Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.02.2016.

10:05

100: "Marakana? Us***i se kao grlice“

“Veruj mi, da Đani nije izašao, ne bismo izgubili od Crvene zvezde”, kaže Albert Nađ.

Izvor: B92

Autor:B92

100:

Jubilarni stoti duel Crvene zvezde i Partizana odigran je šestog maja na Đurđevdan, tri kola pre kraja prvenstva, kada su crveno-beli imali tri boda više od večitog rivala.

To su sve pritisci velikog kluba – treninzi, utakmice – mora ovo, mora se ono... Kad uđem u svlačionicu, sine, pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović, njih dvadeset uđe... Meni igra u želucu, a oni samo drhte i melju. Još kada se ide na Marakanu, us**u se kao grlice. Kao da idemo na streljanje“, otkriva Saša Đani Ćurčić.

Svi su već videli Zvezdu kao šampiona, na stadionu se okupilo preko 80.000 ljudi, ali je Partizan rešio po svaku cenu da sve to pokvari. Bio je tim iz Humske bolji rival, da bi Nenad Bjeković junior u 71. minutu doveo goste u vođstvo, a zatim i propustio priliku da dotuče rivala.

Međutim, pošto je trener crno-belih Ljubiša Tumbaković odlučio da usliši Đanijevu desetu molbu i izvede svog najboljeg igrača iz igre u samom finišu susreta – sve se promenilo.

Izvinjavam se navijačima, Žarku Zečeviću, Nenadu Bjekoviću, Ljubiši Tumbakoviću... Izvinjavam se, iako znam da ti izvinjenje neće biti prihvaćeno. Sada bih igrao 140 minuta“, dodaje Đani.

Domaćin je najpre izjednačio u 79. minutu iz penala, a samo šest minuta kasnije u apsolutnog junaka kasnije ’duple krune’ izrastao je momak iz Bitolja – rezervista Mitko Stojkovski.

Govore: Saša Đani Ćurčić, Goran Đorović, Dejan Rambo Petković, Ljupko Petrović, Darko Tešović, Nikola Radmanović, Ljubiša Tumbaković, Nenad Bjeković junior, Albert Nađ, Branimir Babarogić, Mitko Stojkovski....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve