Petak, 04.09.2015.

10:00

Kako je Sale 'oživeo' srpsku košarku?

Ono što je Dušan Ivković gradio srušilo se u Sloveniji, sedmo mesto je doživljeno kao neuspeh, kao posledica nerealnih očekivanja i neprihvatanja okolnosti.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Kako je Sale 'oživeo' srpsku košarku? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Bojan Bogdanović

pre 8 godina

Pravo zadovoljstvo je pročitati ovako dobar i analitički potkovan tekst. Izuzetno poznavanje problematike i skoro književni pristup ovoj osjetljivoj temi,načinili su od jednog, na prvi pogled uobičajenog novinskog teksta,pravu delikatesu!Sve čestitke autoru i veliko hvala za priušteno zadovoljstvo navijačima i čitaocima B92.

X

pre 8 godina

Uporediti igru kod Ivkovića i kod Đorđevića. Ivković je gubio od ESP 30-50 razlike a Đorđević pobeđuje. Kod Ivkovića igrači u strahu i konfuziji, kod Đorđevića se ne zna ko daje veći doprinos...

dobojac

pre 8 godina

Sta Sale treba da uradi da bi dobio priznanje od nacije?Covek je,realno gledano,bar hiljadu puta doneo vise radosti naciji od npr.Djokovica(srbe i pored svega realno zabole za tenis),ali o Djokovicu niko ne sme nista da napise sto nije iskljucivo hvalospev dok pola komentara ovde je negiranje onoga sto je Sale uradio sa ekipom.Duda jeste imao one uspehe,ali covek je sebe stavio na prvo mesto,sa bar 7-8 igraca je bio u sukobu od kojih bi neki bili dragoceni pre svega u Poljskoj kada se vadila viza za London(koji je bio kruna te generacije),pravog kulta nije bilo,Sale je to uspeo da napravi,pre svega uspeo je da izvuce najvise od prosek igraca,setimo se Dudinih pulena,Gagica i Krstica iz Mege koji nisu uspevali ni obruc da pogode,o Teodosicu kod Dude i kasnije kod Saleta da ne govorimo,jednostavno onakav igrac dobija dodatni kvalitet samim saznanjem da mu je idol nadredjeni,tesko je to mogao da dobije sa vremesnim Dudom

samo zvezda

pre 8 godina

Nije Sale oziveo srpsku reprezentativnu kosarku, vec Duda Ivkovic. Srebro na EP u Poljskoj i godinu dana kasnije ukradeno finale na SP u Turskoj. Okosnicu te ekipe su cinili mahom igraci kohi su to i danas(Teo, Bjelica, Krle igrao prosle godine). Takodje Duda je u vatru bacio Kalinica i Bogdana a samo zbog povreda niz nije nastavljen u Sloveniji 2013.
Svaka cast Saletu ali molim za objektivnost.
Saleta cenim i postujem, ali nemojte ga dizati u zvezde, covek je odradio vrhunski posao sa vec napravljenom okosnicom tima i odlicnom bazom.
Znaci za vracanje srpske kosarke u sam vrh su zasluzni i Duda i Sale, ne umanjujte uspehe jednog na ustrb drugog.

Kokolo

pre 8 godina

Zna se da je Duda stvorio ovu ekipu,"dudine kerove" koji su homogenošću i širinom klupe sa podjednakim kvalitetom igrača koji nisu vrhunske kvalitete izvukao maksimum te napravio ekipu koja igra modernu košarku. Sale je to nadogradio psihološki,ugradio muda pojedinim kojima je trebalo i napravio zajebanu družinu. Ne vidim ko ih može dobiti ako svi odigraju 80 % od onoga što traži Sale Veličanstveni.

panini

pre 8 godina

nemojte gluposti da pricate nije se raspalo nista sto je gradio ivkovic samo na tom ep nije isao teo zbog povrede a budimo realno bez tea smo suvi prosek, pa zamislite da ne daj boze sad isto igramo bez tea pa jedva bi grupu prosli i to bi nam bio max..a cak je i isti taj ivkovic uveo u reprezentaciju sve danasnje okosnice tipa tea, raduljicu, bjelicu on je cak i te 2013 uveo bogdana i nedovica..tako da hvala doktoru ivkovicu na svemu sto je uradio za nasu reprezentaciju on ima bar 20-30% zasluga za uspeh od prosle godine

zagor

pre 8 godina

inace, nisam ja dzabe pozivao na statisticku analizu. ja nazalost ne verujem da se srpska kosarka preporodila. nista ne ukazuje na to. ono sto se desilo, to je da se pojavio jedan milos teodosic. kad je duda igrao sa njim, osvajali smo medalje (pokradeni od turske u 1/2 finalu, to je kao medalja). kada je igrao bez njega, doziveli smo fijasko. kada je saletovoj srbiji na parketu bio teodosic, izgledali smo dobro. bez njega, skoro da nismo mogli da damo kos na sp 2014. srbija mnogo vise zavisi od teodosica, nego spanija od gasola ili francuska od parkera. zavisimo od tea, ko nemci od dirka. da se srpska kosarka preporodila, mi bismo imali bar po jednog ili dva vrhunska igraca na svakoj poziciji. ovako, imamo tea i bjelicu (i bobija koji je specifican igrac i fenomen). svi ostali, u najboljem slucaju, prosek evropske kosarke. sve tvrdnje da su npr. bogdanovic i kalinic u vrhu evropske kosarke na svojim pozicijama su bez pokrica (a ostali, poput radulje, nedovica, gagija.., nisu ni na nivou f16 evrolige, sto pokazuju i njihove karijere: lijetuvos, valensija, azovmas, kina, alba...). da nije zeljka obradovica, ni jedan od njih dvojice ne bi dobacio do kluba koji se bori za f4.

Tex Willer

pre 8 godina

(MJ11, 4. septembar 2015 15:00) Moka je imao strahovit problem sa otkazima igrača ne zbog toga što se nije predhodno konsultovao sa njima već zbog blamaže koju smo doživeli na EP 2005 u BGD i raskola koji je u reprezentaciji napravio Željko Obradović.Nakon tog prvenstva igračima se smučila i pomisao na reprezentaciju a kamoli da igraju u njoj.Ipak Djordjeviću treba odati priznanje što je , bar zasada vratio kakav-takav kult igranja za reprezentaciju.

MJ11

pre 8 godina

(Tex Willer, 04. septembar 2015 14:11)
Sve si u pravu osim za Moku.On je na spisak stavio 35 igrača i s tim izašao u javnosta a sa većinom igrača nije razgovarao prethodno.Moka je igrao sa juniorima zato što je morao jer niko nije hteo da igra.

Igor

pre 8 godina

Ako je ozivljavanje srpske kosarke to sto nema vise Hemofarma, Radnickog KG, Vojvodine, C. Zvezde, gotovo i Partizana, ako Cacak ne postoji na kosarkaskoj mapi, Nis takodje onda nam je zaista super. Zavaravanje i guranje problema pod tepih nece moci jos dugo da traje.

fargo

pre 8 godina

Djordjevicu svaka cast za proslogodisnju medalju,ali da bi postao kosarkaski strucnjak treba da belezei vrhunske rezultate u kontinuitetu,kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.Ova generacija je realno suvi prosek,ono sto nas odlikuje je da igraci bolje igraju u reprezentaciji nego u klubu i tu lezi neka nasa prednost u odnosu na ostale.

Ivan NS

pre 8 godina

Đorđević je dobio otkaz u Armaniju zbog svoje nestručnosti, a ne zbog prevelikih očekivanja gazda. Nikakav je trener, i samo je pukom srećom postigao uspeh prošle godine sa reprezentacijom. Koliko je očajan trener, videćemo već na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Milan

pre 8 godina

Na srecu je malo onih koji ne odvajaju Srbija od klubova. Ne razumem ove moje koji pljuju po Saletu, a da ni oni ne znaju zasto. Ja Partizan ne volim, ali mi to be daje za pravo da mrzim njegove igrace kada igraju za Srbiju. Naprotiv. Dosta sam stariji od ovde prisutne klincarije. Da li sam od 95 do 2002 trebao da mrzim ceo svet? Pa 90% reprezentacije su bili partizanovi igraci. E pa deco ja i moji drugari zvezdasi smo punog glasa skandirali imena svakog igraca partizana. Iako sam svasta spominjao kada su igrali za Partizan. Jedno da znate, Srbija je ispred svih kada igra. Ovde nema mesta za mrznju i ljubomoru. Sale, puna podrska od matorih zvezdasa.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Ovi Momci i Djordjevic su zaslužili poverenje!!! Navijao sam za njih i uvek ću ! Borili su se za Srbiju i nema razloga da sada neće, a i drugi su jaki!! Ali mi smo sve njih naučili kosarku!!!

Djolle666

pre 8 godina

Na SP su otisli a da mnogi nisu ni znali da uopste ima SP,sada hvalospevi,ispracaji,naslovne strane,sve se plasim da ih ne razapnete na krst posle EP.Kod novinara se ne zna sta vise vole,uspeh ili neuspeh,mislim da im je ono drugo nekako sladje,imaju vise inspiracije za pisanje.

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Svaka čast za tekst! Ljudi, treba se spustiti na zemlju i prihvatiti realnost da život, a isto tako i sport je prepun uspuna i padova, a ako neko uspe da izbalansira uspone i padove, da budu što manji, to je uspeh. Mrtav sport nije teško dići, šti je Sale i demonstrirao. Nadam se da će i u fudbalu situacija za koju godinu biti slična, ali ništa se ne može preko noći i bez kontinuiteta. Što se mene tiče, Sale ima podršku, a nadam se kontinuitetu. P.S. Stop javnoj politici u sportu!

Mijat voli Hajduka

pre 8 godina

Sale ima kosarkasko znanje (ucio je od najboljih trenera), inteligenciju i veliki je motivator Ali, pored toga je neverovatno veliki borac, neustrasiv. Setimo se trojki protiv Huventuda i Kroacije - vuce loptu preko celog terena i pogadja kad je najbitnije. To pokazuje i da ume da usredsredi svoju energiju na ono sto je jedino vazno u sportu - na konacnu pobedu, sto nam je lepo demonstrirao i na proslom SP - u grupi je izgubio i od Brazila, i od Francuske, i od Spanije, bio CETVRTI U GRUPI, da bi zatim samleo Brazil i Francusku i usao u finale. Ja trenutno ne vidim idealnijeg coveka za mesto selektora Srbije od njega.

Tex Willer

pre 8 godina

Da se razmemo Sala obožavam kao legendarnog igrača.Kao trenera?
Neko pre mene reče da je tanka linija izmedju uspeha i neuspeha.Sreća naša pa i Sašina da oni francuzi na SP izbaciše špance u četrvtfinalu!Drugačiju bi mi sada pesmu pevali o selektoru ako bi on danas i bio selektor.Takodje neko napisa da Sale u stvari i nije trener nego autoritet što je po meni istina ali isto tako to ne mora značiti ništa negativno već može biti i izuzetno dobro.Nečije mišljenje je da Sale ubira plodove Dudinog rada jer je Duda formirao ovu ekipu.Moje mišljenje je da je ovu (najveći broj igrača) ekipu formirao Moka Slavnić imajući petlju da u vatru gurne klince od 20ak godina (tu neračunam Gurovića i Miličića) na EP u Španiji.E sad zbog one tanke linije uspeha-neuspeha ti "moskitosi" su prošli loše na tom prvenstvu a Moka je leteo.Duda je kasnije pobrao lovorike na Slavnićevom radu. Bilo kako bilo na nama je da damo apsolutnu podršku i igračima i Djordjeviću.Na Saši je sada ispit da li će ostati samo autoritet ili će pored toga postati i trener.Nadam se da će ispit položiti i da će znak pitanja pored Saše trener biti izbrisan

fansteron

pre 8 godina

Vala bas nas je preporodio, razneli nas ameri u finalu ko Hirosimu i Nagasaki. Nista u karijeri nije napravio, sa Armanijem nijedna titula. Nema autoritet kod igraca, otkazuju mu Marjanovic,Micov.. Al ajde, nadam se da ipak nije blef trener i da cemo da uradimo nesto na Ep, mada necemo zbog njega sigurno.

brajanskalabrini

pre 8 godina

bravo spasoje za tekst,pretpostavljam po citiranju djusa da si ,,nova skola" novinara to nam treba a ne neke ustaljene fraze

MJ11

pre 8 godina

U dokumentarnom filmu "Zemlja košarke" Svetislav Pešić govoreći o EP 2001. rekao je sledeće:,,Razlog zašto mi pobedjemo je zato što naši igrači stvarno žele da igraju za reprezentaciju i da kroz reprezentaciju nešto naprave u karijeri.Nije bitno koliko je teško nego koliko će biti lepo na kraju i naravno kako će nas dočekati u Beogradu". Ovo se negde zaturilo u medjuvremenu ali je Sale uspeo to da vrati.

ja

pre 8 godina

Ko ne veruje taj u sportu i ne pobedjuje.Svaka čast za prošlu godinu. ameri su stvarno mnogo bolji x5 možda x10 al u finalu im je sve išlo od ruke da su šporet bacili ušao bi u koš,to nije merilo...Čovek ima kredit još deceniju

SASA

pre 8 godina

Sve sto je Djordjevic uradio je vratio SRbiju u ovaj vek, barem sto se tice kosarke, jer nakon nekih 30 godina onog trojca "obradovic-Pesic-Ivkovic" bilo je jasno da je potreban sveza krv...
SVa cast njima 3, ali DJordjevic je dosao kao neko ko vidi kosarku kakva jeste danas, i tako se ponasa prema njoj..
Kao i svaki pravi trener, u stanju je da definise svoju ekipu, i pronadje svog kljucnog igraca...
Kakva razlika gledati Markovica kad igra za SRbiju, Markovic bilo gde drugde, ili Nedovic, .... Bjelica je super star ove ekipe, ali i on je dobio svoju ravu poziciju u reprezentaciji....
Naravno, sve to na stranu, jer Sale ucinio on o glavno, vratio Raduljicu, i ekipa je bila spremna, ,,,, Nema sumnje da je taj potez bio presudan, i da je Miroslav doneo prevagu...
On je ocajan skakca za jednog centra, a ni odbrana mu bas nije najaca, ako igra protiv brzih centara, ali je zato odlican u napadu, igra podjednako dobro sa obe ruke, i ima sjajnu masu za centra, ...
u toj pozicionoj igri, Raduljica sa dobrim play-om, je masina...
A DJordjevic mu je stavio 2 playa(Markovic-Teo) da bi ucnio tok lopte i sigurnost napada jos boljim, i upalilo je...
Mislim da cemo bez ikakvih problema dobiti Spance, ne necemo ih razvaliti, ali necemo morati ni brinuti, mis smo ekipa koja je dosla po zlato...

DJ

pre 8 godina

samo cu da kazem...
na 7. mesto u Sloveniji se gleda kao neuspeh, a setite se smo utakmice Spanija-Italija koja je odlucivala sa kim cemo igrati u 1/4 finalu i na koji nacin su nas Spanci odabrali. posle smo tu Italiju pobedili u doigravanju.
opet kazem, samo kazem.
automatski bi to bio (ne)uspeh?

Llewelyn

pre 8 godina

Mnogo smo mi poleteli. Sve mi nazalost mirise na to da cemo na ovom prvenstvu doziveti neprijatatno otreznjenje. Ko se razume u kosarku i pogleda nas tim vidi da nema mnogo razloga za optimizam sto se tice plasmana u polufinale.

dragan1982

pre 8 godina

2013 godine nam je falio miki teodosic ,nijedna evropska ekipa nebi mogla da preboli takvog playmakera tek tako plus imali smo ne iskusnu i ne poznatu ekipu gde niko vani nije cuo za bogdana ,kalinica ,plus to smo imali neke "krs "likove poput andjusica i vasilje micica u timu,sedmo mesto sa takvom ekipom je OK ,jedino sto stvarno mnogo mnogo boli je sto smo protiv spanije izgubili sa plus 30 koseva u cetvrtfinalu.ja ne vidim nikako kako mi da dobijemo spaniju,oni nas redovno deru gde god stignu ,nije lako prvu utakmicu na EP-u izgubiti ali mislim da se trebamo mi kao navijaci pripremiti na sutrasnji poraz..isto tako mi se ne svidja sto smo poletili mnogo..prosle godine grcima nije igra spanulis ,fraucusima nije igrao tony parker,ove godine su oni tu ,igraju tako da..ne znam bice tesko.ja bi bio sretan da obezbedimo olimpijske igre,evropsko je teze za igrati od svetskog prvenstva ,nema nam marjanovica ,najboljeg centra evrolige..i to je neka vrsta hendikepa

Славиша

pre 8 godina

Рио 2016.

Финале: САД - Србија

И небитно кога поведу Амери, после текме лудница по свим српским земљама!

Bgd

pre 8 godina

Neki su ovde rekli da on "nije trener". Pa možda i nije i možda ne treba ni da bude. Ne može on njih da nauči ništa novo o košarci ali ih može naučiti da budu tim, da veruju u sebe i da probudi onu ludačku energiju po kojoj smo nekad bili prepoznatljivi. Svaka čast Ivkoviću i Obradoviću, vrhunski stručnjaci ali mi je kod njih uvek nedostajala ona mala doza drskosti i "uličnog bezobrazluka" koja psihički ubija protivnika na terenu. Mislim da je Sale to doneo i optimista sam da ćemo napraviti dobar rezultat.

dex

pre 8 godina

Kada se ovakav "hajp" pravi, obicno sledi katastrofa. Nadam se da to nece biti slucaj, ali bojim se da smo puno poleteli. Cisto da ne iskusimo "velicanstvenost pada."

Pravi strucnjak

pre 8 godina

Svidja mi se kod Djordjevica sto bira igrace na osnovu trenutne forme i uigranosti, a ne kao neke ekipe - na osnovu sto je neko bio proslih godina u reprezentaciji da mora da bude i ove godine.

danass

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.
(Jovanica, 4. septembar 2015 11:40)
Svaka cast,napokon da to da nije trener,neko sme javno da kaze.Stvorio se takav ambijent da je covek maltene izmislio kosarku na ovim prostorima,i da ni slucajno niko ne sme nista kriticki da kaze na neke njegove odluke i izjave.Vrlo lukavo se priprema medijski teren za eventualni "neuspeh" i ne ispunjena obecanja,koja uzgred,niko nije trazio.Onaj ko i malo "vidi oko ociju"jasno mu je da bi plasman u prvih sest bio izuzetan uspeh,a da medalja,na zalost,ovaj put nije realna,jer je nemoguce da nas dvaput uzastopno prati onakva karma kao prosle godine,zato ne razumem ovoliku euforiju i preterani optimizam.A kako god se zavrsi posle ce biti vadjenja tipa Borko,NBA,Bobi,ErSrbija,sudije i sl.a potpuno nepotrebno,jer je eventualni plasman u sest nas maximum.

Ramplstilckin

pre 8 godina

Svaka cast svima ali videcete ove godine kako je "ozivljava". Losa je energija ove godine. Mislim da prolazimo grupu ali onda pada neki kiks i letimo napolje. Daj Boze da gresim...

zmajko

pre 8 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se toliko Sale velica, cak i na mestima gde i ne treba... Nasu kosarku je oziveo Duda Ivkovic, kada je preuzeo raspalu reprezentaciju. 90% igraca koji su igrali i na Evropskom i na Svetskom prventstvu je Sale kasnije preuzeo i sa vec gotovim timom nastavio ono sto je Duda vec stvorio.

Sumadinac

pre 8 godina

Vecina komentara je skepticno sto se medalje tice ove godine sto nije daleko od istine.Mnogo je teze odbraniti nego osvojiti i bicemo na nisanu mnogima,U tim okolnostima polufinale je veliki uspeh pogotovo sto u ekipi imamo grupu od 5-6 igraca koji su klasicni statisti i nedokazani evropski kvalitet.

vasiliuss

pre 8 godina

Bravo Zagoru za komentar, bas zbog "lirskih" tekstova, pravljenja kulta licnosti trenera i nekih igraca, bavljenja raznim intrigama imamo ova prepucavanja po komentarima. Dajte malo o taktici, stilovima, postavkama, valjda smo kosarkaski pismeni. Od svega pravite estradu.

Bora

pre 8 godina

Po meni je Duda oziveo nasu kosarku te 2008. godine. Setite se da smo iz kvalifikacija otisli u Poljsku 2009. i uzeli medalju nakon 7 godina katastrofalnih rezultata i apsolutno nikakvog timskog duha i jednog opsteg verovanja da nasa reprezentacija vise nikad nece postici neke znacajnije rezultate. Ostaje zal za Londonom, ali i cinjenica da se nije lako plasirati na olimpijadu s obzirom da samo prve 2 reprezentacije na Eurobasketu i osvajac svetskog prvenstva sticu direktan plasman. Od 2009. nasa reprezentacija ima disciplinu u igri i timski duh, kao i barem 1/4 na svakom prvenstvu (osim Londona naravno). Saletu svaka cast! Sjajna prva godina! Ali, ipak prerano za neku dublju analizu. Borba za mesto na olimpijadi tek predstoji, a nece biti nimalo lako. Sportski pozdrav!

Parter B

pre 8 godina

Ljudi, sve čestitke i Saletu i Dudi! Ali ja, kao neko koga ne zanima politika i ko ne glasa, moram da kažem da je našu košarku oživeo Dragan Djilas..

marko

pre 8 godina

Mnogo se potencira da fizikalija ali je dosta precenjena. Pogledajte S.Ljulja, Rodirigeza, Teodosića, Parkera. Ništa bez talenta i tehnike. Pa i Stef Kari nije mišićav ali ima vrhunsku tehniku kao i K.Irving.

El Cid

pre 8 godina

Nismo svi tražili da Antić bude zamenjen ! Čak smatram da većina ljudi i dalje misli da je on najbolji selektor koga smo imali u poslednjih dvadesetak i više godina.To možda vi sa B92 i Tole smatrate da je trebalo da bude zamenjen,narod ne.Znam da nema veze sa temom,ali nisam mogao da prećutim ovo.
Inače,verujem u ove momke i mislim da mogu do postolja,a sitnice će odlučivati na kom će se stepeniku naći.

nikola1

pre 8 godina

Drugacije ce se pisati kada ne prodjemo dobro na prvenstvu.i tu ce biti kraj njegovog mandata. Nismo ni amerika ni spanija da odrzavamo nivo kao nekad... Bljesnemo pa nas nema psr godina....

jmk

pre 8 godina

Nije se u Sloveniji ništa srušilo, naprotiv, Teodosić
nije mogao da igra, Duda je izmislio Kalinića, ubacio u
vatru Bogdanovića, i osvojio 7. mesto koje vodi u Madrid,
što je sa onim timom bila prava umetnost. Nemojte nikada
zaboraviti Dudu, on je stvorio ovaj tim!!!

zagor

pre 8 godina

postovana redakcijo,
hvala vam na lepim i redovnim tekstovima, da se mi kosarkaski pacenici malo izvucecmo iz krize dok ne pocnu utakmice. ipak, ako dozvolite, jednu malu primedbu. mislim da su vam tekstovi previse lirski, a bez prave analize same igre, postavki, taktike, akcija, statistike... kao sto djordjevic pokusava da natera kosarkaske radnike da se ugledaju na nba, tako bi i vi mogli malo da se ugledate na grantland, blicer riport, espn itd.
mislim da "zemlja kosarke" to zasluzuje, a vi to sigurno mozete.
pozdrav

nex

pre 8 godina

Sve je to lepo i fino. Ali,nekako sam skeptican. Nije ova reprezentacija mentalno jaka kao ona s od 95. pa nadalje. Na SP smo usli rastetereceni,bez pompe i ovolike euforije. Sad je obrnuto. Mnogo price,ujdurme,busanj u grudi. Nije to dobro. Bojim se da nece izdrzati pritisak i naboj koji su sami nametnuli. Nije Ozmo dzabe pisao onaj tekst juce o 2005oj godini. Mozda je hteo da apeluje na nesto.
Drugo,Bogdan je vanserijski igrsc,ali van stroja. Uzeo je mesto totalno fiz. spremnom igracu.

paeve

pre 8 godina

Za mene kakav god rezultat da naprave nista manje necu da volim reprenzetaciju, ja obozavam kosarku i jednostavno cu da uzivam u svakom mecu na prvenstvu.

Jovanica

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.
(Radomir, 04. septembar 2015 11:01)

Od Spanije i 40.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ne daj Boze da ne osvojimo medalju. Bice zestokih kritika! Imamo dobar tim, ali to nisu Sale, Danilovic i Bodiroga, a ni protivnici nisu naivni kao '90-ih. Tada je Gregor Fucka bio glavni problem.

Deki

pre 8 godina

Zaista je neobicno sta se desilo prosle godine na utakmici sa Spanijom. Da, jesmo izgubili ali smo u tom nekom trenutku Saletovog osmeha, dok ga prate prema izlazu, ukrali taj neki momentum i tu neku snagu Spanaca. Oni do kraja nisu mogli da se prepoznaju, a mi smo uzleteli kao raketa. Secam se da sam se najezio dok sam posmataro tih nekoliko trenutaka i da je posle toga, niodakle jurnuo neki adrenalin i energija. Vec pred kraj drugog poluvremena, polufinla sa Francuzima, poceo je da se oseca polako pad eksplozivnosti, osetili su to i Francuzi iako smo im natrpali kos. Ipak, momci su skupili redove i odbranili drugo poluvreme. Sale je zaista ono sto mozda nekima fali - energija i autoritet ali mislim da su ipak u taktickom smislu veliki posao odradili ljudi oko njega i zato je jako bitno sacuvati strucni stab i njima verovati ali im i dati odredjene zasluge.

Radomir

pre 8 godina

Najbolji sport košarka. To je naš glavni klupski sport, pored vaterpola. Naše mesto jeste u samom vrhu. Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.

Amigo

pre 8 godina

Siminovic nije bio prosle godine u reprezentaciji, dva puta se spominje.Tehnicka greska je u pitanju, dva puta kao i Sale sa Spancima. Neka bude na kraju ovog isto kao i na kraju proslogodissnjeg turnira.

Mare

pre 8 godina

Tanka je linija između neuspeha i uspeha u ovom sistemu takmičenja. U Sloveniji nismo imali sreće sa povredama(glavni bekovi bili povređeni), inače bi lagano prošli Ruse i borili se za medalje. Ako nas povrede zaobiđu, doguraćemo do medalje. Srećno!

DembaBa

pre 8 godina

On je vise autoritet nego trener tj selektor. Kad ti jedan Sale sedi na klupi Kalinas mora da leti. Uliva samopouzdanje jer zna kako se osvaja sve i svja. Teodosic je na ultra-mod od kad je Sale dosao.

maleni

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu , I Sasi Djordjevicu, opet imam koga da gledam I da svim srcem navijam za Srbiju, a ne da gledam fudbalere , pardon, penzionere, koji cuvaju noge, ne daj boze da se povrede dok igraju za reprezentaciju.

jmk

pre 8 godina

Nije se u Sloveniji ništa srušilo, naprotiv, Teodosić
nije mogao da igra, Duda je izmislio Kalinića, ubacio u
vatru Bogdanovića, i osvojio 7. mesto koje vodi u Madrid,
što je sa onim timom bila prava umetnost. Nemojte nikada
zaboraviti Dudu, on je stvorio ovaj tim!!!

DembaBa

pre 8 godina

On je vise autoritet nego trener tj selektor. Kad ti jedan Sale sedi na klupi Kalinas mora da leti. Uliva samopouzdanje jer zna kako se osvaja sve i svja. Teodosic je na ultra-mod od kad je Sale dosao.

zagor

pre 8 godina

postovana redakcijo,
hvala vam na lepim i redovnim tekstovima, da se mi kosarkaski pacenici malo izvucecmo iz krize dok ne pocnu utakmice. ipak, ako dozvolite, jednu malu primedbu. mislim da su vam tekstovi previse lirski, a bez prave analize same igre, postavki, taktike, akcija, statistike... kao sto djordjevic pokusava da natera kosarkaske radnike da se ugledaju na nba, tako bi i vi mogli malo da se ugledate na grantland, blicer riport, espn itd.
mislim da "zemlja kosarke" to zasluzuje, a vi to sigurno mozete.
pozdrav

Mare

pre 8 godina

Tanka je linija između neuspeha i uspeha u ovom sistemu takmičenja. U Sloveniji nismo imali sreće sa povredama(glavni bekovi bili povređeni), inače bi lagano prošli Ruse i borili se za medalje. Ako nas povrede zaobiđu, doguraćemo do medalje. Srećno!

maleni

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu , I Sasi Djordjevicu, opet imam koga da gledam I da svim srcem navijam za Srbiju, a ne da gledam fudbalere , pardon, penzionere, koji cuvaju noge, ne daj boze da se povrede dok igraju za reprezentaciju.

Radomir

pre 8 godina

Najbolji sport košarka. To je naš glavni klupski sport, pored vaterpola. Naše mesto jeste u samom vrhu. Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.

Deki

pre 8 godina

Zaista je neobicno sta se desilo prosle godine na utakmici sa Spanijom. Da, jesmo izgubili ali smo u tom nekom trenutku Saletovog osmeha, dok ga prate prema izlazu, ukrali taj neki momentum i tu neku snagu Spanaca. Oni do kraja nisu mogli da se prepoznaju, a mi smo uzleteli kao raketa. Secam se da sam se najezio dok sam posmataro tih nekoliko trenutaka i da je posle toga, niodakle jurnuo neki adrenalin i energija. Vec pred kraj drugog poluvremena, polufinla sa Francuzima, poceo je da se oseca polako pad eksplozivnosti, osetili su to i Francuzi iako smo im natrpali kos. Ipak, momci su skupili redove i odbranili drugo poluvreme. Sale je zaista ono sto mozda nekima fali - energija i autoritet ali mislim da su ipak u taktickom smislu veliki posao odradili ljudi oko njega i zato je jako bitno sacuvati strucni stab i njima verovati ali im i dati odredjene zasluge.

El Cid

pre 8 godina

Nismo svi tražili da Antić bude zamenjen ! Čak smatram da većina ljudi i dalje misli da je on najbolji selektor koga smo imali u poslednjih dvadesetak i više godina.To možda vi sa B92 i Tole smatrate da je trebalo da bude zamenjen,narod ne.Znam da nema veze sa temom,ali nisam mogao da prećutim ovo.
Inače,verujem u ove momke i mislim da mogu do postolja,a sitnice će odlučivati na kom će se stepeniku naći.

paeve

pre 8 godina

Za mene kakav god rezultat da naprave nista manje necu da volim reprenzetaciju, ja obozavam kosarku i jednostavno cu da uzivam u svakom mecu na prvenstvu.

Bora

pre 8 godina

Po meni je Duda oziveo nasu kosarku te 2008. godine. Setite se da smo iz kvalifikacija otisli u Poljsku 2009. i uzeli medalju nakon 7 godina katastrofalnih rezultata i apsolutno nikakvog timskog duha i jednog opsteg verovanja da nasa reprezentacija vise nikad nece postici neke znacajnije rezultate. Ostaje zal za Londonom, ali i cinjenica da se nije lako plasirati na olimpijadu s obzirom da samo prve 2 reprezentacije na Eurobasketu i osvajac svetskog prvenstva sticu direktan plasman. Od 2009. nasa reprezentacija ima disciplinu u igri i timski duh, kao i barem 1/4 na svakom prvenstvu (osim Londona naravno). Saletu svaka cast! Sjajna prva godina! Ali, ipak prerano za neku dublju analizu. Borba za mesto na olimpijadi tek predstoji, a nece biti nimalo lako. Sportski pozdrav!

Milan

pre 8 godina

Na srecu je malo onih koji ne odvajaju Srbija od klubova. Ne razumem ove moje koji pljuju po Saletu, a da ni oni ne znaju zasto. Ja Partizan ne volim, ali mi to be daje za pravo da mrzim njegove igrace kada igraju za Srbiju. Naprotiv. Dosta sam stariji od ovde prisutne klincarije. Da li sam od 95 do 2002 trebao da mrzim ceo svet? Pa 90% reprezentacije su bili partizanovi igraci. E pa deco ja i moji drugari zvezdasi smo punog glasa skandirali imena svakog igraca partizana. Iako sam svasta spominjao kada su igrali za Partizan. Jedno da znate, Srbija je ispred svih kada igra. Ovde nema mesta za mrznju i ljubomoru. Sale, puna podrska od matorih zvezdasa.

Parter B

pre 8 godina

Ljudi, sve čestitke i Saletu i Dudi! Ali ja, kao neko koga ne zanima politika i ko ne glasa, moram da kažem da je našu košarku oživeo Dragan Djilas..

Mijat voli Hajduka

pre 8 godina

Sale ima kosarkasko znanje (ucio je od najboljih trenera), inteligenciju i veliki je motivator Ali, pored toga je neverovatno veliki borac, neustrasiv. Setimo se trojki protiv Huventuda i Kroacije - vuce loptu preko celog terena i pogadja kad je najbitnije. To pokazuje i da ume da usredsredi svoju energiju na ono sto je jedino vazno u sportu - na konacnu pobedu, sto nam je lepo demonstrirao i na proslom SP - u grupi je izgubio i od Brazila, i od Francuske, i od Spanije, bio CETVRTI U GRUPI, da bi zatim samleo Brazil i Francusku i usao u finale. Ja trenutno ne vidim idealnijeg coveka za mesto selektora Srbije od njega.

samo zvezda

pre 8 godina

Nije Sale oziveo srpsku reprezentativnu kosarku, vec Duda Ivkovic. Srebro na EP u Poljskoj i godinu dana kasnije ukradeno finale na SP u Turskoj. Okosnicu te ekipe su cinili mahom igraci kohi su to i danas(Teo, Bjelica, Krle igrao prosle godine). Takodje Duda je u vatru bacio Kalinica i Bogdana a samo zbog povreda niz nije nastavljen u Sloveniji 2013.
Svaka cast Saletu ali molim za objektivnost.
Saleta cenim i postujem, ali nemojte ga dizati u zvezde, covek je odradio vrhunski posao sa vec napravljenom okosnicom tima i odlicnom bazom.
Znaci za vracanje srpske kosarke u sam vrh su zasluzni i Duda i Sale, ne umanjujte uspehe jednog na ustrb drugog.

panini

pre 8 godina

nemojte gluposti da pricate nije se raspalo nista sto je gradio ivkovic samo na tom ep nije isao teo zbog povrede a budimo realno bez tea smo suvi prosek, pa zamislite da ne daj boze sad isto igramo bez tea pa jedva bi grupu prosli i to bi nam bio max..a cak je i isti taj ivkovic uveo u reprezentaciju sve danasnje okosnice tipa tea, raduljicu, bjelicu on je cak i te 2013 uveo bogdana i nedovica..tako da hvala doktoru ivkovicu na svemu sto je uradio za nasu reprezentaciju on ima bar 20-30% zasluga za uspeh od prosle godine

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ne daj Boze da ne osvojimo medalju. Bice zestokih kritika! Imamo dobar tim, ali to nisu Sale, Danilovic i Bodiroga, a ni protivnici nisu naivni kao '90-ih. Tada je Gregor Fucka bio glavni problem.

Igor

pre 8 godina

Ako je ozivljavanje srpske kosarke to sto nema vise Hemofarma, Radnickog KG, Vojvodine, C. Zvezde, gotovo i Partizana, ako Cacak ne postoji na kosarkaskoj mapi, Nis takodje onda nam je zaista super. Zavaravanje i guranje problema pod tepih nece moci jos dugo da traje.

vasiliuss

pre 8 godina

Bravo Zagoru za komentar, bas zbog "lirskih" tekstova, pravljenja kulta licnosti trenera i nekih igraca, bavljenja raznim intrigama imamo ova prepucavanja po komentarima. Dajte malo o taktici, stilovima, postavkama, valjda smo kosarkaski pismeni. Od svega pravite estradu.

MJ11

pre 8 godina

U dokumentarnom filmu "Zemlja košarke" Svetislav Pešić govoreći o EP 2001. rekao je sledeće:,,Razlog zašto mi pobedjemo je zato što naši igrači stvarno žele da igraju za reprezentaciju i da kroz reprezentaciju nešto naprave u karijeri.Nije bitno koliko je teško nego koliko će biti lepo na kraju i naravno kako će nas dočekati u Beogradu". Ovo se negde zaturilo u medjuvremenu ali je Sale uspeo to da vrati.

DJ

pre 8 godina

samo cu da kazem...
na 7. mesto u Sloveniji se gleda kao neuspeh, a setite se smo utakmice Spanija-Italija koja je odlucivala sa kim cemo igrati u 1/4 finalu i na koji nacin su nas Spanci odabrali. posle smo tu Italiju pobedili u doigravanju.
opet kazem, samo kazem.
automatski bi to bio (ne)uspeh?

nex

pre 8 godina

Sve je to lepo i fino. Ali,nekako sam skeptican. Nije ova reprezentacija mentalno jaka kao ona s od 95. pa nadalje. Na SP smo usli rastetereceni,bez pompe i ovolike euforije. Sad je obrnuto. Mnogo price,ujdurme,busanj u grudi. Nije to dobro. Bojim se da nece izdrzati pritisak i naboj koji su sami nametnuli. Nije Ozmo dzabe pisao onaj tekst juce o 2005oj godini. Mozda je hteo da apeluje na nesto.
Drugo,Bogdan je vanserijski igrsc,ali van stroja. Uzeo je mesto totalno fiz. spremnom igracu.

SASA

pre 8 godina

Sve sto je Djordjevic uradio je vratio SRbiju u ovaj vek, barem sto se tice kosarke, jer nakon nekih 30 godina onog trojca "obradovic-Pesic-Ivkovic" bilo je jasno da je potreban sveza krv...
SVa cast njima 3, ali DJordjevic je dosao kao neko ko vidi kosarku kakva jeste danas, i tako se ponasa prema njoj..
Kao i svaki pravi trener, u stanju je da definise svoju ekipu, i pronadje svog kljucnog igraca...
Kakva razlika gledati Markovica kad igra za SRbiju, Markovic bilo gde drugde, ili Nedovic, .... Bjelica je super star ove ekipe, ali i on je dobio svoju ravu poziciju u reprezentaciji....
Naravno, sve to na stranu, jer Sale ucinio on o glavno, vratio Raduljicu, i ekipa je bila spremna, ,,,, Nema sumnje da je taj potez bio presudan, i da je Miroslav doneo prevagu...
On je ocajan skakca za jednog centra, a ni odbrana mu bas nije najaca, ako igra protiv brzih centara, ali je zato odlican u napadu, igra podjednako dobro sa obe ruke, i ima sjajnu masu za centra, ...
u toj pozicionoj igri, Raduljica sa dobrim play-om, je masina...
A DJordjevic mu je stavio 2 playa(Markovic-Teo) da bi ucnio tok lopte i sigurnost napada jos boljim, i upalilo je...
Mislim da cemo bez ikakvih problema dobiti Spance, ne necemo ih razvaliti, ali necemo morati ni brinuti, mis smo ekipa koja je dosla po zlato...

Kokolo

pre 8 godina

Zna se da je Duda stvorio ovu ekipu,"dudine kerove" koji su homogenošću i širinom klupe sa podjednakim kvalitetom igrača koji nisu vrhunske kvalitete izvukao maksimum te napravio ekipu koja igra modernu košarku. Sale je to nadogradio psihološki,ugradio muda pojedinim kojima je trebalo i napravio zajebanu družinu. Ne vidim ko ih može dobiti ako svi odigraju 80 % od onoga što traži Sale Veličanstveni.

Bgd

pre 8 godina

Neki su ovde rekli da on "nije trener". Pa možda i nije i možda ne treba ni da bude. Ne može on njih da nauči ništa novo o košarci ali ih može naučiti da budu tim, da veruju u sebe i da probudi onu ludačku energiju po kojoj smo nekad bili prepoznatljivi. Svaka čast Ivkoviću i Obradoviću, vrhunski stručnjaci ali mi je kod njih uvek nedostajala ona mala doza drskosti i "uličnog bezobrazluka" koja psihički ubija protivnika na terenu. Mislim da je Sale to doneo i optimista sam da ćemo napraviti dobar rezultat.

Славиша

pre 8 godina

Рио 2016.

Финале: САД - Србија

И небитно кога поведу Амери, после текме лудница по свим српским земљама!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.
(Radomir, 04. septembar 2015 11:01)

Od Spanije i 40.

zmajko

pre 8 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se toliko Sale velica, cak i na mestima gde i ne treba... Nasu kosarku je oziveo Duda Ivkovic, kada je preuzeo raspalu reprezentaciju. 90% igraca koji su igrali i na Evropskom i na Svetskom prventstvu je Sale kasnije preuzeo i sa vec gotovim timom nastavio ono sto je Duda vec stvorio.

ja

pre 8 godina

Ko ne veruje taj u sportu i ne pobedjuje.Svaka čast za prošlu godinu. ameri su stvarno mnogo bolji x5 možda x10 al u finalu im je sve išlo od ruke da su šporet bacili ušao bi u koš,to nije merilo...Čovek ima kredit još deceniju

marko

pre 8 godina

Mnogo se potencira da fizikalija ali je dosta precenjena. Pogledajte S.Ljulja, Rodirigeza, Teodosića, Parkera. Ništa bez talenta i tehnike. Pa i Stef Kari nije mišićav ali ima vrhunsku tehniku kao i K.Irving.

Sumadinac

pre 8 godina

Vecina komentara je skepticno sto se medalje tice ove godine sto nije daleko od istine.Mnogo je teze odbraniti nego osvojiti i bicemo na nisanu mnogima,U tim okolnostima polufinale je veliki uspeh pogotovo sto u ekipi imamo grupu od 5-6 igraca koji su klasicni statisti i nedokazani evropski kvalitet.

dobojac

pre 8 godina

Sta Sale treba da uradi da bi dobio priznanje od nacije?Covek je,realno gledano,bar hiljadu puta doneo vise radosti naciji od npr.Djokovica(srbe i pored svega realno zabole za tenis),ali o Djokovicu niko ne sme nista da napise sto nije iskljucivo hvalospev dok pola komentara ovde je negiranje onoga sto je Sale uradio sa ekipom.Duda jeste imao one uspehe,ali covek je sebe stavio na prvo mesto,sa bar 7-8 igraca je bio u sukobu od kojih bi neki bili dragoceni pre svega u Poljskoj kada se vadila viza za London(koji je bio kruna te generacije),pravog kulta nije bilo,Sale je to uspeo da napravi,pre svega uspeo je da izvuce najvise od prosek igraca,setimo se Dudinih pulena,Gagica i Krstica iz Mege koji nisu uspevali ni obruc da pogode,o Teodosicu kod Dude i kasnije kod Saleta da ne govorimo,jednostavno onakav igrac dobija dodatni kvalitet samim saznanjem da mu je idol nadredjeni,tesko je to mogao da dobije sa vremesnim Dudom

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Ovi Momci i Djordjevic su zaslužili poverenje!!! Navijao sam za njih i uvek ću ! Borili su se za Srbiju i nema razloga da sada neće, a i drugi su jaki!! Ali mi smo sve njih naučili kosarku!!!

MJ11

pre 8 godina

(Tex Willer, 04. septembar 2015 14:11)
Sve si u pravu osim za Moku.On je na spisak stavio 35 igrača i s tim izašao u javnosta a sa većinom igrača nije razgovarao prethodno.Moka je igrao sa juniorima zato što je morao jer niko nije hteo da igra.

Tex Willer

pre 8 godina

(MJ11, 4. septembar 2015 15:00) Moka je imao strahovit problem sa otkazima igrača ne zbog toga što se nije predhodno konsultovao sa njima već zbog blamaže koju smo doživeli na EP 2005 u BGD i raskola koji je u reprezentaciji napravio Željko Obradović.Nakon tog prvenstva igračima se smučila i pomisao na reprezentaciju a kamoli da igraju u njoj.Ipak Djordjeviću treba odati priznanje što je , bar zasada vratio kakav-takav kult igranja za reprezentaciju.

Djolle666

pre 8 godina

Na SP su otisli a da mnogi nisu ni znali da uopste ima SP,sada hvalospevi,ispracaji,naslovne strane,sve se plasim da ih ne razapnete na krst posle EP.Kod novinara se ne zna sta vise vole,uspeh ili neuspeh,mislim da im je ono drugo nekako sladje,imaju vise inspiracije za pisanje.

Pravi strucnjak

pre 8 godina

Svidja mi se kod Djordjevica sto bira igrace na osnovu trenutne forme i uigranosti, a ne kao neke ekipe - na osnovu sto je neko bio proslih godina u reprezentaciji da mora da bude i ove godine.

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Svaka čast za tekst! Ljudi, treba se spustiti na zemlju i prihvatiti realnost da život, a isto tako i sport je prepun uspuna i padova, a ako neko uspe da izbalansira uspone i padove, da budu što manji, to je uspeh. Mrtav sport nije teško dići, šti je Sale i demonstrirao. Nadam se da će i u fudbalu situacija za koju godinu biti slična, ali ništa se ne može preko noći i bez kontinuiteta. Što se mene tiče, Sale ima podršku, a nadam se kontinuitetu. P.S. Stop javnoj politici u sportu!

X

pre 8 godina

Uporediti igru kod Ivkovića i kod Đorđevića. Ivković je gubio od ESP 30-50 razlike a Đorđević pobeđuje. Kod Ivkovića igrači u strahu i konfuziji, kod Đorđevića se ne zna ko daje veći doprinos...

fargo

pre 8 godina

Djordjevicu svaka cast za proslogodisnju medalju,ali da bi postao kosarkaski strucnjak treba da belezei vrhunske rezultate u kontinuitetu,kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.Ova generacija je realno suvi prosek,ono sto nas odlikuje je da igraci bolje igraju u reprezentaciji nego u klubu i tu lezi neka nasa prednost u odnosu na ostale.

dex

pre 8 godina

Kada se ovakav "hajp" pravi, obicno sledi katastrofa. Nadam se da to nece biti slucaj, ali bojim se da smo puno poleteli. Cisto da ne iskusimo "velicanstvenost pada."

brajanskalabrini

pre 8 godina

bravo spasoje za tekst,pretpostavljam po citiranju djusa da si ,,nova skola" novinara to nam treba a ne neke ustaljene fraze

zagor

pre 8 godina

inace, nisam ja dzabe pozivao na statisticku analizu. ja nazalost ne verujem da se srpska kosarka preporodila. nista ne ukazuje na to. ono sto se desilo, to je da se pojavio jedan milos teodosic. kad je duda igrao sa njim, osvajali smo medalje (pokradeni od turske u 1/2 finalu, to je kao medalja). kada je igrao bez njega, doziveli smo fijasko. kada je saletovoj srbiji na parketu bio teodosic, izgledali smo dobro. bez njega, skoro da nismo mogli da damo kos na sp 2014. srbija mnogo vise zavisi od teodosica, nego spanija od gasola ili francuska od parkera. zavisimo od tea, ko nemci od dirka. da se srpska kosarka preporodila, mi bismo imali bar po jednog ili dva vrhunska igraca na svakoj poziciji. ovako, imamo tea i bjelicu (i bobija koji je specifican igrac i fenomen). svi ostali, u najboljem slucaju, prosek evropske kosarke. sve tvrdnje da su npr. bogdanovic i kalinic u vrhu evropske kosarke na svojim pozicijama su bez pokrica (a ostali, poput radulje, nedovica, gagija.., nisu ni na nivou f16 evrolige, sto pokazuju i njihove karijere: lijetuvos, valensija, azovmas, kina, alba...). da nije zeljka obradovica, ni jedan od njih dvojice ne bi dobacio do kluba koji se bori za f4.

nikola1

pre 8 godina

Drugacije ce se pisati kada ne prodjemo dobro na prvenstvu.i tu ce biti kraj njegovog mandata. Nismo ni amerika ni spanija da odrzavamo nivo kao nekad... Bljesnemo pa nas nema psr godina....

Jovanica

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.

Tex Willer

pre 8 godina

Da se razmemo Sala obožavam kao legendarnog igrača.Kao trenera?
Neko pre mene reče da je tanka linija izmedju uspeha i neuspeha.Sreća naša pa i Sašina da oni francuzi na SP izbaciše špance u četrvtfinalu!Drugačiju bi mi sada pesmu pevali o selektoru ako bi on danas i bio selektor.Takodje neko napisa da Sale u stvari i nije trener nego autoritet što je po meni istina ali isto tako to ne mora značiti ništa negativno već može biti i izuzetno dobro.Nečije mišljenje je da Sale ubira plodove Dudinog rada jer je Duda formirao ovu ekipu.Moje mišljenje je da je ovu (najveći broj igrača) ekipu formirao Moka Slavnić imajući petlju da u vatru gurne klince od 20ak godina (tu neračunam Gurovića i Miličića) na EP u Španiji.E sad zbog one tanke linije uspeha-neuspeha ti "moskitosi" su prošli loše na tom prvenstvu a Moka je leteo.Duda je kasnije pobrao lovorike na Slavnićevom radu. Bilo kako bilo na nama je da damo apsolutnu podršku i igračima i Djordjeviću.Na Saši je sada ispit da li će ostati samo autoritet ili će pored toga postati i trener.Nadam se da će ispit položiti i da će znak pitanja pored Saše trener biti izbrisan

danass

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.
(Jovanica, 4. septembar 2015 11:40)
Svaka cast,napokon da to da nije trener,neko sme javno da kaze.Stvorio se takav ambijent da je covek maltene izmislio kosarku na ovim prostorima,i da ni slucajno niko ne sme nista kriticki da kaze na neke njegove odluke i izjave.Vrlo lukavo se priprema medijski teren za eventualni "neuspeh" i ne ispunjena obecanja,koja uzgred,niko nije trazio.Onaj ko i malo "vidi oko ociju"jasno mu je da bi plasman u prvih sest bio izuzetan uspeh,a da medalja,na zalost,ovaj put nije realna,jer je nemoguce da nas dvaput uzastopno prati onakva karma kao prosle godine,zato ne razumem ovoliku euforiju i preterani optimizam.A kako god se zavrsi posle ce biti vadjenja tipa Borko,NBA,Bobi,ErSrbija,sudije i sl.a potpuno nepotrebno,jer je eventualni plasman u sest nas maximum.

Bojan Bogdanović

pre 8 godina

Pravo zadovoljstvo je pročitati ovako dobar i analitički potkovan tekst. Izuzetno poznavanje problematike i skoro književni pristup ovoj osjetljivoj temi,načinili su od jednog, na prvi pogled uobičajenog novinskog teksta,pravu delikatesu!Sve čestitke autoru i veliko hvala za priušteno zadovoljstvo navijačima i čitaocima B92.

dragan1982

pre 8 godina

2013 godine nam je falio miki teodosic ,nijedna evropska ekipa nebi mogla da preboli takvog playmakera tek tako plus imali smo ne iskusnu i ne poznatu ekipu gde niko vani nije cuo za bogdana ,kalinica ,plus to smo imali neke "krs "likove poput andjusica i vasilje micica u timu,sedmo mesto sa takvom ekipom je OK ,jedino sto stvarno mnogo mnogo boli je sto smo protiv spanije izgubili sa plus 30 koseva u cetvrtfinalu.ja ne vidim nikako kako mi da dobijemo spaniju,oni nas redovno deru gde god stignu ,nije lako prvu utakmicu na EP-u izgubiti ali mislim da se trebamo mi kao navijaci pripremiti na sutrasnji poraz..isto tako mi se ne svidja sto smo poletili mnogo..prosle godine grcima nije igra spanulis ,fraucusima nije igrao tony parker,ove godine su oni tu ,igraju tako da..ne znam bice tesko.ja bi bio sretan da obezbedimo olimpijske igre,evropsko je teze za igrati od svetskog prvenstva ,nema nam marjanovica ,najboljeg centra evrolige..i to je neka vrsta hendikepa

Ramplstilckin

pre 8 godina

Svaka cast svima ali videcete ove godine kako je "ozivljava". Losa je energija ove godine. Mislim da prolazimo grupu ali onda pada neki kiks i letimo napolje. Daj Boze da gresim...

Llewelyn

pre 8 godina

Mnogo smo mi poleteli. Sve mi nazalost mirise na to da cemo na ovom prvenstvu doziveti neprijatatno otreznjenje. Ko se razume u kosarku i pogleda nas tim vidi da nema mnogo razloga za optimizam sto se tice plasmana u polufinale.

fansteron

pre 8 godina

Vala bas nas je preporodio, razneli nas ameri u finalu ko Hirosimu i Nagasaki. Nista u karijeri nije napravio, sa Armanijem nijedna titula. Nema autoritet kod igraca, otkazuju mu Marjanovic,Micov.. Al ajde, nadam se da ipak nije blef trener i da cemo da uradimo nesto na Ep, mada necemo zbog njega sigurno.

Ivan NS

pre 8 godina

Đorđević je dobio otkaz u Armaniju zbog svoje nestručnosti, a ne zbog prevelikih očekivanja gazda. Nikakav je trener, i samo je pukom srećom postigao uspeh prošle godine sa reprezentacijom. Koliko je očajan trener, videćemo već na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Amigo

pre 8 godina

Siminovic nije bio prosle godine u reprezentaciji, dva puta se spominje.Tehnicka greska je u pitanju, dva puta kao i Sale sa Spancima. Neka bude na kraju ovog isto kao i na kraju proslogodissnjeg turnira.

Jovanica

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.

Amigo

pre 8 godina

Siminovic nije bio prosle godine u reprezentaciji, dva puta se spominje.Tehnicka greska je u pitanju, dva puta kao i Sale sa Spancima. Neka bude na kraju ovog isto kao i na kraju proslogodissnjeg turnira.

Ivan NS

pre 8 godina

Đorđević je dobio otkaz u Armaniju zbog svoje nestručnosti, a ne zbog prevelikih očekivanja gazda. Nikakav je trener, i samo je pukom srećom postigao uspeh prošle godine sa reprezentacijom. Koliko je očajan trener, videćemo već na predstojećem Evropskom prvenstvu.

fansteron

pre 8 godina

Vala bas nas je preporodio, razneli nas ameri u finalu ko Hirosimu i Nagasaki. Nista u karijeri nije napravio, sa Armanijem nijedna titula. Nema autoritet kod igraca, otkazuju mu Marjanovic,Micov.. Al ajde, nadam se da ipak nije blef trener i da cemo da uradimo nesto na Ep, mada necemo zbog njega sigurno.

danass

pre 8 godina

Nekritički i navijački tekst. Od Djordjevića se pravi idol, a čovek uopše nije trener. To je onima koji vide oko očiju potpuno jasno. Ona igra sudbine od prošle godine i "uspeh" koji se završio sramotom protiv Amerike, desiće se opet, ali za hiljadu godina. Iskopasmo bunar srebrnim budakom za naš dragi sport.
(Jovanica, 4. septembar 2015 11:40)
Svaka cast,napokon da to da nije trener,neko sme javno da kaze.Stvorio se takav ambijent da je covek maltene izmislio kosarku na ovim prostorima,i da ni slucajno niko ne sme nista kriticki da kaze na neke njegove odluke i izjave.Vrlo lukavo se priprema medijski teren za eventualni "neuspeh" i ne ispunjena obecanja,koja uzgred,niko nije trazio.Onaj ko i malo "vidi oko ociju"jasno mu je da bi plasman u prvih sest bio izuzetan uspeh,a da medalja,na zalost,ovaj put nije realna,jer je nemoguce da nas dvaput uzastopno prati onakva karma kao prosle godine,zato ne razumem ovoliku euforiju i preterani optimizam.A kako god se zavrsi posle ce biti vadjenja tipa Borko,NBA,Bobi,ErSrbija,sudije i sl.a potpuno nepotrebno,jer je eventualni plasman u sest nas maximum.

nikola1

pre 8 godina

Drugacije ce se pisati kada ne prodjemo dobro na prvenstvu.i tu ce biti kraj njegovog mandata. Nismo ni amerika ni spanija da odrzavamo nivo kao nekad... Bljesnemo pa nas nema psr godina....

Ramplstilckin

pre 8 godina

Svaka cast svima ali videcete ove godine kako je "ozivljava". Losa je energija ove godine. Mislim da prolazimo grupu ali onda pada neki kiks i letimo napolje. Daj Boze da gresim...

nex

pre 8 godina

Sve je to lepo i fino. Ali,nekako sam skeptican. Nije ova reprezentacija mentalno jaka kao ona s od 95. pa nadalje. Na SP smo usli rastetereceni,bez pompe i ovolike euforije. Sad je obrnuto. Mnogo price,ujdurme,busanj u grudi. Nije to dobro. Bojim se da nece izdrzati pritisak i naboj koji su sami nametnuli. Nije Ozmo dzabe pisao onaj tekst juce o 2005oj godini. Mozda je hteo da apeluje na nesto.
Drugo,Bogdan je vanserijski igrsc,ali van stroja. Uzeo je mesto totalno fiz. spremnom igracu.

Llewelyn

pre 8 godina

Mnogo smo mi poleteli. Sve mi nazalost mirise na to da cemo na ovom prvenstvu doziveti neprijatatno otreznjenje. Ko se razume u kosarku i pogleda nas tim vidi da nema mnogo razloga za optimizam sto se tice plasmana u polufinale.

zagor

pre 8 godina

inace, nisam ja dzabe pozivao na statisticku analizu. ja nazalost ne verujem da se srpska kosarka preporodila. nista ne ukazuje na to. ono sto se desilo, to je da se pojavio jedan milos teodosic. kad je duda igrao sa njim, osvajali smo medalje (pokradeni od turske u 1/2 finalu, to je kao medalja). kada je igrao bez njega, doziveli smo fijasko. kada je saletovoj srbiji na parketu bio teodosic, izgledali smo dobro. bez njega, skoro da nismo mogli da damo kos na sp 2014. srbija mnogo vise zavisi od teodosica, nego spanija od gasola ili francuska od parkera. zavisimo od tea, ko nemci od dirka. da se srpska kosarka preporodila, mi bismo imali bar po jednog ili dva vrhunska igraca na svakoj poziciji. ovako, imamo tea i bjelicu (i bobija koji je specifican igrac i fenomen). svi ostali, u najboljem slucaju, prosek evropske kosarke. sve tvrdnje da su npr. bogdanovic i kalinic u vrhu evropske kosarke na svojim pozicijama su bez pokrica (a ostali, poput radulje, nedovica, gagija.., nisu ni na nivou f16 evrolige, sto pokazuju i njihove karijere: lijetuvos, valensija, azovmas, kina, alba...). da nije zeljka obradovica, ni jedan od njih dvojice ne bi dobacio do kluba koji se bori za f4.

zmajko

pre 8 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se toliko Sale velica, cak i na mestima gde i ne treba... Nasu kosarku je oziveo Duda Ivkovic, kada je preuzeo raspalu reprezentaciju. 90% igraca koji su igrali i na Evropskom i na Svetskom prventstvu je Sale kasnije preuzeo i sa vec gotovim timom nastavio ono sto je Duda vec stvorio.

