Utorak, 08.07.2014.

09:52

Lev: Sudija da zaustavi brutalne Brazilce

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je da sudije moraju da zaštite njegove igrače od brutalih startova brazilskih fudbalera pred duel dva tima na Mundijalu.

Izvor: JT

Lev: Sudija da zaustavi brutalne Brazilce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

statisticar

pre 9 godina

(Најпрљавија екипа на СП, 8. jul 2014 17:53)
Baš me zanima odakle ti taj podatak. Čak ni zvanični sajt FIFA statistike nema takve podatke. Brazil jeste napravio najviše faulova, ali je i ekipa koja je najviše bila faulirana (96:95). Kolumbija ima taj odnos malo izraženiji (91:84), ali nigde nema podaci po igraču. Za neke druge ekipe to izgleda još gore (Kostarika ima odnos počinjenih faulova prema pretrpljenim 94:75, a Holandija čak 91:58). Dakle, gde su ti podaci da ih i ja vidim?

Milan-Indjija

pre 9 godina

@Koperfild
Prosle godine su Real i Barsa deklasirani od Bajerna i Dortmunda takodje. Ove godine je Bajern deklasiran jer je imao Spanca za trenera. Dok ih je trenirao Hejnkes seti se kako je bilo Barsi u dve utakmice. A Dortmund je od Reala ispao sa 3-2 iz obe utakmice. Napred za Nemacku i evropsko finale.

Најпрљавија екипа на СП

pre 9 godina

(Verna, 08. jul 2014 14:33)

Каже ми један пријатељ да су мушкарци који НЕ ПРАТЕ фудбал - проблематични мушкарци, а жене које ПРАТЕ фудбал - проблематичне жене. Мислио сам да претерује али после твог коментара видим да грешим. Имам један податак за тебе. Хамес Родригес је одиграо пет утакмица на овом СП. У тим утакмицама над њим је направљено 12 прекршаја. Само Бразилци су направили 6. Говори ли ти то нешто?

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke gde Brazil pravi prekršaje a za sve ostalo se pozivaju na teoriju zavere. Recite Levu da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

La

pre 9 godina

Samo me zanima kakvi ce biti komentari o sudjenju kada Nemacka veceras prodje. "Brazil i sudije nemocni protiv Nemacke"? A Fifa bas stiti superzvezde. Na Suareza je osuto drvlje i kamenje zbog onog glupog starta kojim nikoga nije ugrozio, a Zuniga posalje decka u bolnicu i ni zuti. Rodrigez zastaje kod penala i daje gol, sudija nista. Nejmara posle svakog prodora bacaju po podu, a Brazil grubo igra. Sta je lepse gledati u finalu (Mesija, Robena, Nejmara) ili bunker Kostarike, Alzira, Belgije?

Ћезо рца

pre 9 godina

Аууу... Колико кукњаве... А је л' овај паметњаковић чуо да неће моћи да ужива у мајсторијама најбољег бразилског играча, јер је кичмом повредио колено оном несретном Колумбијцу...?

abraxas

pre 9 godina

Sudije da zaustave provokatore, folirante, one koji glume povrede i faulove... Da se uvede pravilo da, kada igrač ne ustane odmah posle faula, da mora da provede vreme van terena (recimo 5 minuta) da mu se lepo ukaže pomoć (osim ako ga trener ne zameni) a da se meč nastavi. Da folirantima sopstvene ekipe kažu da prestanu sa glumom, jer njihova ekipa igra 5 minuta sa igračem manje...Da se uvede i pregled usporenog snimka, da sudije mogu da pregledaju faulove i da vide da li je gluma Robena ili je penal, da li je Suniga zaslužio crveni karton ili nije. To sve može da se uradi bez gubljenja vremena, koje ionako bude izgubljeno zbog foliranja i kobajagi ukazivanja pomoći, protesta igrača itd...
Ovakve gluposti "da se igralo u Evropi, nijedan od 22 igrača ne bi završio utakmicu" ne bi smeo da kaže neko ko je gledao juznoafričko (evropsko) finale između Španije i Holandije, koje je bilo ubedljivo najgore i najgrublje finale u istoriji, a i sudija je bio iz Evrope. Ako je tada samo jedan Holanđanin dobio crveni karton, onda ne čudi što i druge ekipe igraju sve grublje i prolaze nekažnjeno ("kad su mogli Holanđani, što ne bismo mogli i mi"). Pitam se šta bi rekao gospodin Lev da je glavni sudija trebao da bude Hauard Veb?

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke u kojima Brazil pravi prekršaje. Neka neko obavesti Leva da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

JdeN

pre 9 godina

Mislim da je Joakim Lev potpuno u pravu.

Da je ovo generacija Brazila iz davne 1982. godine (Zico, Dr.Sokrates, Serzinjo, Falkao, Zunior itd.), znao bih za kog da navijam.

Vreme kad je fudbal jos uvek bio UMETNOST! Naravno, bilo je i onda grubih startova ali ne kao ovo danas.

Neka mi ne zamere mladje generacije... mnogo ste propustili! Kao sto sam i ja propustio da gledam Pelea, Garincu, di Stefana, Puskasa, Bobeka, M. Milutinovica, B. Kostica, Sekularca itd. itd.

Fudbal, cak ni reprezentativni, nazalost, vise nije kao nekada a ni Brazil vise nije plejada UMETNIKA-CAROBNJAKA u kopackama:-(


Ovo danas je "INDUSTRIJSKI FUDBAL", fudbal bez duse. Sve je poodredjeno profitu i kako stici do rezultata- titule, ne birajuci sredstva:(

"Panciri" nisu uvek bili ubedljivi i uglavnom ne igraju atraktivan fudbal... a ko ga danas pa igra?

Ipak, Nemci imaju strukturu, strpljenje, istrajnost, disciplinu, a uz to su uvek bili jedna od najkorektnijih repki, sto se tice prekrsaja i grube igre.

Uostalom, davne 1966. godine Englezima je priznat nepostojeci gol u produzecima finala svetskog prvenstva na Vembliju, pa Nemci nisu jurili sudiju po terenu da ga lincuju!?

Hajde da vidimo hoce li "Panciri" uzeti cetvrtu titulu?
Ako se to desi, ne bi uopste bilo nezasluzeno.

NEKA VECERAS POBEDI FUDBAL!

Koperfild

pre 9 godina

Nadam se da ce Nemci ispasti,kao i Holandjani jer pojma nemaju sta je fudbal osim sto su jaki u FIFA i UEFA!
A tu pokazuju svoju moc tako sto se istresaju na istocnoevropskim ekipama (C.Z.,Metalist,Fenerbahce...).
Brazilci i Argentinci kao i svi juznoamerikanci zive za fudbal i umiru sa njim,za njih je to vise od igre,a ovaj kuka na sudiju pre utakmice kao da ima neki jak tim,kao da se ne secamo da okosnicu tog tima cine fudbaleri Bajerna koji je deklasiran od Reala u sred Minhena...
Igraca kao sto je Mesi,Neimar,Suarez...da ne nabrajam ranije Nemacka a i citava zapadna evropa nikada nece niti su imali !
Svim srcem uz juznoamerikance,a ovim iz zapadne evrope zelim isto sto i oni nama ,sta cu kada sam humanista !

realno

pre 9 godina

Skolarija sam ranije zgotivio samo iz neznaja - imao je u 2002-e timu jednog Ronaldinja, Ronalda, Rivalda, Kafua, Karlosa...pa je Brazil igrao lep fudbal iako mozda Sklari cak ni tad nije tezio tome ali danas je sastavio ekipu po svom ukusu i igraju najodvratniji fudbal u istoriji Brazila...velika sportska nepravda bi bila da Brazil osboji SP pa i da udje u fidnale jer bi onda brazilci zaboravili da budu to sto jesu...zato veceras navijam za nemce - za spas Ginge i Joga bonite...

Pedja

pre 9 godina

Mene je cudilo da se Nemacka nije ranije oglasila povodom sudjenja. Zaista ako se ne drekne na vreme svasta moze da bude. Tako su Kolumbijci nastradali jer verovatno nisu ocekivali onakve brutalnosti od Brazilaca. Najprljavija i najgrublja ekipa SP sigurno, a ja sam i ranije pisao da oni tako igraju poslednjih 20 godina i sudije ih stalno stite kao bele medvede. Da je bilo objektivnije sudjenje njihov krajnji domet bi bio osmina finala. Ovako su potpuno nezasluzeno dosli do polufinala, a zaista je sumnjivo da sudi Meksikanac. I na sve to Brazil se zali na zuti karton. Stvarno vrhunac bezobrazluka. Navijam za katastrofu Brazila, najvise bih voleo da ih Nemci nakantaju sa 4:0, 5:0 da ih maksimalno ponize na terenu.

Lav

pre 9 godina

Jögi je potpuno u pravu,mada sada i on pokusava malo pritisak da prebaci na Brasil. Njihov trener je sve pokusao,sve moguce prljavstine,te zavere protiv
njih,te za njih sudije nista ne sviraju,mrzi ih FIFA,...Sve same gluposti!
Nije to vise onaj Brasil,koji smo svi mi obozavali...
Dobro bi bilo kada bi fudbal,igra, pobedio.

DaVitelj

pre 9 godina

Skolarijeva skola. Samo kada se sjetim kako je (cini mi se) Dragutinovica udario pesnicom i da nije sankcionisan! Odvratan trener! Cijelo prvenstvo se navlaci za Brazil i pusta im se gruba igra. Nadam se prolasku Njemaca.

Nesa

pre 9 godina

Uvek navijam protiv svih evropskih timova, bez obzira protiv koga igrali, pa cu tako i sad. Nadam se da ce i Brazil i Argentina pobediti, ako je moguce nezasluzeno i uz veliku, ocitu i bezobraznu sudijsku pomoc, pa u finalu sta bude.

milan

pre 9 godina

Lev izaziva Brazilijance mada su oni ti koji prave taktičke faule. Miler u utakmici protiv Portugala je izazvao na taj način isključenje protivničkog igrača tako da su igrali veći deo utakmice protiv deset igrača. Ova izjava Leva pokazuje njegovo pravo lice da na podmukli način izazove strah kod sudija da u kod suđenja znaju ko ima najveći uticaj kod FIFE. Ako je neko kod ovog SP oštećen grubim faulima onda je to Brazil a niko ne preti Nemcima istom takvom igrom.

Surface

pre 9 godina

Ko je upoređivao statistike zna da je Lev apsolutno u pravu! Iako mi je jako žao što je Nejmar povređen ne mogu a da ne primetim da su brazilci svojom igrom izazivali tako neku sudbinu...

Vladimir

pre 9 godina

(Novica,
8. jul 2014 10:19)

Blago tebi ako ne vidiš da je ovde Argentina najevropskija reprezentacija, čisti potomci Španaca i Italijana. U stvari, najevropskiji je bio Urugvaj, po prezimenima većinski Italijani (i to sa severa, Padska nizija i Veneto), ali oni su ispali zbog gluposti najboljeg igrača.
Zapadnoevropske reprezentacije su uglavnom produkti kolonijalnih vršljanja po svetu (od polufinalista Holandija) ili ekonomskih migracija (Nemačka).
Napred Evropa, slažem se, ali upravo zato: Napred Argentina!

Kolega

pre 9 godina

Jasno je da sudija mora da sudi po pravilima i da ne dozvoli klanicu na terenu, ali je i sudiji jasno da ako pokaze crveni brazilcima i ovi ispadnu da ce iz Brazila morati da ga spasavaju tri brigade specijalaca i charter let.

mas

pre 9 godina

Ovi Brazilci igraju fudbal kao Nemci u prošlom veku. Ako ih sudija pusti da igraju kao protiv Kolumbije, a čini mi se da hoće, neće se Nemci naigrati fudbala. Još teže će do finala.

Melenci

pre 9 godina

sve je tacno rekao,ali ni njegovi igraci nisu bas tolike cvecke.Sudije nece zastiti nemce jer to je Meksikanac slicnog ili istog mentaliteta,da ne pricam kako bi publika reagovala ukoliko bi sudio svaki preksaj.Pa propale bi tribine,orilo bi se od zvizduka,a to je pritisak koji zaista treba izdrzti.Bojim se da ce Nemacka biti porazena samo zato sto je preko puta Brazil domacin,i fanaticni narod i celo javno mnjenje ovaj dan za njih je pitanje zivota i smrti.Treba da bude zaista dva tri gola prednosti za nemce pa da pobeda bude sigurna,inace idu kuci.Zasluzeno ili ne nama veze,pa ispale su sjajne reprezentacije cak ne svojo greskom nego zbog losih sudijskih procena,pa koga briga?Osloniti se na sudiju u ovom slucaju je pogresno jer sudiji se vec sada tresu gace od citave atmosfere,Daj Boze da gresim,pa da prodju nemci,ali...........

milanche

pre 9 godina

Tako je,treba skrenuti paznju na taj faktor!Dok su imali tandem romario bebeto pa posle kaku,ronaldinja itd nisi igrali toliko prljavo.Sad ne biraju sredstva.Bez obzira na to elf sigurno u finalu i mozda lale.Jedino da se desi cudo pa da eksplodira ceo tim gaucosa al ako budu igrali kao do sad,gledacemo evropsko finale

Z_GERMANS_CS

pre 9 godina

Svaka mu je na mjestu. Navijam za Njemce i ne mogu prezaliti što je Marko Rojs propustio ovo prvenstvo, sa njim bi bili brutalni.
Srećno u finalu!

Surface

pre 9 godina

Ko je upoređivao statistike zna da je Lev apsolutno u pravu! Iako mi je jako žao što je Nejmar povređen ne mogu a da ne primetim da su brazilci svojom igrom izazivali tako neku sudbinu...

DaVitelj

pre 9 godina

Skolarijeva skola. Samo kada se sjetim kako je (cini mi se) Dragutinovica udario pesnicom i da nije sankcionisan! Odvratan trener! Cijelo prvenstvo se navlaci za Brazil i pusta im se gruba igra. Nadam se prolasku Njemaca.

milanche

pre 9 godina

Tako je,treba skrenuti paznju na taj faktor!Dok su imali tandem romario bebeto pa posle kaku,ronaldinja itd nisi igrali toliko prljavo.Sad ne biraju sredstva.Bez obzira na to elf sigurno u finalu i mozda lale.Jedino da se desi cudo pa da eksplodira ceo tim gaucosa al ako budu igrali kao do sad,gledacemo evropsko finale

Z_GERMANS_CS

pre 9 godina

Svaka mu je na mjestu. Navijam za Njemce i ne mogu prezaliti što je Marko Rojs propustio ovo prvenstvo, sa njim bi bili brutalni.
Srećno u finalu!

Kolega

pre 9 godina

Jasno je da sudija mora da sudi po pravilima i da ne dozvoli klanicu na terenu, ali je i sudiji jasno da ako pokaze crveni brazilcima i ovi ispadnu da ce iz Brazila morati da ga spasavaju tri brigade specijalaca i charter let.

mas

pre 9 godina

Ovi Brazilci igraju fudbal kao Nemci u prošlom veku. Ako ih sudija pusti da igraju kao protiv Kolumbije, a čini mi se da hoće, neće se Nemci naigrati fudbala. Još teže će do finala.

Vladimir

pre 9 godina

(Novica,
8. jul 2014 10:19)

Blago tebi ako ne vidiš da je ovde Argentina najevropskija reprezentacija, čisti potomci Španaca i Italijana. U stvari, najevropskiji je bio Urugvaj, po prezimenima većinski Italijani (i to sa severa, Padska nizija i Veneto), ali oni su ispali zbog gluposti najboljeg igrača.
Zapadnoevropske reprezentacije su uglavnom produkti kolonijalnih vršljanja po svetu (od polufinalista Holandija) ili ekonomskih migracija (Nemačka).
Napred Evropa, slažem se, ali upravo zato: Napred Argentina!

Melenci

pre 9 godina

sve je tacno rekao,ali ni njegovi igraci nisu bas tolike cvecke.Sudije nece zastiti nemce jer to je Meksikanac slicnog ili istog mentaliteta,da ne pricam kako bi publika reagovala ukoliko bi sudio svaki preksaj.Pa propale bi tribine,orilo bi se od zvizduka,a to je pritisak koji zaista treba izdrzti.Bojim se da ce Nemacka biti porazena samo zato sto je preko puta Brazil domacin,i fanaticni narod i celo javno mnjenje ovaj dan za njih je pitanje zivota i smrti.Treba da bude zaista dva tri gola prednosti za nemce pa da pobeda bude sigurna,inace idu kuci.Zasluzeno ili ne nama veze,pa ispale su sjajne reprezentacije cak ne svojo greskom nego zbog losih sudijskih procena,pa koga briga?Osloniti se na sudiju u ovom slucaju je pogresno jer sudiji se vec sada tresu gace od citave atmosfere,Daj Boze da gresim,pa da prodju nemci,ali...........

Nesa

pre 9 godina

Uvek navijam protiv svih evropskih timova, bez obzira protiv koga igrali, pa cu tako i sad. Nadam se da ce i Brazil i Argentina pobediti, ako je moguce nezasluzeno i uz veliku, ocitu i bezobraznu sudijsku pomoc, pa u finalu sta bude.

Pedja

pre 9 godina

Mene je cudilo da se Nemacka nije ranije oglasila povodom sudjenja. Zaista ako se ne drekne na vreme svasta moze da bude. Tako su Kolumbijci nastradali jer verovatno nisu ocekivali onakve brutalnosti od Brazilaca. Najprljavija i najgrublja ekipa SP sigurno, a ja sam i ranije pisao da oni tako igraju poslednjih 20 godina i sudije ih stalno stite kao bele medvede. Da je bilo objektivnije sudjenje njihov krajnji domet bi bio osmina finala. Ovako su potpuno nezasluzeno dosli do polufinala, a zaista je sumnjivo da sudi Meksikanac. I na sve to Brazil se zali na zuti karton. Stvarno vrhunac bezobrazluka. Navijam za katastrofu Brazila, najvise bih voleo da ih Nemci nakantaju sa 4:0, 5:0 da ih maksimalno ponize na terenu.

realno

pre 9 godina

Skolarija sam ranije zgotivio samo iz neznaja - imao je u 2002-e timu jednog Ronaldinja, Ronalda, Rivalda, Kafua, Karlosa...pa je Brazil igrao lep fudbal iako mozda Sklari cak ni tad nije tezio tome ali danas je sastavio ekipu po svom ukusu i igraju najodvratniji fudbal u istoriji Brazila...velika sportska nepravda bi bila da Brazil osboji SP pa i da udje u fidnale jer bi onda brazilci zaboravili da budu to sto jesu...zato veceras navijam za nemce - za spas Ginge i Joga bonite...

Lav

pre 9 godina

Jögi je potpuno u pravu,mada sada i on pokusava malo pritisak da prebaci na Brasil. Njihov trener je sve pokusao,sve moguce prljavstine,te zavere protiv
njih,te za njih sudije nista ne sviraju,mrzi ih FIFA,...Sve same gluposti!
Nije to vise onaj Brasil,koji smo svi mi obozavali...
Dobro bi bilo kada bi fudbal,igra, pobedio.

milan

pre 9 godina

Lev izaziva Brazilijance mada su oni ti koji prave taktičke faule. Miler u utakmici protiv Portugala je izazvao na taj način isključenje protivničkog igrača tako da su igrali veći deo utakmice protiv deset igrača. Ova izjava Leva pokazuje njegovo pravo lice da na podmukli način izazove strah kod sudija da u kod suđenja znaju ko ima najveći uticaj kod FIFE. Ako je neko kod ovog SP oštećen grubim faulima onda je to Brazil a niko ne preti Nemcima istom takvom igrom.

Ћезо рца

pre 9 godina

Аууу... Колико кукњаве... А је л' овај паметњаковић чуо да неће моћи да ужива у мајсторијама најбољег бразилског играча, јер је кичмом повредио колено оном несретном Колумбијцу...?

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke gde Brazil pravi prekršaje a za sve ostalo se pozivaju na teoriju zavere. Recite Levu da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

JdeN

pre 9 godina

Mislim da je Joakim Lev potpuno u pravu.

Da je ovo generacija Brazila iz davne 1982. godine (Zico, Dr.Sokrates, Serzinjo, Falkao, Zunior itd.), znao bih za kog da navijam.

Vreme kad je fudbal jos uvek bio UMETNOST! Naravno, bilo je i onda grubih startova ali ne kao ovo danas.

Neka mi ne zamere mladje generacije... mnogo ste propustili! Kao sto sam i ja propustio da gledam Pelea, Garincu, di Stefana, Puskasa, Bobeka, M. Milutinovica, B. Kostica, Sekularca itd. itd.

Fudbal, cak ni reprezentativni, nazalost, vise nije kao nekada a ni Brazil vise nije plejada UMETNIKA-CAROBNJAKA u kopackama:-(


Ovo danas je "INDUSTRIJSKI FUDBAL", fudbal bez duse. Sve je poodredjeno profitu i kako stici do rezultata- titule, ne birajuci sredstva:(

"Panciri" nisu uvek bili ubedljivi i uglavnom ne igraju atraktivan fudbal... a ko ga danas pa igra?

Ipak, Nemci imaju strukturu, strpljenje, istrajnost, disciplinu, a uz to su uvek bili jedna od najkorektnijih repki, sto se tice prekrsaja i grube igre.

Uostalom, davne 1966. godine Englezima je priznat nepostojeci gol u produzecima finala svetskog prvenstva na Vembliju, pa Nemci nisu jurili sudiju po terenu da ga lincuju!?

Hajde da vidimo hoce li "Panciri" uzeti cetvrtu titulu?
Ako se to desi, ne bi uopste bilo nezasluzeno.

NEKA VECERAS POBEDI FUDBAL!

Koperfild

pre 9 godina

Nadam se da ce Nemci ispasti,kao i Holandjani jer pojma nemaju sta je fudbal osim sto su jaki u FIFA i UEFA!
A tu pokazuju svoju moc tako sto se istresaju na istocnoevropskim ekipama (C.Z.,Metalist,Fenerbahce...).
Brazilci i Argentinci kao i svi juznoamerikanci zive za fudbal i umiru sa njim,za njih je to vise od igre,a ovaj kuka na sudiju pre utakmice kao da ima neki jak tim,kao da se ne secamo da okosnicu tog tima cine fudbaleri Bajerna koji je deklasiran od Reala u sred Minhena...
Igraca kao sto je Mesi,Neimar,Suarez...da ne nabrajam ranije Nemacka a i citava zapadna evropa nikada nece niti su imali !
Svim srcem uz juznoamerikance,a ovim iz zapadne evrope zelim isto sto i oni nama ,sta cu kada sam humanista !

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke u kojima Brazil pravi prekršaje. Neka neko obavesti Leva da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

abraxas

pre 9 godina

Sudije da zaustave provokatore, folirante, one koji glume povrede i faulove... Da se uvede pravilo da, kada igrač ne ustane odmah posle faula, da mora da provede vreme van terena (recimo 5 minuta) da mu se lepo ukaže pomoć (osim ako ga trener ne zameni) a da se meč nastavi. Da folirantima sopstvene ekipe kažu da prestanu sa glumom, jer njihova ekipa igra 5 minuta sa igračem manje...Da se uvede i pregled usporenog snimka, da sudije mogu da pregledaju faulove i da vide da li je gluma Robena ili je penal, da li je Suniga zaslužio crveni karton ili nije. To sve može da se uradi bez gubljenja vremena, koje ionako bude izgubljeno zbog foliranja i kobajagi ukazivanja pomoći, protesta igrača itd...
Ovakve gluposti "da se igralo u Evropi, nijedan od 22 igrača ne bi završio utakmicu" ne bi smeo da kaže neko ko je gledao juznoafričko (evropsko) finale između Španije i Holandije, koje je bilo ubedljivo najgore i najgrublje finale u istoriji, a i sudija je bio iz Evrope. Ako je tada samo jedan Holanđanin dobio crveni karton, onda ne čudi što i druge ekipe igraju sve grublje i prolaze nekažnjeno ("kad su mogli Holanđani, što ne bismo mogli i mi"). Pitam se šta bi rekao gospodin Lev da je glavni sudija trebao da bude Hauard Veb?

Milan-Indjija

pre 9 godina

@Koperfild
Prosle godine su Real i Barsa deklasirani od Bajerna i Dortmunda takodje. Ove godine je Bajern deklasiran jer je imao Spanca za trenera. Dok ih je trenirao Hejnkes seti se kako je bilo Barsi u dve utakmice. A Dortmund je od Reala ispao sa 3-2 iz obe utakmice. Napred za Nemacku i evropsko finale.

La

pre 9 godina

Samo me zanima kakvi ce biti komentari o sudjenju kada Nemacka veceras prodje. "Brazil i sudije nemocni protiv Nemacke"? A Fifa bas stiti superzvezde. Na Suareza je osuto drvlje i kamenje zbog onog glupog starta kojim nikoga nije ugrozio, a Zuniga posalje decka u bolnicu i ni zuti. Rodrigez zastaje kod penala i daje gol, sudija nista. Nejmara posle svakog prodora bacaju po podu, a Brazil grubo igra. Sta je lepse gledati u finalu (Mesija, Robena, Nejmara) ili bunker Kostarike, Alzira, Belgije?

statisticar

pre 9 godina

(Најпрљавија екипа на СП, 8. jul 2014 17:53)
Baš me zanima odakle ti taj podatak. Čak ni zvanični sajt FIFA statistike nema takve podatke. Brazil jeste napravio najviše faulova, ali je i ekipa koja je najviše bila faulirana (96:95). Kolumbija ima taj odnos malo izraženiji (91:84), ali nigde nema podaci po igraču. Za neke druge ekipe to izgleda još gore (Kostarika ima odnos počinjenih faulova prema pretrpljenim 94:75, a Holandija čak 91:58). Dakle, gde su ti podaci da ih i ja vidim?

Најпрљавија екипа на СП

pre 9 godina

(Verna, 08. jul 2014 14:33)

Каже ми један пријатељ да су мушкарци који НЕ ПРАТЕ фудбал - проблематични мушкарци, а жене које ПРАТЕ фудбал - проблематичне жене. Мислио сам да претерује али после твог коментара видим да грешим. Имам један податак за тебе. Хамес Родригес је одиграо пет утакмица на овом СП. У тим утакмицама над њим је направљено 12 прекршаја. Само Бразилци су направили 6. Говори ли ти то нешто?

Nesa

pre 9 godina

Uvek navijam protiv svih evropskih timova, bez obzira protiv koga igrali, pa cu tako i sad. Nadam se da ce i Brazil i Argentina pobediti, ako je moguce nezasluzeno i uz veliku, ocitu i bezobraznu sudijsku pomoc, pa u finalu sta bude.

milan

pre 9 godina

Lev izaziva Brazilijance mada su oni ti koji prave taktičke faule. Miler u utakmici protiv Portugala je izazvao na taj način isključenje protivničkog igrača tako da su igrali veći deo utakmice protiv deset igrača. Ova izjava Leva pokazuje njegovo pravo lice da na podmukli način izazove strah kod sudija da u kod suđenja znaju ko ima najveći uticaj kod FIFE. Ako je neko kod ovog SP oštećen grubim faulima onda je to Brazil a niko ne preti Nemcima istom takvom igrom.

Z_GERMANS_CS

pre 9 godina

Svaka mu je na mjestu. Navijam za Njemce i ne mogu prezaliti što je Marko Rojs propustio ovo prvenstvo, sa njim bi bili brutalni.
Srećno u finalu!

Koperfild

pre 9 godina

Nadam se da ce Nemci ispasti,kao i Holandjani jer pojma nemaju sta je fudbal osim sto su jaki u FIFA i UEFA!
A tu pokazuju svoju moc tako sto se istresaju na istocnoevropskim ekipama (C.Z.,Metalist,Fenerbahce...).
Brazilci i Argentinci kao i svi juznoamerikanci zive za fudbal i umiru sa njim,za njih je to vise od igre,a ovaj kuka na sudiju pre utakmice kao da ima neki jak tim,kao da se ne secamo da okosnicu tog tima cine fudbaleri Bajerna koji je deklasiran od Reala u sred Minhena...
Igraca kao sto je Mesi,Neimar,Suarez...da ne nabrajam ranije Nemacka a i citava zapadna evropa nikada nece niti su imali !
Svim srcem uz juznoamerikance,a ovim iz zapadne evrope zelim isto sto i oni nama ,sta cu kada sam humanista !

Vladimir

pre 9 godina

(Novica,
8. jul 2014 10:19)

Blago tebi ako ne vidiš da je ovde Argentina najevropskija reprezentacija, čisti potomci Španaca i Italijana. U stvari, najevropskiji je bio Urugvaj, po prezimenima većinski Italijani (i to sa severa, Padska nizija i Veneto), ali oni su ispali zbog gluposti najboljeg igrača.
Zapadnoevropske reprezentacije su uglavnom produkti kolonijalnih vršljanja po svetu (od polufinalista Holandija) ili ekonomskih migracija (Nemačka).
Napred Evropa, slažem se, ali upravo zato: Napred Argentina!

Surface

pre 9 godina

Ko je upoređivao statistike zna da je Lev apsolutno u pravu! Iako mi je jako žao što je Nejmar povređen ne mogu a da ne primetim da su brazilci svojom igrom izazivali tako neku sudbinu...

DaVitelj

pre 9 godina

Skolarijeva skola. Samo kada se sjetim kako je (cini mi se) Dragutinovica udario pesnicom i da nije sankcionisan! Odvratan trener! Cijelo prvenstvo se navlaci za Brazil i pusta im se gruba igra. Nadam se prolasku Njemaca.

milanche

pre 9 godina

Tako je,treba skrenuti paznju na taj faktor!Dok su imali tandem romario bebeto pa posle kaku,ronaldinja itd nisi igrali toliko prljavo.Sad ne biraju sredstva.Bez obzira na to elf sigurno u finalu i mozda lale.Jedino da se desi cudo pa da eksplodira ceo tim gaucosa al ako budu igrali kao do sad,gledacemo evropsko finale

Melenci

pre 9 godina

sve je tacno rekao,ali ni njegovi igraci nisu bas tolike cvecke.Sudije nece zastiti nemce jer to je Meksikanac slicnog ili istog mentaliteta,da ne pricam kako bi publika reagovala ukoliko bi sudio svaki preksaj.Pa propale bi tribine,orilo bi se od zvizduka,a to je pritisak koji zaista treba izdrzti.Bojim se da ce Nemacka biti porazena samo zato sto je preko puta Brazil domacin,i fanaticni narod i celo javno mnjenje ovaj dan za njih je pitanje zivota i smrti.Treba da bude zaista dva tri gola prednosti za nemce pa da pobeda bude sigurna,inace idu kuci.Zasluzeno ili ne nama veze,pa ispale su sjajne reprezentacije cak ne svojo greskom nego zbog losih sudijskih procena,pa koga briga?Osloniti se na sudiju u ovom slucaju je pogresno jer sudiji se vec sada tresu gace od citave atmosfere,Daj Boze da gresim,pa da prodju nemci,ali...........

La

pre 9 godina

Samo me zanima kakvi ce biti komentari o sudjenju kada Nemacka veceras prodje. "Brazil i sudije nemocni protiv Nemacke"? A Fifa bas stiti superzvezde. Na Suareza je osuto drvlje i kamenje zbog onog glupog starta kojim nikoga nije ugrozio, a Zuniga posalje decka u bolnicu i ni zuti. Rodrigez zastaje kod penala i daje gol, sudija nista. Nejmara posle svakog prodora bacaju po podu, a Brazil grubo igra. Sta je lepse gledati u finalu (Mesija, Robena, Nejmara) ili bunker Kostarike, Alzira, Belgije?

Kolega

pre 9 godina

Jasno je da sudija mora da sudi po pravilima i da ne dozvoli klanicu na terenu, ali je i sudiji jasno da ako pokaze crveni brazilcima i ovi ispadnu da ce iz Brazila morati da ga spasavaju tri brigade specijalaca i charter let.

mas

pre 9 godina

Ovi Brazilci igraju fudbal kao Nemci u prošlom veku. Ako ih sudija pusti da igraju kao protiv Kolumbije, a čini mi se da hoće, neće se Nemci naigrati fudbala. Još teže će do finala.

Pedja

pre 9 godina

Mene je cudilo da se Nemacka nije ranije oglasila povodom sudjenja. Zaista ako se ne drekne na vreme svasta moze da bude. Tako su Kolumbijci nastradali jer verovatno nisu ocekivali onakve brutalnosti od Brazilaca. Najprljavija i najgrublja ekipa SP sigurno, a ja sam i ranije pisao da oni tako igraju poslednjih 20 godina i sudije ih stalno stite kao bele medvede. Da je bilo objektivnije sudjenje njihov krajnji domet bi bio osmina finala. Ovako su potpuno nezasluzeno dosli do polufinala, a zaista je sumnjivo da sudi Meksikanac. I na sve to Brazil se zali na zuti karton. Stvarno vrhunac bezobrazluka. Navijam za katastrofu Brazila, najvise bih voleo da ih Nemci nakantaju sa 4:0, 5:0 da ih maksimalno ponize na terenu.

Најпрљавија екипа на СП

pre 9 godina

(Verna, 08. jul 2014 14:33)

Каже ми један пријатељ да су мушкарци који НЕ ПРАТЕ фудбал - проблематични мушкарци, а жене које ПРАТЕ фудбал - проблематичне жене. Мислио сам да претерује али после твог коментара видим да грешим. Имам један податак за тебе. Хамес Родригес је одиграо пет утакмица на овом СП. У тим утакмицама над њим је направљено 12 прекршаја. Само Бразилци су направили 6. Говори ли ти то нешто?

realno

pre 9 godina

Skolarija sam ranije zgotivio samo iz neznaja - imao je u 2002-e timu jednog Ronaldinja, Ronalda, Rivalda, Kafua, Karlosa...pa je Brazil igrao lep fudbal iako mozda Sklari cak ni tad nije tezio tome ali danas je sastavio ekipu po svom ukusu i igraju najodvratniji fudbal u istoriji Brazila...velika sportska nepravda bi bila da Brazil osboji SP pa i da udje u fidnale jer bi onda brazilci zaboravili da budu to sto jesu...zato veceras navijam za nemce - za spas Ginge i Joga bonite...

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke gde Brazil pravi prekršaje a za sve ostalo se pozivaju na teoriju zavere. Recite Levu da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

Verna

pre 9 godina

Prilično sam sigurna da su ovde pojedinci, što se prvenstva tiče, gledali samo isečke u kojima Brazil pravi prekršaje. Neka neko obavesti Leva da je Nejmar taj kome je polomljen pršljen i da nije u njegovoj ekipi.

JdeN

pre 9 godina

Mislim da je Joakim Lev potpuno u pravu.

Da je ovo generacija Brazila iz davne 1982. godine (Zico, Dr.Sokrates, Serzinjo, Falkao, Zunior itd.), znao bih za kog da navijam.

Vreme kad je fudbal jos uvek bio UMETNOST! Naravno, bilo je i onda grubih startova ali ne kao ovo danas.

Neka mi ne zamere mladje generacije... mnogo ste propustili! Kao sto sam i ja propustio da gledam Pelea, Garincu, di Stefana, Puskasa, Bobeka, M. Milutinovica, B. Kostica, Sekularca itd. itd.

Fudbal, cak ni reprezentativni, nazalost, vise nije kao nekada a ni Brazil vise nije plejada UMETNIKA-CAROBNJAKA u kopackama:-(


Ovo danas je "INDUSTRIJSKI FUDBAL", fudbal bez duse. Sve je poodredjeno profitu i kako stici do rezultata- titule, ne birajuci sredstva:(

"Panciri" nisu uvek bili ubedljivi i uglavnom ne igraju atraktivan fudbal... a ko ga danas pa igra?

Ipak, Nemci imaju strukturu, strpljenje, istrajnost, disciplinu, a uz to su uvek bili jedna od najkorektnijih repki, sto se tice prekrsaja i grube igre.

Uostalom, davne 1966. godine Englezima je priznat nepostojeci gol u produzecima finala svetskog prvenstva na Vembliju, pa Nemci nisu jurili sudiju po terenu da ga lincuju!?

Hajde da vidimo hoce li "Panciri" uzeti cetvrtu titulu?
Ako se to desi, ne bi uopste bilo nezasluzeno.

NEKA VECERAS POBEDI FUDBAL!

Ћезо рца

pre 9 godina

Аууу... Колико кукњаве... А је л' овај паметњаковић чуо да неће моћи да ужива у мајсторијама најбољег бразилског играча, јер је кичмом повредио колено оном несретном Колумбијцу...?

abraxas

pre 9 godina

Sudije da zaustave provokatore, folirante, one koji glume povrede i faulove... Da se uvede pravilo da, kada igrač ne ustane odmah posle faula, da mora da provede vreme van terena (recimo 5 minuta) da mu se lepo ukaže pomoć (osim ako ga trener ne zameni) a da se meč nastavi. Da folirantima sopstvene ekipe kažu da prestanu sa glumom, jer njihova ekipa igra 5 minuta sa igračem manje...Da se uvede i pregled usporenog snimka, da sudije mogu da pregledaju faulove i da vide da li je gluma Robena ili je penal, da li je Suniga zaslužio crveni karton ili nije. To sve može da se uradi bez gubljenja vremena, koje ionako bude izgubljeno zbog foliranja i kobajagi ukazivanja pomoći, protesta igrača itd...
Ovakve gluposti "da se igralo u Evropi, nijedan od 22 igrača ne bi završio utakmicu" ne bi smeo da kaže neko ko je gledao juznoafričko (evropsko) finale između Španije i Holandije, koje je bilo ubedljivo najgore i najgrublje finale u istoriji, a i sudija je bio iz Evrope. Ako je tada samo jedan Holanđanin dobio crveni karton, onda ne čudi što i druge ekipe igraju sve grublje i prolaze nekažnjeno ("kad su mogli Holanđani, što ne bismo mogli i mi"). Pitam se šta bi rekao gospodin Lev da je glavni sudija trebao da bude Hauard Veb?

Lav

pre 9 godina

Jögi je potpuno u pravu,mada sada i on pokusava malo pritisak da prebaci na Brasil. Njihov trener je sve pokusao,sve moguce prljavstine,te zavere protiv
njih,te za njih sudije nista ne sviraju,mrzi ih FIFA,...Sve same gluposti!
Nije to vise onaj Brasil,koji smo svi mi obozavali...
Dobro bi bilo kada bi fudbal,igra, pobedio.

Milan-Indjija

pre 9 godina

@Koperfild
Prosle godine su Real i Barsa deklasirani od Bajerna i Dortmunda takodje. Ove godine je Bajern deklasiran jer je imao Spanca za trenera. Dok ih je trenirao Hejnkes seti se kako je bilo Barsi u dve utakmice. A Dortmund je od Reala ispao sa 3-2 iz obe utakmice. Napred za Nemacku i evropsko finale.

statisticar

pre 9 godina

(Најпрљавија екипа на СП, 8. jul 2014 17:53)
Baš me zanima odakle ti taj podatak. Čak ni zvanični sajt FIFA statistike nema takve podatke. Brazil jeste napravio najviše faulova, ali je i ekipa koja je najviše bila faulirana (96:95). Kolumbija ima taj odnos malo izraženiji (91:84), ali nigde nema podaci po igraču. Za neke druge ekipe to izgleda još gore (Kostarika ima odnos počinjenih faulova prema pretrpljenim 94:75, a Holandija čak 91:58). Dakle, gde su ti podaci da ih i ja vidim?