Fudbal 104

Ponedeljak, 22.02.2016.

10:05

100: "Marakana? Us***i se kao grlice“

“Veruj mi, da Đani nije izašao, ne bismo izgubili od Crvene zvezde”, kaže Albert Nađ.

100: "Marakana? Us***i se kao grlice“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 8 godina

Moram Samo da ve popravim I da Mitko stojkovski nie bio rezervista na taj I prehodna cela sezona,....mislim nie u redu da koristite netocne info...poz hvala

Buda Baba

pre 8 godina

(Filip, 22. februar 2016 18:38)

Bio sam na tom 105-om derbiju,na Severu, skoro pun stadion je bio.
Medjutim, najveca poseta na derbijima je bila na 85-om, jedini gol je postigao Vladan Lukic u 89 minutu, cini mi se. Zvanicno su objavili da je bilo 90 000, a siguran sam da je bilo svih 100 000!
Pratim derbije od 1980-te, mozda je na nekom ranije bilo i vise, ali od tada, taj 85-ti je bio najposeceniji, pravi navijacki speklakl!
Steta za mladje generacije, sto nisu osetile tu atmosferu, taj adrenalin :-)

duks

pre 8 godina

bio takodje tog djurdjevdana na stadionu sa drugarom sa faksa, isli iz subotice vozom .ulazak na stadion na sever nikad necu zaboraviti. utakmica bila prava fajterska ,na kraju erupcija i pobeda.

lmelda

pre 8 godina

Partizan ove sezone zaradio 20 miliona i doveo debelog Bugarina i pojacanja za Palilulac,Zvezda zaradila oko 10,sponzorstvo unapred potroseno za licencu,i pored svega dovedeno 11 ozbiljnih imena,a oko 24 miliona duga volsebno nestalo.Da ne govorim o kosarci,18 miliona kao rukom odneseno plus proslogodisnji i ovogodisnji tim CZT koji je skuplji od 5 poslednjih timova Partizana.Dugogodisni predsednik vam aboliran,lice sa poternice vedri i oblaci u klubu,po trenera vam salju Vladin avion,do Grujica niste 10 godina stvorili igraca a uvek ste kupovali na kilo.I vi pored svega toga prozivate Partizan kao drzavni projekat.Famozni Zemunelo,kao kao sto neko rece dole manje kosta negoli ova 2 zadnja prelazna roka,drugo smesno je poredjenje Slobinog potrcka koji se u fudbal razumeo ko Marica znamo u sta i velikog nam vodje,a bivseg vaseg vodje sa sipke koji vam licno spasava klub pod okriljem noci(mozete li Slobu zamisliti u toj situaciji)

Артјом

pre 8 godina

@Ljubisa Livac
Одмах си слагао у првој реченици и дискредитовао себе за неку даљу расправу..То што си из Јагодине не значи да све знаш..Нађи снимак прославе из Барија и увери се ко је колики партизановац..Поздрав

Ljubisa Livac

pre 8 godina

@Artjom

Hahaha... Radmilo? Pa on ne bio Partizanovac okoreli i deo KK Partizan. Drzavni ste projekat jos od 90-ih, ali necete da priznate. Otkud Zemunelo? Otkud vojni stadion?

Filip

pre 8 godina

Bio sam na mnogo derbija, ali tog 6. Maja, sada vec davne nam 1995, secam se kao da je bilo juce :) Bilo mi je 13 godina I trenirao sam fudbal u Obilicu, I sanjao da cu jednog dana I ja igrati derbi... U Zvezdinom dresu naravno! Otisao sam na utakmicu I sedeo na Zapadnoj tribini, ali tik uz Severnu... Dan je bio ko stvoren za fudbal I temperatura idealna, navijaci sa zastavama I pesmom jaci I glasniji nego ikad... A stadion ispunjen do poslednjeg mesta pola sata pre utakmice, cini mi se da igla nije mogla da padne... A sve sto se desilo posle toga je vec odavno ispisano u analima fudbalske istorije! Zivela Srbija!

LOL

pre 8 godina

Svaki put kad cujem glas Ramba Petkovica place mi se, i on jos kaze za Mitka kakav je talenat to bio...Da nismo alavi imali bi 2 tima u Evroligi i 2 tima u Euro Kupu, ovako kako vlast ode tako jedan od dva kluba pocinje od pocetka...

veliki strumf

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se neki moji Zvezdasi iscudjavaju sto je ulazio Mirko Marjanovic (ne Marijanovic) u svlacionicu. Pa on je bio PREDSEDNIK SPORTSKOG DRUSTVA Partizan godinama! Kao sad kad bi Vucuc bio predsednik SD Crvena Zvezda. Nije nikakva tajna da je Partizan bio drzavni projekat od raspada SFRJ 92. godine. Zvezdi su uzete sve pare tih ratnih godina, a Partizan je dobio celokupnu drzavnu logistiku, najbolje igrace, Zemunelo... Zecevic je vise puta izjavio kako su pare zaradjivali preko svoje televizije, preko onih lopovskih tv kvizova gde pozoves, skinu ti pare, a ne ukljucis se, preko raznih lutrija... A sve to hedan fudbalski klub NIJE SMEO da organizuje! Eto kako je Partizan postao mocan i u fudbalu i u kosarci.

slanina

pre 8 godina

I po komentarima, i po dešavanjima vidi se da za Beograd ostatak Srbije ne postoji. Oba ova tima su državni projekat, i svaki tim je bio dok je postojala Jugoslavija i socijalizam. Dalje neću komentarisati, ali svima je jasno da će nastavili se ovako, od Srbije ostati samo Beograd država, ili kako to na jugu vole da kažu beogradski pašaluk.

Voip

pre 8 godina

Najlepši mogući derbi u mom sećanju. Ja sa tri grobara kući (matori i dva burazera) ispred tv-a. Oni povedu oće dušu da mi izvade. A onda Darko sa kreča i situacija u kući se menja, pa Stojkoski na moje oduševljenje i muk ukućana. Ubio sam ih od zajebancije. Moro sam da bežim vani jer su tenzije dramatično porasle. 100 derbi moj najdraži.

nesa

pre 8 godina

Evo najveci grobar priznao kako se covek oseca kada dolazi na najveci stadion da igra sa prvakom evrope i sveta.... neko nekad neko nikad!!!

pfc

pre 8 godina

Deda se plasio nereda pa me nije vodio, tako da sam bio prinudjen da slusam prenos preko tranzistora u Mirijevu, a 3 godine pre toga sam ga molio da me vodi na derbi, nije hteo, plasio se, bilo mi je krivo sto su moji drugovi vec bili na derbiju a ja ne... Onda sam uzjahao drugog dedu I on me je odveo prvi put na derbi, 102. partizan zvezda 1 1, zapad, sedmi red, stolice br. 7 i 8. Od tada nisam propustio ni jedan derbi, niti cu, i da je karta 350 e i da smo zadnji na tabeli. Hvala ti derbi sto postojis!!! Hvala ti Partizane ali hvala ti i Zvezdo, jer da tebe nema, ni derbija ne bi bilo. Dve strane, dve boje, dve tako razlicite boje, jedna protiv druge, derbi, ljubav za sva vremena.

Alek

pre 8 godina

Moj poslednji derbi na kome sam bio... a bio sam ih na poprilicno. U nekim sezonama i na svim utakmicama na Marakani. Ali, tad se igrao FUDBAL, a sa ulaskom u novi vek sve je otislo u zaborav. Poneki igrac bljesne, vrlo brzo bude prodat, a ono sto ostane ovde - ne vredi gledati.

Mladi mudrac

pre 8 godina

Zivot mi se smuci kad vidim ove "delije" kako likuju u komentarima, a sve sa ciljem da se sroza reputacija jednog od najvecih klubova sa Balkana: Partizana. Generalno od vas "navijaca" mi je muka, a ni ovaj tekst mi se nije dopao. Ne jer sam grobar, nego jer mi je muka od naseg "sporta" i svega vezanog za isti.

milos

pre 8 godina

NAjbolja utakmica Djanija protiv Zvezde, bez sumnje. A zasto?Zato što ga prvi put nije čuvao Đorović koji je bio za njega, pa i sve ostale napadače, penicilin. Vraćen je na libera,a Mitko je otišao na levog beka,a u drugom poluvremenu se pridodavao napadu, jer mso morali da jurimo rezultat.

Delije Čikago

pre 8 godina

Samo još da dodam da je bilo oko 90 000 ljudi, ako ne i više, na Severu bukvalno igla nije mogla da padne, koreografija svetska, moje lično mišljenje a i mnogih drugih Delija je da su Grobari tad napravili strašnu bakljadu, možda najbolju u istoriji, i u par navrata nas nadglasali, šta se sa njima posle desilo to će ostati misterija, postaju grupacija osrednjeg kvaliteta dok je Sever jačao sve više što traje i dan danas, moram da pomenem da su i mnoge vođe i jednih i drugih tada bili po ratištima, mnogi izgubili živote, Ja sam otišao za Čikago tražeći neki bolji život ali taj derbi nigde naći neću, pustite na tv molim vas...

А. Петров

pre 8 godina

Ја сам био на 50.-том дербију као клинац. Звезда победила голом Филиповића са 1:0.
То су били дани...

lorencin

pre 8 godina

@Povidon
Manje je kostala ta zgrada i 3 livade u Zemunu nego svaki vas prosecan prelazni rok,finansiran ko zna kako.Sto vi niste napravili slicno,desetine miliona je sipano u klub,ali ne lakse je kupiti 10 igraca na gotovs svako leto i zimu,nego istrpeti klince.Ako je Partizan i bio drzavni projekat(a nije jer su u obe uprave sedele iste partijske njuske),to je bio 3,4 godine,sa druge strane Zvezda citavu deceniju najvise trosi bez realnog prihoda,a sa druge strane Partizan konstantno zaradjuje i opet trosi manje i krade se iz kase nemilice,ali te teme su besmislene i ovi tekstovi treba da nas podsete na vreme koje se smatralo mracnim dobom,ali u odnosu na ovo danas igrao se svemirski fudbal,danas i kada se pojave talenti poput Perice,Djanija i drugih ne stignemo da ih gledamo jer odu pre punoletstva.

GreenHellPn

pre 8 godina

Delegat na utakmici legendarni Kale, predsednik SO Paracin i Jedinstva iz Paracina u to vreme, bio ortak Zoranu Lilicu koji je tad bio nesto u OFK pa su odatle stizali omladinci na kaljenje.
Tih godina Jedinstvo je uslo u polufinale kupa SRJ, ispali od Vojvodine 1:0 i NS i 0:0 u PN, Ivan Dudic (Zvezda, Benfika) igrao za Jedinstvo, pogodio precku posle kornera tipa pet minuta do kraja revansa u Paracinu.

