Utorak, 02.12.2014.

21:59

Apple: Odobren patent koji okreće telefon pri padu

Izvor: B92

Apple: Odobren patent koji okreæe telefon pri padu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Nenad_f89

pre 9 godina

Treba da naprave telefon sa padobranom,tako da kad krene da pada poleti 10m u vazduh aktivira padobran i polako da se prizemlji... Tako da vlasniku ostaje mogucnost il da ga hvata il da moli boga da ga vetar ne oduva daleko

Smuleco

pre 9 godina

Ma baš me briga na koju stranu će da padne. Ako se polomi, kupiću novi! Uzgred, ovo su patentirali, jer im je displej očajno osetljiv na lomljenje.

Oleg

pre 9 godina

Gledam u DUBAJIJU: Arapi, iskljucivo iPhone oblazu u zlatne futrole (Samsung ne, verovatno ga ne cene), a preko zlatne futrole stoje male gumice kao definitivna zastita od pada. 24-karatna futrola kosta naravno vise od samog iPhona!

Misa

pre 9 godina

Od kako se fenomenalni iPhone daje za dinar u zemljici Srbiji, niko nista lose da kaze - odjednom svi OBOZAVAJU iPhone. Koje smo mi prodane dusice.

Stefan J.

pre 9 godina

@maki, to nema veze sa ovom tehnologijom vec hdd registruje nagle pokrete i zakljuca glavu da ne bi zakacila i ostetila povrsinu hdd ploce.Suden motion sensor-imaju je skoro svi laptopovi koji koriste klasicni hdd, sem ssd-a gde je to besmisleno.

GuyFawkes

pre 9 godina

Od ove ideje svakako ce kupci biti pametniji. To sigurno. Jer kad im padne tel.,i prsne kao oblanda,lepo ce se lupiti po celu i reci- ala sam bio glup sto sam im poverovao. Dakle,automatski postaje pametniji. Doduse,stvar je empirije,posto "korisnicko iskustvo" postaje istovremeno i spoznajno iskustvo,ali vredi para...

Punky

pre 9 godina

Bolje da mu ugrade male mlazne motore na neku vrstu obnovljivog goriva, pa da kad vam ispadne, jednostavno poleti prema već utvrđenoj mekanoj površini i padne na nju..

Rezervora u tom slučaju mora da bude veliki ili u drugom slučaju da mlazni motor koristi obnovljive izvore energije, jer zamislite da da je "vaše utvrđeno mesto pada" telefona negde na brdovitom balkanu, a vi i vaš mobilni ljubimac letujete u Egiptu?! Znači mora da preleti veću razdaljinu...pa ugrađeni "stelt" efekat, da ga ne obore NATO ili ruski avioni i slično...

Možda ipak i nije najbolja ideja... :(

teska istina

pre 9 godina

Leteci vibrator, ispustite telefon i on se pretvori u leteci vibrator i sve zene u krugu skoce da ga uhvate i nikad ne padne!!

teska istina

pre 9 godina

Jel ovo neka sala??? Da bi se nesto okrenulo u vazduhu mora da deluje neka sila spoljna na njega, ne moze vibracija iznutra da okrece telefon, jednostavno resenje je da se teziste prebaci na najcvrscu stranu i telefon u najvise slucaja pada tu, efekat strele kad smo bili mali.. jel dobijam sad neku nagradu ili patent??

EU Citizen

pre 9 godina

Sledeći patent pametna applica-skočica? :)) Šalu na stranu, retko kad imam priliku da pohvalim Apple, ali, evo, izgleda da je došao i taj dan, biće da je smak sveta blizu :)

Stefan J.

pre 9 godina

Apple sam imao prilike da koristim vise puta u raznim varijacijama, macbook pro, iphone i imac.Kvalitet izrade i dizajn, kapa dole ali sto se tice funkcionalnosti i pouzdanosti nivo jeftinog kineza, sto u principu i jeste.Macbook pro, 8600GT crko GPU cip posle 3god, macbook pro AMD6770m, crko cip posle 2,5 god, iphone 4s crko wifi cip posle 3 god..Malo istrazivanja na netu i docicete do zakljucka da skoro svaki Apple proizvod poslednjih 7-8 god. ima neku katastrofalnu anomaliju u inzenjerskom projektovanju, sve zarad vece dopadljivosti tj dizajna.Naravno sve to po premijum cenama.Iskreno, deluje mi kao da su svi uredjaji i projektovani da prezive grantni rok i raspadnu se posle toga.

