Četvrtak, 19.11.2015.

16:15

Lefkada ostala bez jedne od najlepših plaža na svetu

Izvor: Huffington Post

Lefkada ostala bez jedne od najlepših plaža na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

MANOLO

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...
(Aleksa, 20. novembar 2015 07:38) # Link komentara

Posto imam podosta godina pa dobro pamti CG pre zemljotresa 1979.god. molim te da mi kazes koju ste vi to plazu izgubili osim onog malog dela kod Morinja?

alex

pre 8 godina

@ana
Odlično si detektirala zemljački (turistički) profil. Pratio sam komentare na vijest o nestanku plaže na nekim zapadnoeuropskim portalima. Nigdje kao ovdje ni približno toliko teatralnog očajanja ni toliko ekstatičnog divljenja.

Lela

pre 8 godina

Tropi, gospodo, tropi. Sorry to burst your bubble.
(Rawn, 20. novembar 2015 09:22) # Link komentara

Kakvi tropi...dvadeset godina sam isla na karipska ostrva i nije da nije lepo ...a onda sam prosle godine otisla u grcku i bome neznam sta je lepse. Mediteran je ipak nesto posebno.

Snezana Nastic

pre 8 godina

Sa nevericom sam pogledala ove snimke i sa beskrajnim zaljenjem. Naprosto ne mogu verovati da je najlepsa plaza nestala za par trenutaka, tim pre sto sam je posetila 01.oktobra ove godine i bila fascinirana njenom lepotom. Tek sada sam postala svesna da sve fotografije i snimke sa te plaze, moram obezbediti i prebaciti iz telefona na neko sigurnije mesto, kako i oni ne bi nestali.... Egremni, plaza divlje lepote, smaragdne i bistre vode poput kristala, sa vecitim ogromnim talasima koji se razbijaju po srebrno belom pesku ce zauvek ostati u mojoj dusi, kao najlepsi draguj prirode. Beskrajno mi je drago sto sam na par sati bila deo te netaknute prirode i videla i osetila svu njenu lepotu... Zalicu uvek za tim draguljem...

Victorinox

pre 8 godina

Napravice Grci i lepsu i stariju plazu , naravno uz povoljne kredite iz Nemacke.
(Ivan, 20. novembar 2015 08:53

Jok more, treba da zovnu kineze, da doteraju peska kol'ko treba pa da naprave veću plažu (izbor peska po želji). Još bi dodatno i potkajlovali ono brdašce da se ne obrušava svaki čas.

ana

pre 8 godina

Mirko, i bog i blglvi su jednako praznoverje..jedino što su ovi starogrčki zivopisniji. Grcke je lepa, ali daleko od najlepše zemlje, ni u Evropi, a kamoli na svetu.
Što neko napisa, plaže Lefkade su najlepše da se vide iz daleka. Toliki trans i oduševljenje su rezultat porazne činjenice da većina Srba za drugo nema para, pa nije ni merodavna da ocenjuje, a ujedno se stvara odbrambeni mehanizam po principu kiselog grožđa, ovo je najlepše, pa me drugo i ne interesuje.

Putnik!

pre 8 godina

Letovao više puta na Lefkadi još pre nego što je ova destinacija postala popularna u Srbiji i Egremni je svakako favorit No 1.Ova vest me jako rastužila. Uništeno mesto nekih lepih uspomena.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Jedna od najlepših plaža na kojoj sam ikada bio.Nedostajaćeš nam puno.Ostade nam Porto Katziki i Katisma
(Luke Babbitt gravedigger, 20. novembar 2015 03:11)

Pa bar Lefkadi plazze ne manjkaju!?!!...uuu,jeee,sad da puknemo od "tuge i bola" shto je Egremni zatrpan!?!...pa ostaju vam Ag.Nikolaos,Milos,Katizma,Kavalikefta,Avali,Jalos,Katsiki,Ajofili kod Vasilikija,Mikros Jalos(Poros),zaliv Sivota,Afteli(izmedju Sivote i Vasilikija).......MALO LI JE!?!???

Per@Kojot

pre 8 godina

Сензационализам!!!
Прегледао сам више снимака, плажа јесте тренутно 2/3 затрпана, али је све то прашина и ситно камење које ће ветар и плима и осека "испердашити" па ће бити још већа и ЛЕПША!
Додуше требаће 5-6 година!!!

Ime moje

pre 8 godina

Mozda najlepsa ali svakako i najnebezbednija plaza. Slucaj je to u potvrdio. Nikad nisam voleo plaze koje su tik uz liticu, uvek cekam da neka kamenchina padne na mene.

Kremenko

pre 8 godina

Jao, siroti beogradjani, gde ce te se kupati sledece godine??
(deki, 19. novembar 2015 19:05)

Ne znam, ali mogu da ti pomognem sa pravopisom.

Aleksa

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...

wlado

pre 8 godina

predivna plaza. bivsa cura i ja smo uživali na lefkadi, bio je to najlepsi odmor(umor) ikada. mogu sebe da zamislim da zivim tamo do kraja zivota.

Antigona

pre 8 godina

Prošle godine zemljotres blizu Kefalonije oštetio je takođe predivnu plažu Mirtos. Ja plakala kada sam videla na šta Mirtos liči. Međutim, posle nekog vremena, draga divljakuša je živnula i (ne znam kako) povratila svoj izgled. Zbog toga se nadam i volela bih da i Egremni divljakuša priredi svima nama isto takvo iznenađenje ako je ikako moguće. Verujem u divljakuše i volim ih svim srcem!

oki

pre 8 godina

ovo leto isao brodom do egremnija kupio kartu lepo sve, kad ono ne moze brod da dodje, preveliki talasi... ja reko dobro, ajde doci cu sledećeg leta, jer mi je ostalo jos dva dana samo a karata nije bilo... i sad se ovo desi :'(

Mirko

pre 8 godina

Grcka,zemlja Helena,zemlja koju su i bogovi izabrali za sebe,ubedljivo najlepsa zemlja na svetu!
(boban,nis, 19. novembar 2015 19:45)

--------------
Mislis bog ili mislis na pagansko praznoverje tipa posejdon,zevs,...itd

Budi bog s nama ste sve necu procitati.
---------------
Inace lepa plaza bila nema sta, steta.

nikola

pre 8 godina

Bas sam ovog lega posetio ovu plazu, stvarno je prelepa, sva sreca sto se je ovo sad desilo, ne smem ni da zamislim sta bi bilo da se zemljotres desio kada je turisticka sezona u toku.

Бо?н Филиповић

pre 8 godina

Bio sam na toj plazi prilaz je strm ima 300 stepenica, ali mogu reci da je to jedna od najlepsih plaza na kojima sam bio u zivotu

Njah,

pre 8 godina

Plaza je smor zivi. Tacnije cela Lefkada je smor zivi. Mrzim sljunak na plazama. Trebaju ti proklete gojzerice da bi se okupao, a i voda nije bas preterano topla.
Doduse, bila je jedna lepa plaza, mozda bas Avali sto neko spomenu u komentarima.

Provera, pa objava

pre 8 godina

Stručnjaci kazu, da ce se prirodnim putem preko zime plaza prečistiti i moci koristiti vec sledece godine. Kakav senzacionalizam i tako za svaku moguću temu

Jevrem

pre 8 godina

Plaza je cist prosek bio sam tamo i iskreno da vam kazem ne vredi ni jednog predjenog stepenika, pesak je uzasan plus ne postoji ni jedan wc u okolinu od 5km. Prehvaljena i uopste ne zasluzuje status koji je imala. Za posetioce Lefkade preporucio bi plazu Avali, nema puno ljudi ali je odlicno sredjena a lezaljke su besplatne.

Igor Dimitrijević

pre 8 godina

Bili u julu ove godine i mogu samo da potvrdim - definitivno najlepša plaža, moj favorit i bila bi prvi izbor i za sledeću godinu. Mnogo toga ima da se obiđe na Lefkadi, zaista prelepo ostrvo... ali eto, za Egremni je ovo bio dakle poslednji put... tuga.....

dejanddddd

pre 8 godina

Jedna od najlepsih plaži na kojima sam bio i naravno najveći uzitak povratak sa plaže posle celog dana na suncu i dosta kupanja i malo alkohola;)
Uglavnom Lefkada je zanimljiva baš zato što je polu divlja, Grci je namerno takvu i održavaju, prvi put sam bio pre 21-ne godine i jako malo se promenilo što je verujte mi najbitbije!

Anonimus

pre 8 godina

Iskreno ja i nisam baš oduševljen plažama na Lefkadi. No ipak ih treba posetiti i doživeti, lepe su na oko ali mislim da nisu baš funkcionalne. Verujem da će do sledeće sezone Grci, uz malu pomoć prirode, opet osposobiti najpopularniju plažu na Lefkadi

Bilja

pre 8 godina

Ko vidi i boravi na plazama Lefkade, video je i boravio na najlepsim mestima na svetu!Lefkada je vrh!Ne treba zaboraviti ni plazu Milos.Ako do sada niste bili na Lefkadi neka Vam ona bude na 100 mestu posete jer je posle nje sve drugo nedovoljno lepo.

trust no one

pre 8 godina

Bili tamo prosle godine.Bili bi i ove ali nam je porodica mali rasla ove godine.Najlepsa plaza na kojoj smo ikada bili.Stvarno se nadam da ce je nekako urediti jer planiramo ponovo.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Do iduceg leta talasi ce da sve to lepo raspu po plazi i eto Egremnija jos lepseg i veceg! :-)
(Mladen Lefkada, 19. novembar 2015 17:07)

ahaaa!!...bash hocce prirodma erozija da "zavrshi stvar" za godinu-dve,samo da bi se turisti banjali!??!....to je proces koji traje "malo" duzze,i bicce srecca ako za desetak godina uopshte bude bila istog oblika i nanosa,dubine pliccaka,sastava sedimentnog sljunka,peska.....

krekson

pre 8 godina

2008, jos uvek neistrazena.
Rent a fiat panda i raspali, 700 km za 9 dana.
35 stepeni, najmanji moguci sorc domudnjak, ranac-frizider na ledjima pun amstela, voca, klope suncanice i sklopljeni suncobran.
Imali kraja ovim stepenicama!?
Ubedljivo najbolji osecaj u proteklih deset godina u smislu rashladjenja je nakon gazenja poslednjeg stepenika, trk u vodu ostavljajuci za sobom navedeni tovar i kapljice znoja po pesku.
Rip.

Aleks

pre 8 godina

na Egremni nema gomila kupaca, em zbog stepenika (a i nije dovoljno preci samo njih, vec do njih treba i doci), en zbog toga sto nije toliko velika.

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

Stefan

pre 8 godina

Bio sam na Lefkadi i uhvatio jeftiniju Lefkadu. Jer sam prošle godine zvao i isti vlasnik apartmana za sličan period kao i kada sam bio mi je tražio skoro pa duplo više, razočaranje. Inače, prelepe uspomene i lepa zabava. Preporuka! Proverite cenu na više mesta. Srećno svima.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Mrtvih 360 stepenika, ali prelepa plaza...
(neko, 19. novembar 2015 16:25)

...sad sa poslednjeg stepenika-"lasta" direktno u talase!...:-D

oOo

pre 8 godina

Kakva plaza,divna plaza sa cudesnom energijom i stalno uzburkanom ``mlecnom``vodom...cudi me samo da nije ista sudbina zadesila i Porto Katsiki...popravice to priroda...

Realan

pre 8 godina

Sva sreca pa se zemljotres nije desio u jeku turisticke sezone. Ovo je jos jedan od dokaza sta se disilo sa grckim ostrvom Santorini davnih dana

miodrag

pre 8 godina

pricali su mi lokalci o redovnosti i ciklicnosti jakih potresa na Zakint, Kef i Lefk. Svakih 40 godina razorni koji gadjanu svako od ostrva u redovnim godisnjim intervalima. Evo Kef pre 2 god, Lefk sada, Zakint je .....

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!
(daniele, 19. novembar 2015 17:17)

...a tek kol'ko je sad "nepristupachna"!!?!!!....:-D

Anđelka

pre 8 godina

Kakva šteta! Jeste da je sa mojom kilažom bilo malo teže izaći na kraj sa brojnim stepenicama, ali je vredelo provesti dan i uživati na ovoj velikoj, divnoj, peščanoj plaži. Jedna od najlepših plaža na kojima smo bili. Nadam se da će priroda učiniti svoje i ponovo nam vratiti ovaj dragulj Jonskog mora u nekom drugom obličju. Imamo bezbroj divnih fotografija sa Lefkade i planiramo da uradimo sve do jedne!

daniele

pre 8 godina

Hvala Bogu sto se zemljotres nije dogodio u sezoni. Bilo bi mnogo zrtava.
Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!

upitnik

pre 8 godina

Lefkada ima lepu prirodu ali ne u avgustu (priroda je ista ali od ljudi ne može da se vidi). Bio ove godine, katastrofa. Verujem da je u junu predivno.

js

pre 8 godina

i što je još bolje, vrlo teško dostupna, znači nije mogla biti komercijalizovana.
(djolekg, 19. novembar 2015 16:07)

sad tek nemamo sta da brinemo

banat uber alles

pre 8 godina

bilo pre neki dan na NG o zemljotresima i cunamiju...spominjali su grčku i egipat...
http://www.tsunami-alarm-system.com/en/phenomenon-tsunami/occurrences-mediterranean.html

TIL OJLENŠPIGEL

pre 8 godina

Malo sam stariji i na Lefkadi i Kefaloniji sam bio više puta. Zadnji zemljotres je bio 2003 ali ne ovakav , isto je bila zatrpana. Verovatno ne ove godine ali iduće će biti sve ok. Tako je bilo i sa Mirtosom pretprošle godine ali ona je širi.A ova usuštini glina i daje specifičan izgled ''jonsko plavog'' :)

Vladimir1983

pre 8 godina

I ako sam kukao kada sam se vracao sa nje zbog bezbroj stepenika, sada mi je veoma zao kad vidim ovaj prizor...to je priroda protiv koje se ne moze i na koju ne mozes da utices...nadam se da ce posle ovoga biti jos lepsa i primamljivija...

tugo jesenja

pre 8 godina

Ovaj olos koji vodi svet nije ni zasluzio od prirode lepotu ni dar.
Kazne stizu,bio sam na ovoj plazi letos u dva perioda...ne postoji lepse mesto na svetu za odmor (prosao i bali i maldive i sejsele )... cista priroda,hedonizam.
Citavo ostrvo je carobno, istinski dozivljaj.Planiram svakako da nadjem svoju mirnu luku tamo.Itaka - Kefalonija - Lefkada ( Raj na zemlji )
Molim prirodu samo da spuca jednim od 10 rihtera ali direkt u mali mozak sve ove morone koji unistavaju ovaj svet.

Radovan

pre 8 godina

Prelepo ostrvo, dva puta sam bio na Lefkadi, poslednji put bas ove godine..ova plaza je bila raj na zemlji..video sam snimke..nadam se da ce Grci uspeti da je vrate u nekadasnje stanje..stvarno steta..

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Vladimir1983

pre 8 godina

I ako sam kukao kada sam se vracao sa nje zbog bezbroj stepenika, sada mi je veoma zao kad vidim ovaj prizor...to je priroda protiv koje se ne moze i na koju ne mozes da utices...nadam se da ce posle ovoga biti jos lepsa i primamljivija...

daniele

pre 8 godina

Hvala Bogu sto se zemljotres nije dogodio u sezoni. Bilo bi mnogo zrtava.
Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!

TIL OJLENŠPIGEL

pre 8 godina

Malo sam stariji i na Lefkadi i Kefaloniji sam bio više puta. Zadnji zemljotres je bio 2003 ali ne ovakav , isto je bila zatrpana. Verovatno ne ove godine ali iduće će biti sve ok. Tako je bilo i sa Mirtosom pretprošle godine ali ona je širi.A ova usuštini glina i daje specifičan izgled ''jonsko plavog'' :)

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

Kremenko

pre 8 godina

Jao, siroti beogradjani, gde ce te se kupati sledece godine??
(deki, 19. novembar 2015 19:05)

Ne znam, ali mogu da ti pomognem sa pravopisom.

krekson

pre 8 godina

2008, jos uvek neistrazena.
Rent a fiat panda i raspali, 700 km za 9 dana.
35 stepeni, najmanji moguci sorc domudnjak, ranac-frizider na ledjima pun amstela, voca, klope suncanice i sklopljeni suncobran.
Imali kraja ovim stepenicama!?
Ubedljivo najbolji osecaj u proteklih deset godina u smislu rashladjenja je nakon gazenja poslednjeg stepenika, trk u vodu ostavljajuci za sobom navedeni tovar i kapljice znoja po pesku.
Rip.

tugo jesenja

pre 8 godina

Ovaj olos koji vodi svet nije ni zasluzio od prirode lepotu ni dar.
Kazne stizu,bio sam na ovoj plazi letos u dva perioda...ne postoji lepse mesto na svetu za odmor (prosao i bali i maldive i sejsele )... cista priroda,hedonizam.
Citavo ostrvo je carobno, istinski dozivljaj.Planiram svakako da nadjem svoju mirnu luku tamo.Itaka - Kefalonija - Lefkada ( Raj na zemlji )
Molim prirodu samo da spuca jednim od 10 rihtera ali direkt u mali mozak sve ove morone koji unistavaju ovaj svet.

Bilja

pre 8 godina

Ko vidi i boravi na plazama Lefkade, video je i boravio na najlepsim mestima na svetu!Lefkada je vrh!Ne treba zaboraviti ni plazu Milos.Ako do sada niste bili na Lefkadi neka Vam ona bude na 100 mestu posete jer je posle nje sve drugo nedovoljno lepo.

dejanddddd

pre 8 godina

Jedna od najlepsih plaži na kojima sam bio i naravno najveći uzitak povratak sa plaže posle celog dana na suncu i dosta kupanja i malo alkohola;)
Uglavnom Lefkada je zanimljiva baš zato što je polu divlja, Grci je namerno takvu i održavaju, prvi put sam bio pre 21-ne godine i jako malo se promenilo što je verujte mi najbitbije!

Radovan

pre 8 godina

Prelepo ostrvo, dva puta sam bio na Lefkadi, poslednji put bas ove godine..ova plaza je bila raj na zemlji..video sam snimke..nadam se da ce Grci uspeti da je vrate u nekadasnje stanje..stvarno steta..

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Mrtvih 360 stepenika, ali prelepa plaza...
(neko, 19. novembar 2015 16:25)

...sad sa poslednjeg stepenika-"lasta" direktno u talase!...:-D

trust no one

pre 8 godina

Bili tamo prosle godine.Bili bi i ove ali nam je porodica mali rasla ove godine.Najlepsa plaza na kojoj smo ikada bili.Stvarno se nadam da ce je nekako urediti jer planiramo ponovo.

Provera, pa objava

pre 8 godina

Stručnjaci kazu, da ce se prirodnim putem preko zime plaza prečistiti i moci koristiti vec sledece godine. Kakav senzacionalizam i tako za svaku moguću temu

miodrag

pre 8 godina

pricali su mi lokalci o redovnosti i ciklicnosti jakih potresa na Zakint, Kef i Lefk. Svakih 40 godina razorni koji gadjanu svako od ostrva u redovnim godisnjim intervalima. Evo Kef pre 2 god, Lefk sada, Zakint je .....

Stefan

pre 8 godina

Bio sam na Lefkadi i uhvatio jeftiniju Lefkadu. Jer sam prošle godine zvao i isti vlasnik apartmana za sličan period kao i kada sam bio mi je tražio skoro pa duplo više, razočaranje. Inače, prelepe uspomene i lepa zabava. Preporuka! Proverite cenu na više mesta. Srećno svima.

Anđelka

pre 8 godina

Kakva šteta! Jeste da je sa mojom kilažom bilo malo teže izaći na kraj sa brojnim stepenicama, ali je vredelo provesti dan i uživati na ovoj velikoj, divnoj, peščanoj plaži. Jedna od najlepših plaža na kojima smo bili. Nadam se da će priroda učiniti svoje i ponovo nam vratiti ovaj dragulj Jonskog mora u nekom drugom obličju. Imamo bezbroj divnih fotografija sa Lefkade i planiramo da uradimo sve do jedne!

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!
(daniele, 19. novembar 2015 17:17)

...a tek kol'ko je sad "nepristupachna"!!?!!!....:-D

Per@Kojot

pre 8 godina

Сензационализам!!!
Прегледао сам више снимака, плажа јесте тренутно 2/3 затрпана, али је све то прашина и ситно камење које ће ветар и плима и осека "испердашити" па ће бити још већа и ЛЕПША!
Додуше требаће 5-6 година!!!

Igor Dimitrijević

pre 8 godina

Bili u julu ove godine i mogu samo da potvrdim - definitivno najlepša plaža, moj favorit i bila bi prvi izbor i za sledeću godinu. Mnogo toga ima da se obiđe na Lefkadi, zaista prelepo ostrvo... ali eto, za Egremni je ovo bio dakle poslednji put... tuga.....

Realan

pre 8 godina

Sva sreca pa se zemljotres nije desio u jeku turisticke sezone. Ovo je jos jedan od dokaza sta se disilo sa grckim ostrvom Santorini davnih dana

oOo

pre 8 godina

Kakva plaza,divna plaza sa cudesnom energijom i stalno uzburkanom ``mlecnom``vodom...cudi me samo da nije ista sudbina zadesila i Porto Katsiki...popravice to priroda...

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Do iduceg leta talasi ce da sve to lepo raspu po plazi i eto Egremnija jos lepseg i veceg! :-)
(Mladen Lefkada, 19. novembar 2015 17:07)

ahaaa!!...bash hocce prirodma erozija da "zavrshi stvar" za godinu-dve,samo da bi se turisti banjali!??!....to je proces koji traje "malo" duzze,i bicce srecca ako za desetak godina uopshte bude bila istog oblika i nanosa,dubine pliccaka,sastava sedimentnog sljunka,peska.....

Antigona

pre 8 godina

Prošle godine zemljotres blizu Kefalonije oštetio je takođe predivnu plažu Mirtos. Ja plakala kada sam videla na šta Mirtos liči. Međutim, posle nekog vremena, draga divljakuša je živnula i (ne znam kako) povratila svoj izgled. Zbog toga se nadam i volela bih da i Egremni divljakuša priredi svima nama isto takvo iznenađenje ako je ikako moguće. Verujem u divljakuše i volim ih svim srcem!

js

pre 8 godina

i što je još bolje, vrlo teško dostupna, znači nije mogla biti komercijalizovana.
(djolekg, 19. novembar 2015 16:07)

sad tek nemamo sta da brinemo

Anonimus

pre 8 godina

Iskreno ja i nisam baš oduševljen plažama na Lefkadi. No ipak ih treba posetiti i doživeti, lepe su na oko ali mislim da nisu baš funkcionalne. Verujem da će do sledeće sezone Grci, uz malu pomoć prirode, opet osposobiti najpopularniju plažu na Lefkadi

upitnik

pre 8 godina

Lefkada ima lepu prirodu ali ne u avgustu (priroda je ista ali od ljudi ne može da se vidi). Bio ove godine, katastrofa. Verujem da je u junu predivno.

wlado

pre 8 godina

predivna plaza. bivsa cura i ja smo uživali na lefkadi, bio je to najlepsi odmor(umor) ikada. mogu sebe da zamislim da zivim tamo do kraja zivota.

Ime moje

pre 8 godina

Mozda najlepsa ali svakako i najnebezbednija plaza. Slucaj je to u potvrdio. Nikad nisam voleo plaze koje su tik uz liticu, uvek cekam da neka kamenchina padne na mene.

Aleksa

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...

Jevrem

pre 8 godina

Plaza je cist prosek bio sam tamo i iskreno da vam kazem ne vredi ni jednog predjenog stepenika, pesak je uzasan plus ne postoji ni jedan wc u okolinu od 5km. Prehvaljena i uopste ne zasluzuje status koji je imala. Za posetioce Lefkade preporucio bi plazu Avali, nema puno ljudi ali je odlicno sredjena a lezaljke su besplatne.

banat uber alles

pre 8 godina

bilo pre neki dan na NG o zemljotresima i cunamiju...spominjali su grčku i egipat...
http://www.tsunami-alarm-system.com/en/phenomenon-tsunami/occurrences-mediterranean.html

Бо?н Филиповић

pre 8 godina

Bio sam na toj plazi prilaz je strm ima 300 stepenica, ali mogu reci da je to jedna od najlepsih plaza na kojima sam bio u zivotu

Snezana Nastic

pre 8 godina

Sa nevericom sam pogledala ove snimke i sa beskrajnim zaljenjem. Naprosto ne mogu verovati da je najlepsa plaza nestala za par trenutaka, tim pre sto sam je posetila 01.oktobra ove godine i bila fascinirana njenom lepotom. Tek sada sam postala svesna da sve fotografije i snimke sa te plaze, moram obezbediti i prebaciti iz telefona na neko sigurnije mesto, kako i oni ne bi nestali.... Egremni, plaza divlje lepote, smaragdne i bistre vode poput kristala, sa vecitim ogromnim talasima koji se razbijaju po srebrno belom pesku ce zauvek ostati u mojoj dusi, kao najlepsi draguj prirode. Beskrajno mi je drago sto sam na par sati bila deo te netaknute prirode i videla i osetila svu njenu lepotu... Zalicu uvek za tim draguljem...

Aleks

pre 8 godina

na Egremni nema gomila kupaca, em zbog stepenika (a i nije dovoljno preci samo njih, vec do njih treba i doci), en zbog toga sto nije toliko velika.

oki

pre 8 godina

ovo leto isao brodom do egremnija kupio kartu lepo sve, kad ono ne moze brod da dodje, preveliki talasi... ja reko dobro, ajde doci cu sledećeg leta, jer mi je ostalo jos dva dana samo a karata nije bilo... i sad se ovo desi :'(

Lela

pre 8 godina

Tropi, gospodo, tropi. Sorry to burst your bubble.
(Rawn, 20. novembar 2015 09:22) # Link komentara

Kakvi tropi...dvadeset godina sam isla na karipska ostrva i nije da nije lepo ...a onda sam prosle godine otisla u grcku i bome neznam sta je lepse. Mediteran je ipak nesto posebno.

nikola

pre 8 godina

Bas sam ovog lega posetio ovu plazu, stvarno je prelepa, sva sreca sto se je ovo sad desilo, ne smem ni da zamislim sta bi bilo da se zemljotres desio kada je turisticka sezona u toku.

Putnik!

pre 8 godina

Letovao više puta na Lefkadi još pre nego što je ova destinacija postala popularna u Srbiji i Egremni je svakako favorit No 1.Ova vest me jako rastužila. Uništeno mesto nekih lepih uspomena.

Victorinox

pre 8 godina

Napravice Grci i lepsu i stariju plazu , naravno uz povoljne kredite iz Nemacke.
(Ivan, 20. novembar 2015 08:53

Jok more, treba da zovnu kineze, da doteraju peska kol'ko treba pa da naprave veću plažu (izbor peska po želji). Još bi dodatno i potkajlovali ono brdašce da se ne obrušava svaki čas.

Njah,

pre 8 godina

Plaza je smor zivi. Tacnije cela Lefkada je smor zivi. Mrzim sljunak na plazama. Trebaju ti proklete gojzerice da bi se okupao, a i voda nije bas preterano topla.
Doduse, bila je jedna lepa plaza, mozda bas Avali sto neko spomenu u komentarima.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Jedna od najlepših plaža na kojoj sam ikada bio.Nedostajaćeš nam puno.Ostade nam Porto Katziki i Katisma
(Luke Babbitt gravedigger, 20. novembar 2015 03:11)

Pa bar Lefkadi plazze ne manjkaju!?!!...uuu,jeee,sad da puknemo od "tuge i bola" shto je Egremni zatrpan!?!...pa ostaju vam Ag.Nikolaos,Milos,Katizma,Kavalikefta,Avali,Jalos,Katsiki,Ajofili kod Vasilikija,Mikros Jalos(Poros),zaliv Sivota,Afteli(izmedju Sivote i Vasilikija).......MALO LI JE!?!???

ana

pre 8 godina

Mirko, i bog i blglvi su jednako praznoverje..jedino što su ovi starogrčki zivopisniji. Grcke je lepa, ali daleko od najlepše zemlje, ni u Evropi, a kamoli na svetu.
Što neko napisa, plaže Lefkade su najlepše da se vide iz daleka. Toliki trans i oduševljenje su rezultat porazne činjenice da većina Srba za drugo nema para, pa nije ni merodavna da ocenjuje, a ujedno se stvara odbrambeni mehanizam po principu kiselog grožđa, ovo je najlepše, pa me drugo i ne interesuje.

Mirko

pre 8 godina

Grcka,zemlja Helena,zemlja koju su i bogovi izabrali za sebe,ubedljivo najlepsa zemlja na svetu!
(boban,nis, 19. novembar 2015 19:45)

--------------
Mislis bog ili mislis na pagansko praznoverje tipa posejdon,zevs,...itd

Budi bog s nama ste sve necu procitati.
---------------
Inace lepa plaza bila nema sta, steta.

alex

pre 8 godina

@ana
Odlično si detektirala zemljački (turistički) profil. Pratio sam komentare na vijest o nestanku plaže na nekim zapadnoeuropskim portalima. Nigdje kao ovdje ni približno toliko teatralnog očajanja ni toliko ekstatičnog divljenja.

MANOLO

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...
(Aleksa, 20. novembar 2015 07:38) # Link komentara

Posto imam podosta godina pa dobro pamti CG pre zemljotresa 1979.god. molim te da mi kazes koju ste vi to plazu izgubili osim onog malog dela kod Morinja?

Jevrem

pre 8 godina

Plaza je cist prosek bio sam tamo i iskreno da vam kazem ne vredi ni jednog predjenog stepenika, pesak je uzasan plus ne postoji ni jedan wc u okolinu od 5km. Prehvaljena i uopste ne zasluzuje status koji je imala. Za posetioce Lefkade preporucio bi plazu Avali, nema puno ljudi ali je odlicno sredjena a lezaljke su besplatne.

Anonimus

pre 8 godina

Iskreno ja i nisam baš oduševljen plažama na Lefkadi. No ipak ih treba posetiti i doživeti, lepe su na oko ali mislim da nisu baš funkcionalne. Verujem da će do sledeće sezone Grci, uz malu pomoć prirode, opet osposobiti najpopularniju plažu na Lefkadi

tugo jesenja

pre 8 godina

Ovaj olos koji vodi svet nije ni zasluzio od prirode lepotu ni dar.
Kazne stizu,bio sam na ovoj plazi letos u dva perioda...ne postoji lepse mesto na svetu za odmor (prosao i bali i maldive i sejsele )... cista priroda,hedonizam.
Citavo ostrvo je carobno, istinski dozivljaj.Planiram svakako da nadjem svoju mirnu luku tamo.Itaka - Kefalonija - Lefkada ( Raj na zemlji )
Molim prirodu samo da spuca jednim od 10 rihtera ali direkt u mali mozak sve ove morone koji unistavaju ovaj svet.

Njah,

pre 8 godina

Plaza je smor zivi. Tacnije cela Lefkada je smor zivi. Mrzim sljunak na plazama. Trebaju ti proklete gojzerice da bi se okupao, a i voda nije bas preterano topla.
Doduse, bila je jedna lepa plaza, mozda bas Avali sto neko spomenu u komentarima.

Aleks

pre 8 godina

na Egremni nema gomila kupaca, em zbog stepenika (a i nije dovoljno preci samo njih, vec do njih treba i doci), en zbog toga sto nije toliko velika.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Jedna od najlepših plaža na kojoj sam ikada bio.Nedostajaćeš nam puno.Ostade nam Porto Katziki i Katisma
(Luke Babbitt gravedigger, 20. novembar 2015 03:11)

Pa bar Lefkadi plazze ne manjkaju!?!!...uuu,jeee,sad da puknemo od "tuge i bola" shto je Egremni zatrpan!?!...pa ostaju vam Ag.Nikolaos,Milos,Katizma,Kavalikefta,Avali,Jalos,Katsiki,Ajofili kod Vasilikija,Mikros Jalos(Poros),zaliv Sivota,Afteli(izmedju Sivote i Vasilikija).......MALO LI JE!?!???

Mirko

pre 8 godina

Grcka,zemlja Helena,zemlja koju su i bogovi izabrali za sebe,ubedljivo najlepsa zemlja na svetu!
(boban,nis, 19. novembar 2015 19:45)

--------------
Mislis bog ili mislis na pagansko praznoverje tipa posejdon,zevs,...itd

Budi bog s nama ste sve necu procitati.
---------------
Inace lepa plaza bila nema sta, steta.

Provera, pa objava

pre 8 godina

Stručnjaci kazu, da ce se prirodnim putem preko zime plaza prečistiti i moci koristiti vec sledece godine. Kakav senzacionalizam i tako za svaku moguću temu

Bilja

pre 8 godina

Ko vidi i boravi na plazama Lefkade, video je i boravio na najlepsim mestima na svetu!Lefkada je vrh!Ne treba zaboraviti ni plazu Milos.Ako do sada niste bili na Lefkadi neka Vam ona bude na 100 mestu posete jer je posle nje sve drugo nedovoljno lepo.

ana

pre 8 godina

Mirko, i bog i blglvi su jednako praznoverje..jedino što su ovi starogrčki zivopisniji. Grcke je lepa, ali daleko od najlepše zemlje, ni u Evropi, a kamoli na svetu.
Što neko napisa, plaže Lefkade su najlepše da se vide iz daleka. Toliki trans i oduševljenje su rezultat porazne činjenice da većina Srba za drugo nema para, pa nije ni merodavna da ocenjuje, a ujedno se stvara odbrambeni mehanizam po principu kiselog grožđa, ovo je najlepše, pa me drugo i ne interesuje.

Kremenko

pre 8 godina

Jao, siroti beogradjani, gde ce te se kupati sledece godine??
(deki, 19. novembar 2015 19:05)

Ne znam, ali mogu da ti pomognem sa pravopisom.

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Stefan

pre 8 godina

Bio sam na Lefkadi i uhvatio jeftiniju Lefkadu. Jer sam prošle godine zvao i isti vlasnik apartmana za sličan period kao i kada sam bio mi je tražio skoro pa duplo više, razočaranje. Inače, prelepe uspomene i lepa zabava. Preporuka! Proverite cenu na više mesta. Srećno svima.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Do iduceg leta talasi ce da sve to lepo raspu po plazi i eto Egremnija jos lepseg i veceg! :-)
(Mladen Lefkada, 19. novembar 2015 17:07)

ahaaa!!...bash hocce prirodma erozija da "zavrshi stvar" za godinu-dve,samo da bi se turisti banjali!??!....to je proces koji traje "malo" duzze,i bicce srecca ako za desetak godina uopshte bude bila istog oblika i nanosa,dubine pliccaka,sastava sedimentnog sljunka,peska.....

krekson

pre 8 godina

2008, jos uvek neistrazena.
Rent a fiat panda i raspali, 700 km za 9 dana.
35 stepeni, najmanji moguci sorc domudnjak, ranac-frizider na ledjima pun amstela, voca, klope suncanice i sklopljeni suncobran.
Imali kraja ovim stepenicama!?
Ubedljivo najbolji osecaj u proteklih deset godina u smislu rashladjenja je nakon gazenja poslednjeg stepenika, trk u vodu ostavljajuci za sobom navedeni tovar i kapljice znoja po pesku.
Rip.

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

miodrag

pre 8 godina

pricali su mi lokalci o redovnosti i ciklicnosti jakih potresa na Zakint, Kef i Lefk. Svakih 40 godina razorni koji gadjanu svako od ostrva u redovnim godisnjim intervalima. Evo Kef pre 2 god, Lefk sada, Zakint je .....

trust no one

pre 8 godina

Bili tamo prosle godine.Bili bi i ove ali nam je porodica mali rasla ove godine.Najlepsa plaza na kojoj smo ikada bili.Stvarno se nadam da ce je nekako urediti jer planiramo ponovo.

dejanddddd

pre 8 godina

Jedna od najlepsih plaži na kojima sam bio i naravno najveći uzitak povratak sa plaže posle celog dana na suncu i dosta kupanja i malo alkohola;)
Uglavnom Lefkada je zanimljiva baš zato što je polu divlja, Grci je namerno takvu i održavaju, prvi put sam bio pre 21-ne godine i jako malo se promenilo što je verujte mi najbitbije!

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!
(daniele, 19. novembar 2015 17:17)

...a tek kol'ko je sad "nepristupachna"!!?!!!....:-D

Nesha

pre 8 godina

Nije baš nestala, već je trenutno zatrpana, a vetar i more će učiniti svoje te će verovatno vremenom postati šira nego što je bila.
Možda baš neće biti za kupanje sledećeg leta, ali će za koju godinu verovatno biti kao Mirtos na Kefaloniji.

Sve je to prirodan proces, tako je i nastala jedna od najlepših plaža Mediterana :)

Igor Dimitrijević

pre 8 godina

Bili u julu ove godine i mogu samo da potvrdim - definitivno najlepša plaža, moj favorit i bila bi prvi izbor i za sledeću godinu. Mnogo toga ima da se obiđe na Lefkadi, zaista prelepo ostrvo... ali eto, za Egremni je ovo bio dakle poslednji put... tuga.....

Radovan

pre 8 godina

Prelepo ostrvo, dva puta sam bio na Lefkadi, poslednji put bas ove godine..ova plaza je bila raj na zemlji..video sam snimke..nadam se da ce Grci uspeti da je vrate u nekadasnje stanje..stvarno steta..

upitnik

pre 8 godina

Lefkada ima lepu prirodu ali ne u avgustu (priroda je ista ali od ljudi ne može da se vidi). Bio ove godine, katastrofa. Verujem da je u junu predivno.

alex

pre 8 godina

@ana
Odlično si detektirala zemljački (turistički) profil. Pratio sam komentare na vijest o nestanku plaže na nekim zapadnoeuropskim portalima. Nigdje kao ovdje ni približno toliko teatralnog očajanja ni toliko ekstatičnog divljenja.

Vladimir1983

pre 8 godina

I ako sam kukao kada sam se vracao sa nje zbog bezbroj stepenika, sada mi je veoma zao kad vidim ovaj prizor...to je priroda protiv koje se ne moze i na koju ne mozes da utices...nadam se da ce posle ovoga biti jos lepsa i primamljivija...

daniele

pre 8 godina

Hvala Bogu sto se zemljotres nije dogodio u sezoni. Bilo bi mnogo zrtava.
Egremni je zaista jedna od najlepsih plaza. Meni je bolja od Porto Kacikija posto je nepristupacnija pa je to uticalo da ne bude uvek mravinjak kao na Porto-u. Ako niste bili, obavezno idite na Agiofili,po meni je to najlepsa plaza na Lefkadi!

js

pre 8 godina

i što je još bolje, vrlo teško dostupna, znači nije mogla biti komercijalizovana.
(djolekg, 19. novembar 2015 16:07)

sad tek nemamo sta da brinemo

nikola

pre 8 godina

Bas sam ovog lega posetio ovu plazu, stvarno je prelepa, sva sreca sto se je ovo sad desilo, ne smem ni da zamislim sta bi bilo da se zemljotres desio kada je turisticka sezona u toku.

TIL OJLENŠPIGEL

pre 8 godina

Malo sam stariji i na Lefkadi i Kefaloniji sam bio više puta. Zadnji zemljotres je bio 2003 ali ne ovakav , isto je bila zatrpana. Verovatno ne ove godine ali iduće će biti sve ok. Tako je bilo i sa Mirtosom pretprošle godine ali ona je širi.A ova usuštini glina i daje specifičan izgled ''jonsko plavog'' :)

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Mrtvih 360 stepenika, ali prelepa plaza...
(neko, 19. novembar 2015 16:25)

...sad sa poslednjeg stepenika-"lasta" direktno u talase!...:-D

Realan

pre 8 godina

Sva sreca pa se zemljotres nije desio u jeku turisticke sezone. Ovo je jos jedan od dokaza sta se disilo sa grckim ostrvom Santorini davnih dana

George Best

pre 8 godina

Greota, ali verujem da ce malo priroda, malo Grci da je osposobe za sledece leto. Inace, za mene druga plaza iza Platia Amos plaze na Kefaloniji,do koje vodi takodje 300 stepenica i koja bas iz ovakvih razloga nije preporucljiva za posete. Bas sam se namucio da je nadjem, ali se trud isplatio. Taj osecaj samoce, kristalne vode, blage jeze od litica i zarusenih stepenica je neprevazidjen. To je direktan sudar sa svim carima i svom strahotom koju priroda moze da udesi u isto vreme!

oOo

pre 8 godina

Kakva plaza,divna plaza sa cudesnom energijom i stalno uzburkanom ``mlecnom``vodom...cudi me samo da nije ista sudbina zadesila i Porto Katsiki...popravice to priroda...

oki

pre 8 godina

ovo leto isao brodom do egremnija kupio kartu lepo sve, kad ono ne moze brod da dodje, preveliki talasi... ja reko dobro, ajde doci cu sledećeg leta, jer mi je ostalo jos dva dana samo a karata nije bilo... i sad se ovo desi :'(

Antigona

pre 8 godina

Prošle godine zemljotres blizu Kefalonije oštetio je takođe predivnu plažu Mirtos. Ja plakala kada sam videla na šta Mirtos liči. Međutim, posle nekog vremena, draga divljakuša je živnula i (ne znam kako) povratila svoj izgled. Zbog toga se nadam i volela bih da i Egremni divljakuša priredi svima nama isto takvo iznenađenje ako je ikako moguće. Verujem u divljakuše i volim ih svim srcem!

wlado

pre 8 godina

predivna plaza. bivsa cura i ja smo uživali na lefkadi, bio je to najlepsi odmor(umor) ikada. mogu sebe da zamislim da zivim tamo do kraja zivota.

Ime moje

pre 8 godina

Mozda najlepsa ali svakako i najnebezbednija plaza. Slucaj je to u potvrdio. Nikad nisam voleo plaze koje su tik uz liticu, uvek cekam da neka kamenchina padne na mene.

Per@Kojot

pre 8 godina

Сензационализам!!!
Прегледао сам више снимака, плажа јесте тренутно 2/3 затрпана, али је све то прашина и ситно камење које ће ветар и плима и осека "испердашити" па ће бити још већа и ЛЕПША!
Додуше требаће 5-6 година!!!

Snezana Nastic

pre 8 godina

Sa nevericom sam pogledala ove snimke i sa beskrajnim zaljenjem. Naprosto ne mogu verovati da je najlepsa plaza nestala za par trenutaka, tim pre sto sam je posetila 01.oktobra ove godine i bila fascinirana njenom lepotom. Tek sada sam postala svesna da sve fotografije i snimke sa te plaze, moram obezbediti i prebaciti iz telefona na neko sigurnije mesto, kako i oni ne bi nestali.... Egremni, plaza divlje lepote, smaragdne i bistre vode poput kristala, sa vecitim ogromnim talasima koji se razbijaju po srebrno belom pesku ce zauvek ostati u mojoj dusi, kao najlepsi draguj prirode. Beskrajno mi je drago sto sam na par sati bila deo te netaknute prirode i videla i osetila svu njenu lepotu... Zalicu uvek za tim draguljem...

banat uber alles

pre 8 godina

bilo pre neki dan na NG o zemljotresima i cunamiju...spominjali su grčku i egipat...
http://www.tsunami-alarm-system.com/en/phenomenon-tsunami/occurrences-mediterranean.html

Aleksa

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...

Putnik!

pre 8 godina

Letovao više puta na Lefkadi još pre nego što je ova destinacija postala popularna u Srbiji i Egremni je svakako favorit No 1.Ova vest me jako rastužila. Uništeno mesto nekih lepih uspomena.

Anđelka

pre 8 godina

Kakva šteta! Jeste da je sa mojom kilažom bilo malo teže izaći na kraj sa brojnim stepenicama, ali je vredelo provesti dan i uživati na ovoj velikoj, divnoj, peščanoj plaži. Jedna od najlepših plaža na kojima smo bili. Nadam se da će priroda učiniti svoje i ponovo nam vratiti ovaj dragulj Jonskog mora u nekom drugom obličju. Imamo bezbroj divnih fotografija sa Lefkade i planiramo da uradimo sve do jedne!

Victorinox

pre 8 godina

Napravice Grci i lepsu i stariju plazu , naravno uz povoljne kredite iz Nemacke.
(Ivan, 20. novembar 2015 08:53

Jok more, treba da zovnu kineze, da doteraju peska kol'ko treba pa da naprave veću plažu (izbor peska po želji). Još bi dodatno i potkajlovali ono brdašce da se ne obrušava svaki čas.

Lela

pre 8 godina

Tropi, gospodo, tropi. Sorry to burst your bubble.
(Rawn, 20. novembar 2015 09:22) # Link komentara

Kakvi tropi...dvadeset godina sam isla na karipska ostrva i nije da nije lepo ...a onda sam prosle godine otisla u grcku i bome neznam sta je lepse. Mediteran je ipak nesto posebno.

Бо?н Филиповић

pre 8 godina

Bio sam na toj plazi prilaz je strm ima 300 stepenica, ali mogu reci da je to jedna od najlepsih plaza na kojima sam bio u zivotu

MANOLO

pre 8 godina

Ništa čudno za,Mediteran.Tako je nastala Boka Kotorska urušavanjem tla od H.Novog do Kotora.Nekada je to sve bila ravnica.Ostrvo Sv.Nikole ispred Budve takodje je "došetalo" tamo tektonskim poremećajima.Nekada je bilo deo Mogrena.Mi smo tako izgubili plaže 1979. u CG samo ih je more progutalo.Kada dodje do stene nema više šta da propada i tone.Takav je predeo oko grada Perasta.Šteta lepa plaža baš...
(Aleksa, 20. novembar 2015 07:38) # Link komentara

Posto imam podosta godina pa dobro pamti CG pre zemljotresa 1979.god. molim te da mi kazes koju ste vi to plazu izgubili osim onog malog dela kod Morinja?