Utorak, 19.06.2012.

18:01

Porto Kaciki - da li je najlepša u Grčkoj?

Izvor: B92

Porto Kaciki - da li je najlepša u Grèkoj? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Mikele

pre 10 godina

Ja ne znam sta ljude toliko odusevljava na Lefkadi, ima mnogo lepsih plaza i predela u Grckoj. Meni licno nista specijalno, bio sam lepo je ali nema onaj WOW efekat i ne bih se vratio. Aliki na Tasosu???

Gabric

pre 10 godina

Sta je snobovi, komentarisete koja je najlepsa i najplavlja plaza a narod leba nema da jede a? Idite na neko drugo mesto pa tamo vodite svoje besmislene rasprave.

sinisa petakovic

pre 10 godina

egremni je zaista jedna od najlepsih plaza bez obzira na 350 stepenika.A sta fali otici na Milos peske? isao ja sa sve detetom od 7 godina,plasticnim friziderom i ajkulom na naduvavanje.Zaboravili ste na Megali Petru, fantasticna plaza.Najveci problem je sto 90% nasih turista ide u nidri, pa su im ove plaze solidno udaljene, ja sam bio smesten u Vasilikiju, nekih mozda 25 km od porto kazikija, a tamo ima bar 2 benzinske pumpe..

wlado

pre 10 godina

egremni, katisma i porto kaciki, sveto trojstvo

put do svake plaze je veoma uzbudljiv, ako se ne pazi opasan, inace je sasvim pristojan, cak se moze i skuterom do svake plaze.

lefkada je predivno ostrvo, raj za odmor, mozda cak i za zivot, ako ste avanturista.

L'Alchimiste

pre 11 godina

Egremni,ubedljivo naj naj playa...zatim Egremni i opet Egremni,pa onda na 4mestu Kathisma dok je na 5mestu Porto Katsiki.Zaista bez sale Egremni je po meni mozda i najbolja plaza(such a feeling) koju sam do sada posetio(iz Gramvousa-Balos na Kritu)...jednostavno- predivno more, pozitivna energija&sjajno okruzenje cine da se osecati odlicno jer se bas VI nalazite na TOM mestu...

Boro Todorović

pre 11 godina

Autor teksta definitivno nije video Lefkadu sa koje sam došao 23. avgusta. Sve napisano o gorivu, putu, nedostatku infrastrukture, gužvi, u stvari ceo tekst osim naslova je čista glupost. U krug oko Lefkade vodi put uglavnom širine za koju se svi nadamo da će Ibarska magistrala jednom dostići. Razervoar goriva je potreban za Lefkadu, ali za 15 dana letovanja. Od magistrale do plaže je 12 kilometara uzanog puta na kome se vozi lagano i lagano mimoilazi sa drugim vozilima. Po uobičajenoj ceni koja važi u tavernama restorani dostavljaju piće, kafu ili sendvič do suncobrana. Jedina plaža na Lefkadi na kojoj je zaista gužva je gradska u Agios Nikitasu. Jonsko more je jako duboko i voda na pojedinim plažama sa zapadne strane može u junu i početkom jula da bude ledeno hladna.
Porto Katsiki je jedna od najATRAKTIVNIJIH plaža Grčke. Takve plaže su razlog zbog kojeg se posećuju grčka ostrva, na takve plaže se ne ide svaki dan. Odlazak na takva mesta je kompletan izlet, od puta i povratka do pejzaža, šetnje, boravka, plivanja, sunčanja.
Pitanje LEPOTE je pitanje ukusa i trenutnog raspoloženja svega pa i plaže. Stvar za diskusiju.
Lefkadu i ne samo Porto Katsiki vredi obići za onoga ko je ljubitelj takvog tipa letovanja. Ko želi široku peščanu plažu, ležaljku na svakoj, prilaz kolima do vode ili da se doveze i parkira automobil do povratka kući biće razočaran većinom ostrva, pa i Lefkadom.

Ivan Stojanović

pre 11 godina

Turistima koji žele da letuju na Lefkadi toplo preporučujem da letuju u Agios Nikitasu/na zapadu ostrva/a ne u Nidriju.Letovao sam na Lefkadi u prvoj polovini jula 2011.Voda topla, bez talasa, more neopisivo tirkizno.Najlepše plaže:1.EGREMNI,bez obzira na 350 stepenica od kojih je poslednih 5o drvenih/merdevine/,2.MILOS/nikako pešice preko brda, nego brodićem za 2 evra/3.PORTO KACIKI /obratite pažnju na vožnju kroz mesto Atani-neverovatan uspon u povratku blizu crkvice/,4. KATIZMA /fensi, ali sa krupnijim kamenjem/,5.PEFKULIA /kolima do same plaže/...Za preporuku je i manastir Faneromeni izmedju Lefkasa i Agios Nikitasa.Konformistima ne preporučujem Lefkadu, a priče da nije za malu decu nisu tačne.

Natasa

pre 11 godina

Ja imam utisak da je autor ovog teksta plazu video samo na slici.Nije tacno da postoji jedna kantina.Ima ih sest.Na plazi postoje lezaljke i suncobrani,a mozete naruciti pice iz restorana koje vam donesu na plazu.Parking je dovoljno veliki i naplacuje se 3 eura.Plaza ima prirodan hlad dobar deo dana.Turisti koji dolaze na ovu plazu brodom se zadrzavaju 30 minuta,pa nastavljaju za Kefaloniju i Itaku.Poslednje tri godine sam letovala na Lefkadi i vozila tim putevima i nikada nisam imala nikakav problem.

miki

pre 11 godina

Plaza je uistinu prekrasna! Kada pogledam slike koje imam, ne mogu ni sada da vjerujem da more ima tu boju, kao iz bajke. Jedino, kada sam dosla primjetila sam da je plaza puna, a nikoga u vodi. Pogadjate. Voda, barem tada, a bio je avgust mjesec, je bila nevjerovatno hladna. Neprisupacnost i manjak sadrzaja nisam ni primjetila.

Predrag

pre 11 godina

Ja obožavam Grčku, ali nisam oduševljen plažama na Lefkadi. Bio sam tamo pre 2 godine (avgust mesec). Do navedene plaže se stiže preko nekog uzanog tucanika uz liticu, molio sam Boga da ne naidje neko iz suprotnog smera. Parking 5 evra. Oko 50 stepenica. Plaža kamena, nije pesak. Gužva kao na svetoj reci Gang. Kad je upekla zvezda sklonio sam se u neku pećinu. Moram da priznam da je pogled sa uzvišenja zaista fenomenalan, samo zbog toga treba doći. Najvažnije je da ne krećete bez suncobrana, jer ne postoji mogućnost da se iznajme. Egremni plaža je mnogo lepša, sitan, sitan beli pesak, prelepa boja mora, ali 250 (dvesta pedeset) stepenica! Sve u svemu, treba videti, ali je avgust možda za izbegavanje zbog velike vrućine i gužve.

saki

pre 11 godina

Egremni je bez konkurencije najlepša plaža na Lefkadi.Kolima se stiže čak jednostavnije nego do Porto Katzikija a onada se spušta strmim stepenicama kojih ima nekoliko stotina.
U svakom slučaju ništa strašno,preporučujem da se na plažu stigne oko 10,tada nema nikoga i da se smesti pored kafića sa jednim redom ležaljki i predivnom chill out muzikom i da se tamo provede ceo dan.
Ja ove godine letujem u Pargi i planiram da se jedan dan spustim kolima do Egremnija.Rastojanje od Parge do Lefkade od 100 i nešto km je premalo da ne osetim čari Egremnija makar jedan dan

turista

pre 11 godina

Kefalonija ima to sve i neuporedivo je veca,lepsa i pristupacnija.Posle nje sledi Lefkada a Zakintos treba zaobici jer ne vredi nista.

Ivan

pre 11 godina

Elem, da nisam imao neke iznenadne troškove, ovog leta bih otišao po drugi put tamo. Plaža Porto Katziki jjeste jedna od najlepših na ostrvu i ima izvesne gužve, ali ne radi se o nepodnošljivoj gužvi. Boja vode je fenomenalna, a put uopšte nije nepristupačan - štaviše, uopšte nije loš. Pored plaža koje su nabrojali komentatori, ja bih preporučio plažu Gialos, koja je možda jedna od najintimnijih na ostrvu (ako izuzmemo Egremni), a relativno je pristupačna, pošto se kolima može doći do same plaže.Inače, najlepše plaže se nalaze na zapadu ostrva.

Što se tiče gluposti napisane o benzinskim stanicama, treba imati u vidu da najviše ljudi letuje na istoku ostrva - tačnije u Nidriju, odakle se do Porto Katzikija dolazi južnom stranom preko Vasilikija i Agios Petros (ako se dobro sećam). Tim putem ima relativno dosta benzinskih stanica.

I kao što neko reče, alternativa Lefkadi je Kefalonija, koja ima malo i od Lefkade (tu mlečno tirkiznu boju vode na plaži Mirtos), a i malo svoje jedinstvenosti, odnosno raznovrsnosti.Put je nešto dalji i vodi preko Lefkade, feribotom od Vasilikija do Fiskarda. Preporučujem da ako se zaputite tamo, obavezno peko interneta rezervišete kartu za feribot.

Misha

pre 11 godina

Za Jonska ostrva pravilo je sledece, sto je nepristupacnija plaza, to je lepsa. Samo sto je meni Navagio lepsa http://www.tt-group.net/Grcka/Zakintos/Plaza-Navadjo.php , ona sa olupinom.

r.a.t.m.

pre 11 godina

"Benzinske pumpe između Lefkade i Porto Kasikija ne postoje i zato morate napuniti rezervoar do vrha, pre nego što se uputite ka njoj." - Za relaciju od oko 45 km pun rezervoar?! Inace plaza je prelepa ali je obicno velika guzva. Bio sam u junu pre dve godine i voda je toliko bila hladna da se nije moglo kupati.

Ivan

pre 11 godina

Put do Porto Kacikija uopšte nije loš niti komplikovan. Ima dosta parking mesta a i plaža je velika. A ako ste na Lefkadi onda Agiofii obavezno obiđite.

micko

pre 11 godina

Nije najlepsa nikako, ali je pogled na plazu i more spektakularan, u to nema nikakve sumnje. Medjutim, na plazi je guzva prevelika i sam boravak i kupanje na njoj je k'o i na vecini drugih obicnih - "zagusenih", da ne kazem frustrirajuci. Nakon boravka smo otisli da "iskuliramo" i jedemo u motel/restoran skroz iznad plaze i to nam je znatno popravilo celokupan utisak tog dana: opustena atmosfera, bazen da se brcnes i gledas spektakularan zalazak sunca. Pomenuta Egremni plaza je vec nesto drugo... meni bez premca na Lefkadi. Ono sto Egremniju daje i dodatnu draz, a sto nisam video da iko pominje: kada dodjete vec dovoljno blizu plaze put i sve oko njega postaje potpuno prekriveno najsitnije usitnjenim kamenom - kao brasno! To primetite cim izadjete iz auta i krenete do plaze, obuca i noge vam za tili cas budu beli, a kada se posle celodnevnog boravka na plazi vratite do auta zateknete ga skroz prekrivenog slojem "brasna". Evo, i nakon 2 godine od mog boravka tamo, i dalje mogu kroz bocna stakla da vidim to "brasno" u unutrasnjosti vrata, bez izgleda da ga se otarasim. S obzirom da su tada bili blizu da u potpunosti zavrse put do plaze ne znam da li je ovaj "fenomen" i dalje prisutan.

savke

pre 11 godina

Lefkada je definitivno ostrvo sa najlepsim plazama...Porto kaciki,Egremni,Kathisma...pa cak i Dessimi na istocnoj strani...preporuka za sve potencijalne putnike

Nesha

pre 11 godina

Da li je autor/ka ovog teksta zaista ikada bio na Porto Katsikiju, tj. Lefkadi uopšte?
Nijedna od fotografija ne otkriva ni 1/5 lepote ove plaže... Istovremeno, ovo je druga "najcivilizovanija" plaža na čitavom ostrvu, a na Lefkadu se ne ide zbog glasne muzike na plažama i ležaljki, već da bi se uživalo u još uvek neotkrivenom raju. Put do nje je sasvim pristojan u odnosu na Egremni ili pešačenje do Milosa preko brda... Katsiki inače nije najlepša plaža na ostrvu, Egremni i Milos je šiju zbog manje gužve a isto kvalitetnog šljunka i peska + a i uglavnom pust Kalamitsi može da se nosi sa Katsikijem.

Idite na Lefkadu što pre. 2009. je bila mala gužva, 2011 - veća. Uskoro će turizam preplaviti, jer ima neke od najlepših plaža u čitavoj Grčkoj.
Plan b - Kefalonija.

Nesha

pre 11 godina

Da li je autor/ka ovog teksta zaista ikada bio na Porto Katsikiju, tj. Lefkadi uopšte?
Nijedna od fotografija ne otkriva ni 1/5 lepote ove plaže... Istovremeno, ovo je druga "najcivilizovanija" plaža na čitavom ostrvu, a na Lefkadu se ne ide zbog glasne muzike na plažama i ležaljki, već da bi se uživalo u još uvek neotkrivenom raju. Put do nje je sasvim pristojan u odnosu na Egremni ili pešačenje do Milosa preko brda... Katsiki inače nije najlepša plaža na ostrvu, Egremni i Milos je šiju zbog manje gužve a isto kvalitetnog šljunka i peska + a i uglavnom pust Kalamitsi može da se nosi sa Katsikijem.

Idite na Lefkadu što pre. 2009. je bila mala gužva, 2011 - veća. Uskoro će turizam preplaviti, jer ima neke od najlepših plaža u čitavoj Grčkoj.
Plan b - Kefalonija.

savke

pre 11 godina

Lefkada je definitivno ostrvo sa najlepsim plazama...Porto kaciki,Egremni,Kathisma...pa cak i Dessimi na istocnoj strani...preporuka za sve potencijalne putnike

Ivan

pre 11 godina

Put do Porto Kacikija uopšte nije loš niti komplikovan. Ima dosta parking mesta a i plaža je velika. A ako ste na Lefkadi onda Agiofii obavezno obiđite.

Boro Todorović

pre 11 godina

Autor teksta definitivno nije video Lefkadu sa koje sam došao 23. avgusta. Sve napisano o gorivu, putu, nedostatku infrastrukture, gužvi, u stvari ceo tekst osim naslova je čista glupost. U krug oko Lefkade vodi put uglavnom širine za koju se svi nadamo da će Ibarska magistrala jednom dostići. Razervoar goriva je potreban za Lefkadu, ali za 15 dana letovanja. Od magistrale do plaže je 12 kilometara uzanog puta na kome se vozi lagano i lagano mimoilazi sa drugim vozilima. Po uobičajenoj ceni koja važi u tavernama restorani dostavljaju piće, kafu ili sendvič do suncobrana. Jedina plaža na Lefkadi na kojoj je zaista gužva je gradska u Agios Nikitasu. Jonsko more je jako duboko i voda na pojedinim plažama sa zapadne strane može u junu i početkom jula da bude ledeno hladna.
Porto Katsiki je jedna od najATRAKTIVNIJIH plaža Grčke. Takve plaže su razlog zbog kojeg se posećuju grčka ostrva, na takve plaže se ne ide svaki dan. Odlazak na takva mesta je kompletan izlet, od puta i povratka do pejzaža, šetnje, boravka, plivanja, sunčanja.
Pitanje LEPOTE je pitanje ukusa i trenutnog raspoloženja svega pa i plaže. Stvar za diskusiju.
Lefkadu i ne samo Porto Katsiki vredi obići za onoga ko je ljubitelj takvog tipa letovanja. Ko želi široku peščanu plažu, ležaljku na svakoj, prilaz kolima do vode ili da se doveze i parkira automobil do povratka kući biće razočaran većinom ostrva, pa i Lefkadom.

micko

pre 11 godina

Nije najlepsa nikako, ali je pogled na plazu i more spektakularan, u to nema nikakve sumnje. Medjutim, na plazi je guzva prevelika i sam boravak i kupanje na njoj je k'o i na vecini drugih obicnih - "zagusenih", da ne kazem frustrirajuci. Nakon boravka smo otisli da "iskuliramo" i jedemo u motel/restoran skroz iznad plaze i to nam je znatno popravilo celokupan utisak tog dana: opustena atmosfera, bazen da se brcnes i gledas spektakularan zalazak sunca. Pomenuta Egremni plaza je vec nesto drugo... meni bez premca na Lefkadi. Ono sto Egremniju daje i dodatnu draz, a sto nisam video da iko pominje: kada dodjete vec dovoljno blizu plaze put i sve oko njega postaje potpuno prekriveno najsitnije usitnjenim kamenom - kao brasno! To primetite cim izadjete iz auta i krenete do plaze, obuca i noge vam za tili cas budu beli, a kada se posle celodnevnog boravka na plazi vratite do auta zateknete ga skroz prekrivenog slojem "brasna". Evo, i nakon 2 godine od mog boravka tamo, i dalje mogu kroz bocna stakla da vidim to "brasno" u unutrasnjosti vrata, bez izgleda da ga se otarasim. S obzirom da su tada bili blizu da u potpunosti zavrse put do plaze ne znam da li je ovaj "fenomen" i dalje prisutan.

Natasa

pre 11 godina

Ja imam utisak da je autor ovog teksta plazu video samo na slici.Nije tacno da postoji jedna kantina.Ima ih sest.Na plazi postoje lezaljke i suncobrani,a mozete naruciti pice iz restorana koje vam donesu na plazu.Parking je dovoljno veliki i naplacuje se 3 eura.Plaza ima prirodan hlad dobar deo dana.Turisti koji dolaze na ovu plazu brodom se zadrzavaju 30 minuta,pa nastavljaju za Kefaloniju i Itaku.Poslednje tri godine sam letovala na Lefkadi i vozila tim putevima i nikada nisam imala nikakav problem.

r.a.t.m.

pre 11 godina

"Benzinske pumpe između Lefkade i Porto Kasikija ne postoje i zato morate napuniti rezervoar do vrha, pre nego što se uputite ka njoj." - Za relaciju od oko 45 km pun rezervoar?! Inace plaza je prelepa ali je obicno velika guzva. Bio sam u junu pre dve godine i voda je toliko bila hladna da se nije moglo kupati.

turista

pre 11 godina

Kefalonija ima to sve i neuporedivo je veca,lepsa i pristupacnija.Posle nje sledi Lefkada a Zakintos treba zaobici jer ne vredi nista.

Ivan

pre 11 godina

Elem, da nisam imao neke iznenadne troškove, ovog leta bih otišao po drugi put tamo. Plaža Porto Katziki jjeste jedna od najlepših na ostrvu i ima izvesne gužve, ali ne radi se o nepodnošljivoj gužvi. Boja vode je fenomenalna, a put uopšte nije nepristupačan - štaviše, uopšte nije loš. Pored plaža koje su nabrojali komentatori, ja bih preporučio plažu Gialos, koja je možda jedna od najintimnijih na ostrvu (ako izuzmemo Egremni), a relativno je pristupačna, pošto se kolima može doći do same plaže.Inače, najlepše plaže se nalaze na zapadu ostrva.

Što se tiče gluposti napisane o benzinskim stanicama, treba imati u vidu da najviše ljudi letuje na istoku ostrva - tačnije u Nidriju, odakle se do Porto Katzikija dolazi južnom stranom preko Vasilikija i Agios Petros (ako se dobro sećam). Tim putem ima relativno dosta benzinskih stanica.

I kao što neko reče, alternativa Lefkadi je Kefalonija, koja ima malo i od Lefkade (tu mlečno tirkiznu boju vode na plaži Mirtos), a i malo svoje jedinstvenosti, odnosno raznovrsnosti.Put je nešto dalji i vodi preko Lefkade, feribotom od Vasilikija do Fiskarda. Preporučujem da ako se zaputite tamo, obavezno peko interneta rezervišete kartu za feribot.

saki

pre 11 godina

Egremni je bez konkurencije najlepša plaža na Lefkadi.Kolima se stiže čak jednostavnije nego do Porto Katzikija a onada se spušta strmim stepenicama kojih ima nekoliko stotina.
U svakom slučaju ništa strašno,preporučujem da se na plažu stigne oko 10,tada nema nikoga i da se smesti pored kafića sa jednim redom ležaljki i predivnom chill out muzikom i da se tamo provede ceo dan.
Ja ove godine letujem u Pargi i planiram da se jedan dan spustim kolima do Egremnija.Rastojanje od Parge do Lefkade od 100 i nešto km je premalo da ne osetim čari Egremnija makar jedan dan

Ivan Stojanović

pre 11 godina

Turistima koji žele da letuju na Lefkadi toplo preporučujem da letuju u Agios Nikitasu/na zapadu ostrva/a ne u Nidriju.Letovao sam na Lefkadi u prvoj polovini jula 2011.Voda topla, bez talasa, more neopisivo tirkizno.Najlepše plaže:1.EGREMNI,bez obzira na 350 stepenica od kojih je poslednih 5o drvenih/merdevine/,2.MILOS/nikako pešice preko brda, nego brodićem za 2 evra/3.PORTO KACIKI /obratite pažnju na vožnju kroz mesto Atani-neverovatan uspon u povratku blizu crkvice/,4. KATIZMA /fensi, ali sa krupnijim kamenjem/,5.PEFKULIA /kolima do same plaže/...Za preporuku je i manastir Faneromeni izmedju Lefkasa i Agios Nikitasa.Konformistima ne preporučujem Lefkadu, a priče da nije za malu decu nisu tačne.

Misha

pre 11 godina

Za Jonska ostrva pravilo je sledece, sto je nepristupacnija plaza, to je lepsa. Samo sto je meni Navagio lepsa http://www.tt-group.net/Grcka/Zakintos/Plaza-Navadjo.php , ona sa olupinom.

L'Alchimiste

pre 11 godina

Egremni,ubedljivo naj naj playa...zatim Egremni i opet Egremni,pa onda na 4mestu Kathisma dok je na 5mestu Porto Katsiki.Zaista bez sale Egremni je po meni mozda i najbolja plaza(such a feeling) koju sam do sada posetio(iz Gramvousa-Balos na Kritu)...jednostavno- predivno more, pozitivna energija&sjajno okruzenje cine da se osecati odlicno jer se bas VI nalazite na TOM mestu...

miki

pre 11 godina

Plaza je uistinu prekrasna! Kada pogledam slike koje imam, ne mogu ni sada da vjerujem da more ima tu boju, kao iz bajke. Jedino, kada sam dosla primjetila sam da je plaza puna, a nikoga u vodi. Pogadjate. Voda, barem tada, a bio je avgust mjesec, je bila nevjerovatno hladna. Neprisupacnost i manjak sadrzaja nisam ni primjetila.

sinisa petakovic

pre 10 godina

egremni je zaista jedna od najlepsih plaza bez obzira na 350 stepenika.A sta fali otici na Milos peske? isao ja sa sve detetom od 7 godina,plasticnim friziderom i ajkulom na naduvavanje.Zaboravili ste na Megali Petru, fantasticna plaza.Najveci problem je sto 90% nasih turista ide u nidri, pa su im ove plaze solidno udaljene, ja sam bio smesten u Vasilikiju, nekih mozda 25 km od porto kazikija, a tamo ima bar 2 benzinske pumpe..

wlado

pre 10 godina

egremni, katisma i porto kaciki, sveto trojstvo

put do svake plaze je veoma uzbudljiv, ako se ne pazi opasan, inace je sasvim pristojan, cak se moze i skuterom do svake plaze.

lefkada je predivno ostrvo, raj za odmor, mozda cak i za zivot, ako ste avanturista.

Predrag

pre 11 godina

Ja obožavam Grčku, ali nisam oduševljen plažama na Lefkadi. Bio sam tamo pre 2 godine (avgust mesec). Do navedene plaže se stiže preko nekog uzanog tucanika uz liticu, molio sam Boga da ne naidje neko iz suprotnog smera. Parking 5 evra. Oko 50 stepenica. Plaža kamena, nije pesak. Gužva kao na svetoj reci Gang. Kad je upekla zvezda sklonio sam se u neku pećinu. Moram da priznam da je pogled sa uzvišenja zaista fenomenalan, samo zbog toga treba doći. Najvažnije je da ne krećete bez suncobrana, jer ne postoji mogućnost da se iznajme. Egremni plaža je mnogo lepša, sitan, sitan beli pesak, prelepa boja mora, ali 250 (dvesta pedeset) stepenica! Sve u svemu, treba videti, ali je avgust možda za izbegavanje zbog velike vrućine i gužve.

Gabric

pre 10 godina

Sta je snobovi, komentarisete koja je najlepsa i najplavlja plaza a narod leba nema da jede a? Idite na neko drugo mesto pa tamo vodite svoje besmislene rasprave.

Mikele

pre 10 godina

Ja ne znam sta ljude toliko odusevljava na Lefkadi, ima mnogo lepsih plaza i predela u Grckoj. Meni licno nista specijalno, bio sam lepo je ali nema onaj WOW efekat i ne bih se vratio. Aliki na Tasosu???

Gabric

pre 10 godina

Sta je snobovi, komentarisete koja je najlepsa i najplavlja plaza a narod leba nema da jede a? Idite na neko drugo mesto pa tamo vodite svoje besmislene rasprave.

turista

pre 11 godina

Kefalonija ima to sve i neuporedivo je veca,lepsa i pristupacnija.Posle nje sledi Lefkada a Zakintos treba zaobici jer ne vredi nista.

Predrag

pre 11 godina

Ja obožavam Grčku, ali nisam oduševljen plažama na Lefkadi. Bio sam tamo pre 2 godine (avgust mesec). Do navedene plaže se stiže preko nekog uzanog tucanika uz liticu, molio sam Boga da ne naidje neko iz suprotnog smera. Parking 5 evra. Oko 50 stepenica. Plaža kamena, nije pesak. Gužva kao na svetoj reci Gang. Kad je upekla zvezda sklonio sam se u neku pećinu. Moram da priznam da je pogled sa uzvišenja zaista fenomenalan, samo zbog toga treba doći. Najvažnije je da ne krećete bez suncobrana, jer ne postoji mogućnost da se iznajme. Egremni plaža je mnogo lepša, sitan, sitan beli pesak, prelepa boja mora, ali 250 (dvesta pedeset) stepenica! Sve u svemu, treba videti, ali je avgust možda za izbegavanje zbog velike vrućine i gužve.

Mikele

pre 10 godina

Ja ne znam sta ljude toliko odusevljava na Lefkadi, ima mnogo lepsih plaza i predela u Grckoj. Meni licno nista specijalno, bio sam lepo je ali nema onaj WOW efekat i ne bih se vratio. Aliki na Tasosu???

Misha

pre 11 godina

Za Jonska ostrva pravilo je sledece, sto je nepristupacnija plaza, to je lepsa. Samo sto je meni Navagio lepsa http://www.tt-group.net/Grcka/Zakintos/Plaza-Navadjo.php , ona sa olupinom.

saki

pre 11 godina

Egremni je bez konkurencije najlepša plaža na Lefkadi.Kolima se stiže čak jednostavnije nego do Porto Katzikija a onada se spušta strmim stepenicama kojih ima nekoliko stotina.
U svakom slučaju ništa strašno,preporučujem da se na plažu stigne oko 10,tada nema nikoga i da se smesti pored kafića sa jednim redom ležaljki i predivnom chill out muzikom i da se tamo provede ceo dan.
Ja ove godine letujem u Pargi i planiram da se jedan dan spustim kolima do Egremnija.Rastojanje od Parge do Lefkade od 100 i nešto km je premalo da ne osetim čari Egremnija makar jedan dan

Nesha

pre 11 godina

Da li je autor/ka ovog teksta zaista ikada bio na Porto Katsikiju, tj. Lefkadi uopšte?
Nijedna od fotografija ne otkriva ni 1/5 lepote ove plaže... Istovremeno, ovo je druga "najcivilizovanija" plaža na čitavom ostrvu, a na Lefkadu se ne ide zbog glasne muzike na plažama i ležaljki, već da bi se uživalo u još uvek neotkrivenom raju. Put do nje je sasvim pristojan u odnosu na Egremni ili pešačenje do Milosa preko brda... Katsiki inače nije najlepša plaža na ostrvu, Egremni i Milos je šiju zbog manje gužve a isto kvalitetnog šljunka i peska + a i uglavnom pust Kalamitsi može da se nosi sa Katsikijem.

Idite na Lefkadu što pre. 2009. je bila mala gužva, 2011 - veća. Uskoro će turizam preplaviti, jer ima neke od najlepših plaža u čitavoj Grčkoj.
Plan b - Kefalonija.

savke

pre 11 godina

Lefkada je definitivno ostrvo sa najlepsim plazama...Porto kaciki,Egremni,Kathisma...pa cak i Dessimi na istocnoj strani...preporuka za sve potencijalne putnike

Ivan

pre 11 godina

Elem, da nisam imao neke iznenadne troškove, ovog leta bih otišao po drugi put tamo. Plaža Porto Katziki jjeste jedna od najlepših na ostrvu i ima izvesne gužve, ali ne radi se o nepodnošljivoj gužvi. Boja vode je fenomenalna, a put uopšte nije nepristupačan - štaviše, uopšte nije loš. Pored plaža koje su nabrojali komentatori, ja bih preporučio plažu Gialos, koja je možda jedna od najintimnijih na ostrvu (ako izuzmemo Egremni), a relativno je pristupačna, pošto se kolima može doći do same plaže.Inače, najlepše plaže se nalaze na zapadu ostrva.

Što se tiče gluposti napisane o benzinskim stanicama, treba imati u vidu da najviše ljudi letuje na istoku ostrva - tačnije u Nidriju, odakle se do Porto Katzikija dolazi južnom stranom preko Vasilikija i Agios Petros (ako se dobro sećam). Tim putem ima relativno dosta benzinskih stanica.

I kao što neko reče, alternativa Lefkadi je Kefalonija, koja ima malo i od Lefkade (tu mlečno tirkiznu boju vode na plaži Mirtos), a i malo svoje jedinstvenosti, odnosno raznovrsnosti.Put je nešto dalji i vodi preko Lefkade, feribotom od Vasilikija do Fiskarda. Preporučujem da ako se zaputite tamo, obavezno peko interneta rezervišete kartu za feribot.

micko

pre 11 godina

Nije najlepsa nikako, ali je pogled na plazu i more spektakularan, u to nema nikakve sumnje. Medjutim, na plazi je guzva prevelika i sam boravak i kupanje na njoj je k'o i na vecini drugih obicnih - "zagusenih", da ne kazem frustrirajuci. Nakon boravka smo otisli da "iskuliramo" i jedemo u motel/restoran skroz iznad plaze i to nam je znatno popravilo celokupan utisak tog dana: opustena atmosfera, bazen da se brcnes i gledas spektakularan zalazak sunca. Pomenuta Egremni plaza je vec nesto drugo... meni bez premca na Lefkadi. Ono sto Egremniju daje i dodatnu draz, a sto nisam video da iko pominje: kada dodjete vec dovoljno blizu plaze put i sve oko njega postaje potpuno prekriveno najsitnije usitnjenim kamenom - kao brasno! To primetite cim izadjete iz auta i krenete do plaze, obuca i noge vam za tili cas budu beli, a kada se posle celodnevnog boravka na plazi vratite do auta zateknete ga skroz prekrivenog slojem "brasna". Evo, i nakon 2 godine od mog boravka tamo, i dalje mogu kroz bocna stakla da vidim to "brasno" u unutrasnjosti vrata, bez izgleda da ga se otarasim. S obzirom da su tada bili blizu da u potpunosti zavrse put do plaze ne znam da li je ovaj "fenomen" i dalje prisutan.

Boro Todorović

pre 11 godina

Autor teksta definitivno nije video Lefkadu sa koje sam došao 23. avgusta. Sve napisano o gorivu, putu, nedostatku infrastrukture, gužvi, u stvari ceo tekst osim naslova je čista glupost. U krug oko Lefkade vodi put uglavnom širine za koju se svi nadamo da će Ibarska magistrala jednom dostići. Razervoar goriva je potreban za Lefkadu, ali za 15 dana letovanja. Od magistrale do plaže je 12 kilometara uzanog puta na kome se vozi lagano i lagano mimoilazi sa drugim vozilima. Po uobičajenoj ceni koja važi u tavernama restorani dostavljaju piće, kafu ili sendvič do suncobrana. Jedina plaža na Lefkadi na kojoj je zaista gužva je gradska u Agios Nikitasu. Jonsko more je jako duboko i voda na pojedinim plažama sa zapadne strane može u junu i početkom jula da bude ledeno hladna.
Porto Katsiki je jedna od najATRAKTIVNIJIH plaža Grčke. Takve plaže su razlog zbog kojeg se posećuju grčka ostrva, na takve plaže se ne ide svaki dan. Odlazak na takva mesta je kompletan izlet, od puta i povratka do pejzaža, šetnje, boravka, plivanja, sunčanja.
Pitanje LEPOTE je pitanje ukusa i trenutnog raspoloženja svega pa i plaže. Stvar za diskusiju.
Lefkadu i ne samo Porto Katsiki vredi obići za onoga ko je ljubitelj takvog tipa letovanja. Ko želi široku peščanu plažu, ležaljku na svakoj, prilaz kolima do vode ili da se doveze i parkira automobil do povratka kući biće razočaran većinom ostrva, pa i Lefkadom.

Ivan

pre 11 godina

Put do Porto Kacikija uopšte nije loš niti komplikovan. Ima dosta parking mesta a i plaža je velika. A ako ste na Lefkadi onda Agiofii obavezno obiđite.

r.a.t.m.

pre 11 godina

"Benzinske pumpe između Lefkade i Porto Kasikija ne postoje i zato morate napuniti rezervoar do vrha, pre nego što se uputite ka njoj." - Za relaciju od oko 45 km pun rezervoar?! Inace plaza je prelepa ali je obicno velika guzva. Bio sam u junu pre dve godine i voda je toliko bila hladna da se nije moglo kupati.

miki

pre 11 godina

Plaza je uistinu prekrasna! Kada pogledam slike koje imam, ne mogu ni sada da vjerujem da more ima tu boju, kao iz bajke. Jedino, kada sam dosla primjetila sam da je plaza puna, a nikoga u vodi. Pogadjate. Voda, barem tada, a bio je avgust mjesec, je bila nevjerovatno hladna. Neprisupacnost i manjak sadrzaja nisam ni primjetila.

L'Alchimiste

pre 11 godina

Egremni,ubedljivo naj naj playa...zatim Egremni i opet Egremni,pa onda na 4mestu Kathisma dok je na 5mestu Porto Katsiki.Zaista bez sale Egremni je po meni mozda i najbolja plaza(such a feeling) koju sam do sada posetio(iz Gramvousa-Balos na Kritu)...jednostavno- predivno more, pozitivna energija&sjajno okruzenje cine da se osecati odlicno jer se bas VI nalazite na TOM mestu...

Ivan Stojanović

pre 11 godina

Turistima koji žele da letuju na Lefkadi toplo preporučujem da letuju u Agios Nikitasu/na zapadu ostrva/a ne u Nidriju.Letovao sam na Lefkadi u prvoj polovini jula 2011.Voda topla, bez talasa, more neopisivo tirkizno.Najlepše plaže:1.EGREMNI,bez obzira na 350 stepenica od kojih je poslednih 5o drvenih/merdevine/,2.MILOS/nikako pešice preko brda, nego brodićem za 2 evra/3.PORTO KACIKI /obratite pažnju na vožnju kroz mesto Atani-neverovatan uspon u povratku blizu crkvice/,4. KATIZMA /fensi, ali sa krupnijim kamenjem/,5.PEFKULIA /kolima do same plaže/...Za preporuku je i manastir Faneromeni izmedju Lefkasa i Agios Nikitasa.Konformistima ne preporučujem Lefkadu, a priče da nije za malu decu nisu tačne.

wlado

pre 10 godina

egremni, katisma i porto kaciki, sveto trojstvo

put do svake plaze je veoma uzbudljiv, ako se ne pazi opasan, inace je sasvim pristojan, cak se moze i skuterom do svake plaze.

lefkada je predivno ostrvo, raj za odmor, mozda cak i za zivot, ako ste avanturista.

sinisa petakovic

pre 10 godina

egremni je zaista jedna od najlepsih plaza bez obzira na 350 stepenika.A sta fali otici na Milos peske? isao ja sa sve detetom od 7 godina,plasticnim friziderom i ajkulom na naduvavanje.Zaboravili ste na Megali Petru, fantasticna plaza.Najveci problem je sto 90% nasih turista ide u nidri, pa su im ove plaze solidno udaljene, ja sam bio smesten u Vasilikiju, nekih mozda 25 km od porto kazikija, a tamo ima bar 2 benzinske pumpe..

Natasa

pre 11 godina

Ja imam utisak da je autor ovog teksta plazu video samo na slici.Nije tacno da postoji jedna kantina.Ima ih sest.Na plazi postoje lezaljke i suncobrani,a mozete naruciti pice iz restorana koje vam donesu na plazu.Parking je dovoljno veliki i naplacuje se 3 eura.Plaza ima prirodan hlad dobar deo dana.Turisti koji dolaze na ovu plazu brodom se zadrzavaju 30 minuta,pa nastavljaju za Kefaloniju i Itaku.Poslednje tri godine sam letovala na Lefkadi i vozila tim putevima i nikada nisam imala nikakav problem.