Petak, 18.09.2015.

23:53

Đorđević: Možda da je šutirao trojku...

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević kaže da njegov tim mora da izvuče pouke iz poraza od Litvanije i da se okrene meče sa Francuskom.

Izvor: B92

Ðorðeviæ: Možda da je šutirao trojku... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

282 Komentari

Sortiraj po:

anbeast

pre 8 godina

"I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Njegovo kraljevsko vazdusanstvo Majkl Dzordan

bogdan je kriv

pre 8 godina

Zasto im, kao selektor, onda nije rekao da šutiraju trojku? Trebalo je imati plan za poslednji napad. I on je sad general posle bitke, a trebalo je da bude general tokom bitke. Poslednji napad je trebalo da ide preko Tea. Razocarenje...

dax

pre 8 godina

Sjasite strucnjaci i klinci koji su basket igrali samo na kompu...Idite na fejes pa lajkujte nesto....Bravo Sale bravo momci.Borili smo se nije islo ,Livanci bili bolji i nema tu mnogo pametovanja.Ako polufinale nije uspeh onda ne znam...Najbolje bi bilo da ne izgubimo nijednom i da je samo zlato uspeh...Napred na bronzu!!!!

DelBoy

pre 8 godina

Teba da budemo realni i objektivni nakon svega. Stvorila se pre prvenstva atmosfera u medijima i javnosti da je zlato sigurno naše,da je sve osim toga neuspeh a rezultati u grupnoj fazi su nas učinili drim-timom. Opet se vraćam na realnost: ja lično sigurno nisam očekivao zlato a ni ulazak u finale sa igračima koje vidite levo i desno dok čitate komentare. Ne kažem da su oni loši ili neznalice već jednostavno prosek koji je ipak nedovoljan za velika dela. Sinoćna utakmica je bila ispit:jesi ili nisi veliki,da u odlučujućem trenutku uzmeš loptu i rešiš i time pokažeš veličinu i kvalitet. Mi takve igrače(a) nemamo već se svodi na borbenost koja ke ipak nedovoljna za finale.Odbrana kao što je Litvanija igrala sinoć se raspadne nakon par vezanih pogođenih trojki,solo prodorima ili izrađenim akcijama i kad se odlepiš na 10tak razlike a mi to sinoć nismo mogli jer ipak nemamo individualni kvalitet. Ja sam o ovome pisao i pre samog prvenstva ali iz raloga poznatih samo redakciji, komentari nisu objavljivani. Po meni je i četvrto mesto uspeh,sve pohvale za naš tim i da se što bolje pripremimo za kvalifakacioni turnir za Rio.

rex

pre 8 godina

Kako smo igrali protiv Litvanaca bilo je ponižavajuće, ali da smo takvom igrom prošli u finale bilo bi sramno... Kao što sam govorio ranije, svi koji su na ovom prvenstvu zaslužili prolaz dalje to su i ostvarili. Naši su podlegli pritisku, znači da su se psihički već ispraznili tj nisu mogli dalje...Sve u svemu pristojan turnir, sve čestitke za prikazano do polufinala.

oppa poyy

pre 8 godina

Bogdanovic lose odigrao celo prvenstvo? Pa on sa povredom ledja ima bolji procenat suta od Teodosica i za 2 i za 3. Nije me mrzelo, pa sam pogledao statistiku i sakupio fakte.

Teodosic za 2 - 55%, za 3 - 25%.
Bogdanovic za 2 - 64%, za 3 - 26%.

Teodosic, valjevski ljakse, ce biti upamcen kao kosarkaski Mocart koji ne ume da igra odbranu i koji, nakon sto se penzionise, kao najveci klupski uspeh ce iza sebe imati 2 grcka kupa... Da, dobro ste procitali, ima 29 godina i 2 grcka kupa.

Raspad sistema

pre 8 godina

Raspad sistema je poceo jos od utakmice sa Finskom pa onda sa Ceskom i na kraju kulminacija sa kosarkaskom nacijom Litvanijom.
Prve dve utakmice dobili smo srecno bez neke igre ali smo se spotakli
na prvoj ozbiljnijoj prepreci u borbi za medalje.
Najgore od svega je to da selektor nema resenja za protivnicku igru u sve tri utakmice.
Ovakvom igrom bolje nismo ni zasluzili-realno .

Komša

pre 8 godina

Da se zaustavio i sutirao za trojku?
I da je to uradio onda bi bilo - da je isao do kraja.
Momak je uradio ispravno.Niko trojku ne moze da ubode celu utakmicu,ni on sam a ni Markovic kojeg su cesto Litvanci birali (oszavljali) da sutira a koji mu je bio jedina mogucnost za dodavanje.
Odlucio se za ulaz,imao je sve uslove da to odradi - okliznuo se ili mu je onaj i pomogao malo i to je to.
Ja mu ne zameram jer je bilo skroz rezonski - Litvanci su bili puni licnih i ne bi im prijao produzetak.

delija iz pg

pre 8 godina

Sale je ugušio par igrača. Tu leži poraz. Prošle godine je imao manje izbora kod igrača, pa su mu Teo, Beli, Bogdan bili osnova oko koje se sve vrti. Tako da smo jasnije igrali. Drugo, prošle godine je imao više strpljenja za igrače sa klupe Kalina, Jović. Ne možeš Kalini, u toku priprema i na prvih pet utakmica, da daješ veliku minutažu a onda protiv Finaca i Čeha zbog lošeg ulaska na utakmicama da držiš na klupi i tako mu srozaš samopouzdanja a protiv Litvanaca je Kalina trebao da ih izbuši!!!
Takvog igrača moraš da iskoristiš. Erceg je bio odličan par utakmica ali je odalji Bjelicu na dvije poslednje utakmice.
Milosavljević je imao odbrambene zadatke ali svi znamo da čovjek ima odličan šut, možda je trebao da bude iznenađenje za Litvance, kad nikom nije krenulo... Itd

boza pub

pre 8 godina

nazalost. sale je imao to nesto, sto bogdan nema. to je razlika izmedju velikih i dobrih igraca. dokazao je to toliko put: cibona. huventud. hrvati. nismo imali ni srece, sudijski kriterijum neujednacen i to je to. idemo dalje

Ro

pre 8 godina

Nepisano pravilo je da ti sudija neće svirati faul u poslednjim sekundama. Boli kad smo mi na gubitku ali setimo se finala u Indijanapolisu 2002 kada sudija nije svirao čisti faul Jarića u poslednjim sekundama regularnog dela, pri polaganju Skonoćinija za pobedu. Prema tome, da, Sale zna šta govori: više šanse bi imao da je zveknuo trojku za pobedu, nego što se zaleteo na celu odbranu.

NS

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića
(aca zr)

Ej prika, mi igrali protiv Litvanaca, znas? A i sutirali smo trojke sa procentom manjim od ekonomskog rasta Srbije...

dzery

pre 8 godina

Izgubljena bitka ne znači izgubljen RAT!
Poslati košarkaše Srbije na kurs boksa,dzudoa i karatea pa onda da vidimo ko bolje igra košarku.

Brate ala mlate (ti litvanci).

Boki

pre 8 godina

Kad vidis da bukva Raduljica i nedovoljno iskusni i ceo šampionat uplašeni Kuzmić ne mogu da izadju na kraj sa Valenciunasom, što ne probaš Milutinova? Ne kažem da bi išta uradio, ali to forsiranje i razigravanje Raduljice za što bolju sezonu u Panatenaikosu je jako neozbiljno bilo. Pogotovu što spoljnu liniju nikako nije hteo šut.

Hajzenberg

pre 8 godina

Kako mnogi od vas vole da pametuju. Grozno, lako je posle bitke biti pametan i verovati da bi to što savetujete funkcionisalo!

Meni je bilo super, imamo tim vredan gledanja, koji može igrati bilo skim.

MKD - basketaši ispred zgrade

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.
(o2d, 19. septembar 2015 08:30)

Na ovo bih samo dodao da nismo kao vi, srećom. Mi za četvrto mesto u košarci ne pravimo grandiozne dočeke. Tu se vidi Trazlika u sportskom pedigreu između dve države.

istina

pre 8 godina

Alo ljudi kad cete da shvatite da je Teodosic glavni problem i u reprezentaciji i u svim klubovima u kojim je igrao i igra!!!Nikad nista nije osvojio ni sa klubom ni sa reprezentacijom niti ce,jer u glavnim utakmicama kad treba biti kao Djordjevic nekada,njega nikad nema ili je najgori!!!Covek je vjeciti gubitnik i prosecan igrac!!!Cim je otisao iz Olimpijakosa ovi uzeli dve Evrolige dosao u Cska ovi ne mogu da uzmu!!!Reprezentacija sa njim 2 ili 3 ili 4 nikad prva!!!GLAVNI PROBLEM MILOS TEODOSIC!!!!Veciti gubitnik i veliki narcis kosarkaski!!!!!

milica

pre 8 godina

Ja kao zensko koje nema pojma o kosarci ;D bilo mi je tako grozno gledati ono makljanje, ja mislim da su nasi isprebijani. Lopta je samo ispadala. Kao da je sve vise bilo neko natezanje a ne kosarka.
Mislim da oni nisu bili bolji, nego jaci. Krupniji, agresivniji, nismo ih mogli probiti fizicki pa zato ono besomucno uzdanje u trojke. Falio nam je neki grmalj.
Ali nasi momci su mnogo lepsi, a o trenerima da ne govorimo :P
Ali nije poraz najstrashnija stvar, you win or you learn, ili pobedis ili ucis, iz ovoga ce da nauce i trener i igraci, i dobro je dobijati lekcije dok si mlad!
Bravo momci, super ste!

BgdSrb

pre 8 godina

Sale je okupio odličan TIM igrača, bez jasne zvezde gde svi odrađuju svoj deo posla i gde se ne zna koji će igrač da iskoči u prvi plan u kojoj utakmici. To se pokazalo odlično protiv ekipa koje imaju dve-tri zvezde u timu oko kojih se sve vrti. Sve te ekipe smo dobili timskom igrom, što ovaj sport i jeste. Međutim kad je došao red na ekipu koja je sastavljena sa istom filozofijom kao i mi, a koja pritom taj stil igre neguje 15 godina, nismo znali kako da odigramo. Ja sam srećan jer smo pobedili neke jako teške protivnike na ovom prvenstvu

bot

pre 8 godina

Zvezdas sam ali price o Dangubi a posebno Keselju su u najmanju ruku degutantne.Danguba koji je u Zvezdi igrao kao sedmi ili osmi igrac,koji je bio zaduzen da pravi faulove ne moze biti kljucni igrac utakmice reprezentacije u ovom trenetku. Sto se Keselja tice , decko je zavrsena prica, nekada imao sut, danas sasvim prosecan igrac, na njegovoj poziciji nije najbolji ni u klubu koji igra.

aca zr

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića

bojanmuamua

pre 8 godina

poslednji napad je zeznuo teodosic koliko se ja secam...kada je uhvatio loptu posle omasenog bacanja i izgubio je ,napad posle bogdanovog napada

Zoran

pre 8 godina

A da mozda ti nisi razigravao svoje tek kupljene centre i da si kao prvog centra ( kada vec Bobi nije mogao da igra) postavio Milutinova koji je svojim igrama u drugom delu prvenstva pokazao da je bar za dve klase ispred Raduljice i Kuzmica , ili mozda nisi zato sto je on clan suparnickog kluba .Ovo je na zalost utisak koji me prati od pocetka priprema i siguran sam da je to jedan od osnovnih razloga ovog neuspeha ( poraz od jako slabe Litvanije).Mi na ovom prvenstvu nismo imali centre tj. nije mu dozvoljeno da igra( Milutinov ).

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

mozda da je sacekao malo, imao je svo vreme ovoga sveta, mozda da je dao teodisicu da on zavrsi taj napad, mozda da su dali barem dva bacanja od 10 promasenih, mozda da su dali barem dva kosa u onih 6:30 minuta bez poena iz igre...ocajna igra, bezidejna, gotovo amaterska, da li su izgoreli u zelji za pobedom i prolaskom u finale ili jednostavno nisu igraci za velike i bitne utakmice ne znam, ali znam da smo sada bili na korak od sna i zlata i ko zna kada opet!!!

Meklejn

pre 8 godina

Pusta Bogdanovića da divlja ceo meč a Kalinic nakon jedne greške odmah na klupu i igra mu Simonovic. Kada ti ne igra rođeni pobednik ovo se dešava. Ubio mu je samopouzdanje na ovom prvenstvu i za to je on kriv. Dalje. Koja je uloga bila Gagija i Milutinova? Zašto je njih vodio? Obojicu je trebao da steluje za dalje, pogotovo Milutinova jer dečko ima skok, a tu smo bili tanki. Branko Lazic je najbolji defanzivac u aba ligi. Ne znam dokle ce ga preskače. Sale se pogubio na odlučujućoj utakmici i pogresio je kod sastava.

BaneBGD

pre 8 godina

Dobro sad price mozda da je ovo ono...Mada realno u tom zadnjem napadu lopta nije imala sta da trazi kod Bogdana posto je doticni ocajan citavo prvenstvo.

basketaš

pre 8 godina

a možda da si ti bio sposoban da ih naučiš neku akciju osim upornog šuta za 3,čak i ako ne ide. glavno da smo silovali trojke u nedogled. sad vidim ko ih je gurao da tako igraju...

heavy

pre 8 godina

Bogdan je logicno isao na ulaz i bio fauliran od njihovog igraca sa br 5.Pre toga sude mu licnu za cistu bananu,sramota od sudjenja a Sale ili neko od igraca je morao mnogo ranije da reaguje ostro,izvrsi pritisak na sudije i zaradi tehnicku.Cista kradja sto sam i slutio kada sam video ko sudi.Pored toga igrali smo lose,podredili se njima,igrali skoro celu utakmicu sa Markovicem i jos jednim igracem sa odbrambenim zadatkom.U ovako gruboj utakmici morao je Kalina da igra vise da nam popravi skok,dobrob igra odbranu,zna da sutne...Svi su podbacili ali najvise zbog lose taktike i po meni je Sale najveci krivac.Naravno on kredita u nasim srcima ima za jos 100 godina.Hvala vam majstori i srecno protiv Francuske.
I pored lose igre mi smo POKRADENI!

Stojko

pre 8 godina

Malo o tvojim greškama, Sale:

1. Na ovoj utakmici je nedostajao Štimac. Milutinov je ipak promašaj, plašim se da nije samo kaljenje u pitanju i da u odluci da on ide ima i klubaštva.
2. Kalinić je morao odirati daleko više od ovih 6-7 minuta jer su nas ubili na polju na kom on kida.
3. Kazlauskas ti je održao predavanje iz taktike, skenirali su nas do u detalje, odsekli Teodosića, pojeli nas agresivnošću.
4. Nepripremljen poslednji napad predvodi igrač sa očajnim šutem 1/7, srlja kao june pod koš na 7-8 sekundi do kraja, i da je pogodio litvanci bi imali više nego dovoljno vremena da pripreme ozbiljan napad.
5. Verovati je da ćeš iz ovog poraza izaći jači i veći, da ćeš izvući pouke za budućnost.

Idemo dalje, čeka nas Rio.

nehuman tip

pre 8 godina

Stvorio je negativnu atmosferu — drao se na igrače posle šuteva, kažnjavao klupom, nije pritiskao sudije, loše rasporedjenja minutaža — loše vodjena utakmica.

Dvojnik

pre 8 godina

A mozda si trebao Micova da pozoves, a ne da trpimo sujete "Nece on meni igrati dok sam ja trener" I slicno.
Jednostavno nemamo nijednog zglavnog beka sutera, spoljni igraci su Nam nula, Kalinic, Bogdanovic, Milosavljevic..smesno. Ne kazem da je Micov Jordan ali boljeg izgleda nemamo

KoSmo

pre 8 godina

Boban Marjanovic je bas falio.Raduljica i Kuzmic su totalno podbacili.To su prosecni centri,nedovoljno dobri za ovakve utakmice.Uz to sut nije isao,Bogdanovic,Bjelica,Erceg i Nedovic zavrsavaju utakmicu daleko ispod ocekivanog.Kalinic poceo lose sinoc,posle ga nije ni bilo.Teo se dobro nosio,ali su ga stalno udvajali i niko drugi nije pokazao m.da da preuzme odgovornost.

ikica

pre 8 godina

@dragutin

Mislim da veze nemaš sa poznavanjem košarke.Zašto to kažem? Zato što si Valančijunasa proglasio vrhunskim centrom. Ne znam da li si gledao Litvance protiv Gruzije, ako nisi samo da ti kažem da je tog tvog "vrhunskog centra" Zaza Pačulija centar Dalas Maveriksa stavio u mali džep. Valančijunas je na toj utakmici dao 5 poena i imao 0 skokova! Hoću reći da mi na ovom prvenstvu nismo imali centra kakvog valja i zato smo prošli kako smo prošli....

pinjski

pre 8 godina

Izgleda da se Šale slabo razume u trener ski posao, jer da malo zna video bi da smo rezultat smanjili sa jednom defanzivnom petorkom, čim je ubacio Indisponiranog Belicu pogubljenog Teodosića i ostavio polupismenog Bogdanović a rezultat je otišao na stranu litvanije. Samo mi još uvek nije jasno dokle će Bogdanović da bude večiti talenat i da na kontu njega koji umire od lepote igrači koji hoće da poginu budu van reprezentacije

Darko Šimleša

pre 8 godina

Ovo je pre svega poraz strucnog staba...lose tempirana forma za prvenstvo i lose psiholoska priprema za najvazniju utakmicu...igra u grupi i u eliminacionoj fazi dve razlicite price...i protiv finaca i ceha se videlo da se mucimo sa pozicionom igrom,ali zahvaljujuci kakvom-takvom sutu za 3 smo prolazili dalje...protiv litvanaca je to sve stalo...neverovatno je da nijedan nas kosarkas nije mogao da veze 2-3 trojke na ovako vaznoj utakmici,a to smo imali u prethodnom delu prvenstva...rezultat je bio tesan samo zato sto litvanci nisu imali kvalitet da nas prelome i odu na 20 razlike,vec su nas drzali u igri svojim greskama...s obzirom da je ovo nasa najbolja ekipa u poslednjim decenijama i jedna od najboljih na prvenstvu ovo je pomalo razocarenje...

Zoran D Nikolic

pre 8 godina

"A, kad sam prvi pao u skoli, otac je rekao:"Dobro, pa desi se to. Razmisli sad sine moj. Jer zivot se ne igra s tobom, uporedi druge sa sobom. Svi tvoji vrsnjaci su odlicni djaci, a jedino ti si na dnu!"
Ne, svakako nije dno kada reprezentacija igra u polufinalu. Ali, ovo je ekipa bez vrhunskog svetskog igraca! Slavnic, Kicanovic, Cosic, Bodiroga, Djordjevic... To je nedostajalo ovoj ekipi. Nedostajao je jedan vrhunski as Djordjevic, koji daje 9 od 12, za trojke! Teodosic je dobar igrac, evropska klasa i samo to. Da se covek trese kad god mu je lopta bila u rukama. Ulazi pod kos kao osnovac, gde ga "lepe" zveri koje kidaju u odbrani Litvanije. Kada bi jedan Kicanovic dopustio rampu pod kosem? Uvek bi izmanipulisao i namagarcio svakog centra. O mekoci ruke u odnosu na bilo koga iz ovog tima i da ne govorim (a, nikada nisam navijao za Partizan, no sto je istina-istina je...)! Ovo je ekipa ogranicenog dometa i samo je srce Djordjevica i neverovatna motivacija nacinilo cudo na Svetskom prvenstvu. A, znamo da se cuda bas ne desavaju cesto.
Ne volim Litvance iz mnogo razloga, ali njihova pobeda je cista kao suza. Cak i manje ubedljivo ispoljena rezultatom!

Ivan

pre 8 godina

Bas svako komentarise. Te ocitao mu litvanac lekciju te imamo bolje igrace. Prvo jedina takticka stvar koja je napravila razliku je centar, on je zatvorio reket a cvrsta i na momente pregruba odbrana je sprecila i sut sa poludistance i to je to, ostaje ti da sutiras trojke, nema drugog resenja. Sto se tice zadnjeg napada Bogdan ga je izveo naivno,ono bi sudili samo Gasolu. Sudije jesu pogresile mislim na 63:61 kada su za cistu blokadu sudile faul Bogdanu, i kada odmah posle toga nisu sudile faul na Bjelici isto pri sutu,tu su malo gurnuli Litvance. Nismo uspeli direktno da idemo na olimpijadu, to je za zal, moramo u neke kvalifikacije koje ce biti niko ne zna gde i sa kim. Mogu opet da nam naprave grupu smrti. Dovoljno je da se igru u turskoj i vec si u problemu sa turcima i sudjenjem. A da li si drugi ili cetvrti na eurobasketu je podjednako dobro, tu odlucuju sitnice, sreca a i sudjenje.

joca

pre 8 godina

Mentalno katastrofalno odigrano.Trenerski vođeno ??,diskutabilno,
sve u svemu grozna utakmica za gledanje... e onda se setih Divca,
Marčulionisa i one tri trojke.... i nekako se izborih za vazduh...

Jedan Grk

pre 8 godina

Sta je Gianakis komentarisao u Grckoj telviziji: a) zasto Srbi ne pritiskuju Kalnaitis-a od prvog minuta. On je bio jedini point guard sto Litvani su imali. Na kraju on je bio umoran i bacio loptu svuda.
b) Zasto Kalinic nije igrao vise c) Erceg je igrao mnogo iako nije dobar kosarkas d) Bogdanovic hteo da bude junak na kraju iako ste imali mnogo vremena za poslednji kos

veljko

pre 8 godina

Bio je veliki igrac(Sale),trener ni blizu.Od eliminacione faze igramo prvo losu odbranu,onda u napadu sporo,bezidejno.Losa igra je kulminirala sinoc i bilo bi nezasluzeno da smo pobedili.
U zadnjem napadu se videlo da Sale nema smek velikog trenera.Umesto da preuzme odgovornost na sebe i trazi sut za tri poena,on je ostavio mladom Bogdanu da sam resi situaciju.
Delio nas je jedan dobar sut od plasmana na olimpijske igre.Takvu sansu vise necemo imati,ipak je ovo limitiran tim bez pravog sutera i bez pravog centra.Cim nam protivnik zatvori reket,mi ne znamo sta cemo sa loptom.

fisco

pre 8 godina

komsije, kamo sreka da mi imamo jednog djordjevica kao sta vi imate..... od tima koi nema zvucnih imena kosarkara da stignete u polufinalu ja mislim da je najveci uspeh do sada....

zena-zmaj

pre 8 godina

da su sve one zaludne trice bile pokoja dvica, sad bi nasi bili u finalu, a ja si ne bih izjela dzigere. ovako, papa spanci, a nama vise srece drugi put!

voodoo

pre 8 godina

Izgubili smo 3 razlike u polufinalu, sut je bio los, ali i njihov sut je bio isti takav, dali su samo 3 poena vise. Cinjenica jeste da nismi igracki dominantniji od ekipa kao sto su Spanija, Litvanija i Francuska, Italija ali smo u poslednja prvenstva dobijali ove ekipa, uvek u slicnim zavrsnicama, tesno do poslednjeg minuta, jer su sve ove ekipe tu negde po kvalitetu, a mi smo mozda manjak super zvezda na parketu od npr Spanije ili Francuske nadomestavali dubinom rostera, tj sa vise igraca u rotaciji i odlicnim taktickim iskoriscavanjem tih igraca od strane Djordjevica. Naravno kad je kvalitet ekipa tako blizu mora da se desi i da se izgubi nekad. Mislim da nam nije pomoglo sto smo imali Fince i Cehe u prethodnim utakmicama, to nas je malo opustilo po meni, iako smo imali najjacu grupu i izasli prvi bez poraza ova dva duela su nam umanjila znacaj polufinala i nismo bas bili spremni sad za takvu rovovsku utakmicu sa Litvanijom, bolje je bilo da smo imali Hrvate npr, trebal su nam teze utakmice da nam zadrze ostrinu. Saletu i momcima svaka cast, ipak je to polufinale, i izgubili su tesnu utakmicu koju su igrali do poslednjeg sekunda, komentatrori koji kritikuku bi pricali sasvim suprotno da je samo jedna lopta usla, a bilo je ostalo na jednu loptu bukvalno, iako ta jedna lopta generalno ne menjanja tok cele utakmice to pokazaju da nemaju pojma, i da pljuju samo iz nezadovoljstva, bez imalo realnosti i znanja.

Aleksandar

pre 8 godina

Bogdanovic je prilikom ulaska u reket bio fauliran.Pogledajte pazljivo nogu tj.koleno igraca koji ga blokira.Noga je pomerena majstorski i koleno udara u Bogdanovicevu nogu.Klasican faul.Sramno je da FIBA delegira sudije cije ekipe igraju u finalu.Inace krajnji domet nase reprezentacije je 4.mesto.Tvrdio sam i tvrdim i sada ako izgubimo u polufinalu izgubili smo i bronzu.Tako i sada mislim.Imali smo takodje i dosta srece i na svetskom i na ovom prvenstvu sto se zreba tice.Reprezentacija je igrala losu odbranu i protiv Finske i protiv Ceske.Iskreno mi je zao.

Millennium

pre 8 godina

Dobro, sada, kada se malo smirimo i realno razmislimo o svemu, ovo je negde naš maksimum na ovom prvenstvu. U grupi smo uradili šta smo uradili, ali posle se videlo da nije baš sve najbolje. Ja sam ipak verovao da možemo do finala, mada mi je bilo jako neprijatno kada sam video da igramo sa Litvanijom. Ne leže nam nikako. Oduvek se mučimo sa njima.
Naši momci su sinoć delovali kao da ih je neko spustio na parket i rekao im igrajte, a oni ne znaju ni odakle su došli, ni gde su pošli. I dalje ne mogu da shvatim šta je Bogdanović hteo da uradi? Išao na faul? Ulaz? Dobili su nas u svim segmentima. Napada, odbrana, šut i što je najvažnije, taktika. Kalzauskas je odlično skeniro našu reprezentaciju. Žao mi je zbog medalje, ali mi je još više žao zbog Rija. Valjda ćemo uspeti kroz te kvalifikacije. Što se tiče Francuza, znajući naš mentalitet i način razmišljanja, nema mi šta da tražimo u tom meču. Biće dobro ako grešim. Kako god, momci su izgubili, ali idemo dalje, nije kraj sveta. Tek smo počeli, naše vreme dolazi. Imamo Sala koji je odličan trener, a biće još i bolji. Imamo dobre igrače, sa srcem i željom. Suviše imaju kredita kod nas da bismo im okrenuli leđa posle jednog poraza. Za razliku od onih nesrećnika što pikaju lopte po njivi.

C i n i k

pre 8 godina

Ako se oporave moze medalja,al ja ne verujem da je iko od igraca spavao nocas.Jbg,to je sport,basket.Nismo igrali dobro u napadu,nisu ni oni,ali je najgore sto smo imali sansu bar za produzetke gde bi pobedili jer su njihova 3 kljucna igraca imali po 4 licne.
Ostaje nada za 3 mesto..ali je tesko sada jer svi su emotivno ispraznjeni.Ako uspeju,to ce biti veci uspeh nego osvajanje zlata!
Nisam jos gledao nase da imaju ovako slab % suta za 3 .

peta del boske

pre 8 godina

Znate sta je ovde dobro? Igrali smo jako lose a bili smo jako blizu pobede. Ocekujem da Spanija pobedi Litvaniju. 60-40 sansa

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Drago mi je da su komentari ipak vise podrska nasem timu nego "trenerski" saveti i generali posle bitke! A i one koji ruzno komentarisu treba razumeti, takav smo narod, ostrascen i impulsivan! Sve greske koje smo pravili su posledica loseg suta i teskom mukom zaradjenih poena u pravoj tuci. Na zalost forma je morala da se tempira za pocetak takmicenja jer nebismo izasli iz grupe a da se to desilo raspao bi se tim pod pritiskom javnosti.
Vidim da neki pominju selekciju igraca sto je cista glupost. Mislim da smo imali najduzu klupu na prvenstvu i retko ko je mogao da primeti pad igre kada klupa udje na parket. Izgubili smo polufinale, stvarno smo beda od reprezentacije(sarkazam)
Glavu gore, probajte bronzu! Ali bez pritiska, igrajte se. Dajte sebi oduska malo.

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Ma nemoguce da igraci Zvezde Diva i igraci bez kluba ili iz svima nepoznatih klubova nisu bolji od igraca Reala i iz NBA lige? Falio Bobi, jos jedan iz Dive? Falila i Spancima cetvorica iz NBA, jedan od njih najbolji centar lige.

Profa

pre 8 godina

Sale, svaka cast. Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.
(eto.ja, 19. septembar 2015 00:40) Nisi pazljivo pratio utakmicu. Reziser je prikazao Saleta na jednom od tajmautova u prvom poluvremenu (dok su Litvanci vodili +11), i lepo se culo kada je rekao "idemo dva po dva"! Mislim da su nasi momci bili rastreseni zbog grube i prljave igre Litvanaca. Osim toga, Litvanci su igrali na sirovu snagu (a bilo je tu i pameti), kojoj nije moglo da se parira. Steta. U svako slucaju - ovo je (samo) sport i uspeh je biti i u polufinalu. Ko misli drugacije, neka pocne vredno da trenira kosarku, ili bilo koji drugi sport, izbori mesto u reprezentaciji i pokusa da bude najbolji. MNOGO JE TESKO!

wer

pre 8 godina

ajmo miskovi botovi, matori deli sendvice sa parizerom i majonezom!
i dzaba kolu, ako opletete po saletu, ipak nije zvao micica, vanserijskog svemirskog kosgetera...

xza

pre 8 godina

Ljudi mi smo sledeca ekipa za vrh. Mi vec sad jesmo vrh. Kiksnuli smo, desava se. Polako sad ce Bjelica I Marijanovic imati dobru NBA sezonu. Raduljica, Kuzmic I Milutinov ce imati jake sezone. Vraticemo se jaci

Joe

pre 8 godina

Ovo je naš maksimum.
Trebamo biti zadovoljni, još ako se plasiraju u Rijo, puna kapa.
Realno, prošle godine smo zalutali u finale.
Da nismo ne bi se u njemu ni obrukali.
Idemo dalje.

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

shot

pre 8 godina

Poraz je posledica loseg suta za tri da smo pogodili bar neku tricu lagano bi dobili utakmicu.Naravno ima dana kad ne ide.Hvala na lepom basketu koji smo igrali ovih mesec dana stvarno smo bili fenomenalni a sad u boj za bronzu ....

volim kosarku

pre 8 godina

Ovaj sale nije za trenera prvo svasta je govorio igracima ruzno drugo treba bodiroga i ova utakmica je prodata a protiv fracuza nemas sanse

bole

pre 8 godina

a niko ne spominje ni to sto su nas sudije bas ostetile, setite se ne priznatog kosa Markovica, pa Bogdanove banane, pa koliko su nas samo udarali. Momci, odlican ste posao napravili, svaka Vam cast sto ste vratili veru, cela nacija je uz Vas!!!!!

zagor

pre 8 godina

bolan, nepotreban i tezak poraz. otvorio nam se bio laksi put do finala (finska, ceska i nista posebna litvanija), sto ne znam da l ce u narednih 20 godina da se ponovi. ipak, zbog svega (do sada prikazanih igara, talenta, mladosti, potencijala, zajednistva...), ekipa zasluzuje podrsku.
ali moram da kazem, da uprkos svim pojedinacnim greskama nasih igraca sinoc (da ne nabrajam), najveci i pravi krivac za poraz je sale. ali nema veze, niko se naucen nije rodio. neka i oni i mi (da se ne lozimo da smo prvaci posle 2 pobede) nauce mnogo iz ovog poraza, pa jaci u rio!
p.s. ja bih nedovicu zabranio da dodaje, majke mi. neka igra kao djentile, samo do kraja, pa sta da da. prosto, kontra protivnika visi u vazduhu cim on pomisli da doda. bolje da sutira preko tri coveka, nego da doda otvorenom saigracu. manji rizik od greske, majke mi.

Сталоженост

pre 8 godina

Богдановић је добио потпуно незаслужену слободу да на свакој утакмици шутира 6-7 тројки, са очајним процентом. Играо је за своје уговоре, а не за екипу. А Ђорђевић је то толерисао, чак жали што није шутнуо и 8. тројку на овој утакмици?!

Dragan

pre 8 godina

Citam komentare i kapiram da ljudi neuspehe odmah pripisuju nekome ko zaista uspesno vodi ovaj tim - Saletu. Medjutim ono sto se desilo juce je da su Litvanci verovatno jako analiticki skenirali igru nasih kosarkasa, totalno i do krajnjih granica. Posle toga su prionuli na totalno onesposobljavanje protivnika raznovrsnim tehnickim klincevima. Nasi tandemi, kombinacije, finte sve to je postalo beskorisno. I to je to. Vise su oni nas izanalizirali nego sto smo mi njih. Takodje, falilo je malo vise tog domaceg bezobrazluka i mangupluka koji potice sa nasih basket terena i srpskih ulica. Nije se igralo sa ushicenjem kao na prethodnim mecevima. Krivi su svi jer su se vise uzdali u neku nasu logiku nego u duboku analizu igre Litvanaca...
I jos bih dodao da nam je odbrana totalno podbacila i primili smo bar 20 koseva pustajuci da rade sta im se prohte.

kostas svirungas

pre 8 godina

Koje pohvale, koje razumevanje! Kao i uvek, svi su selektori, a ja tražim ostavku od selektora, i od njega, i od vas, koji hvalite, a nema šta da se hvali, Selektor se zeznuo; ili smo zemlja košarke, ili nismo! Neko treba da odgovara, a to nisam ja, nisu navijači, nije publika, nije bre nebo, kriv je selektor, makar kako se zvao! I kao što sam rekao (a vi, ko sns botovi, razbacivali se minusima), nije valjda da mislite da su ovi naši Novak Djoković?

ogi

pre 8 godina

Sale,previse si se podig'o kroz SP prosle godine.Sve utakmice koje smo dobili tad a i sam su dosle kao proizvod ludacke energije igraca,uz nestvarne procente suta i uz odredjenu dozu srece.Na ovoj utakmici,tvrdoj,muskoj je trebala minijatura,neki plan b,nesto sto odnosi prevagu.Mi odnosno Ti nisi pogodio taktiku,nadmudren si od iskusnijeg i boljeg kosarkaskog strucnjaka.

bole

pre 8 godina

Aloooo ljudi.. dosta vise bre sa napadanjem Saleta. Gde ste bili do juce? Litvanija je tim koji se zasniva na taktici, isto kao nas, dobili su nas na isti nacin na koji smo mi dobijali druge, svaka cast njihovom treneru koji ima samo vise iskustva od Saleta, a ne mora da znaci da je bolji trener. Sale je najbolji trener za nas, i podigao je nasu reprezentaciju kao sto niko nikad nije, gde smo boli pre 2-3 godine, a gde smo sad? Plasim se da hejteri ne naprave situaciju kao sa Mihom, pa da nedaj Boze krene pritisak i na Saleta, onda nam sledi sigurna propast. SALEEE MII TEE VOLIMOOOOOOO, NAJBOLJI SI I HVALA TI NA SVEMU LJUDINO I TRENERCINO.. Bice bolje svaki naredni put, siguran sam u to

veteran

pre 8 godina

a mozda je neko mogao da mu kaze sta da odigra...bilo je vremena dok su izvodjena bacanja da se Teo posavetuje sa saletom, ovako sve je uradjeno bez organizacije kao i veci deo utakmice

dejan

pre 8 godina

glavu gore Srbijo,
Nije problem Saletova taktika, nije ni Bogdan... Kad Špancima zagusti, zna se ko prima loptu, isto je sa Nemcima, Italijanima, Francuzima... A kod nas ? Sale zna, samo nekima od njih nije uspeo, da objasni. Zašto je Kalinić zvučen iz igre posle par minuti? Zato jer je igrao očajnu odbranu na početku utakmice. Videli ste kako se Teo naljutio kad je promenjen posle druge ili treče lične greške. Zašto? Jer tačno zna, da je bez njega Srbija limitovana u napadu samo na šut trojke, a kasnije je shvatio i to, da ga je sale zamenio zbog očajne odbrane, pa je u zadnjoj četvrtini odigrao super. Četiri glavna igrača protivnika završavaju utakmicu sa 4 lične. Momci, a šta mislite na neki prodor, pa da kojeg izbacimo? Ili recimo da njihovim bekovima malo objasnimo, da je šetanje po teritoriju Republike Srbije ( reket ) zabranjeno i kažnjeno ? Momci nije to korzo. Pozovite Divca, pa ga pitajte ? A tek onaj plavi kovrčavi. Jao... Sale mora da ubaci specialistu za odbranu, da ga zaustavi. Čim izadje evo ga opet. nema veze sve super sve ok. jedino bi možda mogli naši visoki igraci da naprave malo reda u rreketu. ali biče bolje .

izvinite na gramatici ipak mi je maternji jezik slovenački.

pozdrav iz Ljubljane

Lale bg

pre 8 godina

Najbitnija stvar u sportu tezak rad upornost zalaganje i iskrenost.Ovo poslednje posebno kada je u pitanju timski duh I rezultati.Svaka cast Saletu za sve Ali iskrenost podrazumeva da se kaze a me precutkuje-utakmicu je izgubio trener I strucni stab .Vodjenje utakmice lose,skauting ocajan komunikacija sa igracima nula.Litvanci zestoki u zadnjoj cetvrtini a mi sedam minutes bez licne.valuncionis 2min u zadnjoj dobija 4 licnu a mi onda igramo bez Raduljice 5 min.oni nas ubiju of batina a Kalinic ne igra skoro cep mec I uvodi ga 2 min pred kraken.i tako jos mnogo I inace kuriozitet - tim koji je izgubio 20 lopti pobedjuje.mislim da zbog ovoga kako se vodila utakmica dolazi do razbijanja tima-nema vise hemije I protiv Francuza prvi ispadaju Raduljica I Kalinic a onda Teodosic.Kako bilo ako je Sale bio veliki igrac da preuzme teret tako I lap trener mora da preuzme isto.

o2d

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.

Cvele

pre 8 godina

E Sale,Sale. Ti si hteo da dobijes sve. A to nije nasa taktika. Mi grupe jedva prodjemo , a posle sve kidamo. Pozvao si 3 rovita igraca, forsirao si igrace koji realno ne vrede. I sta je bilo sa svetinjom reprezentacije. Sada si postao klubski trener....

rezignator

pre 8 godina

moja reprezentacija, bobi, mitar, danguba, kalina, teo (da menja djenku), lazic, simon, jovic , tejic, plus erceg (da menja jaku), radulja - samo ako skine deset kila, (da menja cirbesa) i kaplan za taliju, naravno, bi ovo zgazila.

sinisa

pre 8 godina

Momci svaka vam cast, borili ste se dostojno i svojski !!!
Sudije su tolerisale njihovu grubu odbranu, à vama za ne, Ali bez obzira na to nasi ste junaci i volimo vas... Pozdrav i Banja Luke i dodjite Nam opet...
Glace gore, borite se i dalje i uzmite bronzu...

košarkaš amater

pre 8 godina

Sve si objasnio ali nisi uradio. Onakva se utakmica otima šutom za 3 poena. Bogdan inače nije ni do kolena Vašoj generaciji.

petrovič

pre 8 godina

prodor, faul, slobodna bacanja. Samo smo tako mogli dobiti ovo i iskoristiti što Litvanci udaraju ko blesavi u odbrani. Ali niko nije smeo u prodor... Trojke nas nisu isle i taj koncept je trebalo napustiti na pola utakmice. Eto i ja sam izpametovao. Suština je da su bili bolji i da zasluženo idu dalje, ništa strašno.

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 8 godina

Đorđeviću, nesporno je da si ti dobar trener. Međutim, i nije ti teško da to budeš sa ovakvim igračima.

Ali, ono najvažnije. Utakmica je izgubljena prije zadnjeg napada. U posljednjim sekundama utakmice rezultat i spas traže očajnici. Zar nema i tvoje odgovornosti u svemu?
Ima, jer ti si dozvolio opštu jurnjavu igrača po terenu koju naš tim nije mogao da izdrži sa boljim Litvancima.

Moraš i ti preuzeti dio odgovornosti, a ona je nesporna, a ne da tražiš alibi u posljednjem napadu.

Ništa, barem ima Hrvati da se upiš*e od sreće!

pre 8 godina

Malo li je 4. mesto na EP za vicešampiona sveta? Da, malo je. Mi sve gore i gore igrali kako je takmičenje odmicalo.

topke

pre 8 godina

Trener snosi odgovornost. Da sutiras tri do iznemoglosti dok ne krene u SVAKOJ UTAKMICI previse je ocekivati da ce to upaliti svaki put. E pa cetvrti put na EP nije upalilo

Ne sečite nam krila

pre 8 godina

Sale odlazi i povedi sa sobom onog kradljivca pehara Simonovića.Nemam lično ništa protiv tog čoveka i igrača bez kluba, ali mi kao reprezentacija nikada nećemo ništa uraditi ako se u A tim i dalje zovu podobni, a ne najbolji.Uostalom ta komunistička zaostavština koštala nas je mnooogo u fudbalu, ali mi pouke nismo izvukli, a izgleda mi nikada i nećemo.
P.S.Da ovo što pišem ne bude neargumentovano, pomenuću samo slučaj nepozivanja Vladimira Lučića iz Valensije, čoveka koji bio najbolji igrač svih naših trofejnih mlađih selekcija.Pa taj čovek je izmislio košarku za Simona...

sm kg

pre 8 godina

volim ove sto znaju kako se trenira sut a nikada kosarkasku ili bilo koju loptu nisu uzeli u ruke. prosek razbijanja ostalih +15, prosek datih poena blizu 90. I sad ti trojke krive. drago mi je sto mislite da je trece I cetvrto mesto neuspeh... e da smo mi treci ili cetvrto u Evropi po svemu....eeeee

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

PimPong

pre 8 godina

Ne svidjaju mi se sve ove kritike - pa do juce smo ih sve dizali u nebesa. Litvanci su odigrali dobro, bas kako su i trebali da imaju neku sansu da nas dobiju. Nasa odbrana je bila dosta dobra, samo su nas dobro u napadu zatvorili. Nasi inace dobro asistiraju, ali danas je to slabo islo. Sa srecom protiv domacina!

Posmatrac

pre 8 godina

Pljuj bedo jer za bolje ne znas. Niko ste i nista u svojim zivotima i ovde ste nasli da pametujete. Ja sam presrecan zbog pruzenih partija i rezultata, akcija i pogodaka na ovom prvenstvu. Podsecaju me na onu staru reprezentaciju Jugoslavije. Naklon do poda i Saletu i momcima! Samo hrabro i samo napred.

kris kros

pre 8 godina

o cemu bre pricate pljuvaci? taktika je bila dobra, sut nije isao I to je to. mos misliti 3 razlike, pa sta, bice bolje. Tim litvanije nije bolji I has selektor imao je dobru taktiku. usralo ih je.

jocaskljoca

pre 8 godina

Trebalo je da naucimo lekciju iz "samopouzdanja" od Amera prosle godine. Pogledajte ako mozete. U stvari dve lekcije! Samopouzdanje i koncentracija. Ni malo ne zameram nasima na porazu jer je i Litvanija drzava u kojoj je kosarka no.1, ali mi kao vicesampioni sveta smo morali da pokupimo nesto iz poraza od USA prosle godine...

goranac

pre 8 godina

"Nemam šta da krijem,idemo po zlato".Sale Đorđević.
(hawkeye, 19. septembar 2015 00:11)
I isao je na zlato. Nije uspeo ali mi smo i dalje ponosni!
I sada ce izjaviti da idemo u Rio, i otici cemo.
Sale, puno srece vam želim. Ubedjen sam da reprezentaciji na celu sa tobom predstoji svetla buducnost.
Tek smo poceli...

Kiclu

pre 8 godina

Svaka cast. Vi ste za mene heroji. I da osvojite 4. mesto ja cu biti ponosan na vas. Borili ste se, nije islo jos od grupe, ali nema veze, niste nas osramotili. Isli ste srcem, falio je neki zar, falilo je nesto.. ali to nije zelja. Samo cepajte, ova bronza bi za mene bila zlatna.

ibikic

pre 8 godina

mi smo ispod prosecna ekipa a trener nam samo pomaze da bez velikih imena kakva smo nekad imali u kosarci igramo polufinala i finala. Recite mi hejteri iskreno ima li u ovom timu igraca velicine Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Stojakovica, Paspalja? Ili nas je sale vec razmazio uspesima

Dragan

pre 8 godina

Većina komentara je velika sramota. Stvarno je čudno koliko uspjeha imamo u Sportu (kao mala nacija)
a kolika smo gov.a kad bukvalno ser.mo na čovjeka s kojim smo drugi na
svjetskom bili a sad među
četri najbolje selekcije u
evropi. Ako ste tako dvolični u životu onda ste više nego jadni. Mi nikako ne zaslužujemo ove momke... A naročito ne ovakvu legendu kao Aleksandra Đorđevića. Nakon što sam pročitao većinu komentara, hvata me neki stid. Stid da smo mi Srbi u stanju da budemo ovolika Gov.a.

Znam da je veoma emotivan komentar ali molim redakciju da ga objave. Hvala

marko

pre 8 godina

1.Raduljica nije imao sezonu tj. nije imao tim od one pustolovine po Kini.
2.Kalina odigrao loše prvenstvo
3.Teo je sve bitne mečeve u karijeri izgubio, nema titulu EP, EL, ozbiljan trofej nije dugao
4.Simonović prosečan igrač iz osrednjeg tima iz Francuske defintivno nije nivo za reprezentaciju
5.Nedović kao po običaju ništa nije pokazao, osim onog meča sa Španijom, odsutan...
6.Bjelica korektan u nebitnim mečevima, najlošiji meč odigrao protiv Litvanije
7.Kuzmić osim skoka nema ništa
8.Milosavljević igrao ok odbranu bez učinka u napadu, nije isti igrač posle ACL
9. Marković igra kokrektnu odbranu ali očajan u napadu, nedopustivo loš sut za ozbiljan nivo
10. Milutinov nije ni ulazio
11. Erceg jednoličan, šuter, bez kreacije da sam eksreira, bez prodora i igre ispod koša, nije uzeo jak trofej u karijeri
12.Bogdanović privatnik, posle
Partizanu nije napredovao ni u jednom segmentu igre.

Ovom timu trebaju : Mačvan, Jokić i Bobi ako ih puste iz NBA. Probati sa Dangubićem što pre.

vlade

pre 8 godina

svaka čast momci na svemu, i dalje verujem da ste najbolji na kontinentu, ali ovo večeras je bio užas, tužna srca, moram priznati.. ali, dešava se.. i najbolji moraju da kiksnu, ne može se birati tajming, a desio se u najgorem trenutku po nas.. ima tu više razloga, između ostalog, maximalno glup sistem takmičenja, gde igraš pet utakmica u grupi, nama grupa smrti, a litvancima grupa kao na pripremama! a onda, trošiš se protiv snagom nabijenih finaca i čeha.. i dođu ti ovi, što se provukoše do polufinala! i sada sam ubeđen, da su po prikazanom, tek 5-6 ekipa na prvenstvu! ali, eto.. breme favorita i svežina, učiniše svoje.. nadam se bronzi, nije nemoguće, a onda kada dođu bobi i jokić u kvalifikacijama, ko god nam dođe, prolazimo u rio i stvari postavljamo na svoje mesto!

Duje Spilt

pre 8 godina

Kad smo mi bili 4. na proslom EP omalovazavali ste taj uspjeh izjavama: Dobra je ta vasa drvena medalja, ne mozete dobiti nikad slabiju Litvu itd. A sad je to 4. mjesto veliki uspjeh koliko vidim po komentarima. Ta" nikad slabija Litva" je ovaj put izbacila vas, a jedina razlika je u tome sto je za broncu nas napunila Spanjolska , a vas ce napuniti Francuska. Karma je cudo!

Neko iz mase

pre 8 godina

Možda je falio jak centar Marjanović ili Štimac, za večerašnju utakmicu, al šta je tu je, da je Sale znao to unapred, sigurno bih i zvao. Nadam se plasmanu na OI, ova ekipa to zaslužuje. Poznajem te momke igrao sam sa većinom, to su sve dobri ljudi.

baki

pre 8 godina

šteta, bila je lepa prilika. na 43:40 i napad smo mogli da prelomimo utakmicu. umesto toga 43:52, i mucenje da se vratimo. Kazlaukas:"Sa 20 izgubljenih lopti i dve trojke smo dobili Srbiju!"
Covek nam je odrzao cas kosarkaske taktike. Treba mu cestitati i dobro prostudirati lekciju.
Na nasu reprezentaciju mozemo biti ponosni u svakom slucaju. Saleta i igrace podrzati da nastave ovu pricu...šutiraj još!

Vesna

pre 8 godina

Uuuu sve sami treneri i savetodavci iz fotelja!!!! Sale ti si covek za divljenje svoje uspehe si pokazao i pokazuješ!!Momci su sjajni!! Možda nam je falio mali faktor sreće!!!!

m

pre 8 godina

tako je selektore, okrenimo se mecu sa francuskom, timom koji lepi isoo svog kosa velike spance a nas ce sigurno jos vise. do ovog meca sam mislio da si VELIKI selektor, ali samo mi jedna stvar nije bila jasna u mecu sa litvanicima, gde je ta nasa dugaka klupa? skratila se nesto??? kalina nije usao celu utakmicu, milosacljevic takodje, zasto si uopste vodio milutinova na prvenstvo, da greje klupu???

Zex

pre 8 godina

Sa procentom suta 32,8% ili ti 19/58... ne bi dobili ni Venecuelu...stvar jasna. Igra se zove kosarka, u ovoj utakmici vi niste mogli vola da ubodete, a kamoli kos. A skokovi..jujuju... Cija je greska, vi razjasnite...u svakom slucaju podrska! Vise znanja, smelosti i srca sledeci put. Poraz je sastavni deo sporta, idemo dalje!

Silver Surfer

pre 8 godina

Kada pogedam ovu nasu drzavu onda je ostvareni rezultat i te kakav uspeh. Bez obzira da li ce osvojiti bronzu ili ne. I u cemu je Srbija medju cetiri drzave u Evropi ili svetu a da nije sport?
S druge strane, odavno nisam gledao utakmicu u kojoj nam je pobednik toliko puta davao sansu da pobedimo. I to bukvalno do samog kraja. Cini mi se da je glavni razlog poraza u nekoj cudnoj nonsalanciji pa i nedisciplini. Nedovicevo olako gubljenje lopti u napadu, Bjelicinin premekan ulaz na samom kraju kao i Bogdanovicev pokusaj da iznudi licnu gresku umesto da pokusa da poentira. Kada se proda skoro svaki kljucni napad u utakmici tesko je ocekivati da se ista dobije. Uz sve to ne tako mali broj lopti nam je ispao iz ruku i bukvalno uletao u njihove, skoro sve one odbojke su kao po pravilu zavrsavale kod njih. Postoje one utakmice kada vam se jednostavno ne da. Sta god ucinili. I ovo je bila jdna od takvih. Za nas u najgorem mogucem trenutku.
Na kraju, Spanci, koji umalo takmicenje nisu zavrsili u grupi borice se za titulu. Ukoliko Litvanci budu igrali kao protiv nas tesko da ce imati sta da traze. Jer Spanci nece propustiti toliko prilika da prelome utakmicu niti ce sudije tolerisati tucu Litvancima.
Nadam se, da ce nasi momci uspeti da izadju iz ove utakmice i pruze bolju partiju u borbi za bronzu.

darza

pre 8 godina

valančiunas je zatvorio reket u potpunosti i unio samopouzdanje ostatku ekipe.kad ti je centar odsječen ostali praktički igraju 1 na 1.bjelicu su iskautirali,tu je bio ključ...i ono najbitnije...emocije su se istrošile na krive stvari.slavljenje pobjeda u grupi,sprdanje susjeda,slavljenje zlata...i onda kad dođe ono bitno jednostavno nema što da te ponese.nema pozitivne energije,prazan si.mediji i navijači su odradili loš posao što se tiče toga...kad se sve realno sagleda bez dominantnog centra i s bogdanom u lošoj formi finale nije ni bilo realno

Leksa

pre 8 godina

Moram da reagujem na komentare da je Sale a ne igraci izgubio utakmicu, i da ga je kao Kazlauskas nadigrao kao trenera. Kao prvo, vecina promasenih trojki koje su nasi sutirali, bilo je iz potpuno otvorenih pozicija, i sta je tu Sale mogao da uradi, osim da se skine i sam pocne da ih sutira umesto igraca. Uz to je u ovoj utakmici bilo daleko vise rekao bi nespretno izgubljenih lopti, neiskoristenih kontri i polukontri zbog nesotrenosti i brzopletosti. I sta je tu mogao Sale, kad i pored tako lose partije svojih igraca, na kraju nam za divno cudo, sami Litvanci omoguce otvoren sut za pobedu, koji bi Sale kao igrac sigurno iskoristio, ali danas nije imao dostojnog naslednika (osim donekle Teodosica), koji bi u poslednjim sekundama stisao, i imao hrabrosti da pokusa sut za pobedu!

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast Litvaniji ali nas tim je sutirao kao kad ja uzmem igricu 2k nba na sony-ju i sutiram iz svih pozicija cisto da vidim koliko ce da me usere...

Da smo ispostovali Litvaniju kao sto je trebalo igrali bi finale.

fifi

pre 8 godina

Kada centri ne odigraju nista, a oni imaju 40 skokova naspram nasih 25, kada zatvore gusto sa dosta cvrsti kontakata gde sudija svira ili ne, jedino ostaje sut za tri koji nismo mogli da pogodimo. Niko i to iz cistih situacija. E kada je Sale sutirao to su bile trojke. Steta jer nam je u ovom mecu falio Beli koji je odigrao ispod njegovih standarda. Ali to je tako, to je sport. Sada su nam Litvanci vratili za ranije poraze. Sledeci put ce mo mi i idemo dalje.

Petar

pre 8 godina

Puls mi je bio 110, pio sam lek posle utakmnica .Ali to je kosarka,prava. Doduse teska utakmnica sto se vidi po broju poena u obe ekipe. Evidentno je da su protivnici bili grubi jako i cim sma video odakle su sudije ,sve mi je bilo jasno ( ai obistinilo se). Mene je najvise nervirala ona retardirana publika.Ja ne znam odakle su oni stvorovi uopste. U svkaom slucaju, resice njih Putin nadam se uskoro.

MozdaSamLud

pre 8 godina

Đorđević: "Možda da je šutirao trojku" A mozda je bilo jos 7 sec. do kraja, mozda da je sacekao nekoga, mozda da je dobacio nekome, mozda da si mu ti doviknuo, mozda akcija neka, mozda da si ga ranije zamenio, a mozda si ti mnogo prije izgubio utakmicu.

Vlada

pre 8 godina

Zahvaljujte se vi kolko hocete, ovi momci delom to i zasluzuju.

Ali prvaci se ne postaju preko noci. Ni vrhunski treneri.
Koliko vas zna kad je Zeljko Obradovic postao vrhunski trener i posle kolko godina vodio repezentaciju? Da li vi strucnjaci znate kako je pekao zanat pod Dusanom Ivkovicem i kad je postao glavni imao njega kao supervizora?

Kosarka se ne dobija tako sto neki napaljeni igrac baci trojku s 9 metara. Ima tu malo vise...

Шулубурић

pre 8 godina

Свака част момцима. Наш епски дух и традиција јуначкијех песама и прошлости желели су злато, али ови момци, на челу са вођама, Теом и Бјелицом, вазда су били сребрног и бронзаног калибра, а никада златног, стога, њима свака част, своје су одрадили, а за злато нек се боре златни карактери и потенцијали.

hendža

pre 8 godina

E Sale malo je igrača kao što si ti da trojkom resavaju tekmu. Lose smo igrali, trojke nisu isle, loš dan. Veliki igrač si bio, sad si veliki trener. Svaka čast momcima i tebi,

marko_bgd

pre 8 godina

toliko promasenih otvorenih suteva za 3...odbrana fenomenalna...nista drugo nisu mogli sem da rizikuju da nam daju otvorene suteve i da brane reket i ulaze...pa jedino sale da si ti sutirao

Đorđe

pre 8 godina

I tokom turnira sam napisao da Sale previše rotira igrače, da ulogu Bogdana i Nedovića, koji mogu imati 15+ poena, izjednačava sa Simonom i Gagijem. Bogdanu su potrebni minuti, šutevi, akcije za njega, a ništa od toga nije imao. Zato je i bio van ritma i nesiguran kad je to bilo najpotrebnije. Raduljica očigledno ne može protiv top klase centara, Bjelica nikad nije bio glavni igrač, već je ostvarivao sjajan učinak iz drugog plana, tako da nam je bio potreban jedan igrač spolja koji može da prelomi. Teo je genijalac, ali nije mogao saje. Naša spoljna linija gotovo da je služila samo da igra odbramu(osim Tea).
I u večerašnjoj utakmici Sale je previše rotirao i ne mogu da shvatim zašto je izvukao Bogdana posle 8 vezanih poena u 3/4 nakon čega prelazimo u vođstvo,a uveo Milosavljevića.
Šta je tu je, nema mesta pljuvanju. Samo podrška. Zaslužili su je.

Marko

pre 8 godina

Moj utisak je da je Sale takticki jako neiskusan i zelen... Voleo bih da gresim, ali to je moj utisak :( Fantastican igrac, legenda, verovatno veliki motivator, ali mislim da mu taktika nije jaca strana :( Ovo pisem kao navijac Zvezde, a da me neko ne bi pogresno shvatio, mislim da bi Duda ili Zeljko lagano resili Litvance... Litvancima svaka cast, Valanciunas je odlican igrac, Maciulis, Kuzminskas, Seibutis i Kalnietis dosta dobri, ali malo je to u poredjenju sa Srbijom, a opet, pobedili su... Teo ocajan u odbrani, u napadu je po neka i usla... Sve u svemu, moramo mi jos mnogo da radimo i napredujemo :( Imam utisak da smo imali Krleta, Bobija i Jokica, da bi sve bilo drugacije... Sut za 3 ocaj zivi... Litvanci nas dobili pre svega na agresiju... Najvise bi voleo da gresim u vezi Saleta. Moj utisak je da se Bogdanu kao medvedja usluga vraca sva protekcija koju je imao u domacim takmicenjima, a koja je bila ogromna, kao da je u pitanju igrac koji je talentovaniji od Djordjevica i Danilovica zajedno... A samo su trebali da puste decka da igra i trenira, bez ikakvih protekcija... Bjelica je na momente blistao, ali u najvaznijim trenucima nije bilo igraca sa mu*ima kao sto smo nekad imali Djordjevica, Danilovica, Stojakovica... U svakom slucaju, NAPRED SRBIJA :)

Sandokan

pre 8 godina

Vidim sve vajni poznavaoci kosarke.Jeste,ocajni smo bili veceras.Po svima vama,pljuvacima,koji ste do juce dizali u nebesa Djordjevica i ekipu mi bi smo trebali da oteramo Saleta i tako resimo sve probleme.Muka mi je od vas.Niste ni svesni sta je selejtor uradio sa ovim momcima za samo dve godine,ali ajde da ga menjamo jer pojma nema.Sve trenerske velicina smo iscedili,pa ajmo i Saleta.Ovaj narod i ne zasluzuje reprezentaciju u 1/2 finalu

Maksa

pre 8 godina

Nadmudrio ga je stariji i iskusniji kolega Litvanac, nije imao odgovor na takvu igru. Ovaj tim koji imamo realno nije vrhunski i svi smo to znali, ali narod ko narod hoće Zlato ili ništa drugo. Shvatite da su momci do tog finala SP dogurali "na srce" što je Saletova zasluga i od mene ima "blanko" pa sve i da budu četvrti. Jedinstvo ekipe može da nadoknadi kvalitet do izvesne mere, ali ne uvek i ne svugde.
Smirite nerve i juriš na bronzu!

igor

pre 8 godina

mozda da nisu ispucali onoliko trojki u prazno...da su od toga dali 50% dvojki imali bi pobedu sa onoliko prednosti...

nevazno , bilo sta je bilo , momci su dobri i trude se sto je najbitnije a sto je meni najdraze ekipa su - to se vidi.

sve u svemu mi smo kao zemlja jako mali ali imamo toliko osvojenih medalja da nasa ljubljena vlada ima problem kako da sve njih posalje na olimpjske igre :)) to je pokazatelj nase zemlje !!

samo napred , ne samo kosarkasi , vec svi sportisti !!

ps- sem fudbalera oni igraju da se prodaju sto pre zato im nista ne ide od noge... briga njih za zemlju i nas. a omladinci sto su osvojili svaka im cast ali i to je iz istih razloga !

Zek

pre 8 godina

Kriticari malo da olabave veceras, jer ako ne podrzavate ove momke i kada ne ide to onda vise govori o vama nego o njima, a zasluzili su svako postovanje svih nas. Da li se tako ponasate i prema svojim bliznjima kada im se desi nesto lose ili ih tesite i dajete podrsku?
Objektivno ova ekipa je igrala losije nego na proslom SP, sto zbog povreda, sto zbog losije forme zbog veoma naporne sezone u klubovima.
U odnosu na SP kada smo imali Teodosica u zivotnoj formi, Bogdana i Kalinu u odlicnoj formi, ove godine to nije slucaj. Vidi se da su dali sve od sebe i da su mnogo radili, ali forma nije bila na ocekivanom nivou, zato je i dolazilo do "siljenja" u mnogim napadima. Sut za 3 je pravi pokazatelj..
Iz svega toga mentalni pristup ovako bitnoj utakmici je morao da bude ovakav kakav je, bili su uplaseni i stegnuti svih 40min za razliku od Litvanaca koji su usli potpuno rastereceno zeljni dokazivanja. E tu se sad pravi razlika u odnosu na proslo prvenstvo koje smo odigrali rastereceno, zeljni dokazivanja, a sada smo imali ulogu favorita i bili u losijoj formi i naravno izgubili.
Jedino sto im mogu zameriti jesu skokovi 40:29 za Litvaniju, to je pre svega odraz zelje i niceg drugog, morali smo se pobiti za svaku loptu jer su takvu igru nametnuli, morali smo biti jos grublji i onda bi i sudije shvatile da moraju promeniti kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju ne treba kritikovati pojedince i selektora, ovo je potpuno realno stanje i bilo bi odlicno ako uspemo da uzmemo bronzu.

sasa jokic

pre 8 godina

Psiholoski totalno nepripremljeni usli u mec, a to se videlo kroz mnogo nelogicnih gresaka i srljanja. Nedostatak autkriteta Saleta i Tea, da im "zavrnu usi" i da im ne pada na pamet da soliraju i junace se. Nedovic i Bogdanovic.
Sale, zasto nisi trazio tajm aut na 12 sekundi do kraja, nego je Bogdanovic napravio nesto sto se ne radi ni u nebitnim mecevima!?
Ova ekipa nema klasicnog sutera, svi su veoma neprecizni, od Tea, preko Bjelice do Bogdanovica, jos kada drhti ruka.....
Mislim da bi bro za bila vise nego povolj a za ovu ekipu, ali cekaju ih odmorni domacini...bice tesko.

Anonimna

pre 8 godina

Tako blizu a tako daleko , ne bi me bolelo toliko da su nas otresli za 15,20 poena . Kad god smo došli blizu odmah je usledilo nekoliko neuspešnih napada ili izgubljene lopte, neuspešan šut za 3.

Tako ti je to , mi smo najbolju igru pokazali u grupi a Litva se jedva vukla preko najlakše grupe, pa onda jedva preko Gruzije pa onda Talijani koji verovatno ni sami ne znaju šta su radili u zadnjem napadu za pobedu. Boli me jer su dobili kartu za Rio a bukvalno su pokazali manje od nas , Grčke i Francuske . Biće težke kvalifikacije.

@maltretirator

pre 8 godina

Katastrofa ste, bez želje i znanja. Potpuno sam razočaran, očekivali smo svi u porodici to zlato i sreću pa proslavu i doček u ponedeljak, tortu. Ne mogu da verujem šta ste mi uradili. Sada moram da mislim o plati od 23 hiljade prevozu, kako loše živim, a vi ste to mogli da promenite.

Paun

pre 8 godina

Mozda da si trazio time out.
(Mr. Daj Maut, 19. septembar 2015 00:31)
Pametnije je da cutis kad ne poznajes materiju.Procitaj pravila pa se onda javi i komenatrisi.Sedi 1.BRAVO MOMCI,SPORT JE TO,UVEK NAM JE BILO LEPO KAD STE POBEDJIVALI I BICE NAM OPET LEPO.

dzo

pre 8 godina

Nemamo takvu generaciju kosarkasa kao nekad i tačka.
Jedino mi je žao što sam odrastao uz ovaj sport, naviknut i razmažen na pobede, pa svaki poraz doživljavam previše lično. Ništa nije lično, to je samo život.. NESTABILNA KATEGORIJA.. JEDNA UTAKMICA, ČETVRATINA, LOPTA, SLOBODNO BACANJE, JEDNA SITUACIJA MENJA SVE.

Бинср

pre 8 godina

Само ми није јасно да на њихов искоришћен бонус у првих 4 минута 2. и 3. четвртине ми форсирамо шут уместо да идемо на продоре и шутирамо бацања. Иначе играли смо пацерски и нисмо заслужили финале и да смо победили...

dan

pre 8 godina

Sale, zasto ali zasto onolika minutaza i sloboda Bogdanu. Posle onako odigranog prvenstva. Celog. Nadam se, evo cvrsto verujem, da odnos minuta na primer Kalina/Bogdan nije odraz pripadnosti jednoj klupskoj opciji. U to iskreno ne verujem. Ako je Bogdan povredjen, opet zasto tolika minutaza? Pa Gagi bi uz toliku slobodu dao veci doprinos. I ne razumem komentatore koji se nesto brecaju kada se uputi dobronamerna kritika ovde u komentarima pogotovo sto je to u vazduh/u prazno (ne citaju oni ovo ne brinite), pa valjda i vi negde radite i vi ste podlozni kritici, nekakvom ocenjivanju ljudi/klijenata za koje radite. E pa to smo u ovm slucaju mi - navijaci, koji ih bodrimo uvek i svuda (ko ima prilike) pa valjda je u redu da se nesto eto tako vise za sebe zapitamo. I ne razumem toliko divljenje bogdanu uopste. Sto? Jer je zvezdu napunio il' sta? U redu je da posle ovakvog meca i prvenstva on uzima poslednji napad, jer?

Vlada

pre 8 godina

Da smo izgubili 100:97, ni po jada, ali izgubiti od Litvanije na ovako mali broj poena stvarno nisam mogao ni da zamislim. Bio sam siguran da dobijamo ako ih spustimo ispod 70 poena.
Neverovatno je da smo se vratili u igru dok je Teodosić bio napolju, a da su Litvanci opet preokrenuli dok je Valančiunas bio napolju.
Iako nam je danas roster bio svega 8 igrača (milutinov, milosavljević, kalinić i kuzmić zajedno 10 min), falila nam je samo jedna od stvari iz prethodnih utakmica: ili da se jedan razigra i pogodi 2 trojke, ili da je Teo imao još 2-3 asistencije, ili da smo bili bar jednaki u skokovima. Pad forme je bio evidentan ali ko bi očekivao da može biti loše kao protiv Nemačke za 3 (4/30).
Ipak, biće jako teško za bronzu, mislim da smo je zadnji put uzeli 1999. na EP, kod nas je il' si bos il' si hadžija, nema između!

Mare

pre 8 godina

Ovo je poraz koji nas vraca nekoliko koraka unazad. Isto kao kad smo onda izgubili od Francuza tj. Savan promasio, naredne dve godine se nismo oporavili. Idemo u te kvalifikacije ali tu ne ocekujem nista. Igrali bi sa veoma jakim protivnicima. Ako ne odemo, sl takmicenje je 2018. a tad je pitanje ko ce igrati.

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Ajde bre dosta vise sa osudama i sa sta-bi-bilo-kad-bi-bilo! Svaka cast momci, borili ste se i niste se predavali kao neke tetke. Sad sakupljanje snage za trece mesto i to je rezultat koji mnogi sanjaju. A vi frustrirani komentatori odmorite malo. Ovi ljudi su dali sve od sebe i tek ce. Trece mesto je nase. U sportu mora da se gubi i to dostojanstveno. Moja podrska do kraja!

drago

pre 8 godina

Nije htjela uci? Faul na Bogdanu? Litva vidila ceci dio utakmice?

Postujem ovog covjeka jer je covjek a bio je i igracina, sad je vruc nakon meca ali ovo su gluposti.
Litva je bila za klasu-dvije bolja ekipa, imali su apsolutnu kontrolu i vodili su cijeli mec a faula nije bilo. Treba biti velik i u porazu.

Ljiljana

pre 8 godina

Čestitke ipak, svim našim košarkašima i selektoru! Svi ovi naši momci znaju da igraju vrhunsku košarku, ali formu je tesko održati na visokom nivou od početka turnira (neophodna zbog jake grupe) do polufinala ili samog final.Zoran Gajić je to sjajno uradio u Sidneju 2000. sa odbojkašima al smo se tada jedva provukli do osmine finala i na kraju besprekorno odigrali polu i finale. Mlad je Sale još,naučiće. Odlično je ovo..

jad i tuga, b.luka

pre 8 godina

baš je trebalo dosta znanja da se izgubi od ovakve litvanije. tuga je da sale forsira odbrambene igrače,a koš igrači sjede na klupi. bez markovića, raduljice, nedovića, kuzmića sigurno bi ih dobili sa 10-ak koševa razlike. ovakvim načinom vođenja ekipe, bojim se da će ponosna košarkaška reprezentacija, postati gubitnička ekipa kao i fudbalska. u svim sportovima, napadom se dobija utakmica, a ne kukavičkom odbranom.od francuza bi mogli biti poraženi i sa više od 20 koševa razlike.
jad i tuga! b.luka

pedala

pre 8 godina

Kazlauskas pokazao kako treba da se vodi ekipa. Sale sigurno pamti poraz od Italije na EP 97 u grupi i pobede u finalu kada je u prvom napadu Italijana preko Fućke Savić udario takvu sekiricu da ovaj ništa nije dao do u poslednjih pet minuta kada je utakmica već bila rešena. Dakle,na tuču tucom. Ipak mislim da kvalifikacije za OI će biti olaksane jer NBA sigurno neće pustiti svoje igrače i na kvalifikacije i na OI a sem Bjelice naš celi tim igra u Evropi i to će biti prednost jer svim potencijalnim protivnicima su ključni igrači u NBA.

Uliks

pre 8 godina

Ucinilo mi se da gledam Finsku ili Island, samo ispucavanje za 3 i nista vise. Akcije u napadu nikakve a odbrana katastrofa. Vise od ovoga se i nije moglo. Jako losa selekcija suta. Svakako sve cestitke Saletu i momcima, zasluzuju podrsku.

Milovanovic mladji

pre 8 godina

Mozda da si trazio tajmaut i mozda da si prestao da forsiras tokom cele utakmice sut za 3.. Hiljadu zasto, hiljadu zato.. Iskreno plasio sam se ovolikih pobeda i na kraju fijasko.. Baksuz..

basketaš

pre 8 godina

možda bi najviše upravo ti trebao da izvučeš pouke,jer je tvoja krivica kao kuća. da smo izgubili od boljeg,ne bi ni bilo krivo...ovako,žali Bože silnog truda. ni za šta...

Vlada

pre 8 godina

Pa, ti si prvi govorio da se ide po xlato i da te drugo ne zanima, kako je sad ovo super rezultat? Tuga je gledati pocetnika jako tumara, a Muta sedi kso pomocnik... Nikada se necemo opametiti, doveka iste greske pravimo

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ruku na srce ali mislim da je ovu utakmicu izgubio Djordjevic.
(kaba, 19. septembar 2015 00:30)

Ruku na srce, posle "ruku na srce", ne ide "ali". A i ja mislim isto kao ti.

Deki

pre 8 godina

Pa jeste malo nelogicno da celu utakmicu svi beze od nekog prodora u reket i pokusavaju za tri, a onda se u poslednjem napadu, kada se faul svira samo u zaista ociglednim situacijama, krene na prodor i ulece medju tri litvanska igraca. Nego, meni je jedna druga stvar upala u oci, a prisutna je na celom prvenstvu. A to je nedostatak kontri. U mnogim situacijama je bilo prilika da se odigra jedan na jedan ili dva na dva ili cak dva na jedan ali Sale kao da je stavio veto na to. Napad se uvek usporavao i kretao iz pocetka i cesto zavrsavao bezidejnim sutem za tri iz teske pozicije. Secam se da je bas njegova generacija 2001. na kontre osvajala dosta bitnih poena u pohodu na zlato, pa mi je zato jos cudnije. Kontre su, kao i trojke, velika doza samopouzdanja timu i seca krila protivniku koji postaje oprezniji u napadima. Protiv usporenih Litvanaca bi bila dobro oruzje da se nametne nas ritam.

Angmar

pre 8 godina

Koji G.G. inace uzasna utakmica,dosadna,sa brdo promasaja,ne znam ko je selektor Teodosic ili Djordjevic???Mislim covek igra sta hoce,nula asistencija...a Bogdan los celo prvenstvo,veceras je samo potvrdio losu sezonu ....

Zg-boy

pre 8 godina

Daj molim te Đorđeviću,da je ušla trica na kraju mi to nebi preživjeli.Šalim se,čestitke na uspjehu,znam točno kako se osjećate.

Miles Davis

pre 8 godina

Jako losa igra nasih, Litvanci nista specijalno ali zasluzeno u finalu.Krivo mi je jer znam da smo mogli do zlata.Bice bolje ako odemo na OI.Samo napred, nema predaje!

Stefan

pre 8 godina

Sve polazi od toga sto nemamo centra,uz svo postovanje raduljici on je dosta limitiran pogotovo kada je u pitanju igra ledjima odbrana i skok,dobro se otvara iz pika ali to nije dovoljno za ovakve utakmice.Litvanci su ovo odlicno iskoristili tako sto su napunili reket i onemogucili pik en rol igru teodosica i raduljice kao i lake poene iz prodora nase spoljne linije,rizikovali su dosta ostavljajuci nam suteve ali su racunali da nas nece ici sut kao sto i nije ne samo tokom ove utakmice vec cele nokaut faze.Sve u svemu nedostajala nam je dominantna petica i suter da bi dobili ovakvu utakmicu.

1995

pre 8 godina

Sve se vraća sve se plaća tad smo ih pobedili sad nam vratili milo za drago. Pošteno. Večeras smo mogli da ih dobijemo jedino da se selektor na poluvremenu presvukao i krenuo da ih puni kao nekada. Momcima svaka čast na igri odličan tim odlični rezultati i igra pružena na ep. Ali da je selektor kao igrač bio klasa iznad bio je.

One night in May

pre 8 godina

Tvoj poraz, Sale!! Skroz samo tvoj.
Niko ni rec ne sme da ti kaze, tek ti je druga sezona, napravio si tim i svaka cast - nije sporno nista, mnogo si uradio i nastavi. Ali ovo veceras je skroz tvoj poraz. Kazaluskas te je razvalio - sa timom koji je i individualno i timski slabiji od tvog, nadigrao te je pravolinijski, zaustavivsi nas napad.
Muta je njihov napad sveo na ispod 70 poena, ali ofanziva je tvoj zadatak - nisi resio njihovu odbranu, poraz je samo tvoj.

To sto smo u jako losoj utakmici bili toliko blizu je samo dokaz da si stvorio jak tim, koji moze da upije jedno katastrofalno napadacko izdanje i, ponovicu, svaka cast, samo hrabro dalje.

Medjutim, da su Litvanci timski egal sa nama poraz bi bio dvocifren lagano.

Đorđevićev poraz

pre 8 godina

Grobari su izgubili ovo. Bogdanović katastrofalan od prve do zadnje utakmice, Milosavljević bukvalno ništa dobro nije uradio i imao milion grešaka, a Milutinov kao da nije ni otišao. Uspeli su Bjelica, Teo i Nedović da nas dovedu do polufinala ali džabe kad ovi sve upropastiše.

NS

pre 8 godina

Sale veliko kosarkasko ime. Al te je druze Litvanac samleo takticki...............A i realno Spanija, Francuska, Italija, Grcka,Litvanija su ekipe koje imaju bolje igrace od nas.

Bole

pre 8 godina

Sve ok majstore. Ne moze za dve godine od borbe za 1/4 finala do glavnog kandidata za zlato. Da bi postali velika ekipa moras da dozivis i poraze. Idemo dalje. Medalja bi bila sjajna, ali imperativ je olimpijada. Od 2004 nas nema, stvarno bruka. Glavu gore i ostanite ekipa i u porazu. Sto ne ubije, ojaca. Okupite se sledece leto i za Brazil. Hvala na svemu

UK

pre 8 godina

Pa, ti si šampion, ti bi šutirao za pobedu i pogodio bi, to si radio. Šampioni su i ovi naši predivni momci, koji su vratili košarku kući, ali ti si Sale ipak legenda ove igre..upravo iz tih "sitnica".

nemanja

pre 8 godina

E moj Sasa, e moj Sasa, izvlacis maksimum iz ovih igraca individualno, to je sigurno, ali sto se akcija ice .. NULA! Potpuna bezidejnost u napadu tokom celog prvenstva, pogotovo protiv Nemaca i veceras!

kom

pre 8 godina

Možda je trebalo da mu viknete da šutne trojku? ! Ali nema veze. Sport je to. Tek će biti uspeha. Vi i Vaš tim ste ponos ove zemlje. Idemo dalje!

Adam

pre 8 godina

Nista sefe! Oporavi tim, podigni ih i napad na bronzu! Izgubili smo u polufinalu od jednog dobrog tima i to je to. Samo hrabro u sledecoj utakmici i u borbi za Rio!!!

marko

pre 8 godina

Ma napravili smo grešku - misli smo da ćemo lako izaći na kraj sa Litavnijom koja je najkošarkaškija zemlja Evrope. Prebili nas u odbrani, imali duplo manje šutiranih trojki od nas, isprobijali Teodosića svaki put kako su hteli. Mi nemamo top klasu igrača kao Italija: Barnjani- Galinariji-Belineli koji su protiv Litvanca igrali sve 1 na 1 i jedva izgubili. Fali nam top klasa igrača, mi to nemamo. Erceg igrač koji samo stoji i čeka, nema prodor, tehniku, nema ni igru na postu, Simonović ista priča, Nedović ispada iz odbrane kao iz voza, baca er-bol. Marković trojke 1-6, a plejmejker bez šuta? Teo, kojo je izgubio gomilu F4 sa CSKA sve to utiče na njega...Solidan smo mi tim, ali sa velikim nedostacima iskusni treneri to znaju da iskoriste.

Alex

pre 8 godina

Litvanci su bili bolji, zapravo manje losiji od nas. Nas napad nije postojao. Samo silovanje trojki i na mahove neka akcija. Selektor Litvanije je najavio da ce ici na udvajanje Tea sto su sve vreme i radili. Meni je nesvatljivo da mi nismo imali ni jedno pripremljeno resenje za tu situaciju.
Realno, protiv Francuza nemamo ni promil sansi. Sad se treba pripremiti i plasirati na OI i tamo pokazati da li ovi igraci nesto vrede ili je srebro sa SP bio samo slucajni bljesak.

senad

pre 8 godina

Mozda da si ubacijo malo Milutinova celo vreme ga drzis na klupu litvanci su imali taktiku za Raduljicu zato nije mogao da mrdne.

dragutin

pre 8 godina

Litvanci su dobili zato sto je Valanciunas zatvorio reket i uplasio ih da probijaju sa onih nekoliko blokada.Raduljica je neutralisan a ostali su bili uplaseni.To je prednost vrhunskog centra.Suteri su nam takodje skroz zakazali,svaki sut je bio bez balansa i sa losim lukom to znaci da su nas i spoljni igraci pritegli lepo.Mislim da je Litvanski trener maestralno vodio ekipu ceo mec svaka mu cast na ritmu koji je nametnuo.Svaka cast momcima ali ocekujem da uh Francuska sravni sa zemljom za bronzu.

satelit

pre 8 godina

GLAVU GORE! Realno,NISMO za ZLATO! Imamo sjajne,ali i igrace koji igraju srcem ,medjutim nedorecene.. Nocas bi neki nas "GASOL" ovo resio... Igrali smo po planu Kazlauskasa! Videlo se da smi u LILU malo pali u formi,cak i protiv Finske i Ceske se to osetilo.. Sad sve snage na turnir za OI,pa tamo i medalja!

dorcolac

pre 8 godina

Covece, znam da je kod nas kosarka sport broj 1, ali skidam kapu Litvancima. Gledao sam ih protiv Italije i veceras protiv nas, kakvu atmosferu prave njihovi navijaci, u kolikom broju ih ima, svi su namazani nekakvim bojama, skacu i vriste od pocetka do kraja utakmice, i "prezivljavaju" svaki poen. Moram priznati da im nismo ni do kolena sto se tice reprezentacije.

navijaci PAOa vise tuguju od nas

pre 8 godina

Glavu gore, idemo na bronzu, ali mislim da je ova utakmica izgubljena jos pre nekoliko meseci. Prvo odabirom igraca na centarskoj liniji a drugo tempiranje forme koje je za razliku od SP bilo katastrofa. Poslednja 3 meca smo nula, samo sto nas sada docekala ekipa koja bije i koja je duplo borbenija i to je to. Sve je to sport, bice bolje drugi put, ali ovaj put su strucni stab i Djordjevic malo zakazali.

Serbianwonder13

pre 8 godina

Pametno je Bogdan isao na 2 jer su Maciulis, Kalnietis, Seibutis i Valancijunas svi imali po 4 faula i nama bi vise legao produzetak, ali kako onako bre, nije mi jasno?
Voleo bih da moze kao na koledzu da se trazi time-out kada se ima lopta u posedu. Zadnja 2 napada totalno konfuzno.

Fica

pre 8 godina

Srbija je mala a jaka zemlja a svi su ljubomorni na nas zbig toga!
Setite se pobede nad nemackom u juznoj africi,uspeha vaterpolista,odbojkasa,odbojkasica,
kosarkasica,Novaka Djokovica mi smo mala ali ponosna drzava i svi su ljubomorji zbog toga na nas.
Mogu samo da budu ljubomorni jer takav kolektiv nikad nece imati.
Zavide nam na svemu jer to nikad nece imati.
Svaka cast Sale,Miroslave,Nemanja,Gagi,Teo, Bogdane,Simone i svi ostali majstori ste svoje igre nije lako biti drugi na svetu i medju cetei u evropi i ja verujem u zkato na olimpijadi samo hrabro kad nas svi mrze mi smo najjaci i uvek ce tako biti.
JA TE VOLIM SRBIJOOO!

eto.ja

pre 8 godina

Sale, svaka cast.
Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.

Kića

pre 8 godina

Ništa. Bićemo spremniji za kvalifikacije za OI početkom leta.. Imamo Tea, Bjelica će biti još bolji posle sezone u NBA, imamo Nikolu Jokića kao i Bobija iz NBA, Radulja (valjda) neće odmarati godinu dana već igrati u Pao-u kao i Kuzmić, Militinov u Olimpijakosu. Eto to su samo neki od igrača koji će sigurno napredovati. Naš problem je, ako se može tako nazvati, manjak igrača vrhunske klase, igrača koji kad uzme loptu znaš da će da ubaci. Osim ovih 12 sa Ep-a imamo mnogo solidnih igrača, ali ni jedan nema taj faktor.. Mitrović, Micić, Dangubić, Jović, Mačvan itd. Centra mladog nema ni na vidiku, a videli smo na ovom prvenstvu koliko znači dobar centar (Militinov jedino se odvaja, samo se bojim da ne prođe kao Musli, ali to nije dovoljno za reprezentaciju sa velikom tradicijom)

Vuk

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena mnogo ranije pre zadnjeg napada neznalice jedne napaćene..Sta vam Dule uradi pacenici jedni.Sram vas bilo,Bogdan nam je donio srebro,on..Bitno je da Bjelica mlakonja nije kriv.Koji troši 10 sec na bespotrebne dribling,koji siluje u napadu,toliko forsira i koji ništa ubacio nije,još 3 skoka samo..Prelomila se utakmica kada smo poveli i Nedovic bez mozga napravio 2 greške i krenula je velika serija.

Aleksandar

pre 8 godina

Sale svaka tebi cast na svemu ali kada se videlo da nemamo sut za 3 jos od pripremnog perioda trebao si ili da ih teras da sutiraju po 1000 puta ili ako to vec nije moguce da ne dozvolis da se izivljavaju i da probaju nesto drugo.Pa Litvanci su duplo manje sutirali trojke od nas a inace vaze za sutere.Ne bi mi bilo krivo da smo pametno igrali i izgubili a ne ovako.Pojeo sam se kao mesec.

srbin

pre 8 godina

koja tradicija? o kojoj tradiciji mi pricamo, od 2002. nista nismo uradili do 2009. pa onda 2014. pre toga smo gospodarili jer smo imali igrace sa m....a, strelce, koji su znali da pogodi, igraci koji su sazreli u sfrj, pa setite se Djordjevica, Danilovica oni su osvajali Evrolige, Bodiroga sta je radio, nasi igraci su bili glavni igraci u najjacim ekipama. Mi nemamo sutera a ni vodje tima, setite se ko je ima i nije promasivao u poslednjim trenutcima Bodiroga, Djordjevic nisu bezali od lopte niti promasivali, Bjelica me je posebno razocarao, Teo je to ucinio jos odavno, pa Djordjevic je na jednoj utakmici postizao vise trojki nego Teo na celom turniru.

Mi smo jedna prosecna ali dobra ekipa, nemamo kvaliteta za vise od treceg, cetvrtog mesta jos ako se doda da Litvanija nije u najjacem sastavu kao ni Spanija, ocekivali smo puno pa se razocarali ali treba biti realan, ovo je nas domet.

ReBorn

pre 8 godina

Treba vjerovati u ove momke. I oni su ljudi I nisu nepogresivi. Svaka I! cast na do sada prikazanom I idemo dalje samo jako.
Volim te Srbijo!
U potpisu Baranin :D

Ja

pre 8 godina

Ko god pljuje ove momke, zlonameran je. Posle sezone da svojim klubovim, odrekli su se leta sa devojkama, ženama i decom da bi mukotrpno radili 2 meseca da obraduju svoj narod.

Hvala Teo na genijalnosti.
Hvala Pefi na borbi.
Hvala Bogdane sto si igrao sa povredjenim ledjima i sto si skupio muda da sutiras kada se lomi.
Hvala Nedovicu na brzini i energiji.
Hvala Gagi sto si se podredio timu i sto si pravi vojnik.
Hvala Simone na svojoj ulozi i stalnom bodrenju drugova.
Hvala Bjelice na majstorskim partijama.
Hvala Zorane na utakmici sa Ceskom.
Hvala Kalinicu na atraktivnim potezima.
Hvala Raduljice na humoru i pozitivnoj energiji.
Hvala Kuzmicu na blokadama i skoku.
Hvala Nikola sto predstavljas buducnost centarske linije.

Hvala Sale sto opet verujemo.

romanista

pre 8 godina

A da je sutnuo trojku,bilo bi trebali smo ici na 2 poena...
Realno,nemamo centra i tacka.Mozda je Raduljica simpa lik i cool decko,ali kada je centar nase reprezentacije igrao u Kini 6 meseci,pa u NBA 6 dana,pa 6 meseci bez kluba ?!? Dovoljno o njegovom kvalitetu,a bez centra niko nikada nije uzeo medalju,pa necemo ni mi...

Sinner

pre 8 godina

Dobar je Sale, ma odlican je, tek ce biti medalja, ovo je jedan kiks koji se desava. Pa sport je to. Opet moze da se ispravi bronzom i to protiv domacina. Idemo Sale, ajmo moci da se popnemo na podiju. Srbija !!!

mozzart

pre 8 godina

sale nemoj da nas zezas, jednu od sedam je jedva ubo u toku utakmice.
(sole, 19. septembar 2015 00:25)

Video sam bar 50 utakmica za 20-ak godina koliko pratim košarku gde neko ko se ni ne vidi celu tekmu uzme na kraju i reši (računam tu i trojke i drugačija rešenja).

dex

pre 8 godina

Litvanci su igrali pametnije, i bolje su psihicki pripremljeni. Takodje, Djordjevic je nadmudren u ovoj utakmici uz slab skauting. Medjutim, moras stvarno biti zesce udaren da pljujes biti zesce udaren da pljujes bilo koga od igraca ili strucnog staba. Doduse, u tome smo sampioni.

Srdjan

pre 8 godina

Da, trebalo je da šutne trojku, inače ga je sjajno išao šut za tri čitavu utakmicu (1/7), pa je bio pun samopouzdanja.
Sale, ti treba da se pitaš zašto čitavo prvenstvo ovako očajno šutiramo. Na većini utakmica po neko je uspjevao da poveže par trojki kad se lomio rezultat, ali realno, šut sa distance je bio katastrofa. Kad se bude spremao taj kvalifikacioni za OI, neka bekovi imaju šuterske treninge s Mutom ili nekim drugim svaki dan.
Neka je odbrana najvažnija, ali odbrana ipak nije sve u košarci.

zoran

pre 8 godina

"U pobedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi"


Idemo dalje, mada, ovo što je Litvanija igrala večeras pre je ličilo na ragbi nego na košarku a naši nisu imali rešenje za
guranje, grube kontakte na ivici faula, razbijače i grebače i to je to...

AAS

pre 8 godina

Sale,samo polako,ovo je veoma mlad tim,mozda nismo zasluzili finale,ali verujem da ce momci sve to nadoknaditi.. Ee a da nam je Bobi tuu?! Aaa ne mogu vise da se nerviram

нема шта

pre 8 godina

Једино што бих замерио је та туча. У којој смо неми посматрачи. Морао је било ко ући и пошибати се. Наравно, мислим на неку секирицу, раме и сл. Знам да је неспортски али некад мораш показати зубе и одупрети се разулареном противнику. На судијску тендецију техничком, умеш то Сале.
Ово остало је заиста било феноменално. Морали смо да темпирамо за почетак, знамо каква је били група.
Сале легендо, ВЕЧНА подршка! На медаљу, па у Рио!

danilo

pre 8 godina

I kao igrač i kao trener- desetine velikih, velikih pobeda!
Ovo je prvi pravi poraz Saleta nakon tolikih godina.
Jeste neprijatan ali glavu gore, iskustvo se više stiče iz poraza nego iz pobeda.
I najveći Džordan je čekao 7 sezona prvu titulu, Pistonsi su mu uzimali dušu. Epilog se zna.
Tako i nama sada, Rio je najvažniji projekat ove generacije a sa Bobijem, i sa ovim igračima, ubedjen sam da uzimamo medalju tamo.
P.S.
Bila bi vrlo lepa bronza ovde ali sumnjam jer Francuzi će imati svu pomoć na svetu i dan odmora više.

Vladan R

pre 8 godina

Sve sve, ali otkud ideja da Bogdanovic, koji definitivno nije na zeljenom nivou, resava poslednji napad. Da ne govorim o tome da bi sve i da ga je dao, Litvancima ostalo oko 5 sekundi, prakticno vecnost, za poslednji napad. Inace uz losu odradjen poslednji napad, kljuc poraza je pocetak trece cetvrtine, kada smo dok je Litvancima bila voda u usima, na plus 3, propustili 4 napada (promasena otvorena trojku, polaganje Markovica, i dav puta brzopleto prodali loptu u napadu. Da smo se tu odlepili, verovatno bi prelomili utakmicu. Naravno bitni faktori su i ne priznat kos Markovicu u prvom poluvremenu, i za danasnji kriterijum sudjenja nepostojeci faul Bogdanovicu. Sve to su sitnice koje su na zalost prevagnule na stranu veoma grubih Litvanaca.

neiskusan a nadmen

pre 8 godina

Sale je dobio dobru lekciju veceras od iskusnog Kazlauskasa na klupi Litvanije. A pre svega, nadam se da je naucio od trenera Litvanije i Spanije za koji deo turnira se tempra najbolja forma..

stradivari

pre 8 godina

Sale svaka cast!!!! Sad smo svi generali posle bitke,sve si uradio 100 posto dobro,nismo uspeli i treba dalje...jedino je mozda trebao Stimac umesto Milutinova...

Gajetano

pre 8 godina

Pobede se slave, iz poraza se uci! Sa tim se slazem, ali...

Momci su sagoreli nacisto, a nije mi jasno zasto jer smo UBEDLJIVO najbolji tim na ovom sampionatu. Slaba takticka, pre svega psiholoska priprema kostala nas je finala, Olimpijskih igara, i najverovatnije medalje. Zasto? Kako? Ostaje za duboku analizu i jedino sto moze da se izvuce iz ovog meca je pouka: Gde smo pogresili? Zasto nijednom vrhunskom igracu nije krenulo? Gde su bili Bjelica, Erceg, Bogdan, Raduljica, pa i Teo? Gde su bili ostali dzokeri? Gde je bio Sale Nacionale?

Litvanski selektor nas je izskautirao onako bas skroz, jedan na jedan, pet na pet. Ocitao nam je lekciju iz kosarke i nije nam dao nikakvu sansu, svaka cast tom Majstoru! Iz ovoga se uce velike lekcije, nema bolje prilike od ove.

Borba za bronzu ce biti izuzetno teska, ali ona je zaloga za buducnost. Gledamo vas i navijamo, sta nam drugo preostaje!?

Idemo Majstori!

Pozdrav,

miroslav

pre 8 godina

Cela utakmica je katastrofalno odigrana. Da je sutnuo trojku i dao, bila bi to sportska nepravda, jer smo bili losiji od vrlo skromne Litvanije. Utakmica sa Francuzima ce pokazati da li je ovo los dan ili realna mera naseg kvaliteta.

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Можда да си ти.
Није ми само јасно што се залетео уместо да је стао и да смо одрадили напад.
Углавном честитке момцима па и Литванцима.

kommarac

pre 8 godina

Glupo je kritikovati igrace, dali su sve od sebe i svaka im cast. Utakmicu je izgubio trener i to od prosecne ekipe koja je jos i odigrala lose. Decko koji pokriva 3,4 kida u odbrani, skok u napadu, ulaz, igra ledjima presedi mu na klupi a igra los odbrambeni igrac koji samo "zna da sutira trojke"(1 od 150) Za Bjelicu nema akcija, njemu samo ide lopta kad ne znaju sta ce. Pa ne moze uvek on da vadi iz nemogucih pozicija. Zasto se Raduljici daje da igra 1 na 1

Slobodan

pre 8 godina

Ovo ispade kao pripreme za Evroligu selektore ! Doveo si Raduljicu i Kuzmica da ih razigravas ... Milutinov jadan potpisao za Olimpijakos pa nije ni igrao ... Bilo bi lepo da objasnis zasto si poslao kuci Stimca, Mitrovica i Dangubu ... Zasto Kalinic nije igrao citavu utakmicu i cemu grimase na tvom licu uvek kad udje ... Milosavljevic je star da dodaje peskire ... Zavrsi se utakmica bez postena taj-mauta ... Preko svega se moze preci ali ostaviti Raduljicu koji nije igrao skoro godinu dana i Kuzmica u ekipi je sramota !

idemo

pre 8 godina

Ali meni nikako nije jasno,zasto se pise i komemtarise jos uvek o igracima koje je trebalo povesti ili zasto nije trebalo povedene. A ono skoro pa kraj prvenstva i ko je tu tu je i to je to.

Ja

pre 8 godina

Ko god pljuje ove momke, zlonameran je. Posle sezone da svojim klubovim, odrekli su se leta sa devojkama, ženama i decom da bi mukotrpno radili 2 meseca da obraduju svoj narod.

Hvala Teo na genijalnosti.
Hvala Pefi na borbi.
Hvala Bogdane sto si igrao sa povredjenim ledjima i sto si skupio muda da sutiras kada se lomi.
Hvala Nedovicu na brzini i energiji.
Hvala Gagi sto si se podredio timu i sto si pravi vojnik.
Hvala Simone na svojoj ulozi i stalnom bodrenju drugova.
Hvala Bjelice na majstorskim partijama.
Hvala Zorane na utakmici sa Ceskom.
Hvala Kalinicu na atraktivnim potezima.
Hvala Raduljice na humoru i pozitivnoj energiji.
Hvala Kuzmicu na blokadama i skoku.
Hvala Nikola sto predstavljas buducnost centarske linije.

Hvala Sale sto opet verujemo.

Aleksandar

pre 8 godina

Sale svaka tebi cast na svemu ali kada se videlo da nemamo sut za 3 jos od pripremnog perioda trebao si ili da ih teras da sutiraju po 1000 puta ili ako to vec nije moguce da ne dozvolis da se izivljavaju i da probaju nesto drugo.Pa Litvanci su duplo manje sutirali trojke od nas a inace vaze za sutere.Ne bi mi bilo krivo da smo pametno igrali i izgubili a ne ovako.Pojeo sam se kao mesec.

danilo

pre 8 godina

I kao igrač i kao trener- desetine velikih, velikih pobeda!
Ovo je prvi pravi poraz Saleta nakon tolikih godina.
Jeste neprijatan ali glavu gore, iskustvo se više stiče iz poraza nego iz pobeda.
I najveći Džordan je čekao 7 sezona prvu titulu, Pistonsi su mu uzimali dušu. Epilog se zna.
Tako i nama sada, Rio je najvažniji projekat ove generacije a sa Bobijem, i sa ovim igračima, ubedjen sam da uzimamo medalju tamo.
P.S.
Bila bi vrlo lepa bronza ovde ali sumnjam jer Francuzi će imati svu pomoć na svetu i dan odmora više.

Serbianwonder13

pre 8 godina

Pametno je Bogdan isao na 2 jer su Maciulis, Kalnietis, Seibutis i Valancijunas svi imali po 4 faula i nama bi vise legao produzetak, ali kako onako bre, nije mi jasno?
Voleo bih da moze kao na koledzu da se trazi time-out kada se ima lopta u posedu. Zadnja 2 napada totalno konfuzno.

dragutin

pre 8 godina

Litvanci su dobili zato sto je Valanciunas zatvorio reket i uplasio ih da probijaju sa onih nekoliko blokada.Raduljica je neutralisan a ostali su bili uplaseni.To je prednost vrhunskog centra.Suteri su nam takodje skroz zakazali,svaki sut je bio bez balansa i sa losim lukom to znaci da su nas i spoljni igraci pritegli lepo.Mislim da je Litvanski trener maestralno vodio ekipu ceo mec svaka mu cast na ritmu koji je nametnuo.Svaka cast momcima ali ocekujem da uh Francuska sravni sa zemljom za bronzu.

eto.ja

pre 8 godina

Sale, svaka cast.
Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.

UK

pre 8 godina

Pa, ti si šampion, ti bi šutirao za pobedu i pogodio bi, to si radio. Šampioni su i ovi naši predivni momci, koji su vratili košarku kući, ali ti si Sale ipak legenda ove igre..upravo iz tih "sitnica".

Vladan R

pre 8 godina

Sve sve, ali otkud ideja da Bogdanovic, koji definitivno nije na zeljenom nivou, resava poslednji napad. Da ne govorim o tome da bi sve i da ga je dao, Litvancima ostalo oko 5 sekundi, prakticno vecnost, za poslednji napad. Inace uz losu odradjen poslednji napad, kljuc poraza je pocetak trece cetvrtine, kada smo dok je Litvancima bila voda u usima, na plus 3, propustili 4 napada (promasena otvorena trojku, polaganje Markovica, i dav puta brzopleto prodali loptu u napadu. Da smo se tu odlepili, verovatno bi prelomili utakmicu. Naravno bitni faktori su i ne priznat kos Markovicu u prvom poluvremenu, i za danasnji kriterijum sudjenja nepostojeci faul Bogdanovicu. Sve to su sitnice koje su na zalost prevagnule na stranu veoma grubih Litvanaca.

romanista

pre 8 godina

A da je sutnuo trojku,bilo bi trebali smo ici na 2 poena...
Realno,nemamo centra i tacka.Mozda je Raduljica simpa lik i cool decko,ali kada je centar nase reprezentacije igrao u Kini 6 meseci,pa u NBA 6 dana,pa 6 meseci bez kluba ?!? Dovoljno o njegovom kvalitetu,a bez centra niko nikada nije uzeo medalju,pa necemo ni mi...

satelit

pre 8 godina

GLAVU GORE! Realno,NISMO za ZLATO! Imamo sjajne,ali i igrace koji igraju srcem ,medjutim nedorecene.. Nocas bi neki nas "GASOL" ovo resio... Igrali smo po planu Kazlauskasa! Videlo se da smi u LILU malo pali u formi,cak i protiv Finske i Ceske se to osetilo.. Sad sve snage na turnir za OI,pa tamo i medalja!

neiskusan a nadmen

pre 8 godina

Sale je dobio dobru lekciju veceras od iskusnog Kazlauskasa na klupi Litvanije. A pre svega, nadam se da je naucio od trenera Litvanije i Spanije za koji deo turnira se tempra najbolja forma..

marko

pre 8 godina

Ma napravili smo grešku - misli smo da ćemo lako izaći na kraj sa Litavnijom koja je najkošarkaškija zemlja Evrope. Prebili nas u odbrani, imali duplo manje šutiranih trojki od nas, isprobijali Teodosića svaki put kako su hteli. Mi nemamo top klasu igrača kao Italija: Barnjani- Galinariji-Belineli koji su protiv Litvanca igrali sve 1 na 1 i jedva izgubili. Fali nam top klasa igrača, mi to nemamo. Erceg igrač koji samo stoji i čeka, nema prodor, tehniku, nema ni igru na postu, Simonović ista priča, Nedović ispada iz odbrane kao iz voza, baca er-bol. Marković trojke 1-6, a plejmejker bez šuta? Teo, kojo je izgubio gomilu F4 sa CSKA sve to utiče na njega...Solidan smo mi tim, ali sa velikim nedostacima iskusni treneri to znaju da iskoriste.

Bole

pre 8 godina

Sve ok majstore. Ne moze za dve godine od borbe za 1/4 finala do glavnog kandidata za zlato. Da bi postali velika ekipa moras da dozivis i poraze. Idemo dalje. Medalja bi bila sjajna, ali imperativ je olimpijada. Od 2004 nas nema, stvarno bruka. Glavu gore i ostanite ekipa i u porazu. Sto ne ubije, ojaca. Okupite se sledece leto i za Brazil. Hvala na svemu

Sinner

pre 8 godina

Dobar je Sale, ma odlican je, tek ce biti medalja, ovo je jedan kiks koji se desava. Pa sport je to. Opet moze da se ispravi bronzom i to protiv domacina. Idemo Sale, ajmo moci da se popnemo na podiju. Srbija !!!

dex

pre 8 godina

Litvanci su igrali pametnije, i bolje su psihicki pripremljeni. Takodje, Djordjevic je nadmudren u ovoj utakmici uz slab skauting. Medjutim, moras stvarno biti zesce udaren da pljujes biti zesce udaren da pljujes bilo koga od igraca ili strucnog staba. Doduse, u tome smo sampioni.

kommarac

pre 8 godina

Glupo je kritikovati igrace, dali su sve od sebe i svaka im cast. Utakmicu je izgubio trener i to od prosecne ekipe koja je jos i odigrala lose. Decko koji pokriva 3,4 kida u odbrani, skok u napadu, ulaz, igra ledjima presedi mu na klupi a igra los odbrambeni igrac koji samo "zna da sutira trojke"(1 od 150) Za Bjelicu nema akcija, njemu samo ide lopta kad ne znaju sta ce. Pa ne moze uvek on da vadi iz nemogucih pozicija. Zasto se Raduljici daje da igra 1 na 1

miroslav

pre 8 godina

Cela utakmica je katastrofalno odigrana. Da je sutnuo trojku i dao, bila bi to sportska nepravda, jer smo bili losiji od vrlo skromne Litvanije. Utakmica sa Francuzima ce pokazati da li je ovo los dan ili realna mera naseg kvaliteta.

нема шта

pre 8 godina

Једино што бих замерио је та туча. У којој смо неми посматрачи. Морао је било ко ући и пошибати се. Наравно, мислим на неку секирицу, раме и сл. Знам да је неспортски али некад мораш показати зубе и одупрети се разулареном противнику. На судијску тендецију техничком, умеш то Сале.
Ово остало је заиста било феноменално. Морали смо да темпирамо за почетак, знамо каква је били група.
Сале легендо, ВЕЧНА подршка! На медаљу, па у Рио!

Adam

pre 8 godina

Nista sefe! Oporavi tim, podigni ih i napad na bronzu! Izgubili smo u polufinalu od jednog dobrog tima i to je to. Samo hrabro u sledecoj utakmici i u borbi za Rio!!!

kom

pre 8 godina

Možda je trebalo da mu viknete da šutne trojku? ! Ali nema veze. Sport je to. Tek će biti uspeha. Vi i Vaš tim ste ponos ove zemlje. Idemo dalje!

stradivari

pre 8 godina

Sale svaka cast!!!! Sad smo svi generali posle bitke,sve si uradio 100 posto dobro,nismo uspeli i treba dalje...jedino je mozda trebao Stimac umesto Milutinova...

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Можда да си ти.
Није ми само јасно што се залетео уместо да је стао и да смо одрадили напад.
Углавном честитке момцима па и Литванцима.

NS

pre 8 godina

Sale veliko kosarkasko ime. Al te je druze Litvanac samleo takticki...............A i realno Spanija, Francuska, Italija, Grcka,Litvanija su ekipe koje imaju bolje igrace od nas.

Fica

pre 8 godina

Srbija je mala a jaka zemlja a svi su ljubomorni na nas zbig toga!
Setite se pobede nad nemackom u juznoj africi,uspeha vaterpolista,odbojkasa,odbojkasica,
kosarkasica,Novaka Djokovica mi smo mala ali ponosna drzava i svi su ljubomorji zbog toga na nas.
Mogu samo da budu ljubomorni jer takav kolektiv nikad nece imati.
Zavide nam na svemu jer to nikad nece imati.
Svaka cast Sale,Miroslave,Nemanja,Gagi,Teo, Bogdane,Simone i svi ostali majstori ste svoje igre nije lako biti drugi na svetu i medju cetei u evropi i ja verujem u zkato na olimpijadi samo hrabro kad nas svi mrze mi smo najjaci i uvek ce tako biti.
JA TE VOLIM SRBIJOOO!

Kića

pre 8 godina

Ništa. Bićemo spremniji za kvalifikacije za OI početkom leta.. Imamo Tea, Bjelica će biti još bolji posle sezone u NBA, imamo Nikolu Jokića kao i Bobija iz NBA, Radulja (valjda) neće odmarati godinu dana već igrati u Pao-u kao i Kuzmić, Militinov u Olimpijakosu. Eto to su samo neki od igrača koji će sigurno napredovati. Naš problem je, ako se može tako nazvati, manjak igrača vrhunske klase, igrača koji kad uzme loptu znaš da će da ubaci. Osim ovih 12 sa Ep-a imamo mnogo solidnih igrača, ali ni jedan nema taj faktor.. Mitrović, Micić, Dangubić, Jović, Mačvan itd. Centra mladog nema ni na vidiku, a videli smo na ovom prvenstvu koliko znači dobar centar (Militinov jedino se odvaja, samo se bojim da ne prođe kao Musli, ali to nije dovoljno za reprezentaciju sa velikom tradicijom)

Vuk

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena mnogo ranije pre zadnjeg napada neznalice jedne napaćene..Sta vam Dule uradi pacenici jedni.Sram vas bilo,Bogdan nam je donio srebro,on..Bitno je da Bjelica mlakonja nije kriv.Koji troši 10 sec na bespotrebne dribling,koji siluje u napadu,toliko forsira i koji ništa ubacio nije,još 3 skoka samo..Prelomila se utakmica kada smo poveli i Nedovic bez mozga napravio 2 greške i krenula je velika serija.

navijaci PAOa vise tuguju od nas

pre 8 godina

Glavu gore, idemo na bronzu, ali mislim da je ova utakmica izgubljena jos pre nekoliko meseci. Prvo odabirom igraca na centarskoj liniji a drugo tempiranje forme koje je za razliku od SP bilo katastrofa. Poslednja 3 meca smo nula, samo sto nas sada docekala ekipa koja bije i koja je duplo borbenija i to je to. Sve je to sport, bice bolje drugi put, ali ovaj put su strucni stab i Djordjevic malo zakazali.

ReBorn

pre 8 godina

Treba vjerovati u ove momke. I oni su ljudi I nisu nepogresivi. Svaka I! cast na do sada prikazanom I idemo dalje samo jako.
Volim te Srbijo!
U potpisu Baranin :D

AAS

pre 8 godina

Sale,samo polako,ovo je veoma mlad tim,mozda nismo zasluzili finale,ali verujem da ce momci sve to nadoknaditi.. Ee a da nam je Bobi tuu?! Aaa ne mogu vise da se nerviram

boza pub

pre 8 godina

nazalost. sale je imao to nesto, sto bogdan nema. to je razlika izmedju velikih i dobrih igraca. dokazao je to toliko put: cibona. huventud. hrvati. nismo imali ni srece, sudijski kriterijum neujednacen i to je to. idemo dalje

Boki

pre 8 godina

Kad vidis da bukva Raduljica i nedovoljno iskusni i ceo šampionat uplašeni Kuzmić ne mogu da izadju na kraj sa Valenciunasom, što ne probaš Milutinova? Ne kažem da bi išta uradio, ali to forsiranje i razigravanje Raduljice za što bolju sezonu u Panatenaikosu je jako neozbiljno bilo. Pogotovu što spoljnu liniju nikako nije hteo šut.

Komša

pre 8 godina

Da se zaustavio i sutirao za trojku?
I da je to uradio onda bi bilo - da je isao do kraja.
Momak je uradio ispravno.Niko trojku ne moze da ubode celu utakmicu,ni on sam a ni Markovic kojeg su cesto Litvanci birali (oszavljali) da sutira a koji mu je bio jedina mogucnost za dodavanje.
Odlucio se za ulaz,imao je sve uslove da to odradi - okliznuo se ili mu je onaj i pomogao malo i to je to.
Ja mu ne zameram jer je bilo skroz rezonski - Litvanci su bili puni licnih i ne bi im prijao produzetak.

milica

pre 8 godina

Ja kao zensko koje nema pojma o kosarci ;D bilo mi je tako grozno gledati ono makljanje, ja mislim da su nasi isprebijani. Lopta je samo ispadala. Kao da je sve vise bilo neko natezanje a ne kosarka.
Mislim da oni nisu bili bolji, nego jaci. Krupniji, agresivniji, nismo ih mogli probiti fizicki pa zato ono besomucno uzdanje u trojke. Falio nam je neki grmalj.
Ali nasi momci su mnogo lepsi, a o trenerima da ne govorimo :P
Ali nije poraz najstrashnija stvar, you win or you learn, ili pobedis ili ucis, iz ovoga ce da nauce i trener i igraci, i dobro je dobijati lekcije dok si mlad!
Bravo momci, super ste!

Stojko

pre 8 godina

Malo o tvojim greškama, Sale:

1. Na ovoj utakmici je nedostajao Štimac. Milutinov je ipak promašaj, plašim se da nije samo kaljenje u pitanju i da u odluci da on ide ima i klubaštva.
2. Kalinić je morao odirati daleko više od ovih 6-7 minuta jer su nas ubili na polju na kom on kida.
3. Kazlauskas ti je održao predavanje iz taktike, skenirali su nas do u detalje, odsekli Teodosića, pojeli nas agresivnošću.
4. Nepripremljen poslednji napad predvodi igrač sa očajnim šutem 1/7, srlja kao june pod koš na 7-8 sekundi do kraja, i da je pogodio litvanci bi imali više nego dovoljno vremena da pripreme ozbiljan napad.
5. Verovati je da ćeš iz ovog poraza izaći jači i veći, da ćeš izvući pouke za budućnost.

Idemo dalje, čeka nas Rio.

BgdSrb

pre 8 godina

Sale je okupio odličan TIM igrača, bez jasne zvezde gde svi odrađuju svoj deo posla i gde se ne zna koji će igrač da iskoči u prvi plan u kojoj utakmici. To se pokazalo odlično protiv ekipa koje imaju dve-tri zvezde u timu oko kojih se sve vrti. Sve te ekipe smo dobili timskom igrom, što ovaj sport i jeste. Međutim kad je došao red na ekipu koja je sastavljena sa istom filozofijom kao i mi, a koja pritom taj stil igre neguje 15 godina, nismo znali kako da odigramo. Ja sam srećan jer smo pobedili neke jako teške protivnike na ovom prvenstvu

Meklejn

pre 8 godina

Pusta Bogdanovića da divlja ceo meč a Kalinic nakon jedne greške odmah na klupu i igra mu Simonovic. Kada ti ne igra rođeni pobednik ovo se dešava. Ubio mu je samopouzdanje na ovom prvenstvu i za to je on kriv. Dalje. Koja je uloga bila Gagija i Milutinova? Zašto je njih vodio? Obojicu je trebao da steluje za dalje, pogotovo Milutinova jer dečko ima skok, a tu smo bili tanki. Branko Lazic je najbolji defanzivac u aba ligi. Ne znam dokle ce ga preskače. Sale se pogubio na odlučujućoj utakmici i pogresio je kod sastava.

fisco

pre 8 godina

komsije, kamo sreka da mi imamo jednog djordjevica kao sta vi imate..... od tima koi nema zvucnih imena kosarkara da stignete u polufinalu ja mislim da je najveci uspeh do sada....

dax

pre 8 godina

Sjasite strucnjaci i klinci koji su basket igrali samo na kompu...Idite na fejes pa lajkujte nesto....Bravo Sale bravo momci.Borili smo se nije islo ,Livanci bili bolji i nema tu mnogo pametovanja.Ako polufinale nije uspeh onda ne znam...Najbolje bi bilo da ne izgubimo nijednom i da je samo zlato uspeh...Napred na bronzu!!!!

Jedan Grk

pre 8 godina

Sta je Gianakis komentarisao u Grckoj telviziji: a) zasto Srbi ne pritiskuju Kalnaitis-a od prvog minuta. On je bio jedini point guard sto Litvani su imali. Na kraju on je bio umoran i bacio loptu svuda.
b) Zasto Kalinic nije igrao vise c) Erceg je igrao mnogo iako nije dobar kosarkas d) Bogdanovic hteo da bude junak na kraju iako ste imali mnogo vremena za poslednji kos

nehuman tip

pre 8 godina

Stvorio je negativnu atmosferu — drao se na igrače posle šuteva, kažnjavao klupom, nije pritiskao sudije, loše rasporedjenja minutaža — loše vodjena utakmica.

KoSmo

pre 8 godina

Boban Marjanovic je bas falio.Raduljica i Kuzmic su totalno podbacili.To su prosecni centri,nedovoljno dobri za ovakve utakmice.Uz to sut nije isao,Bogdanovic,Bjelica,Erceg i Nedovic zavrsavaju utakmicu daleko ispod ocekivanog.Kalinic poceo lose sinoc,posle ga nije ni bilo.Teo se dobro nosio,ali su ga stalno udvajali i niko drugi nije pokazao m.da da preuzme odgovornost.

BaneBGD

pre 8 godina

Dobro sad price mozda da je ovo ono...Mada realno u tom zadnjem napadu lopta nije imala sta da trazi kod Bogdana posto je doticni ocajan citavo prvenstvo.

dejan

pre 8 godina

glavu gore Srbijo,
Nije problem Saletova taktika, nije ni Bogdan... Kad Špancima zagusti, zna se ko prima loptu, isto je sa Nemcima, Italijanima, Francuzima... A kod nas ? Sale zna, samo nekima od njih nije uspeo, da objasni. Zašto je Kalinić zvučen iz igre posle par minuti? Zato jer je igrao očajnu odbranu na početku utakmice. Videli ste kako se Teo naljutio kad je promenjen posle druge ili treče lične greške. Zašto? Jer tačno zna, da je bez njega Srbija limitovana u napadu samo na šut trojke, a kasnije je shvatio i to, da ga je sale zamenio zbog očajne odbrane, pa je u zadnjoj četvrtini odigrao super. Četiri glavna igrača protivnika završavaju utakmicu sa 4 lične. Momci, a šta mislite na neki prodor, pa da kojeg izbacimo? Ili recimo da njihovim bekovima malo objasnimo, da je šetanje po teritoriju Republike Srbije ( reket ) zabranjeno i kažnjeno ? Momci nije to korzo. Pozovite Divca, pa ga pitajte ? A tek onaj plavi kovrčavi. Jao... Sale mora da ubaci specialistu za odbranu, da ga zaustavi. Čim izadje evo ga opet. nema veze sve super sve ok. jedino bi možda mogli naši visoki igraci da naprave malo reda u rreketu. ali biče bolje .

izvinite na gramatici ipak mi je maternji jezik slovenački.

pozdrav iz Ljubljane

joca

pre 8 godina

Mentalno katastrofalno odigrano.Trenerski vođeno ??,diskutabilno,
sve u svemu grozna utakmica za gledanje... e onda se setih Divca,
Marčulionisa i one tri trojke.... i nekako se izborih za vazduh...

bot

pre 8 godina

Zvezdas sam ali price o Dangubi a posebno Keselju su u najmanju ruku degutantne.Danguba koji je u Zvezdi igrao kao sedmi ili osmi igrac,koji je bio zaduzen da pravi faulove ne moze biti kljucni igrac utakmice reprezentacije u ovom trenetku. Sto se Keselja tice , decko je zavrsena prica, nekada imao sut, danas sasvim prosecan igrac, na njegovoj poziciji nije najbolji ni u klubu koji igra.

ikica

pre 8 godina

@dragutin

Mislim da veze nemaš sa poznavanjem košarke.Zašto to kažem? Zato što si Valančijunasa proglasio vrhunskim centrom. Ne znam da li si gledao Litvance protiv Gruzije, ako nisi samo da ti kažem da je tog tvog "vrhunskog centra" Zaza Pačulija centar Dalas Maveriksa stavio u mali džep. Valančijunas je na toj utakmici dao 5 poena i imao 0 skokova! Hoću reći da mi na ovom prvenstvu nismo imali centra kakvog valja i zato smo prošli kako smo prošli....

ogi

pre 8 godina

Sale,previse si se podig'o kroz SP prosle godine.Sve utakmice koje smo dobili tad a i sam su dosle kao proizvod ludacke energije igraca,uz nestvarne procente suta i uz odredjenu dozu srece.Na ovoj utakmici,tvrdoj,muskoj je trebala minijatura,neki plan b,nesto sto odnosi prevagu.Mi odnosno Ti nisi pogodio taktiku,nadmudren si od iskusnijeg i boljeg kosarkaskog strucnjaka.

Zoran

pre 8 godina

A da mozda ti nisi razigravao svoje tek kupljene centre i da si kao prvog centra ( kada vec Bobi nije mogao da igra) postavio Milutinova koji je svojim igrama u drugom delu prvenstva pokazao da je bar za dve klase ispred Raduljice i Kuzmica , ili mozda nisi zato sto je on clan suparnickog kluba .Ovo je na zalost utisak koji me prati od pocetka priprema i siguran sam da je to jedan od osnovnih razloga ovog neuspeha ( poraz od jako slabe Litvanije).Mi na ovom prvenstvu nismo imali centre tj. nije mu dozvoljeno da igra( Milutinov ).

Hajzenberg

pre 8 godina

Kako mnogi od vas vole da pametuju. Grozno, lako je posle bitke biti pametan i verovati da bi to što savetujete funkcionisalo!

Meni je bilo super, imamo tim vredan gledanja, koji može igrati bilo skim.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

mozda da je sacekao malo, imao je svo vreme ovoga sveta, mozda da je dao teodisicu da on zavrsi taj napad, mozda da su dali barem dva bacanja od 10 promasenih, mozda da su dali barem dva kosa u onih 6:30 minuta bez poena iz igre...ocajna igra, bezidejna, gotovo amaterska, da li su izgoreli u zelji za pobedom i prolaskom u finale ili jednostavno nisu igraci za velike i bitne utakmice ne znam, ali znam da smo sada bili na korak od sna i zlata i ko zna kada opet!!!

NS

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića
(aca zr)

Ej prika, mi igrali protiv Litvanaca, znas? A i sutirali smo trojke sa procentom manjim od ekonomskog rasta Srbije...

Aleksandar

pre 8 godina

Bogdanovic je prilikom ulaska u reket bio fauliran.Pogledajte pazljivo nogu tj.koleno igraca koji ga blokira.Noga je pomerena majstorski i koleno udara u Bogdanovicevu nogu.Klasican faul.Sramno je da FIBA delegira sudije cije ekipe igraju u finalu.Inace krajnji domet nase reprezentacije je 4.mesto.Tvrdio sam i tvrdim i sada ako izgubimo u polufinalu izgubili smo i bronzu.Tako i sada mislim.Imali smo takodje i dosta srece i na svetskom i na ovom prvenstvu sto se zreba tice.Reprezentacija je igrala losu odbranu i protiv Finske i protiv Ceske.Iskreno mi je zao.

heavy

pre 8 godina

Bogdan je logicno isao na ulaz i bio fauliran od njihovog igraca sa br 5.Pre toga sude mu licnu za cistu bananu,sramota od sudjenja a Sale ili neko od igraca je morao mnogo ranije da reaguje ostro,izvrsi pritisak na sudije i zaradi tehnicku.Cista kradja sto sam i slutio kada sam video ko sudi.Pored toga igrali smo lose,podredili se njima,igrali skoro celu utakmicu sa Markovicem i jos jednim igracem sa odbrambenim zadatkom.U ovako gruboj utakmici morao je Kalina da igra vise da nam popravi skok,dobrob igra odbranu,zna da sutne...Svi su podbacili ali najvise zbog lose taktike i po meni je Sale najveci krivac.Naravno on kredita u nasim srcima ima za jos 100 godina.Hvala vam majstori i srecno protiv Francuske.
I pored lose igre mi smo POKRADENI!

bogdan je kriv

pre 8 godina

Zasto im, kao selektor, onda nije rekao da šutiraju trojku? Trebalo je imati plan za poslednji napad. I on je sad general posle bitke, a trebalo je da bude general tokom bitke. Poslednji napad je trebalo da ide preko Tea. Razocarenje...

Darko Šimleša

pre 8 godina

Ovo je pre svega poraz strucnog staba...lose tempirana forma za prvenstvo i lose psiholoska priprema za najvazniju utakmicu...igra u grupi i u eliminacionoj fazi dve razlicite price...i protiv finaca i ceha se videlo da se mucimo sa pozicionom igrom,ali zahvaljujuci kakvom-takvom sutu za 3 smo prolazili dalje...protiv litvanaca je to sve stalo...neverovatno je da nijedan nas kosarkas nije mogao da veze 2-3 trojke na ovako vaznoj utakmici,a to smo imali u prethodnom delu prvenstva...rezultat je bio tesan samo zato sto litvanci nisu imali kvalitet da nas prelome i odu na 20 razlike,vec su nas drzali u igri svojim greskama...s obzirom da je ovo nasa najbolja ekipa u poslednjim decenijama i jedna od najboljih na prvenstvu ovo je pomalo razocarenje...

Zoran D Nikolic

pre 8 godina

"A, kad sam prvi pao u skoli, otac je rekao:"Dobro, pa desi se to. Razmisli sad sine moj. Jer zivot se ne igra s tobom, uporedi druge sa sobom. Svi tvoji vrsnjaci su odlicni djaci, a jedino ti si na dnu!"
Ne, svakako nije dno kada reprezentacija igra u polufinalu. Ali, ovo je ekipa bez vrhunskog svetskog igraca! Slavnic, Kicanovic, Cosic, Bodiroga, Djordjevic... To je nedostajalo ovoj ekipi. Nedostajao je jedan vrhunski as Djordjevic, koji daje 9 od 12, za trojke! Teodosic je dobar igrac, evropska klasa i samo to. Da se covek trese kad god mu je lopta bila u rukama. Ulazi pod kos kao osnovac, gde ga "lepe" zveri koje kidaju u odbrani Litvanije. Kada bi jedan Kicanovic dopustio rampu pod kosem? Uvek bi izmanipulisao i namagarcio svakog centra. O mekoci ruke u odnosu na bilo koga iz ovog tima i da ne govorim (a, nikada nisam navijao za Partizan, no sto je istina-istina je...)! Ovo je ekipa ogranicenog dometa i samo je srce Djordjevica i neverovatna motivacija nacinilo cudo na Svetskom prvenstvu. A, znamo da se cuda bas ne desavaju cesto.
Ne volim Litvance iz mnogo razloga, ali njihova pobeda je cista kao suza. Cak i manje ubedljivo ispoljena rezultatom!

voodoo

pre 8 godina

Izgubili smo 3 razlike u polufinalu, sut je bio los, ali i njihov sut je bio isti takav, dali su samo 3 poena vise. Cinjenica jeste da nismi igracki dominantniji od ekipa kao sto su Spanija, Litvanija i Francuska, Italija ali smo u poslednja prvenstva dobijali ove ekipa, uvek u slicnim zavrsnicama, tesno do poslednjeg minuta, jer su sve ove ekipe tu negde po kvalitetu, a mi smo mozda manjak super zvezda na parketu od npr Spanije ili Francuske nadomestavali dubinom rostera, tj sa vise igraca u rotaciji i odlicnim taktickim iskoriscavanjem tih igraca od strane Djordjevica. Naravno kad je kvalitet ekipa tako blizu mora da se desi i da se izgubi nekad. Mislim da nam nije pomoglo sto smo imali Fince i Cehe u prethodnim utakmicama, to nas je malo opustilo po meni, iako smo imali najjacu grupu i izasli prvi bez poraza ova dva duela su nam umanjila znacaj polufinala i nismo bas bili spremni sad za takvu rovovsku utakmicu sa Litvanijom, bolje je bilo da smo imali Hrvate npr, trebal su nam teze utakmice da nam zadrze ostrinu. Saletu i momcima svaka cast, ipak je to polufinale, i izgubili su tesnu utakmicu koju su igrali do poslednjeg sekunda, komentatrori koji kritikuku bi pricali sasvim suprotno da je samo jedna lopta usla, a bilo je ostalo na jednu loptu bukvalno, iako ta jedna lopta generalno ne menjanja tok cele utakmice to pokazaju da nemaju pojma, i da pljuju samo iz nezadovoljstva, bez imalo realnosti i znanja.

pinjski

pre 8 godina

Izgleda da se Šale slabo razume u trener ski posao, jer da malo zna video bi da smo rezultat smanjili sa jednom defanzivnom petorkom, čim je ubacio Indisponiranog Belicu pogubljenog Teodosića i ostavio polupismenog Bogdanović a rezultat je otišao na stranu litvanije. Samo mi još uvek nije jasno dokle će Bogdanović da bude večiti talenat i da na kontu njega koji umire od lepote igrači koji hoće da poginu budu van reprezentacije

peta del boske

pre 8 godina

Znate sta je ovde dobro? Igrali smo jako lose a bili smo jako blizu pobede. Ocekujem da Spanija pobedi Litvaniju. 60-40 sansa

delija iz pg

pre 8 godina

Sale je ugušio par igrača. Tu leži poraz. Prošle godine je imao manje izbora kod igrača, pa su mu Teo, Beli, Bogdan bili osnova oko koje se sve vrti. Tako da smo jasnije igrali. Drugo, prošle godine je imao više strpljenja za igrače sa klupe Kalina, Jović. Ne možeš Kalini, u toku priprema i na prvih pet utakmica, da daješ veliku minutažu a onda protiv Finaca i Čeha zbog lošeg ulaska na utakmicama da držiš na klupi i tako mu srozaš samopouzdanja a protiv Litvanaca je Kalina trebao da ih izbuši!!!
Takvog igrača moraš da iskoristiš. Erceg je bio odličan par utakmica ali je odalji Bjelicu na dvije poslednje utakmice.
Milosavljević je imao odbrambene zadatke ali svi znamo da čovjek ima odličan šut, možda je trebao da bude iznenađenje za Litvance, kad nikom nije krenulo... Itd

dzery

pre 8 godina

Izgubljena bitka ne znači izgubljen RAT!
Poslati košarkaše Srbije na kurs boksa,dzudoa i karatea pa onda da vidimo ko bolje igra košarku.

Brate ala mlate (ti litvanci).

oppa poyy

pre 8 godina

Bogdanovic lose odigrao celo prvenstvo? Pa on sa povredom ledja ima bolji procenat suta od Teodosica i za 2 i za 3. Nije me mrzelo, pa sam pogledao statistiku i sakupio fakte.

Teodosic za 2 - 55%, za 3 - 25%.
Bogdanovic za 2 - 64%, za 3 - 26%.

Teodosic, valjevski ljakse, ce biti upamcen kao kosarkaski Mocart koji ne ume da igra odbranu i koji, nakon sto se penzionise, kao najveci klupski uspeh ce iza sebe imati 2 grcka kupa... Da, dobro ste procitali, ima 29 godina i 2 grcka kupa.

veljko

pre 8 godina

Bio je veliki igrac(Sale),trener ni blizu.Od eliminacione faze igramo prvo losu odbranu,onda u napadu sporo,bezidejno.Losa igra je kulminirala sinoc i bilo bi nezasluzeno da smo pobedili.
U zadnjem napadu se videlo da Sale nema smek velikog trenera.Umesto da preuzme odgovornost na sebe i trazi sut za tri poena,on je ostavio mladom Bogdanu da sam resi situaciju.
Delio nas je jedan dobar sut od plasmana na olimpijske igre.Takvu sansu vise necemo imati,ipak je ovo limitiran tim bez pravog sutera i bez pravog centra.Cim nam protivnik zatvori reket,mi ne znamo sta cemo sa loptom.

Cvele

pre 8 godina

E Sale,Sale. Ti si hteo da dobijes sve. A to nije nasa taktika. Mi grupe jedva prodjemo , a posle sve kidamo. Pozvao si 3 rovita igraca, forsirao si igrace koji realno ne vrede. I sta je bilo sa svetinjom reprezentacije. Sada si postao klubski trener....

veteran

pre 8 godina

a mozda je neko mogao da mu kaze sta da odigra...bilo je vremena dok su izvodjena bacanja da se Teo posavetuje sa saletom, ovako sve je uradjeno bez organizacije kao i veci deo utakmice

DelBoy

pre 8 godina

Teba da budemo realni i objektivni nakon svega. Stvorila se pre prvenstva atmosfera u medijima i javnosti da je zlato sigurno naše,da je sve osim toga neuspeh a rezultati u grupnoj fazi su nas učinili drim-timom. Opet se vraćam na realnost: ja lično sigurno nisam očekivao zlato a ni ulazak u finale sa igračima koje vidite levo i desno dok čitate komentare. Ne kažem da su oni loši ili neznalice već jednostavno prosek koji je ipak nedovoljan za velika dela. Sinoćna utakmica je bila ispit:jesi ili nisi veliki,da u odlučujućem trenutku uzmeš loptu i rešiš i time pokažeš veličinu i kvalitet. Mi takve igrače(a) nemamo već se svodi na borbenost koja ke ipak nedovoljna za finale.Odbrana kao što je Litvanija igrala sinoć se raspadne nakon par vezanih pogođenih trojki,solo prodorima ili izrađenim akcijama i kad se odlepiš na 10tak razlike a mi to sinoć nismo mogli jer ipak nemamo individualni kvalitet. Ja sam o ovome pisao i pre samog prvenstva ali iz raloga poznatih samo redakciji, komentari nisu objavljivani. Po meni je i četvrto mesto uspeh,sve pohvale za naš tim i da se što bolje pripremimo za kvalifakacioni turnir za Rio.

basketaš

pre 8 godina

a možda da si ti bio sposoban da ih naučiš neku akciju osim upornog šuta za 3,čak i ako ne ide. glavno da smo silovali trojke u nedogled. sad vidim ko ih je gurao da tako igraju...

aca zr

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića

Сталоженост

pre 8 godina

Богдановић је добио потпуно незаслужену слободу да на свакој утакмици шутира 6-7 тројки, са очајним процентом. Играо је за своје уговоре, а не за екипу. А Ђорђевић је то толерисао, чак жали што није шутнуо и 8. тројку на овој утакмици?!

bole

pre 8 godina

a niko ne spominje ni to sto su nas sudije bas ostetile, setite se ne priznatog kosa Markovica, pa Bogdanove banane, pa koliko su nas samo udarali. Momci, odlican ste posao napravili, svaka Vam cast sto ste vratili veru, cela nacija je uz Vas!!!!!

Lale bg

pre 8 godina

Najbitnija stvar u sportu tezak rad upornost zalaganje i iskrenost.Ovo poslednje posebno kada je u pitanju timski duh I rezultati.Svaka cast Saletu za sve Ali iskrenost podrazumeva da se kaze a me precutkuje-utakmicu je izgubio trener I strucni stab .Vodjenje utakmice lose,skauting ocajan komunikacija sa igracima nula.Litvanci zestoki u zadnjoj cetvrtini a mi sedam minutes bez licne.valuncionis 2min u zadnjoj dobija 4 licnu a mi onda igramo bez Raduljice 5 min.oni nas ubiju of batina a Kalinic ne igra skoro cep mec I uvodi ga 2 min pred kraken.i tako jos mnogo I inace kuriozitet - tim koji je izgubio 20 lopti pobedjuje.mislim da zbog ovoga kako se vodila utakmica dolazi do razbijanja tima-nema vise hemije I protiv Francuza prvi ispadaju Raduljica I Kalinic a onda Teodosic.Kako bilo ako je Sale bio veliki igrac da preuzme teret tako I lap trener mora da preuzme isto.

topke

pre 8 godina

Trener snosi odgovornost. Da sutiras tri do iznemoglosti dok ne krene u SVAKOJ UTAKMICI previse je ocekivati da ce to upaliti svaki put. E pa cetvrti put na EP nije upalilo

MozdaSamLud

pre 8 godina

Đorđević: "Možda da je šutirao trojku" A mozda je bilo jos 7 sec. do kraja, mozda da je sacekao nekoga, mozda da je dobacio nekome, mozda da si mu ti doviknuo, mozda akcija neka, mozda da si ga ranije zamenio, a mozda si ti mnogo prije izgubio utakmicu.

wer

pre 8 godina

ajmo miskovi botovi, matori deli sendvice sa parizerom i majonezom!
i dzaba kolu, ako opletete po saletu, ipak nije zvao micica, vanserijskog svemirskog kosgetera...

zena-zmaj

pre 8 godina

da su sve one zaludne trice bile pokoja dvica, sad bi nasi bili u finalu, a ja si ne bih izjela dzigere. ovako, papa spanci, a nama vise srece drugi put!

MKD - basketaši ispred zgrade

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.
(o2d, 19. septembar 2015 08:30)

Na ovo bih samo dodao da nismo kao vi, srećom. Mi za četvrto mesto u košarci ne pravimo grandiozne dočeke. Tu se vidi Trazlika u sportskom pedigreu između dve države.

Raspad sistema

pre 8 godina

Raspad sistema je poceo jos od utakmice sa Finskom pa onda sa Ceskom i na kraju kulminacija sa kosarkaskom nacijom Litvanijom.
Prve dve utakmice dobili smo srecno bez neke igre ali smo se spotakli
na prvoj ozbiljnijoj prepreci u borbi za medalje.
Najgore od svega je to da selektor nema resenja za protivnicku igru u sve tri utakmice.
Ovakvom igrom bolje nismo ni zasluzili-realno .

ibikic

pre 8 godina

mi smo ispod prosecna ekipa a trener nam samo pomaze da bez velikih imena kakva smo nekad imali u kosarci igramo polufinala i finala. Recite mi hejteri iskreno ima li u ovom timu igraca velicine Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Stojakovica, Paspalja? Ili nas je sale vec razmazio uspesima

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

Ro

pre 8 godina

Nepisano pravilo je da ti sudija neće svirati faul u poslednjim sekundama. Boli kad smo mi na gubitku ali setimo se finala u Indijanapolisu 2002 kada sudija nije svirao čisti faul Jarića u poslednjim sekundama regularnog dela, pri polaganju Skonoćinija za pobedu. Prema tome, da, Sale zna šta govori: više šanse bi imao da je zveknuo trojku za pobedu, nego što se zaleteo na celu odbranu.

Бинср

pre 8 godina

Само ми није јасно да на њихов искоришћен бонус у првих 4 минута 2. и 3. четвртине ми форсирамо шут уместо да идемо на продоре и шутирамо бацања. Иначе играли смо пацерски и нисмо заслужили финале и да смо победили...

bole

pre 8 godina

Aloooo ljudi.. dosta vise bre sa napadanjem Saleta. Gde ste bili do juce? Litvanija je tim koji se zasniva na taktici, isto kao nas, dobili su nas na isti nacin na koji smo mi dobijali druge, svaka cast njihovom treneru koji ima samo vise iskustva od Saleta, a ne mora da znaci da je bolji trener. Sale je najbolji trener za nas, i podigao je nasu reprezentaciju kao sto niko nikad nije, gde smo boli pre 2-3 godine, a gde smo sad? Plasim se da hejteri ne naprave situaciju kao sa Mihom, pa da nedaj Boze krene pritisak i na Saleta, onda nam sledi sigurna propast. SALEEE MII TEE VOLIMOOOOOOO, NAJBOLJI SI I HVALA TI NA SVEMU LJUDINO I TRENERCINO.. Bice bolje svaki naredni put, siguran sam u to

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Drago mi je da su komentari ipak vise podrska nasem timu nego "trenerski" saveti i generali posle bitke! A i one koji ruzno komentarisu treba razumeti, takav smo narod, ostrascen i impulsivan! Sve greske koje smo pravili su posledica loseg suta i teskom mukom zaradjenih poena u pravoj tuci. Na zalost forma je morala da se tempira za pocetak takmicenja jer nebismo izasli iz grupe a da se to desilo raspao bi se tim pod pritiskom javnosti.
Vidim da neki pominju selekciju igraca sto je cista glupost. Mislim da smo imali najduzu klupu na prvenstvu i retko ko je mogao da primeti pad igre kada klupa udje na parket. Izgubili smo polufinale, stvarno smo beda od reprezentacije(sarkazam)
Glavu gore, probajte bronzu! Ali bez pritiska, igrajte se. Dajte sebi oduska malo.

baki

pre 8 godina

šteta, bila je lepa prilika. na 43:40 i napad smo mogli da prelomimo utakmicu. umesto toga 43:52, i mucenje da se vratimo. Kazlaukas:"Sa 20 izgubljenih lopti i dve trojke smo dobili Srbiju!"
Covek nam je odrzao cas kosarkaske taktike. Treba mu cestitati i dobro prostudirati lekciju.
Na nasu reprezentaciju mozemo biti ponosni u svakom slucaju. Saleta i igrace podrzati da nastave ovu pricu...šutiraj još!

Ivan

pre 8 godina

Bas svako komentarise. Te ocitao mu litvanac lekciju te imamo bolje igrace. Prvo jedina takticka stvar koja je napravila razliku je centar, on je zatvorio reket a cvrsta i na momente pregruba odbrana je sprecila i sut sa poludistance i to je to, ostaje ti da sutiras trojke, nema drugog resenja. Sto se tice zadnjeg napada Bogdan ga je izveo naivno,ono bi sudili samo Gasolu. Sudije jesu pogresile mislim na 63:61 kada su za cistu blokadu sudile faul Bogdanu, i kada odmah posle toga nisu sudile faul na Bjelici isto pri sutu,tu su malo gurnuli Litvance. Nismo uspeli direktno da idemo na olimpijadu, to je za zal, moramo u neke kvalifikacije koje ce biti niko ne zna gde i sa kim. Mogu opet da nam naprave grupu smrti. Dovoljno je da se igru u turskoj i vec si u problemu sa turcima i sudjenjem. A da li si drugi ili cetvrti na eurobasketu je podjednako dobro, tu odlucuju sitnice, sreca a i sudjenje.

bojanmuamua

pre 8 godina

poslednji napad je zeznuo teodosic koliko se ja secam...kada je uhvatio loptu posle omasenog bacanja i izgubio je ,napad posle bogdanovog napada

rex

pre 8 godina

Kako smo igrali protiv Litvanaca bilo je ponižavajuće, ali da smo takvom igrom prošli u finale bilo bi sramno... Kao što sam govorio ranije, svi koji su na ovom prvenstvu zaslužili prolaz dalje to su i ostvarili. Naši su podlegli pritisku, znači da su se psihički već ispraznili tj nisu mogli dalje...Sve u svemu pristojan turnir, sve čestitke za prikazano do polufinala.

One night in May

pre 8 godina

Tvoj poraz, Sale!! Skroz samo tvoj.
Niko ni rec ne sme da ti kaze, tek ti je druga sezona, napravio si tim i svaka cast - nije sporno nista, mnogo si uradio i nastavi. Ali ovo veceras je skroz tvoj poraz. Kazaluskas te je razvalio - sa timom koji je i individualno i timski slabiji od tvog, nadigrao te je pravolinijski, zaustavivsi nas napad.
Muta je njihov napad sveo na ispod 70 poena, ali ofanziva je tvoj zadatak - nisi resio njihovu odbranu, poraz je samo tvoj.

To sto smo u jako losoj utakmici bili toliko blizu je samo dokaz da si stvorio jak tim, koji moze da upije jedno katastrofalno napadacko izdanje i, ponovicu, svaka cast, samo hrabro dalje.

Medjutim, da su Litvanci timski egal sa nama poraz bi bio dvocifren lagano.

Srdjan

pre 8 godina

Da, trebalo je da šutne trojku, inače ga je sjajno išao šut za tri čitavu utakmicu (1/7), pa je bio pun samopouzdanja.
Sale, ti treba da se pitaš zašto čitavo prvenstvo ovako očajno šutiramo. Na većini utakmica po neko je uspjevao da poveže par trojki kad se lomio rezultat, ali realno, šut sa distance je bio katastrofa. Kad se bude spremao taj kvalifikacioni za OI, neka bekovi imaju šuterske treninge s Mutom ili nekim drugim svaki dan.
Neka je odbrana najvažnija, ali odbrana ipak nije sve u košarci.

Uliks

pre 8 godina

Ucinilo mi se da gledam Finsku ili Island, samo ispucavanje za 3 i nista vise. Akcije u napadu nikakve a odbrana katastrofa. Vise od ovoga se i nije moglo. Jako losa selekcija suta. Svakako sve cestitke Saletu i momcima, zasluzuju podrsku.

Stefan

pre 8 godina

Sve polazi od toga sto nemamo centra,uz svo postovanje raduljici on je dosta limitiran pogotovo kada je u pitanju igra ledjima odbrana i skok,dobro se otvara iz pika ali to nije dovoljno za ovakve utakmice.Litvanci su ovo odlicno iskoristili tako sto su napunili reket i onemogucili pik en rol igru teodosica i raduljice kao i lake poene iz prodora nase spoljne linije,rizikovali su dosta ostavljajuci nam suteve ali su racunali da nas nece ici sut kao sto i nije ne samo tokom ove utakmice vec cele nokaut faze.Sve u svemu nedostajala nam je dominantna petica i suter da bi dobili ovakvu utakmicu.

Marko

pre 8 godina

Moj utisak je da je Sale takticki jako neiskusan i zelen... Voleo bih da gresim, ali to je moj utisak :( Fantastican igrac, legenda, verovatno veliki motivator, ali mislim da mu taktika nije jaca strana :( Ovo pisem kao navijac Zvezde, a da me neko ne bi pogresno shvatio, mislim da bi Duda ili Zeljko lagano resili Litvance... Litvancima svaka cast, Valanciunas je odlican igrac, Maciulis, Kuzminskas, Seibutis i Kalnietis dosta dobri, ali malo je to u poredjenju sa Srbijom, a opet, pobedili su... Teo ocajan u odbrani, u napadu je po neka i usla... Sve u svemu, moramo mi jos mnogo da radimo i napredujemo :( Imam utisak da smo imali Krleta, Bobija i Jokica, da bi sve bilo drugacije... Sut za 3 ocaj zivi... Litvanci nas dobili pre svega na agresiju... Najvise bi voleo da gresim u vezi Saleta. Moj utisak je da se Bogdanu kao medvedja usluga vraca sva protekcija koju je imao u domacim takmicenjima, a koja je bila ogromna, kao da je u pitanju igrac koji je talentovaniji od Djordjevica i Danilovica zajedno... A samo su trebali da puste decka da igra i trenira, bez ikakvih protekcija... Bjelica je na momente blistao, ali u najvaznijim trenucima nije bilo igraca sa mu*ima kao sto smo nekad imali Djordjevica, Danilovica, Stojakovica... U svakom slucaju, NAPRED SRBIJA :)

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 8 godina

Đorđeviću, nesporno je da si ti dobar trener. Međutim, i nije ti teško da to budeš sa ovakvim igračima.

Ali, ono najvažnije. Utakmica je izgubljena prije zadnjeg napada. U posljednjim sekundama utakmice rezultat i spas traže očajnici. Zar nema i tvoje odgovornosti u svemu?
Ima, jer ti si dozvolio opštu jurnjavu igrača po terenu koju naš tim nije mogao da izdrži sa boljim Litvancima.

Moraš i ti preuzeti dio odgovornosti, a ona je nesporna, a ne da tražiš alibi u posljednjem napadu.

istina

pre 8 godina

Alo ljudi kad cete da shvatite da je Teodosic glavni problem i u reprezentaciji i u svim klubovima u kojim je igrao i igra!!!Nikad nista nije osvojio ni sa klubom ni sa reprezentacijom niti ce,jer u glavnim utakmicama kad treba biti kao Djordjevic nekada,njega nikad nema ili je najgori!!!Covek je vjeciti gubitnik i prosecan igrac!!!Cim je otisao iz Olimpijakosa ovi uzeli dve Evrolige dosao u Cska ovi ne mogu da uzmu!!!Reprezentacija sa njim 2 ili 3 ili 4 nikad prva!!!GLAVNI PROBLEM MILOS TEODOSIC!!!!Veciti gubitnik i veliki narcis kosarkaski!!!!!

Dragan

pre 8 godina

Većina komentara je velika sramota. Stvarno je čudno koliko uspjeha imamo u Sportu (kao mala nacija)
a kolika smo gov.a kad bukvalno ser.mo na čovjeka s kojim smo drugi na
svjetskom bili a sad među
četri najbolje selekcije u
evropi. Ako ste tako dvolični u životu onda ste više nego jadni. Mi nikako ne zaslužujemo ove momke... A naročito ne ovakvu legendu kao Aleksandra Đorđevića. Nakon što sam pročitao većinu komentara, hvata me neki stid. Stid da smo mi Srbi u stanju da budemo ovolika Gov.a.

Znam da je veoma emotivan komentar ali molim redakciju da ga objave. Hvala

jocaskljoca

pre 8 godina

Trebalo je da naucimo lekciju iz "samopouzdanja" od Amera prosle godine. Pogledajte ako mozete. U stvari dve lekcije! Samopouzdanje i koncentracija. Ni malo ne zameram nasima na porazu jer je i Litvanija drzava u kojoj je kosarka no.1, ali mi kao vicesampioni sveta smo morali da pokupimo nesto iz poraza od USA prosle godine...

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Ma nemoguce da igraci Zvezde Diva i igraci bez kluba ili iz svima nepoznatih klubova nisu bolji od igraca Reala i iz NBA lige? Falio Bobi, jos jedan iz Dive? Falila i Spancima cetvorica iz NBA, jedan od njih najbolji centar lige.

Dvojnik

pre 8 godina

A mozda si trebao Micova da pozoves, a ne da trpimo sujete "Nece on meni igrati dok sam ja trener" I slicno.
Jednostavno nemamo nijednog zglavnog beka sutera, spoljni igraci su Nam nula, Kalinic, Bogdanovic, Milosavljevic..smesno. Ne kazem da je Micov Jordan ali boljeg izgleda nemamo

@maltretirator

pre 8 godina

Katastrofa ste, bez želje i znanja. Potpuno sam razočaran, očekivali smo svi u porodici to zlato i sreću pa proslavu i doček u ponedeljak, tortu. Ne mogu da verujem šta ste mi uradili. Sada moram da mislim o plati od 23 hiljade prevozu, kako loše živim, a vi ste to mogli da promenite.

petrovič

pre 8 godina

prodor, faul, slobodna bacanja. Samo smo tako mogli dobiti ovo i iskoristiti što Litvanci udaraju ko blesavi u odbrani. Ali niko nije smeo u prodor... Trojke nas nisu isle i taj koncept je trebalo napustiti na pola utakmice. Eto i ja sam izpametovao. Suština je da su bili bolji i da zasluženo idu dalje, ništa strašno.

zagor

pre 8 godina

bolan, nepotreban i tezak poraz. otvorio nam se bio laksi put do finala (finska, ceska i nista posebna litvanija), sto ne znam da l ce u narednih 20 godina da se ponovi. ipak, zbog svega (do sada prikazanih igara, talenta, mladosti, potencijala, zajednistva...), ekipa zasluzuje podrsku.
ali moram da kazem, da uprkos svim pojedinacnim greskama nasih igraca sinoc (da ne nabrajam), najveci i pravi krivac za poraz je sale. ali nema veze, niko se naucen nije rodio. neka i oni i mi (da se ne lozimo da smo prvaci posle 2 pobede) nauce mnogo iz ovog poraza, pa jaci u rio!
p.s. ja bih nedovicu zabranio da dodaje, majke mi. neka igra kao djentile, samo do kraja, pa sta da da. prosto, kontra protivnika visi u vazduhu cim on pomisli da doda. bolje da sutira preko tri coveka, nego da doda otvorenom saigracu. manji rizik od greske, majke mi.

shot

pre 8 godina

Poraz je posledica loseg suta za tri da smo pogodili bar neku tricu lagano bi dobili utakmicu.Naravno ima dana kad ne ide.Hvala na lepom basketu koji smo igrali ovih mesec dana stvarno smo bili fenomenalni a sad u boj za bronzu ....

Millennium

pre 8 godina

Dobro, sada, kada se malo smirimo i realno razmislimo o svemu, ovo je negde naš maksimum na ovom prvenstvu. U grupi smo uradili šta smo uradili, ali posle se videlo da nije baš sve najbolje. Ja sam ipak verovao da možemo do finala, mada mi je bilo jako neprijatno kada sam video da igramo sa Litvanijom. Ne leže nam nikako. Oduvek se mučimo sa njima.
Naši momci su sinoć delovali kao da ih je neko spustio na parket i rekao im igrajte, a oni ne znaju ni odakle su došli, ni gde su pošli. I dalje ne mogu da shvatim šta je Bogdanović hteo da uradi? Išao na faul? Ulaz? Dobili su nas u svim segmentima. Napada, odbrana, šut i što je najvažnije, taktika. Kalzauskas je odlično skeniro našu reprezentaciju. Žao mi je zbog medalje, ali mi je još više žao zbog Rija. Valjda ćemo uspeti kroz te kvalifikacije. Što se tiče Francuza, znajući naš mentalitet i način razmišljanja, nema mi šta da tražimo u tom meču. Biće dobro ako grešim. Kako god, momci su izgubili, ali idemo dalje, nije kraj sveta. Tek smo počeli, naše vreme dolazi. Imamo Sala koji je odličan trener, a biće još i bolji. Imamo dobre igrače, sa srcem i željom. Suviše imaju kredita kod nas da bismo im okrenuli leđa posle jednog poraza. Za razliku od onih nesrećnika što pikaju lopte po njivi.

dan

pre 8 godina

Sale, zasto ali zasto onolika minutaza i sloboda Bogdanu. Posle onako odigranog prvenstva. Celog. Nadam se, evo cvrsto verujem, da odnos minuta na primer Kalina/Bogdan nije odraz pripadnosti jednoj klupskoj opciji. U to iskreno ne verujem. Ako je Bogdan povredjen, opet zasto tolika minutaza? Pa Gagi bi uz toliku slobodu dao veci doprinos. I ne razumem komentatore koji se nesto brecaju kada se uputi dobronamerna kritika ovde u komentarima pogotovo sto je to u vazduh/u prazno (ne citaju oni ovo ne brinite), pa valjda i vi negde radite i vi ste podlozni kritici, nekakvom ocenjivanju ljudi/klijenata za koje radite. E pa to smo u ovm slucaju mi - navijaci, koji ih bodrimo uvek i svuda (ko ima prilike) pa valjda je u redu da se nesto eto tako vise za sebe zapitamo. I ne razumem toliko divljenje bogdanu uopste. Sto? Jer je zvezdu napunio il' sta? U redu je da posle ovakvog meca i prvenstva on uzima poslednji napad, jer?

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast Litvaniji ali nas tim je sutirao kao kad ja uzmem igricu 2k nba na sony-ju i sutiram iz svih pozicija cisto da vidim koliko ce da me usere...

Da smo ispostovali Litvaniju kao sto je trebalo igrali bi finale.

Posmatrac

pre 8 godina

Pljuj bedo jer za bolje ne znas. Niko ste i nista u svojim zivotima i ovde ste nasli da pametujete. Ja sam presrecan zbog pruzenih partija i rezultata, akcija i pogodaka na ovom prvenstvu. Podsecaju me na onu staru reprezentaciju Jugoslavije. Naklon do poda i Saletu i momcima! Samo hrabro i samo napred.

sm kg

pre 8 godina

volim ove sto znaju kako se trenira sut a nikada kosarkasku ili bilo koju loptu nisu uzeli u ruke. prosek razbijanja ostalih +15, prosek datih poena blizu 90. I sad ti trojke krive. drago mi je sto mislite da je trece I cetvrto mesto neuspeh... e da smo mi treci ili cetvrto u Evropi po svemu....eeeee

košarkaš amater

pre 8 godina

Sve si objasnio ali nisi uradio. Onakva se utakmica otima šutom za 3 poena. Bogdan inače nije ni do kolena Vašoj generaciji.

xza

pre 8 godina

Ljudi mi smo sledeca ekipa za vrh. Mi vec sad jesmo vrh. Kiksnuli smo, desava se. Polako sad ce Bjelica I Marijanovic imati dobru NBA sezonu. Raduljica, Kuzmic I Milutinov ce imati jake sezone. Vraticemo se jaci

Joe

pre 8 godina

Ovo je naš maksimum.
Trebamo biti zadovoljni, još ako se plasiraju u Rijo, puna kapa.
Realno, prošle godine smo zalutali u finale.
Da nismo ne bi se u njemu ni obrukali.
Idemo dalje.

C i n i k

pre 8 godina

Ako se oporave moze medalja,al ja ne verujem da je iko od igraca spavao nocas.Jbg,to je sport,basket.Nismo igrali dobro u napadu,nisu ni oni,ali je najgore sto smo imali sansu bar za produzetke gde bi pobedili jer su njihova 3 kljucna igraca imali po 4 licne.
Ostaje nada za 3 mesto..ali je tesko sada jer svi su emotivno ispraznjeni.Ako uspeju,to ce biti veci uspeh nego osvajanje zlata!
Nisam jos gledao nase da imaju ovako slab % suta za 3 .

dorcolac

pre 8 godina

Covece, znam da je kod nas kosarka sport broj 1, ali skidam kapu Litvancima. Gledao sam ih protiv Italije i veceras protiv nas, kakvu atmosferu prave njihovi navijaci, u kolikom broju ih ima, svi su namazani nekakvim bojama, skacu i vriste od pocetka do kraja utakmice, i "prezivljavaju" svaki poen. Moram priznati da im nismo ni do kolena sto se tice reprezentacije.

senad

pre 8 godina

Mozda da si ubacijo malo Milutinova celo vreme ga drzis na klupu litvanci su imali taktiku za Raduljicu zato nije mogao da mrdne.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ruku na srce ali mislim da je ovu utakmicu izgubio Djordjevic.
(kaba, 19. septembar 2015 00:30)

Ruku na srce, posle "ruku na srce", ne ide "ali". A i ja mislim isto kao ti.

Vlada

pre 8 godina

Pa, ti si prvi govorio da se ide po xlato i da te drugo ne zanima, kako je sad ovo super rezultat? Tuga je gledati pocetnika jako tumara, a Muta sedi kso pomocnik... Nikada se necemo opametiti, doveka iste greske pravimo

drago

pre 8 godina

Nije htjela uci? Faul na Bogdanu? Litva vidila ceci dio utakmice?

Postujem ovog covjeka jer je covjek a bio je i igracina, sad je vruc nakon meca ali ovo su gluposti.
Litva je bila za klasu-dvije bolja ekipa, imali su apsolutnu kontrolu i vodili su cijeli mec a faula nije bilo. Treba biti velik i u porazu.

Maksa

pre 8 godina

Nadmudrio ga je stariji i iskusniji kolega Litvanac, nije imao odgovor na takvu igru. Ovaj tim koji imamo realno nije vrhunski i svi smo to znali, ali narod ko narod hoće Zlato ili ništa drugo. Shvatite da su momci do tog finala SP dogurali "na srce" što je Saletova zasluga i od mene ima "blanko" pa sve i da budu četvrti. Jedinstvo ekipe može da nadoknadi kvalitet do izvesne mere, ali ne uvek i ne svugde.
Smirite nerve i juriš na bronzu!

pedala

pre 8 godina

Kazlauskas pokazao kako treba da se vodi ekipa. Sale sigurno pamti poraz od Italije na EP 97 u grupi i pobede u finalu kada je u prvom napadu Italijana preko Fućke Savić udario takvu sekiricu da ovaj ništa nije dao do u poslednjih pet minuta kada je utakmica već bila rešena. Dakle,na tuču tucom. Ipak mislim da kvalifikacije za OI će biti olaksane jer NBA sigurno neće pustiti svoje igrače i na kvalifikacije i na OI a sem Bjelice naš celi tim igra u Evropi i to će biti prednost jer svim potencijalnim protivnicima su ključni igrači u NBA.

Zex

pre 8 godina

Sa procentom suta 32,8% ili ti 19/58... ne bi dobili ni Venecuelu...stvar jasna. Igra se zove kosarka, u ovoj utakmici vi niste mogli vola da ubodete, a kamoli kos. A skokovi..jujuju... Cija je greska, vi razjasnite...u svakom slucaju podrska! Vise znanja, smelosti i srca sledeci put. Poraz je sastavni deo sporta, idemo dalje!

Profa

pre 8 godina

Sale, svaka cast. Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.
(eto.ja, 19. septembar 2015 00:40) Nisi pazljivo pratio utakmicu. Reziser je prikazao Saleta na jednom od tajmautova u prvom poluvremenu (dok su Litvanci vodili +11), i lepo se culo kada je rekao "idemo dva po dva"! Mislim da su nasi momci bili rastreseni zbog grube i prljave igre Litvanaca. Osim toga, Litvanci su igrali na sirovu snagu (a bilo je tu i pameti), kojoj nije moglo da se parira. Steta. U svako slucaju - ovo je (samo) sport i uspeh je biti i u polufinalu. Ko misli drugacije, neka pocne vredno da trenira kosarku, ili bilo koji drugi sport, izbori mesto u reprezentaciji i pokusa da bude najbolji. MNOGO JE TESKO!

kostas svirungas

pre 8 godina

Koje pohvale, koje razumevanje! Kao i uvek, svi su selektori, a ja tražim ostavku od selektora, i od njega, i od vas, koji hvalite, a nema šta da se hvali, Selektor se zeznuo; ili smo zemlja košarke, ili nismo! Neko treba da odgovara, a to nisam ja, nisu navijači, nije publika, nije bre nebo, kriv je selektor, makar kako se zvao! I kao što sam rekao (a vi, ko sns botovi, razbacivali se minusima), nije valjda da mislite da su ovi naši Novak Djoković?

Slobodan

pre 8 godina

Ovo ispade kao pripreme za Evroligu selektore ! Doveo si Raduljicu i Kuzmica da ih razigravas ... Milutinov jadan potpisao za Olimpijakos pa nije ni igrao ... Bilo bi lepo da objasnis zasto si poslao kuci Stimca, Mitrovica i Dangubu ... Zasto Kalinic nije igrao citavu utakmicu i cemu grimase na tvom licu uvek kad udje ... Milosavljevic je star da dodaje peskire ... Zavrsi se utakmica bez postena taj-mauta ... Preko svega se moze preci ali ostaviti Raduljicu koji nije igrao skoro godinu dana i Kuzmica u ekipi je sramota !

basketaš

pre 8 godina

možda bi najviše upravo ti trebao da izvučeš pouke,jer je tvoja krivica kao kuća. da smo izgubili od boljeg,ne bi ni bilo krivo...ovako,žali Bože silnog truda. ni za šta...

dzo

pre 8 godina

Nemamo takvu generaciju kosarkasa kao nekad i tačka.
Jedino mi je žao što sam odrastao uz ovaj sport, naviknut i razmažen na pobede, pa svaki poraz doživljavam previše lično. Ništa nije lično, to je samo život.. NESTABILNA KATEGORIJA.. JEDNA UTAKMICA, ČETVRATINA, LOPTA, SLOBODNO BACANJE, JEDNA SITUACIJA MENJA SVE.

Vlada

pre 8 godina

Zahvaljujte se vi kolko hocete, ovi momci delom to i zasluzuju.

Ali prvaci se ne postaju preko noci. Ni vrhunski treneri.
Koliko vas zna kad je Zeljko Obradovic postao vrhunski trener i posle kolko godina vodio repezentaciju? Da li vi strucnjaci znate kako je pekao zanat pod Dusanom Ivkovicem i kad je postao glavni imao njega kao supervizora?

Kosarka se ne dobija tako sto neki napaljeni igrac baci trojku s 9 metara. Ima tu malo vise...

Kiclu

pre 8 godina

Svaka cast. Vi ste za mene heroji. I da osvojite 4. mesto ja cu biti ponosan na vas. Borili ste se, nije islo jos od grupe, ali nema veze, niste nas osramotili. Isli ste srcem, falio je neki zar, falilo je nesto.. ali to nije zelja. Samo cepajte, ova bronza bi za mene bila zlatna.

mozzart

pre 8 godina

sale nemoj da nas zezas, jednu od sedam je jedva ubo u toku utakmice.
(sole, 19. septembar 2015 00:25)

Video sam bar 50 utakmica za 20-ak godina koliko pratim košarku gde neko ko se ni ne vidi celu tekmu uzme na kraju i reši (računam tu i trojke i drugačija rešenja).

srbin

pre 8 godina

koja tradicija? o kojoj tradiciji mi pricamo, od 2002. nista nismo uradili do 2009. pa onda 2014. pre toga smo gospodarili jer smo imali igrace sa m....a, strelce, koji su znali da pogodi, igraci koji su sazreli u sfrj, pa setite se Djordjevica, Danilovica oni su osvajali Evrolige, Bodiroga sta je radio, nasi igraci su bili glavni igraci u najjacim ekipama. Mi nemamo sutera a ni vodje tima, setite se ko je ima i nije promasivao u poslednjim trenutcima Bodiroga, Djordjevic nisu bezali od lopte niti promasivali, Bjelica me je posebno razocarao, Teo je to ucinio jos odavno, pa Djordjevic je na jednoj utakmici postizao vise trojki nego Teo na celom turniru.

Mi smo jedna prosecna ali dobra ekipa, nemamo kvaliteta za vise od treceg, cetvrtog mesta jos ako se doda da Litvanija nije u najjacem sastavu kao ni Spanija, ocekivali smo puno pa se razocarali ali treba biti realan, ovo je nas domet.

Deki

pre 8 godina

Pa jeste malo nelogicno da celu utakmicu svi beze od nekog prodora u reket i pokusavaju za tri, a onda se u poslednjem napadu, kada se faul svira samo u zaista ociglednim situacijama, krene na prodor i ulece medju tri litvanska igraca. Nego, meni je jedna druga stvar upala u oci, a prisutna je na celom prvenstvu. A to je nedostatak kontri. U mnogim situacijama je bilo prilika da se odigra jedan na jedan ili dva na dva ili cak dva na jedan ali Sale kao da je stavio veto na to. Napad se uvek usporavao i kretao iz pocetka i cesto zavrsavao bezidejnim sutem za tri iz teske pozicije. Secam se da je bas njegova generacija 2001. na kontre osvajala dosta bitnih poena u pohodu na zlato, pa mi je zato jos cudnije. Kontre su, kao i trojke, velika doza samopouzdanja timu i seca krila protivniku koji postaje oprezniji u napadima. Protiv usporenih Litvanaca bi bila dobro oruzje da se nametne nas ritam.

marko

pre 8 godina

1.Raduljica nije imao sezonu tj. nije imao tim od one pustolovine po Kini.
2.Kalina odigrao loše prvenstvo
3.Teo je sve bitne mečeve u karijeri izgubio, nema titulu EP, EL, ozbiljan trofej nije dugao
4.Simonović prosečan igrač iz osrednjeg tima iz Francuske defintivno nije nivo za reprezentaciju
5.Nedović kao po običaju ništa nije pokazao, osim onog meča sa Španijom, odsutan...
6.Bjelica korektan u nebitnim mečevima, najlošiji meč odigrao protiv Litvanije
7.Kuzmić osim skoka nema ništa
8.Milosavljević igrao ok odbranu bez učinka u napadu, nije isti igrač posle ACL
9. Marković igra kokrektnu odbranu ali očajan u napadu, nedopustivo loš sut za ozbiljan nivo
10. Milutinov nije ni ulazio
11. Erceg jednoličan, šuter, bez kreacije da sam eksreira, bez prodora i igre ispod koša, nije uzeo jak trofej u karijeri
12.Bogdanović privatnik, posle
Partizanu nije napredovao ni u jednom segmentu igre.

Ovom timu trebaju : Mačvan, Jokić i Bobi ako ih puste iz NBA. Probati sa Dangubićem što pre.

m

pre 8 godina

tako je selektore, okrenimo se mecu sa francuskom, timom koji lepi isoo svog kosa velike spance a nas ce sigurno jos vise. do ovog meca sam mislio da si VELIKI selektor, ali samo mi jedna stvar nije bila jasna u mecu sa litvanicima, gde je ta nasa dugaka klupa? skratila se nesto??? kalina nije usao celu utakmicu, milosacljevic takodje, zasto si uopste vodio milutinova na prvenstvo, da greje klupu???

fifi

pre 8 godina

Kada centri ne odigraju nista, a oni imaju 40 skokova naspram nasih 25, kada zatvore gusto sa dosta cvrsti kontakata gde sudija svira ili ne, jedino ostaje sut za tri koji nismo mogli da pogodimo. Niko i to iz cistih situacija. E kada je Sale sutirao to su bile trojke. Steta jer nam je u ovom mecu falio Beli koji je odigrao ispod njegovih standarda. Ali to je tako, to je sport. Sada su nam Litvanci vratili za ranije poraze. Sledeci put ce mo mi i idemo dalje.

PimPong

pre 8 godina

Ne svidjaju mi se sve ove kritike - pa do juce smo ih sve dizali u nebesa. Litvanci su odigrali dobro, bas kako su i trebali da imaju neku sansu da nas dobiju. Nasa odbrana je bila dosta dobra, samo su nas dobro u napadu zatvorili. Nasi inace dobro asistiraju, ali danas je to slabo islo. Sa srecom protiv domacina!

volim kosarku

pre 8 godina

Ovaj sale nije za trenera prvo svasta je govorio igracima ruzno drugo treba bodiroga i ova utakmica je prodata a protiv fracuza nemas sanse

anbeast

pre 8 godina

"I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Njegovo kraljevsko vazdusanstvo Majkl Dzordan

Gajetano

pre 8 godina

Pobede se slave, iz poraza se uci! Sa tim se slazem, ali...

Momci su sagoreli nacisto, a nije mi jasno zasto jer smo UBEDLJIVO najbolji tim na ovom sampionatu. Slaba takticka, pre svega psiholoska priprema kostala nas je finala, Olimpijskih igara, i najverovatnije medalje. Zasto? Kako? Ostaje za duboku analizu i jedino sto moze da se izvuce iz ovog meca je pouka: Gde smo pogresili? Zasto nijednom vrhunskom igracu nije krenulo? Gde su bili Bjelica, Erceg, Bogdan, Raduljica, pa i Teo? Gde su bili ostali dzokeri? Gde je bio Sale Nacionale?

Litvanski selektor nas je izskautirao onako bas skroz, jedan na jedan, pet na pet. Ocitao nam je lekciju iz kosarke i nije nam dao nikakvu sansu, svaka cast tom Majstoru! Iz ovoga se uce velike lekcije, nema bolje prilike od ove.

Borba za bronzu ce biti izuzetno teska, ali ona je zaloga za buducnost. Gledamo vas i navijamo, sta nam drugo preostaje!?

Idemo Majstori!

Pozdrav,

Alex

pre 8 godina

Litvanci su bili bolji, zapravo manje losiji od nas. Nas napad nije postojao. Samo silovanje trojki i na mahove neka akcija. Selektor Litvanije je najavio da ce ici na udvajanje Tea sto su sve vreme i radili. Meni je nesvatljivo da mi nismo imali ni jedno pripremljeno resenje za tu situaciju.
Realno, protiv Francuza nemamo ni promil sansi. Sad se treba pripremiti i plasirati na OI i tamo pokazati da li ovi igraci nesto vrede ili je srebro sa SP bio samo slucajni bljesak.

sasa jokic

pre 8 godina

Psiholoski totalno nepripremljeni usli u mec, a to se videlo kroz mnogo nelogicnih gresaka i srljanja. Nedostatak autkriteta Saleta i Tea, da im "zavrnu usi" i da im ne pada na pamet da soliraju i junace se. Nedovic i Bogdanovic.
Sale, zasto nisi trazio tajm aut na 12 sekundi do kraja, nego je Bogdanovic napravio nesto sto se ne radi ni u nebitnim mecevima!?
Ova ekipa nema klasicnog sutera, svi su veoma neprecizni, od Tea, preko Bjelice do Bogdanovica, jos kada drhti ruka.....
Mislim da bi bro za bila vise nego povolj a za ovu ekipu, ali cekaju ih odmorni domacini...bice tesko.

Paun

pre 8 godina

Mozda da si trazio time out.
(Mr. Daj Maut, 19. septembar 2015 00:31)
Pametnije je da cutis kad ne poznajes materiju.Procitaj pravila pa se onda javi i komenatrisi.Sedi 1.BRAVO MOMCI,SPORT JE TO,UVEK NAM JE BILO LEPO KAD STE POBEDJIVALI I BICE NAM OPET LEPO.

Шулубурић

pre 8 godina

Свака част момцима. Наш епски дух и традиција јуначкијех песама и прошлости желели су злато, али ови момци, на челу са вођама, Теом и Бјелицом, вазда су били сребрног и бронзаног калибра, а никада златног, стога, њима свака част, своје су одрадили, а за злато нек се боре златни карактери и потенцијали.

Đorđe

pre 8 godina

I tokom turnira sam napisao da Sale previše rotira igrače, da ulogu Bogdana i Nedovića, koji mogu imati 15+ poena, izjednačava sa Simonom i Gagijem. Bogdanu su potrebni minuti, šutevi, akcije za njega, a ništa od toga nije imao. Zato je i bio van ritma i nesiguran kad je to bilo najpotrebnije. Raduljica očigledno ne može protiv top klase centara, Bjelica nikad nije bio glavni igrač, već je ostvarivao sjajan učinak iz drugog plana, tako da nam je bio potreban jedan igrač spolja koji može da prelomi. Teo je genijalac, ali nije mogao saje. Naša spoljna linija gotovo da je služila samo da igra odbramu(osim Tea).
I u večerašnjoj utakmici Sale je previše rotirao i ne mogu da shvatim zašto je izvukao Bogdana posle 8 vezanih poena u 3/4 nakon čega prelazimo u vođstvo,a uveo Milosavljevića.
Šta je tu je, nema mesta pljuvanju. Samo podrška. Zaslužili su je.

Zek

pre 8 godina

Kriticari malo da olabave veceras, jer ako ne podrzavate ove momke i kada ne ide to onda vise govori o vama nego o njima, a zasluzili su svako postovanje svih nas. Da li se tako ponasate i prema svojim bliznjima kada im se desi nesto lose ili ih tesite i dajete podrsku?
Objektivno ova ekipa je igrala losije nego na proslom SP, sto zbog povreda, sto zbog losije forme zbog veoma naporne sezone u klubovima.
U odnosu na SP kada smo imali Teodosica u zivotnoj formi, Bogdana i Kalinu u odlicnoj formi, ove godine to nije slucaj. Vidi se da su dali sve od sebe i da su mnogo radili, ali forma nije bila na ocekivanom nivou, zato je i dolazilo do "siljenja" u mnogim napadima. Sut za 3 je pravi pokazatelj..
Iz svega toga mentalni pristup ovako bitnoj utakmici je morao da bude ovakav kakav je, bili su uplaseni i stegnuti svih 40min za razliku od Litvanaca koji su usli potpuno rastereceno zeljni dokazivanja. E tu se sad pravi razlika u odnosu na proslo prvenstvo koje smo odigrali rastereceno, zeljni dokazivanja, a sada smo imali ulogu favorita i bili u losijoj formi i naravno izgubili.
Jedino sto im mogu zameriti jesu skokovi 40:29 za Litvaniju, to je pre svega odraz zelje i niceg drugog, morali smo se pobiti za svaku loptu jer su takvu igru nametnuli, morali smo biti jos grublji i onda bi i sudije shvatile da moraju promeniti kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju ne treba kritikovati pojedince i selektora, ovo je potpuno realno stanje i bilo bi odlicno ako uspemo da uzmemo bronzu.

Zg-boy

pre 8 godina

Daj molim te Đorđeviću,da je ušla trica na kraju mi to nebi preživjeli.Šalim se,čestitke na uspjehu,znam točno kako se osjećate.

Duje Spilt

pre 8 godina

Kad smo mi bili 4. na proslom EP omalovazavali ste taj uspjeh izjavama: Dobra je ta vasa drvena medalja, ne mozete dobiti nikad slabiju Litvu itd. A sad je to 4. mjesto veliki uspjeh koliko vidim po komentarima. Ta" nikad slabija Litva" je ovaj put izbacila vas, a jedina razlika je u tome sto je za broncu nas napunila Spanjolska , a vas ce napuniti Francuska. Karma je cudo!

Silver Surfer

pre 8 godina

Kada pogedam ovu nasu drzavu onda je ostvareni rezultat i te kakav uspeh. Bez obzira da li ce osvojiti bronzu ili ne. I u cemu je Srbija medju cetiri drzave u Evropi ili svetu a da nije sport?
S druge strane, odavno nisam gledao utakmicu u kojoj nam je pobednik toliko puta davao sansu da pobedimo. I to bukvalno do samog kraja. Cini mi se da je glavni razlog poraza u nekoj cudnoj nonsalanciji pa i nedisciplini. Nedovicevo olako gubljenje lopti u napadu, Bjelicinin premekan ulaz na samom kraju kao i Bogdanovicev pokusaj da iznudi licnu gresku umesto da pokusa da poentira. Kada se proda skoro svaki kljucni napad u utakmici tesko je ocekivati da se ista dobije. Uz sve to ne tako mali broj lopti nam je ispao iz ruku i bukvalno uletao u njihove, skoro sve one odbojke su kao po pravilu zavrsavale kod njih. Postoje one utakmice kada vam se jednostavno ne da. Sta god ucinili. I ovo je bila jdna od takvih. Za nas u najgorem mogucem trenutku.
Na kraju, Spanci, koji umalo takmicenje nisu zavrsili u grupi borice se za titulu. Ukoliko Litvanci budu igrali kao protiv nas tesko da ce imati sta da traze. Jer Spanci nece propustiti toliko prilika da prelome utakmicu niti ce sudije tolerisati tucu Litvancima.
Nadam se, da ce nasi momci uspeti da izadju iz ove utakmice i pruze bolju partiju u borbi za bronzu.

darza

pre 8 godina

valančiunas je zatvorio reket u potpunosti i unio samopouzdanje ostatku ekipe.kad ti je centar odsječen ostali praktički igraju 1 na 1.bjelicu su iskautirali,tu je bio ključ...i ono najbitnije...emocije su se istrošile na krive stvari.slavljenje pobjeda u grupi,sprdanje susjeda,slavljenje zlata...i onda kad dođe ono bitno jednostavno nema što da te ponese.nema pozitivne energije,prazan si.mediji i navijači su odradili loš posao što se tiče toga...kad se sve realno sagleda bez dominantnog centra i s bogdanom u lošoj formi finale nije ni bilo realno

goranac

pre 8 godina

"Nemam šta da krijem,idemo po zlato".Sale Đorđević.
(hawkeye, 19. septembar 2015 00:11)
I isao je na zlato. Nije uspeo ali mi smo i dalje ponosni!
I sada ce izjaviti da idemo u Rio, i otici cemo.
Sale, puno srece vam želim. Ubedjen sam da reprezentaciji na celu sa tobom predstoji svetla buducnost.
Tek smo poceli...

kris kros

pre 8 godina

o cemu bre pricate pljuvaci? taktika je bila dobra, sut nije isao I to je to. mos misliti 3 razlike, pa sta, bice bolje. Tim litvanije nije bolji I has selektor imao je dobru taktiku. usralo ih je.

sinisa

pre 8 godina

Momci svaka vam cast, borili ste se dostojno i svojski !!!
Sudije su tolerisale njihovu grubu odbranu, à vama za ne, Ali bez obzira na to nasi ste junaci i volimo vas... Pozdrav i Banja Luke i dodjite Nam opet...
Glace gore, borite se i dalje i uzmite bronzu...

o2d

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.

Dragan

pre 8 godina

Citam komentare i kapiram da ljudi neuspehe odmah pripisuju nekome ko zaista uspesno vodi ovaj tim - Saletu. Medjutim ono sto se desilo juce je da su Litvanci verovatno jako analiticki skenirali igru nasih kosarkasa, totalno i do krajnjih granica. Posle toga su prionuli na totalno onesposobljavanje protivnika raznovrsnim tehnickim klincevima. Nasi tandemi, kombinacije, finte sve to je postalo beskorisno. I to je to. Vise su oni nas izanalizirali nego sto smo mi njih. Takodje, falilo je malo vise tog domaceg bezobrazluka i mangupluka koji potice sa nasih basket terena i srpskih ulica. Nije se igralo sa ushicenjem kao na prethodnim mecevima. Krivi su svi jer su se vise uzdali u neku nasu logiku nego u duboku analizu igre Litvanaca...
I jos bih dodao da nam je odbrana totalno podbacila i primili smo bar 20 koseva pustajuci da rade sta im se prohte.

nemanja

pre 8 godina

E moj Sasa, e moj Sasa, izvlacis maksimum iz ovih igraca individualno, to je sigurno, ali sto se akcija ice .. NULA! Potpuna bezidejnost u napadu tokom celog prvenstva, pogotovo protiv Nemaca i veceras!

Đorđevićev poraz

pre 8 godina

Grobari su izgubili ovo. Bogdanović katastrofalan od prve do zadnje utakmice, Milosavljević bukvalno ništa dobro nije uradio i imao milion grešaka, a Milutinov kao da nije ni otišao. Uspeli su Bjelica, Teo i Nedović da nas dovedu do polufinala ali džabe kad ovi sve upropastiše.

idemo

pre 8 godina

Ali meni nikako nije jasno,zasto se pise i komemtarise jos uvek o igracima koje je trebalo povesti ili zasto nije trebalo povedene. A ono skoro pa kraj prvenstva i ko je tu tu je i to je to.

