Nova vest
Košarka

Sreda, 21.09.2005.

01:10

Bodiroga: "Treba da se otreznimo i spustimo na zemlju"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim menadžer reprezentacije SCG Žarko Paspalj ocenio je posle poraza od Francuske na Evropskom prvenstvu da je vreme za velike promene u timu.

Neposredno po završetku utakmice osmine finala EP u SCG, Paspalj je novinarima rekao da mu je veoma žao zbog poraza, ističući da mu je posebno žao igrača koji završavaju reprezentativnu karijeru.

"Žao mi je svih koji vole košarku, a ja je mnogo volim, možda najviše od svih. Posebno mi je žao onih igrača koji su mnogo godina proveli u reprezentaciji i u njoj doživeli najlepše tenutke, a sada im se dogodilo veliko razočaranje", rekao je Paspalj.

On je ocenio da je u reprezentaciji "bilo mnogo problema" koje je stručni štab pokušao da ostavi sa strane.

"Verovali smo da ćemo uz pomoć publike i motivaciju koju će nam ona dati uspeti da učinimo nešto više, ali nismo uspeli. Problemi su bili evidentni, verujem da će posle ovoga biti mnogo rasprave i traženja krivaca", dodao je Paspalj.

Igrači i stručni štab reprezentacije SCG ostali su posle meča više od pola sata u svlačionici. Prvi se posle duge pauze pojavio kapiten Dejan Bodiroga, koji se odazvao pozivu novinara da prokomentariše poraz od Francuske.

"Teško je posle ovoga reći bilo šta. Posle svega što sam dao reprezentaciji i ona meni, jako mi je teško. Ostaju mi ipak lepe uspomene, medalje i trofeji", rekao je Bodiroga.

"Večeras smo igrali bez koncentracije, bez kontrole kada je najpotrebnija, kada je trebalo da iskontrolišemo veliku razliku koju smo imali. Znali smo kakav je ulog, da se radi o direktnoj eliminaciji i zato je trebalo da se 40 minuta bacamo po terenu, u reklame, jer se nije igrala bilo kakva utakmica", dodao je kapiten SCG.

Bodiroga je ocenio da je vreme da se u domaćoj košarci stvari realno sagledaju i da se mnogi spuste na zemlju.

"Treba ponovo da se vrednuju prave stvari, kao što su se ranije vrednovale. Treba da se oterznimo, da ne razmišljamo o velikim ciljevima i da se spustimo na zemlju", rekao je Bodiroga.

U vreme dok je kapiten SCG davao izjavu novinarima, ostali igrači su izašli iz svlačionice i uputili se ka autobusu, ne osvrćući se na molbe novinara da prokomentarišu poraz od Francuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve