Nedelja, 31.01.2010.

10:33

Federer impresivno do 16. titule!

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer osvojio je 16. Gren Slem titulu u karijeri pobedom nad Endijem Marijem u finalu Australijan Opena sa 6:4, 6:3, 7:6 (11).

Izvor: Miloš Todoroviæ

Federer impresivno do 16. titule! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Bex

pre 14 godina

SFNije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.
(zg, 1. februar 2010 12:47)


Pa daj molim te susjed, ne preteruj, ali stvarno ne preteruj. Nigde nisam cuo da ovi tako pricaju (Johny MC, Mats...), a pratim. To ti mozda mislis da misle, i razumem zasto. Dobili ste Cilica, sjajnog tenisera i momka, i razumem vasu zelju da imate nekog boljeg od Novaka. Pazi ovako, mozda je trenutno (ove nedelje, ovog meseca...) bolji,(a i to je diskutabilno), ali Novak je KLASA ISPRED Cilica, igrao dobro ili ne "trenutno". Marin (ponovicu: sjajan teniser), pokazuje tu klasu, ali tek treba da je dokaze u duzem periodu, 1-2 god. Novak je No3 od 2007, sada No2. Bice da te ova poslednja cifra mnogo boli, i da je ona razlog tvojih komentara, ali pobogu covece... imate Marina, radujte se, bice mozda nekad i No2, No1...

Pino Noar

pre 14 godina

Naravno da je u Novakovim godinama Federer imao tri "grend slema" a ne samo jedan i naravno da Novaka u Federerovim godinama "nigde biti neće". Federer ima 29, ako niste znali. Zar zaista mislite da će Novak 2017. da osvoji Melburn i ubedljivo stane na prvo mesto liste?

Kompleksi su cudo

pre 14 godina

@ZG
Stvarno dečko, ja ne mogu da vjerujem kako si pristrasan i nerealan. Da su Tomić i Čilić bolji od Novaka a da je Novak najgori među prvih 10!Poraz od Tomića na egzibiciji!?? Novak, koji je stariji od Čilića godinu i dva-tri mjeseca a Čilić večiti talenat!? Novak ga svaki puta glatko dobija ... pa stvarno ne razumijem susjede!

Magelan

pre 14 godina

@ "Roger you finished Murray in three
He consumed the British like an entree
He is the best the world must agree
The King of Tennis no one can disagree
His game is of the highest degree
His opponents can ill afford to be carefree
All your fans can now go on a jamboree
Reger the Lord of Tennis can be the decree"
Jedan od komentara na Yahoo sport-u... poetično nema šta.

Vladan R

pre 14 godina

@ marko

moze teniser da odigra koliko mu je volja turnira ali se racuna samo 17 najboljih plus zavrsni masters. Svi ti turniri van GS, mastersa i ATP500 ne mogu zajedno da donesu koliko recimo finale ili cak polufinale GS odnosno osvojeni mastaers ili finale. Uostalom da Novaku odbijes bodove sa tih turnira na kjoima po tebi nije trebao ucestvovati npr BGD turnir i slicni, opet ce na osnovu bodova osvojenih na tri prvo pomenute kategorije biti drugi a te turnire igraju bukvalno svi najbolji igraci sveta.Zato bih zamolio tebe i slicne tebi koji nemaju pojam o nacinu bodovanja na ATP turu da se ne pravite mnogo pametnima.

Trixie

pre 14 godina

(Dusan, 31. januar 2010 14:38)
Свака част на коментару, поготово за онај део о Ендију на додели пехара. Немам ама баш ништа да додам. :)

zg

pre 14 godina

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Nije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.

Daka

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Jest to istina, al je i istina da Federer sa 28 godina i sa 16 GS titula ima vise elana od Djokovica za osvajanje novih trofeja. Djokovic kad treba da eksplodira u igri kaze za novine nije sve u tenisu ima jos stvari koje bi probao u zivotu??? Izgleda da Nole ode stopama Ane i JJ. Ono malo slikanje, gluma i tako to.

radda

pre 14 godina

Rodžer Federer je teniser for iz serije,
praktično trenutno nema nikog sa takvim
karakteristikama koje on poseduje,
i fizičkim i psihičkim (iskustvo i
znanje plus)

Normalno je da se plače bilo od sreće
bilo od tuge... preveliki su to napori
za tako mlade ljude. Ne zaboravite da
su i Rodžer i Murray igrali prethodnih
15 dana svaki drugi dan, da im je ovo
sedmi meč, da je to Grand Slam,
svaki je meč bio stresan i ogromna su
to uzbudjenja i napori...
o koncentraciji i da ne govorim.
Većina komentatora (ovde) bi se isprepadala
da se samo pojave na terenu pred tolikom
publikom, ne računajući onu pored TV ekrana,
a ne još i da igraju ....

Sve čestitke Rodžeru za
16. titulu GS ! BRAVO !

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

Sjajan komentar sani i sjajna poenta koja verovatno nikome nije pala na pamet do sada... A mislim da za sva vremena okoncava polemiku o tome kolika je razlika izmedju Federera i svih ostalih... Dakle kada se uporede osvojeni gren slemovi Rodzera Federera i svih ostalih aktivnih igraca na touru, dodje se do sledeceg odnosa - Rodzer Federer 16 , svi ostali 14! I to ovako, Rafa 6, Djokovic 1, Delpo 1, Rodik 1, Hjuit 2, Ferero 1, Gaudio 1, i Moja 1. I tu se cini mi se zavrsava sva prica... Doduse pre sest meseci je bila druga prica, Rodja je imao samo 15, a bili su aktivni i Safin i Tomas Johanson... A za sest meseci mozda bude jos gore za ostatak sveta, Rodja uzme recimo jos dva, a Gaston Gaudio resi ipak da digne ruke od tenisa, a jos gore npr. Lejton...

Shaq Fu

pre 14 godina

Smatram da je Federer kompletniji igrac i onaj koji bez napora cini da je igranje na tako visokom nivou lagano. Nadal sa druge strane, nedvosmisleno sjajan igrac (u prilog tome nepobitno govori i 6 GS titula) cini da gledalac stekne utisak da je igranje tenisa tezak fizicki rad i neopevana golgota (sto mozda i jeste, ali po Fedu se to nikako ne moze videti).
To je kao u kosarci (uz uvazavanje cinjenice da se radi o ekipnom sportu): Shaquille je bio odlican igrac i uglavnom lakatanjem i sirovom snagom vodio timove ka nizu titula, ali Jordan (uz cinjnicu da ima vise osvojenih titula) je kosarkasku igru doveo na jedinstven nivo koji se granici sa umetnoscu.
Shaquillu su se divile narodne mase. Jordanu su se divili i najbolji igraci na svetu. E tu je razlika.

vid

pre 14 godina

Cestitke nasem Noletu na PRVOM mestu.
Mislim u zemaljskoj konkurenciji, jer Federer je "vanzemaljac".
Mesto je zasluzeno odlicnim i konstantnim igrama u zadnjih godinu dana u odnosu na direktne konkurente.

Nole sve cestitke i hvala ti.

Posmatrac

pre 14 godina

@ Magelan, moram da te ispravim. Murray je rekao Sorry, I'm done (zavrsio sam), ne I'm down.

p.s. Cestitke Federeru na pobedi, zaista je najbolji kada je to najpotrenije.

psiholog-amater

pre 14 godina

Razumljivo je sto neko navija za Federera, ali je krajnje neobicno da Srbi (i svi oni koji zive u Srbiji) budu protiv Djokovica. Ne samo da ne navijaju za coveka koji je inace mnogo ucinio (i cini) za popravljanje slike o Srbima u svetu, vec im nista nazao nije ucinio.
Pa sta onda moze biti razlog takvih gradjana Srbije da budu protiv svog sportiste koji je trenutno drugi na celom svetu pod oko sest milijardi ljudi? da li bi bili srecniji da je deseti ili stoti, ili petstoti? Odgovore na to pitanje vec su ovde vise puta ispisivani: mozda zavist, mozda pakost, mozda obicna provokaacija ostalih citalaca, a mozda i problemi koje imaju sami sa sobom!?
Neko je ovde pomenuo i pretpostavku da neki UVEK navijaju za najbolje (tenisere, fudbalske klubove...) jer se na taj nacin, valjda, poistovecuju sa njihovim uspehom pa se osecaju kao da su to i njihovi uspesi. Ali, bilo sta da je u pitanju, jedno je sigurno: navijanje protiv svog sunarodnika je fenomen za odgovarajuce strucnjake.

Bex

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove
(Marko, 31. januar 2010 13:35)

Pogledaj draws ATP Paris Masters 1000 i ATP Basel 500 turnire iz 2009 pre nego sto pricas gluposti, ali dobro ako nisi znao, onda u redu, izvini...

SANI

pre 14 godina

Šta reći nego najbolji svih vremena , a za one što mu osporavaju sve što je osvojio samo nek se saberu svi zajedno aktuelni igrači na atp i da vidimo kolko imaju GS možda i predje koji za 16. stvarno nevjerovatno.

dusanka baljak

pre 14 godina

Budući kralj,koji ima samo 22 godine,SAM JE ZASLUŽAN ZA DRUGO MJESTO,do kojeg je došao svojim trudom i svojom upornošću!!!

aleksandar

pre 14 godina

Majstor. Svaka cast i nema sta da se kaze vise o Federeru. Najveci je svih vremena. A Djokovic nikada nece biti veliki sampion kao on. Nema on taj mentalitet. A i ta prokleta "pupa" ga stalno zeza.

pre 14 godina

Koji srećković!

Da je Kolja pogodio onaj lagani bekhend pri 3:1 u 2. setu, napravio novi obrat, Roger bi se danas igrao s dječicom!

I tako će Britanci bez novoga turnira iz GS-serije biti još najmanje 150 000 godina, 4 mjeseca i 6 dana (do 6. 6. 2010.)!

boombar

pre 14 godina

Čestitke za Rogera !
Čitam komentare i samo bih želeo da primetim nešto. Mnogi potenciraju kako je jedini koji u ovom trenutku može da parira Fedu zdravi Nadal. Nek pogledaju prošlogodišnji skor između Novaka i Feda. Naravno ne pada mi na pamet da tvrdim da bi ga Nole dobio, samo kažem da Novak, u poslednje vreme, ume da se nosi s Federerom, pa makar to bilo na turnirima manje važnosti.
Neko je primetio da je nepravedno što je Novak na drugom mestu sa samo jednim GS ??!!?? Čuj, sa samo jednim GS ?? Sem Nadala i Delpa ostali među prvih 10 nemaju ni polufinale GS. OK , finale ima Mari. U svakom slučaju Nole je drugo mesto osvojio krvničkim radom i brojem bodova koje je sakupio.
Kad ga pomenuh Marija... Neki dan sam komentarisao Nadalov slom kao posledicu neispunjenih očekivanja javnosti. Mari je još jedan očigledan primer. Toliko ga pritiskaju da to nije normalno. Sve su to mladi momci i ti nerealni pritisci zaista mogu da budu pogubni. Zanimljivo je da je Federer isto tako bio pod pritiskom osvajanja 14. GS pa je pukao prošle godine na AO ali se fantastično mentalno izdigao i probio barijeru. Kraj se ne nazire...
Idemo dalje.

Borbena

pre 14 godina

Ajde, red je i da se čestita...Đokoviću drugo mesto na svetskoj rang listi tenisera!!!!! Potpuno zasluženo, a biće i prvi, živi bili pa videli.

Nastranu šalu, čestitke i za superexpressšampionanejvećegsvihvremena, Rodžera!

2010 će biti interesantna što se tiče tenisa u muškoj konkurenciji, to je sigurno!!!

Cinik

pre 14 godina

Ma Nole je najveci car.Nije se mesao u svoj posao i postao drugi teniser sveta.Sacuvao se preteranog napora,pristedeo kolena,otisao na vreme da se odmara i sada je drugi, petsto i kusur bodova ispred Mareja.Istini za volju jedino je malo manje para zaradio, ali zdravlje je najbitnije.Samo inteligentno Nole,sa sto manje napora, najvise rangiranje.

Iskrivljeno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!
(iskreno, 31. januar 2010 13:15)

gdhfsjklksdlfkshfkhkldghjkdfghdgsrgiuhsdddvbfvbsdkgodugpdig
Tako ja vidim ono što si ti napisao.

slavko

pre 14 godina

sve cestitke Rogeru Federeru...on tenis igra kao da je to najlaksa stvar na svetu a protivnike na terenu cini smesnim...svaka cast!!!

Magelan

pre 14 godina

Očekivano, RF je odradio posao na profi nivou i otklonio sve dileme o tome ko je najveći. U dosadašnjim komentarima je uglavnom sve rečeno, dobre analize i ocene Fedex-ove igre. Marej nije mogao više jer Rodja nije dozvolio... okrutan neki tip, totalno bez emocija.
Šta dalje??? Čekati RG, W i US OPEN sa nadom da Rodja
odustane... sve ostalo je u domenu iluzije.
Mareju čestitke za suze i za onakav kraj na ceremoniji; "Sorry, I am down".

Biba

pre 14 godina

Ovaj put želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je naš Novak drugi. Iako sam bila razočarana njegovim nastupom na AO, on je ovo mesto ipak zaslužio svojim igrama, poslednja 2 puta pobedio je uzastopce i Feda i Nadala. Fedex jeste teniser iznad svih iz razloga svima poznatih, ali bio je to na svoj način i Nadal, do skora.
Drugo, Novak je dao svoju najbolju partiju baš protiv istog Federera kada je osvojio AO 2008 i to rezultatom 3:1 u setovima, što nikada nije poštlo za rukom Mareju, a ni Del Potru. Prema tome, poželimo Novaku da osvoji Dubai. Ovo mora silno da ga motiviše!!!!

Svaka cast

pre 14 godina

Čestitam Federeru na tituli. Zasluženo. Protivnika je pobedio po principu bumerang efekta: "Ako ti možeš i voliš da mrcvariš protivnika i igru, i ja mogu i volim to isto, ali još više i još bolje". Svaka mu čast, mnogo je duhovit čovek. A to mu se i može, jer stvarno može da radi šta hoće na terenu.

prvi do prvog

pre 14 godina

Jedino je Nole sposoban da pobedi Rodzera i to u sred Svajcarske. Samo jos da se nas Nole probudi is zimskog sna i da se oporavi od maminih sarmica, eto njega blize prvom mestu.

Boba

pre 14 godina

"Srbi"kako vas nije sramota?Ako ne volite Noleta,to je vasa stvar,ali,to nikako nece umanjiti njegov uspjeh! On je drugi teniser svijeta,svidjalo se to vama ili ne!!!

Monden

pre 14 godina

Koliko je razlika između Federera i ostatka teniskog sveta govori činjenica da je na drugom mestu čovek koji dve godine nije odigrao nijedno GS finale.

Sundjer Bob

pre 14 godina

Bog pomaze slabe i nejake.
Ni drugo mesto nije sto je nekad bilo.
(Milos RU, 31. januar 2010 13:22)

Pa kad nije izvoli pa budi drugi .....ako je to svima tako jednostavno...

Rafaelica

pre 14 godina

Čovek je rođen pod srećnom zvezdom. Da Nadal izgubi na RG-u od, blago rečeno, drugorazrednog igrača je događaj koji spada u 'čuda', a bez kojeg Rodžer nikada ne bi osvojio RG. Nadal od tada nije Nadal, a ostali nemaju herca za nadigravanje sa Rodžerom, sem Delpa na US open-u. Sada tek vidim dalekosežnost uticaja pomenutog događaja.
Ovaj meč je bio slab za jedno GS finale.

Blah bla

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru,nema šta!Znao sam da će dobiti Marija iz dva razloga,prvo jer je bolji a drugo što onog jadnog Mareja toliko forsiraju da dečko ako uskoro ne osvoji GS ima,ja mislim,psihički da pukne!Jer Britanci čekaju GS titulu 70-ak godina i odavno nisu imali ovakvog igrača...On verovatno ima ogroman pritisak i očekivanja,što se i vidi po suzama na kraju ali već je izgunio drugo finale GS i to oba prilično glatko (3:0)to može mnogo da utiče na njega....Što se tiče Novakovog 2. mesta,na ATP turu računaju se rezultati iz predhodnih 52 sedmice,i stvar je jasna,Đoković je po rezultatima od 31 janura prošle godine do danas - drugi na svetu.Neko će reći nema GS i tako to,pa trenutno GS nemaju ni Murray ni Nadal,vlasnici titula su trenutno samo Federer i Delpotro,a ko je kriv Delpotu što je 'lošije' igrao masterse i ostale turnire pa nije skupio dovoljno bodova da bude drugi.Tako da je Đoković zasluženo na drugom mestu,po prostoj matematici.A i zaslužio je da bude drugi zbog svih dobrih igara koje je imao predhodno u karijeri...

borg

pre 14 godina

ovaj sto se potpisuje kao gospodin signore je jako duhovita osoba.pazi molim te djokovic i davydenko sampioni a federer ne?cinimi se da je federer slupao davydenka,a djkovic porazen od tsonge,kome je roger pokazao granice.ako nisi informisan djokovic ima jednu a davydenko niti jednu veliku titulu,uz svako duzno postovanje ako su to sampioni,a ne federer koji ima sesnaest titula,onda je sve jasno.i te price imao je srecu su polako smijesne,sigurno da treba imati srecu,ali 16 puta?nevjerujem.inace federer je prosle godine na australian openu protiv nadala,i na us openu protiv del potroa bio daleko bolji igrac,sta vise terao je segu sa ovom dvojicom,i samo zaboravio da pobijedi sa 3-0.gledao sam sve te meceve,inace iako ga apsolutno ne podnosim jedini koji je nadigrao federeraprosle godine bioje roddick u finalu wimbledona,i tu je roger imao puno srece.roger je prije tri godine rekao nesto scim se slazem,a to je:drufgi ili treci svejedno,pamti se samo prvi.to sto je djokovic drugi je svakako o.k.on te poene nije kupio,nego posteno zaradio.nije njegova krivica sto nadal preforsira sebe.napisao saM POSLIJE one legendarne pobjede nad federerom u baselu,da to nije pravi odraz snaga,i da federer ne igra punom parom,sa ovim turnirom je to potvrdjeno.federer nema sta vise bilo koma da dokazuje,a novak,murray i druzina itekako.i jos nesto za bracu hrvate svaka cast ljubicicu ali on konkurent federeru?to je malo vise patriotizma i od brace srba.cilica cemo jos vidjeti,on tek treba da se dokaze inace odlican igrac,sve zavisi kako ce se dalje razvijati.i sto se finala tice korektan rezultat,koji kazuje odraz snaga na terenu.

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitike FEDERERU.

SRBIJA PO PRVI put u svojoj teniskoj istoriji IMA TENISERA NA drugom mestu SVETSKE LISTE !! Fantastično!

SLAVE sve zemlje kada imaju i među 10 nekoga po prvi put, a kako da ne slavimo mi, tako mala zemlja, kada imamo vicešampiona u eri vladavine najvećeg svih vremena,do sada.

NARAVNO, potpuno zasluženo je Nole drugi. Nole ima GREN SLEM ,a setimo se, Mari je bio drugi a nema gren slem,pa SE NEŠTO NE SEĆAM DA SU GA po Britaniji,ili svetu, ili ovom sajtu prozivali zbog toga,niti su umanjivali njegovu drugu poziciju.

Rafa,veliki Španac, je POSTAO PRVI, za vreme Olimpijade u Pekingu,TAKO ŠTO SU skinuti bodovi FEDU, MARI,veliki Britanac, je postao drugi tako što su isto skinuti bodovi nekome, Fed,veliki Švajcarac, se vratio na prvo mesto tako što je Rafa izgubio bodove,pa naš Nole,veliki Srbin iz male Srbije, je svetski čovek, prati svetske trendove i normalno je da će i on da dodje na DRUGO MESTO SVETA,ali ne gubitkom nečijih bodova,VEĆ POBEDOM NAJBOLJEG,jer zna Nole kao i mi Srbi, da je od svačijeg dobra samo bolje,zato smo i navijali ZA FEDA,pa je i nama odn.Noletu najbolje, i eto ga 2.mesto.

SVI SMO NAVIJALI ZA FEDERERA,ne protiv Mareja,može se dobiti samo kada se navija za nečije dobro.

ŠTO SE TIČE meča, nije od onih koji će se pamtiti.Plakanje je smešno,čista razmaženost.Nije Mari igrao u 5 setova i imao 5 meč lopti pa izgubio,tada bi se razumela koja suza, tuga i žal.

VELIKI JE USPEH za Endija, biti u finalu i to drugi put,ne može se na silu,na pritisak publike,medija, ni kod del Potra a kamoli kod Feda.

nemanja86

pre 14 godina

Dragi Pistol Pite..ja sam napravio presedan sa svojih 16-gren slem titula....Jos cu vladati..Veliki pozdrav iz Botamigena....:):):):)Fedex ekspres...Najbolji teniser svih vremena...

srdjan

pre 14 godina

kaze ronaldinjo " mene je bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu ." kaze Jordan " a mene da budem najbolji kosarkas "
Tek ce Federer " Nisam ja nikoga poslao " :D !!

djuro

pre 14 godina

dobro je... ne zbog djokovica, jer drugi, treci, cetvrti - nije (bar nama) mnogo bitno. Nego da ne place kao prosle godine. Bilo muka gledati.

Aki

pre 14 godina

Posle ovog meča, povlačim sve slabo što sam napisao pre protiv malog Marija. Mislim da je odrastao, da zna da pokaže emocije, da igra sve raznovrsnije i da ga publika sve više ceni. Naravno, trebaće mu još više rada da sustigne Federera da bi mogao ramnopravno da mu izađe na megdan.

raksi

pre 14 godina

...primjetio sam da ljudi koje ne vole Federera,napisu kako je njegov protivnik igrao lose a vrlo malo kazu da je federer igrao dobro...marej je odigrao dobro onoliko koliko mu je dopustio kralj....Federeru jos jedanput si dokazao da si bogom dat za tenis..svi prolaze(nadal,rodik,hjuit,marej........)samo KRALJ ostaje....

Red4ever

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".

rade

pre 14 godina

Niko sa Rodjom ne moze da se nosi, sem oporavljenog Nadala. No sa ovakvom igrom koju Marej pokazuje ima u ovim drugima "boga" da umlati, ukljucujuci i Novaka sa sve shkampima.

Milos RU

pre 14 godina

Ako je Rodzer prvi a Novak drugi verovatno je izmedju pet praznih mesta. Jedan komentar glasi "nadam se da ce Novak ove godine napasti Federerovo prvo mesto." Ljudi jeste li svesni sta pisete? Realno gledano Novak je nejlosiji igrac u prvih pet.

Beogradjanin

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, neprikosnovenom teniskom velikanu – 16 grand slam titula! Tu pred nama, u naše vreme, najlepšim tenisom ispisuje tenisku istoriju. Ubedljivih 3:0 u setovima!

Endijeve suze – ne zameram, veliki pritisak, emocije je teško ukrotiti, ipak mu je ovo drugo izgubljeno GS finale.

Još nešto, to što je Novak izbio na 2. mesto, nema šta da zahvaljuje “ni Janku ni Marku” ni Mariju. Svako je na rang mestu svojom zaslugom, igrom, pobedama i porazima. I prošle godine su mu mnogi odricali uspeh, a Novak je prošle sezone imao preko 80 dobijenih mečeva. Duga je godina, tek su počela koplja da se ukrštaju...

max

pre 14 godina

Pročitao sam da je Novak nastavio sa treninzima u Melburnu.Odlična vest!.Dosta bre zez...,ženidbe,glume,manekenstva......"Mali" imaš kapacitet i iskoristi to već jednom!

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Rogere. Kralju! Kada Federer igra na ovako visokom nivou ne moze mu niko nista. Od samog starta turnira imala sam osecaj da ce Federer osvojiti i to se i ostvarilo. Stvarno je zasluzio jer je najbolji. S druge strane jako mi je bilo zao Mareja kad je zaplakao. Potpuno ga razumem, on je igrao svoje 2. GS finale i oba izgubio od Rogera. Federer je neverovatno dominirao, Marej je bio dosta nervozan...No, bez obzira na ovo, mislim da Marej moze da osvoji GS. Jos jednom svaka cast za Rogera. 16. GS titula. Covece.

Etranger

pre 14 godina

Ceo turnir bio je namešten da Serena i Federer pobede. Nije bitno. Tek je početak sezone. Novak sigurno do kraja godine izbija na prvo mesto, jer on uvek bolje igra kad se takmičenje zahukta, a verujem da to može i Jeca. Čak sam siguran, još samo malo da popravi servis. Čak i mister Vilijams pored svojih kćerki za veliku teniserku priznaje samo Jecu (citiram Đoksu). Ana nema šta više da traži u tenisu,, nažalost, sama je kriva. Ona je, za razliku od Jece, već u januaru doživela debakl. Do kraja godine neće je biti ni u prvih sto.

gordana

pre 14 godina

Bas mi je drago sto je Federer pobedio-moram priznati zasluzeno.Drago mi je zbog toga sto smo imali priliku da gledamo njegovu pobednicku stranu-"kulturnog i duhovitog gospodina",a ne onu drugu koja je njegovo pravo lice.I naravno,sto nismo gledali suze koje oduzimaju protivniku i pobedniku njegovih pet minuta sleve i radosti,kao prosle godine

Sada nema izgovora na Federera mozes samo u finalu

pre 14 godina

Navijam za Djokovica ali obozavam da gledam Federera. Ali kada je Djokovic protiv Tsonge opsovao onako onog navijaca verovatno naseg koji je videvsi da covek polako pada u igri zeleo da mu da kakvu takvu podrsku (zato je i tu) razocarao me je i iznervirao u isto vreme. Da sam ja u bio u ulozi navijaca kome se obratio maltretirao bih ga psihicki ceo mec u svakoj pauzi izmedju gemova. Posao igraca je da igraju a publika je tu da navija (iako nekada nije prijatno za ljude koji su na terenu ) ali to oni kasnije naplate u Evrima.
A za 16. GS nemam reci covek je sve rekao :))))

Janko

pre 14 godina

Rodžer je još jednom dokazao zašto je najveći igrač. Nema tu neke filozofije. Kada neko igra tako hrabro i bez kompromisa, onda i rezultat uglavnom dođe. Njegovo ponašanje na terenu pleni. Marej je takođe izvanredan teniser ali razlika između njega i Federera se jasno videla u ovom meču.
Ako neko misli da će se Rodžer skoro povući iz tenisa, grdno se vara. Igraće taj još dugo, jer je njegova glad za uspesima veća nego kod ostalih iako to paradoksalno zvuči kada se zna šta je sve osvojio.

HADZIJA

pre 14 godina

ISPRAVKA...4 titula AO... a ne treca... to jeogromna razlika...pogledajte koliko djokovicu znaci i ta jedna pa cete videti razliku !!!

koja

pre 14 godina

Ja samo ne znam ovi što komentarišu da je Federer doveo Đokovića na drugo mesto, pitao bi ih je li Federer osvojio za Đokovića ove bodove pa je zato poklonio drugo mesto? Svakako treba reći da je Federer definitivno najbolji svih vremena a to i sve statistike govore ali ne treba pored našeg tenisera navijati za njega a istovremeno o Đokoviću govoriti sa toliko cinizma kao da nam je najveći neprijatelj, stvarno bih voleo da znam šta je u glavama tih što ostavljaju takve komentare. I na kraju da dodam, ja kada čitam ove komentare vi svi kao da ste najveći teniski znalci i kao da ste prošli više finala od Federera, pa bih vas isto molio da mi kažete u kojim smo vas to finalima mogli gledati. Pozdrav za sve navijače našeg Novaka Đokovića, a ostali neka malo razmisle pre nego što ostave neki komentar.

nina

pre 14 godina

Da sam na Novakovom mestu bilo bi mi neprijatno sto sam 2.igrac sveta a na GS pruzam katasrofalne partije,ili predam,ili sunce,ili stomak....i jos samo jedan GS u dzepu.Ali dobro,najvaznije je ono prvo mesto sa 16 GS!!! Kralj je kralj!!!

Dusan

pre 14 godina

Roger je jos jednom pokazao koliko je veliki, i to na onaj nacin na koji treba da pokaze - sa reketom u ruci, na terenu, u duelu sa mladom generacijom koja ga "salje u penziju" vec pola njegove karije!

Mec mozda ne ultra spektakularan, ali sa nekoliko NEVEROVATNIH poteza. Nadam se da su i naviijaci i mrsci obojce tenisera mogli da osete koliko je psiholoski ovo bila teska borba...i koliko je Federer u stvari ispred svih. Ovo je titula osvojena pre svega na glavu i jaku psihu, a onda na neverovatnu sposobnost Federera da svoju igru prilagodjava trenutnoj situaciji na terenu i protivnikovim slabostima. Na to treba dodati i detalj kako kralj razbije protivnika bekhendom, udarcem koji ovaj forsira sve vreme kao losiji, ne menja nista, i verovatno pretera u tome na kraju, taman koliko da Roger uhvati ritam.

Nisam gledao mec na RTS-u, pa ne znam kako je on komentarisan tamo, ali je na Eurosport-u komentator bio definitivno naklonjen Murray-u od pocetka besomucno citirajuci jos neke od briljantnih vizija Mats Vilander-a da ako mec udje u 4. i 5. set, sanse Murray-a rastu abog bolje fizicke spreme - ako sam ja dobro video na kraju treceg seta Rogeru je KONACNO znoj probio majicu a Andy se borio za vazduh i nije izgledao bas najsrecnije! Toliko i o fizickoj spremi.

Posle polufinala sam prognizirao slican ishod kao u mecu Federer - Tsonga. Naravno, svaki poen proporcionalno tezi, ali rezultat vrlo slican, skoro do u game. Nisam bio impresioniran Murray-em, kao sto se pljuvalo po Novaku, ni njegovi protivnici nisu mnogo govorili - Nadal daleko od forme, Cilic ipak druga klasa tenisera i umoran, ostali daleko iza. Mislim da je najveci konkurent u ovom trenutku bio Novak, kome se na zalost desilo to sto se desilo. Ispade da sam dobro pretpostavio.

Rec-dve o suzama. Momenat na dodeli trofeja je vervotano jedan od najsimpaticnijih Murray-evih momenta od kad ga gledam. Ne mislim nista lose i ne rugam se momku, zaista tako mislim. Emotivan trenutak iz koga se decko veoma sipmaticno i smekerski izvukao. Za sve one zastoke momke i devojke koji po tome pljunu sa podsmehom, imate YouTube pa pogledajte malo klipove u kojima mnogo, mnogo vrhunskih svetskih sportista placu kao deca - zbog pobeda, poraza ili neceg treceg. Setite se (ko moze da se seti) Pita Samprasa u cetvrtfinalu AO '95 godine kako kroz citav place u vise navrata zbog bolesti tadasnjeg trenera i setite se smekerske Courierove upadice u jednoj od Pitovih kriza u trecem setu kad mu kaze "Are you okey Pete? We could do this tomorrow". Pokusajte bar da postujete ogromnu energiju i kolicinu rada koju ovi momci ulazu u to cime se bave i potpuno je normalno da imaju i ovakve momente. Pokusajte da zamislite pritisak sa kojim se nose - javnost, porodica, sopstvene ambicije. Ne treba to zameriti Murray-u...ali ni Federeru. Kad covek place jer je izgubio...pa naravno da mu je pobeda milija od bilo cega, niko se vrhunskim sportom ne bavi da bi gubio, i nikada ne bi bio u vrhu da nije nemilosrdno pobedjivao kad god je mogao...Neuporedivo je to emotivno praznjenje sa bilo cime sto tough komentatori rade iz fotelje.

Na kraju, mada ne mislim da smo jedini u tome, nismo mi nista novo na svetu izmislili, ali je zalosno da neciji konstantan i dugogodisnji uspeh umesto sve veceg divljenja izaziva sve vecu mrznju. I posle svakog uspeha ovog majstora ja se sve vise pitam koji su argumenti njegovih mrzaca - sreca? ruzan tenis? tudje povrede? astologija? zavera svetskih mocnika? I dokle tako? Na zalost po ovu grupu ljudi, predvidjam im jos mnooogo teskih godina jer ce majtor jos pobedjivati a svet ce ga verovatno zauvek priznavati kao NAJBOLJEG IKADA!

Idemo dalje! Uzivajte u tenisu!

Grand Fed

pre 14 godina

Čika Rođa ima samo jedan plan za 2010 i to valjda svima treba da bude jasno: da osvoji jedino što mu nedostaje, a to je grand slam. Sva četiri turnira u nizu u jednoj godini. Verovatno će da otaljava posao na ostalim turnirima, a vreme će pokazati da li i ko može da ga spreči u nameri. Da se nije igrao sa Del Potrom na US Openu imao bi četiri u nizu, ali opet ne u istoj godini.

daljac

pre 14 godina

@Dennis - jel se ti nebi podsmejavao drugima i provocirao ih da si Roger.....??? Ni ja ga nevolim al' ovaj lik je (bar meni) danas dokazao da je najjači, i svi porazi do sad su bili samo plod njegove loše igre tog dana a nikako ne dobra igra protivnika. Nole će biti no.1. onog dana kad Fedex kaže-"dosta mi je, nije mi zanimljivo više".

dsas

pre 14 godina

onda kada je imao 14gs bas sam razmisljao kako ce dokazati da je najbolji svih vremena(uvek mu je tu negde u podsvesti bio Sampras), uvek bi postojala ta pitanja i razmirice, a on ode i osvoji jos 2 cisto da se zna ko je gde.....

Nikola

pre 14 godina

A zasto je bitno da li je Velika Britanija imala pobednika Australijskog Gren Slema posle xx godina? Ni za jednu drugu zemlju se ta statistika ne navodi...

Sasa

pre 14 godina

Ovo je veliki trenutak i za naš tenis, Novak Djoković je drugi igrač sveta, najveći uspeh u istoriji našeg muškog tenisa, i pored svih muka i problema kroz koje je Nole prolazio konačno se dokopao drugog mesta, potpuno zasluženo, neko će reći da zahvaljujući povredama i predajama drugih igrača ili lakom žrebu na AO, ali je on prošle godine odigrao najviše mečeva i imao najviše pobeda od svih igrača koji su u prvih deset. Nije lako nikom danas u svetskom tenisu da dodje do vrha, to su ogromni napori i odricanja, naš Nole je uspeo i sada treba da ga svi podržimo da nastavi dalje i samo pametno i da se trudi prvo da zadrži drugo mesto a onda da napadne i kralja tenisa Federera... Zato napred Nole u nove pobede, mi te svi volimo mada ponekad se ponekad iznerviramo zbog tvojih poraza, ali šta ćeš takvi smo kakvi smo NAŠI SMO!
Sazreo si Novače, preležao si "dečije bolesti" vrhunskog tenisa i sada opušteno pa šta ti Bog da..

BBRS

pre 14 godina

Djokovicevci, pisete li zahvalnicu Federeru?

A ti si jedan od velikih fanova Nadala, Federera ili Mareja, je l' tako?
Isto tako navijaš i za Barselonu, Mančester, Arsenal, Čelzi, Real ili neki drugi nepobedivi klub? Poznati su mi takvi, kao ti, što navijaju samo za najtrofejniji, najbolje i najbogatije klubove, a po domaćim pljuju gde stignu!
TREBA DA SE STIDIŠ!

Marko

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove

Dragan Jurić

pre 14 godina

Federera se može voleti i ne voleti,ali mora se priznati: teniski svet deli se na Federera i na ostale. Među te ostale spada i Novak Đoković,koji je,ni kriv ni dužan,zahvaljujući Federerovim pobedama(!?),izbio na drugo mesto ATP liste. Bilo bi lepše i pravednije da je to postigao svojim pobedama. Švajcarcu svaka čast. Udario je još jedan pečat na svoju tenisku besmrtnost!

Itnja

pre 14 godina

Ni jedan ni drugi mi nisu dragi, ali sam ovaj put najvijala protiv Mareja. Za to postoje dva razloga:
1) Nole je njegovim porazom stigao na drugo mesto
2) Marej mi je jos odvratniji i ljigaviji od Federera

Dylan Dog

pre 14 godina

Bezidejna i jednodimenzionalna igra Mareja. Federer igra na svom uobičajenom nivou, ali ništa spektakularno.
Marej otvara meč previše stegnut. Međutim i kod Federera se primećuje isto, a Marej to ne može da iskoristi.
Taktički gledano, ključni momenat je po meni jednolično forsiranje Federerovog bekhenda od strane Mareja na početku meča (malte ne kao na treningu!), koje je omogućilo Federeru da potpuno uđe u taj udarac. Ne može se protiv Federera dobiti meč jednostavno samo forsiranjem njegovog bekhenda (ovo je jedan od razloga zašto npr. Đoković na početku meča izbegava da forsira Federerov bekhend). Marej često igra pasivno i u jednoličnom tempu, bez želje da preuzme rizik i krene po poen. Kada kažem jednodimenzionalna igra, mislim na pokušavanje da se dođe do poena isključivo sa osnovne linije, uz jednu konzervativnu i ziherašku igru. Sa druge strane, Federer je izbegavao da pritiska Mareja previše i da igra oštre uglove, jer Marej tada zna da odigra fantastično i da neverovatnim pasing-šotovima podiže sebi samopouzdanje. On bira jednostavniju taktiku da loptu drži relativno po sredini, da uspori tempo, pa da naglim ubrzanjem uz promenu pravca iznudi kraću loptu od Mareja. To mu je i uspevalo.
Kada je osvojio prvi set, Federer se opustio i u 2. setu odigrao na svom prepoznatljivom nivou. U trećem setu i on oseća pritisak zbog moguće pobede ali se uspešno nosi sa tim. Marej jednostavno ne može da izdrži sve pritiske, vraća Federera u 3. set i - na kraju gubi. Preveliki pritisak od strane anglosaksonske javnosti je možda glavna kočnica Mareju da u ključnim mečevima odigra na svom visokom nivou.
U ovom meču, uz sve pohvale Federeru, Marej nije prikazao potrebnu igru kojom bi se ozbiljnije ugrozio Švajcarac.
Ne mogu da se ne osvrnem na krajnje neinteligentne komentare jednog bivšeg GS šampiona na Eurosportu (što mu, ruku na srce i nije prvi put). Pita se čovek šta drugi igrači mogu da nauče iz ovog meča? Pa, po meni - NIŠTA. Na ATP turu se svi poznaju dobro. Da bi se eksploatisale nečije mane i na tome profitiralo, nisu potrebni, kao što se to često potencira na ES kada se analiziraju igrači, vrhunski bekendi, forhendi itd. (prvih 50-100 igrača uglavnom imaju odličnu tehniku). Potrebna je mentalna snaga (naravno, usko povezana sa fizičkom izdržljivošću) da bi se unapred definisana taktika sprovela u delo, sposobnost da se prilagodi nepredviđenim situacijama (plan B, plan C itd.) i da se sve to drži na relativno visokom nivou onoliko dugo koliko je to potrebno - tj. dok traje meč. U ovom meču nije viđeno ništa novo. Samo je potrvđeno da suvišan pritisak javnosti i nerealna očekivanja veoma škode. Nažalost, to su i naše teniske zvezde dobro osetile na svojoj koži.

Dennis

pre 14 godina

Cestitke Federeru. Ne zaboravljajuci da je on najuspesniji teniser svih vremena, ne bi bilo lose ovde skrenuti paznju na njegovu samovaznost i izvan svega na njegov trapavi i jeftini smisao za humor. S druge strane, Murray je vrlo sarmantno i dostojanstveno podneo poraz. A "KRALJ" se u svom pobednickom govoru zadovoljno podsmeva i priprema neko buduce finale koje ce njegova decica lepo da gledaju sa tribina.
Sportisti Federeru cestitke. Coveku Federeru - sazaljenje. Oba iskreno :)

ma idi...

pre 14 godina

Mislim da je Federer objasnio svim ljubiteljima tenisa da je njegova psiha (uz neizostavni vanserijski teniski kvalitet koji poseduje) nesto sto je zapravo njegovo najjace oruzje. Covek je na 2-5 u trecem setu poceo da igra jos agresivnije nedopustivsi Skotu da podigne glavu. Takav stil igre je nesto necuveno i posebno. Bio je svestan da moze lako da zavrsi u cetvrtom setu ali nije zeleo da se opusta vec da nastavi da diktira tempo i to mu se na kraju isplatilo.
Bice vrlo tesko pobediti ga na tri dobijena seta. Trenutno ne vidim niti jednog tenisera koji bi tu mogao da mu parira prvenstveno zbog izuzetno jake mentalne snage koju poseduje. Za ocekivati je da nastavi da "zanje" titule na gran slemovima iako ove godine puni 29 godina. Zaista fenomenalno.
Nadam se da cemo jos dugo uzivati u njegovoj igri i nadati se da ce se uskoro neko od plejade mladjih tenisera izdici iznad mentalnog bloka koji ima i pokusati da zaustavi FedEx-a...Nadal je nazalost u vrlo teskoj zdravstvenoj situaciji a ostali moraju jos mnogo iskustva da steknu...

zoran

pre 14 godina

Federer je iznad svih igraca (sem zdravog NAdala) apsolutno nedostizan i nije za poredjenje.
Niko nema toliko raznovrsnu, preciznu igru poput njega.Osecaj za prostor, ancin kretanja po istom...nema napora. Serva kojoj premca nema, prakticno pogadja coskove kada pozeli.
NA nasu zalost, Novak nema sta da trazi i bilo ko drugi dok Majstor ne ode u penziju. Posle toga ostali mogu da se igraju tenisa.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Koju srecu ima ovaj Federer, to nije normalno! I vidjeste li na kraju onaj Marej zaplaka, ka' neki ljakse? A posle Federer kao provali nesto smijesno, a oni se svi smiju. Covjek bi pomislio da je duhovit. Ma turnir je zavrsen u cetvrtfinalu kad su nesrecno ispali veliki sampioni kao sto su Djokovic i Davidenko. Dobro je sto je ispao i onaj Nadal. Glupo bi bilo da gledamo gdje Federer place zbog tamo nekog bilderskog tenisa koji igra Nadal i s kojim je sasvim slucajno osvajao grenslemove na svim podlogama.

marko-nbg

pre 14 godina

FedEx ovo dobija posle cetiri seta!
(marko-nbg, 30. januar 2010 23:23)

Malo brze nego sto sam ocekivao, ali nije bitno! Morace Endi jos da uci!

Rog kralj

pre 14 godina

Bi mi zao kad sam videla suze, a i treba mu cestitati na komentaru prilikom dodele trofeja, Andy je vec veliki teniser, voleli ga ili ne... RF majstore, hvala.

jegood

pre 14 godina

Federer je igrao impresivno, a Marej kao igrač koji nema rešenja za igru Federera. Zna se, u finalu Grand Slam-a samo Nadal redovno tuče Federera svi ostali...pa videli smo.

Djoksa

pre 14 godina

Cestitke Noletu na dolasku na mesto br.2!Naravno cestitke i Federeru na osvajanju GS.Mari je upropastio finale kukavickom i ziheraskom igrom.Nadam se da ce sad pasti mentalna blokada koja je kocila Noleta da pruza sve sto zna.Jos samo 1 korak Nole!

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast za Federera.Marej nije bio bez sansi,ali ne moze se bez vinera i agresivne igre osvojiti GS.Pogresna taktika i malo straha i 0-3 je neizbezno.Jedini pravi streptomicin za Federera zove se Nadal,ali on je na zalost vec duze vreme nesposoban za vrhunski tenis,a izgleda da se i kraj karijere blizi.Djokovic je drugi zahvaljujuci povredi Nadala a ne dobroj igri.Mislim da sa ovakvim pristupom igri on nema sta da trazi ni protiv Mareja ni Federera,cak i Del Potra.Do sada je imao vise srece nego pameti u zrebu za GS,ali sta ako bude u delu zreba gde su Marej,Del Potro,Rodik,Verdasko...mozda i oporavljeni Nadal.Mislim da ce u tom slucaju i cetvrtfinale biti veliki uspeh.Nadam se da ce se Nadal oporaviti i bar jos jednu sezonu odigrati na vrhunskom nivou,jer tenis postaje pomalo dosadan.Sa ovakvom konkurencijom Federer moze bar jos tri GS-a da osvoji.

Dragana

pre 14 godina

Ako je sad nije osvojio ne znam kad ce. Nole kad je bio u takvoj "formi" je i pobedio Fedexa sa 3:0 i osvojio titulu. Rogeru svaka cast i Nole konacno drugi na svetu! :))) P.S. A Marej neka kupi sebi kosmodisk protiv bolova u ledjima. :)

alan ford

pre 14 godina

moze biti samo jedan....To je Nola shvatio, valjda ce i fanovi koji realne komentare zovu pljuvacinama. Da nije Fedexa, ko zna da li bi ikada bio drugi. Vreme ce pokazati...

Dragan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Federera, mada je Marej mogao da izbori i cetvrti set da nije napravio onoliko gresaka u tie-break-u. Priznajem da mi ga je pomalo i bilo zao prilikom dodele pehara, jer se vidi da se tesko nosi sa velikim pritiskom britanske i dela svetske javnosti. Ipak je on samo covek od krvi i mesa.

Congavitis

pre 14 godina

Boli mene uvo za Feda i Marinka.
Ja se brinem da li je naseg Nokicu prosla tiba.
Oooo, ta izdajnicka testenina!
Oooo, ta izdajnicka muska snaga sto ga napusti kada je to najvaznije!
Oooo, taj ST koji nije dizajnirao za Nokicu specijalni model pamperica "prpa od Congice"!
Oooo, taj neposteni ATP sto nije pustio Nokicu da se igra kralja!
Oooo, taj Conga sa tom iritantnom navikom da protiv Nokice trci, servira po 50 asova i zavlaci 150 vinera!!
Jel' da nije bilo tako kako jeste, sada bi Nokica drzao GS pehar.
Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.
P.S. Nikol Dz. Femija. Da li su mi slova u zakljucku dovoljno velika? :)

max

pre 14 godina

Čestitke Mareju.Ima srce,brzinu,servis,želju.....,ali je naišao na boljega.Federer max profesionalac,servis odličan,tehnika zadivljujuća,cilj jasan i dostižan.Mislim da je Federer pročitao igru Mareja i Marej će teško ikad više pobediti Federera,ali će zato mlatiti ove druge koji nemaju pre svega srce a i zdravlje im nije jača osobina.Šteta za ove druge..

realista

pre 14 godina

Gdje su sad oni komentari tipa: "Federer je na izmaku..", itd.?
Jos jednom za kraj: "Tenis je igra gdje je cilj prebaciti lopticu...... i na kraju pobjednik je Roger Federer"
....svi ostali su mo do koljena....

iskreno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!

jovan

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, ali ovi komentatori na rts-u i eurosportu su stvarno preterali. Otvoreno navijanje kao da je Marej taj koji je pljuvao po Noletu a ne Federer.
A tek ovo ulizivanje Federeru u poslednje vreme. To je prvo radio samo Nadal(od ovih vrhunskih) a sad svi. Čuli smo danas Mareja: "Šteta što ne mogu da igram ko on".
Novak je pošao istim stopama. Dok je iskreno davao intervjue svi smo ga gledali kao boga. Sad postaje sve više Federer. Možda je to cena uspeha, dobiješ nekoliko slojeva na licu.
Biće bolje, ajde Nole menjaj se (svet).

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Dragi Djokice,
Posto nikako da svojom pobedom dodjes do tog drugog mesta, resio sam da danas pocistim tog Murray-a i tako ti omogucim da jednom i ti dodjes na to drugo mesto, i tako ti se revansiram za polufinale Madrida 2009-te, gde si me jako zaduzio.
Tvoj Rodja

Posteno

pre 14 godina

Plasmanom na drugo mesto ATP liste, Djokovic je dokazao svim nevernim Tomama da je, posle Slobodana Zivojinovica, jedan od ponajboljih srpskih tenisera u poslednje vreme.

Sveta

pre 14 godina

Veliki Majstor se nije umorio i zasitio, i to je ono sto kod mene izaziva divljenje. Covek ima postovanja i ljubavi prema svojoj "struci".

fuki

pre 14 godina

Moj komentar od 23.Januara kada je Djokovic razbio Istomina:

•Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!
(fuki, 23. januar 2010 08:48)
# Link komentara

Preporučujem (+15)Ne preporučujem (-275)

Nisam gakopirao da bih se hvalio, nemam nikakve koristi od toga. Radi se o tomeda svaki realniji komentar dozivi ovoliko "nepreporuka" ovde. 275 strucnjaka :) !!!
275 ljudi sa koji verovatno ne vole Djokovica vise od mene. Verovatno svi podjednako navijamo za njega. Ali koji valjda misle da su "dezurne patriote" sa zadatkom da odbrane Djokovica od svih realnih komentara. Roger Federer je najbolji teniser u istoriji. Djokovic je tamo gde jeste i to je ogroman uspeh. Pa nije B92 neki ultra nacionalisticki sajt da bi jedan realniji komentar poput moga imao 15 preporuka i 275! nepreporuka. Ili mozdaneki misle da je zabranjeno biti realan dok kod se Djokovic takmici?

mali

pre 14 godina

U svakom slucaju zasluzeno ipak svaka cast mareju na komentaru na kraju kad se rasplakao " mozda mogu da placem kao rodzer ali ne mogu da igram kao on"

milos

pre 14 godina

ja samo da konstatujem da je FEDERER doveo Djokovica na drugo mesto, a vi nastavite da ga mrzite iz jednog jedinog razloga a to je sto je najbolji teniser IKADA!!!

Djokica

pre 14 godina

Zapravo, nama Noletovim navijacima, vise je odgovarala Marijeva pobeda. Ovako se Rodzer jos vise ucvrstio na prvom mestu, za koje se nadamo da ce Nole da napadne ove godine.

snooker

pre 14 godina

Kralj: "Porodicni zivot me nije mnogo promenio. Da, kupam decu, menjam pelene, odem ujutro na pijac. Al nedeljom, kao i uvek, IZADJEM I OTRESEM TEPIHE!"

Predo

pre 14 godina

Jedan sam od rijetkih Srba i navijaca (ne volim rijec fan)Djokovica, koji nije navijao za Federera. NIsam ni za Murray-a, vec za dobar tenis i to sam dobio. Federer je sve odradio, prije i za vrijeme meca, da destabilizuje Murray-a i uspio u tome. Pored toga, znao je da ce Murray igrati na njegov bekhend i razorio ga sa te strane. Murray se trudio, ali je pritisak bio prevelik. Pitanje je da li ce moci prevazici tu nervozu u svom sledecem GS finalu, bez obzira ko bude sa druge strane.
Rijec, dvije o Djokovicu. Cestitka na drugom mjestu, mada bi vjerovatno i njemu bilo puno draze da je to osvojio i nije bio ovisan o neuspjesima svojih takmaca. Opet da kazem, nije ovo ispalo tako lose. Izgubio je od Tsonge zbog spleta okolnosti, ali tesko da je mogao nesto uraditi ovako spremnom Federeru. Ustvari, ima manje 360 bodova od realnog i nije pokvario svoj medjusobni skor sa Federerom. Zdrav je fizicki, malo da popravi psihologiju i servis i tu smo. Uzivajte u teniskoj 2010.

Anony

pre 14 godina

Nisam zadovoljan finalom,kao da sam gledao finale nekog smesnog turnira.Nema ko da pruzi pristojnu partiju protiv Fed-a trenutno,sramota za tenis.Onaj del potro osvojio USopen i izgleda da batalio tenis,nisam ga ni vido na ovom turniru.Ovaj nas,bruka jos se popeo na drugo mesto.Medjutim zna se kako prolaze ti sto dobijaju prvo i drugo mesto,nek se konsultuje sa Anom.

Is-tra!!!

pre 14 godina

Očekivala sam pobjedu ali ne baš 3:0. Ako je Nole na ljestvici odmah iza ovog virtouza - šta reći.
Najveći broj pobjeda u prošloj godini kanačno su se isplatile. Bravo za kralja Rogera - čestitke Noletu, drugi igrač svijeta - lijepo zvuči.

TATA!!

pre 14 godina

Jedan jedini!!!! Kralj!! Hvala za sjajan tenis i Noletovo 2. mesto :))). I Andy je bio sjajan, bice grand slam sampion to je sigurno...

TT

pre 14 godina

Prva 2 seta je mec licio na gadjanje glinenih golubova. Federer je pucao a Mari stavljao mete. Inace Federer je cinio iznenadjujuce greske za njega i da je Mari iole raznovrsniji igrac morao bi to da iskoristi. Ovako je svako stavljen na svoje mesto ukljucujuci i Novaka.
Sto se Nadala tice bojim se da ovo nije kraj problemima i da mu dugi turniri sve manje prijaju. Za godinu dana bi Novak, Cilic i Mari mogli da rasporede prva 3 mesta jer iako je Fedex i dalje car primetno je da mu nivo igre pada a i teze je braniti nego osvajati.

Marko

pre 14 godina

Na ovom turniru je jos jednom dokazano,Roze prvi pa pet mesta prazno,zatim ostali!Covek je NEVEROVATAN,svaki udarac odmeren,prosto ga je milina gledati!Y

toni23

pre 14 godina

Ma mora da bude broj jedan kad igra super tenis, hvala bogu da se Mari nije zalio na bolove ili razna trovanja kao sto uvek radi Novak, pa ako je bolji daj mu ruku nemoj uvek tako da izmisljas razne price te ovo te ono

Dixy-Rafa

pre 14 godina

Jeste li culi komentatora na RTS 2 ..... kaze on : ,,Nadamo se da ce Novak ukloniti Federera sa prvog mesta".......a ja ovamo dodajem :,,Moze ga ukloniti samo puskom , nicim vise"....... .......(Federer trenutno igra najbolji tenis,niko mu nista ne moze)....jedva cekam Roland Garros i nadam se da ce u finalu igrati Rafa-Federer(Naravno Rafa pobedjuje)

Dzontra Volta

pre 14 godina

Cini mi se da je Mari izgoreo od silne zelje i od svih onih ocekivanja javnosti u Velikoj Britaniji, sto je i pokazao na dodeli nagrada.
Federer je jednostavno bio http://www.youtube.com/watch?v=aIrCFrFpHvw i podsetio je na one dane kada je dobio nadimak Fed Express.
A za sve one koji ce da se jave da umanje znacaj Federerovog 16. GS-a i kazu kako ne bi uspeo u tome bez Nadala i drugih, mogu samo da kazem da: i baba da ima . . . . ne bi bila baba nego deda :D
P.S. Novak je drugi od ponedeljka i to je dobra vest za sve fanove.

Neven KGB

pre 14 godina

Novak je od sutra broj 2 u najzlatnijoj eri tenisa. Zasluzio je perfektnim igrama na kraju godine,pogotovo u Parizu i Bazelu. Za osvajanje GS-va ima igru samo mu treba oruzje,poput bekhend viner paralela i cescih preciznijih servisa u T polje. Federer se moze dobiti samo velikim srcem ,a to je Nole zbog sponzora izgubio, pogotovo kad mora duze da lomi igraca ili kao sto je Serena preokrenula mec od 0: 1 u setovima i 0: 4 u gemovima, da preokrene mec u svoju korist protiv nadahnutog protivnika. Federera mozes dobiti samo super agresivnom igrom,adrenalinom u svakom poenu,ravnim udarcima ga lomiti, Crtu u karakteru da se nikad ne predajes do kraja.

snooker

pre 14 godina

Kralj: "Porodicni zivot me nije mnogo promenio. Da, kupam decu, menjam pelene, odem ujutro na pijac. Al nedeljom, kao i uvek, IZADJEM I OTRESEM TEPIHE!"

fuki

pre 14 godina

Moj komentar od 23.Januara kada je Djokovic razbio Istomina:

•Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!
(fuki, 23. januar 2010 08:48)
# Link komentara

Preporučujem (+15)Ne preporučujem (-275)

Nisam gakopirao da bih se hvalio, nemam nikakve koristi od toga. Radi se o tomeda svaki realniji komentar dozivi ovoliko "nepreporuka" ovde. 275 strucnjaka :) !!!
275 ljudi sa koji verovatno ne vole Djokovica vise od mene. Verovatno svi podjednako navijamo za njega. Ali koji valjda misle da su "dezurne patriote" sa zadatkom da odbrane Djokovica od svih realnih komentara. Roger Federer je najbolji teniser u istoriji. Djokovic je tamo gde jeste i to je ogroman uspeh. Pa nije B92 neki ultra nacionalisticki sajt da bi jedan realniji komentar poput moga imao 15 preporuka i 275! nepreporuka. Ili mozdaneki misle da je zabranjeno biti realan dok kod se Djokovic takmici?

Neven KGB

pre 14 godina

Novak je od sutra broj 2 u najzlatnijoj eri tenisa. Zasluzio je perfektnim igrama na kraju godine,pogotovo u Parizu i Bazelu. Za osvajanje GS-va ima igru samo mu treba oruzje,poput bekhend viner paralela i cescih preciznijih servisa u T polje. Federer se moze dobiti samo velikim srcem ,a to je Nole zbog sponzora izgubio, pogotovo kad mora duze da lomi igraca ili kao sto je Serena preokrenula mec od 0: 1 u setovima i 0: 4 u gemovima, da preokrene mec u svoju korist protiv nadahnutog protivnika. Federera mozes dobiti samo super agresivnom igrom,adrenalinom u svakom poenu,ravnim udarcima ga lomiti, Crtu u karakteru da se nikad ne predajes do kraja.

BBRS

pre 14 godina

Djokovicevci, pisete li zahvalnicu Federeru?

A ti si jedan od velikih fanova Nadala, Federera ili Mareja, je l' tako?
Isto tako navijaš i za Barselonu, Mančester, Arsenal, Čelzi, Real ili neki drugi nepobedivi klub? Poznati su mi takvi, kao ti, što navijaju samo za najtrofejniji, najbolje i najbogatije klubove, a po domaćim pljuju gde stignu!
TREBA DA SE STIDIŠ!

Dusan

pre 14 godina

Roger je jos jednom pokazao koliko je veliki, i to na onaj nacin na koji treba da pokaze - sa reketom u ruci, na terenu, u duelu sa mladom generacijom koja ga "salje u penziju" vec pola njegove karije!

Mec mozda ne ultra spektakularan, ali sa nekoliko NEVEROVATNIH poteza. Nadam se da su i naviijaci i mrsci obojce tenisera mogli da osete koliko je psiholoski ovo bila teska borba...i koliko je Federer u stvari ispred svih. Ovo je titula osvojena pre svega na glavu i jaku psihu, a onda na neverovatnu sposobnost Federera da svoju igru prilagodjava trenutnoj situaciji na terenu i protivnikovim slabostima. Na to treba dodati i detalj kako kralj razbije protivnika bekhendom, udarcem koji ovaj forsira sve vreme kao losiji, ne menja nista, i verovatno pretera u tome na kraju, taman koliko da Roger uhvati ritam.

Nisam gledao mec na RTS-u, pa ne znam kako je on komentarisan tamo, ali je na Eurosport-u komentator bio definitivno naklonjen Murray-u od pocetka besomucno citirajuci jos neke od briljantnih vizija Mats Vilander-a da ako mec udje u 4. i 5. set, sanse Murray-a rastu abog bolje fizicke spreme - ako sam ja dobro video na kraju treceg seta Rogeru je KONACNO znoj probio majicu a Andy se borio za vazduh i nije izgledao bas najsrecnije! Toliko i o fizickoj spremi.

Posle polufinala sam prognizirao slican ishod kao u mecu Federer - Tsonga. Naravno, svaki poen proporcionalno tezi, ali rezultat vrlo slican, skoro do u game. Nisam bio impresioniran Murray-em, kao sto se pljuvalo po Novaku, ni njegovi protivnici nisu mnogo govorili - Nadal daleko od forme, Cilic ipak druga klasa tenisera i umoran, ostali daleko iza. Mislim da je najveci konkurent u ovom trenutku bio Novak, kome se na zalost desilo to sto se desilo. Ispade da sam dobro pretpostavio.

Rec-dve o suzama. Momenat na dodeli trofeja je vervotano jedan od najsimpaticnijih Murray-evih momenta od kad ga gledam. Ne mislim nista lose i ne rugam se momku, zaista tako mislim. Emotivan trenutak iz koga se decko veoma sipmaticno i smekerski izvukao. Za sve one zastoke momke i devojke koji po tome pljunu sa podsmehom, imate YouTube pa pogledajte malo klipove u kojima mnogo, mnogo vrhunskih svetskih sportista placu kao deca - zbog pobeda, poraza ili neceg treceg. Setite se (ko moze da se seti) Pita Samprasa u cetvrtfinalu AO '95 godine kako kroz citav place u vise navrata zbog bolesti tadasnjeg trenera i setite se smekerske Courierove upadice u jednoj od Pitovih kriza u trecem setu kad mu kaze "Are you okey Pete? We could do this tomorrow". Pokusajte bar da postujete ogromnu energiju i kolicinu rada koju ovi momci ulazu u to cime se bave i potpuno je normalno da imaju i ovakve momente. Pokusajte da zamislite pritisak sa kojim se nose - javnost, porodica, sopstvene ambicije. Ne treba to zameriti Murray-u...ali ni Federeru. Kad covek place jer je izgubio...pa naravno da mu je pobeda milija od bilo cega, niko se vrhunskim sportom ne bavi da bi gubio, i nikada ne bi bio u vrhu da nije nemilosrdno pobedjivao kad god je mogao...Neuporedivo je to emotivno praznjenje sa bilo cime sto tough komentatori rade iz fotelje.

Na kraju, mada ne mislim da smo jedini u tome, nismo mi nista novo na svetu izmislili, ali je zalosno da neciji konstantan i dugogodisnji uspeh umesto sve veceg divljenja izaziva sve vecu mrznju. I posle svakog uspeha ovog majstora ja se sve vise pitam koji su argumenti njegovih mrzaca - sreca? ruzan tenis? tudje povrede? astologija? zavera svetskih mocnika? I dokle tako? Na zalost po ovu grupu ljudi, predvidjam im jos mnooogo teskih godina jer ce majtor jos pobedjivati a svet ce ga verovatno zauvek priznavati kao NAJBOLJEG IKADA!

Idemo dalje! Uzivajte u tenisu!

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Dragi Djokice,
Posto nikako da svojom pobedom dodjes do tog drugog mesta, resio sam da danas pocistim tog Murray-a i tako ti omogucim da jednom i ti dodjes na to drugo mesto, i tako ti se revansiram za polufinale Madrida 2009-te, gde si me jako zaduzio.
Tvoj Rodja

mali

pre 14 godina

U svakom slucaju zasluzeno ipak svaka cast mareju na komentaru na kraju kad se rasplakao " mozda mogu da placem kao rodzer ali ne mogu da igram kao on"

milos

pre 14 godina

ja samo da konstatujem da je FEDERER doveo Djokovica na drugo mesto, a vi nastavite da ga mrzite iz jednog jedinog razloga a to je sto je najbolji teniser IKADA!!!

Is-tra!!!

pre 14 godina

Očekivala sam pobjedu ali ne baš 3:0. Ako je Nole na ljestvici odmah iza ovog virtouza - šta reći.
Najveći broj pobjeda u prošloj godini kanačno su se isplatile. Bravo za kralja Rogera - čestitke Noletu, drugi igrač svijeta - lijepo zvuči.

Sundjer Bob

pre 14 godina

Bog pomaze slabe i nejake.
Ni drugo mesto nije sto je nekad bilo.
(Milos RU, 31. januar 2010 13:22)

Pa kad nije izvoli pa budi drugi .....ako je to svima tako jednostavno...

Congavitis

pre 14 godina

Boli mene uvo za Feda i Marinka.
Ja se brinem da li je naseg Nokicu prosla tiba.
Oooo, ta izdajnicka testenina!
Oooo, ta izdajnicka muska snaga sto ga napusti kada je to najvaznije!
Oooo, taj ST koji nije dizajnirao za Nokicu specijalni model pamperica "prpa od Congice"!
Oooo, taj neposteni ATP sto nije pustio Nokicu da se igra kralja!
Oooo, taj Conga sa tom iritantnom navikom da protiv Nokice trci, servira po 50 asova i zavlaci 150 vinera!!
Jel' da nije bilo tako kako jeste, sada bi Nokica drzao GS pehar.
Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.
P.S. Nikol Dz. Femija. Da li su mi slova u zakljucku dovoljno velika? :)

Nikola

pre 14 godina

A zasto je bitno da li je Velika Britanija imala pobednika Australijskog Gren Slema posle xx godina? Ni za jednu drugu zemlju se ta statistika ne navodi...

Predo

pre 14 godina

Jedan sam od rijetkih Srba i navijaca (ne volim rijec fan)Djokovica, koji nije navijao za Federera. NIsam ni za Murray-a, vec za dobar tenis i to sam dobio. Federer je sve odradio, prije i za vrijeme meca, da destabilizuje Murray-a i uspio u tome. Pored toga, znao je da ce Murray igrati na njegov bekhend i razorio ga sa te strane. Murray se trudio, ali je pritisak bio prevelik. Pitanje je da li ce moci prevazici tu nervozu u svom sledecem GS finalu, bez obzira ko bude sa druge strane.
Rijec, dvije o Djokovicu. Cestitka na drugom mjestu, mada bi vjerovatno i njemu bilo puno draze da je to osvojio i nije bio ovisan o neuspjesima svojih takmaca. Opet da kazem, nije ovo ispalo tako lose. Izgubio je od Tsonge zbog spleta okolnosti, ali tesko da je mogao nesto uraditi ovako spremnom Federeru. Ustvari, ima manje 360 bodova od realnog i nije pokvario svoj medjusobni skor sa Federerom. Zdrav je fizicki, malo da popravi psihologiju i servis i tu smo. Uzivajte u teniskoj 2010.

Sasa

pre 14 godina

Ovo je veliki trenutak i za naš tenis, Novak Djoković je drugi igrač sveta, najveći uspeh u istoriji našeg muškog tenisa, i pored svih muka i problema kroz koje je Nole prolazio konačno se dokopao drugog mesta, potpuno zasluženo, neko će reći da zahvaljujući povredama i predajama drugih igrača ili lakom žrebu na AO, ali je on prošle godine odigrao najviše mečeva i imao najviše pobeda od svih igrača koji su u prvih deset. Nije lako nikom danas u svetskom tenisu da dodje do vrha, to su ogromni napori i odricanja, naš Nole je uspeo i sada treba da ga svi podržimo da nastavi dalje i samo pametno i da se trudi prvo da zadrži drugo mesto a onda da napadne i kralja tenisa Federera... Zato napred Nole u nove pobede, mi te svi volimo mada ponekad se ponekad iznerviramo zbog tvojih poraza, ali šta ćeš takvi smo kakvi smo NAŠI SMO!
Sazreo si Novače, preležao si "dečije bolesti" vrhunskog tenisa i sada opušteno pa šta ti Bog da..

srdjan

pre 14 godina

kaze ronaldinjo " mene je bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu ." kaze Jordan " a mene da budem najbolji kosarkas "
Tek ce Federer " Nisam ja nikoga poslao " :D !!

zoran

pre 14 godina

Federer je iznad svih igraca (sem zdravog NAdala) apsolutno nedostizan i nije za poredjenje.
Niko nema toliko raznovrsnu, preciznu igru poput njega.Osecaj za prostor, ancin kretanja po istom...nema napora. Serva kojoj premca nema, prakticno pogadja coskove kada pozeli.
NA nasu zalost, Novak nema sta da trazi i bilo ko drugi dok Majstor ne ode u penziju. Posle toga ostali mogu da se igraju tenisa.

iskreno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!

ma idi...

pre 14 godina

Mislim da je Federer objasnio svim ljubiteljima tenisa da je njegova psiha (uz neizostavni vanserijski teniski kvalitet koji poseduje) nesto sto je zapravo njegovo najjace oruzje. Covek je na 2-5 u trecem setu poceo da igra jos agresivnije nedopustivsi Skotu da podigne glavu. Takav stil igre je nesto necuveno i posebno. Bio je svestan da moze lako da zavrsi u cetvrtom setu ali nije zeleo da se opusta vec da nastavi da diktira tempo i to mu se na kraju isplatilo.
Bice vrlo tesko pobediti ga na tri dobijena seta. Trenutno ne vidim niti jednog tenisera koji bi tu mogao da mu parira prvenstveno zbog izuzetno jake mentalne snage koju poseduje. Za ocekivati je da nastavi da "zanje" titule na gran slemovima iako ove godine puni 29 godina. Zaista fenomenalno.
Nadam se da cemo jos dugo uzivati u njegovoj igri i nadati se da ce se uskoro neko od plejade mladjih tenisera izdici iznad mentalnog bloka koji ima i pokusati da zaustavi FedEx-a...Nadal je nazalost u vrlo teskoj zdravstvenoj situaciji a ostali moraju jos mnogo iskustva da steknu...

Beogradjanin

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, neprikosnovenom teniskom velikanu – 16 grand slam titula! Tu pred nama, u naše vreme, najlepšim tenisom ispisuje tenisku istoriju. Ubedljivih 3:0 u setovima!

Endijeve suze – ne zameram, veliki pritisak, emocije je teško ukrotiti, ipak mu je ovo drugo izgubljeno GS finale.

Još nešto, to što je Novak izbio na 2. mesto, nema šta da zahvaljuje “ni Janku ni Marku” ni Mariju. Svako je na rang mestu svojom zaslugom, igrom, pobedama i porazima. I prošle godine su mu mnogi odricali uspeh, a Novak je prošle sezone imao preko 80 dobijenih mečeva. Duga je godina, tek su počela koplja da se ukrštaju...

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitike FEDERERU.

SRBIJA PO PRVI put u svojoj teniskoj istoriji IMA TENISERA NA drugom mestu SVETSKE LISTE !! Fantastično!

SLAVE sve zemlje kada imaju i među 10 nekoga po prvi put, a kako da ne slavimo mi, tako mala zemlja, kada imamo vicešampiona u eri vladavine najvećeg svih vremena,do sada.

NARAVNO, potpuno zasluženo je Nole drugi. Nole ima GREN SLEM ,a setimo se, Mari je bio drugi a nema gren slem,pa SE NEŠTO NE SEĆAM DA SU GA po Britaniji,ili svetu, ili ovom sajtu prozivali zbog toga,niti su umanjivali njegovu drugu poziciju.

Rafa,veliki Španac, je POSTAO PRVI, za vreme Olimpijade u Pekingu,TAKO ŠTO SU skinuti bodovi FEDU, MARI,veliki Britanac, je postao drugi tako što su isto skinuti bodovi nekome, Fed,veliki Švajcarac, se vratio na prvo mesto tako što je Rafa izgubio bodove,pa naš Nole,veliki Srbin iz male Srbije, je svetski čovek, prati svetske trendove i normalno je da će i on da dodje na DRUGO MESTO SVETA,ali ne gubitkom nečijih bodova,VEĆ POBEDOM NAJBOLJEG,jer zna Nole kao i mi Srbi, da je od svačijeg dobra samo bolje,zato smo i navijali ZA FEDA,pa je i nama odn.Noletu najbolje, i eto ga 2.mesto.

SVI SMO NAVIJALI ZA FEDERERA,ne protiv Mareja,može se dobiti samo kada se navija za nečije dobro.

ŠTO SE TIČE meča, nije od onih koji će se pamtiti.Plakanje je smešno,čista razmaženost.Nije Mari igrao u 5 setova i imao 5 meč lopti pa izgubio,tada bi se razumela koja suza, tuga i žal.

VELIKI JE USPEH za Endija, biti u finalu i to drugi put,ne može se na silu,na pritisak publike,medija, ni kod del Potra a kamoli kod Feda.

Blah bla

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru,nema šta!Znao sam da će dobiti Marija iz dva razloga,prvo jer je bolji a drugo što onog jadnog Mareja toliko forsiraju da dečko ako uskoro ne osvoji GS ima,ja mislim,psihički da pukne!Jer Britanci čekaju GS titulu 70-ak godina i odavno nisu imali ovakvog igrača...On verovatno ima ogroman pritisak i očekivanja,što se i vidi po suzama na kraju ali već je izgunio drugo finale GS i to oba prilično glatko (3:0)to može mnogo da utiče na njega....Što se tiče Novakovog 2. mesta,na ATP turu računaju se rezultati iz predhodnih 52 sedmice,i stvar je jasna,Đoković je po rezultatima od 31 janura prošle godine do danas - drugi na svetu.Neko će reći nema GS i tako to,pa trenutno GS nemaju ni Murray ni Nadal,vlasnici titula su trenutno samo Federer i Delpotro,a ko je kriv Delpotu što je 'lošije' igrao masterse i ostale turnire pa nije skupio dovoljno bodova da bude drugi.Tako da je Đoković zasluženo na drugom mestu,po prostoj matematici.A i zaslužio je da bude drugi zbog svih dobrih igara koje je imao predhodno u karijeri...

Dylan Dog

pre 14 godina

Bezidejna i jednodimenzionalna igra Mareja. Federer igra na svom uobičajenom nivou, ali ništa spektakularno.
Marej otvara meč previše stegnut. Međutim i kod Federera se primećuje isto, a Marej to ne može da iskoristi.
Taktički gledano, ključni momenat je po meni jednolično forsiranje Federerovog bekhenda od strane Mareja na početku meča (malte ne kao na treningu!), koje je omogućilo Federeru da potpuno uđe u taj udarac. Ne može se protiv Federera dobiti meč jednostavno samo forsiranjem njegovog bekhenda (ovo je jedan od razloga zašto npr. Đoković na početku meča izbegava da forsira Federerov bekhend). Marej često igra pasivno i u jednoličnom tempu, bez želje da preuzme rizik i krene po poen. Kada kažem jednodimenzionalna igra, mislim na pokušavanje da se dođe do poena isključivo sa osnovne linije, uz jednu konzervativnu i ziherašku igru. Sa druge strane, Federer je izbegavao da pritiska Mareja previše i da igra oštre uglove, jer Marej tada zna da odigra fantastično i da neverovatnim pasing-šotovima podiže sebi samopouzdanje. On bira jednostavniju taktiku da loptu drži relativno po sredini, da uspori tempo, pa da naglim ubrzanjem uz promenu pravca iznudi kraću loptu od Mareja. To mu je i uspevalo.
Kada je osvojio prvi set, Federer se opustio i u 2. setu odigrao na svom prepoznatljivom nivou. U trećem setu i on oseća pritisak zbog moguće pobede ali se uspešno nosi sa tim. Marej jednostavno ne može da izdrži sve pritiske, vraća Federera u 3. set i - na kraju gubi. Preveliki pritisak od strane anglosaksonske javnosti je možda glavna kočnica Mareju da u ključnim mečevima odigra na svom visokom nivou.
U ovom meču, uz sve pohvale Federeru, Marej nije prikazao potrebnu igru kojom bi se ozbiljnije ugrozio Švajcarac.
Ne mogu da se ne osvrnem na krajnje neinteligentne komentare jednog bivšeg GS šampiona na Eurosportu (što mu, ruku na srce i nije prvi put). Pita se čovek šta drugi igrači mogu da nauče iz ovog meča? Pa, po meni - NIŠTA. Na ATP turu se svi poznaju dobro. Da bi se eksploatisale nečije mane i na tome profitiralo, nisu potrebni, kao što se to često potencira na ES kada se analiziraju igrači, vrhunski bekendi, forhendi itd. (prvih 50-100 igrača uglavnom imaju odličnu tehniku). Potrebna je mentalna snaga (naravno, usko povezana sa fizičkom izdržljivošću) da bi se unapred definisana taktika sprovela u delo, sposobnost da se prilagodi nepredviđenim situacijama (plan B, plan C itd.) i da se sve to drži na relativno visokom nivou onoliko dugo koliko je to potrebno - tj. dok traje meč. U ovom meču nije viđeno ništa novo. Samo je potrvđeno da suvišan pritisak javnosti i nerealna očekivanja veoma škode. Nažalost, to su i naše teniske zvezde dobro osetile na svojoj koži.

raksi

pre 14 godina

...primjetio sam da ljudi koje ne vole Federera,napisu kako je njegov protivnik igrao lose a vrlo malo kazu da je federer igrao dobro...marej je odigrao dobro onoliko koliko mu je dopustio kralj....Federeru jos jedanput si dokazao da si bogom dat za tenis..svi prolaze(nadal,rodik,hjuit,marej........)samo KRALJ ostaje....

Dragan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Federera, mada je Marej mogao da izbori i cetvrti set da nije napravio onoliko gresaka u tie-break-u. Priznajem da mi ga je pomalo i bilo zao prilikom dodele pehara, jer se vidi da se tesko nosi sa velikim pritiskom britanske i dela svetske javnosti. Ipak je on samo covek od krvi i mesa.

koja

pre 14 godina

Ja samo ne znam ovi što komentarišu da je Federer doveo Đokovića na drugo mesto, pitao bi ih je li Federer osvojio za Đokovića ove bodove pa je zato poklonio drugo mesto? Svakako treba reći da je Federer definitivno najbolji svih vremena a to i sve statistike govore ali ne treba pored našeg tenisera navijati za njega a istovremeno o Đokoviću govoriti sa toliko cinizma kao da nam je najveći neprijatelj, stvarno bih voleo da znam šta je u glavama tih što ostavljaju takve komentare. I na kraju da dodam, ja kada čitam ove komentare vi svi kao da ste najveći teniski znalci i kao da ste prošli više finala od Federera, pa bih vas isto molio da mi kažete u kojim smo vas to finalima mogli gledati. Pozdrav za sve navijače našeg Novaka Đokovića, a ostali neka malo razmisle pre nego što ostave neki komentar.

Dixy-Rafa

pre 14 godina

Jeste li culi komentatora na RTS 2 ..... kaze on : ,,Nadamo se da ce Novak ukloniti Federera sa prvog mesta".......a ja ovamo dodajem :,,Moze ga ukloniti samo puskom , nicim vise"....... .......(Federer trenutno igra najbolji tenis,niko mu nista ne moze)....jedva cekam Roland Garros i nadam se da ce u finalu igrati Rafa-Federer(Naravno Rafa pobedjuje)

max

pre 14 godina

Pročitao sam da je Novak nastavio sa treninzima u Melburnu.Odlična vest!.Dosta bre zez...,ženidbe,glume,manekenstva......"Mali" imaš kapacitet i iskoristi to već jednom!

Milos RU

pre 14 godina

Ako je Rodzer prvi a Novak drugi verovatno je izmedju pet praznih mesta. Jedan komentar glasi "nadam se da ce Novak ove godine napasti Federerovo prvo mesto." Ljudi jeste li svesni sta pisete? Realno gledano Novak je nejlosiji igrac u prvih pet.

Marko

pre 14 godina

Na ovom turniru je jos jednom dokazano,Roze prvi pa pet mesta prazno,zatim ostali!Covek je NEVEROVATAN,svaki udarac odmeren,prosto ga je milina gledati!Y

dsas

pre 14 godina

onda kada je imao 14gs bas sam razmisljao kako ce dokazati da je najbolji svih vremena(uvek mu je tu negde u podsvesti bio Sampras), uvek bi postojala ta pitanja i razmirice, a on ode i osvoji jos 2 cisto da se zna ko je gde.....

Dzontra Volta

pre 14 godina

Cini mi se da je Mari izgoreo od silne zelje i od svih onih ocekivanja javnosti u Velikoj Britaniji, sto je i pokazao na dodeli nagrada.
Federer je jednostavno bio http://www.youtube.com/watch?v=aIrCFrFpHvw i podsetio je na one dane kada je dobio nadimak Fed Express.
A za sve one koji ce da se jave da umanje znacaj Federerovog 16. GS-a i kazu kako ne bi uspeo u tome bez Nadala i drugih, mogu samo da kazem da: i baba da ima . . . . ne bi bila baba nego deda :D
P.S. Novak je drugi od ponedeljka i to je dobra vest za sve fanove.

borg

pre 14 godina

ovaj sto se potpisuje kao gospodin signore je jako duhovita osoba.pazi molim te djokovic i davydenko sampioni a federer ne?cinimi se da je federer slupao davydenka,a djkovic porazen od tsonge,kome je roger pokazao granice.ako nisi informisan djokovic ima jednu a davydenko niti jednu veliku titulu,uz svako duzno postovanje ako su to sampioni,a ne federer koji ima sesnaest titula,onda je sve jasno.i te price imao je srecu su polako smijesne,sigurno da treba imati srecu,ali 16 puta?nevjerujem.inace federer je prosle godine na australian openu protiv nadala,i na us openu protiv del potroa bio daleko bolji igrac,sta vise terao je segu sa ovom dvojicom,i samo zaboravio da pobijedi sa 3-0.gledao sam sve te meceve,inace iako ga apsolutno ne podnosim jedini koji je nadigrao federeraprosle godine bioje roddick u finalu wimbledona,i tu je roger imao puno srece.roger je prije tri godine rekao nesto scim se slazem,a to je:drufgi ili treci svejedno,pamti se samo prvi.to sto je djokovic drugi je svakako o.k.on te poene nije kupio,nego posteno zaradio.nije njegova krivica sto nadal preforsira sebe.napisao saM POSLIJE one legendarne pobjede nad federerom u baselu,da to nije pravi odraz snaga,i da federer ne igra punom parom,sa ovim turnirom je to potvrdjeno.federer nema sta vise bilo koma da dokazuje,a novak,murray i druzina itekako.i jos nesto za bracu hrvate svaka cast ljubicicu ali on konkurent federeru?to je malo vise patriotizma i od brace srba.cilica cemo jos vidjeti,on tek treba da se dokaze inace odlican igrac,sve zavisi kako ce se dalje razvijati.i sto se finala tice korektan rezultat,koji kazuje odraz snaga na terenu.

Djoksa

pre 14 godina

Cestitke Noletu na dolasku na mesto br.2!Naravno cestitke i Federeru na osvajanju GS.Mari je upropastio finale kukavickom i ziheraskom igrom.Nadam se da ce sad pasti mentalna blokada koja je kocila Noleta da pruza sve sto zna.Jos samo 1 korak Nole!

Janko

pre 14 godina

Rodžer je još jednom dokazao zašto je najveći igrač. Nema tu neke filozofije. Kada neko igra tako hrabro i bez kompromisa, onda i rezultat uglavnom dođe. Njegovo ponašanje na terenu pleni. Marej je takođe izvanredan teniser ali razlika između njega i Federera se jasno videla u ovom meču.
Ako neko misli da će se Rodžer skoro povući iz tenisa, grdno se vara. Igraće taj još dugo, jer je njegova glad za uspesima veća nego kod ostalih iako to paradoksalno zvuči kada se zna šta je sve osvojio.

Aki

pre 14 godina

Posle ovog meča, povlačim sve slabo što sam napisao pre protiv malog Marija. Mislim da je odrastao, da zna da pokaže emocije, da igra sve raznovrsnije i da ga publika sve više ceni. Naravno, trebaće mu još više rada da sustigne Federera da bi mogao ramnopravno da mu izađe na megdan.

marko-nbg

pre 14 godina

FedEx ovo dobija posle cetiri seta!
(marko-nbg, 30. januar 2010 23:23)

Malo brze nego sto sam ocekivao, ali nije bitno! Morace Endi jos da uci!

Red4ever

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".

toni23

pre 14 godina

Ma mora da bude broj jedan kad igra super tenis, hvala bogu da se Mari nije zalio na bolove ili razna trovanja kao sto uvek radi Novak, pa ako je bolji daj mu ruku nemoj uvek tako da izmisljas razne price te ovo te ono

nina

pre 14 godina

Da sam na Novakovom mestu bilo bi mi neprijatno sto sam 2.igrac sveta a na GS pruzam katasrofalne partije,ili predam,ili sunce,ili stomak....i jos samo jedan GS u dzepu.Ali dobro,najvaznije je ono prvo mesto sa 16 GS!!! Kralj je kralj!!!

Bex

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove
(Marko, 31. januar 2010 13:35)

Pogledaj draws ATP Paris Masters 1000 i ATP Basel 500 turnire iz 2009 pre nego sto pricas gluposti, ali dobro ako nisi znao, onda u redu, izvini...

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast za Federera.Marej nije bio bez sansi,ali ne moze se bez vinera i agresivne igre osvojiti GS.Pogresna taktika i malo straha i 0-3 je neizbezno.Jedini pravi streptomicin za Federera zove se Nadal,ali on je na zalost vec duze vreme nesposoban za vrhunski tenis,a izgleda da se i kraj karijere blizi.Djokovic je drugi zahvaljujuci povredi Nadala a ne dobroj igri.Mislim da sa ovakvim pristupom igri on nema sta da trazi ni protiv Mareja ni Federera,cak i Del Potra.Do sada je imao vise srece nego pameti u zrebu za GS,ali sta ako bude u delu zreba gde su Marej,Del Potro,Rodik,Verdasko...mozda i oporavljeni Nadal.Mislim da ce u tom slucaju i cetvrtfinale biti veliki uspeh.Nadam se da ce se Nadal oporaviti i bar jos jednu sezonu odigrati na vrhunskom nivou,jer tenis postaje pomalo dosadan.Sa ovakvom konkurencijom Federer moze bar jos tri GS-a da osvoji.

Dennis

pre 14 godina

Cestitke Federeru. Ne zaboravljajuci da je on najuspesniji teniser svih vremena, ne bi bilo lose ovde skrenuti paznju na njegovu samovaznost i izvan svega na njegov trapavi i jeftini smisao za humor. S druge strane, Murray je vrlo sarmantno i dostojanstveno podneo poraz. A "KRALJ" se u svom pobednickom govoru zadovoljno podsmeva i priprema neko buduce finale koje ce njegova decica lepo da gledaju sa tribina.
Sportisti Federeru cestitke. Coveku Federeru - sazaljenje. Oba iskreno :)

rade

pre 14 godina

Niko sa Rodjom ne moze da se nosi, sem oporavljenog Nadala. No sa ovakvom igrom koju Marej pokazuje ima u ovim drugima "boga" da umlati, ukljucujuci i Novaka sa sve shkampima.

max

pre 14 godina

Čestitke Mareju.Ima srce,brzinu,servis,želju.....,ali je naišao na boljega.Federer max profesionalac,servis odličan,tehnika zadivljujuća,cilj jasan i dostižan.Mislim da je Federer pročitao igru Mareja i Marej će teško ikad više pobediti Federera,ali će zato mlatiti ove druge koji nemaju pre svega srce a i zdravlje im nije jača osobina.Šteta za ove druge..

nemanja86

pre 14 godina

Dragi Pistol Pite..ja sam napravio presedan sa svojih 16-gren slem titula....Jos cu vladati..Veliki pozdrav iz Botamigena....:):):):)Fedex ekspres...Najbolji teniser svih vremena...

Sada nema izgovora na Federera mozes samo u finalu

pre 14 godina

Navijam za Djokovica ali obozavam da gledam Federera. Ali kada je Djokovic protiv Tsonge opsovao onako onog navijaca verovatno naseg koji je videvsi da covek polako pada u igri zeleo da mu da kakvu takvu podrsku (zato je i tu) razocarao me je i iznervirao u isto vreme. Da sam ja u bio u ulozi navijaca kome se obratio maltretirao bih ga psihicki ceo mec u svakoj pauzi izmedju gemova. Posao igraca je da igraju a publika je tu da navija (iako nekada nije prijatno za ljude koji su na terenu ) ali to oni kasnije naplate u Evrima.
A za 16. GS nemam reci covek je sve rekao :))))

TATA!!

pre 14 godina

Jedan jedini!!!! Kralj!! Hvala za sjajan tenis i Noletovo 2. mesto :))). I Andy je bio sjajan, bice grand slam sampion to je sigurno...

HADZIJA

pre 14 godina

ISPRAVKA...4 titula AO... a ne treca... to jeogromna razlika...pogledajte koliko djokovicu znaci i ta jedna pa cete videti razliku !!!

gordana

pre 14 godina

Bas mi je drago sto je Federer pobedio-moram priznati zasluzeno.Drago mi je zbog toga sto smo imali priliku da gledamo njegovu pobednicku stranu-"kulturnog i duhovitog gospodina",a ne onu drugu koja je njegovo pravo lice.I naravno,sto nismo gledali suze koje oduzimaju protivniku i pobedniku njegovih pet minuta sleve i radosti,kao prosle godine

Marko

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove

Anony

pre 14 godina

Nisam zadovoljan finalom,kao da sam gledao finale nekog smesnog turnira.Nema ko da pruzi pristojnu partiju protiv Fed-a trenutno,sramota za tenis.Onaj del potro osvojio USopen i izgleda da batalio tenis,nisam ga ni vido na ovom turniru.Ovaj nas,bruka jos se popeo na drugo mesto.Medjutim zna se kako prolaze ti sto dobijaju prvo i drugo mesto,nek se konsultuje sa Anom.

daljac

pre 14 godina

@Dennis - jel se ti nebi podsmejavao drugima i provocirao ih da si Roger.....??? Ni ja ga nevolim al' ovaj lik je (bar meni) danas dokazao da je najjači, i svi porazi do sad su bili samo plod njegove loše igre tog dana a nikako ne dobra igra protivnika. Nole će biti no.1. onog dana kad Fedex kaže-"dosta mi je, nije mi zanimljivo više".

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Rogere. Kralju! Kada Federer igra na ovako visokom nivou ne moze mu niko nista. Od samog starta turnira imala sam osecaj da ce Federer osvojiti i to se i ostvarilo. Stvarno je zasluzio jer je najbolji. S druge strane jako mi je bilo zao Mareja kad je zaplakao. Potpuno ga razumem, on je igrao svoje 2. GS finale i oba izgubio od Rogera. Federer je neverovatno dominirao, Marej je bio dosta nervozan...No, bez obzira na ovo, mislim da Marej moze da osvoji GS. Jos jednom svaka cast za Rogera. 16. GS titula. Covece.

Shaq Fu

pre 14 godina

Smatram da je Federer kompletniji igrac i onaj koji bez napora cini da je igranje na tako visokom nivou lagano. Nadal sa druge strane, nedvosmisleno sjajan igrac (u prilog tome nepobitno govori i 6 GS titula) cini da gledalac stekne utisak da je igranje tenisa tezak fizicki rad i neopevana golgota (sto mozda i jeste, ali po Fedu se to nikako ne moze videti).
To je kao u kosarci (uz uvazavanje cinjenice da se radi o ekipnom sportu): Shaquille je bio odlican igrac i uglavnom lakatanjem i sirovom snagom vodio timove ka nizu titula, ali Jordan (uz cinjnicu da ima vise osvojenih titula) je kosarkasku igru doveo na jedinstven nivo koji se granici sa umetnoscu.
Shaquillu su se divile narodne mase. Jordanu su se divili i najbolji igraci na svetu. E tu je razlika.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Koju srecu ima ovaj Federer, to nije normalno! I vidjeste li na kraju onaj Marej zaplaka, ka' neki ljakse? A posle Federer kao provali nesto smijesno, a oni se svi smiju. Covjek bi pomislio da je duhovit. Ma turnir je zavrsen u cetvrtfinalu kad su nesrecno ispali veliki sampioni kao sto su Djokovic i Davidenko. Dobro je sto je ispao i onaj Nadal. Glupo bi bilo da gledamo gdje Federer place zbog tamo nekog bilderskog tenisa koji igra Nadal i s kojim je sasvim slucajno osvajao grenslemove na svim podlogama.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Federera se može voleti i ne voleti,ali mora se priznati: teniski svet deli se na Federera i na ostale. Među te ostale spada i Novak Đoković,koji je,ni kriv ni dužan,zahvaljujući Federerovim pobedama(!?),izbio na drugo mesto ATP liste. Bilo bi lepše i pravednije da je to postigao svojim pobedama. Švajcarcu svaka čast. Udario je još jedan pečat na svoju tenisku besmrtnost!

dusanka baljak

pre 14 godina

Budući kralj,koji ima samo 22 godine,SAM JE ZASLUŽAN ZA DRUGO MJESTO,do kojeg je došao svojim trudom i svojom upornošću!!!

Grand Fed

pre 14 godina

Čika Rođa ima samo jedan plan za 2010 i to valjda svima treba da bude jasno: da osvoji jedino što mu nedostaje, a to je grand slam. Sva četiri turnira u nizu u jednoj godini. Verovatno će da otaljava posao na ostalim turnirima, a vreme će pokazati da li i ko može da ga spreči u nameri. Da se nije igrao sa Del Potrom na US Openu imao bi četiri u nizu, ali opet ne u istoj godini.

aleksandar

pre 14 godina

Majstor. Svaka cast i nema sta da se kaze vise o Federeru. Najveci je svih vremena. A Djokovic nikada nece biti veliki sampion kao on. Nema on taj mentalitet. A i ta prokleta "pupa" ga stalno zeza.

Sveta

pre 14 godina

Veliki Majstor se nije umorio i zasitio, i to je ono sto kod mene izaziva divljenje. Covek ima postovanja i ljubavi prema svojoj "struci".

TT

pre 14 godina

Prva 2 seta je mec licio na gadjanje glinenih golubova. Federer je pucao a Mari stavljao mete. Inace Federer je cinio iznenadjujuce greske za njega i da je Mari iole raznovrsniji igrac morao bi to da iskoristi. Ovako je svako stavljen na svoje mesto ukljucujuci i Novaka.
Sto se Nadala tice bojim se da ovo nije kraj problemima i da mu dugi turniri sve manje prijaju. Za godinu dana bi Novak, Cilic i Mari mogli da rasporede prva 3 mesta jer iako je Fedex i dalje car primetno je da mu nivo igre pada a i teze je braniti nego osvajati.

jovan

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, ali ovi komentatori na rts-u i eurosportu su stvarno preterali. Otvoreno navijanje kao da je Marej taj koji je pljuvao po Noletu a ne Federer.
A tek ovo ulizivanje Federeru u poslednje vreme. To je prvo radio samo Nadal(od ovih vrhunskih) a sad svi. Čuli smo danas Mareja: "Šteta što ne mogu da igram ko on".
Novak je pošao istim stopama. Dok je iskreno davao intervjue svi smo ga gledali kao boga. Sad postaje sve više Federer. Možda je to cena uspeha, dobiješ nekoliko slojeva na licu.
Biće bolje, ajde Nole menjaj se (svet).

realista

pre 14 godina

Gdje su sad oni komentari tipa: "Federer je na izmaku..", itd.?
Jos jednom za kraj: "Tenis je igra gdje je cilj prebaciti lopticu...... i na kraju pobjednik je Roger Federer"
....svi ostali su mo do koljena....

SANI

pre 14 godina

Šta reći nego najbolji svih vremena , a za one što mu osporavaju sve što je osvojio samo nek se saberu svi zajedno aktuelni igrači na atp i da vidimo kolko imaju GS možda i predje koji za 16. stvarno nevjerovatno.

boombar

pre 14 godina

Čestitke za Rogera !
Čitam komentare i samo bih želeo da primetim nešto. Mnogi potenciraju kako je jedini koji u ovom trenutku može da parira Fedu zdravi Nadal. Nek pogledaju prošlogodišnji skor između Novaka i Feda. Naravno ne pada mi na pamet da tvrdim da bi ga Nole dobio, samo kažem da Novak, u poslednje vreme, ume da se nosi s Federerom, pa makar to bilo na turnirima manje važnosti.
Neko je primetio da je nepravedno što je Novak na drugom mestu sa samo jednim GS ??!!?? Čuj, sa samo jednim GS ?? Sem Nadala i Delpa ostali među prvih 10 nemaju ni polufinale GS. OK , finale ima Mari. U svakom slučaju Nole je drugo mesto osvojio krvničkim radom i brojem bodova koje je sakupio.
Kad ga pomenuh Marija... Neki dan sam komentarisao Nadalov slom kao posledicu neispunjenih očekivanja javnosti. Mari je još jedan očigledan primer. Toliko ga pritiskaju da to nije normalno. Sve su to mladi momci i ti nerealni pritisci zaista mogu da budu pogubni. Zanimljivo je da je Federer isto tako bio pod pritiskom osvajanja 14. GS pa je pukao prošle godine na AO ali se fantastično mentalno izdigao i probio barijeru. Kraj se ne nazire...
Idemo dalje.

Rog kralj

pre 14 godina

Bi mi zao kad sam videla suze, a i treba mu cestitati na komentaru prilikom dodele trofeja, Andy je vec veliki teniser, voleli ga ili ne... RF majstore, hvala.

alan ford

pre 14 godina

moze biti samo jedan....To je Nola shvatio, valjda ce i fanovi koji realne komentare zovu pljuvacinama. Da nije Fedexa, ko zna da li bi ikada bio drugi. Vreme ce pokazati...

radda

pre 14 godina

Rodžer Federer je teniser for iz serije,
praktično trenutno nema nikog sa takvim
karakteristikama koje on poseduje,
i fizičkim i psihičkim (iskustvo i
znanje plus)

Normalno je da se plače bilo od sreće
bilo od tuge... preveliki su to napori
za tako mlade ljude. Ne zaboravite da
su i Rodžer i Murray igrali prethodnih
15 dana svaki drugi dan, da im je ovo
sedmi meč, da je to Grand Slam,
svaki je meč bio stresan i ogromna su
to uzbudjenja i napori...
o koncentraciji i da ne govorim.
Većina komentatora (ovde) bi se isprepadala
da se samo pojave na terenu pred tolikom
publikom, ne računajući onu pored TV ekrana,
a ne još i da igraju ....

Sve čestitke Rodžeru za
16. titulu GS ! BRAVO !

Djokica

pre 14 godina

Zapravo, nama Noletovim navijacima, vise je odgovarala Marijeva pobeda. Ovako se Rodzer jos vise ucvrstio na prvom mestu, za koje se nadamo da ce Nole da napadne ove godine.

slavko

pre 14 godina

sve cestitke Rogeru Federeru...on tenis igra kao da je to najlaksa stvar na svetu a protivnike na terenu cini smesnim...svaka cast!!!

Magelan

pre 14 godina

Očekivano, RF je odradio posao na profi nivou i otklonio sve dileme o tome ko je najveći. U dosadašnjim komentarima je uglavnom sve rečeno, dobre analize i ocene Fedex-ove igre. Marej nije mogao više jer Rodja nije dozvolio... okrutan neki tip, totalno bez emocija.
Šta dalje??? Čekati RG, W i US OPEN sa nadom da Rodja
odustane... sve ostalo je u domenu iluzije.
Mareju čestitke za suze i za onakav kraj na ceremoniji; "Sorry, I am down".

Itnja

pre 14 godina

Ni jedan ni drugi mi nisu dragi, ali sam ovaj put najvijala protiv Mareja. Za to postoje dva razloga:
1) Nole je njegovim porazom stigao na drugo mesto
2) Marej mi je jos odvratniji i ljigaviji od Federera

Iskrivljeno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!
(iskreno, 31. januar 2010 13:15)

gdhfsjklksdlfkshfkhkldghjkdfghdgsrgiuhsdddvbfvbsdkgodugpdig
Tako ja vidim ono što si ti napisao.

Boba

pre 14 godina

"Srbi"kako vas nije sramota?Ako ne volite Noleta,to je vasa stvar,ali,to nikako nece umanjiti njegov uspjeh! On je drugi teniser svijeta,svidjalo se to vama ili ne!!!

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

Sjajan komentar sani i sjajna poenta koja verovatno nikome nije pala na pamet do sada... A mislim da za sva vremena okoncava polemiku o tome kolika je razlika izmedju Federera i svih ostalih... Dakle kada se uporede osvojeni gren slemovi Rodzera Federera i svih ostalih aktivnih igraca na touru, dodje se do sledeceg odnosa - Rodzer Federer 16 , svi ostali 14! I to ovako, Rafa 6, Djokovic 1, Delpo 1, Rodik 1, Hjuit 2, Ferero 1, Gaudio 1, i Moja 1. I tu se cini mi se zavrsava sva prica... Doduse pre sest meseci je bila druga prica, Rodja je imao samo 15, a bili su aktivni i Safin i Tomas Johanson... A za sest meseci mozda bude jos gore za ostatak sveta, Rodja uzme recimo jos dva, a Gaston Gaudio resi ipak da digne ruke od tenisa, a jos gore npr. Lejton...

Svaka cast

pre 14 godina

Čestitam Federeru na tituli. Zasluženo. Protivnika je pobedio po principu bumerang efekta: "Ako ti možeš i voliš da mrcvariš protivnika i igru, i ja mogu i volim to isto, ali još više i još bolje". Svaka mu čast, mnogo je duhovit čovek. A to mu se i može, jer stvarno može da radi šta hoće na terenu.

Posteno

pre 14 godina

Plasmanom na drugo mesto ATP liste, Djokovic je dokazao svim nevernim Tomama da je, posle Slobodana Zivojinovica, jedan od ponajboljih srpskih tenisera u poslednje vreme.

Monden

pre 14 godina

Koliko je razlika između Federera i ostatka teniskog sveta govori činjenica da je na drugom mestu čovek koji dve godine nije odigrao nijedno GS finale.

Cinik

pre 14 godina

Ma Nole je najveci car.Nije se mesao u svoj posao i postao drugi teniser sveta.Sacuvao se preteranog napora,pristedeo kolena,otisao na vreme da se odmara i sada je drugi, petsto i kusur bodova ispred Mareja.Istini za volju jedino je malo manje para zaradio, ali zdravlje je najbitnije.Samo inteligentno Nole,sa sto manje napora, najvise rangiranje.

Borbena

pre 14 godina

Ajde, red je i da se čestita...Đokoviću drugo mesto na svetskoj rang listi tenisera!!!!! Potpuno zasluženo, a biće i prvi, živi bili pa videli.

Nastranu šalu, čestitke i za superexpressšampionanejvećegsvihvremena, Rodžera!

2010 će biti interesantna što se tiče tenisa u muškoj konkurenciji, to je sigurno!!!

Posmatrac

pre 14 godina

@ Magelan, moram da te ispravim. Murray je rekao Sorry, I'm done (zavrsio sam), ne I'm down.

p.s. Cestitke Federeru na pobedi, zaista je najbolji kada je to najpotrenije.

Dragana

pre 14 godina

Ako je sad nije osvojio ne znam kad ce. Nole kad je bio u takvoj "formi" je i pobedio Fedexa sa 3:0 i osvojio titulu. Rogeru svaka cast i Nole konacno drugi na svetu! :))) P.S. A Marej neka kupi sebi kosmodisk protiv bolova u ledjima. :)

djuro

pre 14 godina

dobro je... ne zbog djokovica, jer drugi, treci, cetvrti - nije (bar nama) mnogo bitno. Nego da ne place kao prosle godine. Bilo muka gledati.

vid

pre 14 godina

Cestitke nasem Noletu na PRVOM mestu.
Mislim u zemaljskoj konkurenciji, jer Federer je "vanzemaljac".
Mesto je zasluzeno odlicnim i konstantnim igrama u zadnjih godinu dana u odnosu na direktne konkurente.

Nole sve cestitke i hvala ti.

Daka

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Jest to istina, al je i istina da Federer sa 28 godina i sa 16 GS titula ima vise elana od Djokovica za osvajanje novih trofeja. Djokovic kad treba da eksplodira u igri kaze za novine nije sve u tenisu ima jos stvari koje bi probao u zivotu??? Izgleda da Nole ode stopama Ane i JJ. Ono malo slikanje, gluma i tako to.

jegood

pre 14 godina

Federer je igrao impresivno, a Marej kao igrač koji nema rešenja za igru Federera. Zna se, u finalu Grand Slam-a samo Nadal redovno tuče Federera svi ostali...pa videli smo.

Etranger

pre 14 godina

Ceo turnir bio je namešten da Serena i Federer pobede. Nije bitno. Tek je početak sezone. Novak sigurno do kraja godine izbija na prvo mesto, jer on uvek bolje igra kad se takmičenje zahukta, a verujem da to može i Jeca. Čak sam siguran, još samo malo da popravi servis. Čak i mister Vilijams pored svojih kćerki za veliku teniserku priznaje samo Jecu (citiram Đoksu). Ana nema šta više da traži u tenisu,, nažalost, sama je kriva. Ona je, za razliku od Jece, već u januaru doživela debakl. Do kraja godine neće je biti ni u prvih sto.

psiholog-amater

pre 14 godina

Razumljivo je sto neko navija za Federera, ali je krajnje neobicno da Srbi (i svi oni koji zive u Srbiji) budu protiv Djokovica. Ne samo da ne navijaju za coveka koji je inace mnogo ucinio (i cini) za popravljanje slike o Srbima u svetu, vec im nista nazao nije ucinio.
Pa sta onda moze biti razlog takvih gradjana Srbije da budu protiv svog sportiste koji je trenutno drugi na celom svetu pod oko sest milijardi ljudi? da li bi bili srecniji da je deseti ili stoti, ili petstoti? Odgovore na to pitanje vec su ovde vise puta ispisivani: mozda zavist, mozda pakost, mozda obicna provokaacija ostalih citalaca, a mozda i problemi koje imaju sami sa sobom!?
Neko je ovde pomenuo i pretpostavku da neki UVEK navijaju za najbolje (tenisere, fudbalske klubove...) jer se na taj nacin, valjda, poistovecuju sa njihovim uspehom pa se osecaju kao da su to i njihovi uspesi. Ali, bilo sta da je u pitanju, jedno je sigurno: navijanje protiv svog sunarodnika je fenomen za odgovarajuce strucnjake.

