Izvor: Tanjug | JT

Del Boske vodi Španiju do 2016.

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente Del Boske ostaće na toj funkciji do 2016. godine, kada mu ističe ugovor, tvrde lokalni mediji.

Komentari: 3

Kako prenosi „As“, Del Boske će izvršiti promenu generacija u selekciji, koja je posle šest godina dominacije u svetskom fudbalu eliminisana već u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Del Boske će krajem avgusta saopštiti listu igrača za drugi ciklus i na njemu neće biti Šavija, Šabija Alonsa i Davida Vilje“, tvrdi španski list.

Zajedno sa Del Boskeom, nastaviće sa radom i njegov kompletan stručni štab – Toni Grande kao pomoćnik i kondicioni trener Havijer Minjano.

Španski sportski dnevnik tvrdi da će promene u španskoj reprezentaciji biti vidljive već u prijateljskom meču sa Francuskom 4. septembra, kao i u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. četiri dana kasnije sa Makedonijom u Valensiji.

Del Boske je najavio novu generaciju igrača, a većina njih dolazi iz mlade reprezentacije, a to su igrači poput Saula, Hesea, Delofeua, Alberta Morena , Bartre, Muniaina i Iska, prenosi „As“.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu