Ponedeljak, 01.06.2015.

14:31

"Provedite bar deo godišnjeg odmora u Srbiji"

Izvor: Tanjug

"Provedite bar deo godišnjeg odmora u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

boris

pre 8 godina

U doba ovih konunikacija neki komentari su baš veštački. Recimo za cene, mrdnete malo van Bgd-a što obuhvata i pink deo Zlatibora i Kopa i imaćete nekoliko puta niže cene id tih.
Sadržaji: na Borskom jezeru odličan hotel sa posetama Lazarevoj pećini (najvećoj u Srbiji) istoimenom kanjonu, Felix Romulijana, kupanje, veslanje, pecanje i ronjenje na jezeru. Mislim da je dovoljno za početak, a ima se tamo još štošta videti i raditi.
A to nije jedino takvo mesto u Srbiji. Te nemojte pisati gluposti nego se informišite, ima mnogo sajtova koji će vas uputiti ili ako volite telefon zovnete turistički biro grada gde biste otišli.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...prvo napraviti infrastrukturu i osigurati logistiku...onda osigurati smeštaj, uslugu i zabavu po normalnim/pristupačnim cenama za široke mase...obrazovati ugostitelje/hotelijere...stroga kontrola svega gore navedenog...pa ONDA pozvati ljude da dođu...

nata

pre 8 godina

Imala sam prilike da malo putujem po Evropi, a u poslednje vreme volim da putujem Srbijom. Nasa zemlja je prelepa i ima stvarno mnogo da pokaze prosecnom turisti. Samo je mnogo toga zapusteno, i neorganizovano. Suvenirnice ne rade,radno vreme nenormalno, kustosi i prodaju karte i vode ture i odrzavaju prostorije. Ionako mali sadrzaji na pojedinim mestima ne rade, kazu tek kad pocne sezona ( kada u avgustu)... Steta

Dejan

pre 8 godina

Ovde se govori o vikend turizmu. Svaka nacija , izuzev Srba , za vikend ode na izlet negde u svojoj domovini , posecujuci prirodu ili nacionalne kult.- istorijske znamenitosti. Šampioni u tome su Nemci i Skandinavci. Niko ovde ne kaze da ne treba da putujemo van domovine, idemo na more i sl. Ne preterujte i zaobidjite Kopaonik , Zlatibor i sl. idite na manje poznata mesta a koja nisu daleko od nekog grada, to mozete i autom. Ima raznovrsnih, sjajnih mesta u zemlji. I obavezno idite van svog regiona Nislije kod nas u Vojvodinu , Vojvodjani na jug i sl. Treba imati kulturu dvodnevnih izleta kao sto smo imali u SFRJ kad je bilo normalno da moji autom odu za vikend recimo na Uvac ili Zlatibor. Izvucimo se iz stana i ugasimo na tren TV. Srbi medju prvima u svetu u piljenju u TV po ceo dan a ja sretnem Engleze na Djerdapu !

Megi

pre 8 godina

Predlozi: setnje po divcibarskim planinskim stazama (ima ih 5-6) i zlatiborskim livadama i pasnjacima (sa posetom Stopica pecine, gostoljskog vodopada, starog sela u Sirogojnu i ski centra Tornik sa panoramskom voznjom zicarom); obilazak fruskogorskih manastira i odmor na Palicu; banje poput Vrnjacke, Lukovske, itd; etno selo Kostunici; Vlasinsko jezero i tamosnja biciklisticka tura; vikend izleti do Kosmaja sa obilaskom svih kulturnih sadrzaja i vidikovaca; gastronomska uzivanja na svim navedenim destinacijama. NASA ZEMLJA BI TREBALO DA BUDE TURISTICKA VELESILA ZBOG PRIRODNIH LEPOTA, GOSTOPRIMSTVA SVOJIH GRADJANA I SVOJE NESTVARNO DOBRE KUHINJE! SRBIJA!

Betmen

pre 8 godina

U školi su me učili da putujući u druge zemlje imam priliku da na neposredan način upoznam njihove stanovnike, način života, kulturu i običaje. I tako dalje. A ovi slepci nas sada savetuju da je najbolje ne ići nigde i zaglupljuju nas svim i svačim. E Srbijo...osvesti se!

TheMiloš

pre 8 godina

Imamo potencijala za jedan lep i pristojan turizam ali nam je turistička organizacija skandalozna. Većina gradjana Srbije ni ne zna gde bi mogla da ide na odmor u svojoj zemlji jer nisu ni informisana o našoj turističkoj ponudi.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

kako da necu,pa da placam hranu,pice i smestaj kao da sam negde u zapadnoj evropi!!!
kada prilagodite cene plateznoj moci gradjana srbije bez problema cu deo odmora provesti na zlatiboru,kopaoniku,palicu...
jeftinije mi se uhvati da odem u grcku deset dana ili u obilazak italije i francuske nego da vikend na primer provedem u beogradu!!!
bio sam u barseloni prosle godine i u diskoteci u centru grada placao sam kiblu sa pet hainikena od 0,33 deset evra!!!za deset evra ne mozes u srbiji da popijes pet piva ni ispred prodavnice!!!

poljak

pre 8 godina

Posto nemam mogucnost da zivim i radim u nekoj normalnoj i uredjenoj zemlji, trudim se da svaki dan godisnjeg odmora provedem u nekoj takoj zemlji. Kolko kad mogucnosti dozvoljavaju....

ja

pre 8 godina

Culi ste samo za fensi Kopaonik i mislite to je cela Srbija. Istrazite manje poznata mesta. Banje. Planine. Moja preporuka je Soko Banja. Imate i bazen i veoma uredjena setalista i obelezene staze po planini i reku i istorijski lokalitet Soko Grad a cene su manje nego u Beogradu.

boris

pre 8 godina

Koliko nepoznavanja sopstvene zemlje. Srbija može biti mnogo lepa, samo treba znati.
Ko pominje prljavo i negostoljubivo nije bio na pravim mestima. Informisanost je najveći problem.

Stojko

pre 8 godina

Napravite neke sadrzaje pa cemo provesti.
Pri tome ne mislim na lov na klinke na splavovima, preskupe akvaparkove, selo Zlatibor, etno turizam koji je etno samo po tome sto je najblize naseljeno mesto sa kulturnim sadrzajima poput benzinske pumpe ili prodavnice udaljeno 22km.
iskreno, onom ko zivi u Srbiji, dosta je 355 dana srbovanja, onih 10 dana odmora bi da provede sto dalje.

Pancevac

pre 8 godina

Imam svoj stan na cg primorju ali svake godine deo odmora provedem i na našem Dunavu kampujući. Dunav je prelep a posebno delovi bez naselja i tzv uredjenih obala.

mojih 5 nedelja

pre 8 godina

Januar, jedna nedelja na Jahorini,
April, nedelju dana u Beogradu i okolini.
Jun, nedelju dana Crna Gora
Avgust, nedelju dana Ohrid, jednom Grcka
Novembar, nedelju dana Kanarska ostrva, jednom Dubai

I svake godine isto (sem sto sam se poprilicno smrzo ovog januara u Srbiji).

Zarko

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet. Nase planine,banje,jezera..imaju divljacke cene. Sve je to lepo Kop,Zlatibor,Tara,Stara pl. i ostali ali mi je mnogo lepse da mi pare ostanu u dzepu a da posetim Grcku.

Pravi gazda nedostaje

pre 8 godina

Privatizujte SVE, neka privatnici ostave razumne cene i ocekujte normalnu posecenost. Dok i dalje imate hotele iz doba komunizma, raznovrsnost hrane kao da jedes na buvljaku iz escajga od pre 20-30god, PRLJAVSTINU i smece na svakom koraku, svi ce radije uvek otici pre na jug madjarske, zapad rumunibe, sever grcke, itd, itd.

KopasKi

pre 8 godina

u nedostatku stranih turista i nesposobnosti da se privole da dodju kod nas (decenijama unazad) trazite od nas da vam ostavimo tesko ustedjen euro? kome da ostavim?
neljubaznim konobarima?
u prljavim hotelima?
a i sta nam nudite?
sume i jezera?
prljava do bola?
hvala...ali neka hvala...

Surovi

pre 8 godina

Kako skoro celu godinu provodim u CG,na primorju ,sve dok ne pocne turisticka sezona,sa zadovoljstvom cu provesti leto u BG na Adi.Muka mi je od mora u svakoj varijanti i ove godine sigurno necu ici nigde.
Prosle godine sam isao u Grcku,mada sam jul i avgust proveo u Bg,na Adi i super mi je bilo.Em je jeftinije od Grcke i CG,em sam u svom gradu za kojim patim kada sam van njega!
Ako neko u komentarima pomene kako je super provoditi zimu na moru,mogu samo da mu pozelim da dozivi to "zadovoljstvo",jugovinu sa kisom,buru od koje ti se smrznu i kosti,vlagu koje toliko ima da ponekad pomislim da cu se ubudjati.Najgore od svega je sto je na primorju van sezone jezivo dosadno i popodne kada se zavrsi sa poslom ,apsolutno nema sta da se radi niti gde da se ide,osim u kafane.Zato ne treban ikoga da cudi sto je vecina primoraca sklono alkoholu.

haha

pre 8 godina

mozda,kada bi ste posedovali carobni stapic kojim bi ste pogasili sve vesti,tabloide,politicare,jad i bedu svud naokolo,da ne cujem i da ne gleda,..Idem bre na odmor da pobegnem od takvih stvari

Aleksandar

pre 8 godina

Za mene ove godine Tara. Prosle godine bio na Staroj Planini i toplo bih svima preporucio takav odmor. Osim ako odmor nije u prvom planu naravno, i druge stvari su bitnije.

olja

pre 8 godina

@turizam na srpski nacin Ja bih izvrsila samo malu korekciju teksta vase prve recenice: umjesto " A vi ocistite bar deo te Srbije", trebalo bi: "ocistimo bar deo te Srbije". Nekako je ljepse, zar ne?

turizam na srpski način

pre 8 godina

A vi očistite bar deo te Srbije. U gradovima se fasade raspadaju i sve su išarane, na ulicama rupa do rupe, u prirodi đubre na sve strane, ništa nije sređeno ali očekujete da hrle turisti iz celog sveta. Da vide šta? Našu bahatost prema prirodi i siromaštvo u gradovima?

46

pre 8 godina

Jeftinije je otici negde nego ostati u Srbiji. Letovanje na Srebrnom jezeru ili otici u Grcku. Zimovanje na Kopaoniku ili otici u Francusku, Austriju. Bas teska dilema.

Laki78

pre 8 godina

Nakon smanjenja plate za 10% sa ponosom mogu da kažem da planiram jednako novca da potrošim u Grčkoj u odnosu na prethodnu godinu.Naravno teže je bilo skupiti i trpeli su troškovi kod kuće, ali od mene imate jednak spoljnotrgovinski deficit i ove godine kao i prošle.Od kojih bre para mislite te odmore po zemlji, lično sam propustio sve vikende, nigde se nije maklo, nema se ni za gorivo a još manje da se plati neki smeštaj i vanpansionska potrošnja.

turizam na srpski način

pre 8 godina

A vi očistite bar deo te Srbije. U gradovima se fasade raspadaju i sve su išarane, na ulicama rupa do rupe, u prirodi đubre na sve strane, ništa nije sređeno ali očekujete da hrle turisti iz celog sveta. Da vide šta? Našu bahatost prema prirodi i siromaštvo u gradovima?

Laki78

pre 8 godina

Nakon smanjenja plate za 10% sa ponosom mogu da kažem da planiram jednako novca da potrošim u Grčkoj u odnosu na prethodnu godinu.Naravno teže je bilo skupiti i trpeli su troškovi kod kuće, ali od mene imate jednak spoljnotrgovinski deficit i ove godine kao i prošle.Od kojih bre para mislite te odmore po zemlji, lično sam propustio sve vikende, nigde se nije maklo, nema se ni za gorivo a još manje da se plati neki smeštaj i vanpansionska potrošnja.

KopasKi

pre 8 godina

u nedostatku stranih turista i nesposobnosti da se privole da dodju kod nas (decenijama unazad) trazite od nas da vam ostavimo tesko ustedjen euro? kome da ostavim?
neljubaznim konobarima?
u prljavim hotelima?
a i sta nam nudite?
sume i jezera?
prljava do bola?
hvala...ali neka hvala...

46

pre 8 godina

Jeftinije je otici negde nego ostati u Srbiji. Letovanje na Srebrnom jezeru ili otici u Grcku. Zimovanje na Kopaoniku ili otici u Francusku, Austriju. Bas teska dilema.

Zarko

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet. Nase planine,banje,jezera..imaju divljacke cene. Sve je to lepo Kop,Zlatibor,Tara,Stara pl. i ostali ali mi je mnogo lepse da mi pare ostanu u dzepu a da posetim Grcku.

haha

pre 8 godina

mozda,kada bi ste posedovali carobni stapic kojim bi ste pogasili sve vesti,tabloide,politicare,jad i bedu svud naokolo,da ne cujem i da ne gleda,..Idem bre na odmor da pobegnem od takvih stvari

Pravi gazda nedostaje

pre 8 godina

Privatizujte SVE, neka privatnici ostave razumne cene i ocekujte normalnu posecenost. Dok i dalje imate hotele iz doba komunizma, raznovrsnost hrane kao da jedes na buvljaku iz escajga od pre 20-30god, PRLJAVSTINU i smece na svakom koraku, svi ce radije uvek otici pre na jug madjarske, zapad rumunibe, sever grcke, itd, itd.

olja

pre 8 godina

@turizam na srpski nacin Ja bih izvrsila samo malu korekciju teksta vase prve recenice: umjesto " A vi ocistite bar deo te Srbije", trebalo bi: "ocistimo bar deo te Srbije". Nekako je ljepse, zar ne?

Dejan

pre 8 godina

Ovde se govori o vikend turizmu. Svaka nacija , izuzev Srba , za vikend ode na izlet negde u svojoj domovini , posecujuci prirodu ili nacionalne kult.- istorijske znamenitosti. Šampioni u tome su Nemci i Skandinavci. Niko ovde ne kaze da ne treba da putujemo van domovine, idemo na more i sl. Ne preterujte i zaobidjite Kopaonik , Zlatibor i sl. idite na manje poznata mesta a koja nisu daleko od nekog grada, to mozete i autom. Ima raznovrsnih, sjajnih mesta u zemlji. I obavezno idite van svog regiona Nislije kod nas u Vojvodinu , Vojvodjani na jug i sl. Treba imati kulturu dvodnevnih izleta kao sto smo imali u SFRJ kad je bilo normalno da moji autom odu za vikend recimo na Uvac ili Zlatibor. Izvucimo se iz stana i ugasimo na tren TV. Srbi medju prvima u svetu u piljenju u TV po ceo dan a ja sretnem Engleze na Djerdapu !

Stojko

pre 8 godina

Napravite neke sadrzaje pa cemo provesti.
Pri tome ne mislim na lov na klinke na splavovima, preskupe akvaparkove, selo Zlatibor, etno turizam koji je etno samo po tome sto je najblize naseljeno mesto sa kulturnim sadrzajima poput benzinske pumpe ili prodavnice udaljeno 22km.
iskreno, onom ko zivi u Srbiji, dosta je 355 dana srbovanja, onih 10 dana odmora bi da provede sto dalje.

TheMiloš

pre 8 godina

Imamo potencijala za jedan lep i pristojan turizam ali nam je turistička organizacija skandalozna. Većina gradjana Srbije ni ne zna gde bi mogla da ide na odmor u svojoj zemlji jer nisu ni informisana o našoj turističkoj ponudi.

Aleksandar

pre 8 godina

Za mene ove godine Tara. Prosle godine bio na Staroj Planini i toplo bih svima preporucio takav odmor. Osim ako odmor nije u prvom planu naravno, i druge stvari su bitnije.

Surovi

pre 8 godina

Kako skoro celu godinu provodim u CG,na primorju ,sve dok ne pocne turisticka sezona,sa zadovoljstvom cu provesti leto u BG na Adi.Muka mi je od mora u svakoj varijanti i ove godine sigurno necu ici nigde.
Prosle godine sam isao u Grcku,mada sam jul i avgust proveo u Bg,na Adi i super mi je bilo.Em je jeftinije od Grcke i CG,em sam u svom gradu za kojim patim kada sam van njega!
Ako neko u komentarima pomene kako je super provoditi zimu na moru,mogu samo da mu pozelim da dozivi to "zadovoljstvo",jugovinu sa kisom,buru od koje ti se smrznu i kosti,vlagu koje toliko ima da ponekad pomislim da cu se ubudjati.Najgore od svega je sto je na primorju van sezone jezivo dosadno i popodne kada se zavrsi sa poslom ,apsolutno nema sta da se radi niti gde da se ide,osim u kafane.Zato ne treban ikoga da cudi sto je vecina primoraca sklono alkoholu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

kako da necu,pa da placam hranu,pice i smestaj kao da sam negde u zapadnoj evropi!!!
kada prilagodite cene plateznoj moci gradjana srbije bez problema cu deo odmora provesti na zlatiboru,kopaoniku,palicu...
jeftinije mi se uhvati da odem u grcku deset dana ili u obilazak italije i francuske nego da vikend na primer provedem u beogradu!!!
bio sam u barseloni prosle godine i u diskoteci u centru grada placao sam kiblu sa pet hainikena od 0,33 deset evra!!!za deset evra ne mozes u srbiji da popijes pet piva ni ispred prodavnice!!!

poljak

pre 8 godina

Posto nemam mogucnost da zivim i radim u nekoj normalnoj i uredjenoj zemlji, trudim se da svaki dan godisnjeg odmora provedem u nekoj takoj zemlji. Kolko kad mogucnosti dozvoljavaju....

nata

pre 8 godina

Imala sam prilike da malo putujem po Evropi, a u poslednje vreme volim da putujem Srbijom. Nasa zemlja je prelepa i ima stvarno mnogo da pokaze prosecnom turisti. Samo je mnogo toga zapusteno, i neorganizovano. Suvenirnice ne rade,radno vreme nenormalno, kustosi i prodaju karte i vode ture i odrzavaju prostorije. Ionako mali sadrzaji na pojedinim mestima ne rade, kazu tek kad pocne sezona ( kada u avgustu)... Steta

Pancevac

pre 8 godina

Imam svoj stan na cg primorju ali svake godine deo odmora provedem i na našem Dunavu kampujući. Dunav je prelep a posebno delovi bez naselja i tzv uredjenih obala.

boris

pre 8 godina

Koliko nepoznavanja sopstvene zemlje. Srbija može biti mnogo lepa, samo treba znati.
Ko pominje prljavo i negostoljubivo nije bio na pravim mestima. Informisanost je najveći problem.

ja

pre 8 godina

Culi ste samo za fensi Kopaonik i mislite to je cela Srbija. Istrazite manje poznata mesta. Banje. Planine. Moja preporuka je Soko Banja. Imate i bazen i veoma uredjena setalista i obelezene staze po planini i reku i istorijski lokalitet Soko Grad a cene su manje nego u Beogradu.

Megi

pre 8 godina

Predlozi: setnje po divcibarskim planinskim stazama (ima ih 5-6) i zlatiborskim livadama i pasnjacima (sa posetom Stopica pecine, gostoljskog vodopada, starog sela u Sirogojnu i ski centra Tornik sa panoramskom voznjom zicarom); obilazak fruskogorskih manastira i odmor na Palicu; banje poput Vrnjacke, Lukovske, itd; etno selo Kostunici; Vlasinsko jezero i tamosnja biciklisticka tura; vikend izleti do Kosmaja sa obilaskom svih kulturnih sadrzaja i vidikovaca; gastronomska uzivanja na svim navedenim destinacijama. NASA ZEMLJA BI TREBALO DA BUDE TURISTICKA VELESILA ZBOG PRIRODNIH LEPOTA, GOSTOPRIMSTVA SVOJIH GRADJANA I SVOJE NESTVARNO DOBRE KUHINJE! SRBIJA!

mojih 5 nedelja

pre 8 godina

Januar, jedna nedelja na Jahorini,
April, nedelju dana u Beogradu i okolini.
Jun, nedelju dana Crna Gora
Avgust, nedelju dana Ohrid, jednom Grcka
Novembar, nedelju dana Kanarska ostrva, jednom Dubai

I svake godine isto (sem sto sam se poprilicno smrzo ovog januara u Srbiji).

Betmen

pre 8 godina

U školi su me učili da putujući u druge zemlje imam priliku da na neposredan način upoznam njihove stanovnike, način života, kulturu i običaje. I tako dalje. A ovi slepci nas sada savetuju da je najbolje ne ići nigde i zaglupljuju nas svim i svačim. E Srbijo...osvesti se!

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...prvo napraviti infrastrukturu i osigurati logistiku...onda osigurati smeštaj, uslugu i zabavu po normalnim/pristupačnim cenama za široke mase...obrazovati ugostitelje/hotelijere...stroga kontrola svega gore navedenog...pa ONDA pozvati ljude da dođu...

boris

pre 8 godina

U doba ovih konunikacija neki komentari su baš veštački. Recimo za cene, mrdnete malo van Bgd-a što obuhvata i pink deo Zlatibora i Kopa i imaćete nekoliko puta niže cene id tih.
Sadržaji: na Borskom jezeru odličan hotel sa posetama Lazarevoj pećini (najvećoj u Srbiji) istoimenom kanjonu, Felix Romulijana, kupanje, veslanje, pecanje i ronjenje na jezeru. Mislim da je dovoljno za početak, a ima se tamo još štošta videti i raditi.
A to nije jedino takvo mesto u Srbiji. Te nemojte pisati gluposti nego se informišite, ima mnogo sajtova koji će vas uputiti ili ako volite telefon zovnete turistički biro grada gde biste otišli.

mojih 5 nedelja

pre 8 godina

Januar, jedna nedelja na Jahorini,
April, nedelju dana u Beogradu i okolini.
Jun, nedelju dana Crna Gora
Avgust, nedelju dana Ohrid, jednom Grcka
Novembar, nedelju dana Kanarska ostrva, jednom Dubai

I svake godine isto (sem sto sam se poprilicno smrzo ovog januara u Srbiji).

Surovi

pre 8 godina

Kako skoro celu godinu provodim u CG,na primorju ,sve dok ne pocne turisticka sezona,sa zadovoljstvom cu provesti leto u BG na Adi.Muka mi je od mora u svakoj varijanti i ove godine sigurno necu ici nigde.
Prosle godine sam isao u Grcku,mada sam jul i avgust proveo u Bg,na Adi i super mi je bilo.Em je jeftinije od Grcke i CG,em sam u svom gradu za kojim patim kada sam van njega!
Ako neko u komentarima pomene kako je super provoditi zimu na moru,mogu samo da mu pozelim da dozivi to "zadovoljstvo",jugovinu sa kisom,buru od koje ti se smrznu i kosti,vlagu koje toliko ima da ponekad pomislim da cu se ubudjati.Najgore od svega je sto je na primorju van sezone jezivo dosadno i popodne kada se zavrsi sa poslom ,apsolutno nema sta da se radi niti gde da se ide,osim u kafane.Zato ne treban ikoga da cudi sto je vecina primoraca sklono alkoholu.

KopasKi

pre 8 godina

u nedostatku stranih turista i nesposobnosti da se privole da dodju kod nas (decenijama unazad) trazite od nas da vam ostavimo tesko ustedjen euro? kome da ostavim?
neljubaznim konobarima?
u prljavim hotelima?
a i sta nam nudite?
sume i jezera?
prljava do bola?
hvala...ali neka hvala...

Zarko

pre 8 godina

Ne pada mi na pamet. Nase planine,banje,jezera..imaju divljacke cene. Sve je to lepo Kop,Zlatibor,Tara,Stara pl. i ostali ali mi je mnogo lepse da mi pare ostanu u dzepu a da posetim Grcku.

olja

pre 8 godina

@turizam na srpski nacin Ja bih izvrsila samo malu korekciju teksta vase prve recenice: umjesto " A vi ocistite bar deo te Srbije", trebalo bi: "ocistimo bar deo te Srbije". Nekako je ljepse, zar ne?

Betmen

pre 8 godina

U školi su me učili da putujući u druge zemlje imam priliku da na neposredan način upoznam njihove stanovnike, način života, kulturu i običaje. I tako dalje. A ovi slepci nas sada savetuju da je najbolje ne ići nigde i zaglupljuju nas svim i svačim. E Srbijo...osvesti se!

boris

pre 8 godina

Koliko nepoznavanja sopstvene zemlje. Srbija može biti mnogo lepa, samo treba znati.
Ko pominje prljavo i negostoljubivo nije bio na pravim mestima. Informisanost je najveći problem.

46

pre 8 godina

Jeftinije je otici negde nego ostati u Srbiji. Letovanje na Srebrnom jezeru ili otici u Grcku. Zimovanje na Kopaoniku ili otici u Francusku, Austriju. Bas teska dilema.

Pravi gazda nedostaje

pre 8 godina

Privatizujte SVE, neka privatnici ostave razumne cene i ocekujte normalnu posecenost. Dok i dalje imate hotele iz doba komunizma, raznovrsnost hrane kao da jedes na buvljaku iz escajga od pre 20-30god, PRLJAVSTINU i smece na svakom koraku, svi ce radije uvek otici pre na jug madjarske, zapad rumunibe, sever grcke, itd, itd.

Laki78

pre 8 godina

Nakon smanjenja plate za 10% sa ponosom mogu da kažem da planiram jednako novca da potrošim u Grčkoj u odnosu na prethodnu godinu.Naravno teže je bilo skupiti i trpeli su troškovi kod kuće, ali od mene imate jednak spoljnotrgovinski deficit i ove godine kao i prošle.Od kojih bre para mislite te odmore po zemlji, lično sam propustio sve vikende, nigde se nije maklo, nema se ni za gorivo a još manje da se plati neki smeštaj i vanpansionska potrošnja.

turizam na srpski način

pre 8 godina

A vi očistite bar deo te Srbije. U gradovima se fasade raspadaju i sve su išarane, na ulicama rupa do rupe, u prirodi đubre na sve strane, ništa nije sređeno ali očekujete da hrle turisti iz celog sveta. Da vide šta? Našu bahatost prema prirodi i siromaštvo u gradovima?

Megi

pre 8 godina

Predlozi: setnje po divcibarskim planinskim stazama (ima ih 5-6) i zlatiborskim livadama i pasnjacima (sa posetom Stopica pecine, gostoljskog vodopada, starog sela u Sirogojnu i ski centra Tornik sa panoramskom voznjom zicarom); obilazak fruskogorskih manastira i odmor na Palicu; banje poput Vrnjacke, Lukovske, itd; etno selo Kostunici; Vlasinsko jezero i tamosnja biciklisticka tura; vikend izleti do Kosmaja sa obilaskom svih kulturnih sadrzaja i vidikovaca; gastronomska uzivanja na svim navedenim destinacijama. NASA ZEMLJA BI TREBALO DA BUDE TURISTICKA VELESILA ZBOG PRIRODNIH LEPOTA, GOSTOPRIMSTVA SVOJIH GRADJANA I SVOJE NESTVARNO DOBRE KUHINJE! SRBIJA!

Aleksandar

pre 8 godina

Za mene ove godine Tara. Prosle godine bio na Staroj Planini i toplo bih svima preporucio takav odmor. Osim ako odmor nije u prvom planu naravno, i druge stvari su bitnije.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

kako da necu,pa da placam hranu,pice i smestaj kao da sam negde u zapadnoj evropi!!!
kada prilagodite cene plateznoj moci gradjana srbije bez problema cu deo odmora provesti na zlatiboru,kopaoniku,palicu...
jeftinije mi se uhvati da odem u grcku deset dana ili u obilazak italije i francuske nego da vikend na primer provedem u beogradu!!!
bio sam u barseloni prosle godine i u diskoteci u centru grada placao sam kiblu sa pet hainikena od 0,33 deset evra!!!za deset evra ne mozes u srbiji da popijes pet piva ni ispred prodavnice!!!

haha

pre 8 godina

mozda,kada bi ste posedovali carobni stapic kojim bi ste pogasili sve vesti,tabloide,politicare,jad i bedu svud naokolo,da ne cujem i da ne gleda,..Idem bre na odmor da pobegnem od takvih stvari

Pancevac

pre 8 godina

Imam svoj stan na cg primorju ali svake godine deo odmora provedem i na našem Dunavu kampujući. Dunav je prelep a posebno delovi bez naselja i tzv uredjenih obala.

Stojko

pre 8 godina

Napravite neke sadrzaje pa cemo provesti.
Pri tome ne mislim na lov na klinke na splavovima, preskupe akvaparkove, selo Zlatibor, etno turizam koji je etno samo po tome sto je najblize naseljeno mesto sa kulturnim sadrzajima poput benzinske pumpe ili prodavnice udaljeno 22km.
iskreno, onom ko zivi u Srbiji, dosta je 355 dana srbovanja, onih 10 dana odmora bi da provede sto dalje.

poljak

pre 8 godina

Posto nemam mogucnost da zivim i radim u nekoj normalnoj i uredjenoj zemlji, trudim se da svaki dan godisnjeg odmora provedem u nekoj takoj zemlji. Kolko kad mogucnosti dozvoljavaju....

TheMiloš

pre 8 godina

Imamo potencijala za jedan lep i pristojan turizam ali nam je turistička organizacija skandalozna. Većina gradjana Srbije ni ne zna gde bi mogla da ide na odmor u svojoj zemlji jer nisu ni informisana o našoj turističkoj ponudi.

ja

pre 8 godina

Culi ste samo za fensi Kopaonik i mislite to je cela Srbija. Istrazite manje poznata mesta. Banje. Planine. Moja preporuka je Soko Banja. Imate i bazen i veoma uredjena setalista i obelezene staze po planini i reku i istorijski lokalitet Soko Grad a cene su manje nego u Beogradu.

Dejan

pre 8 godina

Ovde se govori o vikend turizmu. Svaka nacija , izuzev Srba , za vikend ode na izlet negde u svojoj domovini , posecujuci prirodu ili nacionalne kult.- istorijske znamenitosti. Šampioni u tome su Nemci i Skandinavci. Niko ovde ne kaze da ne treba da putujemo van domovine, idemo na more i sl. Ne preterujte i zaobidjite Kopaonik , Zlatibor i sl. idite na manje poznata mesta a koja nisu daleko od nekog grada, to mozete i autom. Ima raznovrsnih, sjajnih mesta u zemlji. I obavezno idite van svog regiona Nislije kod nas u Vojvodinu , Vojvodjani na jug i sl. Treba imati kulturu dvodnevnih izleta kao sto smo imali u SFRJ kad je bilo normalno da moji autom odu za vikend recimo na Uvac ili Zlatibor. Izvucimo se iz stana i ugasimo na tren TV. Srbi medju prvima u svetu u piljenju u TV po ceo dan a ja sretnem Engleze na Djerdapu !

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...prvo napraviti infrastrukturu i osigurati logistiku...onda osigurati smeštaj, uslugu i zabavu po normalnim/pristupačnim cenama za široke mase...obrazovati ugostitelje/hotelijere...stroga kontrola svega gore navedenog...pa ONDA pozvati ljude da dođu...

nata

pre 8 godina

Imala sam prilike da malo putujem po Evropi, a u poslednje vreme volim da putujem Srbijom. Nasa zemlja je prelepa i ima stvarno mnogo da pokaze prosecnom turisti. Samo je mnogo toga zapusteno, i neorganizovano. Suvenirnice ne rade,radno vreme nenormalno, kustosi i prodaju karte i vode ture i odrzavaju prostorije. Ionako mali sadrzaji na pojedinim mestima ne rade, kazu tek kad pocne sezona ( kada u avgustu)... Steta

boris

pre 8 godina

U doba ovih konunikacija neki komentari su baš veštački. Recimo za cene, mrdnete malo van Bgd-a što obuhvata i pink deo Zlatibora i Kopa i imaćete nekoliko puta niže cene id tih.
Sadržaji: na Borskom jezeru odličan hotel sa posetama Lazarevoj pećini (najvećoj u Srbiji) istoimenom kanjonu, Felix Romulijana, kupanje, veslanje, pecanje i ronjenje na jezeru. Mislim da je dovoljno za početak, a ima se tamo još štošta videti i raditi.
A to nije jedino takvo mesto u Srbiji. Te nemojte pisati gluposti nego se informišite, ima mnogo sajtova koji će vas uputiti ili ako volite telefon zovnete turistički biro grada gde biste otišli.