Petak, 30.01.2015.

13:23

Novak: Nisam igrao kako sam želeo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u finale Australijan Opena, ali ne i svojom igrom protiv Stanislasa Vavrinke.

Izvor: JT

Novak: Nisam igrao kako sam želeo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti

pre 9 godina

Dylan Dog,
Odličan komentar, skoro kao onaj koji je dao No1e sam!
Mari neka se ne nada novom poklonu od Novaka.
'Ajde, No1e!

MMDA

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.
(Melenci, 30. januar 2015 14:40)

Lupi Ii ostade ziv.

Djokovic je vodio sa 2:1 u setovima, znaci gotovo....

I.B.

pre 9 godina

Enigma umotana u misteriju, to je nas Novak!Mec za one sa jacim zivcima; proslo se, na nacin, koji dole DD odlicno opisao; Wawrinkina prica o 'lopticama', i aber kroz medije da su loptice ZAMENJENE drugacijim..mozda i nije samo aber!/i u mecu Mari/Berdih je bilo problema saa lopticama; Neverovatne su ovolike greska obadvojice?!Novaku ni jedan udarac nije uspevao, onako kako on to radi, ni sa SW nije bilo bolje; cudan precudan mec..i bolji takticar je pobedio!Inace necudite se..Vilander ko Vilander nista novo. Novaku sve, sve cestitke.Idemo dalje.

Pozdrav.

p.s. Koliko je Wawrinki ovaj mec bio vazan pokazuje i podatak da je ovim porazom pao na 9 mesto!

v

pre 9 godina

Sa dva dana odmora se dobija samo bolji odmor. Ali moze se ispasti i iz ritma. Tako da ko ce ga znati. Ovaj Novakov mec je visr bio mentalno iscrpljujuci nego fizicki. Za mec od pet setova, ovaj je neke prosecne duzine. Tako da bice ja mislim ok.

Dott

pre 9 godina

(krajisnik, 30. januar 2015 14:25)
Bilo bi lepo to sto velis, na zalost nije istinito, Marej bolje cita Noletove udarce od Vavrinke a to znaci i vise vremena da se valjano namesti na njih i posalje jak viner. Tacno je zato da Nole mora biti agresivniji sa Marejem i udarati snaznije lopticu, ali ne samo to, jer to je cinio Berdih i nije bilo dovoljno, njega je Marej citao kao otvorenu knjigu.

Www

pre 9 godina

Ne bih rekao da Novak nije bio gladan pobede, to je greska. Zasto onda par urlika i dva puta lomljenje reketa?? I te kako je želeo pobedu ali je razlika u tome sto vise nije klinac jer je zreliji i vise u sebi sve preživljava. Ono što je sigurno kad god slomi reket tesko protivniku. Posle ga casti monoklom u setu.

misko

pre 9 godina

Ovo je bilo finale pre finala koje je dobio bolji a to je Novak, uostalom međusobni skor je 17:3 za Novaka.Sten igra odlično ali čak i kada Novak ima mnogo neiznuđenih grešaka i malo vinera pobedom pokazuje kakav je igrač.Mari mora da vrati poklon Vimbldonsku pobedu nad Novakom 2013.god.Kraljevstvo bi doguralo do punog veka bez Vimbldonskog šampiona da nije bilo tog poklona.Znači finale prekosutra ladno 3:0 za Novaka.

spyder

pre 9 godina

Cudno mi je da ni jedan komentar ne spominje 69(!) ne prisiljenih gresaka od Wawrinke. Niti Marin Cilci ne pravi toliko gresaka kada ima los dan.

Dusan

pre 9 godina

Novace u nedelju nemoj da igras protiv Djokovica nego protiv Mareja. Sam sebi si jedini protivnik, igraj svoju agresivnu igru! Ne daj mu da dise!

Melenci

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.Nole nije kontrolisao igru nego se branio kako je stigao,cesto promasivao.Ali kako nije slucajno broj jedan na svetu,kako je nastavio da se i bori i bodri,kako je pritisak presao na stranu Vavrinke,Nole je konacno odigrao kako mu i prilici.Velik je nas Nole!Sada bezi vec 3000 bodova drugom na ATP listi!U nedelju se gleda tenis i narucuje rucak!Idemo Nole!Samo bez omalovazavanja Vavrinke,zasluzuje respekt,pogotovo sto je u senci Federera,a pokazao je danas da vrh tenisa!

moj naklon

pre 9 godina

Pratim Novaka redovno i veliki sam njegov navijač. Međutim, odavno sam shvatio da je njegove mečeve u završnicama najvećih turnira najbolje ne pratiti uživo, već samo pogledati snimku (ako dobije, naravno). Treba čuvati zdravlje prije svega.
Iako je, kako kažu, odigrao daleko ispod svog nivoa, čestitam mu od srca na ulasku u još jedno finale grand slama.
Za razliku od mnogih (i Vilandera) koji smatraju da je Mari favorit u finalu, mišljenja sam da je to dobro za Novaka, rasteretit će ga, a on će se, siguran sam, potpuno fizički i mentalno oporaviti do finala i u junačkom boju pokazati cijelom svijetu (i publici koja već po pravilu navija za njegove protivnike)zašto je upravo on broj jedan.

ime

pre 9 godina

'Mnogo mi znači prolazak u finale i pobeda protiv sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru”, rekao je Đoković.'

ovo brine, sto on i ne zna sta prica. kakav najbolji tenis, wawrinka je igrao ispod svog proseka. ti si bio isto jako los u ovom mecu. treba da menja trenera, ocigleno lose utice na njega. zna on itekako da igra odlican tenis, ali glava mu nije dovoljno hladna u zavrsnicama. i to je sav problem koji ne moze da resi, a toliko dugo je u vrhu. 90% sam bio siguran u osvajanje novog ao pre ovog meca, sada se u meni ubacila sumnja. stim sto marej nema osvojen ao i sutra ce vise zagristi. ovo danas, kao da sam gledao djokovicev trening, potpuna pasivnost. nikako ovo nije dobro.

zaluđeni

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
(teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Ti nisi samo "teniski stručnjak". Izgleda i da BACAŠ PASULJ i gataš u plećku.

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Komentar sa tennis.com od MidAge koji me je odusevio:
No1e won all 5 sets (2 for Stan and 3 for himself).
U prevodu:
No1e dobio 5 setova (2 za Stana i 3 za sebe)
FENOMENALNO ISTINITO

Nebojša

pre 9 godina

Kada je u Londonu Wavrinka vodio tokom celog meča u polufinalu protiv Federera bio bolji imao više vinera čak i meč lopte posle Federerove pobede komentari su bili kralj najbolji najjači klasa i gomila hvalospeva a sada ti isti pljuju po Novaku što je prošao na sličan način a ni nije morao sa strepi za poraz pošto Wavrinka nije ni imao meč lopte rade dvostruki standardi kod imobolnika sada će navijati za Britanca.

Steva Signal

pre 9 godina

Kade krenu ovi..Mari nikad bolji,pa taj isti covek je vec igrao dva finala sa Novakom na istom GS-u!Kako je tad igrao?Zna Novak sta ga ceka.Istina, jeste Mari je malo drugaciji,tj,vise je agresivniji,ali sumnjam da Novak moze dva puta da odigra ovako lose.Spremice se on,samo neka je zdrav.Po igri na turniru mu se moze u nedelju dati 51% da uzme titulu,ali to je po meni za Novaka dobra cinjenica.Uci ce rasterecenije u mec,sto je veoma vazno.

M

pre 9 godina

Primetio sam da Novak nije bio gladan i zeljan pobede kao nekad kada je grizao protiv Nadala i Federera. Mirniji nego inace uneo je manje emocija u mec od ocekivanog. Igrao je neku svoju defanzivnu partiju i nije zeleo da odstupi od toga cak ni kada mu se koncept srusio. Pomalo odsutan, bez srpskog inata i nedovoljno agresivan. Srecom, manje je gresio i bio pribran, i mozda pomalo srecno prosao dalje. Mari je trenutno laksi zalogaj od Vavrinke, ima i on svoje "trenutke" kada se pogubi i previse gresi, ali zna da bude vrlo uporan i dosadan, stigne svaku lopticu. Verujem da ce Djokovic uci sa vise motiva u mec, i agresivno, jer protiv defanzivca Marija nece uspeti da slavi ovakvom defanzivnom igrom.

tardis

pre 9 godina

Nisam igrao na nivou na kojem sam želeo, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale Gren slema i to je normalno”
Ne svidja mi se ovaj Djokovicev stav, da je normalno igrati polufinale losije od dosadasnjeg toka turnira. Normalno je da igrači zele da igraju finale, ali doslo je do toga da nije bitan nacin na koji se stigne do finala, ili titule, pa valjda otud i ovakvi mecevi sve cesce. Nije ni cudo sto u zadnje vreme gledamo sve losiji tenis u zavrsnicama gren slemova, setite se finala od pre 4, 5 godina, i pre, meni je neuporedivo. Srecan sam sto je Djokovic prosao u finale, ali nekako kad pomislim na finalni duel sa Endijem nesto mi se i ne gleda. Ipak, nadam se da se varam i da ce finale ipak biti vredno onoga sto i jeste, i naravno nadam se pobedi Djokovica.

pribil

pre 9 godina

stan je napravio 70 gresaka jer je igrao agresivno, i to je jedini nacin da se pobedi novak na melburnu. Ne pisi kad ne poznajes tenis. Da je igrao na siguricu izgubio bi 3-0.

Joca 011

pre 9 godina

Wawrinki je pokazao (a i svima koji to nisu razumeli), zašto je prošle godine izgubio.
Sa Marejem će biti kako treba da bude, a mož' bit i: ''A od kuma triling GS''.
Zavisi od prilike i od zgode - ne zna se do poslednjeg momenta.
.

biće bolje

pre 9 godina

Šta god da se desi u finalu ovo je veliki uspeh, treba razumeti i umor igrača, tenziju i pritisak zato verovatno smo imali veliki broj grešaka na terenu. Marej nikako ne leži Đokoviću mada dobro je što se njih dvojca jako dobro znaju i tu nema iznenađenja, samo da ne bude opet maratona preko 4 sata.

Gajetano

pre 9 godina

Sta karakterise cetiri 5-setera koja su Novak i Stan odigrali na GS turnirima (AO2013, USO2013, AO2014, AO2015)? Wawrinka je igrao "nothing-to-lose" tenis, samarao je loptice ko lud, igrao je tenis visokog rizika i dobijali smo triler meceve. I jos nesto: Wawrinka, inace mentalno prosecan igrac, protiv Novaka na GS turnirima postaje mentalna gromada.

Novakova taktika je od samog pocetka bila vise nego ocigledna: pokusao je da igra visoko procentni tenis, bez suvisne agresije, pokusao je da iskoristi relativnu "tromost" protivnika. Vamos-tamos... I to nije bila dobra taktika, Novak nije uspeo da izbaci Stana iz komfort zone. Sa druge strane, Wawrinka je igrao agresivan nisko procentni tenis, koji mu protiv Novaka tako dobro ide. Usput je i primenio staru Federerovu taktiku i neutralisao Novakov servis push/block riternima.

Ostaje pitanje da li su oba polufinala trebala da se igraju isti dan. Dan vise odmora za Mareja, mozda izgleda nevazno, ali posle ovih 5 brutalnih setova (sto se i ocekivalo) bice to i te kako vazan faktor. Sada imamo Mareja koji se odmarao i uzivao u "klanici" izmedju Novaka i Stana, sve nadajuci se da ce dobiti iscrpljenog protivnika u finalu. I dobio je... No, sve to pada u vodu ako Novak svoj najbolji mec odigra u finalu, ako odigra kako zna i ume. Onda je sve ostalo nebitno.

Pozdrav,

Dott

pre 9 godina

Slazem se postoji velika mogucnost da bude jos teze sa Marejem i sa fizicki zahtevnijom igrom.
Novakov spisak teskih protivnika se polako povecava, razlog je svakako to sto je Noletova igra prozreta, medjutim najbitnijem segmentu njegove igre tesko je doskociti, to je svakako Noletova selekcija udaraca sa osnovne linije koju izvodi tako da je tesko citljiva. To je njegovo glavno oruzije protiv udaraca kakvi su Vavrinka i Marej, cije forhende je nemoguce stici ukoliko bi im poslao zgodnu loptu na koju bi imali i vremena namestiti se. To bi mogli ukoliko bi procitali gde im Novak salje lopticu. Upravo je to sustina Noletove igre bila i danas kao sto ce biti i u nedelju protiv mareja. Svi kao i Marej Noletovo izvodjenje forhenda i Bekenda studiraju, ali zaista je jako tesko procitati i krenuti na pravu stranu pre nego se loptica odlepi od Noletovog reketa, to ne moze procitati ni Rodzer a kamoli Nadal i zato nam Nole cesto protiv njih deluje kao da se igra sa njima. Pogotovu sa Nadalom, cesto je sa njim lako izlazio na kraj sa osnovne linije, upravo zbog toga sto je Nadal i prestao citati gde ce loptu poslati, vec cekao da vidi gde ide pa onda krene i naravno tesko je stizao.
Ukoliko marej pocne citati Noletove udarce u Nedelju dobijace ga sa sa osnovne linije, jer ima kao i Vavrinka ubistveni forhend, koji ukoliko Nole i vrati moze samo nabaciti lopticu na jedan socan viner. Ostaje da se nadamo da ce Nole biti koncentrisan, to je najvaznije za Noletovu igru.

Pokojni Toza

pre 9 godina

@Mari ce da ga oduva. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40) 

@Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)

Možda ima i manjka. P ispred o...

liver

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)
Ajmo prvo da naucimo razliku izmedju recenice i reci,pa da tek onda dajemo izvesne komentare...

noname

pre 9 godina

I na Wibledonu nije bio na najvisem nivou,pogotovo onaj mec protiv Cilica,pa i Dimitrova,ali zato kad je doslo finale bio je onaj pravi.
Na kraju,samo pobede se pamte.
U nedelju mora bolje,ali verujem u pobedu.

lazaking

pre 9 godina

ja sam siguran da bi federer i nadal danas izgubili...videti da udarci ne slusaju,da gubite fokus,ne slusaju vas noge i forsirati samo ritern koji jedini nije izdao,pritom pobediti...svaka cast!!!desava se i najboljima ,samo retki izvlace maximum u datim mogucnostima...

soko

pre 9 godina

Novače, Divac, Paspalj i Inspektor Blaža navijaju za tebe. J bi' Borga pobedio da oni navijaju za mene, a ne ovog šmrljavca. Ako se bojiš ovog riđana, onda ni ne treba da igraš tenis. Jeste Endi dobar igrač, ali ti si bolji i to osetno. Voleo bih da jednom omlatiš g.vno k'o Berdiha u Pekingu ili ove ostale na masters kupu, pa da mu više nikad ne padne na pamet da može da te dobije. Napred i pokaži mu zube od prvog poena i nemoj da staneš dok ga ne dotučeš, pa makar poslednji set dobio i sa 6:0. Posle ga grli na mreži i pričaj lepo o njemu. Želim ti formu sa masters kupova ili iz meča sa Berdihom u Pekingu ili sa Fererom na pretprošloj Australiji. Učini svog sina ponosnim na oca.

Ovaj ne namerava da pomogne sebi.

pre 9 godina

"Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže..."
Au, baš nešto i ne verujem da Muraj namerava da napravi 70 grešaka kao Stan danas. Ako se Noletova igra "neće mnogo razlikovati" od ovog mučenja danas, nije teško predvideti ishod.

jablan

pre 9 godina

Dobro je pobedio si,Stoji da nisi bas pruzio veceras dobru igru,pogotovo sa osnovne linije mnogo si poena izgubio.taj segmet tvoje igre za finale nadam se da ce funkcionisati na zavidnom nivou.Novace sapanjac koji sam ostavio za nedelju danas je poijen,nema veze idem da kupim taze samanjac za nedellju.Puno srece u finalu.jablan

Simke

pre 9 godina

Koliko je bio van fokusa videlo se kad nije znao da je osvojio 3 set.
Vavrenka ide ka klupi, on stoji čekajući lopte da servira, i širi ruke u fazonu šta se događa, de ode ovaj??
Onda je pogledao u semafor i video rezultat i shvatio da je pauza između seta.
Čudan, čudan dan, Novak ukočen, možda i suviše nervozan.. ipak pobedi se u zube ne gleda. I dobra stvar je što od ovoga ne može gore da igra. Znači u finalu će pokazati više siguran sam.
Plaši me samo jedna stvar, a to je što Endi od 2 GS koliko ih ima, oba je osvojio baš protiv Novaka.
Ali imam neki osećaj da će Novak igrati svoju A igru, onako kako ume, i da će osvojiti svoj 8 gs.

Marko

pre 9 godina

Nema sta,Novak je danas odigrao los mec.Neshvatljivo mi je da je Novak totalno defanzivan na brejk loptama??? Da li je uzrok tome nervoza,losa taktika ili nesto trece ne znam.U trenucima kada ima brejk loptu Novak se potpuno povuce i samo prebacuje lopticu cekajuci gresku protivnika? Morace mnogooo bolje u finalu,u suprotnom Marej ce ga razvaliti.

777

pre 9 godina

Pobeda je pobeda. Da li je teze stecena ili lakse sve je jedno jer je pobeda. Cak treba vise ceniti kada nisi na svom nivou, kada se mucis i opet dobijes mec. Lako je pobedjivati kada odlicno igras a ovo drugo je mnogo teze. Smesni su oni koji iz mec u mec pricaju, e ovaj ce sada da ga pobedi? Nikako da shvate da su to sasvim drugaciji protivnici i da je to neki drugi mec. Protiv Endija je to sasvim drugi mec i nema nikakve veze sa ovim ili sa onim protiv Raonica. Ljudi, Endi je sasvim drugaciji igrac od Stena, i Novak ce igrati sasvim drugacije. Da li neko moze da primeti da je protiv Raonica Novak imao gotovo vise aseva od Raonicas , ili da je Sten protiv Nisikorija imao 19 as udaraca a sada protiv Novaka?? Jednostavno potpuno drugaciji mecevi i protivnici. Da li Endi ima BH kao Sten?? Ne moze ni da mu pridje. Prema tome sacekajmo finale a ja licno mislim da mu Novak nece dati sansu da ga pobedi, u to sam siguran. Ako je Stena dobio sa ovakvom igrom, logicno je da ce bolje igrati protiv Endija posebno jer za to ima kvalitet. Idemo...

Dusan

pre 9 godina

Nemojte stavljati Novaka za heroja dana, jer koga god da stavite taj gubi sledeci mec. Stavite opet Mareja za heroja jer je danas odbranio svoju verenicu.

milan

pre 9 godina

Veliki dobijaju i kada ne ide. Samo, protiv Skota nemoj biti defanzivan, mislim, na mogu oba igraca da igraju defanzivno. Na sta bi to licilo. Ma dobijas 100%

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

Oskar

pre 9 godina

Detaljno pratim tenis već duže vremena a naročito Djokovića koji me najviše interesuje medju ovim današnjim igračima. Gledam, i ne mogu da shvatim koliko čovjek ima psiholoških problema kad je u velikom meču pa i kada igra sa igračem koji je dvije klase slabiji od njega samog. I tako svaki put veliki pad zbog teških psiholoških problema i gubitka samopouzdanja u velikim mečevima. Zato je i pogubio mnoge GS titule u zadnje vrijeme. Možda da nije toliko emotovan ne bi osjećao toliku bojaznost na terenu zbog koje pravi greške, i taj pritisak je jedino što pravi razliku izmedju njegove igre iz 2011. i ostalih godina. Ja mislim da on to nikada do kraja karijere neće prevazić i kao što je rekao i Muratoglu nikad više neće vratiti samopouzdanje u velikim mečevima i psihološki padovi ovi kao danas će trajati dok god igra, tu ne pomaže ni promjena trenera ni ništa. Sve je u njegovoj glavi. Njemu je sve u glavi.
A što se tiče finala vidjećemo. Marej je puno bolji igrač. Bude li kao danas biće gusto.

Dylan Dog

pre 9 godina

Winning ugly, kao što reče Gilbert: pobedio je manje loš. Ali samo prividno!
Ovo je bio horor meč i za igranje i za gledanje. Površno posmatrano, kvalitet tenisa je bio na niskom nivou. Ko ne poznaje tenis ne može da shvati koliko je ovaj meč bio mentalno i fizički iscrpljujući u svakom smislu za oba tenisera, a pogotovo za Novaka koji je često sam sebe dovodio u očajne situacije. Međutim, uzimajući u obzir sve okolnosti koje su ga pratile, sve mentalne klopke (preveliki respekt Vavrinke zbog prethodna 3 GS duela, i Novaka zbog celokupne istorije), kao i veliki ulog (pa shodno tome i mnogo latentne tenzije) - meč je dobio teniser koji je u onom teniski gledano najvažnijem segmentu bolji, a to je mentalna čvrstina.
Videvši da ne može ništa da pogodi sa obe strane, da servis ne ide, da ga Sten svuda čita i povremeno pušta ruku i pogađa linije - Novak je pimplao gledajući kako da što duže ostane u meču i sačuva živu glavu. Povukao se nazad puštajući protivnika da igra, pre gledajući kako da ne izgubi - no kako da osvoji poen. Uspevao je da preživi i gubitke prednosti i momente u kojima nije imao rešenje za igru protivnika. Zato je na taj način izvojevana Novakova pobeda protiv onakvog današnjeg Vavrinke - velika kao Keopsova piramida.
Iako je i on trpeo nenormalan pritisak i igrao na granici svojih mogućnosti, Švajcarac je dao sve od sebe, na čemu mu iskreno čestitam. Što se Novaka tiče - samo jedno bravo, jer i imamo dušu.

Uzdravlje!

Vaše ime

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...

zoran

pre 9 godina

Dobar deo meča protekao je u atmosferi kao da se igra u Bazelu ili Cirihu a ne 23.000 daleko od Švajcarske. Zaista mi nije jasno odakle toliki animozitet prema Đokoviću koji je poslednji koji bi tako nešto zaslužo...

sasa jokic

pre 9 godina

Nijad losiji na GS, ali to se spioni, uvek nesto u rezervi. Dosta je i Stan pomogao sa preagresivnom igrom. Ne moze dva losa dana na GS, bice mnogo bolji protiv Endija.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,ukoliko Novak ponovi ovakvu danasnju igru,sto je realno tesko,onda nema sta da trazi protiv Murray-a.Skot je definitivno podigao nivo svoje igre za jedan stepenik,medjutim ne zaboravimo da je to i dalje onaj isti Murray koji voli da davi lopticu,sto mu ruku na srce ocigledno donosi rezultate,sto znaci totalno agresivan tenis,a ne kao danas!Ajd Noleee samo polako i ides u istoriju!

Vaše ime

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...

Dylan Dog

pre 9 godina

Winning ugly, kao što reče Gilbert: pobedio je manje loš. Ali samo prividno!
Ovo je bio horor meč i za igranje i za gledanje. Površno posmatrano, kvalitet tenisa je bio na niskom nivou. Ko ne poznaje tenis ne može da shvati koliko je ovaj meč bio mentalno i fizički iscrpljujući u svakom smislu za oba tenisera, a pogotovo za Novaka koji je često sam sebe dovodio u očajne situacije. Međutim, uzimajući u obzir sve okolnosti koje su ga pratile, sve mentalne klopke (preveliki respekt Vavrinke zbog prethodna 3 GS duela, i Novaka zbog celokupne istorije), kao i veliki ulog (pa shodno tome i mnogo latentne tenzije) - meč je dobio teniser koji je u onom teniski gledano najvažnijem segmentu bolji, a to je mentalna čvrstina.
Videvši da ne može ništa da pogodi sa obe strane, da servis ne ide, da ga Sten svuda čita i povremeno pušta ruku i pogađa linije - Novak je pimplao gledajući kako da što duže ostane u meču i sačuva živu glavu. Povukao se nazad puštajući protivnika da igra, pre gledajući kako da ne izgubi - no kako da osvoji poen. Uspevao je da preživi i gubitke prednosti i momente u kojima nije imao rešenje za igru protivnika. Zato je na taj način izvojevana Novakova pobeda protiv onakvog današnjeg Vavrinke - velika kao Keopsova piramida.
Iako je i on trpeo nenormalan pritisak i igrao na granici svojih mogućnosti, Švajcarac je dao sve od sebe, na čemu mu iskreno čestitam. Što se Novaka tiče - samo jedno bravo, jer i imamo dušu.

Uzdravlje!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,ukoliko Novak ponovi ovakvu danasnju igru,sto je realno tesko,onda nema sta da trazi protiv Murray-a.Skot je definitivno podigao nivo svoje igre za jedan stepenik,medjutim ne zaboravimo da je to i dalje onaj isti Murray koji voli da davi lopticu,sto mu ruku na srce ocigledno donosi rezultate,sto znaci totalno agresivan tenis,a ne kao danas!Ajd Noleee samo polako i ides u istoriju!

noname

pre 9 godina

I na Wibledonu nije bio na najvisem nivou,pogotovo onaj mec protiv Cilica,pa i Dimitrova,ali zato kad je doslo finale bio je onaj pravi.
Na kraju,samo pobede se pamte.
U nedelju mora bolje,ali verujem u pobedu.

Simke

pre 9 godina

Koliko je bio van fokusa videlo se kad nije znao da je osvojio 3 set.
Vavrenka ide ka klupi, on stoji čekajući lopte da servira, i širi ruke u fazonu šta se događa, de ode ovaj??
Onda je pogledao u semafor i video rezultat i shvatio da je pauza između seta.
Čudan, čudan dan, Novak ukočen, možda i suviše nervozan.. ipak pobedi se u zube ne gleda. I dobra stvar je što od ovoga ne može gore da igra. Znači u finalu će pokazati više siguran sam.
Plaši me samo jedna stvar, a to je što Endi od 2 GS koliko ih ima, oba je osvojio baš protiv Novaka.
Ali imam neki osećaj da će Novak igrati svoju A igru, onako kako ume, i da će osvojiti svoj 8 gs.

777

pre 9 godina

Pobeda je pobeda. Da li je teze stecena ili lakse sve je jedno jer je pobeda. Cak treba vise ceniti kada nisi na svom nivou, kada se mucis i opet dobijes mec. Lako je pobedjivati kada odlicno igras a ovo drugo je mnogo teze. Smesni su oni koji iz mec u mec pricaju, e ovaj ce sada da ga pobedi? Nikako da shvate da su to sasvim drugaciji protivnici i da je to neki drugi mec. Protiv Endija je to sasvim drugi mec i nema nikakve veze sa ovim ili sa onim protiv Raonica. Ljudi, Endi je sasvim drugaciji igrac od Stena, i Novak ce igrati sasvim drugacije. Da li neko moze da primeti da je protiv Raonica Novak imao gotovo vise aseva od Raonicas , ili da je Sten protiv Nisikorija imao 19 as udaraca a sada protiv Novaka?? Jednostavno potpuno drugaciji mecevi i protivnici. Da li Endi ima BH kao Sten?? Ne moze ni da mu pridje. Prema tome sacekajmo finale a ja licno mislim da mu Novak nece dati sansu da ga pobedi, u to sam siguran. Ako je Stena dobio sa ovakvom igrom, logicno je da ce bolje igrati protiv Endija posebno jer za to ima kvalitet. Idemo...

zaluđeni

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
(teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Ti nisi samo "teniski stručnjak". Izgleda i da BACAŠ PASULJ i gataš u plećku.

zoran

pre 9 godina

Dobar deo meča protekao je u atmosferi kao da se igra u Bazelu ili Cirihu a ne 23.000 daleko od Švajcarske. Zaista mi nije jasno odakle toliki animozitet prema Đokoviću koji je poslednji koji bi tako nešto zaslužo...

Dusan

pre 9 godina

Novace u nedelju nemoj da igras protiv Djokovica nego protiv Mareja. Sam sebi si jedini protivnik, igraj svoju agresivnu igru! Ne daj mu da dise!

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Komentar sa tennis.com od MidAge koji me je odusevio:
No1e won all 5 sets (2 for Stan and 3 for himself).
U prevodu:
No1e dobio 5 setova (2 za Stana i 3 za sebe)
FENOMENALNO ISTINITO

sasa jokic

pre 9 godina

Nijad losiji na GS, ali to se spioni, uvek nesto u rezervi. Dosta je i Stan pomogao sa preagresivnom igrom. Ne moze dva losa dana na GS, bice mnogo bolji protiv Endija.

lazaking

pre 9 godina

ja sam siguran da bi federer i nadal danas izgubili...videti da udarci ne slusaju,da gubite fokus,ne slusaju vas noge i forsirati samo ritern koji jedini nije izdao,pritom pobediti...svaka cast!!!desava se i najboljima ,samo retki izvlace maximum u datim mogucnostima...

Dusan

pre 9 godina

Nemojte stavljati Novaka za heroja dana, jer koga god da stavite taj gubi sledeci mec. Stavite opet Mareja za heroja jer je danas odbranio svoju verenicu.

moj naklon

pre 9 godina

Pratim Novaka redovno i veliki sam njegov navijač. Međutim, odavno sam shvatio da je njegove mečeve u završnicama najvećih turnira najbolje ne pratiti uživo, već samo pogledati snimku (ako dobije, naravno). Treba čuvati zdravlje prije svega.
Iako je, kako kažu, odigrao daleko ispod svog nivoa, čestitam mu od srca na ulasku u još jedno finale grand slama.
Za razliku od mnogih (i Vilandera) koji smatraju da je Mari favorit u finalu, mišljenja sam da je to dobro za Novaka, rasteretit će ga, a on će se, siguran sam, potpuno fizički i mentalno oporaviti do finala i u junačkom boju pokazati cijelom svijetu (i publici koja već po pravilu navija za njegove protivnike)zašto je upravo on broj jedan.

jablan

pre 9 godina

Dobro je pobedio si,Stoji da nisi bas pruzio veceras dobru igru,pogotovo sa osnovne linije mnogo si poena izgubio.taj segmet tvoje igre za finale nadam se da ce funkcionisati na zavidnom nivou.Novace sapanjac koji sam ostavio za nedelju danas je poijen,nema veze idem da kupim taze samanjac za nedellju.Puno srece u finalu.jablan

Gajetano

pre 9 godina

Sta karakterise cetiri 5-setera koja su Novak i Stan odigrali na GS turnirima (AO2013, USO2013, AO2014, AO2015)? Wawrinka je igrao "nothing-to-lose" tenis, samarao je loptice ko lud, igrao je tenis visokog rizika i dobijali smo triler meceve. I jos nesto: Wawrinka, inace mentalno prosecan igrac, protiv Novaka na GS turnirima postaje mentalna gromada.

Novakova taktika je od samog pocetka bila vise nego ocigledna: pokusao je da igra visoko procentni tenis, bez suvisne agresije, pokusao je da iskoristi relativnu "tromost" protivnika. Vamos-tamos... I to nije bila dobra taktika, Novak nije uspeo da izbaci Stana iz komfort zone. Sa druge strane, Wawrinka je igrao agresivan nisko procentni tenis, koji mu protiv Novaka tako dobro ide. Usput je i primenio staru Federerovu taktiku i neutralisao Novakov servis push/block riternima.

Ostaje pitanje da li su oba polufinala trebala da se igraju isti dan. Dan vise odmora za Mareja, mozda izgleda nevazno, ali posle ovih 5 brutalnih setova (sto se i ocekivalo) bice to i te kako vazan faktor. Sada imamo Mareja koji se odmarao i uzivao u "klanici" izmedju Novaka i Stana, sve nadajuci se da ce dobiti iscrpljenog protivnika u finalu. I dobio je... No, sve to pada u vodu ako Novak svoj najbolji mec odigra u finalu, ako odigra kako zna i ume. Onda je sve ostalo nebitno.

Pozdrav,

Steva Signal

pre 9 godina

Kade krenu ovi..Mari nikad bolji,pa taj isti covek je vec igrao dva finala sa Novakom na istom GS-u!Kako je tad igrao?Zna Novak sta ga ceka.Istina, jeste Mari je malo drugaciji,tj,vise je agresivniji,ali sumnjam da Novak moze dva puta da odigra ovako lose.Spremice se on,samo neka je zdrav.Po igri na turniru mu se moze u nedelju dati 51% da uzme titulu,ali to je po meni za Novaka dobra cinjenica.Uci ce rasterecenije u mec,sto je veoma vazno.

milan

pre 9 godina

Veliki dobijaju i kada ne ide. Samo, protiv Skota nemoj biti defanzivan, mislim, na mogu oba igraca da igraju defanzivno. Na sta bi to licilo. Ma dobijas 100%

Nebojša

pre 9 godina

Kada je u Londonu Wavrinka vodio tokom celog meča u polufinalu protiv Federera bio bolji imao više vinera čak i meč lopte posle Federerove pobede komentari su bili kralj najbolji najjači klasa i gomila hvalospeva a sada ti isti pljuju po Novaku što je prošao na sličan način a ni nije morao sa strepi za poraz pošto Wavrinka nije ni imao meč lopte rade dvostruki standardi kod imobolnika sada će navijati za Britanca.

soko

pre 9 godina

Novače, Divac, Paspalj i Inspektor Blaža navijaju za tebe. J bi' Borga pobedio da oni navijaju za mene, a ne ovog šmrljavca. Ako se bojiš ovog riđana, onda ni ne treba da igraš tenis. Jeste Endi dobar igrač, ali ti si bolji i to osetno. Voleo bih da jednom omlatiš g.vno k'o Berdiha u Pekingu ili ove ostale na masters kupu, pa da mu više nikad ne padne na pamet da može da te dobije. Napred i pokaži mu zube od prvog poena i nemoj da staneš dok ga ne dotučeš, pa makar poslednji set dobio i sa 6:0. Posle ga grli na mreži i pričaj lepo o njemu. Želim ti formu sa masters kupova ili iz meča sa Berdihom u Pekingu ili sa Fererom na pretprošloj Australiji. Učini svog sina ponosnim na oca.

pribil

pre 9 godina

stan je napravio 70 gresaka jer je igrao agresivno, i to je jedini nacin da se pobedi novak na melburnu. Ne pisi kad ne poznajes tenis. Da je igrao na siguricu izgubio bi 3-0.

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

biće bolje

pre 9 godina

Šta god da se desi u finalu ovo je veliki uspeh, treba razumeti i umor igrača, tenziju i pritisak zato verovatno smo imali veliki broj grešaka na terenu. Marej nikako ne leži Đokoviću mada dobro je što se njih dvojca jako dobro znaju i tu nema iznenađenja, samo da ne bude opet maratona preko 4 sata.

M

pre 9 godina

Primetio sam da Novak nije bio gladan i zeljan pobede kao nekad kada je grizao protiv Nadala i Federera. Mirniji nego inace uneo je manje emocija u mec od ocekivanog. Igrao je neku svoju defanzivnu partiju i nije zeleo da odstupi od toga cak ni kada mu se koncept srusio. Pomalo odsutan, bez srpskog inata i nedovoljno agresivan. Srecom, manje je gresio i bio pribran, i mozda pomalo srecno prosao dalje. Mari je trenutno laksi zalogaj od Vavrinke, ima i on svoje "trenutke" kada se pogubi i previse gresi, ali zna da bude vrlo uporan i dosadan, stigne svaku lopticu. Verujem da ce Djokovic uci sa vise motiva u mec, i agresivno, jer protiv defanzivca Marija nece uspeti da slavi ovakvom defanzivnom igrom.

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

Marko

pre 9 godina

Nema sta,Novak je danas odigrao los mec.Neshvatljivo mi je da je Novak totalno defanzivan na brejk loptama??? Da li je uzrok tome nervoza,losa taktika ili nesto trece ne znam.U trenucima kada ima brejk loptu Novak se potpuno povuce i samo prebacuje lopticu cekajuci gresku protivnika? Morace mnogooo bolje u finalu,u suprotnom Marej ce ga razvaliti.

Melenci

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.Nole nije kontrolisao igru nego se branio kako je stigao,cesto promasivao.Ali kako nije slucajno broj jedan na svetu,kako je nastavio da se i bori i bodri,kako je pritisak presao na stranu Vavrinke,Nole je konacno odigrao kako mu i prilici.Velik je nas Nole!Sada bezi vec 3000 bodova drugom na ATP listi!U nedelju se gleda tenis i narucuje rucak!Idemo Nole!Samo bez omalovazavanja Vavrinke,zasluzuje respekt,pogotovo sto je u senci Federera,a pokazao je danas da vrh tenisa!

MMDA

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.
(Melenci, 30. januar 2015 14:40)

Lupi Ii ostade ziv.

Djokovic je vodio sa 2:1 u setovima, znaci gotovo....

Dott

pre 9 godina

Slazem se postoji velika mogucnost da bude jos teze sa Marejem i sa fizicki zahtevnijom igrom.
Novakov spisak teskih protivnika se polako povecava, razlog je svakako to sto je Noletova igra prozreta, medjutim najbitnijem segmentu njegove igre tesko je doskociti, to je svakako Noletova selekcija udaraca sa osnovne linije koju izvodi tako da je tesko citljiva. To je njegovo glavno oruzije protiv udaraca kakvi su Vavrinka i Marej, cije forhende je nemoguce stici ukoliko bi im poslao zgodnu loptu na koju bi imali i vremena namestiti se. To bi mogli ukoliko bi procitali gde im Novak salje lopticu. Upravo je to sustina Noletove igre bila i danas kao sto ce biti i u nedelju protiv mareja. Svi kao i Marej Noletovo izvodjenje forhenda i Bekenda studiraju, ali zaista je jako tesko procitati i krenuti na pravu stranu pre nego se loptica odlepi od Noletovog reketa, to ne moze procitati ni Rodzer a kamoli Nadal i zato nam Nole cesto protiv njih deluje kao da se igra sa njima. Pogotovu sa Nadalom, cesto je sa njim lako izlazio na kraj sa osnovne linije, upravo zbog toga sto je Nadal i prestao citati gde ce loptu poslati, vec cekao da vidi gde ide pa onda krene i naravno tesko je stizao.
Ukoliko marej pocne citati Noletove udarce u Nedelju dobijace ga sa sa osnovne linije, jer ima kao i Vavrinka ubistveni forhend, koji ukoliko Nole i vrati moze samo nabaciti lopticu na jedan socan viner. Ostaje da se nadamo da ce Nole biti koncentrisan, to je najvaznije za Noletovu igru.

Joca 011

pre 9 godina

Wawrinki je pokazao (a i svima koji to nisu razumeli), zašto je prošle godine izgubio.
Sa Marejem će biti kako treba da bude, a mož' bit i: ''A od kuma triling GS''.
Zavisi od prilike i od zgode - ne zna se do poslednjeg momenta.
.

Oskar

pre 9 godina

Detaljno pratim tenis već duže vremena a naročito Djokovića koji me najviše interesuje medju ovim današnjim igračima. Gledam, i ne mogu da shvatim koliko čovjek ima psiholoških problema kad je u velikom meču pa i kada igra sa igračem koji je dvije klase slabiji od njega samog. I tako svaki put veliki pad zbog teških psiholoških problema i gubitka samopouzdanja u velikim mečevima. Zato je i pogubio mnoge GS titule u zadnje vrijeme. Možda da nije toliko emotovan ne bi osjećao toliku bojaznost na terenu zbog koje pravi greške, i taj pritisak je jedino što pravi razliku izmedju njegove igre iz 2011. i ostalih godina. Ja mislim da on to nikada do kraja karijere neće prevazić i kao što je rekao i Muratoglu nikad više neće vratiti samopouzdanje u velikim mečevima i psihološki padovi ovi kao danas će trajati dok god igra, tu ne pomaže ni promjena trenera ni ništa. Sve je u njegovoj glavi. Njemu je sve u glavi.
A što se tiče finala vidjećemo. Marej je puno bolji igrač. Bude li kao danas biće gusto.

Pokojni Toza

pre 9 godina

@Mari ce da ga oduva. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40) 

@Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)

Možda ima i manjka. P ispred o...

Www

pre 9 godina

Ne bih rekao da Novak nije bio gladan pobede, to je greska. Zasto onda par urlika i dva puta lomljenje reketa?? I te kako je želeo pobedu ali je razlika u tome sto vise nije klinac jer je zreliji i vise u sebi sve preživljava. Ono što je sigurno kad god slomi reket tesko protivniku. Posle ga casti monoklom u setu.

Ovaj ne namerava da pomogne sebi.

pre 9 godina

"Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže..."
Au, baš nešto i ne verujem da Muraj namerava da napravi 70 grešaka kao Stan danas. Ako se Noletova igra "neće mnogo razlikovati" od ovog mučenja danas, nije teško predvideti ishod.

I.B.

pre 9 godina

Enigma umotana u misteriju, to je nas Novak!Mec za one sa jacim zivcima; proslo se, na nacin, koji dole DD odlicno opisao; Wawrinkina prica o 'lopticama', i aber kroz medije da su loptice ZAMENJENE drugacijim..mozda i nije samo aber!/i u mecu Mari/Berdih je bilo problema saa lopticama; Neverovatne su ovolike greska obadvojice?!Novaku ni jedan udarac nije uspevao, onako kako on to radi, ni sa SW nije bilo bolje; cudan precudan mec..i bolji takticar je pobedio!Inace necudite se..Vilander ko Vilander nista novo. Novaku sve, sve cestitke.Idemo dalje.

Pozdrav.

p.s. Koliko je Wawrinki ovaj mec bio vazan pokazuje i podatak da je ovim porazom pao na 9 mesto!

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti

pre 9 godina

Dylan Dog,
Odličan komentar, skoro kao onaj koji je dao No1e sam!
Mari neka se ne nada novom poklonu od Novaka.
'Ajde, No1e!

v

pre 9 godina

Sa dva dana odmora se dobija samo bolji odmor. Ali moze se ispasti i iz ritma. Tako da ko ce ga znati. Ovaj Novakov mec je visr bio mentalno iscrpljujuci nego fizicki. Za mec od pet setova, ovaj je neke prosecne duzine. Tako da bice ja mislim ok.

misko

pre 9 godina

Ovo je bilo finale pre finala koje je dobio bolji a to je Novak, uostalom međusobni skor je 17:3 za Novaka.Sten igra odlično ali čak i kada Novak ima mnogo neiznuđenih grešaka i malo vinera pobedom pokazuje kakav je igrač.Mari mora da vrati poklon Vimbldonsku pobedu nad Novakom 2013.god.Kraljevstvo bi doguralo do punog veka bez Vimbldonskog šampiona da nije bilo tog poklona.Znači finale prekosutra ladno 3:0 za Novaka.

ime

pre 9 godina

'Mnogo mi znači prolazak u finale i pobeda protiv sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru”, rekao je Đoković.'

ovo brine, sto on i ne zna sta prica. kakav najbolji tenis, wawrinka je igrao ispod svog proseka. ti si bio isto jako los u ovom mecu. treba da menja trenera, ocigleno lose utice na njega. zna on itekako da igra odlican tenis, ali glava mu nije dovoljno hladna u zavrsnicama. i to je sav problem koji ne moze da resi, a toliko dugo je u vrhu. 90% sam bio siguran u osvajanje novog ao pre ovog meca, sada se u meni ubacila sumnja. stim sto marej nema osvojen ao i sutra ce vise zagristi. ovo danas, kao da sam gledao djokovicev trening, potpuna pasivnost. nikako ovo nije dobro.

Dott

pre 9 godina

(krajisnik, 30. januar 2015 14:25)
Bilo bi lepo to sto velis, na zalost nije istinito, Marej bolje cita Noletove udarce od Vavrinke a to znaci i vise vremena da se valjano namesti na njih i posalje jak viner. Tacno je zato da Nole mora biti agresivniji sa Marejem i udarati snaznije lopticu, ali ne samo to, jer to je cinio Berdih i nije bilo dovoljno, njega je Marej citao kao otvorenu knjigu.

tardis

pre 9 godina

Nisam igrao na nivou na kojem sam želeo, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale Gren slema i to je normalno”
Ne svidja mi se ovaj Djokovicev stav, da je normalno igrati polufinale losije od dosadasnjeg toka turnira. Normalno je da igrači zele da igraju finale, ali doslo je do toga da nije bitan nacin na koji se stigne do finala, ili titule, pa valjda otud i ovakvi mecevi sve cesce. Nije ni cudo sto u zadnje vreme gledamo sve losiji tenis u zavrsnicama gren slemova, setite se finala od pre 4, 5 godina, i pre, meni je neuporedivo. Srecan sam sto je Djokovic prosao u finale, ali nekako kad pomislim na finalni duel sa Endijem nesto mi se i ne gleda. Ipak, nadam se da se varam i da ce finale ipak biti vredno onoga sto i jeste, i naravno nadam se pobedi Djokovica.

liver

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)
Ajmo prvo da naucimo razliku izmedju recenice i reci,pa da tek onda dajemo izvesne komentare...

spyder

pre 9 godina

Cudno mi je da ni jedan komentar ne spominje 69(!) ne prisiljenih gresaka od Wawrinke. Niti Marin Cilci ne pravi toliko gresaka kada ima los dan.

Oskar

pre 9 godina

Detaljno pratim tenis već duže vremena a naročito Djokovića koji me najviše interesuje medju ovim današnjim igračima. Gledam, i ne mogu da shvatim koliko čovjek ima psiholoških problema kad je u velikom meču pa i kada igra sa igračem koji je dvije klase slabiji od njega samog. I tako svaki put veliki pad zbog teških psiholoških problema i gubitka samopouzdanja u velikim mečevima. Zato je i pogubio mnoge GS titule u zadnje vrijeme. Možda da nije toliko emotovan ne bi osjećao toliku bojaznost na terenu zbog koje pravi greške, i taj pritisak je jedino što pravi razliku izmedju njegove igre iz 2011. i ostalih godina. Ja mislim da on to nikada do kraja karijere neće prevazić i kao što je rekao i Muratoglu nikad više neće vratiti samopouzdanje u velikim mečevima i psihološki padovi ovi kao danas će trajati dok god igra, tu ne pomaže ni promjena trenera ni ništa. Sve je u njegovoj glavi. Njemu je sve u glavi.
A što se tiče finala vidjećemo. Marej je puno bolji igrač. Bude li kao danas biće gusto.

Ovaj ne namerava da pomogne sebi.

pre 9 godina

"Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže..."
Au, baš nešto i ne verujem da Muraj namerava da napravi 70 grešaka kao Stan danas. Ako se Noletova igra "neće mnogo razlikovati" od ovog mučenja danas, nije teško predvideti ishod.

ime

pre 9 godina

'Mnogo mi znači prolazak u finale i pobeda protiv sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru”, rekao je Đoković.'

ovo brine, sto on i ne zna sta prica. kakav najbolji tenis, wawrinka je igrao ispod svog proseka. ti si bio isto jako los u ovom mecu. treba da menja trenera, ocigleno lose utice na njega. zna on itekako da igra odlican tenis, ali glava mu nije dovoljno hladna u zavrsnicama. i to je sav problem koji ne moze da resi, a toliko dugo je u vrhu. 90% sam bio siguran u osvajanje novog ao pre ovog meca, sada se u meni ubacila sumnja. stim sto marej nema osvojen ao i sutra ce vise zagristi. ovo danas, kao da sam gledao djokovicev trening, potpuna pasivnost. nikako ovo nije dobro.

liver

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)
Ajmo prvo da naucimo razliku izmedju recenice i reci,pa da tek onda dajemo izvesne komentare...

tardis

pre 9 godina

Nisam igrao na nivou na kojem sam želeo, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale Gren slema i to je normalno”
Ne svidja mi se ovaj Djokovicev stav, da je normalno igrati polufinale losije od dosadasnjeg toka turnira. Normalno je da igrači zele da igraju finale, ali doslo je do toga da nije bitan nacin na koji se stigne do finala, ili titule, pa valjda otud i ovakvi mecevi sve cesce. Nije ni cudo sto u zadnje vreme gledamo sve losiji tenis u zavrsnicama gren slemova, setite se finala od pre 4, 5 godina, i pre, meni je neuporedivo. Srecan sam sto je Djokovic prosao u finale, ali nekako kad pomislim na finalni duel sa Endijem nesto mi se i ne gleda. Ipak, nadam se da se varam i da ce finale ipak biti vredno onoga sto i jeste, i naravno nadam se pobedi Djokovica.

spyder

pre 9 godina

Cudno mi je da ni jedan komentar ne spominje 69(!) ne prisiljenih gresaka od Wawrinke. Niti Marin Cilci ne pravi toliko gresaka kada ima los dan.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Realno,ukoliko Novak ponovi ovakvu danasnju igru,sto je realno tesko,onda nema sta da trazi protiv Murray-a.Skot je definitivno podigao nivo svoje igre za jedan stepenik,medjutim ne zaboravimo da je to i dalje onaj isti Murray koji voli da davi lopticu,sto mu ruku na srce ocigledno donosi rezultate,sto znaci totalno agresivan tenis,a ne kao danas!Ajd Noleee samo polako i ides u istoriju!

Vaše ime

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...

Marko

pre 9 godina

Nema sta,Novak je danas odigrao los mec.Neshvatljivo mi je da je Novak totalno defanzivan na brejk loptama??? Da li je uzrok tome nervoza,losa taktika ili nesto trece ne znam.U trenucima kada ima brejk loptu Novak se potpuno povuce i samo prebacuje lopticu cekajuci gresku protivnika? Morace mnogooo bolje u finalu,u suprotnom Marej ce ga razvaliti.

zoran

pre 9 godina

Dobar deo meča protekao je u atmosferi kao da se igra u Bazelu ili Cirihu a ne 23.000 daleko od Švajcarske. Zaista mi nije jasno odakle toliki animozitet prema Đokoviću koji je poslednji koji bi tako nešto zaslužo...

Melenci

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.Nole nije kontrolisao igru nego se branio kako je stigao,cesto promasivao.Ali kako nije slucajno broj jedan na svetu,kako je nastavio da se i bori i bodri,kako je pritisak presao na stranu Vavrinke,Nole je konacno odigrao kako mu i prilici.Velik je nas Nole!Sada bezi vec 3000 bodova drugom na ATP listi!U nedelju se gleda tenis i narucuje rucak!Idemo Nole!Samo bez omalovazavanja Vavrinke,zasluzuje respekt,pogotovo sto je u senci Federera,a pokazao je danas da vrh tenisa!

jablan

pre 9 godina

Dobro je pobedio si,Stoji da nisi bas pruzio veceras dobru igru,pogotovo sa osnovne linije mnogo si poena izgubio.taj segmet tvoje igre za finale nadam se da ce funkcionisati na zavidnom nivou.Novace sapanjac koji sam ostavio za nedelju danas je poijen,nema veze idem da kupim taze samanjac za nedellju.Puno srece u finalu.jablan

zaluđeni

pre 9 godina

Mari ce da ga oduva.
(teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40)

Ti nisi samo "teniski stručnjak". Izgleda i da BACAŠ PASULJ i gataš u plećku.

Gajetano

pre 9 godina

Sta karakterise cetiri 5-setera koja su Novak i Stan odigrali na GS turnirima (AO2013, USO2013, AO2014, AO2015)? Wawrinka je igrao "nothing-to-lose" tenis, samarao je loptice ko lud, igrao je tenis visokog rizika i dobijali smo triler meceve. I jos nesto: Wawrinka, inace mentalno prosecan igrac, protiv Novaka na GS turnirima postaje mentalna gromada.

Novakova taktika je od samog pocetka bila vise nego ocigledna: pokusao je da igra visoko procentni tenis, bez suvisne agresije, pokusao je da iskoristi relativnu "tromost" protivnika. Vamos-tamos... I to nije bila dobra taktika, Novak nije uspeo da izbaci Stana iz komfort zone. Sa druge strane, Wawrinka je igrao agresivan nisko procentni tenis, koji mu protiv Novaka tako dobro ide. Usput je i primenio staru Federerovu taktiku i neutralisao Novakov servis push/block riternima.

Ostaje pitanje da li su oba polufinala trebala da se igraju isti dan. Dan vise odmora za Mareja, mozda izgleda nevazno, ali posle ovih 5 brutalnih setova (sto se i ocekivalo) bice to i te kako vazan faktor. Sada imamo Mareja koji se odmarao i uzivao u "klanici" izmedju Novaka i Stana, sve nadajuci se da ce dobiti iscrpljenog protivnika u finalu. I dobio je... No, sve to pada u vodu ako Novak svoj najbolji mec odigra u finalu, ako odigra kako zna i ume. Onda je sve ostalo nebitno.

Pozdrav,

Dott

pre 9 godina

Slazem se postoji velika mogucnost da bude jos teze sa Marejem i sa fizicki zahtevnijom igrom.
Novakov spisak teskih protivnika se polako povecava, razlog je svakako to sto je Noletova igra prozreta, medjutim najbitnijem segmentu njegove igre tesko je doskociti, to je svakako Noletova selekcija udaraca sa osnovne linije koju izvodi tako da je tesko citljiva. To je njegovo glavno oruzije protiv udaraca kakvi su Vavrinka i Marej, cije forhende je nemoguce stici ukoliko bi im poslao zgodnu loptu na koju bi imali i vremena namestiti se. To bi mogli ukoliko bi procitali gde im Novak salje lopticu. Upravo je to sustina Noletove igre bila i danas kao sto ce biti i u nedelju protiv mareja. Svi kao i Marej Noletovo izvodjenje forhenda i Bekenda studiraju, ali zaista je jako tesko procitati i krenuti na pravu stranu pre nego se loptica odlepi od Noletovog reketa, to ne moze procitati ni Rodzer a kamoli Nadal i zato nam Nole cesto protiv njih deluje kao da se igra sa njima. Pogotovu sa Nadalom, cesto je sa njim lako izlazio na kraj sa osnovne linije, upravo zbog toga sto je Nadal i prestao citati gde ce loptu poslati, vec cekao da vidi gde ide pa onda krene i naravno tesko je stizao.
Ukoliko marej pocne citati Noletove udarce u Nedelju dobijace ga sa sa osnovne linije, jer ima kao i Vavrinka ubistveni forhend, koji ukoliko Nole i vrati moze samo nabaciti lopticu na jedan socan viner. Ostaje da se nadamo da ce Nole biti koncentrisan, to je najvaznije za Noletovu igru.

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

misko

pre 9 godina

Ovo je bilo finale pre finala koje je dobio bolji a to je Novak, uostalom međusobni skor je 17:3 za Novaka.Sten igra odlično ali čak i kada Novak ima mnogo neiznuđenih grešaka i malo vinera pobedom pokazuje kakav je igrač.Mari mora da vrati poklon Vimbldonsku pobedu nad Novakom 2013.god.Kraljevstvo bi doguralo do punog veka bez Vimbldonskog šampiona da nije bilo tog poklona.Znači finale prekosutra ladno 3:0 za Novaka.

sasa jokic

pre 9 godina

Nijad losiji na GS, ali to se spioni, uvek nesto u rezervi. Dosta je i Stan pomogao sa preagresivnom igrom. Ne moze dva losa dana na GS, bice mnogo bolji protiv Endija.

Simke

pre 9 godina

Koliko je bio van fokusa videlo se kad nije znao da je osvojio 3 set.
Vavrenka ide ka klupi, on stoji čekajući lopte da servira, i širi ruke u fazonu šta se događa, de ode ovaj??
Onda je pogledao u semafor i video rezultat i shvatio da je pauza između seta.
Čudan, čudan dan, Novak ukočen, možda i suviše nervozan.. ipak pobedi se u zube ne gleda. I dobra stvar je što od ovoga ne može gore da igra. Znači u finalu će pokazati više siguran sam.
Plaši me samo jedna stvar, a to je što Endi od 2 GS koliko ih ima, oba je osvojio baš protiv Novaka.
Ali imam neki osećaj da će Novak igrati svoju A igru, onako kako ume, i da će osvojiti svoj 8 gs.

Steva Signal

pre 9 godina

Kade krenu ovi..Mari nikad bolji,pa taj isti covek je vec igrao dva finala sa Novakom na istom GS-u!Kako je tad igrao?Zna Novak sta ga ceka.Istina, jeste Mari je malo drugaciji,tj,vise je agresivniji,ali sumnjam da Novak moze dva puta da odigra ovako lose.Spremice se on,samo neka je zdrav.Po igri na turniru mu se moze u nedelju dati 51% da uzme titulu,ali to je po meni za Novaka dobra cinjenica.Uci ce rasterecenije u mec,sto je veoma vazno.

soko

pre 9 godina

Novače, Divac, Paspalj i Inspektor Blaža navijaju za tebe. J bi' Borga pobedio da oni navijaju za mene, a ne ovog šmrljavca. Ako se bojiš ovog riđana, onda ni ne treba da igraš tenis. Jeste Endi dobar igrač, ali ti si bolji i to osetno. Voleo bih da jednom omlatiš g.vno k'o Berdiha u Pekingu ili ove ostale na masters kupu, pa da mu više nikad ne padne na pamet da može da te dobije. Napred i pokaži mu zube od prvog poena i nemoj da staneš dok ga ne dotučeš, pa makar poslednji set dobio i sa 6:0. Posle ga grli na mreži i pričaj lepo o njemu. Želim ti formu sa masters kupova ili iz meča sa Berdihom u Pekingu ili sa Fererom na pretprošloj Australiji. Učini svog sina ponosnim na oca.

Dusan

pre 9 godina

Nemojte stavljati Novaka za heroja dana, jer koga god da stavite taj gubi sledeci mec. Stavite opet Mareja za heroja jer je danas odbranio svoju verenicu.

Dylan Dog

pre 9 godina

Winning ugly, kao što reče Gilbert: pobedio je manje loš. Ali samo prividno!
Ovo je bio horor meč i za igranje i za gledanje. Površno posmatrano, kvalitet tenisa je bio na niskom nivou. Ko ne poznaje tenis ne može da shvati koliko je ovaj meč bio mentalno i fizički iscrpljujući u svakom smislu za oba tenisera, a pogotovo za Novaka koji je često sam sebe dovodio u očajne situacije. Međutim, uzimajući u obzir sve okolnosti koje su ga pratile, sve mentalne klopke (preveliki respekt Vavrinke zbog prethodna 3 GS duela, i Novaka zbog celokupne istorije), kao i veliki ulog (pa shodno tome i mnogo latentne tenzije) - meč je dobio teniser koji je u onom teniski gledano najvažnijem segmentu bolji, a to je mentalna čvrstina.
Videvši da ne može ništa da pogodi sa obe strane, da servis ne ide, da ga Sten svuda čita i povremeno pušta ruku i pogađa linije - Novak je pimplao gledajući kako da što duže ostane u meču i sačuva živu glavu. Povukao se nazad puštajući protivnika da igra, pre gledajući kako da ne izgubi - no kako da osvoji poen. Uspevao je da preživi i gubitke prednosti i momente u kojima nije imao rešenje za igru protivnika. Zato je na taj način izvojevana Novakova pobeda protiv onakvog današnjeg Vavrinke - velika kao Keopsova piramida.
Iako je i on trpeo nenormalan pritisak i igrao na granici svojih mogućnosti, Švajcarac je dao sve od sebe, na čemu mu iskreno čestitam. Što se Novaka tiče - samo jedno bravo, jer i imamo dušu.

Uzdravlje!

777

pre 9 godina

Pobeda je pobeda. Da li je teze stecena ili lakse sve je jedno jer je pobeda. Cak treba vise ceniti kada nisi na svom nivou, kada se mucis i opet dobijes mec. Lako je pobedjivati kada odlicno igras a ovo drugo je mnogo teze. Smesni su oni koji iz mec u mec pricaju, e ovaj ce sada da ga pobedi? Nikako da shvate da su to sasvim drugaciji protivnici i da je to neki drugi mec. Protiv Endija je to sasvim drugi mec i nema nikakve veze sa ovim ili sa onim protiv Raonica. Ljudi, Endi je sasvim drugaciji igrac od Stena, i Novak ce igrati sasvim drugacije. Da li neko moze da primeti da je protiv Raonica Novak imao gotovo vise aseva od Raonicas , ili da je Sten protiv Nisikorija imao 19 as udaraca a sada protiv Novaka?? Jednostavno potpuno drugaciji mecevi i protivnici. Da li Endi ima BH kao Sten?? Ne moze ni da mu pridje. Prema tome sacekajmo finale a ja licno mislim da mu Novak nece dati sansu da ga pobedi, u to sam siguran. Ako je Stena dobio sa ovakvom igrom, logicno je da ce bolje igrati protiv Endija posebno jer za to ima kvalitet. Idemo...

M

pre 9 godina

Primetio sam da Novak nije bio gladan i zeljan pobede kao nekad kada je grizao protiv Nadala i Federera. Mirniji nego inace uneo je manje emocija u mec od ocekivanog. Igrao je neku svoju defanzivnu partiju i nije zeleo da odstupi od toga cak ni kada mu se koncept srusio. Pomalo odsutan, bez srpskog inata i nedovoljno agresivan. Srecom, manje je gresio i bio pribran, i mozda pomalo srecno prosao dalje. Mari je trenutno laksi zalogaj od Vavrinke, ima i on svoje "trenutke" kada se pogubi i previse gresi, ali zna da bude vrlo uporan i dosadan, stigne svaku lopticu. Verujem da ce Djokovic uci sa vise motiva u mec, i agresivno, jer protiv defanzivca Marija nece uspeti da slavi ovakvom defanzivnom igrom.

Dott

pre 9 godina

(krajisnik, 30. januar 2015 14:25)
Bilo bi lepo to sto velis, na zalost nije istinito, Marej bolje cita Noletove udarce od Vavrinke a to znaci i vise vremena da se valjano namesti na njih i posalje jak viner. Tacno je zato da Nole mora biti agresivniji sa Marejem i udarati snaznije lopticu, ali ne samo to, jer to je cinio Berdih i nije bilo dovoljno, njega je Marej citao kao otvorenu knjigu.

Joca 011

pre 9 godina

Wawrinki je pokazao (a i svima koji to nisu razumeli), zašto je prošle godine izgubio.
Sa Marejem će biti kako treba da bude, a mož' bit i: ''A od kuma triling GS''.
Zavisi od prilike i od zgode - ne zna se do poslednjeg momenta.
.

lazaking

pre 9 godina

ja sam siguran da bi federer i nadal danas izgubili...videti da udarci ne slusaju,da gubite fokus,ne slusaju vas noge i forsirati samo ritern koji jedini nije izdao,pritom pobediti...svaka cast!!!desava se i najboljima ,samo retki izvlace maximum u datim mogucnostima...

biće bolje

pre 9 godina

Šta god da se desi u finalu ovo je veliki uspeh, treba razumeti i umor igrača, tenziju i pritisak zato verovatno smo imali veliki broj grešaka na terenu. Marej nikako ne leži Đokoviću mada dobro je što se njih dvojca jako dobro znaju i tu nema iznenađenja, samo da ne bude opet maratona preko 4 sata.

Nebojša

pre 9 godina

Kada je u Londonu Wavrinka vodio tokom celog meča u polufinalu protiv Federera bio bolji imao više vinera čak i meč lopte posle Federerove pobede komentari su bili kralj najbolji najjači klasa i gomila hvalospeva a sada ti isti pljuju po Novaku što je prošao na sličan način a ni nije morao sa strepi za poraz pošto Wavrinka nije ni imao meč lopte rade dvostruki standardi kod imobolnika sada će navijati za Britanca.

milan

pre 9 godina

Veliki dobijaju i kada ne ide. Samo, protiv Skota nemoj biti defanzivan, mislim, na mogu oba igraca da igraju defanzivno. Na sta bi to licilo. Ma dobijas 100%

simke

pre 9 godina

Dugo pratim i navijam za Novaka,ali mislim da je odigrao jedan od najgorih meceva u svojoj karijeri...Ali mozda je ovo na neki nacin dobro,ne moze 2 puta odigrati los mec.Siguran sam da osvaja 8 gren slem.

pribil

pre 9 godina

stan je napravio 70 gresaka jer je igrao agresivno, i to je jedini nacin da se pobedi novak na melburnu. Ne pisi kad ne poznajes tenis. Da je igrao na siguricu izgubio bi 3-0.

Vojislav YVR_BGD

pre 9 godina

Komentar sa tennis.com od MidAge koji me je odusevio:
No1e won all 5 sets (2 for Stan and 3 for himself).
U prevodu:
No1e dobio 5 setova (2 za Stana i 3 za sebe)
FENOMENALNO ISTINITO

noname

pre 9 godina

I na Wibledonu nije bio na najvisem nivou,pogotovo onaj mec protiv Cilica,pa i Dimitrova,ali zato kad je doslo finale bio je onaj pravi.
Na kraju,samo pobede se pamte.
U nedelju mora bolje,ali verujem u pobedu.

MMDA

pre 9 godina

sve greske koje Nole pravio a bilo ih je za nepoverovati,su posledica Vavrinkine odlicne igre.I kod najvecih se uvuce crv sumnje,posle neverovatnih vinera i paralela Vavrinke.Da se igralo u dva seta bojim se da bi Nole ovaj mec izgubio.
(Melenci, 30. januar 2015 14:40)

Lupi Ii ostade ziv.

Djokovic je vodio sa 2:1 u setovima, znaci gotovo....

moj naklon

pre 9 godina

Pratim Novaka redovno i veliki sam njegov navijač. Međutim, odavno sam shvatio da je njegove mečeve u završnicama najvećih turnira najbolje ne pratiti uživo, već samo pogledati snimku (ako dobije, naravno). Treba čuvati zdravlje prije svega.
Iako je, kako kažu, odigrao daleko ispod svog nivoa, čestitam mu od srca na ulasku u još jedno finale grand slama.
Za razliku od mnogih (i Vilandera) koji smatraju da je Mari favorit u finalu, mišljenja sam da je to dobro za Novaka, rasteretit će ga, a on će se, siguran sam, potpuno fizički i mentalno oporaviti do finala i u junačkom boju pokazati cijelom svijetu (i publici koja već po pravilu navija za njegove protivnike)zašto je upravo on broj jedan.

Dusan

pre 9 godina

Novace u nedelju nemoj da igras protiv Djokovica nego protiv Mareja. Sam sebi si jedini protivnik, igraj svoju agresivnu igru! Ne daj mu da dise!

Pokojni Toza

pre 9 godina

@Mari ce da ga oduva. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (teniski strucnjak, 30. januar 2015 13:40) 

@Imaš jedno slovo viška iz zadnje rečenice, slovo o...
(Vaše ime, 30. januar 2015 13:58)

Možda ima i manjka. P ispred o...

v

pre 9 godina

Sa dva dana odmora se dobija samo bolji odmor. Ali moze se ispasti i iz ritma. Tako da ko ce ga znati. Ovaj Novakov mec je visr bio mentalno iscrpljujuci nego fizicki. Za mec od pet setova, ovaj je neke prosecne duzine. Tako da bice ja mislim ok.

Www

pre 9 godina

Ne bih rekao da Novak nije bio gladan pobede, to je greska. Zasto onda par urlika i dva puta lomljenje reketa?? I te kako je želeo pobedu ali je razlika u tome sto vise nije klinac jer je zreliji i vise u sebi sve preživljava. Ono što je sigurno kad god slomi reket tesko protivniku. Posle ga casti monoklom u setu.

I.B.

pre 9 godina

Enigma umotana u misteriju, to je nas Novak!Mec za one sa jacim zivcima; proslo se, na nacin, koji dole DD odlicno opisao; Wawrinkina prica o 'lopticama', i aber kroz medije da su loptice ZAMENJENE drugacijim..mozda i nije samo aber!/i u mecu Mari/Berdih je bilo problema saa lopticama; Neverovatne su ovolike greska obadvojice?!Novaku ni jedan udarac nije uspevao, onako kako on to radi, ni sa SW nije bilo bolje; cudan precudan mec..i bolji takticar je pobedio!Inace necudite se..Vilander ko Vilander nista novo. Novaku sve, sve cestitke.Idemo dalje.

Pozdrav.

p.s. Koliko je Wawrinki ovaj mec bio vazan pokazuje i podatak da je ovim porazom pao na 9 mesto!

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti

pre 9 godina

Dylan Dog,
Odličan komentar, skoro kao onaj koji je dao No1e sam!
Mari neka se ne nada novom poklonu od Novaka.
'Ajde, No1e!