Utorak, 27.01.2015.

15:00

Hoće li Đoković ukrotiti Raonića?

Ogroman izazov za Novaka Đokovića i poslastica u vidu meča Stana Vavrinke i Keija Nišikorija, to je ono što nas čeka desetog dana Australijan opena.

Izvor: Saša Ozmo

Hoæe li Ðokoviæ ukrotiti Raoniæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 9 godina

@Gordon
Ti izgleda nisi obavesten da je Vavrinka pre godinu dana promenio ime.
Tacno je da se ranije zvao Stanislas, ali sada se oficijelno zove Stan.
U to se mozes uveriti i na zvanicnom atp sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

A evo i vesti iz maja prosle godine kada je zvanicno promenio svoje tenisko ime.
http://www.abc.net.au/news/2014-05-24/call-me-stan-from-now-on-insists-wawrinka/5475498

Slauter

pre 9 godina

Kako je odigrao Vavrinka, ne pamtim da je Federer bio ovako dominantan protiv odlicnog igraca, u ovoj fazi grend slema. Mozda preterujem. Isto vazi i za Berdiha i Marija. Nadamo se da Nole odigra dobro i da to bude jedno od najboljih polufinala grend slemova poslednjih x godina, bar tako deluje u najavi. Izgleda su svi tempirali formu oslanjajuci se na servis, a da sada pojacavaju u svim segmentima. Ne vidim nijednog favorita u polufinalu, iako Djokovic i Mari imaju najvise iskustva. Ajmo Nole!

Darko

pre 9 godina

Mr. Bojangles

Odguraj ti "poeziju snage" par metara iza osnovne linije pa da vidimo koliko su ti udarci jaki. Wawrinka lopticu hvata u penjanju i udara u velikom procentu slucajeva iz terena, zato to deluje tako mocno i jako. Da ga vidim da kao npr. Nadal u najboljim danima samara lopticu 4,5 sati 5 metara iza osnovne linije onako snazno i duboko. Po cistoj, sirovoj snazi Spancu nema ravnog.

s55

pre 9 godina

Nemam nista protiv da sva tri seta budu taj brek. Novaku i da ne ide bas svaki servis kroz igru je sposoban da osvoji poen a Raonic NE moze svaki svoj prvi servis da pretvori u poen a kroz igru je Novak u prednosti. U svakom slucaju sve zavisi od Raonicevog servisa i Novakovog reterna. Licno se nadam da se trenis u buducnosti nece razvijati na igri koju igra Milos. Onda ja to necu gledati jer to je tenis od 1-3 udaraca. Onda im mreza nije ni potrebna. Pa da vidimo sta sutra pobedjuje, servis as ili igra.

777

pre 9 godina

Najvaznije je da Novak bude siguran u svojim gemovima a na Miloseve gemove da igra, daj sta das. Ako bude prilike, iskoristi ako ne, ne trositi se i cekati taj brek a onda da da sve od sebe da mu otme barem jedan poen a to donosi set. Mislim da je Novak toga svestan kao i njegov strucni stab a 100 posto prvog servisa ne postoji. Milos servira oko 70 posto , znaci ostaje prostor za Novaka a tih 30 posto u taj breku je sasvim dovoljno za set. Pa da gledamo sutra...

RF. Fan

pre 9 godina

Ako Nole pobijedi pobijedit ce tenis,ako Raonic to za mene nije tenis bez obzira sto mnogi brane Raonica,Karlovica,Isnera, to ce bit uzasno ruzan mec kao svaki kad u njemu ucestvuju Raonic,Isner i Karlovic bez obzira ko je s druge strane, Nole mora samo strpljiv biti jer ovaj ne vjerujem da moze cijel mec da pogadja prvi servis. Ako I Nole ispadne onda zaista gledati tenis bez Federera,Noleta,Rafe tyo je uzas,finale proslogodisnjeg US opena najgori mec nekog GS finala ZADNJIH 15 GODINA.

No1EMINATOR

pre 9 godina

@realno
Ok,mozda po tvome misljenju razlike izmedju Raonica i Isnera nema,ali ja je i te kako vidim.Raonic je "mocniji" igrac iz igre od Isnera.I definitivno se bolje krece.A ovo da Novak ceka tai-break,ne znam...Seti se meca na Mastersu u Parizu krajem prosle godine kako je Novak riternima pod noge na baseline rasturao Milosa na njegov servis.Nije nista "cekao",vec napadao,isao po poene,po break.Ja mislim da bi i sada trebao to da radi,sto ne znaci da sam ja u pravu.Mozda je i tvoja taktika ispravna,ko zna na kraju krajeva.Iskreno,plasim se tai-breaka iako je Novak stabilniji mentalno od Milosa...Saznacemo sutra.

Dylan Dog

pre 9 godina

@(robin hud, 27. januar 2015 21:53)
Pa i nije samo moja teorija. Evo šta kaže Novak (i ne samo on) http://www.ubitennis.com/english/2015/01/25/novak-djokovic-courts-balls-something-two-elements-speeded-game-australia/.

Novak nije na vrhuncu forme (što je dobro), a to se najpre vidi na riternu. Međutim, ne u ovoj meri i na glavnom turniru, već možda na pripremnim (meč sa Karlovićem). Ako je Novak teško čitao Bedeneove i Milerove servise, šta je sa Verdaskovim koga poznaje? Novak ga jeste čitao, ali često nije stizao da dobro postavi reket pri riternu. I ostali teniseri previše lako osvajaju poene nakon servisa, maltene kao da se igra na travi.

Što se tiče meča Sepi-Ferer, tu je Sepi je forsirao i bio agresivniji, jer nije imao šta da izgubi. Ulazilo mu je mnogo toga što obično ne bi, a mnoge loptice koje se inače igraju - su bili vineri. Dalje, igralo se po suncu, kada su loptice brže, a tada imamo i efekat dnevnih mečeva. Bez obzira kako je neko fizički pripremljen, igranje po suncu uzima svoj danak. (prošle godine je to na svojoj koži osetio Novak). Na visokom nivou tenisa i najmanje sitnice mogu da budu presudne.

Rodžerov najbolji udarac je bez sumnje - servis. Da nije tako, ne bi bilo ni njegove dominacije. A baš on, pod uticajem Edberga, sve više forsira s/v i čip&čardž taktiku, koja mu donosi konkretne rezultate. Dakle, upravo njemu najviše pogoduju "brži uslovi". Ali kako ranije napisah, to je mač sa dve oštrice.

Pozdrav,

rsk

pre 9 godina

Činjenica da kladionice plaćaju 7 dolara na Raonićevu,a 1.10 na Noletovu pobjedu valjda nam daju uvid u ishod večerašnjeg meča,ako mislite drukčije,igrajte na Miloševu pobjedu u 3 seta $18 ,a u 4 ili 5 $14u

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.

robin hud

pre 9 godina

(Dylan Dog, 27. januar 2015 20:08)
Teorija o ubrzavanju igre je više u lopticama. Ima više mečeva na turniru koji na neki način ruše vašu "teoriju". Jedan od njih je i meč Sepi- Federer. Igrač sa osnovne linije pobedio agresivnu igru. Tu je dodat element "sunce" jer loptice postaju lakše, mada Federer po definiciji nije server više servisviner.

normala

pre 9 godina

Ako Nole bude Nole,Raonic,a i ostatak ekipe iz cetvrtfinala, nema sansi protiv njega. Jednostavno je bolji igrac,ako se pogledaju svi parametri teniske igre,jedino se plasim Noletovih zutih minuta,ili vec neceg drugog,sto zna da ga uhvati i gurne s puta osvajanja GS.

Bozidar

pre 9 godina

Bice to jos jedna dominacija Novaka koji ce podici igru na visi nivo uz agresivnost i brzinu.
A Raonic ce biti razvucen po terenu u pokusajima da prati ritam sa iznudjenim greskama.
Raonic ce imati servis ali ne uvek "prvi" a Novak ce hvatati i prvi i drugi kao sto to najbolje ume.
Tako da njegov servis nece izgledati mocno pod inicijativom Novaka.
Opet ce Novak pokazati jaku igru i pobedu.

Dylan Dog

pre 9 godina

Činjenica je da su organizatori turnira, iz razloga u koje ne bih da ulazim - ubrzali i teren, a verovatno i loptice, što je primetio ne samo Novak, već i ostale njegove kolege.

Kome ovo pogoduje? Pa prvenstveno teniserima koji udaraju ravnije, a pritom imaju tendenciju da igraju kraće poene i forsiraju lopticu. Istovremeno, teniseri koji preferiraju servis-volej igru (ili je odskora primenjuju) mogu efikasnije da sprovode tu taktiku. Sa druge strane, teniseri koji pokušavaju da izgrade poen sa osnovne linije su hendikepirani jer je svaka malo plića loptica vrlo kažnjiva!
Ipak, ovakvo ubrzavanje je mač sa dve oštrice jer su uslovi jednaki i jednima i drugima, pa ako onaj ko malo bolje servira, a malo lošije riternira - opet na istom u ukupnom zbiru. Jedini benefit imaju organizatori zbog čestih i senzacionalnih iznenađenja, kada lošiji, a nadahnutiji teniser pobedi favorizovanog koji "nema svoj dan".
Kako se gore napisano odražava na sutrašnji meč?
Pa, koliko će Novaku biti teško da vraća Miloševe servise - toliko će Milošu, koji je lošiji riterner - biti još teže da vraća Novakove, koje je na sporijim terenima mogao da hvata. Otuda i Novakova dosadašnja sjajna servis statistika. Mišljenja sam da će meč biti odlučen u poenima koji se "igraju", a ne iz servisa. Ako Novak održi broj neiznuđenih grešaka na minimumu, uz uslov da odservira kao do sada - teško da može biti ugrožen.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u sutrašnjem meču!
Uzdravlje!

RobiSarma

pre 9 godina

Pokusavati vremenski razvuci poene narocito u Noletovim servis gemovima. Sto duzi intervali izmedju Raonicevih servis gemova kako ne bi usao u ritam servisa. Znaci,Nole bi trebalo da pusti svako malo da mu MR vrati lopticu u igru. Strategija kratkog i jeftinog poena je protiv drugacijeg tipa igraca.

KRK

pre 9 godina

Verovatno ce Nole usporavati Raonica sa slajs udarcima.Kljuc pobede je ritern,ali i zelja za pobedom.Ako bude koncentrisan i fokusiran,ne bi trebao da ima vecih problema.Ako pocne ona njegova mrzovoljna igra,nece proci cetvrtfinale.

Vaše ime

pre 9 godina

Nema tu filozofije sa Novakom. On je broj 1, on je najbolji teniser sveta već peta godina. To znači da ako vidimo onaj fokus u očima Novaka, ako vidimo u prva 3 gema da je raspoložen i da mu se igra tenis, Raonić je pokojni...
Taktike i kalkulacije za Novakove mečeve treba tražiti u slučaju da mu nije dan, da je mrzovoljan, spor, da mu se ne igra tenis uopšte.
Onda, on i takav može da izcedi pobedu, ali tada treba da se bar na jednu stvar odluči, a to je ritern da radi, ako ne to onda izlazak na mrežu, ako ne to onda beker paralale na liniju i td...
Sutra ako vidim Novaka sa onim ''osmehom u očima'' neću brinuti.
Ako krene kilavo, nezainteresovano, i ako par bekenda izbaci dobrih pola metra do metar u aut, imaćemo meč, frku, bitku, nervozu...
Nadam se da će biti raspoložen, jer on samo sa psihom može da vodi borbu jer sve ostalo ima; iskustvo, udarce, intelekt, kondiciju, tehniku, razgibanost, odličan servis, drugi takođe... samo da bude napaljen za tenis!

casovi matematike

pre 9 godina

@Super Hik
Ti si izgleda imao keca iz matematike u skoli?
Objasni mi molim te kakve veze sa prvim mestom ima to koliko ce ko bodova braniti sledece godine?
Ako Novak osvoji titulu, branice sledece godine 2000 bodova, ali ce imati i 1640 bodova vecu prednost u odnosu na rivale.
Ako izubi u cetvrtfinalu, branice sledece godine 1640 bodova manje, ali ce i njegova prednost u odnosu na rivale biti manja za tih istih 1640 bodova.

Kao sto vidis obe varijante se svode na isto i nikakve veze to branjenje bodova nema sa prvim mestom.

Sme toga uvek je bolje kada je ta prednos u odnosu na protivnike veca, jer se teniser oseca lagodnije, a protivnici imaju osecaj da su im mnogo manje sanse da ga stignu.

U svakom slucaju teniser se nalazi na prvom mestu dok god pravi bolje rezulate od svih ostalih.
Prvog tenutka kada neki drugi teniser dodje u situaciju da za prethodnih 12 meseci ima bolje rezultate od njega, taj drugi teniser dolazi na prvo mesto.

realno

pre 9 godina

@No1EMINATOR
Kao prvo ja ne mislim da je Raonic po bilo cemu bolji od na primer Iznera.
Sa Karlovicem je glupo bilo koga porediti, jer Karlovic ni ne igra tenis. Covek samo servira i ja ga uopste ne shvatam kao tenisera.
Izner ima mnogo ubitacniji forhend od Raonica, a krece se podjednako dobro kao i Raonic. Jedino mu je bekend verovatno losiji od Raonicevog, ali kad se sve sabere razlike izmedju Iznera i Raonica nema.

Sem toga tu taktiku koju ti pominjes Novak uporno koristi i zbog toga i gubi mnogo meceva od ovih servera.
To je potpuno pogresna taktika.
Novak bi trebao da pocne da primenjuje taktiku kakvu koristi Federer u takvim mecevima.

Lagana opustena igra, bez ikakvog zamaranja u toku meca i cekanje tai-brejka.
A u tai-brejku maksimalna enrgija i trud da se uzme smo jedan jedini poen na servis protivnika - dovoljno da se osvoji set.

Ovo sto je Novak radio do sada u ovakvim mecevima je uvek bilo kontaproduktivno.
Ceo set gine, trci, pokusava da napravi brejk, nervira se i trosi.
I na kraju kada dodje do tai-brejka - Novak je skroz istrosen i igra svoj najgori tenis, umesto da bude obrnuto.

Secam se jedng seta sa Iznerom. U celom setu Novak gubi jedan jedini poen na svoj servis, istovremeno odigrava milion poena na servis Iznera, ali ne uspeva da naprvi brejk.
Na kraju u tai-brejku od 6 poena na svoj servis - gubi cak 3.
Naravno da je izgubio taj set a kasnije i mec.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Da li moze da ga iznenadi Raonic? Pa verovatno da moze. Ali sanse su toliko minimalne da da bi mi trebalo mnogo nula da ih izrazim procentualno. Raonic ima jak servis i da sam na njegovom mestu i ja bih pokusavala da izvucem max iz svojih fizickih predispozicija, ali postoji mala stvar a to je gde se i kako taj servis plasira. Ne bih da zvucim bzv, ali njegov servis je vise siledzijski nego pametan i inteligentan. Dakle Novaku treba samo koncentracija i strpljenje. Tacno je da se Raonic bolje krece, ali Novak se krece uz Mareja najbolje na turu, zatim ima jedan od najboljih riterna na turu, sto Raonic nema. Krece se bolje ali je i dalje to jako smotano. Ima dobar forhend. Ali Novak ima bolji. I na kraju, vidim i ja da nema te behend paralele, ali behend nije samo paralela.....Novakov behend je i dalje opasno oruzje. Plus, igra se na tri seta. Dakle, zakljucak se namece lako.

napred nole

pre 9 godina

pre svega da bi nole pebedio sutra treba da bude ofenzivniji, da mu prvo ritern bude na visokom nivou, pa onda servis i ostali udarci, jer noletu od riterna sve pocinje i on preuzima inicijativu u poenu i zavrsava ga u svoju korist, treba povecati agresivnost i generalno dignuti nivo igre jer ovo je cetvrtfinale i nema zezanja i cuvanja snage, treba da odma od pocetka krene odlucno i ostro, ali i da bude strpljiv na raonicev servis, da ne histerise kad ga nemoze uhvatiti, to je deprimirajuce ali novak mora da bude hladan i da ceka svoju priliku. to je moje misljenje.

realno

pre 9 godina

Novaku su uvek najveci problem bili serveri poput Raonica.
Sigurno da ce ga Raonic propisno namuciti i sutra.
Medjutim Raonic moze da uzme jedan set u tai-brejku, moze da uzme i 2 seta u tai-brejku, ali ne verujem da moze da osvoji 3 tai-brejka u jednom mecu.
Namerno pisem tai-brejk, jer Raonic jedino tako moze uzeti set Novaku, posto su sanse da napravi brejk na ovakvoj podlozi u toku samog seta ravne nuli.
Da se ovo igra na 2 dobijena seta, jos bih i dao kakve takve sanse Raonicu na pobedu, ali u 3 dobijena samo neka ozbiljna Novakova povreda moze Raonicu dati sanse za pobedu.

Dakle sigurna Novakova pobeda.
Jedino je rezultat neizvesan. Ista je verovatnoca da Novak pobedi sa 3:0, kao i sa 3:2.

dervis i smrt

pre 9 godina

Nole dobija, usudio bih se da kažem 3:0, eventualno 3:1, da Raonić dobije neki tajbrejk.Jednostavno mnogo je kompletniji igrač, psihički stabilniji, samo da bude svoj i ne brinem. Nisikori dobija Vavrinku, a tom meču se radujem od početka, biće to poezija.

srednji bloker

pre 9 godina

Ma dobija ovo sutra Novak. Siguran sam da ni u finalu nece biti problema. Polufinale ce biti ekstremno tesko, to ako prodje osvaja on to, bez ikakvih problema.

šetač

pre 9 godina

Ako Nole bude svoj no problem. Drugo polufinale Berdiht dobij., Moćan je na AO, ima pozitivan skor sa Endijem i skinuo je kačket.

Рајко Четник

pre 9 godina

Не свиђа ми се што су Федерер и Надал испали јер онда се Ноле опусти и доживи кикс.
Надам се да то неће дозволити на АО и да ће обрадовати Српство широм света.

sasa jokic

pre 9 godina

Cemu ovakva pitanja? Logicnije je da se pita, da li ce Raonic uspeti da iznenadi Noleta? Sve ostslo je prosta logika. Raonic kojimje jedva pored Lopeza prosao, treba da smatramo ozbiljnom pretnjom Noletu? Dajte molim vas.....

Saša Popović

pre 9 godina

Ovo je bio zanimljiv turnir sad kada je Rafa ispao uopšte me više i ne zanima ko će da osvoji AO jer sam njegov veliki navijač očekivao sam finale sa Novakom ali ništa od tog naravno nisam iz Srbije ,ekipa na sajtu B92 fantastično priprema mečeve i daje vrlo važne podatke o turniru i o igračima sretno i opet ulazim pred Rolagaros

prognoza

pre 9 godina

Poraz Federera od Sepija je do sada bilo jedino iznenađenje na AO i mislim da će ono biti i jedino,što znači da ne vjerujem da Raonić može iznenaditi Đokovića.Nisam Đokovićev navijač ali pošto zaista dugo pratim tenis sasvim mi je jasno da će se on plasirati u polufinale.

veljko

pre 9 godina

Nole bi morao odigra blizu svog maximuma,ako zeli prolaz u polufinale.Raonic mu nece dati puno brejk prilika i Nole ce ih morati maksimalno koristiti.Takodje ,morace na svoj servis da bude kontrolisano agresivan i da ne dozvoli Raonicu prilike da se raspucava,vec da on sam vodi relije i da on svojim udarcima resava poene.Vavrinkine sanse su minimalne.On bi morao da odigra jedan od svojih najboljih meceva da bi uopste imao sansu.Nisikori je do sada odigrao najubedljivije i pokazao da finale USA opena nikako nije bila slucajnost.Najbolje se krece,odlicna tehnika i izbor udaraca.Ima petlju da kada je na lopti,igra agresivno i uzima prednost u poenu ,kojeg uglavnom zavrsi u svoju korist.Njegov sadasnji nivo igre me neodoljivo podseca na Agasija iz najboljih dana,sa tim sto Nisikori ima bolji servis.

City Girl

pre 9 godina

Teško da Raonic moze da dobije Noleta u tri seta. Mozda uzme jedan set ako ga servis bude sluzio. Mislim da ce pobediti Noletovo iskustvo i igra koja je raznovrsnija od Raoniceve.

realno

pre 9 godina

Novak igra meč po meč. Siguran sam da je 100% fokusiran samo na Raonića. To je jedino ispravno. Ne obazira se na razmišljanja drugih kako će "u polufinalu biti najteže, u finalu će biti ovako ili onako, Novak sigurno osvaja, i slično". Previše je iskusan da bi preskakao stepenice. Na ovom je nivou svaki protivnik težak i za maksimalan respekt.
Budimo ponizni i oprezni! Spustimo se malo na zemlju. Poštujmo protivnike. Znamo svi šta Novak može, ali nemojmo mu dodavati nepotrebno pritisak. Zna on šta mora da radi.
A Novaku želim svu sreću svijeta! Napred majstore!

No1EMINATOR

pre 9 godina

Za razliku od "big servers" tipova igraca poput Karlovica(koji je nedavno dobio Novaka u Dohi) ili Isnera,Milos Raonic je sve to,samo jos unapredjenija verzija.On uz servis ima sve kvalitetne pojedinacne aspekte kada se poen razvije da moze i na taj nacin poprilicno ugroziti Novaka.Odlicno se krece za svoju visinu,ima dobar forehand,backhand,veliki raspon ruku kada izadje na mrezu...Ozbiljan,ozbiljan test za Novaka,koji ce po mom misljenju morati na prvom mestu da misli kako da sto lakse i "bezbolnije" osvaja svoje servis gemove,kako bi akumulirao snagu da dobrim,kvalitetnim i dubokim riternima napadne Raonicev servis i preuzme inicijativu u nastavku poena kako bi sebi izgradio sansu da napravi break.Ono sto prizivam da se dogodi je da Novak napravi break u toku seta i na taj nacin dobije isti.Da se ne resava set u tai-breaku.Zelim Novaku sutra da ga sluzi njegov prvi servis i dobar,dubok ritern.To su kljucevi za pobedu,po mom misljenju.

Kaba

pre 9 godina

Sve ok samo zasto je Raonic "mladi lav" kad covek ove godine puni 25 godina?!? Isto pisu i za Nisikorija. Ozbiljni igraci su imali bar po neku ozbiljnu titulu do tada ako ne i vise! Mislim da su to ipak igraci u zrelim teniskim godinama. Mladi lav bi po mom misljenju bio ovaj Kirijos!

SLOBODAN

pre 9 godina

Naslov nije dobar,pitanje da li ce uspeti Raonic da uzme jedan set?
Odgovor je nece,rezultat 3-0.Raonic ce osvojiti ukupno 9-11 gemova.

part I

pre 9 godina

Sto se tice meca Djokovic-Raonic,iako je Milos mnogo popravio igru(videlo se to najbolje protiv Federera u Brizbejnu iako je izgubio),ovakvi igraci koji se dosta oslanjaju na servis Djokovicu mogu da prave dosta problema,ali mnogo vise u mecevima koji se igraju na dva dobijena seta nego na tri.Tako da mislim da Novak to prolazi,mozda malo duzi mec,ali mislim 3-1 za Djokovica.
Sto se tice meca Nisikori-Varinka,ne znam zasto svi podcenjuju Varinku i daju blagu prednost Nisikoriju,iako Varinka mozda nije blistao na ovom AO,on je svoj najveci uspeh postigao bas ovde,ima neverovatne udarce i nesto raznovrsniju igru od Nisikorija,iako bih ja vise volela da Nisikori prodje(on svakako moze da namuci Novaka,ali mislim da ne moze da ga izbaci dva puta za redom sa GS,pogotovo sto mislim da ce imati dug mec sa Vavrinkom i ne mislim da ce fizicki biti spreman za mec sa Novakom,s druge strane Sten izgleda posebno motivisano kad igra protiv Novaka na GS i vise bih se plasila njega u polufinalu).
Sto se tice meca Marej-Berdih,iako Berdih izgleda impresivno(i svakako bi zbog Novaka htela njega u finalu),ima pozitivan skor sa Endijem,i ima Endijevog do skorasnjeg trenera sto moze mnogo da mu znaci,mislim da Endi dobija.Berdih do sada nije imao pravi psihicki test na turniru(ni jednom nije bio u poziciji da gubi i da mora da juri rezultat),a psiha je njemu najslabiji segment igre.Nije da je Endi neka psihicka gromada,daleko od toga,ali ima vise iskustva u ovakvim mecevima i fizicki konacno.....

kosmajac

pre 9 godina

sa ovo dosadasnjom igrom ne. 3-1 za raonica. ako se novak naglo popravi 3-1 za novaka. ali mi se cini da je nole daleko od titule tu je japanas ili stan, a onda ako prodje dva najbolja igraca na australiji po prikazanoj igri marej i berdih. nije nole vezbao dovoljno na pripremama vec se oseti

part II

pre 9 godina

....deluje sto odsto spreman i po meni je do sada na turniru mozda najvise i pokazao.U finalu bi(naravno ako prodje)protiv svakog,osim protiv Novaka bio izrazit favorit.Protiv Novaka bi rekla da su nekih 55-45 sanse za Novaka i to samo zato sto je Endi gubio tri finala ovde u Australiji i to dva od Novaka.Mada i Novak zna kako je izgubiti finale od Endija.
U svakom slucaju bice interesantno do kraja turnira.Ostaje mali zal sto nema Federera i Nadala u zavrsnici(iako su ovi momci tu potpuno zasluzeno prema prikazanom),jer je uvek interesantnije sa njima,ali lepo je videti i neke nove ljude u zavrsnivi.
P.S.Mali prekor za Sasu iako je analiza kao i uvek divna,mec Federer i Nadal od prosle godine svakako jeste dobar primer kako je svaki mec novi izazov i prica za sebe i kako forma prikazana na turniru ne mora mnogo da znaci,ali ja ne bih bas poredila mec Federer-Nadal sa duelom Djokovic-Raonic,cak ni u tom kontekstu.Sportaki pozdrav

Svete

pre 9 godina

(Predo, 27. januar 2015 15:44)


Slazem se, da ce ga nekad dobiti ali sumnjam sutra !! Ima dosta jaci servis od Del Potra, losiji forhend i dosta losiji bekhend i kretanje je losije. Ako Djokovic dobije prvi set, mislim da Raonic nema sanse, ako ipak on dobije prvi set sanse mu se malo povecavaju.
Ne volim da gledam meceve protiv ovakvih visokih balvana, pogotovu ne u QF kad su jos puni snage, neuporedivo lakse bi Djokovic izasao na kraj s njim u finalu recimo !!

Mislim da je sutrasnji mec kljucan na turniru, ako Djokovic dodje do finala male su sanse da izgubi od Mareja a pogotovu od Berdiha !!

buda

pre 9 godina

Formula je jasna: drzis svoj servis i cekas prvi pad servisa Raonica. Do kog ce doci kad tad. Đokovicev problek je u cinjenici da koristi malo brejk prilika. Tj. jednu od pet. E to bi ga moglo kostati gubljenja seta. Otvoreno govoreci: sta to ima Raonic, da bi dobio tri seta protiv Đokovic u jednom danu? Ako ne zme ovaj GS, u ovim okolnostima, ja ne znam kada ce ga uzeti. Na vrhuncu je.

Bozidar

pre 9 godina

Raonic ima samopouzdanja,taj vetar u ledja je propracen negovim potezima na turu i servisom.
Takodje i trenutni plasman koji mu pruza priliku za ulazak u polufinale.
Koliko je motivacija velika,toliko je
realnost drugacija.Otpor koji je pruzao Novaku u dosadasnjim
mecevima je mali i slab a zablista na momente,to je nedovoljno.
Novak je isuvise kompleksan teniser koji pojaca tempo kada je potrebno.. negova brzina,reterni i forhendi mocni su adut.
Novak ce dominirati i trijumfovati,ono sto Raonic prikaze,bice "pokusaji"

Super Hik

pre 9 godina

Ovako, posto su Nadal i federer ispali sad ce i Nole ako ne sad onda u sledecem kolu. Treba biti na prvom mestu a sledece godine braniti sto manje bodova

googler

pre 9 godina

Raonic bazira igru na servisu, to je ocigledno , ali moram da primetim u zadnjih godinu ipo dana pa sve do sad njegova igra u polju je znacajno napredovala, uzimajuci u obzir njegovu visinu i agilnost. Daleko od toga da bi mogao sa se nosi sa Novakom u svom prepoznatljivom ritmu ali opet ima tu jos prostora za napredak i u skorijoj buducnosti mogao bi da dostigne neke za njega velike visine po pitanju duzih razmena udaraca.

Bruguera

pre 9 godina

Bitna stvar je Novakov stav na terenu prilikom Raonicevih bombi i spasavanja brejk lopti i gemova jer to zna da frustrira pogotovo kada se tesko do tih prilika stize! Primetno je Djokovic mirniji na ovom turniru i ceka strpljivo svoju sansu, da dodje gem u kom se protivniku saberu greske! ipak tesko je ocekivati da igrach koji se prevashodno oslanja na udarac ili dva moze naskoditi i dobiti raznovrsnijeg i fizicki verovatno spremnijeg, prosto broj jedan ima mnogo opcija! Kao sto neko napisa Novakov servis je nesto sto je sigurno na visem nivou nego ranije, naravno razlika je suptilna ali jasna pogotovu u bitnim momentima! Radio je on to i ranije ali sada se moze potpuno osloniti na njega da mu 'sachuva glavu' i deprimira protivnika koji tesko dolazi u priliku da ga ugrozi! A drugo 1/4 finale ce zaista biti poslastica i mislim da je tu Nishikori u blagoj prednosti, on je redovno u terenu, tesko ga je oterati iza osnovne linije a kad tako blizu stoji onda te kratke dijagonale koje salje i forhendom i bekendom nekada i bez mnogo spina prave strahovitu prednost

Petar.S

pre 9 godina

Đoković još nije pokazao svoju najbolju igru, a sve je pobedio bez izgubljenog seta. Mislim i da će sa Raonićem kao i obično krenuti lagano, bez panike, da vidi kako se stvari odvijaju i pre svega kako servira Miloš, odnosno kako će njemu funkcionisati ritern.
To je jedina taktika sa tim servis igračima kao Raonić, vratiti u polje nezgodno loptu, dovoljno da za poen morate bar 5,6 udaraca da napravite, a tu je Novak najbolji, mnogo bolji od Raonića.
Kao i Kirios protiv Mareja, nije mogao ništa u relijima i sa bezlajna da uradi, a Marej čak nije ni napadao, samo je onako kako on ume prebacivao lopticu i ovaj nije mogao da se snađe.
Takav je i Novak, on može svaki poen da igra dugo, dok servis igrači nisu na to navikli i prave greške ili donose pogrešne odluke i rizikuju vinerima.
Znači ritern ako bude radio to je pola posla, ostatak zavisi i od same Novakove igre. Mora biti hrabar i praviti vinere, naravno bekend paralela mora da funkcioniše, kao i forhend.
U toj raznovrsnosti Novak je nepremostiv za Raonića, slajs, drop-šot, menjanje ritma i td.
Tu je i psihička prednost jer Raonić još nije pobedio Novaka u međ. duelima. Iskustvo naravno je takođe važno, Raonić se bori za 1/2 finale GS, a Novak je bio na takvom zadatku milion puta već.
Znači 3:0 za Novaka, jer ja ne vidim drugi ishod ako i jedan i drugi budu igrali kako umeju, ali naravno, ako Nole ustane na levu nogu... sve je moguće.

Mr. Bojangles

pre 9 godina

Ja bih samo ovo da podelim sa (svima) vama: naime, ja sam opčinjen Vavrinkinim udarcima... sivonja, ali najboljem smislu te reči. Ne pamtim da je neko imao tako čiste i jake udarce kao on, a pratim tenis već nekih 34-35 godina. Čista poezija snage.

kobe bryant

pre 9 godina

Biće teško. Raonić igra mnogo sigurnije i bolje nego prošle godine. Očigledno je napredovao u igri. Naravno, svim srcem sam uz Novaka i verujem da će naći načina da parira visokom i snažnom serveru. No bez obzira što svim srcem navijam za Noleta, najviše šansi za osvajanje turnira, ima, na osnovu pokazane igre Tomaš Berdih. Ako bude igrao onako britko i bez pardona kao protiv Nadala, dečko ima velike šanse da se bori za titulu u Melburnu.

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Mislim da će Novak, kao i obično,imati problema sa igračem ovog tipa kao što je Raonić, tj visokim snažnim serverom. Ipak verujem da neće izgubiti više od jednog seta, tj predviđam 3:1 ili 3:0 za Đokovića. U drugom meču prognoziram pobedu Nišikoririja nad Vavrinkom.Kod žena Kiz-V.Vilijams 2:1 S.Vilijams-Cibulkova 1:2!

Marko

pre 9 godina

Jeste Nole najbolji riterner ikada, ali kad ovakvi teniseri kao Raonic serviraju prvi servis, dzaba ti najbolji ritern. Nole ce posle Raonicevog servisa imati manje od pola sekunde da reaguje sto je pretesko. Drugi servis ce biti sansa za Noleta(iako je i drugi Raonicev servis brz), ako to primiri dobija mec.

Cole

pre 9 godina

Ovaj novi talas mladih tenisera, bazira igru na jakim servisima. Što ne obećava svetlu budućnost tenisa.
(Unknown19G70, 27. januar 2015 15:08)

Koji mladi teniseri,
pa oni su samo dve-tri
godine mlađi od Novaka.

Jo1e

pre 9 godina

Realno, osim dobrog servisa, Raonic nema sta da ponudi. Kad igras protiv tako kompletnog igraca kao sto je Novak, moras vise da ponudis. Sto se tice polufinala, tu je stvarno tesko predpostaviti ko ce biti Novakov potencijalni protivnik. Svejedno, ko god da bude, ocekujem da ce ga Novak proci ako stigne do polufinala iz prostog razloga sto su mu obojica duzni. U finalu predpostavljam da ce mu potencijalni protivnik biti Berdih jer mislim da je u boljoj formi od Marija I da tu moze da iznenadi. Ako tako bude, Novak dobija verovatno, bice mnogo Berdihu da I njega pobedi. Ako bude Mari, moze da bude svasta, cak se I plasim malo za Noleta mada opet mislim da mu je Mari duznik. I jos nesto, mislim da jos nismo videli Novakov najbolji tenis. Pozdrav

Predo

pre 9 godina

Jednom, na nekom turniru, će Raonić dobiti Đokovića, ali ne ovde i sada. Raonić je jako dobar, moćan, inteligentan igrač, gotovo u rangu Del Potra. Slične je i konstitucije i visine, ima za nijansu bolji servis, lošiji forhend, malo bolji bekhend i za nijansu lošije kretanje od zdravog Del Potra. Sve više izlazi na mrežu i to je uticaj Ljubičića prije svega. Ovde nema puno veze sa ishodom to što Ljuba poznaje Novaka dobro, jer Novak ustvari nema slabosti, osim "crnih rupa", koje traju gem ili dva i tad to morate iskoristiti.
Znači, Raonić mora da servira konstantno dobro i precizno, da drži visok procenat prvog servisa da bi imao šansu, što je stvarno teško u tri seta, na centralnom terenu AO. Osim toga, biće više aseva, ali i više igre, nego protiv Milera, jer Miloš udara jako i ravno, dok je Miler "ubijao igru" slajsevima, što niko ne voli.

Gajetano

pre 9 godina

Generalno gledano, Novakova statistika sa ovog turnira deluje mnogo bolje nego sam utisak o njegovoj igri. Vecina komentatora (ne samo sa ovog sajta) nije impresionirana Novakovom igrom. Statistikom svakako jeste i mora da bude.

Servis moze da odluci mec, ali ne Milosev (to je konstanta), nego Novakov. Pogledajte realizaciju brejk prilika na Novakov servis:
Aljaz Bedene: 0/3
Andrey Kuznetsov: 1/1
Fernando Verdasco: 0/3
Gilles Muller: 0/4

Ne samo sto je Novak do 1/4 finala stigao bez izgubljenog seta, vec mu je samo Kuznjecov uzeo taj jedini servis gem, na pocetku treceg seta, kada je mec vec bio odlucen. Po ovoj statistici Novak je ubedljivo najbolji server na ovom turniru. Da li je to bas tako? Rekao bih ovako: svakako ne najbrzi i najimpresivniji, ali po ovoj statistici Novakov servis deluje kao najefikasniji. Impresiju obicno daje prvi servis (i tu je Novak dobar), ali neko rece "you're as good tennis player as your second serve". A bas tu je Federer ubijao suparnike u svojoj zlatnoj eri.

Pozdrav,

Gajetano

pre 9 godina

Generalno gledano, Novakova statistika sa ovog turnira deluje mnogo bolje nego sam utisak o njegovoj igri. Vecina komentatora (ne samo sa ovog sajta) nije impresionirana Novakovom igrom. Statistikom svakako jeste i mora da bude.

Servis moze da odluci mec, ali ne Milosev (to je konstanta), nego Novakov. Pogledajte realizaciju brejk prilika na Novakov servis:
Aljaz Bedene: 0/3
Andrey Kuznetsov: 1/1
Fernando Verdasco: 0/3
Gilles Muller: 0/4

Ne samo sto je Novak do 1/4 finala stigao bez izgubljenog seta, vec mu je samo Kuznjecov uzeo taj jedini servis gem, na pocetku treceg seta, kada je mec vec bio odlucen. Po ovoj statistici Novak je ubedljivo najbolji server na ovom turniru. Da li je to bas tako? Rekao bih ovako: svakako ne najbrzi i najimpresivniji, ali po ovoj statistici Novakov servis deluje kao najefikasniji. Impresiju obicno daje prvi servis (i tu je Novak dobar), ali neko rece "you're as good tennis player as your second serve". A bas tu je Federer ubijao suparnike u svojoj zlatnoj eri.

Pozdrav,

Kaba

pre 9 godina

Sve ok samo zasto je Raonic "mladi lav" kad covek ove godine puni 25 godina?!? Isto pisu i za Nisikorija. Ozbiljni igraci su imali bar po neku ozbiljnu titulu do tada ako ne i vise! Mislim da su to ipak igraci u zrelim teniskim godinama. Mladi lav bi po mom misljenju bio ovaj Kirijos!

Cole

pre 9 godina

Ovaj novi talas mladih tenisera, bazira igru na jakim servisima. Što ne obećava svetlu budućnost tenisa.
(Unknown19G70, 27. januar 2015 15:08)

Koji mladi teniseri,
pa oni su samo dve-tri
godine mlađi od Novaka.

Jo1e

pre 9 godina

Realno, osim dobrog servisa, Raonic nema sta da ponudi. Kad igras protiv tako kompletnog igraca kao sto je Novak, moras vise da ponudis. Sto se tice polufinala, tu je stvarno tesko predpostaviti ko ce biti Novakov potencijalni protivnik. Svejedno, ko god da bude, ocekujem da ce ga Novak proci ako stigne do polufinala iz prostog razloga sto su mu obojica duzni. U finalu predpostavljam da ce mu potencijalni protivnik biti Berdih jer mislim da je u boljoj formi od Marija I da tu moze da iznenadi. Ako tako bude, Novak dobija verovatno, bice mnogo Berdihu da I njega pobedi. Ako bude Mari, moze da bude svasta, cak se I plasim malo za Noleta mada opet mislim da mu je Mari duznik. I jos nesto, mislim da jos nismo videli Novakov najbolji tenis. Pozdrav

realno

pre 9 godina

Novak igra meč po meč. Siguran sam da je 100% fokusiran samo na Raonića. To je jedino ispravno. Ne obazira se na razmišljanja drugih kako će "u polufinalu biti najteže, u finalu će biti ovako ili onako, Novak sigurno osvaja, i slično". Previše je iskusan da bi preskakao stepenice. Na ovom je nivou svaki protivnik težak i za maksimalan respekt.
Budimo ponizni i oprezni! Spustimo se malo na zemlju. Poštujmo protivnike. Znamo svi šta Novak može, ali nemojmo mu dodavati nepotrebno pritisak. Zna on šta mora da radi.
A Novaku želim svu sreću svijeta! Napred majstore!

Predo

pre 9 godina

Jednom, na nekom turniru, će Raonić dobiti Đokovića, ali ne ovde i sada. Raonić je jako dobar, moćan, inteligentan igrač, gotovo u rangu Del Potra. Slične je i konstitucije i visine, ima za nijansu bolji servis, lošiji forhend, malo bolji bekhend i za nijansu lošije kretanje od zdravog Del Potra. Sve više izlazi na mrežu i to je uticaj Ljubičića prije svega. Ovde nema puno veze sa ishodom to što Ljuba poznaje Novaka dobro, jer Novak ustvari nema slabosti, osim "crnih rupa", koje traju gem ili dva i tad to morate iskoristiti.
Znači, Raonić mora da servira konstantno dobro i precizno, da drži visok procenat prvog servisa da bi imao šansu, što je stvarno teško u tri seta, na centralnom terenu AO. Osim toga, biće više aseva, ali i više igre, nego protiv Milera, jer Miloš udara jako i ravno, dok je Miler "ubijao igru" slajsevima, što niko ne voli.

Dylan Dog

pre 9 godina

Činjenica je da su organizatori turnira, iz razloga u koje ne bih da ulazim - ubrzali i teren, a verovatno i loptice, što je primetio ne samo Novak, već i ostale njegove kolege.

Kome ovo pogoduje? Pa prvenstveno teniserima koji udaraju ravnije, a pritom imaju tendenciju da igraju kraće poene i forsiraju lopticu. Istovremeno, teniseri koji preferiraju servis-volej igru (ili je odskora primenjuju) mogu efikasnije da sprovode tu taktiku. Sa druge strane, teniseri koji pokušavaju da izgrade poen sa osnovne linije su hendikepirani jer je svaka malo plića loptica vrlo kažnjiva!
Ipak, ovakvo ubrzavanje je mač sa dve oštrice jer su uslovi jednaki i jednima i drugima, pa ako onaj ko malo bolje servira, a malo lošije riternira - opet na istom u ukupnom zbiru. Jedini benefit imaju organizatori zbog čestih i senzacionalnih iznenađenja, kada lošiji, a nadahnutiji teniser pobedi favorizovanog koji "nema svoj dan".
Kako se gore napisano odražava na sutrašnji meč?
Pa, koliko će Novaku biti teško da vraća Miloševe servise - toliko će Milošu, koji je lošiji riterner - biti još teže da vraća Novakove, koje je na sporijim terenima mogao da hvata. Otuda i Novakova dosadašnja sjajna servis statistika. Mišljenja sam da će meč biti odlučen u poenima koji se "igraju", a ne iz servisa. Ako Novak održi broj neiznuđenih grešaka na minimumu, uz uslov da odservira kao do sada - teško da može biti ugrožen.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u sutrašnjem meču!
Uzdravlje!

Mr. Bojangles

pre 9 godina

Ja bih samo ovo da podelim sa (svima) vama: naime, ja sam opčinjen Vavrinkinim udarcima... sivonja, ali najboljem smislu te reči. Ne pamtim da je neko imao tako čiste i jake udarce kao on, a pratim tenis već nekih 34-35 godina. Čista poezija snage.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Za razliku od "big servers" tipova igraca poput Karlovica(koji je nedavno dobio Novaka u Dohi) ili Isnera,Milos Raonic je sve to,samo jos unapredjenija verzija.On uz servis ima sve kvalitetne pojedinacne aspekte kada se poen razvije da moze i na taj nacin poprilicno ugroziti Novaka.Odlicno se krece za svoju visinu,ima dobar forehand,backhand,veliki raspon ruku kada izadje na mrezu...Ozbiljan,ozbiljan test za Novaka,koji ce po mom misljenju morati na prvom mestu da misli kako da sto lakse i "bezbolnije" osvaja svoje servis gemove,kako bi akumulirao snagu da dobrim,kvalitetnim i dubokim riternima napadne Raonicev servis i preuzme inicijativu u nastavku poena kako bi sebi izgradio sansu da napravi break.Ono sto prizivam da se dogodi je da Novak napravi break u toku seta i na taj nacin dobije isti.Da se ne resava set u tai-breaku.Zelim Novaku sutra da ga sluzi njegov prvi servis i dobar,dubok ritern.To su kljucevi za pobedu,po mom misljenju.

RF. Fan

pre 9 godina

Ako Nole pobijedi pobijedit ce tenis,ako Raonic to za mene nije tenis bez obzira sto mnogi brane Raonica,Karlovica,Isnera, to ce bit uzasno ruzan mec kao svaki kad u njemu ucestvuju Raonic,Isner i Karlovic bez obzira ko je s druge strane, Nole mora samo strpljiv biti jer ovaj ne vjerujem da moze cijel mec da pogadja prvi servis. Ako I Nole ispadne onda zaista gledati tenis bez Federera,Noleta,Rafe tyo je uzas,finale proslogodisnjeg US opena najgori mec nekog GS finala ZADNJIH 15 GODINA.

Petar.S

pre 9 godina

Đoković još nije pokazao svoju najbolju igru, a sve je pobedio bez izgubljenog seta. Mislim i da će sa Raonićem kao i obično krenuti lagano, bez panike, da vidi kako se stvari odvijaju i pre svega kako servira Miloš, odnosno kako će njemu funkcionisati ritern.
To je jedina taktika sa tim servis igračima kao Raonić, vratiti u polje nezgodno loptu, dovoljno da za poen morate bar 5,6 udaraca da napravite, a tu je Novak najbolji, mnogo bolji od Raonića.
Kao i Kirios protiv Mareja, nije mogao ništa u relijima i sa bezlajna da uradi, a Marej čak nije ni napadao, samo je onako kako on ume prebacivao lopticu i ovaj nije mogao da se snađe.
Takav je i Novak, on može svaki poen da igra dugo, dok servis igrači nisu na to navikli i prave greške ili donose pogrešne odluke i rizikuju vinerima.
Znači ritern ako bude radio to je pola posla, ostatak zavisi i od same Novakove igre. Mora biti hrabar i praviti vinere, naravno bekend paralela mora da funkcioniše, kao i forhend.
U toj raznovrsnosti Novak je nepremostiv za Raonića, slajs, drop-šot, menjanje ritma i td.
Tu je i psihička prednost jer Raonić još nije pobedio Novaka u međ. duelima. Iskustvo naravno je takođe važno, Raonić se bori za 1/2 finale GS, a Novak je bio na takvom zadatku milion puta već.
Znači 3:0 za Novaka, jer ja ne vidim drugi ishod ako i jedan i drugi budu igrali kako umeju, ali naravno, ako Nole ustane na levu nogu... sve je moguće.

Svete

pre 9 godina

(Predo, 27. januar 2015 15:44)


Slazem se, da ce ga nekad dobiti ali sumnjam sutra !! Ima dosta jaci servis od Del Potra, losiji forhend i dosta losiji bekhend i kretanje je losije. Ako Djokovic dobije prvi set, mislim da Raonic nema sanse, ako ipak on dobije prvi set sanse mu se malo povecavaju.
Ne volim da gledam meceve protiv ovakvih visokih balvana, pogotovu ne u QF kad su jos puni snage, neuporedivo lakse bi Djokovic izasao na kraj s njim u finalu recimo !!

Mislim da je sutrasnji mec kljucan na turniru, ako Djokovic dodje do finala male su sanse da izgubi od Mareja a pogotovu od Berdiha !!

buda

pre 9 godina

Formula je jasna: drzis svoj servis i cekas prvi pad servisa Raonica. Do kog ce doci kad tad. Đokovicev problek je u cinjenici da koristi malo brejk prilika. Tj. jednu od pet. E to bi ga moglo kostati gubljenja seta. Otvoreno govoreci: sta to ima Raonic, da bi dobio tri seta protiv Đokovic u jednom danu? Ako ne zme ovaj GS, u ovim okolnostima, ja ne znam kada ce ga uzeti. Na vrhuncu je.

part I

pre 9 godina

Sto se tice meca Djokovic-Raonic,iako je Milos mnogo popravio igru(videlo se to najbolje protiv Federera u Brizbejnu iako je izgubio),ovakvi igraci koji se dosta oslanjaju na servis Djokovicu mogu da prave dosta problema,ali mnogo vise u mecevima koji se igraju na dva dobijena seta nego na tri.Tako da mislim da Novak to prolazi,mozda malo duzi mec,ali mislim 3-1 za Djokovica.
Sto se tice meca Nisikori-Varinka,ne znam zasto svi podcenjuju Varinku i daju blagu prednost Nisikoriju,iako Varinka mozda nije blistao na ovom AO,on je svoj najveci uspeh postigao bas ovde,ima neverovatne udarce i nesto raznovrsniju igru od Nisikorija,iako bih ja vise volela da Nisikori prodje(on svakako moze da namuci Novaka,ali mislim da ne moze da ga izbaci dva puta za redom sa GS,pogotovo sto mislim da ce imati dug mec sa Vavrinkom i ne mislim da ce fizicki biti spreman za mec sa Novakom,s druge strane Sten izgleda posebno motivisano kad igra protiv Novaka na GS i vise bih se plasila njega u polufinalu).
Sto se tice meca Marej-Berdih,iako Berdih izgleda impresivno(i svakako bi zbog Novaka htela njega u finalu),ima pozitivan skor sa Endijem,i ima Endijevog do skorasnjeg trenera sto moze mnogo da mu znaci,mislim da Endi dobija.Berdih do sada nije imao pravi psihicki test na turniru(ni jednom nije bio u poziciji da gubi i da mora da juri rezultat),a psiha je njemu najslabiji segment igre.Nije da je Endi neka psihicka gromada,daleko od toga,ali ima vise iskustva u ovakvim mecevima i fizicki konacno.....

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Mislim da će Novak, kao i obično,imati problema sa igračem ovog tipa kao što je Raonić, tj visokim snažnim serverom. Ipak verujem da neće izgubiti više od jednog seta, tj predviđam 3:1 ili 3:0 za Đokovića. U drugom meču prognoziram pobedu Nišikoririja nad Vavrinkom.Kod žena Kiz-V.Vilijams 2:1 S.Vilijams-Cibulkova 1:2!

KRK

pre 9 godina

Verovatno ce Nole usporavati Raonica sa slajs udarcima.Kljuc pobede je ritern,ali i zelja za pobedom.Ako bude koncentrisan i fokusiran,ne bi trebao da ima vecih problema.Ako pocne ona njegova mrzovoljna igra,nece proci cetvrtfinale.

normala

pre 9 godina

Ako Nole bude Nole,Raonic,a i ostatak ekipe iz cetvrtfinala, nema sansi protiv njega. Jednostavno je bolji igrac,ako se pogledaju svi parametri teniske igre,jedino se plasim Noletovih zutih minuta,ili vec neceg drugog,sto zna da ga uhvati i gurne s puta osvajanja GS.

Vaše ime

pre 9 godina

Nema tu filozofije sa Novakom. On je broj 1, on je najbolji teniser sveta već peta godina. To znači da ako vidimo onaj fokus u očima Novaka, ako vidimo u prva 3 gema da je raspoložen i da mu se igra tenis, Raonić je pokojni...
Taktike i kalkulacije za Novakove mečeve treba tražiti u slučaju da mu nije dan, da je mrzovoljan, spor, da mu se ne igra tenis uopšte.
Onda, on i takav može da izcedi pobedu, ali tada treba da se bar na jednu stvar odluči, a to je ritern da radi, ako ne to onda izlazak na mrežu, ako ne to onda beker paralale na liniju i td...
Sutra ako vidim Novaka sa onim ''osmehom u očima'' neću brinuti.
Ako krene kilavo, nezainteresovano, i ako par bekenda izbaci dobrih pola metra do metar u aut, imaćemo meč, frku, bitku, nervozu...
Nadam se da će biti raspoložen, jer on samo sa psihom može da vodi borbu jer sve ostalo ima; iskustvo, udarce, intelekt, kondiciju, tehniku, razgibanost, odličan servis, drugi takođe... samo da bude napaljen za tenis!

Bozidar

pre 9 godina

Raonic ima samopouzdanja,taj vetar u ledja je propracen negovim potezima na turu i servisom.
Takodje i trenutni plasman koji mu pruza priliku za ulazak u polufinale.
Koliko je motivacija velika,toliko je
realnost drugacija.Otpor koji je pruzao Novaku u dosadasnjim
mecevima je mali i slab a zablista na momente,to je nedovoljno.
Novak je isuvise kompleksan teniser koji pojaca tempo kada je potrebno.. negova brzina,reterni i forhendi mocni su adut.
Novak ce dominirati i trijumfovati,ono sto Raonic prikaze,bice "pokusaji"

SLOBODAN

pre 9 godina

Naslov nije dobar,pitanje da li ce uspeti Raonic da uzme jedan set?
Odgovor je nece,rezultat 3-0.Raonic ce osvojiti ukupno 9-11 gemova.

realno

pre 9 godina

@No1EMINATOR
Kao prvo ja ne mislim da je Raonic po bilo cemu bolji od na primer Iznera.
Sa Karlovicem je glupo bilo koga porediti, jer Karlovic ni ne igra tenis. Covek samo servira i ja ga uopste ne shvatam kao tenisera.
Izner ima mnogo ubitacniji forhend od Raonica, a krece se podjednako dobro kao i Raonic. Jedino mu je bekend verovatno losiji od Raonicevog, ali kad se sve sabere razlike izmedju Iznera i Raonica nema.

Sem toga tu taktiku koju ti pominjes Novak uporno koristi i zbog toga i gubi mnogo meceva od ovih servera.
To je potpuno pogresna taktika.
Novak bi trebao da pocne da primenjuje taktiku kakvu koristi Federer u takvim mecevima.

Lagana opustena igra, bez ikakvog zamaranja u toku meca i cekanje tai-brejka.
A u tai-brejku maksimalna enrgija i trud da se uzme smo jedan jedini poen na servis protivnika - dovoljno da se osvoji set.

Ovo sto je Novak radio do sada u ovakvim mecevima je uvek bilo kontaproduktivno.
Ceo set gine, trci, pokusava da napravi brejk, nervira se i trosi.
I na kraju kada dodje do tai-brejka - Novak je skroz istrosen i igra svoj najgori tenis, umesto da bude obrnuto.

Secam se jedng seta sa Iznerom. U celom setu Novak gubi jedan jedini poen na svoj servis, istovremeno odigrava milion poena na servis Iznera, ali ne uspeva da naprvi brejk.
Na kraju u tai-brejku od 6 poena na svoj servis - gubi cak 3.
Naravno da je izgubio taj set a kasnije i mec.

Bruguera

pre 9 godina

Bitna stvar je Novakov stav na terenu prilikom Raonicevih bombi i spasavanja brejk lopti i gemova jer to zna da frustrira pogotovo kada se tesko do tih prilika stize! Primetno je Djokovic mirniji na ovom turniru i ceka strpljivo svoju sansu, da dodje gem u kom se protivniku saberu greske! ipak tesko je ocekivati da igrach koji se prevashodno oslanja na udarac ili dva moze naskoditi i dobiti raznovrsnijeg i fizicki verovatno spremnijeg, prosto broj jedan ima mnogo opcija! Kao sto neko napisa Novakov servis je nesto sto je sigurno na visem nivou nego ranije, naravno razlika je suptilna ali jasna pogotovu u bitnim momentima! Radio je on to i ranije ali sada se moze potpuno osloniti na njega da mu 'sachuva glavu' i deprimira protivnika koji tesko dolazi u priliku da ga ugrozi! A drugo 1/4 finale ce zaista biti poslastica i mislim da je tu Nishikori u blagoj prednosti, on je redovno u terenu, tesko ga je oterati iza osnovne linije a kad tako blizu stoji onda te kratke dijagonale koje salje i forhendom i bekendom nekada i bez mnogo spina prave strahovitu prednost

kobe bryant

pre 9 godina

Biće teško. Raonić igra mnogo sigurnije i bolje nego prošle godine. Očigledno je napredovao u igri. Naravno, svim srcem sam uz Novaka i verujem da će naći načina da parira visokom i snažnom serveru. No bez obzira što svim srcem navijam za Noleta, najviše šansi za osvajanje turnira, ima, na osnovu pokazane igre Tomaš Berdih. Ako bude igrao onako britko i bez pardona kao protiv Nadala, dečko ima velike šanse da se bori za titulu u Melburnu.

Marko

pre 9 godina

Jeste Nole najbolji riterner ikada, ali kad ovakvi teniseri kao Raonic serviraju prvi servis, dzaba ti najbolji ritern. Nole ce posle Raonicevog servisa imati manje od pola sekunde da reaguje sto je pretesko. Drugi servis ce biti sansa za Noleta(iako je i drugi Raonicev servis brz), ako to primiri dobija mec.

Рајко Четник

pre 9 godina

Не свиђа ми се што су Федерер и Надал испали јер онда се Ноле опусти и доживи кикс.
Надам се да то неће дозволити на АО и да ће обрадовати Српство широм света.

sasa jokic

pre 9 godina

Cemu ovakva pitanja? Logicnije je da se pita, da li ce Raonic uspeti da iznenadi Noleta? Sve ostslo je prosta logika. Raonic kojimje jedva pored Lopeza prosao, treba da smatramo ozbiljnom pretnjom Noletu? Dajte molim vas.....

prognoza

pre 9 godina

Poraz Federera od Sepija je do sada bilo jedino iznenađenje na AO i mislim da će ono biti i jedino,što znači da ne vjerujem da Raonić može iznenaditi Đokovića.Nisam Đokovićev navijač ali pošto zaista dugo pratim tenis sasvim mi je jasno da će se on plasirati u polufinale.

casovi matematike

pre 9 godina

@Super Hik
Ti si izgleda imao keca iz matematike u skoli?
Objasni mi molim te kakve veze sa prvim mestom ima to koliko ce ko bodova braniti sledece godine?
Ako Novak osvoji titulu, branice sledece godine 2000 bodova, ali ce imati i 1640 bodova vecu prednost u odnosu na rivale.
Ako izubi u cetvrtfinalu, branice sledece godine 1640 bodova manje, ali ce i njegova prednost u odnosu na rivale biti manja za tih istih 1640 bodova.

Kao sto vidis obe varijante se svode na isto i nikakve veze to branjenje bodova nema sa prvim mestom.

Sme toga uvek je bolje kada je ta prednos u odnosu na protivnike veca, jer se teniser oseca lagodnije, a protivnici imaju osecaj da su im mnogo manje sanse da ga stignu.

U svakom slucaju teniser se nalazi na prvom mestu dok god pravi bolje rezulate od svih ostalih.
Prvog tenutka kada neki drugi teniser dodje u situaciju da za prethodnih 12 meseci ima bolje rezultate od njega, taj drugi teniser dolazi na prvo mesto.

part II

pre 9 godina

....deluje sto odsto spreman i po meni je do sada na turniru mozda najvise i pokazao.U finalu bi(naravno ako prodje)protiv svakog,osim protiv Novaka bio izrazit favorit.Protiv Novaka bi rekla da su nekih 55-45 sanse za Novaka i to samo zato sto je Endi gubio tri finala ovde u Australiji i to dva od Novaka.Mada i Novak zna kako je izgubiti finale od Endija.
U svakom slucaju bice interesantno do kraja turnira.Ostaje mali zal sto nema Federera i Nadala u zavrsnici(iako su ovi momci tu potpuno zasluzeno prema prikazanom),jer je uvek interesantnije sa njima,ali lepo je videti i neke nove ljude u zavrsnivi.
P.S.Mali prekor za Sasu iako je analiza kao i uvek divna,mec Federer i Nadal od prosle godine svakako jeste dobar primer kako je svaki mec novi izazov i prica za sebe i kako forma prikazana na turniru ne mora mnogo da znaci,ali ja ne bih bas poredila mec Federer-Nadal sa duelom Djokovic-Raonic,cak ni u tom kontekstu.Sportaki pozdrav

charlotte sometimes

pre 9 godina

Da li moze da ga iznenadi Raonic? Pa verovatno da moze. Ali sanse su toliko minimalne da da bi mi trebalo mnogo nula da ih izrazim procentualno. Raonic ima jak servis i da sam na njegovom mestu i ja bih pokusavala da izvucem max iz svojih fizickih predispozicija, ali postoji mala stvar a to je gde se i kako taj servis plasira. Ne bih da zvucim bzv, ali njegov servis je vise siledzijski nego pametan i inteligentan. Dakle Novaku treba samo koncentracija i strpljenje. Tacno je da se Raonic bolje krece, ali Novak se krece uz Mareja najbolje na turu, zatim ima jedan od najboljih riterna na turu, sto Raonic nema. Krece se bolje ali je i dalje to jako smotano. Ima dobar forhend. Ali Novak ima bolji. I na kraju, vidim i ja da nema te behend paralele, ali behend nije samo paralela.....Novakov behend je i dalje opasno oruzje. Plus, igra se na tri seta. Dakle, zakljucak se namece lako.

RobiSarma

pre 9 godina

Pokusavati vremenski razvuci poene narocito u Noletovim servis gemovima. Sto duzi intervali izmedju Raonicevih servis gemova kako ne bi usao u ritam servisa. Znaci,Nole bi trebalo da pusti svako malo da mu MR vrati lopticu u igru. Strategija kratkog i jeftinog poena je protiv drugacijeg tipa igraca.

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.

Bozidar

pre 9 godina

Bice to jos jedna dominacija Novaka koji ce podici igru na visi nivo uz agresivnost i brzinu.
A Raonic ce biti razvucen po terenu u pokusajima da prati ritam sa iznudjenim greskama.
Raonic ce imati servis ali ne uvek "prvi" a Novak ce hvatati i prvi i drugi kao sto to najbolje ume.
Tako da njegov servis nece izgledati mocno pod inicijativom Novaka.
Opet ce Novak pokazati jaku igru i pobedu.

s55

pre 9 godina

Nemam nista protiv da sva tri seta budu taj brek. Novaku i da ne ide bas svaki servis kroz igru je sposoban da osvoji poen a Raonic NE moze svaki svoj prvi servis da pretvori u poen a kroz igru je Novak u prednosti. U svakom slucaju sve zavisi od Raonicevog servisa i Novakovog reterna. Licno se nadam da se trenis u buducnosti nece razvijati na igri koju igra Milos. Onda ja to necu gledati jer to je tenis od 1-3 udaraca. Onda im mreza nije ni potrebna. Pa da vidimo sta sutra pobedjuje, servis as ili igra.

šetač

pre 9 godina

Ako Nole bude svoj no problem. Drugo polufinale Berdiht dobij., Moćan je na AO, ima pozitivan skor sa Endijem i skinuo je kačket.

rsk

pre 9 godina

Činjenica da kladionice plaćaju 7 dolara na Raonićevu,a 1.10 na Noletovu pobjedu valjda nam daju uvid u ishod večerašnjeg meča,ako mislite drukčije,igrajte na Miloševu pobjedu u 3 seta $18 ,a u 4 ili 5 $14u

No1EMINATOR

pre 9 godina

@realno
Ok,mozda po tvome misljenju razlike izmedju Raonica i Isnera nema,ali ja je i te kako vidim.Raonic je "mocniji" igrac iz igre od Isnera.I definitivno se bolje krece.A ovo da Novak ceka tai-break,ne znam...Seti se meca na Mastersu u Parizu krajem prosle godine kako je Novak riternima pod noge na baseline rasturao Milosa na njegov servis.Nije nista "cekao",vec napadao,isao po poene,po break.Ja mislim da bi i sada trebao to da radi,sto ne znaci da sam ja u pravu.Mozda je i tvoja taktika ispravna,ko zna na kraju krajeva.Iskreno,plasim se tai-breaka iako je Novak stabilniji mentalno od Milosa...Saznacemo sutra.

777

pre 9 godina

Najvaznije je da Novak bude siguran u svojim gemovima a na Miloseve gemove da igra, daj sta das. Ako bude prilike, iskoristi ako ne, ne trositi se i cekati taj brek a onda da da sve od sebe da mu otme barem jedan poen a to donosi set. Mislim da je Novak toga svestan kao i njegov strucni stab a 100 posto prvog servisa ne postoji. Milos servira oko 70 posto , znaci ostaje prostor za Novaka a tih 30 posto u taj breku je sasvim dovoljno za set. Pa da gledamo sutra...

City Girl

pre 9 godina

Teško da Raonic moze da dobije Noleta u tri seta. Mozda uzme jedan set ako ga servis bude sluzio. Mislim da ce pobediti Noletovo iskustvo i igra koja je raznovrsnija od Raoniceve.

Dylan Dog

pre 9 godina

@(robin hud, 27. januar 2015 21:53)
Pa i nije samo moja teorija. Evo šta kaže Novak (i ne samo on) http://www.ubitennis.com/english/2015/01/25/novak-djokovic-courts-balls-something-two-elements-speeded-game-australia/.

Novak nije na vrhuncu forme (što je dobro), a to se najpre vidi na riternu. Međutim, ne u ovoj meri i na glavnom turniru, već možda na pripremnim (meč sa Karlovićem). Ako je Novak teško čitao Bedeneove i Milerove servise, šta je sa Verdaskovim koga poznaje? Novak ga jeste čitao, ali često nije stizao da dobro postavi reket pri riternu. I ostali teniseri previše lako osvajaju poene nakon servisa, maltene kao da se igra na travi.

Što se tiče meča Sepi-Ferer, tu je Sepi je forsirao i bio agresivniji, jer nije imao šta da izgubi. Ulazilo mu je mnogo toga što obično ne bi, a mnoge loptice koje se inače igraju - su bili vineri. Dalje, igralo se po suncu, kada su loptice brže, a tada imamo i efekat dnevnih mečeva. Bez obzira kako je neko fizički pripremljen, igranje po suncu uzima svoj danak. (prošle godine je to na svojoj koži osetio Novak). Na visokom nivou tenisa i najmanje sitnice mogu da budu presudne.

Rodžerov najbolji udarac je bez sumnje - servis. Da nije tako, ne bi bilo ni njegove dominacije. A baš on, pod uticajem Edberga, sve više forsira s/v i čip&čardž taktiku, koja mu donosi konkretne rezultate. Dakle, upravo njemu najviše pogoduju "brži uslovi". Ali kako ranije napisah, to je mač sa dve oštrice.

Pozdrav,

dervis i smrt

pre 9 godina

Nole dobija, usudio bih se da kažem 3:0, eventualno 3:1, da Raonić dobije neki tajbrejk.Jednostavno mnogo je kompletniji igrač, psihički stabilniji, samo da bude svoj i ne brinem. Nisikori dobija Vavrinku, a tom meču se radujem od početka, biće to poezija.

googler

pre 9 godina

Raonic bazira igru na servisu, to je ocigledno , ali moram da primetim u zadnjih godinu ipo dana pa sve do sad njegova igra u polju je znacajno napredovala, uzimajuci u obzir njegovu visinu i agilnost. Daleko od toga da bi mogao sa se nosi sa Novakom u svom prepoznatljivom ritmu ali opet ima tu jos prostora za napredak i u skorijoj buducnosti mogao bi da dostigne neke za njega velike visine po pitanju duzih razmena udaraca.

Super Hik

pre 9 godina

Ovako, posto su Nadal i federer ispali sad ce i Nole ako ne sad onda u sledecem kolu. Treba biti na prvom mestu a sledece godine braniti sto manje bodova

srednji bloker

pre 9 godina

Ma dobija ovo sutra Novak. Siguran sam da ni u finalu nece biti problema. Polufinale ce biti ekstremno tesko, to ako prodje osvaja on to, bez ikakvih problema.

napred nole

pre 9 godina

pre svega da bi nole pebedio sutra treba da bude ofenzivniji, da mu prvo ritern bude na visokom nivou, pa onda servis i ostali udarci, jer noletu od riterna sve pocinje i on preuzima inicijativu u poenu i zavrsava ga u svoju korist, treba povecati agresivnost i generalno dignuti nivo igre jer ovo je cetvrtfinale i nema zezanja i cuvanja snage, treba da odma od pocetka krene odlucno i ostro, ali i da bude strpljiv na raonicev servis, da ne histerise kad ga nemoze uhvatiti, to je deprimirajuce ali novak mora da bude hladan i da ceka svoju priliku. to je moje misljenje.

kosmajac

pre 9 godina

sa ovo dosadasnjom igrom ne. 3-1 za raonica. ako se novak naglo popravi 3-1 za novaka. ali mi se cini da je nole daleko od titule tu je japanas ili stan, a onda ako prodje dva najbolja igraca na australiji po prikazanoj igri marej i berdih. nije nole vezbao dovoljno na pripremama vec se oseti

Saša Popović

pre 9 godina

Ovo je bio zanimljiv turnir sad kada je Rafa ispao uopšte me više i ne zanima ko će da osvoji AO jer sam njegov veliki navijač očekivao sam finale sa Novakom ali ništa od tog naravno nisam iz Srbije ,ekipa na sajtu B92 fantastično priprema mečeve i daje vrlo važne podatke o turniru i o igračima sretno i opet ulazim pred Rolagaros

veljko

pre 9 godina

Nole bi morao odigra blizu svog maximuma,ako zeli prolaz u polufinale.Raonic mu nece dati puno brejk prilika i Nole ce ih morati maksimalno koristiti.Takodje ,morace na svoj servis da bude kontrolisano agresivan i da ne dozvoli Raonicu prilike da se raspucava,vec da on sam vodi relije i da on svojim udarcima resava poene.Vavrinkine sanse su minimalne.On bi morao da odigra jedan od svojih najboljih meceva da bi uopste imao sansu.Nisikori je do sada odigrao najubedljivije i pokazao da finale USA opena nikako nije bila slucajnost.Najbolje se krece,odlicna tehnika i izbor udaraca.Ima petlju da kada je na lopti,igra agresivno i uzima prednost u poenu ,kojeg uglavnom zavrsi u svoju korist.Njegov sadasnji nivo igre me neodoljivo podseca na Agasija iz najboljih dana,sa tim sto Nisikori ima bolji servis.

realno

pre 9 godina

Novaku su uvek najveci problem bili serveri poput Raonica.
Sigurno da ce ga Raonic propisno namuciti i sutra.
Medjutim Raonic moze da uzme jedan set u tai-brejku, moze da uzme i 2 seta u tai-brejku, ali ne verujem da moze da osvoji 3 tai-brejka u jednom mecu.
Namerno pisem tai-brejk, jer Raonic jedino tako moze uzeti set Novaku, posto su sanse da napravi brejk na ovakvoj podlozi u toku samog seta ravne nuli.
Da se ovo igra na 2 dobijena seta, jos bih i dao kakve takve sanse Raonicu na pobedu, ali u 3 dobijena samo neka ozbiljna Novakova povreda moze Raonicu dati sanse za pobedu.

Dakle sigurna Novakova pobeda.
Jedino je rezultat neizvesan. Ista je verovatnoca da Novak pobedi sa 3:0, kao i sa 3:2.

Darko

pre 9 godina

Mr. Bojangles

Odguraj ti "poeziju snage" par metara iza osnovne linije pa da vidimo koliko su ti udarci jaki. Wawrinka lopticu hvata u penjanju i udara u velikom procentu slucajeva iz terena, zato to deluje tako mocno i jako. Da ga vidim da kao npr. Nadal u najboljim danima samara lopticu 4,5 sati 5 metara iza osnovne linije onako snazno i duboko. Po cistoj, sirovoj snazi Spancu nema ravnog.

Slauter

pre 9 godina

Kako je odigrao Vavrinka, ne pamtim da je Federer bio ovako dominantan protiv odlicnog igraca, u ovoj fazi grend slema. Mozda preterujem. Isto vazi i za Berdiha i Marija. Nadamo se da Nole odigra dobro i da to bude jedno od najboljih polufinala grend slemova poslednjih x godina, bar tako deluje u najavi. Izgleda su svi tempirali formu oslanjajuci se na servis, a da sada pojacavaju u svim segmentima. Ne vidim nijednog favorita u polufinalu, iako Djokovic i Mari imaju najvise iskustva. Ajmo Nole!

robin hud

pre 9 godina

(Dylan Dog, 27. januar 2015 20:08)
Teorija o ubrzavanju igre je više u lopticama. Ima više mečeva na turniru koji na neki način ruše vašu "teoriju". Jedan od njih je i meč Sepi- Federer. Igrač sa osnovne linije pobedio agresivnu igru. Tu je dodat element "sunce" jer loptice postaju lakše, mada Federer po definiciji nije server više servisviner.

ja

pre 9 godina

@Gordon
Ti izgleda nisi obavesten da je Vavrinka pre godinu dana promenio ime.
Tacno je da se ranije zvao Stanislas, ali sada se oficijelno zove Stan.
U to se mozes uveriti i na zvanicnom atp sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

A evo i vesti iz maja prosle godine kada je zvanicno promenio svoje tenisko ime.
http://www.abc.net.au/news/2014-05-24/call-me-stan-from-now-on-insists-wawrinka/5475498

Super Hik

pre 9 godina

Ovako, posto su Nadal i federer ispali sad ce i Nole ako ne sad onda u sledecem kolu. Treba biti na prvom mestu a sledece godine braniti sto manje bodova

kosmajac

pre 9 godina

sa ovo dosadasnjom igrom ne. 3-1 za raonica. ako se novak naglo popravi 3-1 za novaka. ali mi se cini da je nole daleko od titule tu je japanas ili stan, a onda ako prodje dva najbolja igraca na australiji po prikazanoj igri marej i berdih. nije nole vezbao dovoljno na pripremama vec se oseti

kobe bryant

pre 9 godina

Biće teško. Raonić igra mnogo sigurnije i bolje nego prošle godine. Očigledno je napredovao u igri. Naravno, svim srcem sam uz Novaka i verujem da će naći načina da parira visokom i snažnom serveru. No bez obzira što svim srcem navijam za Noleta, najviše šansi za osvajanje turnira, ima, na osnovu pokazane igre Tomaš Berdih. Ako bude igrao onako britko i bez pardona kao protiv Nadala, dečko ima velike šanse da se bori za titulu u Melburnu.

Jo1e

pre 9 godina

Realno, osim dobrog servisa, Raonic nema sta da ponudi. Kad igras protiv tako kompletnog igraca kao sto je Novak, moras vise da ponudis. Sto se tice polufinala, tu je stvarno tesko predpostaviti ko ce biti Novakov potencijalni protivnik. Svejedno, ko god da bude, ocekujem da ce ga Novak proci ako stigne do polufinala iz prostog razloga sto su mu obojica duzni. U finalu predpostavljam da ce mu potencijalni protivnik biti Berdih jer mislim da je u boljoj formi od Marija I da tu moze da iznenadi. Ako tako bude, Novak dobija verovatno, bice mnogo Berdihu da I njega pobedi. Ako bude Mari, moze da bude svasta, cak se I plasim malo za Noleta mada opet mislim da mu je Mari duznik. I jos nesto, mislim da jos nismo videli Novakov najbolji tenis. Pozdrav

Marko

pre 9 godina

Jeste Nole najbolji riterner ikada, ali kad ovakvi teniseri kao Raonic serviraju prvi servis, dzaba ti najbolji ritern. Nole ce posle Raonicevog servisa imati manje od pola sekunde da reaguje sto je pretesko. Drugi servis ce biti sansa za Noleta(iako je i drugi Raonicev servis brz), ako to primiri dobija mec.

krastavčević bole bgd

pre 9 godina

Mislim da će Novak, kao i obično,imati problema sa igračem ovog tipa kao što je Raonić, tj visokim snažnim serverom. Ipak verujem da neće izgubiti više od jednog seta, tj predviđam 3:1 ili 3:0 za Đokovića. U drugom meču prognoziram pobedu Nišikoririja nad Vavrinkom.Kod žena Kiz-V.Vilijams 2:1 S.Vilijams-Cibulkova 1:2!

SLOBODAN

pre 9 godina

Naslov nije dobar,pitanje da li ce uspeti Raonic da uzme jedan set?
Odgovor je nece,rezultat 3-0.Raonic ce osvojiti ukupno 9-11 gemova.

Predo

pre 9 godina

Jednom, na nekom turniru, će Raonić dobiti Đokovića, ali ne ovde i sada. Raonić je jako dobar, moćan, inteligentan igrač, gotovo u rangu Del Potra. Slične je i konstitucije i visine, ima za nijansu bolji servis, lošiji forhend, malo bolji bekhend i za nijansu lošije kretanje od zdravog Del Potra. Sve više izlazi na mrežu i to je uticaj Ljubičića prije svega. Ovde nema puno veze sa ishodom to što Ljuba poznaje Novaka dobro, jer Novak ustvari nema slabosti, osim "crnih rupa", koje traju gem ili dva i tad to morate iskoristiti.
Znači, Raonić mora da servira konstantno dobro i precizno, da drži visok procenat prvog servisa da bi imao šansu, što je stvarno teško u tri seta, na centralnom terenu AO. Osim toga, biće više aseva, ali i više igre, nego protiv Milera, jer Miloš udara jako i ravno, dok je Miler "ubijao igru" slajsevima, što niko ne voli.

Saša Popović

pre 9 godina

Ovo je bio zanimljiv turnir sad kada je Rafa ispao uopšte me više i ne zanima ko će da osvoji AO jer sam njegov veliki navijač očekivao sam finale sa Novakom ali ništa od tog naravno nisam iz Srbije ,ekipa na sajtu B92 fantastično priprema mečeve i daje vrlo važne podatke o turniru i o igračima sretno i opet ulazim pred Rolagaros

realno

pre 9 godina

Novak igra meč po meč. Siguran sam da je 100% fokusiran samo na Raonića. To je jedino ispravno. Ne obazira se na razmišljanja drugih kako će "u polufinalu biti najteže, u finalu će biti ovako ili onako, Novak sigurno osvaja, i slično". Previše je iskusan da bi preskakao stepenice. Na ovom je nivou svaki protivnik težak i za maksimalan respekt.
Budimo ponizni i oprezni! Spustimo se malo na zemlju. Poštujmo protivnike. Znamo svi šta Novak može, ali nemojmo mu dodavati nepotrebno pritisak. Zna on šta mora da radi.
A Novaku želim svu sreću svijeta! Napred majstore!

realno

pre 9 godina

@No1EMINATOR
Kao prvo ja ne mislim da je Raonic po bilo cemu bolji od na primer Iznera.
Sa Karlovicem je glupo bilo koga porediti, jer Karlovic ni ne igra tenis. Covek samo servira i ja ga uopste ne shvatam kao tenisera.
Izner ima mnogo ubitacniji forhend od Raonica, a krece se podjednako dobro kao i Raonic. Jedino mu je bekend verovatno losiji od Raonicevog, ali kad se sve sabere razlike izmedju Iznera i Raonica nema.

Sem toga tu taktiku koju ti pominjes Novak uporno koristi i zbog toga i gubi mnogo meceva od ovih servera.
To je potpuno pogresna taktika.
Novak bi trebao da pocne da primenjuje taktiku kakvu koristi Federer u takvim mecevima.

Lagana opustena igra, bez ikakvog zamaranja u toku meca i cekanje tai-brejka.
A u tai-brejku maksimalna enrgija i trud da se uzme smo jedan jedini poen na servis protivnika - dovoljno da se osvoji set.

Ovo sto je Novak radio do sada u ovakvim mecevima je uvek bilo kontaproduktivno.
Ceo set gine, trci, pokusava da napravi brejk, nervira se i trosi.
I na kraju kada dodje do tai-brejka - Novak je skroz istrosen i igra svoj najgori tenis, umesto da bude obrnuto.

Secam se jedng seta sa Iznerom. U celom setu Novak gubi jedan jedini poen na svoj servis, istovremeno odigrava milion poena na servis Iznera, ali ne uspeva da naprvi brejk.
Na kraju u tai-brejku od 6 poena na svoj servis - gubi cak 3.
Naravno da je izgubio taj set a kasnije i mec.

Gajetano

pre 9 godina

Generalno gledano, Novakova statistika sa ovog turnira deluje mnogo bolje nego sam utisak o njegovoj igri. Vecina komentatora (ne samo sa ovog sajta) nije impresionirana Novakovom igrom. Statistikom svakako jeste i mora da bude.

Servis moze da odluci mec, ali ne Milosev (to je konstanta), nego Novakov. Pogledajte realizaciju brejk prilika na Novakov servis:
Aljaz Bedene: 0/3
Andrey Kuznetsov: 1/1
Fernando Verdasco: 0/3
Gilles Muller: 0/4

Ne samo sto je Novak do 1/4 finala stigao bez izgubljenog seta, vec mu je samo Kuznjecov uzeo taj jedini servis gem, na pocetku treceg seta, kada je mec vec bio odlucen. Po ovoj statistici Novak je ubedljivo najbolji server na ovom turniru. Da li je to bas tako? Rekao bih ovako: svakako ne najbrzi i najimpresivniji, ali po ovoj statistici Novakov servis deluje kao najefikasniji. Impresiju obicno daje prvi servis (i tu je Novak dobar), ali neko rece "you're as good tennis player as your second serve". A bas tu je Federer ubijao suparnike u svojoj zlatnoj eri.

Pozdrav,

Mr. Bojangles

pre 9 godina

Ja bih samo ovo da podelim sa (svima) vama: naime, ja sam opčinjen Vavrinkinim udarcima... sivonja, ali najboljem smislu te reči. Ne pamtim da je neko imao tako čiste i jake udarce kao on, a pratim tenis već nekih 34-35 godina. Čista poezija snage.

Bozidar

pre 9 godina

Bice to jos jedna dominacija Novaka koji ce podici igru na visi nivo uz agresivnost i brzinu.
A Raonic ce biti razvucen po terenu u pokusajima da prati ritam sa iznudjenim greskama.
Raonic ce imati servis ali ne uvek "prvi" a Novak ce hvatati i prvi i drugi kao sto to najbolje ume.
Tako da njegov servis nece izgledati mocno pod inicijativom Novaka.
Opet ce Novak pokazati jaku igru i pobedu.

normala

pre 9 godina

Ako Nole bude Nole,Raonic,a i ostatak ekipe iz cetvrtfinala, nema sansi protiv njega. Jednostavno je bolji igrac,ako se pogledaju svi parametri teniske igre,jedino se plasim Noletovih zutih minuta,ili vec neceg drugog,sto zna da ga uhvati i gurne s puta osvajanja GS.

Svete

pre 9 godina

(Predo, 27. januar 2015 15:44)


Slazem se, da ce ga nekad dobiti ali sumnjam sutra !! Ima dosta jaci servis od Del Potra, losiji forhend i dosta losiji bekhend i kretanje je losije. Ako Djokovic dobije prvi set, mislim da Raonic nema sanse, ako ipak on dobije prvi set sanse mu se malo povecavaju.
Ne volim da gledam meceve protiv ovakvih visokih balvana, pogotovu ne u QF kad su jos puni snage, neuporedivo lakse bi Djokovic izasao na kraj s njim u finalu recimo !!

Mislim da je sutrasnji mec kljucan na turniru, ako Djokovic dodje do finala male su sanse da izgubi od Mareja a pogotovu od Berdiha !!

part I

pre 9 godina

Sto se tice meca Djokovic-Raonic,iako je Milos mnogo popravio igru(videlo se to najbolje protiv Federera u Brizbejnu iako je izgubio),ovakvi igraci koji se dosta oslanjaju na servis Djokovicu mogu da prave dosta problema,ali mnogo vise u mecevima koji se igraju na dva dobijena seta nego na tri.Tako da mislim da Novak to prolazi,mozda malo duzi mec,ali mislim 3-1 za Djokovica.
Sto se tice meca Nisikori-Varinka,ne znam zasto svi podcenjuju Varinku i daju blagu prednost Nisikoriju,iako Varinka mozda nije blistao na ovom AO,on je svoj najveci uspeh postigao bas ovde,ima neverovatne udarce i nesto raznovrsniju igru od Nisikorija,iako bih ja vise volela da Nisikori prodje(on svakako moze da namuci Novaka,ali mislim da ne moze da ga izbaci dva puta za redom sa GS,pogotovo sto mislim da ce imati dug mec sa Vavrinkom i ne mislim da ce fizicki biti spreman za mec sa Novakom,s druge strane Sten izgleda posebno motivisano kad igra protiv Novaka na GS i vise bih se plasila njega u polufinalu).
Sto se tice meca Marej-Berdih,iako Berdih izgleda impresivno(i svakako bi zbog Novaka htela njega u finalu),ima pozitivan skor sa Endijem,i ima Endijevog do skorasnjeg trenera sto moze mnogo da mu znaci,mislim da Endi dobija.Berdih do sada nije imao pravi psihicki test na turniru(ni jednom nije bio u poziciji da gubi i da mora da juri rezultat),a psiha je njemu najslabiji segment igre.Nije da je Endi neka psihicka gromada,daleko od toga,ali ima vise iskustva u ovakvim mecevima i fizicki konacno.....

Bozidar

pre 9 godina

Raonic ima samopouzdanja,taj vetar u ledja je propracen negovim potezima na turu i servisom.
Takodje i trenutni plasman koji mu pruza priliku za ulazak u polufinale.
Koliko je motivacija velika,toliko je
realnost drugacija.Otpor koji je pruzao Novaku u dosadasnjim
mecevima je mali i slab a zablista na momente,to je nedovoljno.
Novak je isuvise kompleksan teniser koji pojaca tempo kada je potrebno.. negova brzina,reterni i forhendi mocni su adut.
Novak ce dominirati i trijumfovati,ono sto Raonic prikaze,bice "pokusaji"

RF. Fan

pre 9 godina

Ako Nole pobijedi pobijedit ce tenis,ako Raonic to za mene nije tenis bez obzira sto mnogi brane Raonica,Karlovica,Isnera, to ce bit uzasno ruzan mec kao svaki kad u njemu ucestvuju Raonic,Isner i Karlovic bez obzira ko je s druge strane, Nole mora samo strpljiv biti jer ovaj ne vjerujem da moze cijel mec da pogadja prvi servis. Ako I Nole ispadne onda zaista gledati tenis bez Federera,Noleta,Rafe tyo je uzas,finale proslogodisnjeg US opena najgori mec nekog GS finala ZADNJIH 15 GODINA.

buda

pre 9 godina

Formula je jasna: drzis svoj servis i cekas prvi pad servisa Raonica. Do kog ce doci kad tad. Đokovicev problek je u cinjenici da koristi malo brejk prilika. Tj. jednu od pet. E to bi ga moglo kostati gubljenja seta. Otvoreno govoreci: sta to ima Raonic, da bi dobio tri seta protiv Đokovic u jednom danu? Ako ne zme ovaj GS, u ovim okolnostima, ja ne znam kada ce ga uzeti. Na vrhuncu je.

Kaba

pre 9 godina

Sve ok samo zasto je Raonic "mladi lav" kad covek ove godine puni 25 godina?!? Isto pisu i za Nisikorija. Ozbiljni igraci su imali bar po neku ozbiljnu titulu do tada ako ne i vise! Mislim da su to ipak igraci u zrelim teniskim godinama. Mladi lav bi po mom misljenju bio ovaj Kirijos!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Da li moze da ga iznenadi Raonic? Pa verovatno da moze. Ali sanse su toliko minimalne da da bi mi trebalo mnogo nula da ih izrazim procentualno. Raonic ima jak servis i da sam na njegovom mestu i ja bih pokusavala da izvucem max iz svojih fizickih predispozicija, ali postoji mala stvar a to je gde se i kako taj servis plasira. Ne bih da zvucim bzv, ali njegov servis je vise siledzijski nego pametan i inteligentan. Dakle Novaku treba samo koncentracija i strpljenje. Tacno je da se Raonic bolje krece, ali Novak se krece uz Mareja najbolje na turu, zatim ima jedan od najboljih riterna na turu, sto Raonic nema. Krece se bolje ali je i dalje to jako smotano. Ima dobar forhend. Ali Novak ima bolji. I na kraju, vidim i ja da nema te behend paralele, ali behend nije samo paralela.....Novakov behend je i dalje opasno oruzje. Plus, igra se na tri seta. Dakle, zakljucak se namece lako.

Dylan Dog

pre 9 godina

Činjenica je da su organizatori turnira, iz razloga u koje ne bih da ulazim - ubrzali i teren, a verovatno i loptice, što je primetio ne samo Novak, već i ostale njegove kolege.

Kome ovo pogoduje? Pa prvenstveno teniserima koji udaraju ravnije, a pritom imaju tendenciju da igraju kraće poene i forsiraju lopticu. Istovremeno, teniseri koji preferiraju servis-volej igru (ili je odskora primenjuju) mogu efikasnije da sprovode tu taktiku. Sa druge strane, teniseri koji pokušavaju da izgrade poen sa osnovne linije su hendikepirani jer je svaka malo plića loptica vrlo kažnjiva!
Ipak, ovakvo ubrzavanje je mač sa dve oštrice jer su uslovi jednaki i jednima i drugima, pa ako onaj ko malo bolje servira, a malo lošije riternira - opet na istom u ukupnom zbiru. Jedini benefit imaju organizatori zbog čestih i senzacionalnih iznenađenja, kada lošiji, a nadahnutiji teniser pobedi favorizovanog koji "nema svoj dan".
Kako se gore napisano odražava na sutrašnji meč?
Pa, koliko će Novaku biti teško da vraća Miloševe servise - toliko će Milošu, koji je lošiji riterner - biti još teže da vraća Novakove, koje je na sporijim terenima mogao da hvata. Otuda i Novakova dosadašnja sjajna servis statistika. Mišljenja sam da će meč biti odlučen u poenima koji se "igraju", a ne iz servisa. Ako Novak održi broj neiznuđenih grešaka na minimumu, uz uslov da odservira kao do sada - teško da može biti ugrožen.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u sutrašnjem meču!
Uzdravlje!

robin hud

pre 9 godina

(Dylan Dog, 27. januar 2015 20:08)
Teorija o ubrzavanju igre je više u lopticama. Ima više mečeva na turniru koji na neki način ruše vašu "teoriju". Jedan od njih je i meč Sepi- Federer. Igrač sa osnovne linije pobedio agresivnu igru. Tu je dodat element "sunce" jer loptice postaju lakše, mada Federer po definiciji nije server više servisviner.

Cole

pre 9 godina

Ovaj novi talas mladih tenisera, bazira igru na jakim servisima. Što ne obećava svetlu budućnost tenisa.
(Unknown19G70, 27. januar 2015 15:08)

Koji mladi teniseri,
pa oni su samo dve-tri
godine mlađi od Novaka.

Bruguera

pre 9 godina

Bitna stvar je Novakov stav na terenu prilikom Raonicevih bombi i spasavanja brejk lopti i gemova jer to zna da frustrira pogotovo kada se tesko do tih prilika stize! Primetno je Djokovic mirniji na ovom turniru i ceka strpljivo svoju sansu, da dodje gem u kom se protivniku saberu greske! ipak tesko je ocekivati da igrach koji se prevashodno oslanja na udarac ili dva moze naskoditi i dobiti raznovrsnijeg i fizicki verovatno spremnijeg, prosto broj jedan ima mnogo opcija! Kao sto neko napisa Novakov servis je nesto sto je sigurno na visem nivou nego ranije, naravno razlika je suptilna ali jasna pogotovu u bitnim momentima! Radio je on to i ranije ali sada se moze potpuno osloniti na njega da mu 'sachuva glavu' i deprimira protivnika koji tesko dolazi u priliku da ga ugrozi! A drugo 1/4 finale ce zaista biti poslastica i mislim da je tu Nishikori u blagoj prednosti, on je redovno u terenu, tesko ga je oterati iza osnovne linije a kad tako blizu stoji onda te kratke dijagonale koje salje i forhendom i bekendom nekada i bez mnogo spina prave strahovitu prednost

No1EMINATOR

pre 9 godina

Za razliku od "big servers" tipova igraca poput Karlovica(koji je nedavno dobio Novaka u Dohi) ili Isnera,Milos Raonic je sve to,samo jos unapredjenija verzija.On uz servis ima sve kvalitetne pojedinacne aspekte kada se poen razvije da moze i na taj nacin poprilicno ugroziti Novaka.Odlicno se krece za svoju visinu,ima dobar forehand,backhand,veliki raspon ruku kada izadje na mrezu...Ozbiljan,ozbiljan test za Novaka,koji ce po mom misljenju morati na prvom mestu da misli kako da sto lakse i "bezbolnije" osvaja svoje servis gemove,kako bi akumulirao snagu da dobrim,kvalitetnim i dubokim riternima napadne Raonicev servis i preuzme inicijativu u nastavku poena kako bi sebi izgradio sansu da napravi break.Ono sto prizivam da se dogodi je da Novak napravi break u toku seta i na taj nacin dobije isti.Da se ne resava set u tai-breaku.Zelim Novaku sutra da ga sluzi njegov prvi servis i dobar,dubok ritern.To su kljucevi za pobedu,po mom misljenju.

googler

pre 9 godina

Raonic bazira igru na servisu, to je ocigledno , ali moram da primetim u zadnjih godinu ipo dana pa sve do sad njegova igra u polju je znacajno napredovala, uzimajuci u obzir njegovu visinu i agilnost. Daleko od toga da bi mogao sa se nosi sa Novakom u svom prepoznatljivom ritmu ali opet ima tu jos prostora za napredak i u skorijoj buducnosti mogao bi da dostigne neke za njega velike visine po pitanju duzih razmena udaraca.

Petar.S

pre 9 godina

Đoković još nije pokazao svoju najbolju igru, a sve je pobedio bez izgubljenog seta. Mislim i da će sa Raonićem kao i obično krenuti lagano, bez panike, da vidi kako se stvari odvijaju i pre svega kako servira Miloš, odnosno kako će njemu funkcionisati ritern.
To je jedina taktika sa tim servis igračima kao Raonić, vratiti u polje nezgodno loptu, dovoljno da za poen morate bar 5,6 udaraca da napravite, a tu je Novak najbolji, mnogo bolji od Raonića.
Kao i Kirios protiv Mareja, nije mogao ništa u relijima i sa bezlajna da uradi, a Marej čak nije ni napadao, samo je onako kako on ume prebacivao lopticu i ovaj nije mogao da se snađe.
Takav je i Novak, on može svaki poen da igra dugo, dok servis igrači nisu na to navikli i prave greške ili donose pogrešne odluke i rizikuju vinerima.
Znači ritern ako bude radio to je pola posla, ostatak zavisi i od same Novakove igre. Mora biti hrabar i praviti vinere, naravno bekend paralela mora da funkcioniše, kao i forhend.
U toj raznovrsnosti Novak je nepremostiv za Raonića, slajs, drop-šot, menjanje ritma i td.
Tu je i psihička prednost jer Raonić još nije pobedio Novaka u međ. duelima. Iskustvo naravno je takođe važno, Raonić se bori za 1/2 finale GS, a Novak je bio na takvom zadatku milion puta već.
Znači 3:0 za Novaka, jer ja ne vidim drugi ishod ako i jedan i drugi budu igrali kako umeju, ali naravno, ako Nole ustane na levu nogu... sve je moguće.

šetač

pre 9 godina

Ako Nole bude svoj no problem. Drugo polufinale Berdiht dobij., Moćan je na AO, ima pozitivan skor sa Endijem i skinuo je kačket.

Рајко Четник

pre 9 godina

Не свиђа ми се што су Федерер и Надал испали јер онда се Ноле опусти и доживи кикс.
Надам се да то неће дозволити на АО и да ће обрадовати Српство широм света.

realno

pre 9 godina

Novaku su uvek najveci problem bili serveri poput Raonica.
Sigurno da ce ga Raonic propisno namuciti i sutra.
Medjutim Raonic moze da uzme jedan set u tai-brejku, moze da uzme i 2 seta u tai-brejku, ali ne verujem da moze da osvoji 3 tai-brejka u jednom mecu.
Namerno pisem tai-brejk, jer Raonic jedino tako moze uzeti set Novaku, posto su sanse da napravi brejk na ovakvoj podlozi u toku samog seta ravne nuli.
Da se ovo igra na 2 dobijena seta, jos bih i dao kakve takve sanse Raonicu na pobedu, ali u 3 dobijena samo neka ozbiljna Novakova povreda moze Raonicu dati sanse za pobedu.

Dakle sigurna Novakova pobeda.
Jedino je rezultat neizvesan. Ista je verovatnoca da Novak pobedi sa 3:0, kao i sa 3:2.

Vaše ime

pre 9 godina

Nema tu filozofije sa Novakom. On je broj 1, on je najbolji teniser sveta već peta godina. To znači da ako vidimo onaj fokus u očima Novaka, ako vidimo u prva 3 gema da je raspoložen i da mu se igra tenis, Raonić je pokojni...
Taktike i kalkulacije za Novakove mečeve treba tražiti u slučaju da mu nije dan, da je mrzovoljan, spor, da mu se ne igra tenis uopšte.
Onda, on i takav može da izcedi pobedu, ali tada treba da se bar na jednu stvar odluči, a to je ritern da radi, ako ne to onda izlazak na mrežu, ako ne to onda beker paralale na liniju i td...
Sutra ako vidim Novaka sa onim ''osmehom u očima'' neću brinuti.
Ako krene kilavo, nezainteresovano, i ako par bekenda izbaci dobrih pola metra do metar u aut, imaćemo meč, frku, bitku, nervozu...
Nadam se da će biti raspoložen, jer on samo sa psihom može da vodi borbu jer sve ostalo ima; iskustvo, udarce, intelekt, kondiciju, tehniku, razgibanost, odličan servis, drugi takođe... samo da bude napaljen za tenis!

rsk

pre 9 godina

Činjenica da kladionice plaćaju 7 dolara na Raonićevu,a 1.10 na Noletovu pobjedu valjda nam daju uvid u ishod večerašnjeg meča,ako mislite drukčije,igrajte na Miloševu pobjedu u 3 seta $18 ,a u 4 ili 5 $14u

Dylan Dog

pre 9 godina

@(robin hud, 27. januar 2015 21:53)
Pa i nije samo moja teorija. Evo šta kaže Novak (i ne samo on) http://www.ubitennis.com/english/2015/01/25/novak-djokovic-courts-balls-something-two-elements-speeded-game-australia/.

Novak nije na vrhuncu forme (što je dobro), a to se najpre vidi na riternu. Međutim, ne u ovoj meri i na glavnom turniru, već možda na pripremnim (meč sa Karlovićem). Ako je Novak teško čitao Bedeneove i Milerove servise, šta je sa Verdaskovim koga poznaje? Novak ga jeste čitao, ali često nije stizao da dobro postavi reket pri riternu. I ostali teniseri previše lako osvajaju poene nakon servisa, maltene kao da se igra na travi.

Što se tiče meča Sepi-Ferer, tu je Sepi je forsirao i bio agresivniji, jer nije imao šta da izgubi. Ulazilo mu je mnogo toga što obično ne bi, a mnoge loptice koje se inače igraju - su bili vineri. Dalje, igralo se po suncu, kada su loptice brže, a tada imamo i efekat dnevnih mečeva. Bez obzira kako je neko fizički pripremljen, igranje po suncu uzima svoj danak. (prošle godine je to na svojoj koži osetio Novak). Na visokom nivou tenisa i najmanje sitnice mogu da budu presudne.

Rodžerov najbolji udarac je bez sumnje - servis. Da nije tako, ne bi bilo ni njegove dominacije. A baš on, pod uticajem Edberga, sve više forsira s/v i čip&čardž taktiku, koja mu donosi konkretne rezultate. Dakle, upravo njemu najviše pogoduju "brži uslovi". Ali kako ranije napisah, to je mač sa dve oštrice.

Pozdrav,

part II

pre 9 godina

....deluje sto odsto spreman i po meni je do sada na turniru mozda najvise i pokazao.U finalu bi(naravno ako prodje)protiv svakog,osim protiv Novaka bio izrazit favorit.Protiv Novaka bi rekla da su nekih 55-45 sanse za Novaka i to samo zato sto je Endi gubio tri finala ovde u Australiji i to dva od Novaka.Mada i Novak zna kako je izgubiti finale od Endija.
U svakom slucaju bice interesantno do kraja turnira.Ostaje mali zal sto nema Federera i Nadala u zavrsnici(iako su ovi momci tu potpuno zasluzeno prema prikazanom),jer je uvek interesantnije sa njima,ali lepo je videti i neke nove ljude u zavrsnivi.
P.S.Mali prekor za Sasu iako je analiza kao i uvek divna,mec Federer i Nadal od prosle godine svakako jeste dobar primer kako je svaki mec novi izazov i prica za sebe i kako forma prikazana na turniru ne mora mnogo da znaci,ali ja ne bih bas poredila mec Federer-Nadal sa duelom Djokovic-Raonic,cak ni u tom kontekstu.Sportaki pozdrav

veljko

pre 9 godina

Nole bi morao odigra blizu svog maximuma,ako zeli prolaz u polufinale.Raonic mu nece dati puno brejk prilika i Nole ce ih morati maksimalno koristiti.Takodje ,morace na svoj servis da bude kontrolisano agresivan i da ne dozvoli Raonicu prilike da se raspucava,vec da on sam vodi relije i da on svojim udarcima resava poene.Vavrinkine sanse su minimalne.On bi morao da odigra jedan od svojih najboljih meceva da bi uopste imao sansu.Nisikori je do sada odigrao najubedljivije i pokazao da finale USA opena nikako nije bila slucajnost.Najbolje se krece,odlicna tehnika i izbor udaraca.Ima petlju da kada je na lopti,igra agresivno i uzima prednost u poenu ,kojeg uglavnom zavrsi u svoju korist.Njegov sadasnji nivo igre me neodoljivo podseca na Agasija iz najboljih dana,sa tim sto Nisikori ima bolji servis.

sasa jokic

pre 9 godina

Cemu ovakva pitanja? Logicnije je da se pita, da li ce Raonic uspeti da iznenadi Noleta? Sve ostslo je prosta logika. Raonic kojimje jedva pored Lopeza prosao, treba da smatramo ozbiljnom pretnjom Noletu? Dajte molim vas.....

prognoza

pre 9 godina

Poraz Federera od Sepija je do sada bilo jedino iznenađenje na AO i mislim da će ono biti i jedino,što znači da ne vjerujem da Raonić može iznenaditi Đokovića.Nisam Đokovićev navijač ali pošto zaista dugo pratim tenis sasvim mi je jasno da će se on plasirati u polufinale.

casovi matematike

pre 9 godina

@Super Hik
Ti si izgleda imao keca iz matematike u skoli?
Objasni mi molim te kakve veze sa prvim mestom ima to koliko ce ko bodova braniti sledece godine?
Ako Novak osvoji titulu, branice sledece godine 2000 bodova, ali ce imati i 1640 bodova vecu prednost u odnosu na rivale.
Ako izubi u cetvrtfinalu, branice sledece godine 1640 bodova manje, ali ce i njegova prednost u odnosu na rivale biti manja za tih istih 1640 bodova.

Kao sto vidis obe varijante se svode na isto i nikakve veze to branjenje bodova nema sa prvim mestom.

Sme toga uvek je bolje kada je ta prednos u odnosu na protivnike veca, jer se teniser oseca lagodnije, a protivnici imaju osecaj da su im mnogo manje sanse da ga stignu.

U svakom slucaju teniser se nalazi na prvom mestu dok god pravi bolje rezulate od svih ostalih.
Prvog tenutka kada neki drugi teniser dodje u situaciju da za prethodnih 12 meseci ima bolje rezultate od njega, taj drugi teniser dolazi na prvo mesto.

napred nole

pre 9 godina

pre svega da bi nole pebedio sutra treba da bude ofenzivniji, da mu prvo ritern bude na visokom nivou, pa onda servis i ostali udarci, jer noletu od riterna sve pocinje i on preuzima inicijativu u poenu i zavrsava ga u svoju korist, treba povecati agresivnost i generalno dignuti nivo igre jer ovo je cetvrtfinale i nema zezanja i cuvanja snage, treba da odma od pocetka krene odlucno i ostro, ali i da bude strpljiv na raonicev servis, da ne histerise kad ga nemoze uhvatiti, to je deprimirajuce ali novak mora da bude hladan i da ceka svoju priliku. to je moje misljenje.

dervis i smrt

pre 9 godina

Nole dobija, usudio bih se da kažem 3:0, eventualno 3:1, da Raonić dobije neki tajbrejk.Jednostavno mnogo je kompletniji igrač, psihički stabilniji, samo da bude svoj i ne brinem. Nisikori dobija Vavrinku, a tom meču se radujem od početka, biće to poezija.

srednji bloker

pre 9 godina

Ma dobija ovo sutra Novak. Siguran sam da ni u finalu nece biti problema. Polufinale ce biti ekstremno tesko, to ako prodje osvaja on to, bez ikakvih problema.

RobiSarma

pre 9 godina

Pokusavati vremenski razvuci poene narocito u Noletovim servis gemovima. Sto duzi intervali izmedju Raonicevih servis gemova kako ne bi usao u ritam servisa. Znaci,Nole bi trebalo da pusti svako malo da mu MR vrati lopticu u igru. Strategija kratkog i jeftinog poena je protiv drugacijeg tipa igraca.

KRK

pre 9 godina

Verovatno ce Nole usporavati Raonica sa slajs udarcima.Kljuc pobede je ritern,ali i zelja za pobedom.Ako bude koncentrisan i fokusiran,ne bi trebao da ima vecih problema.Ako pocne ona njegova mrzovoljna igra,nece proci cetvrtfinale.

robin hud

pre 9 godina

Dve stvari su kjuč za sutrašnji meč. Prva, Novakov servis. Druga, osvajanje prvog seta. Sve drugo je važno ali nije presudno. Mislim i da Novak neće juriti brejk po svaku cenu, nešto slično je radio i u meču sa Milerom, to ga izbacuje iz ritma.

No1EMINATOR

pre 9 godina

@realno
Ok,mozda po tvome misljenju razlike izmedju Raonica i Isnera nema,ali ja je i te kako vidim.Raonic je "mocniji" igrac iz igre od Isnera.I definitivno se bolje krece.A ovo da Novak ceka tai-break,ne znam...Seti se meca na Mastersu u Parizu krajem prosle godine kako je Novak riternima pod noge na baseline rasturao Milosa na njegov servis.Nije nista "cekao",vec napadao,isao po poene,po break.Ja mislim da bi i sada trebao to da radi,sto ne znaci da sam ja u pravu.Mozda je i tvoja taktika ispravna,ko zna na kraju krajeva.Iskreno,plasim se tai-breaka iako je Novak stabilniji mentalno od Milosa...Saznacemo sutra.

s55

pre 9 godina

Nemam nista protiv da sva tri seta budu taj brek. Novaku i da ne ide bas svaki servis kroz igru je sposoban da osvoji poen a Raonic NE moze svaki svoj prvi servis da pretvori u poen a kroz igru je Novak u prednosti. U svakom slucaju sve zavisi od Raonicevog servisa i Novakovog reterna. Licno se nadam da se trenis u buducnosti nece razvijati na igri koju igra Milos. Onda ja to necu gledati jer to je tenis od 1-3 udaraca. Onda im mreza nije ni potrebna. Pa da vidimo sta sutra pobedjuje, servis as ili igra.

Darko

pre 9 godina

Mr. Bojangles

Odguraj ti "poeziju snage" par metara iza osnovne linije pa da vidimo koliko su ti udarci jaki. Wawrinka lopticu hvata u penjanju i udara u velikom procentu slucajeva iz terena, zato to deluje tako mocno i jako. Da ga vidim da kao npr. Nadal u najboljim danima samara lopticu 4,5 sati 5 metara iza osnovne linije onako snazno i duboko. Po cistoj, sirovoj snazi Spancu nema ravnog.

Slauter

pre 9 godina

Kako je odigrao Vavrinka, ne pamtim da je Federer bio ovako dominantan protiv odlicnog igraca, u ovoj fazi grend slema. Mozda preterujem. Isto vazi i za Berdiha i Marija. Nadamo se da Nole odigra dobro i da to bude jedno od najboljih polufinala grend slemova poslednjih x godina, bar tako deluje u najavi. Izgleda su svi tempirali formu oslanjajuci se na servis, a da sada pojacavaju u svim segmentima. Ne vidim nijednog favorita u polufinalu, iako Djokovic i Mari imaju najvise iskustva. Ajmo Nole!

City Girl

pre 9 godina

Teško da Raonic moze da dobije Noleta u tri seta. Mozda uzme jedan set ako ga servis bude sluzio. Mislim da ce pobediti Noletovo iskustvo i igra koja je raznovrsnija od Raoniceve.

777

pre 9 godina

Najvaznije je da Novak bude siguran u svojim gemovima a na Miloseve gemove da igra, daj sta das. Ako bude prilike, iskoristi ako ne, ne trositi se i cekati taj brek a onda da da sve od sebe da mu otme barem jedan poen a to donosi set. Mislim da je Novak toga svestan kao i njegov strucni stab a 100 posto prvog servisa ne postoji. Milos servira oko 70 posto , znaci ostaje prostor za Novaka a tih 30 posto u taj breku je sasvim dovoljno za set. Pa da gledamo sutra...

ja

pre 9 godina

@Gordon
Ti izgleda nisi obavesten da je Vavrinka pre godinu dana promenio ime.
Tacno je da se ranije zvao Stanislas, ali sada se oficijelno zove Stan.
U to se mozes uveriti i na zvanicnom atp sajtu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Stan-Wawrinka.aspx

A evo i vesti iz maja prosle godine kada je zvanicno promenio svoje tenisko ime.
http://www.abc.net.au/news/2014-05-24/call-me-stan-from-now-on-insists-wawrinka/5475498