoje ruke.Imam osecaj da je Kalinic najneomoljeniji Saletov igrac,kao i Nedovic,dok sa druge bas simpatise Markovica i Raduljicu.Nisam siguran,ali mislim da u medjuljudskim odnosima lezi problem.Takodje ni ne smatram ovaj rezultat uspehom jer nam se nakon grupe put do finala prakticno otvorio.U 1/2 finala smo igrali protiv napadacki jako limitirane ekipe,koju smo na napadacki arsenal trebali pregaziti.

Bari1991

pre 8 godina

Sada znamo šta pripreme znače, atletski pre svega“, rekao je Đorđević.

A do sad to nisi znao?
($$$, 20. septembar 2015 17:09)

Ne,nego je nekoliko igraca zbog povreda bilo spreceno da prodje kompletne pripreme,te su pred kraj prvenstva fizicki pali,sto je sasvim normalno.

loznica

pre 8 godina

(istina, 20. septembar 2015 19:27)
Jesi li tako govorio i posle drugog mesta na Svetskom prvenstvu. Zao mi je jedino sto nisu zapusili usta DUSEBRIZNICIMA botovskim, ovako svaka im cast. U vrhu smo evropske i svetske kosarke, to je vrlo bitno. I dalje mislim da smo ekipa za finale, ali malo slabiji sut protiv Litvanije nas je kostao. Zato bolje dajte podrsku ovim sportistima, ljudima, pravim ambasadorima Srbije, ili cutite jer ste tako pametniji.

djc-xxx

pre 8 godina

Svi koji pominju nekadašnje velike zvezda naše košarke(Đorđević, Danilović, Bodiroga...), neopravdano zaboravljaju da pomenu ime ŽARKA PASPALJA! Da li se iko seća kako je on vrhundki odigrao protiv Dream tima na OI u Atlanti?
Čovek je jedan od prvih Evropljana koji je otišao u NBA i bio je pojam za krilnog igrača tipa današnjeg Bjelice... samo, mnogo čvršći, eksplozivniji i levoruk :-)

statistika stiska

pre 8 godina

@Bravo Francuzi. A vi srbi mnogo ste poleteli. Shvatite niste vise sila u kosarci.
(Crnogorac 101%, 20. septembar 2015 18:35)
Preporučujem (+31

Dakle statistika ne laze- ovaj internet sajt je pored ovog koji se lazno predstavlja posjetilo jos 30 gradjana iz susjedne republike.

srbEUin

pre 8 godina

1. Puna forma tempirana za grupu. Svi znaju da je i najvećim timovima NEMOGUĆE da odigraju 8 mečeva uzastopno u 15 dana na vrhunskom nivou. Španci i Litvanci su se kockali ali malo na sreću a više na kvalitet Poa i Mačulisa prošli grupe bez neke igre i polako dizali formu za 1/2.
2. Grupu smo igrali uvek u 14 30 i uvek imali barem 4-6 sati odmora više od rivala, osim protiv Nemaca kada smo imali 4 sata manje, što se videlo i na terenu. U takvim okolnostima smo bili FIZIČKI dominantniji od svih rivala u grupi, a onda ih u drugim poluvremenima dobijali. Tako smo stvorili lažnu sliku o našoj fizičkoj i tehničko-taktičkoj dominaciji. Ta dominacija je padala kako je turnir odmicao.
3. Igra u napadu se svodila na Teoduljicu, bez rezervnog plana. To su svi rivali lako skenirali. Za 1/2 smo bili potpuno pročitani, a nismo sačuvali ni jedno iznenađenje niti novu opciju.
4. Nadali smo se u dugačku klupu, a u stvari igralo je samo 8 igrača. Kada smo videli da nas Litvanci ubijaju snagom i tempom, mi nismo na to odgovorili istom merom, već smo dozvolili da nas jedna takva limitirana ekipa sa samo tri igrača ubije ličnama i uguši odbranom.
5. Očajano izvođenje slobodnjaka nas je koštalo finala, jer su Litvanci mogli slobodno da biju bez obzira što su u bonusu, što je znak da je psihološka priprema pred meč bila katastrofalna.
6. Ko bi očekivao da ćemo imati duplo više šuteva za 3 od Litavnaca, najpoznatijih trojkaša? I da će nas oni dobiti pod košem, a ne trojkama?

Dr. House

pre 8 godina

A glavni razlog je taj sto si pogresno razigravao igrace u grupnoj fazi. Pa ti Bogdan igrao sve vreme na 3, a najbolji je kad ima loptu. Sto par bekova koji se rotirao izmedju Tea, Markovica i Nedovica nije za jake utakmice. Tako nisi imao prvu petorku kao ni bitne igrace sa SP Bogdanovica i Kalinica , uz Krstica, spremne za zavrsnicu. A najveca greska je sto nisi obuzdao teodosica niti reagovao na sledeci podatak:

Teo je imao katastrofalan +/-, na pslednje tri utakmice !!!

1/4 Ceska +1, za 30 min. sa njim, a za ostalih 10 min. bez njega +13 (sut 3/11-0-6 za tri)

1/2 Litvanija -6 za 29 min, za ostalih 11 +3 (sut 4/11)

i protiv Francuske -25 !!!! za 27 min. za preostalih 13 bez njega +12 !!!!!!!! (sut 0/9)

TOTAL : -30 za 86 min sa Teom na parketu a preostalih 34 min. bez njega + 38 !!!!!

Frapantan podatak, kad se ima u vidu koliko se pontecira njegov ZNACAJ na NASU igru, i koliko navodno padamo kad je on van.

PA OCIGLEDNO JE NJEGOV UTICAJ VELIKI ALI POGUBAN kad je u igri a ne suprotno !!!

delija 84

pre 8 godina

Očekujem da Sale bude krajnje iskren i kad se vrati u Srbiju da odgovori da li je bilo pritisaka sa strane da se vode odredjeni igrači koji nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Milan Milutinovic

pre 8 godina

I ovo je dobar rezultat.Imacemo sansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na olimpijske igre,a za podsecanje poslednji put kosarkasi su na olimpijskim igrama bili 2004 u Atini.

El Nebulozo

pre 8 godina

Kada se osvrnem, evidentno je da smo mi vrhunac forme dostigli protiv Italije a nakon toga ona je u konstantnom opadanju. Naš stil igre se svodi na jaku odbranu a kad ona zakaže treba je nadomestiti sa efikasnim napadom koji nam je bio problematičan od trenutka kad smo izašli iz grupe. Nemamo mi dovoljno svestranih igrača, ili su dobri u odbrani ili dobri u napadu, oboje nikako.
Centar koji ne može da skoči i bek koji ne može da pogodi za tri više od 15%...

iz Lila

pre 8 godina

Upravo sam se vratio iz Lila. Bio sam cetiri reda iza klupe, igraci su se zaista borili u odbrani, SAle odlicno vodi, nisam primetio nijednu pogresnu reakciju s njegove strane. Mi jednostavno nismo mogli bez Bobana, ne moze Raduljica sam, prosle godine je tu bio Krstic - ni Divac nije mogao sam, bili su tu Radja, Savic, itt. A zna se ko je kriv sto Marjanovicu nije dopusteno da igra.
Inace Francuzi su igrali vrlo ostro, ne znam da li se to na TV videlo, uzivo je bilo ocigledno. U ovakvoj igri nismo imali sanse, jer da smo mi igrali isto (sto je bilo potrebno), nama bi svirali mnogo vise nego njima domacinima. Mozda je to ono sto Sale nije hteo da kaze... inace se slazem sa SVIM sto je Sale izjavio, odlicno sazeta situacija.

Miki

pre 8 godina

A kako grupa Spanijcima nije oduzela mentalnu energiju? Zasto igrači ne mogu u utakmicama za medalju da pogode niti jedan otvoreni sut? Zasto si uopšte vodio Milosavljevica i Milutinova kada nisu igrali? Kako su mogli da igraju Evroligu u Partizanu a kod tebe ih nema nigde? Da li je istina da si onako reagovao kada si saznao da Bobi neće igrati zato sto si shvatio da ce Kuzmic ipak morati da igra i da ce tada sve izaći na videlo.....?

Zarkovic

pre 8 godina

Finale pre finala je bilo Francuska-Spanija! Znam da se mnoge patriJote nece sloziti, ali dok je Srbija pokazala najvise u grupi, ove dve ekipe su pokazale najvise u onom drugom bitnijem delu turnira. To polufinale izmedju Fra i Spa je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam gledao, i borba na jednu loptu. Malo je ponizavajuce za sve ostale ekipe da Spanija osvaja zlato i bez 6 standarnih reprezentativaca (Riki Rubio, Ibaka, Navaro, Mark Gasol...)

milkimile

pre 8 godina

prošle godine smo imali KRSTIĆA a ove godine ni njega ni MARJANOVICA.nemoze se samo s jednim centrom igrati ovako dugo i naporno takmičenje

monarhista

pre 8 godina

Secate li se moje prve teme o ovom prvenstvu,ja za grobare imam ugradjene radare koji me NIKAD al nikad nisu izdali,jos pre prvenstva ej u toku borbe za titulu sale kritikuje Kalinu a i ne pominje pecarosa,onda krece sastav tima,prosto je NEVEROVATNO da otpada Mitrovic,da LAV Lazic nije bio ni u razmatranju,jedva je docekao da otpadne Bobi a Dangubu je minutazom naterao da otpadne u pripremama IAKO je nas najatletskiji igrac,stavka na kojoj je selektor insistirao,a vodi rovitog i potpuno neuigranog pa i psihicki nespremnog Milosavljevica ciji je ucinak bio statisticka greska.Kad je vec vodio svog Kuzmica poveo je i Milutinova samo sto ce ovaj igrati za vecnog rivala a ne za Pao a kad ga je vec poveo sto ga ne pusti i da igra na utakmicama koje smo dobijali prakticno u prvoj cetvrtini???
Sad Kalina,svaku je u grupi pocinjao,svaku otvarao za DESETKU mislim da je dve utakmice imao 100% ucinak za trojke!A onda kad je doslo prangijanje s trojkama nije ga pustio ni minut prakticno:-(
Da ne pricam da ga je u utakmici protiv Ceske izbacio POTPUNO iz ritma,namerno il iz neznanja nebitno je!
Glavna greska tek dolazi protiv Litvanije,imamo dva zaostatka i 12,9 sec a vrli trener gleda kako se treci ili cak cetvrti izbor zalece i ostalo znate,
Da ne napominjem da je i laik video da cemo "glavu izgubiti" budemo li srljali s trojkama,nista prekor,nista dranje kao na Kalinu,zasto?Pa zato ako ne das trojke moras reci sta cemo onda a on to NIJE ZNAO!!
Ostavka je logican sled dogadjaja!

Mile

pre 8 godina

Nekorektna izjava Djordjevica posle poraza...nijednom reci nije pomenuo licnu odgovornost za 2 losa meca kada se igralo za medalju,zasto smo se do iznemoglosti ispucavali za tri poena,zasto nismo imali plan B kada su nas protivnici skenirali i zaustavili Tea..ali ajde,to i da prihvatim jer ipak je covek produzio ugovor sa KSS-om i stiti sebe, ali sramota je ironisati na racun mladih igraca koji su na tviteru...ispade da su finis prvenstva unistili Neda,Kalina itd

danix

pre 8 godina

Mi smo danasnju utakmicu izgubili kad i onu protiv Litvanije.Ekipa je odlicno odigrala pet teskih utakmica u najtezoj grupi na turniru sto je iscrpilo glavne igrace jer situacija nije dopustala da pravo zaigra 4-5 igraca iz drugog plana.
Teo i Bjelica su,jos od Finske,poceli stavljati led na koljena i vidjelo se protiv Ceske da nemamo vise snage,a kad nemate snage,nema ni koncentracije pa ni igre a ni dobrog suta.
Sale je pokusavao da ubacuje rezerve sto je vise mogao,takticki je dobro vodio ekipu i zato mislim da se Saletu nema sta prebaciti za vodjenje ekipe.
Litvanija je bila samo fizicki jaca od nas i to je odlucilo,a danasnja utakmica je potvrdila da smo bili totalno isrpljeni,i fizicki i mentalno.
Medjutim,ovo ipak nije neuspjeh i ja mislim da ce ekipa,sa nekim osvjezenjima kao sto su Bobi,Jokic,mozda Keselj ili neki mladji igraci,biti jos jaca.
Srecno momci,glavu gore,sada smo u vrhu gdje odavno nismo bili i bice jos mnogo prilika za dokazivanje.

Sin Bludimir

pre 8 godina

"Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo."

Pa sta ako su se spremali celo leto, jel to problem neki? Pa da se postigne status mega zvezda u nekom drustvu kao sto ih oni imaju to je nikakva zrtva.

Sutra ce pobediti i pricace se i za 100 godina o njima, kao sto ce se Djordjeviceva trojka protiv Hrvata pamtiti dok je srpske istorije. Dakle ako naprave nesto sutra ulaze u istoriju kao carevi, jel onda velika zrtva spremanje celo leto?

Bullshit, ne moraju da igraju ako tako misle. Pa ni NBA zvezde za Olimpijadu ne uzimaju pare od US, dovoljna je slava i istorija.

Pamticu svaki sut dok sam ziv sa svih bitnih utakmica. To je dovoljno nekome da kaze da leto nije bilo izgubljeno.

Sto se tice reprezentacije. Teo nije za velika dela, on je luzer kategorija, kad je frka on puca. To je pokazao na F4 i svaki put sa reprezentacijom. Dok se ne pojavi novi Bodiroga, novi Djordjevic, novi Danilovic, mi necemo biti dominantni. To je fakat, a vreme ce pokazati.

Marjanovic Boban

pre 8 godina

Prvi razlog je sto si poturio pricu o mojoj povredi i da mi amerikanci ne daju da igram jer nisi imao herca da kazes ljudima u Srbiji da me ne zelis u reprezentaciji i da ti je bitnije da razigravas tvoje nove centre u Pao...

nex

pre 8 godina

Izborite se za Rio,i mnogo toga ce se stalasati i doci na svoje. Shvati to kao zivotni cilj,igrajte kao sto ste igrali grupnu fazu,i nece biti problema. To ova ekipa moze. Bice tu jos nekih izmena,prvenstveno Bobi, i ja mislim da ce biti ok. EP je odmah vec 2017,tako da samo polako. Po meni je veci uspeh 2. mesto na SP nego prvi na EP.

aca_bg

pre 8 godina

Sa Bobijem u reketu bi ovo bila druga prica sa mnogo sretnijim krajem. To se vidi iz aviona. Cim naletimo na vrhunske 'petice' igra u reketu nam nestaje. Raduljica nije igrac za prvu opciju na toj poziciji. Osim toga mislim (pre par meseci sam dobio gomilu 'minusa' za ovo) da nam treba jedan Amer za poziciju keca kao rezerva za Teodosica. Kada protivnik pritisne Tea , nasa igra se raspada i pocinje ispucavanje do besvesti. Markovic nije kalibar za velike utakmice a ja ne vidim neko drugo resenje medju 'nasima'. Iako navijam za Partizan, mislim da je MWil pravo resenje jer je prosle godine mnogo doprineo Bobijevom usponu.

Muta nikolic

pre 8 godina

mnogi se pitaju sta je razlog nase blede igre u lilu u odnosu na berlin.
Pa sasvim je jasno da je nakon berlina izgubljena hijerarhija u ekipi. Protiv spanaca raduljica nista nije igrao ali smo pobedili jer se znalo ko kosi a ko vodu nosi, i znalo se ko je glavni da tako kazem, lopta ide teu i bjelici a ostali cekaju sansu iz prikrajka.
U lilu smo gledali ispucavanja markovica, nerezonske odluke bogdanovica, masenje celog kosa od strane nedovica i simonovica, erceg je blesnuo jednu utakmicu pa se izgubio.
Jednom recju izgleda da je djordjevic negde u prelasku izmedju ova dva grada izgubio autoritet i da su manje bitni igraci igrali svoju igru

Djape knez

pre 8 godina

Sale je solidan trener i sto se tice strucnosti mu ne zameram nista. Samo mi nije jasno...danasnja utakmica, Milosavljevic nije ulazio u igru, Milutinov nije ulazio u igru...mislim da je jedina greska u njegovom sastavu,olako se odrekao nekih igraca.

Briljantin

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu

Tata Ikun

pre 8 godina

Tim je odličan, samo da “upravni odbori“ i razni drugi muljatori u našem sportu ne umešaju ruke i eto nama uskoro šampiona, na čelu sa Đorđevićem.

Nikola

pre 8 godina

Cinjenica je da realno ima kvalitetnijih ekipa od nas. Francuska i Spanija to sigurno jesu, a ekipe kao sto su Italija, Grcka i Litvanija ako nisu kvalitetnije nisu ni slabije. Prosle godine smo imali neko divljacko samopouzdanje koje je ovaj put izostalo i ostvarili smo realan rezultat u odnosu na kvalitet koji posedujemo. Naravno da ukoliko je neko kvalitetniji na papiru to i ne znaci da ce uvek i pobediti, ali ovaj put je bilo tako. Naravno, kada to kazem prvenstveno mislim na mec sa Francuskom, koja je bukvalno na svakoj poziciji kvalitetnija od naseg sastava i to je apsolutno objektivno misljenje. Sto se tice meca sa Litvanijom, najvise krivim strucni stab jer nije uspeo da izgradi samopouzdanje kod igraca kada je to bilo najpotrebnije i dobila nas je ekipa slicnog kvaliteta ali sa vise motiva. Inace mislim da je ovo odlican rezultat ukoliko uzmemo u obzir igru u nokaut fazi, gde mislim da smo imali i srece da nismo imali kvalitetnije protivnike pre Litvanije. Na pocetku drugog poluvremena polufinala, kada smo trebali imati psiholosku prednost jer smo stigli veliku razliku, ekipa pocinje poluvreme sa cetiri napada bez kosa, bez uigrane akcije, nekako bez ideje i samopouzdanja. Tu se videlo da strucni stab nije dobro spremio igrace, i tu su se nasi snovi rasprsili.

Nikola

pre 8 godina

Najlosije placeni igrac u istoriji NBA je Djordjevic,naravno da ce takvom treneru uzdanica biti Teodosic koji nikada ni nece otici u NBA jer bi tamo prosao kao i njegov trener.Usput,ne treba ocekivati nikakve uspehe dok sa tribina bodre imbecili sa sajkacama,dok ceo svet uziva u sportu pametnjakovici ovo dozivljavaju kao bitke,bojeve i ustanke,a koliko u tome imamo uspeha najbiolje je da prokomentarise Sarenac!

Skr

pre 8 godina

Oni moraju da izvuku pouke iz ovoga ali moramo i mi kao navijaci. Istorija i tradicija, sve je to lepo ali moramo prihvatiti da mi nismo ona drzava od pre 20/30 godina, imamo manji fond igraca, nikakvu infrastrukturu, ulaze se minimalno i klubovi jedva prezivljavaju. Svaka medalja za nas treba da se smatra velikim uspehom a ne nesto sto se ocekuje. Pa pogledajte malo objektivnije nas tim, 2 odlicna igraca koji imaju obicaj da zakazu pod pritiskom (final 4), nekoliko mladih igraca koji mogu mnogo ali jos nisu na vrhunskom nivou, nekoliko iskusnih igraca koji tesko da bi bili starteri u bilo kom ozbiljnom timu. Jedini razlog zbog kog smo ocekivali zlato je Djordjevic koji je, cinilio se, fantasticno uklopio tim pa su svi izgledali kao prvoklasni igraci. Jednostavno, morali smo sve karte pokazati u grupi i to nas je kostalo, da smo tempirali formu za polufinale, mogli smo naleteti na Francuze/Spance u osmini/cetvrini finala i potencijalno (cak i uz dobru igru) ispustiti i kvalifikacije za OI.

Чигирибаубау

pre 8 godina

(nogometas, 20. septembar 2015 17:56)Здраво "susjede",напокон сте изашли из мишије рупе!Кога ви имате право да критикујете?А колико знам и тај ваш "nogomet" није ништа посебно!Зато назад у рупицу и тишина!!!

I orlovi i sokolovi

pre 8 godina

@Crnogorac 101%
Mi jesmo sila u košarci.
Drugi u svetu, četvrti u Evropi.

Samo šteta što se sve svelo na individualni kvalitet pojedinaca.
Nigde igre, nigde sistema.
Stručni štab zakazao.

Кванте

pre 8 godina

Сетимо се само претпоследњег места на Олимпијади у Атини, па краха 2005., па пораза од Нигерије 2006. Онда нисмо прошли групу 2007. када је Славнић водио екипу. На Олимпијади 2008. нисмо учествовали. Кошарка нам је била у великој дубиози крајем прошле деценије, а сада смо вицешампиони Света и четврти у Европи. Уз Бобана Маријановића и опорављеног Владимира Лучића можемо доста да учинимо. А Јокић има тек 20 година.

Marko

pre 8 godina

Mislim da se jedan detalj nije dovoljno pominjao i komentarisao, a vazno ga je istaci jer predstavlja veliku takticnu gresku i propust citavog tima i strucnog staba. Nadam se da su ljudi iz naseg strucnog staba to uocili i o tome razgovarali, pa da se vise nikad ne ponovi u odlucujucim utakmicama. Druga polovina trece cetvrtine protiv Litvanije, Litvanci su u bonusu, a mi umesto da idemo na kontakt, trazimo faul i slobodna bacanja, besomucno sutiramo trojke, bez ikakve alternativne ideje u napadu. Takodje, posto su Litvanci imali kracu klupu, a vec su imali dosta faulova, mogli smo ih gurnuti u probleme sa faulovima pred poslednju cetvrtinu. Za taj detalj je najvise kriv trener i strucni stab jer oni, gledajuci utakmicu sa strane, moraju uociti takve stvari i zaustaviti besmislena ispucavanja. Tada se raspala nasa igra, tada je izgubljena utakmica protiv Litvanije i nakon toga vise nije bilo povratka. Generalno citavo prvenstvo slabo smo igrali u reketu, kao da igraci znaju samo za ulaz i sut za tri poena. Nismo videli sut sa poludistance, nismo videli igru ledjima, osim Raduljice, i sve skupa taktika nam je bila tanka i prolazila je dok nas nisu poceli citati. Nakon toga je bilo sve teze igrati protiv svakog narednog protivnika jer nismo imali puno alternativnih opcija. Probali su Teodosic i Raduljica da unesu promenu, ali i to je prolazilo dok nas i tu nisu procitali. Zao mi je sto nismo osvojili medalju, ali moramo bolje da se pripremimo za odlucujuce utakmice drugi put.

Marko

pre 8 godina

Nema kukanja. Podrška Saletu i momcima. Izvuci pouke, dobra priprema i napad na kvalifikacije za Olimpijadu!

Samo hrabro, nema predaje!

Larry

pre 8 godina

Iskreno posle svega prikazanog ne mogu da tvrdim da je 4. mesto uspeh. Ne smemo da zaboravimo da smo mi Srbija i kakvu košarkašku tradiciju imamo i zato uvek treba razmišljati o najvišem plasmanu. Bez obzira, pozitivna stvar je da smo bili u konkurenciji za medalju i da smo u samom vrhu ali sve osim medalje za mene je neuspeh,znam da i Sale tako misli i da se ne zadovoljava ovime. U svakom slučaju želim našim momcima uspešne klupske sezone, mnogo rada i truda, dobrog zdravlja i da nam se sledeće godine vrate još bolji, zreliji, iskusniji i da nas obraduju dobrim igrama i nastupom u Riu. Saletu takođe mnogo uspeha u PAO. Srećno do godine!

stonetemplepilot

pre 8 godina

izgleda da su se svi "selektori" preselili sa fudbala na kosarku... Momci su dali mnogo,ubedjen sam, sve od sebe. Imali su posten pristup, a da smo kojim slucajem naleteli na Hrvate, bili bi narodni heroji bez obzira na zavrsni plasmnan. Svaki respekt.

Александар

pre 8 godina

Кад селектор каже: "previše poštujem košarku da bih rekao ono sto me tišti" и "оvo je bila nemoguća utakmica da se pobedi, iz raznoraznih razloga" - шта је прва асоцијација која пада напамет? Вимблдонско финале Ђоковић-Мари 2013? Још један услов за "отварање поглавља"?
Или можда погрешно читам?

srdjan

pre 8 godina

Kao prvo, svaka cast momci. Bio sam ponosan gledajuci nasu igru u grupi, kako smo lomili sve redom, kulminacija bila u utakmici sa Italijom. Videlo se kako je dosla 1/8 finala da se slabije igra, da je pritisak veci, u 1/4 finalu mi je bilo jasno da je vrhunac nase forme prosao. Nadao sam se Litvaniji jer sam mislio (i dalje sam ubedjen) da smo bolji od njih. Ali za razliku od svetskog prvenstva kad smo dobro tempirali formu i bili sve jaci i uigraniji ka kraju prvenstva sad je bilo obrnuto. Ali dobro Sale je jos mlad trener i siguran sam da ce dosta nauciti iz ovoga. Vidi se da nam je nedostajao centar, jer Radulja je odigrao dve utakmice na nivou a ostalo realno slabo, Kuzmic nije kalibar za polufinale ili finale, a Milutinov nije ni dobio sansu. Bobi ce mnogo znaciti za ovu ekipu, an e treba zaboraviti ni Jokica. Realno reprezentacija nam je mlada, a Spanci pa i Francuzi polako gube kljucne igrace tako da mislim da ce naredni period biti odlican za nas. Treba i Bjelici i Bodganu i Kalini jos jedna ili dve sezone da bi bili na vrhunskom nivou, da nemaju ovolike oscilacije. Prijace i Saletu sezona u Grckoj. A onda sa jos jednim jakim centrom ce da pravimo malu decu. Kad su centri jaki i spoljna linija je rasterecenija, ima vise opcija. Generalno cak i ovako smo imali sampionsku igru, ali u grupi, zadnje dve utakmice smo izgubili skok, a i mnogo igraca je uletelo u problem sa sutom. Pri tome malo mi je nejasno ovo oko Kaline. Sigurno ima vise mesta za njega nego za Simona.

Sr

pre 8 godina

Ma gde nam je generalno kosarka bila u periodu dok Sale nije postao selektor i npravio ovu ekipu !? Pa smo sad i jos nezadovoljni sa cetvrtim mestom !
Realno posle svega i ovo je za nas uspeh i podstrek za dalji rad. Skola i sticanje iskustva za dobijanje meceva u zadnjim trenucima protiv Litvanije pa bi i dalji rezultati bili sigurno drukciji !
U svakom slucaju samo napred uzdignute glave !

Šavija Alonso

pre 8 godina

Previse postuje kosarku da bi rekao sta ga tisti?!
Najveca glupost koju je neko izrekao od kada se igra kosarka.
(Vlada, 20. septembar 2015 17:49)

Ovakva izjava ne može ni na šta drugo da se odnosi osim na suđenje u polufinalu i danas - i zaista je teška glupost.

Igor

pre 8 godina

Da su sudije bile pravednije možda bih i uspeli da pobedimo... Ali kako je tako je, svaka čast našoj reprezentaciji, sledeće godine će mo doći još jači ������

Mrki

pre 8 godina

Nemogu da verujem trenerima u košarci kad svojim izjavama aludiraju na sudije kao oni su ih omeli a promaše trideset trojki na utakmici.
Možda ih je sudija izblokirao. Tajna je pogoditi slobodno bacanje kad nemaš j..a

sve je relativno

pre 8 godina

Duda je bio na meti silnih kritika posle EP 2013. On je izgubio četvrtfinale od tada za nas prejake Španije, a imao je i lošiju ekipu nego sada Sale. Duda je krađom izgubio finale sa dream timom 2010. Nemamo više takve zvezde kao u Atini i Indijanapolisu. Mislim da bi Đorđević morao izboriti polufinale u Riju, da bi zaslužio opstanak na klupi.

gordan

pre 8 godina

postujem i cenim selektora i mislim da treba da nastavi sa radom, ali (uz sve razumevanje njegove zelje da igracima da podrsku), ne prihvatam da se ovo proglasi i polu-uspehom, u konkurenciji koja je bila najlosija u poslednjih 15-ak godina, ne osvojiti medalju ima samo jedno ime: NEUSPEH. Jeste bila teska grupa, ali ocigledno su snage bile pogresno rasporedjene, nakon grupe smo igrali sve losije i losije i samo zahvaljujuci najlaksim mogucim protivnicima koji su bili bolji od onih koje smo mogli samo da sanjamo, stigli smo na vrata finala... samo da bismo tu konacno platili cenu tog pada forme... ispostavilo se da smo igrali kao sto neki trce trku na 10km, u prvim krugovima trce punom snagom, svakog ostave 3 kruga iza sebe, a onda kolabiraju i zavrse medju poslednjima... cija je to greska, neka analiziraju oni cija je to duznost, meni ostaje samo tuga sto smo opet, po ko zna koji put, ostali nedoreceni... ili je mozda to prava nasa slika, a sve drugo je nasa iluzija...

Joker

pre 8 godina

Jedan razlog je katastrofalan trener. Bogdan je morao da dobije više slobode! Sad je odlična prilika da se selektorsko mesto ponudi Duletu Vujoševiću.

miroslav

pre 8 godina

Posle grupne faze, malo toga je bilo dobro. Danas, i bez srca i bez glave.
Pojacati se na petici, dobro se pripremiti i izboriti Rio.
Srecno!

mikson82

pre 8 godina

Kao prvo što se tiče rezultata, on je odličan u odnosu na igre kakve smo prikazali...U grupi je bilo dobro,ali ovo potom je pokazalo da smo u vrhu evropske košarke koja je trenutno prosečna.Utakmice protiv Finske,Češke,Litvanije i Francuske bih najradije zaboravio,ali u svakom zlu treba izvući pouke i minus pretvoriti na kraju u plus. Dakle, obavezno pregledati te utakmice i učiti na greškama, jer ih je bilo mnogo. Nisam stručnjak i nemam pravo da krivim i kritikujem, ali imam pravo na mišljenje, a to je da smo odigrali poslednje 4 utakmice bez ideje i uigranih akcija(s tim što smo Fince i Čehe dobili na suvi kvalitet),a kod malo ozbiljnije ekipe koja je u ovom sastavu ispod našeg kvaliteta doživeli smo poraz(LITVA).Tačno je da su Markoviću ukradena dva poenau kontri jer je lopta pre blokade udarila u tablu(sa litvanijom),tačno je da su sudije pustile grubu igru i da smo bili oštećeni u toj utakmici taman onoliko koliko nam je falilo za pobedu, ALI ISTO TAKO JE I TAČNO DA SMO KVALITETOM BOLJI OD LITVANIJE ZA 15 KOŠEVA RAZLIKE i da nismo smeli dozvoliti da sudijske greške utiču na konačan ishod. Nisam skapirao šta je sa Kalinićem i bacanjima, Teom i trojkama,sa Bjelicom i nerezonskim potezima u odbrani, sa Raduljicom forsiranjem 1:1 sa Valančijunasom i danas sa Goberom, Da li su Bogdan i Dragan povredjeni (ako jesu zašto nije umesto Dragana išao Dangubić koji je vrh defanzivac), šta je sa Ercegom i bacanjima.NISMO NAJBOLJI ali IMAMO POTENCIJAL koji će rezultirati uz PUNO RADA

Đorđe

pre 8 godina

Momci nisu ostvarili rezultat koji su želeli, a nacija ubeđema da je gotova stvar. Treba samo da igramo a svi će da nam se klanjaju dok svira himna i kače se medalje. Sale nije objasnio iz kojih sve razloga nismo mogli da pobedimo i neće na konferenciji za štampu. Dobar je sportista i čovek.
Mi nožemo samo da nagađamo iako smo ubeđeni da znamo.
Španski sidija u polufinalu je mogao da bira protivnika svojima. Svaka čast Litvancima ali je utakmica bila grublja nego u NBA.
A da pobedimo Ftancusku kod kuće kad se i njima snovi nisu ostvarili. Nema i nije bilo šanse. Ne kukam jer u sportu sutra uvek donosi nešto drugo i bolje, nadam se.
Nije uvek "Što je babi milo to joj se i snilo!"
Malodušnima ne mogu pomoći!
Momcima, Saletu i KSS želim sve najbolje i HVALA im!

dragutin

pre 8 godina

Nista Salu nije promaklo apsolutna tacna analiza samo postoji jedan problem a to je sto ne mozes ti da treniras da budes bolji u skoku od Rudija Gobera Gasola i Valanciunasa treba ti igrac koji ima te dimenzije.Dosta posla predstoji i dalje kapital od onog srebra nije potrosen.

sustina

pre 8 godina

"Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja.

Objasnio.

NS

pre 8 godina

Samo nemojte kukati kako "nije moglo" ili kako su nam sudije krive! Pa nisu sudije sutirale trojke zbog toga sto nisu znale kako da pridju kosu a u odbrani pustale jeftine koseve i slabo skakale...
Nade ima samo ako primetimo da smo pogresili!
A pomoglo bi i kad trener ne bi dobio tehnicku poklanjajuci jedan napad protivniku!

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ovom timu dogodine priključiti Marjanovića,Jokića i Lučića umesto Kuzmića,Milutinova i Simonovića,a pre svega šutirati manje trojki,posebno Marković!

kme kmeeee

pre 8 godina

Klasične balkanske fore: šut nikakav, obrana ne postoji, Francuzi dominiraju u skoku, fizički neusporedivo jači, a Srbima za lošu igru krivi suci ...

vitez koja

pre 8 godina

@ Danac

Cekajte polako, hajde zapitajte se vi sto forsirate te trojke vise... zasto se to radi? Jasno je kao dan da nemamo normalnog centra, i ko onda moze da igra na niskom postu!?!? Ili da napravi blok za prodor beka!? Raduljica je dobro odigrao protiv ekipa koje nemaju klasicne centre.

Blek - Chicago

pre 8 godina

Četvrto mesto je sasvim realan rezultat. I meni je žao, ali bolje od ovoga nismo mogli da postignemo. Litvanci su nas razbili agresivnom igrom i većom požrtvovanoœću. Protiv Francuza momci su bili totalno emotivno prazni. Sale i momci, glavu gore! Sa Bobijem u timu biće u budućnosti mnogo lakše...
Eh, kada bi u svemu bili četvrti u Evropi gde bi nam bio kraj.

Suština

pre 8 godina

- Đorđević dobija još jednu šansu kao selektor u kvalifikacijama za OI, a nakon toga i na OI.
- Đorđević je veliki motivator i autoritet, ali mana mu je ono što ima Duda Ivković kao prednost a to je taktika.
- Ne razumem da nije mogao da igrače usmeri ka košu, a ne da 2/3 naših napada bude šut za 3. Koji je užas!
- Smatram da je talentovan da bude naš novi veliki trener, ali očigledno da je malo pao u svom usponu. Nadam se da će sledećeg leta da se vrati na pravi put.
- Sledećeg leta Bobi, Raduljica i Jokić moraju biti naši centri.
- Erceg je pristojno odigrao sa Bjelicom, pa bi trebali nastaviti s njima
- Kalinić mora kao i selektor, da se vrati na put napretka. Dragocena bi bila eksplozija Dangubića i da on ide.
- Za bekovske pozicije nema mnogo razmišljanja, s tim da bi na pleja možda trebalo zvati nekog kreativca, ako se taj pojavi uopšte. Nadam se da će Jović imati dobru sezonu u Zvezdi.

Đorđe

pre 8 godina

Ne znam samo odakle nam pravo da se proglasimo favoritima. Koje mi to vrhunske igrače imamo?! Jedino je Teo top klasa. Bjelica- dobar klupski igrač, odličan učinak iz drugog plana, ali daleko od Bodiroge sa kojim su ga neki poredili.
Bogdan može da odigra vrhunski, ali kada, e to već niko ne zna. Još uvek nije formiran igrač koji pravi razliku.
Raduljica- većinu poena dao je zahvaljujući asistencijama Tea i to protiv Finske i Češke koje igraju bez klasične petice. Protiv Valenčijunasa i Gasola videlo se koliko je ustvari nemoćan.
Ostali su suvi prosek i ništa više od toga.
Tako da im ja čestitam na ovom rezultatu, borili se, dali sve od sebe, ali za nešto više treba i više znanja i kvaliteta koji mi nemamo.
Ako se plasiraju na OI u Riju, biće to veliki uspeh srpske košarke, a tamo uz Bobija, Jokića i možda još nekog, možda i dođemo do prilike da se borimo za medalju.
Hvala Sale, samo nastavi.

Sarma84

pre 8 godina

Cetvrti smo a za jedan kos smo mogli biti u finalu i uzeti zlato, eto kolika je razlika izmedju nas i finalista, ekipe koju smo pobijedili na sampionatu i ekipe koja nas je istukla za +3 razlike...svaka cast na igrama, jedino bi zalio da se ova ekipa raspe prije 2017.

Sketba

pre 8 godina

Nadam se da ce selektor objasniti zbog cega smo u Berlinu gledali jednu,a u Lilu drugi reprezentaciju.Prica da je u pitanju pritisak ne stoji,jer u klubovima igraju za veliki novac i itamo podnose pritisak dobro,nisu deca.Tako da je prica o pritisku samo izgovor.Evidentno da je doslo do nekih razmirica,to se moze primetiti i po kretnjama bez lopti u napadu,koji u poslednje dve utakmicd nije postojao.Igra se svodila na sut za 3,obicno preko cuvara,kao i individualni pokusaji pojedinih igraca.Mislim da javnosti nije krivo zbog samog poraza,ne zbog nacina na koji koji su ove dve utakmice odigrane.Da su nam Litvanci ubacili 15 trojki,napadacki nas unisitili,niko ne bi imao zamerki.Ali,za ovako bezidejnu i indisponiranu igru niko ne moze da kaze da je los dan.Bad bih voleo da znam sta je uzrok ovako losoj igri,jer mi nije jasno.
P.S. Ako je Milutinov mogao da igra protiv najdominantijeg centra u Evropi u poslednjih 10 godina,ne znam zbog cega ne bi mogao da cuva Valanciunasa ili Gobera.

admin

pre 8 godina

Za sadašnju evropsku košarku potrebne su španske fore u grupi, jednostavno grupu smo igrali kao da je playoff, nemoguće je na takav način odigrati 9 utakmica za redom, mi smo odigrali 7, što je veliki uspeh, ali nema veze, idemo u rio sledeće godine sa naučenom lekcijom

Kikinda

pre 8 godina

1. Oterao Mitrovica igrao mu prvu petorku Kuzmic, bez utakmice godinu dana.
2. Ne zna. To sto je bio vrhunski igrac, ne znaci da je i trener.

ivan

pre 8 godina

sasvim zadovoljavajući uspeh sa ekipom koja i nije baš vrhunska! bez ozbiljnog centra, sa jednim ozbiljnim krilom. sa nabeđenim plejom... ja sam više nego zadovoljan!

pedala

pre 8 godina

Sada je lako biti pametan, ali da smo izgubili od Italije pa otišli u drugi deo žreba i pobedili Grčku, možda bi se dizali i medalja ne bi izmakla makar bronzana. Ovako,prepotentno i loše. Ako se iz ovoga izvuku pouke, osvajacemo medalje sledećih 10 godina.

samo zvezda

pre 8 godina

O svemu mozemo da pricamo, i mozda losoj igri, i losoj taktici ma o svemu, ali Sale, Vi i nasi igraci zasluzujete podrsku.
Ono sto vas tisti su sudije i to je svima jasno. Znam da cu verovatno dobiti gomilu minusa i da ce ovo biti "izgovor" za poraz u polufinalu. Ali nas su sudije tamo masakrirale. Pustili su Litvance da nas tuku, direktnim sudijskim "greskama" su nam uzeli izmedju 8-12 poena. Pogotovo Bogdanova rampa, Markovicevi poeni gde lopta prvo dira tablu, zatim Teova trojka. Samo ovo je bilo doboljno za pobedu od 4-5 poena. A bilo je jos ovakvih situacija. Tako da Sale, igraci, glavu gore, vraticete se jos jaci.

Whodinny

pre 8 godina

Ti si prvi, zvezdice drugi, pa tek sudije i "domacini" treci razlog poraza... ako cemo pravo! Svaka cast sto se ne zalis i ne krivis druge, ali se pricaju price o losoj atmosferi u timu, a tome nikako ne dorpinosi losa priprema i vodjenje utakmica. Ekipa koja je kidala i imala prosek 80+ poena, svede se na sutiranje po 30 trojki i 60+ poena? Onih 20 je nestalo u nerazumevanju funkcionisanja necega? Nesto tu DEBELO ne valja poslednjih par dana...
Hocemo li priznati sada da su nedostajali za ovakve utakmice Bobi, Luka, Macvan, Stimara? Falilo nam je snage, volje, zelje, bezobrazluka... bice bolje valjda pred OI!?

@lex@

pre 8 godina

После прошлогодишње медаље и еуфорије, нарочито током овогодишњег славља пре тријумфа, говорио сам, полако и Ивковић је ово направио. Потребан нам је континуитет.
При томе сам мислио на континуитет медаља и успеха, а не на континуитет дечјих болести и лоших навика. Резултати отприлике исти: други, па четврти. Сходно томе, требало би да се прибојавамо квалификација за ОИ.
Када смо код континуитета, евидентно је да цигани настављају да пљују све што је гробарског порекла у репрезентацији. Тако је било прошлог пута са Тепаром, тако раде сада са Богданом. Хоће да га развлаче по блату, а човек био бољи од многих у које би се они заклели (Недовић, Симоновић, Калина). На његову срећу, он има нешто више петље од Тепаре, те га прозивка неће пореметити ни мало. Видело се то и у борби за бронзу. Једини уз Марковића коме се нешто играло. Све битне утакмице добио је један човек - Бјелица, а онда је пао у форми.
Знамо сви ко је морао да добије полуфинале или макар данас.
Сви знамо да имамо континуитет генијално добрих и катастрофално лоших партија у директној зависности од игре једног човека. А он, стабилан, ко лист на ветру. После пораза у било којој важној утакмици, није се вратио ко човек да одигра како ваља било за бронзу, било за квалификације. Спусти главу према паркету и нигде га нема, ни не погледа ка кошу, а мора, постављен је за главног и одговорног. С том праксом мора да се прекине.
Шта рећи за Ђорђевића, осим да је, као и Ивковић, много тео...

Mito

pre 8 godina

U principu sam zadovoljan nastupom reprezentacije. Jedina primedba je Marković. Njemu treba zabraniti da šutira trojke sve dok reprezentacije ne vodi barem sa deset razlike i to samo jednu trojku po utakmici. Na svakoj utakmici da jednu trojku od 10 šuteva (malo karikiram ali nije daleko od istine).

dragan1982

pre 8 godina

ovo sta selektor prica mi malo zvuci na izgovor ali dobro..sta je tu je.nadam se da je upravu da se sledece godine vracamo jos jaci.

Fedex

pre 8 godina

Rade,bravo na komentaru...,misli se,ako igras za reprezentaciju,mozes i da izgledas kao beskucnik...,NE obrijani,NE osisani,istetovirani...,zapustenost na nivou...,Novak,Federer,Nadal...,da li su se ikada pojavili kao da ih nije briga ni zasta...,a"malo"su vece zvezde od nasih ubedjenih lepotana zvezda...

AlCapone

pre 8 godina

I ja mislim da nema dobrih razloga za negativnost. Realno na ovom evropskom prvenstvu ni jedna reprezentacja nije pokazala kontinuitet ili neko odstupanje od ostalih. Pogledajte Spaniju, da je Schroder pogodio ispali bi u grupi, a dosli su do finala. I to pre svega zahvaljujuci jednom vrlo rasplozenom i odlicnom igracu. Litva - koliko utakmica je samo dobila sa malom razlikom i na nekima se jedva izvukla.
Cak mislim da je na ovom prvenstu do polufinala Srbija jedina pokazala kontinuitet i timski duh. Ali bilo je problema od pocetka i to se je moralo pokazati. Zelje je bilo, atmosfera u timu je bila odlicna, bilo je borbe i svega, ali mozda je falilo malo onog fajterskog duha iz proslog svetskog prvenstva. Setite se samo one zadnje utakmice sa Spancima, kad je Đorđevic prema kraju utakmice zaradio tehnicku gresku i potpuno napalio igrace. Onda su pali svi redom - Brazilci, Grci, Francuzi.

Nismo imali sutersko raspolozenog igraca, a trebali su nambarem trojica njih. Do polufinala uvek je neko odskocio ali onda i toga nije bilo vise.

U utakmici sa Litvancima videlo se da nema dovoljno agresivnosti, pokusavalo se igrati skoro bez kontakta - puno pokusaja za tri poena, nebranjenih prodora. Marjanovic nam je nedostajao.

Đorđevic je odradio dobar posao. Koji trener preuzme reprezentaciju i u prvoj godini postane vice sampion sveta, a u drugoj polufinalista EP? Selektor nam je odlican.
Samo napred momci, mi verujemo u vas!

Goran

pre 8 godina

E pa sasa ne bih se ba slozio. Kazes imali smo otvorene suteve a sve promasimo. Pa na cijelom prvenstvu ste forsirali sut za 3 poena iako je realizacija uzasna. Svi znamo da su imali 9 od 12 pogodjenih trica kao sto si imao u funalu protiv Litvanije 1995 da bi lako pobijedili sve ekipe ali nema u ekipi sigurnog sutera a takva igra se ipak forsirala!!!

C i n i k

pre 8 godina

Bilo je ok.Izgubili smo 2 utakmice.Ovu sa Francuskom i da ne racunam.To je bila tekma bez emocija,teska pred 20.000 ljudi gde su svi nasi mialili na Litvaniju.A pored toga,mnogo losi napadi i neverovatno los % za 3.Nema veze,bice mnogo bolje !!!

Примеро Гериљеро

pre 8 godina

Све док будемо овак арогантни, охоли, самопрокламовани шампиони, све док се буде само златна медаља цијенила, ми нећемо имати среће и то злато ће бивати све даље и даље. Оволико непоштовање и обезвређивање бронзане МЕДАЉЕ је срамно. Ово није 1. пут да се овако понашамо у борби за 3. мјесто. Сјетимо се Турске 2010. године

rade

pre 8 godina

tacno kad pogledam nase igrace svi su nekako masni bez misicne definicije, jedini nasi igraci u poslednje vreme koji su mogli da pariraju nba igracima su bili darko milicic i radmanovic. kod nas se mnogo gresi kod fizicke spreme mladih igraca uce ih razno razne taktike i odbrane a ne radi sa njima na odrazu, misicnoj masi i kondiciji

El lobo

pre 8 godina

Pokazali smo dosta. Ove godine, eto, nismo bili za medalju, ali smo u samom vrhu. Mislim da ni jedna reprezentacija, osim eventualno Francuske, nije mogla da racuna na medalju. Pratio sam sve utakmice u nasoj grupi, pa znam koliko je malo falilo Spaniji da ispadne, a eto ih sad u finalu. Zauzeli smo visoko mestu u drustvu najboljih i na tome cestitam Saletu i momcima i zelim im pre svega puno uspeha u njihovim klubovima, a potom je i uspeh reprezentacije neminovan.
Hvala vam za sve.

Vladimir

pre 8 godina

Bili ste odlicni i zaista mi se svidja kako igramo. Doslo je do malog pada u zavrsnici takmicenja, bilo je i greski, ali i to je normalno. Samo napred.
Sve najbolje u buducnosti!

P.S.
Ne obracajte paznju na komentare nasih raznoraznih suseda. Kompleksi su to.

ana

pre 8 godina

Samo napred orlovi, nadam se da ne citate one mracne komentare koji nicemu ne doprinose, imate vi vasu vernu publiku koja vam je zahvalna i koja zna da ceni to sto radite.Ne odustajte!!!

mozda gresim

pre 8 godina

E, ovako... Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo. Ovo nisu ona stara vremena kada smo bili toliko dominantni i kada smo imali onakvu ekipu (Djordjevic, Divac, Danilovic, Bodiroga...itd) koja se radja jednom u 100 godina. Ovi momci nisu taj kalibar i ako hoce da budu najbolji moraju da ginu od prvog dana priprema do poslednje utakmice. To smo skoro i radili, malo je falilo. Mora da se zna ko sta radi, ko igra odbranu, ko sutira, ko skace. Mismo najbolji i to moramo shvatimo. Cemu toliko omalozavanje bronze? Zasto nam nije stalo? To je medalja i za nju se gine, bree!!! Igrali smo bez volje, pobogu pa nije samo zlatna medalja bitna. Ne razumem taj nas mentalitet. Glavu gore, izvucimo pouke i idemo dalje. Zivela Srbija i momci koji kidaju za nacionalni dres. Idemoooo u Rio !!!!!

vitez koja

pre 8 godina

Bravo Sale, pruzio si malo srece i samopouzdanja sa ovim momcima malo narodu u ovim teskim danima. Istinski ljubitelji kosarke ce vas podrzati, makar ispali u grupnoj fazi jer svako zna koliko je tesko sa mesec dana stvoriti hemiju i tim koji mi imamo. Malo ishitren sut za 3, izuzetno lose sudjenje,nedostatak samopouzdanja i istrosenost u grupnoj fazi su doveli do ovoga, ali vraticemo se u Riju jaci za Bobija i za tebe iskusnijeg kao trenera u Panatinaikosu. Forma je prolazna, KLASA JE VECNA. HVALA MOMCIMA I UPRAVI ZA SVE!

Milos

pre 8 godina

Momci su dali maksimum.Jednostavno treba i oni da shvate da kurcevitost i inat nije uvek dovoljan.Fizicka priprema je sve.Jeste tu i psihicka ali prvenstvo se igra 10 utakmica ne samo 5 u kojima su bili fenomenalni.Falilo je snage i cvrstine u duelu,skoka nigde a posledica toga su 10 banana ispod kosa.Momcima svaka cast i verujem da je ovo pocetak odlicne generacije i da ce biti slavlja i medalja u buducnosti.

Lažni trener u lažnom svetu

pre 8 godina

Ovaj nastavlja sa praznim pričama...
Čoveče ti si vodja ovim mladim ljudima, njihovi životi zavise od tvojih reči. Narod gleda, narod sluša, narodu treba inspiracija a ti već dve godine nastavljaš da zvučiš kao sledeći propali političar.
Što je najgore od svega u narednih 5 meseci nastaviće da srozava reputaciju i poštovanje koje je imala naša košarka, naši treneri i igrači.

hudbje

pre 8 godina

Sve ce doci na svoje, Sale, samo napred. Igrali ste kao zmajevi najveci deo turnira i ucinili ste sve nas spremnijim da poverujemo da su dobre stvari u zivotu na dohvat ruke. Vi ste ponos Srbije i hvala vam na svemu -- osecanje ponosa koje sam imao gledajuci vas u Berlinu niko nikada nece moci da mi uzme. A tuga iz Francuske ce proci.

Indigo

pre 8 godina

Dragi selektore i dalje mislim da si ti prava osoba za ovo mesto, ali vec polovinom druge cetvrtine ti se videlo na licu da ne verujes u pobedu... A igraci nisu glupi da to ne vide i ne osete...

Nenad

pre 8 godina

Uprkos tome što ''previše poštuje košarku'' ipak nije izdržao da ne napravi implicitnu prozivku na račun suđenja.
Stari srpski običaj kad se izgubi.
Al' da smo izgubili tesno, pa da i ima nekog smisla ta njegova opaska, nego što nam se tim kroz celu nokaut fazu progresivno raspadao.

Danac

pre 8 godina

Sale, tvoj stav je bio malo arogantan...nismo mi ameri da gadjamo 30tak trojki! 5 pogodimo po utakmici! Ti si odgovoran, hteo si brze pobede sa 3 poena, ali si na kraju unistio igru. Slab si trener kad dve utakmice igras na isti glupi nacin.

Del piero

pre 8 godina

Apsolutno podržavam Đorđevića i mislim da treba da ostane selektor i dalje, ali takođe mislim i da bi morao da objasni šta se dogodilo protiv Litvanije, zašto je birao igrače kako je birao, zašto je vršio rotacije kakve je vršio itd.

mare

pre 8 godina

Sale pa kako igraš 2 najbitnija meča sa mutinom taktikom iz Radničkog koja glasi: ispali po 30 trojki po meču, od 30 pogodi 5,6! I da ne zaboravimo šut za 2p. Podbacio si sa Kuzmićem i Milutinovom koji nije ni ulazio, ne može jedan centar da ti nosi celu igru pod košem. Teo je rodjeni gubitnik bitnih mečeva, čovek ne može ozbiljan trofej da uzme, jače ekipe ga udvajaju bez problema. A on kad stane naša igra staje.

Nemanja

pre 8 godina

Raduljica cim je naisao na centra nema ga nigde. Cime je zasluzio da bude u reprezentaciji kada je igrao samo u Kini mesec dana. Bogdanovic igra ma slavu iz Partizana. Trojke su nas unistile. Nije mi jasno cemu toliko forsiranje suta za 3. Nema prodora, suta za 2. Pali su na kraju, ali objektivno centra nismo imali. Za Raduljicine poene protiv Islanda, Finske i Ceske zasluzan je Teo. Zamerka za neigranje Milutinova, stvarno velika zamerka. Decko je igrao protiv Bobija i to sa dosta uspeha, misljenje je da je trebao da dobije vise prostora. Raduljica je forsiran jer ga je Sale doveo u Panatenaikos. Nadam se da ce Bobi biti naredne godine u timu, tada c se videti sta znaci kvalitetan centar. Krstic je bio taj koji je nedostajao.

Millennium

pre 8 godina

Nije strašno, sve dok se nauči iz grešaka. Najbolje ekipe su pale pred nama, a jedna od njih je najverovatnije novi šampion. Znači da može. Ja zaista, iskreno verujem da će biti samo bolje. Sledeći put će svi biti bogatiji za neko iskustvo, što igrači, što stručni štab na čelu sa Salom. Igraće i neki novi, mlađi. Naša košarka ima lepu budućnost. Ovi porazi bole, ali će kasniji uspesi značiti više.

IRONemke

pre 8 godina

Ovo je nažalost Srbija, gde selektor ne preuzima odgovornost za neuspeh, 4. mjesto ili 14. meni kao Srbendi je svejedno, kad medalje nema, po povratku u Beograd da podnese otkaz, to je najrealnije, nadam se da selektor čita komentar. Pozdrav!

Dragi

pre 8 godina

Selektor je rekao kada je preuzeo reprezentaciju na TVu da mu je cilj da pobedi Spaniju! Cilj je ispunjen ! E sad...ko sta..kako gde...zasto....to ja ne razumem :)

$$$

pre 8 godina

Mnogi su dolazili ovde i pisali: Italijani su divljaci/indijanci koji samo sutiraju trojke.A mi?

Teodosic kriminal u sutu za 3 i u odbrani.Jedino asistencije.A i one zatajile.Protiv Litvanije 3,protiv Francuske 3.

Reket busan kao svajcarski sir.

Neki ce reci - Nama fali Bobi.A Spanija igra finale i fali joj pola tima.I mnoge druge ekipe nisu bile kompletne.

Nema medalje,nema direktnog puta u Rio,nije otkriven i proguran nijedan novi mladi igrac.

Jel i dalje zovemo Amere da se igramo?

Slobodno lupajte minuse,ali smesna euforija nas je unistila.

ja

pre 8 godina

Superstar Teodosic neka se pokrije usima.
Trener isto tako, zato sto mu je dozvolio da igra ovu utakmicu iako se videlo da je nezainteresovan.

vojislav

pre 8 godina

bravo momci pa nemojmo sada svi pokupiti zlato dosta je zlata uslo u srbiju ove ogodine ostavimo za sledeci put,,recimo pokupicemo ga u rio to ce biti mnogo lepse

zagor

pre 8 godina

s obzirom na raspolozivi kvalitet, 1/2 je bilo realni maksimum. finale bi bilo neverovatan uspeh. vazno da nastavimo da napredujemo i zadrzimo kontinuitet. ne moze da se uzme medalja u ovakvoj konkurenciji, kad je raduljica jedini igrac koji moze da da poene iz reketa (i to vrlo tesko protiv.igraca kao valancijunas i gober). ovo je realno, a razocarenje je mozda sto nam se posle neverovarne pobede protiv spanije otvorilo da lakse mozemo do finala. kazem, bitno je da sledece godine budemo za klasu bolji, a ovo je sve ipak o.k.

nogometas

pre 8 godina

Osnovni razlog je nekvaliteta momcadi gospodine Đorđević.Danasnja Srbija je prosječna momcad koja je na svim pozicijama limitirana....slusam gluposti na ovom portalu zadnjih par mjeseci i ne vjerujem...mi ce mo ...ovo..ono...finale,zlato i jos se prodaju kao poznavatelji kosarke...totalni ste luzeri kad ne vidite da vam je momcad očajna...kad ste osvajali medalje i to uvijek uz puno muke,krvi i srece...imali ste..Divca,Bodirogu,Stojakovića,Rebracu,Dordevica,Danilovica....danas imate Raduljicu,Kalinica,Ercega,Bogdanovica,Bjelicu,Teodosica i ostale....molim nek mi netko objasni...dal ste vi Srbi...sljepi,gluhi,ufurani ili nemate pojma o košarci?

surla

pre 8 godina

To i jeste problem, kaže bili već viđeni kao šampioni. A to je sport, pa i život, sve mora da se potvrdi. Realno, četvrto mesto nije neuspeh ali prestanite već jednom da nas pred svako takmičenje gušite nekim očekivanjima.

roby

pre 8 godina

Ostaje gorak ukus, jer su sjajno igrali u Berlinu. Kako su presli u Francusku, svaku sledecu utakmicu su igrali losije od prethodne, steta :(

satelit

pre 8 godina

BRONZA manje-vise nebitno,ne donosi OI,ali... Stvarno je ruzno ovako pokvariti utisak relativno dobrog EPa!Bez borbe,bez zelje,neodgovorno! Ostaje ENIGMA sta se to desilo da smo u BERLINU bili briljatni,a kad smo se preselili u LIL kao neka druga Srbija da je igrala! Sad moramo ponovo da vratimo onu nasu igru sa SPa za kvalifikacije za OI! PODRSKA reprezentaciji,ali s vecim autoritetom vas kao selektora i borbom igraca!!!

kun

pre 8 godina

Samo napred, prosetali smo se kroz najjacu grupu, igrali polufinale na jednu loptu, pod sumnivim sudijskim kriterijumom. I to sa nekim povredjenim igracima, bez Marijanovica. Dve utakmice izgubiti, od Francuske i Litvanine i takvim okolnostima je dobar rezultat. E sad,sami ste krivi sto ste nas navikli na nemoguce. Idemo u Rio.

s

pre 8 godina

Ovo sa tviterom verovatno misli na Nedovica, sto nije bas fer, nije on toliko lose igrao, cak je mozda i izgledalo bolje dok je on bio na terenu nego kada je bio markovic.Trebao je njega da upari sa Teodosicem jer kada udvajaju Tea Nedovic ima bolji sut nego Markovic i prodorniji je ka kosu. Drugo nismo se mi ispucavali za tri zato sto su hteli nego zato sto su nam tu jedino opciju francuzi ostavljali, prvenstveno je presecena igra 2 na 2, sa teom i raduljicom, a kako raduljica ne moze da iskreira 1 na 1,+ sto se u nasoj skoli kosarke izgubio sut sa poludistance, jasno je bilo da ne mozemo uzeti medalju. Ovo je prvenstveno greska strucnog staba,pogotovo u poslednje dve utakmice.Ako je ono juce bilo iznenadjenje danas je trebalo to da se ispavi, sto nismo ucinili, dakle zakazali su pripremi utakmice.Protiv litvanije greska je bila prvenstveno strucnog staba dko je danas iskljucivo greska Saleta. Uporno se islo da Erceg cuva Gobera,sto nikako nije ovaj mogao da ucini,dugo smo igrali sa tri niska igraca, gde je teo ostavljen da cuva Zelabala, Markovic na Diou, dato je previse da suria Markovica za 3, bez protoka lopte, sve se svelo na igru 1 na 1, kasno je dolazio tajm aut, ubacivanjem u igru Kuzmica kada se trebalo bribliziti francuzima,a on nema nikakav ucinak u napadu,jedino kada mu se servira lopta na tacni.Sto selekcije igraca tice jedino je bila greska sto smo doveli prevelik roj defanzivnih igraca(Kuz,Gagi,Markovic,simon),makar umosto prvo dvoje su trebali ici neki drugi

cremcaffa

pre 8 godina

Treba biti bas zaslepljen pa ne videti neverovatan amaterizam selektora. Sale je legenda (svi ga volimo), ali kao igrac. Uradio je neke dobre stvari, odnos prema reprezentaciji, zalaganje, zajednistvo. Ova generacija ima buducnost ali joj treba bolji, iskusniji trener. Pa makar dobrih kosarkaskih trenera uvek imamo. Moze on i da se vrati za koju godinu, imali smo selektore u vise mandata

Marinko

pre 8 godina

Za razliku od SP forma je isla silaznom putanjom. Daleko od toga da je cetvrto mesto lose, velika je konkurencija. Ostaje gorak ukus, zato sto smo prvenstvo zavrsili sa dva uzastopna poraza. Nasa igra se pretvorila u ono sto igraju Finska i Letonija, besomucno sutiranje trica bez organizovanog napada. Ispustili smo sansu da obezbedimo Rio, i da rastereceno odrigramo za zlato. Razumem sve, ali da u reprezentaciji igra neko ko nema angazman mi nije normalno.

roggann

pre 8 godina

Jel' moguce ovakva izjava? Covek postao arogantan, kao da je Fil Dzekson a ne "selektor pripravnik". Kakav to trener ne preuzme ni trunku odgovornosti na sebe nego prebacuje na ove mlade momke. Ko god zna ista o kosarci vidi da je njegova krivica. Djilase, znam da je tezak i nimalo popularan potez, al pokazi hrabrost i smeni ga za dobrobit reprezentacije

markovic za 3 (12 puta u dva meca !!)

pre 8 godina

Alo covjece, pa ti si sam k´o papagaj ponavljao da idemo na zlato, na medalju, na zlato, na medalju ..... da bi sad poceo pricu kako, eto, znate, tesko je doci do medalje. Cudis se kako su ti igraci "pukli" pod pritiskom, a ne vidis da si isti TI LICNO stavio na njihova ledja nepotrebnim najavljivanjem velikih uspjeha srpske kosarke.

Suti i radi. U medjuvremenu se strucno usavrsavaj jer je ocigledno da si jos uvijek vise motivator nego trener.

Аца трица

pre 8 godina

Замолио бих Бору Станковића да искористи свој утицај и контакте у ФИБИ како би се линија за 3 поена избрисала и "тројка" укинула.
Убише нас наше тројке.

Dejan Wien

pre 8 godina

Svaka cast Saletu i timu. Formirana je dobra ekipa od mladih igraca. Siguran sam da ce se na sledecem takmicenju (daj Boze na Olimpijadi) slusati nasa himna. Jos jednom, hvala momcine, ponosan sam sto ste moj tim!

Sasa jokic

pre 8 godina

Bez negativne kritike, ali ne moze se sve potrositi u utakmicama u grupi, treba malo dozirati, tempirati. Jeste bila jaka grupa, ali bezali smo od susreta sa Francuzima, trosili se i onda pukli od slabe Litvanije.
Sedam utakmica cekamo da sut proradi, a onda zakljucis, pa nije tu potanje da proradi, nego nemas sut.
Nemamo vanserijskog igraca, koji bi prelomio utakmicu, pogodio dva, tri vezana kosa i podigao ekipu, jednostavno nemamo.
Sale, ne mozes sa ovim timom ici na medalju, ralno. Nemas centra, nemas sut, nemas kontru, kako Sale.
Jedino za pojvali je igra u odbrani, ali sta vredi kada uzmes loptu, nema kosa u napadu i tako iz napada u napad.
U poslednje dve utakmice nismo videli kednu uigranu akciju, sve na silu.
Mora da se menj vise toga, da bi se racunalo na medalju. Malo manje prijatelja, vise strucnjaka u stab Sale.

zarkesrb

pre 8 godina

Sale legendo ja i dalje verujem tebi i nasim kosarkasima ali molim te sledeci put 3 puta meri 1 seci u odabiru pojedinih igraca (tipa Kuzmic) i nateraj ih da vezbaju suteve jer procenat suta za 3 poena je sraman.Pozz i u Riju do medalje!

Ime

pre 8 godina

Uvek se ocekuje medalja. Selektore, na sva usta si pred prvenstvo vikao da je medalja nasa, i to zlatna. To mi se nije dopalo ni malo. Pomalo nezrelo za trenera Srbije.

Dragi

pre 8 godina

Lose tempirana forma. Teodosic zakazao kad je bilo najvaznije. Nije bas kapitenski, ali se trudio i ne bih mu zamerio. Losa odbrana u reketu i mnogo lakih poena za Francuze. Razloge ne treba traziti van terena. To nisu razlozi, vec izgovori.

SASA

pre 8 godina

Ne beri brigu Sale...

Samo ludak moze ovo smatrati za ne uspeh, i tebi i celom timu veliko hvala od svih nas za sve ulozeno...
Ne brini vratice se ovo nama, to je sigurno...
BRAVO ORLOVI

Pera

pre 8 godina

Na proslom svetskom prvenstvu si dobio moju podršku, iako sam na početku mislio da pojma nemaš. Sada ti verujem i verujem da znas sta radiš. Za mene si najbolji selektor!

ana

pre 8 godina

Samo napred orlovi, nadam se da ne citate one mracne komentare koji nicemu ne doprinose, imate vi vasu vernu publiku koja vam je zahvalna i koja zna da ceni to sto radite.Ne odustajte!!!

satelit

pre 8 godina

BRONZA manje-vise nebitno,ne donosi OI,ali... Stvarno je ruzno ovako pokvariti utisak relativno dobrog EPa!Bez borbe,bez zelje,neodgovorno! Ostaje ENIGMA sta se to desilo da smo u BERLINU bili briljatni,a kad smo se preselili u LIL kao neka druga Srbija da je igrala! Sad moramo ponovo da vratimo onu nasu igru sa SPa za kvalifikacije za OI! PODRSKA reprezentaciji,ali s vecim autoritetom vas kao selektora i borbom igraca!!!

Примеро Гериљеро

pre 8 godina

Све док будемо овак арогантни, охоли, самопрокламовани шампиони, све док се буде само златна медаља цијенила, ми нећемо имати среће и то злато ће бивати све даље и даље. Оволико непоштовање и обезвређивање бронзане МЕДАЉЕ је срамно. Ово није 1. пут да се овако понашамо у борби за 3. мјесто. Сјетимо се Турске 2010. године

samo zvezda

pre 8 godina

O svemu mozemo da pricamo, i mozda losoj igri, i losoj taktici ma o svemu, ali Sale, Vi i nasi igraci zasluzujete podrsku.
Ono sto vas tisti su sudije i to je svima jasno. Znam da cu verovatno dobiti gomilu minusa i da ce ovo biti "izgovor" za poraz u polufinalu. Ali nas su sudije tamo masakrirale. Pustili su Litvance da nas tuku, direktnim sudijskim "greskama" su nam uzeli izmedju 8-12 poena. Pogotovo Bogdanova rampa, Markovicevi poeni gde lopta prvo dira tablu, zatim Teova trojka. Samo ovo je bilo doboljno za pobedu od 4-5 poena. A bilo je jos ovakvih situacija. Tako da Sale, igraci, glavu gore, vraticete se jos jaci.

rade

pre 8 godina

tacno kad pogledam nase igrace svi su nekako masni bez misicne definicije, jedini nasi igraci u poslednje vreme koji su mogli da pariraju nba igracima su bili darko milicic i radmanovic. kod nas se mnogo gresi kod fizicke spreme mladih igraca uce ih razno razne taktike i odbrane a ne radi sa njima na odrazu, misicnoj masi i kondiciji

roby

pre 8 godina

Ostaje gorak ukus, jer su sjajno igrali u Berlinu. Kako su presli u Francusku, svaku sledecu utakmicu su igrali losije od prethodne, steta :(

Аца трица

pre 8 godina

Замолио бих Бору Станковића да искористи свој утицај и контакте у ФИБИ како би се линија за 3 поена избрисала и "тројка" укинула.
Убише нас наше тројке.

AlCapone

pre 8 godina

I ja mislim da nema dobrih razloga za negativnost. Realno na ovom evropskom prvenstvu ni jedna reprezentacja nije pokazala kontinuitet ili neko odstupanje od ostalih. Pogledajte Spaniju, da je Schroder pogodio ispali bi u grupi, a dosli su do finala. I to pre svega zahvaljujuci jednom vrlo rasplozenom i odlicnom igracu. Litva - koliko utakmica je samo dobila sa malom razlikom i na nekima se jedva izvukla.
Cak mislim da je na ovom prvenstu do polufinala Srbija jedina pokazala kontinuitet i timski duh. Ali bilo je problema od pocetka i to se je moralo pokazati. Zelje je bilo, atmosfera u timu je bila odlicna, bilo je borbe i svega, ali mozda je falilo malo onog fajterskog duha iz proslog svetskog prvenstva. Setite se samo one zadnje utakmice sa Spancima, kad je Đorđevic prema kraju utakmice zaradio tehnicku gresku i potpuno napalio igrace. Onda su pali svi redom - Brazilci, Grci, Francuzi.

Nismo imali sutersko raspolozenog igraca, a trebali su nambarem trojica njih. Do polufinala uvek je neko odskocio ali onda i toga nije bilo vise.

U utakmici sa Litvancima videlo se da nema dovoljno agresivnosti, pokusavalo se igrati skoro bez kontakta - puno pokusaja za tri poena, nebranjenih prodora. Marjanovic nam je nedostajao.

Đorđevic je odradio dobar posao. Koji trener preuzme reprezentaciju i u prvoj godini postane vice sampion sveta, a u drugoj polufinalista EP? Selektor nam je odlican.
Samo napred momci, mi verujemo u vas!

Millennium

pre 8 godina

Nije strašno, sve dok se nauči iz grešaka. Najbolje ekipe su pale pred nama, a jedna od njih je najverovatnije novi šampion. Znači da može. Ja zaista, iskreno verujem da će biti samo bolje. Sledeći put će svi biti bogatiji za neko iskustvo, što igrači, što stručni štab na čelu sa Salom. Igraće i neki novi, mlađi. Naša košarka ima lepu budućnost. Ovi porazi bole, ali će kasniji uspesi značiti više.

surla

pre 8 godina

To i jeste problem, kaže bili već viđeni kao šampioni. A to je sport, pa i život, sve mora da se potvrdi. Realno, četvrto mesto nije neuspeh ali prestanite već jednom da nas pred svako takmičenje gušite nekim očekivanjima.

$$$

pre 8 godina

Mnogi su dolazili ovde i pisali: Italijani su divljaci/indijanci koji samo sutiraju trojke.A mi?

Teodosic kriminal u sutu za 3 i u odbrani.Jedino asistencije.A i one zatajile.Protiv Litvanije 3,protiv Francuske 3.

Reket busan kao svajcarski sir.

Neki ce reci - Nama fali Bobi.A Spanija igra finale i fali joj pola tima.I mnoge druge ekipe nisu bile kompletne.

Nema medalje,nema direktnog puta u Rio,nije otkriven i proguran nijedan novi mladi igrac.

Jel i dalje zovemo Amere da se igramo?

Slobodno lupajte minuse,ali smesna euforija nas je unistila.

Danac

pre 8 godina

Sale, tvoj stav je bio malo arogantan...nismo mi ameri da gadjamo 30tak trojki! 5 pogodimo po utakmici! Ti si odgovoran, hteo si brze pobede sa 3 poena, ali si na kraju unistio igru. Slab si trener kad dve utakmice igras na isti glupi nacin.

Đorđe

pre 8 godina

Ne znam samo odakle nam pravo da se proglasimo favoritima. Koje mi to vrhunske igrače imamo?! Jedino je Teo top klasa. Bjelica- dobar klupski igrač, odličan učinak iz drugog plana, ali daleko od Bodiroge sa kojim su ga neki poredili.
Bogdan može da odigra vrhunski, ali kada, e to već niko ne zna. Još uvek nije formiran igrač koji pravi razliku.
Raduljica- većinu poena dao je zahvaljujući asistencijama Tea i to protiv Finske i Češke koje igraju bez klasične petice. Protiv Valenčijunasa i Gasola videlo se koliko je ustvari nemoćan.
Ostali su suvi prosek i ništa više od toga.
Tako da im ja čestitam na ovom rezultatu, borili se, dali sve od sebe, ali za nešto više treba i više znanja i kvaliteta koji mi nemamo.
Ako se plasiraju na OI u Riju, biće to veliki uspeh srpske košarke, a tamo uz Bobija, Jokića i možda još nekog, možda i dođemo do prilike da se borimo za medalju.
Hvala Sale, samo nastavi.

Whodinny

pre 8 godina

Ti si prvi, zvezdice drugi, pa tek sudije i "domacini" treci razlog poraza... ako cemo pravo! Svaka cast sto se ne zalis i ne krivis druge, ali se pricaju price o losoj atmosferi u timu, a tome nikako ne dorpinosi losa priprema i vodjenje utakmica. Ekipa koja je kidala i imala prosek 80+ poena, svede se na sutiranje po 30 trojki i 60+ poena? Onih 20 je nestalo u nerazumevanju funkcionisanja necega? Nesto tu DEBELO ne valja poslednjih par dana...
Hocemo li priznati sada da su nedostajali za ovakve utakmice Bobi, Luka, Macvan, Stimara? Falilo nam je snage, volje, zelje, bezobrazluka... bice bolje valjda pred OI!?

Sasa jokic

pre 8 godina

Bez negativne kritike, ali ne moze se sve potrositi u utakmicama u grupi, treba malo dozirati, tempirati. Jeste bila jaka grupa, ali bezali smo od susreta sa Francuzima, trosili se i onda pukli od slabe Litvanije.
Sedam utakmica cekamo da sut proradi, a onda zakljucis, pa nije tu potanje da proradi, nego nemas sut.
Nemamo vanserijskog igraca, koji bi prelomio utakmicu, pogodio dva, tri vezana kosa i podigao ekipu, jednostavno nemamo.
Sale, ne mozes sa ovim timom ici na medalju, ralno. Nemas centra, nemas sut, nemas kontru, kako Sale.
Jedino za pojvali je igra u odbrani, ali sta vredi kada uzmes loptu, nema kosa u napadu i tako iz napada u napad.
U poslednje dve utakmice nismo videli kednu uigranu akciju, sve na silu.
Mora da se menj vise toga, da bi se racunalo na medalju. Malo manje prijatelja, vise strucnjaka u stab Sale.

Sketba

pre 8 godina

Nadam se da ce selektor objasniti zbog cega smo u Berlinu gledali jednu,a u Lilu drugi reprezentaciju.Prica da je u pitanju pritisak ne stoji,jer u klubovima igraju za veliki novac i itamo podnose pritisak dobro,nisu deca.Tako da je prica o pritisku samo izgovor.Evidentno da je doslo do nekih razmirica,to se moze primetiti i po kretnjama bez lopti u napadu,koji u poslednje dve utakmicd nije postojao.Igra se svodila na sut za 3,obicno preko cuvara,kao i individualni pokusaji pojedinih igraca.Mislim da javnosti nije krivo zbog samog poraza,ne zbog nacina na koji koji su ove dve utakmice odigrane.Da su nam Litvanci ubacili 15 trojki,napadacki nas unisitili,niko ne bi imao zamerki.Ali,za ovako bezidejnu i indisponiranu igru niko ne moze da kaze da je los dan.Bad bih voleo da znam sta je uzrok ovako losoj igri,jer mi nije jasno.
P.S. Ako je Milutinov mogao da igra protiv najdominantijeg centra u Evropi u poslednjih 10 godina,ne znam zbog cega ne bi mogao da cuva Valanciunasa ili Gobera.

Nemanja

pre 8 godina

Raduljica cim je naisao na centra nema ga nigde. Cime je zasluzio da bude u reprezentaciji kada je igrao samo u Kini mesec dana. Bogdanovic igra ma slavu iz Partizana. Trojke su nas unistile. Nije mi jasno cemu toliko forsiranje suta za 3. Nema prodora, suta za 2. Pali su na kraju, ali objektivno centra nismo imali. Za Raduljicine poene protiv Islanda, Finske i Ceske zasluzan je Teo. Zamerka za neigranje Milutinova, stvarno velika zamerka. Decko je igrao protiv Bobija i to sa dosta uspeha, misljenje je da je trebao da dobije vise prostora. Raduljica je forsiran jer ga je Sale doveo u Panatenaikos. Nadam se da ce Bobi biti naredne godine u timu, tada c se videti sta znaci kvalitetan centar. Krstic je bio taj koji je nedostajao.

zagor

pre 8 godina

s obzirom na raspolozivi kvalitet, 1/2 je bilo realni maksimum. finale bi bilo neverovatan uspeh. vazno da nastavimo da napredujemo i zadrzimo kontinuitet. ne moze da se uzme medalja u ovakvoj konkurenciji, kad je raduljica jedini igrac koji moze da da poene iz reketa (i to vrlo tesko protiv.igraca kao valancijunas i gober). ovo je realno, a razocarenje je mozda sto nam se posle neverovarne pobede protiv spanije otvorilo da lakse mozemo do finala. kazem, bitno je da sledece godine budemo za klasu bolji, a ovo je sve ipak o.k.

Blek - Chicago

pre 8 godina

Četvrto mesto je sasvim realan rezultat. I meni je žao, ali bolje od ovoga nismo mogli da postignemo. Litvanci su nas razbili agresivnom igrom i većom požrtvovanoœću. Protiv Francuza momci su bili totalno emotivno prazni. Sale i momci, glavu gore! Sa Bobijem u timu biće u budućnosti mnogo lakše...
Eh, kada bi u svemu bili četvrti u Evropi gde bi nam bio kraj.

Del piero

pre 8 godina

Apsolutno podržavam Đorđevića i mislim da treba da ostane selektor i dalje, ali takođe mislim i da bi morao da objasni šta se dogodilo protiv Litvanije, zašto je birao igrače kako je birao, zašto je vršio rotacije kakve je vršio itd.

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ovom timu dogodine priključiti Marjanovića,Jokića i Lučića umesto Kuzmića,Milutinova i Simonovića,a pre svega šutirati manje trojki,posebno Marković!

markovic za 3 (12 puta u dva meca !!)

pre 8 godina

Alo covjece, pa ti si sam k´o papagaj ponavljao da idemo na zlato, na medalju, na zlato, na medalju ..... da bi sad poceo pricu kako, eto, znate, tesko je doci do medalje. Cudis se kako su ti igraci "pukli" pod pritiskom, a ne vidis da si isti TI LICNO stavio na njihova ledja nepotrebnim najavljivanjem velikih uspjeha srpske kosarke.

Suti i radi. U medjuvremenu se strucno usavrsavaj jer je ocigledno da si jos uvijek vise motivator nego trener.

gordan

pre 8 godina

postujem i cenim selektora i mislim da treba da nastavi sa radom, ali (uz sve razumevanje njegove zelje da igracima da podrsku), ne prihvatam da se ovo proglasi i polu-uspehom, u konkurenciji koja je bila najlosija u poslednjih 15-ak godina, ne osvojiti medalju ima samo jedno ime: NEUSPEH. Jeste bila teska grupa, ali ocigledno su snage bile pogresno rasporedjene, nakon grupe smo igrali sve losije i losije i samo zahvaljujuci najlaksim mogucim protivnicima koji su bili bolji od onih koje smo mogli samo da sanjamo, stigli smo na vrata finala... samo da bismo tu konacno platili cenu tog pada forme... ispostavilo se da smo igrali kao sto neki trce trku na 10km, u prvim krugovima trce punom snagom, svakog ostave 3 kruga iza sebe, a onda kolabiraju i zavrse medju poslednjima... cija je to greska, neka analiziraju oni cija je to duznost, meni ostaje samo tuga sto smo opet, po ko zna koji put, ostali nedoreceni... ili je mozda to prava nasa slika, a sve drugo je nasa iluzija...

Sr

pre 8 godina

Ma gde nam je generalno kosarka bila u periodu dok Sale nije postao selektor i npravio ovu ekipu !? Pa smo sad i jos nezadovoljni sa cetvrtim mestom !
Realno posle svega i ovo je za nas uspeh i podstrek za dalji rad. Skola i sticanje iskustva za dobijanje meceva u zadnjim trenucima protiv Litvanije pa bi i dalji rezultati bili sigurno drukciji !
U svakom slucaju samo napred uzdignute glave !

Кванте

pre 8 godina

Сетимо се само претпоследњег места на Олимпијади у Атини, па краха 2005., па пораза од Нигерије 2006. Онда нисмо прошли групу 2007. када је Славнић водио екипу. На Олимпијади 2008. нисмо учествовали. Кошарка нам је била у великој дубиози крајем прошле деценије, а сада смо вицешампиони Света и четврти у Европи. Уз Бобана Маријановића и опорављеног Владимира Лучића можемо доста да учинимо. А Јокић има тек 20 година.

milkimile

pre 8 godina

prošle godine smo imali KRSTIĆA a ove godine ni njega ni MARJANOVICA.nemoze se samo s jednim centrom igrati ovako dugo i naporno takmičenje

nex

pre 8 godina

Izborite se za Rio,i mnogo toga ce se stalasati i doci na svoje. Shvati to kao zivotni cilj,igrajte kao sto ste igrali grupnu fazu,i nece biti problema. To ova ekipa moze. Bice tu jos nekih izmena,prvenstveno Bobi, i ja mislim da ce biti ok. EP je odmah vec 2017,tako da samo polako. Po meni je veci uspeh 2. mesto na SP nego prvi na EP.

Marjanovic Boban

pre 8 godina

Prvi razlog je sto si poturio pricu o mojoj povredi i da mi amerikanci ne daju da igram jer nisi imao herca da kazes ljudima u Srbiji da me ne zelis u reprezentaciji i da ti je bitnije da razigravas tvoje nove centre u Pao...

Briljantin

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu

ivan

pre 8 godina

sasvim zadovoljavajući uspeh sa ekipom koja i nije baš vrhunska! bez ozbiljnog centra, sa jednim ozbiljnim krilom. sa nabeđenim plejom... ja sam više nego zadovoljan!

Sin Bludimir

pre 8 godina

"Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo."

Pa sta ako su se spremali celo leto, jel to problem neki? Pa da se postigne status mega zvezda u nekom drustvu kao sto ih oni imaju to je nikakva zrtva.

Sutra ce pobediti i pricace se i za 100 godina o njima, kao sto ce se Djordjeviceva trojka protiv Hrvata pamtiti dok je srpske istorije. Dakle ako naprave nesto sutra ulaze u istoriju kao carevi, jel onda velika zrtva spremanje celo leto?

