Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2012.

21:34

Zašto Hodžson nije zvao Ferdinanda?

Predstavnik za medije Rija Ferdinanda, Džejmi Morali istakao je da njegov izostanak sa spiska reprezentativaca Engleske predstavlja nepoštovanje od strane FA.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Morali je ovo izjavio nakon što je Roj Hodžson posle nove povrede morao da zameni štopera Gerija Kejliha, pa je u tim pozvao Martina Kelija.

"Lampard, Teri, Beri, Džerard, svi su u godinama ali će učestvovati na takmičenju. Kakvi su to 'fudbalski razlozi' zbog kojih ne bi i Rio mogao?", pita se Morali.

"Zašto je Rio drugačiji? Tako tretirati igrača koji je bio kapiten i predstavljao svoju zemlji 81 put (vrhunski), je ništa drugo već sramotno. To je nedostatak poštovanja od strane Roja Hodžsona i FA, što se mene tiče", dodao je Ferdinandov predstavnik.

Kada je saopštavao spisak igrača na koje će računati na EURO 2012, Hodžson je istakao da ne vodi 33-godišnjeg Ferdinanda iz "fudbalskih razloga", tačnije jer zbog problema sa povredama i godina ne može da izdrži ritam igranja utakmica svakih 4-6 dana.

To je bio zvaničan razlog, ali su mediji pre i posle toga spekulisali da je Hodžson birao između Džona Terija i Ferdinanda zbog rasističkog sukoba igrača Čelsija sa Riovim bratom Entonom.

U svakom slučaju, nakon što je Hodžson umesto povređenog Gereta Berija pozvao štopera Evertona Fila Jagelku, mnogi su pomislili da bi umesto Gerija Kejhila mogao da dođe upravo Ferdinand čije bi iskustvo svakako pomoglo Albionu, ali on nije na prvobitnom spisku.

Hodžson može da bira samo one koju su to od početka priprema, pa se odličio za igrača njegovog bivšeg kluba Liverpula, 22-godišnjeg Martina Kelija koji je za Englesku odigrao tek jedan meč, i to samo dva minuta protiv Norveške pre nekoliko dana.

Nakon svega toga u u Ferdinandovom timu su uvereni da u izostanku Rija sa EP ima više od "fudbalskih razloga", što je istakao i sam Rio putem društvenih mreža.

"Kojih razloga?????", napisao je Ferdinand na "tviteru" pošto je FA saopštio da će Keli zameniti povređenog Kejhila.

U svakom slučaju, kao i prethodnih godina nastavljaju se turbulentna događanja u redovima "tri lava", pa navijači ponovo s razlogom očekuju novi debakl reprezentacije Engleske.

Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj počinje 8. juna. Engleska će igrati u grupi sa Francuskom, Švedskom i domaćinom Ukrajinom. Da li bi Engleska bila jača sa tandemom Džon Teri - Rio Ferdinand?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu