Utorak, 03.02.2015.

11:48

Uživajte: Sve Novakove Gren slem titule

Novak Đoković osvojio je u nedelju peti trofej na Australijan openu i osmu Gren slem titulu u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Uživajte: Sve Novakove Gren slem titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

hi hi

pre 9 godina

(Mikii, 04. februar 2015 14:48)

A posle toga ga je Novak odučio od tenisa, našamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom! Sećaš se! Jadan Rafa mukica, ostaće upamćen kao jedini igrač u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom od istog igrača. Uništio ga za sva vremena.

Mikii

pre 9 godina

Cudi me da niko od Djokovicevaca, makar stidljivo, ne pomene ono demoliranje sa US Open-a 2010. Secate se sta je izjavio Novak? Prenecu vam: "Kada odigrate ovako sjajno kao ja veceras, a neko vas i takvog pobedi prilicno lako, onda morate tom nekome priznati da je bolji. Rafa Nadal je bolji od mene. On je jedan od najboljih, mozda i najbolji svih vremena".

terza

pre 9 godina

odgledao sam sve ove meceve uzivo (prenos) i imao sam utisak da je ovogodisnje finale AO najgore koje je novak ikada odigrao. sada kada sam pogledao sve ove klipove, samo sam potvrdio to sto mislim. svaka cast djokovicu sto je osvojio GS sa igrom koja je realno daleko od njegove najbolje (ne mislim samo na finale, nego i na duel sa vavrinkom i generalno ceo turnir), to samo pokazuje koliko je mentalno jak. ipak, da bi ove godine osvojio jos GS titula, mislim da ce morati da vrati svoju igru iz prethodnih finala i neke udarce kojima je sejao teror nad protivnicima (neko je spomenuo bekhend paralelu), podseticu da u 2. setu ovogodisnjeg finala nije imao nijedan viner. u najvecem delu meceva bio je pasivan, loptice su mu bile plitke, bez snage, cak je i u finalu AO 2008 imao jace udarce. OK, tvoja igra zavisi i od (stila) protivnika, ali kada se to desi i u 1/2 finalu i finalu, onda to nije slucajnost.
kao i vecina ( na zalost ne i svi) ljudi iz srbije, prizeljkujem da djokovic osvoji kalendarski grand slam, koliko vec ove godine. tek je pocetak, vremena da se digne forma i nivo igre ima dovoljno... nastavice se :)

sarlamantan

pre 9 godina

jeste ovo uzivanje sat ipo dva koliko traju ovi klipovi...ali kad se samo setim koliko sam puta pojeo nokte,zivce,skakao sa stolice,gadjao daljinskim tv...urlao ...pa poneki poen gledam kroz prste...itd itd...sad naravno uzivam o ovim gladijatorskim mecevima...:)osvojice i taj rg...osvojice i sinsinati....osvojice sigurno dvocifreni broj grend slemova...ali jedna jedina stvar koja me brine i za koju nisam siguran je :da li ce osvojiti olimpijsko zlato?nadam se da hoce...i jos jednom hvala redakciji sto mi je ulepsala ovo vece sa ovim klipovima,i hvala i vama sto mrzite Novaka!!!i dragi moji hejteri samo se zapitajte u zivotu jednu jedinu stvar...a to je:postoji li neki Spanac koji navija protiv Nadala kad igra sa Novakom,postoji li ijedan Svajacarac koji navija za Novaka kada igra protiv Fedderera?i postoji li ijedan Skot ili Britanac da navija za Novaka a ne za Mareja??samo mi to odgovorite ili mi nadjite dokaz i bicu vam puno zahvalan!

ivan petrović crni

pre 9 godina

@ivan petrovic crni A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne. Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta. ( 14-8 3. februar 2015. 21:45 ) Ne treba biti pametan da bi znao odgovor na to pitanje, dovoljno je ne biti maliciozan. Bio je 3. igrač sveta. Ovo kako Novak nije mogao do polufinala, dok su gore navedeni igrali neće ni komentarisati, samo ću reći da je Novak pre toga ušao u SF sva 4 GS u nizu kao najmlađi u istoriji, taj je rekord još uvek važeći ( RG, W, USO 2007, AO 2008 ). Vidim da si ucveljeni Nadalov navijač, imam razumevanja za tvoju brigu i nervozu.

14-8

pre 9 godina

Lupas Aleksa.
Ne kapiras da je Novak gubio od te "slabe konkurencije".
Unistavali ga Rodik i ekipa...
A tek Federer i Nadal. Danasnja konkurencija je toliko jadna da je RF sa 33 godine 2 na svetu, a Nadal i posle pola propustene sezone 3 na svetu. I opet deru sve iz te "jake konkurencije". Hahahahaha.

Jos jedan zanimljiv podatak

pre 9 godina

Nole na GS nikad nije izgubio od igraca mladjeg od sebe, osim US Open 2014 od Nishikorija :) Pa vi vidite... na oko 40 GS koliko je odigrao, ima odnos pobeda i poraza 187/33, od ta 33 samo jednom ga je pobedio mladji igrac!

Aleksa

pre 9 godina

Inace ovo stp je ivan petrovic crni naveo, sve te cinjenice govore koliko je nas igrac veliki sampion i da pored toga sto nema puno GS njegovih osam bi mozda trebali da se cene kao prvih Federerovih 14 ili 13, jer realno i samo cinjenicno Nole je osvajao Gren Slemove protiv mnogo jace konkurencije i gotovo uvek je morao da pobedi aktuelnog sampiona na tog turnira, dok je to sa druge strane Federer samo jednom radio, naravno kapa dole za onih ako se ne varam osam odbranjenih titula, ali opet i tih osam odbranjenih su osvojeni protiv igraca koji nisu nesto preterano postigli u karijeri eto sem mozda Agasija koji je doduse tad imao 35 godina, a naravno i pet sest GS protiv igraca iz velike cetvorke, dok su sa druge strane svi Noletovi trofeji osvojeni preko bar jednog Big Four igraca, tri puta je to bio Mari, tri puta Rafa i jednom Federer, sa tim da je Federera pobedjivao i u polufinalu AO 2008 i jos na turnirima USO 2011, AO 2011, dobio je Marija u 1/2 na AO 2012, jedini igraci koji nisu iz velike cetvorke a protiv kojih je Nole ugrao u zavrsnici su Conga finale AO i polufinale 2011 VB, Ferer polufinale 2013 na AO,Dimitrov na VB 2014 i sada Vavrinka, dakle od 16 duela samo pet su dobijeni protiv "slabijih" igraca koji su realno na nivou dosta Federerovih protivnika, a pored ovoga mogu reci da je od 2010 odnosno od polufinala VB te godine jedini igrac koji nije iz velike cetvorke a izbacio je Noleta jesu Vavrinka i Nisikori a takvih duela je bilo mnogo mnogo. Dakle kvantativno Federer jeste najbolji i tu mu svaka cast, ali kvalatativno u smislu konkurencije Nole je uz Rafu neprikosnoven, a opet Rafa je kao redovnu musteriju na RG imao Federera cak cetiri puta, koji jednostavno na sljaci na RG nema sta da trazi protiv Nadala, Nadal je tek poneki RG osvojio uz pravu muku, a pored RG moze mu se svakako odati priznaje i za ostale osvojene GS iskljucujuci mozda VB 2010 gde zaista nije imao preterano tezak zadatak. Ali opet Nadal je jednostavno previse nekonstatan pogotovo u poredjenju sa Noletom

NoOle

pre 9 godina

Kakav čovek!

1 Runda - pao je Sloven
2 Runda - pao je Rus
3 Runda - pao je Španac
4 Runda - pao je Luksemburžanin
1/4 Finale - pao je Kanađanin
1/2 Finale - pao je Švajcarac
Finale - Pale su Velika Britanija i Škotska zajedno pred Srbijom!

To je Novak Đoković!

Gladijator iz male zemlje pune junaka.
Činjenice govore same za sebe.

VR

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Novak je 4 GS osvojio protiv Mareja i jedan protiv Conge.
2 pobedivsi Nadala, jedan pobedivsi matorog Federera, jedva.
Medjusobni skor Rodik- Novak 6-5; Safin- Novak 2-0 (6-0 u setovima).
Dakle, mnogo manje GS bi Novak osvojio da mu je u finalu 4 puta rival bio Safin, umesto Mareja, mentalno najnestabilnijeg tenisera u poslednjih 10 godina. O Congi i da ne pricamo.

14-8

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne.
Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta.

knez-zenica

pre 9 godina

Od svega ovoga mi je najdraze polufinale 2011 na Njujork -open GS-u kada je gubio 2:1 od Federera i kasnije 3:5 i 15-40 u odlucujucem setu i to u momentu kada je Fedex, inace jedan od najboljih servera na svijetu svih vremena bio na servisu i imao dvije mech lopte, a na kraju ga Nole ubleba ko vodenog moljca !!

ivan petrović crni

pre 9 godina

@VR Tačno je da je Novak tražio medical time out nakon što je izgubio 3. set u tie-break-u i da se Nadal žestoko bunio. Nakon toga se meč nastavio, a brzina Novakovog prvog servisa je pala na ispod 150 km/h, što je režiser prenosa više puta naglasio, prikazujući semafor koji pokazuje brzinu prvog servisa i grafiku sa statistikom iz prethodna tri seta ( servirao je proko 185 km/ h do 4. seta. ). Nedelju dana kasnije na meču Davis cup-a protiv Del Potra u Beogradu se povredio i pauzirao 2 meseca. By the way, te iste godine na Wimbldonu je Rafa u meču protiv Del Potra tražio medical time out pri rezultatu 1-1 u setovima u trenutku kad je Delpo bio u naletu. Delpo se bunio, meč je nastavljen nakon pauze i Rafa je pobedio. Posle meče je izjavio da mu se učinilo da je nešto "puklo u kolenu". Na kraju je stigao u finale ( meč sa Delpom je bio u 2. ili 3. kolu ). I još nešto, imao je Novak krizu protiv Rafa u finalu RG prošle godine, pa se u 4. setu vratio i izgledao svežije od Rafe, ali tada niko nije imao problema sa tim, budući da je Novak izgubio. Tad se nije javio nijedan genije da napiše folirant Novak, pokušao da prevari Rafu. Sve je bajno i sjajno kad Novak izgubi.

VR

pre 9 godina

Ovaj US Open 2011 poznat je i po tome sto je Novak, cim je izgubio 3 set trazio medicinski tajmaut i rekao da je povredjen.
To je omelo Nadala i Novak je na brzinu iskoristio to i pobedio 6-1.
Posle tog meca bilo je mnogo javnih licnosti i sportista koji su to primetili, ali, Novak je nastavio po svom.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2 puta uspešno odbranio titulu u Australiji, 2012 i 2013 godine. Od ostalih 6 titula, 5 je osvojio tako što je na putu do titule pobedio aktuelnog šampiona. Znači: AO 08 Federer u SF, AO 11 Federer u SF, W 11 Nadal u F, USO 11 Nadal u F i AO 15 Wawrinka. Poređenja radi Federer je 9 puta uspešno odbranio titulu, od ostalih 8 samo je jednu osvojio preko aktuelnog šampiona i to poslednju, W 2012, pobedio je Noleta u polufinalu.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@Her Zivota Ovo su Federerovi protivnici u polufinalima i finalima 17 osvojenih GS: W 03 Roddick, Philippoussis, AO 04 Ferrero, Safin, W O4 Grosjean, Roddick, USO 04 Henman, Hewitt, W 05 Hewitt, Roddick, USO 05 Hewitt, Agassi, AO 06 Kiefer, Baghdatis, W 06 Bjorkman, Nadal, USO 06 Davydenko, Roddick, AO 07 Roddick, F. Gonzalez, W 07 Gasquet, Nadal, USO 07 Davydenko, Đoković, 08 USO Đoković, Murray, RG 09 Del Potro, Soderling, W 09 Haas, Roddick, AO 10 Tsonga , Murray, W 12 Đoković, Murray.

hot hot

pre 9 godina

Grand Slemovima treba pridodati i sveukupni broj nedelja provedenih na 1. mestu:
1. Roger Federer 302
2. Pete Sampras 286
3. Ivan Lendl 270
4. Jimmy Connors 268
5. John McEnroe 170
6. Rafael Nadal 141
7. Novak Djokovic 132……..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players

Znaci Nole ladno do kraja karijere sigurno prestize McEnroe, a gotovo izvesno i Samprasa. Ja ne vidim ko Noletu moze da ugrozi to prvo mesto za sledecih 3 god. Svako od njih kako bljesne, tako vec sleci turnir izgubi, Fed sve stariji, Nadal sve bolesiniji i ranjiviji. Ove ostale Nole dere kad god pozeli.

Lazari

pre 9 godina

Je li moguce tebi Bojane da suze idu? Ok, strasni uspesi, nadamo se da ce biti jos, ali ti da places zbog toga? I ja se najezim kada gledam, ali mani se patetike da bi dobijao pluseve. Izadji malo, suncan dan

Adi

pre 9 godina

Jedini covjek koji ono bas Rafu rasturi na proste faktore,uradio bi to i na GArosu da ga nesto u glavi ne zakoci nadam se da ce ove godine osvojiti taj Roland Garos i nesto sam ubijedjen da Rafa nece ni finale igrati ,al bi volio da bas njega Novak dobije,volio bih da Roger jos jednom osvoji Vimboldon,a US Open je Novakov sigurno

Andjela

pre 9 godina

@Nebojsa i to sa 3:0 koliko se secam. Malo ko je tada verovao da ce Novak da pobedi. Otac od moje drugarice je bio toliko ubedjen da Nole pobedjuje da je hteo da se kladi u 50 ili 100 eura na pobedu bez izgubljenog seta(dobitak je bio u visini prosecne mesecne plate, ako ne i vise), medjutim ukucani su ga odgovorili. Mozete misliti kakva je bila situacija nakon tog meca. Nije hteo da prica sa njima nedelju dana.

NikolaBgd

pre 9 godina

Mnogo mi je drago kad se prisetim ovih trenutaka. Pravi poznavaoci tenisa, gde bez imalo prepotentnosti ubrajam sebe, znaju koji mec je najkvalitetnije Novak odigrao u finalu GS. To je finale AO 2011 godine.

777

pre 9 godina

(Her Zivota, 3. februar 2015 12:29)

Zato ja sebi cesto postavim pitanje. Ako si br.1 to znaci i prvi nosilac na turnirima. To znaci da treba da imas najlaksi zreb od svih protivnika. Ta pozicija treba da ti olaksava, zar nr? A da li je to tako uvek?? Mislim da u barem 80% slucajeva Novak ima jako teske protivnike za razliku od nekih drugih. Sledi sledeci turnir pa pogledajte kakav ce zreb Novak imati. Ne pricam o nekoj zaveri ali o cemu se onda radi?? Cemu onda br.1?? Drugi ti godinama gledaju ledja a ti se na vecinu turnira mucis vise od drugih??

323

pre 9 godina

Strasni mecevi, svemirski tenis. Mislim da iako je Novak 5 puta osvajao AO da su 2 Wimbledona koje je osvojio njemu drazi turniri sto se vidi po velikim emocijama i suzama nakon pobede nad Rodzerom. Na kraju uvek je govorio da je sanjao kao klinac da igra na Wimbledonu. Inace taj mec je vrhunac tenisa i proglasen je za mec godine. Sada kada opet gledam tek vidim kakvi su to udarci, spinovi, slajs udarci, lobovi, smecevi. Vrh tenisa. Cestitke Rodzeru jer je stvarno igrao fenomenalno. Cini mi se 30tak as udaraca da je imao. I Novak je pobedio. Endi treba da gleda ovakve meceve i da uci, jer posle 2-2, naklonost publike prema Rodzeru Novak peti set nije izgubio sa krompirom nego je pobedio. Zato je Novak br.1 i zato ima 8 GS turnira a Endi ce da place i nalazi neke razloge za svoj neuspeh.

febiven

pre 9 godina

Koliko sam samo puta odgledao ove klipove, mislim da znam svaki poen napamet. Prosto je uzivanje gledati najbolje trenutke sa Noletovih meceva iz finala i polufinala gren-slemova.
IDEMO!

Nebojša

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.
(Andjela, 03. februar 2015 12:07)


Tu titulu protiv Conge je osvojio pošto je pobedio prošlogodišnjeg šampiona Federera u polufinalu.

Andjela

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.

fan

pre 9 godina

Gledajuci sve ove snimke, vratile su mi se sve prozivljene emocije pored ekrana. Koliko samo izgubljenih nerava i nervoze, ali jos vise radosti i zadovoljstva. Novace obelezio si mnogima deo zivota. Ziveo SAMPIONE!

Her Zivota

pre 9 godina

Meni je druga stvar zanimljiva, u finalima 7 puta protiv Nadala, 2 protiv Federera, 5 protiv Mareja i jednom protiv TSonge, koji je na tom turniru izbacio Mareja i razbucao Nadala u velikom stilu !
Dakle 14 finala protiv Nadala, Federera i Mareja, to takodje govori dosta stvari, sa Federerom je igrao 9 puta u polufinalima, to je rekord po broju odigranih meceva u jednoj rundi !! Ima tu mnogo zanimljivih stvari, rovarite malo po statistici i videcete da li se cesto desavalo da igraci toliko puta igraju sa istim a i sa toliko kvalitetnim igracima. Agasi je npr u 15 finala igrao sa 11 igraca, pogledajte ko su oni, sa kim je Sampras sve igrao ili Wilander, ili protiv koga je Beker osvojio Wimbledon......Mnogo je tu zanimljivih cinjenica !!

fan

pre 9 godina

Gledajuci sve ove snimke, vratile su mi se sve prozivljene emocije pored ekrana. Koliko samo izgubljenih nerava i nervoze, ali jos vise radosti i zadovoljstva. Novace obelezio si mnogima deo zivota. Ziveo SAMPIONE!

Andjela

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.

Nebojša

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.
(Andjela, 03. februar 2015 12:07)


Tu titulu protiv Conge je osvojio pošto je pobedio prošlogodišnjeg šampiona Federera u polufinalu.

Her Zivota

pre 9 godina

Meni je druga stvar zanimljiva, u finalima 7 puta protiv Nadala, 2 protiv Federera, 5 protiv Mareja i jednom protiv TSonge, koji je na tom turniru izbacio Mareja i razbucao Nadala u velikom stilu !
Dakle 14 finala protiv Nadala, Federera i Mareja, to takodje govori dosta stvari, sa Federerom je igrao 9 puta u polufinalima, to je rekord po broju odigranih meceva u jednoj rundi !! Ima tu mnogo zanimljivih stvari, rovarite malo po statistici i videcete da li se cesto desavalo da igraci toliko puta igraju sa istim a i sa toliko kvalitetnim igracima. Agasi je npr u 15 finala igrao sa 11 igraca, pogledajte ko su oni, sa kim je Sampras sve igrao ili Wilander, ili protiv koga je Beker osvojio Wimbledon......Mnogo je tu zanimljivih cinjenica !!

febiven

pre 9 godina

Koliko sam samo puta odgledao ove klipove, mislim da znam svaki poen napamet. Prosto je uzivanje gledati najbolje trenutke sa Noletovih meceva iz finala i polufinala gren-slemova.
IDEMO!

323

pre 9 godina

Strasni mecevi, svemirski tenis. Mislim da iako je Novak 5 puta osvajao AO da su 2 Wimbledona koje je osvojio njemu drazi turniri sto se vidi po velikim emocijama i suzama nakon pobede nad Rodzerom. Na kraju uvek je govorio da je sanjao kao klinac da igra na Wimbledonu. Inace taj mec je vrhunac tenisa i proglasen je za mec godine. Sada kada opet gledam tek vidim kakvi su to udarci, spinovi, slajs udarci, lobovi, smecevi. Vrh tenisa. Cestitke Rodzeru jer je stvarno igrao fenomenalno. Cini mi se 30tak as udaraca da je imao. I Novak je pobedio. Endi treba da gleda ovakve meceve i da uci, jer posle 2-2, naklonost publike prema Rodzeru Novak peti set nije izgubio sa krompirom nego je pobedio. Zato je Novak br.1 i zato ima 8 GS turnira a Endi ce da place i nalazi neke razloge za svoj neuspeh.