Ikarus

pre 8 godina

Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Prošlo je to vreme sa pojavom neta. Kad sam ja bio u srednjoj školi krajem 90-ih bilo je nekog razumnog peckanja,ali ništa specijalno. Navijali smo za naše klubove u Evropi. Bilo je i tad hejterskih pacijenata ali ne kao danas.

Bilo je normalno da par grobara ide sa nama,zvezdaškom ekipom,na marakanu na ligašku utakmicu,protiv rada ili sutjeske. Kao što sam i ja sa njima na primer gledao partizan u rukometu protiv vesprema. To mi danas zvuči kao naučna fantastika.

Onda je došlo vreme anonimnog komentarisanja gde svaki pajser može da prospe preko tastature ono što ne bi,po svojoj kukavičkoj i zlobnoj prirodi,smeo nekom u lice da kaže. I da nema nikakvu odgovornost.

I kad normalan čovek uzme da čita sve te gluposti naravno da će iz revolta da uzvrati na sličan način. A ulje na vatru dolivaju funkcioneri klubova poput vujoševića ili vladana lukića svojom huškačkom retorikom.

E zato smo doživeli to da se navija za klub iz istanbula protiv srpskog kluba.

nikson

pre 8 godina

Već sam jednom rekao da imam vrlo upečatljiv utisak da nemate u redakciji nikog mladjeg od 1985. Mitko je bio okosnica odbrane te generacije, centralni odbrambeni, a ne neka rezerva. Ljupko je krenuo na sve i ništa prebacivsi Mitka napred kao dodatnog centarfora i upalilo je. Gledao sam ovo sa istoka, ulaz do severa, gde smo iz prve ruke gledali ovu čaroliju. Inače, najveći događaj-uvertira tog derbija su bile masovne tuče oko stadiona, ljude su spašavali redari koji su ih puštali na ulaz ka svečanoj loži, jer su spašavali živu glavu od divljaka koji su nadirali kamenicama ispred ulaza sa juga pored zapada ka severu. Spektakularna tuča se desila i na pomenutom mestu unutar stadiona, otprilike 20. red istoka, kada je sredovecni lik malo pre početka derbija, umlatio nekoliko mamlaza koji nisu hteli da mu ustanu sa mesta - bio sam desetak mesta odatle i tek sam sve lepo mogao da vidim uvece na BK gde se taj spektakl vrteo u svim vestima.

Delije Čikago

pre 8 godina

Bacili ste me u bedak sa ovim derbijem, iskreno suze su mi krenule, ne samo zbog pobede, već zbog nostalgije kako smo se nekada družili posle i pre utakmice, uhh koliko je prošlo od tad, svaka slika mi je urezana, šta nam naprave svi političari, pozdrav i za stariju gardu grobara 77, znaju oni, uhhhhh..

Dragan Stojkovic Piksi

pre 8 godina

Dali je bio penal ili nije to je sad nebitno,mada mislim da je ocigledno da jeste.Ali ga je Darko izveo kao Ronaldinjo,u malu mrezicu polu-visoko.Treba bre da imas petlju da stavis loptu na krec u onakvoj atmosferi i pri onom rezultatu,svaka cast za legendu...

Alex

pre 8 godina

Sve pohvale za video. Bio sam na severu i kada su poveli nisam verovao... A monenat kada lopta ide ka Bjekovicu i kada putuje srecom preko gola me je zaledio... Mislio sam da je kraj sveta i da gubimo... Bog je poslao loptu preko gola a ostalo je istorija :). Derbi je jedna od najlepsih stvari koju nasa drzava ima, to blago treba sacuvati. Ni dvadeset i vise bodova prednosti, ni pozicija na tabeli, ni kvalitet timova, ni domaci teren, ma nista ne garantuje uspeh... Nema favorita, to je veciti derbi. Cuvajmo ga, vredan je zaista mnogo.

nidzerland

pre 8 godina

"...pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović"?! Klinci se verovatno ne secaju ko je bio Mirko Marjianovic, tadasnji premijer vlade Srbije i direktor DP Progres, iz cega se izvodi zakljucak da je sd partizan bio drzavni projekat. Zajednicko je i partizanu i zvezdi da budu drzavni projekti jer su od starta tako koncipirani.

Deki

pre 8 godina

Sjajna priča !!!! Sve čestitke ekipi koja je ovo smislila i realizovala! Unapred se radujem emitovanju emisije. Možete li reći kad to počinje?

choopo

pre 8 godina

Bio na licu mesta-destinacija:Istok. Studirao u Novom Sadu i sa prijateljem na voz sa samo dva vagona koji je stigao iz Subotice.Zbog glasnog smeha i duge kose popi jedan šamar, preventivno od čuva rareda.Spakovani ko sardine.Ne sećam se boljeg kolorita na severu nego tad.Utakmica bajka. Mislim da je iz Kumanova stiglo mnogo autobusa sa navijačima Partizana. Povratak ko u priči istim prevozom. Extra ekskurzija.

ПКЦЗ

pre 8 godina

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.
(Петар, 22. februar 2016 12:40)Браво за коментар хахаха

Ivan

pre 8 godina

Imao sam 11godina, zivio u Peci. Derbi sam pratio sa mojim srpskim, bosanskim i albanskim drugovima. Sta znaju deca sta je rat? Sta smo znali tad o raznim namestanjima?Navijao sam za Zvezdu,plakao od srece zbog pobede. Kao danas se secam intervjua Petrovica posle utakmice kad je priznao da je Partizan bio bolji.Mislim da je bio prekida nekih 10-15 minuta.

šetač

pre 8 godina

Stojkovski nije bio rezervista, igrao je centarhalfa, kada je Zvezda primila gol on se prebacio na ofanzivnog beka i za kratko vreme okrenula rezultat. Ljupko Petrović je imao sjajnu ideju i u ovoj utakmici je to prošlo :)

Miroslav

pre 8 godina

Sjajna stvar gospodo sportski novinari, prilog pravo nadahnuce za predstojeci derbi, posebno za one koji mozda planiraju da im ovo bude prvi na stadionu,..treba popularizovati derbi kao sto je nekad bio istinski praznik navijaca...

sale

pre 8 godina

Koja razlika u kvalitetu fudbala tada i danas. Stvarno je mnogo kvalitetniji fudbal bio tada, iako se igraci i tada nisu dugo zadrzavali u nasem prvenstvu. Bolje da niste ovo prikazivali, dodje mi neke tuga.

Петар

pre 8 godina

A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem.
(Pera, 22. februar 2016 11:00)

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.

Артјом

pre 8 godina

@Nenad
Драстична је разлика у моћи између Марјановића и Вучића.Да је Слоба био председник Партизана онда бих се сложио са тобом.Највећа је лаж да је неко уништавао Звезду током деведесетих година,уосталом највећи успех те исте Звезде је био за време власти социјалиста.И са једне и друге стране су били људи који су помагали тим клубовима..У Партизану Мирко,Баџа,Рођа..У Звезди Влајко,Драган Томић,Радмило Богдановић и други.

Heroes

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova... (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)

Zvezda u vreme Mirka Marjanovica je osvojila jednu titulu 95 dok je Partizan osvajao sa sve Tumbom...A Partizan je za vreme Vucica osvojio vise titula.

Povidon

pre 8 godina

Mirko Marjanović je poklonio Partizanu Teleoptik, a pre toga je vam je SPS poklonila stadion. Teleoptik ima vrednost kao i rudnik zlata, vaše je samo da prodajete zlatne poluge. To vredi više nego bilo koje pare koje može vlast da da za sport. Stadion vredi više desetina miliona evra. U istoriji sporta ne postoji država koja je tako nešto uradila i na taj način favorizovala jedan klub u odnosu na sve ostale.

Nenad

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)
Niko ne poredi Marjanovicevu i Vucicevu moc, ali kada je sport u pitanju, Marjanovic je imao potpuno odresene ruke i radio je sta je hteo.Vise sada Nikolica zanima sport, vise se on mesa u sport, nego sto je tada Milosevic.Prema tome, Marjanovic je imao svu moc na raspolaganju, kada je sport u pitanju.

sps grobarska stranka

pre 8 godina

Nema potrebe prisećati se nekakvog Mirka, sps je još na vlasti a groblje ima obraza da kuka.Pominju vučića a dacica su zaboravili.

Navijac

pre 8 godina

Treba da pisete o derbijima pre 100., ovo posle nije vredno pomena. Mozete samo da pisete o mrznji, nesportskom navijanju, tucama, namestanjima, aferama..
Pre se igrao fudbal, isao sam na utakmice da navijam za svoj klub, a ne protiv drugog, posle utakmice sa drugovima sa suprotne tribine na pice, znalo se ko placa, malo peckanja i to je to, strast.
Toga vise nazalost nema, nestala je strast, fudbaleri igraju za pare, navijaci navijaju za pare, sudije sude za pare, klinci stradaju i to je postalo normalno.
Kolektivno smo pali na ispitu zdravog nadmetanja.

Sportski pozdrav,
Navijac, ne huligan!

Marko Vasiljević

pre 8 godina

Ajde ovako, kao prvo, da su tada 1995. bila bolja vremena, nema veze sa vezom. 150km od Beograda je besneo rat a baš negde u vreme 100tog derbija je bila operacija Bljesak u Slavoniji i Baranji, tri meseca kasnije i Oluja. Zemlja pod sankcijama, mislim da su tada skinuli samo sankcije na avio saobraćaj i sport. Kao drugo, da smo tada kao svi išli zajedno na utakmicu takodje nema veze sa vezom i tada je kao i danas a i pre toga postojao veliki antagonizam izmedju navijača Partizana i Zvezde. Šest godina pre 100tog derbija je bila masovna tuča na Zvezdinom stadionu posle 84. derbija, rana jesen 1989. godine. Moj prvi derbi je bio 83. derbi, oktobar 1988. do danas sam ih propustio možda desetak. Elem, sve je isto, ogroman rivalitet, antagonizam između navijača, jedina razlika što su stadioni imali duplo veći kapacitet. Što se tiče fudbala, nisam neki ekspert, ali meni je ćale i krajem osamdesetih pričao kako je 60tih i 70tih bolo sve neuporedivo bolje. Moramo pre svega da čuvamo derbi, velika je to utakmica, ljudi iz celog sveta ga prate. pre tri godine sam se zatekao u Milanu kada se igrao derbi na JNA i kao svaki Srbin prvo što sam tražio je kladionica, naš derbi u kladionici za taj vikend bio "reklamiran" kao derbi Evrope. Ova prepucavanja Marjanović, Vučić, Pančev, Mance, Binić itd. Pa i to je Večiti derbi i daće Bog da se nikada neke stvari ne promene.

Nenad

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Артјом, 22. februar 2016 10:57)
Poenta je u tome da vi godinama nama na nos nabijate Vucica, a imali ste Marjanovica.Dakle, poenta je u vasem licemerju jer se nijedna rec iz vasih usta o Marjanovicu, ne moze cuti, a puna su vam usta Vucica.

Pera

pre 8 godina

Jel beše sudio onaj isti Babarogić koji je bio posle u upravi komšinice? A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem. Beše Miljan predsednik FSJ? I posle je samo Partizan bio podržan od države...

Никола

pre 8 godina

Сећам се стотог дербија као да је био јуче.
Купио сам карту чим је кренула продаја. Север, наравно,
Два дана пред текму сам у Меку добио и карту за запад (била нека акције, старији се сећају) који сам пре текме утопио за сумануту лову. Победа и сва лова од препродатог запада је кроз пиво текла нашим венама!!! И дан данас сам на мом северу са сином и ћерком...44 године... Није мало.

Звезда је живот све друго су ситнице.

Dr. Haos

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...

novosadjanin

pre 8 godina

Napokon se neko setio da uradi malo više na prezentaciji sporta a poslebno fudbala. Nadam se da se neće stati samo na ovome.

neko iz gomile

pre 8 godina

100 derbi mi sa slavskog rucka pravo na marakanu sa tri automobila,braca,zetovi i kumovi (samo cetvorica grobari hihihi uvek u manjini). Nevidjena guzva jedino jos protiv Reala '87,Milana '88 i Bajerna '91 bilo tako. Igra i uzbudjenje kao i navijanje na nivou derbija kako i treba. Sve u svemu nadam se da ce se opet vratiti takva atmosfera pre i posle derbija. Pozz za redakciju i specijal vredan hvale.

Nemanja

pre 8 godina

@ (NikolaSrb, 22. februar 2016 10:45)

Nema šta da krestimo, već vam je on obezbedio brda para, novac od Gazproma, omogućio struju, grejanje uprkos dugovima itd. Dal će ući u svlačionicu je manje bitno, kad vam je već sve obezbedio. Kao i za čuveno ekonomsko rešenje za kk, dodas Beograd u naziv i zamrznes 16 mil duga. U fudbalu baš ne može tako jer ipak je dug bio 50 miliona, ali zato može da se smanji za 13 bez igranja Evrope, dovodjenje po 20 fudbalera u prelaznom roku itd. Samo u Srbiji...

Milan

pre 8 godina

Morao sam da napišem komentar jer me, bez obzira na navijačku podeljenost ili opredeljenost kako hoćete, ovaj prilog vratio u neko lepše vreme. Iskrenije. Mislim da su i jedni i drugi bili veći šmekeri. Na stranu što se mnogo bolji fudbal igrao. Stvarno sam uživao dok sam ovo gledao. Pogotovo je pun pogodak kad imate Đanija i njemu slične, koji se ne plaše da kaže šta misle. A imaju duha da to ispičaju na pravi način. Nadam se da ćete imati još ovakvih emisija...

supernaut

pre 8 godina

da odgovorim...uđe Marjanović a mi izgubimo derbi, uđe neko drugi zvezda sa 2:0 na 2:6....mislite o tome kad olako pričate o državnim projektima...

Solun PFC

pre 8 godina

Mirko Marjanovic očigledno nije uticao na suđenje. Ali ne to nema veze, važno je da se prica o Mirku.
Koja je to bila dominacija Grobarstva u svakom smislu. NEK cigani sami pričaju kako su se osećali kad su prolazili Grobari pored severa.

stradivari

pre 8 godina

Mesecima citam pominjanje drzave i projekta Zvezda a velicanje i apostrofiranje postenja Partizana...
A onda kaze Djani Curcic :" Udje nam u svlacionicu Mirko Marijanovic" E tad je deco pocela dominacija Partizana....

duledudule

pre 8 godina

ja prosto ne mogu da verujem da je proslo 20 i mali jace godina od tada.kao da je juce bilo.kao petnaesto godisnjak bio na severu,stadion krcat,mi koreo vrh grobari do dana današnjeg nisu ponovilli takvu bakljadu.sve u svemu leti vremeeeee

Артјом

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...

Brat od komsije poznate pevacice

pre 8 godina

To su nasi velikani. Bolje nemamo ali mi smo toliko mali da ce nas mrznja unistiti. Pa pogledajte komentare samo, mi toliko zelimo najgore jedni drugima da je to bolesno. Koja radost navijaca CZV kad je PFC ispao od Augzburga, koja radost navijaca PFC kad CZV izgubi od Fenera u kosarci (alo, Fenerbahce). Strasno i tuzno. Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?

Dzony

pre 8 godina

“To su sve pritisci velikog kluba – treninzi, utakmice – mora ovo, mora se ono... Kad uđem u svlačionicu, sine, pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović,"

Antinarodni element anti, jedina opozicija u Srbiji :D Smejurija sa grobarima... E premijer im ulazio u svlacionicu.

Delije Čikago

pre 8 godina

Uđe Nenad, Tumba, Mirko Marjanović uđe, njih 20 uđu, a na Marakani se useru kao grlice. Cela država je bila uz Partizan ali Bog je tad rekao Ne, Partizan jeste bio bolji, imao ekstremno jak tim, ali Đani je već uveliko zagrizao u nesreće, izađe čovek ladno a vozio nas je samo tako, i onda Mitko Stojkovski, mislim da je to najveća buka na Severu koju sam ikada doživeo, to je bilo neverovatno, fascinantno i za sve strane medije, tad je derbi zaista bio na nivou Reala i Barse po igri, a Boke i Rivera po navijanju i još jače i bolje, e deco to vam je tad bio derbi, kad smo se svi družili i svi bili nekako zajedno, kasnije odlazim u Čikago, ali to je sad već neka druga tema, hvala B92 što nas je podsetio na jedan od najlepših trenutaka Zvezdine velike istorije...

dejan

pre 8 godina

da baba ima onu stvar bila bi deda!!! sta bi bilo kad bi bilo!!! mani se toga bre covece!!! jedino sto se pise i sto se pamti da ste izgubili!!!!

Elefterios

pre 8 godina

I na ovaj tekst klanje grobara i delija, verovatno klinaca od petnaest godina koji se nisu ni rodili kada se ovo igralo. Niko da primeti kriza devedesete, a gledalaca 80.000 a sada ova beda ne može da skupi ni trećinu.

stradivari

pre 8 godina

Mesecima citam pominjanje drzave i projekta Zvezda a velicanje i apostrofiranje postenja Partizana...
A onda kaze Djani Curcic :" Udje nam u svlacionicu Mirko Marijanovic" E tad je deco pocela dominacija Partizana....

Brat od komsije poznate pevacice

pre 8 godina

To su nasi velikani. Bolje nemamo ali mi smo toliko mali da ce nas mrznja unistiti. Pa pogledajte komentare samo, mi toliko zelimo najgore jedni drugima da je to bolesno. Koja radost navijaca CZV kad je PFC ispao od Augzburga, koja radost navijaca PFC kad CZV izgubi od Fenera u kosarci (alo, Fenerbahce). Strasno i tuzno. Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?

Dzony

pre 8 godina

“To su sve pritisci velikog kluba – treninzi, utakmice – mora ovo, mora se ono... Kad uđem u svlačionicu, sine, pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović,"

Antinarodni element anti, jedina opozicija u Srbiji :D Smejurija sa grobarima... E premijer im ulazio u svlacionicu.

Delije Čikago

pre 8 godina

Uđe Nenad, Tumba, Mirko Marjanović uđe, njih 20 uđu, a na Marakani se useru kao grlice. Cela država je bila uz Partizan ali Bog je tad rekao Ne, Partizan jeste bio bolji, imao ekstremno jak tim, ali Đani je već uveliko zagrizao u nesreće, izađe čovek ladno a vozio nas je samo tako, i onda Mitko Stojkovski, mislim da je to najveća buka na Severu koju sam ikada doživeo, to je bilo neverovatno, fascinantno i za sve strane medije, tad je derbi zaista bio na nivou Reala i Barse po igri, a Boke i Rivera po navijanju i još jače i bolje, e deco to vam je tad bio derbi, kad smo se svi družili i svi bili nekako zajedno, kasnije odlazim u Čikago, ali to je sad već neka druga tema, hvala B92 što nas je podsetio na jedan od najlepših trenutaka Zvezdine velike istorije...

Elefterios

pre 8 godina

I na ovaj tekst klanje grobara i delija, verovatno klinaca od petnaest godina koji se nisu ni rodili kada se ovo igralo. Niko da primeti kriza devedesete, a gledalaca 80.000 a sada ova beda ne može da skupi ni trećinu.

Povidon

pre 8 godina

Mirko Marjanović je poklonio Partizanu Teleoptik, a pre toga je vam je SPS poklonila stadion. Teleoptik ima vrednost kao i rudnik zlata, vaše je samo da prodajete zlatne poluge. To vredi više nego bilo koje pare koje može vlast da da za sport. Stadion vredi više desetina miliona evra. U istoriji sporta ne postoji država koja je tako nešto uradila i na taj način favorizovala jedan klub u odnosu na sve ostale.

Никола

pre 8 godina

Сећам се стотог дербија као да је био јуче.
Купио сам карту чим је кренула продаја. Север, наравно,
Два дана пред текму сам у Меку добио и карту за запад (била нека акције, старији се сећају) који сам пре текме утопио за сумануту лову. Победа и сва лова од препродатог запада је кроз пиво текла нашим венама!!! И дан данас сам на мом северу са сином и ћерком...44 године... Није мало.

Звезда је живот све друго су ситнице.

duledudule

pre 8 godina

ja prosto ne mogu da verujem da je proslo 20 i mali jace godina od tada.kao da je juce bilo.kao petnaesto godisnjak bio na severu,stadion krcat,mi koreo vrh grobari do dana današnjeg nisu ponovilli takvu bakljadu.sve u svemu leti vremeeeee

Heroes

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova... (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)

Zvezda u vreme Mirka Marjanovica je osvojila jednu titulu 95 dok je Partizan osvajao sa sve Tumbom...A Partizan je za vreme Vucica osvojio vise titula.

neko iz gomile

pre 8 godina

100 derbi mi sa slavskog rucka pravo na marakanu sa tri automobila,braca,zetovi i kumovi (samo cetvorica grobari hihihi uvek u manjini). Nevidjena guzva jedino jos protiv Reala '87,Milana '88 i Bajerna '91 bilo tako. Igra i uzbudjenje kao i navijanje na nivou derbija kako i treba. Sve u svemu nadam se da ce se opet vratiti takva atmosfera pre i posle derbija. Pozz za redakciju i specijal vredan hvale.

Marko Vasiljević

pre 8 godina

Ajde ovako, kao prvo, da su tada 1995. bila bolja vremena, nema veze sa vezom. 150km od Beograda je besneo rat a baš negde u vreme 100tog derbija je bila operacija Bljesak u Slavoniji i Baranji, tri meseca kasnije i Oluja. Zemlja pod sankcijama, mislim da su tada skinuli samo sankcije na avio saobraćaj i sport. Kao drugo, da smo tada kao svi išli zajedno na utakmicu takodje nema veze sa vezom i tada je kao i danas a i pre toga postojao veliki antagonizam izmedju navijača Partizana i Zvezde. Šest godina pre 100tog derbija je bila masovna tuča na Zvezdinom stadionu posle 84. derbija, rana jesen 1989. godine. Moj prvi derbi je bio 83. derbi, oktobar 1988. do danas sam ih propustio možda desetak. Elem, sve je isto, ogroman rivalitet, antagonizam između navijača, jedina razlika što su stadioni imali duplo veći kapacitet. Što se tiče fudbala, nisam neki ekspert, ali meni je ćale i krajem osamdesetih pričao kako je 60tih i 70tih bolo sve neuporedivo bolje. Moramo pre svega da čuvamo derbi, velika je to utakmica, ljudi iz celog sveta ga prate. pre tri godine sam se zatekao u Milanu kada se igrao derbi na JNA i kao svaki Srbin prvo što sam tražio je kladionica, naš derbi u kladionici za taj vikend bio "reklamiran" kao derbi Evrope. Ova prepucavanja Marjanović, Vučić, Pančev, Mance, Binić itd. Pa i to je Večiti derbi i daće Bog da se nikada neke stvari ne promene.

Петар

pre 8 godina

A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem.
(Pera, 22. februar 2016 11:00)

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.

sps grobarska stranka

pre 8 godina

Nema potrebe prisećati se nekakvog Mirka, sps je još na vlasti a groblje ima obraza da kuka.Pominju vučića a dacica su zaboravili.

Nenad

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)
Niko ne poredi Marjanovicevu i Vucicevu moc, ali kada je sport u pitanju, Marjanovic je imao potpuno odresene ruke i radio je sta je hteo.Vise sada Nikolica zanima sport, vise se on mesa u sport, nego sto je tada Milosevic.Prema tome, Marjanovic je imao svu moc na raspolaganju, kada je sport u pitanju.

Nenad

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Артјом, 22. februar 2016 10:57)
Poenta je u tome da vi godinama nama na nos nabijate Vucica, a imali ste Marjanovica.Dakle, poenta je u vasem licemerju jer se nijedna rec iz vasih usta o Marjanovicu, ne moze cuti, a puna su vam usta Vucica.

veliki strumf

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se neki moji Zvezdasi iscudjavaju sto je ulazio Mirko Marjanovic (ne Marijanovic) u svlacionicu. Pa on je bio PREDSEDNIK SPORTSKOG DRUSTVA Partizan godinama! Kao sad kad bi Vucuc bio predsednik SD Crvena Zvezda. Nije nikakva tajna da je Partizan bio drzavni projekat od raspada SFRJ 92. godine. Zvezdi su uzete sve pare tih ratnih godina, a Partizan je dobio celokupnu drzavnu logistiku, najbolje igrace, Zemunelo... Zecevic je vise puta izjavio kako su pare zaradjivali preko svoje televizije, preko onih lopovskih tv kvizova gde pozoves, skinu ti pare, a ne ukljucis se, preko raznih lutrija... A sve to hedan fudbalski klub NIJE SMEO da organizuje! Eto kako je Partizan postao mocan i u fudbalu i u kosarci.

Dragan Stojkovic Piksi

pre 8 godina

Dali je bio penal ili nije to je sad nebitno,mada mislim da je ocigledno da jeste.Ali ga je Darko izveo kao Ronaldinjo,u malu mrezicu polu-visoko.Treba bre da imas petlju da stavis loptu na krec u onakvoj atmosferi i pri onom rezultatu,svaka cast za legendu...

Delije Čikago

pre 8 godina

Bacili ste me u bedak sa ovim derbijem, iskreno suze su mi krenule, ne samo zbog pobede, već zbog nostalgije kako smo se nekada družili posle i pre utakmice, uhh koliko je prošlo od tad, svaka slika mi je urezana, šta nam naprave svi političari, pozdrav i za stariju gardu grobara 77, znaju oni, uhhhhh..

nidzerland

pre 8 godina

"...pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović"?! Klinci se verovatno ne secaju ko je bio Mirko Marjianovic, tadasnji premijer vlade Srbije i direktor DP Progres, iz cega se izvodi zakljucak da je sd partizan bio drzavni projekat. Zajednicko je i partizanu i zvezdi da budu drzavni projekti jer su od starta tako koncipirani.

dejan

pre 8 godina

da baba ima onu stvar bila bi deda!!! sta bi bilo kad bi bilo!!! mani se toga bre covece!!! jedino sto se pise i sto se pamti da ste izgubili!!!!

Delije Čikago

pre 8 godina

Samo još da dodam da je bilo oko 90 000 ljudi, ako ne i više, na Severu bukvalno igla nije mogla da padne, koreografija svetska, moje lično mišljenje a i mnogih drugih Delija je da su Grobari tad napravili strašnu bakljadu, možda najbolju u istoriji, i u par navrata nas nadglasali, šta se sa njima posle desilo to će ostati misterija, postaju grupacija osrednjeg kvaliteta dok je Sever jačao sve više što traje i dan danas, moram da pomenem da su i mnoge vođe i jednih i drugih tada bili po ratištima, mnogi izgubili živote, Ja sam otišao za Čikago tražeći neki bolji život ali taj derbi nigde naći neću, pustite na tv molim vas...

Pera

pre 8 godina

Jel beše sudio onaj isti Babarogić koji je bio posle u upravi komšinice? A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem. Beše Miljan predsednik FSJ? I posle je samo Partizan bio podržan od države...

sale

pre 8 godina

Koja razlika u kvalitetu fudbala tada i danas. Stvarno je mnogo kvalitetniji fudbal bio tada, iako se igraci i tada nisu dugo zadrzavali u nasem prvenstvu. Bolje da niste ovo prikazivali, dodje mi neke tuga.

Ikarus

pre 8 godina

Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Prošlo je to vreme sa pojavom neta. Kad sam ja bio u srednjoj školi krajem 90-ih bilo je nekog razumnog peckanja,ali ništa specijalno. Navijali smo za naše klubove u Evropi. Bilo je i tad hejterskih pacijenata ali ne kao danas.

Bilo je normalno da par grobara ide sa nama,zvezdaškom ekipom,na marakanu na ligašku utakmicu,protiv rada ili sutjeske. Kao što sam i ja sa njima na primer gledao partizan u rukometu protiv vesprema. To mi danas zvuči kao naučna fantastika.

Onda je došlo vreme anonimnog komentarisanja gde svaki pajser može da prospe preko tastature ono što ne bi,po svojoj kukavičkoj i zlobnoj prirodi,smeo nekom u lice da kaže. I da nema nikakvu odgovornost.

I kad normalan čovek uzme da čita sve te gluposti naravno da će iz revolta da uzvrati na sličan način. A ulje na vatru dolivaju funkcioneri klubova poput vujoševića ili vladana lukića svojom huškačkom retorikom.

E zato smo doživeli to da se navija za klub iz istanbula protiv srpskog kluba.

ПКЦЗ

pre 8 godina

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.
(Петар, 22. februar 2016 12:40)Браво за коментар хахаха

Voip

pre 8 godina

Najlepši mogući derbi u mom sećanju. Ja sa tri grobara kući (matori i dva burazera) ispred tv-a. Oni povedu oće dušu da mi izvade. A onda Darko sa kreča i situacija u kući se menja, pa Stojkoski na moje oduševljenje i muk ukućana. Ubio sam ih od zajebancije. Moro sam da bežim vani jer su tenzije dramatično porasle. 100 derbi moj najdraži.

šetač

pre 8 godina

Stojkovski nije bio rezervista, igrao je centarhalfa, kada je Zvezda primila gol on se prebacio na ofanzivnog beka i za kratko vreme okrenula rezultat. Ljupko Petrović je imao sjajnu ideju i u ovoj utakmici je to prošlo :)

Alex

pre 8 godina

Sve pohvale za video. Bio sam na severu i kada su poveli nisam verovao... A monenat kada lopta ide ka Bjekovicu i kada putuje srecom preko gola me je zaledio... Mislio sam da je kraj sveta i da gubimo... Bog je poslao loptu preko gola a ostalo je istorija :). Derbi je jedna od najlepsih stvari koju nasa drzava ima, to blago treba sacuvati. Ni dvadeset i vise bodova prednosti, ni pozicija na tabeli, ni kvalitet timova, ni domaci teren, ma nista ne garantuje uspeh... Nema favorita, to je veciti derbi. Cuvajmo ga, vredan je zaista mnogo.

Dr. Haos

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...

Артјом

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...

Nemanja

pre 8 godina

@ (NikolaSrb, 22. februar 2016 10:45)

Nema šta da krestimo, već vam je on obezbedio brda para, novac od Gazproma, omogućio struju, grejanje uprkos dugovima itd. Dal će ući u svlačionicu je manje bitno, kad vam je već sve obezbedio. Kao i za čuveno ekonomsko rešenje za kk, dodas Beograd u naziv i zamrznes 16 mil duga. U fudbalu baš ne može tako jer ipak je dug bio 50 miliona, ali zato može da se smanji za 13 bez igranja Evrope, dovodjenje po 20 fudbalera u prelaznom roku itd. Samo u Srbiji...

nesa

pre 8 godina

Evo najveci grobar priznao kako se covek oseca kada dolazi na najveci stadion da igra sa prvakom evrope i sveta.... neko nekad neko nikad!!!

pfc

pre 8 godina

Deda se plasio nereda pa me nije vodio, tako da sam bio prinudjen da slusam prenos preko tranzistora u Mirijevu, a 3 godine pre toga sam ga molio da me vodi na derbi, nije hteo, plasio se, bilo mi je krivo sto su moji drugovi vec bili na derbiju a ja ne... Onda sam uzjahao drugog dedu I on me je odveo prvi put na derbi, 102. partizan zvezda 1 1, zapad, sedmi red, stolice br. 7 i 8. Od tada nisam propustio ni jedan derbi, niti cu, i da je karta 350 e i da smo zadnji na tabeli. Hvala ti derbi sto postojis!!! Hvala ti Partizane ali hvala ti i Zvezdo, jer da tebe nema, ni derbija ne bi bilo. Dve strane, dve boje, dve tako razlicite boje, jedna protiv druge, derbi, ljubav za sva vremena.

Navijac

pre 8 godina

Treba da pisete o derbijima pre 100., ovo posle nije vredno pomena. Mozete samo da pisete o mrznji, nesportskom navijanju, tucama, namestanjima, aferama..
Pre se igrao fudbal, isao sam na utakmice da navijam za svoj klub, a ne protiv drugog, posle utakmice sa drugovima sa suprotne tribine na pice, znalo se ko placa, malo peckanja i to je to, strast.
Toga vise nazalost nema, nestala je strast, fudbaleri igraju za pare, navijaci navijaju za pare, sudije sude za pare, klinci stradaju i to je postalo normalno.
Kolektivno smo pali na ispitu zdravog nadmetanja.

Sportski pozdrav,
Navijac, ne huligan!

Milan

pre 8 godina

Morao sam da napišem komentar jer me, bez obzira na navijačku podeljenost ili opredeljenost kako hoćete, ovaj prilog vratio u neko lepše vreme. Iskrenije. Mislim da su i jedni i drugi bili veći šmekeri. Na stranu što se mnogo bolji fudbal igrao. Stvarno sam uživao dok sam ovo gledao. Pogotovo je pun pogodak kad imate Đanija i njemu slične, koji se ne plaše da kaže šta misle. A imaju duha da to ispičaju na pravi način. Nadam se da ćete imati još ovakvih emisija...

milos

pre 8 godina

NAjbolja utakmica Djanija protiv Zvezde, bez sumnje. A zasto?Zato što ga prvi put nije čuvao Đorović koji je bio za njega, pa i sve ostale napadače, penicilin. Vraćen je na libera,a Mitko je otišao na levog beka,a u drugom poluvremenu se pridodavao napadu, jer mso morali da jurimo rezultat.

novosadjanin

pre 8 godina

Napokon se neko setio da uradi malo više na prezentaciji sporta a poslebno fudbala. Nadam se da se neće stati samo na ovome.

А. Петров

pre 8 godina

Ја сам био на 50.-том дербију као клинац. Звезда победила голом Филиповића са 1:0.
То су били дани...

Solun PFC

pre 8 godina

Mirko Marjanovic očigledno nije uticao na suđenje. Ali ne to nema veze, važno je da se prica o Mirku.
Koja je to bila dominacija Grobarstva u svakom smislu. NEK cigani sami pričaju kako su se osećali kad su prolazili Grobari pored severa.

nikson

pre 8 godina

Već sam jednom rekao da imam vrlo upečatljiv utisak da nemate u redakciji nikog mladjeg od 1985. Mitko je bio okosnica odbrane te generacije, centralni odbrambeni, a ne neka rezerva. Ljupko je krenuo na sve i ništa prebacivsi Mitka napred kao dodatnog centarfora i upalilo je. Gledao sam ovo sa istoka, ulaz do severa, gde smo iz prve ruke gledali ovu čaroliju. Inače, najveći događaj-uvertira tog derbija su bile masovne tuče oko stadiona, ljude su spašavali redari koji su ih puštali na ulaz ka svečanoj loži, jer su spašavali živu glavu od divljaka koji su nadirali kamenicama ispred ulaza sa juga pored zapada ka severu. Spektakularna tuča se desila i na pomenutom mestu unutar stadiona, otprilike 20. red istoka, kada je sredovecni lik malo pre početka derbija, umlatio nekoliko mamlaza koji nisu hteli da mu ustanu sa mesta - bio sam desetak mesta odatle i tek sam sve lepo mogao da vidim uvece na BK gde se taj spektakl vrteo u svim vestima.

Alek

pre 8 godina

Moj poslednji derbi na kome sam bio... a bio sam ih na poprilicno. U nekim sezonama i na svim utakmicama na Marakani. Ali, tad se igrao FUDBAL, a sa ulaskom u novi vek sve je otislo u zaborav. Poneki igrac bljesne, vrlo brzo bude prodat, a ono sto ostane ovde - ne vredi gledati.

Ivan

pre 8 godina

Imao sam 11godina, zivio u Peci. Derbi sam pratio sa mojim srpskim, bosanskim i albanskim drugovima. Sta znaju deca sta je rat? Sta smo znali tad o raznim namestanjima?Navijao sam za Zvezdu,plakao od srece zbog pobede. Kao danas se secam intervjua Petrovica posle utakmice kad je priznao da je Partizan bio bolji.Mislim da je bio prekida nekih 10-15 minuta.

Deki

pre 8 godina

Sjajna priča !!!! Sve čestitke ekipi koja je ovo smislila i realizovala! Unapred se radujem emitovanju emisije. Možete li reći kad to počinje?

Артјом

pre 8 godina

@Nenad
Драстична је разлика у моћи између Марјановића и Вучића.Да је Слоба био председник Партизана онда бих се сложио са тобом.Највећа је лаж да је неко уништавао Звезду током деведесетих година,уосталом највећи успех те исте Звезде је био за време власти социјалиста.И са једне и друге стране су били људи који су помагали тим клубовима..У Партизану Мирко,Баџа,Рођа..У Звезди Влајко,Драган Томић,Радмило Богдановић и други.

choopo

pre 8 godina

Bio na licu mesta-destinacija:Istok. Studirao u Novom Sadu i sa prijateljem na voz sa samo dva vagona koji je stigao iz Subotice.Zbog glasnog smeha i duge kose popi jedan šamar, preventivno od čuva rareda.Spakovani ko sardine.Ne sećam se boljeg kolorita na severu nego tad.Utakmica bajka. Mislim da je iz Kumanova stiglo mnogo autobusa sa navijačima Partizana. Povratak ko u priči istim prevozom. Extra ekskurzija.

Miroslav

pre 8 godina

Sjajna stvar gospodo sportski novinari, prilog pravo nadahnuce za predstojeci derbi, posebno za one koji mozda planiraju da im ovo bude prvi na stadionu,..treba popularizovati derbi kao sto je nekad bio istinski praznik navijaca...

supernaut

pre 8 godina

da odgovorim...uđe Marjanović a mi izgubimo derbi, uđe neko drugi zvezda sa 2:0 na 2:6....mislite o tome kad olako pričate o državnim projektima...

LOL

pre 8 godina

Svaki put kad cujem glas Ramba Petkovica place mi se, i on jos kaze za Mitka kakav je talenat to bio...Da nismo alavi imali bi 2 tima u Evroligi i 2 tima u Euro Kupu, ovako kako vlast ode tako jedan od dva kluba pocinje od pocetka...

Filip

pre 8 godina

Bio sam na mnogo derbija, ali tog 6. Maja, sada vec davne nam 1995, secam se kao da je bilo juce :) Bilo mi je 13 godina I trenirao sam fudbal u Obilicu, I sanjao da cu jednog dana I ja igrati derbi... U Zvezdinom dresu naravno! Otisao sam na utakmicu I sedeo na Zapadnoj tribini, ali tik uz Severnu... Dan je bio ko stvoren za fudbal I temperatura idealna, navijaci sa zastavama I pesmom jaci I glasniji nego ikad... A stadion ispunjen do poslednjeg mesta pola sata pre utakmice, cini mi se da igla nije mogla da padne... A sve sto se desilo posle toga je vec odavno ispisano u analima fudbalske istorije! Zivela Srbija!

GreenHellPn

pre 8 godina

Delegat na utakmici legendarni Kale, predsednik SO Paracin i Jedinstva iz Paracina u to vreme, bio ortak Zoranu Lilicu koji je tad bio nesto u OFK pa su odatle stizali omladinci na kaljenje.
Tih godina Jedinstvo je uslo u polufinale kupa SRJ, ispali od Vojvodine 1:0 i NS i 0:0 u PN, Ivan Dudic (Zvezda, Benfika) igrao za Jedinstvo, pogodio precku posle kornera tipa pet minuta do kraja revansa u Paracinu.

Ljubisa Livac

pre 8 godina

@Artjom

Hahaha... Radmilo? Pa on ne bio Partizanovac okoreli i deo KK Partizan. Drzavni ste projekat jos od 90-ih, ali necete da priznate. Otkud Zemunelo? Otkud vojni stadion?

duks

pre 8 godina

bio takodje tog djurdjevdana na stadionu sa drugarom sa faksa, isli iz subotice vozom .ulazak na stadion na sever nikad necu zaboraviti. utakmica bila prava fajterska ,na kraju erupcija i pobeda.

lorencin

pre 8 godina

@Povidon
Manje je kostala ta zgrada i 3 livade u Zemunu nego svaki vas prosecan prelazni rok,finansiran ko zna kako.Sto vi niste napravili slicno,desetine miliona je sipano u klub,ali ne lakse je kupiti 10 igraca na gotovs svako leto i zimu,nego istrpeti klince.Ako je Partizan i bio drzavni projekat(a nije jer su u obe uprave sedele iste partijske njuske),to je bio 3,4 godine,sa druge strane Zvezda citavu deceniju najvise trosi bez realnog prihoda,a sa druge strane Partizan konstantno zaradjuje i opet trosi manje i krade se iz kase nemilice,ali te teme su besmislene i ovi tekstovi treba da nas podsete na vreme koje se smatralo mracnim dobom,ali u odnosu na ovo danas igrao se svemirski fudbal,danas i kada se pojave talenti poput Perice,Djanija i drugih ne stignemo da ih gledamo jer odu pre punoletstva.

lmelda

pre 8 godina

Partizan ove sezone zaradio 20 miliona i doveo debelog Bugarina i pojacanja za Palilulac,Zvezda zaradila oko 10,sponzorstvo unapred potroseno za licencu,i pored svega dovedeno 11 ozbiljnih imena,a oko 24 miliona duga volsebno nestalo.Da ne govorim o kosarci,18 miliona kao rukom odneseno plus proslogodisnji i ovogodisnji tim CZT koji je skuplji od 5 poslednjih timova Partizana.Dugogodisni predsednik vam aboliran,lice sa poternice vedri i oblaci u klubu,po trenera vam salju Vladin avion,do Grujica niste 10 godina stvorili igraca a uvek ste kupovali na kilo.I vi pored svega toga prozivate Partizan kao drzavni projekat.Famozni Zemunelo,kao kao sto neko rece dole manje kosta negoli ova 2 zadnja prelazna roka,drugo smesno je poredjenje Slobinog potrcka koji se u fudbal razumeo ko Marica znamo u sta i velikog nam vodje,a bivseg vaseg vodje sa sipke koji vam licno spasava klub pod okriljem noci(mozete li Slobu zamisliti u toj situaciji)

slanina

pre 8 godina

I po komentarima, i po dešavanjima vidi se da za Beograd ostatak Srbije ne postoji. Oba ova tima su državni projekat, i svaki tim je bio dok je postojala Jugoslavija i socijalizam. Dalje neću komentarisati, ali svima je jasno da će nastavili se ovako, od Srbije ostati samo Beograd država, ili kako to na jugu vole da kažu beogradski pašaluk.

Артјом

pre 8 godina

@Ljubisa Livac
Одмах си слагао у првој реченици и дискредитовао себе за неку даљу расправу..То што си из Јагодине не значи да све знаш..Нађи снимак прославе из Барија и увери се ко је колики партизановац..Поздрав

Buda Baba

pre 8 godina

(Filip, 22. februar 2016 18:38)

Bio sam na tom 105-om derbiju,na Severu, skoro pun stadion je bio.
Medjutim, najveca poseta na derbijima je bila na 85-om, jedini gol je postigao Vladan Lukic u 89 minutu, cini mi se. Zvanicno su objavili da je bilo 90 000, a siguran sam da je bilo svih 100 000!
Pratim derbije od 1980-te, mozda je na nekom ranije bilo i vise, ali od tada, taj 85-ti je bio najposeceniji, pravi navijacki speklakl!
Steta za mladje generacije, sto nisu osetile tu atmosferu, taj adrenalin :-)

Mladi mudrac

pre 8 godina

Zivot mi se smuci kad vidim ove "delije" kako likuju u komentarima, a sve sa ciljem da se sroza reputacija jednog od najvecih klubova sa Balkana: Partizana. Generalno od vas "navijaca" mi je muka, a ni ovaj tekst mi se nije dopao. Ne jer sam grobar, nego jer mi je muka od naseg "sporta" i svega vezanog za isti.

Igor

pre 8 godina

Moram Samo da ve popravim I da Mitko stojkovski nie bio rezervista na taj I prehodna cela sezona,....mislim nie u redu da koristite netocne info...poz hvala

Pera

pre 8 godina

Jel beše sudio onaj isti Babarogić koji je bio posle u upravi komšinice? A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem. Beše Miljan predsednik FSJ? I posle je samo Partizan bio podržan od države...

Solun PFC

pre 8 godina

Mirko Marjanovic očigledno nije uticao na suđenje. Ali ne to nema veze, važno je da se prica o Mirku.
Koja je to bila dominacija Grobarstva u svakom smislu. NEK cigani sami pričaju kako su se osećali kad su prolazili Grobari pored severa.

stradivari

pre 8 godina

Mesecima citam pominjanje drzave i projekta Zvezda a velicanje i apostrofiranje postenja Partizana...
A onda kaze Djani Curcic :" Udje nam u svlacionicu Mirko Marijanovic" E tad je deco pocela dominacija Partizana....

Артјом

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...

Nemanja

pre 8 godina

@ (NikolaSrb, 22. februar 2016 10:45)

Nema šta da krestimo, već vam je on obezbedio brda para, novac od Gazproma, omogućio struju, grejanje uprkos dugovima itd. Dal će ući u svlačionicu je manje bitno, kad vam je već sve obezbedio. Kao i za čuveno ekonomsko rešenje za kk, dodas Beograd u naziv i zamrznes 16 mil duga. U fudbalu baš ne može tako jer ipak je dug bio 50 miliona, ali zato može da se smanji za 13 bez igranja Evrope, dovodjenje po 20 fudbalera u prelaznom roku itd. Samo u Srbiji...

Mladi mudrac

pre 8 godina

Zivot mi se smuci kad vidim ove "delije" kako likuju u komentarima, a sve sa ciljem da se sroza reputacija jednog od najvecih klubova sa Balkana: Partizana. Generalno od vas "navijaca" mi je muka, a ni ovaj tekst mi se nije dopao. Ne jer sam grobar, nego jer mi je muka od naseg "sporta" i svega vezanog za isti.

Dr. Haos

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...

Артјом

pre 8 godina

@Nenad
Драстична је разлика у моћи између Марјановића и Вучића.Да је Слоба био председник Партизана онда бих се сложио са тобом.Највећа је лаж да је неко уништавао Звезду током деведесетих година,уосталом највећи успех те исте Звезде је био за време власти социјалиста.И са једне и друге стране су били људи који су помагали тим клубовима..У Партизану Мирко,Баџа,Рођа..У Звезди Влајко,Драган Томић,Радмило Богдановић и други.

supernaut

pre 8 godina

da odgovorim...uđe Marjanović a mi izgubimo derbi, uđe neko drugi zvezda sa 2:0 na 2:6....mislite o tome kad olako pričate o državnim projektima...

lorencin

pre 8 godina

@Povidon
Manje je kostala ta zgrada i 3 livade u Zemunu nego svaki vas prosecan prelazni rok,finansiran ko zna kako.Sto vi niste napravili slicno,desetine miliona je sipano u klub,ali ne lakse je kupiti 10 igraca na gotovs svako leto i zimu,nego istrpeti klince.Ako je Partizan i bio drzavni projekat(a nije jer su u obe uprave sedele iste partijske njuske),to je bio 3,4 godine,sa druge strane Zvezda citavu deceniju najvise trosi bez realnog prihoda,a sa druge strane Partizan konstantno zaradjuje i opet trosi manje i krade se iz kase nemilice,ali te teme su besmislene i ovi tekstovi treba da nas podsete na vreme koje se smatralo mracnim dobom,ali u odnosu na ovo danas igrao se svemirski fudbal,danas i kada se pojave talenti poput Perice,Djanija i drugih ne stignemo da ih gledamo jer odu pre punoletstva.

Dzony

pre 8 godina

“To su sve pritisci velikog kluba – treninzi, utakmice – mora ovo, mora se ono... Kad uđem u svlačionicu, sine, pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović,"

Antinarodni element anti, jedina opozicija u Srbiji :D Smejurija sa grobarima... E premijer im ulazio u svlacionicu.

lmelda

pre 8 godina

Partizan ove sezone zaradio 20 miliona i doveo debelog Bugarina i pojacanja za Palilulac,Zvezda zaradila oko 10,sponzorstvo unapred potroseno za licencu,i pored svega dovedeno 11 ozbiljnih imena,a oko 24 miliona duga volsebno nestalo.Da ne govorim o kosarci,18 miliona kao rukom odneseno plus proslogodisnji i ovogodisnji tim CZT koji je skuplji od 5 poslednjih timova Partizana.Dugogodisni predsednik vam aboliran,lice sa poternice vedri i oblaci u klubu,po trenera vam salju Vladin avion,do Grujica niste 10 godina stvorili igraca a uvek ste kupovali na kilo.I vi pored svega toga prozivate Partizan kao drzavni projekat.Famozni Zemunelo,kao kao sto neko rece dole manje kosta negoli ova 2 zadnja prelazna roka,drugo smesno je poredjenje Slobinog potrcka koji se u fudbal razumeo ko Marica znamo u sta i velikog nam vodje,a bivseg vaseg vodje sa sipke koji vam licno spasava klub pod okriljem noci(mozete li Slobu zamisliti u toj situaciji)

Delije Čikago

pre 8 godina

Uđe Nenad, Tumba, Mirko Marjanović uđe, njih 20 uđu, a na Marakani se useru kao grlice. Cela država je bila uz Partizan ali Bog je tad rekao Ne, Partizan jeste bio bolji, imao ekstremno jak tim, ali Đani je već uveliko zagrizao u nesreće, izađe čovek ladno a vozio nas je samo tako, i onda Mitko Stojkovski, mislim da je to najveća buka na Severu koju sam ikada doživeo, to je bilo neverovatno, fascinantno i za sve strane medije, tad je derbi zaista bio na nivou Reala i Barse po igri, a Boke i Rivera po navijanju i još jače i bolje, e deco to vam je tad bio derbi, kad smo se svi družili i svi bili nekako zajedno, kasnije odlazim u Čikago, ali to je sad već neka druga tema, hvala B92 što nas je podsetio na jedan od najlepših trenutaka Zvezdine velike istorije...

Никола

pre 8 godina

Сећам се стотог дербија као да је био јуче.
Купио сам карту чим је кренула продаја. Север, наравно,
Два дана пред текму сам у Меку добио и карту за запад (била нека акције, старији се сећају) који сам пре текме утопио за сумануту лову. Победа и сва лова од препродатог запада је кроз пиво текла нашим венама!!! И дан данас сам на мом северу са сином и ћерком...44 године... Није мало.

Звезда је живот све друго су ситнице.

Povidon

pre 8 godina

Mirko Marjanović je poklonio Partizanu Teleoptik, a pre toga je vam je SPS poklonila stadion. Teleoptik ima vrednost kao i rudnik zlata, vaše je samo da prodajete zlatne poluge. To vredi više nego bilo koje pare koje može vlast da da za sport. Stadion vredi više desetina miliona evra. U istoriji sporta ne postoji država koja je tako nešto uradila i na taj način favorizovala jedan klub u odnosu na sve ostale.

veliki strumf

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto se neki moji Zvezdasi iscudjavaju sto je ulazio Mirko Marjanovic (ne Marijanovic) u svlacionicu. Pa on je bio PREDSEDNIK SPORTSKOG DRUSTVA Partizan godinama! Kao sad kad bi Vucuc bio predsednik SD Crvena Zvezda. Nije nikakva tajna da je Partizan bio drzavni projekat od raspada SFRJ 92. godine. Zvezdi su uzete sve pare tih ratnih godina, a Partizan je dobio celokupnu drzavnu logistiku, najbolje igrace, Zemunelo... Zecevic je vise puta izjavio kako su pare zaradjivali preko svoje televizije, preko onih lopovskih tv kvizova gde pozoves, skinu ti pare, a ne ukljucis se, preko raznih lutrija... A sve to hedan fudbalski klub NIJE SMEO da organizuje! Eto kako je Partizan postao mocan i u fudbalu i u kosarci.

Heroes

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova... (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)

Zvezda u vreme Mirka Marjanovica je osvojila jednu titulu 95 dok je Partizan osvajao sa sve Tumbom...A Partizan je za vreme Vucica osvojio vise titula.

sps grobarska stranka

pre 8 godina

Nema potrebe prisećati se nekakvog Mirka, sps je još na vlasti a groblje ima obraza da kuka.Pominju vučića a dacica su zaboravili.

Brat od komsije poznate pevacice

pre 8 godina

To su nasi velikani. Bolje nemamo ali mi smo toliko mali da ce nas mrznja unistiti. Pa pogledajte komentare samo, mi toliko zelimo najgore jedni drugima da je to bolesno. Koja radost navijaca CZV kad je PFC ispao od Augzburga, koja radost navijaca PFC kad CZV izgubi od Fenera u kosarci (alo, Fenerbahce). Strasno i tuzno. Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?

ПКЦЗ

pre 8 godina

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.
(Петар, 22. februar 2016 12:40)Браво за коментар хахаха

Nenad

pre 8 godina

Ја не разуме ово прозивање око Мирка??Је л' видите да у то време се и пушило на клупама (Љупко и Бик)..То је у то време било нормално..Као што ћутите да је у Бари ишао Радмило Богдановић , Цвеле који је створио ту европску Звезду ( министар спорта ако ме сећање добро служи баш у некој од две владе тог истог Марјановића)..Па где је Томица Раичевић ( довео Декија Станковића) ,Мракић ..И касније Шкундрић ,Антић ...И на крају 20 година после свих ових дешавања,вама а не нама председник Владе уводи поноћне кризне штабове,смишља решења,шаље авионе...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Артјом, 22. februar 2016 10:57)
Poenta je u tome da vi godinama nama na nos nabijate Vucica, a imali ste Marjanovica.Dakle, poenta je u vasem licemerju jer se nijedna rec iz vasih usta o Marjanovicu, ne moze cuti, a puna su vam usta Vucica.

Петар

pre 8 godina

A slučajnost da se 100. derbi igra na đurđevdan neću ni da komentarišem.
(Pera, 22. februar 2016 11:00)

Да се играло на дан Светог Антуна сигурно не би било случајност.

slanina

pre 8 godina

I po komentarima, i po dešavanjima vidi se da za Beograd ostatak Srbije ne postoji. Oba ova tima su državni projekat, i svaki tim je bio dok je postojala Jugoslavija i socijalizam. Dalje neću komentarisati, ali svima je jasno da će nastavili se ovako, od Srbije ostati samo Beograd država, ili kako to na jugu vole da kažu beogradski pašaluk.

Nenad

pre 8 godina

Porediti moc Mirka Marjanovica u Slobino vreme...i Aleksandra Vucica u Vucicevo vreme je malo degutantno...mada, ti koji to porede i nisu reper...ali su na zalost vecina. Vecina je uvek u pravu...zato nam je i ovako kako nam je u poslednjih 20-tak vekova...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haos, 22. februar 2016 11:13)
Niko ne poredi Marjanovicevu i Vucicevu moc, ali kada je sport u pitanju, Marjanovic je imao potpuno odresene ruke i radio je sta je hteo.Vise sada Nikolica zanima sport, vise se on mesa u sport, nego sto je tada Milosevic.Prema tome, Marjanovic je imao svu moc na raspolaganju, kada je sport u pitanju.

nidzerland

pre 8 godina

"...pa kad mi uđu i Nenad i Tumba i Mirko Marijanović"?! Klinci se verovatno ne secaju ko je bio Mirko Marjianovic, tadasnji premijer vlade Srbije i direktor DP Progres, iz cega se izvodi zakljucak da je sd partizan bio drzavni projekat. Zajednicko je i partizanu i zvezdi da budu drzavni projekti jer su od starta tako koncipirani.

neko iz gomile

pre 8 godina

100 derbi mi sa slavskog rucka pravo na marakanu sa tri automobila,braca,zetovi i kumovi (samo cetvorica grobari hihihi uvek u manjini). Nevidjena guzva jedino jos protiv Reala '87,Milana '88 i Bajerna '91 bilo tako. Igra i uzbudjenje kao i navijanje na nivou derbija kako i treba. Sve u svemu nadam se da ce se opet vratiti takva atmosfera pre i posle derbija. Pozz za redakciju i specijal vredan hvale.

dejan

pre 8 godina

da baba ima onu stvar bila bi deda!!! sta bi bilo kad bi bilo!!! mani se toga bre covece!!! jedino sto se pise i sto se pamti da ste izgubili!!!!

nesa

pre 8 godina

Evo najveci grobar priznao kako se covek oseca kada dolazi na najveci stadion da igra sa prvakom evrope i sveta.... neko nekad neko nikad!!!

duledudule

pre 8 godina

ja prosto ne mogu da verujem da je proslo 20 i mali jace godina od tada.kao da je juce bilo.kao petnaesto godisnjak bio na severu,stadion krcat,mi koreo vrh grobari do dana današnjeg nisu ponovilli takvu bakljadu.sve u svemu leti vremeeeee

Voip

pre 8 godina

Najlepši mogući derbi u mom sećanju. Ja sa tri grobara kući (matori i dva burazera) ispred tv-a. Oni povedu oće dušu da mi izvade. A onda Darko sa kreča i situacija u kući se menja, pa Stojkoski na moje oduševljenje i muk ukućana. Ubio sam ih od zajebancije. Moro sam da bežim vani jer su tenzije dramatično porasle. 100 derbi moj najdraži.

Ljubisa Livac

pre 8 godina

@Artjom

Hahaha... Radmilo? Pa on ne bio Partizanovac okoreli i deo KK Partizan. Drzavni ste projekat jos od 90-ih, ali necete da priznate. Otkud Zemunelo? Otkud vojni stadion?

Elefterios

pre 8 godina

I na ovaj tekst klanje grobara i delija, verovatno klinaca od petnaest godina koji se nisu ni rodili kada se ovo igralo. Niko da primeti kriza devedesete, a gledalaca 80.000 a sada ova beda ne može da skupi ni trećinu.

Alex

pre 8 godina

Sve pohvale za video. Bio sam na severu i kada su poveli nisam verovao... A monenat kada lopta ide ka Bjekovicu i kada putuje srecom preko gola me je zaledio... Mislio sam da je kraj sveta i da gubimo... Bog je poslao loptu preko gola a ostalo je istorija :). Derbi je jedna od najlepsih stvari koju nasa drzava ima, to blago treba sacuvati. Ni dvadeset i vise bodova prednosti, ni pozicija na tabeli, ni kvalitet timova, ni domaci teren, ma nista ne garantuje uspeh... Nema favorita, to je veciti derbi. Cuvajmo ga, vredan je zaista mnogo.

Dragan Stojkovic Piksi

pre 8 godina

Dali je bio penal ili nije to je sad nebitno,mada mislim da je ocigledno da jeste.Ali ga je Darko izveo kao Ronaldinjo,u malu mrezicu polu-visoko.Treba bre da imas petlju da stavis loptu na krec u onakvoj atmosferi i pri onom rezultatu,svaka cast za legendu...

Delije Čikago

pre 8 godina

Samo još da dodam da je bilo oko 90 000 ljudi, ako ne i više, na Severu bukvalno igla nije mogla da padne, koreografija svetska, moje lično mišljenje a i mnogih drugih Delija je da su Grobari tad napravili strašnu bakljadu, možda najbolju u istoriji, i u par navrata nas nadglasali, šta se sa njima posle desilo to će ostati misterija, postaju grupacija osrednjeg kvaliteta dok je Sever jačao sve više što traje i dan danas, moram da pomenem da su i mnoge vođe i jednih i drugih tada bili po ratištima, mnogi izgubili živote, Ja sam otišao za Čikago tražeći neki bolji život ali taj derbi nigde naći neću, pustite na tv molim vas...

Navijac

pre 8 godina

Treba da pisete o derbijima pre 100., ovo posle nije vredno pomena. Mozete samo da pisete o mrznji, nesportskom navijanju, tucama, namestanjima, aferama..
Pre se igrao fudbal, isao sam na utakmice da navijam za svoj klub, a ne protiv drugog, posle utakmice sa drugovima sa suprotne tribine na pice, znalo se ko placa, malo peckanja i to je to, strast.
Toga vise nazalost nema, nestala je strast, fudbaleri igraju za pare, navijaci navijaju za pare, sudije sude za pare, klinci stradaju i to je postalo normalno.
Kolektivno smo pali na ispitu zdravog nadmetanja.

Sportski pozdrav,
Navijac, ne huligan!

Deki

pre 8 godina

Sjajna priča !!!! Sve čestitke ekipi koja je ovo smislila i realizovala! Unapred se radujem emitovanju emisije. Možete li reći kad to počinje?

Delije Čikago

pre 8 godina

Bacili ste me u bedak sa ovim derbijem, iskreno suze su mi krenule, ne samo zbog pobede, već zbog nostalgije kako smo se nekada družili posle i pre utakmice, uhh koliko je prošlo od tad, svaka slika mi je urezana, šta nam naprave svi političari, pozdrav i za stariju gardu grobara 77, znaju oni, uhhhhh..

novosadjanin

pre 8 godina

Napokon se neko setio da uradi malo više na prezentaciji sporta a poslebno fudbala. Nadam se da se neće stati samo na ovome.

Marko Vasiljević

pre 8 godina

Ajde ovako, kao prvo, da su tada 1995. bila bolja vremena, nema veze sa vezom. 150km od Beograda je besneo rat a baš negde u vreme 100tog derbija je bila operacija Bljesak u Slavoniji i Baranji, tri meseca kasnije i Oluja. Zemlja pod sankcijama, mislim da su tada skinuli samo sankcije na avio saobraćaj i sport. Kao drugo, da smo tada kao svi išli zajedno na utakmicu takodje nema veze sa vezom i tada je kao i danas a i pre toga postojao veliki antagonizam izmedju navijača Partizana i Zvezde. Šest godina pre 100tog derbija je bila masovna tuča na Zvezdinom stadionu posle 84. derbija, rana jesen 1989. godine. Moj prvi derbi je bio 83. derbi, oktobar 1988. do danas sam ih propustio možda desetak. Elem, sve je isto, ogroman rivalitet, antagonizam između navijača, jedina razlika što su stadioni imali duplo veći kapacitet. Što se tiče fudbala, nisam neki ekspert, ali meni je ćale i krajem osamdesetih pričao kako je 60tih i 70tih bolo sve neuporedivo bolje. Moramo pre svega da čuvamo derbi, velika je to utakmica, ljudi iz celog sveta ga prate. pre tri godine sam se zatekao u Milanu kada se igrao derbi na JNA i kao svaki Srbin prvo što sam tražio je kladionica, naš derbi u kladionici za taj vikend bio "reklamiran" kao derbi Evrope. Ova prepucavanja Marjanović, Vučić, Pančev, Mance, Binić itd. Pa i to je Večiti derbi i daće Bog da se nikada neke stvari ne promene.

