Sreda, 16.09.2015.

08:34

Novosel: A drvoseča Raduljica daje 20 poena...

Mirko Novosel, legenda jugoslovenske košarke, analizirao je neuspeh Hrvatske na EP i u tom procesu bespotrebno je spomenuo i centra Srbije Miroslava Raduljicu.

Izvor: B92

Novosel: A drvoseèa Raduljica daje 20 poena... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 8 godina

Pa da, drvoseča koji bi poobarao sve vaše reprezetativne (H)hrvatske balvane, samo da ste uspeli stići do nas.
To je mislio doajen Jugoslovenske košarke, niste dobro razumeli.

nikol dz femija

pre 8 godina

VOLIM RADULJICU i tetovažu DRAŽE.

Neka je Raduljica živ i zdrav i neka ga sreća prati pa da ga izaberu i za najboljeg centra.

Bob Rok

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

Vi, Oni....

pre 8 godina

"Mi smo njih na putu do prvog evropskog zlata pobedili u polufinalu. Znali smo i mi, ma koliko jaki bili, izgubiti od njih“, zaključio je Novosel"
Čekaj malo, koji to mi?

Goran

pre 8 godina

Pa možda je upravo problem NBA gde hrvatski košarkaši (kao i srpski) odlaze da greju klupu, umestondanu evropskim klubovima igraju. Drvoseča je to shvatio na vreme pa zato i ubacuje

zrakomlat

pre 8 godina

jedino što mene čudi ovde je da hrvati nemaju svoju neku izmišljenu reč za drvoseču. npr. florosatirač il kako oni to već lepo smisle.

Istina

pre 8 godina

Ko je ovaj anonimus,pored toliko nasih legendi, trebamo komentarisati ovu neostvarenu pojavu. A i uostalom i vrapci na grani znaju koliki kompleks hrvati gaje prema nama. Klasika.

NemanjaVac8

pre 8 godina

Pljuvači po Novoselu, ne pljuju Novosela prvi. Prvi je pljunuo i to onako malograđanski. Raduljica je prošao sve reprezentativne kategorije i ima 6 medalja od toga 4 zlatne i 2 srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije, gde je bio važan igrač. Bio je prvak Srbije, osvajač nacionalnog kupa i jedan od najbitnijih igrača tog tima. Igrao je NBA ligu, kulturan je i vaspitan momak. Drvoseče u prenesenom značenju (ne bukvalnom) su: neznalice, nevaspitani dripci, fizikalci sa katastrofalnom tehnikom, katastrofalnim šutem, katastrofalnim izvođenjem slobodnih bacanje isl. Šta koči Novosela da preuzme reprezentaciju Hrvatske i od drvoseča napravi igrače koji ubacuju po 20 poena i donose medalje Hrvatskoj.

egil vangen

pre 8 godina

Vi sto branite Novosela pogledajte sta je rekao 2013. kad smo ih dobili u pripremama 17 razlike. "Srbija nema talentiranih igraca osim Krstica i trebalo bi da ih dobijemo svaki put". I posle srebra na SP on opet ne staje sa omalovazavanjem nase reprezentacije. Do sad je bar dosledan ako nista drugo ali da vidimo sta ce reci nakon EP...

stefan

pre 8 godina

Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Mirko Novosel... Novosel je jedan od najvecih trenera Evrope svih vremena, ali njegovu starost koriste ovi pajaci iz HKS i brukaju ga. Pune ga mrznjom i koriste da zataskaju sopstveni neuspeh.

Vz

pre 8 godina

Ako, neka pljuje. Kompleksas. Oni su ispali, a mi smo i dalje tu. Nek je i najgori drvoseca, ima Tea i ekipu oko sebe da igraju za njega ;) a ovi nek se busaju svojom cetvrtinom NBA tima xD

I feel devotion

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)
'Ajde i ja da se donekle slozim sa oba komentara, ali ako neko kaze ''tamo neki...'' , onda verovatno i nije to bas toliko pozitivno!

Beobrad

pre 8 godina

Samo neuk trener moze tako nesto da izjavi, a posto svi znamo da Novosel zna trenerski posao, ostaje zloba i namerno pljuvanje srpskog igraca!

blinki

pre 8 godina

Sta pominje Rudeza, covek nije klasa,sasvim prosecan igrac, i Perkins je prosle sezone bio startni centar u Oklahomi a ne zna po ulici da hoda, Milutinov pa i taj njihov Tomic su za njega igracine.Toliko godina u kosarci a covek mlati ko otvoren prozor, nba nije bauk, ima mnogo losih igraca u Americkoj ligi, kao i u svakoj drugoj. Mi smo imali velicine u nba, igrace koji su igrali po 30+ min i bili nosioci igre ili jako vazni u rotaciji, Stojakovic i Divac u Sakramentu, Drobnjak i Atlanti, Radmanovic i Sijetlu, Jaric u Klipersima,Cabarkapa u Golden S ali smo imali i Evropske igrace koji su bili velicine, Bodiroga, Gurovic, u to vreme Vujanic....i td... Ali mi smo to vreme iskoristili, bili smo apsolutni Svetski i Evropski prvaci a oni se nesto loze a nema ih na kosarkaskoj mapi od kako su se odcepili

ma to ja onako...

pre 8 godina

Ako Hrvati žele da jednog dana igraju košarku, treba svoje pionire da šalju u Srbiju na stasavanje. Možda bi i pokupili nešto stava i duha.

MisterNo

pre 8 godina

@drago
I jos ko iz nase reprezentacije?
Podsecas me na Pesica kad je Zvezda izgubila u onom evrokupu dobijenu utakmicu: "Nisam imao vise time-outa, pa nisam mogao reci igracima sta da odigraju. Da je Bodiroga tu, on bi znao sam". I meni da je Bodiroga u timu, bio bi trener.

Zlatko

pre 8 godina

Ja razumem da nasi nisu igrali 2-3 dana pa je ljudima postalo dosadno u iscekivanju utakmice, ali...
Neki lik izjavi kako mi nemamo nikog sem Tea i malog Bjelice, mi naguramo 200 komentara.
Novosel sad izjavi ovo, trenutno 150 komentara.
Ovakve izjave od predstavnika nacije koja nema uspeha u ovom sportu su nepotrebne na srpskom portalu, pogotovo sto nam njihova ekipa nije protivnik. A ako su vec osvanule, treba potpuno da ih ignorisemo. Neka lupetaju do mile volje.

Mare

pre 8 godina

Tja. Tog Raduljicu su i ovde svi posle prve utakmice zvali drvosecom koji cele godine nije igrao kosarku. Pricali su svi kako imamo najslabije centre na takmicenju.
Kad sam video da mu Djordjevic daje dosta minuta, ukapirao sam da veruje u njega i bio sam siguran da ce on proraditi u 4-5. utakmici.
Bradulja je proradio vec u trecoj. Sve je bilo na mestu. Njega nije selektovao Zika Obretkovic, nego Aleksandar Sasa Djordjevic.
Da, bilo bi mnogo bolje da u timu imamo i Bobija da delje drva sa Raduljicom, ali eto, zbog tog NBA ga nemamo...

bahati komentator

pre 8 godina

Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom?
(Petar Pan, 16. septembar 2015 11:15)

Zasto bi Duda Ivkovic pricao kako je Arapovic drvoseca, kad ga je on i zvao u reprezentaciju!? (Olimpijada 1988) A naravno da je Arapovic bio klasicni drvoseca! Zato ga je, uostalom, Ivkovic i zvao.

realan susjed

pre 8 godina

Ma pustite Novosela, o'šo davno na kvasinu.
Raduljica je izdominirao protiv Finaca i držao vas u igri
kad nije išao šut. Ja bih rado vidio jednog takvog 'drvosječu' u ekipi Hrvatske. Izmišljamo toplu vodu već 20 godina igrajući bez pravog centra i živeći od šuta izvana,
a zna se kako to završi kad šut stane. Sve veliki ovi naši 'stručnjaci' kad i slijepac vidi gdje je problem.
Pozdrav i sretno protiv Čeha, pa Talijana i na kraju Francuza za zlato. Navijam za vas jer odlično igrate, imate
timski duh i pošten odnos prema sportu i suparnicima. Sve se to na kraju vrati.

jovann

pre 8 godina

mislim da je najveci problem kod hrvata sto nemogu da prihvate da nemaju nikakav znacaj u kosarci,da sebe precenjuju i da su im igraci prosek i nista vise.to se vidi i po tome da ovaj novosel izjavljuje da hrvatska ima 10 odlicnih igraca. dok je bila sfrj to je bila sila u kosarci.kada se sfrj raspala jedna rep.(srbija) je nastavljala sa uspesima sfrj.dok druge rep. ukljucujuci i hrvatsku nikakav znacaj nemaju jer nemaju kvalitet.dok neki kao bosanci,slovenci to prihvataju da nemogu da dodju do medalje hrvatima to tesko pada i uvek im je neko drugi kriv.oni i dalje spominju petrovica itd.a za tebe drago,sve te igrace koje si spomenuo za njih postoji samo jedna rec a to je prosek i nista vise.pa je li vam treba jedan teodosic na mestu playa da bi se pobedila jedna gruzija,senegal,filipini? zar ti nisi spominjao skoro kako se nadate medalji itd.sada tu spominjes sarica i hezonju da su odlicni igraci, e pa drago i mi imamo tv i pratimo kosarku a koliko su odlicni igraci njih dvojica smo videli protiv ceske.

drago

pre 8 godina

Bilan je daleko bolja opcija od Tomica. Snazan, dobar u oba smjera.
U danasnjoj kosarci dominiraju timovi koji imaju pravog playa i snaznog centra. Mi imamo Bilana koji nije dobio priliku. I Radosevica koji je ozlijedjen. A playa nemamo, imamo Popovica koji je solidan ali nije igrao.

Da imamo Teodosica rasturali bi. Tad bi Tomic imao lopte a i Hezonja, Bogdanovic i Saric bi imali vise prostora za ulaske iza ledja i otvorene suteve.
I jos da nam je Markovic u obrani.

glas za drvosječu

pre 8 godina

Kaj se vi Srbi date navuč na budalaštinu.Novosel je na "kvasini",a repka u banani...Niti mi podcjenjujemo (mislim na narod) srpsku košarku,niti je Novosel glasnogovornik hrvatskog javnog mijenja.Super mi je to kad netko nešto kaže,odma su svi takvi,onakvi...to im je u genima..Ja sam Hrvat,prvi sused ,vrata do mojih Srbin.Jednako s njim i njegovom familijom pričamo od 83,91,2001,2015...u uvijek smo jedni drugima pomagali.Tko je čovjek,čovjek je.Srbija je najviše pokazala do sad na prvenstvu,po meni polufinala je najmanje što ta ekipa zaslužila,treba i malo sreće pa nek im je sa srećom.

p.s. meni Raduljica najsimpatičniji lik u vašoj repki baš zbog pojave.

m.

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goga, 16. septembar 2015 09:53)

Mada za kosmos postoji sumnja . . . .

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.
"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).
Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".
(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)
(basket majstor NS, 16. septembar 2015 11:12)

A po tebi Raduljica daje 5, 6, 7 koseva po utakmici?

Džoni

pre 8 godina

Raduljica kao pojava deluje kao drvoseča ali je po mom mišljenju i premekan za teškog centra jer bi uz ulaganje malo više snage i agresivnosti bio bar duplo bolji, ali jednostavno to neko ima u karakteru ili nema a Radulja je naš dobroćudni div i samo neka nastavi da trpa i zatrpava pa neka ga zovu kako god hoće ako im je tako lakše!

zoran

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!
(Kol, 16. septembar 2015 11:05)

Hrvati su DOBILI državu koji NIKLAD nisu imali i to, pre svega, zahvaljujući pogibiji 1,5 miliona Srba u Velikom ratu. I za to što su dobili, diskutabilno je koliko ZAISTA imaju???

A što se Novosela i njegove izjave senilnog matorca tiče, po njemu je onda i V. Divac "drvoseča" a isti je jedan od najvećih košarkaša u istoriji svetske košarke. Tako da, ne uzimajte Novoselu za zlo... Kaže se: "Mladost ludost, starost blesavost". Ja kad zvem moju tetku po ocu koja je sličnih godina kao Novosel, mi se slatko ispričamo o svemu i svačemu a ona mi na kraju skoro uvek kaže: " Hajd' pa pozdravi tatu i mamu" a moji umrli pre 15 godina...

Kaka

pre 8 godina

Zasto uopšte obraćamo pažnju na izjave hrvatskih kosarkaskih "stručnjaka"!? To je zemlja koja 20 godina nije osvojila medalju, znaci nisu kompenentni da komentarišu košarku uopšte, a jos manje da se dotiču reprezentacije Srbije.

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

debla, 16. septembar 2015 11:10)

Najzad da se pojavi komantar koji na pravi način oslikava Tomićeve mogućnosti. Ne mislim da je loš centar, ali da je precenjen to jeste.

MILOJICA SRBIN

pre 8 godina

Nismo mi krivi sto bi njihov prvi centar mogao da bude idealno pojacanje nasoj zenskoj kosarkaskoj reprezentaciji kojoj fali prostojni igrac na toj poziciji.Tomic bi se tu idealno uklopio.

о шонеси

pre 8 godina

Радуља дрвосеча-европско и светско сребро
Томић уметник-продај га ако хоћеш нешто да освојиш

valencia1972@gmail.com

pre 8 godina

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)



Košarkom se u profesionalnom (i poluprofesionalnom, jer Srbija) smislu bavim već dvadeset godina, i u životu nisam čuo da je neko upotrebio termin "drvoseča" u pozitivnom smislu. Tim imenom se maliciozno nazivaju teški, tromi igrači koji nemaju ni tehniku ni smisla za igru, i koji i odbranu i napad igraju koristeći čistu neartikulisanu silu. Na to je i Novosel pokušao da aludira jer bože moj, po njemu je Raduljica spor i siledžijski igrač, dok je Tomić čista poezija u reketu.

Još ćeš reći da se "indijancima" nazivaju vrsni i vešti trojkaši, a ne limitirani igrači koji se isključivo udaju u (loše izgrađene) šuteve spolja.

Boske

pre 8 godina

Hrvati osvojili evropsko zlato?! U mojih pola vijeka postojanja i u kosarci sigurno ne. A tesko da ce se to desiti i u drugoj polovini.

debla

pre 8 godina

Posle debakla Hrvati najviše polemišu o Tomiću, o tome kako bolje igra u Španiji nego za reprezentaciju. Tomić je igrač sa izrazito slabom defanzivom, a u napadu ne ume sam da kreira situaciju nego zavisi od igre celog tima. Dobro prati kretanje lopte i ima meku ruku, ali u statičnom napadu kakav su demonstrirali Hrvati on se ne snalazi. Bilan je kvalitetniji centar od Tomića jer je čvršći i ne pametuje puno. Raduljica i Kuzmić sigurno bolji od hrvatskih centara. Biće i Milutinov naredne sezone nakon Olimpijakosa. I stari dobri Štimara je korisniji jer je borben i dobar 2na2 igrač. Dakle taj Tomić ne bi kod Djordjevića prošao u 12.

Legi

pre 8 godina

Drvoseci iz Sipova niste ni vodu da nosite, da se napoji kad se umori od trpanja protivnickih koseva *nadao sam se i vasih, o ti iskomplexirani covece pun mrznje, sto je tako naormalno sa prostora odakle si.

Svete

pre 8 godina

Sami sebe lazu da su neko i nesto, da imaju kvalitetne igrace, da znaju nesto a potpunasu rupa i totalno su beznacajni.Igrace nemaju, mozga nemaju a jezik im je dugacak ali to je stil tih podgiznjaka meni se cini davau naturalizovali pogresbog Amerikanca ocigledano je da njima nedostaju Westbrook i Durant pa mogli bi da porade na njihovom angazovanju !

Nemanja

pre 8 godina

Novosel...klasican predstavnik "u moje vreme" ekipe....daj bre covece,nadji posao,setaj unucice....to sto si ti igrao i trenirao 1935. godine nije isti sport...

Kol

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!

basket majstor NS

pre 8 godina

"Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.

"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).

Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".

(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)

Nolan

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da spremi majicu sa natpisom tipa "možda sam drvoseča ali neki su balvani" i obuče je (ako doguramo) u nedelju...

Petar Pan

pre 8 godina

I jos nesto kao dokaz onome sto sam vec pisao o tome koliko su Hrvati optereceni Srbima: imali smo i mi svoje lose dane a i godine u kosarci, koliko juce jos. Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom? Ne, svi su se okrenuli sebi, nama, nasim igracima i tome kako popraviti trenutno stanje. I to je sve! Ni H o Hrvatima! Sta li sada hoce sa ovime susjedi? Ratko Rudic bi sada trebao da nesto kaze o srpskim vaterpolistima? Ako vec nije...

rex

pre 8 godina

Da se razumemo, u ekipnim sportovima za uspehe je presudan trener/stručni štab. Bez toga nema kontinuiteta rezultata. Pogledajte sportove u kojima smo dominantni, talenat nije sporan, al u svim njima imamo vrhunske trenere u svetskim okvirima. A pogledajte neuspešne sportove, čak i kad imaju strašno talentovane generacije, u mladim kategorijama talenat je presudni faktor al čim ga treba nadograditi i sazreti u ozbiljne igrace oni stagniraju pa čak i nazaduju jer je stručni kadar loš, ne mogu više naći mesto ni kao treneri Mikronezije a kamoli neke ozbiljne ekipe, al kod nas nam prodaju veliku pamet...

Stefan

pre 8 godina

Taj "drvoseca" Raduljica, ne igra kosarku godinu dana i onda dodje i da 27 poena u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva. Mislite o tome..

milan

pre 8 godina

Lepo rekose na Njuz netu Hrvati mole Grke da ponovo organizuju Euro 95 i da se vrate na postolje. Godinama su toliko jadni da im samo ostaje da vredjaju nas i gledaju svoju nemoc.

Simon

pre 8 godina

Ma i nije neki problem i da kaže "drvoseča Raduljica" - ali "tamo neki" već jeste. Novosela je Žeravica tu i tamo mogao da nauči, po zadatku, ponešto o košarci ali o kulturi i sportskom vladanju nije imao časove. OK Novosel - najbolji ste, Tomić je zapravo NBA car, vi ste osvojili ovo EP, ma šta EP i svetsko ste osvojili, Srbija nema pojma, sve tamo neke drvoseče- za razliku od vaših prepametnih, prelepih, presnalažljivih, prenepogrešivih... ali eto bez dobrih priprema i trenera, šampiona. Novosela za selektora birajte komšije, prepametan lik, prerealan...

Huevos De Oro

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...

drago

pre 8 godina

Koliko ti je dobar play toliko ti je dobar tim.
Centri zive od playa kao i Ante od Huertasa. Centri u danasnoj kosarci moraju biti buldozeri kao i sto je Raduljica.
Kao sto je tenis sport gdje moras imati najvecu psihicku stabilnost u kosarci moras biti muskarac i borac a nasi su sminkeri.

Imamo mi rjesenje za playa a to je Dominik Mavra. To je odlican organizator, asistent i suter, pravi play. Da nema njega mladji Zizic kosa ne bi dao.
Zasad mu fali snage a nadam se da ima karakter. Jednoj Zvezdi sa Kalinicem i Marjanovicem je uvalio 22 poena u Veogradu, nije promasio slobodno, sut preko 60% uz index 23.
Ostaviti solidnog Stipcevica, odlicne Simona, Hezonju, Bogdanovica, Sarica, Tomica (koji nije snazan ali uz Mavru ce zabijati u serijama kao sto zabija Zizic u Ciboni), Bilana. Njima pridodati Pilepic (sjajan suter) ili Babica, Arapovica (odlican kosarkas, muskarac i borac), Radosevica (snazan), Bendera i Zizica. U redu jos cekaju Planinic, Bozic, Slavica, Mazalin, Zubac itd.
Ili Mavra, Stipcevic, Hezonja, Simon (godine) ili Pilepic, Bogdanovic, Babic, Saric, Radosevic, Tomic, Bilan plus Arapovic i Katic. Malo starija postava sa samo 2 nedokazana igraca ali odlicna igraca.

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Raduljica, drvoseca?? Raduljica nije najbolji tehnicar medju centrima, ali sjajno cita igru, jer je razume i decko je kosarkaski veoma inteligentan. U igri dva na dva razbija i tu je njegova prednost. Snaga pod kosem, gradjenje takodje. Nije on centar koji ce sutirati za tri kao Gasol jer su njemu lopte potrebne pod kosem Novoselcicu. Tu Raduljator lomi i tu mu retki mogu da pariraju. Kada budete shvatili da niste bolji od drugih, postovacete povremene uspehe.

tadijazg

pre 8 godina

Evo jedna informacija za navijače Partizana. Dalipagić je dosta kasno počeo igrati košarku i Novosel ga ode pogledati. Vrati se u Zagreb i veli pa to je neki dizač utega. Hahahaha eto toliko o njemu.

ćiro

pre 8 godina

Novosel....da ti objasnim par elementarnih sportskih pravila. Da bi osvajao medalje u nekom sportu i bio vrhunski najpre treba da postujes taj sport i da postujes protivnike. To je prva i osnovna stvar. Posle se razgovara o taktici i o igracima. A da ne postujete ni sport, ni protivnike lepo ste pokazali 1995-e, tako da vam je moj savet komsije, ako hocete da vam bude bolje u narednim godinama, skupite celu repku i strucni stab pa u nedelju svi lepo pevate Boze pravde dok "drvoseca" i Simon mlate peharom na postolju!!!

FILIP

pre 8 godina

Sramno je za kosarku da se Tomic smatra ozbiljnim centrom, covjek ima 20 kila sa krevetom i izuzetno je slabasan, Raduljica je napredovao u NBA bez obzira sto nije mnogo igrao, Raduljica je bolji igrac.

deki

pre 8 godina

Postovani gospodine Mirko zeleo bih da vas obavestim da ovo nije prvenstvo u obaranju balvana vec evropsko prvenstvo u kosarci a ako je na njemu i bilo nekih drvoseca verujte mi oni su vec otisli kuci hvala.

rex

pre 8 godina

Možda i ima istine u tom da je Braduljica drvoseča, al su isto tako njihovi igrali ko balvani ;) pa nije ni čudo što su ih Česi iscepali za ogrev

danilo

pre 8 godina

Imajte u vidu da je reč o čoveku koji ima skoro 80 godina, da je nekada zaista bio veliki trener, jedan od najvećih!
Naravno, nakon ponovne katastrofe Hrvata u košarci, oni sada kao guske u magli ćurliču i traže krivce.
Izraz "drvoseča" označava igrača koji nema pojma i igra samo na snagu čistu, pa je vrlo glup kada se primeni na Raduljicu koji odlično razume košarku i ne koristi snagu ni koliko bi trebalo.
Ako je hteo da kaže da je Tomić bolji centar od Raduljice, a to je jedina pozicija gde su oni bolji od nas , mogao je to drugačije.
Što Tomić igra kao penzioner za Hrvatsku neka rešavaju oni...

bane

pre 8 godina

Meni je ovo inpresivno....da ovako jedna trenerska velicina ovako nesto izjavi.
1. Pa ko im je branio da igraju odbranu. za tako nesto im treba srca , a ne šutreski trening.
2. Mi smo imali suterske treninge na kojima smo ostajali posle redovno treninga i na kojima smo ubacivali po 500 lopti za jedan takav trening, napominjem ubacivali. (dakle oni su imali samo jedan ŠUTERSKI za cele pripreme)
....Da ne idem dalje.....
sve je to samo pravdanje lose situacine u timu.....
A ko je drvoseča.....videćemo u narednoj sezoni !!!

veliki strumf

pre 8 godina

Radulja drvoseca, a u reprezentaciji Hrvatske 12 balvana. Zato nisu ni smeli na crtu Srbiji i nasim drvosecama, kompleksasi bedni.

dejanddddd

pre 8 godina

Moze Novosel da prica sta hoce, ali oni nemaju tako dobre igrace kako misle da imaju, kakvih 10 vrhunskih igraca mozda dvojca o ekipi da ne pricam.

Bata Joca

pre 8 godina

Zbog takvog nacina razmisljanja su tu gde jesu i verovatno ce tu ostati jos jako dugo. Prosto je neverovatno koliko su nerealni. Samo oni vide u svojoj ekipi neke zvezde a u realnosti su sastavljeni od prosecnih igraca i nekih nerazvijenih talenata. Zelim im jos puno neuspeha u kosarci jer bolje ne zasluzuju.

ELOrated

pre 8 godina

@guja

"... *a tamo neki* drvoseča Raduljica daje preko 20 poena..."

Ne treba se preterano praviti pametan i kul i nalaziti na silu alternativno znacenje inace jasnim recima. Dovoljno je da obratis paznju na naznacene reci "a tamo neki" (jasno ti je koja je upotreba tog izraza) pa da bude sasvim jasno da se radi o zelji za omalovazavanjem. Sama kvalifikacija "drvoseca" uopste nije relevantna...

zuba

pre 8 godina

Neka je i drvoseča, ali je naš i volimo ga. A ti vređaj, kada ti ništa drugo nije i preostalo. Plači i gledaj drvoseču kako to radi za razliku od manekena tvoje reprezentacije, koji bi hteli leba preko pogače. Morate da se nacepate drva i drva da bi bili šampioni, a Raduljici možete samo da se divite. Žao mi je što se nismo sreli danas pa da zaplačete od muke. Bila bi to sjajna utakmica ali bi sigurno Raduljica i svi ostali bili na nivou i pobedili sa minimum 15 koševa razlike. Realno je Hrvatska loša, jer se prvenstvo ne dobija sjajno odigranom jednom utakmicom. Lep pozdrav iz Novog Sada

goga

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost

Željko

pre 8 godina

Drvoseča Raduljica bi u Barseloni davao više pona nego Tomić. Tamo je lako davati poene, bato moj, kad imašvisinu i onake saigrače. Ne teba ti neko specijalno košarkaško umeće koga Tomić, ruku na srce, ni nema. Solidan centar i ništa više. U svakom slučaju, nije Nenad Krstić.

FilipS

pre 8 godina

Da, da. NBA starovi Hrvati. Nisam kosarkaski stručnjak ali trenirao sam kosarku 4-5god a pratim je celi zivot pa mogu nesto da prokomentarišem. NBA igrac ne znaci i Evropski All-Star. Imate brdo igrača u NBA koji su samo tu da popune roster. Taj Rudež recimo ima jako dobar marketing (ne znam kako, mozda je Mamić u pitanju), a mozda je za nijasnu bolji od Marka Kešelja. Ne mislim o Marku ništa loše ali da se neko bori za evropski ugovor u Megi, a neko ima garatovanu trogodisnji milionsku platu u NBA. Da ne spominjem Hezonju i Sarica, momci su fenomenalni u svojim godištima ali su realno cist prosek u seniorskoj kosarci u ovom trenutku. Ni jedan ni drugi nisu imali glavne uloge u svojim timovima. Saric 3 ili 4 igrač Efesa, Hezonja 7-8 Barse. Pravi problem je pley. Nemaju ga, a nemaju ni centra razbijaca. Koji ce sam kreirati svoje koseve. Onaj koji je trebao biti nosioc se povredio i onda su svi hteli loptu u svojim rukama da se dokazu, pa je iskocio jedan Simon koji je realno pre prvenstva trebao da predstavlja snagu sa klupe sa 8-10ppg. Poremetila se hemija koju trener nije znao da kontoliše.
A kod nas je sasvim druga situacija, ono sto me oduševljava je da svako zna svoju rolu. Pa Gagi i Simon ulete i poginu za ekipu, Sale ih promeni posle samo 2min na parketu, a oni su zadovljni jer su mogli da pruze nesto svom timu. A Novosel je omatoreo pa ne vidi dalje od nosa, puni su zlobe i sujete jer nam stalno gledaju u leđa.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Velikom igracu Rudezu smeta pravilo NBA lige ali malim igracima Gasolu,Parkeru,Italijanima,ne smeta da daju 15-20 kosa po utakmici??Auuu kakav strucnjak!!

Doosh

pre 8 godina

Ajme mene, kak ste kroasani zajedljivi. Šteta što nismo igrali ovo četvrtfinale. Imao bih mnogo manje brige nego sa Češkom. Drvoseča!? Retko dobar dečko, jeste Grobar, ali jedna je reprezentacija. Braaaaaaaaduljicaaaaaaaaaaaa

redneck

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da na sledeću utakmicu dođe obučen u farmerke i crvenu kariranu flanelsku košulju, sa žutim šlemom na glavi i igračkom - motornom testerom (pošto mu neće dati da nosi sekiru), a na leđima transparent, BOK NOVOSEL.

peruzzi

pre 8 godina

Kojih bre 10 vrhunskih igraca imate? Da vam nije Krune Simona bilo ne bi ni grupu prosli.Molim b92 da ovakve kretenske izjave ne objavljuju u rublici eurobasket.

Ima li koga?

pre 8 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Tako kaže jedna narodna umotvorina. A druga stvar je što novinari prenose govor mržnje i podstiču dalje negativno razmišljanje. Neke stvari (i ljude) je bolje ignorisati!

munz

pre 8 godina

Najbolju dijagnozu hrvatske košarke je dao Dino Rađa - imate članak na Indexu... Prosto, Hrvati su u košarci negde gde smo mi s rukometom i gde smo skoro završili s našom košarkom - zaboravljamo da smo 4-5 godina potpuno propali, bljesnuli 2009. i 2010, pa se ozbiljno blamirali 2011. i 2013, nije nas bilo na Olimpijadama... Hrvati, kao i Srbi, imaju ozbiljne komplekse kao narod, kompleksi su slični, ali nisu isti. Furanje neke veličine je kod njih posebno izraženo i ja nisam mogao da verujem da njihovi mediji kuju u mega-zvezde Hezonju, Simona, Tomića, Sladoleda Roko Lenija i sl. Pa njihove izjave o ratnim bitkama, na koga će u polufinalu... Naduvana priča od početka. Hemiju su u poslednjih 20 godina imali na svega 2-3 prvenstva na kojima su bili (uklj. generaciju sa Giričekom koja je 2005. u Beogradu odrana od sudija u četvrtfinalu, a većina Srbalja navijala bedasto za Špance)... Nestručni ljudi u savezu, a očigledno nemaju trenersku i stručnu dubinu koju mi imamo. I kada 20 godina tavoriš, a za 20 godina beba postane čovek, onda i klinci nemaju podstrek i idole. Pozivanje na Dražena je uzvišeno, ali nama Sale vodi repku, a pored terena i u uz tim je još 10-15 legendi...

Dušan Nikolić

pre 8 godina

Ljudi moji pa kako je moguce da ovaj tenkre Rudez uopste i igra u NBA? Meni ovo nije jasno - do cega je dosla ta liga da trpe jednog Rudeza!!!!!!!!!!!!!!!!! Ispodprosecan igrac u svim elementima igre

vitez koja

pre 8 godina

Pa i u pravu je, samo sto je Raduljica sve to objasnio, on se namesti, a asistencije samo ulecu, sve sto treba je da zakuca. Ali nazalost ti hrvatski igraci nemaju, a to je - TIMSKI RAD! Opet i taj mora da se namesti.

guja

pre 8 godina

U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...

miša

pre 8 godina

U košarkaškom slengu, za jake i teške centre je naziv drvoseče, dok u odboikaškom za srednjke, obično najviše igrače je naziv kanji.
To so koristi i u jednom i u drugom slučaju, koji sa jednom rečju objasni fizičke osobine i mesto i ulogu u timu.
Ništa nije iz zle namere već iz štosa.

уствари 100%

pre 8 godina

Радуљица би требао да провоза мало Мирка по Шипову у Босанској Крајини одакле води порекло. Чисто да прегледају мало дрвеће, ценим да би Мирко престао са оваквим обраћањем :)

petronijevic mihailo

pre 8 godina

Novosel je poznat po tome sto je tvrdio da su Franjo Arapovic i jos jedan centar Cibone bolji od Divca i Radje.Toliko o strucnosti.

sta osvojiste ovo leto?

pre 8 godina

Boli, aaa? Ako, ako, i treba da boli, sto vise i cesce to bolje, ja vec pomislio vi navikli u zadnje 20 godine. Zao mi samo sto ne prodjoste ove Cehe da vam drvoseca nabije jedno 30 komada!

StarMo

pre 8 godina

sta reci...poprilican nivo nekulture kojom se zapadni susjedi toliko dice i ponose...brkanje baba i zaba, analizira igru svog tima ukazujuci na druge timove i to na pogrdan nacin, ne razumem sta je gospon Mirko hotio ovime reci, ali znam sta je pokazao i rekao o sebi i svojim kvalitetima, kao i sttrucnosti ukazujuci "kako je on prije trilion godina radio", zaboravio je da je Tito umro pre tri´espet godina...

uroš

pre 8 godina

ako im je ovo strucnjak.. onda me ne cudi sto su ispali. . hahahha kao i uvek frustrirajte. . cilic, waterpolo i basket... niko i nista se opet zale.. poljubac onom hrvatu koji nas podrzava..

nele

pre 8 godina

Zloba.
Zavist.
Vidi se sta ga boli.
Uostalom, Radja je za njega rekao da je posle prve Cibonine evro-titule prestao da se usavrsava, tako da nema potrebe slusati ga. Ne zna on sta je moderna kosarka.

Petar Pan

pre 8 godina

Neverovatno! Pa sta god da se dogodi, Hrvati traze nacin da se podsmevaju Srbima! Da li je to moguce da je kompleks tako jak i tako siroko rasprostranjen, po celoj naciji i toliko dubok, tj da od njega pate i oni za koje se kaze da su intelektualci?! Mirko Novosel je kosarkaski strucnjak, vodio je ekipu SFRJ, poslednja osoba za koju bi covek rekao da je iskompleksirana, pa i on?! Raduljica drvoseca je za celu ekipu Hrvatske KOSARKAS! Kada se setim Vrankovica i njegove visine i spretnosti da loptu koja je na obrucu ne ume da gurne u kos?! Pa Arapovica koji je u reketu bio kao meda u kavezu?! Ali hajde da se ostavim toga kakvi su bili njihovi kosarkasi, zelim da se jos jednom osvrnem na kompleks sa pitanjem: DA LI JE TO MOGUCE???

Ajd u zdravlje!

pre 8 godina

Drvoseča je bio Nikša Prkačin, a i takav je bio Medžik za ove današnje kroasane.

A Raduljica je profesor doktor za Prkačina, pa vi vidite...

drvobradi

pre 8 godina

Jos jedna promasena analiza hrvatskih trenera. Problem je u tome sto oni sebe neosnovano smatraju superiornim u odnosu na druge ekipe i zbog takvih iluzija potcenjuju protivnike. Tu iluziju im stvara stampa, okolina i ovakvi treneri. Kada se iluzija rasprsi traze krivce na pogresnom mestu. Kriv mu je NBA sto Rudez za mesec dana ne moze da namesti sut, pa to mogu rekreativci a ne profesionalci. Mi smo pre 7+ godina bili u slicnim problemima ali zahvaljujuci trenerima smo se vratili na pravi put. Sada ubiremo plodove tog rada.
BTW u kom to univerzumu je Tomic bolji centar od Raduljice? Tehnicki jeste bolji, ali je fizicki slabiji, zavisi vise od igre bekova tj pleja i igra sa manje energije od Radulje.

Zoran

pre 8 godina

Kad postoji takav kompleks, pa se spominje Raduljica sta vise da se kaze.

Ali ne brinite, prokletstvo 95' traje samo 100 godina (1/5 vec prosla).

Boki

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se uopste osvrcemo na njih i njihovu kosarku,kad oni pripadaju evropskoj trecoj ligi.
Oni su tacno tamo gde im je mesto i to se nece promeniti ni u narednih 20 godina.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Novosel je s tim hteo da kaže da je Tomić drvo. (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 16. septembar 2015 09:02)

Ha, ha, sjajno! Ja bih bar cutao i pokrio se usima, a ne vredjao igrace vicesampiona sveta koji delju sve redom. Ali, ako ce im biti lakse...

Nikoo

pre 8 godina

Ne bih pominjao iskompleksiranost, oni izgleda pojma nemaju o kosarci. Deset vrhunskih igraca? Realno?
Simon - dobar za fantasy ligu, ako je bas jeftin na pocetku
Tomic - prevara
Ukic - veciti talenat, ne moze da poveze 3 dana treninga
Tomas - malo bolji, steta sto su ga povrede omele
Drejper - salite se?
Rudez - imao manji prosek nego u nba...
Stipcevic - solidan za aba ligu

Nego lepo da poklonite dva ostrva Krisu Polu, da ga naturalizujete. Bez pismenog pleja ste jedva prosli najlasku grupu, nigde dodira sa realnoscu.

Sve neki strucnjaci

pre 8 godina

A niko ne postuje kosarku kao igru, niti igrace, sad kad bolje razmislim bice da su nam ucinili uslugu izlaskom iz Jugoslavije. Sto bi ovakvi pojedinci zauzimali mesto npr. nasem Markovicu, Bogdanovicu, Kalinicu.

DZEJMI ......

pre 8 godina

Da l' ce njima neko konacno da objasni da su oni obicna nula u kosarci , krajnje je vreme , a ne ovako da slusamo razne gluposti od njigovih kvazi strucnjaka....

Wllaxy

pre 8 godina

To "kretensko" pravilo se moralo poštovati odavno, ne samo sad, a ti si Novosel pored kompasa negde usput zaboravio da izanaliziraš i vašu igru protiv Gruzije!

Najlepše je što on kuka zbog toga što je Rudež kasnio na pripreme a to što nama zbog NBA pravila MVP Evrolige uopšte i ne igra na ovom EP.

Marko

pre 8 godina

Valja to shvatiti kao kompliment. Cak i Hrvatski penzioneri ni o cemu drugom ne misle do o nasim kosarkasima i njihovoj sjajnoj igri. Neka samo nastave tako i jedni i drugi, pa na posletku da mogu u Hrvatskoj da urame nas tim, stave sliku na zid, prekrste se i poklone. A sto se Braduljice konkretno tice, imam jedan predlog. Neka gospoja predsednica poruci bronzanu bistu u prirodnoj velicini i njome zameni ovu sto je nedavno izbacila figurom pravog junaka, istinskog majstora, srpskog centra Braduljice!

dag

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

Aladdin Sane

pre 8 godina

Za Razliku od Tomica i Sarica, taj 'drvoseca' zna da se postavi kao pravi centar i da se izbori sa jacim i vecim igracima od sebe. Mi jos dodatno imamo genijalnog Teodosica, koji ce izmedju trojice protivnickih igraca pronaci naseg 'drvosecu'. Razlika izmedju vas i nas je da kod nas bukvalno svaki igrac moze da se istakne na jednoj utakmici. Na primer Kalinic sa zakucavanjem i blokadom, Bogdan sa dve tri trojke, Markovic sa dobrom odbranom i nekom trojkom (kad on pogodi mi ne gubimo) itd.
Vasi 'nositelji' igre se izgube na terenu, niko nece i ne zna da preuzme odgovornost, jednostavno nemaju m**a kako bi moj Cale rekao. Ni Tomic, ni Saric, ni Bogdanovic, a kamoli cuveni 'prvi pik' Hezonja.
Vi iz dva razloga nikad vise nece imati neki uspeh u ovom sportu:
1. losa igra
2. sramno ponasanje 1995, od tad vas prati nesreca i neka jos mnogo
decenija traje

Ipak, nekako sam 'navijao' za vas protiv Ceha da bi vas razbili kao u Vaterpolo-finalu.

Istina

pre 8 godina

Ok covek se malo zaleteo pa lupio. To sto drvoseca daje 20 poena, a njegovi ne mogu kos da pogode vise govori o njegovima nego o Raduljici... Mozda, ali mozda je u pitanju to da Srbija ima tim gde svako zna sta mu je uloga i spram toga doprinosi, a mozda Hrvati nemaju bas to. Ne mozes ti očekivati da samo skupiš na gomilu kvalitetne igrace i da oni donesu rezultat sami od sebe...

Wllaxy

pre 8 godina

Kako bi samo taj "drvoseča" Raduljica posložio sve vaše centre - ko metar drva, a okolo bi ostali samo panjevi, mada vam oni ni sad ne manjkaju!

ice9

pre 8 godina

Тамо неки Радуљица је у четвртфиналу господо, а ви јесте стигли дома? Извињавам се због ћирилице не знам хоће ли комшије бити писмене да прочитају коментар пошто знам да их много интересују наши портали, и није 20 него 27!

ilke

pre 8 godina

Njih vise boli sto je Srbija ispred njih nego sopstveni neuspeh, inace zbog cega bi iko normalan silazio sa pobednickog postolja. Zbog toga malo malo pa eto njih u nasem dvoristu. Cudio sam se otkud tolika promaja u glavi onom malom Saricu i Hezonji, medjutim kada vidim sta pricaju njihove legende, bolje neka se pripreme na jos koju deceniju posta.

Deki

pre 8 godina

Kad pročitam ovakav komentar čoveka koji ipak važi za neku veličinu u Hrvatskoj, onda mi je jasno zašto već 20 godina nisu na pobedničkim postoljima. Oni uopšte ne shvataju suštinu, ali dobro, ko sam ja da im pričam.

goran

pre 8 godina

vasi decki igraju neku galakticku kosarku sa galaktickim timovima i tamo su verovatno najbolji sve same zvezde pa ovde kad dodju tek uce da gadjaju na kos zato nemogu da pogode treba im jos 10 godina da nauce da igraju. evo drvoseca drzi casove privatno pa se javite 063745....

zvrk

pre 8 godina

Kompleksaska nacija generalno!!! Oni su sjajni, najbolji fenomenalni, svi ostali su ispod njih, ali kad treba to i da pokazu, uuuu onda puf, vidi cuda, nema nista od toga!!! Kako ga nije sramota da stavlja nase momke u iati kosa sa njihovim.

mrmlj

pre 8 godina

ako reprezentativci moraju da im vezbaju skok-sut na pripremama onda ne da nije cudo sto su ih cesi izbacili vec je cudo sto su uopste dosli do ceha. NBA igraci imaju obavezu da odrzavaju formu i van sezone i to sto se nisu pojavili na pripremama nikako ne znaci da su na prvenstvo dosli nespremni. cak je verovatno da su dosli spremniji nego oni koji bi ovom majstoru vezbali skok-sut po ceo dan.

Građanin

pre 8 godina

Definitivno Hrvati imaju komplekse I to sami svakodnevno pokazuju. Ne bave se svojom mukom već uvek moraju da vređaju I omalovažavaju bolje od sebe. Tomić je vrh a Raduljica drvoseča? "idite vi kući tako lipi sjajni i bajni" a mi drvoseče idemo na zlato!

redneck

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da na sledeću utakmicu dođe obučen u farmerke i crvenu kariranu flanelsku košulju, sa žutim šlemom na glavi i igračkom - motornom testerom (pošto mu neće dati da nosi sekiru), a na leđima transparent, BOK NOVOSEL.

FilipS

pre 8 godina

Da, da. NBA starovi Hrvati. Nisam kosarkaski stručnjak ali trenirao sam kosarku 4-5god a pratim je celi zivot pa mogu nesto da prokomentarišem. NBA igrac ne znaci i Evropski All-Star. Imate brdo igrača u NBA koji su samo tu da popune roster. Taj Rudež recimo ima jako dobar marketing (ne znam kako, mozda je Mamić u pitanju), a mozda je za nijasnu bolji od Marka Kešelja. Ne mislim o Marku ništa loše ali da se neko bori za evropski ugovor u Megi, a neko ima garatovanu trogodisnji milionsku platu u NBA. Da ne spominjem Hezonju i Sarica, momci su fenomenalni u svojim godištima ali su realno cist prosek u seniorskoj kosarci u ovom trenutku. Ni jedan ni drugi nisu imali glavne uloge u svojim timovima. Saric 3 ili 4 igrač Efesa, Hezonja 7-8 Barse. Pravi problem je pley. Nemaju ga, a nemaju ni centra razbijaca. Koji ce sam kreirati svoje koseve. Onaj koji je trebao biti nosioc se povredio i onda su svi hteli loptu u svojim rukama da se dokazu, pa je iskocio jedan Simon koji je realno pre prvenstva trebao da predstavlja snagu sa klupe sa 8-10ppg. Poremetila se hemija koju trener nije znao da kontoliše.
A kod nas je sasvim druga situacija, ono sto me oduševljava je da svako zna svoju rolu. Pa Gagi i Simon ulete i poginu za ekipu, Sale ih promeni posle samo 2min na parketu, a oni su zadovljni jer su mogli da pruze nesto svom timu. A Novosel je omatoreo pa ne vidi dalje od nosa, puni su zlobe i sujete jer nam stalno gledaju u leđa.

DZEJMI ......

pre 8 godina

Da l' ce njima neko konacno da objasni da su oni obicna nula u kosarci , krajnje je vreme , a ne ovako da slusamo razne gluposti od njigovih kvazi strucnjaka....

Deki

pre 8 godina

Kad pročitam ovakav komentar čoveka koji ipak važi za neku veličinu u Hrvatskoj, onda mi je jasno zašto već 20 godina nisu na pobedničkim postoljima. Oni uopšte ne shvataju suštinu, ali dobro, ko sam ja da im pričam.

Aladdin Sane

pre 8 godina

Za Razliku od Tomica i Sarica, taj 'drvoseca' zna da se postavi kao pravi centar i da se izbori sa jacim i vecim igracima od sebe. Mi jos dodatno imamo genijalnog Teodosica, koji ce izmedju trojice protivnickih igraca pronaci naseg 'drvosecu'. Razlika izmedju vas i nas je da kod nas bukvalno svaki igrac moze da se istakne na jednoj utakmici. Na primer Kalinic sa zakucavanjem i blokadom, Bogdan sa dve tri trojke, Markovic sa dobrom odbranom i nekom trojkom (kad on pogodi mi ne gubimo) itd.
Vasi 'nositelji' igre se izgube na terenu, niko nece i ne zna da preuzme odgovornost, jednostavno nemaju m**a kako bi moj Cale rekao. Ni Tomic, ni Saric, ni Bogdanovic, a kamoli cuveni 'prvi pik' Hezonja.
Vi iz dva razloga nikad vise nece imati neki uspeh u ovom sportu:
1. losa igra
2. sramno ponasanje 1995, od tad vas prati nesreca i neka jos mnogo
decenija traje

Ipak, nekako sam 'navijao' za vas protiv Ceha da bi vas razbili kao u Vaterpolo-finalu.

petronijevic mihailo

pre 8 godina

Novosel je poznat po tome sto je tvrdio da su Franjo Arapovic i jos jedan centar Cibone bolji od Divca i Radje.Toliko o strucnosti.

peruzzi

pre 8 godina

Kojih bre 10 vrhunskih igraca imate? Da vam nije Krune Simona bilo ne bi ni grupu prosli.Molim b92 da ovakve kretenske izjave ne objavljuju u rublici eurobasket.

drvobradi

pre 8 godina

Jos jedna promasena analiza hrvatskih trenera. Problem je u tome sto oni sebe neosnovano smatraju superiornim u odnosu na druge ekipe i zbog takvih iluzija potcenjuju protivnike. Tu iluziju im stvara stampa, okolina i ovakvi treneri. Kada se iluzija rasprsi traze krivce na pogresnom mestu. Kriv mu je NBA sto Rudez za mesec dana ne moze da namesti sut, pa to mogu rekreativci a ne profesionalci. Mi smo pre 7+ godina bili u slicnim problemima ali zahvaljujuci trenerima smo se vratili na pravi put. Sada ubiremo plodove tog rada.
BTW u kom to univerzumu je Tomic bolji centar od Raduljice? Tehnicki jeste bolji, ali je fizicki slabiji, zavisi vise od igre bekova tj pleja i igra sa manje energije od Radulje.

ilke

pre 8 godina

Njih vise boli sto je Srbija ispred njih nego sopstveni neuspeh, inace zbog cega bi iko normalan silazio sa pobednickog postolja. Zbog toga malo malo pa eto njih u nasem dvoristu. Cudio sam se otkud tolika promaja u glavi onom malom Saricu i Hezonji, medjutim kada vidim sta pricaju njihove legende, bolje neka se pripreme na jos koju deceniju posta.

Wllaxy

pre 8 godina

To "kretensko" pravilo se moralo poštovati odavno, ne samo sad, a ti si Novosel pored kompasa negde usput zaboravio da izanaliziraš i vašu igru protiv Gruzije!

Najlepše je što on kuka zbog toga što je Rudež kasnio na pripreme a to što nama zbog NBA pravila MVP Evrolige uopšte i ne igra na ovom EP.

nele

pre 8 godina

Zloba.
Zavist.
Vidi se sta ga boli.
Uostalom, Radja je za njega rekao da je posle prve Cibonine evro-titule prestao da se usavrsava, tako da nema potrebe slusati ga. Ne zna on sta je moderna kosarka.

Marko

pre 8 godina

Valja to shvatiti kao kompliment. Cak i Hrvatski penzioneri ni o cemu drugom ne misle do o nasim kosarkasima i njihovoj sjajnoj igri. Neka samo nastave tako i jedni i drugi, pa na posletku da mogu u Hrvatskoj da urame nas tim, stave sliku na zid, prekrste se i poklone. A sto se Braduljice konkretno tice, imam jedan predlog. Neka gospoja predsednica poruci bronzanu bistu u prirodnoj velicini i njome zameni ovu sto je nedavno izbacila figurom pravog junaka, istinskog majstora, srpskog centra Braduljice!

rex

pre 8 godina

Možda i ima istine u tom da je Braduljica drvoseča, al su isto tako njihovi igrali ko balvani ;) pa nije ni čudo što su ih Česi iscepali za ogrev

ice9

pre 8 godina

Тамо неки Радуљица је у четвртфиналу господо, а ви јесте стигли дома? Извињавам се због ћирилице не знам хоће ли комшије бити писмене да прочитају коментар пошто знам да их много интересују наши портали, и није 20 него 27!

Petar Pan

pre 8 godina

Neverovatno! Pa sta god da se dogodi, Hrvati traze nacin da se podsmevaju Srbima! Da li je to moguce da je kompleks tako jak i tako siroko rasprostranjen, po celoj naciji i toliko dubok, tj da od njega pate i oni za koje se kaze da su intelektualci?! Mirko Novosel je kosarkaski strucnjak, vodio je ekipu SFRJ, poslednja osoba za koju bi covek rekao da je iskompleksirana, pa i on?! Raduljica drvoseca je za celu ekipu Hrvatske KOSARKAS! Kada se setim Vrankovica i njegove visine i spretnosti da loptu koja je na obrucu ne ume da gurne u kos?! Pa Arapovica koji je u reketu bio kao meda u kavezu?! Ali hajde da se ostavim toga kakvi su bili njihovi kosarkasi, zelim da se jos jednom osvrnem na kompleks sa pitanjem: DA LI JE TO MOGUCE???

Sve neki strucnjaci

pre 8 godina

A niko ne postuje kosarku kao igru, niti igrace, sad kad bolje razmislim bice da su nam ucinili uslugu izlaskom iz Jugoslavije. Sto bi ovakvi pojedinci zauzimali mesto npr. nasem Markovicu, Bogdanovicu, Kalinicu.

Građanin

pre 8 godina

Definitivno Hrvati imaju komplekse I to sami svakodnevno pokazuju. Ne bave se svojom mukom već uvek moraju da vređaju I omalovažavaju bolje od sebe. Tomić je vrh a Raduljica drvoseča? "idite vi kući tako lipi sjajni i bajni" a mi drvoseče idemo na zlato!

StarMo

pre 8 godina

sta reci...poprilican nivo nekulture kojom se zapadni susjedi toliko dice i ponose...brkanje baba i zaba, analizira igru svog tima ukazujuci na druge timove i to na pogrdan nacin, ne razumem sta je gospon Mirko hotio ovime reci, ali znam sta je pokazao i rekao o sebi i svojim kvalitetima, kao i sttrucnosti ukazujuci "kako je on prije trilion godina radio", zaboravio je da je Tito umro pre tri´espet godina...

Wllaxy

pre 8 godina

Kako bi samo taj "drvoseča" Raduljica posložio sve vaše centre - ko metar drva, a okolo bi ostali samo panjevi, mada vam oni ni sad ne manjkaju!

Nikoo

pre 8 godina

Ne bih pominjao iskompleksiranost, oni izgleda pojma nemaju o kosarci. Deset vrhunskih igraca? Realno?
Simon - dobar za fantasy ligu, ako je bas jeftin na pocetku
Tomic - prevara
Ukic - veciti talenat, ne moze da poveze 3 dana treninga
Tomas - malo bolji, steta sto su ga povrede omele
Drejper - salite se?
Rudez - imao manji prosek nego u nba...
Stipcevic - solidan za aba ligu

Nego lepo da poklonite dva ostrva Krisu Polu, da ga naturalizujete. Bez pismenog pleja ste jedva prosli najlasku grupu, nigde dodira sa realnoscu.

mrmlj

pre 8 godina

ako reprezentativci moraju da im vezbaju skok-sut na pripremama onda ne da nije cudo sto su ih cesi izbacili vec je cudo sto su uopste dosli do ceha. NBA igraci imaju obavezu da odrzavaju formu i van sezone i to sto se nisu pojavili na pripremama nikako ne znaci da su na prvenstvo dosli nespremni. cak je verovatno da su dosli spremniji nego oni koji bi ovom majstoru vezbali skok-sut po ceo dan.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Novosel je s tim hteo da kaže da je Tomić drvo. (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 16. septembar 2015 09:02)

Ha, ha, sjajno! Ja bih bar cutao i pokrio se usima, a ne vredjao igrace vicesampiona sveta koji delju sve redom. Ali, ako ce im biti lakse...

Doosh

pre 8 godina

Ajme mene, kak ste kroasani zajedljivi. Šteta što nismo igrali ovo četvrtfinale. Imao bih mnogo manje brige nego sa Češkom. Drvoseča!? Retko dobar dečko, jeste Grobar, ali jedna je reprezentacija. Braaaaaaaaduljicaaaaaaaaaaaa

uroš

pre 8 godina

ako im je ovo strucnjak.. onda me ne cudi sto su ispali. . hahahha kao i uvek frustrirajte. . cilic, waterpolo i basket... niko i nista se opet zale.. poljubac onom hrvatu koji nas podrzava..

zvrk

pre 8 godina

Kompleksaska nacija generalno!!! Oni su sjajni, najbolji fenomenalni, svi ostali su ispod njih, ali kad treba to i da pokazu, uuuu onda puf, vidi cuda, nema nista od toga!!! Kako ga nije sramota da stavlja nase momke u iati kosa sa njihovim.

milan

pre 8 godina

Lepo rekose na Njuz netu Hrvati mole Grke da ponovo organizuju Euro 95 i da se vrate na postolje. Godinama su toliko jadni da im samo ostaje da vredjaju nas i gledaju svoju nemoc.

zuba

pre 8 godina

Neka je i drvoseča, ali je naš i volimo ga. A ti vređaj, kada ti ništa drugo nije i preostalo. Plači i gledaj drvoseču kako to radi za razliku od manekena tvoje reprezentacije, koji bi hteli leba preko pogače. Morate da se nacepate drva i drva da bi bili šampioni, a Raduljici možete samo da se divite. Žao mi je što se nismo sreli danas pa da zaplačete od muke. Bila bi to sjajna utakmica ali bi sigurno Raduljica i svi ostali bili na nivou i pobedili sa minimum 15 koševa razlike. Realno je Hrvatska loša, jer se prvenstvo ne dobija sjajno odigranom jednom utakmicom. Lep pozdrav iz Novog Sada

Boki

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se uopste osvrcemo na njih i njihovu kosarku,kad oni pripadaju evropskoj trecoj ligi.
Oni su tacno tamo gde im je mesto i to se nece promeniti ni u narednih 20 godina.

sta osvojiste ovo leto?

pre 8 godina

Boli, aaa? Ako, ako, i treba da boli, sto vise i cesce to bolje, ja vec pomislio vi navikli u zadnje 20 godine. Zao mi samo sto ne prodjoste ove Cehe da vam drvoseca nabije jedno 30 komada!

NemanjaVac8

pre 8 godina

Pljuvači po Novoselu, ne pljuju Novosela prvi. Prvi je pljunuo i to onako malograđanski. Raduljica je prošao sve reprezentativne kategorije i ima 6 medalja od toga 4 zlatne i 2 srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije, gde je bio važan igrač. Bio je prvak Srbije, osvajač nacionalnog kupa i jedan od najbitnijih igrača tog tima. Igrao je NBA ligu, kulturan je i vaspitan momak. Drvoseče u prenesenom značenju (ne bukvalnom) su: neznalice, nevaspitani dripci, fizikalci sa katastrofalnom tehnikom, katastrofalnim šutem, katastrofalnim izvođenjem slobodnih bacanje isl. Šta koči Novosela da preuzme reprezentaciju Hrvatske i od drvoseča napravi igrače koji ubacuju po 20 poena i donose medalje Hrvatskoj.

goran

pre 8 godina

vasi decki igraju neku galakticku kosarku sa galaktickim timovima i tamo su verovatno najbolji sve same zvezde pa ovde kad dodju tek uce da gadjaju na kos zato nemogu da pogode treba im jos 10 godina da nauce da igraju. evo drvoseca drzi casove privatno pa se javite 063745....

dejanddddd

pre 8 godina

Moze Novosel da prica sta hoce, ali oni nemaju tako dobre igrace kako misle da imaju, kakvih 10 vrhunskih igraca mozda dvojca o ekipi da ne pricam.

vitez koja

pre 8 godina

Pa i u pravu je, samo sto je Raduljica sve to objasnio, on se namesti, a asistencije samo ulecu, sve sto treba je da zakuca. Ali nazalost ti hrvatski igraci nemaju, a to je - TIMSKI RAD! Opet i taj mora da se namesti.

Zoran

pre 8 godina

Kad postoji takav kompleks, pa se spominje Raduljica sta vise da se kaze.

Ali ne brinite, prokletstvo 95' traje samo 100 godina (1/5 vec prosla).

Istina

pre 8 godina

Ok covek se malo zaleteo pa lupio. To sto drvoseca daje 20 poena, a njegovi ne mogu kos da pogode vise govori o njegovima nego o Raduljici... Mozda, ali mozda je u pitanju to da Srbija ima tim gde svako zna sta mu je uloga i spram toga doprinosi, a mozda Hrvati nemaju bas to. Ne mozes ti očekivati da samo skupiš na gomilu kvalitetne igrace i da oni donesu rezultat sami od sebe...

tadijazg

pre 8 godina

Evo jedna informacija za navijače Partizana. Dalipagić je dosta kasno počeo igrati košarku i Novosel ga ode pogledati. Vrati se u Zagreb i veli pa to je neki dizač utega. Hahahaha eto toliko o njemu.

dag

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

Dušan Nikolić

pre 8 godina

Ljudi moji pa kako je moguce da ovaj tenkre Rudez uopste i igra u NBA? Meni ovo nije jasno - do cega je dosla ta liga da trpe jednog Rudeza!!!!!!!!!!!!!!!!! Ispodprosecan igrac u svim elementima igre

Simon

pre 8 godina

Ma i nije neki problem i da kaže "drvoseča Raduljica" - ali "tamo neki" već jeste. Novosela je Žeravica tu i tamo mogao da nauči, po zadatku, ponešto o košarci ali o kulturi i sportskom vladanju nije imao časove. OK Novosel - najbolji ste, Tomić je zapravo NBA car, vi ste osvojili ovo EP, ma šta EP i svetsko ste osvojili, Srbija nema pojma, sve tamo neke drvoseče- za razliku od vaših prepametnih, prelepih, presnalažljivih, prenepogrešivih... ali eto bez dobrih priprema i trenera, šampiona. Novosela za selektora birajte komšije, prepametan lik, prerealan...

egil vangen

pre 8 godina

Vi sto branite Novosela pogledajte sta je rekao 2013. kad smo ih dobili u pripremama 17 razlike. "Srbija nema talentiranih igraca osim Krstica i trebalo bi da ih dobijemo svaki put". I posle srebra na SP on opet ne staje sa omalovazavanjem nase reprezentacije. Do sad je bar dosledan ako nista drugo ali da vidimo sta ce reci nakon EP...

deki

pre 8 godina

Postovani gospodine Mirko zeleo bih da vas obavestim da ovo nije prvenstvo u obaranju balvana vec evropsko prvenstvo u kosarci a ako je na njemu i bilo nekih drvoseca verujte mi oni su vec otisli kuci hvala.

guja

pre 8 godina

U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Raduljica, drvoseca?? Raduljica nije najbolji tehnicar medju centrima, ali sjajno cita igru, jer je razume i decko je kosarkaski veoma inteligentan. U igri dva na dva razbija i tu je njegova prednost. Snaga pod kosem, gradjenje takodje. Nije on centar koji ce sutirati za tri kao Gasol jer su njemu lopte potrebne pod kosem Novoselcicu. Tu Raduljator lomi i tu mu retki mogu da pariraju. Kada budete shvatili da niste bolji od drugih, postovacete povremene uspehe.

FILIP

pre 8 godina

Sramno je za kosarku da se Tomic smatra ozbiljnim centrom, covjek ima 20 kila sa krevetom i izuzetno je slabasan, Raduljica je napredovao u NBA bez obzira sto nije mnogo igrao, Raduljica je bolji igrac.

I feel devotion

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)
'Ajde i ja da se donekle slozim sa oba komentara, ali ako neko kaze ''tamo neki...'' , onda verovatno i nije to bas toliko pozitivno!

уствари 100%

pre 8 godina

Радуљица би требао да провоза мало Мирка по Шипову у Босанској Крајини одакле води порекло. Чисто да прегледају мало дрвеће, ценим да би Мирко престао са оваквим обраћањем :)

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Velikom igracu Rudezu smeta pravilo NBA lige ali malim igracima Gasolu,Parkeru,Italijanima,ne smeta da daju 15-20 kosa po utakmici??Auuu kakav strucnjak!!

glas za drvosječu

pre 8 godina

Kaj se vi Srbi date navuč na budalaštinu.Novosel je na "kvasini",a repka u banani...Niti mi podcjenjujemo (mislim na narod) srpsku košarku,niti je Novosel glasnogovornik hrvatskog javnog mijenja.Super mi je to kad netko nešto kaže,odma su svi takvi,onakvi...to im je u genima..Ja sam Hrvat,prvi sused ,vrata do mojih Srbin.Jednako s njim i njegovom familijom pričamo od 83,91,2001,2015...u uvijek smo jedni drugima pomagali.Tko je čovjek,čovjek je.Srbija je najviše pokazala do sad na prvenstvu,po meni polufinala je najmanje što ta ekipa zaslužila,treba i malo sreće pa nek im je sa srećom.

p.s. meni Raduljica najsimpatičniji lik u vašoj repki baš zbog pojave.

veliki strumf

pre 8 godina

Radulja drvoseca, a u reprezentaciji Hrvatske 12 balvana. Zato nisu ni smeli na crtu Srbiji i nasim drvosecama, kompleksasi bedni.

zrakomlat

pre 8 godina

jedino što mene čudi ovde je da hrvati nemaju svoju neku izmišljenu reč za drvoseču. npr. florosatirač il kako oni to već lepo smisle.

realan susjed

pre 8 godina

Ma pustite Novosela, o'šo davno na kvasinu.
Raduljica je izdominirao protiv Finaca i držao vas u igri
kad nije išao šut. Ja bih rado vidio jednog takvog 'drvosječu' u ekipi Hrvatske. Izmišljamo toplu vodu već 20 godina igrajući bez pravog centra i živeći od šuta izvana,
a zna se kako to završi kad šut stane. Sve veliki ovi naši 'stručnjaci' kad i slijepac vidi gdje je problem.
Pozdrav i sretno protiv Čeha, pa Talijana i na kraju Francuza za zlato. Navijam za vas jer odlično igrate, imate
timski duh i pošten odnos prema sportu i suparnicima. Sve se to na kraju vrati.

Goran

pre 8 godina

Pa možda je upravo problem NBA gde hrvatski košarkaši (kao i srpski) odlaze da greju klupu, umestondanu evropskim klubovima igraju. Drvoseča je to shvatio na vreme pa zato i ubacuje

Kaka

pre 8 godina

Zasto uopšte obraćamo pažnju na izjave hrvatskih kosarkaskih "stručnjaka"!? To je zemlja koja 20 godina nije osvojila medalju, znaci nisu kompenentni da komentarišu košarku uopšte, a jos manje da se dotiču reprezentacije Srbije.

Istina

pre 8 godina

Ko je ovaj anonimus,pored toliko nasih legendi, trebamo komentarisati ovu neostvarenu pojavu. A i uostalom i vrapci na grani znaju koliki kompleks hrvati gaje prema nama. Klasika.

Mare

pre 8 godina

Tja. Tog Raduljicu su i ovde svi posle prve utakmice zvali drvosecom koji cele godine nije igrao kosarku. Pricali su svi kako imamo najslabije centre na takmicenju.
Kad sam video da mu Djordjevic daje dosta minuta, ukapirao sam da veruje u njega i bio sam siguran da ce on proraditi u 4-5. utakmici.
Bradulja je proradio vec u trecoj. Sve je bilo na mestu. Njega nije selektovao Zika Obretkovic, nego Aleksandar Sasa Djordjevic.
Da, bilo bi mnogo bolje da u timu imamo i Bobija da delje drva sa Raduljicom, ali eto, zbog tog NBA ga nemamo...

goga

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost

zoran

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!
(Kol, 16. septembar 2015 11:05)

Hrvati su DOBILI državu koji NIKLAD nisu imali i to, pre svega, zahvaljujući pogibiji 1,5 miliona Srba u Velikom ratu. I za to što su dobili, diskutabilno je koliko ZAISTA imaju???

A što se Novosela i njegove izjave senilnog matorca tiče, po njemu je onda i V. Divac "drvoseča" a isti je jedan od najvećih košarkaša u istoriji svetske košarke. Tako da, ne uzimajte Novoselu za zlo... Kaže se: "Mladost ludost, starost blesavost". Ja kad zvem moju tetku po ocu koja je sličnih godina kao Novosel, mi se slatko ispričamo o svemu i svačemu a ona mi na kraju skoro uvek kaže: " Hajd' pa pozdravi tatu i mamu" a moji umrli pre 15 godina...

Beobrad

pre 8 godina

Samo neuk trener moze tako nesto da izjavi, a posto svi znamo da Novosel zna trenerski posao, ostaje zloba i namerno pljuvanje srpskog igraca!

Zlatko

pre 8 godina

Ja razumem da nasi nisu igrali 2-3 dana pa je ljudima postalo dosadno u iscekivanju utakmice, ali...
Neki lik izjavi kako mi nemamo nikog sem Tea i malog Bjelice, mi naguramo 200 komentara.
Novosel sad izjavi ovo, trenutno 150 komentara.
Ovakve izjave od predstavnika nacije koja nema uspeha u ovom sportu su nepotrebne na srpskom portalu, pogotovo sto nam njihova ekipa nije protivnik. A ako su vec osvanule, treba potpuno da ih ignorisemo. Neka lupetaju do mile volje.

Bob Rok

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

Huevos De Oro

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...

Vi, Oni....

pre 8 godina

"Mi smo njih na putu do prvog evropskog zlata pobedili u polufinalu. Znali smo i mi, ma koliko jaki bili, izgubiti od njih“, zaključio je Novosel"
Čekaj malo, koji to mi?

ćiro

pre 8 godina

Novosel....da ti objasnim par elementarnih sportskih pravila. Da bi osvajao medalje u nekom sportu i bio vrhunski najpre treba da postujes taj sport i da postujes protivnike. To je prva i osnovna stvar. Posle se razgovara o taktici i o igracima. A da ne postujete ni sport, ni protivnike lepo ste pokazali 1995-e, tako da vam je moj savet komsije, ako hocete da vam bude bolje u narednim godinama, skupite celu repku i strucni stab pa u nedelju svi lepo pevate Boze pravde dok "drvoseca" i Simon mlate peharom na postolju!!!

Džoni

pre 8 godina

Raduljica kao pojava deluje kao drvoseča ali je po mom mišljenju i premekan za teškog centra jer bi uz ulaganje malo više snage i agresivnosti bio bar duplo bolji, ali jednostavno to neko ima u karakteru ili nema a Radulja je naš dobroćudni div i samo neka nastavi da trpa i zatrpava pa neka ga zovu kako god hoće ako im je tako lakše!

valencia1972@gmail.com

pre 8 godina

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)



Košarkom se u profesionalnom (i poluprofesionalnom, jer Srbija) smislu bavim već dvadeset godina, i u životu nisam čuo da je neko upotrebio termin "drvoseča" u pozitivnom smislu. Tim imenom se maliciozno nazivaju teški, tromi igrači koji nemaju ni tehniku ni smisla za igru, i koji i odbranu i napad igraju koristeći čistu neartikulisanu silu. Na to je i Novosel pokušao da aludira jer bože moj, po njemu je Raduljica spor i siledžijski igrač, dok je Tomić čista poezija u reketu.

Još ćeš reći da se "indijancima" nazivaju vrsni i vešti trojkaši, a ne limitirani igrači koji se isključivo udaju u (loše izgrađene) šuteve spolja.

MILOJICA SRBIN

pre 8 godina

Nismo mi krivi sto bi njihov prvi centar mogao da bude idealno pojacanje nasoj zenskoj kosarkaskoj reprezentaciji kojoj fali prostojni igrac na toj poziciji.Tomic bi se tu idealno uklopio.

Petar Pan

pre 8 godina

I jos nesto kao dokaz onome sto sam vec pisao o tome koliko su Hrvati optereceni Srbima: imali smo i mi svoje lose dane a i godine u kosarci, koliko juce jos. Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom? Ne, svi su se okrenuli sebi, nama, nasim igracima i tome kako popraviti trenutno stanje. I to je sve! Ni H o Hrvatima! Sta li sada hoce sa ovime susjedi? Ratko Rudic bi sada trebao da nesto kaze o srpskim vaterpolistima? Ako vec nije...

Stefan

pre 8 godina

Taj "drvoseca" Raduljica, ne igra kosarku godinu dana i onda dodje i da 27 poena u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva. Mislite o tome..

m.

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goga, 16. septembar 2015 09:53)

Mada za kosmos postoji sumnja . . . .

munz

pre 8 godina

Najbolju dijagnozu hrvatske košarke je dao Dino Rađa - imate članak na Indexu... Prosto, Hrvati su u košarci negde gde smo mi s rukometom i gde smo skoro završili s našom košarkom - zaboravljamo da smo 4-5 godina potpuno propali, bljesnuli 2009. i 2010, pa se ozbiljno blamirali 2011. i 2013, nije nas bilo na Olimpijadama... Hrvati, kao i Srbi, imaju ozbiljne komplekse kao narod, kompleksi su slični, ali nisu isti. Furanje neke veličine je kod njih posebno izraženo i ja nisam mogao da verujem da njihovi mediji kuju u mega-zvezde Hezonju, Simona, Tomića, Sladoleda Roko Lenija i sl. Pa njihove izjave o ratnim bitkama, na koga će u polufinalu... Naduvana priča od početka. Hemiju su u poslednjih 20 godina imali na svega 2-3 prvenstva na kojima su bili (uklj. generaciju sa Giričekom koja je 2005. u Beogradu odrana od sudija u četvrtfinalu, a većina Srbalja navijala bedasto za Špance)... Nestručni ljudi u savezu, a očigledno nemaju trenersku i stručnu dubinu koju mi imamo. I kada 20 godina tavoriš, a za 20 godina beba postane čovek, onda i klinci nemaju podstrek i idole. Pozivanje na Dražena je uzvišeno, ali nama Sale vodi repku, a pored terena i u uz tim je još 10-15 legendi...

Vz

pre 8 godina

Ako, neka pljuje. Kompleksas. Oni su ispali, a mi smo i dalje tu. Nek je i najgori drvoseca, ima Tea i ekipu oko sebe da igraju za njega ;) a ovi nek se busaju svojom cetvrtinom NBA tima xD

Ajd u zdravlje!

pre 8 godina

Drvoseča je bio Nikša Prkačin, a i takav je bio Medžik za ove današnje kroasane.

A Raduljica je profesor doktor za Prkačina, pa vi vidite...

nikol dz femija

pre 8 godina

VOLIM RADULJICU i tetovažu DRAŽE.

Neka je Raduljica živ i zdrav i neka ga sreća prati pa da ga izaberu i za najboljeg centra.

bahati komentator

pre 8 godina

Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom?
(Petar Pan, 16. septembar 2015 11:15)

Zasto bi Duda Ivkovic pricao kako je Arapovic drvoseca, kad ga je on i zvao u reprezentaciju!? (Olimpijada 1988) A naravno da je Arapovic bio klasicni drvoseca! Zato ga je, uostalom, Ivkovic i zvao.

debla

pre 8 godina

Posle debakla Hrvati najviše polemišu o Tomiću, o tome kako bolje igra u Španiji nego za reprezentaciju. Tomić je igrač sa izrazito slabom defanzivom, a u napadu ne ume sam da kreira situaciju nego zavisi od igre celog tima. Dobro prati kretanje lopte i ima meku ruku, ali u statičnom napadu kakav su demonstrirali Hrvati on se ne snalazi. Bilan je kvalitetniji centar od Tomića jer je čvršći i ne pametuje puno. Raduljica i Kuzmić sigurno bolji od hrvatskih centara. Biće i Milutinov naredne sezone nakon Olimpijakosa. I stari dobri Štimara je korisniji jer je borben i dobar 2na2 igrač. Dakle taj Tomić ne bi kod Djordjevića prošao u 12.

Željko

pre 8 godina

Drvoseča Raduljica bi u Barseloni davao više pona nego Tomić. Tamo je lako davati poene, bato moj, kad imašvisinu i onake saigrače. Ne teba ti neko specijalno košarkaško umeće koga Tomić, ruku na srce, ni nema. Solidan centar i ništa više. U svakom slučaju, nije Nenad Krstić.

robin hud

pre 8 godina

Pa da, drvoseča koji bi poobarao sve vaše reprezetativne (H)hrvatske balvane, samo da ste uspeli stići do nas.
To je mislio doajen Jugoslovenske košarke, niste dobro razumeli.

ELOrated

pre 8 godina

@guja

"... *a tamo neki* drvoseča Raduljica daje preko 20 poena..."

Ne treba se preterano praviti pametan i kul i nalaziti na silu alternativno znacenje inace jasnim recima. Dovoljno je da obratis paznju na naznacene reci "a tamo neki" (jasno ti je koja je upotreba tog izraza) pa da bude sasvim jasno da se radi o zelji za omalovazavanjem. Sama kvalifikacija "drvoseca" uopste nije relevantna...

Nemanja

pre 8 godina

Novosel...klasican predstavnik "u moje vreme" ekipe....daj bre covece,nadji posao,setaj unucice....to sto si ti igrao i trenirao 1935. godine nije isti sport...

Boske

pre 8 godina

Hrvati osvojili evropsko zlato?! U mojih pola vijeka postojanja i u kosarci sigurno ne. A tesko da ce se to desiti i u drugoj polovini.

ma to ja onako...

pre 8 godina

Ako Hrvati žele da jednog dana igraju košarku, treba svoje pionire da šalju u Srbiju na stasavanje. Možda bi i pokupili nešto stava i duha.

Nolan

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da spremi majicu sa natpisom tipa "možda sam drvoseča ali neki su balvani" i obuče je (ako doguramo) u nedelju...

blinki

pre 8 godina

Sta pominje Rudeza, covek nije klasa,sasvim prosecan igrac, i Perkins je prosle sezone bio startni centar u Oklahomi a ne zna po ulici da hoda, Milutinov pa i taj njihov Tomic su za njega igracine.Toliko godina u kosarci a covek mlati ko otvoren prozor, nba nije bauk, ima mnogo losih igraca u Americkoj ligi, kao i u svakoj drugoj. Mi smo imali velicine u nba, igrace koji su igrali po 30+ min i bili nosioci igre ili jako vazni u rotaciji, Stojakovic i Divac u Sakramentu, Drobnjak i Atlanti, Radmanovic i Sijetlu, Jaric u Klipersima,Cabarkapa u Golden S ali smo imali i Evropske igrace koji su bili velicine, Bodiroga, Gurovic, u to vreme Vujanic....i td... Ali mi smo to vreme iskoristili, bili smo apsolutni Svetski i Evropski prvaci a oni se nesto loze a nema ih na kosarkaskoj mapi od kako su se odcepili

о шонеси

pre 8 godina

Радуља дрвосеча-европско и светско сребро
Томић уметник-продај га ако хоћеш нешто да освојиш

stefan

pre 8 godina

Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Mirko Novosel... Novosel je jedan od najvecih trenera Evrope svih vremena, ali njegovu starost koriste ovi pajaci iz HKS i brukaju ga. Pune ga mrznjom i koriste da zataskaju sopstveni neuspeh.

Kol

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!

jovann

pre 8 godina

mislim da je najveci problem kod hrvata sto nemogu da prihvate da nemaju nikakav znacaj u kosarci,da sebe precenjuju i da su im igraci prosek i nista vise.to se vidi i po tome da ovaj novosel izjavljuje da hrvatska ima 10 odlicnih igraca. dok je bila sfrj to je bila sila u kosarci.kada se sfrj raspala jedna rep.(srbija) je nastavljala sa uspesima sfrj.dok druge rep. ukljucujuci i hrvatsku nikakav znacaj nemaju jer nemaju kvalitet.dok neki kao bosanci,slovenci to prihvataju da nemogu da dodju do medalje hrvatima to tesko pada i uvek im je neko drugi kriv.oni i dalje spominju petrovica itd.a za tebe drago,sve te igrace koje si spomenuo za njih postoji samo jedna rec a to je prosek i nista vise.pa je li vam treba jedan teodosic na mestu playa da bi se pobedila jedna gruzija,senegal,filipini? zar ti nisi spominjao skoro kako se nadate medalji itd.sada tu spominjes sarica i hezonju da su odlicni igraci, e pa drago i mi imamo tv i pratimo kosarku a koliko su odlicni igraci njih dvojica smo videli protiv ceske.

Bata Joca

pre 8 godina

Zbog takvog nacina razmisljanja su tu gde jesu i verovatno ce tu ostati jos jako dugo. Prosto je neverovatno koliko su nerealni. Samo oni vide u svojoj ekipi neke zvezde a u realnosti su sastavljeni od prosecnih igraca i nekih nerazvijenih talenata. Zelim im jos puno neuspeha u kosarci jer bolje ne zasluzuju.

MisterNo

pre 8 godina

@drago
I jos ko iz nase reprezentacije?
Podsecas me na Pesica kad je Zvezda izgubila u onom evrokupu dobijenu utakmicu: "Nisam imao vise time-outa, pa nisam mogao reci igracima sta da odigraju. Da je Bodiroga tu, on bi znao sam". I meni da je Bodiroga u timu, bio bi trener.

danilo

pre 8 godina

Imajte u vidu da je reč o čoveku koji ima skoro 80 godina, da je nekada zaista bio veliki trener, jedan od najvećih!
Naravno, nakon ponovne katastrofe Hrvata u košarci, oni sada kao guske u magli ćurliču i traže krivce.
Izraz "drvoseča" označava igrača koji nema pojma i igra samo na snagu čistu, pa je vrlo glup kada se primeni na Raduljicu koji odlično razume košarku i ne koristi snagu ni koliko bi trebalo.
Ako je hteo da kaže da je Tomić bolji centar od Raduljice, a to je jedina pozicija gde su oni bolji od nas , mogao je to drugačije.
Što Tomić igra kao penzioner za Hrvatsku neka rešavaju oni...

Ima li koga?

pre 8 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Tako kaže jedna narodna umotvorina. A druga stvar je što novinari prenose govor mržnje i podstiču dalje negativno razmišljanje. Neke stvari (i ljude) je bolje ignorisati!

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

debla, 16. septembar 2015 11:10)

Najzad da se pojavi komantar koji na pravi način oslikava Tomićeve mogućnosti. Ne mislim da je loš centar, ali da je precenjen to jeste.

Legi

pre 8 godina

Drvoseci iz Sipova niste ni vodu da nosite, da se napoji kad se umori od trpanja protivnickih koseva *nadao sam se i vasih, o ti iskomplexirani covece pun mrznje, sto je tako naormalno sa prostora odakle si.

bane

pre 8 godina

Meni je ovo inpresivno....da ovako jedna trenerska velicina ovako nesto izjavi.
1. Pa ko im je branio da igraju odbranu. za tako nesto im treba srca , a ne šutreski trening.
2. Mi smo imali suterske treninge na kojima smo ostajali posle redovno treninga i na kojima smo ubacivali po 500 lopti za jedan takav trening, napominjem ubacivali. (dakle oni su imali samo jedan ŠUTERSKI za cele pripreme)
....Da ne idem dalje.....
sve je to samo pravdanje lose situacine u timu.....
A ko je drvoseča.....videćemo u narednoj sezoni !!!

basket majstor NS

pre 8 godina

"Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.

"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).

Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".

(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.
"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).
Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".
(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)
(basket majstor NS, 16. septembar 2015 11:12)

A po tebi Raduljica daje 5, 6, 7 koseva po utakmici?

rex

pre 8 godina

Da se razumemo, u ekipnim sportovima za uspehe je presudan trener/stručni štab. Bez toga nema kontinuiteta rezultata. Pogledajte sportove u kojima smo dominantni, talenat nije sporan, al u svim njima imamo vrhunske trenere u svetskim okvirima. A pogledajte neuspešne sportove, čak i kad imaju strašno talentovane generacije, u mladim kategorijama talenat je presudni faktor al čim ga treba nadograditi i sazreti u ozbiljne igrace oni stagniraju pa čak i nazaduju jer je stručni kadar loš, ne mogu više naći mesto ni kao treneri Mikronezije a kamoli neke ozbiljne ekipe, al kod nas nam prodaju veliku pamet...

Svete

pre 8 godina

Sami sebe lazu da su neko i nesto, da imaju kvalitetne igrace, da znaju nesto a potpunasu rupa i totalno su beznacajni.Igrace nemaju, mozga nemaju a jezik im je dugacak ali to je stil tih podgiznjaka meni se cini davau naturalizovali pogresbog Amerikanca ocigledano je da njima nedostaju Westbrook i Durant pa mogli bi da porade na njihovom angazovanju !

drago

pre 8 godina

Koliko ti je dobar play toliko ti je dobar tim.
Centri zive od playa kao i Ante od Huertasa. Centri u danasnoj kosarci moraju biti buldozeri kao i sto je Raduljica.
Kao sto je tenis sport gdje moras imati najvecu psihicku stabilnost u kosarci moras biti muskarac i borac a nasi su sminkeri.

Imamo mi rjesenje za playa a to je Dominik Mavra. To je odlican organizator, asistent i suter, pravi play. Da nema njega mladji Zizic kosa ne bi dao.
Zasad mu fali snage a nadam se da ima karakter. Jednoj Zvezdi sa Kalinicem i Marjanovicem je uvalio 22 poena u Veogradu, nije promasio slobodno, sut preko 60% uz index 23.
Ostaviti solidnog Stipcevica, odlicne Simona, Hezonju, Bogdanovica, Sarica, Tomica (koji nije snazan ali uz Mavru ce zabijati u serijama kao sto zabija Zizic u Ciboni), Bilana. Njima pridodati Pilepic (sjajan suter) ili Babica, Arapovica (odlican kosarkas, muskarac i borac), Radosevica (snazan), Bendera i Zizica. U redu jos cekaju Planinic, Bozic, Slavica, Mazalin, Zubac itd.
Ili Mavra, Stipcevic, Hezonja, Simon (godine) ili Pilepic, Bogdanovic, Babic, Saric, Radosevic, Tomic, Bilan plus Arapovic i Katic. Malo starija postava sa samo 2 nedokazana igraca ali odlicna igraca.

drago

pre 8 godina

Bilan je daleko bolja opcija od Tomica. Snazan, dobar u oba smjera.
U danasnjoj kosarci dominiraju timovi koji imaju pravog playa i snaznog centra. Mi imamo Bilana koji nije dobio priliku. I Radosevica koji je ozlijedjen. A playa nemamo, imamo Popovica koji je solidan ali nije igrao.

Da imamo Teodosica rasturali bi. Tad bi Tomic imao lopte a i Hezonja, Bogdanovic i Saric bi imali vise prostora za ulaske iza ledja i otvorene suteve.
I jos da nam je Markovic u obrani.

miša

pre 8 godina

U košarkaškom slengu, za jake i teške centre je naziv drvoseče, dok u odboikaškom za srednjke, obično najviše igrače je naziv kanji.
To so koristi i u jednom i u drugom slučaju, koji sa jednom rečju objasni fizičke osobine i mesto i ulogu u timu.
Ništa nije iz zle namere već iz štosa.

Huevos De Oro

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...

guja

pre 8 godina

U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...

drago

pre 8 godina

Koliko ti je dobar play toliko ti je dobar tim.
Centri zive od playa kao i Ante od Huertasa. Centri u danasnoj kosarci moraju biti buldozeri kao i sto je Raduljica.
Kao sto je tenis sport gdje moras imati najvecu psihicku stabilnost u kosarci moras biti muskarac i borac a nasi su sminkeri.

Imamo mi rjesenje za playa a to je Dominik Mavra. To je odlican organizator, asistent i suter, pravi play. Da nema njega mladji Zizic kosa ne bi dao.
Zasad mu fali snage a nadam se da ima karakter. Jednoj Zvezdi sa Kalinicem i Marjanovicem je uvalio 22 poena u Veogradu, nije promasio slobodno, sut preko 60% uz index 23.
Ostaviti solidnog Stipcevica, odlicne Simona, Hezonju, Bogdanovica, Sarica, Tomica (koji nije snazan ali uz Mavru ce zabijati u serijama kao sto zabija Zizic u Ciboni), Bilana. Njima pridodati Pilepic (sjajan suter) ili Babica, Arapovica (odlican kosarkas, muskarac i borac), Radosevica (snazan), Bendera i Zizica. U redu jos cekaju Planinic, Bozic, Slavica, Mazalin, Zubac itd.
Ili Mavra, Stipcevic, Hezonja, Simon (godine) ili Pilepic, Bogdanovic, Babic, Saric, Radosevic, Tomic, Bilan plus Arapovic i Katic. Malo starija postava sa samo 2 nedokazana igraca ali odlicna igraca.

drago

pre 8 godina

Bilan je daleko bolja opcija od Tomica. Snazan, dobar u oba smjera.
U danasnjoj kosarci dominiraju timovi koji imaju pravog playa i snaznog centra. Mi imamo Bilana koji nije dobio priliku. I Radosevica koji je ozlijedjen. A playa nemamo, imamo Popovica koji je solidan ali nije igrao.

Da imamo Teodosica rasturali bi. Tad bi Tomic imao lopte a i Hezonja, Bogdanovic i Saric bi imali vise prostora za ulaske iza ledja i otvorene suteve.
I jos da nam je Markovic u obrani.

stefan

pre 8 godina

Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Mirko Novosel... Novosel je jedan od najvecih trenera Evrope svih vremena, ali njegovu starost koriste ovi pajaci iz HKS i brukaju ga. Pune ga mrznjom i koriste da zataskaju sopstveni neuspeh.

miša

pre 8 godina

U košarkaškom slengu, za jake i teške centre je naziv drvoseče, dok u odboikaškom za srednjke, obično najviše igrače je naziv kanji.
To so koristi i u jednom i u drugom slučaju, koji sa jednom rečju objasni fizičke osobine i mesto i ulogu u timu.
Ništa nije iz zle namere već iz štosa.

basket majstor NS

pre 8 godina

"Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.

"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).

Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".

(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)

munz

pre 8 godina

Najbolju dijagnozu hrvatske košarke je dao Dino Rađa - imate članak na Indexu... Prosto, Hrvati su u košarci negde gde smo mi s rukometom i gde smo skoro završili s našom košarkom - zaboravljamo da smo 4-5 godina potpuno propali, bljesnuli 2009. i 2010, pa se ozbiljno blamirali 2011. i 2013, nije nas bilo na Olimpijadama... Hrvati, kao i Srbi, imaju ozbiljne komplekse kao narod, kompleksi su slični, ali nisu isti. Furanje neke veličine je kod njih posebno izraženo i ja nisam mogao da verujem da njihovi mediji kuju u mega-zvezde Hezonju, Simona, Tomića, Sladoleda Roko Lenija i sl. Pa njihove izjave o ratnim bitkama, na koga će u polufinalu... Naduvana priča od početka. Hemiju su u poslednjih 20 godina imali na svega 2-3 prvenstva na kojima su bili (uklj. generaciju sa Giričekom koja je 2005. u Beogradu odrana od sudija u četvrtfinalu, a većina Srbalja navijala bedasto za Špance)... Nestručni ljudi u savezu, a očigledno nemaju trenersku i stručnu dubinu koju mi imamo. I kada 20 godina tavoriš, a za 20 godina beba postane čovek, onda i klinci nemaju podstrek i idole. Pozivanje na Dražena je uzvišeno, ali nama Sale vodi repku, a pored terena i u uz tim je još 10-15 legendi...

redneck

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da na sledeću utakmicu dođe obučen u farmerke i crvenu kariranu flanelsku košulju, sa žutim šlemom na glavi i igračkom - motornom testerom (pošto mu neće dati da nosi sekiru), a na leđima transparent, BOK NOVOSEL.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Drvoseča" (u basket-slengu) je snažan košarkaš (koji uteruje strah u kosti) koji daje 5,6 ili 7 poena po meču.
"Stokton i 4 drvoseče" je bio naziv za JUTA DŽEZ krajem 80-ih (pored velikog Karl Melona drvoseče su bili Mel Tarpin, K.Bejli, Darel Doukins, Mark Iton, dakle bilo ih je 5 u rotaciji...).
Reći da "drvoseča" daje 20+ 'komada' po utakmici je KOMPLIMENT pre svega EKIPI, pa plejmejkerima, i na kraju samom "drvoseči".
(jer poenta u ekipnom sportu je na pametan, efikasan način iskoristiti SVOJE RESURSE do max, a ovo je primer 240%-tne efikasnosti)
(basket majstor NS, 16. septembar 2015 11:12)

A po tebi Raduljica daje 5, 6, 7 koseva po utakmici?

DZEJMI ......

pre 8 godina

Da l' ce njima neko konacno da objasni da su oni obicna nula u kosarci , krajnje je vreme , a ne ovako da slusamo razne gluposti od njigovih kvazi strucnjaka....

uroš

pre 8 godina

ako im je ovo strucnjak.. onda me ne cudi sto su ispali. . hahahha kao i uvek frustrirajte. . cilic, waterpolo i basket... niko i nista se opet zale.. poljubac onom hrvatu koji nas podrzava..

Deki

pre 8 godina

Kad pročitam ovakav komentar čoveka koji ipak važi za neku veličinu u Hrvatskoj, onda mi je jasno zašto već 20 godina nisu na pobedničkim postoljima. Oni uopšte ne shvataju suštinu, ali dobro, ko sam ja da im pričam.

Wllaxy

pre 8 godina

Kako bi samo taj "drvoseča" Raduljica posložio sve vaše centre - ko metar drva, a okolo bi ostali samo panjevi, mada vam oni ni sad ne manjkaju!

goran

pre 8 godina

vasi decki igraju neku galakticku kosarku sa galaktickim timovima i tamo su verovatno najbolji sve same zvezde pa ovde kad dodju tek uce da gadjaju na kos zato nemogu da pogode treba im jos 10 godina da nauce da igraju. evo drvoseca drzi casove privatno pa se javite 063745....

Wllaxy

pre 8 godina

To "kretensko" pravilo se moralo poštovati odavno, ne samo sad, a ti si Novosel pored kompasa negde usput zaboravio da izanaliziraš i vašu igru protiv Gruzije!

Najlepše je što on kuka zbog toga što je Rudež kasnio na pripreme a to što nama zbog NBA pravila MVP Evrolige uopšte i ne igra na ovom EP.

Petar Pan

pre 8 godina

Neverovatno! Pa sta god da se dogodi, Hrvati traze nacin da se podsmevaju Srbima! Da li je to moguce da je kompleks tako jak i tako siroko rasprostranjen, po celoj naciji i toliko dubok, tj da od njega pate i oni za koje se kaze da su intelektualci?! Mirko Novosel je kosarkaski strucnjak, vodio je ekipu SFRJ, poslednja osoba za koju bi covek rekao da je iskompleksirana, pa i on?! Raduljica drvoseca je za celu ekipu Hrvatske KOSARKAS! Kada se setim Vrankovica i njegove visine i spretnosti da loptu koja je na obrucu ne ume da gurne u kos?! Pa Arapovica koji je u reketu bio kao meda u kavezu?! Ali hajde da se ostavim toga kakvi su bili njihovi kosarkasi, zelim da se jos jednom osvrnem na kompleks sa pitanjem: DA LI JE TO MOGUCE???

уствари 100%

pre 8 godina

Радуљица би требао да провоза мало Мирка по Шипову у Босанској Крајини одакле води порекло. Чисто да прегледају мало дрвеће, ценим да би Мирко престао са оваквим обраћањем :)

Doosh

pre 8 godina

Ajme mene, kak ste kroasani zajedljivi. Šteta što nismo igrali ovo četvrtfinale. Imao bih mnogo manje brige nego sa Češkom. Drvoseča!? Retko dobar dečko, jeste Grobar, ali jedna je reprezentacija. Braaaaaaaaduljicaaaaaaaaaaaa

StarMo

pre 8 godina

sta reci...poprilican nivo nekulture kojom se zapadni susjedi toliko dice i ponose...brkanje baba i zaba, analizira igru svog tima ukazujuci na druge timove i to na pogrdan nacin, ne razumem sta je gospon Mirko hotio ovime reci, ali znam sta je pokazao i rekao o sebi i svojim kvalitetima, kao i sttrucnosti ukazujuci "kako je on prije trilion godina radio", zaboravio je da je Tito umro pre tri´espet godina...

drvobradi

pre 8 godina

Jos jedna promasena analiza hrvatskih trenera. Problem je u tome sto oni sebe neosnovano smatraju superiornim u odnosu na druge ekipe i zbog takvih iluzija potcenjuju protivnike. Tu iluziju im stvara stampa, okolina i ovakvi treneri. Kada se iluzija rasprsi traze krivce na pogresnom mestu. Kriv mu je NBA sto Rudez za mesec dana ne moze da namesti sut, pa to mogu rekreativci a ne profesionalci. Mi smo pre 7+ godina bili u slicnim problemima ali zahvaljujuci trenerima smo se vratili na pravi put. Sada ubiremo plodove tog rada.
BTW u kom to univerzumu je Tomic bolji centar od Raduljice? Tehnicki jeste bolji, ali je fizicki slabiji, zavisi vise od igre bekova tj pleja i igra sa manje energije od Radulje.

ilke

pre 8 godina

Njih vise boli sto je Srbija ispred njih nego sopstveni neuspeh, inace zbog cega bi iko normalan silazio sa pobednickog postolja. Zbog toga malo malo pa eto njih u nasem dvoristu. Cudio sam se otkud tolika promaja u glavi onom malom Saricu i Hezonji, medjutim kada vidim sta pricaju njihove legende, bolje neka se pripreme na jos koju deceniju posta.

Marko

pre 8 godina

Valja to shvatiti kao kompliment. Cak i Hrvatski penzioneri ni o cemu drugom ne misle do o nasim kosarkasima i njihovoj sjajnoj igri. Neka samo nastave tako i jedni i drugi, pa na posletku da mogu u Hrvatskoj da urame nas tim, stave sliku na zid, prekrste se i poklone. A sto se Braduljice konkretno tice, imam jedan predlog. Neka gospoja predsednica poruci bronzanu bistu u prirodnoj velicini i njome zameni ovu sto je nedavno izbacila figurom pravog junaka, istinskog majstora, srpskog centra Braduljice!

Aladdin Sane

pre 8 godina

Za Razliku od Tomica i Sarica, taj 'drvoseca' zna da se postavi kao pravi centar i da se izbori sa jacim i vecim igracima od sebe. Mi jos dodatno imamo genijalnog Teodosica, koji ce izmedju trojice protivnickih igraca pronaci naseg 'drvosecu'. Razlika izmedju vas i nas je da kod nas bukvalno svaki igrac moze da se istakne na jednoj utakmici. Na primer Kalinic sa zakucavanjem i blokadom, Bogdan sa dve tri trojke, Markovic sa dobrom odbranom i nekom trojkom (kad on pogodi mi ne gubimo) itd.
Vasi 'nositelji' igre se izgube na terenu, niko nece i ne zna da preuzme odgovornost, jednostavno nemaju m**a kako bi moj Cale rekao. Ni Tomic, ni Saric, ni Bogdanovic, a kamoli cuveni 'prvi pik' Hezonja.
Vi iz dva razloga nikad vise nece imati neki uspeh u ovom sportu:
1. losa igra
2. sramno ponasanje 1995, od tad vas prati nesreca i neka jos mnogo
decenija traje

Ipak, nekako sam 'navijao' za vas protiv Ceha da bi vas razbili kao u Vaterpolo-finalu.

Sve neki strucnjaci

pre 8 godina

A niko ne postuje kosarku kao igru, niti igrace, sad kad bolje razmislim bice da su nam ucinili uslugu izlaskom iz Jugoslavije. Sto bi ovakvi pojedinci zauzimali mesto npr. nasem Markovicu, Bogdanovicu, Kalinicu.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Novosel je s tim hteo da kaže da je Tomić drvo. (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 16. septembar 2015 09:02)

Ha, ha, sjajno! Ja bih bar cutao i pokrio se usima, a ne vredjao igrace vicesampiona sveta koji delju sve redom. Ali, ako ce im biti lakse...

I feel devotion

pre 8 godina

@ U košarkaškom slengu iz prošlog veka, "drvoseča" ne znači ništa pogrdno. To je robustan, jak igrač, koji odrađuje ne suviše komplikovane zadatke. Ima par skokova i da 7-8 poena i obično neutrališe oštrijom igrom suparničkog igrača. Takvog borca voli da ima svaki trener. Zato ovo shvatite kao kompliment Raduljici, a posebno Saletu Đorđeviću, koji mu je našai mesto u timu da bi mogao da dâ 20 poena. Naravno i bekovima koji mu pakuju zicere. U tome je poenta, ne palite se...
(guja, 16. septembar 2015 09:02)

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)
'Ajde i ja da se donekle slozim sa oba komentara, ali ako neko kaze ''tamo neki...'' , onda verovatno i nije to bas toliko pozitivno!

zuba

pre 8 godina

Neka je i drvoseča, ali je naš i volimo ga. A ti vređaj, kada ti ništa drugo nije i preostalo. Plači i gledaj drvoseču kako to radi za razliku od manekena tvoje reprezentacije, koji bi hteli leba preko pogače. Morate da se nacepate drva i drva da bi bili šampioni, a Raduljici možete samo da se divite. Žao mi je što se nismo sreli danas pa da zaplačete od muke. Bila bi to sjajna utakmica ali bi sigurno Raduljica i svi ostali bili na nivou i pobedili sa minimum 15 koševa razlike. Realno je Hrvatska loša, jer se prvenstvo ne dobija sjajno odigranom jednom utakmicom. Lep pozdrav iz Novog Sada

vitez koja

pre 8 godina

Pa i u pravu je, samo sto je Raduljica sve to objasnio, on se namesti, a asistencije samo ulecu, sve sto treba je da zakuca. Ali nazalost ti hrvatski igraci nemaju, a to je - TIMSKI RAD! Opet i taj mora da se namesti.

peruzzi

pre 8 godina

Kojih bre 10 vrhunskih igraca imate? Da vam nije Krune Simona bilo ne bi ni grupu prosli.Molim b92 da ovakve kretenske izjave ne objavljuju u rublici eurobasket.

FilipS

pre 8 godina

Da, da. NBA starovi Hrvati. Nisam kosarkaski stručnjak ali trenirao sam kosarku 4-5god a pratim je celi zivot pa mogu nesto da prokomentarišem. NBA igrac ne znaci i Evropski All-Star. Imate brdo igrača u NBA koji su samo tu da popune roster. Taj Rudež recimo ima jako dobar marketing (ne znam kako, mozda je Mamić u pitanju), a mozda je za nijasnu bolji od Marka Kešelja. Ne mislim o Marku ništa loše ali da se neko bori za evropski ugovor u Megi, a neko ima garatovanu trogodisnji milionsku platu u NBA. Da ne spominjem Hezonju i Sarica, momci su fenomenalni u svojim godištima ali su realno cist prosek u seniorskoj kosarci u ovom trenutku. Ni jedan ni drugi nisu imali glavne uloge u svojim timovima. Saric 3 ili 4 igrač Efesa, Hezonja 7-8 Barse. Pravi problem je pley. Nemaju ga, a nemaju ni centra razbijaca. Koji ce sam kreirati svoje koseve. Onaj koji je trebao biti nosioc se povredio i onda su svi hteli loptu u svojim rukama da se dokazu, pa je iskocio jedan Simon koji je realno pre prvenstva trebao da predstavlja snagu sa klupe sa 8-10ppg. Poremetila se hemija koju trener nije znao da kontoliše.
A kod nas je sasvim druga situacija, ono sto me oduševljava je da svako zna svoju rolu. Pa Gagi i Simon ulete i poginu za ekipu, Sale ih promeni posle samo 2min na parketu, a oni su zadovljni jer su mogli da pruze nesto svom timu. A Novosel je omatoreo pa ne vidi dalje od nosa, puni su zlobe i sujete jer nam stalno gledaju u leđa.

nele

pre 8 godina

Zloba.
Zavist.
Vidi se sta ga boli.
Uostalom, Radja je za njega rekao da je posle prve Cibonine evro-titule prestao da se usavrsava, tako da nema potrebe slusati ga. Ne zna on sta je moderna kosarka.

sta osvojiste ovo leto?

pre 8 godina

Boli, aaa? Ako, ako, i treba da boli, sto vise i cesce to bolje, ja vec pomislio vi navikli u zadnje 20 godine. Zao mi samo sto ne prodjoste ove Cehe da vam drvoseca nabije jedno 30 komada!

Građanin

pre 8 godina

Definitivno Hrvati imaju komplekse I to sami svakodnevno pokazuju. Ne bave se svojom mukom već uvek moraju da vređaju I omalovažavaju bolje od sebe. Tomić je vrh a Raduljica drvoseča? "idite vi kući tako lipi sjajni i bajni" a mi drvoseče idemo na zlato!

Istina

pre 8 godina

Ok covek se malo zaleteo pa lupio. To sto drvoseca daje 20 poena, a njegovi ne mogu kos da pogode vise govori o njegovima nego o Raduljici... Mozda, ali mozda je u pitanju to da Srbija ima tim gde svako zna sta mu je uloga i spram toga doprinosi, a mozda Hrvati nemaju bas to. Ne mozes ti očekivati da samo skupiš na gomilu kvalitetne igrace i da oni donesu rezultat sami od sebe...

zvrk

pre 8 godina

Kompleksaska nacija generalno!!! Oni su sjajni, najbolji fenomenalni, svi ostali su ispod njih, ali kad treba to i da pokazu, uuuu onda puf, vidi cuda, nema nista od toga!!! Kako ga nije sramota da stavlja nase momke u iati kosa sa njihovim.

ice9

pre 8 godina

Тамо неки Радуљица је у четвртфиналу господо, а ви јесте стигли дома? Извињавам се због ћирилице не знам хоће ли комшије бити писмене да прочитају коментар пошто знам да их много интересују наши портали, и није 20 него 27!

petronijevic mihailo

pre 8 godina

Novosel je poznat po tome sto je tvrdio da su Franjo Arapovic i jos jedan centar Cibone bolji od Divca i Radje.Toliko o strucnosti.

Nikoo

pre 8 godina

Ne bih pominjao iskompleksiranost, oni izgleda pojma nemaju o kosarci. Deset vrhunskih igraca? Realno?
Simon - dobar za fantasy ligu, ako je bas jeftin na pocetku
Tomic - prevara
Ukic - veciti talenat, ne moze da poveze 3 dana treninga
Tomas - malo bolji, steta sto su ga povrede omele
Drejper - salite se?
Rudez - imao manji prosek nego u nba...
Stipcevic - solidan za aba ligu

Nego lepo da poklonite dva ostrva Krisu Polu, da ga naturalizujete. Bez pismenog pleja ste jedva prosli najlasku grupu, nigde dodira sa realnoscu.

FILIP

pre 8 godina

Sramno je za kosarku da se Tomic smatra ozbiljnim centrom, covjek ima 20 kila sa krevetom i izuzetno je slabasan, Raduljica je napredovao u NBA bez obzira sto nije mnogo igrao, Raduljica je bolji igrac.

Svete

pre 8 godina

Sami sebe lazu da su neko i nesto, da imaju kvalitetne igrace, da znaju nesto a potpunasu rupa i totalno su beznacajni.Igrace nemaju, mozga nemaju a jezik im je dugacak ali to je stil tih podgiznjaka meni se cini davau naturalizovali pogresbog Amerikanca ocigledano je da njima nedostaju Westbrook i Durant pa mogli bi da porade na njihovom angazovanju !

zoran

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!
(Kol, 16. septembar 2015 11:05)

Hrvati su DOBILI državu koji NIKLAD nisu imali i to, pre svega, zahvaljujući pogibiji 1,5 miliona Srba u Velikom ratu. I za to što su dobili, diskutabilno je koliko ZAISTA imaju???

A što se Novosela i njegove izjave senilnog matorca tiče, po njemu je onda i V. Divac "drvoseča" a isti je jedan od najvećih košarkaša u istoriji svetske košarke. Tako da, ne uzimajte Novoselu za zlo... Kaže se: "Mladost ludost, starost blesavost". Ja kad zvem moju tetku po ocu koja je sličnih godina kao Novosel, mi se slatko ispričamo o svemu i svačemu a ona mi na kraju skoro uvek kaže: " Hajd' pa pozdravi tatu i mamu" a moji umrli pre 15 godina...

nikol dz femija

pre 8 godina

VOLIM RADULJICU i tetovažu DRAŽE.

Neka je Raduljica živ i zdrav i neka ga sreća prati pa da ga izaberu i za najboljeg centra.

dag

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

Dušan Nikolić

pre 8 godina

Ljudi moji pa kako je moguce da ovaj tenkre Rudez uopste i igra u NBA? Meni ovo nije jasno - do cega je dosla ta liga da trpe jednog Rudeza!!!!!!!!!!!!!!!!! Ispodprosecan igrac u svim elementima igre

Boki

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se uopste osvrcemo na njih i njihovu kosarku,kad oni pripadaju evropskoj trecoj ligi.
Oni su tacno tamo gde im je mesto i to se nece promeniti ni u narednih 20 godina.

goga

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost

blinki

pre 8 godina

Sta pominje Rudeza, covek nije klasa,sasvim prosecan igrac, i Perkins je prosle sezone bio startni centar u Oklahomi a ne zna po ulici da hoda, Milutinov pa i taj njihov Tomic su za njega igracine.Toliko godina u kosarci a covek mlati ko otvoren prozor, nba nije bauk, ima mnogo losih igraca u Americkoj ligi, kao i u svakoj drugoj. Mi smo imali velicine u nba, igrace koji su igrali po 30+ min i bili nosioci igre ili jako vazni u rotaciji, Stojakovic i Divac u Sakramentu, Drobnjak i Atlanti, Radmanovic i Sijetlu, Jaric u Klipersima,Cabarkapa u Golden S ali smo imali i Evropske igrace koji su bili velicine, Bodiroga, Gurovic, u to vreme Vujanic....i td... Ali mi smo to vreme iskoristili, bili smo apsolutni Svetski i Evropski prvaci a oni se nesto loze a nema ih na kosarkaskoj mapi od kako su se odcepili

bahati komentator

pre 8 godina

Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom?
(Petar Pan, 16. septembar 2015 11:15)

Zasto bi Duda Ivkovic pricao kako je Arapovic drvoseca, kad ga je on i zvao u reprezentaciju!? (Olimpijada 1988) A naravno da je Arapovic bio klasicni drvoseca! Zato ga je, uostalom, Ivkovic i zvao.

Zoran

pre 8 godina

Kad postoji takav kompleks, pa se spominje Raduljica sta vise da se kaze.

Ali ne brinite, prokletstvo 95' traje samo 100 godina (1/5 vec prosla).

Ima li koga?

pre 8 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Tako kaže jedna narodna umotvorina. A druga stvar je što novinari prenose govor mržnje i podstiču dalje negativno razmišljanje. Neke stvari (i ljude) je bolje ignorisati!

Željko

pre 8 godina

Drvoseča Raduljica bi u Barseloni davao više pona nego Tomić. Tamo je lako davati poene, bato moj, kad imašvisinu i onake saigrače. Ne teba ti neko specijalno košarkaško umeće koga Tomić, ruku na srce, ni nema. Solidan centar i ništa više. U svakom slučaju, nije Nenad Krstić.

Ajd u zdravlje!

pre 8 godina

Drvoseča je bio Nikša Prkačin, a i takav je bio Medžik za ove današnje kroasane.

A Raduljica je profesor doktor za Prkačina, pa vi vidite...

Nemanja

pre 8 godina

Novosel...klasican predstavnik "u moje vreme" ekipe....daj bre covece,nadji posao,setaj unucice....to sto si ti igrao i trenirao 1935. godine nije isti sport...

debla

pre 8 godina

Posle debakla Hrvati najviše polemišu o Tomiću, o tome kako bolje igra u Španiji nego za reprezentaciju. Tomić je igrač sa izrazito slabom defanzivom, a u napadu ne ume sam da kreira situaciju nego zavisi od igre celog tima. Dobro prati kretanje lopte i ima meku ruku, ali u statičnom napadu kakav su demonstrirali Hrvati on se ne snalazi. Bilan je kvalitetniji centar od Tomića jer je čvršći i ne pametuje puno. Raduljica i Kuzmić sigurno bolji od hrvatskih centara. Biće i Milutinov naredne sezone nakon Olimpijakosa. I stari dobri Štimara je korisniji jer je borben i dobar 2na2 igrač. Dakle taj Tomić ne bi kod Djordjevića prošao u 12.

Kaka

pre 8 godina

Zasto uopšte obraćamo pažnju na izjave hrvatskih kosarkaskih "stručnjaka"!? To je zemlja koja 20 godina nije osvojila medalju, znaci nisu kompenentni da komentarišu košarku uopšte, a jos manje da se dotiču reprezentacije Srbije.

Beobrad

pre 8 godina

Samo neuk trener moze tako nesto da izjavi, a posto svi znamo da Novosel zna trenerski posao, ostaje zloba i namerno pljuvanje srpskog igraca!

Istina

pre 8 godina

Ko je ovaj anonimus,pored toliko nasih legendi, trebamo komentarisati ovu neostvarenu pojavu. A i uostalom i vrapci na grani znaju koliki kompleks hrvati gaje prema nama. Klasika.

Bob Rok

pre 8 godina

Definitivno nam zavide imaju ogroman kompleks mogu da nas zovu kako hoce. Do sada sam postovao novosela a danas sam shvatio da je isti kao i narod njihov. Tacno je da im ljudi poznati kao novosel formiraju misljenje . Raduljica je drvoseca a njihov Tomic fin kao pamuk ali Raduljica igra dalje i uvek ce igrati dalje za razliku od croata koji imaju problem u glavi

mrmlj

pre 8 godina

ako reprezentativci moraju da im vezbaju skok-sut na pripremama onda ne da nije cudo sto su ih cesi izbacili vec je cudo sto su uopste dosli do ceha. NBA igraci imaju obavezu da odrzavaju formu i van sezone i to sto se nisu pojavili na pripremama nikako ne znaci da su na prvenstvo dosli nespremni. cak je verovatno da su dosli spremniji nego oni koji bi ovom majstoru vezbali skok-sut po ceo dan.

ćiro

pre 8 godina

Novosel....da ti objasnim par elementarnih sportskih pravila. Da bi osvajao medalje u nekom sportu i bio vrhunski najpre treba da postujes taj sport i da postujes protivnike. To je prva i osnovna stvar. Posle se razgovara o taktici i o igracima. A da ne postujete ni sport, ni protivnike lepo ste pokazali 1995-e, tako da vam je moj savet komsije, ako hocete da vam bude bolje u narednim godinama, skupite celu repku i strucni stab pa u nedelju svi lepo pevate Boze pravde dok "drvoseca" i Simon mlate peharom na postolju!!!

tadijazg

pre 8 godina

Evo jedna informacija za navijače Partizana. Dalipagić je dosta kasno počeo igrati košarku i Novosel ga ode pogledati. Vrati se u Zagreb i veli pa to je neki dizač utega. Hahahaha eto toliko o njemu.

veliki strumf

pre 8 godina

Radulja drvoseca, a u reprezentaciji Hrvatske 12 balvana. Zato nisu ni smeli na crtu Srbiji i nasim drvosecama, kompleksasi bedni.

rex

pre 8 godina

Možda i ima istine u tom da je Braduljica drvoseča, al su isto tako njihovi igrali ko balvani ;) pa nije ni čudo što su ih Česi iscepali za ogrev

Petar Pan

pre 8 godina

I jos nesto kao dokaz onome sto sam vec pisao o tome koliko su Hrvati optereceni Srbima: imali smo i mi svoje lose dane a i godine u kosarci, koliko juce jos. Da li se je neko, na primer Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic, Moka Slavnic, bilo ko dakle od bivsih selektora Srbije, a i Jugoslavije oglasio i pricao ista o tome kako je Arapovic drvoseca ili je uopste spomenuo ijednog Hrvata tim povodom? Ne, svi su se okrenuli sebi, nama, nasim igracima i tome kako popraviti trenutno stanje. I to je sve! Ni H o Hrvatima! Sta li sada hoce sa ovime susjedi? Ratko Rudic bi sada trebao da nesto kaze o srpskim vaterpolistima? Ako vec nije...