T.I.

pre 9 godina

evo jel mogu ja da patentiram sledece: kada telefon pada i kada se priblizi podlozi proximity senzor se aktivira i ukljucuje antigravitacioni uredjaj u telefonu i jednostavno tel ostaje da lebdi iznad podloge... je li to mogu da patentiram pa za 100 godina kada neko to stvarno izmisli i ugradi da meni placa za koriscenje toga??

trtko

pre 9 godina

Evo dopune patenta, moj poklon ludilu.
Neka ugrade mini ampulu Red Bull-a, kada senzori registruju da ce doci do pada, ampula se otvori, a Red Bull ucini ostalo - DAJE TI KRILA. Posle ga vataj. Dopuna (refill) ampule vrsiti u ovlascenim servisima za ponovnu upotrebu.
Kao da citam Pre-Safe prikaz za kocenje na automobilima.
Kada ovaj patent bude zaziveo telefoni ili nece biti ovakvi kakvim ih poznajemo ili ce biti toliko laki da im tako nesto nece ni biti potrebno.
Poludeo svet nacisto.

dzonikg

pre 9 godina

Ovo je smesno.. To je kao da kazes da kad auto pada u provaliju ako ubacis u rikcerc i das gas ima da pada na drugu stranu.. Dal ce bilo koji motor da se vrti u iphonu nema nikakve veze sa tim kako ce da padne jer samo delovanje na vazduh oko objekta moze da promeni bilo sta.

mick

pre 9 godina

i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju. znaci smislis neku ideju to patentiras pa kad neko nadje resenje kazes ma mi smo to izmislili daj pare... da nece mozda da ugrade raketne motorcice koji ce okrenuti tel na surotnu stranu?

Gizmo

pre 9 godina

Tom istom Apple-u je australijski sud upravo odbio žalbu na odluku da ne može da registruje naziv "app store" kao svoje intelektualno vlasništvo. Koji mozak je došao na ideju da proba to da uradi?! Trebali su probati da registruju i "phone".
A što se tiče toga da su patentirali da telefon zavibrira kad pada, baš ću da vidim od kolike koristi će to da bude ako uopšte ikada i naprave pošto pretpostavljam da im je to samo marketinško dokazivanje "inovativnosti". Kad telefon pri žurbi izleti iz ruke velikom brzinom, baš da vidim koji "vibrator" će da ga okreće u vazduhu pre nego što lupi o pod. Zakoni fizike su davno "patentirani" :-)

Perica

pre 9 godina

Uau, koja revolucija u zaštiti telefona. Zašto ne ugrade propeler i kada telefon bude na 2 cm od zemlje doleti nazad u ruku? Hajde da vidimo da li će ovo da smanji procenat polomljenih ekrana.

MaNemoj

pre 9 godina

Pa da,bolje da padne na IZBACENU kameru i da je neupotrebljiva vise nego da padne na ekran malo naprsne a telefonu nista nije...to je taj Apple...

kakvi bakraci

pre 9 godina

ovo moze da bude dobra ideja...da su inovatori,pa i nisu... sad mozemo dacse zezamo sta ima android a sta apple i da delimo pluse i minuse...ali inovacija u vidu pravougaonika da zaobljenim ivicama nije ni inovacija niti patent.ovo je dobra ideja,siguran sam da i ostali android user-i misle isto..

Lala-holandjanin iz vojvodine

pre 9 godina

Nemam nijedan njihov produkt, jer jedva kraj sa krajem sastavljam, ali za mene licno su oni giganti, u svakom smislu te rijeci.

Jackson's warehouse

pre 9 godina

A onda uzmeš u savijes ga sa pola snage. Ajde prvo rešite neke osnovne stvari, baterija na manjim modelima, uloga NFC - a mimo plaćanja, napravite da objektiv kamere ne viri iz kućišta kao sav normalan svet a onda patentirajte do mile volje

Kaiim

pre 9 godina

Svaka im cast na ovome, ali ako ti telefon ispadne na beton sa visine od 2m od njega svakako nema nista, na koju god stranu pao. Elem, moj naklon ce dobiti oni koji prvi unaprijede bateriju!!! Sve ostalo mi je manje vazno...

Otpor!

pre 9 godina

Bravo, genijalna ideja.. mada meni je telefon vise puta padao na ekran i nista, jednom je pao na zadnju stranu i tad mi je prso ekran.

Nebojša

pre 9 godina

Zanimljiva ideja ali kako radi u praksi i sa kolike visine je telefon sposoban da se rotira ipak najbolja zaštita od oštećenja je da nemate šuplje ruke mene je jednom koštala nepažnja i više nikad od tada.

nidza

pre 9 godina

nisam fan Apple-a ali imao sam prilike da radim na macbook pro...nakon toga uzmem toshiba sattelite i plastika na zadjoj strani se ugiba.Stvarno izgledaju jeftino u odnosu na ovaj...

milos

pre 9 godina

glupa inovacija... staklo neporbojno na granatu je izmisljeno jos u Drugom svetskom ratu - postoje legure safirnih displaya koje je nemoguce slomiti macolom -

T3

pre 9 godina

Ili da sve ovo zeznu i da dizajniraju telefon sa tezistem tako postavljenim da pada na odredjenu stranu ili ivicu telefona, koja je ojacana.

beli

pre 9 godina

xaxa bolje da uvuku kucisce (staklo)kamere na 6 a ne da strci...i da vrate svima pare kojima je kvrcnuo i uvio se u dzepu...
marketing i prazne price..tresla se gora rodio se mis..kao i uvek...

Gos'n

pre 9 godina

Dobro je, taman jos jedna verovatno polufunkcionalna stvar koja ce odrzati nenormalno visoku cenu telefona... Kladim se ni da puls ne meri kako treba, a i da meri, bespotrebno je. Ne moze traka za trcanje od 150 000 dinara da izmeri kako treba, a ne telefon od 130 grama tezine, velicine cokolade.

Alemanja

pre 9 godina

Nema potrebe za tim. Jednostavno premažite zadnju stranu telefona džemom. Ako vam nije jasno o čemu pričam, pročitajte Marfijev zakonik.

nerealan

pre 9 godina

Ovo je stvarno super, samo je pitanje koliko to dobro funkcioniše u praksi, ali videćemo već... Ukoliko je to moguće izvesti putem vibracije bilo bi super to imati i u ostalim telefonima.

Ceca

pre 9 godina

Svaka čast na ideji i domišljatosti... Ali zar nikome nije palo na pamet da umesto čitave napredne tehnologije samo stavi silikonski bumper? :D
Potpuno nepotrebno...

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

to ti je ono kad namažeš pekmez na leba i kad padne uvek padne na namazanu stranu, zašto? zato sto je teža! ovi opet izmišljaju toplu vodu, samo će malo otežati zadnju stranu i to je to, a budalama će furati priču o motoru i senzorima, xaxaxa...

berg

pre 9 godina

Ove ce biti primenljivo jedino u slucaju da telefon pada sa vece visine jer u kratkon vremenu ti motori sigurno nece imati vremena da pravilno pozicioniraju telefon. Matematicki gledano vrlo prosto al prakticno gledano...vrlo tesko

Vladimir

pre 9 godina

Само залепите сендвич на задњу страну и то је - то. У том случају, телефон ће пасти на намазану страну, а не на екран.

bole

pre 9 godina

Ovo nije inovacija, ovo je patent - oni su patentirali sve živo, čak i sisteme vještačke inteligencije, pa ne znači da su u stanju da to naprave. Patent je samo crtez na komadu papira sa objašnjenjem.

anonymous

pre 9 godina

mislim da bi projekat za razvoj tehnologije koji bi navodnjavao saharu bio jeftiniji nego ovaj patent... biće skoro propast sveta, nek' propadne. nije šteta...

neutralni felsh

pre 9 godina

dok telefon pada i pritom odreaguje svojim specijalnim senzorima i svojim "specijalnim motorom", istrosi se cela baterija. ali ok, pritom bar ima vremena da se pripremi za pad, narocito ako pada sa vrlo visoke zgrade ;)

Gizmo

pre 9 godina

Tom istom Apple-u je australijski sud upravo odbio žalbu na odluku da ne može da registruje naziv "app store" kao svoje intelektualno vlasništvo. Koji mozak je došao na ideju da proba to da uradi?! Trebali su probati da registruju i "phone".
A što se tiče toga da su patentirali da telefon zavibrira kad pada, baš ću da vidim od kolike koristi će to da bude ako uopšte ikada i naprave pošto pretpostavljam da im je to samo marketinško dokazivanje "inovativnosti". Kad telefon pri žurbi izleti iz ruke velikom brzinom, baš da vidim koji "vibrator" će da ga okreće u vazduhu pre nego što lupi o pod. Zakoni fizike su davno "patentirani" :-)

Vladimir

pre 9 godina

Само залепите сендвич на задњу страну и то је - то. У том случају, телефон ће пасти на намазану страну, а не на екран.

Perica

pre 9 godina

Uau, koja revolucija u zaštiti telefona. Zašto ne ugrade propeler i kada telefon bude na 2 cm od zemlje doleti nazad u ruku? Hajde da vidimo da li će ovo da smanji procenat polomljenih ekrana.

Kaiim

pre 9 godina

Svaka im cast na ovome, ali ako ti telefon ispadne na beton sa visine od 2m od njega svakako nema nista, na koju god stranu pao. Elem, moj naklon ce dobiti oni koji prvi unaprijede bateriju!!! Sve ostalo mi je manje vazno...

T.I.

pre 9 godina

evo jel mogu ja da patentiram sledece: kada telefon pada i kada se priblizi podlozi proximity senzor se aktivira i ukljucuje antigravitacioni uredjaj u telefonu i jednostavno tel ostaje da lebdi iznad podloge... je li to mogu da patentiram pa za 100 godina kada neko to stvarno izmisli i ugradi da meni placa za koriscenje toga??

bole

pre 9 godina

Ovo nije inovacija, ovo je patent - oni su patentirali sve živo, čak i sisteme vještačke inteligencije, pa ne znači da su u stanju da to naprave. Patent je samo crtez na komadu papira sa objašnjenjem.

mick

pre 9 godina

i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju. znaci smislis neku ideju to patentiras pa kad neko nadje resenje kazes ma mi smo to izmislili daj pare... da nece mozda da ugrade raketne motorcice koji ce okrenuti tel na surotnu stranu?

milos

pre 9 godina

glupa inovacija... staklo neporbojno na granatu je izmisljeno jos u Drugom svetskom ratu - postoje legure safirnih displaya koje je nemoguce slomiti macolom -

teska istina

pre 9 godina

Leteci vibrator, ispustite telefon i on se pretvori u leteci vibrator i sve zene u krugu skoce da ga uhvate i nikad ne padne!!

Lala-holandjanin iz vojvodine

pre 9 godina

Nemam nijedan njihov produkt, jer jedva kraj sa krajem sastavljam, ali za mene licno su oni giganti, u svakom smislu te rijeci.

Alemanja

pre 9 godina

Nema potrebe za tim. Jednostavno premažite zadnju stranu telefona džemom. Ako vam nije jasno o čemu pričam, pročitajte Marfijev zakonik.

Stefan J.

pre 9 godina

Apple sam imao prilike da koristim vise puta u raznim varijacijama, macbook pro, iphone i imac.Kvalitet izrade i dizajn, kapa dole ali sto se tice funkcionalnosti i pouzdanosti nivo jeftinog kineza, sto u principu i jeste.Macbook pro, 8600GT crko GPU cip posle 3god, macbook pro AMD6770m, crko cip posle 2,5 god, iphone 4s crko wifi cip posle 3 god..Malo istrazivanja na netu i docicete do zakljucka da skoro svaki Apple proizvod poslednjih 7-8 god. ima neku katastrofalnu anomaliju u inzenjerskom projektovanju, sve zarad vece dopadljivosti tj dizajna.Naravno sve to po premijum cenama.Iskreno, deluje mi kao da su svi uredjaji i projektovani da prezive grantni rok i raspadnu se posle toga.

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

to ti je ono kad namažeš pekmez na leba i kad padne uvek padne na namazanu stranu, zašto? zato sto je teža! ovi opet izmišljaju toplu vodu, samo će malo otežati zadnju stranu i to je to, a budalama će furati priču o motoru i senzorima, xaxaxa...

Jackson's warehouse

pre 9 godina

A onda uzmeš u savijes ga sa pola snage. Ajde prvo rešite neke osnovne stvari, baterija na manjim modelima, uloga NFC - a mimo plaćanja, napravite da objektiv kamere ne viri iz kućišta kao sav normalan svet a onda patentirajte do mile volje

T3

pre 9 godina

Ili da sve ovo zeznu i da dizajniraju telefon sa tezistem tako postavljenim da pada na odredjenu stranu ili ivicu telefona, koja je ojacana.

berg

pre 9 godina

Ove ce biti primenljivo jedino u slucaju da telefon pada sa vece visine jer u kratkon vremenu ti motori sigurno nece imati vremena da pravilno pozicioniraju telefon. Matematicki gledano vrlo prosto al prakticno gledano...vrlo tesko

nidza

pre 9 godina

nisam fan Apple-a ali imao sam prilike da radim na macbook pro...nakon toga uzmem toshiba sattelite i plastika na zadjoj strani se ugiba.Stvarno izgledaju jeftino u odnosu na ovaj...

neutralni felsh

pre 9 godina

dok telefon pada i pritom odreaguje svojim specijalnim senzorima i svojim "specijalnim motorom", istrosi se cela baterija. ali ok, pritom bar ima vremena da se pripremi za pad, narocito ako pada sa vrlo visoke zgrade ;)

Otpor!

pre 9 godina

Bravo, genijalna ideja.. mada meni je telefon vise puta padao na ekran i nista, jednom je pao na zadnju stranu i tad mi je prso ekran.

GuyFawkes

pre 9 godina

Od ove ideje svakako ce kupci biti pametniji. To sigurno. Jer kad im padne tel.,i prsne kao oblanda,lepo ce se lupiti po celu i reci- ala sam bio glup sto sam im poverovao. Dakle,automatski postaje pametniji. Doduse,stvar je empirije,posto "korisnicko iskustvo" postaje istovremeno i spoznajno iskustvo,ali vredi para...

EU Citizen

pre 9 godina

Sledeći patent pametna applica-skočica? :)) Šalu na stranu, retko kad imam priliku da pohvalim Apple, ali, evo, izgleda da je došao i taj dan, biće da je smak sveta blizu :)

teska istina

pre 9 godina

Jel ovo neka sala??? Da bi se nesto okrenulo u vazduhu mora da deluje neka sila spoljna na njega, ne moze vibracija iznutra da okrece telefon, jednostavno resenje je da se teziste prebaci na najcvrscu stranu i telefon u najvise slucaja pada tu, efekat strele kad smo bili mali.. jel dobijam sad neku nagradu ili patent??

anonymous

pre 9 godina

mislim da bi projekat za razvoj tehnologije koji bi navodnjavao saharu bio jeftiniji nego ovaj patent... biće skoro propast sveta, nek' propadne. nije šteta...

Ceca

pre 9 godina

Svaka čast na ideji i domišljatosti... Ali zar nikome nije palo na pamet da umesto čitave napredne tehnologije samo stavi silikonski bumper? :D
Potpuno nepotrebno...

MaNemoj

pre 9 godina

Pa da,bolje da padne na IZBACENU kameru i da je neupotrebljiva vise nego da padne na ekran malo naprsne a telefonu nista nije...to je taj Apple...

kakvi bakraci

pre 9 godina

ovo moze da bude dobra ideja...da su inovatori,pa i nisu... sad mozemo dacse zezamo sta ima android a sta apple i da delimo pluse i minuse...ali inovacija u vidu pravougaonika da zaobljenim ivicama nije ni inovacija niti patent.ovo je dobra ideja,siguran sam da i ostali android user-i misle isto..

trtko

pre 9 godina

Evo dopune patenta, moj poklon ludilu.
Neka ugrade mini ampulu Red Bull-a, kada senzori registruju da ce doci do pada, ampula se otvori, a Red Bull ucini ostalo - DAJE TI KRILA. Posle ga vataj. Dopuna (refill) ampule vrsiti u ovlascenim servisima za ponovnu upotrebu.
Kao da citam Pre-Safe prikaz za kocenje na automobilima.
Kada ovaj patent bude zaziveo telefoni ili nece biti ovakvi kakvim ih poznajemo ili ce biti toliko laki da im tako nesto nece ni biti potrebno.
Poludeo svet nacisto.

Gos'n

pre 9 godina

Dobro je, taman jos jedna verovatno polufunkcionalna stvar koja ce odrzati nenormalno visoku cenu telefona... Kladim se ni da puls ne meri kako treba, a i da meri, bespotrebno je. Ne moze traka za trcanje od 150 000 dinara da izmeri kako treba, a ne telefon od 130 grama tezine, velicine cokolade.

beli

pre 9 godina

xaxa bolje da uvuku kucisce (staklo)kamere na 6 a ne da strci...i da vrate svima pare kojima je kvrcnuo i uvio se u dzepu...
marketing i prazne price..tresla se gora rodio se mis..kao i uvek...

Nebojša

pre 9 godina

Zanimljiva ideja ali kako radi u praksi i sa kolike visine je telefon sposoban da se rotira ipak najbolja zaštita od oštećenja je da nemate šuplje ruke mene je jednom koštala nepažnja i više nikad od tada.

dzonikg

pre 9 godina

Ovo je smesno.. To je kao da kazes da kad auto pada u provaliju ako ubacis u rikcerc i das gas ima da pada na drugu stranu.. Dal ce bilo koji motor da se vrti u iphonu nema nikakve veze sa tim kako ce da padne jer samo delovanje na vazduh oko objekta moze da promeni bilo sta.

Punky

pre 9 godina

Bolje da mu ugrade male mlazne motore na neku vrstu obnovljivog goriva, pa da kad vam ispadne, jednostavno poleti prema već utvrđenoj mekanoj površini i padne na nju..

Rezervora u tom slučaju mora da bude veliki ili u drugom slučaju da mlazni motor koristi obnovljive izvore energije, jer zamislite da da je "vaše utvrđeno mesto pada" telefona negde na brdovitom balkanu, a vi i vaš mobilni ljubimac letujete u Egiptu?! Znači mora da preleti veću razdaljinu...pa ugrađeni "stelt" efekat, da ga ne obore NATO ili ruski avioni i slično...

Možda ipak i nije najbolja ideja... :(

nerealan

pre 9 godina

Ovo je stvarno super, samo je pitanje koliko to dobro funkcioniše u praksi, ali videćemo već... Ukoliko je to moguće izvesti putem vibracije bilo bi super to imati i u ostalim telefonima.

Misa

pre 9 godina

Od kako se fenomenalni iPhone daje za dinar u zemljici Srbiji, niko nista lose da kaze - odjednom svi OBOZAVAJU iPhone. Koje smo mi prodane dusice.

Nenad_f89

pre 9 godina

Treba da naprave telefon sa padobranom,tako da kad krene da pada poleti 10m u vazduh aktivira padobran i polako da se prizemlji... Tako da vlasniku ostaje mogucnost il da ga hvata il da moli boga da ga vetar ne oduva daleko

Smuleco

pre 9 godina

Ma baš me briga na koju stranu će da padne. Ako se polomi, kupiću novi! Uzgred, ovo su patentirali, jer im je displej očajno osetljiv na lomljenje.

Stefan J.

pre 9 godina

@maki, to nema veze sa ovom tehnologijom vec hdd registruje nagle pokrete i zakljuca glavu da ne bi zakacila i ostetila povrsinu hdd ploce.Suden motion sensor-imaju je skoro svi laptopovi koji koriste klasicni hdd, sem ssd-a gde je to besmisleno.

Oleg

pre 9 godina

Gledam u DUBAJIJU: Arapi, iskljucivo iPhone oblazu u zlatne futrole (Samsung ne, verovatno ga ne cene), a preko zlatne futrole stoje male gumice kao definitivna zastita od pada. 24-karatna futrola kosta naravno vise od samog iPhona!

Lala-holandjanin iz vojvodine

pre 9 godina

Nemam nijedan njihov produkt, jer jedva kraj sa krajem sastavljam, ali za mene licno su oni giganti, u svakom smislu te rijeci.

Gizmo

pre 9 godina

Tom istom Apple-u je australijski sud upravo odbio žalbu na odluku da ne može da registruje naziv "app store" kao svoje intelektualno vlasništvo. Koji mozak je došao na ideju da proba to da uradi?! Trebali su probati da registruju i "phone".
A što se tiče toga da su patentirali da telefon zavibrira kad pada, baš ću da vidim od kolike koristi će to da bude ako uopšte ikada i naprave pošto pretpostavljam da im je to samo marketinško dokazivanje "inovativnosti". Kad telefon pri žurbi izleti iz ruke velikom brzinom, baš da vidim koji "vibrator" će da ga okreće u vazduhu pre nego što lupi o pod. Zakoni fizike su davno "patentirani" :-)

MaNemoj

pre 9 godina

Pa da,bolje da padne na IZBACENU kameru i da je neupotrebljiva vise nego da padne na ekran malo naprsne a telefonu nista nije...to je taj Apple...

Jackson's warehouse

pre 9 godina

A onda uzmeš u savijes ga sa pola snage. Ajde prvo rešite neke osnovne stvari, baterija na manjim modelima, uloga NFC - a mimo plaćanja, napravite da objektiv kamere ne viri iz kućišta kao sav normalan svet a onda patentirajte do mile volje

Stefan J.

pre 9 godina

Apple sam imao prilike da koristim vise puta u raznim varijacijama, macbook pro, iphone i imac.Kvalitet izrade i dizajn, kapa dole ali sto se tice funkcionalnosti i pouzdanosti nivo jeftinog kineza, sto u principu i jeste.Macbook pro, 8600GT crko GPU cip posle 3god, macbook pro AMD6770m, crko cip posle 2,5 god, iphone 4s crko wifi cip posle 3 god..Malo istrazivanja na netu i docicete do zakljucka da skoro svaki Apple proizvod poslednjih 7-8 god. ima neku katastrofalnu anomaliju u inzenjerskom projektovanju, sve zarad vece dopadljivosti tj dizajna.Naravno sve to po premijum cenama.Iskreno, deluje mi kao da su svi uredjaji i projektovani da prezive grantni rok i raspadnu se posle toga.

Perica

pre 9 godina

Uau, koja revolucija u zaštiti telefona. Zašto ne ugrade propeler i kada telefon bude na 2 cm od zemlje doleti nazad u ruku? Hajde da vidimo da li će ovo da smanji procenat polomljenih ekrana.

nidza

pre 9 godina

nisam fan Apple-a ali imao sam prilike da radim na macbook pro...nakon toga uzmem toshiba sattelite i plastika na zadjoj strani se ugiba.Stvarno izgledaju jeftino u odnosu na ovaj...

teska istina

pre 9 godina

Jel ovo neka sala??? Da bi se nesto okrenulo u vazduhu mora da deluje neka sila spoljna na njega, ne moze vibracija iznutra da okrece telefon, jednostavno resenje je da se teziste prebaci na najcvrscu stranu i telefon u najvise slucaja pada tu, efekat strele kad smo bili mali.. jel dobijam sad neku nagradu ili patent??

bole

pre 9 godina

Ovo nije inovacija, ovo je patent - oni su patentirali sve živo, čak i sisteme vještačke inteligencije, pa ne znači da su u stanju da to naprave. Patent je samo crtez na komadu papira sa objašnjenjem.

Ceca

pre 9 godina

Svaka čast na ideji i domišljatosti... Ali zar nikome nije palo na pamet da umesto čitave napredne tehnologije samo stavi silikonski bumper? :D
Potpuno nepotrebno...

mick

pre 9 godina

i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju. znaci smislis neku ideju to patentiras pa kad neko nadje resenje kazes ma mi smo to izmislili daj pare... da nece mozda da ugrade raketne motorcice koji ce okrenuti tel na surotnu stranu?

T.I.

pre 9 godina

evo jel mogu ja da patentiram sledece: kada telefon pada i kada se priblizi podlozi proximity senzor se aktivira i ukljucuje antigravitacioni uredjaj u telefonu i jednostavno tel ostaje da lebdi iznad podloge... je li to mogu da patentiram pa za 100 godina kada neko to stvarno izmisli i ugradi da meni placa za koriscenje toga??

GuyFawkes

pre 9 godina

Od ove ideje svakako ce kupci biti pametniji. To sigurno. Jer kad im padne tel.,i prsne kao oblanda,lepo ce se lupiti po celu i reci- ala sam bio glup sto sam im poverovao. Dakle,automatski postaje pametniji. Doduse,stvar je empirije,posto "korisnicko iskustvo" postaje istovremeno i spoznajno iskustvo,ali vredi para...

neutralni felsh

pre 9 godina

dok telefon pada i pritom odreaguje svojim specijalnim senzorima i svojim "specijalnim motorom", istrosi se cela baterija. ali ok, pritom bar ima vremena da se pripremi za pad, narocito ako pada sa vrlo visoke zgrade ;)

kakvi bakraci

pre 9 godina

ovo moze da bude dobra ideja...da su inovatori,pa i nisu... sad mozemo dacse zezamo sta ima android a sta apple i da delimo pluse i minuse...ali inovacija u vidu pravougaonika da zaobljenim ivicama nije ni inovacija niti patent.ovo je dobra ideja,siguran sam da i ostali android user-i misle isto..

berg

pre 9 godina

Ove ce biti primenljivo jedino u slucaju da telefon pada sa vece visine jer u kratkon vremenu ti motori sigurno nece imati vremena da pravilno pozicioniraju telefon. Matematicki gledano vrlo prosto al prakticno gledano...vrlo tesko

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

to ti je ono kad namažeš pekmez na leba i kad padne uvek padne na namazanu stranu, zašto? zato sto je teža! ovi opet izmišljaju toplu vodu, samo će malo otežati zadnju stranu i to je to, a budalama će furati priču o motoru i senzorima, xaxaxa...

dzonikg

pre 9 godina

Ovo je smesno.. To je kao da kazes da kad auto pada u provaliju ako ubacis u rikcerc i das gas ima da pada na drugu stranu.. Dal ce bilo koji motor da se vrti u iphonu nema nikakve veze sa tim kako ce da padne jer samo delovanje na vazduh oko objekta moze da promeni bilo sta.

EU Citizen

pre 9 godina

Sledeći patent pametna applica-skočica? :)) Šalu na stranu, retko kad imam priliku da pohvalim Apple, ali, evo, izgleda da je došao i taj dan, biće da je smak sveta blizu :)

anonymous

pre 9 godina

mislim da bi projekat za razvoj tehnologije koji bi navodnjavao saharu bio jeftiniji nego ovaj patent... biće skoro propast sveta, nek' propadne. nije šteta...

Gos'n

pre 9 godina

Dobro je, taman jos jedna verovatno polufunkcionalna stvar koja ce odrzati nenormalno visoku cenu telefona... Kladim se ni da puls ne meri kako treba, a i da meri, bespotrebno je. Ne moze traka za trcanje od 150 000 dinara da izmeri kako treba, a ne telefon od 130 grama tezine, velicine cokolade.

beli

pre 9 godina

xaxa bolje da uvuku kucisce (staklo)kamere na 6 a ne da strci...i da vrate svima pare kojima je kvrcnuo i uvio se u dzepu...
marketing i prazne price..tresla se gora rodio se mis..kao i uvek...

milos

pre 9 godina

glupa inovacija... staklo neporbojno na granatu je izmisljeno jos u Drugom svetskom ratu - postoje legure safirnih displaya koje je nemoguce slomiti macolom -

Punky

pre 9 godina

Bolje da mu ugrade male mlazne motore na neku vrstu obnovljivog goriva, pa da kad vam ispadne, jednostavno poleti prema već utvrđenoj mekanoj površini i padne na nju..

Rezervora u tom slučaju mora da bude veliki ili u drugom slučaju da mlazni motor koristi obnovljive izvore energije, jer zamislite da da je "vaše utvrđeno mesto pada" telefona negde na brdovitom balkanu, a vi i vaš mobilni ljubimac letujete u Egiptu?! Znači mora da preleti veću razdaljinu...pa ugrađeni "stelt" efekat, da ga ne obore NATO ili ruski avioni i slično...

Možda ipak i nije najbolja ideja... :(

Alemanja

pre 9 godina

Nema potrebe za tim. Jednostavno premažite zadnju stranu telefona džemom. Ako vam nije jasno o čemu pričam, pročitajte Marfijev zakonik.

Kaiim

pre 9 godina

Svaka im cast na ovome, ali ako ti telefon ispadne na beton sa visine od 2m od njega svakako nema nista, na koju god stranu pao. Elem, moj naklon ce dobiti oni koji prvi unaprijede bateriju!!! Sve ostalo mi je manje vazno...

Vladimir

pre 9 godina

Само залепите сендвич на задњу страну и то је - то. У том случају, телефон ће пасти на намазану страну, а не на екран.

teska istina

pre 9 godina

Leteci vibrator, ispustite telefon i on se pretvori u leteci vibrator i sve zene u krugu skoce da ga uhvate i nikad ne padne!!

Nebojša

pre 9 godina

Zanimljiva ideja ali kako radi u praksi i sa kolike visine je telefon sposoban da se rotira ipak najbolja zaštita od oštećenja je da nemate šuplje ruke mene je jednom koštala nepažnja i više nikad od tada.

Oleg

pre 9 godina

Gledam u DUBAJIJU: Arapi, iskljucivo iPhone oblazu u zlatne futrole (Samsung ne, verovatno ga ne cene), a preko zlatne futrole stoje male gumice kao definitivna zastita od pada. 24-karatna futrola kosta naravno vise od samog iPhona!

Smuleco

pre 9 godina

Ma baš me briga na koju stranu će da padne. Ako se polomi, kupiću novi! Uzgred, ovo su patentirali, jer im je displej očajno osetljiv na lomljenje.

nerealan

pre 9 godina

Ovo je stvarno super, samo je pitanje koliko to dobro funkcioniše u praksi, ali videćemo već... Ukoliko je to moguće izvesti putem vibracije bilo bi super to imati i u ostalim telefonima.

T3

pre 9 godina

Ili da sve ovo zeznu i da dizajniraju telefon sa tezistem tako postavljenim da pada na odredjenu stranu ili ivicu telefona, koja je ojacana.

Otpor!

pre 9 godina

Bravo, genijalna ideja.. mada meni je telefon vise puta padao na ekran i nista, jednom je pao na zadnju stranu i tad mi je prso ekran.

trtko

pre 9 godina

Evo dopune patenta, moj poklon ludilu.
Neka ugrade mini ampulu Red Bull-a, kada senzori registruju da ce doci do pada, ampula se otvori, a Red Bull ucini ostalo - DAJE TI KRILA. Posle ga vataj. Dopuna (refill) ampule vrsiti u ovlascenim servisima za ponovnu upotrebu.
Kao da citam Pre-Safe prikaz za kocenje na automobilima.
Kada ovaj patent bude zaziveo telefoni ili nece biti ovakvi kakvim ih poznajemo ili ce biti toliko laki da im tako nesto nece ni biti potrebno.
Poludeo svet nacisto.

Stefan J.

pre 9 godina

@maki, to nema veze sa ovom tehnologijom vec hdd registruje nagle pokrete i zakljuca glavu da ne bi zakacila i ostetila povrsinu hdd ploce.Suden motion sensor-imaju je skoro svi laptopovi koji koriste klasicni hdd, sem ssd-a gde je to besmisleno.

Misa

pre 9 godina

Od kako se fenomenalni iPhone daje za dinar u zemljici Srbiji, niko nista lose da kaze - odjednom svi OBOZAVAJU iPhone. Koje smo mi prodane dusice.

Nenad_f89

pre 9 godina

Treba da naprave telefon sa padobranom,tako da kad krene da pada poleti 10m u vazduh aktivira padobran i polako da se prizemlji... Tako da vlasniku ostaje mogucnost il da ga hvata il da moli boga da ga vetar ne oduva daleko