Pino Noar

pre 14 godina

Naravno da je u Novakovim godinama Federer imao tri "grend slema" a ne samo jedan i naravno da Novaka u Federerovim godinama "nigde biti neće". Federer ima 29, ako niste znali. Zar zaista mislite da će Novak 2017. da osvoji Melburn i ubedljivo stane na prvo mesto liste?

Magelan

pre 14 godina

@ "Roger you finished Murray in three
He consumed the British like an entree
He is the best the world must agree
The King of Tennis no one can disagree
His game is of the highest degree
His opponents can ill afford to be carefree
All your fans can now go on a jamboree
Reger the Lord of Tennis can be the decree"
Jedan od komentara na Yahoo sport-u... poetično nema šta.

Trixie

pre 14 godina

(Dusan, 31. januar 2010 14:38)
Свака част на коментару, поготово за онај део о Ендију на додели пехара. Немам ама баш ништа да додам. :)

Biba

pre 14 godina

Ovaj put želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je naš Novak drugi. Iako sam bila razočarana njegovim nastupom na AO, on je ovo mesto ipak zaslužio svojim igrama, poslednja 2 puta pobedio je uzastopce i Feda i Nadala. Fedex jeste teniser iznad svih iz razloga svima poznatih, ali bio je to na svoj način i Nadal, do skora.
Drugo, Novak je dao svoju najbolju partiju baš protiv istog Federera kada je osvojio AO 2008 i to rezultatom 3:1 u setovima, što nikada nije poštlo za rukom Mareju, a ni Del Potru. Prema tome, poželimo Novaku da osvoji Dubai. Ovo mora silno da ga motiviše!!!!

zg

pre 14 godina

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Nije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.

pre 14 godina

Koji srećković!

Da je Kolja pogodio onaj lagani bekhend pri 3:1 u 2. setu, napravio novi obrat, Roger bi se danas igrao s dječicom!

I tako će Britanci bez novoga turnira iz GS-serije biti još najmanje 150 000 godina, 4 mjeseca i 6 dana (do 6. 6. 2010.)!

prvi do prvog

pre 14 godina

Jedino je Nole sposoban da pobedi Rodzera i to u sred Svajcarske. Samo jos da se nas Nole probudi is zimskog sna i da se oporavi od maminih sarmica, eto njega blize prvom mestu.

Kompleksi su cudo

pre 14 godina

@ZG
Stvarno dečko, ja ne mogu da vjerujem kako si pristrasan i nerealan. Da su Tomić i Čilić bolji od Novaka a da je Novak najgori među prvih 10!Poraz od Tomića na egzibiciji!?? Novak, koji je stariji od Čilića godinu i dva-tri mjeseca a Čilić večiti talenat!? Novak ga svaki puta glatko dobija ... pa stvarno ne razumijem susjede!

Rafaelica

pre 14 godina

Čovek je rođen pod srećnom zvezdom. Da Nadal izgubi na RG-u od, blago rečeno, drugorazrednog igrača je događaj koji spada u 'čuda', a bez kojeg Rodžer nikada ne bi osvojio RG. Nadal od tada nije Nadal, a ostali nemaju herca za nadigravanje sa Rodžerom, sem Delpa na US open-u. Sada tek vidim dalekosežnost uticaja pomenutog događaja.
Ovaj meč je bio slab za jedno GS finale.

Bex

pre 14 godina

SFNije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.
(zg, 1. februar 2010 12:47)


Pa daj molim te susjed, ne preteruj, ali stvarno ne preteruj. Nigde nisam cuo da ovi tako pricaju (Johny MC, Mats...), a pratim. To ti mozda mislis da misle, i razumem zasto. Dobili ste Cilica, sjajnog tenisera i momka, i razumem vasu zelju da imate nekog boljeg od Novaka. Pazi ovako, mozda je trenutno (ove nedelje, ovog meseca...) bolji,(a i to je diskutabilno), ali Novak je KLASA ISPRED Cilica, igrao dobro ili ne "trenutno". Marin (ponovicu: sjajan teniser), pokazuje tu klasu, ali tek treba da je dokaze u duzem periodu, 1-2 god. Novak je No3 od 2007, sada No2. Bice da te ova poslednja cifra mnogo boli, i da je ona razlog tvojih komentara, ali pobogu covece... imate Marina, radujte se, bice mozda nekad i No2, No1...

Vladan R

pre 14 godina

@ marko

moze teniser da odigra koliko mu je volja turnira ali se racuna samo 17 najboljih plus zavrsni masters. Svi ti turniri van GS, mastersa i ATP500 ne mogu zajedno da donesu koliko recimo finale ili cak polufinale GS odnosno osvojeni mastaers ili finale. Uostalom da Novaku odbijes bodove sa tih turnira na kjoima po tebi nije trebao ucestvovati npr BGD turnir i slicni, opet ce na osnovu bodova osvojenih na tri prvo pomenute kategorije biti drugi a te turnire igraju bukvalno svi najbolji igraci sveta.Zato bih zamolio tebe i slicne tebi koji nemaju pojam o nacinu bodovanja na ATP turu da se ne pravite mnogo pametnima.

iskreno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Koju srecu ima ovaj Federer, to nije normalno! I vidjeste li na kraju onaj Marej zaplaka, ka' neki ljakse? A posle Federer kao provali nesto smijesno, a oni se svi smiju. Covjek bi pomislio da je duhovit. Ma turnir je zavrsen u cetvrtfinalu kad su nesrecno ispali veliki sampioni kao sto su Djokovic i Davidenko. Dobro je sto je ispao i onaj Nadal. Glupo bi bilo da gledamo gdje Federer place zbog tamo nekog bilderskog tenisa koji igra Nadal i s kojim je sasvim slucajno osvajao grenslemove na svim podlogama.

Congavitis

pre 14 godina

Boli mene uvo za Feda i Marinka.
Ja se brinem da li je naseg Nokicu prosla tiba.
Oooo, ta izdajnicka testenina!
Oooo, ta izdajnicka muska snaga sto ga napusti kada je to najvaznije!
Oooo, taj ST koji nije dizajnirao za Nokicu specijalni model pamperica "prpa od Congice"!
Oooo, taj neposteni ATP sto nije pustio Nokicu da se igra kralja!
Oooo, taj Conga sa tom iritantnom navikom da protiv Nokice trci, servira po 50 asova i zavlaci 150 vinera!!
Jel' da nije bilo tako kako jeste, sada bi Nokica drzao GS pehar.
Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.
P.S. Nikol Dz. Femija. Da li su mi slova u zakljucku dovoljno velika? :)

Dennis

pre 14 godina

Cestitke Federeru. Ne zaboravljajuci da je on najuspesniji teniser svih vremena, ne bi bilo lose ovde skrenuti paznju na njegovu samovaznost i izvan svega na njegov trapavi i jeftini smisao za humor. S druge strane, Murray je vrlo sarmantno i dostojanstveno podneo poraz. A "KRALJ" se u svom pobednickom govoru zadovoljno podsmeva i priprema neko buduce finale koje ce njegova decica lepo da gledaju sa tribina.
Sportisti Federeru cestitke. Coveku Federeru - sazaljenje. Oba iskreno :)

Milos RU

pre 14 godina

Ako je Rodzer prvi a Novak drugi verovatno je izmedju pet praznih mesta. Jedan komentar glasi "nadam se da ce Novak ove godine napasti Federerovo prvo mesto." Ljudi jeste li svesni sta pisete? Realno gledano Novak je nejlosiji igrac u prvih pet.

BBRS

pre 14 godina

Djokovicevci, pisete li zahvalnicu Federeru?

A ti si jedan od velikih fanova Nadala, Federera ili Mareja, je l' tako?
Isto tako navijaš i za Barselonu, Mančester, Arsenal, Čelzi, Real ili neki drugi nepobedivi klub? Poznati su mi takvi, kao ti, što navijaju samo za najtrofejniji, najbolje i najbogatije klubove, a po domaćim pljuju gde stignu!
TREBA DA SE STIDIŠ!

Etranger

pre 14 godina

Ceo turnir bio je namešten da Serena i Federer pobede. Nije bitno. Tek je početak sezone. Novak sigurno do kraja godine izbija na prvo mesto, jer on uvek bolje igra kad se takmičenje zahukta, a verujem da to može i Jeca. Čak sam siguran, još samo malo da popravi servis. Čak i mister Vilijams pored svojih kćerki za veliku teniserku priznaje samo Jecu (citiram Đoksu). Ana nema šta više da traži u tenisu,, nažalost, sama je kriva. Ona je, za razliku od Jece, već u januaru doživela debakl. Do kraja godine neće je biti ni u prvih sto.

Dixy-Rafa

pre 14 godina

Jeste li culi komentatora na RTS 2 ..... kaze on : ,,Nadamo se da ce Novak ukloniti Federera sa prvog mesta".......a ja ovamo dodajem :,,Moze ga ukloniti samo puskom , nicim vise"....... .......(Federer trenutno igra najbolji tenis,niko mu nista ne moze)....jedva cekam Roland Garros i nadam se da ce u finalu igrati Rafa-Federer(Naravno Rafa pobedjuje)

nina

pre 14 godina

Da sam na Novakovom mestu bilo bi mi neprijatno sto sam 2.igrac sveta a na GS pruzam katasrofalne partije,ili predam,ili sunce,ili stomak....i jos samo jedan GS u dzepu.Ali dobro,najvaznije je ono prvo mesto sa 16 GS!!! Kralj je kralj!!!

gordana

pre 14 godina

Bas mi je drago sto je Federer pobedio-moram priznati zasluzeno.Drago mi je zbog toga sto smo imali priliku da gledamo njegovu pobednicku stranu-"kulturnog i duhovitog gospodina",a ne onu drugu koja je njegovo pravo lice.I naravno,sto nismo gledali suze koje oduzimaju protivniku i pobedniku njegovih pet minuta sleve i radosti,kao prosle godine

Anony

pre 14 godina

Nisam zadovoljan finalom,kao da sam gledao finale nekog smesnog turnira.Nema ko da pruzi pristojnu partiju protiv Fed-a trenutno,sramota za tenis.Onaj del potro osvojio USopen i izgleda da batalio tenis,nisam ga ni vido na ovom turniru.Ovaj nas,bruka jos se popeo na drugo mesto.Medjutim zna se kako prolaze ti sto dobijaju prvo i drugo mesto,nek se konsultuje sa Anom.

jovan

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, ali ovi komentatori na rts-u i eurosportu su stvarno preterali. Otvoreno navijanje kao da je Marej taj koji je pljuvao po Noletu a ne Federer.
A tek ovo ulizivanje Federeru u poslednje vreme. To je prvo radio samo Nadal(od ovih vrhunskih) a sad svi. Čuli smo danas Mareja: "Šteta što ne mogu da igram ko on".
Novak je pošao istim stopama. Dok je iskreno davao intervjue svi smo ga gledali kao boga. Sad postaje sve više Federer. Možda je to cena uspeha, dobiješ nekoliko slojeva na licu.
Biće bolje, ajde Nole menjaj se (svet).

toni23

pre 14 godina

Ma mora da bude broj jedan kad igra super tenis, hvala bogu da se Mari nije zalio na bolove ili razna trovanja kao sto uvek radi Novak, pa ako je bolji daj mu ruku nemoj uvek tako da izmisljas razne price te ovo te ono

milos

pre 14 godina

ja samo da konstatujem da je FEDERER doveo Djokovica na drugo mesto, a vi nastavite da ga mrzite iz jednog jedinog razloga a to je sto je najbolji teniser IKADA!!!

Marko

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Dragi Djokice,
Posto nikako da svojom pobedom dodjes do tog drugog mesta, resio sam da danas pocistim tog Murray-a i tako ti omogucim da jednom i ti dodjes na to drugo mesto, i tako ti se revansiram za polufinale Madrida 2009-te, gde si me jako zaduzio.
Tvoj Rodja

fuki

pre 14 godina

Moj komentar od 23.Januara kada je Djokovic razbio Istomina:

•Dogurace Nole najverovatnije do polufinala ali onda na zalost gubi od Federera. Gledao sam sve Federerove meceve, ponovo je onaj stari! Jednostavno je nepopediv i igra sa bas onoliko snage koliko to protivnik zahteva. Mislim da bi Nole mogao da dobije Nadala ali Federara zaista tesko. Odgledao sam sve vaznije meceve putem direktnih prenosa na kladionicarskim sajtovima i po do sada prikazanom: Federer osvaja ovaj turnir!
(fuki, 23. januar 2010 08:48)
# Link komentara

Preporučujem (+15)Ne preporučujem (-275)

Nisam gakopirao da bih se hvalio, nemam nikakve koristi od toga. Radi se o tomeda svaki realniji komentar dozivi ovoliko "nepreporuka" ovde. 275 strucnjaka :) !!!
275 ljudi sa koji verovatno ne vole Djokovica vise od mene. Verovatno svi podjednako navijamo za njega. Ali koji valjda misle da su "dezurne patriote" sa zadatkom da odbrane Djokovica od svih realnih komentara. Roger Federer je najbolji teniser u istoriji. Djokovic je tamo gde jeste i to je ogroman uspeh. Pa nije B92 neki ultra nacionalisticki sajt da bi jedan realniji komentar poput moga imao 15 preporuka i 275! nepreporuka. Ili mozdaneki misle da je zabranjeno biti realan dok kod se Djokovic takmici?

Neven KGB

pre 14 godina

Novak je od sutra broj 2 u najzlatnijoj eri tenisa. Zasluzio je perfektnim igrama na kraju godine,pogotovo u Parizu i Bazelu. Za osvajanje GS-va ima igru samo mu treba oruzje,poput bekhend viner paralela i cescih preciznijih servisa u T polje. Federer se moze dobiti samo velikim srcem ,a to je Nole zbog sponzora izgubio, pogotovo kad mora duze da lomi igraca ili kao sto je Serena preokrenula mec od 0: 1 u setovima i 0: 4 u gemovima, da preokrene mec u svoju korist protiv nadahnutog protivnika. Federera mozes dobiti samo super agresivnom igrom,adrenalinom u svakom poenu,ravnim udarcima ga lomiti, Crtu u karakteru da se nikad ne predajes do kraja.

pre 14 godina

Koji srećković!

Da je Kolja pogodio onaj lagani bekhend pri 3:1 u 2. setu, napravio novi obrat, Roger bi se danas igrao s dječicom!

I tako će Britanci bez novoga turnira iz GS-serije biti još najmanje 150 000 godina, 4 mjeseca i 6 dana (do 6. 6. 2010.)!

Rafaelica

pre 14 godina

Čovek je rođen pod srećnom zvezdom. Da Nadal izgubi na RG-u od, blago rečeno, drugorazrednog igrača je događaj koji spada u 'čuda', a bez kojeg Rodžer nikada ne bi osvojio RG. Nadal od tada nije Nadal, a ostali nemaju herca za nadigravanje sa Rodžerom, sem Delpa na US open-u. Sada tek vidim dalekosežnost uticaja pomenutog događaja.
Ovaj meč je bio slab za jedno GS finale.

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast za Federera.Marej nije bio bez sansi,ali ne moze se bez vinera i agresivne igre osvojiti GS.Pogresna taktika i malo straha i 0-3 je neizbezno.Jedini pravi streptomicin za Federera zove se Nadal,ali on je na zalost vec duze vreme nesposoban za vrhunski tenis,a izgleda da se i kraj karijere blizi.Djokovic je drugi zahvaljujuci povredi Nadala a ne dobroj igri.Mislim da sa ovakvim pristupom igri on nema sta da trazi ni protiv Mareja ni Federera,cak i Del Potra.Do sada je imao vise srece nego pameti u zrebu za GS,ali sta ako bude u delu zreba gde su Marej,Del Potro,Rodik,Verdasko...mozda i oporavljeni Nadal.Mislim da ce u tom slucaju i cetvrtfinale biti veliki uspeh.Nadam se da ce se Nadal oporaviti i bar jos jednu sezonu odigrati na vrhunskom nivou,jer tenis postaje pomalo dosadan.Sa ovakvom konkurencijom Federer moze bar jos tri GS-a da osvoji.

TT

pre 14 godina

Prva 2 seta je mec licio na gadjanje glinenih golubova. Federer je pucao a Mari stavljao mete. Inace Federer je cinio iznenadjujuce greske za njega i da je Mari iole raznovrsniji igrac morao bi to da iskoristi. Ovako je svako stavljen na svoje mesto ukljucujuci i Novaka.
Sto se Nadala tice bojim se da ovo nije kraj problemima i da mu dugi turniri sve manje prijaju. Za godinu dana bi Novak, Cilic i Mari mogli da rasporede prva 3 mesta jer iako je Fedex i dalje car primetno je da mu nivo igre pada a i teze je braniti nego osvajati.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Federera se može voleti i ne voleti,ali mora se priznati: teniski svet deli se na Federera i na ostale. Među te ostale spada i Novak Đoković,koji je,ni kriv ni dužan,zahvaljujući Federerovim pobedama(!?),izbio na drugo mesto ATP liste. Bilo bi lepše i pravednije da je to postigao svojim pobedama. Švajcarcu svaka čast. Udario je još jedan pečat na svoju tenisku besmrtnost!

Djokica

pre 14 godina

Zapravo, nama Noletovim navijacima, vise je odgovarala Marijeva pobeda. Ovako se Rodzer jos vise ucvrstio na prvom mestu, za koje se nadamo da ce Nole da napadne ove godine.

rade

pre 14 godina

Niko sa Rodjom ne moze da se nosi, sem oporavljenog Nadala. No sa ovakvom igrom koju Marej pokazuje ima u ovim drugima "boga" da umlati, ukljucujuci i Novaka sa sve shkampima.

djuro

pre 14 godina

dobro je... ne zbog djokovica, jer drugi, treci, cetvrti - nije (bar nama) mnogo bitno. Nego da ne place kao prosle godine. Bilo muka gledati.

Itnja

pre 14 godina

Ni jedan ni drugi mi nisu dragi, ali sam ovaj put najvijala protiv Mareja. Za to postoje dva razloga:
1) Nole je njegovim porazom stigao na drugo mesto
2) Marej mi je jos odvratniji i ljigaviji od Federera

jegood

pre 14 godina

Federer je igrao impresivno, a Marej kao igrač koji nema rešenja za igru Federera. Zna se, u finalu Grand Slam-a samo Nadal redovno tuče Federera svi ostali...pa videli smo.

zoran

pre 14 godina

Federer je iznad svih igraca (sem zdravog NAdala) apsolutno nedostizan i nije za poredjenje.
Niko nema toliko raznovrsnu, preciznu igru poput njega.Osecaj za prostor, ancin kretanja po istom...nema napora. Serva kojoj premca nema, prakticno pogadja coskove kada pozeli.
NA nasu zalost, Novak nema sta da trazi i bilo ko drugi dok Majstor ne ode u penziju. Posle toga ostali mogu da se igraju tenisa.

alan ford

pre 14 godina

moze biti samo jedan....To je Nola shvatio, valjda ce i fanovi koji realne komentare zovu pljuvacinama. Da nije Fedexa, ko zna da li bi ikada bio drugi. Vreme ce pokazati...

Dylan Dog

pre 14 godina

Bezidejna i jednodimenzionalna igra Mareja. Federer igra na svom uobičajenom nivou, ali ništa spektakularno.
Marej otvara meč previše stegnut. Međutim i kod Federera se primećuje isto, a Marej to ne može da iskoristi.
Taktički gledano, ključni momenat je po meni jednolično forsiranje Federerovog bekhenda od strane Mareja na početku meča (malte ne kao na treningu!), koje je omogućilo Federeru da potpuno uđe u taj udarac. Ne može se protiv Federera dobiti meč jednostavno samo forsiranjem njegovog bekhenda (ovo je jedan od razloga zašto npr. Đoković na početku meča izbegava da forsira Federerov bekhend). Marej često igra pasivno i u jednoličnom tempu, bez želje da preuzme rizik i krene po poen. Kada kažem jednodimenzionalna igra, mislim na pokušavanje da se dođe do poena isključivo sa osnovne linije, uz jednu konzervativnu i ziherašku igru. Sa druge strane, Federer je izbegavao da pritiska Mareja previše i da igra oštre uglove, jer Marej tada zna da odigra fantastično i da neverovatnim pasing-šotovima podiže sebi samopouzdanje. On bira jednostavniju taktiku da loptu drži relativno po sredini, da uspori tempo, pa da naglim ubrzanjem uz promenu pravca iznudi kraću loptu od Mareja. To mu je i uspevalo.
Kada je osvojio prvi set, Federer se opustio i u 2. setu odigrao na svom prepoznatljivom nivou. U trećem setu i on oseća pritisak zbog moguće pobede ali se uspešno nosi sa tim. Marej jednostavno ne može da izdrži sve pritiske, vraća Federera u 3. set i - na kraju gubi. Preveliki pritisak od strane anglosaksonske javnosti je možda glavna kočnica Mareju da u ključnim mečevima odigra na svom visokom nivou.
U ovom meču, uz sve pohvale Federeru, Marej nije prikazao potrebnu igru kojom bi se ozbiljnije ugrozio Švajcarac.
Ne mogu da se ne osvrnem na krajnje neinteligentne komentare jednog bivšeg GS šampiona na Eurosportu (što mu, ruku na srce i nije prvi put). Pita se čovek šta drugi igrači mogu da nauče iz ovog meča? Pa, po meni - NIŠTA. Na ATP turu se svi poznaju dobro. Da bi se eksploatisale nečije mane i na tome profitiralo, nisu potrebni, kao što se to često potencira na ES kada se analiziraju igrači, vrhunski bekendi, forhendi itd. (prvih 50-100 igrača uglavnom imaju odličnu tehniku). Potrebna je mentalna snaga (naravno, usko povezana sa fizičkom izdržljivošću) da bi se unapred definisana taktika sprovela u delo, sposobnost da se prilagodi nepredviđenim situacijama (plan B, plan C itd.) i da se sve to drži na relativno visokom nivou onoliko dugo koliko je to potrebno - tj. dok traje meč. U ovom meču nije viđeno ništa novo. Samo je potrvđeno da suvišan pritisak javnosti i nerealna očekivanja veoma škode. Nažalost, to su i naše teniske zvezde dobro osetile na svojoj koži.

srdjan

pre 14 godina

kaze ronaldinjo " mene je bog poslao da budem najbolji fudbaler na svetu ." kaze Jordan " a mene da budem najbolji kosarkas "
Tek ce Federer " Nisam ja nikoga poslao " :D !!

