Nedelja, 01.02.2015.

14:44

Mari: Nadam se da Novak nije glumio

Škotski teniser Endi Mari rekao je da je ljut na sebe jer je dozvolio da mu ritam pokvari Đokovićeva fizička slabost početkom trećeg seta.

Izvor: SO

Mari: Nadam se da Novak nije glumio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

437 Komentari

Sortiraj po:

Dr No

pre 9 godina

Dakle, da vidimo: Endi dobije 8 od 10 gemova (racunajuci tu i tajbrek), pa se onda seti da ga Novak, u stvari, folira, pa se onda pogubi i do kraja izvuce samo jos jedan gem!? Kasno pali.

Realan

pre 9 godina

To što protivnik izgleda da ima fizičkih problema trebalo bi da znači da simulira da bi pobedio? Kakav debilizam, mislio sam da je naše novinarstvo u krizi... Elem, ako su dozvolili da neke tenisačice čitav meč stenju ili vrište prilikom udaranja u lopticu (što po meni može 100 puta više da nervira i dekocentriše protivnika) ili da Nadal degutantno izvodi rituale pre serviranja često prekoračujući dozvoljeno vreme (ubeđen sam da se Novak zbog toga prilično nervirao na Rolan Garosu kada je na kraju izgubio 3:2)... U svakom slučaju, kao da su na konferenciji bili predstavnici žute štampe, a ne ozbiljnih listova.

AlanFord

pre 9 godina

Moj opis onoga što sam za vreme i nakon završetka meča mogao da konstatujem:

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti......tko ne leti ne vrijedi!!!

milos

pre 9 godina

ljudi, sta napadate Marija, procitajte malo bolje njegov intervju, novinar mu je postavio pitanje, dakle bila je vise provokacija novinara (posto je znao da je Mari taj koji glumi povrede). Mari je na pitanje novinara samo odgovorio da se nada da sa Novakom to nije bio slucaj, nije uopste zapoceo intervju rekavsi kako Novak glumi povredu.

ja

pre 9 godina

@milan
Insinuirao je itekako.
Prvi je poceo da prica o tome kako ga je u 3 setu omela Novakova pauza.
A onda su novinari navalili. Inace, mogao je jednostavno da kaze kako je izgubio jer je slabije igrao i to je to.
Kad ga novinar pita jel mu cudno kako se Novak brzo oporavio mogao je da kaze : NE! I da ne lupeta onako.

Lena

pre 9 godina

Novinari i mediji generalno, uopste ne kapiraju da takvim izjavama daju jos vecu motivaciju Novaku. Kad bi ga hvalili, mozda se covek ne bi toliko biorio, mozda ne bi bio tolika velicina. Jednostavno ne znaju sta je srpski inat. Sto se Marija tice, izjave koje je dao su velika sramota za njega licno, njegov tim (na koji se drao kao da su mu oni nesto krivi), njegovu porodicu, prijatelje, i dalje redom. Ali to samo pokazuje zasto nikada nece biti u teniskom vrhu. Koliko je sujeta u svakoj sferi zivota opasna. Napravi cudoviste od coveka....

milan

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu. Endi, nisi fer sportista!!!Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!@@@ nije on nista insinuirao nego su ga novinari sto puta pitali i samo je odgovarao

milan

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen@@@ znaci Novak je folirant a Andy je veci folirant

Peđa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta piše u naslovu ovog teksta...ali stvarno...Ovaj,izgleda,traži novi posao...u Holivudu...'oće čovek da se ubaci u "The Hangover 4".

nenad rs

pre 9 godina

Изгубио је послужавник,пометен скроз,мислим да му је највише жао милиона.Имао сам респект за њега али кад се није извинио за вријеђање Бердиха од стране његове вјеренице открио је право лице.

pip

pre 9 godina

U drugom setu je Nole izgledao kao da ima vrtoglavicu. To je mozda bilo ili od onog spreja (lidocaine koji izaziva disorjentiranost i maglovit vid) sto mu je prskan po palcu ili prethodno nije konzumirao dovoljno secera.

Dorćolac

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu.
Endi, nisi fer sportista!!!
Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.
To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.
Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.
Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!

srle

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen.

Vlado

pre 9 godina

Nole je naš ponos i od početka meča je diktirao tempo a Marej pružao svoj najbolji tenis dok ga Novak nije slomio kao i Vavrinku a ovo da je glumio je smješno kao i to da ostatak svjeta nemože prihvatiti da je on Srbin i tu leži najveći problem jer tenis se smatra gospodskim sportom pa možete misliti kako se Bler, itd Obama i ostali osjećaju kad znaju da je u njihovom sportu broj 1 srbin

lemmy

pre 9 godina

Moj decko. da se nisu umesali svetski mocnici, tipa Rotshilda i ostalih najbogatijih i najuticajnih ljudi nikad ti ne bi podigao pehar na Wimbledonu...i nijedan Britanac za ko zna koliko jos godina zato ...pssssssstttttttttt, tisina, "pokrij se usima" i....

Kaži: Novak šampion! i ponovi 8 puta glasn

pre 9 godina

Sta si "sportisto" hteo da kažeš? Pa samo pogledaj sebe! Dajte čoveku ogledalo.. čekaj, daj mu taj izglačani poslužavnik da se pogleda da shvati ko je, i gde je. Tacne tome i sluze u sportu. Okačiš u hodniku ili wc-u i gledaš samog sebe u oči jer u šampionske ne smeš od sujete i smora.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je odraz nemoci i nepodnosenja poraza od strane Britanaca !
Pa to je toliko nelogicno i glupo da ih treba proglasiti za heroje dana !
Pa na 5:3 u prvom setu za Noleta, povredi ruku i umesto da odservira za set, on po njima resi da folira i Marej mu napravi brejk, bas logicno!
Isto i u drugom, kad je Nole trebao da servira za 1:1 u gemovima, opet resi da folira i Marej mu napravi brejk i povede 2:0! Hahaha pa ko je ovde lud !

Beobrad

pre 9 godina

Marej bi danasnjom igrom dobio i Federera i Nadala, ali posto je igrao sa Novakom koji je ZVER do igraca, bolje da je malo sportske kulture pokazao i lepo rekao da je izgubio od boljeg!
Ali on to nema i nikada nece osvojiti AO dok je Nole aktivan, znaci i bukvalno nikada !

anti kampanja

pre 9 godina

Zašto nekome smeta Novakovo ponašanje na terenu? On je individua za sebe, ima svoje vrline i mane, baš kao i svi mi. Svako od nas se drugačije nosi sa različitim situacijama u kojima nam ne ide. Novak ima ponekad krize sa kojima se ne nosi na najbolji mogući način, ali to je zato sto on od sebe očekuje da igra najbolje u svakom trenutku, i ja mislim da mi nemamo pravo da mu zameramo na tome. Danas svako sebi daje za pravo da olako osuđuje druge, ali zapitajte se malo kako biste se vi ponašali da vam ne ide. Ne verujem da se svi vi Novakovi hejteri cveće i da se sa svim u žiovotu nosite smireno. Jednostavno sta god on uradio vama to smeta i sladite se svim njegovim manama, a vrline hvala bogu itekako ignorišete. Da je on toliko loš ne bi bio tu gde jeste, a vi bi trebalo da se zapitate gde ste vi i da li ste zadovoljni sobom.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ako te je Novak cuo a verujem da jeste zabaravi na Vimbldon i US open, vise ti nece progledati kroz prste. Sto si osvojio, osvojio si.

Goran

pre 9 godina

Novakova zdravstvena situacija se zaista moze diskutovati. Bio je na granici da "umre" od iscrpljenosti a zavrsi mec svjez kao Usain Bolt. Meni se cini da je to bio njegov pokusaj da izbaci Mareja iz ravnoteze. Ako se sjecate na proslogodisnjem Us openu Marej je dobio jedan mec "umiruci" na terenu ne samo desetak minuta nrgo gotovo cijeli mec da bi u ostatku turnira igrao kao preporodjen. Znaci Marej je posljednji igrac kojeg su trebali pitati o nekorektnom glumatanju na terenu.

mufljuz

pre 9 godina

Sve sto je Marej postigao u ovom finalu omogucio mu je sam Djokovic. Ono sto je Djokovic u par navrata uspeo da upropasti ne bi poslo za rukom ni 50.-tom na listi. Da je bio upola dobar kao u mecu sa Raonicem ne bi Marej uhvatio ni set a celo finale bi bilo gotovo za manje od 2 sata.

peca

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam ljubitelj Britanaca i da mi ti narodi (naročito Englezi) nisu naročito omiljeni...
Međutim, iz čiste znatiželje svratih na sajt jednog izuzetno tiražnog i poznatog engleskog lista, naravno, u nameri da vidim šta ostrvljani imaju da kažu o Mareju, Đokoviću, navodnom Novakovom pretvaranju itd... Mogu reći da me je tamo sačekalo veliko iznenađenje.
Među komentarima na vesti o meču, veliki broj je onih komentara u kojima se proziva Endi (i njegova verenica) zbog svog ponašanja. Mnogo komentara u stilu:"Dobio si šta si zaslužio","Šta si očekivao sa takvim pristupom" itd... Ima i dosta komentara u kojima se hvali Novak, pre svega kao sjajan teniser, ali i pravi sportista, dostojanstven i učtiv. E sad, ima tu mnogo Engleza, ljutih na Endija zbog svog opredeljenja po pitanju nezavisnosti Škotske. Ipak, i Škoti, iako manje kritični prema svom igraču, nisu kivni na Novaka (čak naprotiv) i zaista niko ne spominje te budalaštine koje su ti famozni cirkuzantski novinari potencirali na konferenciji posle finala (jasno je zbog čega).
Mogu reći da sam se zaista prijatno iznenadio...
Stiče se utisak da običan narod svuda u svetu zaista jako ceni Novaka u svakom smislu, ali se o tome malo zna s obzirom da se novinari svojski trude da to maksimalno sakriju...

objektiv

pre 9 godina

ljudi jel vi kapirate da ga novinari to pitaju upravo zbog toga sto on to stalno radi? pitaju ga je li legitimno da se prenemazes pa eksplodiras, znajuci da je on u tome najkarakteristicniji...

.....

pre 9 godina

Ma i da je glumio, na Mareju je bilo da igra isto a ne da se opusti kao u fazonu sad cemo lako. E upravo to razlikuje velike od odlicnih.

Sale#

pre 9 godina

Auuuu koliko ljubomornih, zlonamernih i frustranih ljudi ovde ima...
Ljudi moji, imate li razloga da budete zavidni Djokovicu, ili da se zajedno radujete njegovim uspesima?!? Meni stvarno nije jasno da se toliko napada najbolji srpski igrač! Idite pobogu radite nešto, zaradite nešto, nadjite sebi devojku, ljubavnicu, ljubavnika šta god, a pustite dečka da uživa u životu. Niti je uzimao iz vašeg džepa, niti će, a koliko daje u humanitarne svrhe, posebna je priča. Mrzite sebe i dalje, uživajte u svojoj zlobi i od.ebite bre više od Novaka Djokovića!!!

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

ostj

pre 9 godina

bar 20 puta sam mareja gledao kako se kao prebijena macka, vucara po terenu, a barem 5 puta protiv novaka..ume to jako da poremeti protivnika...strasno je koliko je nepostovanja djokovica,samo zato sto je iz jedne male zemlje..da stvar bude gora,marej je u visokom ritmu odigrao AO,da ne kazem u formi,djokovic -promenljivo..sta ce tek da mu radi kad bude skroz spreman...jedva cekam...

alejandro

pre 9 godina

Endi ako si mentalno jak u ovom sportu ništa ama baš ništa ne može da te izbaci iz ritma i da to utiče na krajnji rezultat! Mats Vilander je do pred početak meča davao prednost N.Đ. a onda se predomislio kad je meč počeo i pomislio da ćeš ti biti slavodobitnik! Vilander pogađa prognoze slično Rođi-Fedji koji slabo pogađa čelendže kod spornih loptica!

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

I ja foliram stalno te prst glava mali prst žuč levi bubreg desno uvo ali brateee svi me oderu ....ono pošteno...džaba foliranje kad je neko bolji 6 0 6 0 6 0 6 0 6 0

ZNAM KAKO TI JE...

pre 9 godina

Ali, nije ti ni prvi ni poslednji put da izgubis od Novaka.
Ja kad igram sa klincima iz grada, i kad izgubim... sve bi ih razbio...

ali... ne zanam sta da ti kazem... moras da se naucis da zivis sa tim...

Wllaxy

pre 9 godina

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.
(Mikii, 01. februar 2015 16:51)

Toliko si brate gl00p da je mene prosto srama na tvoj red!

Bull Terrier

pre 9 godina

Povredio se, umorio se... Zapni, stegni, napni se, zavrsi mec u svoju korist... Moje logicno razmisljanje je... A njegovo je on se povredio, jao sta cu sad, ajde da i ja spustim tempo.. Dajte ljudi meni ovo deluje kao obicno kukanje.. Ko gubi ima pravo da se ljuti...

Kralj Ibi

pre 9 godina

O cemu lupetaju ovi novinari a sa njima i ovaj Skot, kad gubi, i Britanac kad pobedjuje!???. Da li je Novak i jednim trazio medicinsku pomoc tokom meca pa da ga ovako gnusno optuzuju. Ako se iko tokom meca hvata za sve delove tela kad mu ne ide onda je to on. Novak bi trebalo da mu zahvali na prijateljstvu i pokaze mu gde mu je mesto. Bilo je zadovoljstvo slusati bracu Makinro koji su lepo objasnili ko je i kakav je Andy.

Wllaxy

pre 9 godina

koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi
(tulipan, 01. februar 2015 16:58)

Jadan je taj igrač koji dozvoli da mu takva stvar poremeti koncentraciju! Jednostavno u svakom momentu igra svoju igru i protivnik može da radi šta god želi to na njega ne bi smelo da ostavi nikakvog traga. Ovako izgovori, izgovori, izgovori...

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

maloicitao

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...(glumac, 01. februar 2015 15:29)

Dobra dan komsije, kako ste? Kako sportski rezultati ovih dana?

danix

pre 9 godina

Marijeva je tuga pregolema,a znamo i zasto.Nadao se decko,koga ja juce i pohvalih kao fino vaspitanog,da ce se Nole povrijediti i jedino tako je mogao dobiti ovaj mec,pa kad je vidio da od toga nema nista razocarao se.I vidi cuda,nastavio losije igrati.A zasto si poceo losije igrati,pa valjda ti je ta Novakova momentalna slabost trebala biti dodatni stimulans da nastavis jos zesce,a ne da popustis?
Slusaj Mari,nismo ni mi vesla sisali,znamo da si frustriran,ojadjen,razocaran,Nole te razbio,pehar uzeo,a ti narezi malo meze na svoj tanjir pa pocasti gubitnicko drustvo.

Srdjan

pre 9 godina

Pravi fini englez vidi se da nije skot!Drugi set je on dobio iz razloga sto je Novak upao u krizu.I sad insinuira, a da nije te krize bilo ne bi ni drugi set osvojio.

Djordje

pre 9 godina

Nole nije imao potrebe da glumi! Moze Marej da se pravda koliko hoce ali Nole je bolji i tacka. Problemi sa zglobom i ravnotezom su mozda "iz glave" ali to je pre svega odmoglo Noletu.

danijle

pre 9 godina

Taktik je taktika, covek primenio njegovu taktiku, gde posle svakog duzeg poena igleda ko da je na samrti, a onda opet grune u sledecem, malo modifikovao i osvojio 8mi GS pehar. i 3 miliona aus. dolara, usput. Sve je ti deo sporta, biznisa, zivota. Malo folirancije nije na odmet. A da je klasa igrac za njega, pokazao mu u zadnjem setu gde je bilo 6:0, ne verujem da je bas bio "poremecen" od drugog do cetvrtog seta, da mu da kralj krompiric.

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

patriota

pre 9 godina

Nole ima restoran u Bg.ti i Nadal ste se naskupljali tih poslužavnika mogli bi da radite kao konobari. Nole će gratis da vam da kecelje.

Bull

pre 9 godina

Pa jel zabranjeno 'sepati'? Ako imas grceve pravices pokrete koji ih odblokiraju. Inace smesno je uopste sto bas Mari prica o tome. On se uvek na nesto zali i samo kuka. Njemu treba psihijatar.

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

mila rs

pre 9 godina

Tako vam je to,k.... pricaju o postenju,a foliranti o foliranju.Pa Mari se prenemaze tokom citave svoje karijere I sad se on nasao da nesto prica o toj temi.Sramota.

Muci

pre 9 godina

Ljudi, tenis je bio i ostao "beli" sport, a to znači - engleski, zapadnjački, kolonijalni i rasistički. Noletu je najveća mana to što je Srbin, iz neke tamo divlje balkanske zemlje, a rasturio im je koncepciju i najurio s vrha sve te elitne, "bele" tenisere. Nikada oni njega neće prihvatiti i uvek će mu tražiti dlaku u jajetu, pa makar osvojio 18 gren slemova. Tužno je što je tako, ali to je više nego očigledno onima koji redovno prate npr. izveštavanje BBC-ja, koji u najboljem slučaju Noleta ignoriše.

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mari jeste Skot ali, cini se da poseduje engleski smisao za postenje i cast. Kada cujem neke igrace da se pozivaju na postenje odmah se setim onih francuskih sobarica. Novak Djokovic je u nekoliko navrata vracao iz "mrtvih" Endi Mareja. Nazalost, ili na srecu, nasem mentalitetu nije u prirodi da "posrnulog" dokrajici. To se i ovaj put videlo tokom meca. Naravno, Marej je to shvatio kao svoju snagu a Novakovu slabost.

arnold

pre 9 godina

Onda si ispao tupav, Mareju. Iako Djoković standardno ima oscilacije u igri, to bar svi znaju. Bravo za najpoznatijeg Srbina na svetu. Još bar ovoliko Grenslem titula da osvoji.

Igor

pre 9 godina

Normalno da kuka. Taman se ponadao da se Nole povredio...
I one gle čuda - moraš da osvojiš turnir, a ne da čekaš da se protivnik povredi!!!

serhikg

pre 9 godina

Nema ljutnje. Britanski novinari i njihova pitanja - to je za njihove citaoce, bar su za trenutak izbili u prvi plan, nece se toliko pisati o njihovoj mukici Marey-u i njegovim dometima. S obzirom na godine, realno je da ne postoji velika cetvorka jer za jos 3-4 godine igranja on nece moci da udje u drustvo Nadala i Djokovica. Ovo je bila poslednja sansa da uhvati priljucak ali... Da boli - (mnogo) boli !!!

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

A što to pitanje nije postavio sebi na Wimbldonu one godine? Da li glumi Đoka, pa glumi, a i šta da radi Nole, bilo bi toliko neproduktivno za tenis kad bi svaki meč bilo 6:0 6:0 6:0... Ko bi to gledao?? Sponzori bi zbrisali, tenis bi bio dosadna igra... Nego, Engleska posla... Bolje bi bilo organizatoru da je 4.set ograničio za uzrast 18+... Ono je bilo explicitno za gledati!

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

goga

pre 9 godina

Ako ste pratili mec, kriza je pocela na 1:0 i 4:2 u drugom setu za Novaka i trajala do 2:0 u trecem, a ovde se ubise objasnjavajuci kako je "omeo" Skota.....kako, tako sto je izgubio set i dao mu brejk fore?

David

pre 9 godina

Ajde blamu jedan sram te bilo. Pustio te je javno da te ne bi 10 puta vise izbrukao jer si bio ocajan. Drago mi je zbog demonstrirane sile od 12-0 -- Ali mi je krivo sto sam nakon je poceo da te pusta prebacijo program i video samo jos 5 min kraj meca. 3--0 ali ladno bi bilo da je nole bio posten prema nama a drzak prema tebi pa nije bilo ladnih 7-6 6-1 6-0 . Zato glavu u pesak i psssssssst

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

joca

pre 9 godina

Zar stvarno toliko boli sto je Novak najbolji,sramotno je i objavljivati ovakve tekstove.Da li on to nekome smeta iz sveta tenisa...Bruka

Victorinox

pre 9 godina

Jes' da ne volim amerikance u poslednje vreme, (mnogo su se promenili od mog boravka tamo, ama 20+ godina je dosta), ali u nekim stvarima su dosledni - poštuju uspeh i uvek cene pobednike. Njihovi komentari ovog meča su najrealniji: Novak je pobedio zato što je veliki šampion i u ovom trenutku bolji igrač, period. Mnogi komentatori su potvrdili i ono što znamo već godinama; među aktivnim igračima ne postoji velika četvorka nego velika trojka - Novak, Rodžer i Rafa. Škotska kukumavka jednostavno ne spada u klasu velikih šampiona, nije isti red veličina.

Pronicljivi

pre 9 godina

KOSTA1703
To nije bio meč na AO, već na RG i Vića je vodio u trećem 5:2. E, tada kreće neviđeno prenemaganje i preokret "povređenog Endija.

Boki

pre 9 godina

Kralju, ti i onaj Vilander možete sad da se uhvatite i zajedno kukate u sav glas!!! U ovoj priči ti ispadaš glup u svakom slučaju jer čak i da je folirao ti nisi smeo da padneš na foru. To je prva stvar koja pokazuje da si sitna duša i da nikada nećeš biti veliki šampion. A druga stvar je da bi ipak morao da vodiš računa kada pričaš o Novaku jer ti niko sem njega iz drugarske pažnje neće pokloniti Vimbldon!!!!

madjar

pre 9 godina

Nemojte kmecati vi britaci i skoti (namerno mslim slovima), opet ce neko od vas za jedno 70 godina biti pobednik vaseg vimbldona. Jadni ste koliko ste teski, a teski ste da tezi ne mozete biti.

WWW

pre 9 godina

Svaki teniser ima neku foru kad mu ne ide, Nole se natezao sa onim Vavrinkom, siroti Marej je to znao, pa se ponadao da ce da pobedi na misice ili grceve. Neko je napisao da je posle leka okrenuo za 180 stepeni - pa lece se oni cedevitom i palitrexom kao mi, njima se raspadaju tabani od zuljeva, premazu,previju i igraju kao novi. Jadni Endi, zapannko ga Nole, zaboravio da se pridrzi za kuk.

Hombre

pre 9 godina

Ne vidim ništa loše u Novakovom ponašanju. U ovom meču gde su obojica ušli fizički 100% pripremljeni, odlučila je, naravno, glava, a potom sledi znanje, sreća i onaj njihov čuveni momentum. Nije bilo ni briljantno ni maestralno, već prosto pobednički . Nema tu foliranja, nažalost po Novakove hejtere, jednostavno, pokazao je ko je bolji. A setite se kako ta ista glava nije radila pre 2 godine u finalu Vimbldona kad je Endiju prosto poklonio pobedu ne pruživši ni 50% svojih mogućnosti.Sve je u glavi, a sada i novinari i Mats Vilander mogu da izmišljaju šta god hoće, zna se ko je najbolji i još dugo će biti! Rafa i Rodžer imaju tu nesreću da igraju u Noletovo vreme! A Endi bolje nek' priprema svadbu, za Noleta je još zelen.

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

drvo

pre 9 godina

poremetilo me to sto je on " lose igrao" . koliko moras da budes jadan i glup , pa da izjavis ovako nesto .ne kapiram , on se nesto potres'o jer je novak navodno imao grceve ? e zato ja cenim novaka ! kad izgubi , cestita , kaze bio je bolji , svaka cat itd . ovi uvek traze neko opravdanje u necemu . i uvek im je neko kriv .

marko_bgd

pre 9 godina

e pa ovako...ja bih iskreno voleo da je novak odglumio tih 30 minuta...odlicna taktika..marej je podigao nivo igre umarao se...djokovic je odmorio,spustio tempo...i onda naglo podigao ritam i agresivnost,i odrao ga..11 ili 12 gemova za redom,u finalu...jednostavno,djokovic je kontrolisao ceo mec,onako kako njemu odgovara...e tako to rade sampioni..a novinari su placeni da pitaju i pisu sta im se kaze,da je bilo obrnuto,niko ne bi pominjao npr da marej folira,zato sto je marej britanac...ucite od djokovica,titula je u rukama srbina,svaka taktika je legitimna...dovidjenja prijatno!

Boco10

pre 9 godina

Poceo je antimarketing a svi znamo koliko je vazno imati navijace. Nazalost stvara se negativna slika o Novaku tako da ce u buducnosti Novak imati bas velikih problema sa publikom pogotovo ako slucajno padne ili se oklizne.. Zamislite taj pritisak! da nr smijete ni da se okliznete dok igrate! prljavi englezi se bore na svim poljima, samo jos da mu podvale nesto..

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

ops

pre 9 godina

Da se desilo u petom setu, da je rezultat bio neizvestan, pa ajde jos nekako, ali izgubis cetvrti set sa 6-0 i ti pricas da li je glumio? Sta radis ti u finalu?

patriota

pre 9 godina

Stara kaže ko gubi ima pravo da se ljuti. Budi jednom džentlmen kao što je Federer ili Nadal i priznaj boljem. To što si ti iskompleksiran tvoj problem.

milan

pre 9 godina

Mari bi trebao da da odgovor da zašto je kod pripreme za serviranje barem dvadesetak puta imao navodno problema kod bacanje loptice u vis pa je opet počinjao iz početka, koliko je to uticalo na Noletovu koncentraciju. Mari čudan si ti prijatelj.

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

City Girl

pre 9 godina

John Lloyd je dao odličan komentar na
BBC-ju. Po njemu, Murray se vratio na mentalnu (ne)stabilnost koji je imao pre Lendla. Nesto ga iznervira i umesto da tu negativnu energiju usmeri na odlučnost i želju da pobedi, on se potpuno raspadne. PS Kada je Nadal uspeo da pobedi u pet setova kada je izgledalo da ce ga na nosilima izneti sa terena, onda je bio heroj i borac.

Ivan

pre 9 godina

“Treći set bio je frustrirajućiu jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju posle udaraca. Delovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko u četvrtom jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju“

Nije on tada poceo da pogadja sve, nego je poceo da igra tek tada onako kako smo navikli da igra i onako kako zna! Da je od pocetka tako igrao ov bi bilo u tri seta sa po dva, tri tvoja osvojena gema!!!
Ako ti je tesko da priznas da te je razbio od 2:0 u trecem setu za tebe, bar budi covek prema njemu! Da nije bilo njega i njegove lose psihe ne bi ti video GS titulu do dana danasnjeg, a danas bi, kao sto rekoh, otiso sa terena za manje od dva sata!!!

Nenad

pre 9 godina

Ne razumem ovog Mareja sta njega briga da li se Novak folira ili stvarno ima grceve, u fazonu on se kao "sazalio" pa nije igrao najbolje sto moze ... ko gubi ima pravo da se ljuti.

goran

pre 9 godina

Marej ima stida da prica o glumi? pa ja nemogu nikad da zaboravim mec od pre nekoliko godina kada je igrao protiv Troickog kada je imao neku povredu (koja ispostavice se kasnije nije bila teze prirode) u prvom setu i kada je poceo da se prenemaze po terenu da bi potom izgubio i drugi set ,a onda nakon gubitka oba seta zaigrao kao da mu zivot zavisi od tog meca i do kraja u potpunosti samleo Troickog koji je verovatno bio u soku i nije mogao do kraja da se oporavi od tolike glume Mareja, mislim da mu je Nole mozda i namerno vratio ovom glumom u finalu jer je opste poznato da je to jedno od najvecih Endijevih psiholoskih oruzja on jednostavno kada krene da gubi pocinje da se prenemaze i vuce po terenu sve u cilju da bi zavarao protivnika kako bi se ovaj opustio ,da bi potom uvidevsi da se protivnik opustio zaigrao iz sve snage i mentalno ga slomio , Novak je na tu istu foru od Marija vec dva puta porazen na vimbldonu i US-openu ,e ovoga puta nije to zeleo sebi da priusti ,vec mu je odgovorio istim oruzjem tj.simulirao je da se lose oseca na terenu dovoljno da se Mari opusti i da pomisli kako je vec dobio mec,e nakon toga kada je Nole uvideo da se Mari opustio,onda je zaigrao kao zver i mentalno i fizicki brutalno razbio Marija do kraja ...

smesko

pre 9 godina

A sta i da jeste glumio? Legitimno je, jer nijednim pravilnikom nije zabranjeno!!! Sta "Muroja" briga Noletovo zdravstveno stanje? Zna se koliko vremena ima za servis, koliko za pauzu na svaka 2 gema, i u cemu je problem?! Jadno od "Muroja" i od novinara, jako jadno. Ali zapamtice ovo Nole, pa ce sledeci put da bude jos nemilosrdniji!!!

er

pre 9 godina

Neverovatno, isto ovo su norveski na norveskom Eurosportu govorili jos za vreme meca: Izgleda da Novak glumi povredu, ne izgleda da je povredjen, to ce sigurno Mareja poremetiti itd, sve vise puta ponovljeno kao da s gledaocima ispira mozak. Neverovatan mrznja u genetskom kodu prema nekom ko nije German a ni Anglosaksonac, Ovo se stalno ponavlja u svim mecevima, Sloveni su dobri samo ako igraju za jednu zapadnu zemlju, kao Vavrinka ili Rusi koji igraju za Nemacku, ne secam se imena dvojice brace, onda ih hvale i uzdizu. Ja sam od onih zaljubljenika u zapadnu demokratiju ali od kada slusam ove stvari ne znam sta da mislim. Pozdrav.

Lovac na Botove

pre 9 godina

Druze Marey, izgubio si i to je to.Te price da ne znas sta je bilo, upravo pokazuju da nemas pojma sta te snaslo. NDJ nije folirant a i da jeste, kakve veze ima,posteno te dobio i regularno.

Nataeos

pre 9 godina

Ti da si na mestu ne bi o tome razmišljao već bi nastavio da igraš svoju igru!!
Nadal i Federer se ne bi pitali, i ne bi imali ovakve sramne izjave.

psl

pre 9 godina

Sta ocekivati od coveka koji kaze da je za nezavisnu Skotsku pa posle neuspelog referenduma se izvinjava Englezima da nije tako mislio. Toliko o njemu kralju foliranja koji na svakom mecu izgleda kao da ce umreti a onda igra pet sati i pobedi. Naravno ne Novaka to pali kod drugih tenisera. Imao je sve u svojim rukama i nije uspeo njegov problem.

msm

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu vjerovati da nema niko skoro kome nije smetalo ono Noletovo šepanje po terenu, lelujanje poput grane na vjetru, smotano sudaranje nogom od nogu... Veliki sam njegov navijač od prvog dana, ali zašto sebi dozvoli to, zašto? Ja sam imao osjećaj kao da se pravda zbog lošeg stanja na terenu u tom trenutku, ubjeđuje i sebe i nas da je to zbog povrede. Izdrži to stojećki ili nemoj nikako Nole brate, zatraži tajm aut neka te izmasiraju ili šta već... pa ti si najveći na svijetu!

Pfc Rules

pre 9 godina

O onda si samo na trenutak spustio gard xaaxaxaxaxax! Nole kraljino,videlo se da te mrzi,imaj to u vidu sledeci put, i ne dozvoli mu ni gem vise nikada!

sloba

pre 9 godina

Bravo Nole Srbine i hvala ti još jednom što si nas učinio posebnima i ponosnima! A što se tiče aktuelne teme stvarno je u par navrata izgledaoNole je čudno kao da će se srušiti ali ok ipak je on "joker", u svakom slučaju malo je naivna izjava da je to moglo da poremeti protivnika i fa 15 min nije uspeo da se vrati u meč. Realno Nole je bolji a ne samo spreman ima daleko širi arsenal oružja a pre svega mentalni sklop pa i gluma može da bude deo istog.

Taras Buljba

pre 9 godina

Objektivno rezultat je trebalo da bude 3:0. Kada su oni jadnici upali na teren Djoković je bio u naletu i dobio bi ladno drugi set. Posle incidenta se ohladio i izgubio ritam pa i set. Marica je već tada bio skoro izgubljen. Ali mnogo mi milo što ga je na kraju havarisao, devastirao,izdandarao sa 6:0.Umlatio ga je na kraju ko vola u kupusu. To je nezamenljiv osećaj. Na kraju kao džentlmen mu je čestitao i veridbu, ali ovaj buzdovan ništa nije razumeo, za razliku od verenice koja je bila oduševljena. Superioran Djoksa u svakom pogledu.

slobinator

pre 9 godina

(323, 1. februar 2015 15:43)
i jedna ispravka.upad navijača i jeste poremetio novaka jer je u tom trenutku imao brejk viška,a nakon toga je izgubio taj drugi set

AKO već ne znaju!

pre 9 godina

Dobro je, dobro je! Treba nam više ovakvih stvari u javnosti da malo-pomalo razbiju iluzije našim EU-poltronima o tome kome se prodaju.

TENIS

pre 9 godina

I to kaze Murray, koji kad mu ne ide pocinje da kleca i pravi grimase vec u prvom setu, i to redovno - da covjek pomisli kako ce se svakog momenta srusiti, a on brzi nego ikad.

Čačanin

pre 9 godina

Treba da se stide i novinari koji postavljaju ovakva pitanja a i Mari koji nije ovo presekao.Neka pogledaju 1/4 Roland Garosa Mari-Troicki i neka mi objasne kako se to Mari tako oporavio ili je folirao pa je dobio izgubljen meč, nemoj pa se neboj!Osetio da može da pobedi posle vodstva od 2-0 u trećem setu, pa čoveče dobio si samo još jedan gem do kraja meča!?Ja mislim da je Novak osetio da je dosta i preuzeo veći rizik u udarcima i kraj je došao ubrzo...Mari mora da promeni svoju igru ako misli da pobedjuje finala, ja mu to iskreno želim ali takodje mora sportski da prizna kada je neko bio bolji.

cuti i pokrij se usima

pre 9 godina

Bolje bi ti bilo da se obrijes i malo vise da vezbas kako bi sledeci put mogao makar da prismrdis jednoj od najvecih legendi ovog sporta.

tulipan

pre 9 godina

naravno da je odglumio,samo mi nisu jasni ovi koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi

Millennium

pre 9 godina

Da budemo nacisto, koliko kod Nole bio dobar, koliko god bio zabavan, mnogi mu nece zaboraviti da je on neki tamo Srbin sa brdovitog Balkana. Mozda i podsvesno, ali na njega gledaju kao na nekog tamo malog Rusa koji je sad dosao tu da pobedjuje najbolje tenisere zapadne civilizacije. Tim je svaki Noletov trijumf sladji.

Mikii

pre 9 godina

(Joksa, 1. februar 2015 15:40)

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.

Dott

pre 9 godina

Ja mislio da je Britanija visoko razvijena zemlja, ako vec nije a onda bar srednje razvijena, ali da su zemlja u kojoj ne znaju da postoje lekovi protiv bolova, to mi nije padalo na pamet, jer mislio sam da takve zemlje bar na ovoj planeti nema.

neko iz gomile

pre 9 godina

@ (kkletsgo, 01. februar 2015 15:16)

Hvala na komentaru uvek je dobro cuti misljenja sa svih strana jer smo mi previse autistican narod pun predrasuda.Hvala jos jednom

Ranzo Forhend

pre 9 godina

Da, glumio je. Dao ti je brejk prednosti u trećem setu kako ništa ne bi posumnjao, a ti jadan, dobar i naivan, oborio si svoju igru za 50% jer si poštenjačina. Onda je on dodao gas i igrao bez sumnje 100% a ti si bio potpuno u čudu. Sve tvoje neiznuđene greške posledice su isključivo njegove neverovatne taktike kojom te je skroz iznenadio. Najbolje je bilo kad je ogulio prst i kad mu se naduo kao da ga je bumbar ujeo, priznaj da to nisi očekivao, eeeee naivni moj Endi...

Mikii

pre 9 godina

Ivan78bg@

Evo bate, mi stojimo na 14, za sada ;) Cekamo vas na RG-u, da podsetimo na neke stare epizode :) Moze i US Open, dogovoricemo se :*

Slavica

pre 9 godina

Marej...nikada nisi i neces biti clan velike cetvorke!!!

Pozdravi Vilandera.
A placite zajedno.

Koji si ti folirant bio mnogo puta...
Nole se bori i povredjen i iscrpljen...do pobede.

ja

pre 9 godina

@Natasa
Marej u svakom trenutku moze da im kaze da ga o tome ne zapitkuju!
Kao sto je Federer uradio kada su novinari hteli da pljuju Nadala posle WB 2008 (price o mraku, neregularnim uslovima itd).
Kao sto je Nadal uradio pre godinu dana posle AO (price i njegovoj povredi).
Ali ne, Marej mora da naglasi kako ne razume kako je Novak povredjen sve pogadjao.

Nikola

pre 9 godina

treba napraviti kompilaciju marijevih "grceva" i foliranja i postati sto pre a i poslati eurosportu da to malo vrte na nekom ekranu u pozadini ... koja sramota od nase drage "EU enleske i skotske"

Zoran

pre 9 godina

Da nije namerno izgubio i dva gema na 5:3 u prvom setu i vecinu od prvih nekoliko poena u taj-breku??? O Boze, ima li kraja ljudskoj gluposti, malicioznosti i iskompleksiranosti....

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A on gubi već četvrti put finale ozija. Razumljivo je da je frustiran. Ali, kaže da je prijatelj sa Noletom. Sumljam. Jer najlakše je teret svojih grešaka prebaciti na drugoga. Ja bih se sramio da sam na njegovom mestu.

LJUBISA

pre 9 godina

ako se neko prenemaze onda je to Marej,i to mu niko nikada nije zamerio,i zasto bi jer svaki igrac treba da se bavi sobom,a takve stvari mogu samo dodatno da inpirisu igrace za jos boljom igrom!

Bozidar

pre 9 godina

Sto bi rekla narodna izreka "Hvatanje za maglu"
Nema vise nista drugo da opravda i kaze pametno nego da "umanjuje" neciju postenu,majstorsku i veliku pobedu.
Pa shodno tome daje komentare sto objasnjava o coveku i kakav je igrac...zato je opet dobio lekciju-e tako.
Endi a kada pocnes da prihvatas stvari i budes realan i iskren mozda ti bude lakse.

mare

pre 9 godina

Iskreno i ja sam primetio da glumi, bas na pocetku treceg seta kad se kliznuo a na snimku se videlo da nema veze sa klizanjem, tada sam prestao da gledam samo sam procitao kasnije da je osvojio, drago mi je sto imamo tako nekog koji nas lepo predstavlja u svetu ali mislim da nema potrebe da taktizira na taj nacin, ipak je previse dobar od bilo kog tenisera u ovom trenutku

Zoran B. Vasic

pre 9 godina

Neverovatne izjave takvog tenisera kakv je Majer posle ubedljivog poraza od Djokovica.
Konstatovao bih par cinjenica na koja ako ima malo morala treba da odgovori:
1. Da li zaista sumnja u nesportsko ponasanje svog kolege Djokovica sa kojim je kako stampa govori , a pogotovo Djokovic , da se radi o prijateljstvu od pocetka karijere.
2. Sta je Majeru znacilo da takoreci prilikom svakog drugog izbacivanja loptice prilikom serviranja, istu pustao da padne , i ponavljao izbacivanjeradi serve. Da li je to deo neke taktike novog trenera i ...
3. Da li se zna ko je uzrok pokusaja ulaska navijaca u teren i pauze koja je i te kako vise izbacila Djokovica iz ritma nego Mareja , sto se videlo u toku meca/
4. Marej bi morao kao i mnogi drugi poznavaoci tenisa mnogo vise da postuju prvi reket sveta i o njemu pricaju sa postovanjem i uvazavanjem. To se odnosi i na one koji daju reklame i sponzorisu turnire. Djokovicu treba dati mnogo vecu minutazu nego drugima pa cak i velikanima kao sto je Federere, Sarapova idr.
5. Ko gubi ima pravo i da se ljuti , a za Mareja se zna da je nestabilnog karaktera bez obzira sto ga ja postujem i njegovo meste je tu gde je trenutno . Treba jos da ceka i o sampionima kojima pripada Djokovic, Federer i Lendel da govori ono sto je ovoga puta govorio o Djokovicu.

hawkeye

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.
(Данац, 01. februar 2015 15:43)
UK su kroz istoriju uvek bili prijatelji Srba,od njih i Francuza veće u Evropi nismo imali,pišem o evropskim silama.

dorcol

pre 9 godina

kako te engleske novinare nije bar mao sramota ,stimo se samo kakvu su halabuku digli za navodni rasizam na utakmici mladih fudbalera u krusevcu ,cak im se i premijer ukljucio ,a jesu jadni tolika nacija ,ima ih 50 miliona a sve sto od sporta imju je fudbal a i to je pod znakom pitanja da im nije onoliko stranaca ,a marej da je neki sportista u startu ne bi dozvolio ovakva pitanja .

Goran

pre 9 godina

Voleo mi da mi neko objasno sta je nelegitimno ako neko padne u toku meca pa se odmah digne. Neko slomi reket, neko se prodere sam na sebe. Svako ima pravo da reaguje kako hoce. Ali kada izgubis 9 gemova zaredom, osnovno je pravilo da se pokrijes usima i cutis. Moze nesto da te poremeti u jednom gemu ali tesko u 9. Kada izgubis 9 zaredom onda moras da zacepis.

Roki cetri

pre 9 godina

Mari jos nije shvatio da glumci nikad ne bi osvojili osam grand slamova (za sada) i da glumci nikad ne bi bili tolike godine prvi na ATP listi.To je nesto sto Mari nikad nece dostici.Ni broj Gand salmova,a bice broj jedan samo ako mu Nole pusti.

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

uros

pre 9 godina

Otreso te je pomiri se sa tim, ni na us openu ga ne bi dobio da nije bilo vetra, umesto da bude zadovoljan sto mu Djokovic poklonio jedan slem on lupeta gluposti.

patriota

pre 9 godina

To je taktika Mareja pošto je on posle prvog seta izgledao jadno ali ko gubi ima pravo da se ljuti. Marej ima veliki problem u glavi na šta i sam ukazuje, tako da nikad neće biti veliki šampion.Šteta a mnogo je dobar igrač!!!!!!

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

ona

pre 9 godina

naravno da je glumio, pa to je njegov nacin ponasanja oduvek. to mu prolazi kod tebe ,pa zato i ima pobede u finalima,ali tesko mu to prolazi kod legenda rafe i rodzera. zato ce biti uvek za dve klase ispod tj. u grupi sa tobom.

neko iz gomile

pre 9 godina

Ja sam u komentarima tokom meca izmedju ostalog pisao da No1e ne stoji dobro na terenu i da mi se ne svidja njegov body language (a ja sam strucnjak bas za to hehehe) ali sad mi je Andy otvorio oci,pa to je samo bila taktika da ga dekoncentrise i pobedi. Cccccc kako sam glup hvala ti Andy

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Da bi se postao sampion moras da osvojis poen. Ne da cekas da protivnik pogresi. Kada je Novak igrao najlosije opet se trudio da osvoji poen a ti da protivnik pogresi. Novak je svoju igru nasao i to ti je to. A ti sem onog Wimblndona i po meni krajnje sumnjivog finala u ovom sportu moses samo povremeno da bljesnes , Zato ce i deda Federer , i povredjeni Nadas uvek biti faforiti protiv tebe.

Žarko

pre 9 godina

Jao, koliko se blamira ovaj Marej, pa to je za priču... Novak ima pravo da se koristi ovakvim trikovima i dovoljno iskustva da zna kad to treba da radi... A onaj koga to može da poremeti teško da sebe može nazivati vrhunskim igračem...

Melenci

pre 9 godina

sramotan intervju,sramotna je svaka sumnja Endija i bedna upornost novinara da na svaki nacin unizi Noleta kao fer plej igraca.To je ona grupa ljudi koja ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je Nole broj jedan na svetu,da nosi kuci osmi Gren slem,a njihovi i pobedjeni i ponizeni u poslednjem setu.Ako je Nole i posrnuo u trecem setu,pa cak i ako je to bila taktika,ali sigurno nije sta je cetvrtim setom 6:o,Nole ga je ponizio.Mogao je Endi da potrazi neke odgovore u mecu Noleta i Vavrinke,jer nije sigurno bolji teniser od Varinke,a ni covek.Endi i taj novinar i grupe ljudi koji otvoreno ne vole Srbina i ne mogu da se pomire da je prvi na svetu i da je nosilac osam Gren slemova treba da znaju i priznaju sebi da Noleta nosi,umece,mentalni skop,volja i zelja za pobedom i naravno samopouzdanje da on to moze,da on to moze da dobije.Citava ta gomila mozda bogatih ljudi iz zavidnih zemalja i destinacija,stane u Novakov neseser za brijanje.Ne ljutim se sto ne navijaju za Noleta,ali ovaj inetervju u visokorazvijenoj zemlji sa kulturom i tradicijm trebao je da bude razgovor o mecu,forhendima,vinerima,asovima,prvom servisu,nadmetanju,a ne kako uniziti Noletovu pobedu,kako je Endi sjajan a los momak pobedio.Jos je i Endi i ta grupa na pvom stepeniku,a kao sto rekoh ima ih jos najmanje tri,daleko je jos i da mastaju.

Darstar

pre 9 godina

Sramno ponasanje Mareja i na kraju meca i za vreme Novakovog govora, a eto nastavljeno je i na konferenciji za novinare. Da Novak nije povredio ruku u trenutku dok je imao brejk prednosti u prvom setu sve bi lagano bilo gotovo u 3 seta. Ako je neko poznat kao folirant to je upravo Marej koji kad mu ne ide vuce se po terenu i jedva hoda, a onda cim napravi brejk vaskrsne i krene da leti po terenu i pogadja sve. Sramota i sta pisu novinari na eurosportu, ali dobro od Britanaca se to i ocekuje

branislav

pre 9 godina

e ovi britanci - naši "prijatelji europejci" ne mogu da prime poraz od Srbina pa to ti je, a i publika kao da je bila razočarana osim koje stotine Srba..

montoya

pre 9 godina

Moze protivnik da radi sta god hoce dok tebe ne ometa, tj dok ne vice na tebe i fizicki te napada. Mene isto malo nervira Novakovo izmotavanje ali to je potpuno legalno...

No Guru

pre 9 godina

Ma u stvari ti si, kao veliki britanski džentlmen, njega pustio kad si video da mu je slabo. Ajde bre pokri se ušima paceru i reci da si zasluženo izgubio.

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

Bojan

pre 9 godina

Prosto neverovatno da o ovome prica igrac koji se na svakom mecu pretvara da je povredjen, a sve vreme leti po terenu. Ne mogu da verujem.

Alex

pre 9 godina

Sve čestitke i Noletu i Mareju za veliku borbenost. Ali "foliranje" povreda pa nakon toga "puna snaga" je osnovna karakteristika igre Mareja protiv jačih igrača i nemoralno je bilo koga drugog komentarisati na tu temu.

Joksa

pre 9 godina

Ko je pazljivo gledao njihovo finale na Vimbldonu, onomad kada je Mari pobedio, jasno mu je bilo da Novak nije grizao kao obicno. A zasto? Pa, zato sto je to bila prva i, verovatno, poslednja sansa Endija d aosvoji Vimbldon i Britancimavratie posle 7o godina trofej. Jednom ce u memoarima Novak datoi osvrt na to, kada obojica budu setala unuke. Zamislite da je Novak pobedio i tada, a nije bio daleko? Britanci bi ga mrzeli vise nego Nemce i Francuze zajedno. Ovak, ucinio im je svima zajedno, i Endiju i publici, veliki plesir.

markus

pre 9 godina

Secam se jednog meca u Kanadi,kad su igrali Nole i Fedex,i Fedex je osetio da je Nole istrosen sa slabom kretnjom i grcevima,duboko se potresao i omeo..i taj mec resio za 1 sat...mislim i da je 6-0 dobio prvi set....Tako da mi nije jasno zasto si ti izgubio sa 6-0

Natasa

pre 9 godina

A nije mi jasno sto svi napadate Mareja, a ovde je novinar idiot? Stoji naravno da svi mogu da se foliraju, da niko nista ne prica-mislim na ove u top 10, a kada Djokovic nesto sto lici na to uradi, svi se bune... ma ne treba komentarisati ovakve gluposti, znamo ko je najbolji :)

E, moja ti USA i EU...

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!
(MMM, 1. februar 2015 15:02)


Napad je najbolja odbrana!

A ako budu dovoljno dugo pisali i pričali o tome, ući će u svest ljudima da je Novak folirant i nije istinski šampion.
Kada budeš pitao neke klince za 20 godina da li su čuli za Novaka, oni će reći, da.. to je onaj što mu sve smeta i što glumi povrede..
Rodik i Federer su prvi počeli sa takvim komentarima a sada i Marej na pritisak britanskih novinara..

Ali znate šta.. mogu samo da nas mrze, u dubini duše znaju da je Đoković najbolji i to je ono što ih najviše jede..
Pa neka uživaju u svojim zlonamernim komentarima ako im je to za utehu.

despot

pre 9 godina

“Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na neverovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim“.
Izjavi onaj koji se svo vreme prenemaze kao da je povredjena onda eksplodira i stigne ono sto ni Nadal i Novak zajedno ne bi stigli.
Sto bi nas narod rekao "Dobar izgovor para vredi"
Novaku sve cestitke i samo neka nastavi u istom stilu.

Kliso

pre 9 godina

Koji plackonja, ne mogu da verujem! sad mu sve smeta. Najbolje bi bilo da mu se Nole sklonio sa terena i pustio da pobedi! Smesna izjava.

Smilica

pre 9 godina

Pa Mari tesko da ima veceg foliranta od tebe.Čas se držiš za kuk, čas za koleno ,a kao Nole te omeo, pa on te je "pomeo".
Da nisu ušli oni navijači bilo bi 3:0 ali draži mi je ovaj 4. set sa krompirićem nego da je bilo 3:0(tri nula i slovima i brojevima).
Pa šta si mislio da će No1E OPET da ti pokloni GS.
Dosta je bilo 2x zapamti to Andy Mareju!!!!!

Milan

pre 9 godina

Evo sta Ameri kazu o tome. Pametnom dovoljno:

Ignoring the irony of calling out Djokovic for playing possum (a Murray specialty) the outbursts took the Scotsman’s focus completely off the match.

unisteni

pre 9 godina

sa strane gledaoca(djokovicevog fana)moram da primetim da je ta povreda bila cudna, u jednom trenutku nije mogao da se odrazi sa noge,a odmah u 3. je sve bilo ok,mozda su mu dali nesto za vreme pauze, ali glumio sigurno nije

jovan

pre 9 godina

E kada je Marej nasao nekome da prica o grimasama i glumi onda nek ide sve u... Endi brate nas ti si kralj sto se glume tice i dalje ne brini, to ti ne moze niko oduzeti, ne ume Nole da glumi toliko dobro.

17

pre 9 godina

Jel ovo isti onaj Marej koji je tvrdio da je izgubio finale AO 2010 od Federera jer su mu gace bile previse uske????
Hahahahaha, kakav je ovo folirant...

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

Sinisa,brejnstormer!

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem!! Citam tri puta i ne mogu da verujem!!!! Bedna,bedna izjava nedostojna dvostukog GS sampiona. Razliciti teniseri reaguju ralicito posle istog vremena provedenog na terenu.
Ako je ovo moglo da ga poremeti, i to po ko zna koji put po njegovim recima, onda nema psihu za vrhunski tenis. Narodski receno, da izvinete, glup je.

g

pre 9 godina

Koji kompleksas!!! Pa kakav si ti to sportista kada te sve poremeti! Dosta vise omalovazavanja Novaka, idi i nauci da igras tenis!!!! Zasto je toliko tesko priznati da je protivnik bio bolji?! Ili je najteze to sto je on, Mari, iz Britanije a Novak sa "divljeg i nerazvijenog" Balkana i opet broj 1??!!

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Jeste glumio je, jeste nije se povrijedio prilikom pada sa reketom na ruci, jeste nije imao problema sa nogim i sta sad? Osma titula u vitrini, cao britanci!

17

pre 9 godina

Navijam za Federera, nisam ni planirao da komentarisem danas, ipak je ovo dan za slavlje Novakovih navijaca, ali ovakvu glupost prosto moram da prokomentarisem.
Marej apsolutno nema razlog ni opravdanje da ovako nesto prica. Njegov posao je da pobedi protivnika, ne vidim sta se njega tice jel rival povredjen ili se samo folira. Zasto bi on trebao time da se bavi uopste? Njegovo je da igra. Gubi koncentraciju, "momentum", sta? Kakva je njegova mentalna snaga kada dozvoli da ga tako nesto uzdrma? Trebao je jos bolje da zaigra kada je video da je protivnik mozda povredjen. Da iskoristi to.
Ovo opravdanje je, po meni, jedna totalna glupost.
Bezbroj puta se Marej folirao i pravio grimase na terenu, protiv Federera je u finalu AO 2010 cak kukao kako mu je sorc bio previse uzak, pa to Federera nije omelo... ni najmanje.
Ako hoce da bude sampion mora da ima "ubilacki instinkt", a on ga nema.
Federera, Nadala, Djokovica... prave sampione nikada nije omela neka povreda protivnika. Zato i jesu sampioni. Marej je jadan i mentalno slab ako naznake necije povrede mogu da uticu na to da on izgubi mec.
On onda ima "povredu" u svojoj glavi i nema sta da trazi u duelima sa najboljima.

Je li to poklopac ili tanjir?

pre 9 godina

Sad si stvarno razljutio Nolca. Vise ti nece ni taj jedan set pokloniti. Namestili su ti da osvojis Olimpijsko zlato i za Wimbledon treba da si zahvalan koji ti je Nole poklonio, a sada si vec izgubio i druga. Gubitniku jedan.

igor

pre 9 godina

Ne znam sta je čudno, britanska štampa već godinama piše o Djokovicu na isti način, sa prikrivenim rasizmom.
Oni koji prate tenis na sajtu Guardiana ili BBCija su to shvatili odavno, ali je jako čudno što naši sportski novinari nemaju petlje da govore o tome.
Beker je prvi morao da kaže da Novak nema ravnopravan tretman u medijima!!!

alen boksic

pre 9 godina

Čemu cudenje Andy...nebeski ne mogu izgubit ni jedan jedini poen jer je protivnik bolji...mada moj favorit ostaje tipsarevic koji predao meč finala ATP turnira seppiu u zadnjem setu pri rezultatu 2-5 i 0-30

realni delija

pre 9 godina

Moram da kazem kao noletov fan da mi je vrlo neobicno kako je Novak poceo da igra nakon one bočice , okrenulo se nakon toga sve za 180 stepeni, a pre toga nije umeo da se sastavi.

nenadkoncarevic@gmail.com

pre 9 godina

Gde baš Mari da se žali na lažiranje povrede, pa on se uvek vuče kao prebijen i potpuno iscrpljen po terenu, a onda već u sledećem poenu trči kao da je podešen na turbo pogon, i tako iznova i iznova.
U svakom slučaju ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da izgubiš 12 od 13 gemova na kraju meča za gren slem trofej, za to ne postoji izgovor. U stvari postoji samo jedan a on je kombinacija sjajne Novakove igre u tom periodu i katastrofalne Marijeve.
Ovakav razvoj nije slučajan.
Novak ga je na gotovo indentičan način pobedio na US Openu prošle
godine i u finalu Australian Opena 2013. Oba puta su se i tada prva dva seta rešavala u tai brejku i bilo je 1:1 u setovima. Posle toga bi se Mari malo još odupirao u trećem setu a onda bi bio po pravilu razbijen u svakom smislu. Ako se nešto desi jednom, možemo da nađemo izgovor ali tri puta, onda i sam znaš da je to realnost a ne slučajnost.

Lazar

pre 9 godina

Volim djokovic ko je pobedio murray.
Imam8,5 godina i pasionirani sam ljubitelj tennisa.
Jivim u francuske.
Imam loptu kojom je igrano finale rolland garros 2014.

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

Dragon

pre 9 godina

Prica o glumi ni najmanje ne pije vodu...imas set u dzepu i brejk u drugom, nadomak si istog, i da glumis...o cemu vi pricate!? Dajte, ukljucite malo mozga i logicki razmisljajte...zasto bi neko glumio i kompromitovao sve steceno do tada...gluposti! Endi mi je OK lik, jer ni on ni Novak ne kriju koliki su prijatelji...ali da budemo iskreni...Endi, pa ti svaki mec umires na terenu, da ti je dusa u nosu...

Pavle

pre 9 godina

Neverovatno!Nečuveno!Zašto ovaj dečko ne može da sportski podnese poraz?Ova izjava je jako ružna i više govori o Endiju nego o Djokoviću!Djoković je imao padove u igri i to je u sportu normalno, pogotovu kad meč traje toliko dugo i kad je finale i kad je emotivni, fizički i svaki drugi naboj itekako izražen.
Da li ja kao gledalac mogu, a po analogiji zašto da ne, da pitam da li je taj i takav Endi uopšte zaslužio da dodje do finala, jer ko od 13 gemova u trećem i četvrtom setu osvoji samo 1 ( i slovima jedan) zaslužuje da igra finale?Smatram da mi je Endi ostao dužan, jer nije (i pored godina koliko ima) zreo igrač!Pa kada će biti?Ovakvim ponašanjem - nikad!Endijeva frustracija je ogromna, a reakcija bestidna.
Ej tražiti opravdanje za poraz u efemernim stvarima, a ne u svojoj igri!To je mizerno i nevaspitano!
To ide na njegov obraz i neka živi sa tim!

mare

pre 9 godina

jadan ti ako te je to poremetilo. ne znam da li je namerno ili ne, ali i da je namerno gde ti je fokus, koncentracija? a da ne pricam o tvom prenemaganju skoro na svakom mecu... pa nikom nista.

no1e

pre 9 godina

poraz boli to svi znamo ali ovakvo ponasanje i odgovor Mareja je blago receno bezobrazno!!! Pa se prvi uvek prenemaze i stenje, a novinare necu ni da komentarisem...Djokovic je bio malo vise od par gemova van ssebe...sto Marej nije to onda iskoristio!!!

Nije dzabe Beker pricao sve ono pre neki dan, da je Nadal ovako ppbedio ispao bi borac dok Novak ispada folirant...strasno!!!

prosto se ponekad zapitam sto i sam Nole ne bude malo bezobrazniji prema novinarima i publici na ovakve komentare. Ali zato je on covek sa velikim slovom C !!!!!!!!! Bravoo majstore !!!!

KOSTA1703

pre 9 godina

Prisetio bih se jednog meca na istom ovom AO pre nekoliko godina.
Igrao se mec Marej - Troicki, Troicki je vodio sa 2-0 u setovima, onda se Marej "povredio", folirao da ne moze da stoji na nogama, dok je stizao lopte u stilu Useina Bolta.....
Troicki se samo malkice opustio, i odjednom se mec okrenuo i Marej postao ydrav k`o dren.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,Murray je jedno obicno drvo i iskompleksiran tenisercic,koji Gran Slam video nebi da mu ih Novak na tacnu nije ponudio!Ovaj turnir i ovakva igra je njegov vrhunac,s obzirom da on nema 20.vec 27.godina,tako da je on teniski vec sazreo,a i sam je svestan da se debelo nalazi u senci Rafe,Novaka i Rodje.Inace ovo da se Djokovic "prenemagao",mene iskreno ne zanima,zato sto je prosto Novak nabio neverovatan kompleks Britancima koji ne prezaju da omalovazavaju i nipodostavaju sve i svasta sto njima ne ide u korist,pa eto cak i jednog Novaka Djokovica.Tako da nemojte se previse uzbudjivati,zbog ovoga, vec se radujmo datom trenutku da imamo tenisera kakav je Novak i idemo dalje do naredno GS titule!!Idemo Noleeeee!

neutralni posmatrac

pre 9 godina

Nisam gledao mec pa bih voleo da mi neko ko je gledao objasni o cemu se radi. Upravo sam procitao ceo Murray-ev post-mec intervju na AO sajtu i ne mogu da verujem da je vecina postavljenih pitanja bila u vezi sa Novakovim potencijalnim "foliranjem" na pocetku treceg seta. Takodje, kroz skoro ceo intervju se Murray "vadi" na to da ga je izbacilo iz igre sto je na trenutak mislio da se Novak lose oseca na terenu i da mu nije jasno kako se tako brzo oporavio i u nastavku ga razbio. O cemu se radi, Novak ima te pozitivne i negativne faze u skoro svakom ozbiljnom mecu, da li je ovog puta bilo nesto stvarno drugacije?

zvezdale

pre 9 godina

hahahahahahahha oni jednostavno ne mogu da podnesu Novakove uspehe,a tek ce da kukaju ti novinari i ostali komentatori i strucnjaci

v

pre 9 godina

Rece covek koji je patentirao prenemaganje na terenu. Sto se mene tice, totalno legitimno. Mind games su deo sporta. Recimo, kada smatram da Marej glumi, a onda se raspuca, ja ''vicem na tv'', ali se ''obracam'' Novaku, da ne naseda i da ne smanjuje ritam. I ne mogu da se otmem utisku da svaki put Novak mora na neki nacin da ostane na kratko u senci kad god osvoji GS, uvek ce naci nacin da se bar tog dana pise o svemu drugom. Opasan problem u glavi imaju ovi prepotentni Englezi. Zato su Novakove pobede za njih najbolja osveta. Koja gomila jadnika. A Marej bi mogao da pogleda snimak kako mu je Novak cestitao na osvajanju Vimbldona. Novak bar zna koliko je sati. Nema prijateljstva, i samo neka nemilosrdno gazi.

Slavko-RS

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti.Bravo Nole na trofeju,ziva si legenda.Marej bi trebao da ne pada i ocima navijaca zbog ovakvih nepromisljenih izjava,peti set si izgubio sa nulom tu je kraj svoj prici.

kkletsgo

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu u vrlo multikulturalnom drustvu pa mogu da cujem dosta razlicitih misljenja. Ono sto me izuzetno nervira je da je dosta tih misljenja na tragu ovog intervjua - dakle insinuira se da Djokovic igra prljavo, da folira povrede, da nije istinski sampion. Ne moram da vam objasnjavam koliko me to pogadja i koliko se nerviram kada slusam takve baljezgarije.

Jedino sto mogu da kazem je da nasi ljudi ne smeju da ostanu nemi na ovo vec da moramo da postavimo jasnu granicu izmedju kritike i kompleksaskog prebacivanja krivice. Zaista je potpuno detinjasto to sto rade zapadni mediji, pogotovo Britanski u ovom trentku.

I da, samo jos ovo, zanimljivo je da su Americki mediji, po vec ko zna koji put, najkorektinji bili prema Novaku. Uprkos srpskim idejama o geopolitici, nikako ne mogu da se otrgnem utisku da se nasi ljudi desetostruko vise cene preko Okeana nego na tlu Stare Dame.

Ali sve je to nebitno, bitno je da je Nole pobedio, i tu je kraj price!

Vlada

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Mareju, vec o smrdjlivim (da smrdljivim) novinarima. Covek je normalno odgovarao na pitanja, nije naseo na jadne, slinave provokacije.

A pitanja su zaista niska, ej, bato, kad udje covek sa 5 titula ima da cutis i stojis mirno, a ne da se ponasas kao mis.

Napred Nole!

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali najvise na sebe. Bez obzira da li je bilo glume ili ne, to pravom profesionalcu ne bi smelo da bude izgovor. Svako igra za sebe, zar ne?

323

pre 9 godina

Prvo, osnovni problem je bila Novakova saka jer je pao i zadrazao se na njoj. Od tog trenutka Novak gubi nekoliko gemova. Drugo, igraci imaju grceve ali oni i prodju u toku meca. A trece, kakve sve to ima veze sa protivnikom koji treba da igra svoju igru?? Zar Novakovi grcevi treba da poremete Endija a on kaze da su ga njegovi grčevi poremetili? Upad navijaca na teren može da poremeti Novaka pa da posle kaže da je zato izgubio? A nije ga to poremetilo. Englezi se prave Englezi ali me razočarao Endi. On treba da kaže da je Novak bio bolji i da na takva pitanja nece da odgovara. Pa Monfist, pola meca umire na terenu, vezuje pertle, mislis da ce da se srusi a on posle igra ko masina?? Zasto bi to remetilo protivnika? Njegov problem a ja igtam svoju igru. Ispade da je Endi razmisljao, bas mi je zao sto Novak ima grceve pa je slabije igrao? Odgovor na ove provokacije je da ga Novak delje u svakom narednom mecu. A i onako ni sam ne zna koliko ga vec puta pobedjuje u nizu.

Boston

pre 9 godina

Moliiim ? A sto nisi pricao ovako kada te je pustio na Vimbldonu da te publika ne razape koja je dugo cekala sampiona. I da imas neki bedni Grend Slem. Cccc. Necu da dozvolim da mi bilo sta kvari dan. Novak je sampion !

Darko

pre 9 godina

Kad je Nole imao grceve Merej je imao 1:1 u setovima i brejk u trecem.Sto je trebao vise od toga?Imao je mec kojeg je samo trebalo odvesti prema kraju.Ne spominje prekid prije kojeg je Nole potpuno kontrolisao mec,a nakon kojeg se Marej vratio.Prije prekida Marej je igrao potpuno dekoncetrisano.Nole je za Mareja druga dimenzija i to je pokazao do sada vec 16 puta.

NIK

pre 9 godina

Do sada sam te cenio koliko toliko, ali od sad pa nadalje, ti si obican mis. Nikada ti ne bi video g.s trofej da ti nije bilo Novaka. Ako se dotaknemo teme o foliranju povrede, ti si Andy WORLD NO 1 u tome. To zna ceo teniski svet! Uostalom, cvrsti verujem da he Nole bio u problemu, videli se to i te kako. A i ako je isfolirao, kakve to veze ima sa tobom? Zasto nisi igrao svoju igru, i dotukao ga? Zato sti si bio nemocan, jer si izgubio cetiri finala na A.O, i onda trazis izgovor. I Novak je igubio isto toliko finala na U.S openu, pa nije pricao takve gluposti kao ti sada.

Marko

pre 9 godina

Marej je odlican igrac, ali je Djokovic BOLJI i realno je trebalo da bude 3:0!!! Bukvalno mu je poklonio drugi set. Sto se tice Novakove "glume" suvisno je komentarisati to. Je l' to razlog za njegov poraz? To izgovor za izgubljeno finale? Smeta mu sto se protivnik oklizne, izgubi ravnotezu. A da li njegovo gundjanje, komentarisanje svakog drugog poena nekome remeti koncentraciju? Novakov kvalitet je odlucio pobednika! A za debakl u cetvrtom setu nek zavali svojoj glavi. Cestitke nasem SAMPIONU!

RF

pre 9 godina

Kakav je pacer ovaj Marej!!!
Pa sta bre njega briga jel Novak povredjen ili ne?!
Kad vidis da se protivnik muci, dodas gas, iskoristis to i rasturis ga.Sta je Federer trebao da radi kad je Novak izasao na teren sa zavijenom rukom? Da preda? Ma jok, bolelo ga uvo, odigrao svoju igru i pobedio. Isto tako bi i Novak protiv njega, ili Nadal...
Zato i jesu sampioni dok ovaj klipan od Mareja vodi bitku sa Vavrinkom, kada su GS u pitanju...
Velika cetvorka...kako da ne. Postoje 3 velikana tenisa danas, ostalo su izvikani skupljaci mrvica.

MMM

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!

PeRFect

pre 9 godina

Kakav smarac!!!!
A kad se on prenemaze i pravi idiotske grimase, to je OK?
Uvek ima neko glupavo opravdanje. Ne znam sto ne prizna lepo da je igrao kao baba neka i da nije ni zasluzio da osvoji titulu? Koliko je samo slab u glavi kad je prenemaganje protivnika dovoljno da ga tako omete!? Pa Novak je protiv Federera izasao sa zavojem na ruci u Monaku.... i jel to omelo Federera na neki nacin? Nije.
Marej u svakom mecu protiv RF, Nadala i Novaka pravi neke grimase, samo cekam da se srusi na terenu, pa to njih ne ometa ni najmanje, nego ga samo jos brze i lakse oduvaju sa terena.
Zato Marej nikada i nece biti na nivou trojice najboljih.

Kosta

pre 9 godina

Ako je neko spreman da Novaka optužuje za ove navodno mahinacije, onda je.bolja adresa za to Serena i Rafa, a o samom Endiju da i ne govorim.

1970

pre 9 godina

Ajmo ovako. Voleli Noleta ili ne, on je danas usao u istoriju. Uzeo je 8. GS, i peti Melburn, cime se upisao u najboljih 10 svih vremena. I kada ova generacija ode, pamtice se da je Rodzer bio kralj Vimbldona, Rafa kralj RG, a Nole gospodar Australije. Pa covek je u poslednjih 5 godina izgubio jedan mec u Melburnu!
I na takav dan, britanski novinari i Marej mu pljuju u supu i bave se budalastinama. Umesto da ga pitaju otkud krompiric u poslednjem setu, oni pricaju o foliranju. Sramno i bezobrazno do kosti!

Данац

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.

JAN

pre 9 godina

novak je pustio mareja da osvoji finale wimbeldona to mogu da podpišem! kuću svoju mogu da stavim da je tako bilo...evo videćete da marej više nikad neće da osvoji taj slem a nole će da osvoji bar još jedan ako ne i više....živi bili pa videli!juče sam reko svom prijatelju da sam siguran da će da nole da dobije 3-1 i hvala ti nole na tome puno! večeras kladiona časti!!...popiću nešto u tvoje zdrvlje :) živeli!

puk.Bjelajac

pre 9 godina

Uvek bilo i bice.....ko gubi, ima pravo da se ljuti!
Nemoc i frustracija, kipe iz Murray-evih izjava!

Gazi Nole,samo tada ce da te postuju!!

ndj

pre 9 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali Federer i Nadal su za ovog istripovanog Mareja gospoda u svakom smislu te reci.
Mozda ne preteruju kada su cestitke u pitanju, sto je i normalno, takvi sampioni tesko ce nekog drugog preterano da hvale, ali posle poraza znaju lepo da kazu da nisu zadovoljni svojom igrom i da je protivnik bio bolji.
Dok ovaj tip posle 9 ZAREDOM izgubljenih gemova u finalu GS za poraz krivi grceve koje je protivnik imao.
Da je on sampion, A NIJE, povreda protivnika bila bi mu signal da ga "zgazi". Ali to je Marej, kukavica na terenu i mentalni slabic.

Eleonora

pre 9 godina

Divim se Novaku jer je svaka njegova pobeda i svaki njegov poraz propraćen na isti način-uvek se traži "dlaka u jajetu". Šampionu sa 8 gren slem titula se nabacuje da je glumio a znamo da je Nole u lošijoj kondiciji od Marija-trenutno.Ali zar pobedjuje uvek onaj koji je u boljoj kondiciji? Imam 50 godina i verujte, Novak mi je motivacija da izdržim i da krenem sa dna kad-god me život tamo baci. Biti prvi u tenisu u ovim svetskim uslovima je nešto neverovatno. Njegovih 8 titula vrede 18. Ko razume, shvatiće o čemu pričam. Zaista, divim se ovom čoveku.

Bozidar

pre 9 godina

Hahahahaha haha ah haha
Kakvi komentari jednog tenisera,poput deteta koje se zali da mu nije po volji.
Pa sta treba da kaze Novak,poremetilo me je dranje i vikanje Mareja i udaranje reketa o mrezu...to je ravno tome.
Da li neko pada,kliza i ima grceve to nije tvoj problem,jer ti si profesionalac i fokusiras se na svoju igru,ali sada se vidi koliki si profesionalac i dokle ides sa stavovima i razmisljanjem.

moje ime

pre 9 godina

Nije glumio nego te puistio da uzmes set, da se ne izblamiras. Mogao je da te odere i da odes kuci i odneses verenici vrecu krompira da ti kuva corbice, pravi pire ili przi cips. Nole je COVEK pa ti zato dao samo za corbicu. Tek da ti da do znanja s kim imas posla. Tebi ko da je krivo sto te pustio da se ponadas a posle te pokidao. Malo dete si za naseg kralja.
Ako oces da upoznas prave srpske glumce, preporucujem ti da odgledas sve od Bate Stojkovica, B. Todorovica, Zokija Radmilovica... To su ti nasi montipajtonovci, Troteri...

pogledajmo semafor

pre 9 godina

I to rece tip koji je vrhunac prenemaganja i iznemiravanja. Cak ga je i Virginia Wade nazvala drama queenom.
http://www.theguardian.com/sport/2012/may/31/andy-murray-french-open-recovery
Mogu misliti kako je tek Berdych srecan sa ovakvim rezultatom, jer onaj ko provocira zasluzuje takav rezultat.

Djokica

pre 9 godina

ahahhhahaah, ko mu kaze da je glumio! ti u svakom mecu glumis da si povredjen ili umoran, te noga te ledja, te moj...smesan si decko,idi pokrij se tim klempavim usima!

delije

pre 9 godina

Rece najveci glumac i folirant u istoriji tenisa,nikad nije i nece igrati takav lik koji se toliko prenemaze i vuce po terenu i izgleda kao da je tenk presao preko njega kada ga ne ide,a onda odjednom vaskrsne i sve bude normalno.

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao problema sa skočnim zglobom leve noge. Izgleda da ga je malo nabio pri doskoku nakon izmaha. Na svu sreću to se nije odrazilo na konačan ishod meča. Bilo je očigledno da mu nešto fali, jer je neko vreme nakon toga izostalo Novakovo karakteristično agresivno kretanje i proklizavanje na betonu.

Zatim je nekoliko puta namerno pao kada je osetio neugodnost kako bi eventualno predupredio dalju štetu.

Veoma je nekorektno komentarisati Novakov govor tela u negativnom smislu i insinuirati nekakvo tendenciozno pretvaranje i glumu povrede. Pa sam Marej od kada ga gledamo ima govor tela kao da će svakog momenta da "umre" na terenu. Sećam se da je jednom to Rodika strašno iznerviralo. Da li to Škot polazi od sebe kada posmatra protivnike?
Novak nije ni Mekinro, ni Konors, ni Nastase. Njihovo ponašanje na terenu je bilo spontano, jer je deo njihovog karaktera, pa samim tim im nije remetilo koncentraciju. Novak nema takav karakter i slično ponašanje ne bi bilo spontatno, a to bi prvenstveno njemu remetilo koncentraciju i proizvelo kontraefekat.

Nije uredu ni od medija da se bave takvim spekulacijama. Neki očigledno teško prihvataju poraz. Nije mi ih ni najmanje žao.

Uzdravlje!

Ivan

pre 9 godina

Naso on da prica o tome a celu karijeru glumi da nema snage, da ga nesto boli i na kraju pobedi!!! Ali ovo je Nole :) Videlo se da mu nije dobro, ono ne moze da se glumi, a sam je kriv Marej sto je dozovlio da mu to poremeti fokus, sad zbog toga je izgubio, jes kako da ne!!! Noletu lose sad cu da ga oderem, nece da moze :D

XXL

pre 9 godina

Taktika ruska "maskirovka". Kao bole me leđa, a dobijam turnire. E, što bi rek`o stih u onoj pesmi "pa svi što gube imaju pravo da se ljute" (Balašević).

деда живан

pre 9 godina

ех, шта ли би на ову марејеву изјаву рекао боби фишер... или, рецимо, онај марадона... њему је све лоше кренуло од како је место мајке на турбини она цура плава...
роџер је једини поштен, он је лепо рек`о: "кад сам снимио да је дел потро повређен, шетао сам га пуно лево-десно да се што пре разболи до краја"

Dr.Brele

pre 9 godina

Sinko, upravo si potvrdio zašto nisi zaslužio da stojiš rame uz rame sa velikanima ovog sporta (Đoković, Federer, Nadal - mislim na aktivne igrače). Pravi šampion igra svoju igru, nezavisno od toga šta radi protivnik.

miki

pre 9 godina

a ha ha ha ha
engleska strina.
moze centrala da pogresi jednom ali 5 puta marej mnogo je. ajd ti jos malo treniraj mozda i stignes sampiona.

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

Nebojša

pre 9 godina

On izgleda ovo po sebi zaključuje pošto on ima grčeve na svakom meču pa ako ja glumim mora da i Novak glumi bolje da ćuti pa da je Novak glumio slomljenu nogu to ne moze biti izgovor za nezainteresovanost u četvrtom setu kao da ga je bilo briga tako se ne postaje šampion.

Pedja G.

pre 9 godina

Da je ovo rekao Federer ja bi rekao ok.ali Marej koji je poznat po tome, bolje je da cuti, setite se samo meca sa Troickim na Rollan Garosu pre par sezona

Nenad Lukic

pre 9 godina

Interesantno je da niko nikad nije postavio ovakvo pitanje protivnicima Dzimija Konorsa a zna se ako je on pobedjivao, pogotovo poslednjih 5 godina pred kraj karijere.
Anglosaksonce mnogo boli kada je pripadnik "nize rase" bolji od njihovih ljubimaca.
Po temi, sve sto nije pravilnikom zabranjeno - dozvoljeno je.

yea

pre 9 godina

sto kazu ko gubi ima pravo da se ljuti... voli nole malo da bude teatralan ali marej redovno umire u drugom setu npr a onda okrene od 0:2 na 3:2 tako da su to sve gluposti...

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Kakva bljuvotina od konferencije za štampu. A i ti si mi neki igrač kada ti povreda protivnika odvuče pažnju. Več je rečeno, ali da ponovim: Ti si najveći foler u tenisu! Pogledajte finale Šangaja sa Novakom kako se ponašao, US open prošle godine...Za one koji se pitaju šta je Novak popio: koktel vitamina. To svi teniseri dobiju u toku meča kad se nadju u fizičkom problemu. Puno puta sam video i ovog Mareja( i Nadala) da mu doturaju flašice.
A ti Nole pamet u glavu pa sledeći put novinarima čokoladice sa ricinusom.

ko gubi ima pravo da

pre 9 godina

Anglosaksonski kompleksasi traze alibi...mats dobio dijareju tokom prijenosa, nije ga se culo...al evo vec smisljen alibi...

Čiča Miloje

pre 9 godina

Na osnovu ovoga što priča, ne samo da ga je Nole počistio u 4. setu, nego je metla ostavila i odredjene, nadam se ne trajne, mentalne posledice na "Britanca" (Škota)!

Simbiozni Omaz

pre 9 godina

Uuu bre Endi zar i tebi Nole da nabije kompleks, em sto skuplja trofeje sa GS-ova em sto najvecima nabija kompleks.
Djokovic najjaci covek na svetuuuu!!

Marko

pre 9 godina

Kaze mu najveci glumac u tenisu, koji to radi u svakom mecu, koji je odigrao kratak mec protiv Berdiha i imao dan odmora vise. Kaze mu neko ko mu je jedva pruzio ruku posle gubitka, dok Nole izgrli protivnika. Noleta je pogodio taj izgubljeni set, ali i sama pomisao da mec moze da se oduzi, pa mozda i ode preko 5 sati, a nije se odmorio bas najbolje od polufinala protiv Vavrinke, dovelo je do toga da padne i psihicki i fizicki. A to sto si ga ti sam vratio u mec, niko ti nije kriv.

Lazarenko

pre 9 godina

Treba da bude zahvalan što je dobio na poklon drugi set. Ako mu je ovo način da kaže "Hvala ti Novače što si mi poklonio set i što me nisi u sva tri odrao sa krompirom kao u četvrtom...", onda dobro. Nema na čemu.

plazoje

pre 9 godina

Najverovatnije će biti da se folirao sva ČETIRI puta kada te odrao k'o svinja mas'an džak...!
Ako neko slovi za kralja glume, to si ti - antipatični škote.

zex

pre 9 godina

pa ti si taj koji se folira i uvija kada neide.Nole se povredio dva puta a pao je fizicki na kratko i to je to.kada je Nole pustio ruku polazao je da je najbolji ikada kada je na vrhuncu forme

shone

pre 9 godina

Mislim da je on poslednji koji bi trebalo tako nesto da kaze.Setite se samo njegovih prenemaganja u toku nekih ranijih vaznih meceva,te ga zglob na ruci,nozi boli te ledja ispravlja a on igra kao lud u nastavku meca...Znam da nije lep osecaj izgubiti ali covek svoju velicinu treba da pokaze i kad je dobro i kad je lose

Glavni arhivator Cvarkov Djordje

pre 9 godina

Cak i da je ovo istina (mada cisto sumnjam - npr. komentator na britanskom eurosportu spomenuo kako Djokovic fizicki padne kad je nervozan), to je Marijevo najjace oruzije, tako da nema pravo da komentarise.

Prijatan dan i pozdravite vasu mamu.

Vaše ime

pre 9 godina

To kaže čovek koji na svaki izgubljeni poen glumi žrtvu saobraćajne nesreće, kao da ga Kamion udari svaki put kad mu neko zabije viner!
Da l' se on šali ili je ozbiljan ovom izjavom?
Pa njemu je u naviku to prešlo koliko često to radi.
Osećam i kući, privatno, kad mu recimo verenica ne da... on počne da se hvata za nogu, kuk, leđa, glavu, listove,... i onda se ona sažali i da mu... ručak naravno.
E deda Mari, ko te ne zna...

Boki

pre 9 godina

Pa st i da je glumio?
Igras svoju igru i pobedis,jel'tako?
A tebe treba da je sramota sto si tako nesto izjavio,makar i mislio tako.
Kad budes bio bolji,pobedices,do tada treba da budes gospodin i da sportski cestitas,a ne da se ponasas tako kako se ponasas.
'Ajd'cao......

Civokvi

pre 9 godina

Mari je inače prvi teniser koji mi pada na pamet nakon rečenice: "Pravi se da je povređen usred meča, a onda se vraća kao da mu nije ništa."

Srdjan Bo

pre 9 godina

Auuuuuuu, pa Marey to stalno radi. Stalno se folira, pravi bolne grimase, a onda igra kao da mu nije nista.

Strasno je to kako ne moze da podnese poraz i da je izgubio od najboljeg!

nemanjabg

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?! Treba da je presrecan sto je i jedan set uzeo, Nole da je bio skocentrisaniji dobio bi 3-0 lagano, al neka malo drame nije na odmet. Na kraju mu pozeleo srecno vencanje a ovaj ljut kao ris, ni hvala, ni da se nasmeje. Skot

sinke

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno kako ne vole Djokovica,ali u inat svima proradio je onaj inat u njemu i melje sve redom...Kako mi je drago sto je osvojio 8 gren slem titulu i prestigao zavidnog Vilandera i ucutkao sve kriticare...Sad kad je pobjedio zele da mu stave na teret da je simulirao,odvratni su!A sta je Marejem kad pravi razne grimase i smuca se po terenu,to niko ne pominje!

Andrej

pre 9 godina

Eh da je Nole nešto ovako izjavio... Znamo svi u kom bi se pravcu kretali komentari dušebrižnika!
Vreme je da u gospodstvenom smislu postaneš šampion Endi, ali možda je ipak samo vruća glava posle meča u pitanju. Svakako želim i tebi kao i Novaku dobro zdravlje i dalju uspešnu karijeru!

Simke

pre 9 godina

Pa imao si dan više za odmor, a Novak je imao najteži meč na turniru pre finala od 5 setova. Ne možeš da očekuješ da Novak kao kolibri zuji po terenu. Uostalom ti si profesionalac i ne treba da te stanje protivnika poremećuje na bilo kakav način.
Koliko mi je drago što je NOLE POBEDIO!

1234

pre 9 godina

Sramotni Murray, sramotni novinari. Idite, lecite se svi zajedno!

Murray je delovao na terenu 10000 puta mrtav, cak je napao kada je Nadal dobio Smyceka. Sram te bilo, luzeru!

Krcko

pre 9 godina

Prljavi zapadnjaci, za poraz im je uvek drugi kriv, a kada dobijaju, uzdižu ego do nebesa...

Endi, Endi, nisam očekivala ovo od tebe...

P.S.
A Wilander neverue.

bumerang

pre 9 godina

Cela Endijeva teniska karijera zasniva se na ometanju protivnika hvatajuci se za ledja, prepone, bolne grimase, teturanje po terenu. Zaista se nasao pravi koji ce ovo da komentarise i da izjavi da je to nelegitimna taktika. A ipak, stalno je upraznjava.

Struki

pre 9 godina

Neverujem da je Novak bilo sta uradio sto se "kosi"sa sportskim moralom,jednostavno doslo je do trenutacnog zamora misica,a to se ne desava tako retko u sportu! A i svima je jasno u "svetu sporta"kakav je Novak sportsmen,i koliko je posten sportista! Ova pitanja su verovatno dolazila od inace "vrlo objektivne"britanske stampe...Svaka cast Novaku na 8 tituli i zelim mu da vrlo brzo uveca na dvocifren broj gren-slem titula!

MMM

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!

Dr.Brele

pre 9 godina

Sinko, upravo si potvrdio zašto nisi zaslužio da stojiš rame uz rame sa velikanima ovog sporta (Đoković, Federer, Nadal - mislim na aktivne igrače). Pravi šampion igra svoju igru, nezavisno od toga šta radi protivnik.

despot

pre 9 godina

“Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na neverovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim“.
Izjavi onaj koji se svo vreme prenemaze kao da je povredjena onda eksplodira i stigne ono sto ni Nadal i Novak zajedno ne bi stigli.
Sto bi nas narod rekao "Dobar izgovor para vredi"
Novaku sve cestitke i samo neka nastavi u istom stilu.

NIK

pre 9 godina

Do sada sam te cenio koliko toliko, ali od sad pa nadalje, ti si obican mis. Nikada ti ne bi video g.s trofej da ti nije bilo Novaka. Ako se dotaknemo teme o foliranju povrede, ti si Andy WORLD NO 1 u tome. To zna ceo teniski svet! Uostalom, cvrsti verujem da he Nole bio u problemu, videli se to i te kako. A i ako je isfolirao, kakve to veze ima sa tobom? Zasto nisi igrao svoju igru, i dotukao ga? Zato sti si bio nemocan, jer si izgubio cetiri finala na A.O, i onda trazis izgovor. I Novak je igubio isto toliko finala na U.S openu, pa nije pricao takve gluposti kao ti sada.

branislav

pre 9 godina

e ovi britanci - naši "prijatelji europejci" ne mogu da prime poraz od Srbina pa to ti je, a i publika kao da je bila razočarana osim koje stotine Srba..

Bozidar

pre 9 godina

Hahahahaha haha ah haha
Kakvi komentari jednog tenisera,poput deteta koje se zali da mu nije po volji.
Pa sta treba da kaze Novak,poremetilo me je dranje i vikanje Mareja i udaranje reketa o mrezu...to je ravno tome.
Da li neko pada,kliza i ima grceve to nije tvoj problem,jer ti si profesionalac i fokusiras se na svoju igru,ali sada se vidi koliki si profesionalac i dokle ides sa stavovima i razmisljanjem.

Lazar

pre 9 godina

Volim djokovic ko je pobedio murray.
Imam8,5 godina i pasionirani sam ljubitelj tennisa.
Jivim u francuske.
Imam loptu kojom je igrano finale rolland garros 2014.

igor

pre 9 godina

Ne znam sta je čudno, britanska štampa već godinama piše o Djokovicu na isti način, sa prikrivenim rasizmom.
Oni koji prate tenis na sajtu Guardiana ili BBCija su to shvatili odavno, ali je jako čudno što naši sportski novinari nemaju petlje da govore o tome.
Beker je prvi morao da kaže da Novak nema ravnopravan tretman u medijima!!!

17

pre 9 godina

Jel ovo isti onaj Marej koji je tvrdio da je izgubio finale AO 2010 od Federera jer su mu gace bile previse uske????
Hahahahaha, kakav je ovo folirant...

kkletsgo

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu u vrlo multikulturalnom drustvu pa mogu da cujem dosta razlicitih misljenja. Ono sto me izuzetno nervira je da je dosta tih misljenja na tragu ovog intervjua - dakle insinuira se da Djokovic igra prljavo, da folira povrede, da nije istinski sampion. Ne moram da vam objasnjavam koliko me to pogadja i koliko se nerviram kada slusam takve baljezgarije.

Jedino sto mogu da kazem je da nasi ljudi ne smeju da ostanu nemi na ovo vec da moramo da postavimo jasnu granicu izmedju kritike i kompleksaskog prebacivanja krivice. Zaista je potpuno detinjasto to sto rade zapadni mediji, pogotovo Britanski u ovom trentku.

I da, samo jos ovo, zanimljivo je da su Americki mediji, po vec ko zna koji put, najkorektinji bili prema Novaku. Uprkos srpskim idejama o geopolitici, nikako ne mogu da se otrgnem utisku da se nasi ljudi desetostruko vise cene preko Okeana nego na tlu Stare Dame.

Ali sve je to nebitno, bitno je da je Nole pobedio, i tu je kraj price!

1970

pre 9 godina

Ajmo ovako. Voleli Noleta ili ne, on je danas usao u istoriju. Uzeo je 8. GS, i peti Melburn, cime se upisao u najboljih 10 svih vremena. I kada ova generacija ode, pamtice se da je Rodzer bio kralj Vimbldona, Rafa kralj RG, a Nole gospodar Australije. Pa covek je u poslednjih 5 godina izgubio jedan mec u Melburnu!
I na takav dan, britanski novinari i Marej mu pljuju u supu i bave se budalastinama. Umesto da ga pitaju otkud krompiric u poslednjem setu, oni pricaju o foliranju. Sramno i bezobrazno do kosti!

Данац

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.

KOSTA1703

pre 9 godina

Prisetio bih se jednog meca na istom ovom AO pre nekoliko godina.
Igrao se mec Marej - Troicki, Troicki je vodio sa 2-0 u setovima, onda se Marej "povredio", folirao da ne moze da stoji na nogama, dok je stizao lopte u stilu Useina Bolta.....
Troicki se samo malkice opustio, i odjednom se mec okrenuo i Marej postao ydrav k`o dren.

323

pre 9 godina

Prvo, osnovni problem je bila Novakova saka jer je pao i zadrazao se na njoj. Od tog trenutka Novak gubi nekoliko gemova. Drugo, igraci imaju grceve ali oni i prodju u toku meca. A trece, kakve sve to ima veze sa protivnikom koji treba da igra svoju igru?? Zar Novakovi grcevi treba da poremete Endija a on kaze da su ga njegovi grčevi poremetili? Upad navijaca na teren može da poremeti Novaka pa da posle kaže da je zato izgubio? A nije ga to poremetilo. Englezi se prave Englezi ali me razočarao Endi. On treba da kaže da je Novak bio bolji i da na takva pitanja nece da odgovara. Pa Monfist, pola meca umire na terenu, vezuje pertle, mislis da ce da se srusi a on posle igra ko masina?? Zasto bi to remetilo protivnika? Njegov problem a ja igtam svoju igru. Ispade da je Endi razmisljao, bas mi je zao sto Novak ima grceve pa je slabije igrao? Odgovor na ove provokacije je da ga Novak delje u svakom narednom mecu. A i onako ni sam ne zna koliko ga vec puta pobedjuje u nizu.

ndj

pre 9 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali Federer i Nadal su za ovog istripovanog Mareja gospoda u svakom smislu te reci.
Mozda ne preteruju kada su cestitke u pitanju, sto je i normalno, takvi sampioni tesko ce nekog drugog preterano da hvale, ali posle poraza znaju lepo da kazu da nisu zadovoljni svojom igrom i da je protivnik bio bolji.
Dok ovaj tip posle 9 ZAREDOM izgubljenih gemova u finalu GS za poraz krivi grceve koje je protivnik imao.
Da je on sampion, A NIJE, povreda protivnika bila bi mu signal da ga "zgazi". Ali to je Marej, kukavica na terenu i mentalni slabic.

Vlada

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Mareju, vec o smrdjlivim (da smrdljivim) novinarima. Covek je normalno odgovarao na pitanja, nije naseo na jadne, slinave provokacije.

A pitanja su zaista niska, ej, bato, kad udje covek sa 5 titula ima da cutis i stojis mirno, a ne da se ponasas kao mis.

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao problema sa skočnim zglobom leve noge. Izgleda da ga je malo nabio pri doskoku nakon izmaha. Na svu sreću to se nije odrazilo na konačan ishod meča. Bilo je očigledno da mu nešto fali, jer je neko vreme nakon toga izostalo Novakovo karakteristično agresivno kretanje i proklizavanje na betonu.

Zatim je nekoliko puta namerno pao kada je osetio neugodnost kako bi eventualno predupredio dalju štetu.

Veoma je nekorektno komentarisati Novakov govor tela u negativnom smislu i insinuirati nekakvo tendenciozno pretvaranje i glumu povrede. Pa sam Marej od kada ga gledamo ima govor tela kao da će svakog momenta da "umre" na terenu. Sećam se da je jednom to Rodika strašno iznerviralo. Da li to Škot polazi od sebe kada posmatra protivnike?
Novak nije ni Mekinro, ni Konors, ni Nastase. Njihovo ponašanje na terenu je bilo spontano, jer je deo njihovog karaktera, pa samim tim im nije remetilo koncentraciju. Novak nema takav karakter i slično ponašanje ne bi bilo spontatno, a to bi prvenstveno njemu remetilo koncentraciju i proizvelo kontraefekat.

Nije uredu ni od medija da se bave takvim spekulacijama. Neki očigledno teško prihvataju poraz. Nije mi ih ni najmanje žao.

Uzdravlje!

Napred Nole!

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali najvise na sebe. Bez obzira da li je bilo glume ili ne, to pravom profesionalcu ne bi smelo da bude izgovor. Svako igra za sebe, zar ne?

ko gubi ima pravo da

pre 9 godina

Anglosaksonski kompleksasi traze alibi...mats dobio dijareju tokom prijenosa, nije ga se culo...al evo vec smisljen alibi...

Bull Terrier

pre 9 godina

Povredio se, umorio se... Zapni, stegni, napni se, zavrsi mec u svoju korist... Moje logicno razmisljanje je... A njegovo je on se povredio, jao sta cu sad, ajde da i ja spustim tempo.. Dajte ljudi meni ovo deluje kao obicno kukanje.. Ko gubi ima pravo da se ljuti...

Joksa

pre 9 godina

Ko je pazljivo gledao njihovo finale na Vimbldonu, onomad kada je Mari pobedio, jasno mu je bilo da Novak nije grizao kao obicno. A zasto? Pa, zato sto je to bila prva i, verovatno, poslednja sansa Endija d aosvoji Vimbldon i Britancimavratie posle 7o godina trofej. Jednom ce u memoarima Novak datoi osvrt na to, kada obojica budu setala unuke. Zamislite da je Novak pobedio i tada, a nije bio daleko? Britanci bi ga mrzeli vise nego Nemce i Francuze zajedno. Ovak, ucinio im je svima zajedno, i Endiju i publici, veliki plesir.

Muci

pre 9 godina

Ljudi, tenis je bio i ostao "beli" sport, a to znači - engleski, zapadnjački, kolonijalni i rasistički. Noletu je najveća mana to što je Srbin, iz neke tamo divlje balkanske zemlje, a rasturio im je koncepciju i najurio s vrha sve te elitne, "bele" tenisere. Nikada oni njega neće prihvatiti i uvek će mu tražiti dlaku u jajetu, pa makar osvojio 18 gren slemova. Tužno je što je tako, ali to je više nego očigledno onima koji redovno prate npr. izveštavanje BBC-ja, koji u najboljem slučaju Noleta ignoriše.

Darko

pre 9 godina

Kad je Nole imao grceve Merej je imao 1:1 u setovima i brejk u trecem.Sto je trebao vise od toga?Imao je mec kojeg je samo trebalo odvesti prema kraju.Ne spominje prekid prije kojeg je Nole potpuno kontrolisao mec,a nakon kojeg se Marej vratio.Prije prekida Marej je igrao potpuno dekoncetrisano.Nole je za Mareja druga dimenzija i to je pokazao do sada vec 16 puta.

Milan

pre 9 godina

Evo sta Ameri kazu o tome. Pametnom dovoljno:

Ignoring the irony of calling out Djokovic for playing possum (a Murray specialty) the outbursts took the Scotsman’s focus completely off the match.

v

pre 9 godina

Rece covek koji je patentirao prenemaganje na terenu. Sto se mene tice, totalno legitimno. Mind games su deo sporta. Recimo, kada smatram da Marej glumi, a onda se raspuca, ja ''vicem na tv'', ali se ''obracam'' Novaku, da ne naseda i da ne smanjuje ritam. I ne mogu da se otmem utisku da svaki put Novak mora na neki nacin da ostane na kratko u senci kad god osvoji GS, uvek ce naci nacin da se bar tog dana pise o svemu drugom. Opasan problem u glavi imaju ovi prepotentni Englezi. Zato su Novakove pobede za njih najbolja osveta. Koja gomila jadnika. A Marej bi mogao da pogleda snimak kako mu je Novak cestitao na osvajanju Vimbldona. Novak bar zna koliko je sati. Nema prijateljstva, i samo neka nemilosrdno gazi.

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Kakva bljuvotina od konferencije za štampu. A i ti si mi neki igrač kada ti povreda protivnika odvuče pažnju. Več je rečeno, ali da ponovim: Ti si najveći foler u tenisu! Pogledajte finale Šangaja sa Novakom kako se ponašao, US open prošle godine...Za one koji se pitaju šta je Novak popio: koktel vitamina. To svi teniseri dobiju u toku meča kad se nadju u fizičkom problemu. Puno puta sam video i ovog Mareja( i Nadala) da mu doturaju flašice.
A ti Nole pamet u glavu pa sledeći put novinarima čokoladice sa ricinusom.

milan

pre 9 godina

Mari bi trebao da da odgovor da zašto je kod pripreme za serviranje barem dvadesetak puta imao navodno problema kod bacanje loptice u vis pa je opet počinjao iz početka, koliko je to uticalo na Noletovu koncentraciju. Mari čudan si ti prijatelj.