Andjela

pre 9 godina

@Nebojsa i to sa 3:0 koliko se secam. Malo ko je tada verovao da ce Novak da pobedi. Otac od moje drugarice je bio toliko ubedjen da Nole pobedjuje da je hteo da se kladi u 50 ili 100 eura na pobedu bez izgubljenog seta(dobitak je bio u visini prosecne mesecne plate, ako ne i vise), medjutim ukucani su ga odgovorili. Mozete misliti kakva je bila situacija nakon tog meca. Nije hteo da prica sa njima nedelju dana.

Adi

pre 9 godina

Jedini covjek koji ono bas Rafu rasturi na proste faktore,uradio bi to i na GArosu da ga nesto u glavi ne zakoci nadam se da ce ove godine osvojiti taj Roland Garos i nesto sam ubijedjen da Rafa nece ni finale igrati ,al bi volio da bas njega Novak dobije,volio bih da Roger jos jednom osvoji Vimboldon,a US Open je Novakov sigurno

NikolaBgd

pre 9 godina

Mnogo mi je drago kad se prisetim ovih trenutaka. Pravi poznavaoci tenisa, gde bez imalo prepotentnosti ubrajam sebe, znaju koji mec je najkvalitetnije Novak odigrao u finalu GS. To je finale AO 2011 godine.

Lazari

pre 9 godina

Je li moguce tebi Bojane da suze idu? Ok, strasni uspesi, nadamo se da ce biti jos, ali ti da places zbog toga? I ja se najezim kada gledam, ali mani se patetike da bi dobijao pluseve. Izadji malo, suncan dan

ivan petrović crni

pre 9 godina

@Her Zivota Ovo su Federerovi protivnici u polufinalima i finalima 17 osvojenih GS: W 03 Roddick, Philippoussis, AO 04 Ferrero, Safin, W O4 Grosjean, Roddick, USO 04 Henman, Hewitt, W 05 Hewitt, Roddick, USO 05 Hewitt, Agassi, AO 06 Kiefer, Baghdatis, W 06 Bjorkman, Nadal, USO 06 Davydenko, Roddick, AO 07 Roddick, F. Gonzalez, W 07 Gasquet, Nadal, USO 07 Davydenko, Đoković, 08 USO Đoković, Murray, RG 09 Del Potro, Soderling, W 09 Haas, Roddick, AO 10 Tsonga , Murray, W 12 Đoković, Murray.

777

pre 9 godina

(Her Zivota, 3. februar 2015 12:29)

Zato ja sebi cesto postavim pitanje. Ako si br.1 to znaci i prvi nosilac na turnirima. To znaci da treba da imas najlaksi zreb od svih protivnika. Ta pozicija treba da ti olaksava, zar nr? A da li je to tako uvek?? Mislim da u barem 80% slucajeva Novak ima jako teske protivnike za razliku od nekih drugih. Sledi sledeci turnir pa pogledajte kakav ce zreb Novak imati. Ne pricam o nekoj zaveri ali o cemu se onda radi?? Cemu onda br.1?? Drugi ti godinama gledaju ledja a ti se na vecinu turnira mucis vise od drugih??

hot hot

pre 9 godina

Grand Slemovima treba pridodati i sveukupni broj nedelja provedenih na 1. mestu:
1. Roger Federer 302
2. Pete Sampras 286
3. Ivan Lendl 270
4. Jimmy Connors 268
5. John McEnroe 170
6. Rafael Nadal 141
7. Novak Djokovic 132……..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players

Znaci Nole ladno do kraja karijere sigurno prestize McEnroe, a gotovo izvesno i Samprasa. Ja ne vidim ko Noletu moze da ugrozi to prvo mesto za sledecih 3 god. Svako od njih kako bljesne, tako vec sleci turnir izgubi, Fed sve stariji, Nadal sve bolesiniji i ranjiviji. Ove ostale Nole dere kad god pozeli.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2 puta uspešno odbranio titulu u Australiji, 2012 i 2013 godine. Od ostalih 6 titula, 5 je osvojio tako što je na putu do titule pobedio aktuelnog šampiona. Znači: AO 08 Federer u SF, AO 11 Federer u SF, W 11 Nadal u F, USO 11 Nadal u F i AO 15 Wawrinka. Poređenja radi Federer je 9 puta uspešno odbranio titulu, od ostalih 8 samo je jednu osvojio preko aktuelnog šampiona i to poslednju, W 2012, pobedio je Noleta u polufinalu.

knez-zenica

pre 9 godina

Od svega ovoga mi je najdraze polufinale 2011 na Njujork -open GS-u kada je gubio 2:1 od Federera i kasnije 3:5 i 15-40 u odlucujucem setu i to u momentu kada je Fedex, inace jedan od najboljih servera na svijetu svih vremena bio na servisu i imao dvije mech lopte, a na kraju ga Nole ubleba ko vodenog moljca !!

ivan petrović crni

pre 9 godina

@VR Tačno je da je Novak tražio medical time out nakon što je izgubio 3. set u tie-break-u i da se Nadal žestoko bunio. Nakon toga se meč nastavio, a brzina Novakovog prvog servisa je pala na ispod 150 km/h, što je režiser prenosa više puta naglasio, prikazujući semafor koji pokazuje brzinu prvog servisa i grafiku sa statistikom iz prethodna tri seta ( servirao je proko 185 km/ h do 4. seta. ). Nedelju dana kasnije na meču Davis cup-a protiv Del Potra u Beogradu se povredio i pauzirao 2 meseca. By the way, te iste godine na Wimbldonu je Rafa u meču protiv Del Potra tražio medical time out pri rezultatu 1-1 u setovima u trenutku kad je Delpo bio u naletu. Delpo se bunio, meč je nastavljen nakon pauze i Rafa je pobedio. Posle meče je izjavio da mu se učinilo da je nešto "puklo u kolenu". Na kraju je stigao u finale ( meč sa Delpom je bio u 2. ili 3. kolu ). I još nešto, imao je Novak krizu protiv Rafa u finalu RG prošle godine, pa se u 4. setu vratio i izgledao svežije od Rafe, ali tada niko nije imao problema sa tim, budući da je Novak izgubio. Tad se nije javio nijedan genije da napiše folirant Novak, pokušao da prevari Rafu. Sve je bajno i sjajno kad Novak izgubi.

NoOle

pre 9 godina

Kakav čovek!

1 Runda - pao je Sloven
2 Runda - pao je Rus
3 Runda - pao je Španac
4 Runda - pao je Luksemburžanin
1/4 Finale - pao je Kanađanin
1/2 Finale - pao je Švajcarac
Finale - Pale su Velika Britanija i Škotska zajedno pred Srbijom!

To je Novak Đoković!

Gladijator iz male zemlje pune junaka.
Činjenice govore same za sebe.

Aleksa

pre 9 godina

Inace ovo stp je ivan petrovic crni naveo, sve te cinjenice govore koliko je nas igrac veliki sampion i da pored toga sto nema puno GS njegovih osam bi mozda trebali da se cene kao prvih Federerovih 14 ili 13, jer realno i samo cinjenicno Nole je osvajao Gren Slemove protiv mnogo jace konkurencije i gotovo uvek je morao da pobedi aktuelnog sampiona na tog turnira, dok je to sa druge strane Federer samo jednom radio, naravno kapa dole za onih ako se ne varam osam odbranjenih titula, ali opet i tih osam odbranjenih su osvojeni protiv igraca koji nisu nesto preterano postigli u karijeri eto sem mozda Agasija koji je doduse tad imao 35 godina, a naravno i pet sest GS protiv igraca iz velike cetvorke, dok su sa druge strane svi Noletovi trofeji osvojeni preko bar jednog Big Four igraca, tri puta je to bio Mari, tri puta Rafa i jednom Federer, sa tim da je Federera pobedjivao i u polufinalu AO 2008 i jos na turnirima USO 2011, AO 2011, dobio je Marija u 1/2 na AO 2012, jedini igraci koji nisu iz velike cetvorke a protiv kojih je Nole ugrao u zavrsnici su Conga finale AO i polufinale 2011 VB, Ferer polufinale 2013 na AO,Dimitrov na VB 2014 i sada Vavrinka, dakle od 16 duela samo pet su dobijeni protiv "slabijih" igraca koji su realno na nivou dosta Federerovih protivnika, a pored ovoga mogu reci da je od 2010 odnosno od polufinala VB te godine jedini igrac koji nije iz velike cetvorke a izbacio je Noleta jesu Vavrinka i Nisikori a takvih duela je bilo mnogo mnogo. Dakle kvantativno Federer jeste najbolji i tu mu svaka cast, ali kvalatativno u smislu konkurencije Nole je uz Rafu neprikosnoven, a opet Rafa je kao redovnu musteriju na RG imao Federera cak cetiri puta, koji jednostavno na sljaci na RG nema sta da trazi protiv Nadala, Nadal je tek poneki RG osvojio uz pravu muku, a pored RG moze mu se svakako odati priznaje i za ostale osvojene GS iskljucujuci mozda VB 2010 gde zaista nije imao preterano tezak zadatak. Ali opet Nadal je jednostavno previse nekonstatan pogotovo u poredjenju sa Noletom

ivan petrović crni

pre 9 godina

@ivan petrovic crni A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne. Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta. ( 14-8 3. februar 2015. 21:45 ) Ne treba biti pametan da bi znao odgovor na to pitanje, dovoljno je ne biti maliciozan. Bio je 3. igrač sveta. Ovo kako Novak nije mogao do polufinala, dok su gore navedeni igrali neće ni komentarisati, samo ću reći da je Novak pre toga ušao u SF sva 4 GS u nizu kao najmlađi u istoriji, taj je rekord još uvek važeći ( RG, W, USO 2007, AO 2008 ). Vidim da si ucveljeni Nadalov navijač, imam razumevanja za tvoju brigu i nervozu.

sarlamantan

pre 9 godina

jeste ovo uzivanje sat ipo dva koliko traju ovi klipovi...ali kad se samo setim koliko sam puta pojeo nokte,zivce,skakao sa stolice,gadjao daljinskim tv...urlao ...pa poneki poen gledam kroz prste...itd itd...sad naravno uzivam o ovim gladijatorskim mecevima...:)osvojice i taj rg...osvojice i sinsinati....osvojice sigurno dvocifreni broj grend slemova...ali jedna jedina stvar koja me brine i za koju nisam siguran je :da li ce osvojiti olimpijsko zlato?nadam se da hoce...i jos jednom hvala redakciji sto mi je ulepsala ovo vece sa ovim klipovima,i hvala i vama sto mrzite Novaka!!!i dragi moji hejteri samo se zapitajte u zivotu jednu jedinu stvar...a to je:postoji li neki Spanac koji navija protiv Nadala kad igra sa Novakom,postoji li ijedan Svajacarac koji navija za Novaka kada igra protiv Fedderera?i postoji li ijedan Skot ili Britanac da navija za Novaka a ne za Mareja??samo mi to odgovorite ili mi nadjite dokaz i bicu vam puno zahvalan!

Jos jedan zanimljiv podatak

pre 9 godina

Nole na GS nikad nije izgubio od igraca mladjeg od sebe, osim US Open 2014 od Nishikorija :) Pa vi vidite... na oko 40 GS koliko je odigrao, ima odnos pobeda i poraza 187/33, od ta 33 samo jednom ga je pobedio mladji igrac!

terza

pre 9 godina

odgledao sam sve ove meceve uzivo (prenos) i imao sam utisak da je ovogodisnje finale AO najgore koje je novak ikada odigrao. sada kada sam pogledao sve ove klipove, samo sam potvrdio to sto mislim. svaka cast djokovicu sto je osvojio GS sa igrom koja je realno daleko od njegove najbolje (ne mislim samo na finale, nego i na duel sa vavrinkom i generalno ceo turnir), to samo pokazuje koliko je mentalno jak. ipak, da bi ove godine osvojio jos GS titula, mislim da ce morati da vrati svoju igru iz prethodnih finala i neke udarce kojima je sejao teror nad protivnicima (neko je spomenuo bekhend paralelu), podseticu da u 2. setu ovogodisnjeg finala nije imao nijedan viner. u najvecem delu meceva bio je pasivan, loptice su mu bile plitke, bez snage, cak je i u finalu AO 2008 imao jace udarce. OK, tvoja igra zavisi i od (stila) protivnika, ali kada se to desi i u 1/2 finalu i finalu, onda to nije slucajnost.
kao i vecina ( na zalost ne i svi) ljudi iz srbije, prizeljkujem da djokovic osvoji kalendarski grand slam, koliko vec ove godine. tek je pocetak, vremena da se digne forma i nivo igre ima dovoljno... nastavice se :)

VR

pre 9 godina

Ovaj US Open 2011 poznat je i po tome sto je Novak, cim je izgubio 3 set trazio medicinski tajmaut i rekao da je povredjen.
To je omelo Nadala i Novak je na brzinu iskoristio to i pobedio 6-1.
Posle tog meca bilo je mnogo javnih licnosti i sportista koji su to primetili, ali, Novak je nastavio po svom.

hi hi

pre 9 godina

(Mikii, 04. februar 2015 14:48)

A posle toga ga je Novak odučio od tenisa, našamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom! Sećaš se! Jadan Rafa mukica, ostaće upamćen kao jedini igrač u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom od istog igrača. Uništio ga za sva vremena.