Tex Willer

pre 8 godina

Da se razmemo Sala obožavam kao legendarnog igrača.Kao trenera?
Neko pre mene reče da je tanka linija izmedju uspeha i neuspeha.Sreća naša pa i Sašina da oni francuzi na SP izbaciše špance u četrvtfinalu!Drugačiju bi mi sada pesmu pevali o selektoru ako bi on danas i bio selektor.Takodje neko napisa da Sale u stvari i nije trener nego autoritet što je po meni istina ali isto tako to ne mora značiti ništa negativno već može biti i izuzetno dobro.Nečije mišljenje je da Sale ubira plodove Dudinog rada jer je Duda formirao ovu ekipu.Moje mišljenje je da je ovu (najveći broj igrača) ekipu formirao Moka Slavnić imajući petlju da u vatru gurne klince od 20ak godina (tu neračunam Gurovića i Miličića) na EP u Španiji.E sad zbog one tanke linije uspeha-neuspeha ti "moskitosi" su prošli loše na tom prvenstvu a Moka je leteo.Duda je kasnije pobrao lovorike na Slavnićevom radu. Bilo kako bilo na nama je da damo apsolutnu podršku i igračima i Djordjeviću.Na Saši je sada ispit da li će ostati samo autoritet ili će pored toga postati i trener.Nadam se da će ispit položiti i da će znak pitanja pored Saše trener biti izbrisan

Parter B

pre 8 godina

Ljudi, sve čestitke i Saletu i Dudi! Ali ja, kao neko koga ne zanima politika i ko ne glasa, moram da kažem da je našu košarku oživeo Dragan Djilas..

dex

pre 8 godina

Kada se ovakav "hajp" pravi, obicno sledi katastrofa. Nadam se da to nece biti slucaj, ali bojim se da smo puno poleteli. Cisto da ne iskusimo "velicanstvenost pada."

dragan1982

pre 8 godina

2013 godine nam je falio miki teodosic ,nijedna evropska ekipa nebi mogla da preboli takvog playmakera tek tako plus imali smo ne iskusnu i ne poznatu ekipu gde niko vani nije cuo za bogdana ,kalinica ,plus to smo imali neke "krs "likove poput andjusica i vasilje micica u timu,sedmo mesto sa takvom ekipom je OK ,jedino sto stvarno mnogo mnogo boli je sto smo protiv spanije izgubili sa plus 30 koseva u cetvrtfinalu.ja ne vidim nikako kako mi da dobijemo spaniju,oni nas redovno deru gde god stignu ,nije lako prvu utakmicu na EP-u izgubiti ali mislim da se trebamo mi kao navijaci pripremiti na sutrasnji poraz..isto tako mi se ne svidja sto smo poletili mnogo..prosle godine grcima nije igra spanulis ,fraucusima nije igrao tony parker,ove godine su oni tu ,igraju tako da..ne znam bice tesko.ja bi bio sretan da obezbedimo olimpijske igre,evropsko je teze za igrati od svetskog prvenstva ,nema nam marjanovica ,najboljeg centra evrolige..i to je neka vrsta hendikepa

fargo

pre 8 godina

Djordjevicu svaka cast za proslogodisnju medalju,ali da bi postao kosarkaski strucnjak treba da belezei vrhunske rezultate u kontinuitetu,kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.Ova generacija je realno suvi prosek,ono sto nas odlikuje je da igraci bolje igraju u reprezentaciji nego u klubu i tu lezi neka nasa prednost u odnosu na ostale.

dobojac

pre 8 godina

Sta Sale treba da uradi da bi dobio priznanje od nacije?Covek je,realno gledano,bar hiljadu puta doneo vise radosti naciji od npr.Djokovica(srbe i pored svega realno zabole za tenis),ali o Djokovicu niko ne sme nista da napise sto nije iskljucivo hvalospev dok pola komentara ovde je negiranje onoga sto je Sale uradio sa ekipom.Duda jeste imao one uspehe,ali covek je sebe stavio na prvo mesto,sa bar 7-8 igraca je bio u sukobu od kojih bi neki bili dragoceni pre svega u Poljskoj kada se vadila viza za London(koji je bio kruna te generacije),pravog kulta nije bilo,Sale je to uspeo da napravi,pre svega uspeo je da izvuce najvise od prosek igraca,setimo se Dudinih pulena,Gagica i Krstica iz Mege koji nisu uspevali ni obruc da pogode,o Teodosicu kod Dude i kasnije kod Saleta da ne govorimo,jednostavno onakav igrac dobija dodatni kvalitet samim saznanjem da mu je idol nadredjeni,tesko je to mogao da dobije sa vremesnim Dudom

Sumadinac

pre 8 godina

Vecina komentara je skepticno sto se medalje tice ove godine sto nije daleko od istine.Mnogo je teze odbraniti nego osvojiti i bicemo na nisanu mnogima,U tim okolnostima polufinale je veliki uspeh pogotovo sto u ekipi imamo grupu od 5-6 igraca koji su klasicni statisti i nedokazani evropski kvalitet.

marko

pre 8 godina

Mnogo se potencira da fizikalija ali je dosta precenjena. Pogledajte S.Ljulja, Rodirigeza, Teodosića, Parkera. Ništa bez talenta i tehnike. Pa i Stef Kari nije mišićav ali ima vrhunsku tehniku kao i K.Irving.

jmk

pre 8 godina

Nije se u Sloveniji ništa srušilo, naprotiv, Teodosić
nije mogao da igra, Duda je izmislio Kalinića, ubacio u
vatru Bogdanovića, i osvojio 7. mesto koje vodi u Madrid,
što je sa onim timom bila prava umetnost. Nemojte nikada
zaboraviti Dudu, on je stvorio ovaj tim!!!

El Cid

pre 8 godina

Nismo svi tražili da Antić bude zamenjen ! Čak smatram da većina ljudi i dalje misli da je on najbolji selektor koga smo imali u poslednjih dvadesetak i više godina.To možda vi sa B92 i Tole smatrate da je trebalo da bude zamenjen,narod ne.Znam da nema veze sa temom,ali nisam mogao da prećutim ovo.
Inače,verujem u ove momke i mislim da mogu do postolja,a sitnice će odlučivati na kom će se stepeniku naći.

Tex Willer

pre 8 godina

(MJ11, 4. septembar 2015 15:00) Moka je imao strahovit problem sa otkazima igrača ne zbog toga što se nije predhodno konsultovao sa njima već zbog blamaže koju smo doživeli na EP 2005 u BGD i raskola koji je u reprezentaciji napravio Željko Obradović.Nakon tog prvenstva igračima se smučila i pomisao na reprezentaciju a kamoli da igraju u njoj.Ipak Djordjeviću treba odati priznanje što je , bar zasada vratio kakav-takav kult igranja za reprezentaciju.

zagor

pre 8 godina

postovana redakcijo,
hvala vam na lepim i redovnim tekstovima, da se mi kosarkaski pacenici malo izvucecmo iz krize dok ne pocnu utakmice. ipak, ako dozvolite, jednu malu primedbu. mislim da su vam tekstovi previse lirski, a bez prave analize same igre, postavki, taktike, akcija, statistike... kao sto djordjevic pokusava da natera kosarkaske radnike da se ugledaju na nba, tako bi i vi mogli malo da se ugledate na grantland, blicer riport, espn itd.
mislim da "zemlja kosarke" to zasluzuje, a vi to sigurno mozete.
pozdrav

Bora

pre 8 godina

Po meni je Duda oziveo nasu kosarku te 2008. godine. Setite se da smo iz kvalifikacija otisli u Poljsku 2009. i uzeli medalju nakon 7 godina katastrofalnih rezultata i apsolutno nikakvog timskog duha i jednog opsteg verovanja da nasa reprezentacija vise nikad nece postici neke znacajnije rezultate. Ostaje zal za Londonom, ali i cinjenica da se nije lako plasirati na olimpijadu s obzirom da samo prve 2 reprezentacije na Eurobasketu i osvajac svetskog prvenstva sticu direktan plasman. Od 2009. nasa reprezentacija ima disciplinu u igri i timski duh, kao i barem 1/4 na svakom prvenstvu (osim Londona naravno). Saletu svaka cast! Sjajna prva godina! Ali, ipak prerano za neku dublju analizu. Borba za mesto na olimpijadi tek predstoji, a nece biti nimalo lako. Sportski pozdrav!

panini

pre 8 godina

nemojte gluposti da pricate nije se raspalo nista sto je gradio ivkovic samo na tom ep nije isao teo zbog povrede a budimo realno bez tea smo suvi prosek, pa zamislite da ne daj boze sad isto igramo bez tea pa jedva bi grupu prosli i to bi nam bio max..a cak je i isti taj ivkovic uveo u reprezentaciju sve danasnje okosnice tipa tea, raduljicu, bjelicu on je cak i te 2013 uveo bogdana i nedovica..tako da hvala doktoru ivkovicu na svemu sto je uradio za nasu reprezentaciju on ima bar 20-30% zasluga za uspeh od prosle godine

X

pre 8 godina

Uporediti igru kod Ivkovića i kod Đorđevića. Ivković je gubio od ESP 30-50 razlike a Đorđević pobeđuje. Kod Ivkovića igrači u strahu i konfuziji, kod Đorđevića se ne zna ko daje veći doprinos...

vasiliuss

pre 8 godina

Bravo Zagoru za komentar, bas zbog "lirskih" tekstova, pravljenja kulta licnosti trenera i nekih igraca, bavljenja raznim intrigama imamo ova prepucavanja po komentarima. Dajte malo o taktici, stilovima, postavkama, valjda smo kosarkaski pismeni. Od svega pravite estradu.

Славиша

pre 8 godina

Рио 2016.

Финале: САД - Србија

И небитно кога поведу Амери, после текме лудница по свим српским земљама!

brajanskalabrini

pre 8 godina

bravo spasoje za tekst,pretpostavljam po citiranju djusa da si ,,nova skola" novinara to nam treba a ne neke ustaljene fraze

samo zvezda

pre 8 godina

Nije Sale oziveo srpsku reprezentativnu kosarku, vec Duda Ivkovic. Srebro na EP u Poljskoj i godinu dana kasnije ukradeno finale na SP u Turskoj. Okosnicu te ekipe su cinili mahom igraci kohi su to i danas(Teo, Bjelica, Krle igrao prosle godine). Takodje Duda je u vatru bacio Kalinica i Bogdana a samo zbog povreda niz nije nastavljen u Sloveniji 2013.
Svaka cast Saletu ali molim za objektivnost.
Saleta cenim i postujem, ali nemojte ga dizati u zvezde, covek je odradio vrhunski posao sa vec napravljenom okosnicom tima i odlicnom bazom.
Znaci za vracanje srpske kosarke u sam vrh su zasluzni i Duda i Sale, ne umanjujte uspehe jednog na ustrb drugog.

DembaBa

pre 8 godina

On je vise autoritet nego trener tj selektor. Kad ti jedan Sale sedi na klupi Kalinas mora da leti. Uliva samopouzdanje jer zna kako se osvaja sve i svja. Teodosic je na ultra-mod od kad je Sale dosao.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ne daj Boze da ne osvojimo medalju. Bice zestokih kritika! Imamo dobar tim, ali to nisu Sale, Danilovic i Bodiroga, a ni protivnici nisu naivni kao '90-ih. Tada je Gregor Fucka bio glavni problem.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.
(Radomir, 04. septembar 2015 11:01)

Od Spanije i 40.

Pravi strucnjak

pre 8 godina

Svidja mi se kod Djordjevica sto bira igrace na osnovu trenutne forme i uigranosti, a ne kao neke ekipe - na osnovu sto je neko bio proslih godina u reprezentaciji da mora da bude i ove godine.

SASA

pre 8 godina

Sve sto je Djordjevic uradio je vratio SRbiju u ovaj vek, barem sto se tice kosarke, jer nakon nekih 30 godina onog trojca "obradovic-Pesic-Ivkovic" bilo je jasno da je potreban sveza krv...
SVa cast njima 3, ali DJordjevic je dosao kao neko ko vidi kosarku kakva jeste danas, i tako se ponasa prema njoj..
Kao i svaki pravi trener, u stanju je da definise svoju ekipu, i pronadje svog kljucnog igraca...
Kakva razlika gledati Markovica kad igra za SRbiju, Markovic bilo gde drugde, ili Nedovic, .... Bjelica je super star ove ekipe, ali i on je dobio svoju ravu poziciju u reprezentaciji....
Naravno, sve to na stranu, jer Sale ucinio on o glavno, vratio Raduljicu, i ekipa je bila spremna, ,,,, Nema sumnje da je taj potez bio presudan, i da je Miroslav doneo prevagu...
On je ocajan skakca za jednog centra, a ni odbrana mu bas nije najaca, ako igra protiv brzih centara, ali je zato odlican u napadu, igra podjednako dobro sa obe ruke, i ima sjajnu masu za centra, ...
u toj pozicionoj igri, Raduljica sa dobrim play-om, je masina...
A DJordjevic mu je stavio 2 playa(Markovic-Teo) da bi ucnio tok lopte i sigurnost napada jos boljim, i upalilo je...
Mislim da cemo bez ikakvih problema dobiti Spance, ne necemo ih razvaliti, ali necemo morati ni brinuti, mis smo ekipa koja je dosla po zlato...

Mare

pre 8 godina

Tanka je linija između neuspeha i uspeha u ovom sistemu takmičenja. U Sloveniji nismo imali sreće sa povredama(glavni bekovi bili povređeni), inače bi lagano prošli Ruse i borili se za medalje. Ako nas povrede zaobiđu, doguraćemo do medalje. Srećno!

maleni

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu , I Sasi Djordjevicu, opet imam koga da gledam I da svim srcem navijam za Srbiju, a ne da gledam fudbalere , pardon, penzionere, koji cuvaju noge, ne daj boze da se povrede dok igraju za reprezentaciju.

ja

pre 8 godina

Ko ne veruje taj u sportu i ne pobedjuje.Svaka čast za prošlu godinu. ameri su stvarno mnogo bolji x5 možda x10 al u finalu im je sve išlo od ruke da su šporet bacili ušao bi u koš,to nije merilo...Čovek ima kredit još deceniju

Bgd

pre 8 godina

Neki su ovde rekli da on "nije trener". Pa možda i nije i možda ne treba ni da bude. Ne može on njih da nauči ništa novo o košarci ali ih može naučiti da budu tim, da veruju u sebe i da probudi onu ludačku energiju po kojoj smo nekad bili prepoznatljivi. Svaka čast Ivkoviću i Obradoviću, vrhunski stručnjaci ali mi je kod njih uvek nedostajala ona mala doza drskosti i "uličnog bezobrazluka" koja psihički ubija protivnika na terenu. Mislim da je Sale to doneo i optimista sam da ćemo napraviti dobar rezultat.

Igor

pre 8 godina

Ako je ozivljavanje srpske kosarke to sto nema vise Hemofarma, Radnickog KG, Vojvodine, C. Zvezde, gotovo i Partizana, ako Cacak ne postoji na kosarkaskoj mapi, Nis takodje onda nam je zaista super. Zavaravanje i guranje problema pod tepih nece moci jos dugo da traje.

Kokolo

pre 8 godina

Zna se da je Duda stvorio ovu ekipu,"dudine kerove" koji su homogenošću i širinom klupe sa podjednakim kvalitetom igrača koji nisu vrhunske kvalitete izvukao maksimum te napravio ekipu koja igra modernu košarku. Sale je to nadogradio psihološki,ugradio muda pojedinim kojima je trebalo i napravio zajebanu družinu. Ne vidim ko ih može dobiti ako svi odigraju 80 % od onoga što traži Sale Veličanstveni.

Radomir

pre 8 godina

Najbolji sport košarka. To je naš glavni klupski sport, pored vaterpola. Naše mesto jeste u samom vrhu. Jako sam patio kad smo gubili sa po 20 razlike od Litvanije i Španije. Svaka čast Saletu i momcima. Ako uspeju da se plasiraju za RIO, super. Medalja fenomenalno.

Deki

pre 8 godina

Zaista je neobicno sta se desilo prosle godine na utakmici sa Spanijom. Da, jesmo izgubili ali smo u tom nekom trenutku Saletovog osmeha, dok ga prate prema izlazu, ukrali taj neki momentum i tu neku snagu Spanaca. Oni do kraja nisu mogli da se prepoznaju, a mi smo uzleteli kao raketa. Secam se da sam se najezio dok sam posmataro tih nekoliko trenutaka i da je posle toga, niodakle jurnuo neki adrenalin i energija. Vec pred kraj drugog poluvremena, polufinla sa Francuzima, poceo je da se oseca polako pad eksplozivnosti, osetili su to i Francuzi iako smo im natrpali kos. Ipak, momci su skupili redove i odbranili drugo poluvreme. Sale je zaista ono sto mozda nekima fali - energija i autoritet ali mislim da su ipak u taktickom smislu veliki posao odradili ljudi oko njega i zato je jako bitno sacuvati strucni stab i njima verovati ali im i dati odredjene zasluge.

MJ11

pre 8 godina

U dokumentarnom filmu "Zemlja košarke" Svetislav Pešić govoreći o EP 2001. rekao je sledeće:,,Razlog zašto mi pobedjemo je zato što naši igrači stvarno žele da igraju za reprezentaciju i da kroz reprezentaciju nešto naprave u karijeri.Nije bitno koliko je teško nego koliko će biti lepo na kraju i naravno kako će nas dočekati u Beogradu". Ovo se negde zaturilo u medjuvremenu ali je Sale uspeo to da vrati.

paeve

pre 8 godina

Za mene kakav god rezultat da naprave nista manje necu da volim reprenzetaciju, ja obozavam kosarku i jednostavno cu da uzivam u svakom mecu na prvenstvu.

Djolle666

pre 8 godina

Na SP su otisli a da mnogi nisu ni znali da uopste ima SP,sada hvalospevi,ispracaji,naslovne strane,sve se plasim da ih ne razapnete na krst posle EP.Kod novinara se ne zna sta vise vole,uspeh ili neuspeh,mislim da im je ono drugo nekako sladje,imaju vise inspiracije za pisanje.

Mijat voli Hajduka

pre 8 godina

Sale ima kosarkasko znanje (ucio je od najboljih trenera), inteligenciju i veliki je motivator Ali, pored toga je neverovatno veliki borac, neustrasiv. Setimo se trojki protiv Huventuda i Kroacije - vuce loptu preko celog terena i pogadja kad je najbitnije. To pokazuje i da ume da usredsredi svoju energiju na ono sto je jedino vazno u sportu - na konacnu pobedu, sto nam je lepo demonstrirao i na proslom SP - u grupi je izgubio i od Brazila, i od Francuske, i od Spanije, bio CETVRTI U GRUPI, da bi zatim samleo Brazil i Francusku i usao u finale. Ja trenutno ne vidim idealnijeg coveka za mesto selektora Srbije od njega.

MJ11

pre 8 godina

(Tex Willer, 04. septembar 2015 14:11)
Sve si u pravu osim za Moku.On je na spisak stavio 35 igrača i s tim izašao u javnosta a sa većinom igrača nije razgovarao prethodno.Moka je igrao sa juniorima zato što je morao jer niko nije hteo da igra.

DJ

pre 8 godina

samo cu da kazem...
na 7. mesto u Sloveniji se gleda kao neuspeh, a setite se smo utakmice Spanija-Italija koja je odlucivala sa kim cemo igrati u 1/4 finalu i na koji nacin su nas Spanci odabrali. posle smo tu Italiju pobedili u doigravanju.
opet kazem, samo kazem.
automatski bi to bio (ne)uspeh?

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Svaka čast za tekst! Ljudi, treba se spustiti na zemlju i prihvatiti realnost da život, a isto tako i sport je prepun uspuna i padova, a ako neko uspe da izbalansira uspone i padove, da budu što manji, to je uspeh. Mrtav sport nije teško dići, šti je Sale i demonstrirao. Nadam se da će i u fudbalu situacija za koju godinu biti slična, ali ništa se ne može preko noći i bez kontinuiteta. Što se mene tiče, Sale ima podršku, a nadam se kontinuitetu. P.S. Stop javnoj politici u sportu!

Milan

pre 8 godina

Na srecu je malo onih koji ne odvajaju Srbija od klubova. Ne razumem ove moje koji pljuju po Saletu, a da ni oni ne znaju zasto. Ja Partizan ne volim, ali mi to be daje za pravo da mrzim njegove igrace kada igraju za Srbiju. Naprotiv. Dosta sam stariji od ovde prisutne klincarije. Da li sam od 95 do 2002 trebao da mrzim ceo svet? Pa 90% reprezentacije su bili partizanovi igraci. E pa deco ja i moji drugari zvezdasi smo punog glasa skandirali imena svakog igraca partizana. Iako sam svasta spominjao kada su igrali za Partizan. Jedno da znate, Srbija je ispred svih kada igra. Ovde nema mesta za mrznju i ljubomoru. Sale, puna podrska od matorih zvezdasa.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Ovi Momci i Djordjevic su zaslužili poverenje!!! Navijao sam za njih i uvek ću ! Borili su se za Srbiju i nema razloga da sada neće, a i drugi su jaki!! Ali mi smo sve njih naučili kosarku!!!

Bojan Bogdanović

pre 8 godina

Pravo zadovoljstvo je pročitati ovako dobar i analitički potkovan tekst. Izuzetno poznavanje problematike i skoro književni pristup ovoj osjetljivoj temi,načinili su od jednog, na prvi pogled uobičajenog novinskog teksta,pravu delikatesu!Sve čestitke autoru i veliko hvala za priušteno zadovoljstvo navijačima i čitaocima B92.