Nedelja, 01.02.2015.

21:46

Keš: Mari se potpuno "istopio"

Bivši australijski teniser Pat Keš izjavio je da se Britanac Endi Mari potpuno „istopio“ u finalu Australijan opena protiv Novaka Đokovića.

Izvor: ÐN

Keš: Mari se potpuno "istopio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Nije vrhunski teniser? Cetvrti teniser planete u poslednjih nekoliko godina, dva GS, devet master titula (deli 11. mesto u istoriji mastersa). Pa ko je onda vrhunski? Mozda nije u rangu prve trojice, ali je sigurno ispred svih ostalih.

trta

pre 9 godina

""When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.
(Mikii, 02. februar 2015 03:07)
"
Onakav i onoliki preokret i osveženje nisam video do juče (mada je najava te promene viđena na Vimbldonskom finalu sa Federerom), i smatram to direktnom posledicom Bekera kao trenera. Tako da ne očekujem više "poklone" na GS finalima kao do sada. Jednostavno je to bila "too advanced strategy", da bi ga iko znao to naučiti (a još je i problem luino njegov). Samo možemo zahvaliti Vajdi što nije bio sujetan, te je inicirao angažovanje Bekera... Murray još nije dorastao tom nivou, iako može da bira ko bi ga tome naučio...

banat uber alles

pre 9 godina

@cccc

Eurosport is a pan-European television sports network co-operated by French broadcaster TF1 Group, and Discovery Communications Incorporated taking a 20% minority interest share in December 2012.[1] On 21 January 2014, Discovery then became majority shareholder in the Eurosport venture with TF1, taking a 51% share of the company.[2]

Borisovka

pre 9 godina

@cccc
O cemu Vi to? Ozenio je crnkinju kad je to bilo nezamislivo? 80-tih godina? Pa je jos zamenio ruskim i inim sponzorusama. Mislim, ako je to definicija "slovenskog srca", ja cu rado da zamenim to svoje srce eskimskim ili cijim god.
Sto se tice tenisa, ispostavio se kao bolji trener nego sto se mislilo.

Joca 011

pre 9 godina

BB je dobar čovek. Gledao sam ga na Marakani sa Bobom, međ' 30-tak hiljada ljudi (čini mi se da je toliko bilo posetilaca) što je dugo bio rekord posete nekom teniskom meču.
S Bobom se družio intenzivno u Nemačkoj. Izjavio je tada da mu je Boba pomogao da shvati kako u životu nije sve uspeh i novac, i da ima puno drugih ciljeva koji zaslužuju posvećivanje. To je i pokazao - da je Čovek mnogo veći pojam od boje kože ili statusa. Nemci od njega mogu mnogo da nauče.
.

Nerojski libiski papci

pre 9 godina

Svaka cast Nole!!! Svi su sad pametni i svi iznose svoja misljenja, a moje je da je Novak jednostavno bolji teniser. Ako zdravlje posluzi ima pred sobom jos tri godine pune trofeja. Znaci mozemo ocekivati da ce imati 10-14 slemova do kraja karijere, oko 70 titula, oko 1000 pobeda, izmedju 200-250 nedelja na prvom mestu, 4-6 zavrsenih godina na prvom mestu, 25-30 mastersa. To ce ga svrstati u top 5 tenisera svih vremena. Da je one 2008 rascistio sam sa sobom, pa posle one titule na AO nastavio u istom ritmu, verovatno bi danas bio najveci igrac svih vremena.

Aca Znalac

pre 9 godina

Pet Keš kaže - Osećaće se kao da je sve izneverio. Mene ne da nije izneverio, nego sam znao da će se to desiti. Rekao sam u nekom komentaru. Džaba mu i Ameli, poderaće ga Nole. To se i desilo.
Vas sve valjda sa "Zapada" je izneverio, to je tačno, ali ste se kladili na pogrešnog igrača. Mnogo gubite što posvećujete pažnju igračima sa vašeg dela planete. Glavni momak u gradu je Novak Đoković-kako divno reče Boris B., a vi ne vidite šumu od drveta.

Filmofil

pre 9 godina

Moja preporuka da za dobrobit Novaka na stranim forumima ne ostavljate komentare koji prozivaju ma sta vam bilo ocigledno. Ocigledno je da ce sa svakim sledecim GS biti ogroman pritisak ma njemu upravo jer igra za "nekomercijalnu" zastavu.
Na par medta sam nasla vrhunske komentare nasih koji kapiraju mentalitet gde zive i spuste bas onako kako treba. Ali sam videla i one koji su na nivou kao kad se svadjamo kuci.

On je u 27. godini omao maestralnu konferenciju za stampu. Nisam skoro videla nekog toliko zrelog. On tacno zna da mu se svaka rec meri i kojim metrom se to radi. Inace se slazem saCCCC kad se tice Wilandera.

A lista ko lista

pre 9 godina

Nema bas skroz veze sa temom, nego stavili novu listu na ATP sajt, pa cisto da napomenem NDJ ispred RF 3800 a ispred Nadala 7300 a Andy zaostaje samo 7530 poena...

CCCC

pre 9 godina

Ovi sto mrze Matsa Vilandera treba da shvate da on radi za BRITANSKI kanal, najveci sporti kanal u evropi, Eurosport. Pa normalno je da ce naci razlog da podrzi Andija. Jos prije turnira je predvidio da ce novak imati "monster year" I da mozda uzme sva cetiri, I sada kao mrzi Novaka? Ne nego ste vi naivni a Mats je pametni Svedo I zna ko mu isplacuje ugovor. Zna on da je Novak bolji igrac, zato je I izjavio sto je izjavio.
Sto se tice Borisa nisam bio sigurna, ali sada jesam, posle ogromnog napredka u servi I volejima, pogovot drugoj servi koja je sada po meni najbolja na turu(uz Rodzera), I te kako se vidi Borisov uticaj. Nadam se da ce da mu ova titula I to sto je roditelj opustiti, I da ce napasti Nadala na sljaci. Boris izgleda kao Nemac, ali ima srce kao Slaven. Zato ga I tako gotivim. Ozenio je crnkinju kada je to bilo nezamislivo u to vreme. I njegovo ponasanje nije cesto u skladu sa Njemackim mentalitetom.

Jedino sto novak mora da popravi to je svoj recnik na engleskom, ponavlja sve jedno te isto. Dobro ovo je sala, napred Nole.

Mikii

pre 9 godina

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.

City Girl

pre 9 godina

@ Nebojsa, slican je bio i komentar da BBC-ju. Odigrao je odlicno dva i po seta, onda se iznervirao sto je Novak napravio brejk u trecem setu i poveo sa 5-3

uh

pre 9 godina

@Mare, NS
Ma jeste, predobar je. Raspricao se danas, da opravda svoj poraz.
Nema nikakve velike cetvorke.
Endi je dosao do finala jer mu se potrefilo da Federer strucnjak ispadne na bezvezan nacin od smesnog Sepija, a Nadal dodje u ocajnoj formi na AO.
Od ispadanja RF se znalo da ce Marej doci u finale, kao i da tamo nema sta da trazi.
NIKADA se ne bi pricalo o njemu kao o clanu neke izmisljene cetvorke da nije Britanac.
Covek je smesan, uzeo 2 GS, jedan vise od Vavrinke i Cilica, i sad je neki velikan!? Na osnovu cega?
Federer 17 GS, Nadal 14 GS, Novak 8 GS.... svi oni bili prvi na svetu godinama, svi i dan danas bolje plasirani od Mareja.
Na osnovu cega je on u istoj ravno sa njima!? Po kojim kriterijumima?

ccc

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosjerina, 1. februar 2015 22:59)

Pogresno razmisljas a nisi toga svestan. Svi oni koji su vrhunski su odavno prestali da razmisljaju o parama i ovde se o tome ne radi. Dovoljno je sto je Endi u svom rodnom gradu kupio hotel pa ne mora ni da zaradi nista do kraja zivota. Ovde se o tome ne radi. Ovde se radi o SPORTU, prestizu, titulama, pisanju istorije jer je ipak Endi navece tenisko ime VB.Pobediti br.1 , igraca sa 7 GS, sada ima 8 i postoji jos milion drugih razloga. Po tom razmisljanju Novak koji je od turnira zaradio 70 miliona dolara ne treba vise da igra tenis?? To mu ne pada napamet jer zeli da jos vise zabetonira svoje ime u istoriji tenisa a na dobrom je putu. To su mnogo vazniji razlozi nego novac. Njega imaju i tek ce ga imati. Sam Ronalno je rekao da vise ne zna koliko ima para a jos igra?? Novac sa ovim NEMA VEZE.

fortissimo

pre 9 godina

(Petar, 1. februar 2015 21:59)

Bum Bum Beker je bio veliki igrac. Vecinu vaznih meceva sam gledao. Gledao sam kada je sa 17 godina osvojio Wimbledon. To ce neko tesko da ponovi. Bio je veliki prijatelj Bobe Zivojinovica i igrali su egzibicioni mec u Bgd. Kada je pre 10tak godina bio kidnapovan Bobin i Brenin sin ponudio se da pomogne finansijski. U to vreme je sa Stefi Graf bio najveći Nemački "proizvod". Bio je veoma popularan. Plav, duža kosa, bele obrve..cis Švaba. Ali po ponasanju cesto je licio na Srbina. Kada je poceo da se zabavlja a tek kasnije kada se ozenio za prelepu crnkinju Nemci su poceli da ga mrze. Imao je strahovite pritiske u Nemackoj jer je ozenio crnkinju. Zbog toga a i zbog poreza za koji je stalno optuzivan, mada licno mislim da je vise sve bilo zbog crnkinje, jer kako da se to desi Nemcu, on odlazi da zivi u Monako. Izvanredno je servirao zato je i imao nadimak Bum Bum Beker. Odlicno je imao igru servis voljej a na mrezi se cesto bacao za loptom, pao bi ali bi vrati loptu u protivnicki teren i cesto tako osvajao poene. To niko nikada nije radio pre njega. Prema tome, Beker IMA sta da prenese Novaku posebno kada su GS turniri u pitanju na mentalnom planu jer znamo da je Novak gubio 4 USAO finala. Mnogi su omalovazavali kada ga je Novak pozvao i pisali gluposti. Kakav je privatno, to je njegov problem ali je sa Novakom osvojio za kratko vreme vec 2 GS. PA MALO LI JE?? POZZZ...

ja

pre 9 godina

Marej je jedna kesa od igraca. Pre nesto vise od mesec dana uspeo je da uzme ceo jedan gem Federeru, danas od 13 poslednjih gemova izgubio 12, covek je daleko ispod nivoa na kom su Novak, Federer i Nadal (kada je u najboljoj formi).
Ovako, kad mu se poklopi da Federer i Nadal kiksnu, Marej je tu da popuni mesto u finalu. A uopste nije bolji od Vavrinke, koji bi ga pomeo da su se kojim slucajem sreli na ovom AO.

dragan

pre 9 godina

Otopio se i Vavrinka isto sa 6:0. Zasto ovaj autor ne poveze te dve stvari, topljenje Marije sa topljenjem Vavrinke, pa da izvede zakljucak da je u pitanju Novak (kako neko rece, ukljucio ringlu na sesticu) a ne ko je sa druge strane. Tako bi trebalo da izgleda analiza, ovako je zal za Marejem.

!!!

pre 9 godina

Da mu se nije poklopilo da i RF i Nadal ispadnu tako rano, ne bi taj finale ni gledao.
Za Rafu se znalo da ce tesko daleko dogurati, ali Marej za sam ulazak u finale treba da zahvali Sepiju. Inace bi bio ponizen i od Federera.
Pa Novak ga je danas unistio cim je poceo da igra na visem nivou.
Ali neee, Mareju je kriva Novakova pauza...

Boris

pre 9 godina

Malo mi je muka od forsiranja gubitnika od strane svetske javnosti. Svi znamo koliko ih je briga za Novaka, ali ovo sa Marejem je preterivanje u najmanju ruku.

danix

pre 9 godina

G-dine Kes,ne kudi Marija,nego pohvali Djokovica,nije Mari toliko los,koliko je Nole previse dobar za njega.Da je Mari igrao protiv nekog drugog mozda bi i osvojio AO,ali protiv Novaka nije imao nikakvu sansu,u tome je problem.
Evo,ja sam siguran da na ovom turniru nije bilo Novaka,Mari bi uzeo pehar,narocito posto su mu drugi ucinili usluge izbacivsi Fedexa i Rafu,koji,uostalom,nisu ni bili na svom nivou.
Dakle,g-dine Kes,za Marija je daleko veci problem Novak,nego on sam sebi.

Mare,NS

pre 9 godina

Najzad jedan dobar komentar meca,od bivseg vrhunskog igraca,po meni najagresivnijeg ikada(servis-volej).
Endi mora da se pogleda u ogledalo,ali ipak ne znam sta bi mogao da vidi?
Na njegovu zalost igra u eri,kada su aktivni Rodzer,Rafa i Novak.
Uzeo je vec dva GS(do sada)+olimpijsko zlato.
Malo li je,a siguran sam da ce biti jos toga!?
Svi oni,koji su od prosle godine pricali samo o `velikoj trojci`,zanemarujuci Endija,sigurno grese.
Itekako je on rame uz rame,sa clanovima velike trojke i siguran sam,da niko od njih ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Bilo je dosta negativnih komentara na njegov racun veceras,ali to je manje-vise bilo,zbog nebuloznih pitanja pojedinih novinara na pres-koferenciji.
Zna on vrlo dobro,da danas nije igrao najbolje sto ume i da je zasluzeno porazen.
Uostalom,ti isti novinari,koji su mu danas postavljali ta glupava pitanja,su ga prosto `rastrgli` u medijima,kada je pozvao Skote da glasaju za nezavisnost od UK.
Sada mu traze alibi za poraz i stite ga od `simulanta` Novaka.
Novak dobro rece,ulog je bio veliki kao i tenzije,pustimo da se stisaju emocije,ne zeleci nista da komentarise.
Drugim recima,cupali su Endiju reci iz usta provokativnim pitanjima.
Dobar je Endi i kao teniser i kao covek!
Jutro je pametnije od veceri!!!

ne verujte, proveravajte sve

pre 9 godina

svi pljuju eurosport kako ne vole djokovica, kako su novinari postavljali pitanja, kako je Muray odgovarao, zavera itd. OK, rekoh daj da proverim. Ulazim na Eurosport i ovakve stvari citam na prvoj strani:

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

I tako svaki clanak.