Bullshit, ne moraju da igraju ako tako misle. Pa ni NBA zvezde za Olimpijadu ne uzimaju pare od US, dovoljna je slava i istorija.

Pamticu svaki sut dok sam ziv sa svih bitnih utakmica. To je dovoljno nekome da kaze da leto nije bilo izgubljeno.

Sto se tice reprezentacije. Teo nije za velika dela, on je luzer kategorija, kad je frka on puca. To je pokazao na F4 i svaki put sa reprezentacijom. Dok se ne pojavi novi Bodiroga, novi Djordjevic, novi Danilovic, mi necemo biti dominantni. To je fakat, a vreme ce pokazati.

Skr

pre 8 godina

Oni moraju da izvuku pouke iz ovoga ali moramo i mi kao navijaci. Istorija i tradicija, sve je to lepo ali moramo prihvatiti da mi nismo ona drzava od pre 20/30 godina, imamo manji fond igraca, nikakvu infrastrukturu, ulaze se minimalno i klubovi jedva prezivljavaju. Svaka medalja za nas treba da se smatra velikim uspehom a ne nesto sto se ocekuje. Pa pogledajte malo objektivnije nas tim, 2 odlicna igraca koji imaju obicaj da zakazu pod pritiskom (final 4), nekoliko mladih igraca koji mogu mnogo ali jos nisu na vrhunskom nivou, nekoliko iskusnih igraca koji tesko da bi bili starteri u bilo kom ozbiljnom timu. Jedini razlog zbog kog smo ocekivali zlato je Djordjevic koji je, cinilio se, fantasticno uklopio tim pa su svi izgledali kao prvoklasni igraci. Jednostavno, morali smo sve karte pokazati u grupi i to nas je kostalo, da smo tempirali formu za polufinale, mogli smo naleteti na Francuze/Spance u osmini/cetvrini finala i potencijalno (cak i uz dobru igru) ispustiti i kvalifikacije za OI.

Đorđe

pre 8 godina

Momci nisu ostvarili rezultat koji su želeli, a nacija ubeđema da je gotova stvar. Treba samo da igramo a svi će da nam se klanjaju dok svira himna i kače se medalje. Sale nije objasnio iz kojih sve razloga nismo mogli da pobedimo i neće na konferenciji za štampu. Dobar je sportista i čovek.
Mi nožemo samo da nagađamo iako smo ubeđeni da znamo.
Španski sidija u polufinalu je mogao da bira protivnika svojima. Svaka čast Litvancima ali je utakmica bila grublja nego u NBA.
A da pobedimo Ftancusku kod kuće kad se i njima snovi nisu ostvarili. Nema i nije bilo šanse. Ne kukam jer u sportu sutra uvek donosi nešto drugo i bolje, nadam se.
Nije uvek "Što je babi milo to joj se i snilo!"
Malodušnima ne mogu pomoći!
Momcima, Saletu i KSS želim sve najbolje i HVALA im!

dragutin

pre 8 godina

Nista Salu nije promaklo apsolutna tacna analiza samo postoji jedan problem a to je sto ne mozes ti da treniras da budes bolji u skoku od Rudija Gobera Gasola i Valanciunasa treba ti igrac koji ima te dimenzije.Dosta posla predstoji i dalje kapital od onog srebra nije potrosen.

Nikola

pre 8 godina

Cinjenica je da realno ima kvalitetnijih ekipa od nas. Francuska i Spanija to sigurno jesu, a ekipe kao sto su Italija, Grcka i Litvanija ako nisu kvalitetnije nisu ni slabije. Prosle godine smo imali neko divljacko samopouzdanje koje je ovaj put izostalo i ostvarili smo realan rezultat u odnosu na kvalitet koji posedujemo. Naravno da ukoliko je neko kvalitetniji na papiru to i ne znaci da ce uvek i pobediti, ali ovaj put je bilo tako. Naravno, kada to kazem prvenstveno mislim na mec sa Francuskom, koja je bukvalno na svakoj poziciji kvalitetnija od naseg sastava i to je apsolutno objektivno misljenje. Sto se tice meca sa Litvanijom, najvise krivim strucni stab jer nije uspeo da izgradi samopouzdanje kod igraca kada je to bilo najpotrebnije i dobila nas je ekipa slicnog kvaliteta ali sa vise motiva. Inace mislim da je ovo odlican rezultat ukoliko uzmemo u obzir igru u nokaut fazi, gde mislim da smo imali i srece da nismo imali kvalitetnije protivnike pre Litvanije. Na pocetku drugog poluvremena polufinala, kada smo trebali imati psiholosku prednost jer smo stigli veliku razliku, ekipa pocinje poluvreme sa cetiri napada bez kosa, bez uigrane akcije, nekako bez ideje i samopouzdanja. Tu se videlo da strucni stab nije dobro spremio igrace, i tu su se nasi snovi rasprsili.

Dr. House

pre 8 godina

A glavni razlog je taj sto si pogresno razigravao igrace u grupnoj fazi. Pa ti Bogdan igrao sve vreme na 3, a najbolji je kad ima loptu. Sto par bekova koji se rotirao izmedju Tea, Markovica i Nedovica nije za jake utakmice. Tako nisi imao prvu petorku kao ni bitne igrace sa SP Bogdanovica i Kalinica , uz Krstica, spremne za zavrsnicu. A najveca greska je sto nisi obuzdao teodosica niti reagovao na sledeci podatak:

Teo je imao katastrofalan +/-, na pslednje tri utakmice !!!

1/4 Ceska +1, za 30 min. sa njim, a za ostalih 10 min. bez njega +13 (sut 3/11-0-6 za tri)

1/2 Litvanija -6 za 29 min, za ostalih 11 +3 (sut 4/11)

i protiv Francuske -25 !!!! za 27 min. za preostalih 13 bez njega +12 !!!!!!!! (sut 0/9)

TOTAL : -30 za 86 min sa Teom na parketu a preostalih 34 min. bez njega + 38 !!!!!

Frapantan podatak, kad se ima u vidu koliko se pontecira njegov ZNACAJ na NASU igru, i koliko navodno padamo kad je on van.

PA OCIGLEDNO JE NJEGOV UTICAJ VELIKI ALI POGUBAN kad je u igri a ne suprotno !!!

Чигирибаубау

pre 8 godina

(nogometas, 20. septembar 2015 17:56)Здраво "susjede",напокон сте изашли из мишије рупе!Кога ви имате право да критикујете?А колико знам и тај ваш "nogomet" није ништа посебно!Зато назад у рупицу и тишина!!!

Pera

pre 8 godina

Na proslom svetskom prvenstvu si dobio moju podršku, iako sam na početku mislio da pojma nemaš. Sada ti verujem i verujem da znas sta radiš. Za mene si najbolji selektor!

Marko

pre 8 godina

Mislim da se jedan detalj nije dovoljno pominjao i komentarisao, a vazno ga je istaci jer predstavlja veliku takticnu gresku i propust citavog tima i strucnog staba. Nadam se da su ljudi iz naseg strucnog staba to uocili i o tome razgovarali, pa da se vise nikad ne ponovi u odlucujucim utakmicama. Druga polovina trece cetvrtine protiv Litvanije, Litvanci su u bonusu, a mi umesto da idemo na kontakt, trazimo faul i slobodna bacanja, besomucno sutiramo trojke, bez ikakve alternativne ideje u napadu. Takodje, posto su Litvanci imali kracu klupu, a vec su imali dosta faulova, mogli smo ih gurnuti u probleme sa faulovima pred poslednju cetvrtinu. Za taj detalj je najvise kriv trener i strucni stab jer oni, gledajuci utakmicu sa strane, moraju uociti takve stvari i zaustaviti besmislena ispucavanja. Tada se raspala nasa igra, tada je izgubljena utakmica protiv Litvanije i nakon toga vise nije bilo povratka. Generalno citavo prvenstvo slabo smo igrali u reketu, kao da igraci znaju samo za ulaz i sut za tri poena. Nismo videli sut sa poludistance, nismo videli igru ledjima, osim Raduljice, i sve skupa taktika nam je bila tanka i prolazila je dok nas nisu poceli citati. Nakon toga je bilo sve teze igrati protiv svakog narednog protivnika jer nismo imali puno alternativnih opcija. Probali su Teodosic i Raduljica da unesu promenu, ali i to je prolazilo dok nas i tu nisu procitali. Zao mi je sto nismo osvojili medalju, ali moramo bolje da se pripremimo za odlucujuce utakmice drugi put.

delija 84

pre 8 godina

Očekujem da Sale bude krajnje iskren i kad se vrati u Srbiju da odgovori da li je bilo pritisaka sa strane da se vode odredjeni igrači koji nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Hulk

pre 8 godina

Prošle godine na SP lake ruke i sjajan šut zbog nedostatka pritiska i očekivanja, ove godine velike izjave (kao oni nesrećni fudbaleri!?)- veliki pritisak i očekivanja!
Rezultat vidimo - veliko razočarenje srazmerno velikim očekivanjima...
Sledeći put zato pamet u glavu pa još više rada, a manje priče i obećanja...
Živeli i srećno!!!

mare

pre 8 godina

Sale pa kako igraš 2 najbitnija meča sa mutinom taktikom iz Radničkog koja glasi: ispali po 30 trojki po meču, od 30 pogodi 5,6! I da ne zaboravimo šut za 2p. Podbacio si sa Kuzmićem i Milutinovom koji nije ni ulazio, ne može jedan centar da ti nosi celu igru pod košem. Teo je rodjeni gubitnik bitnih mečeva, čovek ne može ozbiljan trofej da uzme, jače ekipe ga udvajaju bez problema. A on kad stane naša igra staje.

I orlovi i sokolovi

pre 8 godina

@Crnogorac 101%
Mi jesmo sila u košarci.
Drugi u svetu, četvrti u Evropi.

Samo šteta što se sve svelo na individualni kvalitet pojedinaca.
Nigde igre, nigde sistema.
Stručni štab zakazao.

srbEUin

pre 8 godina

1. Puna forma tempirana za grupu. Svi znaju da je i najvećim timovima NEMOGUĆE da odigraju 8 mečeva uzastopno u 15 dana na vrhunskom nivou. Španci i Litvanci su se kockali ali malo na sreću a više na kvalitet Poa i Mačulisa prošli grupe bez neke igre i polako dizali formu za 1/2.
2. Grupu smo igrali uvek u 14 30 i uvek imali barem 4-6 sati odmora više od rivala, osim protiv Nemaca kada smo imali 4 sata manje, što se videlo i na terenu. U takvim okolnostima smo bili FIZIČKI dominantniji od svih rivala u grupi, a onda ih u drugim poluvremenima dobijali. Tako smo stvorili lažnu sliku o našoj fizičkoj i tehničko-taktičkoj dominaciji. Ta dominacija je padala kako je turnir odmicao.
3. Igra u napadu se svodila na Teoduljicu, bez rezervnog plana. To su svi rivali lako skenirali. Za 1/2 smo bili potpuno pročitani, a nismo sačuvali ni jedno iznenađenje niti novu opciju.
4. Nadali smo se u dugačku klupu, a u stvari igralo je samo 8 igrača. Kada smo videli da nas Litvanci ubijaju snagom i tempom, mi nismo na to odgovorili istom merom, već smo dozvolili da nas jedna takva limitirana ekipa sa samo tri igrača ubije ličnama i uguši odbranom.
5. Očajano izvođenje slobodnjaka nas je koštalo finala, jer su Litvanci mogli slobodno da biju bez obzira što su u bonusu, što je znak da je psihološka priprema pred meč bila katastrofalna.
6. Ko bi očekivao da ćemo imati duplo više šuteva za 3 od Litavnaca, najpoznatijih trojkaša? I da će nas oni dobiti pod košem, a ne trojkama?

mozda gresim

pre 8 godina

E, ovako... Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo. Ovo nisu ona stara vremena kada smo bili toliko dominantni i kada smo imali onakvu ekipu (Djordjevic, Divac, Danilovic, Bodiroga...itd) koja se radja jednom u 100 godina. Ovi momci nisu taj kalibar i ako hoce da budu najbolji moraju da ginu od prvog dana priprema do poslednje utakmice. To smo skoro i radili, malo je falilo. Mora da se zna ko sta radi, ko igra odbranu, ko sutira, ko skace. Mismo najbolji i to moramo shvatimo. Cemu toliko omalozavanje bronze? Zasto nam nije stalo? To je medalja i za nju se gine, bree!!! Igrali smo bez volje, pobogu pa nije samo zlatna medalja bitna. Ne razumem taj nas mentalitet. Glavu gore, izvucimo pouke i idemo dalje. Zivela Srbija i momci koji kidaju za nacionalni dres. Idemoooo u Rio !!!!!

Kosarkas

pre 8 godina

Djordjevic je poceo da deluje ne samouvereno,vec pomalo i arogantno.Kalinic nakon nepravedno dosudjeno tegnicke u jednoj od utakmica(nisam siguran koja tacno) otisao napolje iste sekunde na klupu,Nedovic posle svake lose odbrane isto tako,za Simonovica da i ne govorim.Sa druge strane imamo Teodosica koji ima sav kredit ovoga sveta i dozvolu da sutira kad god pozeli,ma koliko puta da je pre toga promasio.Da ne pominjem kako ga je obilazio veteran Seibutis.Tako da smo dosli u situaciju da momci koji nemaju nikakav kredit kod selektora,prirodno ostanu i bez samopouzdanja i imamo rezultat ovakav kakav imamo.Zatvorili su nam najbolje,a podrska nema samopouzdanja da stvar preuzme u svoje ruke.Imam osecaj da je Kalinic najneomoljeniji Saletov igrac,kao i Nedovic,dok sa druge bas simpatise Markovica i Raduljicu.Nisam siguran,ali mislim da u medjuljudskim odnosima lezi problem.Takodje ni ne smatram ovaj rezultat uspehom jer nam se nakon grupe put do finala prakticno otvorio.U 1/2 finala smo igrali protiv napadacki jako limitirane ekipe,koju smo na napadacki arsenal trebali pregaziti.

Mrki

pre 8 godina

Nemogu da verujem trenerima u košarci kad svojim izjavama aludiraju na sudije kao oni su ih omeli a promaše trideset trojki na utakmici.
Možda ih je sudija izblokirao. Tajna je pogoditi slobodno bacanje kad nemaš j..a

loznica

pre 8 godina

(istina, 20. septembar 2015 19:27)
Jesi li tako govorio i posle drugog mesta na Svetskom prvenstvu. Zao mi je jedino sto nisu zapusili usta DUSEBRIZNICIMA botovskim, ovako svaka im cast. U vrhu smo evropske i svetske kosarke, to je vrlo bitno. I dalje mislim da smo ekipa za finale, ali malo slabiji sut protiv Litvanije nas je kostao. Zato bolje dajte podrsku ovim sportistima, ljudima, pravim ambasadorima Srbije, ili cutite jer ste tako pametniji.

zarkesrb

pre 8 godina

Sale legendo ja i dalje verujem tebi i nasim kosarkasima ali molim te sledeci put 3 puta meri 1 seci u odabiru pojedinih igraca (tipa Kuzmic) i nateraj ih da vezbaju suteve jer procenat suta za 3 poena je sraman.Pozz i u Riju do medalje!

C i n i k

pre 8 godina

Bilo je ok.Izgubili smo 2 utakmice.Ovu sa Francuskom i da ne racunam.To je bila tekma bez emocija,teska pred 20.000 ljudi gde su svi nasi mialili na Litvaniju.A pored toga,mnogo losi napadi i neverovatno los % za 3.Nema veze,bice mnogo bolje !!!

danix

pre 8 godina

Mi smo danasnju utakmicu izgubili kad i onu protiv Litvanije.Ekipa je odlicno odigrala pet teskih utakmica u najtezoj grupi na turniru sto je iscrpilo glavne igrace jer situacija nije dopustala da pravo zaigra 4-5 igraca iz drugog plana.
Teo i Bjelica su,jos od Finske,poceli stavljati led na koljena i vidjelo se protiv Ceske da nemamo vise snage,a kad nemate snage,nema ni koncentracije pa ni igre a ni dobrog suta.
Sale je pokusavao da ubacuje rezerve sto je vise mogao,takticki je dobro vodio ekipu i zato mislim da se Saletu nema sta prebaciti za vodjenje ekipe.
Litvanija je bila samo fizicki jaca od nas i to je odlucilo,a danasnja utakmica je potvrdila da smo bili totalno isrpljeni,i fizicki i mentalno.
Medjutim,ovo ipak nije neuspjeh i ja mislim da ce ekipa,sa nekim osvjezenjima kao sto su Bobi,Jokic,mozda Keselj ili neki mladji igraci,biti jos jaca.
Srecno momci,glavu gore,sada smo u vrhu gdje odavno nismo bili i bice jos mnogo prilika za dokazivanje.

SASA

pre 8 godina

Ne beri brigu Sale...

Samo ludak moze ovo smatrati za ne uspeh, i tebi i celom timu veliko hvala od svih nas za sve ulozeno...
Ne brini vratice se ovo nama, to je sigurno...
BRAVO ORLOVI

Marko

pre 8 godina

Nema kukanja. Podrška Saletu i momcima. Izvuci pouke, dobra priprema i napad na kvalifikacije za Olimpijadu!

Samo hrabro, nema predaje!

NS

pre 8 godina

Samo nemojte kukati kako "nije moglo" ili kako su nam sudije krive! Pa nisu sudije sutirale trojke zbog toga sto nisu znale kako da pridju kosu a u odbrani pustale jeftine koseve i slabo skakale...
Nade ima samo ako primetimo da smo pogresili!
A pomoglo bi i kad trener ne bi dobio tehnicku poklanjajuci jedan napad protivniku!

s

pre 8 godina

Ovo sa tviterom verovatno misli na Nedovica, sto nije bas fer, nije on toliko lose igrao, cak je mozda i izgledalo bolje dok je on bio na terenu nego kada je bio markovic.Trebao je njega da upari sa Teodosicem jer kada udvajaju Tea Nedovic ima bolji sut nego Markovic i prodorniji je ka kosu. Drugo nismo se mi ispucavali za tri zato sto su hteli nego zato sto su nam tu jedino opciju francuzi ostavljali, prvenstveno je presecena igra 2 na 2, sa teom i raduljicom, a kako raduljica ne moze da iskreira 1 na 1,+ sto se u nasoj skoli kosarke izgubio sut sa poludistance, jasno je bilo da ne mozemo uzeti medalju. Ovo je prvenstveno greska strucnog staba,pogotovo u poslednje dve utakmice.Ako je ono juce bilo iznenadjenje danas je trebalo to da se ispavi, sto nismo ucinili, dakle zakazali su pripremi utakmice.Protiv litvanije greska je bila prvenstveno strucnog staba dko je danas iskljucivo greska Saleta. Uporno se islo da Erceg cuva Gobera,sto nikako nije ovaj mogao da ucini,dugo smo igrali sa tri niska igraca, gde je teo ostavljen da cuva Zelabala, Markovic na Diou, dato je previse da suria Markovica za 3, bez protoka lopte, sve se svelo na igru 1 na 1, kasno je dolazio tajm aut, ubacivanjem u igru Kuzmica kada se trebalo bribliziti francuzima,a on nema nikakav ucinak u napadu,jedino kada mu se servira lopta na tacni.Sto selekcije igraca tice jedino je bila greska sto smo doveli prevelik roj defanzivnih igraca(Kuz,Gagi,Markovic,simon),makar umosto prvo dvoje su trebali ici neki drugi

djc-xxx

pre 8 godina

Svi koji pominju nekadašnje velike zvezda naše košarke(Đorđević, Danilović, Bodiroga...), neopravdano zaboravljaju da pomenu ime ŽARKA PASPALJA! Da li se iko seća kako je on vrhundki odigrao protiv Dream tima na OI u Atlanti?
Čovek je jedan od prvih Evropljana koji je otišao u NBA i bio je pojam za krilnog igrača tipa današnjeg Bjelice... samo, mnogo čvršći, eksplozivniji i levoruk :-)

Pozitivne dileme

pre 8 godina

"Bilo je nemoguće pobediti" se kao izjava odnosno stav meni ne dopada. Naš tim upravo je tako i igrao. Ta izjava skoro da pruža objašnjenja naše "izduvane" igre. Na stranu to zapažanje, ne mislim da je preterano bitno ali nije ni nebitno. Mnogo je bitnije sagledavati stvari uravnoteženog stanja duha i čistog pogleda u činjenice od kojih su neke sledeće (mislim da su rečite): Španija je prvak Evrope sa dva poraza (jedan od nas), Litvanija viceprvak takođe sa dva, mi smo sa dva poraza četvrti a Francuzi sa samo jednim tek treći. Tačno je da je sistem takmičenja takav da takve ishode omogućava ali je još tačnije da ti bilansi imaju svoje duboko značenje. Primećujem da smo u drugoj sedmici šampionata pokazali naličije svoje igre sa bilansom 2:2 i završili na 4.mestu. Da li je šteta što je došlo do tog ishoda? Zapravo, nas su samo Francuzi nadigrali, Litvanci su nas samo nadjačali, u htenju preko boljeg atletizma (naši su fizički u drugoj sedmici jako pali i povukli na gore čitav koncept igre a samu igru naročito). Tu je stručni štab podbacio, više nego igrači. Oprostiva greška ukoliko se izvuku pouke i ima ZNANJE da se ona ne ponovi. Saša Đ. je napravio nešto novo u našem nacionalnom timu, uneo pozitivnu energiju i osmislio igru našeg tima. Očigledno ima viziju koja ide malo ispred igračkog potencijala kojim raspolaže. Nemamo super-igrače poput Gasola, naši moraju uvek da budu jako dobro fizički spremni. Dve godine Sašinog rada su poboljšanje naše košarke, otvorio je perspektive.

miroslav

pre 8 godina

Posle grupne faze, malo toga je bilo dobro. Danas, i bez srca i bez glave.
Pojacati se na petici, dobro se pripremiti i izboriti Rio.
Srecno!

Suština

pre 8 godina

- Đorđević dobija još jednu šansu kao selektor u kvalifikacijama za OI, a nakon toga i na OI.
- Đorđević je veliki motivator i autoritet, ali mana mu je ono što ima Duda Ivković kao prednost a to je taktika.
- Ne razumem da nije mogao da igrače usmeri ka košu, a ne da 2/3 naših napada bude šut za 3. Koji je užas!
- Smatram da je talentovan da bude naš novi veliki trener, ali očigledno da je malo pao u svom usponu. Nadam se da će sledećeg leta da se vrati na pravi put.
- Sledećeg leta Bobi, Raduljica i Jokić moraju biti naši centri.
- Erceg je pristojno odigrao sa Bjelicom, pa bi trebali nastaviti s njima
- Kalinić mora kao i selektor, da se vrati na put napretka. Dragocena bi bila eksplozija Dangubića i da on ide.
- Za bekovske pozicije nema mnogo razmišljanja, s tim da bi na pleja možda trebalo zvati nekog kreativca, ako se taj pojavi uopšte. Nadam se da će Jović imati dobru sezonu u Zvezdi.

Marinko

pre 8 godina

Za razliku od SP forma je isla silaznom putanjom. Daleko od toga da je cetvrto mesto lose, velika je konkurencija. Ostaje gorak ukus, zato sto smo prvenstvo zavrsili sa dva uzastopna poraza. Nasa igra se pretvorila u ono sto igraju Finska i Letonija, besomucno sutiranje trica bez organizovanog napada. Ispustili smo sansu da obezbedimo Rio, i da rastereceno odrigramo za zlato. Razumem sve, ali da u reprezentaciji igra neko ko nema angazman mi nije normalno.

dragan1982

pre 8 godina

ovo sta selektor prica mi malo zvuci na izgovor ali dobro..sta je tu je.nadam se da je upravu da se sledece godine vracamo jos jaci.

srdjan

pre 8 godina

Kao prvo, svaka cast momci. Bio sam ponosan gledajuci nasu igru u grupi, kako smo lomili sve redom, kulminacija bila u utakmici sa Italijom. Videlo se kako je dosla 1/8 finala da se slabije igra, da je pritisak veci, u 1/4 finalu mi je bilo jasno da je vrhunac nase forme prosao. Nadao sam se Litvaniji jer sam mislio (i dalje sam ubedjen) da smo bolji od njih. Ali za razliku od svetskog prvenstva kad smo dobro tempirali formu i bili sve jaci i uigraniji ka kraju prvenstva sad je bilo obrnuto. Ali dobro Sale je jos mlad trener i siguran sam da ce dosta nauciti iz ovoga. Vidi se da nam je nedostajao centar, jer Radulja je odigrao dve utakmice na nivou a ostalo realno slabo, Kuzmic nije kalibar za polufinale ili finale, a Milutinov nije ni dobio sansu. Bobi ce mnogo znaciti za ovu ekipu, an e treba zaboraviti ni Jokica. Realno reprezentacija nam je mlada, a Spanci pa i Francuzi polako gube kljucne igrace tako da mislim da ce naredni period biti odlican za nas. Treba i Bjelici i Bodganu i Kalini jos jedna ili dve sezone da bi bili na vrhunskom nivou, da nemaju ovolike oscilacije. Prijace i Saletu sezona u Grckoj. A onda sa jos jednim jakim centrom ce da pravimo malu decu. Kad su centri jaki i spoljna linija je rasterecenija, ima vise opcija. Generalno cak i ovako smo imali sampionsku igru, ali u grupi, zadnje dve utakmice smo izgubili skok, a i mnogo igraca je uletelo u problem sa sutom. Pri tome malo mi je nejasno ovo oko Kaline. Sigurno ima vise mesta za njega nego za Simona.

roggann

pre 8 godina

Jel' moguce ovakva izjava? Covek postao arogantan, kao da je Fil Dzekson a ne "selektor pripravnik". Kakav to trener ne preuzme ni trunku odgovornosti na sebe nego prebacuje na ove mlade momke. Ko god zna ista o kosarci vidi da je njegova krivica. Djilase, znam da je tezak i nimalo popularan potez, al pokazi hrabrost i smeni ga za dobrobit reprezentacije

@lex@

pre 8 godina

После прошлогодишње медаље и еуфорије, нарочито током овогодишњег славља пре тријумфа, говорио сам, полако и Ивковић је ово направио. Потребан нам је континуитет.
При томе сам мислио на континуитет медаља и успеха, а не на континуитет дечјих болести и лоших навика. Резултати отприлике исти: други, па четврти. Сходно томе, требало би да се прибојавамо квалификација за ОИ.
Када смо код континуитета, евидентно је да цигани настављају да пљују све што је гробарског порекла у репрезентацији. Тако је било прошлог пута са Тепаром, тако раде сада са Богданом. Хоће да га развлаче по блату, а човек био бољи од многих у које би се они заклели (Недовић, Симоновић, Калина). На његову срећу, он има нешто више петље од Тепаре, те га прозивка неће пореметити ни мало. Видело се то и у борби за бронзу. Једини уз Марковића коме се нешто играло. Све битне утакмице добио је један човек - Бјелица, а онда је пао у форми.
Знамо сви ко је морао да добије полуфинале или макар данас.
Сви знамо да имамо континуитет генијално добрих и катастрофално лоших партија у директној зависности од игре једног човека. А он, стабилан, ко лист на ветру. После пораза у било којој важној утакмици, није се вратио ко човек да одигра како ваља било за бронзу, било за квалификације. Спусти главу према паркету и нигде га нема, ни не погледа ка кошу, а мора, постављен је за главног и одговорног. С том праксом мора да се прекине.
Шта рећи за Ђорђевића, осим да је, као и Ивковић, много тео...

dusko

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu
(Briljantin, 20. septembar 2015 19:23)

A sta je Kalina objavio na tviteru?

Larry

pre 8 godina

Iskreno posle svega prikazanog ne mogu da tvrdim da je 4. mesto uspeh. Ne smemo da zaboravimo da smo mi Srbija i kakvu košarkašku tradiciju imamo i zato uvek treba razmišljati o najvišem plasmanu. Bez obzira, pozitivna stvar je da smo bili u konkurenciji za medalju i da smo u samom vrhu ali sve osim medalje za mene je neuspeh,znam da i Sale tako misli i da se ne zadovoljava ovime. U svakom slučaju želim našim momcima uspešne klupske sezone, mnogo rada i truda, dobrog zdravlja i da nam se sledeće godine vrate još bolji, zreliji, iskusniji i da nas obraduju dobrim igrama i nastupom u Riu. Saletu takođe mnogo uspeha u PAO. Srećno do godine!

Miki

pre 8 godina

A kako grupa Spanijcima nije oduzela mentalnu energiju? Zasto igrači ne mogu u utakmicama za medalju da pogode niti jedan otvoreni sut? Zasto si uopšte vodio Milosavljevica i Milutinova kada nisu igrali? Kako su mogli da igraju Evroligu u Partizanu a kod tebe ih nema nigde? Da li je istina da si onako reagovao kada si saznao da Bobi neće igrati zato sto si shvatio da ce Kuzmic ipak morati da igra i da ce tada sve izaći na videlo.....?

Nele

pre 8 godina

Koliko ne voli Kalinu...a morao je da ga zove i drzi na klupi...odatle opaska za tviter...
Kalina sledece godine uzima EL zapamtite moje reci.

Indigo

pre 8 godina

Dragi selektore i dalje mislim da si ti prava osoba za ovo mesto, ali vec polovinom druge cetvrtine ti se videlo na licu da ne verujes u pobedu... A igraci nisu glupi da to ne vide i ne osete...

Djape knez

pre 8 godina

Sale je solidan trener i sto se tice strucnosti mu ne zameram nista. Samo mi nije jasno...danasnja utakmica, Milosavljevic nije ulazio u igru, Milutinov nije ulazio u igru...mislim da je jedina greska u njegovom sastavu,olako se odrekao nekih igraca.

mlekadzija

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).

Zarkovic

pre 8 godina

Finale pre finala je bilo Francuska-Spanija! Znam da se mnoge patriJote nece sloziti, ali dok je Srbija pokazala najvise u grupi, ove dve ekipe su pokazale najvise u onom drugom bitnijem delu turnira. To polufinale izmedju Fra i Spa je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam gledao, i borba na jednu loptu. Malo je ponizavajuce za sve ostale ekipe da Spanija osvaja zlato i bez 6 standarnih reprezentativaca (Riki Rubio, Ibaka, Navaro, Mark Gasol...)

kun

pre 8 godina

Samo napred, prosetali smo se kroz najjacu grupu, igrali polufinale na jednu loptu, pod sumnivim sudijskim kriterijumom. I to sa nekim povredjenim igracima, bez Marijanovica. Dve utakmice izgubiti, od Francuske i Litvanine i takvim okolnostima je dobar rezultat. E sad,sami ste krivi sto ste nas navikli na nemoguce. Idemo u Rio.

Nikola

pre 8 godina

Najlosije placeni igrac u istoriji NBA je Djordjevic,naravno da ce takvom treneru uzdanica biti Teodosic koji nikada ni nece otici u NBA jer bi tamo prosao kao i njegov trener.Usput,ne treba ocekivati nikakve uspehe dok sa tribina bodre imbecili sa sajkacama,dok ceo svet uziva u sportu pametnjakovici ovo dozivljavaju kao bitke,bojeve i ustanke,a koliko u tome imamo uspeha najbiolje je da prokomentarise Sarenac!

Goran

pre 8 godina

E pa sasa ne bih se ba slozio. Kazes imali smo otvorene suteve a sve promasimo. Pa na cijelom prvenstvu ste forsirali sut za 3 poena iako je realizacija uzasna. Svi znamo da su imali 9 od 12 pogodjenih trica kao sto si imao u funalu protiv Litvanije 1995 da bi lako pobijedili sve ekipe ali nema u ekipi sigurnog sutera a takva igra se ipak forsirala!!!

Dragi

pre 8 godina

Selektor je rekao kada je preuzeo reprezentaciju na TVu da mu je cilj da pobedi Spaniju! Cilj je ispunjen ! E sad...ko sta..kako gde...zasto....to ja ne razumem :)

Bari1991

pre 8 godina

Sada znamo šta pripreme znače, atletski pre svega“, rekao je Đorđević.

A do sad to nisi znao?
($$$, 20. septembar 2015 17:09)

Ne,nego je nekoliko igraca zbog povreda bilo spreceno da prodje kompletne pripreme,te su pred kraj prvenstva fizicki pali,sto je sasvim normalno.

statistika stiska

pre 8 godina

@Bravo Francuzi. A vi srbi mnogo ste poleteli. Shvatite niste vise sila u kosarci.
(Crnogorac 101%, 20. septembar 2015 18:35)
Preporučujem (+31

Dakle statistika ne laze- ovaj internet sajt je pored ovog koji se lazno predstavlja posjetilo jos 30 gradjana iz susjedne republike.

fikus

pre 8 godina

Vidim da ovde ljudima smeta velicina kao sto je Teo. Luzer, siledzija trojki itd... Ceo svet se lozi na njega a nama ne valja. Smesno. Mi smo se zbog njega i vratili na velika takmicenja. Covek je vratio veru u reprezentativnu kosarku u Srbiji. Niko nije dobio vise batina od njega na celom prvenstvu. Dao je sve od sebe, cak je i dao trojku Litvaniji koja je mogla sve da preokrene. Ne bih da poredim, ali Sale kad je bio igrac imao je pored sebe najbolje igrace Evrope. Danilovic je davao u Italiji cetvorke za pobedu Dominiku Vilkinsu, Bodiroga je bio najveci igrac Evrope, Paspalj bog u Grckoj, Divac, Savic.... Mislim da nije za poredjenje sa Raduljicom, Kalinicem i drugima. Stavite Tea u petorku sa Gasolom, Batumom, Galinarijem, Diaom pa da vidite kako se daju asistencije. Zato ostavite Tea na miru i postujte to sto decko igra uvek, ne propusta ni jednu tekmu, i to sto je podigao reprezentaciju iz pepela, jer da se nije on pojavio bili bi zaboravljeni na kosarkaskoj mapi.

Dragi

pre 8 godina

Lose tempirana forma. Teodosic zakazao kad je bilo najvaznije. Nije bas kapitenski, ali se trudio i ne bih mu zamerio. Losa odbrana u reketu i mnogo lakih poena za Francuze. Razloge ne treba traziti van terena. To nisu razlozi, vec izgovori.

ja

pre 8 godina

Superstar Teodosic neka se pokrije usima.
Trener isto tako, zato sto mu je dozvolio da igra ovu utakmicu iako se videlo da je nezainteresovan.

sustina

pre 8 godina

"Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja.

Objasnio.

Kikinda

pre 8 godina

1. Oterao Mitrovica igrao mu prvu petorku Kuzmic, bez utakmice godinu dana.
2. Ne zna. To sto je bio vrhunski igrac, ne znaci da je i trener.

admin

pre 8 godina

Za sadašnju evropsku košarku potrebne su španske fore u grupi, jednostavno grupu smo igrali kao da je playoff, nemoguće je na takav način odigrati 9 utakmica za redom, mi smo odigrali 7, što je veliki uspeh, ali nema veze, idemo u rio sledeće godine sa naučenom lekcijom

pedala

pre 8 godina

Sada je lako biti pametan, ali da smo izgubili od Italije pa otišli u drugi deo žreba i pobedili Grčku, možda bi se dizali i medalja ne bi izmakla makar bronzana. Ovako,prepotentno i loše. Ako se iz ovoga izvuku pouke, osvajacemo medalje sledećih 10 godina.

Ime

pre 8 godina

Uvek se ocekuje medalja. Selektore, na sva usta si pred prvenstvo vikao da je medalja nasa, i to zlatna. To mi se nije dopalo ni malo. Pomalo nezrelo za trenera Srbije.

Александар

pre 8 godina

Кад селектор каже: "previše poštujem košarku da bih rekao ono sto me tišti" и "оvo je bila nemoguća utakmica da se pobedi, iz raznoraznih razloga" - шта је прва асоцијација која пада напамет? Вимблдонско финале Ђоковић-Мари 2013? Још један услов за "отварање поглавља"?
Или можда погрешно читам?

vitez koja

pre 8 godina

Bravo Sale, pruzio si malo srece i samopouzdanja sa ovim momcima malo narodu u ovim teskim danima. Istinski ljubitelji kosarke ce vas podrzati, makar ispali u grupnoj fazi jer svako zna koliko je tesko sa mesec dana stvoriti hemiju i tim koji mi imamo. Malo ishitren sut za 3, izuzetno lose sudjenje,nedostatak samopouzdanja i istrosenost u grupnoj fazi su doveli do ovoga, ali vraticemo se u Riju jaci za Bobija i za tebe iskusnijeg kao trenera u Panatinaikosu. Forma je prolazna, KLASA JE VECNA. HVALA MOMCIMA I UPRAVI ZA SVE!

Igor

pre 8 godina

Da su sudije bile pravednije možda bih i uspeli da pobedimo... Ali kako je tako je, svaka čast našoj reprezentaciji, sledeće godine će mo doći još jači ������

aca_bg

pre 8 godina

Sa Bobijem u reketu bi ovo bila druga prica sa mnogo sretnijim krajem. To se vidi iz aviona. Cim naletimo na vrhunske 'petice' igra u reketu nam nestaje. Raduljica nije igrac za prvu opciju na toj poziciji. Osim toga mislim (pre par meseci sam dobio gomilu 'minusa' za ovo) da nam treba jedan Amer za poziciju keca kao rezerva za Teodosica. Kada protivnik pritisne Tea , nasa igra se raspada i pocinje ispucavanje do besvesti. Markovic nije kalibar za velike utakmice a ja ne vidim neko drugo resenje medju 'nasima'. Iako navijam za Partizan, mislim da je MWil pravo resenje jer je prosle godine mnogo doprineo Bobijevom usponu.

Inugami

pre 8 godina

samo napred,dok ljudi shvate da je medalja premija na ovakvom prvenstvu trebace vremena,a momcima je trebalo i srece.
Sto se tice selektora... nekad je postojala komisija u savezu kojoj je svaki selektor (i Duda i Zeljko,i 95/97/itd) predavao pismeni izvestaj od priprema pa do kraja nekog ciklusa,i na osnovu kojeg se dalje radilo,i izvlacile dobre i lose stvari. Ne znam da li je to praksa i danas,videcemo.

Dragoljub

pre 8 godina

@Dr House
Ti podaci samo pokazuju koliko dobro su nas pročitali! Stalno udvajanje i "tuča" Teodosića i naša igra se raspada jer svi očekuju da on iskreira nešto, a niko ne preuzima na sebe da ga malo rastereti. Otuda su se napadi tada uglavnom i završavali šutevima za 3.

Mile

pre 8 godina

Nekorektna izjava Djordjevica posle poraza...nijednom reci nije pomenuo licnu odgovornost za 2 losa meca kada se igralo za medalju,zasto smo se do iznemoglosti ispucavali za tri poena,zasto nismo imali plan B kada su nas protivnici skenirali i zaustavili Tea..ali ajde,to i da prihvatim jer ipak je covek produzio ugovor sa KSS-om i stiti sebe, ali sramota je ironisati na racun mladih igraca koji su na tviteru...ispade da su finis prvenstva unistili Neda,Kalina itd

Tata Ikun

pre 8 godina

Tim je odličan, samo da “upravni odbori“ i razni drugi muljatori u našem sportu ne umešaju ruke i eto nama uskoro šampiona, na čelu sa Đorđevićem.

Dejan Wien

pre 8 godina

Svaka cast Saletu i timu. Formirana je dobra ekipa od mladih igraca. Siguran sam da ce se na sledecem takmicenju (daj Boze na Olimpijadi) slusati nasa himna. Jos jednom, hvala momcine, ponosan sam sto ste moj tim!

mikson82

pre 8 godina

Kao prvo što se tiče rezultata, on je odličan u odnosu na igre kakve smo prikazali...U grupi je bilo dobro,ali ovo potom je pokazalo da smo u vrhu evropske košarke koja je trenutno prosečna.Utakmice protiv Finske,Češke,Litvanije i Francuske bih najradije zaboravio,ali u svakom zlu treba izvući pouke i minus pretvoriti na kraju u plus. Dakle, obavezno pregledati te utakmice i učiti na greškama, jer ih je bilo mnogo. Nisam stručnjak i nemam pravo da krivim i kritikujem, ali imam pravo na mišljenje, a to je da smo odigrali poslednje 4 utakmice bez ideje i uigranih akcija(s tim što smo Fince i Čehe dobili na suvi kvalitet),a kod malo ozbiljnije ekipe koja je u ovom sastavu ispod našeg kvaliteta doživeli smo poraz(LITVA).Tačno je da su Markoviću ukradena dva poenau kontri jer je lopta pre blokade udarila u tablu(sa litvanijom),tačno je da su sudije pustile grubu igru i da smo bili oštećeni u toj utakmici taman onoliko koliko nam je falilo za pobedu, ALI ISTO TAKO JE I TAČNO DA SMO KVALITETOM BOLJI OD LITVANIJE ZA 15 KOŠEVA RAZLIKE i da nismo smeli dozvoliti da sudijske greške utiču na konačan ishod. Nisam skapirao šta je sa Kalinićem i bacanjima, Teom i trojkama,sa Bjelicom i nerezonskim potezima u odbrani, sa Raduljicom forsiranjem 1:1 sa Valančijunasom i danas sa Goberom, Da li su Bogdan i Dragan povredjeni (ako jesu zašto nije umesto Dragana išao Dangubić koji je vrh defanzivac), šta je sa Ercegom i bacanjima.NISMO NAJBOLJI ali IMAMO POTENCIJAL koji će rezultirati uz PUNO RADA

sve je relativno

pre 8 godina

Duda je bio na meti silnih kritika posle EP 2013. On je izgubio četvrtfinale od tada za nas prejake Španije, a imao je i lošiju ekipu nego sada Sale. Duda je krađom izgubio finale sa dream timom 2010. Nemamo više takve zvezde kao u Atini i Indijanapolisu. Mislim da bi Đorđević morao izboriti polufinale u Riju, da bi zaslužio opstanak na klupi.

Vladimir

pre 8 godina

Bili ste odlicni i zaista mi se svidja kako igramo. Doslo je do malog pada u zavrsnici takmicenja, bilo je i greski, ali i to je normalno. Samo napred.
Sve najbolje u buducnosti!

P.S.
Ne obracajte paznju na komentare nasih raznoraznih suseda. Kompleksi su to.

Milos

pre 8 godina

Momci su dali maksimum.Jednostavno treba i oni da shvate da kurcevitost i inat nije uvek dovoljan.Fizicka priprema je sve.Jeste tu i psihicka ali prvenstvo se igra 10 utakmica ne samo 5 u kojima su bili fenomenalni.Falilo je snage i cvrstine u duelu,skoka nigde a posledica toga su 10 banana ispod kosa.Momcima svaka cast i verujem da je ovo pocetak odlicne generacije i da ce biti slavlja i medalja u buducnosti.

monarhista

pre 8 godina

Secate li se moje prve teme o ovom prvenstvu,ja za grobare imam ugradjene radare koji me NIKAD al nikad nisu izdali,jos pre prvenstva ej u toku borbe za titulu sale kritikuje Kalinu a i ne pominje pecarosa,onda krece sastav tima,prosto je NEVEROVATNO da otpada Mitrovic,da LAV Lazic nije bio ni u razmatranju,jedva je docekao da otpadne Bobi a Dangubu je minutazom naterao da otpadne u pripremama IAKO je nas najatletskiji igrac,stavka na kojoj je selektor insistirao,a vodi rovitog i potpuno neuigranog pa i psihicki nespremnog Milosavljevica ciji je ucinak bio statisticka greska.Kad je vec vodio svog Kuzmica poveo je i Milutinova samo sto ce ovaj igrati za vecnog rivala a ne za Pao a kad ga je vec poveo sto ga ne pusti i da igra na utakmicama koje smo dobijali prakticno u prvoj cetvrtini???
Sad Kalina,svaku je u grupi pocinjao,svaku otvarao za DESETKU mislim da je dve utakmice imao 100% ucinak za trojke!A onda kad je doslo prangijanje s trojkama nije ga pustio ni minut prakticno:-(
Da ne pricam da ga je u utakmici protiv Ceske izbacio POTPUNO iz ritma,namerno il iz neznanja nebitno je!
Glavna greska tek dolazi protiv Litvanije,imamo dva zaostatka i 12,9 sec a vrli trener gleda kako se treci ili cak cetvrti izbor zalece i ostalo znate,
Da ne napominjem da je i laik video da cemo "glavu izgubiti" budemo li srljali s trojkama,nista prekor,nista dranje kao na Kalinu,zasto?Pa zato ako ne das trojke moras reci sta cemo onda a on to NIJE ZNAO!!
Ostavka je logican sled dogadjaja!

El lobo

pre 8 godina

Pokazali smo dosta. Ove godine, eto, nismo bili za medalju, ali smo u samom vrhu. Mislim da ni jedna reprezentacija, osim eventualno Francuske, nije mogla da racuna na medalju. Pratio sam sve utakmice u nasoj grupi, pa znam koliko je malo falilo Spaniji da ispadne, a eto ih sad u finalu. Zauzeli smo visoko mestu u drustvu najboljih i na tome cestitam Saletu i momcima i zelim im pre svega puno uspeha u njihovim klubovima, a potom je i uspeh reprezentacije neminovan.
Hvala vam za sve.

Fedex

pre 8 godina

Rade,bravo na komentaru...,misli se,ako igras za reprezentaciju,mozes i da izgledas kao beskucnik...,NE obrijani,NE osisani,istetovirani...,zapustenost na nivou...,Novak,Federer,Nadal...,da li su se ikada pojavili kao da ih nije briga ni zasta...,a"malo"su vece zvezde od nasih ubedjenih lepotana zvezda...

cremcaffa

pre 8 godina

Treba biti bas zaslepljen pa ne videti neverovatan amaterizam selektora. Sale je legenda (svi ga volimo), ali kao igrac. Uradio je neke dobre stvari, odnos prema reprezentaciji, zalaganje, zajednistvo. Ova generacija ima buducnost ali joj treba bolji, iskusniji trener. Pa makar dobrih kosarkaskih trenera uvek imamo. Moze on i da se vrati za koju godinu, imali smo selektore u vise mandata

nogometas

pre 8 godina

Osnovni razlog je nekvaliteta momcadi gospodine Đorđević.Danasnja Srbija je prosječna momcad koja je na svim pozicijama limitirana....slusam gluposti na ovom portalu zadnjih par mjeseci i ne vjerujem...mi ce mo ...ovo..ono...finale,zlato i jos se prodaju kao poznavatelji kosarke...totalni ste luzeri kad ne vidite da vam je momcad očajna...kad ste osvajali medalje i to uvijek uz puno muke,krvi i srece...imali ste..Divca,Bodirogu,Stojakovića,Rebracu,Dordevica,Danilovica....danas imate Raduljicu,Kalinica,Ercega,Bogdanovica,Bjelicu,Teodosica i ostale....molim nek mi netko objasni...dal ste vi Srbi...sljepi,gluhi,ufurani ili nemate pojma o košarci?

Dule

pre 8 godina

Odlicna igra reprezanticije, los dan sa Litvanijom i Francuskom.

Po meni Nedovic je pokazao da mnogo vise nego sto mu je bilo

dato. Herceg prijatno iznenadjenje, Makrovic sjajan. Steta da

Kalinic nije dobio vise prilike ili nije u ovom trenutku

mogao. Milos, Bjelica i Bogdan fantasticni igraci ali mi ]

se cini da nisu morali toliko oni da nose uz tako siroku

klupu.

Trojke su nas unistile, ne razumem zasto je dopusteno da

uopspe pucaju osim iz izradjenih akcija kao sto su bile

Markoviceve.

Sale bravo jos jednom i scim momcima, odlicni ste, vratili ste

kosarku gde joj je mesto i zelim vam sve najbolje u

buducnosti. Hvala za veliko uzivanje koje ste nam pruzili !

Lažni trener u lažnom svetu

pre 8 godina

Ovaj nastavlja sa praznim pričama...
Čoveče ti si vodja ovim mladim ljudima, njihovi životi zavise od tvojih reči. Narod gleda, narod sluša, narodu treba inspiracija a ti već dve godine nastavljaš da zvučiš kao sledeći propali političar.
Što je najgore od svega u narednih 5 meseci nastaviće da srozava reputaciju i poštovanje koje je imala naša košarka, naši treneri i igrači.

Nenad

pre 8 godina

Uprkos tome što ''previše poštuje košarku'' ipak nije izdržao da ne napravi implicitnu prozivku na račun suđenja.
Stari srpski običaj kad se izgubi.
Al' da smo izgubili tesno, pa da i ima nekog smisla ta njegova opaska, nego što nam se tim kroz celu nokaut fazu progresivno raspadao.

IRONemke

pre 8 godina

Ovo je nažalost Srbija, gde selektor ne preuzima odgovornost za neuspeh, 4. mjesto ili 14. meni kao Srbendi je svejedno, kad medalje nema, po povratku u Beograd da podnese otkaz, to je najrealnije, nadam se da selektor čita komentar. Pozdrav!

Sarma84

pre 8 godina

Cetvrti smo a za jedan kos smo mogli biti u finalu i uzeti zlato, eto kolika je razlika izmedju nas i finalista, ekipe koju smo pobijedili na sampionatu i ekipe koja nas je istukla za +3 razlike...svaka cast na igrama, jedino bi zalio da se ova ekipa raspe prije 2017.

stonetemplepilot

pre 8 godina

izgleda da su se svi "selektori" preselili sa fudbala na kosarku... Momci su dali mnogo,ubedjen sam, sve od sebe. Imali su posten pristup, a da smo kojim slucajem naleteli na Hrvate, bili bi narodni heroji bez obzira na zavrsni plasmnan. Svaki respekt.

iz Lila

pre 8 godina

Upravo sam se vratio iz Lila. Bio sam cetiri reda iza klupe, igraci su se zaista borili u odbrani, SAle odlicno vodi, nisam primetio nijednu pogresnu reakciju s njegove strane. Mi jednostavno nismo mogli bez Bobana, ne moze Raduljica sam, prosle godine je tu bio Krstic - ni Divac nije mogao sam, bili su tu Radja, Savic, itt. A zna se ko je kriv sto Marjanovicu nije dopusteno da igra.
Inace Francuzi su igrali vrlo ostro, ne znam da li se to na TV videlo, uzivo je bilo ocigledno. U ovakvoj igri nismo imali sanse, jer da smo mi igrali isto (sto je bilo potrebno), nama bi svirali mnogo vise nego njima domacinima. Mozda je to ono sto Sale nije hteo da kaze... inace se slazem sa SVIM sto je Sale izjavio, odlicno sazeta situacija.

kme kmeeee

pre 8 godina

Klasične balkanske fore: šut nikakav, obrana ne postoji, Francuzi dominiraju u skoku, fizički neusporedivo jači, a Srbima za lošu igru krivi suci ...

vitez koja

pre 8 godina

@ Danac

Cekajte polako, hajde zapitajte se vi sto forsirate te trojke vise... zasto se to radi? Jasno je kao dan da nemamo normalnog centra, i ko onda moze da igra na niskom postu!?!? Ili da napravi blok za prodor beka!? Raduljica je dobro odigrao protiv ekipa koje nemaju klasicne centre.

El Nebulozo

pre 8 godina

Kada se osvrnem, evidentno je da smo mi vrhunac forme dostigli protiv Italije a nakon toga ona je u konstantnom opadanju. Naš stil igre se svodi na jaku odbranu a kad ona zakaže treba je nadomestiti sa efikasnim napadom koji nam je bio problematičan od trenutka kad smo izašli iz grupe. Nemamo mi dovoljno svestranih igrača, ili su dobri u odbrani ili dobri u napadu, oboje nikako.
Centar koji ne može da skoči i bek koji ne može da pogodi za tri više od 15%...

Joker

pre 8 godina

Jedan razlog je katastrofalan trener. Bogdan je morao da dobije više slobode! Sad je odlična prilika da se selektorsko mesto ponudi Duletu Vujoševiću.

Mito

pre 8 godina

U principu sam zadovoljan nastupom reprezentacije. Jedina primedba je Marković. Njemu treba zabraniti da šutira trojke sve dok reprezentacije ne vodi barem sa deset razlike i to samo jednu trojku po utakmici. Na svakoj utakmici da jednu trojku od 10 šuteva (malo karikiram ali nije daleko od istine).

Mile

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Previse postuje kosarku da bi rekao sta ga tisti?!
Najveca glupost koju je neko izrekao od kada se igra kosarka.
(Vlada, 20. septembar 2015 17:49)

Ovakva izjava ne može ni na šta drugo da se odnosi osim na suđenje u polufinalu i danas - i zaista je teška glupost.

vojislav

pre 8 godina

bravo momci pa nemojmo sada svi pokupiti zlato dosta je zlata uslo u srbiju ove ogodine ostavimo za sledeci put,,recimo pokupicemo ga u rio to ce biti mnogo lepse

hudbje

pre 8 godina

Sve ce doci na svoje, Sale, samo napred. Igrali ste kao zmajevi najveci deo turnira i ucinili ste sve nas spremnijim da poverujemo da su dobre stvari u zivotu na dohvat ruke. Vi ste ponos Srbije i hvala vam na svemu -- osecanje ponosa koje sam imao gledajuci vas u Berlinu niko nikada nece moci da mi uzme. A tuga iz Francuske ce proci.

Muta nikolic

pre 8 godina

mnogi se pitaju sta je razlog nase blede igre u lilu u odnosu na berlin.
Pa sasvim je jasno da je nakon berlina izgubljena hijerarhija u ekipi. Protiv spanaca raduljica nista nije igrao ali smo pobedili jer se znalo ko kosi a ko vodu nosi, i znalo se ko je glavni da tako kazem, lopta ide teu i bjelici a ostali cekaju sansu iz prikrajka.
U lilu smo gledali ispucavanja markovica, nerezonske odluke bogdanovica, masenje celog kosa od strane nedovica i simonovica, erceg je blesnuo jednu utakmicu pa se izgubio.
Jednom recju izgleda da je djordjevic negde u prelasku izmedju ova dva grada izgubio autoritet i da su manje bitni igraci igrali svoju igru

google

pre 8 godina

Inace, pojavile su se price kako je na turniru doslo do raspada unutar ekipe.. Da se Djordjevic posvadjao sa Kalinom, a da je zatim Teo stao na Kalininu stranu, dok Bjelica nije hteo da igra uopste. Definitivno se nesto rastimovalo nakon odlaska iz Berlina sto smo svi mogli da vidimo. Ovo su verovatno samo kuloarske price, ali svima je poznato koliko stvari nikada, i sa pravom, ne dospe u javnost o dogadjanjima tokom ovakvih prvenstava, posebno ne u slucaju ako se osvoji medalja. Svejedno, ocigledno je da problemi u timu postoje.

MS

pre 8 godina

Čudo je kako brzo zaboravimo da smo do svetskog prvenstva prošle godine bili samo prosečna reprezentacija, bez igre i respektabilnosti iako smo imali najboljeg: Dudu Ivkovića za selektora. Mi i dalje kao da nismo svesni da više nemamo ni Danilovića, ni Đođevića ni Divca ni Stojakovića ni Bodirogu. A i kad smo ih imali više smo ih kritikovali nego hvalili kao sada Đokovića. Nemamo više ta imena ali smo opet u vrhu, opet nas respektuju i to treba poštovati. Nismo imali sreće na žalost da dođemo do medalje ali biće i nje ako smo pametni. Ali ako svi budemo selektori umesto onog ko treba da bude nećemo dobro proći i uništićemo i ono malo što vredi. Zato podrška za Đođevića i ove momke, njima je najteže

Milan Milutinovic

pre 8 godina

I ovo je dobar rezultat.Imacemo sansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na olimpijske igre,a za podsecanje poslednji put kosarkasi su na olimpijskim igrama bili 2004 u Atini.

Ludilomašina

pre 8 godina

U berlinu najbolja česmovača, u lil-u voda ulazi u uši... Aj da se ne lažemo, dobra smo ekipa, odlična, sa loše tempiranom formom ovaj put i dirigovanim sudjenjem...i eto (ne)rezultata. Mislim da i pored toga da nema medalje niko ko je pratio utakmice nije nezadovoljan, glavu gore, da samo igrači ostanu u formi i već na sledećem takmičenju uzimamo neku medalju.

krle - dron

pre 8 godina

Nazalost velika greska velikog trenera bas kad nije trebalo,prvo poceo je da hvali velicinu Tea pred ovaj mec sto nije psiholoski dobar momenat i zna da opusti igraca ma koliko profi bio,za hvale se biraju drugi momenti,recimo posle finala ma kakav ishod bio.Sad o kljucnom momentu u zadnjih par sekundi i zadnjem napadu,svaki bi trener trazio time aut i crtao kako da se to uradi...recimo kao protiv nemaca...blok nekoliko igraca je morao da stvori slobodu za Tea da ubaci trojku i on bi to uspeo kao sto su to radili i njegovi slavni predhodnici Moka i Kica.....ovo je trenerov greh kao i njegova taktika u zadnjoj cetvrtini.....nije sve u video igricama kako on kaze ali on bi morao da pogleda prvo sebe pa tek onda mladima da deli lekcije koji su tek stasali....

Stefan

pre 8 godina

Sa kvalitetom igrača koje posedujemo, ovo je uspeh. Mi bolje od ovoga nemamo - mnogo više igrača je bilo odsutno iz nekih drugih ekipa, nego iz naše. Realno treba pogledati ko ima koliko NBA igrača, i jasno je gde smo. E sad što se pred prvenstvo stvorila atmosfera da možemo do zlata, podigla do usijanja nakon prvog mesta u grupi, to je nešto drugo. Na primer, lično smatram da je Bogdanović vrlo limitiran za ulogu koja mu je namenjena, ali mi boljeg od njega nemamo!

Vladislav

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).
(mlekadzija, 20. septembar 2015 23:25)

Tako je , a takmicio se u bacanju trojki dok je igrao u ciboni sa rodjenim bratom Aleksandrom Pertrovicem - Aca trica , pobedio Drazen od 30 ubacio 29 a Aca 28 , pa vi sad vidite ko nama i kako sutira trojke...nije Sale nista kriv , ko sto znate politika je davno umesala prste u sportu , pa moras sastavljati tim od igraca koje ti izabere ( manji deo ) i onaj veci koj ti nametnu...Sale se dobro nosi sa tim...svi dosadasnji treneri u svim sportovima imali su isti problem , jedini koj je uspeo da prkosi je bio Ivica Osim , zato je i uspeo da sastavi najbolji sastav u istoriji naseg fudbala ...na nesrecu Argentina i Maradona su ga sprecili da dodje do korak od naseg sna.

kralj

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mile, 20. septembar 2015 22:33)

Kako necemo nista osvojiti kad smo vec prosle godine osvojili svetsko srebro?!

peja

pre 8 godina

Ne može da se kaže da je 4. mesto uspeh, ali sigurno nije ni katastrofalan neuspeh. Nismo mi pali sa Marsa u polufinale, već smo tu došli krvavim radom, sa mnogo više utrošene energije nego Španija ili Francuska. Trebalo nam je više truda nego njima, zato što imamo manje talenta, i to je činjenica. Zbog toga igrači i stručni štab zaslužuju više poštovanja. 
Što se tiče polufinala, pored pomenute istrošenosti, i loše igre generalno, mi smo ipak imali šanse da dobijemo utakmicu, ali nismo imali igrača pobednika, koji je mogao da povuče ekipu kad je trebalo, i to je ono što nam fali trenutno da bismo bili vrhunska ekipa. 
Ipak, ove dve godine su donele dosta pozitivnog, kako u timu, tako i oko njega. Od igrača je izvučeno i više nego što trenutno mogu, a za ubuduće ostaje da se nadamo da će se pojaviti i dodati ovom timu neki naš Gasol...

Примеро Гериљеро

pre 8 godina

Све док будемо овак арогантни, охоли, самопрокламовани шампиони, све док се буде само златна медаља цијенила, ми нећемо имати среће и то злато ће бивати све даље и даље. Оволико непоштовање и обезвређивање бронзане МЕДАЉЕ је срамно. Ово није 1. пут да се овако понашамо у борби за 3. мјесто. Сјетимо се Турске 2010. године

Danac

pre 8 godina

Sale, tvoj stav je bio malo arogantan...nismo mi ameri da gadjamo 30tak trojki! 5 pogodimo po utakmici! Ti si odgovoran, hteo si brze pobede sa 3 poena, ali si na kraju unistio igru. Slab si trener kad dve utakmice igras na isti glupi nacin.

rade

pre 8 godina

tacno kad pogledam nase igrace svi su nekako masni bez misicne definicije, jedini nasi igraci u poslednje vreme koji su mogli da pariraju nba igracima su bili darko milicic i radmanovic. kod nas se mnogo gresi kod fizicke spreme mladih igraca uce ih razno razne taktike i odbrane a ne radi sa njima na odrazu, misicnoj masi i kondiciji

nogometas

pre 8 godina

Osnovni razlog je nekvaliteta momcadi gospodine Đorđević.Danasnja Srbija je prosječna momcad koja je na svim pozicijama limitirana....slusam gluposti na ovom portalu zadnjih par mjeseci i ne vjerujem...mi ce mo ...ovo..ono...finale,zlato i jos se prodaju kao poznavatelji kosarke...totalni ste luzeri kad ne vidite da vam je momcad očajna...kad ste osvajali medalje i to uvijek uz puno muke,krvi i srece...imali ste..Divca,Bodirogu,Stojakovića,Rebracu,Dordevica,Danilovica....danas imate Raduljicu,Kalinica,Ercega,Bogdanovica,Bjelicu,Teodosica i ostale....molim nek mi netko objasni...dal ste vi Srbi...sljepi,gluhi,ufurani ili nemate pojma o košarci?

Marjanovic Boban

pre 8 godina

Prvi razlog je sto si poturio pricu o mojoj povredi i da mi amerikanci ne daju da igram jer nisi imao herca da kazes ljudima u Srbiji da me ne zelis u reprezentaciji i da ti je bitnije da razigravas tvoje nove centre u Pao...

Joker

pre 8 godina

Jedan razlog je katastrofalan trener. Bogdan je morao da dobije više slobode! Sad je odlična prilika da se selektorsko mesto ponudi Duletu Vujoševiću.

Nikola

pre 8 godina

Najlosije placeni igrac u istoriji NBA je Djordjevic,naravno da ce takvom treneru uzdanica biti Teodosic koji nikada ni nece otici u NBA jer bi tamo prosao kao i njegov trener.Usput,ne treba ocekivati nikakve uspehe dok sa tribina bodre imbecili sa sajkacama,dok ceo svet uziva u sportu pametnjakovici ovo dozivljavaju kao bitke,bojeve i ustanke,a koliko u tome imamo uspeha najbiolje je da prokomentarise Sarenac!

Whodinny

pre 8 godina

Ti si prvi, zvezdice drugi, pa tek sudije i "domacini" treci razlog poraza... ako cemo pravo! Svaka cast sto se ne zalis i ne krivis druge, ali se pricaju price o losoj atmosferi u timu, a tome nikako ne dorpinosi losa priprema i vodjenje utakmica. Ekipa koja je kidala i imala prosek 80+ poena, svede se na sutiranje po 30 trojki i 60+ poena? Onih 20 je nestalo u nerazumevanju funkcionisanja necega? Nesto tu DEBELO ne valja poslednjih par dana...
Hocemo li priznati sada da su nedostajali za ovakve utakmice Bobi, Luka, Macvan, Stimara? Falilo nam je snage, volje, zelje, bezobrazluka... bice bolje valjda pred OI!?

Mile

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.

gordan

pre 8 godina

postujem i cenim selektora i mislim da treba da nastavi sa radom, ali (uz sve razumevanje njegove zelje da igracima da podrsku), ne prihvatam da se ovo proglasi i polu-uspehom, u konkurenciji koja je bila najlosija u poslednjih 15-ak godina, ne osvojiti medalju ima samo jedno ime: NEUSPEH. Jeste bila teska grupa, ali ocigledno su snage bile pogresno rasporedjene, nakon grupe smo igrali sve losije i losije i samo zahvaljujuci najlaksim mogucim protivnicima koji su bili bolji od onih koje smo mogli samo da sanjamo, stigli smo na vrata finala... samo da bismo tu konacno platili cenu tog pada forme... ispostavilo se da smo igrali kao sto neki trce trku na 10km, u prvim krugovima trce punom snagom, svakog ostave 3 kruga iza sebe, a onda kolabiraju i zavrse medju poslednjima... cija je to greska, neka analiziraju oni cija je to duznost, meni ostaje samo tuga sto smo opet, po ko zna koji put, ostali nedoreceni... ili je mozda to prava nasa slika, a sve drugo je nasa iluzija...

ivan

pre 8 godina

sasvim zadovoljavajući uspeh sa ekipom koja i nije baš vrhunska! bez ozbiljnog centra, sa jednim ozbiljnim krilom. sa nabeđenim plejom... ja sam više nego zadovoljan!

kme kmeeee

pre 8 godina

Klasične balkanske fore: šut nikakav, obrana ne postoji, Francuzi dominiraju u skoku, fizički neusporedivo jači, a Srbima za lošu igru krivi suci ...

roggann

pre 8 godina

Jel' moguce ovakva izjava? Covek postao arogantan, kao da je Fil Dzekson a ne "selektor pripravnik". Kakav to trener ne preuzme ni trunku odgovornosti na sebe nego prebacuje na ove mlade momke. Ko god zna ista o kosarci vidi da je njegova krivica. Djilase, znam da je tezak i nimalo popularan potez, al pokazi hrabrost i smeni ga za dobrobit reprezentacije

IRONemke

pre 8 godina

Ovo je nažalost Srbija, gde selektor ne preuzima odgovornost za neuspeh, 4. mjesto ili 14. meni kao Srbendi je svejedno, kad medalje nema, po povratku u Beograd da podnese otkaz, to je najrealnije, nadam se da selektor čita komentar. Pozdrav!

Sin Bludimir

pre 8 godina

"Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo."

Pa sta ako su se spremali celo leto, jel to problem neki? Pa da se postigne status mega zvezda u nekom drustvu kao sto ih oni imaju to je nikakva zrtva.

Sutra ce pobediti i pricace se i za 100 godina o njima, kao sto ce se Djordjeviceva trojka protiv Hrvata pamtiti dok je srpske istorije. Dakle ako naprave nesto sutra ulaze u istoriju kao carevi, jel onda velika zrtva spremanje celo leto?

Bullshit, ne moraju da igraju ako tako misle. Pa ni NBA zvezde za Olimpijadu ne uzimaju pare od US, dovoljna je slava i istorija.

Pamticu svaki sut dok sam ziv sa svih bitnih utakmica. To je dovoljno nekome da kaze da leto nije bilo izgubljeno.

Sto se tice reprezentacije. Teo nije za velika dela, on je luzer kategorija, kad je frka on puca. To je pokazao na F4 i svaki put sa reprezentacijom. Dok se ne pojavi novi Bodiroga, novi Djordjevic, novi Danilovic, mi necemo biti dominantni. To je fakat, a vreme ce pokazati.

Nele

pre 8 godina

Koliko ne voli Kalinu...a morao je da ga zove i drzi na klupi...odatle opaska za tviter...
Kalina sledece godine uzima EL zapamtite moje reci.

satelit

pre 8 godina

BRONZA manje-vise nebitno,ne donosi OI,ali... Stvarno je ruzno ovako pokvariti utisak relativno dobrog EPa!Bez borbe,bez zelje,neodgovorno! Ostaje ENIGMA sta se to desilo da smo u BERLINU bili briljatni,a kad smo se preselili u LIL kao neka druga Srbija da je igrala! Sad moramo ponovo da vratimo onu nasu igru sa SPa za kvalifikacije za OI! PODRSKA reprezentaciji,ali s vecim autoritetom vas kao selektora i borbom igraca!!!

Miki

pre 8 godina

A kako grupa Spanijcima nije oduzela mentalnu energiju? Zasto igrači ne mogu u utakmicama za medalju da pogode niti jedan otvoreni sut? Zasto si uopšte vodio Milosavljevica i Milutinova kada nisu igrali? Kako su mogli da igraju Evroligu u Partizanu a kod tebe ih nema nigde? Da li je istina da si onako reagovao kada si saznao da Bobi neće igrati zato sto si shvatio da ce Kuzmic ipak morati da igra i da ce tada sve izaći na videlo.....?

Аца трица

pre 8 godina

Замолио бих Бору Станковића да искористи свој утицај и контакте у ФИБИ како би се линија за 3 поена избрисала и "тројка" укинула.
Убише нас наше тројке.

samo zvezda

pre 8 godina

O svemu mozemo da pricamo, i mozda losoj igri, i losoj taktici ma o svemu, ali Sale, Vi i nasi igraci zasluzujete podrsku.
Ono sto vas tisti su sudije i to je svima jasno. Znam da cu verovatno dobiti gomilu minusa i da ce ovo biti "izgovor" za poraz u polufinalu. Ali nas su sudije tamo masakrirale. Pustili su Litvance da nas tuku, direktnim sudijskim "greskama" su nam uzeli izmedju 8-12 poena. Pogotovo Bogdanova rampa, Markovicevi poeni gde lopta prvo dira tablu, zatim Teova trojka. Samo ovo je bilo doboljno za pobedu od 4-5 poena. A bilo je jos ovakvih situacija. Tako da Sale, igraci, glavu gore, vraticete se jos jaci.

dragan1982

pre 8 godina

ovo sta selektor prica mi malo zvuci na izgovor ali dobro..sta je tu je.nadam se da je upravu da se sledece godine vracamo jos jaci.

NS

pre 8 godina

Samo nemojte kukati kako "nije moglo" ili kako su nam sudije krive! Pa nisu sudije sutirale trojke zbog toga sto nisu znale kako da pridju kosu a u odbrani pustale jeftine koseve i slabo skakale...
Nade ima samo ako primetimo da smo pogresili!
A pomoglo bi i kad trener ne bi dobio tehnicku poklanjajuci jedan napad protivniku!

Mrki

pre 8 godina

Nemogu da verujem trenerima u košarci kad svojim izjavama aludiraju na sudije kao oni su ih omeli a promaše trideset trojki na utakmici.
Možda ih je sudija izblokirao. Tajna je pogoditi slobodno bacanje kad nemaš j..a

Mito

pre 8 godina

U principu sam zadovoljan nastupom reprezentacije. Jedina primedba je Marković. Njemu treba zabraniti da šutira trojke sve dok reprezentacije ne vodi barem sa deset razlike i to samo jednu trojku po utakmici. Na svakoj utakmici da jednu trojku od 10 šuteva (malo karikiram ali nije daleko od istine).

@lex@

pre 8 godina

После прошлогодишње медаље и еуфорије, нарочито током овогодишњег славља пре тријумфа, говорио сам, полако и Ивковић је ово направио. Потребан нам је континуитет.
При томе сам мислио на континуитет медаља и успеха, а не на континуитет дечјих болести и лоших навика. Резултати отприлике исти: други, па четврти. Сходно томе, требало би да се прибојавамо квалификација за ОИ.
Када смо код континуитета, евидентно је да цигани настављају да пљују све што је гробарског порекла у репрезентацији. Тако је било прошлог пута са Тепаром, тако раде сада са Богданом. Хоће да га развлаче по блату, а човек био бољи од многих у које би се они заклели (Недовић, Симоновић, Калина). На његову срећу, он има нешто више петље од Тепаре, те га прозивка неће пореметити ни мало. Видело се то и у борби за бронзу. Једини уз Марковића коме се нешто играло. Све битне утакмице добио је један човек - Бјелица, а онда је пао у форми.
Знамо сви ко је морао да добије полуфинале или макар данас.
Сви знамо да имамо континуитет генијално добрих и катастрофално лоших партија у директној зависности од игре једног човека. А он, стабилан, ко лист на ветру. После пораза у било којој важној утакмици, није се вратио ко човек да одигра како ваља било за бронзу, било за квалификације. Спусти главу према паркету и нигде га нема, ни не погледа ка кошу, а мора, постављен је за главног и одговорног. С том праксом мора да се прекине.
Шта рећи за Ђорђевића, осим да је, као и Ивковић, много тео...

ana

pre 8 godina

Samo napred orlovi, nadam se da ne citate one mracne komentare koji nicemu ne doprinose, imate vi vasu vernu publiku koja vam je zahvalna i koja zna da ceni to sto radite.Ne odustajte!!!

aca_bg

pre 8 godina

Sa Bobijem u reketu bi ovo bila druga prica sa mnogo sretnijim krajem. To se vidi iz aviona. Cim naletimo na vrhunske 'petice' igra u reketu nam nestaje. Raduljica nije igrac za prvu opciju na toj poziciji. Osim toga mislim (pre par meseci sam dobio gomilu 'minusa' za ovo) da nam treba jedan Amer za poziciju keca kao rezerva za Teodosica. Kada protivnik pritisne Tea , nasa igra se raspada i pocinje ispucavanje do besvesti. Markovic nije kalibar za velike utakmice a ja ne vidim neko drugo resenje medju 'nasima'. Iako navijam za Partizan, mislim da je MWil pravo resenje jer je prosle godine mnogo doprineo Bobijevom usponu.

Александар

pre 8 godina

Кад селектор каже: "previše poštujem košarku da bih rekao ono sto me tišti" и "оvo je bila nemoguća utakmica da se pobedi, iz raznoraznih razloga" - шта је прва асоцијација која пада напамет? Вимблдонско финале Ђоковић-Мари 2013? Још један услов за "отварање поглавља"?
Или можда погрешно читам?

Ime

pre 8 godina

Uvek se ocekuje medalja. Selektore, na sva usta si pred prvenstvo vikao da je medalja nasa, i to zlatna. To mi se nije dopalo ni malo. Pomalo nezrelo za trenera Srbije.

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ovom timu dogodine priključiti Marjanovića,Jokića i Lučića umesto Kuzmića,Milutinova i Simonovića,a pre svega šutirati manje trojki,posebno Marković!

delija 84

pre 8 godina

Očekujem da Sale bude krajnje iskren i kad se vrati u Srbiju da odgovori da li je bilo pritisaka sa strane da se vode odredjeni igrači koji nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Kosarkas

pre 8 godina

Djordjevic je poceo da deluje ne samouvereno,vec pomalo i arogantno.Kalinic nakon nepravedno dosudjeno tegnicke u jednoj od utakmica(nisam siguran koja tacno) otisao napolje iste sekunde na klupu,Nedovic posle svake lose odbrane isto tako,za Simonovica da i ne govorim.Sa druge strane imamo Teodosica koji ima sav kredit ovoga sveta i dozvolu da sutira kad god pozeli,ma koliko puta da je pre toga promasio.Da ne pominjem kako ga je obilazio veteran Seibutis.Tako da smo dosli u situaciju da momci koji nemaju nikakav kredit kod selektora,prirodno ostanu i bez samopouzdanja i imamo rezultat ovakav kakav imamo.Zatvorili su nam najbolje,a podrska nema samopouzdanja da stvar preuzme u svoje ruke.Imam osecaj da je Kalinic najneomoljeniji Saletov igrac,kao i Nedovic,dok sa druge bas simpatise Markovica i Raduljicu.Nisam siguran,ali mislim da u medjuljudskim odnosima lezi problem.Takodje ni ne smatram ovaj rezultat uspehom jer nam se nakon grupe put do finala prakticno otvorio.U 1/2 finala smo igrali protiv napadacki jako limitirane ekipe,koju smo na napadacki arsenal trebali pregaziti.

Kikinda

pre 8 godina

1. Oterao Mitrovica igrao mu prvu petorku Kuzmic, bez utakmice godinu dana.
2. Ne zna. To sto je bio vrhunski igrac, ne znaci da je i trener.

Lažni trener u lažnom svetu

pre 8 godina

Ovaj nastavlja sa praznim pričama...
Čoveče ti si vodja ovim mladim ljudima, njihovi životi zavise od tvojih reči. Narod gleda, narod sluša, narodu treba inspiracija a ti već dve godine nastavljaš da zvučiš kao sledeći propali političar.
Što je najgore od svega u narednih 5 meseci nastaviće da srozava reputaciju i poštovanje koje je imala naša košarka, naši treneri i igrači.

Fedex

pre 8 godina

Rade,bravo na komentaru...,misli se,ako igras za reprezentaciju,mozes i da izgledas kao beskucnik...,NE obrijani,NE osisani,istetovirani...,zapustenost na nivou...,Novak,Federer,Nadal...,da li su se ikada pojavili kao da ih nije briga ni zasta...,a"malo"su vece zvezde od nasih ubedjenih lepotana zvezda...

markovic za 3 (12 puta u dva meca !!)

pre 8 godina

Alo covjece, pa ti si sam k´o papagaj ponavljao da idemo na zlato, na medalju, na zlato, na medalju ..... da bi sad poceo pricu kako, eto, znate, tesko je doci do medalje. Cudis se kako su ti igraci "pukli" pod pritiskom, a ne vidis da si isti TI LICNO stavio na njihova ledja nepotrebnim najavljivanjem velikih uspjeha srpske kosarke.

Suti i radi. U medjuvremenu se strucno usavrsavaj jer je ocigledno da si jos uvijek vise motivator nego trener.

cremcaffa

pre 8 godina

Treba biti bas zaslepljen pa ne videti neverovatan amaterizam selektora. Sale je legenda (svi ga volimo), ali kao igrac. Uradio je neke dobre stvari, odnos prema reprezentaciji, zalaganje, zajednistvo. Ova generacija ima buducnost ali joj treba bolji, iskusniji trener. Pa makar dobrih kosarkaskih trenera uvek imamo. Moze on i da se vrati za koju godinu, imali smo selektore u vise mandata

Dule

pre 8 godina

Odlicna igra reprezanticije, los dan sa Litvanijom i Francuskom.

Po meni Nedovic je pokazao da mnogo vise nego sto mu je bilo

dato. Herceg prijatno iznenadjenje, Makrovic sjajan. Steta da

Kalinic nije dobio vise prilike ili nije u ovom trenutku

mogao. Milos, Bjelica i Bogdan fantasticni igraci ali mi ]

se cini da nisu morali toliko oni da nose uz tako siroku

klupu.

Trojke su nas unistile, ne razumem zasto je dopusteno da

uopspe pucaju osim iz izradjenih akcija kao sto su bile

Markoviceve.

Sale bravo jos jednom i scim momcima, odlicni ste, vratili ste

kosarku gde joj je mesto i zelim vam sve najbolje u

buducnosti. Hvala za veliko uzivanje koje ste nam pruzili !

mare

pre 8 godina

Sale pa kako igraš 2 najbitnija meča sa mutinom taktikom iz Radničkog koja glasi: ispali po 30 trojki po meču, od 30 pogodi 5,6! I da ne zaboravimo šut za 2p. Podbacio si sa Kuzmićem i Milutinovom koji nije ni ulazio, ne može jedan centar da ti nosi celu igru pod košem. Teo je rodjeni gubitnik bitnih mečeva, čovek ne može ozbiljan trofej da uzme, jače ekipe ga udvajaju bez problema. A on kad stane naša igra staje.

Sasa jokic

pre 8 godina

Bez negativne kritike, ali ne moze se sve potrositi u utakmicama u grupi, treba malo dozirati, tempirati. Jeste bila jaka grupa, ali bezali smo od susreta sa Francuzima, trosili se i onda pukli od slabe Litvanije.
Sedam utakmica cekamo da sut proradi, a onda zakljucis, pa nije tu potanje da proradi, nego nemas sut.
Nemamo vanserijskog igraca, koji bi prelomio utakmicu, pogodio dva, tri vezana kosa i podigao ekipu, jednostavno nemamo.
Sale, ne mozes sa ovim timom ici na medalju, ralno. Nemas centra, nemas sut, nemas kontru, kako Sale.
Jedino za pojvali je igra u odbrani, ali sta vredi kada uzmes loptu, nema kosa u napadu i tako iz napada u napad.
U poslednje dve utakmice nismo videli kednu uigranu akciju, sve na silu.
Mora da se menj vise toga, da bi se racunalo na medalju. Malo manje prijatelja, vise strucnjaka u stab Sale.

Igor

pre 8 godina

Da su sudije bile pravednije možda bih i uspeli da pobedimo... Ali kako je tako je, svaka čast našoj reprezentaciji, sledeće godine će mo doći još jači ������

monarhista

pre 8 godina

Secate li se moje prve teme o ovom prvenstvu,ja za grobare imam ugradjene radare koji me NIKAD al nikad nisu izdali,jos pre prvenstva ej u toku borbe za titulu sale kritikuje Kalinu a i ne pominje pecarosa,onda krece sastav tima,prosto je NEVEROVATNO da otpada Mitrovic,da LAV Lazic nije bio ni u razmatranju,jedva je docekao da otpadne Bobi a Dangubu je minutazom naterao da otpadne u pripremama IAKO je nas najatletskiji igrac,stavka na kojoj je selektor insistirao,a vodi rovitog i potpuno neuigranog pa i psihicki nespremnog Milosavljevica ciji je ucinak bio statisticka greska.Kad je vec vodio svog Kuzmica poveo je i Milutinova samo sto ce ovaj igrati za vecnog rivala a ne za Pao a kad ga je vec poveo sto ga ne pusti i da igra na utakmicama koje smo dobijali prakticno u prvoj cetvrtini???
Sad Kalina,svaku je u grupi pocinjao,svaku otvarao za DESETKU mislim da je dve utakmice imao 100% ucinak za trojke!A onda kad je doslo prangijanje s trojkama nije ga pustio ni minut prakticno:-(
Da ne pricam da ga je u utakmici protiv Ceske izbacio POTPUNO iz ritma,namerno il iz neznanja nebitno je!
Glavna greska tek dolazi protiv Litvanije,imamo dva zaostatka i 12,9 sec a vrli trener gleda kako se treci ili cak cetvrti izbor zalece i ostalo znate,
Da ne napominjem da je i laik video da cemo "glavu izgubiti" budemo li srljali s trojkama,nista prekor,nista dranje kao na Kalinu,zasto?Pa zato ako ne das trojke moras reci sta cemo onda a on to NIJE ZNAO!!
Ostavka je logican sled dogadjaja!

SASA

pre 8 godina

Ne beri brigu Sale...

Samo ludak moze ovo smatrati za ne uspeh, i tebi i celom timu veliko hvala od svih nas za sve ulozeno...
Ne brini vratice se ovo nama, to je sigurno...
BRAVO ORLOVI

$$$

pre 8 godina

Mnogi su dolazili ovde i pisali: Italijani su divljaci/indijanci koji samo sutiraju trojke.A mi?

Teodosic kriminal u sutu za 3 i u odbrani.Jedino asistencije.A i one zatajile.Protiv Litvanije 3,protiv Francuske 3.

Reket busan kao svajcarski sir.

Neki ce reci - Nama fali Bobi.A Spanija igra finale i fali joj pola tima.I mnoge druge ekipe nisu bile kompletne.

Nema medalje,nema direktnog puta u Rio,nije otkriven i proguran nijedan novi mladi igrac.

Jel i dalje zovemo Amere da se igramo?

Slobodno lupajte minuse,ali smesna euforija nas je unistila.

ja

pre 8 godina

Superstar Teodosic neka se pokrije usima.
Trener isto tako, zato sto mu je dozvolio da igra ovu utakmicu iako se videlo da je nezainteresovan.

sustina

pre 8 godina

"Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja.

Objasnio.

Pera

pre 8 godina

Na proslom svetskom prvenstvu si dobio moju podršku, iako sam na početku mislio da pojma nemaš. Sada ti verujem i verujem da znas sta radiš. Za mene si najbolji selektor!

Nenad

pre 8 godina

Uprkos tome što ''previše poštuje košarku'' ipak nije izdržao da ne napravi implicitnu prozivku na račun suđenja.
Stari srpski običaj kad se izgubi.
Al' da smo izgubili tesno, pa da i ima nekog smisla ta njegova opaska, nego što nam se tim kroz celu nokaut fazu progresivno raspadao.

Đorđe

pre 8 godina

Ne znam samo odakle nam pravo da se proglasimo favoritima. Koje mi to vrhunske igrače imamo?! Jedino je Teo top klasa. Bjelica- dobar klupski igrač, odličan učinak iz drugog plana, ali daleko od Bodiroge sa kojim su ga neki poredili.
Bogdan može da odigra vrhunski, ali kada, e to već niko ne zna. Još uvek nije formiran igrač koji pravi razliku.
Raduljica- većinu poena dao je zahvaljujući asistencijama Tea i to protiv Finske i Češke koje igraju bez klasične petice. Protiv Valenčijunasa i Gasola videlo se koliko je ustvari nemoćan.
Ostali su suvi prosek i ništa više od toga.
Tako da im ja čestitam na ovom rezultatu, borili se, dali sve od sebe, ali za nešto više treba i više znanja i kvaliteta koji mi nemamo.
Ako se plasiraju na OI u Riju, biće to veliki uspeh srpske košarke, a tamo uz Bobija, Jokića i možda još nekog, možda i dođemo do prilike da se borimo za medalju.
Hvala Sale, samo nastavi.

zagor

pre 8 godina

s obzirom na raspolozivi kvalitet, 1/2 je bilo realni maksimum. finale bi bilo neverovatan uspeh. vazno da nastavimo da napredujemo i zadrzimo kontinuitet. ne moze da se uzme medalja u ovakvoj konkurenciji, kad je raduljica jedini igrac koji moze da da poene iz reketa (i to vrlo tesko protiv.igraca kao valancijunas i gober). ovo je realno, a razocarenje je mozda sto nam se posle neverovarne pobede protiv spanije otvorilo da lakse mozemo do finala. kazem, bitno je da sledece godine budemo za klasu bolji, a ovo je sve ipak o.k.

AlCapone

pre 8 godina

I ja mislim da nema dobrih razloga za negativnost. Realno na ovom evropskom prvenstvu ni jedna reprezentacja nije pokazala kontinuitet ili neko odstupanje od ostalih. Pogledajte Spaniju, da je Schroder pogodio ispali bi u grupi, a dosli su do finala. I to pre svega zahvaljujuci jednom vrlo rasplozenom i odlicnom igracu. Litva - koliko utakmica je samo dobila sa malom razlikom i na nekima se jedva izvukla.
Cak mislim da je na ovom prvenstu do polufinala Srbija jedina pokazala kontinuitet i timski duh. Ali bilo je problema od pocetka i to se je moralo pokazati. Zelje je bilo, atmosfera u timu je bila odlicna, bilo je borbe i svega, ali mozda je falilo malo onog fajterskog duha iz proslog svetskog prvenstva. Setite se samo one zadnje utakmice sa Spancima, kad je Đorđevic prema kraju utakmice zaradio tehnicku gresku i potpuno napalio igrace. Onda su pali svi redom - Brazilci, Grci, Francuzi.

Nismo imali sutersko raspolozenog igraca, a trebali su nambarem trojica njih. Do polufinala uvek je neko odskocio ali onda i toga nije bilo vise.

U utakmici sa Litvancima videlo se da nema dovoljno agresivnosti, pokusavalo se igrati skoro bez kontakta - puno pokusaja za tri poena, nebranjenih prodora. Marjanovic nam je nedostajao.

Đorđevic je odradio dobar posao. Koji trener preuzme reprezentaciju i u prvoj godini postane vice sampion sveta, a u drugoj polufinalista EP? Selektor nam je odlican.
Samo napred momci, mi verujemo u vas!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Previse postuje kosarku da bi rekao sta ga tisti?!
Najveca glupost koju je neko izrekao od kada se igra kosarka.
(Vlada, 20. septembar 2015 17:49)

Ovakva izjava ne može ni na šta drugo da se odnosi osim na suđenje u polufinalu i danas - i zaista je teška glupost.

Nikola

pre 8 godina

Cinjenica je da realno ima kvalitetnijih ekipa od nas. Francuska i Spanija to sigurno jesu, a ekipe kao sto su Italija, Grcka i Litvanija ako nisu kvalitetnije nisu ni slabije. Prosle godine smo imali neko divljacko samopouzdanje koje je ovaj put izostalo i ostvarili smo realan rezultat u odnosu na kvalitet koji posedujemo. Naravno da ukoliko je neko kvalitetniji na papiru to i ne znaci da ce uvek i pobediti, ali ovaj put je bilo tako. Naravno, kada to kazem prvenstveno mislim na mec sa Francuskom, koja je bukvalno na svakoj poziciji kvalitetnija od naseg sastava i to je apsolutno objektivno misljenje. Sto se tice meca sa Litvanijom, najvise krivim strucni stab jer nije uspeo da izgradi samopouzdanje kod igraca kada je to bilo najpotrebnije i dobila nas je ekipa slicnog kvaliteta ali sa vise motiva. Inace mislim da je ovo odlican rezultat ukoliko uzmemo u obzir igru u nokaut fazi, gde mislim da smo imali i srece da nismo imali kvalitetnije protivnike pre Litvanije. Na pocetku drugog poluvremena polufinala, kada smo trebali imati psiholosku prednost jer smo stigli veliku razliku, ekipa pocinje poluvreme sa cetiri napada bez kosa, bez uigrane akcije, nekako bez ideje i samopouzdanja. Tu se videlo da strucni stab nije dobro spremio igrace, i tu su se nasi snovi rasprsili.

loznica

pre 8 godina

(istina, 20. septembar 2015 19:27)
Jesi li tako govorio i posle drugog mesta na Svetskom prvenstvu. Zao mi je jedino sto nisu zapusili usta DUSEBRIZNICIMA botovskim, ovako svaka im cast. U vrhu smo evropske i svetske kosarke, to je vrlo bitno. I dalje mislim da smo ekipa za finale, ali malo slabiji sut protiv Litvanije nas je kostao. Zato bolje dajte podrsku ovim sportistima, ljudima, pravim ambasadorima Srbije, ili cutite jer ste tako pametniji.

sve je relativno

pre 8 godina

Duda je bio na meti silnih kritika posle EP 2013. On je izgubio četvrtfinale od tada za nas prejake Španije, a imao je i lošiju ekipu nego sada Sale. Duda je krađom izgubio finale sa dream timom 2010. Nemamo više takve zvezde kao u Atini i Indijanapolisu. Mislim da bi Đorđević morao izboriti polufinale u Riju, da bi zaslužio opstanak na klupi.

Skr

pre 8 godina

Oni moraju da izvuku pouke iz ovoga ali moramo i mi kao navijaci. Istorija i tradicija, sve je to lepo ali moramo prihvatiti da mi nismo ona drzava od pre 20/30 godina, imamo manji fond igraca, nikakvu infrastrukturu, ulaze se minimalno i klubovi jedva prezivljavaju. Svaka medalja za nas treba da se smatra velikim uspehom a ne nesto sto se ocekuje. Pa pogledajte malo objektivnije nas tim, 2 odlicna igraca koji imaju obicaj da zakazu pod pritiskom (final 4), nekoliko mladih igraca koji mogu mnogo ali jos nisu na vrhunskom nivou, nekoliko iskusnih igraca koji tesko da bi bili starteri u bilo kom ozbiljnom timu. Jedini razlog zbog kog smo ocekivali zlato je Djordjevic koji je, cinilio se, fantasticno uklopio tim pa su svi izgledali kao prvoklasni igraci. Jednostavno, morali smo sve karte pokazati u grupi i to nas je kostalo, da smo tempirali formu za polufinale, mogli smo naleteti na Francuze/Spance u osmini/cetvrini finala i potencijalno (cak i uz dobru igru) ispustiti i kvalifikacije za OI.

iz Lila

pre 8 godina

Upravo sam se vratio iz Lila. Bio sam cetiri reda iza klupe, igraci su se zaista borili u odbrani, SAle odlicno vodi, nisam primetio nijednu pogresnu reakciju s njegove strane. Mi jednostavno nismo mogli bez Bobana, ne moze Raduljica sam, prosle godine je tu bio Krstic - ni Divac nije mogao sam, bili su tu Radja, Savic, itt. A zna se ko je kriv sto Marjanovicu nije dopusteno da igra.
Inace Francuzi su igrali vrlo ostro, ne znam da li se to na TV videlo, uzivo je bilo ocigledno. U ovakvoj igri nismo imali sanse, jer da smo mi igrali isto (sto je bilo potrebno), nama bi svirali mnogo vise nego njima domacinima. Mozda je to ono sto Sale nije hteo da kaze... inace se slazem sa SVIM sto je Sale izjavio, odlicno sazeta situacija.

Zarkovic

pre 8 godina

Finale pre finala je bilo Francuska-Spanija! Znam da se mnoge patriJote nece sloziti, ali dok je Srbija pokazala najvise u grupi, ove dve ekipe su pokazale najvise u onom drugom bitnijem delu turnira. To polufinale izmedju Fra i Spa je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam gledao, i borba na jednu loptu. Malo je ponizavajuce za sve ostale ekipe da Spanija osvaja zlato i bez 6 standarnih reprezentativaca (Riki Rubio, Ibaka, Navaro, Mark Gasol...)

Del piero

pre 8 godina

Apsolutno podržavam Đorđevića i mislim da treba da ostane selektor i dalje, ali takođe mislim i da bi morao da objasni šta se dogodilo protiv Litvanije, zašto je birao igrače kako je birao, zašto je vršio rotacije kakve je vršio itd.

Sr

pre 8 godina

Ma gde nam je generalno kosarka bila u periodu dok Sale nije postao selektor i npravio ovu ekipu !? Pa smo sad i jos nezadovoljni sa cetvrtim mestom !
Realno posle svega i ovo je za nas uspeh i podstrek za dalji rad. Skola i sticanje iskustva za dobijanje meceva u zadnjim trenucima protiv Litvanije pa bi i dalji rezultati bili sigurno drukciji !
U svakom slucaju samo napred uzdignute glave !

Чигирибаубау

pre 8 godina

(nogometas, 20. septembar 2015 17:56)Здраво "susjede",напокон сте изашли из мишије рупе!Кога ви имате право да критикујете?А колико знам и тај ваш "nogomet" није ништа посебно!Зато назад у рупицу и тишина!!!

Bari1991

pre 8 godina

Sada znamo šta pripreme znače, atletski pre svega“, rekao je Đorđević.

A do sad to nisi znao?
($$$, 20. septembar 2015 17:09)

Ne,nego je nekoliko igraca zbog povreda bilo spreceno da prodje kompletne pripreme,te su pred kraj prvenstva fizicki pali,sto je sasvim normalno.

Pozitivne dileme

pre 8 godina

"Bilo je nemoguće pobediti" se kao izjava odnosno stav meni ne dopada. Naš tim upravo je tako i igrao. Ta izjava skoro da pruža objašnjenja naše "izduvane" igre. Na stranu to zapažanje, ne mislim da je preterano bitno ali nije ni nebitno. Mnogo je bitnije sagledavati stvari uravnoteženog stanja duha i čistog pogleda u činjenice od kojih su neke sledeće (mislim da su rečite): Španija je prvak Evrope sa dva poraza (jedan od nas), Litvanija viceprvak takođe sa dva, mi smo sa dva poraza četvrti a Francuzi sa samo jednim tek treći. Tačno je da je sistem takmičenja takav da takve ishode omogućava ali je još tačnije da ti bilansi imaju svoje duboko značenje. Primećujem da smo u drugoj sedmici šampionata pokazali naličije svoje igre sa bilansom 2:2 i završili na 4.mestu. Da li je šteta što je došlo do tog ishoda? Zapravo, nas su samo Francuzi nadigrali, Litvanci su nas samo nadjačali, u htenju preko boljeg atletizma (naši su fizički u drugoj sedmici jako pali i povukli na gore čitav koncept igre a samu igru naročito). Tu je stručni štab podbacio, više nego igrači. Oprostiva greška ukoliko se izvuku pouke i ima ZNANJE da se ona ne ponovi. Saša Đ. je napravio nešto novo u našem nacionalnom timu, uneo pozitivnu energiju i osmislio igru našeg tima. Očigledno ima viziju koja ide malo ispred igračkog potencijala kojim raspolaže. Nemamo super-igrače poput Gasola, naši moraju uvek da budu jako dobro fizički spremni. Dve godine Sašinog rada su poboljšanje naše košarke, otvorio je perspektive.

vitez koja

pre 8 godina

Bravo Sale, pruzio si malo srece i samopouzdanja sa ovim momcima malo narodu u ovim teskim danima. Istinski ljubitelji kosarke ce vas podrzati, makar ispali u grupnoj fazi jer svako zna koliko je tesko sa mesec dana stvoriti hemiju i tim koji mi imamo. Malo ishitren sut za 3, izuzetno lose sudjenje,nedostatak samopouzdanja i istrosenost u grupnoj fazi su doveli do ovoga, ali vraticemo se u Riju jaci za Bobija i za tebe iskusnijeg kao trenera u Panatinaikosu. Forma je prolazna, KLASA JE VECNA. HVALA MOMCIMA I UPRAVI ZA SVE!

Millennium

pre 8 godina

Nije strašno, sve dok se nauči iz grešaka. Najbolje ekipe su pale pred nama, a jedna od njih je najverovatnije novi šampion. Znači da može. Ja zaista, iskreno verujem da će biti samo bolje. Sledeći put će svi biti bogatiji za neko iskustvo, što igrači, što stručni štab na čelu sa Salom. Igraće i neki novi, mlađi. Naša košarka ima lepu budućnost. Ovi porazi bole, ali će kasniji uspesi značiti više.

Suština

pre 8 godina

- Đorđević dobija još jednu šansu kao selektor u kvalifikacijama za OI, a nakon toga i na OI.
- Đorđević je veliki motivator i autoritet, ali mana mu je ono što ima Duda Ivković kao prednost a to je taktika.
- Ne razumem da nije mogao da igrače usmeri ka košu, a ne da 2/3 naših napada bude šut za 3. Koji je užas!
- Smatram da je talentovan da bude naš novi veliki trener, ali očigledno da je malo pao u svom usponu. Nadam se da će sledećeg leta da se vrati na pravi put.
- Sledećeg leta Bobi, Raduljica i Jokić moraju biti naši centri.
- Erceg je pristojno odigrao sa Bjelicom, pa bi trebali nastaviti s njima
- Kalinić mora kao i selektor, da se vrati na put napretka. Dragocena bi bila eksplozija Dangubića i da on ide.
- Za bekovske pozicije nema mnogo razmišljanja, s tim da bi na pleja možda trebalo zvati nekog kreativca, ako se taj pojavi uopšte. Nadam se da će Jović imati dobru sezonu u Zvezdi.

dragutin

pre 8 godina

Nista Salu nije promaklo apsolutna tacna analiza samo postoji jedan problem a to je sto ne mozes ti da treniras da budes bolji u skoku od Rudija Gobera Gasola i Valanciunasa treba ti igrac koji ima te dimenzije.Dosta posla predstoji i dalje kapital od onog srebra nije potrosen.

Briljantin

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu

Nemanja

pre 8 godina

Raduljica cim je naisao na centra nema ga nigde. Cime je zasluzio da bude u reprezentaciji kada je igrao samo u Kini mesec dana. Bogdanovic igra ma slavu iz Partizana. Trojke su nas unistile. Nije mi jasno cemu toliko forsiranje suta za 3. Nema prodora, suta za 2. Pali su na kraju, ali objektivno centra nismo imali. Za Raduljicine poene protiv Islanda, Finske i Ceske zasluzan je Teo. Zamerka za neigranje Milutinova, stvarno velika zamerka. Decko je igrao protiv Bobija i to sa dosta uspeha, misljenje je da je trebao da dobije vise prostora. Raduljica je forsiran jer ga je Sale doveo u Panatenaikos. Nadam se da ce Bobi biti naredne godine u timu, tada c se videti sta znaci kvalitetan centar. Krstic je bio taj koji je nedostajao.

stonetemplepilot

pre 8 godina

izgleda da su se svi "selektori" preselili sa fudbala na kosarku... Momci su dali mnogo,ubedjen sam, sve od sebe. Imali su posten pristup, a da smo kojim slucajem naleteli na Hrvate, bili bi narodni heroji bez obzira na zavrsni plasmnan. Svaki respekt.

surla

pre 8 godina

To i jeste problem, kaže bili već viđeni kao šampioni. A to je sport, pa i život, sve mora da se potvrdi. Realno, četvrto mesto nije neuspeh ali prestanite već jednom da nas pred svako takmičenje gušite nekim očekivanjima.

Goran

pre 8 godina

E pa sasa ne bih se ba slozio. Kazes imali smo otvorene suteve a sve promasimo. Pa na cijelom prvenstvu ste forsirali sut za 3 poena iako je realizacija uzasna. Svi znamo da su imali 9 od 12 pogodjenih trica kao sto si imao u funalu protiv Litvanije 1995 da bi lako pobijedili sve ekipe ali nema u ekipi sigurnog sutera a takva igra se ipak forsirala!!!

Blek - Chicago

pre 8 godina

Četvrto mesto je sasvim realan rezultat. I meni je žao, ali bolje od ovoga nismo mogli da postignemo. Litvanci su nas razbili agresivnom igrom i većom požrtvovanoœću. Protiv Francuza momci su bili totalno emotivno prazni. Sale i momci, glavu gore! Sa Bobijem u timu biće u budućnosti mnogo lakše...
Eh, kada bi u svemu bili četvrti u Evropi gde bi nam bio kraj.

danix

pre 8 godina

Mi smo danasnju utakmicu izgubili kad i onu protiv Litvanije.Ekipa je odlicno odigrala pet teskih utakmica u najtezoj grupi na turniru sto je iscrpilo glavne igrace jer situacija nije dopustala da pravo zaigra 4-5 igraca iz drugog plana.
Teo i Bjelica su,jos od Finske,poceli stavljati led na koljena i vidjelo se protiv Ceske da nemamo vise snage,a kad nemate snage,nema ni koncentracije pa ni igre a ni dobrog suta.
Sale je pokusavao da ubacuje rezerve sto je vise mogao,takticki je dobro vodio ekipu i zato mislim da se Saletu nema sta prebaciti za vodjenje ekipe.
Litvanija je bila samo fizicki jaca od nas i to je odlucilo,a danasnja utakmica je potvrdila da smo bili totalno isrpljeni,i fizicki i mentalno.
Medjutim,ovo ipak nije neuspjeh i ja mislim da ce ekipa,sa nekim osvjezenjima kao sto su Bobi,Jokic,mozda Keselj ili neki mladji igraci,biti jos jaca.
Srecno momci,glavu gore,sada smo u vrhu gdje odavno nismo bili i bice jos mnogo prilika za dokazivanje.

I orlovi i sokolovi

pre 8 godina

@Crnogorac 101%
Mi jesmo sila u košarci.
Drugi u svetu, četvrti u Evropi.

Samo šteta što se sve svelo na individualni kvalitet pojedinaca.
Nigde igre, nigde sistema.
Stručni štab zakazao.

zarkesrb

pre 8 godina

Sale legendo ja i dalje verujem tebi i nasim kosarkasima ali molim te sledeci put 3 puta meri 1 seci u odabiru pojedinih igraca (tipa Kuzmic) i nateraj ih da vezbaju suteve jer procenat suta za 3 poena je sraman.Pozz i u Riju do medalje!

Dejan Wien

pre 8 godina

Svaka cast Saletu i timu. Formirana je dobra ekipa od mladih igraca. Siguran sam da ce se na sledecem takmicenju (daj Boze na Olimpijadi) slusati nasa himna. Jos jednom, hvala momcine, ponosan sam sto ste moj tim!

hudbje

pre 8 godina

Sve ce doci na svoje, Sale, samo napred. Igrali ste kao zmajevi najveci deo turnira i ucinili ste sve nas spremnijim da poverujemo da su dobre stvari u zivotu na dohvat ruke. Vi ste ponos Srbije i hvala vam na svemu -- osecanje ponosa koje sam imao gledajuci vas u Berlinu niko nikada nece moci da mi uzme. A tuga iz Francuske ce proci.

Vladimir

pre 8 godina

Bili ste odlicni i zaista mi se svidja kako igramo. Doslo je do malog pada u zavrsnici takmicenja, bilo je i greski, ali i to je normalno. Samo napred.
Sve najbolje u buducnosti!

P.S.
Ne obracajte paznju na komentare nasih raznoraznih suseda. Kompleksi su to.

pedala

pre 8 godina

Sada je lako biti pametan, ali da smo izgubili od Italije pa otišli u drugi deo žreba i pobedili Grčku, možda bi se dizali i medalja ne bi izmakla makar bronzana. Ovako,prepotentno i loše. Ako se iz ovoga izvuku pouke, osvajacemo medalje sledećih 10 godina.

Djape knez

pre 8 godina

Sale je solidan trener i sto se tice strucnosti mu ne zameram nista. Samo mi nije jasno...danasnja utakmica, Milosavljevic nije ulazio u igru, Milutinov nije ulazio u igru...mislim da je jedina greska u njegovom sastavu,olako se odrekao nekih igraca.

nex

pre 8 godina

Izborite se za Rio,i mnogo toga ce se stalasati i doci na svoje. Shvati to kao zivotni cilj,igrajte kao sto ste igrali grupnu fazu,i nece biti problema. To ova ekipa moze. Bice tu jos nekih izmena,prvenstveno Bobi, i ja mislim da ce biti ok. EP je odmah vec 2017,tako da samo polako. Po meni je veci uspeh 2. mesto na SP nego prvi na EP.

Dr. House

pre 8 godina

A glavni razlog je taj sto si pogresno razigravao igrace u grupnoj fazi. Pa ti Bogdan igrao sve vreme na 3, a najbolji je kad ima loptu. Sto par bekova koji se rotirao izmedju Tea, Markovica i Nedovica nije za jake utakmice. Tako nisi imao prvu petorku kao ni bitne igrace sa SP Bogdanovica i Kalinica , uz Krstica, spremne za zavrsnicu. A najveca greska je sto nisi obuzdao teodosica niti reagovao na sledeci podatak:

Teo je imao katastrofalan +/-, na pslednje tri utakmice !!!

1/4 Ceska +1, za 30 min. sa njim, a za ostalih 10 min. bez njega +13 (sut 3/11-0-6 za tri)

1/2 Litvanija -6 za 29 min, za ostalih 11 +3 (sut 4/11)

i protiv Francuske -25 !!!! za 27 min. za preostalih 13 bez njega +12 !!!!!!!! (sut 0/9)

TOTAL : -30 za 86 min sa Teom na parketu a preostalih 34 min. bez njega + 38 !!!!!

Frapantan podatak, kad se ima u vidu koliko se pontecira njegov ZNACAJ na NASU igru, i koliko navodno padamo kad je on van.

PA OCIGLEDNO JE NJEGOV UTICAJ VELIKI ALI POGUBAN kad je u igri a ne suprotno !!!

Stefan

pre 8 godina

Sa kvalitetom igrača koje posedujemo, ovo je uspeh. Mi bolje od ovoga nemamo - mnogo više igrača je bilo odsutno iz nekih drugih ekipa, nego iz naše. Realno treba pogledati ko ima koliko NBA igrača, i jasno je gde smo. E sad što se pred prvenstvo stvorila atmosfera da možemo do zlata, podigla do usijanja nakon prvog mesta u grupi, to je nešto drugo. Na primer, lično smatram da je Bogdanović vrlo limitiran za ulogu koja mu je namenjena, ali mi boljeg od njega nemamo!

El lobo

pre 8 godina

Pokazali smo dosta. Ove godine, eto, nismo bili za medalju, ali smo u samom vrhu. Mislim da ni jedna reprezentacija, osim eventualno Francuske, nije mogla da racuna na medalju. Pratio sam sve utakmice u nasoj grupi, pa znam koliko je malo falilo Spaniji da ispadne, a eto ih sad u finalu. Zauzeli smo visoko mestu u drustvu najboljih i na tome cestitam Saletu i momcima i zelim im pre svega puno uspeha u njihovim klubovima, a potom je i uspeh reprezentacije neminovan.
Hvala vam za sve.

vojislav

pre 8 godina

bravo momci pa nemojmo sada svi pokupiti zlato dosta je zlata uslo u srbiju ove ogodine ostavimo za sledeci put,,recimo pokupicemo ga u rio to ce biti mnogo lepse

Tata Ikun

pre 8 godina

Tim je odličan, samo da “upravni odbori“ i razni drugi muljatori u našem sportu ne umešaju ruke i eto nama uskoro šampiona, na čelu sa Đorđevićem.

dusko

pre 8 godina

Jesam li samo ja primetio da je pominjanjem tvitera aludirao na Kalinića ? :)
Boze kakvi smesni razlozi, znao sam da nesto nije uredu
(Briljantin, 20. septembar 2015 19:23)

A sta je Kalina objavio na tviteru?

google

pre 8 godina

Inace, pojavile su se price kako je na turniru doslo do raspada unutar ekipe.. Da se Djordjevic posvadjao sa Kalinom, a da je zatim Teo stao na Kalininu stranu, dok Bjelica nije hteo da igra uopste. Definitivno se nesto rastimovalo nakon odlaska iz Berlina sto smo svi mogli da vidimo. Ovo su verovatno samo kuloarske price, ali svima je poznato koliko stvari nikada, i sa pravom, ne dospe u javnost o dogadjanjima tokom ovakvih prvenstava, posebno ne u slucaju ako se osvoji medalja. Svejedno, ocigledno je da problemi u timu postoje.

Dragi

pre 8 godina

Lose tempirana forma. Teodosic zakazao kad je bilo najvaznije. Nije bas kapitenski, ali se trudio i ne bih mu zamerio. Losa odbrana u reketu i mnogo lakih poena za Francuze. Razloge ne treba traziti van terena. To nisu razlozi, vec izgovori.

roby

pre 8 godina

Ostaje gorak ukus, jer su sjajno igrali u Berlinu. Kako su presli u Francusku, svaku sledecu utakmicu su igrali losije od prethodne, steta :(

Sketba

pre 8 godina

Nadam se da ce selektor objasniti zbog cega smo u Berlinu gledali jednu,a u Lilu drugi reprezentaciju.Prica da je u pitanju pritisak ne stoji,jer u klubovima igraju za veliki novac i itamo podnose pritisak dobro,nisu deca.Tako da je prica o pritisku samo izgovor.Evidentno da je doslo do nekih razmirica,to se moze primetiti i po kretnjama bez lopti u napadu,koji u poslednje dve utakmicd nije postojao.Igra se svodila na sut za 3,obicno preko cuvara,kao i individualni pokusaji pojedinih igraca.Mislim da javnosti nije krivo zbog samog poraza,ne zbog nacina na koji koji su ove dve utakmice odigrane.Da su nam Litvanci ubacili 15 trojki,napadacki nas unisitili,niko ne bi imao zamerki.Ali,za ovako bezidejnu i indisponiranu igru niko ne moze da kaze da je los dan.Bad bih voleo da znam sta je uzrok ovako losoj igri,jer mi nije jasno.
P.S. Ako je Milutinov mogao da igra protiv najdominantijeg centra u Evropi u poslednjih 10 godina,ne znam zbog cega ne bi mogao da cuva Valanciunasa ili Gobera.

Dragi

pre 8 godina

Selektor je rekao kada je preuzeo reprezentaciju na TVu da mu je cilj da pobedi Spaniju! Cilj je ispunjen ! E sad...ko sta..kako gde...zasto....to ja ne razumem :)

Larry

pre 8 godina

Iskreno posle svega prikazanog ne mogu da tvrdim da je 4. mesto uspeh. Ne smemo da zaboravimo da smo mi Srbija i kakvu košarkašku tradiciju imamo i zato uvek treba razmišljati o najvišem plasmanu. Bez obzira, pozitivna stvar je da smo bili u konkurenciji za medalju i da smo u samom vrhu ali sve osim medalje za mene je neuspeh,znam da i Sale tako misli i da se ne zadovoljava ovime. U svakom slučaju želim našim momcima uspešne klupske sezone, mnogo rada i truda, dobrog zdravlja i da nam se sledeće godine vrate još bolji, zreliji, iskusniji i da nas obraduju dobrim igrama i nastupom u Riu. Saletu takođe mnogo uspeha u PAO. Srećno do godine!

Кванте

pre 8 godina

Сетимо се само претпоследњег места на Олимпијади у Атини, па краха 2005., па пораза од Нигерије 2006. Онда нисмо прошли групу 2007. када је Славнић водио екипу. На Олимпијади 2008. нисмо учествовали. Кошарка нам је била у великој дубиози крајем прошле деценије, а сада смо вицешампиони Света и четврти у Европи. Уз Бобана Маријановића и опорављеног Владимира Лучића можемо доста да учинимо. А Јокић има тек 20 година.

Muta nikolic

pre 8 godina

mnogi se pitaju sta je razlog nase blede igre u lilu u odnosu na berlin.
Pa sasvim je jasno da je nakon berlina izgubljena hijerarhija u ekipi. Protiv spanaca raduljica nista nije igrao ali smo pobedili jer se znalo ko kosi a ko vodu nosi, i znalo se ko je glavni da tako kazem, lopta ide teu i bjelici a ostali cekaju sansu iz prikrajka.
U lilu smo gledali ispucavanja markovica, nerezonske odluke bogdanovica, masenje celog kosa od strane nedovica i simonovica, erceg je blesnuo jednu utakmicu pa se izgubio.
Jednom recju izgleda da je djordjevic negde u prelasku izmedju ova dva grada izgubio autoritet i da su manje bitni igraci igrali svoju igru

statistika stiska

pre 8 godina

@Bravo Francuzi. A vi srbi mnogo ste poleteli. Shvatite niste vise sila u kosarci.
(Crnogorac 101%, 20. septembar 2015 18:35)
Preporučujem (+31

Dakle statistika ne laze- ovaj internet sajt je pored ovog koji se lazno predstavlja posjetilo jos 30 gradjana iz susjedne republike.

kun

pre 8 godina

Samo napred, prosetali smo se kroz najjacu grupu, igrali polufinale na jednu loptu, pod sumnivim sudijskim kriterijumom. I to sa nekim povredjenim igracima, bez Marijanovica. Dve utakmice izgubiti, od Francuske i Litvanine i takvim okolnostima je dobar rezultat. E sad,sami ste krivi sto ste nas navikli na nemoguce. Idemo u Rio.

s

pre 8 godina

Ovo sa tviterom verovatno misli na Nedovica, sto nije bas fer, nije on toliko lose igrao, cak je mozda i izgledalo bolje dok je on bio na terenu nego kada je bio markovic.Trebao je njega da upari sa Teodosicem jer kada udvajaju Tea Nedovic ima bolji sut nego Markovic i prodorniji je ka kosu. Drugo nismo se mi ispucavali za tri zato sto su hteli nego zato sto su nam tu jedino opciju francuzi ostavljali, prvenstveno je presecena igra 2 na 2, sa teom i raduljicom, a kako raduljica ne moze da iskreira 1 na 1,+ sto se u nasoj skoli kosarke izgubio sut sa poludistance, jasno je bilo da ne mozemo uzeti medalju. Ovo je prvenstveno greska strucnog staba,pogotovo u poslednje dve utakmice.Ako je ono juce bilo iznenadjenje danas je trebalo to da se ispavi, sto nismo ucinili, dakle zakazali su pripremi utakmice.Protiv litvanije greska je bila prvenstveno strucnog staba dko je danas iskljucivo greska Saleta. Uporno se islo da Erceg cuva Gobera,sto nikako nije ovaj mogao da ucini,dugo smo igrali sa tri niska igraca, gde je teo ostavljen da cuva Zelabala, Markovic na Diou, dato je previse da suria Markovica za 3, bez protoka lopte, sve se svelo na igru 1 na 1, kasno je dolazio tajm aut, ubacivanjem u igru Kuzmica kada se trebalo bribliziti francuzima,a on nema nikakav ucinak u napadu,jedino kada mu se servira lopta na tacni.Sto selekcije igraca tice jedino je bila greska sto smo doveli prevelik roj defanzivnih igraca(Kuz,Gagi,Markovic,simon),makar umosto prvo dvoje su trebali ici neki drugi

srdjan

pre 8 godina

Kao prvo, svaka cast momci. Bio sam ponosan gledajuci nasu igru u grupi, kako smo lomili sve redom, kulminacija bila u utakmici sa Italijom. Videlo se kako je dosla 1/8 finala da se slabije igra, da je pritisak veci, u 1/4 finalu mi je bilo jasno da je vrhunac nase forme prosao. Nadao sam se Litvaniji jer sam mislio (i dalje sam ubedjen) da smo bolji od njih. Ali za razliku od svetskog prvenstva kad smo dobro tempirali formu i bili sve jaci i uigraniji ka kraju prvenstva sad je bilo obrnuto. Ali dobro Sale je jos mlad trener i siguran sam da ce dosta nauciti iz ovoga. Vidi se da nam je nedostajao centar, jer Radulja je odigrao dve utakmice na nivou a ostalo realno slabo, Kuzmic nije kalibar za polufinale ili finale, a Milutinov nije ni dobio sansu. Bobi ce mnogo znaciti za ovu ekipu, an e treba zaboraviti ni Jokica. Realno reprezentacija nam je mlada, a Spanci pa i Francuzi polako gube kljucne igrace tako da mislim da ce naredni period biti odlican za nas. Treba i Bjelici i Bodganu i Kalini jos jedna ili dve sezone da bi bili na vrhunskom nivou, da nemaju ovolike oscilacije. Prijace i Saletu sezona u Grckoj. A onda sa jos jednim jakim centrom ce da pravimo malu decu. Kad su centri jaki i spoljna linija je rasterecenija, ima vise opcija. Generalno cak i ovako smo imali sampionsku igru, ali u grupi, zadnje dve utakmice smo izgubili skok, a i mnogo igraca je uletelo u problem sa sutom. Pri tome malo mi je nejasno ovo oko Kaline. Sigurno ima vise mesta za njega nego za Simona.

Mile

pre 8 godina

Nekorektna izjava Djordjevica posle poraza...nijednom reci nije pomenuo licnu odgovornost za 2 losa meca kada se igralo za medalju,zasto smo se do iznemoglosti ispucavali za tri poena,zasto nismo imali plan B kada su nas protivnici skenirali i zaustavili Tea..ali ajde,to i da prihvatim jer ipak je covek produzio ugovor sa KSS-om i stiti sebe, ali sramota je ironisati na racun mladih igraca koji su na tviteru...ispade da su finis prvenstva unistili Neda,Kalina itd

srbEUin

pre 8 godina

1. Puna forma tempirana za grupu. Svi znaju da je i najvećim timovima NEMOGUĆE da odigraju 8 mečeva uzastopno u 15 dana na vrhunskom nivou. Španci i Litvanci su se kockali ali malo na sreću a više na kvalitet Poa i Mačulisa prošli grupe bez neke igre i polako dizali formu za 1/2.
2. Grupu smo igrali uvek u 14 30 i uvek imali barem 4-6 sati odmora više od rivala, osim protiv Nemaca kada smo imali 4 sata manje, što se videlo i na terenu. U takvim okolnostima smo bili FIZIČKI dominantniji od svih rivala u grupi, a onda ih u drugim poluvremenima dobijali. Tako smo stvorili lažnu sliku o našoj fizičkoj i tehničko-taktičkoj dominaciji. Ta dominacija je padala kako je turnir odmicao.
3. Igra u napadu se svodila na Teoduljicu, bez rezervnog plana. To su svi rivali lako skenirali. Za 1/2 smo bili potpuno pročitani, a nismo sačuvali ni jedno iznenađenje niti novu opciju.
4. Nadali smo se u dugačku klupu, a u stvari igralo je samo 8 igrača. Kada smo videli da nas Litvanci ubijaju snagom i tempom, mi nismo na to odgovorili istom merom, već smo dozvolili da nas jedna takva limitirana ekipa sa samo tri igrača ubije ličnama i uguši odbranom.
5. Očajano izvođenje slobodnjaka nas je koštalo finala, jer su Litvanci mogli slobodno da biju bez obzira što su u bonusu, što je znak da je psihološka priprema pred meč bila katastrofalna.
6. Ko bi očekivao da ćemo imati duplo više šuteva za 3 od Litavnaca, najpoznatijih trojkaša? I da će nas oni dobiti pod košem, a ne trojkama?

mlekadzija

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).

Marinko

pre 8 godina

Za razliku od SP forma je isla silaznom putanjom. Daleko od toga da je cetvrto mesto lose, velika je konkurencija. Ostaje gorak ukus, zato sto smo prvenstvo zavrsili sa dva uzastopna poraza. Nasa igra se pretvorila u ono sto igraju Finska i Letonija, besomucno sutiranje trica bez organizovanog napada. Ispustili smo sansu da obezbedimo Rio, i da rastereceno odrigramo za zlato. Razumem sve, ali da u reprezentaciji igra neko ko nema angazman mi nije normalno.

Milos

pre 8 godina

Momci su dali maksimum.Jednostavno treba i oni da shvate da kurcevitost i inat nije uvek dovoljan.Fizicka priprema je sve.Jeste tu i psihicka ali prvenstvo se igra 10 utakmica ne samo 5 u kojima su bili fenomenalni.Falilo je snage i cvrstine u duelu,skoka nigde a posledica toga su 10 banana ispod kosa.Momcima svaka cast i verujem da je ovo pocetak odlicne generacije i da ce biti slavlja i medalja u buducnosti.

C i n i k

pre 8 godina

Bilo je ok.Izgubili smo 2 utakmice.Ovu sa Francuskom i da ne racunam.To je bila tekma bez emocija,teska pred 20.000 ljudi gde su svi nasi mialili na Litvaniju.A pored toga,mnogo losi napadi i neverovatno los % za 3.Nema veze,bice mnogo bolje !!!

Marko

pre 8 godina

Nema kukanja. Podrška Saletu i momcima. Izvuci pouke, dobra priprema i napad na kvalifikacije za Olimpijadu!

Samo hrabro, nema predaje!

Sarma84

pre 8 godina

Cetvrti smo a za jedan kos smo mogli biti u finalu i uzeti zlato, eto kolika je razlika izmedju nas i finalista, ekipe koju smo pobijedili na sampionatu i ekipe koja nas je istukla za +3 razlike...svaka cast na igrama, jedino bi zalio da se ova ekipa raspe prije 2017.

Inugami

pre 8 godina

samo napred,dok ljudi shvate da je medalja premija na ovakvom prvenstvu trebace vremena,a momcima je trebalo i srece.
Sto se tice selektora... nekad je postojala komisija u savezu kojoj je svaki selektor (i Duda i Zeljko,i 95/97/itd) predavao pismeni izvestaj od priprema pa do kraja nekog ciklusa,i na osnovu kojeg se dalje radilo,i izvlacile dobre i lose stvari. Ne znam da li je to praksa i danas,videcemo.

Vladislav

pre 8 godina

Za pocetak da se uvezbava ubacivanje slobodnih bacanja. Potom trojki. Katastrofalan ucinak za 3. P.S. Pok. Drazen Petrovic je samoninicijativno sam (bez ostalih igraca Cibone) uvezbavao slobodna bacanja posle svakog treninga. Zato je i bio tasko uspesan...(kao i u svim ostalim segmentima igre).
(mlekadzija, 20. septembar 2015 23:25)

Tako je , a takmicio se u bacanju trojki dok je igrao u ciboni sa rodjenim bratom Aleksandrom Pertrovicem - Aca trica , pobedio Drazen od 30 ubacio 29 a Aca 28 , pa vi sad vidite ko nama i kako sutira trojke...nije Sale nista kriv , ko sto znate politika je davno umesala prste u sportu , pa moras sastavljati tim od igraca koje ti izabere ( manji deo ) i onaj veci koj ti nametnu...Sale se dobro nosi sa tim...svi dosadasnji treneri u svim sportovima imali su isti problem , jedini koj je uspeo da prkosi je bio Ivica Osim , zato je i uspeo da sastavi najbolji sastav u istoriji naseg fudbala ...na nesrecu Argentina i Maradona su ga sprecili da dodje do korak od naseg sna.

krle - dron

pre 8 godina

Nazalost velika greska velikog trenera bas kad nije trebalo,prvo poceo je da hvali velicinu Tea pred ovaj mec sto nije psiholoski dobar momenat i zna da opusti igraca ma koliko profi bio,za hvale se biraju drugi momenti,recimo posle finala ma kakav ishod bio.Sad o kljucnom momentu u zadnjih par sekundi i zadnjem napadu,svaki bi trener trazio time aut i crtao kako da se to uradi...recimo kao protiv nemaca...blok nekoliko igraca je morao da stvori slobodu za Tea da ubaci trojku i on bi to uspeo kao sto su to radili i njegovi slavni predhodnici Moka i Kica.....ovo je trenerov greh kao i njegova taktika u zadnjoj cetvrtini.....nije sve u video igricama kako on kaze ali on bi morao da pogleda prvo sebe pa tek onda mladima da deli lekcije koji su tek stasali....

Indigo

pre 8 godina

Dragi selektore i dalje mislim da si ti prava osoba za ovo mesto, ali vec polovinom druge cetvrtine ti se videlo na licu da ne verujes u pobedu... A igraci nisu glupi da to ne vide i ne osete...

mozda gresim

pre 8 godina

E, ovako... Nema se sta zameriti ljudima koji potrose celo leto spremajuci se za prvenstvo. Ovo nisu ona stara vremena kada smo bili toliko dominantni i kada smo imali onakvu ekipu (Djordjevic, Divac, Danilovic, Bodiroga...itd) koja se radja jednom u 100 godina. Ovi momci nisu taj kalibar i ako hoce da budu najbolji moraju da ginu od prvog dana priprema do poslednje utakmice. To smo skoro i radili, malo je falilo. Mora da se zna ko sta radi, ko igra odbranu, ko sutira, ko skace. Mismo najbolji i to moramo shvatimo. Cemu toliko omalozavanje bronze? Zasto nam nije stalo? To je medalja i za nju se gine, bree!!! Igrali smo bez volje, pobogu pa nije samo zlatna medalja bitna. Ne razumem taj nas mentalitet. Glavu gore, izvucimo pouke i idemo dalje. Zivela Srbija i momci koji kidaju za nacionalni dres. Idemoooo u Rio !!!!!

vitez koja

pre 8 godina

@ Danac

Cekajte polako, hajde zapitajte se vi sto forsirate te trojke vise... zasto se to radi? Jasno je kao dan da nemamo normalnog centra, i ko onda moze da igra na niskom postu!?!? Ili da napravi blok za prodor beka!? Raduljica je dobro odigrao protiv ekipa koje nemaju klasicne centre.

djc-xxx

pre 8 godina

Svi koji pominju nekadašnje velike zvezda naše košarke(Đorđević, Danilović, Bodiroga...), neopravdano zaboravljaju da pomenu ime ŽARKA PASPALJA! Da li se iko seća kako je on vrhundki odigrao protiv Dream tima na OI u Atlanti?
Čovek je jedan od prvih Evropljana koji je otišao u NBA i bio je pojam za krilnog igrača tipa današnjeg Bjelice... samo, mnogo čvršći, eksplozivniji i levoruk :-)

Đorđe

pre 8 godina

Momci nisu ostvarili rezultat koji su želeli, a nacija ubeđema da je gotova stvar. Treba samo da igramo a svi će da nam se klanjaju dok svira himna i kače se medalje. Sale nije objasnio iz kojih sve razloga nismo mogli da pobedimo i neće na konferenciji za štampu. Dobar je sportista i čovek.
Mi nožemo samo da nagađamo iako smo ubeđeni da znamo.
Španski sidija u polufinalu je mogao da bira protivnika svojima. Svaka čast Litvancima ali je utakmica bila grublja nego u NBA.
A da pobedimo Ftancusku kod kuće kad se i njima snovi nisu ostvarili. Nema i nije bilo šanse. Ne kukam jer u sportu sutra uvek donosi nešto drugo i bolje, nadam se.
Nije uvek "Što je babi milo to joj se i snilo!"
Malodušnima ne mogu pomoći!
Momcima, Saletu i KSS želim sve najbolje i HVALA im!

mikson82

pre 8 godina

Kao prvo što se tiče rezultata, on je odličan u odnosu na igre kakve smo prikazali...U grupi je bilo dobro,ali ovo potom je pokazalo da smo u vrhu evropske košarke koja je trenutno prosečna.Utakmice protiv Finske,Češke,Litvanije i Francuske bih najradije zaboravio,ali u svakom zlu treba izvući pouke i minus pretvoriti na kraju u plus. Dakle, obavezno pregledati te utakmice i učiti na greškama, jer ih je bilo mnogo. Nisam stručnjak i nemam pravo da krivim i kritikujem, ali imam pravo na mišljenje, a to je da smo odigrali poslednje 4 utakmice bez ideje i uigranih akcija(s tim što smo Fince i Čehe dobili na suvi kvalitet),a kod malo ozbiljnije ekipe koja je u ovom sastavu ispod našeg kvaliteta doživeli smo poraz(LITVA).Tačno je da su Markoviću ukradena dva poenau kontri jer je lopta pre blokade udarila u tablu(sa litvanijom),tačno je da su sudije pustile grubu igru i da smo bili oštećeni u toj utakmici taman onoliko koliko nam je falilo za pobedu, ALI ISTO TAKO JE I TAČNO DA SMO KVALITETOM BOLJI OD LITVANIJE ZA 15 KOŠEVA RAZLIKE i da nismo smeli dozvoliti da sudijske greške utiču na konačan ishod. Nisam skapirao šta je sa Kalinićem i bacanjima, Teom i trojkama,sa Bjelicom i nerezonskim potezima u odbrani, sa Raduljicom forsiranjem 1:1 sa Valančijunasom i danas sa Goberom, Da li su Bogdan i Dragan povredjeni (ako jesu zašto nije umesto Dragana išao Dangubić koji je vrh defanzivac), šta je sa Ercegom i bacanjima.NISMO NAJBOLJI ali IMAMO POTENCIJAL koji će rezultirati uz PUNO RADA

Milan Milutinovic

pre 8 godina

I ovo je dobar rezultat.Imacemo sansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na olimpijske igre,a za podsecanje poslednji put kosarkasi su na olimpijskim igrama bili 2004 u Atini.

fikus

pre 8 godina

Vidim da ovde ljudima smeta velicina kao sto je Teo. Luzer, siledzija trojki itd... Ceo svet se lozi na njega a nama ne valja. Smesno. Mi smo se zbog njega i vratili na velika takmicenja. Covek je vratio veru u reprezentativnu kosarku u Srbiji. Niko nije dobio vise batina od njega na celom prvenstvu. Dao je sve od sebe, cak je i dao trojku Litvaniji koja je mogla sve da preokrene. Ne bih da poredim, ali Sale kad je bio igrac imao je pored sebe najbolje igrace Evrope. Danilovic je davao u Italiji cetvorke za pobedu Dominiku Vilkinsu, Bodiroga je bio najveci igrac Evrope, Paspalj bog u Grckoj, Divac, Savic.... Mislim da nije za poredjenje sa Raduljicom, Kalinicem i drugima. Stavite Tea u petorku sa Gasolom, Batumom, Galinarijem, Diaom pa da vidite kako se daju asistencije. Zato ostavite Tea na miru i postujte to sto decko igra uvek, ne propusta ni jednu tekmu, i to sto je podigao reprezentaciju iz pepela, jer da se nije on pojavio bili bi zaboravljeni na kosarkaskoj mapi.

MS

pre 8 godina

Čudo je kako brzo zaboravimo da smo do svetskog prvenstva prošle godine bili samo prosečna reprezentacija, bez igre i respektabilnosti iako smo imali najboljeg: Dudu Ivkovića za selektora. Mi i dalje kao da nismo svesni da više nemamo ni Danilovića, ni Đođevića ni Divca ni Stojakovića ni Bodirogu. A i kad smo ih imali više smo ih kritikovali nego hvalili kao sada Đokovića. Nemamo više ta imena ali smo opet u vrhu, opet nas respektuju i to treba poštovati. Nismo imali sreće na žalost da dođemo do medalje ali biće i nje ako smo pametni. Ali ako svi budemo selektori umesto onog ko treba da bude nećemo dobro proći i uništićemo i ono malo što vredi. Zato podrška za Đođevića i ove momke, njima je najteže

admin

pre 8 godina

Za sadašnju evropsku košarku potrebne su španske fore u grupi, jednostavno grupu smo igrali kao da je playoff, nemoguće je na takav način odigrati 9 utakmica za redom, mi smo odigrali 7, što je veliki uspeh, ali nema veze, idemo u rio sledeće godine sa naučenom lekcijom

Marko

pre 8 godina

Mislim da se jedan detalj nije dovoljno pominjao i komentarisao, a vazno ga je istaci jer predstavlja veliku takticnu gresku i propust citavog tima i strucnog staba. Nadam se da su ljudi iz naseg strucnog staba to uocili i o tome razgovarali, pa da se vise nikad ne ponovi u odlucujucim utakmicama. Druga polovina trece cetvrtine protiv Litvanije, Litvanci su u bonusu, a mi umesto da idemo na kontakt, trazimo faul i slobodna bacanja, besomucno sutiramo trojke, bez ikakve alternativne ideje u napadu. Takodje, posto su Litvanci imali kracu klupu, a vec su imali dosta faulova, mogli smo ih gurnuti u probleme sa faulovima pred poslednju cetvrtinu. Za taj detalj je najvise kriv trener i strucni stab jer oni, gledajuci utakmicu sa strane, moraju uociti takve stvari i zaustaviti besmislena ispucavanja. Tada se raspala nasa igra, tada je izgubljena utakmica protiv Litvanije i nakon toga vise nije bilo povratka. Generalno citavo prvenstvo slabo smo igrali u reketu, kao da igraci znaju samo za ulaz i sut za tri poena. Nismo videli sut sa poludistance, nismo videli igru ledjima, osim Raduljice, i sve skupa taktika nam je bila tanka i prolazila je dok nas nisu poceli citati. Nakon toga je bilo sve teze igrati protiv svakog narednog protivnika jer nismo imali puno alternativnih opcija. Probali su Teodosic i Raduljica da unesu promenu, ali i to je prolazilo dok nas i tu nisu procitali. Zao mi je sto nismo osvojili medalju, ali moramo bolje da se pripremimo za odlucujuce utakmice drugi put.

milkimile

pre 8 godina

prošle godine smo imali KRSTIĆA a ove godine ni njega ni MARJANOVICA.nemoze se samo s jednim centrom igrati ovako dugo i naporno takmičenje

Hulk

pre 8 godina

Prošle godine na SP lake ruke i sjajan šut zbog nedostatka pritiska i očekivanja, ove godine velike izjave (kao oni nesrećni fudbaleri!?)- veliki pritisak i očekivanja!
Rezultat vidimo - veliko razočarenje srazmerno velikim očekivanjima...
Sledeći put zato pamet u glavu pa još više rada, a manje priče i obećanja...
Živeli i srećno!!!

Dragoljub

pre 8 godina

@Dr House
Ti podaci samo pokazuju koliko dobro su nas pročitali! Stalno udvajanje i "tuča" Teodosića i naša igra se raspada jer svi očekuju da on iskreira nešto, a niko ne preuzima na sebe da ga malo rastereti. Otuda su se napadi tada uglavnom i završavali šutevima za 3.

peja

pre 8 godina

Ne može da se kaže da je 4. mesto uspeh, ali sigurno nije ni katastrofalan neuspeh. Nismo mi pali sa Marsa u polufinale, već smo tu došli krvavim radom, sa mnogo više utrošene energije nego Španija ili Francuska. Trebalo nam je više truda nego njima, zato što imamo manje talenta, i to je činjenica. Zbog toga igrači i stručni štab zaslužuju više poštovanja. 
Što se tiče polufinala, pored pomenute istrošenosti, i loše igre generalno, mi smo ipak imali šanse da dobijemo utakmicu, ali nismo imali igrača pobednika, koji je mogao da povuče ekipu kad je trebalo, i to je ono što nam fali trenutno da bismo bili vrhunska ekipa. 
Ipak, ove dve godine su donele dosta pozitivnog, kako u timu, tako i oko njega. Od igrača je izvučeno i više nego što trenutno mogu, a za ubuduće ostaje da se nadamo da će se pojaviti i dodati ovom timu neki naš Gasol...

kralj

pre 8 godina

Kao sto sam pisao pre prvenstva, i dobio brdo minusa...evo sad da ponovim...nista neceno osvojiti sa selektorom koji ni na jednoj Zvezdinoj utakmici u EL nije bio. Pametnome dosta. Koja je to sujeta.
A na stranu sto on uopste nije trener, on je neki prosecan motivator i nista vise.
Jedva cekam moju divnu Zvezdu i divnu himnu EL.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mile, 20. septembar 2015 22:33)

Kako necemo nista osvojiti kad smo vec prosle godine osvojili svetsko srebro?!

Ludilomašina

pre 8 godina

U berlinu najbolja česmovača, u lil-u voda ulazi u uši... Aj da se ne lažemo, dobra smo ekipa, odlična, sa loše tempiranom formom ovaj put i dirigovanim sudjenjem...i eto (ne)rezultata. Mislim da i pored toga da nema medalje niko ko je pratio utakmice nije nezadovoljan, glavu gore, da samo igrači ostanu u formi i već na sledećem takmičenju uzimamo neku medalju.

miroslav

pre 8 godina

Posle grupne faze, malo toga je bilo dobro. Danas, i bez srca i bez glave.
Pojacati se na petici, dobro se pripremiti i izboriti Rio.
Srecno!

El Nebulozo

pre 8 godina

Kada se osvrnem, evidentno je da smo mi vrhunac forme dostigli protiv Italije a nakon toga ona je u konstantnom opadanju. Naš stil igre se svodi na jaku odbranu a kad ona zakaže treba je nadomestiti sa efikasnim napadom koji nam je bio problematičan od trenutka kad smo izašli iz grupe. Nemamo mi dovoljno svestranih igrača, ili su dobri u odbrani ili dobri u napadu, oboje nikako.
Centar koji ne može da skoči i bek koji ne može da pogodi za tri više od 15%...