RF

pre 9 godina

Kakav je pacer ovaj Marej!!!
Pa sta bre njega briga jel Novak povredjen ili ne?!
Kad vidis da se protivnik muci, dodas gas, iskoristis to i rasturis ga.Sta je Federer trebao da radi kad je Novak izasao na teren sa zavijenom rukom? Da preda? Ma jok, bolelo ga uvo, odigrao svoju igru i pobedio. Isto tako bi i Novak protiv njega, ili Nadal...
Zato i jesu sampioni dok ovaj klipan od Mareja vodi bitku sa Vavrinkom, kada su GS u pitanju...
Velika cetvorka...kako da ne. Postoje 3 velikana tenisa danas, ostalo su izvikani skupljaci mrvica.

Zoran

pre 9 godina

Da nije namerno izgubio i dva gema na 5:3 u prvom setu i vecinu od prvih nekoliko poena u taj-breku??? O Boze, ima li kraja ljudskoj gluposti, malicioznosti i iskompleksiranosti....

Roki cetri

pre 9 godina

Mari jos nije shvatio da glumci nikad ne bi osvojili osam grand slamova (za sada) i da glumci nikad ne bi bili tolike godine prvi na ATP listi.To je nesto sto Mari nikad nece dostici.Ni broj Gand salmova,a bice broj jedan samo ako mu Nole pusti.

Goran

pre 9 godina

Voleo mi da mi neko objasno sta je nelegitimno ako neko padne u toku meca pa se odmah digne. Neko slomi reket, neko se prodere sam na sebe. Svako ima pravo da reaguje kako hoce. Ali kada izgubis 9 gemova zaredom, osnovno je pravilo da se pokrijes usima i cutis. Moze nesto da te poremeti u jednom gemu ali tesko u 9. Kada izgubis 9 zaredom onda moras da zacepis.

Srdjan

pre 9 godina

Pravi fini englez vidi se da nije skot!Drugi set je on dobio iz razloga sto je Novak upao u krizu.I sad insinuira, a da nije te krize bilo ne bi ni drugi set osvojio.

Pedja G.

pre 9 godina

Da je ovo rekao Federer ja bi rekao ok.ali Marej koji je poznat po tome, bolje je da cuti, setite se samo meca sa Troickim na Rollan Garosu pre par sezona

Ivan

pre 9 godina

“Treći set bio je frustrirajućiu jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju posle udaraca. Delovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko u četvrtom jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju“

Nije on tada poceo da pogadja sve, nego je poceo da igra tek tada onako kako smo navikli da igra i onako kako zna! Da je od pocetka tako igrao ov bi bilo u tri seta sa po dva, tri tvoja osvojena gema!!!
Ako ti je tesko da priznas da te je razbio od 2:0 u trecem setu za tebe, bar budi covek prema njemu! Da nije bilo njega i njegove lose psihe ne bi ti video GS titulu do dana danasnjeg, a danas bi, kao sto rekoh, otiso sa terena za manje od dva sata!!!

деда живан

pre 9 godina

ех, шта ли би на ову марејеву изјаву рекао боби фишер... или, рецимо, онај марадона... њему је све лоше кренуло од како је место мајке на турбини она цура плава...
роџер је једини поштен, он је лепо рек`о: "кад сам снимио да је дел потро повређен, шетао сам га пуно лево-десно да се што пре разболи до краја"

Nataeos

pre 9 godina

Ti da si na mestu ne bi o tome razmišljao već bi nastavio da igraš svoju igru!!
Nadal i Federer se ne bi pitali, i ne bi imali ovakve sramne izjave.

Melenci

pre 9 godina

sramotan intervju,sramotna je svaka sumnja Endija i bedna upornost novinara da na svaki nacin unizi Noleta kao fer plej igraca.To je ona grupa ljudi koja ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je Nole broj jedan na svetu,da nosi kuci osmi Gren slem,a njihovi i pobedjeni i ponizeni u poslednjem setu.Ako je Nole i posrnuo u trecem setu,pa cak i ako je to bila taktika,ali sigurno nije sta je cetvrtim setom 6:o,Nole ga je ponizio.Mogao je Endi da potrazi neke odgovore u mecu Noleta i Vavrinke,jer nije sigurno bolji teniser od Varinke,a ni covek.Endi i taj novinar i grupe ljudi koji otvoreno ne vole Srbina i ne mogu da se pomire da je prvi na svetu i da je nosilac osam Gren slemova treba da znaju i priznaju sebi da Noleta nosi,umece,mentalni skop,volja i zelja za pobedom i naravno samopouzdanje da on to moze,da on to moze da dobije.Citava ta gomila mozda bogatih ljudi iz zavidnih zemalja i destinacija,stane u Novakov neseser za brijanje.Ne ljutim se sto ne navijaju za Noleta,ali ovaj inetervju u visokorazvijenoj zemlji sa kulturom i tradicijm trebao je da bude razgovor o mecu,forhendima,vinerima,asovima,prvom servisu,nadmetanju,a ne kako uniziti Noletovu pobedu,kako je Endi sjajan a los momak pobedio.Jos je i Endi i ta grupa na pvom stepeniku,a kao sto rekoh ima ih jos najmanje tri,daleko je jos i da mastaju.

Wllaxy

pre 9 godina

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.
(Mikii, 01. februar 2015 16:51)

Toliko si brate gl00p da je mene prosto srama na tvoj red!

Taras Buljba

pre 9 godina

Objektivno rezultat je trebalo da bude 3:0. Kada su oni jadnici upali na teren Djoković je bio u naletu i dobio bi ladno drugi set. Posle incidenta se ohladio i izgubio ritam pa i set. Marica je već tada bio skoro izgubljen. Ali mnogo mi milo što ga je na kraju havarisao, devastirao,izdandarao sa 6:0.Umlatio ga je na kraju ko vola u kupusu. To je nezamenljiv osećaj. Na kraju kao džentlmen mu je čestitao i veridbu, ali ovaj buzdovan ništa nije razumeo, za razliku od verenice koja je bila oduševljena. Superioran Djoksa u svakom pogledu.

cuti i pokrij se usima

pre 9 godina

Bolje bi ti bilo da se obrijes i malo vise da vezbas kako bi sledeci put mogao makar da prismrdis jednoj od najvecih legendi ovog sporta.

sinke

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno kako ne vole Djokovica,ali u inat svima proradio je onaj inat u njemu i melje sve redom...Kako mi je drago sto je osvojio 8 gren slem titulu i prestigao zavidnog Vilandera i ucutkao sve kriticare...Sad kad je pobjedio zele da mu stave na teret da je simulirao,odvratni su!A sta je Marejem kad pravi razne grimase i smuca se po terenu,to niko ne pominje!

danix

pre 9 godina

Marijeva je tuga pregolema,a znamo i zasto.Nadao se decko,koga ja juce i pohvalih kao fino vaspitanog,da ce se Nole povrijediti i jedino tako je mogao dobiti ovaj mec,pa kad je vidio da od toga nema nista razocarao se.I vidi cuda,nastavio losije igrati.A zasto si poceo losije igrati,pa valjda ti je ta Novakova momentalna slabost trebala biti dodatni stimulans da nastavis jos zesce,a ne da popustis?
Slusaj Mari,nismo ni mi vesla sisali,znamo da si frustriran,ojadjen,razocaran,Nole te razbio,pehar uzeo,a ti narezi malo meze na svoj tanjir pa pocasti gubitnicko drustvo.

marko_bgd

pre 9 godina

e pa ovako...ja bih iskreno voleo da je novak odglumio tih 30 minuta...odlicna taktika..marej je podigao nivo igre umarao se...djokovic je odmorio,spustio tempo...i onda naglo podigao ritam i agresivnost,i odrao ga..11 ili 12 gemova za redom,u finalu...jednostavno,djokovic je kontrolisao ceo mec,onako kako njemu odgovara...e tako to rade sampioni..a novinari su placeni da pitaju i pisu sta im se kaze,da je bilo obrnuto,niko ne bi pominjao npr da marej folira,zato sto je marej britanac...ucite od djokovica,titula je u rukama srbina,svaka taktika je legitimna...dovidjenja prijatno!

Civokvi

pre 9 godina

Mari je inače prvi teniser koji mi pada na pamet nakon rečenice: "Pravi se da je povređen usred meča, a onda se vraća kao da mu nije ništa."

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

Wllaxy

pre 9 godina

koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi
(tulipan, 01. februar 2015 16:58)

Jadan je taj igrač koji dozvoli da mu takva stvar poremeti koncentraciju! Jednostavno u svakom momentu igra svoju igru i protivnik može da radi šta god želi to na njega ne bi smelo da ostavi nikakvog traga. Ovako izgovori, izgovori, izgovori...

Slavica

pre 9 godina

Marej...nikada nisi i neces biti clan velike cetvorke!!!

Pozdravi Vilandera.
A placite zajedno.

Koji si ti folirant bio mnogo puta...
Nole se bori i povredjen i iscrpljen...do pobede.

psl

pre 9 godina

Sta ocekivati od coveka koji kaze da je za nezavisnu Skotsku pa posle neuspelog referenduma se izvinjava Englezima da nije tako mislio. Toliko o njemu kralju foliranja koji na svakom mecu izgleda kao da ce umreti a onda igra pet sati i pobedi. Naravno ne Novaka to pali kod drugih tenisera. Imao je sve u svojim rukama i nije uspeo njegov problem.

smesko

pre 9 godina

A sta i da jeste glumio? Legitimno je, jer nijednim pravilnikom nije zabranjeno!!! Sta "Muroja" briga Noletovo zdravstveno stanje? Zna se koliko vremena ima za servis, koliko za pauzu na svaka 2 gema, i u cemu je problem?! Jadno od "Muroja" i od novinara, jako jadno. Ali zapamtice ovo Nole, pa ce sledeci put da bude jos nemilosrdniji!!!

Igor

pre 9 godina

Normalno da kuka. Taman se ponadao da se Nole povredio...
I one gle čuda - moraš da osvojiš turnir, a ne da čekaš da se protivnik povredi!!!

patriota

pre 9 godina

To je taktika Mareja pošto je on posle prvog seta izgledao jadno ali ko gubi ima pravo da se ljuti. Marej ima veliki problem u glavi na šta i sam ukazuje, tako da nikad neće biti veliki šampion.Šteta a mnogo je dobar igrač!!!!!!

Vaše ime

pre 9 godina

To kaže čovek koji na svaki izgubljeni poen glumi žrtvu saobraćajne nesreće, kao da ga Kamion udari svaki put kad mu neko zabije viner!
Da l' se on šali ili je ozbiljan ovom izjavom?
Pa njemu je u naviku to prešlo koliko često to radi.
Osećam i kući, privatno, kad mu recimo verenica ne da... on počne da se hvata za nogu, kuk, leđa, glavu, listove,... i onda se ona sažali i da mu... ručak naravno.
E deda Mari, ko te ne zna...

drvo

pre 9 godina

poremetilo me to sto je on " lose igrao" . koliko moras da budes jadan i glup , pa da izjavis ovako nesto .ne kapiram , on se nesto potres'o jer je novak navodno imao grceve ? e zato ja cenim novaka ! kad izgubi , cestita , kaze bio je bolji , svaka cat itd . ovi uvek traze neko opravdanje u necemu . i uvek im je neko kriv .

neko iz gomile

pre 9 godina

Ja sam u komentarima tokom meca izmedju ostalog pisao da No1e ne stoji dobro na terenu i da mi se ne svidja njegov body language (a ja sam strucnjak bas za to hehehe) ali sad mi je Andy otvorio oci,pa to je samo bila taktika da ga dekoncentrise i pobedi. Cccccc kako sam glup hvala ti Andy

Millennium

pre 9 godina

Da budemo nacisto, koliko kod Nole bio dobar, koliko god bio zabavan, mnogi mu nece zaboraviti da je on neki tamo Srbin sa brdovitog Balkana. Mozda i podsvesno, ali na njega gledaju kao na nekog tamo malog Rusa koji je sad dosao tu da pobedjuje najbolje tenisere zapadne civilizacije. Tim je svaki Noletov trijumf sladji.

Je li to poklopac ili tanjir?

pre 9 godina

Sad si stvarno razljutio Nolca. Vise ti nece ni taj jedan set pokloniti. Namestili su ti da osvojis Olimpijsko zlato i za Wimbledon treba da si zahvalan koji ti je Nole poklonio, a sada si vec izgubio i druga. Gubitniku jedan.

plazoje

pre 9 godina

Najverovatnije će biti da se folirao sva ČETIRI puta kada te odrao k'o svinja mas'an džak...!
Ako neko slovi za kralja glume, to si ti - antipatični škote.

Pavle

pre 9 godina

Neverovatno!Nečuveno!Zašto ovaj dečko ne može da sportski podnese poraz?Ova izjava je jako ružna i više govori o Endiju nego o Djokoviću!Djoković je imao padove u igri i to je u sportu normalno, pogotovu kad meč traje toliko dugo i kad je finale i kad je emotivni, fizički i svaki drugi naboj itekako izražen.
Da li ja kao gledalac mogu, a po analogiji zašto da ne, da pitam da li je taj i takav Endi uopšte zaslužio da dodje do finala, jer ko od 13 gemova u trećem i četvrtom setu osvoji samo 1 ( i slovima jedan) zaslužuje da igra finale?Smatram da mi je Endi ostao dužan, jer nije (i pored godina koliko ima) zreo igrač!Pa kada će biti?Ovakvim ponašanjem - nikad!Endijeva frustracija je ogromna, a reakcija bestidna.
Ej tražiti opravdanje za poraz u efemernim stvarima, a ne u svojoj igri!To je mizerno i nevaspitano!
To ide na njegov obraz i neka živi sa tim!

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

A što to pitanje nije postavio sebi na Wimbldonu one godine? Da li glumi Đoka, pa glumi, a i šta da radi Nole, bilo bi toliko neproduktivno za tenis kad bi svaki meč bilo 6:0 6:0 6:0... Ko bi to gledao?? Sponzori bi zbrisali, tenis bi bio dosadna igra... Nego, Engleska posla... Bolje bi bilo organizatoru da je 4.set ograničio za uzrast 18+... Ono je bilo explicitno za gledati!

Hombre

pre 9 godina

Ne vidim ništa loše u Novakovom ponašanju. U ovom meču gde su obojica ušli fizički 100% pripremljeni, odlučila je, naravno, glava, a potom sledi znanje, sreća i onaj njihov čuveni momentum. Nije bilo ni briljantno ni maestralno, već prosto pobednički . Nema tu foliranja, nažalost po Novakove hejtere, jednostavno, pokazao je ko je bolji. A setite se kako ta ista glava nije radila pre 2 godine u finalu Vimbldona kad je Endiju prosto poklonio pobedu ne pruživši ni 50% svojih mogućnosti.Sve je u glavi, a sada i novinari i Mats Vilander mogu da izmišljaju šta god hoće, zna se ko je najbolji i još dugo će biti! Rafa i Rodžer imaju tu nesreću da igraju u Noletovo vreme! A Endi bolje nek' priprema svadbu, za Noleta je još zelen.

1234

pre 9 godina

Sramotni Murray, sramotni novinari. Idite, lecite se svi zajedno!

Murray je delovao na terenu 10000 puta mrtav, cak je napao kada je Nadal dobio Smyceka. Sram te bilo, luzeru!

markus

pre 9 godina

Secam se jednog meca u Kanadi,kad su igrali Nole i Fedex,i Fedex je osetio da je Nole istrosen sa slabom kretnjom i grcevima,duboko se potresao i omeo..i taj mec resio za 1 sat...mislim i da je 6-0 dobio prvi set....Tako da mi nije jasno zasto si ti izgubio sa 6-0

dorcol

pre 9 godina

kako te engleske novinare nije bar mao sramota ,stimo se samo kakvu su halabuku digli za navodni rasizam na utakmici mladih fudbalera u krusevcu ,cak im se i premijer ukljucio ,a jesu jadni tolika nacija ,ima ih 50 miliona a sve sto od sporta imju je fudbal a i to je pod znakom pitanja da im nije onoliko stranaca ,a marej da je neki sportista u startu ne bi dozvolio ovakva pitanja .

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

Andrej

pre 9 godina

Eh da je Nole nešto ovako izjavio... Znamo svi u kom bi se pravcu kretali komentari dušebrižnika!
Vreme je da u gospodstvenom smislu postaneš šampion Endi, ali možda je ipak samo vruća glava posle meča u pitanju. Svakako želim i tebi kao i Novaku dobro zdravlje i dalju uspešnu karijeru!

no1e

pre 9 godina

poraz boli to svi znamo ali ovakvo ponasanje i odgovor Mareja je blago receno bezobrazno!!! Pa se prvi uvek prenemaze i stenje, a novinare necu ni da komentarisem...Djokovic je bio malo vise od par gemova van ssebe...sto Marej nije to onda iskoristio!!!

Nije dzabe Beker pricao sve ono pre neki dan, da je Nadal ovako ppbedio ispao bi borac dok Novak ispada folirant...strasno!!!

prosto se ponekad zapitam sto i sam Nole ne bude malo bezobrazniji prema novinarima i publici na ovakve komentare. Ali zato je on covek sa velikim slovom C !!!!!!!!! Bravoo majstore !!!!

Djokica

pre 9 godina

ahahhhahaah, ko mu kaze da je glumio! ti u svakom mecu glumis da si povredjen ili umoran, te noga te ledja, te moj...smesan si decko,idi pokrij se tim klempavim usima!

mila rs

pre 9 godina

Tako vam je to,k.... pricaju o postenju,a foliranti o foliranju.Pa Mari se prenemaze tokom citave svoje karijere I sad se on nasao da nesto prica o toj temi.Sramota.

Victorinox

pre 9 godina

Jes' da ne volim amerikance u poslednje vreme, (mnogo su se promenili od mog boravka tamo, ama 20+ godina je dosta), ali u nekim stvarima su dosledni - poštuju uspeh i uvek cene pobednike. Njihovi komentari ovog meča su najrealniji: Novak je pobedio zato što je veliki šampion i u ovom trenutku bolji igrač, period. Mnogi komentatori su potvrdili i ono što znamo već godinama; među aktivnim igračima ne postoji velika četvorka nego velika trojka - Novak, Rodžer i Rafa. Škotska kukumavka jednostavno ne spada u klasu velikih šampiona, nije isti red veličina.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je odraz nemoci i nepodnosenja poraza od strane Britanaca !
Pa to je toliko nelogicno i glupo da ih treba proglasiti za heroje dana !
Pa na 5:3 u prvom setu za Noleta, povredi ruku i umesto da odservira za set, on po njima resi da folira i Marej mu napravi brejk, bas logicno!
Isto i u drugom, kad je Nole trebao da servira za 1:1 u gemovima, opet resi da folira i Marej mu napravi brejk i povede 2:0! Hahaha pa ko je ovde lud !

Boki

pre 9 godina

Kralju, ti i onaj Vilander možete sad da se uhvatite i zajedno kukate u sav glas!!! U ovoj priči ti ispadaš glup u svakom slučaju jer čak i da je folirao ti nisi smeo da padneš na foru. To je prva stvar koja pokazuje da si sitna duša i da nikada nećeš biti veliki šampion. A druga stvar je da bi ipak morao da vodiš računa kada pričaš o Novaku jer ti niko sem njega iz drugarske pažnje neće pokloniti Vimbldon!!!!

lemmy

pre 9 godina

Moj decko. da se nisu umesali svetski mocnici, tipa Rotshilda i ostalih najbogatijih i najuticajnih ljudi nikad ti ne bi podigao pehar na Wimbledonu...i nijedan Britanac za ko zna koliko jos godina zato ...pssssssstttttttttt, tisina, "pokrij se usima" i....

er

pre 9 godina

Neverovatno, isto ovo su norveski na norveskom Eurosportu govorili jos za vreme meca: Izgleda da Novak glumi povredu, ne izgleda da je povredjen, to ce sigurno Mareja poremetiti itd, sve vise puta ponovljeno kao da s gledaocima ispira mozak. Neverovatan mrznja u genetskom kodu prema nekom ko nije German a ni Anglosaksonac, Ovo se stalno ponavlja u svim mecevima, Sloveni su dobri samo ako igraju za jednu zapadnu zemlju, kao Vavrinka ili Rusi koji igraju za Nemacku, ne secam se imena dvojice brace, onda ih hvale i uzdizu. Ja sam od onih zaljubljenika u zapadnu demokratiju ali od kada slusam ove stvari ne znam sta da mislim. Pozdrav.

puk.Bjelajac

pre 9 godina

Uvek bilo i bice.....ko gubi, ima pravo da se ljuti!
Nemoc i frustracija, kipe iz Murray-evih izjava!

Gazi Nole,samo tada ce da te postuju!!

Ranzo Forhend

pre 9 godina

Da, glumio je. Dao ti je brejk prednosti u trećem setu kako ništa ne bi posumnjao, a ti jadan, dobar i naivan, oborio si svoju igru za 50% jer si poštenjačina. Onda je on dodao gas i igrao bez sumnje 100% a ti si bio potpuno u čudu. Sve tvoje neiznuđene greške posledice su isključivo njegove neverovatne taktike kojom te je skroz iznenadio. Najbolje je bilo kad je ogulio prst i kad mu se naduo kao da ga je bumbar ujeo, priznaj da to nisi očekivao, eeeee naivni moj Endi...

LJUBISA

pre 9 godina

ako se neko prenemaze onda je to Marej,i to mu niko nikada nije zamerio,i zasto bi jer svaki igrac treba da se bavi sobom,a takve stvari mogu samo dodatno da inpirisu igrace za jos boljom igrom!

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

Nebojša

pre 9 godina

On izgleda ovo po sebi zaključuje pošto on ima grčeve na svakom meču pa ako ja glumim mora da i Novak glumi bolje da ćuti pa da je Novak glumio slomljenu nogu to ne moze biti izgovor za nezainteresovanost u četvrtom setu kao da ga je bilo briga tako se ne postaje šampion.

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

realni delija

pre 9 godina

Moram da kazem kao noletov fan da mi je vrlo neobicno kako je Novak poceo da igra nakon one bočice , okrenulo se nakon toga sve za 180 stepeni, a pre toga nije umeo da se sastavi.

tulipan

pre 9 godina

naravno da je odglumio,samo mi nisu jasni ovi koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi

patriota

pre 9 godina

Nole ima restoran u Bg.ti i Nadal ste se naskupljali tih poslužavnika mogli bi da radite kao konobari. Nole će gratis da vam da kecelje.

David

pre 9 godina

Ajde blamu jedan sram te bilo. Pustio te je javno da te ne bi 10 puta vise izbrukao jer si bio ocajan. Drago mi je zbog demonstrirane sile od 12-0 -- Ali mi je krivo sto sam nakon je poceo da te pusta prebacijo program i video samo jos 5 min kraj meca. 3--0 ali ladno bi bilo da je nole bio posten prema nama a drzak prema tebi pa nije bilo ladnih 7-6 6-1 6-0 . Zato glavu u pesak i psssssssst

Natasa

pre 9 godina

A nije mi jasno sto svi napadate Mareja, a ovde je novinar idiot? Stoji naravno da svi mogu da se foliraju, da niko nista ne prica-mislim na ove u top 10, a kada Djokovic nesto sto lici na to uradi, svi se bune... ma ne treba komentarisati ovakve gluposti, znamo ko je najbolji :)

Nenad

pre 9 godina

Ne razumem ovog Mareja sta njega briga da li se Novak folira ili stvarno ima grceve, u fazonu on se kao "sazalio" pa nije igrao najbolje sto moze ... ko gubi ima pravo da se ljuti.

goga

pre 9 godina

Ako ste pratili mec, kriza je pocela na 1:0 i 4:2 u drugom setu za Novaka i trajala do 2:0 u trecem, a ovde se ubise objasnjavajuci kako je "omeo" Skota.....kako, tako sto je izgubio set i dao mu brejk fore?

msm

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu vjerovati da nema niko skoro kome nije smetalo ono Noletovo šepanje po terenu, lelujanje poput grane na vjetru, smotano sudaranje nogom od nogu... Veliki sam njegov navijač od prvog dana, ali zašto sebi dozvoli to, zašto? Ja sam imao osjećaj kao da se pravda zbog lošeg stanja na terenu u tom trenutku, ubjeđuje i sebe i nas da je to zbog povrede. Izdrži to stojećki ili nemoj nikako Nole brate, zatraži tajm aut neka te izmasiraju ili šta već... pa ti si najveći na svijetu!

Sale#

pre 9 godina

Auuuu koliko ljubomornih, zlonamernih i frustranih ljudi ovde ima...
Ljudi moji, imate li razloga da budete zavidni Djokovicu, ili da se zajedno radujete njegovim uspesima?!? Meni stvarno nije jasno da se toliko napada najbolji srpski igrač! Idite pobogu radite nešto, zaradite nešto, nadjite sebi devojku, ljubavnicu, ljubavnika šta god, a pustite dečka da uživa u životu. Niti je uzimao iz vašeg džepa, niti će, a koliko daje u humanitarne svrhe, posebna je priča. Mrzite sebe i dalje, uživajte u svojoj zlobi i od.ebite bre više od Novaka Djokovića!!!

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

joca

pre 9 godina

Zar stvarno toliko boli sto je Novak najbolji,sramotno je i objavljivati ovakve tekstove.Da li on to nekome smeta iz sveta tenisa...Bruka

Bull

pre 9 godina

Pa jel zabranjeno 'sepati'? Ako imas grceve pravices pokrete koji ih odblokiraju. Inace smesno je uopste sto bas Mari prica o tome. On se uvek na nesto zali i samo kuka. Njemu treba psihijatar.

goran

pre 9 godina

Marej ima stida da prica o glumi? pa ja nemogu nikad da zaboravim mec od pre nekoliko godina kada je igrao protiv Troickog kada je imao neku povredu (koja ispostavice se kasnije nije bila teze prirode) u prvom setu i kada je poceo da se prenemaze po terenu da bi potom izgubio i drugi set ,a onda nakon gubitka oba seta zaigrao kao da mu zivot zavisi od tog meca i do kraja u potpunosti samleo Troickog koji je verovatno bio u soku i nije mogao do kraja da se oporavi od tolike glume Mareja, mislim da mu je Nole mozda i namerno vratio ovom glumom u finalu jer je opste poznato da je to jedno od najvecih Endijevih psiholoskih oruzja on jednostavno kada krene da gubi pocinje da se prenemaze i vuce po terenu sve u cilju da bi zavarao protivnika kako bi se ovaj opustio ,da bi potom uvidevsi da se protivnik opustio zaigrao iz sve snage i mentalno ga slomio , Novak je na tu istu foru od Marija vec dva puta porazen na vimbldonu i US-openu ,e ovoga puta nije to zeleo sebi da priusti ,vec mu je odgovorio istim oruzjem tj.simulirao je da se lose oseca na terenu dovoljno da se Mari opusti i da pomisli kako je vec dobio mec,e nakon toga kada je Nole uvideo da se Mari opustio,onda je zaigrao kao zver i mentalno i fizicki brutalno razbio Marija do kraja ...

Beobrad

pre 9 godina

Marej bi danasnjom igrom dobio i Federera i Nadala, ali posto je igrao sa Novakom koji je ZVER do igraca, bolje da je malo sportske kulture pokazao i lepo rekao da je izgubio od boljeg!
Ali on to nema i nikada nece osvojiti AO dok je Nole aktivan, znaci i bukvalno nikada !

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

Vlado

pre 9 godina

Nole je naš ponos i od početka meča je diktirao tempo a Marej pružao svoj najbolji tenis dok ga Novak nije slomio kao i Vavrinku a ovo da je glumio je smješno kao i to da ostatak svjeta nemože prihvatiti da je on Srbin i tu leži najveći problem jer tenis se smatra gospodskim sportom pa možete misliti kako se Bler, itd Obama i ostali osjećaju kad znaju da je u njihovom sportu broj 1 srbin

arnold

pre 9 godina

Onda si ispao tupav, Mareju. Iako Djoković standardno ima oscilacije u igri, to bar svi znaju. Bravo za najpoznatijeg Srbina na svetu. Još bar ovoliko Grenslem titula da osvoji.

ops

pre 9 godina

Da se desilo u petom setu, da je rezultat bio neizvestan, pa ajde jos nekako, ali izgubis cetvrti set sa 6-0 i ti pricas da li je glumio? Sta radis ti u finalu?

ona

pre 9 godina

naravno da je glumio, pa to je njegov nacin ponasanja oduvek. to mu prolazi kod tebe ,pa zato i ima pobede u finalima,ali tesko mu to prolazi kod legenda rafe i rodzera. zato ce biti uvek za dve klase ispod tj. u grupi sa tobom.

AKO već ne znaju!

pre 9 godina

Dobro je, dobro je! Treba nam više ovakvih stvari u javnosti da malo-pomalo razbiju iluzije našim EU-poltronima o tome kome se prodaju.

Dorćolac

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu.
Endi, nisi fer sportista!!!
Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.
To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.
Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.
Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!

Boco10

pre 9 godina

Poceo je antimarketing a svi znamo koliko je vazno imati navijace. Nazalost stvara se negativna slika o Novaku tako da ce u buducnosti Novak imati bas velikih problema sa publikom pogotovo ako slucajno padne ili se oklizne.. Zamislite taj pritisak! da nr smijete ni da se okliznete dok igrate! prljavi englezi se bore na svim poljima, samo jos da mu podvale nesto..

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mari jeste Skot ali, cini se da poseduje engleski smisao za postenje i cast. Kada cujem neke igrace da se pozivaju na postenje odmah se setim onih francuskih sobarica. Novak Djokovic je u nekoliko navrata vracao iz "mrtvih" Endi Mareja. Nazalost, ili na srecu, nasem mentalitetu nije u prirodi da "posrnulog" dokrajici. To se i ovaj put videlo tokom meca. Naravno, Marej je to shvatio kao svoju snagu a Novakovu slabost.

WWW

pre 9 godina

Svaki teniser ima neku foru kad mu ne ide, Nole se natezao sa onim Vavrinkom, siroti Marej je to znao, pa se ponadao da ce da pobedi na misice ili grceve. Neko je napisao da je posle leka okrenuo za 180 stepeni - pa lece se oni cedevitom i palitrexom kao mi, njima se raspadaju tabani od zuljeva, premazu,previju i igraju kao novi. Jadni Endi, zapannko ga Nole, zaboravio da se pridrzi za kuk.

anti kampanja

pre 9 godina

Zašto nekome smeta Novakovo ponašanje na terenu? On je individua za sebe, ima svoje vrline i mane, baš kao i svi mi. Svako od nas se drugačije nosi sa različitim situacijama u kojima nam ne ide. Novak ima ponekad krize sa kojima se ne nosi na najbolji mogući način, ali to je zato sto on od sebe očekuje da igra najbolje u svakom trenutku, i ja mislim da mi nemamo pravo da mu zameramo na tome. Danas svako sebi daje za pravo da olako osuđuje druge, ali zapitajte se malo kako biste se vi ponašali da vam ne ide. Ne verujem da se svi vi Novakovi hejteri cveće i da se sa svim u žiovotu nosite smireno. Jednostavno sta god on uradio vama to smeta i sladite se svim njegovim manama, a vrline hvala bogu itekako ignorišete. Da je on toliko loš ne bi bio tu gde jeste, a vi bi trebalo da se zapitate gde ste vi i da li ste zadovoljni sobom.

sloba

pre 9 godina

Bravo Nole Srbine i hvala ti još jednom što si nas učinio posebnima i ponosnima! A što se tiče aktuelne teme stvarno je u par navrata izgledaoNole je čudno kao da će se srušiti ali ok ipak je on "joker", u svakom slučaju malo je naivna izjava da je to moglo da poremeti protivnika i fa 15 min nije uspeo da se vrati u meč. Realno Nole je bolji a ne samo spreman ima daleko širi arsenal oružja a pre svega mentalni sklop pa i gluma može da bude deo istog.

Kaži: Novak šampion! i ponovi 8 puta glasn

pre 9 godina

Sta si "sportisto" hteo da kažeš? Pa samo pogledaj sebe! Dajte čoveku ogledalo.. čekaj, daj mu taj izglačani poslužavnik da se pogleda da shvati ko je, i gde je. Tacne tome i sluze u sportu. Okačiš u hodniku ili wc-u i gledaš samog sebe u oči jer u šampionske ne smeš od sujete i smora.

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

slobinator

pre 9 godina

(323, 1. februar 2015 15:43)
i jedna ispravka.upad navijača i jeste poremetio novaka jer je u tom trenutku imao brejk viška,a nakon toga je izgubio taj drugi set

serhikg

pre 9 godina

Nema ljutnje. Britanski novinari i njihova pitanja - to je za njihove citaoce, bar su za trenutak izbili u prvi plan, nece se toliko pisati o njihovoj mukici Marey-u i njegovim dometima. S obzirom na godine, realno je da ne postoji velika cetvorka jer za jos 3-4 godine igranja on nece moci da udje u drustvo Nadala i Djokovica. Ovo je bila poslednja sansa da uhvati priljucak ali... Da boli - (mnogo) boli !!!

mufljuz

pre 9 godina

Sve sto je Marej postigao u ovom finalu omogucio mu je sam Djokovic. Ono sto je Djokovic u par navrata uspeo da upropasti ne bi poslo za rukom ni 50.-tom na listi. Da je bio upola dobar kao u mecu sa Raonicem ne bi Marej uhvatio ni set a celo finale bi bilo gotovo za manje od 2 sata.

madjar

pre 9 godina

Nemojte kmecati vi britaci i skoti (namerno mslim slovima), opet ce neko od vas za jedno 70 godina biti pobednik vaseg vimbldona. Jadni ste koliko ste teski, a teski ste da tezi ne mozete biti.

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

srle

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen.

nenad rs

pre 9 godina

Изгубио је послужавник,пометен скроз,мислим да му је највише жао милиона.Имао сам респект за њега али кад се није извинио за вријеђање Бердиха од стране његове вјеренице открио је право лице.

patriota

pre 9 godina

Stara kaže ko gubi ima pravo da se ljuti. Budi jednom džentlmen kao što je Federer ili Nadal i priznaj boljem. To što si ti iskompleksiran tvoj problem.

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

hawkeye

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.
(Данац, 01. februar 2015 15:43)
UK su kroz istoriju uvek bili prijatelji Srba,od njih i Francuza veće u Evropi nismo imali,pišem o evropskim silama.

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

peca

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam ljubitelj Britanaca i da mi ti narodi (naročito Englezi) nisu naročito omiljeni...
Međutim, iz čiste znatiželje svratih na sajt jednog izuzetno tiražnog i poznatog engleskog lista, naravno, u nameri da vidim šta ostrvljani imaju da kažu o Mareju, Đokoviću, navodnom Novakovom pretvaranju itd... Mogu reći da me je tamo sačekalo veliko iznenađenje.
Među komentarima na vesti o meču, veliki broj je onih komentara u kojima se proziva Endi (i njegova verenica) zbog svog ponašanja. Mnogo komentara u stilu:"Dobio si šta si zaslužio","Šta si očekivao sa takvim pristupom" itd... Ima i dosta komentara u kojima se hvali Novak, pre svega kao sjajan teniser, ali i pravi sportista, dostojanstven i učtiv. E sad, ima tu mnogo Engleza, ljutih na Endija zbog svog opredeljenja po pitanju nezavisnosti Škotske. Ipak, i Škoti, iako manje kritični prema svom igraču, nisu kivni na Novaka (čak naprotiv) i zaista niko ne spominje te budalaštine koje su ti famozni cirkuzantski novinari potencirali na konferenciji posle finala (jasno je zbog čega).
Mogu reći da sam se zaista prijatno iznenadio...
Stiče se utisak da običan narod svuda u svetu zaista jako ceni Novaka u svakom smislu, ali se o tome malo zna s obzirom da se novinari svojski trude da to maksimalno sakriju...

Pronicljivi

pre 9 godina

KOSTA1703
To nije bio meč na AO, već na RG i Vića je vodio u trećem 5:2. E, tada kreće neviđeno prenemaganje i preokret "povređenog Endija.

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

milan

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu. Endi, nisi fer sportista!!!Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!@@@ nije on nista insinuirao nego su ga novinari sto puta pitali i samo je odgovarao

Simke

pre 9 godina

Pa imao si dan više za odmor, a Novak je imao najteži meč na turniru pre finala od 5 setova. Ne možeš da očekuješ da Novak kao kolibri zuji po terenu. Uostalom ti si profesionalac i ne treba da te stanje protivnika poremećuje na bilo kakav način.
Koliko mi je drago što je NOLE POBEDIO!

E, moja ti USA i EU...

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!
(MMM, 1. februar 2015 15:02)


Napad je najbolja odbrana!

A ako budu dovoljno dugo pisali i pričali o tome, ući će u svest ljudima da je Novak folirant i nije istinski šampion.
Kada budeš pitao neke klince za 20 godina da li su čuli za Novaka, oni će reći, da.. to je onaj što mu sve smeta i što glumi povrede..
Rodik i Federer su prvi počeli sa takvim komentarima a sada i Marej na pritisak britanskih novinara..

Ali znate šta.. mogu samo da nas mrze, u dubini duše znaju da je Đoković najbolji i to je ono što ih najviše jede..
Pa neka uživaju u svojim zlonamernim komentarima ako im je to za utehu.

Goran

pre 9 godina

Novakova zdravstvena situacija se zaista moze diskutovati. Bio je na granici da "umre" od iscrpljenosti a zavrsi mec svjez kao Usain Bolt. Meni se cini da je to bio njegov pokusaj da izbaci Mareja iz ravnoteze. Ako se sjecate na proslogodisnjem Us openu Marej je dobio jedan mec "umiruci" na terenu ne samo desetak minuta nrgo gotovo cijeli mec da bi u ostatku turnira igrao kao preporodjen. Znaci Marej je posljednji igrac kojeg su trebali pitati o nekorektnom glumatanju na terenu.

nemanjabg

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?! Treba da je presrecan sto je i jedan set uzeo, Nole da je bio skocentrisaniji dobio bi 3-0 lagano, al neka malo drame nije na odmet. Na kraju mu pozeleo srecno vencanje a ovaj ljut kao ris, ni hvala, ni da se nasmeje. Skot

Glavni arhivator Cvarkov Djordje

pre 9 godina

Cak i da je ovo istina (mada cisto sumnjam - npr. komentator na britanskom eurosportu spomenuo kako Djokovic fizicki padne kad je nervozan), to je Marijevo najjace oruzije, tako da nema pravo da komentarise.

Prijatan dan i pozdravite vasu mamu.

City Girl

pre 9 godina

John Lloyd je dao odličan komentar na
BBC-ju. Po njemu, Murray se vratio na mentalnu (ne)stabilnost koji je imao pre Lendla. Nesto ga iznervira i umesto da tu negativnu energiju usmeri na odlučnost i želju da pobedi, on se potpuno raspadne. PS Kada je Nadal uspeo da pobedi u pet setova kada je izgledalo da ce ga na nosilima izneti sa terena, onda je bio heroj i borac.

Mikii

pre 9 godina

(Joksa, 1. februar 2015 15:40)

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.

17

pre 9 godina

Navijam za Federera, nisam ni planirao da komentarisem danas, ipak je ovo dan za slavlje Novakovih navijaca, ali ovakvu glupost prosto moram da prokomentarisem.
Marej apsolutno nema razlog ni opravdanje da ovako nesto prica. Njegov posao je da pobedi protivnika, ne vidim sta se njega tice jel rival povredjen ili se samo folira. Zasto bi on trebao time da se bavi uopste? Njegovo je da igra. Gubi koncentraciju, "momentum", sta? Kakva je njegova mentalna snaga kada dozvoli da ga tako nesto uzdrma? Trebao je jos bolje da zaigra kada je video da je protivnik mozda povredjen. Da iskoristi to.
Ovo opravdanje je, po meni, jedna totalna glupost.
Bezbroj puta se Marej folirao i pravio grimase na terenu, protiv Federera je u finalu AO 2010 cak kukao kako mu je sorc bio previse uzak, pa to Federera nije omelo... ni najmanje.
Ako hoce da bude sampion mora da ima "ubilacki instinkt", a on ga nema.
Federera, Nadala, Djokovica... prave sampione nikada nije omela neka povreda protivnika. Zato i jesu sampioni. Marej je jadan i mentalno slab ako naznake necije povrede mogu da uticu na to da on izgubi mec.
On onda ima "povredu" u svojoj glavi i nema sta da trazi u duelima sa najboljima.

Eleonora

pre 9 godina

Divim se Novaku jer je svaka njegova pobeda i svaki njegov poraz propraćen na isti način-uvek se traži "dlaka u jajetu". Šampionu sa 8 gren slem titula se nabacuje da je glumio a znamo da je Nole u lošijoj kondiciji od Marija-trenutno.Ali zar pobedjuje uvek onaj koji je u boljoj kondiciji? Imam 50 godina i verujte, Novak mi je motivacija da izdržim i da krenem sa dna kad-god me život tamo baci. Biti prvi u tenisu u ovim svetskim uslovima je nešto neverovatno. Njegovih 8 titula vrede 18. Ko razume, shvatiće o čemu pričam. Zaista, divim se ovom čoveku.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,Murray je jedno obicno drvo i iskompleksiran tenisercic,koji Gran Slam video nebi da mu ih Novak na tacnu nije ponudio!Ovaj turnir i ovakva igra je njegov vrhunac,s obzirom da on nema 20.vec 27.godina,tako da je on teniski vec sazreo,a i sam je svestan da se debelo nalazi u senci Rafe,Novaka i Rodje.Inace ovo da se Djokovic "prenemagao",mene iskreno ne zanima,zato sto je prosto Novak nabio neverovatan kompleks Britancima koji ne prezaju da omalovazavaju i nipodostavaju sve i svasta sto njima ne ide u korist,pa eto cak i jednog Novaka Djokovica.Tako da nemojte se previse uzbudjivati,zbog ovoga, vec se radujmo datom trenutku da imamo tenisera kakav je Novak i idemo dalje do naredno GS titule!!Idemo Noleeeee!

alejandro

pre 9 godina

Endi ako si mentalno jak u ovom sportu ništa ama baš ništa ne može da te izbaci iz ritma i da to utiče na krajnji rezultat! Mats Vilander je do pred početak meča davao prednost N.Đ. a onda se predomislio kad je meč počeo i pomislio da ćeš ti biti slavodobitnik! Vilander pogađa prognoze slično Rođi-Fedji koji slabo pogađa čelendže kod spornih loptica!

Marko

pre 9 godina

Kaze mu najveci glumac u tenisu, koji to radi u svakom mecu, koji je odigrao kratak mec protiv Berdiha i imao dan odmora vise. Kaze mu neko ko mu je jedva pruzio ruku posle gubitka, dok Nole izgrli protivnika. Noleta je pogodio taj izgubljeni set, ali i sama pomisao da mec moze da se oduzi, pa mozda i ode preko 5 sati, a nije se odmorio bas najbolje od polufinala protiv Vavrinke, dovelo je do toga da padne i psihicki i fizicki. A to sto si ga ti sam vratio u mec, niko ti nije kriv.

bumerang

pre 9 godina

Cela Endijeva teniska karijera zasniva se na ometanju protivnika hvatajuci se za ledja, prepone, bolne grimase, teturanje po terenu. Zaista se nasao pravi koji ce ovo da komentarise i da izjavi da je to nelegitimna taktika. A ipak, stalno je upraznjava.

ja

pre 9 godina

@Natasa
Marej u svakom trenutku moze da im kaze da ga o tome ne zapitkuju!
Kao sto je Federer uradio kada su novinari hteli da pljuju Nadala posle WB 2008 (price o mraku, neregularnim uslovima itd).
Kao sto je Nadal uradio pre godinu dana posle AO (price i njegovoj povredi).
Ali ne, Marej mora da naglasi kako ne razume kako je Novak povredjen sve pogadjao.

Peđa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta piše u naslovu ovog teksta...ali stvarno...Ovaj,izgleda,traži novi posao...u Holivudu...'oće čovek da se ubaci u "The Hangover 4".

Srdjan Bo

pre 9 godina

Auuuuuuu, pa Marey to stalno radi. Stalno se folira, pravi bolne grimase, a onda igra kao da mu nije nista.

Strasno je to kako ne moze da podnese poraz i da je izgubio od najboljeg!

shone

pre 9 godina

Mislim da je on poslednji koji bi trebalo tako nesto da kaze.Setite se samo njegovih prenemaganja u toku nekih ranijih vaznih meceva,te ga zglob na ruci,nozi boli te ledja ispravlja a on igra kao lud u nastavku meca...Znam da nije lep osecaj izgubiti ali covek svoju velicinu treba da pokaze i kad je dobro i kad je lose

Darstar

pre 9 godina

Sramno ponasanje Mareja i na kraju meca i za vreme Novakovog govora, a eto nastavljeno je i na konferenciji za novinare. Da Novak nije povredio ruku u trenutku dok je imao brejk prednosti u prvom setu sve bi lagano bilo gotovo u 3 seta. Ako je neko poznat kao folirant to je upravo Marej koji kad mu ne ide vuce se po terenu i jedva hoda, a onda cim napravi brejk vaskrsne i krene da leti po terenu i pogadja sve. Sramota i sta pisu novinari na eurosportu, ali dobro od Britanaca se to i ocekuje

milan

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen@@@ znaci Novak je folirant a Andy je veci folirant

Boki

pre 9 godina

Pa st i da je glumio?
Igras svoju igru i pobedis,jel'tako?
A tebe treba da je sramota sto si tako nesto izjavio,makar i mislio tako.
Kad budes bio bolji,pobedices,do tada treba da budes gospodin i da sportski cestitas,a ne da se ponasas tako kako se ponasas.
'Ajd'cao......

Struki

pre 9 godina

Neverujem da je Novak bilo sta uradio sto se "kosi"sa sportskim moralom,jednostavno doslo je do trenutacnog zamora misica,a to se ne desava tako retko u sportu! A i svima je jasno u "svetu sporta"kakav je Novak sportsmen,i koliko je posten sportista! Ova pitanja su verovatno dolazila od inace "vrlo objektivne"britanske stampe...Svaka cast Novaku na 8 tituli i zelim mu da vrlo brzo uveca na dvocifren broj gren-slem titula!

Krcko

pre 9 godina

Prljavi zapadnjaci, za poraz im je uvek drugi kriv, a kada dobijaju, uzdižu ego do nebesa...

Endi, Endi, nisam očekivala ovo od tebe...

P.S.
A Wilander neverue.

Sinisa,brejnstormer!

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem!! Citam tri puta i ne mogu da verujem!!!! Bedna,bedna izjava nedostojna dvostukog GS sampiona. Razliciti teniseri reaguju ralicito posle istog vremena provedenog na terenu.
Ako je ovo moglo da ga poremeti, i to po ko zna koji put po njegovim recima, onda nema psihu za vrhunski tenis. Narodski receno, da izvinete, glup je.

.....

pre 9 godina

Ma i da je glumio, na Mareju je bilo da igra isto a ne da se opusti kao u fazonu sad cemo lako. E upravo to razlikuje velike od odlicnih.

zex

pre 9 godina

pa ti si taj koji se folira i uvija kada neide.Nole se povredio dva puta a pao je fizicki na kratko i to je to.kada je Nole pustio ruku polazao je da je najbolji ikada kada je na vrhuncu forme

Dragon

pre 9 godina

Prica o glumi ni najmanje ne pije vodu...imas set u dzepu i brejk u drugom, nadomak si istog, i da glumis...o cemu vi pricate!? Dajte, ukljucite malo mozga i logicki razmisljajte...zasto bi neko glumio i kompromitovao sve steceno do tada...gluposti! Endi mi je OK lik, jer ni on ni Novak ne kriju koliki su prijatelji...ali da budemo iskreni...Endi, pa ti svaki mec umires na terenu, da ti je dusa u nosu...

ja

pre 9 godina

@milan
Insinuirao je itekako.
Prvi je poceo da prica o tome kako ga je u 3 setu omela Novakova pauza.
A onda su novinari navalili. Inace, mogao je jednostavno da kaze kako je izgubio jer je slabije igrao i to je to.
Kad ga novinar pita jel mu cudno kako se Novak brzo oporavio mogao je da kaze : NE! I da ne lupeta onako.

moje ime

pre 9 godina

Nije glumio nego te puistio da uzmes set, da se ne izblamiras. Mogao je da te odere i da odes kuci i odneses verenici vrecu krompira da ti kuva corbice, pravi pire ili przi cips. Nole je COVEK pa ti zato dao samo za corbicu. Tek da ti da do znanja s kim imas posla. Tebi ko da je krivo sto te pustio da se ponadas a posle te pokidao. Malo dete si za naseg kralja.
Ako oces da upoznas prave srpske glumce, preporucujem ti da odgledas sve od Bate Stojkovica, B. Todorovica, Zokija Radmilovica... To su ti nasi montipajtonovci, Troteri...

JAN

pre 9 godina

novak je pustio mareja da osvoji finale wimbeldona to mogu da podpišem! kuću svoju mogu da stavim da je tako bilo...evo videćete da marej više nikad neće da osvoji taj slem a nole će da osvoji bar još jedan ako ne i više....živi bili pa videli!juče sam reko svom prijatelju da sam siguran da će da nole da dobije 3-1 i hvala ti nole na tome puno! večeras kladiona časti!!...popiću nešto u tvoje zdrvlje :) živeli!

Zoran B. Vasic

pre 9 godina

Neverovatne izjave takvog tenisera kakv je Majer posle ubedljivog poraza od Djokovica.
Konstatovao bih par cinjenica na koja ako ima malo morala treba da odgovori:
1. Da li zaista sumnja u nesportsko ponasanje svog kolege Djokovica sa kojim je kako stampa govori , a pogotovo Djokovic , da se radi o prijateljstvu od pocetka karijere.
2. Sta je Majeru znacilo da takoreci prilikom svakog drugog izbacivanja loptice prilikom serviranja, istu pustao da padne , i ponavljao izbacivanjeradi serve. Da li je to deo neke taktike novog trenera i ...
3. Da li se zna ko je uzrok pokusaja ulaska navijaca u teren i pauze koja je i te kako vise izbacila Djokovica iz ritma nego Mareja , sto se videlo u toku meca/
4. Marej bi morao kao i mnogi drugi poznavaoci tenisa mnogo vise da postuju prvi reket sveta i o njemu pricaju sa postovanjem i uvazavanjem. To se odnosi i na one koji daju reklame i sponzorisu turnire. Djokovicu treba dati mnogo vecu minutazu nego drugima pa cak i velikanima kao sto je Federere, Sarapova idr.
5. Ko gubi ima pravo i da se ljuti , a za Mareja se zna da je nestabilnog karaktera bez obzira sto ga ja postujem i njegovo meste je tu gde je trenutno . Treba jos da ceka i o sampionima kojima pripada Djokovic, Federer i Lendel da govori ono sto je ovoga puta govorio o Djokovicu.

Bojan

pre 9 godina

Prosto neverovatno da o ovome prica igrac koji se na svakom mecu pretvara da je povredjen, a sve vreme leti po terenu. Ne mogu da verujem.

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

zvezdale

pre 9 godina

hahahahahahahha oni jednostavno ne mogu da podnesu Novakove uspehe,a tek ce da kukaju ti novinari i ostali komentatori i strucnjaci

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Jeste glumio je, jeste nije se povrijedio prilikom pada sa reketom na ruci, jeste nije imao problema sa nogim i sta sad? Osma titula u vitrini, cao britanci!

Nenad Lukic

pre 9 godina

Interesantno je da niko nikad nije postavio ovakvo pitanje protivnicima Dzimija Konorsa a zna se ako je on pobedjivao, pogotovo poslednjih 5 godina pred kraj karijere.
Anglosaksonce mnogo boli kada je pripadnik "nize rase" bolji od njihovih ljubimaca.
Po temi, sve sto nije pravilnikom zabranjeno - dozvoljeno je.

Nikola

pre 9 godina

treba napraviti kompilaciju marijevih "grceva" i foliranja i postati sto pre a i poslati eurosportu da to malo vrte na nekom ekranu u pozadini ... koja sramota od nase drage "EU enleske i skotske"

pip

pre 9 godina

U drugom setu je Nole izgledao kao da ima vrtoglavicu. To je mozda bilo ili od onog spreja (lidocaine koji izaziva disorjentiranost i maglovit vid) sto mu je prskan po palcu ili prethodno nije konzumirao dovoljno secera.

Dr No

pre 9 godina

Dakle, da vidimo: Endi dobije 8 od 10 gemova (racunajuci tu i tajbrek), pa se onda seti da ga Novak, u stvari, folira, pa se onda pogubi i do kraja izvuce samo jos jedan gem!? Kasno pali.

miki

pre 9 godina

a ha ha ha ha
engleska strina.
moze centrala da pogresi jednom ali 5 puta marej mnogo je. ajd ti jos malo treniraj mozda i stignes sampiona.

Marko

pre 9 godina

Marej je odlican igrac, ali je Djokovic BOLJI i realno je trebalo da bude 3:0!!! Bukvalno mu je poklonio drugi set. Sto se tice Novakove "glume" suvisno je komentarisati to. Je l' to razlog za njegov poraz? To izgovor za izgubljeno finale? Smeta mu sto se protivnik oklizne, izgubi ravnotezu. A da li njegovo gundjanje, komentarisanje svakog drugog poena nekome remeti koncentraciju? Novakov kvalitet je odlucio pobednika! A za debakl u cetvrtom setu nek zavali svojoj glavi. Cestitke nasem SAMPIONU!

TENIS

pre 9 godina

I to kaze Murray, koji kad mu ne ide pocinje da kleca i pravi grimase vec u prvom setu, i to redovno - da covjek pomisli kako ce se svakog momenta srusiti, a on brzi nego ikad.

Lovac na Botove

pre 9 godina

Druze Marey, izgubio si i to je to.Te price da ne znas sta je bilo, upravo pokazuju da nemas pojma sta te snaslo. NDJ nije folirant a i da jeste, kakve veze ima,posteno te dobio i regularno.

Simbiozni Omaz

pre 9 godina

Uuu bre Endi zar i tebi Nole da nabije kompleks, em sto skuplja trofeje sa GS-ova em sto najvecima nabija kompleks.
Djokovic najjaci covek na svetuuuu!!

No Guru

pre 9 godina

Ma u stvari ti si, kao veliki britanski džentlmen, njega pustio kad si video da mu je slabo. Ajde bre pokri se ušima paceru i reci da si zasluženo izgubio.

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

Pfc Rules

pre 9 godina

O onda si samo na trenutak spustio gard xaaxaxaxaxax! Nole kraljino,videlo se da te mrzi,imaj to u vidu sledeci put, i ne dozvoli mu ni gem vise nikada!

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A on gubi već četvrti put finale ozija. Razumljivo je da je frustiran. Ali, kaže da je prijatelj sa Noletom. Sumljam. Jer najlakše je teret svojih grešaka prebaciti na drugoga. Ja bih se sramio da sam na njegovom mestu.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ako te je Novak cuo a verujem da jeste zabaravi na Vimbldon i US open, vise ti nece progledati kroz prste. Sto si osvojio, osvojio si.

Lazarenko

pre 9 godina

Treba da bude zahvalan što je dobio na poklon drugi set. Ako mu je ovo način da kaže "Hvala ti Novače što si mi poklonio set i što me nisi u sva tri odrao sa krompirom kao u četvrtom...", onda dobro. Nema na čemu.

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Da bi se postao sampion moras da osvojis poen. Ne da cekas da protivnik pogresi. Kada je Novak igrao najlosije opet se trudio da osvoji poen a ti da protivnik pogresi. Novak je svoju igru nasao i to ti je to. A ti sem onog Wimblndona i po meni krajnje sumnjivog finala u ovom sportu moses samo povremeno da bljesnes , Zato ce i deda Federer , i povredjeni Nadas uvek biti faforiti protiv tebe.

mare

pre 9 godina

Iskreno i ja sam primetio da glumi, bas na pocetku treceg seta kad se kliznuo a na snimku se videlo da nema veze sa klizanjem, tada sam prestao da gledam samo sam procitao kasnije da je osvojio, drago mi je sto imamo tako nekog koji nas lepo predstavlja u svetu ali mislim da nema potrebe da taktizira na taj nacin, ipak je previse dobar od bilo kog tenisera u ovom trenutku

Lena

pre 9 godina

Novinari i mediji generalno, uopste ne kapiraju da takvim izjavama daju jos vecu motivaciju Novaku. Kad bi ga hvalili, mozda se covek ne bi toliko biorio, mozda ne bi bio tolika velicina. Jednostavno ne znaju sta je srpski inat. Sto se Marija tice, izjave koje je dao su velika sramota za njega licno, njegov tim (na koji se drao kao da su mu oni nesto krivi), njegovu porodicu, prijatelje, i dalje redom. Ali to samo pokazuje zasto nikada nece biti u teniskom vrhu. Koliko je sujeta u svakoj sferi zivota opasna. Napravi cudoviste od coveka....

Realan

pre 9 godina

To što protivnik izgleda da ima fizičkih problema trebalo bi da znači da simulira da bi pobedio? Kakav debilizam, mislio sam da je naše novinarstvo u krizi... Elem, ako su dozvolili da neke tenisačice čitav meč stenju ili vrište prilikom udaranja u lopticu (što po meni može 100 puta više da nervira i dekocentriše protivnika) ili da Nadal degutantno izvodi rituale pre serviranja često prekoračujući dozvoljeno vreme (ubeđen sam da se Novak zbog toga prilično nervirao na Rolan Garosu kada je na kraju izgubio 3:2)... U svakom slučaju, kao da su na konferenciji bili predstavnici žute štampe, a ne ozbiljnih listova.

PeRFect

pre 9 godina

Kakav smarac!!!!
A kad se on prenemaze i pravi idiotske grimase, to je OK?
Uvek ima neko glupavo opravdanje. Ne znam sto ne prizna lepo da je igrao kao baba neka i da nije ni zasluzio da osvoji titulu? Koliko je samo slab u glavi kad je prenemaganje protivnika dovoljno da ga tako omete!? Pa Novak je protiv Federera izasao sa zavojem na ruci u Monaku.... i jel to omelo Federera na neki nacin? Nije.
Marej u svakom mecu protiv RF, Nadala i Novaka pravi neke grimase, samo cekam da se srusi na terenu, pa to njih ne ometa ni najmanje, nego ga samo jos brze i lakse oduvaju sa terena.
Zato Marej nikada i nece biti na nivou trojice najboljih.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Na osnovu ovoga što priča, ne samo da ga je Nole počistio u 4. setu, nego je metla ostavila i odredjene, nadam se ne trajne, mentalne posledice na "Britanca" (Škota)!

nenadkoncarevic@gmail.com

pre 9 godina

Gde baš Mari da se žali na lažiranje povrede, pa on se uvek vuče kao prebijen i potpuno iscrpljen po terenu, a onda već u sledećem poenu trči kao da je podešen na turbo pogon, i tako iznova i iznova.
U svakom slučaju ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da izgubiš 12 od 13 gemova na kraju meča za gren slem trofej, za to ne postoji izgovor. U stvari postoji samo jedan a on je kombinacija sjajne Novakove igre u tom periodu i katastrofalne Marijeve.
Ovakav razvoj nije slučajan.
Novak ga je na gotovo indentičan način pobedio na US Openu prošle
godine i u finalu Australian Opena 2013. Oba puta su se i tada prva dva seta rešavala u tai brejku i bilo je 1:1 u setovima. Posle toga bi se Mari malo još odupirao u trećem setu a onda bi bio po pravilu razbijen u svakom smislu. Ako se nešto desi jednom, možemo da nađemo izgovor ali tri puta, onda i sam znaš da je to realnost a ne slučajnost.

Boston

pre 9 godina

Moliiim ? A sto nisi pricao ovako kada te je pustio na Vimbldonu da te publika ne razape koja je dugo cekala sampiona. I da imas neki bedni Grend Slem. Cccc. Necu da dozvolim da mi bilo sta kvari dan. Novak je sampion !

Smilica

pre 9 godina

Pa Mari tesko da ima veceg foliranta od tebe.Čas se držiš za kuk, čas za koleno ,a kao Nole te omeo, pa on te je "pomeo".
Da nisu ušli oni navijači bilo bi 3:0 ali draži mi je ovaj 4. set sa krompirićem nego da je bilo 3:0(tri nula i slovima i brojevima).
Pa šta si mislio da će No1E OPET da ti pokloni GS.
Dosta je bilo 2x zapamti to Andy Mareju!!!!!

Žarko

pre 9 godina

Jao, koliko se blamira ovaj Marej, pa to je za priču... Novak ima pravo da se koristi ovakvim trikovima i dovoljno iskustva da zna kad to treba da radi... A onaj koga to može da poremeti teško da sebe može nazivati vrhunskim igračem...

Kosta

pre 9 godina

Ako je neko spreman da Novaka optužuje za ove navodno mahinacije, onda je.bolja adresa za to Serena i Rafa, a o samom Endiju da i ne govorim.

objektiv

pre 9 godina

ljudi jel vi kapirate da ga novinari to pitaju upravo zbog toga sto on to stalno radi? pitaju ga je li legitimno da se prenemazes pa eksplodiras, znajuci da je on u tome najkarakteristicniji...

yea

pre 9 godina

sto kazu ko gubi ima pravo da se ljuti... voli nole malo da bude teatralan ali marej redovno umire u drugom setu npr a onda okrene od 0:2 na 3:2 tako da su to sve gluposti...

Kliso

pre 9 godina

Koji plackonja, ne mogu da verujem! sad mu sve smeta. Najbolje bi bilo da mu se Nole sklonio sa terena i pustio da pobedi! Smesna izjava.

Alex

pre 9 godina

Sve čestitke i Noletu i Mareju za veliku borbenost. Ali "foliranje" povreda pa nakon toga "puna snaga" je osnovna karakteristika igre Mareja protiv jačih igrača i nemoralno je bilo koga drugog komentarisati na tu temu.

pogledajmo semafor

pre 9 godina

I to rece tip koji je vrhunac prenemaganja i iznemiravanja. Cak ga je i Virginia Wade nazvala drama queenom.
http://www.theguardian.com/sport/2012/may/31/andy-murray-french-open-recovery
Mogu misliti kako je tek Berdych srecan sa ovakvim rezultatom, jer onaj ko provocira zasluzuje takav rezultat.

jovan

pre 9 godina

E kada je Marej nasao nekome da prica o grimasama i glumi onda nek ide sve u... Endi brate nas ti si kralj sto se glume tice i dalje ne brini, to ti ne moze niko oduzeti, ne ume Nole da glumi toliko dobro.

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

Čačanin

pre 9 godina

Treba da se stide i novinari koji postavljaju ovakva pitanja a i Mari koji nije ovo presekao.Neka pogledaju 1/4 Roland Garosa Mari-Troicki i neka mi objasne kako se to Mari tako oporavio ili je folirao pa je dobio izgubljen meč, nemoj pa se neboj!Osetio da može da pobedi posle vodstva od 2-0 u trećem setu, pa čoveče dobio si samo još jedan gem do kraja meča!?Ja mislim da je Novak osetio da je dosta i preuzeo veći rizik u udarcima i kraj je došao ubrzo...Mari mora da promeni svoju igru ako misli da pobedjuje finala, ja mu to iskreno želim ali takodje mora sportski da prizna kada je neko bio bolji.

ostj

pre 9 godina

bar 20 puta sam mareja gledao kako se kao prebijena macka, vucara po terenu, a barem 5 puta protiv novaka..ume to jako da poremeti protivnika...strasno je koliko je nepostovanja djokovica,samo zato sto je iz jedne male zemlje..da stvar bude gora,marej je u visokom ritmu odigrao AO,da ne kazem u formi,djokovic -promenljivo..sta ce tek da mu radi kad bude skroz spreman...jedva cekam...

Slavko-RS

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti.Bravo Nole na trofeju,ziva si legenda.Marej bi trebao da ne pada i ocima navijaca zbog ovakvih nepromisljenih izjava,peti set si izgubio sa nulom tu je kraj svoj prici.

delije

pre 9 godina

Rece najveci glumac i folirant u istoriji tenisa,nikad nije i nece igrati takav lik koji se toliko prenemaze i vuce po terenu i izgleda kao da je tenk presao preko njega kada ga ne ide,a onda odjednom vaskrsne i sve bude normalno.

uros

pre 9 godina

Otreso te je pomiri se sa tim, ni na us openu ga ne bi dobio da nije bilo vetra, umesto da bude zadovoljan sto mu Djokovic poklonio jedan slem on lupeta gluposti.

Bozidar

pre 9 godina

Sto bi rekla narodna izreka "Hvatanje za maglu"
Nema vise nista drugo da opravda i kaze pametno nego da "umanjuje" neciju postenu,majstorsku i veliku pobedu.
Pa shodno tome daje komentare sto objasnjava o coveku i kakav je igrac...zato je opet dobio lekciju-e tako.
Endi a kada pocnes da prihvatas stvari i budes realan i iskren mozda ti bude lakse.

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

I ja foliram stalno te prst glava mali prst žuč levi bubreg desno uvo ali brateee svi me oderu ....ono pošteno...džaba foliranje kad je neko bolji 6 0 6 0 6 0 6 0 6 0

milos

pre 9 godina

ljudi, sta napadate Marija, procitajte malo bolje njegov intervju, novinar mu je postavio pitanje, dakle bila je vise provokacija novinara (posto je znao da je Mari taj koji glumi povrede). Mari je na pitanje novinara samo odgovorio da se nada da sa Novakom to nije bio slucaj, nije uopste zapoceo intervju rekavsi kako Novak glumi povredu.

Ivan

pre 9 godina

Naso on da prica o tome a celu karijeru glumi da nema snage, da ga nesto boli i na kraju pobedi!!! Ali ovo je Nole :) Videlo se da mu nije dobro, ono ne moze da se glumi, a sam je kriv Marej sto je dozovlio da mu to poremeti fokus, sad zbog toga je izgubio, jes kako da ne!!! Noletu lose sad cu da ga oderem, nece da moze :D

mare

pre 9 godina

jadan ti ako te je to poremetilo. ne znam da li je namerno ili ne, ali i da je namerno gde ti je fokus, koncentracija? a da ne pricam o tvom prenemaganju skoro na svakom mecu... pa nikom nista.

g

pre 9 godina

Koji kompleksas!!! Pa kakav si ti to sportista kada te sve poremeti! Dosta vise omalovazavanja Novaka, idi i nauci da igras tenis!!!! Zasto je toliko tesko priznati da je protivnik bio bolji?! Ili je najteze to sto je on, Mari, iz Britanije a Novak sa "divljeg i nerazvijenog" Balkana i opet broj 1??!!

Dott

pre 9 godina

Ja mislio da je Britanija visoko razvijena zemlja, ako vec nije a onda bar srednje razvijena, ali da su zemlja u kojoj ne znaju da postoje lekovi protiv bolova, to mi nije padalo na pamet, jer mislio sam da takve zemlje bar na ovoj planeti nema.

AlanFord

pre 9 godina

Moj opis onoga što sam za vreme i nakon završetka meča mogao da konstatujem:

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti......tko ne leti ne vrijedi!!!

XXL

pre 9 godina

Taktika ruska "maskirovka". Kao bole me leđa, a dobijam turnire. E, što bi rek`o stih u onoj pesmi "pa svi što gube imaju pravo da se ljute" (Balašević).

Mikii

pre 9 godina

Ivan78bg@

Evo bate, mi stojimo na 14, za sada ;) Cekamo vas na RG-u, da podsetimo na neke stare epizode :) Moze i US Open, dogovoricemo se :*

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

neko iz gomile

pre 9 godina

@ (kkletsgo, 01. februar 2015 15:16)

Hvala na komentaru uvek je dobro cuti misljenja sa svih strana jer smo mi previse autistican narod pun predrasuda.Hvala jos jednom

montoya

pre 9 godina

Moze protivnik da radi sta god hoce dok tebe ne ometa, tj dok ne vice na tebe i fizicki te napada. Mene isto malo nervira Novakovo izmotavanje ali to je potpuno legalno...

neutralni posmatrac

pre 9 godina

Nisam gledao mec pa bih voleo da mi neko ko je gledao objasni o cemu se radi. Upravo sam procitao ceo Murray-ev post-mec intervju na AO sajtu i ne mogu da verujem da je vecina postavljenih pitanja bila u vezi sa Novakovim potencijalnim "foliranjem" na pocetku treceg seta. Takodje, kroz skoro ceo intervju se Murray "vadi" na to da ga je izbacilo iz igre sto je na trenutak mislio da se Novak lose oseca na terenu i da mu nije jasno kako se tako brzo oporavio i u nastavku ga razbio. O cemu se radi, Novak ima te pozitivne i negativne faze u skoro svakom ozbiljnom mecu, da li je ovog puta bilo nesto stvarno drugacije?

maloicitao

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...(glumac, 01. februar 2015 15:29)

Dobra dan komsije, kako ste? Kako sportski rezultati ovih dana?

danijle

pre 9 godina

Taktik je taktika, covek primenio njegovu taktiku, gde posle svakog duzeg poena igleda ko da je na samrti, a onda opet grune u sledecem, malo modifikovao i osvojio 8mi GS pehar. i 3 miliona aus. dolara, usput. Sve je ti deo sporta, biznisa, zivota. Malo folirancije nije na odmet. A da je klasa igrac za njega, pokazao mu u zadnjem setu gde je bilo 6:0, ne verujem da je bas bio "poremecen" od drugog do cetvrtog seta, da mu da kralj krompiric.

Kralj Ibi

pre 9 godina

O cemu lupetaju ovi novinari a sa njima i ovaj Skot, kad gubi, i Britanac kad pobedjuje!???. Da li je Novak i jednim trazio medicinsku pomoc tokom meca pa da ga ovako gnusno optuzuju. Ako se iko tokom meca hvata za sve delove tela kad mu ne ide onda je to on. Novak bi trebalo da mu zahvali na prijateljstvu i pokaze mu gde mu je mesto. Bilo je zadovoljstvo slusati bracu Makinro koji su lepo objasnili ko je i kakav je Andy.

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

Djordje

pre 9 godina

Nole nije imao potrebe da glumi! Moze Marej da se pravda koliko hoce ali Nole je bolji i tacka. Problemi sa zglobom i ravnotezom su mozda "iz glave" ali to je pre svega odmoglo Noletu.

unisteni

pre 9 godina

sa strane gledaoca(djokovicevog fana)moram da primetim da je ta povreda bila cudna, u jednom trenutku nije mogao da se odrazi sa noge,a odmah u 3. je sve bilo ok,mozda su mu dali nesto za vreme pauze, ali glumio sigurno nije

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

alen boksic

pre 9 godina

Čemu cudenje Andy...nebeski ne mogu izgubit ni jedan jedini poen jer je protivnik bolji...mada moj favorit ostaje tipsarevic koji predao meč finala ATP turnira seppiu u zadnjem setu pri rezultatu 2-5 i 0-30

ZNAM KAKO TI JE...

pre 9 godina

Ali, nije ti ni prvi ni poslednji put da izgubis od Novaka.
Ja kad igram sa klincima iz grada, i kad izgubim... sve bi ih razbio...

ali... ne zanam sta da ti kazem... moras da se naucis da zivis sa tim...

ona

pre 9 godina

naravno da je glumio, pa to je njegov nacin ponasanja oduvek. to mu prolazi kod tebe ,pa zato i ima pobede u finalima,ali tesko mu to prolazi kod legenda rafe i rodzera. zato ce biti uvek za dve klase ispod tj. u grupi sa tobom.

realni delija

pre 9 godina

Moram da kazem kao noletov fan da mi je vrlo neobicno kako je Novak poceo da igra nakon one bočice , okrenulo se nakon toga sve za 180 stepeni, a pre toga nije umeo da se sastavi.

msm

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu vjerovati da nema niko skoro kome nije smetalo ono Noletovo šepanje po terenu, lelujanje poput grane na vjetru, smotano sudaranje nogom od nogu... Veliki sam njegov navijač od prvog dana, ali zašto sebi dozvoli to, zašto? Ja sam imao osjećaj kao da se pravda zbog lošeg stanja na terenu u tom trenutku, ubjeđuje i sebe i nas da je to zbog povrede. Izdrži to stojećki ili nemoj nikako Nole brate, zatraži tajm aut neka te izmasiraju ili šta već... pa ti si najveći na svijetu!

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

Mikii

pre 9 godina

(Joksa, 1. februar 2015 15:40)

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.

tulipan

pre 9 godina

naravno da je odglumio,samo mi nisu jasni ovi koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi

hawkeye

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.
(Данац, 01. februar 2015 15:43)
UK su kroz istoriju uvek bili prijatelji Srba,od njih i Francuza veće u Evropi nismo imali,pišem o evropskim silama.

mare

pre 9 godina

Iskreno i ja sam primetio da glumi, bas na pocetku treceg seta kad se kliznuo a na snimku se videlo da nema veze sa klizanjem, tada sam prestao da gledam samo sam procitao kasnije da je osvojio, drago mi je sto imamo tako nekog koji nas lepo predstavlja u svetu ali mislim da nema potrebe da taktizira na taj nacin, ipak je previse dobar od bilo kog tenisera u ovom trenutku

Mikii

pre 9 godina

Ivan78bg@

Evo bate, mi stojimo na 14, za sada ;) Cekamo vas na RG-u, da podsetimo na neke stare epizode :) Moze i US Open, dogovoricemo se :*

A

pre 9 godina

U pravu je. Pitanja uopste nisu bila maliciozna, Djokovic redovno folira kad mu ne ide, te zglob, te prst, te nema snage,... Toliko o fer pleju. Marijeva greska je sto je naseo, a to je prekasno shvatio. Na sve to, kakve je Djokovic face slagao u 4. setu... mene je bilo sramota!

despot

pre 9 godina

“Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na neverovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim“.
Izjavi onaj koji se svo vreme prenemaze kao da je povredjena onda eksplodira i stigne ono sto ni Nadal i Novak zajedno ne bi stigli.
Sto bi nas narod rekao "Dobar izgovor para vredi"
Novaku sve cestitke i samo neka nastavi u istom stilu.

branislav

pre 9 godina

e ovi britanci - naši "prijatelji europejci" ne mogu da prime poraz od Srbina pa to ti je, a i publika kao da je bila razočarana osim koje stotine Srba..

MMM

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!

NIK

pre 9 godina

Do sada sam te cenio koliko toliko, ali od sad pa nadalje, ti si obican mis. Nikada ti ne bi video g.s trofej da ti nije bilo Novaka. Ako se dotaknemo teme o foliranju povrede, ti si Andy WORLD NO 1 u tome. To zna ceo teniski svet! Uostalom, cvrsti verujem da he Nole bio u problemu, videli se to i te kako. A i ako je isfolirao, kakve to veze ima sa tobom? Zasto nisi igrao svoju igru, i dotukao ga? Zato sti si bio nemocan, jer si izgubio cetiri finala na A.O, i onda trazis izgovor. I Novak je igubio isto toliko finala na U.S openu, pa nije pricao takve gluposti kao ti sada.

Данац

pre 9 godina

Mali covek koji se prodao englezima. Ljudi bez casti i bez respekta prema drugima. Zivio sam u UK, znam o cemu pricam. Ali su degenerisani u svojoj nekotrolisanoj mrznji prema Slovenima, pogotovo Rusima i Srbima.

Bozidar

pre 9 godina

Hahahahaha haha ah haha
Kakvi komentari jednog tenisera,poput deteta koje se zali da mu nije po volji.
Pa sta treba da kaze Novak,poremetilo me je dranje i vikanje Mareja i udaranje reketa o mrezu...to je ravno tome.
Da li neko pada,kliza i ima grceve to nije tvoj problem,jer ti si profesionalac i fokusiras se na svoju igru,ali sada se vidi koliki si profesionalac i dokle ides sa stavovima i razmisljanjem.

Dr.Brele

pre 9 godina

Sinko, upravo si potvrdio zašto nisi zaslužio da stojiš rame uz rame sa velikanima ovog sporta (Đoković, Federer, Nadal - mislim na aktivne igrače). Pravi šampion igra svoju igru, nezavisno od toga šta radi protivnik.

Joksa

pre 9 godina

Ko je pazljivo gledao njihovo finale na Vimbldonu, onomad kada je Mari pobedio, jasno mu je bilo da Novak nije grizao kao obicno. A zasto? Pa, zato sto je to bila prva i, verovatno, poslednja sansa Endija d aosvoji Vimbldon i Britancimavratie posle 7o godina trofej. Jednom ce u memoarima Novak datoi osvrt na to, kada obojica budu setala unuke. Zamislite da je Novak pobedio i tada, a nije bio daleko? Britanci bi ga mrzeli vise nego Nemce i Francuze zajedno. Ovak, ucinio im je svima zajedno, i Endiju i publici, veliki plesir.

Wllaxy

pre 9 godina

Da li ga je onda pustio i na olimpijskim igrama 2012-e? Mozda su i tu vrsili pritisak Britanci, Amerikanci i ostale velesile. Ne budi smesan. Marej je bolji na travi od njega. Cao.
(Mikii, 01. februar 2015 16:51)

Toliko si brate gl00p da je mene prosto srama na tvoj red!

neko iz gomile

pre 9 godina

@ (kkletsgo, 01. februar 2015 15:16)

Hvala na komentaru uvek je dobro cuti misljenja sa svih strana jer smo mi previse autistican narod pun predrasuda.Hvala jos jednom

alen boksic

pre 9 godina

Čemu cudenje Andy...nebeski ne mogu izgubit ni jedan jedini poen jer je protivnik bolji...mada moj favorit ostaje tipsarevic koji predao meč finala ATP turnira seppiu u zadnjem setu pri rezultatu 2-5 i 0-30

Lazar

pre 9 godina

Volim djokovic ko je pobedio murray.
Imam8,5 godina i pasionirani sam ljubitelj tennisa.
Jivim u francuske.
Imam loptu kojom je igrano finale rolland garros 2014.

danix

pre 9 godina

Marijeva je tuga pregolema,a znamo i zasto.Nadao se decko,koga ja juce i pohvalih kao fino vaspitanog,da ce se Nole povrijediti i jedino tako je mogao dobiti ovaj mec,pa kad je vidio da od toga nema nista razocarao se.I vidi cuda,nastavio losije igrati.A zasto si poceo losije igrati,pa valjda ti je ta Novakova momentalna slabost trebala biti dodatni stimulans da nastavis jos zesce,a ne da popustis?
Slusaj Mari,nismo ni mi vesla sisali,znamo da si frustriran,ojadjen,razocaran,Nole te razbio,pehar uzeo,a ti narezi malo meze na svoj tanjir pa pocasti gubitnicko drustvo.

unisteni

pre 9 godina

sa strane gledaoca(djokovicevog fana)moram da primetim da je ta povreda bila cudna, u jednom trenutku nije mogao da se odrazi sa noge,a odmah u 3. je sve bilo ok,mozda su mu dali nesto za vreme pauze, ali glumio sigurno nije

Milan

pre 9 godina

Evo sta Ameri kazu o tome. Pametnom dovoljno:

Ignoring the irony of calling out Djokovic for playing possum (a Murray specialty) the outbursts took the Scotsman’s focus completely off the match.

cuti i pokrij se usima

pre 9 godina

Bolje bi ti bilo da se obrijes i malo vise da vezbas kako bi sledeci put mogao makar da prismrdis jednoj od najvecih legendi ovog sporta.

Muci

pre 9 godina

Ljudi, tenis je bio i ostao "beli" sport, a to znači - engleski, zapadnjački, kolonijalni i rasistički. Noletu je najveća mana to što je Srbin, iz neke tamo divlje balkanske zemlje, a rasturio im je koncepciju i najurio s vrha sve te elitne, "bele" tenisere. Nikada oni njega neće prihvatiti i uvek će mu tražiti dlaku u jajetu, pa makar osvojio 18 gren slemova. Tužno je što je tako, ali to je više nego očigledno onima koji redovno prate npr. izveštavanje BBC-ja, koji u najboljem slučaju Noleta ignoriše.

kkletsgo

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu u vrlo multikulturalnom drustvu pa mogu da cujem dosta razlicitih misljenja. Ono sto me izuzetno nervira je da je dosta tih misljenja na tragu ovog intervjua - dakle insinuira se da Djokovic igra prljavo, da folira povrede, da nije istinski sampion. Ne moram da vam objasnjavam koliko me to pogadja i koliko se nerviram kada slusam takve baljezgarije.

Jedino sto mogu da kazem je da nasi ljudi ne smeju da ostanu nemi na ovo vec da moramo da postavimo jasnu granicu izmedju kritike i kompleksaskog prebacivanja krivice. Zaista je potpuno detinjasto to sto rade zapadni mediji, pogotovo Britanski u ovom trentku.

I da, samo jos ovo, zanimljivo je da su Americki mediji, po vec ko zna koji put, najkorektinji bili prema Novaku. Uprkos srpskim idejama o geopolitici, nikako ne mogu da se otrgnem utisku da se nasi ljudi desetostruko vise cene preko Okeana nego na tlu Stare Dame.

Ali sve je to nebitno, bitno je da je Nole pobedio, i tu je kraj price!

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

dobroslav

pre 9 godina

Ponos Srbije

Kičma nam se ispravlja
srce jače bije
kada igra prvak svijeta
i srce Srbije.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo mi imamo
svoga Noleta.

Nije samo teniser
Čovjek iznad svega
voli svoju Srbiju
srbi vole njega.

Uči nas životu
kako da se borimo
hvala ti za sve
Nole mi te volimo.

Vladar svijeta bez mane
svima primjer daje
iznad svih za koplje
besmrtan postaje.

Neko ima naftu
neko pola svijeta
samo niko nema
kao mi..,,, Noleta!!!!!

Srdjan

pre 9 godina

Pravi fini englez vidi se da nije skot!Drugi set je on dobio iz razloga sto je Novak upao u krizu.I sad insinuira, a da nije te krize bilo ne bi ni drugi set osvojio.

Vlada

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Mareju, vec o smrdjlivim (da smrdljivim) novinarima. Covek je normalno odgovarao na pitanja, nije naseo na jadne, slinave provokacije.

A pitanja su zaista niska, ej, bato, kad udje covek sa 5 titula ima da cutis i stojis mirno, a ne da se ponasas kao mis.

sinke

pre 9 godina

Ovo je nevjerovatno kako ne vole Djokovica,ali u inat svima proradio je onaj inat u njemu i melje sve redom...Kako mi je drago sto je osvojio 8 gren slem titulu i prestigao zavidnog Vilandera i ucutkao sve kriticare...Sad kad je pobjedio zele da mu stave na teret da je simulirao,odvratni su!A sta je Marejem kad pravi razne grimase i smuca se po terenu,to niko ne pominje!

neko iz gomile

pre 9 godina

Ja sam u komentarima tokom meca izmedju ostalog pisao da No1e ne stoji dobro na terenu i da mi se ne svidja njegov body language (a ja sam strucnjak bas za to hehehe) ali sad mi je Andy otvorio oci,pa to je samo bila taktika da ga dekoncentrise i pobedi. Cccccc kako sam glup hvala ti Andy

1970

pre 9 godina

Ajmo ovako. Voleli Noleta ili ne, on je danas usao u istoriju. Uzeo je 8. GS, i peti Melburn, cime se upisao u najboljih 10 svih vremena. I kada ova generacija ode, pamtice se da je Rodzer bio kralj Vimbldona, Rafa kralj RG, a Nole gospodar Australije. Pa covek je u poslednjih 5 godina izgubio jedan mec u Melburnu!
I na takav dan, britanski novinari i Marej mu pljuju u supu i bave se budalastinama. Umesto da ga pitaju otkud krompiric u poslednjem setu, oni pricaju o foliranju. Sramno i bezobrazno do kosti!

17

pre 9 godina

Jel ovo isti onaj Marej koji je tvrdio da je izgubio finale AO 2010 od Federera jer su mu gace bile previse uske????
Hahahahaha, kakav je ovo folirant...

Beobrad

pre 9 godina

Marej bi danasnjom igrom dobio i Federera i Nadala, ali posto je igrao sa Novakom koji je ZVER do igraca, bolje da je malo sportske kulture pokazao i lepo rekao da je izgubio od boljeg!
Ali on to nema i nikada nece osvojiti AO dok je Nole aktivan, znaci i bukvalno nikada !

pip

pre 9 godina

U drugom setu je Nole izgledao kao da ima vrtoglavicu. To je mozda bilo ili od onog spreja (lidocaine koji izaziva disorjentiranost i maglovit vid) sto mu je prskan po palcu ili prethodno nije konzumirao dovoljno secera.

323

pre 9 godina

Prvo, osnovni problem je bila Novakova saka jer je pao i zadrazao se na njoj. Od tog trenutka Novak gubi nekoliko gemova. Drugo, igraci imaju grceve ali oni i prodju u toku meca. A trece, kakve sve to ima veze sa protivnikom koji treba da igra svoju igru?? Zar Novakovi grcevi treba da poremete Endija a on kaze da su ga njegovi grčevi poremetili? Upad navijaca na teren može da poremeti Novaka pa da posle kaže da je zato izgubio? A nije ga to poremetilo. Englezi se prave Englezi ali me razočarao Endi. On treba da kaže da je Novak bio bolji i da na takva pitanja nece da odgovara. Pa Monfist, pola meca umire na terenu, vezuje pertle, mislis da ce da se srusi a on posle igra ko masina?? Zasto bi to remetilo protivnika? Njegov problem a ja igtam svoju igru. Ispade da je Endi razmisljao, bas mi je zao sto Novak ima grceve pa je slabije igrao? Odgovor na ove provokacije je da ga Novak delje u svakom narednom mecu. A i onako ni sam ne zna koliko ga vec puta pobedjuje u nizu.

Ivan

pre 9 godina

“Treći set bio je frustrirajućiu jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju posle udaraca. Delovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko u četvrtom jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju“

Nije on tada poceo da pogadja sve, nego je poceo da igra tek tada onako kako smo navikli da igra i onako kako zna! Da je od pocetka tako igrao ov bi bilo u tri seta sa po dva, tri tvoja osvojena gema!!!
Ako ti je tesko da priznas da te je razbio od 2:0 u trecem setu za tebe, bar budi covek prema njemu! Da nije bilo njega i njegove lose psihe ne bi ti video GS titulu do dana danasnjeg, a danas bi, kao sto rekoh, otiso sa terena za manje od dva sata!!!

milan

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen@@@ znaci Novak je folirant a Andy je veci folirant

igor

pre 9 godina

Ne znam sta je čudno, britanska štampa već godinama piše o Djokovicu na isti način, sa prikrivenim rasizmom.
Oni koji prate tenis na sajtu Guardiana ili BBCija su to shvatili odavno, ali je jako čudno što naši sportski novinari nemaju petlje da govore o tome.
Beker je prvi morao da kaže da Novak nema ravnopravan tretman u medijima!!!

milan

pre 9 godina

Mari bi trebao da da odgovor da zašto je kod pripreme za serviranje barem dvadesetak puta imao navodno problema kod bacanje loptice u vis pa je opet počinjao iz početka, koliko je to uticalo na Noletovu koncentraciju. Mari čudan si ti prijatelj.

Hombre

pre 9 godina

Ne vidim ništa loše u Novakovom ponašanju. U ovom meču gde su obojica ušli fizički 100% pripremljeni, odlučila je, naravno, glava, a potom sledi znanje, sreća i onaj njihov čuveni momentum. Nije bilo ni briljantno ni maestralno, već prosto pobednički . Nema tu foliranja, nažalost po Novakove hejtere, jednostavno, pokazao je ko je bolji. A setite se kako ta ista glava nije radila pre 2 godine u finalu Vimbldona kad je Endiju prosto poklonio pobedu ne pruživši ni 50% svojih mogućnosti.Sve je u glavi, a sada i novinari i Mats Vilander mogu da izmišljaju šta god hoće, zna se ko je najbolji i još dugo će biti! Rafa i Rodžer imaju tu nesreću da igraju u Noletovo vreme! A Endi bolje nek' priprema svadbu, za Noleta je još zelen.

Bull Terrier

pre 9 godina

Povredio se, umorio se... Zapni, stegni, napni se, zavrsi mec u svoju korist... Moje logicno razmisljanje je... A njegovo je on se povredio, jao sta cu sad, ajde da i ja spustim tempo.. Dajte ljudi meni ovo deluje kao obicno kukanje.. Ko gubi ima pravo da se ljuti...

Goran

pre 9 godina

Novakova zdravstvena situacija se zaista moze diskutovati. Bio je na granici da "umre" od iscrpljenosti a zavrsi mec svjez kao Usain Bolt. Meni se cini da je to bio njegov pokusaj da izbaci Mareja iz ravnoteze. Ako se sjecate na proslogodisnjem Us openu Marej je dobio jedan mec "umiruci" na terenu ne samo desetak minuta nrgo gotovo cijeli mec da bi u ostatku turnira igrao kao preporodjen. Znaci Marej je posljednji igrac kojeg su trebali pitati o nekorektnom glumatanju na terenu.

patriota

pre 9 godina

Nole ima restoran u Bg.ti i Nadal ste se naskupljali tih poslužavnika mogli bi da radite kao konobari. Nole će gratis da vam da kecelje.

David

pre 9 godina

Ajde blamu jedan sram te bilo. Pustio te je javno da te ne bi 10 puta vise izbrukao jer si bio ocajan. Drago mi je zbog demonstrirane sile od 12-0 -- Ali mi je krivo sto sam nakon je poceo da te pusta prebacijo program i video samo jos 5 min kraj meca. 3--0 ali ladno bi bilo da je nole bio posten prema nama a drzak prema tebi pa nije bilo ladnih 7-6 6-1 6-0 . Zato glavu u pesak i psssssssst

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

A što to pitanje nije postavio sebi na Wimbldonu one godine? Da li glumi Đoka, pa glumi, a i šta da radi Nole, bilo bi toliko neproduktivno za tenis kad bi svaki meč bilo 6:0 6:0 6:0... Ko bi to gledao?? Sponzori bi zbrisali, tenis bi bio dosadna igra... Nego, Engleska posla... Bolje bi bilo organizatoru da je 4.set ograničio za uzrast 18+... Ono je bilo explicitno za gledati!

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

Andrej

pre 9 godina

Eh da je Nole nešto ovako izjavio... Znamo svi u kom bi se pravcu kretali komentari dušebrižnika!
Vreme je da u gospodstvenom smislu postaneš šampion Endi, ali možda je ipak samo vruća glava posle meča u pitanju. Svakako želim i tebi kao i Novaku dobro zdravlje i dalju uspešnu karijeru!

Vaše ime

pre 9 godina

To kaže čovek koji na svaki izgubljeni poen glumi žrtvu saobraćajne nesreće, kao da ga Kamion udari svaki put kad mu neko zabije viner!
Da l' se on šali ili je ozbiljan ovom izjavom?
Pa njemu je u naviku to prešlo koliko često to radi.
Osećam i kući, privatno, kad mu recimo verenica ne da... on počne da se hvata za nogu, kuk, leđa, glavu, listove,... i onda se ona sažali i da mu... ručak naravno.
E deda Mari, ko te ne zna...

Millennium

pre 9 godina

Da budemo nacisto, koliko kod Nole bio dobar, koliko god bio zabavan, mnogi mu nece zaboraviti da je on neki tamo Srbin sa brdovitog Balkana. Mozda i podsvesno, ali na njega gledaju kao na nekog tamo malog Rusa koji je sad dosao tu da pobedjuje najbolje tenisere zapadne civilizacije. Tim je svaki Noletov trijumf sladji.

jelica

pre 9 godina

Endi,budi muško kad već Nisi šampion.Novak je najbolji igrač na plaeti svidelo se to tebi ili ne,Ah, da pozdravi VilDERA I ZAMOLI GA DA NIKADA ALI STVARNO NIKADA NE PROGLASI nOLETA ZA FAVORITA.

milan

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu. Endi, nisi fer sportista!!!Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!@@@ nije on nista insinuirao nego su ga novinari sto puta pitali i samo je odgovarao

Civokvi

pre 9 godina

Mari je inače prvi teniser koji mi pada na pamet nakon rečenice: "Pravi se da je povređen usred meča, a onda se vraća kao da mu nije ništa."

Napred Nole!

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali najvise na sebe. Bez obzira da li je bilo glume ili ne, to pravom profesionalcu ne bi smelo da bude izgovor. Svako igra za sebe, zar ne?

Natasa

pre 9 godina

A nije mi jasno sto svi napadate Mareja, a ovde je novinar idiot? Stoji naravno da svi mogu da se foliraju, da niko nista ne prica-mislim na ove u top 10, a kada Djokovic nesto sto lici na to uradi, svi se bune... ma ne treba komentarisati ovakve gluposti, znamo ko je najbolji :)

Darko

pre 9 godina

Kad je Nole imao grceve Merej je imao 1:1 u setovima i brejk u trecem.Sto je trebao vise od toga?Imao je mec kojeg je samo trebalo odvesti prema kraju.Ne spominje prekid prije kojeg je Nole potpuno kontrolisao mec,a nakon kojeg se Marej vratio.Prije prekida Marej je igrao potpuno dekoncetrisano.Nole je za Mareja druga dimenzija i to je pokazao do sada vec 16 puta.

ko gubi ima pravo da

pre 9 godina

Anglosaksonski kompleksasi traze alibi...mats dobio dijareju tokom prijenosa, nije ga se culo...al evo vec smisljen alibi...

Roki cetri

pre 9 godina

Mari jos nije shvatio da glumci nikad ne bi osvojili osam grand slamova (za sada) i da glumci nikad ne bi bili tolike godine prvi na ATP listi.To je nesto sto Mari nikad nece dostici.Ni broj Gand salmova,a bice broj jedan samo ako mu Nole pusti.

smesko

pre 9 godina

A sta i da jeste glumio? Legitimno je, jer nijednim pravilnikom nije zabranjeno!!! Sta "Muroja" briga Noletovo zdravstveno stanje? Zna se koliko vremena ima za servis, koliko za pauzu na svaka 2 gema, i u cemu je problem?! Jadno od "Muroja" i od novinara, jako jadno. Ali zapamtice ovo Nole, pa ce sledeci put da bude jos nemilosrdniji!!!

Zoran

pre 9 godina

Da nije namerno izgubio i dva gema na 5:3 u prvom setu i vecinu od prvih nekoliko poena u taj-breku??? O Boze, ima li kraja ljudskoj gluposti, malicioznosti i iskompleksiranosti....

joca

pre 9 godina

Zar stvarno toliko boli sto je Novak najbolji,sramotno je i objavljivati ovakve tekstove.Da li on to nekome smeta iz sveta tenisa...Bruka

marko_bgd

pre 9 godina

e pa ovako...ja bih iskreno voleo da je novak odglumio tih 30 minuta...odlicna taktika..marej je podigao nivo igre umarao se...djokovic je odmorio,spustio tempo...i onda naglo podigao ritam i agresivnost,i odrao ga..11 ili 12 gemova za redom,u finalu...jednostavno,djokovic je kontrolisao ceo mec,onako kako njemu odgovara...e tako to rade sampioni..a novinari su placeni da pitaju i pisu sta im se kaze,da je bilo obrnuto,niko ne bi pominjao npr da marej folira,zato sto je marej britanac...ucite od djokovica,titula je u rukama srbina,svaka taktika je legitimna...dovidjenja prijatno!

Wllaxy

pre 9 godina

koji ne vide da uvek kad mu lose ide,nole pocne da se uvija,odigra bezvoljno nekoliko poena,poremeti protivniku koncentraciju i onda zapne iz sve snage,stara taktika koja prolazi
(tulipan, 01. februar 2015 16:58)

Jadan je taj igrač koji dozvoli da mu takva stvar poremeti koncentraciju! Jednostavno u svakom momentu igra svoju igru i protivnik može da radi šta god želi to na njega ne bi smelo da ostavi nikakvog traga. Ovako izgovori, izgovori, izgovori...

Vlado

pre 9 godina

Nole je naš ponos i od početka meča je diktirao tempo a Marej pružao svoj najbolji tenis dok ga Novak nije slomio kao i Vavrinku a ovo da je glumio je smješno kao i to da ostatak svjeta nemože prihvatiti da je on Srbin i tu leži najveći problem jer tenis se smatra gospodskim sportom pa možete misliti kako se Bler, itd Obama i ostali osjećaju kad znaju da je u njihovom sportu broj 1 srbin

Beobrad

pre 9 godina

Ovo je odraz nemoci i nepodnosenja poraza od strane Britanaca !
Pa to je toliko nelogicno i glupo da ih treba proglasiti za heroje dana !
Pa na 5:3 u prvom setu za Noleta, povredi ruku i umesto da odservira za set, on po njima resi da folira i Marej mu napravi brejk, bas logicno!
Isto i u drugom, kad je Nole trebao da servira za 1:1 u gemovima, opet resi da folira i Marej mu napravi brejk i povede 2:0! Hahaha pa ko je ovde lud !

lemmy

pre 9 godina

Moj decko. da se nisu umesali svetski mocnici, tipa Rotshilda i ostalih najbogatijih i najuticajnih ljudi nikad ti ne bi podigao pehar na Wimbledonu...i nijedan Britanac za ko zna koliko jos godina zato ...pssssssstttttttttt, tisina, "pokrij se usima" i....

Dorćolac

pre 9 godina

Nakon meča sam premoren otišao da se naspavam, zadovoljan kao meda. Tek sada vidim da Marej insuinira Novakovu glumu.
Endi, nisi fer sportista!!!
Svi, am baš svi koji imalo znaju nešto o teškim sportovima, znaju šta je KRIZA.
To je naročito izraženo kod biciklista i maratonaca. Pa eto i u tenisu kod maratonskih mečeva.
Kriza se javlja kao disharmonija unutrašnjih organa i deluje kao raspad sistema. To obično traje petnaestak minuta kad se ponovo uspostavlja povezanost sistema svih organa a njih je pregršt. Nakon prestanka krize, dešava se da se sve "odčepi" i kreće organizam sa novom neverovatnom energijom. Imao sam i sam takvo iskustvo.
Ne mogu a da ne spomenem Matsa Vilandera. Čovek je neverovatan. Izjavi pred meč na pitanje Barabare Šet o ishodu meča kako je Marej bolji igrač od Novaka. Hajde, razumem, plaćen je od strane Britiš Eurosporta. Čuva radno mesto. Ali baš toliko da ide daleko.....dokaz koliko je gramzivost za novac jači od zdravog razuma, ljudske časti, sportske etike...I onda mu se nehotice otme uzvik oduševljenja "GENIJE"!!! Da li će dobiti ukor pred isključenje... videćemo!

Je li to poklopac ili tanjir?

pre 9 godina

Sad si stvarno razljutio Nolca. Vise ti nece ni taj jedan set pokloniti. Namestili su ti da osvojis Olimpijsko zlato i za Wimbledon treba da si zahvalan koji ti je Nole poklonio, a sada si vec izgubio i druga. Gubitniku jedan.

Pedja G.

pre 9 godina

Da je ovo rekao Federer ja bi rekao ok.ali Marej koji je poznat po tome, bolje je da cuti, setite se samo meca sa Troickim na Rollan Garosu pre par sezona

RF

pre 9 godina

Kakav je pacer ovaj Marej!!!
Pa sta bre njega briga jel Novak povredjen ili ne?!
Kad vidis da se protivnik muci, dodas gas, iskoristis to i rasturis ga.Sta je Federer trebao da radi kad je Novak izasao na teren sa zavijenom rukom? Da preda? Ma jok, bolelo ga uvo, odigrao svoju igru i pobedio. Isto tako bi i Novak protiv njega, ili Nadal...
Zato i jesu sampioni dok ovaj klipan od Mareja vodi bitku sa Vavrinkom, kada su GS u pitanju...
Velika cetvorka...kako da ne. Postoje 3 velikana tenisa danas, ostalo su izvikani skupljaci mrvica.

Melenci

pre 9 godina

sramotan intervju,sramotna je svaka sumnja Endija i bedna upornost novinara da na svaki nacin unizi Noleta kao fer plej igraca.To je ona grupa ljudi koja ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je Nole broj jedan na svetu,da nosi kuci osmi Gren slem,a njihovi i pobedjeni i ponizeni u poslednjem setu.Ako je Nole i posrnuo u trecem setu,pa cak i ako je to bila taktika,ali sigurno nije sta je cetvrtim setom 6:o,Nole ga je ponizio.Mogao je Endi da potrazi neke odgovore u mecu Noleta i Vavrinke,jer nije sigurno bolji teniser od Varinke,a ni covek.Endi i taj novinar i grupe ljudi koji otvoreno ne vole Srbina i ne mogu da se pomire da je prvi na svetu i da je nosilac osam Gren slemova treba da znaju i priznaju sebi da Noleta nosi,umece,mentalni skop,volja i zelja za pobedom i naravno samopouzdanje da on to moze,da on to moze da dobije.Citava ta gomila mozda bogatih ljudi iz zavidnih zemalja i destinacija,stane u Novakov neseser za brijanje.Ne ljutim se sto ne navijaju za Noleta,ali ovaj inetervju u visokorazvijenoj zemlji sa kulturom i tradicijm trebao je da bude razgovor o mecu,forhendima,vinerima,asovima,prvom servisu,nadmetanju,a ne kako uniziti Noletovu pobedu,kako je Endi sjajan a los momak pobedio.Jos je i Endi i ta grupa na pvom stepeniku,a kao sto rekoh ima ih jos najmanje tri,daleko je jos i da mastaju.

er

pre 9 godina

Neverovatno, isto ovo su norveski na norveskom Eurosportu govorili jos za vreme meca: Izgleda da Novak glumi povredu, ne izgleda da je povredjen, to ce sigurno Mareja poremetiti itd, sve vise puta ponovljeno kao da s gledaocima ispira mozak. Neverovatan mrznja u genetskom kodu prema nekom ko nije German a ni Anglosaksonac, Ovo se stalno ponavlja u svim mecevima, Sloveni su dobri samo ako igraju za jednu zapadnu zemlju, kao Vavrinka ili Rusi koji igraju za Nemacku, ne secam se imena dvojice brace, onda ih hvale i uzdizu. Ja sam od onih zaljubljenika u zapadnu demokratiju ali od kada slusam ove stvari ne znam sta da mislim. Pozdrav.

mila rs

pre 9 godina

Tako vam je to,k.... pricaju o postenju,a foliranti o foliranju.Pa Mari se prenemaze tokom citave svoje karijere I sad se on nasao da nesto prica o toj temi.Sramota.

drvo

pre 9 godina

poremetilo me to sto je on " lose igrao" . koliko moras da budes jadan i glup , pa da izjavis ovako nesto .ne kapiram , on se nesto potres'o jer je novak navodno imao grceve ? e zato ja cenim novaka ! kad izgubi , cestita , kaze bio je bolji , svaka cat itd . ovi uvek traze neko opravdanje u necemu . i uvek im je neko kriv .

Igor

pre 9 godina

Normalno da kuka. Taman se ponadao da se Nole povredio...
I one gle čuda - moraš da osvojiš turnir, a ne da čekaš da se protivnik povredi!!!

Kaži: Novak šampion! i ponovi 8 puta glasn

pre 9 godina

Sta si "sportisto" hteo da kažeš? Pa samo pogledaj sebe! Dajte čoveku ogledalo.. čekaj, daj mu taj izglačani poslužavnik da se pogleda da shvati ko je, i gde je. Tacne tome i sluze u sportu. Okačiš u hodniku ili wc-u i gledaš samog sebe u oči jer u šampionske ne smeš od sujete i smora.

Peđa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta piše u naslovu ovog teksta...ali stvarno...Ovaj,izgleda,traži novi posao...u Holivudu...'oće čovek da se ubaci u "The Hangover 4".

milos

pre 9 godina

ljudi, sta napadate Marija, procitajte malo bolje njegov intervju, novinar mu je postavio pitanje, dakle bila je vise provokacija novinara (posto je znao da je Mari taj koji glumi povrede). Mari je na pitanje novinara samo odgovorio da se nada da sa Novakom to nije bio slucaj, nije uopste zapoceo intervju rekavsi kako Novak glumi povredu.

plazoje

pre 9 godina

Najverovatnije će biti da se folirao sva ČETIRI puta kada te odrao k'o svinja mas'an džak...!
Ako neko slovi za kralja glume, to si ti - antipatični škote.

деда живан

pre 9 godina

ех, шта ли би на ову марејеву изјаву рекао боби фишер... или, рецимо, онај марадона... њему је све лоше кренуло од како је место мајке на турбини она цура плава...
роџер је једини поштен, он је лепо рек`о: "кад сам снимио да је дел потро повређен, шетао сам га пуно лево-десно да се што пре разболи до краја"

AKO već ne znaju!

pre 9 godina

Dobro je, dobro je! Treba nam više ovakvih stvari u javnosti da malo-pomalo razbiju iluzije našim EU-poltronima o tome kome se prodaju.

Nataeos

pre 9 godina

Ti da si na mestu ne bi o tome razmišljao već bi nastavio da igraš svoju igru!!
Nadal i Federer se ne bi pitali, i ne bi imali ovakve sramne izjave.

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

nenad rs

pre 9 godina

Изгубио је послужавник,пометен скроз,мислим да му је највише жао милиона.Имао сам респект за њега али кад се није извинио за вријеђање Бердиха од стране његове вјеренице открио је право лице.

Realan

pre 9 godina

To što protivnik izgleda da ima fizičkih problema trebalo bi da znači da simulira da bi pobedio? Kakav debilizam, mislio sam da je naše novinarstvo u krizi... Elem, ako su dozvolili da neke tenisačice čitav meč stenju ili vrište prilikom udaranja u lopticu (što po meni može 100 puta više da nervira i dekocentriše protivnika) ili da Nadal degutantno izvodi rituale pre serviranja često prekoračujući dozvoljeno vreme (ubeđen sam da se Novak zbog toga prilično nervirao na Rolan Garosu kada je na kraju izgubio 3:2)... U svakom slučaju, kao da su na konferenciji bili predstavnici žute štampe, a ne ozbiljnih listova.

patriota

pre 9 godina

To je taktika Mareja pošto je on posle prvog seta izgledao jadno ali ko gubi ima pravo da se ljuti. Marej ima veliki problem u glavi na šta i sam ukazuje, tako da nikad neće biti veliki šampion.Šteta a mnogo je dobar igrač!!!!!!

ndj

pre 9 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali Federer i Nadal su za ovog istripovanog Mareja gospoda u svakom smislu te reci.
Mozda ne preteruju kada su cestitke u pitanju, sto je i normalno, takvi sampioni tesko ce nekog drugog preterano da hvale, ali posle poraza znaju lepo da kazu da nisu zadovoljni svojom igrom i da je protivnik bio bolji.
Dok ovaj tip posle 9 ZAREDOM izgubljenih gemova u finalu GS za poraz krivi grceve koje je protivnik imao.
Da je on sampion, A NIJE, povreda protivnika bila bi mu signal da ga "zgazi". Ali to je Marej, kukavica na terenu i mentalni slabic.

KOSTA1703

pre 9 godina

Prisetio bih se jednog meca na istom ovom AO pre nekoliko godina.
Igrao se mec Marej - Troicki, Troicki je vodio sa 2-0 u setovima, onda se Marej "povredio", folirao da ne moze da stoji na nogama, dok je stizao lopte u stilu Useina Bolta.....
Troicki se samo malkice opustio, i odjednom se mec okrenuo i Marej postao ydrav k`o dren.

dorcol

pre 9 godina

kako te engleske novinare nije bar mao sramota ,stimo se samo kakvu su halabuku digli za navodni rasizam na utakmici mladih fudbalera u krusevcu ,cak im se i premijer ukljucio ,a jesu jadni tolika nacija ,ima ih 50 miliona a sve sto od sporta imju je fudbal a i to je pod znakom pitanja da im nije onoliko stranaca ,a marej da je neki sportista u startu ne bi dozvolio ovakva pitanja .

Goran

pre 9 godina

Voleo mi da mi neko objasno sta je nelegitimno ako neko padne u toku meca pa se odmah digne. Neko slomi reket, neko se prodere sam na sebe. Svako ima pravo da reaguje kako hoce. Ali kada izgubis 9 gemova zaredom, osnovno je pravilo da se pokrijes usima i cutis. Moze nesto da te poremeti u jednom gemu ali tesko u 9. Kada izgubis 9 zaredom onda moras da zacepis.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mari jeste Skot ali, cini se da poseduje engleski smisao za postenje i cast. Kada cujem neke igrace da se pozivaju na postenje odmah se setim onih francuskih sobarica. Novak Djokovic je u nekoliko navrata vracao iz "mrtvih" Endi Mareja. Nazalost, ili na srecu, nasem mentalitetu nije u prirodi da "posrnulog" dokrajici. To se i ovaj put videlo tokom meca. Naravno, Marej je to shvatio kao svoju snagu a Novakovu slabost.

Niče

pre 9 godina

Fridrih Niče u knjizi ‘S onu stranu dobra i zla‘ kaze za Engleze da su neotesana i netalentovana nacija :)...Nole,nabijaj komplekse...cekamo RG... :)

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

goga

pre 9 godina

Ako ste pratili mec, kriza je pocela na 1:0 i 4:2 u drugom setu za Novaka i trajala do 2:0 u trecem, a ovde se ubise objasnjavajuci kako je "omeo" Skota.....kako, tako sto je izgubio set i dao mu brejk fore?

Boki

pre 9 godina

Kralju, ti i onaj Vilander možete sad da se uhvatite i zajedno kukate u sav glas!!! U ovoj priči ti ispadaš glup u svakom slučaju jer čak i da je folirao ti nisi smeo da padneš na foru. To je prva stvar koja pokazuje da si sitna duša i da nikada nećeš biti veliki šampion. A druga stvar je da bi ipak morao da vodiš računa kada pričaš o Novaku jer ti niko sem njega iz drugarske pažnje neće pokloniti Vimbldon!!!!

alejandro

pre 9 godina

Endi ako si mentalno jak u ovom sportu ništa ama baš ništa ne može da te izbaci iz ritma i da to utiče na krajnji rezultat! Mats Vilander je do pred početak meča davao prednost N.Đ. a onda se predomislio kad je meč počeo i pomislio da ćeš ti biti slavodobitnik! Vilander pogađa prognoze slično Rođi-Fedji koji slabo pogađa čelendže kod spornih loptica!

ja

pre 9 godina

@milan
Insinuirao je itekako.
Prvi je poceo da prica o tome kako ga je u 3 setu omela Novakova pauza.
A onda su novinari navalili. Inace, mogao je jednostavno da kaze kako je izgubio jer je slabije igrao i to je to.
Kad ga novinar pita jel mu cudno kako se Novak brzo oporavio mogao je da kaze : NE! I da ne lupeta onako.

1234

pre 9 godina

Sramotni Murray, sramotni novinari. Idite, lecite se svi zajedno!

Murray je delovao na terenu 10000 puta mrtav, cak je napao kada je Nadal dobio Smyceka. Sram te bilo, luzeru!

no1e

pre 9 godina

poraz boli to svi znamo ali ovakvo ponasanje i odgovor Mareja je blago receno bezobrazno!!! Pa se prvi uvek prenemaze i stenje, a novinare necu ni da komentarisem...Djokovic je bio malo vise od par gemova van ssebe...sto Marej nije to onda iskoristio!!!

Nije dzabe Beker pricao sve ono pre neki dan, da je Nadal ovako ppbedio ispao bi borac dok Novak ispada folirant...strasno!!!

prosto se ponekad zapitam sto i sam Nole ne bude malo bezobrazniji prema novinarima i publici na ovakve komentare. Ali zato je on covek sa velikim slovom C !!!!!!!!! Bravoo majstore !!!!

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao problema sa skočnim zglobom leve noge. Izgleda da ga je malo nabio pri doskoku nakon izmaha. Na svu sreću to se nije odrazilo na konačan ishod meča. Bilo je očigledno da mu nešto fali, jer je neko vreme nakon toga izostalo Novakovo karakteristično agresivno kretanje i proklizavanje na betonu.

Zatim je nekoliko puta namerno pao kada je osetio neugodnost kako bi eventualno predupredio dalju štetu.

Veoma je nekorektno komentarisati Novakov govor tela u negativnom smislu i insinuirati nekakvo tendenciozno pretvaranje i glumu povrede. Pa sam Marej od kada ga gledamo ima govor tela kao da će svakog momenta da "umre" na terenu. Sećam se da je jednom to Rodika strašno iznerviralo. Da li to Škot polazi od sebe kada posmatra protivnike?
Novak nije ni Mekinro, ni Konors, ni Nastase. Njihovo ponašanje na terenu je bilo spontano, jer je deo njihovog karaktera, pa samim tim im nije remetilo koncentraciju. Novak nema takav karakter i slično ponašanje ne bi bilo spontatno, a to bi prvenstveno njemu remetilo koncentraciju i proizvelo kontraefekat.

Nije uredu ni od medija da se bave takvim spekulacijama. Neki očigledno teško prihvataju poraz. Nije mi ih ni najmanje žao.

Uzdravlje!

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Kakva bljuvotina od konferencije za štampu. A i ti si mi neki igrač kada ti povreda protivnika odvuče pažnju. Več je rečeno, ali da ponovim: Ti si najveći foler u tenisu! Pogledajte finale Šangaja sa Novakom kako se ponašao, US open prošle godine...Za one koji se pitaju šta je Novak popio: koktel vitamina. To svi teniseri dobiju u toku meča kad se nadju u fizičkom problemu. Puno puta sam video i ovog Mareja( i Nadala) da mu doturaju flašice.
A ti Nole pamet u glavu pa sledeći put novinarima čokoladice sa ricinusom.

Slavica

pre 9 godina

Marej...nikada nisi i neces biti clan velike cetvorke!!!

Pozdravi Vilandera.
A placite zajedno.

Koji si ti folirant bio mnogo puta...
Nole se bori i povredjen i iscrpljen...do pobede.

psl

pre 9 godina

Sta ocekivati od coveka koji kaze da je za nezavisnu Skotsku pa posle neuspelog referenduma se izvinjava Englezima da nije tako mislio. Toliko o njemu kralju foliranja koji na svakom mecu izgleda kao da ce umreti a onda igra pet sati i pobedi. Naravno ne Novaka to pali kod drugih tenisera. Imao je sve u svojim rukama i nije uspeo njegov problem.

serhikg

pre 9 godina

Nema ljutnje. Britanski novinari i njihova pitanja - to je za njihove citaoce, bar su za trenutak izbili u prvi plan, nece se toliko pisati o njihovoj mukici Marey-u i njegovim dometima. S obzirom na godine, realno je da ne postoji velika cetvorka jer za jos 3-4 godine igranja on nece moci da udje u drustvo Nadala i Djokovica. Ovo je bila poslednja sansa da uhvati priljucak ali... Da boli - (mnogo) boli !!!

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

madjar

pre 9 godina

Nemojte kmecati vi britaci i skoti (namerno mslim slovima), opet ce neko od vas za jedno 70 godina biti pobednik vaseg vimbldona. Jadni ste koliko ste teski, a teski ste da tezi ne mozete biti.

WWW

pre 9 godina

Svaki teniser ima neku foru kad mu ne ide, Nole se natezao sa onim Vavrinkom, siroti Marej je to znao, pa se ponadao da ce da pobedi na misice ili grceve. Neko je napisao da je posle leka okrenuo za 180 stepeni - pa lece se oni cedevitom i palitrexom kao mi, njima se raspadaju tabani od zuljeva, premazu,previju i igraju kao novi. Jadni Endi, zapannko ga Nole, zaboravio da se pridrzi za kuk.

arnold

pre 9 godina

Onda si ispao tupav, Mareju. Iako Djoković standardno ima oscilacije u igri, to bar svi znaju. Bravo za najpoznatijeg Srbina na svetu. Još bar ovoliko Grenslem titula da osvoji.

El chupacabra

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...
(glumac, 1. februar 2015 15:29)

MARIO ti li si ?

ZNAM KAKO TI JE...

pre 9 godina

Ali, nije ti ni prvi ni poslednji put da izgubis od Novaka.
Ja kad igram sa klincima iz grada, i kad izgubim... sve bi ih razbio...

ali... ne zanam sta da ti kazem... moras da se naucis da zivis sa tim...

objektiv

pre 9 godina

ljudi jel vi kapirate da ga novinari to pitaju upravo zbog toga sto on to stalno radi? pitaju ga je li legitimno da se prenemazes pa eksplodiras, znajuci da je on u tome najkarakteristicniji...

Sale#

pre 9 godina

Auuuu koliko ljubomornih, zlonamernih i frustranih ljudi ovde ima...
Ljudi moji, imate li razloga da budete zavidni Djokovicu, ili da se zajedno radujete njegovim uspesima?!? Meni stvarno nije jasno da se toliko napada najbolji srpski igrač! Idite pobogu radite nešto, zaradite nešto, nadjite sebi devojku, ljubavnicu, ljubavnika šta god, a pustite dečka da uživa u životu. Niti je uzimao iz vašeg džepa, niti će, a koliko daje u humanitarne svrhe, posebna je priča. Mrzite sebe i dalje, uživajte u svojoj zlobi i od.ebite bre više od Novaka Djokovića!!!

srle

pre 9 godina

Ko mu kaze pa Marej je veci folirant od Novaka. Setimo se samo kako zna da se vuce po terenu I glumi kako umire da bi onda u sledecem poenu igrao kao preporodjen.

Srdjan Bo

pre 9 godina

Auuuuuuu, pa Marey to stalno radi. Stalno se folira, pravi bolne grimase, a onda igra kao da mu nije nista.

Strasno je to kako ne moze da podnese poraz i da je izgubio od najboljeg!

moje ime

pre 9 godina

Nije glumio nego te puistio da uzmes set, da se ne izblamiras. Mogao je da te odere i da odes kuci i odneses verenici vrecu krompira da ti kuva corbice, pravi pire ili przi cips. Nole je COVEK pa ti zato dao samo za corbicu. Tek da ti da do znanja s kim imas posla. Tebi ko da je krivo sto te pustio da se ponadas a posle te pokidao. Malo dete si za naseg kralja.
Ako oces da upoznas prave srpske glumce, preporucujem ti da odgledas sve od Bate Stojkovica, B. Todorovica, Zokija Radmilovica... To su ti nasi montipajtonovci, Troteri...

neutralni posmatrac

pre 9 godina

Nisam gledao mec pa bih voleo da mi neko ko je gledao objasni o cemu se radi. Upravo sam procitao ceo Murray-ev post-mec intervju na AO sajtu i ne mogu da verujem da je vecina postavljenih pitanja bila u vezi sa Novakovim potencijalnim "foliranjem" na pocetku treceg seta. Takodje, kroz skoro ceo intervju se Murray "vadi" na to da ga je izbacilo iz igre sto je na trenutak mislio da se Novak lose oseca na terenu i da mu nije jasno kako se tako brzo oporavio i u nastavku ga razbio. O cemu se radi, Novak ima te pozitivne i negativne faze u skoro svakom ozbiljnom mecu, da li je ovog puta bilo nesto stvarno drugacije?

puk.Bjelajac

pre 9 godina

Uvek bilo i bice.....ko gubi, ima pravo da se ljuti!
Nemoc i frustracija, kipe iz Murray-evih izjava!

Gazi Nole,samo tada ce da te postuju!!

Nebojša

pre 9 godina

On izgleda ovo po sebi zaključuje pošto on ima grčeve na svakom meču pa ako ja glumim mora da i Novak glumi bolje da ćuti pa da je Novak glumio slomljenu nogu to ne moze biti izgovor za nezainteresovanost u četvrtom setu kao da ga je bilo briga tako se ne postaje šampion.

v

pre 9 godina

Rece covek koji je patentirao prenemaganje na terenu. Sto se mene tice, totalno legitimno. Mind games su deo sporta. Recimo, kada smatram da Marej glumi, a onda se raspuca, ja ''vicem na tv'', ali se ''obracam'' Novaku, da ne naseda i da ne smanjuje ritam. I ne mogu da se otmem utisku da svaki put Novak mora na neki nacin da ostane na kratko u senci kad god osvoji GS, uvek ce naci nacin da se bar tog dana pise o svemu drugom. Opasan problem u glavi imaju ovi prepotentni Englezi. Zato su Novakove pobede za njih najbolja osveta. Koja gomila jadnika. A Marej bi mogao da pogleda snimak kako mu je Novak cestitao na osvajanju Vimbldona. Novak bar zna koliko je sati. Nema prijateljstva, i samo neka nemilosrdno gazi.

sloba

pre 9 godina

Bravo Nole Srbine i hvala ti još jednom što si nas učinio posebnima i ponosnima! A što se tiče aktuelne teme stvarno je u par navrata izgledaoNole je čudno kao da će se srušiti ali ok ipak je on "joker", u svakom slučaju malo je naivna izjava da je to moglo da poremeti protivnika i fa 15 min nije uspeo da se vrati u meč. Realno Nole je bolji a ne samo spreman ima daleko širi arsenal oružja a pre svega mentalni sklop pa i gluma može da bude deo istog.

Taras Buljba

pre 9 godina

Objektivno rezultat je trebalo da bude 3:0. Kada su oni jadnici upali na teren Djoković je bio u naletu i dobio bi ladno drugi set. Posle incidenta se ohladio i izgubio ritam pa i set. Marica je već tada bio skoro izgubljen. Ali mnogo mi milo što ga je na kraju havarisao, devastirao,izdandarao sa 6:0.Umlatio ga je na kraju ko vola u kupusu. To je nezamenljiv osećaj. Na kraju kao džentlmen mu je čestitao i veridbu, ali ovaj buzdovan ništa nije razumeo, za razliku od verenice koja je bila oduševljena. Superioran Djoksa u svakom pogledu.

LJUBISA

pre 9 godina

ako se neko prenemaze onda je to Marej,i to mu niko nikada nije zamerio,i zasto bi jer svaki igrac treba da se bavi sobom,a takve stvari mogu samo dodatno da inpirisu igrace za jos boljom igrom!

Boco10

pre 9 godina

Poceo je antimarketing a svi znamo koliko je vazno imati navijace. Nazalost stvara se negativna slika o Novaku tako da ce u buducnosti Novak imati bas velikih problema sa publikom pogotovo ako slucajno padne ili se oklizne.. Zamislite taj pritisak! da nr smijete ni da se okliznete dok igrate! prljavi englezi se bore na svim poljima, samo jos da mu podvale nesto..

ops

pre 9 godina

Da se desilo u petom setu, da je rezultat bio neizvestan, pa ajde jos nekako, ali izgubis cetvrti set sa 6-0 i ti pricas da li je glumio? Sta radis ti u finalu?

Bull

pre 9 godina

Pa jel zabranjeno 'sepati'? Ako imas grceve pravices pokrete koji ih odblokiraju. Inace smesno je uopste sto bas Mari prica o tome. On se uvek na nesto zali i samo kuka. Njemu treba psihijatar.

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

peca

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam ljubitelj Britanaca i da mi ti narodi (naročito Englezi) nisu naročito omiljeni...
Međutim, iz čiste znatiželje svratih na sajt jednog izuzetno tiražnog i poznatog engleskog lista, naravno, u nameri da vidim šta ostrvljani imaju da kažu o Mareju, Đokoviću, navodnom Novakovom pretvaranju itd... Mogu reći da me je tamo sačekalo veliko iznenađenje.
Među komentarima na vesti o meču, veliki broj je onih komentara u kojima se proziva Endi (i njegova verenica) zbog svog ponašanja. Mnogo komentara u stilu:"Dobio si šta si zaslužio","Šta si očekivao sa takvim pristupom" itd... Ima i dosta komentara u kojima se hvali Novak, pre svega kao sjajan teniser, ali i pravi sportista, dostojanstven i učtiv. E sad, ima tu mnogo Engleza, ljutih na Endija zbog svog opredeljenja po pitanju nezavisnosti Škotske. Ipak, i Škoti, iako manje kritični prema svom igraču, nisu kivni na Novaka (čak naprotiv) i zaista niko ne spominje te budalaštine koje su ti famozni cirkuzantski novinari potencirali na konferenciji posle finala (jasno je zbog čega).
Mogu reći da sam se zaista prijatno iznenadio...
Stiče se utisak da običan narod svuda u svetu zaista jako ceni Novaka u svakom smislu, ali se o tome malo zna s obzirom da se novinari svojski trude da to maksimalno sakriju...

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

I ja foliram stalno te prst glava mali prst žuč levi bubreg desno uvo ali brateee svi me oderu ....ono pošteno...džaba foliranje kad je neko bolji 6 0 6 0 6 0 6 0 6 0

anti kampanja

pre 9 godina

Zašto nekome smeta Novakovo ponašanje na terenu? On je individua za sebe, ima svoje vrline i mane, baš kao i svi mi. Svako od nas se drugačije nosi sa različitim situacijama u kojima nam ne ide. Novak ima ponekad krize sa kojima se ne nosi na najbolji mogući način, ali to je zato sto on od sebe očekuje da igra najbolje u svakom trenutku, i ja mislim da mi nemamo pravo da mu zameramo na tome. Danas svako sebi daje za pravo da olako osuđuje druge, ali zapitajte se malo kako biste se vi ponašali da vam ne ide. Ne verujem da se svi vi Novakovi hejteri cveće i da se sa svim u žiovotu nosite smireno. Jednostavno sta god on uradio vama to smeta i sladite se svim njegovim manama, a vrline hvala bogu itekako ignorišete. Da je on toliko loš ne bi bio tu gde jeste, a vi bi trebalo da se zapitate gde ste vi i da li ste zadovoljni sobom.

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

Lena

pre 9 godina

Novinari i mediji generalno, uopste ne kapiraju da takvim izjavama daju jos vecu motivaciju Novaku. Kad bi ga hvalili, mozda se covek ne bi toliko biorio, mozda ne bi bio tolika velicina. Jednostavno ne znaju sta je srpski inat. Sto se Marija tice, izjave koje je dao su velika sramota za njega licno, njegov tim (na koji se drao kao da su mu oni nesto krivi), njegovu porodicu, prijatelje, i dalje redom. Ali to samo pokazuje zasto nikada nece biti u teniskom vrhu. Koliko je sujeta u svakoj sferi zivota opasna. Napravi cudoviste od coveka....

AlanFord

pre 9 godina

Moj opis onoga što sam za vreme i nakon završetka meča mogao da konstatujem:

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti......tko ne leti ne vrijedi!!!

Dr No

pre 9 godina

Dakle, da vidimo: Endi dobije 8 od 10 gemova (racunajuci tu i tajbrek), pa se onda seti da ga Novak, u stvari, folira, pa se onda pogubi i do kraja izvuce samo jos jedan gem!? Kasno pali.

zex

pre 9 godina

pa ti si taj koji se folira i uvija kada neide.Nole se povredio dva puta a pao je fizicki na kratko i to je to.kada je Nole pustio ruku polazao je da je najbolji ikada kada je na vrhuncu forme

nemanjabg

pre 9 godina

Kako ga nije sramota?! Treba da je presrecan sto je i jedan set uzeo, Nole da je bio skocentrisaniji dobio bi 3-0 lagano, al neka malo drame nije na odmet. Na kraju mu pozeleo srecno vencanje a ovaj ljut kao ris, ni hvala, ni da se nasmeje. Skot

bumerang

pre 9 godina

Cela Endijeva teniska karijera zasniva se na ometanju protivnika hvatajuci se za ledja, prepone, bolne grimase, teturanje po terenu. Zaista se nasao pravi koji ce ovo da komentarise i da izjavi da je to nelegitimna taktika. A ipak, stalno je upraznjava.

Glavni arhivator Cvarkov Djordje

pre 9 godina

Cak i da je ovo istina (mada cisto sumnjam - npr. komentator na britanskom eurosportu spomenuo kako Djokovic fizicki padne kad je nervozan), to je Marijevo najjace oruzije, tako da nema pravo da komentarise.

Prijatan dan i pozdravite vasu mamu.

Darstar

pre 9 godina

Sramno ponasanje Mareja i na kraju meca i za vreme Novakovog govora, a eto nastavljeno je i na konferenciji za novinare. Da Novak nije povredio ruku u trenutku dok je imao brejk prednosti u prvom setu sve bi lagano bilo gotovo u 3 seta. Ako je neko poznat kao folirant to je upravo Marej koji kad mu ne ide vuce se po terenu i jedva hoda, a onda cim napravi brejk vaskrsne i krene da leti po terenu i pogadja sve. Sramota i sta pisu novinari na eurosportu, ali dobro od Britanaca se to i ocekuje

mare

pre 9 godina

jadan ti ako te je to poremetilo. ne znam da li je namerno ili ne, ali i da je namerno gde ti je fokus, koncentracija? a da ne pricam o tvom prenemaganju skoro na svakom mecu... pa nikom nista.

delije

pre 9 godina

Rece najveci glumac i folirant u istoriji tenisa,nikad nije i nece igrati takav lik koji se toliko prenemaze i vuce po terenu i izgleda kao da je tenk presao preko njega kada ga ne ide,a onda odjednom vaskrsne i sve bude normalno.

Simbiozni Omaz

pre 9 godina

Uuu bre Endi zar i tebi Nole da nabije kompleks, em sto skuplja trofeje sa GS-ova em sto najvecima nabija kompleks.
Djokovic najjaci covek na svetuuuu!!

Alex

pre 9 godina

Sve čestitke i Noletu i Mareju za veliku borbenost. Ali "foliranje" povreda pa nakon toga "puna snaga" je osnovna karakteristika igre Mareja protiv jačih igrača i nemoralno je bilo koga drugog komentarisati na tu temu.

No Guru

pre 9 godina

Ma u stvari ti si, kao veliki britanski džentlmen, njega pustio kad si video da mu je slabo. Ajde bre pokri se ušima paceru i reci da si zasluženo izgubio.

Djokica

pre 9 godina

ahahhhahaah, ko mu kaze da je glumio! ti u svakom mecu glumis da si povredjen ili umoran, te noga te ledja, te moj...smesan si decko,idi pokrij se tim klempavim usima!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,Murray je jedno obicno drvo i iskompleksiran tenisercic,koji Gran Slam video nebi da mu ih Novak na tacnu nije ponudio!Ovaj turnir i ovakva igra je njegov vrhunac,s obzirom da on nema 20.vec 27.godina,tako da je on teniski vec sazreo,a i sam je svestan da se debelo nalazi u senci Rafe,Novaka i Rodje.Inace ovo da se Djokovic "prenemagao",mene iskreno ne zanima,zato sto je prosto Novak nabio neverovatan kompleks Britancima koji ne prezaju da omalovazavaju i nipodostavaju sve i svasta sto njima ne ide u korist,pa eto cak i jednog Novaka Djokovica.Tako da nemojte se previse uzbudjivati,zbog ovoga, vec se radujmo datom trenutku da imamo tenisera kakav je Novak i idemo dalje do naredno GS titule!!Idemo Noleeeee!

JAN

pre 9 godina

novak je pustio mareja da osvoji finale wimbeldona to mogu da podpišem! kuću svoju mogu da stavim da je tako bilo...evo videćete da marej više nikad neće da osvoji taj slem a nole će da osvoji bar još jedan ako ne i više....živi bili pa videli!juče sam reko svom prijatelju da sam siguran da će da nole da dobije 3-1 i hvala ti nole na tome puno! večeras kladiona časti!!...popiću nešto u tvoje zdrvlje :) živeli!

Kosta

pre 9 godina

Ako je neko spreman da Novaka optužuje za ove navodno mahinacije, onda je.bolja adresa za to Serena i Rafa, a o samom Endiju da i ne govorim.

TENIS

pre 9 godina

I to kaze Murray, koji kad mu ne ide pocinje da kleca i pravi grimase vec u prvom setu, i to redovno - da covjek pomisli kako ce se svakog momenta srusiti, a on brzi nego ikad.

Dott

pre 9 godina

Ja mislio da je Britanija visoko razvijena zemlja, ako vec nije a onda bar srednje razvijena, ali da su zemlja u kojoj ne znaju da postoje lekovi protiv bolova, to mi nije padalo na pamet, jer mislio sam da takve zemlje bar na ovoj planeti nema.

Zoran B. Vasic

pre 9 godina

Neverovatne izjave takvog tenisera kakv je Majer posle ubedljivog poraza od Djokovica.
Konstatovao bih par cinjenica na koja ako ima malo morala treba da odgovori:
1. Da li zaista sumnja u nesportsko ponasanje svog kolege Djokovica sa kojim je kako stampa govori , a pogotovo Djokovic , da se radi o prijateljstvu od pocetka karijere.
2. Sta je Majeru znacilo da takoreci prilikom svakog drugog izbacivanja loptice prilikom serviranja, istu pustao da padne , i ponavljao izbacivanjeradi serve. Da li je to deo neke taktike novog trenera i ...
3. Da li se zna ko je uzrok pokusaja ulaska navijaca u teren i pauze koja je i te kako vise izbacila Djokovica iz ritma nego Mareja , sto se videlo u toku meca/
4. Marej bi morao kao i mnogi drugi poznavaoci tenisa mnogo vise da postuju prvi reket sveta i o njemu pricaju sa postovanjem i uvazavanjem. To se odnosi i na one koji daju reklame i sponzorisu turnire. Djokovicu treba dati mnogo vecu minutazu nego drugima pa cak i velikanima kao sto je Federere, Sarapova idr.
5. Ko gubi ima pravo i da se ljuti , a za Mareja se zna da je nestabilnog karaktera bez obzira sto ga ja postujem i njegovo meste je tu gde je trenutno . Treba jos da ceka i o sampionima kojima pripada Djokovic, Federer i Lendel da govori ono sto je ovoga puta govorio o Djokovicu.

slobinator

pre 9 godina

(323, 1. februar 2015 15:43)
i jedna ispravka.upad navijača i jeste poremetio novaka jer je u tom trenutku imao brejk viška,a nakon toga je izgubio taj drugi set

Ranzo Forhend

pre 9 godina

Da, glumio je. Dao ti je brejk prednosti u trećem setu kako ništa ne bi posumnjao, a ti jadan, dobar i naivan, oborio si svoju igru za 50% jer si poštenjačina. Onda je on dodao gas i igrao bez sumnje 100% a ti si bio potpuno u čudu. Sve tvoje neiznuđene greške posledice su isključivo njegove neverovatne taktike kojom te je skroz iznenadio. Najbolje je bilo kad je ogulio prst i kad mu se naduo kao da ga je bumbar ujeo, priznaj da to nisi očekivao, eeeee naivni moj Endi...

Nenad

pre 9 godina

Ne razumem ovog Mareja sta njega briga da li se Novak folira ili stvarno ima grceve, u fazonu on se kao "sazalio" pa nije igrao najbolje sto moze ... ko gubi ima pravo da se ljuti.

goran

pre 9 godina

Marej ima stida da prica o glumi? pa ja nemogu nikad da zaboravim mec od pre nekoliko godina kada je igrao protiv Troickog kada je imao neku povredu (koja ispostavice se kasnije nije bila teze prirode) u prvom setu i kada je poceo da se prenemaze po terenu da bi potom izgubio i drugi set ,a onda nakon gubitka oba seta zaigrao kao da mu zivot zavisi od tog meca i do kraja u potpunosti samleo Troickog koji je verovatno bio u soku i nije mogao do kraja da se oporavi od tolike glume Mareja, mislim da mu je Nole mozda i namerno vratio ovom glumom u finalu jer je opste poznato da je to jedno od najvecih Endijevih psiholoskih oruzja on jednostavno kada krene da gubi pocinje da se prenemaze i vuce po terenu sve u cilju da bi zavarao protivnika kako bi se ovaj opustio ,da bi potom uvidevsi da se protivnik opustio zaigrao iz sve snage i mentalno ga slomio , Novak je na tu istu foru od Marija vec dva puta porazen na vimbldonu i US-openu ,e ovoga puta nije to zeleo sebi da priusti ,vec mu je odgovorio istim oruzjem tj.simulirao je da se lose oseca na terenu dovoljno da se Mari opusti i da pomisli kako je vec dobio mec,e nakon toga kada je Nole uvideo da se Mari opustio,onda je zaigrao kao zver i mentalno i fizicki brutalno razbio Marija do kraja ...

Pronicljivi

pre 9 godina

KOSTA1703
To nije bio meč na AO, već na RG i Vića je vodio u trećem 5:2. E, tada kreće neviđeno prenemaganje i preokret "povređenog Endija.

Victorinox

pre 9 godina

Jes' da ne volim amerikance u poslednje vreme, (mnogo su se promenili od mog boravka tamo, ama 20+ godina je dosta), ali u nekim stvarima su dosledni - poštuju uspeh i uvek cene pobednike. Njihovi komentari ovog meča su najrealniji: Novak je pobedio zato što je veliki šampion i u ovom trenutku bolji igrač, period. Mnogi komentatori su potvrdili i ono što znamo već godinama; među aktivnim igračima ne postoji velika četvorka nego velika trojka - Novak, Rodžer i Rafa. Škotska kukumavka jednostavno ne spada u klasu velikih šampiona, nije isti red veličina.

patriota

pre 9 godina

Stara kaže ko gubi ima pravo da se ljuti. Budi jednom džentlmen kao što je Federer ili Nadal i priznaj boljem. To što si ti iskompleksiran tvoj problem.

maloicitao

pre 9 godina

normalno da je glumio pa nije mu prvi put, jedino tako i moze osvojiti gs naslov ipak je konkurencija strasna cilic, tsonga, raonic ...(glumac, 01. februar 2015 15:29)

Dobra dan komsije, kako ste? Kako sportski rezultati ovih dana?

monarhista

pre 9 godina

Ja cu ti reci istinu...NARAVNO da je glumeo....jer kako drugacije da POKLONI set nekome od koga je duplo bolji igrac...ako ti je lakse da bude sve kao u cetvrtom reci...

Djordje

pre 9 godina

Nole nije imao potrebe da glumi! Moze Marej da se pravda koliko hoce ali Nole je bolji i tacka. Problemi sa zglobom i ravnotezom su mozda "iz glave" ali to je pre svega odmoglo Noletu.

danijle

pre 9 godina

Taktik je taktika, covek primenio njegovu taktiku, gde posle svakog duzeg poena igleda ko da je na samrti, a onda opet grune u sledecem, malo modifikovao i osvojio 8mi GS pehar. i 3 miliona aus. dolara, usput. Sve je ti deo sporta, biznisa, zivota. Malo folirancije nije na odmet. A da je klasa igrac za njega, pokazao mu u zadnjem setu gde je bilo 6:0, ne verujem da je bas bio "poremecen" od drugog do cetvrtog seta, da mu da kralj krompiric.

Kralj Ibi

pre 9 godina

O cemu lupetaju ovi novinari a sa njima i ovaj Skot, kad gubi, i Britanac kad pobedjuje!???. Da li je Novak i jednim trazio medicinsku pomoc tokom meca pa da ga ovako gnusno optuzuju. Ako se iko tokom meca hvata za sve delove tela kad mu ne ide onda je to on. Novak bi trebalo da mu zahvali na prijateljstvu i pokaze mu gde mu je mesto. Bilo je zadovoljstvo slusati bracu Makinro koji su lepo objasnili ko je i kakav je Andy.

ostj

pre 9 godina

bar 20 puta sam mareja gledao kako se kao prebijena macka, vucara po terenu, a barem 5 puta protiv novaka..ume to jako da poremeti protivnika...strasno je koliko je nepostovanja djokovica,samo zato sto je iz jedne male zemlje..da stvar bude gora,marej je u visokom ritmu odigrao AO,da ne kazem u formi,djokovic -promenljivo..sta ce tek da mu radi kad bude skroz spreman...jedva cekam...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ako te je Novak cuo a verujem da jeste zabaravi na Vimbldon i US open, vise ti nece progledati kroz prste. Sto si osvojio, osvojio si.

.....

pre 9 godina

Ma i da je glumio, na Mareju je bilo da igra isto a ne da se opusti kao u fazonu sad cemo lako. E upravo to razlikuje velike od odlicnih.

mufljuz

pre 9 godina

Sve sto je Marej postigao u ovom finalu omogucio mu je sam Djokovic. Ono sto je Djokovic u par navrata uspeo da upropasti ne bi poslo za rukom ni 50.-tom na listi. Da je bio upola dobar kao u mecu sa Raonicem ne bi Marej uhvatio ni set a celo finale bi bilo gotovo za manje od 2 sata.

Vidra

pre 9 godina

Djoković je prvo trebao da im se izvini što je Mareja pobedio i pre početka meča. A onda je trebao da im odgovori da je imao psihičke probleme, nakon upada onih plaćenika sa transparentom, tipa deja vu - sa Monikom Seleš. I da je strah da se i njemu nešto ne desi sa "možom" izazvao blagi grč mišića. I da mu je jako žao što je najbolji, i što pobeđuje, i što se oni nerviraju zbog toga...
I da ga zbog ovog poslednjeg baš boli ono sa čim je uvećao brojno stanje svoje porodice.

shone

pre 9 godina

Mislim da je on poslednji koji bi trebalo tako nesto da kaze.Setite se samo njegovih prenemaganja u toku nekih ranijih vaznih meceva,te ga zglob na ruci,nozi boli te ledja ispravlja a on igra kao lud u nastavku meca...Znam da nije lep osecaj izgubiti ali covek svoju velicinu treba da pokaze i kad je dobro i kad je lose

Simke

pre 9 godina

Pa imao si dan više za odmor, a Novak je imao najteži meč na turniru pre finala od 5 setova. Ne možeš da očekuješ da Novak kao kolibri zuji po terenu. Uostalom ti si profesionalac i ne treba da te stanje protivnika poremećuje na bilo kakav način.
Koliko mi je drago što je NOLE POBEDIO!

Boki

pre 9 godina

Pa st i da je glumio?
Igras svoju igru i pobedis,jel'tako?
A tebe treba da je sramota sto si tako nesto izjavio,makar i mislio tako.
Kad budes bio bolji,pobedices,do tada treba da budes gospodin i da sportski cestitas,a ne da se ponasas tako kako se ponasas.
'Ajd'cao......

Marko

pre 9 godina

Kaze mu najveci glumac u tenisu, koji to radi u svakom mecu, koji je odigrao kratak mec protiv Berdiha i imao dan odmora vise. Kaze mu neko ko mu je jedva pruzio ruku posle gubitka, dok Nole izgrli protivnika. Noleta je pogodio taj izgubljeni set, ali i sama pomisao da mec moze da se oduzi, pa mozda i ode preko 5 sati, a nije se odmorio bas najbolje od polufinala protiv Vavrinke, dovelo je do toga da padne i psihicki i fizicki. A to sto si ga ti sam vratio u mec, niko ti nije kriv.

Struki

pre 9 godina

Neverujem da je Novak bilo sta uradio sto se "kosi"sa sportskim moralom,jednostavno doslo je do trenutacnog zamora misica,a to se ne desava tako retko u sportu! A i svima je jasno u "svetu sporta"kakav je Novak sportsmen,i koliko je posten sportista! Ova pitanja su verovatno dolazila od inace "vrlo objektivne"britanske stampe...Svaka cast Novaku na 8 tituli i zelim mu da vrlo brzo uveca na dvocifren broj gren-slem titula!

Krcko

pre 9 godina

Prljavi zapadnjaci, za poraz im je uvek drugi kriv, a kada dobijaju, uzdižu ego do nebesa...

Endi, Endi, nisam očekivala ovo od tebe...

P.S.
A Wilander neverue.

Lazarenko

pre 9 godina

Treba da bude zahvalan što je dobio na poklon drugi set. Ako mu je ovo način da kaže "Hvala ti Novače što si mi poklonio set i što me nisi u sva tri odrao sa krompirom kao u četvrtom...", onda dobro. Nema na čemu.

Slavko-RS

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti.Bravo Nole na trofeju,ziva si legenda.Marej bi trebao da ne pada i ocima navijaca zbog ovakvih nepromisljenih izjava,peti set si izgubio sa nulom tu je kraj svoj prici.

Bojan

pre 9 godina

Prosto neverovatno da o ovome prica igrac koji se na svakom mecu pretvara da je povredjen, a sve vreme leti po terenu. Ne mogu da verujem.

miki

pre 9 godina

a ha ha ha ha
engleska strina.
moze centrala da pogresi jednom ali 5 puta marej mnogo je. ajd ti jos malo treniraj mozda i stignes sampiona.

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

Ivan

pre 9 godina

Naso on da prica o tome a celu karijeru glumi da nema snage, da ga nesto boli i na kraju pobedi!!! Ali ovo je Nole :) Videlo se da mu nije dobro, ono ne moze da se glumi, a sam je kriv Marej sto je dozovlio da mu to poremeti fokus, sad zbog toga je izgubio, jes kako da ne!!! Noletu lose sad cu da ga oderem, nece da moze :D

17

pre 9 godina

Navijam za Federera, nisam ni planirao da komentarisem danas, ipak je ovo dan za slavlje Novakovih navijaca, ali ovakvu glupost prosto moram da prokomentarisem.
Marej apsolutno nema razlog ni opravdanje da ovako nesto prica. Njegov posao je da pobedi protivnika, ne vidim sta se njega tice jel rival povredjen ili se samo folira. Zasto bi on trebao time da se bavi uopste? Njegovo je da igra. Gubi koncentraciju, "momentum", sta? Kakva je njegova mentalna snaga kada dozvoli da ga tako nesto uzdrma? Trebao je jos bolje da zaigra kada je video da je protivnik mozda povredjen. Da iskoristi to.
Ovo opravdanje je, po meni, jedna totalna glupost.
Bezbroj puta se Marej folirao i pravio grimase na terenu, protiv Federera je u finalu AO 2010 cak kukao kako mu je sorc bio previse uzak, pa to Federera nije omelo... ni najmanje.
Ako hoce da bude sampion mora da ima "ubilacki instinkt", a on ga nema.
Federera, Nadala, Djokovica... prave sampione nikada nije omela neka povreda protivnika. Zato i jesu sampioni. Marej je jadan i mentalno slab ako naznake necije povrede mogu da uticu na to da on izgubi mec.
On onda ima "povredu" u svojoj glavi i nema sta da trazi u duelima sa najboljima.

ManuGinobili

pre 9 godina

Andy,ovo ti nije trebalo,ako je vec Nole izgledao "mrtav" zasto ga nisi dotukao u trecem setu?...je li ti branio neko?...i ne razumijem,zar bi osvajac 7-do tada GS-a glumio povredu,niti razumijem da to moze omesti toliko iskusnog protivnika?!...kakva je to onda labilna psiha-pobjedjuje fizicki i psihicki jaci,danas je to bio Nole,i stvarno nije fer davati ovakve izjave i onako se ponasati prilikom rukovanja na kraju meca,Nole i kada izgubi najvaznije meceve-a gubio ih je puno u zadnje dvije-tri godine,od srca i sportski cestita protivniku,i ne daje bas nikada ovakve izjave.

yea

pre 9 godina

sto kazu ko gubi ima pravo da se ljuti... voli nole malo da bude teatralan ali marej redovno umire u drugom setu npr a onda okrene od 0:2 na 3:2 tako da su to sve gluposti...

nenadkoncarevic@gmail.com

pre 9 godina

Gde baš Mari da se žali na lažiranje povrede, pa on se uvek vuče kao prebijen i potpuno iscrpljen po terenu, a onda već u sledećem poenu trči kao da je podešen na turbo pogon, i tako iznova i iznova.
U svakom slučaju ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da izgubiš 12 od 13 gemova na kraju meča za gren slem trofej, za to ne postoji izgovor. U stvari postoji samo jedan a on je kombinacija sjajne Novakove igre u tom periodu i katastrofalne Marijeve.
Ovakav razvoj nije slučajan.
Novak ga je na gotovo indentičan način pobedio na US Openu prošle
godine i u finalu Australian Opena 2013. Oba puta su se i tada prva dva seta rešavala u tai brejku i bilo je 1:1 u setovima. Posle toga bi se Mari malo još odupirao u trećem setu a onda bi bio po pravilu razbijen u svakom smislu. Ako se nešto desi jednom, možemo da nađemo izgovor ali tri puta, onda i sam znaš da je to realnost a ne slučajnost.

XXL

pre 9 godina

Taktika ruska "maskirovka". Kao bole me leđa, a dobijam turnire. E, što bi rek`o stih u onoj pesmi "pa svi što gube imaju pravo da se ljute" (Balašević).

Eleonora

pre 9 godina

Divim se Novaku jer je svaka njegova pobeda i svaki njegov poraz propraćen na isti način-uvek se traži "dlaka u jajetu". Šampionu sa 8 gren slem titula se nabacuje da je glumio a znamo da je Nole u lošijoj kondiciji od Marija-trenutno.Ali zar pobedjuje uvek onaj koji je u boljoj kondiciji? Imam 50 godina i verujte, Novak mi je motivacija da izdržim i da krenem sa dna kad-god me život tamo baci. Biti prvi u tenisu u ovim svetskim uslovima je nešto neverovatno. Njegovih 8 titula vrede 18. Ko razume, shvatiće o čemu pričam. Zaista, divim se ovom čoveku.

montoya

pre 9 godina

Moze protivnik da radi sta god hoce dok tebe ne ometa, tj dok ne vice na tebe i fizicki te napada. Mene isto malo nervira Novakovo izmotavanje ali to je potpuno legalno...

Boston

pre 9 godina

Moliiim ? A sto nisi pricao ovako kada te je pustio na Vimbldonu da te publika ne razape koja je dugo cekala sampiona. I da imas neki bedni Grend Slem. Cccc. Necu da dozvolim da mi bilo sta kvari dan. Novak je sampion !

Poslednji samuraj

pre 9 godina

Da bi se postao sampion moras da osvojis poen. Ne da cekas da protivnik pogresi. Kada je Novak igrao najlosije opet se trudio da osvoji poen a ti da protivnik pogresi. Novak je svoju igru nasao i to ti je to. A ti sem onog Wimblndona i po meni krajnje sumnjivog finala u ovom sportu moses samo povremeno da bljesnes , Zato ce i deda Federer , i povredjeni Nadas uvek biti faforiti protiv tebe.

Marko

pre 9 godina

Marej je odlican igrac, ali je Djokovic BOLJI i realno je trebalo da bude 3:0!!! Bukvalno mu je poklonio drugi set. Sto se tice Novakove "glume" suvisno je komentarisati to. Je l' to razlog za njegov poraz? To izgovor za izgubljeno finale? Smeta mu sto se protivnik oklizne, izgubi ravnotezu. A da li njegovo gundjanje, komentarisanje svakog drugog poena nekome remeti koncentraciju? Novakov kvalitet je odlucio pobednika! A za debakl u cetvrtom setu nek zavali svojoj glavi. Cestitke nasem SAMPIONU!

g

pre 9 godina

Koji kompleksas!!! Pa kakav si ti to sportista kada te sve poremeti! Dosta vise omalovazavanja Novaka, idi i nauci da igras tenis!!!! Zasto je toliko tesko priznati da je protivnik bio bolji?! Ili je najteze to sto je on, Mari, iz Britanije a Novak sa "divljeg i nerazvijenog" Balkana i opet broj 1??!!

Kliso

pre 9 godina

Koji plackonja, ne mogu da verujem! sad mu sve smeta. Najbolje bi bilo da mu se Nole sklonio sa terena i pustio da pobedi! Smesna izjava.

uros

pre 9 godina

Otreso te je pomiri se sa tim, ni na us openu ga ne bi dobio da nije bilo vetra, umesto da bude zadovoljan sto mu Djokovic poklonio jedan slem on lupeta gluposti.

pogledajmo semafor

pre 9 godina

I to rece tip koji je vrhunac prenemaganja i iznemiravanja. Cak ga je i Virginia Wade nazvala drama queenom.
http://www.theguardian.com/sport/2012/may/31/andy-murray-french-open-recovery
Mogu misliti kako je tek Berdych srecan sa ovakvim rezultatom, jer onaj ko provocira zasluzuje takav rezultat.

jovan

pre 9 godina

E kada je Marej nasao nekome da prica o grimasama i glumi onda nek ide sve u... Endi brate nas ti si kralj sto se glume tice i dalje ne brini, to ti ne moze niko oduzeti, ne ume Nole da glumi toliko dobro.

Smilica

pre 9 godina

Pa Mari tesko da ima veceg foliranta od tebe.Čas se držiš za kuk, čas za koleno ,a kao Nole te omeo, pa on te je "pomeo".
Da nisu ušli oni navijači bilo bi 3:0 ali draži mi je ovaj 4. set sa krompirićem nego da je bilo 3:0(tri nula i slovima i brojevima).
Pa šta si mislio da će No1E OPET da ti pokloni GS.
Dosta je bilo 2x zapamti to Andy Mareju!!!!!

PeRFect

pre 9 godina

Kakav smarac!!!!
A kad se on prenemaze i pravi idiotske grimase, to je OK?
Uvek ima neko glupavo opravdanje. Ne znam sto ne prizna lepo da je igrao kao baba neka i da nije ni zasluzio da osvoji titulu? Koliko je samo slab u glavi kad je prenemaganje protivnika dovoljno da ga tako omete!? Pa Novak je protiv Federera izasao sa zavojem na ruci u Monaku.... i jel to omelo Federera na neki nacin? Nije.
Marej u svakom mecu protiv RF, Nadala i Novaka pravi neke grimase, samo cekam da se srusi na terenu, pa to njih ne ometa ni najmanje, nego ga samo jos brze i lakse oduvaju sa terena.
Zato Marej nikada i nece biti na nivou trojice najboljih.

zvezdale

pre 9 godina

hahahahahahahha oni jednostavno ne mogu da podnesu Novakove uspehe,a tek ce da kukaju ti novinari i ostali komentatori i strucnjaci

Sinisa,brejnstormer!

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem!! Citam tri puta i ne mogu da verujem!!!! Bedna,bedna izjava nedostojna dvostukog GS sampiona. Razliciti teniseri reaguju ralicito posle istog vremena provedenog na terenu.
Ako je ovo moglo da ga poremeti, i to po ko zna koji put po njegovim recima, onda nema psihu za vrhunski tenis. Narodski receno, da izvinete, glup je.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Na osnovu ovoga što priča, ne samo da ga je Nole počistio u 4. setu, nego je metla ostavila i odredjene, nadam se ne trajne, mentalne posledice na "Britanca" (Škota)!

Pavle

pre 9 godina

Neverovatno!Nečuveno!Zašto ovaj dečko ne može da sportski podnese poraz?Ova izjava je jako ružna i više govori o Endiju nego o Djokoviću!Djoković je imao padove u igri i to je u sportu normalno, pogotovu kad meč traje toliko dugo i kad je finale i kad je emotivni, fizički i svaki drugi naboj itekako izražen.
Da li ja kao gledalac mogu, a po analogiji zašto da ne, da pitam da li je taj i takav Endi uopšte zaslužio da dodje do finala, jer ko od 13 gemova u trećem i četvrtom setu osvoji samo 1 ( i slovima jedan) zaslužuje da igra finale?Smatram da mi je Endi ostao dužan, jer nije (i pored godina koliko ima) zreo igrač!Pa kada će biti?Ovakvim ponašanjem - nikad!Endijeva frustracija je ogromna, a reakcija bestidna.
Ej tražiti opravdanje za poraz u efemernim stvarima, a ne u svojoj igri!To je mizerno i nevaspitano!
To ide na njegov obraz i neka živi sa tim!

markus

pre 9 godina

Secam se jednog meca u Kanadi,kad su igrali Nole i Fedex,i Fedex je osetio da je Nole istrosen sa slabom kretnjom i grcevima,duboko se potresao i omeo..i taj mec resio za 1 sat...mislim i da je 6-0 dobio prvi set....Tako da mi nije jasno zasto si ti izgubio sa 6-0

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Jeste glumio je, jeste nije se povrijedio prilikom pada sa reketom na ruci, jeste nije imao problema sa nogim i sta sad? Osma titula u vitrini, cao britanci!

Žarko

pre 9 godina

Jao, koliko se blamira ovaj Marej, pa to je za priču... Novak ima pravo da se koristi ovakvim trikovima i dovoljno iskustva da zna kad to treba da radi... A onaj koga to može da poremeti teško da sebe može nazivati vrhunskim igračem...

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

Dragon

pre 9 godina

Prica o glumi ni najmanje ne pije vodu...imas set u dzepu i brejk u drugom, nadomak si istog, i da glumis...o cemu vi pricate!? Dajte, ukljucite malo mozga i logicki razmisljajte...zasto bi neko glumio i kompromitovao sve steceno do tada...gluposti! Endi mi je OK lik, jer ni on ni Novak ne kriju koliki su prijatelji...ali da budemo iskreni...Endi, pa ti svaki mec umires na terenu, da ti je dusa u nosu...

terza

pre 9 godina

Pre nekoliko godina je Marej izgledao ranjeno i bolesno protiv Troickog, a kada je Troicki na 5:0 za njega prikocio iz ciste samilosti, ovaj je zaigrao kao u transu i razneo ga u nastavku, dobio je i taj i sledeci set, a jadni Viktor nije znao sta ga je snaslo, tako da ako je do foliranja Endi je sampion sveta u tome, posebno kad nabaci onu facu tipa mrtav sam...

E, moja ti USA i EU...

pre 9 godina

Hmmm! Pocele su igre britanskih novinara insinuiranjem Novakove glume! Ako je neko tokom karijere,u svakom bogovetnom mecu pravio grimase od grceva,hvatao se za noge i ledja od bolova i ne znam sta sve ne,onda je to bio Endi Mari!!! Kako ih samo nije sramota da uopste potegnu to pitanje kad znaju da je to taktika njihovog pulena!!!
(MMM, 1. februar 2015 15:02)


Napad je najbolja odbrana!

A ako budu dovoljno dugo pisali i pričali o tome, ući će u svest ljudima da je Novak folirant i nije istinski šampion.
Kada budeš pitao neke klince za 20 godina da li su čuli za Novaka, oni će reći, da.. to je onaj što mu sve smeta i što glumi povrede..
Rodik i Federer su prvi počeli sa takvim komentarima a sada i Marej na pritisak britanskih novinara..

Ali znate šta.. mogu samo da nas mrze, u dubini duše znaju da je Đoković najbolji i to je ono što ih najviše jede..
Pa neka uživaju u svojim zlonamernim komentarima ako im je to za utehu.

Nenad Lukic

pre 9 godina

Interesantno je da niko nikad nije postavio ovakvo pitanje protivnicima Dzimija Konorsa a zna se ako je on pobedjivao, pogotovo poslednjih 5 godina pred kraj karijere.
Anglosaksonce mnogo boli kada je pripadnik "nize rase" bolji od njihovih ljubimaca.
Po temi, sve sto nije pravilnikom zabranjeno - dozvoljeno je.

ja

pre 9 godina

@Natasa
Marej u svakom trenutku moze da im kaze da ga o tome ne zapitkuju!
Kao sto je Federer uradio kada su novinari hteli da pljuju Nadala posle WB 2008 (price o mraku, neregularnim uslovima itd).
Kao sto je Nadal uradio pre godinu dana posle AO (price i njegovoj povredi).
Ali ne, Marej mora da naglasi kako ne razume kako je Novak povredjen sve pogadjao.

Pfc Rules

pre 9 godina

O onda si samo na trenutak spustio gard xaaxaxaxaxax! Nole kraljino,videlo se da te mrzi,imaj to u vidu sledeci put, i ne dozvoli mu ni gem vise nikada!

City Girl

pre 9 godina

John Lloyd je dao odličan komentar na
BBC-ju. Po njemu, Murray se vratio na mentalnu (ne)stabilnost koji je imao pre Lendla. Nesto ga iznervira i umesto da tu negativnu energiju usmeri na odlučnost i želju da pobedi, on se potpuno raspadne. PS Kada je Nadal uspeo da pobedi u pet setova kada je izgledalo da ce ga na nosilima izneti sa terena, onda je bio heroj i borac.

Lovac na Botove

pre 9 godina

Druze Marey, izgubio si i to je to.Te price da ne znas sta je bilo, upravo pokazuju da nemas pojma sta te snaslo. NDJ nije folirant a i da jeste, kakve veze ima,posteno te dobio i regularno.

Čačanin

pre 9 godina

Treba da se stide i novinari koji postavljaju ovakva pitanja a i Mari koji nije ovo presekao.Neka pogledaju 1/4 Roland Garosa Mari-Troicki i neka mi objasne kako se to Mari tako oporavio ili je folirao pa je dobio izgubljen meč, nemoj pa se neboj!Osetio da može da pobedi posle vodstva od 2-0 u trećem setu, pa čoveče dobio si samo još jedan gem do kraja meča!?Ja mislim da je Novak osetio da je dosta i preuzeo veći rizik u udarcima i kraj je došao ubrzo...Mari mora da promeni svoju igru ako misli da pobedjuje finala, ja mu to iskreno želim ali takodje mora sportski da prizna kada je neko bio bolji.

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A on gubi već četvrti put finale ozija. Razumljivo je da je frustiran. Ali, kaže da je prijatelj sa Noletom. Sumljam. Jer najlakše je teret svojih grešaka prebaciti na drugoga. Ja bih se sramio da sam na njegovom mestu.

Nikola

pre 9 godina

treba napraviti kompilaciju marijevih "grceva" i foliranja i postati sto pre a i poslati eurosportu da to malo vrte na nekom ekranu u pozadini ... koja sramota od nase drage "EU enleske i skotske"

Bozidar

pre 9 godina

Sto bi rekla narodna izreka "Hvatanje za maglu"
Nema vise nista drugo da opravda i kaze pametno nego da "umanjuje" neciju postenu,majstorsku i veliku pobedu.
Pa shodno tome daje komentare sto objasnjava o coveku i kakav je igrac...zato je opet dobio lekciju-e tako.
Endi a kada pocnes da prihvatas stvari i budes realan i iskren mozda ti bude lakse.