Dorćolac

pre 9 godina

Taktika koju je Novak primenio u ovom finalu je ona prava, lucidna. U prvih pet gemova nikada nisam video takvo čišćenje, sve do četvrtog seta. Šteta je da ga je uhvatila kriza pa se povukao iza osnovne linije 2 do 3 metra pa je to Endi iskoristio i igrao iz terena. Sve što je dobio od toga je jedan mini brejk u tajbrejku.
Kada su komentatori u pitanju, najviše ih je sa engleskog govornog područja. Kao da nema španaca, rusa, argentinaca koji nam mogu iz svog stručnog ugla dočarati meč. Nažalost plaćeni komentatori na Britiš Eurosportu su postali Endijevi treneri, navijači i prognozeri. Tužno, pa čak i smešno. Prvo me iznerviraju, pa se to pretvori u smeh kada se shvati ko potpisuje čekove za platne spiskove. Greg Rusedski koji još nije naučio Novakovo prezime (Đaković) pa Mats Vilander koji je već postao predmet podsmeha. Ispade da su najbolji američki komentatori pa evo i jednog australijanca-prave momčine koji iskreno govori.

allnighter

pre 9 godina

Evo sad cu da objasnim zasto se 'istopio'. Ne zbog toga sto je njegova glava problem. Problem je njegov tenis koji je jako, jako tesko gledati (a kamoli igrati) a da vas psihicki ne samori. Kao i njihove prethodne meceve, meni je postalo strasno naporno da gledam posle nekog vremena. Mari nema kvalitet da skrati bilo koji poen. On ustvari jako lose ume da udari lopticu eksplozivno. Uvek mora da ceka da onaj sa druge strane udari jako da bi onda tu energiju preusmerio. Zato se svaki mec svede na nalazenje te tanke linije gde ce njegovi protivnici poceti da igraju sami protiv sebe i da grese zato sto gube zivce. Kad Mari i sam na kraju izgubi zivce onda se to pripisuje njegovij glavi. Ali sam stil njegove igre zapravo zahteva previse zivaca. To je nemoguce konstanto izdrzati. Mari ima jednu jako veliku rupu u svom kvalitetu i zato se sve svede na defanzivu. Vilander moze da peva hvalospeve o Marijevom talentu a da prebacuje problem na 'glavu' a u stvari je bas suprotno. Marijev najveci adut je njegova upornost.

bt

pre 9 godina

Smesno je sto neki ljudi misle da svaki dobar teniser moze da postane vrhunski, da samo treba da popravi ovo ili ono. Isto kao kada bi se mislilo da od svakog dobrog slikara moze da postane vrhunski samo ako jos promeni ovo ili ono. Ogroman broj ljudi na svetu je blizu toga da budu vrhunski u svom poslu ali isto tako ogroman broj ljudi jednostavno nije u stanju da uradi bas ono sto je potrebno da bi bili vrhunski. Po tome se vrhunski razlikuju od onih obicnih smrtnika.

Nebojša

pre 9 godina

U prva dva seta je igrao kao neko ko može da konkuriše za trofej dok je u ostala dva igrao kao onaj stari Marej koga su čistili u finalima Federer i Novak on nije više mladić ako do sada nije to prevazišao verovatno neće nikad.

Kosjerina

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!

Petar

pre 9 godina

Naravno, glava!
I Novak je počeo kao mari sada, ali je doveo Bekera.
I ne znam kako mu je Nemac pomogao ali je Novak mentalno očvrsnuo i sada je nov čovek! Kada meč krene nizbrdo, kada ga stigne umor, kada mu samopouzdanje nestane, on se jednostavno restartuje i nastavi da igra, da se bori, i pobedi, kao i na Vilmbldonu, sad i ovde.
To su već 2GS titule sa Bekerom, skidam kapu starom lafu - zaslužio je.

ps - Mogli bi neki tekst o Bekeru, njegovoj karijeri, privatnom životu, malu autobiografiju, on je trener Novaka Đokovića, zaslužuje da ga upoznamo još više.

ne verujte, proveravajte sve

pre 9 godina

svi pljuju eurosport kako ne vole djokovica, kako su novinari postavljali pitanja, kako je Muray odgovarao, zavera itd. OK, rekoh daj da proverim. Ulazim na Eurosport i ovakve stvari citam na prvoj strani:

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

I tako svaki clanak.

allnighter

pre 9 godina

Evo sad cu da objasnim zasto se 'istopio'. Ne zbog toga sto je njegova glava problem. Problem je njegov tenis koji je jako, jako tesko gledati (a kamoli igrati) a da vas psihicki ne samori. Kao i njihove prethodne meceve, meni je postalo strasno naporno da gledam posle nekog vremena. Mari nema kvalitet da skrati bilo koji poen. On ustvari jako lose ume da udari lopticu eksplozivno. Uvek mora da ceka da onaj sa druge strane udari jako da bi onda tu energiju preusmerio. Zato se svaki mec svede na nalazenje te tanke linije gde ce njegovi protivnici poceti da igraju sami protiv sebe i da grese zato sto gube zivce. Kad Mari i sam na kraju izgubi zivce onda se to pripisuje njegovij glavi. Ali sam stil njegove igre zapravo zahteva previse zivaca. To je nemoguce konstanto izdrzati. Mari ima jednu jako veliku rupu u svom kvalitetu i zato se sve svede na defanzivu. Vilander moze da peva hvalospeve o Marijevom talentu a da prebacuje problem na 'glavu' a u stvari je bas suprotno. Marijev najveci adut je njegova upornost.

!!!

pre 9 godina

Da mu se nije poklopilo da i RF i Nadal ispadnu tako rano, ne bi taj finale ni gledao.
Za Rafu se znalo da ce tesko daleko dogurati, ali Marej za sam ulazak u finale treba da zahvali Sepiju. Inace bi bio ponizen i od Federera.
Pa Novak ga je danas unistio cim je poceo da igra na visem nivou.
Ali neee, Mareju je kriva Novakova pauza...

Boris

pre 9 godina

Malo mi je muka od forsiranja gubitnika od strane svetske javnosti. Svi znamo koliko ih je briga za Novaka, ali ovo sa Marejem je preterivanje u najmanju ruku.

bt

pre 9 godina

Smesno je sto neki ljudi misle da svaki dobar teniser moze da postane vrhunski, da samo treba da popravi ovo ili ono. Isto kao kada bi se mislilo da od svakog dobrog slikara moze da postane vrhunski samo ako jos promeni ovo ili ono. Ogroman broj ljudi na svetu je blizu toga da budu vrhunski u svom poslu ali isto tako ogroman broj ljudi jednostavno nije u stanju da uradi bas ono sto je potrebno da bi bili vrhunski. Po tome se vrhunski razlikuju od onih obicnih smrtnika.

Petar

pre 9 godina

Naravno, glava!
I Novak je počeo kao mari sada, ali je doveo Bekera.
I ne znam kako mu je Nemac pomogao ali je Novak mentalno očvrsnuo i sada je nov čovek! Kada meč krene nizbrdo, kada ga stigne umor, kada mu samopouzdanje nestane, on se jednostavno restartuje i nastavi da igra, da se bori, i pobedi, kao i na Vilmbldonu, sad i ovde.
To su već 2GS titule sa Bekerom, skidam kapu starom lafu - zaslužio je.

ps - Mogli bi neki tekst o Bekeru, njegovoj karijeri, privatnom životu, malu autobiografiju, on je trener Novaka Đokovića, zaslužuje da ga upoznamo još više.

danix

pre 9 godina

G-dine Kes,ne kudi Marija,nego pohvali Djokovica,nije Mari toliko los,koliko je Nole previse dobar za njega.Da je Mari igrao protiv nekog drugog mozda bi i osvojio AO,ali protiv Novaka nije imao nikakvu sansu,u tome je problem.
Evo,ja sam siguran da na ovom turniru nije bilo Novaka,Mari bi uzeo pehar,narocito posto su mu drugi ucinili usluge izbacivsi Fedexa i Rafu,koji,uostalom,nisu ni bili na svom nivou.
Dakle,g-dine Kes,za Marija je daleko veci problem Novak,nego on sam sebi.

Dorćolac

pre 9 godina

Taktika koju je Novak primenio u ovom finalu je ona prava, lucidna. U prvih pet gemova nikada nisam video takvo čišćenje, sve do četvrtog seta. Šteta je da ga je uhvatila kriza pa se povukao iza osnovne linije 2 do 3 metra pa je to Endi iskoristio i igrao iz terena. Sve što je dobio od toga je jedan mini brejk u tajbrejku.
Kada su komentatori u pitanju, najviše ih je sa engleskog govornog područja. Kao da nema španaca, rusa, argentinaca koji nam mogu iz svog stručnog ugla dočarati meč. Nažalost plaćeni komentatori na Britiš Eurosportu su postali Endijevi treneri, navijači i prognozeri. Tužno, pa čak i smešno. Prvo me iznerviraju, pa se to pretvori u smeh kada se shvati ko potpisuje čekove za platne spiskove. Greg Rusedski koji još nije naučio Novakovo prezime (Đaković) pa Mats Vilander koji je već postao predmet podsmeha. Ispade da su najbolji američki komentatori pa evo i jednog australijanca-prave momčine koji iskreno govori.

fortissimo

pre 9 godina

(Petar, 1. februar 2015 21:59)

Bum Bum Beker je bio veliki igrac. Vecinu vaznih meceva sam gledao. Gledao sam kada je sa 17 godina osvojio Wimbledon. To ce neko tesko da ponovi. Bio je veliki prijatelj Bobe Zivojinovica i igrali su egzibicioni mec u Bgd. Kada je pre 10tak godina bio kidnapovan Bobin i Brenin sin ponudio se da pomogne finansijski. U to vreme je sa Stefi Graf bio najveći Nemački "proizvod". Bio je veoma popularan. Plav, duža kosa, bele obrve..cis Švaba. Ali po ponasanju cesto je licio na Srbina. Kada je poceo da se zabavlja a tek kasnije kada se ozenio za prelepu crnkinju Nemci su poceli da ga mrze. Imao je strahovite pritiske u Nemackoj jer je ozenio crnkinju. Zbog toga a i zbog poreza za koji je stalno optuzivan, mada licno mislim da je vise sve bilo zbog crnkinje, jer kako da se to desi Nemcu, on odlazi da zivi u Monako. Izvanredno je servirao zato je i imao nadimak Bum Bum Beker. Odlicno je imao igru servis voljej a na mrezi se cesto bacao za loptom, pao bi ali bi vrati loptu u protivnicki teren i cesto tako osvajao poene. To niko nikada nije radio pre njega. Prema tome, Beker IMA sta da prenese Novaku posebno kada su GS turniri u pitanju na mentalnom planu jer znamo da je Novak gubio 4 USAO finala. Mnogi su omalovazavali kada ga je Novak pozvao i pisali gluposti. Kakav je privatno, to je njegov problem ali je sa Novakom osvojio za kratko vreme vec 2 GS. PA MALO LI JE?? POZZZ...

ccc

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosjerina, 1. februar 2015 22:59)

Pogresno razmisljas a nisi toga svestan. Svi oni koji su vrhunski su odavno prestali da razmisljaju o parama i ovde se o tome ne radi. Dovoljno je sto je Endi u svom rodnom gradu kupio hotel pa ne mora ni da zaradi nista do kraja zivota. Ovde se o tome ne radi. Ovde se radi o SPORTU, prestizu, titulama, pisanju istorije jer je ipak Endi navece tenisko ime VB.Pobediti br.1 , igraca sa 7 GS, sada ima 8 i postoji jos milion drugih razloga. Po tom razmisljanju Novak koji je od turnira zaradio 70 miliona dolara ne treba vise da igra tenis?? To mu ne pada napamet jer zeli da jos vise zabetonira svoje ime u istoriji tenisa a na dobrom je putu. To su mnogo vazniji razlozi nego novac. Njega imaju i tek ce ga imati. Sam Ronalno je rekao da vise ne zna koliko ima para a jos igra?? Novac sa ovim NEMA VEZE.

Mare,NS

pre 9 godina

Najzad jedan dobar komentar meca,od bivseg vrhunskog igraca,po meni najagresivnijeg ikada(servis-volej).
Endi mora da se pogleda u ogledalo,ali ipak ne znam sta bi mogao da vidi?
Na njegovu zalost igra u eri,kada su aktivni Rodzer,Rafa i Novak.
Uzeo je vec dva GS(do sada)+olimpijsko zlato.
Malo li je,a siguran sam da ce biti jos toga!?
Svi oni,koji su od prosle godine pricali samo o `velikoj trojci`,zanemarujuci Endija,sigurno grese.
Itekako je on rame uz rame,sa clanovima velike trojke i siguran sam,da niko od njih ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Bilo je dosta negativnih komentara na njegov racun veceras,ali to je manje-vise bilo,zbog nebuloznih pitanja pojedinih novinara na pres-koferenciji.
Zna on vrlo dobro,da danas nije igrao najbolje sto ume i da je zasluzeno porazen.
Uostalom,ti isti novinari,koji su mu danas postavljali ta glupava pitanja,su ga prosto `rastrgli` u medijima,kada je pozvao Skote da glasaju za nezavisnost od UK.
Sada mu traze alibi za poraz i stite ga od `simulanta` Novaka.
Novak dobro rece,ulog je bio veliki kao i tenzije,pustimo da se stisaju emocije,ne zeleci nista da komentarise.
Drugim recima,cupali su Endiju reci iz usta provokativnim pitanjima.
Dobar je Endi i kao teniser i kao covek!
Jutro je pametnije od veceri!!!

uh

pre 9 godina

@Mare, NS
Ma jeste, predobar je. Raspricao se danas, da opravda svoj poraz.
Nema nikakve velike cetvorke.
Endi je dosao do finala jer mu se potrefilo da Federer strucnjak ispadne na bezvezan nacin od smesnog Sepija, a Nadal dodje u ocajnoj formi na AO.
Od ispadanja RF se znalo da ce Marej doci u finale, kao i da tamo nema sta da trazi.
NIKADA se ne bi pricalo o njemu kao o clanu neke izmisljene cetvorke da nije Britanac.
Covek je smesan, uzeo 2 GS, jedan vise od Vavrinke i Cilica, i sad je neki velikan!? Na osnovu cega?
Federer 17 GS, Nadal 14 GS, Novak 8 GS.... svi oni bili prvi na svetu godinama, svi i dan danas bolje plasirani od Mareja.
Na osnovu cega je on u istoj ravno sa njima!? Po kojim kriterijumima?

Nebojša

pre 9 godina

U prva dva seta je igrao kao neko ko može da konkuriše za trofej dok je u ostala dva igrao kao onaj stari Marej koga su čistili u finalima Federer i Novak on nije više mladić ako do sada nije to prevazišao verovatno neće nikad.

ja

pre 9 godina

Marej je jedna kesa od igraca. Pre nesto vise od mesec dana uspeo je da uzme ceo jedan gem Federeru, danas od 13 poslednjih gemova izgubio 12, covek je daleko ispod nivoa na kom su Novak, Federer i Nadal (kada je u najboljoj formi).
Ovako, kad mu se poklopi da Federer i Nadal kiksnu, Marej je tu da popuni mesto u finalu. A uopste nije bolji od Vavrinke, koji bi ga pomeo da su se kojim slucajem sreli na ovom AO.

dragan

pre 9 godina

Otopio se i Vavrinka isto sa 6:0. Zasto ovaj autor ne poveze te dve stvari, topljenje Marije sa topljenjem Vavrinke, pa da izvede zakljucak da je u pitanju Novak (kako neko rece, ukljucio ringlu na sesticu) a ne ko je sa druge strane. Tako bi trebalo da izgleda analiza, ovako je zal za Marejem.

Kosjerina

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!

City Girl

pre 9 godina

@ Nebojsa, slican je bio i komentar da BBC-ju. Odigrao je odlicno dva i po seta, onda se iznervirao sto je Novak napravio brejk u trecem setu i poveo sa 5-3

CCCC

pre 9 godina

Ovi sto mrze Matsa Vilandera treba da shvate da on radi za BRITANSKI kanal, najveci sporti kanal u evropi, Eurosport. Pa normalno je da ce naci razlog da podrzi Andija. Jos prije turnira je predvidio da ce novak imati "monster year" I da mozda uzme sva cetiri, I sada kao mrzi Novaka? Ne nego ste vi naivni a Mats je pametni Svedo I zna ko mu isplacuje ugovor. Zna on da je Novak bolji igrac, zato je I izjavio sto je izjavio.
Sto se tice Borisa nisam bio sigurna, ali sada jesam, posle ogromnog napredka u servi I volejima, pogovot drugoj servi koja je sada po meni najbolja na turu(uz Rodzera), I te kako se vidi Borisov uticaj. Nadam se da ce da mu ova titula I to sto je roditelj opustiti, I da ce napasti Nadala na sljaci. Boris izgleda kao Nemac, ali ima srce kao Slaven. Zato ga I tako gotivim. Ozenio je crnkinju kada je to bilo nezamislivo u to vreme. I njegovo ponasanje nije cesto u skladu sa Njemackim mentalitetom.

Jedino sto novak mora da popravi to je svoj recnik na engleskom, ponavlja sve jedno te isto. Dobro ovo je sala, napred Nole.

A lista ko lista

pre 9 godina

Nema bas skroz veze sa temom, nego stavili novu listu na ATP sajt, pa cisto da napomenem NDJ ispred RF 3800 a ispred Nadala 7300 a Andy zaostaje samo 7530 poena...

Aca Znalac

pre 9 godina

Pet Keš kaže - Osećaće se kao da je sve izneverio. Mene ne da nije izneverio, nego sam znao da će se to desiti. Rekao sam u nekom komentaru. Džaba mu i Ameli, poderaće ga Nole. To se i desilo.
Vas sve valjda sa "Zapada" je izneverio, to je tačno, ali ste se kladili na pogrešnog igrača. Mnogo gubite što posvećujete pažnju igračima sa vašeg dela planete. Glavni momak u gradu je Novak Đoković-kako divno reče Boris B., a vi ne vidite šumu od drveta.

Nerojski libiski papci

pre 9 godina

Svaka cast Nole!!! Svi su sad pametni i svi iznose svoja misljenja, a moje je da je Novak jednostavno bolji teniser. Ako zdravlje posluzi ima pred sobom jos tri godine pune trofeja. Znaci mozemo ocekivati da ce imati 10-14 slemova do kraja karijere, oko 70 titula, oko 1000 pobeda, izmedju 200-250 nedelja na prvom mestu, 4-6 zavrsenih godina na prvom mestu, 25-30 mastersa. To ce ga svrstati u top 5 tenisera svih vremena. Da je one 2008 rascistio sam sa sobom, pa posle one titule na AO nastavio u istom ritmu, verovatno bi danas bio najveci igrac svih vremena.

Joca 011

pre 9 godina

BB je dobar čovek. Gledao sam ga na Marakani sa Bobom, međ' 30-tak hiljada ljudi (čini mi se da je toliko bilo posetilaca) što je dugo bio rekord posete nekom teniskom meču.
S Bobom se družio intenzivno u Nemačkoj. Izjavio je tada da mu je Boba pomogao da shvati kako u životu nije sve uspeh i novac, i da ima puno drugih ciljeva koji zaslužuju posvećivanje. To je i pokazao - da je Čovek mnogo veći pojam od boje kože ili statusa. Nemci od njega mogu mnogo da nauče.
.

Filmofil

pre 9 godina

Moja preporuka da za dobrobit Novaka na stranim forumima ne ostavljate komentare koji prozivaju ma sta vam bilo ocigledno. Ocigledno je da ce sa svakim sledecim GS biti ogroman pritisak ma njemu upravo jer igra za "nekomercijalnu" zastavu.
Na par medta sam nasla vrhunske komentare nasih koji kapiraju mentalitet gde zive i spuste bas onako kako treba. Ali sam videla i one koji su na nivou kao kad se svadjamo kuci.

On je u 27. godini omao maestralnu konferenciju za stampu. Nisam skoro videla nekog toliko zrelog. On tacno zna da mu se svaka rec meri i kojim metrom se to radi. Inace se slazem saCCCC kad se tice Wilandera.

trta

pre 9 godina

""When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.
(Mikii, 02. februar 2015 03:07)
"
Onakav i onoliki preokret i osveženje nisam video do juče (mada je najava te promene viđena na Vimbldonskom finalu sa Federerom), i smatram to direktnom posledicom Bekera kao trenera. Tako da ne očekujem više "poklone" na GS finalima kao do sada. Jednostavno je to bila "too advanced strategy", da bi ga iko znao to naučiti (a još je i problem luino njegov). Samo možemo zahvaliti Vajdi što nije bio sujetan, te je inicirao angažovanje Bekera... Murray još nije dorastao tom nivou, iako može da bira ko bi ga tome naučio...

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Nije vrhunski teniser? Cetvrti teniser planete u poslednjih nekoliko godina, dva GS, devet master titula (deli 11. mesto u istoriji mastersa). Pa ko je onda vrhunski? Mozda nije u rangu prve trojice, ali je sigurno ispred svih ostalih.

Mikii

pre 9 godina

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.

Borisovka

pre 9 godina

@cccc
O cemu Vi to? Ozenio je crnkinju kad je to bilo nezamislivo? 80-tih godina? Pa je jos zamenio ruskim i inim sponzorusama. Mislim, ako je to definicija "slovenskog srca", ja cu rado da zamenim to svoje srce eskimskim ili cijim god.
Sto se tice tenisa, ispostavio se kao bolji trener nego sto se mislilo.

banat uber alles

pre 9 godina

@cccc

Eurosport is a pan-European television sports network co-operated by French broadcaster TF1 Group, and Discovery Communications Incorporated taking a 20% minority interest share in December 2012.[1] On 21 January 2014, Discovery then became majority shareholder in the Eurosport venture with TF1, taking a 51% share of the company.[2]

Mikii

pre 9 godina

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.

Kosjerina

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!

Mare,NS

pre 9 godina

Najzad jedan dobar komentar meca,od bivseg vrhunskog igraca,po meni najagresivnijeg ikada(servis-volej).
Endi mora da se pogleda u ogledalo,ali ipak ne znam sta bi mogao da vidi?
Na njegovu zalost igra u eri,kada su aktivni Rodzer,Rafa i Novak.
Uzeo je vec dva GS(do sada)+olimpijsko zlato.
Malo li je,a siguran sam da ce biti jos toga!?
Svi oni,koji su od prosle godine pricali samo o `velikoj trojci`,zanemarujuci Endija,sigurno grese.
Itekako je on rame uz rame,sa clanovima velike trojke i siguran sam,da niko od njih ne zeli da ga vidi sa druge strane mreze.
Bilo je dosta negativnih komentara na njegov racun veceras,ali to je manje-vise bilo,zbog nebuloznih pitanja pojedinih novinara na pres-koferenciji.
Zna on vrlo dobro,da danas nije igrao najbolje sto ume i da je zasluzeno porazen.
Uostalom,ti isti novinari,koji su mu danas postavljali ta glupava pitanja,su ga prosto `rastrgli` u medijima,kada je pozvao Skote da glasaju za nezavisnost od UK.
Sada mu traze alibi za poraz i stite ga od `simulanta` Novaka.
Novak dobro rece,ulog je bio veliki kao i tenzije,pustimo da se stisaju emocije,ne zeleci nista da komentarise.
Drugim recima,cupali su Endiju reci iz usta provokativnim pitanjima.
Dobar je Endi i kao teniser i kao covek!
Jutro je pametnije od veceri!!!

Petar

pre 9 godina

Naravno, glava!
I Novak je počeo kao mari sada, ali je doveo Bekera.
I ne znam kako mu je Nemac pomogao ali je Novak mentalno očvrsnuo i sada je nov čovek! Kada meč krene nizbrdo, kada ga stigne umor, kada mu samopouzdanje nestane, on se jednostavno restartuje i nastavi da igra, da se bori, i pobedi, kao i na Vilmbldonu, sad i ovde.
To su već 2GS titule sa Bekerom, skidam kapu starom lafu - zaslužio je.

ps - Mogli bi neki tekst o Bekeru, njegovoj karijeri, privatnom životu, malu autobiografiju, on je trener Novaka Đokovića, zaslužuje da ga upoznamo još više.

!!!

pre 9 godina

Da mu se nije poklopilo da i RF i Nadal ispadnu tako rano, ne bi taj finale ni gledao.
Za Rafu se znalo da ce tesko daleko dogurati, ali Marej za sam ulazak u finale treba da zahvali Sepiju. Inace bi bio ponizen i od Federera.
Pa Novak ga je danas unistio cim je poceo da igra na visem nivou.
Ali neee, Mareju je kriva Novakova pauza...

uh

pre 9 godina

@Mare, NS
Ma jeste, predobar je. Raspricao se danas, da opravda svoj poraz.
Nema nikakve velike cetvorke.
Endi je dosao do finala jer mu se potrefilo da Federer strucnjak ispadne na bezvezan nacin od smesnog Sepija, a Nadal dodje u ocajnoj formi na AO.
Od ispadanja RF se znalo da ce Marej doci u finale, kao i da tamo nema sta da trazi.
NIKADA se ne bi pricalo o njemu kao o clanu neke izmisljene cetvorke da nije Britanac.
Covek je smesan, uzeo 2 GS, jedan vise od Vavrinke i Cilica, i sad je neki velikan!? Na osnovu cega?
Federer 17 GS, Nadal 14 GS, Novak 8 GS.... svi oni bili prvi na svetu godinama, svi i dan danas bolje plasirani od Mareja.
Na osnovu cega je on u istoj ravno sa njima!? Po kojim kriterijumima?

ne verujte, proveravajte sve

pre 9 godina

svi pljuju eurosport kako ne vole djokovica, kako su novinari postavljali pitanja, kako je Muray odgovarao, zavera itd. OK, rekoh daj da proverim. Ulazim na Eurosport i ovakve stvari citam na prvoj strani:

"When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."

I tako svaki clanak.

danix

pre 9 godina

G-dine Kes,ne kudi Marija,nego pohvali Djokovica,nije Mari toliko los,koliko je Nole previse dobar za njega.Da je Mari igrao protiv nekog drugog mozda bi i osvojio AO,ali protiv Novaka nije imao nikakvu sansu,u tome je problem.
Evo,ja sam siguran da na ovom turniru nije bilo Novaka,Mari bi uzeo pehar,narocito posto su mu drugi ucinili usluge izbacivsi Fedexa i Rafu,koji,uostalom,nisu ni bili na svom nivou.
Dakle,g-dine Kes,za Marija je daleko veci problem Novak,nego on sam sebi.

ja

pre 9 godina

Marej je jedna kesa od igraca. Pre nesto vise od mesec dana uspeo je da uzme ceo jedan gem Federeru, danas od 13 poslednjih gemova izgubio 12, covek je daleko ispod nivoa na kom su Novak, Federer i Nadal (kada je u najboljoj formi).
Ovako, kad mu se poklopi da Federer i Nadal kiksnu, Marej je tu da popuni mesto u finalu. A uopste nije bolji od Vavrinke, koji bi ga pomeo da su se kojim slucajem sreli na ovom AO.

dragan

pre 9 godina

Otopio se i Vavrinka isto sa 6:0. Zasto ovaj autor ne poveze te dve stvari, topljenje Marije sa topljenjem Vavrinke, pa da izvede zakljucak da je u pitanju Novak (kako neko rece, ukljucio ringlu na sesticu) a ne ko je sa druge strane. Tako bi trebalo da izgleda analiza, ovako je zal za Marejem.

Dorćolac

pre 9 godina

Taktika koju je Novak primenio u ovom finalu je ona prava, lucidna. U prvih pet gemova nikada nisam video takvo čišćenje, sve do četvrtog seta. Šteta je da ga je uhvatila kriza pa se povukao iza osnovne linije 2 do 3 metra pa je to Endi iskoristio i igrao iz terena. Sve što je dobio od toga je jedan mini brejk u tajbrejku.
Kada su komentatori u pitanju, najviše ih je sa engleskog govornog područja. Kao da nema španaca, rusa, argentinaca koji nam mogu iz svog stručnog ugla dočarati meč. Nažalost plaćeni komentatori na Britiš Eurosportu su postali Endijevi treneri, navijači i prognozeri. Tužno, pa čak i smešno. Prvo me iznerviraju, pa se to pretvori u smeh kada se shvati ko potpisuje čekove za platne spiskove. Greg Rusedski koji još nije naučio Novakovo prezime (Đaković) pa Mats Vilander koji je već postao predmet podsmeha. Ispade da su najbolji američki komentatori pa evo i jednog australijanca-prave momčine koji iskreno govori.

Boris

pre 9 godina

Malo mi je muka od forsiranja gubitnika od strane svetske javnosti. Svi znamo koliko ih je briga za Novaka, ali ovo sa Marejem je preterivanje u najmanju ruku.

Borisovka

pre 9 godina

@cccc
O cemu Vi to? Ozenio je crnkinju kad je to bilo nezamislivo? 80-tih godina? Pa je jos zamenio ruskim i inim sponzorusama. Mislim, ako je to definicija "slovenskog srca", ja cu rado da zamenim to svoje srce eskimskim ili cijim god.
Sto se tice tenisa, ispostavio se kao bolji trener nego sto se mislilo.

allnighter

pre 9 godina

Evo sad cu da objasnim zasto se 'istopio'. Ne zbog toga sto je njegova glava problem. Problem je njegov tenis koji je jako, jako tesko gledati (a kamoli igrati) a da vas psihicki ne samori. Kao i njihove prethodne meceve, meni je postalo strasno naporno da gledam posle nekog vremena. Mari nema kvalitet da skrati bilo koji poen. On ustvari jako lose ume da udari lopticu eksplozivno. Uvek mora da ceka da onaj sa druge strane udari jako da bi onda tu energiju preusmerio. Zato se svaki mec svede na nalazenje te tanke linije gde ce njegovi protivnici poceti da igraju sami protiv sebe i da grese zato sto gube zivce. Kad Mari i sam na kraju izgubi zivce onda se to pripisuje njegovij glavi. Ali sam stil njegove igre zapravo zahteva previse zivaca. To je nemoguce konstanto izdrzati. Mari ima jednu jako veliku rupu u svom kvalitetu i zato se sve svede na defanzivu. Vilander moze da peva hvalospeve o Marijevom talentu a da prebacuje problem na 'glavu' a u stvari je bas suprotno. Marijev najveci adut je njegova upornost.

Nebojša

pre 9 godina

U prva dva seta je igrao kao neko ko može da konkuriše za trofej dok je u ostala dva igrao kao onaj stari Marej koga su čistili u finalima Federer i Novak on nije više mladić ako do sada nije to prevazišao verovatno neće nikad.

bt

pre 9 godina

Smesno je sto neki ljudi misle da svaki dobar teniser moze da postane vrhunski, da samo treba da popravi ovo ili ono. Isto kao kada bi se mislilo da od svakog dobrog slikara moze da postane vrhunski samo ako jos promeni ovo ili ono. Ogroman broj ljudi na svetu je blizu toga da budu vrhunski u svom poslu ali isto tako ogroman broj ljudi jednostavno nije u stanju da uradi bas ono sto je potrebno da bi bili vrhunski. Po tome se vrhunski razlikuju od onih obicnih smrtnika.

fortissimo

pre 9 godina

(Petar, 1. februar 2015 21:59)

Bum Bum Beker je bio veliki igrac. Vecinu vaznih meceva sam gledao. Gledao sam kada je sa 17 godina osvojio Wimbledon. To ce neko tesko da ponovi. Bio je veliki prijatelj Bobe Zivojinovica i igrali su egzibicioni mec u Bgd. Kada je pre 10tak godina bio kidnapovan Bobin i Brenin sin ponudio se da pomogne finansijski. U to vreme je sa Stefi Graf bio najveći Nemački "proizvod". Bio je veoma popularan. Plav, duža kosa, bele obrve..cis Švaba. Ali po ponasanju cesto je licio na Srbina. Kada je poceo da se zabavlja a tek kasnije kada se ozenio za prelepu crnkinju Nemci su poceli da ga mrze. Imao je strahovite pritiske u Nemackoj jer je ozenio crnkinju. Zbog toga a i zbog poreza za koji je stalno optuzivan, mada licno mislim da je vise sve bilo zbog crnkinje, jer kako da se to desi Nemcu, on odlazi da zivi u Monako. Izvanredno je servirao zato je i imao nadimak Bum Bum Beker. Odlicno je imao igru servis voljej a na mrezi se cesto bacao za loptom, pao bi ali bi vrati loptu u protivnicki teren i cesto tako osvajao poene. To niko nikada nije radio pre njega. Prema tome, Beker IMA sta da prenese Novaku posebno kada su GS turniri u pitanju na mentalnom planu jer znamo da je Novak gubio 4 USAO finala. Mnogi su omalovazavali kada ga je Novak pozvao i pisali gluposti. Kakav je privatno, to je njegov problem ali je sa Novakom osvojio za kratko vreme vec 2 GS. PA MALO LI JE?? POZZZ...

ccc

pre 9 godina

Cuj istopio se! Decko ima 27 godina, putuje po svetu, ima verenicu, dobar odnos sa porodicom, para nece trebati narednih 5 generacija, a tek posle tenisa mu sledi pravo uzivanje u zivotu. Stvarno mora dobro da se zamisli jer ovako stvarno vise nece moci...!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosjerina, 1. februar 2015 22:59)

Pogresno razmisljas a nisi toga svestan. Svi oni koji su vrhunski su odavno prestali da razmisljaju o parama i ovde se o tome ne radi. Dovoljno je sto je Endi u svom rodnom gradu kupio hotel pa ne mora ni da zaradi nista do kraja zivota. Ovde se o tome ne radi. Ovde se radi o SPORTU, prestizu, titulama, pisanju istorije jer je ipak Endi navece tenisko ime VB.Pobediti br.1 , igraca sa 7 GS, sada ima 8 i postoji jos milion drugih razloga. Po tom razmisljanju Novak koji je od turnira zaradio 70 miliona dolara ne treba vise da igra tenis?? To mu ne pada napamet jer zeli da jos vise zabetonira svoje ime u istoriji tenisa a na dobrom je putu. To su mnogo vazniji razlozi nego novac. Njega imaju i tek ce ga imati. Sam Ronalno je rekao da vise ne zna koliko ima para a jos igra?? Novac sa ovim NEMA VEZE.

CCCC

pre 9 godina

Ovi sto mrze Matsa Vilandera treba da shvate da on radi za BRITANSKI kanal, najveci sporti kanal u evropi, Eurosport. Pa normalno je da ce naci razlog da podrzi Andija. Jos prije turnira je predvidio da ce novak imati "monster year" I da mozda uzme sva cetiri, I sada kao mrzi Novaka? Ne nego ste vi naivni a Mats je pametni Svedo I zna ko mu isplacuje ugovor. Zna on da je Novak bolji igrac, zato je I izjavio sto je izjavio.
Sto se tice Borisa nisam bio sigurna, ali sada jesam, posle ogromnog napredka u servi I volejima, pogovot drugoj servi koja je sada po meni najbolja na turu(uz Rodzera), I te kako se vidi Borisov uticaj. Nadam se da ce da mu ova titula I to sto je roditelj opustiti, I da ce napasti Nadala na sljaci. Boris izgleda kao Nemac, ali ima srce kao Slaven. Zato ga I tako gotivim. Ozenio je crnkinju kada je to bilo nezamislivo u to vreme. I njegovo ponasanje nije cesto u skladu sa Njemackim mentalitetom.

Jedino sto novak mora da popravi to je svoj recnik na engleskom, ponavlja sve jedno te isto. Dobro ovo je sala, napred Nole.

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Nije vrhunski teniser? Cetvrti teniser planete u poslednjih nekoliko godina, dva GS, devet master titula (deli 11. mesto u istoriji mastersa). Pa ko je onda vrhunski? Mozda nije u rangu prve trojice, ali je sigurno ispred svih ostalih.

Aca Znalac

pre 9 godina

Pet Keš kaže - Osećaće se kao da je sve izneverio. Mene ne da nije izneverio, nego sam znao da će se to desiti. Rekao sam u nekom komentaru. Džaba mu i Ameli, poderaće ga Nole. To se i desilo.
Vas sve valjda sa "Zapada" je izneverio, to je tačno, ali ste se kladili na pogrešnog igrača. Mnogo gubite što posvećujete pažnju igračima sa vašeg dela planete. Glavni momak u gradu je Novak Đoković-kako divno reče Boris B., a vi ne vidite šumu od drveta.

Nerojski libiski papci

pre 9 godina

Svaka cast Nole!!! Svi su sad pametni i svi iznose svoja misljenja, a moje je da je Novak jednostavno bolji teniser. Ako zdravlje posluzi ima pred sobom jos tri godine pune trofeja. Znaci mozemo ocekivati da ce imati 10-14 slemova do kraja karijere, oko 70 titula, oko 1000 pobeda, izmedju 200-250 nedelja na prvom mestu, 4-6 zavrsenih godina na prvom mestu, 25-30 mastersa. To ce ga svrstati u top 5 tenisera svih vremena. Da je one 2008 rascistio sam sa sobom, pa posle one titule na AO nastavio u istom ritmu, verovatno bi danas bio najveci igrac svih vremena.

City Girl

pre 9 godina

@ Nebojsa, slican je bio i komentar da BBC-ju. Odigrao je odlicno dva i po seta, onda se iznervirao sto je Novak napravio brejk u trecem setu i poveo sa 5-3

Filmofil

pre 9 godina

Moja preporuka da za dobrobit Novaka na stranim forumima ne ostavljate komentare koji prozivaju ma sta vam bilo ocigledno. Ocigledno je da ce sa svakim sledecim GS biti ogroman pritisak ma njemu upravo jer igra za "nekomercijalnu" zastavu.
Na par medta sam nasla vrhunske komentare nasih koji kapiraju mentalitet gde zive i spuste bas onako kako treba. Ali sam videla i one koji su na nivou kao kad se svadjamo kuci.

On je u 27. godini omao maestralnu konferenciju za stampu. Nisam skoro videla nekog toliko zrelog. On tacno zna da mu se svaka rec meri i kojim metrom se to radi. Inace se slazem saCCCC kad se tice Wilandera.

banat uber alles

pre 9 godina

@cccc

Eurosport is a pan-European television sports network co-operated by French broadcaster TF1 Group, and Discovery Communications Incorporated taking a 20% minority interest share in December 2012.[1] On 21 January 2014, Discovery then became majority shareholder in the Eurosport venture with TF1, taking a 51% share of the company.[2]

trta

pre 9 godina

""When Djokovic plays at his best, and doesn't get nervous or doubt himself out there, he simply can't be defeated. Not by Roger Federer, not by Rafa Nadal - and not by Andy Murray. Andy Murray did himself proud in Australia - and was simply unlucky to run into the world number one at the top of his game."Ono sto je meni posebno zanimljivo jeste da se ovde prica o Djokovicevoj velikoj dominaciji poslednjih par godina. Kako onda to da u te poslednje 3 godine, Nadal belezi 4 uzastopne pobede nad Djokovicem na gren slemovima?! Dobio ga je rutinski cak i na US Open-u (ono rasturanje na istom turniru 2010-e necu podrobnije da analiziram, mislim da bi vas bilo sramota jer verujem da Djokovic u karijeri nije bio tako raznesen na "svom" terenu), sto je zaista cudno, ako uzmemo u obzir da je Novak najbolji teniser svih vremena na betonu. Ja bih to drugacije preformulisao: Novak Djokovic je najbolji teniser sveta svih vremena, u Srbiji.
(Mikii, 02. februar 2015 03:07)
"
Onakav i onoliki preokret i osveženje nisam video do juče (mada je najava te promene viđena na Vimbldonskom finalu sa Federerom), i smatram to direktnom posledicom Bekera kao trenera. Tako da ne očekujem više "poklone" na GS finalima kao do sada. Jednostavno je to bila "too advanced strategy", da bi ga iko znao to naučiti (a još je i problem luino njegov). Samo možemo zahvaliti Vajdi što nije bio sujetan, te je inicirao angažovanje Bekera... Murray još nije dorastao tom nivou, iako može da bira ko bi ga tome naučio...

A lista ko lista

pre 9 godina

Nema bas skroz veze sa temom, nego stavili novu listu na ATP sajt, pa cisto da napomenem NDJ ispred RF 3800 a ispred Nadala 7300 a Andy zaostaje samo 7530 poena...

Joca 011

pre 9 godina

BB je dobar čovek. Gledao sam ga na Marakani sa Bobom, međ' 30-tak hiljada ljudi (čini mi se da je toliko bilo posetilaca) što je dugo bio rekord posete nekom teniskom meču.
S Bobom se družio intenzivno u Nemačkoj. Izjavio je tada da mu je Boba pomogao da shvati kako u životu nije sve uspeh i novac, i da ima puno drugih ciljeva koji zaslužuju posvećivanje. To je i pokazao - da je Čovek mnogo veći pojam od boje kože ili statusa. Nemci od njega mogu mnogo da nauče.
.