14-8

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne.
Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta.

VR

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Novak je 4 GS osvojio protiv Mareja i jedan protiv Conge.
2 pobedivsi Nadala, jedan pobedivsi matorog Federera, jedva.
Medjusobni skor Rodik- Novak 6-5; Safin- Novak 2-0 (6-0 u setovima).
Dakle, mnogo manje GS bi Novak osvojio da mu je u finalu 4 puta rival bio Safin, umesto Mareja, mentalno najnestabilnijeg tenisera u poslednjih 10 godina. O Congi i da ne pricamo.

14-8

pre 9 godina

Lupas Aleksa.
Ne kapiras da je Novak gubio od te "slabe konkurencije".
Unistavali ga Rodik i ekipa...
A tek Federer i Nadal. Danasnja konkurencija je toliko jadna da je RF sa 33 godine 2 na svetu, a Nadal i posle pola propustene sezone 3 na svetu. I opet deru sve iz te "jake konkurencije". Hahahahaha.

Mikii

pre 9 godina

Cudi me da niko od Djokovicevaca, makar stidljivo, ne pomene ono demoliranje sa US Open-a 2010. Secate se sta je izjavio Novak? Prenecu vam: "Kada odigrate ovako sjajno kao ja veceras, a neko vas i takvog pobedi prilicno lako, onda morate tom nekome priznati da je bolji. Rafa Nadal je bolji od mene. On je jedan od najboljih, mozda i najbolji svih vremena".

VR

pre 9 godina

Ovaj US Open 2011 poznat je i po tome sto je Novak, cim je izgubio 3 set trazio medicinski tajmaut i rekao da je povredjen.
To je omelo Nadala i Novak je na brzinu iskoristio to i pobedio 6-1.
Posle tog meca bilo je mnogo javnih licnosti i sportista koji su to primetili, ali, Novak je nastavio po svom.

14-8

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne.
Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta.

VR

pre 9 godina

@ivan petrovic crni
Novak je 4 GS osvojio protiv Mareja i jedan protiv Conge.
2 pobedivsi Nadala, jedan pobedivsi matorog Federera, jedva.
Medjusobni skor Rodik- Novak 6-5; Safin- Novak 2-0 (6-0 u setovima).
Dakle, mnogo manje GS bi Novak osvojio da mu je u finalu 4 puta rival bio Safin, umesto Mareja, mentalno najnestabilnijeg tenisera u poslednjih 10 godina. O Congi i da ne pricamo.

777

pre 9 godina

(Her Zivota, 3. februar 2015 12:29)

Zato ja sebi cesto postavim pitanje. Ako si br.1 to znaci i prvi nosilac na turnirima. To znaci da treba da imas najlaksi zreb od svih protivnika. Ta pozicija treba da ti olaksava, zar nr? A da li je to tako uvek?? Mislim da u barem 80% slucajeva Novak ima jako teske protivnike za razliku od nekih drugih. Sledi sledeci turnir pa pogledajte kakav ce zreb Novak imati. Ne pricam o nekoj zaveri ali o cemu se onda radi?? Cemu onda br.1?? Drugi ti godinama gledaju ledja a ti se na vecinu turnira mucis vise od drugih??

Mikii

pre 9 godina

Cudi me da niko od Djokovicevaca, makar stidljivo, ne pomene ono demoliranje sa US Open-a 2010. Secate se sta je izjavio Novak? Prenecu vam: "Kada odigrate ovako sjajno kao ja veceras, a neko vas i takvog pobedi prilicno lako, onda morate tom nekome priznati da je bolji. Rafa Nadal je bolji od mene. On je jedan od najboljih, mozda i najbolji svih vremena".

Lazari

pre 9 godina

Je li moguce tebi Bojane da suze idu? Ok, strasni uspesi, nadamo se da ce biti jos, ali ti da places zbog toga? I ja se najezim kada gledam, ali mani se patetike da bi dobijao pluseve. Izadji malo, suncan dan

14-8

pre 9 godina

Lupas Aleksa.
Ne kapiras da je Novak gubio od te "slabe konkurencije".
Unistavali ga Rodik i ekipa...
A tek Federer i Nadal. Danasnja konkurencija je toliko jadna da je RF sa 33 godine 2 na svetu, a Nadal i posle pola propustene sezone 3 na svetu. I opet deru sve iz te "jake konkurencije". Hahahahaha.

Adi

pre 9 godina

Jedini covjek koji ono bas Rafu rasturi na proste faktore,uradio bi to i na GArosu da ga nesto u glavi ne zakoci nadam se da ce ove godine osvojiti taj Roland Garos i nesto sam ubijedjen da Rafa nece ni finale igrati ,al bi volio da bas njega Novak dobije,volio bih da Roger jos jednom osvoji Vimboldon,a US Open je Novakov sigurno

Andjela

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.

NoOle

pre 9 godina

Kakav čovek!

1 Runda - pao je Sloven
2 Runda - pao je Rus
3 Runda - pao je Španac
4 Runda - pao je Luksemburžanin
1/4 Finale - pao je Kanađanin
1/2 Finale - pao je Švajcarac
Finale - Pale su Velika Britanija i Škotska zajedno pred Srbijom!

To je Novak Đoković!

Gladijator iz male zemlje pune junaka.
Činjenice govore same za sebe.

terza

pre 9 godina

odgledao sam sve ove meceve uzivo (prenos) i imao sam utisak da je ovogodisnje finale AO najgore koje je novak ikada odigrao. sada kada sam pogledao sve ove klipove, samo sam potvrdio to sto mislim. svaka cast djokovicu sto je osvojio GS sa igrom koja je realno daleko od njegove najbolje (ne mislim samo na finale, nego i na duel sa vavrinkom i generalno ceo turnir), to samo pokazuje koliko je mentalno jak. ipak, da bi ove godine osvojio jos GS titula, mislim da ce morati da vrati svoju igru iz prethodnih finala i neke udarce kojima je sejao teror nad protivnicima (neko je spomenuo bekhend paralelu), podseticu da u 2. setu ovogodisnjeg finala nije imao nijedan viner. u najvecem delu meceva bio je pasivan, loptice su mu bile plitke, bez snage, cak je i u finalu AO 2008 imao jace udarce. OK, tvoja igra zavisi i od (stila) protivnika, ali kada se to desi i u 1/2 finalu i finalu, onda to nije slucajnost.
kao i vecina ( na zalost ne i svi) ljudi iz srbije, prizeljkujem da djokovic osvoji kalendarski grand slam, koliko vec ove godine. tek je pocetak, vremena da se digne forma i nivo igre ima dovoljno... nastavice se :)

ivan petrović crni

pre 9 godina

@ivan petrovic crni A gde je Novak bio dok su Conga, Rodik, Haas igrali polufinala? Oni su Novaka izbacivali u cetvrtfinalu. Znaci, dok su oni igrali, Novak nije ni do polufinala mogao da stigne. Ali Nadal JESTE. Sto dovoljno pokazuje da su Nadalove i Rodzerove titule osvojene protiv rivala koje Novak nije mogao da pobedi. Pametnom dosta. ( 14-8 3. februar 2015. 21:45 ) Ne treba biti pametan da bi znao odgovor na to pitanje, dovoljno je ne biti maliciozan. Bio je 3. igrač sveta. Ovo kako Novak nije mogao do polufinala, dok su gore navedeni igrali neće ni komentarisati, samo ću reći da je Novak pre toga ušao u SF sva 4 GS u nizu kao najmlađi u istoriji, taj je rekord još uvek važeći ( RG, W, USO 2007, AO 2008 ). Vidim da si ucveljeni Nadalov navijač, imam razumevanja za tvoju brigu i nervozu.

febiven

pre 9 godina

Koliko sam samo puta odgledao ove klipove, mislim da znam svaki poen napamet. Prosto je uzivanje gledati najbolje trenutke sa Noletovih meceva iz finala i polufinala gren-slemova.
IDEMO!

Her Zivota

pre 9 godina

Meni je druga stvar zanimljiva, u finalima 7 puta protiv Nadala, 2 protiv Federera, 5 protiv Mareja i jednom protiv TSonge, koji je na tom turniru izbacio Mareja i razbucao Nadala u velikom stilu !
Dakle 14 finala protiv Nadala, Federera i Mareja, to takodje govori dosta stvari, sa Federerom je igrao 9 puta u polufinalima, to je rekord po broju odigranih meceva u jednoj rundi !! Ima tu mnogo zanimljivih stvari, rovarite malo po statistici i videcete da li se cesto desavalo da igraci toliko puta igraju sa istim a i sa toliko kvalitetnim igracima. Agasi je npr u 15 finala igrao sa 11 igraca, pogledajte ko su oni, sa kim je Sampras sve igrao ili Wilander, ili protiv koga je Beker osvojio Wimbledon......Mnogo je tu zanimljivih cinjenica !!

NikolaBgd

pre 9 godina

Mnogo mi je drago kad se prisetim ovih trenutaka. Pravi poznavaoci tenisa, gde bez imalo prepotentnosti ubrajam sebe, znaju koji mec je najkvalitetnije Novak odigrao u finalu GS. To je finale AO 2011 godine.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Novak je 2 puta uspešno odbranio titulu u Australiji, 2012 i 2013 godine. Od ostalih 6 titula, 5 je osvojio tako što je na putu do titule pobedio aktuelnog šampiona. Znači: AO 08 Federer u SF, AO 11 Federer u SF, W 11 Nadal u F, USO 11 Nadal u F i AO 15 Wawrinka. Poređenja radi Federer je 9 puta uspešno odbranio titulu, od ostalih 8 samo je jednu osvojio preko aktuelnog šampiona i to poslednju, W 2012, pobedio je Noleta u polufinalu.

Aleksa

pre 9 godina

Inace ovo stp je ivan petrovic crni naveo, sve te cinjenice govore koliko je nas igrac veliki sampion i da pored toga sto nema puno GS njegovih osam bi mozda trebali da se cene kao prvih Federerovih 14 ili 13, jer realno i samo cinjenicno Nole je osvajao Gren Slemove protiv mnogo jace konkurencije i gotovo uvek je morao da pobedi aktuelnog sampiona na tog turnira, dok je to sa druge strane Federer samo jednom radio, naravno kapa dole za onih ako se ne varam osam odbranjenih titula, ali opet i tih osam odbranjenih su osvojeni protiv igraca koji nisu nesto preterano postigli u karijeri eto sem mozda Agasija koji je doduse tad imao 35 godina, a naravno i pet sest GS protiv igraca iz velike cetvorke, dok su sa druge strane svi Noletovi trofeji osvojeni preko bar jednog Big Four igraca, tri puta je to bio Mari, tri puta Rafa i jednom Federer, sa tim da je Federera pobedjivao i u polufinalu AO 2008 i jos na turnirima USO 2011, AO 2011, dobio je Marija u 1/2 na AO 2012, jedini igraci koji nisu iz velike cetvorke a protiv kojih je Nole ugrao u zavrsnici su Conga finale AO i polufinale 2011 VB, Ferer polufinale 2013 na AO,Dimitrov na VB 2014 i sada Vavrinka, dakle od 16 duela samo pet su dobijeni protiv "slabijih" igraca koji su realno na nivou dosta Federerovih protivnika, a pored ovoga mogu reci da je od 2010 odnosno od polufinala VB te godine jedini igrac koji nije iz velike cetvorke a izbacio je Noleta jesu Vavrinka i Nisikori a takvih duela je bilo mnogo mnogo. Dakle kvantativno Federer jeste najbolji i tu mu svaka cast, ali kvalatativno u smislu konkurencije Nole je uz Rafu neprikosnoven, a opet Rafa je kao redovnu musteriju na RG imao Federera cak cetiri puta, koji jednostavno na sljaci na RG nema sta da trazi protiv Nadala, Nadal je tek poneki RG osvojio uz pravu muku, a pored RG moze mu se svakako odati priznaje i za ostale osvojene GS iskljucujuci mozda VB 2010 gde zaista nije imao preterano tezak zadatak. Ali opet Nadal je jednostavno previse nekonstatan pogotovo u poredjenju sa Noletom

Nebojša

pre 9 godina

Sem titule protiv Conge, Novak je sve trofeje osvajao protiv igraca iz "Velike cetvorke"(iako za mene postoji samo "Velika trojka", ali ajde da dodam i Marija. Mada on po mom misljenju nikada nece biti sampion kakva su ostala trojica, ne zbog broja slemova, vec zbog svog ponasanja). Zaista mi nije jasno kako neko moze da omalovazava Novakove uspehe kad je toliko puta dokazao i kakav je sportista i kakav je covek. On jeste jedan od najvecih tenisera ikada dopadalo se to nekome ili ne.
(Andjela, 03. februar 2015 12:07)


Tu titulu protiv Conge je osvojio pošto je pobedio prošlogodišnjeg šampiona Federera u polufinalu.

Andjela

pre 9 godina

@Nebojsa i to sa 3:0 koliko se secam. Malo ko je tada verovao da ce Novak da pobedi. Otac od moje drugarice je bio toliko ubedjen da Nole pobedjuje da je hteo da se kladi u 50 ili 100 eura na pobedu bez izgubljenog seta(dobitak je bio u visini prosecne mesecne plate, ako ne i vise), medjutim ukucani su ga odgovorili. Mozete misliti kakva je bila situacija nakon tog meca. Nije hteo da prica sa njima nedelju dana.

hot hot

pre 9 godina

Grand Slemovima treba pridodati i sveukupni broj nedelja provedenih na 1. mestu:
1. Roger Federer 302
2. Pete Sampras 286
3. Ivan Lendl 270
4. Jimmy Connors 268
5. John McEnroe 170
6. Rafael Nadal 141
7. Novak Djokovic 132……..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players

Znaci Nole ladno do kraja karijere sigurno prestize McEnroe, a gotovo izvesno i Samprasa. Ja ne vidim ko Noletu moze da ugrozi to prvo mesto za sledecih 3 god. Svako od njih kako bljesne, tako vec sleci turnir izgubi, Fed sve stariji, Nadal sve bolesiniji i ranjiviji. Ove ostale Nole dere kad god pozeli.

sarlamantan

pre 9 godina

jeste ovo uzivanje sat ipo dva koliko traju ovi klipovi...ali kad se samo setim koliko sam puta pojeo nokte,zivce,skakao sa stolice,gadjao daljinskim tv...urlao ...pa poneki poen gledam kroz prste...itd itd...sad naravno uzivam o ovim gladijatorskim mecevima...:)osvojice i taj rg...osvojice i sinsinati....osvojice sigurno dvocifreni broj grend slemova...ali jedna jedina stvar koja me brine i za koju nisam siguran je :da li ce osvojiti olimpijsko zlato?nadam se da hoce...i jos jednom hvala redakciji sto mi je ulepsala ovo vece sa ovim klipovima,i hvala i vama sto mrzite Novaka!!!i dragi moji hejteri samo se zapitajte u zivotu jednu jedinu stvar...a to je:postoji li neki Spanac koji navija protiv Nadala kad igra sa Novakom,postoji li ijedan Svajacarac koji navija za Novaka kada igra protiv Fedderera?i postoji li ijedan Skot ili Britanac da navija za Novaka a ne za Mareja??samo mi to odgovorite ili mi nadjite dokaz i bicu vam puno zahvalan!

323

pre 9 godina

Strasni mecevi, svemirski tenis. Mislim da iako je Novak 5 puta osvajao AO da su 2 Wimbledona koje je osvojio njemu drazi turniri sto se vidi po velikim emocijama i suzama nakon pobede nad Rodzerom. Na kraju uvek je govorio da je sanjao kao klinac da igra na Wimbledonu. Inace taj mec je vrhunac tenisa i proglasen je za mec godine. Sada kada opet gledam tek vidim kakvi su to udarci, spinovi, slajs udarci, lobovi, smecevi. Vrh tenisa. Cestitke Rodzeru jer je stvarno igrao fenomenalno. Cini mi se 30tak as udaraca da je imao. I Novak je pobedio. Endi treba da gleda ovakve meceve i da uci, jer posle 2-2, naklonost publike prema Rodzeru Novak peti set nije izgubio sa krompirom nego je pobedio. Zato je Novak br.1 i zato ima 8 GS turnira a Endi ce da place i nalazi neke razloge za svoj neuspeh.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@Her Zivota Ovo su Federerovi protivnici u polufinalima i finalima 17 osvojenih GS: W 03 Roddick, Philippoussis, AO 04 Ferrero, Safin, W O4 Grosjean, Roddick, USO 04 Henman, Hewitt, W 05 Hewitt, Roddick, USO 05 Hewitt, Agassi, AO 06 Kiefer, Baghdatis, W 06 Bjorkman, Nadal, USO 06 Davydenko, Roddick, AO 07 Roddick, F. Gonzalez, W 07 Gasquet, Nadal, USO 07 Davydenko, Đoković, 08 USO Đoković, Murray, RG 09 Del Potro, Soderling, W 09 Haas, Roddick, AO 10 Tsonga , Murray, W 12 Đoković, Murray.

ivan petrović crni

pre 9 godina

@VR Tačno je da je Novak tražio medical time out nakon što je izgubio 3. set u tie-break-u i da se Nadal žestoko bunio. Nakon toga se meč nastavio, a brzina Novakovog prvog servisa je pala na ispod 150 km/h, što je režiser prenosa više puta naglasio, prikazujući semafor koji pokazuje brzinu prvog servisa i grafiku sa statistikom iz prethodna tri seta ( servirao je proko 185 km/ h do 4. seta. ). Nedelju dana kasnije na meču Davis cup-a protiv Del Potra u Beogradu se povredio i pauzirao 2 meseca. By the way, te iste godine na Wimbldonu je Rafa u meču protiv Del Potra tražio medical time out pri rezultatu 1-1 u setovima u trenutku kad je Delpo bio u naletu. Delpo se bunio, meč je nastavljen nakon pauze i Rafa je pobedio. Posle meče je izjavio da mu se učinilo da je nešto "puklo u kolenu". Na kraju je stigao u finale ( meč sa Delpom je bio u 2. ili 3. kolu ). I još nešto, imao je Novak krizu protiv Rafa u finalu RG prošle godine, pa se u 4. setu vratio i izgledao svežije od Rafe, ali tada niko nije imao problema sa tim, budući da je Novak izgubio. Tad se nije javio nijedan genije da napiše folirant Novak, pokušao da prevari Rafu. Sve je bajno i sjajno kad Novak izgubi.

knez-zenica

pre 9 godina

Od svega ovoga mi je najdraze polufinale 2011 na Njujork -open GS-u kada je gubio 2:1 od Federera i kasnije 3:5 i 15-40 u odlucujucem setu i to u momentu kada je Fedex, inace jedan od najboljih servera na svijetu svih vremena bio na servisu i imao dvije mech lopte, a na kraju ga Nole ubleba ko vodenog moljca !!

fan

pre 9 godina

Gledajuci sve ove snimke, vratile su mi se sve prozivljene emocije pored ekrana. Koliko samo izgubljenih nerava i nervoze, ali jos vise radosti i zadovoljstva. Novace obelezio si mnogima deo zivota. Ziveo SAMPIONE!

Jos jedan zanimljiv podatak

pre 9 godina

Nole na GS nikad nije izgubio od igraca mladjeg od sebe, osim US Open 2014 od Nishikorija :) Pa vi vidite... na oko 40 GS koliko je odigrao, ima odnos pobeda i poraza 187/33, od ta 33 samo jednom ga je pobedio mladji igrac!

hi hi

pre 9 godina

(Mikii, 04. februar 2015 14:48)

A posle toga ga je Novak odučio od tenisa, našamarao ga i sprdao se sa njim u SEDAM finala za redom! Sećaš se! Jadan Rafa mukica, ostaće upamćen kao jedini igrač u istoriji koji je izgubio sedam finala za redom od istog igrača. Uništio ga za sva vremena.