Sreda, 16.09.2015.

12:15

Independent: Na Kosovu danas vlada harmonija

Izvor: Independent

Independent: Na Kosovu danas vlada harmonija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Su-sjed

pre 8 godina

Na adresi: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html mozete direktno napisati autoru ovog clanka u Independantu sta mislite o njegovom pisanju.

vladan

pre 8 godina

Ne tako davno oko 100.000 kosovara su sedmu godišnjicu "nezavisnosti" proslavili harmoničnim bjekstvom u Njemačku i druge zapadne zemlje, a Njemci su im požurili u susret pa su ih dočekali već na srpkso-mađarskoj granici, u policijskim uniformama doduše.

Za kvazi-novinare poput dotičnog koji vjerovatno ne zna ni albanski ni srpksi, o tome se pisalo i na engleskom, kao npr. u ovom članku bivšeg američkog kongresmena Rona Pola: http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2015/february/18/happy-kosovo-independence-day/

esma

pre 8 godina

Da li zato sto je "lepota u umu citaoca" bez obzira na cinjenice u prilog stradanja naroda na kosovu ,meni tekst novinara Dankana nije uopste iritantan jer sam ga vise shvatila kao opis pustolovine jednog reportera i opis pejzaza koji predstavlja vidljiv utisak bez uloaska u istoriju koja je varljiva.

Nislija

pre 8 godina

naravno da je ovo narucen/placen tekst :)
to naravno,ne vidi svako :)
kad bi se u Srb ovako nesto desilo,odma bi se javile NVO i osudile placeni tekst,e zato su nam i oteli zemlju,zato sto smo sami sebi najveci neprijatelji. oni njihovu veliku Albaniju podrzavaju i teze ka tome,dok se mi sa Velikom Srbijom sprdamo :)
svaka cast Albanci,skidam kapu.

max

pre 8 godina

Izvrtanje stvari,laži i vrlo opasno stanje nepoštovanje međunarodnoh granica koje predvde Amerikanci, su stvorile sličnu situaciju na Krimu,to jest ruske nuklearne glave. Američka glupost o Kosovu kao jednistvenom slučaju ne poznaje granice. Sve im s obilo o glavu.Nažalost sukob u Ukrajini je daleko od niihovih leđa ali zato jeste u Evropi,

Potomak tricikla

pre 8 godina

Hahahahaha... "novinar" ima agenciju koja organizuje putovanja na Kosovo. Pa, hit! Ko se upeca na harmoniju, upecao se. Covek je cisti Trotter :)

рајко

pre 8 godina

да је питање неке друге земље смејао бих се али пошто је србија онда је ово много тужно и показује незнање и мржњу англосаксонаца

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Sad kad izbeglice iz Sirije i drugih zemalja cuju da tamo na Kosovu vlada harmonija i da je super za zivot ima da nagrnu samo tako. Verujem da ce im Dankan sa lokalnim Albancima organizovati pristojan prijem i smestaj.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

(Snoop Dogg, 16. septembar 2015 18:23)Tacno, sadasnjost bi bila drugacije, ne bi nas ni bilo. Prava je sreca sto si ti samo jedan supljoglavi komentator.

Robert

pre 8 godina

Bez poletike Kosovo i čitav Balkan jeste lepše posetiti po goto kad imaš 3000.4000EU mesecno inače da nisu bile ratove na svake 30.40 god odavno Balkan bi bio najbolle deo Evrope

Zemljoradnik

pre 8 godina

"Betonske konstrukcije komunizma su nestale, piše Dankan."
- Koje betonske konstrukcije? Pitam ali u stvari znam na šta je ovaj Dankan mislio. Medjutim on izgleda ne zna u kojoj tačno zemlji se nalazi.

Snoop Dogg

pre 8 godina

@trile
*Poštujem tvoje mišljenje,i ima smisla to što si napisao, ali ipak mislim da je stvar drugačija.
*I neko je dole napisao da smo sami krivi,jer nismo gledali svoje interese,-a sa tim stavom se potpuno slažem.I uvek smo birali pogrešnu i nesposobnu vlast, i uvek smo mislili da će biti kako mi hoćemo,i uvek smo imali loše postupke -i uvek nam se to obilo o glavu.
*A da sam ja bio na vlasti umesto Miloševića, i na njegovom mestu, ja bi potpisao i Dejton, a i Z-4 ( i to odmah prvi dan čim bi čuo da je tako nešto moguće), a Kosovo bi pustio niz vodu,jer bolje je da imaš vrapca u ruci,nego goluba na grani.A da je Milošević tako uradio-verujem da bi za nas sve sadašnjost bila skroz drugačija.

Ignjatije

pre 8 godina

Petar Dankan, po svoj prilici nije novinar, vec poslovni covek koji je poslao clanak u rubriku o putovanjima da bi promovisao svoju kompaniju. Posto organizuje putovanja na Kosovo, sigurno mu je o interesu da prikaze tu oblast kao raj na zemlji. Originalni clanak na kraju sadrzi informaciju ko je Petar Dankan:

Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo. He is appearing around the UK in the musical 'Hairspray'

Djenka

pre 8 godina

Napisano iz neke rupe u Londonu, bez posete zemlji o kojoj je rec. Nije prvi put, i oni su ljudi koji zele da zarade nesto. Sutra ce da pise o Siriji a prekosutra o Iranu.

mandić

pre 8 godina

Samo mu treba poslati popis stanovništva od, recimo, 1918. pa od 1941. pa od, recimo, 1950. pa od 1980. itd.... Valjda bi čovek shvatio kakav se tamo genocid desio! Samo, nije kriv on, nije kriva ni Amerika, ni Engleska, ni UN, krivi smo mi Srbi: kada smo imali pravu nacionalnu politiku, kada smo se borili za sebe, za svoje teritorije, za svoje interese... Kakvo je to prokletstvo u nama?!

идеја

pre 8 godina

..птичице певају и светле у мраку од уранијум..
а сове не хучу него певају тоњи бљер-тоњи-бљер..

Radek

pre 8 godina

Ove novine su sve samo nisu INDEPENDENT. Ovo je toliko fabrikovana vest,da je prosto smesno. Koja crna harmonija,idila?Do juce bezali autobusima sa Kosova,Taci ratni zlocinac,droga,trgovina trogom,vehabije,jel to ta idila?Istina,idila je za onu Olbrajtovu i Klintona,koji imaju svoje interese na Kosovu ;)

trile

pre 8 godina

@Snoop Dogg, 16. septembar 2015 15:17-Misliš da tako ide teritorijalni menadžment? Daš jedno oni ti daju drugo! Kao prvo-plann koji su nam nudili za Kosovo je isto ovo što je i sad na Kosovu-NATO i EU bez prisustva vojske RS. Pa je onda posle bombardovanja potpisan Kumanovski sporazum i Rezolucija SB UN 1244 (od toga nema više instance), gde je Kosovo u sastavu RS i dozvoljava se prisustvo naše vojske i policije. I sa tim su obrisali nos i rekli Kosovo je nezavisno i to bez referenduma u kominističkim granicama koje je nacrtao Stambolić da bi pobedio na izborima u KPJ. Ko ti garantuje da bi poštovao Z-4 da je postpisan (iako je RSK odbio da primi plan Z-4 je potpisan je od strane srba u Ženevi dva dana pred Oluju ali su ga hrvati odbili jer je Oluja već bila psreman), posle operacije Bljesak u zaštićenoh zoni UN i povlačenja plavih šlemova na granice Hrvatske (ne RSK)? Ko može da ti garantuje sprovođenje plana Z-4 nakon prekršenih sporazuma na Kosovu? I ko može da ti garantuje kad je Lisabonski sporazum potpisan od strane svih strana '94 pa je Klinton ubeđivao Izetbegovića telefonom u avionu na povratku i na kraju je Izetbegović povukao potpis. I ko ti garantuje kad EU za Srbiju svaki dan ima neki novi uslov! A, vezano za članak, Kosovo jest lepo, sa Prokletijama i drugim lepotama, ali je zagađeno, sa očajnom infrastrukturom, nikakvim kulturnim i društvenium proizvoodm! Harmonija?, gledanje u budućnost? Gluposti! O spalljenim manastirima i da ne govorim!

mlekadzija

pre 8 godina

A kakav se drugaciji clanak mogao ocekivati od britanskog novinara. Sigurno nece da pise o vadjenju organa, rusenju crkava proterivanju i ubijanju Srba... bedni licemeri kojima nema ravnih na svetu. Vise nisu imperija ali imaju pogan jezik...

Stefan

pre 8 godina

Klasicna zapadnjacka propaganda, Obidji moju kucu druze da vidis kako izgleda u centru Prizrena. Svake godine kada odem dole gledaju me kao da sam vanzemaljac. A imam samo 24 godine. Ja rata nisam video pa da me neko poznaje po zlodelima. Tako da nemojte te zapadnjacke propagadne ovde!
P.S. svaki ``kosovar`` dole kuka i hoce preko. Beograd im je NY!

koska

pre 8 godina

Sve i da nije narucen clanak, posao ga je neki razmazeni streber koji ne razume da taj bedni natod prodaje na pijaci sumske jagode jer nema sta drugo da radi, a neka sam proba da zivi od sumskih jagoda i setnje po planinama. Kakva budalastina...

idi begaj

pre 8 godina

nisam citao do kraja posto nemam zivaca za tu vrstu harmonije samo se nadam da je britancima preporucio da obavezno posete biser balkana o kome je pisao.

Milosav

pre 8 godina

Koji ljigavi clanak engleskog licemera, kako da ne ugleda barem jednu porusenu pravoslavnu crkvu ili srpsko groblje, nego samo idilicna mesta sa ljudima koji zive u harmoniji. Kad je vec bio u "Peje", sto ne ode do Patrijarsije da vidi bodljikavu zicu i vojnike koji je cuvaju od tog istog naroda koji zivi u harmoniji sam sa sobom.
Kosovo kao turisticka destinacija? Mozda za viked narko turizam ili ako vam treba presadjivanje jeftinih organa.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Velike sile imaju plan za sve 50 do 100 godina unapred., tako da se znalo još odavno da ćemo izgubiti Kosovo.
*A zauzvrat su nam nudili Z4-RSK, i Dejton-RS. I mi tako umesto da dobijemo 2 teritorije i izgubimo jednu (Kosovo), mi smo izgubili 2 (Kosovo i RSK) i ,,dobili,, jednu (RS).
P.S. Sami smo krivi ( Milošević je kriv) jer nismo slušali.

dnodna

pre 8 godina

Placeni oglas i nista vise. Moraju albanski nacosi da se reklamiraju, vodi se borba oko clanstva u UNESCO-u tako da ce ovakvih, narucenih i lazljivih clanaka o "harmoniji" u "republjik kosova" tek biti. I dok se objavljuju u britanskim novinama nije ni tako cudno, medjutim takvi placeni clanci se objavljuju i po srpskim novinama - jedna od novina iz Srbije svake nedelje objavi koji intervju sa Tacijem, Seljimijem ili sa nekim od sponzora albanskih nacosa.

moler

pre 8 godina

Možda moje pitanje nije primereno ali se nameće samo po sebi: na kojim teškim drogama je ovaj novinar ? Kakav bre masovni turizam na KiM? Toga tamo nikad nije bilo niti će biti. Jedino što tamo treba videti su SRPSKI MANASTIRI, koji se tamo od lokalnih divljaka brane dugim cevima...A to baš i nije najpametnije pokazati turistima sa zapada koji ionako već misle da smo mi Srbi koljači i masovne ubice.

sve moze za pare

pre 8 godina

Kada je vec bio na Kosovu mogao je lokalce da priupita i o poreklu imena "Kosovo", iz cijeg jezika potice i kako to da Albanci za sve ove milenijume nisu smislili sopstveni naziv za taj deo zemlje. Ili je mogao da pita lokalce kakve su i cije te cudne gradjevine okruzene bodljikavom zicom i sa policijskim patrolama ispred. Ili kako je to Kosovo postalo 90% etnicki cisto i gde su ti ljudi koji su te gradjevine gradile? Ali za to nije bio placen, zar ne?

Indipendent

pre 8 godina

Nije ovo nikakav clanak vec najobicnija reklama. Piter Dankan je osnivac i vlasnik kompanije koja organizuje putovanja na Kosovo.

nemam pri ruci primerak da proverim da li je tekst placen ili ne......ali jasno je o cemu se radi....

licemer je pomenuo nekakav pokusaj proterivanja, a ne i hiljade laznih azilanata iz te harmonije.....

humanista

pre 8 godina

Kako ne rece da su neki delovi Kosmeta gadjani osiromasenim uranijumom.Uglavnom ispade Kosmet raj na zemlji.Ocigledno placen i narucen clanak.

andreas kisser

pre 8 godina

bez uzrujavanja, prvo lik uopste nije novinar indipendenta, vec glumac i reditelj raznih putopisnih dokumentaraca. imajuci to u vidu, nije mi jasno kako je jedan ovako patetican tekst mogao da bude objavljen u listu renomea indipendenta!? a evo sta stoji na kraju teksta: "Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo." mislim da ovo dosta objasnjava. tekst je objavljen pre dva dana i zasad ima samo jedan koemntar, u kome citateljka postavlja jedino ligicno pitanje: "What is this? Is this "article" a joke or...just a promotional piece for your travel agency?". bez brige, indipendent citaju obrazovaniji ljudi i pripadnici srednje klase u britaniji (poput 'danasa' kod nas), tako da ovaj tekst ne moze da zavede nikoga. uostalom, registrujte se i sami ostavite komentar, link za clanak je: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html

dzoni

pre 8 godina

" Britanski premijer Toni Bler tada je ohrabrio Nato na delovanje bez rezolucije UN-a, pa ne čudi što je ovaj čovek heroj svakog Kosovara kojeg ćete sresti"
Zaboravio je da kaze i svakog SNSovca.. Kakve mu samo hvalospeve pevaju SNS botovi ovde, vece nego i albanci

Ma vazi

pre 8 godina

Iz te idile u kojoj vladaju narko klanivi, korumpirani politicari, radikalni islamisti, ljudi beze svakodnevno (setimo se sta se zimus desavalo). Zanemarimo Srbe I njihov status na Kosovu (sto naravno nije za zanemarivanje, ali da to sada preskocimo), ali I medju Albancima raste smrtnost od kancera, vlada nezaposlenost I beda. Tu nema ni trunke zadovoljstva a o blagostanju I da ne govorim. Ovaj angazovani tekst dokazuje da I dalje posroji potreba za pravdanjem zbog raznih milosrdnih akcija izvedenih sirom sveta. Jadno I bedno.

D.P.

pre 8 godina

Ista je stvar i u Irskoj. Tamo gde nema Engleza je totalna idila i nema problema. Nije li došlo vreme da ih i mi protera o iz Srbije i stvorimo idilu bez tih anglo saksonaca! Kako bi svet bio miran. Čudo božije!

Igor

pre 8 godina

Nego, jel rekao neko čoveku da je hrana tako lepa i sočna jer je radioaktivna?
Kosovari izgleda nisu imali srca da mu kvare ugođaj...

J.J.

pre 8 godina

"Kada je 1999. godine Nato odlučio da bombarduje Srbiju zbog etničkog čišćenja Albanaca sa Kosova, rođena je nova zemlja."


Zbog ovakvih novinara, koji svesno lazu, voleo bih da budem Dzihad Dzon, da ih pitam, pre nego sto ih...sta je bilo prvo: Etnicko ciscenje ili bombardovanje? Doduse, odgovor me ne bi mnogo ni zanimao.

Bolero

pre 8 godina

Britanija je uvek:
Podrzavala islamski terorizam,
Podrzavala okupaciju evrope od istih i pljacku
Sama vrsila pljacku neislamskih zemalja
Izazvala rat imedju jevrejima sa muslimanima ( Arapima)pre srednjeg veka i zbog tog muslimani su skoro istrebili jevreje,
Od postojanja kraljevska porodica je vrsila orkestriranu pljacku i etnicko ciscenje sirom sveta kao i genocid na skoro svim etnickim grupama sirom planete sto nikad niko nije .

Danas su vlasnici BBC, BP.....
još uvek sede u SB i prodaju maglu Evropi i celom svetu.

Pinokio

pre 8 godina

Gde je bio zimus da vidi zimsku idilu.Autobuske stanice pune ljudi,čitave porodice krenule na skijanje po Evropi.Nema dovoljno autobusa kolika je navala bila.Na Albanskoj televiziji poruke i spotovi ostajte ovde u našim odmaralištima i banjama,međutim Albanci puni elana i novca hoće da obiđu sva turistička mesta u Evropi koja nisu mogli zbog sankcija Miloševiću.Jednom rečju obećana zemlja.Na kraju su se svi vratili puni utisaka.

Gega

pre 8 godina

Ne znam zasto toliko negativnih komentara?!otkad mi na balkanu smo poceli pozeleti zlo za komsiju?!...inace pored negativnosti vidi se i ljubomora zbog lepsih krajeva na Kosovu koje inostrani turisti vole.i na kraju, Indipendent je jedan od najkredibilnih novina na svetu tako da vase teorije konspiracije da ovo je "placen clanak", ne piju vodu.

faram

pre 8 godina

"i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo"

Znakova da se tu ratovalo bice jos bar 4500000000 godina, koliko treba uranu iz bombi da se raspadne. A 'Independent' je nezavisan koliko je i napredna stranka napredna.

Turista

pre 8 godina

Jeste nepravedno,sto nije plsetio Srpski deo Kosova.Ali nisam bas siguran da li bi bio DOBDODOSAO.Tamo niko sa Zapada,niko ko nije pravkslavan,niko ko koristi latinicu,nije dobrodosao.Zasto bi covek cackao mecku.

Ros Geler

pre 8 godina

A na dnu teksta pise da je autor osnivac kompanije koja nudi putovanja na Kosovo. To je objasnjenje ovog nerealno afirmativnog clanka.

saša

pre 8 godina

Možda je čovek u pravu, dali mu gratis neki opijat, pošto je proizvodnja gandže osnova privrednog razvoja tog Američkog placa koji se zove Kosovo..

prle

pre 8 godina

Tipicno Britanski, pojma nema o cemu prica. Mi se ubismo od nerviranja, a njima su amputirani centri za empatiju. Verovatno ce sad da zove zemljake da locu pivo na slamcicu, seku rakijom i onda povracaju po celom svetu...

svasta

pre 8 godina

haha tako je kad stranac sa prihodima od preko 100000 eura godisnje dodje na Balkan - sve mu je raj! Ajde da ga vidim da ovde zivi i radi (trazi posao) jedno 6 meseci pa da napise ovakvu gomilu gluposti!

radman

pre 8 godina

Da, kako da ne. Zla Vojska Jugoslavije je trošila municiju na minarete. Srećom pa su obnovljeni. O 120 spaljenih srpskih crkava nema ni reči. Usput, naravno da su britanski turisti u vreme SFRJ umesto u nerazvijenu Dalmaciju išli na velelepno Kosovo

Nikola

pre 8 godina

Clanak je napisao vlasnik turisticke agencije koja nudi putovanja po Balkanu (bez Srbije).

Naravno da je clanak idiostski, ali pre nego sto skocimo na Independent, Blera, britansku vladu i jos koga treba stvari staviti u pravi kontekst.

Radi se o najobicinjem sponzorisanom clanku ciji je autor otprilke britanska verzija Branka Kocickice.

Pozdrav iz Londona.

bojanmuamua

pre 8 godina

kada gledam ovih par hiljada sirijaca koji se nadju na granici sa madjarskom itd...moze li mi neko objasniti gde je otislo milion proteranih albanaca u periodu pre bombardovanja...to je ogromna kolicina ljudi...

Monty Python

pre 8 godina

Nego Dankan, ne znam da li si osetio ukus britanskog osiromašenog uranijuma na tim borovnicama? Proveri da nemaš možda rentgenski snimak svog tela na zidu spavaće sobe kao foto tapet...

JamesFrancoIsMyMan

pre 8 godina

Pa novinaru,
''puni su energije'' zato sto su verovatno nafiksani drogom cija je kosovo prestonica Evrope jer drugu titulu nemaju, eto u tome su bar prvi. A ove nebuloze o 'fiksiranosti za buducnost' su toliko gadne da mi dodje zao da te demantujem cinjenicom da je sa pocetka ove godine jedno 100-nak autobusa albanaca kroz srbiju klisnulo za evropu. (sta bi s njima, zna neko?)A ti o tome nisi informisan i samo si intervjuisao kosovski visi srednji stalez koji zivi kao bubreg u loju. 47% nezaposlenost, droga, kriminal, prostitucija, trgovina ljudima....industrije i to sto je ima drze Srbi u Trepci. Crna rupcaga Evrope, recimo u rangu sa Eritrejom ili Mozambikom. Takva rupcaga da ih cak i muceni azilanti zaobilaze u punom luku. Bitno da si ti jeo paprike u pavlaci...#specijalitet #wow

Saldzo

pre 8 godina

Predlazem tekst reklame za turisticku organizaciju "predivnog, harmonicnog Kosova":

- Mi nismo kao Hrvatska, Srbija ili BiH. Mi smo jednistveni. Kod njih u kafanama mozete ostaviti jetru, kod nas u hotelu ostavite i bubreg. Posetite Kosovo.

H.V.

pre 8 godina

Evropejski recept za uspeh: pobiješ i proteraš sve Srbe iz sopstvene zemlje i eto idile.
(Mitko, 16. septembar 2015 13:45)

"Idila" je potpuna kada gospodari naše sudbine sa "milosrdnog" Zapada u Srbiji na vlast instaliraju ljude, koji u ime države Srbije, prihvate ono što ste pomenuli kao nešto normalno i- život ide dalje. Svakodnevno izanđale fraze o toleranciji, boljem životu, investicijama, budućnosti itd. Kao da ništa loše nije bilo. A nepravda smrdi do neba.

NikNik

pre 8 godina

Ima ona naša stara " oteto prokleto". Nikad njima dobro biti neće dok ne vrate ono što su oteli od naroda. A za par hiljada ? može svašta u novinama da se pročita...

Duka

pre 8 godina

Harmonija osironasenog uranijuma,gudre i kriminala. A stanovnici su toliko srecni i zadovoljni da su ove godine masovno se dali u beg iz te harmonije. Sram da te bude i tebe i Blera,tebe sto lupas,a njega sto je sipao bombe praveci tu harmoniju. Nadam se da ti je ta paprika sto si jeo bila kontaminirana,kao i pavlaka.Cisto da poneses nesto za uspomenu.

Gany

pre 8 godina

na Kosovu niko ne radi. Svi cekaju nekakvu pomoc i jedva cekaju da sleti neki avion sve nadajuci se da je humanitarna pomoc. Nesto slicno kao ovi migranti samo sto imaju krov nad glavom i nista vise. Eto to je idila na Kosovu.

Realista

pre 8 godina

“Na Kosovu danas vlada harmonija”

"navodi se da danas Kosovom vlada mir, i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo – minareti su obnovljeni"

a srednjovekovne crkve pod zastitom UNESCO-a su porusene i ostecene

Mihailo

pre 8 godina

Oho, naši stari britanski drugari koji nisu propustili nijednu priliku da nam zabiju nož u leđa i okrenu ga par puta, još od prvih srpskih pokušaja sticanja nezavisnosti. Nijedan narod Srbima nije naneo toliko zla. Nemcima smo se našli na putu, sa njima bez ikakve potrebe i razloga ratovali, ali ovi, ovi su nam popili krvi kao niko drugi.
Ne sumnjam da je na Kosovu* prava idila.

solarna olijica

pre 8 godina

ma pravo blagostanje...dodjes star odes mlad...(etc. zamena bubrega i ostalih organa po veoma pristupacnim cenam)...na kraj selaaaa zuta kucaaa zuta kucaaaa la la la zuta kuciiiiiicaaaaaa !!!!

solarna olijica

pre 8 godina

ma pravo blagostanje...dodjes star odes mlad...(etc. zamena bubrega i ostalih organa po veoma pristupacnim cenam)...na kraj selaaaa zuta kucaaa zuta kucaaaa la la la zuta kuciiiiiicaaaaaa !!!!

Realista

pre 8 godina

“Na Kosovu danas vlada harmonija”

"navodi se da danas Kosovom vlada mir, i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo – minareti su obnovljeni"

a srednjovekovne crkve pod zastitom UNESCO-a su porusene i ostecene

Mihailo

pre 8 godina

Oho, naši stari britanski drugari koji nisu propustili nijednu priliku da nam zabiju nož u leđa i okrenu ga par puta, još od prvih srpskih pokušaja sticanja nezavisnosti. Nijedan narod Srbima nije naneo toliko zla. Nemcima smo se našli na putu, sa njima bez ikakve potrebe i razloga ratovali, ali ovi, ovi su nam popili krvi kao niko drugi.
Ne sumnjam da je na Kosovu* prava idila.

Gany

pre 8 godina

na Kosovu niko ne radi. Svi cekaju nekakvu pomoc i jedva cekaju da sleti neki avion sve nadajuci se da je humanitarna pomoc. Nesto slicno kao ovi migranti samo sto imaju krov nad glavom i nista vise. Eto to je idila na Kosovu.

bojanmuamua

pre 8 godina

kada gledam ovih par hiljada sirijaca koji se nadju na granici sa madjarskom itd...moze li mi neko objasniti gde je otislo milion proteranih albanaca u periodu pre bombardovanja...to je ogromna kolicina ljudi...

radman

pre 8 godina

Da, kako da ne. Zla Vojska Jugoslavije je trošila municiju na minarete. Srećom pa su obnovljeni. O 120 spaljenih srpskih crkava nema ni reči. Usput, naravno da su britanski turisti u vreme SFRJ umesto u nerazvijenu Dalmaciju išli na velelepno Kosovo

идеја

pre 8 godina

..птичице певају и светле у мраку од уранијум..
а сове не хучу него певају тоњи бљер-тоњи-бљер..

mlekadzija

pre 8 godina

A kakav se drugaciji clanak mogao ocekivati od britanskog novinara. Sigurno nece da pise o vadjenju organa, rusenju crkava proterivanju i ubijanju Srba... bedni licemeri kojima nema ravnih na svetu. Vise nisu imperija ali imaju pogan jezik...

H.V.

pre 8 godina

Evropejski recept za uspeh: pobiješ i proteraš sve Srbe iz sopstvene zemlje i eto idile.
(Mitko, 16. septembar 2015 13:45)

"Idila" je potpuna kada gospodari naše sudbine sa "milosrdnog" Zapada u Srbiji na vlast instaliraju ljude, koji u ime države Srbije, prihvate ono što ste pomenuli kao nešto normalno i- život ide dalje. Svakodnevno izanđale fraze o toleranciji, boljem životu, investicijama, budućnosti itd. Kao da ništa loše nije bilo. A nepravda smrdi do neba.

Stefan

pre 8 godina

Klasicna zapadnjacka propaganda, Obidji moju kucu druze da vidis kako izgleda u centru Prizrena. Svake godine kada odem dole gledaju me kao da sam vanzemaljac. A imam samo 24 godine. Ja rata nisam video pa da me neko poznaje po zlodelima. Tako da nemojte te zapadnjacke propagadne ovde!
P.S. svaki ``kosovar`` dole kuka i hoce preko. Beograd im je NY!

Radek

pre 8 godina

Ove novine su sve samo nisu INDEPENDENT. Ovo je toliko fabrikovana vest,da je prosto smesno. Koja crna harmonija,idila?Do juce bezali autobusima sa Kosova,Taci ratni zlocinac,droga,trgovina trogom,vehabije,jel to ta idila?Istina,idila je za onu Olbrajtovu i Klintona,koji imaju svoje interese na Kosovu ;)

andreas kisser

pre 8 godina

bez uzrujavanja, prvo lik uopste nije novinar indipendenta, vec glumac i reditelj raznih putopisnih dokumentaraca. imajuci to u vidu, nije mi jasno kako je jedan ovako patetican tekst mogao da bude objavljen u listu renomea indipendenta!? a evo sta stoji na kraju teksta: "Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo." mislim da ovo dosta objasnjava. tekst je objavljen pre dva dana i zasad ima samo jedan koemntar, u kome citateljka postavlja jedino ligicno pitanje: "What is this? Is this "article" a joke or...just a promotional piece for your travel agency?". bez brige, indipendent citaju obrazovaniji ljudi i pripadnici srednje klase u britaniji (poput 'danasa' kod nas), tako da ovaj tekst ne moze da zavede nikoga. uostalom, registrujte se i sami ostavite komentar, link za clanak je: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html

Milosav

pre 8 godina

Koji ljigavi clanak engleskog licemera, kako da ne ugleda barem jednu porusenu pravoslavnu crkvu ili srpsko groblje, nego samo idilicna mesta sa ljudima koji zive u harmoniji. Kad je vec bio u "Peje", sto ne ode do Patrijarsije da vidi bodljikavu zicu i vojnike koji je cuvaju od tog istog naroda koji zivi u harmoniji sam sa sobom.
Kosovo kao turisticka destinacija? Mozda za viked narko turizam ili ako vam treba presadjivanje jeftinih organa.

moler

pre 8 godina

Možda moje pitanje nije primereno ali se nameće samo po sebi: na kojim teškim drogama je ovaj novinar ? Kakav bre masovni turizam na KiM? Toga tamo nikad nije bilo niti će biti. Jedino što tamo treba videti su SRPSKI MANASTIRI, koji se tamo od lokalnih divljaka brane dugim cevima...A to baš i nije najpametnije pokazati turistima sa zapada koji ionako već misle da smo mi Srbi koljači i masovne ubice.

Zemljoradnik

pre 8 godina

"Betonske konstrukcije komunizma su nestale, piše Dankan."
- Koje betonske konstrukcije? Pitam ali u stvari znam na šta je ovaj Dankan mislio. Medjutim on izgleda ne zna u kojoj tačno zemlji se nalazi.

idi begaj

pre 8 godina

nisam citao do kraja posto nemam zivaca za tu vrstu harmonije samo se nadam da je britancima preporucio da obavezno posete biser balkana o kome je pisao.

dzoni

pre 8 godina

" Britanski premijer Toni Bler tada je ohrabrio Nato na delovanje bez rezolucije UN-a, pa ne čudi što je ovaj čovek heroj svakog Kosovara kojeg ćete sresti"
Zaboravio je da kaze i svakog SNSovca.. Kakve mu samo hvalospeve pevaju SNS botovi ovde, vece nego i albanci

Bolero

pre 8 godina

Britanija je uvek:
Podrzavala islamski terorizam,
Podrzavala okupaciju evrope od istih i pljacku
Sama vrsila pljacku neislamskih zemalja
Izazvala rat imedju jevrejima sa muslimanima ( Arapima)pre srednjeg veka i zbog tog muslimani su skoro istrebili jevreje,
Od postojanja kraljevska porodica je vrsila orkestriranu pljacku i etnicko ciscenje sirom sveta kao i genocid na skoro svim etnickim grupama sirom planete sto nikad niko nije .

Danas su vlasnici BBC, BP.....
još uvek sede u SB i prodaju maglu Evropi i celom svetu.

Djenka

pre 8 godina

Napisano iz neke rupe u Londonu, bez posete zemlji o kojoj je rec. Nije prvi put, i oni su ljudi koji zele da zarade nesto. Sutra ce da pise o Siriji a prekosutra o Iranu.

trile

pre 8 godina

@Snoop Dogg, 16. septembar 2015 15:17-Misliš da tako ide teritorijalni menadžment? Daš jedno oni ti daju drugo! Kao prvo-plann koji su nam nudili za Kosovo je isto ovo što je i sad na Kosovu-NATO i EU bez prisustva vojske RS. Pa je onda posle bombardovanja potpisan Kumanovski sporazum i Rezolucija SB UN 1244 (od toga nema više instance), gde je Kosovo u sastavu RS i dozvoljava se prisustvo naše vojske i policije. I sa tim su obrisali nos i rekli Kosovo je nezavisno i to bez referenduma u kominističkim granicama koje je nacrtao Stambolić da bi pobedio na izborima u KPJ. Ko ti garantuje da bi poštovao Z-4 da je postpisan (iako je RSK odbio da primi plan Z-4 je potpisan je od strane srba u Ženevi dva dana pred Oluju ali su ga hrvati odbili jer je Oluja već bila psreman), posle operacije Bljesak u zaštićenoh zoni UN i povlačenja plavih šlemova na granice Hrvatske (ne RSK)? Ko može da ti garantuje sprovođenje plana Z-4 nakon prekršenih sporazuma na Kosovu? I ko može da ti garantuje kad je Lisabonski sporazum potpisan od strane svih strana '94 pa je Klinton ubeđivao Izetbegovića telefonom u avionu na povratku i na kraju je Izetbegović povukao potpis. I ko ti garantuje kad EU za Srbiju svaki dan ima neki novi uslov! A, vezano za članak, Kosovo jest lepo, sa Prokletijama i drugim lepotama, ali je zagađeno, sa očajnom infrastrukturom, nikakvim kulturnim i društvenium proizvoodm! Harmonija?, gledanje u budućnost? Gluposti! O spalljenim manastirima i da ne govorim!

Ignjatije

pre 8 godina

Petar Dankan, po svoj prilici nije novinar, vec poslovni covek koji je poslao clanak u rubriku o putovanjima da bi promovisao svoju kompaniju. Posto organizuje putovanja na Kosovo, sigurno mu je o interesu da prikaze tu oblast kao raj na zemlji. Originalni clanak na kraju sadrzi informaciju ko je Petar Dankan:

Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo. He is appearing around the UK in the musical 'Hairspray'

D.P.

pre 8 godina

Ista je stvar i u Irskoj. Tamo gde nema Engleza je totalna idila i nema problema. Nije li došlo vreme da ih i mi protera o iz Srbije i stvorimo idilu bez tih anglo saksonaca! Kako bi svet bio miran. Čudo božije!

Ma vazi

pre 8 godina

Iz te idile u kojoj vladaju narko klanivi, korumpirani politicari, radikalni islamisti, ljudi beze svakodnevno (setimo se sta se zimus desavalo). Zanemarimo Srbe I njihov status na Kosovu (sto naravno nije za zanemarivanje, ali da to sada preskocimo), ali I medju Albancima raste smrtnost od kancera, vlada nezaposlenost I beda. Tu nema ni trunke zadovoljstva a o blagostanju I da ne govorim. Ovaj angazovani tekst dokazuje da I dalje posroji potreba za pravdanjem zbog raznih milosrdnih akcija izvedenih sirom sveta. Jadno I bedno.

Pinokio

pre 8 godina

Gde je bio zimus da vidi zimsku idilu.Autobuske stanice pune ljudi,čitave porodice krenule na skijanje po Evropi.Nema dovoljno autobusa kolika je navala bila.Na Albanskoj televiziji poruke i spotovi ostajte ovde u našim odmaralištima i banjama,međutim Albanci puni elana i novca hoće da obiđu sva turistička mesta u Evropi koja nisu mogli zbog sankcija Miloševiću.Jednom rečju obećana zemlja.Na kraju su se svi vratili puni utisaka.

Indipendent

pre 8 godina

Nije ovo nikakav clanak vec najobicnija reklama. Piter Dankan je osnivac i vlasnik kompanije koja organizuje putovanja na Kosovo.

nemam pri ruci primerak da proverim da li je tekst placen ili ne......ali jasno je o cemu se radi....

licemer je pomenuo nekakav pokusaj proterivanja, a ne i hiljade laznih azilanata iz te harmonije.....

sve moze za pare

pre 8 godina

Kada je vec bio na Kosovu mogao je lokalce da priupita i o poreklu imena "Kosovo", iz cijeg jezika potice i kako to da Albanci za sve ove milenijume nisu smislili sopstveni naziv za taj deo zemlje. Ili je mogao da pita lokalce kakve su i cije te cudne gradjevine okruzene bodljikavom zicom i sa policijskim patrolama ispred. Ili kako je to Kosovo postalo 90% etnicki cisto i gde su ti ljudi koji su te gradjevine gradile? Ali za to nije bio placen, zar ne?

J.J.

pre 8 godina

"Kada je 1999. godine Nato odlučio da bombarduje Srbiju zbog etničkog čišćenja Albanaca sa Kosova, rođena je nova zemlja."


Zbog ovakvih novinara, koji svesno lazu, voleo bih da budem Dzihad Dzon, da ih pitam, pre nego sto ih...sta je bilo prvo: Etnicko ciscenje ili bombardovanje? Doduse, odgovor me ne bi mnogo ni zanimao.

koska

pre 8 godina

Sve i da nije narucen clanak, posao ga je neki razmazeni streber koji ne razume da taj bedni natod prodaje na pijaci sumske jagode jer nema sta drugo da radi, a neka sam proba da zivi od sumskih jagoda i setnje po planinama. Kakva budalastina...

Monty Python

pre 8 godina

Nego Dankan, ne znam da li si osetio ukus britanskog osiromašenog uranijuma na tim borovnicama? Proveri da nemaš možda rentgenski snimak svog tela na zidu spavaće sobe kao foto tapet...

faram

pre 8 godina

"i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo"

Znakova da se tu ratovalo bice jos bar 4500000000 godina, koliko treba uranu iz bombi da se raspadne. A 'Independent' je nezavisan koliko je i napredna stranka napredna.

mandić

pre 8 godina

Samo mu treba poslati popis stanovništva od, recimo, 1918. pa od 1941. pa od, recimo, 1950. pa od 1980. itd.... Valjda bi čovek shvatio kakav se tamo genocid desio! Samo, nije kriv on, nije kriva ni Amerika, ni Engleska, ni UN, krivi smo mi Srbi: kada smo imali pravu nacionalnu politiku, kada smo se borili za sebe, za svoje teritorije, za svoje interese... Kakvo je to prokletstvo u nama?!

Robert

pre 8 godina

Bez poletike Kosovo i čitav Balkan jeste lepše posetiti po goto kad imaš 3000.4000EU mesecno inače da nisu bile ratove na svake 30.40 god odavno Balkan bi bio najbolle deo Evrope

Ros Geler

pre 8 godina

A na dnu teksta pise da je autor osnivac kompanije koja nudi putovanja na Kosovo. To je objasnjenje ovog nerealno afirmativnog clanka.

humanista

pre 8 godina

Kako ne rece da su neki delovi Kosmeta gadjani osiromasenim uranijumom.Uglavnom ispade Kosmet raj na zemlji.Ocigledno placen i narucen clanak.

Potomak tricikla

pre 8 godina

Hahahahaha... "novinar" ima agenciju koja organizuje putovanja na Kosovo. Pa, hit! Ko se upeca na harmoniju, upecao se. Covek je cisti Trotter :)

JamesFrancoIsMyMan

pre 8 godina

Pa novinaru,
''puni su energije'' zato sto su verovatno nafiksani drogom cija je kosovo prestonica Evrope jer drugu titulu nemaju, eto u tome su bar prvi. A ove nebuloze o 'fiksiranosti za buducnost' su toliko gadne da mi dodje zao da te demantujem cinjenicom da je sa pocetka ove godine jedno 100-nak autobusa albanaca kroz srbiju klisnulo za evropu. (sta bi s njima, zna neko?)A ti o tome nisi informisan i samo si intervjuisao kosovski visi srednji stalez koji zivi kao bubreg u loju. 47% nezaposlenost, droga, kriminal, prostitucija, trgovina ljudima....industrije i to sto je ima drze Srbi u Trepci. Crna rupcaga Evrope, recimo u rangu sa Eritrejom ili Mozambikom. Takva rupcaga da ih cak i muceni azilanti zaobilaze u punom luku. Bitno da si ti jeo paprike u pavlaci...#specijalitet #wow

Turista

pre 8 godina

Jeste nepravedno,sto nije plsetio Srpski deo Kosova.Ali nisam bas siguran da li bi bio DOBDODOSAO.Tamo niko sa Zapada,niko ko nije pravkslavan,niko ko koristi latinicu,nije dobrodosao.Zasto bi covek cackao mecku.

Gega

pre 8 godina

Ne znam zasto toliko negativnih komentara?!otkad mi na balkanu smo poceli pozeleti zlo za komsiju?!...inace pored negativnosti vidi se i ljubomora zbog lepsih krajeva na Kosovu koje inostrani turisti vole.i na kraju, Indipendent je jedan od najkredibilnih novina na svetu tako da vase teorije konspiracije da ovo je "placen clanak", ne piju vodu.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Sad kad izbeglice iz Sirije i drugih zemalja cuju da tamo na Kosovu vlada harmonija i da je super za zivot ima da nagrnu samo tako. Verujem da ce im Dankan sa lokalnim Albancima organizovati pristojan prijem i smestaj.

Saldzo

pre 8 godina

Predlazem tekst reklame za turisticku organizaciju "predivnog, harmonicnog Kosova":

- Mi nismo kao Hrvatska, Srbija ili BiH. Mi smo jednistveni. Kod njih u kafanama mozete ostaviti jetru, kod nas u hotelu ostavite i bubreg. Posetite Kosovo.

prle

pre 8 godina

Tipicno Britanski, pojma nema o cemu prica. Mi se ubismo od nerviranja, a njima su amputirani centri za empatiju. Verovatno ce sad da zove zemljake da locu pivo na slamcicu, seku rakijom i onda povracaju po celom svetu...

Igor

pre 8 godina

Nego, jel rekao neko čoveku da je hrana tako lepa i sočna jer je radioaktivna?
Kosovari izgleda nisu imali srca da mu kvare ugođaj...

dnodna

pre 8 godina

Placeni oglas i nista vise. Moraju albanski nacosi da se reklamiraju, vodi se borba oko clanstva u UNESCO-u tako da ce ovakvih, narucenih i lazljivih clanaka o "harmoniji" u "republjik kosova" tek biti. I dok se objavljuju u britanskim novinama nije ni tako cudno, medjutim takvi placeni clanci se objavljuju i po srpskim novinama - jedna od novina iz Srbije svake nedelje objavi koji intervju sa Tacijem, Seljimijem ili sa nekim od sponzora albanskih nacosa.

NikNik

pre 8 godina

Ima ona naša stara " oteto prokleto". Nikad njima dobro biti neće dok ne vrate ono što su oteli od naroda. A za par hiljada ? može svašta u novinama da se pročita...

Snoop Dogg

pre 8 godina

@trile
*Poštujem tvoje mišljenje,i ima smisla to što si napisao, ali ipak mislim da je stvar drugačija.
*I neko je dole napisao da smo sami krivi,jer nismo gledali svoje interese,-a sa tim stavom se potpuno slažem.I uvek smo birali pogrešnu i nesposobnu vlast, i uvek smo mislili da će biti kako mi hoćemo,i uvek smo imali loše postupke -i uvek nam se to obilo o glavu.
*A da sam ja bio na vlasti umesto Miloševića, i na njegovom mestu, ja bi potpisao i Dejton, a i Z-4 ( i to odmah prvi dan čim bi čuo da je tako nešto moguće), a Kosovo bi pustio niz vodu,jer bolje je da imaš vrapca u ruci,nego goluba na grani.A da je Milošević tako uradio-verujem da bi za nas sve sadašnjost bila skroz drugačija.

Duka

pre 8 godina

Harmonija osironasenog uranijuma,gudre i kriminala. A stanovnici su toliko srecni i zadovoljni da su ove godine masovno se dali u beg iz te harmonije. Sram da te bude i tebe i Blera,tebe sto lupas,a njega sto je sipao bombe praveci tu harmoniju. Nadam se da ti je ta paprika sto si jeo bila kontaminirana,kao i pavlaka.Cisto da poneses nesto za uspomenu.

svasta

pre 8 godina

haha tako je kad stranac sa prihodima od preko 100000 eura godisnje dodje na Balkan - sve mu je raj! Ajde da ga vidim da ovde zivi i radi (trazi posao) jedno 6 meseci pa da napise ovakvu gomilu gluposti!

saša

pre 8 godina

Možda je čovek u pravu, dali mu gratis neki opijat, pošto je proizvodnja gandže osnova privrednog razvoja tog Američkog placa koji se zove Kosovo..

Nikola

pre 8 godina

Clanak je napisao vlasnik turisticke agencije koja nudi putovanja po Balkanu (bez Srbije).

Naravno da je clanak idiostski, ali pre nego sto skocimo na Independent, Blera, britansku vladu i jos koga treba stvari staviti u pravi kontekst.

Radi se o najobicinjem sponzorisanom clanku ciji je autor otprilke britanska verzija Branka Kocickice.

Pozdrav iz Londona.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Velike sile imaju plan za sve 50 do 100 godina unapred., tako da se znalo još odavno da ćemo izgubiti Kosovo.
*A zauzvrat su nam nudili Z4-RSK, i Dejton-RS. I mi tako umesto da dobijemo 2 teritorije i izgubimo jednu (Kosovo), mi smo izgubili 2 (Kosovo i RSK) i ,,dobili,, jednu (RS).
P.S. Sami smo krivi ( Milošević je kriv) jer nismo slušali.

рајко

pre 8 godina

да је питање неке друге земље смејао бих се али пошто је србија онда је ово много тужно и показује незнање и мржњу англосаксонаца

Nislija

pre 8 godina

naravno da je ovo narucen/placen tekst :)
to naravno,ne vidi svako :)
kad bi se u Srb ovako nesto desilo,odma bi se javile NVO i osudile placeni tekst,e zato su nam i oteli zemlju,zato sto smo sami sebi najveci neprijatelji. oni njihovu veliku Albaniju podrzavaju i teze ka tome,dok se mi sa Velikom Srbijom sprdamo :)
svaka cast Albanci,skidam kapu.

vladan

pre 8 godina

Ne tako davno oko 100.000 kosovara su sedmu godišnjicu "nezavisnosti" proslavili harmoničnim bjekstvom u Njemačku i druge zapadne zemlje, a Njemci su im požurili u susret pa su ih dočekali već na srpkso-mađarskoj granici, u policijskim uniformama doduše.

Za kvazi-novinare poput dotičnog koji vjerovatno ne zna ni albanski ni srpksi, o tome se pisalo i na engleskom, kao npr. u ovom članku bivšeg američkog kongresmena Rona Pola: http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2015/february/18/happy-kosovo-independence-day/

max

pre 8 godina

Izvrtanje stvari,laži i vrlo opasno stanje nepoštovanje međunarodnoh granica koje predvde Amerikanci, su stvorile sličnu situaciju na Krimu,to jest ruske nuklearne glave. Američka glupost o Kosovu kao jednistvenom slučaju ne poznaje granice. Sve im s obilo o glavu.Nažalost sukob u Ukrajini je daleko od niihovih leđa ali zato jeste u Evropi,

Bata Stojkovic

pre 8 godina

(Snoop Dogg, 16. septembar 2015 18:23)Tacno, sadasnjost bi bila drugacije, ne bi nas ni bilo. Prava je sreca sto si ti samo jedan supljoglavi komentator.

Su-sjed

pre 8 godina

Na adresi: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html mozete direktno napisati autoru ovog clanka u Independantu sta mislite o njegovom pisanju.

esma

pre 8 godina

Da li zato sto je "lepota u umu citaoca" bez obzira na cinjenice u prilog stradanja naroda na kosovu ,meni tekst novinara Dankana nije uopste iritantan jer sam ga vise shvatila kao opis pustolovine jednog reportera i opis pejzaza koji predstavlja vidljiv utisak bez uloaska u istoriju koja je varljiva.

Turista

pre 8 godina

Jeste nepravedno,sto nije plsetio Srpski deo Kosova.Ali nisam bas siguran da li bi bio DOBDODOSAO.Tamo niko sa Zapada,niko ko nije pravkslavan,niko ko koristi latinicu,nije dobrodosao.Zasto bi covek cackao mecku.

Gega

pre 8 godina

Ne znam zasto toliko negativnih komentara?!otkad mi na balkanu smo poceli pozeleti zlo za komsiju?!...inace pored negativnosti vidi se i ljubomora zbog lepsih krajeva na Kosovu koje inostrani turisti vole.i na kraju, Indipendent je jedan od najkredibilnih novina na svetu tako da vase teorije konspiracije da ovo je "placen clanak", ne piju vodu.

solarna olijica

pre 8 godina

ma pravo blagostanje...dodjes star odes mlad...(etc. zamena bubrega i ostalih organa po veoma pristupacnim cenam)...na kraj selaaaa zuta kucaaa zuta kucaaaa la la la zuta kuciiiiiicaaaaaa !!!!

Snoop Dogg

pre 8 godina

Velike sile imaju plan za sve 50 do 100 godina unapred., tako da se znalo još odavno da ćemo izgubiti Kosovo.
*A zauzvrat su nam nudili Z4-RSK, i Dejton-RS. I mi tako umesto da dobijemo 2 teritorije i izgubimo jednu (Kosovo), mi smo izgubili 2 (Kosovo i RSK) i ,,dobili,, jednu (RS).
P.S. Sami smo krivi ( Milošević je kriv) jer nismo slušali.

Snoop Dogg

pre 8 godina

@trile
*Poštujem tvoje mišljenje,i ima smisla to što si napisao, ali ipak mislim da je stvar drugačija.
*I neko je dole napisao da smo sami krivi,jer nismo gledali svoje interese,-a sa tim stavom se potpuno slažem.I uvek smo birali pogrešnu i nesposobnu vlast, i uvek smo mislili da će biti kako mi hoćemo,i uvek smo imali loše postupke -i uvek nam se to obilo o glavu.
*A da sam ja bio na vlasti umesto Miloševića, i na njegovom mestu, ja bi potpisao i Dejton, a i Z-4 ( i to odmah prvi dan čim bi čuo da je tako nešto moguće), a Kosovo bi pustio niz vodu,jer bolje je da imaš vrapca u ruci,nego goluba na grani.A da je Milošević tako uradio-verujem da bi za nas sve sadašnjost bila skroz drugačija.

Gany

pre 8 godina

na Kosovu niko ne radi. Svi cekaju nekakvu pomoc i jedva cekaju da sleti neki avion sve nadajuci se da je humanitarna pomoc. Nesto slicno kao ovi migranti samo sto imaju krov nad glavom i nista vise. Eto to je idila na Kosovu.

Realista

pre 8 godina

“Na Kosovu danas vlada harmonija”

"navodi se da danas Kosovom vlada mir, i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo – minareti su obnovljeni"

a srednjovekovne crkve pod zastitom UNESCO-a su porusene i ostecene

Mihailo

pre 8 godina

Oho, naši stari britanski drugari koji nisu propustili nijednu priliku da nam zabiju nož u leđa i okrenu ga par puta, još od prvih srpskih pokušaja sticanja nezavisnosti. Nijedan narod Srbima nije naneo toliko zla. Nemcima smo se našli na putu, sa njima bez ikakve potrebe i razloga ratovali, ali ovi, ovi su nam popili krvi kao niko drugi.
Ne sumnjam da je na Kosovu* prava idila.

Radek

pre 8 godina

Ove novine su sve samo nisu INDEPENDENT. Ovo je toliko fabrikovana vest,da je prosto smesno. Koja crna harmonija,idila?Do juce bezali autobusima sa Kosova,Taci ratni zlocinac,droga,trgovina trogom,vehabije,jel to ta idila?Istina,idila je za onu Olbrajtovu i Klintona,koji imaju svoje interese na Kosovu ;)

Stefan

pre 8 godina

Klasicna zapadnjacka propaganda, Obidji moju kucu druze da vidis kako izgleda u centru Prizrena. Svake godine kada odem dole gledaju me kao da sam vanzemaljac. A imam samo 24 godine. Ja rata nisam video pa da me neko poznaje po zlodelima. Tako da nemojte te zapadnjacke propagadne ovde!
P.S. svaki ``kosovar`` dole kuka i hoce preko. Beograd im je NY!

trile

pre 8 godina

@Snoop Dogg, 16. septembar 2015 15:17-Misliš da tako ide teritorijalni menadžment? Daš jedno oni ti daju drugo! Kao prvo-plann koji su nam nudili za Kosovo je isto ovo što je i sad na Kosovu-NATO i EU bez prisustva vojske RS. Pa je onda posle bombardovanja potpisan Kumanovski sporazum i Rezolucija SB UN 1244 (od toga nema više instance), gde je Kosovo u sastavu RS i dozvoljava se prisustvo naše vojske i policije. I sa tim su obrisali nos i rekli Kosovo je nezavisno i to bez referenduma u kominističkim granicama koje je nacrtao Stambolić da bi pobedio na izborima u KPJ. Ko ti garantuje da bi poštovao Z-4 da je postpisan (iako je RSK odbio da primi plan Z-4 je potpisan je od strane srba u Ženevi dva dana pred Oluju ali su ga hrvati odbili jer je Oluja već bila psreman), posle operacije Bljesak u zaštićenoh zoni UN i povlačenja plavih šlemova na granice Hrvatske (ne RSK)? Ko može da ti garantuje sprovođenje plana Z-4 nakon prekršenih sporazuma na Kosovu? I ko može da ti garantuje kad je Lisabonski sporazum potpisan od strane svih strana '94 pa je Klinton ubeđivao Izetbegovića telefonom u avionu na povratku i na kraju je Izetbegović povukao potpis. I ko ti garantuje kad EU za Srbiju svaki dan ima neki novi uslov! A, vezano za članak, Kosovo jest lepo, sa Prokletijama i drugim lepotama, ali je zagađeno, sa očajnom infrastrukturom, nikakvim kulturnim i društvenium proizvoodm! Harmonija?, gledanje u budućnost? Gluposti! O spalljenim manastirima i da ne govorim!

Bolero

pre 8 godina

Britanija je uvek:
Podrzavala islamski terorizam,
Podrzavala okupaciju evrope od istih i pljacku
Sama vrsila pljacku neislamskih zemalja
Izazvala rat imedju jevrejima sa muslimanima ( Arapima)pre srednjeg veka i zbog tog muslimani su skoro istrebili jevreje,
Od postojanja kraljevska porodica je vrsila orkestriranu pljacku i etnicko ciscenje sirom sveta kao i genocid na skoro svim etnickim grupama sirom planete sto nikad niko nije .

Danas su vlasnici BBC, BP.....
još uvek sede u SB i prodaju maglu Evropi i celom svetu.

radman

pre 8 godina

Da, kako da ne. Zla Vojska Jugoslavije je trošila municiju na minarete. Srećom pa su obnovljeni. O 120 spaljenih srpskih crkava nema ni reči. Usput, naravno da su britanski turisti u vreme SFRJ umesto u nerazvijenu Dalmaciju išli na velelepno Kosovo

mlekadzija

pre 8 godina

A kakav se drugaciji clanak mogao ocekivati od britanskog novinara. Sigurno nece da pise o vadjenju organa, rusenju crkava proterivanju i ubijanju Srba... bedni licemeri kojima nema ravnih na svetu. Vise nisu imperija ali imaju pogan jezik...

moler

pre 8 godina

Možda moje pitanje nije primereno ali se nameće samo po sebi: na kojim teškim drogama je ovaj novinar ? Kakav bre masovni turizam na KiM? Toga tamo nikad nije bilo niti će biti. Jedino što tamo treba videti su SRPSKI MANASTIRI, koji se tamo od lokalnih divljaka brane dugim cevima...A to baš i nije najpametnije pokazati turistima sa zapada koji ionako već misle da smo mi Srbi koljači i masovne ubice.

idi begaj

pre 8 godina

nisam citao do kraja posto nemam zivaca za tu vrstu harmonije samo se nadam da je britancima preporucio da obavezno posete biser balkana o kome je pisao.

идеја

pre 8 godina

..птичице певају и светле у мраку од уранијум..
а сове не хучу него певају тоњи бљер-тоњи-бљер..

bojanmuamua

pre 8 godina

kada gledam ovih par hiljada sirijaca koji se nadju na granici sa madjarskom itd...moze li mi neko objasniti gde je otislo milion proteranih albanaca u periodu pre bombardovanja...to je ogromna kolicina ljudi...

H.V.

pre 8 godina

Evropejski recept za uspeh: pobiješ i proteraš sve Srbe iz sopstvene zemlje i eto idile.
(Mitko, 16. septembar 2015 13:45)

"Idila" je potpuna kada gospodari naše sudbine sa "milosrdnog" Zapada u Srbiji na vlast instaliraju ljude, koji u ime države Srbije, prihvate ono što ste pomenuli kao nešto normalno i- život ide dalje. Svakodnevno izanđale fraze o toleranciji, boljem životu, investicijama, budućnosti itd. Kao da ništa loše nije bilo. A nepravda smrdi do neba.

Ma vazi

pre 8 godina

Iz te idile u kojoj vladaju narko klanivi, korumpirani politicari, radikalni islamisti, ljudi beze svakodnevno (setimo se sta se zimus desavalo). Zanemarimo Srbe I njihov status na Kosovu (sto naravno nije za zanemarivanje, ali da to sada preskocimo), ali I medju Albancima raste smrtnost od kancera, vlada nezaposlenost I beda. Tu nema ni trunke zadovoljstva a o blagostanju I da ne govorim. Ovaj angazovani tekst dokazuje da I dalje posroji potreba za pravdanjem zbog raznih milosrdnih akcija izvedenih sirom sveta. Jadno I bedno.

Milosav

pre 8 godina

Koji ljigavi clanak engleskog licemera, kako da ne ugleda barem jednu porusenu pravoslavnu crkvu ili srpsko groblje, nego samo idilicna mesta sa ljudima koji zive u harmoniji. Kad je vec bio u "Peje", sto ne ode do Patrijarsije da vidi bodljikavu zicu i vojnike koji je cuvaju od tog istog naroda koji zivi u harmoniji sam sa sobom.
Kosovo kao turisticka destinacija? Mozda za viked narko turizam ili ako vam treba presadjivanje jeftinih organa.

J.J.

pre 8 godina

"Kada je 1999. godine Nato odlučio da bombarduje Srbiju zbog etničkog čišćenja Albanaca sa Kosova, rođena je nova zemlja."


Zbog ovakvih novinara, koji svesno lazu, voleo bih da budem Dzihad Dzon, da ih pitam, pre nego sto ih...sta je bilo prvo: Etnicko ciscenje ili bombardovanje? Doduse, odgovor me ne bi mnogo ni zanimao.

D.P.

pre 8 godina

Ista je stvar i u Irskoj. Tamo gde nema Engleza je totalna idila i nema problema. Nije li došlo vreme da ih i mi protera o iz Srbije i stvorimo idilu bez tih anglo saksonaca! Kako bi svet bio miran. Čudo božije!

mandić

pre 8 godina

Samo mu treba poslati popis stanovništva od, recimo, 1918. pa od 1941. pa od, recimo, 1950. pa od 1980. itd.... Valjda bi čovek shvatio kakav se tamo genocid desio! Samo, nije kriv on, nije kriva ni Amerika, ni Engleska, ni UN, krivi smo mi Srbi: kada smo imali pravu nacionalnu politiku, kada smo se borili za sebe, za svoje teritorije, za svoje interese... Kakvo je to prokletstvo u nama?!

humanista

pre 8 godina

Kako ne rece da su neki delovi Kosmeta gadjani osiromasenim uranijumom.Uglavnom ispade Kosmet raj na zemlji.Ocigledno placen i narucen clanak.

koska

pre 8 godina

Sve i da nije narucen clanak, posao ga je neki razmazeni streber koji ne razume da taj bedni natod prodaje na pijaci sumske jagode jer nema sta drugo da radi, a neka sam proba da zivi od sumskih jagoda i setnje po planinama. Kakva budalastina...

Zemljoradnik

pre 8 godina

"Betonske konstrukcije komunizma su nestale, piše Dankan."
- Koje betonske konstrukcije? Pitam ali u stvari znam na šta je ovaj Dankan mislio. Medjutim on izgleda ne zna u kojoj tačno zemlji se nalazi.

andreas kisser

pre 8 godina

bez uzrujavanja, prvo lik uopste nije novinar indipendenta, vec glumac i reditelj raznih putopisnih dokumentaraca. imajuci to u vidu, nije mi jasno kako je jedan ovako patetican tekst mogao da bude objavljen u listu renomea indipendenta!? a evo sta stoji na kraju teksta: "Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo." mislim da ovo dosta objasnjava. tekst je objavljen pre dva dana i zasad ima samo jedan koemntar, u kome citateljka postavlja jedino ligicno pitanje: "What is this? Is this "article" a joke or...just a promotional piece for your travel agency?". bez brige, indipendent citaju obrazovaniji ljudi i pripadnici srednje klase u britaniji (poput 'danasa' kod nas), tako da ovaj tekst ne moze da zavede nikoga. uostalom, registrujte se i sami ostavite komentar, link za clanak je: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html

sve moze za pare

pre 8 godina

Kada je vec bio na Kosovu mogao je lokalce da priupita i o poreklu imena "Kosovo", iz cijeg jezika potice i kako to da Albanci za sve ove milenijume nisu smislili sopstveni naziv za taj deo zemlje. Ili je mogao da pita lokalce kakve su i cije te cudne gradjevine okruzene bodljikavom zicom i sa policijskim patrolama ispred. Ili kako je to Kosovo postalo 90% etnicki cisto i gde su ti ljudi koji su te gradjevine gradile? Ali za to nije bio placen, zar ne?

Indipendent

pre 8 godina

Nije ovo nikakav clanak vec najobicnija reklama. Piter Dankan je osnivac i vlasnik kompanije koja organizuje putovanja na Kosovo.

nemam pri ruci primerak da proverim da li je tekst placen ili ne......ali jasno je o cemu se radi....

licemer je pomenuo nekakav pokusaj proterivanja, a ne i hiljade laznih azilanata iz te harmonije.....

Djenka

pre 8 godina

Napisano iz neke rupe u Londonu, bez posete zemlji o kojoj je rec. Nije prvi put, i oni su ljudi koji zele da zarade nesto. Sutra ce da pise o Siriji a prekosutra o Iranu.

Pinokio

pre 8 godina

Gde je bio zimus da vidi zimsku idilu.Autobuske stanice pune ljudi,čitave porodice krenule na skijanje po Evropi.Nema dovoljno autobusa kolika je navala bila.Na Albanskoj televiziji poruke i spotovi ostajte ovde u našim odmaralištima i banjama,međutim Albanci puni elana i novca hoće da obiđu sva turistička mesta u Evropi koja nisu mogli zbog sankcija Miloševiću.Jednom rečju obećana zemlja.Na kraju su se svi vratili puni utisaka.

dzoni

pre 8 godina

" Britanski premijer Toni Bler tada je ohrabrio Nato na delovanje bez rezolucije UN-a, pa ne čudi što je ovaj čovek heroj svakog Kosovara kojeg ćete sresti"
Zaboravio je da kaze i svakog SNSovca.. Kakve mu samo hvalospeve pevaju SNS botovi ovde, vece nego i albanci

JamesFrancoIsMyMan

pre 8 godina

Pa novinaru,
''puni su energije'' zato sto su verovatno nafiksani drogom cija je kosovo prestonica Evrope jer drugu titulu nemaju, eto u tome su bar prvi. A ove nebuloze o 'fiksiranosti za buducnost' su toliko gadne da mi dodje zao da te demantujem cinjenicom da je sa pocetka ove godine jedno 100-nak autobusa albanaca kroz srbiju klisnulo za evropu. (sta bi s njima, zna neko?)A ti o tome nisi informisan i samo si intervjuisao kosovski visi srednji stalez koji zivi kao bubreg u loju. 47% nezaposlenost, droga, kriminal, prostitucija, trgovina ljudima....industrije i to sto je ima drze Srbi u Trepci. Crna rupcaga Evrope, recimo u rangu sa Eritrejom ili Mozambikom. Takva rupcaga da ih cak i muceni azilanti zaobilaze u punom luku. Bitno da si ti jeo paprike u pavlaci...#specijalitet #wow

Saldzo

pre 8 godina

Predlazem tekst reklame za turisticku organizaciju "predivnog, harmonicnog Kosova":

- Mi nismo kao Hrvatska, Srbija ili BiH. Mi smo jednistveni. Kod njih u kafanama mozete ostaviti jetru, kod nas u hotelu ostavite i bubreg. Posetite Kosovo.

Igor

pre 8 godina

Nego, jel rekao neko čoveku da je hrana tako lepa i sočna jer je radioaktivna?
Kosovari izgleda nisu imali srca da mu kvare ugođaj...

Ignjatije

pre 8 godina

Petar Dankan, po svoj prilici nije novinar, vec poslovni covek koji je poslao clanak u rubriku o putovanjima da bi promovisao svoju kompaniju. Posto organizuje putovanja na Kosovo, sigurno mu je o interesu da prikaze tu oblast kao raj na zemlji. Originalni clanak na kraju sadrzi informaciju ko je Petar Dankan:

Peter Duncan is a founding member of The Natural Adventure Company (thenaturaladventure.com), which offers trips to Kosovo. He is appearing around the UK in the musical 'Hairspray'

Robert

pre 8 godina

Bez poletike Kosovo i čitav Balkan jeste lepše posetiti po goto kad imaš 3000.4000EU mesecno inače da nisu bile ratove na svake 30.40 god odavno Balkan bi bio najbolle deo Evrope

saša

pre 8 godina

Možda je čovek u pravu, dali mu gratis neki opijat, pošto je proizvodnja gandže osnova privrednog razvoja tog Američkog placa koji se zove Kosovo..

NikNik

pre 8 godina

Ima ona naša stara " oteto prokleto". Nikad njima dobro biti neće dok ne vrate ono što su oteli od naroda. A za par hiljada ? može svašta u novinama da se pročita...

Duka

pre 8 godina

Harmonija osironasenog uranijuma,gudre i kriminala. A stanovnici su toliko srecni i zadovoljni da su ove godine masovno se dali u beg iz te harmonije. Sram da te bude i tebe i Blera,tebe sto lupas,a njega sto je sipao bombe praveci tu harmoniju. Nadam se da ti je ta paprika sto si jeo bila kontaminirana,kao i pavlaka.Cisto da poneses nesto za uspomenu.

Nikola

pre 8 godina

Clanak je napisao vlasnik turisticke agencije koja nudi putovanja po Balkanu (bez Srbije).

Naravno da je clanak idiostski, ali pre nego sto skocimo na Independent, Blera, britansku vladu i jos koga treba stvari staviti u pravi kontekst.

Radi se o najobicinjem sponzorisanom clanku ciji je autor otprilke britanska verzija Branka Kocickice.

Pozdrav iz Londona.

faram

pre 8 godina

"i da je malo je znakova koji ukazuju na to da se na ovom tlu nekada ratovalo"

Znakova da se tu ratovalo bice jos bar 4500000000 godina, koliko treba uranu iz bombi da se raspadne. A 'Independent' je nezavisan koliko je i napredna stranka napredna.

dnodna

pre 8 godina

Placeni oglas i nista vise. Moraju albanski nacosi da se reklamiraju, vodi se borba oko clanstva u UNESCO-u tako da ce ovakvih, narucenih i lazljivih clanaka o "harmoniji" u "republjik kosova" tek biti. I dok se objavljuju u britanskim novinama nije ni tako cudno, medjutim takvi placeni clanci se objavljuju i po srpskim novinama - jedna od novina iz Srbije svake nedelje objavi koji intervju sa Tacijem, Seljimijem ili sa nekim od sponzora albanskih nacosa.

esma

pre 8 godina

Da li zato sto je "lepota u umu citaoca" bez obzira na cinjenice u prilog stradanja naroda na kosovu ,meni tekst novinara Dankana nije uopste iritantan jer sam ga vise shvatila kao opis pustolovine jednog reportera i opis pejzaza koji predstavlja vidljiv utisak bez uloaska u istoriju koja je varljiva.

Monty Python

pre 8 godina

Nego Dankan, ne znam da li si osetio ukus britanskog osiromašenog uranijuma na tim borovnicama? Proveri da nemaš možda rentgenski snimak svog tela na zidu spavaće sobe kao foto tapet...

prle

pre 8 godina

Tipicno Britanski, pojma nema o cemu prica. Mi se ubismo od nerviranja, a njima su amputirani centri za empatiju. Verovatno ce sad da zove zemljake da locu pivo na slamcicu, seku rakijom i onda povracaju po celom svetu...

Bata Stojkovic

pre 8 godina

(Snoop Dogg, 16. septembar 2015 18:23)Tacno, sadasnjost bi bila drugacije, ne bi nas ni bilo. Prava je sreca sto si ti samo jedan supljoglavi komentator.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Sad kad izbeglice iz Sirije i drugih zemalja cuju da tamo na Kosovu vlada harmonija i da je super za zivot ima da nagrnu samo tako. Verujem da ce im Dankan sa lokalnim Albancima organizovati pristojan prijem i smestaj.

Potomak tricikla

pre 8 godina

Hahahahaha... "novinar" ima agenciju koja organizuje putovanja na Kosovo. Pa, hit! Ko se upeca na harmoniju, upecao se. Covek je cisti Trotter :)

svasta

pre 8 godina

haha tako je kad stranac sa prihodima od preko 100000 eura godisnje dodje na Balkan - sve mu je raj! Ajde da ga vidim da ovde zivi i radi (trazi posao) jedno 6 meseci pa da napise ovakvu gomilu gluposti!

Ros Geler

pre 8 godina

A na dnu teksta pise da je autor osnivac kompanije koja nudi putovanja na Kosovo. To je objasnjenje ovog nerealno afirmativnog clanka.

vladan

pre 8 godina

Ne tako davno oko 100.000 kosovara su sedmu godišnjicu "nezavisnosti" proslavili harmoničnim bjekstvom u Njemačku i druge zapadne zemlje, a Njemci su im požurili u susret pa su ih dočekali već na srpkso-mađarskoj granici, u policijskim uniformama doduše.

Za kvazi-novinare poput dotičnog koji vjerovatno ne zna ni albanski ni srpksi, o tome se pisalo i na engleskom, kao npr. u ovom članku bivšeg američkog kongresmena Rona Pola: http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2015/february/18/happy-kosovo-independence-day/

рајко

pre 8 godina

да је питање неке друге земље смејао бих се али пошто је србија онда је ово много тужно и показује незнање и мржњу англосаксонаца

Nislija

pre 8 godina

naravno da je ovo narucen/placen tekst :)
to naravno,ne vidi svako :)
kad bi se u Srb ovako nesto desilo,odma bi se javile NVO i osudile placeni tekst,e zato su nam i oteli zemlju,zato sto smo sami sebi najveci neprijatelji. oni njihovu veliku Albaniju podrzavaju i teze ka tome,dok se mi sa Velikom Srbijom sprdamo :)
svaka cast Albanci,skidam kapu.

Su-sjed

pre 8 godina

Na adresi: http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/kosovo-harmony-prevails-in-this-corner-of-the-balkans-10499766.html mozete direktno napisati autoru ovog clanka u Independantu sta mislite o njegovom pisanju.

max

pre 8 godina

Izvrtanje stvari,laži i vrlo opasno stanje nepoštovanje međunarodnoh granica koje predvde Amerikanci, su stvorile sličnu situaciju na Krimu,to jest ruske nuklearne glave. Američka glupost o Kosovu kao jednistvenom slučaju ne poznaje granice. Sve im s obilo o glavu.Nažalost sukob u Ukrajini je daleko od niihovih leđa ali zato jeste u Evropi,