Nedelja, 17.06.2012.

12:03

Šta nam nudi CG primorje?

Izvor: Beta

Šta nam nudi CG primorje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

ssss-montenegrina

pre 11 godina

@danijel
4 godine zivim i studiram u crboj gori..odlicno vas poznajem...i znas sta,milije mi je bit jednaka sa svakim nadnicarem u crnoj gori,nego sa crnogorskim gazdama...

danijel

pre 11 godina

Nema veze u cg dolazi gvardiola i drustvo.. i novak vjerovatno. Ipak za srbiju je najbolja crna gora. zasto? zato sto imamo istu:hranu, pice, kulturu,muziku, menralitete. Budva je broj 1 za provod. Crnoj gori ne trebaju vise turista.. treba da traje duze i malo jaci kalibar da dolazi.

danijel

pre 11 godina

Posaljite nam neke sezonske radnike kod nas, nece niko da se pece za te pare. hocu svi da budu tu do kraja juna.. dok mi uzivamo hoceno slugu..

ssss-montenegrina

pre 11 godina

e ova knjizara sto je otvorena u Porto Montenegro je pun pogodak...nema sansi da ne uspe...kad smo vec kod toga,knjiga i sl.,ulazim ja prosle godine u taksi u Bd,rekoh:"Do biblioteke",a mrcni taksista mi se okrenu pa veli:"A dje ti je to,jadna...":)

spajk

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan,ali ni jedan jedini razlog da letujem u cg a postoji milion i jedan da ne letujem dole! Grcka sa svojim najlosijim letovalistima je za cg sampion sveta!tacka.

Ales

pre 11 godina

Pa ovako supruga i ja imamo budzet za more od 1600 evra za smestaj i jos 750 za trosak, dakle gde ce taj novac zavrstiti samo je do nas dvoje ali sam siguran da u CG ili HR nece....verovatno idemo opet u Spaniji ili Maltu jer za svoje pare hocu da dobijem kvalitet kog u CG ili HR nema a zele da uzmu novac....e to tako nemoze.

Zbunjena

pre 11 godina

ne smarajte vise. ima I nas koji bas volimo crnu goru I crnogorce. jedva cekam da mi se zavrsi ispitni rok I da odem tamo na 2 meseca!!

pera

pre 11 godina

a da,vi kojo pominjete lose puteve, da nema vode i struje, verovatno niste bili dole od 90-tih. E sad,mozda ja svaki put imam srece pa uvek imam vodu u svako doba... Neko je pomenuo da je sad i Hrvatska jeftnija,aha,al za malo. Nemojte pricati napamet! Naravno da je najlepse proputovati po Azurnoj obali,Spaniji itd, al posto se para nema,smatram da za tu razliku u novcu, Grcka ili Hrvatska ne nude toliko bolju uslugu...

pera

pre 11 godina

ja ove godine putujem na Tasos samo zato sto mi devojka prezire Cg. Inace tamo letujem svake godine,menjao sam destinacije i zaustavio se u Tivtu. I tvrdim da je Tivat trenutno najbolje mesto za ok letovanje (naspram Budve). Marina i centar grada su zaista prelepi, vanpansionske cene su kao u Beogradu. Doduse Tivat nema nekih plaza al kad se ima auto, ima gomila lepih plaza u okolini. Za uvece je i Kotor iza coska. Sa uslugom nikad nisam imao problema,ne znam kako neko moze dobiti dijareju,zaista. Verujem da ce mi Tasos biti ok,al cu gorivo da placam vise nego u Cg, pivo,sladoled i ostalo,vise nego duplo, a necu dobiti nista vise nego u Cg.

Sasa Bg

pre 11 godina

Crna Gora je predivna zemlja,toliko lepih pejzaza na tako malom prostoru.Price o fekalijama ,dijarejama i ostalim glupostima su tacne ako ste dovoljno glupi da se nagutate morske vode,ili da se kupate na plazama u centru grada.Ima toliko prelepih zabacenih plaza koje su izuzetno ciste da je to fenomenalno.Sto se tice usluznosti i dzeparenja od strane konobara,znajte da je veliki deo njih upravo iz Srbije i Republike srpske.I na kraju konstatacija da CG nije samo Budva i da za 1 evro mozete dobiti kafu u prelepoj basti na obali mota npr. u Baru, Sutomoru ili Petrovcu,a u BG mozete za iste pare da pijete kafu u 45 bloku sa prelepim pogledom na gomilu betona ,zeljeza i kineski trzni centar.

zagor

pre 11 godina

zadnje tri godine sam bio sa zenom i mladjom kcerkom u grckoj...sitonija i kasandra...medjutim ove godine idem u baosice u c.g. samo da osetim taj miris jutarnji mora..nema to u grckoj keve mi!!manje slana voda ,manje joda ,jes chista i sve to ,nekako kad sam bio klinac pa isli busom pa preko onih planina i kad se ukaze jadran skakao mi adrenalin,a ne ko dole kod grka pravo iz kukuruza na more..ebiga takva mi percepcija,inache sve ono stoji u prethodnim komentarima!!znaci da zakljucim;kad idem na more to mora biti JADRAN sve ostalo je letovanje!!tako da resih ove godine da idem na more!!!

nikola

pre 11 godina

ravucete jedno grcko ostrvo npr lefkadu ili krf i dobijete celo crnogorsko primorje... a koliko ih ima grcka...
i sta se oni primaju kao da su kuba!
pozdrav
i da ne zaboravim: oko 200000 crnogoraca zivi u srbiji i kad se pokupe leti i odu kuci sa po nekim prijateljem eto njima sezona ali para tu nema ...

TheFlyingDutchman

pre 11 godina

Prošle godine sam imao priliku da provedem leto na crnogorskom primorju i evo hteo bih da podelim nekoliko utisaka sa vama, uglavnom negativnih. Putovali smo sopstvenim prevozom i prilikom ulaska u Crnu Goru carinici nisu hteli da nas puste da uđemo zato sto je jedna devojka imala pasoš (izgubila je ličnu kartu) Savezne Republike Jugoslavije( popularni plavi pasoš) uz obrazloženje da on ne zna koja je to država. Svoju glupost je pokazao još jedan carinik koji je tvrdio za tek registrovan skuter koji smo poneli da mu je istekla registracija. Na kraju su nas pustili kada smo im dali nešto para. Sramota! Ali tu nije kraj bezobrazluku, pošto su sve usluge naplaćivali papreno, recimo vožnja trajektom preko zaliva 10 evra. Na kraju smo stigli u Tivat i posle raspakivanja otišli na obližnju plažu. Prilikom ulaska u vodu sam dok mi još voda nije došla do sredine tela potpuno isekao noge na oštro kamenje na morskom dnu, tako da su me pekli tabani prilikom svakog ulaska u vodu. Nedaleko od glavne gradske plaže se kanalizacija izlivala u more prouzrokujući neverovatan smrad. Taj famozni Porto Montenegro koji se toliko pominje u novinama je privatan posed na koji možeš samo da uđeš i da buljiš u nekoliko jahti koje su tu usidrile. Inače grad je stvarno smešan, osim nekoliko ulica u centru izgleda kao selo. Od celog tog puta najveći utisak na mene je ostavio kanjonj reke Tare koji smo videli u povratku. Toliko o crnogorskom primorju.

MNE

pre 11 godina

Standardna histerija uz mali dio normalnih i realnih komentara. Nije ni cudo sto vam Nikolic i Seselj dolaze na vlast ponovo. I najgore sto mislite da nekom nedostajate i ne shvatate kolika je prednost sto vas nema ovamo. Govorim naravno samo o ovim likovima punim mrznje i svega negativnog.

Za neupucene, u Baru se radi boljeg protoka saobracaja radi prilazni bulevar iz pravca Sutomora i bice zavrsen veoma brzo. Odje se od strane nekih zlonamjerno predstavlja kao Bejrut i prljav grad, iako se radi o veoma cistom i uredjenom gradu.

I kod nas ni u Ulcinju sa vecinskim Albanskim stanovnistvom nikad nije bilo problema za turiste iz Srbije, cime se svi ponosimo. Kad shvatite da je bogatstvo imati turiste is raznih zemalja, razlitih nacionalnosti, vjera, bice bolje. A nama je uz svo postovanje svih, pa i vas, samima puno bolje nego sto je bilo prije. I nijesmo jedini, a vi se zapitajte zasto je tako. Mada ko do sada nije shvatio...

Nego ljeto je, nije vrijeme za teske teme :) Puno pozdrava sa Cg primorja i lijep provod svima dje god otisli.

iskustvo uci

pre 11 godina

Jutros sam se vratio iz Budve.Pitao sam se sta se to desilo sa Novim Sadom zadnjih godina?Otkud tolika bahatost,samozivost i primitivizam. Dobio sam odgovor odlaskom u Budvu. Njihov milje je sa migracijom prenesen ovamo.Crnogorci nisu nacionalisti, oni su ultranacionalisti, ljudi koji mrze sve oko sebe.Kako bi vi protumacili govor recepcionerke na 5 metara od vas u kome spominje svoje 2 cerke na studijama u Beogradu koje po njenimn recima sluze Beograd?Kako bi okarakterisali da suncobran koji ste iznajmili nadjete kod gomile klinaca?Ili,ovih dana se odrzavao neki folklor ispred starog grada, kolona dece je prelazila semafor,a 4 /ne 20 ili 10/majmuna je trubilo kao manijaci jer nisu mogli da sacekaju da prodje kolona. Ta deca ce za koju godinu birati gde ce letovati.Prljava plaza toliko da nisi mogao sedeti blizu obale.More takodje. Bahatost, bezobrazluk na svakom koraku...3 crnogorska klipana na plazi su pravili galama vecu nego gomila rusa.Ruski jezik mi je zvucao kao pesma naspram neartikulisanog arlaukanja.Ruse trebate da ljubite u....jer vam niko vise osim njih nece ni doci.Zao mi je sto su vam dosli rusi, trebali su doci nemci.Od 1998 letujem u Crnoj Gori/sa 2 pauze, zbog bombardovanja i prosle godine zbog povrede/ u razlicitim terminima.Do pre dve godine se video pomak, sitnim koracima ali vidljiv i imao sam pozitivno misljenje o Crnoj Gori.Mozda ce vam i ova godina biti rekordna ali vise ni jedna sledeca.Sami ste krivi.Ja sam zavrsio sa Crnom Gorom.

Slucajni turista

pre 11 godina

Za turiste iz Srbije ne nudi nista, jer oni na zalost nemaju para da to plate. I ne samo kad je Crna Gora u pitanju nego i ostale zemlje. Pogledajte cene u ostalim turistickim destinacijama, videcete da su itekako "odskocile". U Crnu Goru idu oni koji tamo imaju vikendice ili prijatelje pa se nekako snalaze da prodju "besplatno" ili sa sto manje troskova. Nemaju para za hotele, pansione, mini hotele, za restorane, sve je to za nas africki standard papreno skupo. Isto je i sa Grckom i Turskom. Ko prezivi visesatno i visednevno klackanje u autobusu do zeljene destinacije, "iskrcava" se u apartmane i hotelcice sa dve ili tri zvezdice koji ne zasluzuju ni jednu, a o nekoj usluzi da ne pricamo. Gradska plaza i neki giros ili drugi rostilj su nabolja usluga koju mogu da dobiju za te pare.Na zalost nase cekove vise ne primaju u inostranstvu, pa ne mozemo vise za 5 maraka da letujemo,kao 1993 godine. Mozda smo mi i dalje ostali na tom nivou, ali drugi nisu. I to je problem.

perko

pre 11 godina

E zaboravih da vam napomenem...Vecina radnika u ugostiteljskim mjestima po CG su iz Srbije...Tako da ne mozete optuzivati Crnogorce da su neusluzni...To su vecinom srpski rezidenti...I nijesu dolazile svetske zvijezde samo na sat ili dva vec su duze ostajali...Ali vi ste izgleda svi u kolektivnom karantinu i plasiraju vam se djelimicno informacije...Blizi ste izgleda Sjevernoj Koreji nego EU po tom pitanju...Idite vi u Grcku i ne zaboravite da ponesete paradajz i ostalu hranu...Sve na nivou...

sumadinac

pre 11 godina

Jeste prljavo, jesu vrlo neusluzni i dobar deo prost i zaostao ali ima i dobrih ljudi i lepota koje volim da vidim tamo! Idem u Grcku ali idem i u CG da sa prijateljima (sto neko rece) popijem lozu i kafu i zaronim u Jadransko more!

Joki

pre 11 godina

Divnu prirodu ,bratski narod ,tradicionalno gostoprimstvo ,kulturno nasledje ,vrhunsku uslugu ,modernu infrastrukturu, sterilnu cistocu, carobnu kuhinju ,nike cene ,fantasticnu metropolu Podgoricu ,sarmantni Kolasin ,neodoljivi Mojkovac, neponovljivo Berane...

nemanja

pre 11 godina

Pa dobro, da li ovaj tekst nosi naziv: "Šta nam nudi CG primorje?" ili "Investicije kompanija Adriatic Marinas i Porto montenegro"?
Nismo dobili odgovor na najbitnije pitanje: Da li ove godine za promenu nudi normalno snabdevanje vodom i strujom?

Nar jag

pre 11 godina

Ništa,bolje je da se kupaš u Adi nego u Crnoj Gori zbog toga sto su neljubazni i od kada su dobili nezavisnost misle da su toliko veliki da se graniče sa SAD a ustvari su toliko mali da ih ne mozes pronaci ni na karti,pre cu naci Pržogrnce nego Crnu Goru.Podgorica naspram Beograda ili bilo kog većeg grada u Srbiji je selendra u prašumi,tako da vam to "more" koje "imate" ne znači uopšte pošto vam je ostatak "vase drzave" ko ............

mima

pre 11 godina

Meni je Boka divna. I Ulcinjska velika plaza!
I nisam imala nikakva negativna iskustva, nosim najlepse uspomene odatle. Doduse, uskoro idem na Kefaloniju, ali ko zna, mozda se zapali u CG pred kraj sezone.
Manite se predrasuda ljudi, svuda moze da se pokupi stomacni virus, sretne neljubazni ugostitelj i vidi djubre na plazi. A ja to i nisam sretala u CG gde sam odsedala.
Pozdrav svima i uzivajte ovo leto!

CG

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama.

Nisam znao da je ljetovanje u stvari usidrenje jahte na par sati! Nisam primetio da se neko od njih vratio na par dana! Doduse jeste da je Bred Pit bio odusevljen slovenskom plazom i Daglas vecernjim vasarom, ali im ljubomorne zene nisu dale da ostanu duze!!

Dragan

pre 11 godina

Zna se da u Crnu Goru iz Srbije idu uglavnom oni sto moraju.To su oni sa najnizim primanjima, ljudi koji tamo putuju vozom ili autobusom i nose sa sobom hranu.
Na zalost takvih je u Srbiji dosta.
Ne racunajuci ovu kategoriju svi ostali koji idu tamo , po mom misljenju, nisu bas normalni.

shomi05

pre 11 godina

Ne nudi nista, susjedi nude bolje i za jeftinije cene.
Nije me dosada privukla, tako da nece ni posle ovog clanka.
Sada da se ide u evropu nisu potrebne vize, tako da bilo kome savetujem da ide za grcku, na primer.
Ako nece preko agencije, idu kolima vise ljudi, i podele troskove. Apartman za 5 osobe kosta 50 evra noc. A tu ima cela kuhinja, klima, tv, ... Niko ne naplacuje koristenje klime, ili ti je iskljucuje ako je ostavis upaljenu. Pravi godpsodski odmor.

Zoki

pre 11 godina

Da nisi možda zaboravio još nekog?Možda Stalonea ili Umu Turman,Kameron Diaz? Smešni ste.Predlažem svima da idu bilo gde samo da zaobiđu CG,Grčka je prelepa,Halkidiki,Tasos...

real022

pre 11 godina

17 prokletih sati traje put, treba mi tri dana samo da dođem sebi.
A sada je i sve skuplje nego u HR.
More je uglavnom prljavo, okolina takodje.

Ali ono što je presudno su retardirane ležaljke, ispada kao da su cele plaže od plastike.

Nije problem platiti glupavu ležaljku ili kao neki ulaz na plažu, ali pored toga što gusto nabijena plastika kvari ambijent, ništa drugo se ne dobija.

More je u Grčkoj i Hrvatskoj besplatno. Ako platim ležaljku, to je zato što mi je potrebna, ili zato što ću dobiti i lubenicu uz nju.

U CG ako ne platiš ležaljku, jedino ti preostaje mesto ispod prepunog kontejnera ili montažnog wc-a.

To je najdebilnije što je neko mogao smisliti za razvoj turizma u CG
- zagušiti ionako male plaže plastikanerima- za tri do 10 evra..
Još kad dodaju i one stoliće, kao u PVC radnji.

zivko

pre 11 godina

Pa samo polako,nema zurbe. Ako imate vremena na pretek,dva ,tri sata doce i ta vecera vec jednom.Pustite kelnere na miru i nemojte ih gnjaviti dok se ljudi dobro ne ispricaju.A i dobro je za zdravlje biti gladan.A to sto vam je dete gladno i place pa stavite mu cuclu u usta i sve ce biti uredu.Uzivajte pogled na more vecera ce samo sto nije.

Denis

pre 11 godina

Ne idem u cege ni dzabe, i to vec niz godina. A svi znamo kako je dole jadno i nikada se nece promeniti - kako da povecaju plaze - imaju tih 100km obale i to je to. I svi znamo kakvi su to (vecinom) ljudi. OK - Ima ih i normalnih, ali dzabe kad nema dobrih puteva, vodovoda, struje.

Rekao sam da im dajem bar deset godina da se malo upristoje a mozda podignem kvotu

A i sto bi isao gde sam vec bio, tu sve znam, idem na nova mesta - tolika divna mora su tu da budu otkrivena i zasto da se vezujem za tzv "nase ljude" pa idem na zbog prirodnih lepota i sadrzaja - sta me briga dal su nasi ili Tunizani, Egipcani, Spanci, Bugari, Turci - to je sekundarno, nimalo me to ne odmori ako su tzv nasi - bitinije su mi ljubaznost i cene kvalitet znaci sadrzaji kapaciteti...

Preddy Baer

pre 11 godina

@perko

Gdine Perko, svi ti poznati koje ste naveli su spavali, jeli i pili na svojim jahtama, a izlazili na kopno samo da se slikaju, eventualno svratili do u neki restoran sa 16 zvezdica. A kupali su se debelo udaljeni od obale (paparazzi).

Tako da ono shto nudite obicnoj raji i ono shto je na raspolaganju zvezdama i zvezdicama nije bash isto!

Ja licno nikad vishe kod vas! Neka hvala! A imate sada i navalu turista iz susedne-drzhave koju ste lepo priznali, shta se sada zhalite. Lepo ste rekli da necete paradajz Srbe. Izvolte sada!

l`alchimiste

pre 11 godina

Dobri moji,
I ako mi je pradjed sa oceve strane sa obronaka Orjena ,i ako sam kao mali svako leto provodio uglavnom u HN i BU....ja tamo vec godinama ne zalazim niti cu,,,zasto...razloga je mali milion...(da zanemarimo politiku i sve one ruzne stvari)
pod 1-Nerealne cene,koje su u visini onih za poznatije Grcko-Turkso-Spanske destinacije
pod 2 - Usluga, neprofesionalna i nestrucna...moze se najblaze receno okarakterisati kao ``nevoljna`` (po principu vi ste tu zbog nas a ne mi zbog vas.
pod 3 - Higijena,odnosno ne higijena...mora ,plaza,setalista idr...(poslednji put kad sam bio 2007 god na Jaz-u je bio samo jedan WC (i to kakav )...i to ima vode nema vode,djubre se nosi jednom nedeljno isl.
Sve u svemu mene vise Montenegro videti nece...pre bih u Albaniju isao...a dobrim Montenegrinima (na zalost u manjini) zelim sve najbolje.

S. Patrick Morrissey

pre 11 godina

E, @perko, zgazio sam na jeza slucajno a vas diplomirani vidar mi rekao da "zapisam". Ja bih ipak negde drugde, no offense.

Ministar za zez

pre 11 godina

Što bi rekli Englezi :''This is just small town in Serbia, it is just small town in Serbia''...
HVALA LEPO ,TE KOSKE OD ''MORA''PRODAJTE NEKOME DRUGOME,MENI NEĆETE!

bio video

pre 11 godina

U Crnoj Gori nisam bio 17 godina. Pocetkom juna sam isao poslom u okolinu HN. Moj utisak je da je cistije nego pre, imaju kontejnere na svakih 300-400 metara. Priroda je predivna. Zamerke su sto restrikcije vode traju skoro ceo dan, neljubaznost je poslovicna i daleko brate klackao sam se 14 sati.

Lajavi

pre 11 godina

Samo onaj ko nije bio i ko ne zna o Ulcinju može misliti nešto loše. A ja tvrdim da je to ubedljivo najmiroljubiviji grad u primorju. Grad u kome već 400 godina zajedno u miru žive crnci, Albanci (muslimani i katolici), Srbi-Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati i u poslednj vreme Rusi, grad koji nikad nije imao etničkih problema u svojoj istoriji. Ako moja malenkost u leto 1999.g. nije doživela, ni jednu neprijatnost, uprkos "zaostalim" izbeglicama s Kosova, uprkos tome što moja familija živi u Šumadiji 200 godina, onda sigurno nećete ni Vi!!!

kazanovans

pre 11 godina

Polupansion u Baru 80-120 € ? Znači za nas četvoro 10 dana letovanja u čuvenom Baru košta 3200 do 4800 evra? Prvi april bio pre dva i po meseca

Suburbia

pre 11 godina

Sjajnl su mi ovi djetici, što se tripuju kako im zvezde dolaze, a zapravo zasranu da piške i sipaju gorivo u jahte i nastave na neku lepšu stvarnu destinaciju.

buxna

pre 11 godina

Juce sam dosao iz C.G.... Budva je katastrofa, kao neki seoski vasar. Luna park iz pretproslog veka, setaliste izlokano. Nisam bio 10 godina dole a nista na bolje promenilo... giros je 3 evra i dobijete ga bez pomfrita, parce pice 1.5 evra... plaze oko Bara prepune smeca, katastrofa bas. Stvarno mislim da je greota ostaviti par stotina evra dole za 10 dana, ono je smesna strana turizma ali stvarno.

ixsha

pre 11 godina

Slazem se...ima svega,dosta toga nedostaje!
Ali...
Bio sam svuda od Grcke,Kariba,Brazila....i ako ne bih otisao na par dana dole,da na miru popijem kafu i lozu i posedim sam divnim ljudima i prijateljima moj odmor ne bi bio ispunjen.
Ko voli nek izvoli..

JET SET TOURIST AGENT

pre 11 godina

@ Perko..
Kazes "svijetski" jet set...Taj ISTI jet-set doneo sa sobom SVE od licnog kuvara, frizera, hrane i sopstvene PELLIGRINO vode. Jedino sto su platili mozda parkiranje jahte i benzin, (iako to). Sta su doprineli CG..NISTA, sta su vam ostavili, sigurno izlili jos malo govanca u more.
Mozda su sliki Brada i Angi da se kupaju na Slovenskoj plazi, ili da leze na nekoj betonskog ploci u H.Novom?
Dragi moj, da znas da vecina "svijetskog jet-seta" sigurno i ne zna da plivaju, a vecina koji znaju to radi samo u svojim bazenima punjenim Avian vodom....ako su sisli sa jahte na pola sata da protegnu noge na par koraka sta to znaci???CG nema NISTA od znacaja da oni vide osim kratke setnje nekim starim gradom, ostalo sve vide sa jahte. Jadransko more inace sluzi bogatasima samo lep pogled sa vode ni manje ni vise !
Mislis da ce da odu do nekog restorana koji drzi neki polu-pismeni nekadasnji sitni lopov, koji ima kuvara od 20godina i preliva jeftin ketup i majonez na biftek a vecina "jet-seta" su vegetarijanci, (AKO NISI znao) ili su sve ove informacije iznad TVOG kolena?

igorpl

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...
(perko, 17. jun 2012 16:38)

Batice LJETOVALI su kod vas jer su pre toga obišli čitav svet po ko zna koji put i eto malo da promene pa vide kako je, Budi siguran da više nikada LJETOVATI NEĆE!
Osim toga postoje i ljudi koji se zovu MAZOHISTI, a znajući popularne zvezde oni su spremni se da probaju! To što je neko zvezda i ima novaca i popularan je ne znači da je automatski ČIST sa mozgom jer u najvećem broju slučajeva takve ne pregledaju!

***

pre 11 godina

ne znam cemu ovoliko negativnih komentara...mislim da je problem u vama,jer vi hocete da ljetujete za 50 e,iznajmljujete sobicke bez tursitickih dozvola,pa se zalite sto nema vode...platite lijepo sebi hotel u zalivu ili Budvanskoj rivijeri,pa cete vidjeti sta je pravo ljetovanje u CG...ne moze i jare i pare!!!

LOL

pre 11 godina

Ništa što nema drugde. Razlika je što je u Crnoj Gori usluga jedna od najoskudnijih u ovom delu sveta, a cena iste se mnogo ne razlikuje.

Kažu da je od Crne Gore lošije jedino na Kurilskim ostrvima :D
Ahahahaha

klaja

pre 11 godina

E moj Perko pa svi oni su se zadrzali u Crnoj Gori maximalno dva dana.Dosli svojim jahtama i jedino gde su mogli da osete vasu gostoprimljivost je kad sipase gorivo u svoje jahte jer je nafta jeftinija nego u CRO.Gvardiola je istina i vecerao ali zato sto poznaje onog rukometasa.Niko od njih ne vide ono sto smo mi godinama gledali.

perko

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...

Novosadjanin

pre 11 godina

Nikad vise kod vas jer ste najgori domacini derete sa cenama a dajete nula usluga.Preporucio bi svakom novosadjaninu i vojvodjaninu da ode pre u grcku nego u ocajnu crnu goru

Nikola

pre 11 godina

Barem nas narod zivi tamo na tom primoriju dok na drugim mestima nema, draze mi je naravno kod Srba da odem na more nego kod Grka (ili Hrvata). Mozete da kupite sve domace proizvode time bar necim cinite i nasoj privredi dok drugde nasih prozivoda gotovo ili uopste i nema. A more je lepse i juznije nego severni deo Jadrana.

DonjiŠtoj

pre 11 godina

Samo ograničeni i patološki maliciozni ljudi pesimističnog pogleda na svet mogu da zlurado govore o ljudima i mestima koje nisu ni posetili..imam u vidu pomenuti Ulcinj,potencijalnu prestonicu južnog Jadrana,grad neotkrivenih čari naseljenog većinski autohtonim Albancima koji su primer najkorektnijeg ugostiteljstva počev od elementarnog odnosa prema gostu,takodje premda većinu ostalih turista tradicionalno čine Kosovari i to mahom iz Evrope,u istome nisam video niti jedan problem za sopstveni ugodjaj,štaviše bolji tretman nisam doživeo bilo gde na CG rivijeri!!Ulcinj je crnogorski od 1880. kao tekovina vojnih i diplomatskih pobeda knjaza Nikole i uz podršku Engleske i cele Evrope,čistog okoliša,avanturističkog ambijenta,odličnih domaćina,najboljih cena!! Otvorite vidike i idite u Ulcinj da naučite mnogo toga o sebi!

Mirko

pre 11 godina

Pa ne nudi bog zna šta... čak štaviše mada može da se nađe dobro mesto i smeštaj. Mene više oduševljava Durmitor i kanjon Tare mnogo više daju nego njihovo primorje.

Posmatrac

pre 11 godina

Svako ko je ikada otisao drugde na primorje (ne racunajuci severnu Grcku), mogao je da vidi kako to svet radi, pa da shvati da primorje Crne Gore nije ni prineti drugim, okolnim destinacijama, potpuno konkurentnim po ceni.
Letovati u Crnog Gori i pritom za 10 dana potrositi vise od 350e, a da niste u hotelu 4*, PP, je sumanuto.

petarV

pre 11 godina

Šta nam nudi CG primorje?

Sve ono što ne nudi Grčko...a pogotovo Grci...

Zato uvek u Grčku...u CG jedino,ako opet padnu neke sankcije (ništa me ne bi čudilo) pa opet budem primoran na:cirkus,baru,neljubaznost,gužvu,nestašice vode-struje,naplaćivanje plaža,sobe sa zajedničkim kupatilom po ceni apartmana u Grčkoj...

Da skratim priču...CG je sa razlogom i 80ih bila destinacija najsiromašnijih...Rusi,došli pokupovali...sadu su našli bolje destinacije...pa će da prodaju (čisto sumnjam)...tako,da...manite priče,kako Vam Srbi ne trebaju,kako ste sada postali destinacija...i dalje imate km plaža,kao jedan jedini Zakintos...i dajle ljudi ne mogu noge da isrpruže na toj plaži...i dalje nema šta da se izroni u vašem moru...i dalje nema šta da se obiđe i slika...i dalje ste neverovatno neljubazni!

vanja

pre 11 godina

Pre nekolko dana sam se vratila iy Crne Gore.potpuno razočarana ,a čime..smeća i djubreta na sve strane,popularna Crvena plaža kod Bara koja je slovila da je najlepša potpuno je nevidljiva od smeća i šuta,šetalište kraj mora u potezu od Šušnja do Bara lići na Bejrut užas...kada su moji prijatelji preneli TO Bar znate šta su rekli..Zašto sam došla van sezone..prosto se pitam da li se oni iz TO Bar kupaju u kadi samo jednom godišnje...pA VI ODLUČITE DA LI ĆE TE DOLE ..JA SIGURNO VIŠE NEĆU!!

Si Sto

pre 11 godina

Prošle godine sam išao na more u CG na 4 dana,nemam nikakve zamerke i Ne fantaziram puno oko turizma ali najveća greška koju sam napravio je bila što sam išao avionom a jooj 10 godina života mi je prošlo,kakav krš od aviona nisam se plašio letenja do tada!!! Ni slučajno avionom u CG ako vam vaš život nešto znači,a mislim na jat-ove avione koji lete u tom pravcu jer im je godina proizvodnje 1960!!!

Mozak

pre 11 godina

Malo licemerja, visoke cene jako losih usluga, nepostovanje tebe kao turiste, bezobrazne ugostitelje i nehigijenu. Mnogo je bolja hrvatska, koliko god da se ne volimo, njihovi ugostitelji su barem fini prema nama, jer znaju da im nas novac treba. A i generalno gledano lepse je.

KumŽoržo

pre 11 godina

Na ulcinjskoj rivijeri,sa braćom Kosovarima a posebno na Adi Bojani je najbolje,jedinstveno,jeftino i avanturistički egzotično,vrlo dobri utisci,idem i ove godine!! Ća će mi Kopakabana...ima jedna na Velikoj Plaži!;)))

jatzans

pre 11 godina

Kažem ja pre nekoliko godina (1998) kako hotel Albatros u Ulcinju deluje pristojno, ali mi problem sa malom decom odjuriti začas do sobe. Nije baš blizu. A on kaže: Šta ćeš u sobi, majke ti? Otplivaš malo, obaviš (biću fina) veliku nuždu, opereš se i to ti je to. Svi to tamo rade.

iskreno

pre 11 godina

Volim Crnu Goru, al' u albanski Ulcinj ne bih otisao, sve da mi plate! A vidim da se eko taksa nece naplacivati ove godine :) Pa sta je bilo, usporile strane investicije iz siptarskog lobija, i sad vise ekologija nije bitna?! Ne zagadjuju srbi CG vise? Ccc... Steta je da jedna tako divna zemlja toliko propadne zbog par prodanih dusa na vlasti. Pozdrav iz Beograda svim pravim djeticima! :)

Sloba

pre 11 godina

Pre cu ici u Hrvatsku nego u CG, em je lepse more, ljudi su verovali ili ne bolji, provod je bolji kao i usluga, u Cg sam bio poslednji put 2010 i nikada vise tamo necu da odem. Na 300m od plaze kanalizacija ulazi u mora, ljudi su katastrofa bukvalno blagi uzas...

igorpl

pre 11 godina

Šta nam nudi Crnogorsko primorje?

pa nudi nam kamenje o koje se lome noge na plažama pre nego što uđeš u vodu, gomilu izbetoniranih plaža, gomilu smeća u vodi, menigitise, stomačne viruse, dijareje i ostale boleštine koje su isključivo vezane za prljavštinu i nehigijenu (kada vam lekar u Baru kaže da je sasvim uobičajeno da dete dobije stomačni virus onda vam je sve jasno, uzgred puna bolnica dece sa stomačnim virusom), bogato neprofesionalnu uslugu, plaćanje ulaza na svaku plažu, okupirane obale i plaže od ruskih i domaćih lopova, kanalizacije i fekalija po plažama....
Nema šta bogata ponuda!!!

SUTOMORE IMA PLAVU ZASTAVICU!!!!!!!!!
Samo napred ko voli nek izvoli!

posteno

pre 11 godina

Znam da smo losi ugostitelji, znam da nam kanalizacija tece u more, znam da nam je Vlada kriminalna, znam da svercujemo cigarete i radimo razne prljave rabote, znam da vas diskriminisemo kada dodjete, znam da smo agresivni i da volimo tuci turiste iz Srbije i znam da vam je jeftinije bilo gdje na svijetu nego kod nas...
Znaci to ne treba vise pisati, jedino Vas molim da ne dolazite nego da nam novac posaljete postom.

Joksim

pre 11 godina

Velju, ako vam dosadi budvanski zaropek svratite malo na sjever kod nas, povedite djecu da se nadisu cistog vazduha, pojedu malo sira i skorupa, popiju casu ciste vode.
I manite se politike ljudi, nju ostavite ka do sad nesojima.

posteno

pre 11 godina

Znam da smo losi ugostitelji, znam da nam kanalizacija tece u more, znam da nam je Vlada kriminalna, znam da svercujemo cigarete i radimo razne prljave rabote, znam da vas diskriminisemo kada dodjete, znam da smo agresivni i da volimo tuci turiste iz Srbije i znam da vam je jeftinije bilo gdje na svijetu nego kod nas...
Znaci to ne treba vise pisati, jedino Vas molim da ne dolazite nego da nam novac posaljete postom.

Joksim

pre 11 godina

Velju, ako vam dosadi budvanski zaropek svratite malo na sjever kod nas, povedite djecu da se nadisu cistog vazduha, pojedu malo sira i skorupa, popiju casu ciste vode.
I manite se politike ljudi, nju ostavite ka do sad nesojima.

Sloba

pre 11 godina

Pre cu ici u Hrvatsku nego u CG, em je lepse more, ljudi su verovali ili ne bolji, provod je bolji kao i usluga, u Cg sam bio poslednji put 2010 i nikada vise tamo necu da odem. Na 300m od plaze kanalizacija ulazi u mora, ljudi su katastrofa bukvalno blagi uzas...

igorpl

pre 11 godina

Šta nam nudi Crnogorsko primorje?

pa nudi nam kamenje o koje se lome noge na plažama pre nego što uđeš u vodu, gomilu izbetoniranih plaža, gomilu smeća u vodi, menigitise, stomačne viruse, dijareje i ostale boleštine koje su isključivo vezane za prljavštinu i nehigijenu (kada vam lekar u Baru kaže da je sasvim uobičajeno da dete dobije stomačni virus onda vam je sve jasno, uzgred puna bolnica dece sa stomačnim virusom), bogato neprofesionalnu uslugu, plaćanje ulaza na svaku plažu, okupirane obale i plaže od ruskih i domaćih lopova, kanalizacije i fekalija po plažama....
Nema šta bogata ponuda!!!

SUTOMORE IMA PLAVU ZASTAVICU!!!!!!!!!
Samo napred ko voli nek izvoli!

iskreno

pre 11 godina

Volim Crnu Goru, al' u albanski Ulcinj ne bih otisao, sve da mi plate! A vidim da se eko taksa nece naplacivati ove godine :) Pa sta je bilo, usporile strane investicije iz siptarskog lobija, i sad vise ekologija nije bitna?! Ne zagadjuju srbi CG vise? Ccc... Steta je da jedna tako divna zemlja toliko propadne zbog par prodanih dusa na vlasti. Pozdrav iz Beograda svim pravim djeticima! :)

Mozak

pre 11 godina

Malo licemerja, visoke cene jako losih usluga, nepostovanje tebe kao turiste, bezobrazne ugostitelje i nehigijenu. Mnogo je bolja hrvatska, koliko god da se ne volimo, njihovi ugostitelji su barem fini prema nama, jer znaju da im nas novac treba. A i generalno gledano lepse je.

petarV

pre 11 godina

Šta nam nudi CG primorje?

Sve ono što ne nudi Grčko...a pogotovo Grci...

Zato uvek u Grčku...u CG jedino,ako opet padnu neke sankcije (ništa me ne bi čudilo) pa opet budem primoran na:cirkus,baru,neljubaznost,gužvu,nestašice vode-struje,naplaćivanje plaža,sobe sa zajedničkim kupatilom po ceni apartmana u Grčkoj...

Da skratim priču...CG je sa razlogom i 80ih bila destinacija najsiromašnijih...Rusi,došli pokupovali...sadu su našli bolje destinacije...pa će da prodaju (čisto sumnjam)...tako,da...manite priče,kako Vam Srbi ne trebaju,kako ste sada postali destinacija...i dalje imate km plaža,kao jedan jedini Zakintos...i dajle ljudi ne mogu noge da isrpruže na toj plaži...i dalje nema šta da se izroni u vašem moru...i dalje nema šta da se obiđe i slika...i dalje ste neverovatno neljubazni!

vanja

pre 11 godina

Pre nekolko dana sam se vratila iy Crne Gore.potpuno razočarana ,a čime..smeća i djubreta na sve strane,popularna Crvena plaža kod Bara koja je slovila da je najlepša potpuno je nevidljiva od smeća i šuta,šetalište kraj mora u potezu od Šušnja do Bara lići na Bejrut užas...kada su moji prijatelji preneli TO Bar znate šta su rekli..Zašto sam došla van sezone..prosto se pitam da li se oni iz TO Bar kupaju u kadi samo jednom godišnje...pA VI ODLUČITE DA LI ĆE TE DOLE ..JA SIGURNO VIŠE NEĆU!!

Novosadjanin

pre 11 godina

Nikad vise kod vas jer ste najgori domacini derete sa cenama a dajete nula usluga.Preporucio bi svakom novosadjaninu i vojvodjaninu da ode pre u grcku nego u ocajnu crnu goru

jatzans

pre 11 godina

Kažem ja pre nekoliko godina (1998) kako hotel Albatros u Ulcinju deluje pristojno, ali mi problem sa malom decom odjuriti začas do sobe. Nije baš blizu. A on kaže: Šta ćeš u sobi, majke ti? Otplivaš malo, obaviš (biću fina) veliku nuždu, opereš se i to ti je to. Svi to tamo rade.

Posmatrac

pre 11 godina

Svako ko je ikada otisao drugde na primorje (ne racunajuci severnu Grcku), mogao je da vidi kako to svet radi, pa da shvati da primorje Crne Gore nije ni prineti drugim, okolnim destinacijama, potpuno konkurentnim po ceni.
Letovati u Crnog Gori i pritom za 10 dana potrositi vise od 350e, a da niste u hotelu 4*, PP, je sumanuto.

LOL

pre 11 godina

Ništa što nema drugde. Razlika je što je u Crnoj Gori usluga jedna od najoskudnijih u ovom delu sveta, a cena iste se mnogo ne razlikuje.

Kažu da je od Crne Gore lošije jedino na Kurilskim ostrvima :D
Ahahahaha

Si Sto

pre 11 godina

Prošle godine sam išao na more u CG na 4 dana,nemam nikakve zamerke i Ne fantaziram puno oko turizma ali najveća greška koju sam napravio je bila što sam išao avionom a jooj 10 godina života mi je prošlo,kakav krš od aviona nisam se plašio letenja do tada!!! Ni slučajno avionom u CG ako vam vaš život nešto znači,a mislim na jat-ove avione koji lete u tom pravcu jer im je godina proizvodnje 1960!!!

KumŽoržo

pre 11 godina

Na ulcinjskoj rivijeri,sa braćom Kosovarima a posebno na Adi Bojani je najbolje,jedinstveno,jeftino i avanturistički egzotično,vrlo dobri utisci,idem i ove godine!! Ća će mi Kopakabana...ima jedna na Velikoj Plaži!;)))

DonjiŠtoj

pre 11 godina

Samo ograničeni i patološki maliciozni ljudi pesimističnog pogleda na svet mogu da zlurado govore o ljudima i mestima koje nisu ni posetili..imam u vidu pomenuti Ulcinj,potencijalnu prestonicu južnog Jadrana,grad neotkrivenih čari naseljenog većinski autohtonim Albancima koji su primer najkorektnijeg ugostiteljstva počev od elementarnog odnosa prema gostu,takodje premda većinu ostalih turista tradicionalno čine Kosovari i to mahom iz Evrope,u istome nisam video niti jedan problem za sopstveni ugodjaj,štaviše bolji tretman nisam doživeo bilo gde na CG rivijeri!!Ulcinj je crnogorski od 1880. kao tekovina vojnih i diplomatskih pobeda knjaza Nikole i uz podršku Engleske i cele Evrope,čistog okoliša,avanturističkog ambijenta,odličnih domaćina,najboljih cena!! Otvorite vidike i idite u Ulcinj da naučite mnogo toga o sebi!

perko

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...

Nikola

pre 11 godina

Barem nas narod zivi tamo na tom primoriju dok na drugim mestima nema, draze mi je naravno kod Srba da odem na more nego kod Grka (ili Hrvata). Mozete da kupite sve domace proizvode time bar necim cinite i nasoj privredi dok drugde nasih prozivoda gotovo ili uopste i nema. A more je lepse i juznije nego severni deo Jadrana.

real022

pre 11 godina

17 prokletih sati traje put, treba mi tri dana samo da dođem sebi.
A sada je i sve skuplje nego u HR.
More je uglavnom prljavo, okolina takodje.

Ali ono što je presudno su retardirane ležaljke, ispada kao da su cele plaže od plastike.

Nije problem platiti glupavu ležaljku ili kao neki ulaz na plažu, ali pored toga što gusto nabijena plastika kvari ambijent, ništa drugo se ne dobija.

More je u Grčkoj i Hrvatskoj besplatno. Ako platim ležaljku, to je zato što mi je potrebna, ili zato što ću dobiti i lubenicu uz nju.

U CG ako ne platiš ležaljku, jedino ti preostaje mesto ispod prepunog kontejnera ili montažnog wc-a.

To je najdebilnije što je neko mogao smisliti za razvoj turizma u CG
- zagušiti ionako male plaže plastikanerima- za tri do 10 evra..
Još kad dodaju i one stoliće, kao u PVC radnji.

CG

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama.

Nisam znao da je ljetovanje u stvari usidrenje jahte na par sati! Nisam primetio da se neko od njih vratio na par dana! Doduse jeste da je Bred Pit bio odusevljen slovenskom plazom i Daglas vecernjim vasarom, ali im ljubomorne zene nisu dale da ostanu duze!!

iskustvo uci

pre 11 godina

Jutros sam se vratio iz Budve.Pitao sam se sta se to desilo sa Novim Sadom zadnjih godina?Otkud tolika bahatost,samozivost i primitivizam. Dobio sam odgovor odlaskom u Budvu. Njihov milje je sa migracijom prenesen ovamo.Crnogorci nisu nacionalisti, oni su ultranacionalisti, ljudi koji mrze sve oko sebe.Kako bi vi protumacili govor recepcionerke na 5 metara od vas u kome spominje svoje 2 cerke na studijama u Beogradu koje po njenimn recima sluze Beograd?Kako bi okarakterisali da suncobran koji ste iznajmili nadjete kod gomile klinaca?Ili,ovih dana se odrzavao neki folklor ispred starog grada, kolona dece je prelazila semafor,a 4 /ne 20 ili 10/majmuna je trubilo kao manijaci jer nisu mogli da sacekaju da prodje kolona. Ta deca ce za koju godinu birati gde ce letovati.Prljava plaza toliko da nisi mogao sedeti blizu obale.More takodje. Bahatost, bezobrazluk na svakom koraku...3 crnogorska klipana na plazi su pravili galama vecu nego gomila rusa.Ruski jezik mi je zvucao kao pesma naspram neartikulisanog arlaukanja.Ruse trebate da ljubite u....jer vam niko vise osim njih nece ni doci.Zao mi je sto su vam dosli rusi, trebali su doci nemci.Od 1998 letujem u Crnoj Gori/sa 2 pauze, zbog bombardovanja i prosle godine zbog povrede/ u razlicitim terminima.Do pre dve godine se video pomak, sitnim koracima ali vidljiv i imao sam pozitivno misljenje o Crnoj Gori.Mozda ce vam i ova godina biti rekordna ali vise ni jedna sledeca.Sami ste krivi.Ja sam zavrsio sa Crnom Gorom.

buxna

pre 11 godina

Juce sam dosao iz C.G.... Budva je katastrofa, kao neki seoski vasar. Luna park iz pretproslog veka, setaliste izlokano. Nisam bio 10 godina dole a nista na bolje promenilo... giros je 3 evra i dobijete ga bez pomfrita, parce pice 1.5 evra... plaze oko Bara prepune smeca, katastrofa bas. Stvarno mislim da je greota ostaviti par stotina evra dole za 10 dana, ono je smesna strana turizma ali stvarno.

Preddy Baer

pre 11 godina

@perko

Gdine Perko, svi ti poznati koje ste naveli su spavali, jeli i pili na svojim jahtama, a izlazili na kopno samo da se slikaju, eventualno svratili do u neki restoran sa 16 zvezdica. A kupali su se debelo udaljeni od obale (paparazzi).

Tako da ono shto nudite obicnoj raji i ono shto je na raspolaganju zvezdama i zvezdicama nije bash isto!

Ja licno nikad vishe kod vas! Neka hvala! A imate sada i navalu turista iz susedne-drzhave koju ste lepo priznali, shta se sada zhalite. Lepo ste rekli da necete paradajz Srbe. Izvolte sada!

Dragan

pre 11 godina

Zna se da u Crnu Goru iz Srbije idu uglavnom oni sto moraju.To su oni sa najnizim primanjima, ljudi koji tamo putuju vozom ili autobusom i nose sa sobom hranu.
Na zalost takvih je u Srbiji dosta.
Ne racunajuci ovu kategoriju svi ostali koji idu tamo , po mom misljenju, nisu bas normalni.

Nar jag

pre 11 godina

Ništa,bolje je da se kupaš u Adi nego u Crnoj Gori zbog toga sto su neljubazni i od kada su dobili nezavisnost misle da su toliko veliki da se graniče sa SAD a ustvari su toliko mali da ih ne mozes pronaci ni na karti,pre cu naci Pržogrnce nego Crnu Goru.Podgorica naspram Beograda ili bilo kog većeg grada u Srbiji je selendra u prašumi,tako da vam to "more" koje "imate" ne znači uopšte pošto vam je ostatak "vase drzave" ko ............

Suburbia

pre 11 godina

Sjajnl su mi ovi djetici, što se tripuju kako im zvezde dolaze, a zapravo zasranu da piške i sipaju gorivo u jahte i nastave na neku lepšu stvarnu destinaciju.

zagor

pre 11 godina

zadnje tri godine sam bio sa zenom i mladjom kcerkom u grckoj...sitonija i kasandra...medjutim ove godine idem u baosice u c.g. samo da osetim taj miris jutarnji mora..nema to u grckoj keve mi!!manje slana voda ,manje joda ,jes chista i sve to ,nekako kad sam bio klinac pa isli busom pa preko onih planina i kad se ukaze jadran skakao mi adrenalin,a ne ko dole kod grka pravo iz kukuruza na more..ebiga takva mi percepcija,inache sve ono stoji u prethodnim komentarima!!znaci da zakljucim;kad idem na more to mora biti JADRAN sve ostalo je letovanje!!tako da resih ove godine da idem na more!!!

Sasa Bg

pre 11 godina

Crna Gora je predivna zemlja,toliko lepih pejzaza na tako malom prostoru.Price o fekalijama ,dijarejama i ostalim glupostima su tacne ako ste dovoljno glupi da se nagutate morske vode,ili da se kupate na plazama u centru grada.Ima toliko prelepih zabacenih plaza koje su izuzetno ciste da je to fenomenalno.Sto se tice usluznosti i dzeparenja od strane konobara,znajte da je veliki deo njih upravo iz Srbije i Republike srpske.I na kraju konstatacija da CG nije samo Budva i da za 1 evro mozete dobiti kafu u prelepoj basti na obali mota npr. u Baru, Sutomoru ili Petrovcu,a u BG mozete za iste pare da pijete kafu u 45 bloku sa prelepim pogledom na gomilu betona ,zeljeza i kineski trzni centar.

l`alchimiste

pre 11 godina

Dobri moji,
I ako mi je pradjed sa oceve strane sa obronaka Orjena ,i ako sam kao mali svako leto provodio uglavnom u HN i BU....ja tamo vec godinama ne zalazim niti cu,,,zasto...razloga je mali milion...(da zanemarimo politiku i sve one ruzne stvari)
pod 1-Nerealne cene,koje su u visini onih za poznatije Grcko-Turkso-Spanske destinacije
pod 2 - Usluga, neprofesionalna i nestrucna...moze se najblaze receno okarakterisati kao ``nevoljna`` (po principu vi ste tu zbog nas a ne mi zbog vas.
pod 3 - Higijena,odnosno ne higijena...mora ,plaza,setalista idr...(poslednji put kad sam bio 2007 god na Jaz-u je bio samo jedan WC (i to kakav )...i to ima vode nema vode,djubre se nosi jednom nedeljno isl.
Sve u svemu mene vise Montenegro videti nece...pre bih u Albaniju isao...a dobrim Montenegrinima (na zalost u manjini) zelim sve najbolje.

JET SET TOURIST AGENT

pre 11 godina

@ Perko..
Kazes "svijetski" jet set...Taj ISTI jet-set doneo sa sobom SVE od licnog kuvara, frizera, hrane i sopstvene PELLIGRINO vode. Jedino sto su platili mozda parkiranje jahte i benzin, (iako to). Sta su doprineli CG..NISTA, sta su vam ostavili, sigurno izlili jos malo govanca u more.
Mozda su sliki Brada i Angi da se kupaju na Slovenskoj plazi, ili da leze na nekoj betonskog ploci u H.Novom?
Dragi moj, da znas da vecina "svijetskog jet-seta" sigurno i ne zna da plivaju, a vecina koji znaju to radi samo u svojim bazenima punjenim Avian vodom....ako su sisli sa jahte na pola sata da protegnu noge na par koraka sta to znaci???CG nema NISTA od znacaja da oni vide osim kratke setnje nekim starim gradom, ostalo sve vide sa jahte. Jadransko more inace sluzi bogatasima samo lep pogled sa vode ni manje ni vise !
Mislis da ce da odu do nekog restorana koji drzi neki polu-pismeni nekadasnji sitni lopov, koji ima kuvara od 20godina i preliva jeftin ketup i majonez na biftek a vecina "jet-seta" su vegetarijanci, (AKO NISI znao) ili su sve ove informacije iznad TVOG kolena?

S. Patrick Morrissey

pre 11 godina

E, @perko, zgazio sam na jeza slucajno a vas diplomirani vidar mi rekao da "zapisam". Ja bih ipak negde drugde, no offense.

nemanja

pre 11 godina

Pa dobro, da li ovaj tekst nosi naziv: "Šta nam nudi CG primorje?" ili "Investicije kompanija Adriatic Marinas i Porto montenegro"?
Nismo dobili odgovor na najbitnije pitanje: Da li ove godine za promenu nudi normalno snabdevanje vodom i strujom?

mima

pre 11 godina

Meni je Boka divna. I Ulcinjska velika plaza!
I nisam imala nikakva negativna iskustva, nosim najlepse uspomene odatle. Doduse, uskoro idem na Kefaloniju, ali ko zna, mozda se zapali u CG pred kraj sezone.
Manite se predrasuda ljudi, svuda moze da se pokupi stomacni virus, sretne neljubazni ugostitelj i vidi djubre na plazi. A ja to i nisam sretala u CG gde sam odsedala.
Pozdrav svima i uzivajte ovo leto!

sumadinac

pre 11 godina

Jeste prljavo, jesu vrlo neusluzni i dobar deo prost i zaostao ali ima i dobrih ljudi i lepota koje volim da vidim tamo! Idem u Grcku ali idem i u CG da sa prijateljima (sto neko rece) popijem lozu i kafu i zaronim u Jadransko more!

bio video

pre 11 godina

U Crnoj Gori nisam bio 17 godina. Pocetkom juna sam isao poslom u okolinu HN. Moj utisak je da je cistije nego pre, imaju kontejnere na svakih 300-400 metara. Priroda je predivna. Zamerke su sto restrikcije vode traju skoro ceo dan, neljubaznost je poslovicna i daleko brate klackao sam se 14 sati.

Zoki

pre 11 godina

Da nisi možda zaboravio još nekog?Možda Stalonea ili Umu Turman,Kameron Diaz? Smešni ste.Predlažem svima da idu bilo gde samo da zaobiđu CG,Grčka je prelepa,Halkidiki,Tasos...

Slucajni turista

pre 11 godina

Za turiste iz Srbije ne nudi nista, jer oni na zalost nemaju para da to plate. I ne samo kad je Crna Gora u pitanju nego i ostale zemlje. Pogledajte cene u ostalim turistickim destinacijama, videcete da su itekako "odskocile". U Crnu Goru idu oni koji tamo imaju vikendice ili prijatelje pa se nekako snalaze da prodju "besplatno" ili sa sto manje troskova. Nemaju para za hotele, pansione, mini hotele, za restorane, sve je to za nas africki standard papreno skupo. Isto je i sa Grckom i Turskom. Ko prezivi visesatno i visednevno klackanje u autobusu do zeljene destinacije, "iskrcava" se u apartmane i hotelcice sa dve ili tri zvezdice koji ne zasluzuju ni jednu, a o nekoj usluzi da ne pricamo. Gradska plaza i neki giros ili drugi rostilj su nabolja usluga koju mogu da dobiju za te pare.Na zalost nase cekove vise ne primaju u inostranstvu, pa ne mozemo vise za 5 maraka da letujemo,kao 1993 godine. Mozda smo mi i dalje ostali na tom nivou, ali drugi nisu. I to je problem.

MNE

pre 11 godina

Standardna histerija uz mali dio normalnih i realnih komentara. Nije ni cudo sto vam Nikolic i Seselj dolaze na vlast ponovo. I najgore sto mislite da nekom nedostajate i ne shvatate kolika je prednost sto vas nema ovamo. Govorim naravno samo o ovim likovima punim mrznje i svega negativnog.

Za neupucene, u Baru se radi boljeg protoka saobracaja radi prilazni bulevar iz pravca Sutomora i bice zavrsen veoma brzo. Odje se od strane nekih zlonamjerno predstavlja kao Bejrut i prljav grad, iako se radi o veoma cistom i uredjenom gradu.

I kod nas ni u Ulcinju sa vecinskim Albanskim stanovnistvom nikad nije bilo problema za turiste iz Srbije, cime se svi ponosimo. Kad shvatite da je bogatstvo imati turiste is raznih zemalja, razlitih nacionalnosti, vjera, bice bolje. A nama je uz svo postovanje svih, pa i vas, samima puno bolje nego sto je bilo prije. I nijesmo jedini, a vi se zapitajte zasto je tako. Mada ko do sada nije shvatio...

Nego ljeto je, nije vrijeme za teske teme :) Puno pozdrava sa Cg primorja i lijep provod svima dje god otisli.

TheFlyingDutchman

pre 11 godina

Prošle godine sam imao priliku da provedem leto na crnogorskom primorju i evo hteo bih da podelim nekoliko utisaka sa vama, uglavnom negativnih. Putovali smo sopstvenim prevozom i prilikom ulaska u Crnu Goru carinici nisu hteli da nas puste da uđemo zato sto je jedna devojka imala pasoš (izgubila je ličnu kartu) Savezne Republike Jugoslavije( popularni plavi pasoš) uz obrazloženje da on ne zna koja je to država. Svoju glupost je pokazao još jedan carinik koji je tvrdio za tek registrovan skuter koji smo poneli da mu je istekla registracija. Na kraju su nas pustili kada smo im dali nešto para. Sramota! Ali tu nije kraj bezobrazluku, pošto su sve usluge naplaćivali papreno, recimo vožnja trajektom preko zaliva 10 evra. Na kraju smo stigli u Tivat i posle raspakivanja otišli na obližnju plažu. Prilikom ulaska u vodu sam dok mi još voda nije došla do sredine tela potpuno isekao noge na oštro kamenje na morskom dnu, tako da su me pekli tabani prilikom svakog ulaska u vodu. Nedaleko od glavne gradske plaže se kanalizacija izlivala u more prouzrokujući neverovatan smrad. Taj famozni Porto Montenegro koji se toliko pominje u novinama je privatan posed na koji možeš samo da uđeš i da buljiš u nekoliko jahti koje su tu usidrile. Inače grad je stvarno smešan, osim nekoliko ulica u centru izgleda kao selo. Od celog tog puta najveći utisak na mene je ostavio kanjonj reke Tare koji smo videli u povratku. Toliko o crnogorskom primorju.

klaja

pre 11 godina

E moj Perko pa svi oni su se zadrzali u Crnoj Gori maximalno dva dana.Dosli svojim jahtama i jedino gde su mogli da osete vasu gostoprimljivost je kad sipase gorivo u svoje jahte jer je nafta jeftinija nego u CRO.Gvardiola je istina i vecerao ali zato sto poznaje onog rukometasa.Niko od njih ne vide ono sto smo mi godinama gledali.

kazanovans

pre 11 godina

Polupansion u Baru 80-120 € ? Znači za nas četvoro 10 dana letovanja u čuvenom Baru košta 3200 do 4800 evra? Prvi april bio pre dva i po meseca

Ales

pre 11 godina

Pa ovako supruga i ja imamo budzet za more od 1600 evra za smestaj i jos 750 za trosak, dakle gde ce taj novac zavrstiti samo je do nas dvoje ali sam siguran da u CG ili HR nece....verovatno idemo opet u Spaniji ili Maltu jer za svoje pare hocu da dobijem kvalitet kog u CG ili HR nema a zele da uzmu novac....e to tako nemoze.

Ministar za zez

pre 11 godina

Što bi rekli Englezi :''This is just small town in Serbia, it is just small town in Serbia''...
HVALA LEPO ,TE KOSKE OD ''MORA''PRODAJTE NEKOME DRUGOME,MENI NEĆETE!

zivko

pre 11 godina

Pa samo polako,nema zurbe. Ako imate vremena na pretek,dva ,tri sata doce i ta vecera vec jednom.Pustite kelnere na miru i nemojte ih gnjaviti dok se ljudi dobro ne ispricaju.A i dobro je za zdravlje biti gladan.A to sto vam je dete gladno i place pa stavite mu cuclu u usta i sve ce biti uredu.Uzivajte pogled na more vecera ce samo sto nije.

Denis

pre 11 godina

Ne idem u cege ni dzabe, i to vec niz godina. A svi znamo kako je dole jadno i nikada se nece promeniti - kako da povecaju plaze - imaju tih 100km obale i to je to. I svi znamo kakvi su to (vecinom) ljudi. OK - Ima ih i normalnih, ali dzabe kad nema dobrih puteva, vodovoda, struje.

Rekao sam da im dajem bar deset godina da se malo upristoje a mozda podignem kvotu

A i sto bi isao gde sam vec bio, tu sve znam, idem na nova mesta - tolika divna mora su tu da budu otkrivena i zasto da se vezujem za tzv "nase ljude" pa idem na zbog prirodnih lepota i sadrzaja - sta me briga dal su nasi ili Tunizani, Egipcani, Spanci, Bugari, Turci - to je sekundarno, nimalo me to ne odmori ako su tzv nasi - bitinije su mi ljubaznost i cene kvalitet znaci sadrzaji kapaciteti...

Joki

pre 11 godina

Divnu prirodu ,bratski narod ,tradicionalno gostoprimstvo ,kulturno nasledje ,vrhunsku uslugu ,modernu infrastrukturu, sterilnu cistocu, carobnu kuhinju ,nike cene ,fantasticnu metropolu Podgoricu ,sarmantni Kolasin ,neodoljivi Mojkovac, neponovljivo Berane...

nikola

pre 11 godina

ravucete jedno grcko ostrvo npr lefkadu ili krf i dobijete celo crnogorsko primorje... a koliko ih ima grcka...
i sta se oni primaju kao da su kuba!
pozdrav
i da ne zaboravim: oko 200000 crnogoraca zivi u srbiji i kad se pokupe leti i odu kuci sa po nekim prijateljem eto njima sezona ali para tu nema ...

spajk

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan,ali ni jedan jedini razlog da letujem u cg a postoji milion i jedan da ne letujem dole! Grcka sa svojim najlosijim letovalistima je za cg sampion sveta!tacka.

shomi05

pre 11 godina

Ne nudi nista, susjedi nude bolje i za jeftinije cene.
Nije me dosada privukla, tako da nece ni posle ovog clanka.
Sada da se ide u evropu nisu potrebne vize, tako da bilo kome savetujem da ide za grcku, na primer.
Ako nece preko agencije, idu kolima vise ljudi, i podele troskove. Apartman za 5 osobe kosta 50 evra noc. A tu ima cela kuhinja, klima, tv, ... Niko ne naplacuje koristenje klime, ili ti je iskljucuje ako je ostavis upaljenu. Pravi godpsodski odmor.

Lajavi

pre 11 godina

Samo onaj ko nije bio i ko ne zna o Ulcinju može misliti nešto loše. A ja tvrdim da je to ubedljivo najmiroljubiviji grad u primorju. Grad u kome već 400 godina zajedno u miru žive crnci, Albanci (muslimani i katolici), Srbi-Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati i u poslednj vreme Rusi, grad koji nikad nije imao etničkih problema u svojoj istoriji. Ako moja malenkost u leto 1999.g. nije doživela, ni jednu neprijatnost, uprkos "zaostalim" izbeglicama s Kosova, uprkos tome što moja familija živi u Šumadiji 200 godina, onda sigurno nećete ni Vi!!!

pera

pre 11 godina

ja ove godine putujem na Tasos samo zato sto mi devojka prezire Cg. Inace tamo letujem svake godine,menjao sam destinacije i zaustavio se u Tivtu. I tvrdim da je Tivat trenutno najbolje mesto za ok letovanje (naspram Budve). Marina i centar grada su zaista prelepi, vanpansionske cene su kao u Beogradu. Doduse Tivat nema nekih plaza al kad se ima auto, ima gomila lepih plaza u okolini. Za uvece je i Kotor iza coska. Sa uslugom nikad nisam imao problema,ne znam kako neko moze dobiti dijareju,zaista. Verujem da ce mi Tasos biti ok,al cu gorivo da placam vise nego u Cg, pivo,sladoled i ostalo,vise nego duplo, a necu dobiti nista vise nego u Cg.

Zbunjena

pre 11 godina

ne smarajte vise. ima I nas koji bas volimo crnu goru I crnogorce. jedva cekam da mi se zavrsi ispitni rok I da odem tamo na 2 meseca!!

Mirko

pre 11 godina

Pa ne nudi bog zna šta... čak štaviše mada može da se nađe dobro mesto i smeštaj. Mene više oduševljava Durmitor i kanjon Tare mnogo više daju nego njihovo primorje.

igorpl

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...
(perko, 17. jun 2012 16:38)

Batice LJETOVALI su kod vas jer su pre toga obišli čitav svet po ko zna koji put i eto malo da promene pa vide kako je, Budi siguran da više nikada LJETOVATI NEĆE!
Osim toga postoje i ljudi koji se zovu MAZOHISTI, a znajući popularne zvezde oni su spremni se da probaju! To što je neko zvezda i ima novaca i popularan je ne znači da je automatski ČIST sa mozgom jer u najvećem broju slučajeva takve ne pregledaju!

perko

pre 11 godina

E zaboravih da vam napomenem...Vecina radnika u ugostiteljskim mjestima po CG su iz Srbije...Tako da ne mozete optuzivati Crnogorce da su neusluzni...To su vecinom srpski rezidenti...I nijesu dolazile svetske zvijezde samo na sat ili dva vec su duze ostajali...Ali vi ste izgleda svi u kolektivnom karantinu i plasiraju vam se djelimicno informacije...Blizi ste izgleda Sjevernoj Koreji nego EU po tom pitanju...Idite vi u Grcku i ne zaboravite da ponesete paradajz i ostalu hranu...Sve na nivou...

***

pre 11 godina

ne znam cemu ovoliko negativnih komentara...mislim da je problem u vama,jer vi hocete da ljetujete za 50 e,iznajmljujete sobicke bez tursitickih dozvola,pa se zalite sto nema vode...platite lijepo sebi hotel u zalivu ili Budvanskoj rivijeri,pa cete vidjeti sta je pravo ljetovanje u CG...ne moze i jare i pare!!!

ixsha

pre 11 godina

Slazem se...ima svega,dosta toga nedostaje!
Ali...
Bio sam svuda od Grcke,Kariba,Brazila....i ako ne bih otisao na par dana dole,da na miru popijem kafu i lozu i posedim sam divnim ljudima i prijateljima moj odmor ne bi bio ispunjen.
Ko voli nek izvoli..

pera

pre 11 godina

a da,vi kojo pominjete lose puteve, da nema vode i struje, verovatno niste bili dole od 90-tih. E sad,mozda ja svaki put imam srece pa uvek imam vodu u svako doba... Neko je pomenuo da je sad i Hrvatska jeftnija,aha,al za malo. Nemojte pricati napamet! Naravno da je najlepse proputovati po Azurnoj obali,Spaniji itd, al posto se para nema,smatram da za tu razliku u novcu, Grcka ili Hrvatska ne nude toliko bolju uslugu...

ssss-montenegrina

pre 11 godina

@danijel
4 godine zivim i studiram u crboj gori..odlicno vas poznajem...i znas sta,milije mi je bit jednaka sa svakim nadnicarem u crnoj gori,nego sa crnogorskim gazdama...

ssss-montenegrina

pre 11 godina

e ova knjizara sto je otvorena u Porto Montenegro je pun pogodak...nema sansi da ne uspe...kad smo vec kod toga,knjiga i sl.,ulazim ja prosle godine u taksi u Bd,rekoh:"Do biblioteke",a mrcni taksista mi se okrenu pa veli:"A dje ti je to,jadna...":)

danijel

pre 11 godina

Posaljite nam neke sezonske radnike kod nas, nece niko da se pece za te pare. hocu svi da budu tu do kraja juna.. dok mi uzivamo hoceno slugu..

danijel

pre 11 godina

Nema veze u cg dolazi gvardiola i drustvo.. i novak vjerovatno. Ipak za srbiju je najbolja crna gora. zasto? zato sto imamo istu:hranu, pice, kulturu,muziku, menralitete. Budva je broj 1 za provod. Crnoj gori ne trebaju vise turista.. treba da traje duze i malo jaci kalibar da dolazi.

perko

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...

Nikola

pre 11 godina

Barem nas narod zivi tamo na tom primoriju dok na drugim mestima nema, draze mi je naravno kod Srba da odem na more nego kod Grka (ili Hrvata). Mozete da kupite sve domace proizvode time bar necim cinite i nasoj privredi dok drugde nasih prozivoda gotovo ili uopste i nema. A more je lepse i juznije nego severni deo Jadrana.

Sloba

pre 11 godina

Pre cu ici u Hrvatsku nego u CG, em je lepse more, ljudi su verovali ili ne bolji, provod je bolji kao i usluga, u Cg sam bio poslednji put 2010 i nikada vise tamo necu da odem. Na 300m od plaze kanalizacija ulazi u mora, ljudi su katastrofa bukvalno blagi uzas...

DonjiŠtoj

pre 11 godina

Samo ograničeni i patološki maliciozni ljudi pesimističnog pogleda na svet mogu da zlurado govore o ljudima i mestima koje nisu ni posetili..imam u vidu pomenuti Ulcinj,potencijalnu prestonicu južnog Jadrana,grad neotkrivenih čari naseljenog većinski autohtonim Albancima koji su primer najkorektnijeg ugostiteljstva počev od elementarnog odnosa prema gostu,takodje premda većinu ostalih turista tradicionalno čine Kosovari i to mahom iz Evrope,u istome nisam video niti jedan problem za sopstveni ugodjaj,štaviše bolji tretman nisam doživeo bilo gde na CG rivijeri!!Ulcinj je crnogorski od 1880. kao tekovina vojnih i diplomatskih pobeda knjaza Nikole i uz podršku Engleske i cele Evrope,čistog okoliša,avanturističkog ambijenta,odličnih domaćina,najboljih cena!! Otvorite vidike i idite u Ulcinj da naučite mnogo toga o sebi!

Mozak

pre 11 godina

Malo licemerja, visoke cene jako losih usluga, nepostovanje tebe kao turiste, bezobrazne ugostitelje i nehigijenu. Mnogo je bolja hrvatska, koliko god da se ne volimo, njihovi ugostitelji su barem fini prema nama, jer znaju da im nas novac treba. A i generalno gledano lepse je.

KumŽoržo

pre 11 godina

Na ulcinjskoj rivijeri,sa braćom Kosovarima a posebno na Adi Bojani je najbolje,jedinstveno,jeftino i avanturistički egzotično,vrlo dobri utisci,idem i ove godine!! Ća će mi Kopakabana...ima jedna na Velikoj Plaži!;)))

iskreno

pre 11 godina

Volim Crnu Goru, al' u albanski Ulcinj ne bih otisao, sve da mi plate! A vidim da se eko taksa nece naplacivati ove godine :) Pa sta je bilo, usporile strane investicije iz siptarskog lobija, i sad vise ekologija nije bitna?! Ne zagadjuju srbi CG vise? Ccc... Steta je da jedna tako divna zemlja toliko propadne zbog par prodanih dusa na vlasti. Pozdrav iz Beograda svim pravim djeticima! :)

posteno

pre 11 godina

Znam da smo losi ugostitelji, znam da nam kanalizacija tece u more, znam da nam je Vlada kriminalna, znam da svercujemo cigarete i radimo razne prljave rabote, znam da vas diskriminisemo kada dodjete, znam da smo agresivni i da volimo tuci turiste iz Srbije i znam da vam je jeftinije bilo gdje na svijetu nego kod nas...
Znaci to ne treba vise pisati, jedino Vas molim da ne dolazite nego da nam novac posaljete postom.

Novosadjanin

pre 11 godina

Nikad vise kod vas jer ste najgori domacini derete sa cenama a dajete nula usluga.Preporucio bi svakom novosadjaninu i vojvodjaninu da ode pre u grcku nego u ocajnu crnu goru

igorpl

pre 11 godina

Šta nam nudi Crnogorsko primorje?

pa nudi nam kamenje o koje se lome noge na plažama pre nego što uđeš u vodu, gomilu izbetoniranih plaža, gomilu smeća u vodi, menigitise, stomačne viruse, dijareje i ostale boleštine koje su isključivo vezane za prljavštinu i nehigijenu (kada vam lekar u Baru kaže da je sasvim uobičajeno da dete dobije stomačni virus onda vam je sve jasno, uzgred puna bolnica dece sa stomačnim virusom), bogato neprofesionalnu uslugu, plaćanje ulaza na svaku plažu, okupirane obale i plaže od ruskih i domaćih lopova, kanalizacije i fekalija po plažama....
Nema šta bogata ponuda!!!

SUTOMORE IMA PLAVU ZASTAVICU!!!!!!!!!
Samo napred ko voli nek izvoli!

LOL

pre 11 godina

Ništa što nema drugde. Razlika je što je u Crnoj Gori usluga jedna od najoskudnijih u ovom delu sveta, a cena iste se mnogo ne razlikuje.

Kažu da je od Crne Gore lošije jedino na Kurilskim ostrvima :D
Ahahahaha

perko

pre 11 godina

E zaboravih da vam napomenem...Vecina radnika u ugostiteljskim mjestima po CG su iz Srbije...Tako da ne mozete optuzivati Crnogorce da su neusluzni...To su vecinom srpski rezidenti...I nijesu dolazile svetske zvijezde samo na sat ili dva vec su duze ostajali...Ali vi ste izgleda svi u kolektivnom karantinu i plasiraju vam se djelimicno informacije...Blizi ste izgleda Sjevernoj Koreji nego EU po tom pitanju...Idite vi u Grcku i ne zaboravite da ponesete paradajz i ostalu hranu...Sve na nivou...

petarV

pre 11 godina

Šta nam nudi CG primorje?

Sve ono što ne nudi Grčko...a pogotovo Grci...

Zato uvek u Grčku...u CG jedino,ako opet padnu neke sankcije (ništa me ne bi čudilo) pa opet budem primoran na:cirkus,baru,neljubaznost,gužvu,nestašice vode-struje,naplaćivanje plaža,sobe sa zajedničkim kupatilom po ceni apartmana u Grčkoj...

Da skratim priču...CG je sa razlogom i 80ih bila destinacija najsiromašnijih...Rusi,došli pokupovali...sadu su našli bolje destinacije...pa će da prodaju (čisto sumnjam)...tako,da...manite priče,kako Vam Srbi ne trebaju,kako ste sada postali destinacija...i dalje imate km plaža,kao jedan jedini Zakintos...i dajle ljudi ne mogu noge da isrpruže na toj plaži...i dalje nema šta da se izroni u vašem moru...i dalje nema šta da se obiđe i slika...i dalje ste neverovatno neljubazni!

MNE

pre 11 godina

Standardna histerija uz mali dio normalnih i realnih komentara. Nije ni cudo sto vam Nikolic i Seselj dolaze na vlast ponovo. I najgore sto mislite da nekom nedostajate i ne shvatate kolika je prednost sto vas nema ovamo. Govorim naravno samo o ovim likovima punim mrznje i svega negativnog.

Za neupucene, u Baru se radi boljeg protoka saobracaja radi prilazni bulevar iz pravca Sutomora i bice zavrsen veoma brzo. Odje se od strane nekih zlonamjerno predstavlja kao Bejrut i prljav grad, iako se radi o veoma cistom i uredjenom gradu.

I kod nas ni u Ulcinju sa vecinskim Albanskim stanovnistvom nikad nije bilo problema za turiste iz Srbije, cime se svi ponosimo. Kad shvatite da je bogatstvo imati turiste is raznih zemalja, razlitih nacionalnosti, vjera, bice bolje. A nama je uz svo postovanje svih, pa i vas, samima puno bolje nego sto je bilo prije. I nijesmo jedini, a vi se zapitajte zasto je tako. Mada ko do sada nije shvatio...

Nego ljeto je, nije vrijeme za teske teme :) Puno pozdrava sa Cg primorja i lijep provod svima dje god otisli.

Posmatrac

pre 11 godina

Svako ko je ikada otisao drugde na primorje (ne racunajuci severnu Grcku), mogao je da vidi kako to svet radi, pa da shvati da primorje Crne Gore nije ni prineti drugim, okolnim destinacijama, potpuno konkurentnim po ceni.
Letovati u Crnog Gori i pritom za 10 dana potrositi vise od 350e, a da niste u hotelu 4*, PP, je sumanuto.

vanja

pre 11 godina

Pre nekolko dana sam se vratila iy Crne Gore.potpuno razočarana ,a čime..smeća i djubreta na sve strane,popularna Crvena plaža kod Bara koja je slovila da je najlepša potpuno je nevidljiva od smeća i šuta,šetalište kraj mora u potezu od Šušnja do Bara lići na Bejrut užas...kada su moji prijatelji preneli TO Bar znate šta su rekli..Zašto sam došla van sezone..prosto se pitam da li se oni iz TO Bar kupaju u kadi samo jednom godišnje...pA VI ODLUČITE DA LI ĆE TE DOLE ..JA SIGURNO VIŠE NEĆU!!

***

pre 11 godina

ne znam cemu ovoliko negativnih komentara...mislim da je problem u vama,jer vi hocete da ljetujete za 50 e,iznajmljujete sobicke bez tursitickih dozvola,pa se zalite sto nema vode...platite lijepo sebi hotel u zalivu ili Budvanskoj rivijeri,pa cete vidjeti sta je pravo ljetovanje u CG...ne moze i jare i pare!!!

Joki

pre 11 godina

Divnu prirodu ,bratski narod ,tradicionalno gostoprimstvo ,kulturno nasledje ,vrhunsku uslugu ,modernu infrastrukturu, sterilnu cistocu, carobnu kuhinju ,nike cene ,fantasticnu metropolu Podgoricu ,sarmantni Kolasin ,neodoljivi Mojkovac, neponovljivo Berane...

jatzans

pre 11 godina

Kažem ja pre nekoliko godina (1998) kako hotel Albatros u Ulcinju deluje pristojno, ali mi problem sa malom decom odjuriti začas do sobe. Nije baš blizu. A on kaže: Šta ćeš u sobi, majke ti? Otplivaš malo, obaviš (biću fina) veliku nuždu, opereš se i to ti je to. Svi to tamo rade.

Joksim

pre 11 godina

Velju, ako vam dosadi budvanski zaropek svratite malo na sjever kod nas, povedite djecu da se nadisu cistog vazduha, pojedu malo sira i skorupa, popiju casu ciste vode.
I manite se politike ljudi, nju ostavite ka do sad nesojima.

Sasa Bg

pre 11 godina

Crna Gora je predivna zemlja,toliko lepih pejzaza na tako malom prostoru.Price o fekalijama ,dijarejama i ostalim glupostima su tacne ako ste dovoljno glupi da se nagutate morske vode,ili da se kupate na plazama u centru grada.Ima toliko prelepih zabacenih plaza koje su izuzetno ciste da je to fenomenalno.Sto se tice usluznosti i dzeparenja od strane konobara,znajte da je veliki deo njih upravo iz Srbije i Republike srpske.I na kraju konstatacija da CG nije samo Budva i da za 1 evro mozete dobiti kafu u prelepoj basti na obali mota npr. u Baru, Sutomoru ili Petrovcu,a u BG mozete za iste pare da pijete kafu u 45 bloku sa prelepim pogledom na gomilu betona ,zeljeza i kineski trzni centar.

Si Sto

pre 11 godina

Prošle godine sam išao na more u CG na 4 dana,nemam nikakve zamerke i Ne fantaziram puno oko turizma ali najveća greška koju sam napravio je bila što sam išao avionom a jooj 10 godina života mi je prošlo,kakav krš od aviona nisam se plašio letenja do tada!!! Ni slučajno avionom u CG ako vam vaš život nešto znači,a mislim na jat-ove avione koji lete u tom pravcu jer im je godina proizvodnje 1960!!!

Zbunjena

pre 11 godina

ne smarajte vise. ima I nas koji bas volimo crnu goru I crnogorce. jedva cekam da mi se zavrsi ispitni rok I da odem tamo na 2 meseca!!

zagor

pre 11 godina

zadnje tri godine sam bio sa zenom i mladjom kcerkom u grckoj...sitonija i kasandra...medjutim ove godine idem u baosice u c.g. samo da osetim taj miris jutarnji mora..nema to u grckoj keve mi!!manje slana voda ,manje joda ,jes chista i sve to ,nekako kad sam bio klinac pa isli busom pa preko onih planina i kad se ukaze jadran skakao mi adrenalin,a ne ko dole kod grka pravo iz kukuruza na more..ebiga takva mi percepcija,inache sve ono stoji u prethodnim komentarima!!znaci da zakljucim;kad idem na more to mora biti JADRAN sve ostalo je letovanje!!tako da resih ove godine da idem na more!!!

mima

pre 11 godina

Meni je Boka divna. I Ulcinjska velika plaza!
I nisam imala nikakva negativna iskustva, nosim najlepse uspomene odatle. Doduse, uskoro idem na Kefaloniju, ali ko zna, mozda se zapali u CG pred kraj sezone.
Manite se predrasuda ljudi, svuda moze da se pokupi stomacni virus, sretne neljubazni ugostitelj i vidi djubre na plazi. A ja to i nisam sretala u CG gde sam odsedala.
Pozdrav svima i uzivajte ovo leto!

CG

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama.

Nisam znao da je ljetovanje u stvari usidrenje jahte na par sati! Nisam primetio da se neko od njih vratio na par dana! Doduse jeste da je Bred Pit bio odusevljen slovenskom plazom i Daglas vecernjim vasarom, ali im ljubomorne zene nisu dale da ostanu duze!!

TheFlyingDutchman

pre 11 godina

Prošle godine sam imao priliku da provedem leto na crnogorskom primorju i evo hteo bih da podelim nekoliko utisaka sa vama, uglavnom negativnih. Putovali smo sopstvenim prevozom i prilikom ulaska u Crnu Goru carinici nisu hteli da nas puste da uđemo zato sto je jedna devojka imala pasoš (izgubila je ličnu kartu) Savezne Republike Jugoslavije( popularni plavi pasoš) uz obrazloženje da on ne zna koja je to država. Svoju glupost je pokazao još jedan carinik koji je tvrdio za tek registrovan skuter koji smo poneli da mu je istekla registracija. Na kraju su nas pustili kada smo im dali nešto para. Sramota! Ali tu nije kraj bezobrazluku, pošto su sve usluge naplaćivali papreno, recimo vožnja trajektom preko zaliva 10 evra. Na kraju smo stigli u Tivat i posle raspakivanja otišli na obližnju plažu. Prilikom ulaska u vodu sam dok mi još voda nije došla do sredine tela potpuno isekao noge na oštro kamenje na morskom dnu, tako da su me pekli tabani prilikom svakog ulaska u vodu. Nedaleko od glavne gradske plaže se kanalizacija izlivala u more prouzrokujući neverovatan smrad. Taj famozni Porto Montenegro koji se toliko pominje u novinama je privatan posed na koji možeš samo da uđeš i da buljiš u nekoliko jahti koje su tu usidrile. Inače grad je stvarno smešan, osim nekoliko ulica u centru izgleda kao selo. Od celog tog puta najveći utisak na mene je ostavio kanjonj reke Tare koji smo videli u povratku. Toliko o crnogorskom primorju.

Nar jag

pre 11 godina

Ništa,bolje je da se kupaš u Adi nego u Crnoj Gori zbog toga sto su neljubazni i od kada su dobili nezavisnost misle da su toliko veliki da se graniče sa SAD a ustvari su toliko mali da ih ne mozes pronaci ni na karti,pre cu naci Pržogrnce nego Crnu Goru.Podgorica naspram Beograda ili bilo kog većeg grada u Srbiji je selendra u prašumi,tako da vam to "more" koje "imate" ne znači uopšte pošto vam je ostatak "vase drzave" ko ............

Zoki

pre 11 godina

Da nisi možda zaboravio još nekog?Možda Stalonea ili Umu Turman,Kameron Diaz? Smešni ste.Predlažem svima da idu bilo gde samo da zaobiđu CG,Grčka je prelepa,Halkidiki,Tasos...

nikola

pre 11 godina

ravucete jedno grcko ostrvo npr lefkadu ili krf i dobijete celo crnogorsko primorje... a koliko ih ima grcka...
i sta se oni primaju kao da su kuba!
pozdrav
i da ne zaboravim: oko 200000 crnogoraca zivi u srbiji i kad se pokupe leti i odu kuci sa po nekim prijateljem eto njima sezona ali para tu nema ...

pera

pre 11 godina

a da,vi kojo pominjete lose puteve, da nema vode i struje, verovatno niste bili dole od 90-tih. E sad,mozda ja svaki put imam srece pa uvek imam vodu u svako doba... Neko je pomenuo da je sad i Hrvatska jeftnija,aha,al za malo. Nemojte pricati napamet! Naravno da je najlepse proputovati po Azurnoj obali,Spaniji itd, al posto se para nema,smatram da za tu razliku u novcu, Grcka ili Hrvatska ne nude toliko bolju uslugu...

ixsha

pre 11 godina

Slazem se...ima svega,dosta toga nedostaje!
Ali...
Bio sam svuda od Grcke,Kariba,Brazila....i ako ne bih otisao na par dana dole,da na miru popijem kafu i lozu i posedim sam divnim ljudima i prijateljima moj odmor ne bi bio ispunjen.
Ko voli nek izvoli..

Dragan

pre 11 godina

Zna se da u Crnu Goru iz Srbije idu uglavnom oni sto moraju.To su oni sa najnizim primanjima, ljudi koji tamo putuju vozom ili autobusom i nose sa sobom hranu.
Na zalost takvih je u Srbiji dosta.
Ne racunajuci ovu kategoriju svi ostali koji idu tamo , po mom misljenju, nisu bas normalni.

iskustvo uci

pre 11 godina

Jutros sam se vratio iz Budve.Pitao sam se sta se to desilo sa Novim Sadom zadnjih godina?Otkud tolika bahatost,samozivost i primitivizam. Dobio sam odgovor odlaskom u Budvu. Njihov milje je sa migracijom prenesen ovamo.Crnogorci nisu nacionalisti, oni su ultranacionalisti, ljudi koji mrze sve oko sebe.Kako bi vi protumacili govor recepcionerke na 5 metara od vas u kome spominje svoje 2 cerke na studijama u Beogradu koje po njenimn recima sluze Beograd?Kako bi okarakterisali da suncobran koji ste iznajmili nadjete kod gomile klinaca?Ili,ovih dana se odrzavao neki folklor ispred starog grada, kolona dece je prelazila semafor,a 4 /ne 20 ili 10/majmuna je trubilo kao manijaci jer nisu mogli da sacekaju da prodje kolona. Ta deca ce za koju godinu birati gde ce letovati.Prljava plaza toliko da nisi mogao sedeti blizu obale.More takodje. Bahatost, bezobrazluk na svakom koraku...3 crnogorska klipana na plazi su pravili galama vecu nego gomila rusa.Ruski jezik mi je zvucao kao pesma naspram neartikulisanog arlaukanja.Ruse trebate da ljubite u....jer vam niko vise osim njih nece ni doci.Zao mi je sto su vam dosli rusi, trebali su doci nemci.Od 1998 letujem u Crnoj Gori/sa 2 pauze, zbog bombardovanja i prosle godine zbog povrede/ u razlicitim terminima.Do pre dve godine se video pomak, sitnim koracima ali vidljiv i imao sam pozitivno misljenje o Crnoj Gori.Mozda ce vam i ova godina biti rekordna ali vise ni jedna sledeca.Sami ste krivi.Ja sam zavrsio sa Crnom Gorom.

pera

pre 11 godina

ja ove godine putujem na Tasos samo zato sto mi devojka prezire Cg. Inace tamo letujem svake godine,menjao sam destinacije i zaustavio se u Tivtu. I tvrdim da je Tivat trenutno najbolje mesto za ok letovanje (naspram Budve). Marina i centar grada su zaista prelepi, vanpansionske cene su kao u Beogradu. Doduse Tivat nema nekih plaza al kad se ima auto, ima gomila lepih plaza u okolini. Za uvece je i Kotor iza coska. Sa uslugom nikad nisam imao problema,ne znam kako neko moze dobiti dijareju,zaista. Verujem da ce mi Tasos biti ok,al cu gorivo da placam vise nego u Cg, pivo,sladoled i ostalo,vise nego duplo, a necu dobiti nista vise nego u Cg.

sumadinac

pre 11 godina

Jeste prljavo, jesu vrlo neusluzni i dobar deo prost i zaostao ali ima i dobrih ljudi i lepota koje volim da vidim tamo! Idem u Grcku ali idem i u CG da sa prijateljima (sto neko rece) popijem lozu i kafu i zaronim u Jadransko more!

danijel

pre 11 godina

Nema veze u cg dolazi gvardiola i drustvo.. i novak vjerovatno. Ipak za srbiju je najbolja crna gora. zasto? zato sto imamo istu:hranu, pice, kulturu,muziku, menralitete. Budva je broj 1 za provod. Crnoj gori ne trebaju vise turista.. treba da traje duze i malo jaci kalibar da dolazi.

Lajavi

pre 11 godina

Samo onaj ko nije bio i ko ne zna o Ulcinju može misliti nešto loše. A ja tvrdim da je to ubedljivo najmiroljubiviji grad u primorju. Grad u kome već 400 godina zajedno u miru žive crnci, Albanci (muslimani i katolici), Srbi-Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati i u poslednj vreme Rusi, grad koji nikad nije imao etničkih problema u svojoj istoriji. Ako moja malenkost u leto 1999.g. nije doživela, ni jednu neprijatnost, uprkos "zaostalim" izbeglicama s Kosova, uprkos tome što moja familija živi u Šumadiji 200 godina, onda sigurno nećete ni Vi!!!

Preddy Baer

pre 11 godina

@perko

Gdine Perko, svi ti poznati koje ste naveli su spavali, jeli i pili na svojim jahtama, a izlazili na kopno samo da se slikaju, eventualno svratili do u neki restoran sa 16 zvezdica. A kupali su se debelo udaljeni od obale (paparazzi).

Tako da ono shto nudite obicnoj raji i ono shto je na raspolaganju zvezdama i zvezdicama nije bash isto!

Ja licno nikad vishe kod vas! Neka hvala! A imate sada i navalu turista iz susedne-drzhave koju ste lepo priznali, shta se sada zhalite. Lepo ste rekli da necete paradajz Srbe. Izvolte sada!

spajk

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan,ali ni jedan jedini razlog da letujem u cg a postoji milion i jedan da ne letujem dole! Grcka sa svojim najlosijim letovalistima je za cg sampion sveta!tacka.

igorpl

pre 11 godina

Pa u Crnoj Gori su ljetovalo i najbogatiji covjek na svijetu sa porodicom,Pepe Gvardiola,Ketrin Zeta Dzons i Majkl Daglas,Roberto Kavali,Toti,Ronaldinjo,Andjelina Dzoli i Bred Pit,Roman Abramovic i jos stotinjak ljudi iz svetskog JET SETA...I svi zadovoljni...Ali mora se priznati da oni nisu vama ni do koljena...Ipak ste vi vece zvijezde i za vas definitivno nije CG...E Srbijo medju sljivama...
(perko, 17. jun 2012 16:38)

Batice LJETOVALI su kod vas jer su pre toga obišli čitav svet po ko zna koji put i eto malo da promene pa vide kako je, Budi siguran da više nikada LJETOVATI NEĆE!
Osim toga postoje i ljudi koji se zovu MAZOHISTI, a znajući popularne zvezde oni su spremni se da probaju! To što je neko zvezda i ima novaca i popularan je ne znači da je automatski ČIST sa mozgom jer u najvećem broju slučajeva takve ne pregledaju!

JET SET TOURIST AGENT

pre 11 godina

@ Perko..
Kazes "svijetski" jet set...Taj ISTI jet-set doneo sa sobom SVE od licnog kuvara, frizera, hrane i sopstvene PELLIGRINO vode. Jedino sto su platili mozda parkiranje jahte i benzin, (iako to). Sta su doprineli CG..NISTA, sta su vam ostavili, sigurno izlili jos malo govanca u more.
Mozda su sliki Brada i Angi da se kupaju na Slovenskoj plazi, ili da leze na nekoj betonskog ploci u H.Novom?
Dragi moj, da znas da vecina "svijetskog jet-seta" sigurno i ne zna da plivaju, a vecina koji znaju to radi samo u svojim bazenima punjenim Avian vodom....ako su sisli sa jahte na pola sata da protegnu noge na par koraka sta to znaci???CG nema NISTA od znacaja da oni vide osim kratke setnje nekim starim gradom, ostalo sve vide sa jahte. Jadransko more inace sluzi bogatasima samo lep pogled sa vode ni manje ni vise !
Mislis da ce da odu do nekog restorana koji drzi neki polu-pismeni nekadasnji sitni lopov, koji ima kuvara od 20godina i preliva jeftin ketup i majonez na biftek a vecina "jet-seta" su vegetarijanci, (AKO NISI znao) ili su sve ove informacije iznad TVOG kolena?

kazanovans

pre 11 godina

Polupansion u Baru 80-120 € ? Znači za nas četvoro 10 dana letovanja u čuvenom Baru košta 3200 do 4800 evra? Prvi april bio pre dva i po meseca

buxna

pre 11 godina

Juce sam dosao iz C.G.... Budva je katastrofa, kao neki seoski vasar. Luna park iz pretproslog veka, setaliste izlokano. Nisam bio 10 godina dole a nista na bolje promenilo... giros je 3 evra i dobijete ga bez pomfrita, parce pice 1.5 evra... plaze oko Bara prepune smeca, katastrofa bas. Stvarno mislim da je greota ostaviti par stotina evra dole za 10 dana, ono je smesna strana turizma ali stvarno.

Suburbia

pre 11 godina

Sjajnl su mi ovi djetici, što se tripuju kako im zvezde dolaze, a zapravo zasranu da piške i sipaju gorivo u jahte i nastave na neku lepšu stvarnu destinaciju.

real022

pre 11 godina

17 prokletih sati traje put, treba mi tri dana samo da dođem sebi.
A sada je i sve skuplje nego u HR.
More je uglavnom prljavo, okolina takodje.

Ali ono što je presudno su retardirane ležaljke, ispada kao da su cele plaže od plastike.

Nije problem platiti glupavu ležaljku ili kao neki ulaz na plažu, ali pored toga što gusto nabijena plastika kvari ambijent, ništa drugo se ne dobija.

More je u Grčkoj i Hrvatskoj besplatno. Ako platim ležaljku, to je zato što mi je potrebna, ili zato što ću dobiti i lubenicu uz nju.

U CG ako ne platiš ležaljku, jedino ti preostaje mesto ispod prepunog kontejnera ili montažnog wc-a.

To je najdebilnije što je neko mogao smisliti za razvoj turizma u CG
- zagušiti ionako male plaže plastikanerima- za tri do 10 evra..
Još kad dodaju i one stoliće, kao u PVC radnji.

klaja

pre 11 godina

E moj Perko pa svi oni su se zadrzali u Crnoj Gori maximalno dva dana.Dosli svojim jahtama i jedino gde su mogli da osete vasu gostoprimljivost je kad sipase gorivo u svoje jahte jer je nafta jeftinija nego u CRO.Gvardiola je istina i vecerao ali zato sto poznaje onog rukometasa.Niko od njih ne vide ono sto smo mi godinama gledali.

Ministar za zez

pre 11 godina

Što bi rekli Englezi :''This is just small town in Serbia, it is just small town in Serbia''...
HVALA LEPO ,TE KOSKE OD ''MORA''PRODAJTE NEKOME DRUGOME,MENI NEĆETE!

l`alchimiste

pre 11 godina

Dobri moji,
I ako mi je pradjed sa oceve strane sa obronaka Orjena ,i ako sam kao mali svako leto provodio uglavnom u HN i BU....ja tamo vec godinama ne zalazim niti cu,,,zasto...razloga je mali milion...(da zanemarimo politiku i sve one ruzne stvari)
pod 1-Nerealne cene,koje su u visini onih za poznatije Grcko-Turkso-Spanske destinacije
pod 2 - Usluga, neprofesionalna i nestrucna...moze se najblaze receno okarakterisati kao ``nevoljna`` (po principu vi ste tu zbog nas a ne mi zbog vas.
pod 3 - Higijena,odnosno ne higijena...mora ,plaza,setalista idr...(poslednji put kad sam bio 2007 god na Jaz-u je bio samo jedan WC (i to kakav )...i to ima vode nema vode,djubre se nosi jednom nedeljno isl.
Sve u svemu mene vise Montenegro videti nece...pre bih u Albaniju isao...a dobrim Montenegrinima (na zalost u manjini) zelim sve najbolje.

nemanja

pre 11 godina

Pa dobro, da li ovaj tekst nosi naziv: "Šta nam nudi CG primorje?" ili "Investicije kompanija Adriatic Marinas i Porto montenegro"?
Nismo dobili odgovor na najbitnije pitanje: Da li ove godine za promenu nudi normalno snabdevanje vodom i strujom?

ssss-montenegrina

pre 11 godina

e ova knjizara sto je otvorena u Porto Montenegro je pun pogodak...nema sansi da ne uspe...kad smo vec kod toga,knjiga i sl.,ulazim ja prosle godine u taksi u Bd,rekoh:"Do biblioteke",a mrcni taksista mi se okrenu pa veli:"A dje ti je to,jadna...":)

danijel

pre 11 godina

Posaljite nam neke sezonske radnike kod nas, nece niko da se pece za te pare. hocu svi da budu tu do kraja juna.. dok mi uzivamo hoceno slugu..

S. Patrick Morrissey

pre 11 godina

E, @perko, zgazio sam na jeza slucajno a vas diplomirani vidar mi rekao da "zapisam". Ja bih ipak negde drugde, no offense.

zivko

pre 11 godina

Pa samo polako,nema zurbe. Ako imate vremena na pretek,dva ,tri sata doce i ta vecera vec jednom.Pustite kelnere na miru i nemojte ih gnjaviti dok se ljudi dobro ne ispricaju.A i dobro je za zdravlje biti gladan.A to sto vam je dete gladno i place pa stavite mu cuclu u usta i sve ce biti uredu.Uzivajte pogled na more vecera ce samo sto nije.

Denis

pre 11 godina

Ne idem u cege ni dzabe, i to vec niz godina. A svi znamo kako je dole jadno i nikada se nece promeniti - kako da povecaju plaze - imaju tih 100km obale i to je to. I svi znamo kakvi su to (vecinom) ljudi. OK - Ima ih i normalnih, ali dzabe kad nema dobrih puteva, vodovoda, struje.

Rekao sam da im dajem bar deset godina da se malo upristoje a mozda podignem kvotu

A i sto bi isao gde sam vec bio, tu sve znam, idem na nova mesta - tolika divna mora su tu da budu otkrivena i zasto da se vezujem za tzv "nase ljude" pa idem na zbog prirodnih lepota i sadrzaja - sta me briga dal su nasi ili Tunizani, Egipcani, Spanci, Bugari, Turci - to je sekundarno, nimalo me to ne odmori ako su tzv nasi - bitinije su mi ljubaznost i cene kvalitet znaci sadrzaji kapaciteti...

Ales

pre 11 godina

Pa ovako supruga i ja imamo budzet za more od 1600 evra za smestaj i jos 750 za trosak, dakle gde ce taj novac zavrstiti samo je do nas dvoje ali sam siguran da u CG ili HR nece....verovatno idemo opet u Spaniji ili Maltu jer za svoje pare hocu da dobijem kvalitet kog u CG ili HR nema a zele da uzmu novac....e to tako nemoze.

shomi05

pre 11 godina

Ne nudi nista, susjedi nude bolje i za jeftinije cene.
Nije me dosada privukla, tako da nece ni posle ovog clanka.
Sada da se ide u evropu nisu potrebne vize, tako da bilo kome savetujem da ide za grcku, na primer.
Ako nece preko agencije, idu kolima vise ljudi, i podele troskove. Apartman za 5 osobe kosta 50 evra noc. A tu ima cela kuhinja, klima, tv, ... Niko ne naplacuje koristenje klime, ili ti je iskljucuje ako je ostavis upaljenu. Pravi godpsodski odmor.

Slucajni turista

pre 11 godina

Za turiste iz Srbije ne nudi nista, jer oni na zalost nemaju para da to plate. I ne samo kad je Crna Gora u pitanju nego i ostale zemlje. Pogledajte cene u ostalim turistickim destinacijama, videcete da su itekako "odskocile". U Crnu Goru idu oni koji tamo imaju vikendice ili prijatelje pa se nekako snalaze da prodju "besplatno" ili sa sto manje troskova. Nemaju para za hotele, pansione, mini hotele, za restorane, sve je to za nas africki standard papreno skupo. Isto je i sa Grckom i Turskom. Ko prezivi visesatno i visednevno klackanje u autobusu do zeljene destinacije, "iskrcava" se u apartmane i hotelcice sa dve ili tri zvezdice koji ne zasluzuju ni jednu, a o nekoj usluzi da ne pricamo. Gradska plaza i neki giros ili drugi rostilj su nabolja usluga koju mogu da dobiju za te pare.Na zalost nase cekove vise ne primaju u inostranstvu, pa ne mozemo vise za 5 maraka da letujemo,kao 1993 godine. Mozda smo mi i dalje ostali na tom nivou, ali drugi nisu. I to je problem.

Mirko

pre 11 godina

Pa ne nudi bog zna šta... čak štaviše mada može da se nađe dobro mesto i smeštaj. Mene više oduševljava Durmitor i kanjon Tare mnogo više daju nego njihovo primorje.

bio video

pre 11 godina

U Crnoj Gori nisam bio 17 godina. Pocetkom juna sam isao poslom u okolinu HN. Moj utisak je da je cistije nego pre, imaju kontejnere na svakih 300-400 metara. Priroda je predivna. Zamerke su sto restrikcije vode traju skoro ceo dan, neljubaznost je poslovicna i daleko brate klackao sam se 14 sati.

ssss-montenegrina

pre 11 godina

@danijel
4 godine zivim i studiram u crboj gori..odlicno vas poznajem...i znas sta,milije mi je bit jednaka sa svakim nadnicarem u crnoj gori,nego sa crnogorskim gazdama...