Ponedeljak, 26.01.2015.

20:43

Može li Berdih da iznenadi Nadala?

Počelo je sa 128, sada su u Melburnu ostali osmorica najboljih, a devetog dana turnira čekaju nas dva veoma zanimljiva okršaja.

Izvor: Saša Ozmo

Može li Berdih da iznenadi Nadala? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 9 godina

Samo bih sada molio sve one koji su sinoć sa apsolutnom sigurnošću tvrdili da Nadal osvaja AO da sami dignu ruku i izađu iz učionice.

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku vest tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobrad
Ako si ti nasao alibi za Novakov poraz 2013. ,nije bio na nivou' a ne znam zasto,nisi rekao,niti je ko nesto primetio,sasvim sigurno da Nadal sada ima ,alibi' to je pauza od 7meseci. Ne moj sad kad kazdm o Novaku iz kurtoazije da je dobar,bolji,najbolji da ti to bude merilo da je stvarno tako,ili da se eto plasi,a kada ovo sada izjavi da nije favorit e lisica je on.
Kada nekoga postujes treba da si FER bar prema njemu,a ti uopste nisi.

The blur

pre 9 godina

A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ???juhuuuuuuu, 26. januar 2015 22:43

Evo ja cu da "ga" cenim, ako moze :) Nadal je 2008, npr. dobijao, konkretno: Verdaska (sjajnog Verdaska koji je te godine i naredne tukao Djokovica na sljaci bez vecih problema) 6:2 6:1 6:3, pa sjajnog Almagra 6:1 6:1 6:1, potom sjajnog Djokovica 7:6 6:3 6:1, u finalu Federera 6:0 6:1 6:3. Kao sto vidis, bilo mu je tesko gemove uzeti. 2011-e je imao poraze od Dodiga, Melcera, gubio 2 seta od Iznera (?!) na Rolan Garosu i jos par tako nekih rezultata "ubij Boze". Potom je te iste godine dobio i Federera na Vimbldonu, ne kad je Federer imao 33 kao prosle godine, vec kad je bio u punoj snazi. Mogao bih jos da pisem, ali ako si pratio tenis tih godina, ovo bi trebalo da je dovoljno. Pozdrav.

aha

pre 9 godina

Postovani "beobrad"
Neko pametan je odavno rekao UKUSI SI RAZLICITI I O NJIMA NE TREBA RASPRAVLJATI, u prevodu tebi se vise svidja kako Novak igra, a meni se vise svidja kako Nadal igra. Dakle to da ostavimo po strani,ok?
Sve ostalo je na Nadalovoj strani i broj GS, i broj mastersa,titula uopste,br.nedelja na 1.mesto,H2H..sva cetiri GS, cak dva puta spojena RG i WB sto je retko ko uspeo,sigurno sam nesto zaboravio ali nista namerno (vec je kasno a i tenis pocinje).
I stvarno nije u redu da bas sada dokazujes nesto,koliko god ga ti ne volis,moras da priznas da posle pauze od 6,7meseci nije u formi. I bilo bi krajnje bezobrazno da na osnovu ovoga sta ce eventualno da se desi likujes. To vazi i za sve ostale.

Hang wire

pre 9 godina

Postujem Nadala i Federera i sve sto su do sada uradili u karijeri, ali ako Novak do kraja karijere osvoji: Rolan Garos, Sinsinati i Olimpijske igre preci ce igricu ;)

Beobrad

pre 9 godina

"Nisi fer", ne likujem uopste, tih emocija na koje se pozivas u profesionalnom sportu nema !
Nadal ili je na turniru ili nije, ako nije spreman, neka odustane, to vazi i za Djokovica i bilo koga !
Sad je tvoj alibi za event. Nadalov poraz od Novaka to sto je Rafa lisica izjavio da nije favorit na ovogodisnjem AO!
Pa ni 2013. niko od njega nista nije ocekivao, posle povrede pa on odigra onako dobro.
Kad je osvojio Madrid prosle godine, Nisikorija koji je predao zbog povrede niko nije pitao da li moze da igra, a dotle ga je razbijao, i dobio bi ga Kei da nije bilo povrede!
Novak kada je povredjen igrao finale Monaka s Fedom, ista prica ! Ne likujem, ja TVRDIM da potpuno ZDRAV Rafa i u PUNOJ formi NE MOZE pobediti isto tako zdravog i u formi Novaka!
To je sva moja teza !
Nadal ima dva teska meca u najavi, ali nije ni Novaku lako, Raonic bombarder, a NAROCITO Nisikori nimalo nisu za radovanje u Novakovom zrebu !
I ako citas pazljivo, videces da ja i kritikujem Djokovicevu igru kada nije dobra, a vi Rafafanovi nesto i niste kriticki raspolozeni prema svom ljubimcu, a to nije objektivnost, vec ostrascenost.
Pozdrav

veljko

pre 9 godina

Po igri on bi trebao da pobedi Rafu,ali je druga stvar u pitanju.Prema tome,jos jedna laka pobeda Nadala.Marej ce isto bez problema zavrsiti svoj posao.Ipak je ovo GS.

thrillseeker

pre 9 godina

(14-7, 26. januar 2015 23:40)

Toliko gresaka... Ni po cemu ne moze biti '06 biti bolja od Novakove. Prvo pogledaj pobede nad Top10 igracima. Pogledaj rekordnih 5 Mastersa a ne ATP250, i nema 14 nego 12 titula. Pogledaj 10 pobeda na Federerom i Nadalom. Svako finale pobedjen Nadal a ne Bagdatis ili Gonzales.
Nadal nije osvojio vise titula 2010. Niti Masterse, a da ne pricam o broju pobeda nad Top10 igracima.
Niti su imali najduzi niz pobeda, drugi najveci ikada.

I porediti pobede Krajinovica sa Novakovim je smesno, ali ako ti je tako lakse samo se tesi...

Beobrad

pre 9 godina

Z&Z, ne govori u ime svih Rafafanova s kojima ovde komuniciram, jer to "ako ti neko kaze" cesto uopste nije nicim argumentovano, vec su argumenti "ahahaha", ili ja kazem, Novak je 7 puta zaredom dobio Rafu, na to mi covek odgovori "pa sta". I to je argument, "pa sta"?!
Citaj pazljivije "brale!
Vise puta sam rekao da Rafu cenim, i naveo po cemu, tako da tvrdnja da ja mrzim Nadala je glupost!
A na tvoje misljenje da sad Rafa nije na nivou pa gubi od top 100 igraca, podseticu te da on tih Top 100 u karijeri ima podosta, ima ih 8-10 takvih, i sta je tu mrznja prema Nadalu!
Nista, to su cinjenice !

Beobrad

pre 9 godina

Postovani "Aha", oprosti, ne secam se da sam ti se ikada obratio, niti replicirao !
I sigurno te nisam uvredio, tako da ne znam o cemu mi pricas. Iznosim argumentovano svoje misljenje o tome da je UKUPNO GLEDANO Novak Djokovic bolji teniser od Rafaela Nadala !
Btw. koga jako cenim, ali ne toliko po talentu i teniskom znanju koliko po velikoj mentalnoj snazi, fizickoj snazi i neverovatnoj upornosti !
Ima mnogo igrackih pokazatelja koji idu u prilog Djokovicu naspram Rafe !
I te, igracke pokazatelje bas nijedan teniski strucnjak ne spori, ne znam sta nije u redu !
Rafa jeste vise toga osvojio, ali nivo igre koji je Novak dostigao, Nadal nije, narocito nije nivo iz 2011. niti ce ikada, jednostavno nema te kapacitete koje Djokovic ima, i on to zna, budi siguran !
Igraci izmedju sebe odlicno znaju ko je ko, i odlicno znaju sta se desi kada Novak odigra svoju "top igru" !
Pozdrav

Kosarkas

pre 9 godina

A zasto ne bi mogao kad ce ako nece sad. Generalno od deset ovakvih meceva sest bi dobio Nadal ali mi se nadamo da ce se sada desiti jedan od ova cetiri.

NO1E

pre 9 godina

rn a sto da ga ne dobije?Dobio ga je u finalu 2012.Nadalu ne odgovaraju NOVAKOVI duboki riterni u bekend stranu.Obrijace ga Novak ako bude ovaj dobio Berdiha i Marija.Teze ce Noletu biti ako bude igrao sa ovom dvojicom.PS NADAL JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA.

lažov

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.
(14-7, 26. januar 2015 23:4
Ti si verovatno ha,ha,ha... od ranije sa promenjenim nikom koji voli da iznosi netačne podatke o teniserima. Samo se sa Novakovom 2011 može porediti Rogerova 04 i 06 i ništa više. Koga interesuje nek gleda na ATP sajtu.

Dzimi Konors, old school tennis player

pre 9 godina

Iako je prilicno jednodimenzionalan igrac, Berdi je kul lik. Bas simpatican, voleo bih DA POBEDI NADALA samo iz jednog razloga. Bio je 70/ih i 80/ih jedan teniser Vitas Gerulatis koji je stalno gubio od Dzimija Konorsa, 16 puta zaredom. Kad ga je ipak nekako 17-ti put pobedio, izjavio je: Neka ovo bude lekcija za sve vas. Niko ne moze da Vitasa Gerulatis pobedi 17 puta zaredom. Istina ziva! Proguglajte, ima sigurno....

Z&Z

pre 9 godina

Beobrad
A po čemu to 2013.-te Novak nije bio na nivou u finalu US pa ga je Nadal pobedio,a i svako bi ga iz top 20? Jedno je imati problem u glavi,a nešto sasvim treće fizički problem.
A misliš da je ovaj Nadal na nivou (gubi od 100-tog) pa će sad Novak, BAS sada da dokaže da je bolji?
Ne mrzi niko Novla (a ti brale baš mrziš Nadala,a znamo i zašto),samo je malo glupo čitati neke nekorektne komentare pune mrznje za Nadala. Ako ti neko odgovori da nisi u pravu,a nisi,to nije mržnja prema Novaku.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobradi
Ali nemoj,stvarno nije u redu i nisi fer da cekas ovo finale za dokazivanje necega,bilo cega.
Budi fer i korektan,posle 7 meseci pauze (od bilo cega,povrede,bolesti itd.ne ulazim u to),vidis valjda da decko (voleli ga ili ne) nije u formi.Bilo bi nerealno i cak bezobrazno sa tvoje strane.Uz to ovakav kakav je treba da se izbori sa Berdihom i Mariem do eventualnog finala,priznajmo da je Noletu lakse,sto zbog stanja sto zbog protivnija.
E jedino ako hoces da likujes jer HOCES,a to nije OK!

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Pre svega, AO se ne igra na betonu :) postoji razlika izmedju betona i tvrde podloge. Al ajde....
Novak na betonu nije medju najboljima u istoriji, to je takva nebuloza da ne znam otkud ti to uopste? Koliko puta je osvojio US Open? Jednom... A Nadal? 2 puta. Znaci, na betonu je Nadal uspesniji.
Sad jos kad bi poredio Novaka sa Samprasom, Agasijem, Federerom itd. i rezultatima koje su oni imali na betonu, video bi koliko gresis.
Na tvrdoj podlozi uopste, definitivno jeste medju 5-6 najboljih, pre svega zahvaljujuci rezultatima na AO.
Sto se sljake tice, mastersi su tu nebitni. Novak na sljaci ima 3-4 pobede nad Nadalom, a koliko poraza? Na RG ima 6 poraza. Osvojio ukupno 5-6 setova...
A osvojice i ovaj AO, tu nema dileme. I to posle dugog odsustva. Sto znaci - bice itekako spreman na RG, i eto ti 2 GS bez problema....

xyz

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)
Pa covece, Novak jeste dobijao Nadala 2008, rasturio ga je u polufinalu Indijan Velsa, i dobio ga je u polufinalu Sinsinatija. Izgubio je u polufinalu Hamburga u 3 seta, pruzio najbolji otpor u polufinalu RG( gde je tada Nadal bio neverovatan), izgubio tesno u finalu Kvinsa i polufinalu OI. Sto se tice najboljeg ikada, daleko je Nadal od toga. Iako ima 3 GS manje, 9 od 14 njegovih titula su na RG. Znas, teorijski, igrac moze da ima svih 20 GS na jednom turniru, ali ga to cini samo najboljim na tom mestu. Bitna je i raznovrsnost. Nadal ima 2 W, 2 US opena i 1 AO. Nikada nije odbranio slem na travi i betonu. A Federer 7 W, 5 US opena i 4 AO. Znaci na 3 slema 4 ili vise titule, e to je impozantno. A ima i RG, i jos 4 finala tamo, a ovdasnji "strucnjaci" tvrde kako ne zna da igra na sljaci. Nadal-najbolji na sljaci ikada i na tome mu svaka cast, ali na ostalim podlogama daleko od najboljeg.

Zet

pre 9 godina

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o
tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve
price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno,
svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova
trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa,
kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko
vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se
to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi
radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj
za onog koga navijas i postuj sve druge !!
(juhuuuuuuu, 26. januar 2015 23:22)

Samo ti navijaj, ali nemoj da pises nista vise dok ne naucis kako se pise :)

juhuuuuuuu

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?
(Zarije, 26. januar 2015 23:03)

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno, svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa, kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj za onog koga navijas i postuj sve druge !!

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1.

Zarije

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?

Јесам сморио?

pre 9 godina

Да би Бердих добио Надала,Надал мора да одигра лоше, а Бердих феноменално. У сваком другом сценарију - Надал добија. Бердих добро игра и добро сервира, али играће против играча који прима сервис пар метара иза основне линије и коме је јако тешко забити ас или винер. Играча који ће га терати на ударац више. Бердиху је највећа слабост кроз каријеру била глава. У кључним моментима би увек попуштао. Надалу је и "Б" игра довољна за победу.

Кад су пре Х година питали Агасија, пред један меч Федерера и Родика на УС Опену, шта треба да уради Родик да би победио, Агаси је рекао (парафразирам) : Уколико поен траје дуже од 10 удараца, Родик слободно може да ухвати лопту руком и да је лансира на трибине,јер нема никакве шансе да освоји поен". Исто ће то важити и за Киргиоса. Мора да игра агресивно. Свака дуга размена погодоваће Мареју. Мареј се креће феноменално. Пре неки дан сам гледао Виландера који је одушевљено причао о тренингу Ендија у теретани. Мареј је и сам рекао да је смањио проценат масноће у телу. Изгледа невероватно спреман и он је очигледно "man to beat" да би се освојио турнир. Иначе, не слажем се за ово гуњђање. Тога још има. То је се видело и код оног волеја против Димитрова (свађа са судијом јер је сматрао да је лоптица два пута пала на терен). Никад се неће он ослободити тога. Просто такав је човек...

14-7

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.

Mairon

pre 9 godina

Biće ovo veliki test za Rafu, i videćemo kako će se stvari odvijati. Berdih igra jako dobro i biće solidan sigurno, pitanje je kako će Rafa igrati i ako bude na svom nivou mislim da će dobiti ovaj meč. On dobro zna kako da razbije Berdihov ritam i vraća njegove udarce. Moja prognoza 3:1 za Rafu.

Marej bi trebalo da dobije Kirijosa, 3:0 ili 3:1

thrillseeker

pre 9 godina

@(Zarije, 26. januar 2015 21:19)

Kako je onda Novak iz 2008., koji nije ni upola dobar kao danasnji Novak, te godine dobio Nadala 2 puta u 6 susreta, i jos 2 puta bio jako blizu(Hamburg i Olimpijada)? Novaka na vrhuncu Nadal nije ni jednom pobedio u takodje 6 susreta. Ne valja ti matematika.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Umesto prognoze, jedno podsećanje radi boljeg razumevanja Nadalovog mentaliteta. Berdih je poslednji put dobio Nadala u oktobru 2006 u Madridu, masters turnir u to vreme indoor, hard podloga. U toku tog meča Berdih je imao problema sa publikom, a po završeku prilikom rukovanja je došlo do incidenta sa samim Nadalom i prilično je očigledno da su pale teške reči ( postoji nekoliko snimaka na youtoube-u ). To je bio njihov 4. meč i u tom trenutku je Berdih povisio na 3 prema 1 u H2H. Nakon toga Nadal ga je pobedio 18 puta uzastopce.

Zarije

pre 9 godina

Imam realne i konstruktivne prepiske sa fanovima Rodzera, realne, normalne, i onda se jave novopeceni ljubitelji tenisa i odmah nastupe agresivni odgovori jer si im napao ljubimca. Ali drugari, ne brinite, Rafu sa Novakom necu ni da uporedjujem

Saša Popović

pre 9 godina

Konstitucija Andersona i Berdiha je slična pa i igra naravno, Tomas je tu u vrhu već dugo u odličnoj je formi ja mislim da će Berdih povesti sa 1-0 možda i sa 2-0 ali će Nadal okrenuti i pobediti i meč će trajati jako dugo

Jao

pre 9 godina

Realno, najneizvesnije četvrtfinale, ne znam šta bih prognozirao. Od ostalih očekujem prolaz Mareja, Novaka i Nišikorija. Novaka u finalu, a sa druge strane Mareja ako Berdih prođe noćas, tj. Nadala (ako prođe noćas, mislim da će Endi pasti u polufinalu)...

Svete

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.
(Mikii, 26. januar 2015 21:45)



Ajde ??? Mislis, mecevi se dele na one kada je Rafa u top formi i kada nije !
6 puta su igrali na RG i 6 puta na preostala tri GS, sta ti to govori ??
18 puta su igrali na sljaci, 21 put na betonu, na sljaci se igraju 4 turnira godisnje, a na betonu 11, sta ti to govori ??? Izgleda da ni ti nisi toliko glup kao sto se predstavljas !!
Da su Federer i Nadal od 2005 pa negde do 2008 onako ucestalo kao na sljaci igrali na betonu ili u dvorani da bi skor bio onako jeziv po Rodjera ???
Mislis da Nadal nije preskocio preko 30 obaveznih turnira zbog povreda, povredica, upala, grceva, stomacnih problema, virusa, podlaktice, ramena, ledja, levog kolena, desnog kolena itd. itd. da bi imao ovoliki skor u zbiru protiv preostale trojice ??? Toliko puta je Nadal pociscen, pregazen i rezultatski i igracki od manje ili vise poznatog tenisera da je to prosto zapanjujuca cinjenica !!!

rn

pre 9 godina

@Zarije
Pa ne bas. Trebalo bi mu jos 200 nedelja na prvom mestu. A i da budu skoro svi GS na sljaci.
Realno, Rafa je fantastican, najbolji tenis igrao je od RG 2008 do RG 2009. Bio skoro nepobediv.
Ali opet, i RF je na vrhuncu dominirao kao niko pre i posle.
3 godine sa po 3 GS, skoro uvek igrao sva finala GS, imao sezonu sa svega 4 ili 5 poraza i preko 90 pobeda.... imao 14 osvojenih titula u sezoni. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na WB i US Openu. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na travi i tvrdoj podlozi. To je ipak veca dominacija, a i dosta duze je trajala.
Tada je bukvalno bio podvig osvojiti set protiv njega na bilo kojoj podlozi osim sljake. Covek je imao po nekoliko meseci bez poraza.

DrMrakic

pre 9 godina

Berdych je moj omiljeni igrač na kladionici, skoro uvek pobedjuje slabije a gubi od boljih. On ima veliki problem kod važnih mečeva,
a to je stomak, verovatno od treme. Prošle godine je izgubio od Čilica u Wimbledonu a posle na US Openu pred meč sa Čilom je morao 5 puta na veliku nuždu. Hteo je da preda meč ali kao da je, ovaj ga pomeo 3-0. Danas kad vidi Rafaela, mogu misliti šta ce biti.

juhuuuuuuu

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)


A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ??? Da Novak 2011 nije igrao tako kako je igrao sve te titule bi uzeo Nadal i to bi mu bila najbolja godina ikada sa 3gs i 5 mastersa...Nadal iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Djokovic iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Nadal iz 08 je bolji od Nadala iz 10, Federer iz 2012 je bolji od Federera iz 2003, 04, 05...... itd. itd, i tako dalje i tako blize.. Ne znam cemu ove price svakodnevno, kada svi zavrse karijere videce se ko je sta uradio, i to je to !!!

Bozidar

pre 9 godina

Berdih je mek igrac..igra na trenutke dobro,a njegov kontinuitet je prosek...padnuće.
Bilo bi dobro da Berdih dobije Nadala,da jos jednom Spanac kiksne i na taj nacin mu se poremeti ritam i uvuce nesigurnost.
Mozda Berdihu bude jedan od neverovatnih meceva,ali bice to teze.

Dott

pre 9 godina

Licno mislim da Berdih Nadala moze iznenaditi npr poljupcem na merezi ili poklonom, ali pobedom? To nikako ne bi bilo iznenadjenje u ovom trenutku. Istina Nadal je prilicno podigao formu i kad je na maksimumu samo je Novak taj koji ga moze dobiti, ali misljenja sam da jos nije na tom stadijumu.

aha

pre 9 godina

Rafa nije u dobroj formi, posle velike pauze mislim da je logicno. Uostalom i sam je rekao da sebe ne smatra za favorita, iznenadjen je sto je i dovde stigao.
@beobrad, kad vec stalno citiras Rafine izjave, mislim da si i ovu cuo,nemoj samo ouje sto ti se svidjaju.
Dakle, ako neko od ovih sto su i dalje u zrebu pobedi Rafu, nije neocekivano i nije neki uspeh jer decko jos nije u formi, i nije uhvatio ritam (pri tom ne tvrdim da ga ne bi pobedili i da jeste u formi) ali retko,stvarno retko..
@beobrad, takodje kad vec spominjes statistiku, nemoj i iz nje da izvlacis samo neke podatke, statistika u vecini slucajeva kaze da nisi u pravu, ali tada ona jeli nije bitna.
Nista te nisam vredjao i molio bih te da se pridrzavas dobre i kulturne komunikacije. Pozz svima.
Jos da dodam, vamos Rafa!

Beobrad

pre 9 godina

Rn i Miki, pa jedva, ali jedva cekam to finale, ako dodje do njega da vas podsetim sta ste pisali, pa da se svi nasmejemo vasim mastarijama !
Na betonu, Nadal moze jedino skolice da igra protiv Novaka !
Ne postoji bolji igrac na svetu, niti u istoriji koji je bolji od Novaka na betonu, naravno kad je na svom maksimumu, a ne kao na US openu 2013. kada bi ga dobio bilo ko iz top 20, a kamoli Nadal !
A i na sljaci gde Nadal caruje, bas i ne dominira na mastersima protiv Djokovica !
I sam Nadal zna da je smesan kad Novak odigra 100%, i sam to covek kaze, samo u drugacijoj formi, i Nisikori, secate se tih izjava dragog vam Rafe i Keia!
Pa secate, naravno !
Ja Rafu cenim kao tenisera, dok vi Novaka mrzite, to je razlika!
S tim sto ja tvrdim da je H2H ukupno gledano, Novak BOLJI teniser od Rafaela Nadala!
Aj, zivi mi bili, pa da se pisemo posle finala !

Diablo

pre 9 godina

Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada. Mare,NS

Seti se samo kako ga je Rafa oduvao sledece godine, bez po muke :) S tim sto bih te podsetio da su te godine kada je Soderling pobedio igrali na Suzan Lenglan stadionu. Nije mala stvar :) Time naravno ne zelim da umanjim pobedu Svedjanina koji je zaista bio vrhunski igrac. Steta za njegovu karijeru, mogla je biti daleko bolja.

Zarije

pre 9 godina

rn, dobro, argumenata ima za obojicu, ali mi je bas cudno ( nisam sarkastican) da Rafa toliko odskace u h2h duelima. Priznajem i sam da mi je nejasno da ga Rodzer nije vise puta dobio. A i realno Rodzer je dominirao dok nije bilo Rafe i Noleta u punoj snazi. A mislim da je i Rodzer u punoj bio i 2007,8,9,10,11. Da nista gori nije bio nego 2003,4,5,6 kada je imao slabije rivale (svaka mu cast i na toj konstantnosti od 10 god. A izgleda i jos koju god kako igra). Pozdrav

danilo

pre 9 godina

Pobeda Berdiha ne bi bila preveliko iznenadjenje, kladionice daju Nadalu oko 65% šansi; znači da Berdih nikada nije bolje stajao.
Ipak mislim da on neće dobiti Rafu jer bi morao da igra 101% a Rafa na 95% što se dešava- Nišikori protiv Noleta ili Čilić protiv Fedexa- pa ipak ne baš često.

no1e

pre 9 godina

berdih mora da osvoji prvi set ako misli da pobedi. Tacno je da bolje deluje na terenu ali mislim da ce ga Nadal dobiti kao i do sad na iskustvo kad god je bilo gusto( a nije mnogo puta). Recimo 3:1 za Nadala.
Marej dobija ovo cini mi se sa 3:0 . Kyrjos se previse mucio i iscrpeo u mecu sa Seppijem, tako da sumnjam da ce mu publika ovoga puta puno pomoci.

veliki strumf

pre 9 godina

Ovo je Berdihu zivotna sansa. Igra izvanredno citav turnir, lagano je dobio sve protivnike u 3 seta (jedini uz Noleta). Uz to, Rafa je daleko od prave forme, to je bilo jasno i protiv Smiceka, ali i protiv drugih igraca koji su meceve izgubili jos u svlacionici. Berdih je nekoliko klasa bolji od svih dosadasnjih Rafinih protivnika. Verovatno ne bih ulozio pare, ali zaista mislim da ce Berdih nocas iznenaditi (ako se to moze nazvati iznenadjenjem) Rafu - i zbog svoje sjajne forme, i zbog Rafine prilicno lose forme. Sto mec duze bude trajao - sanse Berdiha ce rasti, jer je jasno da je Rafa daleko od svoje najbolje spreme.

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Koliko si ti samo smesan....
Dzaba se nadas, Nadal osvaja AO. Ti si tipicni djokovicev navijac koji zna koliko je djokovic inferioran u odnosu na Rafu, da samo znas da navijas protiv Nadala jer si svestan da novak ne moze osvojiti AO kad je Nadal tu.

sasa jokic

pre 9 godina

Berdih tesko moze da dobije Radu, ali nista nije nemoguce, trenutno igra svoj najbolji tenis.
Pre mali Kirgios moze da iznenadi Endija, uz pomoc publike i Endijeve nervozne glave.

Zarije

pre 9 godina

Rafael Nadal je najbolji igrac ikada. Rodzer je igrao najlepsi tenis, ali ova zver u najboljim danima je nepobediv. Steta sto Novak nije u periodu dominacije, poslednje 4 god, krunisao Gs titulama kao Rafa i Rodzer. Nikada se ne prica kao i sto se nece pricati da je Konors, Edberg, Borg, Nadal, Hjuit, Novak itd dominirao tad i tad, nego koliko je Gs titula osvojio tada. Novakova 2011 je mozda i najbolja god u istoriji tenisa, ali moje misljenje je da taj Novak ne bi dobio Rafu iz 2008 ili 2010. Decku je tada poen tesko bilo uzeti. Zato se nadam da ce Rodzera stici po Gs, jer izgleda da je samo jos to prepreka da ga proglase najboljim ikada. Pozdrav

Mikii

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.

Beobrad

pre 9 godina

Kao Novakov veliki navijac voleo bih da Berdih dobije Nadala, ali to ce biti veoma tesko !
Prosto, statistika govori u korist Nadala i koliko god da je Berdih u formi, on sa Nadalovim spinovima ne zna sta da radi.
Ipak, verujem da ce biti ljuta borba, rezulat 3:2 za Nadala !
Kao ljubitelj tenisa, naravno prizeljkujem finale Djokovic-Nadal, gde bi Novak pokazao zasto je najbolji na svetu, realno, ne zbog ATP liste!

Svete

pre 9 godina

Ako sada Berdih ne pobedi Nadala, verovatno neće nikada više u karijeri .... Mada će verovatno i sada izgubiti...Marej Berdih. Djole Nisikori. Finale Djole Marej.....

Mare,NS

pre 9 godina

Stvari su ovde jasne.
Budu li Nadal i Marej na svom nivou,Berdih i mladi Australijanac ne mogu da ih iznenade.
Berdih sa svojim ravnim udarcima,sa ne moze da se izbori sa Nadalovim `balonima`!
Takve lopte mu jednostavne `ne leze` i ne zna kako da se izbori sa njima.
Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada.
Ako Nadal bude imao los dan,sanse postoje za Tomasa,ali kako stvari stoje,po meni je odnos 60:40 u korist Rafe.
Drugi mec ce takodje biti interesantan,ali mislim da ce Endi proci `na iskustvo` i to rutinski.
Decka ce nositi publika,ali Endi je isuvise dobar i iskusan teniser,da bi podlegao atmosferi sa tribina.
Medjutim,siguran sam da ce jednog dana,Australija dobiti sampiona i kada to kazem,mislim iskljucivo na ovog momka.
Poseduje `ono nesto` sto razlikuje velike igrace od dobrih.
Mislim pre svega na pobednicki mentalitet,`sportski bezobrazluk` i veru u sebe i kada ne ide,bas sve kako treba.
Ako se dobro secam(neka me neko ispravi,ako gresim),Novak je na AO,kao mlad i talentovan igrac uspeo da savlada legendu svetskog i australijskog tenisa L.Hjuita i to tako,sto je dobio tri seta u taj-brejku.
Slicnu karijeru ocekujem i od ovog tinejdzera,ali mislim da mu treba dati jos malo vremena.

Matriks!

pre 9 godina

Moglo bi biti,a i ne mora.

Ja sam malo neodlucan...a,mozda i nisam.

Ako ne pogresi tabletu i uzme crvenu ovaj put probudice se iz Matriksa i lagano poput Nea koji savlada onog agenta,tako ce Nadal srediti Berdiha,ako se pak zezne i proguta plavu pilulu samo ce se oznojati kao da se mec igra na povrsini Venere,ali tesko ce slaviti pobedu.

Mada sad citam kremansko prorocanstvo koje kaze u vezi ishoda meca:
I doci ce mali zuti komentator na forum b92 i bice neodlucan,a mozda i nece,prilikom davanja komentara i prorecice da od pilule zavisi ishod meca toga silnoga.

kickass

pre 9 godina

Sve je moguće,najviše zbog toga što se još ne zna koliko je Nadal uopšte spreman,inače...a ni Berdih nije imao ozbiljnijeg protivnika do sada.Mada,nekako mi se čini da je Rafa nespreman i da Berdih prolazi,pogotovo ako se meč oduži.

drago

pre 9 godina

Dok macke nema (Cilica) misevi kolo vode.
Vidio mis kako je macka osvojila pa bi i on.

E misu moj mali, macka te je pojela ko misa na US Openu.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Može! Berdih po meni sigurno pobeđuje Nadala. Samo sam u dilemi sa 3:0 ili 3:1. Španac još nije dovoljno spreman za razbijača Berdiha.

Beobrad

pre 9 godina

Kao Novakov veliki navijac voleo bih da Berdih dobije Nadala, ali to ce biti veoma tesko !
Prosto, statistika govori u korist Nadala i koliko god da je Berdih u formi, on sa Nadalovim spinovima ne zna sta da radi.
Ipak, verujem da ce biti ljuta borba, rezulat 3:2 za Nadala !
Kao ljubitelj tenisa, naravno prizeljkujem finale Djokovic-Nadal, gde bi Novak pokazao zasto je najbolji na svetu, realno, ne zbog ATP liste!

Svete

pre 9 godina

Ako sada Berdih ne pobedi Nadala, verovatno neće nikada više u karijeri .... Mada će verovatno i sada izgubiti...Marej Berdih. Djole Nisikori. Finale Djole Marej.....

Zarije

pre 9 godina

Rafael Nadal je najbolji igrac ikada. Rodzer je igrao najlepsi tenis, ali ova zver u najboljim danima je nepobediv. Steta sto Novak nije u periodu dominacije, poslednje 4 god, krunisao Gs titulama kao Rafa i Rodzer. Nikada se ne prica kao i sto se nece pricati da je Konors, Edberg, Borg, Nadal, Hjuit, Novak itd dominirao tad i tad, nego koliko je Gs titula osvojio tada. Novakova 2011 je mozda i najbolja god u istoriji tenisa, ali moje misljenje je da taj Novak ne bi dobio Rafu iz 2008 ili 2010. Decku je tada poen tesko bilo uzeti. Zato se nadam da ce Rodzera stici po Gs, jer izgleda da je samo jos to prepreka da ga proglase najboljim ikada. Pozdrav

kickass

pre 9 godina

Sve je moguće,najviše zbog toga što se još ne zna koliko je Nadal uopšte spreman,inače...a ni Berdih nije imao ozbiljnijeg protivnika do sada.Mada,nekako mi se čini da je Rafa nespreman i da Berdih prolazi,pogotovo ako se meč oduži.

no1e

pre 9 godina

berdih mora da osvoji prvi set ako misli da pobedi. Tacno je da bolje deluje na terenu ali mislim da ce ga Nadal dobiti kao i do sad na iskustvo kad god je bilo gusto( a nije mnogo puta). Recimo 3:1 za Nadala.
Marej dobija ovo cini mi se sa 3:0 . Kyrjos se previse mucio i iscrpeo u mecu sa Seppijem, tako da sumnjam da ce mu publika ovoga puta puno pomoci.

Mare,NS

pre 9 godina

Stvari su ovde jasne.
Budu li Nadal i Marej na svom nivou,Berdih i mladi Australijanac ne mogu da ih iznenade.
Berdih sa svojim ravnim udarcima,sa ne moze da se izbori sa Nadalovim `balonima`!
Takve lopte mu jednostavne `ne leze` i ne zna kako da se izbori sa njima.
Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada.
Ako Nadal bude imao los dan,sanse postoje za Tomasa,ali kako stvari stoje,po meni je odnos 60:40 u korist Rafe.
Drugi mec ce takodje biti interesantan,ali mislim da ce Endi proci `na iskustvo` i to rutinski.
Decka ce nositi publika,ali Endi je isuvise dobar i iskusan teniser,da bi podlegao atmosferi sa tribina.
Medjutim,siguran sam da ce jednog dana,Australija dobiti sampiona i kada to kazem,mislim iskljucivo na ovog momka.
Poseduje `ono nesto` sto razlikuje velike igrace od dobrih.
Mislim pre svega na pobednicki mentalitet,`sportski bezobrazluk` i veru u sebe i kada ne ide,bas sve kako treba.
Ako se dobro secam(neka me neko ispravi,ako gresim),Novak je na AO,kao mlad i talentovan igrac uspeo da savlada legendu svetskog i australijskog tenisa L.Hjuita i to tako,sto je dobio tri seta u taj-brejku.
Slicnu karijeru ocekujem i od ovog tinejdzera,ali mislim da mu treba dati jos malo vremena.

veliki strumf

pre 9 godina

Ovo je Berdihu zivotna sansa. Igra izvanredno citav turnir, lagano je dobio sve protivnike u 3 seta (jedini uz Noleta). Uz to, Rafa je daleko od prave forme, to je bilo jasno i protiv Smiceka, ali i protiv drugih igraca koji su meceve izgubili jos u svlacionici. Berdih je nekoliko klasa bolji od svih dosadasnjih Rafinih protivnika. Verovatno ne bih ulozio pare, ali zaista mislim da ce Berdih nocas iznenaditi (ako se to moze nazvati iznenadjenjem) Rafu - i zbog svoje sjajne forme, i zbog Rafine prilicno lose forme. Sto mec duze bude trajao - sanse Berdiha ce rasti, jer je jasno da je Rafa daleko od svoje najbolje spreme.

Dzimi Konors, old school tennis player

pre 9 godina

Iako je prilicno jednodimenzionalan igrac, Berdi je kul lik. Bas simpatican, voleo bih DA POBEDI NADALA samo iz jednog razloga. Bio je 70/ih i 80/ih jedan teniser Vitas Gerulatis koji je stalno gubio od Dzimija Konorsa, 16 puta zaredom. Kad ga je ipak nekako 17-ti put pobedio, izjavio je: Neka ovo bude lekcija za sve vas. Niko ne moze da Vitasa Gerulatis pobedi 17 puta zaredom. Istina ziva! Proguglajte, ima sigurno....

xyz

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)
Pa covece, Novak jeste dobijao Nadala 2008, rasturio ga je u polufinalu Indijan Velsa, i dobio ga je u polufinalu Sinsinatija. Izgubio je u polufinalu Hamburga u 3 seta, pruzio najbolji otpor u polufinalu RG( gde je tada Nadal bio neverovatan), izgubio tesno u finalu Kvinsa i polufinalu OI. Sto se tice najboljeg ikada, daleko je Nadal od toga. Iako ima 3 GS manje, 9 od 14 njegovih titula su na RG. Znas, teorijski, igrac moze da ima svih 20 GS na jednom turniru, ali ga to cini samo najboljim na tom mestu. Bitna je i raznovrsnost. Nadal ima 2 W, 2 US opena i 1 AO. Nikada nije odbranio slem na travi i betonu. A Federer 7 W, 5 US opena i 4 AO. Znaci na 3 slema 4 ili vise titule, e to je impozantno. A ima i RG, i jos 4 finala tamo, a ovdasnji "strucnjaci" tvrde kako ne zna da igra na sljaci. Nadal-najbolji na sljaci ikada i na tome mu svaka cast, ali na ostalim podlogama daleko od najboljeg.

Јесам сморио?

pre 9 godina

Да би Бердих добио Надала,Надал мора да одигра лоше, а Бердих феноменално. У сваком другом сценарију - Надал добија. Бердих добро игра и добро сервира, али играће против играча који прима сервис пар метара иза основне линије и коме је јако тешко забити ас или винер. Играча који ће га терати на ударац више. Бердиху је највећа слабост кроз каријеру била глава. У кључним моментима би увек попуштао. Надалу је и "Б" игра довољна за победу.

Кад су пре Х година питали Агасија, пред један меч Федерера и Родика на УС Опену, шта треба да уради Родик да би победио, Агаси је рекао (парафразирам) : Уколико поен траје дуже од 10 удараца, Родик слободно може да ухвати лопту руком и да је лансира на трибине,јер нема никакве шансе да освоји поен". Исто ће то важити и за Киргиоса. Мора да игра агресивно. Свака дуга размена погодоваће Мареју. Мареј се креће феноменално. Пре неки дан сам гледао Виландера који је одушевљено причао о тренингу Ендија у теретани. Мареј је и сам рекао да је смањио проценат масноће у телу. Изгледа невероватно спреман и он је очигледно "man to beat" да би се освојио турнир. Иначе, не слажем се за ово гуњђање. Тога још има. То је се видело и код оног волеја против Димитрова (свађа са судијом јер је сматрао да је лоптица два пута пала на терен). Никад се неће он ослободити тога. Просто такав је човек...

rn

pre 9 godina

@Zarije
Pa ne bas. Trebalo bi mu jos 200 nedelja na prvom mestu. A i da budu skoro svi GS na sljaci.
Realno, Rafa je fantastican, najbolji tenis igrao je od RG 2008 do RG 2009. Bio skoro nepobediv.
Ali opet, i RF je na vrhuncu dominirao kao niko pre i posle.
3 godine sa po 3 GS, skoro uvek igrao sva finala GS, imao sezonu sa svega 4 ili 5 poraza i preko 90 pobeda.... imao 14 osvojenih titula u sezoni. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na WB i US Openu. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na travi i tvrdoj podlozi. To je ipak veca dominacija, a i dosta duze je trajala.
Tada je bukvalno bio podvig osvojiti set protiv njega na bilo kojoj podlozi osim sljake. Covek je imao po nekoliko meseci bez poraza.

Beobrad

pre 9 godina

Rn i Miki, pa jedva, ali jedva cekam to finale, ako dodje do njega da vas podsetim sta ste pisali, pa da se svi nasmejemo vasim mastarijama !
Na betonu, Nadal moze jedino skolice da igra protiv Novaka !
Ne postoji bolji igrac na svetu, niti u istoriji koji je bolji od Novaka na betonu, naravno kad je na svom maksimumu, a ne kao na US openu 2013. kada bi ga dobio bilo ko iz top 20, a kamoli Nadal !
A i na sljaci gde Nadal caruje, bas i ne dominira na mastersima protiv Djokovica !
I sam Nadal zna da je smesan kad Novak odigra 100%, i sam to covek kaze, samo u drugacijoj formi, i Nisikori, secate se tih izjava dragog vam Rafe i Keia!
Pa secate, naravno !
Ja Rafu cenim kao tenisera, dok vi Novaka mrzite, to je razlika!
S tim sto ja tvrdim da je H2H ukupno gledano, Novak BOLJI teniser od Rafaela Nadala!
Aj, zivi mi bili, pa da se pisemo posle finala !

Matriks!

pre 9 godina

Moglo bi biti,a i ne mora.

Ja sam malo neodlucan...a,mozda i nisam.

Ako ne pogresi tabletu i uzme crvenu ovaj put probudice se iz Matriksa i lagano poput Nea koji savlada onog agenta,tako ce Nadal srediti Berdiha,ako se pak zezne i proguta plavu pilulu samo ce se oznojati kao da se mec igra na povrsini Venere,ali tesko ce slaviti pobedu.

Mada sad citam kremansko prorocanstvo koje kaze u vezi ishoda meca:
I doci ce mali zuti komentator na forum b92 i bice neodlucan,a mozda i nece,prilikom davanja komentara i prorecice da od pilule zavisi ishod meca toga silnoga.

danilo

pre 9 godina

Pobeda Berdiha ne bi bila preveliko iznenadjenje, kladionice daju Nadalu oko 65% šansi; znači da Berdih nikada nije bolje stajao.
Ipak mislim da on neće dobiti Rafu jer bi morao da igra 101% a Rafa na 95% što se dešava- Nišikori protiv Noleta ili Čilić protiv Fedexa- pa ipak ne baš često.

Svete

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.
(Mikii, 26. januar 2015 21:45)



Ajde ??? Mislis, mecevi se dele na one kada je Rafa u top formi i kada nije !
6 puta su igrali na RG i 6 puta na preostala tri GS, sta ti to govori ??
18 puta su igrali na sljaci, 21 put na betonu, na sljaci se igraju 4 turnira godisnje, a na betonu 11, sta ti to govori ??? Izgleda da ni ti nisi toliko glup kao sto se predstavljas !!
Da su Federer i Nadal od 2005 pa negde do 2008 onako ucestalo kao na sljaci igrali na betonu ili u dvorani da bi skor bio onako jeziv po Rodjera ???
Mislis da Nadal nije preskocio preko 30 obaveznih turnira zbog povreda, povredica, upala, grceva, stomacnih problema, virusa, podlaktice, ramena, ledja, levog kolena, desnog kolena itd. itd. da bi imao ovoliki skor u zbiru protiv preostale trojice ??? Toliko puta je Nadal pociscen, pregazen i rezultatski i igracki od manje ili vise poznatog tenisera da je to prosto zapanjujuca cinjenica !!!

sasa jokic

pre 9 godina

Berdih tesko moze da dobije Radu, ali nista nije nemoguce, trenutno igra svoj najbolji tenis.
Pre mali Kirgios moze da iznenadi Endija, uz pomoc publike i Endijeve nervozne glave.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Umesto prognoze, jedno podsećanje radi boljeg razumevanja Nadalovog mentaliteta. Berdih je poslednji put dobio Nadala u oktobru 2006 u Madridu, masters turnir u to vreme indoor, hard podloga. U toku tog meča Berdih je imao problema sa publikom, a po završeku prilikom rukovanja je došlo do incidenta sa samim Nadalom i prilično je očigledno da su pale teške reči ( postoji nekoliko snimaka na youtoube-u ). To je bio njihov 4. meč i u tom trenutku je Berdih povisio na 3 prema 1 u H2H. Nakon toga Nadal ga je pobedio 18 puta uzastopce.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Može! Berdih po meni sigurno pobeđuje Nadala. Samo sam u dilemi sa 3:0 ili 3:1. Španac još nije dovoljno spreman za razbijača Berdiha.

juhuuuuuuu

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)


A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ??? Da Novak 2011 nije igrao tako kako je igrao sve te titule bi uzeo Nadal i to bi mu bila najbolja godina ikada sa 3gs i 5 mastersa...Nadal iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Djokovic iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Nadal iz 08 je bolji od Nadala iz 10, Federer iz 2012 je bolji od Federera iz 2003, 04, 05...... itd. itd, i tako dalje i tako blize.. Ne znam cemu ove price svakodnevno, kada svi zavrse karijere videce se ko je sta uradio, i to je to !!!

Beobrad

pre 9 godina

Postovani "Aha", oprosti, ne secam se da sam ti se ikada obratio, niti replicirao !
I sigurno te nisam uvredio, tako da ne znam o cemu mi pricas. Iznosim argumentovano svoje misljenje o tome da je UKUPNO GLEDANO Novak Djokovic bolji teniser od Rafaela Nadala !
Btw. koga jako cenim, ali ne toliko po talentu i teniskom znanju koliko po velikoj mentalnoj snazi, fizickoj snazi i neverovatnoj upornosti !
Ima mnogo igrackih pokazatelja koji idu u prilog Djokovicu naspram Rafe !
I te, igracke pokazatelje bas nijedan teniski strucnjak ne spori, ne znam sta nije u redu !
Rafa jeste vise toga osvojio, ali nivo igre koji je Novak dostigao, Nadal nije, narocito nije nivo iz 2011. niti ce ikada, jednostavno nema te kapacitete koje Djokovic ima, i on to zna, budi siguran !
Igraci izmedju sebe odlicno znaju ko je ko, i odlicno znaju sta se desi kada Novak odigra svoju "top igru" !
Pozdrav

Nemanja

pre 9 godina

Samo bih sada molio sve one koji su sinoć sa apsolutnom sigurnošću tvrdili da Nadal osvaja AO da sami dignu ruku i izađu iz učionice.

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Koliko si ti samo smesan....
Dzaba se nadas, Nadal osvaja AO. Ti si tipicni djokovicev navijac koji zna koliko je djokovic inferioran u odnosu na Rafu, da samo znas da navijas protiv Nadala jer si svestan da novak ne moze osvojiti AO kad je Nadal tu.

Jao

pre 9 godina

Realno, najneizvesnije četvrtfinale, ne znam šta bih prognozirao. Od ostalih očekujem prolaz Mareja, Novaka i Nišikorija. Novaka u finalu, a sa druge strane Mareja ako Berdih prođe noćas, tj. Nadala (ako prođe noćas, mislim da će Endi pasti u polufinalu)...

14-7

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.

Saša Popović

pre 9 godina

Konstitucija Andersona i Berdiha je slična pa i igra naravno, Tomas je tu u vrhu već dugo u odličnoj je formi ja mislim da će Berdih povesti sa 1-0 možda i sa 2-0 ali će Nadal okrenuti i pobediti i meč će trajati jako dugo

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1.

thrillseeker

pre 9 godina

@(Zarije, 26. januar 2015 21:19)

Kako je onda Novak iz 2008., koji nije ni upola dobar kao danasnji Novak, te godine dobio Nadala 2 puta u 6 susreta, i jos 2 puta bio jako blizu(Hamburg i Olimpijada)? Novaka na vrhuncu Nadal nije ni jednom pobedio u takodje 6 susreta. Ne valja ti matematika.

Mikii

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.

Dott

pre 9 godina

Licno mislim da Berdih Nadala moze iznenaditi npr poljupcem na merezi ili poklonom, ali pobedom? To nikako ne bi bilo iznenadjenje u ovom trenutku. Istina Nadal je prilicno podigao formu i kad je na maksimumu samo je Novak taj koji ga moze dobiti, ali misljenja sam da jos nije na tom stadijumu.

Zarije

pre 9 godina

Imam realne i konstruktivne prepiske sa fanovima Rodzera, realne, normalne, i onda se jave novopeceni ljubitelji tenisa i odmah nastupe agresivni odgovori jer si im napao ljubimca. Ali drugari, ne brinite, Rafu sa Novakom necu ni da uporedjujem

Hang wire

pre 9 godina

Postujem Nadala i Federera i sve sto su do sada uradili u karijeri, ali ako Novak do kraja karijere osvoji: Rolan Garos, Sinsinati i Olimpijske igre preci ce igricu ;)

juhuuuuuuu

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?
(Zarije, 26. januar 2015 23:03)

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno, svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa, kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj za onog koga navijas i postuj sve druge !!

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Pre svega, AO se ne igra na betonu :) postoji razlika izmedju betona i tvrde podloge. Al ajde....
Novak na betonu nije medju najboljima u istoriji, to je takva nebuloza da ne znam otkud ti to uopste? Koliko puta je osvojio US Open? Jednom... A Nadal? 2 puta. Znaci, na betonu je Nadal uspesniji.
Sad jos kad bi poredio Novaka sa Samprasom, Agasijem, Federerom itd. i rezultatima koje su oni imali na betonu, video bi koliko gresis.
Na tvrdoj podlozi uopste, definitivno jeste medju 5-6 najboljih, pre svega zahvaljujuci rezultatima na AO.
Sto se sljake tice, mastersi su tu nebitni. Novak na sljaci ima 3-4 pobede nad Nadalom, a koliko poraza? Na RG ima 6 poraza. Osvojio ukupno 5-6 setova...
A osvojice i ovaj AO, tu nema dileme. I to posle dugog odsustva. Sto znaci - bice itekako spreman na RG, i eto ti 2 GS bez problema....

lažov

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.
(14-7, 26. januar 2015 23:4
Ti si verovatno ha,ha,ha... od ranije sa promenjenim nikom koji voli da iznosi netačne podatke o teniserima. Samo se sa Novakovom 2011 može porediti Rogerova 04 i 06 i ništa više. Koga interesuje nek gleda na ATP sajtu.

thrillseeker

pre 9 godina

(14-7, 26. januar 2015 23:40)

Toliko gresaka... Ni po cemu ne moze biti '06 biti bolja od Novakove. Prvo pogledaj pobede nad Top10 igracima. Pogledaj rekordnih 5 Mastersa a ne ATP250, i nema 14 nego 12 titula. Pogledaj 10 pobeda na Federerom i Nadalom. Svako finale pobedjen Nadal a ne Bagdatis ili Gonzales.
Nadal nije osvojio vise titula 2010. Niti Masterse, a da ne pricam o broju pobeda nad Top10 igracima.
Niti su imali najduzi niz pobeda, drugi najveci ikada.

I porediti pobede Krajinovica sa Novakovim je smesno, ali ako ti je tako lakse samo se tesi...

Zarije

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?

The blur

pre 9 godina

A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ???juhuuuuuuu, 26. januar 2015 22:43

Evo ja cu da "ga" cenim, ako moze :) Nadal je 2008, npr. dobijao, konkretno: Verdaska (sjajnog Verdaska koji je te godine i naredne tukao Djokovica na sljaci bez vecih problema) 6:2 6:1 6:3, pa sjajnog Almagra 6:1 6:1 6:1, potom sjajnog Djokovica 7:6 6:3 6:1, u finalu Federera 6:0 6:1 6:3. Kao sto vidis, bilo mu je tesko gemove uzeti. 2011-e je imao poraze od Dodiga, Melcera, gubio 2 seta od Iznera (?!) na Rolan Garosu i jos par tako nekih rezultata "ubij Boze". Potom je te iste godine dobio i Federera na Vimbldonu, ne kad je Federer imao 33 kao prosle godine, vec kad je bio u punoj snazi. Mogao bih jos da pisem, ali ako si pratio tenis tih godina, ovo bi trebalo da je dovoljno. Pozdrav.

aha

pre 9 godina

Rafa nije u dobroj formi, posle velike pauze mislim da je logicno. Uostalom i sam je rekao da sebe ne smatra za favorita, iznenadjen je sto je i dovde stigao.
@beobrad, kad vec stalno citiras Rafine izjave, mislim da si i ovu cuo,nemoj samo ouje sto ti se svidjaju.
Dakle, ako neko od ovih sto su i dalje u zrebu pobedi Rafu, nije neocekivano i nije neki uspeh jer decko jos nije u formi, i nije uhvatio ritam (pri tom ne tvrdim da ga ne bi pobedili i da jeste u formi) ali retko,stvarno retko..
@beobrad, takodje kad vec spominjes statistiku, nemoj i iz nje da izvlacis samo neke podatke, statistika u vecini slucajeva kaze da nisi u pravu, ali tada ona jeli nije bitna.
Nista te nisam vredjao i molio bih te da se pridrzavas dobre i kulturne komunikacije. Pozz svima.
Jos da dodam, vamos Rafa!

Bozidar

pre 9 godina

Berdih je mek igrac..igra na trenutke dobro,a njegov kontinuitet je prosek...padnuće.
Bilo bi dobro da Berdih dobije Nadala,da jos jednom Spanac kiksne i na taj nacin mu se poremeti ritam i uvuce nesigurnost.
Mozda Berdihu bude jedan od neverovatnih meceva,ali bice to teze.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobradi
Ali nemoj,stvarno nije u redu i nisi fer da cekas ovo finale za dokazivanje necega,bilo cega.
Budi fer i korektan,posle 7 meseci pauze (od bilo cega,povrede,bolesti itd.ne ulazim u to),vidis valjda da decko (voleli ga ili ne) nije u formi.Bilo bi nerealno i cak bezobrazno sa tvoje strane.Uz to ovakav kakav je treba da se izbori sa Berdihom i Mariem do eventualnog finala,priznajmo da je Noletu lakse,sto zbog stanja sto zbog protivnija.
E jedino ako hoces da likujes jer HOCES,a to nije OK!

Z&Z

pre 9 godina

Beobrad
A po čemu to 2013.-te Novak nije bio na nivou u finalu US pa ga je Nadal pobedio,a i svako bi ga iz top 20? Jedno je imati problem u glavi,a nešto sasvim treće fizički problem.
A misliš da je ovaj Nadal na nivou (gubi od 100-tog) pa će sad Novak, BAS sada da dokaže da je bolji?
Ne mrzi niko Novla (a ti brale baš mrziš Nadala,a znamo i zašto),samo je malo glupo čitati neke nekorektne komentare pune mrznje za Nadala. Ako ti neko odgovori da nisi u pravu,a nisi,to nije mržnja prema Novaku.

Beobrad

pre 9 godina

"Nisi fer", ne likujem uopste, tih emocija na koje se pozivas u profesionalnom sportu nema !
Nadal ili je na turniru ili nije, ako nije spreman, neka odustane, to vazi i za Djokovica i bilo koga !
Sad je tvoj alibi za event. Nadalov poraz od Novaka to sto je Rafa lisica izjavio da nije favorit na ovogodisnjem AO!
Pa ni 2013. niko od njega nista nije ocekivao, posle povrede pa on odigra onako dobro.
Kad je osvojio Madrid prosle godine, Nisikorija koji je predao zbog povrede niko nije pitao da li moze da igra, a dotle ga je razbijao, i dobio bi ga Kei da nije bilo povrede!
Novak kada je povredjen igrao finale Monaka s Fedom, ista prica ! Ne likujem, ja TVRDIM da potpuno ZDRAV Rafa i u PUNOJ formi NE MOZE pobediti isto tako zdravog i u formi Novaka!
To je sva moja teza !
Nadal ima dva teska meca u najavi, ali nije ni Novaku lako, Raonic bombarder, a NAROCITO Nisikori nimalo nisu za radovanje u Novakovom zrebu !
I ako citas pazljivo, videces da ja i kritikujem Djokovicevu igru kada nije dobra, a vi Rafafanovi nesto i niste kriticki raspolozeni prema svom ljubimcu, a to nije objektivnost, vec ostrascenost.
Pozdrav

DrMrakic

pre 9 godina

Berdych je moj omiljeni igrač na kladionici, skoro uvek pobedjuje slabije a gubi od boljih. On ima veliki problem kod važnih mečeva,
a to je stomak, verovatno od treme. Prošle godine je izgubio od Čilica u Wimbledonu a posle na US Openu pred meč sa Čilom je morao 5 puta na veliku nuždu. Hteo je da preda meč ali kao da je, ovaj ga pomeo 3-0. Danas kad vidi Rafaela, mogu misliti šta ce biti.

Zarije

pre 9 godina

rn, dobro, argumenata ima za obojicu, ali mi je bas cudno ( nisam sarkastican) da Rafa toliko odskace u h2h duelima. Priznajem i sam da mi je nejasno da ga Rodzer nije vise puta dobio. A i realno Rodzer je dominirao dok nije bilo Rafe i Noleta u punoj snazi. A mislim da je i Rodzer u punoj bio i 2007,8,9,10,11. Da nista gori nije bio nego 2003,4,5,6 kada je imao slabije rivale (svaka mu cast i na toj konstantnosti od 10 god. A izgleda i jos koju god kako igra). Pozdrav

Zet

pre 9 godina

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o
tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve
price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno,
svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova
trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa,
kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko
vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se
to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi
radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj
za onog koga navijas i postuj sve druge !!
(juhuuuuuuu, 26. januar 2015 23:22)

Samo ti navijaj, ali nemoj da pises nista vise dok ne naucis kako se pise :)

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku vest tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

Diablo

pre 9 godina

Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada. Mare,NS

Seti se samo kako ga je Rafa oduvao sledece godine, bez po muke :) S tim sto bih te podsetio da su te godine kada je Soderling pobedio igrali na Suzan Lenglan stadionu. Nije mala stvar :) Time naravno ne zelim da umanjim pobedu Svedjanina koji je zaista bio vrhunski igrac. Steta za njegovu karijeru, mogla je biti daleko bolja.

Mairon

pre 9 godina

Biće ovo veliki test za Rafu, i videćemo kako će se stvari odvijati. Berdih igra jako dobro i biće solidan sigurno, pitanje je kako će Rafa igrati i ako bude na svom nivou mislim da će dobiti ovaj meč. On dobro zna kako da razbije Berdihov ritam i vraća njegove udarce. Moja prognoza 3:1 za Rafu.

Marej bi trebalo da dobije Kirijosa, 3:0 ili 3:1

Beobrad

pre 9 godina

Z&Z, ne govori u ime svih Rafafanova s kojima ovde komuniciram, jer to "ako ti neko kaze" cesto uopste nije nicim argumentovano, vec su argumenti "ahahaha", ili ja kazem, Novak je 7 puta zaredom dobio Rafu, na to mi covek odgovori "pa sta". I to je argument, "pa sta"?!
Citaj pazljivije "brale!
Vise puta sam rekao da Rafu cenim, i naveo po cemu, tako da tvrdnja da ja mrzim Nadala je glupost!
A na tvoje misljenje da sad Rafa nije na nivou pa gubi od top 100 igraca, podseticu te da on tih Top 100 u karijeri ima podosta, ima ih 8-10 takvih, i sta je tu mrznja prema Nadalu!
Nista, to su cinjenice !

