Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.03.2016.

09:00

81. derbi: Piksi-korner-Đukanović

Zvezda je svoje golove dala bez šansi, a Partizan svoje prilike nije koristio, tako su mnogi opisali 81. ’večiti derbi’ u kojem su ’crveno-beli’ slavili sa 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

81. derbi: Piksi-korner-Đukanović

Tog septembra 1987. godine na prepunom stadionu JNA viđeno je pet golova, ali se jedan od njih i dan danas pamti – pogodak Dragana Stojkovića Piksija iz kornera.

Partizan je igrao sa devetoricom igrača i jednim golmanom jer Đorđević nije igrao, on je bio zadužen za mene. Ako ja krenem u wc, mora i on, ako ja vežem pertlu, moraće i on da je veže. Ako ja šutiram ’kornu’, verovatno će i on morati sa mnom da šutira“, šaljivo je popularni Piksi objasnio situaciju koja je prethodila golu.

Gol je bio sjajan i upamtili su ga kako navijači Zvezde, tako i pristalice Partizana. Stojković nije planirao da postigne gol, ali je golman Partizana Branislav Đukanović loše procenio, krenuo je ka sredini gola i kako je lopta dobila luk, bilo je kasno da se vrati.

Nisam jedini, i Petar Borota je primao slične golove“, rekao je Đukanović.

’Crno-beli’ su brzo odgovorili preko Gorana Stevanovića, pre nego što je Borislav Cvetković postigao dva gola, a kod drugog mu sjajan pas od oko 50 metara postigao tada tek pridošli Robert Prosinečki. Uprkos vođstvu Zvezde od 3:1, Partizan se nije predavao, smanjio je zaostatak zahvaljujući Vučićeviću i nastavio da napada do kraja, ali bez uspeha, pošto je na golu Zvezde bio raspoloženi Stojanović.

Na kraju je Đukanović od strane sopstvenog kluba bio proglašen za glavnog krivca, čak mu je predsednik poručio da može da ode, ali se srećom bura stišala. Međutim, gol koji je primio tog dana teško će ikada zaboraviti.

Govore: Dragan Stojković Piksi, Branislav Đukanović, Ljubomir Radanović, Goran ’Plavi’ Stevanović, Borislav Cvetković, Goran Milojević, Stevan ’Dika’ Stojanović, Mitar Mrkela, Robert Prosinečki, Slobodan Marović, Miodrag Bajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve