Subota, 30.01.2010.

11:49

Serena osvojila Ozi Open

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je prvi ovosezonski Gren slem.

Izvor: B92

Serena osvojila Ozi Open IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

pero

pre 14 godina

Henin igra apsolutno najbolji i najljepši tenis uključujući i muške. S onakvim servisom i visinom tako igrati, ma najveći majstor, kakva Serena kakvi bakrači.

branko

pre 14 godina

Пре двадесетак дана рекох да верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г., што не освоје оне освојиће сестре Вилијамс а остале, шта је ко освојио – освојио је! Засад све иде по том сценарију.
Не знам да ли сестре Вилијамс размишљају да купе неку државу осредње величине. Њима не може ништа ни светска криза ни пандемије, ове или оне. Тешко да ће им наудити и неки коментари са нашег форума.

jegood

pre 14 godina

Dobar meč, na nivou očekivanja i očekivani epilog u 3. setu. Više volim stil igre Justine Henin, mada u ovom finalu nisam imala favorita. Mislim da će se ove 2 igračice sastati u još nekoliko finala u ovoj sezoni, osim ako se nekim čudom Šarapova ne vrati u staru formu pa im pomrsi račune, što bih lično volela. Anyway, bilo je lepo gledati njihov duel.

Lobel

pre 14 godina

Šteta što Henin još nije ona prava, no i ovako je odlično. Koji povratak!

Ako smijem primjetiti mlađa seka Williams naspram omalene Justine izgleda ko predator ili neš slično tomu.

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Sereni i na osvojenoj 12. GS tituli. Stvarno je zasluzila. S druge strane opet, mislim da je veliku sansu za osvajanje imala i Zastinka. Imala je dosta sansi, ali kada je trebalo da iskoristi, ona je u vecini slucajeva gresila. Nervoza je ucinila svoje, ali dobro, sta je tu je. Licno sam navijala za Zastinku. Devojka igra najlepsi tenis na svetu. Bitno je da se vratila, i posle pauze mislim da je i to ogroman uspeh: stici do finala jednog GS-a i izgubiti u njemu. Sigurna sam da Zastin ove godine uzima bar jedan GS. Bilo bi lepo i ubuduce gledati ove 2 velike sampionke u finalima GS-ova. Lepo je sto ce se u buduce jos vise podici nivo kvaliteta u zenskom tenisu. Tu su sada: Zastin, Kim i naravno one koje su oduvek bile tu: Serena i Venus. Mislim da njih 4 trebaju da osvajaju GS-ove jer su po meni one prave teniserke ( imaju i talenat i psihu za tako velike domete ). Ove ostale su sve prosecne.

fabregas

pre 14 godina

Ajde ja cu ponovo posto nekom smeta moj komentar

tako se igraju veliki turniri tj Grand slam. Pripremis se za taj turnir i uzmes lovu. Sestrama Williams nije bitno da li su prve na WTA listi.Najvaznije je da se kasica puni a ako jos uzmuu toku godine jos koji vaznije turnir eto ih na prvom mestru. Svaka od njih uzela vise od 25 mil dolara od turnira a gde su sponzori
Justine Enan je pokazala nasim"princezama" kako se posle toliko pauze dodje do finala AO a doci ce i na RG i Wimbledonu i US open jerje devojka jednostavno posvecena poslu kojim se bavi. U njenoj glavi za vreme turnira nema razmisljanja o ljubavnim jadima o voljenoj osobi koja mozda sedi u gledalistu.Isti slucaj i sa Kim Clijstres. Nema manekenisanja ni zelje da to postanu

Ja

pre 14 godina

Meni je izuzetno drago sto je Serena pobedila Justine, posebno zbog Jecinih fanova koji sada tuguju, jer ne vole Serenu.Iskreno, duboko postujem i Serenu i Justine, dve velike sampionke, ali ovi nasi novokomponovani strucnaci tenisa su me naterali da navijam za Serenu u inat.A ovaj lik sto se potpisao Fantasy i sto kaze da Serena nema pojma o tenisu(a Serena osvojila 12 Gs u singlu i 11 u dublu), mislim da je pod dejstvom nekih lekova, odnosno neželjeno dejstvo.Strasno me nervira kada neki likovi koji nemaju veze sa tenisom i koji su za tenis culi pre 2, 3 godine, usudjuju se da kazu da Serena nema pojma o tenisu i osporavaju njen uspeh i kvalitet.Ne znam da li da se smejem ili da placem, neverovatnoj gluposti sto je napisao Fantasy?!?

Vladimir

pre 14 godina

Ja bih pitao poznavaoce zasto ne vole Zastin!!! Danas je imala pehar u rukama ali je Serena fizicki prejaka i odlicna teniserka /nema to veze sa bilo kakvim dopingom/ .Ova prva ima ubitacan bekend , brzinu i mnogo bolju igru na mrezi ali i dve godine neigranja za sobom.Da li vam smeta njeno ALE, dok su Serenini krici okej.Meni licno je protokol nakon meca bio vise od slike i reci i sustinska razlika izmedju ove dve igracice.Volim Zastin, malo manje mladju Vilijams.

Fantasy

pre 14 godina

Uzivao sam u potezima Enanove. Nije lepotica ni manekenka ali igra prelep tenis. Videlo se po nesigurnom servisu koliko joj fale mečevi, ali svejedno ova "penzionerka" je dobro protresla Serenu.
Sa druge strane Serena je pravi monstrum. Kada će WTA da se pozabavi konstitucijom i hormonskim statusom ove Amerikanke? Zar ih nije briga ko im je na čelu liste? Meni ona izgleda pljunuti Tajson sa nakalemljenim sisama. Strašno.
A o tenisu jednostavno nema pojma, sve se svodi na one ubilačke bicepse kojim rešava sve. Još jednom: strašno.

A-ROD

pre 14 godina

Ja volim i jednu i drugu (malo vise Enan)...
Medjutim prilicno su interesantni komenti tipa "Serena je na teskom dopingu",ili "Nema pojam da igra,sve resava snagom".....Zasto lepo ne napisete "Mrzim Serenu Wilijams zato sto je Amerikanka"?? Od svega morate da pravite politiku..Da je Serena kojim slucajem Ruskinja,navijali biste za nju kao da vam je rodjena sestra..Kao sto isto radite i sa Davidenkom

SerVen

pre 14 godina

@Magelan
Ne možeš Serenu da zoveš Mečkom. To ne liči nikome, pa ni tebi. To je ružno što si napisao. Nije Serena kriva što je Žistin ravna kao daska i što je visoka metar i gillette. Neću o hormonima i o tome koja bi pre trebalo da se nađe u muškom teniserskom društvu, jer sam vaspitan da se nikome ne rugam. Sve je to Božja volja.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Po meni, Serena nije pravi pobednik. Ocajno je odigrala ovo finale (kako moze, ovo nije nista).
Ocekivao sam da ce Zastin pobediti. Ipak, i ona je bila nervozna i pravila je dosta gresaka. Nervoza je ucinila svoje. Ne mogu da kazem da je ovo finale bilo lose. Samo bio je ritam: dobar poen, greska, greska, dobar poen. Bilo je atraktivih poena ali ne toliko koliko sam ocekivao.
No..., bicu i ovim zadovoljan:)

Dejan

pre 14 godina

Najzanimljiviji detalj u meču: Posle dobijenog seta Justin odlazi u toalet sa flašicom u ruci, a Serena sa ogromnom torbom.Verovatno samo tetki da odnese lek...Hm?

Vanja

pre 14 godina

@Sofija
U pravu si, Žistin Enen je retko nesimpatična pojava u ženskom tenisu. Zaista teško mogu da je gledam, pogotovo kad zauzme onu groznu pozu dok očekuje servis protivnice. Šta je pokazala na ovom turniru? Ne sećam se. Ali, pamtim Sereninu pobedu protiv Azarenke i današnji njen treći set: pet gemova zaredom!

Magelan

pre 14 godina

Pogrešno finale, Serena morta igrati u muškoj konkurenciji ili protiv ženskog dubla. Masa 160 - 45 kg. to je odnos snaga. Zbog toga u boksu postoje kategorije. Ovako Mečka protiv Mace... teško, vrlo teško!

Truth

pre 14 godina

12. Grand Slam... To je zato što nije emotivna, i zato što ne razmišlja "kako sam lepo počela meč" dok igra, a možda i zato što nije menjala tehniku servisa? E sad, možda nema dominaciju kao Federer, ali dovoljno "bode oči" da bi je mrzelo pola srpske nacije. Je li tako, braćo i sestre? :-)

P.S. Navijao sam za Henin, ali to ne menja stvar...

pre 14 godina

Justine sama sebe pobijedila, ali činjenica jest da još nije ona prava jer nije uhvatila pravi ritam.

Protiv Serene treba biti na vrhunskoj razini, a onda je jasno tko je favorit.

Do tada neka se Serenissima raduje!

AO

pre 14 godina

Svaka cast obema, i pored velike nesigurnosti kod servisa bio je interesantan mec, imalo je puno lepih poteza... Svaka cast Sereni, ali i Henin koja je na samom povratku uspela da stigne do finala ovako velikog turnira. I ako je bila nepune 2 god van profesionalnog tenisa i dalje je bolja od ostalih,i tek ce se ona vratiti u formu. Drago mi je sto se vratila jer ce verovatno to malo uticati i na ostale teniserke da se trznu, da poprave svoju igru jer je zenski tenis spao ispod nule... od kad se Henin povukla nema ni jedne konstante prave sampionke, osim Serene koja ipak drzi odlican nivo u odnosu na ostale. Svaka cast...

serenafan

pre 14 godina

YES!!!Drago mi je zbog Serene....Obe su bile previse nervozne, lose su servirale, Henin ocajno...Serena malo bolje, ali ispod svog standarda....Mec jeste bio dramatican, ali su u vaznim momentima odlucivale greske, a ne umece koje obe svakako poseduju.....Bilo je lepih poteza, ne kazem da nije....
Henin je dokazala da se potpuno vratila, jos samo da poradi na servisu i to je to.....ocekujem je ubrzo medju prvih deset...
Serena je sporija od Henin i morace poraditi na kondiciji..brza je od vecine igracica na turu, ali protiv Henin treba bolje kretanje....A tek oni promaseni forhendi, stvarno je bila nervozna, ali se po nju sve dobro zavrsilo.....

Djoksa

pre 14 godina

Najjaci utisci sa ovog meca su:Tankovanje Serene pri kraju 2 seta,kad je odstojala 3 gema cuvajuci snagu za 3set.Preofanzivna igra Enen.Da bi ste uzeli GS morate dobiti Serenu.Bivsa penzionerka Enen je za mesec dana rada zaradila preko pola miliona dolara.

Basta

pre 14 godina

Pobedila je ofanzivna defanzivnu, iako Serena nije imala ni dana odmora, a Žistin je imala dva slobodna dana. Tako će izgledati teniska budućnost. Igrom u trećem setu Enen je pokazala svu svoju nemoć - nije bilo odbrane od Sereninog servisa i forhenda. Pitao bih one koji potcenjuju veliku šampionku da li njima 12 "grend slemova" nešto govori?

Jovan

pre 14 godina

Sumi od milion i trista pedeset hiljada evra dodajte još dvesta hiljada iz dubla. To je više od milion ipo evra, a mnogo više od dva miliona dolara. A neka ove mučenice što jure listu i bodove krenu na Marbelje, Birmingeme i Budimpešte, što je zaista tužno i smešno. Tamo se može za pobedu uzeti 50 hiljada evra! Nije malo u poređenju sa nama koji crnčimo godinu dana za pet hiljada evra, na odgovornim poslovima, koji traže visoko obrazovanje.

nada

pre 14 godina

steta za henin... ali ako nista barem je dokazala da se vratila medju najbolje. dva finala za redom, od toga jedan u g.slemu, nije zanemarljivo!

devojke, cuvajte se! super henin je ponovo tu!

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitke obema.Što bi rekao Duda Ivković,bilo je to teško finale,a to znači nije bila lepa igra,rovovska borba,važnost meča, i puno grešaka...

Sereni kao da se nije igralo,a opet činilo se da ako "malo ubaci u brzinu" dobiće je lako, ali kao da nije imala benzina, morala je mnogo sebe da bodri,kao da je i motiv bio uspavan...
Enan se,s druge strane, mnogo trudila,pokušavala,nije odustajala i uspela je što zbog truda,pa grešaka Sereninih i na kraju sreće, da uzem 2.set.U trećem je sve bilo jasno i gotovo,mada imponuje kako se borila i na tri meč lopte.

BILO bi ,naravno,previše da je Serena dozvolila da joj i druga belgijska povratnica uzme gren slem titulu i to uzastopno.

BILO je lepo videti da je Enan na dodeli nagrada bila opuštena.

A SADA JEDNA ZANIMLJIVOST koja je ovde,više nego aktuelna bar kada igraju naše JJ i Ana, a SADA JE NIKO NE POMINJE.

PITANJE GODINA se ovde stalno postavlja, ALI SAMO KADA IGRAJU naše, i to POSEBNO Jelena Janković.

HAJDE DA POGLEDAMO KOJA su se to godišta plasirala među 16 NAJBOLJIH, od 128 koliko je bilo u konkurenciji.

1. Voznjački 90.
2. Azarenka 89.
3. Vikmajer 89.
4. Kirilenko 87.
5. Safina 86. / ima 1. mesto na svetu/
6. Kuznjecova 85. / ima gren slem /
7. Storus 84.
8. Zvonareva 84.
9. Alona Bondarenko 84.
10. Ži Dženg 83.
11. Na Li 82.
12. Enan 82. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
13. Petrova 82.
14. Serena 81. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
15. Skjavone 80.
16. Venus 80. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/


ČETVRTFINALE
Venus 80. – Na Li 82.
Serena 81. – Azarenka 89.
Enan82-Petrove82
Ži Dženg 83. – Kirilenko 87.


POLUFINALE
ŽI Dženg 83. - Enan 82.
Serena 81. - Na Li 82.

FINALE
Serena 26.9.1981. - ENAN 01.6.1982.

POBEDNICA, AO 2010. - Serena 81.

ČESTITAMO !!!

emir

pre 14 godina

Svaka cast Justine,navijao sam za tebe jer si ti zaista velika,velika sampionka.A cestitam takode Sereni na dobro prikazanoj igri i borbi u najvaznijim momentima(u to nema sumnje,ona je u tim situacijama najbolja) a to je cak neki dan i Justine priznala da je Serena najbolja kada je najteze i takode je pomenula da ce joj biti zadovoljstvo sto ce igrati protiv Williamsove u finalu posto je ona prva igracica svjeta i da joj je to veliki izazov ali i ostvarenje sna.Pa iako nije osvojila titulu na koju je pretendirala zelim joj sve najbolje i da vec na Roland Garrosu to uradi a u to sam uvjeren da hoce.Na zemlji joj osim Kuznetsove i Ane nema niko ravan,mada su joj i one daleko iza peta htjeli mi to ili ne.Evo vec se vratila a 2 finala a voditelj poslje meca kaze da ce se Enan od narednog ponedeljka kada izlazi nova wta lista probiti cak medu 40 najbolji a da je pobjedila bila bi medu 25 najbolji.Bogami takav uspjeh za nepun mjesec dana je zaista fenomenalan uspjeh.A do kraja ce godine biti sigurno u topu 5 ako ne cak i 1 mjesto da zauzme mada ce to biti malo teze pored Kim koja se takoder vratila i kojoj zelim sve najbolje kao i Justine i pored Serena koja je jos jednom potvrdila da je zaista velika sampionka i da joj mjesto najbolje teniserke u ovom momentu zaista i pripada.Eto toliko od mene i izvinite za malo predugacak komentar.

Truth

pre 14 godina

12. Grand Slam... To je zato što nije emotivna, i zato što ne razmišlja "kako sam lepo počela meč" dok igra, a možda i zato što nije menjala tehniku servisa? E sad, možda nema dominaciju kao Federer, ali dovoljno "bode oči" da bi je mrzelo pola srpske nacije. Je li tako, braćo i sestre? :-)

P.S. Navijao sam za Henin, ali to ne menja stvar...

Basta

pre 14 godina

Pobedila je ofanzivna defanzivnu, iako Serena nije imala ni dana odmora, a Žistin je imala dva slobodna dana. Tako će izgledati teniska budućnost. Igrom u trećem setu Enen je pokazala svu svoju nemoć - nije bilo odbrane od Sereninog servisa i forhenda. Pitao bih one koji potcenjuju veliku šampionku da li njima 12 "grend slemova" nešto govori?

nada

pre 14 godina

steta za henin... ali ako nista barem je dokazala da se vratila medju najbolje. dva finala za redom, od toga jedan u g.slemu, nije zanemarljivo!

devojke, cuvajte se! super henin je ponovo tu!

Dejan

pre 14 godina

Najzanimljiviji detalj u meču: Posle dobijenog seta Justin odlazi u toalet sa flašicom u ruci, a Serena sa ogromnom torbom.Verovatno samo tetki da odnese lek...Hm?

A-ROD

pre 14 godina

Ja volim i jednu i drugu (malo vise Enan)...
Medjutim prilicno su interesantni komenti tipa "Serena je na teskom dopingu",ili "Nema pojam da igra,sve resava snagom".....Zasto lepo ne napisete "Mrzim Serenu Wilijams zato sto je Amerikanka"?? Od svega morate da pravite politiku..Da je Serena kojim slucajem Ruskinja,navijali biste za nju kao da vam je rodjena sestra..Kao sto isto radite i sa Davidenkom

pre 14 godina

Justine sama sebe pobijedila, ali činjenica jest da još nije ona prava jer nije uhvatila pravi ritam.

Protiv Serene treba biti na vrhunskoj razini, a onda je jasno tko je favorit.

Do tada neka se Serenissima raduje!

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitke obema.Što bi rekao Duda Ivković,bilo je to teško finale,a to znači nije bila lepa igra,rovovska borba,važnost meča, i puno grešaka...

Sereni kao da se nije igralo,a opet činilo se da ako "malo ubaci u brzinu" dobiće je lako, ali kao da nije imala benzina, morala je mnogo sebe da bodri,kao da je i motiv bio uspavan...
Enan se,s druge strane, mnogo trudila,pokušavala,nije odustajala i uspela je što zbog truda,pa grešaka Sereninih i na kraju sreće, da uzem 2.set.U trećem je sve bilo jasno i gotovo,mada imponuje kako se borila i na tri meč lopte.

BILO bi ,naravno,previše da je Serena dozvolila da joj i druga belgijska povratnica uzme gren slem titulu i to uzastopno.

BILO je lepo videti da je Enan na dodeli nagrada bila opuštena.

A SADA JEDNA ZANIMLJIVOST koja je ovde,više nego aktuelna bar kada igraju naše JJ i Ana, a SADA JE NIKO NE POMINJE.

PITANJE GODINA se ovde stalno postavlja, ALI SAMO KADA IGRAJU naše, i to POSEBNO Jelena Janković.

HAJDE DA POGLEDAMO KOJA su se to godišta plasirala među 16 NAJBOLJIH, od 128 koliko je bilo u konkurenciji.

1. Voznjački 90.
2. Azarenka 89.
3. Vikmajer 89.
4. Kirilenko 87.
5. Safina 86. / ima 1. mesto na svetu/
6. Kuznjecova 85. / ima gren slem /
7. Storus 84.
8. Zvonareva 84.
9. Alona Bondarenko 84.
10. Ži Dženg 83.
11. Na Li 82.
12. Enan 82. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
13. Petrova 82.
14. Serena 81. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
15. Skjavone 80.
16. Venus 80. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/


ČETVRTFINALE
Venus 80. – Na Li 82.
Serena 81. – Azarenka 89.
Enan82-Petrove82
Ži Dženg 83. – Kirilenko 87.


POLUFINALE
ŽI Dženg 83. - Enan 82.
Serena 81. - Na Li 82.

FINALE
Serena 26.9.1981. - ENAN 01.6.1982.

POBEDNICA, AO 2010. - Serena 81.

ČESTITAMO !!!

Fantasy

pre 14 godina

Uzivao sam u potezima Enanove. Nije lepotica ni manekenka ali igra prelep tenis. Videlo se po nesigurnom servisu koliko joj fale mečevi, ali svejedno ova "penzionerka" je dobro protresla Serenu.
Sa druge strane Serena je pravi monstrum. Kada će WTA da se pozabavi konstitucijom i hormonskim statusom ove Amerikanke? Zar ih nije briga ko im je na čelu liste? Meni ona izgleda pljunuti Tajson sa nakalemljenim sisama. Strašno.
A o tenisu jednostavno nema pojma, sve se svodi na one ubilačke bicepse kojim rešava sve. Još jednom: strašno.

emir

pre 14 godina

Svaka cast Justine,navijao sam za tebe jer si ti zaista velika,velika sampionka.A cestitam takode Sereni na dobro prikazanoj igri i borbi u najvaznijim momentima(u to nema sumnje,ona je u tim situacijama najbolja) a to je cak neki dan i Justine priznala da je Serena najbolja kada je najteze i takode je pomenula da ce joj biti zadovoljstvo sto ce igrati protiv Williamsove u finalu posto je ona prva igracica svjeta i da joj je to veliki izazov ali i ostvarenje sna.Pa iako nije osvojila titulu na koju je pretendirala zelim joj sve najbolje i da vec na Roland Garrosu to uradi a u to sam uvjeren da hoce.Na zemlji joj osim Kuznetsove i Ane nema niko ravan,mada su joj i one daleko iza peta htjeli mi to ili ne.Evo vec se vratila a 2 finala a voditelj poslje meca kaze da ce se Enan od narednog ponedeljka kada izlazi nova wta lista probiti cak medu 40 najbolji a da je pobjedila bila bi medu 25 najbolji.Bogami takav uspjeh za nepun mjesec dana je zaista fenomenalan uspjeh.A do kraja ce godine biti sigurno u topu 5 ako ne cak i 1 mjesto da zauzme mada ce to biti malo teze pored Kim koja se takoder vratila i kojoj zelim sve najbolje kao i Justine i pored Serena koja je jos jednom potvrdila da je zaista velika sampionka i da joj mjesto najbolje teniserke u ovom momentu zaista i pripada.Eto toliko od mene i izvinite za malo predugacak komentar.

AO

pre 14 godina

Svaka cast obema, i pored velike nesigurnosti kod servisa bio je interesantan mec, imalo je puno lepih poteza... Svaka cast Sereni, ali i Henin koja je na samom povratku uspela da stigne do finala ovako velikog turnira. I ako je bila nepune 2 god van profesionalnog tenisa i dalje je bolja od ostalih,i tek ce se ona vratiti u formu. Drago mi je sto se vratila jer ce verovatno to malo uticati i na ostale teniserke da se trznu, da poprave svoju igru jer je zenski tenis spao ispod nule... od kad se Henin povukla nema ni jedne konstante prave sampionke, osim Serene koja ipak drzi odlican nivo u odnosu na ostale. Svaka cast...

SerVen

pre 14 godina

@Magelan
Ne možeš Serenu da zoveš Mečkom. To ne liči nikome, pa ni tebi. To je ružno što si napisao. Nije Serena kriva što je Žistin ravna kao daska i što je visoka metar i gillette. Neću o hormonima i o tome koja bi pre trebalo da se nađe u muškom teniserskom društvu, jer sam vaspitan da se nikome ne rugam. Sve je to Božja volja.

Ja

pre 14 godina

Meni je izuzetno drago sto je Serena pobedila Justine, posebno zbog Jecinih fanova koji sada tuguju, jer ne vole Serenu.Iskreno, duboko postujem i Serenu i Justine, dve velike sampionke, ali ovi nasi novokomponovani strucnaci tenisa su me naterali da navijam za Serenu u inat.A ovaj lik sto se potpisao Fantasy i sto kaze da Serena nema pojma o tenisu(a Serena osvojila 12 Gs u singlu i 11 u dublu), mislim da je pod dejstvom nekih lekova, odnosno neželjeno dejstvo.Strasno me nervira kada neki likovi koji nemaju veze sa tenisom i koji su za tenis culi pre 2, 3 godine, usudjuju se da kazu da Serena nema pojma o tenisu i osporavaju njen uspeh i kvalitet.Ne znam da li da se smejem ili da placem, neverovatnoj gluposti sto je napisao Fantasy?!?

Jovan

pre 14 godina

Sumi od milion i trista pedeset hiljada evra dodajte još dvesta hiljada iz dubla. To je više od milion ipo evra, a mnogo više od dva miliona dolara. A neka ove mučenice što jure listu i bodove krenu na Marbelje, Birmingeme i Budimpešte, što je zaista tužno i smešno. Tamo se može za pobedu uzeti 50 hiljada evra! Nije malo u poređenju sa nama koji crnčimo godinu dana za pet hiljada evra, na odgovornim poslovima, koji traže visoko obrazovanje.

Djoksa

pre 14 godina

Najjaci utisci sa ovog meca su:Tankovanje Serene pri kraju 2 seta,kad je odstojala 3 gema cuvajuci snagu za 3set.Preofanzivna igra Enen.Da bi ste uzeli GS morate dobiti Serenu.Bivsa penzionerka Enen je za mesec dana rada zaradila preko pola miliona dolara.

Magelan

pre 14 godina

Pogrešno finale, Serena morta igrati u muškoj konkurenciji ili protiv ženskog dubla. Masa 160 - 45 kg. to je odnos snaga. Zbog toga u boksu postoje kategorije. Ovako Mečka protiv Mace... teško, vrlo teško!

branko

pre 14 godina

Пре двадесетак дана рекох да верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г., што не освоје оне освојиће сестре Вилијамс а остале, шта је ко освојио – освојио је! Засад све иде по том сценарију.
Не знам да ли сестре Вилијамс размишљају да купе неку државу осредње величине. Њима не може ништа ни светска криза ни пандемије, ове или оне. Тешко да ће им наудити и неки коментари са нашег форума.

Vanja

pre 14 godina

@Sofija
U pravu si, Žistin Enen je retko nesimpatična pojava u ženskom tenisu. Zaista teško mogu da je gledam, pogotovo kad zauzme onu groznu pozu dok očekuje servis protivnice. Šta je pokazala na ovom turniru? Ne sećam se. Ali, pamtim Sereninu pobedu protiv Azarenke i današnji njen treći set: pet gemova zaredom!

fabregas

pre 14 godina

Ajde ja cu ponovo posto nekom smeta moj komentar

tako se igraju veliki turniri tj Grand slam. Pripremis se za taj turnir i uzmes lovu. Sestrama Williams nije bitno da li su prve na WTA listi.Najvaznije je da se kasica puni a ako jos uzmuu toku godine jos koji vaznije turnir eto ih na prvom mestru. Svaka od njih uzela vise od 25 mil dolara od turnira a gde su sponzori
Justine Enan je pokazala nasim"princezama" kako se posle toliko pauze dodje do finala AO a doci ce i na RG i Wimbledonu i US open jerje devojka jednostavno posvecena poslu kojim se bavi. U njenoj glavi za vreme turnira nema razmisljanja o ljubavnim jadima o voljenoj osobi koja mozda sedi u gledalistu.Isti slucaj i sa Kim Clijstres. Nema manekenisanja ni zelje da to postanu

Vladimir

pre 14 godina

Ja bih pitao poznavaoce zasto ne vole Zastin!!! Danas je imala pehar u rukama ali je Serena fizicki prejaka i odlicna teniserka /nema to veze sa bilo kakvim dopingom/ .Ova prva ima ubitacan bekend , brzinu i mnogo bolju igru na mrezi ali i dve godine neigranja za sobom.Da li vam smeta njeno ALE, dok su Serenini krici okej.Meni licno je protokol nakon meca bio vise od slike i reci i sustinska razlika izmedju ove dve igracice.Volim Zastin, malo manje mladju Vilijams.

serenafan

pre 14 godina

YES!!!Drago mi je zbog Serene....Obe su bile previse nervozne, lose su servirale, Henin ocajno...Serena malo bolje, ali ispod svog standarda....Mec jeste bio dramatican, ali su u vaznim momentima odlucivale greske, a ne umece koje obe svakako poseduju.....Bilo je lepih poteza, ne kazem da nije....
Henin je dokazala da se potpuno vratila, jos samo da poradi na servisu i to je to.....ocekujem je ubrzo medju prvih deset...
Serena je sporija od Henin i morace poraditi na kondiciji..brza je od vecine igracica na turu, ali protiv Henin treba bolje kretanje....A tek oni promaseni forhendi, stvarno je bila nervozna, ali se po nju sve dobro zavrsilo.....

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Po meni, Serena nije pravi pobednik. Ocajno je odigrala ovo finale (kako moze, ovo nije nista).
Ocekivao sam da ce Zastin pobediti. Ipak, i ona je bila nervozna i pravila je dosta gresaka. Nervoza je ucinila svoje. Ne mogu da kazem da je ovo finale bilo lose. Samo bio je ritam: dobar poen, greska, greska, dobar poen. Bilo je atraktivih poena ali ne toliko koliko sam ocekivao.
No..., bicu i ovim zadovoljan:)

Lobel

pre 14 godina

Šteta što Henin još nije ona prava, no i ovako je odlično. Koji povratak!

Ako smijem primjetiti mlađa seka Williams naspram omalene Justine izgleda ko predator ili neš slično tomu.

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Sereni i na osvojenoj 12. GS tituli. Stvarno je zasluzila. S druge strane opet, mislim da je veliku sansu za osvajanje imala i Zastinka. Imala je dosta sansi, ali kada je trebalo da iskoristi, ona je u vecini slucajeva gresila. Nervoza je ucinila svoje, ali dobro, sta je tu je. Licno sam navijala za Zastinku. Devojka igra najlepsi tenis na svetu. Bitno je da se vratila, i posle pauze mislim da je i to ogroman uspeh: stici do finala jednog GS-a i izgubiti u njemu. Sigurna sam da Zastin ove godine uzima bar jedan GS. Bilo bi lepo i ubuduce gledati ove 2 velike sampionke u finalima GS-ova. Lepo je sto ce se u buduce jos vise podici nivo kvaliteta u zenskom tenisu. Tu su sada: Zastin, Kim i naravno one koje su oduvek bile tu: Serena i Venus. Mislim da njih 4 trebaju da osvajaju GS-ove jer su po meni one prave teniserke ( imaju i talenat i psihu za tako velike domete ). Ove ostale su sve prosecne.

jegood

pre 14 godina

Dobar meč, na nivou očekivanja i očekivani epilog u 3. setu. Više volim stil igre Justine Henin, mada u ovom finalu nisam imala favorita. Mislim da će se ove 2 igračice sastati u još nekoliko finala u ovoj sezoni, osim ako se nekim čudom Šarapova ne vrati u staru formu pa im pomrsi račune, što bih lično volela. Anyway, bilo je lepo gledati njihov duel.

pero

pre 14 godina

Henin igra apsolutno najbolji i najljepši tenis uključujući i muške. S onakvim servisom i visinom tako igrati, ma najveći majstor, kakva Serena kakvi bakrači.

Vanja

pre 14 godina

@Sofija
U pravu si, Žistin Enen je retko nesimpatična pojava u ženskom tenisu. Zaista teško mogu da je gledam, pogotovo kad zauzme onu groznu pozu dok očekuje servis protivnice. Šta je pokazala na ovom turniru? Ne sećam se. Ali, pamtim Sereninu pobedu protiv Azarenke i današnji njen treći set: pet gemova zaredom!

Fantasy

pre 14 godina

Uzivao sam u potezima Enanove. Nije lepotica ni manekenka ali igra prelep tenis. Videlo se po nesigurnom servisu koliko joj fale mečevi, ali svejedno ova "penzionerka" je dobro protresla Serenu.
Sa druge strane Serena je pravi monstrum. Kada će WTA da se pozabavi konstitucijom i hormonskim statusom ove Amerikanke? Zar ih nije briga ko im je na čelu liste? Meni ona izgleda pljunuti Tajson sa nakalemljenim sisama. Strašno.
A o tenisu jednostavno nema pojma, sve se svodi na one ubilačke bicepse kojim rešava sve. Još jednom: strašno.

Dejan

pre 14 godina

Najzanimljiviji detalj u meču: Posle dobijenog seta Justin odlazi u toalet sa flašicom u ruci, a Serena sa ogromnom torbom.Verovatno samo tetki da odnese lek...Hm?

Magelan

pre 14 godina

Pogrešno finale, Serena morta igrati u muškoj konkurenciji ili protiv ženskog dubla. Masa 160 - 45 kg. to je odnos snaga. Zbog toga u boksu postoje kategorije. Ovako Mečka protiv Mace... teško, vrlo teško!

Jovan

pre 14 godina

Sumi od milion i trista pedeset hiljada evra dodajte još dvesta hiljada iz dubla. To je više od milion ipo evra, a mnogo više od dva miliona dolara. A neka ove mučenice što jure listu i bodove krenu na Marbelje, Birmingeme i Budimpešte, što je zaista tužno i smešno. Tamo se može za pobedu uzeti 50 hiljada evra! Nije malo u poređenju sa nama koji crnčimo godinu dana za pet hiljada evra, na odgovornim poslovima, koji traže visoko obrazovanje.

Ja

pre 14 godina

Meni je izuzetno drago sto je Serena pobedila Justine, posebno zbog Jecinih fanova koji sada tuguju, jer ne vole Serenu.Iskreno, duboko postujem i Serenu i Justine, dve velike sampionke, ali ovi nasi novokomponovani strucnaci tenisa su me naterali da navijam za Serenu u inat.A ovaj lik sto se potpisao Fantasy i sto kaze da Serena nema pojma o tenisu(a Serena osvojila 12 Gs u singlu i 11 u dublu), mislim da je pod dejstvom nekih lekova, odnosno neželjeno dejstvo.Strasno me nervira kada neki likovi koji nemaju veze sa tenisom i koji su za tenis culi pre 2, 3 godine, usudjuju se da kazu da Serena nema pojma o tenisu i osporavaju njen uspeh i kvalitet.Ne znam da li da se smejem ili da placem, neverovatnoj gluposti sto je napisao Fantasy?!?

Basta

pre 14 godina

Pobedila je ofanzivna defanzivnu, iako Serena nije imala ni dana odmora, a Žistin je imala dva slobodna dana. Tako će izgledati teniska budućnost. Igrom u trećem setu Enen je pokazala svu svoju nemoć - nije bilo odbrane od Sereninog servisa i forhenda. Pitao bih one koji potcenjuju veliku šampionku da li njima 12 "grend slemova" nešto govori?

nikol dž.femija

pre 14 godina

Čestitke obema.Što bi rekao Duda Ivković,bilo je to teško finale,a to znači nije bila lepa igra,rovovska borba,važnost meča, i puno grešaka...

Sereni kao da se nije igralo,a opet činilo se da ako "malo ubaci u brzinu" dobiće je lako, ali kao da nije imala benzina, morala je mnogo sebe da bodri,kao da je i motiv bio uspavan...
Enan se,s druge strane, mnogo trudila,pokušavala,nije odustajala i uspela je što zbog truda,pa grešaka Sereninih i na kraju sreće, da uzem 2.set.U trećem je sve bilo jasno i gotovo,mada imponuje kako se borila i na tri meč lopte.

BILO bi ,naravno,previše da je Serena dozvolila da joj i druga belgijska povratnica uzme gren slem titulu i to uzastopno.

BILO je lepo videti da je Enan na dodeli nagrada bila opuštena.

A SADA JEDNA ZANIMLJIVOST koja je ovde,više nego aktuelna bar kada igraju naše JJ i Ana, a SADA JE NIKO NE POMINJE.

PITANJE GODINA se ovde stalno postavlja, ALI SAMO KADA IGRAJU naše, i to POSEBNO Jelena Janković.

HAJDE DA POGLEDAMO KOJA su se to godišta plasirala među 16 NAJBOLJIH, od 128 koliko je bilo u konkurenciji.

1. Voznjački 90.
2. Azarenka 89.
3. Vikmajer 89.
4. Kirilenko 87.
5. Safina 86. / ima 1. mesto na svetu/
6. Kuznjecova 85. / ima gren slem /
7. Storus 84.
8. Zvonareva 84.
9. Alona Bondarenko 84.
10. Ži Dženg 83.
11. Na Li 82.
12. Enan 82. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
13. Petrova 82.
14. Serena 81. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/
15. Skjavone 80.
16. Venus 80. /ima gren slem i 1. mesto na svetu/


ČETVRTFINALE
Venus 80. – Na Li 82.
Serena 81. – Azarenka 89.
Enan82-Petrove82
Ži Dženg 83. – Kirilenko 87.


POLUFINALE
ŽI Dženg 83. - Enan 82.
Serena 81. - Na Li 82.

FINALE
Serena 26.9.1981. - ENAN 01.6.1982.

POBEDNICA, AO 2010. - Serena 81.

ČESTITAMO !!!

pero

pre 14 godina

Henin igra apsolutno najbolji i najljepši tenis uključujući i muške. S onakvim servisom i visinom tako igrati, ma najveći majstor, kakva Serena kakvi bakrači.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Po meni, Serena nije pravi pobednik. Ocajno je odigrala ovo finale (kako moze, ovo nije nista).
Ocekivao sam da ce Zastin pobediti. Ipak, i ona je bila nervozna i pravila je dosta gresaka. Nervoza je ucinila svoje. Ne mogu da kazem da je ovo finale bilo lose. Samo bio je ritam: dobar poen, greska, greska, dobar poen. Bilo je atraktivih poena ali ne toliko koliko sam ocekivao.
No..., bicu i ovim zadovoljan:)

A-ROD

pre 14 godina

Ja volim i jednu i drugu (malo vise Enan)...
Medjutim prilicno su interesantni komenti tipa "Serena je na teskom dopingu",ili "Nema pojam da igra,sve resava snagom".....Zasto lepo ne napisete "Mrzim Serenu Wilijams zato sto je Amerikanka"?? Od svega morate da pravite politiku..Da je Serena kojim slucajem Ruskinja,navijali biste za nju kao da vam je rodjena sestra..Kao sto isto radite i sa Davidenkom

fabregas

pre 14 godina

Ajde ja cu ponovo posto nekom smeta moj komentar

tako se igraju veliki turniri tj Grand slam. Pripremis se za taj turnir i uzmes lovu. Sestrama Williams nije bitno da li su prve na WTA listi.Najvaznije je da se kasica puni a ako jos uzmuu toku godine jos koji vaznije turnir eto ih na prvom mestru. Svaka od njih uzela vise od 25 mil dolara od turnira a gde su sponzori
Justine Enan je pokazala nasim"princezama" kako se posle toliko pauze dodje do finala AO a doci ce i na RG i Wimbledonu i US open jerje devojka jednostavno posvecena poslu kojim se bavi. U njenoj glavi za vreme turnira nema razmisljanja o ljubavnim jadima o voljenoj osobi koja mozda sedi u gledalistu.Isti slucaj i sa Kim Clijstres. Nema manekenisanja ni zelje da to postanu

nada

pre 14 godina

steta za henin... ali ako nista barem je dokazala da se vratila medju najbolje. dva finala za redom, od toga jedan u g.slemu, nije zanemarljivo!

devojke, cuvajte se! super henin je ponovo tu!

Truth

pre 14 godina

12. Grand Slam... To je zato što nije emotivna, i zato što ne razmišlja "kako sam lepo počela meč" dok igra, a možda i zato što nije menjala tehniku servisa? E sad, možda nema dominaciju kao Federer, ali dovoljno "bode oči" da bi je mrzelo pola srpske nacije. Je li tako, braćo i sestre? :-)

P.S. Navijao sam za Henin, ali to ne menja stvar...

Vladimir

pre 14 godina

Ja bih pitao poznavaoce zasto ne vole Zastin!!! Danas je imala pehar u rukama ali je Serena fizicki prejaka i odlicna teniserka /nema to veze sa bilo kakvim dopingom/ .Ova prva ima ubitacan bekend , brzinu i mnogo bolju igru na mrezi ali i dve godine neigranja za sobom.Da li vam smeta njeno ALE, dok su Serenini krici okej.Meni licno je protokol nakon meca bio vise od slike i reci i sustinska razlika izmedju ove dve igracice.Volim Zastin, malo manje mladju Vilijams.

pre 14 godina

Justine sama sebe pobijedila, ali činjenica jest da još nije ona prava jer nije uhvatila pravi ritam.

Protiv Serene treba biti na vrhunskoj razini, a onda je jasno tko je favorit.

Do tada neka se Serenissima raduje!

Lobel

pre 14 godina

Šteta što Henin još nije ona prava, no i ovako je odlično. Koji povratak!

Ako smijem primjetiti mlađa seka Williams naspram omalene Justine izgleda ko predator ili neš slično tomu.

SerVen

pre 14 godina

@Magelan
Ne možeš Serenu da zoveš Mečkom. To ne liči nikome, pa ni tebi. To je ružno što si napisao. Nije Serena kriva što je Žistin ravna kao daska i što je visoka metar i gillette. Neću o hormonima i o tome koja bi pre trebalo da se nađe u muškom teniserskom društvu, jer sam vaspitan da se nikome ne rugam. Sve je to Božja volja.

branko

pre 14 godina

Пре двадесетак дана рекох да верујем да ће две Белгијанке освојити већину турнира на којима буду играле у 2010.г., што не освоје оне освојиће сестре Вилијамс а остале, шта је ко освојио – освојио је! Засад све иде по том сценарију.
Не знам да ли сестре Вилијамс размишљају да купе неку државу осредње величине. Њима не може ништа ни светска криза ни пандемије, ове или оне. Тешко да ће им наудити и неки коментари са нашег форума.

serenafan

pre 14 godina

YES!!!Drago mi je zbog Serene....Obe su bile previse nervozne, lose su servirale, Henin ocajno...Serena malo bolje, ali ispod svog standarda....Mec jeste bio dramatican, ali su u vaznim momentima odlucivale greske, a ne umece koje obe svakako poseduju.....Bilo je lepih poteza, ne kazem da nije....
Henin je dokazala da se potpuno vratila, jos samo da poradi na servisu i to je to.....ocekujem je ubrzo medju prvih deset...
Serena je sporija od Henin i morace poraditi na kondiciji..brza je od vecine igracica na turu, ali protiv Henin treba bolje kretanje....A tek oni promaseni forhendi, stvarno je bila nervozna, ali se po nju sve dobro zavrsilo.....

Jasna

pre 14 godina

Svaka cast Sereni i na osvojenoj 12. GS tituli. Stvarno je zasluzila. S druge strane opet, mislim da je veliku sansu za osvajanje imala i Zastinka. Imala je dosta sansi, ali kada je trebalo da iskoristi, ona je u vecini slucajeva gresila. Nervoza je ucinila svoje, ali dobro, sta je tu je. Licno sam navijala za Zastinku. Devojka igra najlepsi tenis na svetu. Bitno je da se vratila, i posle pauze mislim da je i to ogroman uspeh: stici do finala jednog GS-a i izgubiti u njemu. Sigurna sam da Zastin ove godine uzima bar jedan GS. Bilo bi lepo i ubuduce gledati ove 2 velike sampionke u finalima GS-ova. Lepo je sto ce se u buduce jos vise podici nivo kvaliteta u zenskom tenisu. Tu su sada: Zastin, Kim i naravno one koje su oduvek bile tu: Serena i Venus. Mislim da njih 4 trebaju da osvajaju GS-ove jer su po meni one prave teniserke ( imaju i talenat i psihu za tako velike domete ). Ove ostale su sve prosecne.

emir

pre 14 godina

Svaka cast Justine,navijao sam za tebe jer si ti zaista velika,velika sampionka.A cestitam takode Sereni na dobro prikazanoj igri i borbi u najvaznijim momentima(u to nema sumnje,ona je u tim situacijama najbolja) a to je cak neki dan i Justine priznala da je Serena najbolja kada je najteze i takode je pomenula da ce joj biti zadovoljstvo sto ce igrati protiv Williamsove u finalu posto je ona prva igracica svjeta i da joj je to veliki izazov ali i ostvarenje sna.Pa iako nije osvojila titulu na koju je pretendirala zelim joj sve najbolje i da vec na Roland Garrosu to uradi a u to sam uvjeren da hoce.Na zemlji joj osim Kuznetsove i Ane nema niko ravan,mada su joj i one daleko iza peta htjeli mi to ili ne.Evo vec se vratila a 2 finala a voditelj poslje meca kaze da ce se Enan od narednog ponedeljka kada izlazi nova wta lista probiti cak medu 40 najbolji a da je pobjedila bila bi medu 25 najbolji.Bogami takav uspjeh za nepun mjesec dana je zaista fenomenalan uspjeh.A do kraja ce godine biti sigurno u topu 5 ako ne cak i 1 mjesto da zauzme mada ce to biti malo teze pored Kim koja se takoder vratila i kojoj zelim sve najbolje kao i Justine i pored Serena koja je jos jednom potvrdila da je zaista velika sampionka i da joj mjesto najbolje teniserke u ovom momentu zaista i pripada.Eto toliko od mene i izvinite za malo predugacak komentar.

Djoksa

pre 14 godina

Najjaci utisci sa ovog meca su:Tankovanje Serene pri kraju 2 seta,kad je odstojala 3 gema cuvajuci snagu za 3set.Preofanzivna igra Enen.Da bi ste uzeli GS morate dobiti Serenu.Bivsa penzionerka Enen je za mesec dana rada zaradila preko pola miliona dolara.

jegood

pre 14 godina

Dobar meč, na nivou očekivanja i očekivani epilog u 3. setu. Više volim stil igre Justine Henin, mada u ovom finalu nisam imala favorita. Mislim da će se ove 2 igračice sastati u još nekoliko finala u ovoj sezoni, osim ako se nekim čudom Šarapova ne vrati u staru formu pa im pomrsi račune, što bih lično volela. Anyway, bilo je lepo gledati njihov duel.

AO

pre 14 godina

Svaka cast obema, i pored velike nesigurnosti kod servisa bio je interesantan mec, imalo je puno lepih poteza... Svaka cast Sereni, ali i Henin koja je na samom povratku uspela da stigne do finala ovako velikog turnira. I ako je bila nepune 2 god van profesionalnog tenisa i dalje je bolja od ostalih,i tek ce se ona vratiti u formu. Drago mi je sto se vratila jer ce verovatno to malo uticati i na ostale teniserke da se trznu, da poprave svoju igru jer je zenski tenis spao ispod nule... od kad se Henin povukla nema ni jedne konstante prave sampionke, osim Serene koja ipak drzi odlican nivo u odnosu na ostale. Svaka cast...