Ikarus

pre 8 godina

Apelujem na B92 da nas podseti malo na vremena kada je navijanje bilo sportsko i kad su navijaci podrzavali rivale u Evropi, jer, ipak, valjda smo blizi jedni drugima nego klubovima iz Istanbula? Ili?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Prošlo je to vreme sa pojavom neta. Kad sam ja bio u srednjoj školi krajem 90-ih bilo je nekog razumnog peckanja,ali ništa specijalno. Navijali smo za naše klubove u Evropi. Bilo je i tad hejterskih pacijenata ali ne kao danas.

Bilo je normalno da par grobara ide sa nama,zvezdaškom ekipom,na marakanu na ligašku utakmicu,protiv rada ili sutjeske. Kao što sam i ja sa njima na primer gledao partizan u rukometu protiv vesprema. To mi danas zvuči kao naučna fantastika.

Onda je došlo vreme anonimnog komentarisanja gde svaki pajser može da prospe preko tastature ono što ne bi,po svojoj kukavičkoj i zlobnoj prirodi,smeo nekom u lice da kaže. I da nema nikakvu odgovornost.

I kad normalan čovek uzme da čita sve te gluposti naravno da će iz revolta da uzvrati na sličan način. A ulje na vatru dolivaju funkcioneri klubova poput vujoševića ili vladana lukića svojom huškačkom retorikom.

E zato smo doživeli to da se navija za klub iz istanbula protiv srpskog kluba.

nikson

pre 8 godina

Već sam jednom rekao da imam vrlo upečatljiv utisak da nemate u redakciji nikog mladjeg od 1985. Mitko je bio okosnica odbrane te generacije, centralni odbrambeni, a ne neka rezerva. Ljupko je krenuo na sve i ništa prebacivsi Mitka napred kao dodatnog centarfora i upalilo je. Gledao sam ovo sa istoka, ulaz do severa, gde smo iz prve ruke gledali ovu čaroliju. Inače, najveći događaj-uvertira tog derbija su bile masovne tuče oko stadiona, ljude su spašavali redari koji su ih puštali na ulaz ka svečanoj loži, jer su spašavali živu glavu od divljaka koji su nadirali kamenicama ispred ulaza sa juga pored zapada ka severu. Spektakularna tuča se desila i na pomenutom mestu unutar stadiona, otprilike 20. red istoka, kada je sredovecni lik malo pre početka derbija, umlatio nekoliko mamlaza koji nisu hteli da mu ustanu sa mesta - bio sam desetak mesta odatle i tek sam sve lepo mogao da vidim uvece na BK gde se taj spektakl vrteo u svim vestima.

šetač

pre 8 godina

Stojkovski nije bio rezervista, igrao je centarhalfa, kada je Zvezda primila gol on se prebacio na ofanzivnog beka i za kratko vreme okrenula rezultat. Ljupko Petrović je imao sjajnu ideju i u ovoj utakmici je to prošlo :)

Milan

pre 8 godina

Morao sam da napišem komentar jer me, bez obzira na navijačku podeljenost ili opredeljenost kako hoćete, ovaj prilog vratio u neko lepše vreme. Iskrenije. Mislim da su i jedni i drugi bili veći šmekeri. Na stranu što se mnogo bolji fudbal igrao. Stvarno sam uživao dok sam ovo gledao. Pogotovo je pun pogodak kad imate Đanija i njemu slične, koji se ne plaše da kaže šta misle. A imaju duha da to ispičaju na pravi način. Nadam se da ćete imati još ovakvih emisija...

choopo

pre 8 godina

Bio na licu mesta-destinacija:Istok. Studirao u Novom Sadu i sa prijateljem na voz sa samo dva vagona koji je stigao iz Subotice.Zbog glasnog smeha i duge kose popi jedan šamar, preventivno od čuva rareda.Spakovani ko sardine.Ne sećam se boljeg kolorita na severu nego tad.Utakmica bajka. Mislim da je iz Kumanova stiglo mnogo autobusa sa navijačima Partizana. Povratak ko u priči istim prevozom. Extra ekskurzija.

А. Петров

pre 8 godina

Ја сам био на 50.-том дербију као клинац. Звезда победила голом Филиповића са 1:0.
То су били дани...

GreenHellPn

pre 8 godina

Delegat na utakmici legendarni Kale, predsednik SO Paracin i Jedinstva iz Paracina u to vreme, bio ortak Zoranu Lilicu koji je tad bio nesto u OFK pa su odatle stizali omladinci na kaljenje.
Tih godina Jedinstvo je uslo u polufinale kupa SRJ, ispali od Vojvodine 1:0 i NS i 0:0 u PN, Ivan Dudic (Zvezda, Benfika) igrao za Jedinstvo, pogodio precku posle kornera tipa pet minuta do kraja revansa u Paracinu.

Alek

pre 8 godina

Moj poslednji derbi na kome sam bio... a bio sam ih na poprilicno. U nekim sezonama i na svim utakmicama na Marakani. Ali, tad se igrao FUDBAL, a sa ulaskom u novi vek sve je otislo u zaborav. Poneki igrac bljesne, vrlo brzo bude prodat, a ono sto ostane ovde - ne vredi gledati.

Miroslav

pre 8 godina

Sjajna stvar gospodo sportski novinari, prilog pravo nadahnuce za predstojeci derbi, posebno za one koji mozda planiraju da im ovo bude prvi na stadionu,..treba popularizovati derbi kao sto je nekad bio istinski praznik navijaca...

Ivan

pre 8 godina

Imao sam 11godina, zivio u Peci. Derbi sam pratio sa mojim srpskim, bosanskim i albanskim drugovima. Sta znaju deca sta je rat? Sta smo znali tad o raznim namestanjima?Navijao sam za Zvezdu,plakao od srece zbog pobede. Kao danas se secam intervjua Petrovica posle utakmice kad je priznao da je Partizan bio bolji.Mislim da je bio prekida nekih 10-15 minuta.

LOL

pre 8 godina

Svaki put kad cujem glas Ramba Petkovica place mi se, i on jos kaze za Mitka kakav je talenat to bio...Da nismo alavi imali bi 2 tima u Evroligi i 2 tima u Euro Kupu, ovako kako vlast ode tako jedan od dva kluba pocinje od pocetka...

Filip

pre 8 godina

Bio sam na mnogo derbija, ali tog 6. Maja, sada vec davne nam 1995, secam se kao da je bilo juce :) Bilo mi je 13 godina I trenirao sam fudbal u Obilicu, I sanjao da cu jednog dana I ja igrati derbi... U Zvezdinom dresu naravno! Otisao sam na utakmicu I sedeo na Zapadnoj tribini, ali tik uz Severnu... Dan je bio ko stvoren za fudbal I temperatura idealna, navijaci sa zastavama I pesmom jaci I glasniji nego ikad... A stadion ispunjen do poslednjeg mesta pola sata pre utakmice, cini mi se da igla nije mogla da padne... A sve sto se desilo posle toga je vec odavno ispisano u analima fudbalske istorije! Zivela Srbija!

sale

pre 8 godina

Koja razlika u kvalitetu fudbala tada i danas. Stvarno je mnogo kvalitetniji fudbal bio tada, iako se igraci i tada nisu dugo zadrzavali u nasem prvenstvu. Bolje da niste ovo prikazivali, dodje mi neke tuga.

Артјом

pre 8 godina

@Ljubisa Livac
Одмах си слагао у првој реченици и дискредитовао себе за неку даљу расправу..То што си из Јагодине не значи да све знаш..Нађи снимак прославе из Барија и увери се ко је колики партизановац..Поздрав

pfc

pre 8 godina

Deda se plasio nereda pa me nije vodio, tako da sam bio prinudjen da slusam prenos preko tranzistora u Mirijevu, a 3 godine pre toga sam ga molio da me vodi na derbi, nije hteo, plasio se, bilo mi je krivo sto su moji drugovi vec bili na derbiju a ja ne... Onda sam uzjahao drugog dedu I on me je odveo prvi put na derbi, 102. partizan zvezda 1 1, zapad, sedmi red, stolice br. 7 i 8. Od tada nisam propustio ni jedan derbi, niti cu, i da je karta 350 e i da smo zadnji na tabeli. Hvala ti derbi sto postojis!!! Hvala ti Partizane ali hvala ti i Zvezdo, jer da tebe nema, ni derbija ne bi bilo. Dve strane, dve boje, dve tako razlicite boje, jedna protiv druge, derbi, ljubav za sva vremena.

duks

pre 8 godina

bio takodje tog djurdjevdana na stadionu sa drugarom sa faksa, isli iz subotice vozom .ulazak na stadion na sever nikad necu zaboraviti. utakmica bila prava fajterska ,na kraju erupcija i pobeda.

Buda Baba

pre 8 godina

(Filip, 22. februar 2016 18:38)

Bio sam na tom 105-om derbiju,na Severu, skoro pun stadion je bio.
Medjutim, najveca poseta na derbijima je bila na 85-om, jedini gol je postigao Vladan Lukic u 89 minutu, cini mi se. Zvanicno su objavili da je bilo 90 000, a siguran sam da je bilo svih 100 000!
Pratim derbije od 1980-te, mozda je na nekom ranije bilo i vise, ali od tada, taj 85-ti je bio najposeceniji, pravi navijacki speklakl!
Steta za mladje generacije, sto nisu osetile tu atmosferu, taj adrenalin :-)

milos

pre 8 godina

NAjbolja utakmica Djanija protiv Zvezde, bez sumnje. A zasto?Zato što ga prvi put nije čuvao Đorović koji je bio za njega, pa i sve ostale napadače, penicilin. Vraćen je na libera,a Mitko je otišao na levog beka,a u drugom poluvremenu se pridodavao napadu, jer mso morali da jurimo rezultat.

Igor

pre 8 godina

Moram Samo da ve popravim I da Mitko stojkovski nie bio rezervista na taj I prehodna cela sezona,....mislim nie u redu da koristite netocne info...poz hvala