Red4ever

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".

prvi do prvog

pre 14 godina

Jedino je Nole sposoban da pobedi Rodzera i to u sred Svajcarske. Samo jos da se nas Nole probudi is zimskog sna i da se oporavi od maminih sarmica, eto njega blize prvom mestu.

Iskrivljeno

pre 14 godina

1. Roger Federer (16GS)naslova
2. Novak Djokovic (1GS)naslov

I vi govorite da je danas najaca konkurencija ? Jaca prijetnja Federeru je bio Nadal,Ljubicic,Roddick,Safin,Davidenko 2005. nego Murray,Del Potro,Djokovic,Cilic i ostali ''talenti'' tom covjeku niko nije konkurencija vrlo jednostavno on je van konkurencije, ali ovako jadnu konkurenciju nije nikad imao, da je imalo normalna konkurencija igrac koji predaje radi vrucine nikad nebi bio u top 10 kamoli 2., pozdrav iz Zagreba!
(iskreno, 31. januar 2010 13:15)

gdhfsjklksdlfkshfkhkldghjkdfghdgsrgiuhsdddvbfvbsdkgodugpdig
Tako ja vidim ono što si ti napisao.

aleksandar

pre 14 godina

Majstor. Svaka cast i nema sta da se kaze vise o Federeru. Najveci je svih vremena. A Djokovic nikada nece biti veliki sampion kao on. Nema on taj mentalitet. A i ta prokleta "pupa" ga stalno zeza.

dusanka baljak

pre 14 godina

Budući kralj,koji ima samo 22 godine,SAM JE ZASLUŽAN ZA DRUGO MJESTO,do kojeg je došao svojim trudom i svojom upornošću!!!

Posteno

pre 14 godina

Plasmanom na drugo mesto ATP liste, Djokovic je dokazao svim nevernim Tomama da je, posle Slobodana Zivojinovica, jedan od ponajboljih srpskih tenisera u poslednje vreme.

Sasa

pre 14 godina

Ovo je veliki trenutak i za naš tenis, Novak Djoković je drugi igrač sveta, najveći uspeh u istoriji našeg muškog tenisa, i pored svih muka i problema kroz koje je Nole prolazio konačno se dokopao drugog mesta, potpuno zasluženo, neko će reći da zahvaljujući povredama i predajama drugih igrača ili lakom žrebu na AO, ali je on prošle godine odigrao najviše mečeva i imao najviše pobeda od svih igrača koji su u prvih deset. Nije lako nikom danas u svetskom tenisu da dodje do vrha, to su ogromni napori i odricanja, naš Nole je uspeo i sada treba da ga svi podržimo da nastavi dalje i samo pametno i da se trudi prvo da zadrži drugo mesto a onda da napadne i kralja tenisa Federera... Zato napred Nole u nove pobede, mi te svi volimo mada ponekad se ponekad iznerviramo zbog tvojih poraza, ali šta ćeš takvi smo kakvi smo NAŠI SMO!
Sazreo si Novače, preležao si "dečije bolesti" vrhunskog tenisa i sada opušteno pa šta ti Bog da..

Sundjer Bob

pre 14 godina

Bog pomaze slabe i nejake.
Ni drugo mesto nije sto je nekad bilo.
(Milos RU, 31. januar 2010 13:22)

Pa kad nije izvoli pa budi drugi .....ako je to svima tako jednostavno...

Djoksa

pre 14 godina

Cestitke Noletu na dolasku na mesto br.2!Naravno cestitke i Federeru na osvajanju GS.Mari je upropastio finale kukavickom i ziheraskom igrom.Nadam se da ce sad pasti mentalna blokada koja je kocila Noleta da pruza sve sto zna.Jos samo 1 korak Nole!

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitike FEDERERU.

SRBIJA PO PRVI put u svojoj teniskoj istoriji IMA TENISERA NA drugom mestu SVETSKE LISTE !! Fantastično!

SLAVE sve zemlje kada imaju i među 10 nekoga po prvi put, a kako da ne slavimo mi, tako mala zemlja, kada imamo vicešampiona u eri vladavine najvećeg svih vremena,do sada.

NARAVNO, potpuno zasluženo je Nole drugi. Nole ima GREN SLEM ,a setimo se, Mari je bio drugi a nema gren slem,pa SE NEŠTO NE SEĆAM DA SU GA po Britaniji,ili svetu, ili ovom sajtu prozivali zbog toga,niti su umanjivali njegovu drugu poziciju.

Rafa,veliki Španac, je POSTAO PRVI, za vreme Olimpijade u Pekingu,TAKO ŠTO SU skinuti bodovi FEDU, MARI,veliki Britanac, je postao drugi tako što su isto skinuti bodovi nekome, Fed,veliki Švajcarac, se vratio na prvo mesto tako što je Rafa izgubio bodove,pa naš Nole,veliki Srbin iz male Srbije, je svetski čovek, prati svetske trendove i normalno je da će i on da dodje na DRUGO MESTO SVETA,ali ne gubitkom nečijih bodova,VEĆ POBEDOM NAJBOLJEG,jer zna Nole kao i mi Srbi, da je od svačijeg dobra samo bolje,zato smo i navijali ZA FEDA,pa je i nama odn.Noletu najbolje, i eto ga 2.mesto.

SVI SMO NAVIJALI ZA FEDERERA,ne protiv Mareja,može se dobiti samo kada se navija za nečije dobro.

ŠTO SE TIČE meča, nije od onih koji će se pamtiti.Plakanje je smešno,čista razmaženost.Nije Mari igrao u 5 setova i imao 5 meč lopti pa izgubio,tada bi se razumela koja suza, tuga i žal.

VELIKI JE USPEH za Endija, biti u finalu i to drugi put,ne može se na silu,na pritisak publike,medija, ni kod del Potra a kamoli kod Feda.

max

pre 14 godina

Čestitke Mareju.Ima srce,brzinu,servis,želju.....,ali je naišao na boljega.Federer max profesionalac,servis odličan,tehnika zadivljujuća,cilj jasan i dostižan.Mislim da je Federer pročitao igru Mareja i Marej će teško ikad više pobediti Federera,ali će zato mlatiti ove druge koji nemaju pre svega srce a i zdravlje im nije jača osobina.Šteta za ove druge..

Marko

pre 14 godina

Na ovom turniru je jos jednom dokazano,Roze prvi pa pet mesta prazno,zatim ostali!Covek je NEVEROVATAN,svaki udarac odmeren,prosto ga je milina gledati!Y

Monden

pre 14 godina

Koliko je razlika između Federera i ostatka teniskog sveta govori činjenica da je na drugom mestu čovek koji dve godine nije odigrao nijedno GS finale.

Cinik

pre 14 godina

Ma Nole je najveci car.Nije se mesao u svoj posao i postao drugi teniser sveta.Sacuvao se preteranog napora,pristedeo kolena,otisao na vreme da se odmara i sada je drugi, petsto i kusur bodova ispred Mareja.Istini za volju jedino je malo manje para zaradio, ali zdravlje je najbitnije.Samo inteligentno Nole,sa sto manje napora, najvise rangiranje.

Bex

pre 14 godina

Djokovic i jeste drugi zato sto je trčao sa turnira na turnir na kojima nisu učestvovali ni nadal ni federer ni marej i tako je skupljao bodove. Zato i ima najviše pobeda jer ih je beležio protiv tenisera koji su 30+ na rang listi. A njegovo foliranje po terenu ne znam kako podnose ljudi. Kad pobeđuje onda je smeker, a kad gubi stalno je zdravlje problem. Pozdrav za fedexove fanove
(Marko, 31. januar 2010 13:35)

Pogledaj draws ATP Paris Masters 1000 i ATP Basel 500 turnire iz 2009 pre nego sto pricas gluposti, ali dobro ako nisi znao, onda u redu, izvini...

TATA!!

pre 14 godina

Jedan jedini!!!! Kralj!! Hvala za sjajan tenis i Noletovo 2. mesto :))). I Andy je bio sjajan, bice grand slam sampion to je sigurno...

zg

pre 14 godina

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Nije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.

snooker

pre 14 godina

Kralj: "Porodicni zivot me nije mnogo promenio. Da, kupam decu, menjam pelene, odem ujutro na pijac. Al nedeljom, kao i uvek, IZADJEM I OTRESEM TEPIHE!"

daljac

pre 14 godina

@Dennis - jel se ti nebi podsmejavao drugima i provocirao ih da si Roger.....??? Ni ja ga nevolim al' ovaj lik je (bar meni) danas dokazao da je najjači, i svi porazi do sad su bili samo plod njegove loše igre tog dana a nikako ne dobra igra protivnika. Nole će biti no.1. onog dana kad Fedex kaže-"dosta mi je, nije mi zanimljivo više".

Predo

pre 14 godina

Jedan sam od rijetkih Srba i navijaca (ne volim rijec fan)Djokovica, koji nije navijao za Federera. NIsam ni za Murray-a, vec za dobar tenis i to sam dobio. Federer je sve odradio, prije i za vrijeme meca, da destabilizuje Murray-a i uspio u tome. Pored toga, znao je da ce Murray igrati na njegov bekhend i razorio ga sa te strane. Murray se trudio, ali je pritisak bio prevelik. Pitanje je da li ce moci prevazici tu nervozu u svom sledecem GS finalu, bez obzira ko bude sa druge strane.
Rijec, dvije o Djokovicu. Cestitka na drugom mjestu, mada bi vjerovatno i njemu bilo puno draze da je to osvojio i nije bio ovisan o neuspjesima svojih takmaca. Opet da kazem, nije ovo ispalo tako lose. Izgubio je od Tsonge zbog spleta okolnosti, ali tesko da je mogao nesto uraditi ovako spremnom Federeru. Ustvari, ima manje 360 bodova od realnog i nije pokvario svoj medjusobni skor sa Federerom. Zdrav je fizicki, malo da popravi psihologiju i servis i tu smo. Uzivajte u teniskoj 2010.

Boba

pre 14 godina

"Srbi"kako vas nije sramota?Ako ne volite Noleta,to je vasa stvar,ali,to nikako nece umanjiti njegov uspjeh! On je drugi teniser svijeta,svidjalo se to vama ili ne!!!

max

pre 14 godina

Pročitao sam da je Novak nastavio sa treninzima u Melburnu.Odlična vest!.Dosta bre zez...,ženidbe,glume,manekenstva......"Mali" imaš kapacitet i iskoristi to već jednom!

koja

pre 14 godina

Ja samo ne znam ovi što komentarišu da je Federer doveo Đokovića na drugo mesto, pitao bi ih je li Federer osvojio za Đokovića ove bodove pa je zato poklonio drugo mesto? Svakako treba reći da je Federer definitivno najbolji svih vremena a to i sve statistike govore ali ne treba pored našeg tenisera navijati za njega a istovremeno o Đokoviću govoriti sa toliko cinizma kao da nam je najveći neprijatelj, stvarno bih voleo da znam šta je u glavama tih što ostavljaju takve komentare. I na kraju da dodam, ja kada čitam ove komentare vi svi kao da ste najveći teniski znalci i kao da ste prošli više finala od Federera, pa bih vas isto molio da mi kažete u kojim smo vas to finalima mogli gledati. Pozdrav za sve navijače našeg Novaka Đokovića, a ostali neka malo razmisle pre nego što ostave neki komentar.

Sada nema izgovora na Federera mozes samo u finalu

pre 14 godina

Navijam za Djokovica ali obozavam da gledam Federera. Ali kada je Djokovic protiv Tsonge opsovao onako onog navijaca verovatno naseg koji je videvsi da covek polako pada u igri zeleo da mu da kakvu takvu podrsku (zato je i tu) razocarao me je i iznervirao u isto vreme. Da sam ja u bio u ulozi navijaca kome se obratio maltretirao bih ga psihicki ceo mec u svakoj pauzi izmedju gemova. Posao igraca je da igraju a publika je tu da navija (iako nekada nije prijatno za ljude koji su na terenu ) ali to oni kasnije naplate u Evrima.
A za 16. GS nemam reci covek je sve rekao :))))

boombar

pre 14 godina

Čestitke za Rogera !
Čitam komentare i samo bih želeo da primetim nešto. Mnogi potenciraju kako je jedini koji u ovom trenutku može da parira Fedu zdravi Nadal. Nek pogledaju prošlogodišnji skor između Novaka i Feda. Naravno ne pada mi na pamet da tvrdim da bi ga Nole dobio, samo kažem da Novak, u poslednje vreme, ume da se nosi s Federerom, pa makar to bilo na turnirima manje važnosti.
Neko je primetio da je nepravedno što je Novak na drugom mestu sa samo jednim GS ??!!?? Čuj, sa samo jednim GS ?? Sem Nadala i Delpa ostali među prvih 10 nemaju ni polufinale GS. OK , finale ima Mari. U svakom slučaju Nole je drugo mesto osvojio krvničkim radom i brojem bodova koje je sakupio.
Kad ga pomenuh Marija... Neki dan sam komentarisao Nadalov slom kao posledicu neispunjenih očekivanja javnosti. Mari je još jedan očigledan primer. Toliko ga pritiskaju da to nije normalno. Sve su to mladi momci i ti nerealni pritisci zaista mogu da budu pogubni. Zanimljivo je da je Federer isto tako bio pod pritiskom osvajanja 14. GS pa je pukao prošle godine na AO ali se fantastično mentalno izdigao i probio barijeru. Kraj se ne nazire...
Idemo dalje.

Blah bla

pre 14 godina

Svaka čast Rogeru,nema šta!Znao sam da će dobiti Marija iz dva razloga,prvo jer je bolji a drugo što onog jadnog Mareja toliko forsiraju da dečko ako uskoro ne osvoji GS ima,ja mislim,psihički da pukne!Jer Britanci čekaju GS titulu 70-ak godina i odavno nisu imali ovakvog igrača...On verovatno ima ogroman pritisak i očekivanja,što se i vidi po suzama na kraju ali već je izgunio drugo finale GS i to oba prilično glatko (3:0)to može mnogo da utiče na njega....Što se tiče Novakovog 2. mesta,na ATP turu računaju se rezultati iz predhodnih 52 sedmice,i stvar je jasna,Đoković je po rezultatima od 31 janura prošle godine do danas - drugi na svetu.Neko će reći nema GS i tako to,pa trenutno GS nemaju ni Murray ni Nadal,vlasnici titula su trenutno samo Federer i Delpotro,a ko je kriv Delpotu što je 'lošije' igrao masterse i ostale turnire pa nije skupio dovoljno bodova da bude drugi.Tako da je Đoković zasluženo na drugom mestu,po prostoj matematici.A i zaslužio je da bude drugi zbog svih dobrih igara koje je imao predhodno u karijeri...

Grand Fed

pre 14 godina

Čika Rođa ima samo jedan plan za 2010 i to valjda svima treba da bude jasno: da osvoji jedino što mu nedostaje, a to je grand slam. Sva četiri turnira u nizu u jednoj godini. Verovatno će da otaljava posao na ostalim turnirima, a vreme će pokazati da li i ko može da ga spreči u nameri. Da se nije igrao sa Del Potrom na US Openu imao bi četiri u nizu, ali opet ne u istoj godini.

Dzontra Volta

pre 14 godina

Cini mi se da je Mari izgoreo od silne zelje i od svih onih ocekivanja javnosti u Velikoj Britaniji, sto je i pokazao na dodeli nagrada.
Federer je jednostavno bio http://www.youtube.com/watch?v=aIrCFrFpHvw i podsetio je na one dane kada je dobio nadimak Fed Express.
A za sve one koji ce da se jave da umanje znacaj Federerovog 16. GS-a i kazu kako ne bi uspeo u tome bez Nadala i drugih, mogu samo da kazem da: i baba da ima . . . . ne bi bila baba nego deda :D
P.S. Novak je drugi od ponedeljka i to je dobra vest za sve fanove.

realista

pre 14 godina

Gdje su sad oni komentari tipa: "Federer je na izmaku..", itd.?
Jos jednom za kraj: "Tenis je igra gdje je cilj prebaciti lopticu...... i na kraju pobjednik je Roger Federer"
....svi ostali su mo do koljena....

borg

pre 14 godina

ovaj sto se potpisuje kao gospodin signore je jako duhovita osoba.pazi molim te djokovic i davydenko sampioni a federer ne?cinimi se da je federer slupao davydenka,a djkovic porazen od tsonge,kome je roger pokazao granice.ako nisi informisan djokovic ima jednu a davydenko niti jednu veliku titulu,uz svako duzno postovanje ako su to sampioni,a ne federer koji ima sesnaest titula,onda je sve jasno.i te price imao je srecu su polako smijesne,sigurno da treba imati srecu,ali 16 puta?nevjerujem.inace federer je prosle godine na australian openu protiv nadala,i na us openu protiv del potroa bio daleko bolji igrac,sta vise terao je segu sa ovom dvojicom,i samo zaboravio da pobijedi sa 3-0.gledao sam sve te meceve,inace iako ga apsolutno ne podnosim jedini koji je nadigrao federeraprosle godine bioje roddick u finalu wimbledona,i tu je roger imao puno srece.roger je prije tri godine rekao nesto scim se slazem,a to je:drufgi ili treci svejedno,pamti se samo prvi.to sto je djokovic drugi je svakako o.k.on te poene nije kupio,nego posteno zaradio.nije njegova krivica sto nadal preforsira sebe.napisao saM POSLIJE one legendarne pobjede nad federerom u baselu,da to nije pravi odraz snaga,i da federer ne igra punom parom,sa ovim turnirom je to potvrdjeno.federer nema sta vise bilo koma da dokazuje,a novak,murray i druzina itekako.i jos nesto za bracu hrvate svaka cast ljubicicu ali on konkurent federeru?to je malo vise patriotizma i od brace srba.cilica cemo jos vidjeti,on tek treba da se dokaze inace odlican igrac,sve zavisi kako ce se dalje razvijati.i sto se finala tice korektan rezultat,koji kazuje odraz snaga na terenu.

Nikola

pre 14 godina

A zasto je bitno da li je Velika Britanija imala pobednika Australijskog Gren Slema posle xx godina? Ni za jednu drugu zemlju se ta statistika ne navodi...

Dragana

pre 14 godina

Ako je sad nije osvojio ne znam kad ce. Nole kad je bio u takvoj "formi" je i pobedio Fedexa sa 3:0 i osvojio titulu. Rogeru svaka cast i Nole konacno drugi na svetu! :))) P.S. A Marej neka kupi sebi kosmodisk protiv bolova u ledjima. :)

HADZIJA

pre 14 godina

ISPRAVKA...4 titula AO... a ne treca... to jeogromna razlika...pogledajte koliko djokovicu znaci i ta jedna pa cete videti razliku !!!

Daka

pre 14 godina

@nina, 31. januar 2010 14:03

U Novakovim godinama i Federer je imao samo jedan GS. Ima vremena, samo polako. Nije bas pametno rizikovati karijeru kao sto je to uradio Nadal, on prakticno vec moze da se povuce posto je ta hronicna upala tetiva kolena za "ceo zivot".
(Red4ever, 31. januar 2010 15:18)

Jest to istina, al je i istina da Federer sa 28 godina i sa 16 GS titula ima vise elana od Djokovica za osvajanje novih trofeja. Djokovic kad treba da eksplodira u igri kaze za novine nije sve u tenisu ima jos stvari koje bi probao u zivotu??? Izgleda da Nole ode stopama Ane i JJ. Ono malo slikanje, gluma i tako to.

Dusan

pre 14 godina

Roger je jos jednom pokazao koliko je veliki, i to na onaj nacin na koji treba da pokaze - sa reketom u ruci, na terenu, u duelu sa mladom generacijom koja ga "salje u penziju" vec pola njegove karije!

Mec mozda ne ultra spektakularan, ali sa nekoliko NEVEROVATNIH poteza. Nadam se da su i naviijaci i mrsci obojce tenisera mogli da osete koliko je psiholoski ovo bila teska borba...i koliko je Federer u stvari ispred svih. Ovo je titula osvojena pre svega na glavu i jaku psihu, a onda na neverovatnu sposobnost Federera da svoju igru prilagodjava trenutnoj situaciji na terenu i protivnikovim slabostima. Na to treba dodati i detalj kako kralj razbije protivnika bekhendom, udarcem koji ovaj forsira sve vreme kao losiji, ne menja nista, i verovatno pretera u tome na kraju, taman koliko da Roger uhvati ritam.

Nisam gledao mec na RTS-u, pa ne znam kako je on komentarisan tamo, ali je na Eurosport-u komentator bio definitivno naklonjen Murray-u od pocetka besomucno citirajuci jos neke od briljantnih vizija Mats Vilander-a da ako mec udje u 4. i 5. set, sanse Murray-a rastu abog bolje fizicke spreme - ako sam ja dobro video na kraju treceg seta Rogeru je KONACNO znoj probio majicu a Andy se borio za vazduh i nije izgledao bas najsrecnije! Toliko i o fizickoj spremi.

Posle polufinala sam prognizirao slican ishod kao u mecu Federer - Tsonga. Naravno, svaki poen proporcionalno tezi, ali rezultat vrlo slican, skoro do u game. Nisam bio impresioniran Murray-em, kao sto se pljuvalo po Novaku, ni njegovi protivnici nisu mnogo govorili - Nadal daleko od forme, Cilic ipak druga klasa tenisera i umoran, ostali daleko iza. Mislim da je najveci konkurent u ovom trenutku bio Novak, kome se na zalost desilo to sto se desilo. Ispade da sam dobro pretpostavio.

Rec-dve o suzama. Momenat na dodeli trofeja je vervotano jedan od najsimpaticnijih Murray-evih momenta od kad ga gledam. Ne mislim nista lose i ne rugam se momku, zaista tako mislim. Emotivan trenutak iz koga se decko veoma sipmaticno i smekerski izvukao. Za sve one zastoke momke i devojke koji po tome pljunu sa podsmehom, imate YouTube pa pogledajte malo klipove u kojima mnogo, mnogo vrhunskih svetskih sportista placu kao deca - zbog pobeda, poraza ili neceg treceg. Setite se (ko moze da se seti) Pita Samprasa u cetvrtfinalu AO '95 godine kako kroz citav place u vise navrata zbog bolesti tadasnjeg trenera i setite se smekerske Courierove upadice u jednoj od Pitovih kriza u trecem setu kad mu kaze "Are you okey Pete? We could do this tomorrow". Pokusajte bar da postujete ogromnu energiju i kolicinu rada koju ovi momci ulazu u to cime se bave i potpuno je normalno da imaju i ovakve momente. Pokusajte da zamislite pritisak sa kojim se nose - javnost, porodica, sopstvene ambicije. Ne treba to zameriti Murray-u...ali ni Federeru. Kad covek place jer je izgubio...pa naravno da mu je pobeda milija od bilo cega, niko se vrhunskim sportom ne bavi da bi gubio, i nikada ne bi bio u vrhu da nije nemilosrdno pobedjivao kad god je mogao...Neuporedivo je to emotivno praznjenje sa bilo cime sto tough komentatori rade iz fotelje.

Na kraju, mada ne mislim da smo jedini u tome, nismo mi nista novo na svetu izmislili, ali je zalosno da neciji konstantan i dugogodisnji uspeh umesto sve veceg divljenja izaziva sve vecu mrznju. I posle svakog uspeha ovog majstora ja se sve vise pitam koji su argumenti njegovih mrzaca - sreca? ruzan tenis? tudje povrede? astologija? zavera svetskih mocnika? I dokle tako? Na zalost po ovu grupu ljudi, predvidjam im jos mnooogo teskih godina jer ce majtor jos pobedjivati a svet ce ga verovatno zauvek priznavati kao NAJBOLJEG IKADA!

Idemo dalje! Uzivajte u tenisu!

Biba

pre 14 godina

Ovaj put želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je naš Novak drugi. Iako sam bila razočarana njegovim nastupom na AO, on je ovo mesto ipak zaslužio svojim igrama, poslednja 2 puta pobedio je uzastopce i Feda i Nadala. Fedex jeste teniser iznad svih iz razloga svima poznatih, ali bio je to na svoj način i Nadal, do skora.
Drugo, Novak je dao svoju najbolju partiju baš protiv istog Federera kada je osvojio AO 2008 i to rezultatom 3:1 u setovima, što nikada nije poštlo za rukom Mareju, a ni Del Potru. Prema tome, poželimo Novaku da osvoji Dubai. Ovo mora silno da ga motiviše!!!!

psiholog-amater

pre 14 godina

Razumljivo je sto neko navija za Federera, ali je krajnje neobicno da Srbi (i svi oni koji zive u Srbiji) budu protiv Djokovica. Ne samo da ne navijaju za coveka koji je inace mnogo ucinio (i cini) za popravljanje slike o Srbima u svetu, vec im nista nazao nije ucinio.
Pa sta onda moze biti razlog takvih gradjana Srbije da budu protiv svog sportiste koji je trenutno drugi na celom svetu pod oko sest milijardi ljudi? da li bi bili srecniji da je deseti ili stoti, ili petstoti? Odgovore na to pitanje vec su ovde vise puta ispisivani: mozda zavist, mozda pakost, mozda obicna provokaacija ostalih citalaca, a mozda i problemi koje imaju sami sa sobom!?
Neko je ovde pomenuo i pretpostavku da neki UVEK navijaju za najbolje (tenisere, fudbalske klubove...) jer se na taj nacin, valjda, poistovecuju sa njihovim uspehom pa se osecaju kao da su to i njihovi uspesi. Ali, bilo sta da je u pitanju, jedno je sigurno: navijanje protiv svog sunarodnika je fenomen za odgovarajuce strucnjake.

Aki

pre 14 godina

Posle ovog meča, povlačim sve slabo što sam napisao pre protiv malog Marija. Mislim da je odrastao, da zna da pokaže emocije, da igra sve raznovrsnije i da ga publika sve više ceni. Naravno, trebaće mu još više rada da sustigne Federera da bi mogao ramnopravno da mu izađe na megdan.

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Rogere. Kralju! Kada Federer igra na ovako visokom nivou ne moze mu niko nista. Od samog starta turnira imala sam osecaj da ce Federer osvojiti i to se i ostvarilo. Stvarno je zasluzio jer je najbolji. S druge strane jako mi je bilo zao Mareja kad je zaplakao. Potpuno ga razumem, on je igrao svoje 2. GS finale i oba izgubio od Rogera. Federer je neverovatno dominirao, Marej je bio dosta nervozan...No, bez obzira na ovo, mislim da Marej moze da osvoji GS. Jos jednom svaka cast za Rogera. 16. GS titula. Covece.

Is-tra!!!

pre 14 godina

Očekivala sam pobjedu ali ne baš 3:0. Ako je Nole na ljestvici odmah iza ovog virtouza - šta reći.
Najveći broj pobjeda u prošloj godini kanačno su se isplatile. Bravo za kralja Rogera - čestitke Noletu, drugi igrač svijeta - lijepo zvuči.

Dragan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Federera, mada je Marej mogao da izbori i cetvrti set da nije napravio onoliko gresaka u tie-break-u. Priznajem da mi ga je pomalo i bilo zao prilikom dodele pehara, jer se vidi da se tesko nosi sa velikim pritiskom britanske i dela svetske javnosti. Ipak je on samo covek od krvi i mesa.

dsas

pre 14 godina

onda kada je imao 14gs bas sam razmisljao kako ce dokazati da je najbolji svih vremena(uvek mu je tu negde u podsvesti bio Sampras), uvek bi postojala ta pitanja i razmirice, a on ode i osvoji jos 2 cisto da se zna ko je gde.....

Kompleksi su cudo

pre 14 godina

@ZG
Stvarno dečko, ja ne mogu da vjerujem kako si pristrasan i nerealan. Da su Tomić i Čilić bolji od Novaka a da je Novak najgori među prvih 10!Poraz od Tomića na egzibiciji!?? Novak, koji je stariji od Čilića godinu i dva-tri mjeseca a Čilić večiti talenat!? Novak ga svaki puta glatko dobija ... pa stvarno ne razumijem susjede!

marko-nbg

pre 14 godina

FedEx ovo dobija posle cetiri seta!
(marko-nbg, 30. januar 2010 23:23)

Malo brze nego sto sam ocekivao, ali nije bitno! Morace Endi jos da uci!

Rog kralj

pre 14 godina

Bi mi zao kad sam videla suze, a i treba mu cestitati na komentaru prilikom dodele trofeja, Andy je vec veliki teniser, voleli ga ili ne... RF majstore, hvala.

Magelan

pre 14 godina

Očekivano, RF je odradio posao na profi nivou i otklonio sve dileme o tome ko je najveći. U dosadašnjim komentarima je uglavnom sve rečeno, dobre analize i ocene Fedex-ove igre. Marej nije mogao više jer Rodja nije dozvolio... okrutan neki tip, totalno bez emocija.
Šta dalje??? Čekati RG, W i US OPEN sa nadom da Rodja
odustane... sve ostalo je u domenu iluzije.
Mareju čestitke za suze i za onakav kraj na ceremoniji; "Sorry, I am down".

SANI

pre 14 godina

Šta reći nego najbolji svih vremena , a za one što mu osporavaju sve što je osvojio samo nek se saberu svi zajedno aktuelni igrači na atp i da vidimo kolko imaju GS možda i predje koji za 16. stvarno nevjerovatno.

Bex

pre 14 godina

SFNije istina Federer je u Novakovim godinama imo 3 GS naslova mislim jedino ako Nole ima 15 godina ? A ta gledanja po godinama su totalno nerealma Chang je osvojio svoj GS sa 16 godina sta mislite kako su se njegovi tjesili jao ma osvojit ce on jos 50 komada pa Sampras je sa 26 osvojio 2. GS a znate kolko je Chang osvojio poslje tog ? Niti jedan, nemojte se zavaravat Nole je trenutno najslabiji tenisac u top 10 gubi od djece poput Bernarda Tomica nemozete ga usporedivat sa jednim Safinom koji ima 2GS nalova i bio je 1. igrac svjeta a kamoli sa Federerom to je presmjeno daj se spustite na zemlju kod nas niko nikad nije Cilica stavljo u recenicu sa Federerom a trenutno je po svima koga pitate Wilandera,Mcnroa svi ce reci da je Cilic trenutno bolji igrac od Novaka.
(zg, 1. februar 2010 12:47)


Pa daj molim te susjed, ne preteruj, ali stvarno ne preteruj. Nigde nisam cuo da ovi tako pricaju (Johny MC, Mats...), a pratim. To ti mozda mislis da misle, i razumem zasto. Dobili ste Cilica, sjajnog tenisera i momka, i razumem vasu zelju da imate nekog boljeg od Novaka. Pazi ovako, mozda je trenutno (ove nedelje, ovog meseca...) bolji,(a i to je diskutabilno), ali Novak je KLASA ISPRED Cilica, igrao dobro ili ne "trenutno". Marin (ponovicu: sjajan teniser), pokazuje tu klasu, ali tek treba da je dokaze u duzem periodu, 1-2 god. Novak je No3 od 2007, sada No2. Bice da te ova poslednja cifra mnogo boli, i da je ona razlog tvojih komentara, ali pobogu covece... imate Marina, radujte se, bice mozda nekad i No2, No1...

Janko

pre 14 godina

Rodžer je još jednom dokazao zašto je najveći igrač. Nema tu neke filozofije. Kada neko igra tako hrabro i bez kompromisa, onda i rezultat uglavnom dođe. Njegovo ponašanje na terenu pleni. Marej je takođe izvanredan teniser ali razlika između njega i Federera se jasno videla u ovom meču.
Ako neko misli da će se Rodžer skoro povući iz tenisa, grdno se vara. Igraće taj još dugo, jer je njegova glad za uspesima veća nego kod ostalih iako to paradoksalno zvuči kada se zna šta je sve osvojio.

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

Sjajan komentar sani i sjajna poenta koja verovatno nikome nije pala na pamet do sada... A mislim da za sva vremena okoncava polemiku o tome kolika je razlika izmedju Federera i svih ostalih... Dakle kada se uporede osvojeni gren slemovi Rodzera Federera i svih ostalih aktivnih igraca na touru, dodje se do sledeceg odnosa - Rodzer Federer 16 , svi ostali 14! I to ovako, Rafa 6, Djokovic 1, Delpo 1, Rodik 1, Hjuit 2, Ferero 1, Gaudio 1, i Moja 1. I tu se cini mi se zavrsava sva prica... Doduse pre sest meseci je bila druga prica, Rodja je imao samo 15, a bili su aktivni i Safin i Tomas Johanson... A za sest meseci mozda bude jos gore za ostatak sveta, Rodja uzme recimo jos dva, a Gaston Gaudio resi ipak da digne ruke od tenisa, a jos gore npr. Lejton...

radda

pre 14 godina

Rodžer Federer je teniser for iz serije,
praktično trenutno nema nikog sa takvim
karakteristikama koje on poseduje,
i fizičkim i psihičkim (iskustvo i
znanje plus)

Normalno je da se plače bilo od sreće
bilo od tuge... preveliki su to napori
za tako mlade ljude. Ne zaboravite da
su i Rodžer i Murray igrali prethodnih
15 dana svaki drugi dan, da im je ovo
sedmi meč, da je to Grand Slam,
svaki je meč bio stresan i ogromna su
to uzbudjenja i napori...
o koncentraciji i da ne govorim.
Većina komentatora (ovde) bi se isprepadala
da se samo pojave na terenu pred tolikom
publikom, ne računajući onu pored TV ekrana,
a ne još i da igraju ....

Sve čestitke Rodžeru za
16. titulu GS ! BRAVO !

ma idi...

pre 14 godina

Mislim da je Federer objasnio svim ljubiteljima tenisa da je njegova psiha (uz neizostavni vanserijski teniski kvalitet koji poseduje) nesto sto je zapravo njegovo najjace oruzje. Covek je na 2-5 u trecem setu poceo da igra jos agresivnije nedopustivsi Skotu da podigne glavu. Takav stil igre je nesto necuveno i posebno. Bio je svestan da moze lako da zavrsi u cetvrtom setu ali nije zeleo da se opusta vec da nastavi da diktira tempo i to mu se na kraju isplatilo.
Bice vrlo tesko pobediti ga na tri dobijena seta. Trenutno ne vidim niti jednog tenisera koji bi tu mogao da mu parira prvenstveno zbog izuzetno jake mentalne snage koju poseduje. Za ocekivati je da nastavi da "zanje" titule na gran slemovima iako ove godine puni 29 godina. Zaista fenomenalno.
Nadam se da cemo jos dugo uzivati u njegovoj igri i nadati se da ce se uskoro neko od plejade mladjih tenisera izdici iznad mentalnog bloka koji ima i pokusati da zaustavi FedEx-a...Nadal je nazalost u vrlo teskoj zdravstvenoj situaciji a ostali moraju jos mnogo iskustva da steknu...

raksi

pre 14 godina

...primjetio sam da ljudi koje ne vole Federera,napisu kako je njegov protivnik igrao lose a vrlo malo kazu da je federer igrao dobro...marej je odigrao dobro onoliko koliko mu je dopustio kralj....Federeru jos jedanput si dokazao da si bogom dat za tenis..svi prolaze(nadal,rodik,hjuit,marej........)samo KRALJ ostaje....

vid

pre 14 godina

Cestitke nasem Noletu na PRVOM mestu.
Mislim u zemaljskoj konkurenciji, jer Federer je "vanzemaljac".
Mesto je zasluzeno odlicnim i konstantnim igrama u zadnjih godinu dana u odnosu na direktne konkurente.

Nole sve cestitke i hvala ti.

Vladan R

pre 14 godina

@ marko

moze teniser da odigra koliko mu je volja turnira ali se racuna samo 17 najboljih plus zavrsni masters. Svi ti turniri van GS, mastersa i ATP500 ne mogu zajedno da donesu koliko recimo finale ili cak polufinale GS odnosno osvojeni mastaers ili finale. Uostalom da Novaku odbijes bodove sa tih turnira na kjoima po tebi nije trebao ucestvovati npr BGD turnir i slicni, opet ce na osnovu bodova osvojenih na tri prvo pomenute kategorije biti drugi a te turnire igraju bukvalno svi najbolji igraci sveta.Zato bih zamolio tebe i slicne tebi koji nemaju pojam o nacinu bodovanja na ATP turu da se ne pravite mnogo pametnima.

Pino Noar

pre 14 godina

Naravno da je u Novakovim godinama Federer imao tri "grend slema" a ne samo jedan i naravno da Novaka u Federerovim godinama "nigde biti neće". Federer ima 29, ako niste znali. Zar zaista mislite da će Novak 2017. da osvoji Melburn i ubedljivo stane na prvo mesto liste?

mali

pre 14 godina

U svakom slucaju zasluzeno ipak svaka cast mareju na komentaru na kraju kad se rasplakao " mozda mogu da placem kao rodzer ali ne mogu da igram kao on"

Sveta

pre 14 godina

Veliki Majstor se nije umorio i zasitio, i to je ono sto kod mene izaziva divljenje. Covek ima postovanja i ljubavi prema svojoj "struci".

nemanja86

pre 14 godina

Dragi Pistol Pite..ja sam napravio presedan sa svojih 16-gren slem titula....Jos cu vladati..Veliki pozdrav iz Botamigena....:):):):)Fedex ekspres...Najbolji teniser svih vremena...

Borbena

pre 14 godina

Ajde, red je i da se čestita...Đokoviću drugo mesto na svetskoj rang listi tenisera!!!!! Potpuno zasluženo, a biće i prvi, živi bili pa videli.

Nastranu šalu, čestitke i za superexpressšampionanejvećegsvihvremena, Rodžera!

2010 će biti interesantna što se tiče tenisa u muškoj konkurenciji, to je sigurno!!!

Beogradjanin

pre 14 godina

Svaka čast Federeru, neprikosnovenom teniskom velikanu – 16 grand slam titula! Tu pred nama, u naše vreme, najlepšim tenisom ispisuje tenisku istoriju. Ubedljivih 3:0 u setovima!

Endijeve suze – ne zameram, veliki pritisak, emocije je teško ukrotiti, ipak mu je ovo drugo izgubljeno GS finale.

Još nešto, to što je Novak izbio na 2. mesto, nema šta da zahvaljuje “ni Janku ni Marku” ni Mariju. Svako je na rang mestu svojom zaslugom, igrom, pobedama i porazima. I prošle godine su mu mnogi odricali uspeh, a Novak je prošle sezone imao preko 80 dobijenih mečeva. Duga je godina, tek su počela koplja da se ukrštaju...

Svaka cast

pre 14 godina

Čestitam Federeru na tituli. Zasluženo. Protivnika je pobedio po principu bumerang efekta: "Ako ti možeš i voliš da mrcvariš protivnika i igru, i ja mogu i volim to isto, ali još više i još bolje". Svaka mu čast, mnogo je duhovit čovek. A to mu se i može, jer stvarno može da radi šta hoće na terenu.

slavko

pre 14 godina

sve cestitke Rogeru Federeru...on tenis igra kao da je to najlaksa stvar na svetu a protivnike na terenu cini smesnim...svaka cast!!!

Posmatrac

pre 14 godina

@ Magelan, moram da te ispravim. Murray je rekao Sorry, I'm done (zavrsio sam), ne I'm down.

p.s. Cestitke Federeru na pobedi, zaista je najbolji kada je to najpotrenije.

Shaq Fu

pre 14 godina

Smatram da je Federer kompletniji igrac i onaj koji bez napora cini da je igranje na tako visokom nivou lagano. Nadal sa druge strane, nedvosmisleno sjajan igrac (u prilog tome nepobitno govori i 6 GS titula) cini da gledalac stekne utisak da je igranje tenisa tezak fizicki rad i neopevana golgota (sto mozda i jeste, ali po Fedu se to nikako ne moze videti).
To je kao u kosarci (uz uvazavanje cinjenice da se radi o ekipnom sportu): Shaquille je bio odlican igrac i uglavnom lakatanjem i sirovom snagom vodio timove ka nizu titula, ali Jordan (uz cinjnicu da ima vise osvojenih titula) je kosarkasku igru doveo na jedinstven nivo koji se granici sa umetnoscu.
Shaquillu su se divile narodne mase. Jordanu su se divili i najbolji igraci na svetu. E tu je razlika.

Trixie

pre 14 godina

(Dusan, 31. januar 2010 14:38)
Свака част на коментару, поготово за онај део о Ендију на додели пехара. Немам ама баш ништа да додам. :)

Magelan

pre 14 godina

@ "Roger you finished Murray in three
He consumed the British like an entree
He is the best the world must agree
The King of Tennis no one can disagree
His game is of the highest degree
His opponents can ill afford to be carefree
All your fans can now go on a jamboree
Reger the Lord of Tennis can be the decree"
Jedan od komentara na Yahoo sport-u... poetično nema šta.