Subota, 21.01.2017.

08:00

Agasi: Novak je jedan od najvećih, vratiće se

Legenda tenisa Andre Agasi čvrsto veruje da Novak Đoković može da se vrati i zaigra ponovo svoj najbolji tenis.

Izvor: B92

Agasi: Novak je jedan od najveæih, vratiæe se IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Mrki

pre 7 godina

Novak je svakako jedan od najvećih ali vratiti se neće, otišao Novak u sektu, baca svoje srce publici umesto da uzima njihova srca i pobedi bar igrače koji su rangirani ispod 100-tog mesta.
Živeo veliki Federer.

nenad

pre 7 godina

mnogi su pljuvali novaka kada je stiskao pesnicu i prkosio celom.artur eshu...kad je protuvnickim navijacima bio iritantan..pa kad dobije mec onda ovde prokomentarisu..ok je on ali mu odo stiskanje psenice i udaranje po grudina ne treba..e sada kada je novak shvatio tj resio i to da promeni jer je perfekcionista (ne zaboravite zna nekoliko jezika i o
trudi se da se predstavi na perfektan nacin) e sad vam to ne odgovara..sad sto ne pokazuje emocije...covek ima 30 godina sazreo je i delom se zasitio...a drugi grizu i opet pobede ga jedva ko je gledao mec sa istominom.jedna lopta u petom setu odlucila jedna u prvom..i sta cemo sad? nikad nam ne odgovara...boze koliko samo ljudi znam koji su ga pljuvali u vrhuncu karijere a meni..meni je samo bio inspiracija da to sto on radi u svom poslu ja tako pristupam u svom..aj uzdravlje veze sa zivotom nemate

XY

pre 7 godina

Na zalost,nema vise nikakvih sansi da stigne Federera,a sto je najgore tesko da ce stici i Samprasa i NAdala sa 14 GS.Glavni razlog je-biologija.Federer je osvojio samo jedan GS posle tridesete godine.Odakle nam onda ideja da ce Novak osvojiti vise od toga,a puni 30 godina u maju ove godine?S obzirom na to kako je Novak igrao neverovatno u zadnjih 6 godina,on ima zapravo "malo" GS,narocito na US Openu.Tamo je izgubio bar 2 finala totalno nezasluzeno i jos ono finale protiv Vavrinke na RG,sa ta 3 imao bi 15 i bio drugi na vecnoj listi.Ovako,bojim se da ce ostati na 4.mestu svih vremena,iako zasluzuje da bude rame uz rame sa Nadalom i Samprasom.

c5

pre 7 godina

Ma ne zanosite se, on je vrlo nestalan i kao ličnost i kao teniser. Dva puta u karijeri je teniski eksplodirao: 2011. do AO2012., i cele 2015. do RG2016.

Sve ukupno za to vreme (2god. i 7 meseci) je osvojio 9 GS titula i polovinu mastersa. A za ostalih 8 godina karijere ostatak.

Marej će u sledeće 2-3 godine da pokupi jedno desetak GS titula i na kraju će se smatrati mnogo boljim teniserom od Đokovića. Videćete.

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn  a supruga u Milano!!!

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn a supruga u Milano!!!

zasta si ti placen?

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 21. januar 2017 12:08)

Ima trece. Da ti preispitas sam sebe sta je s tvojim zivotom kad od ranog jutra samo cekas vesti koje te navodno ne interesuju, pa jos na svakoj ostavis po nekoliko komentara i bukvalno sve i svakog kritikujes, od novinara koji rade svoj posao do sportskih legendi koji su svojim trudom i radom ostavili itekakav trag i zasluzuju da se o njima pise. Ko nije normalan tu? Oni koji rade i zaradjuju ili ti koji samo sedis, kuckas i prosipas pamet?

v

pre 7 godina

Nije Novak jos zavrsio, ubedjena sam da ce imati bar jos jedan nalet slican onom iz 2011. i 2015. godine. Jedino ga nece imati ako sam ne zeli da igra tenis. Pametan je momak i ako je ista od ovih glasina oko ishrane i nove filosofije koju praktikuje istina, verujem da ce uskoro da prekine sa tim i ukapirati da ga to vuce na dno. Ja mu drzim palceve. Podrska.

Kika Majstor

pre 7 godina

Djovak Noković je igrao opasan tenis, sa neverovatnim trcanjem i stizanjem svake lopte, i onda pogadjanjem linija (sto nije tako tesko ako si na lopti). Ali na sve to sada pada doping-sumnja i ozbiljna senka. - Da su to fantasticno trcanje i rezultirajuca fantistacna igra bili zapravo ilegalni i sportska prevara.

?

pre 7 godina

@zguz
Koliko ima dobar lek za taj jednorucni bekhend vidi se po tome sto ga Federer i u ovim godinama redovno pobedjuje. 3 puta ga dobio u Novakovoj najboljoj sezoni. Strasan mu lek. Djokovic nema nikakve planove, zna samo da se brani a ako ne ide da psuje sve oko sebe, gleda u nebo i izmislja povrede.

zguz

pre 7 godina

goksi
Odakle ti ideja da se Rodje lepse krece?Razlika izmedju Novaka i Rodje je velika Novak ima plan A i B. ili pasivna igra i cekanje da pogresi protivnik ili strahovit napad.Federer nema defanzivu sve kocke baca na napad a njegovu igru krasi jednorucni bekhend za koji Novak ima lek a to se jasno vidi.Novak ih lakse dobija Mareya Rodju i Nadala jer ihra stalno sa njima i ima sistem i strategiju na terenu.Postoje mnogo meceva na kome je Novak demonstrirao silu na terenu pogledajte slobodno.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Pogledam boksove svih tenisera, tu su supruge, devojke, roditelji, stričevi, tetke, bake, itd..., a našem Noletu prazan boks, nema nikog. Da li je ostavljen od svih, ili je sve odbacio od sebe ne znam, ali da nešto nije kako treba to se vidi. Forma cele karijere varira gore-dole, ali ako te nešto iznutra muči i jede onda tu više nema vrhunskih rezultata.

goksi

pre 7 godina

@@
A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 21. januar 2017 08:20)
****************************************************

Evo ja ću da ti objasnim, a stručnjak nisam, ali imam zdravu logiku.

Rafa i Nole su TEŠKI Defanzivci, Nole je uvideo da rafa svojom defanzivom DELJ sve protivnike, pa je pojam DEFANZIVE podigao na JOŠ VEĆI NIVO. I postigao neverovatne uspehe. Ali je težak defanzivac. na mreži je ko riba na suvom. Rafa je izmislio volej za Novaka.

Posledica te DEFANZIVE je Ogromna potrošnja, a Rođa igra Lepršavo i sa ŠTO MANJE TRČANJA ... Ofanziva kad god je moguće ... Plus se vidi da Rođa veoma LAKO TRČI, lako menja pravac kretanja (takve je konstutucije), a Novak (Rafa još više) trče puno "teže" ...

Novak je to vezano za "lagano" trčanje uvideo kod Rođe, pa to pokušava da postigne manjom masom (manje opterećenje zglobova) i semenkama ... Ali taj deo se ne može kopirati, to je genetika.

Iako su Nole i Rođe slične konstitucije, Rođa se definitivno lakše kreće (promene pravca) na terenu od Novaka ... zato se Rođa i nije puno povređivao ...

Povrede kod Rafe su posledica njegove veće Mase, koja proizvodi znatno veće opterećenje na njegovo telo, nego kod Rođe i Noleta ...

alen

pre 7 godina

Novak nece vise nikada nista osvojiti veliko sa veganstvom nema titula i jos sextar Pepe.Da nije zalosno bilo bi smesno kako coveka upropasti zena i sextari.

Idemo na Mars

pre 7 godina

Novak treba svoj život da dovede u red i tu mu želim svu sreću.
Tenis kod njega nije problem nego nerviranje i prisustvo kojekakvih magova i vračeva, gluposti.

Eno mu Mekinro ako treba da se informiše kako takvi prolaze.

O

pre 7 godina

Kakvi komentari povraca mi se bukvalno. Znaci uvijek se mislim da li da udjem i citam, jer odma dobijem nagon za povracanje od tolike kolicine jadnih komentara.

nenad

pre 7 godina

Senade, mojne se pravis pametan - kad nisi i gledaj svoje dvoriste. Uzgred, drugi i treci pomenuti nisu uopste miljenici auditorijuma ovde, a prvi je pre neki dan izjavio: Jedino ako mu tenis bude fokus, onda je moguce.

Miki...

pre 7 godina

Djokovic nikada nece biti veliki kao sto su Federer,Nadal i neke stare zvezde u tenisu...Zamisli da su se Federer i Nadal zadovoljili posle jedne titule na svakom Gren Slemu...Djokovic nece stici Federera,jer je se zadovoljio tenisa,ne znam samo kako je dobio pre dve nedelje Mareja u finalu Dohe...

Mikii

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.

mijalko

pre 7 godina

...mnogo se mešamo,neki i zlurado,u Novakov život...treba samo da navijamo,i to ako hoćemo...takođe podrazumeva se da možemo i da se nadamo...

"slovenac"

pre 7 godina

Ja vas ne kapiram...srbi smo po genskoj i osecajnoj osnovi uskogledan narod. Dali smo se zapitali koliko godina je jurijo dvojcu potpuno vanserijskih igraca...pretekao!, koliko vremena je jurijo prvo mesto...bijo godinama!, koliko vremena je jurijo navise bodova u istoriji...uradijo!, koliko godina je jurijo sva 4 zaredom...uspeo...
Mislim da mu treba neko vreme...mozda u goduna dana ovakvih padova, da uskogledno (e bi ga istina) opet proradi srpski inat, da dogura do najvise GS...uspece!

djule

pre 7 godina

Poštovalac sam Novaka. Nema tog meča koji nisam gledao od kada je postao 16 na svetu.. Medjutim, kako to reče Beker, to sada nije isti čovek. Naravno da ima pravo da radi sa svojim životom šta hoce. Medjutim, mislim da je on zapao u zivotni problem i da je toliko duboko u tome da je do njega tesko dopreti. Nisu u pitanju pobede i porazi da se razumemo...Problem je ono cime se i fizički i duhovno hrani...

Tanja

pre 7 godina

Sta ste klonuli duhom i sirite negativnu atmosferu oko Novaka. Kolege ga vise podrzavaju neko neki obozavaoci. Gde je podrska coveku u padu? Vi nikad niste pali???Mozda ste savrseni ili ste samo zluradi...bedno. Nole, samo napred!

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližihiljada, zna zašto je tako.

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližih ljudi zna zašto je tako.

Mikiveliki

pre 7 godina

Када читам ове речи подршке и веру наших људи, просто се зачудим зашто Новак није променио националност

Re@lno

pre 7 godina

Nole je osecajan covek, povuku ga emocije, a ima raznih desavanja u zivotu. Kad on sam u sebi bude svoj, a bice, to ce biti to. Do tad puna podrska!!

Zoran

pre 7 godina

Lepo zvuci ali od toga nema nista...
(darko, 21. januar 2017 08:07)

Ovo je početak kraja jednog velikana, na žalost...
(Va, 21. januar 2017 08:06)

Darko i Va!

Dva analitičara i dva poznavaoca tenisa par exelance!

Nema gore bolesti od zavisti (i lenjosti)... Tipično srpski!

Labud

pre 7 godina

Treba da se vrati al u Srbiju i da plati porez!! I da vrati poklonjene terene koji nisu njegovi u koje je drzava ulozila preko 800.000 evra pre nego ih je preuzeo.

Ћезо рца

pre 7 godina

Наравно да хоће. И то у великом стилу. Напред шампионе, твоји Срби су увек уз тебе!

Gane Jaše Tenessis

pre 7 godina

Poznavajući srpski mentalitet Novak je i previše dogurao. Srbi protivnika jednostavno neznaju da dotuku. Žao im RF, Marej, Rafa i niz drugih bi ako im se ukaže i najmanja prilika uništili protivnika. Nažalost tako je. Voleo bih od sveg srca da me demantuje. Neka mu je bog u pomoći. Sretne mu rane.

Tibor

pre 7 godina

Ovde se vidi da mi u Srbiji ni trunke optimizma nemamo. Već ste i opelo služili nad njim praktično. Ima čovek pravo na odmor posle godina i godina teškog rada.

LoveEU

pre 7 godina

Ako se i bude vratio a voleo bih,mislim da nikad vise nece biti na onom nivou do osvajanja RG 2016 god.Bice to verovatno u vidu povremenih titula i velikih pobeda kao nedavno u Dohi protiv Marija ali ako govorimo o dominaciji,onda ne.Mislim da u Top 10 moze da bude bez vecih problema jos 2do3 god sto naravno ne da nije lose nego je fantasticno.

hhhijena

pre 7 godina

uvek amerikanci pisu najbolje o nasim naucnicima, inzenjerima, doktorima, umetnicima, sportistima... kako je moguce da nam se politika toliko razmimoilazi, da ce pre tu da vole albance ili bosance na ovim prostorima koji imaju regrutne centre za isis nego bilo koju vlast u srbiji. neverovatno koliko su nam politicari neuku ustvari.

kurs iz engleskog

pre 7 godina

Toliko je mocan da sve zavisi od njega. Ako bude hteo osvojice sve. Pametan je momak, tako da verujem da ce odluciti onako kako je najbolje za njega I njegovu porodicu. Ja bi voleo da igra do pedesete...

filip

pre 7 godina

A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?

Tanja

pre 7 godina

Sta ste klonuli duhom i sirite negativnu atmosferu oko Novaka. Kolege ga vise podrzavaju neko neki obozavaoci. Gde je podrska coveku u padu? Vi nikad niste pali???Mozda ste savrseni ili ste samo zluradi...bedno. Nole, samo napred!

djule

pre 7 godina

Poštovalac sam Novaka. Nema tog meča koji nisam gledao od kada je postao 16 na svetu.. Medjutim, kako to reče Beker, to sada nije isti čovek. Naravno da ima pravo da radi sa svojim životom šta hoce. Medjutim, mislim da je on zapao u zivotni problem i da je toliko duboko u tome da je do njega tesko dopreti. Nisu u pitanju pobede i porazi da se razumemo...Problem je ono cime se i fizički i duhovno hrani...

Mikiveliki

pre 7 godina

Када читам ове речи подршке и веру наших људи, просто се зачудим зашто Новак није променио националност

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Pogledam boksove svih tenisera, tu su supruge, devojke, roditelji, stričevi, tetke, bake, itd..., a našem Noletu prazan boks, nema nikog. Da li je ostavljen od svih, ili je sve odbacio od sebe ne znam, ali da nešto nije kako treba to se vidi. Forma cele karijere varira gore-dole, ali ako te nešto iznutra muči i jede onda tu više nema vrhunskih rezultata.

Ћезо рца

pre 7 godina

Наравно да хоће. И то у великом стилу. Напред шампионе, твоји Срби су увек уз тебе!

Tibor

pre 7 godina

Ovde se vidi da mi u Srbiji ni trunke optimizma nemamo. Već ste i opelo služili nad njim praktično. Ima čovek pravo na odmor posle godina i godina teškog rada.

filip

pre 7 godina

A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?

zguz

pre 7 godina

goksi
Odakle ti ideja da se Rodje lepse krece?Razlika izmedju Novaka i Rodje je velika Novak ima plan A i B. ili pasivna igra i cekanje da pogresi protivnik ili strahovit napad.Federer nema defanzivu sve kocke baca na napad a njegovu igru krasi jednorucni bekhend za koji Novak ima lek a to se jasno vidi.Novak ih lakse dobija Mareya Rodju i Nadala jer ihra stalno sa njima i ima sistem i strategiju na terenu.Postoje mnogo meceva na kome je Novak demonstrirao silu na terenu pogledajte slobodno.

goksi

pre 7 godina

@@
A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 21. januar 2017 08:20)
****************************************************

Evo ja ću da ti objasnim, a stručnjak nisam, ali imam zdravu logiku.

Rafa i Nole su TEŠKI Defanzivci, Nole je uvideo da rafa svojom defanzivom DELJ sve protivnike, pa je pojam DEFANZIVE podigao na JOŠ VEĆI NIVO. I postigao neverovatne uspehe. Ali je težak defanzivac. na mreži je ko riba na suvom. Rafa je izmislio volej za Novaka.

Posledica te DEFANZIVE je Ogromna potrošnja, a Rođa igra Lepršavo i sa ŠTO MANJE TRČANJA ... Ofanziva kad god je moguće ... Plus se vidi da Rođa veoma LAKO TRČI, lako menja pravac kretanja (takve je konstutucije), a Novak (Rafa još više) trče puno "teže" ...

Novak je to vezano za "lagano" trčanje uvideo kod Rođe, pa to pokušava da postigne manjom masom (manje opterećenje zglobova) i semenkama ... Ali taj deo se ne može kopirati, to je genetika.

Iako su Nole i Rođe slične konstitucije, Rođa se definitivno lakše kreće (promene pravca) na terenu od Novaka ... zato se Rođa i nije puno povređivao ...

Povrede kod Rafe su posledica njegove veće Mase, koja proizvodi znatno veće opterećenje na njegovo telo, nego kod Rođe i Noleta ...

nenad

pre 7 godina

mnogi su pljuvali novaka kada je stiskao pesnicu i prkosio celom.artur eshu...kad je protuvnickim navijacima bio iritantan..pa kad dobije mec onda ovde prokomentarisu..ok je on ali mu odo stiskanje psenice i udaranje po grudina ne treba..e sada kada je novak shvatio tj resio i to da promeni jer je perfekcionista (ne zaboravite zna nekoliko jezika i o
trudi se da se predstavi na perfektan nacin) e sad vam to ne odgovara..sad sto ne pokazuje emocije...covek ima 30 godina sazreo je i delom se zasitio...a drugi grizu i opet pobede ga jedva ko je gledao mec sa istominom.jedna lopta u petom setu odlucila jedna u prvom..i sta cemo sad? nikad nam ne odgovara...boze koliko samo ljudi znam koji su ga pljuvali u vrhuncu karijere a meni..meni je samo bio inspiracija da to sto on radi u svom poslu ja tako pristupam u svom..aj uzdravlje veze sa zivotom nemate

XY

pre 7 godina

Na zalost,nema vise nikakvih sansi da stigne Federera,a sto je najgore tesko da ce stici i Samprasa i NAdala sa 14 GS.Glavni razlog je-biologija.Federer je osvojio samo jedan GS posle tridesete godine.Odakle nam onda ideja da ce Novak osvojiti vise od toga,a puni 30 godina u maju ove godine?S obzirom na to kako je Novak igrao neverovatno u zadnjih 6 godina,on ima zapravo "malo" GS,narocito na US Openu.Tamo je izgubio bar 2 finala totalno nezasluzeno i jos ono finale protiv Vavrinke na RG,sa ta 3 imao bi 15 i bio drugi na vecnoj listi.Ovako,bojim se da ce ostati na 4.mestu svih vremena,iako zasluzuje da bude rame uz rame sa Nadalom i Samprasom.

O

pre 7 godina

Kakvi komentari povraca mi se bukvalno. Znaci uvijek se mislim da li da udjem i citam, jer odma dobijem nagon za povracanje od tolike kolicine jadnih komentara.

alen

pre 7 godina

Novak nece vise nikada nista osvojiti veliko sa veganstvom nema titula i jos sextar Pepe.Da nije zalosno bilo bi smesno kako coveka upropasti zena i sextari.

kurs iz engleskog

pre 7 godina

Toliko je mocan da sve zavisi od njega. Ako bude hteo osvojice sve. Pametan je momak, tako da verujem da ce odluciti onako kako je najbolje za njega I njegovu porodicu. Ja bi voleo da igra do pedesete...

Zoran

pre 7 godina

Lepo zvuci ali od toga nema nista...
(darko, 21. januar 2017 08:07)

Ovo je početak kraja jednog velikana, na žalost...
(Va, 21. januar 2017 08:06)

Darko i Va!

Dva analitičara i dva poznavaoca tenisa par exelance!

Nema gore bolesti od zavisti (i lenjosti)... Tipično srpski!

Mikii

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.

Gane Jaše Tenessis

pre 7 godina

Poznavajući srpski mentalitet Novak je i previše dogurao. Srbi protivnika jednostavno neznaju da dotuku. Žao im RF, Marej, Rafa i niz drugih bi ako im se ukaže i najmanja prilika uništili protivnika. Nažalost tako je. Voleo bih od sveg srca da me demantuje. Neka mu je bog u pomoći. Sretne mu rane.

Re@lno

pre 7 godina

Nole je osecajan covek, povuku ga emocije, a ima raznih desavanja u zivotu. Kad on sam u sebi bude svoj, a bice, to ce biti to. Do tad puna podrska!!

"slovenac"

pre 7 godina

Ja vas ne kapiram...srbi smo po genskoj i osecajnoj osnovi uskogledan narod. Dali smo se zapitali koliko godina je jurijo dvojcu potpuno vanserijskih igraca...pretekao!, koliko vremena je jurijo prvo mesto...bijo godinama!, koliko vremena je jurijo navise bodova u istoriji...uradijo!, koliko godina je jurijo sva 4 zaredom...uspeo...
Mislim da mu treba neko vreme...mozda u goduna dana ovakvih padova, da uskogledno (e bi ga istina) opet proradi srpski inat, da dogura do najvise GS...uspece!

hhhijena

pre 7 godina

uvek amerikanci pisu najbolje o nasim naucnicima, inzenjerima, doktorima, umetnicima, sportistima... kako je moguce da nam se politika toliko razmimoilazi, da ce pre tu da vole albance ili bosance na ovim prostorima koji imaju regrutne centre za isis nego bilo koju vlast u srbiji. neverovatno koliko su nam politicari neuku ustvari.

mijalko

pre 7 godina

...mnogo se mešamo,neki i zlurado,u Novakov život...treba samo da navijamo,i to ako hoćemo...takođe podrazumeva se da možemo i da se nadamo...

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližih ljudi zna zašto je tako.

Miki...

pre 7 godina

Djokovic nikada nece biti veliki kao sto su Federer,Nadal i neke stare zvezde u tenisu...Zamisli da su se Federer i Nadal zadovoljili posle jedne titule na svakom Gren Slemu...Djokovic nece stici Federera,jer je se zadovoljio tenisa,ne znam samo kako je dobio pre dve nedelje Mareja u finalu Dohe...

Idemo na Mars

pre 7 godina

Novak treba svoj život da dovede u red i tu mu želim svu sreću.
Tenis kod njega nije problem nego nerviranje i prisustvo kojekakvih magova i vračeva, gluposti.

Eno mu Mekinro ako treba da se informiše kako takvi prolaze.

LoveEU

pre 7 godina

Ako se i bude vratio a voleo bih,mislim da nikad vise nece biti na onom nivou do osvajanja RG 2016 god.Bice to verovatno u vidu povremenih titula i velikih pobeda kao nedavno u Dohi protiv Marija ali ako govorimo o dominaciji,onda ne.Mislim da u Top 10 moze da bude bez vecih problema jos 2do3 god sto naravno ne da nije lose nego je fantasticno.

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn a supruga u Milano!!!

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn  a supruga u Milano!!!

v

pre 7 godina

Nije Novak jos zavrsio, ubedjena sam da ce imati bar jos jedan nalet slican onom iz 2011. i 2015. godine. Jedino ga nece imati ako sam ne zeli da igra tenis. Pametan je momak i ako je ista od ovih glasina oko ishrane i nove filosofije koju praktikuje istina, verujem da ce uskoro da prekine sa tim i ukapirati da ga to vuce na dno. Ja mu drzim palceve. Podrska.

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližihiljada, zna zašto je tako.

Labud

pre 7 godina

Treba da se vrati al u Srbiju i da plati porez!! I da vrati poklonjene terene koji nisu njegovi u koje je drzava ulozila preko 800.000 evra pre nego ih je preuzeo.

zasta si ti placen?

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 21. januar 2017 12:08)

Ima trece. Da ti preispitas sam sebe sta je s tvojim zivotom kad od ranog jutra samo cekas vesti koje te navodno ne interesuju, pa jos na svakoj ostavis po nekoliko komentara i bukvalno sve i svakog kritikujes, od novinara koji rade svoj posao do sportskih legendi koji su svojim trudom i radom ostavili itekakav trag i zasluzuju da se o njima pise. Ko nije normalan tu? Oni koji rade i zaradjuju ili ti koji samo sedis, kuckas i prosipas pamet?

?

pre 7 godina

@zguz
Koliko ima dobar lek za taj jednorucni bekhend vidi se po tome sto ga Federer i u ovim godinama redovno pobedjuje. 3 puta ga dobio u Novakovoj najboljoj sezoni. Strasan mu lek. Djokovic nema nikakve planove, zna samo da se brani a ako ne ide da psuje sve oko sebe, gleda u nebo i izmislja povrede.

Kika Majstor

pre 7 godina

Djovak Noković je igrao opasan tenis, sa neverovatnim trcanjem i stizanjem svake lopte, i onda pogadjanjem linija (sto nije tako tesko ako si na lopti). Ali na sve to sada pada doping-sumnja i ozbiljna senka. - Da su to fantasticno trcanje i rezultirajuca fantistacna igra bili zapravo ilegalni i sportska prevara.

c5

pre 7 godina

Ma ne zanosite se, on je vrlo nestalan i kao ličnost i kao teniser. Dva puta u karijeri je teniski eksplodirao: 2011. do AO2012., i cele 2015. do RG2016.

Sve ukupno za to vreme (2god. i 7 meseci) je osvojio 9 GS titula i polovinu mastersa. A za ostalih 8 godina karijere ostatak.

Marej će u sledeće 2-3 godine da pokupi jedno desetak GS titula i na kraju će se smatrati mnogo boljim teniserom od Đokovića. Videćete.

nenad

pre 7 godina

Senade, mojne se pravis pametan - kad nisi i gledaj svoje dvoriste. Uzgred, drugi i treci pomenuti nisu uopste miljenici auditorijuma ovde, a prvi je pre neki dan izjavio: Jedino ako mu tenis bude fokus, onda je moguce.

Mrki

pre 7 godina

Novak je svakako jedan od najvećih ali vratiti se neće, otišao Novak u sektu, baca svoje srce publici umesto da uzima njihova srca i pobedi bar igrače koji su rangirani ispod 100-tog mesta.
Živeo veliki Federer.

Miki...

pre 7 godina

Djokovic nikada nece biti veliki kao sto su Federer,Nadal i neke stare zvezde u tenisu...Zamisli da su se Federer i Nadal zadovoljili posle jedne titule na svakom Gren Slemu...Djokovic nece stici Federera,jer je se zadovoljio tenisa,ne znam samo kako je dobio pre dve nedelje Mareja u finalu Dohe...

c5

pre 7 godina

Ma ne zanosite se, on je vrlo nestalan i kao ličnost i kao teniser. Dva puta u karijeri je teniski eksplodirao: 2011. do AO2012., i cele 2015. do RG2016.

Sve ukupno za to vreme (2god. i 7 meseci) je osvojio 9 GS titula i polovinu mastersa. A za ostalih 8 godina karijere ostatak.

Marej će u sledeće 2-3 godine da pokupi jedno desetak GS titula i na kraju će se smatrati mnogo boljim teniserom od Đokovića. Videćete.

Tanja

pre 7 godina

Sta ste klonuli duhom i sirite negativnu atmosferu oko Novaka. Kolege ga vise podrzavaju neko neki obozavaoci. Gde je podrska coveku u padu? Vi nikad niste pali???Mozda ste savrseni ili ste samo zluradi...bedno. Nole, samo napred!

djule

pre 7 godina

Poštovalac sam Novaka. Nema tog meča koji nisam gledao od kada je postao 16 na svetu.. Medjutim, kako to reče Beker, to sada nije isti čovek. Naravno da ima pravo da radi sa svojim životom šta hoce. Medjutim, mislim da je on zapao u zivotni problem i da je toliko duboko u tome da je do njega tesko dopreti. Nisu u pitanju pobede i porazi da se razumemo...Problem je ono cime se i fizički i duhovno hrani...

Mikiveliki

pre 7 godina

Када читам ове речи подршке и веру наших људи, просто се зачудим зашто Новак није променио националност

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližihiljada, zna zašto je tako.

milutin

pre 7 godina

Da se vrati tenisu i ja bih volio, da osvaja titule, i to bih volio, ali od toga, nažalost, nema ništa.
Nikad više, samo on i možda par najbližih ljudi zna zašto je tako.

Mikii

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.

Labud

pre 7 godina

Treba da se vrati al u Srbiju i da plati porez!! I da vrati poklonjene terene koji nisu njegovi u koje je drzava ulozila preko 800.000 evra pre nego ih je preuzeo.

goksi

pre 7 godina

@@
A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 21. januar 2017 08:20)
****************************************************

Evo ja ću da ti objasnim, a stručnjak nisam, ali imam zdravu logiku.

Rafa i Nole su TEŠKI Defanzivci, Nole je uvideo da rafa svojom defanzivom DELJ sve protivnike, pa je pojam DEFANZIVE podigao na JOŠ VEĆI NIVO. I postigao neverovatne uspehe. Ali je težak defanzivac. na mreži je ko riba na suvom. Rafa je izmislio volej za Novaka.

Posledica te DEFANZIVE je Ogromna potrošnja, a Rođa igra Lepršavo i sa ŠTO MANJE TRČANJA ... Ofanziva kad god je moguće ... Plus se vidi da Rođa veoma LAKO TRČI, lako menja pravac kretanja (takve je konstutucije), a Novak (Rafa još više) trče puno "teže" ...

Novak je to vezano za "lagano" trčanje uvideo kod Rođe, pa to pokušava da postigne manjom masom (manje opterećenje zglobova) i semenkama ... Ali taj deo se ne može kopirati, to je genetika.

Iako su Nole i Rođe slične konstitucije, Rođa se definitivno lakše kreće (promene pravca) na terenu od Novaka ... zato se Rođa i nije puno povređivao ...

Povrede kod Rafe su posledica njegove veće Mase, koja proizvodi znatno veće opterećenje na njegovo telo, nego kod Rođe i Noleta ...

filip

pre 7 godina

A kako to da je Federer opasan po svakog igraca I u 36oj godini, a Novak I Rafa kad padnu odjednom je gotovo, kraj karijere nema vise povratka? Molio bih forum strucnjake da objasne zasto je tako? Kao da su njih dvojica radili na baterije?

zguz

pre 7 godina

goksi
Odakle ti ideja da se Rodje lepse krece?Razlika izmedju Novaka i Rodje je velika Novak ima plan A i B. ili pasivna igra i cekanje da pogresi protivnik ili strahovit napad.Federer nema defanzivu sve kocke baca na napad a njegovu igru krasi jednorucni bekhend za koji Novak ima lek a to se jasno vidi.Novak ih lakse dobija Mareya Rodju i Nadala jer ihra stalno sa njima i ima sistem i strategiju na terenu.Postoje mnogo meceva na kome je Novak demonstrirao silu na terenu pogledajte slobodno.

Kika Majstor

pre 7 godina

Djovak Noković je igrao opasan tenis, sa neverovatnim trcanjem i stizanjem svake lopte, i onda pogadjanjem linija (sto nije tako tesko ako si na lopti). Ali na sve to sada pada doping-sumnja i ozbiljna senka. - Da su to fantasticno trcanje i rezultirajuca fantistacna igra bili zapravo ilegalni i sportska prevara.

alen

pre 7 godina

Novak nece vise nikada nista osvojiti veliko sa veganstvom nema titula i jos sextar Pepe.Da nije zalosno bilo bi smesno kako coveka upropasti zena i sextari.

Ћезо рца

pre 7 godina

Наравно да хоће. И то у великом стилу. Напред шампионе, твоји Срби су увек уз тебе!

nenad

pre 7 godina

mnogi su pljuvali novaka kada je stiskao pesnicu i prkosio celom.artur eshu...kad je protuvnickim navijacima bio iritantan..pa kad dobije mec onda ovde prokomentarisu..ok je on ali mu odo stiskanje psenice i udaranje po grudina ne treba..e sada kada je novak shvatio tj resio i to da promeni jer je perfekcionista (ne zaboravite zna nekoliko jezika i o
trudi se da se predstavi na perfektan nacin) e sad vam to ne odgovara..sad sto ne pokazuje emocije...covek ima 30 godina sazreo je i delom se zasitio...a drugi grizu i opet pobede ga jedva ko je gledao mec sa istominom.jedna lopta u petom setu odlucila jedna u prvom..i sta cemo sad? nikad nam ne odgovara...boze koliko samo ljudi znam koji su ga pljuvali u vrhuncu karijere a meni..meni je samo bio inspiracija da to sto on radi u svom poslu ja tako pristupam u svom..aj uzdravlje veze sa zivotom nemate

"slovenac"

pre 7 godina

Ja vas ne kapiram...srbi smo po genskoj i osecajnoj osnovi uskogledan narod. Dali smo se zapitali koliko godina je jurijo dvojcu potpuno vanserijskih igraca...pretekao!, koliko vremena je jurijo prvo mesto...bijo godinama!, koliko vremena je jurijo navise bodova u istoriji...uradijo!, koliko godina je jurijo sva 4 zaredom...uspeo...
Mislim da mu treba neko vreme...mozda u goduna dana ovakvih padova, da uskogledno (e bi ga istina) opet proradi srpski inat, da dogura do najvise GS...uspece!

Gane Jaše Tenessis

pre 7 godina

Poznavajući srpski mentalitet Novak je i previše dogurao. Srbi protivnika jednostavno neznaju da dotuku. Žao im RF, Marej, Rafa i niz drugih bi ako im se ukaže i najmanja prilika uništili protivnika. Nažalost tako je. Voleo bih od sveg srca da me demantuje. Neka mu je bog u pomoći. Sretne mu rane.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Pogledam boksove svih tenisera, tu su supruge, devojke, roditelji, stričevi, tetke, bake, itd..., a našem Noletu prazan boks, nema nikog. Da li je ostavljen od svih, ili je sve odbacio od sebe ne znam, ali da nešto nije kako treba to se vidi. Forma cele karijere varira gore-dole, ali ako te nešto iznutra muči i jede onda tu više nema vrhunskih rezultata.

?

pre 7 godina

@zguz
Koliko ima dobar lek za taj jednorucni bekhend vidi se po tome sto ga Federer i u ovim godinama redovno pobedjuje. 3 puta ga dobio u Novakovoj najboljoj sezoni. Strasan mu lek. Djokovic nema nikakve planove, zna samo da se brani a ako ne ide da psuje sve oko sebe, gleda u nebo i izmislja povrede.

O

pre 7 godina

Kakvi komentari povraca mi se bukvalno. Znaci uvijek se mislim da li da udjem i citam, jer odma dobijem nagon za povracanje od tolike kolicine jadnih komentara.

zasta si ti placen?

pre 7 godina

Dan je tek poceo, a vec 4 vesti o Djokovicu. Ne znam koji je vama, ali stvarno. Ili ste dobro placeni da maltretirate ovaj narod, ili niste normalni. Treceg nema.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 21. januar 2017 12:08)

Ima trece. Da ti preispitas sam sebe sta je s tvojim zivotom kad od ranog jutra samo cekas vesti koje te navodno ne interesuju, pa jos na svakoj ostavis po nekoliko komentara i bukvalno sve i svakog kritikujes, od novinara koji rade svoj posao do sportskih legendi koji su svojim trudom i radom ostavili itekakav trag i zasluzuju da se o njima pise. Ko nije normalan tu? Oni koji rade i zaradjuju ili ti koji samo sedis, kuckas i prosipas pamet?

XY

pre 7 godina

Na zalost,nema vise nikakvih sansi da stigne Federera,a sto je najgore tesko da ce stici i Samprasa i NAdala sa 14 GS.Glavni razlog je-biologija.Federer je osvojio samo jedan GS posle tridesete godine.Odakle nam onda ideja da ce Novak osvojiti vise od toga,a puni 30 godina u maju ove godine?S obzirom na to kako je Novak igrao neverovatno u zadnjih 6 godina,on ima zapravo "malo" GS,narocito na US Openu.Tamo je izgubio bar 2 finala totalno nezasluzeno i jos ono finale protiv Vavrinke na RG,sa ta 3 imao bi 15 i bio drugi na vecnoj listi.Ovako,bojim se da ce ostati na 4.mestu svih vremena,iako zasluzuje da bude rame uz rame sa Nadalom i Samprasom.

LoveEU

pre 7 godina

Ako se i bude vratio a voleo bih,mislim da nikad vise nece biti na onom nivou do osvajanja RG 2016 god.Bice to verovatno u vidu povremenih titula i velikih pobeda kao nedavno u Dohi protiv Marija ali ako govorimo o dominaciji,onda ne.Mislim da u Top 10 moze da bude bez vecih problema jos 2do3 god sto naravno ne da nije lose nego je fantasticno.

Zoran

pre 7 godina

Lepo zvuci ali od toga nema nista...
(darko, 21. januar 2017 08:07)

Ovo je početak kraja jednog velikana, na žalost...
(Va, 21. januar 2017 08:06)

Darko i Va!

Dva analitičara i dva poznavaoca tenisa par exelance!

Nema gore bolesti od zavisti (i lenjosti)... Tipično srpski!

nenad

pre 7 godina

Senade, mojne se pravis pametan - kad nisi i gledaj svoje dvoriste. Uzgred, drugi i treci pomenuti nisu uopste miljenici auditorijuma ovde, a prvi je pre neki dan izjavio: Jedino ako mu tenis bude fokus, onda je moguce.

v

pre 7 godina

Nije Novak jos zavrsio, ubedjena sam da ce imati bar jos jedan nalet slican onom iz 2011. i 2015. godine. Jedino ga nece imati ako sam ne zeli da igra tenis. Pametan je momak i ako je ista od ovih glasina oko ishrane i nove filosofije koju praktikuje istina, verujem da ce uskoro da prekine sa tim i ukapirati da ga to vuce na dno. Ja mu drzim palceve. Podrska.

Tibor

pre 7 godina

Ovde se vidi da mi u Srbiji ni trunke optimizma nemamo. Već ste i opelo služili nad njim praktično. Ima čovek pravo na odmor posle godina i godina teškog rada.

kurs iz engleskog

pre 7 godina

Toliko je mocan da sve zavisi od njega. Ako bude hteo osvojice sve. Pametan je momak, tako da verujem da ce odluciti onako kako je najbolje za njega I njegovu porodicu. Ja bi voleo da igra do pedesete...

Re@lno

pre 7 godina

Nole je osecajan covek, povuku ga emocije, a ima raznih desavanja u zivotu. Kad on sam u sebi bude svoj, a bice, to ce biti to. Do tad puna podrska!!

mijalko

pre 7 godina

...mnogo se mešamo,neki i zlurado,u Novakov život...treba samo da navijamo,i to ako hoćemo...takođe podrazumeva se da možemo i da se nadamo...

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn a supruga u Milano!!!

Pedja

pre 7 godina

Novak je zavrsio sa tenisom samo je mogao to bolje da uradi. Veliki rezultati se postizu samo i iskljucivo uz pomoc najblizih. Gledajte film "I am Bolt" i sve ce vam biti jasno. Novak u Melburn  a supruga u Milano!!!

Mrki

pre 7 godina

Novak je svakako jedan od najvećih ali vratiti se neće, otišao Novak u sektu, baca svoje srce publici umesto da uzima njihova srca i pobedi bar igrače koji su rangirani ispod 100-tog mesta.
Živeo veliki Federer.

hhhijena

pre 7 godina

uvek amerikanci pisu najbolje o nasim naucnicima, inzenjerima, doktorima, umetnicima, sportistima... kako je moguce da nam se politika toliko razmimoilazi, da ce pre tu da vole albance ili bosance na ovim prostorima koji imaju regrutne centre za isis nego bilo koju vlast u srbiji. neverovatno koliko su nam politicari neuku ustvari.

Idemo na Mars

pre 7 godina

Novak treba svoj život da dovede u red i tu mu želim svu sreću.
Tenis kod njega nije problem nego nerviranje i prisustvo kojekakvih magova i vračeva, gluposti.

Eno mu Mekinro ako treba da se informiše kako takvi prolaze.