Vlada

pre 8 godina

Da smo izgubili 100:97, ni po jada, ali izgubiti od Litvanije na ovako mali broj poena stvarno nisam mogao ni da zamislim. Bio sam siguran da dobijamo ako ih spustimo ispod 70 poena.
Neverovatno je da smo se vratili u igru dok je Teodosić bio napolju, a da su Litvanci opet preokrenuli dok je Valančiunas bio napolju.
Iako nam je danas roster bio svega 8 igrača (milutinov, milosavljević, kalinić i kuzmić zajedno 10 min), falila nam je samo jedna od stvari iz prethodnih utakmica: ili da se jedan razigra i pogodi 2 trojke, ili da je Teo imao još 2-3 asistencije, ili da smo bili bar jednaki u skokovima. Pad forme je bio evidentan ali ko bi očekivao da može biti loše kao protiv Nemačke za 3 (4/30).
Ipak, biće jako teško za bronzu, mislim da smo je zadnji put uzeli 1999. na EP, kod nas je il' si bos il' si hadžija, nema između!

Mare

pre 8 godina

Ovo je poraz koji nas vraca nekoliko koraka unazad. Isto kao kad smo onda izgubili od Francuza tj. Savan promasio, naredne dve godine se nismo oporavili. Idemo u te kvalifikacije ali tu ne ocekujem nista. Igrali bi sa veoma jakim protivnicima. Ako ne odemo, sl takmicenje je 2018. a tad je pitanje ko ce igrati.

Milovanovic mladji

pre 8 godina

Mozda da si trazio tajmaut i mozda da si prestao da forsiras tokom cele utakmice sut za 3.. Hiljadu zasto, hiljadu zato.. Iskreno plasio sam se ovolikih pobeda i na kraju fijasko.. Baksuz..

Ljiljana

pre 8 godina

Čestitke ipak, svim našim košarkašima i selektoru! Svi ovi naši momci znaju da igraju vrhunsku košarku, ali formu je tesko održati na visokom nivou od početka turnira (neophodna zbog jake grupe) do polufinala ili samog final.Zoran Gajić je to sjajno uradio u Sidneju 2000. sa odbojkašima al smo se tada jedva provukli do osmine finala i na kraju besprekorno odigrali polu i finale. Mlad je Sale još,naučiće. Odlično je ovo..

jad i tuga, b.luka

pre 8 godina

baš je trebalo dosta znanja da se izgubi od ovakve litvanije. tuga je da sale forsira odbrambene igrače,a koš igrači sjede na klupi. bez markovića, raduljice, nedovića, kuzmića sigurno bi ih dobili sa 10-ak koševa razlike. ovakvim načinom vođenja ekipe, bojim se da će ponosna košarkaška reprezentacija, postati gubitnička ekipa kao i fudbalska. u svim sportovima, napadom se dobija utakmica, a ne kukavičkom odbranom.od francuza bi mogli biti poraženi i sa više od 20 koševa razlike.
jad i tuga! b.luka

Anonimna

pre 8 godina

Tako blizu a tako daleko , ne bi me bolelo toliko da su nas otresli za 15,20 poena . Kad god smo došli blizu odmah je usledilo nekoliko neuspešnih napada ili izgubljene lopte, neuspešan šut za 3.

Tako ti je to , mi smo najbolju igru pokazali u grupi a Litva se jedva vukla preko najlakše grupe, pa onda jedva preko Gruzije pa onda Talijani koji verovatno ni sami ne znaju šta su radili u zadnjem napadu za pobedu. Boli me jer su dobili kartu za Rio a bukvalno su pokazali manje od nas , Grčke i Francuske . Biće težke kvalifikacije.

Leksa

pre 8 godina

Moram da reagujem na komentare da je Sale a ne igraci izgubio utakmicu, i da ga je kao Kazlauskas nadigrao kao trenera. Kao prvo, vecina promasenih trojki koje su nasi sutirali, bilo je iz potpuno otvorenih pozicija, i sta je tu Sale mogao da uradi, osim da se skine i sam pocne da ih sutira umesto igraca. Uz to je u ovoj utakmici bilo daleko vise rekao bi nespretno izgubljenih lopti, neiskoristenih kontri i polukontri zbog nesotrenosti i brzopletosti. I sta je tu mogao Sale, kad i pored tako lose partije svojih igraca, na kraju nam za divno cudo, sami Litvanci omoguce otvoren sut za pobedu, koji bi Sale kao igrac sigurno iskoristio, ali danas nije imao dostojnog naslednika (osim donekle Teodosica), koji bi u poslednjim sekundama stisao, i imao hrabrosti da pokusa sut za pobedu!

Neko iz mase

pre 8 godina

Možda je falio jak centar Marjanović ili Štimac, za večerašnju utakmicu, al šta je tu je, da je Sale znao to unapred, sigurno bih i zvao. Nadam se plasmanu na OI, ova ekipa to zaslužuje. Poznajem te momke igrao sam sa većinom, to su sve dobri ljudi.

Petar

pre 8 godina

Puls mi je bio 110, pio sam lek posle utakmnica .Ali to je kosarka,prava. Doduse teska utakmnica sto se vidi po broju poena u obe ekipe. Evidentno je da su protivnici bili grubi jako i cim sma video odakle su sudije ,sve mi je bilo jasno ( ai obistinilo se). Mene je najvise nervirala ona retardirana publika.Ja ne znam odakle su oni stvorovi uopste. U svkaom slucaju, resice njih Putin nadam se uskoro.

Ne sečite nam krila

pre 8 godina

Sale odlazi i povedi sa sobom onog kradljivca pehara Simonovića.Nemam lično ništa protiv tog čoveka i igrača bez kluba, ali mi kao reprezentacija nikada nećemo ništa uraditi ako se u A tim i dalje zovu podobni, a ne najbolji.Uostalom ta komunistička zaostavština koštala nas je mnooogo u fudbalu, ali mi pouke nismo izvukli, a izgleda mi nikada i nećemo.
P.S.Da ovo što pišem ne bude neargumentovano, pomenuću samo slučaj nepozivanja Vladimira Lučića iz Valensije, čoveka koji bio najbolji igrač svih naših trofejnih mlađih selekcija.Pa taj čovek je izmislio košarku za Simona...

rezignator

pre 8 godina

moja reprezentacija, bobi, mitar, danguba, kalina, teo (da menja djenku), lazic, simon, jovic , tejic, plus erceg (da menja jaku), radulja - samo ako skine deset kila, (da menja cirbesa) i kaplan za taliju, naravno, bi ovo zgazila.

Ništa, barem ima Hrvati da se upiš*e od sreće!

pre 8 godina

Malo li je 4. mesto na EP za vicešampiona sveta? Da, malo je. Mi sve gore i gore igrali kako je takmičenje odmicalo.

zoran

pre 8 godina

"U pobedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi"


Idemo dalje, mada, ovo što je Litvanija igrala večeras pre je ličilo na ragbi nego na košarku a naši nisu imali rešenje za
guranje, grube kontakte na ivici faula, razbijače i grebače i to je to...

igor

pre 8 godina

mozda da nisu ispucali onoliko trojki u prazno...da su od toga dali 50% dvojki imali bi pobedu sa onoliko prednosti...

nevazno , bilo sta je bilo , momci su dobri i trude se sto je najbitnije a sto je meni najdraze ekipa su - to se vidi.

sve u svemu mi smo kao zemlja jako mali ali imamo toliko osvojenih medalja da nasa ljubljena vlada ima problem kako da sve njih posalje na olimpjske igre :)) to je pokazatelj nase zemlje !!

samo napred , ne samo kosarkasi , vec svi sportisti !!

ps- sem fudbalera oni igraju da se prodaju sto pre zato im nista ne ide od noge... briga njih za zemlju i nas. a omladinci sto su osvojili svaka im cast ali i to je iz istih razloga !

Miles Davis

pre 8 godina

Jako losa igra nasih, Litvanci nista specijalno ali zasluzeno u finalu.Krivo mi je jer znam da smo mogli do zlata.Bice bolje ako odemo na OI.Samo napred, nema predaje!

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Ajde bre dosta vise sa osudama i sa sta-bi-bilo-kad-bi-bilo! Svaka cast momci, borili ste se i niste se predavali kao neke tetke. Sad sakupljanje snage za trece mesto i to je rezultat koji mnogi sanjaju. A vi frustrirani komentatori odmorite malo. Ovi ljudi su dali sve od sebe i tek ce. Trece mesto je nase. U sportu mora da se gubi i to dostojanstveno. Moja podrska do kraja!

Sandokan

pre 8 godina

Vidim sve vajni poznavaoci kosarke.Jeste,ocajni smo bili veceras.Po svima vama,pljuvacima,koji ste do juce dizali u nebesa Djordjevica i ekipu mi bi smo trebali da oteramo Saleta i tako resimo sve probleme.Muka mi je od vas.Niste ni svesni sta je selejtor uradio sa ovim momcima za samo dve godine,ali ajde da ga menjamo jer pojma nema.Sve trenerske velicina smo iscedili,pa ajmo i Saleta.Ovaj narod i ne zasluzuje reprezentaciju u 1/2 finalu

hendža

pre 8 godina

E Sale malo je igrača kao što si ti da trojkom resavaju tekmu. Lose smo igrali, trojke nisu isle, loš dan. Veliki igrač si bio, sad si veliki trener. Svaka čast momcima i tebi,

Vesna

pre 8 godina

Uuuu sve sami treneri i savetodavci iz fotelja!!!! Sale ti si covek za divljenje svoje uspehe si pokazao i pokazuješ!!Momci su sjajni!! Možda nam je falio mali faktor sreće!!!!

vlade

pre 8 godina

svaka čast momci na svemu, i dalje verujem da ste najbolji na kontinentu, ali ovo večeras je bio užas, tužna srca, moram priznati.. ali, dešava se.. i najbolji moraju da kiksnu, ne može se birati tajming, a desio se u najgorem trenutku po nas.. ima tu više razloga, između ostalog, maximalno glup sistem takmičenja, gde igraš pet utakmica u grupi, nama grupa smrti, a litvancima grupa kao na pripremama! a onda, trošiš se protiv snagom nabijenih finaca i čeha.. i dođu ti ovi, što se provukoše do polufinala! i sada sam ubeđen, da su po prikazanom, tek 5-6 ekipa na prvenstvu! ali, eto.. breme favorita i svežina, učiniše svoje.. nadam se bronzi, nije nemoguće, a onda kada dođu bobi i jokić u kvalifikacijama, ko god nam dođe, prolazimo u rio i stvari postavljamo na svoje mesto!

1995

pre 8 godina

Sve se vraća sve se plaća tad smo ih pobedili sad nam vratili milo za drago. Pošteno. Večeras smo mogli da ih dobijemo jedino da se selektor na poluvremenu presvukao i krenuo da ih puni kao nekada. Momcima svaka čast na igri odličan tim odlični rezultati i igra pružena na ep. Ali da je selektor kao igrač bio klasa iznad bio je.

Angmar

pre 8 godina

Koji G.G. inace uzasna utakmica,dosadna,sa brdo promasaja,ne znam ko je selektor Teodosic ili Djordjevic???Mislim covek igra sta hoce,nula asistencija...a Bogdan los celo prvenstvo,veceras je samo potvrdio losu sezonu ....

marko_bgd

pre 8 godina

toliko promasenih otvorenih suteva za 3...odbrana fenomenalna...nista drugo nisu mogli sem da rizikuju da nam daju otvorene suteve i da brane reket i ulaze...pa jedino sale da si ti sutirao

NS

pre 8 godina

Sale veliko kosarkasko ime. Al te je druze Litvanac samleo takticki...............A i realno Spanija, Francuska, Italija, Grcka,Litvanija su ekipe koje imaju bolje igrace od nas.

Vuk

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena mnogo ranije pre zadnjeg napada neznalice jedne napaćene..Sta vam Dule uradi pacenici jedni.Sram vas bilo,Bogdan nam je donio srebro,on..Bitno je da Bjelica mlakonja nije kriv.Koji troši 10 sec na bespotrebne dribling,koji siluje u napadu,toliko forsira i koji ništa ubacio nije,još 3 skoka samo..Prelomila se utakmica kada smo poveli i Nedovic bez mozga napravio 2 greške i krenula je velika serija.

Fica

pre 8 godina

Srbija je mala a jaka zemlja a svi su ljubomorni na nas zbig toga!
Setite se pobede nad nemackom u juznoj africi,uspeha vaterpolista,odbojkasa,odbojkasica,
kosarkasica,Novaka Djokovica mi smo mala ali ponosna drzava i svi su ljubomorji zbog toga na nas.
Mogu samo da budu ljubomorni jer takav kolektiv nikad nece imati.
Zavide nam na svemu jer to nikad nece imati.
Svaka cast Sale,Miroslave,Nemanja,Gagi,Teo, Bogdane,Simone i svi ostali majstori ste svoje igre nije lako biti drugi na svetu i medju cetei u evropi i ja verujem u zkato na olimpijadi samo hrabro kad nas svi mrze mi smo najjaci i uvek ce tako biti.
JA TE VOLIM SRBIJOOO!

Ja

pre 8 godina

Ko god pljuje ove momke, zlonameran je. Posle sezone da svojim klubovim, odrekli su se leta sa devojkama, ženama i decom da bi mukotrpno radili 2 meseca da obraduju svoj narod.

Hvala Teo na genijalnosti.
Hvala Pefi na borbi.
Hvala Bogdane sto si igrao sa povredjenim ledjima i sto si skupio muda da sutiras kada se lomi.
Hvala Nedovicu na brzini i energiji.
Hvala Gagi sto si se podredio timu i sto si pravi vojnik.
Hvala Simone na svojoj ulozi i stalnom bodrenju drugova.
Hvala Bjelice na majstorskim partijama.
Hvala Zorane na utakmici sa Ceskom.
Hvala Kalinicu na atraktivnim potezima.
Hvala Raduljice na humoru i pozitivnoj energiji.
Hvala Kuzmicu na blokadama i skoku.
Hvala Nikola sto predstavljas buducnost centarske linije.

Hvala Sale sto opet verujemo.

neiskusan a nadmen

pre 8 godina

Sale je dobio dobru lekciju veceras od iskusnog Kazlauskasa na klupi Litvanije. A pre svega, nadam se da je naucio od trenera Litvanije i Spanije za koji deo turnira se tempra najbolja forma..

marko

pre 8 godina

Ma napravili smo grešku - misli smo da ćemo lako izaći na kraj sa Litavnijom koja je najkošarkaškija zemlja Evrope. Prebili nas u odbrani, imali duplo manje šutiranih trojki od nas, isprobijali Teodosića svaki put kako su hteli. Mi nemamo top klasu igrača kao Italija: Barnjani- Galinariji-Belineli koji su protiv Litvanca igrali sve 1 na 1 i jedva izgubili. Fali nam top klasa igrača, mi to nemamo. Erceg igrač koji samo stoji i čeka, nema prodor, tehniku, nema ni igru na postu, Simonović ista priča, Nedović ispada iz odbrane kao iz voza, baca er-bol. Marković trojke 1-6, a plejmejker bez šuta? Teo, kojo je izgubio gomilu F4 sa CSKA sve to utiče na njega...Solidan smo mi tim, ali sa velikim nedostacima iskusni treneri to znaju da iskoriste.

Aleksandar

pre 8 godina

Sale svaka tebi cast na svemu ali kada se videlo da nemamo sut za 3 jos od pripremnog perioda trebao si ili da ih teras da sutiraju po 1000 puta ili ako to vec nije moguce da ne dozvolis da se izivljavaju i da probaju nesto drugo.Pa Litvanci su duplo manje sutirali trojke od nas a inace vaze za sutere.Ne bi mi bilo krivo da smo pametno igrali i izgubili a ne ovako.Pojeo sam se kao mesec.

dragutin

pre 8 godina

Litvanci su dobili zato sto je Valanciunas zatvorio reket i uplasio ih da probijaju sa onih nekoliko blokada.Raduljica je neutralisan a ostali su bili uplaseni.To je prednost vrhunskog centra.Suteri su nam takodje skroz zakazali,svaki sut je bio bez balansa i sa losim lukom to znaci da su nas i spoljni igraci pritegli lepo.Mislim da je Litvanski trener maestralno vodio ekipu ceo mec svaka mu cast na ritmu koji je nametnuo.Svaka cast momcima ali ocekujem da uh Francuska sravni sa zemljom za bronzu.

kommarac

pre 8 godina

Glupo je kritikovati igrace, dali su sve od sebe i svaka im cast. Utakmicu je izgubio trener i to od prosecne ekipe koja je jos i odigrala lose. Decko koji pokriva 3,4 kida u odbrani, skok u napadu, ulaz, igra ledjima presedi mu na klupi a igra los odbrambeni igrac koji samo "zna da sutira trojke"(1 od 150) Za Bjelicu nema akcija, njemu samo ide lopta kad ne znaju sta ce. Pa ne moze uvek on da vadi iz nemogucih pozicija. Zasto se Raduljici daje da igra 1 na 1

istina

pre 8 godina

Alo ljudi kad cete da shvatite da je Teodosic glavni problem i u reprezentaciji i u svim klubovima u kojim je igrao i igra!!!Nikad nista nije osvojio ni sa klubom ni sa reprezentacijom niti ce,jer u glavnim utakmicama kad treba biti kao Djordjevic nekada,njega nikad nema ili je najgori!!!Covek je vjeciti gubitnik i prosecan igrac!!!Cim je otisao iz Olimpijakosa ovi uzeli dve Evrolige dosao u Cska ovi ne mogu da uzmu!!!Reprezentacija sa njim 2 ili 3 ili 4 nikad prva!!!GLAVNI PROBLEM MILOS TEODOSIC!!!!Veciti gubitnik i veliki narcis kosarkaski!!!!!

Sinner

pre 8 godina

Dobar je Sale, ma odlican je, tek ce biti medalja, ovo je jedan kiks koji se desava. Pa sport je to. Opet moze da se ispravi bronzom i to protiv domacina. Idemo Sale, ajmo moci da se popnemo na podiju. Srbija !!!

navijaci PAOa vise tuguju od nas

pre 8 godina

Glavu gore, idemo na bronzu, ali mislim da je ova utakmica izgubljena jos pre nekoliko meseci. Prvo odabirom igraca na centarskoj liniji a drugo tempiranje forme koje je za razliku od SP bilo katastrofa. Poslednja 3 meca smo nula, samo sto nas sada docekala ekipa koja bije i koja je duplo borbenija i to je to. Sve je to sport, bice bolje drugi put, ali ovaj put su strucni stab i Djordjevic malo zakazali.

Serbianwonder13

pre 8 godina

Pametno je Bogdan isao na 2 jer su Maciulis, Kalnietis, Seibutis i Valancijunas svi imali po 4 faula i nama bi vise legao produzetak, ali kako onako bre, nije mi jasno?
Voleo bih da moze kao na koledzu da se trazi time-out kada se ima lopta u posedu. Zadnja 2 napada totalno konfuzno.

stradivari

pre 8 godina

Sale svaka cast!!!! Sad smo svi generali posle bitke,sve si uradio 100 posto dobro,nismo uspeli i treba dalje...jedino je mozda trebao Stimac umesto Milutinova...

nehuman tip

pre 8 godina

Stvorio je negativnu atmosferu — drao se na igrače posle šuteva, kažnjavao klupom, nije pritiskao sudije, loše rasporedjenja minutaža — loše vodjena utakmica.

danilo

pre 8 godina

I kao igrač i kao trener- desetine velikih, velikih pobeda!
Ovo je prvi pravi poraz Saleta nakon tolikih godina.
Jeste neprijatan ali glavu gore, iskustvo se više stiče iz poraza nego iz pobeda.
I najveći Džordan je čekao 7 sezona prvu titulu, Pistonsi su mu uzimali dušu. Epilog se zna.
Tako i nama sada, Rio je najvažniji projekat ove generacije a sa Bobijem, i sa ovim igračima, ubedjen sam da uzimamo medalju tamo.
P.S.
Bila bi vrlo lepa bronza ovde ali sumnjam jer Francuzi će imati svu pomoć na svetu i dan odmora više.

eto.ja

pre 8 godina

Sale, svaka cast.
Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.

oppa poyy

pre 8 godina

Bogdanovic lose odigrao celo prvenstvo? Pa on sa povredom ledja ima bolji procenat suta od Teodosica i za 2 i za 3. Nije me mrzelo, pa sam pogledao statistiku i sakupio fakte.

Teodosic za 2 - 55%, za 3 - 25%.
Bogdanovic za 2 - 64%, za 3 - 26%.

Teodosic, valjevski ljakse, ce biti upamcen kao kosarkaski Mocart koji ne ume da igra odbranu i koji, nakon sto se penzionise, kao najveci klupski uspeh ce iza sebe imati 2 grcka kupa... Da, dobro ste procitali, ima 29 godina i 2 grcka kupa.

pinjski

pre 8 godina

Izgleda da se Šale slabo razume u trener ski posao, jer da malo zna video bi da smo rezultat smanjili sa jednom defanzivnom petorkom, čim je ubacio Indisponiranog Belicu pogubljenog Teodosića i ostavio polupismenog Bogdanović a rezultat je otišao na stranu litvanije. Samo mi još uvek nije jasno dokle će Bogdanović da bude večiti talenat i da na kontu njega koji umire od lepote igrači koji hoće da poginu budu van reprezentacije

aca zr

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića

bojanmuamua

pre 8 godina

poslednji napad je zeznuo teodosic koliko se ja secam...kada je uhvatio loptu posle omasenog bacanja i izgubio je ,napad posle bogdanovog napada

Meklejn

pre 8 godina

Pusta Bogdanovića da divlja ceo meč a Kalinic nakon jedne greške odmah na klupu i igra mu Simonovic. Kada ti ne igra rođeni pobednik ovo se dešava. Ubio mu je samopouzdanje na ovom prvenstvu i za to je on kriv. Dalje. Koja je uloga bila Gagija i Milutinova? Zašto je njih vodio? Obojicu je trebao da steluje za dalje, pogotovo Milutinova jer dečko ima skok, a tu smo bili tanki. Branko Lazic je najbolji defanzivac u aba ligi. Ne znam dokle ce ga preskače. Sale se pogubio na odlučujućoj utakmici i pogresio je kod sastava.

romanista

pre 8 godina

A da je sutnuo trojku,bilo bi trebali smo ici na 2 poena...
Realno,nemamo centra i tacka.Mozda je Raduljica simpa lik i cool decko,ali kada je centar nase reprezentacije igrao u Kini 6 meseci,pa u NBA 6 dana,pa 6 meseci bez kluba ?!? Dovoljno o njegovom kvalitetu,a bez centra niko nikada nije uzeo medalju,pa necemo ni mi...

satelit

pre 8 godina

GLAVU GORE! Realno,NISMO za ZLATO! Imamo sjajne,ali i igrace koji igraju srcem ,medjutim nedorecene.. Nocas bi neki nas "GASOL" ovo resio... Igrali smo po planu Kazlauskasa! Videlo se da smi u LILU malo pali u formi,cak i protiv Finske i Ceske se to osetilo.. Sad sve snage na turnir za OI,pa tamo i medalja!

UK

pre 8 godina

Pa, ti si šampion, ti bi šutirao za pobedu i pogodio bi, to si radio. Šampioni su i ovi naši predivni momci, koji su vratili košarku kući, ali ti si Sale ipak legenda ove igre..upravo iz tih "sitnica".

Vladan R

pre 8 godina

Sve sve, ali otkud ideja da Bogdanovic, koji definitivno nije na zeljenom nivou, resava poslednji napad. Da ne govorim o tome da bi sve i da ga je dao, Litvancima ostalo oko 5 sekundi, prakticno vecnost, za poslednji napad. Inace uz losu odradjen poslednji napad, kljuc poraza je pocetak trece cetvrtine, kada smo dok je Litvancima bila voda u usima, na plus 3, propustili 4 napada (promasena otvorena trojku, polaganje Markovica, i dav puta brzopleto prodali loptu u napadu. Da smo se tu odlepili, verovatno bi prelomili utakmicu. Naravno bitni faktori su i ne priznat kos Markovicu u prvom poluvremenu, i za danasnji kriterijum sudjenja nepostojeci faul Bogdanovicu. Sve to su sitnice koje su na zalost prevagnule na stranu veoma grubih Litvanaca.

нема шта

pre 8 godina

Једино што бих замерио је та туча. У којој смо неми посматрачи. Морао је било ко ући и пошибати се. Наравно, мислим на неку секирицу, раме и сл. Знам да је неспортски али некад мораш показати зубе и одупрети се разулареном противнику. На судијску тендецију техничком, умеш то Сале.
Ово остало је заиста било феноменално. Морали смо да темпирамо за почетак, знамо каква је били група.
Сале легендо, ВЕЧНА подршка! На медаљу, па у Рио!

Aleksandar

pre 8 godina

Bogdanovic je prilikom ulaska u reket bio fauliran.Pogledajte pazljivo nogu tj.koleno igraca koji ga blokira.Noga je pomerena majstorski i koleno udara u Bogdanovicevu nogu.Klasican faul.Sramno je da FIBA delegira sudije cije ekipe igraju u finalu.Inace krajnji domet nase reprezentacije je 4.mesto.Tvrdio sam i tvrdim i sada ako izgubimo u polufinalu izgubili smo i bronzu.Tako i sada mislim.Imali smo takodje i dosta srece i na svetskom i na ovom prvenstvu sto se zreba tice.Reprezentacija je igrala losu odbranu i protiv Finske i protiv Ceske.Iskreno mi je zao.

AAS

pre 8 godina

Sale,samo polako,ovo je veoma mlad tim,mozda nismo zasluzili finale,ali verujem da ce momci sve to nadoknaditi.. Ee a da nam je Bobi tuu?! Aaa ne mogu vise da se nerviram

Stojko

pre 8 godina

Malo o tvojim greškama, Sale:

1. Na ovoj utakmici je nedostajao Štimac. Milutinov je ipak promašaj, plašim se da nije samo kaljenje u pitanju i da u odluci da on ide ima i klubaštva.
2. Kalinić je morao odirati daleko više od ovih 6-7 minuta jer su nas ubili na polju na kom on kida.
3. Kazlauskas ti je održao predavanje iz taktike, skenirali su nas do u detalje, odsekli Teodosića, pojeli nas agresivnošću.
4. Nepripremljen poslednji napad predvodi igrač sa očajnim šutem 1/7, srlja kao june pod koš na 7-8 sekundi do kraja, i da je pogodio litvanci bi imali više nego dovoljno vremena da pripreme ozbiljan napad.
5. Verovati je da ćeš iz ovog poraza izaći jači i veći, da ćeš izvući pouke za budućnost.

Idemo dalje, čeka nas Rio.

Bole

pre 8 godina

Sve ok majstore. Ne moze za dve godine od borbe za 1/4 finala do glavnog kandidata za zlato. Da bi postali velika ekipa moras da dozivis i poraze. Idemo dalje. Medalja bi bila sjajna, ali imperativ je olimpijada. Od 2004 nas nema, stvarno bruka. Glavu gore i ostanite ekipa i u porazu. Sto ne ubije, ojaca. Okupite se sledece leto i za Brazil. Hvala na svemu

kom

pre 8 godina

Možda je trebalo da mu viknete da šutne trojku? ! Ali nema veze. Sport je to. Tek će biti uspeha. Vi i Vaš tim ste ponos ove zemlje. Idemo dalje!

basketaš

pre 8 godina

a možda da si ti bio sposoban da ih naučiš neku akciju osim upornog šuta za 3,čak i ako ne ide. glavno da smo silovali trojke u nedogled. sad vidim ko ih je gurao da tako igraju...

Dvojnik

pre 8 godina

A mozda si trebao Micova da pozoves, a ne da trpimo sujete "Nece on meni igrati dok sam ja trener" I slicno.
Jednostavno nemamo nijednog zglavnog beka sutera, spoljni igraci su Nam nula, Kalinic, Bogdanovic, Milosavljevic..smesno. Ne kazem da je Micov Jordan ali boljeg izgleda nemamo

Kića

pre 8 godina

Ništa. Bićemo spremniji za kvalifikacije za OI početkom leta.. Imamo Tea, Bjelica će biti još bolji posle sezone u NBA, imamo Nikolu Jokića kao i Bobija iz NBA, Radulja (valjda) neće odmarati godinu dana već igrati u Pao-u kao i Kuzmić, Militinov u Olimpijakosu. Eto to su samo neki od igrača koji će sigurno napredovati. Naš problem je, ako se može tako nazvati, manjak igrača vrhunske klase, igrača koji kad uzme loptu znaš da će da ubaci. Osim ovih 12 sa Ep-a imamo mnogo solidnih igrača, ali ni jedan nema taj faktor.. Mitrović, Micić, Dangubić, Jović, Mačvan itd. Centra mladog nema ni na vidiku, a videli smo na ovom prvenstvu koliko znači dobar centar (Militinov jedino se odvaja, samo se bojim da ne prođe kao Musli, ali to nije dovoljno za reprezentaciju sa velikom tradicijom)

miroslav

pre 8 godina

Cela utakmica je katastrofalno odigrana. Da je sutnuo trojku i dao, bila bi to sportska nepravda, jer smo bili losiji od vrlo skromne Litvanije. Utakmica sa Francuzima ce pokazati da li je ovo los dan ili realna mera naseg kvaliteta.

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Ma nemoguce da igraci Zvezde Diva i igraci bez kluba ili iz svima nepoznatih klubova nisu bolji od igraca Reala i iz NBA lige? Falio Bobi, jos jedan iz Dive? Falila i Spancima cetvorica iz NBA, jedan od njih najbolji centar lige.

Komša

pre 8 godina

Da se zaustavio i sutirao za trojku?
I da je to uradio onda bi bilo - da je isao do kraja.
Momak je uradio ispravno.Niko trojku ne moze da ubode celu utakmicu,ni on sam a ni Markovic kojeg su cesto Litvanci birali (oszavljali) da sutira a koji mu je bio jedina mogucnost za dodavanje.
Odlucio se za ulaz,imao je sve uslove da to odradi - okliznuo se ili mu je onaj i pomogao malo i to je to.
Ja mu ne zameram jer je bilo skroz rezonski - Litvanci su bili puni licnih i ne bi im prijao produzetak.

wer

pre 8 godina

ajmo miskovi botovi, matori deli sendvice sa parizerom i majonezom!
i dzaba kolu, ako opletete po saletu, ipak nije zvao micica, vanserijskog svemirskog kosgetera...

Boki

pre 8 godina

Kad vidis da bukva Raduljica i nedovoljno iskusni i ceo šampionat uplašeni Kuzmić ne mogu da izadju na kraj sa Valenciunasom, što ne probaš Milutinova? Ne kažem da bi išta uradio, ali to forsiranje i razigravanje Raduljice za što bolju sezonu u Panatenaikosu je jako neozbiljno bilo. Pogotovu što spoljnu liniju nikako nije hteo šut.

boza pub

pre 8 godina

nazalost. sale je imao to nesto, sto bogdan nema. to je razlika izmedju velikih i dobrih igraca. dokazao je to toliko put: cibona. huventud. hrvati. nismo imali ni srece, sudijski kriterijum neujednacen i to je to. idemo dalje

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Можда да си ти.
Није ми само јасно што се залетео уместо да је стао и да смо одрадили напад.
Углавном честитке момцима па и Литванцима.

fisco

pre 8 godina

komsije, kamo sreka da mi imamo jednog djordjevica kao sta vi imate..... od tima koi nema zvucnih imena kosarkara da stignete u polufinalu ja mislim da je najveci uspeh do sada....

Adam

pre 8 godina

Nista sefe! Oporavi tim, podigni ih i napad na bronzu! Izgubili smo u polufinalu od jednog dobrog tima i to je to. Samo hrabro u sledecoj utakmici i u borbi za Rio!!!

ReBorn

pre 8 godina

Treba vjerovati u ove momke. I oni su ljudi I nisu nepogresivi. Svaka I! cast na do sada prikazanom I idemo dalje samo jako.
Volim te Srbijo!
U potpisu Baranin :D

rezignator

pre 8 godina

moja reprezentacija, bobi, mitar, danguba, kalina, teo (da menja djenku), lazic, simon, jovic , tejic, plus erceg (da menja jaku), radulja - samo ako skine deset kila, (da menja cirbesa) i kaplan za taliju, naravno, bi ovo zgazila.

Ne sečite nam krila

pre 8 godina

Sale odlazi i povedi sa sobom onog kradljivca pehara Simonovića.Nemam lično ništa protiv tog čoveka i igrača bez kluba, ali mi kao reprezentacija nikada nećemo ništa uraditi ako se u A tim i dalje zovu podobni, a ne najbolji.Uostalom ta komunistička zaostavština koštala nas je mnooogo u fudbalu, ali mi pouke nismo izvukli, a izgleda mi nikada i nećemo.
P.S.Da ovo što pišem ne bude neargumentovano, pomenuću samo slučaj nepozivanja Vladimira Lučića iz Valensije, čoveka koji bio najbolji igrač svih naših trofejnih mlađih selekcija.Pa taj čovek je izmislio košarku za Simona...

o2d

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.

BaneBGD

pre 8 godina

Dobro sad price mozda da je ovo ono...Mada realno u tom zadnjem napadu lopta nije imala sta da trazi kod Bogdana posto je doticni ocajan citavo prvenstvo.

milica

pre 8 godina

Ja kao zensko koje nema pojma o kosarci ;D bilo mi je tako grozno gledati ono makljanje, ja mislim da su nasi isprebijani. Lopta je samo ispadala. Kao da je sve vise bilo neko natezanje a ne kosarka.
Mislim da oni nisu bili bolji, nego jaci. Krupniji, agresivniji, nismo ih mogli probiti fizicki pa zato ono besomucno uzdanje u trojke. Falio nam je neki grmalj.
Ali nasi momci su mnogo lepsi, a o trenerima da ne govorimo :P
Ali nije poraz najstrashnija stvar, you win or you learn, ili pobedis ili ucis, iz ovoga ce da nauce i trener i igraci, i dobro je dobijati lekcije dok si mlad!
Bravo momci, super ste!

dex

pre 8 godina

Litvanci su igrali pametnije, i bolje su psihicki pripremljeni. Takodje, Djordjevic je nadmudren u ovoj utakmici uz slab skauting. Medjutim, moras stvarno biti zesce udaren da pljujes biti zesce udaren da pljujes bilo koga od igraca ili strucnog staba. Doduse, u tome smo sampioni.

Đorđevićev poraz

pre 8 godina

Grobari su izgubili ovo. Bogdanović katastrofalan od prve do zadnje utakmice, Milosavljević bukvalno ništa dobro nije uradio i imao milion grešaka, a Milutinov kao da nije ni otišao. Uspeli su Bjelica, Teo i Nedović da nas dovedu do polufinala ali džabe kad ovi sve upropastiše.

Jedan Grk

pre 8 godina

Sta je Gianakis komentarisao u Grckoj telviziji: a) zasto Srbi ne pritiskuju Kalnaitis-a od prvog minuta. On je bio jedini point guard sto Litvani su imali. Na kraju on je bio umoran i bacio loptu svuda.
b) Zasto Kalinic nije igrao vise c) Erceg je igrao mnogo iako nije dobar kosarkas d) Bogdanovic hteo da bude junak na kraju iako ste imali mnogo vremena za poslednji kos

Zoran D Nikolic

pre 8 godina

"A, kad sam prvi pao u skoli, otac je rekao:"Dobro, pa desi se to. Razmisli sad sine moj. Jer zivot se ne igra s tobom, uporedi druge sa sobom. Svi tvoji vrsnjaci su odlicni djaci, a jedino ti si na dnu!"
Ne, svakako nije dno kada reprezentacija igra u polufinalu. Ali, ovo je ekipa bez vrhunskog svetskog igraca! Slavnic, Kicanovic, Cosic, Bodiroga, Djordjevic... To je nedostajalo ovoj ekipi. Nedostajao je jedan vrhunski as Djordjevic, koji daje 9 od 12, za trojke! Teodosic je dobar igrac, evropska klasa i samo to. Da se covek trese kad god mu je lopta bila u rukama. Ulazi pod kos kao osnovac, gde ga "lepe" zveri koje kidaju u odbrani Litvanije. Kada bi jedan Kicanovic dopustio rampu pod kosem? Uvek bi izmanipulisao i namagarcio svakog centra. O mekoci ruke u odnosu na bilo koga iz ovog tima i da ne govorim (a, nikada nisam navijao za Partizan, no sto je istina-istina je...)! Ovo je ekipa ogranicenog dometa i samo je srce Djordjevica i neverovatna motivacija nacinilo cudo na Svetskom prvenstvu. A, znamo da se cuda bas ne desavaju cesto.
Ne volim Litvance iz mnogo razloga, ali njihova pobeda je cista kao suza. Cak i manje ubedljivo ispoljena rezultatom!

volim kosarku

pre 8 godina

Ovaj sale nije za trenera prvo svasta je govorio igracima ruzno drugo treba bodiroga i ova utakmica je prodata a protiv fracuza nemas sanse

kostas svirungas

pre 8 godina

Koje pohvale, koje razumevanje! Kao i uvek, svi su selektori, a ja tražim ostavku od selektora, i od njega, i od vas, koji hvalite, a nema šta da se hvali, Selektor se zeznuo; ili smo zemlja košarke, ili nismo! Neko treba da odgovara, a to nisam ja, nisu navijači, nije publika, nije bre nebo, kriv je selektor, makar kako se zvao! I kao što sam rekao (a vi, ko sns botovi, razbacivali se minusima), nije valjda da mislite da su ovi naši Novak Djoković?

Cvele

pre 8 godina

E Sale,Sale. Ti si hteo da dobijes sve. A to nije nasa taktika. Mi grupe jedva prodjemo , a posle sve kidamo. Pozvao si 3 rovita igraca, forsirao si igrace koji realno ne vrede. I sta je bilo sa svetinjom reprezentacije. Sada si postao klubski trener....

heavy

pre 8 godina

Bogdan je logicno isao na ulaz i bio fauliran od njihovog igraca sa br 5.Pre toga sude mu licnu za cistu bananu,sramota od sudjenja a Sale ili neko od igraca je morao mnogo ranije da reaguje ostro,izvrsi pritisak na sudije i zaradi tehnicku.Cista kradja sto sam i slutio kada sam video ko sudi.Pored toga igrali smo lose,podredili se njima,igrali skoro celu utakmicu sa Markovicem i jos jednim igracem sa odbrambenim zadatkom.U ovako gruboj utakmici morao je Kalina da igra vise da nam popravi skok,dobrob igra odbranu,zna da sutne...Svi su podbacili ali najvise zbog lose taktike i po meni je Sale najveci krivac.Naravno on kredita u nasim srcima ima za jos 100 godina.Hvala vam majstori i srecno protiv Francuske.
I pored lose igre mi smo POKRADENI!

Duje Spilt

pre 8 godina

Kad smo mi bili 4. na proslom EP omalovazavali ste taj uspjeh izjavama: Dobra je ta vasa drvena medalja, ne mozete dobiti nikad slabiju Litvu itd. A sad je to 4. mjesto veliki uspjeh koliko vidim po komentarima. Ta" nikad slabija Litva" je ovaj put izbacila vas, a jedina razlika je u tome sto je za broncu nas napunila Spanjolska , a vas ce napuniti Francuska. Karma je cudo!

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Drago mi je da su komentari ipak vise podrska nasem timu nego "trenerski" saveti i generali posle bitke! A i one koji ruzno komentarisu treba razumeti, takav smo narod, ostrascen i impulsivan! Sve greske koje smo pravili su posledica loseg suta i teskom mukom zaradjenih poena u pravoj tuci. Na zalost forma je morala da se tempira za pocetak takmicenja jer nebismo izasli iz grupe a da se to desilo raspao bi se tim pod pritiskom javnosti.
Vidim da neki pominju selekciju igraca sto je cista glupost. Mislim da smo imali najduzu klupu na prvenstvu i retko ko je mogao da primeti pad igre kada klupa udje na parket. Izgubili smo polufinale, stvarno smo beda od reprezentacije(sarkazam)
Glavu gore, probajte bronzu! Ali bez pritiska, igrajte se. Dajte sebi oduska malo.

bogdan je kriv

pre 8 godina

Zasto im, kao selektor, onda nije rekao da šutiraju trojku? Trebalo je imati plan za poslednji napad. I on je sad general posle bitke, a trebalo je da bude general tokom bitke. Poslednji napad je trebalo da ide preko Tea. Razocarenje...

sm kg

pre 8 godina

volim ove sto znaju kako se trenira sut a nikada kosarkasku ili bilo koju loptu nisu uzeli u ruke. prosek razbijanja ostalih +15, prosek datih poena blizu 90. I sad ti trojke krive. drago mi je sto mislite da je trece I cetvrto mesto neuspeh... e da smo mi treci ili cetvrto u Evropi po svemu....eeeee

Сталоженост

pre 8 godina

Богдановић је добио потпуно незаслужену слободу да на свакој утакмици шутира 6-7 тројки, са очајним процентом. Играо је за своје уговоре, а не за екипу. А Ђорђевић је то толерисао, чак жали што није шутнуо и 8. тројку на овој утакмици?!

bole

pre 8 godina

a niko ne spominje ni to sto su nas sudije bas ostetile, setite se ne priznatog kosa Markovica, pa Bogdanove banane, pa koliko su nas samo udarali. Momci, odlican ste posao napravili, svaka Vam cast sto ste vratili veru, cela nacija je uz Vas!!!!!

Raspad sistema

pre 8 godina

Raspad sistema je poceo jos od utakmice sa Finskom pa onda sa Ceskom i na kraju kulminacija sa kosarkaskom nacijom Litvanijom.
Prve dve utakmice dobili smo srecno bez neke igre ali smo se spotakli
na prvoj ozbiljnijoj prepreci u borbi za medalje.
Najgore od svega je to da selektor nema resenja za protivnicku igru u sve tri utakmice.
Ovakvom igrom bolje nismo ni zasluzili-realno .

dax

pre 8 godina

Sjasite strucnjaci i klinci koji su basket igrali samo na kompu...Idite na fejes pa lajkujte nesto....Bravo Sale bravo momci.Borili smo se nije islo ,Livanci bili bolji i nema tu mnogo pametovanja.Ako polufinale nije uspeh onda ne znam...Najbolje bi bilo da ne izgubimo nijednom i da je samo zlato uspeh...Napred na bronzu!!!!

Dragan

pre 8 godina

Citam komentare i kapiram da ljudi neuspehe odmah pripisuju nekome ko zaista uspesno vodi ovaj tim - Saletu. Medjutim ono sto se desilo juce je da su Litvanci verovatno jako analiticki skenirali igru nasih kosarkasa, totalno i do krajnjih granica. Posle toga su prionuli na totalno onesposobljavanje protivnika raznovrsnim tehnickim klincevima. Nasi tandemi, kombinacije, finte sve to je postalo beskorisno. I to je to. Vise su oni nas izanalizirali nego sto smo mi njih. Takodje, falilo je malo vise tog domaceg bezobrazluka i mangupluka koji potice sa nasih basket terena i srpskih ulica. Nije se igralo sa ushicenjem kao na prethodnim mecevima. Krivi su svi jer su se vise uzdali u neku nasu logiku nego u duboku analizu igre Litvanaca...
I jos bih dodao da nam je odbrana totalno podbacila i primili smo bar 20 koseva pustajuci da rade sta im se prohte.

Millennium

pre 8 godina

Dobro, sada, kada se malo smirimo i realno razmislimo o svemu, ovo je negde naš maksimum na ovom prvenstvu. U grupi smo uradili šta smo uradili, ali posle se videlo da nije baš sve najbolje. Ja sam ipak verovao da možemo do finala, mada mi je bilo jako neprijatno kada sam video da igramo sa Litvanijom. Ne leže nam nikako. Oduvek se mučimo sa njima.
Naši momci su sinoć delovali kao da ih je neko spustio na parket i rekao im igrajte, a oni ne znaju ni odakle su došli, ni gde su pošli. I dalje ne mogu da shvatim šta je Bogdanović hteo da uradi? Išao na faul? Ulaz? Dobili su nas u svim segmentima. Napada, odbrana, šut i što je najvažnije, taktika. Kalzauskas je odlično skeniro našu reprezentaciju. Žao mi je zbog medalje, ali mi je još više žao zbog Rija. Valjda ćemo uspeti kroz te kvalifikacije. Što se tiče Francuza, znajući naš mentalitet i način razmišljanja, nema mi šta da tražimo u tom meču. Biće dobro ako grešim. Kako god, momci su izgubili, ali idemo dalje, nije kraj sveta. Tek smo počeli, naše vreme dolazi. Imamo Sala koji je odličan trener, a biće još i bolji. Imamo dobre igrače, sa srcem i željom. Suviše imaju kredita kod nas da bismo im okrenuli leđa posle jednog poraza. Za razliku od onih nesrećnika što pikaju lopte po njivi.

veljko

pre 8 godina

Bio je veliki igrac(Sale),trener ni blizu.Od eliminacione faze igramo prvo losu odbranu,onda u napadu sporo,bezidejno.Losa igra je kulminirala sinoc i bilo bi nezasluzeno da smo pobedili.
U zadnjem napadu se videlo da Sale nema smek velikog trenera.Umesto da preuzme odgovornost na sebe i trazi sut za tri poena,on je ostavio mladom Bogdanu da sam resi situaciju.
Delio nas je jedan dobar sut od plasmana na olimpijske igre.Takvu sansu vise necemo imati,ipak je ovo limitiran tim bez pravog sutera i bez pravog centra.Cim nam protivnik zatvori reket,mi ne znamo sta cemo sa loptom.

joca

pre 8 godina

Mentalno katastrofalno odigrano.Trenerski vođeno ??,diskutabilno,
sve u svemu grozna utakmica za gledanje... e onda se setih Divca,
Marčulionisa i one tri trojke.... i nekako se izborih za vazduh...

Zoran

pre 8 godina

A da mozda ti nisi razigravao svoje tek kupljene centre i da si kao prvog centra ( kada vec Bobi nije mogao da igra) postavio Milutinova koji je svojim igrama u drugom delu prvenstva pokazao da je bar za dve klase ispred Raduljice i Kuzmica , ili mozda nisi zato sto je on clan suparnickog kluba .Ovo je na zalost utisak koji me prati od pocetka priprema i siguran sam da je to jedan od osnovnih razloga ovog neuspeha ( poraz od jako slabe Litvanije).Mi na ovom prvenstvu nismo imali centre tj. nije mu dozvoljeno da igra( Milutinov ).

DelBoy

pre 8 godina

Teba da budemo realni i objektivni nakon svega. Stvorila se pre prvenstva atmosfera u medijima i javnosti da je zlato sigurno naše,da je sve osim toga neuspeh a rezultati u grupnoj fazi su nas učinili drim-timom. Opet se vraćam na realnost: ja lično sigurno nisam očekivao zlato a ni ulazak u finale sa igračima koje vidite levo i desno dok čitate komentare. Ne kažem da su oni loši ili neznalice već jednostavno prosek koji je ipak nedovoljan za velika dela. Sinoćna utakmica je bila ispit:jesi ili nisi veliki,da u odlučujućem trenutku uzmeš loptu i rešiš i time pokažeš veličinu i kvalitet. Mi takve igrače(a) nemamo već se svodi na borbenost koja ke ipak nedovoljna za finale.Odbrana kao što je Litvanija igrala sinoć se raspadne nakon par vezanih pogođenih trojki,solo prodorima ili izrađenim akcijama i kad se odlepiš na 10tak razlike a mi to sinoć nismo mogli jer ipak nemamo individualni kvalitet. Ja sam o ovome pisao i pre samog prvenstva ali iz raloga poznatih samo redakciji, komentari nisu objavljivani. Po meni je i četvrto mesto uspeh,sve pohvale za naš tim i da se što bolje pripremimo za kvalifakacioni turnir za Rio.

marko

pre 8 godina

1.Raduljica nije imao sezonu tj. nije imao tim od one pustolovine po Kini.
2.Kalina odigrao loše prvenstvo
3.Teo je sve bitne mečeve u karijeri izgubio, nema titulu EP, EL, ozbiljan trofej nije dugao
4.Simonović prosečan igrač iz osrednjeg tima iz Francuske defintivno nije nivo za reprezentaciju
5.Nedović kao po običaju ništa nije pokazao, osim onog meča sa Španijom, odsutan...
6.Bjelica korektan u nebitnim mečevima, najlošiji meč odigrao protiv Litvanije
7.Kuzmić osim skoka nema ništa
8.Milosavljević igrao ok odbranu bez učinka u napadu, nije isti igrač posle ACL
9. Marković igra kokrektnu odbranu ali očajan u napadu, nedopustivo loš sut za ozbiljan nivo
10. Milutinov nije ni ulazio
11. Erceg jednoličan, šuter, bez kreacije da sam eksreira, bez prodora i igre ispod koša, nije uzeo jak trofej u karijeri
12.Bogdanović privatnik, posle
Partizanu nije napredovao ni u jednom segmentu igre.

Ovom timu trebaju : Mačvan, Jokić i Bobi ako ih puste iz NBA. Probati sa Dangubićem što pre.

ibikic

pre 8 godina

mi smo ispod prosecna ekipa a trener nam samo pomaze da bez velikih imena kakva smo nekad imali u kosarci igramo polufinala i finala. Recite mi hejteri iskreno ima li u ovom timu igraca velicine Divca, Djordjevica, Bodiroge, Danilovica, Stojakovica, Paspalja? Ili nas je sale vec razmazio uspesima

Dragan

pre 8 godina

Većina komentara je velika sramota. Stvarno je čudno koliko uspjeha imamo u Sportu (kao mala nacija)
a kolika smo gov.a kad bukvalno ser.mo na čovjeka s kojim smo drugi na
svjetskom bili a sad među
četri najbolje selekcije u
evropi. Ako ste tako dvolični u životu onda ste više nego jadni. Mi nikako ne zaslužujemo ove momke... A naročito ne ovakvu legendu kao Aleksandra Đorđevića. Nakon što sam pročitao većinu komentara, hvata me neki stid. Stid da smo mi Srbi u stanju da budemo ovolika Gov.a.

Znam da je veoma emotivan komentar ali molim redakciju da ga objave. Hvala

kris kros

pre 8 godina

o cemu bre pricate pljuvaci? taktika je bila dobra, sut nije isao I to je to. mos misliti 3 razlike, pa sta, bice bolje. Tim litvanije nije bolji I has selektor imao je dobru taktiku. usralo ih je.

Posmatrac

pre 8 godina

Pljuj bedo jer za bolje ne znas. Niko ste i nista u svojim zivotima i ovde ste nasli da pametujete. Ja sam presrecan zbog pruzenih partija i rezultata, akcija i pogodaka na ovom prvenstvu. Podsecaju me na onu staru reprezentaciju Jugoslavije. Naklon do poda i Saletu i momcima! Samo hrabro i samo napred.

bole

pre 8 godina

Aloooo ljudi.. dosta vise bre sa napadanjem Saleta. Gde ste bili do juce? Litvanija je tim koji se zasniva na taktici, isto kao nas, dobili su nas na isti nacin na koji smo mi dobijali druge, svaka cast njihovom treneru koji ima samo vise iskustva od Saleta, a ne mora da znaci da je bolji trener. Sale je najbolji trener za nas, i podigao je nasu reprezentaciju kao sto niko nikad nije, gde smo boli pre 2-3 godine, a gde smo sad? Plasim se da hejteri ne naprave situaciju kao sa Mihom, pa da nedaj Boze krene pritisak i na Saleta, onda nam sledi sigurna propast. SALEEE MII TEE VOLIMOOOOOOO, NAJBOLJI SI I HVALA TI NA SVEMU LJUDINO I TRENERCINO.. Bice bolje svaki naredni put, siguran sam u to

Ivan

pre 8 godina

Bas svako komentarise. Te ocitao mu litvanac lekciju te imamo bolje igrace. Prvo jedina takticka stvar koja je napravila razliku je centar, on je zatvorio reket a cvrsta i na momente pregruba odbrana je sprecila i sut sa poludistance i to je to, ostaje ti da sutiras trojke, nema drugog resenja. Sto se tice zadnjeg napada Bogdan ga je izveo naivno,ono bi sudili samo Gasolu. Sudije jesu pogresile mislim na 63:61 kada su za cistu blokadu sudile faul Bogdanu, i kada odmah posle toga nisu sudile faul na Bjelici isto pri sutu,tu su malo gurnuli Litvance. Nismo uspeli direktno da idemo na olimpijadu, to je za zal, moramo u neke kvalifikacije koje ce biti niko ne zna gde i sa kim. Mogu opet da nam naprave grupu smrti. Dovoljno je da se igru u turskoj i vec si u problemu sa turcima i sudjenjem. A da li si drugi ili cetvrti na eurobasketu je podjednako dobro, tu odlucuju sitnice, sreca a i sudjenje.

bot

pre 8 godina

Zvezdas sam ali price o Dangubi a posebno Keselju su u najmanju ruku degutantne.Danguba koji je u Zvezdi igrao kao sedmi ili osmi igrac,koji je bio zaduzen da pravi faulove ne moze biti kljucni igrac utakmice reprezentacije u ovom trenetku. Sto se Keselja tice , decko je zavrsena prica, nekada imao sut, danas sasvim prosecan igrac, na njegovoj poziciji nije najbolji ni u klubu koji igra.

dzery

pre 8 godina

Izgubljena bitka ne znači izgubljen RAT!
Poslati košarkaše Srbije na kurs boksa,dzudoa i karatea pa onda da vidimo ko bolje igra košarku.

Brate ala mlate (ti litvanci).

Paun

pre 8 godina

Mozda da si trazio time out.
(Mr. Daj Maut, 19. septembar 2015 00:31)
Pametnije je da cutis kad ne poznajes materiju.Procitaj pravila pa se onda javi i komenatrisi.Sedi 1.BRAVO MOMCI,SPORT JE TO,UVEK NAM JE BILO LEPO KAD STE POBEDJIVALI I BICE NAM OPET LEPO.

Sandokan

pre 8 godina

Vidim sve vajni poznavaoci kosarke.Jeste,ocajni smo bili veceras.Po svima vama,pljuvacima,koji ste do juce dizali u nebesa Djordjevica i ekipu mi bi smo trebali da oteramo Saleta i tako resimo sve probleme.Muka mi je od vas.Niste ni svesni sta je selejtor uradio sa ovim momcima za samo dve godine,ali ajde da ga menjamo jer pojma nema.Sve trenerske velicina smo iscedili,pa ajmo i Saleta.Ovaj narod i ne zasluzuje reprezentaciju u 1/2 finalu

sinisa

pre 8 godina

Momci svaka vam cast, borili ste se dostojno i svojski !!!
Sudije su tolerisale njihovu grubu odbranu, à vama za ne, Ali bez obzira na to nasi ste junaci i volimo vas... Pozdrav i Banja Luke i dodjite Nam opet...
Glace gore, borite se i dalje i uzmite bronzu...

Ništa, barem ima Hrvati da se upiš*e od sreće!

pre 8 godina

Malo li je 4. mesto na EP za vicešampiona sveta? Da, malo je. Mi sve gore i gore igrali kako je takmičenje odmicalo.

Joe

pre 8 godina

Ovo je naš maksimum.
Trebamo biti zadovoljni, još ako se plasiraju u Rijo, puna kapa.
Realno, prošle godine smo zalutali u finale.
Da nismo ne bi se u njemu ni obrukali.
Idemo dalje.

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

voodoo

pre 8 godina

Izgubili smo 3 razlike u polufinalu, sut je bio los, ali i njihov sut je bio isti takav, dali su samo 3 poena vise. Cinjenica jeste da nismi igracki dominantniji od ekipa kao sto su Spanija, Litvanija i Francuska, Italija ali smo u poslednja prvenstva dobijali ove ekipa, uvek u slicnim zavrsnicama, tesno do poslednjeg minuta, jer su sve ove ekipe tu negde po kvalitetu, a mi smo mozda manjak super zvezda na parketu od npr Spanije ili Francuske nadomestavali dubinom rostera, tj sa vise igraca u rotaciji i odlicnim taktickim iskoriscavanjem tih igraca od strane Djordjevica. Naravno kad je kvalitet ekipa tako blizu mora da se desi i da se izgubi nekad. Mislim da nam nije pomoglo sto smo imali Fince i Cehe u prethodnim utakmicama, to nas je malo opustilo po meni, iako smo imali najjacu grupu i izasli prvi bez poraza ova dva duela su nam umanjila znacaj polufinala i nismo bas bili spremni sad za takvu rovovsku utakmicu sa Litvanijom, bolje je bilo da smo imali Hrvate npr, trebal su nam teze utakmice da nam zadrze ostrinu. Saletu i momcima svaka cast, ipak je to polufinale, i izgubili su tesnu utakmicu koju su igrali do poslednjeg sekunda, komentatrori koji kritikuku bi pricali sasvim suprotno da je samo jedna lopta usla, a bilo je ostalo na jednu loptu bukvalno, iako ta jedna lopta generalno ne menjanja tok cele utakmice to pokazaju da nemaju pojma, i da pljuju samo iz nezadovoljstva, bez imalo realnosti i znanja.

KoSmo

pre 8 godina

Boban Marjanovic je bas falio.Raduljica i Kuzmic su totalno podbacili.To su prosecni centri,nedovoljno dobri za ovakve utakmice.Uz to sut nije isao,Bogdanovic,Bjelica,Erceg i Nedovic zavrsavaju utakmicu daleko ispod ocekivanog.Kalinic poceo lose sinoc,posle ga nije ni bilo.Teo se dobro nosio,ali su ga stalno udvajali i niko drugi nije pokazao m.da da preuzme odgovornost.

srbin

pre 8 godina

koja tradicija? o kojoj tradiciji mi pricamo, od 2002. nista nismo uradili do 2009. pa onda 2014. pre toga smo gospodarili jer smo imali igrace sa m....a, strelce, koji su znali da pogodi, igraci koji su sazreli u sfrj, pa setite se Djordjevica, Danilovica oni su osvajali Evrolige, Bodiroga sta je radio, nasi igraci su bili glavni igraci u najjacim ekipama. Mi nemamo sutera a ni vodje tima, setite se ko je ima i nije promasivao u poslednjim trenutcima Bodiroga, Djordjevic nisu bezali od lopte niti promasivali, Bjelica me je posebno razocarao, Teo je to ucinio jos odavno, pa Djordjevic je na jednoj utakmici postizao vise trojki nego Teo na celom turniru.

Mi smo jedna prosecna ali dobra ekipa, nemamo kvaliteta za vise od treceg, cetvrtog mesta jos ako se doda da Litvanija nije u najjacem sastavu kao ni Spanija, ocekivali smo puno pa se razocarali ali treba biti realan, ovo je nas domet.

Đorđe

pre 8 godina

I tokom turnira sam napisao da Sale previše rotira igrače, da ulogu Bogdana i Nedovića, koji mogu imati 15+ poena, izjednačava sa Simonom i Gagijem. Bogdanu su potrebni minuti, šutevi, akcije za njega, a ništa od toga nije imao. Zato je i bio van ritma i nesiguran kad je to bilo najpotrebnije. Raduljica očigledno ne može protiv top klase centara, Bjelica nikad nije bio glavni igrač, već je ostvarivao sjajan učinak iz drugog plana, tako da nam je bio potreban jedan igrač spolja koji može da prelomi. Teo je genijalac, ali nije mogao saje. Naša spoljna linija gotovo da je služila samo da igra odbramu(osim Tea).
I u večerašnjoj utakmici Sale je previše rotirao i ne mogu da shvatim zašto je izvukao Bogdana posle 8 vezanih poena u 3/4 nakon čega prelazimo u vođstvo,a uveo Milosavljevića.
Šta je tu je, nema mesta pljuvanju. Samo podrška. Zaslužili su je.

1995

pre 8 godina

Sve se vraća sve se plaća tad smo ih pobedili sad nam vratili milo za drago. Pošteno. Večeras smo mogli da ih dobijemo jedino da se selektor na poluvremenu presvukao i krenuo da ih puni kao nekada. Momcima svaka čast na igri odličan tim odlični rezultati i igra pružena na ep. Ali da je selektor kao igrač bio klasa iznad bio je.

Zek

pre 8 godina

Kriticari malo da olabave veceras, jer ako ne podrzavate ove momke i kada ne ide to onda vise govori o vama nego o njima, a zasluzili su svako postovanje svih nas. Da li se tako ponasate i prema svojim bliznjima kada im se desi nesto lose ili ih tesite i dajete podrsku?
Objektivno ova ekipa je igrala losije nego na proslom SP, sto zbog povreda, sto zbog losije forme zbog veoma naporne sezone u klubovima.
U odnosu na SP kada smo imali Teodosica u zivotnoj formi, Bogdana i Kalinu u odlicnoj formi, ove godine to nije slucaj. Vidi se da su dali sve od sebe i da su mnogo radili, ali forma nije bila na ocekivanom nivou, zato je i dolazilo do "siljenja" u mnogim napadima. Sut za 3 je pravi pokazatelj..
Iz svega toga mentalni pristup ovako bitnoj utakmici je morao da bude ovakav kakav je, bili su uplaseni i stegnuti svih 40min za razliku od Litvanaca koji su usli potpuno rastereceno zeljni dokazivanja. E tu se sad pravi razlika u odnosu na proslo prvenstvo koje smo odigrali rastereceno, zeljni dokazivanja, a sada smo imali ulogu favorita i bili u losijoj formi i naravno izgubili.
Jedino sto im mogu zameriti jesu skokovi 40:29 za Litvaniju, to je pre svega odraz zelje i niceg drugog, morali smo se pobiti za svaku loptu jer su takvu igru nametnuli, morali smo biti jos grublji i onda bi i sudije shvatile da moraju promeniti kriterijum sudjenja.
U svakom slucaju ne treba kritikovati pojedince i selektora, ovo je potpuno realno stanje i bilo bi odlicno ako uspemo da uzmemo bronzu.

Leksa

pre 8 godina

Moram da reagujem na komentare da je Sale a ne igraci izgubio utakmicu, i da ga je kao Kazlauskas nadigrao kao trenera. Kao prvo, vecina promasenih trojki koje su nasi sutirali, bilo je iz potpuno otvorenih pozicija, i sta je tu Sale mogao da uradi, osim da se skine i sam pocne da ih sutira umesto igraca. Uz to je u ovoj utakmici bilo daleko vise rekao bi nespretno izgubljenih lopti, neiskoristenih kontri i polukontri zbog nesotrenosti i brzopletosti. I sta je tu mogao Sale, kad i pored tako lose partije svojih igraca, na kraju nam za divno cudo, sami Litvanci omoguce otvoren sut za pobedu, koji bi Sale kao igrac sigurno iskoristio, ali danas nije imao dostojnog naslednika (osim donekle Teodosica), koji bi u poslednjim sekundama stisao, i imao hrabrosti da pokusa sut za pobedu!

dejan

pre 8 godina

glavu gore Srbijo,
Nije problem Saletova taktika, nije ni Bogdan... Kad Špancima zagusti, zna se ko prima loptu, isto je sa Nemcima, Italijanima, Francuzima... A kod nas ? Sale zna, samo nekima od njih nije uspeo, da objasni. Zašto je Kalinić zvučen iz igre posle par minuti? Zato jer je igrao očajnu odbranu na početku utakmice. Videli ste kako se Teo naljutio kad je promenjen posle druge ili treče lične greške. Zašto? Jer tačno zna, da je bez njega Srbija limitovana u napadu samo na šut trojke, a kasnije je shvatio i to, da ga je sale zamenio zbog očajne odbrane, pa je u zadnjoj četvrtini odigrao super. Četiri glavna igrača protivnika završavaju utakmicu sa 4 lične. Momci, a šta mislite na neki prodor, pa da kojeg izbacimo? Ili recimo da njihovim bekovima malo objasnimo, da je šetanje po teritoriju Republike Srbije ( reket ) zabranjeno i kažnjeno ? Momci nije to korzo. Pozovite Divca, pa ga pitajte ? A tek onaj plavi kovrčavi. Jao... Sale mora da ubaci specialistu za odbranu, da ga zaustavi. Čim izadje evo ga opet. nema veze sve super sve ok. jedino bi možda mogli naši visoki igraci da naprave malo reda u rreketu. ali biče bolje .

izvinite na gramatici ipak mi je maternji jezik slovenački.

pozdrav iz Ljubljane

peta del boske

pre 8 godina

Znate sta je ovde dobro? Igrali smo jako lose a bili smo jako blizu pobede. Ocekujem da Spanija pobedi Litvaniju. 60-40 sansa

BgdSrb

pre 8 godina

Sale je okupio odličan TIM igrača, bez jasne zvezde gde svi odrađuju svoj deo posla i gde se ne zna koji će igrač da iskoči u prvi plan u kojoj utakmici. To se pokazalo odlično protiv ekipa koje imaju dve-tri zvezde u timu oko kojih se sve vrti. Sve te ekipe smo dobili timskom igrom, što ovaj sport i jeste. Međutim kad je došao red na ekipu koja je sastavljena sa istom filozofijom kao i mi, a koja pritom taj stil igre neguje 15 godina, nismo znali kako da odigramo. Ja sam srećan jer smo pobedili neke jako teške protivnike na ovom prvenstvu

Ro

pre 8 godina

Nepisano pravilo je da ti sudija neće svirati faul u poslednjim sekundama. Boli kad smo mi na gubitku ali setimo se finala u Indijanapolisu 2002 kada sudija nije svirao čisti faul Jarića u poslednjim sekundama regularnog dela, pri polaganju Skonoćinija za pobedu. Prema tome, da, Sale zna šta govori: više šanse bi imao da je zveknuo trojku za pobedu, nego što se zaleteo na celu odbranu.

zoran

pre 8 godina

"U pobedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi"


Idemo dalje, mada, ovo što je Litvanija igrala večeras pre je ličilo na ragbi nego na košarku a naši nisu imali rešenje za
guranje, grube kontakte na ivici faula, razbijače i grebače i to je to...

drago

pre 8 godina

Nije htjela uci? Faul na Bogdanu? Litva vidila ceci dio utakmice?

Postujem ovog covjeka jer je covjek a bio je i igracina, sad je vruc nakon meca ali ovo su gluposti.
Litva je bila za klasu-dvije bolja ekipa, imali su apsolutnu kontrolu i vodili su cijeli mec a faula nije bilo. Treba biti velik i u porazu.

Maksa

pre 8 godina

Nadmudrio ga je stariji i iskusniji kolega Litvanac, nije imao odgovor na takvu igru. Ovaj tim koji imamo realno nije vrhunski i svi smo to znali, ali narod ko narod hoće Zlato ili ništa drugo. Shvatite da su momci do tog finala SP dogurali "na srce" što je Saletova zasluga i od mene ima "blanko" pa sve i da budu četvrti. Jedinstvo ekipe može da nadoknadi kvalitet do izvesne mere, ali ne uvek i ne svugde.
Smirite nerve i juriš na bronzu!

Vesna

pre 8 godina

Uuuu sve sami treneri i savetodavci iz fotelja!!!! Sale ti si covek za divljenje svoje uspehe si pokazao i pokazuješ!!Momci su sjajni!! Možda nam je falio mali faktor sreće!!!!

Petar

pre 8 godina

Puls mi je bio 110, pio sam lek posle utakmnica .Ali to je kosarka,prava. Doduse teska utakmnica sto se vidi po broju poena u obe ekipe. Evidentno je da su protivnici bili grubi jako i cim sma video odakle su sudije ,sve mi je bilo jasno ( ai obistinilo se). Mene je najvise nervirala ona retardirana publika.Ja ne znam odakle su oni stvorovi uopste. U svkaom slucaju, resice njih Putin nadam se uskoro.

goranac

pre 8 godina

"Nemam šta da krijem,idemo po zlato".Sale Đorđević.
(hawkeye, 19. septembar 2015 00:11)
I isao je na zlato. Nije uspeo ali mi smo i dalje ponosni!
I sada ce izjaviti da idemo u Rio, i otici cemo.
Sale, puno srece vam želim. Ubedjen sam da reprezentaciji na celu sa tobom predstoji svetla buducnost.
Tek smo poceli...

PimPong

pre 8 godina

Ne svidjaju mi se sve ove kritike - pa do juce smo ih sve dizali u nebesa. Litvanci su odigrali dobro, bas kako su i trebali da imaju neku sansu da nas dobiju. Nasa odbrana je bila dosta dobra, samo su nas dobro u napadu zatvorili. Nasi inace dobro asistiraju, ali danas je to slabo islo. Sa srecom protiv domacina!

shot

pre 8 godina

Poraz je posledica loseg suta za tri da smo pogodili bar neku tricu lagano bi dobili utakmicu.Naravno ima dana kad ne ide.Hvala na lepom basketu koji smo igrali ovih mesec dana stvarno smo bili fenomenalni a sad u boj za bronzu ....

Profa

pre 8 godina

Sale, svaka cast. Ali moram ovo da kazem-izgledala mi je ova utakmica kao da vi iz staba niste uradili svoj posao. Falilo je taktike ii falilo je skretanje pazne momcima da je bolje uzeti i dva, nego pokusati tri i na kraju neuzeti nista.
(eto.ja, 19. septembar 2015 00:40) Nisi pazljivo pratio utakmicu. Reziser je prikazao Saleta na jednom od tajmautova u prvom poluvremenu (dok su Litvanci vodili +11), i lepo se culo kada je rekao "idemo dva po dva"! Mislim da su nasi momci bili rastreseni zbog grube i prljave igre Litvanaca. Osim toga, Litvanci su igrali na sirovu snagu (a bilo je tu i pameti), kojoj nije moglo da se parira. Steta. U svako slucaju - ovo je (samo) sport i uspeh je biti i u polufinalu. Ko misli drugacije, neka pocne vredno da trenira kosarku, ili bilo koji drugi sport, izbori mesto u reprezentaciji i pokusa da bude najbolji. MNOGO JE TESKO!

NS

pre 8 godina

Bolji smo tu od svih ekipa i Francuze ćemo zgaziti ali španska mafija nije dala. Primenili su zvezdinu igru faulima a svaki treći sviraju pa onaj koš Markovića
(aca zr)

Ej prika, mi igrali protiv Litvanaca, znas? A i sutirali smo trojke sa procentom manjim od ekonomskog rasta Srbije...

Slobodan

pre 8 godina

Ovo ispade kao pripreme za Evroligu selektore ! Doveo si Raduljicu i Kuzmica da ih razigravas ... Milutinov jadan potpisao za Olimpijakos pa nije ni igrao ... Bilo bi lepo da objasnis zasto si poslao kuci Stimca, Mitrovica i Dangubu ... Zasto Kalinic nije igrao citavu utakmicu i cemu grimase na tvom licu uvek kad udje ... Milosavljevic je star da dodaje peskire ... Zavrsi se utakmica bez postena taj-mauta ... Preko svega se moze preci ali ostaviti Raduljicu koji nije igrao skoro godinu dana i Kuzmica u ekipi je sramota !

mozzart

pre 8 godina

sale nemoj da nas zezas, jednu od sedam je jedva ubo u toku utakmice.
(sole, 19. septembar 2015 00:25)

Video sam bar 50 utakmica za 20-ak godina koliko pratim košarku gde neko ko se ni ne vidi celu tekmu uzme na kraju i reši (računam tu i trojke i drugačija rešenja).

sasa jokic

pre 8 godina

Psiholoski totalno nepripremljeni usli u mec, a to se videlo kroz mnogo nelogicnih gresaka i srljanja. Nedostatak autkriteta Saleta i Tea, da im "zavrnu usi" i da im ne pada na pamet da soliraju i junace se. Nedovic i Bogdanovic.
Sale, zasto nisi trazio tajm aut na 12 sekundi do kraja, nego je Bogdanovic napravio nesto sto se ne radi ni u nebitnim mecevima!?
Ova ekipa nema klasicnog sutera, svi su veoma neprecizni, od Tea, preko Bjelice do Bogdanovica, jos kada drhti ruka.....
Mislim da bi bro za bila vise nego povolj a za ovu ekipu, ali cekaju ih odmorni domacini...bice tesko.

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Ajde bre dosta vise sa osudama i sa sta-bi-bilo-kad-bi-bilo! Svaka cast momci, borili ste se i niste se predavali kao neke tetke. Sad sakupljanje snage za trece mesto i to je rezultat koji mnogi sanjaju. A vi frustrirani komentatori odmorite malo. Ovi ljudi su dali sve od sebe i tek ce. Trece mesto je nase. U sportu mora da se gubi i to dostojanstveno. Moja podrska do kraja!

igor

pre 8 godina

mozda da nisu ispucali onoliko trojki u prazno...da su od toga dali 50% dvojki imali bi pobedu sa onoliko prednosti...

nevazno , bilo sta je bilo , momci su dobri i trude se sto je najbitnije a sto je meni najdraze ekipa su - to se vidi.

sve u svemu mi smo kao zemlja jako mali ali imamo toliko osvojenih medalja da nasa ljubljena vlada ima problem kako da sve njih posalje na olimpjske igre :)) to je pokazatelj nase zemlje !!

samo napred , ne samo kosarkasi , vec svi sportisti !!

ps- sem fudbalera oni igraju da se prodaju sto pre zato im nista ne ide od noge... briga njih za zemlju i nas. a omladinci sto su osvojili svaka im cast ali i to je iz istih razloga !

Angmar

pre 8 godina

Koji G.G. inace uzasna utakmica,dosadna,sa brdo promasaja,ne znam ko je selektor Teodosic ili Djordjevic???Mislim covek igra sta hoce,nula asistencija...a Bogdan los celo prvenstvo,veceras je samo potvrdio losu sezonu ....

Zg-boy

pre 8 godina

Daj molim te Đorđeviću,da je ušla trica na kraju mi to nebi preživjeli.Šalim se,čestitke na uspjehu,znam točno kako se osjećate.

Marko

pre 8 godina

Moj utisak je da je Sale takticki jako neiskusan i zelen... Voleo bih da gresim, ali to je moj utisak :( Fantastican igrac, legenda, verovatno veliki motivator, ali mislim da mu taktika nije jaca strana :( Ovo pisem kao navijac Zvezde, a da me neko ne bi pogresno shvatio, mislim da bi Duda ili Zeljko lagano resili Litvance... Litvancima svaka cast, Valanciunas je odlican igrac, Maciulis, Kuzminskas, Seibutis i Kalnietis dosta dobri, ali malo je to u poredjenju sa Srbijom, a opet, pobedili su... Teo ocajan u odbrani, u napadu je po neka i usla... Sve u svemu, moramo mi jos mnogo da radimo i napredujemo :( Imam utisak da smo imali Krleta, Bobija i Jokica, da bi sve bilo drugacije... Sut za 3 ocaj zivi... Litvanci nas dobili pre svega na agresiju... Najvise bi voleo da gresim u vezi Saleta. Moj utisak je da se Bogdanu kao medvedja usluga vraca sva protekcija koju je imao u domacim takmicenjima, a koja je bila ogromna, kao da je u pitanju igrac koji je talentovaniji od Djordjevica i Danilovica zajedno... A samo su trebali da puste decka da igra i trenira, bez ikakvih protekcija... Bjelica je na momente blistao, ali u najvaznijim trenucima nije bilo igraca sa mu*ima kao sto smo nekad imali Djordjevica, Danilovica, Stojakovica... U svakom slucaju, NAPRED SRBIJA :)

jad i tuga, b.luka

pre 8 godina

baš je trebalo dosta znanja da se izgubi od ovakve litvanije. tuga je da sale forsira odbrambene igrače,a koš igrači sjede na klupi. bez markovića, raduljice, nedovića, kuzmića sigurno bi ih dobili sa 10-ak koševa razlike. ovakvim načinom vođenja ekipe, bojim se da će ponosna košarkaška reprezentacija, postati gubitnička ekipa kao i fudbalska. u svim sportovima, napadom se dobija utakmica, a ne kukavičkom odbranom.od francuza bi mogli biti poraženi i sa više od 20 koševa razlike.
jad i tuga! b.luka

Neko iz mase

pre 8 godina

Možda je falio jak centar Marjanović ili Štimac, za večerašnju utakmicu, al šta je tu je, da je Sale znao to unapred, sigurno bih i zvao. Nadam se plasmanu na OI, ova ekipa to zaslužuje. Poznajem te momke igrao sam sa većinom, to su sve dobri ljudi.

Kiclu

pre 8 godina

Svaka cast. Vi ste za mene heroji. I da osvojite 4. mesto ja cu biti ponosan na vas. Borili ste se, nije islo jos od grupe, ali nema veze, niste nas osramotili. Isli ste srcem, falio je neki zar, falilo je nesto.. ali to nije zelja. Samo cepajte, ova bronza bi za mene bila zlatna.

xza

pre 8 godina

Ljudi mi smo sledeca ekipa za vrh. Mi vec sad jesmo vrh. Kiksnuli smo, desava se. Polako sad ce Bjelica I Marijanovic imati dobru NBA sezonu. Raduljica, Kuzmic I Milutinov ce imati jake sezone. Vraticemo se jaci

zena-zmaj

pre 8 godina

da su sve one zaludne trice bile pokoja dvica, sad bi nasi bili u finalu, a ja si ne bih izjela dzigere. ovako, papa spanci, a nama vise srece drugi put!

C i n i k

pre 8 godina

Ako se oporave moze medalja,al ja ne verujem da je iko od igraca spavao nocas.Jbg,to je sport,basket.Nismo igrali dobro u napadu,nisu ni oni,ali je najgore sto smo imali sansu bar za produzetke gde bi pobedili jer su njihova 3 kljucna igraca imali po 4 licne.
Ostaje nada za 3 mesto..ali je tesko sada jer svi su emotivno ispraznjeni.Ako uspeju,to ce biti veci uspeh nego osvajanje zlata!
Nisam jos gledao nase da imaju ovako slab % suta za 3 .

Darko Šimleša

pre 8 godina

Ovo je pre svega poraz strucnog staba...lose tempirana forma za prvenstvo i lose psiholoska priprema za najvazniju utakmicu...igra u grupi i u eliminacionoj fazi dve razlicite price...i protiv finaca i ceha se videlo da se mucimo sa pozicionom igrom,ali zahvaljujuci kakvom-takvom sutu za 3 smo prolazili dalje...protiv litvanaca je to sve stalo...neverovatno je da nijedan nas kosarkas nije mogao da veze 2-3 trojke na ovako vaznoj utakmici,a to smo imali u prethodnom delu prvenstva...rezultat je bio tesan samo zato sto litvanci nisu imali kvalitet da nas prelome i odu na 20 razlike,vec su nas drzali u igri svojim greskama...s obzirom da je ovo nasa najbolja ekipa u poslednjim decenijama i jedna od najboljih na prvenstvu ovo je pomalo razocarenje...

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

mozda da je sacekao malo, imao je svo vreme ovoga sveta, mozda da je dao teodisicu da on zavrsi taj napad, mozda da su dali barem dva bacanja od 10 promasenih, mozda da su dali barem dva kosa u onih 6:30 minuta bez poena iz igre...ocajna igra, bezidejna, gotovo amaterska, da li su izgoreli u zelji za pobedom i prolaskom u finale ili jednostavno nisu igraci za velike i bitne utakmice ne znam, ali znam da smo sada bili na korak od sna i zlata i ko zna kada opet!!!

ikica

pre 8 godina

@dragutin

Mislim da veze nemaš sa poznavanjem košarke.Zašto to kažem? Zato što si Valančijunasa proglasio vrhunskim centrom. Ne znam da li si gledao Litvance protiv Gruzije, ako nisi samo da ti kažem da je tog tvog "vrhunskog centra" Zaza Pačulija centar Dalas Maveriksa stavio u mali džep. Valančijunas je na toj utakmici dao 5 poena i imao 0 skokova! Hoću reći da mi na ovom prvenstvu nismo imali centra kakvog valja i zato smo prošli kako smo prošli....

MKD - basketaši ispred zgrade

pre 8 godina

Ipak Srbija nije Makedonija da razbije Litvance u zadnjem sekundu, cak i na domcem terenu, a Litvance naravno nisu Ceska ili Island da se neko nezasluzeno provuce do polufinale. Kad pomislite i cetvrto mesto i nije tako lose za reprezentaciju Srbije. Ne moze se u finale samo sa Teodosic kao playmakerom.
(o2d, 19. septembar 2015 08:30)

Na ovo bih samo dodao da nismo kao vi, srećom. Mi za četvrto mesto u košarci ne pravimo grandiozne dočeke. Tu se vidi Trazlika u sportskom pedigreu između dve države.

Hajzenberg

pre 8 godina

Kako mnogi od vas vole da pametuju. Grozno, lako je posle bitke biti pametan i verovati da bi to što savetujete funkcionisalo!

Meni je bilo super, imamo tim vredan gledanja, koji može igrati bilo skim.

rex

pre 8 godina

Kako smo igrali protiv Litvanaca bilo je ponižavajuće, ali da smo takvom igrom prošli u finale bilo bi sramno... Kao što sam govorio ranije, svi koji su na ovom prvenstvu zaslužili prolaz dalje to su i ostvarili. Naši su podlegli pritisku, znači da su se psihički već ispraznili tj nisu mogli dalje...Sve u svemu pristojan turnir, sve čestitke za prikazano do polufinala.

One night in May

pre 8 godina

Tvoj poraz, Sale!! Skroz samo tvoj.
Niko ni rec ne sme da ti kaze, tek ti je druga sezona, napravio si tim i svaka cast - nije sporno nista, mnogo si uradio i nastavi. Ali ovo veceras je skroz tvoj poraz. Kazaluskas te je razvalio - sa timom koji je i individualno i timski slabiji od tvog, nadigrao te je pravolinijski, zaustavivsi nas napad.
Muta je njihov napad sveo na ispod 70 poena, ali ofanziva je tvoj zadatak - nisi resio njihovu odbranu, poraz je samo tvoj.

To sto smo u jako losoj utakmici bili toliko blizu je samo dokaz da si stvorio jak tim, koji moze da upije jedno katastrofalno napadacko izdanje i, ponovicu, svaka cast, samo hrabro dalje.

Medjutim, da su Litvanci timski egal sa nama poraz bi bio dvocifren lagano.

Gajetano

pre 8 godina

Pobede se slave, iz poraza se uci! Sa tim se slazem, ali...

Momci su sagoreli nacisto, a nije mi jasno zasto jer smo UBEDLJIVO najbolji tim na ovom sampionatu. Slaba takticka, pre svega psiholoska priprema kostala nas je finala, Olimpijskih igara, i najverovatnije medalje. Zasto? Kako? Ostaje za duboku analizu i jedino sto moze da se izvuce iz ovog meca je pouka: Gde smo pogresili? Zasto nijednom vrhunskom igracu nije krenulo? Gde su bili Bjelica, Erceg, Bogdan, Raduljica, pa i Teo? Gde su bili ostali dzokeri? Gde je bio Sale Nacionale?

Litvanski selektor nas je izskautirao onako bas skroz, jedan na jedan, pet na pet. Ocitao nam je lekciju iz kosarke i nije nam dao nikakvu sansu, svaka cast tom Majstoru! Iz ovoga se uce velike lekcije, nema bolje prilike od ove.

Borba za bronzu ce biti izuzetno teska, ali ona je zaloga za buducnost. Gledamo vas i navijamo, sta nam drugo preostaje!?

Idemo Majstori!

Pozdrav,

Srdjan

pre 8 godina

Da, trebalo je da šutne trojku, inače ga je sjajno išao šut za tri čitavu utakmicu (1/7), pa je bio pun samopouzdanja.
Sale, ti treba da se pitaš zašto čitavo prvenstvo ovako očajno šutiramo. Na većini utakmica po neko je uspjevao da poveže par trojki kad se lomio rezultat, ali realno, šut sa distance je bio katastrofa. Kad se bude spremao taj kvalifikacioni za OI, neka bekovi imaju šuterske treninge s Mutom ili nekim drugim svaki dan.
Neka je odbrana najvažnija, ali odbrana ipak nije sve u košarci.

Alex

pre 8 godina

Litvanci su bili bolji, zapravo manje losiji od nas. Nas napad nije postojao. Samo silovanje trojki i na mahove neka akcija. Selektor Litvanije je najavio da ce ici na udvajanje Tea sto su sve vreme i radili. Meni je nesvatljivo da mi nismo imali ni jedno pripremljeno resenje za tu situaciju.
Realno, protiv Francuza nemamo ni promil sansi. Sad se treba pripremiti i plasirati na OI i tamo pokazati da li ovi igraci nesto vrede ili je srebro sa SP bio samo slucajni bljesak.

senad

pre 8 godina

Mozda da si ubacijo malo Milutinova celo vreme ga drzis na klupu litvanci su imali taktiku za Raduljicu zato nije mogao da mrdne.

idemo

pre 8 godina

Ali meni nikako nije jasno,zasto se pise i komemtarise jos uvek o igracima koje je trebalo povesti ili zasto nije trebalo povedene. A ono skoro pa kraj prvenstva i ko je tu tu je i to je to.

basketaš

pre 8 godina

možda bi najviše upravo ti trebao da izvučeš pouke,jer je tvoja krivica kao kuća. da smo izgubili od boljeg,ne bi ni bilo krivo...ovako,žali Bože silnog truda. ni za šta...

dzo

pre 8 godina

Nemamo takvu generaciju kosarkasa kao nekad i tačka.
Jedino mi je žao što sam odrastao uz ovaj sport, naviknut i razmažen na pobede, pa svaki poraz doživljavam previše lično. Ništa nije lično, to je samo život.. NESTABILNA KATEGORIJA.. JEDNA UTAKMICA, ČETVRATINA, LOPTA, SLOBODNO BACANJE, JEDNA SITUACIJA MENJA SVE.

Vlada

pre 8 godina

Da smo izgubili 100:97, ni po jada, ali izgubiti od Litvanije na ovako mali broj poena stvarno nisam mogao ni da zamislim. Bio sam siguran da dobijamo ako ih spustimo ispod 70 poena.
Neverovatno je da smo se vratili u igru dok je Teodosić bio napolju, a da su Litvanci opet preokrenuli dok je Valančiunas bio napolju.
Iako nam je danas roster bio svega 8 igrača (milutinov, milosavljević, kalinić i kuzmić zajedno 10 min), falila nam je samo jedna od stvari iz prethodnih utakmica: ili da se jedan razigra i pogodi 2 trojke, ili da je Teo imao još 2-3 asistencije, ili da smo bili bar jednaki u skokovima. Pad forme je bio evidentan ali ko bi očekivao da može biti loše kao protiv Nemačke za 3 (4/30).
Ipak, biće jako teško za bronzu, mislim da smo je zadnji put uzeli 1999. na EP, kod nas je il' si bos il' si hadžija, nema između!

Mare

pre 8 godina

Ovo je poraz koji nas vraca nekoliko koraka unazad. Isto kao kad smo onda izgubili od Francuza tj. Savan promasio, naredne dve godine se nismo oporavili. Idemo u te kvalifikacije ali tu ne ocekujem nista. Igrali bi sa veoma jakim protivnicima. Ako ne odemo, sl takmicenje je 2018. a tad je pitanje ko ce igrati.

dan

pre 8 godina

Sale, zasto ali zasto onolika minutaza i sloboda Bogdanu. Posle onako odigranog prvenstva. Celog. Nadam se, evo cvrsto verujem, da odnos minuta na primer Kalina/Bogdan nije odraz pripadnosti jednoj klupskoj opciji. U to iskreno ne verujem. Ako je Bogdan povredjen, opet zasto tolika minutaza? Pa Gagi bi uz toliku slobodu dao veci doprinos. I ne razumem komentatore koji se nesto brecaju kada se uputi dobronamerna kritika ovde u komentarima pogotovo sto je to u vazduh/u prazno (ne citaju oni ovo ne brinite), pa valjda i vi negde radite i vi ste podlozni kritici, nekakvom ocenjivanju ljudi/klijenata za koje radite. E pa to smo u ovm slucaju mi - navijaci, koji ih bodrimo uvek i svuda (ko ima prilike) pa valjda je u redu da se nesto eto tako vise za sebe zapitamo. I ne razumem toliko divljenje bogdanu uopste. Sto? Jer je zvezdu napunio il' sta? U redu je da posle ovakvog meca i prvenstva on uzima poslednji napad, jer?

Шулубурић

pre 8 godina

Свака част момцима. Наш епски дух и традиција јуначкијех песама и прошлости желели су злато, али ови момци, на челу са вођама, Теом и Бјелицом, вазда су били сребрног и бронзаног калибра, а никада златног, стога, њима свака част, своје су одрадили, а за злато нек се боре златни карактери и потенцијали.

hendža

pre 8 godina

E Sale malo je igrača kao što si ti da trojkom resavaju tekmu. Lose smo igrali, trojke nisu isle, loš dan. Veliki igrač si bio, sad si veliki trener. Svaka čast momcima i tebi,

@maltretirator

pre 8 godina

Katastrofa ste, bez želje i znanja. Potpuno sam razočaran, očekivali smo svi u porodici to zlato i sreću pa proslavu i doček u ponedeljak, tortu. Ne mogu da verujem šta ste mi uradili. Sada moram da mislim o plati od 23 hiljade prevozu, kako loše živim, a vi ste to mogli da promenite.

Milovanovic mladji

pre 8 godina

Mozda da si trazio tajmaut i mozda da si prestao da forsiras tokom cele utakmice sut za 3.. Hiljadu zasto, hiljadu zato.. Iskreno plasio sam se ovolikih pobeda i na kraju fijasko.. Baksuz..

marko_bgd

pre 8 godina

toliko promasenih otvorenih suteva za 3...odbrana fenomenalna...nista drugo nisu mogli sem da rizikuju da nam daju otvorene suteve i da brane reket i ulaze...pa jedino sale da si ti sutirao

Deki

pre 8 godina

Pa jeste malo nelogicno da celu utakmicu svi beze od nekog prodora u reket i pokusavaju za tri, a onda se u poslednjem napadu, kada se faul svira samo u zaista ociglednim situacijama, krene na prodor i ulece medju tri litvanska igraca. Nego, meni je jedna druga stvar upala u oci, a prisutna je na celom prvenstvu. A to je nedostatak kontri. U mnogim situacijama je bilo prilika da se odigra jedan na jedan ili dva na dva ili cak dva na jedan ali Sale kao da je stavio veto na to. Napad se uvek usporavao i kretao iz pocetka i cesto zavrsavao bezidejnim sutem za tri iz teske pozicije. Secam se da je bas njegova generacija 2001. na kontre osvajala dosta bitnih poena u pohodu na zlato, pa mi je zato jos cudnije. Kontre su, kao i trojke, velika doza samopouzdanja timu i seca krila protivniku koji postaje oprezniji u napadima. Protiv usporenih Litvanaca bi bila dobro oruzje da se nametne nas ritam.

Ljiljana

pre 8 godina

Čestitke ipak, svim našim košarkašima i selektoru! Svi ovi naši momci znaju da igraju vrhunsku košarku, ali formu je tesko održati na visokom nivou od početka turnira (neophodna zbog jake grupe) do polufinala ili samog final.Zoran Gajić je to sjajno uradio u Sidneju 2000. sa odbojkašima al smo se tada jedva provukli do osmine finala i na kraju besprekorno odigrali polu i finale. Mlad je Sale još,naučiće. Odlično je ovo..

Anonimna

pre 8 godina

Tako blizu a tako daleko , ne bi me bolelo toliko da su nas otresli za 15,20 poena . Kad god smo došli blizu odmah je usledilo nekoliko neuspešnih napada ili izgubljene lopte, neuspešan šut za 3.

Tako ti je to , mi smo najbolju igru pokazali u grupi a Litva se jedva vukla preko najlakše grupe, pa onda jedva preko Gruzije pa onda Talijani koji verovatno ni sami ne znaju šta su radili u zadnjem napadu za pobedu. Boli me jer su dobili kartu za Rio a bukvalno su pokazali manje od nas , Grčke i Francuske . Biće težke kvalifikacije.

m

pre 8 godina

tako je selektore, okrenimo se mecu sa francuskom, timom koji lepi isoo svog kosa velike spance a nas ce sigurno jos vise. do ovog meca sam mislio da si VELIKI selektor, ali samo mi jedna stvar nije bila jasna u mecu sa litvanicima, gde je ta nasa dugaka klupa? skratila se nesto??? kalina nije usao celu utakmicu, milosacljevic takodje, zasto si uopste vodio milutinova na prvenstvo, da greje klupu???

fifi

pre 8 godina

Kada centri ne odigraju nista, a oni imaju 40 skokova naspram nasih 25, kada zatvore gusto sa dosta cvrsti kontakata gde sudija svira ili ne, jedino ostaje sut za tri koji nismo mogli da pogodimo. Niko i to iz cistih situacija. E kada je Sale sutirao to su bile trojke. Steta jer nam je u ovom mecu falio Beli koji je odigrao ispod njegovih standarda. Ali to je tako, to je sport. Sada su nam Litvanci vratili za ranije poraze. Sledeci put ce mo mi i idemo dalje.

darza

pre 8 godina

valančiunas je zatvorio reket u potpunosti i unio samopouzdanje ostatku ekipe.kad ti je centar odsječen ostali praktički igraju 1 na 1.bjelicu su iskautirali,tu je bio ključ...i ono najbitnije...emocije su se istrošile na krive stvari.slavljenje pobjeda u grupi,sprdanje susjeda,slavljenje zlata...i onda kad dođe ono bitno jednostavno nema što da te ponese.nema pozitivne energije,prazan si.mediji i navijači su odradili loš posao što se tiče toga...kad se sve realno sagleda bez dominantnog centra i s bogdanom u lošoj formi finale nije ni bilo realno

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 8 godina

Đorđeviću, nesporno je da si ti dobar trener. Međutim, i nije ti teško da to budeš sa ovakvim igračima.

Ali, ono najvažnije. Utakmica je izgubljena prije zadnjeg napada. U posljednjim sekundama utakmice rezultat i spas traže očajnici. Zar nema i tvoje odgovornosti u svemu?
Ima, jer ti si dozvolio opštu jurnjavu igrača po terenu koju naš tim nije mogao da izdrži sa boljim Litvancima.

Moraš i ti preuzeti dio odgovornosti, a ona je nesporna, a ne da tražiš alibi u posljednjem napadu.

košarkaš amater

pre 8 godina

Sve si objasnio ali nisi uradio. Onakva se utakmica otima šutom za 3 poena. Bogdan inače nije ni do kolena Vašoj generaciji.

dorcolac

pre 8 godina

Covece, znam da je kod nas kosarka sport broj 1, ali skidam kapu Litvancima. Gledao sam ih protiv Italije i veceras protiv nas, kakvu atmosferu prave njihovi navijaci, u kolikom broju ih ima, svi su namazani nekakvim bojama, skacu i vriste od pocetka do kraja utakmice, i "prezivljavaju" svaki poen. Moram priznati da im nismo ni do kolena sto se tice reprezentacije.

nemanja

pre 8 godina

E moj Sasa, e moj Sasa, izvlacis maksimum iz ovih igraca individualno, to je sigurno, ali sto se akcija ice .. NULA! Potpuna bezidejnost u napadu tokom celog prvenstva, pogotovo protiv Nemaca i veceras!

Uliks

pre 8 godina

Ucinilo mi se da gledam Finsku ili Island, samo ispucavanje za 3 i nista vise. Akcije u napadu nikakve a odbrana katastrofa. Vise od ovoga se i nije moglo. Jako losa selekcija suta. Svakako sve cestitke Saletu i momcima, zasluzuju podrsku.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ruku na srce ali mislim da je ovu utakmicu izgubio Djordjevic.
(kaba, 19. septembar 2015 00:30)

Ruku na srce, posle "ruku na srce", ne ide "ali". A i ja mislim isto kao ti.

Vlada

pre 8 godina

Pa, ti si prvi govorio da se ide po xlato i da te drugo ne zanima, kako je sad ovo super rezultat? Tuga je gledati pocetnika jako tumara, a Muta sedi kso pomocnik... Nikada se necemo opametiti, doveka iste greske pravimo

Miles Davis

pre 8 godina

Jako losa igra nasih, Litvanci nista specijalno ali zasluzeno u finalu.Krivo mi je jer znam da smo mogli do zlata.Bice bolje ako odemo na OI.Samo napred, nema predaje!

pedala

pre 8 godina

Kazlauskas pokazao kako treba da se vodi ekipa. Sale sigurno pamti poraz od Italije na EP 97 u grupi i pobede u finalu kada je u prvom napadu Italijana preko Fućke Savić udario takvu sekiricu da ovaj ništa nije dao do u poslednjih pet minuta kada je utakmica već bila rešena. Dakle,na tuču tucom. Ipak mislim da kvalifikacije za OI će biti olaksane jer NBA sigurno neće pustiti svoje igrače i na kvalifikacije i na OI a sem Bjelice naš celi tim igra u Evropi i to će biti prednost jer svim potencijalnim protivnicima su ključni igrači u NBA.

Бинср

pre 8 godina

Само ми није јасно да на њихов искоришћен бонус у првих 4 минута 2. и 3. четвртине ми форсирамо шут уместо да идемо на продоре и шутирамо бацања. Иначе играли смо пацерски и нисмо заслужили финале и да смо победили...

Stefan

pre 8 godina

Sve polazi od toga sto nemamo centra,uz svo postovanje raduljici on je dosta limitiran pogotovo kada je u pitanju igra ledjima odbrana i skok,dobro se otvara iz pika ali to nije dovoljno za ovakve utakmice.Litvanci su ovo odlicno iskoristili tako sto su napunili reket i onemogucili pik en rol igru teodosica i raduljice kao i lake poene iz prodora nase spoljne linije,rizikovali su dosta ostavljajuci nam suteve ali su racunali da nas nece ici sut kao sto i nije ne samo tokom ove utakmice vec cele nokaut faze.Sve u svemu nedostajala nam je dominantna petica i suter da bi dobili ovakvu utakmicu.

baki

pre 8 godina

šteta, bila je lepa prilika. na 43:40 i napad smo mogli da prelomimo utakmicu. umesto toga 43:52, i mucenje da se vratimo. Kazlaukas:"Sa 20 izgubljenih lopti i dve trojke smo dobili Srbiju!"
Covek nam je odrzao cas kosarkaske taktike. Treba mu cestitati i dobro prostudirati lekciju.
Na nasu reprezentaciju mozemo biti ponosni u svakom slucaju. Saleta i igrace podrzati da nastave ovu pricu...šutiraj još!

MozdaSamLud

pre 8 godina

Đorđević: "Možda da je šutirao trojku" A mozda je bilo jos 7 sec. do kraja, mozda da je sacekao nekoga, mozda da je dobacio nekome, mozda da si mu ti doviknuo, mozda akcija neka, mozda da si ga ranije zamenio, a mozda si ti mnogo prije izgubio utakmicu.

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast Litvaniji ali nas tim je sutirao kao kad ja uzmem igricu 2k nba na sony-ju i sutiram iz svih pozicija cisto da vidim koliko ce da me usere...

Da smo ispostovali Litvaniju kao sto je trebalo igrali bi finale.

Vlada

pre 8 godina

Zahvaljujte se vi kolko hocete, ovi momci delom to i zasluzuju.

Ali prvaci se ne postaju preko noci. Ni vrhunski treneri.
Koliko vas zna kad je Zeljko Obradovic postao vrhunski trener i posle kolko godina vodio repezentaciju? Da li vi strucnjaci znate kako je pekao zanat pod Dusanom Ivkovicem i kad je postao glavni imao njega kao supervizora?

Kosarka se ne dobija tako sto neki napaljeni igrac baci trojku s 9 metara. Ima tu malo vise...

Zex

pre 8 godina

Sa procentom suta 32,8% ili ti 19/58... ne bi dobili ni Venecuelu...stvar jasna. Igra se zove kosarka, u ovoj utakmici vi niste mogli vola da ubodete, a kamoli kos. A skokovi..jujuju... Cija je greska, vi razjasnite...u svakom slucaju podrska! Vise znanja, smelosti i srca sledeci put. Poraz je sastavni deo sporta, idemo dalje!

Silver Surfer

pre 8 godina

Kada pogedam ovu nasu drzavu onda je ostvareni rezultat i te kakav uspeh. Bez obzira da li ce osvojiti bronzu ili ne. I u cemu je Srbija medju cetiri drzave u Evropi ili svetu a da nije sport?
S druge strane, odavno nisam gledao utakmicu u kojoj nam je pobednik toliko puta davao sansu da pobedimo. I to bukvalno do samog kraja. Cini mi se da je glavni razlog poraza u nekoj cudnoj nonsalanciji pa i nedisciplini. Nedovicevo olako gubljenje lopti u napadu, Bjelicinin premekan ulaz na samom kraju kao i Bogdanovicev pokusaj da iznudi licnu gresku umesto da pokusa da poentira. Kada se proda skoro svaki kljucni napad u utakmici tesko je ocekivati da se ista dobije. Uz sve to ne tako mali broj lopti nam je ispao iz ruku i bukvalno uletao u njihove, skoro sve one odbojke su kao po pravilu zavrsavale kod njih. Postoje one utakmice kada vam se jednostavno ne da. Sta god ucinili. I ovo je bila jdna od takvih. Za nas u najgorem mogucem trenutku.
Na kraju, Spanci, koji umalo takmicenje nisu zavrsili u grupi borice se za titulu. Ukoliko Litvanci budu igrali kao protiv nas tesko da ce imati sta da traze. Jer Spanci nece propustiti toliko prilika da prelome utakmicu niti ce sudije tolerisati tucu Litvancima.
Nadam se, da ce nasi momci uspeti da izadju iz ove utakmice i pruze bolju partiju u borbi za bronzu.

vlade

pre 8 godina

svaka čast momci na svemu, i dalje verujem da ste najbolji na kontinentu, ali ovo večeras je bio užas, tužna srca, moram priznati.. ali, dešava se.. i najbolji moraju da kiksnu, ne može se birati tajming, a desio se u najgorem trenutku po nas.. ima tu više razloga, između ostalog, maximalno glup sistem takmičenja, gde igraš pet utakmica u grupi, nama grupa smrti, a litvancima grupa kao na pripremama! a onda, trošiš se protiv snagom nabijenih finaca i čeha.. i dođu ti ovi, što se provukoše do polufinala! i sada sam ubeđen, da su po prikazanom, tek 5-6 ekipa na prvenstvu! ali, eto.. breme favorita i svežina, učiniše svoje.. nadam se bronzi, nije nemoguće, a onda kada dođu bobi i jokić u kvalifikacijama, ko god nam dođe, prolazimo u rio i stvari postavljamo na svoje mesto!

jocaskljoca

pre 8 godina

Trebalo je da naucimo lekciju iz "samopouzdanja" od Amera prosle godine. Pogledajte ako mozete. U stvari dve lekcije! Samopouzdanje i koncentracija. Ni malo ne zameram nasima na porazu jer je i Litvanija drzava u kojoj je kosarka no.1, ali mi kao vicesampioni sveta smo morali da pokupimo nesto iz poraza od USA prosle godine...

Joker

pre 8 godina

Pa dokle će ovom Bogdanoviću sve da se toleriše?! Ucenjuje, šutira trojke sa 10 metara, ležerna odbrana, a ne može ni polaganje da ubaci. I sad kad smo imali šansu da ih definitivno stignemo, u produžetku ne bi imali šanse zbog problema sa ličnim greškama i kratke rotacije, on pokušava neki nemogući šut i potpuno nas baca u kanal!

topke

pre 8 godina

Trener snosi odgovornost. Da sutiras tri do iznemoglosti dok ne krene u SVAKOJ UTAKMICI previse je ocekivati da ce to upaliti svaki put. E pa cetvrti put na EP nije upalilo

petrovič

pre 8 godina

prodor, faul, slobodna bacanja. Samo smo tako mogli dobiti ovo i iskoristiti što Litvanci udaraju ko blesavi u odbrani. Ali niko nije smeo u prodor... Trojke nas nisu isle i taj koncept je trebalo napustiti na pola utakmice. Eto i ja sam izpametovao. Suština je da su bili bolji i da zasluženo idu dalje, ništa strašno.

zagor

pre 8 godina

bolan, nepotreban i tezak poraz. otvorio nam se bio laksi put do finala (finska, ceska i nista posebna litvanija), sto ne znam da l ce u narednih 20 godina da se ponovi. ipak, zbog svega (do sada prikazanih igara, talenta, mladosti, potencijala, zajednistva...), ekipa zasluzuje podrsku.
ali moram da kazem, da uprkos svim pojedinacnim greskama nasih igraca sinoc (da ne nabrajam), najveci i pravi krivac za poraz je sale. ali nema veze, niko se naucen nije rodio. neka i oni i mi (da se ne lozimo da smo prvaci posle 2 pobede) nauce mnogo iz ovog poraza, pa jaci u rio!
p.s. ja bih nedovicu zabranio da dodaje, majke mi. neka igra kao djentile, samo do kraja, pa sta da da. prosto, kontra protivnika visi u vazduhu cim on pomisli da doda. bolje da sutira preko tri coveka, nego da doda otvorenom saigracu. manji rizik od greske, majke mi.

ogi

pre 8 godina

Sale,previse si se podig'o kroz SP prosle godine.Sve utakmice koje smo dobili tad a i sam su dosle kao proizvod ludacke energije igraca,uz nestvarne procente suta i uz odredjenu dozu srece.Na ovoj utakmici,tvrdoj,muskoj je trebala minijatura,neki plan b,nesto sto odnosi prevagu.Mi odnosno Ti nisi pogodio taktiku,nadmudren si od iskusnijeg i boljeg kosarkaskog strucnjaka.

Lale bg

pre 8 godina

Najbitnija stvar u sportu tezak rad upornost zalaganje i iskrenost.Ovo poslednje posebno kada je u pitanju timski duh I rezultati.Svaka cast Saletu za sve Ali iskrenost podrazumeva da se kaze a me precutkuje-utakmicu je izgubio trener I strucni stab .Vodjenje utakmice lose,skauting ocajan komunikacija sa igracima nula.Litvanci zestoki u zadnjoj cetvrtini a mi sedam minutes bez licne.valuncionis 2min u zadnjoj dobija 4 licnu a mi onda igramo bez Raduljice 5 min.oni nas ubiju of batina a Kalinic ne igra skoro cep mec I uvodi ga 2 min pred kraken.i tako jos mnogo I inace kuriozitet - tim koji je izgubio 20 lopti pobedjuje.mislim da zbog ovoga kako se vodila utakmica dolazi do razbijanja tima-nema vise hemije I protiv Francuza prvi ispadaju Raduljica I Kalinic a onda Teodosic.Kako bilo ako je Sale bio veliki igrac da preuzme teret tako I lap trener mora da preuzme isto.

veteran

pre 8 godina

a mozda je neko mogao da mu kaze sta da odigra...bilo je vremena dok su izvodjena bacanja da se Teo posavetuje sa saletom, ovako sve je uradjeno bez organizacije kao i veci deo utakmice

delija iz pg

pre 8 godina

Sale je ugušio par igrača. Tu leži poraz. Prošle godine je imao manje izbora kod igrača, pa su mu Teo, Beli, Bogdan bili osnova oko koje se sve vrti. Tako da smo jasnije igrali. Drugo, prošle godine je imao više strpljenja za igrače sa klupe Kalina, Jović. Ne možeš Kalini, u toku priprema i na prvih pet utakmica, da daješ veliku minutažu a onda protiv Finaca i Čeha zbog lošeg ulaska na utakmicama da držiš na klupi i tako mu srozaš samopouzdanja a protiv Litvanaca je Kalina trebao da ih izbuši!!!
Takvog igrača moraš da iskoristiš. Erceg je bio odličan par utakmica ali je odalji Bjelicu na dvije poslednje utakmice.
Milosavljević je imao odbrambene zadatke ali svi znamo da čovjek ima odličan šut, možda je trebao da bude iznenađenje za Litvance, kad nikom nije krenulo... Itd

anbeast

pre 8 godina

"I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Njegovo kraljevsko vazdusanstvo Majkl Dzordan