Kosarkas

pre 9 godina

A zasto ne bi mogao kad ce ako nece sad. Generalno od deset ovakvih meceva sest bi dobio Nadal ali mi se nadamo da ce se sada desiti jedan od ova cetiri.

veljko

pre 9 godina

Po igri on bi trebao da pobedi Rafu,ali je druga stvar u pitanju.Prema tome,jos jedna laka pobeda Nadala.Marej ce isto bez problema zavrsiti svoj posao.Ipak je ovo GS.

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

NO1E

pre 9 godina

rn a sto da ga ne dobije?Dobio ga je u finalu 2012.Nadalu ne odgovaraju NOVAKOVI duboki riterni u bekend stranu.Obrijace ga Novak ako bude ovaj dobio Berdiha i Marija.Teze ce Noletu biti ako bude igrao sa ovom dvojicom.PS NADAL JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA.

aha

pre 9 godina

Postovani "beobrad"
Neko pametan je odavno rekao UKUSI SI RAZLICITI I O NJIMA NE TREBA RASPRAVLJATI, u prevodu tebi se vise svidja kako Novak igra, a meni se vise svidja kako Nadal igra. Dakle to da ostavimo po strani,ok?
Sve ostalo je na Nadalovoj strani i broj GS, i broj mastersa,titula uopste,br.nedelja na 1.mesto,H2H..sva cetiri GS, cak dva puta spojena RG i WB sto je retko ko uspeo,sigurno sam nesto zaboravio ali nista namerno (vec je kasno a i tenis pocinje).
I stvarno nije u redu da bas sada dokazujes nesto,koliko god ga ti ne volis,moras da priznas da posle pauze od 6,7meseci nije u formi. I bilo bi krajnje bezobrazno da na osnovu ovoga sta ce eventualno da se desi likujes. To vazi i za sve ostale.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobrad
Ako si ti nasao alibi za Novakov poraz 2013. ,nije bio na nivou' a ne znam zasto,nisi rekao,niti je ko nesto primetio,sasvim sigurno da Nadal sada ima ,alibi' to je pauza od 7meseci. Ne moj sad kad kazdm o Novaku iz kurtoazije da je dobar,bolji,najbolji da ti to bude merilo da je stvarno tako,ili da se eto plasi,a kada ovo sada izjavi da nije favorit e lisica je on.
Kada nekoga postujes treba da si FER bar prema njemu,a ti uopste nisi.

drago

pre 9 godina

Dok macke nema (Cilica) misevi kolo vode.
Vidio mis kako je macka osvojila pa bi i on.

E misu moj mali, macka te je pojela ko misa na US Openu.

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Koliko si ti samo smesan....
Dzaba se nadas, Nadal osvaja AO. Ti si tipicni djokovicev navijac koji zna koliko je djokovic inferioran u odnosu na Rafu, da samo znas da navijas protiv Nadala jer si svestan da novak ne moze osvojiti AO kad je Nadal tu.

Zarije

pre 9 godina

Rafael Nadal je najbolji igrac ikada. Rodzer je igrao najlepsi tenis, ali ova zver u najboljim danima je nepobediv. Steta sto Novak nije u periodu dominacije, poslednje 4 god, krunisao Gs titulama kao Rafa i Rodzer. Nikada se ne prica kao i sto se nece pricati da je Konors, Edberg, Borg, Nadal, Hjuit, Novak itd dominirao tad i tad, nego koliko je Gs titula osvojio tada. Novakova 2011 je mozda i najbolja god u istoriji tenisa, ali moje misljenje je da taj Novak ne bi dobio Rafu iz 2008 ili 2010. Decku je tada poen tesko bilo uzeti. Zato se nadam da ce Rodzera stici po Gs, jer izgleda da je samo jos to prepreka da ga proglase najboljim ikada. Pozdrav

drago

pre 9 godina

Dok macke nema (Cilica) misevi kolo vode.
Vidio mis kako je macka osvojila pa bi i on.

E misu moj mali, macka te je pojela ko misa na US Openu.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Može! Berdih po meni sigurno pobeđuje Nadala. Samo sam u dilemi sa 3:0 ili 3:1. Španac još nije dovoljno spreman za razbijača Berdiha.

rn

pre 9 godina

@Beobrad
Pre svega, AO se ne igra na betonu :) postoji razlika izmedju betona i tvrde podloge. Al ajde....
Novak na betonu nije medju najboljima u istoriji, to je takva nebuloza da ne znam otkud ti to uopste? Koliko puta je osvojio US Open? Jednom... A Nadal? 2 puta. Znaci, na betonu je Nadal uspesniji.
Sad jos kad bi poredio Novaka sa Samprasom, Agasijem, Federerom itd. i rezultatima koje su oni imali na betonu, video bi koliko gresis.
Na tvrdoj podlozi uopste, definitivno jeste medju 5-6 najboljih, pre svega zahvaljujuci rezultatima na AO.
Sto se sljake tice, mastersi su tu nebitni. Novak na sljaci ima 3-4 pobede nad Nadalom, a koliko poraza? Na RG ima 6 poraza. Osvojio ukupno 5-6 setova...
A osvojice i ovaj AO, tu nema dileme. I to posle dugog odsustva. Sto znaci - bice itekako spreman na RG, i eto ti 2 GS bez problema....

Beobrad

pre 9 godina

Kao Novakov veliki navijac voleo bih da Berdih dobije Nadala, ali to ce biti veoma tesko !
Prosto, statistika govori u korist Nadala i koliko god da je Berdih u formi, on sa Nadalovim spinovima ne zna sta da radi.
Ipak, verujem da ce biti ljuta borba, rezulat 3:2 za Nadala !
Kao ljubitelj tenisa, naravno prizeljkujem finale Djokovic-Nadal, gde bi Novak pokazao zasto je najbolji na svetu, realno, ne zbog ATP liste!

Matriks!

pre 9 godina

Moglo bi biti,a i ne mora.

Ja sam malo neodlucan...a,mozda i nisam.

Ako ne pogresi tabletu i uzme crvenu ovaj put probudice se iz Matriksa i lagano poput Nea koji savlada onog agenta,tako ce Nadal srediti Berdiha,ako se pak zezne i proguta plavu pilulu samo ce se oznojati kao da se mec igra na povrsini Venere,ali tesko ce slaviti pobedu.

Mada sad citam kremansko prorocanstvo koje kaze u vezi ishoda meca:
I doci ce mali zuti komentator na forum b92 i bice neodlucan,a mozda i nece,prilikom davanja komentara i prorecice da od pilule zavisi ishod meca toga silnoga.

Mikii

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.

rn

pre 9 godina

@Zarije
Pa ne bas. Trebalo bi mu jos 200 nedelja na prvom mestu. A i da budu skoro svi GS na sljaci.
Realno, Rafa je fantastican, najbolji tenis igrao je od RG 2008 do RG 2009. Bio skoro nepobediv.
Ali opet, i RF je na vrhuncu dominirao kao niko pre i posle.
3 godine sa po 3 GS, skoro uvek igrao sva finala GS, imao sezonu sa svega 4 ili 5 poraza i preko 90 pobeda.... imao 14 osvojenih titula u sezoni. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na WB i US Openu. Postavio rekorde po broju uzastopnih pobeda na travi i tvrdoj podlozi. To je ipak veca dominacija, a i dosta duze je trajala.
Tada je bukvalno bio podvig osvojiti set protiv njega na bilo kojoj podlozi osim sljake. Covek je imao po nekoliko meseci bez poraza.

Beobrad

pre 9 godina

Rn i Miki, pa jedva, ali jedva cekam to finale, ako dodje do njega da vas podsetim sta ste pisali, pa da se svi nasmejemo vasim mastarijama !
Na betonu, Nadal moze jedino skolice da igra protiv Novaka !
Ne postoji bolji igrac na svetu, niti u istoriji koji je bolji od Novaka na betonu, naravno kad je na svom maksimumu, a ne kao na US openu 2013. kada bi ga dobio bilo ko iz top 20, a kamoli Nadal !
A i na sljaci gde Nadal caruje, bas i ne dominira na mastersima protiv Djokovica !
I sam Nadal zna da je smesan kad Novak odigra 100%, i sam to covek kaze, samo u drugacijoj formi, i Nisikori, secate se tih izjava dragog vam Rafe i Keia!
Pa secate, naravno !
Ja Rafu cenim kao tenisera, dok vi Novaka mrzite, to je razlika!
S tim sto ja tvrdim da je H2H ukupno gledano, Novak BOLJI teniser od Rafaela Nadala!
Aj, zivi mi bili, pa da se pisemo posle finala !

The blur

pre 9 godina

A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ???juhuuuuuuu, 26. januar 2015 22:43

Evo ja cu da "ga" cenim, ako moze :) Nadal je 2008, npr. dobijao, konkretno: Verdaska (sjajnog Verdaska koji je te godine i naredne tukao Djokovica na sljaci bez vecih problema) 6:2 6:1 6:3, pa sjajnog Almagra 6:1 6:1 6:1, potom sjajnog Djokovica 7:6 6:3 6:1, u finalu Federera 6:0 6:1 6:3. Kao sto vidis, bilo mu je tesko gemove uzeti. 2011-e je imao poraze od Dodiga, Melcera, gubio 2 seta od Iznera (?!) na Rolan Garosu i jos par tako nekih rezultata "ubij Boze". Potom je te iste godine dobio i Federera na Vimbldonu, ne kad je Federer imao 33 kao prosle godine, vec kad je bio u punoj snazi. Mogao bih jos da pisem, ali ako si pratio tenis tih godina, ovo bi trebalo da je dovoljno. Pozdrav.

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku vest tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

Soko

pre 9 godina

Ovo je "naslov" o Berdihu i Rafi,a ne o Novaku? Stoga,ne znam čemu rasprave.Vi očigledno morate da spominjete svugde Djokovica na svaku tenisku vest jer prosto život svoj nemate pa vam on jedino u glavi igra odnosno pada na pamet uvek.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1.

Svete

pre 9 godina

Ako sada Berdih ne pobedi Nadala, verovatno neće nikada više u karijeri .... Mada će verovatno i sada izgubiti...Marej Berdih. Djole Nisikori. Finale Djole Marej.....

Svete

pre 9 godina

(Beobrad, 26. januar 2015 21:03)

Kao toliko puta pre. Posebno mu je pokazivao na gren slemovima :)Da vidim koliko bi se radovao eventualnom duelu kad je Rafa u top formi. Nisi ni ti toliko glup, kao sto izgledas.
(Mikii, 26. januar 2015 21:45)



Ajde ??? Mislis, mecevi se dele na one kada je Rafa u top formi i kada nije !
6 puta su igrali na RG i 6 puta na preostala tri GS, sta ti to govori ??
18 puta su igrali na sljaci, 21 put na betonu, na sljaci se igraju 4 turnira godisnje, a na betonu 11, sta ti to govori ??? Izgleda da ni ti nisi toliko glup kao sto se predstavljas !!
Da su Federer i Nadal od 2005 pa negde do 2008 onako ucestalo kao na sljaci igrali na betonu ili u dvorani da bi skor bio onako jeziv po Rodjera ???
Mislis da Nadal nije preskocio preko 30 obaveznih turnira zbog povreda, povredica, upala, grceva, stomacnih problema, virusa, podlaktice, ramena, ledja, levog kolena, desnog kolena itd. itd. da bi imao ovoliki skor u zbiru protiv preostale trojice ??? Toliko puta je Nadal pociscen, pregazen i rezultatski i igracki od manje ili vise poznatog tenisera da je to prosto zapanjujuca cinjenica !!!

14-7

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.

Beobrad

pre 9 godina

Postovani "Aha", oprosti, ne secam se da sam ti se ikada obratio, niti replicirao !
I sigurno te nisam uvredio, tako da ne znam o cemu mi pricas. Iznosim argumentovano svoje misljenje o tome da je UKUPNO GLEDANO Novak Djokovic bolji teniser od Rafaela Nadala !
Btw. koga jako cenim, ali ne toliko po talentu i teniskom znanju koliko po velikoj mentalnoj snazi, fizickoj snazi i neverovatnoj upornosti !
Ima mnogo igrackih pokazatelja koji idu u prilog Djokovicu naspram Rafe !
I te, igracke pokazatelje bas nijedan teniski strucnjak ne spori, ne znam sta nije u redu !
Rafa jeste vise toga osvojio, ali nivo igre koji je Novak dostigao, Nadal nije, narocito nije nivo iz 2011. niti ce ikada, jednostavno nema te kapacitete koje Djokovic ima, i on to zna, budi siguran !
Igraci izmedju sebe odlicno znaju ko je ko, i odlicno znaju sta se desi kada Novak odigra svoju "top igru" !
Pozdrav

Zet

pre 9 godina

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o
tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve
price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno,
svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova
trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa,
kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko
vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se
to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi
radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj
za onog koga navijas i postuj sve druge !!
(juhuuuuuuu, 26. januar 2015 23:22)

Samo ti navijaj, ali nemoj da pises nista vise dok ne naucis kako se pise :)

thrillseeker

pre 9 godina

@(Zarije, 26. januar 2015 21:19)

Kako je onda Novak iz 2008., koji nije ni upola dobar kao danasnji Novak, te godine dobio Nadala 2 puta u 6 susreta, i jos 2 puta bio jako blizu(Hamburg i Olimpijada)? Novaka na vrhuncu Nadal nije ni jednom pobedio u takodje 6 susreta. Ne valja ti matematika.

lažov

pre 9 godina

@Zarije
Naravno da ima.
Rodzerova 2006, 2007 i 2004 su bolje od Novakove 2011.
Narocito 2006 kada je imao preko 90 POBEDA u sezoni, imao SAMO 5 poraza, osvojio 3 GS (AO, WB, USO), igrao finale na preostalom, osvojio UKUPNO 14 titula u sezoni.
2007 takodje 3 GS, 12 titula, dominirao. 2004 takodje 3 GS.
Dakle, imao je bolje sezone od Novakove 2011.
Nadal je 2010 osvojio 3 GS, vezao titule na WB i RG, osvojio vise titula nego Novak 2011. Dakle, i on je imao bolji sezonu od Novakove 2011.
(14-7, 26. januar 2015 23:4
Ti si verovatno ha,ha,ha... od ranije sa promenjenim nikom koji voli da iznosi netačne podatke o teniserima. Samo se sa Novakovom 2011 može porediti Rogerova 04 i 06 i ništa više. Koga interesuje nek gleda na ATP sajtu.

sasa jokic

pre 9 godina

Berdih tesko moze da dobije Radu, ali nista nije nemoguce, trenutno igra svoj najbolji tenis.
Pre mali Kirgios moze da iznenadi Endija, uz pomoc publike i Endijeve nervozne glave.

veliki strumf

pre 9 godina

Ovo je Berdihu zivotna sansa. Igra izvanredno citav turnir, lagano je dobio sve protivnike u 3 seta (jedini uz Noleta). Uz to, Rafa je daleko od prave forme, to je bilo jasno i protiv Smiceka, ali i protiv drugih igraca koji su meceve izgubili jos u svlacionici. Berdih je nekoliko klasa bolji od svih dosadasnjih Rafinih protivnika. Verovatno ne bih ulozio pare, ali zaista mislim da ce Berdih nocas iznenaditi (ako se to moze nazvati iznenadjenjem) Rafu - i zbog svoje sjajne forme, i zbog Rafine prilicno lose forme. Sto mec duze bude trajao - sanse Berdiha ce rasti, jer je jasno da je Rafa daleko od svoje najbolje spreme.

aha

pre 9 godina

Rafa nije u dobroj formi, posle velike pauze mislim da je logicno. Uostalom i sam je rekao da sebe ne smatra za favorita, iznenadjen je sto je i dovde stigao.
@beobrad, kad vec stalno citiras Rafine izjave, mislim da si i ovu cuo,nemoj samo ouje sto ti se svidjaju.
Dakle, ako neko od ovih sto su i dalje u zrebu pobedi Rafu, nije neocekivano i nije neki uspeh jer decko jos nije u formi, i nije uhvatio ritam (pri tom ne tvrdim da ga ne bi pobedili i da jeste u formi) ali retko,stvarno retko..
@beobrad, takodje kad vec spominjes statistiku, nemoj i iz nje da izvlacis samo neke podatke, statistika u vecini slucajeva kaze da nisi u pravu, ali tada ona jeli nije bitna.
Nista te nisam vredjao i molio bih te da se pridrzavas dobre i kulturne komunikacije. Pozz svima.
Jos da dodam, vamos Rafa!

Z&Z

pre 9 godina

Beobrad
A po čemu to 2013.-te Novak nije bio na nivou u finalu US pa ga je Nadal pobedio,a i svako bi ga iz top 20? Jedno je imati problem u glavi,a nešto sasvim treće fizički problem.
A misliš da je ovaj Nadal na nivou (gubi od 100-tog) pa će sad Novak, BAS sada da dokaže da je bolji?
Ne mrzi niko Novla (a ti brale baš mrziš Nadala,a znamo i zašto),samo je malo glupo čitati neke nekorektne komentare pune mrznje za Nadala. Ako ti neko odgovori da nisi u pravu,a nisi,to nije mržnja prema Novaku.

juhuuuuuuu

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)


A ti ga cenis da je Nadal iz 2008 ili 2010 bolji od Nadala iz 2011 ZBOG ??? Da Novak 2011 nije igrao tako kako je igrao sve te titule bi uzeo Nadal i to bi mu bila najbolja godina ikada sa 3gs i 5 mastersa...Nadal iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Djokovic iz 2013 je bolji od Nadala iz 2010, Nadal iz 08 je bolji od Nadala iz 10, Federer iz 2012 je bolji od Federera iz 2003, 04, 05...... itd. itd, i tako dalje i tako blize.. Ne znam cemu ove price svakodnevno, kada svi zavrse karijere videce se ko je sta uradio, i to je to !!!

aha

pre 9 godina

Postovani "beobrad"
Neko pametan je odavno rekao UKUSI SI RAZLICITI I O NJIMA NE TREBA RASPRAVLJATI, u prevodu tebi se vise svidja kako Novak igra, a meni se vise svidja kako Nadal igra. Dakle to da ostavimo po strani,ok?
Sve ostalo je na Nadalovoj strani i broj GS, i broj mastersa,titula uopste,br.nedelja na 1.mesto,H2H..sva cetiri GS, cak dva puta spojena RG i WB sto je retko ko uspeo,sigurno sam nesto zaboravio ali nista namerno (vec je kasno a i tenis pocinje).
I stvarno nije u redu da bas sada dokazujes nesto,koliko god ga ti ne volis,moras da priznas da posle pauze od 6,7meseci nije u formi. I bilo bi krajnje bezobrazno da na osnovu ovoga sta ce eventualno da se desi likujes. To vazi i za sve ostale.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobrad
Ako si ti nasao alibi za Novakov poraz 2013. ,nije bio na nivou' a ne znam zasto,nisi rekao,niti je ko nesto primetio,sasvim sigurno da Nadal sada ima ,alibi' to je pauza od 7meseci. Ne moj sad kad kazdm o Novaku iz kurtoazije da je dobar,bolji,najbolji da ti to bude merilo da je stvarno tako,ili da se eto plasi,a kada ovo sada izjavi da nije favorit e lisica je on.
Kada nekoga postujes treba da si FER bar prema njemu,a ti uopste nisi.

Bozidar

pre 9 godina

Berdih je mek igrac..igra na trenutke dobro,a njegov kontinuitet je prosek...padnuće.
Bilo bi dobro da Berdih dobije Nadala,da jos jednom Spanac kiksne i na taj nacin mu se poremeti ritam i uvuce nesigurnost.
Mozda Berdihu bude jedan od neverovatnih meceva,ali bice to teze.

kickass

pre 9 godina

Sve je moguće,najviše zbog toga što se još ne zna koliko je Nadal uopšte spreman,inače...a ni Berdih nije imao ozbiljnijeg protivnika do sada.Mada,nekako mi se čini da je Rafa nespreman i da Berdih prolazi,pogotovo ako se meč oduži.

no1e

pre 9 godina

berdih mora da osvoji prvi set ako misli da pobedi. Tacno je da bolje deluje na terenu ali mislim da ce ga Nadal dobiti kao i do sad na iskustvo kad god je bilo gusto( a nije mnogo puta). Recimo 3:1 za Nadala.
Marej dobija ovo cini mi se sa 3:0 . Kyrjos se previse mucio i iscrpeo u mecu sa Seppijem, tako da sumnjam da ce mu publika ovoga puta puno pomoci.

Mare,NS

pre 9 godina

Stvari su ovde jasne.
Budu li Nadal i Marej na svom nivou,Berdih i mladi Australijanac ne mogu da ih iznenade.
Berdih sa svojim ravnim udarcima,sa ne moze da se izbori sa Nadalovim `balonima`!
Takve lopte mu jednostavne `ne leze` i ne zna kako da se izbori sa njima.
Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada.
Ako Nadal bude imao los dan,sanse postoje za Tomasa,ali kako stvari stoje,po meni je odnos 60:40 u korist Rafe.
Drugi mec ce takodje biti interesantan,ali mislim da ce Endi proci `na iskustvo` i to rutinski.
Decka ce nositi publika,ali Endi je isuvise dobar i iskusan teniser,da bi podlegao atmosferi sa tribina.
Medjutim,siguran sam da ce jednog dana,Australija dobiti sampiona i kada to kazem,mislim iskljucivo na ovog momka.
Poseduje `ono nesto` sto razlikuje velike igrace od dobrih.
Mislim pre svega na pobednicki mentalitet,`sportski bezobrazluk` i veru u sebe i kada ne ide,bas sve kako treba.
Ako se dobro secam(neka me neko ispravi,ako gresim),Novak je na AO,kao mlad i talentovan igrac uspeo da savlada legendu svetskog i australijskog tenisa L.Hjuita i to tako,sto je dobio tri seta u taj-brejku.
Slicnu karijeru ocekujem i od ovog tinejdzera,ali mislim da mu treba dati jos malo vremena.

Zarije

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?

xyz

pre 9 godina

(Zarije, 26. januar 2015 21:19)
Pa covece, Novak jeste dobijao Nadala 2008, rasturio ga je u polufinalu Indijan Velsa, i dobio ga je u polufinalu Sinsinatija. Izgubio je u polufinalu Hamburga u 3 seta, pruzio najbolji otpor u polufinalu RG( gde je tada Nadal bio neverovatan), izgubio tesno u finalu Kvinsa i polufinalu OI. Sto se tice najboljeg ikada, daleko je Nadal od toga. Iako ima 3 GS manje, 9 od 14 njegovih titula su na RG. Znas, teorijski, igrac moze da ima svih 20 GS na jednom turniru, ali ga to cini samo najboljim na tom mestu. Bitna je i raznovrsnost. Nadal ima 2 W, 2 US opena i 1 AO. Nikada nije odbranio slem na travi i betonu. A Federer 7 W, 5 US opena i 4 AO. Znaci na 3 slema 4 ili vise titule, e to je impozantno. A ima i RG, i jos 4 finala tamo, a ovdasnji "strucnjaci" tvrde kako ne zna da igra na sljaci. Nadal-najbolji na sljaci ikada i na tome mu svaka cast, ali na ostalim podlogama daleko od najboljeg.

nisi fer

pre 9 godina

@ beobradi
Ali nemoj,stvarno nije u redu i nisi fer da cekas ovo finale za dokazivanje necega,bilo cega.
Budi fer i korektan,posle 7 meseci pauze (od bilo cega,povrede,bolesti itd.ne ulazim u to),vidis valjda da decko (voleli ga ili ne) nije u formi.Bilo bi nerealno i cak bezobrazno sa tvoje strane.Uz to ovakav kakav je treba da se izbori sa Berdihom i Mariem do eventualnog finala,priznajmo da je Noletu lakse,sto zbog stanja sto zbog protivnija.
E jedino ako hoces da likujes jer HOCES,a to nije OK!

Dzimi Konors, old school tennis player

pre 9 godina

Iako je prilicno jednodimenzionalan igrac, Berdi je kul lik. Bas simpatican, voleo bih DA POBEDI NADALA samo iz jednog razloga. Bio je 70/ih i 80/ih jedan teniser Vitas Gerulatis koji je stalno gubio od Dzimija Konorsa, 16 puta zaredom. Kad ga je ipak nekako 17-ti put pobedio, izjavio je: Neka ovo bude lekcija za sve vas. Niko ne moze da Vitasa Gerulatis pobedi 17 puta zaredom. Istina ziva! Proguglajte, ima sigurno....

thrillseeker

pre 9 godina

(14-7, 26. januar 2015 23:40)

Toliko gresaka... Ni po cemu ne moze biti '06 biti bolja od Novakove. Prvo pogledaj pobede nad Top10 igracima. Pogledaj rekordnih 5 Mastersa a ne ATP250, i nema 14 nego 12 titula. Pogledaj 10 pobeda na Federerom i Nadalom. Svako finale pobedjen Nadal a ne Bagdatis ili Gonzales.
Nadal nije osvojio vise titula 2010. Niti Masterse, a da ne pricam o broju pobeda nad Top10 igracima.
Niti su imali najduzi niz pobeda, drugi najveci ikada.

I porediti pobede Krajinovica sa Novakovim je smesno, ali ako ti je tako lakse samo se tesi...

juhuuuuuuu

pre 9 godina

juhuuuuu, a je li ima neka godina Rafe ili Rodzera da je bolja od neke Novakove? Nije ti valjda i neko takvo poredjenje bilo toliko tesko da napises!?
(Zarije, 26. januar 2015 23:03)

Mnogo je to dugacka prica da bih se ovde o tome raspravljalo.... Nije mi jasno cemu takve price, svakodnedno, svakodnevno, svakodnevno, svakodnevno i svakodnevno.... Kada se ova trojica povuku nastaje OGROMAN PAD tenisa, kvaliteta, interesovanja i svega ostalog, retko vidjen u profesionalnom sportu, tako da kada se to dogodi podsecamo ce se svega sto su ovi radili i uporedjivati/....Tako da opusti se i navijaj za onog koga navijas i postuj sve druge !!

Zarije

pre 9 godina

Imam realne i konstruktivne prepiske sa fanovima Rodzera, realne, normalne, i onda se jave novopeceni ljubitelji tenisa i odmah nastupe agresivni odgovori jer si im napao ljubimca. Ali drugari, ne brinite, Rafu sa Novakom necu ni da uporedjujem

Beobrad

pre 9 godina

"Nisi fer", ne likujem uopste, tih emocija na koje se pozivas u profesionalnom sportu nema !
Nadal ili je na turniru ili nije, ako nije spreman, neka odustane, to vazi i za Djokovica i bilo koga !
Sad je tvoj alibi za event. Nadalov poraz od Novaka to sto je Rafa lisica izjavio da nije favorit na ovogodisnjem AO!
Pa ni 2013. niko od njega nista nije ocekivao, posle povrede pa on odigra onako dobro.
Kad je osvojio Madrid prosle godine, Nisikorija koji je predao zbog povrede niko nije pitao da li moze da igra, a dotle ga je razbijao, i dobio bi ga Kei da nije bilo povrede!
Novak kada je povredjen igrao finale Monaka s Fedom, ista prica ! Ne likujem, ja TVRDIM da potpuno ZDRAV Rafa i u PUNOJ formi NE MOZE pobediti isto tako zdravog i u formi Novaka!
To je sva moja teza !
Nadal ima dva teska meca u najavi, ali nije ni Novaku lako, Raonic bombarder, a NAROCITO Nisikori nimalo nisu za radovanje u Novakovom zrebu !
I ako citas pazljivo, videces da ja i kritikujem Djokovicevu igru kada nije dobra, a vi Rafafanovi nesto i niste kriticki raspolozeni prema svom ljubimcu, a to nije objektivnost, vec ostrascenost.
Pozdrav

DrMrakic

pre 9 godina

Berdych je moj omiljeni igrač na kladionici, skoro uvek pobedjuje slabije a gubi od boljih. On ima veliki problem kod važnih mečeva,
a to je stomak, verovatno od treme. Prošle godine je izgubio od Čilica u Wimbledonu a posle na US Openu pred meč sa Čilom je morao 5 puta na veliku nuždu. Hteo je da preda meč ali kao da je, ovaj ga pomeo 3-0. Danas kad vidi Rafaela, mogu misliti šta ce biti.

Saša Popović

pre 9 godina

Konstitucija Andersona i Berdiha je slična pa i igra naravno, Tomas je tu u vrhu već dugo u odličnoj je formi ja mislim da će Berdih povesti sa 1-0 možda i sa 2-0 ali će Nadal okrenuti i pobediti i meč će trajati jako dugo

Zarije

pre 9 godina

rn, dobro, argumenata ima za obojicu, ali mi je bas cudno ( nisam sarkastican) da Rafa toliko odskace u h2h duelima. Priznajem i sam da mi je nejasno da ga Rodzer nije vise puta dobio. A i realno Rodzer je dominirao dok nije bilo Rafe i Noleta u punoj snazi. A mislim da je i Rodzer u punoj bio i 2007,8,9,10,11. Da nista gori nije bio nego 2003,4,5,6 kada je imao slabije rivale (svaka mu cast i na toj konstantnosti od 10 god. A izgleda i jos koju god kako igra). Pozdrav

Mairon

pre 9 godina

Biće ovo veliki test za Rafu, i videćemo kako će se stvari odvijati. Berdih igra jako dobro i biće solidan sigurno, pitanje je kako će Rafa igrati i ako bude na svom nivou mislim da će dobiti ovaj meč. On dobro zna kako da razbije Berdihov ritam i vraća njegove udarce. Moja prognoza 3:1 za Rafu.

Marej bi trebalo da dobije Kirijosa, 3:0 ili 3:1

Kosarkas

pre 9 godina

A zasto ne bi mogao kad ce ako nece sad. Generalno od deset ovakvih meceva sest bi dobio Nadal ali mi se nadamo da ce se sada desiti jedan od ova cetiri.

Hang wire

pre 9 godina

Postujem Nadala i Federera i sve sto su do sada uradili u karijeri, ali ako Novak do kraja karijere osvoji: Rolan Garos, Sinsinati i Olimpijske igre preci ce igricu ;)

veljko

pre 9 godina

Po igri on bi trebao da pobedi Rafu,ali je druga stvar u pitanju.Prema tome,jos jedna laka pobeda Nadala.Marej ce isto bez problema zavrsiti svoj posao.Ipak je ovo GS.

Beobrad

pre 9 godina

Z&Z, ne govori u ime svih Rafafanova s kojima ovde komuniciram, jer to "ako ti neko kaze" cesto uopste nije nicim argumentovano, vec su argumenti "ahahaha", ili ja kazem, Novak je 7 puta zaredom dobio Rafu, na to mi covek odgovori "pa sta". I to je argument, "pa sta"?!
Citaj pazljivije "brale!
Vise puta sam rekao da Rafu cenim, i naveo po cemu, tako da tvrdnja da ja mrzim Nadala je glupost!
A na tvoje misljenje da sad Rafa nije na nivou pa gubi od top 100 igraca, podseticu te da on tih Top 100 u karijeri ima podosta, ima ih 8-10 takvih, i sta je tu mrznja prema Nadalu!
Nista, to su cinjenice !

Nemanja

pre 9 godina

Samo bih sada molio sve one koji su sinoć sa apsolutnom sigurnošću tvrdili da Nadal osvaja AO da sami dignu ruku i izađu iz učionice.

Dott

pre 9 godina

Licno mislim da Berdih Nadala moze iznenaditi npr poljupcem na merezi ili poklonom, ali pobedom? To nikako ne bi bilo iznenadjenje u ovom trenutku. Istina Nadal je prilicno podigao formu i kad je na maksimumu samo je Novak taj koji ga moze dobiti, ali misljenja sam da jos nije na tom stadijumu.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Umesto prognoze, jedno podsećanje radi boljeg razumevanja Nadalovog mentaliteta. Berdih je poslednji put dobio Nadala u oktobru 2006 u Madridu, masters turnir u to vreme indoor, hard podloga. U toku tog meča Berdih je imao problema sa publikom, a po završeku prilikom rukovanja je došlo do incidenta sa samim Nadalom i prilično je očigledno da su pale teške reči ( postoji nekoliko snimaka na youtoube-u ). To je bio njihov 4. meč i u tom trenutku je Berdih povisio na 3 prema 1 u H2H. Nakon toga Nadal ga je pobedio 18 puta uzastopce.

Јесам сморио?

pre 9 godina

Да би Бердих добио Надала,Надал мора да одигра лоше, а Бердих феноменално. У сваком другом сценарију - Надал добија. Бердих добро игра и добро сервира, али играће против играча који прима сервис пар метара иза основне линије и коме је јако тешко забити ас или винер. Играча који ће га терати на ударац више. Бердиху је највећа слабост кроз каријеру била глава. У кључним моментима би увек попуштао. Надалу је и "Б" игра довољна за победу.

Кад су пре Х година питали Агасија, пред један меч Федерера и Родика на УС Опену, шта треба да уради Родик да би победио, Агаси је рекао (парафразирам) : Уколико поен траје дуже од 10 удараца, Родик слободно може да ухвати лопту руком и да је лансира на трибине,јер нема никакве шансе да освоји поен". Исто ће то важити и за Киргиоса. Мора да игра агресивно. Свака дуга размена погодоваће Мареју. Мареј се креће феноменално. Пре неки дан сам гледао Виландера који је одушевљено причао о тренингу Ендија у теретани. Мареј је и сам рекао да је смањио проценат масноће у телу. Изгледа невероватно спреман и он је очигледно "man to beat" да би се освојио турнир. Иначе, не слажем се за ово гуњђање. Тога још има. То је се видело и код оног волеја против Димитрова (свађа са судијом јер је сматрао да је лоптица два пута пала на терен). Никад се неће он ослободити тога. Просто такав је човек...

NO1E

pre 9 godina

rn a sto da ga ne dobije?Dobio ga je u finalu 2012.Nadalu ne odgovaraju NOVAKOVI duboki riterni u bekend stranu.Obrijace ga Novak ako bude ovaj dobio Berdiha i Marija.Teze ce Noletu biti ako bude igrao sa ovom dvojicom.PS NADAL JE NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA.

danilo

pre 9 godina

Pobeda Berdiha ne bi bila preveliko iznenadjenje, kladionice daju Nadalu oko 65% šansi; znači da Berdih nikada nije bolje stajao.
Ipak mislim da on neće dobiti Rafu jer bi morao da igra 101% a Rafa na 95% što se dešava- Nišikori protiv Noleta ili Čilić protiv Fedexa- pa ipak ne baš često.

Diablo

pre 9 godina

Imace sansu,ako bude agresivan i natera Nadala da salje kratke lopte,bas kao nekad Soderling na RG-u,kada je prosto razneo Nadala,mada se mora priznati da ovaj nije bio bas u najboljoj formi tada. Mare,NS

Seti se samo kako ga je Rafa oduvao sledece godine, bez po muke :) S tim sto bih te podsetio da su te godine kada je Soderling pobedio igrali na Suzan Lenglan stadionu. Nije mala stvar :) Time naravno ne zelim da umanjim pobedu Svedjanina koji je zaista bio vrhunski igrac. Steta za njegovu karijeru, mogla je biti daleko bolja.

Jao

pre 9 godina

Realno, najneizvesnije četvrtfinale, ne znam šta bih prognozirao. Od ostalih očekujem prolaz Mareja, Novaka i Nišikorija. Novaka u finalu, a sa druge strane Mareja ako Berdih prođe noćas, tj. Nadala (ako prođe noćas, mislim da će Endi pasti u polufinalu)...