Nova vest
Tenis

Sreda, 04.02.2015.

00:13

Forže: Novak ima šansu na Rolan Garosu

Proslavljeni francuski teniser Gij Forže rekao je da Novak Đoković ima realnu šansu da ove godine konačno osvoji Rolan Garos.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Taj Gren slem je jedini koji fali u kolekciji srpskom teniseru, koji je u nedelju po peti put slavio na Australijan Openu.

Forže, koji je dva puta osvajao Dejvis kup sa reprezentacijom Francuske, a potom bio selektor ‘Trikolora’ istakao je i da je iznenađen što Đoković nije poslednjih godina bio uspešniji na US Openu, koji je osvojio samo 2011. godine.

Iznenađen sam da je Đoković toliko puta bio najbolji ovde, u Australiji, a ne na US Openu. Podloga je slična, ali je verovatno sve do zimskih priprema koje mu omogućavao da bude najbolje spreman na početku sezone. Mislim da ove godine ima realnu šansu da osvoji Rolan Garos”, rekao je Forže.

Francuz je takođe istakao da Mari nije igrao loše u finalu prvog Gren slema sezona, ali da mora da radi na nekim promenama i da Ameli Morezmo može da mu pomogne oko toga.

U jednom trenutku sam pomislio da bi Mari mogao da pobedi, ali nije iskoristio svoje šanse, kao što su fizički problem njegovog rivala tokom trećeg seta. Njegova igra na mreži i servis su bili nedovoljni, ali je on sigurno jedan od najboljih sportista na svetu”, naglasio je Forže.

Zanimljivo, sam Đoković je istakao da smatra da je Rafael Nadal glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve