Subota, 31.01.2015.

19:30

Đoković – Mari: Finale sa ljudskim licem

Jedan je stariji od drugoga samo sedam dana, poznaju se još otkad su bili deca, a van terena su dobri prijatelji.

Izvor: Saša Ozmo

Ðokoviæ – Mari: Finale sa ljudskim licem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

TIL Zagreb

pre 9 godina

Realno,Djokovic ako bas bude imao los dan,bit ce tijesno tj napeto,u svim ostalim situacijama Nole uzima,jer je i mentalno i fizicki bolji....a i zasluzuje da uzme,pokazao je na ovom turniru daleko da je najbolji...

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(mario, 31. januar 2015 23:34

mario ,ti ne mozes nista pormenuti u tome da je djokovic u finalu australien opena..i sve da je tacno to sto pises ,ne mozes nista uciniti da zaustavis srpsku dominaciju u tenisu ..naravno da neces da gledas finale jer si ocrnjen rasiszmom i boli te mnogo sto je novak tu gde jeste.i rukame i nogama pokusavas se braniti od srpske dominacije u sportu koji ocigledno volis.novak je tolko puta dobijo federera i nadala da se ne moze reci da su oni bolji od njega pogotovo ne u medjusobnom skoru,manje vise mozda ali nemaju tolku dominaciju nad novakom koju bi ti licno zelio da vidis.jeste,imaju vise gran slamova ali i igraju nekoliko godina duze od djokovica.bas mi je drago ,samo zbog tebe cu gledati ovo finale ,specijalno za tebe ..;) i zapamti..8 je vise od 7...

Uskok

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05
Možda, ali si dobro rekao: "ostaće upamaćeni". A ti i ja, sitnina od kusura, po čemu će tebe i mene pamtiti? Ja ću pamtiti Đokovića po tome što me je razveselio 7 Grand i još desetine Master puta... Ti ga pamti kako želiš.

Nisam stručnjak

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo! (nidze, 31. januar 2015 23:07)

Nisi gledao Vimbldon i zavrsni masters????

Dejan

pre 9 godina

Čitam komentare ali zbog pojedinih mi se povraća. Pa u čemu ste vi to prvi ili drugi i to u vašoj ulici, sramota od toliko gluposti kod pojedinaca. Idemoooo No1e do titule i jedva čekam da počne i da te na kraju ugledam sa peharom i potom trk kod Stefana i Jece jer je to jedino ono pravo. Srbijaaaaaaaaaa.

Melenci

pre 9 godina

SK,tvoji su stvarno ispali od momaka koji igraju sporedne uloge u tenisu.To sto ne postujes Endija i Noleta je tvoj licni stav,ali cinjenica je da su na AO,bas oni glavni likovi.Imas ti saboraca u komentatorima,pa sada lepo spavajte i sanjajte kako je nekad bilo lepo.Moguce je da mi pojma nemamo i tesko nas nas mozes ubediti da je danasnje finale potpuno sasvim normalan i zasluzen sled dogadjaja u tenisu.Uvek je bilo i bice,da jedni zavrsavaju stranice istorije,a drugi ih jos ispisuju.

mario

pre 9 godina

kad se sjetim svih onih epskih gs finala federer vs nadal i pogledam sad nedavno na us openu cilic vs nisikori dodje mi da plačem kako je tenis propo aj djokovic vs murray cak se i moze probavit iako je i to niti blizu onim epskim mečevima federera i nadala nekad, pobjedit ce djokovic

pionir

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05:09)

Koliko sitnih dusa na ovom forumu. Proverite da ne glumite sporednu ulogu u svom jadnom zivotu.

nikola

pre 9 godina

uzivajte ljudi dok imamo ovakvog igraca, mozda nikada vise srbija nece imati slicnog, a najbitnije sto je ljudina i van terena. napred nole.

tennis

pre 9 godina

Iskreno, njih dvojica medju "velikom cetvorkom" predstavljaju bezlicne stilove igre, ali ajde, videcemo. Nadam se ipak da ce to ljudsko lice biti Novakovo.

poznavalac

pre 9 godina

Ljudi, Novak jeste vrhunski igrac ali da se ne lazemo uvek ce biti klasa ispod Federera i Nadala. To je tako, a sutra ce da izgubi pritom.

mario

pre 9 godina

@(Andjela, 31. januar 2015 22:10)

ne ja ne mrzim novaka nego vi mrzite sve osim novaka, vi ignorirate matematiku tj. da je 17 vise od 7 da je 19 vise od 17 ignorirate cinjenicu da ga je federer sa 33 godine prosle godine dobio 3 puta to sve vi ignorirate zato jer vi mrzite federera i nadala i sve osim novaka a zapitaj se koliko je to normalno, ja novaka cijenim vise nego vi pa i sam novak zna da je federer bolji igrac od njega i da ga nikad nece stici al eto vi mislite drugacije i vjerujete da ste upravu a niste :)

Mairon

pre 9 godina

@Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez

Marej nije Englez nego Skot. Cak se javno izjasnio da je za nezavisnost Skotske i da navija za Skotsku reprezentaciju. Inace je vrlo simpatican momak iako malo kilav na terenu.

Voice

pre 9 godina

Dugo se poznaju i sigurno ce biti jos blizi kad zavrse karijeru. Murray izvan terena je jedan od simpaticnijih i interesantnijih karaktera. Na terenu to vec nije i Nole za vreme tura ne moze vise da bude otvoren, jer je osetio da su to drugi koristili. On je i mec sa Stanom odradio onako kako je zamislio i svoju taktiku ne iznosi javno, cak sto vise, pred mikrofonima malo skrece od zamisljenog. Mislim da se Nole cak i zadnjih par nedelja dosta promenio u retorici. Malo manje podilazi, a vise je zagonetan. Kada je on pa rekao da ce se videti na terenu kako Murray igra? Nikad on takve poruke pre nije slao. Sada ga vise nista ne tangira. Srusio je rekorde, ima predivnu porodicu, zdravlje i ljubav. Sad samo moze da bude svoj i da ne dozvoljava niko da ima efekta na njega.

nidze

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo!

kosmajac

pre 9 godina

novakova igra nikad gora, nikad nespremniji. dobija ovo marej 3-1 . koliko podcenjivanje maraje kao da je ovo novak iz 2011. gledao sam danas mec sa vavrinkom pa ono je tuga. lopte bez snage samo prebacivanje i cekanje an gresku. novak tako igra 3 godine.

Željka Gavrilović

pre 9 godina

Samo dve opaske:
1 . Primer # 1 požrtvovanosti je Rafael Nadal.
2 . Takođe, peoklizavanje je Rafin "patent", to i vrapci na grani znaju.
Nemam ništa protiv da svi to od njega preuzmu i nauče, ali imam protiv "prepravljanja istorije".
Mislim da je dovoljno što je Novak prvi na svetu, ne mora mu se pripisivati i ono što nije.

jack

pre 9 godina

Kad Novak igra sa Marejem to za mene nije običan meč. On uvek igra stegnuto sa njim, prosto čovek da pomisli da navija za Mareja?! Sva njihova finala su bila takva u zadnjih nekoliko godina a što je značaj turnira veći Novak je sve stegnutiji. Ne razumem šta to Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez i što ga forsira publika i TV. Niko nije bolećiv prema drugom igraču kao Novak prema njemu. Stvarno degutantno.
Novak mora da deluje sutra kao pravi profesionalac i da pritisne Mareje od početka do kraja i rezultata će biti 3:0. Marej je već ostvario veliki uspeh plasmanom u finale jer nije imao dobru konkurenciju i treba da bude prezadovoljan.

Andjela

pre 9 godina

@mario nije ti dosadno da na svaki tekst o Novaku ostavljas isti komentar? Shvatam ja i da ti mrzis Novaka i da si internet trol, ali covece malo promeni pesmu. Rupa u tenisu, Cilic, Rodik... Uvek isto. Pa da te pitam, posto vidim da volis da omalovazavas tudje uspehe, zasto ti nisi iskoristio rupu koja se napravila? Zasto umesto Cilica i Raonica koji su ocigledno amateri ne gledamo Maria kako osvaja Slam-ove kao od sale? Mora da ti je zivot potpuno prazan kada ti je satisfakcija da lovis tekstove o Novaku i ponavljas jedno te isto.

Sinisa

pre 9 godina

Sasa, hvala na vrlo lepom I pametnom komentaru koji odslikava ne samo vase odlicno poznavanje tenisa vec I ocigledne ljubavi prema sportu iako znamo gde nam je srce u ovom duelu. Andie je super momak, Skoti su nasa raja sto se tice temperamenta, ne stide se da pokazu emocije I to je zaista ono najlepse u ovom duelu. Neka pobedi najbolji a ako to bude Andie nece nam biti toliko krivo jer igra odlican tenis kao I Nole.Ziveo tenis

tulipan

pre 9 godina

nadam se da endi nece upasti u noleovu taktiku kojom pobedjuje protivnike,a to je cekanje da protivnik pogresi,samo ofanzivno endi,bolji si teniser,sutra osvajas,na prolece cekamo pariz da kompletiras sve slemove

Dr. Milan Pejić ekspert za sportsku psihologiju

pre 9 godina

Gledao sam tenis i pre nego što se pojavio Đoković, ali sam pre navijao da meč traje što duže i voleo sam, na primer, Bekera da gledam i Agasija i Mekinroa i da ne nabrajam više. Kada Nole izgubi, osećam se kao da je smak sveta, a poslednji meč, onaj sa Vavrinkom, iskren da budem, mislio sam da će izgubiti. Možda ne kapiram neke stvari, jer mi se, pri kraju prošle sezone, ali i na početku ove, kada je izgledao toliko siguran i dobro je igrao, činilo da će nekoliko narednih godina sve redom dobijate, ali se ubrzo videlo da je ranjiv i da nema onu sigurnost na koju smo navikli. FDakle, sutra, voleo bih da grešim, Nole nema neke velike šanse, jer je njegovo prorivnik motivisaniji, ali i spremniji.

Oskar

pre 9 godina

Ajde svi se izvlače na tom Wimbldonu, toliko da mi dodje da o tome nešto napišem. Prvo, nije tačno da Djoković u finalu Wimbldona nije imao mentalne padove u više navrata je to dokazano naročito u 4. setu. Na kraju meča je pobijedio jer Fedrer jednostavno zbog godina nije bio u stanji fizički da se nosi sa njim u petom setu. A praksa Novaka Djokovića višestruko pokazuje da se njegove igre iz polufinala gren slema preslikavaju u finalu. To je činjenica uvjek. I jednostavno nema se potrebe vadit na taj Wimbldon jer ni to nije istina. Na AO 2011. Djoković je u finalu preslikao igru bez padova iz polufinala protiv Rogera, na Wimbldonu te iste godine je igrao čitav turnir sa padom igre u jednom setu, tako ga je i završio,. Na US openu 2013. u finalu sa Nadalom je igrao isto kao u polufinalu protiv Wawrinke.
Mnoge ljude je Djoković zbunio tom igrom iz 2011. zato posle svakog njegovog meča danas svi govore da nije na nivou. Ali ovo što je sad igrao protiv Wawrinke to je današnji Djoković, to je činjenica.On osjeća toliki pritisak u završnicama da nema hrabrosti ni da udari loptu u bitnim poenima. Zato mu uvjek pada nivo igre u završnicama turnira. Da se onaj meč sa Wawrinkom igrao kao neka egzibicija dobio bi ga lako u 3 seta. A kako bi onda on izdržao pritisak da se nešto desi pa da osvoji ovaj AO,onda na Roland Garosu ne bi smio ni reket držat. objasnit mu da se prestane plašit. šta mu vrijedi i da osvoji turnir,kad mu danas čitav svijet priča da je protiv Wawrinke igrao očajno.

pedala

pre 9 godina

Ovde niko ne pomenu Vimbldon 2013. i sjajan Noletov servis i neizgubljen set do polufinala (kao i ovde) a onda teško polufinale i pobeda posle pet setova (kao i ovde) i glatko izgubljeno finale. Nadam se da se istorija neće ponoviti. P.S. U ovom trenutku Nole ima tačno 3000 bodova više od Federera, a valjda ce biti i celih 3800.

sergije miletic

pre 9 godina

Djokovicev forhend je njegovo najslabije oruzje.Zasto?
Pa zato sto ga mnogo "vrti" pre nego sto udari lopticu i zato ponekad kasni,a i te loptice nemaju potrebnu dubinu.Zato Nole ima najbolji beckhend na svetu.Ono sto cini razliku izmedju Novakov beckhenda i Marejevog je sposobnost Noleta da menja ritam,pojacava brzinu i menja pravac loptice.Marej igra samo dijagonalno.Ali zato Marej ima bolji servis i forhend od Noletovog.Ali u njihovom dvoboju nece odlucivati udarci vec detalji,ko ce bolje kontrolisati kljucne poene,ko ce manje biti podlozan stresu.

Vaše ime

pre 9 godina

Iscrpeli smo sve moguće teorije o ovom meču, sve analize, kalkulacije, mogućnosti, nade, strahove... ostaje nam da sačekamo 9:30 sutra pre podne, i vidimo šta će dva gladijatora da nam prikažu.

Ivan NK

pre 9 godina

"Jedino sto je jasno jeste da jasnog favorita nema"???
Ne igram kladionicu, ali kvota od 1.4 na Novaka i 2.9 na Andy-a jasno kaze ko je favorit.
Murray je neuporedivo labilniji igrac od Novaka, prosle sezone je igrao jako lose, malo popravio utisak poslije US opena, a onda sve "zacinio" uzasnim porazom od Federera u Londonu.
Mozda je u dobroj formi, ali sjutra ujutro Novak Djokovic se za sve pita, apsolutno sve!!!

mario

pre 9 godina

novak djokovic je prvi samo zato sto igra u vrijeme najlosije konkurencije u povijesti tenisa, raonic, cilic, wawrinka, tsonga to su definitivno najlosiji igraci u top 10 ikad, iako je tako losa konkurencija djokovica ne uspijeva nikako napraviti neki niz na gs turnirima, prosle godine su gs turnire osvajali wawrinka i cilica sto je nikad vidjeno u povijesti tenisa, nekad igraci te kvalitete nebi dosli do 3. kola a danas osvajaju gs naslove, isto tako taj isti djokovic kao prvi igrac gubi od 35. godisnjeg ive karlova sto je presedan ako uzmemo npr. roger federera koji je od 2004-2007 gubio samo u finalu rg od nadala i u finalu australije od safina u vremenu puno jace konkurencije nego sta je danas jer su safin, nalbandian, nadal, roddick, hewitt, moya ... daleko bolji igraci od ovih danas u top 20, isto tako je ponizavajuce za djokovica kad ga taj isti federer prosle godine pobjedi 3 puta sa svoje 33 godine to je usudio bi se reci skandalozno ali eto djokovicu se potrefila ta rupa kad su sampioni (federer i nadal) na odlasku i onda svi mogu osvajati sve, svi ti koji su do nedavno bili nigdje, finale sutra necu ni gledati.

max

pre 9 godina

Puno srece Noletu u finalu, ja hvala bogu naucih lekciju pa cu gledanje da prepustim drugima...dva igraca koja stoje dva metra iza osnovne linije i udaraju lopticu do besvesti, to je ipak previse za mene. Licno, bilo bi mi lakse da igra protiv Federera i Nadala zajedno. Ko ima zivaca nek uziva...

Mairon

pre 9 godina

Đoković je postao jako defanzivan igrač, to je bilo više nego očigledno protiv Vavrinke gde je veći deo meča bio pasivan. Usudio bih se da kažem da je Vavrinka bio na nivou i malo stabilniji da je čak mogao da dobije sa 3:1.

Marej sada zna da bude i dosta agresivan i odlično riternira koliko ja kao laik vidim. Što se njihovim mečeva tiče, iskreno rečeno, retko koji je bio kvalitetan, uzbuljivi da, ali uglavnom vrlo mučni za gledanje, kakvo je bilo finale Melburna 2013 koje se meni činilo baš užasnim.

Izuzetak je polufinale AO 2012, nesumnjivo njihov najbolji meč i jedan od najboljih koje sam ja gledao.

Ne znam kako će ovo ići ali Marej ima više šansi nego ikada, ako sada ne dobije teško da će moći da se nada. Mislim da neće biti pet setova već da će pobednik biti u četiri.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic u svojoj izjavi kaze da sada igra za svog sina, porodicu i sebe. Djokovicevce ne spominje, a niko od pomenutih to da prokomentarise. Niste primetili, ili sta?

345

pre 9 godina

U svim aspektima teniske igre, Marej je bolji, jedino su na riternu obojica jednako kvalitetni. Mislim da ce Skot konacno prekinuti niz poraza od Novaka, vidi se spremnost i odlucnost da se prekine crna serija u Melburnu i najzad podigne trofej. Opet, veliko pitanje je Endijeva psiha, ako prebrodi sve mentalne izazove pre i tokom meca, titula mu se definitivno smesi. Pozdrav za B92

GoranS

pre 9 godina

Zaboravili ste Marijev slajs servis koji ga izuzetno služi na ovom turniru kad zagusti. Ako Novak neutrališe prvi servis i konstantno napada drugog, može i slabije da odigra i izaći će kao pobednik ovog meča. Nole mora prepoznati kada napasti u razmenama jer Škot samo sve vraća po sredini i čeka grešku. Berdih se zaleteo i pokušavao da završi razmenu vinerima pogrešnim udarcima - Nole mora dozvoliti do 10 razmena udaraca ili manje i završavati poene u svoju korist. Prebacivanje loptice 20+ puta može ga skupo koštati.

danix

pre 9 godina

I Nole i Mari su dva fino vaspitana decka koji se medjusobno maksimalno respektuju.Nije Mari brdjanin i teniski i mentalni polufabrikat kao Raonic koji je pred svih 5 meceva sa Novakom pricao da ce ga pobijediti,a Nole ga je svaki put hvalio i vise nego sto je zasluzivao.Mari kaze da je prednost na strani Novaka,boji se svoje fizicke kondicije.Kao sto rece g-din Ozmo i sto sam i ja ranije potencirao,Mari nije odavno igrao zavrsne meceve velikih turnira i tu lezi najveca prednost Novaka.Mari mora odigrati 3-4 finalna mece na jakim turnirima,pa da tek onda bude spreman za finale jednog GS-a,i to protiv Novaka,od koga je u takvim prilikama gubio i kad je bio mnogo spremniji nego sada.
Sto mec bude vise odmicao Nole ce sve vise preuzimati inicijativu,sve do pobjede.
Mari ima dan vise odmora i publiku na svojoj strani,sto je vrlo vazno,medjutim,Nole je na to navikao i zna se boriti protiv svih tih negativnih vjetrova.
Nole,care,pehar je tvoj,a,Bogami i nas,jer ga i mi zelimo koliko i ti.

Jameson12

pre 9 godina

Pred finale Vimbldona smo se slagali da je to prelomni meč za Novaka i za dalji tok njegove karijere. Bilo je "il pukovnik il pokojnik"¸. Neverovatno kako vreme leti kako su veliki izazovi u tenisu - pred surašnje finale imam isti osećaj. Ili će ući u istoriju kao prvi čovek sa 5 AO ili će nastaviti da poklanja trofeje Mariju. Horor scenario je da Škot kompletira Gren Slem karijere na Novakov račun, što i nije nemoguće ako se recimo Novak i Rafa sretnu u četvrt- ili polufinalu Rolan Garosa ove godine.
Sutra mora da pobedi. Danas sam malo veći optimista nego juče i verujem u pobedu.

Djordje

pre 9 godina

Nista nam nije zagarantovano? Pokazalo se to na posledjem Djokovicevom mecu koji je bio cekan s nestrpljenjem?( Vavrinka)Tako da vi novinari uvek napravite obrnuto od onoga sto svi mi ocekujemo? Nabili ste tremu obojici igraca i ni jedan nije mogao da se pokrpi? Na kraju vidim po svim novinama kako ih pljuju jer nisu pokazali ono ocekivano? Tako i ovaj mec? Dovoljno je da samo jednom od njih nije dan i mozemo da se pozdravimo od nekog spektakularnog meca? Meni je dovoljno da Djokovic pobedi.

veljko

pre 9 godina

kada ih poredimo, i kazemo da marej ima bolji osecaj za lopticu, treba to pojasniti. mari ima bolji slajs i mozda stop volej. s druge strane, pri agresivnom udaranju lopte, novak ima neuporedivo bolji procenat uspesnosti i u stanju je da bolje pogadja uglove. marej kad udari istom silinom, cesce gresi i salje lopte u aut ili mrezu. npr. ako obojica pokusaju agresivno da salju duboke lopte, na liniju, marej ce pre pogresiti. on moze da salje duboke, ali ce za to morati da uputi sporiju loptu ili slajs. ako tako posmatramo, mogli bi reci da marej igra bolje jednorucni bekend (slajs i bekend stop volej), ali ne i dvorucni bekend i forhend.

Goggo

pre 9 godina

Samo da Novak ne izgubi živce od beskonačnog vraćanja loptica bekend slajsom od strane Endija. To ga može izludeti, pored naravno previše pogođenih linija. ali ovo prvo je više verovatno, Ako ostane smiren i hladan dobija meč. Samo Endi šalje lopte na tako čudan način da one padaju tako nezgodno, da čovek ne zna kako da je vrati, a pogotovu da napadne, jer je lopta maksimalno usporena.

Aleksa

pre 9 godina

Naravno se tacno i korektno, ali jedan deo ili niste lepo srocili ili ja sticem pogresa utisak, ali kada govorite o rivalstvima malo ste zapostavili po mom misljenju ono najvece, mnogima veruje najdrae najuzbudljivije rivalstvo izmedju Noleta i Rafe. Imam ja postovanja prema Mariju(mada je malo glupo kad se to kaze na ovakav nacin) ali ipak ja mislim da Mari nije toliki borac kolikije Rafa i da je mnogo zanimljivije gledati Rafu i Noleta nego Noletai Endija, ali sve jedno to jeste praga borba, ali ipak ja bih rezervisao koloseum i borbu gladijatora za neki novi Rafole duel

Aron

pre 9 godina

Biće to dobar meč, prednost dajem Đokoviću koji je u ovom trenutku bolji. Ne bi se složio sa konstatacijom da imaju različite karaktere i stilove igre. Po karakteru i jedan i drugi su naprasite naravi, jedina razlika je što Đoković voli više da se eksponira. A što se tiče igre obojica su defanzivni igrači koji mogu da udaraju lopticu do sutra. Jedina razlika je što je Đoković malo ofanzivniji

Gajetano

pre 9 godina

Otvoren mec, mnogo je pitanja:

- Ko je u boljoj formi?
- Koliko ce se Novak oporaviti od iscrpljujuceg polufinala, sa danom manje odmora od Mareja?
- Kome ubrzana podloga/loptice vise odgovaraju? (Mislim da vise odgovaraju Mareju)
- Koliko je Endi zardjao nakon duzeg odsustva sa najvece scene? (Endi nije igrao finale GS jos od famoznog WB2013, nakon toga samo cetvtfinala i jedno polufinale. Finale GS posle duze pauze za njega je vec uspeh. Neka ostane tako.)
- Novak je svoju zutu minutu potrosio protiv Vavrinke, Marej na ovom turniru jos nije imao pravi izazov. Koliko je Marej mentalno spreman za izazove napetog meca sa velikim ulogom i velikim protivnikom?
- Vremenski uslovi: vlaga, temperatura, vetar, zatvoren/otvoren krov?
- Na koju nogu ce Novak ustati?

Sve to prebacuje jezicak vage na ovu ili onu stranu. Sto se tice same igre, ocekujem veliku borbu ali ne i neko umiranje u lepoti, jer kao sto rece Tignor: "They tend to drag each other’s games down rather than lift them up".

One more match to go, Novak... One more match.

Aljona

pre 9 godina

Najvise volim kada predvidjaju spektakl, pa na kraju bude veoma izvestan mec, jedan teniser dominira. Svaki put kada imam bojazan pred mec, Nole isprasi protivnika rutinski! Srecno Nole, srecno nam bilo dragi moji navijaci! Idemo po 8. GS! :)

Gajetano

pre 9 godina

Otvoren mec, mnogo je pitanja:

- Ko je u boljoj formi?
- Koliko ce se Novak oporaviti od iscrpljujuceg polufinala, sa danom manje odmora od Mareja?
- Kome ubrzana podloga/loptice vise odgovaraju? (Mislim da vise odgovaraju Mareju)
- Koliko je Endi zardjao nakon duzeg odsustva sa najvece scene? (Endi nije igrao finale GS jos od famoznog WB2013, nakon toga samo cetvtfinala i jedno polufinale. Finale GS posle duze pauze za njega je vec uspeh. Neka ostane tako.)
- Novak je svoju zutu minutu potrosio protiv Vavrinke, Marej na ovom turniru jos nije imao pravi izazov. Koliko je Marej mentalno spreman za izazove napetog meca sa velikim ulogom i velikim protivnikom?
- Vremenski uslovi: vlaga, temperatura, vetar, zatvoren/otvoren krov?
- Na koju nogu ce Novak ustati?

Sve to prebacuje jezicak vage na ovu ili onu stranu. Sto se tice same igre, ocekujem veliku borbu ali ne i neko umiranje u lepoti, jer kao sto rece Tignor: "They tend to drag each other’s games down rather than lift them up".

One more match to go, Novak... One more match.

danix

pre 9 godina

I Nole i Mari su dva fino vaspitana decka koji se medjusobno maksimalno respektuju.Nije Mari brdjanin i teniski i mentalni polufabrikat kao Raonic koji je pred svih 5 meceva sa Novakom pricao da ce ga pobijediti,a Nole ga je svaki put hvalio i vise nego sto je zasluzivao.Mari kaze da je prednost na strani Novaka,boji se svoje fizicke kondicije.Kao sto rece g-din Ozmo i sto sam i ja ranije potencirao,Mari nije odavno igrao zavrsne meceve velikih turnira i tu lezi najveca prednost Novaka.Mari mora odigrati 3-4 finalna mece na jakim turnirima,pa da tek onda bude spreman za finale jednog GS-a,i to protiv Novaka,od koga je u takvim prilikama gubio i kad je bio mnogo spremniji nego sada.
Sto mec bude vise odmicao Nole ce sve vise preuzimati inicijativu,sve do pobjede.
Mari ima dan vise odmora i publiku na svojoj strani,sto je vrlo vazno,medjutim,Nole je na to navikao i zna se boriti protiv svih tih negativnih vjetrova.
Nole,care,pehar je tvoj,a,Bogami i nas,jer ga i mi zelimo koliko i ti.

Jameson12

pre 9 godina

Pred finale Vimbldona smo se slagali da je to prelomni meč za Novaka i za dalji tok njegove karijere. Bilo je "il pukovnik il pokojnik"¸. Neverovatno kako vreme leti kako su veliki izazovi u tenisu - pred surašnje finale imam isti osećaj. Ili će ući u istoriju kao prvi čovek sa 5 AO ili će nastaviti da poklanja trofeje Mariju. Horor scenario je da Škot kompletira Gren Slem karijere na Novakov račun, što i nije nemoguće ako se recimo Novak i Rafa sretnu u četvrt- ili polufinalu Rolan Garosa ove godine.
Sutra mora da pobedi. Danas sam malo veći optimista nego juče i verujem u pobedu.

Goggo

pre 9 godina

Samo da Novak ne izgubi živce od beskonačnog vraćanja loptica bekend slajsom od strane Endija. To ga može izludeti, pored naravno previše pogođenih linija. ali ovo prvo je više verovatno, Ako ostane smiren i hladan dobija meč. Samo Endi šalje lopte na tako čudan način da one padaju tako nezgodno, da čovek ne zna kako da je vrati, a pogotovu da napadne, jer je lopta maksimalno usporena.

Vaše ime

pre 9 godina

Iscrpeli smo sve moguće teorije o ovom meču, sve analize, kalkulacije, mogućnosti, nade, strahove... ostaje nam da sačekamo 9:30 sutra pre podne, i vidimo šta će dva gladijatora da nam prikažu.

Voice

pre 9 godina

Dugo se poznaju i sigurno ce biti jos blizi kad zavrse karijeru. Murray izvan terena je jedan od simpaticnijih i interesantnijih karaktera. Na terenu to vec nije i Nole za vreme tura ne moze vise da bude otvoren, jer je osetio da su to drugi koristili. On je i mec sa Stanom odradio onako kako je zamislio i svoju taktiku ne iznosi javno, cak sto vise, pred mikrofonima malo skrece od zamisljenog. Mislim da se Nole cak i zadnjih par nedelja dosta promenio u retorici. Malo manje podilazi, a vise je zagonetan. Kada je on pa rekao da ce se videti na terenu kako Murray igra? Nikad on takve poruke pre nije slao. Sada ga vise nista ne tangira. Srusio je rekorde, ima predivnu porodicu, zdravlje i ljubav. Sad samo moze da bude svoj i da ne dozvoljava niko da ima efekta na njega.

Mairon

pre 9 godina

@Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez

Marej nije Englez nego Skot. Cak se javno izjasnio da je za nezavisnost Skotske i da navija za Skotsku reprezentaciju. Inace je vrlo simpatican momak iako malo kilav na terenu.

Aron

pre 9 godina

Biće to dobar meč, prednost dajem Đokoviću koji je u ovom trenutku bolji. Ne bi se složio sa konstatacijom da imaju različite karaktere i stilove igre. Po karakteru i jedan i drugi su naprasite naravi, jedina razlika je što Đoković voli više da se eksponira. A što se tiče igre obojica su defanzivni igrači koji mogu da udaraju lopticu do sutra. Jedina razlika je što je Đoković malo ofanzivniji

Ivan NK

pre 9 godina

"Jedino sto je jasno jeste da jasnog favorita nema"???
Ne igram kladionicu, ali kvota od 1.4 na Novaka i 2.9 na Andy-a jasno kaze ko je favorit.
Murray je neuporedivo labilniji igrac od Novaka, prosle sezone je igrao jako lose, malo popravio utisak poslije US opena, a onda sve "zacinio" uzasnim porazom od Federera u Londonu.
Mozda je u dobroj formi, ali sjutra ujutro Novak Djokovic se za sve pita, apsolutno sve!!!

Djordje

pre 9 godina

Nista nam nije zagarantovano? Pokazalo se to na posledjem Djokovicevom mecu koji je bio cekan s nestrpljenjem?( Vavrinka)Tako da vi novinari uvek napravite obrnuto od onoga sto svi mi ocekujemo? Nabili ste tremu obojici igraca i ni jedan nije mogao da se pokrpi? Na kraju vidim po svim novinama kako ih pljuju jer nisu pokazali ono ocekivano? Tako i ovaj mec? Dovoljno je da samo jednom od njih nije dan i mozemo da se pozdravimo od nekog spektakularnog meca? Meni je dovoljno da Djokovic pobedi.

Aljona

pre 9 godina

Najvise volim kada predvidjaju spektakl, pa na kraju bude veoma izvestan mec, jedan teniser dominira. Svaki put kada imam bojazan pred mec, Nole isprasi protivnika rutinski! Srecno Nole, srecno nam bilo dragi moji navijaci! Idemo po 8. GS! :)

pionir

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05:09)

Koliko sitnih dusa na ovom forumu. Proverite da ne glumite sporednu ulogu u svom jadnom zivotu.

Andjela

pre 9 godina

@mario nije ti dosadno da na svaki tekst o Novaku ostavljas isti komentar? Shvatam ja i da ti mrzis Novaka i da si internet trol, ali covece malo promeni pesmu. Rupa u tenisu, Cilic, Rodik... Uvek isto. Pa da te pitam, posto vidim da volis da omalovazavas tudje uspehe, zasto ti nisi iskoristio rupu koja se napravila? Zasto umesto Cilica i Raonica koji su ocigledno amateri ne gledamo Maria kako osvaja Slam-ove kao od sale? Mora da ti je zivot potpuno prazan kada ti je satisfakcija da lovis tekstove o Novaku i ponavljas jedno te isto.

nikola

pre 9 godina

uzivajte ljudi dok imamo ovakvog igraca, mozda nikada vise srbija nece imati slicnog, a najbitnije sto je ljudina i van terena. napred nole.

max

pre 9 godina

Puno srece Noletu u finalu, ja hvala bogu naucih lekciju pa cu gledanje da prepustim drugima...dva igraca koja stoje dva metra iza osnovne linije i udaraju lopticu do besvesti, to je ipak previse za mene. Licno, bilo bi mi lakse da igra protiv Federera i Nadala zajedno. Ko ima zivaca nek uziva...

Sinisa

pre 9 godina

Sasa, hvala na vrlo lepom I pametnom komentaru koji odslikava ne samo vase odlicno poznavanje tenisa vec I ocigledne ljubavi prema sportu iako znamo gde nam je srce u ovom duelu. Andie je super momak, Skoti su nasa raja sto se tice temperamenta, ne stide se da pokazu emocije I to je zaista ono najlepse u ovom duelu. Neka pobedi najbolji a ako to bude Andie nece nam biti toliko krivo jer igra odlican tenis kao I Nole.Ziveo tenis

veljko

pre 9 godina

kada ih poredimo, i kazemo da marej ima bolji osecaj za lopticu, treba to pojasniti. mari ima bolji slajs i mozda stop volej. s druge strane, pri agresivnom udaranju lopte, novak ima neuporedivo bolji procenat uspesnosti i u stanju je da bolje pogadja uglove. marej kad udari istom silinom, cesce gresi i salje lopte u aut ili mrezu. npr. ako obojica pokusaju agresivno da salju duboke lopte, na liniju, marej ce pre pogresiti. on moze da salje duboke, ali ce za to morati da uputi sporiju loptu ili slajs. ako tako posmatramo, mogli bi reci da marej igra bolje jednorucni bekend (slajs i bekend stop volej), ali ne i dvorucni bekend i forhend.

pedala

pre 9 godina

Ovde niko ne pomenu Vimbldon 2013. i sjajan Noletov servis i neizgubljen set do polufinala (kao i ovde) a onda teško polufinale i pobeda posle pet setova (kao i ovde) i glatko izgubljeno finale. Nadam se da se istorija neće ponoviti. P.S. U ovom trenutku Nole ima tačno 3000 bodova više od Federera, a valjda ce biti i celih 3800.

Uskok

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05
Možda, ali si dobro rekao: "ostaće upamaćeni". A ti i ja, sitnina od kusura, po čemu će tebe i mene pamtiti? Ja ću pamtiti Đokovića po tome što me je razveselio 7 Grand i još desetine Master puta... Ti ga pamti kako želiš.

Aleksa

pre 9 godina

Naravno se tacno i korektno, ali jedan deo ili niste lepo srocili ili ja sticem pogresa utisak, ali kada govorite o rivalstvima malo ste zapostavili po mom misljenju ono najvece, mnogima veruje najdrae najuzbudljivije rivalstvo izmedju Noleta i Rafe. Imam ja postovanja prema Mariju(mada je malo glupo kad se to kaze na ovakav nacin) ali ipak ja mislim da Mari nije toliki borac kolikije Rafa i da je mnogo zanimljivije gledati Rafu i Noleta nego Noletai Endija, ali sve jedno to jeste praga borba, ali ipak ja bih rezervisao koloseum i borbu gladijatora za neki novi Rafole duel

sergije miletic

pre 9 godina

Djokovicev forhend je njegovo najslabije oruzje.Zasto?
Pa zato sto ga mnogo "vrti" pre nego sto udari lopticu i zato ponekad kasni,a i te loptice nemaju potrebnu dubinu.Zato Nole ima najbolji beckhend na svetu.Ono sto cini razliku izmedju Novakov beckhenda i Marejevog je sposobnost Noleta da menja ritam,pojacava brzinu i menja pravac loptice.Marej igra samo dijagonalno.Ali zato Marej ima bolji servis i forhend od Noletovog.Ali u njihovom dvoboju nece odlucivati udarci vec detalji,ko ce bolje kontrolisati kljucne poene,ko ce manje biti podlozan stresu.

jack

pre 9 godina

Kad Novak igra sa Marejem to za mene nije običan meč. On uvek igra stegnuto sa njim, prosto čovek da pomisli da navija za Mareja?! Sva njihova finala su bila takva u zadnjih nekoliko godina a što je značaj turnira veći Novak je sve stegnutiji. Ne razumem šta to Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez i što ga forsira publika i TV. Niko nije bolećiv prema drugom igraču kao Novak prema njemu. Stvarno degutantno.
Novak mora da deluje sutra kao pravi profesionalac i da pritisne Mareje od početka do kraja i rezultata će biti 3:0. Marej je već ostvario veliki uspeh plasmanom u finale jer nije imao dobru konkurenciju i treba da bude prezadovoljan.

Dr. Milan Pejić ekspert za sportsku psihologiju

pre 9 godina

Gledao sam tenis i pre nego što se pojavio Đoković, ali sam pre navijao da meč traje što duže i voleo sam, na primer, Bekera da gledam i Agasija i Mekinroa i da ne nabrajam više. Kada Nole izgubi, osećam se kao da je smak sveta, a poslednji meč, onaj sa Vavrinkom, iskren da budem, mislio sam da će izgubiti. Možda ne kapiram neke stvari, jer mi se, pri kraju prošle sezone, ali i na početku ove, kada je izgledao toliko siguran i dobro je igrao, činilo da će nekoliko narednih godina sve redom dobijate, ali se ubrzo videlo da je ranjiv i da nema onu sigurnost na koju smo navikli. FDakle, sutra, voleo bih da grešim, Nole nema neke velike šanse, jer je njegovo prorivnik motivisaniji, ali i spremniji.

GoranS

pre 9 godina

Zaboravili ste Marijev slajs servis koji ga izuzetno služi na ovom turniru kad zagusti. Ako Novak neutrališe prvi servis i konstantno napada drugog, može i slabije da odigra i izaći će kao pobednik ovog meča. Nole mora prepoznati kada napasti u razmenama jer Škot samo sve vraća po sredini i čeka grešku. Berdih se zaleteo i pokušavao da završi razmenu vinerima pogrešnim udarcima - Nole mora dozvoliti do 10 razmena udaraca ili manje i završavati poene u svoju korist. Prebacivanje loptice 20+ puta može ga skupo koštati.

mario

pre 9 godina

@(Andjela, 31. januar 2015 22:10)

ne ja ne mrzim novaka nego vi mrzite sve osim novaka, vi ignorirate matematiku tj. da je 17 vise od 7 da je 19 vise od 17 ignorirate cinjenicu da ga je federer sa 33 godine prosle godine dobio 3 puta to sve vi ignorirate zato jer vi mrzite federera i nadala i sve osim novaka a zapitaj se koliko je to normalno, ja novaka cijenim vise nego vi pa i sam novak zna da je federer bolji igrac od njega i da ga nikad nece stici al eto vi mislite drugacije i vjerujete da ste upravu a niste :)

Željka Gavrilović

pre 9 godina

Samo dve opaske:
1 . Primer # 1 požrtvovanosti je Rafael Nadal.
2 . Takođe, peoklizavanje je Rafin "patent", to i vrapci na grani znaju.
Nemam ništa protiv da svi to od njega preuzmu i nauče, ali imam protiv "prepravljanja istorije".
Mislim da je dovoljno što je Novak prvi na svetu, ne mora mu se pripisivati i ono što nije.

nidze

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo!

mario

pre 9 godina

novak djokovic je prvi samo zato sto igra u vrijeme najlosije konkurencije u povijesti tenisa, raonic, cilic, wawrinka, tsonga to su definitivno najlosiji igraci u top 10 ikad, iako je tako losa konkurencija djokovica ne uspijeva nikako napraviti neki niz na gs turnirima, prosle godine su gs turnire osvajali wawrinka i cilica sto je nikad vidjeno u povijesti tenisa, nekad igraci te kvalitete nebi dosli do 3. kola a danas osvajaju gs naslove, isto tako taj isti djokovic kao prvi igrac gubi od 35. godisnjeg ive karlova sto je presedan ako uzmemo npr. roger federera koji je od 2004-2007 gubio samo u finalu rg od nadala i u finalu australije od safina u vremenu puno jace konkurencije nego sta je danas jer su safin, nalbandian, nadal, roddick, hewitt, moya ... daleko bolji igraci od ovih danas u top 20, isto tako je ponizavajuce za djokovica kad ga taj isti federer prosle godine pobjedi 3 puta sa svoje 33 godine to je usudio bi se reci skandalozno ali eto djokovicu se potrefila ta rupa kad su sampioni (federer i nadal) na odlasku i onda svi mogu osvajati sve, svi ti koji su do nedavno bili nigdje, finale sutra necu ni gledati.

Mairon

pre 9 godina

Đoković je postao jako defanzivan igrač, to je bilo više nego očigledno protiv Vavrinke gde je veći deo meča bio pasivan. Usudio bih se da kažem da je Vavrinka bio na nivou i malo stabilniji da je čak mogao da dobije sa 3:1.

Marej sada zna da bude i dosta agresivan i odlično riternira koliko ja kao laik vidim. Što se njihovim mečeva tiče, iskreno rečeno, retko koji je bio kvalitetan, uzbuljivi da, ali uglavnom vrlo mučni za gledanje, kakvo je bilo finale Melburna 2013 koje se meni činilo baš užasnim.

Izuzetak je polufinale AO 2012, nesumnjivo njihov najbolji meč i jedan od najboljih koje sam ja gledao.

Ne znam kako će ovo ići ali Marej ima više šansi nego ikada, ako sada ne dobije teško da će moći da se nada. Mislim da neće biti pet setova već da će pobednik biti u četiri.

kosmajac

pre 9 godina

novakova igra nikad gora, nikad nespremniji. dobija ovo marej 3-1 . koliko podcenjivanje maraje kao da je ovo novak iz 2011. gledao sam danas mec sa vavrinkom pa ono je tuga. lopte bez snage samo prebacivanje i cekanje an gresku. novak tako igra 3 godine.

Dejan

pre 9 godina

Čitam komentare ali zbog pojedinih mi se povraća. Pa u čemu ste vi to prvi ili drugi i to u vašoj ulici, sramota od toliko gluposti kod pojedinaca. Idemoooo No1e do titule i jedva čekam da počne i da te na kraju ugledam sa peharom i potom trk kod Stefana i Jece jer je to jedino ono pravo. Srbijaaaaaaaaaa.

Oskar

pre 9 godina

Ajde svi se izvlače na tom Wimbldonu, toliko da mi dodje da o tome nešto napišem. Prvo, nije tačno da Djoković u finalu Wimbldona nije imao mentalne padove u više navrata je to dokazano naročito u 4. setu. Na kraju meča je pobijedio jer Fedrer jednostavno zbog godina nije bio u stanji fizički da se nosi sa njim u petom setu. A praksa Novaka Djokovića višestruko pokazuje da se njegove igre iz polufinala gren slema preslikavaju u finalu. To je činjenica uvjek. I jednostavno nema se potrebe vadit na taj Wimbldon jer ni to nije istina. Na AO 2011. Djoković je u finalu preslikao igru bez padova iz polufinala protiv Rogera, na Wimbldonu te iste godine je igrao čitav turnir sa padom igre u jednom setu, tako ga je i završio,. Na US openu 2013. u finalu sa Nadalom je igrao isto kao u polufinalu protiv Wawrinke.
Mnoge ljude je Djoković zbunio tom igrom iz 2011. zato posle svakog njegovog meča danas svi govore da nije na nivou. Ali ovo što je sad igrao protiv Wawrinke to je današnji Djoković, to je činjenica.On osjeća toliki pritisak u završnicama da nema hrabrosti ni da udari loptu u bitnim poenima. Zato mu uvjek pada nivo igre u završnicama turnira. Da se onaj meč sa Wawrinkom igrao kao neka egzibicija dobio bi ga lako u 3 seta. A kako bi onda on izdržao pritisak da se nešto desi pa da osvoji ovaj AO,onda na Roland Garosu ne bi smio ni reket držat. objasnit mu da se prestane plašit. šta mu vrijedi i da osvoji turnir,kad mu danas čitav svijet priča da je protiv Wawrinke igrao očajno.

tulipan

pre 9 godina

nadam se da endi nece upasti u noleovu taktiku kojom pobedjuje protivnike,a to je cekanje da protivnik pogresi,samo ofanzivno endi,bolji si teniser,sutra osvajas,na prolece cekamo pariz da kompletiras sve slemove

poznavalac

pre 9 godina

Ljudi, Novak jeste vrhunski igrac ali da se ne lazemo uvek ce biti klasa ispod Federera i Nadala. To je tako, a sutra ce da izgubi pritom.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Realno,Djokovic ako bas bude imao los dan,bit ce tijesno tj napeto,u svim ostalim situacijama Nole uzima,jer je i mentalno i fizicki bolji....a i zasluzuje da uzme,pokazao je na ovom turniru daleko da je najbolji...

tennis

pre 9 godina

Iskreno, njih dvojica medju "velikom cetvorkom" predstavljaju bezlicne stilove igre, ali ajde, videcemo. Nadam se ipak da ce to ljudsko lice biti Novakovo.

Melenci

pre 9 godina

SK,tvoji su stvarno ispali od momaka koji igraju sporedne uloge u tenisu.To sto ne postujes Endija i Noleta je tvoj licni stav,ali cinjenica je da su na AO,bas oni glavni likovi.Imas ti saboraca u komentatorima,pa sada lepo spavajte i sanjajte kako je nekad bilo lepo.Moguce je da mi pojma nemamo i tesko nas nas mozes ubediti da je danasnje finale potpuno sasvim normalan i zasluzen sled dogadjaja u tenisu.Uvek je bilo i bice,da jedni zavrsavaju stranice istorije,a drugi ih jos ispisuju.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic u svojoj izjavi kaze da sada igra za svog sina, porodicu i sebe. Djokovicevce ne spominje, a niko od pomenutih to da prokomentarise. Niste primetili, ili sta?

Nisam stručnjak

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo! (nidze, 31. januar 2015 23:07)

Nisi gledao Vimbldon i zavrsni masters????

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(mario, 31. januar 2015 23:34

mario ,ti ne mozes nista pormenuti u tome da je djokovic u finalu australien opena..i sve da je tacno to sto pises ,ne mozes nista uciniti da zaustavis srpsku dominaciju u tenisu ..naravno da neces da gledas finale jer si ocrnjen rasiszmom i boli te mnogo sto je novak tu gde jeste.i rukame i nogama pokusavas se braniti od srpske dominacije u sportu koji ocigledno volis.novak je tolko puta dobijo federera i nadala da se ne moze reci da su oni bolji od njega pogotovo ne u medjusobnom skoru,manje vise mozda ali nemaju tolku dominaciju nad novakom koju bi ti licno zelio da vidis.jeste,imaju vise gran slamova ali i igraju nekoliko godina duze od djokovica.bas mi je drago ,samo zbog tebe cu gledati ovo finale ,specijalno za tebe ..;) i zapamti..8 je vise od 7...

345

pre 9 godina

U svim aspektima teniske igre, Marej je bolji, jedino su na riternu obojica jednako kvalitetni. Mislim da ce Skot konacno prekinuti niz poraza od Novaka, vidi se spremnost i odlucnost da se prekine crna serija u Melburnu i najzad podigne trofej. Opet, veliko pitanje je Endijeva psiha, ako prebrodi sve mentalne izazove pre i tokom meca, titula mu se definitivno smesi. Pozdrav za B92

mario

pre 9 godina

kad se sjetim svih onih epskih gs finala federer vs nadal i pogledam sad nedavno na us openu cilic vs nisikori dodje mi da plačem kako je tenis propo aj djokovic vs murray cak se i moze probavit iako je i to niti blizu onim epskim mečevima federera i nadala nekad, pobjedit ce djokovic

mario

pre 9 godina

novak djokovic je prvi samo zato sto igra u vrijeme najlosije konkurencije u povijesti tenisa, raonic, cilic, wawrinka, tsonga to su definitivno najlosiji igraci u top 10 ikad, iako je tako losa konkurencija djokovica ne uspijeva nikako napraviti neki niz na gs turnirima, prosle godine su gs turnire osvajali wawrinka i cilica sto je nikad vidjeno u povijesti tenisa, nekad igraci te kvalitete nebi dosli do 3. kola a danas osvajaju gs naslove, isto tako taj isti djokovic kao prvi igrac gubi od 35. godisnjeg ive karlova sto je presedan ako uzmemo npr. roger federera koji je od 2004-2007 gubio samo u finalu rg od nadala i u finalu australije od safina u vremenu puno jace konkurencije nego sta je danas jer su safin, nalbandian, nadal, roddick, hewitt, moya ... daleko bolji igraci od ovih danas u top 20, isto tako je ponizavajuce za djokovica kad ga taj isti federer prosle godine pobjedi 3 puta sa svoje 33 godine to je usudio bi se reci skandalozno ali eto djokovicu se potrefila ta rupa kad su sampioni (federer i nadal) na odlasku i onda svi mogu osvajati sve, svi ti koji su do nedavno bili nigdje, finale sutra necu ni gledati.

Dr. Milan Pejić ekspert za sportsku psihologiju

pre 9 godina

Gledao sam tenis i pre nego što se pojavio Đoković, ali sam pre navijao da meč traje što duže i voleo sam, na primer, Bekera da gledam i Agasija i Mekinroa i da ne nabrajam više. Kada Nole izgubi, osećam se kao da je smak sveta, a poslednji meč, onaj sa Vavrinkom, iskren da budem, mislio sam da će izgubiti. Možda ne kapiram neke stvari, jer mi se, pri kraju prošle sezone, ali i na početku ove, kada je izgledao toliko siguran i dobro je igrao, činilo da će nekoliko narednih godina sve redom dobijate, ali se ubrzo videlo da je ranjiv i da nema onu sigurnost na koju smo navikli. FDakle, sutra, voleo bih da grešim, Nole nema neke velike šanse, jer je njegovo prorivnik motivisaniji, ali i spremniji.

mario

pre 9 godina

@(Andjela, 31. januar 2015 22:10)

ne ja ne mrzim novaka nego vi mrzite sve osim novaka, vi ignorirate matematiku tj. da je 17 vise od 7 da je 19 vise od 17 ignorirate cinjenicu da ga je federer sa 33 godine prosle godine dobio 3 puta to sve vi ignorirate zato jer vi mrzite federera i nadala i sve osim novaka a zapitaj se koliko je to normalno, ja novaka cijenim vise nego vi pa i sam novak zna da je federer bolji igrac od njega i da ga nikad nece stici al eto vi mislite drugacije i vjerujete da ste upravu a niste :)

tulipan

pre 9 godina

nadam se da endi nece upasti u noleovu taktiku kojom pobedjuje protivnike,a to je cekanje da protivnik pogresi,samo ofanzivno endi,bolji si teniser,sutra osvajas,na prolece cekamo pariz da kompletiras sve slemove

345

pre 9 godina

U svim aspektima teniske igre, Marej je bolji, jedino su na riternu obojica jednako kvalitetni. Mislim da ce Skot konacno prekinuti niz poraza od Novaka, vidi se spremnost i odlucnost da se prekine crna serija u Melburnu i najzad podigne trofej. Opet, veliko pitanje je Endijeva psiha, ako prebrodi sve mentalne izazove pre i tokom meca, titula mu se definitivno smesi. Pozdrav za B92

Željka Gavrilović

pre 9 godina

Samo dve opaske:
1 . Primer # 1 požrtvovanosti je Rafael Nadal.
2 . Takođe, peoklizavanje je Rafin "patent", to i vrapci na grani znaju.
Nemam ništa protiv da svi to od njega preuzmu i nauče, ali imam protiv "prepravljanja istorije".
Mislim da je dovoljno što je Novak prvi na svetu, ne mora mu se pripisivati i ono što nije.

kosmajac

pre 9 godina

novakova igra nikad gora, nikad nespremniji. dobija ovo marej 3-1 . koliko podcenjivanje maraje kao da je ovo novak iz 2011. gledao sam danas mec sa vavrinkom pa ono je tuga. lopte bez snage samo prebacivanje i cekanje an gresku. novak tako igra 3 godine.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic u svojoj izjavi kaze da sada igra za svog sina, porodicu i sebe. Djokovicevce ne spominje, a niko od pomenutih to da prokomentarise. Niste primetili, ili sta?

nidze

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo!

poznavalac

pre 9 godina

Ljudi, Novak jeste vrhunski igrac ali da se ne lazemo uvek ce biti klasa ispod Federera i Nadala. To je tako, a sutra ce da izgubi pritom.

Oskar

pre 9 godina

Ajde svi se izvlače na tom Wimbldonu, toliko da mi dodje da o tome nešto napišem. Prvo, nije tačno da Djoković u finalu Wimbldona nije imao mentalne padove u više navrata je to dokazano naročito u 4. setu. Na kraju meča je pobijedio jer Fedrer jednostavno zbog godina nije bio u stanji fizički da se nosi sa njim u petom setu. A praksa Novaka Djokovića višestruko pokazuje da se njegove igre iz polufinala gren slema preslikavaju u finalu. To je činjenica uvjek. I jednostavno nema se potrebe vadit na taj Wimbldon jer ni to nije istina. Na AO 2011. Djoković je u finalu preslikao igru bez padova iz polufinala protiv Rogera, na Wimbldonu te iste godine je igrao čitav turnir sa padom igre u jednom setu, tako ga je i završio,. Na US openu 2013. u finalu sa Nadalom je igrao isto kao u polufinalu protiv Wawrinke.
Mnoge ljude je Djoković zbunio tom igrom iz 2011. zato posle svakog njegovog meča danas svi govore da nije na nivou. Ali ovo što je sad igrao protiv Wawrinke to je današnji Djoković, to je činjenica.On osjeća toliki pritisak u završnicama da nema hrabrosti ni da udari loptu u bitnim poenima. Zato mu uvjek pada nivo igre u završnicama turnira. Da se onaj meč sa Wawrinkom igrao kao neka egzibicija dobio bi ga lako u 3 seta. A kako bi onda on izdržao pritisak da se nešto desi pa da osvoji ovaj AO,onda na Roland Garosu ne bi smio ni reket držat. objasnit mu da se prestane plašit. šta mu vrijedi i da osvoji turnir,kad mu danas čitav svijet priča da je protiv Wawrinke igrao očajno.

Mairon

pre 9 godina

Đoković je postao jako defanzivan igrač, to je bilo više nego očigledno protiv Vavrinke gde je veći deo meča bio pasivan. Usudio bih se da kažem da je Vavrinka bio na nivou i malo stabilniji da je čak mogao da dobije sa 3:1.

Marej sada zna da bude i dosta agresivan i odlično riternira koliko ja kao laik vidim. Što se njihovim mečeva tiče, iskreno rečeno, retko koji je bio kvalitetan, uzbuljivi da, ali uglavnom vrlo mučni za gledanje, kakvo je bilo finale Melburna 2013 koje se meni činilo baš užasnim.

Izuzetak je polufinale AO 2012, nesumnjivo njihov najbolji meč i jedan od najboljih koje sam ja gledao.

Ne znam kako će ovo ići ali Marej ima više šansi nego ikada, ako sada ne dobije teško da će moći da se nada. Mislim da neće biti pet setova već da će pobednik biti u četiri.

tennis

pre 9 godina

Iskreno, njih dvojica medju "velikom cetvorkom" predstavljaju bezlicne stilove igre, ali ajde, videcemo. Nadam se ipak da ce to ljudsko lice biti Novakovo.

Aron

pre 9 godina

Biće to dobar meč, prednost dajem Đokoviću koji je u ovom trenutku bolji. Ne bi se složio sa konstatacijom da imaju različite karaktere i stilove igre. Po karakteru i jedan i drugi su naprasite naravi, jedina razlika je što Đoković voli više da se eksponira. A što se tiče igre obojica su defanzivni igrači koji mogu da udaraju lopticu do sutra. Jedina razlika je što je Đoković malo ofanzivniji

max

pre 9 godina

Puno srece Noletu u finalu, ja hvala bogu naucih lekciju pa cu gledanje da prepustim drugima...dva igraca koja stoje dva metra iza osnovne linije i udaraju lopticu do besvesti, to je ipak previse za mene. Licno, bilo bi mi lakse da igra protiv Federera i Nadala zajedno. Ko ima zivaca nek uziva...

mario

pre 9 godina

kad se sjetim svih onih epskih gs finala federer vs nadal i pogledam sad nedavno na us openu cilic vs nisikori dodje mi da plačem kako je tenis propo aj djokovic vs murray cak se i moze probavit iako je i to niti blizu onim epskim mečevima federera i nadala nekad, pobjedit ce djokovic

sergije miletic

pre 9 godina

Djokovicev forhend je njegovo najslabije oruzje.Zasto?
Pa zato sto ga mnogo "vrti" pre nego sto udari lopticu i zato ponekad kasni,a i te loptice nemaju potrebnu dubinu.Zato Nole ima najbolji beckhend na svetu.Ono sto cini razliku izmedju Novakov beckhenda i Marejevog je sposobnost Noleta da menja ritam,pojacava brzinu i menja pravac loptice.Marej igra samo dijagonalno.Ali zato Marej ima bolji servis i forhend od Noletovog.Ali u njihovom dvoboju nece odlucivati udarci vec detalji,ko ce bolje kontrolisati kljucne poene,ko ce manje biti podlozan stresu.

jack

pre 9 godina

Kad Novak igra sa Marejem to za mene nije običan meč. On uvek igra stegnuto sa njim, prosto čovek da pomisli da navija za Mareja?! Sva njihova finala su bila takva u zadnjih nekoliko godina a što je značaj turnira veći Novak je sve stegnutiji. Ne razumem šta to Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez i što ga forsira publika i TV. Niko nije bolećiv prema drugom igraču kao Novak prema njemu. Stvarno degutantno.
Novak mora da deluje sutra kao pravi profesionalac i da pritisne Mareje od početka do kraja i rezultata će biti 3:0. Marej je već ostvario veliki uspeh plasmanom u finale jer nije imao dobru konkurenciju i treba da bude prezadovoljan.

danix

pre 9 godina

I Nole i Mari su dva fino vaspitana decka koji se medjusobno maksimalno respektuju.Nije Mari brdjanin i teniski i mentalni polufabrikat kao Raonic koji je pred svih 5 meceva sa Novakom pricao da ce ga pobijediti,a Nole ga je svaki put hvalio i vise nego sto je zasluzivao.Mari kaze da je prednost na strani Novaka,boji se svoje fizicke kondicije.Kao sto rece g-din Ozmo i sto sam i ja ranije potencirao,Mari nije odavno igrao zavrsne meceve velikih turnira i tu lezi najveca prednost Novaka.Mari mora odigrati 3-4 finalna mece na jakim turnirima,pa da tek onda bude spreman za finale jednog GS-a,i to protiv Novaka,od koga je u takvim prilikama gubio i kad je bio mnogo spremniji nego sada.
Sto mec bude vise odmicao Nole ce sve vise preuzimati inicijativu,sve do pobjede.
Mari ima dan vise odmora i publiku na svojoj strani,sto je vrlo vazno,medjutim,Nole je na to navikao i zna se boriti protiv svih tih negativnih vjetrova.
Nole,care,pehar je tvoj,a,Bogami i nas,jer ga i mi zelimo koliko i ti.

Gajetano

pre 9 godina

Otvoren mec, mnogo je pitanja:

- Ko je u boljoj formi?
- Koliko ce se Novak oporaviti od iscrpljujuceg polufinala, sa danom manje odmora od Mareja?
- Kome ubrzana podloga/loptice vise odgovaraju? (Mislim da vise odgovaraju Mareju)
- Koliko je Endi zardjao nakon duzeg odsustva sa najvece scene? (Endi nije igrao finale GS jos od famoznog WB2013, nakon toga samo cetvtfinala i jedno polufinale. Finale GS posle duze pauze za njega je vec uspeh. Neka ostane tako.)
- Novak je svoju zutu minutu potrosio protiv Vavrinke, Marej na ovom turniru jos nije imao pravi izazov. Koliko je Marej mentalno spreman za izazove napetog meca sa velikim ulogom i velikim protivnikom?
- Vremenski uslovi: vlaga, temperatura, vetar, zatvoren/otvoren krov?
- Na koju nogu ce Novak ustati?

Sve to prebacuje jezicak vage na ovu ili onu stranu. Sto se tice same igre, ocekujem veliku borbu ali ne i neko umiranje u lepoti, jer kao sto rece Tignor: "They tend to drag each other’s games down rather than lift them up".

One more match to go, Novak... One more match.

Goggo

pre 9 godina

Samo da Novak ne izgubi živce od beskonačnog vraćanja loptica bekend slajsom od strane Endija. To ga može izludeti, pored naravno previše pogođenih linija. ali ovo prvo je više verovatno, Ako ostane smiren i hladan dobija meč. Samo Endi šalje lopte na tako čudan način da one padaju tako nezgodno, da čovek ne zna kako da je vrati, a pogotovu da napadne, jer je lopta maksimalno usporena.

Nisam stručnjak

pre 9 godina

Kladio sam se protiv Novaka odnosno na Murray-a! Tako mogu da uzivam,ko god pobedi,dobijam! Inace nemam poverenja u Novaka kao sto i on nema sam u sebe! Davno nisam video da je dobio nekog na igru i na winere a.ne na taktiku i neiznudjene greske.Navijam za Noleta ali msm da je vreme da da sve od sebe pa.kud puklo da puklo! (nidze, 31. januar 2015 23:07)

Nisi gledao Vimbldon i zavrsni masters????

Voice

pre 9 godina

Dugo se poznaju i sigurno ce biti jos blizi kad zavrse karijeru. Murray izvan terena je jedan od simpaticnijih i interesantnijih karaktera. Na terenu to vec nije i Nole za vreme tura ne moze vise da bude otvoren, jer je osetio da su to drugi koristili. On je i mec sa Stanom odradio onako kako je zamislio i svoju taktiku ne iznosi javno, cak sto vise, pred mikrofonima malo skrece od zamisljenog. Mislim da se Nole cak i zadnjih par nedelja dosta promenio u retorici. Malo manje podilazi, a vise je zagonetan. Kada je on pa rekao da ce se videti na terenu kako Murray igra? Nikad on takve poruke pre nije slao. Sada ga vise nista ne tangira. Srusio je rekorde, ima predivnu porodicu, zdravlje i ljubav. Sad samo moze da bude svoj i da ne dozvoljava niko da ima efekta na njega.

Mairon

pre 9 godina

@Novak vidi u Mareju, jednoj od najvećih prevara svetskog tenisa koji je na vrhu samo zato što je Englez

Marej nije Englez nego Skot. Cak se javno izjasnio da je za nezavisnost Skotske i da navija za Skotsku reprezentaciju. Inace je vrlo simpatican momak iako malo kilav na terenu.

pionir

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05:09)

Koliko sitnih dusa na ovom forumu. Proverite da ne glumite sporednu ulogu u svom jadnom zivotu.

Ivan NK

pre 9 godina

"Jedino sto je jasno jeste da jasnog favorita nema"???
Ne igram kladionicu, ali kvota od 1.4 na Novaka i 2.9 na Andy-a jasno kaze ko je favorit.
Murray je neuporedivo labilniji igrac od Novaka, prosle sezone je igrao jako lose, malo popravio utisak poslije US opena, a onda sve "zacinio" uzasnim porazom od Federera u Londonu.
Mozda je u dobroj formi, ali sjutra ujutro Novak Djokovic se za sve pita, apsolutno sve!!!

Jameson12

pre 9 godina

Pred finale Vimbldona smo se slagali da je to prelomni meč za Novaka i za dalji tok njegove karijere. Bilo je "il pukovnik il pokojnik"¸. Neverovatno kako vreme leti kako su veliki izazovi u tenisu - pred surašnje finale imam isti osećaj. Ili će ući u istoriju kao prvi čovek sa 5 AO ili će nastaviti da poklanja trofeje Mariju. Horor scenario je da Škot kompletira Gren Slem karijere na Novakov račun, što i nije nemoguće ako se recimo Novak i Rafa sretnu u četvrt- ili polufinalu Rolan Garosa ove godine.
Sutra mora da pobedi. Danas sam malo veći optimista nego juče i verujem u pobedu.

Sinisa

pre 9 godina

Sasa, hvala na vrlo lepom I pametnom komentaru koji odslikava ne samo vase odlicno poznavanje tenisa vec I ocigledne ljubavi prema sportu iako znamo gde nam je srce u ovom duelu. Andie je super momak, Skoti su nasa raja sto se tice temperamenta, ne stide se da pokazu emocije I to je zaista ono najlepse u ovom duelu. Neka pobedi najbolji a ako to bude Andie nece nam biti toliko krivo jer igra odlican tenis kao I Nole.Ziveo tenis

Andjela

pre 9 godina

@mario nije ti dosadno da na svaki tekst o Novaku ostavljas isti komentar? Shvatam ja i da ti mrzis Novaka i da si internet trol, ali covece malo promeni pesmu. Rupa u tenisu, Cilic, Rodik... Uvek isto. Pa da te pitam, posto vidim da volis da omalovazavas tudje uspehe, zasto ti nisi iskoristio rupu koja se napravila? Zasto umesto Cilica i Raonica koji su ocigledno amateri ne gledamo Maria kako osvaja Slam-ove kao od sale? Mora da ti je zivot potpuno prazan kada ti je satisfakcija da lovis tekstove o Novaku i ponavljas jedno te isto.

GoranS

pre 9 godina

Zaboravili ste Marijev slajs servis koji ga izuzetno služi na ovom turniru kad zagusti. Ako Novak neutrališe prvi servis i konstantno napada drugog, može i slabije da odigra i izaći će kao pobednik ovog meča. Nole mora prepoznati kada napasti u razmenama jer Škot samo sve vraća po sredini i čeka grešku. Berdih se zaleteo i pokušavao da završi razmenu vinerima pogrešnim udarcima - Nole mora dozvoliti do 10 razmena udaraca ili manje i završavati poene u svoju korist. Prebacivanje loptice 20+ puta može ga skupo koštati.

Djordje

pre 9 godina

Nista nam nije zagarantovano? Pokazalo se to na posledjem Djokovicevom mecu koji je bio cekan s nestrpljenjem?( Vavrinka)Tako da vi novinari uvek napravite obrnuto od onoga sto svi mi ocekujemo? Nabili ste tremu obojici igraca i ni jedan nije mogao da se pokrpi? Na kraju vidim po svim novinama kako ih pljuju jer nisu pokazali ono ocekivano? Tako i ovaj mec? Dovoljno je da samo jednom od njih nije dan i mozemo da se pozdravimo od nekog spektakularnog meca? Meni je dovoljno da Djokovic pobedi.

Aleksa

pre 9 godina

Naravno se tacno i korektno, ali jedan deo ili niste lepo srocili ili ja sticem pogresa utisak, ali kada govorite o rivalstvima malo ste zapostavili po mom misljenju ono najvece, mnogima veruje najdrae najuzbudljivije rivalstvo izmedju Noleta i Rafe. Imam ja postovanja prema Mariju(mada je malo glupo kad se to kaze na ovakav nacin) ali ipak ja mislim da Mari nije toliki borac kolikije Rafa i da je mnogo zanimljivije gledati Rafu i Noleta nego Noletai Endija, ali sve jedno to jeste praga borba, ali ipak ja bih rezervisao koloseum i borbu gladijatora za neki novi Rafole duel

Aljona

pre 9 godina

Najvise volim kada predvidjaju spektakl, pa na kraju bude veoma izvestan mec, jedan teniser dominira. Svaki put kada imam bojazan pred mec, Nole isprasi protivnika rutinski! Srecno Nole, srecno nam bilo dragi moji navijaci! Idemo po 8. GS! :)

veljko

pre 9 godina

kada ih poredimo, i kazemo da marej ima bolji osecaj za lopticu, treba to pojasniti. mari ima bolji slajs i mozda stop volej. s druge strane, pri agresivnom udaranju lopte, novak ima neuporedivo bolji procenat uspesnosti i u stanju je da bolje pogadja uglove. marej kad udari istom silinom, cesce gresi i salje lopte u aut ili mrezu. npr. ako obojica pokusaju agresivno da salju duboke lopte, na liniju, marej ce pre pogresiti. on moze da salje duboke, ali ce za to morati da uputi sporiju loptu ili slajs. ako tako posmatramo, mogli bi reci da marej igra bolje jednorucni bekend (slajs i bekend stop volej), ali ne i dvorucni bekend i forhend.

pedala

pre 9 godina

Ovde niko ne pomenu Vimbldon 2013. i sjajan Noletov servis i neizgubljen set do polufinala (kao i ovde) a onda teško polufinale i pobeda posle pet setova (kao i ovde) i glatko izgubljeno finale. Nadam se da se istorija neće ponoviti. P.S. U ovom trenutku Nole ima tačno 3000 bodova više od Federera, a valjda ce biti i celih 3800.

nikola

pre 9 godina

uzivajte ljudi dok imamo ovakvog igraca, mozda nikada vise srbija nece imati slicnog, a najbitnije sto je ljudina i van terena. napred nole.

Melenci

pre 9 godina

SK,tvoji su stvarno ispali od momaka koji igraju sporedne uloge u tenisu.To sto ne postujes Endija i Noleta je tvoj licni stav,ali cinjenica je da su na AO,bas oni glavni likovi.Imas ti saboraca u komentatorima,pa sada lepo spavajte i sanjajte kako je nekad bilo lepo.Moguce je da mi pojma nemamo i tesko nas nas mozes ubediti da je danasnje finale potpuno sasvim normalan i zasluzen sled dogadjaja u tenisu.Uvek je bilo i bice,da jedni zavrsavaju stranice istorije,a drugi ih jos ispisuju.

Dejan

pre 9 godina

Čitam komentare ali zbog pojedinih mi se povraća. Pa u čemu ste vi to prvi ili drugi i to u vašoj ulici, sramota od toliko gluposti kod pojedinaca. Idemoooo No1e do titule i jedva čekam da počne i da te na kraju ugledam sa peharom i potom trk kod Stefana i Jece jer je to jedino ono pravo. Srbijaaaaaaaaaa.

Vaše ime

pre 9 godina

Iscrpeli smo sve moguće teorije o ovom meču, sve analize, kalkulacije, mogućnosti, nade, strahove... ostaje nam da sačekamo 9:30 sutra pre podne, i vidimo šta će dva gladijatora da nam prikažu.

Uskok

pre 9 godina

Duel 2 tenisera koji ce zauvek ostati upamceni kao tumaci sporednih uloga u eri dva najbolja tenisera svih vremena, Federera i Nadala.
(sk, 01. februar 2015 05
Možda, ali si dobro rekao: "ostaće upamaćeni". A ti i ja, sitnina od kusura, po čemu će tebe i mene pamtiti? Ja ću pamtiti Đokovića po tome što me je razveselio 7 Grand i još desetine Master puta... Ti ga pamti kako želiš.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(mario, 31. januar 2015 23:34

mario ,ti ne mozes nista pormenuti u tome da je djokovic u finalu australien opena..i sve da je tacno to sto pises ,ne mozes nista uciniti da zaustavis srpsku dominaciju u tenisu ..naravno da neces da gledas finale jer si ocrnjen rasiszmom i boli te mnogo sto je novak tu gde jeste.i rukame i nogama pokusavas se braniti od srpske dominacije u sportu koji ocigledno volis.novak je tolko puta dobijo federera i nadala da se ne moze reci da su oni bolji od njega pogotovo ne u medjusobnom skoru,manje vise mozda ali nemaju tolku dominaciju nad novakom koju bi ti licno zelio da vidis.jeste,imaju vise gran slamova ali i igraju nekoliko godina duze od djokovica.bas mi je drago ,samo zbog tebe cu gledati ovo finale ,specijalno za tebe ..;) i zapamti..8 je vise od 7...

TIL Zagreb

pre 9 godina

Realno,Djokovic ako bas bude imao los dan,bit ce tijesno tj napeto,u svim ostalim situacijama Nole uzima,jer je i mentalno i fizicki bolji....a i zasluzuje da uzme,pokazao je na ovom turniru daleko da je najbolji...