MILOJICA SRBIN

pre 8 godina

Nismo mi krivi sto bi njihov prvi centar mogao da bude idealno pojacanje nasoj zenskoj kosarkaskoj reprezentaciji kojoj fali prostojni igrac na toj poziciji.Tomic bi se tu idealno uklopio.

Stefan

pre 8 godina

Taj "drvoseca" Raduljica, ne igra kosarku godinu dana i onda dodje i da 27 poena u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva. Mislite o tome..

Nolan

pre 8 godina

Predlažem Raduljici da spremi majicu sa natpisom tipa "možda sam drvoseča ali neki su balvani" i obuče je (ako doguramo) u nedelju...

Džoni

pre 8 godina

Raduljica kao pojava deluje kao drvoseča ali je po mom mišljenju i premekan za teškog centra jer bi uz ulaganje malo više snage i agresivnosti bio bar duplo bolji, ali jednostavno to neko ima u karakteru ili nema a Radulja je naš dobroćudni div i samo neka nastavi da trpa i zatrpava pa neka ga zovu kako god hoće ako im je tako lakše!

ma to ja onako...

pre 8 godina

Ako Hrvati žele da jednog dana igraju košarku, treba svoje pionire da šalju u Srbiju na stasavanje. Možda bi i pokupili nešto stava i duha.

NemanjaVac8

pre 8 godina

Pljuvači po Novoselu, ne pljuju Novosela prvi. Prvi je pljunuo i to onako malograđanski. Raduljica je prošao sve reprezentativne kategorije i ima 6 medalja od toga 4 zlatne i 2 srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije, gde je bio važan igrač. Bio je prvak Srbije, osvajač nacionalnog kupa i jedan od najbitnijih igrača tog tima. Igrao je NBA ligu, kulturan je i vaspitan momak. Drvoseče u prenesenom značenju (ne bukvalnom) su: neznalice, nevaspitani dripci, fizikalci sa katastrofalnom tehnikom, katastrofalnim šutem, katastrofalnim izvođenjem slobodnih bacanje isl. Šta koči Novosela da preuzme reprezentaciju Hrvatske i od drvoseča napravi igrače koji ubacuju po 20 poena i donose medalje Hrvatskoj.

zrakomlat

pre 8 godina

jedino što mene čudi ovde je da hrvati nemaju svoju neku izmišljenu reč za drvoseču. npr. florosatirač il kako oni to već lepo smisle.

Goran

pre 8 godina

Pa možda je upravo problem NBA gde hrvatski košarkaši (kao i srpski) odlaze da greju klupu, umestondanu evropskim klubovima igraju. Drvoseča je to shvatio na vreme pa zato i ubacuje

Vi, Oni....

pre 8 godina

"Mi smo njih na putu do prvog evropskog zlata pobedili u polufinalu. Znali smo i mi, ma koliko jaki bili, izgubiti od njih“, zaključio je Novosel"
Čekaj malo, koji to mi?

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Velikom igracu Rudezu smeta pravilo NBA lige ali malim igracima Gasolu,Parkeru,Italijanima,ne smeta da daju 15-20 kosa po utakmici??Auuu kakav strucnjak!!

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Raduljica, drvoseca?? Raduljica nije najbolji tehnicar medju centrima, ali sjajno cita igru, jer je razume i decko je kosarkaski veoma inteligentan. U igri dva na dva razbija i tu je njegova prednost. Snaga pod kosem, gradjenje takodje. Nije on centar koji ce sutirati za tri kao Gasol jer su njemu lopte potrebne pod kosem Novoselcicu. Tu Raduljator lomi i tu mu retki mogu da pariraju. Kada budete shvatili da niste bolji od drugih, postovacete povremene uspehe.

deki

pre 8 godina

Postovani gospodine Mirko zeleo bih da vas obavestim da ovo nije prvenstvo u obaranju balvana vec evropsko prvenstvo u kosarci a ako je na njemu i bilo nekih drvoseca verujte mi oni su vec otisli kuci hvala.

Simon

pre 8 godina

Ma i nije neki problem i da kaže "drvoseča Raduljica" - ali "tamo neki" već jeste. Novosela je Žeravica tu i tamo mogao da nauči, po zadatku, ponešto o košarci ali o kulturi i sportskom vladanju nije imao časove. OK Novosel - najbolji ste, Tomić je zapravo NBA car, vi ste osvojili ovo EP, ma šta EP i svetsko ste osvojili, Srbija nema pojma, sve tamo neke drvoseče- za razliku od vaših prepametnih, prelepih, presnalažljivih, prenepogrešivih... ali eto bez dobrih priprema i trenera, šampiona. Novosela za selektora birajte komšije, prepametan lik, prerealan...

milan

pre 8 godina

Lepo rekose na Njuz netu Hrvati mole Grke da ponovo organizuju Euro 95 i da se vrate na postolje. Godinama su toliko jadni da im samo ostaje da vredjaju nas i gledaju svoju nemoc.

dejanddddd

pre 8 godina

Moze Novosel da prica sta hoce, ali oni nemaju tako dobre igrace kako misle da imaju, kakvih 10 vrhunskih igraca mozda dvojca o ekipi da ne pricam.

danilo

pre 8 godina

Imajte u vidu da je reč o čoveku koji ima skoro 80 godina, da je nekada zaista bio veliki trener, jedan od najvećih!
Naravno, nakon ponovne katastrofe Hrvata u košarci, oni sada kao guske u magli ćurliču i traže krivce.
Izraz "drvoseča" označava igrača koji nema pojma i igra samo na snagu čistu, pa je vrlo glup kada se primeni na Raduljicu koji odlično razume košarku i ne koristi snagu ni koliko bi trebalo.
Ako je hteo da kaže da je Tomić bolji centar od Raduljice, a to je jedina pozicija gde su oni bolji od nas , mogao je to drugačije.
Što Tomić igra kao penzioner za Hrvatsku neka rešavaju oni...

Bata Joca

pre 8 godina

Zbog takvog nacina razmisljanja su tu gde jesu i verovatno ce tu ostati jos jako dugo. Prosto je neverovatno koliko su nerealni. Samo oni vide u svojoj ekipi neke zvezde a u realnosti su sastavljeni od prosecnih igraca i nekih nerazvijenih talenata. Zelim im jos puno neuspeha u kosarci jer bolje ne zasluzuju.

Kol

pre 8 godina

Ovi Hrvati stvarno nisu normalni toliko ih pucaju kompleksi od nas i nasih igraca da mislim da bi vise voleli da mi ispadnemo nego da oni uzmu zlato, aman ljudi imate svoju drzavu zaboravite vise na nas!

valencia1972@gmail.com

pre 8 godina

Odličan i najispravniji komentar. Obavezno da ga pročitaju svi pljuvači po Novoselu. Nije on tako mislio kako su ovdašnji komentatori shvatili. Ali OK, većina su klinci, odrasli na turbo-folku i Grandu, bez Alan Forda, bez smisla i duha...
(Huevos De Oro, 16. septembar 2015 10:04)



Košarkom se u profesionalnom (i poluprofesionalnom, jer Srbija) smislu bavim već dvadeset godina, i u životu nisam čuo da je neko upotrebio termin "drvoseča" u pozitivnom smislu. Tim imenom se maliciozno nazivaju teški, tromi igrači koji nemaju ni tehniku ni smisla za igru, i koji i odbranu i napad igraju koristeći čistu neartikulisanu silu. Na to je i Novosel pokušao da aludira jer bože moj, po njemu je Raduljica spor i siledžijski igrač, dok je Tomić čista poezija u reketu.

Još ćeš reći da se "indijancima" nazivaju vrsni i vešti trojkaši, a ne limitirani igrači koji se isključivo udaju u (loše izgrađene) šuteve spolja.

rex

pre 8 godina

Da se razumemo, u ekipnim sportovima za uspehe je presudan trener/stručni štab. Bez toga nema kontinuiteta rezultata. Pogledajte sportove u kojima smo dominantni, talenat nije sporan, al u svim njima imamo vrhunske trenere u svetskim okvirima. A pogledajte neuspešne sportove, čak i kad imaju strašno talentovane generacije, u mladim kategorijama talenat je presudni faktor al čim ga treba nadograditi i sazreti u ozbiljne igrace oni stagniraju pa čak i nazaduju jer je stručni kadar loš, ne mogu više naći mesto ni kao treneri Mikronezije a kamoli neke ozbiljne ekipe, al kod nas nam prodaju veliku pamet...

Legi

pre 8 godina

Drvoseci iz Sipova niste ni vodu da nosite, da se napoji kad se umori od trpanja protivnickih koseva *nadao sam se i vasih, o ti iskomplexirani covece pun mrznje, sto je tako naormalno sa prostora odakle si.

о шонеси

pre 8 godina

Радуља дрвосеча-европско и светско сребро
Томић уметник-продај га ако хоћеш нешто да освојиш

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

debla, 16. septembar 2015 11:10)

Najzad da se pojavi komantar koji na pravi način oslikava Tomićeve mogućnosti. Ne mislim da je loš centar, ali da je precenjen to jeste.

realan susjed

pre 8 godina

Ma pustite Novosela, o'šo davno na kvasinu.
Raduljica je izdominirao protiv Finaca i držao vas u igri
kad nije išao šut. Ja bih rado vidio jednog takvog 'drvosječu' u ekipi Hrvatske. Izmišljamo toplu vodu već 20 godina igrajući bez pravog centra i živeći od šuta izvana,
a zna se kako to završi kad šut stane. Sve veliki ovi naši 'stručnjaci' kad i slijepac vidi gdje je problem.
Pozdrav i sretno protiv Čeha, pa Talijana i na kraju Francuza za zlato. Navijam za vas jer odlično igrate, imate
timski duh i pošten odnos prema sportu i suparnicima. Sve se to na kraju vrati.

glas za drvosječu

pre 8 godina

Kaj se vi Srbi date navuč na budalaštinu.Novosel je na "kvasini",a repka u banani...Niti mi podcjenjujemo (mislim na narod) srpsku košarku,niti je Novosel glasnogovornik hrvatskog javnog mijenja.Super mi je to kad netko nešto kaže,odma su svi takvi,onakvi...to im je u genima..Ja sam Hrvat,prvi sused ,vrata do mojih Srbin.Jednako s njim i njegovom familijom pričamo od 83,91,2001,2015...u uvijek smo jedni drugima pomagali.Tko je čovjek,čovjek je.Srbija je najviše pokazala do sad na prvenstvu,po meni polufinala je najmanje što ta ekipa zaslužila,treba i malo sreće pa nek im je sa srećom.

p.s. meni Raduljica najsimpatičniji lik u vašoj repki baš zbog pojave.

jovann

pre 8 godina

mislim da je najveci problem kod hrvata sto nemogu da prihvate da nemaju nikakav znacaj u kosarci,da sebe precenjuju i da su im igraci prosek i nista vise.to se vidi i po tome da ovaj novosel izjavljuje da hrvatska ima 10 odlicnih igraca. dok je bila sfrj to je bila sila u kosarci.kada se sfrj raspala jedna rep.(srbija) je nastavljala sa uspesima sfrj.dok druge rep. ukljucujuci i hrvatsku nikakav znacaj nemaju jer nemaju kvalitet.dok neki kao bosanci,slovenci to prihvataju da nemogu da dodju do medalje hrvatima to tesko pada i uvek im je neko drugi kriv.oni i dalje spominju petrovica itd.a za tebe drago,sve te igrace koje si spomenuo za njih postoji samo jedna rec a to je prosek i nista vise.pa je li vam treba jedan teodosic na mestu playa da bi se pobedila jedna gruzija,senegal,filipini? zar ti nisi spominjao skoro kako se nadate medalji itd.sada tu spominjes sarica i hezonju da su odlicni igraci, e pa drago i mi imamo tv i pratimo kosarku a koliko su odlicni igraci njih dvojica smo videli protiv ceske.

Zlatko

pre 8 godina

Ja razumem da nasi nisu igrali 2-3 dana pa je ljudima postalo dosadno u iscekivanju utakmice, ali...
Neki lik izjavi kako mi nemamo nikog sem Tea i malog Bjelice, mi naguramo 200 komentara.
Novosel sad izjavi ovo, trenutno 150 komentara.
Ovakve izjave od predstavnika nacije koja nema uspeha u ovom sportu su nepotrebne na srpskom portalu, pogotovo sto nam njihova ekipa nije protivnik. A ako su vec osvanule, treba potpuno da ih ignorisemo. Neka lupetaju do mile volje.

MisterNo

pre 8 godina

@drago
I jos ko iz nase reprezentacije?
Podsecas me na Pesica kad je Zvezda izgubila u onom evrokupu dobijenu utakmicu: "Nisam imao vise time-outa, pa nisam mogao reci igracima sta da odigraju. Da je Bodiroga tu, on bi znao sam". I meni da je Bodiroga u timu, bio bi trener.

Mare

pre 8 godina

Tja. Tog Raduljicu su i ovde svi posle prve utakmice zvali drvosecom koji cele godine nije igrao kosarku. Pricali su svi kako imamo najslabije centre na takmicenju.
Kad sam video da mu Djordjevic daje dosta minuta, ukapirao sam da veruje u njega i bio sam siguran da ce on proraditi u 4-5. utakmici.
Bradulja je proradio vec u trecoj. Sve je bilo na mestu. Njega nije selektovao Zika Obretkovic, nego Aleksandar Sasa Djordjevic.
Da, bilo bi mnogo bolje da u timu imamo i Bobija da delje drva sa Raduljicom, ali eto, zbog tog NBA ga nemamo...

Vz

pre 8 godina

Ako, neka pljuje. Kompleksas. Oni su ispali, a mi smo i dalje tu. Nek je i najgori drvoseca, ima Tea i ekipu oko sebe da igraju za njega ;) a ovi nek se busaju svojom cetvrtinom NBA tima xD

egil vangen

pre 8 godina

Vi sto branite Novosela pogledajte sta je rekao 2013. kad smo ih dobili u pripremama 17 razlike. "Srbija nema talentiranih igraca osim Krstica i trebalo bi da ih dobijemo svaki put". I posle srebra na SP on opet ne staje sa omalovazavanjem nase reprezentacije. Do sad je bar dosledan ako nista drugo ali da vidimo sta ce reci nakon EP...

robin hud

pre 8 godina

Pa da, drvoseča koji bi poobarao sve vaše reprezetativne (H)hrvatske balvane, samo da ste uspeli stići do nas.
To je mislio doajen Jugoslovenske košarke, niste dobro razumeli.

ELOrated

pre 8 godina

@guja

"... *a tamo neki* drvoseča Raduljica daje preko 20 poena..."

Ne treba se preterano praviti pametan i kul i nalaziti na silu alternativno znacenje inace jasnim recima. Dovoljno je da obratis paznju na naznacene reci "a tamo neki" (jasno ti je koja je upotreba tog izraza) pa da bude sasvim jasno da se radi o zelji za omalovazavanjem. Sama kvalifikacija "drvoseca" uopste nije relevantna...

Boske

pre 8 godina

Hrvati osvojili evropsko zlato?! U mojih pola vijeka postojanja i u kosarci sigurno ne. A tesko da ce se to desiti i u drugoj polovini.

bane

pre 8 godina

Meni je ovo inpresivno....da ovako jedna trenerska velicina ovako nesto izjavi.
1. Pa ko im je branio da igraju odbranu. za tako nesto im treba srca , a ne šutreski trening.
2. Mi smo imali suterske treninge na kojima smo ostajali posle redovno treninga i na kojima smo ubacivali po 500 lopti za jedan takav trening, napominjem ubacivali. (dakle oni su imali samo jedan ŠUTERSKI za cele pripreme)
....Da ne idem dalje.....
sve je to samo pravdanje lose situacine u timu.....
A ko je drvoseča.....videćemo u narednoj sezoni !!!

m.

pre 8 godina

Ništa čudno, čovek je izjavljivao da Cibona posle 22-0 u prvenstvu SFRJ ne treba da igra playoff vec da odmah dobije titulu kada ih je Vlada Djurović izbacivao dve godine za redom u polufinalu, sa Zadrom i Zvezdom, kao oni su iznad toga....kako kažu, samo 2 stvari su beskonačne, kosmos i ljudska glupost
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goga, 16. septembar 2015 09:53)

Mada za kosmos postoji sumnja . . . .