Petak, 16.07.2010.

08:27

Ljajić: Zaprepašćen Zukorlićem

Zaprepastile su me poslednje poruke muftije Muamera Zukorlića, izjavio je za Novosti ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Izvor: Veèernje novosti

Ljajiæ: Zaprepašæen Zukorliæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

XYZ

pre 13 godina

Ljajić je realan i mudar čovek. Ali, problem je u tome što Bošnjaci u Sandžaku glasaju za Zukorlića. Narodu je bliži Zukorlićev primitivizam i igranje na staru politiku navodne ugroženosti Bošnjaka.

zoran

pre 13 godina

Da je tako nesto izjavio u Nemackoj. Vec bi na pritisak javnosti dao ostavku. A u drugom slucaju ukljucijo bi se drzavni tuzilac da ga pita sta je mislio sa tim izjavama. Uostalom previse se verske vodje mesaju u politiku. Ja mislim da je vera privatna stvar svakog gradjanina i nema sta ona da zastupa narod u drzavi. Zato postoje institucije. A verskim poglavarima predlazem ako im je stalo do politike neka skinu verska odela pa izvolte na izbore.

ekrem

pre 13 godina

Umesto konfrontacije sa Beogradom, jedino rešenje za ljude u Sandžaku su kooperacija i saradnja. Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je LjajiC

Reci to isto i kolegi Bogdanovicu, cisto radi bolje koordinacije vlade koju gore spominjes. Ovako se stvara utisak da Srbija ne samo sto finansira paralelne strukture vec ima i paralelnu vladu koja prica jedno, misli drugo a trece radi.

titic

pre 13 godina

Da neki mistar na zapadu ovako javno kaze da se "retko srece" sa drugim ministrima, da se "malo pita", bio bi odmah primoran da podnese ostavku.
U Srbiji sve moze.

A ova prica o Zukorlicu je najmanje bitna. Daleko bitnije je ono sto je Ljajic rekao kako vlada radi, kako se donose odluke, koliko se ko pita u vladi.

ministarcic

pre 13 godina

Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić.

A ja bih rekao da se Vi g.Ljajicu ne pitate nista i tako vladate duze nego sto je Milosevic vladao. Stanje u Sandzaku nije jednako lose kao u ostatku Srbije vec je visestruko losije a Vi biste to trebali znati ako ne kao sandzaklija onda kao ministar svakako da ili mozda ni kao ministar to ne znate jer se kako kazete malo pitate pa i ne treba da znate puno.

I na kraju cijenjeni ministre poruka da umjesto demagogije recite narodu zasto ste zajedno sa Dinkicem (koji se kako kazete nesto pita) ojadili hiljade radnika u tom istom Sandzaku, gurajuci njihova preduzeca u stecaj i privatizujuci ih dok radnici seku sebi prste i zabijaju klinove u sake.

Kosta

pre 13 godina

Svaki mali grad ima svog galamdziju, u Novom Pazaru, to je g.Zukorlic. Kao da nam nije dosta muke i jada od ove dugogodisnje besparice, jos da slusam svaki dan sta je on rekao. Minoran covek, ali promovisao se za zastupnika nama bliske zajednice. Sta je zakljucak? Ubuduce da se vodi racuna ko i kako dolazi do bilo kakvih pozicija u drustvu i medijima. Hitno na razmatranje ovakvog zakona i parlament da utvrdi mehanizme njegovog delovanja, u skladu sa medjunarodnim pravom i ljudskim normama.

Makijaveli

pre 13 godina

Ma svaka cast Rasimu na korektnim i pragmaticnim stavovima ali situacija dole u NP i okolini nije bas tako crno bela. Realno, Zukorlic i njegova opcija je dobila 49 % glasova pa je prema tome najpopulrnija i najlegitimnija. E sad, druge dve opcije su dobile 51% ali i one ne mogu zajedno. E onda ministarstvo menja poslovnik gde za formiranje saveta je neophodno 2/3 prisutnih sto je kompletna budalastina a potom ostavlja duzi rok da se ekipe dogovore. Sve u svemu imamo situaciju gde imamo 4 strane u sporu i ne zna se koja je gora za narod dole. Prvu koju predvodi muftija iza koga stoji vecina Bosnjaka (i koga da bude najludje i na granici neverovatnog, takvog podrzava LDP, liberalna i na recima ultra proevropska stranka). Drugu cini ekipa oko Ugljanina sa nesto vise od trecine podrske koji je ostavio NP u haosu i dugovima i koji ima stranku i koalicuju baziranu na cistom populizmu i bez ikakvog programa, treci je gore spomenuti Rasim koji slicno Ugljaninu ima stranku koja je poprilicno populisticka i bez programa koji pritom ima nekih 15% podrske, i na kraju, vladu Srbije koja svojim neprincipijalnim (i moguce nepravnim i nezakonitim)potezima stajuci iza svoja dva clana nastavlja haos koji je zapoceo Kostunica pre nekoliko godina. Sve u svemu, region za koji nema nade, ko je bio u Novom Pazaru zna da taj grad izgleda ne kao u da je u drugoj drzavi, nego na drugom kontinentu ( recimo u poredjenju sa jednim Vrscem). Siromstvo, haos, droga, prljavstina, ocajni uslovi za drustveni razvoj, deca koja idu u tri ili cetiri smene u osnovne i srednje skole, zaostalost u svakom smislu, to je slika tog kraja. Naravno nije mnogo bolje i nekim drugim krajevima Srbija (pogotovu na jugu ili Istoku), ali tamo je bas ...

Srbijanac

pre 13 godina

Efendija Zukorlic je mudar verski i politicki vodja svog naroda. Sto se nama Srbima to ne svidja, nas je problem. Da je srece, stosta bi pametno nasi politicari i crkveni poglavari mogli da nauce od njega.

Igor

pre 13 godina

Полако с тим похвалама Љајићу, он је Зукорлићу пружао прилику да шири крила под његовом протекцијом. Све што је Зукорлић данас, Љајић му је омогућио. Сад се као згражава...

boxer

pre 13 godina

"Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je Ljajić."

RASIME, GDE JE BILA OVA PAMET KAD JE POCINJALO U HRVATSKOJ...

Sandzaklija

pre 13 godina

Kakav bre Ljajic... zahvaljujuci njemu Novi Pazar je rekorder po broju nezaposlenih. Zbog njegovog sukoba sa Suljom stradali su mnogi ljudi, bilo je i mrtvih i ranjenih a on i Suljo su nastavili da svadjaju. Niko ih nije mogao pomiriti i svi su mislili da se njih dvojica ne mogu pomiriti i da se bosnjacki narod biti uvek podeljen. Medjutim muftija ih je ujedinio jednim potezom, eto muftaj cini i nemoguce stvari. Sam Rasim kaze da se nista ne pita u vladi, a u Sandzaku nema ni 2% podrske, tako da ne shvatam tezinu njegovog misljenja. Muftija je predstavnik bosnjaka, i on predstavlja glas bosnjaka svidjalo se to vama ili ne, toje vas problem... Od pojacanog angazovanja muftije u prethodnih godinu dana u Sandzaku je vise izgradjeno puteva nego u prethodnih 10 godina... Zato napred muftija!!!

Bošnjak je i srpsko prezime

pre 13 godina

..."neprijateljska retorika nije mogla da prodje ni devedesetih godina"
A po čemu je bio poznat (sada pacifikovani i uministrovani) Sulejman Ugljanin u to vreme?

A što se tiče infrastrukture, mogao je ino-kapital koji je ušao u Pazar, Tutin i okolinu da se iskoristi i za puteve, trotoare, deponije, vodovod i kanalizaciju - umesto za ogroman broj novoizgrađenih verskih objekata. Ko je pravi vernik, dovoljan mu je i ćilim i hladovina drveta.

cudno nije

pre 13 godina

Kaze Lajic:
"On je naveo da se lideri vladajuće koalicije "vrlo retko" sreću.
"Češće se sreću (Boris) Tadić, (Ivica Dačić) i (Mladjan) Dinkić kao tri ključna čoveka. Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić. ""
NEVEROVATNO !!! Ministar a ne pita se mnogo i vrlo retko se srece??

Nije onda uopste cudo sto se ministri petljaju jedan drugom u posao/resor sto Dacic deli packe i sl..

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Puna podrska muftiji Zukorlicu !
Drzava koja od svojih gradjana, rodjenih u Srbiji koji vekovima zive i umiru u Srbiji, gradjana koji nemaju ustvari drugi maternji jezik od srpskog, gradjana koji samo zato iako je to ustvari demokratsko pravo svakog slobodnog coveka da za sebe izabere nacin na koji ce se obracati Bogu postaju prisilno ustvari "navijaci" neke druge drzave sa kojom vecina od njih nikakvog kontakta nije nikada imala NE ZASLUZUJE da se ta od drzave Srbije odbacena "nacionalna manjina" drugacije ponasa nego sto to cini muftija Zukorlic !
Mozda je neko od vas to cuo ja sigurno nisam da neko npr. kaze ja nisam Austrijanac ja sam KATOLIK ?

Mile Kitic

pre 13 godina

Dobro je sto se Rasim oglasio i rekao sve ovo, cekamo Sulju.
A Zukorlic ako nije zadovoljan svojim statusom, moze da se odmetne u planinu, recimo na Ninaju. Procice kao i vehabije, valjda se seca, skoro je bilo.
Ipak, ostaje neki nemir da je neko javno govorio ovakve stvari a da je reakcija zvanicnika prilicno mlaka. Kada neko preti da ce zapaliti nasu kucu, odgovor drzave bi, makar izmedju redova, trebao da sadrzi i poznato upozorenje "ako jos jednom pomenes nasu kucu, pa..."

riki

pre 13 godina

Ljajic je u ovom intervijuu otkrio/rekao jednu veoma bitnu stvar koja nema veze sa Zukorlicem:
Da se on, Rasim Lajic i pojedini clanovi vlade "ne pitaju mnogo" i ta konstatacija kako radi vlada/ministri je daleko, daleko vaznija od njegovog misljenja o imamu!!

pitalica

pre 13 godina

Mene zapanjuje ono gde ministar lepo kaze "ne pitamo se mi mnogo mnogo"

Ja onda pitam: "Sta/o cemu on prica kada se ne pita mnogo?"

Nebi me zacudilo da se ovoga uhvati Zukorlic

romanista

pre 13 godina

Zukorlić ??! Da li to beše onaj što u medresama skriva oružje ??Što vozi džipove od 100.000 € ??Ima lokale i privatne firme po celoj Srbiji ?? Da li to kuran propisuje i islam odobrava,dok mu narod umire od gladi ?? Muslimani,on je vama veliki problem,a ne Srbiji...

Toni

pre 13 godina

Posle saznanja da je LJajić svoj stav suprostavio mišljenju i ponašanju Zukorlića , potpuno me je uverilo da je Ljajić osoba vredna poštovanja.Ovim je potvrđena teza da ljude treba ceniti po delima , a ne po odelima. Zukorlić je ogrnuo muftijsku odeždu i umislio da je Alah pa on. Bravo za Ljajića .

bt

pre 13 godina

Лепо је кад су нам у држави два од "три кључна човека" из странака које су добиле 8% (Дачић) односно 6% (Динкић) гласова на изборима. То се зове демократија на српски начин.

rastafarijanac

pre 13 godina

Gospodin Zukorlic je nedavno gostujuci u Utisku nedelje, spomenuo da ima ucesce u univerzitetu na kome se skoluje 4.000 studenata. O njegovom postenju i posvecenosti borbi za pravdu i istinu dovoljno goveri da studenti na njegovom fakultetu bivaju prevareni pricama da je fakultet akreditovan, a onda Dekan, deleci Indexe buducim studentima priznaje da to nije tacno, ali akreditaciju ocekuju "svaki cas". I tako godinama. E, onda ako zelis svoja dokumenta nazad, iako si platio skolarinu koju ne vracaju, daj jos 50 evra. Posteno i principijelno, nema sta !

nbp

pre 13 godina

Ljajić je jedan od najzrelijih i najprogresvinijih srpskih političara. Treba imati hrabrosti sve ovo reći. Treba i progutati i državnu retoriku (jučerašnja izmiksovana reportaža sa Zukorlićem i Čiplićem na RTS-u je Vučeliću i Milanoviću na ponos). Smatram da Zukorlić pravi štetu, ali da Srbija ne pomaže. Kao Beograđanin i čovek koji Bošnjake smatra nama najbližim narodom, smatram da Beograd treba sam da finansira izgradnju druge džamije u Beogradu i da i formalno integriše Bošnjake.

sandžakboy

pre 13 godina

Osim lične promocije i virtuelnog hvatanja Ratka Mladića šta si ti to "cijenjeni" ministre uradio za sve ove godine za narod koji te je svojim glasovima doveo na pozicije na kojim se nalaziš?Jedan Sejdo Bajramović je bio sasvim dovoljan!

Глас разума

pre 13 godina

Mуфтија дестабилизује регион и призива насиље. Под хитно треба забранити ИЗуС ( великобошњачку испоству Реиса Мустафе Церића) и предати верске објекте ѕадужбине ИЗ Србије на челу са Реис Ул Улемом Адемом Зилкићем

Mirza

pre 13 godina

mene od Zukorlica nista vise ne moze da iznenadi. ubedjen sam da bi taj covek pokusao i da poleti skacuci sa neke zgrade samo da bi se pisalo o njemu i da bi bio "vazan baja".. mnogo mu se znacaja pridaje i od strane medija i od strane nekih politicara a on je niko i nista, niko i nista i u Sandzaku i u Srbiji.

Dejan

pre 13 godina

Zamislite na trenutak sta bi se desilo u Bosni i Hercegovini ukoliko bi se u pravoslavnoj i katolickoj crkvi pojavili ljudi koji bi govorili o ugrozenosti srpskog i hrvatskog naroda u BiH Zukorlicevim recnikom.

neshonni

pre 13 godina

E Zukorliću imaš ti mnogo šta još da naučiš od Ljajića, zelen si ti za politiku. U nekoliko pasusa čovek je ukratko objasnio sve što svi treba da znaju. Najpre nemože se biti konstitutivan narod u državi sa 2% od ukupnog broja stanovnika što ti uporno želiš ubaciti u glave svojih poput tebe zadrtih istomišljenika. Zapaljiva retorika koju koristiš ti sigurno neće doneti stabilnost u Sandžaku koja bi privukla potencijalne investitore i pokrenula taj kraj u pravcu ekonomskog razvoja koji je usporen u čitavoj zemlji a ne samo u tvom kraju kako se želi predstaviti pred svetom. Investitore briga mnogo ko je koje vere i nacionalnosti što tebe očito opseda, njima je važan profit a on se postiže kod radnog naroda koji politički mnogo ne talasa. Svojim talamburanjem nećeš doneti ničeg dobrog ni sebi ni onima koje predvodiš a čitav Sandžak i narod koji živi tamo ćeš obrukati i dovesti na loš glas. Čemu sve to? Da prikupiš političke poene? Već si ih pogubio. Da sebi pribaviš materijalnu korist? Pa kakvo si ti duhovno lice ako žudiš za zlatom. Da ispunjavaš naredbe iz Sarajeva kako bi radio na stvaranju novog kriznog žarišta u Srbiji? Teško da će ti to proći jer verujem da je većina naroda Sandžaka bar nešto naučila iz prošlosti i da ne želi da se ponavlja isti nesrećni scenario kako za njih tako i za sve nas! Zato te molim da ne talasaš mnogo. Da vlada jasno izadje sa kriterijumima za izbor nacionalnog veća, da se po jasnim pravilima ono izabere pa ako na taj način budeš izabran svaka čast. Na tvoje pitanje ko su oni da odredjuju rokove, to bar svako zna, predstavnici legitimno izabranih vlasti u Srbiji koji odredjuju pravila igre.

Dejan

pre 13 godina

Zamislite na trenutak sta bi se desilo u Bosni i Hercegovini ukoliko bi se u pravoslavnoj i katolickoj crkvi pojavili ljudi koji bi govorili o ugrozenosti srpskog i hrvatskog naroda u BiH Zukorlicevim recnikom.

Mirza

pre 13 godina

mene od Zukorlica nista vise ne moze da iznenadi. ubedjen sam da bi taj covek pokusao i da poleti skacuci sa neke zgrade samo da bi se pisalo o njemu i da bi bio "vazan baja".. mnogo mu se znacaja pridaje i od strane medija i od strane nekih politicara a on je niko i nista, niko i nista i u Sandzaku i u Srbiji.

neshonni

pre 13 godina

E Zukorliću imaš ti mnogo šta još da naučiš od Ljajića, zelen si ti za politiku. U nekoliko pasusa čovek je ukratko objasnio sve što svi treba da znaju. Najpre nemože se biti konstitutivan narod u državi sa 2% od ukupnog broja stanovnika što ti uporno želiš ubaciti u glave svojih poput tebe zadrtih istomišljenika. Zapaljiva retorika koju koristiš ti sigurno neće doneti stabilnost u Sandžaku koja bi privukla potencijalne investitore i pokrenula taj kraj u pravcu ekonomskog razvoja koji je usporen u čitavoj zemlji a ne samo u tvom kraju kako se želi predstaviti pred svetom. Investitore briga mnogo ko je koje vere i nacionalnosti što tebe očito opseda, njima je važan profit a on se postiže kod radnog naroda koji politički mnogo ne talasa. Svojim talamburanjem nećeš doneti ničeg dobrog ni sebi ni onima koje predvodiš a čitav Sandžak i narod koji živi tamo ćeš obrukati i dovesti na loš glas. Čemu sve to? Da prikupiš političke poene? Već si ih pogubio. Da sebi pribaviš materijalnu korist? Pa kakvo si ti duhovno lice ako žudiš za zlatom. Da ispunjavaš naredbe iz Sarajeva kako bi radio na stvaranju novog kriznog žarišta u Srbiji? Teško da će ti to proći jer verujem da je većina naroda Sandžaka bar nešto naučila iz prošlosti i da ne želi da se ponavlja isti nesrećni scenario kako za njih tako i za sve nas! Zato te molim da ne talasaš mnogo. Da vlada jasno izadje sa kriterijumima za izbor nacionalnog veća, da se po jasnim pravilima ono izabere pa ako na taj način budeš izabran svaka čast. Na tvoje pitanje ko su oni da odredjuju rokove, to bar svako zna, predstavnici legitimno izabranih vlasti u Srbiji koji odredjuju pravila igre.

rastafarijanac

pre 13 godina

Gospodin Zukorlic je nedavno gostujuci u Utisku nedelje, spomenuo da ima ucesce u univerzitetu na kome se skoluje 4.000 studenata. O njegovom postenju i posvecenosti borbi za pravdu i istinu dovoljno goveri da studenti na njegovom fakultetu bivaju prevareni pricama da je fakultet akreditovan, a onda Dekan, deleci Indexe buducim studentima priznaje da to nije tacno, ali akreditaciju ocekuju "svaki cas". I tako godinama. E, onda ako zelis svoja dokumenta nazad, iako si platio skolarinu koju ne vracaju, daj jos 50 evra. Posteno i principijelno, nema sta !

romanista

pre 13 godina

Zukorlić ??! Da li to beše onaj što u medresama skriva oružje ??Što vozi džipove od 100.000 € ??Ima lokale i privatne firme po celoj Srbiji ?? Da li to kuran propisuje i islam odobrava,dok mu narod umire od gladi ?? Muslimani,on je vama veliki problem,a ne Srbiji...

Глас разума

pre 13 godina

Mуфтија дестабилизује регион и призива насиље. Под хитно треба забранити ИЗуС ( великобошњачку испоству Реиса Мустафе Церића) и предати верске објекте ѕадужбине ИЗ Србије на челу са Реис Ул Улемом Адемом Зилкићем

nbp

pre 13 godina

Ljajić je jedan od najzrelijih i najprogresvinijih srpskih političara. Treba imati hrabrosti sve ovo reći. Treba i progutati i državnu retoriku (jučerašnja izmiksovana reportaža sa Zukorlićem i Čiplićem na RTS-u je Vučeliću i Milanoviću na ponos). Smatram da Zukorlić pravi štetu, ali da Srbija ne pomaže. Kao Beograđanin i čovek koji Bošnjake smatra nama najbližim narodom, smatram da Beograd treba sam da finansira izgradnju druge džamije u Beogradu i da i formalno integriše Bošnjake.

Toni

pre 13 godina

Posle saznanja da je LJajić svoj stav suprostavio mišljenju i ponašanju Zukorlića , potpuno me je uverilo da je Ljajić osoba vredna poštovanja.Ovim je potvrđena teza da ljude treba ceniti po delima , a ne po odelima. Zukorlić je ogrnuo muftijsku odeždu i umislio da je Alah pa on. Bravo za Ljajića .

Mile Kitic

pre 13 godina

Dobro je sto se Rasim oglasio i rekao sve ovo, cekamo Sulju.
A Zukorlic ako nije zadovoljan svojim statusom, moze da se odmetne u planinu, recimo na Ninaju. Procice kao i vehabije, valjda se seca, skoro je bilo.
Ipak, ostaje neki nemir da je neko javno govorio ovakve stvari a da je reakcija zvanicnika prilicno mlaka. Kada neko preti da ce zapaliti nasu kucu, odgovor drzave bi, makar izmedju redova, trebao da sadrzi i poznato upozorenje "ako jos jednom pomenes nasu kucu, pa..."

bt

pre 13 godina

Лепо је кад су нам у држави два од "три кључна човека" из странака које су добиле 8% (Дачић) односно 6% (Динкић) гласова на изборима. То се зове демократија на српски начин.

riki

pre 13 godina

Ljajic je u ovom intervijuu otkrio/rekao jednu veoma bitnu stvar koja nema veze sa Zukorlicem:
Da se on, Rasim Lajic i pojedini clanovi vlade "ne pitaju mnogo" i ta konstatacija kako radi vlada/ministri je daleko, daleko vaznija od njegovog misljenja o imamu!!

Bošnjak je i srpsko prezime

pre 13 godina

..."neprijateljska retorika nije mogla da prodje ni devedesetih godina"
A po čemu je bio poznat (sada pacifikovani i uministrovani) Sulejman Ugljanin u to vreme?

A što se tiče infrastrukture, mogao je ino-kapital koji je ušao u Pazar, Tutin i okolinu da se iskoristi i za puteve, trotoare, deponije, vodovod i kanalizaciju - umesto za ogroman broj novoizgrađenih verskih objekata. Ko je pravi vernik, dovoljan mu je i ćilim i hladovina drveta.

sandžakboy

pre 13 godina

Osim lične promocije i virtuelnog hvatanja Ratka Mladića šta si ti to "cijenjeni" ministre uradio za sve ove godine za narod koji te je svojim glasovima doveo na pozicije na kojim se nalaziš?Jedan Sejdo Bajramović je bio sasvim dovoljan!

boxer

pre 13 godina

"Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je Ljajić."

RASIME, GDE JE BILA OVA PAMET KAD JE POCINJALO U HRVATSKOJ...

ministarcic

pre 13 godina

Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić.

A ja bih rekao da se Vi g.Ljajicu ne pitate nista i tako vladate duze nego sto je Milosevic vladao. Stanje u Sandzaku nije jednako lose kao u ostatku Srbije vec je visestruko losije a Vi biste to trebali znati ako ne kao sandzaklija onda kao ministar svakako da ili mozda ni kao ministar to ne znate jer se kako kazete malo pitate pa i ne treba da znate puno.

I na kraju cijenjeni ministre poruka da umjesto demagogije recite narodu zasto ste zajedno sa Dinkicem (koji se kako kazete nesto pita) ojadili hiljade radnika u tom istom Sandzaku, gurajuci njihova preduzeca u stecaj i privatizujuci ih dok radnici seku sebi prste i zabijaju klinove u sake.

Makijaveli

pre 13 godina

Ma svaka cast Rasimu na korektnim i pragmaticnim stavovima ali situacija dole u NP i okolini nije bas tako crno bela. Realno, Zukorlic i njegova opcija je dobila 49 % glasova pa je prema tome najpopulrnija i najlegitimnija. E sad, druge dve opcije su dobile 51% ali i one ne mogu zajedno. E onda ministarstvo menja poslovnik gde za formiranje saveta je neophodno 2/3 prisutnih sto je kompletna budalastina a potom ostavlja duzi rok da se ekipe dogovore. Sve u svemu imamo situaciju gde imamo 4 strane u sporu i ne zna se koja je gora za narod dole. Prvu koju predvodi muftija iza koga stoji vecina Bosnjaka (i koga da bude najludje i na granici neverovatnog, takvog podrzava LDP, liberalna i na recima ultra proevropska stranka). Drugu cini ekipa oko Ugljanina sa nesto vise od trecine podrske koji je ostavio NP u haosu i dugovima i koji ima stranku i koalicuju baziranu na cistom populizmu i bez ikakvog programa, treci je gore spomenuti Rasim koji slicno Ugljaninu ima stranku koja je poprilicno populisticka i bez programa koji pritom ima nekih 15% podrske, i na kraju, vladu Srbije koja svojim neprincipijalnim (i moguce nepravnim i nezakonitim)potezima stajuci iza svoja dva clana nastavlja haos koji je zapoceo Kostunica pre nekoliko godina. Sve u svemu, region za koji nema nade, ko je bio u Novom Pazaru zna da taj grad izgleda ne kao u da je u drugoj drzavi, nego na drugom kontinentu ( recimo u poredjenju sa jednim Vrscem). Siromstvo, haos, droga, prljavstina, ocajni uslovi za drustveni razvoj, deca koja idu u tri ili cetiri smene u osnovne i srednje skole, zaostalost u svakom smislu, to je slika tog kraja. Naravno nije mnogo bolje i nekim drugim krajevima Srbija (pogotovu na jugu ili Istoku), ali tamo je bas ...

cudno nije

pre 13 godina

Kaze Lajic:
"On je naveo da se lideri vladajuće koalicije "vrlo retko" sreću.
"Češće se sreću (Boris) Tadić, (Ivica Dačić) i (Mladjan) Dinkić kao tri ključna čoveka. Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić. ""
NEVEROVATNO !!! Ministar a ne pita se mnogo i vrlo retko se srece??

Nije onda uopste cudo sto se ministri petljaju jedan drugom u posao/resor sto Dacic deli packe i sl..

XYZ

pre 13 godina

Ljajić je realan i mudar čovek. Ali, problem je u tome što Bošnjaci u Sandžaku glasaju za Zukorlića. Narodu je bliži Zukorlićev primitivizam i igranje na staru politiku navodne ugroženosti Bošnjaka.

Sandzaklija

pre 13 godina

Kakav bre Ljajic... zahvaljujuci njemu Novi Pazar je rekorder po broju nezaposlenih. Zbog njegovog sukoba sa Suljom stradali su mnogi ljudi, bilo je i mrtvih i ranjenih a on i Suljo su nastavili da svadjaju. Niko ih nije mogao pomiriti i svi su mislili da se njih dvojica ne mogu pomiriti i da se bosnjacki narod biti uvek podeljen. Medjutim muftija ih je ujedinio jednim potezom, eto muftaj cini i nemoguce stvari. Sam Rasim kaze da se nista ne pita u vladi, a u Sandzaku nema ni 2% podrske, tako da ne shvatam tezinu njegovog misljenja. Muftija je predstavnik bosnjaka, i on predstavlja glas bosnjaka svidjalo se to vama ili ne, toje vas problem... Od pojacanog angazovanja muftije u prethodnih godinu dana u Sandzaku je vise izgradjeno puteva nego u prethodnih 10 godina... Zato napred muftija!!!

pitalica

pre 13 godina

Mene zapanjuje ono gde ministar lepo kaze "ne pitamo se mi mnogo mnogo"

Ja onda pitam: "Sta/o cemu on prica kada se ne pita mnogo?"

Nebi me zacudilo da se ovoga uhvati Zukorlic

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Puna podrska muftiji Zukorlicu !
Drzava koja od svojih gradjana, rodjenih u Srbiji koji vekovima zive i umiru u Srbiji, gradjana koji nemaju ustvari drugi maternji jezik od srpskog, gradjana koji samo zato iako je to ustvari demokratsko pravo svakog slobodnog coveka da za sebe izabere nacin na koji ce se obracati Bogu postaju prisilno ustvari "navijaci" neke druge drzave sa kojom vecina od njih nikakvog kontakta nije nikada imala NE ZASLUZUJE da se ta od drzave Srbije odbacena "nacionalna manjina" drugacije ponasa nego sto to cini muftija Zukorlic !
Mozda je neko od vas to cuo ja sigurno nisam da neko npr. kaze ja nisam Austrijanac ja sam KATOLIK ?

Srbijanac

pre 13 godina

Efendija Zukorlic je mudar verski i politicki vodja svog naroda. Sto se nama Srbima to ne svidja, nas je problem. Da je srece, stosta bi pametno nasi politicari i crkveni poglavari mogli da nauce od njega.

Igor

pre 13 godina

Полако с тим похвалама Љајићу, он је Зукорлићу пружао прилику да шири крила под његовом протекцијом. Све што је Зукорлић данас, Љајић му је омогућио. Сад се као згражава...

ekrem

pre 13 godina

Umesto konfrontacije sa Beogradom, jedino rešenje za ljude u Sandžaku su kooperacija i saradnja. Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je LjajiC

Reci to isto i kolegi Bogdanovicu, cisto radi bolje koordinacije vlade koju gore spominjes. Ovako se stvara utisak da Srbija ne samo sto finansira paralelne strukture vec ima i paralelnu vladu koja prica jedno, misli drugo a trece radi.

Kosta

pre 13 godina

Svaki mali grad ima svog galamdziju, u Novom Pazaru, to je g.Zukorlic. Kao da nam nije dosta muke i jada od ove dugogodisnje besparice, jos da slusam svaki dan sta je on rekao. Minoran covek, ali promovisao se za zastupnika nama bliske zajednice. Sta je zakljucak? Ubuduce da se vodi racuna ko i kako dolazi do bilo kakvih pozicija u drustvu i medijima. Hitno na razmatranje ovakvog zakona i parlament da utvrdi mehanizme njegovog delovanja, u skladu sa medjunarodnim pravom i ljudskim normama.

titic

pre 13 godina

Da neki mistar na zapadu ovako javno kaze da se "retko srece" sa drugim ministrima, da se "malo pita", bio bi odmah primoran da podnese ostavku.
U Srbiji sve moze.

A ova prica o Zukorlicu je najmanje bitna. Daleko bitnije je ono sto je Ljajic rekao kako vlada radi, kako se donose odluke, koliko se ko pita u vladi.

zoran

pre 13 godina

Da je tako nesto izjavio u Nemackoj. Vec bi na pritisak javnosti dao ostavku. A u drugom slucaju ukljucijo bi se drzavni tuzilac da ga pita sta je mislio sa tim izjavama. Uostalom previse se verske vodje mesaju u politiku. Ja mislim da je vera privatna stvar svakog gradjanina i nema sta ona da zastupa narod u drzavi. Zato postoje institucije. A verskim poglavarima predlazem ako im je stalo do politike neka skinu verska odela pa izvolte na izbore.

sandžakboy

pre 13 godina

Osim lične promocije i virtuelnog hvatanja Ratka Mladića šta si ti to "cijenjeni" ministre uradio za sve ove godine za narod koji te je svojim glasovima doveo na pozicije na kojim se nalaziš?Jedan Sejdo Bajramović je bio sasvim dovoljan!

Sandzaklija

pre 13 godina

Kakav bre Ljajic... zahvaljujuci njemu Novi Pazar je rekorder po broju nezaposlenih. Zbog njegovog sukoba sa Suljom stradali su mnogi ljudi, bilo je i mrtvih i ranjenih a on i Suljo su nastavili da svadjaju. Niko ih nije mogao pomiriti i svi su mislili da se njih dvojica ne mogu pomiriti i da se bosnjacki narod biti uvek podeljen. Medjutim muftija ih je ujedinio jednim potezom, eto muftaj cini i nemoguce stvari. Sam Rasim kaze da se nista ne pita u vladi, a u Sandzaku nema ni 2% podrske, tako da ne shvatam tezinu njegovog misljenja. Muftija je predstavnik bosnjaka, i on predstavlja glas bosnjaka svidjalo se to vama ili ne, toje vas problem... Od pojacanog angazovanja muftije u prethodnih godinu dana u Sandzaku je vise izgradjeno puteva nego u prethodnih 10 godina... Zato napred muftija!!!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Puna podrska muftiji Zukorlicu !
Drzava koja od svojih gradjana, rodjenih u Srbiji koji vekovima zive i umiru u Srbiji, gradjana koji nemaju ustvari drugi maternji jezik od srpskog, gradjana koji samo zato iako je to ustvari demokratsko pravo svakog slobodnog coveka da za sebe izabere nacin na koji ce se obracati Bogu postaju prisilno ustvari "navijaci" neke druge drzave sa kojom vecina od njih nikakvog kontakta nije nikada imala NE ZASLUZUJE da se ta od drzave Srbije odbacena "nacionalna manjina" drugacije ponasa nego sto to cini muftija Zukorlic !
Mozda je neko od vas to cuo ja sigurno nisam da neko npr. kaze ja nisam Austrijanac ja sam KATOLIK ?

Srbijanac

pre 13 godina

Efendija Zukorlic je mudar verski i politicki vodja svog naroda. Sto se nama Srbima to ne svidja, nas je problem. Da je srece, stosta bi pametno nasi politicari i crkveni poglavari mogli da nauce od njega.

Глас разума

pre 13 godina

Mуфтија дестабилизује регион и призива насиље. Под хитно треба забранити ИЗуС ( великобошњачку испоству Реиса Мустафе Церића) и предати верске објекте ѕадужбине ИЗ Србије на челу са Реис Ул Улемом Адемом Зилкићем

nbp

pre 13 godina

Ljajić je jedan od najzrelijih i najprogresvinijih srpskih političara. Treba imati hrabrosti sve ovo reći. Treba i progutati i državnu retoriku (jučerašnja izmiksovana reportaža sa Zukorlićem i Čiplićem na RTS-u je Vučeliću i Milanoviću na ponos). Smatram da Zukorlić pravi štetu, ali da Srbija ne pomaže. Kao Beograđanin i čovek koji Bošnjake smatra nama najbližim narodom, smatram da Beograd treba sam da finansira izgradnju druge džamije u Beogradu i da i formalno integriše Bošnjake.

ekrem

pre 13 godina

Umesto konfrontacije sa Beogradom, jedino rešenje za ljude u Sandžaku su kooperacija i saradnja. Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je LjajiC

Reci to isto i kolegi Bogdanovicu, cisto radi bolje koordinacije vlade koju gore spominjes. Ovako se stvara utisak da Srbija ne samo sto finansira paralelne strukture vec ima i paralelnu vladu koja prica jedno, misli drugo a trece radi.

neshonni

pre 13 godina

E Zukorliću imaš ti mnogo šta još da naučiš od Ljajića, zelen si ti za politiku. U nekoliko pasusa čovek je ukratko objasnio sve što svi treba da znaju. Najpre nemože se biti konstitutivan narod u državi sa 2% od ukupnog broja stanovnika što ti uporno želiš ubaciti u glave svojih poput tebe zadrtih istomišljenika. Zapaljiva retorika koju koristiš ti sigurno neće doneti stabilnost u Sandžaku koja bi privukla potencijalne investitore i pokrenula taj kraj u pravcu ekonomskog razvoja koji je usporen u čitavoj zemlji a ne samo u tvom kraju kako se želi predstaviti pred svetom. Investitore briga mnogo ko je koje vere i nacionalnosti što tebe očito opseda, njima je važan profit a on se postiže kod radnog naroda koji politički mnogo ne talasa. Svojim talamburanjem nećeš doneti ničeg dobrog ni sebi ni onima koje predvodiš a čitav Sandžak i narod koji živi tamo ćeš obrukati i dovesti na loš glas. Čemu sve to? Da prikupiš političke poene? Već si ih pogubio. Da sebi pribaviš materijalnu korist? Pa kakvo si ti duhovno lice ako žudiš za zlatom. Da ispunjavaš naredbe iz Sarajeva kako bi radio na stvaranju novog kriznog žarišta u Srbiji? Teško da će ti to proći jer verujem da je većina naroda Sandžaka bar nešto naučila iz prošlosti i da ne želi da se ponavlja isti nesrećni scenario kako za njih tako i za sve nas! Zato te molim da ne talasaš mnogo. Da vlada jasno izadje sa kriterijumima za izbor nacionalnog veća, da se po jasnim pravilima ono izabere pa ako na taj način budeš izabran svaka čast. Na tvoje pitanje ko su oni da odredjuju rokove, to bar svako zna, predstavnici legitimno izabranih vlasti u Srbiji koji odredjuju pravila igre.

Mirza

pre 13 godina

mene od Zukorlica nista vise ne moze da iznenadi. ubedjen sam da bi taj covek pokusao i da poleti skacuci sa neke zgrade samo da bi se pisalo o njemu i da bi bio "vazan baja".. mnogo mu se znacaja pridaje i od strane medija i od strane nekih politicara a on je niko i nista, niko i nista i u Sandzaku i u Srbiji.

romanista

pre 13 godina

Zukorlić ??! Da li to beše onaj što u medresama skriva oružje ??Što vozi džipove od 100.000 € ??Ima lokale i privatne firme po celoj Srbiji ?? Da li to kuran propisuje i islam odobrava,dok mu narod umire od gladi ?? Muslimani,on je vama veliki problem,a ne Srbiji...

boxer

pre 13 godina

"Ne može jedna manjinska zajednica da stvara prosperitet na neprijateljstvu prema državi u kojoj živi, naveo je Ljajić."

RASIME, GDE JE BILA OVA PAMET KAD JE POCINJALO U HRVATSKOJ...

Dejan

pre 13 godina

Zamislite na trenutak sta bi se desilo u Bosni i Hercegovini ukoliko bi se u pravoslavnoj i katolickoj crkvi pojavili ljudi koji bi govorili o ugrozenosti srpskog i hrvatskog naroda u BiH Zukorlicevim recnikom.

Igor

pre 13 godina

Полако с тим похвалама Љајићу, он је Зукорлићу пружао прилику да шири крила под његовом протекцијом. Све што је Зукорлић данас, Љајић му је омогућио. Сад се као згражава...

Toni

pre 13 godina

Posle saznanja da je LJajić svoj stav suprostavio mišljenju i ponašanju Zukorlića , potpuno me je uverilo da je Ljajić osoba vredna poštovanja.Ovim je potvrđena teza da ljude treba ceniti po delima , a ne po odelima. Zukorlić je ogrnuo muftijsku odeždu i umislio da je Alah pa on. Bravo za Ljajića .

pitalica

pre 13 godina

Mene zapanjuje ono gde ministar lepo kaze "ne pitamo se mi mnogo mnogo"

Ja onda pitam: "Sta/o cemu on prica kada se ne pita mnogo?"

Nebi me zacudilo da se ovoga uhvati Zukorlic

XYZ

pre 13 godina

Ljajić je realan i mudar čovek. Ali, problem je u tome što Bošnjaci u Sandžaku glasaju za Zukorlića. Narodu je bliži Zukorlićev primitivizam i igranje na staru politiku navodne ugroženosti Bošnjaka.

rastafarijanac

pre 13 godina

Gospodin Zukorlic je nedavno gostujuci u Utisku nedelje, spomenuo da ima ucesce u univerzitetu na kome se skoluje 4.000 studenata. O njegovom postenju i posvecenosti borbi za pravdu i istinu dovoljno goveri da studenti na njegovom fakultetu bivaju prevareni pricama da je fakultet akreditovan, a onda Dekan, deleci Indexe buducim studentima priznaje da to nije tacno, ali akreditaciju ocekuju "svaki cas". I tako godinama. E, onda ako zelis svoja dokumenta nazad, iako si platio skolarinu koju ne vracaju, daj jos 50 evra. Posteno i principijelno, nema sta !

Mile Kitic

pre 13 godina

Dobro je sto se Rasim oglasio i rekao sve ovo, cekamo Sulju.
A Zukorlic ako nije zadovoljan svojim statusom, moze da se odmetne u planinu, recimo na Ninaju. Procice kao i vehabije, valjda se seca, skoro je bilo.
Ipak, ostaje neki nemir da je neko javno govorio ovakve stvari a da je reakcija zvanicnika prilicno mlaka. Kada neko preti da ce zapaliti nasu kucu, odgovor drzave bi, makar izmedju redova, trebao da sadrzi i poznato upozorenje "ako jos jednom pomenes nasu kucu, pa..."

ministarcic

pre 13 godina

Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić.

A ja bih rekao da se Vi g.Ljajicu ne pitate nista i tako vladate duze nego sto je Milosevic vladao. Stanje u Sandzaku nije jednako lose kao u ostatku Srbije vec je visestruko losije a Vi biste to trebali znati ako ne kao sandzaklija onda kao ministar svakako da ili mozda ni kao ministar to ne znate jer se kako kazete malo pitate pa i ne treba da znate puno.

I na kraju cijenjeni ministre poruka da umjesto demagogije recite narodu zasto ste zajedno sa Dinkicem (koji se kako kazete nesto pita) ojadili hiljade radnika u tom istom Sandzaku, gurajuci njihova preduzeca u stecaj i privatizujuci ih dok radnici seku sebi prste i zabijaju klinove u sake.

zoran

pre 13 godina

Da je tako nesto izjavio u Nemackoj. Vec bi na pritisak javnosti dao ostavku. A u drugom slucaju ukljucijo bi se drzavni tuzilac da ga pita sta je mislio sa tim izjavama. Uostalom previse se verske vodje mesaju u politiku. Ja mislim da je vera privatna stvar svakog gradjanina i nema sta ona da zastupa narod u drzavi. Zato postoje institucije. A verskim poglavarima predlazem ako im je stalo do politike neka skinu verska odela pa izvolte na izbore.

riki

pre 13 godina

Ljajic je u ovom intervijuu otkrio/rekao jednu veoma bitnu stvar koja nema veze sa Zukorlicem:
Da se on, Rasim Lajic i pojedini clanovi vlade "ne pitaju mnogo" i ta konstatacija kako radi vlada/ministri je daleko, daleko vaznija od njegovog misljenja o imamu!!

Kosta

pre 13 godina

Svaki mali grad ima svog galamdziju, u Novom Pazaru, to je g.Zukorlic. Kao da nam nije dosta muke i jada od ove dugogodisnje besparice, jos da slusam svaki dan sta je on rekao. Minoran covek, ali promovisao se za zastupnika nama bliske zajednice. Sta je zakljucak? Ubuduce da se vodi racuna ko i kako dolazi do bilo kakvih pozicija u drustvu i medijima. Hitno na razmatranje ovakvog zakona i parlament da utvrdi mehanizme njegovog delovanja, u skladu sa medjunarodnim pravom i ljudskim normama.

bt

pre 13 godina

Лепо је кад су нам у држави два од "три кључна човека" из странака које су добиле 8% (Дачић) односно 6% (Динкић) гласова на изборима. То се зове демократија на српски начин.

Bošnjak je i srpsko prezime

pre 13 godina

..."neprijateljska retorika nije mogla da prodje ni devedesetih godina"
A po čemu je bio poznat (sada pacifikovani i uministrovani) Sulejman Ugljanin u to vreme?

A što se tiče infrastrukture, mogao je ino-kapital koji je ušao u Pazar, Tutin i okolinu da se iskoristi i za puteve, trotoare, deponije, vodovod i kanalizaciju - umesto za ogroman broj novoizgrađenih verskih objekata. Ko je pravi vernik, dovoljan mu je i ćilim i hladovina drveta.

Makijaveli

pre 13 godina

Ma svaka cast Rasimu na korektnim i pragmaticnim stavovima ali situacija dole u NP i okolini nije bas tako crno bela. Realno, Zukorlic i njegova opcija je dobila 49 % glasova pa je prema tome najpopulrnija i najlegitimnija. E sad, druge dve opcije su dobile 51% ali i one ne mogu zajedno. E onda ministarstvo menja poslovnik gde za formiranje saveta je neophodno 2/3 prisutnih sto je kompletna budalastina a potom ostavlja duzi rok da se ekipe dogovore. Sve u svemu imamo situaciju gde imamo 4 strane u sporu i ne zna se koja je gora za narod dole. Prvu koju predvodi muftija iza koga stoji vecina Bosnjaka (i koga da bude najludje i na granici neverovatnog, takvog podrzava LDP, liberalna i na recima ultra proevropska stranka). Drugu cini ekipa oko Ugljanina sa nesto vise od trecine podrske koji je ostavio NP u haosu i dugovima i koji ima stranku i koalicuju baziranu na cistom populizmu i bez ikakvog programa, treci je gore spomenuti Rasim koji slicno Ugljaninu ima stranku koja je poprilicno populisticka i bez programa koji pritom ima nekih 15% podrske, i na kraju, vladu Srbije koja svojim neprincipijalnim (i moguce nepravnim i nezakonitim)potezima stajuci iza svoja dva clana nastavlja haos koji je zapoceo Kostunica pre nekoliko godina. Sve u svemu, region za koji nema nade, ko je bio u Novom Pazaru zna da taj grad izgleda ne kao u da je u drugoj drzavi, nego na drugom kontinentu ( recimo u poredjenju sa jednim Vrscem). Siromstvo, haos, droga, prljavstina, ocajni uslovi za drustveni razvoj, deca koja idu u tri ili cetiri smene u osnovne i srednje skole, zaostalost u svakom smislu, to je slika tog kraja. Naravno nije mnogo bolje i nekim drugim krajevima Srbija (pogotovu na jugu ili Istoku), ali tamo je bas ...

titic

pre 13 godina

Da neki mistar na zapadu ovako javno kaze da se "retko srece" sa drugim ministrima, da se "malo pita", bio bi odmah primoran da podnese ostavku.
U Srbiji sve moze.

A ova prica o Zukorlicu je najmanje bitna. Daleko bitnije je ono sto je Ljajic rekao kako vlada radi, kako se donose odluke, koliko se ko pita u vladi.

cudno nije

pre 13 godina

Kaze Lajic:
"On je naveo da se lideri vladajuće koalicije "vrlo retko" sreću.
"Češće se sreću (Boris) Tadić, (Ivica Dačić) i (Mladjan) Dinkić kao tri ključna čoveka. Uloga nas ostalih je realno, minimalna. Ne pitamo se mi tu mnogo", kazao je Ljajić. ""
NEVEROVATNO !!! Ministar a ne pita se mnogo i vrlo retko se srece??

Nije onda uopste cudo sto se ministri petljaju jedan drugom u posao/resor sto Dacic deli packe i sl..